Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Trött torsdag...

Publicerad 2007-04-26 18:07:55 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Det var inte så lätt att ta sig upp i morse och smink var ingen prioritet. Så här blev det:

Eyedust Angel i skimrande guldvitt på hela ögonlocket ända upp till ögonbrynet, svart eyeliner och svart matt ögonskugga från HM ovanpå eyeliner och insuddat i eyedusten för en mjuk effekt. Mascara. Lite rouge suddades upp mot tinningen och in mot ögat. Jag använde ett mineral blush från Everyday Minerals, Soft blush, i ljusrosa. Läpparna fick en kontur med läppennan Decaf från Tigi och sen läppglans från L'Oreal, ett glam shine från för länge sen med det långa namnet Fumed Taffeta Chrome. Snabbt, enkelt och lite småtrist, igen...


Nu får ni vänta i en vecka innan det blir mer make up från mig. Ha en härlig valborgshelg!

Middags-Make Up

Publicerad 2007-04-25 17:15:06 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Ska iväg på middag alldeles strax. Nya äventyr och ny make up! Blev lite likt gårdagens silvriga toner. Varsågoda!

Svart penna under ögat och innanför fransarna. Skuggorna Wine, som är mörklila, och Grey från Tigi blandades med varandra, Grey på inre halvan av ögonlocket, Wine på yttre. Skarven suddades in med lite eyedust från Make Up Store, Empire, som går ton i ton med den lila skuggan. Ytterligare en skugga från Tigi, White, lades under ögonbrynet in mot näsan. Alla skarvar suddades en gång till och ett litet stänk av eyedust Angel lades precis under ögonbrynet. Lite eyeliner i svart närmast övre fransraden och så mascara och mörk ögonbrynsskugga.

Hoppas jag får en trevlig kväll nu!

Enkel onsdag

Publicerad 2007-04-25 15:00:24 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Onsdagar är mina tidigaste morgnar. Alltid lika trött när jag ska upp och lika oinspirerad när jag ska hitta några snygga skuggor i väskan. Dagens make up blev ganska enkel med bruna och gröna toner.

Grön ögonpenna från Tigi under ögat och innanför fransarna. Kopparbruna eyedusten Goddess från Make Up Store på ögonlocket och en bit upp mot globlinjen där den möter vita cyberoptic-skuggan från Tigi. Den är applicerad från ögonbrynet ner till globlinjen. Ögonbrynen är helt naturella men fransarna har fått ett lager mascara från L'Oreals Telescopic i svart. Som en extra touch fyllde jag i linjen ovanför ögat med eyedust Amazon blandat med Mixing liquid från Make Up Store. Det ger en lite mjukare linje än pennan och går lätt att tona ut i skuggan för en mer subtil inramning om man vill. Läpparna fick kontur med penna från Tig, Decaf, som är samma som min naturliga läppfärg, och så gloss från Isadora, ett brush-on gloss i färgen 07, Pearly Toffee, som gjorde munnen blekare och lite skimrande.

Sot och silver

Publicerad 2007-04-24 18:18:22 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Gårdagens regntunga skyar inspirerade mig till dagens makeup. Ingredienserna var cyberoptic-skuggan Taupe från Tigi, svart, matt ögonskugga från HM och silverfärgad ögonskugga från HM. Taupe runt hela ögat och under ögat, matt svart insotat i yttre halvan av ögonlocket, silver upp till ögonbrynet. Svart mascara och ögonbrynsskugga, också från HM.


Läppenna innaför konturen på underläppen och lite utanför på överläppen trollar med formen på min mun. Läppglans Pink från Tigi. Jag lägger inte ut läppglanset på den "falska" konturen. På håll blir illusionen väldigt trovärdig. Uppförstorat ser man vad jag gjort. Klicka på bilden så förstår ni vad jag menar.

Dagens accessoarer håller sig till silvertemat. Örhängen och halsband har jag fått i present. ajg älskar dem och har dem ofta! Korset köpte jag för många år sedan i Moskva.

Vin och rök

Publicerad 2007-04-22 22:32:18 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

Jag gillar att ha mörka makeuper, gärna med mycket svart. Dessutom gillar jag ibland en rå eller klumpig stil som ser lite "jag glömde att jag hade smink på och gnuggade mig i ögonen" ut. Idag hade jag lite av en sådan look. Vinröd ögonskugga från Make Up Store, Dramatic på hela ögonlocket ända upp till brynet och så en mörklila från Bourjouis, 04 Noir Précieux, som skuggades in vid yttre ögonvrån och in i globvecket. Eyedust Oriental från Face lades runt hela ögat och lite ut i ögonvrån. Skuggorna lades på med breda, rundade penslar för att inte få en alltför precis kontur. Oriental användes också som eyeliner med lite mixing liquid från MUS. Lite svart kak-eyeliner fick förstärka ytterligare och så svart mascara. Ögonbrynen skuggades med den mörkare av HM's ögonbrynsskuggor. Lite kajal lades på insidan av fransarna. Klart.

Tanken är att det ska se lite rockigt och osofistikerat ut. Lite av blåtire-look är det också, men det gillar jag ibland. Riktigt blek hy är snyggt till detta tycker jag, och naturella läppar.

Fredagsfin i blå toner

Publicerad 2007-04-22 18:01:55 i Sminkans EotD,

Jag ligger efter i bloggandet, men här kommer i alla fall fredagens make up.

Ögonpenna i klarblått från Tigi runt hela ögat och innanför fransraden. Skuggan Deep Blue på det rörliga ögonlocket och ut i vinkel mot tinningen. Lumemes Day to Day i blålila i inre ögonvrån och L'Oreal Marine Cristal i vecket vid globlinjen. Lite eyedust Splash under ögonbrynet. Klart!

Vårgrön

Publicerad 2007-04-19 16:56:15 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Idag blev det skir vårgrönska i min make up. Inspirationen fick jag på Stylesearch där Goddessess hade gjort en skir grön make up som hon visade i ett inlägg. Jag valde en tre ögonskuggor, två cyberoptic-skuggor från Tigi, Lime och Taupe heter de, och en kakigrön med skimmer från Make Up Factory. Den har nummer 51.
Jag lade den limefärgade ögonskuggan över hela ögonlocket nästan ända upp till ögonbrynet, lämnade bara en centimeter eller så som fick lite highlighter i vitt. Samma limefärgade skugga lade jag under ögat. Den lite mörkare gröna lade jag i globlinjen. En brun penna fick definiera ögat innanför fransarna och lite brun penna gnuggades också in längs övre fransraden som eyeliner. Runt hela ögat suddades pennan ihop med den gråbeiga ögonskuggan som heter Taupe. Därefter lite mascara och klart! Läpparna fick en grundfärg av Tigis joystick-penna Indulgence och så Tigi gloss över i en brunröd färg.

Mjukt i malva

Publicerad 2007-04-17 18:36:38 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Dagens make up blev en mjukt malvafärgad historia. Inga tunga, mörka skuggor. Jag började med en mineralfoundation från Everyday Minerals, Fair Neutral i formulan Original Glo. Det är en lite ljusreflekterande formula som ger huden ett lätt skimmer. Förutom den använde jag också en blush från Everyday Minerals i färgen Plum Dust. Plum Dust är en matt, dammigt rosa blush med en lila underton. Det är väldigt snyggt, tycker jag.

Förutom foundation och blush hade jag naturligtvis ögonskuggor! Dagens ögonskuggor var en av Isadoras Gleaming Eyeshadows i färgen Icy Khaki som jag använde över det rörliga ögonlocket, en eyedust, Dream, i malvarosa som jag använde längs hela globlinjen, och slutligen en ljusrosa, pärlemoskimrande ögonskugga från Tigi, Cyberoptics, i färgen Pink. En eyeliner med liten vinge behövdes också. Jag valde Lancomes Artliner i silvergrått. Jag har den kvar sedan deras kollektion "Urban Eve", som faktiskt, i mitt tycke, är en av de snyggaste looker Lancome lanserat. Så här blev min look för dagen:

Läpparna fick färg av ett läppstift från Maybellines Watershine-serie, Berry Cream.
Dagens accessoar blev ett par billiga örhängen från H&M. Jag tycker dem är söta...

Trucco, Tigi och turkost...

Publicerad 2007-04-16 18:02:39 i Sminkans EotD,

Jag älskar turkosa toner i make up! En färg som faktiskt alla kan bära. Sen behöver man ju inte ha så mycket av den som jag om man inte vill. Min favoritögonskugga i turkos kommer från Trucco och har små glitterpartiklar. Det är en fantastisk skugga, pigmentrik och hållbar, lättapplicerad och fantastisk på alla sätt. jag rekomenderar verkligen Truccos smink! Just den här färgen heter Baby Blues och den har den vackraste turkosa färg man kan föreställa sig!

Förutom min Trucco-skugga så passade jag på att lufta lite Tigi-produkter. Cyberoptic eyeshadow i färgerna Blue och White, underbara läppglanset Rose ovanpå pennan Indulgence och så favoritrouget Shyness. Det i sin tur fick sällskap av Everyday Minerals Soft Blush.

Idag hade jag, förutom turkos ögonskugga, lila kontaktlinser...

Läpparna hade alltså fått Tigi-produkter på sig idag. Jag älskar de kraftiga pennorna som heter Joystick. De ger en naturlig färg som är jämn och mjuk utan att torka ut läpparna. Glossen är lagom klistriga och har bra glans utan att bli rinniga eller sega. De har en aningens fadd smak tycker jag, men innehåller mint-extrakt som kyler läpparna och får huden att spänna lite. Jag vet inte om läpparna ska bli större med glosset, men det känns nästan så. Man blir lite plutig i alla fall. Prova dem, jag tycker de är riktigt bra. De håller bra och jag behöver bara retushera läpparna om jag har ätit.

Bronsbelagd

Publicerad 2007-04-15 17:21:46 i Eotd i guld, Sminkans EotD,

Fredagen gick i brons. Inspirationen kom från mina nya skor köpta på skopunkten, ni vet, köp tre betala för två... Hur som helst, de nya skorna ser ut så här:

Jag älskar dem! En trevlig kilklack i kork har de också. Promenadvänliga med andra ord. Bronsfärgen beslöt jag att ta upp i ögonskuggansom skulle gå i metallictoner. Jag plockade fram min palett från Tigi och mixade ihop några ögonskuggor i guld, koppar och beige. Ingen ögonpenna användes, men lite kajal på insidan av nedre fransraden fick ge ögat definition. Annars var det bara skuggorna och mascara. Massor av Everyday Minerals Soft Bronzer gav huden lite lyster i vårsolen utan att se spacklat ut, tvärtom, en mycket naturlig och fräsh färg, och läpparna fick en naturligt beigerosa ton med gloss över.

Guldbelagda, azurskiftande...

Publicerad 2007-04-11 18:08:27 i Sminkans EotD,

Så beskrivs ju våren i en av våra mest kända vårsånger så varför inte hämta inspiration därifrån? Tisdag efter påsk blev det alltså guld och himmelsblått!

Ögonskuggan Crash och eyedust Carat, båda från Make Up Store plockades fram för att ge en, förhoppningsvis, himmelsk ögonsmake up. Jag valde att enbart använda dessa skuggor, Crash på ögonlocket och Carat som highlighter under ögonbrynet. Förutom de båda ögonskuggorna hade jag bara min nya favoritmascara Telescopic från L'Oreal. Den är faktiskt både lättarbetad och a bra kvalitet. Den smular t.ex inte eller klumpar ihop sig.

Som bas i make upen provade jag Max Factors Colour Adapt i tonen Warm Almod. Jag trodde verkligen inte att den skulle fungera... Den ser väldigt mörk ut i flaskan och på svampen. Jag rekomenderar svamp till den för den är ganska trögflytande och tjock. Dessutom ville den inte fästa på min näsa så jag fick badda med svampen och fixera med löspuder för att få det att fungera. Färgen gick dock att bära, även med min ljusa hy. I alla fall om man tonade ut noga vid käklinjen och använde ett ljust löspuder. Rouget jag bär på bilden är förresten mitt favoritrouge just nu, Tigis Shyness, som har den perfekta rosiga färgen för mig. Läppstiftet är också en gammal favorit, Maybelline Water shine i färgen Espresso. Mjukt och lent och i en läcker brunrosa färg. Känns verkligen vårdande och dessutom märks det inte när man käkar upp det eftersom det är så nära den egna färgen på läpparna, bara lite mer mättad och med glans. Jag gillar verkligen den här färgen till vardags!


Accessoarer är ju också roligt. Till dagens make-up hade jag mitt nya favorithalsband från Glitter och mina gamla älsklingsörhängen från H&M. Alltihop budgetfynd som jag verkligen är glad för!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela