Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad för mars 2011

Publicerad 2011-03-31 16:38:00 i Kavalkad,

En väldigt lugn sminkmånad för både mig och Emma. Vi har ju flyttat båda två och den megasega förkylning jag hade gjorde inte saken bättre. Här är det vi lyckats skrapa ihop. Hoppas ni gilalde det.
1.
2.

1.
2.

Maui Wowie och Radium

Publicerad 2011-03-30 15:44:17 i Emmas FOTD 2011,

Här kommer smink, dagens smink till och med. Jag slutade mitt jobb i Kalmar i fredags och ska börja nya jobbet i Jönköping på fredag, alltså har jag några dagars semester så jag hinner mellanlanda lite. Mest ägnar jag mig åt flyttkartongerna, att leta bil och min pojkvän och min pålle, men idag hann jag med en fika med en av mina bästa vänner och då passade jag på att köra lite smink. Alla skuggorna och även kajalen kommer från min Book of Shadows. Två av skuggorna är av det fruktade glittriga slaget, men jag tycker de fungerar rätt bra om man slår av penseln lite bestämt mot handfatet först. Sen får man ju inte med sig glittret till ögonlocket men det bekymrar mig egentligen föga, jag vill bara slippa ha allt på kinderna och det gör jag på detta sätt.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Original Golden Fair

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Minerals Abundance

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faces Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Maui Wowie och Radium

Highlighter: Urban Decay Uzi

Kajal längs övre fransraden: Urban Decay 24/7 Zero

Kajal under ögat: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Compeed munsårsplåster



På en bas av Shadow Insurance ligger Maui Wowie på inre delen av ögonlocket och Radium på den yttre delen. Kanten blendade jag lite och så applicerade jag Uzi som highlighter. Istället för eyeliner applicerade jag kajal, Zero även den från Urban Decay. Ingenting på läpparna, förutom ett munbsårsplåster. Igår när jag skulle lägga mig upptäckte jag nämligen att jag hade fått en blåsa på läppen. Trist men inte hela världen och i modig ocensurerad anda, inspirerad av LipGloss Bitch så står jag för mitt munsår... Sen är sminket ganska likt en gammal sminkning jag har gjort, men vad tusan, man måste väl få inspirera sig själv ibland?

L.A.Splash Golden Moss

Publicerad 2011-03-30 09:38:00 i Naglar i grönt,


Jag fortsätter med mer L.A.Splash från arkivet. Tidsinställt till och med. L.A.Splash Golden Moss är ett fantastiskt lack på många sätt. Det har en sorts mörkgrön/grönsvart bas med skimmer i blått och grönt och glitter i guld. Glittret är nog det mest framträdande.


Lacket är väldigt täckande, det räcker med två mycket tunna lager, och det torkar fort. Mycket fort till och med. Med överlack får man en slät fin yta dessutom.

L.A.Splash Sparkling Seaweed

Publicerad 2011-03-29 20:17:00 i Naglar i grönt,


Jag vet att jag slarvat med min närvaro senaste tiden, bloggen är lite ödslig, men jag finns kvar, jag lovar. Alla fall just nu. Här kommer lite arkivmaterial så bloggen inte torkar igen helt. Sparkling Seaweed är ett av de vackraste glitterlack jag sett! Svalt havsgrön bas och så massor av glitter i grönt, silver och blått som tillsammans ger liv åt min föreställning om en sjöjungfrus skimrande fiskstjärt. Om det är sjögräs jag tänker på när jag tänker på det är dock mer än osäkert...

Visst är det fantastiskt! Här är det ett lager över L.A.Colors Jungle fever och effekten är enastående!


Ja, det blir bildspam och ingen text till för jag kan bara säga att det här är väl värt ett köp och att jag är så glad att ha det i samlingen!



Antique Green Winner

Publicerad 2011-03-28 20:40:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Här kommer ett till sminkinlägg. Nu blir ni förvånade, va! Jag som nästan helt haft en sminkfri månad både i verkligheten och på bloggen. Det här är alla fall en sminkning jag trivdes bra i. Enkel men med lite drama i färgerna och lite mörkare och mustigare i känslan. Det passar väl att visa en dag med snö...
En bas av GOSH! stiftskugga, som vanligt, och så grön kajal som ram runt ögat. Antique Green från MAC på yttre delen av ögonlocket, Winner från Makeupcosmetics på inre delen samt brynbenet. Lite, lite aprikos highlighter precis under yttre halvan av brynet. Supersnabbt och enkelt men trivsamt och liksom mysigt.

China Glaze Re-fresh Mint

Publicerad 2011-03-28 20:10:00 i Naglar i grönt,


Jag vet nu att det fanns en anledning till att jag inte föll i trans över Up&Away när den kollektionen kom förra våren. Då hade jag swatcherna i färskt minne och de mest hypade lacken, detta, Peachy Keen och Light as Air, passar helt enkelt inte mig. Okej, några av lacken passar mig som hand i handske också, som Heli-Yum och High Hopes. Sugar High var faktiskt fin den med om än inte så originell. Jag älskar de båda gula också så jag har fler jag gillar än ogillar. Den här hade jag dock inte behövt köpa. Två kritiga lager, hopplös pastellformula och låååång torktid. Trist färg också, finns så mycket snyggare mintgröna lack.

Olive och Dorothy

Publicerad 2011-03-27 21:21:00 i NailArt,


Vill ni se en glittertipp jag hade i augusti förra året? Så klart ni vill! När jag hade haft Metallic Olive ett par dagar tänkte jag förstärka manikyren lite så den skulle klara sig några dagar till. Jag valde att måla topparna med Dorothy Who? från China Glaze. Det är ett blått glitterlack som är rätt skirt. Jag tycker det blev rätt bra, faktiskt. Det är lite roligt men inte direkt iögonenfallande. I verkligheten blir inte skarven så distinkt heller, som på bilderna.

Vad tycker ni? Inte så dumt va? Jag är rätt förtjust i det här, att glittertippa halva nageln liksom, och gärna som här så det inte blir alltför distinkt skillnad. Det är ju turkost skimmer i Metallic Olive också, precis som i glitterlacket.


Zoya Vibe (hösten 2008)

Publicerad 2011-03-27 21:15:00 i Nagellack - kollektioner,

Zoyas höstlack från 2009 var uppdelade i krämlacken Vibe och skimmerlacken Pulse. Jag köpte så klart båda kollektionerna och var stormförtjust. Jag swatchade dem då men fick aldrig ihop en sammanfattning, något jag upptäckte när jag sorterade om i mina kategorier och kastade en massa skräpinlägg och försökte få lite ordning på allt. Hur som helst, jag beslöt att sammanfatta i efterhand för min egen skull i högre grad än andras. Jag måste säga att skimmerlacken i Pulse har blivit mer använda än dessa krämlack. Alix är den som varit flitigast nyttjad, tätt följd av Dakota. Några av dem har jag nog knappt använt alls, vilket är synd för det är en bra kollektion och jag ser att både den här och Pulse skulle förtjäna nya bilder. När dessa togs såg jag mig fortfarande som mer av en sminkbloggare än en nagelblogg. Sen är jag i och för sig fortfarande en slarvamålare av rang så allt blir ju inte bättre nu heller...

Sam

Nina

Riley

Dakota

Asia

Alix

Blålila

Publicerad 2011-03-27 10:16:00 i Sminkans EotD,


Smink som inte alls matchar naglarna, men det kan man ju inte alltid ta hänsyn till, eller vad säger ni? 
Bruna linser och blålila smink. Det är ögonskuggor från Coastal Scents Hot Pots, en mörkblå skimrande, en blålila skimrande och en mörkt blålila, matt. Basen är GOSH! Stiftskugga i Love that Beige och runt ögat är en ram av MUS kajalpenna Deep Sea Blue. Den mörkblå skimmerskuggan är placerad ytterst och i globlinjen, den matta, mörka blålila i den yttre vrån och den ljusa, skimrande blålila på ögonlocket. Highlighter var en matt ljusbeige.
Inte någon superfantastiskt snygg sminkning men den duger väl en söndag.
Nu ska jag till ICA och sen måste jag städa lite. Jag vet att jag är lite frånvarande. Har precis försökt läsa ikapp alla mina favoritbloggar som jag knappt hunnit kika in på i veckan som var. Dels är det mycket jobb att ta igen efter att jag var sjuk och dels har det varit mycket annat också. Jag hoppas ni inte känner er alltför övergivna. Just ja, mina jämförelser mellan olika lack har hamnat på is den här helgen men listan är kvar och jag kommer fixa med det under våren så det kommer mer av den typen av inlägg. Snart. :)

Obsessive Compulsive Cosmetics Swamp Thing!

Publicerad 2011-03-27 09:20:00 i Naglar i grönt,


Underbara Gabbi på Nailspotting gjorde mig en jättetjänst när hon från USA, där hon bor, tog med sig ett lack till mig när hon hälsade på i Sverige. Underbara, underbara Swamp Thing!

Var tvungen att låna en bild på honom (härifrån) så ni får se namnen till detta härliga lack! Visst skulle Swamp Thing kunna bära Swamp Thing på sina naglar! 

Ett lager, oerhört svårmålat eftersom den i och för sig smala penseln inte ville sprida sig bra på nageln. Lacket flöt inte heller ut bra så det blev inte så tjusigt. Det gör inget för färgen är så härlig! Mörkt brungrön som stillastående gyttja. Min labrador skulle ha kastat sig rätt i en pöl med den här färgen med stort välbehag. Hon gjorde ofta sådant och så fick man skrapa av det värsta gröna gegget med pinnar och sen gå hem och bada hela hunden. Härliga minnen! Serien är också något jag minns med glädje! Blev sugen nu, att läsa några gamla nummer, men har nog inga kvar. Fan, man ska inte kasta serietidningar... 

Color Club Get Your Lem-on

Publicerad 2011-03-26 17:01:02 i Naglar i gult,


Dags för nästa lack från Wicked Sweet, de doftande neonlacken som släppts av Color Club nu i vår. Jag började med att köpa ett, I Always Get My Man-darin, men sen blev det tre till i ett svagt ögonblick, The Lime Starts Here, detta och det blå Wicked Sweet. Det som fick mig att köpa fler var faktiskt doften. Okej, den är artificiell och luktsuddisaktig, men ändå! Lite kul!


Get Your Lem-on är neongul som en överstrykningspenna, har massor av grönt skimmer som kommer fram olika tydligt i olika ljus, som ni ser ovan, och det krävde fyra lager för den täckning jag har på bilderna. Doften är tydlig och påminner om hårda citronkarameller som äldre damer kan ha i en rund liten plåtburk. Ni vet, faster Iris och tant Märta. Jag gillar det! Jag älskar den gröna tonen i det dessutom och bara för det så kommer ett spam här:



Guld

Publicerad 2011-03-25 19:37:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Fredagskväll, lönen utbetald och dags att plocka fram lösfrallorna, eller vad säger ni? Snabbaste festmakeupen får man så klart med en guldskugga! Här har jag använt Tour från Makeupcosmetics.

GOSH! stiftskugga som bas och så Tour på hela ögonlocket upp på brynbenet. Lite beige highlighter under brynet. Mascara och svart kajal som ram runt ögat och därefter ett par Ardell Demi Whispies, lösögonfransar. Älskar dem! Slutligen guld under nedre fransraden och längs övre med en glitter eyeliner.

Color Club The Lime Starts Here

Publicerad 2011-03-25 14:56:51 i Naglar i grönt,


Här kommer dagens naglar. Jag målade med The Lime Starts Here igår och hade avsatt en hel del tid, nästan två timmars filmtittande, till manikyrerandet. Det var bra för det krävdes fyra lager för att få den här täckningen och lacket var närmast lite snorigt i konsistensen. Det luktade dock mer än det mandarinfärgade från samma kollektion. Det här började, i min näsa, som en lite curkaktig dift som sen smög över tvål till luktsudd från 80-talet. Doften är dessutom tydlig fortfarande. Kanske är jag hård mot I always get my Man-darin för jag var förkyld när jag testade den, men jag upplevde att den doften försvann när lacket genomhärdat och man tvättat händerna några gånger.  Idag har jag kontrollerat med andra också, och de känner definitivt luktsuddislukten av lacket.

Färgen är verkligen lysande. Närmast radioaktivt gammagrönt. Man kan inte missa naglar i den här färgen. Ingen kan undgå dem i någon belysning. Det är nästan så jag skulle kunna tro att de skulle lysa i mörker men det gör de inte. Det är lätt ett av de mest neoniga av alla gröna jag provat. Helt klart uppiggande och bra för humöret!

Larvigt lika lack i silver

Publicerad 2011-03-24 22:36:00 i Nagellack - jämförelser,


Jag trodde jag hade fler silverlack, och det har jag haft förr, men nu har jag bara tre av favoriterna kvar. Alla fall om vi talar om den här sortens gnistrande, foillika silverlack. Zoya Trixie, favoriten sedan länge, China Glaze Cheers to You, värdig utmanare och så ett Foil Nail Polish i silver som jag fått i present av Derwent. Det är precis lika fint men kräver lite fler lager. Alla lacken är här visade efter ett enda lager så ni vet, ett lager lack och inga underlack eller överlack.

På pekfinger och lillfinger: Zoya Trixie
På långfingret: China Glaze Cheers to You
På ringfingret: Foil Nail Polish i silver
Som ni ser är det bara det ena som behöver mer än ett lager. Alla lacken torkar fort och gnistrar vackert och är så lika att man inte kan skilja dem åt utan extremt ingående inspektion. Inte med blotta ögat alla fall. På bild ser man skillnaderna tydligare men jag tvivlar på att ni skulle veta att det var olika lack om jag inte avslöjat det redan i rubriken.

Color Club Space Case

Publicerad 2011-03-24 17:06:00 i Naglar i rosa,


Color Club släppte ju två kollektioner med vad jag trodde var neonlack. En doftande och en glittrande. Jag köpte Space case från den glittrande, Starry Temptress kollektionen, men väl på nageln känns den inte ett dugg neon. Bara rosa. Här är det tre lager lack och det är helt normal formula på det, inget knepigt eller konstigt alls. Det är en mellanrosa med silverglitter som reflekterar ljuset så man ibland tror det är prismatiskt men det är det nog inte. Jag blev faktiskt besviken, det här är ett rätt trist lack. Jag föredrar glossiga Sugar High från China Glaze som har samma rosa färg men i krämformula. Vill jag glittra kan jag hellre lägga på ett glittrande accentlack. Dock känns det här lacket inte alls knöggligt eller knottrigt som vissa lack med glitter i gör, vilket är bra.

Casablanca

Publicerad 2011-03-23 20:31:18 i Naglar i svart, grått, silver,


Ni kanske undrar vad stumparna fick för färg efter ljuva Elke? Om ni inte undrar får ni veta ändå för vi kan ju inte bara ha inlägg ur arkivet här utan måste väl vara lite uppdaterade. Det är alla fall en decant som plockats fram, denna gång på Jessica Casablanca. Ett svart jellylack med skimmer i lila och blått.

I vissa ljus ser det ut som ytterligare ett lack i samma grupp som Barielle Blackened Bleu och China Glaze Blk Bila Bong men det är egentligen mer likt Sinful Colors What's Your Name. Om ni vill ha ett liknande lack alltså. Det är två snabbtorkande lager lack och ett lager överlack och manikyren är dygnsgammal.  Jag har visat lacket förut en gång och vill ni se de bilderna kan ni klicka här.

L.A.Splash Golden Seahorse

Publicerad 2011-03-23 07:53:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Det här är, som ni ser på nagellängden, ett arkivinlägg. Det var det andra lacket av mina L.A.Splash att testas. Turkosa Golden Seahorse, späckad med guldglitter. Tjusigt som bara den! Jag är väldigt förtjust och rekomenderar varmt att man tar med ett eller annat L.A.Splash i varukorgen när man besöker Cherry Culture!


Här är det lite layering inblandat. Ett turkosgrönt krämlack fick en uppiffning med två lager Golden Seahorse. Jag vet alltså inte hur många lager som krävs för täckning på egen hand. Jag gillar verkligen det guldglitter som är i lacket. Tycker det passar så perfekt till den grönaktiga blå basen. Som solsken i havsvatten! Ni får ett bildspam bara för det:


Essie Starry Starry Night

Publicerad 2011-03-22 20:36:00 i Naglar i blått,


Jag har precis tagit bort mitt fina Elke från naglarna och funderar på nästa manikyr så det blir mer från arkivet för er. Det kanske inte gör något när det ni får se är så här spektakulärt? Starry Starry Night är ju ett närmast legendärt lack så jag ska inte säga så mycket mer än att jag fått det som en decant av Alizarine-Féline och att det är en mörkblå jelly fylld med glitter och att det kräver minst tre lager. Och att det faktiskt är precis så vackert som alla har sagt. Varsågoda, ett bildspam som bevis!





Butter London Victoriana

Publicerad 2011-03-22 06:56:00 i Naglar i blått,


Eftersom jag vägrar byta nagellack just nu, Elke är så vacker att jag inte tröttnat än, så kommer mer arkivlack. Det finns ju en del att ta av så det är ju lika bra det. Butter London är ett märke jag har väldigt få lack av. Jag har två sedan tidigare, båda julklappar från Emma, Thames och British Racing Green. Det här har jag dock köpt själv, Victoriana.


Mjukt smutsblått med massor av silverskimmer. Väldigt vackert! Här ser ni tre tunna lager, och tittar man väldigt noga kan man då se VNL något jag inte reagerar på med detta lack utan accepterar utan problem. Det blir inte så tydligt och ser inte ut som sorgkanter och då kan jag leva med det. Annars kan man ju köra med fyra lager lack också då formulan är tunn och snabbtorkande. Jag tycker et är ett jättefint lack. Mycket nöjd med det inköpet!

Zoya Elke

Publicerad 2011-03-21 16:20:00 i Naglar i korall&persika,


Dagens manikyr! Zoya Elke är syster med Zoya Mieko tror jag. Båda är koralliga, den ena koralligt röd den andra mer rosa, båda med massor av guldskimmer. Båda är vackra men Elke är nog min favorit. Lite mer fart på henne även i skuggan liksom. Se först hur hon skimrar i solen:

Magiskt va? Två lager på mina korta naglar men med längre naglar kan tre lager behövas. Det är underbart geléaktigt lack med guld i massor och det guldet syns alltså mycket väl i solen och i skugga skänker det en viss värme åt lacket. Som ni ser på den lite bleka, suddiga bilden nedan så är det tokskimmer i det! Det ser verkligen ut så men min kamera är lite allergisk mot glitter i störst allmänhet så den vill inte visa det så gärna.


Ja, det var en massa bilder med lite olika ljus så ni kan bilda er en uppfattning om hur vacker hon är. Nedan ser ni henne i skugga och hur vackert karamellig hon kan vara då även om inte guldet är lika tydligt. Lättlackat, bra torktid och allmänt perfekt är mitt slutord om denna skönhet.

Och en bild på min äldsta katt när hon vilar i soffan:


Sephora Picnic in the Park

Publicerad 2011-03-21 12:45:00 i Naglar i grönt,


Ytterligare tidsinställt material ur arkivet. En av mina bästa vänner var nyligen i Rom och passade på att köpa presenter till mig. Bland annat fick jag chokladdoftande Body Lotion, kajalpennor i olika färger och så ett nagellack i grönt! Så perfekt! <3

Picnic in the Park är ett legogrönt lack som täcker med ett enda lager. Det torkar fort men är inte superglossigt. Penseln är hemsk, platt och bred, men jag förlåter det alla minus för färgen gör mig glad!  Visst är det härligt!

Crackle i blått

Publicerad 2011-03-21 07:41:00 i Naglar - crackle,


Lite tidsinställt arkivmaterial kommer här. Kommer ni ihåg Code Orange?
Pamsan lyckades inspirera mig att använda mitt Spraycan Blue Crackle-lack från IsaDora. Det ser ni här över Code Orange men jag gillade det inte alls. Bort med det alltså, och ny manikyr. Pamsan hade en mycket bättre kombination...

Zoya Sienna

Publicerad 2011-03-20 19:06:03 i Naglar i orange,


Sienna är ett av lacken från en gammal Zoya-kollektion som hette Glitterati. Jag har faktiskt alla lacken, som är i rosa, lila och orange, men jag har inte fotat ett enda av dem. Jo, nu har jag det för nu slog jag till på en vitaminkick till färg och plockade Sienna ur lådan.


Tre lager som glider på lätt med den smala, lätthanterliga pensel som Zoya tillhandahåller. Mycket smidigt. Det har en ganska normal torktid jämfört med liknande lack, det är t.ex snabbare att torka än China Glaze Orange Pacific men inte så snabbt som ett högkvalitativt krämlack eller skimmerlack. Min erfarenhet är att den här typen av jellylack med glassfleckglitter är lite segare i torkandet men som sagt, med Seche Vite är det hanterligt. Viss försiktighet får man iaktta den närmaste halvtimman.

Färgen är underbart glödande orange med massor, massor med glassfleckliknande glitter i guld. Sienna är oerhört vackert och får mig omedelbart på gott humör! Visst är hon tjusig!

Color Club Ulterior Motive

Publicerad 2011-03-20 12:32:00 i Naglar i rosa,


Oerhört gnistrande och fint är Color Club Ulterior Motive från deras Alter Ego-kollektion. En vacker rödlilarosa med massor av microglitter (eller vad man nu ska kalla det) i rosa och blått. Det ger en otroligt vacker, gnistrande och solig effekt trots att det är en mulen dag jag fotar det på.

Jag älskar nyansen som är mitt emellan rosa och lila. Lacket är lättmålat och täcker bra med två lager på mina korta, korta naglar. Det känns som en bra färg just nu också, även om den så klart vore ännu mer magnifik på långa naglar. Den är trots allt så pass iögonenfallande att man kan uppskatta den fullt ut även när nagelytan den förevisas på är kort. Den påminner mig en del om ett av mina favoritlack, Pure Ice Rio, som har samma häftigt gnistrande känsla och samma rosalila bas. Klickar ni på den länken så ser ni hur häftigt det vore med långa naglar till det här lacket med, men som sagt, jag tycker det kommer fram bra även på "stumparna". Så, har ni suktat efter Pure Ice Rio kanske det här kan vara till en viss tröst även om den blå flashen i Rio är ännu tydligare. Eller så är det bara att den inte kommer fram här och då skyller jag på nagellängden. :D

Titta på hur det ser ut i flaskan! Jag tror man kan få fram mer av det blå om man fotar med vintersnö i bakgrunden (som Rio) eller om nagelytan är längre så ljuset får mer spelrum, om ni förstår hur jag menar.

Eller vänta... Ny bild:

Aningens tydligare men inte optimal bild. Fan, man behöver kanske långa naglar till det här i alla fall...

Nfu Oh 66

Publicerad 2011-03-19 14:12:31 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Efter regn och snö kommer solsken. Idag är det supersoligt i Kalmar och säkert i stora delar av Sverige och det firar jag med hololack. Egentligen försökte jag övertala Sminkan att måla holo, men hon vägrade då hon tyckte att hennes naglar var för stympade, jag tar alltså saken i egna händer. Ni ser här Nfu Oh Nr 66, ett blekt grågrönt lack som bildar fantastiska regnbågar! Ta ut det i solen och det är som om naglarna var täckta med hologram.

Ni ser hur fantastiskt solen tar fram regnbågarna?! Det bilar faktiskt regnbågar även om det inte är direktbelyst, något som ju är långt ifrån självklart vad gäller hololack. Tyvärr är den fantastiska holoeffekten det enda positiva med det här lacket, formulan är verkligen gräslig. Jag vet att Sminkan har skrivit det förr men när jag läste det kunde jag inte riktigt tro att det var så illa. Det är det. Lacket täcker egentligen ganska bra, men drar man penseln mer än en gång på samma ställe så river man upp ytan och lämnar bara fläckar. Även om man låter det torka till mellan lagren. Det enda sättet att undvika detta har för mig varit att försegla lagret med topplack och måla ett färgat lager ovanpå det. Det funkar hyfsat, men man kan ändå se att det är lite tunt på vissa fläckar, trots att jag har målat tre lager. Basfärgen är dessutom rätt trist, när lacket inte bildar regnbågar känns det totalt ointressant. Jag tog en bild i skuggan för att ni skulle få se. Bottenbetyg för formulan och basfärgen alltså, men toppbetyg för holoeffekten, den är svårslagen tycker jag. Sen är väl Nfu Oh halvsvåra att få tag på. Alla mina har jag köpt via Nailmail, men jag tror att de går att köpa i några webbshoppar också.

Larvigt lika lack i rött - krämlackskavalkad

Publicerad 2011-03-19 10:16:00 i Nagellack - jämförelser,


Att jag har massor av liknande gröna lack har jag för länge sen förlikat mig med, det blir så när man har svårt att låta bli allt som är av en viss kulör, men jag hade inte trott att jag med lätthet skulle kunna plocka fram 15-16 röda lack som är så lika varandra som dessa i min samling. Jag redovisar inte alla. Det blev så tråkigt till sist att jag skippade bland annat Color Clubs röda krämlack, och depends, Eyekos och jag vet inte vad mer. Tusan, jag kan ha runt 20 röda krämlack i just det här färgspannet. Sen har jag mörkare röda som OPI Got the Blues for Red och Kangarooby också. Nå, låt oss titta på dem jag orkade ta mig igenom. Alla är här visade utan över- och underlack och med bara ett lager. Färgen kan alltså eventuellt djupna med fler lager men jag undersökte inte det utan nöjde mig efter ett lager.

Pekfinger (längst till vänster): China Glaze Revolution
Långfinger: China Glaze Hey Sailor!
Ringfinger: China Glaze Ruby Deer
Lillfinger: China Glaze Phat Santa
Revolution är den med mest orange i sig men det är inte stor skillnad på den och Hey Sailor. Ruby Deer har också en varm orangeröd bas men Phat Santa är kallare i basfärgen och något mörkare. De är dock vad jag skulle kalla löjligt lika allihop.


Nästa gäng jag testade var tre OPI och ett Essielack. Inte stor skillnad...

Pekfinger: OPI Color So Hot It Berns
Långfinger: OPI Comet Loves Cupid
Ringfinger: OPI Vodka&Caviar (det enda lack som fått två lager, det är det mest skira av alla de röda jag visar här)
Lillfinger: Essie Russian Roulette.
Color So Hot It Berns och Comet Loves Cupid är oerhört svåra att se skillnad på i de flesta ljus men Comet Loves Cupid är något mer rosaröd och CSHIB är mer varmtonad. Den är dessutom favoriten för mig här. Vodka&Caviar, min gamla favorit bland röda krämlack (den och Alix från Zoya) är mörkare röd och kräver två lager även på mina stump-naglar, för att bli hyfsat jämnt och inte visa för mycket VNL. Russian Roulette från Essie är oerhört lik Comet Loves Cupid. Eller, de är alla rätt lika varandra. Vodka&Caviar påminner en del om China Glaze Phat Santa. Lite kallare, lite mörkare.


Tredje, och för den här gången alla fall, sista gänget. Zoya Alix och Asia och Nubar Sensual och Lustful.

Pekfinger: Zoya Alix
Långfinger: Zoya Asia
Ringfinger: Nubar Sensual Red
Lillfinger: Nubar Lustful Red
Asia och Lustful är i princip identiska. De är något mörkare och kallare än Alix och Sensual. Sensual är den ljusaste och klaraste röda i samlingen. Det roliga är att både Zoya och Nubar släppt dessa röda i samma kollektioner. Alltså, Lustful och Sensual kom med Risque Red-kollektionen och Alix och Asia med Pulse-kollektionen. Skillnaden på Lustful och Sensual är betydligt större än den på Asia och Alix. Självklart är de dock olika. Både Zoya och Nubar har gjort den ena med kall underton och den andra med varm och de är också olika vad gäller färgdjupet. Nubar har dock, som jag sagt, större skillnad på sina två.

Emma har en teori hon kallar tapetteorin. Hon menar att varje färg behöver mer yta för att man ska kunna bedöma den. Jag är böjd att hålla med och vill tro att alla dessa lack inte alls är så lika som det kan se ut av mina bilder. Vad tror ni?

China Glaze Light As Air

Publicerad 2011-03-18 14:37:03 i Naglar i lila,


Nu har ni fått så många jämförelser att ni måste vara mätta på det ett tag. Vi pausar alltså med dagens notd. Jag ville verkligen älska den här färgen. Jag trodde verkligen att jag skulle göra det också. Tyvärr är det inte så. Det är en alldeles för varm lila för mig och det gör den inte alls så krispig och fin som jag sett den på andra på mina händer. Istället blir den askig och matt.Inte ens den coola död och begraven-vibben gör mig glad när jag ser på mina händer. Platt fall för Light as Air.

Precis som med de andra lacken i kollektionen (Up&Away) så behöver man flödigt med lack på penseln. Då täcker den med två lager. Torktiden är helt normal, glansen halvbra. Jag har lite svårt att komma över hur trist den blev på mig för jag hade verkligen höga förväntningar. Typiskt...

Inte så larvigt lika som jag trodde

Publicerad 2011-03-18 14:14:35 i Nagellack - jämförelser,


Jag har länge trott att China Glaze Lemon Fizz och Nubar Lemon Sorbet (som jag ibland av någon oklar anledning döper om till Lemon Meringue) är samma nyans av gult. Båda är klädsamma ljusgula, lite mosad banan eller vaniljsås över dem, men efter att ha sett Lemon Fizz hos Nailtastic och som vanligt rekomenderat Nubar för bättre formula, så beslöt jag göra en sida-vid-sida jämförelse. Det visade sig att de inte alls var så lika som jag trodde.

Nubars Lemon Sorbet på pekfinger och ringfinger och China Glaze Lemon Fizz på långfinger och lillfinger. Lemon Fizz är betydligt mörkare gul än Lemon Sorbet. Flera nyansers skillnad. Enligt mig är nog Lemn Sorbet den mest klädsamma med sin mjuka Marsansåsfärg. Båda är dock ljuvliga. Lemon Fizz har här fått tre lager för att visa sitt finaste ansikte och Nubar har nöjt sig med två. Nubarlacket har betydligt bättre formula men man kan hantera China Glazelacket ganska bra om man lackar med flödigt på penseln och låter det jämna ut sig själv utan att peta i det för att "hjälpa till".
Vilket gillar ni bäst?

Nya förvaringar i ny lägenhet!

Publicerad 2011-03-18 11:51:41 i Allmänt,


Ny lägenhet betyder ny förvaring för mina nagellack och allt annat. Jag köpte sex nya Helmer, fyra röda för nagellacken och två vita för sminket. Sen har jag kvar mina första två som reserv när jag inte får plats i dessa längre. Än så länge finns dock en och annan tom låda kvar att nyttja.

I den första byrån har jag mest China Glaze. I översta lådan huserar holografiska lack, Kaleidoscope tror jag att jag har helt intakt och så flera av OMG!-lacken. Där har jag dock gett bort några och inte köpt andra, så den är inte komplett. I samma låda finns även andra holografiska lack som Nfu Oh, Color Club, Sally Hansen m.fl.
Sen är det kompletta höstkollektioner från China Glaze, andra kollektioner som är mer eller mindre kompletta i nästa låda och så spridda skurar i den sista lådan jag utnyttjar i den byrån.

Sen kommer en låda med otestade lack och så börjar OPI-lacklådorna med en låda DS och holografiskt, en låda blandade färger och så en låda i rött och vampigt. OPI är det märke där jag har överlägset flest röda lack.

Sen är det Color Club och Misa i en låda. Det är ett litet hål som ska fyllas på i mitten. Det är Wishes och de nya vårkollektionerna från Color Club som förhoppningsvis går in, annars får jag sära på de båda märkena. Därefter en låda Nfu Oh och Sally Hansen, en låda med L.A. girls och så en låda blandat med RBL,NYX, Milani och lite annat.

Så har vi Nubar lådan med kompletta kollektioner, Nubar lådan med spridda skurar och sen Sinful Colors-lådan. Därefter kommer mer blandat med L'Oreal, Guppy, Klean Color med mera.

BB Couture i sin låda, Orly och Precision och Finger Paints delar låda och så en blandad med Essie, Models Own, Butter London och annat. Därefter en låda med IsaDora, H&M, Diamond Cosmetics och sånt.

MAC, Illamasqua, MUS och Savina huserar med L.A.Splash och lite annat. I en annan byrå huserar miniflaskor från bland annat Depend och Mavala och lite Del Sol, Sephora, Northern Lights och så. Slutligen har Zoya en låda och där finns även små minikollektioner från olika märken.

Sminket är uppackat och bor numera här!

Ja, så blev det med förvaringen. Lite Nail Art och under- och överlack bor i garderoben fortfarande. Vi får se om jag orkar flytta det till någon Helmer eller om det får bo kvar. Det är så himla roligt att ha så mycket plats helt plötsligt! Älskar att ha tomma lådor att få fylla med nagellack! Yay!

Larvigt lika lack: TTGA, LMEY, Ahoy m.fl.

Publicerad 2011-03-18 08:29:00 i Nagellack - jämförelser,


Starkt rosa lack med glassfleck eller microglitter har vi ju fått en del av på sistone. Jag har verkligen fallit för de lacken dessutom så det kan väl vara på sin plats med en jämförelse mellan några av mina senaste i den färggruppen. Det här hade kunnat utökas något med fler liknande lack men jag beslöt hålla mig till fem. De jag valde var OPI The One That Got Away, OPI Let Me Entertain You, China Glaze Ahoy och Milani Photo Flash och Milani In a Flash.

Tumme: Milani Photo Flash
Pekfinger: OPI The One That Got Away
Långfinger: OPI Let Me Entertain You
Ringfinger: China Glaze Ahoy
Lillfinger: Milani In a Flash

Här är en detalj av de båda Milanilacken och Ahoy. De är verkligen skrämmande lika i basfärg och Photo Flash och Ahoy har dessutom samma guldfärgade glitter så de blir nästan exakta dupes. Sen måste jag säga att det är lite larvigt av Milani att släppa två så pass lika lack i samma kollektion. Jag upplever att Photo Flash är något varmare i tonen, förmodligen för att den har guldglitter i sig, medan In a Flash har mer rosa glitter men jag tvivlar på att man skulle se skillnaden, om jag inte påtalade den, ens om jag hade varannan nagel av de båda.

The One that Got Away är lite mörkare och har mer finmalet glitter än Let Me Entertain You så de blir inte lika larvigt lika men det är ingen dramatisk skillnad på dem heller. Jag föredrar LMEY eftersom den är klarare i färgen men glittret i båda är snarlikt. Ja, jag behöver inte vara rädd att en dag vakna upp utan ceriserosa lack med microglitter i...

China Glaze Sugar High

Publicerad 2011-03-17 22:32:34 i Naglar i rosa,


När jag hade gjort mina jämförelser idag så lackade jag så klart naglarna "på riktigt" också. Det blev China Glaze Sugar High i mellanrosa. Lite tjockt att måla med men en pigg och glad färg. Som vanligt ledsnar jag dock supersnabbt på rosa och längtar redan efter att byta.

Lacket kom med förra årets vårkollektion Up&Away och jag köpte det helt nyligen när jag hade mina första galna cravings efter vårfärger och pasteller. Det är en härligt somrig rosa, det är det, men den känns rätt ointressant efter två-tre timmar.

Som bonus ska ni få se min plutt Siri som sover i fåtöljen i mitt sovrum. I bakgrunden ser ni min säng och där sov min andra katt, men det gick inte att fota svart katt på svarta lakan. Lättare med grå katt mot vitt...

Larvigt lika lack i grönt - igen

Publicerad 2011-03-17 20:00:31 i Nagellack - jämförelser,


Okej, det här är alltså ännu en jämförelse och av gröna lack. Skälet är att jag vet att jag haft diskussioner i kommentarsfältet om Starboards eventuella likhet med OPI:s Don't Mess with OPI samt DMWO's likhet med förra årets stjärna OPI Jade is the New Black. När jag ändå hade dem framme kastade jag in Sephora Picnic in the Park för den hade jag ändå på naglarna, det var bara att spara tummen när jag plockade fram dip in removern, och så P2 Color Victims Trouble för den har alltid fått mig att tänka på JITNB men jag trodde nog att den var en blekare kusin. Ja, här kommer jämförelsen med ett för mig lite oväntat resultat.

Tumme: Picnic in the Park
ringfinger: Starboard
långfinger: Don't Mess with OPI
ringfinger: Jade is the New Black
lillfinger: Trouble

Alla lacken har jag lagt med två lager utan under- eller överlack. Picnic in the Park och Starboard klarar sig med ett men det är två här oavsett.
Starboard är som ni ser katten bland hermelinerna med sin varma, gulbaserade gröna ton. DMWO och JITNB är väldigt lika. Mer lika än jag trodde de skulle vara. DMWO är mer grå i tonen och lite mer "dammig" eller dämpad medan JITNB har en klarare, blåare ton, men det är en larvigt liten skillnad. P2 Color victims Trouble är dock en klar dubbelgångare till JITNB vilket alltså förvånade mig då jag trodde JITNB var mustigare eller mörkare i tonen. Kanske fler lager hade hjälpt?
Picnic in the Park var lite utom tävlan då den är mer blåbaserad och jag visste det innan, men jag tänkte att den var tillräckligt lik för att vara med. Mer lik än Starboard faktiskt. Det var dock inte den jag fokuserade på så det blev bara två bilder med den med. Ja, det var den jämförelsen. Jag har fler på lager. Gjorde fyra idag, en i silver, en i rött och en i ceriserosa. Har massor av idéer att förverkliga på jämförelseområdet, bara jag hinner. Det tar en himla tid faktisk, men jag tycker det är lite roligt att ha kommit igång med mina larvigt lika lack ändå. Om ni har önskemål, släng in en kommentar. Har jag lacken och det är en relevant jämförelse gör jag den gärna.


Depend #124

Publicerad 2011-03-17 15:10:00 i Naglar i orange,


Mer arkivlack kommer här. Orangeröda krämlack är något jag verkligen gillar. Här är lite retroinspirerade #124 från Depend.

Kraftfullt orangeröd och glossig. Kan man önska mer? Tre lager av lacket som torkar fort. Ett utmärkt lack faktiskt. Ingen VNL heller vilket ofta är fallet med orangefärgade lack. Rekomenderas varmt!

Det här är ett av de bästa lack i den här färgen som jag någonsin provat!

L.A.Colors Jungle Fever

Publicerad 2011-03-17 11:00:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Vill ni se lite arkivlack? Så klart ni vill! L.A.Colors Jungle Fever är ännu ett petrolblått att lägga till samlingarna. Jösses, jag måste ha hundra sådana här nu. Visst, det är en fin färg, men jag kan ju inte ha en från varje märke i hela världen... Hm, kanske ska bli min idé nummer 19 för jämförelser att göra under våren... :D

Jungle Fever är lättlackat och har fin glans. Inget krångel med det. Tre tunna lager har jag på bilderna och det torkade rätt snabbt även utan överlack.

Larvigt lika lack i lera

Publicerad 2011-03-16 18:31:32 i Nagellack - jämförelser,


Jag fick ett önskemål om att jämföra lack i greige och valde att tolka det som lera. Här kommer den på mina stumpar till naglar och som ni ser är det lite bomullsfibrer i lacken, tråkigt nog, för jag slarvade. Två lager av samtliga lack, inget baslack eller överlack.

På tummen har vi OPI You Don't Know Jaques
På pekfingret är det Nubar Chiffon som är nästan exakt lik YDKJ.
På långfingret har jag Color Club Positively Posh som inte heller skiljer sig särskilt mycket.
På ringfingret har jag Nubar Marabout som är lite mer gråtonad.
På lillfingret är det Essie Smokin' Hot som har en lilaton.
Essielacket är det som utmärker sig mest med att vara mörkare och med sin underton av lila. Annars är de faktiskt lite larvigt lika. Även den mer gråtonade Marabout smälter in i lervällingen när man ser dem bredvid varandra.


Men tro inte jag nöjde mig med de fem jag testade ovan. Nej, jag beslöt behålla YDKJ på tummen men prova ytterligare några leriga vänner som är lite längre ifrån i färgen.

På tummen alltså samma OPI You Don't Know Jaques.
Pekfingret har fått en dos av IsaDora Cool Camel som faktiskt inte är så långt ifrån Jaques.
Långfingret har två lager av Color Club Soft as Cashmere men där hade ytterligare ett eller två lager behövts för full täckning och färgdjup. Den är lite ljusare och har en lite gröngul underton.
Ringfingret är målat med distinkt lilatonade Merino Cool från Essie.
Lillfingret är målat med HM Dust&Diamonds som är mer rent brunt.

Vad säger ni? Hur många av dem behöver man i sin samling? Emma kommer svara att man inte behöver något av dem för de är tråkiga allihop. :P
Min favorit är nog Nubar Marabout eller Essie Smiokin' Hot. Även Merino Cool är faktiskt jäkligt snyggt. Fast jag gillar ju i princip alla utom Soft as Cashmere...

Guldlock med bruna skuggor

Publicerad 2011-03-15 16:49:00 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Återigen en makeup ur arkivet. Långt ner i arkivet dessutom. Den är gjord förra våren med Manlypaletten och en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige. Vad säger ni om det? Jag hade helt glömt bort den...  Manlypaletten är bra för den har ju 120 välpigmenterade och roliga färger som kan kombineras på tusen olika sätt. Jag minns att jag inte riktigt gillade hur det här blev men egentligen är det ju en klassisk sminkning bara att den gula är lite intensiv. Intensiv på ett bra sätt dessutom! :D

Det är en gulgrön skugga som på bilderna ser nästan lite guldig ut. I asken ser den mest äcklig ut, som bihåleinflammationssnor eller något. Den var alla fall förr Marie på Fizz Ivys favorit. Jag har visat den i en sminkning tillägnad henne i oktober förra året och där ser man även skuggan i asken. Hade det inte varit för Marie kanske jag aldrig upptäckt denna lilla juvel bland de 119 andra glada färgerna och det hade verkligen varit synd. Den är nämligen så mycket bättre på huden än man först skulle kunna tro.

Ja, det är alltså gulgrönt på ögonlocket. Sen är det mörkbrunt i globlinjen och gulvitt som highlighter. Supersimpelt. Brun geleyeliner från MsChic. Klart. Nu måste jag snart göra en makeup för annars vet jag inte vad för något jag ska fiska upp ur arkivdjupen... 

Larvigt lika lack i gult

Publicerad 2011-03-15 10:29:00 i Nagellack - jämförelser,


Innan jag startar med nya jämförelser så kan ni ju få se mina tidigare. Gult är min nya favoritfärg och ett antal gula lack har flyttat hem till mig. Här ser ni fyra av dem i en jämförelse jag gjorde för ungefär en månad sedan. Larvigt lika, eller hur?

Från vänster till höger, eller från pekfinger till lillfinger:
1. Zoya Creamy
2. Zoya Pippa
3. China Glaze Happy Go Lucky
4. H&M Being on the A-list

Inga jättestora skillnader. Being on the A-list kanske är något mörkare än de andra tre men det är marginellt. Jag skulle kunna gå ut på stan och fråga folk om de de kunde urskilja skillnaderna i färg och svaret skulle nog i 99% av fallen bli nej. Kan ni se skillnaden? Och hur Zoya tänkte när de gjorde Pippa till en exakt dupe till Creamy förstår jag inte. Eller bytte de bara namn på den? Ja, nu har jag båda och det är en fin gul men jag kommer aldrig hinna använda upp alla dessa lack i samma färg, det vet jag redan. Så ofta har jag inte gula naglar ens nu när det är en färg jag är sugen på.

Color Club I Always Get My Man-darin och China Glaze Code Orange

Publicerad 2011-03-14 17:21:05 i Naglar i orange,


Hej alla läsare! Ja, som jag redan berättat är jag fortsatt förkyld. Igår målade jag dock om mina slitna naglar från Revolution-rött till neontangerine. Det är Color Clubs i Always Get my Man-darin som jag valde att bära och det är ett av vårens doftande neonlack från dem. Det är helt fel tid att prova doftlack med tanke på min täppta näsa men jag anade en citrusliknande doft när jag lackade och kort tid därefter. I morse kände jag dock ingen doft längre.

Om lackets egenskaper kan jag säga att mina korta naglar klarade sig med tre lager även om man ser en viss VNL. Jag skulle säga att det har samma egenskaper som Sun Worshipper faktiskt, ganska lagerkrävande på egen hand, men det torkar megafort och det har ett fint skimmer i sig. Roligt med både färgen och doften och finishen alltså. Den ser lite ut som sån där multivitamin juice i gröna paket som man kan köpa billigt på iCA.

Eftersom jag ändå bara slöar framför TV:n med en filt om mig så passade jag på att måla ett annat orange skimmerlack ovanpå IAGMM. Det är Code Orange från China Glaze gamla kollektion Operation Color. Jag kom att tänka på den kollektionen när jag använde Revolution alldeles nyligen och så använde jag det ju även till prickarna jag visade. Det är ett lack som förtjänar ett eget inlägg egentligen men det blir ju aldrig av så här kommer tre snabba bilder på det som jag tog idag.

Ett lager ovanpå den befintliga manikyren. Code Orange är välpigmenterad och täckande så det räcker med max två tunna lager i alla lägen. Färgen är dämpat pumpaorange med rosa skimmer. Jag vet att jag läst om lacket att det skulle se ut som kräm om det inte är solsken men det håller jag inte med om. Det är inte sol idag och jag ser skimret tydligt. Det är dock finmalet och ger en pärllik lyster i låg belysning. Jag gillar Code Orange och tycker det är ett läckert lack i en lite ovanlig nyans av orange.

Golden Olive

Publicerad 2011-03-14 11:02:00 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Nej, jag har inte smink på mig för jag är fortfarande den rossligaste i kvarterat med feber och hosta. Sminket är dock äntligen uppackat och inflyttat i nya lägenheten så snart, när jag blir frisk, kanske det kan skapas nya inlägg. Just nu får ni en gammal sminkning istället. Varje gång Emma lägger ut smink blir jag inspirerad och vill också och nu blev jag inspirerad att bära guld. Eftersom inget guld i världen skulle få nudda mina ögonlock just nu blev jag glad när jag hittade guld i arkivet. Det är från före jag flyttade, så klart, och då tyckte jag det var en lite tråkig makeup.

GOSH! stiftskugga som bas och sedan Makeupcosmetics Golden Olive på hela ögonlocket. Lite brun Hot Pot-skugga från Coastal Scents och likaså en matt, beige highlighter från dem och så var det klart. Mascara och brynskugga så klart, men annars klart. Enkelt och snabbt. Nu tycker jag dock inte den blev så trist men det kanske beror på en månads sminkavhållsamhet? Jag gillar alla fall färgerna. Den här guldtonade gröna passar bra till mina gröna linser tycker jag. Blir varmt och harmoniskt. Ser ni förresten att jag målat nedre fransarna? Det är rätt sällan jag gör det men till detta tyckte jag det passade.

Tuch och Eye-Ka-Ching!

Publicerad 2011-03-13 21:27:12 i Emmas FOTD 2011,

Här kommer en supergammal sminkning. Eller ja, jag hade den i början av hösten, så den är i alla fall ganska gammal. Egentligen tycker jag att den är fin och var nöjd och belåten så jag vet inte varför jag inte har visat den förrän nu. Sen minns jag såklart inte vad jag använde för grejer eftersom det som sagt var länge sen, men jag vet i alla fall att det är Eye-Ka-Ching från Brite Bird som är den koppriga skugan och Tuch från MUS som är den brunblå. Sen hade jag den fina bladrouget från the Body Shop och Isadora Glossy eyeliner, resten har jag noll koll på...

Zoya Ivanka - igen

Publicerad 2011-03-13 18:43:00 i Naglar i grönt,


Hej! Tänkte ge ett livstecken ifrån mig. Jag har varit jättesjuk hela helgen. Min förkylning från början av veckan eskalerade till hög feber, hosta och heshet av höga mått. Jag är fortfarande inte helt bra men segade iväg till min ICA-butic och hämtade paket idag alla fall och håller just nu på att måla mina ännu mer stympade naglar med Color Clubs doftande neonlack I Always Get my Man-darin. Kommer alltså bilder på det imorgon. Just nu kommer bara ett arkivinlägg. Så här såg mina naglar ut när jag köpte min nya lägenhet. Grönt är en bra färg när man gör viktiga saker. När jag flyttade in bar jag Misteltoe Kisses, om ni undrar. ;D

Ivanka är en favorit, kanske till och med Favoriten. Här är hon i vinterljus en mulen februaridag. Ändå är det så gnistrande att man inte kan slita ögonen från det.

Tre tunna lager. Torkar fort som ögat. Är helt perfekt!

Jag har skrivit upp typ 17 olika jämförelseidéer som jag ska försöka förverkliga under våren. Jag är fortfarande öppen för förslag på spännande lack att jämföra. Sen kanske det inte kommer gå så fort eftersom jag har en del jobb att ta tag i så fort jag kommer på benen igen. Fy fan vad trist det är att vara sjuk...

Nu ska jag sätta mig i min nya soffa och titta på min nya TV efter att ha varit utan TV i typ 10 år. Det kan nog bli spännande att återupptäcka det nöjet. ;D

Prickig

Publicerad 2011-03-11 09:05:45 i NailArt,


Ni vet ju hur jag är. Jag har svårt att gå många dagar med samma manikyr. Oftast är det dock en längtan efter att prova en annan färg som får mig att lacka om helt men ibland blir det någon annan sorts uppdatering. Cracklelack eller ibland konad. Eller prickar. Prickar har jag inte gjort många gånger och dessutom har det aldrig blivit fotade, men den här gången blev jag så nöjd att jag tänkte visa. Dessutom berodde de inte på att jag ledsnat på röda Revolution. Nej, den är fortfarande superläcker och passar mina naglar perfekt just nu, men jag kände mig lite lekfull igår när jag satt och streamade Criminal Minds och dessutom hade jag verktyg och lack så nära...

Ett litet dottingtool alltså och så lacken Pippa från Zoya, Code Orange från China Glaze och Knockout Pout från Essie. Prick, prick, prick och klart. Samma sak fast omvänt på högerhanden, alltså i en likadan form men på tippen, inte basen, av nageln. Det gick dock inte så bra att fota så ni får nöja er med en hand. Jag känner att det här kan bli min grej ett tag nu. Prickar och gult till våren, eller vad säger ni?

Zoya Pippa

Publicerad 2011-03-11 07:59:00 i Naglar i gult,


Solskensgult från mitt digra arkiv blir det nu. Och är jag sporadiskt närvarande eller helt frånvarande i helgen beror det på att jag ska försöka fixa möbelmonteringen och golvläggandet och i bästa fall fixa lite i badrummen också. Om jag orkar. Har feber och mår pyton när detta skrivs så chansen finns att jag bara ligger i sängen och läser också. Eller sover. Eller sitter här och matar ut inlägg. Vi får se hur jag mår och vad som sker. Nu kommer alla fall ett arkivinlägg i vårens favoritfärg. Tre lager av Zoya Pippa. Solgult och fint krämlack som dock är exakt samma som Zoya Creamy. Måste ha missat att de bytt namn på lacket eller något, för annars kan jag inte förstå hur ett märke släpper samma lack två gånger. Exakt samma. Med nytt namn. Okej, det har hänt förut och jag borde inte vara förvånad men lite besviken blev jag över detta.

Larvigt likt(?) i mörkgrönt

Publicerad 2011-03-10 18:27:00 i Nagellack - jämförelser,


Jag gjorde ju massor av jämförelseinlägg en helg för en månad sen eller så. Har inte hunnit visa alla än och här kommer nu ett av dem. Är ni sugna på några jämförelser som jag kan förbereda framöver? Det kommer inte bli den här helgen, för den är vikt för golvläggning och möbelmontering, men kanske nästa vecka. Jag lekte med tanken att jämföra röda krämlack men det kanske finns andra önskemål som jag kan tillgodose? Idag blir det alla fall denna jämförelse mellan gröna krämlack.

Det sägs att det är de små skillnaderna som gör det, men om man inte är samlare behöver man nog inte ha alla dessa fyra lack i sin låda, små skillnader till trots.

Pekfinger: BB Couture Green Goblin
Långfinger: OPI Here Today Aragon Tomorrow
Ringfinger: Zoya Envy
Lillfinger: Orly Enchanted Forest

Green Goblin och Enchanted Forest visade sig vara mer lika än jag trodde. Jag borde placerat dem sida vid sida. De är verkligen syskon om än kanske inte tvillingar. Jag uppfattar Orlys lack som mer blåtonat.
OPI HTAT är något mörkare än Zoya Envy och Zoyalacket något mer mossigt grönbrunt i basen. Inte någon dramatisk skillnad dock. Alla fyra är väldigt fina. Vilket gillar ni bäst?

Zoya Pulse (hösten 2008)

Publicerad 2011-03-10 18:18:00 i Nagellack - kollektioner,

Flera år för sent kommer det nu en sammanfattning av en favoritkollektion, men vem har sagt att det ska vara så aktuellt hela tiden. Jag var ju sen med sammanfattningarna av China Glaze Rodeo- och Retro Diva också. Jag brukar vara snabbare på att visa de enskilda lacken dock och jag vet egentligen inte hur viktiga eller bra dessa sammanfattningar är. Jag tyckte jag kunde göra ett hopplock dock och ha som referens om jag vill snabbkolla något lack. Zoya Pulse var en kollektion med bara snygga lack och samtliga har jag använt flera gånger. Visst är de fina!

Sloane

Mikka

Rihana

Jacy

Blair

Colbie

China Glaze Revolution

Publicerad 2011-03-10 13:16:00 i Naglar i rött,


Från kollektionen Operation Color kommer Revolution, ett krämlack i varmt brandbilsrött. Så himla snyggt på mina små stumpar till naglar. Jag är riktigt nöjd! Speciellt som Revolution har massor av glans också!


Det ni ser är två lager lack och det var inte speciellt knepigt att måla med. Jag har ju kämpat med OPI-penseln, både när jag målade med Calendar Girl och när jag lägger på min nagelstärkare, och varje gång jag använder en pensel mer lämplig för mig och mina naglar tycker jag det går så lätt att lacka. Då kan det ändå vara knepigt att komma med ett lack efter att jag målat utanför med nagelstärkaren innan. Nu upplever jag de breda penslarna OPI har som extra knepiga eftersom mina naglar är så korta också. Jag kommer väl på hur jag ska göra med tiden, förhoppningsvis, och med lite mer tid så kan jag återgå till Seche Rebuild. Just nu kör jag med det tunga artilleriet för att så snabbt som möjligt få naglarna långa igen.

Misa Pixie Princess

Publicerad 2011-03-10 12:38:00 i Naglar i korall&persika,


Från Misa Wishes, vårkollektionen 2011, kommer Pixie Princess. Ett aprikost lack med skimmer av samma slag som de andra lacken från kollektionen. Väldigt fint. Det är mindre täckande än de jag provat innan, det här är tre lager och man ser en aningens VNL ändå, men det stör mig mindre med det här lacket än med många andra. Färgen är väldigt persikotonad, eller aprikos, så den skär sig hiskeligt mot min rosa hudton men jag har liksom nått den punkten i min lackgalenskap där det inte spelar någon roll för det är roligt att pröva en ny färg. Den är dock inte så rolig att den får vara med särskilt länge. Det är ett "över dagen" lack för mig.

Konsistensen är lite skummig och "lätt" men inte så skummig som de andra jag provat. Mest normal hittills alltså. Den torkar lite segt även med Seche Vite men det kan bero på att det alltså är tre lager utan torktid mellan.
Det är sött men inte en favorit ur kollektionen.

Stumpar med Calender Girl

Publicerad 2011-03-10 08:28:55 i Naglar i rosa,


Efter Ravishing, Dahling så tänkte jag att jag måste prova om Calendar Girl från OPI:s Retro Fun in the Sun-kollektion äntligen skulle göra sig på ett bra sätt på mina naglar. Det är annars ett femlagerslack som aldrig vill sluta visa VNL. Sagt och gjort, hon grävdes fram ur samlingen och efter tre lager kom jag på att jag nog inte hade längre naglar när jag köpte den här skönheten. Det var då jag insåg att det måste läggas ovanpå något annat lack för att jag ska härda ut med det. Den här gången slutade det med fyra lager Calendar Girl utan annat lack som bas men med VNL på de naglar som har minsta lilla vit strimma att visa upp. Senast jag använde det hade jag det ovanpå ett benvitt lack från Viva la Diva, det går att se här, men på det stora taget är det ett lack jag tycker kräver för mycket besvär för att vara riktigt roligt.Visst, jelly är fint, visst, skimret är fint, men inte så fint att det är värt besväret. Eller?

American Apparel Army Jacket

Publicerad 2011-03-09 20:04:00 i Naglar i grönt,


American Apparel Army Jacket skulle jag ju visa er för ett ag sedan men glömde bort. Här kommer den änligen. Det är en fin och mjuk grön men den är inte så himla speciell att den får hjärtat att slå lite extra. Trevligt men inte mer.

Tre lager och bra torktid. Utmärkt att måla med. Jag har inga klagomål på lacket men som sagt, det är inte så himla häftigt eller snyggt att det sticker ut i samlingen.

Blåsuddad

Publicerad 2011-03-09 16:18:00 i Sminkans EotD,


Okej, Emma visade smink igår och jag har ju hintat om att det finns inlägg i arkivet. Det här är ett av dem. Förskräckligt suddiga bilder men en blev alla fall skarp så vi får vara lite glada alla fall. De andra visar färgerna fint men är som sagt suddiga. Skymningsljus från före flyttandet. Man får vara glad att man hunnit fota något överhuvudtaget och  i något ljus alls...

Face Eye Fix som bas. Sen är det en mix av svart skugga med Brite Birds Micromiss och It's Actually Cerulean mixat med Magic Copper från Makeupcosmetics och en beigevit highlighter. Lite svart kajal som definition under ögat. Mascara. Jag gillade det här. Lite drömskt och vemodigt.

Jag har bilder i kameran på mina små stumpar till naglar med några nya manikyrer men orkar inte ladda upp dem. Är vrålförkyld idag. Typiskt... Kanske ger er något arkivlack lite senare om jag orkar sitta uppe.

Kram på er!

L.A.Splash Sea Lion

Publicerad 2011-03-09 06:55:00 i Naglar i grönt,


Mer arkivlack med vårkänsla! Sea Lion är ett gyllengrönt skimmerlack från L.A.Splash och det är faktiskt en sorts buteljerad version av björkarnas musöron med solsken till.

Två lager täcker och ger en illande och kvillrande grön som får en att vilja sjunga! Lysande! Nästan på gränsen till radioaktivt lysande! Så läckert! Jag rekomenderar den som terapi mot vårtrötthet!


Centaur och Bebe

Publicerad 2011-03-08 21:15:14 i Emmas FOTD 2011,

Vi ska väl ha lite smink här på bloggen också va? Det tycker i alla fall jag, men jag vet att det är många nageltjejer som läser vår blogg nu. Det ena utesluter ju hur som helst inte det andra, jag hade både smink och lack i helgen. I förra veckan fick jag två paket, ett från transdesign. Det innehöll 9 lack, dessvärre vara bara ett, Ahoy, till mig, alla andra var till min kollega. Sen fick jag även ett paket från Taylor Made Minerals, där var allt till mig:) Har ni missat att de ska sluta sälja mineralsmink så måste ni faktiskt in och kolla på deras sida, TMM är gudomliga, jag älskar deras rouge och skuggor. Centaur är till och med så vacker och superpigmenterad att jag beställde en fullsizeburk fast jag redan har en. Det är en sån skugga jag aldrig någonsin vill få slut på helt enkelt och jag tänkte att mina kompisar kunde få lite samples. Helgens smink blev en bronsguldig och rosa variant och så rosa naglar till det.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Oringinal Golden Fair

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer ”i ansiktet”: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Minerals Blush

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faces Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och Bebe

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Dellow Dog

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Colour Tint Frosted Peach

Naglar

China Glaze Ahoy


På en bas av Shadow Insurande applicerade jag Centaur på inre halvan av ögonlocket och Bebe på den yttre halvan. Kanten blendades lite och så applicerade jag highlighter, eyeliner, kajal och mascara samt rouge och läppglans. Jag passade såklart på att testa mitt nya rouge Rush också det från Taylor Made Minerals. Taylor Made Minerals har verkligen kanonskuggor och rouge, det är väldigt synd att de ska sluta sälja smink. Än har de dock inte lagt ner. De har 40 % rabatt nu och sist jag kollade fanns superskuggan Centaur fortfarande kvar. In med er och shoppa alltså!

China Glaze Sunshine

Publicerad 2011-03-08 06:27:00 i Naglar i gult,


Nu när jag vaknade så känner jag att en förkylning är i annalkande. Fryser, snorar och nyser. Fy fan vad trist... Jag var trött och frusen redan igår vilket jag försökte kurera med oboy och kanelbullar men det hjälpte visst inte. Nå, ett litet lack från arkivet kanske kan pigga upp. Sunshine kom med China Glaze 50 speciallack och är ett gult lack med massor av olika stora glitter i regnbågens alla färger och dessutom i olika former. Verkligen häftigt och vackert och underbart!



Här ser ni lacket ovanpå ett gult krämlack och det är bara ett lager av glitter. Man kan så klart bygga på det med många lager och ha det ensamt men så gör jag i princip aldrig. Vare sig tålamod eller tid räcker till för det. Som layering lack är det mycket praktiskt och smidigt, jag får mitt gnistrande solsken men utan att behöva jobba ihjäl mig. Sunshine är verkligen härligt så har ni det inte rekomenderar jag det.

Soldyrkande mästerverk!

Publicerad 2011-03-07 17:57:00 i Naglar - crackle,


Mer ur arkivet och till och med något som kan ge en illusion av sol och värme en snorkall dag i mars. Sun Worshipper från China Glaze är så underbart på egen hand men ändå, ibland vill man ju leka lite. Det här är Sun Worshipper i tangerine med ett lager Masterpiece Pink från IsaDora över. Rätt kul kombination, va?


Man måste ju säga att färgerna är lysande!

Misa Touch the Rainbow

Publicerad 2011-03-07 16:13:00 i Naglar i blått,


Mer ur arkivet kommer här. Touch the Rainbow har samma skumma formula som de andra lacken i Wishes, lite fradgeaktigt på något vis. Tunn, men täckande och väldigt snabbtorkande. Den torkar till en satinmatt yta som behöver överlack för att verkligen visa upp skimret. Skimret är väldigt vackert och gör det helt klart väl värt att äga den här kollektionen. Alla har ett väldigt vackert, lite älvliknande, skimmer nämligen.


Touch the Rainbow är en aquablå med en del grönt i sig. Den är ljus men inte kallt krispig utan mer glasspastellig, om ni förstår hur jag menar. Men med skimmer. Och massor av skimmer. Det ni ser på bilderna är tre lager och ett lager SV som överlack.

Mavala Acid Yellow

Publicerad 2011-03-06 22:17:00 i Naglar i gult,


Jag tänkte visa ett av mina arkivinlägg och sukta lite efter mina naglar från före flytten. Jag vet, jag är tjatig. Ska sluta ömka mig snart för på alla andra sätt är ju livet härligt. Idag har jag varit på IKEA och handlat massor av fint till mitt nya hem och på fredag kommer soffan förhoppningsvis och sen är det färdigmöblerat. Känns otroligt lyxigt och roligt och fantastiskt på alla sätt. Men nu till lacket.

Mavala Acid Yellow har jag gått förbi utan att bry mig många gånger. Nu när min gula vurm började så tog jag ett trots att jag inte var så pepp på nyansen, kom hem, målade med det (några veckor senare) och upptäckte att det ju är duokromt! Ett påskgult med orangegul, svag, duokromatisk skiftning. Jag har fotat som en galning för att kunna visa att den är både gul och apelsinfärgad samtidigt men lyckas inte till hundra procent med den uppgiften.

Tre hyfsat lättlackade lager och en riktigt bra torktid gör Acid Yellow väl värt pengarna. Det och färgskiftningen. Sen är det den mest missklädsamma gul jag haft till min rosa hud men vem bryr sig. Man blir glad av gult även när den skär sig mot skärt.


Bildspam för att visa skiftningarna i färgen. Hoppas ni ser dem.

Ravishing, Dahling...

Publicerad 2011-03-05 20:37:44 i Naglar, vampy,


Nu ska ni få se hur det gått för Sminkans naglar... Jag har ju slitit i många år för att få de naglar jag hade innan flytten. Tjogtals med OPI Natural Nail Strengthener har förbrukats, handkrämer har avverkats på löpande band och så äntligen var de där. Jämnlånga och faktiskt vad jag själv kallar för just långa. Inte superlånga så klart, men alla fall en bit fri kant. Jag älskade dem. Jag beundrade och vårdade och njöt av att ha mina drömnaglar. Så flyttade jag. Okej, det är en positiv flytt för mig, jag ville flytta, jag har köpt en större lägenhet men längre från stan. Jag har massor av svängrum nu och en enorm balkong, två badrum varav ett med badkar och ett med dusch och jag och katterna älskar ytorna! Naglarna är dock inget att skryta med längre. Packa ner gick bra men packa upp knäckte dem. Stumpar... Ömmande fingertippar... Månaders väntan på att kanske få dem tillbaka i samma skick som innan... Det känns så fel när jag tittar på händerna, som att fingrarna är avhuggna eller inte mina egna. Ändå är långa naglar undantaget för mig i mitt liv, inte korta...

Nå, man ska inte gråta över spilld mjölk. Väldigt korta naglar nästan skriker ju efter att få ha jellylack. Nu kan jag frossa i dem då jag inte kan få någon VNL för jag har i princip ingen VNL att visa. Och vad passar bättre än att starta tema jellylack med en gammal favorit som jag skulle kalla halvjelly. Det är Ravishing, Dahling från China Glaze och det är himla fint!

Jag hade inte så mycket längre naglar när jag visade det förra gången här på bloggen, kanske är det ett korta-naglar-lack för mig? Nej, jag har haft det med längre naglar också men då, 2008, hade mina naglar inte klarat att bli så långa än. Åh, vad jag vill att de ska växa ut nu... Men, jag har alla fall hoppet om att få långa naglar nu, det hade jag inte innan. Jag har velat få långa naglar i hela mitt liv men inte lyckats förrän senaste året. Jag har öppnat en ny flaska NNS och ska ösa på med farliga kemikalier i massor nu och hoppas att naglarna växer fort, fort. Att testa nya lack känns himla trist just nu fast jag har en del oprovat som jag vill visa er i lådorna. Förmodligen vänjer jag mig vid dessa mycket korta naglar snart, det är ju trots allt så här, eller värre, de sett ut under större delen av mitt liv. Och olika nyanser av röda krämlack är ganska läckert på korta naglar också så just nu föreställer jag mig att jag ska återupptäcka dem. Och jellysarna. Har ni fler förslag på färger att plocka fram som skulle passa extra bra just nu? Svart går fetbort för det har jag helst bara på långa naglar, annars andas det tonåring för mig och jag är fan i mig medelålders nu och befriad från den tiden av mitt liv. Pasteller kanske? Eller vampiga vinröda? Egentligen borde man konadisera som bara den, men jag är nog inte tillräckligt pysslig för att orka. Annars skulle nog stämplarna täcka nageln alla fall, tror jag. Borde egentligen prova. Var jättelänge sen jag iddes ta fram brickorna.  

Så, det här är alltså den första notd som fotas i min nya bostad. Fönster i söderläge. Bokhyllorna som knäckte naglarna i bakgrunden. Nå, det var inte bara böckernas fel, men böckerna utgjorde majoriteten av de lådor som skulle packas upp.

OPI I Vant To Be A-Lone Star och Last Friday Night

Publicerad 2011-03-05 10:39:08 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Förra helgen hade jag halvglitternaglar med I Vant To Be A-Lone Star som bas och Last Friday Night över halva nageln. Jag hade Teenage Dream som halvnagel för några veckor sedan och den är verkligen fantastisk, så pass att jag även beställde en stor flaska, jag har bara köpt miniset av Katy Perry och Texas annars. Last Friday Night är också fin, men här räcker det med en halvflaska, jag har inte tagit det till mitt hjärta på samma sätt som Teenage Dream.

Jag har inte köpt så mycket OPI de senaste åren, dels för att de är dyra och har haft en taskig inställning men jag har även tyckt att kollektionerna har känts trista och så tycker jag att de håller en ganska ojämn kvalitet. Nu har jag dock upptäckt miniseten hos Transdesign och då blir det genast fler OPI-lack till samlingen. Ja deras senaste kollektioner har ju såklart tilltalat mig också, annars hade det väl ändå inte blivit något köp. Båda de här lacken är jag riktigt belåten med I Vant To Be A-Lone Star täckte med två lager, hade helt okej lackegenskaper och var snyggare än vad jag trodde att den skulle vara, blekblått skimmer som faktiskt kändes rätt klädsamt. Last Friday Night innehåller blå, lila och gröna glitterkorn i en ljusblå bas och är riktigt fint, som ett diskret sjöjungfruglitter.

Funky Fingers Blitzen

Publicerad 2011-03-04 18:53:00 i Naglar - glitter för layering,


jag vet att jag lovade lägga ut AA Army Jacket ikväll men jag känner plötsligt mer för glitter. Jag har en kartong kvar att packa upp och några kassar med det där odefinierbara som hamnar i överskåp för man inte riktigt vet var man ska lägga det. Nagellacken står på plats och jag har hängt in kläderna i garderoben. Jag har också beslutat ta kväll nu, se någon film och måla om de små stumpar jag har kvar efter denna orgie i kartonger och städning som en flytt innebär. Imorgon kanske ni kan få se hur eländiga mina små nagelstumpar är men nu njuter vi av det som en gång var och passar på att frossa i festligt glittrande turkos. Funky Fingers har jag lyckats få i en swap med My Lucid bubble-Kris. Tre fina glitter blev det, bland annat Blitzen som ni ser här.

Ännu ett turkosgnistrande glitterlack som sätter China Glaze Atlantis i skamvrån. Fantastiskt fint är det här. Ni ser ett tunt lager över Palm Tree i turkosgrönt och man kan ju precis som med Atlantis bygga det till opacitet men det orkar jag inte. Jag föredrar glitter så här. Då är det lättare att ta bort också. :D
Jag har inte så mycket mer att säga så därför blir det ett bildspam!


H&M Hunt Me Down

Publicerad 2011-03-04 09:45:00 i Naglar i grönt,


Vikab påminde mig om att jag postar jämförelser innan jag ens fått ut lacken i sina separata inlägg. Så går det när man har arkiv som mina... :D
Hunt me Down är ett vackert grågrönt lack från H&M som verkar vara vinnaren i min lilla jämförelse som jag visade igår. Army Jacket från AA kommer lite senare idag. Håll ut alltså!

Formulan på Hunt me Down är lite tunn även om den är täckande med två lager. Den skulle tjäna på att man körde på med ytterligare ett lager tror jag, eller med ett underlack som är lite kraftigare för att få nagelns yta slät. Den vill dessutom bli lite flammig eller strimmig så jag ska definitivt ta tre lager nästa gång. Annars är det bra. Det torkar snabbt och bra och så.

Absolut helt olika lack i grönt

Publicerad 2011-03-03 20:56:00 i Nagellack - jämförelser,


Jag gjorde ju en massa jämförelseinlägg någon helg innan jag skulle flytta. De passar väl utmärkt nu när bloggen annars är eftersatt, sminket hemlöst och nagellacken alldeles precis nyss äntligen blev uppackade. Tack och lov verkar alla ha överlevt också, något jag inte hade vågat hoppas på. Sminkets hemlöshet beror förresten på att jag ännu inte har några badrumsskåp. Det blir inte högprio på det heller, så det kan hända att ni får en sminklös månad, men det spelar väl inte så stor roll. Jag har nog några arkivinlägg nu igen. Har byggt upp lite eftersom jag inte publicerat riktigt allt. Jag blev ju så entusiastisk över vårkollektionerna från Zoya och China Glaze att det liksom fick breda ut sig ordentligt. Hur som helst, nu blir det en liten jämförelse som inte är gjord för att lacken är lika utan mer för att se hur olika de är. ;D

Lite urtvättade nyanser av grönt har ju varit populärt länge nu. Här är en liten jämförelse mellan tre av mina relativt nya gröna som alla är olika i undertonen.

Pek- + ringfinger: H&M Hunt Me Down
Långfinger: American Apparel Army Jacket
Lillfinger: Models Own Grace Green

Hunt me Down är grön med grå underton, Army Jacket grön med gulbrun underton och Grace Green har en blå underton. Men alla är väldigt snygga. Vilken är din favorit?

American Apparel Mac Arthur Park

Publicerad 2011-03-03 17:39:00 i Naglar i grönt,


Jag fortsätter publicera ur arkivet och kör vidare på American Apparel. Sanningen om mina naglar är mycket dyster. Igår klippte jag av dem med kökssaxen eftersom flera var brutna och hackiga. Ja, ni får väl se snart hur det ser ut, jag ska bara hitta lådorna med nagellacken och avsluta uppackandet. Just nu känns det rätt tröstlöst. Har bara hunnit med tre kartonger idag för jag hade en massa ärenden mitt på dagen. Nå, till lacket som legat till sig i arkivet någon månad. Underbart ärtsoppsgrönt med utmärkta egenskaper är Mac Arthur Park från American Apparel.


Det är lätt att måla med, täcker väl med två tunna lager och det har jättefin glans och torkar fort. Verkligen ett lack som man blir glad av att använda! Jag är väldigt förtjust i färgen. En skönt smutsgrön som påminner om konserverade ärtor. Visst är det en härlig färg!


American Apparel Manila

Publicerad 2011-03-02 16:28:00 i Naglar i gult,


Jag sitter i mitt nya kontor, i min nya lägenhet, och är helt slut... Fy fan vad jobbigt det är att flytta. Två naglar är helt av, en har det gått en lång flisa ur så när jag hittar nagelklipparen är det bye bye till den med. Det vackra Misteltoe Kisses som en gång prydde mina fingrar är nu matt, slitet och chippat. Låt oss alltså se bakåt. Det fanns en tid då naglarna var rätt långa och dessutom nylackade. Här får ni se dem i Manila som är ett av mina fyra lack från American Apparel. Det har exakt samma färg som de små vadderade påsarna man får ibland från eBay med nagellack i. Inte så konstigt kanske, namnet avslöjar ju liksom färgen, men ändå.

Lätt att lacka med, härligt varmt brandgult! Verkligen en nyans som jag saknade i samlingen och som jag är så oerhört förtjust i! Visst är det vackert! Två lager och fin glans och bra torktid. Rekomenderas!

Nu ska jag återgår till att packa upp kartonger. Hade 50 flyttkartonger och 21 är ännu ouppackade. Nagellacken bland annat. Just dem skulle jag gärna få upp dessutom för jag lider av det svåra slitage min nuvarande manikyr drabbats av...

Larvigt lika lack - golden greens

Publicerad 2011-03-01 16:51:00 i Nagellack - jämförelser,


Jag fortsätter med tidsinställda inlägg. Eftersom jag visade Euro Green så tyckte jag det var dags för en ny jämförelse av några av mina larvigt lika lack. Idag är det mossiga gröna med guldskimmer som är på tapeten.

Från vänster till höger (pek till lillfingret):
1. L.A.Girls Metals Antique Gold
2. OPI At Your Que-bec and Call
3. Borghese Euro Green
4. China Glaze Peace on Earth

Peace on Earth är något ljusare och grönare, At Your Que-bec and Call, Antique Gold och Euro Green är oerhört lika i färgen men storleken på skimret är olika. Antique Gold har störst skimmerpartiklar medan AYQAC har de minsta. De kan nog ändå kallas larvigt lika. Antique Gold täcker med ett lager, finns att köpa för $2.5 på Cherry Culture. AYQAC är aningens svårare att hitta men jag tror det finns kvar på Trans Design för ca $5, men säker är jag inte. Euro Green fick jag genom en swap med en amerikansk tjej och har alltså inga prisuppgifter på. Jag minns inte var jag köpt Borghese förut. Cherry Culture? EBay? Ingen aning. Peace on Earth var del av China Glaze julkollektion 2010 och borde finnas på både 8ty8 och TD för ca $2.5.

Borghese Euro Green

Publicerad 2011-03-01 12:41:00 i Naglar i grönt,


Vi firar min officiella flyttdag med ett tidsinställt inlägg med grönt nagellack. Euro Green föll jag för när jag såg det hos My Lucid Bubble. Jag hade tur som hade ett swap på gång med Kris så jag fick en flaska av denna härliga gröna att inkludera i mina samlingar!


Euro Green är en härligt mossig grön med guldskimmer. Tre lager och normal torktid. Väldigt vackert men inte så unikt. Det är likt flera lack i min samling, t.ex L.A.Girls Metals Antique Gold och OPI At Your Quebec and Call. En väldigt vacker färg är det alla fall. En perfekt höstgrön som altså nu fått visa sig som vårlack också.

China Glaze Anchor's Away (våren 2011)

Publicerad 2011-03-01 00:05:00 i Nagellack - kollektioner,

Jag ska snart sova min första natt i nya lägenheten. Imorgon, eller idag om man tittar på klockan, går det egentliga flyttlasset så sen blir det till att packa upp alla de femtio kartonger jag nyss packat ner... Nå, det förklarar alla fall min något ryckiga närvaro på bloggen och det faktum att jag inte direkt läser era bloggar nu. Jag lovar att ta igen det snart. Fram till dess får ni alla fall en sammanfattning av Anchor's Away av China Glaze. Jag tycker det är en riktigt trevlig vårkollektion med många riktigt fina lack. Egentligen är det bara Knotty och Sunset Sail jag kanske inte älskar. Vad säger ni, lockar lacken er också?

Pelican Grey

Sea Spray

Starboard

First Mate

Hey Sailor

Ahoy

Below Deck

White Cap över Below Deck

Lighthouse

Life Preserver

Sunset Sail

Knotty

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela