Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Septemberkavalkad

Publicerad 2007-09-30 17:41:33 i Kavalkad,

Ny kavalkad av septembers sminkningar. Det var rätt mycket blått och brunt ser jag. Mina favoriter är första och andra på första raden och tredje på andra raden.
En timme blått...

Publicerad 2007-09-29 09:55:39 i Sminkans EotD,

Jag hade ju tänkt testa Barry M idag, men jag kände inte för det när jag vaknade imorse. Kanske blir det till kvällen då jag ska träffa en kompis. Just nu får det vara så här. Blått. Jag ville prova min billiga palett från Malaysia igen.

Jag jobbade med de två blå skuggorna ni ser på bilden (mellan skuggorna i grönt och de i lila) och lade den mörkare nyansen med en tät pensel runt ögat och på halva ögonlocket. Sen tog jag en mjukare pensel med längre borst för en skirare applicering och lade den ljusare nyansen från näsroten över inre halvan av ögonlocket och längs globlinjen. En lite touch av rosa livar upp. Skuggan heter Nox och är från MUS. Den lade jag under ögonbrynet och in mot näsroten. Om ni tittar noga ser ni att den även ligger på ögonbrynen. Jag brydde mig inte om att borsta bort den. Den här skuggan, Nox, är inte en av MUS mest kvalitatia. Den har dligt pigment och den dammar ohyggligt mycket. Det är därför den hamnat i ögonbrynen till att börja med. Man får gnugga in färg där man vill ha den och den sprätter och fäller. Köp inte Nox om ni vill ha en rosa ögonskugga. Den är inte värd sitt pris.
Svart kajal innaför fransarna och svart mascara. Klart.

Höstligt kattöga

Publicerad 2007-09-27 09:42:24 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Den här blev jag riktigt nöjd med!

Jag använde följande produkter:

Ögonskuggorna Colour Focus 118, Deep Forest, från Lancome, ögonskuggan Lovestone rån MAC och Honey pie från MUS. Jag hade grön kajalpenna från Tigi och Lancome Cils Booster XL under min vanliga mascara, Intensifique från L'oreal.
Jag började med  att lägga den gröna skuggan längs övre fransraden och ut i  en spets mot tinningen och sedan tillbaka längs globlinjen. På ögonlocket lade jag den röda skuggan och öven ovanför den gröna linjen längs globlinjen. Högst upp under ögonbrynet duttade jag lite gult för att ge värme åt blicken.Mörkgrön kajal lade jag under nedre fransarna. På bilderna kan man se hur ögonfransarna blev. Det hände inte så mycket med primern, den var mest ett onödigt steg som tog extra tid. Kanske skulle funka bättre med en förlängande mascara? Men vill man ha vita fransar som rolig effekt så blir den här rätt snygg!

Städad

Publicerad 2007-09-26 13:46:36 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Var på bostadsrättsföreningsmöte igår. Såg städad ut!

Egentligen skulle jag ligga nerbäddad redan igårkväll men var tvungen att snabbt titta in för att höra hur det går med renoveringsplanerna. Såg för trött ut så en snabbsminkning blev receptet. Valde mineralskuggor, igen. Swimming pool och Exhale från Everyday Minerals. Båda är matta. Lade Sweimming pool över hela ögonlocket och upp till brynet och Exhale i globlinjen och under ögat. Sedan drog jag en eyeliner med kak-eyelinern från MUS längs övre fransraden. Testade en för mig ny mascara Virtuose från Lancome, men gillade den inte alls. Sammanlagt tog makeupen cirka 5 minuter. 1 minut för underlag (MAC studio fic foundation nc15), 3minuter för ögonen och några sekunder för att snabbt smeta lite gloss på läpparna.

Måndag på två sätt

Publicerad 2007-09-24 18:43:16 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

En trött och seg morgon innebar en minimake-up på morgonen som sedan byggdes på lite när jag vaknat till.

Jag började med att en mineralfoundation från Everyday Minerals, Neutral Beige i formulan Original Glo som ger en aning lyster till huden. Rouge Apple också från Everyday Minerals ger frisk färg. Läpparna målade jag med ett L'Orealläppstift med nummer 708.
Ögonen fick neutralt hudfärgade skuggor från Everyday Minerals, Swimming pool i matt beigerosa och Hot Chocolate i skimrande beige Swimming pool lades på det rörliga locket och upp mot näsroten och inre delen av brynet. Hot Chocolate lades under ögonbrynet.
Man ser en aningens snyggare ut utan att se ett dugg sminkad ut. Frågan är dock vad vitsen är med det? Jag valde alltså att när jag vaknat lägga till kajal och en gråbeige skugga, Taupe, från Tigi.

Jag tog den gråbeigefärgade skuggan och lade under ögat och längs globlinjen. Jag förstärkte även de tidigare skuggorna. Jag passade även på att lägga ytterligare lite av Swimming pool precis nedanför yttre delen av ögonbrynet. Hot chocolate hamnade nu under brynets högsta punkt samt ovanför iris för att lyfta blicken. Svart kajal längs övre fransraden och innanför fransarna. Mycket snyggare nu, eller hur! På bilden med skuggorna är det Swimming pool till vänster och Hot chocolate till höger.

Här kan ni även se lite av hur foundation den mineralfoundation jag använt ser ut:

I Original Glo har den rätt mycket lyster utan att bli glittrig. Den går att få täckande, något jag gillar, och trots att färgen egentligen inte passar mig så får jag den att funka okej. Jag ska nämligen inte ha Neutral beige utan Cool fair... Jag tycker det är en okej foundation. jag upplever dock att jag blir lite blank i T-zonen efter en halv dag eller så. Det går lätt att avhjälpa med en bit papper som man pressar lätt mot pannan och näsan. Sen ser makeupen helt nylagd ut igen. Jag tror dessutom att problemet går att avhjälpa med ett Balancing dust eller Finishing powder, jag orkar bara aldrig använda dem.

Lördagskväll - lite fördröjt

Publicerad 2007-09-23 17:57:36 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,Makeupen är gjord med en mörklila ögonskugga från Bourjouis, Noir précieux, eyedust Carat och et MAC-pigment i färgen Bronze (tack Rocketqueen). Jag började med att lägga den lila ögonskuggan i den form jag ville ha, alltså längs fransarna uppe och nere, längs globlinjen och ut i en spets mot tinningen och lite utdraget/suddat mot näsan. Brun kajal förstärker formen och är också utdraget i en liten spets. Bronze lades på rörliga ögonlcoket och inne vid näsroten upp mot brynet. Carat lade jag som highlighter under ögonbrynet upp mot tinningen. Ögonbrynsskugga och lösögonfransar avslutar det hela.


Jag var faktiskt så inspirerad att jag målade naglarna. Hade glömt fota men fixade det nu framför datorn. Nagellacket är tio år gammalt och från L'Oreal. Det heter Ruby Noir och är en gammal favorit. Ett lager, inget över- eller underlack. Tycker faktiskt nagellacket passade perfekt till lördagens make up. Och det höll för att diska och greja utan att flaga. Bilden är tagen på söndag men jag målade naglarna i lördags.


Kände att jag ville lägga till en annan sak här. Mina sminkförebilder som ung var Nina Hagen och Siouxsie Sioux. Så här såg de ut på de bilder jag hade i mitt flickrum och inspirerades av:

Jag tror man kan ana än idag varifrån inspirationen kom även om jag inte alls är någon punkbrud idag till stilen...

Blåsvart

Publicerad 2007-09-22 09:55:13 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

Igår hann jag med en hel del smink. Jag hade jobb-smink som ni fått se, jag testade Lily Lolo och lade ut bilder på det, men gårdagen avslutades med vin med en vän och den makeupen kommer nu, lördag morgon, för jag hann inte lägga ut bilderna igår. Eller jag orkade inte fixa med det när jag kom hem och satte mig vid dator. Så här såg jag i alla fall ut igår:

Den här makeupen är riktigt mörk. Jag använde en svart mineralskugga från Everyday Minerals, en blå och en chartreusefärgad skugga ur den palett ni kan se i inlägget Chartreuse från tidigare i veckan.
Jag började med att lägga en svart highlighter från Face på ögonlocket som bas. Den finns också på bild från ett tidigare inlägg i veckan. Den tonade jag ut i en cremefärgad highlighter upp mot ögonbrynet. Därefter lade jag den svarta mineralskuggan över hela ögonlocket och in under ögat. Därefter tog jag den blå och skuggade i globlinjen, inne vid inre ögonvrån och under fransarna på inre delen av ögat. Därefter tog jag den chartreusefärgade skuggan och lade som highlighter under ögonbrynet. En svart kakeyeliner fick rama in blicken ytterligare, men det visade sig helt onödigt för man kan inte få något mer svart än den svarta mineralskuggan. Blå kajal innanför fransarna livade upp blicken lite. Sen mascara och ögonbrynsskugga och jag var klar.

Jag valde blekt ansikte och nakna läppar till detta. I efterhand kan jag säga att jag borde ha haft en mörkare skugga på ögonbrynen. Idén igår var att de inte skulle stjäla uppmärksamhet från det så kraftfullt inramade ögat. Nu tror jag att det hade varit bra för balansen med lite mörkare bryn. Lösögonfransar hade också varit snyggt till detta, men jag hann inte riktigt. Jag ville ju kolla alla bloggare på Pret-ty.se innan jag skulle ut och roa mig!

Fredag och mineralskuggor

Publicerad 2007-09-21 16:51:24 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Var grymt trött i morse. Hade ont i huvudet och ville helst inte gå till jobbet alls. Men jag kom iväg och jag fick på lite smink. Oinspirerat, ja, men så här blev det:

Jag valde att bara ha skuggor från Everyday Minerals. Färgerna är Splendid, ljuslilsrosa, Net Surfing, purpurlila, Cypress, grön och Snowflake, ljusblålila. Jag lade Cypress över hela ögonlocket och under ögat. Därefter lade jag Snowflake i globlinjen och Splendid som highlighter. Istället för vanlig eyeliner hade jag en linje av Net Surfing längs fransarna. Mascara. Klart.

Förutom ögonskugga använde jag Facefinity från Max Factor som foundation och mitt favoritrouge, Glowing, från Tigi. Det är den man ser på bilden lngst till höger. Det är en fantastisk färg för den syns bara som den svagaste lilla rodnad på mina bleka kinder och det ger min hy ett lite transparent och skirt utseende som jag gillar. Läpparna fick en touch av Tulip från Max Factor

Ganska tråkigt idag, men man kan inte ha kul varje dag. Eller, jo, det kan man, så häng kvar så ska ni få se hur kul jag haft efter jobbet!

Sotat igen

Publicerad 2007-09-20 17:23:14 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Så här ser jag ut nu. Mjukt sotade ögon i svart och matt gammelrosa med lite lila 

Highlighter Dignity och Felicia från Face, Microshadow Glam från Make Up Store och Net Surfing från Everyday Minerals användes samt en kakeyeliner i svart och mascara.
Jag började med att lägga den svarta highlightern på hela ögonlocket och tona ut den i den ljusa som jag lade under ögonbrynet. Sedan tog jag matta, rosa Glam och lade från näsroten upp mot brynet och ut mot tinningen och under ögat. Sedan tog jag Net Surfing och svepte med en stor pensel över ögonlocket och ut mot tinningen. Lite kajal innanför fransarna var kvar sedan morgonens make up och förstärktes en aning. Eyeliner och mascara ger ytterligare djup åt blicken. Snabbt och enkelt!


 

Guldlock

Publicerad 2007-09-20 17:14:10 i Eotd i guld, Sminkans EotD,

Gyllene ögonlock är fint på alla. På mig får det mina blå ögon att bli tokblå!

Dagen gick, som de flesta dagar då jag har ont om tid eller inspiration, i guldets tecken. Jag tog fram mina Barry M dazzel dusts och lade antikguld på hela ögonlocket. Globlinjen och under ögat fick lite rostbrunt  svept över sig och slutligen suddades allt ihop med lite av den beigefärgade. Lite brun kajal innanför fransarna och mascara och sen iväg till jobbet.
Bilderna ser lite skumma ut eftersom jag försökte ta dem med en glödlampa som extraljus. Den översta är mest rättvisande och den sista är inte ens skarp. Det är så mörkt ute på morgnarna nu att jag undrar hur det ska gå med dagens make up. Vi får se om jag lyckas.

Comfy

Publicerad 2007-09-19 19:05:53 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Dagens make up är en sorts diskret återblick på ungdomens synder. Jag hade nästan alltid långa eyelinerstreck, utdragna både uppåt tinningen och ner mot näsan. Med dessa naturliga och mjuka toner tycker jag att mina tonår på ett alldeles utmärkt sätt möter mitt mer medelålders jag!

Dagens skuggor är alla från Everyday Minerals. Det är kopparfärgade Comfy, persikofärgade Ginger Peach, gråbruna Countryside och svart-svarta Black.
Jag började med att lägga Comfy på hela ögonlocket med en fuktad pensel. Därefter lade jag Countryside i globlinjen. Som eyeliner tog jag den svarta skuggan och lade på med en lätt fuktad pensel. Jag vill ha lite textur och även bredd på linjen längs fransarna så jag vill inte ha den för tunn i konsistensen. Där fransraden tar slut låter jag linjen dra iväg i en vinkel upp mot tinningen. Då blir linjen också tunnare och mer definierad. Samma sak under ögat. Jag fuktar penseln lite mer och drar ett tunt streck längs fransarna som jag sedan låter bredda sig och bli grövre i texturen in mot näsan. En tunn linje dras ut mot näsroten. För att mjuka upp intrycket så drar jag med en fuktad concealerpensel doppad i Countryside under ögat och upp mot tinningen i samma linje som den svarta.  Slutligen tar jag Ginger Peach på en stor, mjuk borste och lägger i svepande drag under ögonbrynet och över ögonlocket så att de andra två bruna skuggorna tonas in i varandra. Mascara och brun kajal innanför fransarna avslutar makeupen.


Läpparna fick lite matt, rosarött läppstift från Yves Rocher, färgen Indian Rose:

Chartreuse

Publicerad 2007-09-18 08:55:22 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,

Make Up Store har inte imponerat på mig med höstens kollektioner, men av de olika looker man presenterar gillar jag Liberty bäst. Den Chartreusefärgade skuggan till magenta... Mmmmm! Sen vill jag göra allt på mitt eget sätt, Sminkan style...
Detta är resultatet av den inspiration jag fick från Liberty. Observera att inga produkter är från Make Up Store!

En Chartreusefärgad skugga över globlinjen och in mot näsroten, brungrå skugga i globlinjen, svart på yttre hälften av ögonlocket och under ögat, magentafärgad skugga på inre hälften av ögonlocket. Allt suddat med Chartreuseskuggan och en dutt highlighter i ljusgult högst uppe under ögonbrynet. Lite svart kajal och mascara.

Här ser ni paletten jag använde. Den är namnlös och tillverkad i Malaysia. Inte så tokig faktiskt!
Läppar i Maybellineläppstift i röd hylsa, nummer 402, Raspberry sorbet.

Jag är ganska nöjd med dagens. Kul att lufta en gammal palett så tack Make Up Store för att ni påminde mig om Chartreuse!

Svart och rött igen

Publicerad 2007-09-17 18:28:41 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

En gammal favoritkombination som jag återkommer till med jämna mellanrum. Påminner mig om mina tonår som punktjej. Igår satt jag och tittade på en DVD med gamla musikvideor av Siouxsie Sioux. Självklart gav jag mig inte på något lika avancerat, jag ska ju trots allt representera min arbetsplats och kan inte vara hur extrem som helst.

Jag jobbade med tre ögonskuggor, Lovestone från MAC, East från Make Up Store och en svart, matt skugga från HM. Som bas för ögonskuggorna hade jag highlighters från Face, den svarta Felicia och en beigevit, Dignity. På bilden ser ni highlightern Felicia, Mac-skuggan och East.

Jag började med att lägga den svarta highlightern på det rörliga ögonlocket. Den ljusa lade jag från globlinjen till ögonbrynet. Därefter tog jag den svarta, matta ögonskuggan och suddade in över hela ögonlocket och under ögat. Jag drog, som vanligt ut skuggan i en spets mot tinningen. Därefter tog jag den röda skuggan East och lade i en tunn linje precis ovanför den svarta skuggan. Slutligen tog jag MAC-skuggan och lade över hela makeupen med en bred, mjuk pensel. Den fick gifta ihop färgerna och ge skimmer åt hela alltet. Slutligen tog jag en svart kakeyeliner och drog ett streck längs fransarna och avslutade med mascara.

Festligt med lösögonfransar från HM

Publicerad 2007-09-15 18:54:17 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Ikväll ska jag på fest hos min bäste vän. Det här är kvällens makeup.

Eyedust Chrome och Amazon från MUS, svart ögonskugga från Tigi, Grön kajalpenna från Tigi och lösögonfransar från HM samt lite glittereyeliner och svart kakeyeliner från MUS. Jag började med att lägga Chrome på hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Därefter skuggade jag in den svarta, matta ögonskuggan i globlinjen och under ögat. Därefter duttade jag lite Amazon på det rörliga locket. Därefter fäste jag lösögonfransarna och målade med den gröna pennan innaför fransarna. Svart eyeliner längs skarven  för lösögonfransarna. En ganska tjock linje blev det idag. Och så mascara. Några glitterkorn under ögat duttade jag också dit, men de var kanske inte så kul.

Rökiga toner

Publicerad 2007-09-15 00:09:39 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Jag gillar ju rökiga gråtoner på makeup. Idag blev det skuggorna Chamomille(gulvit, skimrande från Everyday Minerals), en svart matt och en brun matt ögonskugga från Tigi-paletten och Devil Dust, en ny eyedust från Make Up Store.

Jag började med att lägga Chamomille över hela ögonlocket upp till brynet. Därefter suddade jag in den bruna skuggan i globlinjen och fyllde i en aning med den svarta. Båda skuggorna suddades även in på hela det rörliga ögonlocket med mer intensitet utåt mot yttre delen av ögonlocket och upp mot tinningen. Jag avslutade med att lägga Devil dust i yttre ögonvrån. Alla skuggorna suddades samman noga. En brun kajal fick rama in ögat längs med nedre fransraden och en svart kakeyeliner längs övre fransraden. Mascara.

Och så har jag sett ut hela dagen. Åkte i ilfart från jobbet för att hinna träffa mina favoritkillar från förra jobbet och sen iväg på tjejkväll och efter det ett glas vin med bästa vännen. Nu är klockan midnatt snart och jag är vansinnigt trött. Har varit förkyld hela veckan och det känns nu. Ska gå och lägga mig och hoppas vara piggare imorgon när det vankas fest. Kan dock meddela att ögonskuggorna höll sig bra hela dagen och kvällen.

Lavendel och choklad

Publicerad 2007-09-13 18:00:59 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Skuggor i lila, beige och brunt blir dagens version på ögonmakeupen.

Idag valde jag skuggor från Everyday Minerals, överst till vänster på bilden ser ni On the Phone, bredvid den grålila Diary, nere i vänstra hörnet är lilaskimrande Snowflake och bredvid den ett rouge som jag ofta använder som ögonskugga, Splendid. Jag använde också en mattbrun skugga från Tigi.

Jag började med att lägga Snowflake på hela ögonlocket. Därefter tog jag den bruna, matta tigiskuggan och suddade in i yttre halvan av globlinjen samt under ögat och ut i en markerad vinge. Därefter tog jag Diary och lade på den inre tredjedelen av det rörliga ögonlocket. Den tonade jag ut i Spledid upp mot ögonbrynet och slutligen On the Phone högst upp under ögonbrynet. Lite av rouget Chit Chat blandades in i kanten av den bruna skuggan, upp mot tinningen. Mascara. Klart.

Underlaget idag var också Everyday Minerals i nyansen Intensive Fair. Jag letade som en galning efter mitt ljuvliga rouge Apple men hittade inte det. Det blev söta Chit Chat istället.

Dagens makeup

Publicerad 2007-09-11 18:23:16 i Eotd i lila, Sminkans EotD,

Idag testade jag en foundation från Maybelline, se tidigare inlägg, och till det hade jag ögon i lilaskimrande färger.

Ögonskuggorna jag använde var Seduce me Pink från Make Up Store, Pink Pyjama från Everyday Minerals, Colourfocus 308, Electric Dream, från Lancome och en svart skugga från HM Divided.

Jag började med att lägga Seduce me Pink på hela det rörliga ögonlocket. Därefter tog jag den svarta skuggan och suddade längs övre fransraden och i globlinjen samt yttersta tredjedelen av ögonlocket. Sedan tog jag den lila Electric Dream och lade den ovanför den svarta skugga in globlinjen upp mot ögonbrynet. jag lämnade plats åt en skimrande highlighter, Pink Pyjama, som jag lade precis under ögonbrynet och in mot näsan. Alla skuggorna suddades ihop med en rund mårdhårspensel och så avslutade jag med mascara och ögonbrynsskugga i mörkbrunt samt lite svart kajal innanför fransarna. 

Av någon anledning blev den här varianten populär bland mina kollegor. Har fått massor av komplimanger hela dagen. Färgerna är i och för sig väldigt rätt för min hy och mitt hår, jag är en "sommar" om man tänker gammal färganalys, men att detta skulle vara så dramatsikt mycket bättre kan jag inte förstå själv. Men jag gillade det.

Sminkan testar Maybelline Wonder finish

Publicerad 2007-09-11 18:07:26 i ,


Jag har testat den här tidigare utan att bli alltför imponerad. Då tyckte jag den var pudig och kakig och att färgen var förskräcklig. Det var i våras. Idag reviderar jag min uppfattning. Den var smidig och lätt att använda, gav ett lätt intryck, halvtäckande och matt. Det gick bra att få den att fästa även på t.ex näsan och den lade sig inte i veck eller fastnade i småhår. Jag hade bytt svampmärke, vilket kanske kan spela in. Jag valde att använda en svamp som är en aningen porös och som alltså absorberade en del foundation. Tidigare har jag testat denna med pensel (inte lyckat) och med en latexsvamp som inte absorberade krämen. Då var det svårt att få det jämnt och snyggt. Att svampen suger upp lite av denna foundation gör ju inte så mycket då priset är så lågt. Med löspuder över höll den perfekt hela dagen och resultatet är fortfararande, 10 timmar senare, lika snyggt. Ett överraskande bra resultat. Den doftar dock starkt och kemiskt vilket är ett stort minus och förpackningen känns väldigt trist. Måste ändå säga att jag är rätt nöjd!

Vira Blåtira

Publicerad 2007-09-09 18:12:04 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,

Blått, blått, blått är mitt nya mantra!

Kvällens make-up går i blå toner. jag har valt att använda en av Tigis long wearing creme eyeshadows i blått. Den har jag lagt på hela ögonlocket upp över globlinjen samt under hela ögat. Därefter ringade jag in ögat med svart kajal innanför fransarna. När den metalliska, blå cremeskuggan torkat lade jag en matt, svart skugga från HM Divided längs globlinjen. Den suddade jag ut så den blev mörkgrå in mot näsan men svart i yttre ögonvrån. Därefter använde jag en himmelsblå puderögonskugga från Tigi under ögonbrynet som highlighter och lite färgintensivare in mot näsroten.

När jag kommit så långt sätter jag på mig mina längsta lösögonfransar och målar ögonbrynen med min mörkaste ögonbrynsskugga. Klart! Härligt blått!

Silver söndag

Publicerad 2007-09-09 18:00:46 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Idag såg jag ut så här på dagen:

Produkterna jag använde var den silverfärgade longlasting skuggan från Tigi och ett eyedust från Make Up Store, Sassy, samt en silverfärgad mineralskugga, Silver spoon, från Everyday Minerals.

Jag började med att lägga den silverfärgade cremeögonskuggan från Tigi över hela ögonlocket och under ögat. Därefter tog jag en svart kajal och drog ett streck runt hela ögat och innanför fransarna. Därefter tog jag eyedust Sassy i rosa och lade från globlinjen och upp till brynet. Som brygga mellan grått och rosa fungerar mineralskuggan i silvergrått. Den suddade jag in i globlinjen och yttre ögonvrån. Alla skuggor blandades med en stor mjuk borste, därefter mascara och sedan var jag klar.

Antique Gold från Isadora

Publicerad 2007-09-08 11:08:42 i Eotd i guld, Sminkans EotD,

En liten beskrivning av hur jag gjorde när jag imorse sminkade mig med Isadoras kvartett Antique Gold.

Jag började med att lägga highlightern Dignity från Face på hela ögonlocket upp till brynet
Därefter tog jag en brun ögonpenna och drog en tjock linje runt hela ögat
Därefter valde jag den mörkaste, lite gröntonade guldfärgen i kvartetten och lade den över hela det rörliga ögonlocket och under ögat så pennlinjen suddades in i skuggan
Därefter tog jag den näst mörkaste, lite kalla, guldtonen i kvartetten och suddade in längs globlinjen
Sedan valde jag den varmaste, lite rödtonade, guldnynansen och lade med en smal skummgummiapplicator under ögat, under den mörka linjen sedan tidigare. Jag är inte petnoga här, jag har nämligen ingen foundation än utan ska fixa det som sista steg. Smul och ojämna kanter är alltså inte så farligt.
Slutligen tar jag den absolut ljusaste nyansen och lägger som highlighter under ögonbrynet. Med en stor borste suddar jag ihop allt och avslutar med mascara och ögonbrynsskugga.

Det färdiga resultatet

Skimrande ögon i ljusa färger

Publicerad 2007-09-07 18:51:06 i Tutorial,

Var ju tvungen att  fixa en lite snyggare makeup till fredagskvällen. Valde att visa steg för steg hur jag gjorde den. Här är alltså en liten tutorial där jag använt ljusa, skimrande skuggor med en markerad eyeliner som accent.

Jag började med att lägga en ljusbeige bas med cybershadow Cosmic från Make Up Store. Den är inte jättebra, men funkar.

Efter att ha den jämna, ljusa basen så tar jag microshadow Nox, också från MUS och lägger i globlinjen. Jag tar en flat, mjuk borste med korta borst och gnuggar försiktigt in färgen längs vecket som blir mellan benet och det rörliga ögonlocket. Sedan tar jag två olika skimrande mineralskuggor från Everyday Minerals. Ginger Peach på inre delen av det rörliga ögonlocket och Sunset Voyage som highlighter under ögonbrynet.

Nox                            Ginger Peach          Sunset Voyage        Resultatet
Tyvärr blir färgerna väldigt otydliga på bild eftersom de är så lika och så skira. Men de ger ett vackert och lite genomskinligt intryck på ögat. När jag kommit så här långt väljer jag en brun ögonpenna från Tigi. Den drar jag en linje under ögat med. Den linjen drar jag ut en aning utanför själva ögat och lite uppåt


För att göra en komplett look letar jag rätt på min gamla glittereyeliner från Make Up Store, Choco Lux, och drar en linje längs övre fransraden som få möta den andra linjen. Mascara uppe och nere. Klar!

Sminkan testar Clarins ögonskuggor

Publicerad 2007-09-07 18:48:41 i ,

Jag beslöt mig för att testa Clarins Jewel Eye Highlights i färgen Stormy Accents

Jag har haft de här skuggorna liggande i oöppnad förpackning i flera år. Nu kände jag att jag var tvungen att antingen börja använda dem eller göra mig av med dem. Sagt och gjort, asken öppnades och innehållet testades.
Jag har aldrig gillat ribbon-modellen på skuggor och gloss. Det blir lätt kletigt och det är svårt att få rena färger. Det drar omedelbart ner betyget att Clarin valt att göra dessa band med färg. Jag valde att använda smala penslar istället för den, inte speciellt bra, skumgummiapplikatorna som låg i asken. Skuggorna glider lätt på penseln även om de dammar lite. Problemet uppstår först när de ska målas på ögonlocket. Skuggorna är inte speciellt pigmentrika och dessutom är de svåra att få att fästa jämnt. De känns torra och tråkiga. Kvaliteten på skuggorna är som de billigaste budgetsminket jag har. Jag vet inte vad dessa skuggor kan ha kostat, jag har själv fått min ask utan att betala, men jag gissar att priset ligger över de 49 kronor HM tar för en ögonskuggekvartett. Skuggorna är alltså inte prisvärda eller lättarbetade. Jag rekomenderar verklligen inte den här produkten. Bottenbetyg, Clarin!

Så här såg min make up ut när jag använde dessa skuggor.

Jag började med att lägga den ljusaste nyansen som bas på hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Därefter använde jag den näst mörkaste nyansen för att markera globlinjen. Den ljusa grå suddades in i ögonlocket och den mörkgrå under ögat. Som ni ser av bilderna är skuggan ojämn. Den vill inte riktigt fästa på ögonlocket. Färgerna i sig är snygga, matta nyanser, men pigmenteringen är dålig och man får aldrig någon svärta i den som ska föreställa svart/mörkgrå. Den ljusaste grå är sämst av dem alla.

Sminkan shoppar MAC

Publicerad 2007-09-05 15:05:49 i ,

Idag kändes det verkligen att det var alldeles för få timmars sömn. Jag försov mig dessutom och hade bara 12 minuter på mig om jag skulle hinna med bussen till jobbet. Inget smink och ingen glamour. Jag rusade hemifrån i mina fotriktiga promenadskor och hemmakjolen, blek och glåmig och med matt blick. Till lunch hade jag dock börjat kvickna till och längtade efter SMINK! Jag var tungen att åka in till stan för att köpa en bok och när jag ändå var på Åhléns passade jag på att smyga förbi M.A.C-disken. Spontanhandlade en Studio Fix Foundation i ljusaste nyansen, 245 kronor, och en av de marmorerade Flashtronic-ögonskuggorna, Lovestone, 170 kronor.

Var naturligtvis tvungen att genast testa! Jag använde den här foundationen förr, för kanske 6-7 år sedan, eller en väldigt snarlik. Jag minns inte längre. Den slutade jag med när Max Factor började med Facefinity som faktiskt är lika bra, men billigare. När jag provade Studio fix igen så känner jag att den är ganska pudrig och torr, men den går lätt att reglera från halvtäckande till täckande och nyansen är perfekt för mig. Den känns lite stram så jag blir nog tvungen att använda en lite fetare ansiktskräm under den. Bra men inte fantastiskt blir mitt betyg.
Tillägg
Nu har jag haft den en vecka och idag gav jag upp. Färgen är underbar, precis rätt, men formulan är alldeles för torr för mig. Den kakar och blir ojämn under dagen och jag ser torr och flagig ut och efter ett tag blir jag dessutom blank (!) i T-zonen. Det blir jag i princip aldrig annars.  Den här funkade mycket bättre när jag var yngre och min hud var lite fetare än nu. Den lägger  sig dessutom gärna i de små rynkor jag fått. Jag är verkligen besviken. Inte Studiofix igen. För mig blir detta ett bottennapp.

Ögonskuggan ser verkligen ljuvlig ut med sina marmoreringar i rött och guld. På ögonlocket blir den en rosaröd, skimrande nyans som är lättjobbad och vacker. Skuggan är mineralbaserad men i fast form. Har inte kollat vad de använder som bindemedel. Det fanns flera otroligt läckra nyanser på skuggor i flashtronic-looken. kolla in dem!

Så här valde jag att använda min nya ögonskugga

Den röda skuggan från MAC applicerades på hela ögonlocket upp till ögonbrynet och ut mot tinningen. Ögonlocketsuddades därefter med en svart, matt ögonskugga från HM. Den skuggan suddades in under ögat och ut mot tinningen under den röda skuggan.Svart kajal innanför fransarna.Svert eyeliner runt hela ögat. Mascara

Grått och blått, ännu en variant på temat

Publicerad 2007-09-05 00:44:29 i Sminkans EotD,

Så här såg jag ut idag

Jag grundade ögonlocket med Face Highlighter Dignity
Därefter tog jag en svart kajalpenna från Tigi och ritade en kontur runt ögat. Det är inte så noga med den för den hamnar under skuggorna sedan
Därefter tog jag grå cybershadow Crow från Make Up Store och använde den på inre halvan av det rörliga ögonlocket samt under ögat. Blåglittrande Microshadow Lovely Linnea(Make Up Store) läggs på den andra halvan av ögonlocket och blandas in i det grå. Nu har vi en pandalook som behöver mjukas upp och få lite mer lyster. Jag väljer en eyedust, också från Make Up Store, i turkosblått, Splash. Man kan självklart välja att accentuera det grå med t.ex Chrome istället, men jag vill vara blå idag. Eyedusten placeras mitt över iris på ögonlocket för att ge lyster till blicken. Därefter suddas den skarpa linjen vid globlinjen mot ögonbrynet ut med lite mineralögonskugga från Everyday Minerals, färgen Good China. Det är en neutral färg som verkligen är användbar.

Avslutningsvis använder jag en svart kak-eyeliner och mascara
Så är makeupen klar. Den överlevde tio timmar på jobbet, en regnskur, en middag och en träff med en kär vän innan den slutligen fick ta farväl och tvättas av. I dagsljus (bilderna ovan är tagen i badrummet) ser det ut så här:

Storm i min tolkning

Publicerad 2007-09-03 18:03:25 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Kleiner Wunderwoll hade i sin blogg häromdagen en väldigt snygg blåtonad makeup som hon kallade Storm.
Titta gärna in hos henne och låt dig inspireras, precis som jag gjorde. http://www.thyroid.se/wondervoll/

Jag valde att göra en skimrande version istället för en matt.

Jag började med att lägga en pärlvit skimmrande ögonskugga från Tigi på hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Därefter tog jag en grå, likaså skimrande ögonskugga från Tigi och lade över halva ögonlocket och ut mot tinningen. Därefter tog jag en cybershadow från Make Up Store, Crash, och penslade runt hela ögat, även under ögat. För att få lite mer djup i globlinjen valde jag att blanda Lovely Linnea från Make Up Store med eyedusten Karma från Face. Sedan tonade jag in en aning av silverskimrande Storm, också den en eyedust från Face. Jag avslutade makeupen med lite flytande eyeliner i svart längs övre fransraden. Också den suddade jag över lite med Lovely Linnea.

Observera de fula, grå kontaktlinserna. Aldrig mer det märket...

Gröna kontaktlinser

Publicerad 2007-09-02 18:46:30 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Idag har jag mina gröna kontaktlinser. Jag valde att matcha dem med lila och grönt.
Jag började med att använda en cremeögonskugga från Nouba, Nouvola, i lila. Därefter skuggade jag in en mörklila skugga från Bourjouis, Noir précieux, som jag penslade ut från halva ögonlocket rakt ut mot tinningen. En brun kajalpenna från Tigi ramade sedan in hela ögat och en matt, mörkbrun ögonskugga, också från Tigi, suddades in i linjen. Därefter tog jag min quattro från Nouba, nummer 626, och valde den smaragdgröna färgen. Den lade jag ovanpå penstrecket under ögat och i globlinjen. Därefter lite av en eyedust från Make Up Store, Bamboo, under ögonbrynet. Mascara. Klar.

Gala!

Publicerad 2007-09-01 15:29:57 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Massor av smink och lösögonfransar och glitter och fjäderboa om halsen, så ska en fest vara! Dagens fest make-up har skapats med ögonskuggor från Make Up Store. Det är eyedust i färgerna Celebration(svart med glitter), Carat (guld), Next (silvergrön) och Golden Mane (antikguld) som blandats. Underst har jag den nya ögonskuggeprimern från MUS. Celebration använde jag både "torr" och blandad med Mixing Liquid runt hela ögat. Det grövre glittret jag har på ögonlocket ,och lite även under ögat, är också från Make Up Store. Det blandades med Mixing Liquid för att fästa bra. Så lösögonfransar på det, dessa från Smink och perukmakarn. De är av väldigt bra kvalitet och har hängt med länge. Det är bara att göra rent dem och köra igen och igen och igen. de blir faktiskt till och med bättre eftersom de formas efter ögats linje efter ett tag. De är gjorda av människohår.
Ögonbrynen målades med brynskuggan Myrrha från Face.


Nu ska jag klä mig också, så jag matchar makeupen, och sedan blir det en riktigt trevlig fest ikväll!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela