Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Mörkt blålila med och utan glitter

Publicerad 2012-01-31 17:00:00 i Emmas FOTD 2012,

Ytterligare en sminkning som blivit liggande, denna är faktiskt från i september. Jag hade Glamour på naglarna när jag gjorde det här sminket och jag var var så himla sugen på att tolka lacket som smink om ni förstår hur jag menar. Jag gjorde två försök och båda misslyckades totalt. Det ena har ni redan sett, här kommer försök nummer två.

Det är egentligen inte misslyckat som smink betraktat tycker jag, det är bara inte ett dugg likt glamour. Jag tror att jag använde en svart skugga samt Fyrinnae Nori. Sen blev det för mörkt och jag blev grinig och applicerade lila Aqua Glitter från Ben Nye. Vet inte precis om något blev bättre av det. Det allra värsta var hur som helst att jag använde Ardell 137 som visade sig vara riktiga skitfransar. Jag var övertygad om att jag skulle älska dem men kanten var hård och det var bara allmän misär. Köp dem inte! 136 är heller inte särskilt bra men de är i alla fall bättre än 137. Min ögon blev irriterade av de dumma fransarna och bilderna blev såklart kassa då. Jag blir faktiskt lite upprörd av att skriva om det, trots att det är typ 5 månader sen. Nåja ni får se själva och göra en egen bedömning. Några va bilderna är med utan. Tycker ni att nån av dem blev bättre än den andra? Just då tyckte jag inte det, men nu gillar jag dem med glittret mer helt klart...

Layering med Short&Sassy och Ares

Publicerad 2012-01-31 06:21:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag pratade med Emma igår och berättade om den enastående layering jag bar i helgen och igår. Det är så vackert! Hon ville se bilder och tack och lov så tog jag några innan jag började städa i söndags och vi har ännu mer tur, jag hade nämligen sol ute när jag tog bilderna!
Som ni ser av rubriken är det China Glaze Short&Sassy som är grund för detta layeringexperiment. Short&Sassy är ett underbart, mörkrött lack som har utsökta egenskaper och den där glowigheten som lacken i kollektionen Retro Diva uppvisar. Det är en fantastisk kollektion, jag har sagt det förr men säger det igen, kanske den bästa från China Glaze om man tänker på både färg, formula och finish. Ja, Kaleidoscope och OMG vinner vad gäller finish, Rodeo Diva och Vintage Vixen har större bredd i färgerna, julkollektionerna större bredd mellan både färger och finisher. Ingen annan kollektion har dock samma glow och lyster eller samma perfekta egenskaper som den här kollektionen.
Två lager av Short&Sassy, det var tänkt att vara min manikyr som det var. Det är en perfekt, vampig vinröd så jag var nöjd. Jag hade dock sett ett blogginlägg någonstans där en tjej lade Ares över svart. Det var jäkligt snyggt, minns jag, och jag har tänkt att prova det. När jag satt med Short&Sassy på naglarna började jag fundera på hur det skulle se ut med Ares över. Kanske skulle jag få till det som jag hittills inte lyckats franka fram, en holovamp med vinröd bas, inte lila. Ni vet hur det är, man får en idé och så gör man det. Den här gången var det en lysande idé dessutom! Ett lager Hits Ares över den befntliga manikyren och jag hade mina drömmars vamplack med holo!
Lite beroende på ljus och vinkel så ser man mer eller mindre av Ares varmröda färg. Huvudsakligen är det Short&Sassys färg jag ser, ibland kommer det röda poppande och tar över, som ni ser på bilderna. I skugga blir det ett vampigt skimmerlack utan den grå disighet som layering med ett silvrigt holo kan ge.
Jag gillar brytningen med den varma röda över den kalla bottenfärgen, den tillför en del till manikyren utan att bryta för mycket. Det ger mig också funderingar på vad man kan göra mer med olika hololack i layering. Kalla, röda Ozotic Pro 518 t.ex, hur skulle den bli över ett signalrött? Vad kan man få för effekter förutom just holot, liksom. Och för att ni inte ska överdosera på lack, lite kattbilder!
Siri tycker om att ligga i solen. Det gör i och för sig alla katter, men hon är inget undantag. Edit ville egentligen inte vara med på bild. Hennes plats är en kudde på armstödet till soffan så hon kan ligga bredvid mig hela tiden och prata eller bli klappad på. Hon ligger där nu med. Som ni ser har jag en jävla massa kuddar från Indiska... Ingen kan anklaga mig för att vara trendig eller ha ett hem som är vitt och ljust... :D

Misa Phazers on Stunning

Publicerad 2012-01-30 17:28:00 i Naglar - duokromatiska,

Vill ni se ett lack jag inte alls gillade. Ett mesigt duokromt lack. Lite sjöskumsgrönt, lite rosabrunt. Inte så mättade färger och inte så spännande lack. De små silverflecksen i gör den inte ett dugg mer rolig. 

Blekt, intetsägande, tråkigt. Tre lager för att få lite fjutt på det och det hjälpte inte. Det är dessutom ett layeringförsök för att i botten är det mörkgrönt. Inget som lyckades lyfta det här ur den halvdanhet som präglar det. Nej, inte ett favoritlack. Bu, Misa, ni kan bättre.

HM 70's Boho

Publicerad 2012-01-30 06:04:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Titta här! Ännu en present från Sofia på One Inch Nails. Ni måste klicka in er där och titta på hennes bilder av det här lacket för mina bilder är inte i närheten av hennes. På henne ser naglarna nästan ut att vara doppade i flytande guld. 
Det här är två lager av lacket, formulan är tjock och lite slirig, som gelatin. Torktiden är okej. Jag får lite penseldrag i ytan på lacket och det blir lite underliga vallar i nagelns slut, ni ser det tydligt på bilden ovan. Det är som att lacket drar ihop sig till en liten korv precis längs med kanten. Jag försökte till och med göra en wrap för att komma ifrån detta lilla fenomen men nej, det bara drog ihop sig igen. Jag tror det har med formulan att göra, det är lite geléartat och håller liksom ihop som slajm typ. Det drar alltså ihop sig fast man brer ut det. Den lilla korven är dock knappast något som stör den som ser mina händer IRL, det syns mest i macroläge.
I lite mer solsken, om än blekt, får jag också fram det mörka guldtonerna i lacket, de som Sofia visar på sina bilder. Även på mig plockas det rosa i hudtonen fram men det är okej, jag gillar lacket ändå. Dagen jag bar det var en dag med snö så jag hade inte så mycket sol att leka med. Mest var det mulet och grått. Då blir lacket mer av en blekare, lite matt guldfärg. Jag tycker flaskan är helt bedårande och trots att jag får lite rosa fingrar så gillar jag lacket. Vad tycker ni?

W'n'W Rockin' Rubies

Publicerad 2012-01-29 20:14:00 i Naglar i rött,

Okej, nu gör jag det jag sa att jag inte skulle göra... Jag låter Perceval komma fram två gånger på rad. Ni minns från mitt inlägg om Perceval att jag fick bekymmer med chippande naglar. Jag raparerade kanterna och lade på ett lager glitter för att maskera lite. Det glitter jag valde var dett, Rockin' Rubies från Wet'n'Wild. 
Den översta bilden är tagen i dagsljus och de två övriga i lampljus (OTT) mitt på dagen så det även var ljus från fönstret. Det är svårt att få fram den här skönheten på ett bra sätt. I dagsljus ser det ut som rött glitter med några stora silverglitter i men i elektriskt ljus så ser man att silvret är prismatiskt. Det blir riktigt snyggt och glittrar massor! Den blir dock inte samma favorit som det blå och det lila i samma kollektion.

A England Perceval

Publicerad 2012-01-29 14:58:00 i Naglar i rött,

Ett lack ni sett tusen gånger på tusen bloggar är Perceval, ett rött skimmerlack med fantastisk glöd. Det är verkligen så himla vackert att jag fullständigt förstår alla som höjt det till skyarna. Det skulle ha gått rakt in på topplistan om det inte vore för en grej som jag kommer till om en stund. Låt oss börja med att bara beundra den. Det här är ett närmast perfekt rött!
Det är fantastisk formula, det formligen glider på naglarna. Underbart att måla med alltså. Två lager täcker utmärkt, med kortare naglar kan ett räcka. Torktiden är bra. Glansen är magisk! Vad kan det vara för fel på en sådan här skönhet? Ja, jag kan berätta att jag efter mina fem dagar i streck med det rosa hololacket Maravilhosa från Ludurana kände att fem dagar med rött skimmer kunde vara en bra uppföljare. Perceval alltså. Jag målade mina naglar med det och njöt av att se mina lysande röda, glänsande naglar. Ett halvt dygn senare hade nagellacket chippat på flera ställen. Jag gav mig dock inte, jag "renoverade" lite i kanterna, slängde på glitter och höll tummarna. Det funkade inte, det fortsatte flaga. Fel på underarbetet, tänkte jag då. Lackade om och var oerhört noga med alla steg. Ett halvt dygn senare hade Perceval återigen börjat flaga. Jag har inte så stor erfarenhet av A Englands hållbarhet, jag tror jag bara swatchat Lady of the Lake för den tycker jag är rätt trist. Tristam har jag nog burit men frågan är hur länge. Kanske blev det bara några timmar? Minns inte längre. Jag vet alltså inte om det är ett problem jag har med A England eller om de är Perceval bara. Det kan även vara något tillfälligt med naglarna, men de är inte skivade eller så. Dessutom höll nästa manikyr utan problem och den satt i alla fall några dagar. Hoppas det var något tillfäligt för jag vill kunna lita på att det här lacket håller en hel dag alla fall. Det är så vackert att jag vill bära det och helst utan att ha flaskan i handväskan för snabba reparationsjobb.
Ni kommer få se massor av inlägg med Perceval, dels den med glitter över och sedan den sista versionen med samma glitter men bara i en halvnagel. De kommer dock någon annan dag för jag vill inte bara visa rött här. :D

Ludurana Esplendido

Publicerad 2012-01-29 09:39:00 i Naglar - holografiska lack,

Esplendido är ett silverfärgat holografiskt lack med scattered holo. Den är dock tillräckligt holografisk för att bilda regnbågar över nageln. Den påminner om China Glaze Kaleidscope kollektion i finishen. Som de flesta scattered holos är den enklare att måla med och kräver ingen speciell teknik eller så. Den glider på nageln lätt som en plätt och kräver tre lager för att bli täckande som på bilderna.
Det är ett sympatiskt och fint lack på alla sätt. När jag jämför mina swatchstickor ser jag att den är något finare i partikelstorleken än China Glaze Sexagon och mest liknar den både i färg och finish Color Clubs Worth the Risque. De är så lika att det egentligen inte går att se skillnad på dem. Observera då at jag har den gamla versionen av Worth the Risque som alltså inte är den sämre version som sålts de senaste åren. Har man velat skaffa Color Clubs Worth the Risque men inte hunnit innan den bra versionen försvann kan man alltså passa på och hugga Esplendido istället. Ludurana säljs på Llarowe.
t

New Copper

Publicerad 2012-01-28 20:52:00 i , Eotd i svart,


Vad säger ni, är n sugna på ett litet sminkinlägg? Varsågoda i så fall.
Basen här är GOSH! Stiftskugga i beige. Därefter har jag gjort en linje runt ögat med svart kajal och även målat med pennan innanför fransarna. Svart skugga från Sminkans Sabina-trion från Brite Bird i yttre vrån och uppåt/utåt. Excited och New Copper från Makeupcosmetics ger de varma färgerna på locket. Excited från inre vrån hela vägen till det svarta och New Copper ovanpå den på mitten av ögonlocket.

En benvit highlighter från Coastal Scents Hot Pots och så lite mascara och brynskugga avslutar sminket.Ja, lite New Copper under ögat också, så klart.


Precision Rebel Red in You

Publicerad 2012-01-28 09:41:00 i Naglar, vampy,

Vill ni se mer vampiga lack som jag älskar? Ja, visst vill ni! Här kommer en favorit som länge höll tronen bland mina svarta lack med rött glitter. Den slår China Glaze Lubu Heels med hästlängder men sen kom Milani Garnet Gems och petade ner den. Eyekos Vampira har större glitter, men är kompaktare svart och mindre glansigt så där är jag osäker på segraren. Rebel red in You är ett mycket vackert lack oavsett och jag tycker det är väl värt att skaffa om man, som jag, är svag för den här typen av lack. Gråsvart jelly altså med röda glitterkorn. Glittren är små men många och gör att lacket på håll mest ser ut som en rödtonad svart. När man ser det i solen eller i elektriskt ljus så vaknar glittret till liv och ger det en glödande djupkänsla. Oerhört vackert! Det kräver två eller tre lager, det är bra pensel, bra egenskaper och bra torktid. Jag har haft med lacket förr på bloggen, flera gånger, för det är ett lack jag ofta återvänder till. Ett tillfälle då det även var lite sol på bilderna kan ni se här

Layla Cosmetics Holografiska kollektion

Publicerad 2012-01-28 08:30:00 i Nagellack - kollektioner,

Laylas holografiska lack är de mest fantastiska hololack jag någonsin sett. De är superholografiska. De är också knepiga att måla med för den som är ovan. Det är väl värt att lära sig handskas med dem dock, för inget går upp mot dem vad gäller mängden regnbågar. De finns att köpa från Layla Cosmetics hemsida.
Jade Groove
Klicka för att stänga bilden
Mermaid Spell
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

Roiben

Publicerad 2012-01-27 16:30:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Den här veckan är jag också med på holofredag med ett av mina egenfrankade lack ur min lilla kollektion. Här ser ni Roiben, upkallat efter min absoluta favoritkaraktär i Tithe-serien, alltså Rath Roiben Rye, oftast kallad Roiben. Roiben är en alv, tror jag i alla fall, det framgår väl aldrig helt vad han har för rastillhörighet. Kaye möter honom i alla fall i första boken då han har blivit skjuten av illsinnade oknytt. Kaye räddar honom, får tre önskningar, ber om hans sanna namn, blir kär och på den vägen är det. Jag är också kär i Roiben, mer än vad Kaye är, det är min fasta övertygelse.
Roiben beskivs i böckerna som lång med hår som salt och ögon som silverskedar. I min fantasi är hans ögon dock lite mörkare än silver och det var det jag försökte fånga i mitt lack. Roiben består av en mix av Nubar Silver Sword, China Glaze Recycle och Make Up Store Siw tillsammans med en stor del klarlack. Troligtvis är det Silver Sword som gör att det inte är så holografiskt, det tror i alla fall Sminkan och hon är mer erfaren än jag när det gäller att franka lack. Jag tycker att Roiben är ett ganska fint lack, men jag önskar att det var mer holo såklart. Eftersom Roiben är så underbar så önskar jag att det var det vackraste lacket i hela världen, det är det tyvärr inte men jag visar det ändå. Bilderna ovan denna text är tagna med blixt i mitt ljustält. De två bilderna här under är tagna utan blixt i direkt belysning av halogenlampa.

Layla Mermaid Spell

Publicerad 2012-01-27 06:26:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är holofredag idag, tack vare Kerstin, och äntligen kommer det sista av Layla-lacken ut ur arkivet. Jag har försökt mixa upp det som publicerats och inte ha hela kollektioner på rad så ni inte skulle bli uttråkade, men jag undrar lite om det var rätt strategi. Nå, nu är de alla fall publicerade allihop. Mermaid Spell är det ljusblå lacket i kollektionen. 
Precis som de andra lacken i kollektionen är det här rätt knepigt att måla med. Med lite tid och tålamod får man det dock att fungera. Det krävs tre lager för att få det jämnt och opakt. Torktiden är snabb. Det är väldigt holografiskt. Om man redan har MUS Siw eller NfuOh 65 kanske den inte är helt nödvändig till samlingen även om jag kan säga att de inte är absoluta dupes. Det här är ganska blekt i sin blå nyans, även i solen, som ni kan se. Det är inte min favorit ur den här kollektionen men på grund av lackens oerhörda holografiska effekt så älskar jag dem alla ändå.

China Glaze Naughty or Nice

Publicerad 2012-01-26 17:32:00 i Naglar, vampy,

Tillbaka till jultemat, vi kommer aldrig lämna det tror jag. ;D
China Glaze Naughty or Nice kom 2010 med deras julkollektion 'Tis the Season to be Naughty or Nice. Det är ett vampigt krämlack med väldigt glossig finish. Snyggt om än inte unikt. 
Det är aningens strimmigt med ett flödigt lager och när man får på det andra lagret så blir det så mörkt att det är nästan svart. Flödiga lager är nödvändigt, annars vill det fortsätta vara flammigt även på tredje lagret. Grundfärgen är vinröd men som sagt, den blir purpurtonat svart med två lager. Det är snyggt och blankt och så men jag har bättre lack som är liknande så just denna är inte favoriten i vampiga krämlacksgruppen. Zoya Casey är till exempel betydligt bättre att måla med och även flera andra. Jag är dock svag för glansen i det här, ja, svag för vampiga lack och nästansvarta vinröda också. Sen är detta en jelly vilket mina andra faktiskt inte är. Jag kommer inte göra mig av med det alltså.

Blodiga nagelband? Nej, en ruffian...

Publicerad 2012-01-26 16:14:00 i NailArt,


Emma visade ju en jättefin ruffian i blått och silver och jag fick genast lust att ha en jag med. Jag hade massor av ruffians under en period, många ligger i arkivet eller blev inte ens fotade. Varför? För majoriteten inte blev snygga nog. Nej, det är inte frihandandet som är problemet, det klarar jag om det är ett bra lack jag målar med, problemet är färgkombinationerna. Jag har oftast en ruffian som en dag två-uppiffning och det är ju inte alltid man har en färg som lämpar sig att ruffianisera. Här kommer en sådan kombination som inte borde ha fått bli en ruffian. Orangeröd och svart. Depends orangeröda och Wet'n'Wilds svarta. Det ser lite ut som man skulle ha blödande nagelband. Den har legat i arkivet så jäkla länge, men här kommer den nu alla fall. Hu, vad hemskt den ser ut... Undvik att ha rött eller orange som bas för era ruffians, flickor... 
Gamla, snyggare, ruffinas har ni här:


Color Club Magic Elf

Publicerad 2012-01-26 05:50:00 i Naglar i grönt,

Det känns som en evighet sedan vi hade något grönt här på bloggen. Så kan vi ju inte ha det, grönt är ju en sådan underbar färg! Jultema, fortfarande, uppenbarligen. Jag vet inte hur det blev så egentligen, det är inte planerat så. Att China Glaze-lacken Twinkle Lights och Tinsel Town dök upp den här veckan beror ju på att jag köpte dem sent, efter att ha sett dem på One Inch Nails, men det här lacket har jag haft länge. Det släpptes till julen 2010 som del i Color Clubs Enchanted Holiday-kollektion. Jag vet inte om den är så himla säsongsberoende dock, den gröna färgen är, enligt mig, perfekt året om!
Lacket är visat tidigare på bloggen och jag tycker det är så himla fint! Det är bra egenskaper och täcker utan problem med två lager. Torktiden är kort. Färgen är vackert skimrande och frisk i tonen. En lättsam och glad grön. Faktum är att jag nog mer tänker på sommaren eller våren än på julen när jag ser på det. Vad tycker ni? Är det inte ett lack att älska! Jag önskar jag hade en stor flaska av det och inte bara minin från julsetet.

Emma testar: Real Techniques Starter Set och Shading Brush

Publicerad 2012-01-25 21:41:47 i Emma testar,

Här kommer en recension som har blivit lite bortglömd tyvärr. Ni minns kanske att jag köpa massa borstar från Real Techniques i somras. Sen recenserade jag Core Collection och lovade att recensionen av de andra borstarna skulle komma snart. Sen hände inget mer tyvärr. Men bättre sent än aldrig mina vänner, nu kommer alltså recensionen av de ögonborstarna jag har från Real Techniques. Å andra sidan så har jag ju nu testa borstarna i nästan ett halvår, vilket ju knappast kan sägas vara någon nackdel.

 

Jag skrev en del om borstarna när jag recenserade Core Collection så jag bryr mig inte om att upprepa det, vill ni veta mer om kollektionen föreslår jag att ni läser här eller kollar på Real Techniques hemsida. I det här inlägget tänker jag enbart visa er borstarna och berätta vad jag tycker om dem. Eller okej, lite info behövs kanske. Real Techniques borstar har tagits fram i samarbete med Sam Chapman på Pixiwoo och alla borstarna är gjorda i syntetiskt taklonhår.

 

Starter Set består av fem olika borstar, Base Brush, Deluxe Crease Brush, Accent Brush, Brow Brush och Pixel Point Brush. Jag har även Shading Brush som man köper individuellt så jag tänkte klämma in ett omdöme om denna borste också.

 

Base Brush är en av mina absoluta favoriter i det här kitet. Den påminner i formen ganska mycket om MAC # 217, men är lite smalare och alltså lite bättre med avseende på precision, kanske, men bara kanske, något sämre att blenda med. Jag gillar att blenda med denna borste, den är bra om man vill applicera färgstarka ögonskuggor lite mjukare, fungerar bra i globlinjen om det är en mjukare färg i globlinjen man vill ha och den är dessutom mycket bra att applicera krämbaser med, till exempel Paint Pots.

Deluxe Crease Brush är avsedd att användas i globlinjen men det tycker jag att den är alldeles på tok för stor för. Jag använder den till att blenda och applicera highlighter med. Jag använder den rätt mycket, det är en bra borste, även om den inte riktigt fyller sin egentliga funktion. Sam och Nic använder den ofta till att applicera concealer har jag sett. Jag kan tänka mig att den är bra till det, men jag applicerar oftast min concealer med fingrarna.

Accent Brush är en liten trevlig borste som ja gärna använder under ögat. Jag gillar den, den används ganska flitigt och den ger bra precision eftersom den är liten och mycket fast.

Brow Brush är en av de borstarna jag inte tycker är så mycket att hänga i julgranen. Jag gillar inte formen, jag tycker den är väl smal men samtidigt för bred om ni fattar hur jag menar. Dessutom så är stråna lite för långa för min smak, de vill gärna vika sig när jag använder min Brow Definer från Laura Mercier som alltså är en kräm för ögonbrynen. Med en brynskugga fungerar den bättre men den lyckas tyvärr aldig bli en favorit. Jag har testat den till geleyeliner men får heller inte det att fungera något vidare.

Pixel Point Eye Liner Brush har väl en vettig form och skulle fungera bra tror jag om den halverades i storlek. Om man jämför med de eyelinerborstar jag föredrar så är den gigantisk och jag har väldigt svårt för att måla en tunn linje i inre ögonvrån med den.

Shading Brush ingår alltså inte i kitet utan för köpas som en individuell borste. Det här är en ganska liten fast borste som är bra att applicera ögonskugga med och den ger väldigt bra precision, går även att använda under ögat också om man skulle vilja. Jag tycker att denna borste är suverän om jag ska göra en cut crease och vill packa på färg på ögonlocket men inte få en massa färg i globlinjen. En av mina ögonfavoriter från Real Techniques.

Sammanfattningsvis kan vi väl konstatera att vissa av borstarna i setet är riktigt bra medan andra är klart sämre. De kommer i ett litet smart fodral som går att ställa upp och den tycker jag är riktigt bra. Jag använder ofta penslarna till skuggor men väljer andra borstar till bryn och eyeliner. Starter set kan köpas för £ 20,99 hos Love Makeup, en brittisk sida som jag köpte mitt set ifrån. Shading Brush kostar £ 6,99. Jag tycker att det är helt rimliga priser på borstarna, bra priser till och med, men alla borstarna lever ju som sagt inte upp till mina förväntningar. Kvalitetsmässigt tycker jag att de är bra, det är mycket mjukt hår och jag tror inte att de har fällt ett hårstrå varken vid tvätt eller applicering faktiskt. Lite trist att det inte går att köpa alla borstarna som individuella, å andra sidan så är ju styckpriset mycket billigare i setet så då kanske man kan leva med att inte alla borstarna är klara favoriter. Jämför man med ansiktsborstarna så tycker jag att de är mycket bättre, de använder jag väldigt mycket, dessa är bra, men jag tycker egentligen att mina Sigma-borstar eller mina MAC-borstar är att föredra.

W'n'W Back Alley Deals

Publicerad 2012-01-25 18:13:00 i Naglar i lila,

Vill ni se mer glitter? Det har ju varit en del igår med både Twinkle Lights och Tinsel Town. Här är det ett superglittrigt lack i lila från budgetmärket Wet'n'Wild. Eftersom detta eminenta märke inte säljs i Sverige så blir det tyvärr lite mindre budget för oss om vi tvingas klicka hem det från eBay. Så gjorde jag. Jag har köpt fyra av lacken i den här kollektionen, det blå har jag redan visat. Jag har även det röda och det svarta men de är inte fotade än. 
Glittret är tätt men det krävs alla fall två till tre lager för full opacitet. Det är lila glitter och så lite färre men ändå väl synliga rosa glitter. Mina bilder är tagna en mulen dag (finns det några andra dagar? jag minns inte längre...) och gör så klart inte lacket rättvisa. Det är riktigt glittrigt utan att bli jobbigt glittrigt, om ni förstår hur jag menar. Man kan titta på det utan att det käns oroligt men det är ändå ljusspel över ytan hela tiden.
Jag tycker till och med att färgen är snygg. Jag har en förkärlek för rödtonade lila. För att få en slät yta krävs dock cirka tre lager överlack. Det är en hungrig liten rackare. Om man inte är känslig för att känna att nageln har struktur kan man komma undan med färre lager överlack, men för mig är tre minimum.

Butter London Wallis

Publicerad 2012-01-25 06:28:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Igår tittade vi på två av China Glaze jullack, något efter säsongens slut, och idag kommer ett av av Butter Londons höstlack. Det är inte lätt att hänga med och hinna visa allt i tid, även om jag försöker vara lite aktuell när jag får in nyheter. Jag borde ha kunnat visa det här i höstas men sen kom så många andra fantastiska kollektioner och lack på en gång och översvämmade bloggen. :D
Butter London Wallis var ganska hypat när det kom. Jag såg det omskrivet på massor av bloggar och forum och det är klart, det är fint, men det är kanske inte så magiskt som man hade kunnat tro av den uppmärksamhet som det fick vid släppet.
Det är en antikguldig färg med några droppar grönt i. Som en gammal spegelram typ. Det är ganska grovt skimmer i det och den kan på mångas bilder se ut som en foil vilket jag nog lite förväntade mig, men på mig är det inte så "foiligt". Det är ett täckande lack som klarar sig bra med två lager. Det torkar snabbt och har bra egenskaper överlag. Jag gillar Wallis även om jag kanske inte direkt trollbands av det.

Thunderstruck och Real Silver

Publicerad 2012-01-24 20:00:00 i Emmas FOTD 2012,

När jag nu hade så fina blå och silvriga naglar i helgen så tyckte jag att jag skulle passa på och matcha dem med blåsilvrigt smink. Den blå nyansen på skugga är mycket mörkare än nagellacket, men det är ju inte hela världen. Sminket bar jag i lördags när vi var på min kompis födelsedagsfest. Silverskuggan är samma som jag hade på sminket jag la ut i helgen. Lite tjatigt där alltså, men den sminkningen var ju gammal, det var alltså länge sen jag använde skuggan även om det inte verkar så.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: Make Up Store Cover All Mix i pennform

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Wet N Wild Idol Eyes Distress
Ögonskuggor: L'oreal Color Appeal Platinum Real Silver och Viva la Diva Thunderstruck

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell 110

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea
Jag började med en bas av Shadow Insurance för att få sminket hållbart. Sen applicerade jag Idol Eyes, en krämskugga i pennform på den yttre delen av ögonlocket för att ge det blå lite oomphf. Det brukar dessa pennor vara bra till, tyvärr är de jäkigt creasebenägna. Redan när jag tog bilderna hade jag alltså ett litet i det blåa som syns på blundbilderna. Efter att baserna var på plats applicerade jag Real Silver på den inre halvan av ögonlocket och på den yttre halvan mörkblåa Thunderstruck. Kanterna blendades lite och jag applicerade en highlighter, eyeliner, mascara samt skugga under ögat. Jag hade hade lite bråttom när jag gjorde sminket så därför körde jag säkert och tog fransarna Ardell 110 som är lätthanterade och diskreta. Väldigt fina fransar faktiskt, jag blev belåten med effekten. Sen hade jag såklart rouge och läppstift med samt bassmink och brynfärg. Jag försöker numera börja med ögonsminket och därefter applicera bassminket för att enkelt kunna torka bort skuggor som har fallit ner på kinden. Fungerar riktigt bra faktiskt tycker jag.  Jag har testat det tidigare men inte gillat det, men tror att det var för att basen tenderade sudda brynen. Nu väntar jag med brynen tills ögonsminket och basen är på plats och då blir det riktigt bra. Sen ser det ju galet ut med massa smink utan ögonbryn men det är ju egentligen inget problem så länge man kommer ihåg att måla brynen innan man kilar ut:)

Sen tänkte jag att vi kör en annan bild från helgen också, nämligen en på Noblezze. Var ju herrans länge sedan hon var med på blogen, något som Sminkan ibland klagar över. En liten bild på min pålla får ni alltså som bonus. Som ni ser är hon ordentligt påpälsad nu när det är vinter:)


China Glaze Twinkle Lights

Publicerad 2012-01-24 18:07:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Ska vi fortsätta med lack från China Glaze julkollektion Let it Snow? Ja! Ytterligare ett lack som jag skaffat efter att ha sett bilder på det hos Sofia. Hon använde det i en layering, jag använde det bara som det är. Det är rätt snyggt på båda sätten.
Lacket är ett tätpackat glitter med övervägande guld men även rött och grönt. Det krävs tre lager för full täckning eller två om man är flödig med det andra. Det är inget speciellt krångligt med det, det är som glitterlack är mest. Borttagningen är inte rolig men heller inte extrem. Fortfarande har inget glitterlack varit värre att ta bort än China Glaze Blue Sparrow.
Det är väl det jag har att säga om det här lacket. Det är bra, det är fint, det är glittrigt. Det blir spam:

China Glaze Tinsel Town

Publicerad 2012-01-24 05:47:00 i Naglar i svart, grått, silver,

För ett tag sedan visade Sofia ett lack som jag inte trott jag skulle behöva men efter det omedelbart var tvungen att klicka hem. Ja, så bra bilder hade hon, fresterskan. Lacket var Tinsel Town från China Glaze julkollektion Let it Snow. Jag fick hem det för någon vecka sedan och var så klart tvungen att prova det lite snabbt. Här är det ett flödigt lager över svart. Inte för att det inte är täckande på egen hand men jag hade precis testat ett nytt svart krämlack och kunde inte låta bli att lägga på detta över det. Mina bilder är inte i närheten av Sofias. Dessutom gör det sig nog ännu bättre utan den svarta basen. Eller kanske spelar det ingen roll? Vi får se nästa gång jag provar det. Sofia utnämnde det till ett av förra årets snyggaste lack och det är det kanske. Det är väldigt snyggt alla fall. Mörgrå bas med silverglitter i olika storlekar. Tjusigt!

Ludurana Aurora Boreal Maravilhosa

Publicerad 2012-01-23 20:24:00 i Naglar - holografiska lack,

Förra veckan bar jag det här lacket från söndag till torsdag och vet ni, det är fotograferat på torsdagen efter jobbet. Inte så bra ljus för holo men det är min kortaste dag så det blev alla fall några dagsljubilder. Några tog jag med blixt, fortfarande ute på balkongen i förhoppning om att få någorlunda färgkorrekta bilder. Det är svårt... Nå, så här ser det alla fall ut.
Maravilhosa är det rosa lacket från Luduranas hololackskolektion. Effekten är bra, det är tydliga regnbågar i de flesta ljus, som ni kan se på de mulna dagsljusbilderna så finns regnbågen där om än svagt. Det är ett iögonenfallande lack i elektriskt ljus och jag hade många elever och andra som lade märke till lacket och funderade över vad det egentligen är för färg eftersom regnbågarna var väldigt framträdande.
Tre lager lack, Seche Vite som överlack. Höll alltså utan problem i fem dagar. Jag är imponerad av att det inte blev någon tipwear alls och inte en nagel ser ut att vara annat än nylackad trots att det alltså fotades på den femte dagen. Suveräna egenskaper alltså. Jag älskade att bära det. Med tanke på att det är rosa så överraskade det mig att jag utan att blinka kunde ha det i så många dagar utan att ledsna. Till sist var jag dock mätt på rosa och ville ha något annat. Lacket hade nog kunnat hänga med ett bra tag till annars.
Dags för bildspam! Eller, hela inlägget är ju ett bildspam. Som vanligt...

Titta vad jag gjorde i helgen!

Publicerad 2012-01-23 18:58:51 i Allmänt,

Japp, det var smyckesverkstad. Hade alldeles för många cabochonringar och hängen liggandes så jag plöjde igenom en del. Vad sjutton ska man ha dem alla till?  De säljs ju ofta i tio- eller tjugopack och jag har ju alla fall hellre färdiga ringar och hängen som jag inte använder än bara en massa lösa delar i ziplockpåsar. En del blev ju rätt okej och jag har ju fortfarande plats över i min Helmerlåda med färdig skit. Krafs, javisst, men ganska roligt ändå. Man kan ju inte säga att man inte har att välja på alla fall...
Lite olika varainter av hängen och sånt.
Ett hänge jag blev ganska nöjd med. Flakes. Finger Paints Twisted över mörkblått.
Nedan två ganska fina lila, det är Out of this World och Fowl Play.
Har ni gjort nagelackssmycken? Använder ni dem? Jag gör faktiskt det, men självklart inte ALLA som jag har. Några är riktiga favoriter och idag t.ex hade jag ett grönt hänge som jag fick en del komplimanger för.

OPI Wine me and Dine me

Publicerad 2012-01-23 06:18:06 i Naglar, vampy,

Vampigt är alltid vackert och idag bär jag en gammal vamp-goding. 2007 när jag började blogga så började jag också lacka naglarna efter några års uppehåll. Ett av de första lacken jag visade var det här. Nej, jag länkar inte, det är så oerhört dåliga bilder på det eftersom jag dels hade sämre naglar och dels var rätt usel på att fota naglar då. Jag har använt det ett fåtal gånger efter det men då har det inte blivit fotat så igår när jag varit tvungen att klippa ner mina naglar efter en liten olycka och därmed också tog av vackra, vackra Relampago, så tänkte jag att det kan vara ett utmärkt tillfälle att plocka fram Wine me and Dine me igen.
Vampigt alltså. OPI kan verkligen göra fina röda skimmer och här har de, precis som i fallet med Royal Rajah Ruby, lyckats överföra den skickligheten till ett mer vampigt rött. Många av OPI:s mer lilatonade vamplack är usla i formulan och vill bli flammiga på nageln men de mer brunröda brukar vara utmärkta. Wine me and Dine me är kanske det allra bästa av alla mina OPI-lack formulamässigt. Ett flödigt lager täcker, eller två tunna om man vill, och det blir en slät yta utan penseldrag eller ojämnheter. Skimret är så oerhört finmalet att man knappt uppfattar det med ögat, det är bara en glans, eller ett sken, över naglarna. Oerhört snyggt.
Lacket växlar mellan att se mörkrött och brunrött ut. I vissa ljus blir det nästan helt brunt. Som kanel. I dagsljus, som på bilderna, är det dock en djup röd som dominerar. Det glöder i mitten och svartnar ut åt kanterna på nageln. Det är verkligen så otroligt vackert! Jag hade på något vis fått för mig att andra av mina lack är vackrare och bättre än det här, att denna var för brun, men jag vet inte vad det kommer ifrån. Sannolikt har jag haft gultonade glödlampor som inte lockat fram skönheten i det den dag jag bestämde det. Idag är jag tillbaka till mitt första intryck av lacket. Det är mycket vackert, det är mörkrött med bruna undertoner, och det är perfekt formula. Kladdet är inte lackets fel utan penselns. Och nej, jag gör ingen clean up, och ja, jag fotar direkt om jag har dagsljus. Ni får fokusera på annat än kladdiga kanter. :D

Ruffian i blått och silver

Publicerad 2012-01-22 16:16:00 i Emmas NOTD nail art,

Helgens naglar kommer här. Denna helg har jag burit en Ruffian i blått och silver. Silverdelen utgörs av A Englands Excalibur och det blå lacket är Spending Cash With Carl från H & M. Två bra och fina lack båda två, favoriter inom sina kategorier skulle jag vilja säga till och med.

Eftersom jag är hemskt dålig på att frihanda så använde jag de där mallarna som man har för att göra franska manikyrer. De fungerar ganska bra till Ruffians men är lite svåra att få jämna så man kan inte räkna med att resultatet blir helt hundra. Å andra sidan vågar jag knappt tänka på hur det skulle sett ut om jag hade försökt frihanda. Mallar är alltså bra ifall ni som jag blir matta av tanken på att försöka frihanda en Ruffian. Jag tycker att det blev fint även om det inte blev perfekt. Bilderna är förresten tagna i mitt lilla ljustält som jag fick i julklapp av Erik. Jag tycker att de blev rätt bra, jag har bråkat lite med ljustältet och ljuskällorna för att få bra bilder och här tycker jag att det funkade.

Ludurana Flocado Relampago

Publicerad 2012-01-22 15:56:00 i Naglar - flakes,

Vill ni se dagens naglar då? Jag fick ett paket nyligen med massor av lack som Sofia på One Inch Nails skickat till mig i present. Massor, verkligen, och alla är jättevackra! Det här var jag tvungen att prova på en gång, mycket på grund av att Sofia visat upp det för några dagar sedan på sin blogg (förövrigt en av Sveriges absolut bästa nagelbloggar enligt mig, kolla in hennes vackra naglar och fina bilder. Hon får mig till och med att köpa lack ibrunt...) och det inlägget fick mig nästan att klicka hem det direkt från Llarowe men jag hejdade mig för jag har redan ett paket på väg därifrån efter deras Flash Sale för några dagar sedan. 
Relampago är ett multifärgat flakelack i en skir, grådisig bas. Jag har lagt ett lager över midnattsblått här. Fler lager ger, självklart, mer flakes, men jag är inte en storälskare av just flakes och ville börja lite lagom. Det blir precis perfekt för mig så här. Flakesen lyser upp och skapar intresseväckande effekter utan att ta över totalt och bara bli ett virrvarr av färger och kännas så där spräckligt som jag inte klarar av långa stunder.
Så här ser det ut i flaskan. Oerhört vackert men för oroligt för naglarna. Vill man dock ha så här mycket flakes så är det bara att måla fler lager. Jag gissar att tre lager ger den här mängden flakes. För mig är dock ett lager helt perfekt. Ni kommer få ett litet bildspam att njuta av om ni vill. Här kommer det:

Zoya Flames sammanfattning

Publicerad 2012-01-22 11:26:17 i Nagellack - kollektioner,

Jag skäms! Jag upptäckte precis att en av mina favoritkollektioner från Zoya inte finns sammanfattad här i kategorin med kollektioner samlade. Okej, jag är dålig på att komma ihåg att göra dem men ändå... Här kommer den alla fall, ett år för sent. :D
Klicka för att stänga bilden
Sara och första inlägget är här.
Sommarbild
Vinterbild. Där ser man vad ljuset spelar för roll. ;D
Valerie och första inlägget hittar ni här.
Klicka för att stänga bilden
Crystal. Jag har använt den rätt mycket men alla andra bilder är i nail art kategorin... :D

Zoya Sara

Publicerad 2012-01-22 09:02:00 i Naglar i rött,

Det är söndag morgon och jag sitter här med en kopp kaffe och tittar på snön som faller. Det blir första gången sen före ju som vi får ett riktigt snötäcke, inte bara modd. Flingorna är stora som bomullstussar. Otroligt vackert att se på men jag, som ju snart fyller fyrtio och alltså redan är tant, hoppas att de hinner skotta innan jag ska gå till jobbet imorgon. Vart tar helgerna vägen egentligen? Man hinner ju ingenting... Alla tråkiga saker jag ska göra har jag kvar, dammsuga, göra matlådor, tvätta och sånt. Sen är helgen i princip över igen. Men nu ska vi inte bi dystra. Nej, vi ska titta på ett lack som jag bar förra gången det snöade ordentligt, alltså förra året. ;D
Zoya Sara är det vi ser här. Det är ett lack som kom med kollektionen Flames. Det måste väl ha varit 2010 på vintern. Tänk vad tiden flyger fram, det känns som de kom nyss. Hur som helst så var det en enastående bra kollektion med bara oerhört vackra lack med riktigt bra egenskaper. Sara är lätt att måla med, täcker på två lager, torkar snabbt och har vacker färg och djup. Det är massor av fleckliknande skimmer som verkligen ger den där djupkänslan och glittrar vackert i solen. Det kan jag dock inte fånga på de här bilderna. Eller? Jag gjorde ett försök alla fall och det resulterade i ett bildspam.
I fönstret.
På min altan med en ros om letat sig in över spaljen. Nej, den blommade så klart inte, men den var fortfarande grön.
Dagsljus på de första två, sedan blixt. Den vita bakgrunden är snö på altanräcket. Det röda är min husvägg.

Real Silver Tribecca

Publicerad 2012-01-21 13:46:43 i Emmas FOTD 2012,

Jag har genomsökt Picasa och hittat den ena sminkningen efter den andra som inte har visats upp. De flesta inte superbra och lite småtråkiga, men man kan inte alltid vara på topp och den här bloggen behöver mer smink, alltså får ni se dem ändå.

Om jag inte är alldeles förvirrad så bar jag denna grönsilvriga sminkning på allhelgonamiddag hemma hos mina föräldrar. Det är en familjesminkning alltså, därför är den gansa dämpad. Skuggorna är Real Silver, en gammal skugga från L'Oreal och Tribecca från Make Up Store, den är hyfsat ny med endast ca 2 år på nacken:) Jag älskar båda skuggorna för sig men tillsammans blev de väl ingen hit precis. Dessutom är eyelinern skakig. Jag hade en dålig eyelinerperiod och fick för mig att min Fluidline var torr och att jag behövde en ny. Så jag klickade hem en svart Brush On Cream Eyeliner från Clinique på ebay eftersom de slutade sälja den i Sverige. Efter det fick jag såklart eyelinern att funka, alltså fluidlinen, det var nog mer hon som höll i penseln det var fel på, alltså inte produkten. Skit samma, jag hade redan minst 4 svarta eyeliner, en hit eller dit kan kvitta och min Fluidline börjar ändå se botten. Dessutom är Cliniques kräm eller gelliner eller vad man vill kalla den en av de allra bästa eyeliners jag har testat, ingen förlust att ha en ny sådan alltså.

Orly Rock-It

Publicerad 2012-01-21 10:04:00 i Naglar, vampy,

Orly Rock-It har ni sett på betydligt bättre bilder än mina. Jag tycker färgen på lacket är jättefin men jag blev ng mindre hänförd över hur det ser ut på mig än över de bilder jag sett på det. Fel ljus kanske? På mig är det ljusare och mindre kallt i tonen, mer koppar och mer rosarött med varm underton. Det kommer fram en del lilarosa också, men jag ser mest av de koppriga och varma röda. 
Som ni ser har lacket en hel del glow men inte så mycket åpå mig som på bilder jag sett. Det är inte fullt ut vad jag färväntade mig. Mina bilder är dock tagna en disig vinterdag och ljus är alltid viktigt när man pratar om lack, jag kan tänka mig att det skulle upplevas annorlunda en annan dag. Och missförstå mig rätt, det är fint, inte så wow som jag trodde men absolut fint.
Formulan var lite tjock och seg, jag ska förtunna med Seche Restore till nästa gång. Jag är inte så förtjust i de långa penslar som Orly har, de sviktar för mycket, men de är bättre än mopparna från OPI. Båda märkena har dock penslar som stör mig så pass att jag avstår från köp om inte lacken är extraordinära, eller åtminstone att jag tror att de ska vara extraordnära. ;D
Tre lager, seg torktid men fint lack. Skulle jag betygsätta skulle den få en 3,5 av 5. den sista halvpoängen för att jag fortfarande tror den skulle kunna vara snyggare en dag med sol.

Layla Jade Groove

Publicerad 2012-01-20 18:55:00 i Naglar - holografiska lack,

Vi petar ut ett till Laylalack denna fredag så vi snart kan vara klara med kollektionen. Återigen ett inlägg fotat för någon vecka sedan, i sol. Jade Groove är det sjöskumsgröna lacket i kollektionen. Väldigt mycket blått i det, mer än t.ex i Nfu Oh 66 eller Koh Metallic Green. Aquagrön kanske? Eller nej, sjöskum är en bra beskrivning som faktiskt täcker in formulan också.
Lacket är svårapplicerat. Det ni ser är tre lager som jag låtit torka helt mellan lagren. Om lacket inte är torrt så river penseln med sig den tidigare färgen. Den vill gärna lägga sig i vallar men brukar sprida ut sig över nageln sakta men säkert medan den torkar. Det är knepigt, utan tvekan, men det är vackert! Jag var tvungen att tunna mina Layla-lack kraftigt och skaka ihop dem för annars ligger pigmenten i olösta klimpar i lackvätskan så det kan finnas små egenheter man får ta tag i som nybliven lackägare till de här skönheterna. Väl värt det! De är jätteholografiska!

Layla Retro Pink

Publicerad 2012-01-20 06:06:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är fredag igen! Tänk vad veckorna går fort! Det var ju nyss måndag...
Fredagar är ju holodagar sedan Kerstin på Skimmerskuggan startade sina holofredagar och idag visar jag rosa holo från Layla Csmetics. 
Det är samma formula som syskonlacken, en ganska knepig applikation alltså. Det vill gärna bli kala fläckar och vallar initialt men med lite föriktighet och lite tålamod så jämnar det ut sig när det torkar och då blir det bra. Om inte annat så bir det tokholografiskt med regnbågar på alla håll.

Färgen är en ganska mesig rosa som inte väcker något uppseende i sig. Det ser lite hudrosa ut helt enkelt. Aningens mer färg än hud så klart, men ni ser att det inte direkt är en färg som är stark eller intensiv. Det är mest regnbågarna som syns. Det är ganska likt systerlacket Coral Glam, men Coral Glam är mer beige. Ja, ännu mer hudtonad alltså. Är man inte ute efter att köpa en hel kollektion här skulle jag välja ett av Retro Pink och Coral Glam och ett av Mermaid Spell och Jade Groove, för de skiljer sig inte markant.
Som ni förstår är det här ett arkivinlägg för alla bilderna är tagna i solen. Jag hade tur, alla mina Layla lack lyckades jag fota i sol. Nu är det ingen sol...Det är vinter när det är som sämst. Grått och halt...

Vampyrsotad

Publicerad 2012-01-19 20:45:26 i Emmas FOTD 2012,

Det är helt galet att tiden går så fort! Jag skulle ju visat det här sminket i söndags och hmm, ja det är det ju inte längre. Men men, vi kör nu istället. I lördags var jag på tapaskväll och passade då på att göra en sotning inspirerad av Effy Stonhem i Skins. Effy gillar mörka skuggor och hårda kanter så det var det som var mitt ledord. Och så inte för prydligt, Effy ser lite hafsigt sminkad ut, fast på ett jäkligt bra sätt.

Hyn

Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Studio Scult Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Gentle

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: Make Up Store Eyedust Vampyre

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Inliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

 

Läppar

Läppstift: Clarins Lip Tint Frosted Peach

För ögonsminket grundade jag först med Shadow Insurance för hållbarheten och sen applicerade jag Blackground för svärta. Blackground fick även ligga under ögat där jag ville ha det sotigt. Den skuggan är verkligen skitbra som bas om man vill ha det mörkt eller svart, jag hade faktiskt glömt hur bra, var länge sen jag hade den innan nyår. Ovanpå Blackground applicerade jag mörkgrålila Vampyre, därav namnet. Formen på skuggorna fick vara lite mer utdragen än vanligt, för så gör Effy:) Jag applicerade highlighter med undvek att blenda. Ingen eyeliner, men väl inliner. Mascara längs med undre fransraden med inte längs med den övre fransraden för där glömde jag och jag hade ingen lust att gegga mascara på lösögonfransarna. Tycker att det blev rätt bra faktiskt.

BB Couture Fairy Blood

Publicerad 2012-01-19 18:44:00 i Naglar i rött,

Vill ni se ett inlägg som legat i arkivet sedan jul? Ja, det kan väl vara roligt även om vi passerat den tiden på året. Rött kan ju inte vara fel någon gång på året för det är en härlig färg. Lacket i det här inlägget är BB Couture Fairy Blood som jag köpte på grund av namnet. Inte för att jag har något emot röda jellylack med glitter i, men Fairy Blood kan inte konkurera med favoriten Precision Twinkle Toes.
Det här lacket är inte längre mitt. Jag har gett det till min mamma som gillade det i flaskan. Hon är lite som jag, hon gillar inte riktigt de långa penslarna som bland annat BB Couture har, så hon har inte använt det så ofta. Jag tror jag ska köpa ett bättre rött med glitter till henne faktiskt, för hon gillar ju färgen.

Bilderna togs när jag var på landet i julas. Det var mulet och grått, som ni kan se, men det är rätt bra för man ser tydligt att glittret inte framträder så mycket då. På avstånd ser den lite trist ut faktiskt, men nära och i sol så sprakar glittret till. Det är dock för klen effekt för att jag ska tycka att lacket är särskilt upphetsande och jag måste säga att för de pengarna man får betala för ett lack för BB Couture så kan man få betydligt mer spektakulära lack.W7 Metallic Saturn

Publicerad 2012-01-19 17:05:00 i Naglar i grönt,

Låt oss kasta ett öga på fler av de roliga "planetlacken" från W7. Metallic Saturn ingår i en duokrom kollektion men jag ser inte att det skulle vara duokromatiskt själv. Det är en antikguldig grön, samma färggrupp som t.ex LA Girls Metal Antique Gold. Jag lyckades inte uppfatta något annat än att det är ett varmt guldgrönt lack med mycket skimmer.Det myckna skimret är dessutom av en sådan karaktär at det blir lite spår i det av penseln.
Tre lager av lacket som hade en helt vanlig formula utan konstigheter förutom det där med spåren av penseln och det kanske kan motverkas med större skicklighet hos den som håller i penseln. Färgen är alla fall himla fin även om den inte hoppar upp och skriker "jag är unik!" varje gång man tittar på det. Alla lack kan ju inte göra det. Sen kan jag säga att jag funderade länge på om jag skulle köpa den eller inte eftersom den liknar så många lack jag redan har, men sen vann min önskan att skaffa ett komplett litet solsystem, eller åtminstone de delar av det som fanns. Den här färgen är ju snygg dessutom, duokrom eller inte...

China Glaze Ultamate Holiday

Publicerad 2012-01-19 06:12:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

China Glaze släppte innan julen två lack exklusivt för Ulta. Jag ville ha det ena, Ultamate Holiday. En tjej jag känner från ett internetforum erbjöd sig att köpa det åt mig och skicka så att även jag som inte har något Ulta att gå till skulle ha chansen att kunna skaffa det. Det var samma tjej som skickade frankenlacket Sminkans Swedish Fish till mig. :D
Ultamate Holiday är ett lite smutsigt guldfärgat glitterlack med holografiska glitterpartiklar. Det blir en lös regnbåge i flaskan, som ni kan se, och lacket är packat av glitterpartiklar. Basfärgen är en matt, guldbrun färg, lite lik Dijonsenap, och det är ungefär samma typa av glitter som i t.ex A England Tristam. Inte "äkta" holografiskt men med så pass tätt packat glitter för att man ska se embryot till den holografiska regnbågen även på naglarna. På mina bilder kommer det inte fram särskilt väl alls. Främsta anledningen är att jag inte har sol utan en mycket mulen himmel. Ni får tro mig på mitt ord, den bildar bågar, eller strängar, där glitterpartiklarna är mycket nära att ta steget till en scattered holo.
Jag försöker visa under glas också. Mina magneter. Ni ser tendensen till regnbåge i Ultamate Holiday? Den syns även på naglarna i rätt ljus. Den röda magneten är ett glitterlack med prismatiska glitter blandat med röda, den bildar inte regnbågar även om glittren är av samma slag som de holografiska, bara grövre. Den rosa magneten är gjord med ett holografiskt lack, Ludurana Maravilhosa. Typiskt nog hamnade den i en  dålig vinkel så man ser inte regnbågen så tydligt. Även den här bilden togs i dagsljus, från fönstret, och kylen är kanske 3 meter från fönstret så det var inte heller optimala förhållanden. Jag visar det ändå för jag tycker min idé var bra även om utörandet blev sådär. :D

Nicole by OPI Kendall at the Katwalk

Publicerad 2012-01-18 18:36:00 i Naglar i blått,

Vi gillar blått, eller hur, och har vi börjat med ett vackert blått lack så ska vi väl fortsätta med samma sak. Vackra blå lack alltså. Här kommer dagens andra blå skönhet, lite mer aktuellt kanske än det förra. Det här lacket kom i höstas med Nicole by OPI:s Kardashian Collection. Jag har ett enda NOPI-lack sedan tidigare, ett rosarött hololack som köptes marginellt före det här. Jag har alltså ingen erfarenhet av märket sedan tidigare. Flaskan är ju förskräckligt opraktisk men det gick rätt bra att måla med penseln så jag var ändå inte missnöjd.
Lacket är vackert, vackert, vackert! Det är ett mycket opakt glitterlack, här ser ni två lager av det utan något lack under, och det har bra egenskaper vad gäller torktid och så vidare. Jag hade det förra veckan och fick massor av komplimanger då färgen verkligen syns och dessutom klär min bleka, rosa hudton.
Det är en glad blå. Den faller i mellanregistret, vare sig mörk eller ljus, med en dragning mot turkosblått i och med att glittret i den är turkost, blått, lila och grönt. Det är relativt hungrigt, jag hade tre lager överlack men jag är också superallergisk mot att känna struktur på lacken. Jag vill ha glassläta naglar.
Om man bortser från det fåniga sättet att stava namnet, ja, kanske det fåniga namnet rakt av, så är det ett underbart, fantastiskt lack som jag älskar. Helt klart väl värt att ha i sin samling. Det är oerhört gnistrande och härligt i precis alla ljus och dessutom mycket vackert under en glascabochon. :D
Vi avslutar med en bild tagen under OTT-lampan för den visar hur glittrigt det är på ett annat sätt än dagsljubilderna.

China Glaze Eyes Like Sapphires

Publicerad 2012-01-18 05:57:00 i Naglar i blått,

Jag har vid något tillfället tvingat min pappa att säga vilken blå han gillar bäst av alla mina blå nagellack. Det var i och för sig några år sedan, kanske tre till och med, men jag minns att han då valde ut två lack från China Glaze, Den här och Up All Night. Jag tvivlar på att han skulle välja så annorlunda nu för det är två riktigt snygga blå.
Eyes Like Sapphires är ett klarblått lack med flecks som ger lite extea gnister åt det. Det ni ser på mina bilder är två tunna lager, man kan klara sig med ett mer flödigt, och det är ett utmärkt lack både att måla med och att bära. Det torkar snabbt dessutom, vilket inte alltid är givet med China Glaze. Visst är det ett vackert lack!

Lynnderella Snow Angel över grått

Publicerad 2012-01-17 20:38:00 i Naglar - glitter för layering,

Jag har lite Lynnderellafeber. Snart kommer nya kollektionen med lack börja säljas, man kan se den här om man klickar, och sådana händelser är stora i den lilla klicken av hard core nagelnördar som jag nog kan räknas in i. Dags alltså att plocka fram lite Lynnderella från tidigare kollektioner och vad passar då bättre än den här skönheten. Jag har visat Lynnderellas Snow Angel över ett vitt genomskinligt lack och det var vackert men jag stördes av att mina gula naglar sken igenom basfärgen. Jag har efter det frankat fram ett jellylack som jag faktiskt har provat att ha under, men det blev lite för kompakt, jag ska ha i mer ofärgat lack i det nästa gång men mitt ofärgade lack är slut. Det här har jag också provat, ett ljusgrått lack som basfärg och så det vita glittret över. Det ljusgrå är i det här fallet China Glaze Pelican Grey. Jag älskar det lacket! Jag är inte säker på att jag älskar Snow Angel över det dock. Det blev lite väl mycket snömodd över det. Men tanken var god. Om inte annat så slapp jag se den gula tonen igenom lacket. Hur som helst, i februari kommer Lynnderellas lack åter vara till salu på Llarowe och då inte bara de gamla kollektionerna utan även den nya vårkollektionen. Yay!

OPI You Don't Know Jaques

Publicerad 2012-01-17 17:41:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Kommer ni ihåg det här lacket? Det var verkligen hypat och startade hela den leriga trenden med alla gråbruna, brungrå och lilabrungrå lack som sedan sköljde över oss. Trevlig trend, jag gillar de nyanserna. YDKJ är väl vad man kan kalla en klassiker nu och borde alltså få mer uppmärksamhet av mig. Jag har använt det två gånger tror jag. Det kom ju så många andra lack efter det att min lust att bära lera på naglarna inte kunnar mäta sig med utbudet av lack, men nu har jag då kommit ikapp och fått tag i den här igen. Och den är fin. Den har dock en sak som talar emot den och det är att det är en OPI och alltså har Pro-Wide borsten. Jag kan inte måla med den penseln hur gärna jag än vill så kan jag ta ett Color Club, ett Nubar eller ett Essie istället så gör jag det. Och det kan jag ju. Alltså, YDKJ kommer nog bli stående i sn låda. Jag är lite nostalgisk dock, så jag vill inte göra mig av med det.
Fint är det alla fall när man väl fått på det. Man får blunda för kladdiga nagelband helt enkelt. Om man kan... Så, vad säger ni? Har ni det här klassiska lacket? Gillar ni fortfarnade lera eller är ni övermätta på det? Vilka favoriter har ni i just den här färggruppen?

W7 Metallic Venus

Publicerad 2012-01-17 06:09:00 i Naglar - duokromatiska,

Nu var det ett tag sedan vi tittade på ett duokromt lack här på bloggen. Eller okej, inte så länge sen men det var alla fall inte igår. Jag har ju en hel kollektion från W7 att visa upp, jag har bara visat ett av dem, Metallic Mars, tidigare. Dags alltså för Metallic Venus. Det är ett jättefint multikromt lack som går i nyanser från blått till aqua, lila och kopparbrunt. Den sista av färgerna fångar jag inte på mina bilder, tyvärr, men den dyker upp i andra ljus. Det här är tre lager av lacket som har en helt okej formula och pensel. 
Lacket ingår i en kollektion med duokroma lack med namn efter planeterna, jag har sex av dem och flera av dem är riktigt fina. Okej, alla är fina men det finns några riktigt vacker duokroma, som det här.
Ser ni hur fint det skiftar mellan lila och blått? De flesta av bilderna är tagna i dagsljus en mulen dag. I elektriskt ljus ser lacket ofta mer blått ut, alla fall med mina lampor och lysrör. I solen eller varma lampljus blir det lila mer dominerande.

Tony Moly Neptune

Publicerad 2012-01-16 18:16:00 i Naglar i grönt,

Vi har en koreans dag idag, tycker jag, och tittar på ännu ett lack från Korea. Tony Moly är ett märke som gör fantastiska glitter och ett som jag varit sugen på länge och äntligen klickade hem är Tony Molys Neptune. Ett opakt glitter med olika nyanser av grönt. 
Magiskt nog täcker det med ett lager av lacket. Tyvärr är bilderna inte de bästa då det var mulet ute så lacket inte tändes. Provade även under OTT-lampan, de två sista klickisarna ovan och detaljbilden nedan är tagna under lysröret. Sista tre bilderna i inlägget är utomhus igen.
Lacket täcker alltså med ett lager men kräver ett par rejäla lager överlack för en slät yta. Torktiden är mycket snabb. Det är ett väldigt bra glitterlack faktiskt, och det finns flera färger att välja på. Jag köpte mitt på eBay, så klart. Absolut värt att prova om man är en glitterälskare.

Skinfood Capuccino Gold

Publicerad 2012-01-16 06:30:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

God morgon! Det är måndag igen och en ny vecka tar sin början. Vi får hålla tummarna att det blir en bra vecka. Vi börjar med ett nagellacksmärke jag aldrig provat förut, Skinfood från Korea. Det här lacket köptes på eBay strax före nyår och nu har jag alltså provat det. Formulan och egenskaperna är helt okej. Det täcker med två lager, det torkar fort, det här är bilder tagna utan överlack. Varför utan överlack när jag alltid har det annars? Jo, jag visste att jag skulle lägga på mer lack över. Den här manikyren skulle tjäna som bas för ett glitter och jag ville inte få för många "onödiga" lager då glitter ofta behöver ett par, tre lager överlack för att bli slätt.
Det är väl allt jag har att säga om det här lacket. Det är absolut inget fel på det men färgen ensam är kankse inte för mig. Det heter Cappucino Gold, det finns en liten kaffe-kollektion, men färgen får mig inte att tänka på kaffe alls. Det är en ganska mörk guldfärg som tippar lite mot brons kanske. En lite antik nyans men utan grönton.
Helt okej som sagt. Jag köpte, som sagt, mitt på eBay. Är ni intresserade så klicka här.  
Och Siri säger hej!

Sminkans Swedish Fish

Publicerad 2012-01-15 17:13:01 i Naglar i guld, koppar, brons,

Här kommer ett inlägg med det lack jag burit under veckan i flera dagar. Det är ett frankenlack jag fick av Assume the Position som är en tjej jag känner från ett nagellacksforum. Hon skulle göra ett custom purchase av ett lack åt mig och när hon skickade det så skickade hon också detta magiska lilla lack som hon gjort till mig. Visst är hon snäll!
Lacket är varmt kopparrött med glitter i guld, orange, rött och grönt. Det sprakar och gnistrar på naglarna och känns som en flamma på naglarna. Titta på detaljen, visst är det vackert! Dessutom är det lättlackat och täcker med två lager. Det är inget underkklädeslack här, bara glittret. Det höll bra också men efter tre dagar bytte jag ändå, eftersom jag har så många vackra lack att prova. Jag är så glad över den här överraskningen! Den är fantastisk! Bildspam!

BB Couture - Psycho For Your Love

Publicerad 2012-01-15 11:34:40 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Den här veckan har jobbandet dragit igång på allvar, därav min frånvaro på bloggen. Tänkte jag skulle försöka ta igen lite nu och visa er helgens naglar. Kanske men bara kanske kommer även helgens smink lite senare, vi får se vad tiden och krafterna räcker till för.
Psycho For Your Love bodde först hos Sminkan, men fick flytta hem till mig då hon inte uppskattade färgen något vidare. Jag tycker att det är ganska fint, men i ärlighetens namn så finns det betydligt mer spännande lila. Psycho For Your Love är mellanlila och jag har svårt att bedöma om den är kall eller varm, jag tycker det beror på ljuset. Den täcker med tre lager och torkar som den ska, men jag tycker gott att det kunde bli lite blankare, jag fick inte riktigt nån superglans i den, trots att jag toppade med ett lager Posché. Bäst med detta lacket är utan vidare namnet, det tycker jag är helt underbart! Sen kanske det är lite väl dyrt för att köpa enbart för namnet. Är ni intresserade så finns det att få tag på hos Over All Beauty och kostar där 9,95. Over All Beauty har för övrigt en del andra roliga märken också, så även om ni inte vill ha just det här lacket så kan det vara väl värt att göra ett besök i webbshoppen.

China Glaze Open Sky

Publicerad 2012-01-15 08:00:00 i Naglar i blått,

Dags att gå bakåt i tiden och titta på ett lack som har några år på nacken. Ser ni att det är den gamla China Glaze flaskan? Jag har några lack från den tiden men inte många. Det här fick jag som bonus i ett byte med Polish Pig. Open Sky är ett äldre lack från China Glaze som har en vacker färg men tyvärr en ganska knepig formula som ger massor av penseldrag. Det är en frostig finish på det som inte hjälper till. Jag hade tunnat det lite med Seche Restore men jag undrar om inte ännu mer förtunning behövs. Skulle jag lyckas få det att appliceras utan penseldragmärkena skulle det ju ha en väldigt behaglig blå färg. Två lager på mina bilder. Inga problem med torktiden.

Half-Elf Hottie

Publicerad 2012-01-14 17:59:31 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Vill ni ha ett riktigt gammalt arkivinlägg att titta på? Två år gammal faktiskt. Skitsur var jag för ingen bild blev riktigt bra och det var en riktigt fin makeup. Så här skrev jag då, april 2010:
Fyrinnaes pigment har jag använt, guldgula Half-elf Hottie, klargula Elemental Fire, bruna Fish&Chips och guldiga Polar Bear.
Grunden är krämhighlightern Dignity från Face. På den lade jag Half-elf Hottie på hela ögonlocket och lät den tonas ut på brynbenet i Elemental Fire och sedan highlightern Polar Bear. Fish&Chips lades ovanpå Half-elf Hottie på yttre halvan av ögonlocket och upp i en spets mot tinningen. Under ögat pennan Corrupt från Urban decay och så lösögonfransar från eBay. Det är ganska fint när jag tittar på det. Trist att jag inte får fram det på bilderna.

China Glaze Fortune Teller

Publicerad 2012-01-14 07:56:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


Fortune Teller är ett lack från 2009 års Halloweenkollektion från China Glaze. Det är ett svart lack med kopparfärgade glitter i. Det påminner lite om Ick-a-Body som kom 2010 men Ick-a-Body har en grön bas. Det här lacket är alltså mycket mörkare och glittren påminner om glödande kol i botten på en becksvart brunn. Typ. Det är alla fall magiskt vackert!

Det här är ett sådant glitter jag verkligen gillar. Det är mörkt i basen. Det är på något sätt ett homogent glitter även om det inte är så strukturerat som t.ex Nubars Sparklelack som ju är helt bestående av glitterpartiklar i samma storlek och färg. Det här är faktiskt ännu mer tilltalande. Det här är den koppargnistrande versionen av Ruby Red Slippers från Deborah Lippman och mycket snyggare än hennes Super Star. Jag älskar det lacket och jag älskar det här! Det är två lager av glittret och sen ett lager av ett ganska tjockt, ofärgat baslack och så Seche Vite ovanpå det. Då får man en slät yta och det behövs om man ska se hur vackert lacket faktiskt är. Så, snåla inte på överlacket!

Layla Mercury Twilight

Publicerad 2012-01-13 18:33:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredagar ger oss ju all anledning att frossa i holografiska lack och holografiska lack är ju det bästa vi vet. Både jag och Emma är ju sjukt förtjusta i holo. Här kommer ännu ett av Layla-lacken som ju släpptes som kollektion precis innan jul. Jag hade laddat för köpet länge, månader faktiskt, och samma dag som de accepterade internationella order så köpte jag alla. Hela kollektionen inklusive rakt går på strax över 1000 svenska kronor. De är så vackra och jag blev verkligen inte besviken. 
Mercury Twilight är den silvriga i kollektionen. Det är superholografiskt, så klart, och av ungefär samma formula typ som Nfu Oh-lacken. En viss skicklighet krävs alltså när man målar med det. Det här är tre lager och så överlack men överlacket behövs inte för torktiden. Det är verkligen helt exceptionellt vackert. Jag är mer än nöjd med det här. Därför får ni en massa bilder av det. Glöm inte titta på de andra Laylalacken jag visat, Ocean Rush, Ultra Violet, Coral Glam och Flash Black. Det är tre kvar av kollektionen, ett rosa, ett ljusblått och ett blekgrönt.

Layla Ocean Rush

Publicerad 2012-01-13 06:11:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är fredag och alltså helt legitimt att visa ett hololack eftersom fredagar är holodagar! Tacka Skimmerskuggan för det! Och vilket holo jag har att bjuda på! Det fjärde av de åtta lacken från Laylas holografiska kollektion, Ocean Rush. Det är verkligen väl värt pengarna man investerat i det om man räknar i regnbågar.
Samma formula som syskonen, lite småknepigt vid applicering innan man hittat tekniken. Det torkar på sekunder och det är alla fall lika holografiskt med som utan överlack. Även om överlacket inte behövs för torktidens skull tycker jag om att ha det för hållbarheten. Det känns bättre för mig med överlack helt enkelt.
Lacket är en sorts blå med några droppar grönt i. Det är en intensiv färg, djupare än t.ex Depend 132 eller Ludurana Magnifica men mer tealfärgad och mindre mörk än t.ex Hits Apolo. Mest av mina hololack påminner den om sådana jag frankat själv så av köpta lack är det helt unikt. Den holografiska effekten är mycket stark även i Ocean Rush. Det här är en magisk kollektion!
Jag skrev ut länkar och priser i inlägget om Ultra Violet så vill ni ta del av det kan ni klicka på länken.

Nfu Oh # 50

Publicerad 2012-01-12 21:47:00 i Naglar - flakes,

Flakes är ju vårens trend i nagellacksvärlden så varför inte putta ut ett inlägg till idag och visa lite flakelack. De första flakelack jag provade var Nfu Ohs lack och jag var hänförd då. Det var 2008. Sen blev jag nog lite blasé och har inte använt speciellt mycket av dem. De är ju fina, det är de, men jag tröttnade på att de alla flashar grönt. Nästan alla fall. Här är ett av dem som inte gör det i så väldigt hög grad, Nfu Oh # 50. Annars är det ett av de där vanliga flakelacken från Nfu Oh. Lite blåaktiga flaskes i lila skir bas. Inte så spännande. Här är det över ett lite blålila lack. Finns inte så mycket att säga. Fint men inte så att jag vill bära det särskilt ofta.
Gillar ni flakelack? Har ni några och i så fall vilka? Kommer ni skaffa fler? Jag är faktiskt sugen på Zoyas men troligen mest för att det är just Zoya. Jag är väldigt svag för deras lack.

Face i mörkbrunt med guldskimmer

Publicerad 2012-01-12 16:20:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Vill ni se ett inlägg från försommaren? Ja, det är klart ni vill! Jag tror det är från maj. Det är alla fall ett lack som kommer från Face och påminner mycket om Color Clubs With Abandon. Det roliga är att alla lack från Face har en dupe från Color Club. Jag misstänker på allvar att det är samma lack faktiskt men att Face bara häller dem i sina flaskor och tar oanständigt mycket betalt för dem. Sen har jag inte några bevis för den teorin naturligtvis, men jag skulle inte bli förvånad om så var fallet. 
Jag tänker inte skriva så mycket om det här lacket utan istället blir den et massa bilder. Det är ett för mig namn- och nummerlöst lack från Face. Jag ramlade in i en av deras butiker och skulle kolla om de hade nagellack och det här var det första jag fick syn på. Kärlek vid första ögonkastet. Jag vet inte vad det är med mig och kaffefärgade lack med guldskimmer. Jag har haft många av samma slag genom åren, bland annat ett från Gli Amati som jag fortfarande saknar. Tyvärr är det så att de flaskor med nagellack jag köpte från butken, alltså Face lacken inte Gli Amati, saknar sina lappar med det intetsägande, men ändå bra att ha, nummer som ska sitta under flaskan. Den här är alltså helt namnlös men jag tänker kalla den Dagny.

Dagny är en magnifik liten skönhet. Mörkt kaffebrun, man nästan känner doften av ett nyöppnat paket mörkrost när man ser på henne, och så guldet som interfolierar och ger lyster. Mmm! Mycket guld är det! Alltså, man ska inte spara sina mörka skimmerlack till den mörka årstiden, det är nu man får hela upplevelsen!

Två lager, men ett hade räckt för full täckning om jag varit lite generösare. Penseln fungerar bra, lacket torkar utan problem och ja, det är vackert. Jag är oerhört nöjd med det här köpet trots det i mina ögon höga priset. 135 kronor kostar lacken hos Face. Det är egentligen i dyraste laget. Tyvärr har jag inte With Abandon annars hade jag gjort en jämförelse.

OPI Tickle my France-y

Publicerad 2012-01-12 15:03:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Vi har haft så mycket vackra lack på sista tiden, alla underbara kollektioner med glitter, holo och multikromt hat helt översvämmat bloggen och nu måste vi faktiskt ta en kort andningspaus. Det här är ett av mina fulaste lack. Jag har visat det förrut men jag ids inte länka till det för det är kanske ännu fulare på de bilderna. Vill ni se det får ni söka på det. Hur som helst, det är från den franska kollektionen som väl kom 2008. Stämmer det? 2009 kanske? Vilken ordning kom de i egentligen, alla höstkollektionerna från OPI. Fransk före spansk, eller hur? Ja, det är alla fall några höstar sen. Jag vet inte varför jag köpte just det här. Det var väldigt många som älskade det, minns jag. Det har fortfarande en massa fans och rekomenderas ofta på olika nagellacksforum när folk vill ha rekomendationer på bra nudelack. Hejsan... På mig är det så fult, så fult...
Det ni ser är två lager och det är fortfarande VNL. Jag tror inte fler lager skulle hjälpa, det blir bara en mer smutsig känsla av lacket. Två lager är ultimat vad gäller färgen. Kanske skulle jag ha ett underklädeslack under? Men det känns ju bra konstigt när man har ett nudelack i handen. Naket med underkläder på är väl aningens motsägelsefullt? Vad har ni för fula lack hemma? Låt höra! Jag vill veta vilka misslyckade köp som gömemr sig i era lådor. ;D

Kicks All That Glitters

Publicerad 2012-01-12 06:07:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Vad ska vi titta på idag? Jo, det är dags för det tredje lacket jag köpte från Kicks när de sålde sitt eget märke på erbjudandet köp 3 betala för 2. Bilderna är från november förra året, tror jag, men jag antar att lacket finns kvar i affär fortfarande. Det är en kameleont, Kicks All That Glitters. Helt otroligt lack som helt byter skepnad beroende på ljuset. Titta bara! I sol, i skugga och i olika vinklar. Alla bilderna är tagna samtidigt, på balkongen.
Guldgrått, brons, silvergrått, platina, tenn... Allt man kan Föreställa sig. Jag älskar det! Älskar det! Visst är det fantastiskt! Tre lager behövdes av lacket och det var inga problem med torktid eller formula. Överraskande bra lack från Kicks egen linje. Självklart kräver ett lack som har så många ansikten ett rejält bildspam. Här kommer det:

Butter London Tart With A Heart

Publicerad 2012-01-11 20:13:00 i Naglar - glitter för layering,

Det här är ett lack som Butter London släppte nu i vinter fast förra året, alltså till jul 2011. Det kom samtidigt som The Black Knight. Tyvärr hittade jag helt fel bas för att visa upp det. Jag trodde det bleka men ändå multifärgade glittret skulle bli snyggt över ljusgrå Pelican Grey men det blev mest bara gröt med en dos av Tingelings älvstoft över. En lite udda kombination. Jag kommer prova den över svart eler lila  i framtiden.
Två lager av lacket. Inga speciella eller utmärkande egenskaper. Det är fin men inte så fantastiskt att jag kan säga att jag älskar det. Men vem vet hur jag känner efter att jag hittat rätt partner till den. Den kommer alltså få fler chanser att göra intryck.

Layla Ultra Violet

Publicerad 2012-01-11 06:15:00 i Naglar - holografiska lack,

Är det dags för lite holo igen? Ja, det tycker jag! Jag har ju fortfarande många nya lack att visa upp från Laylas holokollektion och från Luduranas. Laylas är roligast så vi kör på med den. Det här är det lila lacket Ultra Violet och man kan säga mycket om det men man kan inte klaga på holoefekten. Här är det regnbågar i massor!
Lacket kräver ca 2-3 lager för att bli täckande och jämnt. Jag lade det över mitt vanliga baslack, OPI NNS, och det gick bra med appliceringen eftersom jag lärt mig hur Laylas lack funkar vid det laget. Man får dra så få penseldrag som möjligt för att inte riva med sig lack på penseln och skapa revor eller kala fläckar. Man får helt enkelt försöka lita på att lacket jämnar ut sig själv vilket det i viss mån gör. Man behöver också låta lacket torka helt mellan lagren för att inte omgång två med lacket ska riva upp ytan på omgång ett. Precis som Nfu Ohs lack så är det inte ett hololack för nybörjare men får man till det blir man rikligt belönad med regnbågar. Jag har överlack på bilderna, Seche Vite, men inte för att det ska torka fort för det gör det ändå, utan för att jag gillar att ha överlack helt enkelt. Jag har köpt lacket från Layla Cometics italienska webshop. Lacken kotar ca 12 euro (lite över 100 kronor) och frakten går på 30 euro om man inte handlar för mer än 80 euro då den sjunker till 15 euro. Paketet levereras genom DHL vilket går snabbt men är besvärligt då man måste kunna ta emot paketet. För mig, som inte kan ta emot paket på jobbet kan sådana leveranser bli väldigt besvärliga. En flaska av Laylas lack innehåller 10 ml lack vilket är jämförbart med Glitter Gal (9ml). En flaska OPI innehåller 15 ml lack som jämförelse.

Kicks Parisian Masquerade

Publicerad 2012-01-10 17:13:00 i Naglar i orange,

Här kommer ännu ett arkivlack. Galet, jag vet, men ni måste ju få se det medan det finns kvar i affärerna. Det är ett av jullacken, tror jag nämligen. Helt hundra är jag dock inte på det för jag har inte kollat upp det. Orange glitter från Kicks eget sortiment är det alla fall. Jag trodde det skulle vara mindre täckande så jag lade det över ett rött lack, men det är nog kanske täckande nog att ha själv. Nästa gång... 
Jag hade nog inte köpt det om det inte varit "köp tre betala för två" på Kicks när jag snurrade förbi och jag ville alla fall ha det duokroma och det grå så då slank det här med för det fanns inte så många andra som lockade. Det är två lager över rött, det torkar fort men kräver massor med överlack. Här är ett lager och det ser redan lite matt ut. Mer överlack alltså.

OPI Pros&Bronze

Publicerad 2012-01-10 05:41:00 i Naglar - duokromatiska,

Här kommer emr ur arkivet. Trots att inlägget har några månader på nacken så var det inte mitt första försök med det här lacket. Jag har provat Pros&Bronze en gång innan men då tog jag bort det omedelbart. Jag avskydde det. Det är en sådan där flimsig formula med massor av små glitterkorn i ofärgad bas där glittren liksom glider omkring utan att ha styrsel. Det är också hopplöst när man tar bort det för de ostyrliga glitten sitter överallt på fingrarna i dagar efteråt. Färgen är inte heller snygg egentligen. Men... Den är ju faktiskt nästan duokrom...
Ser ni? Det är guldgult och kopparrosa och faktiskt så pass att hela nageln ibland är rosa och ibland guldgul och ibland både och samtidigt. Alltså inte bara en flash av annan färg. Jag tycker det är en gittrigare och blekare variant av Sally Hansen Nail Prism Golden Cinnabar och den tycker jag faktiskt om. Japp, jag kommer klassa den här som duokrom. Tror jag. Nästan fyra lager krävs alla fall av detta glittriga och skira helveteslack. Jag ska ha det till layering om jag alls använder det igen. Som MNPO säger så har det likheter även med Wild&Willing från Color Club. Jag tycker W&W har mer färg dock och ävn gröna inslag. Jag föredrar det tusen gånger om. W&W är ett bra lack!
Jämförelse mellan två gråsvarta holon...

Publicerad 2012-01-09 22:13:00 i Nagellack - jämförelser,

Snabb jämörelse mellan Glitter Gal 10 to Midnight och Laylas Flash Black. Det är 10 to Midnight på alla naglar utom ringfingret som istället visar upp Laylas Flash Black. 10 to Midnight är täckande på två tunna eller ett flödigt lager. Det är inte komplicerat att applicera och den torkar utan problem. Den är bra, helt enkelt. Den är också något mer svartgrå än Laylas Flash Black som är lite ljusare i tonen. Flash Black är mer holografisk men om ni ser är det bra fart på 10 to Midnight också. Laylas lack är svårapplicerat, det river lätt med sig av färgen om man drar penseln över samma ställe, det kan bli kala fläckar och ojämnheter. Alla ojämnheter på nagelns yta syns också tydligt. Det jämnar ut sig något när det torkar men jag skulle inte bedöma Flash Black som ett bra "nybörjarlack". Flaskorna är lika stora, eller små. Det är alltså en smaksak vilket man väljer. Sen finns ju givetvis Zeus också att ta med i beräkningen. Den är grym! Ludurana Notavel har lite samma färg men är inte i närheten av samma holografiska effekt.

Illamasqua Raindrops

Publicerad 2012-01-09 17:52:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Första dagen på jobbet efter julen och jag är helt slut. Det blir inget nyproducerat alltså nu när jag äntligen nått min sköna fåtölj och min dator. Istället kommer här ett inlägg som jag länge tänkt publicera men som ändå blivit kvar i arkivet. Jag bar det i november, ne månad som gjord för det här lacket. Eller vadå, alla månader är som gjorda för det. Det är så vackert! Det är alltså Illamasqua Raindrops jag visar här och det är en present jag fått från underbara Sofia på One Inch Nails. Helt fantastiskt lack! Den känns som dimma och duggregn på samma gång. Och dimma och duggregn är vackert!
Det ni ser här är tre lager av lacket varav det sista är rejält flödigt och det är inga problem med formula eller torktid. Det är en ljusgrå bas med flecks i ljusare grått och intrycket är verkligen det av regndroppar på en grå yta. Jag tycker det är oerhört vackert. En lugn färg, harmonisk och stillsam men inte ointressant.

Glitter Gal 10 to Midnight

Publicerad 2012-01-09 05:52:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag har så många nya vackra hololack att visa er att jag inte vet var jag ska börja... Ni har sett ett par från Laylas makalösa kollektion och några från Ludurana. Det här är ett Glitter Gal. Glitter Gal släpper inte kollektioner utan färger och normalt sett blir färgerna core och man behöver inte stressa över att skaffa dem. Det här lacket är dock en limited edition så när den säljer slut är den slut. Ni kan ju gissa om jag stod på pre-order listan eller inte... :D
10 to Midnight heter lacket. Det är en mörk charcoal grå som i vissa ljus ser ut som svartnat silver och i andra blir gråsvart. Det är en tydlig holografisk regnbåge i lacket, Det är ett av mina mer holografiska lack i den här färgen om än inte den absolut mest holografiska. Hits No Olimpo Zeus är mer holo t.ex men det här är bra grejer ändå.
Lacket är täckande och man klarar sig alla fall med två lager, ett kanske om man är generös men jag har två. Det är lätt att applicera. Inga kala fläckar eller annat trams som t.ex Laylas lack eller MUS. Det torkar snabbt. Här har jag överlack, det har jag i princip alltid på alla lack, och jag tycker inte det påverkar holoeffekten speciellt åt något håll. Det är ett fantastiskt lack på många sätt och det är verkligen tråkigt att de inte behåller den i sortimentet. Den är tusen gånger mer holo och snyggare än t.ex hypade Lizard Belly från samma märke.
Jag köpte 10 to Midnight från Llarowe. Det finns fortfarande kvar i hennes shop och kostar 14 dollar. Observera att flaskan är liten.

Layla Coral Glam

Publicerad 2012-01-08 16:28:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag har ju inte längre min hologafiska version av MUS Madeleine så det här lacket blev verkligen en stor glädje för mig. Den är nämligen ganska lik Madde och den är ordentligt holografisk. Färgen är en varm, rosatonad beige. Den är absolut inte i närheten av korall men det gör mig bara glad faktiskt. Jag älskar dessa hudiga holon! 
Precis som med Flash Black så är formulan lite ostyrig. Jag valde att tunna med Seche Restore, skaka ordentligt och måla med flödigt med färg på pensel. Sen gäller det att inte få panik när det ser ojämnt ut för den flyter liksom ut och blir slät när den torkar. Torktiden är supersnabb, så klart, men jag har ändå ett lager Seche Vite över då det inte alls försämrar den holografiska effekten. En tjej som verkligen är holo-expert och som frekventerar samma forum som jag påstår att den blir mer holo av överlack. Jag kan inte säga vare sig bu eller bä men det blir alla fall inte mindre.
Jag är galet, galet kär i den här. Jag ska ha en backup. Jag är så nöjd med Coral Glam att min förlust av holo-Madde inte alls känns lika tung längre.

Lacquistry Black Christmas

Publicerad 2012-01-08 08:21:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Istället för att kasta oss rätt ut i nästa kollektion jag har att visa, Laylas holografiska lack, så mellanlandar vi i lite glitter. Ett väldigt roligt glitter! Det här är Black Christmas från independentmärket Lacquistry. Jag tycker det är jätteroligt att så många lacktokiga tjejer börjat göra sina egna nagellack och sälja dem. Lynnderella är ju en stor succé men det finns fler och Lacquistry är det första av dem jag är nyfiken på som jag testar. Nerd Lacquer känns också väldigt lockande speciellt med tanke på de teman hon gör sina kollektioner efter. Pam's Girly Bits är också ett indiemärke värt att kolla på. Spana in, vet jag!
Men nu är det Lacquistry och Black Christmas. Det är ett mycket täckande glitterlack, det ni ser är två lager, och det består av glitter i svart, rött och grönt. Det svarta är dominerande men man ser det röda och gröna hela tiden ändå. Det är ett hungrigt glitter. Mycket hungrigt. Det blev också den här stackars manikyrens död då vi alla vet vad som händer om man applicerar många lager Seche Vite på en glittermanikyr. Japp, det släpper från nageln inom 24 timmar. Hade jag varit klok kanske jag fått det att sitta bättre med en topplacksmacka av ett icke snabbtorkande mellan lagren av SV men man vet ju inte. Alla fall, det föll loss från två naglar i stora sjok. Jag brukar alltid ha ett vanligt överlack innan jag lägger SV på rena glitter och som sagt, varva överlack, annars och vill inte säga så mycket om hållbarheten innan jag provat på "rätt" sätt. Och visst är det tjusigt! Jag älskar idén med det här lacket! Bilderna är tagna i mulet, mulet ljus. Det var innan jag slängde på de där två extra lagren Seche Vite så bara ett lager överlack. Inte helt slätt då som ni ser. De extra lagren överlack ger en helt slät yta.

Zoya Sparkles över svart

Publicerad 2012-01-07 21:53:01 i Emmas NOTD övrigt,

Här kommer ett inlägg som jag vet att den kära Sminkan har väntat på. I onsdags kväll när jag lackade om mina naglar satt vi och pratade på msn. Jag var helt inne på att jag skull använda Sally Hansen Magical Amethyst med en svart bas under och alltså Copycata Sophia. Sen pratade Sminkan och jag om lack från Bettina och ifall de var lika Zoya Sparkles. Bettina har en lite finglittrig duochrom formula och i de swatcher vi har sett är de äbven lagda över svart vilket var väldigt snyggt. Så vi satt alltså där och pratade lack, jag med min svarta bas, redo att greppa Magical Amethyst. Så frågade jag Sminkan om hon trodde att Zoya Sparkles var lika Bettina vilket hon såklart inte visste. Så då fick jag för mig att jag skulle testa att lägga Zoya Sparkles över mitt svarta lack istället för MA, vilket Sminkan genast var med på.
Eftersom jag är en så bra blogkompis fick Sminkan välja vilka lack jag skulle testa med, jag körde multifärgat, alltså ett lack per nagel, eller ja 5 lack per hand, jag spegelvände bara ordningen på andra handen. Sminkans val föll på Ivanka, Alegra, Mimi, Gilda och Charla, och det är den ordningen de är applicerade i, från tummen till lilfingret och jag har ställt dem i rätt ordning på flaskbilden och här nedan.

Så det var nästan alla Zoya Sparkles på svart bas det. Som Bettina-lacken är de nog inte riktigt, men jag tycker att det blev fint iaf. Ivanka och Charla har jag lagt ett lager ovanpå det svarta från Collistar och de tre i mitten är det två lager då jag tyckte att de blev lite för svarta annars. Jag misstänker att den kära Sminkan kommer att släpa hem Bettina inom en snar framtid och då kan ni ju jämföra dem.

Hits MariMoon sammanfattning

Publicerad 2012-01-07 15:41:21 i Nagellack - kollektioner,

Jag har köpt båda seten, Modern och Unique.
Vi börjar med Modern:
Cool
Dreamer
Klicka för att stänga bilden
Trendy
Klicka för att stänga bilden
Cutie Pie
Och så har vi Unique:
Unconventional
Artsy
Chameleon
Daring
Mina personliga favoriter är Unconventional som klar vinnare, Dreamer och Cool som goda tvåor och så Cutie Pie som en sorts trea. Flera av lacken hade tjock, klistrig formula och spretiga penslar. Unconventional täckte på ett eller två lager men de andra behövde tre. Man får 6ml lack, det är en ml mer än ett Dependlack, och med tre lager och tjock formula är de väldigt fluffiga och försvinner fort. De som har dupes skulle jag rekommendera att man istället köpte dupen då man antingen får bättre formula, bättre pensel eller mera lack för pengarna. Sen har ju inte alla ett klockrent alternativ och det alla dessa Hits har som talar för dem är att färgerna i de flesta fall är mer mättade än alternativens. Undantaget är Trendy och Chameleon där alternativen är lika mättade eller mer mättade än Hitslacken. Inköpsställe för dessa är Llarowe eller den brasilianska webshoppen, men jag rekommnederar Llarowe efter att ha provat båda varianterna. Bättre packat och snabbare leverans.

Hits MariMoon Cutie Pie

Publicerad 2012-01-07 13:33:00 i Naglar - duokromatiska,

Dags för det sista MariMoonlacket och det är Cutie Pie! Det här är så mycket finare än jag trodde det skulle vara. Hundra procent bättre faktikt. I flaskan ser det lite småtrist ut men det är mer färg än man kan tro vid en första blick och det finns en hemlighet i det. 
Formulan var bland de bättre i kollektionen. Det ni ser är tre lager men formulan är inte lika tjock och kladdig så lagren är tunnare. Färgspelet går från malvarosa till rosa, lilarosa, lila, blått och, i elektriskt ljus, aquagrönt!
Bild nummer två är tagen med blixt för att få fram det gröna men det funkade inte. Det finns där alla fall, inte rent grönt men en blåtonad grön, grönare än blått dock. Hm, skitdålg förklaring men jag kan inte bättre. Det är alla fall ett mycket snyggare lack än jag trodde innan jag bar det.

Hits MariMoon Trendy

Publicerad 2012-01-07 07:56:00 i Naglar - duokromatiska,

Nu är det bara Cutie Pie kvar av MariMoonlacken efter att vi tittat på Trendy. Trendy var det minst intressanta av alla MariMoons för min del eftersom jag redan hade två dupes till den. Jag var alla fall rätt säker på att de skulle vara dupes och det är väl så också kan jag säga efter den lilla jämförelsen jag slängde ihop på slutet av swatchandet. Nu har det varit så mycket av de här guld/gröna lacken för mig på sista tiden så trots att jag har Evening at Ch Marmont på 20 i topp-listan så är jag lite mätt på färgen. 
Det är en swatch alltå, inte i de bästa ljusörhållandena och jag överansträngde mig inte för att få fram hela lackets skönhet för det var så fult med alla penseldragen. Japp, det är helt omöjligt tjockt och segt och det blir penseldragsmärken i det. Kraftigt uttunnande av den kanske kan hjälpa, jag vet inte för jag försökte inte med det. Jag tog bara av det och gjorde en riktig manikyr med Cutie Pie istället.
Ozotic Pro 507, Hits MariMoon Trendy, Kicks Evening at Ch Marmont och slutligen, för skojs skull, Ozotic Pro 507 över svart. De är alla tre otroligt lika. Identiska i princip vad gäller färgen. Ozotic har bra täckning, Hits täcker också med två lager men är tjock och jobbig att måla med och får lätt penseldrag. Kicks kräver fem-sex lager för täckning för mig. Den är ändå min favorit för fomulan är tunn! Jag gillar inte lack som är som gröt på penseln.

Layla Flash Black

Publicerad 2012-01-06 19:06:28 i Naglar - holografiska lack,

Dagens holonaglar kommer här! Det är underbara Layla Cosmetics Flash Black. Okej, det är inte svart, det är grått, men det ser man knappt för alla regnbågar. Det är helt fantastiskt.
Formulan är som Nfu Ohs ungefär. Det krävs en viss försiktighet vid appliceringen. Det är dock värt det för att få beskåda de enastående regnbågarna! Jag hade tur med vädret också, sol idag, så jag har faktiskt swatchat hela kollektionen men, de kommer efter att jag visat alla MariMoon. Det är så mycket roligt just nu i lackvärlden så man blir helt snurrig! Det finns inte så mycket mer att säga om det här lacket. Det är köpt från Laylas webshop. Flaskan innehåller 8ml och det kräver tre lager för att täcka. Det kan bli fler om man får kala fläckar eller annat trist. Det är ett typiskt hololack på så sätt att det torkar snabbt som blixten. Det blir dock snyggare med överlack så man kan lika gärna slänga på ett lager.

Make Up Store Britta

Publicerad 2012-01-06 16:50:46 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ett snabbt och kladdigt bidrag till holofredagen. Jag gick inte ut med så här mycket kladd, men hållbarheten på dessa lack är sådär så jag tyckte det var bäst att fota direkt, särskilt som jag skulle jobba dagen därpå.

Britta fick jag i julklapp av Sminkan. Det är ett supervackert rosa hololack men tyvärr är det för jävligt att måla med, som Nfu Ohs lack ungefär, ni vet man kan bara måla samma ställe en gång för annars river man med sig lacket så det blir en kal fläck. De kala fläckarna suger, jag fick dem trots tre lager och trots att jag varvade med överlack för att fixera.
Nu låter det som om jag ogillar Britta, det gör jag verkligen inte, hon är underbart tjusig, jag önskar bara att hon var lite mindre jobbig att arbeta med, hon är en aningens bitchig skulle jag vilja påstå. Mycket möjligt att hon hade blivit mer lättjobbad med MUS Aqua Base, men då hade hon å andra sidan varit bedrövlig att bli av med så jag hade inte lust att testa det. Det är i alla fall ett urtjusigt lack och jag kan härmed berätta att min samling av MUS holografiska lack är komplett med bra holoversioner av alla lack. Tack kära Sminkan för det!

Hits MariMoon Cool

Publicerad 2012-01-06 13:13:00 i Naglar - duokromatiska,

Vi återvänder från vår insats för holofredagen och kör vidare på de multikroma lacken från Hits. Cool är verkligen ett häftigt lack. Både varma och kall nyanser samsas i den här multikroma skönheten. Buteljgrönt, brons, kakigrönt och guld möter här aquablått och isiga gröna toner. Fantastiskt. Allt beror på ljuset.
Det ni ser är tre lager av lacket som jag först uppfattade som bara mörkt grönt och guld tonat. I skugga visade det plötsligt upp sina isiga nyanser och i elektriskt ljus blir det gräsgrönt med blått. Jag har försökt få med det mesta på bild men det går inte att klara hela lackets repertoar. Det är fantastiskt fint alla fall och påminner inte mig om något av mina andra gröna duokroma lack.

Glitter Gal Red II

Publicerad 2012-01-06 08:28:00 i Naglar - holografiska lack,


Det är holofredag! Ett underbart påhitt av Skimmerskuggan. Hurra! Jag har till och med hololack på naglarna, Layla Flash Black, men det får ni kanske se senare om jag lyckas fota det i något sorts vettigt ljus. Istället bjuder jag på arkivmaterial från i våras. Det är bra med enorma arkiv ibland. :D
När jag fick hem mina två nya Ozotic Pro-lack i våras, som är röda och holografiska, så var jag tvungen att titta igenom de andra röda hololacken jag har och swatcha dem i solen så jag kunde jämföra dem lite. Jag plockade fram bland annat OPI DS Ruby och den här av mina båda Glitter Gal röda holosar eftersom jag redan tagit nya bilder av flera av mina röda hololack under holotemaveckan, däribland den första av mina två röda Glitter Gal. Tidigare bilder av det här finns att se om ni klickar på den här länken. Då var det inte riktigt lika soligt men man ser ändå att det är holo.

I stark sol blir holoeffekten väldigt tydlig. Det blir också tydligt på mina bilder, både gamla och nya, att det inte rör sig om ett rött lack i egentlig mening utan precis som t.ex DS Ruby så är det ett mörkare rosarött lack. Det är dock  ett fantastiskt fint lack ändå. Det är regnbågar och det är snabbtorkat och det är lättmålat. Ett bra köp tycker jag och klappar mig på ryggen för min goda smak och generositet mot mig själv. :D


Jag vet att många av er vill att jag talar om var jag köpt lacken jag visar så det ska jag försöka göra. Det här är köpt från Glitter Gals egen webshop. Glitter Gal är ett australiskt märke. Idag köper jag mina Glitter Gal lack från Llarowe för de har bättre och snabbare service samt fördelaktigare fraktpriser. Glitter Gal finns nu/snart i 15 ml flaskor dessutom, något många är glada för. Det här är den gamla 9ml flaskan.

IsaDora Beetle Green

Publicerad 2012-01-05 20:46:00 i Naglar i grönt,

Och nu till något helt annat. Det kommer så klart fler MariMoons men inte just nu. Istället får ni ett lack som många bloggat om och älskat. Beetle Green från IsaDora. Blankt och svärtat skalbaggegrönt. Kan man säga mer. Två lager av lacket och snabb torktid. Det är som vanligt hemsk pensel men annars ett helt okej lack. Formulan är aningens tjock för min smak men det är absolut ett lack som, om man kan hantera penseln, är lätt att få jämnt och snyggt på nageln. Så är jag en av dem som älskar det? Både ja och nej. Det är snyggt men påminner en del om andra lack, t.ex China Glaze Emerald Fitzgerald. Beetle Green går dock segrande ur striden för den är något mer svärtad och har lite mer djup. Den har dock inte det skimmer av lila på nageln som flaskan lovar vilket gör mig lite besviken. Det är en vacker färg men genom glaset ser det ut att ha mer djup än det har på nageln. Men jag gillar det. Jag gillar det definitivt. Jag älskar det inte för det går inte så länge IsaDora plågar oss med pensel bred som en ladugårdsdörr. Nu har jag inte så mycket kvar av min Beetle Green heller för den har jag använt när jag frankat hololack. Så kan det gå. 

Hits MariMoon Dreamer

Publicerad 2012-01-05 14:21:00 i Naglar - duokromatiska,

En kort stund hade vi sol här i Stockholm, som ni kan se. Jag passade på att fotografera Dreamer som är ett helt enastående lack från Hits MariMoon kollektion, Modern set. Det har färger från guld, koppar, rött, purpur, lila och blått. Fantastiska skiftningar! Magiska!
Den är ganska lik Artsy från samma kollektion men det andra setet men Dreamer har mer guld/koppar nyanser och rött så den blir lite som en Sally Hansen Nail Prisms Garnet Lapis på steroider.

Jag tycker färgspelet är så fantastiskt att lacket är väl värt att äga trots en ganska tjock formula. Lite Seche Restore kan säkert råda bot på det. Visst är det fint. Ett oerhört komplext lack vad gäller färger. Jag är mycket imponerad.
Ni får alltså ett galet bildspam igen. Det är så många sidor av det som jag vill visa och då är ändå mina bilder inte i närheten av att kunna förmedla dess fulla skönhet.


Hits MariMoon Daring

Publicerad 2012-01-05 07:33:00 i Naglar - duokromatiska,

I mina ögon är inte Daring särskilt daring alls. Det är ett blekt lavndeltonat lack som går i grått/rosa/lila/blått. Färgen är dimmig och lite frostig och formulan är tjock. Det krävs tre lager för täckning och när man har det på naglarna känns det lite "suddigt" i och med den bleka färgen och växlingarna i den. Det är inte fult, det är bara inte i klass med de andra i setet.
Det påminner lite om SH NP Lapis Amethyst. Inte så tokigt men alltså heller inte någon favorit. Formulan är tjock även i denna och även här fick jag frisera penseln med en sax för att kunna måla med lacket. Det är lite trist att penslarna är så kass för lacken är inte så billiga ändå. Sen är jag beredd att förlåta lite mer eftersom det är ett multikromt lack men hade det här varit ett rött krämlack hade det fått tummen ner.

Hits No Olimpo

Publicerad 2012-01-04 23:12:00 i Nagellack - kollektioner,

En kollektion jag nog faktiskt vill utnämna till förra året allra bästa är Hits No Olimpo. En kollektion holografiska lack med ordentligt med färg. Djupa, vibrerande färger. De är dessutom ordentligt, vibrerande holografiska. Inget tjafsigt halvdant utan rejäla regnbågar. Jag älskar den här kollektionen hett och innerligt! Jag har till och med skaffat backuper av några av lacken. Favoriterna är Zeus och Hera, Apolo och Ares. Och Demeter för orange är så roligt! Alla är dock fantastiskt fina även om Afrodite kanske inte får min puls att slå fortare. Vilka tycker ni bäst om? Har ni skaffat några av lacken? Kommer ni göra det annars? Är ni förtjusta i holo?
Zeus
Ares
Apolo
Artemis
Dionisio
Atena
Hera
Hestia
Hermes
Demeter
Afrodite
Poseidon

Hits Demeter

Publicerad 2012-01-04 20:21:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag har ju glömt mina Hits holo för alla andra magiska lack som ramlat in i brevlådan. Här kommer det sista av lacken från No Olimpo. Första bilden togs i dagsljus men utan sol och det är Demeter, det orangefärgade hololacket från kollektionen. Orange holo ser man inte så ofta och det här är mer holo än mina bilder ger sken av.
Den första klickbara bilden är tagen ute, mulet väder, den andra med blixt och den tredje i sol. Det är tre lager lack och det krävs för att täcka VNL. Dessvärre är Hits lack väldigt odryga och en användning ger en rejäl minskning av innehållet i flaskan. Jag har använt det här tre gånger redan... Aaaargh! Den är snart slut!
I solskenet kommer holon fram men även den VNL som gärna sicker upp sitt fula tryne.
Taget med blixt. Här ser man verkligen holon. Det är så unikt och så snyggt!

OPI Warm&Fozzie

Publicerad 2012-01-04 19:03:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Warm&Fozzie var inte ett lack som omedelbart lockade när jag fört såg bilder av OPI Muppets collection. Jag är inte så förtjust i brunt även om jag ibland bär färgern och gillar det. Mellannyanser av brunt är särskilt knepiga och är de dessutom varma i tonen är jag nästan säker på att de inte är för mig. Så kom det bilder, först hos Alizarine och sedan hos Chaosophia och ja, jag började ändra mig. Efter bilderna hos Alizarine så beslöt jag köpa minisetet som innehåller W&F och när Sofia visade sina bilder slog jag till på en fullstor flaska utan att ha testat minin. Det här är mitt första försök med lacket, ni ser att det är den lilla flaskan. 
Det är ett semi-foiligt lack, alla fall i finish enligt Sminkan-boken. Det är en finish jag älskar så det är ju ett plus. Så gillade jag W&F? Mja, både och faktiskt. Finishen är vacker, färgen är helt okej trots att det är mellanbrunt och varmt. Det är dock inte ett lack som får mitt hjärta att klappa något extra och jag tror inte jag behöver min stora flaska av det. Istället blev den min mammas julklapp. Mamma är väldigt förtjust i färger som koppar, oliv- och armégrönt och de röda nyanser som går mot rost, tegel och så. Det här blir det perfekta bruna för henne. Warm and Fozzie har både brunt, brons, guld, koppar och ibland en liten aning olivtonad grön i sig.

Hits MariMoon Artsy

Publicerad 2012-01-04 08:54:00 i Naglar - duokromatiska,

Inte så tokigt va? Inte helt unikt heller. Ett vackert duokromt lack som växlar från magenta till lila till blått till turkos. Mycket anslående. Det är tydligt duokromt hela tiden, även om en av färgerna blått eller lila dominerar så syns den andra i nagelkanterna. Det magentafärgade tonerna är mer flyktiga dock.
Formulan är tjock och lite otymplig på penseln och penseln har dessutom ett strå som spretar som jag tvingas klippa bort. Jag hade föredragit en tunnare formula men den går att måla med så jag ska inte klaga alltför mycket. Det är tre lager som krävs för täckning och det är ganska mycket med tanke på mängden lack man får, ca 8 ml. Det blir ganska dyra droppar alltså. Jag tycker dock det var värt det. Det är en väldigt distinkt skiftning i färg. Det finns några väldigt lika lack, som sagt, och ett ganska likt jag äger är SH NP Garnet Lapis. Även Ludurana Reluz är likt. Båda de lacken är bättre i formulan men Garnet Lapis är inte så lätt att få tag på billigt längre, de går för ca $20 på eBay, frakt inte inräknad. Reluz finns på Llarowe så där är det bara att välja vilken av flaskorna man vill slå till på. Luurana kostar $14 och Hits MariMoon kostar $8 och flaskorna innehåller samma mängd lack. Köper man tre flaskor (som jag gjorde senast) är frakten cirka $6.

Admiravel vs Chameleon

Publicerad 2012-01-04 08:37:00 i Nagellack - jämförelser,

Chaosophia frågade igår om hon behövde Chameleon om hon har Ozotics Rainforest och Luduranas Admiravel. Här är en snabbt hopkommen jämförelse mellan Hits MariMoon Chameleon och Ludurana Admiravel.Jag orkade inte ta med Ozotic-lacket men det var ju redan del i samlingen, Sofia. ;D
De är väldigt lika. Ludurana har bättre formula och pensel så ska ni välja en av dem ta den. Har man Admiravel och inte har för avsikt att köpa de kompletta seten i de söta små askarna så säger jag nej, man behöver inte båda.
Admiravel överst, på pekfingret, Chameleon på ringingret. Jag såg ingen direkt skillnad i någon vinkel eller i något ljusförhållande vid jämförelsetillfället. Admiravel har lite grövre skimmerpartiklar och aningens mer mättad grönton. Mycket små skillnader men okej, de är inte exakt lika. Jag kan dock utifrån den skillnaden motivvera köp av båda och jag brukar vara väldigt snabb på att säga köp. :D

Hits MariMoon Chameleon

Publicerad 2012-01-03 20:25:00 i Naglar - duokromatiska,

Hits MariMoon Chameleon är ett av lacken i Unique-setet. Det är en grön som påminner en del om Ozotic Pro 503 "Rainforest" som ju också är multikromt grön med en obestämd lavendelgrå disighet över sig. Det är också väldigt likt Ludurana Admiravel. Man behöver alltså inte skaffa alla de varianterna om man inte är sjukligt svag för duo- och multikroma lack, som jag. :D
Chameleon är alltså i huvudsak grönt. Det finns en grålila ton som sedan går över kakigrönt, gräsgrönt, smaragdgrönt till aqua och då nästan ser lite blått ut, alla fall turkost. Jag tycker det är vackert när färgen blir klarare men när det är den lavendelgrå disigheten som dominerar tycker jag det ser lite blekt ut. Tack och lov är växlingarna många och snabba och man får inte tråkigt med lacket i en sekund.
Det är aningens skirt trots en tjock formula. Det här är tre lager av lacket. Penseln var spretig och jag tvingades frisera den en del för att få det att fungera. Den tjocka formulan är faktiskt inte så kul, jag ska nog tunna ut den en del nästa gång jag använder lacket. Kanske även lägga det över en grön bas för att inte slösa på det. Den tjocka formulan gör att lacket är väldigt "fluffigt" och man ser snabbt nivån sjunka i den lilla flaskan. Ändå ett spektakulärt vackert lack. Vill ni ha den här färgen skulle jag ändå föredra Admiravel från Ludurana.

Hits MariMoon Unconventional

Publicerad 2012-01-03 12:59:45 i Naglar - duokromatiska,

Unconventional är min favorit från Hits kollektion MariMoon. Det är så oerhört vackert! Jag målade med det i mörkret igår och det syns för det ser allt annat än perfekt ut men eftersom jag ändå lovat swatcha flera av lacken så visste jag att det skulle sitta endast en kort tid så jag brydde mig inte om det. Det blir sjutusen bilder på lacket som ni säkert förstår. Enligt mig är det värt det.
Unconventional är multikromt och går från rött till magenta till lila till blått. Skiftningarna är starka och distinkta när man rör händerna men färgskalan gör det ändå till ett harmoniskt lack. Det får mig att tänka på ett av mina absoluta favoritlack, Sally Hansens Magical Amethyst och även systerlacket till det, SH NP Burgundy Orchid. Jag pratade med Sofia på One Inch Nails igår och då nämnde hon Magical Amethyst varvid jag egentligen ville lacka med det bums. När jag tittade på mina nya MariMoons valde jag alltså det som var mest likt det. Succé! Unconventional är kankse aningens varmare och rödare i tonen, men jag vill minnas att alla fall Magical Amethyst kan upplevas som väldigt röd på naglarna. Mina bilder gör förövrigt inte rättvisa åt något av de här lacken.
En väldigt positiv sak med det här lacket är att det täcker väl, ett lager om man får det jämnt men två ifall det uppstår flammor. Det är en aningens tjock formula på alla MariMoonslacken jag hunnit testa (swatschfest idag) men den här var okej trots det. Jag gillade det på alla sätt. Helt klart ett lack att älska och skaffa backuper av! :D

Hits MariMoon

Publicerad 2012-01-03 12:38:44 i Nytt till lacklådan!,

När jag kom hem från min semester hade jag en hel del spännande som väntade på mig, bland annat den här dubbelkollektionen från Hits med duokroma/multikroma lack.
Det blå setet, Modern, innehåller lacken Cool, Dreamer, Cutie Pie ochTtrendy, det gula setet, Unique, innehåller Unconventional, Artsy, Chameleon och Daring. Jag har hunnit bära ett av dem som manikyr, Unconventional, och den var perfekt. Idag när jag swatchade märkte jag dock att de är väldigt ojämna i kvalitet och många hade spretiga borstar. Det är dock otroligt fina lack så gillar man multikroma lack kan man kanske överse med det. Vissa är dupes till Ludurana och andra märken och då skulle jag nog faktiskt rekommendera de andra då spretiga penslar och lack som måste förtunnas för att formulan är tjock inte är så roligt. Jag är ändå nöjd med mina lack som jag köpte från den brasilianska hemsidan. De finns även att köpa på Llarowe.

Blå

Publicerad 2012-01-03 09:20:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Jag vet att Emma längtar efter smink och jag gillar ju Emma och vill att hon ska vara glad. Hon har visat sitt nyårssmink igår så jag tänkte att jag överraskar henne med lite nyårssmink jag med. Eller om jag ska vara ärlig så är det här smink från en annan vinterhelg men det spelar kanske ingen roll. Det ser ut som mitt nyårssmink skulle göra. Det är en blålila sminkning skapad med tre pigment från Fyrinnae, Blue Whale, Delvian och Faerie Glamour. 

Grunden är Dignity. Ovanpå den lades först Blue Whale på yttre delen av ögonlocket och ut i en spets. Delvian placerades på inre delen av ögonlocket och lite ovanför Blue Whale längs brynbenet. Därefter blendades skarvarna med Faerie Glamour som är både blå och lila. Som highlighter användes Fair Lady från Brite Bird. Under ögat har jag pennan Deep Blue Sea från MUS med lite Delvian över. Lösögonfransar med blå strass. Enkelt men färgglatt och precis så isigt och blått som jag vill att nyår ska vara när det handlar om smink eller naglar!
Sminket är från någon gång runt nyår men 2010, om ni vill veta. Därför hamnar inlägget också i den kategorin. :D

Ludurana Flocado Vento

Publicerad 2012-01-02 19:37:00 i Naglar - flakes,

Minns ni att jag sa att flakes verkar bli detta årets stora trend? Alla nagellacksmärken är sugna att hoppa på tåget. Visst, vi nagellacksnördar har haft flakes bra länge nu, så är det ju alltid, men jag tror vi får se flakes på var och varannan nu till sommaren. Ett märke som släppt en kollektion med flakes förra året är Ludurana. De har en kollektion med sju spännande 3D-flakes och man kan köpa dem från Llarowes webshop. Llarowe är en suverän webshop, faktiskt, som jag varmt rekomenderar. Det är en kvinna, Leah Anne, som driver den själv och hon satsar på små, udda märken med speciella och unika lack. Det är fantastiskt bra fraktpriser även internationellt så tveka inte att göra en beställning. Jag är inne på min fjärde beställnng från henne nu, faktiskt, jag passade på i fredags då hon hade en drive med fraktfritt på alla order, även internationella. 
Det här lacket har jag dock haft ett tag. Det är ett inlägg ur arkivet. Lacket heter Vento och är ett flakelack med turkosa och gröna flakes. Det ni ser här är ett lager över ett mörklila lack. Jag tror det är Revlons Purple Pleasure som är basen för manikyren men jag svär inte på det då jag uppenbarligen inte fotat det ensamt. Jag har PP liggandes i arkivet men från en helt annan månad men jag har ändå någon idé om att det skulle vara den. Spelar ingen roll egentligen, det är ett mörklila skimmer. Flakesen ligger i en skir lilafärgad bas i flaskan och det var nog det som fick mig att välja lila som bottenfärg. Det är definitivt ett lack att använda i layering som ni förstår och möjligheterna blir ju oändliga. Alla effektlack är ju roliga på så sätt, de erbjuder så många varianter. Det här vore t.ex fint över gröna eller blå nyanser likväl som över svart, vitt eller kanske rosa. Gult? Ja, fantasin är det enda som sätter stopp. En flaska av detta lack kostar $7 hos Llarowe, det är ca en femtiolapp. Frakten beräknas på vikt så den beror på hur många lack man stoppar i varukorgen. Tre Luduranalack går på ca $6.


Svart nyårssotning med strass

Publicerad 2012-01-02 12:54:21 i Emmas FOTD 2012,

Igår visade jag ju mina nyårsnaglar, idag tänkte jag att vi kunde kika på sminket. Jag är fortfarande ledig, börjar jobba imorgon, så jag har lite td att fixa med bloggen och då får man ju passa på. Dessutom är jag fortfarande förkyld så det är nyttigt för mig att ta det lugnt, blogga, läsa och spela alfapet till exempel:)
På nyårsafton var min förkylning som allra värst, min näsa rann som en jävla kran, men vi skulle ju ha fest och det känns inte så kul att ställa in på nyårsafton så vi körde ändå. Maten var förberedd näsatn helt så där hade jag lite tur. Sminket var ju värre, hade varit bra om det hade gått att förbereda ett ickeförkylt ansikte, men den möjligheten fanns ju tyvärr inte så det var bara att göra det bästa av situationen. För att göra sminket något mer snytbeständigt grunade jag med primer, i övrigt har jag inga speciella åtgårder att tipsa om vid förkylning. Jag tyckte dock att sminket blev bra, mitt förkylda ansikte till trots.

Hyn
Primer: Freeze 24/7 Go Instant Smoother &Brighter

Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Studio Scult Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Pink Swoon & MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: Mac Danger Zone, den svarta delen och MAC Knight Divine

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Hotties

 

Läppar

Läppstift: Givenchy 715Bas för ögonskuggorna är Shadow Insurance och Blackground. Shadow Insurance för hållbarheten och Blackground för svärta och skimmer. Ovanpå Blackground applicerade jag svartglittriga Danger Zone, en gammal LE-skugga från MAC. Den svarta kanten sotades och blendades ytterligare en aning med gråa Knight Divine. Sen applicerade jag highlighter och då blendade jag kanten lite mer. Blackground och Danger Zone applicerade jag även längs med undre fransraden för att det skulle bli lite sotigt. Och så på med eyeliner, mascara och lösögonfransar såklart. Efter att det var på plats var det dags för stenarna. Jag använde strasstenar ur ett litet strasshjul som jag köpt på ebay. Stenarna limmade jag fast med vanligt franslim, det är lätt att få dem på plats, de sitter bra och de känns faktiskt inte alls, kan vara värt att testa alltså om ni gillar strass. Slutligen avslutade jag med rouge läppstift samt lite inliner. Inlinern glömde jag faktiskt först, det är därför den är med på en del bilder men inte på vissa. Den här looken är löjligt lik den jag bara förra nyår, då hade jag en grön sotning med grön och lila strass. Det känns dock som en lämplig nyårslook och jag är väldigt nöjd, även om jag känner att jag måste hitta på något annat nästa nyårsafton:)

 

Nyårsnaglar med Liquid Leather och Rainbow Connection

Publicerad 2012-01-01 22:37:43 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Hej på er allesammans och gott nytt år igen! Hoppas att ni hade en riktigt trevlig nyårsafton och att ni har fått en fin början på 2012. Jag spöade just min kille i alfapet, det tyckte jag kändes väldigt lovande, för min del i alla fall:)

Sminkan visade er ju tidigare sin utjusiga nyårsmanikyr med Deborah Lippmans tjusiga blåglittriga Across the Universe. Jag hade också glittriga naglar, men med betydligt billigare och lättillgängligare Rainbow Connection från OPI. Eller ja nu ljög jag kanske. Rainbow Connection är nog utan tvekan populärast av Muppets-lacken och den är nog ganska slutsåld på de flesta håll när jag tänker efter. På ebay finns den dock fortfarande, där köpte jag min och där kan ni knipa er en egen flaska för under hundralappen, så det är väl hyfsat okej.
Min nyårsmanikyr består av tre lager Liquid Leather från China Glaze. Det är en väldigt blank fin svart, men den kunde täcka lite bättre tycker jag, jag klarar mig aldrig med mindre än tre lager. På den yttersta halvan av nageln har jag sen lackat med Rainbow Connection. Det är glitterkorn i olika storlekar och i olika färger i en klar bas. Riktigt fint tycker jag att det är, som Confetti på naglarna Det får mig även att tänka på strasstenar i olika färger eftersom en del av glitterkornen är så pass stora. Det är således en manikyr som passade väldigt bra till min sminkning, men den får ni inte se ikväll, det blir i nästa vecka. Tills vidare får ni hålla till godo med min nagelbilder och så kan ni väl skriva en rad eller två om vad ni hade för nyårsmanikyr?

Deborah Lippmann Across the Universe

Publicerad 2012-01-01 13:16:32 i Naglar i blått,

Deborah Lippmanns närmast legendariska lack Across the Universe blev min nyårsmanikyr. Inte bara min faktiskt, jag firade med mina föräldrar och när jag dagen innan nyår var hemma och åt hos dem så konstaterade min mamma att hon också ville ha det här lacket på nyårsaftonen. Hon fick som hon ville och vi trädde in i det nya året tillsammans med samma färg på naglarna. Lustigt nog har vi väldigt lika händer och för tillfället dessutom varsin bruten tumnagel på högerhanden. :D
Across the Universe alltså. Det här lacket kom 2010 om jag minns rätt. Jag orkar inte kolla upp det just nu men det var samtidigt som Bad Romance, systerlacket med lila glitter. När jag såg de första swatcherna var jag inte imponerad. Dels tyckte jag det var rätt fula lack på de bilder jag såg, dels är Lippmanns lack lite väl dyra för att man ska köpa dem bara för skojs skull. Med tiden såg jag fler swatcher, några jag gillade också, men det blev ändå inga köp. Det som blev var att jag i år skaffade kopior av den här och av Bad Romance. Jag älskade, älskade, älskade Essence Blue Addicted som ju är en kopia av det här lacket. Jag älskade det så mycket att jag petade in det på min topp 20-lista. Eftersom jag älskade det så mycket var jag tvungen att köpa originalet med. Då jag satte ihop topp 20-listan hade jag inte provat det här lacket även om det stod i min låda med oprovat, men i ärlighetens namn är det inte någon direkt skillnad på dem. Det här har lyxigare flaska men annars är det nog samma sak.
När jag visade Blue Addicted var det två lager av det lacket över ett mörkblått. Här är det två lager av AtU över ett svart lack. Samma "efterbehandling" med ett lager av Models Owns tre-i-ett lack och så Seche Vite. Bilderna här är tagna både dagen före nyår, nyårsafton och nyårsdagen. På bilderna tagna idag, nyårsdagen, är det ytterligare ett lager av Models Own 3-i-1 och ett lager Seche Vite. Det äter topplack alltså.
Även egenskaperna att lacka med och torktid är samma som för Blue Addicted så jag kan varmt rekommendera den som ersättning om man inte vill lägga pengarna på ett Lippmannlack. Jag är sjukt svag för Lippmanns flaskor dock, de är jäkligt snygga. Kanske att det är något slätare glitter alla fall i det här. Kanske. Jag måste prova dem sida vid sida någon gång för att veta säkert. Det är alla fall otroligt vackert. Jag förstår inte att jag inte älskade det från första början men jag misstänker att jag sett swatcher i fel ljus och eventuellt utan ett mörkt baslack. Glittren ligger visserligen i en svagt färgad jellybas men det är snyggare att lägga det över svart eller mörkblått än att försöka bygga det på egen hand. Dessutom kräver den här typen av glitter en viss teknik. Man får applicera lite "uppifrån" och inte dra runt glittren för mycket på nageln för att få det jämnt.
Det var mina nyårsnaglar och dessutom de naglar som jag inleder januari 2012 med. Jag har inte bråttom att ta bort den här manikyren. Mitt sista lackköp för 2011 blev förresten ett Lippmann. Jag satt och slösurfade på eBay och passade då på att klicka hem en flaska Razzle Dazzle. Vi får se när den kommer i brevlådan. 
Vi avslutar med lite bilder tagna i solen i mitt fönster dagen före nyårsafton. 


Året som gick

Publicerad 2012-01-01 01:08:59 i Allmänt,

2011 var året då den blogg som jag skapade 2007 med tanke på smink i princip helt tog steget över till att vara en nagelblogg. Fram till mitten på 2011 har jag kämpat för att alla fall visa lite smink även om naglarna mer och mer blivit det dominerande, men till sist gav jag upp helt och lät det bli som det är. Jag sminkar mig så sällan men jag målar naglarna minst en gång om dagen. :D
Året bjöd på en hel del nagellackshändelser. Det började med att crackletrenden fortsatte att rulla fram som en våg över nagellacksvärlden. Det blev metalliska crackle, glittriga crackle och jag vet inte vad för crackle. Vi hade en temavecka med holografiska lack före sommaren, tätt följd av en duokrom temavecka, och det visade sig vara helt i linje med vad som komma skulle. Under hösten har flera märken släppt fantastiska nagellackskollektioner med holografiska lack. Layla, Hits och Ludurana har imponerat men även Jessica släppte ett hololack som jag kommer visa någon gång framöver här på bloggen. Samma gäller även Laylas holografiska lack. Det blev hur som helst en fantastisk höst och vinter för oss "holo-horor". Förutom holo så exploderade det av kollektioner med  lack som är duokroma också! Peridot från Chanel visade vägen och plötsligt var kollektioner släppta av Models Own, Hits och Ludurana och även Kicks visade framfötterna med magiska Evening at Chateau Marmont.
Allt var dock inte frid och fröjd i hololacksvärlden. Vi har ju sett Nfu Oh försämra sin kvalitet i batch efter batch. Emma gjorde en fasansfull upptäckt på MUS när hon skulle köpa en Madeleine. Även där har holoeffekten försämrats och både Madeleine och Greta är hårt drabbade. Alla hologram-lacken är tyvärr försämrade men Siw verkar ha klarat sig bäst av dem.
Nästa stora trend är i antågande nu i skiftet mellan 2011 och 2012. Flakes är det ni ska satsa på flickor! Det har ju funnits länge, t.ex Nfu Oh och Koh har ju fina flakes, Nubar och Sally Hansen släppte flakelack 2010 och vi har även sett Orly och OPI ge ut flakelack sedan tidigare. Nu är det dock dags att göra flakelacken till var mans egendom precis som cracklelacken. Olika märken sprutar ur sig nya kollektioner och man kan hitta fantastiska flakes hos Ludurana, Hits, Finger Paints och även Picture Polish. Zoya släpper också flakes till våren så se fram emot en hel del glitter! Och när vi pratar glitter måste vi ju nämna KleanColors Chunky Holo-lack. De är inte flakes, de är glitter, men med samma typ av egenskaper. De fungerar för layering, de växlar färg beroende på vinkel och de var jäkligt heta våren 2011.
Annat som var hett var att skapa egna så kallade sprankenlack. Spectraflair, det holografiska pigmentet, köptes av alla och en var och vi var många som skapade egna holografiska lack. Även färgskiftande pigment köptes och experimenterades med. Över huvud taget frankades det för fullt ute i stugorna och olika independentmärken poppade upp. Lynnderella är en av dem, välkänd sedan tidigare men nu nådde hon massorna och idag säljs hon även på webshoppen Llarowe. Där kommer vi också snart få se ytterligare independentmärken som Pam's Girly Bits. På Etsy trängs också massor av små nagellacksmärken som tillverkas för hand, hemma hos olika tjejer.
Nagellackssmycken blev också en jättegrej 2011.
Klicka för att stänga bilden
Det har funnits länge, men nu small det till och blev en hobby för oss alla och envar. Jag har gjort massor, massor med ringar, halsband, armband, magneter... Det är roligt och blir rätt fint. Ett ytterligare sätt att njuta av sina nagellack och kanske dela dem med andra.
På vår blogg återkom Emma med full kraft som nagellacksbloggerska. Hon bytte jobb och fick plötsligt bära lack i veckorna igen. Det innebar ny inspiration och nya möjligheter för henne att lacka och fota. Nu är hon sedan juafton dessutom i besittning av ett ljustält så nu hoppas jag på massor av vackra notd från henne. Ingen kan ju visa holo eller röda skimmer så som Emma. Eftersom hon börjat franka sin egen kollektionmed holografiska lack, Holo Black, så är ju min önskan att få se fler av de lacken. Det är från den kollektionen underbara Corny kommer, det lack som jg förälskade mig i när Emma visade det och krävde att få en egen flaska av som julklapp.
Emma har dock inte bara visat naglar. Långt därifrån. Hon har hållit sminkfanan högt och visat mängder av vackra makeuper. Här är ett litet axplock av dem. Det finns så mycket fint att se i hennes fotd-kategorier.
Själv var jag inte så illa fram till sommarlovet. Det är en hel del smink som skapats av mig också i början av året men som sagt, mitt intresse för att sminka mig sjönk stadigt och nu finns inte så mycket nytt att visa. Vi får se vad som händer nu, 2012. Kanske är det Sminkans comeback i ögonskuggepaletterna. :D

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela