Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

OPI Fiji Weejee Fawn

Publicerad 2011-08-31 17:58:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Lack köpt av Makeupoholic på hennes bloppis. Vad säger ni? Fiji Weejee Fawn är en hudfärgad beige med skimmer. Ganska skirt, här ser ni fyra lager lack, och därmed lite segtorkat.


Den här färgen har ju inte direkt någon dominerande plats i samlingen men ibland tycker jag det är otroligt vilsamt. Skimret är så pass framträdande att det är intressant att se på händerna. Väldigt tydligt silversken som ni ser på bilderna. Dessvärre är det långsamma torkandet ett klart problem. Det får till följd att det blir tryckmärken i lacket som inte helt vill försvinna. Om man kan acceptera VNL får man effekten av skimret ändå. Jag klarar inte det så för mig blir det layering nästa gång.

L.A.Girls Disco Brites Retro

Publicerad 2011-08-31 16:04:00 i Naglar i orange,


Retro har ni fått se på bloggen förr men det är ett himla snyggt orange krämlack så ni får se det igen.


Det ni ser är två lager lack och färgen är en mjuk orange som inte är gräll alls utan har en lite fadd, solblekt nyans som faktiskt känns retro. Lite som en plastpryl från 1977. Jag älskar färgen! Det är lättlackat och torkar bra och har faktiskt inga direkta brister. Går att beställa för ca $2.5 från Cherry Culture. Det är det lätt värt!

I solsken.

China Glaze TTYL

Publicerad 2011-08-31 06:14:00 i Naglar - holografiska lack,


China Glaze TTYL är ett av lacken ur OMG!-kollektionen, linear holo-lack i olika färger. Det här är en lite beigerosa, hudig, färg. Först några bilder på hur det ser ut i mulet dagsljus eller skugga. Ett ganska tråkigt skimmerlack.

Men inte så tråkigt att man inte kan urskilja holoeffekten bara det finns lite mer ljus att tillgå.

När solen kommer fram är det dock ett helt annat lack.

Det är inte det mest holografiska lack jag sett men det är definitivt holografiskt. Det är regnbågar. Det ser lite mörkare mer kopparrosa ut också och blir mindre hudigt. Det ni ser är tre lager av lacket, inget överlack. Det torkar snabbt så man behöver inte överlack av den anledningen, men jag brukar ändå ha det. Den här gången blev det inget innan jag tog bilderna men jag ogillar den satinlika ytan som blir så jag glossar alltid till det om jag bär det längre än för en bild. Överlack funkar även om holoeffekten kan tyckas försvinna, den kommer tillbaka så fort lacket är genomtorrt.

Metallisk

Publicerad 2011-08-30 22:12:00 i , Eotd i svart,


Vill ni se lite smink? Också ett arkivinlägg som jag hittade nu. Det var ju ett tag sedan ni fick se Sminkan-smink så jag tror det är dags nu, va? Sotat utan skarpa kanter men med mycket färg under ögat.

GOSH! stiftskugga som bas och sen har jag använt min Sabina-trio från Brite Bird.
Svart på yttre delen av ögonlocket och sedan den mullvadsbruna mitt på ögonlocket samt den guldiga i inre ögonvrån och under ögat blandat med svart. Lite svart kajal som inliner och så mascara. Ostronvit, matt highlighter.

Jag tycker färgerna är fina mot mina gröna kontaktlinser och det är skönt att inte ha eyeliner och så. Det kan vara tillräckligt dramatiskt ändå.

China Glaze Calypso Blue

Publicerad 2011-08-30 22:08:00 i Naglar i blått,


Här kommer ännu ett ur arkivet som vilat i ett år ungefär. China Glaze Calypso Blue har jag bytt till mig av Maria på El Mika. Det är ett av lacken från China Glaze Bahama Blues-kollektion, har för mig den hette så alla fall, och jag har läst att den är väldigt bra att använda under andra lack som behöver en mörk bas för att nå sin fulla potential. Det här är en mörkblå som i vissa ljus är nästan svart. Det är lite kladdigt att måla med för mig och jag får det inte riktigt snyggt. Vet inte riktigt vad felet är men jag kommer inte helt överens med formulan. Det gör inget för jag ska ju ändå måla över det med ett glitterlack, men ändå.

Det är högblankt, även utan överlack. Här ser ni det utan överlack kanske jag borde säga. Det är bara halvvägs genom den planerade manikyren. Det är en snygg färg faktiskt, jag gillar den, men jag är som sagt inte helt nöjd med hur jag fick ut det på nageln. Det täcker dock med ett lager även om jag här har två.

MNY #557

Publicerad 2011-08-30 18:23:00 i Naglar i lila,


Här kommer en annan anledning till mitt enorma arkiv. Nagellack man provat men inte gillat och alltså ganska omedelbart tagit bort för att göra ett nytt försök med en roligare färg. Mörklila MNY#557 är inte deras bästa. Det finns många bra budgetlack som är ungefär i samma färg och har bättre pensel och formula. Det här är lite segt, svårt att få att flyta ut på nageln och färgen är inte så speciell att det är värt besväret. Visst, det är billigt, men det är inte så imponerande. Okej, jag vet, inget av MNY-lacken är överdrivet bra i formula men som sagt, det här är för ointressant färgmässigt för att förtjäna en plats i samlingen.

Det kan ju vara min vanliga kräsenhet när det kommer till lila som gör mig lite oförlåtande. Vad tycker ni? Ni ser på sidan av naglarna att jag haft svårt att få det att flyta ut bra och det drar gärna med lacket när man målar lager två och tre. Nej, jag är inte hård, jag gillar det bara inte.

Sally Hansen Insta Dri Jumpin' Jade

Publicerad 2011-08-30 18:19:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Nu ska jag visa en av anledningarna till mitt jättearkiv, dubbelfotografringen. Alltså, för några dagar sedan visade jag Gilded Gold över det här lacket men jag hade ju så klart fotat det innan jag lade på glittret. Två inlägg men en manikyr, om ni förstår hur jag menar. Sen finns det ju fler anledningar till ett galet stort arkiv, men det är en.
Det är länge sen jag visade det här lacket för sig själv, även om det faktiskt är gjort, men det förtjänar att komma fram igen. Det är ett lager som torkar snabbt (Insta Dri - duh! :D) och det har en härlig, blågrön färg. Nackdelar? Ja, penseln. Den är hemsk. En toppig, bred, flat, hemsk historia.

Zoya Midori

Publicerad 2011-08-30 06:24:00 i Naglar i grönt,


Ni märker att det bara dråsar ut inlägg nu, va? Jag försöker minska det där arkivet, ni vet. Jag försöker ju regelbundet få ner det lite och jag tycker det är ett bra tillfälle nu när hösten har kommit (äntligen!) att göra av med lite av sommarens lack. Zoya Midori såg jag hos Pamsan och tyckte att var så himla fin. Jag köpte en och insåg snabbt att den har samma problem som China Glaze Cha Cha Cha. Det är inte min typ av grön. Björklövsgrönt med guldskimmer låter ju ljuvligt men det är sällan jag vill bära det och särskilt inte någon längre stund. Lacket har annars utmärkta egenskaper. Det här är två lager som torkade snabbt och hade fin glans även utan överlack.

Maybelline Fiesta Fuchsia

Publicerad 2011-08-30 06:15:00 i Naglar i rosa,


Det här lacket har jag fått i present och även om det inte är en färg jag skulle köpa så är jag glad åt det. Det är nämligen ett av de sällsynta en-lagers-lacken. Ett lager alltså, ganska generöst i och för sig, och snabb torktid. Kanske inte de utlovade 50 sekunderna men definitivt under 5 minuter även utan Seche Vite. En trevlig, knallig rosa dessutom som om inte annat kan vara perfekt som bas för glitter eller nailart. fast den är ju glossig och fin alldeles på egen hand också. Inget fel alls på den.

Milani 3D Digital

Publicerad 2011-08-30 06:14:00 i Naglar - holografiska lack,


Milani 3D digital är det rosa hololacket i deras 3D-kollektion, eller holografiska kollektion. Det är en kollektion som verkligen imponerat på mig men det rosa och det lila är väl de två jag gillar minst. Det rosa är en ganska blek rosa och man upplever det som mer "scattered" än de andra (silver blå och grön). Nå, en kollektion där hälften av lacken gör en positivt överraskad och den andra halvan är helt okej måste väl ses som rätt bra? Det är ju inget fel på det här. Blekrosa, som sagt, med en lite hudug ton. Tre lager minimum eftersom det är rätt skirt men det torkar snabbt och det är lätt att måla med.


Det är nästan omöjligt att göra ett fult eller tråkigt holografiskt lack Titta bara, visst är det ju fint det här också! Visst glittrar det vackert! Sen kan det ju faktiskt vara så att ljuset, ett ganska svagt solsken, inte riktigt gav lacket optmala förutsättningar för att visa sin bästa sida.Bland budgetversionerna av hololack är det absolut väl värt pengarna. Jag tycker den ligger högt över många andra lack i samma färg med hologlitter så att jag inte är extatisk betyder inte att jag inte tycker det är ett bra lack.  

Priti Peporomia Pixie

Publicerad 2011-08-29 20:11:00 i Naglar i grönt,


Jag har fått tillåtelse av Emma att prova hennes Pritilack så det har jag gjort. Det här är Peperomia Pixie, en härlig klargrön jelly. Tre lager på mina bilder och en ganska tjock formula. Lite som China Glaze tidiga B3F-lack. Den tjocka formulan ger en lång torktid, dessvärre, även med snabbtorkande överlack. Det som händer är att lacket blir torrt på ytan men att bottenlagret tar en evighet på sig och så sabbar man allt när man stoppar handen i fickan eller gnuggar lacket på något sätt. Självklart hade tunnare lager med lite längre tid för mellantorkning kunnat göra stor skillnad. Problemen kan alltså vara användarproblem mer än lackproblem för jag brukar sällan ge lack tid att torka och jag har inte tålamod att bygga jellylack till opacitet med fem lager utan brukar klafsa på ett tjockare tredje lager och hoppas på tur. Med en tjock formula är tunna lager viktigt, det vet jag ju, men det är lätt att vara besinningsfull och tålmodig i efterhand. 

Färgen är helt ljuvlig. En glossig och fin klargrön, verkligen härlig. Den ser ut som friskt, saftspänt gräs. Mmm! Det är inte unikt men det är fint! Jag vill stoppa fingrarna i munnen och tugga på dem, så härligt ser det ut. Som friska blad av mynta eller basilika. Vill man ha lacket finns det i webshoppen www.bekkas.se för 109 kronor. Och är ni tveksamma nu så vänta och hör vad Emma säger för hon är inte lika otålig som jag och kommer säkert hantera lacket mer rättvisande för det. 

KleanColor Shooting Star

Publicerad 2011-08-29 17:42:00 i Naglar - glitter för layering,


Det här är en manikyr jag verkligen älskade! Måste komma ihåg att göra om den. Det är H&M Ocean Sands, ett bronslack med silverskimmer, under två lager av KleanColor Shooting Star, ett glitterlack med små glitterkorn i silver i en lite orangetonad, superskir jellybas. Förutom silverglittret så finns större, runda, glitterkorn i turkosblått, klarrött och guld. Resultatet blir glatt och glittrigt och lacket jag hade som bas passade som hand i handske för detta. Helt klart en kombination värd att prova om man gillar glitter!



KleanColor Holo Orange

Publicerad 2011-08-29 06:10:00 i Naglar - holografiska lack,


Inte orange alls utan persika och i en nyans som är gräslig på mina händer. Inte holografiskt heller. Det är prismatiskt glitter i en dämpad, lite smutsig, persikofärg. Den bleka färgen kräver tre lager för att se okej ut och det är segtorkat. Nej, en klar besvikelse. Inte min favorit i den här kollektionen.

Misa Like It Like That

Publicerad 2011-08-28 20:41:00 i Naglar i grönt,


Misa Like it like that är ett trevigt lack att måla med, trots vissa penseldragsmärken. Två lager täcker väl och det torkar rätt bra. Dessvärre ser det slitet ut på mina bilder trots att det bara är en dygnsgammal manikyr. Jag upplevde inte att det såg slitet ut, tvärtom, jag tyckte det såg glansigt och fint ut förutom de ställen som jag fått katthår på. Bilderna är alltså lite hårda mot lacket.

Vackert grön med mycket blått i. Jag vet inte om jag gillar det mer än Rulebreaker från samma märke eller inte men de spelar lite i samma division. Ypperliga lack!

Orly Pure Porceline

Publicerad 2011-08-28 11:48:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Efter att ha sett en massa glitter, holo och duokromt här på bloggen så behöver vi väl alla vila ögonen lite. Det blir alltså ett av favoritlacken i vitt. Eller vitt med rosa brytning om vi ska vara petiga. Pure Porceline är ett väldigt trevligt lack. Väldigt fint. Två lager krävs för att det ska bli jämnt. Torktiden är bra och jag gillar allt med det utom penseln. Jag har svårt för Orlys penslar, som ni vet. Det finns inte så mycket mer att säga. Lacket är vackert på egen hand och det är en fungerande bas för skirare lack om man vill det. Har ni det inte redan så tycker jag ni ska överväga det.

Glitter Gal Marine Blue

Publicerad 2011-08-28 08:44:00 i Naglar - holografiska lack,


Marine Blue är ett vacker kungsblått hololack från australiska märket Glitter Gal. Det finns att köpa från deras hemsida om man är intresserad, men det är ganska dyrt. Det är ganska snyggt också, så är man sugen på blågnistrande naglar med regnbågar och inte har något i den färgen sedan tidigare är det väl ingen dum idé att investera i det här.


Det blir regnbågar men inte av en "linear" karaktär utan mer "scattered" även om det inte är så scattered att det bara blir hologlitter. Jag skulle inte kalla färgen marinblå, den är klart blå eller kungsblå, och det är rikt pigmenterat så man kan komma undan med ett flödigt lager eller två tunna. Det torkar fort och är på alla sätt behagligt och trevligt.

Sally Hansen Nail Prisms Lavender Sky

Publicerad 2011-08-27 19:37:00 i Naglar - duokromatiska,


Nailtastic visar ett av mina favoritlack från Sally Hansen Nail Prisms och jag bär också ett Sally Hansen Nail Prism just nu, men inte det här. Det här hoppade dock på mig när jag spanade lite i arkivet så jag slänger ut det så ni får se det. Duokroma lack kräver många bilder. Jättemånga, faktiskt. Här är det Lavender Sky från Sally Hansen och den är lagd över ett himmelsblått lack, Robyn från Zoya, så den har en distinktare blåton här än om man lagt den över svart till exempel.


I sig själv är lacket ett ganska mjölkigt gråblåvitt med rosa och gyllene toner. Om man lägger det över ett annat lack ljusar det upp det väldigt mycket. Jag föredrar ändå att använda det till layering då det blir lite väl blaskigt och pärlomolikt på egen hand.

Hoppas ni kan se både det guldiga och rosa i lacket.



Minifredagsshopping

Publicerad 2011-08-27 10:49:09 i Emmas sminkväska,

Igår var det ju lönefredag och jag skulle ändå till A6 för att köpa present åt Erik och då tyckte jag att jag var värd några småsaker till mig själv också. Jag slank in på Kicks med förutsättningen att köpa de nya Ardellfransarna # 136 och 137 och eventuellt en duschkräm från Kings & Queens om det fortfarande var kampanj på dem. Det var det inte. Men jag hittade istället en ny duschkräm, från märket I Love. En koll på kicks.se visar att märket inte är nytt egentligen, men jag har aldrig sett dem tidigare, har ni? De verkar vara ganska nya för Sverige.

I alla fall fanns de i olika skojiga dofter och duschkrämerna, skrubbarna och handkrämerna kostade alla 69 kronor styck. Sen hade de lip balm med, de kostade 49. Jag sniffade runt och föll till slut för Raspberry & Blackberry. Jag kan avslöja att jag trots en viss lyxtörstan beträffande smink och accessoarer avskyr att lägga dyra pengar på duschkräm. 69 är saftigt tycker alltså jag, jag handlar oftast sånt på Maxi. Den innehåller dock 500 ml så literpriset är alltså helt okej. Ska bli kul att testa, är den bra kanske det blir produkter från serien. Krämen från Lâncome är förresten ett sample. Hade jag handlat Lâncome hade inlägget inte fått heta minifredagsshopping...

Layering med Jade Sparkle och UFO

Publicerad 2011-08-27 09:06:00 i Naglar - glitter för layering,


Dags för att fiska lite i det enorma arkivet som den här bloggen begåvats med. Ett av vårens favoritlack 2011 har varit ett lack från våren 2010. China Glaze Peachy Keen. Superfint ju, vilket jag inte hade trott då persikotoner inte brukar vara min grej. Här är det alla fall tillsammans med CND Effects Jade Sparkle. Det blir mindre grönt på PK och mer guldigt, men fint ändå.

Som vanligt kan jag inte låta saker vara utan dammade även på ett lager av Sinful Colors UFO. Ett glitterlack med oregelbundna glitter som reflekterar ljuset i olika nyanser.

Det är mindre glittrigt än man kan tro av att se flaskan. Här är det ett lager över den manikyr ni ser ovan. Ganska diskret ändå, eller vad säger ni?

NYX Gilded Gold

Publicerad 2011-08-26 19:30:00 i Naglar - glitter för layering,


NYX Gilded Gold är så mycket finare än jag hade trott. Oregelbundna guldflakes i en klar bas, ett fantastiskt effektlack eller glitter topcoat, vilket ni vill kalla det för. Ett lager över Sally Hansens Insta Dri Jumpin' Jade ger ett vackert, välspritt och gnistrande lger av guldskärvor. Superfint! Det är tillräckligt mycket för att ge ett gyllene intryck men glest nog för att man ska se basen och tillräckligt jämnt för att jag ska vara lycklig. Absolut ett av mina bättre köp!


China Glaze DV8

Publicerad 2011-08-26 06:37:00 i Naglar - holografiska lack,


DV8 är ett av lacken från OMG-kollektionen som China Glaze släppte 2007. Det är ett tealfärgat lack med en svårfångad holografisk effekt, den är mer tydlig IRL än på mina bilder men den kräver verkligen massor av ljus.


De här bilderna är tagna i skarp sol och man kan se att det finns en lineär regnbåge i lacket men den drunknar lite i den blå basfärgen. Men som sagt, det är något tydligare i verkliga livet. Är det inte skarp sol så är det inte heller ett hololack utan man får en lite metallisk tealblå bara. Det kan vara okej även om det inte är superspännande då. Jag är ändå väldigt glad över min DV8. Det är ett lack jag använt många gånger sedan jag köpte det våren 2008. Många gånger har jag också beklagat att effekten inte är större. Här till exempel. Jag har nog kommit till insikt med åren om att starka färger och lineära hololack inte helt går ihop utan man förlorar ofta lite av effekten. Sen finns ju bättre och sämre exempel så klart. Ozotic Pro 518 t.ex är ju starkt färgat och har ändå mer effekt än DV8 har. På bilderna har jag ett lager DV8 över ett neutralt baslack och Seche Vite. Det är alltså supertäckande! Bra där!



Milani Gleaming Green

Publicerad 2011-08-25 21:52:00 i Naglar i grönt,


Det här är bara hemskt. Förstår inte att jag köpte det. OCh dess gula syster... Usch. Knallgrön, härlig bas med prismatiskt glitter och stringglitter. Knögglig yta. Inte min stil.

Layering med Flushed och Shocking

Publicerad 2011-08-25 21:50:00 i Naglar i orange,


Vill ni se ett mer än årsgammlat inlägg? Förra sommaren hade jag en intensiv L.A.Girls period och skaffade massor av deras lack. Det är bra lack så jag ångrar inte det. Här kommer en kombination av två av de lacken.  L.A.Girls Flare-lack är ju väldigt bra och fina, så även Shocking, men den är något skirare, lite åt jellyhållet, så jag får en viss VNL även efter tre lager. Alltså blev det layering. Jag valde att lägga den ovanpå Flushed. Flushed är en halvneonig korallfärg och Shocking en sorts orange med rosaton. Det låter galet men det är sant. En skarp orangeröd, riktigt lysande, med en lite magentarosa touch. Ovanpå Flushed ser man inget av den rosa undertonen utan bara det orangea.


Här är det ett lager Flushed och två lager Shocking. Jag tycker det blir en ganska fin färg.

KleanColor Chunky Holo Fuchsia

Publicerad 2011-08-25 17:53:00 i Naglar - glitter för layering,


Chunky Holo Fuchsia, den här gången över ett fuchsiafärgat nagellack från Maybelline. Det är exakt likadant som de andra Chunky Hololacken, den har alltså den skira jellybasen som med en färgtint, den här gången fuchsia, och så det färgskiftande glittret. Det är jättefint och basen har så pass med färg att jag tror att man kan få den att funka på egen hand om man är väldigt tålmodig och beredd på en fyra lager eller så. Som vanligt skiftar glittret färg beroende på ljuset och har en bredd från guld, orange, rött, grönt och blått.


Lacket har samma egenskaper som syskonen och det är verkligen fint och roligt att liva upp en manikyr med. Vilket eller vilka man köper är rätt oviktigt för de har alla samma effekt, undantagen är Black med sina annorlunda glitter, och Scarlet som är mycket mer täckande än de andra.

Zoya Touch - sammanfattning

Publicerad 2011-08-25 17:51:00 i Nagellack - kollektioner,

Här kommer en kollektionssammanfattning som jag borde publicerat för ett tag sedan men glömde bort. Zoya Touch är en kollektion som släpptes nu i somras (2011). Tre lack, alla i hudtoner med finmalet skimmer som ger mer av en pärllik glans än den frostfinish många fruktade. Det är väldigt diskret skimmer och alla lacken blir släta och glansiga på nageln. De kan täcka med ett lager om man är lite generös och ingen av dem blir strimmig då. Om man är snål med lacket kan det bli aningens strimmigt men då jämnar det definitivt ut sig med ett andra lager. Lacken är alltså kvalitetsmässigt suveräna. Färgerna är anpassade så att alla hudfärger ska hitta ett lack som är smickrande. Jag tycker själv att alla är ganska fina på mig men Pandora är nog den som är anpassad till min kalla, rosa hudton. Shay är den neutrala och Minka den som passar mot mer gyllene hudtoner. Eftersom de täcker så väl utan att man behöver måla många lager så fungerar alla tre utmärkt som underkläder för skira lack om man vill undvika VNL men de är även bärbara och fina på egen hand. Ett bra köp!

Minka

Shay

Pandora

Orly Royal Navy

Publicerad 2011-08-25 06:39:00 i Naglar i blått,


Royal Navy har fått många fans bland nagellacksälskare i hela världen. En klarblå jelly med turkost skimmer. Jättefin färg faktiskt, även om jag stod emot rätt länge. Det ni ser är två lager vilket ger lite VNL men inte störande mycket. Jag kan ha det så här och faktum är att glittret kamoflerar det rätt bra i verkligheten. Så jag älskar lacket, tänker ni nu. Nej. Jag har många gånger svurit över Orlys penslar, så även denna gången. Den är lång, det tenderar att samlas lack på penselskaftet som sen rinner ner längs skaftet och droppar och pölar. Formulan är lös och rinnig så det slutar med att jag har blått lack på hela mig men tack och lov inte på fåtöljen. Jag hade stora fläckar av blått på bröstet och magen efter droppar som fallit från skaftet. Det här händer mig bara med Orly. Den långa borsten i penseln gör det svårt att känna kontroll tycker jag, den är för sviktande, men den är åtminstone smal. Kanske skulle funka bättre om jag inte halvlåg i en fåtölj när jag målar, men nu är det som det är och det är så jag gör...



Torktiden var okej och det var ganska lätt att ta bort trots glittret i det. Jag tycker det var fint faktiskt och kommer nog använda det igen trots att det är en usel pensel och trots allt spill det blev...

Frankenlack "Air and Darkness"

Publicerad 2011-08-24 20:59:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,


Okej, jag vet, jag har gått överstyr med det här bildspammet. Det är min egen skapelse så jag har svårt att kasta någon av bilderna. Dessutom är det mitt bästa svarta hololack. Det är svart nämligen, och täcker utan problem med två tunna lager eller ett flödigt. Det är regnbågar i massor i solen och det ser ut att vara "linear". Vad jag använt? Jo, lite Siw och lite FYI samt svart och ofärgat lack. Jag är oerhört nöjd med resultatet!


Eftersom mitt dämpade grågröna som jag gjorde samtidigt fick namnet Herne the Hunter så kommer det här få heta Air and Darkness. Passande och lagom magiskt för ett regnbågslack i svart, eller vad säger ni! Nu måste jag klura ut bra namn på min egenfrankade röda holo också...






Franken

Publicerad 2011-08-24 19:37:00 i Naglar i grönt,


Vill ni se ett frankenlack som inte är holo men fint ändå? Det är en ganska skön olivig nyans med guldskimmer och spridda glitter i rött och även andra färger. Jag tror jag haft i lite av CC Magic Attraction som har prismatiska glitter, men jag minns inte. det har några år på nacken. Ja gär ändå ganska nöjd med det även om det kändes mycket mer unikt när jag gjorde det än vad det är nu då olivgrönt är väldigt vanligt förekommande. Inget har dock samma glitter som mitt! :D

Glitter Gal Silver

Publicerad 2011-08-24 15:43:00 i Naglar - holografiska lack,


Ett helt fantastiskt silverfärgat hololack är Glitter Gals Silver. Det är verkligen gnistrande. Här ser ni två lager av det en dag med lite halvdan sol. Det är ändå spektakulärt vackert och kastar regnbågar omkring sig som om det gällde livet. I mer kraftfullt solsken en högsommardag skulle man nästan bli bländad. :D 

Visst är det fint! Man kan verkligen göra hololack i Australien, så är det bara. Synd att det ska vara så dyrt att beställa bara, annars skulle jag ha alla. I dagsläget har jag kanske 14-15 av Glitter Gals lack och jag kan lätt tänka mig flera om jag skulle få lite extra pengar någon gång.


Japp, bildspam, men det är förtjänt av det. Det blev rätt okej bilder på det också. Även de suddiga fyller sin funktion. ;D

Visst är det vackert!

China Glaze Westside Warrior

Publicerad 2011-08-24 06:03:00 i Naglar i grönt,


Westside Warrior är fantastiskt fin, tycker jag. Ett perfekt militärgrönt som täcker med två lager, torkar snabbt och håller bra. Ja, jag kan faktiskt uttala mig om det då jag bar det i fyra hela dagar utan att byta. Det chippade inte, ingen tipwear, ingen matthet eller repor. Jag hade ju Seche Vite som överlack så att det behöll glansen kanske mer är dess förtjänst än lackets, men ändå. Jag klippte till och med naglarna dag tre men kunde behålla lacket ytterligare en dag för man såg inte att jag varit framme med saxen, alltså inga sprickor eller ens någonting. Flera kollegor berömde också färgen så den passade mig verkligen. Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, jag tycker det var snyggare än så här. Det var inte världens bästa ljusförhållanden. enda nackdelen med att jobba, man är inte hemma och kan ta vara på ljuset och nu går vi ju mot mörkare tider igen.



China Glaze Trendsetter

Publicerad 2011-08-24 05:55:00 i Naglar i grönt,


Trendsetter är så rolig i flaskan. Gröngul, lite senap, lite oliv. Glassflecks i guld. Låter fantastiskt, eller hur? På mig är den dock osedvanligt ful. Så ful faktiskt att jag inte behöll manikyren. Förutom att vara ful på mig så var den också skir, här ser ni tre lager med kvardröjande VNL, och seg att torka. Bu! Jag blir så besviken. Jag vill ju älska det här lacket...



China Glaze Skyscraper

Publicerad 2011-08-23 21:31:00 i Naglar i blått,


Skyscraper är enligt mig den stora, lysande stjärnan i höstens kollektion från China Glaze. Olika nyanser av blått samt silver i en tät, finkornig glittermix. Tre tunna lager täcker i praktiken, eller ett tunt och ett rejält flödigt, men på bilderna kan man ana VNL. Den trollas bort av glittret när man bär lacket och jag märkte inte av det på de 24 timmar jag hade det, vare sig i sol, skugga, inne eller ute. Jag såg bara vackert, blått glitter!

Det torkar fort och är enkelt att måla med. Man måste ha överlack, tycker jag, för att få det blankt nog, men det är så fina glitter att ytan inte känns ruffig. Enda nackdelen är borttagningen. Det här var värre än många glitterlack då det är så tätt. Det krävde nog tio minuter för att få bort allt. Väl värt då det är så magiskt vackert!


Zoya Mirrors Hösten 2011

Publicerad 2011-08-23 21:10:26 i Nagellack - kollektioner,


Här ser ni hela kollektionen i sin kartong. Jag hade inte köpt den själv i dess helhet, jag faller inte riktigt för den här kollektionen, men jag är glad att jag har den ändå. Jag fick halva kollektionen i kompensation för en sen leverans av min eBaysäljare, Le Polish Boutique. Det är bra kundservice! Jag har handlat hos henne i flera år och ganska mycket, men hade inte förväntat mig den generositeten. Här kommer en recap på alla lacken jag visat. Alla är swatchade med två lager, inget överlack eller underlack. Lackens egenskaper är alltså bra. Mina tre favoriter är Marina, Tao och Jem men Jem är väldigt lik Valerie från Flames-kollektionen som kom förra vintern och Valerie är mycket vackrare så måste man välja är det henne jag tar. Men jag behöver ju inte välja... :D

Nimue

Neeka

Tao

Marina

Yara

Jem

Bonus, från Smoke, kollektionen med höstlack i krämfinish som kom samtiigt med Mirrors:

Dree

Pamsan skojade med mig och sa att jag var bitter på Zoyas höstkollektion 2011. Det är jag kanske också för inget av lacken sticker ut så himla mycket. Hade Yara och Neeka haft samma sparkle-finish som lacken i förra höstens Wicked-kollektion hade de definitivt fallit mig mer på läppen. Dree hade jag älskat sönder för ett år sedan men nu har jag så många av den här bruntonade gröna och den sticker inte ut så speciellt. Marina och Tao är snygga men inga showstoppers. Det kunde ha varit roligare helt enkelt. Jag har högre krav på Zoya. Men vad förväntar man sig ett år som detta då de flesta höstkollektioner varit väldigt trista och oinspirerande. Synd, för hösten är min årstid. Bästa tiden på året infaller mellan september och slutet av november, precis innan snön faller. Jag längtar till den riktiga hösten nu. Sommaren är så lång och solig och ... ljus. Jobbigt för en gammal svartrockare. Jag vill helst bli inlämnad på sommarförvaring någonstans där det är mörkt och svalt. ;D

Pixiwoo-inspirerad

Publicerad 2011-08-23 15:00:00 i Emmas FOTD 2011,

Mer smink ska vi ha, här kommer helgens festsminkning. Nic på Pixiwoo gjorde en fantastiskt snygg Cheryl Cole-inspirerad sminkning för ett tag sedan. Jag har haft den i bakhuvudet länge och i lördags gav jag mig på att testa. Nics blev snyggare såklart, men jag är ändå ganska nöjd med min variant. Det här är ganska annorlunda mot hur jag brukar sminka mig, så jag känner mig inte så slipad på tekniken, men det är kul att variera sig. Min kära sambo gillade denna också, det är verkligen ingen självklarhet när det gäller mina festsminkningar ska ni veta, han kallar mig för påfågel allt som oftast och det är sällan med beundran i rösten...

Hyn

Primer: Freeze & Go Instant Smoother & Brightener

Foundation: Bare Minerals Matte Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials
Ögonskuggsbas:Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Half Baged, Hustle, Darkhorse och Creep

Highlighter: Urban Decay Virgin

Insliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Whispies

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Jag tänker inte säga så mycket om vad jag har gjort, det känns så onödigt när ni istället kan få en länk med en tutorial som beskriver det mycket bättre. Jag har gjort som Nic nästan helt och hållet skuggorna är desamma som hon har använt, jag bara lagt till en highlighter. Kolla om ni är nyfikna vet jag!

Zoya Dree

Publicerad 2011-08-23 06:10:00 i Naglar i grönt,


Dree är ett av lacken ur Zoyas höstkollektion Smoke. den innehåller bara krämlack och även om jag är sugen på Cynthia så har jag inte köpt den så Dree är ensam representant för den kollektionen hos mig.

Zoya gör bra krämlack och Dree är utmärkt att måla med. Två lager täcker, som ni ser, och det har fin glans utan överlack. Det ser ni också eftersom det är en swatch med två lager lack, inget över- eller underlack. Färgen är en bruntonad olivgrön i mellanregistret. Helt okej men inte fantastisk. Ett mellanlack i en mellankollektion, om jag får säga som jag tycker. Zoya kan bättre.

Zoya Yasmeen

Publicerad 2011-08-22 22:33:00 i Naglar i lila,


Jag har ju mina lila favoriter, som ni vet, och jag brukar nämna de från China Glaze i första hand. Zoya har också några riktigt tjusiga lila, kanske lika tjusiga faktiskt, Yasmeen och Hope kan väl vara jämförbara med Let's Groove och Stella kanske. Här är det Yasmeen ni ser. Två lager. Enkelt att måla med och bra torktid. Ett underbart vackert lack.

Yasmeen är väl vad man kan kalla en klassiker idag. Hon har varit uppskattad i många år av många lackgalningar och hon är väl förtjänt av den kärleken. Zoyas formula är dessutom ofta lätt att måla med och penseln ger god kontroll. Trots att Zoya är ett märke jag verkligen älskar så är nog ändå Let's Groove från China Glaze min mörklila favorit för den har ett inbyggt glow som jag faktiskt inte tycker Yasmeen riktigt kan göra anspråk på. Vad tycker ni? Vilka lila favoriter har ni?


Tittut!


Glitter Gal Lizzard Belly

Publicerad 2011-08-22 18:06:00 i Naglar - holografiska lack,


Eftersom jag nyligen visade Light as a Feather passar jag på at visa även Lizzard Belly. Det här är alltså det andra av de två nya hololack som Glitter Gal släppte i somras. Det är egentligen en svärtad grön men på bilderna ser den nästan svart ut. I verkligheten kan man se att den är lite petrolfärgat mörkgrön i starkt ljus men i annat ljus blir den en nästan svart eller svart. Regnbågen som så tydligt framträder i flaskan syns faktiskt även på naglarna och tydligare än jag kan få fram på bild men inte fullt så tydligt som i flaskan.

Lacket är väldigt pigmenterat och täcker med ett flödigt lager. Formulan är tjock och lite seg men fungerar. Torktiden är normal. Lacket finns att beställa från Glitter Gals hemsida, www.glittergal.com.au om jag minns adressen rätt. Det finns även på eBay och på www.overallbeauty.com för den som känner sig hågad. 


Zoya Jem

Publicerad 2011-08-22 06:42:17 i Naglar i lila,


Vi slänger ut det sista av mina swatch-inlägg av Zoya Mirrors när jag ändå är på gång. Jem blev en positiv överaskning för mig. Jag hade inte beställt den utan fick den ändå, som tack för att jag väntade lite extra länge med min leverans. Jem är väldigt likt Valerie så jag hade inte tänkt köpa den, men Valerie är ett lack med grövre skimmerpartiklar än Jem så de är inte identiska. Det här är dessutom mer rosa än Valerie. Båda är oerhört fina så jag är jätteglad över Jem!


Som ni ser är det en mörklila bas med glassflecks i guld och magentarosa. Här är det två lager utan över- eller underlack och jag tror ett överlack skulle göra det vackrare. Det finns lite av en matthet i ytan annars. Helt klart var detta en av höjdarna i kollektionen så funderar ni på Mirrors, glöm inte Jem. Jem, Marina och Tao är mina tre favoriter.

Zoya Marina

Publicerad 2011-08-22 06:38:00 i Naglar i blått,


Det här publicerades samtidigt som ett inlägg av Emma så jag plockade tillfälligt ner det. Nu kommer det dock. 
Marina är ett av de snyggare lacken i Zoyas kollektion Mirrors. En skifferblå som går i par med Zoya Tao i samma kollektion som är en skiffergrå. Vacker färg. Lugn och behaglig för ögat. Finmalet skimmer som balanserar på gränsen till frost men utan att man får penseldragsmärken i lacket. Här på min swatch är det två lager lack utan överlack eller underlack.

Snyggt men inte någon showstopper. Jag tror det är det som saknas i den här kollektionen. Det är inget lack som får en att känna WOW! utan allt är bara okej, bra, trevligt, fint...

OPI Silver Shatter på Jessica Indigo Glow

Publicerad 2011-08-21 16:34:00 i Emmas NOTD övrigt,

Sommarnaglarna ska ut här på bloggen innan det är dags att börja visa höstigare lack, så det är bara att ligga i. Ja Sminkan har ju börjat visa höstnaglar redan, men vi är ju olika personer så mina sommarnaglar ska läggasut innan jag börjar visa höstigare lack. Här kommer OPI Silver Shatter ovanpå Jessica Indigo Glow.

Indigo Glow visade jag ju innan vi åkte till Kroatien men när jag bar den passade jag även på att testa OPI Silver Shatter, OPIs silvriga cracklelack. Jag är personligen inget jättefan av just cracklelack, jag har ett svart och ett vitt också, men i ärlighetens namn har jag bara använt det svarta. Metall tycker jag dock känns lite skojigare så när Silver Shatter kom blev jag supersugen och det här lacket blev jag inte besviken på. Silvershatter har en snygg metallisk yta och det beter som alla snälla cracklelack, täcker med ett lager, torkar snabbt och spricker upp i lagom stora ränder. Tummen upp alltså. Nu vill jag ha Gold Shatter med, sen behöver jag inga fler cracklelack.

Glitter Gal Light as a Feather

Publicerad 2011-08-21 12:10:40 i Naglar - holografiska lack,


Mitt i min serie med Zoya Mirrors kommer här något helt annat. Glitter Gal släppte två nya hololack i sommar och jag förbeställde så klart båda. Här kommer dagsfärska bilder på det ena, Light as a Feather, som ska vara ett vitt holografiskt lack. Jag har målat två lager av det ovanpå ett lager av Orly Pure Porceline som är ett väldigt ljust nudelack, nästan vitt. Light as a Feather var mer täckande än jag trott så jag hade nog inte behövt grunda med underkläder, men nu gjorde jag så alla fall.
I flaskan är det tydligt linear holo men lite av effekten försvinner på nageln. Precis som med de mörkaste färgerna så verkar vitt sluka lite av effekten. Jag tycker ändå att det är ett ganska coolt lack och betydligt bättre än deras gamla vita med holografiskt glitter.

Som ni ser är det inte rent vitt. Jag tror det holografiska pigmentet ger en gråaktig nyans till lacken och att det är den som slår igenom här. Det är dock närmare vitt än silver och om man ser flaskan tänker man vitt tills man håller det mot t.ex ett papper.

Zoya Yara

Publicerad 2011-08-21 11:52:00 i Naglar i grönt,


Zoya Mirrors är en besvikelse i mina ögon. Yara, som jag hoppades skulle vara den olivgröna motsvarigheten till Edyta, om än kanske inte så glittrig som Ivanka eller Apple, är inte något annat än ett rätt vanligt glassfleck. Olivgrön bas med gråton och så en "normalmängd" flecks i guld. Inte alls spektakulär som jag hade hoppats. Tråkig rent av...

Ni ser på detaljbilden att den inte alls är lika fylld med glassfleckglitter som Zoyas lack ur Glitterati, Sparkle, Sunshne, Flames eller Wicked. Nä, det är kan man få från vilket märke som helst. Inte i närheten av vad Zoya normalt skapar. Buuuu! Buuuuu! Ska jag ha ett grönt höstlack med glassfleckfinish så får det fortsätta vara Edyta, helt klart.

Två lager lack, inget över- eller underlack. Tyvärr alltså bara ett "vanligt" lack trots de fantastiska förutsättningarna. Och nu finns så många gröna att jag inte ens kan trösta mig med färgen...

Zoya Tao

Publicerad 2011-08-21 07:37:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Zoya Tao är ett av lacken i kollektionen Mirrors. Det är en skiffergrå med finmalet skimmer som gränsar till frost. Jag tycker det är en väldigt vilsam färg, elegant och lugn. Den får mig att tänka på sidentyg. Vacker alltså. Inte så spektakulär men helt klart värd att få bo i min Zoya-låda. En av de bättre i den här kollektionen. Swatchen är gjord med två lager lack, inget över- eller underlack.

Zoya Neeka

Publicerad 2011-08-20 18:30:03 i Naglar i lila,


Jag föll ju inte för Nimue som jag just visade så jag swatchade vidare och valde ännu ett av lacken i lila från Zoya Mirrors. Cindy på Le Polish Boutique, där jag köper Zoya, säger att Neeka är storsäljaren. Jag förstår inte varför. Det är en mörkt grålila, lite dammig, med guld glassflecks. Den är inte i närheten av de sparkle-glassflecks som vi sett i Sparkle-kollektionen, Flames-kollektionen, Glitterati, Sunshine från i somras och i vissa lack från t.ex förra höstens kollektion Wicked. Den här är så matt och tråkig i jämförelse. Sen är ju många tokiga i lila och kanske älskar den av den anledningen. Det är inte min sorts lila så den kan inte ens kompensera på det sättet. Tyvärr. Faktum är att jag,efter att ha swatchat hela kollektionen idag på förmiddagen, inte hittade ett enda av lacken som levde upp till de glassflecks som Zoya släppt tidigare. Synd, för det finns ingen som kan göra glassfleck bättre än Zoya. Ni ver ju hur mycket jag älskar Zoyas lack men den här kollektionen är inte i deras vanliga standard.

Två lager på bilderna. Inget bas- eller topplack.

Zoya Nimue

Publicerad 2011-08-20 18:17:44 i Naglar i lila,


Nimue är ett av lacken i årets höstkollektion Mirrors från Zoya. Jag beställde fyra av lacken från Smoke&Mirrors, ett från Smoke, Dree, och så tre från Mirrors, Yara, Tao och Marina. Min vanliga eBay-säljare var på semester och fick iväg paketet senare än väntat, ca 2 veckor efter beställningen, så som plåster på såren överraskade hon mig med hela Mirrors-kollektionen! Väldigt roligt! Jag brukar alltid köpa fulla set av Zoya men i år var jag inte så imponerad av färgerna så jag hade valt russin ur kakan men nu har jag alltså alla skimmerlacken!

Jag beslöt swatcha dem alla så jag fick se vilka jag gillade bäst och om mina russin verkligen hade varit rätt köp. Det första jag provade var alltså detta. Jag trodde det skulle vara ljusare än vad det är. Färgen är mellanmörk skulle jag säga. En gråtonad lila med skimmer som ligger på gränsen till frost, precis som sommarens nudelack Shay, Pandora och Minka. Jag kan inte säga att jag är speciellt förtjust i Nimue. En ganska trist lila tycker jag faktiskt, men jag är så glad att jag fick den av min supersnälla säljare! Det lönar sig att vara stamkund! :D

Jag swatchade alla med två lager, inget bas- eller överlack. Torktiden verkar vara helt okej för efter fotosessionen var de redan halvtorra men om de djuptorkar snabbt vet jag inte.

Aquarius & Turf

Publicerad 2011-08-20 11:16:22 i Emmas FOTD 2011,

Till sommarnaglar passar det ju bra med sommarsmink, här kommer min sminkning frän förra lördagen. Min tanke var att jag skulle göra likadant som när jag hade Wild Mango på ögonlocket och Citrus Soda under ögat, fast med turkosa Aquarius på ögonlocket och en kallare grön under ögat. Skuggorna blev rätt bra tycker jag, men jag hade galet bråttom och således blev eyelinern bedrövlig. Jag visste att det blev hemsk, det hade såklart gått att rätta till, men jag hade faktiskt inte tiden, jag skulle på tjejmiddag och blev hämtad av en kompis och hade jag ställt mig med att rätta till eyelinern hade det varit kört, då hade jag blivit så sen att ingen skjuts i världen hade väntat. Vi får leva med den hackiga eyelinern alltså, jag ska sluta tjata om den nu. Nu ska jag istället tjata lite om bilderna. De är inte så bra, bråttom ni vet. Jag hann faktisht inte fota alls hemma, så kameran fick följa med och så fotade jag hemma hos kompisen. Det var kasst ljus, men det får duga. Hade ingen lust att stå mitt bland alla människor och försöka fota mitt smink, man framstår som en aning narcissistisk då...

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20 och Everday Minerals Intensive Medium

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Dainty

 

Ögon

Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas:Too Faced Shadow Insurance och GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Make Up Store M/S Aquarius och Taylor Made Minerals Turf

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: svart från Max Factor

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Whispies

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Bas för sminket är Shadow Insurance på ögonlocket och Love That Beige under ögat. På ögonlocket har ni Aquarius och under ögat Turf, båda två kanonskuggor. Resten är väl ganska uppenbart. Jag börjar bli hungrig, har inte ätit frukost än, så jag ska dra mig tillbaka från datorn en stund. En skön helg önskar jag er alla läsare!

Nfu Oh 65

Publicerad 2011-08-20 00:00:55 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Hej på er. Ledsen att jag bloggar så dåligt men den här veckan har jag varit så galet trött. Nu tänkte jag i alla fall att jag skulle visa er lite somriga holonaglar denna regniga ruskiga kväll/natt. Idag har det känts som höst, men förra helgen var det ju sommar, och det blir det ju förhoppnigsvis igen och då är det ju kul med somriga lack. Förra helgen hade jag Nfu Oh # 65, ett turkosblått superholografiskt lack, som jag nog har haft i mer än ett utan att testa det. Det är precis som de andra hololacken ifrån Nfu Oh, supermegaholografiskt och kräver inte så mycket ljus för att bilda regnbågar, men rätt blekt och grådaskigt i sig självt. Dessutom är formulan horribel, men om man skiktar lagren med överlack så att man inte målar flera lager av färglacket på varandra så kan man ta sig runt det ganska skapligt. När lacket kommer i ljus genomgår det en total makeover, regnbågarna är otroliga och skapar även en illusion av att lacket är gnistrande turkosblått och inte alls sådär gråfult. Klart värt att ha i samlingen men tveksamt hur kul det är vintertid när solen här i Sverige mest lyser med sin frånvaro...

H&M Ocean Sand

Publicerad 2011-08-19 17:42:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


Ocean Sands är ett av tre skimmerlack jag hittade på H&M i somras. Det är ett ganska rinnigt lack i brons med massor av skimmer, troligen perfekt för layeringeffekter. Här ser ni tre lager, det sista blev ganska tjockt för då hade jag tröttnat på att måla med det. Färgen är dock fin tycker jag. Ett vackert bronslack och speciellt mycket uppskattar jag att skimret är i silver. Eller skimmer, det är nästan ett microglitter då det är ganska grovt. Hur som helst, helt klart värt 29.90. :D

L'Oreal Atoll (#289)

Publicerad 2011-08-17 17:08:00 i Naglar i grönt,



L'oreal Atoll är en present jag fått av en härlig läsare, Marie, för många år sedan. Jag visade det då i det här inlägget men det här är ett lack jag tycker bör uppmärksammas igen då det är galet vackert!
En djup skogsgrön med lite värme och mycket silverglitter som på nageln mest ser grönt ut. Helt underbar färg. Den är fortfarande perfekt i formulan, flyter lätt och utan problem alls ut på nageln och är enkel att kontrollera med penseln. Torktiden är god och den klarar sig gott och väl med två lager. Om man är generös kan den klara sig med ett. Jag tycker det är en av mina vackraste gröna faktiskt och jag har ingenting i samlingen som liknar det här. Har ni det här lacket i era gömmor?


Teeez Cool

Publicerad 2011-08-17 07:27:00 i Naglar - holografiska lack,


I ett swap med en tjej från Holland fick jag två hololack från Teeez. Det här, blå, heter Cool. En otroligt fin, stark blå med massor av prismatiskt glitter som dock ger en "scattered" effekt så det blir bara antydan till regnbåge. Vackert ändå, måste jag säga. Mycket vackert.


Visst är det en härlig färg. En "varm" blå, om ni förstår hur jag menar. Väldigt vackert. Väldigt glittrigt. Tre lager på mina bilder. Enkelt att måla med och bra torktid. Helt klart ett lack som ger mersmak. Jag har alltså ytterligare ett av dessa lack, ett lila, men jag skulle absolut vilja veta vilka fler färger som finns. Riktigt bra lack!



LA Colors Treasure Island

Publicerad 2011-08-16 19:38:00 i Naglar - glitter för layering,


L.A.Colors glitterlack Treasure Island är inte alls speciellt täckande men här har det fått en bas av L.A.girls Metals Chromium Green och då funkar det perfekt!

Lite olika ljusförhållanden som jag försökt fånga lacket i. Sol, skugga, mitt emellan...

Det är två lager av glitter över basfärgen och eftersom färgerna går ihop helt nyansmässigt så känns det som ett rent glitterlack på fingrarna. Glittret är finkorningt och blir slätt och lacket torkar fort. Glittret är fint men inte överblingigt, Sparkling Oceanspray från LA Splash är i samma färg och mera glittrigt men också grövre i kornstorlek och mer av en överlacksätare.

LA Colors Magnetic Force

Publicerad 2011-08-16 06:24:00 i Naglar i korall&persika,


L.A.Colors Magnetic Force är ett korallfärgat skimmerlack som inte är jättetäckande, det ni ser är tre lager på bilderna, men ganska fint. Det har en saftighet över sig och ett guldskimmer som inte är uppenbart i alla ljus men som syns i solen eller även i indirekt ljus som är starkt nog.

Det kräver alltså tre lager för den täckning jag har här. Det flyter ut bra på nageln och torkar fort. Helt okej men kanske inte så där magiskt. Ett mellanlack. Inte magnetiskt direkt...

LA Splash Ocean Fairy

Publicerad 2011-08-15 21:40:00 i Naglar i grönt,


Ocean Fairy borde kanske heter Forest Fairy istället för färgen är mer en djup skogsgrön än något som får mig att tänka  på havet. Det är oerhört vackert, kanske favoriten av alla mina gröna glitterlack, med sitt djup som verkar oändligt. Bilderna gör det inte rättvisa, det här är magiskt vackert!

Ett lager täcker nästan, två gör det definitivt. Glittret är i olika gröna nyanser och guld och lyckas glimta fram trots den ganska mörka basfärgen. Supervackert! Det kräver dock överlack för att verkligen skina. Som vanligt är mitt köpt från www.cherryculture.com. Jag kommer nog en dag äga alla LA Splash-glittren för jag är kär i vartenda ett av dem jag äger!


NYX Dorothy

Publicerad 2011-08-15 15:41:00 i Naglar, vampy,


Dags att titta på ett helt magnifikt lack! Egentligen är det två magnifika lack för jag har lagt ett lager av NYX Dorothy ovanpå en manikyr med Essie Swing Velvet. Swing Velvet är en vampig vinröd som ni kan se nedan och Dorothy är ett svarttonat jellylack med röda glitter i oregelbundna storlekar. Det är såååå vackert!


Det här är en magnifik manikyr som jag älskar att titta på. Glödande röda glitter i en mörk bas, men inte mörkare än att glittret kan lysa igenom. Jag väljer layering framför att bygga lacket ensamt med tre lager för jag föredrar en aningens mindre av glittret, mer som röda stjärnor på en natthimmel än en glitterplåt.


Lacket har normal torktid, det är inga problem med det på något sätt. Finns att köpa på www.cherryculture.com och sannolikt även på www.beautyjoint.com eftersom de också för NYX. En billigare variant av Deborah Lippmans Ruby Slippers.


Essie Swing Velvet

Publicerad 2011-08-15 06:33:00 i Naglar i rött,


Oerhört vackert, oerhört vampigt, oerhört bra. Essie Swing Velvet är helt fantastiskt. Perfekt röd, djupt vinrött med skimmer och svartnande kanter. Perfekt formula och täckande med två lager. Ett helt underbart lack!


Jag har alltid älskat mörka röda lack och det här är inget undantag. Färgen är smickrande för mina naglar och händer och ser alltid dramatisk men ändå sofistikerad ut. Det här är dessutom ett lack med utmärkta egenskaper. Essie har en liten, smal pensel. Den är på gränsen att vara för smal till och med, om man tänker att min favoritpensel är den hos Zoya. En liten pensel ger dock perfekt kontroll över var man målar med lacket och det gillar jag. Att kunna använda ett mörkrött lack men slippa få minsta gnutta färg på nagelbanden är skönt. Lite av elegansen med en sådan här färg förtas ju om man ser alltför kladdig ut.

Två lager betyder snabb torktid och det är också ett plus. Ja, det finns inga minus med det här lacket. Inga minus alls. Perfektion! Älskar ni vampiga mörkröda ska ni absolut titta en extra gång på det här för det är väl värt att äga.


China Glaze Dynasty

Publicerad 2011-08-14 20:43:00 i Naglar i rött,


Dynasty är ett av de 50 glitterlack som China Glaze släppte förra våren. När jag köpte det trodde jag det var en mycket mer dammig rosaröd färg med prismatiska glitter i men det visade sig vara en mer mörkröd bas. Eller röd-röd. Det är en lite bruntonad röd dessutom. Inte alls vad jag väntat mig. Annars är konceptet som de andra lacken i kollektionen. En färgad bas, prismatiska, ganska stora, glitter som kräver minst två eller tre lager Seche Vite för att få den glossiga och släta ytan man vill ha. Det här lacket klarade att täcka nageln bra på två lager. Det är inte min favorit men det är inget direkt fel på det heller. Helt okej.

Vad tycker ni om China Glaze glitterkollektion? Har ni lack från den och i så fall vilka? Min favorit är Atlantis men jag har långt ifrån alla.

CND Cheeky

Publicerad 2011-08-14 12:57:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Jag har inte visat alla mina lack från "jakten på de perfekta underkläderna". Här är ett av dem jag inte riktigt kom överens med. Två lager av CND Cheeky, en semitransparent liten kompis som nog blir förpassad till franska manikyrer efter att den här utprovningen. Den har dessutom samma fel som de gamla CND. Den torkade ALDRIG. Vad är detta? Jag trodde den nya formulan i den nya flaskan skulle vara bra och inte ha problem med torktiden.

NYX Sea of Cortez

Publicerad 2011-08-14 12:14:00 i Naglar i blått,


Sea of Cortez är NYX take på Charla-konceptet. En blå, turkosblå kanske, med mycket grönt och guld som ibland ger det ett intryck av att vara ett blå-grön duokrom men det är inte starkt nog för att jag ska tycka det är en sann duokrom. Det är massor av guldskimmer också, massor, så lacket är härligt, gnistrande och spännande i solen. Här är det tyvärr inte någon sol så lacket visar inte sina bästa sidor. Tyvärr.

Det är inte unikt men det är fint och jag tycker det är ett bra alternativ till Chala om man hellre vill köpa ett (billigare)NYX. Det är tre lager lack på bilderna, lite segtorkat trots Seche Vite men helt okej. Jag gillar det men inget slår så klart originalet! ;D





MNY 469

Publicerad 2011-08-14 07:52:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Japp, här kommer det sista av mina randomlack. Bruna MNY 469. Det hade skiktat sig rejält i lådan, jag kunde inte ens skaka ihop det helt som ni ser, men färgen är väl en trevlig mellanrostbrun (inte rost som på järn utan mellanrost till skillnad från mörkrosa på kaffe även om den orangefärgade fällningen kan föra tankarna till rost på järn också...) med mycket skimmer.

Den här gången ska jag även länka till mitt första inlägg med det här lacket. det glömde jag med Stella igår. Ska kankse lägga till det. Gillar ni länkarna så ni kan titta bakåt eller är det onödigt för er? Jag gillar det för annars måste jag börja söka i bloggen alla fall när jag tittar på mina inlägg.

Två lager, bra konsistens men jobbig pensel. Ett ganska okej lack även om brunt sällan får mig att gå i spagat av lycka. Vad tycker ni? Är den härlig eller bara tråkig? Använder ni bruna nagellack? Jag kan få ryck då jag älskar brunt som omväxling och vissa bruna nyanser är helt underbara men vissa är verkligen bara trista. Vissa supersnygga bruna är ju Anastasia, Raspberry Truffle, Ingrid och krämlacket Passion4Fashion. När jag tänker efter kommer jag på flera bruna jag har gillat och så har vi ju alla fina i gråbrunt, brunbeige och vad det nu är. Vilka bruna gillar ni?

China Glaze Stella

Publicerad 2011-08-13 19:16:30 i Naglar i lila,


Stella. Det vackraste lila jag vet. Ett av dem alla fall. China Glaze lyckades få fram två av de vackraste lila i världen med sin Retro Diva-kollektion och har även ytterligare två av de vackraste som finns i sin tillverkning. Japp, jag talar om Let's groove, Cowgirl Up och Coconut Kiss.
Länk till mitt förra Stella-inlägg kommer här. Där är det solskenskbilder.

Stella är mellanlila, glowigt och glansigt, skimrande härligt med röd bas. Perfekt applicering, två lager och bra torktid. Ett helt underbart lack. Mer än underbart. Jag kan inte nog betona hur vackert och fantastiskt det är. Har ni det inte redan så överväg alvarligt att skaffa det. helt ärligt, skippa senaste höstkolektionen och komplettera de föregående tre årens istället. ;D

Stella trivs i solen... ♥

L.A.Girls Metal "Iron Red"

Publicerad 2011-08-13 15:44:00 i Naglar i rött,


dags att dyka ner i arkivet igen och mer än ett år efter att inlägget skrevs får ni nu se det också. Ni kommer väl ihåg L.A.Girls och min kärlek till deras lack! Metals är ju bland det bästa man kan hitta och från den kollektionen kommer här Iron Red!


Iron Red är egentligen mer rosa än röd enligt mig, men vi kan väl kalla den ljusröd? På finlandssvenska är det rosa så då får jag som jag vill. ;D
Färgen är superduperskimrig och helt underbar! Kall i tonen men inte så kall att den glider över i magenta eller lila.


Som vanligt med Metals-lacken täcker ett lager ganska bra, två gör det absolut. Det är enkelt att måla med och torkar fort. Det finns inga nackdelar. Visst är det vackert!

KOH Platinum Silver

Publicerad 2011-08-13 10:58:44 i Naglar - holografiska lack,


Jag har inte så många KOH-lack, faktiskt bara fyra stycken inklusive detta. De andra jag har är, kanske inte förvånande, gröna och detta är det enda av dem som är holografiskt. Jag hade hört att det hade en kraftig holoeffekt och såg fram emot att testa det. Det var en solig förmiddag jag målade på lacket men när jag väl skulle fota hade solen gått i moln. Så här ser det alltså ut när det är mulet.

Vi kan ju inte bara visa det så utan jag tänkte att några blixtbilder kan vara på sin plats. Så här ser det alltså ut när det får tillräckligt med ljus. Kraftig holoeffekt alltså. Rätt coolt.

Tre lager lack, inget underlack eller överlack på de här bilderna. Det är jättefint och ganska likt min favorit Sally Hansen Magical Crystal Ball fast något gråare eller mer silverfärgat. Snyggt allafall. Just det här lacket skaffade jag i en swap men man kan köpa det från KOH:s hemsida utan problem.


Brucci Black Emerald

Publicerad 2011-08-12 18:16:00 i Naglar - duokromatiska,


Ännu ett arkivinlägg, jag har inte hunnit redigera bilder idag för jag har ägnat mig åt att sitta i telefonkö hos Telia. ;D Förhoppningsvis har jag nu internet på samtliga datorer i lägenheten. Black Emerald är ett duokromt lack som är oerhört svårt att fota. Det är mörkgrönt och mörkrött i ett nästansvart lack och det är oerhört vackert men ganska subtilt. Knappast något som slår någon i ögonen utan det här är ett lack för bäraren. Man får lyfta handen mot ögonen och se hur ljuset plockar fram de vackra skiftningarna.


Det ni ser är ett flödigt lager av lacket. Det är alltså oerhört pigmenterat och lättmålat. Man har bra kontroll med penseln, det torkar fort och det är unikt i min samling. Jag köpte det på eBay där det fortfarande finns listat titt som tätt. 

Visst borde det ha varit med på duokroma veckan, speciellt som det är så oerhört vackert! Har ni det? Älskar ni det? För mig är den en liten juvel i samlingen.




(Nästan)larvigt lika gröna krämlack

Publicerad 2011-08-12 11:08:00 i Nagellack - jämförelser,


Titta vad jag hittade! Ett bortglömt jämförelseinlägg. Kanske inte larvigt lika men rätt lika är de nog. Det här är en liten jämförelse mellan några av mina kära gröna krämlack som kanske kan vara till glädje för någon.

På pekfingret har vi BB Couture Green Goblin
På långfingret Nubar Forest
På ringfingret RBL Recycle
På lillfingret Orly Wandering Vine

Green Goblin är aningens mörkare än de övriga tre. Forest har en lite varmare underton och Wandering Vine en aningens kallare. Skillnaderna är ganska hårfina och vill man inte betala massor för RBL-lacket klarar man sig utmärkt med de båda andra, mest närliggande. Billigare lack och faktiskt minst lika bra kvalitet.

Meteorites Vulcan Probe

Publicerad 2011-08-12 11:03:00 i Naglar - glitter för layering,


I min slumpdragning lyckades jag dra två glitter, båda otestade sedan tidigare. Först guldglittret från Color Club, sedan detta. Jag beslöt lägga det över min manikyr med Misa Push Upon It som ju också slumpats fram och passade rätt bra färgmässigt. Eftersom jag tyckte Misalacket kändes lite mesigt hade de ju kunnat göra en positiv skillnad. Det blev nu inte så. Jag gillar inte "string glitter", inte ens när det är rosa, rött och grått. Nej, Vulcan Probe är inget för mig. Fult rentav tycker jag.

Misa Push Upon It

Publicerad 2011-08-11 21:27:00 i Naglar, vampy,


Misa Push Upon It är ett av mina slumpdragna lack den här veckan. Jag vet inte vad man ska kalla färgen, rosalila, rosa, rödlila? Det är nog mest rosa alla fall, tror jag, så den får vara i den kategorin. tror den var där förra gången med, måste kolla. Japp, det var den. Dåliga bilder tagna under lysrör dessutom så det var väl bra att den slumpades fram igen!

Ett lager av lacket, precis som förra gången. Glossig och fn finish, som förra gången, men en skillnad. Jag upplever den inte som cerise utan som mer dammigt rosalila. Färgen ändras alltså med ljuset och i flaskan är det fortfarande en ganska stark rosa nyans så jag förstår att den kan se cerise ut i elektriskt ljus. Bra kvalitet alltså, på lacket, men en ganska tråkig färg.

Revlon Perplex

Publicerad 2011-08-11 14:49:00 i Naglar i lila,


Mer arkivinlägg, den här gången från i vintras. Revlon Perplex fick jag i ett byte med Kris på My Lucid Bubble-bloggen. En fin gest då Perplex verkligen varit en snackis i lackvärlden då den anses vara en dupe till Chanels Paradoxal. Nu har hypen klingat av så klart, men det gör väl inte lacket mindre fint?

Perplex är mycket likt några andra av mina grålila lack med lila skimmer och jag tycker det är en himla fin färg så det är helt okej att jag har en liten bukett av dem. Här ser ni förresten två lager lack, ganska tunna, som var lite rinniga men inte så farligt. Det har bra glans och torkar fort. Ett mycket fint lack!

Depend #170

Publicerad 2011-08-11 14:47:00 i Naglar i blått,


Jag har lite arkivtömning här och presenterar ett ganska fint blått lack för er. En nyans av dammigt gråblått har Depends lack #170. Jag tycker det är riktigt vackert och väldigt klädsamt också. Lämpligt för hösten även i år tycker jag, fast det är ett eller två år gammalt. Ett lager är täckande och det är inte svårmålat alls. Det glider lätt på nageln och torkar relativt snabbt också, alla fall med Seche Vite. Hyfsad glans är det, men inte mer än så.


NYX Alaskan Wild

Publicerad 2011-08-10 18:13:00 i Naglar i grönt,


Vill ni se ett inlägg som legat i arkivet sedan i maj? Alaskan Wild är NYX Girls mer mellangröna svar på Illamasqua Rampage eller hur man nu ska säga. Det är mycket ljusare grönt, som ni ser, men det är jelly. det är väl i och för sig allt de har gemensamt... Hm, ibland vet jag inte hur jag tänker.


Alaskan Wild är alltså mellangrön, några nyanser mörkare än mynta, och tre lager lämnar VNL i solen. Jag tycker ändå det var förhållandevis okej att måla med, många jellylack blir flammiga och det slapp jag här, även om hag också kan se imperfektionerna med appliceringen. Glossigt är det, här förevisat utan överlack. Jag gillar det. En bra färg och ett bra lack.

Och nu till något helt annat. Katter.

Publicerad 2011-08-10 13:24:00 i Allmänt,


Varje år brukar jag vid den här tiden skriva ett inlägg om katter. Inte nödvändigtvis om mina katter, men om katter som behöver vår hjälp. Nu är nämligen den tiden kommen då katthemmen översvämmas av de övergivna sommarkatterna och många katthem har det svårt både ekonomiskt och med utrymme, volontärer och jourhem. Jag har i många år en stående överföring på några hundralappar i månaden till tre av "mina" katthem. Ett i min barndoms hemstad, ett som jag hämtat min Siri från och så Stockholms katthem eftersom jag bott i Stockholm sedan 1994. Alla dessa katthem gör fantastiska arbeten med att rädda och värna djur som far illa. Varje gåva ger dem lite större möjligheter att hjälpa, varje volontär gör mycket för verksamheten. Vill man inte binda upp sig med ett schema och "jobb" så kan man alla fall på många katthem komma ett par timmar och leka med katterna och klappa dem. Även det behövs ju.

Om du kan tänka dig att vara volontär eller gå ner en eftermiddag och leka med katterna eller hjälpa till på något vis så hittar du ditt lokala katthem i den här länken. Kan du ställa upp och vara jourhem? Hör av dig till katthemmen. Har du sett förvildade eller hemlösa katter i ditt område? Ring djurskyddet eller ett katthem. Börja inte mata katter om du inte tänker fortsätta med det. I många fall anser polis och länsstyrelse att en katt du matar är ditt ansvar så de hjälper inte till att ta hand om den även om du inte är formell ägare. Matar man katten ska man göra det regelbundet och ta ansvar, tycker jag. Kan man inte det och kan inte någon djurskyddsorganisation hjälpa en så är det troligen så att viltvårdarna kopplas in och fångar in och avlivar katterna. Det låter grymt men det är kanske ännu värre att de svälter, fryser, lever med parasiter, skador och sjukdomar för att slutligen dö. Jag är dock tacksam att viltvårdarna inte hade hjärta att avliva den kull med kattungar min Siri kom ifrån. Det var egentligen deras uppdrag men de lämnade in kullen till ett katthem som hade möjligheten att låta dem bo i ett jourhem och få leva och bli adopterade.

Har du skaffat katt? Se till att den är kastrerad vare sig det är en hona eller hane, om du inte planerar att ha den till avel. Kastrering är inte negativt för katten. Kastrerade honkatter lever längre enligt statistiken och de drabbas till exempel inte av juvertumörer. Alla mina katter har varit kastrerade och den summan det kostar är ingenting om man betänker vad man lägger ut på smink, kläder, resor eller vad man nu har för svagheter.
Har man katt måste man också ha råd att försäkra den och kastrera den och vaccinera den och se till att tänderna blir skötta på rätt sätt och att man har råd med veterinärsvård om det behövs. Katten har rätt till samma omsorg som en hund eller som du själv. Du går till doktorn och till tandläkaren, du är försäkrad. Visa din katt samma hänsyn och respekt och kärlek. Glöm för allt i världen inte att chippa eller öronmärka din katt också, om den skulle råka komma bort.

Vill du skaffa katt men har inte gjort det än? Fundera då på om det inte är väl värt att få en veterinärsbesiktigad, chippad, kastrerad och klar katt från ett katthem. De kostar en slant men om man tar en vuxen katt som blivit grundvaccinerad och kastrerad och märkt så har man tjänat en hel del. Visst, det är gulligt med en unge men även en unge går att få på ett katthem. Jag har tagit hand om två fullvuxna katter, Sabina och Bella, som båda var runt 8 år. De smälte fint in i familjen de med, man ska inte vara rädd att ta hand om en vuxen katt. Mina nuvarande katter, Edit och Siri, var båda ca ett halvår när de kom till mig. Det är Edit ni ser spegla sig i fönstret här ovan och på bilden när hon sitter i trädet. Nu är hon en drygt 16 år gammal dam med världens härligaste personlighet. Hilda var den katt som jag fick hand om tidigast. Hennes mamma övergav kullen när de var sju veckor, mamman var en halvvild ladugårdskatt som knappt var mer än ett halvår när hon fick kullen. Så tidigt ska man inte ta kattungar annars, men där fanns inget val då mamman helt enkelt lämnade ungarna och försvann. Hon dök upp igen flera veckor efteråt och sedan försvann hon för gott. Ett kattöde som jag inte önskar någon liten misse. Hilda försvann också en dag, efter nio år, och jag vet inte om hon blev överkörd eller vad som kan ha hänt trots öronmärkningen. Efter det får ingen av mina katter vara utegående utan de har en stor inhägnad på landet, modell villatomt, gjord med 2 meter högt rådjursnät. Självklart är balkongen också nätad.  

Vill du läsa mina inlägg som jag skrivit tidigare om katter och katthem? Här är det första jag skrev 2008, det andra som handlade om Sabina från 2009 och ett om min högsta önskan, att vi kan hjälpas åt att skydda och värna katter, från 2010.

De flesta katthem har ett pg-nummer man kan sätta in pengar på. Stockholms katthem kan man ge en gåva här:
plusgirokonto 90 01 79-3. Märk inbetalningen med "Gåva".
Även en liten donation är betydelsefull.
Man kan också följa Sockholms katthem på deras blogg.
Är man förtjust i djur och vill hjälpa inte bara katter kan man bli medlem i Djurskyddet eller WSPA, det är jag. Och WWF så klart, där är jag också medlem och skänker några hundra i månaden. Min policy är att lika mycket som jag tycker jag kan unna mig i månaden vad gäller nagellack eller annat "onödigt", lika mycket ska jag kunna ge till det jag tycker är viktigt. Djurens välfärd.

Zoya Creamy

Publicerad 2011-08-10 10:23:00 i Naglar i gult,


Fortsättningen på min random-vecka. Efter att ha slumpat fram de tre lacken i guld jag redan visat så slumpades et gult fram. Jag tycker fortfarande det är väldigt intressant att jag lyckas plocka lack ur mina minsta färggrupper med slumpgeneratorn. Flest lack i min samling återfinns i gruppen grönt tätt följt av teal, blått, rött och lila. Drar jag något lack alls ur de grupperna? Nej. Inget. Gult, brunt och guld däremot... :D 

Jag gillar ju gult så jag är inte ledsen. Zoya Creamy är ett av de solgula lacken och påminner väldigt mycket om ChG Happy Go Lucky och även H&M Being on the A-list. Jag tycker det är en härlig färg! Positiv, glad, somrig. Här ser ni två lager av lacket som är lite strimmigt på första lagret men jämnar ut sig fint sen, även om pedanten kanske vill ha tre lager, och torkar på normal tid med ett lager Seche Vite. Inga problem med den här gula skönheten.

KleanColor City Never Sleeps

Publicerad 2011-08-10 09:39:35 i Naglar - glitter för layering,


Här kommer den mest vidriga kombination man kan tänka sig. Japp, man ska låta bli att experimentera... Ni vet att jag igår bar Golden Glamour från China Glaze, ett orangetonat guldlack. Jag gillar de lacket men beslöt att slänga på lite glitter för skojs skull. Jodå, visst blev det skojigt... Det gav mig anledning att måla om naglarna om inte annat. Det är två lager av KleanColor City Never Sleeps och skälet till vidrigheten är alltså inte något av lacken för sig utan kombinationen av de båda.

Oftast går jag den säkra vägen och använder glitter ton i ton med baslacket i en layeringkombination men jag hoppades att de kopparfärgade glittren i det här lacket skulle räcka som brygga mellan de båda storheterna. Fel tänkt av mig. KleanColor glittret har en lite gråaktig, transparent bas med små glitterkorn i jeansblått och större, runda, glitter i koppar, lime och magenta. En underbar kombination över t.ex mörkblått eller lila, kan jag gissa, men inte över orangetonat guld. Jag visar ändå bilderna på det i rent avskräckande syfte och hoppas på att andra med det här lacket visar bättre manikyrer med det. ;D

Random i guld...

Publicerad 2011-08-09 20:01:53 i Naglar i guld, koppar, brons,

Kommer ni ihåg min bländande idé om att låta en slumpgenerator välja lack ur min samling som jag sedan skulle använda? Japp, jag började med det i söndags kväll. Drog sju lack, ett för varje dag den här veckan, och av de sju lacken visad sig tre vara guldlack. Jag beslöt att ta dem i rad så jag kunde samla dem i ett inlägg. Här är de.

Color Club Enchated Holiday. Jag målade på det här lacket söndag kväll och jag tog av det direkt. Det är två lager av ett täckande guldglitter som inte alls kommer fram bra på min bild eftersom det inte var ljus för det. Jag var inte alls beredd på att det skulle bli ett glitterlack. Jag vet inte, men det kändes inte rätt just då. Istället testade jag Priti-lacket jag visade imorse. Det är inget fel på det här, det var bara inte rätt just då... Ja, jag vet, fusk. Jag borde burit det en dag alla fall...

Nästa lack är China Glaze Passion. Jag använder sällan de här lacken som manikyrlack, de brukar mest åka fram de få gånger jag stämplar naglarna, men det är klart, de funkar ju så här med. Jag är inte jätteförtjust i den finish av borstad metall som de här lacken har, men jag bar det alla fall i måndags. Det ni ser här är två lager och som alltid med lack som detta så torkar det superfort. Passion är en neutral guldfärg dessutom, så den funkar på de flestas händer.

Ja, om Passion är neutral så är Golden Glamour definitivt inte det. Det är nästa lack ut av mina randomlack i guld.

China Glaze Golden Glamour är ett äldre China Glaze. Det är en härlig formula och det täcker med två lager. Färgen är en uppiggande orangetonad guldfärg. Lysande, som en blandning mellan apelsingult och guld. Jag gillar färgen även om den egentligen skär sig mot min rosa hud.

Ja, det var de första tre. Jag försökte blinga till det här sista med ett glitter från KleanColor och tänkte vara lite djärv i mitt val, så det blev verkligen en manikyrkatastrof, men det får ni se i ett annat inlägg en annan gång. Och undrar ni vad mer som kommer dyka upp så kan jag avslöja att det blir gult, rosarött och ett glittertopcoat. Och brunt. Vad ska jag säga, jag fick inte upp något lack jag själv hade valt i alla fall. Mest nöjd är jag nog med Golden Glamour. Nå, tycker ni det är en bra idé att slumpa fram lack? Vågar ni haka på? Kom igen, ge mig lite slumpvalda lack tjejer!

Priti Devil's Backbone

Publicerad 2011-08-09 11:02:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ni har redan sett det här lacket hos Nailtastic, vi verkar ha fått samma erbjudande att prova giftfria lack från Priti genom deras svenska återförsäljare, webshoppen Bekkas. Det verkar vara en väldigt spännande ny webshop med både hud-, hår- och nagelgrejer samt makeup. Hur som helst, jag och Emma fick varsitt lack att testa från Priti och jag valde så klart mörkt tealgröna Devil's Backbone.


Vad är då så speciellt med Priti? De ska vara giftfria, alltså B3F, men det är ju faktiskt i princip alla ledande nagellacksmärken sedan 2006 alla fall. Vissa, som Nubar är B4F och exkluderar även Folmaldehyd resin, alltså är inte Priti unika på det sättet. Jag vet inte om det är unikt att flaskorna är återvinningsbara heller, jag har inte funderat på mina andra flaskor eftersom jag, så att säga, återvinner dem helt själv med franken-experiment, men en vanlig glasflaska måste väl vara återvinningsbar? Priti har en remover baserad på soja, den har jag också fått hem men jag har inte testat den än. Jag lovar att göra det och skriva om den men det får bli senare.

Nagellacket kan jag dock skriva om nu. Det är ett helt normalt nagellack som täcker med två lager och har helt normal torktid med ett lager Seche Vite. Det är en mer tjock än rinnig formula men på det stora taget ett helt normalt B3F-lack. Färgen är djup och vacker med härligt skimmer. Väldigt fint tycker jag. Priset för lacken hos www.bekkas.se är 109 kronor.

Jag tänkte avsluta med en liten reflektion kring nagellack och miljö. Jag har aldrig varit rädd för t.ex toulene eller formaldehyd, det är små mängder vi utsätter oss för och den största risken är hudirritation. Nu är de kemikalierna nästan helt borta från alla nagellacksmärken så vi behöver inte fundera över det. Det jag tycker vi ska fundera på är istället vad vi gör med bomullstussen med remover och lackrester. Slänger ni den i toaletten är ni stora miljöbovar för nagellack och remover är, enligt mig, farligare för vår natur och djuren i den än för oss (i ett första läge). Okej, så du slänger dina tussar i soporna säger du. Bättre, men inte bra nog. Jag samlar mina tussar i en plastburk med tätt lock, så luktar det inte, och när asken är full lämnar jag in den som miljöfarligt avfall antingen på tippen eller där det finns möjlighet att göra det annars (som på min arbetsplats). Jag är ingen eko-typ men att göra på det sättet är inte alls jobbigt. Om man har en 1l glassburk så räcker den säkert ett år för en vanlig lackare, jag klarar mig ett halvår med den volymen trots att jag lackar om naglarna varje dag. Det är alla fall ett tips för den som vill vara lite snäll mot naturen.

Blue Brown & Grey

Publicerad 2011-08-09 08:12:00 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Hoppsan! Nu blir ni förvånade va? Det var i juni jag senast visade en sminkning så jag kan förstå om ni sätter morgonkaffet i halsen. I ärlighetens namn är den inte ny utan ett inlägg jag hittat djupt gömt. Jag har faktiskt hittat fler sminkinlägg från hedenhös (läs 2010) så jag kan portionera ut lite åt er då och då. ;D
Jag har faktiskt tänkt starta en liten nyproduktion också men det är fortfarande några steg kvar att gå mellan tanke och handling. Så, varför denna sminkning då? Jo, jag lever kvar lite i den duokroma veckan och hade faktiskt planerat att avsluta den med en sminkning i duokrom ögonskugga. Jag orkade inte det men när jag hittade den här tänkte jag att det var perfekt! Det är ju duokroma Blue Brown som jag använt här. Neutralt men med mycket skimmer var tanken med den här sminkningen. Sen fick den en titel som närmast leder mina tankar till Reservoir Dogs eller en dålig advokatfirma men jag är inte kreativare än så här.

GOSH! stiftskugga som bas. Suverän! Ovanpå den är det en grå skugga från Coasta Scents Hot Pots, den är matt och underbar och oerhört användbar. Jag placerade den grå skuggan på den yttre hälften av ögonlocket och i globlinjen. På inre halvan av ögonlocket är det Blue Brown från Makeupcosmetics. Den har sedan dammats över större delen av ögonlocket och uppåt mot brynet. Lite gråvit, matt highlighter och så svart kajal som inliner och de båda ögonskuggorna, den grå och den skrimrande brunblå, under ögat. Man ser inte så mycket av den duokroma effekten men det är väl tanken som räknas?

Jessica Indigo Glow

Publicerad 2011-08-08 22:16:35 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Eftersom den kära Sminkan verkar ha tagit en välförtjänt semester från bloggen så ska ni få se ytterligare ett av de lacken jag hade på min semester. Semestern är nu slut, men bilderna av lacken finns såklart kvar. Här ser ni Jessica Indigo Glow, ett lack som jag har varit galet sugen på länge, men som tyvärr inte riktigt levde upp till förväntningarna. Det är fint men jag hade hoppats på att det skulle vara ännu finare. Sen blev mina bilder inte jättebra, men ni får se dem i alla fall, tvivlar på att jag kommer ta bättre bilder även om jag försöker igen. Formulan var helt okej, men penseln var i bredaste laget. Funkar säkert fint för er som gillar breda penslar men själv föredrar jag den smalare varianten så detta föll mig inte riktigt på läppen.

Multifärgat

Publicerad 2011-08-07 22:48:27 i Emmas NOTD övrigt,

Hej på er igen. Nu är jag hemma från semestern. Eller ja, vi kom natten mellan lördag och söndag men jag har inte velat lägga mig i den duochroma veckan då jag inte har en enda bild på duochroma lack i datorn. Där ligger en del andra manikyrer och skvalpar och jag tänkte vi skulle kika på min roligaste semestermanikyr, den här semestern alltså. Många bloggare har visat multifärgade manikyrer i sommar. Jag har varit sugen på en pastellvariant länge men saknat lämplig gul. Då Nailshop reade ut Lemon Sorbet slog jag dock till och hade då fullständig uppsättning pasteller för denna manikyr. Från början hade jag tänkt att jag skulle måla svarta tippar efter en dag och på så sätt få en funky french. Dock drabbades jag av semesterlättja och orkade inte fullfölja den idéen. Sen tycker jag att det blev rätt lyckat så här faktiskt, så det känns inte som att det gör så mycket att det inte blev en funky french, det får bli nästa gång.

Ordningen på vänsterhanden från tummen mot lillfingret är följande: OPI Sparrow Me the Drama, Essence Colour & Go nummer 13 Shocking Blue, Isadora Vintage Mint, OPI Planks A Lot och Nubar Lemon Sorbet. Högerhanden är ordningen densamma men spegelvänd. Om jag inte missminner mig så är det två lager av alla lacken. De var gemomgående bra att måla med, om vi bortser från Isadoras moppensel och att Lemon Sorbet faktiskt var rätt tjock i konsistensen och dessutom tenderade att inte bli helt jämn på nageln.

Sammanfattad duovecka

Publicerad 2011-08-07 18:51:50 i ,

Okej, här kommer sammanfattningen av den här temaveckan, det blev fler duos än holos om man jämför med den gamla temaveckan från i maj. ;D

Sally Hansen Magical Amethyst

Nubar Moonshadow

Sally Hansen Nail Prisms Amber Ruby

Sally Hansen Nail Prisms Garnet Lapis

OPI The Show Must Go On

Orly Galaxy Girl

Sally Hansen HD Resolution

OPI Glacier Bay Blues

Orly Space Cadet

Nubar Peacock Feathers

Misa Street Style

Sally Hansen HD LCD

Nubar Indigo Illusion

Sally Hansen Nail Prisms Emerald Amethyst

Sally Hansen Nail Prisms Scarlet Ruby

Nubar Purple Beach

Sally Hansen Nail Prisms Burgundy Orchid

OPI Not Like the Movies

Zoya Ki

Sally Hansen Nail Prisms Golden Cinnabar

Nubar Wildlife

Sally Hansen HD DVD

MAC Bad Fairy

Orly Lunar Eclipse

Sally Hansen Nail Prisms Lapis Amethyst

OPI Man of la Mancha

Color Club Alias

Misa Decadent Drifter och Sinful Colors St.Lucia Blue Sea

Missha HGR01

Nubar Iris Dust

OPI Man of la Mancha

Publicerad 2011-08-07 16:42:00 i Naglar - duokromatiska,


Äntligen, det trettionde och sista av mina planerade inlägg. Man of la Mancha är ett helt underbart duokromt lack från OPI. Jag har visat alla andra lack den här veckan ensamma eller på en bas av nudelacket Zoya Minka, vilket det är står i inläggen, men det här visar jag över mörkgröna Zoya Envy. Jag har visat det förr, då över brunt. Jag är lite snål med den här nämligen och tror den skulle kräva minst tre lager för att klara sig själv och jag föredrar att ge er ett, eller som här två, lager över en mörk bas. Den blir så enastående vacker när man bär den så här också och eftersom det här är min sista duokroma manikyr på ett tag tänkte jag njuta av den.


Man of la Mancha kommer från samma kollektion som t.ex La Boheme, ett lack jag inte äger men som ni kan se hos fantastiska One Inch Nails om ni klickar på länken. Jag önskar att jag ägde La Boheme jag med, men den är väldigt HtF och den drömmen verkar inte bli besannad för mig. Tyvärr.


Man of la Mancha är också HtF idag, kankse inte lika  som LaBoheme men absolut inte lätt att hitta. Den har skiftningar i koppar, rostrött, vinrött och brunt, lite som Iris Dust, men är klarare än Iris Dust i färgerna. Har man tur med vinkel och ljus kan man även se lite gröna toner i det. Det är verkligen vackert! Nedan ser ni lite av färgerna i det. Tycker det blev rätt bra bilder, trots regnet.


Sally Hansen HD Resolution

Publicerad 2011-08-07 16:26:00 i Naglar - duokromatiska,


Här kommer ytterligare en favorit bland mina duos! Resolution från Sally Hansen HD-serie. Underbart vacker grön och en duokrom dessutom! Kan det bli bättre!

En blåtonad grön, klar och ren, med en aningens av samma lite obskyra effekt som Ozotic Pro #503 Rainforest, en sorts grålila ton som tack och lov är lite klarare i Resolution och dessutom med fler toner, bland annat rosa och guld. Ja, OP 503 har ju också guld i sig, men ni fattar. De är ju inte ett dugg lika i övrigt, klicka på OP-länken så ser ni, så ingen annan jämförelse alltså utan bara att de båda har en dimmig effekt i grålila som jag inte sett i andra duos.


Det duokroma inslaget är inte superstarkt men syns mer än jag tyckte första gången jag skrev om lacket. Då var jag inte så tagen av det heller, men ju fler gånger jag provat det, desto mer kär blir jag. Den gröna skiftar från en aquagrön till en klar, lysande smaragdgrön och lacket har det sidenskimmer som utmärker HD-lacken med skimmer (inte glitter) och jag tycker inte ens torktid och formula är ett problem längre. Tricket är att låta baslacket torka innan man målar på lacket, är basen torr applicerar det här perfekt och torkar snabbt. Jag har till och med klockat det utan överlack den här gången, av nyfikenhet, och det tar 20 minuter då att torka tre lager lack. Det tycker jag är normalt. Med Seche Vite halveras så klart den tiden. 



Ni har fått se mycket lack men lite katt den här veckan så Siri får vara med här. Hon har hittat den perfekta platsen tycker hon, mina nya balkongstolar. Där ligger hon och soer både dagar och nätter nu när det ännu är varmt. Edit sover på en kudde i min Expedit-hylla från IKEA och är omöjlig att fotografera för det blir för mörkt för kameran att fånga henne.

Och nu blir det bara ett inlägg till innan jag avslutar veckan. 30 duokroma ska ni ha sett då. :D

Sally Hansen Nail Prisms Garnet Lapis

Publicerad 2011-08-07 15:31:00 i Naglar - duokromatiska,


Vi närmar oss veckans final och jag tror jag visat mer än hälften av mina duokroma lack när den är slut. Vi har några kvar och alla de är verkligen värda att se. Ja, det blir ytterligare ett av Sally Hansens Nail Prisms, ännu en favorit, Garnet Lapis. En fullständigt magisk liten sak. Blått, lila, magenta och guld samsas och jag tror till och med att jag är nöjd med bilderna jag tagit idag. Ni måste alltså klicka upp dem och beundra denna mångfacetterade skönhet!



Tre lager täcker och det är inga problem med torktiden. Det faktum att de täcker på egen hand gör Nail Prisms överlägsna till exempel Ozotic Pros som alltid måste läggas ovanpå andra lack. Man kan använda även Nail Prisms som layeringlack om man vill då första lagret blir väldigt skirt, men de bygger upp snabbt och bra på andra och tredje lagret. Sen är de ju överlägsna även om man ser till priset. Jag har köpt de flesta av mina Nail Prisms för 2-3 dollar av eBay-säljaren Cassie Cosmetics. Rekomenderas varmt! Vill man ha riktgit bra, men inte snordyra, duokroma, är den här och Burgundy Orchid absoluta måsten i samlingen, tycker jag. Och ett av de röda, helst Amber Ruby.


Ser ni att jag till och med fångade guldet!Det gömmer sig högt upp mot nagelbandet, men det syns, speciellt på den andra detaljbilden. Och rikheten och mättnaden i färgerna syns bra i den sista klickisen.

Sally Hansen HD DVD

Publicerad 2011-08-07 12:30:00 i Naglar - duokromatiska,


Som ni märker har Sally Hansen den högsta frekvensen i den här serien med inlägg. Jag tror man kan utse dem till vinnaren av duokromkriget. De har flest och mest olika typer av duokromer och dessutom i flest finisher. Här kommer en ljuvlig skapelse från deras HD-serie och om den är foil eller glassfleck vet jag inte, men den är vacker.


Tre lager av DVD, ett tunt, två mer flödiga. Det torkar snabbt, oväntat nog för HD-lacken brukar bråka med mig, och det är tydligt duokromt i ljusblått och lila. Det vackraste av alla i den specifika gruppen av duokromer. Jag brukar ju länka till mina gamla inlägg och det ska jag göra nu med. Här kan ni klicka om ni vill se mitt första inlägg med DVD. Jag har lärt mig av mina misstag dessutom, applicera på torr bas (det gör jag sällan annars) och börja med ett tunnare lager men ha två flödigare sen för jämnhet. Inga problem med torktiden om basen är torr och så klart om man har pålitliga gamla Seche Vite. ;D


Sally Hansen Nail Prisms Emerald Amethyst

Publicerad 2011-08-07 12:25:00 i Naglar - duokromatiska,


Det här är ännu en favorit från Sally Hansen. Det var inte länge sen ni såg den heller, i det här inlägget, men jag var inte nöjd med de bilderna. Vi kan väl konstatera att jag inte är det nu heller, men en kombination av de båda inläggen är en rätt bra beskrivning av lacket.

Färgen påminner en hel del om Orly Space Cadet i nyans men är ett skimmerlack istället för en foil. Lite blekare är det kanske också, alla fall i de lila tonerna. Det är mer grått det här än Space Cadet. Det är olivtonat grönt, grågrönt, grålila och lilarosa som samsas på naglarna när man bär det här.




Tre lager täcker perfekt och torktiden är snabb. Det är ett suveränt lack på många sätt och jag gillar den lite spöklika nyansen.

Orly Cosmic Fx Galaxy Girl

Publicerad 2011-08-07 10:04:00 i Naglar - duokromatiska,


Först ut sista dagen på duokroma veckan är Orly Galaxy Girl som är ett av lacken ur Cosmic Fx från förra hösten. Mycket vackert precis som resten av kollektionen. Duokromt i lila och blått.


Det är täckande, två lager är absolut tillräckligt, och det torkar fort. Egentligen har det inga nackdelar. Färgen är djup och mättad. Fint helt enkelt. Väldigt fint.

Misa Decadent Drifter och Sinful Colors St.Lucia Blue

Publicerad 2011-08-06 20:35:00 i Naglar - duokromatiska,


Nej, Misa Decadent Drifter och Sinful Colors St.Lucia Blue Sea är inte dupes, men de är ganska närbeslktade och får därför dela inlägg. Två ljusa, pärlskimrande duokromer med blått och guld i sig. Decadent Drifter har en lite mer aquagrön ton och St.Lucia en mer lila. Båda visar rosa skiftningar. Båda används i mitt fall mest i layering men här ser ni dem, med tre lager, ovanpå ett nudelack, Zoya Minka, för att visa deras "sanna" färg.

Som ni ser är de inte så olika i vissa ljus medan de skiljer sig mer i andra. Jag tycker de är fina. Vilsamma. Eteriska. Sinful Colors har flera liknande lack i andra färger, en jag gillar lite extra heter Memories of Antigua och är persikofärgad. Med tanke på att Sinful Colors kostar under 2 dollar så tycker jag de är värda att kika lite extra på.


OPI Not Like the Movies

Publicerad 2011-08-06 18:44:00 i Naglar - duokromatiska,


OPI är inte det första jag tänker på när man talar om duokroma lack men de har gjort några riktigt fina. Glacier Bay Blues, Man of la Mancha, The Show Must Go On och det här är i min ägo. Jag tror Moving Out och La Boheme är duos också, men dem har inte jag. Säkert kan det finnas fler, kanske även i mina lådor, men jag har bara plockat ut de lack jag tänker direkt på och då är det dessa fyra från OPI.


Not Like the Movies är lite likt Zoya Adina, rosalilagrå och grön. Skillnaden än att NLTM även har silverfärg och silverglitter i lacket och är skirt och trist att måla med. Adina är tusen gånger bättre och vill man ha silverglitter kan man ju alltid lägga till det i efterhand. Silvret däremot... Nej, det är ju unikt för NLTM. Jag är inte helt såld på det här lacket. Jag köpte minisetet med Katy Perry och visst, den här är ju snygg, absolut, men jag har använt det två gånger och en tredjedel av minflaskan är redan slut. Det krävs minst fyra lager för täckning, här ser ni fem, och det är inte en lysande formula då den är lite kärv och vill få penseldragsmärken. Vore det en bättre formula skulla jag älska den mer, helt klart. Återigen vill jag dock poängtera att färgen är vacker. Mycket vacker till och med. Tydligt duokrom. Men Adina är bättre som lack betraktat och har mer färg om man gillar det. Jag undrar om man skulle få en  bra NLTM dupe om man hade Trixie som bas och lade ett lager Adina ovanpå? Nu är jag dock lite leds på duokroma lack och swatchande så det kommer inte undersökas närmare just nu. Jag ska avsluta den här veckan och avstå duokromer ett tag tror jag. Tydligen tyckte jag första gången jag använde lacket att det hade drag av Ki men det tycker jag inte nu. Den här är så mycket ljusare. Vilken färg som dominerar, den lila, den grå eller den gröna, är väldigt beroende av ljuset också och nu har jag burit det i ett dygn och har mett sett grått och lila till skillnad från förra gången då grönt var dominant, bara så ni vet om ni inte tycker er NLTM liknar bilder ni sett. Den kan, som alla duos, vara väldigt olika under olika omständigheter. 



Missha HGR01

Publicerad 2011-08-06 13:18:00 i Naglar - duokromatiska,


Ett lack som också varit med för lite sen är Missha HGR01, lacket Neglelakkmani fick mig att köpa på en sekund. Det förtjänar att få komma framen gång till, eller vad säger ni? 


Ett rosendoftande lager som man få måla på med en gräslig pensel som är bredare än mina smalaste naglar. Jag hatar att kladda på nagelbanden så jag försöker undvika det och får därför ännu tydligare penseldrag än vad jag skulle behöva få. Det spelar dock ingen roll för färgen är ljuvlig. Aquablå, turkos, grön, gyllengrön...

Färgen nästan lyser på naglarna och är tydligt duokrom. Min kamera vill helst visa de blåare tonerna och det ville även min gamla kamera, men det finns tillfällen då det är mer guld på naglarna än något annat. Om man gillar duokroma lack i starka färger och står ut med rosdoften, som är stark och sitter i dagar efter att lacket torkat, så ska man ha en Missha HGR01.

Nubar Peacock Feathers

Publicerad 2011-08-06 10:20:00 i Naglar - duokromatiska,


Gammal goding från Nubar har vi här. Peacock Feahers. Också bland mina första lack köpta från Nubar. Duokroma lack har varit något av en inkörsport för mig till olika märken. :D


Jag visade det på bloggen 2008 senast. det är ju sorgligt att jag inte brytt mig om att fota det sedan dess. Något som är roligt är att jag den här gången lyckades fånga inte bara de blå, lila och turkosa färgerna utan även den buteljgröna färg som jag tycker är allra vackrast i det.



Klickar ni upp de här bilderna syns det gröna väldigt bra.
Det är två lager lack, ett flödigt lager kan räcka. Som vanligt med Nubars lack är formulan perfekt, torktiden bra och penseln behaglig. Har ni Peacock Feathers? Jag utgår från att ni har det för det här är ännu ett av de klassiska duokroma som varje nagellacksgalning bör ha i sin lacklåda.


Nubar Purple Beach

Publicerad 2011-08-06 08:28:00 i Naglar - duokromatiska,


Skrämmande mycket sämre bilder den här gången på Purple Beach från Nubar. Vill ni se det när det är som bäst får ni klicka upp gamla inlägget. Tyvärr är det så att de här bilderna är väldigt rättvisande för hur det ser ut i det ljus som var vid fototillfället. Det växlar beroende på när på dagen och hur soligt det är. Eftermiddagssolen tar fram det gröna. Det krävs alltså rätt ljus för att man ska få de där tokgröna tonerna och jag swatchade bara nu så det är morgonljus. Det är alla fall ett lack med lila, bruna och gröna toner. Det är lättlackat och kräver tre lager. Torkar bra. Ett typiskt Nubarlack. Jag gillar dessutom de här flaskorna väldigt mycket. Får mig att minnas min ungdom med serietidningen Chock. Minns ni den? Ack, det var tider det...





Color Club Alias

Publicerad 2011-08-05 20:59:00 i Naglar - duokromatiska,


Ny kamera och ny kombination av färger på den här duokroma skönheten. nej, på riktigt ser den fortfarande ut som när jag tog de här bilderna i våras men min nya kamera vill göra om grönt till brons... Det är Alias från Color Clubs Alter Ego-kollektion. Det är alltså mörklila med mörkgrön duokrom flash men den vill inte synas som grönt nu. Ni får låtsas att det är både guld och mörkt olivgrönt där helt enkelt. ;D

Tvp lager av ett utmärkt lack. Lättlackat och vackert. Väl värt pengarna.

Sally Hansen Nail Prisms Lapis Amethyst

Publicerad 2011-08-05 18:10:00 i Naglar - duokromatiska,


Ännu ett av Sally Hansens Nail Prisms, Lapis Amethyst. Ett duokromt lack med rosalila/ljuslila och ljusblå skiftningar. På bilderna ser ni fyra lager. Lacket är fint men inte min favorit bland de ljusblå/lila. Det är istället ett annat Sally Hansen, deras HD DVD. Oavsett så är det här väl värt att äga och använda. Eller hur!


Nubar Iris Dust

Publicerad 2011-08-05 15:35:00 i Naglar - duokromatiska,


Iris Dust har jag fått av raraste Kajalen. Hon tyckte den var skir så jag gick väpnad i strid. Zoya Minka är underkläder här. Ovanpå ett lager Minka har jag tre lager Iris Dust. Även Iris Dust är en välkänd duokrom från Nubar. Brunt, rött och lila ser jag i lacket. Varför Nubar har så många duokroma lack med bruna toner kommer jag aldrig begripa. Brunt och så den olivgröna som de har i Wildlife, Indigo Illusion och Purple Beach...


Så här ser alltså Iris Dust ut. Jag fick henne för länge, länge sen men har inte provat henne förrän nu. Varför? Jag önskar jag visste det men det gör jag inte. Hon har puttats undan av mer grälla och skrikiga kamrater helt enkelt. Men nu är hon här. Vad tycker ni? Är hon tjusig eller är hon aningens för brun i era ögon också?

Sally Hansen Nail Prisms Golden Cinnabar

Publicerad 2011-08-05 14:34:00 i Naglar - duokromatiska,


Äntligen ett lack jag känner att jag fått till bättre bilder av den här gången än förra... Här är första inlägget jag gjorde med det och den ljussättningen var ju inget vidare. ;D


En väldigt nedtonad duokrom, Golden Cinnabar, som växlar mellan persikorosa och guld. Nästan en sorts duokrom nude-färg. Den är dock inte ointressant utan ganska spännande med sina gyllene toner. I vissa vinklar får man en gradient-look på naglarna som är riktigt läcker och det är unikt bland mina lack alla fall så jag är jätteglad att jag skaffat det. Tre lager som beter sig utmärkt på alla sätt. Sally Hansen är mästaren vad gäller duokroma lack tror jag. Eller Nubar... Svårt val...



OPI The Show Must Go On

Publicerad 2011-08-05 08:56:49 i Naglar - duokromatiska,


När jag läste kommentarerna nu på morgonen log jag lite åt hur bra det faller ut ibland. Kerstin undrade om likheten mellan Bad Fairy från MAC och The Show Must Go On från OPI. Jag har inte gjort någon jämförelse men jag har just nu TSMGO på naglarna och bilderna i kameran sedan igår. Jag redigerade alltså snabbt ihop ett litet inlägg, det ni ser nu.


TSMGO är en sann duokrom, hallonrosa och orange. I vissa ljus blir den rent magentarosa utan orange ton.Färgen är väldigt klar och lysande. En sommarfärg. När jag målade naglarna sista gången igår, efter att ha swatchat en hel del lack, ångrade jag mig nästan när jag såg hur skarp och illig färgen är på nageln. Nej, det betyder inte att jag inte tycker om TSMGO, jag tycker den är jättevacker, men efter alla gråtonade och bruntonade och lilatonade blev den en chock. Dessutom är den en sådan färg jag måste vara på humör för. Glittret och den skarpa färgen gör den väldigt... påtaglig... Man missar den inte en sekund och den är dessutom väldigt glittrig i sin foillika finish. Definitivt ett lack som jag måste känna för när jag bär. Men nu ska jag ha det alla fall, för jag hinner inte lacka om förrän på eftermiddagen.

Det är lite synd att mina bilder mest fångar den orange och hallonrosa och inte den illiga magentan, men tro mig, den har illig magenta också. Alla färgerna är skarpa och klara dessutom, tro inget annat. Det är inte diskret alls utan en diva som skriker efter uppmärksamhet. Den känns helt fel till min svart/grå randiga pyjamas... Nå, om ni vill se fler, kanske bättre, bilder så rekomenderar jag ett klick här så kommer ni till det första inlägget med det.



Och så en bild på Bad Fairy. Den är mycket mer dämpad, murrigare och med plommonton i sin röda och inte orange utan mer brons/koppar. Glittret är dessutom grövre. Båda är vackra men TSMGO är enklare att måla med (tre lager) och torkar fortare. I mina ögon är det helt olika färger utan andra gemensamma nämnare än att de är duokroma. TSMGO är så mycket klarare och mer lysande. Det är sommar och höst, storebror och lillasyster, plommon och smultron. Om man frågar mig om man behöver båda så är mitt svar, självklart, ja.

Misa Street Style

Publicerad 2011-08-04 19:50:00 i Naglar - duokromatiska,


Misa ska väl också representeras under den duokroma veckan. De har ju några riktigt fina duos de med. Det här är Street Style, återigen ett av mina tidigare inköp från märket. Den här och Decadent Drifter minns jag att jag köpte rätt tidigt. Den här är känd som en dupe till ett av mina favoritlack från OPI, Sugarplum Yum. Jag har aldrig gjort en sida-vid-sida komp på dem men i min hjärna lever ett minne av Sugarplum Yum som mer duokrom och med mer guld. Det kan bero på vid vilka tillfällen lacken burits, alltså ljusförhållandena. Båda är alla fall väldigt, väldigt vackra i sin bleka, champagne/lavendel/pärlgrå härlighet.


Min första Notd med det här lacket ger ett mycket mörkare intryck än de bilder jag har idag, något som jag inte kan förstå. Dessutom skriver jag att ett lager är ganska täckande men två räcker. Eh? det här är fyra lager, två tunna, två flödiga. Antingen smaskade jag på massor av lack i de lagren jag hade där eller så är det Foxy and Folksy jag har på bilderna. Jag letade efter det inlägget i bloggen men det verkar ha försvunnit. Kan jag ha skrivit fel namn på lacket?

Det här är alla fall Street Style. Fyra lager. Himla vackert.

Nubar Indigo Illusion

Publicerad 2011-08-04 16:04:00 i Naglar - duokromatiska,


Tillbaka till murrigare toner igen, det blir många inlägg om jag ska hinna med de lack jag föresatt mig hinna visa. Jag jobbar alltså mig igenom mina duokroma sakta men säkert, vi får se hur många jag hinner innan veckan är slut. Öste ner ett gäng i en kasse och drar dem vartefter jag orkar byta färg på naglarna. Idag har det varit en väldigt lugn dag så jag har hunnit flera, bland annat den här gamla godingen, Indigo Illusion.


Den har så klart varit med förr på bloggen och de bilderna var bättre än dagens, men det är ett fantastiskt fint lack så ni får den igen även om bilderna som sagt är sämre.

Tre lager men otroligt lättapplicerat och väldigt snabbtorkande. Det finns inget att klaga på vad gäller formulan.
Färgen skiftar från guldigt grönt-oliv-aqua-himmelsblått-grålila-lila-rosa. Magi! Ni får klicka upp bilderna och försöka se alla härliga färger som samsas hlt enkelt.



Sally Hansen HD LCD

Publicerad 2011-08-04 15:54:11 i Naglar - duokromatiska,


Man kan väl liva upp lite i de mörka och murriga tonerna som ju är vanligast på duokroma lack med ett rosa. LCD från Sally Hansen är ett tuggummirosa med ljusblå duokrom. Fyra lager på bilderna. Torkar segt...

Jag har presenterat det på lite ljusare bilder här, de bilder jag visar nu tog jag igår på kvällen så de är lite mörkare än jag skulle önska. Det är alla fall ett lack jag inte riktigt vet varför jag köpt. Det används i princip aldrig och jag vet inte ens om jag egentligen tycker det är fint på mig. Väldigt... rosa.


Zoya Reverie, eller de fyra jag har alla fall...

Publicerad 2011-08-04 14:28:51 i Nagellack - kollektioner,


Eftersom en läsare berättade att Reverie var favoritkollektionen vad gäller duokroma lack så tänkte jag att jag slänger in en liten bild eller två på dem jag har ur den kollektionen. Jag har inte betraktat någon annan än Adina som duokrom faktiskt, fast jag vet att de lanserades som sådana. Jag kan se att Happi är en duo men Lana och Gwin? Inte i mina ögon. Men det är bra och fina lack ändå. :D

Adina

Happi

Lana

Gwin
Om ni klickar på länkarna kommer ni till inläggen jag gjort tidigare med lacken och betydligt bättre bilder.

Skittles och en detalj av Lana och Gwin.

Slutligen en liten jämförelse mellan Sally Hansen Nail Prisms LApis Amethyst och Adina. Adina är på pekfingret. De är snarlika men Lapis Amethyst är mer blå och Adina mer grön.

MAC Bad Fairy

Publicerad 2011-08-04 14:07:00 i Naglar - duokromatiska,


Dags att visa ett av förra höstens hypade lack, Bad Fairy från MAC. Visst är det vackert. En roströd med skiftningar i rosa och guld. Mitt första inlägg visade mer av den glöd som finns i lacket, de här bilderna blev blekare för solen lyste inte in genom fönstret när jag fotade.


MAC är nte kända för att göra bra nagellack, Bad Fairy är inget undantag. Formulan är tjock och klumpig att måla med och penseln är inte så lätt att styra. Det påminner mig lite om Orly Cosmic Fx i konsistensen, lite kärvt och med den mjuka, bjängliga penseln som även Orly har. Jag tillhör ju dem som vill ha precisionspenslarna som Zoya gör, ja till och med de supersmala och fasta Essiepenslarna gillar jag, men mjuka penslar med långa hår gör mig tokig. Nå, det är alla fall bättre än OPI Pro Wide eller sopborsten på IsaDoras nyare lack...


Som ni ser har jag lyckats få hack i det. Det torkar inte jättesnabt ens med hjälp av Seche Vite. Det är lite lustigt med tanke på att det är en foil, de brukar ju torka rätt snabbt. Även om det finns vissa mindre fel på lacket är jag dock nöjd att jag har det. Den tillför något i min samling och jag är ju sjukt förtjust i duokroma lack. Också. Jag är nog förtjust i alla sorters lack egentligen...

Orly Space Cadet

Publicerad 2011-08-04 11:46:00 i Naglar - duokromatiska,


När jag frågade er läsare om ifall ni ville ha en duokrom temavecka skrev LackJunkie om sin favoritkollektion, Orly Fx. Jag minns själv hur tagen jag var av den förra hösten, hur ivrigt jag väntade och hur lycklig jag var när de kom. Jag minns hänförelsen över de gnistrande färgerna och hur totalt överväldigad jag var över Space Cadet. Fortfarande är det en kollektion jag betraktar som spektakulär och fantastisk även om jag insett att många av färgerna har minst en, ibland flera, dupes i min samling. Space Cadet är dock rätt unik hos mig även om den har sina tvillingar bland lack ute i världen. Den påminner mest om en av mina stora kärlekar, Emerald Amethyst från Sally Hansen, men är en foil istället för ett skimmerlack. Unik i min samling alltså.

Färgen skiftar väldigt distinkt mellan en rosalila, lite dammig ton, och en gyllene grön. Det är både duokromt och glittrigt i och med foilfinishen så det är en hel del på gång samtidigt i lacket. Jag tycker fortfarande det är väldigt snyggt.


Om ni klickar upp de små bilderna får ni en ganska god bild av färgväxlingen. Ni kan också titta på mitt gamla inlägg från förra året. Då var jag ännu helt fångad av hypen så helt klart ändras en uppfattning över tid. Det här lacket är fortfarande ett tjusigt lack, absolut, och jag vill inte vara av med det på inga vis, men det vackraste jag sett... Nä, kanske inte. :D

Zoya Ki

Publicerad 2011-08-04 09:28:00 i Naglar - duokromatiska,


Nu måste jag ju visa ett av mina första Zoya. Zoya är väl kanske mitt favoritmärke av nagellack för de perfekta flaskorna och penslarna. De har också många makalösa färger men det har ju även de andra två stora favoriterna, China Glaze (för färgerna) och Nubar (för den ofta perfekta formulan). Mitt allra första Zoyaköp var Suvi och Ki. Ett mörkgrönt och en duokrom. Typiskt mig.


Jag har faktiskt två flaskor Ki, av en ren slump faktiskt så det är inte något jag planerat för, och det är ju ett väldigt vackert lack. Vackert och lättmålat. Här ser ni ett tunt och ett flödigt lager av färgen som är skiftande mellan stålgrått, lila, grönt och aqua. Vill ni se andra, kankse bättre, bilder på det så kan ni klicka upp mitt gamla inlägg med det där det var på semster bland rosorna dessutom.

Det var svårt att få med skiftningarna och jag tror faktiskt min gamla kamera och jag hade bättre skills vad gäller just det än min nya och jag. Men jag hade min gamla kamera i 7-8 år så jag kanske lär mig att använda den här också vad det lider. Så, vad tycker ni om Ki? Har ni den eller står den på önskelistan? Eller är den ointressant idag?


Orly Cosmic Fx Lunar Eclipse

Publicerad 2011-08-03 22:17:45 i Naglar - duokromatiska,


Det här är ett lack jag har många av fast av olika märken. Att jag väljer att visa Orly Lunar Eclipse istället för OPI DS Magic eller Sally Hansen HD Laser beror mest på att jag så sällan visar Orly här generellt. Jag är inte jätteförtjust i Orlys penslar så jag köper bara lacken om jag tycker de är spektakulära. Det tycker jag alltså att Lunar Eclipse är, även om jag har en del dupes till den. Det är väl ett bra tecken på att det är tjusigt om man köpt flera likadana?

Den duokroma effekten är svårfångad då den är ganska subtil. Lite mer tydlig än på mina bilder är den dock. Kanske tog jag bättre bilder förra gången? Klicka här om ni vill jämföra. Det är alla fall tre lager av lacket den här gången, lite flödigare lager än jag brukar ta men det verkar funka bättre då konsistensen är lite kärv på grund av glitterpartiklarna i lacket. Jag tycker det är en tjusig blå men jag har faktiskt inte använt den på ett år och hade inte en läsare påmint om Cosmic Fx hade den nog blivit stående ett tag till. Min favorit av de här kungsblå/lila lacken är Sally Hansen HD Laser. Men jag gillar den här mer än jag gillar OPI DS Magic. Om ni undrar. :D


Vad tycker ni? Vilken är er favorit av de blålila duokromerna? Oj, jag kanske ska förtydliga mig lite, jag har ju en storfavorit i SH HD DVD men den är ju ljusblå, och I OPI DS Royal men den är mest lila. Nu menade jag de kungsblå.

Nubar Wildlife

Publicerad 2011-08-03 15:11:44 i Naglar - duokromatiska,


Ännu ett vackert duokromt lack från Nubar. Wildlife kom med Going Green, en fantastisk kollektion med flera oförglömliga lack men kanske stack ändå WIldlife och Reclaim ut mest av alla. De borde finnas hos alla nagellacksälskare.


Självklart har det här lacket varit med en gång förr, här är det inlägget, men har man en duokrom vecka så kan man inte förbigå det. Det finns inte så många gröna duokroma och ingen av dem jag har är lik den här.  


Olivgrönt och kopparrosa samsas i Wildlife och det är en otroligt fin kombination. Det är tre tunna lager och lacket har utmärkta egenskaper. Skaffa om ni inte redan äger!

Sally Hansen Nail Prisms Burgundy Orchid (+ jämförelse)

Publicerad 2011-08-03 14:29:22 i Naglar - duokromatiska,


På med säkerhetsbältena för här kommer ett av de längsta och mest bildtunga inlägg jag gjort. Tror jag alla fall. Det är till att börja med ett fantastiskt duokromt lack, Burgundy Orchid. Jag har inte gett det den uppmärksamhet den förtjänar även om den förekommit på bloggen tidigare. Jag har faktiskt bara burit det den enda gången för jag har haft en idé om att Sally Hansen Magical Amethyst har varit vackrare och mer rik på färgväxlingar. Eftersom Alizarine-Féline frågade om de var lika i inlägget med Amethyst så beslöt jag jämföra dem för de är ju definitivt inte olika. Hur den jämförelsen föll ut ser ni längst ner i det här inlägget. Först ska vi dock se på Burgundy Orchid alldeles på egen hand.



Det är en duokrom som växlar från rödlila till magenta och blålila. Det ni ser här är tre lager och jag provade återigen med värdelösa Insta Dri överlack, fick hack efter en timme och i vredesmod öppnade jag en ny flaska Seche Vite som jag applicerade över lacket och då torkade det men det blev en aningens hopdraget, så som SV kan dra ihop alltför torra lager lack. Det syns inte så mycket, men om ni reagerar så är det en förklaring.


Det är verkligen likt Amethyst vilket gör mig glad då jag precis börjat oroa mig för att jag inte har en backup av den. Burgundy Orchid är dessutom lätt att få tag på på eBay fortfarande så nu behöver jag inte ängslas mera. :D

Som ni ser ovan så hittade jag till och med de lite koppriga tonerna Amethyst har även i Burgundy Orchid. De är alltså i princip utbytbara. Här kommer jämförelsen:

Burgundy Orchid på alla naglar utom en, ser ni vilken? Titta noga.

Här då? Ser ni det här? Okej, jag ska inte hålla er på halster, det är ringfingret som jag har tre lager av Amethyst på. Den har aningens mindre skimmerpartiklar vilket gör den mer glaslik och den är något mindre opak än BO. Den kankse, kankse har ett snäpp mer åt guld och kankse, kankse ett snäpp mer åt blått, men jag vågar inte säga det med säkerhet för då är det i alla fall något som min kamera inte plockar upp utan jag bara anar med ögat. Det kan bero på att jag förväntar mig det mer än att det faktiskt finns där. Vi bestämmer alltså att det är samma lack i olika flaskor och serier bara. Ni får några detaljer som visar absolut ingenting egentligen, mer än att man inte behöver båda. :D


Sally Hansen Nail Prisms Scarlet Ruby

Publicerad 2011-08-03 12:01:00 i Naglar - duokromatiska,


Dags för ännu ett rött duokromt lack från Sally Hansen. Det heter Scarlet Ruby och skiljer sig från Amber Ruby genom att vara något mer mörkrött och något mindre polykromt. Det här är i sanning duokromt då det visar upp två färger, rött och koppar. Ett lite snävare register men mer mättad färg som kompensation alltså.


Det är täckande, här ser ni två lager, och det är lätt att måla med. Jag önskar jag kunde säga att torktiden var bra, det är den egentligen för jag har använt det förr utan problem men jag bytte överlack idag och använde Sally Hansen Insta Dri, ett överlack som rekomenderas på bland annat MUA NB. Jag måste köpt fel flaska för det är inte Insta Dri om vi säger så. Två timmar efter att jag lackade naglarna var det fortfarande mjukt nog att skadas när jag packade upp varor efter att ha handlat. OCh jag hade så klart inte fotat det innan... Jag ska aldrig mer överge mitt älskade Seche Vite... Ja, jag har ju alltid ett snabbtorkande överlack så när jag säger något om torktid är det alltså utifrån de premisserna om jag inte specifikt testat utan, något som händer ibland när jag swatchar lack.


Om vi bortser från skadorna så är det ett glansigt och fint lack med glöd. Amber Ruby är lite mer spännande eftersom det har fler färger men vill man ha ett rött lack med en lite extra glöd i sig är det här utmärkt. Lätt att hitta på eBay och fortfarande till mycket bra priser.

Och en bild på det superusla överlacket. Köp inte det här! Jag köpte två flaskor, en till mig och en till mamma. På mig torkar det inte och på henne chippar manikyren efter bara några timmar. Båda kommer vi hålla oss till SV hädanefter...

OPI Glacier Bay Blues

Publicerad 2011-08-02 20:03:00 i Naglar - duokromatiska,


Här kommer en verklig klassiker bland duokroma lack, Glacier Bay Blues från OPI. Jag visade det 2008 senast, men köpte det redan 2007. Ett av mina första OPI-lack alltså.

Jag vet inte om det är jag eller kameran som är inkompetent, troligast är väl att det är jag. Jag har inte hittat hem helt med den nya systemkameran så jag har lite svårt att fånga hela skönheten i lacket. Fast det hade jag kanske med min gamla Panasonic också. Det är alla fall en mörk, smutsig blå som är lite svärtad åt kanterna och i den samsas lavendel, silvergrått och teal eller aquablå toner. Har man tur kan det tippa över lite åt det gröna hållet i en extrem vinkel och rätt ljus. Det krävs tre lager men det är en gammal härlig OPI med svart etikett och massor av toulene så den är enkel att hantera och torkar fort.

Skiftningarna är elegnata, subtila. Ingen övertydlighet, inget grällt eller dramatiskt. Det är som vattnet i en insjö en novemberdag. Svårgenomträngligt men med skiftningar beroende på himlen och ljuset. Den lite smutsiga tonen gör det mystiskt och lockande. Det är ingenting för den som älskar de mest spektakulära lacken men ger den som uppskattar dess lite hemlighetsfulla djup en rik belöning. Trolskt skulle jag kalla det.

Sally Hansen Amber Ruby

Publicerad 2011-08-02 14:55:00 i Naglar - duokromatiska,


Det är inte alls länge sedan jag visade bilder på den här glödande skönheten, bättre bilder till och med, men det är en favorit och jag var sugen på att bära den igen. Här kommer den alltså igen, Amber Ruby.

Sally Hansen har gjort några av de absolut mest magiska duokroma lack som existerar. Eller multikroma. Amber Ruby har massor av färger, guld, koppar, orange, rött, antikguldig grön, olivgrön... Färgen är vibrerande, flammande, fylld av samma magi som eldslågor eller en skattkista fylld av guld och juveler som gnistrar mot en. Man kan inte sluta titta på naglarna.


Tre tunna naglar. I olika ljus dominerar antingen koppar/guld tonerna eller en mörkare röd nyans som är enkel att fånga med blixt. Det är den nyans som man främst ser i elektriskt ljus men då med färgspelet kvar av andra nyanser. Blixten dödar de andra tonerna men det kan ju vara intressant att se den nyansen ändå eftersom den lite försvinner i starkt dagsljus. Den finns för ögat men inte för kameran helt enkelt.

Några bilder på de flammande nyanserna.Som eldslågor som fladdrar på fngerspetsarna.

I flaskan ser man tydligt det gröna och ni tänker kankse att den nyansen inte kommer fram så bra på nageln? Fel. Den finns där men är lite svår att fota. Klickar ni upp de nedanstående bilderna kan ni dock se den komma fram ju mer extrem vinkel nageln kommer i. När man rör händerna ser man den alltså komma och gå hela tiden men när man ska fota är det inte helt enkelt att fånga den.

Nubar Moonshadow

Publicerad 2011-08-02 12:07:04 i Naglar - duokromatiska,


Nubar är kända för sina vackra duokroma lack, alla känner väl till Peacock Feathers, Indigo Illusion, Purple Beach, Wildlife, Iris Dust och ja, Moonshadow. Moonshadow är en gammal favorit av de här lacken men nu i sommarens starka sol blir den ändå lite av en besvikelse. Det är alldeles för brunt i de flesta ljus för att passa mig och jag är inte jätteförtjust i den lila nyansen heller. Det är dock vackrare än mina bilder ger sken av för det finns en utsökt olivgrön ton som vill gömma sig för min kamera just nu. Den här är faktiskt bättre i höstens mer dämpade ljus då dess vinröda och gröna färger verkar ha lättare att komma fram då.


Det är tre lager av lacket som har en utsökt formula att måla med och torkar snabbt. Om det gröna vore lite mer framträdande hade vi haft en vinnare men nu blir det mest gyttjigt och trist i mina ögon. I flaskan ser det så förtrollande ut, mest lila och grönt, och jag vet att färgerna finns där även om de just nu har svårt att bryta fram. Se bara på bilderna från min första notd med lacket som publicerades på bloggen 2008, där kan man ana det gröna i några av bilderna. När jag använder blixten så kommer alla fall den lila fram, men alla andra nyanser dödas helt...

Det verkar som att det här är det bästa jag kan göra just nu. Även om lacket var en favorit 2008 så har jag upptäckt mer enastående duokroma efter det, eller poly/multikroma, för det är väl de flesta av mina favoriter. Mina absoluta favoriter idag är mest Sally Hansenlack, faktiskt, och så Indigo Illusion som är rätt spektakulär. Vilka favoriter har ni?

Sally Hansen Magical Amethyst

Publicerad 2011-08-01 19:58:19 i Naglar - duokromatiska,


Okej, efter att ha läst era kommentarer till min fråga om vad ni skulle tycka om temavecka med duokromt eller holo samt random lack ur samlingen så verkar det vara så att ni är positiva till allt jag föreslår. Härligt! Eftersom jag har lite mer tid än vanligt nu när jag är ledig så tänkte jag göra det jag varit sugen på rätt länge, en duokrom temavecka. Att jag vill göra det är för att många av mina duokroma lack är just gamla godingar och jag vill helt enkelt hinna rasta dem lite. Det som får inleda den duokroma veckan är min absoluta favorit i den kategorin, Sally Hansen Magical Amethyst.

Det här lacket verkar vara närmast okänt även för t.ex MUA Nail Board. Många tror att Magicals-serien bara bestod av holografiska lack men det är inte sant. De gjorde också den här skönheten. Jag köpte två flaskor, en till mig och en till Emma, från eBay för några år sedan. Den finns såklart på bloggen sedan tidigare. Det var omedelbar och total kärlek för min del. Emma minns jag tyckte den var för skir. Jag har tre lager här och tycker inte den är problematisk alls att måla med då den torkar rätt snabbt. Den har en magisk spännvidd av nyanser, från guld till kopparrosa, rött, rödlila, lila, blått...



Mina bilder vill mest plocka upp de lila nyanserna men jag vet hur jag ska göra för att visa mer av spännvidden! Precis som med Chanel Peridot så har jag så klart det här under glas i ett armband (och en ring och massa annat...) och där ser man tydligare färgspelet på bild. I verkligheten är naglarna precis lika som armbandet. Det är verkligen helt överensstämmande till skillnad från Peridot som fick en blå dominans under glas.


Visst är det helt magiskt! Jag är så förtjust i den här lilla raringen! Så glad att jag hittade den och köpte den! Det är drottningen av duokroma lack. Och, misstänker jag, rejält svårt att hitta då det som sagt verkar rätt okänt.



Jag tänkte passa på att visa lite annat jag gjort med lack och cabochoner. Kylskåpsmagneter! Innan hade jag bara Bruce (min favorit från Hitta Nemo) och den andra fisken, men nu har jag gjort egna, massor, och jag är nöjd!

På frysen har jag de blå och lila och på kylen de röda och gröna. Min mamma har också ett lass med mina hemmagjorda magneter och det är himla roligt för man kan ju verkligen välja att t.ex matcha köket eller ha accentfärger eller vad man vill. OCh de blir ju som juveler när solen faller in genom fönstret.

Milani 3D Cyberspace

Publicerad 2011-08-01 08:44:00 i Naglar - holografiska lack,


Nu är min långa semester på landet slut, det här är de sista bilderna tagna i min trädgård, även om den inte syns just här. Jag är tillbaka i Stockholm sedan igår och sitter här vid min dator i morgonrock och funderar på vilket nagellack jag ska välja idag. Jag är fortfarande ledig ytterligare några dagar och ska dels äntligen få ordning på bokhyllorna, jag fick skjuts hem med släp på bilen för att "alla" mina böcker äntligen skulle kunna komma hem efter att ha varit i exil sedan 2007. Två av mina bokhyllor som stått på landet fick flytta med, men ärligt talat så är nog lika mycket kvar i sommarstugan fortfarande. Hur kan man ackumulera så mycket böcker? Jag har nio bokhyllor här och sex, nej sju, kvar på landet. Tur att man har två hus...

Nå, nog talat om böcker. Nu är det dags att visa det blå holografiska lack jag burit igår. Milani 3D Cyberspace. Även detta överraskade med att vara mer holografiskt än vad jag hade trott när jag bara tittade på flaskan. Mina bilder kan inte heller förmedla hur holografiskt det faktiskt är. Det är absolut inte någon svag effekt, tvärtom, det är glittrande regnbågar i princip i alla ljus. Magiskt!

Det finns många blå hololack, vissa så klart med mer effekt ändå, men det här är lättillgängligt, finns hos www.cherryculture.com för ett väldigt rimligt pris på några dollar och det det ger mycket holo för pengarna. Det är ett aningens blekt babyblått med en scattered holo effekt i stil med Kaleidoscope-kollektionen från China Glaze. Den får tydliga regnbågar, till och med dubbla sådana. Jag har tre lager av lacket på naglarna och det är då en viss VNL kvar, som ni kan se. Det är dock inte särskilt störande då lacket är så pass glittrigt. Det torkar fort och är lätt att måla med. Hela den här kollektionen är fantastisk och jag rekomenderar dem alla varmt. Här kommer det obligatoriska bildspammet:





Jag måste passa på att fråga vad ni tycker om några av mina idéer för framtiden här på bloggen. Dels är jag sugen på att göra en vecka med duokroma lack, dels att ha en holovecka till eller eventuellt visa upp Kaleidoscope och OMG!, alla fall de jag har. Jag tror jag har alla Kaleidoscope faktiskt. Efter en tuff sommar med många dyra inköp (ny systemkamera, ny laptop för några dagar sedan, ny madrass... ja, ni fattar. Det har gått mer än 20 000 på några veckor) så har jag tänkt vara lite återhållsam med nya köp och dessutom har jag senaste tiden längtat efter att använda mina gamla favoriter. Jag har ca 80 otestade lack just nu men sitter ändå och målar med ett gammalt välanvänt och älskat lack. Jag funderar lite på att helt enkelt använda random-funktionen och lotta fram ett lack om dagen av mina 1500 flaskor och använda det. Kanske kan man inte göra så varje dag för då kommer jag aldrig hinna använda mina oprovade, men ett par dagar i veckan alla fall. Tycker ni det skulle vara intressant att se gamla lack dyka upp som ni kanske minns från tidigare här på bloggen? Det händer ju nu med ibland men det skulle bli mer frekvent om jag gjorde så "med flit". Det blir jju nya blder och jag vet att jag inte alltid tycker lika om lack från en gång till en annan... Det kommer förmodligen bli så, men det kan ju vara roligt att höra vad ni tänker. Ni kanske har andra idéer också om vad ni vill se. Skriv gärna en kommentar om det så kanske jag nappar. Inga löften dock. Jag vill gärna även ta tag i mina jämörelser men de tar så lång tid så jag vet inte om jag verkligen orkar. De blir på bekostnad av annat i så fall, och det är ju inte heller roligt.

Så, en liten sammanfattning av min fråga: Vill ni ha temaveckor med t.ex duokroma lack, holo eller liknande eller vill ni fortsätta ha en mix? Tycker ni det är intressant att se nya bilder på gamla lack?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela