Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Januarikavalkaden

Publicerad 2010-01-31 19:15:52 i Kavalkad,

Sista dagen på januari och en tolftedel av året avverkat. Det går fort fram. Känns som nyligen det var nyårsafton. Jag sitter exakt just nu med Emma på MSN och hon frågade om vi ska lägga ut kavalkaden. Japp, det ska vi. En månads smink kommer här! Lite blandad kompott för min del, men vissa gillar jag. Nummer ett på första raden till exempel! Jag hoppas ni känt er lite inspirerade i alla fall. Bra saker den här månaden är annars att jag kommit igång med min mineralögonskuggeguide och att vi har boktema igen! Nu blir det en veckas uppehåll med det i och för sig men snart kommer det bli nya tag på bokfronten.
1.
2.
3.
4.
5.
6.

Emma har varit otroligt aktiv och skapat flera andlöst vackra makeuper. Den med mörkblå sotning och strass blev mångas favorit. Min favorit är henne House of Night-tolkning i skimrande svart! Sen har jag i och för sig svårt att välja favoriter när Emma har varit i farten för hon är alltid vacker! Vilka favoriter har du?
1.
2.
3.
3.
4.
5.

Mineralögonskuggor: Makeupcosmetics

Publicerad 2010-01-31 17:17:05 i Mineralögonskuggeguiden,


Dags att titta på mineralögonskuggorna från Makeupcosmetics. De har ju varit på tapeten en hel där här på bloggen eftersom vi tävlat ut ett set med sju mineralögonskuggor från dem. Ja, de är väl alltid lite på tapeten eftersom både jag och Emma använder deras ögonskuggor väldigt ofta. 
Jag swatchade ju en del skuggor från MUC (MUC=min förkortning av Makeupcosmetics) inför tävlingen som vi hade så ni kan se även dem om ni klickar på den här länken.

Jag valde fyra skuggor att swatcha inför det här inlägget, det blev Sparkle, Golden Egypt, Hollywood och Light. Hollywood är en ceriserosa med skimmer och Light en mjukt orangerosa, duokromatisk skimmerskugga.
Golden Egypt är en mellanbrun skugga med lite grönaktigt skimmer. Sparkle är en skugga som egentligen inte ger färg utan bara en massa fantastiskt vackert isigt gnister. Gnistret är en sorts mellanvariant av skimmer och glitter i storlek. Som vanligt så testade jag dem över tre baser, U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D=Dignity från Face. På handen har jag ett rivsår från min kattunge som skulle hoppa upp i luften och fånga en leksaksråtta och lyckades landa på armstödet till fåtöljen där min hand vilade intet ont anandes. Så kan det gå och det är bara att ignorera den skråman på bilderna.

Här ser ni en bild på hur baserna ser ut på huden, därefter skuggorna över baserna i lampljus på första bilden och sedan i dagsljus ute på andra bilden och indirekt ljus från fönstret på sista bilden.
Det är Sparkle överst, Golden Egypt som tvåa, Light som trea och nederst hittar vi Hollywood.

Makeupcosmetics har en mängd olika pigment i massor av olika färger.Vi börjar med de pigment som är av Sparkle-karaktär. Det är ganska flygiga pigment med massor av gnistrande skimmer. De ger inte så mycket färg utan lämpar sig bäst, enligt mig, som förhöjare av andra skuggor. I den här kategorin finns Sparkle(vit), Fantastic (guld), Amethyst Diamond (lila), Diamond Green (grön), och även Champagne (beige) och Space (röd). Det finns naturligtvis fler än de jag nämner och  de är alla underbara som "topping" över andra skuggor och Sparkle och Champagne funkar fint som en sorts superskimrande highlighters och Fantastic ger en ljus guldfärg som verkligen gnistrar. De mer färgade blir lite väl skira för att lämpa sig ensamma. Dessa ögonskuggor påminner om Fyrinnaes"City Glam"-serie och TMM:s Highlights&Shimmers. När ni beställer från MUC kolla om det står glitter som beskrivning. T.ex "Space-Hallon med mycket glitter". Gör det det så är det en skugga lämlig som "topping" på andra skuggor.

På den här bilden ovan så har jag Hollywood, Light och Sparkle som ögonskuggor. Det är samma som jag swatchar i inlägget.

Det finns även de pigment vi kan kalla "vanliga" pigment. De är välpigmenterade med olika mycket skimmer och representeras här av de övriga tre skuggorna jag swatchat. De ger bra med färg utan att påverkas speciellt mycket av basen. Det tycker jag är imponerande. Vissa av dessa pigment är lite som ett mellanting mellan de mer flygiga skimmerskuggorna av typen Sparkle, t.ex Sea, men ger ändå tillräckligt med färg för att fungera på egen hand. I den "vanliga" kategorin finner ni t.ex Hollywood här ovan och Light. Light är underbar med sin duokroma skiftning. Älskar den! Vanlig är förresten vilseledande, för de är bra! De står sig mycket väl i en jämförlse mot t.ex MAD Minerals, som ju är de som har mest lika färgutbud.

Precis som MAD har sin Sultry-serie har MUC sin Blackstar-serie. I den serien finns en mörkblå, en mörkgrön, en mörkt vinröd och en guldbrun. Dessa skuggor har en kraftig bas av svart i sig vilket kan göra dem grå på huden om man blendar mycket. De är dock enastående om man stöpplar dem på huden med en naturhårsborste och har en bra, fet bas som Dignity t.ex. Ovanpå paint pot har jag varit med om att de inte vill fästa för att ytan är torr och då riskerar man nedfall och gråton. Precis som jag älskar Sultry-skuggorna älskar jag Blackstar-skuggorna.
De är verkligen härligt dramatiska och ger ordentligt med sidenskimrande färg. Med rätt bas blir de lättblendade utan att bli grå, men som sagt, man får se upp lite så det inte är en torr yta som inte ger pigmenten fäste om man ska borsta mycket på dem.

Som ni förstår älskar jag mina Makeupcosmetic-pigment. De är överlag väldigt bra. De flesta av mina pigment från dem ligger över medel på min skala. Just det ni ser här ovan, att de inte påverkas av basen, vilket jag tycker är fantastiskt! Då är skuggor riktigt bra, tycker jag. Att det inte går att säga om alla gör mig inget för vänder man på det så är det få andra som ens kommer upp i det antal riktigt bra pigment som MUC faktiskt gör. En nackdel med MUC är att deras utbud hela tiden förändras. Jag älskar när det läggs till men gillar inte lika mycket när det dras ifrån. Det innebär också att det jag skriver nu handlar mycket om MUC för ett år sedan. Jag ser att några av de skuggor jag älskar är borttagna ur sortimentet, exempelvis Egypt i grönt samt några andra av de "tidiga" pigment de hade. Det har även tillkommit en mängd nya, spännande pigment som jag beställt av nu.

Just nu har Makeupcosmetics en fantastiskt trevlig rea. De säljer ögonskuggor för 39 kronor styck och allt över 400 kronor blir fraktfritt. En superbra deal, tycker jag, som lätt kan handla för den summan!

Solnedgång över havet

Publicerad 2010-01-31 12:07:54 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Jag har smink idag med, så klart, och för att ni inte ska drunkna i nagelswatcher nu i Nubar Prism-tider så kommer en dagens öga också. Grunden är som vanligt Dignity från Face och ögonskuggorna är Fyrinnaes Red Panda och Makeupcosmetics Magic Copper.

Säg inget om mascaran. Det är fortfarande den från Yves Rocher som klumpar sig och är elak.
Det är alltså Red Panda på ögonlocket och en bit upp på brynbenet som sedan möter Makeupcosmetics underbara Magic Copper som jag använt som highlighter. De är hopblendade så klart för en mjuk övergång. Därefter Cobolt från Stila som eyeliner, en Smudge Pot. Under ögat och som inliner en blå penna från Tigi. otroligt enkelt men ganska fin ändå tycker jag.

Nubar Essence

Publicerad 2010-01-30 15:25:19 i Naglar - holografiska lack,


Nubars holografiska kollektion har äntligen nått mig! Jag är överlycklig! De kom i onsdags och jag lackade så klart genast om till ett av dem. Det blev Essence, det varmrosa, som fick vara först ut.

Ja, jag vet, det är inte min färg så där vid första ögonkastet, men jag kan få sjuka cravings för just sådana här ljusa, varma färger som gör mina händer prinskorvsrosa. Och jag har älskat att bära det! Det är bilder tagna idag, lördag, men lacket har alltså suttit sedan onsdagkvällen. Jag har skottat snö, tvättat kläder för hand, diskat, torkat golv och allmänt bara härjat runt och naglarna ser kantstötta ut men inte nagellacket!

Ingen påfyllning av ens överlacket och ändå så bra! Jag älskar Nubar!
Lacket är inte så holografiskt att det bildas regnbågar i det utan ser mer ut som man skulle sprinklat diamantstoft över det. Det gnistrar i alla färger och i alla ljus. Alltså, det här är fantastiskt! Och jag har fler att prova! Det värsta är att jag inte vill ta bort den här lilla skönheten. Vi får se om jag klarar att offra det imorgon så jag kan ta några dagsljubilder på ett annat av dessa underbara lack. Det röda lockar mig verkligen kan jag säga, men som sagt, det här är så fräscht fortfarande och så vackert att det känns svårt att sätta removerpaden mot det.

I lampljus blir det mer aprikost.

Det mångfärgade skimret på en usel bild. Så vackert i verkligheten dock.

Grönt med Makeupcosmetics

Publicerad 2010-01-30 14:15:07 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Det här är dagens makeup och eftersom vi haft lite Makeupcosmeticstema här på bloggen så passade jag på att fota pigmenten också. Färgerna jag använt är dessa:

Moss i grönt, Dreamland i blått, Antique i brons och så även Egypt och Magic Copper.

Antique, Dreamland, Moss och Egypt på klickbara bilder. Alla är de fantastiskt vackra!
Magic Copper har både jag och Emma fotat och skrivit om här.

Här har jag en grund av Dignity, en pärlfärgad krämhighlighter från Face. Därefter lade jag Dreamland över hela ögonlocket. Ovanpå den på yttre hälften av ögonlocket lade jag sedan Moss. De blendades ihop. Ovanför de båda skuggorna lades Antique i ett band över brynbenet och åter igen blendades skarven ihop. Därefter highlightern Magic Copper under brynet och ihopblendad med Antique.

Under ögat målade jag en linje med Tigis gröna kajalpenna och ovanpå den lade jag Egypt som går ton i ton med pennan. Längs övre fransraden är det gel-eyelinern Endangered som jag målat med. Slutligen är det mascara från Yves Rocher och den är värdelös men jag ska ändå försöka använda upp den. Brynen är ifyllda med Wet'n'Wilds ljusare brynskugga. Det var allt. Jag tycker det blev fint. Makeupcosmetics pigment är dessutom både enkla och bra att jobba med. Jag håller på med ett inlägg till minerlaögonskuggeguiden om just Makeupcosmetics. Det kommer förhoppningsvis publiceras imorgon eller på måndag.

Och glöm inte att Makeupcosmetics just nu har rea på sina pigment! De kostar just nu bara 39 kronor styck. Okej, det gäller inte alla, för jag köpte precis Moss i förra veckan och den var inte read, men det finns massor av vackra pigment som är på rean och dessutom är det fraktfritt om man handlar för 400 kronor. Om man inte gör det är frakten 19 kronor. Jag planerar en beställning till, trots att jag köpte fem eller sex pigment från dem förra veckan. Just nu är jag sugen på att skaffa en full size av July och June och kanske ytterligare någon fin highlighter. ;D

Swatch på Centaur, Star och Lucky Charmed

Publicerad 2010-01-30 09:00:47 i Swatchbibliotek övrigt,


Tre pigment som helt klart påminner om varandra finns i min samling. I senaste mineralskuggeguide-inlägget visade jag Centaur som ju är väldigt omtalad av många bloggare och sminkintresserade. Här får ni se den med tre andra, liknande, pigment. Det är Centaur från TMM, Star från Makeupcosmetics och Lucky Charmed från Fyrinnae.
Alla är kraftigt guldmetalliska med lite grönton. Jag beslöt göra en sida-vid-sida swatch på dem.

Det är som vanligt så att U=UDPP, P=PAint Pot painterly och D= Dignity från Face.
Överst ser ni Star, i mitten Centaur och längst ner Lucky Charmed.

Här ser ni de tre baserna applicerade på handryggen. Ni ser också att min lilla katt lyckats riva mig så jag har ett litet sår. Det är därför jag får en liten upphöjning mitt emellan Centaur och Lucky Charmed. Bortse från det.
På de klickbara bilderna ser ni först hur de ter sig under en spotlight, sedan i vanlig lampbelysning och slutligen i fönstret med indirekt dagsljus.
Alla tre är applicerade med en pensel, inte uppbyggda utan ett drag från U till D, om ni förstår hur jag menar. Jag ser ingen skillnad på pigmenten beroende på bas över huvud taget. De ser lika bra ut på alla tre. De fäster även bra på ren hud också, om än inte lika bra förstås.

Star är något mer guldig än Centaur som är i färgen mitt emellan de båda andra. Lucky Charmed har den tydligaste gröntonen. det är också Lucky Charmed som är minst täckande även om den också har en god täckningsförmåga. Alla tre är fantastiskt fina och jag älskar dem alla! Centaur är ju min favorit, men det kunde lika gärna vara Star för de är inte speciellt olika egentligen. Star finns att köpa på Makeupcosmetics, ett svenskt företag, för 39 kronor just nu. Centaur beställer man från Taylor Made Minerals (TMM) för $5,5 och Lucky Charmed från Fyrinnae för $5.25. fast den finns inte just nu. Däremot finns Aztec Gold som egentligne skulle varit med här för den är också väldigt lik, kankse mer lik Centaur än Lucky Charmed, men jag måste gett bort min Aztec Gold eftersom jag inte hittar den nu. Den är också väldigt bra så väljer ni Fyrinnae kan jag rekomendera den precis lika väl som Lucky Charmed.

Kopprigt med Makeupcosmetics

Publicerad 2010-01-28 18:52:41 i Emmas FOTD 2010,

Idag kom ett litet paket nerdimpande i min brevlåda med lite nya skuggor från makeupcosmetics. Jag har inte brutit mot mitt köpstopp, i alla fall inte än, det här paketet kom från Sminkan. Hon brukar till min stora förtjusning, skicka ögonskuggor och nagellack och för all del även annat smått och gott med jämna mellanrum. Visst är det något alldeles extra när man får nya sminkgrejer?! Helt plötsligt känns inspirationen väldigt nära, jag gav mig alltså i kast med en liten sminkning med några av mina nya skuggor. Valet föll på Shiver, en ljus rosakopprig skugga, samt True Copper, en lite mörkare brunkopprig skugga, väldigt snygga båda två!  Till dessa kopparskuggor kunde det såklart inte bli något annat än Magic Copper som highlighter. På med en eyliner, mascara, lite rouge och läppglans och så var det hela klart. Det här är en ganska enkel och rätt neutral look som jag trivs himla bra i faktiskt. Det känns lättburet och jag kände mig pigg och fräsch. Dessutom trivs jag riktigt bra i E.l.f.s mineralrouge, det är faktiskt snyggare på kinderna än i burken, något som jag inbillar mig inte är så vanligt.

Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 blandat med Nvey Ecos flytande foundation
Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: E.l.f. Mineral Blush Rose

Ögon
Ögonbryn: Clarins gamla brynpenna Lightest brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor:Makeupcosmetics Shiver och True Copper

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack
Mascara: Imju Fiberwig

Läppar
Läppglans: Liparazzi Entourage


Scrollar ni ner så kan ni förresten se resultatet i vår tävling. För er som inte vann så vill jag påminna om att Makeupcosmetics just nu rear väldigt många av sina eyedusts för 39 kronor styck, ett väldigt bra pris. Det finns massor av fina färger, jag blir själv sugen på att beställa faktiskt. Dessutom så har Katta återinfört Magic Copper, något som Sminkan och jag är så himla glada för! Jag har knappt vågat använda min burk av rädsla för att tappa den eller nysa i den eller göra något annat korkat. Är ni inne och spana på rean tycker jag absolut att ni ska kolla in Magic Copper, den är en klar favorit både hos mig och Sminkan, verkligen fantastiskt fin och användbar!

Nubar Reclaim

Publicerad 2010-01-27 18:17:28 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Ni minns det horribla lacket jag hade till nyår va? Efter det så kände jag att jag behövde ett säkert kort och då plockade jag fram Nubar Reclaim, ni vet det holografiska lacket från Nubars Going Green-kollektion som de släppte i somras. Jag köpte hela kollektionen från Nailshop, men jag har inte testat alla än faktiskt. Inte för att de inte är fina, de är verkligen gudomligt snygga hela bunten, men jag vill ha variation. Efter ett grönt lack vill jag ha något helt annat, så det tar mig en stund av hinna avverka sex stycken gröna lack. Särskilt som jag har andra gröna otestade lack också.


Om vi kollar lite mer på Reclaim så måste jag säga att det här lacket var fantastiskt på alla sätt och vis! Det var perfekt att måla med, det gled på jämt och fint. Jag har två lager men jag tror att det hade räckt med ett lager om man är duktig på att måla jämna lager och inte har så långa naglar. Väl på naglarna kändes det nästan som porslin, verkligen underbart jämt och fint! Dessutom är färgen supersnygg, det är riktigt holografiskt och det höll kanonbra, sista bilden är tagen efter sex dagar och lacket hade inte flagat över huvudtaget på den tiden, det är lite vitt i tipparna, men det har inte flagat. Kan man önska sig något mer? Ja möjligtvis fler holografiska från Nubar. Och eftersom Nubar är så snälla eller vi har sånt flyt så kommer vi dessutom att få det! Ni har väl sett att Nubar Prisms har släppts hos Nailshop va? Sminkan fick sina idag och jag räknar med att jag med kommer att ha ett par inom några dagar, jag är så exalterad! Är de lika bra som detta så kommer de få en topplacering bland mina vårlack, det är jag övertygad om!

Boktema del 2: Nyx

Publicerad 2010-01-26 17:33:41 i Boktema 2010,


Ni vet ju hur det är med boktema. Ibland är man mer inspirerad än annars. Eller vissa bokteman tenderar att bli flera inlägg. Jag gjorde tre draktolkningar på Eragon-temat och även andra gånger har jag av olika anledningar gjort fler tolkningar. Jag var färdig för flera veckor sedan med min House of Night tolkning, långt innan det var dags för boktemat. Sen pratade jag med Emma och hon skojade och sa att jag borde göra min House of Night med bara produkter från NYX. Nyx är ju vampyrernas gudinna i P.C. Cast vampyrserie. Ja, jag funderade på det länge och väl och till sist tänkte jag att okej, jag byter ut min första tolkning mot en NYX-tolkning. Så blev det inte. Jag är inte nöjd med min måne i den första tolkningen, men den är ju alla fall lite rolig. Det blir alltså en bonustolkning.

En lite festligare makeup som inte är alltför utanför ramarna. Bara produkter från NYX med undantag av brynskugga och lösögonfransar. Jag har inga lösögonfransar från NYX nämligen. De har dock ett både brett och roligt sortiment av fransar så kanske det blir några sådana i framtiden.

Basen är NYX Jumbopenna Black Bean. Ovanpå den är det pigmenten Pearl Black, Pearl Silver och Pearl White. Pearl Black på hela ögonlocket och ut mot tinningen, Pearl Silver ovanpå den och flytande in i Peal White som är under brynet. Under ögat är det NYX glittereyeliner och på ögonlocket lite av NYX glitter Disco Ball. 

Svar kajal, inte heller från NYX när jag tänker till utan från Make Up Store, innanför nedre fransarna och brynskugga från Wet'n'Wild. Lösögonfransar från Elise. Kontaktlinserna är samma lila som innan. Eller violblå kanske jag ska säga. Ja, det var bonussminket.

Tycker inte den blev så speciell men jag visar glatt ändå för att NYX har en massa roliga produkter som jag vet att många är nyfikna på. Jag har provat någon av deras fasta ögonskuggor, deras glitter och pigment, deras läppglans och eyeliners och på det stora taget har jag varit nöjd. Sen är det ju ett plus i min bok att man tagit namn efter en nattens gudinna. Nyx var den grekiska nattgudinnan och en av de allra första av skapelsens varelser. Man tror att hon kan ha varit Chaos dotter och hon gifte sig med sin bror Erebos. Erebos betyder mörker. Nyx är inte mörker, hon är dunkel.

Nyx är inte så himla känd, tror jag, bland dagens människor. Man minns nog hennes barn bättre. Hypnos, Hybris och Thanatos tror jag många hört talas om. Sen hade hon en hel uppsjö barn så klart, men de tre kommer jag ihåg på rak arm. Sen finns det ju barn i den grekiska mytologin som flera mödrar gjort anspråk på, men jag tror på Nyx! Då har vi även Eros, Nemesis och gudinnan Hekate som jag skrivit om här tidigare, i hennes barnaskara. Även Phobos och Morpheus kan vara hennes barn. Nyx är alltså en väldigt spännande mytologisk gestalt och jag förstår fullt och fast att P.C. Cast valt henne för sin gudinnegestalt i House of Night. Sen är det en rätt rolig serie att läsa just som intresserad av religion och mytologi. Det är massor av religiösa riktiningar som tas upp och blandas och det på ett ganska friskt och frimodigt sätt.

Marked

Publicerad 2010-01-25 22:26:36 i Boktema 2010,

I min tolkning av veckans boktema har jag valt att illustrera dels Zoyes ifyllda månskära, samt dessutom den spetstatuering som Zoey får en bit in i den första boken, som ytterligare ett tecken på hennes gunst hos gudinnan Nyx. Grunden för sminket fick vara en svart sotning, vilket jag tyckte passade bra för en blivande vampyr. Zoey hade garanterat inte hållit med mig här, hon har mycket bestämda åsikter vad som är lagom mycket smink och inte, men Zoey har ingen talan här, för det är min tolkning:) Dessutom så påminner skimret i den svarta skuggan om en klänning som Zoey bär på en cermoni med Nattens döttrar, en svart klänning med silverskimmer. Sotningen är jag för övrigt väldigt nöjd med, som sotning betraktat tycker jag att detta blev en jättebra sminkning. Som boktema betraktat blev de ju lite sämre tyvärr.Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Moon River

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Graphite

Ögonskuggor: MAC Mineralize Danger Zone, den svarta, MAC Knight Divine

Highlighter: Brite Bird Big, Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppstift: MUS Bare

 


Jag var missnöjd med min måne redan från början, men när jag såg Sminkans så övervägde jag kraftigt att strunta i hela mån- och spetshistorien och bara visa den svara sotningen. Ni får se en bild på Zoeys tatueringar i alla fall. Jag ska nog sluta måla mig i pannan tror jag och överlåta det till Sminkan, hennes måne är ju kalasfin så hon kan måla i pannan så kan jag nöja mig med kinder och tinningar:) Ja och ögonen då såklart...

Sminkans House of Night tolkning

Publicerad 2010-01-25 17:44:40 i Boktema 2010,


Jag är verligen inte typen som ska släppas loss med en penna att måla i ansiktet med. När jag var tonåring hade jag i och för sig bemästrat konsten att måla spindelnät från yttre ögonvrån till tinningen, men det är nu 24 år sedan jag provade den tekniken... En liten halvmåne trodde jag dock att jag skulle fixa, men inte ens det...

Ja, jag vet att jag är utanför den svarta konturen med den blå pennan. Jag ser det själv. Jag tänker låta det vara så eftersom det här är ett boktema med en tolkning av House of Night-serien av P.C. Cast, inte en "riktig" sminkning. Så, varför en blå halvmåne? Jo, om man är en av dem som är ödesbestämd att bli vampyr så får man en tatuering i pannan. En blå nymåne. Det kallas vampyrens märke. Vartefter ens krafter ökar så växer tatueringen och bildar slingor och mönster, i ansiktet och på kroppen.

Min vampyr är nymärkt, bara en måne. Dags att flytta till Nattens Hus, en internatskola där blivande vampyrer får lära sig om sig själva. Där kommer några fullborda förvandlingen och bli "riktiga" vampyrer medan andra kollapsar och dör då kroppen inte klarar förvandlingen.

Min tolkning är en blå look för att matcha tatueringen. Jag började med en grund av fetsmink från Kryolan i färgen TV White. Jag strök ut den tunt så man inte bli för vit, men lite vampyrvit vill man ju vara! Sen målade jag en halvcirkel med svart vattenfast eyelinerpenna och fyllde i en månskära med blå kajal, Atlantis, från IsaDora. Eftersom det blev fult försökte jag bli finare med ljusblå hologramglittereyeliner på månen...
Ögonen grundades med Face Dignity och så samma kajal i en ram runt hela ögat och ut i en spets.

Wedding i vitt från MAD Minerals från inre ögonvrån och upp mot brynet. Svarta skuggan från IsaDora Fake Black på yttre halvan av ögonlocket och den blå delen av samma duo på mitten av ögonlocket. Sparkle från Makeupcosmetics ger extra gnister. Lite av den ljusblå hologramglittereyelinern och så mascara. Inga lösögonfransar idag. Orkade inte. Målade brynen dock, Wet'n'Wilds brynskugga. Det var nog allt...
Ja, jag har lila linser för att matcha tjejen på första bokens omslag!

P. C. Cast & Kristin Cast: House of Nights

Publicerad 2010-01-25 17:23:08 i Boktema 2010,

Zoey är en alldeles vanlig tonåring, ändå tills hon en dag bli uppsökt av en vampyr i skolan, och då blir märkt, med den safirblå konturen av en månskära. Att bli märkt innebär att Zoey påbörjar en förändring, där slutmålet är att bli en vampyr. Alla som blir märkta kommer dock inte att genomgå hela förändringen, en dels kroppar kommer att stöta bort förändringen och då väntar istället döden.

 

Förutom att det är förenat med vissa faror att bli märkt, så innebär det även en del personliga problem för Zoey då hennes styvpappa tillhör en religiös orden som är extremt emot vampyrer, och hennes mamma förlorade all sin fria vilja då de gifte sig. För att överleva förändringen måste den nymärkta nybörjaren bege sig till Nattens hus, där de får bo och gå i skolan tills de har fullbordat sin förändring eller avlidit. Zoes styvfar och mamma motsätter sig genast att Zoey ska bege sig till Nattens hus och det hela slutar med att Zoey måste rymma hemifrån och beger sig till sin älskade mormor, den person som förstår henne allra bäst och som älskar henne villkorslöst oavsett vad som sker. På vägen till Zoeys mormor får Zoey en uppenbarelse då hon ser gudinnan Nyx, den gudinnan som alla vampyrer tillber och som är mycket påtaglig i vampyrritualerna. Nyx talar till Zoey och berättar att Zoey är hennes utvalda. När Zoey vaknar upp är hennes märke ifyllt, något som vanligtvis endast sker med vampyrer som har genomgått hela förändringen.

 

När Zoey väl når skolan tillsammans med sin mormor, ställer således hennes ifyllda märke till med mycket uppståndelse och skolans egen överprästinna, Neferet, blir Zoeys mentor. I skolan möter Zoey även Stevie Rae, Damien, Shaunee och Erin, nybörjare som blir hennes vänner. Hon möter även Afrodite ledaren för den prestigefyllda föreningen Natttens döttrar, som vid första anblicken avskyr Zoey och som vill göra allt för att förödmjuka henne. Och Zoey möter även Eric Night, Afrodites före detta pojkvän som är hänförande vacker och otroligt talangfull och som genast fattar tycke för Zoey något som naturligtvis sticker Afrodite i ögonen. Och Zoeys mål är inte låga, hon vill följa Nyx vilja och styra upp allt som gudinnan inte skulle uppskatta, något som inte ses på med helt blida ögon av alla på Zoeys nya skola.

 

House of Night är en riktigt spännande serie om Zoey och hennes vänner. Visserligen retar Zoey gallfeber på mig emellanåt och jag ville i början av boken klappa till henne ungefär var tredje minut. Men Zoey tar sig, hon växer med sin uppgift och tur är det för hennes väg är inte lätt att vandra och det finns många som vill bekämpa henne, även personer som Zoey vid första anblick betraktade som vänner.

 

I dagsläget finns det sex stycken böcker om House of Nights och Zoey, varav Sminkan och jag har läst fyra var och med besatthet bevakar brevlådan för att se om inte de två senaste ska komma nerdimpande snart. Serien kommer dock, om mina uppgifter är korrekta att bestå av hela 12 böcker, till min stora förtjusning, för det här är roliga och spännande böcker!

Vegas Centaur

Publicerad 2010-01-24 19:04:32 i Emmas FOTD 2010,

Precis som för Sminkan har hennes inlägg om Taylor Made Minerals lett till att jag känner ett litet ökat sug efter märket, så igår när jag skulle ut och äta med några kompisar så passade jag på att plocka fram Centaur och Vegas från TMM. Vegas är faktiskt en ny skugga för mig. Eller ja, egentligen nygammal. Jag har aldrig testat den, men jag har nog haft den i närmare ett år. Sminkan gjorde en beställning förra våren som jag var med på. Dock har en del av skuggorna blivit liggande oanvända fram tills nu. Vegas är ju varmröd, med lite guldskimmer i, och vill jag ha en röd skugga så tar jag vanligtvis fram någon av mina supergrymma röda eyedust från Barry M, som har gjort de allra bästa röda skuggorna i min samling. Igår bestämde jag mig i alla fall för att testa Vegas, och den är inte tokig den heller. Den blev verkligen otroligt intensiv, så starkt så att det nästan ser datorgjort ut. Jag har dock inte förstärkt färgen i efterhand, Vegas blev så här extremt intensiv.

Hyn
Foundation: Everyday Minerals Fair Matte

Concealer under ögonen: MUS Cover All Mix Set

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor: TMM Centaur och TMM Vegas

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar
Läppglans: MAC Slimshine Bare


Inget konstigt här alls egentligen, Centaur på inre halvan, Vegas på den yttre och så lite highlighter, eyeliner och mascara. Ja, och så klistrade jag dit Ardell babies med. Jag klagade ju på dem sist och jag känner att jag nog ge dem lite upprättelse, de är riktigt fina och bra, bara man fäster dem allra längst ut, som ett par halvfransar. Det gjorde jag den här gången och jag tycker att de blev mycket bättre och snyggare nu. Och jag vet att jag är blekare än blekast här. Till viss del är det blixtens fel, men jag har haft en annan foundation och den var för ljus. Nåja, det är bättre med en för ljus foundation än en för mörk, även om det inte blev alldeles klockrent här.

BB Couture Spellbound

Publicerad 2010-01-23 19:13:57 i Naglar, vampy,

Här kommer en gammal notd från i juli. Hoppas den ger er en skön sommarvibb mitt i vintern! ;D

2009-07-23: Ni vet ju att jag älskar vampiga, mörka lack med vin, purpur och aubergine i sig. Ja, jag vet, det är sommar, men vadå, ett mörkt, fylligt lack kan väl ändå avnjutas? Det här påminner om Zoya Casey, en annan av mina favoriter, men är kanske snäppet ljusare och i detta lacket finns det skimmer, vilket det inte gör i Casey.

Mörkt vinrött, nästan svart, är Spellbound. Och det är en färg som trollbinder, åtminstone mig. Skimret märker man inte av så mycket på nageln, alla fall inte i mulet väder, men det gör mig inget. I vissa vinklar, om man granskar nageln, kan man nog se glimmer i det, men mer krämlackskänsla alltså. Som OPI:s franska lack, Eif-fel for this Color.

Det här lacket är förhållandevis enkelt att lacka med. Det täcker med ett flödigt lager och flyter ut jämnt på nageln. Här har jag använt OPI NNS och Redi Base Coat, ett lager BB Couture Spellbound och så ett lager Seche Vite.

Fint va! Jag är tokig i den här sortens färger!

Vackert, vackert, vackert!

Och fler klickbara:

BB Couture finns att köpa hos Overall Beauty.

Elegant Café Satin

Publicerad 2010-01-23 14:15:27 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Enkel och diskret är min makeup idag. Det är Makeupcosmetics, så klart, eftersom vi tävlar ut ett mineralögonskuggekit från dem just nu. Jag har använt Elegant och Café Satin idag.

Grunden är Dignity från Face. Ovanpå den lades Elegant på hela ögonlocket en bit upp på brynbenet. I det yttre v:et lades Café Satin som passar perfekt som mörkare partner till Elegant. De är väldigt samstämda i tonen och går att variera från mycket diskreta till en snygg vardagssotning utan problem. Förutom dem har jag använt en highlighter från Brite Bird, Fair Lady. Den ligger från inre ögonvrån upp under brynet. Under ögat är det NYX Jumbopenna Iced Mocha med Elegant ovanpå. Eyelinern heter Amethyst Shine och är från MsChic. Mascaran är en volymmascara från Yves Rocher och definitivt inget jag rekomenderar. Lite brynskugga från Wet'n'Wild som jag tonat lite ljusare med ett vanligt puder. därför ser ögonbrynen grå ut. Dumt försök, men vad gör man när brynen plötsligt ser alldeles för mörka ut? Jag brukar ju ha betydligt kraftigare ögonsmink än detta och därmed också kraftigare markerade bryn.

Hoppas ni gillade denna lilla neutral bland alla tunga sotningar och all strass och så som förekommit sista tiden.
Glöm inte delta i vår tävling som slutar på söndag klockan 23.59. Länk finns här till tävlingsinlägget. ;D

Daijodan

Publicerad 2010-01-22 21:39:51 i Sminkans EotD,


Här har jag använt mig av blå och silverskimrande pigment för en svalkande men ändå dramatisk sotning. Det är Fyrinnaes Daijodan som spelar huvudrollen. Till den har jag även använt Silver från Makeupcosmetics och Cream Cat från Brite Bird.

Grunden är Dignity från Face. Ovanpå den lade jag sedan Daijodan med fingertoppen. Jag pressade fast den på hela ögonlocket och upp en bit på brynbenet. Silver från Makeupcosmetics penslades sedan från inre ögonvrån upp längs näsan och ut under brynets inre del.

Cream Cat är en matt highlighter som jag tyckte balanserade upp glittriga Daijodan och den metalliska silverskuggan bra. Svart kajal som inliner och lite under nedre fransraden och så glittereyeliner längs övre fransarna avslutade det hela.

Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation

Publicerad 2010-01-21 20:14:02 i Emma testar,

Som ni nog vet så är jag ett stort fan av mineralfoundation. Förra våren fick jag dock för mig att jag ville ha en flytande foundation och jag införskaffade då Cellular Performance Foundation från Kanebo. Denna foundation kostar nu hela 845 kronor, vilket jag tycker är rena mardrömspriset. När jag köpte min höll Kanebo dock på och gjorde om förpackningarna till många av sina produkter och denna fanns därför på rea hos Söderfin för 250 kronor. Jag lägger sällan mycket pengar på foundation, jag föredrar utan tvekan Everyday Minerals framför många dyrare varianter, och dessutom har jag bra näsa för fynd, så jag tyckte egentligen inte att 250 kronor var jättebilligt.Med tanke vad den hade kostat så är det ju dock att betrakta som ett superfynd. I alla fall så är BettieLie nyfiken på denna foundation, så jag har bestämt mig för att recensera den. Och ja jag vet, det blev en lång recension, jag har svårt för att fatta mig kort när jag recenserar, det är ju så mycket jag vill säga.

 

Cellular Performance säjs vara en lyxig foundation med ett fuktinnehåll på hela 50 % och sen sägs den såklart ha en massa andra superegenskaper, ni kan ju läsa vad Söderfin säger här om ni vill. Den har SPF 15 också förresten, det kan jag tänka mig att en del av er är intresserade av. En foundation med mycket fukt i är ju såklart kanon, men det jag egentligen tittar på vad det gäller en foundation är: hur ser den ut på huden, hur håller den och hur känns den.

 

Så om vi börjar från början då, hur ser den ut? Superfin skulle jag vilja påstå! Denna foundation glider på som en dröm, täcker riktigt ordentligt och skapar en riktigt docklik hy. På Söderfin anser de att man ska applicera den med fingrarna, men jag är inte så förtjust i fingerapplicering och fördrar därför att använda en skunkborste eller en foundationborste. Första gången jag testade denna slogs jag över hur fantastiskt enkelt det var att få en fin och jämn yta med hjälp av en skunkborste, hurra för skunkborsten liksom. Nu har jag dock även testat andra flytande foundations och har därmed insett att det var foundationens förtjänts att den blir så jämn och fin utan knappt någon ansträngning. Tummen upp för hur den ser ut på huden alltså! Sen använder jag alltid ett puder på denna foundation, den ger ett lite fuktigt resultat utan puder. Vill man ha glow är det egentligen ganska snyggt, men jag gillar matt och dessutom så tycker jag att den behöver fixeras.

 

Hållbarheten då? Jo, den är också riktigt bra. Jag tycker att den sitter bra på huden och håller sig matt ganska bra. Dock så upplever jag att jag håller mig matt längre med en mineralfoundation, och den har lite svårt att klara mitt eviga snytande, men det är allvarligt talat ingen foundation som klarar en hel dag när jag är i mitt snytesse.

 

Så, sista bedömningspunkten då, hur känns den? Också här riktigt bra. Mitt stora problem med flytande foundations har tidigare varit att jag upplever att de börjar klia, de känns liksom som en mask efter några dagar. Jag upplever dock inte några som helst problem med denna, den känns bra på huden och jag upplever inte att den påverkar min hud negativt. Sen använder jag inte denna varje dag eftersom jag fortfarande använder mineraler för det mesta. Jag kan alltså inte säga om det skulle göra någon skillnad ifall jag bar den varje dag under längre perioder, men så som jag använder den nu tycker jag inte att den täpper till min hud.

 

Finns det då inga nackdelar med denna foundation? Jo då, två stycken. Den första och allvarligaste är priset. Seriöst, vem tusan har råd eller lust att lägga nästan 900 på en foundation? Inte jag i alla fall, men lik förbannat kommer jag nog att överväga att köpa denna igen, i alla fall när jag är klar med min utbildning och förhoppningsvis har lite bättre ekonomi. Det här är utan jämförelse den bästa flytande foundation jag har provat, men jag är ingen expert på området, det är mineraler som är min grej, det måste jag ännu en gång påpeka. Den andra nackdelen är förpackningen, allvarligt talat, hur kul är det med en foundation i en glasburk? Det blir en sabla massa meck om man som jag är skräckslagen för bakterietillväxt. Nu har jag dock fått in en hyfsad teknik, jag tar en ren borste, skunk eller vanlig foundation, och doppar ner i burken, och får då för det mesta en lagom mängd. Sen applicerar jag på huden och därefter har borsten burkförbud. Behöver jag mer så brukar jag dubbelvika en tops och använda som spatel, smidigt eftersom man kan slänga topsen efter varje användning.

 

Så sammanfattningsvis då. Detta är en superbra foundation om ni har pengar som gräs, den blir fin på huden, känns behaglig, håller bra, även om jag inte skulle köpa den just för hållbarhetens skull, men den kommer i en puckad förpackning. Jag kommer kanske att köpa den igen, hittar jag den på rea köper jag den definitivt. Sen tycker jag att min är lite för rosa, därför brukar jag peta i lite Neutralizer Yellow, ett bra tips ifall ni har en foundation som är för rosa men som ni ändå vill kunna använda utan att se allt för skära ut. Det är i alla fall en väldigt bra foundation och har ni en sisådär 900 spänn över så rekommenderar jag den varmt.

Påminnelse om tävling och swatch

Publicerad 2010-01-21 18:09:13 i Swatchbibliotek övrigt,


Ni minns väl vår tävling som vi har tillsammans med Makeupcosmetics? Vi har ju valt ut fem av våra favoritpigment och ni har möjlighet att vinna dem och två valfria pigment från Makeupcosmetics sortiment.

Här är en länk till tävlingsinlägget och reglerna.

Här ovan ser ni alla pigmenten vi har valt ut och nedan är en swatch. Swatchen visar skuggorna, uppifrån och ned, July, Amy, Kinda, Brown Smoke och Blackstar Green. Dessa fem och två till kan alltså bli dina om du går in på tävlingsinlägget samt Makeupcosmetics hemsida och skriver en kommentar om vilka andra två skuggor du skulle vilja vinna från Makeupcosmetics. Tävlingen avslutas på söndag klockan 23.59.

Sally Hansen Lacquer Shine Glimmering

Publicerad 2010-01-21 06:07:38 i Naglar, vampy,


Tänkte inleda dagen med att visa en notd från i augusti förra året. Varför den blivit liggande? Jag minns faktiskt inte. jag har några notd från sommaren som jag ska visa när vintern är som värst, men den här är ju inte så somrig att det kan vara motivet. Nå, det diffust gröna i bakgrunden kanske kan räknas som tröst och påminnelse om att ingen vinter varar för evigt. Lacket harjag dessutom visat förr, mitt i vintern och bara i lampljus. Så här såg det alltså ut en mulen augustidag. Vackert!

Ja, det är ett katthår på nageln, men strunta i det nu. Ser ni vilken härlig, djup röd! Mmmm! I love! Detta är vampy i kvadrat och på bästa sätt!

Jag tänker inte upprepa igen hur svårlackat det här lacket är. Många av Sally Hansens vackraste lack har en formula som gärna droppar och pölar, men, det är det värt! Visst är det!

Sminkanskuggans svarta - en swatch

Publicerad 2010-01-20 22:41:17 i Swatchbibliotek övrigt,


Det här är skuggan Sanna skapade efter mina önskemål till Brite Birds bloggkollektion. Den är inspirerad av min katt Sabina och har en guldig nyans, en mullvadigt brun och en satinsvart. Det är den svarta vi ska titta på. Jag har ju skrivit om mina svarta skuggor förut. Det är viktigt för mig med bra svarta skuggor som verkligen ger svärta utan att bli flammiga eller grå. Jag swatchade fyra av mina svarta i ett inlägg för inte så länge sedan men då hade jag inte den här. När jag sminkade senaste boktemat kom jag på att ta en bild av den på ögonlocket innan något annat var på plats. Alltså bara den svarta skuggan över min vanliga bas, Dignity från Face.

Som ni ser ger den bra och jämn svärta. Den innehåller inget skimmer men har lyster. Den blir alltså inte dammigt matt men är ändå inte skimrig eller ens frostad. Sanna kallar det satin. Ni kan se att den skiljer sig från pennan i mörkblått under ögat. Mer grå än blå är den nog, inga bruna toner. Jag tycker den är fantastiskt bra! Om Sanna skulle göra den som singelskugga skulle jag inte bli ledsen. Det här är en skugga som borde finnas i var flickas badrumsskåp eller sminknecessär! Lätt att tona och blenda är den också. Perfekt pigmenterad och så pass fin i formulan att den inte dammar men heller inte blir oljig och creasar. Det är annars min andra favorit Twilight från Paula Dorfs problem. Den är lite för krämig. Pressade skuggor är tricksiga så, antingen kan de bli dammiga och svåra att få färg från eller så blir de lite för feta och vill creasa. Den här har funkat perfekt för mig så här långt och jag rekomenderar den varmt!

Brown Smoke Star

Publicerad 2010-01-20 08:11:26 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


God morgon alla våra kära bloggläsare! Ni minns väl att vi har en tävling tillsammans med Makeupcosmetics där ni kan vinna sju mineralögonskuggor, fem som jag och Emma har valt ut och två ni själva fritt kan välja ur sortimentet. En av de skuggor jag och Emma valde ut till vinnaren är favoriten Brown Smoke. När jag läst era kommentarer där ni tävlar så ser jag att Shiver verkar rätt populär. Den är himla fin så det är ett bra val. Så visade jag ju Centaur från TMM igår i mitt mineralögonskuggeguide-inlägg och kom på att idag kunde jag ju visa Makeupcosmetics motsvarighet till den, Star. Så valdes alltså dagens skuggor. En favorit, er favorit och en dupe. ;D

Så här ser de ut, de tre pigment jag använt mig av idag. Brown Smoke, Star och Shiver. Alla tre är verkligen underbara och jag rekomenderar dem varmt!
Grunden för mitt smink är en jumbopenna från NYX, Golden, och så ligger ögonskuggorna i en vanllig trestegsgradering. Brown Smoke ytterst, Star på mitten av ögonlocket och Shiver längst in i ögonvrån. Shiver har fått följa brynbenets kam för att limma ihop de tre skuggorna ovanifrån. Det är inte tänkt att vara en ton-i-ton gradering (då hade jag valt mer närliggande färger, så klart) utan färgerna ska stå för sig själva men utan att upplevas som ränder i block utan som lite mer diffusa kanter. Som inliner och eyeliner har jag använt en brun penna från Tigi BedHead Cosmetics. Ögonbrynen fylldes i med en blandning av den mörkare och den ljusare skuggan i wet'n'Wild-paletten. Mascara från Yves Rocher. Minns inte namnet på den, men den har ila tub och är väl inte i toppklass. Så var det med det. Jag har sovmorgon och sitter här vid samma tid som jag normalt har dagens första lektion. Ändå är det mörkt utanför fönstren. Nu ska jag fixa det sista innan jag sticker iväg till jobbet. Vi hörs senare! Kram på er och trevlig onsdag!

Mineralögonskuggor: TMM

Publicerad 2010-01-19 17:22:21 i Mineralögonskuggeguiden,


Taylor Made Minerals är ett av de mineralmärken jag testade under 2007. Om jag var en av dem första, eller kanske till och med först i alla fall i Sverige, att skriva om MAD Minerals så var TMM något som jag tipsades om av andra. Jag blev nyfiken och gjorde en samplebeställning med några av deras pigment, bland annat legendariska Centaur, och blev positivt överraskad av deras pigmentering. Fler pigment beställdes och snart hade jag en hel del av TMM i mina lådor. Ganska snart upptäckte jag dock att pigmenten är extremt olika i sina egenskaper. Det gör det väldigt svårt att skriva generellt om TMM.

För det här inlägget valde jag tre olika pigment med olika egenskaper. Centaur, så kalrt, Fiji Beach och så Pistol.
Centaur är den enda av dessa tre jag har i full size och det är också ett pigment jag verkligen rekomenderar alla som vill ha en riktigt metallisk, supertäckande och metallisk skugga att köpa. Den är värd hypen!

Fiji Beach är ett av de pigment som får representera TMM:s "vanliga" skuggor. Den är bra, som ni ser på swatcherna. Den ger en hög färgavskastning på alla tre baserna (som vanligt är U=Urban Decay Primer Potion, P= Painterly Paint Pot från MAC och D= Dignity från Face). Ovanpå bara huden blir den genomskinlig och lite grå, det ser ni ocskå på swatcherna. Det är en lättjobbad skugga och definitivt väl värd att ha. Den är dock inte i närheten av Centaur. Som ni ser på swatcherna blir Centaur i det närmaste helt oförändrad över de olika baserna och även över bar hud. Så pigmenterad är den. Så enastående! Det är dock inte en egenskap som alla pigment från TMM delar, så använd den inte som måttstock. Fiji Beach är mer representativ och faktiskt också väldigt bra. Den tredje jag visar är den jag uppfattar som TMM:s tredje variant, den skimriga men inte intensiva skuggan. Pistol är en skimrande silverskugga som knappt ger färg. Det finns flera av samma slag i TMM-sortimentet. Brown Sugar till exempel. Det är inte en helt ovanlig typ av mineralpigment och återfinns i de flesta märkes sortiment. Man kan använda dem mer som highlighters eller skimmer över andra färger än som bärande skugga i en makeup.

TMM har också en uppsjö av skimerskuggor som inte ska ge färg utan bara gnister i olika färger. Dessa skuggor älskar jag! Dynamite är favoriten, men det finns flera. De visar jag inte här och de har också sin egen kategori hos TMM. En ytterligare specialitet är skuggor i en färg som ger flash i en annan, Dralion till exempel. Den är brun med grön flash eller grönt skimmer. Otroligt speciell.

Ja, vad ska jag säga mer? TMM:s pigment är oftast högpigmenterade och fantastiskt lättarbetade. Jag har flera favoriter här, både skimrande och matta. Sunflower, Vegas, Killer, Centaur, Mission, Midnight, Holly, Theorum och många fler är så enastående att jag knappt kan uttrycka det i ord. De är bland de bästa mineralskuggor jag någonsin provat. Lätt. Även de som faller i mellanskiktet är riktigt bra och kan definitivt konkurera ut många andra märkens skuggor. Det finns dock enstaka bottennapp också. De är dock så billiga. $1,5 för en sample-burk som i princip aldrig tar slut, att det inte gör något om man bli besviken på enstaka färger. En full burk kostar $5,5 och det är det också värt om man har hittat favoriter. TMM gör definitivt några av mineralvärldens absolut bästa pigment.

En sista bild på min swatch i lampljus.

Ondvinter

Publicerad 2010-01-18 21:05:16 i Boktema 2010,


Jag älskade Anders Björkelids roman Ondvinter. En härlig, lite gammaldags fantasysaga om två syskon som upptäcker att deras familj är av ett ovanligt slag och sänds ut i en isande ondvinter för att bekämpa ondskan. Den här romanen fick mig att minnas när jag var 11-12 och läste Susan Coopers fantasysvit. Samma stämning på något vis. Hur som helst, den är veckans boktema och det här är den makeup jag gjort som tolkning av bokens omslag.

Jag började med en grund av Face Dignity. Sen är det den svarta skuggan i Sminkan-trion från Brite Bird. Den ligger på hela ögonlocket och en bit upp ovanför globlinjen. Ovanpå den ligger sedan Sultry Silver från MAD Minerals. Den övergår i Sterling och slutligen Wedding. De båda är också från MAD Minerals. Under ögat började jag med en penna, Binge, från Urban Decay. Den är mörkblå. Tyvärr är den inte så mäktig som jag hade önskat så jag fyllde på med svart geleyeliner runt hela ögat, Black Out från Indelible, och så är det svart kajal från MUS som inliner.

Billiga, men fina, lösögonfransar från eBay med silverglitter på och så silverfärgad glittereyeliner avslutade själva makeupen. Ja, och ögonbrynsskugga från Wet'n'Wild. Under ögat klistrade jag små strasstenar i vitt och rött. Jag är ingen mästare på strass, som ni vet, så det hade helt klart kunnat bli bättre. De ville fastna i ögonfransarna och vända på sig så jag är lite nöjd med att ha fått dit dem alls. Just ja, det är silverglitter i gel blandat med MAC 3D Silver pressat över brynbenet också. Allt för att få den där effekten som skulle påminna om omslagets virvlande och gnistrande snö mot mörk botten.

Jag hoppas ni gillade min tolkning. Jag tränar vidare på strassdetaljen så vem vet, en dag kanske jag blir riktigt bra! ;D

Ondvinter

Publicerad 2010-01-18 17:43:38 i Boktema 2010,

Här kommer min tolkning på veckans boktema, Ondvinter. Som ni ser så har jag gjort det tämligen enkelt för mig. Jag har valt att illustrera framsidan, Wulf och Sunia ute i den kalla svartvita ondvinter, svartgrå och silvrig ögonskugga, och kungens lakejers röda ögon illustrerade jag med strass. Jag misstänker att Sminkan har gjort något liknande, men jag har i skrivande stund inte sett hennes tolkning, så det återstår att se. Jag är i alla fall nöjd med min tolkning, jag tycker att den blev fin och eftersom jag sällan lägger skuggor i dem här formen så känner jag mig alltid lite extra kreativ när jag gör det.

 

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor: L’oreal Color Appeal Platinum Real Silver, MAC Knight Divine och MAC Pigment Dark Soul

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Kajal: Max Factor

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell 118

Strass: Köpt från Ebay i ett litet strasshjul
Läppar
Läppglans: Avanya Ravishing Red

Ondvinter av Anders Björkelid

Publicerad 2010-01-18 17:32:26 i Boktema 2010,


Ondvinter av Anders Björkelid är en bok Emma tipsade mig om och som verkligen föll mig otroligt på läppen! Det är svensk fantasy och det är bra! Den har en riktigt skön, gammaldags sagostämning som verkligen känns förtrollande. Ondvinter är den första delen i en planerad serie som heter Berättelsen om Blodet.

Efter att ha läst mycket av det som kallas Urban Fantasy, t.ex Melissa Marr, Holly Black och Jim Butcher, så känns det skönt att åter placeras i den där ospecifierade "fantasytiden" för länge, länge sedan. Det är bondesamhällen, kloka gummor, svärdstrider och feodalism, precis som det "ska" vara. Sagan börjar med att vi lär känna tvillingarna Sunia och Wulf. De har växt upp med sin far på en isolerad bondgård. Det de inte känner till är att fadern flyttat dit för att gömma sig själv och dem. De vet förvisso att han är en ganska dålig bonde men de vet inte att han är mer än ögat ser. Han är en av dem som är av Blodet. Vintern lovar att bli riktigt kall och varg och björn syns smyga omkring i trakten. Även underliga personer smyger omkring, bland annat en främling som tränger sig på och talar ett underligt språk som varken Sunia eller Wulf känner till. När deras far ger sig av för att spåra en varg som hotar byn försvinner han och först flera dagar senare återfinner tvillingarna honom. Han har då ett rött märke som efter en strypsnara runt halsen och är svårt sjuk i feber. De kan inte rädda hans liv och de står faderlösa på gården som dessutom anfalls av mystiska män med mystiska röda eldar i sin makt. Gården bränns ner men syskonen lyckas fly och har dessutom med sig några föremål de funnit i sin fars kista. Ett svärd, en dolk och en ask i rödlackat trä som innehåller en kartbit.

Sunia och Wulf tvingas alltså fly för sina liv och medan de flyr inser de att deras far har tränat dem för att klara både svärdstrider och att känna till ramsor och trollformler som ger dem ledtrådar till vad de ska göra och hur. De flyr genom ett snötäckt och bistert landskap med målet att finna Atlevi, en av faderns vänner, och på vägen finner de både vänner och fiender. Bergsfrun blir deras allierade och de möter hirdjägarna som också är av blodet, precis som barnen själva. Genom dessa möten får de veta mer och mer om sin far och den roll han spelat i landets utveckling. Det han gjorde förändrade hela samhället, på gott och ont. I slutet möter de även Atlevi och tvingas till en strid på liv och död.

Boken är verkligen sagolik till sitt upplägg och tempo. En saga för vuxna, så som klassisk fantasy är. Det är naturromantiskt och nordiskt. Det finns vättar och naturväsen och magi och allt känns väldigt traditionsrikt och som att de följer våra folkloristiska föreställningar. Jag uppskattade verkligen första delen av denna serie och kommer definitivt läsa efterföljande delar. Mysigt är det rätta ordt för att beskriva upplevelsen.

e.l.f Studio Line borstarna

Publicerad 2010-01-17 14:43:47 i ,


I mitt paket från e.l.f fanns tre stycken borstar, eller penslar, i taklon från deras Studio Line. En Small Precision Brush, en Complexion Brush och en Eyeshadow "C" Brush.

Jag älskar mina ögonskuggepenslar från e.l.f som jag har sedan tidigare. Ni som vill kan läsa min recension av deras ögonskuggepensel här. Jag har köpt på mig en massa av den, säkert tio stycken, och använder den varje dag. Det handlar alltså om de som är i naturhår, skulle jag tro. Åtminstone känns de som naturhårspenslar. Alla fall, man hittar dem på hemsidan om man följer den här länken. Akta er dock för den som heter Blending Eye brush för den är inte bra. Defining Eye brush är helt okej men den riktiga vinnaren är alltså Eye shadow Brush. Nu pratar jag alltså om deras vanliga linje, de med vitt skaft. De här penslarna däremot, som jag ska skriva om nu, de svartskaftade, från Studio Line, är jag inte alls förtjust i.

Jag tycker de tre borstar jag testat suger. Köp dem inte. Köp istället de vanliga e.l.f-borstarna för ögonskugga, för de är totalt övergrymma! De nya i taklon får inte med sig speciellt mycket produkt om man använder dem med pigment och heller inte fasta skuggor. De är fantastiska att ha om man använder krämskuggor men faktum är att då klarar jag mig lika bra med fingrarna och en tops. Vill man ha penslar även till att applicera krämskuggor så är dock dessa helt okej. Den lilla penseln har jag provat några gånger för att lägga NYX Jumbopenna under nedre fransraden och där har den ett existensberättigande. Annars kan man ju vässa till pennan lite och ta den där topsen.

Complexion Brush är helt värdelös. Den är avsedd för puder men precis som de andra borstarna så suger den inte upp tillräckligt med produkt och dessutom dammar det mer än med en vanlig gethårspensel.
Även för de som är veganer och använder syntet så är jag äövertygad om att det finns bättre alternativ. Sen är de ju billiga och det kan vara ett argument att skaffa dem om man är ute efter syntethårsborstar. De puder och rougeborstar jag testat från e.l.f's vanliga sortiment har i och för sig inte heller varit bra så även vi som inte har problem med naturhår kan nog hitta bättre borstar någon annanstans.

China Glaze Dorothy Who?

Publicerad 2010-01-17 09:17:27 i Naglar i blått,


En efterlängtad come back i nagellacksvärlden, men jag hade verligen inte tänkt skaffa den. När jag slösurfade lite på 8ty8 med tanken att jag skulle köpa överlack så blev det av någon anledning kortslutning i huvudet på mig och både detta och två andra China Glaze jag verkligen inte behöver slank med i korgen. Okej, alla verkar ju älska det här lacket, tänkte jag, så varför inte testa?

En vecka och tre lager lack senare vet jag varför jag inte behöver det här lacket. Det är skitfult. Tre lager och ändå skirt. Knottrig struktur som kan anas även under Seche Vite, två lager. Färgen är för bjärt och glittret för mycket åt silver. Nej, jag kan inte alls påstå att det här är ett lack jag gillar. Tvärtom. På egen hand kommer det aldrig lackas med igen. Jag kan se för mig att man lägger ett lager av det över ett mörkare blått och då får en fin effekt så det kanske jag kommer testa. Annars går det bort helt.

Gyllene festmakeup

Publicerad 2010-01-16 13:22:46 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


En liten festmakeup för helgen kommer här. Det är några TMM-skuggor som fått komma fram och leka, bland annat klassikern Centaur. Även Cocoa, Black Gold och Brown Sugar har jag använt till detta.

Basen är NYX Jumbopenna i Gold. Ovanpå den placerades först Centaur mitt på ögonlocket. I yttre delen av ögonlocket formade jag ett ganska stort V med Cocoa och förstärkte den något längs globlinjen med Black Gold. Därefter sveptes Brown Sugar från inre ögonvrån över hela brynbenet och jag avslutade med att plocka fram Shinkirou från Fyrinnae som jag lade generöst av under brynet.

Svart kajal från Make Up Store som inliner runt hela ögat och mörkbrun penna från Tigi i fransrötterna. Därefter böjde jag fransarna och målade lite svart mascara och sedan fäste jag Ardells Demi Wispies. Ögonbrynen fylldes i med skugga från Wet'n'Wilds brynpalett och så limmades tre färgskiftande strasstenar fast som extra allt...

Circus Moa and the Babies

Publicerad 2010-01-15 18:26:25 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en liten sminkning jag gjorde på dagen i lördags. Tyvärr är inte sminkningen fullt lika rolig som titeln, som i alla fall jag tycker är väldigt rolig:) Erik och jag skulle hem till min kompis som fyllde 25 i lördags och då passade det ju bra med lite smink. Sen kom vi dessvärre inte iväg för bilskrället hade frusit. Jag tror att det var den kallaste dagen hittills, vi hade inget vatten i köket när vi vaknade och under dagen gick en huvudsäkring. Och vi har elvärme och egen varmvattenberedare, ni fattar hur kul det var va? Jag ser alltså lite lagom uppgiven ut på de flesta bilderna, men jag tycker att vi tittar på dem ändå, jag försökte i alla fall le, men det var banne mig inte lätt just då. Precis som ni nog redan har gissat så använde jag Moa ifrån Brite Bird och Circus från Makeupcosmetics till denna sminkning. Babies är fransarna jag har här, ganska trista fransar, men de är nog bra för dagsbruk och familjeevents. eller om man gillar diskreta fransar. Jag gillar egentligen alla lösfransar, i alla fall nästan, men det är klart att får jag välja så är det ju roligare med ett par riktiga värtstingfransar som verkligen syns.


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor: Brite Bird Moa och Makeupcosmetics Circus

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Max Factor

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar
Läppglans: MAC Slimshine Bare


2009s sopigaste lack

Publicerad 2010-01-15 11:02:49 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,


Jag har ju inte visat mina nyårsnaglar för er, det är helt och hållet medvetet egentligen för de var verkligen en ömklig syn. Jag målade naglarna mörklila med ett lack jag köpte i Bulgarien, Essence of Colour heter märket. Det var det fasansfullaste lack jag har målat med under hela 2000-talet. Ja kanske under hela mitt liv, det var så dåligt! Det var tjockt, jag vet inte om jag hade fått tag på en provflaska för den såg väldigt använd ut när jag kollade nära. Jag har inget emot att köpa ett testexemplar om det är sista flaskan och jag gärna vill ha färgen, men då tycker jag att det är trevligt om butikspersonalen upplyser om det. Förutom att det var gräsligt tjockt så trådade sig lacket hela tiden, det var som om det var massor av bomullsfibrer i lacket, horribelt! Och ja, det torkade såklart inte ordentligt, jag vaknade med minst två sabbade naglar. Trådarna försvann dock under natten, men när jag och mina lila naglar skulle möta dagen så uppbådades nästa problem, det flagade såklart kopiöst. Jag brukar inte dissa grejer så ofta här, det är ju så mycket roligare att berätta om sånt som är bra, men ibland måste man faktiskt. Det här lila lacket är nog den sopigaste produkten jag testade under 2009, möjligen är Rimmels mineralfoundation undantaget. Galet kasst är det i alla fall, vi får väl se om jag bryr mig om att testa de andra lacken från märket, som det är nu riskerar de att hamna i soptunnan. Ni ser själva hur lacket ser ut efter tre dagar, ja det fick faktiskt sitta så länge, men endast för att jag vara för trött för att måla om efter nyårshelgen, annars hade det åkt av direkt. Ni ser ju även på översta bilden mitt fina svarta hololack från Catherine Arley är, ack om jag bara hade målat alla naglarna med det istället.

Illamasqua Rich Liquid Foundation

Publicerad 2010-01-14 19:50:28 i ,


Nyfiken som jag är kunde jag under julen inte låta bli att kika runt på Illamasquas hemsida. Jag har länge velat testa en foundation från dem och beslöt att den jag ville testa var Rich Liquid Foundation och färgen skulle vara den som heter RF 120: For light skin with pink undertones, full coverage

Pink Undertones... Nja... Inte direkt va? Den är ju tokgul. Det ser kanske inte så illa ut när man har den på handen så här, eller jo, det gör det, men det blir värre...

RF 120 är för ljus hud. Den är dock flera nyanser för mörk för mig. Dessutom slår den i orange mot min rosa hud. Fler problem är att den på mig blir väldigt kakig och torr och framhäver rynkor. Full täckning ger den dock och jag tror den kan bli bra om man blandar upp den med lite dagkräm. Ja, färgen kan jag ju inte göra något åt, men konsistensen.

Så här går det alltså när man ska handla på nätet och köper foundation. Jag rekomenderar alltså inte själva förfarandet och faktiskt inte heller den här produkten. Inte för oss medelålders damer alla fall vars hy inte längre är slät eller oljig. Och beställer ni från Illamasqua så tänk på att deras uppfattning om rosa inte är helt i linje med min hudton. Jag har kraftigt rosa undertoner och ljus hy.

Mineralögonskuggor: MAD Minerals

Publicerad 2010-01-14 15:38:18 i Mineralögonskuggeguiden,


Här komemr andra delen av min nyligen påbörjade serie med inlägg om olika mineralmärkens ögonskuggor. Idag ska vi titta lite närmare på ett av de första märken jag föll så där totalt för. Jag började mitt mineralögonskuggeköpande med att skaffa en massa ögonskuggor från Everyday Minerals men de hade ett ganska begränsat utbud av riktigt starka färger och snart ville jag prova annat. Fyrinnae var självklara men hade otroligt långa leveranstider. MAD Minerals hittade jag av en slump. Jag hade aldrig hört talas om dem utan råkade finna deras hemsida. Jag hänfördes av det breda registret vad gäller färger och beställde hem en laddning pigment. Första inlägget om MAD skrevs här på bloggen i november 2007. Därefter följde en lång period där jag använde nästan bara MAD och skaffade hem små provburkar av alla deras färger.

Jag har valt att visa tre pigment som nog många MAD-ägare har i sina lådor. Day Dreamer i blått, Big Money i grönt och Islander i lila.
Första gången jag provade MAD's pigment fick jag en association till MAC. Är de då lika? Nja, inte egentligen. Eller, det beror på. Vissa av MAD's mer glitterbetonade pigment, som t.ex Copper Foil, är ganska lik vissa MAC-pigment, t.ex Rushmetal, i formula. De är dock definitivt undantag. Generellt är MAD's pigment skimriga, silkiga och lite flygiga. Av de andra mineralskuggor jag har påminner de nog allra mest om Makeupcosmetics. Jag upplever att de kommer till sin bästa rätt på en krämig bas som håller dem fast och ger dem optimal intensitet.
Här nedan ser ni min hand med tre baser för ögonskugga. U=urban Decays Primer Potion, P= MAC Painterly Paint Pot och D= Krämhighlightern Dignity från Face.

Över dessa baser har jag med en vanlig ögonskuggepensel sedan applicerat Day Dreamer, Big Money och Islander.

Bilderna är tagna utomhus och utan blixt.

Här ser ni hur de blir med och utan primer på ögat. Ögonlocket har Dignity dom bas men under ögat, där Islander är placerad, är utan bas. Då blir färgen tunn och matt. Jag själv vill inte ha en primer under dessa pigment som blir helt torr, som t.ex paint pot från MAC. De kan fungera om man jobbar snabbt men hinner paint poten torka på huden till den pudriga och torra yta de ger så får man inte önskvärt fäste för pigmenten och då blir resultatet lätt flammigt eller tråkigt. MAD fungerar bra att applicera med fuktad pensel men även där föredrar jag en krämskugga under som bas för annars vill de gärna damma när de väl torkat. Pigmenten är blendningsbara och fina att jobba med. De är inte alltid superpigmenterade men vissa är det. Som vanligt kan mörka färger bli grådassiga om de blendas för mycket. Jag tycker det här är bra mineralpigment och det finns utmärkta prov-set som är väldigt prisvärda. MAD är inte exceptionella på något vis, de håller en god kvalitet, bra priser och har fina färger. Det är en bra hemsida att handla från och god kundservice. Dessutom kan man även köpa andra bra produkter från samma webshop, t.ex Indelible gel eyeliners. Här kommer en länk för er som vill klicka er in på hemsidan, där ni förövrigt också kan kan titta på söta Viola från Killer Colors som använder en hel del av pigment från MAD.
 

Nubar Cherry Cordial

Publicerad 2010-01-13 11:20:02 i Emmas NOTD övrigt,

Jag vet inte om ni är medvetna om det, men vi har inte riktigt lyckats med att visa alla Nubars Chocolate Truffles-lack. Jag hade planer på att visa Cherry Cordial i mellandagarna, men mina bilder då blev så brutalt skakiga, vilket jag såklart inte såg förrän lacket redan var borttaget. Nu har jag gjort ett nytt försök och idag har jag lyckats hålla händerna betydligt stadigare, jag var nog bara skärrad efter all julstress.


Cherry Cordial är ett mellanbrunt skimmerlack med en rosa ton i, det ser ni nog klart och tydligt på bilderna. Vad som inte är fullt lika tydligt på mina bilder är att det även finns en guldflash i det här lacket, i vissa ljus ersätts den rosa tonen av guld nästan helt. Dock var det smack omöjligt att fånga detta på bild idag, jag plockade in en av de gamla skakbilderna för att ni skulle få se det, men jag vet inte om det riktigt framgår ändå. Nåja, det finns en guldton i vissa ljus. Det är dessutom ett riktigt bra lack, underbara lackegenskaper, täcker med två lager och torkar megasnabbt med Diamont Seal & Shine ovanpå. Ganska precis tio minuter efter att överlacket satt på plats tänkte jag gå och lägga mig. Jag skulle då flytta på min laptop och jag min stora klant klämmer istället lillfingernageln under datorn. Jaha du, bra jobbat tänkte jag, det var det lacket det. Men hör och häpna, lacket klarade sig med endast en yttepytteliten skråma, ni ser ju själva att min lillfingernagel är intakt och då har jag inte ens bättrat på överlacket efter min lilla olycka. Bra där Nubar!

Flodnymf från Fillory

Publicerad 2010-01-12 00:30:22 i Boktema 2010,

När Quentin och hans vänner först tar sig till Fillory, för de lyckas slutligen, även om det tar nästan hela boken att nå dit, så möter de först en flodnymf, eller en sjöjungfru, jag minns inte den exakta benämningen. De misstar i alla fall först flodnymfen för att vara en drunknad person som ligger kvar i vattnet, även om de strax inser sitt misstag. Jag har i dagens boktema, valt att gestalta denna flodnymf. Sen har jag väl inte riktigt följt boken till punkt och pricka utan mer gjort som jag tycker att en sjöjungfru sa se ut, men det är ju bara konstnärlig frihet:)

 

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock

Ögon
Ögonbryn: Clarins gamla brynpenna Lightest brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic
Ögonskuggor: Golden Rose 105, Brite Bird Hotool och MAC Teal

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Kajal: Max Factor

Mascara: Max factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Strassfransar köpta på Ebay

Läppar
Läppglans: MAC Dazzleglass Comet Blue

 


Min tanke var att jag förutom sjöjungfrufärgerna kunde se lite lagom drunknad ut sådär, därav de blåtonade läpparna. Ögonlocken målades med en turkos skugga från Golden Rose i inre ögonfrån, Brite Bird Hotool i mitten och MAC Teal i den yttre ögonvrån. Jag målade därefter en linje med eyeliner längs med den övre franslinjen och ett kajalstreck längs med den undre. Därefter målade jag mascara och fäste strassfransar. Ni fattar min idé så här långt va? Flodnymnfer är nästan sjöjungfrur, alltså målade jag med sjöjungfriga färger och fäste strassfransar eftersom jag är övertygad om att min flodnymf älskar glam. Efter detta spårade jag dock ur en liten stund och målade rosa rouge, något som såklart rimmade mycket illa med min lätt drunknade look. För att reparera skadan målade jag läpparna ljust blåtonade med Comet Blue från MAC. Comet Blue är verkligen suveränt om man vill ha en ”jag har simmat alldeles för länge i kallt vatten”-färg på läpparna, i andra situationer tycker jag dessvärre inte att det är särskilt snyggt. Ja, det var veckans boktema det. Knappast något storverk, men det känns skönt att vara igång igen.

 

 

Sminkans tolkning av The Magicians

Publicerad 2010-01-11 20:24:51 i Boktema 2010,

Här kommer ett arkiv-boktema. Ni minns att vi hade boktema i höstas? Sen var det väldigt svårt för Emma att hinna med eftersom hon veckopendlade till och från sin praktikplats och jag hade jättemycket med jobbet så vi lade ner det med ganska kort varsel. Så kort faktiskt att jag hade gjort ett boktema klart som inte blev publicerat. Det kommer nu. Och texten med. Kan berätta att nu, den 11/1 2010 så har jag läst boken och jag tyckte inte om den. ;D

Just nu, när jag skriver detta, är klockan 17.41 och det är tisdagen den 20:e oktober. Jag kom hem för fyrtio minuter sedan och jag har massor att göra. Jag sa faktiskt till Emma senast igår att det blir inget boktema de närmaste veckorna för jag tänker ta mig en välbehövlig semestervecka nästa vecka och åka redan på fredag, men, när jag satt på tunnelbanan idag tänkte jag om. Jag ska avsätta en timme till boktemat tänkte jag. Smink, foto och inlägg, allt ska jag hinna på den tiden. Sagt och gjort, här är min tolkning. Till saken hör att jag inte läst mer än 29 sidor i boken, men jag valde att tolka omslaget.

Omslaget visar en gammal ek i ett höstlandskap. Jag valde att dels tolka trädet med en sorts grenverk mot tinningen och dels försöka plocka upp färgerna i skuggorna.

Sminket är ett superhafsigt litet jobb, men inte så tokigt ändå om jag får säga det själv. Idén är mycket bättre än utförandet dock. Grunden är en sorts krämögonskugga med applikator, som ett läppglans typ, från Max Factor. Sen är det en skugga från Manlypaletten i gulgrönt och den gröna ögonskuggan Nea från Ninja Minerals. Den senare luktar skunk dessvärre då oljan i den härsknat så det var sista gången den fick vara med och leka. Synd på en fin färg. I globlinjen ligger Fairytale i gråblått från Make Up Store. Under ögat har jag olivgrön kajal från IsaDora med Fairytale ovanpå. Det är samma kajal som jag ritat trädet med. Jag borde så klart använt eyeliner och pensel, men nej, jag kladdade med en trubbig kajal jag. Inte så listigt... Förutom den gröna från IsaDora använde jag även en guldfärgad kajal som också är från dem samt Green Card från MUS. Lite eyeliner också, samma som längs övre fransraden, Hot Chocolate från MsChic. Mascara, mörkblå inliner. Ja, det var allt. Inte strålande, men med inspiration från omslaget alla fall. Highlightern är en gulvit från Manlypaletten kom jag på. Brynskuggan från Face, Myrrah. Hoppas ni gillade min tolkning. Lite rolig alla fall, hoppas jag.

Jag hann!  Jag har till och med åtta minuter tillgodo på min bloggtimme! Ha! Snacka snabbt jobbat! Och den är till och med borttvättad redan! :D

Ja, och den stressen var alltså helt obefogad, som ni har förstått. Men, här är alltså min tolkning på boktemat The Magicians.

The Magicians

Publicerad 2010-01-11 20:19:32 i Boktema 2010,

Första boktemainlägget på flera månader och vi börjar med The Magicians av Lev Grossman. Jag hörde först tala om boken på Bokhora och kände genast att jag måste läsa den! På bokhora beskrevs denna bok som ett mindre måste för den som älskar Harry Potter och Narnia, och ja, det är liksom Emma mitt i prick.

 

The Magicians handlar om Quentin, en mycket duktig elev som går sista året på High School och som börjar se sig om efter ett college som kan passa honom. När Quentin på sin intervju för Princeton finner intervjuaren död och i samma veva även finner manuset till 6:e boken om Fillory, hans barndoms favoritbok och besatthet, som han egentligen aldrig har kommit över. Men, vad Quentin vet, och Quentin vet mer om Fillory än de allra flesta, så finns det bara 5 delar i serien. När Quentin kort därefter traskar rakt på Brakebill, en skola för magiker och ett slags parallell värld till vår, kan nog ingen klandra Quentin för att han tror att han har hamnat i Fillory. Quentin finner sig snart sittande vid ett gigantiskt intagningsprov för Brakebill och han gör såklart riktigt bra ifrån sig. Quentin får vänner i sin nya skola och han skapar sig ett liv på Brakebills, men han upptäcker också att hans nya värld är smärtsamt långt ifrån hans dröm om Fillory även om Brakebills också bjuder på många äventyr, varav Quentin definitivt hellre hade sluppit en del. Intrigerna i boken spinner vidare på lite halvfart, för att sedan tätna då en av Quentins gamla klasskamrater får upp ett spår, som leder rakt till Fillory, Quentins största dröm och längtan.

 

Dessvärre är Sminkan och jag rörande eniga med Quentin om att detta verkligen inte är Fillory, eller ja Narnia, för det är Narnia det rör sig om. Ingen av oss blev särskilt tagna av boken och jag tror till och med att Sminkan ogillade Quentins och hans desillusionerade vänner riktigt ordentligt. Riktigt så långt vill jag inte sträcka mig, jag tycker att idén bakom boken är ganska intressant, och parallellerna till Narnia tilltalar mig alldeles otroligt. Boken lyckas faktiskt bli riktigt spännande på sina ställen, men dessvärre sker det alldeles för sent för min smak, mer Narnia och mindre gnällande skulle vara ett klart uppsving för denna bok. Det här är inte Narnia och det är inte Harry Potter tror ni det kommer ni att bli besvikna, för den inbitna Narniafantasten kan den dock erbjuda vissa tjusningar.

Blå sotning med strass

Publicerad 2010-01-10 19:21:35 i Emmas FOTD 2010,

Jag har egentligen inte känt något riktigt sug att sminka mig sen nyår, jag har fixat mig lite nu när jag började skolan, men egentligen har jag legat ganska lågt med sminket, haft en liten sminkpaus. Härom kvällen när jag målade mina naglar mörkblå med mitt fantastiskt vackra blåa lack från Versace vaknade dock lusten att sminka sig igen, jag kände verkligen för att göra något snyggt i blått! Igår, lördag, skred jag därför till verket och gjorde denna blåa sotning med strasstenar, i botten är det nästan exakt samma sotning som här, fast med andra fransar och med strass då som sagt. Jag gillade den gamla och jag gillar den här, hoppas att ni också gör det.


Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt MUS Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Duo Moon River

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Viva La Diva thunderstruck och MAC Mineralize sea & Sku, den klarblåa delen

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Kajal: Max Factor

Mascara: Max factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar
Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn’t Hear It from MeApropå saker som jag gillar så tänkte vi förresten köra igång boktemat imorgon igen! Hoppas att ni tycker det ska bli lika kul som vi tycker…

OPI DS Fantasy

Publicerad 2010-01-10 14:31:55 i Naglar i blått,


OPI DS Fantasy har länge stått på min önskelista men är alltid out of stock hos 8ty8 så det har inte blivit av att skaffa den. När jag publicerade listan på mina 20 favoritlack så påminde Kajalpennan mig om DS Fantasy och jag fick bråttom att beställa hem den. Inte från 8ty8 men från eBay.

En vecka senare hade jag den i min hand och nu har jag den till och med på min hand! Ganska fint, va? En vacker blå med lite grönton, helt unik i min samling. Det är massor av skimmer i lacket men det är inte holografiskt, det ser ni på de nedersta bilderna som är tagna under lysrör. Inget holo alls, alltså, men vackert ändå.

Det täcker med ett lager lack på mina korta naglar, men jag har två lager här, för hållbarheten. Underbart vackert är det och jag tackar för påminnelsen!

e.l.f Studio Minty Lipgloss "Miami"

Publicerad 2010-01-09 21:53:32 i Läppar,


Mmmmm! Mint! Jag har ju älskat mina gamla gloss från Tigi just för mintigheten men de börjar nog tangera sitt bäst före datum nu om jag ska vara ärlig. Här kommer ersättaren! e.l.f Studio Minty Lipgloss! Iskallt på läpparna och med tydlig minsmak! Mums! Jag älskar känslan!

Jag har färgen Miami här och den är lite av en besvikelse ur en synvinkel. Miami för mig är flamingon och Don Johnson som Sonny Crocket. Det här är alltså något mesigt för att leva upp till namnet. Men glosset är klistrigt och blankt så det gör kanske inte så mycket att färgen är mer transparent än jag hade trott. Jag kan faktiskt inte se någon skillnad på mina läppars färg före och efter. Hur som helst så älskar jag känslan av kylande menthol så jag tycker ändå att det är ett gloss väl värt att äga!

Så här glad är jag över mitt nya gloss!

Color Club Front Row Diva

Publicerad 2010-01-09 20:05:13 i Naglar i vitt, nude, beige,


Tänkte att jag skulle visa dagens naglar. Jag är fortfarande inne på gamla Catwalk Queen-kollektionen från Color Club. Det här är ett av mina favoritlack bland de ljusa nyanserna. Front Row Diva i pärligt ostronvitt.
Två lager. Bra egenskaper.

det är en liten gråton i det vita som gör lacket väldigt bärbart. Som färska champinjoner kanske? Pärlemolystern är väldigt vacker, tycker jag, och lacket går fint mot min hudton. Inte för rosa, inte för vitt. Det blir vackert även med ett lager, men jag är allergisk mot VNL så jag tar två för full opacitet.

Blåglittrande i två versioner

Publicerad 2010-01-09 13:45:31 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Idag är det lördag och lördagar ska man fira på något sätt. Det här är en glittrande historia som finns i två verioner. Med och utan blå stassten. Skälet till strasstenen är oklart. Det var helt klart bättre innan det infallet...

Det är alla fall en grund av e.l.f Mineral Eyeshadow Primer. Sen har jag använt Blackstar Red från Makeupcosmetics, Conjurour och Platinum från Fyrinnae samt glitter från Grimas och eyeliner Dazzling Darkness, också från Fyrinnae. Lösögonfransarna är namnlösa och köpta på eBay.

Först är det Blackstar Red på yttre halvan av ögonlocket. Dessvärre ville den inte alls bli så mörk eller så röd som den är i burken. Det var en besvikelse. Jag fortsatte med Conjurour i askigt grålila på inre delen av ögonlocket samt längs brynbenet och sedan Platinum som highlighter. Alla nyanserna smälte alla fall ihop väldigt fint så jag var inte helt missnöjd. Det var dock ganska tydligt att när Blackstar Red blivit grå, vilket den utan tvekan är, så behövdes något annat för att det skulle bli festligt. Min plan var ju en mörk, rödlila sotning och det skulle det inte bli, det kunde jag tydligt se.

Fyrinnaes eyeliner Dazzling Darkness sveptes längs övre fransraden och under ögat målade jag en mötande linje med blått glitter från Grimas. De älskade lösögonfransarna med blått strass plockades fram, de är verkligen välanvända och räddar alla sminkningar, och där skulle jag ha stoppat. Så här fint var det då. Men nej... Eftersom jag hade franslimmet framme beslöt jag även klistra fast en blå strassten, den ni ser på de övre bilderna. Jag borde låtit bli. Men, sånt är livet, man gör misstag. Och den blev ju ganska fin ändå.Daydreamer Cobolt

Publicerad 2010-01-08 18:16:46 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en gammal sminkning, jag gjorde den veckan före jul, men jag har tjuvhållit lite på den. Jag har här kombinerat Daydreamer och Cobolt, två superbra skuggor från MAD Minerals, ett märke som jag brukar låta bli att använda för att det är så mycket pigment i gängorna på mina burkar, sorgligt med sant. Cobolt och daydreamer är i alla fall underbara skuggor och förtjänar verkligen att komma fram ibland, trots att det genererar i en massa spill. Dessvärre så missade jag brynen rätt ordentligt när jag fotade detta smink, det var tidigt och jag hade bråttom till tåget. Nåja, ni vet ju att jag har bryn, visserligen målade såna, men ändå, och de syns ju i alla fall på ansiktsbilden:)


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Enrapture

Ögon

Ögonbryn: Clarins gamla brynpenna, Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: MAD Minerals Daydreamer och Cobolt

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Indelible Gel Liner Scuba Diva

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppglans: Clarins Instant Light, Rose någonting

Våra bästa highlighters

Publicerad 2010-01-06 18:56:08 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Idag har Emma och jag premiär för en ny kategori här hos oss på Sminkans blogg. Vi kommer göra inlägg där vi presenterar tre av våra favoriter av någonting och idag börjar vi med highlighters. En highlighter är ju otroligt viktig vid en sminkning och de flesta av oss har högvis med olika highlighterskuggor. Jag har det alla fall, och Emma med. Men, av alla dessa olika highlighters är det ju några som sticker ut och är lite extra bra. De där man vet att man kan lita på i alla lägen. Vi har alltså plockat ut våra topp-tre highlighters oberoende av varandra och presenterar dem i detta gemensamma inlägg. Vi börjar med Emma:

Magic Copper från Makeupcosmetics

Min absoluta favorithighlighter är utan tvekan Magic Copper från Makeupcosmetics. Magic Copper är en sån skugga som ser vit ut i burken men när ljuset faller på så skimrar den alldeles magiskt i ljus koppar, så himla snyggt! Jag är över lag väldigt förtjust i såna här highlighters som är vita men med en färg i, jag har från flera olika märken, men Makeupcosmetics gör de allra finaste och bästa om ni frågar mig. Och ja, det är inte bara Magic Copper som är vacker, de har massa snygga, July till exempel som skimrar i rosa, är lika vacker som Magic Copper, men inte fullt lika användbar. Magic Copper är alltså ledaren i ligan, men som sagt, det finns många fina och eftersom MUC ju dessutom är billiga så kan man ju kosta på sig att testa några olika.

Big, Mean Yellow Dog från Brite Bird

Ytterligare en storfavorit är denna vaniljvita highlighter från fantastiska Brite Bird. Otroligt användbar, snygg highlighter som bli ganska skimrig på huden och passar till det mesta. Dessutom är ju skuggorna väldigt söta med små fåglar på, fast det syns nog inte så bra på min tyvärr. En annan superhighlighter från Brite Bird är för övrigt Cream Cat, dock föredrar jag Big, Mean, Yellow Dog även om båda är superfina.

Collistar Crema

Sist men inte minst, Collistar Crema. Crema är en ganska varm skugga som jag tycker passar superbra som highlighter om man till exempel använder guld eller koppar, ja ifall jag inte väljer Magic Copper till de sminkningarna alltså. Crema ser rätt mörk ut i asken, men på huden gör den sig mycket bra som highlighter och den är ganska skimrig som ni ser på min hand. En himla fin highlighter från Collistar, kanske min absoluta favoritprodukt från märket.

Från vänster till höger: Magic Copper, Big, Mean, Yellow Dog och Crema. 

Som en liten extrabonus visar jag här en bild på mina favorithighlighterpenslar MAC # 217 och Sigma SS 217, två ypperliga penslar att applicera highlighter med.


Så till Sminkans tre favoriter. Lustigt nog så sammanfaller de lite med Emmas. Mina tre favoriter är Magic Copper från Makeupcosmetics, Cream Cat från Brite Bird och så Shinkirou från Fyrinnae.

Här nedan har ni tre klickbara småbilder på dem:

MUC Magic Copper, Brite Bird Cream Cat och Fyrinnae Shinkirou.
Eftersom jag hade bokstäver på handen efter mitt e.l.f-test så körde jag samma metod med dessa också. Fyra primer på handen. U=UDPP, P= Painterly Paint Pot, E= e.l.f Mineral Eyeshadow Primer och D=Dignity.

Överst ser ni Magic Copper. Det är en underbar highlighter som Emma redan skrivit om. Som ni ser reagerar den lite kul på Painterly Paint Pot, den blir mer kopprig där. Vet inte vad det beror på. Annars är den en sidenskimrande och ljuvlig highlighter som ser till att förlåta små misstag man gjort och ge en fantastiskt vacker glow åt din makeup. Underbar.
Här är ett exempel på en makeup med Magic Copper som highlighter. Och ett till.

I mitten är det Cream Cat. En matt, hudfärgad highlighter som fungerar utmärkt för att balansera skimrande skuggor eller glitter i en makeup. Den är precis som min hud i tonen och smälter alltså in helt perfekt. Jag tror det är den jag använt mest under den här hösten och dessutom älskar jag den så mycket att jag skaffat en extra av den. En enastående highlighter!
Här är ett exempel med Cream Cat som highlighter. Och ett till.

Slutligen, längst ner, är det Shinkirou. Den har jag använt i flera år nu. Den är underbart skimrande och neutral i tonen. En metallisk highlighter som inte är vare sig varm eller kall. Den funkar till allt. Den är dessutom, precis som cream Cat, ganska täckande om man vill. Den går att läggas skirt eller mer opakt beroende på pensel, primer och humör.
Här är ett exempel med Shinkirou som highlighter. Och ett till.
Alla exemplen är först en neutral med respektive highlighter och sedan en från lösögonfrans-kategorin. Så ni vet.

Ja, det var det. Våra absoluta favorithighlighters. Vilka favoriter har du? Berätta gärna i kommentarerna! Och har ni förslag på andra produkter vi kan ta upp i den här kategorin så skriv det med!

Grön med guldglitter

Publicerad 2010-01-06 15:33:13 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


En inte alltför rolig makeup. Det är gröna Earthy från e.l.f tillsamamns med Night Porter från Nars och Magic Copper från Makeupcosmetics. Grunden är e.l.f:s egen primer för mineralögonskuggor. Earthy på hela locket, Night Porter i yttre v:et men kraftigt blendat, Magic Copper som highlighter. Sen är det Eldorado, en guldfärgad penna från Urban Decay under ögat. Ovanpå den ligger 3D Gold från MAC. Som inliner är det Grafitti från Urban Decay, men den fäste inte på vattenlinjen. Slutligen eyeliner, Dazzling Darkness, från Fyrinnae. MAscara från Yves Rocher. Inget vidare den heller...

Mineralögonskuggeguiden: e.l.f

Publicerad 2010-01-06 14:37:53 i Mineralögonskuggeguiden,


Ni vet att jag älskar Emmas serie med inlägg under kategorin Emmas guide till mineralrouge. Jag tycker hon har gjort ett fantastiskt jobb med de inläggen, inspirerande och intressanta. Jag vill också göra något annat än att bara visa smink dagarna i ända, så jag tänker göra en rip off på hennes idé men ägna mig åt det jag kan bäst, ögonskuggor. Sen är jag inte Emma så det blir knappast lika pålästa och genomtänkta inlägg utan mer Sminkan-style. Lite hipp som happ, alltså.

Precis före jul fick Sminkans blogg erbjudandet att testa e.l.f. Jag, Sminkan, har tidigare köpt en del saker från e.l.f, penslar som jag älskar och några sminkprodukter jag inte direkt blev extatisk över. Emma tyckte ändå att vi skulle hoppa på och prova lite av deras mineralsmink och den nya linjen studio line. Jag fick paketet precis före jul alltså, och har inte testat i någon enorm utsträckning. Det kommer jag heller inte att göra då jag ska skicka ner ögonskuggorna till Emma. Förhoppningsvis kommer alltså en bra och genomarbetad recension vad det lider men innan dess tänkte jag att jag kan börja med deras mineralskuggor i min serie.

Vi fick skuggorna Earthy, Wild och Golden att prova och det är tre behagliga färger. Borde passa i princip alla.
e.l.f:s hemsida står det så här om skuggorna:
 
Bring a touch of natural beauty to your eyes with these soft, translucent shades that add subtle highlights for daytime or increased drama for night. With key vitamins A & B, these eyeshadows hydrate and minimize the appearance of fine lines. Available in an array of light-reflecting color options they can be worn wet or dry, together or alone, for countless shimmering styles and trends. The all natural consistency makes them incredibly easy to apply and blend for a flawless finish. All our mineral makeup is 100% mineral based with no parabens, no preservatives and no chemical dyes.

Translucent är ett nyckelord här. Både Golden och Earthy är ganska bleka på huden. De ger dock en enorm massa skimmer. Wild är mer pigmenterad men också svårare att få jämn och mindre metallisk i sitt utseende.
Burkarna i glas är ganska stora, onödigt stora kan tyckas för mängden produkt. Jag är ju sådan att jag gärna har en plastburk till mina pigment då jag har klinkergolv och ganska stela och värkande fingrar, men det är ju jag. Det är klart snyggare och lyxigare med dessa glasburkar.
Sifterlocket har fyra väldigt stora hål. Det är lätt att skaka ut produkt alltså och man kan nog behålla tejpen över sifterhålen om man är smart. Det gjorde inte jag, sorry Emma, så halva burkens innehåll tenderar att krypa ut.

Så här ser de ut på huden. På första ögat är det gröna Earthy och så Golden och på det andra är det Wild.
Jag uppfattar Earthy och Golden som ganska grovkorninga. De är extremt skimrande och ser metalliska ut på huden om man har en bra primer under. Utan primer bara dammar de runt.  Ni ska få se dem över fyra olika alternativ snart. Wild ger en mattare känsla men är också grov i konsistensen. Det är som att skimret, som ju finns i skuggan, flyger bort vid appliceringen.
Det är inget fel på dessa skuggor. Earthy och Golden gillar jag bäst av de tre, men de är inte riktigt i favoritklass heller. De är fina, blendningsbara och skimrande men aningen bleka. Wild är ingen riktig hit då den känns trögblendad och som sagt, tappar skimret.

Så här har jag gjort nu att jag plockat ut fyra vanliga baser, Urban Decays Primer Potion, markerat på handen som U, Paint Pot Painterly från MAC, markerat som P, e.l.f:s egen primer, här markerat som E och så min älskade Dignity från face, markerat med D. På första bilden ser ni hur det ser ut innan jag lägger ögonskuggan över dem.
Sen tog jag en av e.l.f:s ögonskuggepenslar och drog en linje tvärs över handen med först Golden, sedan Earthy och sist Wild.

Man ser ingen större skillnad på skuggorna över de olika baserna. De blir lite mörkare över Dignity som ju är klistrigast av de fyra. Den lilla bilden och denna ovan är tagna i fönstret i dagsljus.

I lampljus flyter nästan Earthy och Golden ihop. Man kan också se att e.l.f:s egen primer ger minst intensitet åt skuggorna.

Ögonskuggorna kostar 36,60 styck vilket är prisvärt och bra. Man kan beställa från hemsidan utan att oroa sig för tull, vilket är skönt. Det finns 20 olika färger att välja på och alla verkar vara lättburna om än lite tråkiga. det finns större favoriter än e.l.f för mig, men priset är bra, produkten är väl värd de pengarna. Skimret är verkligen vackert i de ljusare av skuggorna jag provat och det jag uppfattar som grovt borde funka bra för dem som gillar t.ex MAC:s skimrande pigment som har lite samma känsla.

Midnight Blue Glitter och Tinsel

Publicerad 2010-01-06 12:56:26 i Naglar - glitter för layering,


På en grund av manikyren från 3/1 med Light my Sapphire så blev det även glitter. Glittret kom isg av att jag tycker Light my Sapphire blir lite trist i de flesta ljus eftersom den faktiskt mest ser ut som ett svart krämlack. OPI Midnight Blue Glitter från samma gamla kollektion, Night Brights, blev min första lösning.

Det hela föll väl sisådär väl ut. Jag har provat Midnight Blue Glitter massor av gånger och varje gång blir jag lika besviken. Den är helt enkelt inte glittrig nog. Den blir aningens matt och grå trots att den har alla förutsättningar att vara hänförande. Jag får liksom inte riktigt till det med den. Jag har till och med provat att bygga upp en manikyr med bara den för att få det riktigt midnattsblåglittrigt, men den blir lika tråkig då med.

Ja, vi passar nog inte riktigt ihop, det här glittret och jag... Eftesom jag var besviken beslöt jag örsöka liva upp det hea lite med China Glaze Tinsel.

Tinsel är ett silverglitterlack som kom ut till julen 2008, eller alla fall skaffade jag det då. Det kom i ett set med Ruby Pumps och Emerald Sparkle. Jag hade aldrig kommit på idén att köpa det här om det inte vore för att jag absolut skulle ha Emerald Sparkle och den just då inte såldes separat utan bara i den här lilla julkollektionen, Sleigh Ride. Det var så det gick till när jag fick min andra flaska Ruby Pumps dessutom. Ett lack jag inte heller använder... ;D

Nå, Tinsel alltså. Jag gjorde en variant inspirerad av min favoritnagelbloggerska, Adrasteiah på Drenched in Colors. Jag försökte alltså lacka med Tinsel närmare nagelbandet och inte hela vägen ut i toppen. Det syns på vssa bilder men inte på andra. Tydligast ser man att jag inte är precisionens mästare och att jag måste öva lite innan jag får detta att se ut som på den manikyr jag ville efterlikna. Jaha... Blev jag nöjd tror ni? Nej, så klart inte. Men eftersom jag inte har ett enda inlägg med Midnight Blue Glitter trots alla tidigare försök att använda den så beslöt jag visa upp det här och ge er Tinsel som bonus. Förmodligen kommer aldrig Midnight Blue igen i den här bloggen. Tinsel vet man aldrig med. Det är rätt fint! Kanske kan användas i olika glittergraderingar om jag får till det rent tekniskt.

Angel Romance

Publicerad 2010-01-05 22:34:55 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Det är trettondagsafton idag. Alla aftnar förtjänar att firas lite extra. Därför petar jag nu ner Emmas rougeguide ett snäpp för att få visa smink. En lila makeup är aldrig fel, inte under julhelgerna heller! Här har jag använt Makeupcosmetics skuggor. Det är Venus (grå), Romance (grålila), Angel (klarlila) och så March (vit med rosa skimmer) som highlighter.

Jag började med en bas av Dignity, en krämhighlighter från Face som ger bra grepp åt skuggorna och får färgerna att komma till sin rätt. Sen målade jag en svart ram runt ögat med kajal, min gamla trotjänare från Make Up Store faktiskt, och lade samma penna även innanför fransarna som inliner.
Den grå skuggan, Venus, lades på yttre delen av ögonlocket och den lite gråaktiga, dova lila, Romance lades på den inre. Längs brynbenet sveptes Angel som jag trodde skulle bli skirare men Dignity gav den en himla boost så färgen blev väldigt intensiv. Dessvärre går det inte att ändra nu så det får vara så. March som highlighter ger lite frostig känsla. Aningens gel eyeliner längs övre fransarna och så mina nyupptäckta, eller återupptäckta kanske, lösögonfransar från Elise. Jag hade dem i höstas men glömde dem efter det. Sedan använde jag dem i min isrosa och strassbemängda sminkning och nu använder jag dem igen! De är jättefina och passar bra på vintern med sin känsla av flingor längs franskanten!

Make Up Store Wonder Blush

Publicerad 2010-01-05 11:46:32 i Emmas guide till mineralrouge,

Som Sminkan påpekade härom dagen så har min guide till mineralrouge stannat av lite. Sanningen är att jag har varit lite kluven vilket märke jag ska skriva om, ja och sen har ju tiden så klart lyst med sin frånvaro. Nu har jag dock haft lite julledighet och har därmed haft lite tid och ork att sparka igång serien igen. Dessutom vore det jättekul om ni vill hjälpa mig, såtillvida att ni väl kan önska vilka mineralrouge jag ska skriva om?  Sen kan jag ju såklart inte skriva om alla eftersom jag inte äger alla märken, men om jag har rougen och har använt dem tillräckligt för att kunna göra ett utlåtande ska jag gladeligen skriva om det. Så, vad tror ni, det kan väl funka, ni önskar och jag skriver:) Jag tycker att vi börjar direkt, Sminkan har nämligen önskat att jag ska skriva om Make Up Stores Wonder Blush, ni vet det rouget jag visade i november månads favoritinlägg, så jag tänkte börja min omstart där.

 

Jag äger bara ett enda Wonder Blush från Make Up Store, således så får ni ta mina iakttagelser med en nypa salt, då jag endast har kännedom om färgen Goddess, och jag har ingen aning om huruvida alla färger håller samma kvalitet. Vi kan väl börja med att prata om färgurvalet, det är nämligen det jag betraktar som den allra största nackdelen. Wonder Blush finns i 4 färger om man får tro på MUS hemsida. Nu gör jag i och för sig inte det, jag inbillar mig nämligen att jag har sett dem i fler färger, och MUS hemsida har ju tyvärr en tendens att vara ganska inaktuell. I alla fall, oavsett om rougen finns i 4 eller 6 färger så tycker jag att färgutbudet är ruskigt klent. Det hade väl varit okej om alla färgerna var superfina, men sanningen är att jag tycker de är rätt trista, alldeles för bruna och varmtonade för min smak. Goddess står helt klart ut från de övriga färgerna i sortimentet då den är en ljus, kall, klar, nästan lite isig rosa men fantastiskt skimmer. Det var just skimret som fick mig att köpa Goddess från början. Jag hade tittat på det flera gånger tidigare men avfärdade det som en random rosa. På en klubbkväll i september så tog jag mig dock tid att testa Wonder Blush på handen, och herregud vilken skönhet! Skimret är perfekt, helt enkelt gudomligt, eller gudinnelikt borde det väl vara i och för sig. I alla fall, Goddess har supervackert finmalt skimmer som egentligen uppfattas som glow på kinderna, min absoluta favorittyp av skimmer alltså.

 

Wonder Blush är dessutom väl lämpat för oss med pipplig hud, jag har inte haft några som helst problem med det och jag har använt mitt ganska mycket. Det här rouget är inte så pigmenterat dock, man kan ta lite mer utan att se ut som en påskkäring alltså. Det gör mig inte så mycket egentligen, en normalstor mängd rouge och jag får vackert rosa kinder. Jag har dock sett att många använder detta rouge som topping ovanpå andra rouge, just för skimrets skull antar jag. Det fungerar alla gånger utmärkt som en skimmergivande produkt, men jag orkar sällan dutta med flera olika sorter. Det går dock alldeles utmärkt att använda detta rouge ensamt också, man får vara beredd på att applicera lite mer bara. Som med så mycket annat så är dock lagom bäst även här, jag har upplevt att skimret kan bli lite för påfallande om man tar för mycket av produkten, eller är det kanske om man buffar runt det för mycket? Ja ni som har använt Bare Escentuals förstår nog hur jag menar, detta rouge kan ge samma lite metalliska känsla som I.d. om man överjobbar det, men för det allra mesta upplever jag inte detta som något som helst problem då det endast har inträffat vid något tillfälle.

 

 Jag gillar det här rouget riktigt mycket, men det har ni nog fattat redan eftersom jag hade det med bland mina favoriter. Färgen är ljuvlig, det känns bra på huden och det har en underbar finish! Nackdelen är att det finns i få färger som inte passar mig så bra, förutom Goddess. En annan nackdel är priset. 185 kronor kostade det och för den summan får man bara 1,5 gram, det är en väldigt platt burk. Höga priser på snålt tilltagna produkter kan reta mig något kopiöst, och ja, jag tjurar alltså lite över priset. Sen kan jag inte påstå att jag betraktar det som något direkt problem, jag har så många rouge att jag aldrig kommer behöva köpa nya om jag inte vill, men för er som kanske bara har ett eller två rouge så kan det ju i alla fall vara värt att känna till. Sammanfattningsvis så gillar jag det här rouget, men jag tycker att färgutbudet är lite klent och att det kunde vara lite mer i burken. Jag efterlyser ett persikorosa Wonder Blush i en neutral nyans med samma gudomliga skimmer som i denna, det tycker jag att MUS kunde fixa, det skulle jag absolut köpa!

 

4/5

Nubar Earth och Essie Matte About You

Publicerad 2010-01-04 13:31:47 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Det är inte bara Sminkan som ligger efter med naglarna, jag är också sorgligt efter just nu. Igår när jag lade ut min favoritlista så skymtade denna kombi i kollaget och Sminkan hon är snabb ska ni veta, så då fick hon mig såklart att lova att lägga ut bilderna på riktigt.


Vad ni ser här är Nubar Earth från Going Green-kollektionen (troligtvis min absoluta favoritkollektion från 2009), toppat med Essie Matte About You och några nagelsticker. De naglarna jag klistrade stickers på skippade jag det mattande överlacket på och där applicerade jag istället ett lager av Nubars egna överlack, Diamont Seal & Shine. Två lager av Earth har jag använt här, det täcker bra och appliceringen är banne mig perfekt. Ett alldeles underbart lack alltså, precis som de andra lacken i kollektionen, jag har verkligen inte blivit besviken på ett enda ett av Going Green-lacken. Sen tycker jag att den här kombin är väldigt snygg, även om jag tycker att Earth är ännu vackrare glansigt, då kommer de blå skimmerpartiklarna fram mycket bättre, och det är verkligen rasande vackert.

OPI Light my Sapphire

Publicerad 2010-01-03 22:39:04 i Naglar i blått,


Här kommer ännu ett lack från OPI-kollektionen Night Brights. Dessutom har jag idag upptäckt något jag aldrig sett förut i lacket. Det trots att jag använt det flera gånger och skrivit om det i det här inlägget.

I stort är jag fortfarande överens med mitt utlåtande från förr. Det är en blåsvart bas med skimmer. Den ser oftast ut som ett krämlack i svart med blåton i vanligt ljus men i starkt lampsken kommer skimret fram. Då ser det ut som en blå flash i ett annars svart lack. Det har aldrig varit riktigt klart för mig varför man döpt lacket till Light my Sapphire. Inte förrän idag. Ser ni på översta flaskbilden att januarisolen lockar fram det gömda guldet? Ja, det är inte blått skimmer i lacket utan guldskimmer!

I solljuset kan jag till och med fånga det på naglarna. Här måste jag dock erkänna att jag inte såg det så tydligt med blotta ögat som kameran gör. I flaskan såg jag faktiskt guldet glimma ganska bra när jag tittade på den, men naglarna ser bara riktigt mörkt marinblå ut med lite skimmer i. Ett skimmer som jag uppfattar som blått.

Alltså, OPI, på riktigt... Varför gör ni så hemliga skimmer? Det är åtskilliga av mina OPI-lack som döljer hemligheter som bara kommer fram under väldigt speciella ljusförhållanden. Jag minns min förvåning när jag satt i en aula med skarpt lysrörsljus och upptäckte att Eif-fel for this Color inte alls var ett krämlack. Andra, liknande upplevelser har funnits även om jag inte minns dem exakt just nu. Det här är dock det fånigaste av allt. Hela Night Brightskollektionen bygger ju på blått och guld och skimmer. Så känns det alla fall. Okej, My Private Jet och Give me the Moon är undantagen, men även de smälter in väl i själva temat, natthimmel, stjärnglans, månljus och glamourösa accenter i guld och champagne. En av OPI:s absolut snyggaste kollektioner någonsin. Varför då gömma det guldskimmer som ytterligare förstärker och binder ihop temat? Jag har burit Light my Sapphire fyra eller fem gånger och aldrig sett detta guld. Inte en gång. De tre klickbara miniatyrerna och bilden nedan är mycket mer rättvisande för hur jag ser lacket med ögat än de bilder där guldskimret syns.
En annan sak jag vill säga är att jag första gången jag skrev om lacket hävdade att det var kladdigt. Jag tar tillbaka. Det är som alla andra OPI. Penseln är bred och svårstyrd med mina värkande fingrar. Det är nog det som gör att jag inte alltid klarar att måla så bra med OPI. Penseln är bredare än mina smalaste naglar och jag får hålla den på sniskan för att få till det utan att kladda bredvid. Här ser ni två lager av lacket. Det behövs för full täckning.

Emmas favoriter 2009

Publicerad 2010-01-03 14:04:42 i Allmänt,

Här kommer en samlad lista över mina favoriter 2009. Den är så lång att jag är alldeles yr i huvudet efter att ha skrivit den, men förhoppningsvis tycker ni att det är lite kul och kanske dessutom har lite nytta av den. Om ni undrar särskilt över någon produkt så kan ni väl hojta till i kommentarerna, det blir ju så himla kortfattat här, även om listan är vanvettigt lång.

 
Rengöring:
Lush Aqua Marina och L300 Rengöringslotion
Ansiktsvatten: L’Erbolario ansiktsvatten rosmarin
Skrubb: Apolivas scrubrondeller
Mask: Aspirinmask
Makeup remover: L’oreal Eye & Lip Make Up Remover Waterproof
Serum: Juice Beauty Blemish Clearing serum
Dagkräm: L’Erbolario ansiktskräm kamomill ginst och lakrits (jag använder den dygnet runt)
Nattkräm: L300 nattkräm för torr hud (använder även denna dygnet runt)
Ögonkräm: ACO ögongel
Solskydd: ROC Minesol SPF 50

 

Primer ansikte: -
Primer ögon: Too Faced Shadow Insurance
Foundation traditionell: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation
Foundation mineral: Everyday Minerals Intensive och Matte- formula
Färgad dagkräm: -
Concealer under ögonen: MAC Select Cover up och Clarins Instant Light
Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive concealer
Löst puder: Everyday Minerals Silk Dust
Fast puder: -
Rouge vanligt fast: Make Up Store och Elisabeth Arden
Rouge Mineral Fast: MAC Mineralize
Rouge Mineral löst: Fyrinnae Glow Blush
Rouge kräm: -
Rouge stain: Make Up Store lip & Cheek Tint
Highlighter/all-over puder: Bare Escentuals Clear Radiance
Bronzer: Wet n Wild Ultimate Minerals Bronzer
Verktyg ansikte: Too Faced Retractable Kabuki

 

Mascara: L’Oreal Double Extension Beauty Tubes
Mascara vattenfast: -
Eyeliner/kajal penna: Elisabeth Arden och Clinique
Eyeliner flytande: HOT Make Up (för att de är roliga och jag har många, inte för att de är superbra)
Eyeliner gel/kräm: MAC Fluidline och Clinique Brush On Cream Eyeliner
Eyeliner kakform: Make Up Store
Ögonbrynsfixering: H&M Brow Fix
Ögonbrynspenna: Clarins Rectractable Brow definer
Ögonbrynsskugga: Wet n Wild Brow Essentials
Ögonskugga fast singel: Lars Wallin Sharon, Brite Birds pressade mineralskuggor och Make Up store Microshadow
Ögonskugga palett: Manleyplatten
Ögonskugga lös: Brite Bird, Makeupcosmetics, Fyrinnae och Face
Krämögonskugga: Wet n Wild Idol Eyes Cream Shadow Pencil och Face Highlighter
Lösögonfransar: Ardell
Franslim: Ardell Lash grip

Verktyg ögon: Sigma Makeup Professional Brushes Complete Kit

 

Läppenna: Make Up Store Golden purple
Läppstift: Make up store Lipstick
Läppbalsam: Bi Oliv Läppsalva honung,Apotekets Nueva och Medevisalvan cerat
Läppglans: Clarins Instant Light, Clarins Color Quench Balm och Dior Addict Ultra Gloss
“Hybridstift”: MAC Slimshine och Clarins Lip Tint
“Plumper”: -
Vektyg läppar: -

 

Duschkräm: Lush Happy Hippy
Bodybutter/hudkräm: Body Shop Bodybutter grapefrukt
Bodylotion: -
Brun-utan-sol eller en “skimmer”produkt: -
Skrubb: Lush Body Scrub
Deo: -

Shampo: Lush schampokaka Squeaky Green
Torrshampo: Lee Stafford Dry shampoo, rosa flaskan
Balsam: Lush American Cream
Inpackning: -
Stylingprodukt: Matrix Biolage Thermal Active Setting Spray

 

Handkräm: ACO skyddande handsalva
Nagellack: Nubar
Baslack: Nubar Foundation
Topplack: Nubar diamont Seal & Shine och Poshé snabbtorkande överlack
Vårdande nagelprodukt: ACO Nagelbandskräm
“Allround” produkt: -
Doft dag: Eau de Rochas
Doft kväll: Jean Paul Gaultier Fragile

 

2009s nyårssminkning

Publicerad 2010-01-02 19:48:13 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer min nyårssminkning. Ja jag vet, jag är inte supersnabb med att publicera, men det har ni nog vant er med vid det här laget. Jag är alltså lite sen med att önska er alla ett gott nytt år, men icke destom mindre hoppas jag verkligen att det blir det, både för er och för oss. Gott nytt år på er alla underbara läsare!

Efter alla gröna, eller delvis gröna sminkningar kände jag för att göra något i lila till nyår, grönt och lila är nämligen mina absoluta favoritfärger vad det gäller smink. Fotona tog jag förresten en bit in på kvällen, det är därför det ser lite kladdigt ut på sina håll. Min sambo och jag hade nyårsmiddag för våra vänner, och när klockan började bli en sisådär elva insåg jag att det var väldigt hög tid att fota sminket ifall det skulle bli några åtminstone halvvettiga bilder.

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: MUS Cover All Mix-pennor

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Gentle

Ögon

Ögonbryn: Clarins gamla brynpenna, nr 3 Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Lars Wallin Sharon

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Max Factor Black

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Depend nr 4

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare


Den här sminkningen är rätt enkel, egentligen har jag bara pressat på massa Sharon, suddat kanten med lite silver, använt en silvrig highlighter, målat en eyeliner och applicerat ett par ögonfransar med strass. Ja okej, jag har såklart lite mer grejer också, men ni fattar principen. Resultatet blev i alla fall rätt fint, tycker ni inte det? Sen önskar jag i och för sig att jag hade haft lite roligare fransar att limma strass på, dessa är från depend och de duger väl, men de är rätt basic. Jag hade gärna haft några lite häftigare fransar till nyår, men samtidigt så ville jag ha några som det funkade att sätta strass på så här och dessa är rätt lika de jag använde förra nyår, fast de var färdigstrassade då. Dessa har jag dock blingat själv, det är superlätt och hur kul som helst! Jag har till och med frågat Erik om han inte tycker att jag ska avsluta min utbildning och börja blinga fransar på heltid. Han var dock inte jättepositiv till det, så jag får väl hanka på med skolarbetet ett tag till;) Men kul är det, och lätt, det kommer bli många fler egenblingade fransar på bloggen här framöver, det törs jag lova, hoppas att ni inte har tröttnat redan…

e.l.f Mineral Lipgloss "Fierce"

Publicerad 2010-01-02 14:44:36 i Läppar,


Precis före jul fick jag, precis som många andra skönhetsbloggare, ett paket från e.l.f. Det var mycket uppskattat och jag hittade flera spännande goditar i det som ni kommer få se framöver. Favoriten blev ögonskuggeprimern men det fanns fler roliga och bra grejer med. Mineraler på ögonen har jag ju länge använt, men mineraler på läpparna är något jag inte gett mig i kast med förrän nu. Jag har blivit ägare till vackra e.l.f Mineral Lipgloss i färgen Fierce. En väldigt söt och somrig nyans som jag tror blir en favorit i vår. Kanske redan nu faktiskt, för den är riktigt fin!

Lagom klistrigt och lagom glansigt. Knappast högsta hållbarhet men helt okej. Det känns mjukt och skönt på läpparna och färgen är fin och med transparent känsla. Fierce vet jag nu inte om färgen är, men fin! Mer oskuldsfull och sensuell än sofistikerat sexig. Jag känner mig alla fall fin i det här glosset och kommer eventuellt skaffa fler av samma sort men i andra färger.

OPI Ink

Publicerad 2010-01-01 22:16:31 i Naglar i blått,


Nyårsdagen, 20100101, målades naglarna i denna färg. Årets allra första manikyr. Det första lacket valt av mig på det nya decenniet. OPI Ink. En gammal klassiker får man väl nästan kalla det. Det kom i kollektionen Night Brights. Kan ha varit 2007, men jag är inte helt säker där. Det är alla fall ett lack som många har älskat men som hamnat i skuggan av det lack som OPI släppte hösten 2007, nämligen Russian Navy och senare det ännu mer lika lacket Who are you Wearing. Andra OPI som liknar är t.ex Play 'til Midnight från julkollektionen 2008.

Lacket är något av vad man kallar för Blurple. En nyans som ligger mellan att vara blå och lila.  Vilken nyans som dominerar beror i hög grad på ljuset. Ink har en indigoblå bas med massor av skimmerpartiklar i rosa, lila och blått. Beroende på ljus och ljusets vinkel så framträder det blå eller lila skimret och ger hela nageln ett intrycka av den ena eller andra nyansen. Alla mina foton i det här inlägget har tagits i dagsljus men inomhus. De ser väldigt rättvisande ut för just de här ljusförhållandena, men ett annat ljus ger andra intryck.

Ink är väldigt vackert. Jag tror det är mer blått än vad Who are you Wearing är och dessutom ljusare. Mindre "nästan svart". Samma sak med Russian Navy, den är något mörkare och alltså mer åt det nästan svarta hållet än vad Ink är.  Men Ink är mörk nog att tas för svart i svag belysning, tro inget annat. OPI har gjort enorma mängder med lack av den här karaktären. Ink kanske är min favorit av dem alla. Fast Russian Navy har coolast namn... Vill ni titta på Who are you Wearing och Russian Navy sida vid sida? Här är en länk. Men inte mina bästa bilder kanske.
 
Lite detaljer i olika ljus, fast båda inomhus och i dagsljus. Ser ni skimret? Klicka upp om ni inte gjort det, så ni kan se ordentligt!

Ett väldigt vackert lack är det. Det här är två lager. Det är ganska bra "konsistens", inget onödigt droppande eller pölande, men penseln är som vanligt med OPI helt förskräcklig. Jag får vända den på sidan för att kunna måla lillfingret och borde göra det även på ringingret för annars har man snart nog lack överallt eftersom penseln är så bred. Vad är vitsen med att ha så grova penslar? Jag har inte extremt smala naglar så det kan inte bara vara ett problem jag brottas med. Hur som helst, Ink, ett vackert lack. Jag hade det faktiskt i januari även förra året. Kanske är en tradition på gång här! En bra start på 2010 är det alla fall! Vad har börjat året med för nagellack?

 

Decemberkavalkad

Publicerad 2010-01-01 10:44:23 i Kavalkad,

Första dagen på 2010. Det är synd och skam att det ska inledas med så mycket arkivmaterial, men nu blir det så. Ni har alla fall en del att läsa denna årets första dag! Och orkar ni inte läsa kan ni ju titta på bilder. I det här inlägget är det inte så mycket text. ;D

December är slut, året är slut och ett tag trodde jag att Sminkan skulle vara slut redan dessförinnan, men jag är tillbaka! Efter en höst med mycket jobb och dessutom vissa tunga händelser som fick både sminklust och blogglust att nästan helt försvinna så har jag faktiskt ryckt upp mig något. Kanske kommer jag aldrig tillbaka till mina glansdagar med två-tre inlägg om dagen, även om man kan tro det efter dagens massiv inläggsbombning, men jag har åstadkommit en del ganska trevliga makeuper, och en del förskräckliga med, under december. Jag är ganska nöjd med min insats faktiskt och jag hoppas ni haft behållning av det som jag publicerat här under månaden. Min favorit är, inte överraskande, min lite gothinspirerade nostalgisminkning i rött och svart och även den med de ljuslila stasstenarna. Jag har även en liten svag punkt vad gäller den blåglittriga, även om den är ett arkivinlägg. Sen finns det en del fina även bland de mer "lugna" sminkningarna. Vilka favoriter har ni från den gångna månaden?
1.
2.
3.
4.
6.
7.
8.


Flitens lampa har lyst även över min favoritbloggerska, Emma. Efter en lång höst med praktik och därmed färre inlägg än vanligt, så har hon gjort en strålande comeback med massor av helt fantastiska makeuper. Jag är mer än imponerad och dessutom måste jag säga att Emma är inte bara smart och begåvad, hon är också bra på att variera sig. Där är annars en av många sminkbloggares akillehäl. Emma visar i december allt från glamourösa looker med skimrande ögon, sotningar i klassiska, dova färger, enklare makeuper med ljusa skuggor och betoning på eyeliner och mer dramatiska sminkningar med starka färger och bling! Vad mer kan man begära? Dessutom älskar jag att se på Emmas hår, smycken och kläder... Min favorit? Ja, jag älskar looken med Tuch, den rödgröna "julgranen" och så är jag ju svag för Emma i grönt... Vilka favoriter har ni?
1.
2.
3.
4.
5.
6.

OPI Give me the Moon II

Publicerad 2010-01-01 10:30:11 i Naglar i svart, grått, silver,


Vi fortsätter med gamla inlägg. Här kommer nyårsmanikyren. Den har precis ersatts med OPI Ink men ni kanske vill se den alla fall? Det här skrevs den 30:e men jag ville inte putta ner Emmas vackra balmakeup så den blev vilande.

Det är vinter, det är kallt och jag har stympade naglar. Okej, det kanske inte hör ihop, men jag satt och funderade på nyårsmanikyren igår kväll, det var den 29:e förresten, eftersom jag inte har en aning om när det här faktiskt blir publicerat. Nu är det den 30:e, om ni undrar. Alla fall, jag funderade på nyår och naglar och mitt röda A Ruby for Rudolph hade blivit lite skadat av alla förberedelser i köket. Ja, eftersom naglarna ser rätt gräsliga ut med en avslagen långfingernagel på vänsterhanden så ville jag ha ett lack som är lite diskret. På vintern kan jag få en våldsam lust att bära isiga toner på naglarna och med i packningen låg bland annat detta.

Give me the Moon har den där lite glasaktiga finishen som jag längtade efter och dessutom en färg som på ett fruset lik. Skimrande, duochrome i lila och ljusblått. En gråaktig underton. Här är det tre lager av lacket och bilderna är tagna ganska tidigt idag på morgonen. Man kan se att solen är på väg upp på översta bilden, men det var alltså inte solsken.

Bara titta på det! Visst är det vackert! Det här är tre lager, då blir det helt opakt, men det blir kanske ännu vackrare och lite mer obestämt gråskimrande med flash i lila och blått om man bara har två lager. Med ett lager tror jag det skulle vara läckert i en franskmanikyr.

Jag vet att jag har bilder som är bättre på det här lacket sedan tidigare, då med bara två lager, men jag ville ändå visa vad jag föll för när det gäller avslutandet av året. Inte alls samma stil som min förra nyårsmanikyr, fast även den hade nog en blåton vill jag minnas. Men då hade jag långa naglar och konadstämplar. Så olika kan det bli. Tyvärr skadades ytan på lacket lite när jag skulle paketera lussebullar för frysen och även muffins. Hade fullt upp igårkväll med bakande och donande. Tror inte någon kommer se de små skavankerna dock, så det får vara.

Så, is och snö för mina tankar mot isiga nagelfärger och skadade naglar tenderar jag att måla lila. Ljuslila. Det är sant. Det har hänt förut med. Samma kväll som jag lackade om naglarna hade jag varit ute och tittat på månen också, och det kanske spelade in det med vad gäller valet av lack. Så här såg det ut på natthimlen:

Nästan fullmåne en klar natt i slutet av december. Och kallt som fan var det. Och snö. Usch... Det är i och för sig vackert att titta på och jag uthärdar snö på landet, där jag ju är nu, men det är kallt. Eldar i vedspisen hela tiden och har dubbla sockor på.

Så här mycket snö hängde ned över fönstret på sin väg ner den dagen det töade. Det var ju kortvarigt kan jag säga. Igår var det -17 grader när jag kom hem. Fy farao. Och ännu kallare ska det väl bli. Ni ska få se en bild på mitt hus också. Och snön. Brrrr... kallt.

OPI A Ruby for Rudolph

Publicerad 2010-01-01 10:08:13 i Naglar i rött,


Nyårsafton har varit och det nya året har börjat. Det kommer dock lite arkivmaterial här hos Sminkan till att börja med. Minns ni att jag sa att jag låg efter med mina naglar? Ja, här kommer mellandagslacket. I och för sig är bilderna så usla att jag skäms. Lacket kommer fram rätt bra, men dels den stympade nageln och dels slarvet vid målningen kommer fram ännu bättre. Så, varför visa eländet? Jo, många gillar ju China Glaze Ruby Pumps så här års. Det finns ju många alternativ till den, dels sådana jag visat i ett inlägg med swatcher på fyra glitterlack i rött, men även OPI:s A Ruby for Rudolph är väl tänkbar som ersättare om man accepterar microglitter. Varför man ska ersätta Ruby Pumps? Jo, för att den torkar så djävla långsamt...

Jag har visat A Ruby for Rudolph förut. Att jag fotade direkt efter lackningen, som vanligt, och med alla småmissar så tydliga tänker jag inte be om ursäkt för. Eller jo, det tänker jag visst, men det var liksom fotoläge då och sen hinner man inte. Och bilderna är tagna i olika ljusförhållanden, utomhus, inomhus i fönstret samt under lampan, så ni kan se hur lacket aktiskt ser ut. Färgen har kommit fram väldigt bra här. Bättre än på det tidigare inlägget faktiskt.
  
Lite olika försök att fånga lyster, färg och microglitter i lacket. Alla de detaljbilderna är tagna i dagsljus.

Det är verkligen ett fantastiskt vackert lack. Jag är väldigt förtjust i det. Färgen är underbart, rent röd och glittret ger det liv och lyster. Även om Precision Twinkle Toes fortfarande är min glitterfavorit i rött så vill jag framhålla detta lack. Glittret är mindre vilket gör det lätt att ta bort. Det täcker väl med två lager, torkar snabbt och har ändå samma julgranskulegnistrande egenskaper som de andra röda glitterkonkurenterna. Dessutom är det lätt att få tag på. Förra årets julkollektion från OPI alltså. Köp!

En dag, när jag har långa vackra naglar igen och kommer ihåg det, så kanske jag lyckas göra en riktigt bra notd med det här lacket. Det skulle verkligen förtjäna det för det är så vansinnigt vackert. Helt klart en bubblare på favoritlistan.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela