Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Litet primertest och brunskimrande skuggor

Publicerad 2007-08-31 16:30:51 i ,


Idag valde jag några bruna, skimrande nyanser. Jag passade också på att undersöka skillnaden mellan den ögonskuggeprimer Make Up Store kommit ut med och den ögonskuggeprimer från Lumene jag råkar ha i badrumsskåpet. Jag brukar inte använda primer, men det är ju alltid roligt att testa.  

Den från Make Up Store är väldigt lättflytande och torkar snabbt på ögonlocket. Känns inte alls. Jag kan inte riktigt avgöra om den gör någon skillnad eftersom jag inte märkt att mina skuggor skulle blekna, flagna eller flytta sig annars heller, men det är lätt att sminka på skuggorna efter att man använt primern och efter en arbetsdag ser sminket fortfarande bra ut. Men som sagt, jag tror nog det skulle göra det även utan primer.

Lumenes primer är tjockare och klibbigare. Den torkar också in men lite långsammare. Den är trögare att lägga skuggorna på, de glider inte på lika lätt som när man har Make Up Stores, så det drar ner lite. Men man ser ingen som helst skillnad på makeupen på de båda ögonen efter en arbetsdag så effekten, om det finns någon, är densamma för båda produkterna. Observera Heidis kommentar om att jag skulle ha pudrat över primern. Det missade jag och det kan vara förklaringen till att appliceringen av ögonskuggorna gick lite trögt.

Jag hade Lumenes ögonskuggeprimer på vänster öga och Make Up Stores på högra.
Så här såg mina ögonskuggor ut klockan 6.30 i morse:

Och så här såg de ut när jag kom hem klockan 16.00

Lustigt nog ser ögonskuggorna mörkare ut nu vilket kan bero på ljuset. Annars är bilderna tagna med samma kamera och vid samma fönster, naturligt ljus utan blixt.Så här ser jag ut idag. Observera att jag har violetta kontaktlinser idag, till skillnad från igår.

Så här gjorde jag: Efter primern lade jag L'Orealskuggan Cinnamon Crystal på det rörliga ögonlocket och upp över globlinjen. I inre ögonvrån lade jag lite av den skimrande gråbruna Countryside från Everyday Minerals. I yttre ögonvrån ögonvrån upp mot ögonbrynet lade jag en aning av kopparskimrande Comfy, också från Everyday Minerals. Som highlighter använde jag en eyedust från Make Up Store, Morning Breeze. Runt ögat målade jag med en brun kajalpenna som jag även använde innanför fransarna. Ovanpå den lade jag sedan lite av Cinnamon crystal-skuggan. Mascara. Mörk ögonbrynsskugga. Klar.

Blåaste blicken och skimrande eyedust

Publicerad 2007-08-30 19:53:53 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Jag brukar ofta ha violetta linser för att ge mina blågrå ögon lite mer stuns i färgen. Med lite guldskimrande toner i makeupen behövs inte det. På bilden är det min naturliga ögonfärg i naturligt ljus, alltså ingen blixt, inga tricks. Tre eyedust har samverkat för att ge ögonen den här inramningen, alla från Make Up Store. Jag började med Golden Mane på det rörliga ögonlocket, sedan lilaskimrande Empire i yttreögonvrån. Silvergröns Next agerar highlighter under brynet. Alla eyedust har idag applicerats med fingertoppen ovanpå den primer som jag fick en tester av igår. Det här är en riktigt snabb-makeup som dessutom ser ganska bra ut, i alla fall i mina ögon. Jag gillar de mjuka, skimrande färgerna och det är lätt att fixa på fem minuter innan man ska till jobbet.

Dagens ögonskugga

Publicerad 2007-08-29 14:56:05 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Idag blev det lila och grönt. En lite småtrist version som inte kommer bli en favorit. Men visar man dagens make up så gör man det och även om det här inlägget säker försvinner i någon utrensning så visar jag det ändå nu.
Ögonskuggorna var Green Tea från Make Up Store, Blueberry Crystal från L'Oreal och en eyedust, också från MUS, Next. Som foundation hade jag en mineralfoundation från Everyday Minerals, Fair Medium, Intensive. Den är snäppet för mörk för min hud men funkar bra nu när jag ännu har solbränna kvar efter sommaren. Alla foundations från EM är lättarbetade och bra, tycker jag, men av någon anledning så blir det ändå oftast andra foundations.

Jag började med att måla halva globlinjen och halva nederkanten av ögat med färgen Blueberry Crystal, detta med en lätt fuktad pensel för att ge intensitet. Inre halvan av det rörliga ögonlocket fick en ljusgrön ton med Green Tea och därefter använde jag silvergröna Next som highlighter. Den mjukar också upp alla skarvar. Mascara. Klart. Jag tror det hade varit snyggare med lite svart kajal, men, man kan inte vara snygg jämt. Jag var så himla trött och oinspirerad imorse så jag hade lätt kunnat hoppa över sminket. Istället hoppade jag över morgonnyheterna och frukost, som vanligt.

Mixing Liquid-tips och murriga höstfärger

Publicerad 2007-08-28 18:23:39 i ,


Idag använde jag några mineralögonskuggor från Everyday Minerals och även en eyedust från Make Up Store. Färgerna heter Good China, In the Garden, Pressed Olive och Amazon (eyedust från MUS).

Jag började med att lägga Pressed Olive över hela det rörliga ögonlocket upp till globlinjen. Därefter den bronsfärgade skuggan In the Garden i en klassisk triangel i yttre ögonvrån. Good China tonades in under ögonbrynet och mjukade upp konturerna av de andra skuggorna. I princip är detta exakt samma make up som igår fast med andra färger. I princip har jag faktiskt nästan alltid samma make up om man tittar på tekniken. Det är vad som passar mitt öga bäst.
Innanför fransarna målade jag med kajalpenna från Tigi i mörkgrönt och under nedre fransraden lade jag lite av den bronsfärgade In the Garden. Som eyeliner använde jag eyedust Amazon från Make Up Store. Jag blandade den med Mixing liquid, också från MUS. Jag vet att jag i någon blogg eller på något forum sett att någon inte gillade Mixing liquid och upplevde att det sved när man använder den. Det gör det ifall alkoholen inte hunnit dunsta. Så här gör jag, och då svider den inte utan funka väldigt bra:
1. Jag doppar en ren pensel i mixing liquid
2. Jag doppar den våta penseln i den eyedust jag ska använda som eyeliner så att penseln fylls med färg
3. Jag använder locket till eyedusten som palett och blandar pulvret med vätskan direkt på penseln. Det kan man se på bilden ovan för locket till den eyedusten ligger framme.
4. Behövs det mer färg doppar jag penseln i skuggan igen, men inte i mer mixing liquid...
5. När man mixat ihop skugga och vätska till den konsistens man önskar så målar jag den eyeliner jag tänkt mig. Då har den alkohol som finns i hunnit dunsta och det känns som vanligt vatten. Frågan är dock om inte vanligt vatten funkar lika bra. Jag har inte märkt av den vattenfasta effekt som utlovas...

Grått och gult i nygammal kombination

Publicerad 2007-08-27 18:47:25 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,

1982 eller 1983 var grått och gult den hetaste kombinationen på skolgården. Jag minns min jacka med gula infällningar på ärmarna mot ljust blyertsgrå botten. Idag är kombinationen tillbaka igen. I senaste numret av Elle såg jag ett uppslag där just kombinationen grått och gult visades. En lite starkare gul än den jag minns från det tidiga 80-talet, idag är det mindre banangult och mer lejongult, men fortfarande är det en lika snygg kombination. Den varma gula färgen riktigt lyser mot den sobra grå färgen. Att dagens make up inspirerades av de bilderna jag såg i Elle är väl ingen överraskning. Mina ögon fick idag förstärkning från grå och gul ögonskugga!

Jag valdeatt lägga skuggan Honey Pie från Make Up store över hela ögonlocket och upp mot ögonbrynet på den inre delen av ögonområdet över globlinjen. Därefter tog jag en gråskimrande ögonskugga från Tigi, Grey, och målade ett eyelinerstreck runt hela ögat. Samma skugga suddade jag också ut i en V-form i yttre ögonvrån. Sen tog jag en eyedust från Make Up Store, Curry, och suddade in i det grå och upp mot ögonbrynet. Svart kajal på insidan av ögonfransarna och mascara, Telescopic, från L'Oreal.Läpparna fick en mörkt blåröd färg, Aubergine från Max Factor. Det var ingen höjdare. Läpparna såg flammiga ut efter bara någon timme. Inget jag rekomenderar alltså.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela