Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

China Glaze Sea Spray

Publicerad 2011-02-28 12:02:00 i Naglar i blått,


China Glaze Sea Spray är ett lite smutsigt gråblått som har en gulaktig underton. Dolt skimmer gör det väldigt speciellt och vackert. Helt olikt alla andra lack i mina samlingvill jag säga, men det är ju inte sant för den är ju en dupe till Sag Harbour från Essie. Den känns dock helt unik när jag målar med den för jag har hunnit glömma Sag Harbour sedan sist jag använde den. 

På swatcher jag sett har det sett klarare och mer babyblått ut men inte i min flaska. Nej, det är den här lite urblekta och skitiga blå. Så speciell! Jag önskar dock att det lite gyllene skimret skulle synas bättre på mina bilder. Det funkade inte trots en blek sol.

Kavalkad för februari 2011

Publicerad 2011-02-28 10:25:00 i Kavalkad,

En kort kavalkad blir det i februari. Flytten fick alla sminkpryttlar att packas ner i kartonger och därmed var Sminkan osminkad resten av månaden. :D
Vi får hoppas på comeback i mars när jag fått alla kartongerna uppackade, men det kan dröja eftersom jag inte har fått badrumsskåp och sådant vare sig på plats eller ens inköpta. Kan bli knapert även nästa månad alltså. Min favorit är den gröna med lösögonfransarna. Den tycker jag att blev jättefin. Hoppas ni hittat något som inspirerat även i denna rätt magra kavalkad.
1.
2.
3.

Emma hade också en ganska lugn månad. Två sminkningar blev det men båda var klassiska och bärbara. Visst är hon snygg i flätat hår!
1.
2.

Precision Shine, Wine'n'Dine

Publicerad 2011-02-27 16:51:19 i Naglar, vampy,


Shine, Wine'n'Dine har jag visat förut men det är väl dags igen, eller vad säger ni? Det är ju så fint. Bilderna är inte så bra men de visar alla fall mina nya, inklippta naglar och nagelbanden från innan de blev helt söndertrasade av kartongvikning och pappersinrullning av alla koppar och glas jag äger. Jag har några fler i-flytten-manikyrer som kommer upp på bloggen i framtiden, men nagelbandskvaliteten är stadigt sjunkande...


Shine, Wine'n'Dine från Precision är ett vackert mörkrött lack med små prismatiska glitter i. Det är lätt att måla med, det torkar fort och det täcker med två lager. Ett riktigt bra lack. Jag köpte mitt från Sparkling Nails eBay-store för flera år sedan och har inte ångrat det. Då jag provade det första gången gillade jag det dock inte men min teknik måste ha ändrats för de problem jag upplevde då har jag inte alls idag.

Så får ni en liten flyttkatt också, som bonus.

OPI Sparkle-icious

Publicerad 2011-02-27 13:55:00 i Naglar - glitter för layering,


Cirkusglitter. Det är det enda ord jag kommer på. Okej, det kanske låter kul, men jag vet inte om jag är så helt hänförd över det här. Heller. Simmer&Shimmer är nog den snyggaste av de glitterlack jag köpte från Burlesque men inget av dem får mig att falla i trans. Det hade jag nog gjort om det vore NYX eller Sinful Colors eller något annat budgetmärke för en tjuga. Men OPI förväntar jag mig mer av. Om man inte tänker på att det är OPI utan bara tittar på egenskaperna så är det helt okej men fortfarande inte på någon topplista. Det glittrar verkligen fint, det gör det ju.


Det hade bättre formula än Simmer&Shimmer och Glow Up Already så det är ju ett stort plus. Det glittrar i guld, lila och blått. Som konfetti. Det ni ser är två lager över ett lila lack som jag inte ens minns vilket det var längre. Det är inget som helst fel på det, som sagt, och kanske älskar jag det mer en annan gång. Jag ska testa över svart en dag då jag känner mig lite nyårsfestlig. Jag kan nog mycket väl revidera min uppfattning nämligen. Ambivalent är mitt mellannamn idag. Jag försöker sammanfatta med att säga att det är snyggt men borde inte OPI kunna ännu bättre?

OPI Don't Mess With OPI

Publicerad 2011-02-27 09:19:00 i Naglar i grönt,


Don't Mess with OPI är ett klargrönt krämlack med blå underton. Snyggt men måste jag välja mellan detta och China Glaze vårlack Starboard som också är en grön kräm så är Starboard vinnaren. Den är poppigare och glossigare och ja, bättre. Sen gillar jag den här med men den känns lite "gjord". Tror jag har några rätt lika denna i samlingen redan men säker är jag inte.  


Tre lager, värdelös pensel men bra torktid. Inget speciellt med det alltså. Det blir inte så högblankt utan ett bra överlack och det känns lite tunt på något vis. Skulle nästan vilja ha fyra lager för att känna lite tjocklek och skydd liksom.

Sinful Colors Agaci

Publicerad 2011-02-27 08:14:00 i Naglar - glitter för layering,


Sinful Colors Agaci är ett accentlack med glitter i guld, grönt och silver. Trevligt ovanpå t.ex grått som här.

Ett lager glitter över ett mörkgrått lack ger en massa glitter som ger spännande färger och liv åt manikyren. Snyggt men kanske inte så himla speciellt. Det är ju ett budgetglitter och ganska glest i glittertäthet. Jag gillar det dock och tycker det är ett kul lack att plocka fram när man vill piffa till en manikyr.

En jämförelse av inte så lika lack

Publicerad 2011-02-26 19:51:00 i Nagellack - jämförelser,


Man kan ju inte bara visa väldigt lika lack, ibland är det kul att se några som är olika också. Här kommer fyra varma gröna krämlack.
från vänster till höger:
1. RBL No More War
2. Illamasqua Hectic
3. Alessandro #77
4. Viva la Divas militärgröna från för några år sedan.
Olika men ändå med något gemensamt. Min favorit är Hectic. Vilken är din?

Larvigt lika lack i rött

Publicerad 2011-02-26 17:06:00 i Nagellack - jämförelser,


Larvigt lika lack i brunrött. Ja, det är verkligen försumbara skillnader på dessa skönheter. Eller vad tycker ni?

Det ni ser är följande:
pekfinger - Illamasqua Scarab
långfinger - China Glaze Branding Iron
ringfinger - OPI Royal Rajah Ruby
lillfinger - OPI Sanguine

Sanguine och Royal Rajah Ruby är väldigt lika. Jag kan inte märka någon skillnad faktiskt. Här ser ni ett lager av Sanguine och tre av övriga. Branding Iron är rödare än RRR på första lagret men sen blir de oerhört lika. Scarab är också väldigt lik men torkar lite matt, som ni ser, till skillnad från de andra tre. Man behöver absolut inte alla dessa om man inte är en galen samlare som jag. Vilken skulle ni välja av dem eller vilka har ni?


China Glaze Pelican Grey

Publicerad 2011-02-26 14:53:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Ett av de finaste grå lack jag har är det här, ljusa Pelican Grey med sitt subtila skimmer. Vackert!


Oerhört bra formula, bra egenskaper över huvud taget. Det täcker väl med två lager, det torkar bra och det är glansigt även utan överlack. Absolut värt att äga!

Om älvor har klänningar är nog tyget i den här färgen... Som dimma och dagg och spindelväv!

Zoya Dea

Publicerad 2011-02-26 14:17:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Zoya Dea är ett rödtonat brunt krämlack. Verkligen inte min stil eller smak men ett helt okej lack om man gillar färgen. Det är utmärkt att måla med, det är det. Här är det två lager, bra formula och inga konstigheter med det  på något sätt.

Färgen får mig att tänka på en gammal 70-tals läderjacka jag hade, tajt med långa muddar i ärmsluten, grov dragkedja med ring i. Ni vet... Jag älskade den jackan. Köpte den second hand när jag var sådär en 12 eller 13 år. Matchade med bruna 18-håls kängor. Till det hade nog nagellacket gjort sig bra men då bar jag definitivt inga bruna lack. I och för sig skulle jag nog dra mig för att matcha jackan nu med... Men skorna skulle kunna vara en kul matchningsdetalj. Jag har dock bara ett par bruna skor, ett par kängor nu med men inte Doc Martens utan ett par kvinnliga, högklackade. Och mörkbruna. Ingen matchning av Dea i min garderob alltså.

Alessandro #77-171

Publicerad 2011-02-26 08:41:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag kan bara säga en sak, det här är ett lack man ska akta sig för. Det kladdar fast vid penseln, det blir dragmärken på alla sätt det bara går och det har faktiskt absolut inte en enda fördel. Köp det inte!

NYX Enchanted Forest över Paper Chasing

Publicerad 2011-02-25 18:15:00 i Naglar - glitter för layering,


Jag behöver en dos sommar nu. Grönska. Det är så kallt ute och jag, som älskar hösten, vintern och våren börjar tycka att det är dags för det senare. VÅR. Nå, arkivet är ju fullt av inlägg från alla årstider, även sommaren, så låt oss minnas hur sommarljuset ser ut och hur sommarvärmen känns. Och hur världen ser ut i grön skrud istället för vit.

NYX glitterlack Enchanted Forest ser ju mer än lockande ut i flaskan. Jag grep alltså efter det i avsikten att blinga till Paper Chasing från China Glaze lite, men resultatet blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Glitterpartiklarna i Enchanted Forest visade sig vara extremt glest förekommande och även om jag här bär tre lager glitterlack så blev det alltför lite glitter för min smak. Jag är lite besviken faktiskt, för jag hade sett mig använda det här lacket som "topping" på många andra manikyrer i framtiden, men jag ville ha åtminstone den mängd glitter som ni ser här med ett lager. Dessutom är lacket tjockt och har en väldigt underlig doft. Nej, Enchanted Forest är snyggare i teorin än i praktiken.

China Glaze Life Preserver

Publicerad 2011-02-25 15:28:00 i Naglar i orange,


Life Preserver är ett krämlack i tegelrött som lutar mot terracotta. En färg inte så långt ifrån takpannor i tegel. Jag gillar det! Det är en unik orangeröd i min samling och dessutom både lättmålad och snabbtorkande.


En varm men smickrande färg tycker jag men mer höst än vår i mina ögon. Jag är imponerad av den krämiga och lätthanterliga formulan och den fina glansen i det. Helt klart ett måste ur den här kollektionen!

Zoya Nidhi

Publicerad 2011-02-25 06:28:00 i Naglar i rött,


Nidhi från Zoya Sparkle 2010 är ett rött lack med massor, massor av microglitter i brist på bättre ord. Det blir inte en foil som t.ex Charla utan är mer ett traditionellt lack med glitter i. Oerhört vackert är det alla fall. Oerhört vackert! Jag trodde det skulle vara orangerött men det är korallrött med rosa ton. Så fint!


Glittret är huvudsakligen kallt, silver och lite lila tror jag, så lacket blir spännande och svårplacerat. Varmt eller kallt? Vad tycker ni? Det ändrar också karaktär med ljuset. Alla dessa bilder är tagna vid fönstret men på lite olika avstånd och vinklar. Solen sken ute, som ni ser. En blek vintersol men ändå. Totalt bildspam för att visa alla hennes ansikten blir det här:

Rosa och rött och lite orange. Korall med silver.

Intensivt rött.

Djupare, köttigare korall med tydligt lila inslag i skimret. Ja, ni ser själva. Vackert!
Tre lager lack, tunna, snabbtorkande sådana. Det hade räckt med två om man är lite flödigare på andra varvet. Oerhört vackert och oerhört bra på alla vis. Mmm! Nidhi!

Lightsotat med Isadora Smoky Eyes

Publicerad 2011-02-24 21:08:31 i Emmas FOTD 2011,

Här kommer en sminkning jag gjorde innan kameran la av. Kunde såklart ha visat upp den innan men jag blev som sagt ledsen, upprörd och omotiverad under kamerans frånfall så det blev inte så. Istället visar jag det nu.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Hydrating Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Clarins Lightest brynpalett, mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faces Shadow Insurance

Ögonskuggor: Isadora Smoky Eyes Palette, alla skuggorna

Highlighter: Isadora Smoky Eyes Palette

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Isadora Smokye Eyes Palette Frosted PeachJag har använt alla skuggorna från Isadoras Smoky Eyes-palett här. Den ljusaste skuggan har jag bara haft som highlighter annars har jag applicerat skuggorna så att det blir mörkare ju längre ut på ögonlocket man kommer. Den allra mörkaste skuggan ligger dessutom lite i globlinjen och under ögat och så har jag ju sminkat mig som vanligt med rouge och mascara och det där ni vet. Jag tycker det blev ganska fint faktiskt. Finare i verkligheten än på bild.

A England Lady of the Lake

Publicerad 2011-02-24 15:50:00 i Naglar - holografiska lack,


A England Lady of the Lake är ett mörklila lack med holografiska glitter som inte är lineära och bildar regnbågar utan utspridda så det blir mer stjärnhimmel av dem. Fint det med. Sen förstår jag inte varför Tristam får vara blå när Damen i Sjön får vara lila?


Vackert lack i solskenet, utan tvekan! Enkelt att måla med, bra pensel och snabb leverans gör det inte sämre. Helt klart snyggt om än inte så snyggt som Wild at Heart.

Zoya Creamy

Publicerad 2011-02-24 06:18:00 i Naglar i gult,


Äntligen dags för gult igen! Jag har väntat på att få plocka fram det länge. Ja, jag får så klart ha vilken färg jag vill när jag vill men jag väntade med gult för det är en sån färg man verkligen behöver i februari.

Zoya Creamy. En fantastiskt fin solgul färg och ett riktigt bra krämlack. Här ser ni tre lager men två räcker för full täckning. Jag vet inte varför jag målade tre, det är olikt mig, men som sagt, två lager täcker och räcker.


Det är inga problem med torktid och penseln är som vanligt perfektion och formulan utmärkt och lättkontrollerad. Solen är fångad på mina fingertippar! Jag älskar det!

Det finns många snygga gula krämlack och jag misstänker att gult nu blir vår nya gröna då det verkar som att fler och fler gör nya varianter på gult och att fler och fler vågar prova att bära färgen. Förr var det nästan bara neongula nyanser men idag finns ju allt från pastelliga vaniljgula till tangerine. Det här är ett riktigt klassiskt solgult. Jag vet inte hur mycket det skiljer sig från Pippa, ett annat gult från Zoya som ligger i min låda. Någon som sett en jämförelse mellan dem? Annars måste jag nog göra en själv. Jag tror den här kan vara rätt nära Happy Go Lucky från China Glaze också, och den har jag också i min låda. Det blir en gul vår i år, eller vad säger ni?

Aftermath

Publicerad 2011-02-23 19:14:00 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Det här är en sminkning som fastnat i självcensuren för jag var missnöjd med bilderna. Själva sminket blev som jag tänkt med undantag av eyelinern som dock inte störde mig speciellt just då. Jag ville ha tydliga och skarpa linjer och fält. När jag sedan tittade på bilderna så kändes det dock flammigt och grovt och ja, inte så lyckat. In i arkivet alltså. Nu är ju mitt smink packat i flyttkartonger och kommer nog inte upp ur dem på ett bra tag. Alltså får man bita i det självkritiska äpplet eller sminkbefria Sminkans blogg. Jag är idag generös och bjuder på även mina mindre lyckade foton så varsågoda:

Enkel sminkning med matta Aftermath i brunt och en ostronvit highlighter från Coastal Scents Hot Pots. GOSH! stiftskugga som bas och så Aftermath runt hela ögat, den är från Overall Beautys samarbete med Gabrielle Faust. Jag lade den med en skarp kant för att ge lite mer geometrisk och tuff känsla åt det hela. Sen är det bara highlighter, en ljusare brun flytande eyeliner och mascara.

BeYu #386

Publicerad 2011-02-23 19:04:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Det är ju inte vår än så låt oss titta på lite mer "vintriga" kulörer. BeYu nummer 386. Ett mörkgrått lack med silverskimmer. En trevlig färg om än inte unik. Skulle nog göra sig mot en kritstrecksrandig kostym. Den känns lite strikt trots glittret på något vis. Måste vara grundfärgen.

Tre lager, normal torktid, helt okej lack men inget som gör mig hänförd. Det är lite matt i glittrigheten på något vis, eller lite för "kontorsvänligt" och inte tillräckligt rock'n'roll. Inte rock'n'roll alls faktiskt. Men fint. Ett vardagslack.

Lumene Trouble Maker

Publicerad 2011-02-23 08:00:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Lumene Trouble Maker föll jag för när jag såg det hos Alizarine Claws. Magiskt! Sen köpte jag flaskan, gick hem med den, lade den i lådan för otestat och där låg det... Det ser så trist ut i flaskan. Grått. Men på nageln händer det grejer!


Det är ju inte grått! Det är ju guld och blått!

Tre lager av ett lack som inte är för kul att måla med men som är väl värt att äga då det är fantastiskt häftigt att se hur de guldiga och det kungsblå blir till en tenngrå på håll för att avslöja hela sin hemliga prakt när solen skiner eller man tittar nära. Häftigt!

L.A.Colors Palm Tree

Publicerad 2011-02-22 12:49:00 i Naglar i grönt,


Palm Tree är ett helt vanligt grönt med turkoston i en helt vanlig krämformula. Trevlig men inte så himla minnesvärd. Eller är den inte? Det är en utmärkt färg att ha i samlingen. Ett utmärkt lack också. Två lager är rätt bra vad gäller täckning, tre något bättre. Det torkar fort. Det har bra glans. Dessutom är det billigt. Jämfört med t.ex en miniflaska Depend i liknande färg är de 15 spänn jag spenderat på detta, fullstora, lack ett vrakpris.

Jag gillar L.A.Colors och jag gillar Palm Tree. Sen kanske den inte tar sig in på topp tio listan, men av de dryga tusen lack jag har så kan väl inte alla vara med på den. :D

H&M Wawawoom

Publicerad 2011-02-22 06:23:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


Wawawoom är en gnistrande foil i champagne. Typ vad jag trodde att Jules från Zoya skulle vara. Snygg färg och snyggt gnister, men ett lite trögt lack att måla med.

Aningens seg formula som gör att man får en ojämnt utflytande färg. Man kan ana penseldragsmärken i lacket om man tittar noga. Två lager, men låt det torka mellan lagren för annars dras nedre lagret med på nästa. Halvkass formula alltså. Kanske kan lite thinner göra susen. Annars får man leva med det som det är för det är snyggt ändå! :D

Jämförelse mellan svarta hololack

Publicerad 2011-02-22 06:22:00 i Nagellack - jämförelser,


Jag vet att jag har gjort det här förr och jag vet att förhållandena är sämre än de borde när jag fotade dessa bilder. Så varför gav jag mig på det?m Jo, jag skulle försöka saffa fram en flaska av Catherine Arley-lacket som jag bara har en decant av och ville se exakt hur mycket snyggare hon är jämfört med de andra. ;D
Svarta hololack tenderar, som vi alla vet, att bli grå men här ser ni alltså några av mina så kallade svarta holografiska lack. Och nedan ser ni hur de blir på nageln. Alla är lagda med två lager över ett svart krämlack.

från vänster till höger, eller från pekfinger till lillfinger om ni föredrar det:
1. OPI My Private Jet (den med brunaktig bas och mest holografisk effekt av mina båda)
2. Catherine Arleys svarta hololack som jag fått en decant av från Emma.
3. Diamond Cosmetics Chainmail Charm
4. Color Club Revvvolution

Jag får inte riktigt holon att poppa i något av lacken men som ni, förhoppningsvis, ser är MPJ och Diamond Cosmetics mest holografiska medan Catherine Arleys lack kommer på andraplats. Catherine Arleys är dock svart "på riktigt" så massa pluspoäng till henne! Vilket lack! Om någon hittar det på en semesterresa så köp det åt mig! Det är ju perfekt! Color Clubs lack är det minst holografiska. Alla fyra har dock den "släta" lineära holoeffekt som ger regnbågar även om de inte ville visa det här. Jag gjorde verkligen ett uselt jobb med ljussättningen här. Ingen sol och lysröret konkurerades ut av dagsljuset på de bilderna. Nå, ni fick ett lite hum om lacken alla fall. Jag gör inte om det heller för jag slösar inte med Catherine Arleys svarta holo i onödan. Sen ska jag tillägga att både My Private Jet och Revvvolution finns i olika versioner och originalen är de mest holografiska. Har man otur kan man få så kallade "duds" som inte alls är holografiska. Se upp alltså!

Snowcrystal #441

Publicerad 2011-02-21 22:04:00 i Naglar i blått,


Dags att kasta skräpet ur arkivet. Skåda detta usla lack i all dess förskräckighet. Ful färg, hemsk formula och bara en enda stor besvikelse rakt av. Usch. Kladdigt och svårt att få att flöda ut bra på nageln, seg torktid och en färg som inte ens i januarisol visar upp sitt skimmer. Inte min favorit och definitivt en som aldrig kommer användas igen. Egentligen är inte färgen ful, jag tar tillbaka det, det är fin smutsblå ton med aningens petrolunderton. Dessvärre är lacket så hemskt i övrigt att jag avskyr allt med det. Så inte värt pengarna. Akta er!

China Glaze High Hopes

Publicerad 2011-02-21 16:34:00 i Naglar i korall&persika,


Här kommer bilder på ett oerhört vackert lack som jag tyvärr inte gör rättvisa på mina bilder. I lördags, innan jag gick och lade mig, satt jag i mörkret och tittade på en film samtidigt som jag målade naglarna med China Glaze High Hopes. Jag lyckades få vartenda finger fullt med katthår och damm som virvlat upp under packningen av garderoberna i mitt arbetsrum/walk-in-closet. Ledsen för det för lacket förtjänade bättre.


Jag minns första gången jag såg lacket hos LipGloss Bitch. Jag ville genast ha det men tyckte att jag redan hade tillräckligt med korall eftersom jag precis fått Nubar Coral Collection och då precis börjat uppskatta korall, rosa och sådant. Jag var inte säker på att det skulle vara speciellt länge och det kändes onödigt att skaffa ett till korallrött krämlack. Sen var ju bilderna väldigt frestande och de har legat i bakhuvudet på mig sedan dess. Man kan säga att LipGloss Bitch r skyldig både till mitt köp av denna och av systerlacket Heli-Yum.  Nu har det alltså gått ett år, bilderna var etsade i min hjärnbark och i ett anfall av "det är så synd om mig" så tröstshoppades de från 8ty8. Väl värt!

Så här ser underbara High Hopes ut i solens strålar!

Jag gillar verkligen Heli-Yum, som jag visade på bild för några dagar sedan, men faktum är att jag nog älskar High Hopes lite mer! Tre lager ger en glossig, fantastisk krämig finish som lyser som något havets najader skulle kunna bära runt halsen i vackra korallhalsband. Att jag lyckades göra det ludet och hårigt som Esau var ett attentat mot dess fullkomlighet men ni får tro mig på mitt ord. Korallröd perfektion är synonymt ed High Hopes!

Milani Whimsical

Publicerad 2011-02-21 12:44:00 i Naglar i lila,


Whimsical. Lila glitter i mörkt lilasvart bas. Snyggt!

Mycket snyggt till och med! Dessutom förenas skönheten i t.ex Mummy may I med en slät yta! Skillnaden är att glittret är mer finkorningt, såklart, men det gnistrar fullt tillräckligt för mig. Speciellt om jag slipper flera lager överlack för att få det slätt. Jag tycker det här är riktigt fint!


Tre lager av lacket men två flödiga täcker. Bra torktid med ett lager Seche Vite. Finns att köpa från Cherry Culture.


Wet'n'Wild Morbid

Publicerad 2011-02-21 06:15:00 i Naglar i grönt,


Det här lacket har jag fått två gånger samma månad. Dels som present av Alizarine-Féline och sen som bonus i en eBay-beställning. Det var oväntat men väldigt kul! Det är ett himla fint lack så jag är inte ledsen för det!


Mörkgrönt med blåton och skimmer. Supersnyggt! Jag är riktigt förtjust! Tre tunna lager och snabb torktid. En riktig liten juvel!

En beauty 3a - Ögonskuggepaletter

Publicerad 2011-02-20 19:32:41 i Veckans bloggtema,

LipGloss Bitch fortsätter med sina förträffliga inlägg med beauty 3:or och den här veckan är temat så klockrent för min del att jag bestämde mig att haka på. Jag köpte ju på mig tre paletter i höstas men jag har inte skrivit något direkt utlåtande, trots att jag har tänkt mycket på dem. Här kommer de alltså, mina favoritpaletter som jag har älskat lite extra under hösten och vintern.

 

Urban Decay Book of Shadows Vol III

Fick jag bara behålla en enda av mina paletter skulle det helt klart bli denna. Book of Shadows är kul och kitschig, har en rolig mix av färger och skuggorna är bra, även om det kanske inte är mina allra bästa skuggor. Att paletten dessutom kommer med en mini-UDPP och två hyfsat stora kajalpennor, Ransom och Zero gör verkligen inte saken sämre. Ska vi se vara lite negativa så är den ju just stor som en bok, alltså inget att ta med för touch ups precis och den innehåller ingen highlighter som känns sådär alldeles klockren. Dessutom innehåller den flera av UDs fruktade skuggor med glitter. Jag upplever det dock inte som något jätteproblem, slår man av penseln tycker jag att de fungerar helt okej. BoS har jag köpt på ebay, som jag tror är enda stället för oss svenkar om vi vill norpa åt oss en.

Urban Decay Naked

En betydligt mer slimmad palett än BoS och således en palett som är smidig att ta med sig på resan. Även denna innehåller kajal och UDPP, även om UDPP inte ligger med i asken. Jag tycker supermycket om den här paletten, vill man ha en lite neutralare sminkning så är den fenomenal. Jag tycker att alla skuggorna jag har testat är jättebra och eftersom jag sällan går i spinn över att shoppa neutrala skuggor så tillför denna mycket till min sminksamling. De gånger jag bär skuggor på jobbet är det nästan uteslutande denna palett jag använder och den innehåller en av mina absoluta favorithighlighters Virgin. Kan inte direkt komma på några nackdelar med denna palett, ja okej, den innehåller inga superspännande färger, men för guds skull, paletten heter Naked, det är knappast något hymmel om vad den innehåller. Jag har köpt min på Lookfantastic men där tog den slut superfort så vill man läga vantarna på en så rekommenderar jag ebay.

The Balm Shady Lady vol II

Den här paletten köpte jag först av paletterna i inlägget, och den är bra, himla härliga skuggor. Men det är nog ändå den palett av mina tre höst/vinterfavoriter som jag skulle välja bort först, om det hemska tanke, skulle bli nödvändigt. Det är bra skuggor som sagt, men jämfört med de andra paletterna så känns det lite trist att det är just bara skuggor. Var är kajalen och primern liksom? Jag gör sällan sminkningar med endast skuggor från denna palett, tillsammans med andra skuggor klarar den sig dock bra. Dessutom innehåller den en fantastisk highlighter och har ett mycket bra format då jag får ner den i min sminkväska, så den platsar ändå helt klart bland favoritpalettterna, även om Book of Shadows och Nakedpaletten är strået vassare. Finns på Eleven för 390 kronor ifall nån är sugen.

 

//Emma

 

Neutral helgsminkning med Brite Bird och Makeupcosmetics

Publicerad 2011-02-20 10:25:17 i Emmas FOTD 2011,

Nu var det väldigt länge sen jag skrev något här på bloggen. Min frånvaro kan delas upp i två anledningar, den ena är tisbrist och att jag har haft för mycket annat att tänka på. Jag har nämligen fått ett nytt jobb och kommer att flytta från Kalmar om ca 5 veckor. Det ska bli jätteroligt, för jag ser verkligen fram emot mitt nya jobb och dessutom kan jag i och med detta bli sambo med min älskling igen, även om det innebär en hel del dagpendlande för min del. När jag slutade min utbildning ville jag verkligen inte pendla, då jag hade gjort det i cirka tre år till universitetet. Efter 8 månaders veckopendlande som har inneburit att Erik och jag bara har kunnat ses på helgerna ar jag dock tänkt om.

Den andra anledningen till min frånvaro är att min kamera la av för två veckor sedan, eller ja, egentligen minneskortet. Jag har gått och dragit på att skaffa ett nytt, så jag har alltså inte kunnat fota smink och naglar, vilket har känts väldigt tråkigt och jag har av den anledningen helt enkelt inte haft lust att blogga. Igår var jag dock på On Off och köpte ett ny minneskort, så nu satsar jag på comeback, om än i liten skala. Först ut att visas är sminket som jag bar igår, en neutral rätt enkel historia som jag hade när jag gjorde Kalmar med Erik och mina föräldrar.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Minerals Hubris

Ögon

Ögonbryn: Clarins Lightest Retractable Brow Definer Brown
Ögonskuggsbas: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Ögonskuggor: Brite Bird Bear With Me, Makeupcosmetics Brown Smoke och Brite Bird Moa

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Clarins Colour Quench Lip Balm 09På en bas av UDPP applicerade jag ljusa guldbeiga Bear With Me i inre ögonvrån, Brown Smoke på mitten av ögonlocket och Moa på yttre halvan av ögonlocket. Jag applicerade därefter eyeliner och mascara men lämnade helt bart under ögat. Rouge och läppglans applicerade jag också, fast i ärlighetens namn är det nog inte så mycket läppglans kvar på bilderna, jag hade nämligen hunnit med att äta lunch innan jag fotade.

Essence Clyde

Publicerad 2011-02-20 08:45:00 i Naglar - glitter för layering,


Clyde är ett glitterlack med fyrkantiga prismatiska glitter och små turkosa glitterkorn. Lite svårt att få jämnt men kul! Jag fick även detta efter att min kompis vart i Tyskland i höstas. Hon såg verkligen till att fylla min samling med många nya godbitar.


Här ser ni ett lager av det över Essence Choose Me! och det är en ypperlig kombination enligt mig. Mycket glittrig och fin! Annars är det inte mycket att säga om det. Jo, att ifall Choose me! inte varit så glittrig i sig själv hade det varit tydligare att Clyde är ett rätt glest glitter.

Jag önskar att den här typen av glitter var lite enklare att måla med och få en jämn spridning av glittren. Nu vill de samla sig i små kluster istället för att fördela sig på ett bra sätt på nageln. Jag vet att vissa sitter och flyttar glittren med tandpetare och så, men det är inte min grej. Jag äger inte ens en tandpetare och har inte tålamod till sådana övningar. En annan sak jag önskar är att det vore lite mer täckande än det är. Även för en halvnagel behövs mer täckning för att slippa måla massor av lager på tipparna då glittret är så sparsamt. Över ett svart krämlack hade det här sett ut som några vilsna konfetti som fastnat på naglarna...

Nu lät jag negativ, det är jag inte. Den här kombinationen blev bra, tycker jag, men jag tror det blir svårt att ha den här över andra lack och ensam på naglarna kommer inte på fråga då det skulle krävas säkert 6-7 lager.  

Misa Genie in the Bottle

Publicerad 2011-02-19 20:34:29 i Naglar i lila,


Dagens naglar kommer här. Det är fotat i morse innan jag började packa och greja men skulle det fotas nu så är det lika fint. Det har knappt blivit slitet alls! Riktigt bra med tanke på att jag packat fyra bokhyllor och tömt lika många garderober. Allt badrumsjox är också nedpackat så nu kommer det dröja tills det blir smink på bloggen. Jag har något enstaka arkivinlägg att visa men annars får ni finna er i att Sminkan bara visar naglar. Nagellacken är inte nedpackade än. :D


Misa Genie in the Bottle är ett av de nya lacken från Wishes. Nailtastic-Anne skrev att konsistensen på de lack hon testat ur kollektionen varit lite speciell, som lättvispad grädde tror jag hon skrev, eller badskum. Det här var också på samma sätt, lite badskumsaktigt. Tre lager på mina bilder, helt täckande och det hade kanske täckt med två lager till och med. Det torkar enormt snabbt och blir satinmatt utan överlack. Jag har Seche Vite på bilderna dock, så det får glans.

Färgen är en ljuslila med rosa flash och blått skimmer. Det är riktigt fint. Blekt men utan att bli hudfärgat. Jag gillar det! Lite liklila antydan men skimret ger det en annan, lite älvlik, kvalitet.

P2 Crackling Silver Blast

Publicerad 2011-02-19 19:01:00 i Naglar - crackle,


P2 Crackling Silver Blast fick jag köpt åt mig av en kompis som var i Tyskland. Ett silverskimrande crackle-lack! Helt fantastiskt! Jag gillar det men tyvärr kom det inte till sin rätt över rosa.

Det beter sig precis som alla andra cracklelack jag provat. Det blir större sprickor ju tjockare lager man målar. Jag målade snabbt tre lager av det och lät det sedan spricka upp för att bli som på bilderna. Det torkar snabbt och helt matt. Överlack alltså, om man vill ha glans. Jag har överlack på bilderna. Jag tycker det är snyggt och roligt och ska absolut använda det över t.ex svart eller mörkblått i framtiden.

Mavala Vega

Publicerad 2011-02-19 13:55:00 i Naglar - flakes,


Samtidigt med Mavala Agena kom ju en liten svärm av flakelack från Mavala. Här är ett av dem som jag äger. Vega. Det är silvergrå, superskir bas med rosa flakes som även reflekterar ljusgrönt och gult.


Ett rätt vanligt flakelack vad gäller egenskaper. Ingenting utmärkande så. Det här är ett lager över min manikyr med China Glaze Something Sweet. Det grå i flakebasen ger en lite dovare och mer urtvättad ton åt det rosa lacket. Ser rätt okej ut och väldigt vackert i ljuset, speciellt när de rosa flakesen blir närmast röda. Alltid kul att liva upp sin manikyr med lite flakes. Sen tröttnar jag rätt snabbt så detta fock rätt snart sällskap av silverfärgat cracklelack. Det får ni snart se hur det såg ut. :D

China Glaze Something Sweet

Publicerad 2011-02-19 08:36:00 i Naglar i rosa,


Från förra årets vårkollektion från China Glaze, Up&Away, kommer Something Sweet. Jag fick dock inte upp ögonen för den förrän i år. Ibland är jag lite seg. Och, det finns ju liknande lack i min samling, så klart, så helt nödvändig kan jag inte påstå att den var. Man kanske till och med skulle kunna kalla den helt onödig...

Tre lager lack på mina bilder, två tunna lager och ett flödigt. Färgen är en sval rosa men en aningens lila ton. En droppe bara, men den droppen syns i vissa ljus. Som ni ser kan lacket antingen bli en jordgubbsglassrosa med den lilla lilatonen eller en nästa vitbaserad rosa, allt beroende på ljuset. Torktiden var rätt seg, man kan inte tro att det härdar på en kvart, men inte outhärdligt seg. Alla fall inte med Seche Vite som åtminstone gör det yttorrt på någon minut. Aningens svårt att få jämnt, därav de två tunna och stimmiga lagren och så det flödiga för att få en jämn yta. Det funkade rätt bra så har ni svårt att få det jämnt, ta lite mer lack än vanligt på penseln.

Jag tyckte det var ett helt okej lack. Inte mer men heller inte mindre. En fin rosa om man känner för det, vilket jag gjorde. Jag bar det så här en dag men behöll det ytterligare ett tag med först flakes och sedan silverfärgat cracklelack över. Ni ska få se det med men jag delar upp det i flera inlägg. Tidsinställda är de till och med. Mycket snajsigt! Jag gillar den funktionen och har använt den en hel del på sistone, om ni undrar varför det kommer nya inlägg utan svar på gamla kommentarer.

Klean Color Teal Marble

Publicerad 2011-02-18 21:55:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Teal Marble är ett turkosblått lack med duokroma inslag av grönt. Fint!

Tre lager lack på alla naglar utom långfingret som jag sabbade och fick försöka rädda med fult och klumpigt resultat. Det har alla fall fint sidenskimmer och är lättlackat och smidigt.

China Glaze Starboard

Publicerad 2011-02-18 14:49:00 i Naglar i grönt,


Lysande klargrönt som en radioaktiv gräsmatta är China Glaze vårlack Starboard.


Fantastiskt bra formula, bra pigmenterad, två tunna lager räcker mer än väl. Det är högglansigt och absolut helt jävla underbart! Så snyggt!!!

Vill ni ha en klargrön i samlingen är den här inget dumt val. Mycket varmare i tonen och bättre att måla med än OPI Don't Mess With OPI om ni funderar på vilken av dem ni behöver. Jag väljer Starboard!

China Glaze Hey Sailor

Publicerad 2011-02-18 05:53:00 i Naglar i rött,


Röd som en brandbil är Hey Sailor. Wow! Helt fantastiskt fint och med enastående glans!


Jag var lite rädd att den här skönheten skulle vara av samma jelly-typ som t.ex Ruby Deer från julkollektionen, men den här blir opak med tre tunna lager eller två flödiga. Eller tillräckligt opak alla fall. Och den lyser på naglarna! Jag är såld! Den här är fantastisk! Den här röda får ni inte missa! Den kanske är min nya röda krämlacksfavorit!

China Glaze Sun Worshipper

Publicerad 2011-02-17 20:09:00 i Naglar i orange,


Här kommer lite koncentrerad vårkänsla! Sun Worshipper kom med Poolside-kollektionen 2010 och då var det inte ett lack jag ens funderade på. Sen blev den hyllad av Nailtastic och bilderna gjorde mig lite sugen, fortfarande inte så att jag beställde den men så att jag mindes den. När den blev topp 20 hos Anne gav jag upp och köpte den. Det är ett lack som lockar så lika bra att ge efter liksom.


Lysande neonig tangerine. Fantastisk färg precis på gränsen mellan gult och orange. Jag älskar den! Jag valde, eftersom jag visste att den vara skir, att lägga den ovanpå ett lager av brandgula Manila från American Apparel. Då räckte det med två tunna lager för att få Sun Worshipper att lysa.


Visst är det fantastiskt! Det lyser som inget annat! Ett perfekt lack när man behöver pigga upp sig ordentligt!

Vårgrön

Publicerad 2011-02-17 16:42:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Gult nagellack med grönt skimmer kan ju inte göra annat än inspirera ögonmakeupen att bli gul och grön. Fick bara till en enda bild på det här men ni fattar principen. Det är en grund av GOSH! stiftskugga Love That Beige. Sen är det TMM China Jade från frans till bryn. Den lyckas vara  i ganska samma färg som skimret i Going Bananas-lacket. Dubbel eyeliner i gult och grönt. Båda från HOT. Lite svart kajal som inliner, mascara och klart. Snabbt, enkelt men med lite vårkänsla. En vårkänsla som ganska snabbt förfrös i vinterkylan. Fy fan vad kallt, rent ut sagt. Kom hem för en liten stund sedan men är fortfarande djupfryst. Man skulle vara katt och bara ligga hemma i en fåtölj och vara varm och gosig...

H&M Going Bananas

Publicerad 2011-02-17 06:05:00 i Naglar i gult,


Mjukt banangul med grönt skimmer! Så jäkla läckert! Go H&M! Vilket släpp nu inför våren! Och jag som länge varit övertygad om att det gula kommer starkt på naglarna, nu är det liksom officiellt, när det finns på H&M!

Läckert va? Men jävlig formula. Tjockt, trögt, och liksom snorigt att måla med. Den vill liksom inte flyta ut på nageln utan "ligger där den ligger".  Spelar ingen roll, den är ju fin ändå! Nästa gång ska jag dock grunda med Nubars mjuka vaniljgula och lägga ett lager av detta över för att slippa den tjocka känslan.

Skimret syns ju inte på detaljen heller... Fan, februari är svår att fota i. Men det är ett distinkt grönt skimmer. Det syns nog bättre på den lilla detaljbilden om ni klickar upp den.
Och det ni ser är tre lager lack som torkar segt. Layering över ett annat ljusgult kommer bli det här lackets räddning men jag är så glad att jag köpt det!

L.A.Splash Blowfish Green

Publicerad 2011-02-16 06:58:00 i Naglar i grönt,


L.A.Splash Blowfish Green såg jag en swatch på hos Alizarine Claws för ett tag sedan och så var det kört. Jag var tvungen att köpa den och en hel hög med andra L.A.Splash och det har inte ångrat. Vilka vackra lack det finns bland dem! Det här är ett av de roligaste och vackraste neongröna jag sett.

Lysande neon-jelly med turkosa glitter i. Kan det bli mer magiskt? Jag är kär! Féline hade kämpat med bara det här lacket och det är ganska skirt så jag valde att lägga det över ett ljusgrönt lack och kom då undan med två lager. Det är ändå en hel del jellykänsla i det, tycker jag, och jag slipper den förhatliga VNL som annars skulle sabba upplevelsen för mig. På vitt blir det dessvärre plattare så ska ni ha det till layering välj en närliggande färg eller en nude-beige.


Det här är så oerhört snyggt och min plan är nu att skaffa massor med L.A.Splash för bara ett av de jag köpte har gjort mig besviken, alla andra är fantastiska!

China Glaze Happy Go Lucky

Publicerad 2011-02-15 19:22:00 i Naglar i gult,


Vi lämnar det blå och ägnar oss istället åt det gula. China Glaze Happy Go Lucky är en underbart krämigt solgul nyans som gör en pigg och glad bara man tittar på den!

Tre tunna lager täcker väl och det är hyfsat enkelt att måla med. Det är inte unikt på något sätt, jag misstänker att det är i princip identiskt med Creamy från Zoya t.ex, men det är fint ändå!
Happy Go Lucky kom med kollektionen Up&Away våren 2010 och de båda gula från den kollektionen är båda väldigt fina nyanser som jag varmt rekomenderar. Båda har tvillingar från andra märken men China Glaze är lättillgängligt och billigt (ca 20-25 kronor lacket på webshopparn) så det är inte en dum idé att välja dem.

Titta så härligt rent och fint gult det är!

China Glaze First Mate

Publicerad 2011-02-15 14:10:00 i Naglar i blått,


First Mate var det lack jag var minst sugen på ur den här kollektionen och som vanligt blir jag överraskad. Det är ju snyggt! En riktigt skön blå nyans!

Inte marinblå, inte kungsblå utan en blå som bara är lite, lite dämpad men ändå mättad och liksom "ren". Två tunna lager eller ett flödigt räcker för att täcka naglarna. Formulan är bra och torktiden med. Glansen är härlig även utan överlack. Jag gillar det!

Visst är den härlig!

It's Actually Cerulean

Publicerad 2011-02-15 10:56:00 i Sminkans EotD,


Fina Brite Bird-Sanna har i sitt sortiment bland annat denna lysande blå. It's Actually Cerulean.

På en bas av Face Eye Fix har jag lagt skuggan i halvcirkelform från frans till bryn. Aningens uttonat i en ljus highlighterskugga annars inget mer. Mascara och ifyllda bryn. Jag ville ge färgen fritt spelrum. Lite klarblå kajal från Tigi som inliner och svart kajal under nedre fransraden suddad med tops. Skitdåliga bilder tagna i svagt ljus.

OPI Last Friday Night

Publicerad 2011-02-15 07:35:00 i Naglar - glitter för layering,


Först ut att provas men sist ut att visas av Katy Perry-lacken är Last Friday Night. Här har jag provat det ovanpå ChG Sea Spray.


Lacket är ett multiglitterlack med skir ljusblå bas. Helt okej som accentlack men knappast något jag kommer använda på egen hand. Här är det två lager av lacket ovanpå det blå Sea Spray. Att få det opakt skulle alltså kräva minst fyra lager. Det är dock som accent jag vill använda det, antingen i layering, tippar eller liknande, och för det passar det ju bra. Och visst är det fint glitter! Olika storlekar och färger. Roligt.OPI Not Like the Movies

Publicerad 2011-02-14 20:41:00 i Naglar - duokromatiska,Ni vill väl ha mer nagellack idag? Säg ja! Dags att visa Not Like in the Movies från Katy Perry-kollektionen. Duokromatiskt med skiftningar i tenn/grönt/aqua/lila och rosa och så flecks i silver och skimmer i guld på det. Polykromt alltså, om vi ska vara petiga. :D

Rätt skirt, krävde fyra lager när jag lackade med det och inte en drömformula att jobba med. Färgen är dock så pass spännande att det kan vara värt det. Närmast i min samling är nog Zoya Ki som jag skulle behöva ta lite nya bilder på. Här är en länk till de bilder jag har. Den stora skillnaden mellan dem är inte färgen utan att NLITM har grövre skimmer och dessutom strösslats med glassfleck i silver. Jag, som älskat Ki i många år, har inget emot att få en lillasyster till henne i samlingen. Det här är definitivt ett av de coolaste duokroma lacken jag sett på länge. Distinkta färgskiftningar som ser rena och klara ut dessutom. Sen har jag svårt att fånga den rosa och lila tonen och får bara den gröna att framträda tydligt på bild. Nå, ett litet spam får ni med de bilder jag tog. De suddiga som togs inne i köket med dåligt ljus visar mest av den rosa tonen. Den är väldigt dominerande inomhus medan det gröna är framträdande i dagsljus. Den grå basfärgen ser jag i princip aldrig...


Larvigt lika lack - gulgröna foillack

Publicerad 2011-02-14 17:57:00 i Nagellack - jämförelser,


Nu frångår vi Alla Hjärtans Dag och återgår till lacket Simply  Smash-ing som jag visade i helgen. Jag pratade ju då om några ganska lika lack och då fick jag tanken att det var dags att återuppliva min gamla serie med löjligt lika lack. Simply Smash-ing från OPI är ju, som sagt, rätt likt några andra lack i samlingen så jag plockade fram dem och provade, helt enkelt. Rätt likt, kanske till och med larvigt likt, eller vad tycker ni?

Kan ni gissa vilka naglar som har vilket lack? Simply Smash-ing har de största skimmerpartiklarna medan Guppy har de minsta. Nfu Oh är lite mitt emellan. Okej,  facit kommer här, från vänster till höger:
1. OPI Simply Smash-ing
2. Nfu Oh 71
3. OPI Simply Smash-ing
4. Guppy 50

Ingen dramatisk skillnad direkt... Guppy hittar man på eBay för några kronor, Nfu Oh finns i några webshoppar och OPI finns på Trans Design. De båda märkena är något dyrare, OPI-lacket kostar ca 40 spänn Nfu Oh har jag inte köpt på så länge att jag har aktuella prisuppgifter. Jag tycker Simply Smash-ing är den snyggaste av dem. Vad tycker du?

China Glaze Heli-Yum

Publicerad 2011-02-14 08:10:00 i Naglar i rosa,


Jag kör på med rosa nagellack eftersom det ju är, som vi konstaterat, Alla Hjärtans Dag. Hoppas ni inte helt vikt er för kommersialismen men självklart är det fint att uppmärksamma kärleken lite extra. Och den måste väl inte vara romantisk? Hur som helst, China Glaze Heli-Yum kom med förra årets vårkollektion Up&Away som ju till största delen var en pastellkollektion. Då var jag rätt osugen och köpte bara Four Leaf Clover (som jag sedan gav bort) och skippade resten. Sen har det ändå på något vis blivit så att lack efter lack krupit in i samlingen. Lemon Fizz, Happy Go Lucky, den här...

Heli-Yum är långt ifrån en pastell dock. Den är underbart lysande magentarosa som nästan blir röd. Fantastiskt fin! Jag gillar att det täcker med två lager och att det är så enkelt att måla med. Ett fantastiskt krämlack som jag inte borde väntat så här länge med att införskaffa.

Bilderna gör det inte rättvisa. Det är så vackert! Och ett året-runt lack som man blir lika glad av vinter som sommar.

Slutligen en liten blomma till alla mina läsare. Ha en härlig Alla Hjärtans Dag!

Valentin

Publicerad 2011-02-14 07:05:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Alla foton blev skrutt men så här är det jag ser ut alla fall. Varmt skrikrosa Whisper från Makeupcosmetics och så guldskimrande Polar Bear från Fyrinnae. De är lagda på en grund av GOSH! stiftskugga i beige. Svart kajal och eyeliner samt mascara avslutade det hela.

OPI DS Reflection

Publicerad 2011-02-13 20:25:00 i Naglar - holografiska lack,


Mer rosa nagellack så här inför Alla Hjärtans Dag. Bäst att passa på att tömma lite ur arkivet. ;D
OPI DS Reflection är inte så himla spännande. Ett rosarött lack med prismatiskt glitter. Nubar Prize är läckrare ifall man vill ha den här typen av färg, tycker jag. Men det är ett himla bra lack om man tänker egenskaper. Två lager ger full täckning, det torkar fort och det har fin glans. Det här är kanske också aningens varmare i tonen än vad Prize är, men har mindre glitter.


Ja, så här ser det ut. Fint är det ju på sitt sätt men det känns tamt och lite tantigt på mig. För mycket smultron och för lite oumpf. Men perfekt om man behöver göra en snabbmanikyr och är sugen på rosa för det är verkligen enkelt och bra att måla med.

Vad tycker ni om Reflection? Är det något ni skulle kunna tänkas bära?

Dramatic Glam

Publicerad 2011-02-13 15:50:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Idag är det födelsedagskalas i min familj och dessutom är det ju snart Alla Hjärtans Dag så vi passar väl på att visa lite smink som omväxling. Dagens makeup är gjord med skuggorna Dramatic och Glam från Make Up Store och highlightern February från Makeupcosmetics. Basen de har lagts på är Face Eye Fix.
Dramatic på hela ögonlocket. Glam på brynbenet och February under brynet. Närmast larvigt enkelt egentligen. Svart kajal som inramning av ögat och lite guldpenna i inre ögonvrån, Eldorado från Urban Decay med guldglittereyeliner på. Mascara och brynskugga. Klar.

OPI The One That Got Away + Teenage Dream

Publicerad 2011-02-13 12:07:00 i Naglar i rosa,


Inför Alla Hjärtans Dag kan vi väl titta på något rosa. OPI:s samarbete med Katy Perry gav oss ju en kollektion med fyra väldigt fina lack och så cracklelacket Black Shatter. Jag tycker faktiskt om alla fyra lacken, både de två skimren och de två glittren, så tack Katy, bra jobbat!

The One That Got Away är en magentarosa skimmerbomb som ändrar färg lite beroende på ljuset. I solsken blir den mer mättad medan mulen himmel ger en kallare rosa med en lite ljusare rosa flash, tycker jag. Det är snyggt som sjutton men inte riktigt lika mäktigt som China Glaze Ahoy (guldskimmer i den istället för rosa) och jag måste nästan prova denna och Let me Entertain You sida vid sida för att se om inte LMEY kanske inte är strået vassare ändå. Vad säger ni andra som har båda dem?

För att visa skillnaden i färgen beroende på ljus får ni två stora bilder att jämföra:


Och så smackar vi på glittret Teenage Dream som extra allt. Lite cirkusvarning men kul.

OPI Simply Smash-ing

Publicerad 2011-02-13 08:00:00 i Naglar i grönt,


Eftersom jag igår visade min ruffian med den här som bas kan ni ju få se hela lacket i all dess prakt också. Simply Smashing är det första lacket i samarbetet mellan tennisstjärnan Serena Williams och OPI. Ett gnistrande tennisbollsfärgat foillack. Fantastiskt fint på alla swatcher jag sett. Det här lacket är rätt likt budgetfyndet Guppy #50 . Även Nfu Oh #71 finns ju som alternativ, men Guppy är billigast och absolut i samma klass som de båda dyrare alternativen.


Simply Smash-ing är skir. Fyra lager på bilderna och först då acceptabel täckning. Det är lite kärvt att måla med också. Flödet är inte sådär fantastiskt helt enkelt. Penseln är som vanligt en mardröm medan torktiden är okej. Det är ljuvligt i färgen, det är det, och det gnistrar så fint, men det skulle Guppy #50 också ha gjort om jag fotat den i solsken. Kanske kan man säga att Simply Smash-ing har lite grövre glitter och en lite mer "skitig" ton. Man borde fota dem i en sida-vid-sida egentligen... Kanske gör det och passar på att återuppliva min gamla serie med löjligt lika lack. :D
Bildspam!


Min första Ruffian

Publicerad 2011-02-12 19:07:43 i NailArt,


Jag har länge velat göra en så kallad "Ruffian", en manikyr med en halvmåne i avvikande färg nere vid nagelroten istället för tippen. Alizarine-Féline har gjort det så himla snyggt och många andra med, och nu senast Lillasyster. Jag beslöt alltså, efter att ha swatchat Simply Smash-ing (som inte alls är så smashing, skaffa Guppylacket istället) att pröva en frihandad ruffian jag med.

Simply Smash-ing från OPI med ett lager svart krämlack från Wet'n'Wild (det med gravstenskorken, ni vet) och det kanske inte blev perfekt men det blev bättre än jag vågat hoppas. :D

China Glaze Ahoy

Publicerad 2011-02-12 13:28:00 i Naglar i rosa,


China Glaze Ahoy i många olika ljus kommer här. Ett fantastiskt lack!

Solsken. Galet gnistrande! Mättat magentarött med massor, massor av guld.

Inte i direkt sol men med dagsljus från fönstret ser man att det är en magentarosa jellybas med glitter i guld och rosa. Vackert! Ja, varje ljusförändring ger en ny dimension till lacket. Det är dock vackert hela tiden. Oerhört vackert!


Det ni ser är tre tunna lager av Ahoy och torktiden är helt okej men som för många jelly-lack något längre än för ett "vanligt" skimmer eller krämlack. Det är ingenting som ska avskräcka från att skaffa Ahoy. Det här lacket måste ni ha! Det är så fantastiskt fint!

China Glaze Lighthouse

Publicerad 2011-02-11 22:45:00 i Naglar i gult,


Lighthouse är ett mycket vackert guldgult lack med glassfleckskimmer som kom i år med vårens kollektion från China Glaze. Ett måste i min samling!


Lighthouse är ganska skir så jag lade den ovanpå ett gult krämlack så jag skulle slippa måla så många lager. Här är det ett lager gult krämlack och två lager Lighthouse. Jag gillar verkligen hur det gnistrar och glimmar på naglarna, till och med en mulen dag som idag. Som så många glassflecklack vill den ha gott om tid på sig att torka men det kanske det kan vara värt för att få ha naglar som flytande solsken!

Snövit med H&M Pure White

Publicerad 2011-02-11 14:17:21 i Naglar i vitt, nude, beige,


Hej allihop. Idag är jag ofrivilligt "ledig". Bussarna är inställda i Stockholm så jag kommer inte till jobbet. Jag vet inte ens om jag kommer ut genom porten för blåsten har piskat upp rejäla drivor här. Ute snöade det rätt friskt fram till lunch men nu har det slutat och himlen är blå igen. Bilderna är från förmiddagen då snöflingorna var som bomusstussar i storlek och allt var vitt, vitt, vitt. Även mina naglar.

Man kan inte se att det snöar, va? Men det var det jag skulle försöka fota. Allt var ett enda dis av snöflingor som dalade, eller snarare drev in med vinden.

Naglarna var alltså vita i morse. H&M Summer Nails-kollektion från förra året och färgen Pure White. Det är fyra små flaskor i  paketet som kostade 29.90 förra våren. Pure White är den första jag testar av dem och det är ett riktigt bra lack. Rent vitt är det, som ni ser, som snö. Det täcker med två lager och det torkar fort. Väldigt trevligt. Penseln är lätt att måla med och man har finfin kontroll på lacket så man slipper få en massa lack som pölar ut över nagelbanden. Bara den flaskan var alltså värd pengarna för hela setet! Hoppas H&M får in samma set i vår igen, förra året fanns det två olika färgställningar och så klart köpte jag bara det ena. Det vore kul om de utökade med fler roliga färgställningar också.

China Glaze White Cap (över Below Deck)

Publicerad 2011-02-11 11:53:00 i Naglar - glitter för layering,


Jag gillade inte riktigt den tunga känslan i färgen på Below Deck och då verkade det ju vettigt att testa den rätt skira guldskimrande White Cap ovanpå den så man skulle få en lättare och mer vårig känsla. Alla fall var det planen men det blev mer snö och is av det, men med solskenet som lyfte fram guldet blev det snyggt!


Bildspammet är ett faktum för jag vill ju visa hur det skiftar beroende på ljus och vinkel. White Cap kan nog fås nästan täckande med tre lager, eller fyra. Här är två lager över Below Deck och då syns den lila basfärgen igenom. White Cap innehåller guldglassfleck i massor i en skir frostvit bas. Användningsområdena påminner om de för t.ex Nubar Organza men med glittret som extra grädde på moset.
Här kommer megaspammet, och tänk hur fint det här vore över t.ex turkos, korall eller orangerött!China Glaze Below Deck

Publicerad 2011-02-11 07:43:00 i Naglar i övriga färger,


Kanske är det bara det faktum att jag längtar efter pigga, klara, glada färger som gör att den här inte föll mig i smaken. Troligen är det faktiskt så. Det här är en färg jag nog skulle uppskatta hur bra som helst i oktober. Nu känns den tung, trött och lite vemodig.

Below Deck är en ganksa mörkt grålila nyans i ett pigmenterat men lite löst krämlack. Det vill, som ni ser, flyta ut över mina nagelband och jag har aldrig tålamod med att hålla på och rensa upp med en massa små acetondränkta penslar. Eller alla fall oftast inte. Och gör jag det slutar det med att halva nageln är naken igen för jag tar bort för mycket... Hur som helst, det vill flyta ut lite väl mycket och min kontroll av det är inte vad den borde. Nästa gång ska jag satsa på tre supertunna lager istället för de två lite flödigare för två flödiga lager blir lite tjockt faktiskt. Jag var för snabb helt enkelt. Annars är det inget fel på lacket. Tycker ni det är en vårfärg?

Zoya Truth & Dare hösten 2009

Publicerad 2011-02-11 06:15:00 i Nagellack - kollektioner,

Jag har haft båda dessa kollektioner kompletta en gång i tiden men gav bort mina lila och rosa lack ur Dare-kollektionen utan att prova dem själv. Som ni förstår är detta ännu en retrospektiv sammanfattning då dessa lack kom 2009. Det är superfina lack som jag gärna påminner om speciellt som jag gärna vill se till att så många av de kollektioner jag faktiskt har som är mer kompletta ska finnas i den här kategorin. Jag verkar ha varit bättre på att få till inlägg med China Glaze och Nubar kollektioner än med Zoya av någon anledning.

TRUTH


Zoya Drew

Anaka

Isla

Salma

Kalmia

Penny

DARE


Envy

Ibiza

Pinta

OPI Night Brights

Publicerad 2011-02-10 21:16:00 i Nagellack - kollektioner,

Ännu en gammal kollektion som jag äger i komplett skick men inte sammanfattat. Det är Night Brights från 2007 som ni får se här. Som ni märker är det två olika versioner av ett av lacken, den legendariska My Private Jet. Det lacket finns i minst fyra olika versioner med olika typ av holo och olika basfärg. Jag har både den mer holografiska bruntonade versionen och den mindre holografiska gråtonade. Sen finns en med tealfärgad flash och en som inte alls är holografisk utan bara mörkgrå med glitter. Hur som helst så var det här en himla snygg kollektion.

Ink

Light My Sapphire

My Private Jet x2

Give me the Moon

I Only Drink Champagne

Golden Rules

China Glaze Sunset Sail

Publicerad 2011-02-10 16:00:00 i Naglar i korall&persika,


Helt unikt i min samling, inte ett dugg snyggt på mig men definitivt kul att äga är China Glaze Sunset Sail. Ljus persika med sparsamt glitter! Klart man vill äga det. Dock inte bära det. Färgen är helt förskräcklig mot min hud.


Ganska usel formula, rinnande och pölande om man inte är försiktig. Det kräver tre lager och det torkar lite segt tycker jag. Det är verkligen inte ett favoritlack men så roligt att ha en färg som inte tillhör den vanliga färgskalan. Man tröttnar ju till sist på att bara bära lack som är klädsamma och snygga och i ens smak. Ibland vill man helt enkelt bryta sig loss ur gamla hjulspår. Sunset Sail är ett sådant brott. :D

Catrice Back to Black

Publicerad 2011-02-10 12:00:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Catrice Back to Black är inte speciellt på något sätt men ändå ett trevligt lack. Två lager täcker och det torkar fort. Absolut ett bra lack att ha men som sagt, inget speciellt vad gäller färgen. Ett helt vanligt svart med silverskimmer.


Ni ser att det är jämnt och fint och att det är enkelt att få rena kanter med det då kontollen på lacket är god. Bra pensel och formula alltså. Saknar man den här färgen i samlingen och springer på detta så är det absolut värt att köpa.

Catrice Be My Millionaire

Publicerad 2011-02-10 08:00:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Ett fasansfullt lack från Catrice är Be My Millionaire. Strimmigt och klumpigt och bara fult helt enkelt. Usch! Bort med det!

Ser ni hur gräsligt det blir? Tjockt och strimmigt och med en underlig gulton i det silvriga. Inga fördelar alls men kanske kan man stämpla konad med det. Jag ska prova det innan det åker ut för gott.

Zoya Intimate 2011

Publicerad 2011-02-09 21:04:00 i Nagellack - kollektioner,

Jag har tre nagellacksmärken som jag älskar lite mer än alla andra, Zoya, Nubar och China Glaze. De älskas av lite olika anledningar. Nubar har ofta fantastiskt bra formula på sina lack, China Glaze har enormt bra spännvidd på färgerna även om lacken inte alltid är så lätthanterliga, Zoya har inte fullt så många färger som China Glaze men de har den perfekta penseln och många otroligt vackra och unika lack med ganska jämn kvalitet. Kanske är de mina favoriter på så sätt. Här kommer en sammanfattning av Zoyas vårkollektion Intimate som de släppt nyligen. Mina favoriter här är Gemma och Marley. En fin kollektion tycker jag, mjuk och mild och bärbar. Enda besvikelsen var Jules som jag nog trott skulle vara lite mer som deras andra sparkle-lack, t.ex Crystal och Tiffany från Flames, men som kändes rätt tamt.

Vad tycker ni om Zoya och om deras vårkollektion i år? Lockas ni av några av lacken? Är det något ni tycker hjärtligt illa om? Berätta!


Gemma

Dannii

Marley

Dove

Jules

Caitlin

Zoya Caitlin

Publicerad 2011-02-09 20:53:00 i Naglar i blått,


Urtvättat blå med gråton. Snyggt! Nu tror jag i och för sig jag har en fem-sex liknande men det ändrar ju inte att jag även behöver en från favoritmärket Zoya!

Två lager, hade egentligen behövt tre, och det är en utmärkt formula och pensel. Torktiden är okej och lacket är vackert. Rekomenderas varmt!

Zoya Dove

Publicerad 2011-02-09 15:52:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Ljusgrått krämlack verkar vara något alla märken måste ha minst två av. Här är Zoyas senaste take på temat, Dove, en ljus grå med lite varmare ton. Snyggt men kanska hade jag klarat mig med mina tre ljusgrå krämlack från Nubar. Den ser ut att vara rätt lik både Citadel och Marble Tower.


Dove är ett trevligt ljusgrått lack som har bra egenskaper. Ett bra köp ur den synvinkeln alltså. Det är inte superunikt men vi är väl alla svaga för fina grå lack? Det har bättre glans än Nubarlacken om man väljer bort överlack och i och med att det inte är helt täckande med ett lager, man får ta två eller tre lager för full täckning, så är det liksom lite "lättare" på nageln än Nubars ljusgrå.

OPI Simmer&Shimmer

Publicerad 2011-02-09 13:07:00 i Naglar - glitter för layering,


Glömde ju att jag skulle lägga ut det här igår. Jag visade ju NYX Ink Heart och berättade till och med att det skulle bli halvnaglar i glitter ovanpå men sen måste jag ha tänkt bort att inlägget skulle tidsinställas och fixas med. Nå, den kommer nu istället. OPI Simmer&Shimmer över NYX Ink Heart.


Finns inte så mycket att säga om Simmer&Shimmer. Det är ett fint glitter. Här är det ett lager och målat på halva naglarna. Inga konstigheter. Inte fantastiskt alltså, men absolut inte dåligt. Godkänt.

Illamasqua Rampage

Publicerad 2011-02-09 06:24:00 i Naglar i grönt,


Illamasqua Rampage är ett mörkgrönt jellylack. Jag vet att jag avskyr att måla med jellylack så jag borde så klart inte ha köpt det, men det var på rea och det är ju grönt... Tyvärr hjälper vare sig det ena eller andra av de skälen när jag väl ska måla med det. Det är fortfarande en jelly.

Flammigt efter tre lager. Jag ser verkligen inte tjusningen med den här typen av lack. Förklara för mig varför jelly är så populärt är ni snälla, för jag tycker det ser sjaskigt ut med flammig färg och VNL. Här är det tack och lov inte någon VNL efter tre lager men på två lager ser man ut som man skulle ha sorgkanter under naglarna och det är bara misär alltihop. Dessutom har jag samma problem som med Cetuemflaskorna, korken går inte att återförsluta i linje. För att få ner flaskan i asken igen måste jag skruva upp korken ett kvartsvarv. Det känns inte bra. Hectic hade inte de problemen med sin kork, alla fall inte första gången jag provade den, och jag hoppas att inte Scarab visar sig ha det. Rampage gjorde mig alla fall ordentligt besviken på det sättet. Korkar ska inte bete sig så när det är lack i den här prisklassen. Egentligen ska de aldrig bete sig så här.

Zoya Jules

Publicerad 2011-02-08 20:43:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Jules är en champagnefärgad foil från Zoyas intimate kollektion. Den kunde vara fantastisk men blir lite "meh".


Swing Baby är snyggare, så är det bara, men Jules fungerar. Två snabbtorkande lager och bra pensel och formula. Lite trist beigeton och inte så mycket sparkle som jag hade trott. Tänk om det sett ut som Buzz Worthy men haft dessa egenskaperna!

Dagens megahaul!

Publicerad 2011-02-08 18:19:17 i Nytt till lacklådan!,


Idag har jag haft det sjukt stressigt på jobbet. SJUKT stressigt. Ingen lunch, inga raster, bara jobb, jobb och mer jobb. Men, det har varit en okej dag så det är ingen sur Sminkis som sitter här. Dessutom hade jag fyra fina paketavier i näven när jag åkte till jobbet och kunde se fram emot att på hemvägen få plocka med mig detta megahaul med lack!

Det är lite American Appareal, de tär ett NOX Twilight i svart och Butter London i aqua och Leighton Denny i mörkgrönt. Mest av allt är det dock ett megafint swap med Kris från bloggen My Lucid Bubble. Min lemming efter Borghese Euro Green har hon tillfresdställt och jag har glitter från Funky Fingers, alla renar utom Rudolf från Wet'n'Wild och några fler Finger Paints. Dessutom hittar jag fantastiska Perplex från Revlon, ett lack det varit mycket snack om under hösten som dupe till Paradoxal från Chanel. dessutom fick jag Royal som också är från Revlon. Och lite till. Fantastiskt!

Jag är världens lyckligaste nagellacksnörd just nu. Sitter och beundrar mina nya kompisar med katterna i knät och bara önskar att jag kunder få middagen serverad också, då vore jag i himmelriket!

Evocation

Publicerad 2011-02-08 15:03:00 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Ibland känner man för det enklaste enkla i de mest diskreta av färger. Här ser ni en sådan sminkning. GOSH! stiftskugga som bas och så gråbruna Evocation från Fyrinnae på hela ögonlocket och Magic Copper från Makeupcosmetics som highlighter. Det är allt. Ja, lite svart kajal som inliner och i fransrötterna längs övre fransraden och så mascara och brynskugga också, men inget mer.

NYX Ink Heart

Publicerad 2011-02-08 14:02:00 i Naglar i blått,


Ink Heart köpte jag efter att ha sett ett lyckat frankenlack hos Alizarine Claws. Jag ska alltså använda det för att skapa nya skönheter och inte ha det så här. Inte alltid och bara så här alla fall utan även i frankad version. Nu har jag inte gjort allvar av mina planer än, måste beställa småflaskor från TD innan jag sätter fart med frankandet. 

Det är ett blått jellylack som trots lite VNL efter tre lager ändå är rätt trevligt. Ett fjärde lager hade nog hjälpt mot VNL också, men jag nöjde mig så här för jag ska ha glitter på halva nageln. ;D

H&M No Mambo Jambo

Publicerad 2011-02-08 05:47:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


No Mambo Jambo är ett skimmerlack i turkos från H&M. Ganska mycket grönt i färgen och säkert ett fint sommarlack. Nu gillade jag det dock inte alls.

Så här ser det ut, en turkos med grön flash skulle jag kalla det. Tre lager lack på bilderna. Inga konstigheter med det. Hyfsad torktid. Jag upplevde det som lite för skrikigt så här i den bleka vinterdagern så den sparar jag nog till att använda längre fram i vår eller i sommar. Den är liksom lika "fel" nu som en klorerad pool på bakgården skulle vara mitt i modden.

Vad tycker ni om No Mambo Jambo? Antar att många av er har den eftersom den är så lättillgänglig.

China Glaze Stellar

Publicerad 2011-02-07 21:10:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag håller på att försöka tömma arkivet lite på lack som samlat sig från nu i vinter. Det är därför ni närmast drunknar i lack just nu. Synd att ha dem liggande till sommaren, menar jag.  Vet ni att jag har ett nagellacksinlägg som legat i arkivet sedan september 2008! Den ligger kvar nu med som någon sorts maskot eller jag vet inte vad.

China Glaze Stellar kom med deras 50 speciallacks kollektion och det lockade mig genast. Ett beige lack med glitter! Ni vet ju att jag aldrig kan motstå hololack i beige och uppenbarligen var det här samma sak. Det köptes omedelbart och sen har jag använt det en del men inte ensamt. Den har varit "halvnagel" ovanpå olika ljusbeiga och bruna lack och gjort sig mycket bra i de sammanhangen.


Nå, det var dags att swatcha det ensamt tyckte jag, så jag får det ur lådan med otestade lack där den ju inte riktigt hör hemma. Där står flera glitterlack för den delen, alla använda som accent över andra lack men inte på egen hand. Stellar förtjänade dock att visas upp först. Beige med glitter i silver ger hon ett mycket diskret men ändå glimrande intryck.

Tre lager lack, inget överlack för jag swatchade bara här. Jag är väldigt förtjust i färgen, som sagt. Trevlig. Lite väl segtorkande när man har så många lager som här, när jag har henne som nageltippslack kör jag tunnare av henne eftersom jag har annat lack under och då märks det inte hur långsamt hon torkar. Ska man ha bara Stellar behövs dock minst tre, eventuellt fyra, lager.

MNY #549

Publicerad 2011-02-07 21:06:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Urusel kvalitet men en ganska snygg brun kanske man kan sammanfatta det här lacket med. Färgen är verkligen snygg, en kall brun med lite rödton som gör det intressant. Som russin. Fin glans i det också. Sen är det slut på plusen. Ett riktigt skitlack är det att måla med.


Det blir flammigt och jämnar inte ut sig ens på tredje lagret. Det rinner och flödar ut över nagelbanden. Det vill dra ihop sig i kanterna. Det är rent ut sagt hopplöst att få det snyggt. Jag tror en del av MNY:s problem ligger i penseln, för samma sak har jag upplevt med andra av deras lack men det är klart, även lackets formula är väl del i det hela. Synd för färgen är ju hur snygg som helst.

April Wine i blixtbelysning

Publicerad 2011-02-07 15:48:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Skitfult med blixt... Inte färgkorrekt heller. April Wine är inte alls så här köttig utan mer rosaröd än rostbiff. Det är GOSH! stiftskugga  som bas och så pigmenten Islander och April Wine från MAD Minerals och February från Makeupcosmetics. Jag började med en ram med svart kajalpenna från IsaDora. Sen lades Islander i lila på yttre halvan av ögonlcoket. Rosaröda April Wine på inre halvan och upp på brynbenet. February är en skimrande guldtonad highlighter som ligger mellan den rosaröda och brynet. brynskugga och mascara och sen var det färdigt. Man hade behövt dagsljus för att fånga färgerna...

China Glaze Knotty

Publicerad 2011-02-07 14:20:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Säg hej till ett av mina fulaste lack. Nikotingult med skimmer. Bläk. Har ni rosa hudton så säger jag bara en sak - undvik!!

Ja, ni ser i solen hur gräsligt det blir... Jag förfasade mig verkligen och lacket åkte av på två minuter. Ingen aning om torktid alltså. Det här är tre lager som efterlämnar VNL ändå och lacket var inte torrt när det fotades. Det är glassfleckskimmer i silver i den nikotongula/beigefärgade basen och får man rätt ljus på det blir det ganska fin effekt när det kalla skimret bryter den varma basen. Okej, jag trodde Classic Camel skulle få mig att känna så som detta lacket men jag tror det faktum att den är späckad med gulskimmer istället för silver gör den mer uthärdlig. Vad tror ni?

Mood Struck

Publicerad 2011-02-07 08:51:00 i Naglar - färgskiftande,


det här lacket har jag fått av Alizarine-Féline och färgen är ju oemotståndlig! Turkosgrön skulle jag kalla den. Det är dessutom ett Mood-lack och det får faktiskt till en liten skiftning på den fria kanten under vissa omständigheter men inga som jag lyckades fota. Kontraten är också mycket liten så det framkommer inte som någon dramatisk skiftning.

Lättlackat och vältäckande och sötaste flaskan! Torkade lite segt och blir helt matt utan överlack.
En härlig sommarfärg, eller vad säger ni?


Här är de bästa bildernajag får till på färgskiftningen:

Guppy # 50

Publicerad 2011-02-06 22:35:00 i Naglar i grönt,


Foil i gröngult eller lindblomsgult kanske låter finare. En ganska trevlig nyans faktiskt. Tre tunna lager lack som torkar superfort, inget överlack på bilderna. Utmärkt alltså!


Guppy är ett superbilligt märke jag ibland klickar hem från eBay och de har alla fall två riktigt snygga färger, den här och den varma gröna jag visat tidigare. Den här påminner en el om det Nfu Oh-lack jag har i gulgrön foil men detta är ett utmärkt alternativ, billigt och bra!

A England Tristam

Publicerad 2011-02-06 19:38:00 i Naglar - holografiska lack,


A England såg jag första gången på Alizarine Claws och som vanligt föll jag handlöst. Ja, jag beställde genast två lack och vill så klart ha ALLA. Varför är man så? Nå, Tristam är jättesnygg och blev först ut att testas.


Mörkblå med ett mycket diskret holografiskt skimmer. Ingen regnbåge, men det är sällan man får det i mörka lack. Lätt att måla med, bra pensel, bra torktid. Två lager täcker mer än väl. Ett utmärkt lack alltså. Jag gillar det!

Bilderna är tagna i solljus i mitt fönster en februaridag. Det lockar inte fram någon dramatisk holoeffekt men den finns där. Man får det där lilla extra djupet och lacket vill bilda regnbågar men klarar det inte riktigt...
Det var alla fall enkelt att beställa från hemsidan och snabb leverans så jag kan rekomedera A England för den intresserade!

Zoya Marley

Publicerad 2011-02-06 15:34:00 i Naglar i lila,


Söndagen får fortsätta i Zoyas tecken. Ni får väl mer Anchor's Away på bloggarna just nu tror jag och då kan det vara skönt med lite Zoya här. Isigt rosalila med pärlliknande skimmer. Så fint! Jag gillar Marley!

Superbra pigmentering är det också, två lager täcker bra. Inga konstigheter med torktid eller så, det är lättanvänt på alla sätt. Det får mig dessutom att tänka på den där mintchokladen i form av dragéer med skal i rosa, mintgrönt och lila som man kudne köpa på finlandsbåten när jag var liten. Minns när vi åkte och hälsade på släkten och köpte de där askarna. Fazer. Mums!


Zoya Flame (vinter 2010)

Publicerad 2011-02-06 15:24:00 i Nagellack - kollektioner,

Jag har precis insett, när jag började göra iordning inlägget för Zoya Intimates sammanfattning, att jag glömt lägga ut sammanfattningar på många av Zoyas kollektioner, vilket ju är helt galet. Jag har varit hyfsat bra på att visa kompletta kollektioner från mina andra två favoritmärken, China Glaze och Nubar, och det finns sammanfattningar även av andra märken men från Zoya saknas det massor och av deras lack har jag rätt många kompletta kollektioner dessutom. Det kommer alltså dyka upp en massa gamla kollektioner från Zoya i sammanfattningar här på bloggen under våren. Nå, vi börjar med något ganska aktuellt, Zoyas vinterkollektion från 2010, Flames. Den hette tidigare Fire&Ice men bytte namn. En favoritkollektion, utan tvekan! Den är magisk!

Tiffany

Gloria

Lisa

Sara

Valerie

Crystal

Grönglittrande

Publicerad 2011-02-05 20:28:00 i Eotd med lösfransar 2011, Sminkans EotD,


Min lördagssminkning med lösögonfransar kommer här. Det är en grön look skapad med en matt grön ögonskugga från Coastal Scents Hot Pots, Carbon från MAC och glittrande pigmentet Snow Angel från MAD Minerals.

Jag började med en bas av GOSH! stiftskugga i beige. Sen målade jag grön kajal under ögat med en penna från Tigi. Därefter tog jag Carbon som är en sorts asfaltsgrå skugga och lade i det yttre v:et. Matt och mörkgrön skugga på hela ögonlocket och längs brynbenet. Jag fyllde på Carbon flera gånger för att få lite svärta i sminket. Slutligen drog jag en tunn linje i svart längs övre fransraden med en flytande eyeliner och limmade fast lösögonfransar med silverglitter. Jag fyllde i brynen och borsta på Snow Angel under brynet och över brynbenskammen. Sen var jag klar.

Zoya Dannii

Publicerad 2011-02-05 18:07:00 i Naglar i lila,


Lacket jag började med när jag fått hem Intimate-kollektionen var Dannii men jag upplvede det som ett ganska tråkigt lack så den åkte av efter en halvtimme till förmån för Gemma som jag redan visat.  Dannii är ju på många sätt oerhört fin men den är inte jag. En trevlig lila, massor av guldskimmer, men tyvärr faller jag inte så där handlöst. Den känns tråkig.


Visst är skimret fantastiskt i solen. Detta är tre tunna lager med normal torktid med Seche Vite. Bra pensel som alltid, bra formula med god kontroll. Ett utmärkt lack om man vill ha en mellanlila med guldskimmer.

MAC Seriously Hip

Publicerad 2011-02-05 09:01:00 i Naglar i övriga färger,


MAC gör verkigen inga bra nagellack om man tänker på hur de är att måla med. Ibland kan jag ändå inte motstå dem, ofta på grund av deras namn (Bad Fairy, Baby Goth Girl, Jade Dragon) och ibland faller jag för att de är unika (Style Clan). Det här köpte jag för det var grönt. :D

Okej, inte klassiskt grönt, men svartgrönt med olivton. Oregelbundet glitter i antikguld ger en grön ton åt det och basen är murrigt brungrön. Det borde vara skitfult men det är det inte. Däremot är det hemskt att måla med.

Två lager täcker men formulan är rinnig, kladdig och jobbig. Tålamod eller större skicklighet än min krävs alltså. Men jag avråder ändå inte från köp av Seriously Hip om ni hittar det någonstans. Gör ni inte det kan ni trösta er med att Wagon Trail från China Glaze har en något liknande färg om än inte så att de kan kallas dupes.

Zoya Gemma

Publicerad 2011-02-04 18:17:31 i Naglar i grönt,


Zoya Intimate är ju deras vårkollektion för 2011. En väldigt mjuk och sober kollektion med bland annat denna underbara gröna nyans med skimmer i blått och lila.


Gemma är en väldigt dämpad, gråtonad grön som får mig att tänka på avokado. Det har en tydlig flash i lila tack vare sitt skimmer. Det är superfint! Det glider dessutom på nageln så fint som bara det, penseln är perfekt, som Zoyas penslar alltid är för naglar som mina, det täcker utmärkt med två lager och det torkar i normal takt med ett lager Seche Vite. Visst är det vackert! Jag är superförtjust! Mer än superförtjust! Det här är ett vuxet grönt men med en extra lite twist i och med den lila tonen som sprakar till på naglarna och följer ljuset.
Bildspam!


När man längtar efter sommaren...

Publicerad 2011-02-04 15:15:00 i NailArt,

... kan man alltid göra en sommarmanikyr!

Den här är från i oktober men har inte fått komma ut och bli publicerad förrän nu. Being on the A-list från HM och så turkosa prickar med Klean Color Catch Me och nageldekaler från eBay.

Just nu bär jag Gemma från Zoya Intimate. Mycket vackert!

Barry M Pink Flamingo

Publicerad 2011-02-04 11:24:00 i Naglar i rosa,


Ännu ett arkivlack kommer här. Efter att ha tittat på mörkgrönt tänkte jag att det vore kul med knallrosa. Exakt vad jag tänkte när jag köpte Pink Flamingo vet jag dock inte men jag måste ju själv ha lagt det i korgen? Eller är det någon slags gåva som den Eyeko alltid skickar med? Hur som helst så har jag ett nu, ett flamingorosa lack.


Det är ju inte så tokigt egentligen. Inte så unikt heller. Ett vanligt rosa krämlack, varken mer eller mindre. Täcker med två flödiga lager och har fullständigt normala egenskaper. Som ett H&M-lack. Det skadar ju inte att få fler rosa i samlingen heller så jag är inte ledsen att den här hamnat hos mig oavsett hur det kom sig. Fint men lite tråkigt är min sammanfattning. Ett praktiskt lack att ha om man ska lacka tånaglarna på någon kompis som inte vill ha grönmetallic på fossingarna. Kul som omväxing också, på fingrarna alltså, på mig.

Någon mer än jag som längtar...

Publicerad 2011-02-04 10:10:10 i Allmänt,

Det snöar utanför mitt fönster. Mulen är himlen och februarivärlden är grå, grå, grå. Det finns ingen månad på året som jag tycker mindre om än februari. Jag blir vårtrött när ljuset kommer tillbaka, sover nästan ingenting. Vintern, som jag älskar, är plötsligt bara sina avigsidor. Hal, blöt, blåsig och råkall. Och grå. Nej, nu vill jag att våren ska komma. Satt och plockade lite i gamla bildfoldrar från vårar förr om åren. Tänkte bjuda på ett litet axplock av det jag längtar efter idag.

Catrice Run Forest Run

Publicerad 2011-02-04 08:52:00 i Naglar i grönt,


Mer arkivlack kommer här. Måste ju lämna plats i mitt arkiv för alla nya lack som ska testas i helgen. Här är det ett av de lack som jag fick köpt från Tyskland. Run Forest Run. Underbart namn på ett lack som är bra men inte fantastiskt. Det är dessärre lite rinnigt och löst och blir därför aningens svårmålat. Det är dock en underbar nyans av grönt, och som sagt, namnet!


Tre lager lack, de första två blir väldigt flammiga och man kan få kala fläckar. Det tredje jämnar ut allt och glansen kan man inte klaga på. Enastående! Här ser ni det utan överlack. Väldigt läcker färg men det finns många gröna krämlack i ungefär samma färg så har man inte tillgång till Catrice behöver man inte gråta.

Make Up Store Linnea

Publicerad 2011-02-03 18:46:00 i Naglar - flakes,


För ett litet tag sedan letade jag lack till ett byte jag ska göra med en amerikansk tjej och hittade då Linnea på rea. Jag köpte två, ett till mig och ett till henne, och här ser ni Linnea över ett lite otippat lack kanske, Jacy från Zoya. Jacy är ett rödlila lack, eller ett lila lack med rött skimmer kanske man ska säga, och med Linnea över blir det mer rostbiffsrött.


Linnea har guldgrön transparent bas med flakes i koppar och så småglitter i grönt. Flakesen växlar i ljuset mellan guld, koppar och grönt medan de mindre glittret skiftar i grönt och blått.


Det här är två lager flakes på den befintliga manikyren och lacket ger ett lite dammigt eller disigt intryck. Det är som eldsflammor infrusna is. Väldigt intressant faktiskt.

Jag gillar att det har de små glittren i grönt/blått till den annars varma basen och kopparflakesen. Lite coolt. Sen är det väl rätt likt Nfu Oh flakesen.

Nina Ultra Pro Leaf Me Alone

Publicerad 2011-02-03 17:27:00 i Naglar i grönt,


Lite mer arkivlack kommer här!
Jag hade ett fantastiskt trevigt lackbyte med My Lucid Bubble-Kris för ett tag sedan och bland annat kom den här gröna skönheten i min ägo då. Ett härligt ärtgrönt krämlack vid namn Leaf Me Alone. Så sött!


Ärtgrönt, lite dämpat och alldeles utmärkt! Tre tunna lager lack eller två kraftigare funkar utmärkt. Det är bra kontroll på både pensel och lack och det är en härlig glans i det. Verkligen snyggt och bra! Lite långsam torktid tyckte jag, men inte så illa att det avskräcker från användning.

Mer nytt till samlingen

Publicerad 2011-02-03 17:16:17 i Nytt till lacklådan!,


Mer lacklycka!

Idag kom ett lack från Emma, Hunt Me Down från H&M, Tre lack jag köpt på Makeupoholics bloppis, Smitten with Mittens och Fiji Weejee Fawn från OPI och What's Your Name från Sinful Colors. Slutligen fick jag även hem Zoya Intimate collection som jag köpt från Le Polish Boutique och som bonus skickade Cindy ett Essie-lack, Turqoise&Caicos! Bra lackvecka, detta. Nu har jag så många otestade att jag vill ha en veckas ledigt och solsken! :D

MAC Ming Blue

Publicerad 2011-02-03 06:17:00 i Naglar i blått,


Ur arkivet: Ett lack till från den kollektionen från MAC som får mig att tänka på Kina men som nog hette något annat. Jag är helt ointresserad av MAC i vanliga fall men några lack har jag ju skaffat men det var innan jag började skriva i kollektionerna de tillhör i mitt excel-ark. Jag minns inte ens när de här lacken kom men tror det var i höstas någon gång. Alla fall var de i höstas jag köpte mitt första, Jade Dragon. Nu köpte jag de andra också eftersom jag dels gillar namnen, dels gillar att de har det läckra glittret i jellylack som ändå är ganska okej vad gäller opacitet och för att de har himla fina färger. Favoriterna är Jade Dragon, så klart, och Concubine, men den här är inte dum den heller.


Klarblå med massor av microglitter som ger lacket liv. Verkligen fint. Förhållandevis enkelt att måla med för att vara MAC, precis som JD och C också varit. Här räckte det med två lager, relativt flödiga, och jag drabbades itne av pölar eller vallar eller bara fläckar som kan vara fallet med MAC ibland. Torktiden var helt okej och jag är faktiskt nöjd med lacket. 140 kronor kostar ett MAC-lack om ni är nyfikna och man ska vara medveten om att MAC inte är kända för att göra bra lack. Den här kollektionen kanske är undantaget som bekräftar den regeln. Lite mer bilder kommer här så ni kanske kan uppfatta det fina glittret.  


MAC Imperial Flower

Publicerad 2011-02-02 19:44:00 i Naglar i orange,


Ännu ett av de underbara glitter/glassfleck/whatever lacken från MAC som kom i höstas. Imperial Flower. Orangeröd med massa guld.


Alltså, det är ju så snyggt! Vilken färg! Vilken färg!! Lysande och varm och eldig! Jag gillar verkligen orange på nagellack. Man blir så glad! En positiv färg! Härlig!

Det här är fyra lager lack. Lite för många kanske ni tycker men den klarar sig med tre om man inte blir galen av en aningens, aningens VNL. Jag behöll höger hand med tre lager och vänster med fyra och skillnaden är så liten att tre nog hade räckt förutom på mina allra längsta naglar. Inga problem med torktiden.

Ser ni glittret som simmar under ytan? Som en het lavaström!

Sephora by OPI Leaf Him at the Altar

Publicerad 2011-02-02 11:42:00 i Naglar i grönt,


Hittade miniflaskan med Leaf Him at the Altar på eBay och köpte den bums. Har länge velat ha det här lacket nämligen. Nu när jag har det så kan jag säga att den lilla flaskan nog kan räcka. Det är jättefint men blir inte en favorit bland de gröna. Jag tror alla fall att den känns som ett mellanlack efter att ha provat den en gång.


Fint skimmer. Något frostig känsla tycker jag dock, men jag har säkert fel för finish är inte min starka sida. Ganska ljus grön som jag uppfattar som en kall bas och guldskimmer som ger värme...

Tre lager, ganska tunna, men fortfarande en viss VNL. Skirt alltså. Inte så farligt att jag blir tokig men för mycket för att jag ska vara riktigt nöjd. Ett lager till hade fixat det men jag såg inte att det var VNL innan jag gick ut i solen. Torktiden är snabb.

IsaDora Graffiti Nails All City Brown

Publicerad 2011-02-02 06:49:00 i Naglar - crackle,


Mer Crackle! Nu har jag testat mig igenom alla de nya IsaDora men det kommer minst ett till, OPI Black Shatter, någon gång i vår. Jag är dock inte alls så sugen på svarta crackle-lack för det känns så "gjort". Mycket roligare med färg. Här är det färg, mörkbruna All City Brown, som kommer vara min onsdagsmanikyr. Här ser ni den över gröna skimmerlacket HD Nails från Sinful Colors.


All City Brown är ett trevligt och bra cracklelack. Inga konstigheter. Utmärkt på alla sätt. Färgen är mörk nog att nästan se svart ut i vissa ljus, alla fall över den här basfärgen, men i bättre ljus eller vinkel så ser det ut precis som chokladsås! Jag har sett oerhört läckra manikyrer med denna över guld men ville ha en annan take på det så det blev grönt, min favoritfärg, för en lite reptilig känsla. Är sugen på att testa den över ett gulgrönt krämlack också, och så klart över guld för den där jaguarlika fläckigheten! Mycket användbart med andra ord! Det finns många kombinationer man kan prova med cracklelacken. Bara man hade fler händer att prova på. :D

L.A.Girl Flare "Blazin'"

Publicerad 2011-02-01 21:35:00 i Naglar i lila,


Visst behöver vi lite sommar idag? Ett gammalt inlägg från i augusti 2010 alltså. L.A.Girl Flare har ju förekommit med jämna mellanrum och här är det alltså dags igen, Blazin' är ett av de många utmärkta lack jag köpt av det märket.


Ett rödlila lack, mer lila än bilderna visar, som har samma utmärkta egenskaper som L.A.Girl Flare brukar ha. Det ni ser är ett lager lack, det är snabtorkande och högglansigt och helt underbart! Om ni gillar krämlack med perfekta lackegenskaper måste ni testa L.A.Girl Flare-lacken!

Blå blixt

Publicerad 2011-02-01 18:09:00 i Sminkans EotD,


Jag fattar inte hur andra bloggtjejer gör detta. De flesta fotar ju med blixt och jag tänker inte på det men jag har svårt att acceptera hur bilderna ser ut. Färgerna förändras, allt blir skarpare och skimret blir överdrivet tydligt. Visst, det är skimrigt men här ser det ju nästan blött ut och det är inte mitt intryck när jag ser mig i spegeln.

Hur som helst, det är blå pigment, rosa pigment och så guldskimrande highlighter. Jag minns inte exakt vad jag plockade fram längre, massor av burkar kastades i och ur lådorna, men Camisole från MAD i ljusrosa, Cobolt från MAD, Jazzy Blue från Pure Luxe, February från Makeupcosmetics och Pink Lemonade från Brite Bird var alla fall framme. Svart kajal som ram men blå krämliner från Stila längs övre och undre fransraden. Brynskugga och mascara. Det är inte riktigt så här 80-talsknalligt på riktigt utan aningens mer dämpat och mjukare. Okej, inte någon enorm skillnad kanske, men ändå.

IsaDora Graffiti Nails Pink Bite och Blue Burner

Publicerad 2011-02-01 11:44:00 i Naglar - crackle,


Okej, det blir inte dagsljusbilder men jag har precis målat naglarna och klockan är halv nio på kvällen så spotsen i badrummet får vara nog bra. Det ser färgkorrekt ut i alla fall. Pink Bite, IsaDoras superläckra ljusrosa crackle-lack över min favoritfoil i ljusgrönt, Green Flash från Models Own. Som våren! Ser ni inte äppelblom och tulpanknoppar för er inre syn? Jag gör det!


Hur smidigt och bra som helst. Kärlek!

Och ni kanske minns hur jag misslyckades med Blue Burner? Det blå crackle-lacket från samma kollektion? Jag fick en flaska som skiktat sig lite och där lacket var i klumpar på vissa ställen. Nå, jag chansade och hällde i lite Poshé Polish reviver och skakade om och fick ett lack som i och för sig förändrades lite men åtminstone funkar nu.

Innan jag tog av Rain of Flowers från MAC så passade jag på att testa hur Blue Burner blev efter uttunnandet och som ni ser får jag mer stimmor än sprickor, något jag inte är så glad över, men det lyfter inte från nageln, det våfflar sig inte och det ser hundra gånger bättre ut än det gjorde innan.

För att kunna jämföra visar jag misären före också, och visst är det synd att sprickorna inte blir lika breda men som sagt, det blir jämnare och släpper inte från ytan nu.

Massa nya lack!

Publicerad 2011-02-01 06:09:00 i Nytt till lacklådan!,


Massor av nya lack damp ner i brevlådan igår, måndag. Vi hade ju boktema då så de fick vänta till nu med att visa sig. Det är hela Anchor's Away från China Glaze, Katy Perry-kollektionen i miniflaskor, L.A.Splash-lack eftersom Alizarine lockade mig med dem, lite L.A.Colors också, Serena Williams Glam Slam från OPI, lite randomlack från Essie, Color Club och China Glaze som jag varit sugen på ett tag som t.ex Nailtastic-favoriten Sun Worshipper.
Nu vill jag ha dagsljus efter jobbet så jag kan prova alla dessa skönheter och fota dem. Dessvärre dröjer det ettt tag till innan lackfotosessioner kan ske på vardagskvällarna...

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela