Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad för januari 2011

Publicerad 2011-01-31 23:59:00 i Kavalkad,

Dags för månadens kavalkad. Visst har vi varit duktiga nu i januari! Massor av smink. Av mina sminkningar gillar jag mina bokteman bäst och även den blå sminkningen jag gjorde på rad tre.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Emma har också jobbat på riktigt bra och delat sex vackra looker med oss. Självklart är även hennes bokteman favoriter, vem kan motstå leopardfläckar eller snirklar, men även nyårssminket med lockarna och strasset är väl helt underbar!
1.
2.
3.
4.

Eftersom vi hade en bild på Emma i nyårsklänningen så visar vi den igen. Hon är ju snygg i den, tycker jag!

Emmas Beautiful Creatures-tolkning

Publicerad 2011-01-31 17:04:00 i Boktema 2011,

Boktema igen! Det var ju ett tag sen sist men både Sminkan och jag tycker det känns skönt att glesa ut boktemana lite så att vi får mer tid på oss och kan ta itu med våra tolkningar med större kraft och entusiasm.

Den här veckan tolkar vi ju Beautiful Creatures. Jag har valt att göra det enkelt för mig och tolka omslaget. Dels för att jag tycker det är rätt fint och inspirerande men såklart också för att det är enkelt och inte kräver så mycket eftertanke som en tolkning av bokens innehåll. Jag tänkte inte riktigt boktema när jag läste boken i höstas eftersom boktemat låg nere då. Lite synd, för jag har en känsla av att det finns mycket i den här boken som skulle kunna inspirera till roliga sminkningar. Därmed inte sagt att jag är missnöjd med min sminkning, jag tycker den blev fin faktiskt. Dessutom innehåller den de tre komponenter som jag allra mest associerar till boktema: lösögonfransar, snirklar och strass.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Foundation Sunshine

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer ”i ansiktet”: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Gosh Love That Beige!

Ögonskuggor: Urban Decay Perversion och Taylor Made Minerals Sucker

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Urban Decay 24/7 Ransom

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Lösögonfransar: Ardell 111

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppenna: Make Up Store Golden Purple

Läppglans: Clarins Color Quench Lip Balm 09

Grunden för min sminkning är en slags gråsvart sotning. Perversion applicerades över hela ögonlocket och suddades sedan i övre linjen. Jag applicerade Virgin som highlighter och suddade Perversion lite mer. För att få in lite lila i sminket applicerade jag lila Ransom under ögat och intensifierade den lila färgen ytterligare med lilaskimriga Sucker ovanpå kajalpennnan. Sen målade jag eyeliner och även snirklar samt mascara och fäste lösögonfransar samt strasstenar i och kring snirklarna. Ja och så har jag rouge och läppglans också, lite läppenna med för den delen. Det var min tolkning det...

Beautiful Creatures tolkad av Sminkan

Publicerad 2011-01-31 08:31:00 i Boktema 2011,


Min tolkning av boken bygger på omslaget i svart och lila, samt ett vagt minne av att Lena Duchannes, den kvinnliga huvudpersonen, skulle ha gröna ögon. Det blev mer lila och mindre svart än jag hade tänkt men det gör väl ingenting. Glittret då? Jo, det är en sorts representation av de magiska krafter Lena besitter. Bland annat kan hon ju påverka vädret och framkalla stormar om jag inte helt rört ihop allt. Det är rätt länge sedan jag läste boken nämligen.

FACE Eye Fix som bas. Sen är det svart kajal som ram runt ögat och lite svart ögonskugga, Paula Dorfs Twilight, som ligger på yttre delen av ögonlocket. Den täcktes av Dream Purple från Makeupcosmetics som jag lagt från inre vrån över hela ögonlocket till mitten på brynbenet. Sen målade jag även under ögat. Highlightern är June, en vit med violett sken, som jag köpt från Makeupcosmetics. Slutligen blandade jag en lite prismatisk glittereyeliner med lila glitter från HOT och pressade över gonskuggan. Jag limmade fast mina Demi Whispies från Ardell som redan har en rand av guld efter att jag använt dem med guldglittereyeliner. Ja, jag borde rengjort dem men nej, jag orkade inte. Lite av den prismatiska glittereyelinern målades även under ögat. Ja, det var allt. Jag är ganska nöjd med min tolkning. Det är alltid roligt med lila och glitter.
Här kommer ett litet bildspam igen som visar sminket ännu en (onödig) gång. ;D

Beautiful Creatures

Publicerad 2011-01-31 08:28:00 i Boktema 2011,


Beautiful Creatures är skriven av Kami Garcia och Margaret Stohl. Den utspelar sig i den amerikanska södern, i staden Gatlin, och huvudpersonen är Ethan Wate. Hans släkt har bott i Gatlin i mer än hundra år, redan långt före det amerikanska inbördeskriget. Hela staden är väldigt medveten om sin historia, särskilt den som utspelade sig under kriget mellan Nord och Syd. Känslan är att tiden liksom stannat i Gatlin och att inget mer någonsin kommer hända. Men så kommer Lena Duchannes till staden. En hemlighetsfull flicka som omedelbart fångar Ethans intresse, särskilt som han känner igen henne från de drömmar han haft om en flicka som faller och som han försöker rädda.

Lena bor hos sin morbror Macon Ravenwood, en man som inte visat sig i staden på många, många år. Allt som har med Ravenwood Manor att göra är höljt i mystik och många är rädda för släkten som bor där. Även Ethan känner en viss rädsla men kan inte låta bli att närma sig Lena och i och med det även Ravenwood Manor. Han dras in i en värld av magi och historia, en historia som dessutom verkar upprepa sig själv i hans eget och Lenas liv.

Beautiful Creatures är en rätt bra fantasybok för ungdomar. Det gick snabbt och lätt att läsa den men jag har inte skaffat del två än trots att jag trodde att jag skulle vilja läsa den så snart den blev utgiven. Ja, det trodde jag när jag precis läst ut den första boken alltså. Nu känns det inte lika aktuellt längre så Lenas och Ethans gemensamma öde förmådde kanske inte engagera mig tillräckligt alla fall. Det blir en trea till Beautiful Creatures alltså. ;D

För er som är nyfikna så finns en liten video-trailer till boken om ni klickar på den här länken. Jag tittade på den och när man läst boken fattar man den men jag undrar om den verkligen funkar för den som inte känner till handlingen. Kan ju vara kul ändå. Och är ni nyfikna på del två så kan ni läsa om den här.

/Sminkan

MAC Rain of Flowers

Publicerad 2011-01-30 17:59:00 i Naglar i lila,


Rain of Flowers är ett rödlila lack med glitter i blått och rosa. Mycket vackert! Dessutom täckande på två lager, snabb torktid med ett lager Seche Vite och så vackert då också. Vackert som bara den!


Jag gillar mörka färger med glitter som kommer fram i ljuset. Det här blir nästan svart i lågt ljus men solen plockar fram glittret och ger det liv! Man ser också den rödlila basen i starkare ljus och det bidrar till dess skönhet enligt mig.

Som vanligt bildspammar jag eftersom ingen bild räcker för att fånga skönheten hos vissa lack.

Vad tycker ni? Otroligt, eller hur?

Milani In a Flash

Publicerad 2011-01-30 10:54:00 i Naglar i rosa,


Sista lacket ut från Milanis Flash-kollektion är ceriseröda In a Flash. En fantastiskt fin färg det med. Oerhört mycket skimmer och glitter!


Det är en ceriseröd bas späckad med rosa och även rött och guldfärgat glitter. Mycket vackert! Det här är tre mycket tunna lager lack, ett tunt och ett lite flödigare kan funka, och det som gör det tjockt på bilderna är överlacket som jag hade för mycket av på penseln eftersom jag precis fyllt på i flaskan men hunnit vänja av mig från att stryka av penseln.

Visst är det ett vackert lack! Hela den här kollektionen är verkligen värd att äga!
MAC Concubine

Publicerad 2011-01-29 16:56:10 i Naglar i rött,


MAC Concubine är ett lack som kom i en kollektion som jag tänker på som den "kinesiska" men som säkert har ett annat namn. Det är alla fall så att lacken har namn som leder tankarna till Kina. Jag köpte ett av dem direkt när de kom ut i handeln, Jade Dragon, men fick ett ryck nu och köpte resterande också. Jag har varit lite sugen på dem länge nämligen eftersom de alla har himla snyggt microglitter eller glassfleck eller vad det nu kan heta.


Concubine är röd. Djupt röd med rött glitter och lite guld som bonus. Jag vet att vi sett det förut men jag gillar faktiskt MAC:s take på det hela rätt bra. Det är inget dåligt lack på något sätt, tvärtom. Det är bra att måla med, täcker med tre lager och torkar inom helt rimlig tid. Det är ett jellylack så glittret framträder väldigt vackert och i flera djup så naglarna blir verkligen vackert gnistrande. Jag fick mycket komplimanger för den här manikyren idag.

Mina bilder gör det inte riktigt rättvisa, tyvärr. Det är så mycket vackrare i verkligheten. Av någon anledning får det mig att tänka på den oerhört vackra filmen "Den röda lyktan" från tidigt 90-tal. Den utspelade sig i 20-talets Kina och handlade om en ung kvinna som tvingas gifta sig med en rik man och bli hans fjärde fru. Nu är ju det här lacket namn inte alls hustru utan konkubin och det kan väl ses som en äldre benämning på sambo. ;P

Jag hade lite sol när jag kom hem så jag försökte fånga glittret i det men som sagt, ingen bild gör den rättvisa. Inget unikt lack men helt klart ett lack helt i min smak och som jag kommer använda många gånger framöver.IsaDora Graffiti Nails Latte Queen

Publicerad 2011-01-29 16:27:18 i Naglar - crackle,


Jag köpte i veckan de fyra nya Graffitilacken från IsaDora. Jag började med att prova det i beige, Latte Queen. Det är en färg som verkligen påminner om en kaffe latte så namnet är välvalt.


Snabbt, snabbt målade jag tre lager för att det inte skulle bli strimmigt utan brytas upp i de större sprickorna som jag tycker är attraktivare. Det torkar oerhört snabbt och för att kunna kontrollera det på penseln så kan jag inte ha för mycket lack åt gången så det får bli blixtfart när jag målar på det. Det torkar matt och äter överlack som ett glitterlack ibland kan göra, tre lager överlack är det här. Jag tycker de nya färgerna som kommit är mer användbara än höstens ur ett mer "vuxet" perspektiv men de  i höstas var klart roligare. Sen är det ju så att man rätt sällan plockar fram sina crackle-lack. Jag har använt mina en gång var hittills. Det är roligt att ha dem men sällan man vill bära dem, liksom. Vi får se om det blir ändring på det nu. Alla fall är det ett brunt lack under graffitilacket, MAC Style Clan som jag ville piffa till lite på dag två.

Eyeko Lilac Polish

Publicerad 2011-01-29 08:09:00 i Naglar i lila,


Eyeko Lilac Polish är verkligen helt förtjusande! En härligt glossig krämformula och en riktigt fin färg.


Tre tunna lager som torkar rätt snabbt och lämnar en glansig yta i ljuslila. Lite olika på mina bilder beroende på ljuset men den är mer röd i undertonen än blå tycker jag nog. Härlig är den alla fall! Jag gillar den verkligen!

Ja, ni ser ju att den bli mer blå längre in i skuggan och mindre blå närmare fönstret. Det är väl allt jag kan säga.


Rosa strass

Publicerad 2011-01-28 19:12:00 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Man kan ju ha strass utan att ta fram lösögonfransarna, tänker jag. Provade med det idag. En klassisk brun, neutral makeup lite uppfiffad med ett par strasstenar.

GOSH! stiftskugga som bas och så en mörkbrun, skimrande skugga från Coastal Scents Hot Pots som skugga på yttre två tredjedelarna av ögonlocket. På inre delen har jag Winner från Makeupcosmetics som också löper längs brynbenskammen. Som highlighter är det en aningens aprikostonad skimmerskugga från Hot Pots. Mascara från Maybelline och kajal från Tigi.

Sinful Colors California

Publicerad 2011-01-28 16:49:00 i Naglar i rosa,


Bildspam i koncentrerad form kommer här. Det är California som gjort sig förtjänt av detta med sitt vackra microglitter, eller vad det nu kan kallas.California är ett rosa med lilaton, superskirt lack som innehåller mängder med glitterpartiklar i silver, rosa och ljusblått. Mamma var först med att prova det här och det krävde fyra-fem lager för att bli täckande så jag körde en bas av Demure Vixen från Essie och så två lager över den. Jag hade dessvärre glömt att Demure Vixen kräver tre-fyra lager för att bli täckande så i slutändan gjorde det detsamma om jag hade kört med bara California eller ej... Det blev alltså segtorkat men jag gillar skimret väldigt mycket. Man kan ju ha den som en dag-två-uppiffare om inte annat. Och jag undrar om den inte kunde vara snygg på svart...

Last Call, Rockstar och Black Hawk

Publicerad 2011-01-27 20:40:11 i Emmas FOTD 2011,

Sminkan säger att det är dags för mig att visa smink, så jag gräver lite i arkivet. Här är en sminkning som jag hade när jag och mina kompisar var och såg Änglagård 3 i mellandagarna. Sminket var ganska fint faktiskt, tyvärr blev det ganska kasst på bild.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige

Ögonskuggor: Urban Decay Last Call, Rockstar och Mist Black Hawk

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: Make Up Store NudeBasen är Gosh Love That Beige och ovanpå den ligger Last Call i inre ögonvrån , Rockstar i mitten och Black Hawk i yttre ögonvrån. Resten är precis som vanligt så det säger jag inte så mycket om. Som sagt det var fint i verkligheten men på bild tycker jag att det ser lite kladdigt ut.

Essence Choose Me!

Publicerad 2011-01-27 17:54:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ännu ett lack i samma färggrupp som Charla och Halley's Comet, men man kan ju faktiskt inte få nog av dem! Underbara Choose Me! är det lätt att välja! Enda nackdelen är att det är något skirare än både Charla och Halley's Comet och de tre lager jag har här visar fortfarande VNL.


Tre lager alltså. Överlack ovanpå för en slät yta. Snyggt ändå måste jag säga och den VNL som syns på bilderna är inte lika framträdande i verkligheten.

Snowcrystal # 443

Publicerad 2011-01-26 20:03:00 i Naglar i grönt,


Snowcrystals mörkgröna krämlack. Inget kul att måla med men en fin färg. Grangrön, skulle jag kalla den. Helt okej täckningsförmåga, detta är två lager, men lacket är tjockt och segt och inget kul att måla med. Det är inte högglossigt men helt okej. Ett mellanlack.

Milani Hot Flash

Publicerad 2011-01-26 14:27:00 i Naglar i rött,


Ni vet att jag för ett tag sedan köpte hem hela Milanis Flash-kollektion. Okej, det är bara fyra lack men ändå. Här kommer nummer tre av de jag hunnit testa. Jag älskar verkligen glittret i dessa!

Hot Flash är vinrött/rött/koppar färgat med guldglitterpartiklar. En helt magisk färg. Så vackert! Titta på de klickbara också för nu blir det bildspam igen!


Underbar färg, underbart djup och ett lack med bra egenskaper också. Tre lager är det på mina bilder, det börjar skirt men bygger på bra redan på andra varvet. Tre behövs dock för att få djupet i färgen. Det torkar rätt snabbt och det glöder inifrån. Så vackert!

Som vanligt kan mina bilder inte ens nästan visa den oerhörda skönhet det här lacket besitter. Det är omöjligt att få fram värmen, djupet, glöden, glittret...

Avslutningsvis en bild i solen som inte är skarp men kanske ändå förmedlar lite av det jag älskar med lacket.

Milani Flash Light

Publicerad 2011-01-26 07:02:00 i Naglar i orange,


Ett Milani Flash-lack måste få ett bildspam, så är det bara, så här kommer ett! Det här är den orangefärgade Flash Light och den är lika fantastiskt fin som systrarna i rött och rosa!


Gnistrande guld och djupt orange lyser på naglarna som flammande juveler! Så magiskt vackert! ett bra lack dessutom, det täcker väl, här ser ni tre tunna lager, det torkar fort och penseln är utmärkt. Jag är kär i Milanis Flash-kollektion. Den är verkligen lyckad! Jag rekomenderar vartenda ett av dem och de är inte ens dyra. Köp dem hos www.cherryculture.com och älska dem du med! Och nej, jag är inte sponsrad av vare sig Cherry Culture eller Milani. Inte av någon alls faktiskt. Jag är bara berusad av lycka när jag ser på mina naglar i den här färgen!

Ser ni guldet! Och så till själva spammandet då, för jag har ju massor av bilder kvar att visa!


Grönskimrande

Publicerad 2011-01-25 19:12:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Dagens skuggor är från Coastal Scents Hot Pot-serie. Det är en ljus, skimrande silvergrön, en matt mellangrön och så en beigevit highlighter. Som ram runt ögat är det MUS kajalpenna Green Card. Basen är GOSH! Love that Beige. En väldigt klassisk treskugge-sminkning med den mörka skuggan i globlinjen och i ett yttre v, den ljusa gröna på ögonlocket och så highlighter under brynet.

Jag älskar gröna skuggor till bruna linser. Det är så vackert som kombination. Grönt till bruna ögon slår nästan blått.

Models Own Green Flash

Publicerad 2011-01-25 13:42:00 i Naglar i grönt,Nu blir det bildspam igen! Models Own Green Flash heter lacket och det är underbart! En grönskimrande foil som är lättlackad och snabbtorkande och helt enkelt underbar!


Två lager på mina bilder. Det är oerhört fint och går inte att bestämma om det är varmt eller kallt i tonen då det är späckat med skimmer i både guld och silver. Jag är väldigt förtjust i den här typen av färger och har flera sedan tidigare men kanske blir den här min absoluta favorit.


Slätt och smidigt och som sagt, det torkar fort. Här ser ni det utan överlack dessutom.

Finger Paints Holly Good Time

Publicerad 2011-01-25 05:39:00 i Naglar i övriga färger,


Holly Good Times kom med Finger Paints julkollektion 2010. Jag fick den genom ett byte med Kris på My Lucid Bubble och jag är jätteglad över den! Vilken skönhet det är! Ser ni?


Här ligger Holly Good Times över ett rött skimmerlack så jag inte skulle behöva måla mer än ett lager. Ett lager alltså, så förmodligen täcker det väl på tre, kanske så lite som två, lager om man har det ensamt. Glittret är i guld, koppar och rött. En otroigt härlig kombination som självklart passar till jul men som i mina ögon är rolig även nu i januari när jag äntligen provar lacket. ;D

Vackert! Så vackert att det förtjänar ett klassiskt Sminkan-bilspam!


Som vanligt kan jag inte fota glitter bra men ni kanske får en uppfattning om det alla fall. Och hittar ni Finger Paints så slå till på dem! Jag har inte blivit besviken på ett enda!

Lila

Publicerad 2011-01-24 18:38:00 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Honi ville se lila. Det blir alltså en sminkning i lila och rosa idag, och bruna kontaktlinser. Ögonskuggorna är Flamenco från MUS och så Play i rosa från Makeupcosmetics och March, en lilaskiftande highlighter som också är från Makeupcosmetics.

GOSH! stiftskugga som bas och mörkblå kajal som ram runt ögat. Det är MUS Deep Blue Sea som jag använt, en av mina favoriter! Därefter Flamenco på ögonlocket och uttonad i March upp på brynbenet. För att få lite värme eller färg eller vad ni vill, så sveptes rosa Play över hela ögonlocket och upp en bit på brynbenskammen. Flamenco ovanpå den blå kajalen under ögat. Mascara och brynskugga.  


OPI DS Magic

Publicerad 2011-01-24 13:23:00 i Naglar - duokromatiska,Jag vet inte vad som kom över mig när jag klickade hem DS Magic. Jag vet att jag i en kommentar hos Kajalpennan skrev att jag inte skulle ha det. Jaha. Nå, man kan väl ändra sig? Sen var det ju extremt onödigt naturligtvis eftersom jag redan har i princip identiska Lunar Eclipse och Laser...

Ja, det här är ännu ett lite foilliknande duokromt lack i klarblått och lila. Det är i princip identiskt med de båda andra lacken, speciellt Lunar Eclipse. Det gör ju inte Magic mindre vackert men som sagt, inte helt nödvändigt i min samling. Fint namn dock...


Tre lager lack som skötte sig bra, bra torktid och jag klarade till och med av penseln utan problem. Färgen är mer uttalat duokrom än på mina bilder och lacket är riktigt fint. Jättesnyggt faktiskt. Kanske inte magiskt dock. ;D
Models Own Pink Punch

Publicerad 2011-01-24 05:53:00 i Naglar i rosa,


När jag beställde från Models own kom det här med som bonus och det var ju kul. Sen är det inte min typ av lack, men ändå, roligt! Neonrosa som verkligen bränner näthinnan och klassisk satinmat finish när det torkar. Jag glossade inte till det med överlack för det här kommer jag inte bära just nu. För mycket VNL. Måste absolut ha en opak, beige grund före jag kör den här igen.

Tre lager lack, massa VNL som inte syns så mycket på bild som i verkligheten. Helt galet lysande färg som nog är rolig i sommar. Torkar snabbt gör det inte, men det kan ju bero på att jag inte överlackade. Det satt inte på i 20 minuter så jag vet ju egentligen inte hur länge det hade behövt för att torka men ändå.

Lysande!

Sinful Colors I Love You och I Miss You

Publicerad 2011-01-23 17:32:50 i Naglar i lila,


Dagens naglar är lila. Det är Sinful Colors I Love You som grund för manikyren. Ett vackert lila med massor av skimmer. det är klart likt Zoya Mimi men billigare. Tre lager ger aningens VNL fortfarande men jag slutade där för att jag ändå skulle täcka mina tippar med glitterlacket I Miss You som jag misstänker är skapat just för att användas med den här lila.


Som ni ser en rätt transparent bas med massor av skimmer i lila och guld. Mycket gnistrande! Snabbtorkande också. Bra på så vis. Sinful Colors är inte världens mest jämna lack kvalitetsmässigt och den här är kankse inte min favorit eftersom den är lite för genomskinlig men det gör att den också blir väldigt glittrig och det gillar jag ju faktiskt!


Likt Mimi som ni ser...

På med glitterlacket I Miss You. Galet gnistrande i regnbågens alla färger men med lila bas. Enkelt att måla med om man som jag använder det som accent. Misstänker att det skulle krävas många lager om det ska bäras ensamt. Snyggt är det alla fall över lila.

Det sammanfattar dagens lila manikyr. Hoppas ni gillade den!

Healer's Touch

Publicerad 2011-01-23 13:59:00 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Dåliga bilder men förhoppningsvis tillräckliga för att ni ska få en uppfattning om hur dagens smink ser ut. Det är en bas av GOSH! stiftskugga och ovanpå den packades lila Healer's Touch från Fyrinnae på ögonlocket. Den blendades ut i highlighterskuggan June, vit med lila skimmer och köpt från Makeupcosmetics. En eyeliner längs övre fransraden målades dit med Urban Decays flytande eyeliner i färgen Shattered. Mascara, lite brynskugga och sen var det klart. Oerhört enkelt och diskret. Healer's Touch är en av mina favoritskuggor i lila dessutom. Så fint skimmer! Dagens manikyr kommer också bli lila. Ska börja med den nu.

Idag har jag swatchat massor av nagellack, igår med, eftersom jag snart kommer flytta(!) och vill få undan de oprovade i sina lådor för enkelhetens skull. Är ni sugna på några speciella färger så är det alltså bara att säga till. Det finns massor att ta av nu, så ge mig en vink om vad ni vill se, rosa, rött, orange eller blått... Ja, allt utom gult tror jag finns i arkivet nu. Gula lack har jag också en del otestade men jag sparar dem lite för jag är sugen på gult men vill ha dem när det är lite mer vår tror jag. ;D

Milani Photo Flash

Publicerad 2011-01-23 08:50:00 i Naglar i rosa,


Milani Photo Flash får mig att tänka på både Zoya Alegra och OPI Let Me Entertain You. Det är samma gnistrande skönhet. Photo Flash är dock mer knalligt rosa och har en värme i sig som de andra två saknar. Det här är en riktig skönhet må ni tro! Kraftigt rosaröd bas med massor av glitter. En värme av guldet i glittret men samtidigt med den kalla tonen i basen och i det rosa och röda glittret som också finns där.  


Bra pensel, bra täckningsförmåga, bra torktid. Det här är två flödiga lager och inget överlack. Superfint! Det skimrar och glittrar som bara den och den är så mycket finare än mina bilder ger sken av.

Jag vet, jag spammar totalt, men ingen bild gör den rättvisa. Det här är snyggt! En pigg, somrig rödaktig rosa som nog skulle vara ännu mer fantastiskt i solsken. Den här serien finns hos Cherry Culture och jag köpte hela högen. Alla ser fina ut i flaskan och jag tycker absolut ni ska kasta ett öga på dem om ni ska handla från CC.
Bildspam:


En populär manikyr

Publicerad 2011-01-22 18:34:00 i NailArt,


Här kommer ett inlägg jag borde postat för länge sen. Kom på att det låg kvar i arkivet när jag tänkte länka till det när jag visade min "Shawn of the Dead-manikyr" igår. Det här började med att jag skulle visa den här översta, lila manikyren. Självklart vill inte kameran visa det men den här manikyren är verkligen en riktigt lyckad en! Det är Let's Groove från China Glaze som bas och så Violet Sparkle från Nubar på halva nageln. De smälter ihop väldigt fint för ögat och Violet Sparkle gnistrar otroligt vackert. Det här blev en väldigt succé faktiskt, alla jag mötte kommenterade hur snyggt det var, kassörskor, kollegor, folk på apoteket... Superenkelt att göra och supersnyggt att bära!

Måste komma ihåg den här varianten för framtiden för den kändes bra alla dagar jag hade den och det var flera.

Samma manikyr men i andra färger har jag naturligtvis också provat. Förra vintern var det ofta röda skimmerlack med Lippmanns Ruby Slippers på halva nageln, i våras och i somras var det olika färg på nagellack och glitter och så vidare. Just nu är jag dock helt färgkoordinerad. Här är ett par andra versioner av samma idé:

Ett ljuslila lack, Pure Ice frosted Ice New Lilac med Hyacinth Sparkle över. Det är också en lysande kombination som verligen smälter ihop vackert.


Och så med ett annat lack från Pure Ice, Calypso, så blev det Sky Sparkle.

Också en väldigt trevlig kombination tycker jag.


Det finns så klart flera kombinationer jag skulle kunna visa här men inlägget blir så långt så jag slutar för nu. Kan nämna Kinky in Helsinkki med Petunia Sparkle som en liten teaser. Kanske kommer i ett annat inlägg.
Och så kom den dagen då jag bar just Kinky in Helsinkki med Petunia Sparkles och lyckades ta ett par bilder i skymningen. Självklart får den också vara med då.

Dåligt ljus, som sagt, en sen eftermiddag i oktober. Men det är en favoritkombination. Otroligt snyggt med Kinky och Petunia ihop. Lite Star Sparkle fick vara med också, på ringfingret.

Sinful Colors Serena&Chloe

Publicerad 2011-01-22 15:45:19 i Naglar i orange,


Serena&Chloe är ett jättevackert lack i orange med glitterpartiklar i guld. Dessvärre är det skirt som attans och bör inte bäras ensamt om man som jag är allergisk mot VNL.

Det är inte så roligt att måla med för det kräver alltså massor med lager. Här ser ni fyra, på vissa naglar fem, lager av lacket och man har då fortfarande en mycket tydlig VNL även om den inte syns så bra på bilderna. Istället för att bära det så här kommer jag nog i framtiden lägga den över andra, mer opaka orangefärgade lack för att få glittret. Glittret är nämligen väldigt snyggt!

Guldfärgade och orangefärgade glitterpartiklar alltså, och en mycket skir orange basfärg. Får mig att tänka på BB Coutures Horned Devil men Sinful Colors kostar ju bara några dollar så den är mycket mer prisvärd. De har i princiå samma egenskaper nämligen, skira eländen med snyggt glitter. ;D

Shawn of the Dead

Publicerad 2011-01-21 20:25:10 i NailArt,


Nu ska ni få se något ovanligt. En manikyr som jag burit sedan måndag kväll. Nu är det fredag. Fyra dagar. Och jag har älskat det! Nu måste jag dock få byta färg för min tip wear är fasansfull. Jag ser ju i princip aldrig slitage på manikyrerna jag bär eftersom jag lackar om varje dag, men den här har alltså diskat (jag handdiskar alltid allt) och städat och jobbat och pillat upp tejprullar och ja, allt annat som man gör dagligdags. Tycker det är rätt okej ändå men som sagt, man ser att det är en liten vit kant på några naglar så nu är det dags att byta.

Det är Zoya Shawn och China Glaze Zombie Zest som kombinerats på detta utomordentligt trevliga sätt. Halvnagel i glitter alltså. En Sminkan-klassiker. Jag ska absolut komma ihåg det för framtiden för det föll mig verkligen i smaken.

Ledsen för de kassa bilderna tagna i badrummet under halogenspottarna. Det är ju enda chansen att föreviga detta och det är trots allt värt att ha i arkivet. Tråkigt nog har jag inga riktigt bra bilder på Shawn men det ger sig väl. Och ni som inte riktigt greppade inläggets titel kan kasta ett öga här så har ni fått ett filmtips för helgen också. ;D

GO #74

Publicerad 2011-01-21 18:50:00 i Naglar i övriga färger,Lite mer arkivmaterial. Nya nagellacksmärken i budgetklassen är ju alltid roligt att testa och det här är mitt första lack från Go. Det är ett vackert rosalila lack med pärlemoskimmer och hysterisk benägenhet att få penseldragsmärken.

Vad kan jag säga, ni ser ju själva hur det ser ut. Penseldrag, penseldrag... Hemskt på så sätt men på något bisarrt vis så gillade jag ändå lacket när jag bar det. Det är så långt ifrån mina vanliga lackfärger att det kändes nytt och fräscht och lite vilt och galet på sitt bleka, pärllika sätt. Det ni ser på bilderna är två lager av lacket. Jag drog på ett tredje sen faktiskt, men det behövdes inte egentligen.


P2 Elegant

Publicerad 2011-01-21 17:34:00 i Naglar i lila,


Tråkigt nog ser man inte det rosa skimret så bra på mina bilder. Ljuset räcker inte till trots att det är mitt på dagen när jag fotade det här. Elegant är alla fall en grålila färg med en massa rosa skimmer som ger en flash av färg som spelar över lackets yta.


Två lager lack täcker ganska väl, jag har dock tre lager på bilderna. Det är lättlackat, torkar ganska fort och känns som ett väldigt prisvärt lack då det i Tyskland hamnar på en prislapp på under 20 kronor. Snyggt, lite annorlunda och lättlackat. Vad mer kan man begära?

Diva Shrouded in Gold

Publicerad 2011-01-20 19:36:33 i Emmas FOTD 2011,

Här kommer min lördagssminkning i guld och vinrödlila. Min kompis hade tjejmiddag och då är det alltid kul att göra sig lite fin tycker jag. Jag gillar det här sminket, men det hade varit önnu finare med en diskret fransrad. Dessvärre rann tiden iväg, jag tillbringade för lång tid med att läsa harry Potter för min älskling och prioriterade därför plattången framför lösögonfransar.

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fawn

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer på ojämnheter: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded in Gold och Make Up Store Micro Shadow Diva

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine BarePå en bas av Shadow Insurance applicerade jag Shrouded in Gold på inre halvan av ögonlocket och Diva på den yttre. Diva har jag även applicerat i globlinjen. Kanterna har suddats lite och så har jag applicerat highlighter, eyeliner, kajal, mascara, rouge och läppstift.

Sephora by OPI Read My Palm

Publicerad 2011-01-20 06:03:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Mitt första SOPI lack är detta, Read My Palm, i dammigt grönblått. Det fick mig först att tänka på Eyeko Vintage Polish men Read My Palm är mörkare och mer dämpad, mindre pastellig, och, tycker jag, snyggare. Inte så lika alltså.  


Två lager lack är det här, mycket bra formula och flyt på lacket, bra pensel och behaglig kork att hålla i. Det torkar fort, det har bra glans och är, på alla sätt, ett mycket trevligt lack. Passerar ni ett Sephora så hugg det bums!

Lumene Cosmic Girl

Publicerad 2011-01-19 22:37:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Ett svart lack med grovt regnbågsskiftande glitter är Cosmic Girl från Lumene. Inte min favorit av den här typen lack, Cosmic Polish från Eyeko är fortfarande nummer ett, men jag köpte alla fall den här och då måste jag ju visa.

Tre lager lack som är lite trögmålat tycker jag. När man är klar är dock glittret hyfsat jämnt utspritt även om ytan är lite knölig. Jag hade nog väntat mig mer bling av det än vad jag får faktiskt och det känns lite som när jag provade China Glaze lacket med liknande färg, den heter Cosmic den med fånigt nog, och den gjorde mig också besviken.

Ja, vill man ha en svart bas med prismatiskt glitter i som går att köpa i butik så funkar Cosmic. Jag skulle hellre köpa Eyekos variant dock så det rekomenderar jag.

P2 Dangerous

Publicerad 2011-01-19 18:50:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Snäppet mörkare än H&M Moody Model men i samma lite petrolblå färgskala är Dangerous från P2 Color Victim.

Två lager täcker väl och glansen är hög även utan överlack. Det är lättmålat och har normal torktid. Inget fel på lacket alltså, trots att det är ett riktigt budgetmärke. Jag gillar både färgen, lacket och priset på den här godingen. Synd att man måste åka utomlands för att köpa det bara...

Mörkblå

Publicerad 2011-01-19 12:53:00 i Sminkans EotD,


Lite suddigt, men ingen blixt! Basen är GOSH! stiftskugga i Love that Beige. IsaDoras mörkblå skugga ur duon Fake Black på yttre delen av ögonlocket och i globlinjen. Cirkus, en bronsfärgad skugga från Makeupcosmetics på ögonlocket. En matt, beigevit highlighter från Coastal Scents under brynet. Mörkblå kajal från Make Up Store, Deep Blue Sea, som ram runt ögat.

Sinful Colors Frenzy

Publicerad 2011-01-19 07:00:00 i Naglar i lila,


Nu tar vi paus i gulgröna krämlack och tittar på något helt annat. Här kommer en notd från halloween-tider i oktober. Varför den inte publicerades då vet jag inte. När jag tröttnat på att bära matta OPI Ink Suede piffade jag upp den manikyren med dels lite nailart bestående av silverdödskallar och dels genom att måla över det matta blå med ett lager av Sinful Colors härliga Frenzy. Frenzy är ett tätt packat, vältäckande glitterlack i turkos och lila.

Jag hoppas ni kan se hur vackert det gnistrar och glimmar. Jag är inget bra på att fånga glitter, men det är verkligen ett magiskt lack!


Det blir bra djupkänsla i det och glittret fångar verkligen ljuset på ett vackert sätt. Dessutom är det, som jag sa innan, väldigt täckande. Det kräver dock, som många glitterlack, minst två lager överlack för en slät yta.

Jag är verkligen förtjust i Frenzy så jag rekomenderar det till alla som gillar glitter. Köpt från www.cherryculture.com.

OPI Who the Shrek are You?

Publicerad 2011-01-18 22:43:00 i Naglar i grönt,


När jag nu är inne på en gulgrön krämlacks frossa kan man väl passa på med att lägga ut detta med. Som ni ser är det ett tag sedan jag gjorde det här inlägget men bättre sent än alltid. Det är en mulen dag när de här bilderna tas. Regnig till och med. Ljuset är alltså inte det optimala men jag tycker färgöverensstämmelsen är hög ändå. Alla fall för mitt öga. Det här är OPI Who the Shrek are You? Det lack vars färg ska vara som Shrek, träsktrollets.


En lite smutsig ton i ett grönt lack med tydlig gulbas. Otroligt roligt och uppiggande men med en tendens att plocka fram det rosa i min hud. Jag bryr mig inte om lite hummerhänder i det här fallet för färgen är så otroligt glad och energigivande! Tidigare hade jag Depends version av färgen i min lacklåda, men de är inte så lika som jag trodde innan jag fick hem det här. Den här är mycket mer gul i tonen.

Två lager lack, perfekt i formula. Som mina andra Shrek-lack är det en mini så jag kan till och med tycka att penseln är bra! Det här är ett lack jag idag inte förstår varför jag tvekade att köpa. Det är ju underbart!

Obsessive Compulsive Wasabi

Publicerad 2011-01-18 20:51:00 i Naglar i grönt,


Jag har j nyss visat ett grönt med gul bas så jag kör stenhårt vidare på den linjen. Inte så lika ändå, eller vad tycker ni? Det här är ju i en helt egen liga! Jag har haft turen att få göra ett decant-byte med allas vår Alizarine-Féline och fick önska mig tre av hennes lack i 5ml flaska. Det blev bland annat den här, Obsessive Compulsive Wasabi. Jag har ju aldrig haft chansen att prova OC-lacken så det uppskattades verkligen att jag fick möjligheten så här.


Wasabi är väl självförklarande vad gäller färgen? Gulgrön, vad annars?Krämlacket är lite tjockt i konsistensen, vill bubbla lite när jag är för snabb mellan lagren och det är lite strimmigt till att börja med. Fyra tunna lager krävdes för full täckning och de första två lagren var ganska strimmiga men det tredje jämnade ut det hela och med det fjärde blev det en väldigt jämn och fin yta där jag inte skyndat mig för mycket och lagt för tjockt av lacket.

Glansen är fin och färgen härligt obestämbar, gulgrön eller gröngul? Jag kallar den grön tillsvidare, men den skulle kunna placeras under gult också. Definitivt ett lack man ser.

Illamasqua Hectic

Publicerad 2011-01-18 05:58:00 i Naglar i grönt,


Hectic är mitt första lack från Illamasqua. Jag såg det först hos LipGloss Bitch och älskade det men det dröjde alltså tills nu innan jag slog till. Jag har en del lack som kanske kan anses påminna om det, bland annat RBL No More War och Alessandrolacket med bara en tråkig siffra.


Hectic är bättre än båda de andra när det kommer till lackegenskaper. Snyggare också! Helt klart är detta vinnaren av dem! Snygg glans, bra torktid, tre lager. Jag upplevde inga problem vid lackningen, inga bubblor (som RBL) inga uppdragna kanter (som Alessandro) utan en helt normal lackning av det behagligare slaget. Bra gjort, Illamasqua! Hectic köptes på rean, vilket var ännu ett plus på dess konto, och om du gillar den här sortens gröna lack så rekomenderar jag ett köp!

Rosa med blixt

Publicerad 2011-01-17 18:40:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Det här är ett försök att fota smink utan dagsljus, alltså med blixt, därav den fåniga rubriken. Jag har här en bas av Face Eye Fix som jag målade över ögonlocket med en foundationpensel för att få det tunt och jämnt. Därefter lade jag Makeupcosmetics ceriserosaröda ögonskugga Hollywood på ögonlocket och lät den tona över i Brite Birds lila ögonskugga LipGloss Bitch som fick markera yttre delen av ögat och globlinjen. Lite varm rödlila mellan de båda, det blev Brite Birds pigment Doesn't Make Any Sense. För rosa skimmer använde jag lite av Brite Birds Pink Lemonade och så Fair Lady som highlighter. Runt ögat är det en ram av Make Up Stores kajal Deep Blue Sea och ovanpå den MAD Minerals pigment Cobolt.

OPI Koala Bear-y

Publicerad 2011-01-17 06:28:00 i Naglar i rosa,


Jag tänkte att vi kunde fortsätta på gårdagkvällens tema, nagellack jag använder gång på gång. Trotjänarna. Dessutom fortsätter vi temat med bilder från i somras. Det är alldeles för vidrigt ute just nu för min smak, regn, snö, is, halt, blött och mörkt... Usch. Nej, då behöver man en dos Koala Bear-y och blombilder! Det här är ett av mina favoritlack och det har det varit sedan jag köpte det. Den perfekta rosa för mig. Var jag tvungen att välja ut bara två rosa lack i min lacksamling så vore det detta och så Kinky in Helsinkki som ju är en färg som påminner om denna men med skimmer.

Koala Bear-y är inte nytt, det kom med den Australiska kollektionen som nog var 2007. Jag började handla nagellack på nätet hösten 2007 när OPI släppte sin ryska kollektion och den här är tidigare. Hur som helst, jag inörskaffade ett Koala Bear-y när jag börjat handla nagellack från 8ty8 och H2T (slutet av -07 eller tidigt -08)och upptäckte direkt att den är min absoluta rosa. Jag kan inte föreställa mig snyggare eller bättre.

Enligt min pappa är den röd, inte rosa. Namnet antyder ju att det skulle vara en bärig nyans. Jag vet inte, jag har faktiskt ingen uppfattning om vad bärigt egentligen betyder. De bär jag plockat har aldrig varit i närheten av den här nyansen alla fall, det kan jag säga. Mycket mer får den mig att tänka på skarpt rosa pelargoner eller petunior eller rosor för den delen. Färgen är så vacker och lacket så lätt att måla med och så snabbtorkande att man inte nog kan berömma det. Det finns fler notd-inlägg där jag visat det, men man kan väl aldrig få nog av det. ;D

Zoya Zara i ny repris

Publicerad 2011-01-16 21:08:00 i Naglar i lila,


Jag hade det här inlägget på lut i arkivet och idag passar det väl bra när jag ändå i ett tidigare inlägg pratar om mina favoriter i lila från Zoya. Zara är definitivt en av dem och hon är ett av favoritlacken i lila oavsett märke. Zoya Zara är ett lack jag återkommer till ganska ofta. Den här gången blev det räddningen när jag testade Demure Vixen och inte riktigt trivdes i det. Ett lager Zoya Zara fixade det! Visst är hon vacker! Vill ni se de gamla inläggen kan ni titta här och här!

Zara är ett ljust lila lack med väldigt vackert guldskimmer. Det är så himla fint! Det är dessutom lättlackat och har bra täckning. Det finns inga fel på det här lacket.

Blålila med blixt

Publicerad 2011-01-16 18:05:52 i Sminkans EotD,


För att matcha dagens naglar som ju är duokroma i blått och lila tänkte jag göra en sminkning i blått och lila också. Sen regnade det så mycket att jag inte kunde fota den medan det var ljust. Nu när jag kom hem så blev det alltså blixtbilder och ni vet ju vad jag tycker om det...  Nå, färgerna syns i alla fall bättre än på gårdagens lila svala så jag accepterar den här. Sen är den inte ett mästerverk, gårdagens var mycket snyggare, men det gör ingenting.

Det är en bas av Face Eye Fix och på den har jag sedan lagt Cobolt från MAD Minerals på halva ögonlocket och Faerie Glamour från Fyrinnae på inre halvan. Båda fick en aningens av Amy från Makeupcosmetics över kanten mot brynbenet. Jag kanske ska säga att Cobolt är mörkblå, Faerie Glamour duokromt blålila och Amy mellanlila. Som Highlighter använde jag Cream Cat från Brite Bird i matt beige och Polar Bear från Fyrinnae i guldbeige i inre vrån och upp mot inre delen av brynet. Under ögat har jag försökt använda både Binge och Ransom, kajaler från Urban Decay, men i avsaknad av cigarettändare så fick jag dem inte varma nog att släppa särskilt mycket färg så jag försökte sudda in lite skugga och sen lade jag lite glitter ovanpå istället. Som inliner är det Tigis blå kajal som alltid är pålitlig och sen skulle jag göra en liten dubbelvinge, eller minisvalstjärt, med IsaDoras blå eyeliner. Den gav dock för lite kontrast mot Cobolt så först tänkte jag måla den svart istället men så föll valet på en tealfärgad liner från Sephora och så gjorde jag dagens misstag. Jag ville liksom ha lite färg... Det ser faktiskt inte riktigt lika galet ut utan blixten för blixten tar verkligen fram färgen i eyelinern något enormt. Den är mer havsblå än grön egentligen, alla fall när jag tittar i spegeln.

Jag matchade alla fall naglarna med ögonskuggorna, så en del av målet uppnåddes ju. Det måste väl inte alltid vara så smakfullt och snyggt? ;D

Kron Liliput Viola

Publicerad 2011-01-16 12:06:52 i Naglar - duokromatiska,


Ni anar att det är ett lila tema på bloggen, va? Från lördagkvällens lila svala till dagens naglar är det lila, lila, lila. Eller kankse blålila vad gäller naglarna då. ;D


Kron Liliput Viola är ett duokromt nagellack i blått och lila. Inte unikt alls, men trevligt. Jag har säkert fem andra lack i samma typ av utförande men Viola har en sak som är aningens annorlunda. Hon har ett aquablått skimmer som jag inte lyckas fånga på bild. Lackat är alltså mörkblått med lila duokrom och skimret i det är ljust aquablått och slår i vissa ljus i grönt. Då blir hon genast intressant, lilla Viola!

Två lager är relativt täckande, här ser ni tre. Det är fotat på en balkong med regnet droppandes in över fotografen så det är alltså vattendroppar ni ser på naglarna om ni undrar. Torktiden på lacket är bra, det är ett helt okej lack på alla sätt. Jag har fått det från Tyskland och känner inte till om det kan köpas någon annanstans.

Blixtbilden tar fram skimret men inget annat. En suddig bild i dasljus visar upp lackets duokroma sida, speciellt tydligt syns det lila i flaskan. På naglarna blir det en väldigt tydlig duokrom där jag oftare upplever lacket som lila med blå flash än tvärtom även om kameran vill annorlunda.

Zoya Mimi

Publicerad 2011-01-16 09:43:00 i Naglar i lila,


Det här lacket hade jag tänkt bära som helgens manikyr men det blev inte så. Kommer ni ihåg min nya favorit Milani Totally Cool? Den och Mimi är rätt lika men, trots att jag älskar Zoya, så måste jag säga att Totally Cool är både snyggare och bättre. Jag ska dock ge Mimi fler chanser, kanske som layering eller något. 


Jag värjde mig rätt länge från att köpa Mimi. Jag tyckte hon var fin på en del swatcher men de flesta lämnade mig oberörd. Jag är dessutom lite svår med lila. Jag gillar lila men förhållandevis få nagellack i den färgen finner nåd inför min blick om man jämför med andra färger. Jag hade på känn att Mimi kanske inte skulle klara testet. Det betyder inte att jag inte gillar lila, tror inte det, men lila lack blir ofta så tråkiga och lite ointressanta på mig. Jag gillar de som har mycket rött i sig bäst eller de ljusa eller mycket mörka, men mellanskiktet... Mja...Samtidigt älskade jag Totally Cool. Den kändes annorlunda och var verkligen i min smak. Då borde ju Mimi också vara det? Eller?


Tre lager lack och ändå VNL... Guldet syns men blir inte lika tydligt som på Totally Cool. En fin grundfärg på det lila i och för sig men att inte täcka bra med tre lager är väl inte direkt pluspoäng. Nej, Mimi får inte vara med på topplistan. Yasmeen och Zara är fortfarande ohotade favoriter bland Zoyas lila lack. Men Mimi är alla fall snyggare än Julieanne...

Lila svala med blixt

Publicerad 2011-01-15 21:17:58 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Smink fotat med blixt, igen. Fortfarande tycker jag bilderna är usla men de blir åtminstone skarpa vilket inte alla dagsljusbilder ens klarar av mulna och snöiga dagar...

Så här ser jag ut ikväll. Det är en vanlig svalstjärtslook med lila och svarta pigment, väldigt "typisk" för mina svalor. Basen är GOSH! stiftskugga och sen är det svart kajal runt ögat och som inliner. Pigmenten kommer från Makeupcosmetics. Det är svarta Black Shimmer på hela ögonlocket och så Dream Plum mitt på ögonlocket över det svarta och så Amy från inre ögonvrån och längs brynbenet. Alla noga ihopblendade. Här ser man ju inte skillnaden då blixten på något vis tar bort de, i och för sig väldigt mjukt tonade, skiftningarna och gör allt lilasvart. Samma sak under ögat, svart, mörklila, mellanlila. Snow i vitt som highlighter och i inre vrån och i svalans stjärt. Mörkblå flytande eyeliner från Fyrinnae i svalstjärten och så lila glittereyeliner över den. Mascara i svart, brynskugga, lite puder för att matta ner hyn. Klar.

Milani Fashion Design

Publicerad 2011-01-15 14:57:06 i Naglar i korall&persika,


Ett fantastiskt trevligt lack i korallrosa är Milani Fashion Design. När jag bar det skojade jag lite om att det var tantigt men helt ärligt, om det är tantigt så är det det på ett ganska piggt och trevligt sätt. Jag tyckte det kändes som en gnutta sommar på naglarna trots att det var snö i massor på marken och det var dessutom den första dagen sedan vintern kom som det var plusgrader ute så jag tror att det här är ett lack som definitivt bjuder våren välkommen! ;D 
 

Tre lager av lacket täcker väl. Det är enkelt att måla med och det torkar rätt snabbt, alla fall med Seche Vite. Jag är positivt överaskad! Dessutom gillar jag färgen. Korall är snyggt, så är det bara. Sedan jag fick prova Nubars Coral-kollektion är korall en av mina favoritnyanser, tro det eller ej. Speciellt i brytningen mellan vinter och vår kanske, för på sommaren blir det inte lika ofta som jag dras till den här speciella färggruppen. Den för med sig löften om blomprakt och gittrande vatten men när man har allt det omkring sig kanske korall blir lite för milt? Eller så är det bara en slump att jag i januari och februari velat ha korall de senaste åren.

Models Own Grace Green

Publicerad 2011-01-15 10:33:00 i Naglar i grönt,


Jag beställde en handfull Models Own-lack när jag fick julklappspengar och här är ett av dem, Grace green. En sån där speciell och vacker grön med mycket grått i sig. Mjukt, harmoniskt och fantastiskt fint på alla sätt och vis.


Det täcker på två lager och torktiden är bra. Om man är generös kanske ett lager kan räcka, eller om man har kortare naglar än jag. Färgen påminner om salviablad, nästan så att jag vill att det ska vara aningens ludet. ;D
Fin glans, fin färg, bra lack. En ny kärlek i den gröna lådan!

Silvergrön

Publicerad 2011-01-15 10:00:00 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Väldigt traditionell look idag med en mörkbrun skimmerskugga i globlinjen och en silvergrön på ögonlocket. Jag valde att behålla dem rätt oblendade för att få en lite mer sminkad look.

Grunden är en stiftskugga från GOSH! i beige och så svart kajal i en ram runt ögat. Mörkbrun skugga i globlinjen och som sagt, silvergrön på locket och lite på brynbenet. En  lite skimrande ljusbeige highlighter under brynet och lite av den bruna skuggan under ögat. Mascara. Klart...

Nubar Prisms "Gem" i repris

Publicerad 2011-01-14 20:01:00 i Naglar - holografiska lack,


Kanske får man bjuda på lite arkivlack så här på fredagkvällen?

Juni 2010: Nubar Gem är ett sådant lack jag vill älska. Faktum är att jag faktiskt gör det, alla fall oftast. Det är vackert, det är det, men det är det på ett sätt som tilltalar mig ena stunden men känns blekt och tråkigt nästa. I sommarens skarpa solsken blir det lite blekt och tråkigt ibland men samtidigt får man ju hela det magnifika gnistret att komma fram i solskenet. Jag är alltså lite kluven till om detta är ett lack jag vill ha på mig just nu. Första gången jag bar det var jag mer entusiastisk, som ni kan se här, men andra gången, som blev odokumenterad, så tyckte jag det kändes lite väl blaskigt och solen lyste med sin frånvaro så glittret kom inte fram heller. Idag? Jag vet inte...


När jag såg promobilderna för Nubar Prisms sa jag till Emma att jag bara måste ha alla de bruntonade. Gem, Jewel och Spark, samt det röda, Prize. Jag var helt exalterad över de olika nyanserna av beige-brun-taupe som kollektionen medförde. Så fick jag hem lacken, fortfarande exalterad, provade Gem och älskade det delvis men inte helt. Inte reservationslöst. Varför älskar jag det inte totalt och hängivet kanske ni nu undrar. Jo, för flera olika anledningar. Det är skirt. Tre lager på bilderna men fyra hade varit bättre nu på sommaren när solen är stark. På vinterhalvåret och i mulet väder räcker tre lager tror jag. Det duokromatiska, eller polykromatiska, i lackets basfärg är både ett plus och ett minus. På vintern i det kalla ljuset blir det rosa, lila och grå skiftningar i lacket men på sommaren, nu, i det varmare ljuset så blir det väldigt hudfärgat. Det är inte lackets fel, men något jag älskade med det på vintern gör det lite blekt nu på sommaren.

Man kan dock inte förneka att lacket är enastående med sitt magnifika hologlitter. Ingen regnbåge alltså, utan massor av glitter som reflekterar ljuset i alla regnbågens färger. Någonting i lacket får mig förresten att tänka på den lokala stensorten vi har här i Mälardalen. Ser ni på bilderna jag tagit mot ett av flyttblocken i min trädgård att samma grå-beige-rosa toner finns i stenen som i lacket? Tycker det är jättecoolt!

Och stenen kan ni även se på den här bilden som även inkluderar båda mina kattfröknar. :D

Manhattan #78T

Publicerad 2011-01-14 17:00:00 i Naglar i blått,


För att få undan lite av de "tyska" lacken så ställde jag mig på balkongen och swatchade en lördag. Här är en av de snabbswatcherna, Manhattans aningens petroltonade blå krämlack med det fantasifulla namnet #78T.
Mer blått alltså, men med en grön underton. Ett lager lack ser ni på bilderna och det är inget överlack. Det torkar fort och är enkelt att måla med.

Sinful Colors Twinkle Midnight Star

Publicerad 2011-01-14 16:53:00 i Naglar, vampy,


När ni läser den rubriken så förväntar ni er väl inte ett brunrött lack med guldglitter? Nej, inte jag heller. Jag fnissade redan när jag lade det i varukorgen åt att man återigen haft lottdragning ur burken med namnförslag på Sinful Colors fabriken. Twinkle Midnight Star är alla fall just det, ett brunrött lack med guldglitter.


Det är förfärligt skirt, här ser ni fyra lager, kanske fem på en del naglar. Det är segtorkat av samma anledning. Inte bra alltså. Köp inte det här lacket. Alldeles för mycket jobb för ett lack som inte ens känns särskilt unikt. Rostrött med guld i måste det ju finnas tusentals av.

Essence Trendsetter

Publicerad 2011-01-13 16:21:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ur arkivet: Mörkt petrolblått och inte olikt Moody Model är Essence Trendsetter. Snyggt med andra ord!

Ett lager ger ganska god täckning men här ser ni två. Lacket är lättmanövrerat och smidigt att måla med men har något seg torktid, eller så är mitt SV gammalt. ;D
Ni ser hur jämnt och fint det ser ut trots en riktig slarvlackning eftersom jag bara swatchar här. Det är dessutom inget överlack och ändå så fin glans. ett utmärkt lack!

Blue Brown

Publicerad 2011-01-13 05:46:00 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Det här är inte dagens men det är smink. En ganska neutral sminkning men med mycket skimmer. Det jag har använt är först en bas av GOSH! stiftskugga och så två ögonskuggor från Makeupcosmeticsm, först Planet i grått på ögonlocket som jag sedan tonat ut i Blue Brown på brynbenet. Lite mörkblå kajal, Deep Blue Sea från MUS, som ram runt ögat och en highlighter i varm persikobeige från Coastal Scents Hot Pots. Självklart är det suddiga bilder tagna i dåligt ljus, vad annars skulle det vara så här i januari? Nå, man ser skimret alla fall och det var nog det som var intressantast alla fall.

China Glaze Rated Holographic

Publicerad 2011-01-12 20:49:00 i Naglar - holografiska lack,


Låt oss plocka lite ur arkivet igen. Ett inlägg från augusti. Kaleidoscope kollektionen är ju min favoritkollektion vad gäller holografiska lack. Helt magiska! Det här är Ratde Holographic, ett av de lacken, och som ni ser har den kraftfull holoeffekt med glitter och regnbågar så det står härliga till!


En mjuk, lite varm, rosa är det. Lacket är enkelt att hantera, det torkar snabbt och kräver två flödiga lager för att täcka. Jag gillar det!Om man inte är i solen ser man tydligare den varma tonen och det holografiska skimret blir mer till silver. Vackert då med. 

OPI Fiercely Fiona

Publicerad 2011-01-12 07:00:00 i Naglar i gult,


Ett av förra årets favoritlack som länge bott i arkivets dammiga gömmor är det här. Bilderna är från september och då hade jag den bara som miniflaska. Jag har köpt en full size efter det och jag måste säga att det är ett härligt lack som det är väl värt att ha i sin samling.

Fiercely Fiona har jag länge suktat efter. När Shrek-kollektionen kom ut var det FF som jag var mest intresserad av men jag var inte säker på att det var ett "nödvändigt" lack så det dröjde lite innan suget var riktigt etablerat. Med varje swatch jag såg blev det dock mer och mer oemotståndligt och så såg jag en dag en liten minikollektion med fyra av Shrek-lacken och där fanns ju så klart även FF. Självklart slog jag till! Efter att ha provat den insåg jag att jag måste ha en fullstor flaska också då det är ett verkligen supersnyggt gult!

En smutsigt gul med tydlig grönton. Oerhört speciell! I kraftigt mulet väder, som ovan, ser det mer grönt ut medan det i klarare väder, om än inte sol för det hade jag inte tillgång till när jag bar det här lacket, så blir det mycket gulare. Det är dock alltid en lite smutsgul färg, ingen neon eller kyckling här inte. 

Två medeltjocka lager, snabb torktid och i och med att det är en miniflaska med en minipensel även bra kontroll vid lackning. Inte illa, va! Jag älskar Fiona!

P2 Color Victim Trouble

Publicerad 2011-01-11 21:54:00 i Naglar i grönt,


Iiiih! Grönt! Vackert grönt dessutom! En kall mellangrön med klarhet och intensitet.


Två lager lack, tre hade kanske varit bättre och normal torktid är det som gäller här. Det är något sämre formula på P2:s krämlack än skimmerlacken, de vill rulla upp lite på kanterna, men det är inte någon katastrof. Det är en lite glasaktig ficish på lacket och jag gillar verkligen färgen.

Models Own Utopia

Publicerad 2011-01-11 05:56:00 i Naglar i rosa,


Bilder från en swatch från helgen men jag bar den här som manikyr igår. Det är svårt att säga exakt vilken färg Models Own Utopia har. Är den rosa eller beige eller kanske aningens lila? Den är alla fall oerhört vacker!


Jag såg den första gången på bloggen Nails by Bellan och förstod direkt att jag måste ha den. Så oerhört vacker färg och något som inte finns i min samling sedan tidigare. Det som kommer närmast är Dependlacket i isrosa som jag köpte förra våren eller kanske BB Couture Intake Value.

Det här lacket är ganska tjockt i konsistensen och det täcker med två lager. Det är trots den något stora penseln lätt att lacka med och torktid och annat är bra. Ett ypperligt lack i en fantastiskt vacker färg!

White Cat tolkad av Sminkan

Publicerad 2011-01-10 17:39:00 i Boktema 2011,


Jag inspirerades av omslagets färger när jag gjorde min tolkning till boktemat idag, svart, vitt och rött. Det blev en helt vanlig sotning med en dubbelvinge och så strass i rött som extra grädde på sminkmoset eftersom boktemat ju ska vara något lite extra.

GOSH! stiftskugga som bas och sen är sotningen gjord med Paula Dorfs suveräna svarta skugga Twilight och Brite Birds lika suveräna skugga Parad-ice är det som fått agera vit "highlighter". Flytande svart eyeliner från Sephora och svart kajal från Make Up Store. Jag har absolut inget intressant att säga om hur jag gjorde, det är bara två fält, ett svart och ett vitt. Strassen är inköpt på eBay och jag älskar hjulet med just de här stenarna för de är så fina med sitt lite oljelika skimmer.

Boken White Cat rekomenderar jag varmt! Det är nu mer än ett halvår sedan jag läste den men jag minns den som väldigt komplex och med vändningar som till och med en gammal läsräv som jag tyckte var spännande. Många berättelser dramaturgi och upplägg kan man ju som van läsare genomskåda rätt snabbt och förstå hur det ska gå och vem som gör vad, något som inte är fallet här. En magisk bok på mer än ett sätt! Dessutom med personer som inte är endimentionella, vilket för mig alltid är viktigt i läsningen. Missa alltså inte Holly Blacks White Cat!


En slags vit katt

Publicerad 2011-01-10 05:34:00 i Boktema 2011,

När vi bestämde oss för att börja med boktemat på nytt så började min hjärna jobba på högvarv. Vad hitta på till White Cat? Boktemat ska ju gärna kännas lite extra och jag var inte så sugen på att tejpa fast päls i ansiktet. Sen kom jag på att det finns ju många slags vita katter, en variant är ju snöleoparden. Jag gjorde ju en tolkning av Stelmaria, en snöloeopard när vi hade Guldkompassen som tema. När jag tolkade Stelmaria ville jag dock hellre göra en leopardsminkning i klassiska leopardfärger, alltså finns det ingen snöleopard här i bloggen och därför får min vita katt gestaltas av en snöleopard. Eller i alla fall en snöleopardsminkning.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Foundation Sunshine

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer ”i ansiktet”: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Moon River

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: L'Oreal Color Appeal Platinum Real Silver

Highlighter: Overall Beauty Sanctified Snow

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero och MAC Feline

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Black

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Leopardfläckar: Make Up Store Cake Eyeliner Black och MAC Knight Divine

Läppar

Läppstift: Make Up Store NudeMin snöleopard fick en silverfärgad basfärg på pälsen med Real Silver från L'oreal. Highlighter fick Sanctified Snow vara, tyckte det passade bra på en snöleopard. Sen målade jag eyeliner och kajal och så som vanligt, eyelinern blev asful, men men, sånt som händer. Sen gav jag mig på leopardfläckarna. Jag målade kanterna med en smal eyelinerpensel och fyllde i lite i mitten med en lite bredare pensel. Det är ganska kul att göra leopardfläckar faktiskt. Så pass att jag funderar på att göra en leopardsminkning på lördag när jag ska gå på tjejmiddag. Förutom leopardfläckarna är sminket inget konstigt, ni vet mascara, lösögonfransar rouge och läppstift. Blev väl rätt okej tycker jag. Framför allt känns det roligt att vi är igång med boktemat igen!

White Cat

Publicerad 2011-01-10 05:30:00 i Boktema 2011,

Efter flera månaders boktemainaktivitet har Sminkan och jag bestämt oss för att damma liv i vår favoritkatergori igen. Vi tycker båda två att boktema är väldigt roligt, men samtidigt så kräver det ganska mycket tid, kraft och energi, något vi helt enkelt inte har haft under hösten och vintern. Nu känner vi oss dock piggare och motiverade att börja med boktema igen. Dock har vi bestämt att göra boktemat till ett något mer sällsynt inslag här på bloggen än vad det har varit tidigare. Vi har helt enkelt inte energi- och tidsresurser att göra ett boktema i veckan, men genom att dra ner på boktemat till varannan vecka, eller en gång i månaden hoppas vi på att vi ska orka hålla kategorin vid liv.

 

Så vad är det då för bok vi inleder boktemat med? Jo vad passar väl bättre än att börja med vår gemensamma favoritförfattare Holly Black och hennes senaste roman White Cat. Vi har ju tidigare skrivit om både Tithe-triologin, hennes seriealbum Kith och Kin och senast också om hennes novellsamling Poison Eaters. White Cat som är den första boken i serien Curse Workers skulle förstås ha varit med i boktemat redan i höstas, men nu blev det ju inte så och därför börjar vi med den nu istället.

I Curse Workers får vi möta Cassel, den yngsta sonen i en familj med Curse Workers, människor som kan utföra magiska handlingar enbart genom att röra vid folk. En fantasisk förmåga, och olaglig. Cassel är dock själv utan superkrafter, något som bekymrar honom lite. Hans brist på magi är dock inget negativt ute i samhället. Curse Workers är allmänt kända och fruktade och inför utsikten att någon ska utöva sin magi på en tvingas människorna att bära handskar. Vissa Curse Workers är kända, som till exempel Cassels mamma som sitter i fängelse, men skräcken för Curse Workers är allmän, vem som helst kan vara en Curse Worker, alla är alltså misstänkta. För att ta reda på vem som är en Curse Worker upprättas speciella test och det finns också idéer om att ett register ska upprättas där alla Curse Worker ska föras in.

 

Förutom att Cassel funderar över sin avsaknad av magiska krafter, så har han även problem med att han går i sömnen. I början av boken finner vi Cassel på taket på sin internatskola, barfota i pyjamasen, hur tusan har han hamnat där? Nåja ett sånt mysterium är det kanske inte, Cassel gick ofta i sömnen när han var yngre. Men hur är det egentligen med den vita katten som Cassel både ser i samband med att han går i sömnen och som han dessutom drömmer om. Och vad hände egentligen med Cassels vän Lila som Cassel mördade när han var bara 14 utan att minnas hur det hela gick till, eller ens att han dödade henne.

IsaDora Black Tag

Publicerad 2011-01-09 17:15:00 i Naglar - crackle,


IsaDora Graffiti Nails Black Tag är sist ut att testas av mig av de lack som IsaDora släppte förra året. Crackle-lacken alltså. Ja, vad ska jag säga? Det är snabbtorkande, blir matt utan överlack och man behöver ett tjockt lager för att få en snygg effekt. Helt okej men de andra färgerna kändes faktiskt roligare än svart. Ser fram emot vårens nya nyanser!

Farseer

Publicerad 2011-01-09 17:10:00 i Sminkans EotD,


Okej, här kommer dagens smink fotat i dagsljus. Blå naglar är precis som igår lika med blå ögonlock. Blått är ju så vackert som ögonskugga. Här är det Fyrinnaes vackra Farseer tillsammans med aningens Mystic och en matt, ostronvit highlighter från Coastal Scents Hot Pots. Basen är GOSH! stiftskugga i beige.

Jag började med att göra en ram runt ögat med kajalen Deep Blue Sea från Make Up Store. Därefter lade jag Farseer på hela ögonlocket och upp en bit på brynbenet. Därefter tog jag en aningens Mystic i grått för att ge en rökig ton åt det yttre v:et. Highlightern penslades på under brynet och skarpa kanter suddades ut. Jag suddade även kajalen under ögat. En klarblå flytande eyeliner från IsaDora, samma som på dubbelvingesminkningen från igårkväll, lades längs övre fransraden och mascara och brynskugga tillkom. Sen var det klart!

Models Own Blue Moon

Publicerad 2011-01-09 09:20:00 i Naglar i blått,


Tillbaka till det blå och Models Own. Blue Moon är ett foillack i isigt blått som jag också fick med i min första beställning. Ett jättevackert lack som jag varmt kan rekomendera.


Det är lätt att måla med, det torkar fort och det är supersnyggt! Två lager på mina bilder, ett lager överlack. Jag är verkligen förtjust i det och i de Models Own jag hunnit prova. Det verkar vara riktigt trevliga lack. Jag köpte sex stycken lack och fick ett bonuslack på köpet. Generöst och trevligt! Hur många av er har provat Models Own och vad har ni för erfarenheter? Är det några färger jag ska kika närmare på nästa gång jag beställer? Jag kommer nämligen definitivt beställa igen!


Dubbelvinge i blått

Publicerad 2011-01-08 22:41:21 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Fruktansvärda bilder... Jag ska förklara vad det här är för något. Jag och Emma pratade lite med varandra ikväll medan hon fixade med middagen till sig och sambon. Bland annat pratade vi om att vi båda är lite pepp på smink igen. Jag sa att jag var sugen på att göra något rosa, det var länge sen jag hade riktigt starkt rosa på ögonlocken, och sen beklagade jag mig över att jag, om jag sminkar mig i rosa, inte kan fota det alla fall. Emma tyckte då det var synd att jag skulle vara så beroende av dagsljus, hon kan ju fota när hon vill eftersom hon använder blixt. Jag sa att det inte går med blixt för bilderna blir så dåliga när jag försöker. Jag har aldrig lyckats med en blixtbild. Nå, när vi slutat prata var jag fortfarande sugen på rosa och bestämde mig helt enkelt för att ta tjuren vid hornen, sminka mig i rosa och fota med blixt. Som experiment.

Det intressanta med blixt är att alla rykor försvinner. Det kanske kan ses som positivt, jag vet inte, men annars blir det hela rätt hårt och ögonbrynen ser fördjävliga ut. Okej, jag är inte pedant med plockandet, men ändå. Vartenda litet strå syns ju. Pudret från highlightern som jag inte alls såg i spegeln syns och brynvaxet får en väldigt underlig nyans. Färgerna på ögonskuggorna är faktiskt så här i verkligheten så jag kan inte klaga på färgåtergivningen. Min ögonfärg blev till och med rätt bra. Kontrasterna känns dock för skarpa på något vis. Vad tycker ni om blixtbilder på bloggen?

Ni som undrar vad det är för produkter kan få en snabblista här. Det är Ouch! från Pure Luxe på ögonlocket och Flamenco från MUS i globlinjen. Som highlighter använde jag Brite Birds Fair Lady. Kajalen är Deep Blue Sea från MUS och eyelinern är från IsaDora och inspirerad av Emma, så klart. ;D

Art Deco 125

Publicerad 2011-01-08 17:54:00 i Naglar i blått,


Eftersom vi har en blå dag i dag plockar jag raskt fram något ur arkivet. Det är en Snabbswatch på ett lack jag verkligen gillade i flaskan och det är från före jul som ni ser på nagellängden. Snygg färg i flaskan alltså, med det var dock väldigt svårt att måla med så jag valde att fota det efter ett lager och byta färg till den riktiga manikyren. ;D

Ett vackert gråblått krämlack alltså. I flaskan ger det ett något ljusare intryck än på nageln. Penseln är ganska förskräcklig och lacket är tjockt och svårmanövrerat. Med lite tålamod tror jag dock det kan bli himla snyggt.

Models Own Beth's Blue

Publicerad 2011-01-08 09:36:00 i Naglar i blått,


Nummer två att prova från min beställning från Models Own. Det här var ett av de lack jag i första hand föll för när jag tittade på färgkartan. En ljuvlig ljusblå med en droppe lila i sig. Så vacker och poetisk färg! Jag älskar den! Jag vill ha påslakanset i den här färgen! Den ser så mjuk men ändå krispig ut!


Det är väldigt opakt, täcker med ett tjockare eller två tunnare lager. Problemet är att om man väljer två lager kan den dra med färg på andra varvet så man måste bygga på med ett tredje lager. Nackdelen med enlagersversionen är att det då tenderar att bubbla sig. Jag fick lite olika varianter här, en-lagers och flerlagers, men de torkade alla ungefär lika snabbt med Seche Vite.

Lacket i sig är ganska tjockt och trögt. Det var ganska lätt att måla vänsterhanden, jag behövde inte städa alls för man fick det dit det skulle, men när jag målade högerhanden var det svårare att få det på nageln utan att måla utanför eftersom penseln är väldigt stor. Det är ett minus tycker jag. Den tjocka formulan hjälpte mig alltså när jag målade vänsterhanden.

Det är en extremt vilsam och skön blå. Jag kom just på att jag hade en babyfilt i precis den här färgen som jag älskade när jag var liten. Tänk att man kan minnas sådant bara av att titta på naglarna! Den här färgen är alltså en sorts Madeleinekaka för mig och i mitt minne reser jag tillbaka till 70-talet och min blå filt som var lite luddig och mjuk med kantning av satinband i samma färg. Undrar hur gammal jag kan ha varit? Jag hade nog spjälsäng fortfarande och åkte vagn. Under 2 år? Jag har ju ingen koll på barn eftersom jag själv inte skaffat några. Måste nog fråga mamma om hon minns den där filten...

Models Own Cherry Pie

Publicerad 2011-01-07 23:18:00 i Naglar, vampy,


Första lacket jag testar av märket Models Own är mörka och vampiga Cherry Pie. En svärtad mörkröd med skimmer. Inte så unik men fin ändå.


Som vanligt är ljuset kasst. Det snöar som bara den här när jag fotar det här lacket. Skimret kommer alltså inte till sin rätt. Det är ett ganska tjockt lack som täcker med ett rejält lager eller två tunnare. Torktiden är lite seg men okej. Ja, lacket är väl okej på alla sätt men knappast så där helt enastående.

En bild under lysröret avslöjar hur mycket skimmer det faktiskt finns i det här lacket.

En Beauty 3:a om nödvändiga inköp

Publicerad 2011-01-07 18:49:57 i Veckans bloggtema,

Här kommer den senaste av LipGloss Bitch utmaningar i serien Beauty 3:or. Den fråga hon ställer idag är vad måste vi fylla på i förråden. Jag fyllde på rätt ordentligt nu när jag hade jullov. Köpte mängder av body butters, deos, schampoo och balsam. Och handkrämer. Men jag yrade ju igår om att jag saknar en av favorithandkrämerna, och den måste jag faktiskt köpa en ny av. Den är perfekt för mig, speciellt som man med den kan smörja in händerna nästan genast efter att man lackat naglarna utan att sabba manikyren.

1. Det första jag ska köpa när jag kommer iväg till stan är alltså ACO Rich Care Hand Cream med Canola Oil&Q10

2. Nagellacksremover. Jag bunkrade upp med så himla mycket nu efter jul när jag hade möjlighet att åka med pappas bil till alla spännande ställen jag aldrig kan gå till annars, ÖoB, Rusta, Lidl... I vanliga fall köper jag ju på mig en 20 stycken av Lidls remover men det glömde jag. Skit. Jag hade slut redan före jul på denna stapelvara så jag har nu någon liten slatt av H&M blå remover och Depends dip in-burk men inget annat. Kris och katastrof! Jag behöver verkligen få tag på Lidls remover. Får nog försöka ta en sväng och bunkra.

3. Seche Vite är min favorit när det gäller överlack. Jag köper refillflaskor av den men refillen är slut nu. Måste alltså ut på eBay och jaga fatt i en flaska. Jag såg till att beställa några småflaskor av den och Redi från 8ty8 nu senast men Tom brukar inte tycka om att skicka refillflaskorna för då ökar portokostnaden för mig eftersom det blir kartong och inte kuvert. Det kan alltså löna sig att hitta en på eBay istället. Alla ni som gör av med överlack i massor, så som jag, kolla om era favoriter finns i refill. Det blir mycket billigare så och så har man ju överlack hemma länge och behöver inte slänga med en flaska i varje nagellacksbeställning.

En refillflaska innehåller 118 ml, en "vanlig" flaska 14 ml, så betalar man knappa 200 kronor för refillen inklusive frakt, vilket är ungefär vad det går på om man eBay-handlar, så kostar varje flaska Seche Vite ca 20 kronor. I refillpaketet ingår dels en refillflaska och dels en vanlig flaska som, när den är tom, fylls på med refillen.

Blue Sidecar Gunmetal

Publicerad 2011-01-07 11:19:12 i Emmas FOTD 2011,

Här kommer en sminkning som jag bar helgen innan jul. Jag skulle ut och handla de sista julklapparna, så tyckte det passade bra att piffa upp sig lite.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: the Body Shop Cheek & Face Powder Berry

Ögon

Ögonbryn: Clarins Lightest Retractable Brow Definer Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Sidecar och Gunmetal

Highlighter: Urban Decay Sin

Eyeliner: Mist Cake Eyeliner Blue

Kajal: brun från Clinique

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me

Sminket är egentligen rätt trist och neutralt bortsett från eyelinern som lyser upp det hela! Jag hade inte testa min blåa Misteyeliner så tyckte det var lite kul. Den är himla fin och härligt pigmenterad, men inte heller denna är helt smulfri. Sen sitter ju cakeeyeliner sjukt mycket sämre än vad gelliner gör. Vore det inte för det skulle jag använda cakeeyeliner mycket oftare för det är verkligen toppenbra att måla med!

Zoya Valerie

Publicerad 2011-01-07 09:31:00 i Naglar i lila,


God morgon! Ska vi börja den här dagen med ett otroligt vackert nagellack? Valerie! Det kanske vackraste av Flames-kollektionens lack. Jag hade glömt att swatcha både Valerie och Sarah så det har blivit ett långt hopp mellan de skönheterna och systrarna jag beställde tidigare. Det betyder inte att jag inte skulle ha burit Valerie men bilderna har inte kunnat tas i vintermörkret. Här är alla fall ett försök att visa upp Valerie men de fångar henne inte helt. Det är en mycket komplex och vacker färg och som jag tror just nu även rätt unik.

Som ni ser blir det ett bildspammande av sällan skådat slag. Det är för att alla fall lite få fram den oerhörda skönheten och färgspelet i lacket. Hon förtjänar tusen bilder!

Visst är hon vacker! Lila, rödlila, guld, koppar och ibland lite olivtonat grönt kan man se i hennes hjärta. Oerhört komplex färg. Täckande med ett lager, här ser ni dock två, och med i övrigt utmärkta egenskaper. En dröm! Jag som inte alls är så förtjust i lila är hals över huvud förälskade i Valerie. Eller det lät fel, jag gillar lila men jag gillar lila mer besinningsfullt än jag älskar till exempel grönt. ;D


Zoya kan verkligen ge oss magi på flaska. De gör det gång på gång och jag älskar dera nagellack!

Världens längsta inlägg om handkräm

Publicerad 2011-01-06 15:23:15 i Hud och hand,

Jag tror att ni som läser min blogg vet att jag har ett enormt förråd av handkrämer. De står överallt, vid diskbänken, handfatet, skrivbordet, sängen. De ligger i väskan och kan knölas ner i fickor. På alla ställen där jag vistas längre perioder samlas det snart en liten bukett av handkrämstuber, t.ex hos mina föräldrar och på jobbet. Eftersom jag har lite tråkigt idag, snön yr ner så jag kan inte swatcha lack och det känns inte så lockande att ge sig ut på stan heller, så tänkte jag göra ett inlägg om de handkrämer jag har hemma just nu. Vad tror ni om det? Handkräm är ju nagelflickans bästa vän och att komma ihåg att smörja in händerna ofta är för mig avhängigt av att ha bra produkter lättillgängliga och dessutom att de är lockande på ett eller annat sätt. Olika handkrämer fyller också olika behov och just nu saknar jag några favoriter som tagit slut. De ska återinskaffas snarast men just idag får jag vara utan dem för, som sagt, jag sticker inte ut näsan i det här snövädret. Jag borde ju klara mig ändå.

1. LdB Hydra Sensitive Hand med Aloe Vera. Ett impulsköp när jag var på Lindex för inte så länge sedan. Många av mina handkrämer kommer till mig på det viset. Den lovar mjuka händer och starka naglar och jag vet inte om den verkligen ger starka naglar för jag använder ju nagelstärkare men den ger en silkig känsla på huden, går in supersnabbt och står därför bredvid tangetbordet här vid datorn och den känns lite som en skyddande hinna när man plaskar i vatten, alla fall en kortare stund. Det jag kan invända mot är den skarpa lukten, lite artificiell melon vilket jag verkligen avskyr, men de goda egenskaperna är fler än nackdelen så den kan nog köpas igen. Just att den så snabbt går in i huden men ändå känns lite "tjockare" gör den faktiskt till en lite otippad favorit.
2. CND Scentsations handkräm, i det här fallet, doft av Black Cherry&Nutmeg är också starkt parfymerad. Den doftar körsbär och det gillar jag. Sen blir det ju alltid den där lite godisaktiga körsbärslukten på krämer men jag kan leva med det. Doften dröjer sig kvar otroligt länge och av den anledningen ger jag handkrämen ett stort plus. Minus är att den är ganska tunn och rinnig men för att återgå till det positiva, den tunna konsistensen gör att också den går in i huden snabbt. Den ger inte samma återfuktande känsla som LdB-krämen utan är mer som ett glas vatten en sommardag, uppfriskande men inte tillräckligt. Jag har mina CND-krämer i handväskvänlig storlek, det finns olika storlekar alltså, och de har ganska säkra snäpplock och bra doseringsmunstycke, inte för stort hål alltså. Den här flaskan är på 59 ml, aningens stort för en mindre handväska men bra i bagen eller i skrivborslådan.
3. En handkräm jag skrivit om förut på bloggen är Ciaté Enriching Hand Cream. Den har jag i tre olika versioner, Sicilian Lemon, Apple&Cinnamon och Morello Cherry&Vanilla. Morello Cherry är inte otippat min favorit. Den doftar mjukt och fint av körsbär och vanilj, doften är rund och varm och dröjer sig kvar länge. Den citrondoftande är lite mer frisk såklart, och den med äpple och kanel luktar exakt som en äppelpaj på McDonalds. De är annars ganska exakt lika som CND-krämen. Ganska tunna i konsistensen, inte jätteåterfuktande utan mer som en "mellansmörjning" mellan fetare krämer när man inte har tid med kladdiga händer. Flaskorna innehåller 300 ml och räcker i evighet. De är dock inte ett dugg handväskevänliga men jag har en på jobbet på skrivbordet som jag tar en pumpning från nu och då. Den är dessutom populär att "låna" av från dem som passerar. Pumpmunstycket ger en lagom dos kräm och den går alltså snabbt in i huden. Varning dock för äppeldoften som är stark.
4. Oliva by CCS är väl en klassiker! Jag har säkert gjort av med tio tuber de senaste åren. Den är mjukgörande, återfuktande och skön men inget för den som har riktigt bråttom. Jag har den för stunder då jag t.ex ser på film eller pratar i telefon och alltså kan låta den sjunka in lite. Den är ett utmärkt kompliment till de "snabbare" krämerna tycker jag.

5. ACO Skyddande Handsalva. Här är det det tunga artilleriet kommer fram. Till natten använder jag denna, eller innan jag tar på trädgårdshandskarna för att jobba i jorden. Den är fet, den är skyddande, den är bra! Den lägger sig som en film över huden och skyddar mot smuts och vatten om man ska jobba i trädgården, den sjunker in sakta men när den väl gjort det är huden mjuk och återfettad. Ingen lukt, ingen glamour men en god vän om man är rädd om sina händer.
6. Nivea Soft. Den ultimata krämen. Ansikte och händer behandlas ofta med den här krämen av mig. Den är mjuk och len, går in fort och luktar fräscht. En klockren favorit som man inte kan tröttna på. Den återfuktar verkligen och jojobaoljan gör huden smidig och mjuk.
7. H&M Handkräm med Lavendel&Mint. Den luktar som en fotkräm. Jag kan inte säga att jag gillar doften. Den är dock billig och är väl godkänd, om än inte mer, som kräm. Den är medelåterfuktande, går in medelfort i huden. Lite silikonig känsla blir det av den, som att man är aningens halkig om händerna. Doften gör att den nog inte blir köpt pånytt av mig. Man kan hitta bättre grejer för samma summa helt enkelt. Rekomenderas alltså inte.
8. En annan handkräm jag inte rekomenderar är ett "fynd" från Rusta. Home Alone heter märket, doften är Tuberose. Doften är till att börja med extremt diskret. Lite för diskret faktiskt. Man får massor av produkt för 15 kronor, vilket är bra, men det är en tunn och rinnig kräm som knappt gör vare sig till eller från. Alldeles för halkig och flyktig alltså. Jag har den på toaletten bredvid handtvålen och varje pumpning ger en lite för stor mängd vattning kräm som inte går in i huden utan glider runt på ett irriterande sätt som man vill torka av på handuken istället för att jobba in. Varning för denna alltså!

9. Herbamedicus Hand och Nagel Creme. Aloe Vera. Mums! Fräsch och "äkta" aloe vera-doft och svalkande och uppfriskande känsla. En sval och frisk kräm som snabbt går in i huden och ger en återfuktad känsla. Den här har jag tre påbörjade tuber av just nu, en i varje rum och köket! Den funkar jättebra om man vill återfukta, lite sämre om man vill återfetta. Rekomenderas varmt som kräm att använda efter handtvättar och under dagen men till natten skulle jag ta en lite kraftigare kräm.
10. Delon+ Cool Mint&Lemon Foot Lotion. Japp, en fotkräm. Den funkar nog utmärkt till det med men jag har den även på händerna. Den luktar som vicks Lemon halstabletter och den ger först en isande och svalkande känsla som naturligtvis är underbar för trötta fötter men som inte stör mina händer heller. Den är aningens fetare än än t.ex Herbamedicus men också snabbabsorberad. Jag är väldigt förtjust i den faktiskt, för den fungerar överraskande bra vad gäller både återfuktning och återfettning och man får mycket kräm för pengarna. Kostar 19 kronor och man får 170g av en dryg kräm. Enligt tuben motverkar den dålig lukt, mjukar opp och svalkar fötterna men jag har faktiskt inte provat den som fotkräm så jag vet inte hur den beter sig som sådan. Finns på Rusta, min favoritbutik för handvård. ;D
11+12 är Mildness underbara handkrämer med doft av Aloe Vera eller Honung. De kostar 15 kronor på Rusta och man får 100 ml för pengarna. Bra pris, bra kräm. Den är återfuktande, mjukgörande och doftande och båda är lika bra. Den med honungsdoft tycker min pappa att luktar piptobak, men det håller jag inte helt med om även om viss piptobak har en väldigt fruktig och härlig doft. Honungskrämen är utmärkt om man har såriga nagelband har jag upptäckt, även om jag då även använder andra, fetare krämer, som komplement. Jag är förtjust i båda och köpte på mig ett gäng nu när jag var på Rusta senast.

13. Klassikern Vaseline Intensive Care. Den här har jag använt i kanske 20 år snart. En underbar handkräm då den faktiskt gör det den lovar. Stärker naglarna Den är  ganska lös i konsistensen, den på liten tub är ofta fastare, och den absorberas superfort. Man bör smörja in ofta av den för att märka effekt men på mig funkar den. Alla fall gjorde den det innan jag började med nagelstärkare och tusen andra krämer. När jag var i 20-årsåldern använde jag bara den här och den är verkligen superbra!
14. Lidl är ett bra ställe att handla om man vill ha billiga men fungerande grejer till händerna. Removern vet ju alla att jag älskar men deras lilla tub med handkräm är inte så dum. Iseree Hand Cream. Återfettande så den tar en stud innan den går in i huden. Ingen vidare doft vare sig åt ena eller andra hållet, neutral alltså. Jag har den vid sängen och använder den om jag inte superåterfettar med Skyddande Handsalva.
15&16. OPI Avojuice. Jag har en miljon små handväskevänliga Avojuices som ligger i alla väskor man kan hitta hos mig. 30 ml i en platt liten flaska, perfekt för ändamålet. Samma konsistens som CND och Ciaté, alltså ganska tunn och väldigt lättabsorberad och mer för en snabb återfuktning än för de djupare behoven. Det finns hur många dofter som helst och man kan ofta hitta bra priser på ett set om 6 olika på t.ex eBay. Jag gillar Avojuice som törstsläckare för händerna så jag har också stora flaskor med pump som jag använder hemma. Min första är snart slut, Mocha Mint, men jag har köpt fler så jag behöver inte vara utan. Dessvärre inte i gamla favoritdoften som inte längre tillverkas, tyvärr.

Annat som jag ibland använder till naglarna och händernas vård som inte direkt är handkräm kommer här.
17. ACO Nagelbandskräm. Mycket sällan har jag perioder då jag minns min nagelbandskräm. Jag föredrar kräm framför olja om jag ska behandla nagelbanden men märker inte så stor skillnad på vanlig handkräm och denna egentligen. Smidig pip dock.
18. Intensivstiftet från Medevi är definitivt en vinnare när det kommer till nagelbandsbehandling. Den här funkar även på trasiga läppar eller torra armbågar. En utmärkt produkt som Emma håller mig med. ;D
19. Lidl igen, Iseree antirynkkräm. Har den på jobbet som quick fix då den inte stör med någon stark doft, går fort in i huden och återfettar, inte bara återfuktar. Så håller sig händerna unga och rynkfria också.
20. En helt onödig produkt är handskrubben från Crabtree&Evelyn. Trevlig dock. Händerna blir superlena efteråt men jag tror det skulle funka lika bra med ett par matskedar socker och lite olja. Doften är fin dock och man känner sig lite lyxig och härlig när man skrubbar loss!

Det var mina 20 handprodukter i ett enormt inlägg. Vad säger ni? Vad har ni för favoriter och vad varnar ni för? Genom åren har jag provat mig igenom mängder av handkrämer, billiga och dyra, och några har stannat kvar som favoriter medan andra försvunnit. En del favoriter finns inte med här för de är slut och ska köpas pånytt. Speciellt den här saknar jag just nu. Det jag kommit fram till är dock att det inte är priset eller ens vilken kräm man använder som är avgörande utan regelbundenheten. Att komma ihåg att smörja in händerna och att göra det flera gånger per dag.

Alessandro #77-166

Publicerad 2011-01-06 09:10:00 i Naglar i grönt,


Ännu ett grönt lack till samlingen! Ett av de eftertraktade lite olivgröna lacken! Alessandros 77-166 som jag vill döpa om till något man minns men för tillfället kommer jag inte på något.

Formulan är jellyartad och lite svår att få jämn. Ni ser två lager lack på bilderna och att det är flammigt. Eftersom jag bara swatchade kan det bero på att jag saknade över- och underlack, jag kan försöka återkomma och berätta om det är annorlunda i en riktig manikyr sen när jag haft det så. Färgen är alla fall supersnygg!  

Gröna timmar

Publicerad 2011-01-06 09:09:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Visst är det dags för något grönt nu! Jag är svag för grönt, både på naglar och ögonlock så här kommer en grön look. GOSH! stiftskugga som bas och ögonskuggor från Brite Bird (mörkgröna Hours) och Coastal Scents (limegrön och krämbeige).

Jag började med basen, så klart, och en ram runt ögat av Tigis gröna kajalpenna. Därefter använde jag Hours i globlinjen och över pennan. Jag drog ut den långt mot tinningen och blendade den in i highlightern. Lite limegrönt på ögonlocket för att få de bruna linserna att poppa. Mascara, brynskugga...

Jag är verkligen förtjust i gröna ögonskuggor till bruna ögon. Det måste vara den perfekta kombinationen! I och för sig är gröna ögonskuggor snygga på alla, alltid! ;D

BB Couture Hot Spot

Publicerad 2011-01-05 19:19:00 i Naglar i orange,


Som kontrast till de supertrista vinterbilderna jag just lade upp på dagens manikyr kan jag väl bjuda på en swatch från 1/8 2010. BB Couture Hot Spot är ett riktigt lysande lack i en orange nyans som närmar sig rött. Flammande färg och med ett härligt skimmer.


Det är lättlackat och täcker rätt bra, här är det tre tunna lager. Det är glansigt och fint och torkar rätt bra, speciellt med ett lager Seche Vite som hjälp. Det finns inte så mycket att säga om det, det är vackert och bra. Lite dyrt med sitt pris på $9. China Glaze har minst lika bra lack men betydligt billigare.

En riktigt snygg nyans, eller hur! Jag älskar rödorange som färg på nagellack!

Det har riktigt bra glans också, måste jag säga.

Sommar...

OPI Bastille My Heart

Publicerad 2011-01-05 17:31:16 i Naglar, vampy,


OPI Bastille My Heart var det första Emma bidrog med på bloggen i augusti 2008. Då hade jag inte lacket men hennes bilder fick mig att omedelbart köpa det. Sen har det aldrig visats upp igen här fast jag burit det flera gånger. Varför? Jo, för jag bär det ofta på vintern. Det borde egentligen inte visas upp nu heller för bilderna är så ofantligt dåliga, men jag har inte hjärta att utesluta det ännu en gång, speciellt som jag faktiskt försökte fota det eftersom det var "dagsljus".

Tre tunna lager och det torkar snabbt. Formulan är långt ifrån fantastisk, den är lite rinnig och trist, men finishen är lite glasaktig på samma sätt som de "gamla" OPI-lacken före Big3Free-eran. Färgen är en rödbetstonad mörkröd. Kall alltså. Snygg! Jag är väldigt förtjust i färgen men ännu mer i finsihen. Det känns som det blivit lite bortglömt av oss som är förtjusta i röda skimmerlack och det är synd då det är lite speciellt och annorlunda från många andra skimmerlack just för den här finishen där skimret inte alls är påtagligt men ändå där.   

Här har ni en sista bild som visar ljusförhållandena. Usla... Dimma, snöfall, mulet... Inte underligt att bilderna inte blir så bra. Nu har jag förresten lämnat stugan på landet och tagit mig hem till Stockholm igen. På måndag är det dags att börja jobba. Ska bli skönt att ha några dagar hemma i lägenheten och sortera upp och städa och tvätta och ha sig.

Nya bilder från dagen efter, samma ljus men kanske bättre bild alla fall?


Nubar Finest Silks

Publicerad 2011-01-05 17:00:00 i Nagellack - kollektioner,

Här kommer en sammanfattning av Nubar Finest Silks. En diskret och vuxen kollektion med helt underbara krämlack i färger som känns mjuka och feminina utan att vara uppseendeväckande. Hittade ni några favoriter? Jag blev förvånad över att de färger jag tyckte såg ut att vara missklädsamma i flaskan blev så pass vackra på men det är inte kollektion full av utropstecken. Mer vilsamma färger i klassiska toner.

Marabout

Chiffon

Santeen

Pekin

Taffeta

Moire

Charmeuse

Organza

Nubar Santeen

Publicerad 2011-01-05 16:52:00 i Naglar i rött,


Nubar Santeen är det mörkaste röda i Nubar Silks-kollektionen. Det är ett krämlack som gränsar mot jelly och kräver tre lager för att bli jämnt. Det finns en risk för flammighet om man inte är försiktig då lackets färg djupnar beroende på hur tjockt det är.

Färgen är en mörk röd som är relativt neutral, kanske kan vi kalla den blodröd? Jag gillar verkligen nyansen och tycker den borde finnas i de flesta samlingar då den är både vampig och retro och klassisk på samma gång! Egenskaperna är inte de bästa för kollektionen men det är fasen så mycket bättre än t.ex de krämlack jag provat från hypade RBL. Torktiden och penseln är utmärkta, det jag kan klaga på är att det krävs tre lager och att det kan bli flammigt om man inte är noga med att alla naglar ska få lika mycket färg. Annars är det perfekt!

Nubar Taffeta

Publicerad 2011-01-05 08:20:00 i Naglar i övriga färger,


Finest Silks är en kollektion av mjuka, dämpade och feminina lack från Nubar. Taffeta är en av dem och i flaskan förefaller det mig rätt ointressant. Det är en beigebrun historia och jag har på förhand bestämt att det nog ska vara oklädsamt och trist. Det är inte det. Väl på nageln plockar den fram en dold lite rosa ton som får den att klä mig alldeles utmärkt Färgen känns vilsamt behaglig för ögat och får mig att minnas mina favoritnagellack i början av 90-talet. Jag hade mycket toffeefärger, kola, rosabeige och gammalrosa ett tag där, blandat med vampiga vinröda. Ganska precis de färger som Nubar bjuder på i den här kollektionen faktiskt.

Ja, en behaglig färg alltså, och dessutom väcker den alltså upp nostalgiska lackminnen från min ungdom. Det gör snart sagt alla färger när man är så gammal som jag, men den här perioden är jag kanske minst ofta utsatt för att återuppleva så det känns rätt spännande. Taffeta är dock ett så mycket bättre lack än något av dem jag hade då. Det här täcker med två lager, är supersnabbtorkande och har på alla sätt perfekt formula. Jag kan inte måla naglarna just nu, det blir kladdigt och dant hela tiden och jag tror det har att göra med min nedkortning av naglarna eller på att jag inte har min vaniga "lackplats" här på landet, men vem vet vad det är för orsaker. Det är dock som det är och kladd på nagelbanden är inte penselns eller lackets fel utan mitt.

Ljuset är dock inte mitt fel. Det här lacket swatchades inte bara som många andra ur kollektionen utan jag bar det, precis som jag burit Santeen och Marabout, som manikyr. Dessa bilder togs på morgonen efter att jag målat naglarna. Jag målar nästan alltid manikyrer på kvällen. Det var ett utmärkt lack att välja då det torkade otroligt snabbt så jag inte behövde vänta länge innan jag skulle krypa i säng.

H&M Sinful Senorita

Publicerad 2011-01-04 23:40:00 i Naglar - holografiska lack,


Vill ni se fler lack ur mitt digra arkiv? Klart ni vill! H&M har ju tre holografiska lack som jag fram till ett byte med Alizarine inte haft i min ägo. Nu har jag två av dem och det här är det ena. Sinful Senorita. En vacker lilarosa med massor av holografiska skimmer som dock inte bildar det där regnbågslika holografiska utan blir mer som ett glitterlack.


Visst är det vackert! En riktigt trelvig färg mitt emellan rosa och lila. Det skimrar massor och ger ett väldigt piggt och glatt intryck. Det är lättlackat dessutom. Två lager ger bra täckning och det är som alla holografiska lack snabbtorkande. Utmärkta egenskaper alltså.

Barry M Dusky Mauve (och Art Deco 145)

Publicerad 2011-01-04 16:09:00 i Naglar i lila,


Ett av de många arkivinläggen från 2010 kommer här. Det är Barry M Dusky Mauve som har legat i en låda och väntat rätt länge på att testas och sedan ytterligare några veckor på att publiceras. Att jag kom på att jag måste testa det berodde mycket på att fick jag ett Art Deco-lack från min kompis som varit i Tyskland som påminde om detta så mycket att jag var tvungen att åtminstone swatcha dem båda. Art Deco-lacket var sämre att måla med än Barry M men annars är de rätt likvärdiga. Ljuset var dock för dåligt för att jag skulle ge mig på en varannan-nagel-jämförelse.

En sorts brunlila bas (plommon kanske man kan kalla det?) är det och så finns ett svårfångat ljusare lila skimmer i lacken. Det kommer inte fram bra på naglarna i det usla ljuset men man ser det rätt bra i Art Deco-flaskan på bilden längst ner.

Båda lacken täcker med två lager och torkar normalt med Seche vite som överlack. Barry M har dock greppvänligare kork att hålla i, bättre pensel och är lättare att få att sprida ut sig jämnt över nageln. Jag önskar bilderna hade visat mer av den sanna färgupplevelsen, men det ser mest brunt ut tycker jag när jag ser på skärmen. Det är klart mer intressant att titta på i verkligheten då de lila dagrarna kommer fram i vissa ljus. Nedan ser ni förresten min fotoassistent Siri som kollar förhållandena för vår session på balkongen.

Och här är Art Deco-lacket. Väljer ni mellan dessa båda rekomenderar jag Barry M.


Dark Soul x 2

Publicerad 2011-01-04 09:52:00 i Linslekskategorin,


Kommer ni ihåg linslekskategorin? Jag var ju ganska flitig förra vårvintern men sen avsomnade den kategorin trots att kontaktlinserna blivit väldigt vanliga här på bloggen. Ja, här kommer alla fall en liten linslek i svart och lila. Det var inte intentionen när jag började sminka mig att jag skulle plocka ur linserna, men när jag gjorde det passade jag på att ta ett par extra bilder. Men först "originalsminket" med de gröna kontaktlinserna.

Det är en grund av GOSH! stiftskugga och så har jag använt pigmenten Dark Soul, Entremauve och Mauvement från MAC. Dark Soul på ögonlocket och den har sedan kantats i globlinjen samt under ögat med Entremauve. Entremauve i sin tur har tonats ut i Mauvement på brynbenet och sedan har jag highlightat med Fair Lady från Brite Bird. Mascara och kajal i svart.

Jag vet inte varför men jag kände att de gröna linserna inte alls passade mig idag. Ut med dem alltså och så får ni bilder på min naturliga ögonfärg i det här sminket. Jag tycker hela looken blev mycket snyggare! Svalare men också livfullare. Men en annan dag kommer jag tycka annorlunda. Det är bra på det viset med linser, de kan ju tas på och av efter behag! 

Nubar Organza

Publicerad 2011-01-04 08:54:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Nubar Organza är det enda lacket som inte är i krämformula i nya kollektionen Finest Silks. Det är ett vitt skimmerlack som man antingen kan använda på egen hand om man lägger på en tre-fyra lager eller som här över ett av de andra lacken. Då kan man bestämma hur vitt man vill göra det, här ser ni två lager över gråbruna Chiffon. Det är alltså ett rätt coolt effektlack om man vill, annars är det egentligen bara ännu ett sockerbitsvitt ungefär somChina Glaze Frosty eller Zoya Ginessa. Jag tycker namnet på lacket är väldigt passande då det faktiskt ser ut lite som organza i lystern.


En viss strimmighet blir det och jag misstänker att det här är det lack jag kommer använda minst av kollektionens åtta lack. Jag måste dock prova det över några andra färger i framtiden för jag tror det kan vara lite av en kameleont beroende på underlag.

Zoya Drew

Publicerad 2011-01-03 20:57:00 i Naglar i rosa,


Mer Zoya och mer ur arkivet. Det här är från högsommaren, juli, förra året. Kan ju vara läge att få ut det nu innan det blir ännu mer inaktuellt. ;D
Zoya Drew är ett ganska fint rosa lack. Det är mörkt rosa med en lila ton. Massor av skimmer, bland annat guldskimmer. Det gillar vi!

Zoya Drew kom med kollektionen Truth hösten 2009. Det var en helt fantastisk kollektion med massor av vackra lack. Drew lyckades inte fånga min uppmärksamhet i flaskan tyvärr, då dess systrar gnistrade i mer spännande färger. När jag väl lackar med den är den dock helt okej. En rosa som är tllräckligt djup i tonen för min smak. Den är ändå en vuxen färg. Inte så sprallig och ungdomlig, mer en färg för oss medelålders tanter. Nu är jag ju en medelålders tant så det är ju kanske passande med ett lite "äldre" lack, men det blir väldigt mycket dam av det här och helt ärligt, jag är ingen prydlig typ i dräkt.

Skimret gör lacket vackert i solskenet. Guldet står fint mot den kalla, lilabaserade basen. Jag tycker det passar min hudton och mina naglar. Det ger ett välvårdat intryck till och med när man slarvmålar som jag gjort här. Sympatiskt! Om det bara skulle vara lite mer originellt... Det är så mainstream, så vanligt...

Det är lättlackat och täcker väl. Här ser ni två tunna lager. Torktiden är lite längre, som alltid med Zoya, men kan inte ses som oskäligt lång. Jag är positivt överraskad av Drew men inte så förtjust att jag kommer använda det ofta.

Utomhus

Inomhus

Zoya Lana

Publicerad 2011-01-03 16:48:00 i Naglar i orange,


Något lite färgglatt från arkivet kan väl vara roligt? Lana hade jag tänkt testa i somras men det blev inte så. Man kan ju ha orangerött på vintern med, tänker jag, men Lana föll mig ine helt på läppen.


Tre lager lack ger täckning och fin glans men hon passar mig inte riktigt. Inget fel på egenskaperna men det är inte ett lack som ger mig någon stark upplevelse så hon kommer nog bli lite bortglömd i gömmorna.Vad tycker ni? Är hon tjusig eller bara småtrist?

Nubar Charmeuse

Publicerad 2011-01-03 15:56:00 i Naglar i rosa,


Nubars kollektion Finest Silks har flera nagellack som får mig att tänka på exklusiva underkläder. Det här med. En oerhört feminin gammelrosa. Dämpad, mjuk, romantisk... Dessutom är det ett lack som har de mest perfekta egenskaper man kan tänka sig. Perfektion på flaska om man tänker på lackegenskaper. Lätt att måla med, fin glans, bra torktid och täcker med två lager. Finns det något att anmärka på? Nej, faktiskt inte. Jag tycker till och med om färgen, trots att den är rosa. Det är en så behaglig nyans. Inte något som slår en i ögonen, men en färg som ger ögonen vila.

Det här är en färg som får mig att tänka på empireklänningar och halmhattar, korgar med nyskördade blommor ur prunkande trädgårdar och eftermiddagste i skuggan av vackra lövträd som ger en svalkande skugga en het sommardag. Lite Jane Austen kanske?

Grönsvart nyårssminkning

Publicerad 2011-01-02 22:44:33 i Emmas FOTD 2011,

Just nu visas det vackra nyårssminkningar till höger och vänster och jag vill såklart inte vara sämre så jag tänkte att jag skulle lägga ut min egen nyårssminkning. Detta nyår satsade jag på en mörkgrön, nästan svart sotning, tillsammans med lösögonfransar och lite strass. Jag sminkar mig ju visserligen lika ofta fortfarande, men det är sällan jag öser på så mycket smink, så jag kände mig väldigt sminkad. Borde nog ösa på mer smink lite oftare, känns som om det krävs vana att se sig själv med så mycket smink, jag tyckte jag såg lite konstig ut faktiskt;)

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer ”i ansiktet”: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Mist Color Vibration Black Hawk och MAC Humid

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Strasstenar: Köpta på ebay

Läppar

Läppstift: Make Up Store Nude


Sminket är inte så märkvärdigt, men eftersom jag var ringrostig med sotandet så tog det hundra år att göra ändå. Jag grundade med Shadow Insurance och applicerade därefter mörkröna Black Hawk över hela ögonlocket, möjligtvis lämnade jag lite i inre ögonvrån, och en bit upp över globlinjen. Sen hade jag en idé om att jag skulle göra kanten mjukare med Humid och dessutom få en lite grönare sminkning på så sätt. Det var här det började märkas att det var länge sen jag gjorde en sån här sminkning och helt plötsligt hade jag grön skugga farligt nära ögonbrynet. Inte bra. Många tops och en hel del frenetiskt gnuggande senare så såg sminket helt okej ut, men när jag insåg mitt misstag tvivlade jag på att det skulle gå att reparera. Efter att Black Hawk och Humid var på plats applicerade jag highlighter som jag suddade ihop med de andra skuggorna och så målade jag eyeliner, kajal, mascara och rouge, limmade dig lösögonfransar och strasstenar och glömde som kronan på verket läppstiftet. Jag insåg missen efter att jag hade fotat ansiktsbilderna, men då var det fullt med folk som lagade mat i vårt kök och jag orkade inte fota en gång till.


Sen har jag lovat Sminkan en helfigurbild för hon ville se min klänning, så det kastar jag också med. Den bilden har jag läppstift på för övrigt. Hoppas att ni alla hade ett riktigt trevligt nyår, det hade jag. Nu är det tillbaka till vardagen som gäller, imorgon ska jag jobba igen. Men men, det är ju snart en ny helg så att jobba tre dagar ska jag nog kunna klara av, även om det känns lite motigt just nu. För att inte tala om att det känns ensamt. Jag har varit omgiven av folk i 1,5 vecka och nu sitter jag ensam i min lägenhet i Kalmar. Ifall ni tycker att det låter som om jag tycker synd om mig själv så är det för att jag gör det. Som tur är brukar tiden gå fort och med lite tur så kommer Erik hit på onsdag eller torsdag. Tills dess ska jag roa mig med jobb, ridning och att läsa en eller annan bok.

Nubar Chiffon

Publicerad 2011-01-02 17:34:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag kör på med Finest Silks och ger er ännu ett av dem idag. Bra om inte allt ligger i evighet i arkivet. Nubar Chiffon är ett av de dämpade krämlacken från Nubar Finest Silks kollektion. Det här var ett av de fyra jag var mest sugen på att prova och det är den något brunare systern till Marabout i samma kollektion. Det är en snygg lerfärg som kanske inte känns så ny men som är behaglig och om man saknar den i samlingen är Chiffon ett bra alternativ att skaffa då den är av utmärkt kvalitet. Det är så behagligt och bra att måla med. Två lager täcker perfekt och formulan är smörigt len och smidig att måla med.


Dåligt ljus, tyvärr, men färgen är en dammig brungrå som blir mörkare på nageln än i flaskan. Helt klart ett utmärkt lack men som sagt, inte en färg som känns direkt ny om det är det man är ute efter.

 

Nubar Moire

Publicerad 2011-01-02 14:22:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Det här, mina vänner, är inte dagens lack. Jag har fortfarande mörkblått på naglarna, men nu när nyårshelgen är överstökad kan man kanske återgå till mer "normala" inlägg efter alla sammanfattningar av det gångna bloggåret och nyårssminkningar. Innan nyår swatchade jag igenom alla lacken ur kollektionen Finest Silks. Nubar Moire ser inte mycket ut för världen när man ser det i flaskan. En beigebrunrosa historia, ganska trist skulle man kunna tro. På nageln blir den helt annorlunda. En ganska snygg färg, aningens mer rosatonad beige än vad jag trodde och en färg som inte alls ser så varm ut som man kan tro. Diskret, ja, men inte alls så tråkigt som jag föreställde mig. Jag är positivt överraskad!

Två tunna lager ger full täckning och lacket är smidigt och ljuvligt att lacka med. Nubar är verkligen outstanding på krämlack! Det här är en sann glädje att måla med. Glansen är dessutom bra även utan överlack och torktiden bra. Mycket imponerande formula! Inte allas kopp te vad gäller färgen, det inser jag, men som sagt, mycket snyggare på nageln än vad jag skulle ha trott.

Blågrön

Publicerad 2011-01-02 10:38:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


En liten enkel sminkning idag med Manlypaletten och en highlighter, July, från Makeupcosmetics.

En stiftskugga från GOSH! har använts som bas. Ovanpå den ligger en blågrön skugga på yttre delen av ögonlocket och en grågrön, skimrig, på inre. De blendades ihop och sen lades highlightern, som har lite rosa skimmer, på brynbenet. Därefter eyeliner i blått från HOT och penna under ögat från Isadora. Pennan heter Indigo.

Lady Manhattan 710T

Publicerad 2011-01-01 12:52:36 i Naglar i blått,


Nyårsdagen blev lika blå som nyårsafton vad naglarna beträffar. En betydligt mörkare blå dock. Lady Manhattan 710T köptes åt mig i Berin av en väninna. En riktigt mörkt blå, nästan svart, med ett ganska diskret skimmer. Jag tycker det är supersnyggt även om det inte är så unikt. Mamma gillar det också, så pass att hon ska få överta min flaska. Det är högglansigt, det täcker med ett lager och precis som det står på flaskan så torkar det på en minut.


För att göra det lite roligare ändå så målade jag med China Glaze Meteor Shower på ringfingernaglarna. En effekt som också är rätt diskret men ger lite spänning åt manikyren. Man ser det knappt i svagt ljus men så blixtrar det plötsligt till lite i glitterpartiklarna och ögat fångas.

Så, det här är alltså nyårsdagens. Vad har ni valt att inleda 2011 med för nagellack?

Nyårsnaglar med Night Sparkle

Publicerad 2011-01-01 12:30:18 i NailArt,


Så här blev nyårsmanikyren. Jag var inte helt nöjd för jag hade en minnesbild av att Night Sparkle från Nubar var något mörkare. Det är ju ett otroligt vackert lack men som sagt, min idé var att det skulle vara snäppet mörkare bakgrund åt stjärnorna och sen kom jag på att de borde varit i silver eller vitt för att få en bra matchning mot sminket. Nå, det är nog inget man tänker på egentligen.


Jag var alltså lite ledsen över att jag bytt från min nya favoritmanikyr till en idé som var bättre i teorin än praktiken. Sen var det väl inte så uselt heller att jag på något vis behövde skämmas. Min mamma har förresten övertagit favoritmanikyren så jag kan ju beundra den på henne. Och jag har lackat om naglarna till en riktigt mörk blå, nästan svart, så jag är lite mer nöjd just nu.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela