Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Nfu Oh 49 över Peridot

Publicerad 2011-07-31 22:46:00 i Naglar - flakes,


Okej, här kommer den manikyr jag pratade om nyligen. Efter att ha haft Peridot i fyra dagar på egen hand så tänkte jag att den kan sitta kvar lite till med ett lager flakes som grädde på moset. Jag måste säga att Peridot är så mycket vackrare på egen hand. Så fort flakesen kommit på så började jag tröttna på manikyren och inte ens ett dygn gick innan jag bytte det här mot ett annat lack. Det blir bildspam alla fall för det var inte helt lätt att fånga flakesen och den skiftning i färg som finns både i dem och i Peridot.


Nfu Oh 49 är flakes som visar koppar, rosa och grönt, färger som också återfinns i Peridot. Under glas, som i ringen jag bär, kan man även se glimtar av blått men det har jag inte sett på naglarna. Med flakesen på Peridot försvinner även det lackets mer kalla, blå toner och de blir mer av det guldiga och gröna.

Just de här flakesen är ganska små och de blir väldigt sammansmältande med grundmanikyren. Att välja något så ton-i-ton var nog inte helt lyckat men samtidigt kan jag inte riktigt komma på vad jag skulle ha tagt istället om man är inne på just flakes. Ja, det var väl det. Hysteriskt bildspam:
Zoya Lindsay

Publicerad 2011-07-30 21:48:39 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Eftersom jag har semester så lackar jag naglarna febrilt. Först ut på semester och således också det lack jag matchade min rosaguldiga sminkning med, var Zoya Lindsay, en rosa skimrande skönhet som tyvärr kräver många lager för att täcka, jag har fyra här och det är nog inte helt opakt ändå. Det är dock värt de fyra lagrena för det är vackert och torktiden var dessutom helt okej. Jag har egentligen inte så mycket emot att måla många lager, har jag bara tid och nån trevlig film eller serie att kolla på så kan det vara ganska mysigt. Men nog lackprat, jag måste dra. Vi ska resa till Kroatien i natt, eller ja flyg imorgon, men vi måste ju till flygplatsen med. I vanlig ordning är jag sen med packandet, jag är alltså ej färdig ännu och jag måste därför fly bloggen för packningen, innan min sambo ser att jag bloggar istället för att packa. Ha en toppenvecka alla underbara läsare och håll tummarna för att jag får sol och hittar massa kul smink och nagellack i Kroatien!

KleanColor Shining Sea

Publicerad 2011-07-30 21:39:00 i Naglar i blått,


KleanColor Shining Sea är ett swimmingpoolblått lack med massor av glitter som känns lite oregelbundet, som flecks ungefär. Det kan vara flecks faktiskt... Det är alla fall supertäckande, det ni ser är ett lager, och glittren är lite grova så de vill gärna klumpa ihop sig med varandra. Det torkar snabbt och ser fräscht och gnistrande ut i solen. Jag gillar det trots den lilla skavanken med glittren.Mer Chanel Peridot

Publicerad 2011-07-30 09:28:00 i Naglar - duokromatiska,


Efter fyra dagar piffade jag upp Chanel Peridot med ett flakelack, ni får se de bilderna senare, dessa är tagna precis innan. Fyra dagar är väldigt länge för mig att bära ett lack, inte på grund av att mina manikyrer inte skulle kunna hålla utan för att jag gillar att byta färg. Peridot var dock så växlande och spännande att jag faktiskt inte ledsnade förrän efter fyra dagar. Eftersom det var så oslitet så gjorde jag bara flakes över men det ledsnade jag på nästan direkt. Nå, det skulle ju bli ett annant inlägg...

Ni har ju redan sett det en gång den här veckan och jag vet inte om mina bilder tillför något nytt. Det är bara för att jag inte lyckas fånga alla nyanser jag fortsatte fota och för att jag är lite till mig över hur fint det är som jag vil publicera dem också.

Inte heller denna gång blev det några blå och lila nyanser som fångats av kameran men man ser den metalliska finishen tydligt och de olika gröna nyanserna.

Ozotic Pro #505

Publicerad 2011-07-29 23:50:00 i Naglar - duokromatiska,


Mer ur arkivet men från för inte så länge sedan är det här inlägget. Jag tog hit det här lacket ör att ha i nagellackssmyckena jag gjorde och passade då på att använda det över Klean Color Retro Green. Jag har visat det förr, då över lila, men nu kommer det igen, en favorit i repris, Ozotic Pro 505.

Här är det, som sagt, ett lager över KleanColor Retro Green, en djupt petrolblå. Effekten är slående och går från blågröna toner och lila till en tunn, knappt snynlig, rand av guld som man bara ser i extrema vinklar och nagelns ytterkanter. Det är väldigt tjusigt och spännande att titta på färgerna som byter av med varandra om vem som ska dominera men båda är ändå alltid där. Guldet försvinner dock i de flesta ljus. Inget nytt alltså, men snyggt!


H&M Spending Cash with Carl

Publicerad 2011-07-29 16:30:00 i Naglar i blått,


Och ytterligare lite arkivmaterial. Spending Cash with Carl är ett lack som kom förra hösten. Inte så aktuellt alltså, men jag ville alla fall swatcha det. Det är ett kungsblått lack med skimmer och det täcker med ett lager. Det är ju helt suveränt om man har bråttom. Lätt att måla med, men det som man fick på huden var svårt att få bort. Det bet sig verkligen fast. Färgen är superhärlig och lacket har bara bra egenskaper, förutom det där med att den ville färga in huden då, så full pott till H&M för den här skönheten!


Santee Peacock Green Glitter

Publicerad 2011-07-29 15:36:00 i Naglar - glitter för layering,Mer från arkivet. Ett oregelbundet glitter, ganska glest fördelat, i en skir grön bas. Jag hatar när man inte får upp de större glittren så man kan ha dem jämnt utspridda på naglarna. Det är inte roligt. Finare i flaskan än på naglarna alltså. Här är det ett lager över en klargrön manikyr från tidigare.

EspritTurquoise Blue

Publicerad 2011-07-29 10:05:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Här är ett lack jag fått från Tyskland. Lysande turkosa Espritlacket Turquoise Blue. Som en swimming pool på naglarna! Tre lager, ändå en hel del VNL. Snygg sidentygsliknande finish som får mig att tänka på Sally Hansen HD Pixel Pretty. Väldigt fin sommarfärg trots skirheten. Finns inte så mycket mer att säga. Snyggt men skirt. Ingen aning om inköpsställe eller pris och har ingen erfarenhet av märket sedan tidigare. Har ni lack från Esprit?

Zoya Kiki - igen

Publicerad 2011-07-29 09:19:00 i Naglar i rosa,


Mer från arkivet: Zoya Kiki i repris. Förra gången jag visade henne var hon lagd ovanpå ett annat lack men här ser ni henne själv. Av alla Glitteratilacken är hon mest opakt. Hon klarar att täcka nageln med endast två lager och färgen är en lysande, neonig, rosa som verkligen lyser på fingrarna. Eftersom jag redan visat henne en gång säger jag inte mer om henne utan låter er bara beundra hennes skönhet i ett bildspam. :DBB Coutue Dragon's Breath

Publicerad 2011-07-28 08:44:00 i Naglar i lila,


Jag tänker putta ner Emmas strålande vackra festsminkning nu med ett arkivinlägg. Ni som inte sett Emmas senaste FotD får scrolla och beundra henne för hon är väldigt vacker måste jag säga. Att ni får ett arkivinlägg beror på att jag fortfarande bär en ochippad och osliten Chanel Peridot, fjärde dagen nu, och att det därför inte producerats något nytt. Jag kan trösta er med att det nog blir den sista Peridot-dagen för inte ens den magi det lacket besitter kan hålla mig trollbunden mer än så här. Jag byter ju normalt sett lack varje dag och det här är ju det andra lacket på kort tid som överlevt 48 timmar. Nåväl, nog om Peridot. Jag skrev ett inlägg om Dragon's Breath förra året, den 26/7 2010 för att vara exakt. Det blev inte publicerat, förmodligen hade jag nytt och roligt material och det här var ju ett lack jag redan visat. Nu är det så länge sen vi hade BB Couture på bloggen och om vi ska ha det blir det nog repriserade lack för jag har inte köpt några nya på länge. Det här är vad jag skrev om lacket då jag gjorde inlägget för ett år sedan:

Jag kände att det var dags att säga något nytt om Dragon's Breath. Jag har ju presenterat lacket redan en gång, då bar jag det för första gången. Nu har jag haft det några fler gånger och passade på att ta några, inte alltför bra, bilder när jag hade det nu senast. Vad är det då jag vill säga? Jo, att lacket är fint men  lite knepigt. Jag var inte så kritisk när jag skrev första inlägget. Jag var så förtrollad av färgen tror jag att jag inte märkte några av de nackdelar lacket har. Men vi tar det steg för steg.

Bilderna ovan är tagna i skymningen i ett fönster. Ni ser hur läckert glittret är? Det är något magiskt med BB Coutures jellybaser med glitter i. De får ett enastående djup. Otroligt vackert! Det är ju för den effekten man kämpar med de mindre bra sidorna och förlåter dem. Vad är då nackdelen? Jo, om ni tittar på bilden nedan som är tagen i mulet dagsljus ute så ser ni att det är olika färg på naglarna, eller snarare flammig färg. Jag får inte Dragon's Breath att applicera jämnt över alla mina naglar. Dessutom så krävs det definitivt tre lager även om jag i min ungdom (eller förra året...) trodde att man skulle kunna komma undan med två. Det går inte om man vill ha jämn färgton, två lager blir väldigt flammigt.

Tre lager alltså och fortfarande flammigt på sina ställen. Det behövs minst två lager överlack för att få en slät yta och då är vi uppe i sex lager lack med basen. Dragon's Breath torkar alltså låååååååångsamt. Jag fick göra om tummen två gånger efter att ha hackat i den timmar efter att jag målat naglarna. Men, jag försöker förlåta den även det. Det är ett vackert namn, en vacker färg och magiskt glitter! Jag vill verkligen älska Dragon's Breath.

 

Guldigt och rosa med Eyes Ka-Ching, lite Coastal Scents och Bebe

Publicerad 2011-07-27 17:26:17 i Emmas FOTD 2011,

Hej på er. Har ni det bra i sommarvärmen? Idag har det varit riktigt skönt här och vi har varit på stranden, jag har badat två gånger, personbästa för i år tror jag. Hoppas att det blir fint imorgon också, det är verkligen guld med såna här dagar på semestern!

Här kommer lite smink som jag hade på min kompis födelsedagsfest för ett tag sen. Jag var i valet och kvalet om jag skulle ha en brun sotning eller guld och rosa, men så hittade jag en blommig klänning på rea och då var saken biff, guld och rosa alltså.

Bas

Foundation: Lancôme Teint Idole Ultra 010

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

 

Ögon

Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Brite Bird Eyes Ka-Ching, Coastal Scents Hot Pot S06 och Taylor Made Minerals Bebe

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

 


Först applicerade jag en bas av Love That Beige över ögonlocket och hela vägen upp till brynet. På själva rörliga ögonlocket applicerade jag sedan guldkoppriga Eyes Ka-Ching från Brite Bird. S05, som är mellanrosa applicerade jag sen från globlinjen och uppåt med MAC # 224. Den rosa färgen intensifierades sedan i globlinjen med Bebe på en pencilbrush och så blendade jag mer. Highlighter och mer blendning. Jag applicerade även lite guldig skugga under ögat och så målade jag eyeliner och mascara och fäste lösögonfransar. Ja och så applicerade jag rouge och läppstift och sen var det dags att dra. Ni får en bonusbild på min klänning. Det är en mobilbild, min sambo var på vift så en kompis på festen fick fota mig med sin telefon, därav det avvikande formatet...

OPI DS Ruby

Publicerad 2011-07-27 11:24:00 i Naglar - holografiska lack,


Jag vägrar lacka om naglarna för Peridot är så vacker och den ser fortfarande ut som ny, ingen tipwear, inget slitage. Det är tredje dagen nu och jag har inte alls ledsnat på det utan bara njuter, så det blir alltså arkivet som får stå för underhållningen här. Det här är ett inlägg som jag gjorde till holoveckan vi hade i maj. Sen blev det ändå så många inägg att det kändes som det här kunde vänta. Här kommer det nu istället och det här var vad jag skrev när jag skapade inlägget:
OPI DS Ruby är ett av de gamla, "äkta" DS-lacken med holografiskt skimmer. Det är en mörkrosa, inte röd, om man är i solen men inomhus blir den mer av en röd-röd. Alltid lite kalltonad och rosabaserad dock, något annat vore ju underligt.


Det är oerhört trevligt att måla med. Lätt att få jämnt, snabbt att torka. Utmärkta egenskaper alltså. Holoeffekten kunde så klart vara mer dramatisk men den är helt okej i solen. Starkare än mina bilder visar, tycker jag nog.

Ursäkta allt ludd och torra nagelband. Det var lite snabba bilder medan jag hade full sol på balkongen. Jag gillar Ruby även om jag inte skulle kalla det för ett rött holografiskt lack trots namnet utan mer ett mörkrosa.

Chanel Peridot

Publicerad 2011-07-26 09:15:00 i Naglar - duokromatiska,


Mitt första Chanel-lack någonsin. Peridot. Värt varje krona! Jag hade inte tänkt falla för det trots alla hyllningar jag läst, alla fantastiska swatcher jag sett. Nej, jag skulle inte betala så mycket för ett lack. Men, det är ju grönt. Och multikromt. Vem kan motstå något sådant? Dessutom är det så vackert att man blir lite andlös.Två lager lack på mina bilder, ett lager överlack. Bilderna kan inte ens visa en femtedel av den skönhet som ryms i det här lacket. Det finns så många färger i det men de dominerande är guld, koppar, varmt gyllengrönt, svalt blågrön och aquablått. Dessutom kan man uppfatta rökiga lila toner och lite rosa i nagelns periferi i vissa vinklar. Under glascabochonerna i mitt armband som jag bär så ser man mer av färgspelet, tydligare. Låt oss titta noga:


Idag har jag alltså haft samma färg på naglarna som på mitt nagellackssmycke. Det ser dock inte alltid ut så för armbandet visar mycket mer av det blå och lila i lacket än vad som syns på fingrarna. Det ser faktiskt ut som att det blå dominerar i smycket. Sen växlar det så klart jättemycket även i det. På naglarna ser man de kalla och varma gröna samt guldet allra mest. De blå nyanserna dyker upp i extrema vinklar och det lila är som sagt svårfångat för ögat på nageln om man inte letar efter det. Men alla färgerna finns även på nageln, jag lovar. Jag har suttit och tittat på mina naglar hela dagen i olika ljus och vinklar och jämfört med armbandet, så klart. :D


Hur mycket jag än försöker får jag dock inte till det med bilderna. Lite av de gröna skiftningarna kommer fram, men inte så mycket som lacket faktiskt bjuder på. Ni får helt enkelt prova det själva och beundra det på era egna naglar. Inte ens ett spam kommer hjälpa men ni får det alla fall.Missha HBK01

Publicerad 2011-07-25 22:37:54 i Naglar - holografiska lack,


Jag har ju visat er det gröna multikroma och det gula lacket från Missha, båda fantastiskt fina och uppskattade av mig trots hemska penslar och rosdoft. Det svarta, HBK01, borde alltså vara succé men nej, det är det inte.


Lacket ser väldigt prismatiskt ut i flaskan men det syns inte lika bra på naglarna, tyvärr. Det blir bara gråglittrigt och lite knottrigt. Krävs två rejäla lager SV för en slät yta. Det prismatiska finns där, så klart, men i ganska liten skala. Man förväntar sig mer av att titta på flaskan. Rosdoften är dock mindre framträdande i denna än i de andra jag provat. På plussidan är också den snabba torktiden och att den täcker med ett lager. Bilderna fick tas inne då det regnade och lacket hade säkert blivit mer uppskattat i solen.

piCture pOlish blog fest - Sky

Publicerad 2011-07-25 08:01:00 i Naglar i blått,


Picture Polish Sky, a beautiful sky blue and with excellent formula. Two coats in my picture, easy application and it dries rapidly. It hardly seemed necessary to use the fast drying t/c but I did since it is my regular routine. :D

Jag hade den stora turen att få frågan om jag ville vara med på den blogg-fest som Picture Polish anordnat för att få ut swatcher på sitt eget lackmärke. Jag fick lacket Sky att swatcha och det var ju tur för det är en färg jag verkligen gillar, ljusblått! Ett ljuvligt ljusblått krämlack! Jag är svag för krämlack nämligen. Eller okej, jag är svag för alla lackfinisher i princip men även krämlack och ett riktigt bra sådant lack är guld värt i samlingen tycker jag.


Det här lacket är bra. Det är två lager på mina bilder och det torkar snabbt. Här fick det hjälp av Seche Vite, men det behöver nästan inte det för det verkar klara sig bra ändå, alla fall när jag använt det till nagellackssmycken. Två lager alltså, som inte alls är strimmiga eller kritiga som pasteller ibland kan vara. Det här glider på nageln utan problem och jag känner att jag har kontroll över både lack och pensel. Ja, penseln är utmärkt, och flaskan också. Jag är alltså väldigt positiv till lacket och skulle gärna ha fler om alla har samma suveräna egenskaper. Det som hindrar är fraktpriserna från Australien men tjejerna på Picture Polish har jobbat på att få ner dem så det är mer överkomligt nu än när jag och Chaosofia beställde nu senast.


Zoya Dove och LA Splash Sparkling Whale Tale i tejpmanikyr

Publicerad 2011-07-24 16:53:00 i NailArt,


Sanna visar ju en superläcker tejpmanikyr inklusive tutorial på sin blogg så jag ska passa på att visa min senaste tejpmanikyr. Den är i och för sig några månader gammal men jag tänker som så att ni har ju inte sett den så för er är den ny. ;D
Usla bilder på en ganska fin manikyr. Jag fick alla fall massor av komplimanger och många saknade den dagen efter när den var utbytt mot en annan manikyr, som vanligt. Det är en diagonal som jag skapat med vanlig tejp. Basen är Zoya Dove och glittret är LA Splash Sparkling Whale Tale. Det blev väldigt lyckat med de ljusa, grå och silvertonerna. Det kändes harmoniskt att titta på. Måste absolut göra om den här manikyren både i dessa färger och prova med andra kombinationer.

Ni ser att jag inte är lika skicklig som Sanna med tejpen men jag tror det såg helt okej ut på lite håll.

Sinful Colors Pink Ocean

Publicerad 2011-07-24 09:42:00 i Naglar - glitter för layering,


Mer ur arkivet! Jag pepprar er ordentligt nu på morgonen så ni vaknar. Egentligen har jag svarta naglar med Missha men jag vet inte om det blir några bilder för det är mulet som fan och regnar av och till. Synd på hologlittret att inte få synas liksom. Nå, det är arkivet som levererar just. Det är, som ni förstår, ett glitter top coat jag visar upp på bilderna. Det är lite roligt men inte egentligen något jag skulle rekomendera. Det finns bättre glitter topcoats från SC, t.ex UFO, som man kan ha istället.

Pink Ocean är ett glitterlack som är extremt glest och skirt. Det ni ser är två lager över Misa Push Up Bra och glittret är verkligen långt ifrån överdådigt. Man får enstaka sparkles i lite olika form och storlek. Helt okej men inte magiskt.

L.A.Colors Cactus

Publicerad 2011-07-24 09:36:00 i Naglar i grönt,


Något ur arkivet kanske skulle sitta bra? Ingen riktig manikyr, bara några bilder jag brände av för framtida referens. Tre lager. Ingen aning om torktid eftersom det bara var en snabbswatch, väldigt slarvig sådan också. Påminner om en massa andra lack jag har men jag är svag för den här färgen så det gör inget.

Ozotic Pro 513

Publicerad 2011-07-23 10:47:20 i Naglar - holografiska lack,


Jag har burit det här lacket i mer än 48 timmar, en för mig väldigt lång tid, och dessutom utan att lägga andra lack över det. Varför? Jo, för det är en fin färg och en fantastisk holografisk effekt. Och jag är lite lat. :D


Ozotic Pro 513 är en mellanlila med röd bas som kräver tre lager för full täckning men som i gengäld ger massor av holoregnbågar i princip i alla ljus och som håller väldigt bra dessutom. Manikyren fotades på sin andra dag och nu, när jag skriver detta, är det tredje dagen och inget slitage, inga avskavda tippar, ingen tipwear alls faktiskt. Som nytt. Då har jag ändå diskat massor (som vanligt utan handskar) och gjort nagellackssmycken, pillat med olika saker och använt händerna på alla sätt normalt. För den som är intresserad av vad jag har från bas till topp så är det alltså Seche Rebuild som stärkare och baslack, tre lager OP 513 och ett lager Seche Vite. Jag har dessutom Sally Hansens Nail Quencher Cuticle Cream på nageln och nagelbanden underst, för jag brukar göra så ibland och det spelar ju ingen roll när jag ändå lackar om så ofta, men det håller tydligen rätt bra ändå. Det är en sak jag aldrig hinner kolla liksom, för det brukar inte hinna flaga för mig oavsett vad jag har på naglarna så ofta är det lite kräm på naglarna. Inte alltid dock för då kanske inte mitt treatment-lack verkar och jag måste ha nagelstärkare regelbundet för annars blir mina naglar så in i bängen mjuka och skivar sig dessutom.

Vad mer kan jag säga? Det är ett enastående vackert lack och jag är inte den mest lilafrälsta flickan i världen. Det är definitivt det snyggaste lila holo jag äger. Dels älskar jag ju när det är rödbaserade lila och i den här finns det så mycket regnbåge att den lätt slår t.ex LOL och Wild at Heart som annars också är vackra. WaH är dock mörkare så de är kanske inte jämförbara egentligen. För den som är intresserad så är här en länk även till A England Lady of the Lake som också är mörkare men absolut inte i närheten av att vara lika holografisk som någon av de övriga jag nämnt. Jag borde göra en jämförelse med Glitter Gal Purple och OP 513 eftersom de påminner en del om varandra men den är inte på landet så det får anstå till en annan gång. För den som road av holografiska lack rekomenderar jag en tur i den kategorin då det finns massor, även många fler nyanser av lila, att hitta där. På rak arm så kan jag säga att OPI DS Original, Milani Hi-Res, SH Nail Prisms Purple Diamond, Nubar Treasure, ChG How about a Tumble och IDK med flera finns där, och mycket mer så klart i alla möjliga färger.

Jag har förresten gjort ett hänge med det här lacket också. Oh my, det är så vackert!

Grön och rosa på Harry Potter

Publicerad 2011-07-22 21:47:38 i Emmas FOTD 2011,

Hej på er raringar. Har ni semester? Ni kanske redan har haft semester eller ska ni ha? Jag jobbade min sista dag idag. Den var seg som som tuggummi, men gud vad det ska bli skönt med semester! Jag ser fram emot några veckor lugn och ro och såklart en massa kul smink och nagellack. Vi har en liten resa inplanerad framöver, förhoppningsvis kan det bli lite exotisk lackjakt i stil med den i Bulgarien och såklart också en massa annat roligt. Innan dess ska vi dock fira lite semester här hemma i Sverige, vilket för mig tillbaka till min sminkning. Erik och jag var och såg Harry Potter förra helgen och då var jag så här fin. Lägg särskilt märke till hur jag matchade mina naglar. Det varade dock inte så länge. Att sitta och gråta med 3D-glasögon var förödande för skuggorna, jisses vad de creasade. Inte skuggornas fel och inte heller primerns, utan som sagt Potters fel. Sminket jag bar var i alla fall detta:

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Pink Swoon

Higlighter: Bare Minerals Clear Radiance

 

Ögon

Ögonbryn: Clarins Brow Palette, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Play, The Balm Makeout Mary och MAC Humid

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar

Läppglans: Clarins Instant Light 01

Jag tänker inte säga så mycket om sminket, ni fattar nog vad jag har gjort i alla fall. Play är den rosa skuggan längst in i ögonvrån, Makeout Mary är i mitten och MAC Humid ligger längst ut. Jag har eyeliner, lösögonfransar, mascara och en liten strassten med, samt såklart en massa annat men det kan ni läsa om här ovan om ni är nyfikna. Halsbandet har förresten min kompis gjort. Är ni nyfikna kan ni se hennes smycken här. Hon har gjort massa fint till mig, bland annat halsbandet och det här armbandet som nog är mitt absoluta favoritsmycke den här sommaren.

KleanColor Chunky Holo Bluebell

Publicerad 2011-07-21 22:49:00 i Naglar - glitter för layering,


Jag funderade lite på mina sammanfattningar när jag publicerade förra inlägget och tänkte att snart är det ju dags att vsa alla Chunky Holo-lacken. Har två kvar att fota, Fuchsia och Poppy, men resten har jag nog visat på bloggen. Det här, som är ett av de mest magnifika, låg dock kvarglömt i det berömda arkivet. Okej, jag vet, det är galet mycket bilder men det här lacket förtjänar ett riktigt spamalama. Det är Chunky Holo Bluebell, inte ett dugg holo, så klart, men multikromast av dem alla. Tror jag. Det är väldigt likt Purple i samma serie men jag tycker den här ser änne ett snäpp mer skiftande ut i flaskan. Kan bero på att basen är ännu mer transparent.


Alla färger samsas alla fall, blått, grönt, gult, orange, rött... Det är helt fantastiskt. Det är dock definitivt tänkt som ett lack för layering. Här är det över ett mörkblått jellylack. Jag är verkligen tagen av de här lacken även om de är lite för lika egentligen. Det hade varit enklare att ha ett med klar bas så hade det funkat att lägga på alla lack istället för att ha massor av olika som ändå inte riktigt funkar på egen hand men måste ha en bas som är ton i ton eller svart. Ja, KleanColor tjänar så klart en massa pengar på det här sättet, jag är ju en av dem som köper massor, massor av dessa lack, men det är nog så att man klarar sig med denna och Chunky Holo Black som ju har en annan sorts glitter. Men, som jag tidigare sagt, jag ångrar definitivt inte att jag köpte hela högen för de är så himla ljuvliga!
Regnbåge!

Smurffingerfranken

Publicerad 2011-07-20 22:47:14 i Naglar i blått,


Igår såg jag hos Sanna på MakeUpMyLack hennes blå frankenlack och blev sugen på att testa en av mina senaste egenfrankade blå skönheter. Det är en blåsvart "halvjelly" med silverglitter i och den är verkligen väldigt fin. Lite sparsamt med glitter kanske, jag ska nog öka på med det, men helt klart vackert ändå. Jag har även en syster till den, samma bas men med holografiskt, eller prismatiskt, glitter.


Receptet är enkelt, lite blått jellylack, lite svart jellyaktigt lack, lite ofärgat lack och lite silverglitter. Det är ungefär 1/3 Ink Heart från NYX, 1/3 klart lack, några droppar ChG Liquid Leather och resten silverglitter. Att jag kallar det halvjelly beror på att det är oerhört täckande. Det ni ser är två lager. Ett kan räcka om man målar med en bättre pensel. Jag använder miniflaskor från TD som frankenflaskor nu för tiden och den lilla penseln är inte så enkel i alla lägen. Jag får inte ut glittret helt jämnt och det slutar alltså med två lager för min del. Det är ett bra lack så tillvida att det torkar snabbt och glittret känns ganska slätt. Det är inte heller svårt att lösa upp och ta bort lacket med remover. Det känns inte att det är glitter i det helt enkelt. Det har bara ett stort fel, det färgar fingrarna. Jag har aldrig tidigare haft problem med så kallade "smurffingrar" men nu har jag det. Visst, enstaka lack (HM Moody Model) har färgat mina naglar lite lätt gråblå men det försvinner ofta med nästa lackning. Det här lacket färgade mina naglar i denna trista, lite blågrå ton, men gav mig dessutom blå fingertippar och blå nagelband. Jag har försökt skrubba bort det med remover och sen diskmedel och scotch brite men lite är kvar. Kommer alltså se lite trist ut med nästa manikyr som får en solkig inramning.

Jag tänkte visa några av mina alster som jag gjort med det här lacket. Det är ett större hänge som jag monterat på en glue-on pad. Jag väljer alltid att låta lite av silvret synas, det ser så konstigt ut med bara flärpen som man ska trä snodden eller kedjan igenom direkt över stenen, silvret ger alla fall lite ram tycker jag. Får mig att tänka på månen också, och månen är min härskande planet. I och för sig har jag en opposition mellan solen och månen och extremt mycket inflytande från stenbocken i mitt horoskop men månen är alla fall viktig. Om man tror på astrologi. ;D
Det andra hänget är mer konventionellt och är egentligen gjort med systerlacket som alltså har Essie Carnival som glitter blandat med silverglittret. Det sista är en ring. Jag gillar den. Det är en ojämn glasbit, lite dimmig och bubblig och inte alls i smyckekvalitet egentligen. Jag har gett den två strykningar, dels W'n'W Kaleidoscope, dels det här "Smurffingerlacket". Jag gillar det som liten lillfingersring även om det ser lite klumpigt och barnsligt ut. Färgen är fin och den lite oregelbundna och "levande" glasbiten känns spännande att se lacket igenom. Nu ska jag fundera på vad jag ska ha för lack imorgon. Något som står sig mot en blåblaskig kant...  

Sally Hansen Magical Copper Cauldron

Publicerad 2011-07-20 14:11:00 i Naglar - holografiska lack,


Här är lacket som var mellan Perfectly Bare och Emerald Amethyst. Sally Hansen Magical Copper Cauldron. Jag har visat det förr här på bloggen men jag tycker det är ett lack väl värt att påminna om. Det är nämligen superduperholografiskt och fantastiskt bra att måla med.


Som vanligt tröttnade jag efter en dag på min manikyr men orkade inte lacka om. Jag brukar ofta lägga andra lack över befintliga manikyrer och nu blev det alltså denna. Jag hade CND Perfectly Bare, ett utsökt nudelack, hudfärgat och med krämfinish. Jag var inte trött på färgen men ville liva upp mig med en annan finish och valde då Copper Cauldron som är hudfärgat, inte kopparfärgat, och ett magiskt lack vad gäller regnbågar. Den här omgångens bilder blev lite lilatonade, jag tror det beror på att kameran luras av just regnbågarna, det gör även ögat, man kan inte riktigt se basfärgen när man är i direkt sol som på mina bilder. Basfärgen är hudigt persikorosa egentligen. När jag precis hade köpt det var jag besviken när jag provade det för jag trodde verkligen det skulle vara kopparfärgat men idag är det en av mina favoriter. Magiskt i ordets verkliga bemärkelse, precis som systerlacken Crystal Ball och Blue Aura. Läser man mitt första inlägg om det så ser man dock att lacket inte gjorde någon omedelbar succé hos Sminkan. Idag håller jag inte med mig själv alls, om någonting. Det täcker med två lager och det är mitt enda hololack som inte tål mina överlack utan att tappa effekten. Därför var jag lite kritisk i början mot det för det blir verkligen inte så imponerande om man har överlack på som om man är utan. Här är det ett lager CC över Perfectly Bare, Seche Vite och sen ett lager till av CC för att få det hållbart och holografiskt. 

Ni ser hur holografiskt det är va? Inte ens min dåliga teknik med nya kameran kunde missa det här! Av de lack jag har, alltså hololack, skulle jag nog vilja påstå att Sally Hansens Magical-lack är de absolut bästa vad gäller holoeffekten. Jag har i och för sig inte gjort sida-vid-sida jämförelser, och kan inte göra det nu heller eftersom endast ett fåtal av mina typ hundra holosar är här, men jag har alla fall det intrycket. Jag borde ha en holo-vecka till, som i våras för det finns hololack som ligger i arkivet, hololack som ligger otestade och hololack som testats men inte fotats och alltså måste få komma fram igen. Förutom att jag samlar på gröna lack så är jag nog en samlare av hololack. Eller alla lack kanske. :D

Vi avslutar med en bild på Siri. Som vanligt är min gammelkatta inte sugen på att posera så det blir mest Siri här på bloggen. Båda mår dock finfint på landet och knallar omkring i sin jätteinhägnad och tittar på fåglar och fångar möss som levereras till matte på äkta mattan i vardagsrummet.

OPI Funky Dunkey

Publicerad 2011-07-20 09:29:00 i Naglar i lila,


Ni får hålla tillgodo med ett arkivlack för nu ska jag dricka kaffe och njuta av att sitta på altanen med katterna. Snart är semstern slut så jag behöver ta vara på timmarna. ;D

Jag har inte så mycket att säga om det här lacket. Det är en vacker, dammig, lila som påminner en hel del om Zoya Mira. Det krävde dock nästan fyra lager för att bli jämnt och snyggt på nageln. Snabb torktid med tanke på lagren, som i och för sig var exceptionellt tunna för jag kan inte måla med den jätteplatta och breda penseln om jag inte stryker av den kraftigt först. Helt okej lack men inte något som får mig att slå volter av lycka.

Sally Hansen Nail Prisms Emerald Amethyst (+CND Emerald Shimmer)

Publicerad 2011-07-19 16:25:33 i Naglar - duokromatiska,


Okej, idag får ni scrolla för jag har varit flitig! Här kommer dagens manikyr, och gårdagens för det är ganska samma men inte helt.
Bilderna suger helt klart men det går inte att få till det bättre just nu. Jag tänker helt enkelt be er använda fantastin lite grand. Det började med att gårdagen var den här semesterns första, och hittills enda, regndag med jämngrå himmel och så kraftiga skurar att jag vägrade gå ut och fota lacket. Inne får man inte hela effekten, speciellt inte med blixt, så ni får bara se den grålila och den olivgröna.


Lacket heter Emerald Amethyst och är multikromt. Det går från olivgrönt/grågrönt/lila/rosa och guld. Det är verkligen vackert på ett väldigt subtilt och nästan magiskt vis. Det påminner i den olivgröna tonen om Nubar Wildlife och i den lila om Nubar Purple Beach. Emerald Amethyst har dock inga koppartoner och får inte den höstlövskänslan som Wildlife har och det gröna och grå dominerar så det lila och rosa är inte alls så framträdande som i Purple Beach. Jag gillar det här lacket. Jag har gjort massor med smycken med det nu i sommar och jag älskar att bära det på naglarna också, så klart. Det är inte för alla men det är ständigt intressant och annorlunda i färgsättningen från mina andra, många, multi- och duokroma.

Tre tunna, tunna lager och snabb torktid. Ett fantastiskt lack. Jag kan ändå inte ha samma färg två dagar i rad utan att göra något litet alla fall för att förändra.

Här är Siri som liten pausfågel i inlägget. :D

Igår innan jag gick till sängs målade jag två lager av CND Emerald Shimmer över min manikyr med Emerald Amethyst. På bilderna blev ju det här också fel, det är inte alls så mintigt och silvrigt i verkligheten, eller jo, Emerald Shimmer är det, men Emerald Amethyst syns igenom mycket mer. I verkligheten har man kvar hela spektrat från guld-oliv-grågrönt-lila-rosa men med mer fokus på det gröna i och med att skimret är grönt. Ni får fantisera igen.

Och så visar jag mitt halsband också, samma lack, Emerald Amethyst med Emerald Shimmer över. Jag gillar det, fast det inte är helt klart. Någon gång ska jag sätta sötvattenpärlor eller något på piggarna på min lilla gren. Någon gång... :D

Ett av mina första frankenlack

Publicerad 2011-07-19 14:42:00 i Naglar i grönt,


Vill ni se något som legat länge, länge i arkivet? Jag frankade en hel del lack för några år sedan, mest i grönt men även blå och ett lila, och jag har flera som jag gillar. Det här är ett av dem. Det är en skogsgrön med holografiska glitterpartiklar i.

Ett lager är tillräckligt för full täckning och det torkar fort. Ett helt okej lack alltså ur den synpunkten. Ganska fint va?

CND Perfectly Bare

Publicerad 2011-07-19 10:11:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Hinner inte svara på kommentarer nu, återkommer ikväll, men ni får alla fall ett nytt inlägg! Ni minns säkert vårens jakt på ett perfekt nudelack att ha som underkläder till skirare lack i samlingen? Det här är ett av dem jag köpte för det syftet, CND Perfectly Bare.

Ett lager täcker utan problem och det är dessutom inga problem med torktiden. Ett utmärkt lack som passar mig ra om jag vill ha lite hudfärgade tippar ibland och som säket kan vara en god grund för layering.

Dress Maker och White Cap

Publicerad 2011-07-18 22:11:00 i Naglar - glitter för layering,


Gammalt bortglömt inlägg från för två veckor sedan, typ, kommer här:

När Emma visade Stranger Tides med White Cap så blev jag inspirerad att göra något åt min halvtrista mintgröna manikyr med just White Cap. Nu har jag inte använt den så mycket sen den kom i våras så jag blev lite besviken när jag satt i mörket vid datorn och tittade på mina naglar. Det blev inte alls så snyggt som jag hade trott och jag gnällde till och med om det till Emma och påstod att jag omvärderat White Cap. Det har jag inte alls. Det är inte så snyggt i elljus över en mintgrön, för då ser det väldigt gult ut istället för den här gyllene nyansen. I dagsljus är den dock ljuvlig och muntrade upp mig totalt. Kanske så pass att Dress Maker får hänga med en dag till. Eller, med tanke på när det målades på igår eftermiddag, att det kanske överlever 24 timmar. ;D

Ett lager av White Cap alltså, och manikyren blir mycket roligare! Eller vad säger ni?

Ozotic Pro Elytra #528

Publicerad 2011-07-18 09:34:00 i Naglar - duokromatiska,Ozotic Pro Elytra med nummer 528 är egentligen samma sak som Ozotic Pro 505 men med glitter istället. Alla fall uppfattar jag det så. Jag har använt det en del i smycken men det här är första gången jag målar naglarna med det och jag lägger det över 505 dessutom, så jag kommer undan med två tunna lager av glittret. Det är duokromatiskt i lila och blågrönt, som 505, och ibland anar jag en smula guld i periferin, som 505. Det kan ju vara 505 så klart, som slår igenom, men jag tror de båda förstärker varandra mer än något annat då de är väldigt lika i färgspel.


Det är inga konstigheter med lacket. Ett vanligt glitter förutom att det är duokromt. Det är inte så svårt att ta bort men kräver så klart mer än ett "vanligt" lack. Finns att köpa hos Picture Polish om ni vill ha ett eget. Jag är inte så himla tagen av det faktiskt, men det är snyggt, jag förnekar inte det. Snyggt men inte så man tappar andan, helt enkelt.Förutom nagellack ska ni få se ett av mina nagellackssmycken. Ett hänge med Kotori från Zoya som "sten". Problemet är att hängets ram och stenens diameter inte passar ihop trots att de köpts för varandra... Typiskt. Det funkar hjälpligt om man inte tittar noga men jag lir klart störd när de förgjutna "settings" man köper inte passar ihop med stenarna fast man försöker matcha måtten. Ja, smyckena var kul att göra nu i sommar men jag har redan ledsnat på det en hel del. Det går snabbt över. Och herregud vad många ringar och hängen i halvkasst utförande och design som nu flockas i askar och skålar. Förhoppningsvis kommer jag kunna använda något av det någon gång. Armbanden är det enda jag gillar förbehållslöst, allt annat känns lite... osofistikerat. Det är de jävla infattningarnas fel för stenarna blir ju ljuvliga. Gör du smycken? Hur känner du för dina i så fall? Bär du dem?

KleanColor Retro Green

Publicerad 2011-07-17 15:30:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Retro Green är ett fantastiskt lack på många sätt men inte vad jag kallar för grönt egentligen. Inte ens retro-grönt, vad det nu är. I mina ögon är det en mörk petrolblå. Snygg är den oavsett vad man vill kalla den och den har enastående egenskaper! Det ni ser är ett lager lack. Helt opakt, torktid som en blinkning och en färg som är vacker på egen hand och som även fungerar perfekt som layeringlack för t.ex duokroma lack eller glitter.


Jag är verkligen förtjust! KleanColor är så billiga att man kan unna sig tusen av dem och det stora flertalet är även bra att måla med. Det här är utmärkt! Finns för en billig peng på www.beautyjoint.com om jag minns adressen rätt.

Milani 3D HD

Publicerad 2011-07-17 11:11:00 i Naglar - holografiska lack,


Det här är min födelsedagsmanikyr från när jag fyllde, silvriga Milani 3D HD. Det är riktigt holografiskt och påminner om Kaleidoscope kollektionen då det är "scattered" men med distinkt regnbåge.

Bilderna gör inte lacket rättvisa alls. Det är mycket vackrare. Tydligt holografiskt alltså, i nästan alla ljus. Det är en silvervit nyans, väldigt ljus och "kall" och så regnbågarna som solreflexer i skarsnö. Vackert! Tre lager har jag på bilderna och då finns en viss VNL kvar, men den stör inte.


Massor av bilder med massor av olika inställningar och ljus. Det är inte lätt med ny kamera... :D
Nå, jag kan ju berätta att min tanke från början var att ha rosa Digital, också från Milani, på naglarna på min födelsedag. Jag hade alltså målat naglarna med det men det höll inte mer än 12 timmar innan det chippade (städning, matlagning, hololack...) så jag målade raskt om till silvervita HD. Den skulle nämligen också matcha min klänning. Jag hade nämligen precis veckan innan köpt en rosablommig(!) satinklänning som jag tänkte ha på mig men den skulle jag sy in lite vid bysten och axelbanden och det hann jag inte när allt kom till kritan. Det blev min andra otypiska klänning, den jag visat med det guldiga Milani 3D-lacket tidigare i sommar. Gulblommigt alltså. Det var dock försent att ändra manikyr. Det irriterade mig sen hela den dagen att jag i min samling här hade tre gröna och två guldiga hololack, minst, men inte tid för ommålning ytterligare en gång. Nu fick jag ju en hel del komplimanger för det här lacket, och det är verkligen fint, men det var fel lack till den klänningen.

Nu blir det bara ett klassiskt bildspam. Klicka gärna om ni vill studera bilderna i mer detalj. Lacket finns på www.cherryculture.com och är väl värt de pengar det kostar.   
Zoya Apple och Zoya Gilda

Publicerad 2011-07-16 23:02:22 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Efter förra helgens ljusa naglar kändes det kul med lite färg på naglarna. Sen hade jag ju massa nya lack som jag såklart ville testa också. Först ut är Zoya Apple, med ett litet inslag av Gilda som jag köpte förra sommaren. Ni har visserligen sett dem här på bloggen, men det är ju himla fina lack så det gör väl inget att ni får se dem igen va? Mina bilder ser dock lite kalla ut tycker jag, Apple ser definitivt varmare och guldigare ut på mina naglar när jag sitter här och skriver, men det kanske blir så stor skillnad beroende på ljudet.

Båda lacken täcker med två lager, i alla fall på mina korta naglar och de är applicerade på en bas av Nubar Foundation och med en topping av Poshés snabbtorkande överlack. Jag har bara bra saker att säga om de här lacken faktiskt, de är bra att måla med och jag älskar verkligen de glittrande, knalliga färgerna. Riktiga sommarnaglar eller hur?:)

Milani HD Digital

Publicerad 2011-07-16 22:46:19 i Naglar - holografiska lack,


Nu har jag äntligen tömt kameran och i och med det insett att min nya Sony inte gillar holo lika mycket som min gamla kamera gjorde. Nå, ni får ta det som det är och jag hoppas att jag med tiden ska lära mig hur jag ska ta bilderna för att få fram holo på bästa sätt. Det här är rosa Milani 3D Digital, ett rosa lack med "scattered" holo. Den är dock bra mycket mer holografisk än jag trodde den skulle vara. Man ser absolut regnbågar slå ut i solen och i betydligt mer dämpat ljus också.

I solen lyckades jag inte alls fånga effekten, tyvärr. Man kan ana den men mest blev lacket urblekt och silvrigt. Färgen är förvisso rätt blek men man förlåter det eftersom det är så gnistrigt och fint.


Olika ljus. Den stora är i solen men med något bättre kamerainställningar, den första klickisen är också tagen ute i dagsljus, den mittersta utan blixt inne i skärmljuset från datorn, den sista med blixt vid samma tillfälle.


Mer blandad kompott vad gäller ljus och inställningar. Lacket är tydligt holografiskt och faktiskt väldigt sött och fint. Det är relativt lättlackat men kräver tre lager för att täcka. Torktiden är bra så man kan leva med de tre lagren. Jag har, som alltid, ett lager Seche Vite som topplack. Absolut ett rosa holo jag rekomenderar. Det finns att köpa från www.cherryculture.com och där brukar det ofta finnas olika rabattkoder och grejer så man får lacken för 2-3 dollar eller så. Alltså typ 20 spänn. Väl värt!


Halvnaglar med Teenage Dream och Sweet Memories

Publicerad 2011-07-15 23:55:23 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Jag hade fullständigt glömt att jag skulle visa naglar idag, så de kommer lite sent, men bättre sent än aldrig. Här har ni det som nog får betraktas som min favoritmanikyr i år, då jag har haft den inte mindre än tre gånger redan, klart personbästa. Jag älskar den här manikyren för att den är neutral, samtidigt som den känns lite kul och blingig. Diskret men ändå inte. Och jag brukar få väldigt mycket komplimanger för den, jag har faktiskt fått två personer att köpa Teenage Dream efter att de har sett den på mig. Vilket de definitiv inte behöver vara ledsna för, Teenage Dream är vansinnigt snyggt, mitt absolut finaste glitterlack! Jag köpte en miniflaska i ett Katy Perry-set, men gillade den så mycket att jag även har köpt en stor flaska. Här ser ni Teenage Dream över halva nageln ovanpå två lager av Sweet Memories från OPI. Det sistnämnda är ett ganska casual, skirt, beigerosa lack. Jag har här två naglar för att snygga till mina naglar lite och det är inte på något sätt täckande. Sen har jag ett (halvt) lager Teenage Dream ovanpå det och det täcker inte alls, men jag tycker inte att det gör så mycket. Överförtjust är jag, så det så! Sen är jag och min kamera absolut sämst på att fota glitter, men jag visar det i alla fall, för jag vet att Sminkan vill se den här manikyren...

KOH Green Stardust

Publicerad 2011-07-15 10:38:00 i Naglar - flakes,


Tack för alla gratulationer igår, ni är så snälla! Jag hade en trevlig födelsedag och allt blev väldigt lyckat och maten god. Nu har jag ägnat morgonen åt att göra mer nagellackssmycken och lacka om naglarna i ett mörkt blågrönt lack som ännu inte hunnits fotograferas och de senaste dagarnas holo-manikyrer ligger i kameran och väntar på att laddas upp på datorn för redigering. Jag bjuder alltså på ett lack från förra veckan istället. sommartid är dessutom en tid då grönt gärna vill dominera så självklart blir det just grönt...

KOH Green Stardust är ett flakelack i mörkt olivgrönt/grönbrunt med flakes som skiftar från grönt till blått och så silverskimmer på det. Två lager täcker. Det borde vara en fantastisk upplevelse men någonstans lämnar det mig ändå kallsinnig. Varför? Ingen aning...


Det är något som bara känns trist och tråkigt med lacket. Det är en strålande idé men frågan är om den verkligen kommer till sin rätt så här. Det blir rätt mörkt och silverskimret mot det brungröna gör att allt ser frostigt och grått ut. Det var helt klart dyrt i förhållande till upplevelsen, men samtidigt, man får ju en cool ask att ha lacket i om man vill och egenskaperna är långt ifrån dåliga. Det torkar fort och är enkelt att måla med. Kanske kommer pulsen öka nästa gång jag bär det. Det kan ju vara ljus och humör som påverkar sådant här också...


Guldig och lila födelsedagssminkning

Publicerad 2011-07-14 20:02:19 i Emmas FOTD 2011,

Hej på er alla läsare. Som ni kanske läste igår så fyller Sminkan år idag. Grattis till henne! Man kan ju tro att hon skulle önska sig nagellack, men icke, inlägg är vad hon vill ha. Tre stycken har jag lovat henne och idag kommer det första. Nu låter det ju som om jag tycker det är skittrist att blogga och att Sminkan tvingar mig. Så är det alls inte, jag tycker att det är jätteroligt, men jag är lite lat och kan således behöva lite uppmuntran för att komma mig för. Särskilt som mitt jobbsmink är ganska trist och jag inte får bära nagellack på jobbet. En födelsedag är dock en händelse som kräver smink, så jag har gjort en födelsedagssminkning till Sminkan i lila och guld och med strass, hon har själv bestämt färgerna och strassen...

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Foundation i Sunshine

Concealer: Stila Perfecting Concealer i Shade B

Puder: Bare Minerals Hydrating Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eyeshadow Love That Beige!

Ögonskuggor: Lars Wallin Sharon, Fyrinnae Shrouded In Gold och Makeupcosmetics Desert

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppstift: MAC High Tea


På en bas av Love That Beige applicerade jag Sharon över hela ögonlocket, ungefär upp till globlinjen. Sen applicerade jag Shrouded In Gold från globlinjen och uppåt med en fluffig creaseborste, närmare bestämt Real Techniques Deluxe Crease Brush. Guldet intensifierades och värmdes upp lite i globlinjen med Desert och så blendade jag och highlightade med Big, Mean, Yellow Dog. Sen målade jag eyeliner, mascara och kajal, ja just ja, jag hade Sharon under ögat med. Sen limmade jag dit fransar, målade rouge och arrangerade strasstenarna. Slutligen målade jag även munnen med en ljust läppstift. Jag ska inte säga så mycket mer, bara två saker, tre kanske. 1. Köp inte Stila Perfecting Concealer, den är askass, den creasar så ni fattar inte, fattar inte varför jag tog fram den. Ingenting är perfekt med den! 2. Sharon är en av de finaste lila jag vet, men jag blir alltid knallrosa av den, troligtvis tål jag den inte riktigt. Jag känner inget obehag men blir som sagt rosa. Väldigt rosa, ser ut som om jag har rosa ögonskugga typ... Bara som information om någonm känner sig sugen. 3. Jag har endast använt penslar från Real Techniques här, tänkte det kunde vara kul kuriosa. Jag smutsade ner alldeles extra många borstar för att få testa alla. De fungerade finfint, recension kommer framöver men jag vill hinna testa dem i alla fall en månad först.

 

Så nu ska jg inte pladdra mer utan gosa med min sambo. Jag önskar er alla en skön kväll och till dig kära Sminkan, ett stort grattis på födelsedagen! Hoppas att din dag har varit förträfflig och tonfisken, svärdfisken och scampin delikat!

KleanColor Chunky Holo Clover

Publicerad 2011-07-13 22:04:00 i Naglar - glitter för layering,


Hallå, hallå alla läsare! Idag har Emma fortsatt att roa er med nlägg medan jag har gjort smörgåstårtor och handlat tonfisk till grillen. Och scampi och svärdfisk! Mums! Jag tänkte dock att det inlägg jag lovade er igår, det med naglarna jag hade under mina tre dagar hemma i Stockholm, skulle få komma ut och visa sig. Jag kommer ha fullt upp imorgon för då är det fest för familj och vänner eftersom jag fyller år så det kan hända att jag återigen lyser lite med min frånvaro.
Okej, nu kommer ett bildspam igen och ännu en gång motiverat av ett av KleanColors Chunky Holo-lack. Idag är det Clover, det gröna, som jag visar upp.


Det är ett lager Clover över en manikyr i grönt som jag hade sedan tidigare. Jag hade China Glaze Starboard som manikyr och lade alltså Clover över den, det är inte Clover som har en så här intensiv basfärg. Clover är precis som sina syskon i Chunky Holo-serien ett multikromatiskt glitterlack som har en svagt färgad bas. Clover visar upp ett lite mer begränsat register än t.ex Bluebelle, Fuchsia och Purple i och med att de gröna och blå tonerna går lite förlorade mot en grön bakgrund. Förmodligen finns det ändå där eftersom alla lacken verkar ha samma glitter. Enda skillnaden mellan dem är alltså den svagt färgade basen. Undantaget är såklart Black som ju har en annan form och storlek på glittren. Hur som helst, de är alla favoriter för mig. Älskar dessa skiftande glitter och även om jag inte skulle rekomendera någon annan att köpa alla är jag glad att jag själv gjorde det. ;D Paket från Nail de Royale

Publicerad 2011-07-13 19:53:06 i Emmas sminkväska,

Jag har nätshoppat ganska mycket de senaste veckorna, vilket såklart genererar i en hel del paket. Idag kom ytterligare ett, min första beställning från Nail de Royale. Jag var himla sugen på lite nya Zoya-lack och bestämde mig för att testa Nail De Royale. NDR har ju ett stort utbud av märken så jag kunde såklart inte stanna vid Zoya-lack. Jag slängde även med Nubar Earth, min flaska kom bort när jag flyttade från Kalmar, Jessica Indigo Glow som jag sett flera gånger i butik och varit väldigt sugen på, samt OPI Silver Shatter som jag har velat ha ända sedan jag först såg den. Beställningen innehöll: OPI Silver Shatter, Zoya Lindsay, Zoya Apple, Zoya Alegra, Zoya Nidhi, Nubar Earth och sist men inte minst Jessica Indigo Glow.

Om ni är fler som liksom jag inte testat Nail De Royale tidigare så kan jag berätta att de var lite sega med att skicka, tror att det gick nästan 1 vecka, men när lacken väl var på väg gick det fort. De är lite dyrare på OPI än vad Transdesign var, men har fler märken och frakten är lite billigare, 13,95 tror jag att frakten gick på här. De skrev Gift på paketet men skrev ut det faktiska värdet, kan vara bra att veta. Mitt paket gled igenom utan moms i alla fall, så det var inga problem. Jag kommer nog att beställa från Nail De Royale fler gånger, de har många roliga märken och jag tycker att servicen var helt okej, även om jag gärna hade sett att de hade skickat mitt paket lite snabbare.

 

OPI Silver Shatter

 

Zoya Lindsay

 

Zoya Apple

 

Zoya Alegra

 

Zoya Nidhi

 

Jessica Indigo Glow

Nubar Earth
Jag försökte utnyttja det sista flyende solljuset i fönstervrån till att fota flaskorna. Det gick sådär, framför allt Indigo Glow är så mycket finare i verkligheten. Men riktiga nagelbilder kommer såklart framöver, förhoppningsvis tagna i mer ordentligt solljus.

KleanColor Blue-Eyed Girl

Publicerad 2011-07-12 18:11:00 i Naglar i blått,


Nu är jag tillbaka på landet efter en utflykt hem till Stockholm. Mitt modem har lagt av hemma i stan så jag har inte alls haft möjlighet att titta in här. Dessutom har vi monterat bokhyllor och haft oss så det blev inte så mycket tid att sakna bloggen på heller... Ja, nu är jag alltså tillbaka. Ni får se ett lack jag hade innan jag åkte nu och den manikyr jag har haft de senaste dagarna senare ikväll eller imorgon.

KleanColor Blue-Eyed Girl är ett blått jellylack med olika stora och olika formade glitter i olika nyanser av blått. Dels är det hexagonala glitter och dels runda, dels är det stora glitter, dels är det små. Allt i den härligt djupblå jellybasen!


Färgen är otrolig, djupet i lacket fantastiskt. Det glittrar fint och det täcker så här pass med bara två lager. Nackdelarna? Ja, det är svårt att få jämn spridning av glittret som gärna bildar kluster, det är svårt att få de störra glittren att följa nagelns kurvatur, de vill gärna sticka ut och bli vassa. Dessutom torkar det ganska sakta. Jag är dock oerhört förtjust i lacket, speciellt under en cabochon i glas då det verkligen kommer fram hur vackert det är. Jag har gjort flera ringar, ett hänge och en kylskåpsmagent redan och kan tänka mig att det blir mer av den när det gäller just smycketillverkning. Jag kommer säkert också bära det som lack igen för trots nackdelarna är det spektakulärt!

Nya borstar

Publicerad 2011-07-11 21:46:12 i Emmas sminkväska,

Jag har ju lovat Sminkan att jag ska underhålla er lite när hon är borta. Det kan dock inte bli tal om underhållning i samma stil som Sminkan erbjuder, dels har jag för lite lackbilder i arkivet och dels så har jag för dåligt med tid, jag har verkligen alldeles för långt till jobbet. Idag tänkte jag i alla fall att ni skulle få se mina nya borstar som jag hämtade ut på Maxi för en stund sedan.

 

De flesta av er känner säkert till Pixiwoo-systrarna Sam och Nic. Jag har på senare tid utvecklat en kraftig besatthet och har kollat på x antal av deras videos de senaste veckorna. Och eftersom jag tycker de är så fantastiskt duktiga och begåvade, ja vi kan nog snacka lite idoldyrkan här, kunde jag inte låta bli att klicka hem ett gäng borstar från Real Techniques, den serie med borstar som Sam har varit med och tagit fram.

Jag beställde mina borstar från Love Make Up i onsdags, de skickade dem i torsdags och jag fick dem idag. Snabbt jobbat tycker jag, de skickas ju från Storbritannien så leveranstiden känns mer än rimlig. Real Techniques säljer sina borstar dels i set och dels som enstaka borstar. Alla borstarna finns dock inte i set och alla finns inte att köpa styckvis. Jag mixade lite och beställde Core Collection, som består av basborstar, näramera bestämt borstar för foundation, puder, conecealer och conturing/highlighter/rouge. Jag beställde även starter set och en shading brush. I Starter Set ingår fem borstar och i Core Collection ingår 4. Sen köpte jag som sagt en shading brush också. Tror att jag betalade ungefär 550 kronor för alla 10, vilket innebär att de snittar på ca 55 kronor styck inklusive frakt, det är bra tycker jag. Då fick jag ju dessutom två fodral.

Borstarna är gjorda i taklonhår, det vill säga i syntethår och de är supermjuka. Syntet slår nästan alltid naturhår i mjukhet tycker jag. Skaften är i metall och längst ner är de i plast. Ni ser att det är olika färger, de är färgkodade så att de till ansiktet är i koppar, de till ögonen är lila och det finns även en rosa serie som jag tror mest är menad för rouge. Fodralen som borstarna kommer i är också värda ett omnämnande. Man kan lägga dem eller ställa dem i fodralen och som ni ser kan man även ställa de största ansiktsborstarna upp. Fina mjuka borstar i bra utförande och med smarta genomtänkta detaljer är mitt första intryck av mina nya borstar från Real Techniques. Just nu ligger de såklart på tork efter invigningstvätten och jag ser fram emot att testa dem imorgon. Det ska bli kul att se om de lever upp till mina förväntningar. Jag återkommer framöver med ett utlåtande...

Wild Mango & Citrus Soda

Publicerad 2011-07-10 13:05:40 i Emmas FOTD 2011,

Härom dagen när jag letade efter skuggor att fota till favoritinlägget fick jag en aha upplevelse när jag såg Wild Mango från MAD Minerals. Wild Mango är en av de första mineralskuggorna jag köpte och den har nog minst 3 år på nacken. Jag minns att jag inspirerades av LipGloss Bitch att köpa den, så testade jag den någon gång, avfärdade den som mycket svårburen och så har den blivit liggande. Nu kändes den dock helt plötsligt väldigt tilltalande och jag blev väldigt inspirerad att göra en sminkning med den som huvudaktör. I fredags när jag skulle ut och träffa en kompis för drinkar slog jag alltså till på Wild Mango och jag passade även på att använda Citrus Soda från Brite Bird, som dock redan är en favorit. Fruktigt och somrigt är alltså ledordet. Sen vet jag att många tycker att sommar bör innebära sparsminkat, men jag sällar mig inte till den skaran utan smackade på med massa färg, en rejäl eyeliner och mina favoritfransar, Ardell Hotties.

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundaton i Winged Butter

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20 och Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Bronzer: Wet N Wild Ulimate Minerals Bronzer i Amber Glow

Rouge: MAC Mineralize Blush Quite Cute Giggly

Ögon

Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: MAD Minerals Wild Mango och Brite Bird Citrus Soda

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Max Factor, svart

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Jag grundade med en bas av skuggpennan Love That Beige från Gosh. En suverän primer om man vill ha skimriga lättblendade skuggor, hållbarheten är dock inte riktigt lika suverän som Shadow Insurance. Ovanpå basen applicera jag Wid Mango på hela ögonlocket och en lite bit upp mot brynbenet. Kanten suddades lite med MAC # 217, som är en suverän blendingborste. När jag hade tonat ner kanten tog jag lite highlighter som applicerades under brynet och som jag även använda för att mjuka upp kanten mot Wild Mango ytterligare. Under ögat applicerade jag Citrus Soda, även där på en bas av Love That Beige. Jag ville ha en ganska lång eyeliner, jag valde därför Fluidline, som jag tycker är lite lättare att kontrollera än flytande eyeliner. Därefter målade jag mascara och kajalpenna på vattenlinjen och limmade dit Ardell Hotties. Kinderna fick färg, både med Bronzer och rouge, jag har kollat väldigt mycket på Pixiwoo de senaste veckorna, och de gör ofta så. Läpparna målades med High Tea och så var sminket klart. Fint och färgglatt tycker jag att det blev, jag kände mig som en hel paraplydrink! Ni får förresten se en bild på min nya topp också, för jag har babblat så mycket om den med Sminkan och jag tycker att den är alldeles suverän och sommarfin.

KleanColor Shooting Star

Publicerad 2011-07-10 01:40:00 i Naglar - glitter för layering,


Ett lite mer aktuellt inlägg kommer här. Jag har äntligen redigerat igenom mina bilder och fått in dem i arkivet. Vet inte om vi ses mer imorgon/idag, jag åker ju bort, men Emma har lovat ta hand om er så frukta ej, Sminkan och Emma ska se till att bloggen är uppdaterad även idag. Jag tänkte dock lägga ut dagens första inlägg så här mitt i natten. KleanColor Shooting Star är ett glitterlack som jag här bär över rött. Alltså, jag har använt det som layeringlack men det går säkert att bygga upp det så det blir täckande. Jag har ett ganska tjockt lager av Shooting Star över KC Jewelery Red på mina bilder här.


Jag tycker det var ganska lätt att få en jämn spridning av glittret över nageln och det torkade snabbare än många andra av de glitterlack jag har från KC, förmodligen för att det här var något tunnare i konsistensen. Många av de andra jag provat har varit närmast geléartade och därmed svåra att måla med och att få att torka på någon vettig tid. Det blev en positiv överraskning alltså. Det är glittrigt men inte så bländande som jag kankse hade förväntat mig. Jag tror ändå jag föredrar att det är så här, lite mer återhållet än t.ex My Rightul Throne från samma märke, för man lägger ändå märke till naglarna. Som ni ser är det flera olika storlek och färg på glittret, större, runda glitter i guld, rött och blått och mindre glitter i guld. Jag tycker det blev snyggare än jag hade väntat mig faktiskt.


Och Emma, kommer du ihåg armbandet jag försökte förklara för dig igår? Jag hittade en bild. Så här ser det ut och det är alltså koppar och glascabochoner målade med Nfu Oh-flakes och Zoya Charla. Jag har gjort ett mörkgrönt också som är mer sobert. Den här bilden är dock inte rättvisande för det är vackrare blått i verkligheten.

China Glaze Atlantis

Publicerad 2011-07-09 17:07:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Jag fortsätter att skatta arkivet på inlägg av två anledningar, ett, jag orkar inte redigera och ladda upp bilder eftersom mitt mobila bredband här på landet är så seeeegt, två, arkivet måste ju tömmas någon gång. Av samma anledning som jag inte gillar att ladda upp bilder så blir det lite dåligt kommenterat på bloggar just nu. Det tar så extremt lång tid att det inte känns lönt, men jag försöker hålla koll på er ändå och läsa lite varje dag men hinner inte ta hela blogglistan som vanligt eftersom varje sida behöver mer tid nu. Hoppas ni förstår. Jag kommer dessutom sticka iväg några dagar från och med söndag så om jag helt försvinner vet ni att jag har "semester" och inte kommer åt en dator. Troligen kommer det dyka upp någonting här i alla fall, men man vet aldrig säkert. Kanske tidsinställer jag lite åt er, vi får se.  

Och här kommer då lacket. China Glaze Atlantis.... Jag erkänner, jag har talat illa om dig. Jag minns det. Jag var där. Men, jag tar tllbaka allt. Du är vacker!


Jag kan tyvärr inte fånga hur vacker med mina bilder. Det ni ser här är ett lager Atlantis över min manikyr med jellylacket Gemma från NYX. Den mellangröna, lite dammiga men samtidigt saftiga färgen på Gemma ger en perfekt bakgrund till Atlantis och från trist och knottrig besvikelse går det till att vara en fest av glitter och färg. "jag blir nästan bländad" sa min bibliotekarie när jag viftade med händerna i solen. Japp. Bländande vackert är det! 

Jag tar alltså tillbaka mina tidigare ord men jag vill påpeka två saker. Det är ett lack som ska upplevas på sommaren i solsken och basen är viktig. Vissa kör säkert med tre lager Atlantis och folie för att bli av med det men jag föredrar att ha ett krämlack under och köra en vanlig bomullsrondell och remover variant. Med ett lager av lacket över en trevlig bas så blir det inte alltför plågsamt att ta bort det. Det krävs dock tre lager Seche Vite för att få det riktigt gnistrande och slätt. Den formligen slukar överlack och utan en slät yta ser den inte hälften så fin ut.


Ulta Star Party

Publicerad 2011-07-09 13:13:00 i Naglar i rosa,


Star Party är ett kalltonat lilarosa lack med silverskimmer. Snyggt men kanske inte superunikt. Det är dock lätt att måla med och det torkar snabbt. Två lager täcker utan problem. Färgen får mig att tro att jag har en massa liknande lack men jag vet egentigen inte det för jag har inte kollat. Bra pensel alltså, bra formula, men lite intetsägande. Det är dock ett klädsamt lack som känns som att det skulle fungera även i konservativa miljöer eller vid mer högtidliga tillfällen då man kanske inte kan sporta neon eller knasglitter. 

NYX Gemma

Publicerad 2011-07-08 10:30:00 i Naglar i grönt,


Mer NYX kommer här, även denna i grönt. Det är ett arkivinlägg, så klart, men så här skrev jag när jag provade det i juni:
Här ska ni få se en ny favorit för mig! Ljuvliga jellyn Gemma från NYX! En dammig mellangrön med underbar formula! Det ni ser är två tunna och ett rätt flödigt lager. Det jämnar ut sig hur fint som helst och känslan är... saftigt mumsgrön!


Bilderna gör inte det här lacket rättvisa. Det är så fint! En lugn färg som ändå är lite annorlunda än andra i samma färggrupp. Väldigt trevligt! Och det torkar snabbt och sköter sig bra. Vem kan motstå Gemma?

Milani Dress Maker

Publicerad 2011-07-07 14:56:00 i Naglar i grönt,


Efter att jag burit Zoya Shay halva dagen så valde jag att lacka över det med Milanis Dress Maker, mest för att jag gjort ett hänge med det lacket som jag bar den dagen. Dress Maker hade verkat ganska skir när jag gjorde hänget så jag tänkte att underkläder kan vara bra, men faktum är att de inte gjorde till eller från då lacket är så strimmigt och trist att jag ändå var tvungen att måla fyra lager för att få det riktigt bra.

Färgen är en ganska intensiv mintgrön med skimmer som ser underbart ut i flaskan men inte helt kommer fram på nageln. Det är fint, absolut, men jag svimmar inte av hänförelse. Trots de många lagren lyckades det torka helt okej med Seche Vite över. Lagren var förresten tunna, jag kunde varit flödigare med dem men hade hoppats komma undan med två tunna lager eftersom jag hade Shay som grund. Tji fick jag, men det var alltså inte så mycket pigmenteringen som formulan som spökade för mig.


Zoya Shay

Publicerad 2011-07-07 11:41:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Det här kan vi kanske kalla nytt även om det är några dagar sedan. :D
Dags för det sista av de tre nudelacken Zoya precis släppt nu i sommar, den här heter Shay. De kommer ju i tre olika nyanser, en mer rosa, en mer gul och en mer neutral nudefärg. Det här är den neutrala och överraskande nog, eftersom jag ju är en rosa tjej, så gillar jag den bäst på mina händer. Den smälter om möjligt ännu mer perfekt ihop med min hudton än Pandora.

I skuggigare eller dunklare förhållanden så får den en kall, silvrig ton nästan, som jag verkligen uppskattar. Den är faktiskt riktigt snygg! Så snygg att jag valde att lägga på två lager istället för ett och bära det som manikyr under dagen. Det lyckas få naglarna att se jämnare och mer välformade ut och jag trivdes verkligen kanon med det!

Ute i lite starkare ljus men fortfarande med en mulen himmel så ser man det hudiga rosa mer och mindre av pärlskimret. Fortfarande väldigt snyggt! Ibland är det skönt med ett riktigt nudelack att rensa ögat med efter alla glitter, holo och färgstarka lack man oftast använder. Och som underkläder kommer det här dessutom funka finfint! Det ni ser på bilderna är två lager. Det blev aningens strimmigt med ett, till skillnad från kompisarna, men är lite flödigare med lacket så tror jag det funkar bra med ett lager. Alla fall som underkläder till andra lack. Jag har inget överlack på bilderna eftersom det torkar snabbt även utan och det ändå skulle målas över till kvällen. Jag had einga planer på att ha hudfärgade naglar så himla många timmar, men jag uppskattade det verkligen den stund det varade.  

Beauty tag - 15 frågor.

Publicerad 2011-07-06 22:05:36 i Allmänt,

Sminkan fick igår en utmaning av Tyrannika som gick ut på att man skulle lista ett antal sminkfavoriter. Hon passade eftersom hon inte sminkat sig på år och dar, men jag blev sugen så jag hakar på istället.

 

1. Vilken är din nuvarande favoritfoundation? GloMinerals GloPressed Base tror jag, det är utan tvekan den jag använder mest just nu. Fast egentligen har jag tre favoriter, GloPressed Base då, Bare minerals originalformula och Everyday Minerals foundation i intensiveformula.

 

2. Favoritconcealer? Kan inte säga en, måste säga tre igen. MAC Studio Scuplt Concealer att ha under ögonen när jag vill ha mer täckning, typ i kvällsmakeuper, MAC Select Cover Up för dagsbruk, mycket bra både under ögonen och på blemmor samt Everyday Minerals Intensive Fair eller Medium beroende på hur mycket färg jag har. Den sistnämnda har jag dock bara på blemmor och liknande, den är inte alls imponerande under ögonen tycker jag.

 

3.  Din åsikt om lösögonfransar? Jag ÄLSKAR lösögonfransar! Jag använder det tyvärr alldeles för sällan nu, jag är lite besviken på mig själv över det.

 

4. Slänger du din mascara efter tre månader? Nope, det är då den börjar bli som bäst ju. Min mascara är över 3 månader och still going strong. Men det beror på vad det är för mascara, jag slänger efter 6 månader eller när den känns torr.

 

5. Vilken är din favoritmaskara? L'oreal Double Extensions Beauty Tubes

 

6. Vilken är din mest älskade "muliti task"produkt? Medevisalvans intensivstift, suverän som cerat, nagelbandskräm och smörja i största allmänhet.

 

7. Använder du någon primer? Nja ytterst sällan. Jag äger ett par stycken, men tycker att det gör lite för liten skillnad när jag använder dem.

 

8. Favvomärke rent generellt på makeup? Nej vilken svår fråga! Det kan jag omöjligt svara på. Jag har nog 1-3 favoriter för varje produktkategori, men det får bli en annan lista.

 

9. Vad är namnet på din favoritögonskugga just nu? Lurigt. Kanske MUS Aquarius för att turkos är min sommarfavoritfärg och jag gillar Aquarius bäst av mina turkosa skuggor.

 

10. Favvoläppstift? MAC Slimshine Bare som tyvärr har utgått och sjunger på sista refrängen.

 

11. Favvoläppglans? MAC Slimshine Bare. Det är en hybrid mellan stiift och glans, då kan jag väl få säga den på båda?

 

12. Favvoblush? Äntligen en lätt fråga, MAC Mineralize Blush Pleasantry! Egentligen vill jag säga 10 favoriter men jag ska hålla mig till min första tanke.

 

13. Nämn tre favoriter inom billigare "drugstore"make up-saker? Första tankarna: Wet n Wild Brow Essentials, L'oreal Double Extensions Beauty Tubes och Everyday Minerals Intensive Foundation. Men sen tänkte jag lite och måste få säga en sak till, alla mina fantastiska superbilliga, högpigmenterade skuggor som jag har köpt på nätet för en spottstyver, till exempel Tayloar Made Minerals, Fyrinnae, Brite Bird Makeupcosmetics med flera.

14. Nämn tre favoriter inom dyrare "high end"make up-saker? Hmm, vad är dyrt då? Är MAC dyrt till exempel? Jag måste tänka lite nu. Ska göra pannkakor och fundera… Okej, har gjort och ätit pannkakorna. Jag säger Too Faced Shadow Insurance, Clarins Retractable Brow Definer i Lightest Brown, som förfärligt nog har utgått ur sortimentet och MAC Mineralize Blush. Är det High End? MAC är väl på gränsen men över 200 för ett rouge är väl i alla fall ganska dyrt?

15. Om du bara fick använda tre makeup-produkter resten av ditt liv vilka tre saker skulle du välja? Åh vad kul, sånt här brukar jag fundera över! Jag vill ha mineralfoundation, ögonbrynspenna, eller skugga men i så fall måste penseln ingå och så rouge. Skulle bli lite sparsminkat men jag skulle klara mig och brynpennan eller skuggan kan ju tjänstgöra som eyeliner också när det är dags för fest:)

 

//Emma

NYX Turks&Caicos

Publicerad 2011-07-06 09:30:00 i Naglar - glitter för layering,


Jag slänger ut ett annat gammalt NYX-inlägg så vi blir av med dem och kanske kan hjälpa Nail Mails kunder göra bra val. ;D

Dessutom innebär det mer glitter här på Sminkans blogg. Jag gillar glitter! Det här är ett riktigt fint ett dessutom. Turks&Caicos från NYX. Verkligen ett härligt glitter som jag varmt rekomenderar!

Multifärgade glitter i en skir blå jellybas. Jag använder den, som ni ser, i layering över andra lack, här ett mörkare blått. Ett flödigt lager av glittret. Väldigt snyggt! Det är helt fantastiskt faktiskt! Ni får ett litet spam med bilder i olika ljus och vinklar. Ingen av dem gör lacket rättvisa eftersom jag verkligen har problem med att fånga glitter. Hoppas ni får en liten uppfattning om dess skönhet alla fall.


NYX Mermaid Green

Publicerad 2011-07-05 23:29:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Jag vet att jag lovade att ni idag skulle få både gammalt och nytt men sen såg jag i kommentarerna att det är NYX som är månadens lack på Nail Mail och då är det väl lämpligt att jag försöker visa några av de NYX som ligger i arkivet. jag har en hel del NYX så man kan söka på redan publicerat och så kommer jag alltså försöka prioritera upp de inlägg som ännu är opublicerade.

Ett av de nya lacken från NYX är det här, alltså ett av de som kommit under året. En trevlig krämnyans av blått med gröna undertoner. Det heter Mermaid Green och det har den "nya" krämformulan från NYX, den lite tjockare i konsistensen som ändå bygger upp färgen med två lager och ger en lite keramisk känsla. Jag gillar den konsistensen. Färgen är glossig som ett jellylack men opakt på två lager. Inget fel på det alls men färgmässigt är det lite "gjort". Jag har en del dammiga mellanblå med grönt i lådorna och även om det är en trevlig färg så får den mig inte att göra extatiska bakåtvolter. Å andra sidan är det här bättre att måla med en t.ex China Glaze For Audrey som väl är rätt nära i färg så jag är glad att jag köpte den här. Ser ni hur mycket glossigare det här är? Och detta är utan mitt vanliga lager av Seche Vite för den skulle funka som glitterbas och jag bara knäppte ett par bilder som referens när jag ändå hade det på fingrarna. 

NYX Sour Lime

Publicerad 2011-07-05 08:51:00 i Naglar i grönt,


Jag tänkte peta ut lite ur arkvet och lite nytt idag. Först blir det arkivet. :D
Sour Lime, eller Sour Line som den heter på Cherry Cultures hemsida, är berömd för att vara skir och skira snorgröna lack är inte roliga. Jag valde alltså att lägga den över Misa Green With Envy. GWE är också skir så den i sin tur låg över ett annat, opakt, ljust lack.

Det Sour Lime har, som jag ville åt, var skimret. Det är väldigt sött med snorgrönt och guldskimmer tycker jag. Visst kan det vara roligt att liva upp sina ärtgröna krämlack med ibland!

Finns inte så mycket mer att säga. Ett layeringlack som kan funka som pigg accent över liknande färger. Kanske kan vara cool över svart också, vem vet. :D


Zoya Valerie och KleanColor Chunky Holo Fuchsia

Publicerad 2011-07-04 09:36:00 i Naglar - glitter för layering,


Nu kommer ett otroligt långt inlägg men ni får försöka se det positiva i det, mycket att titta på om än samma sak, liksom. :D
Zoya Valerie är ett av mina favoritlack i lila så hon spelar en av huvudrollerna här. Två lager av perfekt lack som har en utsökt färg som får mig att tänka på mogna plommon. Mörkt röda, purpurlila och gyllene toner. Så vackert! Dessutom är ju Zoyas lack trevliga att måla med då man får en vettig pensel.


Som ni ser matchar Valerie min clematis, Cardinal Rouge, alldeles ypperligt! Valerie är verkligen ett lack man inte får missa om man uppskattar lila nyanser. Den är magisk!

Jag hade dock inga planer på att sluta måla när jag var klar med Valerie. Nej, jag skulle dessutom ha ett lager av KleanColor Chunky Holo Fuchsia!

Precis som de andra lacken i samma serie så är basen ganska transparent och ger mer av en "tint" än egentlig färg och glittret är multikromt och går från blått och grönt till rött, koppar och gult. Det är verkligen effektfullt!


Som ni ser är det inte bara naglarna jag målat med Valerie och Chunky Holo Fuchsia. Det är även ett hänge och en ring som fått samma behandling. Jag älskar nämligen den här kombinationen! Hänget och ringen är verkligen osofistikerade, bara glascabochoner med fästen. Jag tycker det är okej eftersom färgerna är så dramatiska att de liksom blir smycken i sig själva. På mina bilder kom mest det lila-röda-guldiga fram men när man ser naglarna i andra ljus och vinklar kan det plötsligt vara blått och grönt som dominerar. Magiskt! I glascabochonerna kommer de fram ännu tydligare så det blir om möjligt ännu vackrare!

OPI Stranger Tides och China Glaze White Cap

Publicerad 2011-07-03 15:52:17 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Jag har åter igen hamnat lite efter med mina NOTDer här på bloggen. Jag fick  (se köpte) ju Pirates of the Carribean från Transdesign i maj och testade det när det var nytt, både med och utan White Cap ovanpå, men sen blev det inte av att jag visade er bilderna, de kommer alltså här.

Två lager av Stranger Tides har jag använt och den täckte bra och blev ljust avocadogrön. Bra egenskaper men trist färg, så jag var tvungen att testa med ett lager White Cap ovanpå, ni vet massa guldgult skimmer. Något bättre blev det väl, men ingen jättehit precis. Det är nog därför jag inte har kommit mig för att testa några andra Pirateslack, de känns lite bleka och trista helt enkelt, särskilt i jämförelse med de fantastiska färgsymfonier många andra nagellacksmärken har bjudit på under våren och sommarens första månad. Dock beställde jag från Nail de Royale så sent som igår och passade på att köpa Silver Shatter, så visst, helt klar är jag inte med Pirates lacken, de får bara vila lite i min Helmer för det finns så mycket annat som känns mer spännande i lackväg just nu.

Depend 040

Publicerad 2011-07-03 10:29:00 i Naglar i rött,


Jag sitter här med mintgröna naglar men tänker inte visa dem än. Istället blir det något ur arkivet. Jag vaknade nämligen med ett sug efter rött men det hinns inte med att lacka om just nu. Jag ska ut och rensa ogräs medan det är lite svalt ute. Ni och jag får alltså nöja oss med att se rött!  ;D
Ett enkelt och bra rött krämlack. Ett lager täcker väl och det är inga konstigheter med det på något sätt. Utmärkt som standardlack i lådan. Lätt att få tag på, lätt att måla med, lätt att gilla.

Milani 3D

Publicerad 2011-07-02 14:12:00 i Naglar - holografiska lack,


Efter att jag kommit hem i torsdags så målade jag så klart över Pandora med något roligare. Guldfärgade 3D från Milanis holografiska kollektion, som också heter 3D, blev mitt val. Det ni ser är ett lager av det lacket över Pandora.


Övre raden klickbara visar lacket i skugga. Då är det ett väldigt trevligt neutralt guldlack men man anar inte att det är holografiska partiklar i det. I solen kommer det fram, som ni ser på nedre raden klickbara, men det är fortfarande inte så dramatiskt holografiskt. Det är dock fint ändå bara man inte väntar sig gnistrande regnbågar. Jag tycker det är ett helt okej lack om man mer ser det som ett guldlack helt enkelt. Dessutom hade det inte behövt underkläder i form av Pandora då det verkade väldigt täckande . Två lager hade nog räckt, men jag vet ju inte eftersom jag nu hade ett nudelack under. Lite detaljer på hur det ser ut i solen kommer här:


Och en bild tagen i skugga som visar hur fint jag matchat naglar, ring och klänning. Ni som känner mig kan nu också häpna över att jag har en blommig sommarklänning som inte är svart. :D

Zoya Pandora

Publicerad 2011-07-02 13:51:26 i Naglar i vitt, nude, beige,


I torsdags vaknade jag med nakna naglar. Jag hade pysslat med nagellackssmycken på natten och fått ta bort mitt nagellack för det såg för gräsligt ut efter allt aceton som behövts för att rädda mina mindre lyckade cabochoner. Hur som helst, jag fick veta att mina föräldrar skulle hälsa på min "tant" som varit som en mormor för mig under min uppväxt och de frågade om jag ville hänga med. Så klart jag ville, och Siri skulle med också. Dessvärre var det NU som gällde och nagellacket fick alltså gå på mindre än tio minuter om det skulle vara något. Jag kastade på baslack, ett lager Zoya Pandora och så Seche Vite. Väntade mindre än fem minuter, kopplade katten och åkte iväg. På bilderna ser man att det inte är perfekt men det funkade alla fall som skydd och planen var att lacka över det när jag kom hem.


För att kompensera en "tråkig" färg får ni blommor...
Alla fall, Zoyas löfte om en-lagers-lack stämmer. Precis som Minka blir det här jädrans bra underkläder och skulle jag vilja ha nagellack i samma nyans som min hud är det här bra nära... Nu brukar jag inte vilja det men jag tycker inte Pandora är så hemsk ändå. Väldigt nude men det ska hon ju vara. Att det är pärlemo i det gör att det, precis som Minka, glider på utan att bli strimmigt. Vill man alltså ha ett lack som fungerar som bas för t.ex den där jellyn man avstår ifrån på grund av VNL, ja, då är de här lacken perfekta. Jag kommer använda dem flitigt!

Eftersom Féline gillar Schersmin får hon en bonusbild på min älskade Kameliaschersminbuske som fortfarande blommar och doftar. Det är så härligt att sitta på en av de stora stenarna bakom busken och känna hur doften omsluter en.

Sally Hansen Nail Prisms Purple Diamond

Publicerad 2011-07-02 09:19:00 i Naglar - holografiska lack,


JAg förstår att ni snart börjar undra vad jag håller på med. Jag köpte ju en ny kamera, varför envisas jag med arkivinlägg? Jo, för jag har haft fullt upp de senaste dagarna och faktiskt ligger bilderna jag tagit på de senaste manikyrerna kvar i kameran och jag ska försöka redigera och få ut dem snart, men inte just nu. Istället får ni se något fint från arkivet. Sally Hansens Nail Prism var en magisk linje med nagellack, duokroma, multikroma, holografiska... Tyvärr finns de inte längre i tillverkning men tack och lov kan man ännu köpa dem billigt på eBay. Några dollar för dessa skönheter är faktiskt riktiga fyndpriser! Det här är t.ex superholografiska Purple Diamond. Den är väldigt lik OPI DS Original men den här kan man klicka hem för under 3 dollar. Alla fall när jag köpte den. Nu har tyvärr priserna börjat stiga lite även på dessa lack så vill man fynda kan det vara dags att börja se sig om efter dem.


Purple Diamond är alltså superholografiskt. Det är en mellanlila med regnbågar som kommer fram till och med i svagt ljus. Inte fullt så "linear" som OMG!-lacken, men väl i klass med, och av samma typ som, de allra bästa DS-lacken. Det ni ser är två tunna lager, den klarar sig lätt på ett lite flödigare lager, och den har inga appliceringsproblem som vissa har när lacket vill följa med på penseln när man målar andra lagret eller det blir kala fläckar ojämnheter. Den här glider på utan problem. Ett ypperligt lack!

Milani Tailor Made

Publicerad 2011-07-01 10:10:00 i Naglar i blått,


Jag lovar, jag har nya inlägg på gång. Det finns både guld och glitter i kameran men jag orkar som vanligt inte redigera just nu. Ska nog snart börja förbereda lunchen jag ska bjuda på idag och kanske städa lite. Ni får alltså hålla tillgodo med ett ur arkivet. Det är dock somrigt så det förslår och vackert blått som en molnfri himmel. Milani Tailor Made, här ett lager över H&M Blue. Tailor Made verkade skir så jag orkade inte prova den på egen hand men det kan hända att det bara är mina fördomar för vissa lack bygger ju väldigt snabbt upp sig. Nu blev det ändå så att jag, när jag målat mina naglar med Blue, valde att ge dem ett lager av detta eftersom det blå går ton i ton men nu fick jag även skimmer och lila flash.

vackert men jag föredrar nog mitt blå från Sally Hansen, Flash, för det är ännu läckrare! 


Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela