Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Goldfinger

Publicerad 2008-03-28 09:03:05 i Naglar i guld, koppar, brons,

image4049
Guldlack från H&M

 Det här är inte ett aktuellt inlägg, tjejer. Jag har svarta Goth på naglarna just nu, men jag sparar den notd:n lite och bjuder istället på den här gyllene varianten! Det här är H&M guldlack, Gold, och jag måste säga att jag gillar det! En härlig, skimrande guldton, täckande och utan att bli strimmigt. Riktigt snyggt! Nu är inte guld min färg, men om vi struntar i de rosa fingrarna och istället fokuserar på färgen på lacket så ser ni att det är en ton som inte går åt vare sig brons eller orange. Det är en gulaktig guldfärg som känns väldigt metallisk i glansen. Jag fick färgerna Gold, Silver, Playtime(orange) och Glamarama(lila) av Christian för inte länge sedan och jag måste säga att de alla är snygga! H&M har verkligen fått till en hel rad snygga lack till billigt pris!

Här kan man ju inte låta bli att länka till den här låten...

Pale Blue Eyes

Publicerad 2008-03-27 09:03:23 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Snabb makeup idag. Grunden är Dignity och ovanpå den sveptes först Midnigt, en mörkblå skugg afrån TMM över ögonlocket och upp på yttre halvan av brynbenet. Därefter tog jag samma pensel i Grave, en kopparskimrande skugga, också från TMM och svepte från näsan ut över brynbenet upp till ögonbrynet. Meningen är att jag ska få ett sotigt, lite rufft intryck på skuggorna. Under ögat Isadoras kajal Indigo, längs övre fransarna Black Out från Mad Minerals. Mascara Hypnose.

Känner för en gammal klassiker idag. Den här! Och då måste man ju länka till en annan låt som hör till allmänbildningen. Och av någon anledning har jag en koppling mellan den låten och den här i mitt huvud. Fråga inte hur jag tänker då... Så tillbaka till ursprungstanken. Det här är väl ett bra sätt att sluta cirkeln!
Förresten, om någon hittar en riktigt bra version av David Bowies cover på Waiting for the man så kan ni väl lägga en länk i kommentarerna? Jag hittade ingen som var så där riktigt kalas och Bowie gör den så fantastiskt om man hittar rätt...

Guld och gröna skogar

Publicerad 2008-03-23 09:56:42 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Grunden är Dignity, en krämhighlighter från Face. Ovanpå den har jag lagt MAC-pigmentet Copperized från frans till brynben. Under ögat har jag först en grön kajal, Frosty Bamboo, från Isadora och sedan lite Copperized blandad med mixing medium gjord på glycerol och vatten. Som highlighter har jag ittle Red's Pet Wolf och på fransarna Hypnose på överfransarna och bronsfärgade beyond Length från Max factor på nedre fransarna och på topparna på de övre.

På läpparna mer Isadora, läppstiftet Cassis:

Och musik till detta? Ja, naturligtvis denna! Fast den stämmer ju bara till hälften... Men när jag en gång börjat kan jag inte sluta. Den här är väl suverän! Vilka texter! Vilken energi!

Blunddocka

Publicerad 2008-03-22 16:34:46 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


En gulgrön look som kanske kan passa på påskafton.
Jag har börjat med att lägga krämhighlightern Dignity på hela ögonlocket upp till brynet. Dignity är från Face. Därefter tog jag eyedust Glory från Make Up Store som har lagts ovanpå Dignity upp till brynet. I globlinjen och under ögat har jag lagt eyedust Lounge, också från Make Up Store. Som highlighter under yttre delen av ögonbrynet valde jag silvergröna Next, också en eyedust från Make Up Store. Lösögonfransar modell blunddocka fästes med franslim och nedre halvan av ögonlocket fick en bred linje av svarta Paula Dorf-skuggan Twilight. Den lades också in under ögat i yttre ögonvrån.
Mer roligt än snyggt kanske. Annorlunda i alla fall.
En liten låt med docktema kunde jag inte motstå att pytsa in...

Veckans bloggtema: hudvårdsrutiner

Publicerad 2008-03-22 10:40:28 i Veckans bloggtema,

Hudvårdsrutiner... Ja, vad ska jag säga om dem? Jag är en av de lyckliga som fått en av naturen bra hy. Jag har aldrig haft problem med acne eller pormaskar eller vad det nu kan tänkas vara som andra har problem med. Min hy är varken torr eller fet, den är inte speciellt känslig och den finner sig i att vara förhållandevis ovårdad. Jag har inga hudvårdsrutiner.

När jag vaknar på morgonen tvättar jag ansiktet med vatten, torkar av och smetar eventuellt in en kräm om jag ska ha smink på huden. Det kan vara vilken kräm som helst. Jag kan också glömma bort det där med kräm så det är inte en riktig rutin. Om jag använder flytande foundation glömmer jag ofta kräm innan, men när jag står med bara ett puder brukar jag ha något för det att fästa i och då kommer en kräm fram. Även med mineralsmink använder jag en kräm. De krämer jag har just nu är 1) en nattkräm från Oil of Ulay köpt på ÖB för 19.90. 2) En triple active någonting kräm från L'Oreal som jag inte minns när och hur den hamnade i min ägo och 3) en L'Oreal Revita-lift dagkräm som jag använder som handkräm på landet . Den kan då även smetas lite snabbt på kinderna.
Samma sak gäller allt jag använder som handkräm, jag drar lite över kinderna som bonus.

När jag kommer hem och ska ta bort mitt smink finns ett urval av metoder och medel. Det absolut vanligaste är att jag tar vatten och tvål. Det är effektivt, går snabbt och känns bra. Jag har använt tvål och vatten lika länge som jag använt smink och det har inte påverkat min hud negativt vad gäller Ph-balans eller annat. Sen vet jag lika bra som alla andra beauty-nerdar att det inte ska vara bra. Det är dock så att man gärna fortsätter med det som är enkelt och som inte har en synlig negativ effekt.
Om jag inte använder tvål och vatten direkt så brukar det ändå sluta med det för att huden ska kännas ren. Jag är beroende av tvål-känslan, helt enkelt.
Sublim har rekomenderat en rengöring från Nivea som jag använder ibland. Den funkar bra och känns inte så oljig och fet som många andra. Dock blir det ofta kvar spår av kajal och så, och då åker i alla fall tvålen fram...
En annan produkt jag använder rätt ofta och som jag faktiskt haft goda resultat av är en rengöringsmousse i pumpflaska från Cien Beauty. Köpt på Lidl alltså. Den är grym! Den har jag faktiskt använt lika ofta som tvål och vatten på sista tiden.
Jag ogillar allt som känns oljigt, fett eller som bildar hinna på min hud. Tvål, moussen från Cien och vissa rengörings geler som löddrar kan funka. Gelerna brukar dock svida i ögonen. Eftersom jag har så mycket smink runt ögonen vil jag ha rengöringar som inte svider när de hamnar i ögat. Tvål, säger ni säkert nu, svider väl? Nej. Inte om den inte är parfymerad. Jag har inte några problem med tvålen alls. Palmolives flytande tvål klarar jag även om den är parfymerad. Och att tvålen är flytande är väl självklart, jag står inte med en fast tvål och gnuggar runt ögonen.

När huden är rengjord för kvällen kan jag antingen komma ihåg någon av de krämer jag räknat upp och smeta in mig med den eller, mer troligt ta överskottet av en handkräm eller bodylotion på kinderna. Jag peelar inte, använder inte ansiktsmasker. Min hudvård är i princip obefintlig. Jag har inga direkta problem med huden heller. Den är normal på alla sätt och jag har för min ålder rätt få och små rynkor. Jag är alltså 35 nu och de linjer jag har är runt ögonen och de stör mig inte alls. antirynk har jag inga planer på än.

Alltså, ett långt inlägg om det faktum att jag inget har att säga.

Pistol

Publicerad 2008-03-20 17:34:40 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

image4028
Grunden är Dignity. Över den har jag lagt Midnight, en blåsvart skugga från TMM. Den ligger över hela ögonlocket upp på brynbenet. Därefter tog jag en stor pensel och svepte Pistol, en silverskugga som också är från TMM över hela ögonområdet. Gunmetal, en kajal från Urban Decay drogs längs fransrötterna under ögat. Lite mascara. Klart.

Mycket enkelt men massor av skimmer som gör det lite roligt!
Musiktemat kör vi hela mars, så här kommer ett bidrag till underhållningen! Det finns en koppling mellan den låten och den här, via Billy Idol, men jag hittar inte den videon på YouTube så ni får fantisera fritt.

Playtime

Publicerad 2008-03-19 06:18:08 i Naglar i orange,

image4068
God morgon alla underbara! Onsdag, snö som faller och sista hela arbetsdagen för påsk. Jag har knappt sovit i natt för värken i leder och i rygg så ni får vänta på ögonsminket. Jag lovar att det kommer under dagen. Förmodligen efter fyra någon gång. Jag slutar nämligen tidigt och sen ska jag ha några goda vänner här en stund i kväll. Fram till dess får ni njuta av naglar istället. Underbart orange och sprudlande är Playtime från H&M! Rouaa lockade mig i fördärvet med sin frestande notd på det här lacket och jag gillar det verkligen!

Färgen behöver tre lager för att bli så täckande som på bilderna, och då kan man ändå se skillanden mellan rsa nagel och vit tipp under, fast inte i alla ljus. Konsistensen är lite rinnig och det känns lite tunt när man lägger på det och det kan bli spår av penseldrag i lacket, alltså ränder i färgen. Den kräver alltså lite tid och tålamd, men det är värt det för en så här glad sommarfärg!
Ser ni förresten att mina naglar är lite längre än vanligt? OPI Natural Nail Strengthener är medicinen för mina naglar!
Bilderna är tagna i dagsljus med tre lager lack och ett lager överlack, Poshe i det här fallet.
Här är en bild tagen med blixt:


Musik för Playtime måste ju bli Come out and Play! Och den här filmscenen är väl så klassisk att den också måste få vara med!

Rödsvart

Publicerad 2008-03-18 07:41:27 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

En tisdag med snö över Stockholm. Jag vaknade med musik i huvudet och beslöt mig för att även 35 åriga lärarinnor får ha roligt på jobbet. Dessutom ska jag ha mitt långa, röda halsband idag.
Ögonskuggorna är idag East från MUS, en svart från HM Divided oc Naked, ett pigment från MAC.
Grunden är Dignity, så klart. Därefter den svarta skuggan på halva ögonlocket och under ögat. Ingen precision i arbetet behövs. Det ska se lite "gnuggat" ut när man är klar. När jag var färdig med den svarta tog jag röda East och lade på inre halvan av ögonlocket utan att tona färgen speciellt mycket. Därefter drog jag den längs brynbenet in i den svarta och där valde jag att blenda lite. East kan alltså gå från röd till rosa utan minsta problem, det beror på teknik. Jag brukar blenda ut den till en lite rosaröd ton, men inte alltid. Under brynet har jag lite Naked som highlighter. egentligen räcker det med Dignity men jag ville ha lite mer av den benvita tonen och Dignity syns ju bara som ett skimmer i huden.
Klart.

Disconaglar

Publicerad 2008-03-17 20:36:07 i Naglar - holografiska lack,

China Glaze Visit me in Prism är dagens notd, men innan dess får vi faktiskt se ett ytterligare lack, IsaDora Glitzy Stone. Jag har nämligen ett lager av den som grundfärg på nageln. Jag var osäker på hur täckande Visit me in Prism var, men jag ser nu att jag hade kunnat lägga den direkt på nageln utan att ha IsaDoralacket under.

IsaDoraGlitzy Stone är ett täckande lack med gnistrande bronsbeige ton med en aningens silverskimmer i. Inte så olik Beatnik i färgen faktiskt, men Beatnik är ett metalliclack och Glitzy Stone ett skimmerlack. Glitzy Stone är också mer bronsfärgad än Beatnik. Det är lättmålat, det blir inga ränder ller strimmor och ett lager täcker nageln väl. Rekomenderas!

Discokulan Visit me in Prism blir definitivt strimmigt. Alltid. Man måste ha flera lager för en jämn finish och lacket är relativt svårt att måla med. Lagren blir lätt för tjocka och sega alternativt för tunna och strimmiga. En svår konsistens. Väl på är det dock ett fantastiskt roligt lack med multiskimmer. Riktigt glatt och gnistrande!
image4031
Alla bilder är tagna med blixt och jag har precis lackat naglarna så det är kladd på nagelbanden och så, men bekymra er inte över det. Det är bort om några minuter. Om ni tittar på lacket ser ni hur gnistrande det är. Bling på hög nivå! En ganska rosa silverton med kall underton och så multiglitter som huvudsakligen bryter ljuset i blått, grönt, silver och guld. I vissa ljus får man en skn 3D-känsla av lacket.

Ett riktigt roligt lack ur Kaleidoscope-kollektionen från China Glaze!
Disco!! Äkta disco! Här med lite smink- och frisyrinspiration! Och så här ska det se ut på dansgolvet! Och det här är ju långt ifrån disco, men det är definitivt stilbildande!

TVÅL

Publicerad 2008-03-17 20:13:00 i Hud och hand,

image4053
Jag kämpar vidare med mina kroppslotioner av olika slag. Idag är det dags för en utvärdering av TVÅL Whipped Shea Body Butter. Jag fick ju byta min Gingerbread mot den oparfymernade Clean. Min idé om doften var att den skulle lukta lite som apotekets oparfymerade produkter. Det gör den inte. Den luktar Milda Culinesse, för er som är bekanta med det flytande lättmargarinet. Och den känns lite grand som Milda Culinesse när man smörjer in sig med den... Doften är alltså lite unken, lite smörig, lite ofräsch. Känslan på krämen är ganska fet och oljig. Den lägger sig ovanpå huden och tar extremt lång tid för att sjunka in. Möjligen sjunker den inte i alls utan ligger kvar som en hinna som man torkar bort mot kläder och lakan. Att den lägger sig ovanpå huden märks inte minst på de otaliga små kvisslor jag numera har på spännande ställen som axlar, under nyckelbenet, på låren och så vidare. Jag har aldrig finnar och kvisslor normalt sett, inte på kroppen. Jag kan ha enstaka kvisslor i ansiktet, alltid runt munnen, men det är en gång om året eller så. Nu har jag säkert fem plitor på kroppen... Tack och lov har jag inte använt den här i ansiktet, jo, på läpparna, och den ska ju naturligtvis inte användas i ansiktet heller, men man kan ju vilja ha hud utan finnar även på kroppen.
För mig funkar den bäst på händerna men man skulle ju kunna tro att den skulle vara maximalt återfuktande eftersom den är så oljig. Dessvärre är den inte det. Har ni upplevt samma sak som jag, att en oljig produkt torkar ut mer än mjukar upp? Så känns det lite här. nagelbanden är lika torra men tangentbordet börjar bli väldigt flottigt...

TVÅL blir inte min melodi i framtiden. Det är inte en dryg produkt, den går åt försvinnande fort, och dessutom gillar jag varken lukt, konsistens eller effekt. Faktum är att effekten är det jag gillar minst. Nej, den här går bort, men jag ska nog testa det där nagelbandsgucket från TVÅL som Santa Carolina tipsade om!

Misa Embroidered Emerald

Publicerad 2008-03-16 17:03:36 i Naglar - duokromatiska,

Nytt nagellack. Blev mycket av det igen, eftersom jag inte kunde ha kvar det gräsliga Mood-lacket. Valde istället ett lack från Misa i färgen Embroidered Emerald. Det är en lila bas i lacket med övertoner i grönt och turkos.  Otroligt fint! Man behöver tre lager för att få färgen precis så läcker som den lovar vara i flaskan. Ett lager blir strimmigt och mer lilarött än duochrome. Med andra lagret börjar skiftningarna synas men fortfarande är det strimmigt. tredje lagret ger djup, skiftningar och täckande färg.

Bilderna är tagna i dagsljus i mitt fönster precis nu. Ni ser de läckra skiftningarna i blått och grönt. Här har jag inget överlack. Bortse gärna från nagelband. Tänk på att jag lackat om två gånger på kort tid...
Med blixt ser färgen ut som på den första bilden nedan, och bredvid den är ytterligare en bild som visar färgen i dagsljus men på lite håll oc så nära. Ni ser hur färgen förändras med vinkel och avstånd, eller hur?

Misa Embroidered Emerald är en väldigt trevlig färg med dragning åt aubergine och plommon, även choklad, och så med det speciela grönblå skimret. Lite annorlunda nagellack i en dov, men spännande färgskala.

Veckans bloggtema: Hur jag sköter mina ögonfransar

Publicerad 2008-03-16 08:53:27 i Veckans bloggtema,

Oj, oj, oj...Sublim ställer frågan i veckans bloggtema på www.pret-ty.se om hur vi sköter och målar våra ögonfransar.
Ja... sköter? Inte alls. Jag är av naturen begåvad med ganska korta fransar som är raka och normalglesa, om ni hänger med på vad jag menar. Dessa fransar böjer jag nästan aldrig. Gillar inte att böja mina egna fransar. Ibland, om jag ska ha lösögonfransar, kan jag böja mina egna, men inte alltid då heller.
Mascara är inte någon produkt jag går igång på. Jag köper gärna L'Oreals mascaror och jag trivs med Lancomes Hypnose men tycker den är onödigt dyr. L'oreals Intensifique funkar lika bra på mig. Jag föredrar smala borstar för tjocka borstar petar jag lättare in i ögat, vilket är obehagligt. Därför köper jag inte längre Intensifique utan har gått över till de nya med smal liten gummiborste. Telescopic kanske den hette? Minns inte. Håller på att prova Max Factor nu, både Masterpiece Max (petat mig i ögat med borsten - det gör ont) och Beyond Length. De är väl helt okej.

Jag målar i princip aldrig mer än ett lager mascara. Jag tycker mascara är för trist för att duttas med. Jag har det bara för att få fransarna "osynliga" mot de ögonskuggor jag har. De syns faktiskt mer om de är omålade mot mörka skuggor, och det blir liksom fel rent estetiskt med ljusa fransar mot mörka skuggor och eyeliner.
De gånger jag verkligen vill betona fransarna och ha lite tyngd i dem så sätter jag helt enkelt på ett par lösögonfransar. Lösögonfransar har jag i massor av modeller. Alt från H&M Medium, som inte syns men ger fyllighet åt fransarna på ett både snyggt och naturligt sätt, till mer dramatiska blunddockefransar eller fransar i glitter eller med strasstenar. 

Jag målar nästan aldrig nedre fransraden. Det händer ibland, speciellt om jag har mycket mörka ögonskuggor under ögat, men oftast hoppar jag över det. De blir för långa och ger en Twiggy-look om de målas, tycker jag.  Detta är också något som gäller för mig. Andras nedre fransar kan jag måla utan att blinka!
Skötseln av fransarna är obefintlig. Jag kladdar inte på dem med krämer eller oljor eller vad man nu skulle kunna hitta på. Jag tvättar bort mitt smink med tvål och vatten och sen smörjer jag in ansiktet med tillgänglig kräm. Aldrig ögonlocken eller området direkt kring ögonen dock. Har haft några få ögonkrämer som jag provat, men jag har aldrig gillat känslan så jag kör på så här. De rynkor jag får är väl bara att acceptera! ;-)

Gråbrun

Publicerad 2008-03-15 12:04:46 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Ögonbrynen behöver fixas, men det är så tråååååkigt. Och mascaran hamnade bara ytterst på en av de nedre fransarna. Såg jag inte förrän nu, men det kan jag alltid fixa till. En superenkel makeup i alla fall. Dignity som bas på hela ögonlocket. Därefter en gråbrun  ögonskugga från HM. Den är sist i andra raden på Smoky Eyespaletten. Min favorit i den paletten faktiskt! Och alla de skugorna är bra! Synd att den inte finns att köpa längre.
Ja, den gråbruna lades på ögonlocket nästan ända upp till brynet men inte riktigt. svart kajal under ögat. Urban Decays Zero har jag idag. Mascara. Det är allt.

Till detta hade jag ett lite speciellt läppstift från Revlon i färgen Iced Coffee.

Och så får ni njuta av en väldigt speciell låt! Och om Glamqueen är inne och kikar på det här så är den här till dig. Min favoritlåt med the Smiths!

Adore

Publicerad 2008-03-13 17:26:09 i Eotd i lila, Sminkans EotD,

image3974
Dagens andra försök. Det första gick ju inte så bra efter min nysattack. Vi får se hur det här kommer att funka. Ikväll blir det i alla fall lila. En enkel men effektfull historia med utdragna linjer. Grunden är Dignity, så klart, och ovanpå den en lila skugga från Tigi. Den skuggan ligger på hela ögonlocket och har dragits ut till tinningen i ett brett streck. Under ögat har jag svart kajal från MUS och så samma lila skugga ovanpå. Kajalen har jag även innanför fransarna. Längs övre fransraden en tjock eyeliner i svart, Black Out från MAD Minerals. Mascara, Hypnose, från Lancome.

Musik ska det också bli! Det är detta jag känner för idag! Fantastiskt bra, va? Det är en av mina favoritlåtar med dem. Fast det här var inkörsporten. Vem minns inte den? Och om vi byter band lite så lyssna på det här, det  måste ni också minnas! Så bra!!!

Covet

Publicerad 2008-03-12 16:36:02 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

image3887
Lite lek innan jag lagar middag. Superenkel makeup med Artifact som bas. Det är en vinröd paint pot från MAC. Den ligger tjockare på ögonlocket och uttunnad upp mot brynet. I en tjock linje längs globlinjen ligger sedan en brungrå skugga från H&M's Smoky Eyespalett. Det är den som är sist på andra raden. Under ögat en kraftig linje av Urban Decays penna Covet både under och innanför fransarna. Hypnose mascara.

Jag gillade den här! Färgerna passade mina ögon. Jag ser väldigt klarögd ut. Sen skulle jag nog ha kammat fransarna innan jag fotade...

Musiken får bli det jag lyssnade på när jag sminkade mig... En av mina favoritlåtar. Och så den här också, fast den lyssnade jag inte på idag. Jag gillar den väldigt mycket och brukar ofta tralla på den när jag irrar runt i diverse varuhus...

Och ni som missat att spana in NYX Las Vegas, mitt nya gröna nagellack, kan få en liten bild här!

Fler bilder finns i inlägget NYX Las Vegas och jag har idag lagt in bilder tagna i dagsljus. Så ni vet! Observera att jag matchar Covet helt perfekt!

Bubble Shack Chocolate Malasada

Publicerad 2008-03-12 16:27:42 i Hud och hand,


Ännu en bodylotion köpt hos Eleven och som ska lukta choklad. Doften är väl kanske inte klockren här heller, men den är inte söt och apelsinig som Aquolinas kräm, utan luktar mörk choklad, lite bitter nästan i tonen. Efter ett tag börjar den nötiga doften tränga fram och till slut luktar den som en påse brända mandlar. Jag gillar brända mandlar mycket mer än jag gillar romerska bågar, men nog föredrar jag att äta framför att gå runt och lukta. Även om den alltså börjar med en varm, lite bitter ton i sin doft så slutar den sött och sockrigt. Och även med denna kan jag säga att doften sitter i länge. Ett dygn klara den lätt! Dessvärre uppskattas inte doften av alla. Mina elever tycker den luktar illa och även kollegor har uttryckt vissa mindre positiva åsikter om den. Den är alltså inte godkänd för arbetslivet. Inte om man jobbar nära andra människor i alla fall. Jag tror det är den bittra tonen som stör dem med känslig näsa, men en kollega säger att hon inte gillar den för den luktar godis. Sött alltså?

Krämen då? Är den bra? Mja... Den går inte alls lika fort in i huden  som Aquolina. När jag smort in mig känns huden klibbig till dess lakan eller kläder "torkat av" överskottet. Jag hatar att känna mig kladdig så det ger den minus i protokollet. Den gör heller inte huden lika len och mjuk som Aquolinas kräm. Den påminner i konsistensen om Niveas bodylotion. den där i mörkblå eller vit flaska, ni vet vilka jag menar.

Pumpflaskan är ett plus! Det gillar jag. Men det blir nog inga fler köp av den här. Jag har drygt halva flaskan kvar och problem att veta när jag ska använda den. Det får bli dagar man inte vill ha en kram, om man säger så... Observera att jag inte tycker den luktar äckligt eller illa, bara annorlunda. Men den är så pass annorlunda att man bör vara försiktig med den. Min invändning är i huvudsak att den inte gör så stor skillnad från en vanlig, billig kroppslotion från andra märken. Om den vore riktigt bra hade doften varit sekundär här, men när vare sig effekt eller doft är någon fullpoängare kan jag tänka mig annat att lägga pengarna på.

Aquolina

Publicerad 2008-03-11 19:26:25 i Hud och hand,

Aquolinas Chocolovers Soufflé Crema Corpo köpte jag för inte så länge sedan från Eleven. När jag öppnade burken hade jag en idé om att den skulle dofta choklad. Härlig, varm, sensuell choklad! Jag blev besviken. Den luktade som en ask med Romerska Bågar. Ni vet, såna där halvmåneformade  chokladbitar som smakar apelsinchoklad. Jag hatar apelsinchoklad...  Jag ägnade några timmar åt att vara deppig över min nya bodylotion, sen bet jag ihop och beslöt att pröva den. Den är underbar! Om man bortser från doften är den verkligen härlig! Huden blir mjuk och len och det håller i sig dessutom! Jag älskar effekten! Den går in snabbt i huden och lämnar ingen äcklig, klibbig hinna. Den sjunker verkligen in i huden så att den inte blir som vissa feta body butters som ligger kvar och känns som en olja på huden när man duschar nästa gång. Den här är så nära perfekt man kan komma på min hud! Om det inte vore för doften alltså...
Doften är påtaglig. Söt och väldigt apelsinig. Den sitter kvar på min hud tills jag duschar igen, alltså ett dygn. Mina sängkläder luktar apelsinchoklad. Mina tröjor och halsdukar, kappan till och med... Allt luktar. Gillar man doften kan man hoppa parfymer och annat för den här svävar omkring en som ett lätt dis av romersk båge.
Den är ingen hit på mitt jobb, men uppskattas något mer än den bodylotion från Bubbleshack som jag ska berätta om en annan gång. (För att inte tala om min älskade Avojuice i pepparkaksdoft som alla andra hatar. Förstår inte det.) Tillbaka till Aquolina!
Krämen är ljusbrun. En ganska äcklig färg, och när man smetar ut den över t.ex armen så ser man först en latte-färgad hinna som sedan sjunker in och lämnar huden i sin normala kulör. Det kändes lite småläskigt till att börja med. jag trodde jag skulle få fläckar på kläder och lakan, men det har inte hänt.
En sammanfattning kan alltså vara att den i sin egenskap av bodylotion är suverän men att doften är ett tungt vägande minus. Jag kan ändå tänka mig att köpa den igen för min hud har aldrig varit så len. Den bör dock bli partner-godkänd före köp om man avser dela bädd med någon.
image3941image3942

Matt

Publicerad 2008-03-11 07:30:32 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

image3930
Igår på kvällen fick jag veta något tråkigt som hänt så mitt goda humör ersattes av en väldigt ledsen Sminkan. Det syns på de gröna bilderna att jag var lite gråtig, men så är livet. Lite upp och sen lite ner.  Idag är jag inte en sjungande och trallande flicka. Har legat och lyssnat på musik hela natten och är alltså ganska matt. För att matcha den mattheten så plockade jag fram mina älskade Tigi-ögonskuggor i matta toner. Brun och svart. Men jag började med Artifact som grund. Alltså, en vinröd paint pot från MAC. Brun kajal omringar ögat och igger även på vattenlinjen. Den är också från Tigi. Jag tror de har världens bästa kajalpennor. Synd att det ska vara så svårt att få tag på dem...

När jag kommit så långt tog jag en stor pensel och lade den mattbruna ögonskuggan över hela ögonlocket upp mot brynbenet. Ovanpå den lade jag den svarta på halva ögonlocket upp till globlinjen ungefär. Med en mindre pensel lade jag sedan lite bun ögonskugga ovanpå den bruna kajalen. Lite svart eyeliner längst inne vid fransrötterna längs övre fransarna. Magnetism från MAD Minerals. Mascara, Hypnose, från Lancome. Klar.

Läpparna fick en dos av Tigis läppstiftspenna i färgen Fiesty, precis som igår, men mer och utan gloss på.


Här kommer en liten musikalisk sammanställning. Den skiljer sig lite från tidigare dagar. Ägnade natten åt att lyssna på bland annat Tori Amos som är fantastiskt bra när man är lite deppig. Sade är också bra när man  känner sig låg. Sen vet jag inte varför det är så mycket barn i videoklippen... Här är det större barn och en fantastisk låt som jag älskar med Rolling Stones.
Lite mer Tori behöver vi nog på det...

Ett inlägg för Rocketqueen!

Publicerad 2008-03-09 17:08:55 i Allmänt,

Ja, ni andra får ju läsa det om ni vill, men det här är faktiskt ett inlägg som borde ligga i en tråd på forumet på www.Pret-ty.se. Det blev så många bilder att jag istället valde att lägga det här, i bloggen.
Rocketqueen frågade om favoritaccessoarer i forumet och då kom jag att tänka på min egen lilla lollektion favoriter. Jag är en bijouteri-tjej. Har alltid haft mycket smycken. Stora smycken har det ofta varit också. Jag har många jag gillar för att de är snygga eller så, men några har en speciell betydelse. Det är dem jag tänkte visa här.
image3878
Ringen i silver är från 70-talet. Min moster bar den jämnt. Jag minns hur mycket jag beundrade den som barn. Jag beundrade henne något vansinnigt över huvud taget. Hon hade smink, svallande lockar i kastanjebrunt, långa lackade naglar och on var smart, snygg och rolig som ingen annan. Jag älskade henne så oändligt mycket. Gör det fortfarande. Hon hade älskat den här bloggen! Tyvärr är hon borta nu. Hon dog när jag var 17 år. Då ärvde jag ringen som minne. Varje gång jag bär den tänker jag på min moster och på hur mycket hon påverkade mig. lärde mig och betydde för mig.

Halsbandet med svart sammetsband får representera alla mina olika halsband som jag bär. Just det här har jag haft nästan varje dag i ett år. Det passar min klädstil perfekt. Dessutom får jag alltid komplimanger för det, så på något sätt måste det vara rätt för mig. Annars är det inget speciellt med det. Det är köpt på KappAhl för några tior. Jag trivs i det, men det har inte så mycket historia.
Ormarmbandet däremot! det fick jag av två kollegor när jag slutade på mitt förra jobb. De hade hittat det på en loppis och tyckte det skulle passa mig. Det gör det! Det är också ett smycke som alla kommenterar. Jag tycker det är så underbart att jag hade kollegor som brydde sig så mycket om mig att de letade tills de hittade något som passade mig på riktigt! Det visar kärlek tycker jag!

Halsbandet och örhängena med dödskallar fick jag av en av mina lärarstudenter. Idag är hon naturligtvis inte bara en VFU-student jag haft, hon är en vän, men vi lärde känna varandra när hon hade sin praktik hos mig. Hon är en fantastisk tjej som jag är glad att ha som vän. Vi är ganska lika på vissa sätt. Svartklädda goth-tjejer som försökt kamma till sig lite och bli lärare.
Halsbandet och örhängena är från Buttricks. Jag tycker de är helt fantastiska och har dem ofta, ofta! Lite hårdrock över dem!

Mitt kors från Moskva älskar jag också. Jag är ju inte kristen, men jag kan inte låta bli att bära det här ibland. Jag vägrade falla för frestelsen länge, men jag har aldrig kunnat göra mig av med det. Det är så snirkligt och fint. Och jag ser det lite som en amulett mot allt ont. Baksidan är så fn också, med sin text!

Så ska jag visa ett litet smycke jag köpt i Israel. Jag gillar amuletter. har flera versioner av denna och även den arabiska Fatimas hand. Jag är ganska vidskeplig tror jag. Det här är dock min favorit. Långt liv vill vi väl alla ha? ;-)

Slutligen ett halsband jag köpte i Prag när jag fyllde 18 år. Älskar det! Visst är det vackert! Och när jag har det minns jag en massa fantastiskt som hände då. Inte bara resan eller förälskelserna eller festerna. Men hela grejen. 18 år och världen låg framför en fylld av möjligheter. Jag minns ur det kändes att brinna för ideal. Att orka ta ställning och hur det var att prova sina egna gränser och hitta sin egen person. fast det tog tid... Oj, vad tid det tog.

Som grädde på moset tre bilder på mig från för lääääänge sen. Jag är 18 på bilden från Holland. Står på en pir med dåvarande killen vid fötterna. De andra två bilderna är från jag var 19, tror jag. Den där jag har jeansjacka och ser så glad ut är från Moskva. Jag hade precis flyttat dit. Den svartvita vet jag inte var den kommer ifrån. Sannolikt har jag behövt bilder till visum eller något liknande. Det fåniga är att jag är osminkad på alla bilderna. Lite läppstift på den "glada" bilden men annars ingenting. Hittade dem i mitt smyckeskrin och var tvungen att visa dem. Vad säger du, RQ, visst ser jag ung och oskuldsfull ut!

Vad säger ni om produktiviteten då? Så här många inlägg har jag aldrig skrivit på en dag... :D

Earthward

Publicerad 2008-03-09 16:37:55 i Naglar i brunt,greige,beige,

Misa Earthward är dagens nagellack. En snygg gråbrun ton med glans.

Visst är det läckert! Jag älskar den här nyansen av grått! En väldigt raffinerad färg!
På bilderna ser ni två lager av Misa Earthward och ett lager Poshe överlack. Färgen är lika blank även utan överlack, men jag gillar att det torkar fort så jag har Poshe för det.
Jag är verkligen nöjd med den här färgen! Jag skulle vilja ha den på ögonskugga och på tröjor och klänningar! Supersnygg!

Veckans bloggtema: Min favoritfärg

Publicerad 2008-03-09 15:15:28 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema på www.pret-ty.se är favoritfärg. Den är lätt! SVART!

Svart är färgernas färg! Den får andra färger att lysa och skapar dramatiska kontraster. Den kan antingen vara kraftfull och mäktig eller diskret och lämna huvudrollen åt andra. Hur skulle vi klara oss utan svart?

Här ger den bara en mjuk ram som låter bronsfärgen skimra och formen härska.

Här är den kraftfull och tung med en kompromisslöshet som är närmast brutal.
Svart är en lovsång till natten, svart är en färg fylld av magi, av själ och av passion. Svart är mysteriet men också enkelheten, rakheten och ärligheten. Svart låtsas inte vara något annat. Svart vet sitt värde. Svart är självförtroende och styrka. Svart klär mig.

Redan som liten ville jag ha svarta kläder. Jag ville rida på den svarta hästen och jag ville ha svarta gardiner i mitt fickrum. Fortfarande består min garderob av 90% svart. Jag är sällan utan att ha åtminstone ett svart plagg på mig. Stövlar och kappa är svarta, klänningar och kjolar. Virkade sjalar och transparenta blusar. Allt är svart. Och jag tröttnar aldrig. Det enda som inte så ofta är svart är faktiskt mina naglar. Det är faktiskt först nu som jag återigen skaffat svarta nagellack. Annars har jag inte haft svart på naglarna sedan 80-talet.

Ska vi snacka smink och svart så är det ju självklart. Vem har inte svart mascara till exempel. En ögonmakeup utan svart är rätt ovanligt. Om man leker med "svåra" färger på ögonskugga, sådana färger som gör att man kan se rödgråten eller svullen ut, så kan svart rädda en ! Svart kajal är oumbärligt i sminkväskan!

Och musiktemat fortsätter med
Black Planet med Sisters. Och så en ny favorit i en helt annan genre!
Black Sabbath som framför en klassiker från samma år som jag föddes!
Och när vi ändå håller på med klassikerna kan man ju inte förbigå denna låt! Ja, man kan hålla på för evigt med låtar om det svarta här i livet! ;-)

Ungdomsminnen

Publicerad 2008-03-08 14:20:49 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Hade inte tänkt ha något smink idag. Är trött och hängig. Det är då något färgglatt behövs, så jag ändrade mig. Idag är det Urban Decayskuggor från De Luxe-paletten, precis som i gårkväll. Grunden är Dignity från Face. Ovanpå den lade jag rosalila Fishnet på hela ögonlocket ut mot tinningen. Därefter Honey i gult som highlighter. Under ögat Urban Decay-pennan Covet i grönt. Ovanpå den är det lite Grafitti som också dragits upp i inre ögonvrån och en bit i på globlinjen. Lite svart skugga, Zero, längs övre fransarna. Det blev ojämnt ser jag nu, men det spelar inte så stor roll. Det syns ju bara om jag skulle sitta och blunda hela tiden...Mascara, Hypnose, och det var det.
 
Lite roligt med färg och det här påminner en del om mina tidiga make-uper på det ljuva 80-talet. Så det musikaliska temat är alltså vad? Lite 80-tal men även en skvätt av det jag lyssnade på som liten tjej!

Och eftersom det är lördag kanske även detta? ;-)

Bronserad

Publicerad 2008-03-07 19:56:29 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

image3854
Fredagskväll och Urban Decayskuggorna Shag och Zero från de Luxe-paletten har kommit till fram och lekt lite. Jag har helt snöat in på Urban Decay just nu, men tyvärr är inte de här skuggorna särskilt hållbara. Alla de Luxeskuggorna försvinner efter ett tag, förlorar i intensitet och blir urblekta kopior av sig själva efter några timmar. Bara Honey håller vad den lovar! Här ligger Shag i brons och Zero i svart över Dignity från Face. Shag över hela ögonlocket upp till brynet och Zero precis över globlinjen och utdraget i en lång spets till hårästet. Under ögat samsas två pennor från Urban Decay, Lucky och Zero. Innanför fransarna ligger en grön kajal från Gli Amati. Mascara Hypnose på fransarna.

Återigen en hel del inspiration från hur jag såg ut som tonåring och fortfarande gärna ser ut till fest eller privat. Sällan jag har "snibbarna" på jobbet. Kanske är dags nu. Jag gillar dem!
Hoppas ni fick en liten Cleopatravibb. Oavsett det så är detta dagens musiksnutt! Eller så kan vi lyssna på det här om vi hellre vill det. Eller så blir det den här låten istället.

Svart

Publicerad 2008-03-05 19:11:31 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Inte alltid man vill vara så himla sofistikerad och ha en massa tjusiga skuggor. Ibland vill man vara svart. H&Ms svarta skugga och svart kajal är allt som behövs ibland. Dignity är basen. Mascaran är sparsam. Jag kan gilla det här så enormt mycket. Enkelhet. Det enda är att jag gjort ett assymetriskt avslut inne vid näsan och inte låtit kajalens utdragna streck följa ögonskuggans form. Det är alltså med flit jag gjort så. jag vill att det ska se lite "slarvigt" ut. Lite råa kanter. Det ska se ut som man smetat på lite ögonskugga med ena fingret utan att titta i spegeln, typ. Och eftersom jag har lite musiktema på bloggen just nu så ska ni få en låt som jag lyssnade på när jag gjorde just den här makeupen. Varsågoda! Och så till något helt annat som jag också lyssnar på just nu.

Vodka&Caviar

Publicerad 2008-03-05 16:33:13 i Naglar i rött,

OPI har ju väldigt många fina lack i den ryska kollektionen. Ett av dem är detta klarröda krämlack, Vodka&Caviar. Det är en rent röd färg, väldigt klassiskkänns den på mina fingrar, men jag ser på bilderna, som är tagna i dagsljus, att färgen verkligen lyser. Jag uppfattar den inte så röd i verkligheten, men det kanske den ändå är. I vissa ljus blir den verkligen tokröd! På bilderna har jag inget överlack och två lager av Vodka&Caviar. Det är lättmålat. Flyter ut fint över nageln utan att vara rinnigt. Ett mycket trevligt lack att använda och dessutom, tycker jag, att färgen är lysande, i dubbel bemärkelse!

Ni får ursäkta de torra nagelbanden och svarta skiftningarna i huden, det var otroligt svårt att bli av med Martini från Nubar. Den satt som berget på naglarna och jag fick gnugga som en galning. Inte ens mitt alltid så pålitliga vapen mot gamla nagellack, removern från Cien, hjälpte förrän jag avverkat tre bomullstussar...
Just ja, vi har ju musiktema på bloggen den här veckan. Här kommer något att lyssna på medan du lackar dina naglar med Vodka&Caviar! Kan tillägga att jag älskar bandet och har alla deras album hemma och spelar dem om och om igen. Och om ni vill höra något mer så är det här en låt jag lyssnade på ofta hösten 1993.

Rebel Yell

Publicerad 2008-03-04 20:45:54 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

Mer Urban Decay!
image3796
En liten kvällslek med ögonskuggorna Last Call, Oil Slick och Grifter.
Grunden är Artifact, en paint pot från MAC. Den ligger ända upp till brynet och ger en vinrödd bas å skuggorna. Ovanpå den, frän frans till bryn ligger sedan Last Call i rosalila. Jag har lagt den in mot näsroten också, för att markera formen på själva "ögonhålan". På yttre hälften av globlinejn och ögonlocket ligger Oil Slick. Runt ögat drog jag sedan en linje med Zero, en svart penna som också är från Urban Decay. Ovanpå pennan ligger sedan i tur och ordning Last Call, Oil Slick och Grifter. Lite mascara. Klart.


Den här makeupen kommer sig förresten av att jag hela dagen spelat Billy Idol. För mig är detta en Rebel Yell-Sminkan! Passa på att spana på keybordistens otroligt läckra makeup!

Naglar i svart och silver

Publicerad 2008-03-04 09:03:36 i Naglar - glitter för layering,


Bilden tagen med blixt.
Två manikyrer i svart och silver. Först har vi svarta Wishing on a Star från Misa som bas. Det är ett vackert, silverskimrande svart lack som är lite transparent efter ett lager men heltäckande efter två. Det är första gången jag använder Misa-lack och jag är positivt överraskad av lackningsegenskaperna. Det är lättmålat, bra pensel och torkar snabbt. Färgen är lagom glammig för att jag ska uppskatta den. Det gnistrar men ganska diskret ändå. Namnet är passande, man ser verkligen en stjärnhimmel framför sig. 
På tipparna har jag använt Zoya Trixie. Det bästa silverlack som finns! Det är flytande metall och det täcker direkt! Färgen är ren, blank, metallisk silvervit. Jag älskar Trixie! I silvret finns ett litet skimmer dessutom så det får en fantastisk lyster! Som en alliansring i vitt guld! Ah!  

Lite oskarpa dagsljusbilder, men dessvärre tagna precis när skymningen föll så de blev inte så bra.

Sedan hamnar vi  i  Star Trek-världen. Nubars glitterlack Martini exploderar över Viva la Divas svarta lack som en isig vintergata över den svarta rymden. Beam me up, Scotty och Engaging warp drive känns som naturliga saker att säga när man lackat naglarna med dessa lack!

Nubars Martini har glitterkorn i olika storlek. De är runda allihop, men går från microsmå skimmer till paljettliknande jätteflingor! Glittret sprider sig lite ojämnt över nageln. Ett lager gav ett stjärnbestrött intryck, men jag var ju tvungen att se vad som hände med två lager. Jag kunde ha stannat vid ett...
Nackdelen är att de stora pljettlinande flingorna vill fastna på varandra och bilda små kluster av bling. Jag skulle vilja ha en mer jämn spridning av dem. Det är roligt med det lite spontana sätt lacket beter sig på, men min känsla för symmetri får sig en törn. Men det är vilt och galet som en klingon! Jag tror inte att dessa naglar hade fallit min gamla favorit Worf i smaken, men det hade matchat det där bältet han hade över axeln i alla fall.  Och det hade definitivt matchat utsikten från The Starship Enterprise.

Här kan man njuta av hela galaxen på en gång!

Och eftersom jag kom att tänka på the Starchild när jag nu är inne på vintergatan, ja, då måste jag ju bjuda på en liten video... Man måste ju älska det här! Och visst hade mina Nubarnaglar sett fina ut på Paul? ;-)

Veckans bloggtema: Vad kan jag inte vara utan i vår

Publicerad 2008-03-03 20:47:36 i Veckans bloggtema,

Ja, vad kan jag inte vara utan i vår... Jag vet faktiskt inte om det finns något speciellt som jag måste ha. Sommar, vinter, vår och höst är mina skönhetsrutiner rätt oförändrade. Jag skulle kunna tänka mig att jag väljer klarare färger på ögonskugga och nagellack, men helt säker är jag inte. Beror nog på humör mer än säsong.
Jag tänkte skriva att mitt orangeröda nagellack MonSooner or Later blir vårens måste. Orange känns lockande just nu, både på lack, läppar och ögonskugga, men jag känner mig själv och ingen färg vinner så stort insteg i mitt hjärta att jag skulle använda den varje dag. Då bortser vi från svart, naturligtvis, som jag använder varje dag året om. På kläderna alltså.

Nej, jag kan inte komma på något skönhetsrelaterat jag inte kan avstå ifrån i vår. Ingen produkt jag brinner lite extra för. Inget som skulle vara speciellt för säsongen. Men eftersom jag vill att vi ska nätverka allihop så pinar ju ur mig detta lilla inlägg. Jag är ingen trendig person om man tänker i termer av att vilja följa eller uppmana andra att följa några trender. Jag tycker mer om individualitet än att alla har en viss ton på sin lipgloss för att det "ska" vara så, eller att man köper den dyra hudkrämen  för att den blivit hypad någonstans. Självklart är det bra med tips och kul att läsa om olika produkter, men jag kan inte, och vill inte, vara en av dem som för fram någon produkt som säsongens måste. Jag blir till och med lite irriterad på mig själv för att jag börjat känna det där orangesuget eftersom jag inte vet om det kommer ifrån mig eller från alla bilder, kampanjer och annat som man bombarderas med.

Nej, mina vänner. Våren har inget måste mer än blåsipporna!  ;-)

Men glöm inte kasta er in på www.pret-ty.se för att följa de andra beautybloggarnas jakt efter den oumbärliga produkten för våren!

MonSooner or Later

Publicerad 2008-03-03 17:41:29 i Naglar i orange,

image4126
Orangeröd krämig och härlig! Jag är helt inne på orange nu! Jag gillar verkligen den här färgen!
MonSooner or Later är ett nagellack från OPI och ingår i deras India-kollektion. Det är denna, Yoga-ta get this Blue och Roayal Rajah Ruby som jag skaffat mig från den kollektionen. När jag precis klickat på beställ var jag lite tveksam till den här färgen. Jag är en "kall" flicka som inte gärna leker med nagellack i varma toner, i alla fall inte länge, men jag ångrar mig definitivt inte nu! Det här är en riktig sommarröd!
Denna på tånaglarna, Peter, och sommaren är gjord! ;-)

Kavalkad i februari

Publicerad 2008-03-01 09:07:17 i Kavalkad,

Okej, här kommer kavalkaden! En hel månad full med smink, huvudsakligen i grönt tror jag. Bilderna är tagna i väldigt olika ljus, vilket syns, men det kan vi väl överleva. Ni som förvirrat tittar på ögonfärgen och säger "Vad är detta? Grönt? Lila?" ska veta att jag har kontaktlinser med färg på vissa bilder. Mina ögon är gråblå. Och linserna förekommer på fem av bilderna. Resten är med min naturliga ögonfärg.
Som vanligt vill jag veta vilka som ni gillat under månaden som var. Har ni någon favorit så berätta gärna för mig!
Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela