Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Safari

Publicerad 2007-10-30 09:17:16 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Kände för en mörk look, lite tyngre än de senaste dagarnas. Detta blev resultatet.

Grund av en mellanbrun ögonskugga ur en palett från Go, Paula Dorf Safari på hela ögonlocket. Mineralögonskuggor från Everyday Minerals, Emerald och Pressed Olive i globlinjen och upp mot tinningen. Grön kajal från Tigi och svart kak-eyeliner längs övre fransarna. Ovanpå eyeliner och under ögat har jag lagt everyday Minerals skugga Smokey i mörkt gråsvart.

Svart kajal

Publicerad 2007-10-29 08:28:05 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Kör vidare på kajaltemat! Jag gillar dramatiska linjer! Här har jag använt en svat kajalpenna från Urban Decay, Zero. Jag har dragit en linje runt hela ögat och sedan låtit den fortsätta ut i en spets mot näsan och tinningen. Innan jag drog den linjen hade jag dock lagt ögonskugga över hela ögonområdet, upp till brynet. Jag hade grundat med en highlighter från Face, Dignity, och därefter lagt en eyedust från Make Up Store, Morning breeze, över samma parti, alltså från franslinjen till ögonbrynet. Sedan har jag lagt en beigebrun dazzle dust från Barry M på det rörliga locket. detta är enkelt och snabbt och kan varieras i oändlighet. En färgad ögonpenna istället för svart, en annan färg på skuggorna. Allt som allt tar det mindre än fem minuter att göra.

Blå kajal

Publicerad 2007-10-28 09:16:08 i Sminkans EotD,


Så här ser jag ut idag. En snabb och enkel look som åstadkoms med tre mineralskuggor från Everyday Minerals,
Countryside i gråbeige, Ginger Peach i orangegult skimmer och så underbara Comfy i koppartonat brunt.
Jag började med att lägga Countryside i globlinjen. Jag jobbade in den ganska bra så jag får ett markerat streck. Drefter tog jag Comfy över hela det rörliga locket upp över globlinjen och ut mot tinningen. I globlinjen blandas de båda skuggorna men inte så att Countryside helt försvinner in i den andra skuggan. från näsroten och upp mot ögonbrynet lade jag sedan Ginger Peach. Alla tre skuggorna suddades ihop ytterligare för en jämn övergång mellan färgerna. Därefter målade jag den blå linjen under ögat med en mjuk kajalpenna. Som du ser har jag inte kajalen som eyeliner längs övre fransraden utan markerar bara undersidan av ögat. Strecket har jag dragit ut i en vinkel både mot tinningen och mot näsroten.

Lördag och kalas

Publicerad 2007-10-27 18:00:34 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Ska om några minuter åka iväg på 40-års fest. Makeupen är, i beaktandet av hur jag brukar se ut, rätt nedtonad. Det är för att jag ska ha min klänning i svart med svartglittrande broderier. Vill inte blir en total julgransdekoration...

Jag lade först en bas av Stila shadow pot i färgen Taupe. Därefter drog jag ett tunnt streck med en kajalpenna från Isadora i marinblått under ögat. Sedan blev det Viva la Diva i ett yttre V och längs globlinjen. För att ge ännu mer skimmer blev det lite Fyre and Ice från Fyrinnae i lila, men det syns knappt. Var ingen riktigt höjdare, i alla fall inte med torr pensel. Mer från Fyrinnae blev det vid näsroten och in på inre halvan av ögonlocket, beigeskimrande Angel's tale.  Sedan Tigis Champagne som highlighter under brynet. Avslutade med Stila Smudge Pot i grått längs övre fransarna och mascara från L'Oreal, Ögonbrynsskugga från HM, den mörkare i duon.


För dem som undrar vad mer jag använde är den kompletta listan som följer:
Facefinity
Everyday Minerals blush i färgen Waffel Cone
Läppstift från Tigi i färgen Loyalty

Suzi says Da!

Publicerad 2007-10-27 15:59:07 i Naglar i brunt,greige,beige,

Min favorit ur OPI's Russian collection är Suzi says Da. Ett mörkt rödbrunt lack som efter två appliceringar nästan ser svartrött ut. Det är utan glitter eller skimmer, bara ett krämigt lack med underbar lyster på nageln. Detta är definitivt höstens lack för mig! Midnight in Moscow i all ära, men Suzi får även mig att säga da!

Enda nackdelen med OPI's nagellack är att de har så klumpig borste. Igår lackade jag naglarna med ett lack från China Glaze och den penseln var et precisionsverktyg i stil med kirurgens skalpell jämfört med den köttyxa OPI erbjuder. Jösses vad klumpigt det är att måla med den penseln. Jag har ständigt lack på nagelbanden och andra ställen där lacket inte ska vara. Men annars är OPI ett fantastiskt lack.


Annica, om du läser detta, jag höll mig till 15.30 innan det blå åkte av!

Everyday Minerals ögonskuggor

Publicerad 2007-10-27 11:02:18 i Swatchbibliotek övrigt,

Detta är min lilla samling av EM ögonskuggor. Jag försökte åstadkomma lite färgexempel för dem som funderar på att handla hos EM eftersom färgproverna på deras sida inte är de allra bästa. Jag vet dock inte om jag lyckades så himla bra själv heller. Lägger in inlägget nu i alla fall så får vi se om det blir kvar eller inte. Alla bilderna är tagna utan blixt i dagsljus. Bilden med burkarna är bara till för att ni ska se i vilken ordning de kommer på armen.

1.

Övre raden från vänster: Cypress, Wild Flower, Shopping Spree, Countryside, Pressed Olive, Morocco
Nedre raden från vänster: Cool Breeze, Pink Pajama, Splendid, Sunset Voyage, Ginger Peach, Hot Chocolate

På min underarm i samma ordning som ovan:


2.

Övre raden från vänster: Oasis, Comfy, Good China, Swimming pool, Scented candles
Nedre raden från vänster: Exhale, In the garden, Thank you, net surfing, Mystic night

På min underarm i samma ordning som ovan:


3. 

Övre raden från vänster: Emerald, On the phone, Snowflakes, Diary, Chamomille
Nedre raden från vänster: Smokey, Black, Well Being, Silver spoon, Floaing feathers

På min underarm i samma ordning:


4. 

Övre raden från vänster: Ping Pong, Cherry fizz, Pots&pans, Picnic
Nedre raden från vänster: Starry eyed, Well being, Spin Cycle, Rare silk

Och på min underarm i samma ordning:


Den uppmärksamme läsaren har nu upptäckt en dublett, Well Being, som förekommer både i serie 3 och 4. Det är inte för att jag tog samma skugga två gånger ur väskan utan för att jag av någon outgrundlig anledning köpt två utan att veta om det. Förrän nu då. Jag har även två In the Garden, men det är med flit och därför är den inte med två gånger.

Vi kan alla se det totalt meningslösa med skuggan Picnic. Otroligt mesig gul färg. Gillar vi inte! Rare silk och Good China är perfekta neutrala skuggor att ha som bas eller highlighter. Dem gillar vi! 

Om EM's ögonskuggor kan jag säga att de är hållbara och lättarbetade. De mörka skuggorna är väldigt pigmenterade. Jag gillar både de matta, de med lyster och de skimrande eller glittriga. De glittriga håller sig på plats och man har sällan glitterkinder efter en dag med dem på jobbet. Har nog aldrig hänt, faktiskt. Alla funkar ypperligt att blanda med vatten och använda som eyeliner. Jag skulle inte ha 41 skuggor från EM om jag inte tyckte de var värda priset. De är väldigt dryga dessutom. Sen finns det många andra väldigt bra ögonskuggor från andra mineralmärken. Jag tänker på Fyrinnae till exempel, som jag skrivit om tidigare. Både Fyrinnae och Everyday Minerals skuggor håller bättre än t.ex Lily Lolo  som jag också testat. Lily Lolo har mer transparenta färger än EM och Fyrinnae och det innebär en lägre pigmentmängd. Det är därför Lily Lolo ser så skira ut och försvinner så snabbt. Fast här ska jag tillägga att jag inte testat så många av Lily Lolos skuggor så jag har svårt att ge ett exakt omdöme. Jag kan inte heller ge ett exakt omdöme om i.d. skuggorna. Har testat några, Java och Bark t.ex, utan att veta att det var i.d. till och med! De var fantastiska, matta och välpigementerade färger som höll till och med i regnet. Även där är dock mitt testmaterial för begränsat för ett riktigt omdöme om märket som så. EM's skuggor kan jag bedöma.  Det är inte många av deras ögonskuggor som jag inte har!

Eyes like sapphires

Publicerad 2007-10-26 18:59:36 i Naglar i blått,

Jaha, kunde inte hålla mig... Målat om naglarna i blått.

Första bilden tagen med blixt, de andra i badrumsbelysning.

Jag måste säga att efter att ha hållit på med den klumpiga OPI-penseln var det en ren fröjd att få måla naglarna med ett China Glaze lack! Tunn fin pensel som det gick lätt att lacka med. Utmärkt! Men på minus sian har vi ett lack som tar tid för att torka. OPI går mycket snabbare. Fast jag hade ju min Fast Forward så jag kunde skynda på torktiden lite! den var förresten riktigt trevlig. Tog väl kanske mer än sekunder, men knappt mer än 3 minuter innan lacket kändes hårt och bra. Ytan blir dock inte superglansig. Har lagt ett annat överlack ovanpå nu för glans, OPI-Start to Finish blev det.


Det blå nagellacket har små glitterkorn i sig och är en klarblå färg. Den täcker efter två appliceringar. Det är en ganska pigg färg men den behöver ett bra överlack för att komma till sin rätt. Jaha, hur länge tror ni det får sitta? Någon som ordnar lite vadslagning?

I dagsljus:

I aqua och greige

Publicerad 2007-10-26 06:45:32 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Idag ska jag iväg till jobbet så jag fick ta fram sminkväskan igen. Inspirationen stod Helena på Pret-ty för igår när hon ville ha tips på kompisar till sin MAC Mothbrown. Jag har inte den, men jag har en Taupe från Tigi!

Taupe från Tigi        Aqua från Barry M    Stila shadow pot i färgen Taupe

EM Blush Siesta      Stila Smudge Pot

Jag började med att lägga en bas av Max Factors Facefinity. Därefter lade jag en grundskugga på hela locket upp till brynet med Stilas Shadow Pot i färgen taupe. Den är guldskimrande ljusbeige. Sedan drog jag en linje med en Isadora ögonpenna i färgen Petrol längs nedre fransraden. Därefter tog jag min tigiskugga i Taupe, en gråbeigebrun skugga med lite lila lyster, och skuggade in på halva ögonlocket. När detta var gjort tog jag en dazzle dust från Barry M, nr 62 i aqua, och lade på den inre halvan av ögonlocket. Jag avslutade med en eyeliner i grått av min Stila Smudge Pot samt mascara och rouge. Rouget blev Everyday Minerals underbara korallrosa Siesta. den fick också ge lite värme åt ögonen genom att jag borstade in lite under yttre delen av ögonbrynet.


Och när jag blundar:

Midnatt i Moskva

Publicerad 2007-10-25 15:48:23 i Naglar, vampy,

Jag har tråkigt... Det är inget kul att vara hemma från jobet och jag börjar bli för frisk för att bara vara inlindad i en filt och sitta och glo. Har surfat runt halva internet och sett två riktigt dåliga filmer. Vad mer kan man göra? Jo! Man kan lacka om sina naglar! Mina stackars naglar som aldrig haft någon vidare kvalitet dör väl av chock och faller av när de nu drabbas av sitt fjärde OPI-lack på en vecka!

Rubeln visade sig inte vara riktigt min valuta, men vem motstår en midnatt i Moskva? Inte jag! Minns hur jag som tonåring vandrade längs Moskvafloden mitt i natten med några kompisar. Jag, som i princip är nattblind, var skitsur och bara snubblade runt bland grenar och gräs, men annars var det trevlig. Trevligt är också nagellacket Midnight in Moscow från OPI.

Lacket har en djupt brun bas med små skimmerpartiklar i vinrött. Snyggt tycker Sminkan! Högglansigt är det dessutom, men så tycker jag alla OPI lack är. Midnight in Moscow påminner ruggigt mycket om mitt andra OPI-lack, Suzi says Da ur samma kollektion. Den är också djupt  kaffebrun, nästan svart, med en ton av vinrött. Skillnaden är att den inte har microfina små skimmerpartiklar utan är ett mer krämigt lack. Eller så tycker jag att det blir på mina naglar i alla fall. Man skulle alltså inte behöva båda lacken för att vara lycklig. Jag tror bestämt att det är för att det är den ryska kollektionen som jag rasat dit så totalt. Har ju köpt Ruble for your thoughts, Siberian Nights, Midnight  in Moscow, Suzy says Da och funderar allvarligt på Boris&Natascha och Catherine the Grape...

Det ni ser på bilderna är ett lager lack och ett lager överlack på. Det som är bra är att lacken från OPI  yttorkar rätt snabbt. Man behöver alltså inte hålla händerna stilla i timmar. Hur lång tid det tar innan det är riktigt härdat vet jag dock inte. Överlacket kan jag kanske tillägga är ett mycket gammalt Top Speed från Revlon. Väntar hem även bas- och överlack beställda på Head2Toe. Hoppas de kommer på fredag!

Jaha, vad ska jag hitta på nu då? Är verkligen rastlös... Läsa kanske? Eller bada badkar? Sortera om i sminkväskan? Bre en macka och koka te? Eller kanske lacka tånaglarna i någon kul färg?

Ruble for your thoughts

Publicerad 2007-10-25 09:29:05 i Naglar i korall&persika,

Tröttnade på den elektriska ålen igår, så jag lade ett lager av Ruble for your thoughts ovanpå. Egentligen är det en ganska in färg, även om jag har skällt på den och kallat den tråkig. Alla mina nagellack kan ju inte vara lila, blå eller gröna... Den verkar väldigt täckande för den fixar att dölja det neongröna lacket från tidigare med ett enda drag. Glansen är fantastisk, som i alla OPI lack. Det känns väldigt damigt, nästan lite tantigt. Färgen är djupt laxrosa och få mg att tänka på chintzgardiner från 80-talet. Ni som var med då minns säkert vilka jag menar. De där med bubbliga kappor och omtag kring längderna.  Jag kan inte riktigt påstå att jag själv förstår varför jag köpte det här lacket. Det är inte min stil. Samtidigt är det en sådan skön brytning mot vad jag brukar ha. Totalt annorlunda.Så jag gillar det nog ändå.
 

Oktoberkavalkad

Publicerad 2007-10-24 13:50:20 i Kavalkad,

Det börjar väl bli dags igen, att sammanfatta månadens makeuper. En vecka kvar i och för sig, men den kommer nu i alla fall. Ska slänga bildmapparna på datorn sen, så det är lka bra att ha det gjort.Ja, det var väl det. En ganska mörk månad med mycket mer lila än jag mindes. Min favorit är den lejongula. Vilken är din?

Dagens naglar

Publicerad 2007-10-23 20:34:24 i Naglar i grönt,

Hade inte tänkt lacka om dem, och när jag väl gjorde det tänkte jag ta OPI-lacket ruble for your thoughts. Men, det såg så tråkigt ut att det blev Electric Eel istället!

med blixt                    utan blixt, i dagsljus
Electric Eel från OPI, två lager utan överlack.
En söt, skimrande sommarfärg men jag var bara tvungen att testa den! Kommer nog byta igen rätt snart för det känns väldigt maj och inte så mycket oktober.... Skir vårgrönska!

Bilden är tagen med blixt så den är rätt usel. Om jag kommer iåg försöker jag mig på en bild i dagsljus imorgon. Och det har jag gjort nu!

Det är måndag morgon...

Publicerad 2007-10-22 06:46:34 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Och dagens är en neutral historia.

Dagens                     Tigi paletten             MAC-pigment + blush från Everyday Minerals

Jag använde MAC Studio fix Foundation i nc20 samt löspuder från Lancome. Blush Back to School från Everyday Minerals på kinderna. En i princip osynlig färg. På läpparna blev det Isadoras gamla Tea Rose. 

Ögonen grundades med Urban Decays Primer Potion. Därefter lade jag den kopparbruna ögonskuggan från Tigi, man ser den längst till vänseter på nedre raden i paletten, i yttre ögonvrån och på halva locket. Därefter tog jag MAC-pigementen Sunnydaze och Rose jag fått från The Body Needs förra veckan. Sunnydaze "stöpplade" jag in op mittpartiet av ögonlocket. det gick sådär... Ingen riktig fjutt i den men int bronsskimmer. Därefter lade jag Rose längs globlinjen. Återigen försökte jag trycka fast pigmenten och återigen blir resultatet i princip osynligt. Längst in mot näsan och underögonbrynet avslutade jag med den lite rosabeigevita skuggan man ser direkt ovanför den kopparfärgade i Tigipaletten. Jag avslutade med mascara och ögonbrynsskugga.

Russian Navy

Publicerad 2007-10-21 18:21:41 i Naglar i blått,

OPI's ryska kollektion gillar jag skarpt. Nu har jag tafit mig tid att fixa naglarna inför veckan som kommer och valde Russian Navy, en mörkt blålila färg som nästan ser svart ut om det inte är dagsljus.

Det här är innan överlacket. Jag tycker både det här och det andra OPI-lackaet jag har, Suzi says Da, är lite svåra att måla med. Man får upp massor på penseln och stryker man av penseln blir det nästan för lite istället. Jag har  i och för sig små, korta naglar och är lite ovan vid lack efter att ha avstått i massor av år. Märker att jag är darrhänt. Det spelar ju mindre roll att man hamnar utanför nageln om man tänker på lite längre sikt, för det fixar ju till sig när man tvättat händerna och smort in dem ett par gånger.

OPI lacken håller väldigt bra tycker jag. De har bra glans, i alla fall de tre jag testat i mitt liv, och de känns bra på nageln. Lacket blir ganska tjockt och känns som glaserad lera ungefär. Nu har jag beställt massor av OPI lack från www.head2toebeauty.com eftersom man får tre lack för samma pris som ett här hemma i Sverige. Att betala 140 kronor för ett nagellack känns lite drygt tycker jag, men får jag dem för billigare peng är det absolut väl värt det att köpa OPI. Man behöver inte lacka om naglarna i ett till exempel. Suzi says Da höll perfekt fram till igår då jag planterade 600 tulpanlökar. Då hade jag inte gjort några förbättringar alls sedan tisdag och jag hade inget överlack.

Nagellack är inte mitt ämne av expertis, men OPI är bland det bästa jag provat. Och det finns i mängder av grymma färger!

Mer Fyrinnae

Publicerad 2007-10-21 15:37:36 i ,

Det är söndag och jag har lite extra tid att testa nya skuggor. Jag hade med mig några Fyrinnae-skuggor som jag testade idag på förmiddagen och sedan jag kommit hem har jag faktiskt hunnit testa några till. Här är de olika versionerna.

Dagens make up

   Shinkirou                  Black Plum               Angel's tale              Unearthly

Första versionen, morgonens version, började med att jag lade en beige cremeögonskugga som bas. Därefter lade jag Black Plum i globlinjen och under ögat. Sedan lade jag Angel's Tale på det rörliga locket samt mot näsroten. Shinkirou fungerar som highlighter under brynet. Brun kajal innanför fransarna och svart kakeyeliner förstärkt med Unearthly längs övre fransraden. Mascara.

Black Plum smälter lätt in i huden och ger mycket färg direkt. Det krävs en stopper av löspuder på kinden! Den är lättarbetad och man kan dra även fina linjer med den eftersom den håller ihop bra på penseln.

Angel's Tale är också ganska finmald och smälter också lätt in i huden. Den ger ett mattare intryck på än vad den ger i burken. Den är väldigt hudfärgad och neutral. Snygg som komplement till det mesta, gissar jag. Gjorde försök med både torr och fuktad pensel. Använd den torr. Fuktad rullar den ihop sig till klimpar som mest får mig att tänka på lera. Den blir inte mer lättmanövrerad och förlorar i glans.

Shinkirou har jag redan skrivit om. Fantastisk highlighter, och väldigt dryg. Behövs inte mycket av denna för att täcka ett stort område. Mycket vacker glans och den fäster också lätt på huden och smälter in. Rekomenderas!

Unearthly är en svart skugga med grön glans. Den är lättare än de andra skuggorna, vilket innebär att den dammar runt mer. Den består av ett extremt finmalet glitter som ger en väldigt snygg effekt. Jag försökte applicera den med fuktad pensel, men det fungerar dåligt. Den vill klumpa ihop sig istället för att bli en krämig "smet". Jag tror man får försöka fästa den i ett krämigt underlag eller blanda den med vaselin eller liknande om man vill binda den. På mig smular den lite, men inte i den här make upen. Här fäste den sig bra i den fuktiga eyelinern.


Test nummer två idag skedde nyss och jag valde att prova lite mörkare nyanser.

test 2                         Unearthly, igen        Bastet                        Nori

Här valde jag också en cremeögonskugga i beige som grund. Jag lade sedan Bastet på hela ögonlocket upp över globlinjen i en rund form med uppåtgåend penseldrag. Därefter lade jag Unearthly  i ett V i yttre ögonvrån. Nori fick lysa upp mittpartiet av ögat. Jag lade den mitt på ögonlocket och upp till globlinjen och sedan lät jag den följa globlinjen in mot näsroten. Bastet är förresten även dragen i en linje under ögat.

Bastet är en svart skugga med mycket gulglitter. Precis som Unearthly så är den väldigt lätt och dammig med små glitterkorn som är knepiga att få att fästa. Det slutar med att jag är full av Bastet på kinderna. Ingen stopper i världen kan rädda mig från det enorma nedfall som jag lyckas åstadkomma med mina uppåtgående penseldrag. Här ska man definitivt ha en mård- eller sobelpensel, krämig bas och noga slå av borsten innan man börjar. Tur att jag inte skulle någonstans och lätt kunde offra basen... Skuggan är dock väldigt snygg på! den skimrar i gyllensvart men glittrar inte speciellt mycket, om ni förstår hur jag menar.

Nori är likadan men i blålila.

Unearthly har jag skrivit om redan. Det var i den här makeupen jag försökte lägga på den med fuktad pensel och det var alltså ingen riktig hit. Jag föreslår andra varianter. Det bästa är nog med både den här, Nori och Bastet att "stöppla" in dem i en krämskugga som är ganska seg eller kladdig i konsistensen. Hu, vad läskigt det lät, men ni fattar!

Försök borstse ifrån mascaran, jag brydde mig inte så hårt eftersom jag ska tvätta håret och bada om en liten stund.

Några bilder på färgerna som de ter sig på min underarm:

Övre raden från vänster till höger: Unearthly, Bastet, Shinkirou
Nedre raden från vänster: Black plum, Nori, Angel's Tale
Ni ser att de skiftar lite, speciellt Unearthly och Bastet, beroende på ljuset. Alla bilderna är tagna i dagsljus mitt på dagen (14.30). Ingen blixt användes. Jag skulle säga att jag är så nära man kan komma vad gäller färgåtergivningen.

Blev du sugen på någon av skuggorna eller vill du kika på det enorma sortimentet Fyrinnae har? Gå in på deras hemsida och njut av 700 ögonskuggor och mycket mer till rimliga priser, fraktfritt om man beställer för över $25!
www.fyrinnae.com är adressen!

Guldskimmer

Publicerad 2007-10-20 09:13:12 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Idag valde jag två skuggor från Everyday Minerals, Sunse Voyage i lite gyllene beige och Oasis i guld. Jag lade Sunset voyage som grund för hela makeupen, ända upp till ögonbrynet. Oasis lade jag sedan i globlinjen och under ögat med en fuktad pensel. Under ögat lade jag också brun kajal längs med fransarna, lite utanför och lite innanför fransarna. Lite flytande eyeliner längs övre fransarna och mascar. Klar. Detta är en makeup man gör på mindre än två minuter. Fördelen med ljusa skuggor är att man kan slarva utan att det syns så mycket. Nu ska jag göra mig redo för en dag på landet. Ha en skön helg tjejer!

Fredagsfestligt med Fyrinnae

Publicerad 2007-10-19 18:47:07 i Sminkans EotD,

Någon som missat att jag fått hem prover från www.fyrinnae.com? Som jag längtat! Och de verkar grymma!
Så Goddess och alla andra!
Ikväll ser jag ut så här:

Basen är en highlighter från Face i beigevit, Dignity. den har jag lagt på hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Därefter lade jag den Teal-färgade Vision i yttre och inre ögonvrån och längs fransarna. Därefter lade jag den lite teal-silverskimrande Vodka mitt på ögonlocket och uppblandat med Vision längs globlinjen. Under ögonbrynet lade jag lite av den vitskimrande Shinkirou. Efter att ögonskuggorna var på plats drog jag ett streck under fransarna med Urban Decays penna i svart och med kakeyeliner från MUS längs övre fransraden och ut i en spets. Mascara i ett drag på fransarna och så ögonbrynsskugga i brunt. Inget avancerat men fina färger. Ska ändå bara hänga med kompisen och dricka ett glas vin. Förmodligen blir det en tidig kväll för mig.

Fyrinnae vs MAC

Publicerad 2007-10-19 16:59:10 i ,

Ja, som ni trogna blogg-läsare vet var det inte länge sen jag fick hem prover på MAC pigment. Igår landade mineralskuggor från Fyrinnae i brevlådan. Man vill ju testa allt! Helst på en gång dessutom. Nu när jag kom hem från jobbet passade jag på att jämföra pigementering och textur på ett grönt och ett beige pigment från båda märkena. Jag valde Dragon's skin och Shinkirou från Fyrinnae och Golder's green och Fairylite från MAC.

MAC     vs    Fyrinnae

Provburkarna är för övrigt identiska i storek och mängd man får, så även prismässigt.

Jag grundade båda ögonlocken med Urban Decays Primer Potion. Därefter tog jag identiska penslar, ganska stora och mjuka av ponnyhår, och lade den gröna färgen från båda märkena på hela det rörliga locket och upp över globlinjen. MAC-pigmentet är väldigt ljust. I burken ser det tokgrönt ut, men på ögonlocket blir det bara ett ljusgrönt skimmer. Jag jobbar på med mer pigment men märker att det till sist vill börja bli ojämnt så jag ger mig.
Fyrinnaes skugga är väldigt lättapplicerad, även om jag får en rejäl dos grönt pulver på kinden också. Definitivt lämpligt med en stopper om man har foundation innan man startar med ögonen. Nu hade inte jag det, så det gick lätt att torka bort med en fuktad svamp. Skuggan täcker väldigt väl trots att jag använder en stor pensel. Hela ögonlocket får intensiv färg direkt. Väldigt dryg produkt alltså, om man bara undviker att skvätta ner hela ansiktet med den. Den här gröna är ganska matt till skillnad från den från MAC som skimrar.

Sedan tog jag de ljusa skuggorna. Också nu på identiska penslar. Den från MAC, Fairylite, är lite mjölig i konsistensen. Den täcker bra och ger ett väldigt naturligt utseende. Så naturligt att jag först tror att jag inte fått dit någon färg alls! Den skimrar knappt alls så den smälter helt ihop med min hud. Den från Fyrinnae är väldig skimrande istället. Dessutom täcker den minst lika bra som den gröna så jag får alldeles för mycket på penseln. Otroligt dryga skuggor med andra ord! Färgen glider lätt på huden och man behöver inte förstärka med fler applikationer. Glansen är snygg men kan vara alldeles för mycket för den diskretare flickan till vardags.

MAC   vs   Fyrinnae

Som ni ser på bilden är MAC pigmenten betydligt mindre intensiva i färgerna än skuggorna från Fyrinnae. Jag har från de pigment jag beställde från The Body Needs hunnit testa dem jag nämner ovan samt Mauvement, Rose, Sundaze och Viz-a-violet. Samma sak gällde för dem alla. De ger ett ljust och genomskinligt intryck och detta även med primer eller cremeögonskugga under. De fungerar, tycker jag, bäst som accent till andra skuggor. De kan ge lyster till en annars matt makeup till exempel. Jag har fått en pigment-test från Rocketqueen för ett tag sedan. Det var också MAC och i färgen Bronze. Den är allt annat än genomskinlig och skir! Alltså kan man inte säga att detta är något som gäller överlag. De färger jag nämner är dock ljusa och skira. MAC-pigmenten har också en lite annan textur. Fairylite är som sagt matt och mjöligt, men de som skimrar känns lite hala och tunna. De påminner inte alls om mineralskuggor eller ens eyedust utan har en helt egen känsla. De är inte pudriga helt enkelt.

Fyrinnaes skuggor, som jag hunnit testa, är förutom ovanstående även dagens Njordr och Daijodan. Samtliga har varit mycket intensiva och klarar sig lätt som ensam skugga. De är så pigmentrika att man bör vara lite försiktig när man ska lägga på mörka färger. Imorse höll Daijodan på att sabba hela min bas, trots stopper av löspuder. Jag älskar pigmentrika skuggor så dessa passar mig ypperligt. De är dock svåra att få skira. Också här misstänker jag dock att det är lite beroende på vilken färg man väljer. De jag hunnit testa hittills är mörka skuggor, utom Shinkirou, och de har alla varit mycket täckande.

Slutligen vill jag säga att jag inte tänker hävda att det ena är bättre än det andra. Jag hade nog förväntat mig mer drag i MAC men samtidigt ser jag poängen i att ha dessa pärlemoskimrande, lystergivande pigment som inte tar överhanden om man blandar dem med andra skuggor. Fyrinnae var allt jag hoppats på och mer! Älskar färgerna, älskar pigmenteringen, älskar hållbarheten! För de höll faktiskt hela dagen på jobbet idag och såg skimrande och fint ut tills jag tvättade bort det för en stund sedan.

Just ja, det här blev resultatet av min test på ena ögat:

Fyrinnaes Dragon skin och Shinkirou tillsammans med Urban Decays svarta penna och Make Up Stores Celebration (eyedust). Men nu ska det tvättas bort och ge plats åt en ny variant inför fredagskvällen!

Fredag med Fyrinnae

Publicerad 2007-10-19 06:36:12 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

Ville verkligen prova mina nya skuggor från Fyrinnae idag. Blev en väldigt svart make up med blå skimmer.

Jag inledde med Urban Decays Primer Potion. Därefter tog jag en svart, matt skugga från Tigi och lade i inre och yttre ögonvrån upp till globlinjen som en ram. Därefter lade jag Fyrinnaeskuggan Dijodan i mörkblått skimmer över hela det rörliga ögonlocket. Jag lade också en ljusbeige highlighter från Tigi under ögonbrynet. När jag gjort det tyckte jag att det ändå såg platt och livlöst ut så jag lade ytterligare en skimrande skugga från Fyrinnae på inre halvan av ögonlocket. den här gången valde jag Njordr. Den är lite ljusare och drar åt turkos. Därefter blev det en linje med Urban decays Glide-On penna Zero. Mascara. Ögonbrynsskugga. Läppar helt naturella. Kinder utan rouge. Facefinity som underlag.

Onsdag i neutrala toner

Publicerad 2007-10-17 06:35:01 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Idag blev det en väldigt neutral makeup i bruna toner. Jag använde en mörkbrun och en rosabeige skugga från min Tigi-palett, L'oreal Metallic Brown som bas på hela ögonlocket och MAC-pigmentet  Mauvement. Jag började alltså med att lägga Metallic Brown på hela ögonlocket med en stor, mjuk pensel ör att få den skir och lätt. Därefter tog jag den bruna skuggan från Tigi och lade i yttre ögonvrån upp mot globlinjen och ut mot tinningen i en rund form. Jag lade också lite av den bruna skuggan längsfransarna. Därefter tog jag den rosabeige skuggan och lade på mitten av ögonlocket och under ögonbrynet. Därefter suddade jag ihop skuggorna och avslutade med Mauvement på ögonlocket. Slutligen lade jag brun kajal runt hela ögat och suddade den med ytterligare lite av den bruna skuggan. Mascara och ögonbrynsskugga.


Läpparna målade jag med Isadora Icy Heather.

Dubbelförsök med Everyday Minerals.

Publicerad 2007-10-14 14:48:11 i ,

Dagens andra dubbelmakeup!  Har varit nere i butiken en omgång så Urban Decay skuggorna tvättades av. Medan lunchen stod och puttrade pasade jag på att prova två olika foundations från EM. Ingen av dem är min favorit, men den har jag å andra sidan redan testat här i bloggen och skrivit om. Favoriten är av formulan Intensive, helt matt och täckande utan att kännas kakig eller torr.
Idag provade jag Matte och Original glo.
Detta är jag helt utan foundation. Lite klassiskt rödflammig.
Detta är jag med Everyday Minerals Matte i färgen Fair. Den har en kall underton. Den är halvtäckande till täckande beroende på hur mycket man jobbar in. Den ger ett väldigt naturligt intryck om man nöjer sig med ett lager puder i ansiktet, men jag krämar alltid på rätt mycket. Fortfarande kan man se, i alla fall IRL, var kindens naturliga rodnad är och så vidare.
Detta är jag i Everyday Minerals foundation Original Glo i färgen Fair Neutral. Det är en färg som är ännu ljusare än Fair och som har en beige eller olivtonad underton. Original Glo är ljusreflekterande vilket jag inte gillar. Dessutom känns den torr och kakig på ansiktet. Det är den här och Semi-matte jag gillar minst från EM då båda känns torra på mig. Sen vet jag andra som älskar dessa foundations så prova själv vilken av EM's formula du passar bäst i om du är intresserad av att testa märket. Man får ett gratiskit med tre foundation prover om man vill prova och de testerna räcker i flera veckor. Gå in på sidan www.everydayminerals.com om du är intresserad.

För att ge lite liv åt ansiktet tog jag sedan Everyday Minerals Soft Bronzer, bild 1,och 3, och lade flödigt över hela kinden upp mot tinningen. Därefter lite av det vinrödrosa rouget Plum Dust på kindens högsta punkt, bild 2 och 4.
EM's Blush är helt underbara! Har ett kit om 6 småburkar beställda men ännu inte levererade. Man behöver bara små burkar för de är så in i bängen dryga. Otroligt pigmenterade så man behöver bara en yttepyttegnutta för att få blossande kinder. De är ändå lätta att få jämna och går att tona ner med puder om man ser för febrig ut. Dessutom sätter de sig, precis som alla EM's prdukter, efter ett tag och smälter då helt skarvlöst in i huden och blir perfekta.
Läpparna vill man ju också ha EM på! Jag blandade ögonskuggan Cool Breeze med lite läppbalsam och fick denna ljuvligt naturliga färg:

Mycket enkelt att fixa. Pigmentet löser upp sig direkt de får kontakt med fettet och smälter in i det. Färgen blir jämn och fin. Jag tog lite läppbalsam på handryggen, doppade en pensel i ögonskuggan och sen i balsamet och rörde runt. Klart.
Ögonen målade jag också med Cool Breeze.

Cool Breeze är grunden för ögonskuggorna. Den ligger från Ögonlocket upp över globlinjen. Under ögonbrynet smälter den skarvlöst in i Pink Pyjama som skimrar ljuvligt! Runt ögat har jag även lagt Silver Spoon i blågrått. Mascara på överfransarna. Inget annat. Brydde mig inte om att fixa ögonbrynen.
Tycker det blev ganska fint. Man tänker inte ens på att jag har två olika foundation när man tittar på mig i dagsljus. Det är ju lite konstigt. Ögonen och munnen gillade jag jättemycket. Känns romantiskt och vänt, något jag egentligen inte alls är. Vad tycker du? Inte ens Virtuosemascaran sabbade alltför mycket den här gången. Blandade den med lite vatten (fy på mig) och den blev en aningens bättre av det.

Sminkan testar Urban Decays de Luxe skuggor

Publicerad 2007-10-14 10:02:38 i ,

Nu har jag ju haft skuggpaletten från Urban Decay i en vecka och använt skuggorna ganska mycket. Tänkte att jag skulle säga några ord om hur jag upplever dem. Vill visa en snabb söndagstest av tre skuggor också.

Skuggorna är lena som silke. De fastnar lätt på penseln även om de smular en del. de glider på ögonlocket jämt men alla har inte så mycket pigment som jag förväntade mig. Färgen Honey i lejongult är helt klart den mest pigmenterade och färgen håller bra hela dagen. De adra skuggorna jagtestat, Fishnet, Peace, Shag, Ransom, Zero och Underground, är betydligt pigmentsvagare. Precis när man lagt dem på ögonlocket ser färgen intensiv ut, men då har man ett överskott på ögonlocket. Det faller av när man blinkar eller sveper över skuggan med en blenderborste. Färgen blir efter det mycket svagare. Fortfarande är den dock jämn. Den håller sig på den nivån ganska okej under dagen. Något bleknar den men skuggorna ligger på plats och glider inte av ögonlocket.
Jag har provat både med Urban Decays egen primer Potion under skuggorna och med mn vanliga highlighter från Face som bas. Det senare för att se om fären blir intensivare med en creme under. Det blev den inte. Ett problem är att det är svårt att få färg på den skugga man vill blanda in. istället försvinner den och blir väldigt svag i tonen. Det kan man se om man tittar på makeupen med Honey och Underground. Den bruna Underground syns knappt alls. Likaså ser man att den i asken intensivt blålila Ransom inte direkt blir skarp när den läggs ovanpå den koppartonade Shag.


Så här ser en identisk sminkning i två olika färger ut. Det är skuggan Fishnet i cerise och Peace i turkos som är basskugga. Svarta Zero har skuggats in längs yttre halvan av övre fransraden och in i globlinjen. Den svarta pennan runt ögonen är den Retractable Eyeliner från Barry M som jag tidigare skrivit om.

Här ser man hur den starkt cerise/rödlila Fishnet ser ut när den kommer på huden. Den ger ett ganska milt intryck i en mer lilarosa ton. Jämför med hur den ser ut på bilden där man ser asken. Det är den skuggan som man ser på översta raden. Den svarta Zero blir inte svart på utan mer grå. De gifter sig ganska bra men som sagt, de behåller ingen färgintensitet. Här är basen en cremehighlighter.

Den turkosfärgade skuggan Peace behåller mer färg. Den ser dock galet lysturkos ut när man först applicerar den. Så är dock inte fallet när man är klar med makeupen. Men visst ger den färg!

Även här bleknar dock Zero till en gråaktig ton.

Sammantaget är jag inte alls missnöjd med skuggorna. De är lätta att få jämna och de känns bra på huden. Men jag hade hoppats på att de skarpa färger de har i asken även skulle kunna gå att få på ögonlocket. Speciellt tråkigt tycker jag det är att de inte går att lägga ihop utan att förta färg från åtminstone den ena skuggan. Den silkeslena känslan är största behållningen av Urban Decays de Luxe skuggor.

Nouvola från Nouba

Publicerad 2007-10-13 19:57:15 i Eotd i lila, Sminkans EotD,

Här är en opublicerad gammal variant jag hittade bland inläggen. Undrar hur det gick till!

Valde att göra en make up med en cremeögonskugga, nouvola, från Nouba. Min favorit är purpurlila och helt underbar! Tyvärr är kvaliteten på dessa skuggor väldigt olika beroende på färg. Jag har en guldvit som inte alls har samma krämiga, härliga konsistens. Förutom den lila ögonskuggan från Nouba använde jag också eyedust Goddess från Make Up Store, ett bronsfärgat pigment från MAC som jag fått ett prov av från Rocketqueen (http://rocketqueens.blogg.se/) och en teal-färgad kajalpenna från Tigi.

Jag börjar med att sätta på mig mina kontaktlinser. De är gröna. Om ni undrar varför min ögonfärg förändrats.
Sedan lade jag den lila nouba-skuggan runt ögat med en liten syntetpensel. JAg målade hela det rörliga locket och även det nedre ögonlocket närmast fransarna med cremeskuggan. Därefter tog jag en mjuk, större pensel som jag doppade i eyedusten Goddess. Jag svepte det ltt över globlinjen och ut mot tinningen. Sedan tog jag en rund, fast mårdhårspensel och blandade Goddess med nouvolan tills alla kanter suddats ut. Därefter tog jag det bronsfärgade pigmentet på fingertoppen och lade under ögonbrynet. Ögonbrynsskugga och mascar samt kajal innanför fransarna avslutade makeupen.

Lila naglar

Publicerad 2007-10-13 14:56:02 i Naglar i lila,

Fick ju för inte så länge sen en present av en vän. Tre minilack från Isadora. Det gröna provade jag direkt. Idag valde jag ett av de båda lila lacken. ett klarlila med pyttesmå glitter ton i ton.
Lacket är täckande, det räcker med ett lager. Det torkade ganska fort dessutom, vilket jag gillar. Jag använder inte över- eller underlack eftersom jag inte har något hemma just nu. Var flera år sedan jag lackade naglarna regelbundet. Att jag börjat igen är på grund av all inspiration från www.pret-ty.se...
Helt nylackat och lite utanför naglarna också ser jag...

Sött, eller hur!

Glömde skriva att det heter Glitzy Purple. Isadora, som sagt.

Blått från Barry M

Publicerad 2007-10-13 11:10:13 i Sminkans EotD,

Idag har jag använt mig av två Dazzle Dust från Barry M, nummer 23 och 25. Ett mel´lanbrunt och ett blått.
Jag använde även Mornig Breeze från make Up Store som highlighter. Läpparna fick färg av nummer 07, Acajou, från Bourjois.

Jag lade en highlighter från face på hela ögonlocket upp till brynet för att fästa skuggorna bättre. Däefter målade jag en linje runt ögat med urban Decays penna Lust i plommonlila. Därefter lade jag Barry M's blå dust på ögonlocket. Längs globlinjen lade jag istället den mellanbruna dusten som fick blanda sig i skarven med den blå. Sedan tonade jag ut den i Morning Breeze upp mot ögonbrynet. Blå kajal från Tigi innanför fransarna och ett ytterligare försök med hopplösa Lancomemascaran Virtuose. Jag tror jag har fått en torr mascara för så här klumpiga flugben borde jag inte få av en fräsch kvalitetsmascara.

Dagens med Urban Decay

Publicerad 2007-10-11 17:35:17 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Dagens ögonmakeup gjordes med Urban Decays skuggor Honey och Underground samt pennan Covet. Jag började med att grunda ögonlocket med Urban Decays Primer Potion. När den fått torka ordentligt drog jag ett streck runt hela ögat med den gröna pennan, Covet. Jag lade även lite av pennan innaför fransarna. sedan lade jag lejongula skuggan Honey från ögonfransarna upp till ögonbrynet. Den var mycket lätt att jobba med, len och pigementrik. Riktigt lysig känsla! Därefter tog jag skuggan Underground i brunt och lade i globlinjen. Också denna skugga var lyxigt len men inte alls lika pigmentrik som Honey. För lite extra dramatik så skuggade jag in en Tigi-skugga i svart längs övre fransarna och ut i en sorts vinge. Jag kunde ha tagit UD's svarta Zero men det blev inte så den här gången. Jag avslutade med mascara. 

Jag blev väldigt nöjd med första testningen av Urban Decays de luxe skuggor. De känns väldigt mjuka och fina och i alla fall Honey täcker bra och ger mycket färg. Det verkar också som att primern funkar. Åtminstone ser min make up likadan ut nu som när jag åkte i morse. Men jag ska göra tuffare teser en annan dag. I normala fall håller sig faktiskt min make up även utan primer.

Munnen fick lite diskret färg av Tigis Lip Crayon i färgen Indulgence.   

Shopping spree

Publicerad 2007-10-10 13:22:51 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Jag valde underbara mineralskuggan Shopping Spee från Everyday Minerals idag. Den och Wild Flower från samma märke. Jag började med att lägga Shopping Spree över hela ögonlocket med en torr pensel. För extra intensitet lade jag en också under ögat och på yttre halvan av ögonlocket med en fuktad pensel. Sen tog jag Wild Flower, en brunrosa skugga, och ade som highlighter. Shopping Spree är en underbar skugga, brunbeige med silverblå glans i när man rör på huvudet. Ni ser effekten på bilderna. Sååååå snygg!

Jag avslutade med en turkos kajalpenna innanför fransarna och lite flytande eyeliner längs övre fransraden. Mascara. Klar.

Läpparna målade jag med en lip crayon från Tigi i färgen Posh.


Jag gillade det här. Diskret men ändå lite speciellt.

Testat lite skuggor i badrummet

Publicerad 2007-10-09 21:35:50 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Här lade jag cyberopticskuggan champagne från Tigi över hela ögonlocket upp till brynet. Därefter lade jag en mineralskugga från Everyday Minerals på ögonlocket. Den är verkligen guldig! Älskar den! Den heter Oasis. När jag gjort det så lade jag en tunn, flytande eyeliner längs fransarna och avslutade med en liten vinge. Mascara. Klart. Detta är en väldigt enkel make up och dessutom snygg. Jag gillar verkligen den här typen av sminkning och har gjort väldigt många liknande varianter som är lika den här.

Så detta var två bonusmakeuper för dagen. Hoppas ni gillade dem. Jag blev i alla fall på bättre humör.

Gröna naglar

Publicerad 2007-10-08 21:07:55 i Naglar i grönt,

En gammal trotjänare bland nagellacken är Maybellines Express Finish nummer 80 i grönt. En snygg, skogsgrön färg som är svår att hitta på nagellack. Det här är ett gammalt lack som jag köpte i mitten på 90-talet. Det har övervintrat i mitt kylskåp och jag använder det med jämna mellanrum. Ett plus är att det torkar snabbt. Det gillar jag. Jag lackade naglarna igår, ett lager och inget över- eller underlack. jag funderar ju på att investera i ett underlack men har inte gjort det än.

Jag är väldigt förtjust i grönt och letar ständigt efter det perfekta, smaragdgröna lacket. Det här är det närmaste jag kommit det. Tyvärr verkar det inte finnas längre.

Apropå naglar så har mitt surfande på skönhetsbloggar och pret-ty.se fördärvat mig. Nu har jag beställt nagellack från Head2toe. Två OPI ur den ryska kollektionen och två China Glaze. Har velat ha Susy says Da sedan jag såg den på en blogg för flera vackor sedan. Nu är den förhoppningsvis snart på väg!

Karma

Publicerad 2007-10-08 11:31:10 i Sminkans EotD,

En eyedust jag verkligen gillar är Karma från Face. Det här är en makeup gjord bara med den, en svart kajal och mascara.

Jag lade Karma runt hela ögat med en fuktad pensel. Sedan tog jag en torr pensel och lade Karma över hela ögonlocket. Därefter tog jag ytterligare en pensel, störe och mjukare för ett skirt uttryck och tonade ut skuggan mot ögonbrynet.  Slutligen målade jag svart kajal innanför fransarna och mascara på de övre fransarna.

Lördagssmink

Publicerad 2007-10-07 00:27:55 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Jag hade en mjukare röd/svart makeup idag. Min Lovestone från Mac var grunden och låg över hela ögonlocket upp till brynet. Runt hela ögat drog jag sedan en linje med min Retractable Eyeliner Pen från Barry M. Sedan skuggade jag över den med en svart ögonskugga från Tigi. Den linjen suddade jag in på yttre halvan av ögonlocket och ut mot tinningen.

När jag suddat ut den svarta skuggan ut mot tinningen så intensifierar jag den svarta linjen med en smula av eyedust Darkness från Make Up Store. Den glittrar dessutom lite festligt. För att få mer partykänsla tog jag också eyedust Carat och lade under yttre halvan av ögonbrynet upp mot tinningen.

Läpparna blev lite glossiga med Barry M's lipgloss, Hint of red. Desssvärre har jag forfarande inte upptäckt minsta lilla gnutta av den rödfärgen.

Sen var jag klar för ett glas vin hos grannen, och det utgjorde min lördagskväll. Lite trevligt mingel, men hemma i god tid för en god natts sömn!

Igång igen! Här är veckan som var!

Publicerad 2007-10-06 17:17:22 i Allmänt,

Okej! Här kommer nu alla gon ni missat på grund av min datorkrasch. Håll till godo!

Måndagen försvann tyvärr helt, men på tisdagen hade jag Paula Dorfs Hussy tillsammans med en blågrön dazzle dust från Barry M. Till det hade jag lite grön kajal från Tigi och lite svart eyeliner från Barry M. På läpparna valde jag ett rosa läppstift jag ofta har, Raspberry Sorbet från Maybelline.På onsdagen hade jag en matt brun ögonskugga från Tigi tillsammans med samma blågröna dazzle dust från Barrry M som dagen innan. För att få ett ännu färgstarkare intryck hade jag lite av Make Up Stores skugga Crash på inre delen av ögonlocket. Som highlighter använde jag en eyedust från Face, Reality, i aprikost. Grön och svart kajal från Tigi och läppar i L'Oreal Color Riche, Copper brown, nummer 108.


På onsdagen när jag kom hem hade jag fått paket från Inezza med nya ögonkuggor. Två från Paula Dorf och en palett från Go. Där fanns också en liten skimmer produkt från Balm.

 
Jag testade genast Puala Dorf skuggorna och mer om det kan ni läsa i inlägget Sminkan testar Paula Dorf som jag uppdaterat.

Jag använde Paula Dorfs svara skugga Twilight över en mellanbrun bas av Go-skuggorna. Slutligen lade jag en aning av Barry M's dazzle Dust i rostbrun på inre halvan av ögonlocket.

På torsdagen gick jag till jobbet med svarta skuggor. Jag hade samma Paula Dorf-skugga, twilight, men nu över highlightern Felicia från Face. 


Fredag blev en grön dag. Paula Dorf igen, nu den gröna Safari. Jag använde de ljusbruna skuggorna ur GO-paletten och så Safari runt ögat och på ögonlocket.
 

Naglarna har varit turkosblå, kan jag berätta, och nu är det dags att lacka om dem. Så här har de sett ut  alla fall.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela