Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Julikavalkad

Publicerad 2008-07-31 09:31:18 i Kavalkad,

Mest bilder ur arkivet blev det ju denna månad, men jag tar med dem i kavalkaden då de ine visats förr.
Och så den finska makeupen förstås!

Badbomb "Haagenbath"

Publicerad 2008-07-30 19:30:28 i Hud och hand,

Badbomb från LUSH med Choklad och Mynta "Haagenbath"

Rosa, krämigt bad med doft av mynta. Den doftar dock inte speciellt starkt.  Badvattnet blir krämigt och mjukt och rosa. Den ger dock ingen återfuktande känsla på huden trots att vattnet känns mjukt. Alltså inte en oljig bomb.

image4155
Jag tycker faktiskt inte att just den här badbomben är så himla mysig. Med tanke på priset så blev jag lite besviken. Andra badbomber har gett mer "valuta för pengarna", om ni förstår hur jag menar. Och nu är badkaret borta, ersatt med en tråkig men sprillans ny dusch. Det gick inte att hitta ett nytt badkar med mitt badrums minimala mått, inte om man inte valde sittbadkar, och det är faktiskt inte lika roligt. Så, den sista badbomben var en besikelse. Men det kanske var lika bra det! ;D

Veckans bloggtema: Kajal

Publicerad 2008-07-30 09:12:07 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema handlar om kajalen. Hur markerar vi ögonen till vardag och till fest? Vilka färger använder vi?
Jag använder alla färger och markerar ögonen olika beroende på humör. En klassisk Sminkan-kajal ser ut så här:

Kraftigt markerad, utdragen i både yttre och inre ögonvrån, gärna tung och svart. Andra favoritfärger är grönt och blått. Men jag använder nog regnbågens alla färger egentligen, bara jag är på rätt humör. Här ser ni något liknande i makeupen Electric Storm.
Alltid vill man ju inte ha en massa dramatik i makeupen. Kanske räcker det med att markera lite försiktigt under ögat med en mild pastell?

Jag gillar att ha en ganska tjock linje av stark färg under ögat ibland. Man behöver ju inte ha en så här naken look, man kan ju göra som i den makeup jag visade några inlägg ner, med Glory, och få det mer "klätt". Annars är det samma princip.
Många markerar bara övre fransraden med kajal eller eyeliner. Så har jag mindre ofta, tror jag. Dt händer dock att jag gör så också.

På bilden här har jag dels en grön kajal som eyeliner, dels en aning kajal innaför fransarna på den så kallade vattenlinjen. Det tycker jag är snyggt då det ger intensitet åt blicken. Att ha en eyeliner längs övre fransraden och kombinera med röda läppar är ju en klassiker som även jag kör med ibland.

Kajal är härligt! Varför begränsa sig till en variant eller en färg när man kan göra så mycket med den och de finns i så många färger! Nu använder jag ju gärna även en gel-eyeliner eller kak-eyeliner också, ochpå samma sätt. Mina favoriter bland kajalpennorna är de från tigi Bedhead Cosmetics och de från MUS. Även IsaDoras kajaler gillar jag. Jag vill att pennan ska vara mjuk och släppa färgen utan att jag behöver dra med den på huden. Om man målar runt ögat men inte på vattenlinjen kan jag även gilla Urban Decays pennor, men på vattenlinjen är de värdelösa.

Vera Gel by CCS

Publicerad 2008-07-30 08:56:01 i Hud och hand,


En gel med Aloe Vera som ska kännas svalkande och fuktgivande. Istället känns den klistrig och klibbig och gör absolut ingenting för min hud. Usch! Den här kostade absolut mer än den smakade och jag ska aldrig mer köpa en tub.
Sval kan den kanske kännas, men på huden blir det en klistig yta, som av sockervatten tycker jag, och den klistigheten sitter i hur länge som helst. Kläder klibbar fast i den ytan och huden blir aldrig len eller känns återfuktad. Helt bortkastat att använda den här alltså.
1/5.

Adorée Holy Green

Publicerad 2008-07-29 09:53:25 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ett fantastiskt vackert glitterlack! Se bara på det! Oj, oj, oj! Vilken vinstlott!

Lättmålat, täcker det gröna lack jag hade under efter två lager, snabbtorkande och så extremt gnisterglittrigt att man inte kan sluta se på sina naglar. Bilderna är dessvärre tagna i mulet väder, men i solen blixtrar det som stjärnor i myriader skulle bo i det! Så vackert!

Jag är verkligen imponerad. De flesta glitterlack är betydligt mer transparenta än det här. Vill man kan man säkert täcka nageln även på egen hand. Nu lade jag i och för sig ett lager mörkgrönt under för att försäkra mig om att det skulle täcka nageln utan att man ser tipplinjen, men det ser ut att täcka så pass bra att det klarar sig på egen hand också.
 
Det funkade bra att måla med det utan att bubbla eller bete sig på andra trista sätt. Glittret är otroligt tätt packat. Silver, aqua, grönt och blått samsas och ger ett makalöst glittrande gnisterresultat! Och ja, det verkar heta Holy Green, inte Holly Green som jag förs trodde. Se själva:

Rimmel Forest

Publicerad 2008-07-28 08:28:47 i Naglar i grönt,


Härligt lack som jag fått av Ika på Ikas Ego hörna! Gulliga, gulliga Ika! :D
Visst är det ett underbart lack! Precis min grön!

Tre tunna lager torkar fort och täcker väl. Det blir en vackert skogsgrön nyans som påminner om flera lack men inte är helt lik något jag har sedan tidigare. När ag försökte fota jämförelser ser det dock ut som en kopia av flera, sinsemellan helt olika lack. Se själva:

Jämförelse med nr 9, ChG Outta Bounds och nr 10, Manhattan 305 på bild 1. Jämförelse med nr 7, Sinful Colors San Francisco och nr 6, Rainforest på bild 2. Jämförelse med nr 7, San Francisco i detalj på bild 3.

Jämförelse i detalj med Rainforest, bild 1, med Manhattan 305 på bild 2 och så slutligen med Outta Bounds på bild 3.

Slutligen, på bild 1, med Rainforest och San Francisco och på bild 2 med Outta Bounds och Manhattan 305.
Forest i sig är aningens mer gyllene i tonen än t.ex Manhattanlacket och Outta Bounds men något mindre gyllene än Rainforest. Den är också något mindre skarp i den gröna färgen än San Francisco. Färgen är dock riktigt trevlig och jag rekomenderar den varmt för alla grönälskande flickor där ute! Och pojkar så klart! En riktigt bra basgrön som man kan bära oavsett hudton, tror jag.

Max Factor Aubergine

Publicerad 2008-07-27 19:14:20 i Läppar,


Ett stift som är otroligt lätt att måla med är det här. Max Factors Aubergine. Det är enkelt att hålla sig inom konturerna även utan penna eller pensel. Det ger ett täckande resultat och jämn pigmentering. Det känns inte kärvt men heller inte oljigt. Jag tycker att det här är ett helt okej budgetstift.


Färgen är rosalila i en mellanton, inte alls auberginefärgad alltså. En kall, snygg färg som är väldigt klädsam. Ändå glömmer jag bort det här stiftet. Jag undrar vad det är som gör att jag sällan tar fram det. Det är inget fel på färgen, hållbarheten är ganska god. Kanske är det att det kan kännas lite torrt efter ett tag? Eftersom det inte är speciellt oljigt så försvinner den lena känslan rätt snabbt och då kan det vara bra att ha stiftet med sig. Eller ett gloss eller något annat att lägga ovanpå. Färgen stannar dock längre än man kan tro. En macka eller två går bra att äta, i alla fall i mina experiment. Sen kan man inte förvänta sig mirakel av det så ha med det i handväskan om det blir en lång dag.

Dove Cream Oil Rosewood and Cocoa

Publicerad 2008-07-27 17:20:32 i Hud och hand,


Okej, idag ska vi recensera hårvårdsprodukter på Pret-ty men jag kan inte komma på en enda grej att säga om någon hårprodukt. Jag köper olika schampoon och blasam på ÖB, Lidl eller ICA. Jag märker ingen skilland mellan dem, i allaf alngen jag minns. De få gånger jag kastat ut pengar på frisörernas märken har jag inte heller märkt någon skilland. Mitt hår är obehandlat, oklippt och inte speceillt slitet. Det klarar sig bra utan några specialprodukter och jag använder inga sprayer, mousser eller andra produkter för jag har ingen frisyr. Ingen hårvårdsrecension alltså. Men, jag kan ju recensera, eller snarare berätta om, ett fynd jag gjorde senast jag var på ÖB! 

Det här är en underbar duschkräm köpt på ÖB för en tia. Älskar!! Den ger ett härligt krämigt lödder och den doftar så gott!
Jag köpte två av den här men olika dofter, den andra är med Körsbärsblom och mandel, men det här är min favorit. Rosenträ och kakao. Och ja, det är lite Dove-tema. Jag berättade ju precis om min favorithandkräm som också är från Dove. Ska vi återkoppla till hår så använder jag deras shampoo och balsam ibland, och det är inget fel på det heller! ;D 

Låt oss återgå till duschkrämen igen. Det krämiga, härliga löddret känns lyxigt och lent och huden blir len och mjuk efter duschen. Jag använder den på en loofah och kommer ut ur duschen med hud som en baby! Hittar jag den på ÖB igen kommer jag bunkra upp! Den är tyvärr inte speciellt dryg utan jag avverkar en flaska på kanske tio duschar, men det kan det vara värt!

Dove Regenerating Hand Cream

Publicerad 2008-07-27 17:13:25 i Hud och hand,

image4359
Ett fynd! Hittade denna godbit på ICA och köpte den mest på skoj. Jag gillar nämligen doften av Dove. Räknade inte med att den skulle vara bra också!
Det här är en natthandkräm med Vitamin F och den ska stärka hudens skyddsbarriärer. Den ska ävan förbättra hudens fasthet och elasticitet. Jag har ingen aning om den verkligen gör allt detta, men den återfuktar och gör huden mjuk och len samt läker mina nagelband, och det räcker för mig.
Krämen är vit med små blå prickar, eller korn, som inte löser sig direkt. Den doftar salvigt, en typisk Dove-doft, alltså ganska kraftigt parfymerad.
Känslan av den på händerna är halkig först. Den är inte så kraftig eller fet som jag väntat mig med tanke på att det är en nattkräm för händerna. Man har en lite klibbig känsla i kanske 10 minuter efter applicering av krämen, men sen sjunker den in och då sjunker den in helt. Den lämnar bara en mjuk och "fuktig" känsla på händerna. det blir alltså ingen hinna som man sedan tvättar bort nästa gång man tvättar händerna.
Precis som Vaseline Intensive Care så känns den som en standard kräm men fungerar kalasbra! Mina nagelband var såriga när jag började med den här men efter bara tre-fyra dagar hade de läkt. Då använde jag den här båda dag och natt, men resultatet var alltså överaskande bra! Mina nagelband blir uppmjukade, händerna känns lena, småsår och sprickor läker.
Tuben är på 75 ml, en perfekt handväskestorlek, och den kostade runt 25 kronor på ICA.

Adorée Fairway

Publicerad 2008-07-27 12:31:24 i Naglar i grönt,


Något försenat, men här kommer det äntligen! Adorée Fairway är ett härligt gräsgrönt lack med mycket guldton. Det påminner om IsaDora Magic Green men är lite mer glaserat eller hur jag ska säga. Mer djup, mer läckerhet!

Självklart klaschar den totalt med min rosa hudton, men det gör ingenting! Lysande underbart fairwaygrönt kan man förlåta en del! sen är det väl inte ett varjedaglack utan mer en färg man har en dag och sedan byter ut. Man tröttnar rätt snabbt, i alla fall jag, även om det är härligt giftgrönt! Som krusbärsläsk, om någon läsare är gammal nog att minnas det.

Här är det tre lager lack. Det är ganska transparent men byggs upp till en skön, glaserad yta som påminner om China Glaze i "konsistensen". Det är ett skimmerlack och det torkar med lite mattare ton än på bilderna där det fått glansförstärkning av Poshe överlack. Det är ett bra lack att måla med och jag måste säga att Adorée är en riktig liten nagellackspärla!

Bad Temper med Agena

Publicerad 2008-07-27 08:58:38 i Naglar - flakes,

Agena har ju blivit en riktig fluga och jag fick mitt av förtjusande Sminkjante!

Agena är ett lack från Mavala med flak-glitter och polychromatiska skiftningar i glittret. Det skiftar mellan rosa, grönt och aquablått beroende på ljuset. Här ligger det ett lager av Agena över mitt Bad Temper från H&M. Tycker ni naglarna är kortare än i förra manikyren, den med bara Bad Temper? Japp, så är fallet. Jag klippte ner dem i preventivt syfte inför garderobsväggsmontering och allmän upplockning, skurning och inoljning av bänkskivor. Bättre förekomma än förekommas, tänkte jag. Nu är de inte riktigt på noll när de ska växa ut, men jag hoppas klara återflytten, som inte är klar än på långa vägar, utan nagelskador.

Effekten av Agena över Bad Temper blir en lite mjölkig toning av det lila lacket som jag, självklart, har under och så de olika stora glitterflagorna över i oregelbundna kluster. Flagorna fångar ljuset olika och i vissa vinklar ser nageln ut att vara täckt av glitter, i andra ser man dem framträda mer sparsamt, då ofta i en rosaröd ton.

Agena gör sig bäst över ett mörkt lack. Jag testade över ett ljust, mintgrönt metalliskt från Depend, men då smalt glittret in i bakgrunden och man uppfattade inte hur gliterflagorna växlade färg beroende på ljuset. De aquafärgade och gröna tonerna försvann helt. Tyvärr. Ovanpå ett mörkare lack framträder de polychromatiska i glitret mer.

Effekten påminner om den man får med Nfu Oh Shiny Opal-lack. I alla fall tycker jag det. Här ser ni mitt Nfu Oh lack i grönt, men i flera lager, så det är inte helt rättvisande om man jämför med den här manikyren med bara ett lager Agena. Kanske mer rättvisande att jämföra med Scrangies swatcher på Nfu Oh Shiny Opals i flera färger dessutom!

Bad Temper

Publicerad 2008-07-26 19:25:55 i Naglar i lila,


Hallå allihop! Om ni undrar varför det är en så sen uppdatering så beror det på att jag varit i Stockholm hela dagen. Fixat med lägenheten. Självklart insåg jag att jag placerat skåpen fel och det först efter att jag fått dit tippskydden... Varför är jag så puckad? Och ett av IKEA-skåpen gick inte att montera för det var inte förborrat så det måste jag tillbaka med i veckan och byta. Egentligen skulle det vara ett grönt Adoréelack idag, men jag har inte USB-minnet med mig.Istället hoppar vi fram till igår och min premiär med Bad Temper. Idag har jag också BAd Temper men med Agena över. Det får ni se imorgon om nni är snälla!

Bad Temper är ett mörklila lack från H&M. Jag trodde verkligen det var mer unikt än det visade sig vara när jag köpte det. Hade glömt att jag redan är ägarinna till OPI Who are you wearing, ett liknande men ännu vackrare lack...
Se här, hur lika de är:

Bad Temper på nageln och Who are you wearing på snurran. Bad Temper har samma grundfärg men inte samma djup. Även de glitterkorn som förekommer har samma nyanser som i WAYW, men är inte lika gnistrande och "rena". Men, vill man ha ett alternativ till WAYW så är BT lysande. Observera att WAYW här är utan överlack medan BT har ett lager Poshe över sig. Ändå är BT mattare i glansen.

En annan bild som visar lite av skillnad och likhet mellan lacken. Skulle jag rekomedera något av em är det utan tvekan WAYW, som man får för ungefär samma pengar om man internetbeställer den från H2T.

Bad Temper är ett av dessa många Burple-färgade lack som svävar mellan lila och blått. Det är ett skimmerlack men i vissa ljus ser det ut som ett krämlack. Färgen är mer blå i skuggan, som ni ser på bildraden ovan, och mer lila i solen.
Jag hade nog föreställt mig ett mer rent lila lack än vad det är.

Det är fint, men inte extremt snyggt. Inte jämfört med WAYW i alla fall... Två lager räcker för att få täckning, det torkar medelsnabbt och det blir medelblankt på. Ett medellack, med andra ord.

Adorée Neon Purple

Publicerad 2008-07-25 17:32:57 i Naglar i rosa,

Adoréelacken föll jag för på en blogg, The Polish Addict närmare bestämt, och önskade att jag kunde hitta i Sverige. En Pret-tyis, Derwent, gav mig en adress till en återförsäljare i Sverige och raskt hade jag beställt fyra lack. Jag har fått tre hemskickade, dessvärre inte det jag först föll för, men jag har provat tå av dem redan och de ärriktigt trevliga! Blir ni sugna kan ni kolla n sortiment och beställa hos www.nailprostore.se. Jättetrevliga var de, och smidigt gick det på alla sätt. Lacken kostar 75 kronor styck.

Neon Purple heter den här skönheten Den är väl mer cerise i mina ögon men vacker ändå! Den är inte så himla neonig heller, när jag tänker på det. Här är den faktiskt inte ensam. Jag lackade över Velvet Touch från H&M med två lager av det här lacket. Färgen blev som i flaskan, men jag misstänker att det här lacket behöver mer än två lager på egen hand för att bli så här täckande. Det har en lite jelly-liknande finish som inte syns på bilderna. Dessvärre torkar den lite matt, men med ett högglansigt överlack får man en väldigt speciell känsla på lacket, som om det vore lite halvt genomskinligt samtidigt som det täcker. Kosntigt, men sååååå snyggt! Det här slår det Dependlack jag provade nyligen, och som påminner i färgen, med hästlängder!

Färgen blir mer lila i skuggan. OAvsett ljus så är det i min värld en ceriserosa färg, men man kan säkert ha olika uppfattning. Det är lätt att lacka med, det torkar fort och jag har bra kontroll med penseln. Jag tycker dessutom naglarna blir snygga i lacket. Bara plus alltså! Sen vet jag inte hur mycket min grund av Velvet Touch spelar in. Vi får se när jag provar lacket ensamt.

H&M Velvet Touch

Publicerad 2008-07-25 13:10:36 i Naglar i rosa,


Ursäkta nagelbanden. Hann inte smörja in händerna innan jag fotade. H&M Velvet Touch är ett bra räddningslack nämligen. Hade provat flera olika lack, Agena över Depend 131 (inte alls snyggt...) samt H&M Electric som ni ser nedan, också en katastrof, och kladdat med remover och haft mig. I desperation högg jag detta underbara gammalrosa. Täcker perfekt med ett lager. Torkar på minuten. Fantastiskt skimmer. Velvet Touch är underbart! Bra konsistens och applicering, vackert skimmer och det i kombination med den höga täckningsgraden gör detta till ett topplack vad gäller användning. Färgen är mild och mjuk. En gammalrosa med lite lilaton i. Fantastiskt fint! Den är i samma liga som Zoya Rea vad gäller färgen. Tänk om blå Electric varit i närheten av detta. Men nej, alla H&M-lack håller inte samma enastående kvalitet som det här. Gillar ni färgen och passerar H&M så hugg en flaska. 30 kronor är billigt för det här lacket! Jag rekomenderar det varmt!


Tack till One Inch Nail-bloggen som visade det här guldkornet för mig. Jag hade aldrig köpt det om inte Sofia visat upp det! Färgen ser supertrist ut i flaskan och är väl kanske inte ett wow-lack på nageln heller, trots det fina skimret. Men det är så bra på andra sätt att det kompenserar eventuella tråkighetsvibbar. Och vad är det egentligen för fel på lite diskreta malvatoner? Gammaldags charm och femininitet finns i den här flaskan.

Electric Storm

Publicerad 2008-07-25 09:21:11 i Sminkans EotD,


Idag är det invigning av Euro-Pride i Stockholm. Jag hade nog inte varit där även om jag hade varit i Stockholm, men jag sträcker ut en stödjande hand mentalt i alla fall! Den här sminkningen har legat i arkivet och möglat, men den skulle väl ha kunnat funka på  Skansen idag?

På en grund av paint Pot Rubenesque ligger MAD Minerals-skuggan Electric Blue från frans till bryn. Innan den hade jag dragit en linje runt hela ögat samt innanför fransarna med Petrol Green, en penna från IsaDora. Den är alltså sedan fixerad med Electric Blue. På själva ögonlocket ligger även lite tunt med Quiet Storm ,ett svartlila pigment från MAD Minerals. Mascara är Masterpiece Max. Klart!

Katter har också känslor

Publicerad 2008-07-24 16:46:49 i Allmänt,


Vill bara helt OT skriva några rader om katter. Nu när sommaren lider mot sitt slut lämnas mängder med katter vind för våg av sina ägare som tröttnat på sommarkatten. Katter dumpas dagligen av människor som ledsnat på att sköta om dem och ansvara för deras välbefinnande. Ingen skulle acceptera att människor behandlade hundar på det sättet, men katter tror man att klarar sig själva, utan omsorger. Visst kan en katt klara sig några månader, ibland längre än så, speciellt om någon snäll människa hjälper dem med lite mat ibland, men även då utsätts katterna för lidande. Kalla vintrar kan de förfrysa t.ex sina öron eller andra kroppsdelar som är extra utsatta. De har parasiter som mask, de svälter och de kan ha olika skador. Det vanligast är dock att de faktiskt dukar under för svält.

Jag har två katter som är så kallade hittekatter. Den äldsta hade levt förvildad i många år innan hon, svältande en vinter, knackade på vår dörr. Den andra var ca 6 månader när hon placerade sig utanför vårt köksfönster och jamade sig in i stugvärmen. Det var i november för 13 år sedan. Bättre katter har ingen människa kunnat önska sig än mina båda damer. De är tillgivna och underbara djur som jag är tacksam för att få ha i mitt liv. Men alla katter utan hem hittar inte någon som öppnar dörren för dem. Därför finns det, tack och lov, organisationer som hjälper katter utan hem. En sådan organisation är Stockholms Katthem. Just nu har de en kampanj i tunnelbanan i Stockholm, så jag hoppas många redan uppmärksammat dem och skänkt dem ett bidrag. Jag brukar göra det. Alla kan inte ge lika mycket, men 20 kronor kan göra skillnad. Man kan sms:a in ett bidrag, man skriver bara katthem 25, eller katthem 50 i ett sms och skickar till 72550 så bidrar man med endera 25 eller 50 kronor.

Nu skriver jag om katthemmet i Stockholm för det ligger nära mig. Här kan ni hitta en förteckning över katthem i Sverige. Stöd dem gärna! Och ni som vill skaffa en katt, varför inte skaffa en som behöver ett hem? En katthemskatt.

Ta med sommarkatten hem, ni som skaffat en liten kattvän i sommar. Och ni andra, om ni ser en katt som verkar övergiven, kontakta en djurskyddsorganisation eller ett katthem så den kan fångas in och placeras i ett nytt hem. Ser ni katter som springer runt utan halsband, titta gärna i kattens öra om den är märkt. De kan också vara chippade, då kan polisen läsa av chipet och hitta ägaren. Ser ni en katt som är skadad eller kanske har blivit överkörd, tänk på att det kan vara någons bästa vän. Ring polisen om ni inte själva vill titta efter om katten har någons sorts märkning. Min ena katt blev överkörd av en buss för några år sedan. Då var jag så enormt tacksam att busschauffören kom och berättade. Nu vet jag vad som hände henne och slipper gå och oroa mig för vilket öde hon kan ha mött. Det är alltid bättre för ägaren att veta, tycker jag.

Natusan 24h Moisture

Publicerad 2008-07-24 15:34:43 i Hud och hand,


Det här är en överraskande bra handkräm. Jag köpte den, som vanligt, på ICA. Den rosa tuben är otroligt ful och jag har inte ens funderat på att köpa den förut. Jag vandrade alltså runt i jakt på mina gamla favorit från Dove, den i mörkblå tub, men den fanns inte nu heller. Istället högg jag denna och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Den doftar lätt och fräscht och den går verkligen in i huden snabbt. En hel del påminner den om Vaselin Intensive Care, min all time favourite. Doften är dock bättre på den här. Effekten är dock något sämre, upplever jag. Kanske är jag bara partisk? VIC i mitt hjärta och allt det där...

Det som är löftet med den här krämen är att den ska fortsätta ge fukt även efter handtvättar. Nu tror jag inte att någon kräm "ger" fukt. De stoppar att huden förlorar fukt genom att lägga sig som en hinna över huden. Natusan hävdar dock att den här krämen både har fuktskydd och oljor som gör att huden ökar sin fuktupptagning under 24 timmar. Det senare tycker jag låter helt bisarrt, men har den ett fungerande fuktskydd så räcker det långt. Den verkar faktiskt vara riktigt bra på att hålla händerna mjuka så den får ett ganska högt betyg i min bok! Den ska också reducera stram hud, göra att huden inte flagar och återge torr hud dess lyster.

Hur som helst, 100 ml räcker långt, doftar gott och känns mjukt och välgörande för händerna! 4/5

Max Factor Tulip

Publicerad 2008-07-24 08:30:10 i Läppar,


Idag får ni inte bara en eotd ur arkivet. Här kommer även en lotd som inte blivit publicerad tidigare.
Mjuk men inte oljigt känns MF's läppstift Tulip när man applicerar det på läpparna. Det är ett ljusrosa skimrande läppstift som känns lite halvtransparent på läpparna.

Det ger en svagt rosa ton och jämnar ut läppfärgen samt ger skimmer. En färg som nog passar sig bäst för en solig sommardag. Av någon anledning använder jag det knappt. Kanske är det för gulligt eller för anonymt?Det har egentligen flera kvaliteter. Det är lätt att måla med, hållbarheten är jag osäker på då jag aldrig tänkt på när det försvinner. Färgen är ju så diskret att den knappt märks. Jag tror dock att det är ganska bra även ur den synvinkeln. Systerstiftet Aubergine som jag också äger är i alla fall hållbart.


Jag borde nog använda Tulip lite oftare!

Depend nr 58

Publicerad 2008-07-23 18:30:11 i Naglar i lila,


Tre Depend-lack på raken! Yay! Eller kanske inte? Jag vill i alla fall visa allihop nu på en gång så de inte hamnar i arkivet och dammar bort med de femtio som ännu inte sett dagens ljus... Min favorit av de här tre var den föregående, nr 69, så missa inte den! Layering är kul, det vet vi alla. Här har det fina Depend nr 69 fått två lager av ljuslila Depend 58 med microglitter över sig. Sött? Mja... Men lite roligt en stund i alla fall.

Lacket glittrar faktiskt väldigt fint i solen. Regnbågsfärgade glitter dessutom, så det är ett litet discolack! Två lager behövdes för att inte bli strimmigt, men då var det ju två lager ceriserosa under. Man kan se det om man tittar noga... Hur som helst, roligt som snabb förändring av en befintlig manikyr. Det här var den ena du frågade efter Creme-idiot, den andra har nummer 117. Den är nog mindre täckande än den här, som överraskade mig lite. Jag trodde inte den skulle bli så pass lik färgen i flaskan över ett så starkt ärgat annat lack. Bilderna är tagna i kvällsol i ett västerfönster och sedan i skugga här nedan.

Depend nr 69

Publicerad 2008-07-23 18:21:27 i Naglar i rosa,


Ett dependlack till orkar ni med! Jag vill ju avverka dem så vi kommer vidare med nästa hög nya lack! Depend nr 69 är en fuchsiarosa eller cerise färg. Snygg. Ganska vanlig, men trevlig. Jag trivdes ganska bra i det. Det har exakt samma färg som vresrosor:

Lättlackat, bra täckningsförmåga och allmänt goda egenskaper kan jag rapportera. Jag hade Poshe som överlack men hade tjänat på att ta China Glaze Fast Forward då den hade gett mer glans åt lacket.


Som ni ser blir det dramatisk skillnad på färgen i sol och i skugga. Oavsett är det en kall rosa med lite blåglans. Trevlig, men inte unik. Jag hade dock inget liknande, närmast kommer China Glaze Designer Satin eller Zoya Tama, så jag är glad åt min lilla flaska.

Och lite OT eller apropå cerise, vilket ni vill, så måste jag visa min körsbärspaj. Bilden är usel, men pajen var god! Det var gårdagens projekt! Körsbären är plockade från mitt eget träd, dessutom!

Depend 119

Publicerad 2008-07-23 18:10:34 i Naglar i svart, grått, silver,


Jag ger upp, det blir naglar hela tiden nu ett tag... Här kommer bilder på Depends lack nr 119 som är en silvrig historia med lavendelton. Det är täckande, på bilden är det två lager. Det är inga större fel på det färgmässigt eller vid applicerandet. Men det är trist.


Bilderna är tagna i lite olika ljus, inomhus och utomhus. Det är tråkigt överallt. Nej, vill jag vara silvrig väljer jag Zoya Trixie, vill jag vara lite lätt lilatonad väljer jag... ja, vad väljer jag då? Inte det här i alla fall. Men som sagt, bortsett från att jag gäspar av tristess så är det inget fel på det. Kanske kan vara något för den mer brunbrända typen? Då skulle den nog bli mer lysande. På mig blir den så grå.

OPI DS Divine

Publicerad 2008-07-22 18:32:22 i Naglar - holografiska lack,


Badbomben önskade sig en notd ur arkivet. En pastellig eller glittrig. Här kommer en hallonrosa holo-lacks notd, vilket borde passa Badbomben som handen i handsken! Karamellrosa med regnbågsskimmer. Kan det bli sötare än så här? Mja, kanske babyrosa DS Chiffon kan vara en konkurrent om gullighetspokalen, men det här är ändå ett lack som placerar sig topp tre. Sött som socker!

Två lager räcker för en ganska god täckning, med tre har man ett lack som inte visar skarven mellan rosa och vitt på nageln. Alltså den naturliga nageln. På mina bilder är det två lager lack och inget överlack. Bilderna är tagna inomhus vid fönstret sent på kvällen så ljuset var svagt. Tycker ändå färgen återges väldigt korrekt. Den mittersta bilden på raden ovan är tagen med blixt. Holoeffekten är alltså ganska blek jämfört med andra lack, men den finns där.

Jag är ju inte alltid så förtjust i rosa då jag ofta tycker lacken ser platta och tråkiga och gulliga ut. Jag vill vara något helt annat. Ändå har jag lyckats hitta en liten samling rosa lack som jag faktiskt gillar. Det här lacket har jag ägt länge men aldrig använt ensam förrän nu. Jag har provat det en gång tidigare, då som layering-lack över ett vinrött lack. I sig själv blir det här mycket mjukare i sin framtoning. Mer glassrosa. Det känns som ett ganska bra sommarlack trots allt. Färgen är kanske söt men blinget i holon ger det lite mer karaktär och lyskraft. Jag är osäker på exakt hur jag tänkte när jag skaffade det här, precis som jag är lite osäker på varför jag köpte systern DS Chiffon, men jag är inte helt missnöjd med min orgie i rosa ändå. Som omväxling är det ganska roligt. Och imorgon kan jag måla naglarna gröna igen! ;-)Här kommer en fortsättning från nu i sommar. I starkt solljus då? Hur ser det ut? Jo, fantastiskt!!! Detta är holo när det är som bäst!

Och lite mer bilder vill ni väl ha? Som vanligt är alla bilderna naturligtvis klickbara! Det glömmer ni väl inte?

Veckans bloggtema: Svårigheter inom Make Up

Publicerad 2008-07-22 12:58:50 i Veckans bloggtema,

Pret-ty.se får vi nätverkare en fråga i veckan att besvara. Dagens fråga är: Sminkproblem - vilka områden inom makeup har du svårt att lyckas med?

Hmmmm.... Ja, jag vet inte. Jag menar inte att jag är så enastående bra att jag kan allt, bara att jag inte har funderat i de banorna. Jag är ganska rädd om mina ögonbryn vilket leder till att jag inte kan få till bra 20-tals looker t.ex. Det är svårt att lägga vax över mina bryn så de inte syns och jag vill absolut inte ta bort dem helt. Jag gillar nämligen mina ganska kraftiga ögonbryn, även om det händer att jag noppar in dem rätt hårt. Oftast får de dock växa rätt fritt.

De sminkidéer jag har svårt att förverkliga hänger alltså mest ihop med att  jag själv inte har förutsättningar för dem. Jag vill gärna se ut som Morticia Addams eller Patricia Morrison, men jag gör inte det. Jag har inte de förutsättningarna. Jag skulle vilja ha Greta Garbos ögonform ibland. Men det har jag inte. Förutom drömmen om att vara en Morticia har jag sedan barnsben drömt om att vara en arabisk prinsessa med långt, svartlockigt hår och beslöjad blick bakom lååååååånga ögonfransar. Så här ungefär. Men jag kommer inte se ut så någonsin. Jag kan bara omfamna och acceptera mitt eget utseende, runt, rosa ansikte, runda gråblå ögon och absolut inga kindben att skulptera. Jag kan se fördelar med det jag har också. De begränsningar jag har består inte av färg eller mängd, men vissa saker går helt enkelt inte att åstadkomma med smink. Kontaktlinser i brunt och lösögonfransar kan ge mig lite arabisk blick, vitt fetsmink och svartfärgat hår kan göra mig lite mer till en Morticia, men ögonform och ansiktsform får man vackert leva med. Och de bereder mig alltså inga hinder för make up.

Jag vet inte vad jag ska säga om det här ämnet. Det enda jag kan komma på är att det är svårt att skulptera i mitt ansikte för jag har inga speciellt framträdande kindben eller käkben. Men det känns ju rätt oväsentligt. Näe, jag kommer inte på något problem eller någon direkt svårighet. Man kan ju träna på allt som är svårt också, så blir det lätt!

Depend 132

Publicerad 2008-07-22 09:39:53 i Naglar - holografiska lack,


Jag förstår att ni alla nu sitter som på nålar och längtar efter fler notd med Dependlacken jag köpte i söndags! Eller hur? Idag blir det läckra Depend 132! Turkosblå holo som överträffar China Glaze DV8 i regnbågsskimmer. Dock inte i täckningsförmåga. Tre lager på dessa bilder, och med DV8 räcker ett eller två lager. Hur som helst är det här roligare! Jädrar i mig vilket glitterfenomen! Men som vanligt lyckas det mig inte med kameran när jag ska fånga skimret.

Ovan ser ni bilder tagna i ett fönster med dagsljus.

Inomhus i lampljus och med blixt här ovan.

Utomhus i solsken här ovan.
Ni kan inte se det på mina bilder men det är ett superblingigt lack! Rekomenderas varmt till alla holoälskare! 25 spänn kan det väl vara värt att gnistra lite i sommarsolen? Det var inga problem med att lacka med det. Helt okej på alla sätt. ett riktigt bra alternativ om man letar holograiskt och ett riktigt fint turkost lack, tycker jag!

Depend 131

Publicerad 2008-07-21 18:12:53 i Naglar i grönt,


Mitt nya favoritlack! Depend 131 är läckrare än läckert! Okej, det finns vissa bekymmer med tjock konsistens och att det blir penseldragsmärken, men det fixar vi med thinner! Färgen är suverän!


Som flytande mintgrön metall! Kvicksilverton i vissa ljus. Silvervit, aquablå, grön beroende på omgivning och ljus. en överjordisk färg! Jag är helt bedårad och kan inte sluta titta på mina naglar. Dessutom ser formen och längden bra ut med det här lacket. Det är alltså ett sådant där magiskt lack som får ögat att tro att naglarna är snyggare än de verkligen är. Detta trots den förmåga den har att visa gropar och ojämnheter. Nästa gång ska jag ha ridgefiller under och thinner i, men jag lovar, det kommer bli många "nästa gång"!

Helping Hands

Publicerad 2008-07-20 20:48:49 i Hud och hand,

Jag fortsätter på Lush-temat! Idag har jag försökt röja lite i min lägenhet. Jag har ju varit evakuerad i ett halvår medan de renoverat min lägenhet. Låt oss säga så här, de är inte klara än... Nu är det värre än någonsin för allt jag äger står i kassar på golvet och då inser jag plötsligt att parketten är slipad men inte lackad... Hur som helst. Jag har diskat och ställt in köksgrejer i köksskåpen och jag har försökt skura klinkergolven rena från målarfärg. Naglar och händer mår så där. Faktum är att naglarna skivar sig nu för första gången på månader (tack NNS!) och jag har lyckats få nagellacket att flaga i stora sjok. Ska alldeles strax ägna mig åt manikyr men efter att jag tagit bort nagellacket har jag haft en lång stund med mysiga handkrämer. Helping Hands från Lush är en av dem. Ja, jag hade fler, jag var på apoteket idag och köpte säkert fem olika handkrämer, gamla beprövade och nya som ska testas, men idag ville mina fingrar och naglar ha olja. Och Helping Hands innehåller olja!
image4539
Linfröolja, mandelolja och kamomill är huvudingredienserna i denna klassiska handkräm från Lush. Den är av medeltjock konsistens och tar en stund på sig att sjunka in i huden. Den efterlämnar en oljig känsla och man får vänta ett tag innan man tar i saker som inte ska förses med små flottiga fingeravtryck. Den är dock både mjukgörande och lenande. Enligt burken ska den lindra och lugna nariga händer, och det gör den säkert. Den har många kvaliteter, men den sticker inte ut på något sätt. en standardkräm helt enkelt. Doften är lite örtig på ett halvtrist sätt, känslan är återfuktande men på ett ganska ordinärt sätt. Den har ingenting extra men den gör sitt jobb. Jag tycker ändå att den är värd sitt pris, 99 kronor för 100 gram, då den är ganska dryg och dessutom så gillar jag konceptet Lush. Men ska vi vara petiga så är Olivas handkräm som man kan köpa för en femtilapp på Apoteket minst lika bra om inte bättre.

Innan jag somnar ska jag ha massor av Handy Gurugu, den är suverän dagar som denna. Bästa handkrämen från Lush! Men som sagt, den här funkar också. Vill ni läsa om Handy Gurugu finns det ett inlägg i Hud och Hand-kategorin. Blogg.se vill inte låta mig länka just nu...

Demon in the Dark

Publicerad 2008-07-20 08:39:04 i Hud och hand,

Demon in the Dark är en grön tvål från LUSH som doftar mynta. Ren fräsch doft. Väldigt oljig att ta på. Läcker färg, läcker doft och läckert namn. En tvål som doftar lite manligt till skillnad från alla söta dofter på LUSH. Jag gillar den för att den tröttnar man inte på lika lätt. Den doftar sommar. Jag tänker på min rabatt fylld av Eau de Colognemynta och rosor. På grönmynta och tomater som mognat i solen. På te där myntabladen ligger kvar som vackra dekorationer i höga glas.

image4150
Demon in the Dark är en väldigt bra tvål på många sätt. Den gör att man känner sig riktigt rengjord, den löddrar rikligt i ljusgrönt och den fyller sinnena med den underbara och stimulerande myntadoften! Vad mer kan man önska sig? Demon in the Dark får gärna ligga vid mitt handfat och förgylla alla de handtvättar som man gör varje dag. Det här är min absoluta favorit från Lush!

Auto Paint '62 El Dorado

Publicerad 2008-07-19 17:17:09 i Naglar i rosa,

Det här blir lite spännande! Jag kom nämligen på att jag, i vanlig ordning, inte publicerat den notd som jag, så att säga, fortsätter på idag. I morse målade jag ju naglarna med Peace Baby från OPI, som ni kan se i inlägget nedanför detta. Jag gillade inte det riktigt så på eftermiddagen toppade jag manikyren med det här lacket. Men, eftersom det fanns en notd redan, från april i år, som är opublicerad så kör vi den först. Det är alltså de översta bilderna och texten som jag skrev då som kommer först, sen kommer dagens betraktelse en bit ner i inlägget. Förstår ni? Ja! Bra! Här kommer del 1:
image4351
Läckert lack i mjölkigt rosa. En present som jag fått av Fåfängan! Färgen är lite mods-aktig, krämigt kallrosa och får mig att tänka på klappgröt. Ni vet, mannagrynsgröt med lingonsaft i. Det är så gott! Barndomsminnen!
Hur som helst så får jag en 60-talsvibb av lacket, vilket kanske inte är så underligt.
På bilden är det två lager och det är i princip täckande. Man kan ana kanten mellan tipp och nagel. Lacket är aningens svårlackat med då det vill samla sig i nagelns alla ojämheter. Alla hack, åsar och ojämnheter syns supertydligt i det här lacket. Man ska nog buffa nageln lite innan man lackar med det eller använda en ridge filler. Det är ett lack för släta, välskötta naglar.

Jag tycker att det är en söt sommarfärg, men inte gullig! Krämigheten och blåtonen gör det nog rätt svårburet men till lite gyllene solbränna kanske färgen kommer mer till sin rätt? Jag gillar i och för sig det bleka rosa mot min bleka, rosa hy!
60-talsvibben  för mina tankar till The Graduate och sexiga Mrs Robinson. Fast det är väl Elaine som hade haft det här lacket kanske? Hövolmsfrisyrer, massor av eyeliner och Brigitte Bardot-plut kan nog funka till naglarna. Helt klart inspirerande färg!


Och så del 2, dagens notd:

Ah, kallt rosa med lilaaktig ton! Läckert på ett lite fulsnyggt sätt! Jag både gillar och inte gillar samtidigt! Här är det två lager av rosa ovanpå den manikyr med ridgefiller och vitt lack som jag visade nyss. När nageln är slät under det här lacket blir det verkligen plastigt läckert! 60-talsvibben är stark, självklart, det är ju 62'Eldorado trots allt!


Det är lättmålat och flyter ut fint på nageln nu när nageln är preppad på ett annat sätt än i första försöket. Nu blir det också en total opacitet till skillnad från förra gången. Ovanpå lacket har jag ett lager Nail Tek Quicken som ger skön glans och snabb torktid. Glansen är inte så hög som här utan överlack.

Alla bilderna är tagna utomhus. Vad säger ni? Lite speciellt, eller hur? En annorlunda rosa. Fler som får blandade känslor inför det? Eller är det bara fult respektive snyggt i era ögon? Jag bara måste ha det här till leopardmönstrad scarf i håret och stora svarta solbrillor!

Peace Baby II

Publicerad 2008-07-19 17:04:38 i Naglar i vitt, nude, beige,

Första gången jag provade OPI Peace Baby var det ingen hit. Svårt att måla med och trist, randigt resultat. Massa thinner i och jag beslöt testa igen. Nå, vad säger ni? Nej, inte bra nu heller...

Det här är tre lager av det uttunnade lacket ovanpå en China Glaze Ridge Filler som också målats två lager för att bli en mjölkig och slät bas. Jo, man har ju ansträngt sig lite den här gången...

Lite mindre randigt men lika fult. Och de första två lagren var dessutom randigare så man kunde inte sluta tidigare. Usch, vilket trist lack...

Den enda nyttan med det jag kan komma på är väl som grund för andra halvtransparenta lack. Men är det värt att ha ett så tråkigt vitt i samlingen? Har någon förslag på ett bra, lättmålat, halvtransparent vitt? Annars får jag väl kämpa viadare med mitt OPI Peace Baby... Nu har jag i alla fall i ren frustration målat över det med två lager Autopaint 62'Eldorado som jag ska visa om en sekund eller två.

Avojuice från OPI

Publicerad 2008-07-19 08:21:17 i Hud och hand,

Dags för lite mer hud- och handvård! Jag presenterar här en rad med Avojuice! Praktiska för handväskan, roliga dofter och skönt återfuktade händer ger dessa små handkrämer från OPI. De har alla en ganska stark doft som sitter i länge, länge. Jag är väldigt förtjust i dessa sex dofter, Mocha Mint, Orange Almond, Japanese Garden, Vanilla Spice, Jasmine och Gingerbread. Dessvärre uppskattas inte Gingerbread alltid av min omgivning. De andra brukar ingen anmärka på, tack och lov!

Jag tycker de här är utmärkta att ha med i handväskan men de är inget för den "riktiga" handvården. Den ger en uppfräschande, återfuktande känsla men är för lätt i konsistensen för att verkligen vårda. Till den riktiga vården föredrar jag en betydligt fetare och kraftigare kräm. Doften sitter dock i länge och känns uppfriskande och härlig. Även huden känns uppfriskad och len rätt länge. De är verkligen bra för att ha som små uppfräschare under dagen så att man känner sig mjuk och fin och len hela tiden. Ganska dryga också. Ett par droppar räcker.  Det finns olika storlek på förpackningarna och jag har de små, handväsksvänliga flaskorna. Det finns även större med pump att köpa. Jag klurar på det, i alla fall i favoritdofterna. Kankse man skulle ha en bredvis pumptvålen i badrummet?

Blålila prinsessa

Publicerad 2008-07-18 18:11:32 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Dagens är en ganska trevlig look skapad med Prinsess-paletten jag köpte från Bella il Fiore. Jag har använt skuggorna Dancing Queen i ljusrosa och Love me Tender i lila. Men först lade jag en bas. Det är Indelible Creme Eyeshadow i beige Bare Necessity. Därefter lila skugga upp över globlinjen från fransarna och så den ljusrosa som highlighter. Väldigt enkelt och traditionellt!

Under ögat lade jag en linje av Black Cherry, en lilaskimrande gel eyeliner. Sedan målade jag blå kajal innanför fransarna och lade en linje blå glittereyeliner från HM längs övre fransarna. den hade torkat lite så linjen blev lite halvdan men jag tycker inte det gör så mycket. Det syns inte om man tittar "normalt" och vem ska granska mig med lupp? Mascara från Max Factor, Beyond Length.

För övrigt kan jag berätta att jag varit på 93-års uppvaktning idag. Inte illa va? Jag tror inte jag fixar hälften av det innan jag lämnar in. Men vem vet?

Manhattan nr 85

Publicerad 2008-07-18 09:56:55 i Naglar i grönt,


En födelsedagspresent från Emelie på P'ssion! Vilekn raring hon är! Grönt nagellack är ju det finaste jag vet, och det vet hon! <3


En härlig, skiftande grönfärg har det här lacket. Det är mycket guld i det, som ni ser på flaskan, men det finns också blå dagrar som kommer fram mycket i bilderna. Lättmålat lack, men det torkar så fort att man nästan inte hinner dra ut det på nageln. Det är enda applicationsminuset. Men det täcker snabbt, två lager på bilderna och det räcker gott och väl. Torkar snabbt också, såklart! Fantastiskt "bråttomlack" då man inte behöver många minuter för manikyren! Här har jag ändå toppat med Top Speed från Revlon, inte för annat än glansens skull dock.

Ni ser de nästan aquafärgade tonerna? Vackert! Men de gyllene är lika fina och helt omöjliga att få med på bild.
Några jämförelser med andra lack tänkte jag bjuda på, så ni får ett hum om färgen:

Mot NFU 121                    Mot Barry M 284  och              Mot OPI Rainforest
                                            IsaDora Magic Green
Ni ser att det är helt unikt, eller hur? Den kan vara otroligt lik dem alla, men så viker man nageln i annan vinkel mot ljuset och plötsligt har Manhattan 85 en helt ny färg. Den är kraftigt douchromatisk och växlar mellan gräs, guld och aqua/teal.

I annat ljus så får jag fram lite av guldskiftningen, men inte i närheten av verkligheten. Tyvärr. Detta är det bästa jag kan åstadkomma med kameran:

Det är ett enastående lack! Helt annorlunda än mina andra. Kanske det duochroma kan sätta den i samma fack som Dependlacket, men det här har en annan karaktär på skiftningarna i färgen och är dessutom mer pigmenterat och täckande. Ett fantastiskt lack! Tusen tack, Emelie!

Mer om nagelvårdande krämer

Publicerad 2008-07-18 09:12:08 i Hud och hand,

Jag har redan skrivit om TVÅL Nail Butter men jag tänkte göra en liten uppdatering och jämförelse mellan den och den Solar Balm jag fick av raringen Sminkjante.

Som ni redan läst en gång så är mitt Nail Butter som ett hårt vax. Jag skrapar upp lite med nageln och sedan får vaxet smälta i handens värme till en seg massa som jag kan smeta ut på nagelband och naglar. Det känns väldigt vaxartat även då, som ett hårvax typ. Till att börja med är det lika hårt som stearin. Jag tycker inte att det är en lämplig konsistens för en nagelbandsprodukt. Faktum är att jag undrar om det verkligen ska vara så?

Här ser ni en liten bildserie med mitt nail butter från TVÅL. På första bilden har jag med nageln repat av lite från burkens yta. På bild två smälter jag den mellan fingertipparna för att göra den mjuk nog att massera in. På sista bilden masserar jag in den. Det syns kanske att det är vaxartat fortfarande?
Fördelen med att ha en så vaxartad konsistens är kanske att den skyddar bra mot vatten? Jg tycker inte effekten är så himla dålig när man väl löst upp vaxet till en trög olja. Det är bara tidsödande och så gillar jag verkligen inte den doft den har. Neroli och mandarin.

Solar Balm har samma konsistens som vaselin. Löst, fett och lite kladigt.

Det är inga problem att få upp produkt ur burken, tvärtom! Man överdoserar lätt och blir kladdig i evighet! Den doftar mandelmassa eller skollim fån 70-talet och den är väl något av en klassiker i nagelvården. Dessvärre uppfattar jag samma problem med den som med många andra väldigt oljiga produkter. De fungerar som punktinsatser men i längden känns det som att mina nagelband blir torrare, inte mjukare, om jag använder det. Samma sak gäller alltså Lemony Flutter från Lush och Olivas nagelbandsolja och Solar Oil. Efter några veckors konsekvent användande slutar den positiva effekten och en negativ tar vid. Vad beror det på? Min lösning är att inte använda nagelbandskräm eller olja varje dag utan ha kortare uppehåll. Handkräm släpper jag dock inte! Nu har jag dessutom börjat använda en nagelbandskräm som kanske kan vara den bästa hittills! Vänta och se, snart kommer recensionen!  ;D

L'Oreal Glamshine Rose Crystal

Publicerad 2008-07-18 08:48:41 i Läppar,


Ganska trist färg egentligen, men jag använder den ofta eftersom den inte syns när den försvinner. Den håller dessutom ganska länge för att vara ett gloss. Jag kan inte klaga på den.

Den doftar inte, smakar inte, ger glans och en ljusare rosa färg än läpparna har av naturen. Den är alltså ganska täckande. Ett bra vardagsgloss. Jag använder flera av L'oreals glamshinegloss. De funkar väldigt bra och är inte klistriga på läpparna. istället är de lena som ett läppbalsam och känns behagliga på. Av alla mina gloss är det glamshines jag använder oftast just för att de inte stör mig med att klibba eller att hår fastnar i dem. Dessutom är de dryga. Jag har ännu inte gjort slut på något av dem trots att jag i perioder använt dem rätt mycket.
Den plumping effect som utlovas har jag personligen aldrig märkt av. Mina läppar ser likadana ut både före och efter vad gäller volym. Tack och lov! Jag tror det är glitterkornen som finns i som ska skapa en illusion av större läppar, för det finns i alla fall ingenting som sticks eller bränns i dem, tack och lov. Jag avskyr plumpers som svider eller irriterar läpparna.
Glamshines förtjänar ett bra betyg. De får 4/5. Vad som saknas? Jag vet inte riktigt. Jo, man måste bättra på dem under dagen. men nu finns visst även sådana som ska hålla i sex timmar i sträck. Jag har dock inte köpt något sådant ännu.

Jelly Pong Pong Supermodel Stain Cupcake Pout

Publicerad 2008-07-17 08:19:22 i Läppar,


Nu har det varit mycket naglar och ögon ett tag, och det är ju kul det med, men, vi ska inte glömma läpparna! Här presenterar jag en liten rolig dosa jag fått från Bjooti. Jelly Pong Pong Supermodel Stain i färgen Cupcake Pout. Det är en rosa, platt dosa späckad med pigmenterad gucka. Ja, en pensel rekommenderas varmt för den här förpackningen. Det roliga med den är att den ger massor av färg som sitter som berg men det går också att variera styrkan i den från rosa till rött. Jag föredrar den som på bilden. En matt, rosa färg som om man bitit lite i läppen eller kanske kysst någon...

Färgen blir helt matt men kan naturligtvis få ett gloss över sig om man tillhör de glansigas skara. Färgen sitter benhårt i timmar så man behöver inte bättra på den speciellt ofta. Känslan blir alltså pudrig och torr om man bär den som jag.

Den har en ganska svag doft av vanilj, inget som stör då det knappt märks.


Vill man ha färg som sitter i timmar utan speciellt underhåll rekommenderar jag den här. Den är inte dum alls! Dessutom borde den vara multifunktionell och även gå att använda på kinderna, men det har jag inte provat själv. Så här skriver Accessora, som också säljer produkten:

· Stryk Supermodel Stain på kinder eller läppar för en spännande färgtouch.
· God doft och en färg som håller länge.
· Fuktigvande egenskaper och lätt att applicera.
· I förpackning med spegel så att du kan pigga upp din look var du än är.

Ja, det sammanfattar väl det hela rätt bra. Ett bra alternativ för hållbara färg som är matt.

Chocolate Brown

Publicerad 2008-07-16 19:38:55 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Jag fortsätter med MAC-pigmenten. Jag gillade Rushmetal-makeupen så här blev det lite liknande.
Här har jag valt att lägga Rubenesque som grund för skuggorna. Den ligger från frans till bryn. Därefter lade jag brun kajal under ögat. Kajalen är från Tigi. På ögonlocket och ovanpå kajalen lade jag sedan Chocolate Brown, ett pigment från MAC. Därefter lade jag matta, gråbruna Ash Brown i globlinjen. Den är från MsChic. Slutligen lades pigmentet Old Gold under brynet och in över Ash Brow. Det är där de två möts som det gröna skimret uppstår. Old Gold är också ett pigment från MAC.

Mascara Beyond Length och ögonbrynen målade med Ash Brown.

Ruby Noir

Publicerad 2008-07-16 16:59:03 i Naglar, vampy,


Jag kan inte sluta med nagellacken. Det är omöjligt att inte dela bilderna på det här lacket med alla er läsare. Ett lack från 90-talet, underbara Ruby Noir från L'Oreal. Visst är det vackert! Inspirationen kom när jag satt och lackade mitt svarta hjul, som ni ser nedan, och plockade fram mina vampigaste lack. Det här är en av mina dyrbaraste flaskor eftersom det r så gammalt och känns så nostalgiskt att lacka med. Och tänk på att de små bilderna är klickbara. Inläggen blir så toklånga när jag använder full storlek. Eller vad tycker ni är bäst?

Mörkt midnattslila, om det kan finnas en sådan färg. Nästan svart med purpurton alltså. Gnistrande i ljuset och blankt i skuggan. Bilderna är tagna efter en dags slitage med rensning av trädgådsskjul och städning. Hade glömt fota det igår när det lackades på. Det hr lacket är det inte många droppar kvar av. Det var ett av favoritlackan från jag köptedet till nu, men nu används det sparsamt. Vill inte göra slut på det...

Lite romantiska blombilder kan vl passa bra till det här lacket. Om inte annat så för att visa purpurtonen i det. Det är verkligen magiskt i solljus!
Några jämförelser som kan vara intressanta är väl mot mina andra två gnistrande mörklila skönheter, Zoya Yasmeen och OPI Who are you Wearing. Så här ser de ut sida vid sida:

Det är Ruby Noir längst till vänster, OPI Who are you Wearing i mitten och Zoya Yasmeen längst till höger.

Här är de i omvänd ordning och full sol. Det är alltså Zoya Yasmeen till vänster, OPI Who are your Wearing i mitten och Ruby Noir till höger.
En detaljerad jämförelse mellan Ruby Noir, på nageln, och Yasmeen på snurran ser ut så här:

Ni ser att Ruby Noir är mycket mer purpurtonad med varmare klangbotten. Yasmeen har en blåton och mer rosa skimmer. Ruby Noir kan nästan få en brunaktig dager.
Det kommer också fram i en likadan jämförelse med OPI Who are you Wearing:

Här ser man tydligt att WAYW är en blurple medan Ruby Noir är en "äkta" purpur. Det är förövrigt Ruby Noir i vänstra hörnet och Yasmeen i högra, om ni undrar.

Ruby Noir är en mycket vackert lack. En riktigt skön vampig färg med härligt skimmer och glans. Bra hållbarhet i flaskan också. Det måste vara mer än tio år sedan jag köpte det. Jag tror det var 95 eller 96, men jag kan ha fel. Det kan ha varit ännu tidigare också! ;D

Jag har tunnat ut det för första gången igår. Inte för att konsistensen var så usel utan mer för att få ut fler lackningar med det. Vet inte om det funkar så, men jag provar. Det är förresten två lager av mitt uttunnade lack på naglarna. Inget överlack.

Veckans bloggtema: På fem minuter...

Publicerad 2008-07-16 09:09:32 i Veckans bloggtema,

Om du bara har fem minuter på dig på morgonen - vad missar du aldrig? Det är veckans fråga på Pret-ty.se. Faktum är att jag inte är så beroende av någon sminkprodukt att jag skulle bry mig om den ifall jag kände mig stressad. Jag har inga som helst problem att gå osminkad till jobbet eller vad det nu kan vara. Jag tycker att jag är sötare och ser yngre och snällare ut utan smink så utseendemässigt är det helt okej. Smink handlar ju om att uttrycka sin kreativitet för mig, inte om att dölja skavanker. Det är därför jag aldrig ids använda concealer och sådant ens när jag har timmar på mig. Det roliga att jobba med är ju ögonmakeupen. 

En annan aspekt kan ju vara den att fem minuter är en ganska lång tid. På fem minuter skulle man lätt hinna fixa en foundation som min älskade Facefinity, Man skulle hinna lägga Dignity från frans till bryn och dra kajalpenna runt båda ögonen samt pensla ögonskugga på ögonlocket.  Mascara tar inte många sekunder. Läppglans eller cerat kan man fixa utan en spegel ens, så det kan man ta i trappan ner. Låt oss göra en uppställning och se hur lång tid det faktiskt tar! Här ser ni vilka saker jag tänker använda. Jag kommer klocka varje moment och så ser vi hur långt jag hinner!

Foundation Facefinity applicerat med svamp i hela ansiktet: 45 sekunder
Dignity från frans till bryn, noga applicerat med fingertoppen: 40 sekunder
Duchesse kajalpenna från MUS runt båda ögonen, utdragen i liten spets: 30 sekunder
Rosa ögonskugga i globlinjen applicerat med pensel: 37 sekunder, vi avrundar till 40...
Masterpiece Max Mascara, ett lager på övre och nedre fransraden: 20 sekunder.
Tigis bronzer på kindbenen applicerat med stor rougeborste: 20 sekunder.
L'Oreal Glamshine på läpparna: 6 sekunder
Sammantaget tog hela makeupen hela 201 sekunder. Det blir ungefär 3,5 minuter och så hinner man ju till och med öppna och försluta förpackningarna om vi har fem minuter på oss. Jag räknade inte in den tiden nämligen...
Resultatet får ni som vanligt bara ta del av i en eotd och lotd. Varsågoda:

Jag vill poängtera att jag inte hade spegel när jag lade på glosset. Det kunde jag ha haft men jag visste inte om jag hade tid med det framför spegeln eller skulle måla läpparna medan jag (föreställde mig att jag)sprang till tunnelbanan. Hur som helst. På fem minuter hinner man egentligen göra en hel makeup. Hade jag haft koll hade jag hunnit fylla i brynen också, något jag missade nu.

Jämförelse mellan blått och grönt hjul

Publicerad 2008-07-15 18:14:25 i Nagellack - jämförelser,

Kommer ni ihåg att jag lovade jämföra blåa och gröna hjulets tealnyanser? Ja, jag glömde det. KOm på det idag när jag satt och totade ihop ett svart hjul. Nå, här kommer det glömda inlägget. Solskensbilder på blå- och gröna samt jämförelser. Kommer inte det svarta imorgon får ni påminna mig. Jag har fotat och fixat men orkar inte skriva och redigera just nu. Nu ska jag dricka massor av mineralvatten och äta egenodlad sallad! :D

Blått hjul:
1. OPI Russian Navy
2. OPI Yoga-ta get this Blue
3. ChG Up All Night
4. MAC Nautical Navy
5. Misa Blueberry Glaze
6. Jessica Midnight Moonlight
7. Viva la Diva nr 96
8. ChG Eyes like Sapphires
9. OPI Blue my Mind
10. OPI Dating a Royal
11. Basic nr 26
12. OPI Glacier Bay Blues
13. Cover Girl Mystic Peacock
14. Max Factor Metallic Jade
15. NFU 121
16. ChG DV8
17. Nubar Peacock Feathers
18. ChG Stone Age

Grönt hjul
1. RBL Recycle
2. Max Factor Momentum Moss
3. Maybelline Express Finish nr 08 (80?)
4. Zoya Suvi
5. NFU 123
6. OPI Rainforest
7. Sinful Colors San Francisco
8. NYX Las Vegas
9. ChG Outta Bounds
10. Manhattan nr 305
11. NFU 121
12. Zoya Akyra
13. NY Summer Amaranth
14. Barry M 284
15. IsaDora Magic Green
16. Zoya Irene
17. L'Oreal Jet Set 335
18. OPI Green-witch Village
Så här ser de ut bredvid varandra:

Svårt att avgöra om vissa tealnyanser är blå eller gröna...

Och en avslutande liten blomma!

Detalj:

Rushmetal Lucky

Publicerad 2008-07-15 10:04:25 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Dagens makeup är väldigt enkel. Jag började med en grund a Paint Pot Rubenesque från frans till bryn. Därefter lade jag den gyllengröna Copperized i globlinjen. När det var gjort drog jag en linje runt ögat med pennan Lucky från Urban Decay. Sedan lade jag grön kajal innanför fransarna för att få en vitare ögonvita.  Slutligen lade jag Rushmetal på ögonlocket och på brynbenet.  Copperized och Rushmetal är båda pigment från MAC.


Ni ser hur skuggorna ligger på blundbilden:

Mascaran är Beyond Length från Max Factor.


Hoppsan, nu blev det fyra inlägg på raken igen... Ja, lite ojämna uppdateringar, men ni få mycket att läsa i alla fall! ;D

Vera by CCS

Publicerad 2008-07-15 10:00:44 i Hud och hand,


Här har vi en av mina handkrämsfavoriter! Underbar! Den är lättabsorberad av huden, den doftar gott men inte påträngande, den ger skön återfuktning men inget klibb.
Enligt texten på tuben ska den reparera torra händer och nagelband. Den ska återfukta med Aloe Vera och olika oljor. Fukten ska bibehållas länge och  det vill man ju, speciellt om man som jag tvättar händerna ofta och dessutom gärna länge och i varmt vatten.

Innehållsförteckningen avslöjar att aloe faktiskt är andra största ingrediens, näst vatten då, så klart. På tredje plats kommer min kompis glycerin och därefter canola (rapsolja?).

Jag gillar den här krämen och har använt upp säkert fem tuber redan. Jag har dem i handväskan och ofta även på handfatskanten eller bredvid sängen. Jag upplever verkligen att de gör nytta. Prova gärna och säg vad du tycker!

Sommarens vackraste nagellack: Koala Bear-y!

Publicerad 2008-07-15 09:21:45 i Naglar i rosa,

Ja, jag vet att det här nagelacket varit med förut. Ja, jag vet att det inte är ett dugg nytt eller upphetsande på något sätt. Men det är det absolut vackraste lack jag vet på sommaren! Den perfekta rosa! Koala Bear-y från OPI... Så otroligt vackert! En underbar kallbaserad rosa som nästan går över till rosarött. Det är ett krämlack och det är så välpigmenterat att ett lager räcker. Det är ett lager på bilderna. Lacket flyter ut väl över nagel med en perfekt konsistens. Skulle inte OPI envisas med sin extrabreda pensel skulle jag inte kunna misslyckas med det här lacket, men nu lyckas jag ändå måla lite nagelband...
Det här är en färg man blir glad av! En färg som får mig att se bilder av strandpromenader barfota och med en glass i handen. Ett lack som lovar solsken och sommarlov! Det här är födelsedagskalas under björken med strawberry cheesecake och mousserande vin! Hela sommaren i ett koncentrat! Jag är verkligen förtjust i det här lacket och jag faller inte så ofta för rosa. Mitt första rosa lack var Zoyas Lola som är neonrosa. Det köpte jag mest för namnet som får mig att tänka på den gamla Kinkslåten. Det här såg jag en bild på i en av notd-trådarna på PRET-ty och förälskade mig handlöst. Var tvungen att skaffa det men trodde inte jag skulle bli så hängiven det. Nu har jag fler rosa lack, men fortfarande är de knappast i majoritet i samlingen. De här är dock min absoluta favorit! Vackraste, underbaraste, härligaste sommarrosa man kan tänka sig!

Självklart bar jag det på min födelsedag. Då i två lager och med Top Speed från Revlon som överlack. Det blir en nästan övernaturlig glans av det:

Ni ser! Visst är det fantastiskt! 


Koala Bear-y är ett lack som definitivt hör till mina favoriter. Det har alla egenskaper jag letar efter i ett lack. Dessutom är färgen inte för mesigt gullig trots att den är rosa. Okej, Koala Bear-y är inte vampig, men inte direkt flickaktig heller.

Misa Poison Kiss

Publicerad 2008-07-14 09:17:51 i Naglar i rött,


Mer röda naglar kommer här. Det är nog den färggrupp som jag snabbast fyller på just nu. Men fortfarande har jag fler gröna. Eller kanske inte om man räknar in alla brunröda... Det här är dock inte brunrött. Misa Poison Kiss är ett underbart klarrött krämlack som verkligen lyser upp! Färgen är röd som en signalkräfta! Nej, rödare! Som vanligt är konsistensen tunn och rinnig utan att droppa eller kladda. Det är lätt att måla med Misa. Det är dock ett lite lurigt lack. Jag målade två lager, vilket såg täckande ut, tyckte jag. Bilderna togs och tiden gick. När lacket var helt genomtorrt och härdat så upptäcker jag att det alls inte var täckande  utan hade behövt mist ett, kanske två lager till. Det var en lite trist egenskap hos lacket, men nu när man vet det kan man ju antingen lägga ett täckande lack under eller lacka med fler lager.


Man kan ana en viss transparens på bilderna, men jag såg det verkligen inte med blotta ögat innan lacket torkat. Då blev det extremt tydligt, dessutom. Färgen är alltså snygg men lite opålitlig. Det är en riktigt klassisk knallröd färg som jag gillar mycket. Den har tydligt släktskap med gamla favoriten OPI Vodka&Caviar, men V&C är aningens mer orangeröd. Subtil skillnad, om mitt minne ger mig korrekta informationer, men ändå...

Hjul i grönt

Publicerad 2008-07-13 22:11:41 i Nagellack - jämförelser,


Ett hjul till blir det, sen är hjulen tillfälligt slut! ;D
Gröna lack är ju min passion. Här ser ni några av mina guldklimpar i en snurra. Visst blir man sugen på allihopa!
1.RBL Recycle
2. Max Factor Momentum Moss
3. Maybelline Express Finish nr 08 (80?)
4. Zoya Suvi
5. NFU 123
6. OPI Rainforest
7. Sinful Colors San Francisco
8. NYX Las Vegas
9. ChG Outta Bounds
10. Manhattan nr 305
11. NFU 121
12. Zoya Akyra
13. NY Summer Amaranth
14. Barry M 284
15. IsaDora Magic Green
16. Zoya Irene
17. L'Oreal Jet Set nr 335
18. OPI Green-witch Village

Som ni ser är det svårt att dra gränsen mellan blått och grönt så jag lovar en liten sida-vid-sida av de båda hjulen också. Kommer snart.

China Glaze Ravishing, Dahling

Publicerad 2008-07-13 13:04:38 i Naglar, vampy,


Läsaren Ida bad om två notd, den här och OPI Got the Blues for Red. Båda fanns i arkivet så det var bara att klicka på publiceraknappen! Varsågod, Ida! Och ni andra också förstås. Min plan att komma ur nagellacken gick ju sådär, kan vi konstatera. Tre notd på en dag har alltså publicerats den dag jag inte ens har nagellack. ;D

Sötaste Sanna på Make Up My Lack tipsade om detta lack, som hon var helt hänförd av. Det är en sådan färg som inte ser så spännande ut i flaskan så jag hade inte petat ner det i korgen innan trots att jag haft funderingar på det. Nu gjorde jag slag i saken och här är det! Ravishing, Dahling!

Konsistensen är tunnare än på många andra av lacken från China Glaze. Det är dock inte rinnigt. Det går lätt att måla med och flyter ut bra på nageln. Trots att det är så pass mörkt så finns en liten transparens i det och det går att ana kanten mellan nagel och tipp även efter tre tunna lager. Färgen är dock helt fantasitskt mustig och härlig!

Det är en sådan brunröd färg jag alltid velat ha! Djup men skiftande beroende på ljuset. Ni ser att det finger som skuggas ser nästan kaffebrunt ut medan de andra får en rödare färg? Det är verkligen ett vackert lack! Jag antar att ni nu tycker att det är ett höstlack? Det är det absolut! Man ska äta grytor och svamp och ha stickade hlsdukar med det här lacket! Men det passar ganska bra idag med!

OPI Got the Blues for Red

Publicerad 2008-07-13 13:02:52 i Naglar i rött,

image4839
På begäran av Ida kommer här en av arkivets många opublicerade notd:er. OPI Got the Blues for Red! Härligt rött krämlack kan man väl inte få för mycket av? Med den blir samlingen en trio hos mig då den har sällskap av Kangarooby och Vodka&Caviar bland krämlacken. Och visst är det snyggt! Snyggt så in i bängen!
Färgen är ganska klassiskt röd med superglans och god hållbarhet. Det är ett lack för alla tillfällen och alla säsonger. Bra till en retro-look, till en vampigare look eller till vad som helst. Sekreterarflickan, femme fatalen eller Fröken Fräken, alla kan ha den!

Naglarna känns välformade och långa med det här lacket. Jag vet inte exakt vad som gör det men vissa lack har den effekten. Plötsligt ser naglarna perfekt formade ut och minst ett par milimeter längre än innan också. Fingrarna blir rakare, hudtonen ser jämnare ut. Händerna blir vackrare helt enkelt. Det här är ett sådant lack.
Dessutom är det användarvänligt. Ett lager räcker vilket gör att manikyren går snabbt och lätt och naglarna torkar på minuter. I alla fall med lite snabbtorkande överlack! Det behövs egentligen inget överlack annars, om man bara tänker på glansen, för det är väldigt lackblankt.
Jag gillar det för det är varmt nog för att vara rött utan lila inslag men utan att tappa balansen och dra åt orange och bli grällt. En färg jag varmt rekomenderar!

Lush Milky Bar

Publicerad 2008-07-13 09:40:13 i Hud och hand,

image4536
Milky Bar från Lush är en av mina favorittvålar. Den doftar diskretare än många av sina Lush-syskon och den lyckas balansera på rätt sida av patchouli- och apelsindoften, till skillnad från Karma som är lätt att få en överdos av. Milky Bar är vänligare mot näsan och mot plånboken, då den kostar ca 20 kronor mindre än en lika stor bit av Karma. Doften är alltså mjukare, mildare, trygg och varm. Man vill snusa in sig i doften, rulla in sig i den som i en mjuk, skön filt. Det finns en liten ton av kola i den, tror jag, men mest är det te med mjölk i för min näsa.  
Milky Bar har samma nackdel som alla Lush-tvålar. Den tar slut skrämmande fort. Den löddrar inte heller speciellt mycket utan känns lite vagt oljig, som alla deras tvålar gör. Jag älskar den. Den här och Demon in the Dark är mina favoriter. Vad tycker du? Är det en av dina favoriter med?

Milky Bar är en sojamjölkstvål. perfekt för alla veganer.

China Glaze Stone Age

Publicerad 2008-07-13 09:38:30 i Naglar i övriga färger,

image5099image5100
Veronica blev intresserad av nagellacket Stone Age som jag visade på den blå snurran. Jag har köpt det från 8ty8 för ett halvår sedan, kanske mer. Notd:n jag visar här är från i maj. Den har bara blivit bortglömd som så många andra notd och handkrämer, tester och prylar. Hur som helst. Det är en blåtonad grå från China Glaze och den heter alltså Stone Age. Färgen är verkligen attraktiv med sina himmelska skiftningar i den silvriga ytan, men den är hopplös att få en finnish utan penseldragsmärken med. Se bara:
image5101image5102
Nej, inte roligt alls. Randigt och eländigt blir det alltså med Stone Age. Men om man står ut med det så har man en vacker grå färg som täcker bra efter två lager. Det är fin glans i det trots att den alltså är strimmig efter penseln och jag vill inte göra mig av med lacket. Den känns lite skönt futuristisk, lite Paco Rabanne och lite Asimov blandat och givet på något sätt. Vad tycker ni?

Atrix handkräm

Publicerad 2008-07-12 18:57:00 i Hud och hand,

image4362
Detta ska vara en handkräm med kamomill. Den ska vara intensivt skyddande och vårdande och hjälpa huden binda den naturliga fukt som finns i huden. Innehållet är bland annat kamomill och provitamin B5. Tubstorleken 200 ml.
Nackdelen är den fräna diskmedelsdoft som krämen har. Den luktar starkt och länge. Doften dröjer sig även kvar efter handtvätt.

Korken har ett alldeles för stort hål vilket resulterar i att man får en överdos kräm varje gång och man får smörja sig upp till armbågarna med den för att det ska kunna gå in i huden. Den går dock nte in i huden ordentligt ens då. Efter tio minuter kan man använda händerna igen, men när man tvättar händerna märker man att krämen bara torkat på huden, inte trängt in. Den glider nämligen av som en halkig hinna när man sätter händerna i vattnet.

Det är en handkräm som jag inte kommer köpa igen. Jag gillar verkligen inte doften och heller inte den hinna som bildas på händerna. Nej, den här tuben känns olyxig, tråkig och dålig. Vad tycker ni andra? Har ni provat? Det känns som en sådan tub som står i köket hemma hos pensionärer. Hu, fördomsfullt. Men tuben är så.... Retro? Ful? Trist?

2/5 för denna kräm.

Maybelline Satin Collection Velvety Wine

Publicerad 2008-07-12 12:43:26 i Läppar,


Okej, nu har jag inga röda läppstift att visa längre eftersom jag bara tog med ett begränsat antal till landet. Det får bli ett rosa läppstift. Jag har ju ett lite dammigt tema idag. Naglarna är ju i en krämig blå som passar utmärkt till läpparna. I alla fall tycker jag det!

Det här stiftet doftar vanilj inte melon! Underbart! Jag har alltid problem med en stark melondoft under näsan så att slippa det var verkligen skönt. Maybellines läppstift är nämligen bra och prisvärda så jag köper dem gärna, men sen har man melondoften hängande i näsan...
Satin Colection vet jag egentligen inte vad det är, men läppstiftet är vackert! En täckande, lite kall och dammig rosa med lila underton. Känslan är matt och formulan mjuk och vårdande, som vanligt. Färgen blir jämn och snygg även om man, som här, hafsapplicerar direkt från stiftet.
Jag gillar det! Om du gillar det så har det nr 356 och är ett av Maybellines läppstift med röd hylsa.

Karma

Publicerad 2008-07-12 12:25:37 i Hud och hand,

Nu lämnar vi naglarnas värld en liten stund och ägnar oss åt händerna istället. Eller kroppen. En liten tvål kommer här!Karma är en klassiker från Lush. Doften finns i massor av olika varianter, parfym, tvål, kräm och kroppspuder. Jag har tvålen. Det är en orange tvål med stark doft av patchouli. En riktigt flummig doft. Apelsin och lavendel finns också med, men patchoulin dominerar. Den fyller hela lägenheten med sin doft. Det är en rökelseartad doft. Passade mig bra när jag höll på med astrologi och tarot. ;-)

Karma är extremt kladdig. Orange färg rinner längs med tvålkoppen och i handfatet.  Det är en enormt stark doft även på huden. Den fyller hela badrummet med doft.  Hela lägenheten faktiskt. Kläder man burit efter att ha tvättat sig med tvålen luktar också Karma tills man tvättar dem. Doften är verkligen enormt stark.
Nackdelen med tvålen, (om man gillar doften alltså, annars blir den en stor nackdel) är att den är vansinnigt odryg. Håller man handen med tvålen i vattnet så känner man hur den smälter bort mellan fingrarna i rasande takt. Jag som är en tvål i badkaret-typ kan göra slut på en bit Karma för hundra spänn på två, tre bad. Det är inte bra... Jag vill gärna ha lite mer valuta för pengarna.
image4151

Dating a Royal II

Publicerad 2008-07-12 09:43:07 i Naglar i blått,


Efter mitt sorgliga fiasko med Lola och lakanet så snabbmålades naglarna i en trevlig blå färg istället. OPI Dating a Royal från Mod About Brights-kollektionen som kom i våras.

Ett snyggt och lättmålat lack som känns som om det vore lite geléartat. Det lägger sig bra på nageln, flyter ut jämnt, och jag blir inte ens irriterad på borsten idag. Annars hatar jag OPI's Pro-Wide pensel. Lättmålat, alltså. Snygg glans. Två lager och det blir som på bilderna. Jag gillar den definitivt mer nu än första gången jag använde den.

Färgen är en mellanblå krämnyans. Väldigt snyggt när man väl vant sig. Den har en liten dammig känsla över sig, en grå ton i det blå, men det ser väldigt trevligt ut ändå. Eller hur?

OPI Dating a Royal är faktiskt en blå värd att äga! Och som bonus får ni en fågel som satt i mina rosor och visslade när jag lackade naglarna imorse.

Zoya Lola

Publicerad 2008-07-12 09:15:54 i Naglar i rosa,


Usla bilder och missöde med lacket... Ja, man kan inte lyckas varje dag. Jag lackade om till Lola igår natt medan jag tittade på film, känns det igen? Jag kör vidaremed neontema, från gult till rosa, tänkte jag. Så blev det, men är inte längre...

Lola är ett ganska rinnigt lack, tunt och transparent. Fyra lager lack krävdes för att jag skulle bli nöjd med färgen. Självklart hann det inte torka ordentligt utan när jag vaknade imorse hade jag tryckmärken från lakanen på vänsterhanden. ingenting på höger. Men jag kan ju inte fota vänsterhanden. Fram med tripoden och så försökte jag ändå. Men det är knepigt med tripod också. Man har svårt att hitta ljus och vinkel.


Som ni ser gav jag upp och tog några bilder även på den mosiga vänsterhanden.
Färgen är en underbar knallig rosa med lite blåaktigt sken över sig i vissa ljus. Den är geléaktig, jellyfinish alltså, och fullständigt ljuvlig när man väl fått på den. Men vilket jobb... Nej, Lola är ingen lek när man ska lacka. Nu har det fått vika för ett annat lack som jag hoppas slippa få sabbat för mig. Vilket? Ja, det finns med på det blå hjulet. Kan ni gissa? Ledtråd? Okej, jag har haft det förut i en notd ochdå var jag halvnöjd. Gillar det mer nu!

Hjul i blått

Publicerad 2008-07-12 09:04:53 i Nagellack - jämförelser,


Jag kämpar vidare med mina nagellackshjul. Här är det lite blå lack som fått komma fram och visa upp sig!
Här är listan:
1. OPI Russian Navy
2. OPI Yoga-ta get this Blue
3. ChG Up All Night
4. MAC Nautical Navy
5. Misa Blueberry Glaze
6. Jessica Midnight Moonlight
7. Viva la Diva nr 96
8. ChG Eyes like Sapphires
9. OPI Blue my Mind
10. OPI Dating a Royal
11. Basic nr 26
12. OPI Glacier Bay Blues
13. Cover Girl Mystic Peacock
14. Max Factor Metallic Jade
15. NFU 121
16. ChG DV8
17. Nubar Peacock Feathers
18. ChG Stone Age
Bilderna är tagna utomhus i morgonsol, men skugga, om ni fattar hur jag menar. Ljust alltså men inte direkt sol på. ChG står för China Glaze, som vanligt.
Burt's Bee Lip Shimmer

Publicerad 2008-07-11 19:32:24 i Läppar,

Alla hjul med nagellack och OT-inlägg har fått mig att glömma vad jag lovade. Jag skulle ju ge er lite röda läppar denna veckan. Här är en recension på Burt's Bee Lip Shimmer från i våras. Som vanligt har jag inte klickat på publiceraknappen... Håll till godo, trots förseningen!

Ett lyckat byte med Emmi gjorde att jag fick detta Lip Shimmer från Burt's Bee. Färgen heter Merlot och är en kall, vinröd, halvtransparent nyans med läcker glossighet. Formulan är geleaktig och väldigt kletig. Påminner om Jell-O i stiftet och blir oljigt på läpparna. Det är lätt att totalt överdosera det och när man gör det vill det rinna ut över läpparnas konturlinje. Om man håller igen lite så är det ett förvånandsvärt bra gloss. Det är, som sagt, fuktigt glansigt, och dessutom har det en massa pepparmintsolja som ger en isig reaktion på läpparna och får läpparna att kännas lite svullna. Jag ser ingen plumper-effekt dock, men det gör jag aldrig. Jag brukar ogilla den stickiga känslan av olika plumpers, men jag gillar pepparmints-känslan. Ni vet, den känslan som är både brännande och kylande på samma gång. Det är dock som att knapra på en mentoltablett om man får in det i munnen.

Glosset innehåller en hel hög med mjukgörande oljor och det doftar gott och fräscht av olika kryddor utan att falla över i att lukta grillmarinad eller salladsdressing. Läpparna blir mjuka och lena och jag måste säga att det dessutom är hållbart. Jag har käkat mackor coh druckit te utan att bli av med så värst mycket färg. För att vara ett gloss är det enastående! Jag gillar det här och ger den fyra jublande cheerleaders av fem!

Hjul i rött och rosa

Publicerad 2008-07-11 15:54:02 i Nagellack - jämförelser,


Mer jämförelser mellan lack. Här kommer de röda och rosa som jag lovade. Hoppas det här kan hjälpa någon som står och väljer bland liknande lack. Alla lack har lagts i tre lager utan överlack. Bilderna togs på morgonen, utomhus, i mulet väder. Precis som med det brunröda-lila hjulet så gäller naturligtvis att jag kan försöka fixa närbilder om det är något som känns otydligt. JAg tycker bilderna blev ganska bra ändå, men som ssagt, säg till om något är otydligt. Här är listan:
1. OPI Got the Blues for Red
2. ChG Seduce Me
3. OPI Kangarooby
4. OPI I've Red the Script
5. Misa Cherry Glaze
6. Misa Shady Lady
7. ChG An Affair to Remeber
8. Misa Blame on Mame
9. Misa Tarot Reader
10. Zoya Tama
11. ChG Designer Satin
12. OPI Koala Bear-y
13. Zoya Lola
14. ChG Hot Lava Love
15. ChG Red-Curl-Grl
16. OPI An Affair  in red Square
17. OPI Vodka&Caviar
18. Misa Poison Kiss


ChG står naturligtvis för China Glaze, jag glömde skriva det först.

Figs and Leaves

Publicerad 2008-07-11 12:15:29 i Hud och hand,

image4537
Krämig tvål från Lush med fikon och aloe vera. Den doftar väldigt lite jämfört med många andra Lush-tvålar, och den känns väldigt vårdande. Den innehåller små korn som ska skrubba huden ren, och de kornen känns vill jag lova. Den rivs härligt på "köttigare" delar men gör lite ont nästan där huden är mer känslig. Ibland blir kornen dessutom väldigt "utstående" och då gör det nästan ont överallt. Det är en härlig tvål att ta fram efter en dags arbete i trädgården och ett ångande hett bastubad. Man känner sig omvårdad och bortskämd samtidigt som man blir skonsamt rengjord från smuts och musklerna slappnar av. Om man står ut med rivet alltså. Jag gillar att använda den under fötterna. Där är den som en perfekt kombination av massage och löddrande rengöring! Den är i och för sig inte speciellt löddrande utan blir mer krämig i duschen. Doften är som sagt svag, men det finns sköna, fruktiga toner i den så den är inte på något vis tråkig.

Jag gillar Figs&Leaves. Både doften och känslan. Och när den blir för rivig så pillar jag helt enkelt bort kornen med nageln och slipper känna mig som om skinnet rispas. Doften är helt klart mer än godkänd just för att den är så mild. Jag kan kväljas av alltför starka dofter ibland och är inte alltid glad åt att känna hela lägenheten lukta Lush-tvål. Så är inte fallet med den här. Den är lagom!

Repriserad gul...

Publicerad 2008-07-11 09:21:18 i Naglar i gult,


Ett presentlack från Rouaa, Viva la Divas sommargula! Ja, det har visats upp förut och jag vet det. Men det är dagens nagel. Det tog tid att få till kan jag säga. Det är oerhört svårmålat och blev inte ens bra med min supertålmodiga teknik. Jag ägnade gårdagskvälln/natten åt att se gamla klassiska Tjuren från Bronx med Robert de Niro och lackade naglarna med tunna lager som fick torka helt innan nästa. Tre tunna lager blev det. Två lager överlack för glans. Ändå är det inte jätteblankt och ser lite kritigt ut. Dessutom ser man penseldrag i det om man tittar noga.

Jag funderar på att tunna ur det lite med Poshe-förtunningen och se om det blir bättre. Men hur många lager ska det då inte bli? Ni ser att det inte täcker helt ens efter dessa tre. Men, det är en härlig, lagom neonig, gul som är vansinnigt rolig att ha en dag som omväxling från mina vanliga färger.

MAC Russian Red

Publicerad 2008-07-10 19:59:37 i Läppar,


Okej, vi har ju röda läppar som tema på PRET-ty denna veckan. Vad passar då bättre än lite lotd med röda läppstift? Ett riktigt klassiskt rött läppstift är Russian red från MAC. En färg som känns väldigt rent röd på mina läppar utan att få för mycket rosaton eller dra åt orange. Som alla MAC-stift så doftar den vanilj. Den glider på med lite motstånd, som att stiftet vore torrt. Färgen är hållbar som attan och klarar många timmar och en lunch utan att försvinna. Det är dock inte samma fräschör på det efter ett tag utan kan se lite flammigt ut eller ha försvunnit lite på läppens mitt. Acceptabelt är det i alla fall, tycker jag. Det brukar sällan vara så att andra skärskådar ens läppar, tack och lov, så lite slitage kan man nog komma undan med.

Lite tråkigt är att den här matta finishen ser aningens torr ut på läpparna. Man skulle ju vilja att munnen såg fyllig, röd och mjuk ut. Istället blir det lite matt och torrt på ytan. ett gloss över avhjälper naturligtvis det men förstör också lite av hållbarheten. Jag har testat läppstiftet på bara läppar, ingen penna inga krämer eller cerat. Då håller det riktigt bra. Om man vill ha den där lite saftigare känslan och lägger gloss över beror hållbarheten på vilket gloss. Som alltid. Men bered dig på att göra en touch up under dagen i alla fall.

Bra betyg till denna lilla pärla i MAC sortimentet! Visst är det snyggt!

Oliva handkräm från CCS

Publicerad 2008-07-10 19:55:37 i Hud och hand,

image4361
Det här är en handkräm med olivolja. Man får 100 ml i tuben och man hittar den enkelt på apoteket. Jag har avverkat minst två, tre tuber och har liksom vant mig id den.

Doften är väldigt speciell, inte äcklig, inte god. Först avskydde jag den, men nu kan jag känna en sorts pervers njutning av den lite skumma lukt som krämen har. Krämen är alltså parfymerad, doften påminner inte alls om olivolja, som man kanske skulle kunna tro. Varför man gett den just den doft den har är dock en gåta för mig.
 
Det blir en oljig känsla av den, men den går snabbt in i huden och lämnar en tunn hinna man känner ett tag. Den är dock väldigt mjukgörande och skön för händerna. Trevlig och bra på alla sätt. Jag ser den som prisvärd om man jämför med t.ex Crabtree&Evelyns Hand Therapy. Då är Oliva bättre även om förpackningen är tristare och charmfaktorn lägre.
Den är dock inte för tillfällen man har bråttom då den behöver en stund på sig för att sjunka in i huden.
Tuben är mycket praktisk och bra och mängden kräm lätt att dosera.

Jag, som har säkert trettio tuber handkräm spridda i mina båda boenden, har alltså återvänt till den här. Det beror dock inte på att den är bäst. Den är helt okej, kanske till och med bra, men bäst är fortfarande Vaseline Intensive Care i rosa flaskan! Skulle ag betygsätta den så blir det nog 3.5/5. Lite avdrag för att den känns klibbig så pass länge.

Misa Shady Lady

Publicerad 2008-07-10 19:50:51 i Naglar i rött,


Ännu en notd som inte blivit publicerad fast den varit klar i evigheter. Vackra hallonröda Shady Lady! Det är ett lack som är väldigt likt China Glaze An Affair to Remeber. Oj, det är en annan notd jag inte publicerat... Nå, den får vänta till senare. Påminn mig om ni är nyfikna! Annars dyker den nog upp förr eller senare ändå.

Misa Shady Lady är en present från Sofia på One Inch Nails. En ljuvligt godisfärg! Den har samma härligt ljusröda färg som hallon! En riktigt söt sommarklassiker som lite påminner om de två Viva la Diva-lack jag testade i våras. Här och här ser ni dem. Alltså är det inte särskilt unikt till färgen. Jag har alltså minst två lack som påminner, ChG AATR i väldigt hög grad, och det går nog att hitta fler i samma genre. Gör det lacket mindre vackert? Nej! Det här är väl så fint hallonrött som någonting kan bli! Mjukt, kvinnligt och sött. Inte minsta vampvarning här, mer flickvänsaktigt. Men ibland vill man ju vara flickvänsmaterial också...

Misa Shady Lady är lätt att måla med. som alla Misa-lack. Det räcker med två lager, vilket jag inte trodde när jag målade ens det andra lagret, men det funkade! Ni ser lacket med full middagssol på bilderna och bara på en bild kan man något ana kanten mellan nagel och tip, men det kan bero på sorgkanterna efter trädgårdsarbetet! ;D

Shady Lady i skuggan ser härligt hallonrosa ut! Se bara hur söt hon är med sin roskompis i polkagrisfärger!

I full sol kommer mera av det röda fram, som ni ser här där hon möter en annan roskompis med lite rödare toner. Att hon är en kall flicka, vår Shady Lady, kan vi se om hon får möta ännu en ros, denna gång i orangerosa toner:

H&M Silver

Publicerad 2008-07-10 19:45:41 i Naglar i svart, grått, silver,


Jag läste på PRET-tys forum att en av mina favoritläsare, Emma, skaffat sig en flaska av det här lacket. H&M Silver. Jag kom då på att jag har en massa bilder på det och ett halvfärdigt inlägg. Jag tappade sugen att skriva om lacket då jag blev så besviken. Urtrist och svårapplicerat nagellack är detta lack, Silver. Kanske funkar det för layering, men ensamt är det inget vidare. Det är en skir färg som inte täcker helt ens efter tre lager lack, som ni ser på bilderna. Jag vet att Rouaa lagt det över svart och då fått det snyggt, men som sagt, ensamt är det en katastrof. Dessutom kan man ana penseldrag och det blir bubblor om man är för snabb mellan lagren, vilket man ju är för man orkar ju inte vänta hur länge som helst heller... Det är inte speciellt blankt men väldigt gnistrigt. Gnistrigheten gillar jag! Det får den stora plus för! Kanske skulle den göra sig som topplack över Zoya Trixie som är mer som flytande metall? Jag måste prova någon gång.Kanske kan använda det för att göra franken-lack? Det kan nog vara ett användningsområde där det får ett existensberättigande. Och som sagt, layering. Eller, kanske är jag alldeles för hård? Jag hade nog väntat mig mer av det och blev därför besviken. Appliceringen är verkligen hopplös men lacket kan ju ha kvaliteter ändå? Vad tycker ni andra som äger det? Hiss eller diss?

China Glaze Liquid Leather II

Publicerad 2008-07-09 17:13:11 i Naglar i svart, grått, silver,


Ännu en favorit i repris. Mitt favoritsvarta, underbara Liquid Leather! Ja, det blir tjatigt, men det blir också bättre bilder! ;D

Ni får beundra det i lite olika ljus fast vid samma tidpunkt. Full sol direkt på naglarna gör det vinylsvart men den häpnadsväckande glansen framträder allra bäst i indirekt ljus. Det är makalöst vacker! Klicka upp småbilderna så ser ni det blankaste av lack och dessutom är det lättapplicerat. Ett tjockare eller två tunnare lager lack täcker och räcker. JAg älskar Liquid Leather! Matta svarta går bort för mig, men det här är elegant, sofistikerat och galet vackert!


Saknas det ett svart lack i din lack-garderob? Tveka inte! Liquid Leather måste vara det bästa av alla svarta lack jag sett! Vad tycker ni andra som har det? Jag vet att Sanna och Sofia håller med mig, men alla andra lackgalningar där ute? Vilket svart är era favoritsvarta?

Och ett litet meddelande till alla läsare. Nu funkar det att kommentera igen. Alla inlägg. Ska göra alla fall. Kommentera på!!

L'oreal Invincible Sangria Overdose

Publicerad 2008-07-09 08:43:39 i Läppar,

image4849
Det är ju tema röda läppar den här veckan för oss Pret-ty nätverkae. Vad passar då bättre än att visa upp några röda läppstift. Nu har jag inte med mig så himla många till landet men tre olika röda ska jag nog lyckas skaka fram.

Det här är ett läppstift som jag verkligen gillar färgen på. Jag använder det dock väldigt sällan. Det är liteslarvigt påmålat, men färgen är helt rätt återgiven. En oxblodsröd med blå underton. Snygg färg men trist läppstift. Det är svårt att få jämnt, det känns torrt och tråkkigt och det försvinner snabbt från läppens mitt men lämnar en mörk kant. Fult. Om det skulle se ut så här hela tiden skulle det vara bland mina favoriter, men det gör det inte. Det kräver massor av underhåll, fickspegel behändigt tillgänglig samt att man avstår från alla former av mat och dryck. Rökare göre sig icke besvär! Dessutom kladdar det något fantastiskt på koppkanter och så. Man lämnar definitivt avtryck.
Någon som känner till ett riktigt bra läppstift med den här färgen? Tips mottages tacksamt! För visst är det supersnyggt!

Och en helt annan sak... Jag vet att det inte går att kommentera och har sett att andra blogg.se bloggar har samma problem. Funkar det inte att kommentera här så backa till "tillbaka från minisemestern" somverkar vara fungerande vad gäller kommentarer så svarar jag på eventuella frågor och tips där! Men jag hoppas det sk funka även här. Håll tummarna!

Veckans bloggtema: Röda läppar

Publicerad 2008-07-08 18:03:13 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema handlar om Röda läppar ...  Det är Accessories förslag och jag vet inte exakt vad hon tänkt sig. Röda läppar är ju alltid snyggt. Kanske ska jag tipsa om mina favoritläpstift eller göra en tutorial på hur man målar rött på klassiskt vis. Inte för att jag själv någonsin orkar hålla på med penna, stift, puder, stift, men man kan ju visa i alla fall för dem som är intresserade. Nej, det finns det så många som redan gjort. Jag nöjer mig med att visa lite alternativ på rött som jag gillar just nu.

Jag har rätt många röda läppstift, allt från Dior till IsaDora. Däremot använder jag inte så ofta rött längre. För några år sedan hade jag rätt ofta rött men på senare tid har jag blivit mer och mer bekväm och haft ljusa, naturella färger för att slippa släpa med stiftet till jobbet. Men en liten nytändning anar jag ändå. Har ju skaffat massor av nya röda och dessutom hållbara stift. Läs om de från Lipstickqueen här och här. Även Russian Red från MAC har ju hittat hem till mig.


Röda läppar kan vara svårburet. Dels kräver det ett visst underhåll då det ser ganska trist ut med avskavda läppar med signalrött i kanterna. Dels är färgen uppmärksamhetskrävande och man får ofta kommentarer om man har röda läppar. Vissa personer gillar inte att synas så mycket och undviker därför rött. Men rött kan se ut på olika sätt. T.ex kan det vara en lite mjukare rosaröd eller brunröd färg som inte i lika hög grad som det primärfärgsröda ropar på att synas.

Ett rött gloss kan vara ett alternativ. Läckert jordgubbsrött kanske? Eller som det här, en vinröd nyans som blir skir på läpparna.

Det var väl jag kom på att skriva om just nu. Rött är vackert, totalt kvinnligt och sexigt. Man borde inte vara så bekväm som jag utan ha rött ofta, ofta! Jag ska bli bättre på att ha röda läppar i höst, tillsammans med alla röda nagellack jag samlat! :D

OPI DS Amethyst

Publicerad 2008-07-06 09:33:54 i Naglar - holografiska lack,

Tyvärr blir det tråkiga bilder på Amethyst. Det är mulet och regnigt. Men ni får lite Amethyst ändå. Jag kommer vara borta ett par dagar från bloggen så jag har slängt in en massa inlägg åt er. Hoppas ni kommer att gilla dem! Ett par tutorials, lite lotd och en eotd och så nu en notd! Det borde hålla er sysselsatta tills jag kommer tillbaka! Ha en härlig söndag, måndag och tisdag!!

DS Amethyst är ett av mina favoritack från OPI:s DS-kollektion. I mulet väder blir den dock endast ett "vanligt" silverrosa. Men, jag ville ha ett hållbart och snyggt lack på min lilla resa och det har jag ju nu! Det är lättmålat, snabbtorkande, håller länge och ser lagom glamoröst ut! Jag gillar det! Men, kanske är ändå DS Design min favorit...


Silvrigt rosa med lilaton är alltså Amethyst. Kanske lite för sött? Ett prisesslack? Nej, det är fint. Det är mitt första DS-lack och jag minns hur hårt ag föll för det när jag såg bilderna på NOTD-bloggen. Wow!

Med blixt ser ni det nedan. Lite mer holo-effekt kommer fram då. Men akta er vad snyggt det är i solen också.

Tre bilder tagna i lampsken framför datorn...

Solbilder som tagits tre dagar efter ursprungs notd:n:

MAC Sci-Fi-Delity

Publicerad 2008-07-06 09:02:43 i Läppar,

image5078
Lent, mjukt, täckande och krämigt är det här läppstiftet från MAC. Doftandes, som alla MAC-stift, av vanilj på ett ganska påträngande sätt, men formulan är så utsökt, färgen så ljuvlig, att det inte gör något.
Färgen är en djup brunrödrosa färg med skimmer i. Den glider lätt på läpparna och ger en perfekt, jämn färg utan flammor eller skiftningar. Den sitter förhållandevis bra på också. Det här är verkligen ett kvalitetsstift.
image5124
Stiftet kommer från den orangepacketerade Neo Sci-Fi-kollektionen från MAC. Försök se förbi förpackningarna och titta på färgen på stiftet. Det är verkligen läckert!

Det är det här stiftet jag använt mest nu i sommar och det är det som får följa med på min lilla semestertripp som jag ger mig av på idag. Ni ser på nagellacket att jag borde publicerat det här för några dagar sedan, men jag har faktiskt tjuvhållit på det med flit eftersom jag sticker iväg och bloggen inte uppdateras på ett par dagar. Läppstiftet är i alla fall allt man kan önska sig. Snyggt, hållbart och härligt! Full poäng till MAC Sci-fi-delity!

Misa Cherry Glaze

Publicerad 2008-07-05 09:51:41 i Naglar i rosa,


Ljuvliga Misa Cherry Glaze blir morgonens andra notd. Igår avverkade jag nämligen även Rimmels Green with Envy, missa inte den läckerbiten nu bara föratt ni får se även denna goding. Cherry Glaze alltså. En körsbärsrosa färg, inte röd, som verkligen är vacker och klassisk!


Det är lätt at måla med Misa Cherry Glaze. Som alla Misalack känns det rinnigt och lätt men det är inte droppigt eller kladdigt. Det flyter ut lätt på nageln och ger tunna fia lager som snabbt torkar. Det ni ser på bilden är hela tre lager, vilket krävs för total täckning. Ni ser även mina nejlikor!

Färgen är alltså kallt rosaröd i en helt underbar nyans. Perfekt för mig! Jag är verkligen nöjd med det här lacket!

Green with Envy

Publicerad 2008-07-05 09:41:56 i Naglar i blågrönt&turkos,


Rimmellacket Green with Envy har jag fått av rara Ika. Ett otroligt sommarpiggt lack som gör en lycklig när man tittar på det! Dessvärre blev det en kort tid för den här manikyren. Till lunch var det lackat och klart. Tio minuter senare bestämde jag mig för att slipa och grundmåla mina trädgårdsmöbler. Lacket höll finemang för själva arbetet men grundfärgsfläckarna i vitt var inte så snyggt och lacknafta löser även nagellack i viss mån... Nå, det var ljuvligt så länge det varade och det lär bli fler gånger!

Blir ni inte gröna av avud när ni tittar på det? Det är ju för härligt! Dessutom är det snabbtorkande så manikyren gick på ett par minuter. Här ser ni två lager lack. Konsistensen är ganska tjock och lite klumpig att måla med men det täcker bra. Glansen måste man ha ett överlack till för det blir lite matt när det torkar.

Det är mer turkost än grönt, måste jag säga, men en härlig sommarturkos! I vissa ljus kan man se gröna skiftningar i det. En riktigt härlig färgklick som definitivt syns! Ingen missarfingrar med det här lacket.

Oliva Body Butter från CCS

Publicerad 2008-07-05 09:27:59 i Hud och hand,

image4532
Denna Body Butter har jag inhandlat på apoteket. Den är inte speciellt dyr och man får en väldigt prisvärd produkt både vad gäller effekt och mängd. Krämen är ganksa lös, speciellt om man jämför med t.ex Greenlands produkter, men det behövs rätt så mycket för att man ska känna sig återfuktad och härlig. Den är altså inte speciellt dryg. Jag tror jag gjorde av med min burk på mindre än tio gånger, vilket är skandaldåligt.

Doften är den klassiska Oliva-doften. Lite speciell, inte äcklig men heller inte supergod. Man vänjer sig vid den och börjar uppskatta den efter ett tag. Första handkrämstuben jag hade gillade jag inte alls doften men andra, tredej och fjärde vande mig vid den så nu tycker jag den är helt okej. Olivas Body Butter är precis som handkrämen, lite segt på att gå in i huden, men efter tio minuter eller en kvart kan man ha kläder på sig eller gå och lägga sig utan att fastna i allt och känna sig kladdig. Dessvärre känns huden som oinsmord morgonen efter.

Det är en helt okej produkt, men i mina ögon kanske mer av en kroppskräm än ett kroppssmör, om ni förstår hur jag menar. Den är lite för lös och rinnig. Påminner faktiskt i konsistens om Aqualinos kräm som jag tidigare recenserat. Annars påminner de inte alls om varandra. Aqualnos har bättre effekt med lenare hud, men dofen är hemsk. Den här har okej doft och okej effekt men höjer sig inte över en genomsnittlig nivå på någotdera. Knappt det. Jag säger 2/5. Inget nytt köp för min del.

Dove Protective Hand Balm

Publicerad 2008-07-04 08:33:17 i Hud och hand,

image4276
Jag har just nu den här handkrämen rätt mycket. Dove Protective Hand Blam. Jag älskar en annan handkräm av Dove, men den här är ganska genomsnittlig. Den är bättre än den röda tuben med Pro-Age handkärmen från Dove och den är samma klass som många andra handkrämer, men den är inte så bra som den marinblå tuben från Dove eller som Vaseline Intensive Care.

Den doftar gott, tycker jag som gillar doften av Dove. Dessvärre är öppningen i korken för stor så man får massor av handkräm när man ska ta en klick. Dessutom är den lätt och rinning så man får smörja in hela armarna varje gång för att få den jämnt utbredd på huden. Okej, jag överdriver lite, men det kommer för mycket kräm rätt ofta. Det tar dock inte så lång tid innan den går in, trots den "överdos" som  ofta blir följden av ett tryck på tuben. Konsistensen är alltså lätt och rinnig men huden blir i alla fall återfuktad och den efterlämnar ingen klistrig yta.

En helt okej handkräm, alltså, men inget extremt på något sätt. CCS Oliva, Doves mörkblå och VIC är fortfarande bättre än den här. Men den doftar gott och funkar tillräckligt bra för att få 3/5!

OPI DS Design II

Publicerad 2008-07-04 08:26:23 i Naglar - holografiska lack,

 
Att variera sig är alltid kul och jag brukar ju byta nagellack varje dag. Ibland går det ett par dagar men det är inte ofta. Det sliter på naglar och nagelband att byta så ofta, tror jag i alla fall, men faktum är att naglar och nagelband ser rätt okej ut. Oavsett så är det ju smart att byta utan att byta, om ni förstår hur jag menar. Att låta en färg övergå till en annan. Magic Sunset blev en perfekt bas för holografiska OPI DS Design som är lite transparent på egen hand och behöver i alla fall tre lager. Här körde jag i och för sig två lager men det ade räckt med ett.


DS Design är ett av mina favoritlack ur DS serien. Det är en så skön blandning av diskret beige och tokblingigt att man bara måste älska det! Till skillnad från systrarna Divine och Chiffon så blir hon inte så där barnsligt söt. Den är blingigare än DS Royal. De som tävlar om favoritstatus hos mig bland mina DS-lack är bara DS Design,  Desire och Amethyst. Men alla är ju fina på sitt sätt, så klart.

OPI DS Design är lättmålat och torkar fort. Det blir en slät, lite plastig känsla på nageln och i vissa ljus ser nageln faktiskt plastig ut. Jag kan gilla det även omjag vet att många inte gör det. Lacket är beige med massor av silverskimmer och total holoregnbåge om ljuset träffar det. Det här är ett lack jag kan sitta och beundra i timmar. Jag är väldigt, väldigt förtjust i det! Den kalla tonen i silverskimret gör att jag inte störs av att det bryter mot min hudfärg. Det är bara underbart rakt av! Dessutom är det roligt med ett lack som kan uppfattas somlite guldigt mot guldsmycken t.ex, men faktiskt som lite silvrigt mot silver. På bilden här nedan ser ni vad jag menar. Både en gyllene och en silverskimrnde känsla!

En liten morgonhumla får ni som bonus.

Blå illusion

Publicerad 2008-07-03 13:05:24 i Sminkans EotD,

image4120
Badbomben gör en "typiskt finsk" makeup idag för att reta Olle Johansson, Make Up Stores makeup artist. Jag hakar på för jag är ju också finskättad! Basen är en ögonskuggebas jag köpt från JW Cosmetics. Runt ögat drog jag en linje med en blå kajal från Tigi. Därefter lade jag en skiftande lavendelblå skugga från Il Makiage, Blue Storm, på hela ögonlocket upp en bit på brynbenet. Den skiftar från en vackert lavendeltonad blåfärg mot rosa och grålila. I det yttre V:et blendade jag in en aning Blue Jay från MAD Minerals. Som highlighter  använde jag Kaleidoscope Illusion från Pure Luxe. Den skiftar också från en silvrig nyans mot rosa och lila.

image4121
Mascara från Max Factor, Masterpiece Max. Ögonbrynsskugga från HM.
image4122

Nubar Magic Sunset

Publicerad 2008-07-03 09:19:44 i Naglar i guld, koppar, brons,


Okej, jag vet, alleles för mycket bilder. Men det var inte lätt att försöka fånga det här lacket på bild. Det är ett lack med skiftningar i guldgult, rödare guld, aprikos och beige. Självklart blir mina fingrar knallrosa eller blåaktiga mot det här varma lacket, men det gör ingenting! Jag gillar det ändå!


Lacket är ganska täckande trots att det ser så ljust och skirt ut på nageln. Det är två lager lack plus överlack på bilderna. Dessutom är appliceringen som en dröm och det torkar tokfort! Bra egenskaper, alltså! Det är ett ganska unikt lack i min samling. Närmaste komisarna är nog OPI DS Design och HM Gold. Det här är dock inte glittrigt, något de båda lacken är. DS Design är dessutom en ganska kall nyans, och den här är varm. När jag först sg ut i solen med det hr lacket blev jag förskräckt. Det såg nikotingult ut, tyckte jag. Orangeaktigt, urfult. I mer indirekt solljus eller i skuga får man lite andra skiftningar, som ni ser, och lacket blir behagligare att titta på. Den nedersta bilden i inlägget är tagen i direkt sol och ni ser där hur det skär sig mellan den orangeton som lacket har och min egen hudärg. Den guldiga tonen ramträder mer på de andra bilderna tycker jag. Mer attraktivt även om mina händer blir skära även där.

Lacket kommer vara roligt som omväxling, tycker jag, och jag tror det blir perfekt att ha under skirare lack som behöver en bas för att jag ska slippa se den där förhatliga kanten mellan tipp och nagel. Det kommer bli välanvänt, det här! Ett bra byte!

Lite mer layeringexperiment

Publicerad 2008-07-03 09:03:15 i Naglar - duokromatiska,


OPI Sea ya later, sailor ovanpå Nfu Oh 123! Lite roligt att testa. Ni ser tumnageln i Nfu Oh-färg och resten av naglarna med ett lager SYLS. Det blev en ganska okej färg som jag nog kan tänka mig någon gång i framtiden. Det här var bara en test innan jag tog bort nagellacket och istället lackade med Magic Sunset.

Inte så tokigt, va?

Crabtree&Evelyn Rosewater Hand Therapy

Publicerad 2008-07-02 18:06:04 i Hud och hand,

image4360
Här är det klassisk rosdoft och massor av sheasmör i en otroligt opraktisk liten tub men med romatisk touch.
Man får 100 ml kräm i tuben som kostar runt hundringen. Tuben är som vilken kaviartub som helst när det gäller att få ut det sista... Annars har den ju sin gammaldags charm och ser söt ut där den ligger på bordet.
Att den har så mycket sheasmör i sig innebär att den inte går in i huden särskilt snabbt. Den lämnar också en hinna som sedan halkar av händerna nästa gång man ska tvätta dem. Det känns lite som man har ett lager silikon på huden när man använt Hand Therapy, som en silikonbaserad primer för ansiket till exempel.
Det fungerar säkert som barriär mot fukt och smuts, men jag är inte odelat förtjust i känslan.
Jag upplever att den här krämen lindrar och mjukgör för stunden men inte gör så stor skillnad på längre sikt.
Doften är stark och rosig. Jag tycker den är behaglig, men det är det nog inte alla som gör. För mig ökar doften den gammaldags charmen. Gillar man doften finns dessutom hela serier att köpa med allt från doftande kroppstalk till duschkrämer och doftljus.

Rosor har ju flitigt använts i hudvård i evigheter. Rosenolja och rosenvatten är inte dumt alls i hudvård av olika slag. Glycerin blandat med rosenvatten är väldigt bra för uttorkade händer. Man har använt så kallade Damascenarosor för oljeutvinning i över tusen år. Rose de Rescht tror vissa att man använde för ramställning av rosenolja redan år 800 e. Kr.
Självklart finns det en sådan ros i min trädgård. Jag har rätt många damascenerrosor över huvud taget, men inte den ros som odlas i Bulgarien i stora fält just för att producera oljan. Den heter Kazanlik. Jag har däremot den underbara Ispahan som också använts för det ändamålet.Några av mina rosor ser ni här:

Det är den vita sommardamascenen Botzaris, en centifolia muscosa som heter Comtesse de Murinais och så ljuvliga lilla Omar Khayyam, också en damascena. Slutligen är det Ispahan som vilar i en mörkt purpurfärgad gallicaros.

Nfu Oh 123

Publicerad 2008-07-02 17:47:01 i Naglar i grönt,


Läcker som inget annat, underbara Nfu Oh 123! Vilken vacker grön!

Lacket har den där djupa, lite blåtonade grönfärg som jag älskar. Den påminner om Zoya Suvi men är inte helt identisk. Lite samma känsla över appliceringen också. På bilderna sr ni två lager lack och China Glaze Fast Forward som överlack. Ni kan se att den är lite blåonad på bilden med den gräsgröna guldbaggen. Den bilden är speciellt dedicerad till Badbomben! ;D

Lacket verkar ha god hållbarhet. Jag målade mina naglar med det i måndags, ja, jag ligger efter något galet med alla notd... I alla fall så har inte minsta tecken på slitage visat sig trots trädgårdsarbete, hårtvätt, bastubad och annat spännande. Lacket är lika perfekt som när det var nylackat. Aningens svårt att få av naglarna faktiskt, nu när jag tog bort det. Har precis lackat om till Magic Sunset i guld nämligen. NFu Oh 123 är nog absolut en av mina favoriter bland de gröna lacken. Jag kan inte hitta ett enda fel på det. Perfekt!  

Mystic Farseer

Publicerad 2008-07-02 11:33:21 i Sminkans EotD,


Här kommer en gammal opublicerad eotd. Kom på att jag hade den liggandes när jag igår visade mina senaste Fyrinnaepigment. Ett av dem var Farseer, en härlig ljusblå som jag nyligen skafade en full size av. Mystic har jag redan presenterat i ett alldeles eget inlägg tidigare. En grund av Maybellines Color Definer i färgen Secret Peach och så blå kajal från Tigi under ögat. Mystic, en skimrande gråblå skugga från Fyrinnae på hela ögonlocket och en highlighter, också från Fyrinnae, som heter City Glam Lights of Stockholm. Därefter tog jag en ljusblå skugga, Farseer från Fyrinnae och drog upp över brynbenet ut mot ögonbrynet. Den skuggade jag även in lite ovanpå kajalen i inre ögonvrån. Mascara från Max Factor, Masterpiece Max, både uppe och nere. Klart.

Red-Curl-Grl med Golden Enchantment

Publicerad 2008-07-02 11:25:54 i Naglar - glitter för layering,


Idag kommer det en massa notd. Mest layering faktiskt.. Dels OPI Romeo&Joliet med Heartbreaker över, som jag omedelbart dömde ut som fult, dels detta som jag också tröttnade på direkt. Det blev verkligen inte kul, Det är ljuvliga rosaskimrande röda Red-Curl-Grl från ett tidigare inlägg med ett lager av guldglittrande topplacket Golden Enchantment över. Båda är från China Glaze. Det var fter detta försök med "skojig" layering som Red-Curl-Grl fick stryka på foten.


Nej, det tillförde ingenting till lacket att ha guldglitter på det. Istället förtogs lackets naturliga rosa skimmer och allt blev bara barsligt blingigt. Usch! Ska nog bara använda det här över krämlack i fortsättningen. Men här ser ni i alla fall hur det blev. Golden Enchantment är i alla fall otroligt glittrigt!

Och Emelie, det är bara rosa glitter i det röda. Hur jag än vred och vände på händerna så var det fortfarande en klar, lite varm, röd basfärg med kallrosa glitter i. Älskar Red-Curl-Grl!!

Romeo&Joliet med Heartbreaker

Publicerad 2008-07-02 09:00:14 i Naglar i orange,


Det kändes rätt naturligt att dra ett lager Orly Heartbreaker över OPI Romeo&Joliet. Dessvärre blev det inte ett dugg snyggt... Jag tvingades omedelbart byta nagellack, till Nfu Oh 123 som kommer lite senare, men i och för sig gjorde det inte så mycket att jag fick byta. Orly Heartbrer fortsätter att vara knepig. Jag gillar den inte ensam och jag gillar den inte över ett mörkt brunrött lack. Den ska testas över något orangerött eller klarrött också, men sen är det bytessidan på Pret-ty som gäller... Någon som redan nu är sugen på att byta till sig den här? Jag kan nog släppa den utan större hjärtesorg.

Vaseline Intensive Rescue Moisture Locking Body Lotion

Publicerad 2008-07-02 08:53:42 i Hud och hand,


Otroligt mjukgörande och långverkande lotion! Älskar den! Det är bara ett minus med den, den doftar ingenting. Eller, fel av mig, den luktar oparfymerat. Ni vet, den där doften vissa produkter har från apoteket.

Denna lotion innehåller massor av glycerin som är fuktgivande. Den innehåller också annat som gör att fukten kapslas in, i alla fall om läser på flaskan. Det funkar på mig. Min hud är mjuk och smidig även dagen efter jag använt den. Väldigt mjuk och smidig! Det känns som att huden är lite, lite oljig fortfarande ett dygn efter. Man blir mer mjuk än len, om ni förstår vad jag är ute efter. Många gånger när huden känns så där silkig så är det en lite "torr" känsla, glatt liksom, men det här är mjukt och lite "fuktigt" eller nysmort.

Den är lysande som body lotion men även som handkräm. Jag är helt såld på den och kommer köpa den igen. Dryg och bra, praktisk förpackning och skön, långtidsverkande känsla! Perfekt!

IsaDora Volume&Shine "Pink Rose"

Publicerad 2008-07-01 19:28:28 i Läppar,


Jag fortsätter spruta ur mig inlägg här på bloggen och presenterar även dagens läppstift. Det här är en gammal favorit som hängt med ett tag. IsaDoras läppstift i vit hylsa ska vara glossiga och ge en illusion av större läppar. Det där med volym är ingenting jag eftersträvar extra av, jag är nöjd med min mun, men eftersom det inte innehåller några retande ingredienser och alltså varken svider eller sticks, så kan jag använda det är stiftet ändå.

Färgen är rosa i en klar och härlig nyans. Jag stortrivs i den! Den är lagom en sommardag då man vill ha färg på läpparna men inte altför mycket. Den syns alltså utan att bli skrikig. Konsistensen är len och mjuk utan doft eller smak. Den glider på läpparna lätt som ett ganska oljigt läppbalsam och den oljiga känslan blir kvar. Det är också det som ger den lite uktiga glansen. Det håller inte i evighet. Något bättre än ett normalt gloss men inte som ett torrare, mattare läppstift, t.ex MAC eller Lipstick Queens Sinners. Det här är nödvändigt att bättra på ibland. Å andra sidan ger det en lagom lyxig glans och känns väldigt vårdande. Läpparna är mjuka och kyssvänliga helt enkelt, och ser så ut!

Dove Body Silk

Publicerad 2008-07-01 19:25:39 i Hud och hand,


En hudkräm jag trodde skulle vara betydligt fetare och tyngre än vad den faktiskt är. Istället hr vi en ganska tjock kräm som smälter in på sekunden i huden och lämnar en känsla av... ja, vad? Ingenting. Okej, lite mjukare blir jag men seriös återfuktning? Nope. Doften är stark precis när masmetar på den men sekunderna efteråt försvinner den och kvar är bara en behaglig viskning av doft. Sekunderna efteråt vill jag dessutom smörja in mig igen eftersom inga andra spår än den svaga doften är kvar på huden. Nej, skräp säger Sminkan. Ingen kroppslotion jag kommer använda i framtiden. Denna jätteburk är helt bortkastad på mig. Enda fördelen är att den i alla fall inte blir klibbig och kladdig.

Bloggtema: Parfym

Publicerad 2008-07-01 14:19:36 i Veckans bloggtema,

Idag är jag världens flitigaste bloggerska! Vem slår mina fyra inlägg? Hihihi! Ni har verkligen fått allt, eotd, notd, swatcher och nu veckans bloggtema!

Vilka är era doftfavoriter?  Det är Pokergirls förslag på veckotema för nätverket på Pret-ty.

Det här är mina tre parfymer. Alla har hängt med i många år och är mina nuvarande favoriter. Jean Paul Gaultiers Classique, Dolce&Gabbana samt Bvlgari Blve. Alla tre dofterna passar min huds kemi perfekt. Jag älskar dem!

Bvlgari Blve:
Modehus/Märke - Bvlgari
Introducerad - 2000
Doftfamilj - Kryddig/Blommig
Rekommenderad användning - Dagtid
Beskrivning - En doft av vanilj, sandelträ, ingefära och mysk.
Kostar typ 300 kronor om man betäller från Parfym.se. Den är alltså perfekt, både härlig doft och bra pris! Den känns dessutom väldigt exklusiv på och flaskan är snygg!
Jag använder den på jobbet eller på sommaren när jag vill känna mig fräsch och ha en lätt doft. Den är inte speciellt sexig eller så, bara en ren, skön doft. Kvinnlig dock, på ett modernt, självsäkert, svalt och elegant sätt!

Dolce&Gabbana
Modehus/Märke - Dolce & Gabbana
Introducerad - 1992
Doftfamilj - Romantisk
Beskrivning - En romantisk doft av bl.a. apelsinblommor, vanilj, tangerin och basilikablommor.
Den här använder jag också på jobbet eller för mindre exklusiva tillfällen då man går ut. Den är väldigt blommig men inte särskilt tung. Jag gillar den här speciellt till jobbet, faktiskt. Jag fick den första flaskan av en kompis som köpt den och sedan hatade den. Hon var en Donna Karan Cashmere Mist-typ. Det här är ingen doft för minimalister eller esteter. Inte för snobbar heller. Det är en ganska folklig och enkel doft. Passar en bonnabrud som mig själv väldigt väl!

Jean-Paul Gaultier Classique
Modehus/Märke - Jean Paul Gaultier
Introducerad - 1993
Rekommenderad användning - Casual
Beskrivning - En doft av apelsinblomma, bulgarisk ros, stjärnanis, orkidé och italiensk mandarin.
Jag köpte den här för en herrans massa år sedan och har varit den trogen sedan dess. Att den rekomenderade användningen, enligt Parfym.se, är casual fattar jag inte? Det här är en otroligt sensuell och ljuvlig doft som får mig att vilja sniffa på mig själv och bara vältra mig i doften! Dessvärre har jag använt den så många år att jag inte längre känner doften på min egen hud. Jag kan känna den i mina kläder och sängkläder, men inte på huden. Jag håller därför på att avvänja mig, så jag har inte använt den på flera, flera månader nu. Det här är den perfekta doften utan tvekan! Det är också en ganska vanlig doft så man är långt ifrån unik i den. Hur som helst. Första flaskan köpte jag 1996 och jag har inte varit utan den sedan dess.

OPI Romeo&Joliet

Publicerad 2008-07-01 14:15:57 i Naglar, vampy,


Ett fantastiskt byte med Anja gav mig härliga OPI Romeo&Joliet. En mahognyaktig rödbrun med massor av guldskimmer! Jag har försökt fotografera den i sol och skugga och i olika vinklar så hela färgens rikedom ska återspeglas. Det är en otroligt vacker färg som hör hemma tillsammans med Royal Rajah Ruby och andra skönheter.

I skugga ser det mer brunt ut. En rik brun färg. Jag uppfattar den som väldigt klassisk. Det här är knappast ett lack som vare sig blir trendigt eller omodernt. Jag har alltid fallit för den här tpen av nyanser fast de egentligen inte passar mig. Jag har kall hudton och brunröda lack tenderar att göra mina fingrar rosa och dessutom är jag ingen klassisk typ. Ändå vill jag ha dessa brunröda lack i parti och minut. Romeo&Joliet gör sig definitivt bra i min lilla samling av dessa skönheter!

Lacket är högglansigt och gnistrande. Det kommer fram en kopparlyster i det när solen faller på det och då väcks också alla guldskimmerkorn till liv och man får en gnistande effekt. Ni ser hur blankt och fint det ser ut på bilderna? De ljuger inte! Dessvärre kan jag aldrig fånga skimret lika bra som glansen, Jag har lackat med två lager lack men inget överlack.

Lite solskensbilder som visar den rödare sidan av Romeo&joliet. Ja, jag vet, det är galet mycket bilder men det är ju så fint! Det är något rödare än Royal Rajah Ruby men de är väldigt lika varandra. Kanske lite väl lika för att motivera att man äger båda? Jag vet inte. Jag är glad att jag har dem i alla fall!

Och något som inte berör nagellack men väl passionerad kärlek passar väl in här? Ett litet kärlekspar från min trädgård. Visst är de förtjusande!

Pigmentfrossa från Fyrinnae!

Publicerad 2008-07-01 12:24:50 i Swatchbibliotek övrigt,

Ni minns mitt paket från Fyrinnae som kom på mindre än en vecka? Vad var det egentligen i det paketet? Jo:

Conjuror, Healer's Touch, Faerie Glamour. Två favoriter i full size, en favorit i extra burk sample size.

122 Gigawatts, Biker Chic, Boy Toy. Jag trodde det skulle vara samples alltihop, men uppenbarligen kom Boy Toy som full size. Felklickat, men ack så rätt ändå! Visst är den läcker!

Farseer, Elemental Fire, Party Crasher. Tvåfavoriter sedan tidigare, en full size, en sample size, och så nya Party Crasher i sample size.

Gamla favoriter båda två, Avian Shapeshifter som sample och Wizard's Apprentice som full size.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela