Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Augustikavalkad

Publicerad 2009-08-31 18:01:30 i Kavalkad,

Augusti är slut, hösten är äntligen här! Som ni säkert vet håller blogglusten på att försvinna men det har blivit en del smink som dokumenterats alla fall. Här har ni en kavalkad av det som bjöds. Hoppas ni hittar något att inspireras av.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Vackra Emma är en konstant inspirationskälla och hon har gett oss tre vackra fotd denna månad. Och firat sitt ettårsjubileum som medbloggerska!

Enkel

Publicerad 2009-08-31 06:19:10 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Efter helgens glammiga makeuper med lösögonfransar längtar vi väl alla efter det enklaste enkla? Det är skönt att vila sina sinnen med en helt neutral look. Det intressanta är att det tog mig lika lång tid att bli klar idag men jag hade mer fokus på hyn. Maybellines flytande mineralfoundation och så deras mattande puder ovanpå. Såg ut att funka i badrumsbelysning, men jag är rädd att det faktiskt är lite för gult. Vi får se under dagen. Det är ännu för mörkt för att jag ska kunna se riktigt bra i dagsljus.

Ögonen målade jag med paletten ni ser här ovan. Ingen krämskugga under, det glömde jag, men hela ögonlocket grundades med den ljusa, highlighterfärgen och yttre ögonvrån markerades med lite av den bruna på nedre raden. Som eyeliner använde jag en penna från Urban Decay, Bourbon, och mscaran är Telescopic från L'Oreal.
Ögonbrynen är ifyllda med Face Myrrah. Ja, det var väl det ni kan se på bild. Jag har rouge också, för det gillar jag när jag är så här naken i övrigt. Läpparna är målade med ett läppglans från e.l.f som utger sig för att vara rött. Det blir definitivt inte rött på mig men det är lite sött ändå. Det var allt. Hoppas vi alla får en fin vecka! Imorgon är det september. Hösten är äntligen här!

Blåskimrande

Publicerad 2009-08-30 12:17:39 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Jag visade ju en partymakeup från för några veckor sedan alldeles nyss, så varför inte fortsätta med en partylook från denna helg? En lite färgstarkare historia som påminner om en jag visade för inte så länge sedan. Jag vet inte varför men jag gillar verkligen blått och dessutom älskar jag mina strassfransar!

De är lite slitna nu och har tappat någon sten, men de är fortfarande party! Eller hur?
Så, vad har jag använt för spännande grejer till detta?

Paula Dorf Hussy        Hot Pots-palett           122 gigawatt från Fyrinnae

Shinkirou och City of Auckland, också från Fyrinnae.
Ingen eyeliner eller kajal, bara lite mascara på de egna fransarna för att de ska smälta ihop med lösfransarna.

Jag började med en grund av Face Dignity. Ovanpå den lade jag sedan Hussy på hela ögonlocket men inte längst in i ögonvrån. Hussy lade jag även under ögat. Sedan tog jag den nedre blå ur paletten, lite violskimrande, och lade omlott med Hussy i kanterna samt under ögat. 122 gigawatts mitt på ögonlocket för intensivare färg. Sedan blendade jag ihop den violblå från paletten med Shinkirou och lät Shinkirou vara highlighter under brynet. City of Auckland ger ett grönt skimmer och ligger mitt på brynbenet och även den är under ögat.

Slutligen målades ögonfransarna med Telescopic mascara från L'Oreal och lösögonfransarna klistrades fast. Brynen skuggades med Face Myrrah och jag fixade min foundation. Ja, det var det. Blått är verkligen snyggt tycker jag, även om det gör mina ögon mer grå. Jag gillar i och för sig grå ögon. Det är lite som att se ut över Mälaren en mulen dag. Jag är helt klart en mulen typ av tjej. ;D

Antique Champagne

Publicerad 2009-08-30 10:07:00 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Glamour från när jag var på fest för ett tag sedan, men väldigt enkel sådan. En makeup bestånde av två pigment från Makeupcosmetics, Antique och Champagne, samt ett par lösögonfransar med en sorts silverstoft på.

Här kan ni se hur fransarna ser ut. Ja, sminket med så klart. Det är superenkelt, som sagt. Grunden är en beige, skimrande krämskugga från Max Factor och ovanpå den ligger sedan skuggan Champagne. Den är mest skimmer i gyllenbeige. I globlinjen ligger lite av snäppet mörkare och mer silvriga Antique. Därefter markerades övre fransraden med lite svart kajal samt med svart kajal som inliner, men bara upptill. Lösögonfransarna klistrades fast. Ögonbrynen fylldes i och foundation, rouge etc lades på.

Inte så spännande bortsett från lösögonfransarna, men vackert. Jag gillar den här typen av klassiska färger och enkelhet. Speciellt med så pass i ögonenfallande lösögonfransar.

Jag tycker det blev en lyckad festmakeup, inte alltför överdådig men ändå med något lite extra. Matt hy, skulpterade kinder och så röda läppar gjorde looken komplett.

Nubar Modern Matte Collection och Nubar Vital

Publicerad 2009-08-29 16:53:00 i Naglar i lila,


Igår kom ett paket på posten från NailShop och söta Helén! Nubar Modern Matte Collection har landat hos mig! Wohoo!

Fantastiskt vackra färger i nyanser av rött och lila. Perfekta inför hösten!
Självklart kunde jag inte hålla mig utan lackade genast med Vital, den rödlila i samlingen!

Ja, här ser ni mitt första val, Vital. I flaskan ser det ut som vilket skimmerlack som helst. Nyansen påminner om China Glaze Cowgirl Up typ. En djup rödlila med skimmerpartiklar i blått och rosa.

Ser ni hur läckert det blir när det torkar? En helt matt färg men med liv i!

Ytan blir som sammet när man rör vid den och den klara handkräm utan att ytan blir fördärvad. Lacket är superlätt att lacka med och torkar otroligt snabbt!

Verkligen läckert! Jag är riktigt imponerad både av lackets egenskaper och utseende!
Med överlack på får man ett traditionellt skimmerlack som också är väldigt vackert.

En bild där ni kan se hur det skiljer sig med och utan överlack. Kul att kunna variera manikyren med så enkla medel.

Zoya Kalmia

Publicerad 2009-08-29 08:26:45 i Naglar i guld, koppar, brons,


Zoya Kalmia är en sådan färg som jag egentligen inte gillar. Eller, jag kan tycka det är fint med koppartonade lack men på fingrarna blir de helt fel. Min rosa hud protesterar och jag ser liksom smutsig ut. Det får mig att minnas min gamla OPI Ruble for your thoughts som jag ville älska men inte kunde. Men Kalmia har ett hemligt vapen!

Kalmia är inte bara kopparrött. Hon är galet skimrande också, alla fall i solen! Dessvärre visar det sig att hon är omöjlig att fotografera. Jag lovar er, om ni bär Kalmia i solen kommer ni bli hänförda! Det här skimret i ett lack i annan färg och jag vore såld! Det är som om lacket vore späckat med en sorts kopparfärgad diamantdust som ger en ljuvlig effekt!


Dessvärre blir det bara ett vanligt kopparrött när man inte är i solen. Lite trist, måste jag säga...
Passar man i koppar är hon härlig, passar man inte i koppar är hon härlig ändå, i solen. Kalmia har samma goda egenkaper som systerlacken.

Om ni blir sugna på Zoya eller andra lack som är lite svåra att komma över i Sverige kan ni alltid kolla in webshoppen på Nail Mail. I webshoppen kan man hitta lack som varit med i utskick till prenumeranter min inte gått åt helt. Zoyas höst kollektion kan alltså mycket väl dyka upp där snart. Om ni anger rabattkoden "Sminkan" får ni dessutom 10% rabatt. Just nu finns mängder av lack i webshoppen, från Zoya, Essie och Orly till RBL och Nubar Moodies.

105 Pop Passion

Publicerad 2009-08-28 11:14:01 i Emmas FOTD 2009,

Med alla mina nya sminkgrejer kände jag ett starkt sug efter att sminka mig. Dessutom så hade jag lite nya skuggor från Makeupcosmetics, några från Sminkan och några från Katta. Ett guldtillfälle att köra en liten sminkning för skojs skull alltså. Jag skred därför till verket redan igår kväll. Mest nyfiken var jag såklart på brynpaletten. Det är väl lite tidigt att uttala sig om kvaliteten, men jag kan säga att jag gråter i alla fall inte, så här långt funkar det finfint. Vad som däremot inte funkade finfint var Pop ifrån Taylor Made Minerals, den skuggan jävlades något helt otroligt. Slutade med att jag fick applicera den fuktad oh då blev den tokintensiv så nu syns knappt de andra skuggorna, från Golden Rose och Makeupcosmetics, de skuggorna som skötte sig fint från början, dumma Pop.


Hyn

Foundation: Makeupcosmetics Kathy

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Make Up Store Blush Metal Cherry

Ögon

Ögonbryn: H&M Brynskugga
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Golden Rose 105, Taylor Made Minerals Pop, Makeupcosmetics passion

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Wet n' Wild Lash Intense Mascara

Lösfransar: Depend nr 4 och Ardellim

Läppar

Läppstift: Make Up Store Bare



I inre vrån ligger en turkos skugga från Golden Rose, det är den som bär det superhäftiga namnet 105. I mitten av ögonlocket ligger Pop, det var den som jävlades. Slutade alltså med att jag applicerade den med fuktad pensel och då blev den superintensiv istället. Nästan för intensiv, de andra skuggorna ser lite mesiga ut i jämförelse. Längst ut i yttre ögonvrån ligger Passion, en riktigt fin brunröd skugga från Makeupcosmetics. Highlightern kommer även den från MUC, Magic Copper, är ni förvånade? Kanske lite att jag inte testade den ljusa skuggan i brynpaletten möjligtvis. Det borde jag såklart ha gjort men jag tyckte att Magic Copper och Passion skulle bli finare tillsammans så därför gjorde jag såhär. Svart eyeliner längs med övre fransaraden, kakeyeliner idag, inte gel. Den blir inte lika svart men är i gengäld otroligt enkel att måla med. Därefter målade jag kajal under ögat och mascara på fransarna och därefter var det dags för lösisar. Dessa från Depend var riktigt bra tycker jag, kanske att Ardell är strået vassare, eller ja mjukare, men det är ganska obetydligt i så fall. Sminkningen avslutades med rouge och läppstift. Båda från Make Up Store, jag blev lite inspirerad att använda deras grejer när jag var inne i butiken.

Lite höstshopping

Publicerad 2009-08-27 18:16:34 i Emmas sminkväska,

Idag var jag och en kompis i Linköping och shoppade. Min tanke är att denna höst ska jag köpa mer kläder och mindre smink. Det började inte så bra, det började rent ut sagt värdelöst. Till mitt försvar vill jag säga att jag redan har rätt mycket kläder. Dessvärre så gäller det också smink så argumentet håller dåligt tyvärr. Jag är dock ganska nöjd med mina köp, framför allt är jag superglad att jag fick tag på brynpaletten från Clarins. Dyr var den lilla rackaren, men den känns så himla lyxig och jag är ju sen gammalt kär i Clarins brynprodukter, så det må var hänt. Vi börjar med en liten samlingsbild på alla inköpen.


Vi spar det bästa till sist tycker jag, lack, fransar och stift först alltså. Lushgrejerna och färgern orkar jag inte visa, ni får fråga om ni undrar över något.

Jag köpte två nagellack i en liten sminkbutik. Det blå är så vackert att jag nästan ramlade baklänges när jag såg det. Båda var på rea så det var ingen större förlust. Skitdåliga bilder med ni kommer säkert få se båda i en NOTD. Det här lacket är blått, inte svartblått som det kanske kan verka i flaskan. De andra bilderna blev dock urdålig så vi får leva med den här missvisande bilden.


Fransar från Depend är nästa. Har faktiskt aldrig testat dem, de finns inte i Motala så det har aldrig blivit av. Galet snygga är de tycker jag, tror jag kommer bli kalasfin i dessa!


Stiftet är Make Up stores Black Orchid. Det är mörkt lila, men inte så mörkt som det ser ut i hylsan. Äh, ni får se det med på nån dag. Gud vet vad jag skulle in på Make Up Store att göra när jag egentligen inte tänkte köpa smink. Skyller det på Micromiss, det är alltid kul att se om hon och hennes smink är lika snyggt IRL som på bild, kan säga att det är det är hon och det är det, ni som vill vara avhållsammare än jag i ert sminkshoppande behöver alltså inte gå i samma fälla som jag.

Och så den riktiga skönheten. Åh vad glad jag blev när jag hittade denna på Parelle! Suveränt fin, vet inte vad jag ska säga mer. Först en bild på asken enbart, den är ju så fin! 


Så en bild på innehållet, den bästa till sist... Tre olika brynskuggor, vax och en ögonskugga innehåller den. Samt lite verktyg. 475 kronor kostar den hos Parelle ifall ni är intresserade, och den kvalificierar sig därmed som dagens dyraste inköp, min pojkväns födelsedagspresent borträknad. Hoppas stenhårt på den här paletten, är den dålig så tjuter jag, så håll tummarna för att den är bra:)

Zoya Drew

Publicerad 2009-08-26 17:48:15 i Naglar i rosa,


Zoya Drew är ett ljuvligt rosa lack med guldskimmer. Det är inte för varmt i tonen, trots guldet, utan balanserar rätt bra på gränsen mellan varm och kall. alla fall skär den sig inte mot min hud, vilket är trevligt.

Det är lättlackat och klarar sig bra med ett lager. Alla fall på mina ganska korta naglar. Penseln är, som alltid, perfekt.

Det här är ett utmärkt lack om än inte speciellt utstickande. det känns inte unikt på något sätt. Vackert, men kanske aningens tråkigt? Jag tyckte det passade min hudton bra men frågan är om jag kommer ihåg att jag har det nästa gång jag känner för rosa.

Sharon Shrouded In Gold

Publicerad 2009-08-25 10:54:59 i Emmas FOTD 2009,

Idag blir det smink! Ja okej, det blir det ju ofta, men idag blir det Emma-smink! Stackars Sminkan hasar sig ju upp klockan fem på morgnarna men jag har fortfarande en veckas ledighet kvar, och kan alltså tillbringa nätterna med att sminka mig. Dock tar jag inte tillfället i akt så ofta, för det mesta så tillbringar jag kvällarna med att mysa med min sambo och läsa, men igår tog jag mig i kragen och gjorde en liten sminkning. Riktigt nöjd blev jag dessutom, skönt att man inte tappar den rätta knycken bara för att man vilar från ordentliga sminkningar ett tag. Dagens går i lila och guld, det är Sminkan som har bestämt färgerna. Denna skulle egentligen ha kommit på min bloggfödelsedag, men då vägrade jag bestämt att slita mig från Erik och Kelley Armstrong, eller ja kan ha varit Armstrong och msn, så då blev det inget. Men vadå, bättre sent än aldrig är väl ett flitigt tillämpat motto här, så varför svika sina idel:)


Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation Fair

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Pink Swoon och Benefit Dandelion

Ögon

Ögonbryn: H&M Brynskugga
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold Lars Wallin Sharon

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Wet n' Wild Lash Intense Mascara

Lösfransar: Mediumlånga korsade inköpta på ebay och Ardellim

Läppar

Läppglans: Golden Rose Diamonds Lipgloss 02




Huvudrollen i dagens, eller ja gårdagens, sminkning spelar Shrouded in Gold från Fyrinnae och Sharon från Lars Wallin. Min guldiga och min lila favorit. Dessutom så har jag använt min favorithighlighter Magic Copper, kan ju knappast bli annat än bra. På inre halvan av ögonlocket ligger Shrouded in Gold och på den yttre halvan ligger Sharon och upp till brynet ligger Magic Copper. Svart eyeliner längs med övre fransraden och i en liten vinge ut, kajal under ögat och mascara på fransarna. På med korsade lösögonfransar. Dessa kapade jag några millimeter i kanten för att de skulle bli lite mer lättjobbade. Att ta till saxen är faktiskt riktigt bra när lösögonfransarna jävlas. Förr kapade jag ofta fransarna på mitten, det är så mycket lättare att fästa halva lösögonfransar och det ser ju dessutom lite naturligare ut, räcker längre gör de såklart också. Efter fransarna korrigerade jag eyelinern lite grann, och sen började jag limma dit guldgula små strasstenar i inre ögonvrån. Jag tycker att det är fint med lite assymetrisk strass, vad tycker ni? Sminkningen avslutades med dubbla rouge och glitterläppglans. Riktigt bra tycker jag att det blev, skönt det, annars skulle det väl dröja en månad tills nästa gång jag orkar göra en vettig sminkning och fota.

Catherine Arley 805

Publicerad 2009-08-24 13:41:56 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Mer naglar. Jag ska höra en sminkning snart, men vad tusan, det är ju så soligt och fint och om en vecka börjar skolan, man måste ju njuta av de sista dagarna av sommarlovet. Just nu har jag Recycle från RBL på naglarna, men den har Sminkan redan visat så den bryr jag mig inte om att fota. Istället så tar vi oss en titt på detta lack som jag bar i förra veckan, då det också var soligt och fint. Just nu tittar jag faktiskt på väderleksrapporten innan jag lackar naglarna, hur nördigt är det? Extremt soligt=holo. I det här fallet svart holo eftersom jag egentligen är mer sugen på höstlack nu, och då tycker jag att svart holo var en perfekt kompromiss. Detta tycker jag är strålande vackert, regnbågsskimret i det är så himla läckert. Lägg dessutom till att det var billigt och mycket lättlackat så får ni ett i det närmaste perfekt lack. Enda minuset är att det inte finns i Sverige eller på nätet, i alla fall inte vad jag vet. Men ni som kanske har en semesterresa till Bulgarien eller närliggande land att njuta av borde verkligen spana efter dessa lack, för de är kanonfina!



Sådär, det var Catherine Arley 805. Nu ska jag bege mig till stranden. Ha en fin dag allesammans!

Mer swatcher på Brite Bird

Publicerad 2009-08-23 13:46:39 i Swatchbibliotek övrigt,


Jag lovade Rouaa att swatcha resten av mina Brite Bird för över en vecka sedan. Jag är seeeg när det gäller swatcher. Men, här kommer de!
Det är från vänster till höger Bear with me (beige), Nautical Nights (marinblå med gråton), Rock'n'Rolla (lila), The Bridges (mörkbrun) och nedre raden Vintage (guld) och I'm Antiqui-teasing you (brons).

Japp, här ovan ser ni burkarna, upp och ner. Alla är underbara! I'm Antiqui-teasing you är en storfavorit här hos mig! Den är så användbar! Även Bear with me är en utmärkt skugga som är lite gyllentonat ljusbeige. Nautical Nights är svårbeskrivbar i färgen. Lite charcoal, lite marinblå, med massor av skimmer. Vacker! Rock'n'Rolla är en härlig, skimrande lila och The Bridges en riktigt vacker mörkbrun, också skimrande, som kan ta upp striden med Brown Smoke om vilken brun som är nummer ett på listan.  Vintage är superpigmenterad och härligt guldig som gamla tavelramar!

Bilderna blev inte alls lika perfekta som förra gången, ljuset är mer blått här vid mina norrfönster, men det är alla fall ingen blixt och jag har inte redigerat bilderna. Jag har bar hud under skuggorna och skuggorna är applicerade med fingertoppen. Inget fuktande eller krämande alltså. ;-)

Vill ni ha Brite Birds underbara pigment och skuggor? www.britebird.se!

Rock'n'Rolla!

Publicerad 2009-08-23 08:23:11 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Nej, jag har inte varit uppe med tuppen och limmat lösögonfransar idag igen, jag har bara inte hunnit lägga upp nya inlägg här igår. Nu kommer dock en liten sminkning så ni har något nytt att titta på.
Brite Bird igen, mina vänner. Kan man få nog av Brite Bird? Jag tror inte det!
Lösögonfransarna är från Red Cherry. Skuggorna jag använt är Rock'n'rolla, Doesn't make any sense, Kois&Lotuses och Pink Lemonade mixad med Sparkle. Sparkle är från en annan favorit, Makeupcosmetics.
Basen är den där krämögonskuggan från Max Factor jag köpte på extrapris här för leden. Den luktar så himla illa, men annars är den inte så dum. Ovanpå den lade jag först Doesn't make any sense på hela ögonlocket. Mot näsan lade jag lite av Kois&Lotuses och så Rock'n'Rolla i globlinjen. Rock 'n'Rolla lade jag även under ögat. Som highlighter på brynbenet mixade jag Pink Lemonade och Sparkle. Blev himla bra, om jag får säga det själv!
Som eyeliner runt hela ögat hade jag svart kajal från Urban Decay. Lite inliner, Blonde, från IsaDora. Sen lösfrallor och klart! Jag gillade den här! Tycker färgerna var superfina ihop!

Zoya Salma

Publicerad 2009-08-21 21:42:03 i Naglar i rött,


Först ut att testas av Zoyas höstlack är läckra Salma i tomatrött med massa skimmer!

Det är ett härligt lack! En varm, skimrande röd med orangeton och dessutom har det alla fördelar ett lack kan ha. Det är lätt att lacka med, penseln är smal och bra, det täcker med ett lager och det flyter fint ut över nageln. Utmärkt med andra ord!

Jag är en kall flicka egentligen, men det här lacket tilltalade mig direkt! Det är en riktigt härlig nyans som passar bra så här mellan sommar och höst. Kan inte säga något dåligt alls med det här lacket. På bilderna ser ni ett lager lack och ett lager överlack.

Fredagsmakeup med Urban Decay

Publicerad 2009-08-21 21:29:14 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Supersnabb och enkel makeup även idag. Glammade till det lite med lösögonfransar, dessa billiga från ebay. De är lite hårda i fästbandet men har rätt längd för mitt öga och kan återanvändas länge eftersom de inte blir så slitna av tvätt.

Annars då? Vad har jag använt? Jo, en bas av L'oreal Color Fresco. Ovanpå den Mauwie Wowie från Urban Decay och Polyester Bride på brynbenet. Båda är från urban Decays Ammo-palett, en palett värd att äga för att asken är så snygg. Skuggorna är vackra, men, ni vet ju alla att skimrande ögonskuggor från Urban Decay innebär att man har glitter i hela ansiktet...

Ni ser, det är verkligen oavancerat. Men ganska fint ändå. Brun geleyeliner längs övre fransraden och så på med fransarna. Ifyllda bryn... Ja, ni kan ju det där. Kändes ganska bra att ha en sådan här enkel makeup, inte så mycket att misslyckas med, om jag gett sjutton i lösfrallorna. Infästningen på vänsterögat hade kunnat vara snyggare. Fick göra om den en gång för det släppte i inre vrån. Det beror på de tjocka fästbanden i plast. Svårt att böja till dem i rätt form för min ögonform.

Nåja, det syns inte så mycket på bilderna. kanske inte IRL heller, hoppas jag. Alla fall var det ingen som sa något. Som kuriosa kan jag säga att jag hade Lemon Sorbet kvar på naglarna idag också och att jag var fin i klänning. Vi avslutar med en sista bild för jag har inte så mycket mer att säga. Förhoppningsvis känner jag mig lite pepp på smink i helgen och gör något kul att visa er. Emma är på weekend-semester så jag är ensam på bloggen. Men, ni missar väl inte hennes jubileumstävling? En palett med 96 ögonskuggor till vinnaren! Allt ni behöver göra är att skriva en kommentar i tävlingsinlägget där ni säger vilket av Emmas inlägg ni gillat allra mest!
Men, detta är mitt inlägg och här kommer min sista bild på denna sminkningen:

OPI Pretty and Privileged

Publicerad 2009-08-21 11:37:25 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Igår kallade Sminkan mig för de röda skimmerlackens främsta förespråkare, så idag är det upp till bevis. Hade såklart passat bättre igår då det var årsdagen för mitt bloggande här, men igår hade jag svarta holonaglar, som ni för all del ska få se, men först tar vi detta lack, Pretty and Privileged från OPI. Det har varit en mkt OPI-fri sommar i år, tror att jag har använt deras lacken två gånger, stor skillnad mot förra sommaren. I ärlighetens namn så tycker jag att OPI har gjort många trista lack på sistone, det enda höstlacket som tilltalar mig är egentligen Here Today, Aragorn Tomorrow, så även hösten kommer nog att bli ganska OPI-fattig.


Röda skimmerlack är OPI dock riktigt bra på, vilket såklart för oss till dagens lack. Pretty and Privileged kommer ifrån OPIs Beverly Hills kollektion, en liten kollektion bestående av endast tre stycken lack varav jag endast äger detta. Pretty and Privileged är ett riktigt vackert lack. Underbar vacker skimmerröd som dessutom innehåller små små rosa glitterflakes. Ni ser dem bäst i flaskan, men även på naglarna kan det glimma till i rosa ibland. I flaskan tycker jag egentligen inte att detta lack är så fint, på naglarna är det en helt annan sak. Då är det strålande vackert mättat rött men ljuvliga mängder skimmer. Hyfsat lättlackat, täcker skapligt på första lagret, men blir flammigt och kräver därför två lager lack för att bli fint. Torktiden är helt okej med Seche Vite som topplack. Inget fel på appliceringen alltså, om man bortser från att OPIs borste känns som att försöka måla naglarna med en målarborste. Himmel, har den verkligen alltid varit så här stor? Det märks att jag inte har använt OPI på länge, har helt glömt att borsten är så bred. Bortsett från borststorleken så är detta dock ett riktigt fint lack.

Emma jubilerar! Hipp, Hipp, Hurra!!!

Publicerad 2009-08-20 06:14:06 i Allmänt,


För ett år sedan hände något spännande och roligt här på Sminkans blogg. Jag övertalade Emma P, en av mina läsare, att bli medbloggare. Det var lite av en chansning för allt jag visste om Emma hade jag läst mig till i hennes kommentarer och så hade jag sett en bild på henne i en fotd-tråd på Pret-ty. Jag har alltid känt att Emma är en speciell ung dam, men som sagt, vi kände egentligen inte alls varandra. Vi bestämde alla fall att Emma skulle gästblogga. Hon skulle bidra med lite naglar och lite fotd. Samtalen på msn började och första inlägget kom till skott, Bastille my Heart från OPI i en notd. Och hur passande är inte det när det gäller Emma, de röda skimmerlackens främsta förespråkare? ;D
Snart kom en fotd och sen en till och en till. Vi fortsatte prata på msn, lärde känna varandra och upptäckte alla andra gemensamma intressen vi har, förutom smink. Snart blev Emma inte bara en gäst på bloggen utan en fullvärdig medbloggerska och våra långa samtal om böcker ledde till startandet av boktema, den roligaste kategorin på bloggen!

Hade inte Emma dykt upp i mitt bloggliv hade jag nog ledsnat på Sminkan för länge sen. Nu är det ett gemensamt projekt, något man kan prata om, komma på nya idéer till och peppa varandra. Emma har tillfört en massa spännande saker till bloggen förutom boktemat. Hon har gjort flera av de bloggteman som vi hade på Pret-ty, hon har skapat nya kategorier som Tre favoriter nu senast, men det är även hennes idéer som ledde till att kategorin Budget vs Lyx kom till. När jag pratar med Emma så föds ofta nya idéer till inlägg och hon bidrar dessutom med sin kunskap och erfarenhet på områden där jag ingen har eller inget kan. Missa alltså inte kategorin Emma testar där ni kan få hennes syn på mineralfoundation, rouge, tubmascaror och mycket annat. Emma bidrar till att ge Sminkan mer bredd och större djup. Jag är så glad att jag har henne! Det och det faktum att hon inte bara är trevlig och intressant utan även vacker och duktig gör henne till världens bästa medbloggerska!

Det finns nu, efter ett år, en massa fantastiska inlägg med Emmas kreativa och vackra makeuper och med hennes fynd, åsikter, naglar och recensioner. Jag gjorde alltså ett bra val den där dagen då jag impulsivt frågade en viss Emma P om hon inte ville skriva lite för bloggen.

Tack för det här året, Emma! Tack för all inspiration och tack för alla samtal om smink, vampyrer och livet i största allmänhet. Det har varit fantastiskt kul att lära känna dig och bara det har gjort det värt att ha bloggen, för hur hade vi annars mötts? Nu hoppas jag att vårt kommande år fortsätter på samma sätt, genom att vi inspirerar varandra, och förhoppningsvis andra, och att vi trivs lika bra ihop!

Nubar Lemon Sorbet

Publicerad 2009-08-19 18:44:46 i Naglar i gult,


Tänkte visa lite bilder på mitt finaste gula nagellack, Nubar Lemon Sorbet.

Ett lager täcker och lacket är suveränt at lacka med. Jag vet inget gult lack som ens kommer i närheten av att vara så fint! Det ser verkligen ut som citronkräm i en citronmarängpaj!

Hur som helst, det är en syrligt och sval gul som ändå har en rundad vaniljton. Utsökt!
Som sagt, det flyter ut fint över nageln och blir inte flammigt ens med dett lager. Här är det ett lager. Dessvärre är det även acetontorka och marinblått glitter samt missfärgning från det mörkblå lack jag hade innan... Några senare bilder avslöjar att jag haft en lång och tråkig dag med konferenser. Har både bitit på köttet runt naglarna och pillat bort nagellack längs nagelbnadskanten. Bortse från alla sådana malörer och bara njut av färgen! Vackert! 99 kronor på www.nailshop.se

Gul dag

Publicerad 2009-08-19 18:36:40 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Ja, man skulle ju kunna tro att jag är drabbad av en förbannelse. Den som gör att allt smink skiter sig. Ingenting funkar och som vanligt går jag överstyr och ställer till det än värre när jag envisas med att ha smink över huvud taget. Borde nog lägga ner penslarna ett tag, liksom, men nej. Med en dåres envishet kastar jag mig upp på morgonen och griper efter halmstrån i form av, i detta fallet, lösögonfransar och glittereyeliner...

Basskugga är Color Fresco från L'oreal. Ovanpå den svepte jag en massa Ra från TMM och även Sunflower, också från TMM. Svart kajal längs övre fransraden som suddats i svart, matt ögonskugga.

Sen klistrades lösögonfransarna från Elise fast. De visade sig vara för långa för mitt öga, något jag borde kollat innan jag började limma. Nu hann jag inte göra så mycket åt det. Det var rycka av och tvätta bort eller gå med dem så här och jag beslöt mig alltså för att gå med dem så här... Kanske fel val, men många blev glada på jobbet och tyckte det var roligt och det skapade ju om inte annat så samtalsämnen. :D
Guldglittereyelinern gick ju inte att låta bli. Ja, så var det med det. Ännu en dag i sminkmisär. Imorgon skiter jag nog i och går utan.

Mer blått

Publicerad 2009-08-18 06:48:16 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Är galet missnöjd just nu. Igår blev det inget bra, idag blev det inget bra, men jag känner att om jag inte publicerar något nu så kommer jag lägga av mig helt. Alltså kommer ett par bilder på dagens.
Det går fan inte att sminka sig tidigt på morgonen. Man är för trött. Så är det bara. Förr har jag, med jämna intervall, haft perioder jag skiter i sminket helt under ett år eller så. Kanske är det som är på gång? Eller så behöver jag bara en spark i baken och bättre sovtider...
Det är alla fall Chromed in Between från Brite Bird på hela ögonlocket, den blå ur Fake Black-duon från IsaDora i globlinjen, Antique och Silver från Makeupcosmetics från inre ögonvrån upp på brynbenet och så en aningens beige highlighter, en matt, under brynet.
Under ögat är det pennan Atlantis, också från IsaDora, och så har vi eyelinern Revolver längs övre fransraden. Den är från Urban Decay. Mascara Telescopic.

Sally Hansen HD + Essie Matte About You

Publicerad 2009-08-17 12:03:56 i Emmas NOTD övrigt,


Igår var sista dagen på mitt sommarjobb och nu ska jag vara ledig två veckor innan universitetet drar igång igen. Eftersom jag har jobbat inom äldrevården där nagellack är i alla fall ett litet no no, så har det bara blivit lack på lediga dagar, och det tänkte jag att jag skulle ta igen nu under mina lediga veckor. Jag räknade mina otestade lack häromdagen och fick dem till 51 stycken, helt sjukt många ju! Jag blir nästan lite rädd när jag tänker på det faktiskt. Normalt sett så använder jag ett lack i veckan, om jag ska köra på i det tempot så har jag alltså lack för ett år framöver, förutsatt att jag använder ett nytt lack varje vecka. Skrämmande tanke, jag vill ju ha nya höstlack med, misstänker därför att många lack kommer få vänta på användning ett bra tag. Eller så får jag göra som jag har gjort här, måla varje nagel i olika färger. Eller ja, fem olika färger i alla fall, en färg per nagel och så samma färgsättning på båda händerna.




Vad ni ser här är fem olika lack ifrån Sally Hansens HD-kollektion, ni vet den som Sminkan och jag utsåg till vår personliga favorit bland alla sommarens kollektioner. Flera av lacken har jag visat tidigare och Digital, det knallrosa har jag bilder av i datorn som bara väntar på att bli publicerade. Idag kör vi dock på denna superbarnsliga färgglada manikyr som jag tycker är en alldeles strålande manikyr att inleda sensemestern med! Ja och när jag ändå höll på så kunde jag inte låta bli att testa mitt nya underlack från Essie, Matte About You. Alldeles fantastiskt bra lack om ni vill ha matta naglar, ni ser bilderna där ena handen är matt och andra är som vanligt, stor skillnad eller hur. Ganska sopiga bilder vid dessa jämförelser, men ni ser skillnaden i alla fall. Lacken jag har använt är Cyber på tummen, Digital på pekfingret, långfingret Lite, Hi-Def på ringfingret och BLU på lillfingret. Alla lacken är här två lager, vilket funkade bra för alla utom Hi-Def som inte riktigt täcker. BLU gick att få täckande med två riktigt tjocka lager, och de andra särskilt Digital täckte finfint med två.



På bilden här under ser ni ännu en bild av hur det såg ut utan det matta överlacket, också fint eller vad säger ni? Måste dock säga att jag är riktigt imponerad av Matte About You, det var lätt att måla med, torkade fort, alltså typ lika fort som ett snabbtorkande lack, och ger en sidenmatt yta. Dessutom så ska det efter vad jag har förstått inte vara några problem att använda handkräm ihop med detta. Testade igår, men avstod från nagelbandskrämen, ska testa det med ikväll, återkommer om lacket är glansigt imorgon... Underlack har jag i alla fall haft, och det är ju inget hinder för den matta ytan. Jag är alltså klart imponerad av Essie, en mycket märklig känsla, tror aldrig att det har skett tidigare faktiskt.

Rescue Beauty Lounge Pepto Pink

Publicerad 2009-08-16 23:22:12 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Det har väl undgått få att Nailmail-paketen med Rescue Beauty Lounge kom i veckan. Mitt paket innehöll Recycle, Underwear och Pepto Pink. Tämligen somriga lack alltså, förutom Recycle. Efter en del dividerande slutade det dock med att jag även övertog Look Rich, Be Cheap från Sminkan, hon insåg väl hur hemskt det är att ta bort glitterlack. Fyra RBL-lack rikare alltså. Det här utskicket var verkligen otroligt spännande då jag aldrig har testat RBL, men hört mycket gott om dem. Jag var således ivrig att prova de nya lacken, och först ut för testning var Pepto Pink, ett kallrosa mellanljust krämlack.



Pepto pink var bra att måla med, täckte efter två lager och ja, det skötte sig som det skulle på det hela taget faktiskt. Det här är en färg jag var lite osäker på, men jag gillar den faktiskt. Pepto Pink är ett lack av den kallrosa krämtypen som jag definitivt gillar att bära, särskilt till vår och sommar. Krämlack är som ni nog har förstått inte riktigt min grej, jag är en skimmerflicka, men för vissa färger kan jag göra undantag, och Pepto Pink är en sådan färg. Dessutom så är det glansigt och fint och höll utan minsta skavank i två dagar, då det tyvärr fick åka av till förmån för arbete. Men det kommer säkert att få pryda mina naglar fler gånger, för jag är riktigt nöjd med det, och visst är det bra att ha några lite mer konventionella lack bland alla gröna, blå och holosar?

På fika med GlamQueen

Publicerad 2009-08-15 17:25:33 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Idag har jag haft en mysig fikastund med Glamqueen, en av Pret-tyiterna jag lärt känna på Pret-tys skönhetsforum. Vi har träffats förr så jag visste att det skulle bli en trevlig stund. Lite seg och väldigt trött på extravagans efter gårdagens blå strasshistoria så beslöt jag mig för att vara väldigt nedtonad med en "bronsig" look.

Bilderna här ovan är tagna nu på balkongen, alltså i naturligt ljus, medan bilderna nedan är tagna i badrummet. Mest skillnad blir det på min ögonfärg, som, tror jag, blir mer blå än den egentligen är på utebilderna.
Jag har använt en massa pigment till detta. Summer Wheat från Overall Beauty, Chocolate och Silver och Café Satin från Makeupcosmetics och Linen från MAD Minerals.

Jag började med att lägga en bronsfärgad bas med en krämskugga från Sinful Colors. Den lade jag bara halvvägs upp på brynbenet, sen övergick jag till en vit stiftskugga från L'oreal. Så trixig brukar jag inte vara, men jag kände mig lite experimentell idag. Därefter lades Summer Wheat på hela ögonlocket. Chocolate lades på yttre delen av ögonlocket men blendades kraftigt för att inte bli för mörk. Därefter Linen som highlighter. Innanför övre fransraden målade jag en brun inliner. Sedan suddade jag en ram runt ögat med Café Satin och avslutade med att stöppla Silver på brynbenet rakt över iris. Mascara. Brynsskugga.

Sen kan jag säga att min kontaktlins kliade hela tiden, vilket fick sin förklaring när jag såg bilderna. Jag har en liten mascaraklump eller vad det nu ska kallas i ena ögat under linsen. Så kan det gå... Det har verkligen irriterat! Hela fikan satt jag och gnuggade mig i ögonvrån och blinkade så att fransarna fladdrade.
Förutom ögon hade jag idag även foundation, som oftast, och rouge! Två olika rouge till och med! Ett lite skimrande brunrosa och ett lite bronzigt matt med tegelton. Inte illa va? Det är inte varje dag som jag har det kan jag lova! Det kändes också som jag var lite undercover eller utklädd eftersom jag, förutom rouget och experimentet med basskuggorna även hade utmanat mig själv att ha håret utsläppt (funkade bara i tio minuter) och inte vara klädd i svart. Inte nog med att jag var färgglad, jag var även "söt" i sommarklänning med blommor på. Inte helt min stil men det gick ju det med. Man ska ju variera sig lite ibland...

Just ja, jag måste ju berätta om läpparna också! Det var ett annat experiment. Jag har ju Urban Decays penna 1999 och den suger. Den är verkligen förskräcklig att måla med om man har den runt ögonen. Färgen är ju fin så jag bestämde att den kunde få prova sin lycka som lippie. Läpparna målades alltså med pennan och så ofärgat gloss på. Massa skimmer blev det, som ni ser, och fin färg, men när glosset försvann såg det rätt trist ut. Tror nog ändå mer på den som läpp-produkt än något annat...

Tack för en trevlig fika, Glammis! Önskar jag kunnat visa upp din ögonskugga för alla idag för den var grym! Passade dig perfekt!

Blå med strassfransar

Publicerad 2009-08-14 20:20:25 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


När jag gjorde den här var jag, återigen, inspirerad av Sminkjante. Hennes blå med glitter var jätteläcker! Blått är den färg jag kanske gillar mest på ögonsmink. Jag vet att Emma tänker på grönt när hon tänker på mig, men om vi pratar färg, alltså inte svart eller brunt, så är blått min favorit! Här är det en riktigt blå historia med massor av strass och glitter dessutom!

Jag började med en krämskugga, Max Factors, som grund för ögonskuggorna. Sen lade jag Fake Black duon från IsaDoras blå på hela ögonlocket. Ovanpå den sveptes Cobolt, ett blått pigment från MAD Minerals för att få mer intensiv blåton. Sen användes en matt benvit skugga från Coasta Scents som highlighter.

Därefter ritade jag en ram runt ögat med en blå kajal från Tigi. Efter det var det dags för lösögonfransar med strass.

De är ett Ebayfynd. Fantastiskt fina!
När fransarna var på plats blev det mer glitter. Dels en blå glittereyeliner från H&M och dels en i silver från Viva la Diva.
En riktigt budget-festmake! :D

Lösögonfransar är verkligen fantastiskt roligt att leka med när man är på humör! De här är absolut favoriter för de är ganska lätta att fästa, mjuka band alltså, och det är så fina stenar på dem! Älskar ebay! Man gör så många fina fynd! Nu ska jag skynda iväg på liten fest hos bästa vännen. Vi ses imorgon!

Sally Hansen HD Three D

Publicerad 2009-08-14 15:14:56 i Naglar i orange,


Orange! Knallorange! Så underbart jävla tokorange! Sally Hansen HD Three D är verkligen en pigg färg!

Som ni kan se är det också en färg som varierar sig en del beroende på ljuset. I vissa vinklar i solen ser det ut att mest innehålla guldskimmer men i andra, se första bilden i raden nedan, kommer även ljuslila skimmer fram. Asläckert och oväntat! I skugga ser man inte lika mycket av skimret men då  får man istället den läckra "glaseffekten" där lacket påminner om en hinna av, ja just det, glas, över nageln.

Det är så otroligt läckert! Tre lager, lättare att lacka än Hi-Res men lika segtorkat, trots snabbtorkande överlack. Jag hade nästan kunnat komma undan med två lager,faktiskt, men då hade man i skarpt ljus sett en aningens VNL. Jag var ute på balkongen och kikade nämligen, innan jag drog på det tredje lagret.

Jag gillar verkligen HD-lacken. Vilken glans! Jag och Emma utnämnde dem till sommarens läckraste kollektion när vi snackade igår, och det är de absolut. Om höstens läckraste är Nubar Going Green är sommarens definitivt Sally Hansen HD! Inte är China Glaze Kicks eller OPI:s urtrista som jag redan glömt namnet på någon match för de här pigga färgerna med sidenskimrande finish! Jag är normalt sett inte ens ett stort fan av orange, även om jag har några jag gillar, men det här är inte alls dumt! Nu längtar jag til höstens nya HD-kollektion som man kan tjuvkika på hos bland annat ALU och Vampy Varnish. Mycket läckert att skaffa sig i den med!

L300 Anti Age-serie

Publicerad 2009-08-14 11:48:29 i Hud och hand,


De här sakerna kom hem på posten i slutet av maj 2009. Kul! Det är L300 som gjort en anti age-serie med hudvård och den ska det bli spännande att testa!

Japp! Det har det varit. Spännande alltså! Och trevligt! Jag har använt L300 Anti Age sen i maj alltså. Rengöringsmoussen och dagkrämen framför allt. Dagkrämen är slut, faktiskt, så den har verkligen fallit mig på läppen. Jag tänkte att jag skulle säga några korta ord om varje produkt, vissa ord blir kortre än andra, som ni förstår, men ändå.
Ögonkräm.
Den här har jag inte använt så regelbundet. Jag tycker inte om känslan av kräm, eller gel, runt ögonen, men jag har faktiskt duttat den på läpparna, och där är den utmärkt! Tänker använda den som ansiktskräm nu när dagkrämen är slut. Korta ord om denna alltså. :D

Serum.
Nej, det här är överkurs för mig. Jag provade några gånger men det är ett steg för mycket. Tyvärr. Kanske när jag bli ännu äldre eller något. Jag vet inte. Men den är säkert bra för den som orkar hålla på med sin hud.

Dagkräm.
Yay! Suverän dagkräm! Lätt och tunn i konsistensen, går in fort i huden. ger mig inga hudbesvär som acne eller känsla av svullnad (och ja, det händer att jag reagerar så på vissa krämer). Huden mår bra av den och jag tycker den luktar gott, känns fräsch och skön och som sagt, den går in fort i huden vilket är superbra när man sminkar sig och ska ha den under foundation.
Jag har använt den här både morgon och kväll och den är super! Kanske köper en tub till och med, och med tanke på att den är dyrare än min gamla favorit, Nivea, så är det ett högt betyg!

Nattkräm.
Den här är ganska lik dagkrämen. Inte så tung och fet. Mycket trevlig! Har en hel del kvar av den då dagkrämen fått jobba dubbla skift de flesta gånger jag fått för mig att smörja in mig flera gånger per dag men den kommer absolut användas upp. Kanske även på dagtid för på kvällarna smörjer jag sällan in mig.

Ansiktsvatten.
Ännu en sådan där produkt som jag inte orkar använda. Provat en gång. Trevlig men känns rätt onödig.

Rengöringsmousse.
Stora favoriten här! Bästa rengöringen ever! Mjuk, skonsam men effektiv tar den bort även lösfranslim och vattenfasta eyeliners. Jag älskar den! den är så bra, så bra, så bra! denna kommer jag absolut köpa igen när den tar slut. otroligt nog är den inte slut än, vilket visar hur dryg den är! Rekomenderas varmt!

Om jag ser yngre ut med hjälp av dessa produkter? Nä, det tror jag inte. men, jag tycker de är behagliga att använda. De doftar inte för starkt och de sjunker in snabbt och bra i huden. Jag har gillat dem, helt enkelt.

Sotad med Moa

Publicerad 2009-08-14 11:10:28 i , Eotd i svart,


Det här är en enkel sotning gjord med tre pigment från Brite Bird. Moa i svart, I'm Antiqui-teasing you i antikguld och så Bear with me i beige. Dessutom har jag lösögonfransarna från Red Cherry igen. Och guldglittereyeliner. Den är köpt från ebay precis som fransarna.

Här är pigmenten jag använt. I burken med kaninen på locket är det Moa som är döpt efter Sannas kanin och har samma färg som pälsen på kaninen. Svart med guldlyster. Enastående vackert och dessutom användbart!

Bilderna blev inget bra idag, men sminket är faktiskt ganska fint. Det är en superenkel sotning som är graderad från Moa på ögonlocket via I'm antiqui-teasing you i globlinjen till Bear with me under ögonbrynet. Inget konstigt alls alltså. Under ögonskuggorna har jag en krämskugga med applikator från Max Factor. jag har använt den ett par dagar nu och den funkar ganska bra under andra skuggor. Dessvärre luktar den galet kemiskt så den kommer inte bli en favorit.
Ja, jag har ju redan beskrivit makeupen. alltså Moa först på hela ögonlocket, sen Antiqui-teasing inblendad skarvlöst och så Bear with me på samma sätt. Moa i tunn linje under ögat men sen målade jag över den linjen med guldglittereyelinern. Det var nog snyggare innan faktiskt, men ibland får man ju spel. Så lösögonfransarna. Ingen eyeliner.

Vi får väl se om det här bara är dagens första make up eller om den blir dagens enda. Jag är faktiskt bortbjuden ikväll så vem vet vad jag hinner med. Har ni några speciella önskemål på smink, alltså produkter eller färger? Dels ligger det en del arkiverat och opublicerat dels har jag, som ni vet, lite småtråkigt. Kan alltså tänka mig att ta en request eller två. ;D
Förresten måste jag visa de söta Brite Bird-burkarna!

Visst är de söta! Förut kunde man se skuggan genom locket, vilket kanske var mer praktiskt, men det här är ju fiiiiint! :D

Och vill ni ha inspiration inför fredagkvällen? Missa då inte Emmas fotd från igår! Den är supersnygg!

Ett litet lila stjärnfall

Publicerad 2009-08-13 17:21:18 i Emmas FOTD 2009,

Dagens är en lila historia som inte precis kan beskrivas som less is more. Det är glitter, det är lösfransar och det är strass. Men jag gillar den, den är fin och den var kul att göra. Strassen kom för övrigt hem till mig i förra respektive denna vecka, och är införskaffad på ebay. Jag måste säga att strass är kul. Har aldrig tidigare använt strass i smink, men jag har ju sett det på en massa duktiga tjejer och jag kommer definitivt att använda det mer, för det är fint och tämligen lätthanterligt.



Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation Fair

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Golden Roses lösa skugga 103 och Lars Wallin Sharon

Highlighter: Taylor Made Minerals Plush

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Collistar i lila

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Glitter: Glittereyeliner från Amuse i lila och löst glitter från HOT i lila

Lösfransar: Ardell 116 och Ardellim

Läppar

Läppglans: Golden Rose Diamonds Lipgloss 14



I inre halvan av ögonlocket ligger den lilablåa skuggan från Golden Rose. På den yttre halvan ligger Sharon. Längs med övre fransraden har jag målat med svart eyeliner och därefter fäst lösögonfransar från Ardell. Under ögat ligger först lila kajal, därefter glittereyeliner med taskigt med glitter och ovanpå eyelinern ligger löst glitter från HOT, mycket vackert sådant faktiskt. Synd att mina glittersminkningar inte kommer till sin rätta på bild. Avslutningsvis så klistrade jag fast strasstenar i yttre ögonvrån och en bit ner på kinden, därav dagens titel. 

Sotad med MAC - tutorial

Publicerad 2009-08-13 14:18:53 i Tutorial,

Ja, jag sa ju att jag var uttråkad... Ännu ett inlägg, bloggen är helt spammad av mig vid det här laget och ni kräks väl på smink och naglar. Eller nej, då läser ni ju inte min blogg... ;D

Dagens smink ser ut så här och eftersom jag är så sjukt uttråkad så gör jag en tutorial av det. För att liksom riktigt dra ut på plågan! :D
Jag har, för att variera mig lite, använt MAC. Ögonskuggorna är Smoke&Diamonds (som nylanseras snart), Carbon och Fig 1.

Smoke&Diamonds        Palett med bl.a Carbon och Fig 1.
Och så här gjorde jag:

1) Basskuggan är på plats, det är en krämskugga från Max Factor som jag visade i något inlägg en bit längre ner. Ovanpå den Smoke&Diamonds på hela ögonlocket. 2) Carbon ovanpå Smoke&Diamonds på yttre halvan av ögonlocket. 3+4) En Hot Pot i beige från Coastal Scents som highlighter.

5+6) Svart kajal från Urban Decay längs övre fransraden och halva nedre. 7+8) Mer Carbon suddas in med en mindre pensel på den svarta kajalen för att ge en mjuk svart kant (ni vet ju att Carbon blir grå på mig vad jag än gör, det är därför jag måste ha den svarta kajalen som draghjälp).

9+10) Fig 1 applicera under ögat, ganska brett, med samma pensel som jag suddade Carbon i kajalen med. Jag suddar nedåt så det blir en liten skuggad kant, inte bara en ram. Ni fattar hur jag menar. 11+12) Eyeliner med purpurglitter! Underbara Indelible Gel eyeliner i Black Cherry längs övre fransraden.

13) Lösögonfransar från Red Cherry plockas fram. Det är jättefina och bra fransar, i Ardellklass skulle jag nog våga säga. Jag gillar den här modellen. 14+15) Medan limmet klibbar till sig längs fransraden så passar jag på att fylla i brynen och lägga min foundation. När det är klart är limmet precis lagom för att sätta på fransarna. 16) Lösögonfrasarna appliceras. Sen, när limmet blivit genomskinligt, putsar jag till eyelinern med mer Black Cherry och sveper fransarna med svart mascara så mina egna och lösfransarna blendas ihop. Sen är det klart!

En trevlig vardagssotning med lite glamourfaktor i och med fransarna.

Hoppas ni gillade min lilla tutorial och att ni orkat igenom alla inlägg. Jag vet att det blivit lite väl mycket på sista tiden... :D

Sally Hansen HD Hi-Res

Publicerad 2009-08-13 10:16:11 i Naglar i korall&persika,


Wohooo! Läckraste korallen i stan!

Ser ni den apelsinfärgade flashen? Härligt!
Emma beskriver Sally Hansens Hi Definition-lack som skimrande sidentyger. Japp! Helt klart så! Ja, som ni förstår har hon förstört mig helt och fått mig att gå överstyr i beställandet från ebay. Hon köpte fyra för att Sminkisen, den måttliga och sansade, sa: "Nej, ska du ha alla dem? Det är ju dyyyyyrt! Och kommer du använda alla färgerna? Är det nöööööödvändigt?".

Emma lyssnade på mina kloka råd, skaffade halva kollektionen och sitter nu och grämer sig och tycker jag är en ond, ond människa. Ja, ni har förstått hela scenariot, eller hur? Emma publicerar först en notd med Cyber. Läckert! Sen Blu. Ojojoj! Sen Hi-Def... Need I say more? Nä, trodde inte det...

Jag hamnade i ett svårt tillstånd av HD-cravings och gulliga Emma hittade hela kollektionen åt mig på ebay, jag köpte den, den kom hem till mig på posten och nu, nu är den på mina naglar. Alla fall ett av lacken. Hi-Res.

Färgen är en ljuvlig rosaröd med apelsinfärgat skimmer som ger det en läcker, nästan lite duokrom flash i vissa ljus. Det har en glasaktig finish som vissa SH-lack kännetecknas av och det är absolut värt att äga. Det är aningens likt SH Flame Opal men faktiskt ännu vackrare! Enda minuset är att det torkar segt, även med snabbtorkande topplack.

Och glöm inte nu att jag sitter hemma och har tråkigt. Nej, semestern var inte helt slut som ni förstår, jag börjar jobba på måndag. Det innebär att det blivit en hel del täta uppdateringar och det ligger massa smink och även Emmas naglar en bit ner i bloggen, så scrolla för brinnande livet! Dessutom kan ni kika in lite senare för det kommer säkert mera! ;D

Delia Glamour Holografic # 3

Publicerad 2009-08-12 14:08:57 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Ytterligare ett av de holografiska lacken jag köpte i Bulgarien. lacket jag bar när jag visa Powder Pop Palette för övrigt. Även detta är lila, men kommer från märket Delia Glamour. Det här lacket har jag avvaktat lite med då jag tyckte att färgen kändes lite blaskig. När helgen lovade sol så tyckte jag dock att ett hololack passade bra, så då plockade jag fram detta. Och akta er ett sånt lack! Det här är nog det bästa hololacket jag har testat, det är bling bling bling! 

Färgen är en ljus grålila färg, inte världens mest spännande, men det uppväger lacket med råge med att vara det absolut mest holografiska lacket i min samling. Det här lacket kräver inte mycket ljus för att holoeffekten ska komma fram, det är dessutom fantastiskt lättmålat, täcker med två tunna lager, bra i hållbarheten och glider av som en dröm när det är dags för remover. Kan man önska sig något mer? Tja det skulle vara betydligt större lättillgänglighet i så fall, men i så fall så skulle det vara absolut perfekt!


Nubar Earth (+ Conserve)

Publicerad 2009-08-12 11:00:26 i Naglar i grönt,


Äsch, ni får helt enkelt lära er att scrolla. Jag petar ut den sista av mina inlägg om Nubarlacken i Going Green. Nubar Earth och Nubar Conserve är mycket lika varandra, därför bestämde jag att ge er bilder på Earth med en nagel lackad med Conserve. Ringfingernageln är det som är i något ljusare och grönare Conserve, så ni kan se att de faktiskt skiljer, men inte så mycket.

Går man riktigt, riktigt nära så kan man se att Earth är mer blå, mörkare och har ett tätare skimmer. På lite håll syns dock inte skillnaden lika tydligt. Jag tycker Earth är den vackrare av de båda och har även en tanke om att Conserve nog påminner en del om Nfu Oh 122 men kanske att den är något ljusare? Orkar inte swatcha just nu, men ni hittar bilder på Nfu Oh 122 i bloggen.

Både Earth och Conserve är lättlackade och täcker i princip efter ett lager men här har jag två. Inget överlack på bilderna då det är snabbswatchat och ingen "riktig" manikyr. Lacket är flödigt och fint och flyter ut bra på nageln. Kladdet kan inte skyllas på lacken utan bara på mig som hade lite begränsat med tid när jag tog mig igenom lacken.

Ni ser hur underbara de ser ut! Jag kommer älska Earth, hängivet! Precis min favoritgrön! Mörk, juvelskimrande med aningens blått i sig! Conserve är också ljuvlig! Jag kommer använda den med en hel del. Speciellt med tanke på hur lätthanterliga de faktiskt är också. Som sagt, kladdet är helt och hållet på grund av mig...

Hela den gröna kollektionen finns att köpa hos www.nailshop.se  samt kommer som medlemslack hos Nail Mail i november och jag rekomenderar dem varmt! Jag har ju swatchat igenom dem alla och jag älskar vartenda ett! Det här är kollektionen vi grönälskande nagellacksflickor väntat på!
Övriga inlägg om dessa lack hittar ni här:
Forest
Greener
Reclaim
Wildlife

Conserve
Vill ni se andra bloggare skriva om och visa bilder på kollektionen? Både Kajalpennan och Ikas sminkblogg har bra bilder och recensioner på lacken, så klicka er in hos dem och kolla vad de skriver!

Nubar Conserve

Publicerad 2009-08-11 22:00:30 i Naglar i grönt,


Vi avslutar väl dagen med lite mer Nubar. Nubar Conserve är ett vackert, smaragdgrönt skimmerlack som i princip täcker med ett enda lager. Här bär jag dock två. Jag har inget överlack på bilderna då det bara är snabba swatcher, ingen riktig manikyr. Lacket är dock väldigt lätthanterligt och smidigt att lacka med så det kommer bli många riktiga manikyrer i framtiden!

Det som hänt på långfingret är att jag skrapade av lacket innan det torkat, mot en bordskant, och sen försökte rädda det. Som sagt, en snabbswatch, så ni får koncentrera er på färgen istället! Färgen är riktigt vacker och mindre blå på nageln än vad jag trodde när jag såg flaskan. Havsgrön skulle jag kalla den.

Som sagt, ett lättlackat och bra nagellack som torkar bra även utan överlack.

Sminkan loves Brite Bird

Publicerad 2009-08-11 16:32:43 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Det här är helt och hållet Sminkjantes fel. När jag kollade hennes blogg imorse hade hon en supersöt rosa och grön makeup som genast fick mig att tänka på gamla Barbie loves MAC-kollektionen. Emma gjorde ju sin helt förtjusande tolkning av den looken för ett tag sedan i sitt Emma loves MUC-inlägg och jag bestämde mig för att nu är det dags för mig också, men för mig är det ett Sminkan loves Brite Bird!
Ser ni hur fint skimret är i skuggorna? Det jag använt är pigment från Brite Bird, Lemon Soda, Pink Lemonade, Cream Cat och Hot Taupe-ic, ett par usla lösögonfransar från ebay och svart kajal.

Jag började med en bas av ett litet reafynd från Max Factor, Masterpiece Colour Precision Eyeshadow, en sorts krämskugga i tub med svampapplicator. den luktar otroligt kemiskt och illa så jag kan inte rekomendera den. Men den fanns i många färger och var rätt billig.
den smetade jag ut från frans till bryn på mina ögonlock. Ovanpå de lade jag sedan Citrus Soda i grönt på hela ögonlocket samt under ögat. På brynbenet lade jag Pink Lemonade. Mellan de båda skuggorna lade jag en linje av Hot Taupe-ic och den lade jag även som ram runt ögat. Därefter Cream Cat som highlighter.
Som avslutning fyllde jag i brynen, fäste de usla lösögonfransarna och drog en kajallinje längs fransskarven och ut i en kort vinge. Ja, det var det. Jag vet att jag inte alls har gjort en kopia på Barbie loves MAC-makeupen, men den är alla fall lite åt det hållet. Jag tyckte det blev ganska fint. Tack för inspirationen Sminkjante!
Nu får vi fundera lite på vad jag ska göra av alla sminkningar som samlar sig. Jag har en opublicerad från i går och en från i morse. Det här sitter jag med nu framför datorn. Snacka om glamouröst surfande! Hihi!

Nubar Wildlife

Publicerad 2009-08-11 09:09:17 i Naglar - duokromatiska,


Inget annat märke gör duochrome så bra som Nubar!

Visst är det vackert! Det är inget fel på lacket utan de små bubblorna är bomullsfibrer. Jag snabbswatchade alla sex lacken på en timme och hann inte vara så noga med detaljerna. Ville att ni skulle hinna få se dem alla så snabbt som möjligt!

Färgen är en härligt guldig olivgrön med skiftningar i rost och rosa. Det täcker inte med ett lager, som de andra i kollektionen, men klarar sig bra med två, som ni ser på bilderna. Det torkar förhållandevis snabbt och känns lätt att lacka med. Ett utmärkt lack och dessutom väldigt speciellt i tonen. Den olivgröna, guldiga basen och de rosa skiftningarna får mig på omedelbart hösthumör. Ni ser nedan hur vackert färgerna står sig mot en varmare färgskala med rost, koppar, orange och karamell.

Vill du se de andra lacken i serien som jag hunnit publicera så här långt?
Forest
Greener
Reclaim

Vi har två lack kvar att titta på efter det här, Earth och Conserve. Sen är hela kollektionen publicerad. Och vilken kollektion, va! Vill ni inte ha allihop ni med? Man blir ju alldeles virrig, darrig, stirrig av så mycket skönhet på en gång!

Nubar Reclaim

Publicerad 2009-08-10 21:41:53 i Naglar - holografiska lack,


Min ljuva medbloggerska Emma fick bestämma viklet nästa lack i serien skulle bli och hon valde, så klart, holo-lacket! Nubars Reclaim har blivit mycket omtalat eftersom det är ett grönt holografiskt lack. Det finns ju, i och för sig, något grönt holo-lack sedan tidigare, L8R G8R från China Glaze i ljust lindblomsgrönt och även He's Going in Circles, också från China Glaze, i ljust mintgrön, men ingen av dem är så grön som Reclaim!

Tyvärr är det ju nästan alltid så att man får ta igen på gungorna det man förlorar på karusellen. Visst, Reclaim är grönare än de båda tidigare nämnda hololacken, men, den är mycket mindre holo. Sen kanske inte det gör så mycket, då många vill ha en diskret holoeffekt. Jag tycker lacket är vackert trots att det inte är överväldigande blingigt. Det finns tillräcklig holoeffekt, helt klart!
 
Färgen är en mörkare mintgrön med lite tealtoner. Väldigt sommarvackert! Svalkande och med en känsla av havet på fingertopparna. Absolut en färg att äga! Den milda holoeffekten ger lite av en sidenskimrande yta, kanske som en hybrid mellan Emmas Hi Def och ett hololack?

Ja, jag vet, manikyren ser hemsk ut, kladdiga nagelband och bla, bla... Men jag snabbswatchade för att hinna visa alla nagellacken i en ganska snabb följd. Inläggen fotades och skrevs samma dag som lacken kom. Det var inga som helst problem att lacka med det här lacket. Dessutom klarade det sig ganska bra med bara ett lager men jag testade två för att se om penseln skulle dra med sig av det nedre lagret i andra lagret. det gjorde den inte. Lacket var smidigt, lättanvänt, flöt ut bra och torkade snabbt. Perfekt med andra ord. Ännu ett perfekt lack i en perfekt serie lack! Tack Nubar!

Antique

Publicerad 2009-08-10 14:59:53 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Jag försöker matcha ögon och naglar idag igen, precis som igår med orange. Idag är det dock diskretare OPI Route Beer Float på naglarna så det är även en diskretare makeup. Lite skuggor från Makeupcosmetics är det väl läge för idag, eller vad säger ni? De har fortfarande erbjudande om fraktfritt och mängdrabatt på sina pigment så besök dem! www.makeupcosmetics.com är adressen.

Här har jag använt pigmenten Antique, Paris och Venus, Magic Copper samt en skugga från H&M i vitt med glitter i.
Dignity är grunden för makeupen, en krämhighlighter från Face.
Jag började med att lägga Antique på hela ögonlocket. Den har ett ljuvligt skimmer! Mycket vackert! I globlinjen lade jag sedan Paris, en plommontonad rosa som verkligen är en vacker nyans. Rekomenderas till alla som vill ha mjuka milda färger som kan se naturliga ut men ändå ha lite färg. Jag är riktigt förtjust i Paris. För att få lite djup tog jag även Venus, en "gunmetal grey" med mycket skimmer. Den ligger under ögat och i det yttre v:et som förstärkning av ögats form.

Klicka gärna upp bilderna och titta på skimret i skuggorna!
In mot näsan använde jag den vita skimmerskuggan från H&M men den var verkligen värdelös. Köp inte den! Då är Shimmer från Makeupcosmetics tusenfalt mer värd och dessutom billigare. Avslutningsvis blev det lite Magic Copper under brynet. Som eyeliner är det Revolver från Urban Decay längs övre fransraden och så har jag svart mascara, Maybelline Define-a-Lash volyme. Hoppas ni gillade den här ganska neutrala looken. Det kommer kanske mer ikväll om jag sminkar mig innan jag träffar min kompis och tar ett glas vin. Vi får se.
Till dess, missa inte alla inlägg nedanför detta utan scrolla! ;D

På begäran: Route Beer Float

Publicerad 2009-08-10 14:57:21 i NailArt,


Miss Pussy ville se Route Beer Float på sommarbilder. Det blir nu inte samma sak som om jag vore på landet och hade trädgården som bakgrund, men det är alla fall dagsljus! ;D
Route Beer Float är ett gammalt OPI-lack som nu kan vara ganska svårt att hitta, även om det finns på ebay. Färgen är en sorts obestämbar plommon-gammalrosa-brun som är ganska neutral och trevlig på naglarna.

Det ser lite olika ut beroende på vinkel mot ljuset, så klart, men alla bilderna är faktiskt rättvisande. Det kan bli ganska djupt plommonfärgat i vissa vinklar medan det i starkt solljus fräts ut till en lite brunrosa-karamellfärgad nyans.

Det här är nog bästa bilden vad gäller färgen. Så här ser det även ut inomhus.
Lacket är suveränt lätt att lacka med och täcker så pass som på bilderna med endast ett lager. Konadstämpeln är gjord med China Glaze Passion. Jag har inte använt stämplarna på år och dar så jag lyckades kladda lite i tippen, men bry er inte om det.
Japp... Route Beer Float. En trevlig färg men knappast värd överpriserna på ebay. Eller?

Och de gröna lacken från Nubar har bara kort paus. Efter Forest och Greener, vad ska vi ta? Marie ville se Wildlife. Är det nästa önskelack i serien? Håll utkik här i bloggen och kom ihåg, här måste man scrolla! Vi är rätt snabba att uppdatera och nu kan det hända, som igår, att det kommer massor av inlägg på kort tid! :D

Nubar Greener

Publicerad 2009-08-10 09:31:34 i Naglar i grönt,


Okej tjejer, de flesta av er ville se Nubar Greener... Det här är min favorit i en kollektion av lack där alla skulle kunna bli nummer ett på min lista! Greener har dock allt. Precis allt! Det har djup, det har själ! Det är det vackraste lacket jag kan komma på just nu! Ser ni? Perfektion!


Lacket är extremt täckande, klarar sig lätt med ett lager, och dessutom flödigt och fint att måla med. Det finns inget minus. Det här lacket är enastående! Om de på Nubar hade läst mina tankar och skapat mitt drömlack vore jag inte förvånad, för så precis som jag vill ha det är det!

Den perfekta gröna!

Jag kan liksom inte säga så mycket mer. Att lacket inte är perfekt applicerat beror på att jag var hafsig för det skulle gå snabbt undan att swatcha alla sex lacken. Det är alltså inget fel på Greener vad gäller appliceringen. Det kändes fantastiskt att måla med.

Önskar jag kunde säga mer... Ett lager räcker men jag tog två, Inget överlack. Torkar fort ändå och har vacker glans. Detta är den ultimata gröna. Jag kan lägga ner samlandet nu. ;D

Powder Pop Palette

Publicerad 2009-08-09 22:42:04 i Emmas sminkväska,

I dag kära läsare får ni öva på att scrolla, Sminkan har gjort ett helt gäng med inlägg som jag nu knuffar ner, dock på uppmaning av henne själv.


I veckan kom ett paket från Strawberrynet med den här lilla godingen, Powder Pop Palette från Benefit. Benefit är ju berömda för sina puder/rouge och då Strawberrynet hade rabatt på denna kunde jag inte låta bli att slå till. 122 kronor gav jag för den lilla raringen, med min rabatt inräknad, ett helt okej pris tycker jag. Tror dessutom att den är ytterligare några kronor billigare nu. Alltså deras rouge är berömda och jag har bara testat läppglansen, ni förstår vilket guldläge detta var?! Den lilla raringen innehåller Hoola, Dallas och Dandelion och asken är fasligt söt, så jag måste säga att jag är nöjd med köpet.  Sen kan jag ju säga att det för min del är Dandelion som är den verkliga behållningen med paletten, vem vill inte se fantastisk fräsch ut likosm? Nåja, jag ska testa även de andra såklart, men Dandelion och jag, vi kan nog bli riktiga kompisar... Ifall ni inte har testat att handla från Strawberrynet kan jag ju tillägga att ni alltid kan handla smink och hudvård fraktfritt från dem, priserna växlar, från att vara som i Sverige ungefär, till att vara riktigt fynd, här kan man verkligen tjäna på att vara en medveten  konsument alltså. Dock finns det en hel uppsjö med märken, ja Strawberrynet är kul, dessutom så har de ofta riktigt bra erbjudande, vilket var fallet när jag köpte denna lilla goding.

Kois&Lotuses och en tutorial

Publicerad 2009-08-09 20:47:39 i Tutorial,


Det är inte bara mina naglar som bär orange som färg, även mina ögonlock har fått en skvätt av den varan. Och jag har faktiskt, trots min inre got, en orangemönstrad klänning. Schhhh! Säg inget till någon! ;D
Jag tänkte bjuda på en liten tutorial idag för att fira att semestern är slut. Det blir lite pigment från Brite Bird och en helsickes massa bilder, okej? Vi kör!

Först tar jag fram min stiftskugga från Sinful Colors, den är vit. Den lägger jag sedan tunt på hela ögonlocket upp till brynet. Jag applicerar med stiftet direkt på huden och sedan jämnar jag till med fingertoppen. Det blir en lagom klistrig bas för mina pigment att fästa i.

En liten ram runt ögat kan vara bra att ha. Jag tar bruna pennan Bourbon från Urban Decay och markerar i fransrötterna runt hela ögat och gör en mikroskopisk liten vinge.

Wohoo! Orange! Här kommer pigmentet Kois&Lotuses fram och med hjälp av min ögonskuggepensel från e.l.f packar jag färgen på ögonlocket. Som ni ser på "färdigbilden" har jag tonat ut den så den är mildare senare under sminkningen.

Dags att markera globlinejn. Jag valde en färg som inte alls matchar, man vill ju vara originell, och tog den ljuvliga plommontonade Violin. Oerhört vacker färg! Mmm! Snedskuren borste och svep från ytterkant innåt. Låt linjen smalna av mot näsan.

Dags för Cream Cat. Den lades med stor men flat pensel på brynbenet och in mot näsroten. Nu minskar jag även intensiteten på den orangefärgade skuggan. Det gör jag genom att borsta lätt på den med en ren pensel. Då absorberar den rena penseln den överskottsfärg man vill "bli av med". Många tycker det är enklare att bygga en färg så den blir mer och mer intensiv, men jag tycker det är enklare att göra tvärtom om man har lösa skuggor.

Nu markerar vi igen runt ögat. Det blir Hot Taupe-ic som får rama in ögat. Jag lägger den med en liten pensel men torr så den blir lite mjukt diffus. Sen torkar jag bort allt nedfall från kinderna med en fuktad bomullstuss.

Avslutningsvis blir det brynskugga, foundation och mascara. Det behöver jag väl knappast gå närmare in på? Brynskuggan är Myrrah från Face, foundation är Facefinity från Max Factor och mascaran Define-a-Lash från Maybelline.

Och några klickbara:

Det var det. Hoppas ni gillade min lilla tutorial! Alla pigmenten finns att köpa för 39 kronor burken hos Sanna på www.britebird.se och de är så värda pengarna!

China Glaze Orange Pacific

Publicerad 2009-08-09 20:19:59 i Naglar i orange,


Sommarens vackraste i orange är ett gammalt lack från China Glaze. Inte illa va? Ser ni hur fint det gnistrar!

Orange Pacific är ett lack jag slitit med förut men inte gillat då det av någon anledning envisas med att ha VNL vilket jag hatar. Nu lade jag ett lager av det vita lacket Oh la la under och vips fick jag fram det ultimata lacket i orange! Inget VNL bara knallig härlighet!

Guldskimret kommer fram otroligt bra i solen, se bara! Sen är det ju ett skitlack på många sätt. Precis som många andra China Glaze är det extremt segtorkande och jag fick hack i tumnageln länge efter att jag lackat trots snabbtorkande överlack. Att man ska behöva ha ett täckande vitt lack under är också fånigt. Men, jag är glad att jag hittat ett sätt att ibland få njuta av det här lacket.

Och alla ni som undrar vad som hände med Going Green, lugna i stormen! Det kommer mer av dem, men jag tänkte kila emellan med mitt matchande smink och naglar i orange. Håll ut!

Nubar Forest

Publicerad 2009-08-09 08:30:19 i Naglar i grönt,


Vi startar serien med Nubar Going Green med Forest. Samma slarviga applicering, alltså dessa bilder togs vid mitt första swatchtillfälle, men jag har lite olika ljus och vinklar på det alla fall. Nubar Forest är det enda krämlacket i kollektionen Going Green. Det påminner en del om RBL Recycle men är lite kallare i tonen. Väldigt snyggt! Helt ärligt tror jag att jag skulle välja detta före RBL Recycle faktiskt. Det är mer glans på det här. :D

Ni ser hur katastrofkladdigt det blev när jag hafsade på lacket i min maratonswatchning. Skulle hinna alla lacken på en timme för att åtminstone kunna visa er dem under veckan, och jag ska erkänna att penseln hamnade både här och där. Krämlack är ju generellt något kladdigare att få på bra jämfört med skimmerlack, även om det finns många undantag, och Forest är något knepigare än de andra i kollktionen vad gäller droppbildning längs penselskaftet och liknande. Något lösare konsistens på lacket alltså, men inte farligt egentligen.

Lacket är väldigt täckande, det kan klara sig med ett lager men då finns en liten risk för att det kan se flammigt ut i starkt ljus och tuff granskning, men jag tyckte nog att det  flöt ut rätt bra över nageln. Jag tog två lager ändå, för att se hur det betedde sig och det funkade alldeles utmärkt. Glansen är mycket hög och det är ett riktigt vackert lack!

Nubar Going Green

Publicerad 2009-08-08 13:26:09 i Nagellack - kollektioner,

Tjohoo! Igår på eftermiddagen landade ett paket i brevlådan och i det paketet låg mina hett efterlängtade Nubar Going Green! Förstår ni vilken väntan det varit? Äntligen är de här! Det började med att jag tidigt i somras fick ett mail från en PR-person på Nubar i USA som frågade om jag ville samarbeta och prova kommande kollektioner från Nubar. Självklart! Jag gillar ju Nubar redan innan, och planerade att köpa hela Going Green så fort jag kunde. Att få lacken var ju som en dröm! Hurra! Sen började veckorna gå och inga lack dök upp... De hade kommit bort på posten och jag blev jätteledsen och tänkte att ja, sånt är livet... Jag får betala mina 600 kronor som jag tänkt från början, det är inte mer med det. Men! När lacken nådde Sverige skickade gulliga Helen på Nailshop alla sex lacken till mig! Jag är så lycklig!

Nubar Going Green är den ultimata kollektionen lack, enligt mig! Sex perfekta gröna i olika nyanser och dessutom både med skimmer, kräm, holo och duochrome! Kan det bli bättre? De säljs dessutom i ett paket med alla sex lacken och Nubars över- och underlack till ett riktigt bra pris, 613 kronor, så passa på att skaffa de gröna lacken i höst! Självklart kan de köpas styckvis också.
Att Nubars lack är så "gröna" de kan bli är ju grädde på moset. De innehåller inte vare sig formaldehyd, DBP eller toluene.

Här ser ni alla lacken på mina naglar. Jag swatchade igenom hela högen direkt de kom, så klart. Ni kommer få se varje lack lite närmare på enskilda inlägg men tänkte ta dem en om dagen. Vilket vill ni börja med? Jag älskar alla!

Conserve

Earth, med Conserve på ringfingret.

Forest

Greener

Reclaim

Wildlife

Ja, ni kan se fram emot en massa gröna nagellacksinlägg framöver alltså. Det kommer först blir lite slarviga swatch-bilder som de ni ser ovan. Jag var så ivrig att hinna visa alla och få dem provade och fotade att själva tekniken kom lite i skymundan. Bomullsfibrer och målade nagelband en masse alltså, men färgerna ser ni ju alla fall. Sen har ju alla andra redan visat lacken så de kanske inte är lika aktuella nu. De har dock precis landat i webaffären så någon kanske har glädje av mina bilder.

Vodka&Caviar och kräftpremiär!

Publicerad 2009-08-07 12:01:49 i Naglar i rött,


Ja, ni är väl vana vid det här laget att se samma nagellack om och om igen. Det var dock bra länge sen jag visade röda klassikern Vodka&Caviar från OPI:s Russian Collection. Jag tycker det är en himla fin rödfärg, men i ärlighetens namn så finns det bättre röda krämlack. Som Zoya Alix till exempel. Är man OPI-fantast och gillar röda krämlack är det dock trevligt att ha det här lacket ståendes i hyllan.

Det här är väl ett lack som väl lämpar sig för kräftskivan! Rött som kräftskal och med ett passande namn! ;D
Det är normalbra att lacka med. Kräver tre lager om man ska slippa VNL men torkar fort med lite Seche Vite som överlack.

Ja, så här glatt och rött ser det alltså ut. Den åttonde augusti är det traditionellt kräftpremiär i Sverige. Skaffa ett riktigt rött nagellack nu och ut och ställ upp långborden och häng lyktorna i träden! Sommarens sista fest i den mörkögda augustinatten, den är det vi ska leva på hela vintern sen!

Lite fler små klickbara som avslutning...

Ganska fint så här på sensommaren, eller hur!

Helt OT på begäran

Publicerad 2009-08-07 12:00:06 i Allmänt,

Lina, eller Karusell om ni så vill, är ju kattgalen precis som jag. För ett tag sedan berättade jag för henne om att jag fått en ny katt i familjen, 8 år gamla Sabina, en katt som inte hade något riktigt hem. Lina frågade om jag inte kunde skriva om henne, lite OT, i bloggen. Jo, det kan jag väl.

Förra året skrev jag också helt OT om katter vid ett tillfälle, och det kanske kan vara på sin plats igen. Nu är nämligen katthemmen fulla igen med de katter vi människor tagit oss an men sedan dumpat. I år är det tydligen det värsta året någonsin på många ställen. Katthemmen är överlupna med oönskade, bortkastade katter, katter som behöver ett riktigt hem. Jag tycker det är lika vidrigt varje gång en människa tar sig an ett djur och sedan bara lämnar det. Ingen katt kan klara sig på egen hand, inte i längden. Vi har flera katter i vår familj som är hittekatter. Min ena kisse var bara cirka ett halvår när hon, en kall novemberdag, bestämde sig för att bo på mina föräldrars altan. Hemlös och ynklig hade hon inte överlevt vintern om hon inte blivit omhändertagen av oss. Idag är det en superdiva på 14 år som äger världen och mattes hjärta! Äldsta kissen i familjen är över 20. Hon har också haft några riktigt hårda år som förvildad och kvarglömd när familjen som hade henne först flyttat. Hon har bott hos oss i 13 år och är den tillgivnaste och underbaraste katt man kan tänka sig.

Det finns ingen ursäkt till att lämna sin katt. Kan du inte behålla den, se till att den får ett annat hem. Att bara överge är djurplågeri. Och du som vill ha katt, åk ut till ditt lokala katthem och adoptera en av alla de tusentals katter som haft oturen att drabbas av samvetslösa människor som övergett dem. Det blir underbara husdjur och de ger verkligen så oerhört mycket tillbaka om de bara får en chans.
Om du själv inte kan ha fler katter eller kanske inte kan ha katt alls, då kan du ändå göra en god gärning och hjälpa till med en liten donation. Jag har en stående överföring från mitt konto på ett par hundra i månaden till min lokala djurskyddsförening för att stödja deras katthem. De var förresten helt överbelastade redan tidigt i somras med över 80 nyomhändertagna katter. Hur de har det nu vill jag inte ens tänka på.
Katter är inga leksaker för barn, eller för vuxna heller för den delen. Katter är levande, kännande varelser som förtjänar så mycket bättre än att "bli över" när människorna tröttnar på den.

Åter till Sabina, den nya tjejen i gänget. Nu har hon varit "min" i lite mer än två veckor. Det har gått relativt bra trots lite småfräs mellan damerna. Sabina är en temperamentsfull kissekatt, lekfull och tillgiven och hungrig. Mat är det viktigaste av allt för henne, tror jag. Veterinären säger att hon ska gå upp lite till i vikt för att bli vid gott hull, hon är lite i tunnaste laget än så länge, men vi kan lugnt säga att hon jobbar på det. Philadelphiaost är hennes passion. Första gången jag öppnade en ask blev hon som tokig.Klättrade upp på bordet och snodde min macka, faktiskt. Jag tvivlar på att hon någonsin smakat det förr så det måste helt klart vara lukten.

Bra bilder på henne finns inte än. Hon har inte förstått att man ska posera fint för kameran utan är mer inne på att leka eller kela, vilket ger rätt udda bilder. Idag har hon dessutom ett grönt öra efter att ha gått till veterinär och blivit ID-märkt.
Ja, det kan ni ju tänka på om ni ser en herrelös katt, kolla örat! På mina svarta katter syns märkningen himla dåligt, den är nämligen svart den med, men om man kikar noga kan man uttyda några bokstäver och siffror. Sabinas kommer synas mycket tydligare. Och ni som har katt, märk dem! Visst kan man chippa också, men jag tror att det är bättre med öronmärkning. Tydligare för den som hittar katten om den springer bort eller blir skadad.

Sally Hansen Hi Definition Hi-Def

Publicerad 2009-08-06 21:38:17 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Här kommer ytterligare ett av Sally Hansens nya sidentyger, oops förlåt, menar nagellack. Idag bär jag strålande vackra Hi-Def, en ljuvlig ljusgrön färg med iriserande turkosblå skimmerpartiklar som ger lacket en lite kall glans i vissa ljus. Väldigt effektfullt då det annars är en varm grön färg. Precis som BLU så är Hi-Def lite för skir för att klara sig med två lager, här är det alltså tre lager på naglarna samt två lager av underlacket Age Correct No Chip och ett lager av överlacket Dry & Go Protein Top Coat, båda från Sally Hansen.



Sen kan jag ju säga att det är färgen som är underbar, inte appliceringen. Det gäller för övrigt för all HD-lacken jag har provat, de är lite knöliga att måla med, lite skira och denna fick dels lite ränder i lacket samt även några små luftbubblor. Torktiden var hyfsad, tycker jag i alla fall, efter mitt nederlag med BLU så lät jag lacket torka i hela 30 minuter innan jag gick och lade mig, alltså en hel evighet. I alla fall, 30 minuter med ett snabbtorkande överlack räckte gott och väl, inga örngottsmärken i Hi-Def inte. Bortsett från att torktiden var bättre så tror jag dock att Hi-Def är det mest svårapplicerade av dessa lack. Dock glömmer man smärre appliceringsproblem fort när ett lack är så vackert som detta! Ni ser hur det skimrar i det, så fint. Dessutom så lyckades jag få fram det turkosa underliggande skimret riktigt bra, trots att det inte direkt var sol ute. Ni ser på flaskbilden att tumnageln liksom har en annan ton än de övriga naglarna, riktigt snyggt!

Brite Bird Moa

Publicerad 2009-08-06 13:34:46 i Swatchbibliotek övrigt,

Oj... Jag hade glömt bort min swatch på Brite Birds pigment Moa. Inlägget har legat klart länge, men av någon anledning blivit kvar som opublicerat. Nå, bättre sent än aldrig.

Sötaste burken jag någonsin sett! Brite Bird-pigmentet Moa är uppkallat efter Sannas kanin, en kanin vi alla fått se på hennes blogg i de sötaste små videosnuttarna! Så, en specialburk med en specialfärg, en färg som påminner om Moas päls, det är väl självklart Sanna ska ha det i sortimentet!

Moa är ett otroligt vackert pigment, en lite charcoal-svart med guldskimmer som jag vet att kommer bli en storfavorit! Mycket vackert! dessutom ger den hög färgavkastning och fäster bra och jämnt även, som här, på ren, torr hud. Moa är ett absolut måste i sminkväskan, tycker jag! 39 kronor hos Brite Bird!

Sanna, kanske kan du skapa skuggor efter mina katters pälsar? En svart med kastanjebruna skiftningar och en guldbrun-grå-brunsvart med lite ljusare gyllene och vitt... Hm, det är kanske svår att få till i och för sig. ;D

Älskade alla fall idén med Moa och måste säga att pigmentet är ett mästerverk!

Sea Otter

Publicerad 2009-08-05 22:21:07 i Sminkans EotD,


Emma uppmanade mig att visa lite turkost smink. Hittade inget turkost i arkivet, men det här får duga. Som ni förstår är det inte en dagens, men den kanske är kul att se ändå. Det är alla fall en massa fina pigment från Fyrinnae! På en bas av Face Eye Fix har jag använt fyra pigment från Fyrinnae, Sea Turtle i grönt, Sea Otter i turkos, Nijiro i vitt multiskimmer och så Naughty Elves i mörkt grönt.

Jag började med att lägga Sea Turtle, som är en mellangrön nyans med lite grått i sig, på de två yttre tredjedelarna av ögonlocket. På den inre tredjedelen lade jag Sea otter, en klar turkosblå. Sea Otter fick sedan löpa längs brynbenet, ovenför globlinjen, precis ovanför Sea Turtle. För att ge lite tyngd åt makeupen tog jag en gnutta av Naughty Elves, en mörkt, matt grön, och lade i det yttre v:et. Därefter lades Nijiro, en varmt vit skugga med mutlifärgat skimmer, på hela brynbenet upp till brynet. Alla skuggorna blendades ihop med highlighterpenseln.

Därefter tog jag en mörkbrun gel eyeliner från MsChic och målade en linje längs övre fransraden. Som inliner använde jag Indigo, en kajalpenna från Isadora. Under ögat är det bruna pennan Bourbon från Urban Decay. Ögonbrynen markerades kraftigt i en lite femtiotalsinspirerad form. Mascara, så klart.

ACO Skyddande handsalva

Publicerad 2009-08-05 14:52:24 i Hud och hand,


Förra sommaren tog jag den här bilden efter en shoppingspree på apoteket... Emma, min medbloggerska, hade rekomenderat mig att prova Apotekets Skyddande Handsalva, och det har jag gjort, kan jag lova!Jag är nog inne på min fjärde eller femte tub nu, ett år senare.

Skyddande handsalva är en alldeles fantastisk produkt som funkar ungefär som en skyddande handske på huden. Det är definitivt inte krämen du väljer för en snabb insmörjning efter en handtvätt mitt på dagen, men som salva för händerna på sängbordet eller som förebyggande åtgärd innan du gör något som händerna inte kommer må bra av, ja, då är den oslagbar.
Jag använder den innan jag tar på mig trädgårdshandskar om jag ska göra något riktigt skitigt och/eller kladdigt i trädgården. Händerna blir lättare att rengöra och man slipper bli så uttorkad av att hålla på med jord, lacknafta eller träolja. Jag använder den också ofta som sista kräm innan natten. På sommaren räddar ingenting mina händer från att bli lite torra, jag menar, hur ofta tvättar man inte händerna, och vad utsätts inte händerna för? Måla, rensa, diska, olja... Ja, listan är lång på saker man gör på sommaren som frestar på lite extra. I och för sig diskar jag för hand året runt, men jag får, på något underligt vis, besvärligare disk på sommaren. Grillgaller till exempel. Oavsett så utsätter man, året om, sina händer för vatten (som torkar ut hud och naglar) och för olika kemikalier. Skyddande handsalva ligger som en film över huden och låter inte vatten tränga igenom så lätt. På det viset bygger man en barriär mot det som torkar ut huden. Sen är inte känslan alltid odelat angenäm. Det är en salva, inte en kräm, den känns tjock och fet och klibbig. Men, jag tycker plussidan väger över. Som sagt, inget för en snabbsmörjning, men absolut något för mer långsiktigt bruk.

O land, du tusen sjöars land...

Publicerad 2009-08-05 09:27:20 i NailArt,


Finska naglar är fint, eller i alla fall en finsk nagel. Så här såg det ut på min semester i Finland. Mesmerize från Essie piffades upp med lite Oh la la i vitt från Color Club så det blev en liten finsk flagga!Kanske kan vara lite inspiration inför finnkampen? Ja, för snart är det dags för den igen! Det enda sportorienterade som kan fånga mitt intresse! ;D

Flaggan är frihandad, så resultatet är kanske inte så bra, speciellt som det var den blå som var grunden. Lättare, inbillar jag mig, att måla ett blått kors på vit botten än vita fält runt ett imaginärt kors. Ni fattar vad jag menar? Oh la la är tillräckligt täckande för att klara att dölja det blå med två lager. Eftersom jag inte är supersäker på handen är det lite flammigt. Nästa gång ska jag absout vända på det...

Heja Finland!
En främling far oss stolt förbi:
Men detta landet älska vi,
För oss med moar, fjäll och skär
Ett guldland dock det är.

Tre julifavoriter

Publicerad 2009-08-04 11:03:30 i Emmas tre favoriter,

Har varit lite dött på bloggen i några dagar, Sminkan semstrar, jag jobbar, ja ni förstår... Nåja, nu är det dags att skaka lite liv i bloggen igen i alla fall. Idag tänkte jag i alla fall att vi skulle starta med en ny kategori, Tre favoriter tänkte jag kalla den. Ja ni hör vart åt det lutar förstår jag. Jag kan ju erkänna här direkt att jag har snott inspirationen från LipGloss Bitch bästis-inlägg, en kategori som jag följer med stor spänning. I alla fall, idén är ju såklart att jag listar tre favoriter förslagsvis en gång i månaden, men man vet aldrig, det kan komma mer nishade inlägg lite oftare. Eftersom vi är precis i början av en augusti så börjar jag med att belysa de produkter som jag i juli har älskat lite extra mycket.


Sally Hansens Hi Definition-lack

De här lacken högg jag ju på ebay för ett tag sedan, och det har jag verkligen inte varit ledsen för över huvud taget. Ni har ju sett Cyber och BLU här på bloggen och jag ska försöka hinna med att visa de andra under veckan som kommer. Det här är definitivt sommarens finaste lack om ni frågar mig, särskilt Digital, eller Cyber, eller BLU... eller kanske Hi-Def? Ja ni förstår min poäng, det här är lysande vackra färger med ljuvligt skimmer i som dessutom sitter bra på naglarna. Visserligen är de en aningens skira och BLU är lite segtorkande, men jag förlåter dem, för åh vad de är vackra! Klara sommarfavoriter!


Wet n Wild Ultimate Minerals Bronzer i färgen Amber Glow

Även här har vi en produkt jag högg på Ebay, och här rör det sig verkligen om ett fynd med stort F! Priset var alldeles strålande, men om vi bortser från det så tycker jag att det här är en kanonprodukt nu när det är sommar och man i alla fall borde vara brun, även om solbrännan i mitt fall just nu lyser med sin frånvaro. Ja ni vet ju att jag normalt sett gillar rosiga kinder, men på sommaren gör jag ett litet avkall från detta och känner ett starkt sug efter lite mer persikofärgade rouge, och lite bronston ja det är inte så tokigt på kindbenen faktiskt. Det jag gillar med den här produkten är färgen, den blir alldeles strålande perikobronsig på mig, och den har dessutom ett så vackert skimmer att jag brukar stanna och kolla i spegeln och bara beundra skimret. Skimret i den här produkten påminner om MACs Mineralize-blush faktiskt, det är alltså så vackert att man kan dö. Applicerad på kindbenen är detta en kalasprodukt, som bronzer i hela ansiktet, aldrig i livet. Men det gör verkligen ingenting, jag gillar ändå rouge så mycket bättre än bronzers och att den inte täpper till mina porer är såklart ett jättebonus. Dessutom så är det en bra burk, kanske inte så snygg men väldigt funktionell, ingen risk att denna läcker i sminkväskan.



Golden Rose Multicolor Diamonds Lipgloss

Nu börjar jag känna mig lite smått elak, jag belyser visst bara produkter som inte finns på den svenska marknaden denna månad. Men å andra sidan så är det säkert många som har en resa inplanerad och vad jag vet så finns dessa läppglans åtminstone i Bulgarien, Turkiet och Ungern, och säkert i ännu fler länder. Här snackar vi galet vackra glitterglans för en spottstyver. Jag har fyra stycken och alla är underbara, dessutom gav jag bara 30 kronor styck för dem, klara fynd alltså. De luktar mumsigt av körsbär, ger ett fantastiskt skimmer åt munnen, ja mer skimmer är glitter på, och de känns riktigt trevliga på läpparna och även om de kanske inte är de hållbaraste glossen jag äger så är jag överförtjust i dessa! Har jag möjlighet så kommer jag att köpa fler, det kan jag lova och hittar ni dem så säger jag bara köp! Förresten så är det ett bra märke över huvud taget, de lösa skuggorna är helt ljuvliga och nagellacken är inte heller dumma.


Så, det var mina julifavoriter, har ni några särskilda favoriter nu? Tipsa gärna i kommentarerna, vore kul att höra vilka produkter era hjärtan slår lite extra hårt för nu i sommartider.

// Emma

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela