Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Dagens make up!

Publicerad 2007-03-27 19:26:30 i Sminkans EotD,

Idag hade jag sovmorgon och mycket mer tid än gårdagens hastverk. Jag kunde vakna till lite innan det var dags för morgonrutinen, ta en kopp kaffe och se på nyhetsmorgon. Skönt! Inspirationen kom också, mycket riktigt flödande och jag gav mig i kast med en ganska enkel men färgstark ögonsminkning.
Följande produkter använde jag: Skuggor och eyedust från Make Up Store i färgerna Seduce me pink, Lovely Linnea och Angel. Ögonpenna från Make Up Store, Duchesse, och rouge från Tigi, Shyness, och läppstift från Nivea Beauté, nr 437 Magnolia. Som foundation hade jag Everyday Minerals Cool Fair Intensive.

Så här blev reultatet:


Jag var riktigt nöjd. Blått och rosa är snyggt ihop tycker jag, och jag är väldigt förtjust i just den här dämpade gråblå tonen som Lovely Linnea har. Jag älskar eyedusten Angel för den gifter ihop allt på ett otroligt läckert sätt. Alla kanter och hårda linjer försvinner när man fått Angel på plats. Den ser väldigt vit ut i burken men resultatet på huden blir så genomskinligt och skirt att man knappt ser att den är där, man bara märker effekten. Rekomenderar den varmt. Ögonpennan Duchesse har jag också använt väldigt mycket. Det är en smickrande färg som ger färg men på ett ganska diskret sätt om man kombinerar den med grå eller bruna toner. Kan också säga att jag fick många komplimanger för mina ögon idag! Är jätteglad!

Sminkans snabbguide till sotade ögon!

Publicerad 2007-03-26 18:10:52 i Tutorial,

Snyggt sotade ögon vill man ju gärna ha. Tyvärr tycker många tjejer att det är svårt att få till, men nu kommer här en superenkel steg-för-steg guide till sotade ögon!
Produkterna du behöver är en neutral cremeögonskugga med lite skimmer, en svart, matt ögonskugga och en eydust samt kajal och mascara.
1) Jag använder Nouvola cremeögonskugga från Nouba i benvitt med guldskimmer som bas över hela ögonlocket ända upp till brynet. Den kommer sen också att fungera som highlighter.

2) När cremeögonskuggan är jämnt applicerad tar jag en svart kajalpenna och drar ett streck runt hela ögat vid fransroten. Jag drar ut strecket lite, till en mini-vinge, eftersom mina ögon är väldigt runda och jag vill ha mer av en mandelform.

Pennlinjen behöver inte vara jämn eller så, bara du kommit nära intill fransrötterna så inte huden lyser igenom. Pennlinjen ska ändå suddas ihop med skuggan i nästa steg. För extra intensitet har jag är också målat ett streck runt ögat på insidan av ögonfransarna. Det måste man inte göra, men jag tycker det är snyggt.
3) Nästa steg är att lägga den sarta skuggan på ögonlockets yttre del. Den svarta ögonskuggan jag använt här är min favorit från H&M Divided. Du tar en pensel och slå sedan gärna av överflödet så du inte får "nedfall" på kinderna. Du kan också lägga löspuder under ögat som du sedan borstar bort så du inte förstör basen när du gör ögonmakeupen. Med den svarta ögonskuggan följer du pennstrecket runt ögat och suddar ihop det med skuggan. Du fyller också ut mer mot tinningen i en triangel i yttre ögonvrån och sedan markerar du globlinjen/ögonvecket med den svarta skuggan. Jag kallar det för att ge ögat en huva.

Var inte orolig ifall det ser kladdigt eller klumpigt ut, vi är inte klara än!
4) Nu är det dags för en eyedust. Här kan man självklart välja om man vill ha någon färg, men jag har valt att visa en klassisk sotning så den eyedust jag valt heter Chrome och är gråskimrande. Den finns på Make Up Store och är väldigt användbar. Jag tar eyedust på en bred pensel eller fingertoppen och lägger över den del av ögonlocket som jag inte skuggat i svart. De ska dock flyta in lite i varandra så den svarta skuggan mjukas upp.

Nu suddar jag också alla konturer med en bred pensel så att inga hårda linjer blir kvar. För extra definition kan man lägga en tunn eyeliner närmast övre fransraden. Det har jag gjort här. Jag tycker det är enklast att jobbamed en kak-eyeliner och en bra pensel eftersom man  då kan få linjen riktigt tunn och exakt. Filt-tippar och liknande brukar lätt bli kladdigt, men det är en vanesak.
5) På med mascaran och klar!


Du ser, det var ju lätt som en plätt! Nu vill jag se mer sotade ögon ute på stan! Och för festen fixar du drama-looken med ett par långa lösögonfransar!

Tigi - Sminkan testar!

Publicerad 2007-03-25 22:01:55 i ,

Ganska nyligen började jag använda Tigis make-up produkter. Allt är inte bra, men ögonpennorna och ögonskuggorna är fantastiska. Väl värda att prova. Jag gillar både singelögonskuggorna, cybershadows, i sina cerisa förpackningar med magnetlås, och den palett jag har med flera, snyggt färgstämda, ögonskuggor i matta och skimrande nyanser. Alla ögosnkuggorna är lite "krämiga" i konsistensen vilket gör dem lättblandade och de är alla lättarbetade. De funkar perfekt att blanda med Tigis ögonpennor.

Så här ser paletten ut. jag användeer den otroligt ofta och älskar alla färgerna.

Förutom puderögonskuggor så finns det även cremeögonskuggor. Dessa kommer i en läppglansliknande förpackning med applikator. de är väldigt färgintensiva och metallskimrande och jag har dem i flera färger, klarblått, silver, lila och vinrött. De är väldigt läckra om man gillar mycket färg. De går också lätt att blanda med andra skuggor, t.ex puderögonskuggorna, för att få fram nya nyanser.

Ögonpennorna är mjuka och lättanvända. de ger mycket färg. Samma sak gäller läppennorna. De kommer också i två versioner, dels vanliga konturpennor, dels läppstift i knubbig pennform. De kan också användas som rouge om man vill. Pennorna, båda sorterna, är bra då de inte erkar torka ut läpparna. Båda funkar att måla hela munnen med och antingen använda som matt läppfärg eller med gloss ovanpå.

Läppglansen är favoriter! De smakar lite mint och känns kylande på läpparna. De finns i flera, fina transparenta färger och även genomskinligt. de kommer i tub med send tip. De är lättdoserade, klistriga i konsistensen och ger mycket glans länge. Riktigt bra!

Mindre bra är Tigis olika foundations. Varken den flytande, sticket eller moussen funkar särskilt bra. Men förpackningarna är snygga. Tyvärr blir resultatet lätt flammigt och tråkigt. De flytande har en gråton som inte är så attraktiv. De andra är ganska gula i tonen. även kompaktpudret är av dålig kvalitet. Löspudret och concealern har jag inte brytt mig om att testa än.


En mjuk sotning med Tigis skuggor från den palett jag visade överst i inlägget. Det är de matta bruna och svarta tillsammans med den i offwhite som highlighter.

Mina favoriter

Publicerad 2007-03-25 14:45:20 i Kavalkad,

Grönt är skönt
Absoluta favoritfärgen på ögonsmink är grönt. Alla nyanser av grönt! Jag är speciellt förtjust i de skogsgröna tonerna, men jag gillar även knalliga klargröna, gulaktiga limegröna och ljusa beigegröna och kakinyanser.

Grönt och brons får mina ögon att se extra blå ut. Här en av mina favoritkombinationer, Eyedust från Make Up Store, Amazon, Inca och 24 Carat. Ögonspenna i mörkgrönt från Tigi. En enkel och snygg make up som alltid fungerar.

Något för nationaldagen
Jag gillar att leka med starka färger. Varför ska man tveka inför knallgult eller flaggblått? Man blir glad av färg och man glädjer andra!

Ögonskuggorna Honey Pie och Deep Blue från Make Up Store ger definitivt färg åt vardagen! Våga vara en vimpel en flaggdag!

Lagom i rosa och grått
En klassiker är väl sotningen i rosa och grått. Inga hårda färger eller kanter, smickrande för blågrå ögon och tar fram gröna skiftningar i iris om det finns några.

Milda toner som också kan bli skarpa, Crow i grått från Make Up Store och Seduce me Pink, också från Make Up Store.

Färggladoch vacker
med inspiration från min gamla idol Nina Hagen och 80-talets andra färgglada flickor. Cyndi Lauper kunde mixa sina färger och Boy George hämtade inspiration ur regnbågsflaggan. Varför inte göra detsamma?

Underbara, klara färger finner man lätt hos Make Up Store. Här fem av mina favoriter: Honey Pie, Aquarius, Deep blue, Sunrise och Seduce me Pink. Innan jag lade på ögonskuggorna hade jag ramat in ögat med en klarblå penna från Tigi.

Läppstift i glada färger!

Publicerad 2007-03-25 12:58:12 i Swatchbibliotek övrigt,

Nu när våren är här känner jag för färg på alla sätt! När man promenerar i vårsolen under en klarblå himmel och ser gula och lila krokus lysa inne på tomterna och i parkerna blir man så glad! Läppstift gör en också glad! Jag brukar oftast lägga krutet på ögonen när jag sminkar mig, men kan i och för sig ibland ha starka färger på läppstiften ändå. Oftast blir det dock en mer dämpad nyans på läpparna. Nu när våren är här känner jag för rena röda och rosa läppar och kanske lite mindre svartsotat och lite mer pastell på ögonen. Mina favoriter bland läppstiften just nu är Tigis lip crayons med skruvhylsa. De heter "Pure pink" och "Pure red" och det är de verkligen. Färgerna är matta och täckande, sitter som berg och man kan både dricka vin och kyssas utan att behöva tänka på att retushera. Dessutom torkar de inte ut läpparna. Faktiskt en riktigt bra produkt!

Pure pink är en rent magentarosa färg med blå underton. Den perfekta vårfärgen!

Pure red är en rent röd färg som också har en blå underton. Perfekt för en klassisk retro-look á la Hollywood Movie Star från 40-talet och 50-talet. Båda läppstiften är fantastiskt bra på att få tänderna att se vita ut i och med att de har den blå undertonen.

Ett annat rött läppstift jag gärna rekomenderar är Maybellines Moisture Extreme Nr233, Burgundy. Ett mjukt, lent läppstift som luktar melon. Det glider på läpparna som ett balsam och det känns också vårdande och mjukt hela tiden. Hållbarheten är inte lika hög som i matta läppstift men det får man ju räkna med när man väljer ett vårdande stift. Det har en behaglig men inte överdriven glans och en djup brunröd ton som också är snygg i en retro-look. Det här stiftet hade jag ofta i höstas. Kanske är det lite rustikt inför våren, men jag vill ändå visa upp det. En favorit!

Läckert, eller hur? Jag älskar det!

Ett annat läppstift som fått lite renässans nu till våren är ett gammalt Lumene-stift, Crystal Night, nr 3. Det har en lilarosa ton med aningens skimmer och ger ett transparent intryck på läpparna. Ett fint stift när man bara vill ge läpparna en touch av färg i någon pastellig ton.

Frågan är dock om det finns kvar i handeln? Jag köpte mitt för några år sedan och jag är förvånad över dess fräshör. Det är fortfarande väldoftande och välsmakande. Doftar fruktigt som te på röda frukter och bär ungefär. Känns vårigt det med, att ha den doften precis under näsan!

Vårkänslor!

Publicerad 2007-03-24 16:55:29 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,

Äntligen är det vår! Fast idag kunde man knappt tro det, så grått och ruggigt som det varit ute. Men vår är det ändå, det såg jag tydligt när jag promenerade runt i grannskapet. Snödroppar, krokus och andra tidiga vårlökar har redan slagit ut i mängder!

När våren kommer får man ju plötsligt en längtan efter det klara och pastelliga! ut med svart och grått och brunt och in med turkos, korall och rosa! Jag förändrar inte så mycket i garderoben kanske, men make-upen förändras! För några dagar sedan var det dags för den första riktiga vår-sminkningen. Massor med färg på ögonskuggorna!

Jag valde att använda blått och orange i make-upen. En aquafärgad penna från Tigi runt hela ögat följdes av en eyedust från Make Up Store i samma färg. Orange ögonskugga från Jane Helen, som har varit en favorit i många decennier, markerar globlinjen och är även dragen in mot näsroten. En sky av aprikos eyedust från Face fungerar som highlighter under ögonbrynet. Massor med rouge i rent rosa gav mig ett rosenkindat ansikte.
Till dessa varma toner valde jag ett kallt rosa läppstift från Isadora, Glitzy Rose, som jag tycker är riktigt snyggt!

Jag kände mig verkligen vårfin och glad i dessa knalliga färger!

Everyday Minerals

Publicerad 2007-03-24 15:07:12 i ,

Jag har nyligen upptäckt mineralsmink och beställt ett par gånger från mitt nya favoritmärke, Everyday Minerals. Det är rena produkter utan bindemedel och konserveringsmedel. Allt är i pulverform, foundations, skuggor, blushers,concealers. Man applicerar foundation med en stor, tät borste, kabukiborsten. Resultatet blir snyggt och jämnt och kan gå från transparent till täckande beroende på hur många lager man lägger på varandra.


Det här är en bild av de första produkterna jag beställde. Foundation, ögonskuggor och några blushers. Jag beställde också det lilla gratiskit med prover man får. Fantastiskt bra om man vill testa produkterna före köp. Själv är jag alldeles för otålig för att orka vänta. på bilden ser man också en kabukiborste och några andra penslar. De är också billiga och håller en bra kvalitet.

Det nya paketet kom i veckan med flera olika blushers och foundations. Det var som julafton när jag packade upp alla sakerna.

En ny kabuki och foundation- och concealerpensel kom också i paketet. Jag älskar de nya blushers jag fick, de skimrar på ett ljuvligt sätt och ser väldigt bra ut på huden. De kan både se lätta och genomskinligt naturliga ut eller snabbt förstärkas i färgintensitet till riktigt starka 80-tals rouge! De matta rouge jag tidigare provat från EM har varit väldigt naturliga i färgen och snygga på, men lite mer svårapplicerade. De blir lättare flammiga. Men det är nog mest en fråga om teknik, man måste vara väldigt sparsam då alla produkter från EM innehåller väldigt mycket pigment.

Ögonskuggorna jag beställt finns i många färger, från vitt till svart och med eller utan skimmer. Mina favoriter är de matta Smokey och Morocco och de skimrande Comfy och Net Surfing. Smokey är en matt svart skugga som är utmärkt att använda som eyeliner med en lätt fuktad pensel. Morocco är vinröd, Comfy en skimrande kopparfärg och Net Surfing en vackert lila skugga med röda skimmerinslag.

Här ser man mitt öga, med Comfy som skugga och Net Surfing som eyeliner. Ögonskuggorna är lättarbetade och hållbara. Jag applicerar dem med en pensel som jag doppar i skuggan och sen slår av i burkens lock för att slippa "nedfall" när man lägger skuggan på huden. Jag försäkrar mig ytterligare från att få hela ansiktet målat med skuggan genom att lägga lite löspuder under ögat som jag borstar bort när ögonmakeupen är klar. Minsta smula på kinden ger annars mycket färg eftersom de har så mycket pigment.
10 ögonskuggor från EM kostar 18 dollar. Man får 2 gram i varje burk. jag måste säga att det är prisvärt!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela