Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

GOTT NYTT ÅR!!

Publicerad 2011-12-31 13:46:00 i Allmänt,

Vi vill alla önska er ett fantastiskt Gott Nytt År! Hoppas vi alla kommer få uppleva framgång, hälsa och lycka under det nya året 2012!

Snöflingor och Blue Year Eve

Publicerad 2011-12-31 10:25:00 i NailArt,

Det här är inte min nyårsmanikyr. Det kunde ha varit dock för jag älskar Blue Years Eve. Det är ett av de absolut bästa blå lacken i min samling. Jag bar det här före jul och tänkte då att det eventuellt skulle repriseras idag. Det hade konkurens av Skyscraper, som jag bar för någon dag sedan, och Deborah Lippmanns Across the Universe. Det är AtU som pryder mina naglar just nu. Ni kommer få se både den manikyren och Skyscraper men det blir först nästa år. 
Det här är alltså China Glaze Blue Years Eve från deras julkollektion Let it Snow. Det är en oerhört vacker blå med utmärkta lackegenskaper. Jag har sedan jag fick hem den använt den minst fyra gånger och det är rätt mycket med tanke på både antalet oprovade lack jag har (ca 50) och antalet andra, vackra blå lack som konkurerar med denna. Jag tycker dock att den här är magisk!

På Blue Years Eve har jag klistrat snöstjärnedekaler från Nail Shop. De är mjuka och följsamma så de sitter väldigt bra på naglarna. Helt klart värda att införskaffa om man gillar den här typen av nail art. Jag hatar stela, vasskantade dekaler som sticker ut och inte vill ligga dikt an mot nageln.
Nöjde jag mig med snöstjärnorna? Nej. Jag kom på att det här kan vara ett tilfälle då jag faktiskt skulle kunna uppskatta Nubars White Polka Dots. Det är alltså snöflingor av det lacket över snöstjärnorna. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och tyckte som sagt att det hade varit en värdig kandidat till ikväll.

Peacock Feathers och Sminkans holoöverlack

Publicerad 2011-12-30 22:29:45 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Denna sista holofredag 2011 ligger vi i rejält. Sminkan har ju redan visat både en av sina egna och en av mina kreationer och jag tänkte att jag skulle visa en till av hennes egna franken, nämligen hennes holoöverlack med spectraflair. Detta lack fick jag i julklapp av Sminkan och det är verkligen suveränt bra. Underbart att kunna göra holo av vilket lack som helst.
Här har jag lagt överlacket ovanpå Nubars duochroma Peacock Feathers. Spectraflairlacket gjorde Peacock Feathers lite mjölkigare i nyansen och det duochroma kommer inte fram riktigt som innan. Det blev dock fantastiskt fint tycker jag så jag är inte ledsen för det. Tack för den suveräna julklappen kära Sminka! Jag är övertygad om att jag kommer att använda det massa gånger. Tur att manbara behöver ett lager, då tar det inte slut så fort.
Sådär kära vänner. Nu ska jag gå och lacka om till min glittriga nyårsmanikyr och sen ska jag gå och få min skönhetssömn. Det behövs för jag är rätt förkyld och ynklig, så jag kan behöva rehabiliteras lite inför nyårsafton. Hoppas att ni alla får det kanon imorgonkväll och gott nytt år på er!

Emmas Corny

Publicerad 2011-12-30 15:00:52 i Naglar - holografiska lack,

Emma, min fina medbloggerska, skickade mig en liten julklapp med massor av härlig, blå holo. Dels fick jag en ny flaska Siw, en från batch 701 dessutom, så den är skönt holografisk som jag visade nyligen. Jag fick också en liten flaska av Emmas egen lilla frankenblandning vid namn Corny. Jag vet att Siw är del i mixen men mer vet jag inte. Corny är alla fall härligt mellanblå och väldigt fint holografisk.
Mina bilder är tagna i fönstret en solig förmiddag. Det är verkligen ett läckert lack! Emma visade det själv på bloggen för inte så länge sedan och förklarade namnet där också. Jag och Emma delar ju en stor hängivenhet till Holly Blacks Tithe-trilogi och jag tycker det ska bli väldigt roligt att få se de olika lack som Emma tänker franka fram med namn med anknytning till de böckerna. Hon kallar sin kollektion Holo Black, något jag ständigt fnissar lite åt. Hon är fyndig, min favoritflicka!


Ja, som ni ser en lysande himmelsblå. Den är ett par steg mer blå än Siw men inte så blå att den blir blåklintsfärgad eller knallblå. Färgen känns ren och somrig. Mest tror jag den kan påminna om Depend 132 men mindre turkos i tonen. Ungefär lika intensiva dock.

Klicka upp och njut av sprakande holo! Det här är ett väldigt lyckat lack! Tack Emma!

Frankenlacket Bran

Publicerad 2011-12-30 09:15:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Det är dagen före nyårsafton och det är också holofredag hos Skimmerskuggan. Jag tänkte bjuda på ett hololack jag själv lätt skulle kunna tänka mig på nyårsafton. Nyåret får mig sugen på blått, svart och silver och svart holo är väl festligt nog för även den största helgdagen på hela året? Det här inlägget har legat länge i arkivet och sparats för ett peciellt tillfälle eftersom jag är så oerhört nöjd med den här skapelsen. Det är jag själv som frankat ihop det till min egen lilla holokollektion med keltiska namn. Det här lacket heter Bran och det betyder korp och det är väl ett passande namn på ett lack i svart med silvriga reflexer och massor av holo! Jag minns inte vad den är gjord med men inte med Spectraflair alla fall för den får inga sättningar. 
Det är ett av mina många svarta holofranken alltså, jag har gjort två jag är väldigt nöjd med, det här och Air&Darkness. Det här är dock mer svart. Jag tror jag gjort det med China Glaze Liquid Leather faktiskt, men jag kan inte svära på något.
Bran betyder korp och namnet är naturligtvis hämtat från den keltiska mytologin. Bran är son till havsguden Llyr och han har en syster som heter Branwen. Det är alltså inte bara jag som gillar keltisk mytologi och nagellack, även Butter London gör det för de har ju skapat supervackra Branwens Feather. Jag ska dock inte berätta den långa historien om Bran och hans syster utan bara påpeka att man fortfarande har korpar i Towern så den heliga korpen är inte glömd i England. Korpar är för övrigt kråkfåglar, de intelligentaste fåglarna som finns, väl i klass med delfiner vad gäller att lära sig saker, räkna ut hur man kan lösa problem och dessutom är kråkfåglar ett av få släkten som vet att de ser sin spegelbild. Det är det få djur som kan räkna ut. Jag älskar kråkor men har inte sett så många korpar på nära håll. Kajor, skator och kråkor är dock vanliga där jag bor och skulle jag välja fågel att ha som "husdjur" så valde jag lätt kråkan. Min pappa hade en tam kråka som pojke och jag älskar alla historier han berättat om den. Kråkan har också en plats i den keltiska mytologin som Morrigan, krigsgudinnans, fågel. Hon brukar sitta på slagfältet i kråkans gestalt och iaktta krigets gång.
Bran är ett lack som täcker med ett lager och torkar snabt. Det blir en silvrig ton i det i vissa ljus, lite blåsilvrig faktiskt vilket får mig att misstänka inblandning av Siw i den här mixen. I de flesta fall är det dock absolut helt kolsvart. Alla bilderna är tagna i solsken på min balkong.Color Club Silver Glitter

Publicerad 2011-12-29 14:07:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och olika manikyridéer har kastats fram av oss alla. Många tänker sig glitter, jag är en av dem. Det här är ett silverglitter med det otroligt påhittiga namnet Silver Glitter. Det är ett Color Club lack från deras julkollektion 2010 Enchanted Holiday. Jag trodde inte att det skulle vara täckande, som ni kanske förstår, utan hade grundat med ett lager mörkblått som så ofta annars. Det visade sig dock att det var så här täckande med endast ett lager. Galet! Inget för den som vill göra halvnagel gradients alltså, eller få ett spritt lager av glitterpartiklar som låter en grundfärg kysa igenom. Nix nej. Det här är för den som med två lager vill få ett totalt opakt silverglitter. Det guldiga i samma kollektion är inte i närheten av så här täckande kan jag tillägga. Inte i närheten! Det här är det mest täckande silverglitter jag sett.

W'n'W Dancer

Publicerad 2011-12-29 08:39:00 i Naglar - glitter för layering,

Yterligare en ren kommer här, det var den första jag provade men blir den sista att visa sig på bloggen. Det är lite omvända världen här hos mig ibland. Det är ett prismatiskt lack med olika storlek på glittren och det är ett av lacken i W'n'W:s kollektion Vixen Mittens från 2010. Det här är Dancer. Det finns en hel uppsjö som ni vet för nu har ni fått se dem alla, Comet och Cupid och Dasher och Prancer och Blitzen... Den enda jag inte har är Rudolph, faktiskt. 
Dancer är alltså ett lack som består av prismatiska glitter i olika storlek. Det här är två tunna lager över ett mörkblått lack. Det är ganska fint tycker jag. Jag kan leva med att det är oregelbundna glitter och att spridningen av de större glittren inte blir jämn. Jag kan ha det här på naglarna. Jag gillar det.
W'n'W Cupid

Publicerad 2011-12-28 22:35:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Kommer ni ihåg alla de små renarna från wet'n'Wilds kollektion Vixen Mittens? Jag har ju visat de flesta av dem men det ligger ännu några kvar i mitt enorma arkiv, det här är ett av dem. Det är Cupid, ett ganska neutralt lack om man bortser från att det ligger ett och annat strängglitter i det. Varför gör det det? Jag menar, vem på W'n'W:s kontor satt och kläckte idén att en av tometens renar ska representeras av ett benvitt skimmerlack med en nypa prismatiska strängglitter? Det ser mest ut som man hade lackat naglarna med ett trevligt neutralt lack och sen städat efter barnkalaset eller nyårsfesten och fått bitar av serpentinerna att fastna i nagellacket.
Tre lager av lacket som är skirt pärlvitt med strängglitter och små microglitter. Hade det inte varit glitter i det hade det varit riktigt trevligt för det är en trevlig nyans. En väldigt smickrande färg faktiskt. Den hade nog kunnat bli en bra bas för t.ex Lynnerellas Snow Angel om det inte varit fula jävla strängglitter i.

China Glaze Snow Globe

Publicerad 2011-12-28 08:50:00 i Naglar - glitter för layering,

Nu börjar det bli dags att planera nyårsmanikyren, eller vad säger ni? Jag brukar ha blå naglar på nyår och i år hade jag tre heta kandidater, Blue Years Eve från China Glaze, eventuellt med glitter över, Scyscraper, även det från China Glaze eller kanske Deborah Lippmanns Across the Universe. Dessvärre har jag inte kunnat hålla mig ifrån vare sig Blue Years Eve eller Scyscraper så här före nyårsafton så jag borde ta AtU. Vi får se vad det blir men det jag bär på bilderna blir det alla fall inte. Nej, det är inget fel på den manikyren, men jag har inte med mig Snow Globe hit så just exakt detta kan jag inte återskapa. 
Snow Globe är en re-release som kom ut första gången med kollektionen 50 Speciality Colors som är några år gammal nu och så nu, igen, med Let it Snow, China Glaze julkollektion 2011. Det är ett glitterlack med glitter i olika pastellfärger. Det reflekterar rosa, ljusblått, gult och mjukt orange och lite grönt. Väldigt fint i flaskan och väldigt trevligt ovanpå t.ex Blue Years Eve som jag har här. Det fördelar sig ganska jämnt på nageln och det jag har här är två lager över min befintliga blå manikyr. Det krävs ett rejält lager Seche Vite för att göra manikyren slät men det är ju inget ovanligt. Det är lite spräckligt och oroligt, som alla multifärgade glitter, men det funkar en kort stund för mig, jag kan till och med tycka det är festligt. Tjusningen klingar dock av snabbt. Men visst är de sött nog för att jag inte ska ångra inköpet.

Neutrala ögon och röda läppar på juldagen

Publicerad 2011-12-27 22:36:56 i Emmas FOTD 2011,

Nu kära vänner, tänkte jag överraska med något så exotiskt som en röd mun. Ja det är ju inte det mest unika man kan hitta på, men ni som läser ofta vet att jag föredrar ljusa läppar så lite spännande tycker jag allt att det känns. Jag fick Pretty Amazing från Bare Minerals i julklapp av Sminkan i den superröda färgen Strength, så jag tänkte att jag skulle testa den. Eftersom det är en produkt i glosshylsa så trodde jag att det skulle vara lite skirt. De är det inte. Hade jag varit uppmärksam hade jag sett att det står Lipcolor på hylsan och Pretty Amazing innehåller verkligen en himla massa färg. Mina läppar blev superröda och glansiga, väldigt snyggt faktiskt. Vill man ha röda läppar så är detta ett verkligt läckert alternativ. Dock färgade det av sig galet mycket, både glas och bestick fick rejäla avtryck. Mina läppar var dock fina hela kvällen, Pretty Amazing hade pigment så det räckte både till mig och servisen. Kan dock vara bra att känna till, jag skulle inte rekommendera denna produkt ifall det planerar några kyssar, min älskling höll sig på behörigt avstånd från min mun så länge jag bar denna färg.

Hyn
Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW20

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Urban Decay Sidecar och Smog

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Lösögonfransar: Dimples Style 112

 

Läppar

Läppstift: Bare Minerals Pretty Amazing i Strenght

Ögonen hölls ganska neutrala här med ljusa Sidecar på inre halvan av ögonlocket och mellanbruna Smog på den yttre. Highlighter är Virgin, alla de skuggorna kommer från min Naked-palett som jag varmt kan rekommendera, det är helt klart en av mina favoriter. När skuggorna var på plats målade jag eyeliner och mascara samt lite kajal under ögat. Jag fäste även en rad med fransar och målade rouge och så målades munnen knallröd med Pretty Amazing i färgen Strength.

MUS Siw - igen

Publicerad 2011-12-27 11:06:38 i Naglar - holografiska lack,

Några bilder på Siw tagna i sol en decembermorgon. Jag stod i fönstret eftersom det blåste så mycket att jag inte ville gå ut. Det här är den gamla, goda holografiska Siw från batch 601.
Lacket ser i skugga mer silvrigt ut men i solskenet förstärks den blå färgen likväl som holoeffekten och man får ett himmelsblått lack med regnbågar. Det här är två lager över ett lager Seche Vite för att få en slät yta att fästa på. Det är förhållandevis lätt att måla med om man har ett lack under, funkar också med ett överlack eller med en bar nagel men det måste vara genomtorrt, det är därör jag använder Seche Vite. Aqua Fix som rekomenderas av MUS upplever inte jag att gör vare sig applikation eller effekt bättre. Just ja, det här är inte bara Seche Vite som bas utan äver som överlack.
Alla bilder ovan är tagna med endast solljus genom fönstret som belysning. Inte blixt eller elektriskt ljus. Det är därför mina fingrar ser så gula ut också, ljuset var väldigt varmt när solen gick upp här utanför mitt fönster. För att ge ännu mer gula fingrar till er så har jag även en bild tagen med endast ljuset från granen som ljuskälla. Så här holo är lacket alltså i mysbelysning. ;D
Och så avslutar vi med ett par blixtbilder. Ni ser att lacket blir betydligt mycket silvrigare och ljusare. Så ser det ut även i kallt dagsljus. Ni kan förresten se bilder på det här från en klar dag i april när solen sken men ljuset inte var fullt så varmt som idag.

Lynnderella All Hallow's Eve över OPI Glow Up Already

Publicerad 2011-12-27 09:01:00 i Naglar - glitter för layering,

Lite fortsättning på jultemat. Minns ni mitt inlägg med Glow Up Already? Jag försökte hotta upp den med lite mer grönt glitter och öste på Lynnderellas All Hallow's Eve. Det ser alldeles krulligt ut på bild men i verkligheten var ytan faktiskt slät så det är en sorts optisk villa.
All Hallow's Eve är alltså olka gröna glitter i oregelbundna storlekar och former. Jag upplevde det som mer homogent när jag tittade på naglarna "med ögonen". Kameran plockar fram de enskilda glittren mer och jag tror det är del i krulligheten. Man glittrade en hel del, vill jag lova, och är man glitterroad kan man absolut prova det här. Jag tror inte det blir en repris av detta för egen del dock.

Emmas guldröda julnaglar

Publicerad 2011-12-26 13:59:55 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Min julmanikyr kommer här. Jag är så in i bubblan nöjd med den så det fattar ni inte, jag skulle nästan kunna säga att jag tycker de är ett smärre mästerverk faktiskt, men det låter ju galet självupptaget så jag kan nöja mig med säga att mina naglar just nu är underbart fina.

Basen för de underbart fina naglarna är Pretty at the Premiere, en av mina absoluta favoriter bland röda skimmerlack, det är den, Perceval och Enchaning Red som leder ligan hos mig. Först målade jag två lager med Enchanting Red, lät det torka lite och sen målade jag halva nageln med mitt Priti NYC-underlack. Därefter använde jag en liten fan brush till att applicera löst guldglitter från Hot Makeup på mina naglar och när glittret var på plats toppade jag med Poshe. Glittret såg lite matt ut i förpackningen så jag var orolig att det inte skulle glittra så mycket som jag ville, men med överlack så blev det riktigt blankglittrigt och fint. Mitt enda problem är att jag tror att det kommer bli för jävligt att få bort, men det är morgondagens problem.
Bilderna som ni ser i det här inlägget har lite mixade jusförhållanden. Några är tagna under halogenlamporna i hallen, några i fönstret och några i mitt lilla ljustält som jag fick i julklapp av min älskling. Alla är dock tagna med blixt, jag älskar att fota med blixt, ska jag avstå blixten då vill jag vara ute i strålande sol.
Det var alltså mina julnaglar det. Nu ska jag återgå till hårfärgning, ajg behöver nämligen förskönas lite innan kvällens festligheter. Hoppas att ni alla har det bra och att ni firar den sista riktiga judagen med nära och kära. Ännu en gång, god fortsättning på er allesammans.
Uppdatering: Jag missade minsann att lägga upp den YouTubetutorial som inspirerade mig. Länk har ni här om ni är nyfikna.

i.myss Emerald Pearl

Publicerad 2011-12-26 11:30:41 i Naglar - duokromatiska,

Ni ver ju redan att jag älskar duokroma lack och gärna gröna duokroma dessutom. Jag hade med två på min topp 20 2011-lista och jag kan säga att hade det här lacket provas innan jag gjorde den listan hade det här varit med också. Det här är ett av de vackraste lack jag sett på länge och jag ser ändå enormt många vackra lack i princip dagligen. Säg inte annat än att det här är spektakulärt vackert!
De första tre klickbara bilderna i raden här ovan är tagna i samma fönster, samma tid, med samma inställningar på kameran, bara små skiftningar i vinkeln som ger färgförändringar från aquablått till guld. Den sista bilden är tagen i solen på altanen. Nedan ser ni tre klickbara, en tagen i fönstret, två tagna ute med olika vinkel mot ljuset men inte i direkt sol. Lacket ändrar hela tiden karaktär. Det är ungefär samma färger som i Peridot, champagnetonat guld, guldgrönt, aqua, blått och lite rökigt lila. Om ni klickar upp bilden med flaskan högra upp i inlägget kan ni se färgerna tydligare. Nu har jag haft lacket sedan igår och jag har hunnit se även rent guld, nästan koppar, smaragdgrönt i en djup nyans samt indigoblått. Allt beroende på ljuset, förstås.
Jag är djupt förälskad i den här lilla koreanska skönheten. Flaskan är liten och dessutom i tjockt glas och jag kan inte hitta antalet mililiter vare sig på asken eller flaskan. Även korken är dock fylld med lack och man kan trycka på den som på en tub och så kommer det ut mer lack på penseln. Jag var dock tvungen att gardera mig så jag har beställt två backuplack av den här. Det är superskirt, man behöver alla fall fyra lager för den täckning ni ser här. Det är dock en väldigt tunn formula så det känns inte tjockt på nageln. Som alla lack av den här finishtypen (foil? semi-foil?)så går torkandet relativt snabbt. Jag hade på ett lager Seche Vite över mina fyra lager lack och det var torrt på en kvart alla fall, så torrt att jag kunde diska och hålla på med hushållsarbete.De hack som man kan ana när jag fotade gick tillbaka när lacket torkat helt så nu syns de inte. De berodde på att jag fastnat med naglarna under tangenterna när jag skrev på laptopen, ett vanligt problem för mig och anledningen till att det saknas rätt många tangenter också. Jag sprätter liksom bort dem. Är jag ensam med det problemet?
Visst är det härligt med de många nyanserna som kommer fram. Ovan ser det nästan helt blått ut men i nästa sekund är det bronsigt eller grönt. Jag är inte helt säker på att det är en äkta duokrom då man inte alltid ser två färger samtidigt, ibland blir det som ovan, enfärgat, i aquablått t.ex, eller brons eller grönt. I skugga ser man dock oftast två färger samtidigt.
I skugga men dagsljus:
Lacket är så mångsidigt att det bir tusen bilder. jag gör dem till massor av klickbara för jag kan inte välja...OPI Smitten With Mittens II

Publicerad 2011-12-26 10:44:00 i Naglar i rött,

Vem vill se den sanna julmanikyren? Inte? Ja, ni får nu göra det alla fall för jag hade lyckats få några bilder innan kameran laddade ur. Det är inte de bästa bilderna i världshistorien på det här lacket men ni får kombinera det med ett inlägg från förra veckan och liksom föreställa er det i all dess prakt.
Ett vackert rött jellylack med röda och guldfärgade glitterpartiklar. Enkelt att måla med, bra torktid, fint glitter men inte så att man tröttnar. Perfekt jullack. Det här är ett suveränt julrött och jag önskar det vore core hos OPI men det är det inte. Finns alltså bara på eBay för den hågade. JAg köpte mitt på en bloppis hos Makeupoholic och det är jag väldigt glad för!

Julaftonssminket

Publicerad 2011-12-25 23:19:38 i Emmas FOTD 2011,

Hej på er kära vänner och god fortsättning. Hoppas att ni har haft en riktigt fin jul så här långt och glöm för gud skull inte att julen inte är slut än. Vi har en knapp timme juldagskväll kvar och även annandagen. Jag gillar juldagen och annandagen, de är så mycket mer rofyllda än själva julafton, man kan koppla av och passa på och umgås med nära och kära. Och så får man godare mat, jag gillar egentligen inte julbord. Därmed inte sagt att jag skulle ogilla julafton, jag älskar julafton och hade alldeles fantastiskt mysigt igår tillsammans med familj och släkt. Firade gjorde jag i det här sminket. Julhelgen brukar innebära ett antal sminkningar så det bäst att inte komma efter så här i början:)

Hyn
Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Studio Scult Concealer

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Gosh Love That Beige
Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold och Brite Bird Killer Heels

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Black

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Babies

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Jag väljer nästan alltid att smink mig i rött och guld på julafton och det här året var inget undantag. Lite modigare än tidigare år tycker jag att jag var här eftersom jag valde att måla hela ögonlocket rött med Brite Birds fina Killer Heels. Gulden applicerade jag därför under ögat och lite grann i inre ögonvrån. Sen målade jag eyeliner och mascara och limmade dit Ardell Babies, en superdiskret frans som lämpar sig väl när man vill ha extrafina fransar utan att det ska se allt för uppenbart ut. Matchade mina guldiga och röda naglar gjorde jag också, men de får ni se imorgon.


China Glaze Frosty

Publicerad 2011-12-25 22:57:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Här kommer ett snabbt inlägg för att det inte ska bli liggande. Kommer ni ihåg att jag nyligen visade en manikyr med Frosty som bas och Color Clubs Snowflakes över? Jag fotade så klart bara Frosty också och jag vet att många gillar det lacket så jag kan ju visa det. Jag har i och för sig gjort det förut, men varför inte igen. Bara för att jag har problem med vita skimmerlack behöver vi ju inte diskriminera mot dem. Frosty är egentligen rätt okej, om man gillar vita skimmerlack alla fall, för det blir jämnt och snyggt på naglarna. Första gången jag använde det lade jag två lager över det vita krämlacket Snow (som jag älskar!) men den här gången är det bara Frosty och tre lager av det. Som ni ser blir det inte en kompakt vit utan man kan även efter tre lager anan en smula VNL. Det är nog en bra sak i sammanhanget för annars blir intrycket ännu mer sockerbit än vad det är nu.
Frosty är precis vad det lovar vara, ett frostvitt lack. Det är ett bra sådant om man vill ha det på sina naglar. Jag har någon konstig grej som gör att jag tror att jag kommer gilla det ända tills jag målar med vitt skimmer. Då ändrar jag mig direkt och tycker det ser gammalt och omodernt ut. Jag tror det är för att skimmerlacken får mig att tänka på de vita lack med "pärlemo" som alla medelålders damer hade när jag var ung. Jag föredrar vita kräm- eller jellylack på mig, alla fall just nu. 

China Glaze Midnight Kisses och Medallion

Publicerad 2011-12-25 11:09:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Kommer ni ihåg att jag pratade om en guldmanikyr som misslyckades? Det här är inte den, det här är ett försök att återskapa den på ett bättre sätt. Det var helt okej men blev inte superfantastiskt. Tänkte ändå att jag visar den så ni kan döma själva. Det är två väldigt fina lack som båda förtjänar uppmärksamhet så av den anledningen vill jag också publicera det här. Båda har varit med förr och de inläggen kan ni se här och här om ni är nyfikna. Medallion är ta mig tusan helt omöjlig att fotografera...
China Glaze Midnight Kiss är ett perfekt, neutralt guldlack som täcker oerhört väl, man klarar sig med ett eller två lager beroende på hur tjockt lager och hur lång nagel man har. Det torkar oerhört snabbt också och har bara goda egenskaper. Verkligen det bästa guldlacket i min samling.
Med ett lager Medallion ovanpå ser det ut så här på bild men i verkligheten är det som guld betrött med diamanter. Medallion är ju prismatiskt så det glimmar i alla färger av glittret när man rör händerna. De såg faktiskt väldigt fint ut men jag kan ändå känna att det blir väldigt blekt och blodfattigt med så här ljusa maniyrer på vintern. Jag vill ha rött eller isiga blå eller glittriga gröna när det är vinter ute Jag älskar de mörka färgerna mot mina nu likbleka händer. Mjölkvitt låter de vampiga nyanserna komma till sin rätt och alla blå undertoner bli så rena och härliga då. Guld för mig är mer en färg för tidig höst. Jag vet inte varför jag fick för mig att prova så många guldlack nu till den här julen. Även om färgen hör julen till så lämnar den mig lite kall och ointresserad. Den här manikyren byttes alltså raskt mot något rött.

God Jul!

Publicerad 2011-12-24 12:00:00 i Allmänt,

Vi önskar er alla en riktigt God Jul! Hoppas ni har en mysig jul utan stress men med god mat och goda vänner.

Fairy Blood, flingor och Carnival

Publicerad 2011-12-24 07:45:29 i NailArt,

Dagens verkliga manikyr är egentligen OPI Smitten with Mittens men jag har inte kunnat fotografera den än. Jag målade naglarna innan jag gick och lade mig igår och då förstår ni att det ännu inte varit dagsljus att fota den i. Det här ser dessutom ännu juligare ut, tror jag, med alla flingor och glittret. Det är tre lager av BB Couture Fairy Blood som jag lånat av mamma. Det kommer ett eget inlägg om bara det lacket också senare i veckan. Tyckte det kunde vara värt att få visa sig på egen hand. Hur som helst så är det nageldekaler klistrat ovanpå den röda manikyren. Det är snöflingor i vitt och man köpa dem på www.nailshop.se om man är sugen på liknande. Det är suveräna dekaler faktiskt, mjuka och följsamma och med mycket bra fästförmåga. Både jag och Emma använder dem och gillar dem mycket.
Klicka upp om ni vill se lacket och flingorna i detalj. Ni ser att inlägget är från mitten på veckan, onsdag tror jag faktiskt, för det är snö. Nu har all snön smält bort och vi får en grön jul här i Sörmland.
Jag nöjde mig inte med bara flingor som ni ser. Jag valde att dessutom vräka på med glitter. Essie Carnival är ett prismatiskt glitter som är en slags essieversion av China Glaze Fairy Dust. Lite grövre partiklar men annars samma effekt. Här ser ni ett lager över manikyren. Meningen var att det skulle se ut som små snöflingor runt de stora och dessutom glittra fint när jag rörde händerna och så blev det också. Tyvärr fångas inte glittret så bra på bild, inte det prismatiska i det alla fall. Ni får tro mig på mitt ord, helt enkelt.

China Glaze Jolly Holly och Nubar Golden Glow

Publicerad 2011-12-23 22:21:18 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Här kommer de efterlängtade gröna naglarna, Jolly Holly med en halvnageltopping av Nubar Golden Glow. Jag bar dessa naglar förra helgen och måndagen och var alldeles suveränt nöjd dem.

Jolly Holly är mitt favoritjulgröna lack. Jag vet att ni är många som svär vid Emerald Sparkle men jag föredrar ju skimmer framför glitter nästan jämt. Juletider är dock glittertider även för mig, jag har glittrat mer de senaste veckorna än på hela året. Nubar Golden Glow är ett prismatiskt glitter i en gulaktig bas. Den ser guldig ut i flaskan men blir mer silvrig på nageln. Just den där silvrigheten irriterar mer. Det är ett skitfint lack, verkligen. Dock klickade jag hem dess silvriga syster, Silver Sparkle samtidigt som jag köpte denna och till min stora irritation är de nästan identiska. Inte helt dock, varför jag vägrar att ge bort Silver Sparkle.

Det ni ser är hur som helst två lager Jolly Holly ett lager Golden Glow och så Poshe som överlack. Det är betydligt tätare med de små glitterpartiklarna än med de stora. De stora måste man gräva runt lite efter och liksom placera ut dem. Lite störande men slutresultatet blir fint så jag kan leva med det.

Här är det galet ojuligt ute och väldigt många plusgrader, men jag tänkte att jag kunde visa några julbilder inifrån vårt hem. Erik är julpyntsansvarig hos oss och i år har han överträffat sig själv med ett modelltåg som kör kring vår lilla minigran. Tidigare idag så roade han sig med att bygga broar av julklappar och jag tyckte det blev riktigt fint så jag tog några bilder. Men den avslutningen tänker jag gå och ägna mig åt min julmanikyr. God jul åt er alla fina läsare!

Rött och guld

Publicerad 2011-12-23 21:50:00 i Naglar - glitter för layering,

Jag öppnade bloggen nu och trodde att jag skulle få se Emmas gröna naglar men så är inte fallet. Emma har fullt upp med julförberedelserna. Det har inte jag. Jag har handräckt lite i köket när pappa lagade julmaten, läst en deckare, sett en film och myst framför öppna spisen med familjens samlade kattbestånd. Jag rekomenderar varmt att åka hem till mamma och pappa på julen, det tar bort all stress! ;D
Nu sitter jag i min egen lilla stuga igen, mätt och belåten och med årets julmanikyr på naglarna. Det är inte den jag visar här, det här är förra veckans experiment. Jag började med en idé om guldnaglar för en tid sen. Jag hade guldfoil med guldglitter och så prismatiska guldglittret Medallion på det. Det var gnistrande men blev skitfult på bild. Sen gjorde jag ett nytt experiment när jag bar A Ruby for Rudolph. Eftersom Medallion stod framme så toppade jag ARFR med den. Det blev fult. Jag lade alltså på Ruby Red Ruby också, för den stod också där. 
Så här blev det. Inte så bra. Alltså en kortvarig manikyr. Ni får se den ändå. Imorgon är det julafton. Då får ni se en annan manikyr som är lite bättre. Håll ut alltså.

China Glaze Party Hearty

Publicerad 2011-12-23 09:31:00 i Naglar - glitter för layering,

Nu kommer en ful manikyr som snart ska puttas ner av något finare. Glittret Party Hearty släpptes av China Glaze förra julen i deras kollektion 'Tis the Season to be Naughty or Nice. Det var limited edition och jag såg på årets topp 20 lista att många, många människor älskar det är lacket. Ni vet redan vart jag är på väg när jag säger så, va? Japp, det är inte min typ av glitter...
Förra året använde jag det i en manikyr som accent, precis som det jag visade igår med Glitzerland fast i mörkgrönt, och då tyckte jag ändå att det var okej. Jag provade det också som hastigast över rött. Hu! Det var förskräckligt. Tanken smög sig alltså på att det kanske skulle funka över grönt för det hade ju varit fint som accent och jag gillar inte accentnaglar egentligen för då är det inte symmetriskt och yadayadayblablabla... Sagt och gjort. Två lager Party Hearty över Meet Me Under the Misteltoe. Gissa hur länge den här manikyren varade. Lite längre än man kan tro, jag försökte vänja mig så den tangerade nog 30 minuterssträcket. Jag avskydde den spräckliga känslan. Hatade de röda, stora glittren som låg i små kluster och liknade någon obehaglig sjukdom, böldpest kanske. I mina ögon finns det ingenting festligt eller fint över det här. Inget alls. Ska Party Hearty användas igen blir det som accent så det oroliga intrycket inte dominerar så som här.

Jul med Glitzerland

Publicerad 2011-12-22 19:54:38 i NailArt,

Jag hinner ju inte med att visa alla julmanikyrerna under julen. Kris och katastrof! Bloggen håller på att implodera av alla inlägg som skrivs men inte publiceras. Det här är en manikyr jag hade typ i måndags den här veckan. Eller söndags? Minns inte. Den är alla fall inte samma som jag har nu. :D
Jag ville variera mig och inte bära rött hela tiden så jag valde att ha guld en gång. Det är OPI Glitzerland, ett kallt, lite champagnetonat guld. Tre lager av den. På ringfingrarna hade jag accentnagel á la Emma med glittret Party Hearty. Gah! Mitt inlägg med det lacket som hel manikyr ligger också i arkivet... Jag blir tokig! Det får kanske vänta till mellandagarna.
Hur som helst, det var en okej upplevelse, men inte mer, att bära Glitzerland, och jag gillar egentligen inte accentnaglar för det blir så osymetriskt. Fint på andra men inte min grej, som konadstämplar och myckat annat som jag fallit för när jag sett andra ha det men inte riktigt velat se på mina egna händer. Inte långa stunder alla fall. Det här hade jag ändå ett tag, mer än 24 timmar. Måste ändå säga att det var skönt att ta av det. ;D
Bilderna är som de är. Det snöade när jag tog dem. Det är lite olika ljus på klickisarna så man kan få en bredare bild. Annars finns inte så mycket att säga. Nedan kan ni se en bild på var jag är och man kan se snöflingorna falla! Häftigt!

Lynnderella Ruby Red Ruby

Publicerad 2011-12-22 12:59:00 i Naglar - glitter för layering,

Sist att visas av mina Lynnderella lack är Ruby Red Ruby. Lynnderella är en tjej som startat ett independetmärke av frankade nagellack och dessa har varit väldigt åtråväda för nagellackstokar som jag själv. Nu har de blivit mer åtkomliga då Llarowe, min favorit-webshop, tagit in dem och säljer dem. Just nu tror jag alla lacken är oos och eftersom Lynn är en ensam person som ska mixa ihop allt för hand samtidigt som hon har heltidsjobb och familj som alla andra så kan det dröja innan de kommer in igen. Det är dock bra att de finns hos Llarowe för då kan vi "internationella" flickor köpa dem också och dessutom till bra fraktpriser! 
Ruby Red Ruby är ett lack bestående av stora, oregelbundna glitterflagor i klarrött mixade med små glitterkorn av samma färg. Här är det lagt över Misa Love Bite, en kombination jag föll för när jag såg den på ett forum för någon månad sedan. Jag ska absolut prova den över en mer ton-i-ton röd också i framtiden.

Som alltid med Lynnderellas lack så är det stora glitter som behöver mycket överlack för att få en slät yta. Tre-fyra lager Seche Vite är inte orimligt. Manikyrerna blir ganska tjocka men det kan det vara värt för det är helt unika glitter. Ni får ett jättespam av bilder så ni kan avnjuta den säregna skönhet som är Lynnderellas. Jag är inte alltid på humör för den här sortens lack, men när jag är det är de enastående. Min favorit är än så länge Very Pretty Vampire men de är alla fina och speciella och ja, små konstverk.

En önskan inför julen.

Publicerad 2011-12-22 08:13:27 i Allmänt,

Nu när julen står för dörren och önskelistor skrivs kanske det är ett bra tillfälle för mig att påminna om något viktigt. Djuren. Varje år har jag skrivit ett inlägg om min önskan att vi tillammans hjälper de övergivna katterna som finns i vårt land. Att vi stödjer ett lokalt katthem med en gåva till exempel. Det är viktigt att vi gör året om men så här års kanske man kan tänka sig att köpa exemplevis Stockholms Katthems kalender i julklapp till någon? Eller ge någon ett års stöd av en kattbur i något katthem? Det finns så många sätt att stödja och hjälpa som också kan bli utmärkta presenter till någon som också bryr sig om djuren. Funderar du på att skaffa en katt? Skaffa en  katthemskatt!
Det här är något viktigt för mig så jag har skrivit om det förut. Jag har tidigare berättat om mina hittekatter, Bella, Edit, Sabina och om min katthemskatt Siri. Vi har också tagit hand om kattungarna. Deras mamma var en gårdskatt på en närbelägen bondgård som fick sin första kull när hon var ca 6 månader. Hon var inte redo för moderskapet och när ungarna var sex veckor övergav hon dem helt och försvann iväg på nya äventyr så vi tog hem hela kullen på fem små rackare för att de skulle klara sig. Två behöll vi i familjen och de övriga tre hittade vi hem åt. Om du vill ha en katt så hoppas jag att du skaffar en katt som behöver dig från ett katthem. Och alla kattvänner, både dem med katt och de som funderar på att skaffa katt, kan med fördel kolla in Kattstatus.se. Jag har förut skrivit om vikten av kastrering, märkning och försäkring och det tål att upprepas. Varför det behövs skriver de om på kattstatus. På hemsidan skriver de bland annat: Om alla kattstatusengagerade berättar vidare för andra kattägare om Kattstatus budskap så kan vi minska antalet hemlösa och att tusentals kattungar avlivas pga av att de är oönskade!
Katter som lever ute utan tillsyn eller skydd klarar sig inte. De lider och de dör. Det är ett faktum. De måste ha tillgång till en plats som är varm och till mat. Ser man en förvildad katt i sitt område måste man ringa polisen eller djurskyddet så att den kan fångas in, annars kommer katten att lida av förfrysta tassar och öron, svält och mycket mer. Det är ett hemskt liv och en hemsk död för ett litet djur. Ett sätt att minska vildkattsbestånden är att fånga in och kastrera katterna och sedan släppa ut dem igen, under förutsättning att det är en koloni som matas och har skydd. Alla katter som inte ska användas i avel måste kastreras så vi äntligen får stopp på det överskott av kattungar som föds och sedan går olika otäcka öden till mötes. Många avlivas innan de blir stora, andra släpps ut vind för våg för att klara sig själva bäst de kan, och det kan de inte. Så, kastrera din katt!
Katten på bilden i snön är min lilla älskling Hilda. Hon blev nio år. En dag försvann hon och kom inte tillbaka. Det var i juni 2009 och jag hoppas fortfarande att det är henne jag ser när det springer en liten svart katt längs tomtgränsen. Hilda var öronmärkt och registrerad så som alla katter ska vara men ingen har anmält att de hittat henne. Om ni hittar en död katt längs vägen eller så, snälla, titta i örat eller ta den till en veterinär, ett djurhem eller till polisen för där finns utrustning att läsa av de chip katten kan vara märkt med. Så många ägare, precis som jag, undrar över sina djurs öden och det är faktiskt bättre att veta om man kan få göra det. Jag drömmer fortfarande mardrömmar om att min katt är instängd någonstans utan mat och vatten och dör långsamt och i plågor.
Vad kan du göra då, för djuren? Jo, du kan låta bli att överge ett husdjur eller skada det. Det är det viktigaste av allt. Behandla alla levande varelser med respekt. Förutom det så kan du stödja ditt lokala katthem.
Du kan också t.ex köpa en väggalmanacka av Stockholms Katthem, som är ett av de tre katthem jag stöder året om. Förutom katthem så tycker jag det är viktigt att stödja även Djurskyddet i Sverige och ur ett mer globalt perspektiv WSPA samt WWF. Min tanke är att jag borde kunna ge lika mycket i välgörenhet för att stödja det jag tycker är viktiga verksamheter som jag kan lägga på smink och nagellack under en månad. Kanske vill man inte gå så långt, kanske tycker man att en hundralapp till jul får räcka. Bra! Varje gåva är värdefull, varje medlemskap uppskattat.
 
 
 
Det är bara jul en gång om året, ge även djuren en riktigt god jul och ett gott nytt år där vi gemensamt arbetar för att Sverige ska vara ett land där ingen lider, inte ens en övergiven kattunge.
Skänk en gåva till Stockholms Katthem genom pg.nr: 900179-3 eller Skicka ett sms med texten Katthem 25, Katthem 50 eller Katthem 100 till nr 72970 (nytt nummer) så skänker du oss motsvarande belopp
Läs deras kattblogg genom att klicka på länken!
 
 
 
 
 
Tusen tack till alla mina läsare som skänker en gåva till katthemmen, till WSPA eller till WWF. Det är den bästa julklapp jag kan få!

Cherry Red Shrouded in Gold

Publicerad 2011-12-21 21:01:11 i Emmas FOTD 2011,

Det känns som om vi behöver lite smink på bloggen tycker jag. Och då slipper Sminkan titta på den irriterande temaheadern en stund. Så här såg jag ut i lördags när jag var på fest hos min kompis, riktigt roligt hade vi.

Och nu blir det text av Sminkan eftersom Emma letar eyeliner på eBay och inte kan koncentrera sig på två saker samtidigt. Förlåt, tre, för hon pratar med mig också. Som ni ser är det en utsökt cut crease hon gjort. Jag älskar när hon gör cut crease och tjatar jämt på henne att hon ska göra sådana. Jag har också tjatat på att hon ska göra en sminkning i rött och guld dessutom, för jag älskade hennes första julsminkning i guld och rött från 2008. Hon var så vacker då, och det är hon så klart nu också! Emma klagar på att hon ser likblek ut på ansiktsbilden, något jag tycker är mycket attraktivt. Hon vill dock att jag ska berätta att hon stod i något sovrum hos sin kompis och fotade för hon ville inte stå i köket och bli utskrattad. Ljuset var tydligen inte så bra i sovrummet...

Hyn
Foundation: Bare Minerals Matte Foundation i Golden Fair

Concealer: Lancôme Effacernes 01

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold och Ben Nye Cherry Red

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Whispies

Glitter: Glittergel från Kryolan

Läppar
Läppstift: MAC High Tea


Som ni ser är det guld på ögonlocket, Shrouded in Gold från Fyrinnae. Det är en suverän ögonkugga och jag vet att Emma älskar den. I globlinjen har hon sedan lagt Cherry Red som hon tonat mycket fint upp mot brynbenet och in i highlightern Big Mean Yellow Dog från vårat favoritmärke Brite Bird. Nu är tyvärr Brite Bird, som är ett indie-märke som drivs av Sanna, lagt på is men vi hoppas hon kommer igång igen snart.


Förutom ögonskuggorna så har Emma lagt stora röda glitterpartiklar från Kryolan på ögonlocket över guldet och så har hon svart eyeliner och lösögonfransar från Ardell. Ögonbrynen är ifyllda med Laura Merciers Brow Definer.OPI Glow Up Already

Publicerad 2011-12-21 17:28:00 i Naglar - glitter för layering,

Jag är så himla trött på mina små "lackar mot jul"-banners men det är ju det vi gör... Här kommer ett lack till som kan få visa upp sig så här inför jul. Glow Up Already från förra årets julkollektion från OPI, Burlesque. Den hade en jäkla massa glitter varav jag föll till föga och köpte tre av. Jag gillar Simer&Shimmer bäst av dem, de andra är inte alls speciellt bra enligt mig. Det här är en tjock sörja att måla med och jag tycker det är mer guld än grönt. Usch, vad gnälligt det blev nu, det är inte det värsta glitter jag mött heller. Det är ett godkänt glitter om man ger det ett par pipetter med Seche Restore.
Det är ganska täckande, som ni ser. Ett lager över ett guldbrunt lack. Hade gått att få täckande med tre ensamma lager, misstänker jag, men jag tänker inte prova det. Det är lite för täckande för att man ska kunna göra snygga halvnaglar med det vilket irriterar mig något ofantligt för det är det enda jag kan tänka mig att göra med det. Det var så jag försökte ha den förra året.  Jag ville verkligen inte bära den här manikyren på riktigt då den ser ut som om en av katterna ätit julpynt och sedan fått ont i magen.

Lite suddigt för att visa att det gnistrar ordentligt. Och en osuddig nedan, men i lampljus den med. Ja, det var Glow Up Already. Vad tycker ni om alla dessa glitterlack OPI överöst oss med de senaste åren? Jag har inte fallit så där stenhårt för deras glitter själv, jag föredrar andra märkens glitter. De måste dock vara populära eftersom det formligen sprutat ut glitter senaste tiden. Simmer&Shimmer gillar jag faktiskt en hel del, men många av de andra och samtliga av det här årets muppets-glitter känns inte alls som något jag behöver. Jag vet dock många som älskar de glitter som kommit med Katy Perry och Serena Williams seten och även de som kom med Alice i Underlandet-kollektionen. Jag kanske missat något här.

OPI A Ruby for Rudolph

Publicerad 2011-12-21 11:25:00 i Naglar i rött,

Ett klassiskt jullack kommer här. Jag tror jag har använt det varje jul sedan det kom i sin kollektion Holiday in Toyland år 2008. Här är bilder från förra året. Då var det uppiffat med mina favoritflingor i guld, dem jag tog slut på förra veckan när jag bar dem över Up All Night. Nå, tillbaka till A Ruby for Rudolph. Det här är ett av de allra, allra bästa röda skimmerlacken. Lätt. Det är en bublare till min topp 20-lista. Ja, det finns ju många bubblare till den, men av mina 1500+ lack är det här lätt med på topp 100, kanske topp 50 till och med. Det är jäkligt bra. 
Trots att OPI gör penslar för dem med breda, platta naglar och inte för sådana som mig, så går det lätt att måla med det här lacket. Formulans förtjänst alltså. Det är lätt att kontrollera, det krävs bara två lager, det torkar fort. Färgen är den perfekta röda, inte för varm men heller inte kall. Skimret är framträdande men blir inte till glitter. Det finns inte ett enda ont ord att säga om det här lacket. Det är i princip perfekt. Det fanns många snygga och bra lack i den julkollektionen. Det är utan tvekan den bästa julkollektionen som OPI någonsin släppt. A Ruby for Rudolph är enligt mig den mest klart lysande stjärnan av alla ur den kollektionen. Bäst av det bästa alltså. :D

Värdelösa bilder - igen. Jag förstår inte... Jag har burit det här lacket så ofta att nivån i flaskan sjunkit betydligt men jag har aldrig fått till bra bilder på det. Jag borde ta fram det en solig sommardag och se om det lyckas mig då. Som det är nu har alla bilder tagits mulna dagar i december...

W'n'W Blitzen

Publicerad 2011-12-20 17:01:00 i Naglar - glitter för layering,

Vi fortsätter jultemat efter det korta npasset med topp 20-listan. Här är en skabbig ren till, Blitzen. Alltså idén är så himla bra men de flesta av renlacken är fruktansvärt fula. Det här ser ut som om ett vårt fall av mässlingen. Inte bra alls. Jag har lagt det ovanpå ett skirt nudelack, två lager av ren-lacket och två lager av nudelacket. Borde haft typ Zoya Pandora under men nej, jag var på samma flaska CND Cheeky som jag hade under Lynnderella Snow Angel. Det är extremt skirt... Blitzen är också skirt. Elle vad väntar man sig av en ofärgad bas och microglitter i vitt och guld samt större glitter i rött.
Prickiga naglar alltså. Ser sjukt ut. Skitfult.


Topp 20

Publicerad 2011-12-20 16:41:00 i Allmänt,

Lite utanför jultemat kommer här en snabbt hopkommen lista över topp 20-lacken. Det är de tjugo jag först kom att tänka på när jag skulle skicka in min röst till årets topp 20-lista och jag tänkte att ni kanske skulle tycka det vore roligt att se dem. Jag kan absolut tänka mig att listan kan se annorlunda ut en annan dag men när jag tittar på de här lacken så känner jag alla fall att de tillhör det absoluta toppskiktet för mig. Jag har en del fler lack som också skulle platsa på listan alltså, men frågan är om något av de här lacken skulle förtjäna att petas. Knappast, va? Vad har ni för topp 20 nagellack?
Black Emerald Brucci
Ivanka Zoya
Ruby Red Slippers Deborah Lippmann
Blue Addicted Essence
518 Ozotic Pro
Hera Hits
Klicka för att stänga bilden
Peridot Chanel
Garnet Lapis Sally Hansen Nail Prisms
Evening at Chateau Marmont Kicks
Magical Crystal Ball Sally Hansen
Burgundy Orchid Sally Hansen Nail Prisms
DS Glamour OPI
Zeus Hits
Edyta Zoya
Superior Ludurana
Bogota Blackberry OPI
Magical Copper Cauldron Sally Hansen
Enchanting Red Nubar
Klicka för att stänga bilden
Peacock feathers Nubar
Klicka för att stänga bilden
Emerald Sparkle China Glaze

LA Girls Glitter Addict Animate

Publicerad 2011-12-20 10:47:00 i Naglar i rött,

Tillbaka till ordningen och till rött glitter. Julen stå ör dörren och julens färg är röd. Så är det bara. Det ni ser här är ett rött skimmerlack som fått sig en rejäl dos glitter med L.A.Girls Glitter Addict Animate. Animate är en massa oregelbundna glitterflingor i en klar bas. Funkar alltså om man vill ha rött glitter på vilken färg som helst. Jag gillar rött på rött för det blir lugnast för mig om jag inte ser hur anarkistiska glittren faktiskt är.
De två första klickbara bilderna tagna under lysrör, de andra två i mulet dagsljus. Det glittrar på rätt bra. Det är två lager av glittret ovanpå det röda skimmerlacket så jag har öst på lite med glittren men om ni ser blir det ändå inte helt utjämnat och ordnat. Funka dock när det smälter samman med basfärgen som här. Här kommer ett litet spam taget i dagsljus för ert nöjes skull. ;D

W'n'W Donner

Publicerad 2011-12-19 21:42:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Mer renar från W'n'W. Inte den snyggaste renen dock. Det här är Donner, det guldiga med bar-glitter och små prismatiska runda glitter. Glittren är dock glesa, lacket är skirt och kräver minst tre lager, som här, och då är det ändå knappt något glitter på naglarna. Fiasko. Synd på kasst utförande för renlacken är så roliga vad gäller namnen. Jag skulle vilja göra om dem så lacken vore lika underbara som tanken.

Plommon och glitter

Publicerad 2011-12-19 19:57:00 i NailArt,

Här ser ni vidareutvecklingen av Plum Truffles manikyren jag visade inlägget innan. Jag nöjde mig inte med bara effectslacket utan dammade på lite OPI-glitter från förra årets Burlesque-kollektion. Ingen höjdarmanikyr men det är inte alltid man lyckas. ;D

CND Plum Truffles

Publicerad 2011-12-19 09:13:00 i Naglar, vampy,

Temaveckan fortsätter som ni ser, för vi lackar ju fortfarande mot jul. ;D
Jag har till och med julstämning och ser fram emot både att laga lite mat (kålrotslåda, janssons frestelse...) och själva julaftonen med paketutdelning. Det är saligare att giva än att taga, och i år har jag kommit på en massa riktigt bra julklappar som jag vet kommer göra mottagarna riktigt glada! Idag vaknade jag dessutom till ett vintervitt landskap där ett decimetertjockt snötäcke bäddat in allt och gjort allt vackert.
Jag passar på att visa ett litet set som CND släppt nu inför julen. Det är deras Plum Truffles Collection som består av ett krämlack, Plum truffles, och ett effektlack, Plum Truffle Sparkles. Snygga färger om man inte vill vara julröd. Vampiga plommontoner är ju helt rätt året om och ni vet ju redan att jag älskar CND:s olika effektlack även om jag inte visar dem så ofta. Det är suveräna små lack om man vill kunna förändra sin manikyr utan att lacka om varje dag och de kan ge nya spännande kombinationer om man bara vågar prova. Grönt skimmer över ett orange krämlack, hur blir det? Blå gnistor över gult, vad händer? Ibland blir man verkligen överraskad både av förändringen av den färg man lägger efektlacket över och över hur effektlacket förändras beroende på basen. Här är det dock två lack som är menade för varandra och jag har fotat dem så den här gången.
Plum Truffles är ett pigmenterat krämlack med helt okej egenskaper. Det ryktades för något år sedan om att CND skulle ha fixat sin formula så lacken skulle glida på som smör och faktiskt också torka. Torkandet har ju alltid varit CND:s nemesis. Har de lyckats? Ja, med vissa lack har de det, med andra, inte så mycket. Det här är ett lack med torktid över det normala, men det blir alla fall torrt efter ett tag. Lite tålamod så ordnar det sig. Lacket är inte spektakulärt på något sätt men det är  godkänt. Effektlacket då? Låt oss titta på det!
Det är två tunna lager av krämlacket och ett flödigt av effektlacket. Jag ville att det skulle synas. Det hade varit bättre att hålla igen lite på det tycker jag för det är så stora partiklar i det, som alltid i de som kallas sparkles, att intrycket blir spräckligt. Glittret är inte plommonfärgat utan rosa i en lite dämpad nyans som har dragning åt lila. Fungerar helt okej men blir inte nummer ett på min effects-lista. Sammantaget är det ett trevligt set som jag lyckades snappa åt mig förhållandevis billigt så jag är inte missnöjd. Det finns dock bättre set med effects-lacken. Jag gillar förra årets julsläpp med det guldiga och det silvriga effectslacken som även var lite prismatiska. De var jäkligt snygga bägga två.

OPI Excuse Moi

Publicerad 2011-12-18 16:13:00 i Naglar - glitter för layering,

Tillbaka till det röda efter den lilla utflykten i grönt och vitt och guld. Rött är ju ändå julens stora färg. Det här är dessutom ett lack som är aktuellt för i år. Excuse Moi är ett av Muppet-glittren. Någon sorts röd med insprängda udda glitter i grönt och orange och rosa, tror jag. Det är rätt gräsligt. Här ligger det över Wocka Wocka, både kom i minikitet jag köpte. Kanske är det snyggare över svart? Vem vet... Ett lager alla fall så täckningen är okej.

W'n'W Comet

Publicerad 2011-12-18 12:34:00 i Naglar - glitter för layering,

Sista advent och egentligen ska väl temaveckan ha sin sista dg idag men det är ett tag kvar till jul och många lack som ska visas så vi lackar nog vidare mot jul, helt enkelt. En av renarna som drar tomtens släde är ju Comet. Här ser ni lack-Comet från W'n'W:s "renkollektion" från 2010. Det är ett guldglitter med spridda större prismatiska glitter. 
Det har en nackdel enligt mig, det är för glest med de stora prismatiska bitarna. Här är det två lager och jag får inte till det så att jag har en på varje nagel. Men å andra sidan stör det mig lika mycket om det blir många glitter men oregelbundet så jag vet inte om det hade varit bättre med lite mer av dem eller om det skulle behövas massor eller inga. Glitter är svårt.

Color Club Snowflakes

Publicerad 2011-12-17 21:33:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Har ni sett hur magiskt fin bloggen blivit under dagen! Marika har fixat med designen och gett oss ett ljust och svalt utseende utan att vi för den skull lämnat vår vanliga estetik. Vackert, tycker jag. Jag borde kanske matcha den vackra nya dräkten på bloggen med en vacker manikyr men det gör jag nu inte. Istället tänker jag visa något som är ljust och svalt. Det här är en av de där vita manikyrerna jag ibland tror mig vilja bära men som sen inte blir så bra på mina händer. Ett lager av Color Clubs Snowflakes över en manikyr med Frosty från China Glaze. Frosty är så hemsk att ord inte kan beskriva den. Okej, nu överdrev jag, den är fin för att vara ett vitt skimmerlack men jag är inte så förtjust i vita skimmerlack. Jag föredrar vita krämlack faktiskt, om det ska vara vitt.
Frosty är sockerbitsvitt men helt okej formulamässigt. Klicka på länken så ser du det ensamt när jag bar det förra året. För att förbättra sockerbitskänslan så tänkte jag att isiga glitterflingor kunde vara något. Jag kan inte säga att det blev bättre av det. Kanske blev det till och med sämre. Men, det är lack från julkollektioner, båda från förra året. Snowflakse var del i Color Club Enchanted Holiday och Frosty i China Glaze 'Tis the Season to be Naughty or Nice.

China Glaze Holly-Day

Publicerad 2011-12-17 10:20:00 i Naglar i grönt,

Efter en hel del glitter, snöflingor och nu senast våra röda hololack så behöver vi väl lite lugnare lack att vila ögonen på? Här kommer vi till ett av mina snyggaste gröna krämlack. Holly-Day. Två lager av ett helt fantastiskt gossigt lack i djupt grönt som inte är mörk nog att gå mot svart. Det är en perfekt nyans och ett nära nog perfekt lack. Glansen! Ser ni glansen! Den är enastående! Och detta utan överlack. Lite rinnig är den kanske, men inte så att den irriterar mig. Jag ser den här komma forsande mot gröna krämlacksfavorittoppen och kanske nästla sig in på prispallen. Eller vadå kanske? Det är definitivt topp tre! Jag älskar det!
Jag hoppas mina bilder överför lite av dess skönhet till er läsare. Och så måste jag säga att jag är imponerad över att China Glaze lyckats göra två av årets bästa gröna, den här och Westside Warrior.

Hits No Olimpo Ares

Publicerad 2011-12-17 00:56:12 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Även jag tänkte visa er rött holo för att kombinera två teman, alltså jultemat och holofredagen. Nu blir ju mina holofredaginlägg nästan alltid hololördag istället, men det må vara hänt, jag har en tendens att vara dödsslut på fredagarna och somna framför tvn och sen inte bli människa förrän runt tolvslaget. En dum rutin, men så är det.

Lacket jag tänkte att jag skulle visa er är i alla fall Hits No Olimpo Ares. Eller som jag föredrar att tänka på det, Hits Holo Ares. Det är inte riktigt julrött, det stöter lite för mycket i gult för det, men röda hololack är inte så vanliga, detta är det enda jag har och nu råkar jag ha opublicerade bilder, så vi får hålla till godo med det. Nu var det ett litet tag sen jag bar lacket, men jag har för mig att jag var rätt belåten med det, tror att det täckte med två lager och betedde sig ganska bra på naglarna...

Sannas recept på rött franken (Grian)

Publicerad 2011-12-16 17:12:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Jag trodde knappt själv jag skulle kunna skaka fram ett juligt hololack utan att göra om min manikyr idag men det gjorde jag! Sanna visade sitt röda franken, eller spranken som de numera kallas när man använt Spectraflair, på sin blogg för en tid sedan. Jag älskade det och gjorde genast en egen variant. Självklart fick det ingå i min keltiska kollektion och bär nu namnet Grian. Grian är vintersolen och den motsatta aspekten till Aine, sommarsolen. Båda är fédrottningar eller om de är en och samma men olika aspekter bara. 
Receptet är NYX Fire Amber, klarlack och Spectraflair. Det blir underbart och knallrött och superholografiskt men överlack förändrar det betydligt och ger det en djupare färg men mindre av regnbågen. Helt underbart lack alla fall så tack Sanna för det tipset.

W'n'W Dasher

Publicerad 2011-12-16 06:44:00 i Naglar - glitter för layering,

Här kommer ett av lacken från vad jag kallar "renkollektionen" som W'n'W släppte förra julen. Kollektionen hette Vixen Mittens, men det är inte lika roligt som att kalla dem renarna. Det var alltså nio lack döpta efter tomtens nio renar. Jag har inte mer än åtta, de åtta ursprungliga renarna, så jag är traditionalist på den fronten kan man säga. Tomtens renar fick namn i en dikt på 1820-talet och de heter Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet,  Cupid, Donner och Blitzen. På 1950-talet lade man till Rudolph och han finns representerad även han i mina lacklådor, men då som OPI-lack. Nog om det, det här är alltså Dasher. Det är ett prismatiskt lack med små fina glitterpartiklar. Väldigt trevlig över ett lack i mörkare färg för att ge en liten diamantstoffliknande effekt. Juligt värre med rött under så klart, men det går ju att ha över vilken färg man vill så klart. Ett lager lack på mina bilder. Helt okej, eller hur!

Snöflingor på Perceval

Publicerad 2011-12-15 22:53:08 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Godafton mina vänner. Jag kom av mig lite med julmanikyrerna, men tänkte att jag skulle ta nacksving på kategorin innan jag stupar i säng. Så här superfina har mina naglar varit i 3 dagar nu och ska även vara imorgon, de ska bara få en extra portion överlack för dekalerna håller på att lossna lite på en nagel. Det ni ser är två lager av A Englands Perceval med underbara snöflingor som jag köpte hos Nailshop förra året. Jag tror inte att de har haft dem i år och det är galet synd för detta kan vara en av de finaste dekorationerna jag vet i juletider. Sminkan visade dem ju för er tidigare idag fast i guld. Mina är vita med lite skimmepartiklar. Jag var rätt sen på bollen förra året och då fanns bara de vita kvar. Är dock helt okej, jag gillar mina vita flingor. Mina naglar har blivit väldigt beundrade de senaste dagarna, med viss rätta för visst är de tjusiga?! Har ni inte redan spanat in Perceval tycker jag att ni ska göra det, det är ett av de allra snyggaste röda skimmerlacken och formulan är fullständigt deluxe...

Stjärna i det blå

Publicerad 2011-12-15 20:48:57 i NailArt,

Mer blått och dessutom med mina sista guldsnöstjärnor. Jag älskar de här snöstjärnorna. Men, sånt är livet, ibland måste man använda upp även det sista av något man gillar. Jag hör köpt flingorna från www.nailshop.se förra vintern men i år såg jag dem inte där. Köpte de vita istället, så jag har något. ;D
Det här är några bilder tagna med blixt medan jag satt och väntade på bussen. Inte systemkameran, som ni förstår, utan den lilla skitkameran. Ni kommer inte få bättre bilder av den här manikyren, tror jag, så vi kör på det här. Det är väl okej. Det är alltså gulddekaler över en manikyr med mörkblå, underbara Up All Night från China Glaze. Ser ni att det skrynkligt på något ställe och att det bubblat på tummen? Ja, jag hade lite problem med att få det att torka och var rätt sur ett tag, speciellt som det inte är normalt för Up All Night att vara så besvärlig. Sen kom jag på att jag inte överlackat med Seche Vite på alla naglar. Satt och skrev mail och tittade på Batman Begins samtidigt som jag lackade naglarna och koncentrationen var lite bristande.

Eftersom det är mina sista guldfligor tänker jag bära det här så länge jag kan. Det kan alltså komma en uppdatering med en "riktig" bild tagen med min stora kamera, men det är inte säkert för är det slitnare då så skiter jag i det. Än så länge ser det ju okej ut även om det inte är första dagen på manikyren.
Här kommer bilder tagna i det ljus som fanns när jag klev av bussen en kvart efter de första bilderna togs. Kul va? Snacka om att det blir skillnad fort på ljuset. Var kolsvart som mitt i natten när jag började gå mot bussen. Hur som helst, det är ju inte maximalt ljus och som sagt en skräpkamera, men det är ju som det är så här på vintern. Man får vara glad för alla bilder som är presentabla. Och jag vet att jag har fnasiga och såriga nagelband. Det är en sådan period, helt enkelt. Det lustiga är att det bara är på fotohanden jag har den här graden av fnas...OPI Gold Lang Syne och Simmer&Shimmer

Publicerad 2011-12-15 16:23:00 i Naglar - glitter för layering,

Julen är väl inte bara röd och grön, eller hur. Ibland vill man kanske ha något annat, som blått! Jag hade en redan i sig vacker manikyr med Zoya Crystal som jag beslöt göra lite mer julbetonad inför andra advent. Det blev glitter på Crystal, både i guld och blått. Båda från gamla OPI julkollektioner. Gold Lang Syne är en gammal goding som jag inte minns var eller när jag skaffade och Simmer and Shimmer är från förra årets Burlesque kollektion. Den har jag visat förr som halvglitternagel över NYX Ink Heart. Det är nog också enda gången jag använt det. Nu kände jag mig riktigt vänligt inställd till det och den här idén blev jag jättenöjd med.
Det är två lager av Zoya Crystal som ni kan se här och så ett lager Gold Lang Syne över hela nageln. Simmer&Shimmer är återigen en halvnagel men mer uttonad än förra gången eftersom den smälter ihop så bra med grundfärgen. Helt perfekt kombination men ändå lite extra blingigt inför julen. Vad säger ni? Visst blev det fint!W'n'W Prancer

Publicerad 2011-12-15 07:03:00 i Naglar - glitter för layering,

Det är inte alltid man vill ha röd jelly med glitter i, ibland vill man ha ett snyggt rött krämlack med glitter på. Det här är Eyeko Saucy Polish, ett ganska besvärligt rött att måla med enligt mig, jag har provat det flera gången men alltid kladdat så mycket att det inte blivit bilder. Ovanpå Saucy har jag lagt lite härliga röda glitter från Wet'n'Wild. Det här glittret kom för ett eller två år sedan, jag minns inte riktigt, i en liten limited edition av renlack. Ja, ni hörde rätt, det är en kollektion med lack döpta efter tomtens renar. Själva kollektionen hette Vixen Mittens Collection och jag tror det var 2010 den kom. Alla renarna har fått ett lack och jag har åtta av nio. Rudolph kom aldrig i min ägo, jag har bara Dasher, Cupid, Comet, Donner, Blitzen, Vixen och Prancer. 
Prancer är ett lack med stora, röda hexglitter och så mindre runda glitter. Det är ett lager av det här, ovanpå en röd bas. När det inte är jul är den enligt många snygg över en svart bas också och då ser man glittren mer. Nu valde jag dock att visa det i en mer julig look. Det är ett layering lack. Jag skulle inte ge mig på att försöka få det opakt på egen hand. Glittren faller ut lite ojämnt över nageln så är man lite åt glitter pedanterihållet, som jag, rekomenderar jag att man har det över rött då det blir lättare att acceptera att det inte är lika mycket överallt, eller att man lyttar glittren med en tandpetare så man får dem födelade som man vill. Är man mer anarkistiskt lagd med sina glitter kommer man inte behöva bekymra sig.

Color Club Enchanted Holiday

Publicerad 2011-12-14 22:13:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Kommer ni ihåg min hatmanikyr med Orly Winter Wonderland? Jag stod ju inte ut med den utan försökte rädda upp det med lite guld. Eftersom guldet hör till en julkollektion från Color Club med samma namn, Enchanted Holiday, så passar det väl att visa det här och nu. Ett lager av det över Orly Winter Wonderland. Jag vet inte om det egentligen blev bättre. Det satt inte på länge kan jag ju erkänna. Det är dock inget egentligt fel på Enchanted Holiday i sig utan här är det nog trista Winter Wonderlands fel att manikyren är så fuuuuul.
Enchanted Holiday är ett helt vanligt guldglitter av den typ som de flesta märken har släppt. Det är glittrigt och fint med lagom stora glitterkorn och jag tror man kan få det relativt täckande med tre lager. Jag tänker dock inte prova den teorin. Som alla glitter av den här typen slukar den överlack.

Ganska juligt med Centaur och Humid

Publicerad 2011-12-14 15:00:00 i Emmas FOTD 2011,

Även om det egentligen är ett lacktema vi har just nu så kan det väl ändå vara kul med lite julinspirerat smink? Guld och grönt är riktiga julfärger för mig så denna sminkning tycker jag definitivt kan betraktas som julig.

Hyn
Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och MAC Humid

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Mist Cake Eyeliner Green

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Dimples style 114

Läppar
Läppstift: MAC High Tea


 

Grunden är guldiga Centaur, gröna Humid och så en grön cakeeyeliner från Mist. Det här var både min dags- och min kvällssminkning i lördags. Jag hade tänkt sminka om mig till kvällen men hann inte det så jag bättrade bara på basen, applicerade ett annat rouge och limmade på ett par lösögonfransar. Jag fotade sminket både med och utan fransarna, därför den stora mängden bilder...

 

Precision Twinkle Toes

Publicerad 2011-12-14 06:11:00 i Naglar i rött,

Igår visade jag Ruby Pumps som ett led i de röda glitterlack som jag valt att plocka fram den här veckan. Det finns många sådana och jag är ganska svag för dem så jag har en hel del. Min absoluta favorit i den gruppen är det här lacket. Precision Twinkle Toes. Enligt mig är det här det överlägset bästa vad gäller formula och torktid och dessutom är det det allra vackraste då det är härligt glittrigt och har det där djupet och glöden som man vill ha i sina jellyglitter. 
Det klarar sig med två lager lack. Jag behöver överlack för glansen men inte för torktiden, som är snabb. Jag har visat det förra julen, här har ni bilderna, och 2009, när jag fick lacket av Sofia, så gjorde jag en jämförelse mellan den och Color Club Ruby Slippers, China Glaze Ruby Pumps och ett rött glitterlack från Viva la Diva. Den jämförelsen skulle inte se ut som den gör om jag gjort den idag (tack och lov för att man utvecklas!) men den kankse kan vara rolig att se alla fall. Av de fyra lacken har jag bara kvar två. Så kan det gå. Ja, här kommer ett bildspam på Twinkle Toes. Enjoy!China Glaze Emerald Sparkle

Publicerad 2011-12-13 17:17:00 i Naglar i grönt,

Eftersom jag började dagen med att visa Ruby Pumps så kan jag väl passa på att visa Emerald Sparkle också. När Emerald Sparkle släpptes så var det i en liten minikollektion av tre lack, Ruby Pumps och Tinsel var de andra två. Sen har det kommit en andra version av Emerald Sparkle som tyvärr inte ser likadan ut som originalet. Det här är den första versionen av lacket, en mörkgrön jelly med lite ljusare gröna glitter. Det är otroligt vackert och helt klart ett av lacken på min topp 20. Jag älskar det och har hittills inte hittat något liknande lack som är vackrare än det här. Det är magiskt!
Två flödiga lager av lacket. Inga problem med torktiden. Det är en dröm att måla med. Vad säger ni, är den inte en favorit för er med? Eller har ni hittat något som kan övertrumfa den i den gröna glittergruppen?
Dagsljus
Dagsljus
I lampljus
I lampljus

China Glaze Ruby Pumps

Publicerad 2011-12-13 07:17:00 i Naglar i rött,

Ruby Pumps är ju ett klassiskt lack. Alla älskar det. Jag tycker det är väldigt vackert, även om det enligt mig finns ännu mer lockande lack i rött med glitter i. Mitt problem med det här lacket är dock inte på något vis utseenderelaterat. Ruby Pumps har ett problem. Det torkar aldrig på mig. Det roliga är att jag hört vissa som har det här problemet och andra som inte har det. Väldigt underligt, säger ni nu. Nej, självklart kan det vara beroende på när man köpt sin flaska. RP finns både i gammal kemisk härlig formula och i den B3F-formula vi alla lärt oss leva med. Båda mina flaskor är köpta efter att China Glaze blev B3F. De köptes dock med mer än ett år emellan. Det här är min flaska som köptes senare, tillsammans med julkollektionen Sleigh Ride, ni vet, den med Emerald Sparkle. Jag hann inte märka om det torkade lika långsamt som min första flaska (köpt 2007)för jag sabbade den här manikyren när jag fotade den.  
Ruby Pumps är ett rött jellylack med ljusare röda glassfleckglitter. Det är ett väldigt fint lack men det finns så många dupes som är lika fina eller finare och många av dem har bättre egenskaper vad gäller torktiden. Alla fall om man som jag ha ren segtorkande flaska. Faktum är att det i bloggen finns en enda gammal bild på Ruby Pumps men jag har målat med det säkert tio gånger. Alltid med samma resultat. Jag har fått göra om min manikyr.


Orly Winter Wonderland

Publicerad 2011-12-12 17:33:59 i Naglar i vitt, nude, beige,

Japp, det är dags för ännu ett lack att känna julstämning till. Det här är Orly Winter Wonderland från förra årets julkollektion. Jag köpte tre av de lacken och gillade ett. Nej, det är inte det här lacket som jag föll för utan det gröna Meet me under the Misteltoe. Det här kanske kan vara fint i någon sorts layeringkombination och fungera som en vit version av China Glaze White Cap? Ingen aning... Jag vet att det är för skirt för min smak på egen hand. Det är en halvtrist formula också då flakesen eller flecksen eller vad fan det nu är mest bara glider omkring som, ja, plasbitar i slime. Det krävs flera kraftiga lager för att få det så här med realtivt seg torktid som ett brev på posten. Det som är bra är att det faktiskt ser ut som snölingor som fastnat på naglarna. Lite gultonade snöflingor i och för sig, men ändå. ;D
Tre lager ensamt.

Fairy Blood med liten glitteraccent

Publicerad 2011-12-12 14:00:00 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Helgens och dagens naglar, Fairy Blood från BB Couture med en liten glitteraccent med Viva la Diva Nr 11. Egentligen skulle ringfingernageln ha målats enbart i guld men jag pratade med Sminkan när jag målade och var alltså lite tankspridd så det glömdes helt bort. Ringfingernaglarna fick istället toppas med ett lager guldglitter, blev ju också fint. Fairy Blood har jag målat två lager med, det är lite ojämnt på sina håll men jag orkade inte tre lager. Lacket är en blodröd jelly med glitter i. De är likt Ruby Pumps, men jag gillar nog egentligen RP bättre, den känns mycket glittrigare. En klar fördel med Fairy Blood är dock att den inte har den knottriga ytan som vissa glitterlack så oattraktivt stoltserar med, med ett lager Poshe så känns ytan hyfsat slät och lacket hade då dessutom en bra torktid. Inga klagomål på Fairy Blood alltså, det är bara inte riktigt min tekopp, jag föredrar skimmer framför glitter i 9 fall av 10. Minst.

Finger Paints Mulberry Madness

Publicerad 2011-12-12 06:21:00 i Naglar i rött,

Ännu ett rött lack med glitter i. Visst är det vackert med de här lacken! Jag älskar dem året runt egentligen, de är fantastiska på sommaren när solen verkligen ger glittret en chans att komma fram, men av någon anledning blir det oftast på vintern, till jul, som lacken verkligen får komma fram och visa upp sig. Idag är det Finger Paints Mulberry Madness som var del av Finger Paints julkollektion förra året. Det är lite mörkare än de flesta andra röda jellylack med glitter som jag har. En riktigt djup och fin färg med ljusare röda glitterpartiklar. Lacket är på gränsen till vampigt faktiskt. 
Att glittren är ljusare ger det en lite syltig känsla, tycker jag. Det är ett utmärkt lack, det ni ser är tre lager och det var enkelt att måla med det. Det har självklart varit med förr på bloggen, här är en länk till det inlägget, och jag var väldigt förtjust när jag använde det då också. Precis som då så har jag även nu generöst med överlack för det har en tendens att torka lite matt annars. Med överlack blir det smaskigt och gnistrande och glasklart. Om det finns att få tag på nu? Jag vet inte, kanske på eBay. Det kan vara problematiskt med dessa LE-kollektioner och det är dessutom ett märke som inte finns på den svenska marknaden. Jag fick mina lack från förra årets julkollektion via en swap.

Blind Love och Sultry Red

Publicerad 2011-12-11 18:08:19 i Emmas NOTD övrigt,

Även jag ska såklart visa lite julmanikyrer denna första dagen i vårt jultema. Denna manikyren gjorde jag förra helgen när jag fortfarande tyckte att det var lite tidigt att spinna loss med de riktga julmanikyrerna. Den här varianten är ju ljus metall och lite röd, mer som en adventsmanikyr och skulle såklart kunna passa som julmanikyr för den som inte riktigt känner sig komfortabel i julrött.

Lacken jag bär här är Blind Love från BB Couture och Sultry Red från Nubar. Två finafina lack, Sultry Red är dock betydligt hållbarare än Blind Love, som den sjätte dagen började flaga rejält och redan efter ett par dagar var lite kantstött. Inget alarmerande dock. Båda täcker med två lager och är trevliga att måla med. Sultry Red är helt min typ av röd, jag älskar röda skimmer! Även Blind Love är himla fin, jag gillar att det liksom är ett mellanting mellan guld och silver och att den är så pass neutral, det känns som om den klär de flesta...

Ivanka och Glow Up Already

Publicerad 2011-12-11 15:32:25 i NailArt,

Lie mer jul kan vi väl ha på tredje advent. Här kommer ett layeringexperiment som såg bättre ut IRL än på bild. Det är Ivanka från Zoya i botten och så halvnaglar med OPI Glow Up Already. Det är ett glitterlack från förra årets julkollektion och det är aninges för tjockt och svårhanterligt för att bli en favorit. Det är dock rätt trevligt till jul så jag kanske kommer försöka använda det lite i år. Vi får se. Vad har ni för spännande adventsmanikyrer?

OPI Smitten With Mittens

Publicerad 2011-12-11 08:29:00 i Naglar i rött,

Det är dag nu, för mitt och Emmas jultema. Jag och Emma ska visa lite julinspirerade lack den här veckan. Det kommer säkert spilla över lite in i helgdagarna också, så klart, för det blir ju lite juliga val framöver helt naturligt, men den här veckan kommer vi göra avstampet in i helgfirandet. Det kommer bli arkivinlägg, som det jag börjar med här, och det kommer bli dagaktuella manikyrer. Så, mina vänner, plocka fram pepparkakorna och glöggen, så börjar vi!
Smitten with Mittens är ett närmast klassiskt jullack som jag köpte från Makeupoholics bloppis förra vintern. Jag bara swatchade det på de här bilderna, som för övrigt togs i februari tror jag, i min gamla lägenhet. Det är dessutom en slarvig swatch utan det överlack den behöver, men se hur ljuvligt det är! Vilken glitterbomb! Jag tror jag kommer ta med den till landet i år och ha den som ett av alternativen till julafton. 


Röd jelly med rött och guldfärgat, ganska grovt, glitter. Magiskt! Två lager som gled på lätt som en plätt trots megaborsten från OPI. Lycka! Kan man få till ett juligare lack? Visst är det en bra start på jultemat! 


Emma testar - Priti NYC 2 in 1 base & top coat

Publicerad 2011-12-10 09:56:55 i Emma testar,

I somras fick ett antal bloggare nagellack ifrån Priti NYC för att testa, däribland vi. Ni har redan sett våra, men vi fick även en remover och ett över/underlack att testa och dem tror jag inte att vi har skrivit en rad om, i alla fall inte sen vi fick dem. Removern ska vi prata så mycket om här, jag har använt den en gång och det tog jättelång tid. Jag ska försöka återkomma till den vid något tillfälle. Base/Top coatet har jag dock använt varje gång jag målat naglarna sedan 2 september då jag hälsade på Sminkan och fick den i min ägo. Jag måste dock erkänna att jag är lite överraskad just nu, jag har nämligen bara använt den som baslack och hade ingen aning om att den skulle kunna fungera även som ett överlack. Jag har har alltså bara använt den som underlack och jag tänker inte ha den som överlack för det är inte snabbtorkande och skulle således driva mig till vansinne. Jag tänker alltså uteslutande recensera detta lack som ett baslack, okej?

Egentligen tycker inte jag att det finns så mycket att säga om det här lacket, jag har ju använt det konstant i 3,5 månad, ni måste ju fatta att jag tycker det är superbra eller hur. Jag använder två lager, det är tunt och torkar ganska snabbt och det skyddar bra mot missfärgningar och håller lacket på plats. Det är en av mina favoriter, jag skulle säga att den är likvärdig med min gamla favorit Nubar Foundation. Möjligtvis är denna lite drygare, flaskan innehåller 12,6 ml mot Foundations 15, men jag har fortfarande halva flaskan kvar och då har jag nog i genomsnitt målat 3,5 lager med denna per veckan ungefär. Priti NYC markadsförs ju med att de ska vara miljövänliga men jag tror att det är ungefär som med de flesta andra 3 free-lack som finns på marknaden idag. Jag kan absolut tänka mig att köpa detta underlack igen, för det tjänar mig väl, men i ärlighetens namn så kanske jag lika gärna köper Foundation ifall den skulle vara billigare. Det är i alla fall ett superbra underlack, klart värt att testa! Och vem vet, det kanske även fungerar som överlack... Och just ja, det kanske jag ska säga med. Är ni intresserade så kan ni köpa det på bekkas's och det kostar 109 kronor.

OPI Wocka Wocka

Publicerad 2011-12-10 08:18:00 i Naglar i rött,

Wocka Wocka var inte ett av lacken jag lockades av när jag tittade på Muppet-kollektionen men av dem jag köpt (Designer the Better, Warm&Fozzie, Animalistic, Excuse Moi) är den helt klart favoriten. Ganka typikt mig, va. Ett vackert rött skimmerlack är det inte bara Emma som uppskattar på vår blogg, även jag har en svag punkt när det kommer till dem. Det här är dessutom oerhört lättmålat, flyter ut perfekt över nageln och inte ens penseln stör mig. Jag älskar Wocka Wocka! Okej, inte ett jättespännande lack kanske, men jädrar vilken formula!
Två smidiga lager, perfekt neutral röd som är lite mörkare än klarröd men inte så mörk att den glider över på vampysidan. Det är vackert skimmer dessutom. Jag kommer förmodligen köpa det som fullstor flaska för det här är ett av de där enastående rösa skimmerlacken som utgör en tredjedel av min OPI-samling. Inga kan göra rött skimmer som dem och det är verkligen så värt att äga sådana här klassiska röda, högkvalitativa superlack! Kärlek! Och det är inte ofta jag är så här lyrisk efter en dust med en pro-widepensel. :D
Wocka Wocka ingår i det miniset som finns, tillsammans med Designer the Better, Warm&Fozzie och glitterlacket Excuse Moi. För den som är sugen på att prova några av godbitarna ur kollektionen men inte köpa de stora flaskorna kan det vara ett bra alternativ. Jag gillar miniseten. Minisetet kostar $7.20 hos e-tailers och en flaska lack kostar $6.80. Sen får man ju bara ca 3 ml i varje liten flaska så ml-priset är rätt högt.

Hits Afrodite

Publicerad 2011-12-09 18:49:00 i Naglar - holografiska lack,

Vi länger ut ett holo till och är sedan i princip klara med Hits No Olimp. Ett kvar, Demeter, som dessutom är den jag använt mest. Det här har jag bara använt en gång, en solig dag i november. Det är inte min kopp te i sin varma rosa nyans. Tristast av alla No Olimpo enligt mig. Afrodite. En riktigt söt och fruktig rosa med holo. Den är mer holografisk än mina bilder visar men det är inte mest holografiskt av lacken. Nej, skulle jag valt bort ett av lacken är det detta.
Tre lager av lacket. Solskensbilder.

Hits Hestia

Publicerad 2011-12-09 06:13:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag och dags för något ur arkivet. Ni ser att alla bilderna är tagna i solen och här i Stockholm regnar det idag. Dessutom är det så tidigt på morgonen att jag lika gärna kunde varit uppe på natten. Kolvart ute. Kolsvart, snöblandat regn och starka vindar. Känns lockande att gå ut. Jösses, vad vinden tar i. Man hör hur det skallrar i fönstren. Jag måste nog hitta rätt på min läderrock för annars kommer jag vara blöt inpå bara skinnet när jag kommit fram till bussen, inget paraply skulle överleva de här vindbyarna.  Nå, det är ju inte lokalt väder vi ska prata om utan holografiska lack. Lila holo är inte så unikt men Hestia balanserar på gränsen mellan lila och rosa. Lite blåbär i mjölk. Kraftigt holografiskt men mindre spännande än de mer kraftfulla nyanerna i kollektionen. 
Kraftig holografisk effekt, tre lager lack. Det enda negativa jag har att säga om Hits holografiska lack är att de är "fluffiga". De kräver tre lager och när man använt dem några gånger ser man tydligt att mängden minskat i flaskan. Jag har använt den orangefärgade Demeter tre gånger och det är verkligen en tredjedel borta ur flaskan. Man kan alltå räkna med en 9-10 manikyrer med dem innan de är slut. Jag känner mig lite oroad av det och funderar på om jag ska köpa backuper av alla eller nöja mig med de jag har nu och lita på att jag inte hinner använda upp dem. Tror det blir backuper av de största kärlekarna faktiskt. Jag kommer aldrig unna mig att använda dem annars. Hestia kanske jag kan klara mig utan en extraflaska av för jag kan tänka mig att jag använder henne en gång om året, max, och då klarar jag mig i tio år.
Färgen är fin, lite annorlunda från andra ljuslila hololack jag har så den kan nog kallas unik. Det jag gillar mest är dock att den är så holografisk. Oerhört tydliga regnbågar. Hits gör verkligen en superkollektion med No Olimpo. Jag rekomenderar dem varmt, allihopa. De finns att köpa från Llarowe och eftersom jag vet att frågor om frakt alltid kommer upp så kollade jag faktiskt min order och jag betalar $11 i shipping för sex lack. Mycket bra fraktpriser alltså.

Color Club Brrrr Red (och KC Chunky Holo Bluebell)

Publicerad 2011-12-08 15:14:00 i Naglar i rött,

Lite mer rött denna torsdag. Det här hade jag i börja av veckan. Lite julstämning tänker jag, eftersom jag valde dels en röd bas och dels ett glitter att ha över som skiftade mellan guld, rött och grönt. Det blev väldigt lyckat och jag var nöjd i två dagar men sen ville jag ha omväxling. 
Till att börja med är det tre lager av Color Clubs Brrr Red. Det är ett snyggt, rött krämlack med lite halvjellykänsla. Den är inte så genomlylig som ett äkta jelly men heller inte så täckande som ett krämlack. Ni ser att jag även efter tre lager har en viss VNL. Färgen är lite mörkare än ett klarrött men utan bruna eller lila toner. Lättlacket och bra. Ovanpå det hade jag två lager av KleanColor Chunky Holo Bluebell. Det är ett multikromt glitter i en lite blåaktig, skir bas. Lacket skiftar, som jag redan sagt, från guld till rött och sedan grönt. Julens alla färger. Nedan ser ni fyra klickbara bilder. Det första är av bara Brrr Red och de nätföljande tre är med glittret.

OPI Animalistic

Publicerad 2011-12-08 07:42:00 i Naglar i rött,

Jag har ju en konstig faiblesse för röda lack med orange underton. Emma skakar alltid på huvudet när hon ser mina nyinköp i den här färggruppen. Jag tycker dock att det är himla fint! Animalistic är ett sådant orangerött och jag köpte det från OPI Muppets Collection som enda fullstora flaskan. Eler första alla fall. Jag fick ett ryck och köpte Warm&Fozzie också innan jag ens testat min miniflaska av den. Ibland tänker jag att jag kanske skulle slå till på en Wocka Wocka också för det är jäkligt snyggt. Vi får se vad som händer.
Animalistic alltså. Jag tror det finns andra lack som har liknande färg. Det är inte världens bästa formula, tre lager och fortfarande VNL samt ganska rinnig konsistens på lacket. Jag är dock överförtjust i färgen! Den är så vacker! Kanske kan man ha underkläder under den och då slipper man ju också problemen med att det vill flyta ut och rinna runt. För mig är det här mer en sommarröd än en vinterröd, men det kan ju vara olika hur man tycker. Vad tycker ni? Är det en bra röd tll jul? Är det en nyans ni gillar eller är ni med Emma och föredrar röda som inte har orangeton? Har ni lack från Muppets-kollektionen? Vilka i så fall?

Hits Hermes

Publicerad 2011-12-07 17:41:00 i Naglar - holografiska lack,

AJg bär guldlack idag men inte det här guldlacket. Kom dock på igår att jag ligger efter med att visa min Hits holo-lack som jag tänkt få ut redan i oktober. Det är några kvar så vi kör väl igång en slutspurt och avverkar dem alla den här veckan. Hermes är ett guldmetallicholo från Hits kollektion No Olimpo. Tre lager. Bilderna tagna i solsken. 
Lacket är holografiskt, som de andra, men effekten blir mindre tydlig då det är ett guldmetalliskt lack och det metalliska liksom kvittar ut det holografiska om det inte är direkt sol eller starkt ljus från en lampa. Okej, det är Nu lät jag kritisk, det är jag inte, det är ett jättebra guldigt hololack med tydlig linjär holo i ljuset. Guldet är neutralt, lite hudigt beige nästan, och funkar nog med de flesta hudtoner. Jag gillar det men är inte galen i det. Den här känns ganska "safe" jämfört med många andra av de olympiska lacken. Tre lager, som vanligt med No Olimpo.

Lynnderella Snow Angel

Publicerad 2011-12-07 05:47:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Dags för ännu ett av de sex Lynnderellalack jag köpte för inte så länge sen. Jag har sett så många vackra bilder på det här lacket att det, och Bibbity Bobbity Boo Blue, stod högst på min önskelista. Nu har jag det alltså i min ägo och har provat det, det är eteriskt och fint men kanske inte hundra procent jag. Jag tycker det är enastående i vissa ljus men i andra så ser det för gult ut. Inte lackets fel, utan underklädernas, skulle jag tro. Jag har CND Cheeky i två lager under ett lager Snow Angel. Cheeky är väldigt skir så mina missfärgade gula naglar lyser helt enkelt igenom och det förstör intrycket lite. 
Jag tror dock att valet av en väldigt genomskinlig bas är helt rätt för att få fram den här eteriska känslan. Det för verkligen tankarna både till änglar och till snö. Sakta fallande stora snöflingor. Så vackert. Hade det sett tillräckligt krispigt ut hade jag älskat det hysteriskt. Jag ska försöka franka fram en kritvit jelly som är lite mer täckande än Cheeky och se om jag hittar den perfekta underklänningen till den här ängeln.

En sista bild bjuder jag på, denna gång tagen i solsken:

Hits Hefesto

Publicerad 2011-12-06 22:36:00 i Naglar - holografiska lack,

Hefesto är ett överlack, som jag har förstått det, och jag provade det som ett sådant. Det är här ett lager av Hefesto över Siberian Nights från OPI. Det är inte helt jämnt, det ger en liten mjölkig känsla på naglarna och släpper inte igenom basfärgen helt, men det hade man väl knappast trott heller. Det är ungefär likadant som mitt eget holografiska frankenöverlack med Spectraflair i både utseende och effekt. På bilderna ser ni hur det blir med blixt eftersom det inte fanns någon sol alls. Jag ska någon gång prova Hefesto ensamt för jag tror den kan funka så med.

Nubar Chocolate Coffee Bean

Publicerad 2011-12-06 20:34:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Mer skräpinlägg från arkivet. Nubar släppte för några år sedan en kollektion med bruna lack, Chocolate Truffles, och det här är ett av dem. Chocolate Coffee Bean. Tyvärr är det en kladdig swatch, jag bestämde att jag skulle ta bort lacket redan innan jag var klar med manikyren, men jag beslöt ta ett par bilder alla fall.

Färgen är väl helt okej för att vara brun. En mörkbrun med glitter i. Basen är mörk nog att dra mot nästansvart. Två lager täcker men just den här gången kände jag inte den kontroll jag brukar med Nubars lack. Förmodligen inte lackets fel utan det faktum att jag inte kände för färgen när jag väl börjat måla med den. Jag älskade den när den här kollektionen kom så det är inte så att jag ogillar den "på djupet" utan den var bara fel just den här gången. Egentligen är det en fin brun. 

H&M Get a Rose 4 Me

Publicerad 2011-12-06 17:45:00 i Naglar i rosa,


Jag har så mycket skit som ligger i arkivet, bilder jag är missnöjd med, lack som kanske fyller en funktion i samlingen men inte är så spännande att visa. Lack som varit med förr men har fått nya inlägg som inte känns jätteviktiga att visa. Här kommer ett oerhört tråkigt lack från H&M. Det har legat i min låda i evigheter utan att bli fotat även om jag faktiskt burit det en gång innan jag gjorde den här slarvswatchen för att bli av med den liksom. Sen har bilderna legat i arkivet i över ett halvår utan att få komma ut och visa sig. Färgen är lite blåbär-i-mjölk lila och har ingenting gemensamt med rosenrosa. Ingen ros ser så här smutsig ut i färgen. Nej, den här förpassas tillbaka till Helmer och får nog vackert stanna där. Två lager är det på bilden, inget överlack.

Lynnderella Very Pretty Vampire

Publicerad 2011-12-06 06:16:00 i Naglar - glitter för layering,

Mer Lynnderella! Snart har jag visat dem jag har, det är bara Ruby Red Ruby och Snow Angel kvar. Innan jag fick hem de här lacken var jag orolig att jag inte skulle tycka om dem på mina naglar. Jag kan få problem med vissa glitter när de känns för oroliga och ifall jag inte kan få ytan på nageln helt slät. Jag tycker det har gått ganska bra med mina Lynns ändå. Okej, det är överlacksslukande men det är även t.ex glitterlack från China Glaze eller Nubar. Med ett lager av ett par lager av ett klart baslack mellan lacket och överlacket kan man få ytan riktigt slät.
Här är det inte helt slätt dock, som ni ser, utan det finns vissa ojämnheter i ytan. Det är en bas av China Glaze Naughty or Nice från deras förra julkollektion och så ett lager Very Pretty Vampire över det. Ett lager Seche Vite på det. Ett lager räcker alltså inte utan man behöver mer för släthet. Jag lade senare på ett lager av ett ofärgat baslack och sen ytterligare ett lager Seche Vite och fick en slät, blank yta. Tänk på att inte lägga på mer Seche Vite ovanpå sig själv, så att säga, då det kan göra att glitterlack plötsligt släpper, som en lösnagel liksom, och ramlar av. Vill man ha ett hållbart resultat ska man heller inte lägga Seche Vite på en torr manikyr. Alla fall sägs det så, men jag har gjort det. Sen byter jag ofta lack rätt ofta så jag har nog inte hunnit upptäcka om det skulle chippa snabbare. Jag minns inte när jag hade en chippad nagel senast.
Igår sa Insouciant i kommentarsfältet på mitt inlägg om Connect the Dots att man kan förbeställa Lynnderellas nu från Llarowe och att hon redan nu före jul påbörjar leveranserna. Kul! Ni som har FB kan följa Llarowe där, jag som inte har får lita på att ni andra säger till mig om det är något viktigt jag annars missat. ;D

Lynnderella Connect the Dots

Publicerad 2011-12-05 19:38:00 i Naglar - glitter för layering,

Låt oss titta på ännu ett lack från Lynnderella, den här gången otroligt unika och coola Connect the Dots. Den här får mig att tänka på Perstorpsplattan Virrvarr av någon anledning. Inte lika men ändå lika, liksom. Jag gillar faktiskt den här väldigt udda lilla pärlan i min lacksamling. 
Connect the Dots består av strängglitter och runda glitter och hexglitter och fyrkantiga glitter, allt i olika storlekar och allt i enbart svart eller vitt. Här har jag lagt två lager över en manikyr med ljuvliga Pelican Grey från China Glaze. På ringfingret har jag bara ett lager så ni kan se hur mycket det bygger på. Jag får lite glitter-OCD-känning av det, det ska jag erkänna, men det lyckas falla över till abstrakt mönster på något vis och då funkar det bättre. Jag tror inte jag skulle klara att bära det över någon annan färg än grått dock. Kanske beige. Måste vara en väldigt lugn bakgrund för att jag ska klara oredan i själva glitterlacket. Och glitter, ja, det glittrar ju faktiskt inte.
Lynnderellas lack kommer säljas på Llarowes webshop från och med januari. Fram till dess är vi "internationella" tjejer hänvisade till grupporder via MUA eller andra forum eller annan hjälp från någon i USA. Lynnderella öppnar sin webshop sporadiskt och över begränsad tid dessutom. Alla lacken är "hemmablandade" av en tjej som har lackfrankande som hobby så det är inte ett fabriksmärke. Alla lacken kan alltså avvika lite sinsemellan och man får en helt unik produkt.

W7 Metallic Mars

Publicerad 2011-12-05 05:48:00 i Naglar - duokromatiska,

Eftersom jag redan är på gång med duokroma lack sedan igår så passar jag på att bjuda på alla fall ett av de fina "planet lacken" från W7. Det är också en kollektion med duokroma lack och de är inte dumma dem heller. Jag gör som Nailtastic den här gången och börjar med att visa min favorit i kollektionen, Metallic Mars. Ett oerhört duokromt lack med skiftningar i rött och koppar. Fantastiskt vackert och fantastiskt spännande på naglarna. Alla de här bilderna är tagna i dagsljus och färgen är ständigt växlande.
Två lager av lacket, men tre hade varit bättre. Visst är det enastående!Ozotic #507 Aurora

Publicerad 2011-12-04 17:54:00 i Naglar - duokromatiska,

Låt oss titta på mer duokroma lack, den här gången ett i guld och grönt. Jag gjorde ju en jämförelse för en tid sedan och då visste jag inte att den här lilla skönheten skulle hamna i min brevlåda som tack för några swatcher jag gett till Llarowe. Den är alltså inte med i jämförelsen och jag tänker inte göra om det inlägget. Jag kan dock säga att det är oerhört likt Kicks Evening at Chateau Marmont. De har samma mässingston i guldet, samma distinkta skiftningar och samma gröna nyanser från en varm grön till en lätt blåtonad grön. Har man Evening at Chateau Marmont behöver man inte det här men har man inte något av dem bör man skaffa ett alla fall. ;D
För att vara ett Ozotic lack från den multikroma delen av sortimentet är det fantastiskt! Det är mer täckande, här ser ni yra medeltjocka lager, och det torkar hyfsat snabbt trots lagren. Det är lättkontrollerad formula och bra pensel. Jag föredrar den nya flaskan framför den gamla, faktiskt. Lättare att hålla i medan man målar.

Ludurana Aurora Boreal Reluz

Publicerad 2011-12-04 09:12:00 i Naglar - duokromatiska,

Nu är det dags att titta på ett lack som jag nyligen fick hem från webshoppen Llarowe. Det är ett lack från det brasilianska märket Ludurana och det är ett av deras multikroma lack. Den här hösten har verkligen varit magisk vad gäller nagellackskollektioner! Holografiska kollektioner från Hits och Ludurana har visat att man fortfarande kan göra enastående holografiska lack och dessutom med kraftfulla färger. Multi- och duokroma lack har rasat in, dels med Peridot från Chanel men även i kollektioner från Ludurana och Models Own och W7. Sen får vi inte glömma att Ozotic gjorde både och på en gång och skapade de duokroma hololacken Mish Mash, lack som jag är lite osäker på om jag kommer gilla för det blir ju rätt många saker som händer på en gång i dem, men jag ska absolut prova. Just nu är det dock Ludurana jag provar. Reluz heter just den här skönheten.
Ni som känner mig lite vet att jag har ett stort problem med flera av Ozotics multikroma lack. Varför? Jo, för att de knappast kan användas förutom till layering och även om de är vackra så är de faktiskt inte unika. Man kan få samma färgskiftningar i lack som dessutom kan användas utan layering. Det här är ett sådant lack som klarar sig själv. Det ni ser är tre tunna lager, man kan välja att göra ett tunt och ett flödigt om man föredrar det, kankse till och med ett tjockt, och både formula och torktid är utmärkta. Lacket har ett färgspektra från guld till koppar, magenta, lila och indigo och kungsblått, ja till och med himmelsblått. Det är väldigt likt Sally Hansen Nail Prisms Garnet Lapis men det här är snäppet mer mättad i färgerna. Guldet är svårfångat men det kan anas på vissa bilder. Jag ska ha fler av de här lacken, tro mig! Jag måste ha lite mer pengar i plånboken först bara, för de är inte helt billiga, men de är så värda det!

Butter London Branwen's Feather

Publicerad 2011-12-03 19:50:00 i Naglar i lila,

Butter London Branwen's Feather köpte jag enbart för namnet. Keltisk mytologi, ni vet. ;D
Det är ett lack i mörkt, mörkt lila med skimmer. I mulet dagsljus idag på balkongen ser det nästan svart ut som ni ser. Det är lite trist. Annars är det ett bra lack. Det här är två lager och det har en bra formula och torktid. Inga problem alls. Det är lite tråkigt, med tanke på att Butter London är rätt dyra, att lacket inte är mer unikt men vad sjutton, det har ju ett episkt namn!
Branwen var Llyr, havsgudens, dotter och hon var gift med Irlands kung. Hennes bror blev så arg att hon giftes bort utan hans samtycke att han skadade kungens häst och detta ledde till osämja som löstes med att kungen fick en magisk kittel som kunde återuppväcka de döda av gudarna. Han låtsades nöjd med det men när Branwen fött en son som kunde ärva tronen så började kungen behandla henne illa. Branwen, som vägrade vara ett offer, skickade en stare med bud till sin bror som var i Wales. Han tar med sin här och kommer för att befria Branwen. När kungen får höra att hären närmar sig över havet så gömmer han sig och Brawen på andra sidan en flod och bränner alla broar, men Branwens bror är ju också av gudomlig börd. Han är en jätte och han lägger sig över floden som en bro för sin här att marchera över. Kungen tvingas förhandla om fred och lovar skänka sitt rike till sonen och abdikera men tyvärr går planen om intet, arvingen förolyckas och krig utbryter mellan walesare och irländare. Kriget slutar med total förödelse, alla irländare utom fem gravida kvinnor dödas och alla walesare ur hären utom sju man och Branwen själv dödas. Även hennes bror stupar. Branwen är förtvivlad och när hon når Wales igen faller hon död ner på stranden eftersom hennes sorg är för stor för henne att bära. 
Här är en bild som jag tagit med blixt men utomhus i dagsljus, alltså som komplement, så man kan se färgen lite mer. Det är en väldigt vacker lila färg när den väl kommer fram men den kräver alltså mycket mer ljus än vad man kan få ut av en decemberdag i Stockholm.

Länkar till andras inlägg från Gröna Dagarna

Publicerad 2011-12-03 14:07:00 i ,

Nail by Bellan visar en klassiker så här års, underbara Emerald Sparkle
Mona har visat ett lack jag önskar vore lika fint på mig.
Annie har gett oss läckra flakes såväl som vackra HM Envy Me.
Cactus visar favoritlacket It's Alive! från China Glaze och vackra Zoya Veruschka.
Pamsan bjuder på Misteltoe Kisses och Green-witch Village. Dessutom visar hon ett lack jag måste använda snart igen, Zoya Gemma!
Kajalen ger oss också glittriga gröna It's Alive!, mörka och spännande Near Dark och dessutom Kicks Oxygen Forest. Mest spännande är ändå Ocean Grotto från W'n'W!
Lack Lycka det kan man känna med naglarna målade i den här lysande gröna! Missa inte heller de vackra bilderna på BB Couture Eve!
Missa inte Makeupoholics layering med OPI At Your Quebec and Call. Ännu mer spännande är hennes bilder av Estee Lauders Metallic Sage!
HM Envy Me är även en favorit hos Mrs Data. Där får vi även se ett jättefint grönglittrigt lack från depend.
Nageldraken visar ett underbart lack från Ozotics och det är grönguldiga Aurora.
Barielle Date Night är ett av de snyggaste gröna som finns. Det visas upp av fantastiska Nailtastic.
Neglelakkmani visar ett av mina favoritlack i grönt. Ni måste kolla in hennes bilder!
Grönt ser vi även hos One Inch Nails. Dels min egen frankenskapelse, Arawn, och dels ett lack som nog tillhör min personliga topp 20 alla kategorier, Black Emerald från Brucci. Sen får vi inte glömma de otroliga bilderna hon visar på Emerald City också.
Beetle Green visar även My Nail Mania.
Ett illgrönt lack från MNY visar Lela.
Och om jag missat någon nu så tro mig på mitt ord, det är inte för att vara elak. Länka i kommentarerna så lägger jag in era bidrag. Tack till alla gröna sköningar där ute! Det var en härlig temavecka! ♥♥♥

Sammanfattning av mina gröna dagar

Publicerad 2011-12-03 11:25:00 i ,

Jag fortsätter med sammanfattningar, den här mer lämpligt publicerad som slutpunkt för den gröna veckan. Söndagarna behåller vi som fria färgdagar och nu blir det inget tema nästa vecka. Det kan väl vara skönt med lite gott och blandat ett tag. ;D
Det här är de gröningar som släpptes ut ur arkivet under temaveckan:
Melusine
Mystical Sea
Klicka för att stänga bilden
Ludurana Aurora Boreal Superior
Picture Polish Jealousy
Klicka för att stänga bilden
Guppy # 16
Klicka för att stänga bilden
Essence Party On!
Gussied Up Green med Lynnderella All Hallow's Eve.
KleanColor Metallic Green
IsaDora Hunter Green
OPI Green-witch Village
China Glaze Glittering Garland
Klicka för att stänga bilden
Lynnderella All Hallow's Eve
Aine

Sammanfattning av mina blå dagar

Publicerad 2011-12-03 11:23:00 i ,

Jag har ju glömt att sammanfatta mina egna bidrag den blå temaveckan. Nå, bättre sent än aldrig... Här kommer de, i omvänd ordning från hur de publicerades:
Ludurana Aurora Boreal Magnifica
Mitt Spectraflair överlack ovanpå blått.
Lynnderella Bibbity Bobbity Boo Blue
Sally Hansen HD BLU
OPI Russian Navy
W'n'W Rain Check
OPI Dating a Royal
W'n'W Believe me. It's Real.
HM Ocean Wave
China Glaze Blue Years Eve
Klicka för att stänga bilden
Guppy #13
Hoppsan, den sista hör egentligen inte till temat men den är fin så den får vara med ändå. :D

Guppy # 16

Publicerad 2011-12-03 07:33:00 i Naglar i grönt,

Det fanns ett önkemål om att jag skulle visa det här lacket under gröna veckan så jag gör det. Jag sa ju att jag tycker Jealousy är mindre vacker än denna, det kanske är för att den här är lite varmare i färgen. Kanske är de lika fina egentligen. Det är nog en humörsfråga. Jag har ju visat det blå Guppy lacket som faktiskt är ännu vackrare än det här, men det gröna är fint det med. Det är alltså ett oerhört gnistrande glitterlack med ljusare gröna glitter i en mellangrön jellybas. Så uppfattar jag det alla fall. Det är väldigt täckande, här ser ni två lager. Det är lätt att måla med, det torkar snabbt och matt men med överlack år man den här gnistrande skönheten på sina naglar.

Som ni ser kom min flaska till mig med ett avlaget hörn. Det hade inte läckt ut i paketet för säljaren hade plastat flaskorna, så jag kunde lätt rädda lacket genom att hälla över det i ett par små flaskor från TKB Tradng som jag köpt för att franka i. Det jag märkte var dock att lacket inte innehåller de 16ml som flaskan utlovar. Det är snarare hava den mängden det handlar om då jag fyllde 1,5 5ml flaska med lacket. Kom ihåg att det inte hade läckt ut i paketet.Ännu ett grönt holografiskt frankenlack, Aine

Publicerad 2011-12-02 16:00:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Vi klämmer till med ett till grönt holofranken, eller spranken i dett fall. Bilderna är från tidigare i höstas som ni ser både på nagellängd och solsken. Aine var, om jag förstått det rätt, oerhört vacker, grönögd och klädd i gröna klänningar. Hon är även en sorts kärleksgudinna och fédrottning, eller alvdrottning om ni så vill. Hon härskar över kärleken, fruktbarheten, sommaren och är så vacker att man kan falla död ner av hennes skönhet. Tack och lov har hon makten att återuppväcka de döda. Solen och midsommarafton förknippas med henne och hon rider en fuxröd häst. Det finns tydligen källor som indikerar att hon tillbads så sent som på 1870-talet på Irland. Häftigt!
Min version av Aine som hololack är grönt som saftigt gräs. Det är KC Metallic green som blandats med lite ofärgat lack och lite Spectraflair. Det är väldigt metalliskt, lite för mycket så faktiskt, för jag tror holoskimret kommit fram bättre med ett mindre "tätt" lack. Det täcker med ett lager och jag tror jag ska späda det ytterligare i framtiden med mer ofärgat lack. Vi får se. Det är ganska vackert som det är också och jag tror Aine hade gillat det. :D

Frankenlacket Melusine

Publicerad 2011-12-02 05:33:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Det är fredag, alltsådags för holo, och det är grön vecka så det blir så klart ett grönt holo. Det här är ett frankenlack gjort med MUS Siw och något nu bortglömt grönt lack. Jag gillar det. Det är en mjuk och fin grön. Tydligt holografisk i både sol och elektriskt ljus och om ljuset inte räcker till så får man njuta av själva färgen som har en ton av pistage i mina ögon. Jag tänker på möbeltyg från 1700-talet när jag ser det. Pudrade peruker och Gustav III, ni vet. Lacket är hur som helst bra att lacka med, det är pigmenterat och täcker med två lager. Som nästan alla holo så torkar det snabbt. Jag är väldigt nöjd med att ha gjort en ljus och varm grön som faktiskt klär mina fingrar dessutom. Både Melusine och Arawn är väldigt lyckade på det sättet. Jag brukar ju annars passa bättre i kalla färgtoner, även om jag sällan bryr mig. Bilderna är tagna i blek novembersol förra veckan. På naglarna sitter just nu samma omvända glittertipp som i tisdags. ;D
Melusine är såklart också ett namn från den keltiska mytologin. Hon anses vara antingen ett väsen kallat nixie eller en personifiering av heliga källor och bäckar och avbildas ofta som en kvinna upptill men med en nederdel som en fisk eller orm, som en sjöjungfru. Den mest kända berättelsen om henne är den om en kung som i skogen på en jakttur ser en ljuvlig kvinna. Hon visar sig vara av féfolket men går med på att gifta sig med kungen bara han lovar att inte titta på sina barn när de badas eller kläs. Han lovar så klart men som alla dödliga män så sviker han sitt löfte, stiger in i barnkammaren när barnen badas varvid modern tog sina tre döttrar och lämnade kungen för att istället bo på ön Avalon. Melusine var en av de döttrarna. När hon blivit femton år fick hon veta varför de flytt kungariket och bosatt sig på den heliga ön. Hon gillade tydligen inte att bo där för hon beslöt hämnas på sin far och låste in honom i ett berg. Ett ganska hårt straff tyckte mamman som beslöt att Melusine för detta skulle förbannas med en ormstjärt att bära varje söndag. När Melusine träffade en egen kung tvingade hon honom att lova att inte komma in i hennes rum på söndagarna. Han bröt så klart löftet men hon älskade honom och förlät honom. Han var dock dum nog att under ett gräl kalla henne orm inför sitt hov varvid Melusine tappade humöret, förvandlade sig till en drake och gav honom en magisk ring innan hon flög iväg och lämnade honom för alltid.

Picture Polish Jealousy

Publicerad 2011-12-01 20:06:00 i Naglar i grönt,

Ett grönt till innan det gröna temat är över. Eller vad säger ni? Det finns massor, massor med grönt kvar i arkivet men jag tror vi nöjer oss med en femdagarsvecka och lägger ner temat med ett grönt holo på fredag. Sen blir det temapaus tills jag och Emma gör gemensam sak om ett tag, men mer om det när det är aktuellt. 
Jealousy är ett av lacken jag vann från More Nail Polish i hennes holo-franken tävling. Eller spranken som de kallas nu för tiden. Det här är dock ingen spranken utan ett glitterlack från Picture Polish. Ett mellangrönt glitterlack. Helt okej men inte stunning. Formulan är ganska tjock och kladdig men kräver två lager ändå. Det torkar lite halvsegt dessutom. Annars är det väl okej men jag är mer förtjust i t.ex mitt gröna glitter från Guppy. Har jag visat det? Tror inte det, va? Vi får se om jag ids leta rätt på det och publicera det inom en snar framtid. Lovar ingenting.

Essence Party On!

Publicerad 2011-12-01 15:27:00 i Naglar i grönt,

Det här lacket har jag fått av Emma efter hennes resa till Bulgarien för flera år sedan. Av någon anledning har et dock förblivit otestat. Det är en vacker mellangrön med silverskimmer som är vilsam att titta på men ändå har färg och stuns.
Fyra lager av lacket. Det är ganska skirt men skira lack får ofta vacker yta när man väl är klar med alla lagren. Det här är alla fall sådant. Okej, lite pensedragsmärken är det i det men också den där glasaktiga känslan. Jag tycker det är väldigt fint även om det inte tillhör mina favoriter bland gröna lack. Konkurensen är ju rätt hård i min gröna låda, liksom. :D


Ludurana Aurora Boreal Superior

Publicerad 2011-12-01 06:33:00 i Naglar - holografiska lack,

Superior är verkligen just det, överlägsen! Helt fantastiskt holografiskt lack! Enastående! Underbart! 
På bilderna ser ni tre tunna lager av detta lätthanterliga och snabbtorkande lack. Det har en gulgrön färg, väldigt nära gul faktiskt även om den i mina ögon ändå håller sig på den gröna planhalvan. Det kan nog diskuteras om jag har rätt. Jag gjorde en jämförelse med L8R G8R som ni kan se längst ner i inlägget men jag såg då att det nog skulle vara bättre att göra jämförelsen med GR8. Det gjorde jag dock inte. ;D
Till och med i mulet novemberljus så ser man hur holografiskt det är. Helt fantastiskt!
Dagsljus, OTT-lampa och vanlig lågenergilampa med vitt ljus i den ordningen. Det är ett av de mest holografiska lack jag någonsin sett. Alltså, man kan inte få ett bättre holo!
Återigen bilder i olika ljus. Det här underbara, underbara lacket kan man köpa om man vill från Llarowes webhop. Jag har tidigare skrivit om dem och höjt dem till skyarna. Det gör jag fortfarande. Från den stund jag lade min första order hos dem (Hits holografiska lack) så har jag älskat Llarowe. Dels för sortimentet men mest av allt för kundservicen. Den är fantastisk och Leah Anne är oerhört generös och vänlig. Hon har ofta olika tävlingar och skattjakter och annat på sin sida och hon behandlar sina kunder oerhört väl.
I solen  ser man att det kan falla över mot gult eller guld, som ni ser på klickbilderna ovan. Oavsett ljus är det fantastiskt vackert och så holo att man inte kan sluta titta på det.
Jämförelse mellan Superior och ChG L8R G8R.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela