Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Atomic Afterglow med radioaktivt glitter

Publicerad 2009-12-31 15:58:10 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Då är det dags för nyårssminket då, mina vänner. Dramatiska fransar får piffa upp den här annars ganska sobra makeupen och göra den festfin! Skuggorna jag använt är Atomic Afterglow och Taurus från Fyrinnae och Blackstar Red från Makeupcosmetics. Glitter från Grimas och lösögonfransar från Elise. Till denna makeup blir det, efter lite velande fram och tillbaka, en svart chiffongklänning i våder och svarta lackleggings. Ett viktorianskt halsband med jetstenar som grädde på moset och uppsatt hår. Det ni!

Idag har jag lagt en bas för skuggorna att fästa i med e.l.f Mineral Eyeshadow Primer. Den är faktiskt riktigt bra! Sen är det Atomic Afterglow, en gråskiftande skugga med lite värme i sig, på hela ögonlocket. Den blendas ut med Taurus, en gyllenbeige, som jag använt som highlighter. Längs övre fransraden samt under ögat har jag målat med Blackstar Red och så är det, så klart, Make Up Stores svarta kajal som inliner. Lite glitter duttades längs nedre fransraden. Jag funderade på olika mer diskreta alternativ, om nu glitter någonsin kan kallas diskret, men bestämde mig sedan för att köra på det här väldigt framträdande och supergnistriga i alla fall. resten av sminket är ju ganska nedtonat så varför inte leka lite med färgen på glittret, liksom.
Lösögonfransar från Elise. Väldigt långa och täta. Jag gillar dem! Det blir mycket effekt av dem och hela makeupen förvandlas likt Askungen av sin gudmorsfé. Ja, det var det. Ganska snyggt tycker jag.

Ja, det var årets sista inlägg. Imorgon kommer en massa naglar eftersom jag är efter på notd-fronten, decemberkavalkaden och kanske något mer om Emma vill. Nu ska jag förebereda det sista innan gästerna kommer. Snön yr ner här och himlen är mulen. Hoppas ni alla får fantastiska nyårsaftnar och att vi alla får ett fantastiskt 2010. Kram på er allihop!

Året som gått på Sminkans blogg

Publicerad 2009-12-30 20:24:48 i Allmänt,

Ja, jag vet, jag är tidigt ute med min årskrönika men det här året har innehållit en hel del och när jag ändå blev klar med inlägget tänkte jag att ni kan få det redan nu, lite innan nyårsafton. Ett händelserikt år alltså. Vi startade vårt boktema, Emma och jag träffades första gången och jag fick min "egen" ögonskugga gjord till Brite Birds bloggkollektion! Inte illa, va? Ja, det har ju hänt en del annat också.

Jag började året storstilat och älskade att blogga. Det var så roligt att ha Emma med sig in i det nya året. Inspirationen växte liksom när man var två och man kunde bolla idéer. Dessutom startades 2009 med flera olika temaveckor. Det var färgveckor, naturfenomensveckor med Rouaa, gudinneveckor, blomteman och planeter. Jag hade jättekul med alla er som var med i de olika utmaningarna på de olika veckorna och jag tyckte det var kul att göra gudinneveckan då man ju fick skriva om lite annat än bara smink. Dessutom startade vi i januari det bästa på bloggen, boktemat! Det har varit lite av och till nu på slutet men boktemat är definitivt något vi hoppas kunna återuppta när vi hunnit läsa lite fler böcker. Alltså, vi läser ju hela tiden både Emma och jag, men vi har inte alltid läst samma böcker och dessutom är ju boktemat nischat mot ungdomsböcker och fantasy. Det har alla fall varit väldigt roligt att få leva ut två intressen på samma gång i och med boktemat och vi hoppas ni också har gillat det.

Smink var alltså kul i början av året. Sen började jag tappa lite av lusten och det blev inte så mycket smink under hösten. Vilken tur då att vi hade Emma, tänker ni, men, Emma var på 10 veckors praktik så hela bloggen blev lite mindre frenetiskt uppdaterad. Dock aldrig bortglömd. Dessutom dök vissa saker upp som gjorde att man liksom inte kunde värja sig för sitt sminkintresse. Sanna lanserade Brite Bird och jag älskar märket! Vilka underbara färger! Dessutom handgjort av Sanna själv. Mängder med pigment och skuggor inköptes alltså under hösten. Dessutom fick jag erbjudandet att skapa min egen skugga hos Sanna. Den skulle ingå i Brite Birds bloggkollektion. Jag bad Sanna skapa en trioskugga med färger inspirerade av min katt Sabina och det gjorde hon. Det blev en helt fantastisk skugga i en helt fantastisk kollektion! Sen fortsatte ju min passion även för andra märken på mineraler som Makeupcosmetics och Fyrinnae. Jag återupptäckte även mina gamla favoriter Make Up Store, vilket var roligt. Dessutom lyckades jag smitta Emma med MUS-feber och hon köpte de skuggor jag suktat efter så länge. Jag måste också ha dem!

Emma ja, hon har förgyllt bloggen hela året. Hon började ju blogga hösten 2008 och har under 2009 firat ettårsjubileum med en härlig tävling och gjort mängder av vackra makeuper. Hon har även startat nya, spännande kategorier som ”tre favoriter” och ”mineralrougeguiden”. Jag är verkligen stolt att ha Emma till medbloggerska, speciellt som hon kan saker jag inte kan och är intresserad av sådant som ni läsare faktiskt vill ha. Rouge och hudvård och sådant. Fantastiskt bra att vara två på det sättet! Emma har gett oss massor av intressant läsning och vackra sminkningar.

Naglar är ju något som både jag och Emma intresserar oss för. Nagellack har det visats åtskilliga här på bloggen och ett tag dominerade nog nagelinläggen. Den stora köphysterin på Ebay resulterade bland annat i mängder av Sally Hansenlack men det dök också upp nya kollektioner från de ”vanliga” märkena på bloggen. Nu på hösten har vi, till vår glädje, kunnat presentera fyra av Nubars nya kollektioner. Det samarbetet är vi jätteglada för eftersom Nubar alltid hört till favoriterna! Förutom Nubar och Sally Hansen har ni kunnat se lack från aktuella kollektioner från China Glaze, Zoya, Color Club och OPI. Målet är att kunna visa lacket på rättvisast möjliga sätt. Kan vi så fotar vi i dagsljus men skiljer sig lacket markant i olika ljus försöker vi visa det med. Och visst är det bilder med bara konstljus i bloggen. Massor av dem. Vad gör man i ett land där solen halva året bara syns medan man är på jobbet…

Annat roligt vi kunnat tipsa om och visa upp har varit bland annat Manlypaletter och Walespaletter vi köpt från Ebay, ögonskuggor, så kallade Hot Pots, från Coastal Scents. Mer ögonskuggor från Makeupcosmetics och Brite Bird. Emma visade upp Piha Black, det läckra läppglanset i svart från Lancome och penslar från Sigma samt sitt enorma nagellackshaul från Bulgarien. Jag gjorde tester med olika paint pots för att se om det blev skillnad på ögonskuggorna beroende på färgen på basen. Vi tipsade om bra primers för ögonskuggor och vi testade mascaror, foundations och krämer och allt möjligt annat. Jag kämpade på med mina swatchinlägg med liknande lack sida vid sida och Emma startade sin serie med inlägg om månadens favoriter och skrev sitt första, och hittills enda, inlägg i mineralrougeguiden. Vi hoppas på mer där eftersom många verkar älska rouge. ;D

Ja, det är året som gått, 2009. Nu planerar vi att återuppta Boktemat någon gång i januari och vi tänker väl fortsätta köra på som vanligt. Vi får se hur det blir. Har ni förslag på saker ni önskar se mer av eller som ni saknar? Vi lyssnar gärna på dem! Antalet läsare ligger ganska konstant för oss, men antalet kommentarer har sjunkit. Hoppas det inte är för att vi är alltför tråkiga. Att ha en sminkblogg är ju ganska begränsat till sina ämnen och Sminkan har ju en speciell stil. Jag ska inte ljuga, det har varit svackor och många gånger tänker man att det är rätt fånigt att fortsätta sminkblogga. Varför, liksom? Jo, för när man är väl står där med sitt smink, som man ju älskar, är det faktiskt vansinnigt kul att dela det med andra som också gillar smink. Vi är inte så många ”hard core smink-lovers” i världen. Få finner den njutning och glädje som jag känner när de ser 200 små burkar med färgat pulver framför sig. Men ni gör det och det gör er till mina bästa sminkkompisar! Hoppas ni vill hänga med ett år till.

Annandagsbalen i grönt och svart

Publicerad 2009-12-30 11:27:42 i Emmas FOTD 2009,

På annandagen var jag och några vänner på annandagsbal på Harrys. Som de flesta av er säkert vet så betyder inte detta att jag hade balklänning. Men det är ju ändå lite kul att fixa sig lite extra och ha en fin klänning, något som (nästan) alltid är kul. Jag hade min grönsvarta sidenklänning som jag visade på nyår, färgvalet kunde således endast bli grönt, svart eller en kombination av de båda. Mitt val föll på det senare. Håret lockade jag med hjälp av värmespolar från Wella. Spolarna fick sitta medan jag gjorde fruktsallad, riktigt praktiskt. Mitt hår är dessutom alldeles nyfärgat här, jag satte igång med färgningen efter juldagsmiddagen hos mamma och pappa.

 

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Gentle

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: Fyrinnae Dragon Magic och Collistar Nero Silver

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

 


Från början hade jag tänkt använda en svartglittrig skugga från Collistar och MAC Teal, men sen fick jag för mig att Teal var tråkig och bytte istället ut den mot Dragon Magic från Fyrinnae. Jag hade en idé om att de var ganska lika fast att DM var skimrigare än Teal. Väl på ögonlocket så visade det sig att Dragon Magic var mörk, riktigt mörk, i det närmaste svart med en tealflash. Ingen idé att gräva ner sig i detta dock, men ifall någon har samma idé som jag om Dragon Magic så vet ni nu att den är mycket mörkare än Teal, men faktiskt riktigt snygg. I övrigt så behöll jag min ursprungsidé med den svartglittriga skuggan, samt ett par Ardellfransar jag ropade hem på ebay strax innan jul Demi Luvies, de är inte alls tokiga faktiskt. De påminner lite om 111, som nog är min absoluta favoritfrans just nu, men Demi Luvies är lite kortare och därmed också lite mer lättburen än 111. Båda är himla fina dock, och Ardell är ju väldigt bra, särkilt om man som jag dagen innan hade kämpat med ett par ganska omedgörliga plastfransar, då är Ardell verkligen himmelriket…

Rosa

Publicerad 2009-12-29 13:22:59 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Fru Choklad bjöd på en rosa och grön sminkning för ett tag sedan och den blev jag inspirerad av. Så en fruktig och grön liten look blir det idag. Vet inte vad som hände, men handen liksom bara sträcktes mot rosa och jag lät den... det är Kois&Lotuses och Pink Lemonade samt Cream Cat från Brite Bird och så Whisper från Makeupcosmetics.

Basen är e.l.f Mineral Eyeshadow Primer. Den lade jag ganska tunt på hela ögonlocket upp till brynet. Därefter lades Kois&Lotuses, en mild orange, på hela ögonlocket. Yttre delen av ögonlocket fick extra färg av ceriserosa Whisper och båda färgerna bands ihop av Pink Lemonade blandad med Cream Cat för att bli lite mindre framträdande. Jag ville bara ha en rosa ton, inte rosa färg alltså.

Under ögat drog jag sedan en linje med kajalpennan Green Card från Make Up Store och så målade jag en knallgrön eyeliner med min flytande eyeliner från HOT. Mascara och brynskugga, självklart, och sedan var jag klar. En färgsprakande sommarlook mitt i vintern!

Min Sabina-skugga, nu igen.

Publicerad 2009-12-28 15:15:55 i , Eotd i svart,


Ni vet ju att jag älskar den trio-skugga som Sanna skapade åt mig till Brite Birds bloggkollektion. Jag har visat den förr i olika varianter och här kommer den igen. Alla tre färgerna har använts och så lite svart kajal och en guldeyeliner.

Grunden är Face krämhighlighter Dignity. Sen ligger min skugga i en gradering, guld innerst, taupe i mitten och svart ute i ögats ytterkant. Ni ser färgerna här nedan på bilden av den trio som är uppkallad efter mig, Sminkan och skapad utifrån färgerna på min katt, Sabina.

Alltså den guldiga i inre ögonvrån och sen upp över brynbenet en bit. Taupe på ögonlockets mitt och den svarta i en huv längst ut. Den svarta kajalen använde jag som inliner både uppe och nere samt lite i fransrötterna under ögat. Jag hade även lite av den svarta skuggan under ögat men torkade bort det för jag ville inte ha en fullt så tung look. Lite ligger dock kvar, som ni ser. Shinkirou, en skimrande benvit highlighter från Fyrinnae, lades sedan precis under brynet. Alla skarvar blendades och en glittrande guldeyeliner målades längs övre fransraden. Mascara, brynskugga... Klart.

Isrosa

Publicerad 2009-12-27 23:07:54 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Tänkte visa en liten strassbomb för er så här några dagar före nyårsafton. All snö har liksom inspirerat till en kall, skimrande och kristallig historia. Det finns ju de som är mästarinnor på strass. Micromiss Linda H till exempel, och Cherry Kisses Anna och Suss. Av mig och Emma är det helt klart Emma som excellerar i strassandet. Ni missade väl inte hennes läckra blingifiering av lösögonfransarna i hennes senaste fotd? Läckert! Jag är ingen mästare på strass och mina idéer blir sällan speciellt väl utförda. Det här ser dock mycket bättre ut på riktigt än på bild. Lösögonfransarna blev lite grädde på moset dessutom. Först tänkte jag vara utan, men sen såg det så fattigt ut. Ja, ni ser själva nedan på de två första minatyrerna. Något saknades. Den breda eyelinern gjorde att jag såg ut att vara helt utan fransar så det var bara att fundera på vilka jag ville ha. Jag har några askar med Elise-fransar som jag provat några gånger redan och det kändes onödigt att ta ett nytt par. Det blev dem ni ser nedan och dem har jag använt i den här makeupen första gången.

Jag tycker de passade bra med sminkningen eftersom de har en lite oregelbunden form på sitt bling precis som jag på mina kluster med strasstenar. Hur som helst, det blev mycket, mycket bättre med fransarna på plats.

Inga bilder är dock riktigt bra på den här makeupen. Det är himla tråkigt för när jag ser mig i spegeln är den tokfin! Riktigt härligt gnistrande och med nyårskänsla.

Grunden är Dignity, min krämhighlighter från Face. Ovanpå den ligger först ett pigment från NYX, Pearl. På brynbenet är det Magic Copper från Makeupcosmetics. Den ger lite värme åt den annars iskalla pastelltonen i sminket. Svart geleyeliner i bred vinge och så svart inliner, som vanligt. Ovanför geleyelinern och under ögat målade jag med en rosa glittereyeliner. Strasset är nageldekorationsstrass. Jag fäste det med franslim i små kluster i ögonvråna. Planen var att det skulle gå ut som en solfjäder i yttre vrån men det var alldeles för pilligt för mig så det fick bli kluster istället. Slutligen hade jag på mascara och brynskugga och därefter alltså lösögonfransarna. Det blev alltså riktigt fint i verkligheten. Önskar så jag fått till bilderna...


Juldagen i rött och grönt

Publicerad 2009-12-26 17:43:05 i Emmas FOTD 2009,

Efter min ganska enkla julaftonssminkning kände jag för lite mer färg och bling på juldagen. Jag bestämde mig för att testa röd och grön skugga och dessutom passade jag på att pimpa ett par ögonfransar med röd och grön strass. Jag har bara använt färdigstrassade fransar tidigare men jag tycker att resultatet blev riktigt bra faktiskt, jag har redan börjat planera för ett par fransar med lila strass inför nyårsafton… Förutom stassfransarna så är väl sminkningen egentligen ingen jättehit, men fransarna tycker jag blev riktigt söta, och nog lyfter de sminkningen ett par knäpp? Sen att min mamma tyckte att jag såg ut som en julgran är väl en smärre bieffekt, men jag tror faktiskt att hon egentligen tyckte att fransarna var fina, om än lite pråliga.

 


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty och Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: En Barry M Dazzle Dust i rött och MUS Cybershadow Green

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Ett par plastiga skräpfransar som jag limmade strass på

Läppar

Läppglans: Maybelline Shiny-licious

 


Det verkar ha blivit min grej att vara hyfsat neutral på julafton, lite lagom prålig på juldagen och sen lite mittemellan på annandagen. Jag misstänker starkt att jag kommer att fortsätta att leva upp till den trenden även med kvällens sminkning faktiskt. Ska alldeles snart börja sminka mig och fixa håret. Hoppas att ni alla får en trevlig kväll och en fin avslutning på julen!

Guldgrön

Publicerad 2009-12-26 09:42:10 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Till jul är det väl lämpligt att plocka fram guldet, eller vad säger ni? Här är det en gyllene och milt grön sminkning som jag i alla fall är riktigt nöjd med.
Basen är e.l.f Mineral Eyeshadow Primer, en riktigt trevlig ögonskuggebas, och ovanpå den två ögonskuggor, också från e.l.f, Earthy i grönt och Golden i guld.

Earthy lades över hela ögonlocket och en bit över globlinjen. Golden fick därefter fritt spelrum på hela brynbenet. Under ögat lade jag IsaDoras guldpenna och så hade jag svart inliner runt hela ögat. Mörkbrun geleyeliner längs övre fransraden och ovanpå den lite guldglittereyeliner för att få det extra festligt. Mascara och brynskugga. Väldigt enkelt men väldigt trevligt också, tycker jag. Mjuka och harmoniska färger som passar mina ögon.


God jul på er!

Publicerad 2009-12-25 14:28:35 i Emmas FOTD 2009,

Sminkans julsminkning var ju en riktigt läcker historia i gothisk anda, min är betydligt mer minimalistisk. Jag är väldigt nöjd med min julaftonssminkning dock, den kändes perfekt för julafton och jag tycker dessutom att den var himla klädsam. Dessutom gick den fort att göra och jag hade bråttom när jag sminkade mig, så det var en himla tur. Från början hade jag tänkt mig en sminkning i grönt och guld, men sen bestämde jag mig för Face reality och grönt istället. Jag kom ju på så sätt en bit ifrån min ursprungsidé, men det vette sjutton om det inte blev ännu bättre så här, om än inte så grönt och guldigt.

 

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Face Eyedust Reality och MUS Cybershadow Green

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Ardell 110

Läppar

Läppglans: Face Pot Gloss Alert

 


Sådär, det var min julmake det. Idag satsar jag på lite mer färg och bling tror jag. Jag tycker det är så kul med julen och jag älskar att den håller på i tre dagar. Det blir så rofyllt, för att inte tala om hur bra man hinner variera smink, hår och klädsel:) Jag hoppas verkligen att våra underbara lärare hade en fantastisk julafton och jag önskar er alla en god fortsättning på julen!

Goth jul!

Publicerad 2009-12-24 12:46:29 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Julaftonens sista inlägg kommer här. Nu ska jag iväg och äta jullunch! Jag vet inte om rubriken är så lyckad, rätt lam faktiskt, men det här är alla fall en liten makeup som jag tycker har med en del av min gamla gothstil men ändå känns julgranskuleblingig. Svart strass både klistrat i ansiktet och pepprat över lösögonfransarna, som för övrigt kommer från Elise. Allt som allt använde jag min trio från Brite Bird uppkallad efter mig. Det jag använde från den var den svarta. En eyedust från Barry M, nr 84, highlighter från Brite Bird, Cream Cat, glitter i rött från Grimas och i svart från HOT. JA, och så lösögonfransar med svarta strasstenar från Elise.

Grunden är Dignity från Face. Sedan lade jag den svarta skuggan på ögonlockets yttre hälft samt under ögat. Den röda lade jag på ögonlockets inre hälft samt på brynbenet. Den tonades in i highlightern men jag lät skarven vara ganska tydlig ändå, för det gillar jag!

Rött glitter ovanpå den röda skuggan och svart glitter ovanpå den svarta. Inte så klurigt att komma på. Svart inliner, kajalpenna från Make Up Store till det, och så mascara och brynskugga. Medan jag fixade foundation och klistrade strasset i ögonvrån så klibbade limmet på fransarna till sig. Sen var det bara att limma dit dem och det var klart. En gnistrande liten festmakeup i gothisk anda!

Julröda naglar med An Affair in Red Square

Publicerad 2009-12-24 10:45:08 i Naglar i rött,


Jag hade nog egentligen inte tänkt byta lack från underbara Sexagon men det hände en liten olycka. Jag skalade kålrot till kålrotslådan och lyckades i samma veva skala av halva långfingernageln på min vänsterhand. Typiskt. Så, efter att ha räddat det som räddas kunde och stillat blodflödet såg den nageln mer än lovligt sjaskig ut. Det blev alltså rött på julafton, helt traditionsenligt. Jag hade tagit med mig fyra röda lack till landet och fick en liten julklapp på terminsavslutningen också, med ytterligare ett rött lack. Jag ställde upp allihopa på köksbordet och funderade på vilket jag kände mest för. Handen tvekade inte när den sträcktes mot underbara OPI An Affair in Red Square. Kanske borde den ha varit med på min 20 i topp lista, för det här är ett av de vackraste röda skimmerlacken som finns. Det är en klarare färg än den andra storfavoriten, Pretty at the Premiere och det har samma lyster som en klassisk julgranskula. Perfekt, med andra ord, att bära på julafton!

Vad kan jag säga... Bilderna är rätt tråkiga eftesom min nagel är så stympad, men jag tänker inte bry mig om det. Här ser man alla fall färgen i dagsljus. Bilderna är tagna i fönstret. Vill ni så kan ni titta på hur det såg ut när mina naglar inte var sönderslagna i denna gamla notd. Där är det dessutom bara ett lager av lacket. Jag är verligen förtjust i det här lacket! Varför har jag så sällan röda naglar när de röda lacken är så himla vackra? Jag borde verkligen skärpa mig och använda alla underbara nyanser av rött som jag faktiskt äger.

An Affair in Red Square kom, självklart, i den ryska kollektionen. den har tyvärr inte fått den uppmärksamhet den förtjänar, tycker jag, för det här är verkligen ett bra lack. Två lager ger god täckning och fantastiskt djup i glansen men ett lager hade nog faktiskt räckt om man föredragit att göra så. Det har en bra torktid och är enkelt att måla med om man bortser från kvasten till pensel som OPI envisas med. Den kommer man ju liksom inte ifrån om man vill använda OPI-lack över huvud taget.

Inte bästa bilden men alla fall, en liten julhälsning från mig. God Jul alla Sminkan-läsare!

 

China Glaze Sexagon

Publicerad 2009-12-23 21:29:44 i Naglar - holografiska lack,


China Glaze Sexagon är ett av lacken från den helt enastående Kaleidoscope-kollektionen. Av alla holografiska lack är lacken ur den kollketionen kanske de allra bästa och mest fantastiska! Det är verkligen otroligt blingigt och regnbågsskimrande! Sexagon är det ljusaste av lacken i kollektionen, ett silvervitt lack som verkligen är som diamantstoft på naglarna!

Tidigt på morgonen ser det ut så här, och jag kan tillägga att det är innan solen gått upp helst. Annars hade hela regnbågen varit framme. Det är fint ändå, tycker jag. Frostigt och silvrigt och snövitt med kristallkänsla. Regnbågeskimret kommer inte fram helt, men det är vackert ändå. Som nysnö i solsken!

Under ett lysrör eller i lampsken kommer så klart regnbågen fram. Jag måste säga att bilderna inte gör det rättvisa. Det är ännu mer fantastiskt "på riktigt". Dessutom är regnbågen lätt att locka fram. Det räcker med dagsljus till och med när man är inomhus..

Här ser ni en bild tagen inne utan lampor, bara ljuset från fönstret. Så här tycker jag att det ser ut också, just nu när jag tittar på det. Bilden är väldigt exakt.Sen blir det ju mer liv i det på riktigt eftersom fingrarna rör sig och ljuset bryts i prismorna i lacket på olika sätt. Det är väldigt livfullt faktiskt.

Några sista bilder i dagsljus men inomhus. Jag är en bit in i rummet, kanske en halvmeter från fönstret.
Ja, har du möjligheten att skaffa ett lack från Kaleidoscope-kollektionen, gör det! Det skulle visst sluta tillverkas, vilket är otroligt synd, och de är helt enastående. Rekomenderas varmt!

 

Violin Hours

Publicerad 2009-12-23 11:37:28 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Inspirerad av Emmas gröna sminkning från igår och av snön utanför har jag skapat den här sminkningen. Här har jag använt mig av en massa fina skuggor och pigment från favoritmärket Brite Bird. Det är skuggorna Hours och Parad-ice, pigmenten Violin och Fair Lady. Förutom det är det en grön kajal från Barry M och lite nageldekorationsstrass. Alla skuggorna är handgjorda av Sanna som driver Brite Bird.
Grunden för makeupen är en krämhighlighter från Face, Dignity. Den applicerades från frans till bryn.

Först lade jag Hours, den mörkgröna skuggan, på två tredjedelar av ögonlocket. Jag lät den följa vecket i globlinjen en bit längre in än jag lade den på ögonlocket. Sen tog jag Violin och målade på inre delen av ögonlocket. Parad-ice i inre ögonvrån och upp mot brynet och sen Fair Lady på yttre delen av brynbenet under brynet.

Svart kajal som inliner. Den är från Make Up Store och helt enasteånde då den faktiskt fäster på slemhinnan. Love! Under ögat har jag den gröna pennan från Barry M. den är vattenfast. Mycket trevlig faktiskt, och hållbar. Lite grön gel-eyeliner längs övre fransraden och så strass fäst med franslim. Mascara, Telescopic från L'Oreal, och brynskugga. Inte så tokigt va? Jag tyckte det blev en trevlig och harmonisk look.

Grönt och rött till årets julavslutning

Publicerad 2009-12-22 16:06:16 i Emmas FOTD 2009,

Idag har jag gått årets sista skoldag, nu har jag jullov! Eller nej, det har jag väl inte, jag har en inlämning som ska in efter trettonhelgen, men jag ska nog hinna vara lite ledig med. Dagen till ära hade jag grönt ögonsmink och röda läppar. Färgerna är kanske inte jättejuliga, men lite juligt blev det väl? Skuggan jag har använt är för övrigt underbara Elven Dagger, 2007 års storfavorit här hemma, och fortfarande en klar favorit i skugglådan. Inspirationen att damma av gamla favoriter förresten från Sminkjante som har haft en litet tema med gamla favoriter, rasande bra initiativ tycker jag, jag har använt många gamla favoriter de senaste veckorna faktiskt.

 

Från början hade jag bara Elven Dagger, Apple och Cream Cat, men när jag kom hem från skolan, lite lagom julharmonisk testade jag att trycka fast lite grönt glitter från HOT ovanpå Elven Dagger. Det syns inte så mycket, men nu sitter det där i alla fall. Jag har dessutom fotat både imorse och nu på eftermiddagen så det är bilder både med och utan glitter fast det är tveksamt om ni ser någon skillnad.. Läppglanset är för övrigt ett av mina absoluta favoritgloss och definitivt favorit bland alla mina röda läppgrejer. Okej, det är rosarött, men man ska vara snäll till jul så det tycker jag att vi bortser ifrån, jag betraktar det nämligen som rött

 


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: En minidutt med Wet n Wilds Mineral Bronzer 167 Amber Glow

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: Fyrinnae Elven Dagger och Makeupcosmetics Apple

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Glitter: HOT nr 8

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppglans: Dior Addict Ultra Gloss 851

 

Sisådär, det var min avslutningssminkning, den var väl inte så tokig va? Hoppas att ni alla får lite julledigt snart, det behövs verkligen under den långa mörka vintern, för att inte tala om at det är lite att stå i inför julen.

Milani Decadent

Publicerad 2009-12-21 18:20:44 i Läppar,


Snygg färg, lite brungrå, i ett skönt stift! Dessutom var det billigt, bara 29 spänn på Kicki.be.

Matt och med askig underton är det här stiftet. Det doftar smaskigt av vanilj och det känns mjukt och fint på läpparna. Ett lyckat köp med andra ord! Jag är väldigt nöjd. Färgen passar mig en diskret dag. Att den heter Decadent är lite fånigt för det är den inte alls. Mer sekreterare än något annat, tycker jag.
Kanske att den lite grå tonen kan ge det en dekadent anstrykning? Jag vet inte... Men den är alla fall spännande nog för at locka mig även om det är ganka neutralt.

Om man väljer att kräma på mer av färgen får man en metallisk brun:

Väldigt snyggt! Jag gillar verkligen det här stiftet. Alla stiften i denna "serie" som jag köpt är underbara. Mjuka, hållbar, möjliga att variera från skirt till supertäckande. Doftar gott. Gör läpparna mjuka. Det här är bland det bästa jag haft på mina läppar!

RBL Killa Red

Publicerad 2009-12-21 16:43:06 i Naglar i rött,


RBL gör ju fantastiska lack. Här är ett av mina nya som jag köpte från www.nailmail.se tidigare i höstas. Killa red. Superfin glans, som i och för sig snabbt mattas, och underbara lackegenskaper. Dessvärre känns det ändå trist och tråkigt. Inget rött lack kan slå Zoya Alix, liksom...


Två lager lack. Väldigt smidigt att måla med och med tunn konsistens och smal pensel. Utmärkt. Inget kletande och pölande här inte! Som ni ser piffade jag lite, nu i juletid, med strass och glitterlack. Bilderna är tagna i köket, under lysrör, i svagt dagsljus i fönstret och även i badrummet under halogenspotlights.

Centaur Tribecca

Publicerad 2009-12-20 12:51:40 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min sminkning från igår, då jag var och shoppade med en kompis i Linköping. Jag älskar verkligen kombinationen Tribecca och Centaur, dels är båda riktiga toppskuggor, och dels så tycker jag att de är fenomenalt snygga ihop. Av nån anledning blev dock Centaur kopprig på bilderna, vilket ju inte riktigt stämmer, den är mer gröntonat guldig. Sminket kommer alltså inte riktigt till sin rätta här, och det är synd, för detta är en väldigt finb kombi som jag trivs otroligt bra i.

 

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Enrapture

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: TMM Centaur och MUS Tribecca

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppglans: Liparazzi Velvet Rope

20 nagellacks favoriter

Publicerad 2009-12-19 20:23:03 i Allmänt,

Här kommer en utmaning, min vänner. Kan du plocka ut dina 20 storfavoriter ur din nagellackshög? Okej, det är ju något som faktiskt ändras lite dag för dag beroende på humör men jag gjorde en liten inventering idag och bestämde att idag, 19/12 2009, är det dessa tjugo som jag känner mest för. Fast egentligen kunde jag gjort listan helgrön. Har väldigt många gröna favoriter. ;D

Hela setet med franska manikyrlack från China Glaze är en favorit för mig. Köpte mitt, som heter afterglow, från Nail Mail, och jag älskar de lacken! Helt perfekta!

OPI Black Cherry Chutney. Det ultimata vamplacket. Älskar!

Vackra gamla L'Oreal BlackEmerald är fantastiskt fint. Vägde mellan detta och Racing Green från Barry M. En annan dag kanske Racing Green hade vunnit... :D

China Glaze Cowgirl Up. En glad färg!

OPI DS Glamour. En av mina vackraste blå. Kärlek!

Misa Earthward har varit en favorit sedan jag bar det första gången.

China Glaze Emerald Sparkle. Det är grönt och det glittrar. Behöver ingen mer förklaring än så.

Cover Girl Denim är en speciell blå nyans. Lite Gunmetal och lite skiffer. Vackert!

Nubar Greener. Ett av de där ultimata gröna lacken. Så vackert!

Zoya Ki. Valde mellan detta och Peacock Feathers från Nubar. Båda är vackra men idag vann Ki.

OPI Kinky in Helsinkki. Ah! Bara namnet gör det förtrollande men färgen är också fantastisk. 80-talsrosa!

Sally Hansen Lacquer&Shine Lustrous är det blankaste svarta lack jag någnsin sett. Det slår Liquid Leather från China Glaze till och med.

Sally Hansen Magical Amethyst. Magi!

OPI Man of la Mancha. Det är inte klädsamt på mig men det är så skiftande och annorlunda att det ändå har en plats på listan.

Essie Mesmerize. Ultimat krämformula och underbart flaggblå!

Sally Hansen Pink Rose Diamond fick jag av Glamqueen. Det är nog mitt allra mest blingiga holo-lack! Älskar det!

OPI pretty at the Premiere. En klassiker. Man måste erkänna att detta nog är det ultimata röda skimmerlacket!

Precision Rebel Yell in You. Snyggare än Lubu Heels. Wow!

Zoya Trixie är fortfarande favoriten bland silverlacken.

Zoya Casey blir sista lacket ut. Black Cherry Chutneys syster i krämformula. Mycket vackert!

Ja, det var mina tjugo. Vilka lack är dina favoriter just nu? Berätta gärna eller visa i ett inlägg och lämna en länk. Men just nu gissar jag att ingen har tid eller lust med det. Kommentarerna har verkligen dippat på sistone fast läsarantalet är konstant. hur som helst, har du tid och lust, berätta om dina favoriter. Det är så roligt att få veta vad ni gillar och så får man alltid tips på nya lack att kolla upp!

Lite metalliskt

Publicerad 2009-12-19 15:08:03 i , Eotd i svart,


En metallisk look blev det idag. Det är min trio "Sminkan" från Brite Bird och så pigmentet Pearl från NYX och Champagne från makeupcosmetics som jag använt. Jag tänkte att det kunde vara kul med lite "festinspiration" nu inför helgerna. Hoppas ni kan finna inspiration. Det bästa är nog färgerna i min underbara, underbara trio "Sminkan" från Brite Bird. Den är suverän till allt, vardag som fest!

Jag började med en grund av Dignity, en krämhighlighter från Face. Sen lade jag den svarta ur min trio på yttre delen av ögonlocket ut i en spets mot tinningen. Den guldiga lades på inre delen av ögonlocket och följde den svarta men ovanför den. I inre ögonvrån applicerade jag en aninge Pear från NYX och den fick löpa in längs med näsan och upp mot brynet. Champagne lades rikligt som ett skimrande stoft över hela makeupen.
Svart skugga under ögat och svart kajal som inliner. Lösögonfransarna är från Elise och har svarta små strasstenar på sig. Ganska söta.

Tutorial för klassisk sotning

Publicerad 2009-12-19 14:16:05 i Tutorial,

Igår hade jag tråkigt och visste inte vad jag skulle hitta på riktigt så jag beslöt göra en tutorial och stoppa in i arkivet. Bloggen skulle blivit spammad annars för både jag och Emma hade publicerat flera inlägg. Hur som helst, jag gjorde den igår men visar den nu!

Den helt osminkade sanningen ser ni här ovan. Inte så vackert men det kommer bli bättre. Tanken är alltså en enkel och klassisk sotning. Slutresultatet ser ni på bilden här nedan.

Då tar vi det steg för steg då. Fast ni kan ju det här allihop så vi gör en snabbversion. Inte så mycket text alltså.

Ögonskuggeprimer, den här från e.l.f. på ögonlocket. Kladdelikladd på ögonlocket och så fingertoppensom jämnar till och ser till att ha primern på hela ögonlocket upp till brynet.

Så, där är den preparerade basen! Man ser inte primern som är i färgen Sheer. Den känns dock som en tunn och lite oljig hinna. Svart kajal är mitt nästa steg. Innanför fransarna och runt hela ögat. Därefter Moa Im-pressed, en brun skimmerskugga från Brite Bird.

Jag väljer en bred men lagom fast pensel från e.l.f, det här är min favorit förresten och jag använder den varje dag, och med den packar jag på ögonskuggan på hela ögonlocket samt under ögat. Sen plockar jag fram min highlighter, också från Brite Bird. Det blir Fair Lady idag.

En fluffig och lite mindre fast pensel till highlightern och så badabammar jag på den från inre ögonvrån och på hela brynbenet. Sen tar jag den mindre penseln igen och suddar fram min mörka skugga men nu med mjukare kanter.

Så här ser det ut nu. Jag passar på att ta bort lite nedfall med fuktad bomull.

Sista små duttgrejerna kvar. Jag tar fram en geleyeliner och målar en bred svart linje längs övre fransraden och suddar den sen med samma pensel som jag hela tiden använt till den mörka skuggan. Sen fyller jag i brynen och målar mascara. Wohoo! Jag är klar!

Nubar Swiss Chocolate och lite Zoya Richelle

Publicerad 2009-12-18 22:39:59 i Emmas NOTD övrigt,

Sminkan visade ju häromdagen 4 underbart vackra lack från Nubars Chocolate Truffles-kollektion. De två resterande lacken från kollektionen bor dock hemma hos mig, så jag tänkte att vi skulle ta och kika lite på Swiss Chocolate, ett urläckert ganska mörkbrunt kalltonat krämlack. Jag pratade mig varm häromdagen med Sminkan om hur suveräna krämlack Nubar gör. När det sen var dags att fota kom jag på att jag faktiskt bara har testat detta, mitt andra krämlack från Nubar står fortfarande otestat, jag är så efter med mina lack. Jag har alltså ganska liten erfarenhet av Nubars krämlack, men om alla är som detta så är de verkligen fantastiskt, för akta er vad det här lacket är bra! Det flöt på mina naglar som en dröm, täcker perfekt med två lager, skulle kanske går att få täckande med ett till och med om man hade sådana ambitioner, men det har inte jag. Förutom att det är vansinnigt smidigt att applicera så sitter det dessutom bra, är glansigt och fint med överlack, jag har alltid överlack, och det är dessutom en vansinnigt snygg färg. Och ja jag vet, jag är helt insnöad på guldiga ringfingernaglar, till och med Erik har märkt det, då är det illa… Jag ska måla med en annan färg nästa gång, men jag ska behålla den här ett tag till för den är så fin. Sen får ni ta mina bilder med en nypa salt här. Ni vet ju alla hur vädret är just nu, snorkallt och mörkt. Således får vi nöja oss med inomhusbilder och de återger inte färgen helt perfekt tyvärr, lacket är egentligen lite gråare i tonen än vad som framgår av mina bilder.

Cupol Shrouded in Gold

Publicerad 2009-12-18 18:48:25 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer en ganska kass sminkning som jag gjorde igår, supertidigt på morgonen. Jag använde det kladdiga monstret och det var inte så smart. Dock ser det faktiskt bättre ut på bild än vad det gjorde IRL, så ni får se det ändå, om inte annat för att Sminkan tjatar på mig att jag ska visa. Dessutom så matchade sminket mina naglar alldeles utmärkt, men dem får ni se sen, vi börjar med sminket.

 Hyn

Foundation: Nvey Eco Organic Moisturising Fluid Foundation i 510

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: Shadow insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded in Gold och MUS Cupol

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Det kladdiga monstret, alltså MAC Feline

Mascara: MAX Factor Masterpiece Beynd Length, svart

Manikyr med Nubar Raspberry Truffle

Publicerad 2009-12-18 15:39:18 i Naglar i brunt,greige,beige,


Dagens manikyr är med Raspberry Truffle från Nubar.Jag swatchade ju igår och bestämde då att detta var lacket för helgen. Det är himla fint faktiskt. Lite som en blingigare version av Midnight in Moscow.

Dagsljusbilder här ovan. Urful nailart, jag vet det. Allt geggade ihop, men det är ju inte det ni ska titta på här utan lacket. Djupt kaffefärgat med vinröda och guldiga skimmerkorn. Nedan ser ni det dels i dagsljus i fönstret, första och sista bilden på nedre raden, dels under lysrör.

Fransk variant med Zoya Irene

Publicerad 2009-12-17 22:29:10 i NailArt,


Mer gammalt arkivmaterial. Den dög inte i februari och duger kanske inte nu heller, men för er som vill ha lite julinspiration kan den kanske vara kul att se.
En inte helt lyckad fransk manikyr med färgade tippar har jag testat här. Att frihanda tippar i ett lack som inte täcker med ett lager visade sig synnerligen besvärligt. Kommer inte göra om det.  Hur som helst så är det först ett baslack i mjuk naturbeige ton från det set med franska manikyrlack man fick i premiärutskicket från Nail Mail. Det är verkligen perfekt på mina naglar. Jag gillar den färgen. Jag köpte China Glaze After Glow-setet. Ovanpå den naturbeiga färgen målade jag alltså tippar i grönt med Zoya Irene. Klart inspirerad av en Funky French som jag sett på Drenched in Colors blogg. Jag tänkte mig dock att istället för smaragdgrönt skulle jag ha en mer gyllengrön nyans. Dessutom skulle jag, precis som i inspirationsmanikyren, ha en liten gulddekor. Jag valde en stjärndekor.

Mitt problem var att Irene är ett lack som i första skedet bara ser ut som lite grågrönt slem. På andra vändan med penseln får man en hyfsad grönton men, egentligen behövs tre lager. Så kan man inte ha det på en tipp... Två lager blev det alltså, och resultatet blev ojämnt och eländigt. På håll ser det väl i och för sig okej ut... Dessvärre fortsatte problemen med att nageldekoren inte ville fästa ordentligt. Skit... Det hela slutade med misär och remover. Men det var ett bra försök i alla fall.

Swatcher på Nubars Choklad-lack

Publicerad 2009-12-17 14:16:54 i Nagellack - kollektioner,


Nubar har ju i höstas släppt en kollektion som heter Chocolate Truffles. Jag har fyra av de lacken och jag tänkte bjuda på en swatchserie med dem. Jag börjar med Milk Chocolate Créme. Det är ett krämlack som verkligen ser ut som en mjöljchokladkaka i lackform. Det är inte min favoritfärg för den är lite för varm och ljus för min smak, men den ser ätbar ut och ger en plötsliga cravings efter Marabou... Det är lättlackat, som vanligt med Nubar, och här ser ni två lager lack utan topp. eller baslack. Dåligt ljus, som alltid så här års.

Bilderna är tagna i fönstret mitt på dagen nu i december.

Här är nästa lack. Chocolate Caramel. Det är en ganska varm brun det med men med en liten antikgrön skiftning. I lacket simmar miljoner små glitterpartiklar i guld. Det är väldigt mycket finare än jag kan visa på dessa kassa bilder. De är tagna i dagsljus på balkongen nu i snödrivorna som bildats under stormen.

Två lager lack, ingen bas och ingen topp, som ovan. Lätt att måla med så klart. Torkar fort dessutom. ett utmärkt lack om man gillar den här varma, ljusa tonen. Det krockar kraftigt med min rosa hudton och det syns så klart mest på bilden med handen i snön. Nedan ser ni det under lysrörsarmaturen i köket.

Ja, det är väldigt skimrande och fint, Chocolate Caramel!

Ännu ett lack swatchat under lysröret. Chocolate Coffee Bean. Här är en av favoriterna! Ser ni hur fint det är!

En ganska mörk brun bas med massor av skimmer i. Skimret är både grönt, guldigt och lila. Helt fantastiskt! På tredje bilden här ovan ser ni det i dagsljus. Mina dagsljusbilder blev dock inte alls tillräckligt bra. Det är ett underbart lack! Nedan försökte jag fånga lite av skimret i flaskan.

Ni kan se att Chocolate Coffee Bean ovan och Raspberry Truffle nedan är ganska lika. Raspberry Truffle har bara ännu mer glitter i sig. Det ser också ut att vara rödare glitter än i Coffee Bean där glittret är mer lilarosa. Raspberry Truffle har inte heller samma gröna skiftningar i glittret.

Raspberry Truffle ovan. Man ser verkligen hur det glittrar under lysröret.

Här är två miniatyrbilder tagna i dagsljus och den tredje under lysrör. Raspberry truffle är mindre mörkbrun och mer vinrödbrun eftersom glittret är mer i rött. Rött och guld som ni ser nedan.

Detaljen är från en dagsljusbild. Visst är effekten fantastisk! Som gnistor inneslutna i glas! Raspberry Truffle är kanske nummer ett för mig i den här kollektionen och jag planerar en hel manikyr med den. Jag föll verkligen både för den och för kaffebönan!

Sista bilden i detta inlägg är på Raspberry Truffle i dagsljus.

Novemberfavoriterna

Publicerad 2009-12-16 15:23:17 i Emmas tre favoriter,

Här kommer äntligen mina novemberfavoriter, lite sent, men bättre sent än aldrig. Och en mittmånadstradition är väl inte helt fel heller, i början av månaden har vi ju kavalkaden och Sminkan är ju betydligt snabbare än jag med att få ut sina inlägg.

 
Juice Beauty Blemish Clearing serum
Det här är ingalunda en ny favorit, detta suveräna serum från det organiska märket Juice Beauty har varit en av mina favoritprodukter ända sedan förra sommaren, men för mig känns den lite extra aktuell just nu då jag äntligen har skaffat en ny flaska. Jag brukar använda detta serum ovanpå min kräm över natten eller som en punktbehandling på orenheter, lite beroende på vad jag känner för och hur mycket det är kvar i flaskan, min har varit på upphällning länge. Himla bra är den i alla fall och ett stort plus för att min hud blir renare och klarare av denna produkt utan att för den sakens skull bli torrare. Det går förresten att använda detta serum på egen hand också, men på vintern behöver jag lite mer fukt så då applicerar jag det ovanpå hudkrämen.

 

Make Up Stores ögonskuggor Cupol, Tribecca och Tuch
Jag är inte alls något fan av alla Make Up stores produkter, men dessa tre skuggor har verkligen tagit mig med storm. Dels är de alldeles suveränt snygga och dels så är de suveränt bra att jobba med, och för det gillar jag dem helt enkelt.

 

Make Up Store Wonder Blush i färgen Goddess
Mer Make Up Store, det blev mkt grejer från MUS när jag var i Jönköping, särskilt som en av muorna var så himla trevlig. Det här rouget har jag tidigare avfärdat som ointressant men sen bestämde jag mig för att testa det på huden när jag var på en av MUS klubbkvällar, och wow, jag var såld, kärlek vid andra ögonkastet. Kall ljuvlig rosa färg med ett gudomligt skimmer gör detta till en riktig vinnare i min bok och jag beklagar verkligen att det inte finns i så många färger för jag skulle gärna vilja ha några fler färger.


// Emma

Top Hat Amy

Publicerad 2009-12-15 18:50:08 i Emmas FOTD 2009,

Idag har jag varit så vansinnigt duktig. Jag har dels fotat mitt smink, och dels lyckats få så pass vettiga bilder att de är fullt användbara, trots att jag bara tog 11 bilder, inte illa va?! Ifall ni inte till fullo förstår min bragd så kan jag lägga till att jag gick upp klockan 4.55 och då hade jag sovit ungefär 4,5 timme. Och ja, jag brukar ta minst 50 bilder om jag fotar en partysminkning. Fast okej, standarden är väl lite lägre på vardagsbilderna, för att inte tala om på sminket i allmänhet, men jag är i alla fall otroligt nöjd med mig själv. Dessutom så gillar jag det här sminket. Det gjorde jag inte imorse, då tyckte jag att Top Hat var ful och flammig och att det var allmän pannkaka. Sen har jag dock haft hela dagen på mig att vänja mig och nu tycker jag att det är riktigt snyggt och att Top Hat är fin, om än något flammig, särskilt tillsammans med ljuvliga Amy. 

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: MUC Amy och MAC Top Hat

Highlighter: TMM Plush

Eyeliner: Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Tint Frosted Peach

 

På en bas av Shadow Insurance applicerade jag Amy på den inre halvan av ögonlocket och Top Hat på den yttre. Längs med övre fransraden applicerade jag svart gelliner. Ifall ni tycker att eyelinern är väldigt olik min vanliga så kan jag ju berätta att det började med ett misstag, jag fick ett handryck när jag målade på eyeliner på högerögat och gjorde en liten klump i den yttre ögonvrån. Inte så bra när man ska åka hemifrån om 10 minuter och hinna göra klart sminket innan dess och dessutom helst fota. Alltså fick den lilla klumpen bli en del av eyeliner som blev lite kantigare än vanligt, men faktiskt ganska snygg tycker jag. På med kajal, mascara, rouge och läppglans och så sprang jag ut i köket och knäppte några bilder och hoppades på det bästa.

Sotat med Tuch

Publicerad 2009-12-13 18:12:36 i Emmas FOTD 2009,


Här kommer min sminkning från igår kväll, Erik och jag var på julfest hos en av mina kompisar. Riktigt trevligt var det, även om det blev en tidig kväll för oss då jag fortfarande är himla förkyld. När det är fest är det ju kul med lite extra festligt smink och jag tog chansen att testa en av mina nya skuggor från Make up Store, Tuch. Tuch är en himla cool skugga, den är mörkblå med brunt skimmer och om man blendar den så blir det brun. Riktigt fin är den tycker jag och mycket snyggare än många andra blåbruna skuggor jag har testat. Detta är en riktig partyskugga, även om den säkert passar bra till vardags också. Förutom Tuch har jag egentligen bara använt en annan skugga, en highlighter från Brite Bird. Ja skuggorna ligger ju på en bas med, och Tuch ligger dessutom på Blackground från MAC. Egentligen hade jag tänkt använda lite strass till denna sminkning också, men sen blev tiden lite för knapp och då hanns det inte med. Ett par fransar hann jag peta dit i alla fall och det var nog det viktigaste. Dessutom så är jag himla nöjd med mitt hår, detta är nog de finaste lockarna jag har skapat på egen hand tror jag. Eller ja okej, det är ingen annan som gör lockar på mig så det är nog de finaste lockarna jag nånsin har haft. De är gjorda med värmespolar och det är inte alls dumt faktiskt. Det var knytkalas vi skulle på så då fick spolarna sitta i när jag förberedde maten och när matfixet var klart var lockarna det också, smidigt! Ifall ni tycker att bilderna ser olikia ut så är några förresten tagna innan jag gick hemifrån och några när jag kommit hem, ifall ni nu skulle registrera nån skillnad.


Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon
Ögonbryn: Clarins gamla brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC P/P Blackground
Ögonskuggor: MUS Tuch

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Mac factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Ardell 105

Läppar
Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn’t Hear It from Me

Glitter, glitter

Publicerad 2009-12-13 14:08:47 i Naglar - glitter för layering,


Jag tänkte bjuda på mer glitter. Inte nog med den blå glittersminkningen alltså, här kommer även glitternaglar. Glitter är ju kul så här års! Det är dock jäkligt svårt att fota glitter, speciellt utan vettigt ljus.

Det här är alla fall flera olika lack som alla har en viss mängd glitter i sig. OPI Brand New Skates i botten. Två lager av den. Dessvärre är den tokskir så jag tänkte att lite glitter på tipparna skulle vara bra. Northern Lights top coat med glitter i olika storlek blev det. Men jag frihandade så dåligt på mina korta, korta naglar så det blev till sist hela naglarna som fick ett täcke av den. När jag ändå glittrat loss så pass bestämde jag mig för att även lägga på Barry M:s glitterflingor. Det är de stora, runda flingorna.

Ja, ni ser att bilderna är rätt usla. Några är tagna under ett lysrör, andra i det svaga ljuset i ett norrfönster. Nå, vad ska man göra. jag kan säga att jag inte ser fram emot att ta bort det. Det var betydligt snyggare innan jag dammade på med de sista glitterflingorna. Nå, det är lätt att vara efterklok och man ska inte gråta över spilld mjölk, eller hur man nu ska säga. Det får sitta några dagar så får det bli något lite lugnare sen. Kanske.

Sotad med Moa Im-pressed

Publicerad 2009-12-13 09:14:11 i , Eotd i svart,


Det är ju ingen hemlighet att jag gillar Brite Bird. Här är det vackra brunsvarta Moa Im-pressed jag använt för en helt vanlig, klassisk sotning. Den och Cream Cat som highlighter. Har ni inte Cream Cat så skaffa den! Det är nog den ultimata highlightern! Igår klickade jag faktiskt hem en till av den bara för att aldrig, aldrig behöva vara utan. ;D
En väldigt enkel och oraffinerad sotning har jag gjort här, men jag visar den ändå eftersom jag vill visa hur skuggan ser ut. Grunden är Dignity från Face, sen Moa Im-pressed på hela ögonlocket och upp på brynbenet. Lite Cream Cat under brynet. Svart kajal runt ögat och som inliner. En liten "nygnuggad" look.
Moa Im-pressed är verkligen lätt att få från intensiv till rökig och den är behaglig att jobba med.

Maleficent Magenta och Look rich, Be cheap

Publicerad 2009-12-12 12:40:02 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Äntligen är det lördag, och jag är så tacksam för det, veckan har varit duktigt slitig med inlämningar, seminarier och så förberedelser inför seminarierna. Dessutom är jag ganska duktigt förkyld och har såklart dessutom varit tvungen att ta hand om min lilla pålle, således har veckan varit lite av en kamp för att inte falla under förkylningens och trötthetens onda grepp. Men nu är det som sagt lördag, jag har sovit i 11 timmar och ja, då känns allt lite bättre. Dessutom firar jag helgen med nylackade naglar och de är riktigt snygga om jag får säga det själv. Jag borde såklart fortsätta med mina julmanikyrer, men jag är himla sugen på lila lack så jag gör ett litet undantag. Det lila lacket ni ser här är Malificent Magenta från BB Couture och glitterlacket är Look Rich, Be Cheap från Rescue Beauty Lounge. Båda lacken är allvarligt vrålsnygga, jag är så belåten med dem! Sen att bilderna är lite trista det får vi ta, inomhusbilder under lysrör blir inte samma sak, men ni får i alla fall en uppfattning om hur det ser ut. Särskilt Malificent Magenta tycker jag är fullständigt ljuvligt, kanske det snyggast lila jag har sett, möjligtvis med undantag för Cyber, men de är ju så olika. Rasande snyggt är det i alla fall, gillar ni lila så tycker jag definitivt att ni ska beställa detta hos Nailmail före den 15 december.Glitter känns himla kul nu inför de stundande helgerna men det är ju så förbannat jobbigt att få bort. Jag tror att det tog lika lång tid att få bort guldglittret på en nagel som det tog att få bort Thunderbird på alla de övriga naglarna, så himla jobbigt! I alla fall, vill man ha glitter men känner att det är lite bistert att slita ihjäl sig på 10 eländiga glitternaglar när det är dags för remover så tycker jag att en glitternagel är en bra grej. Det känns genast himla mycket mer party men är i alla fall drägligt att ta bort. Dessutom så gillar jag såna här manikyrer för att jag får chansen att använda två lack istället för ett. Om ni som jag ligger kraftigt efter med lacktestandet så förstår ni garanterat hur bra det var. Förresten, ifall ni tycker att Look Rich-nageln ser konstig ut så är det för att lacket skadades när jag gick och la mig, det var väl inte helt torrt, det krävde nämligen tre lager för att bli täckande medan ljuvliga Malificent klarade sig utmärkt med två.

Glittergrimas

Publicerad 2009-12-11 19:25:35 i Sminkans EotD,


Blått glitter! Hur kul är inte det? Hihi!

Dags för lite partysmink inför Lucia och allt. Dessvärre har jag inget nytt att bjuda på, men det här inlägget har fått ligga till sig i arkivet just inför helgerna. Det är blått och japp, det glittrar!
Basen är Tigis blå krämögonskugga. Glittret är från Grimas. Ögonskuggorna är från MAD Minerals. Det är Royal Blue, Cobolt och Day Dreamer. 

Ja, jag började alltså med den blå krämskuggan på ögonlocket och blandade den med Face Eye Fix på brynbenet. Jag lade den blå skuggan i den form jag ville ha skuggorna. Sen lade jag Royal Blue i ett yttre V och Cobolt mitt på ögonlocket. Över inre delen av ögonlocket och brynbenet svepte jag Day Dreamer. Sen tog jag lite offwhite highlihgter, matt sådan, och mjukade upp kanterna.

Pennan Atlantis från IsaDora under ögat och Tigis blå kajal som inliner. Blått, blått, blått! Därefter tog jag glittergelen från Grimas och duttade över hela ögonlocket. Mascaran är Telescopic från L'oreal förstärkt av Magic Lash från www.Overallbeauty.com.
Lite roligt blev det väl alla fall? Jag tycker det! En riktigt gnistrande blå makeup som får mig att tänka på både gnistrande vinternätter och solreflexer på sommarsjöar.

Juligt med Thunderbird och Viva la Diva

Publicerad 2009-12-08 22:38:37 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Här kommer ett litet kvällsinlägg från mig för att förhöja julstämningen i stugorna:) Som ni ju vet så avslutade jag ju min praktik i förra veckan. Något som både är skönt och trist, men som i alla fall leder till att jag kan måla naglarna ohämmat och sminka mig hur jag vill. Till sommaren kommer jag att vara klar och då är det väl bara att inrätta sig i ledet, men just nu passar jag på och njuter av alla mina vackra nagellack. Idag var min första skoldag och chocken att få välja skuggor en vardag blev nästan för mycket för mig, ack, alla dessa vackra skuggor, vilken ska man välja liksom. Nåja, väl snackat om mitt dregglande vid beautyboxen.


Förra året gjorde både Sminkan och jag väldigt fina, i alla fall i mitt tycke, julmanikyrer. Här ser ni min favorit för övrigt. I alla fall, vi kan ju inte vara sämre i år. Sminkan visade sin första julblingiga manikyr igår, och här kommer mitt första bidrag. Det ni ser är alltså Thunderbird ifrån China Glazes Retro Diva-kollektion med en accent av guld på ringfingernageln som är målad med Viva la Divas guldglitterlack, kan det vara nr 35 månne? I alla fall så täckte Thunderbird alldeles utmärkt med två lager och glitterlacket med tre lager, inte alls illa faktiskt. Hållbarheten är väl som China Glaze är mest, efter tre dagar var det lite kantstött men i övrigt fint. Glitterlacket har nästan hållit ännu bättre, men då jag bara har det på en nagel kan det ju vara en slump. Jag har faktiskt inte ett enda av VlDs lack sen tidigare, så jag låter det vara osagt huruvida de är bra. Snyggt är det i alla fall, och himla juligt, eller vad tycker ni? Nu ska jag göra en djupdykning i sminklådan för att planera morgondagens sminkning och sen ska jag gå och knyta mig för imorgon är det tidigt upp. Ha en fin fortsatt kväll allesammans!

Mer julnaglar

Publicerad 2009-12-08 22:33:28 i NailArt,


Idag var det dags att byta färg på naglarna efter några dagar med Eif-fel for this Color och Emma fick bestämma vilken bottenfärg det skulle bli. Barielle Date Night sa hon omedelbart när jag frågade. Okej, här är den. En härlig grön som dock knappt syns under alla stämplar. Jag började stämpla alla naglar med Richelle från Zoya eftersom jag ville ha guld, men dessvärre är den inte så täckande så jag stämplade över allt en gång till med Amber Chrome från Sally Hansen. Det är därför det ser så oskarpt ut i konturerna.

Barielle Date Night är ju ett närmast perfekt lack så det gick väldigt smidigt. Ett lager av den och kort torktid dessutom. Richelle konstrade alltså och blev tunn och ynklig så Amber Chrome fick rycka in. Alla Chrome-lacken från SH är helt enastående för stämpling. De torkar fort och täcker bra. Ett tips alltså för er som gillar att stämpla. Lite random strass på det, det är ju ändå snart jul, och jag är klar med min andra julmanikyr för året. Ganska nöjd trots de misslyckade stämplarna. Jag orkar alltför sällan plocka fram mina konadprylar. Det är känns så meckigt. Egentligen går det ju rätt smidigt men man får lägga en massa extra tid eftersom bottenlacket ska vara torrt och eftersom skrapa och stämpel måste hållas rena mellan stämplingarna. resultatet är alla fall fint. Det ni ser här är mitt favoritmönster. Man borde dessutom passa på medan naglarna är korta!

Lite julstämning på naglarna.

Publicerad 2009-12-07 18:16:27 i NailArt,


Nu är det ju ddags för julmanikyrerna igen, eller hur! Här kommer en med strass och glitter, en liten minijulgranskula, helt enkelt!

OPI Eif-fel fot this Color från förra årets franska kollektion är basen för detta. Sen har jag klistrat lite strass från ebay på ringfingret och toppat med glitrter i silver och kopparorange. Känns riktigt julfint faktiskt!

IsaDora Black Rose

Publicerad 2009-12-06 20:15:04 i Naglar, vampy,


IsaDora ger oss med regelbundna intervall sådana där habegärliga lack som man bara måste äga. Det här kändes som ett sådant i höstas när jag och Emma träffades. Vi stod på Åhléns och jag bara måste ha det här lilla rödskimrande kaffefärgade lacket. Emma också.

Ni ser hur frestande det ser ut i flaskan. Det röda skimret liksom glöder mot vad som ser ut som en svart bas. I dagsljus tappar lacket dock denna tjuskraft på naglarna och blir bara ett mörkbrun/brunrött skimmerlack. I solljus däremot... Wow!

Här ser ni lite bilder i dagsljus, solljus och indirekt solljus. Så fort solen ligger på så fattar lacket eld innuti och man ser hur de röda tonerna tar över på ett fantastiskt sätt. När solen inte träffar det så blir det mer mahogany/choklad. Fint det med kanske men inte så exceptionellt.

Här är det två lager lack och ett lager överlack, China Glaze Fast Forward. Glansen blir bra och lacket är förlåtande för alla små skavanker på naglarna. Här är naglarna förresten nyklippta. Det funkar inte med mina naglar och nagelband just nu, trots att de sköts som vanligt. De är supertorra. Tror det är handspritens fel. Det är verkligen inte snygga händer ni får se på mina bilder, men det struntar vi väl i. Det är ju färgen ni ska se.

Tribecca och Cupol

Publicerad 2009-12-05 11:35:13 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer en sminkning jag gjorde igår kväll med två av skuggorna från Czarinna-kollektionen, Tribecca och Cupol. Cupol har jag ju visat er tidigare men Tribecca köpte jag i onsdags så den är helt ny för mig. Egentligen hade jag tänkt avstå helt ifrån sminkinköp i december men ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att passa på att handla ett par nya skuggor innan min praktik tog slut och jag flyttar hem till min MUS-fria hemstad. Inte för att jag har så långt till MUS, som ju dessutom finns i Örebro där jag pluggar, men äsch, jag ville fira min lyckade praktik, och jag var så himla sugen på Tribecca. Jag spanade även på Babydoll-skuggorna, men de föll mig inte alls i smaken, istället blev det mörkblåa Tuch som blir brun när man suddar den, en himla cool skugga, får se om jag hinner testa den ikväll. Här är i alla fall Tribecca och Cupol, två skuggor i verklig toppklass. Jag har nog aldrig haft några skuggor från MUS som har varit lika bra som dessa, de är fantastiskt pigmenterade och har en supervacker yta med allt guldskimmer.

 


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Glo Minerals Sunset under kindbenen, ett persikorosa palettrouge från Elisabeth Arden på kinderna och så några tag med Viva la Divas skimmerpuff nr 85 ovanpå

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusare skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Tricecca Och MUS Cupol

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Kajal: MAC Feline

Mascara: Wet n' Wild Lash Intense Mascara

Lösögonfransar: Ett par värdelösa som jag har köpt på ebay

Läppar

Läppstift: MUS Bare

 


På en bas av Shadow Insurance applicerade jag Tribecca på den inre halvan av ögonlocket och Cupol på den yttre. Därefter applicerade jag Cream Cat med den eminenta borsten MAC # 217 och suddade då även kanten på de andra skuggorna. På något sätt lyckades Tribecca här förflytta sig så att den även hamnade ovanför Cupol. Lite oväntat, men helt okej. Inramningen av ögat gjordes med Feline från MAC, en penna jag brukar tänka på som det kladdiga monstret. Som ni ser är Feline vrålpigmenterad och mjuk, den blir nästan som en eyeliner, men den är också lite för mjuk och väldigt kladdig, därav sitt smeknamn. Lite mascara på fransarna och på med ett par lösögonfransar. Jag skulle ha valt ett par andra fransar, dessa var helkassa och inte ens särskilt snygga, när jag tänker rätt på saken så gillade jag dem inte sist heller. Nåja, det är inte hela världen, ska försöka komma ihåg det bara. Avslutningsvis så applicerade jag rouge, ja tre olika sorter till och med, eller ja, en var väl en highlighter, och så målade jag läppstift. Hade nog varit snyggare med mer färg på kinder eller mun, men nu blev det så här och jag tycker gott att det duger och till och med blev ganska fint.

Tiger’s Eye med en topping av Tiara

Publicerad 2009-12-01 22:39:21 i Emmas NOTD i glitter och holo,Ni minns det vackra bruna lacket. Det är ett alldeles strålande vackert lack på egen hand, men när jag ändå bar det kunde jag inte låta bli att måla på lite glitter från samma kollektion, alltså Nubar Royal Gems. Den här kombinationen såg jag hos Scrangie och jag föll som en fura, både för Tiger’s Eye och Tiara, således var jag tvungen att prova själv. Himla fint tycker jag att det blev, även om Tiaras storhet kanske inte riktigt framgår av bilderna. På lördagen när jag fotade Tiger’s Eye var det sol, på söndagen när det blev Tiaras tur regnade det, såldes blev bilderna ganska mycket sämre. Just att fota smink gör jag sällan med hjälp av dagsljus då använder jag i 9 fall av 10 blixt ändå, men när det gäller att fota naglar är det en helt annan femma, då är jag i stort behov av lite solljus. Alltså är dagens, eller okej kvällens, bilder lite halvtråkiga, men ni får se dem ändå, och jag hoppas att ni inser detta glitterlacks storhet, för det är alldeles ljuvligt, precis som små vackra snöflingor, eller kanske ett stjärnfall på naglarna. Jag planerar faktiskt att toppa min julmanikyr med Tiara, vad säger ni, A Ruby for Rudolph med multifärgat glitter på, det låter väl snyggt och juligt?


Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela