Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Aprilkavalkaden

Publicerad 2010-04-30 18:26:39 i Kavalkad,

Månadens kavalkad kommer här. Ni har ju fått rätt mycket naglar på sista tiden men när man ser alla sminkinlägg samlade så här så måste jag säga att vi jobbat på rätt bra även i april, jag och Emma. Hoppas ni hittat något ni gillar och kan inspireras av. 
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.

Emma bjuder på flera otroliga fotd. Svårt att välja favoriter men jag tror att den i guld och turkos och så det senaste boktemat är mina favoriter för dagen. Fast alla är vackra. Emma blir bara vackrare och bättre och ljuvligare för varje månad!
1.
2.
3.
4.

Nubar Fortress-kollektion

Publicerad 2010-04-30 16:06:13 i Nagellack - kollektioner,

Vi har Nubarfrossa idag igen. Dels visar Emma Silver Sword, dels visar jag Lime Green och dessutom slår vi på stort med en sammanfattning av alla lacken från Fortress Collection! Jag har inte bestämt mig för om Marble Tower eller Citadel är min favorit än, men Emma har utsett Silver Sword till sin. Vilket gillar du bäst? Har du skaffat något från kollektionen? Gillar du grått? Berätta i kommentarerna!

Marble Tower

Citadel

Barricade

Palisade

Stronghold

Silver Sword

Dark Castle

Knight's Armor

Nubar Hot Lime Green

Publicerad 2010-04-30 16:01:52 i Naglar i grönt,


Nubar Hot Lime Green är verkligen speciellt. Jag kan inte bestämma mig för om jag gilalr det eller inte. Ena stunden tänker jag att det är ju så fult att det är snyggt, nästa tänker jag att det ser ut som ärtor på burk... Äckligt. Förmodligen beror dessa svängningar mycket på ljuset. Det blir ganska gulgrönt i vissa ljus medan det är mer krispigt vårgrönt i andra. Ni ser det på bilderna. De är tagna vid olika tillfällen i olika ljus, men det är samma manikyr.

Två lager av lacket som var lätt att måla med. Inte Nubars allra bästa formula, men helt klart godkänd. Det håler bra också. Jag har burit det i tre dagar nu. Väldigt ovanligt för mig som ju lackar om varje dag om jag bara kan. Just nu är jag förkyld som attan och vill inte känna lukten av remover för det får både ögon och näsa att rinna.

Ja, vad ska jag säga? Det är ingen skönhet på mina händer, det är det inte. Men det är roligt. Riktigt annorlunda. Det enda jag har som ens påminner är det China Glaze In the Mood som jag har visat för er för länge sen. De är ändå väldigt olika då ChG-lacket är ett skimmerlack som har klara problem att bli täckande och det här är kräm som täcker rätt bra. Jag fick alltså min önskan om färgen men täckande uppfylld. Det här är ett lack man ska vara på humör för och om man gillar udda, roliga färger är den en liten pärla i samlingen.

Alla bilderna är tagna i ljuset från fönstret men olika tid på dagen.

Nubar Silver Sword

Publicerad 2010-04-30 13:46:39 i Emmas NOTD övrigt,

Här kommer sista lacket ut från Fortress-kollektionen, überheta Silver Sword. Knight’s Armor var ju himla läcker, men jag tror faktiskt att detta är min favorit från den här kollektionen. Silver Sword är skimrande blyertsgrå och så otroligt snygg och cool, det känns som om jag verkligen har behövt det här lacket, jag har bara inte vetat om det tidigare. Bra att applicera var det också och täckte med två lager. Är ni sugna på egna Nubar-lack har ni fortfarande chansen att beställa från Nail Mail, sista anmälningsdagen för Nubar är idag om jag inte är helvimsig. Om ni kommer på att ni vill ha Nubar efter att anmälningstiden har gått ut finns de såklart i andra shoppar, jag har länkat till ett helt gäng i det här inlägget, så kasta ett öga där ifall ni är intresserade…

Barry M Dazzle Dust

Publicerad 2010-04-29 19:22:59 i Mineralögonskuggeguiden,


Ja, mineral ögonskuggorna är slut för tillfället men jag tänkte hålla liv i kategorin genom att presentera andra lösa ögonskuggor. Jag börjar med Barry M och hans Dazzle Dust!

Jag har en del dazzle dust och jag gillar dem faktiskt riktigt mycket. De har många fördelar som jag ska berätta om alldeles strax. Först ska jag berätta vilka fyra jag valde ut för att swatchas. Det är röda #73, aquablå #82, limegröna #75 och så guldfärgade #26.

Som vanligt ligger de på tre baser. U=UDPP, P=Paint Pot Painterly och D=Dignity krämhighlighter från Face.
Som ni ser så fäster de i stort sett lika på alla tre underlagen. Färgerna är pigmentrika och vackra och ger ett nästan metallsikt skimmer om de inte matta förstås, som den röda, men även den ger bra täckning. utan bas funkar de dock inte som ni ser, då de blir väldigt skira på bar hud. Enda undantaget är den guldfärgade, som vanligt. Den hamnar i Centaur-kategorin, alltså antikguldiga skuggor med superpigmentering. ;D

Här ovan ser ni swatchen i lampljus.

Barry M:s Dazzle Dust är väldigt bra för de ger lite nedfall. De håller sig bra på penslen för de är lite "fetare" än ett vanligt mineralpigment. Alltså en dazzle dust är INTE ett mineralpigment, men om man jämför dem så är mineralerna torrare och dazzle dusten, precis som t.ex MAC:s pigment, lite fetare. De har också ganska grova korn jämfört med standard mineralpigmenten.

Dazzle Dust är lätta att jobba med, både att applicera och blenda. De är dock så pigmenterade att de inte går att göra "slöjor" så lätt av dem. De påminner en del om MAC:s pigment, tycker jag, fast jag gillar dazzle dusten mer. Kanske för att de är billigare, kanske för att de är bättre, jag vet inte riktigt där, men de dazzle dust jag har är av samma kvalitet allihop medan MAC:s pigment är väldigt olika.

Barry M går lätt att beställa från hemsidan http://www.barrym.com/ och de är både snabba och säkra att handla hos. Rekomenderas varmt av mig!


Här ser ni en sminkning, inte min bästa men alla fall, med dazzle dust i guld och brunt och beige. De ger ett lite  vått eller metallfolieliknande intryck ibland och har alltså, om de inte är matta, väldigt fint skimmer. Det är inte dumt med dazzle dust! Prova!

Barielle Blackened Bleu

Publicerad 2010-04-29 17:46:21 i Naglar i blått,


Jag öser på med mera naglar. Jag har blivit sjuk igen så smink är uteslutet de närmaste dagarna så vi tömmer arkivet på nagellack och hoppas på Emma som räddande sminkängel. Annars får ni helt enkelt återkomma i helgen för då kommer det garanterat smink.

Barielle är ju ett märke vi svenskar har svårt att få tag på och innan Nail Mail tog in märket hade jag faktiskt bara ett lack från Barielle, deras berömda gröna Date Night. Det lacket är ju helt underbart vackert och helt okej i formula så jag slog till på sex mer Barielle. Här är det första av dem som jag testat, Blackened Bleu. Lustigt nog har jag faktiskt visat det tredje jag testade redan, Decadence, men så går det när man gömmer saker i sitt arkiv. :D

Tre lager för full täckning men då får man en vacker finish på ytan, som om den hade ett djup på något vis, kan inte riktigt förklara. Det är en lite tealtonad blåsvart med glitterflecks i. Vackert men inte så himla unikt tror jag. Är inte Blk Bila Bong ganska likt? Nå, det är ett lack jag älskar så det skadar inte med en nära släkting till det i lacklådan.

Blackened Bleu är dessutom lite blåare i tonen, inbillar jag mig. Segtorkat, tyvärr, trots snabbtorkande överlack. Annars en skönhet. Hoppas ni alla knep en när ni beställde era Nail Mail-lack, för det här är en läckerbit! annars får ni beställa Blk-Bila-Bong istället.

Nubar Corals - sammanfattning

Publicerad 2010-04-29 05:37:58 i Nagellack - kollektioner,

En liten sammanfattning av Corals från Nubar. En jättebra kollektion som känns aktuell nu när det blivit vår. Bilderna är dock tagna på vintern. Är ni sugna på korall och hittar något ni gillar här så går de att beställa via Nail Mail om man skyndar sig. Tror 30/4 är sista dagen att beställa Nubar.

Palau Coral

Caymen Coral

Costa Rica Coral

Cozumel Coral

Belize Coral

Red Sea Coral

Amazon Coral

Caribbean Coral

Nubar Amazon Coral

Publicerad 2010-04-28 21:53:52 i Naglar i rosa,


Mer bilder från i vintras och ännu ett av de fantastiskt fina Corals från Nubar. Jag är verkligen förtjust i alla de här lacken även om de är så "inte jag". Rosa, orange och så är inte mina färger normalt sett, men jag har verkligen gillat de här lacken och de känns pigga och somriga även om man, som jag, har burit dem mitt i vintern.

Nu är det vår och jag har äntligen kommit fram till det sista av lacken som ska ut från arkivet. Amazon Coral. En vacker rosa färg som lätt kan bäras av vilken flicka eller kvinna som helst en sommardag!

Två lager lack ger full täckning och som vanligt är formulan utmärkt! Det är ett ljuvligt litet lack! En rosa som är skarp utan att bli gräll och som känns fräsch och "klassisk" på något vis. Jag spammar med masa bilder i olika ljus så ni verkligen får njuta av den!

I brunt och brons

Publicerad 2010-04-28 05:49:18 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Jag tänkte visa en liten sminkning idag som jag gjorde med tanke på att lyfta fram det blå i mina ögon. Självklart blev det inte så, istället se man aningens mer av det gröna, speciellt på den nedersta bilden. Nå, melerade ögon överraskar en ständigt, inte sant?

Basen är en förskräcklig krämögonskugga från Max Factor med en sorts läppglans liknande tub och applikator. Sen är det den bruna Coastal Scents Hot Pot-skuggan ovanför min tumme på bilden och Makeupcosmetics Sparkling Bronze och Magic Copper.

Brun penna, Bourbon från Urban Decay, som ram. Sen den bruna skuggan på yttre delen av ögonlocket samt under ögat. Sparkling Bronze duttades sedan utan att blandas speciellt mycket på inre delen av ögonlocket och upp på brynbenet. Magic Copper som highlighter. Brynskugga och mascara. Klart. Enkel vardagssminkning.

Nubar Caribbean Coral

Publicerad 2010-04-27 20:57:54 i Naglar i lila,


Nu är jag på gång, som ni märker. Nagellacksinlägg från tiden då snön täckte marken och ljuset var så där kallt och isigt kommer nu i parti och minut. Det finns så många nya lack som vill bli testade och visade så jag måste göra utrensningar nu bland det opublicerade. Annars slutar det som för ett lackinlägg som vilat i arkivet sedan augusti 2008...

Ännu ett av lacken i Nubars sommarkollektion från förra året. Coral-kollektionen. Här är det dock mer rosalila än orange och passar mig riktigt, riktigt bra! Ja, jag älskar hela kollektionen, men det här är faktiskt det som klär mig bäst. Supersnyggt!

Lättlackat. Hade räckt med ett lager men jag tog två. helt underbart att måla med och en fantastiskt fin glans i det. Det är dessutom ett lack jag tycker man kan bära året om. En fin färg som är tillräckligt lila för att inte kännas brudig. Jag är riktigt överraskad över hur mycket jag faktiskt gillade det här. Har ändå några i samma färgskala, men denna är i topp av dem, mycket på grund av de fantastiska lackegenskaperna.

Orly Enchanted Forest

Publicerad 2010-04-27 20:55:00 i Naglar i grönt,


Jag kan inte låta bli att kasta ut lite arkivnaglar så här på kvällskvisten. Mörkgrönt krämlack är väl alltid fint! Här ser ni läckra Enchanted Forest som kom förra hösten. Det var en besynnerlig höst för från att ha varit superexklusivt och knappt existerat så blev gröna krämlack plötsligt var mans egendom och det kom ut en uppsjö. OPI Here Today... Ara-gone Tomorrow, Zoya Envy, Illamaqua Rampage, Nubar Forest och Orly Enchanted Forest är några av dem jag själv skaffade eller minns bäst.

Vem minns inte Orlys gigantiska glitterringar på Gems-kollektionen? Här får man också nipper, denna gång i form av en liten glittrig fjäril. Den är väl söt men jag vet inte vad den ska vara till? Nå, den stör inte och måste inte plockas av som ringarna, eller OPI:s "hårsnoddar" på Retro Fun-flaskorna, när man lackar.

Mörk och kall, lite blåtonad, grön har vi alla fall i flaskan. Den är grönare än Envy och Here Today...Ara-gone Tomorrow men den kan fortfarande tas för svart i dunkel belysning. Det är dock tillräckligt med dagsljus för att se färgen, det behöver inte vara strålande sol. Jag tycker färgen är riktigt fin faktiskt, vilket överraskar mig som provat alla de andra före denna just för att den såg trist ut. Jag tar tillbaka. Den är jättefin!

Enkel att lacka med, ingen besvärlig pensel vilket jag ofta tycker Orly har. Var jag på ovanligt gott humör när jag provade detta eller har penseln blivit bättre? Eller jag bättre på att pensla kanske? Alla fall så gick det smidigt och jag började med två lager vilket höll i två dagar innan jag penslade på ett tredje som fick dölja lite slitage. Det är det ni ser på bilderna.

Lissas aura med viss inspiration utifrån

Publicerad 2010-04-26 17:50:22 i Boktema 2010,

Som ni vet har moroi tillgång till elementmagi. De har en viss fallenhet för alla elementen men har en starkare samhörighet med ett element och är bättre på att utföra magi som berör detta ämne. Roses bästa vän Lissa specialiserar sig inte på något element och efter ett tag framkommer det att Lissa istället använder anden för att utöva speciell magi, hon är en så kallad Spirit user. Med detta följer en massa coola magiska förmågor, hon har till exempel en helande förmåga och är otroligt skicklig på tankekontroll, betydligt bättre än vanliga moroi. Med hennes speciella förmågor följer dock även en del mörkare sidor, ande är nämligen mycket krävande att använda och de som är Spirit users tenderar därför att vara mer eller mindre mentalt instabila. För Lissa är inte ensam om att vara Spirit user, allt eftersom tiden går hittar de nya Spirit users och lär sig om deras förmågor. Bland dessa är Adrian, en ung moroi av den kungliga släkten Ivaskhov, som bland annat kan vandra i drömmar och se auror. Specifikt för auran hos en Spirit user är att den är gyllene, något som inte förekommer annars. I min tolkning av veckans boktema har jag därför valt att tolka en andeinspirerad aura. Sen tyckte jag att det blev lite trist att bara vara guldig och bestämde mig därför för att låna lite från andra auror. Auror kan ju ha vilken färg som helst egentligen, något som här symboliseras av strasstenar i allehanda färger. Lite vag tolkning kanske, men den var kul att göra och jag tycker att resultatet blev väldigt fint.

Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Light uppblandad med Snow White

Concealer: MAC Select Cover Up NW 20

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: MAC Pink Swoon
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: Fyrianne Shrouded In Gold och Makeupcosmetics Desert

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: MAC nr 6

Strass: Olika strasstenar från en strasshjul köpt på ebay

Läppar
Läppglans: Liparazzi Entourage

Jag började med att måla Love That Beige över hela ögonlocket och upp till brynen som bas. Jag brukar måla den tjockare på ögonlocket och tunnare uppemot brynet och använda fingret för att jämna till. Därefter applicerade jag min favorit bland guldiga ögonskuggor Shrouded In Gold på inre halvan av ögonlocket. På yttre halvan applicerade jag Desert, också en fin guldig skugga, men lite mörkare. Highlightern Crema ut mot brynet. Sen limmade jag som avslutning strasstenar i alla regnbågens färger på ögonlocken, under brynen och ut mot tinningen.

Strigoi

Publicerad 2010-04-26 05:57:56 i Boktema 2010,


Idag är det dags för min andra tolkning på Vampire Academy-böckerna av Richelle Mead. Jag gjorde ett ensamt litet boktema när Emma hade praktik och då var jag vit och blå och kall och ganska vacker. I Meads vampyrvärld finns ju flera olika sorters vampyrer. Moroi, en sorts vampyr-light som i och för sig dricker blod men inte dödar åt höger och vänster och heller inte är odöda. De åldras och dör som vi, men har vissa bonusar i livet som tilgång till magi och oerhörd skönhet. Dhampirerna är barnen som uppstår mellan de mänskliga "blodhororna" och moroi. De är lite roliga, tuffa och aggressiva men en sorts tjänare till moroi. Sen finns de riktiga vampyrerna. Odöda och smaskandes på blod och lämnandes högar av lik omkring sig. Strigoi kallas de och det är en sådan jag vill gestalta här!

Strigoi framställs inte som särskilt vackra eller trevliga i de första två Vampire Academy-böckerna. De är mer klassiska monster. Min Strigoi är alltså inte gjord i skönhetssyfte. Ful-linserna fick komma fram och jag kladdade med svart penna i halva ansiktet. Sen överexponerade jag bilderna också, för att få fram kontrasterna.

NYX Jumbopenna i svart runt ögat och som inliner. Smetelismet långt ner under ögat och utåt. Ovanpå den lades sedan en mix av Nightmare, en eyedust från Make Up Store i svart och Sultry Café, en mörkbrun ögonskugga från MAD Minerals. Jag ville åt en skitig, rå känsla och drog ut skuggorna med fingrarna. Sen målade jag ögonbrynen med lite foundation och öste på Polar Bear i guld från Fyrinane för att tona ut allt mot huden. Det hela blev oljigt och kladdigt och förhoppningsvis även monstruöst! Svart flytande eyeliner från Sephora och mascara avslutade det hela. Inte vackert alls, men förhoppningsvis skulle ni rycka till av rädsla om ni mötte mig sådan här i en mörk gränd! Grrrr!

Vampire Academy av Richelle Mead

Publicerad 2010-04-26 05:55:34 i Boktema 2010,


Jag läste de två första böckerna av Richelle Meads Vampire Academy-serie i höstas och gjorde även en tolkning helt solo på dem. Efter det har jag fått Emma att läsa böckerna och hon är nu mer förtjust än jag. Jag tyckte dock att det var böcker som absolut var både spännande och läsvärda. Jag köpte även de tre första delarna på engelska i en box eftersom jag var otålig och inte ville vänta på den svenska översättningen, men nu har del tre även översatts till svenska för dem som föredrar det. Del fyra och fem finns att köpa på engelska nu och en sjätte del är väl snart ute också.

De tre första delarna i engelskspråkig utgåva ser ni här. Böckerna handlar om Rose, en dhampir, och hennes bästa vän Lissa, en moroi-vampyr. Moroi behöver dricka blod men är inte odödliga. De är däremot en sorts vampyradel och indelade i olika furstehus. Lissa är den sista av Dragomir-ätten. Dhampirerna är halvvampyrer som hjälper de adliga, förfinade moroi i kampen mot strigoi. Strigoi är de odöda, blodtörstiga vampyrerna som Rose får lära sig hata och slåss mot för att skydda moroi.

Rose har ett väldigt komplicerat förhållande till sin mor. Hennes mamma är en legendarisk dhampirkrigare och ganska lik Rose. Rose är en självständig tjej med bra själförtroende. Hon är rebellisk och hon är lojal mot Lissa i alla lägen. Hon förälskar sig i sin mentor, Dmitri, den supersexige dhampirkrigare som ska hjälpa Rose bli en mer disciplinerad kämpe. Det är alltså den vanlig mixen av tonårsdrama, vänskap, kärlek, föräldrar som inte går att prata med och så vidare men i vampyrmiljö. Precis som i House of Night-serien av P.C. Cast så är man inte så klassiskt vampyrig i Vampire Academy. Det är inte mycket fokus på bloddrickande eller att man brinner upp i solljus utan mer på andra saker. Vill ni veta mer kan ni även med fördel läsa mitt första boktema på boken som ni hittar här.

Nubar Marble Tower

Publicerad 2010-04-25 08:58:41 i Naglar i svart, grått, silver,


Här kommer ännu ett av lacken från Fortress-kolektionen som jag glömt visa er. Marble Tower är det ljusaste av dem, även om skillnaden mot Citadel inte känns stor. En nyans kanske, knappast mer.

Jag älskar att måla med de här lacken. De är så fullständigt helt perfekta. Jag kan inte föreställa mig ett bättre nagellack. Det skulle vara att man tänkte på en färg och knäppte med fingrarna och så var den där. De här lacken är faktiskt så bra att de bara kan trumfas av det magiska!

Ett lager, som med de andra. Ett lager som glider på nageln som en dröm och torkar ilsnabbt. Perfektion i formula alltså. Jag kan inte säga ett enda fel på lacket. Det enda som kan invändas emot det skulle kunna vara färgen om man inte gillar den. Jag tycker den är fin även om jag gärna hade sett mer variation i den grå kollektionen. Det är tre ljusgrå krämlack. Det hade ju varit kul med t.ex ett väldigt ljusgrått skimmerlack eller kanske ett holografiskt lack eller ett duochrome. Lite mer som i Going Green. Kollektionen i sin helhet blir lite tråkig på ett sätt även om lacken är så bra att man bli andlös. Jag är tacksam för vartenda ett av mina lack men hade nog inte uppmuntrat till hela kollektionsköp om man frågar mig om råd. Välj ut favoriterna dock, även om ni har liknande färger hemma, för den här formulan kan inte bli slagen.  

OPI Jade is the New Black

Publicerad 2010-04-24 18:01:20 i Naglar i grönt,


Efter att ha sett bilder hos bland annat Nailtastic så föll jag i fällan. Jag var tvungen att skaffa detta lack till min gröna samling! Det är ju hur vackert som helst! Jag försöker annars dra ner på OPI-köpandet då lacken är så ojämna i kvalitet och har så ruggig pensel. Tack och lov visade sig JitnB vara ett lack med de bästa av OPI i formula och därmed också en hanterlig mopp till pensel.

Jag lackade inte direkt med det när det anlände hem. Det har stått flera veckor vid datorn och väntat, men när jag satte penseln i det igår så blev jag hänförd! Jag älskar färgen! Jag var rädd att den skulle vara för blå men det är den inte. Det är helt tydligt ett grönt lack. Det förändras, som alla lack, lite beroende på ljuset. Jag har varit ute och gjort mitt bästa, som ni ser, för att visa det i lite olika ljus. Full sol, skugga, indirekt... ja, ni fattar. Det är vackert hela tiden! Jag har till och med fått komplimanger för det idag när jag var och shoppade lite. Skulle köpa H&M blå lack hade jag tänkt med det fanns inte på mitt lokala H&M. Vi får se om jag orkar åka till något annat och jaga. Det var nu inte det lacket vi skulle prata om. Vi ska prata om Jade.

Jade används ju mycket i smycken och jag har en hel del ringar både i jade i nefrit som jag gärna använder. Ingen har dock den här tonen. Det gör inget, för det är som sagt en fantastisk färg. Lätt att lacka med. Räckte med två lager, här ser ni dock tre. Det som ser ut som vattendroppar på ena nageln är mitt Seche Vite som krånglade till det. Bortse från det. Mina nagelband är så torra att jag inte ville lacka om för att fota på nytt. Har aldrig gjort det faktiskt, fast jag nog borde ha ibland.

Eftersom formulan är så bra så klarar jag att använda den superbreda penseln utan att kladda. Dessutom provar jag ut en ny teknik där jag håller penslen snett mot nageln, alltså målar med penselns sida istället för att måla med penseln rakt på. Då kan jag få penslen smal nog att hantera. OPI och Orly har de penslar jag gillar minst i nagellacksvärlden...

Det torkade fort med Seche Vite. Hade säkert gjort det utan också. Verkar vara ett perfekt lack så jag tror bara gott om det!

Bildspammar en sista bild.


Honey Ransom

Publicerad 2010-04-24 12:28:32 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Emma är ju väldigt förtjust i guldgula Honey från Urban Decay så jag tänkte plocka fram den för hennes skull. Elelr okej, inte bara för hennes skull, min egen också. Jag är ganska förtjust i den jag med! Varglinserna är också framme och leker, som ni ser. Jag tycker fortfarande de är otäcka, men nu kör vi på dem ett tag.

Här är det en krämhighlighter från elf Shimmer Palette som grund. Honey på hela ögonlocket och längs brynbenet. I ett generöst yttre v har jag använt matta, mörkgrå Perversion från Urban Decays matta linje. Sin i hudrosa är min favorithighlighter från UD så den har jag använt.

Under ögat är det pennan Ransom, också från Urban Decay. Den är verkligen inte så bra som man kunde önska men med lite jobb får man alla fall ganska fint resultat.

Nubar Sultry Red

Publicerad 2010-04-23 21:12:48 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Lite mer röda naglar från Risque Red kollektionen. Det är inte utan att man börjar längta efter andra färger än rött och grått. Jag har testat mig igenom mina, så ska lacka med andra färger ett tag nu:) Här ser ni i alla fall Sultry Red, ett lite ljusare rött skimmerlack. Det är ett väldigt fint lack men inte tillnärmelsevis lika snyggt som Enchanting Red. Himla bra att måla med är det i alla fall. På bilderna har jag bara ett lager färgat lack, inte så illa va? Över lag har Nubar många lack som täcker fantastiskt bra, superpraktiskt om man har bråttom när man ska lacka om.

Vårigt med Golden Rose och Make Up Store

Publicerad 2010-04-22 19:14:15 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en färgglad vårsminkning jag gjorde i förra veckan när solen fortfarande sken. Idag är det betydligt molnigare och jag känner mest för att gå och dra ett täcke över huvudet… Har pluggat dock, jag håller på och skriver uppsats och då gäller det ju att inte ligga på latsidan för mkt.

Hyn
Foundation: Bare Escentuals Fairly Light

Concealer: Dream Mousse Concealer 04

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Plesantry
Ögon
Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: Golden Rose Loose Pearly Eyeshadow 108 Make Up Store Eyedust Sight

Golden Rose Loose Pearly Eyeshadow 105

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Eyeliner: Hot Make Up nr 24

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Läppar
Läppglans: Face Backsippa

Jag började med att applicera Love That Beige från GOSH på ögonlocket, hela vägen upp till ögonbrynet samt även under ögat, krämskuggan jämnade jag sedan ut med fingret. Därefter applicerade jag en ljusturkos skugga ifrån Golden Rose på den inre halvan av ögonlocket och knalliga Sight från Make Up Store på den yttre halvan. Sedan applicerade jag en ljusgrön skugga från Golden Rose under ögat. Jag gillar deras skuggor väldigt mycket, framför allt på den här basen, de skimrar fantastiskt och blir väldigt intensiva och fina. När skuggorna var på plats applicerade jag lila eyeliner längs med övre fransraden och därefter mascara, rouge och läppglans och så var det klart. Jag var väldigt nöjd med den här looken, jag tycker den blev väldigt färgglad och fin, dessvärre ser den gröna lite blek ut på bilderna. Jag måste förresten visa en bild på mitt fina halsband. Jag tycker det är himla sött och vårigt/somrigt. Dessutom fick jag det när jag i Grekland som barn, det är således både sött och nostalgiframkallande.

Nubar Barricade

Publicerad 2010-04-21 13:21:57 i Naglar i svart, grått, silver,


Mer Nubar! Sist ut av de grå lacken jag fått att prova är Nubar Barricade. Också detta är ett vackert krämlack i en behaglig gråfärg och med utsökt formula.

En ganska neutral grå och ganska neutral. i vissa ljus kan man uppfatta det som lite varmt, lite beigetonat alltså.

Det är superlätt att måla med. Flyter ut lått och fint på nageln och jag nöjer mig med ett lager.

massor av bilder, mindre text... Jag vet, men vad ska jag säga? Jag älskade att måla med det! Det är en trevlig kollektion om än lite udda. Inte många kommer väl skaffa hela kollektionen? De grå krämlacken är ju ganska nära varandra. fast jag skulle nog kunna tänka mig att äga även Palisade som ju Emma fick testa. Den hade ju en tydligare blåton än mina.

Nubar Torrid Red

Publicerad 2010-04-21 08:39:39 i Naglar i rött,


Vi öser på med ännu fler röda från arkivet. Swatchade ju alla dessa under påsklovet. Just nu har både jag och Emma haft lite bråda nagellacksdagar så vi hinner ju inte med allt man vill. Men, nu bränner vi alltså av lite arkivmaterial medan jag glatt skapar nytt. Kan inte göra så mycket annat än lacka naglarna medan jag sitter här hemma och har halsfluss.

Torrid Red, ännu ett av de nya röda skimmerlacken från Nubars Risque Red-kollektion. Det här är ett vackert mörkrött lack med lite mer guldton i skimret och mer värme i basen än systerlacket Seductive Red.


Det är vackert och har en fantastisk glöd. Det är absolut ett vackert rött skimmerlack och förtjänar uppmärksamhet av alla som gillar klassiska nagellacksfärger, men det är inte lika fantastiskt som Seductive Red i mina ögon. Jag är mer kall än varm när det gäller färger så jag plockar alltid en rödbetsröd framför en brunröd, oavsett hur vackert det än är. Andra, som gillar varmare nyanser, skulle självklart göra tvärtom. Är du förtjust i Royal Rajah Ruby eller Wine me and Dine me från OPI? Ja, det här är den rödare systern. Lite mer rött alltså, men samma basfärg. Efter att ha sett Emmas bilder tror jag att hennes Enchanting Red är den mest neutralt röda av dessa tre, och sannolikt den mörkaste. Mina båda lutar mer åt varmt respektive kallt.


Ja, jag kan inte förneka att det är fint... Se på glansen! Det är utan överlack och mer ett enda lager lack. Det räcker med ett lager nämligen. Enastående täckningsförmåga alltså. Glödande och djup färg. Väldigt klassiskt och väldigt snyggt.


Jag har nog inga röda lack som har bättre lackegenskaper än de skimmerlack jag provat ur Risque Red-kollektionen. Alla täcker med ett lager, alla är suveräna i formulan, inget droppande eller pölande. Glödande färger. Vad mer kan man begära?


Ursäkta katthåret...

 

Grön med MAC och glitterfrans

Publicerad 2010-04-20 18:34:21 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Jag fortsätter glatt med mina arkivinlägg. Vem vet, jag kanske blir frisk snart och kan göra nya men fram till dess får det bli gamla inlägg som serveras. Som uppvärmda gamla rester, men vad sjutton...

Grön och sval med pigment från MAC är det här och de vackra strassfransarna Emma fixat åt mig. Kan det bli bättre? Ja, det kan det så klart, men jag gillade färgvalet. Pigmenten jag använt är Antique Green, Softwash Grey och Silver Fog. Grunden är Paint Pot Painterly.

Jag började med Antique Green i det yttre v:et. Softwash Grey på mitten av ögat och så Silver Fog i inre ögonvrån och uppåt. Som highlighter använde jag dock Fair Lady från Brite Bird. Som inliner och under nedre fransraden använde jag IsaDoras penna Indigo. Den är helt perfekt till den här typen av färger. Ljuvligt havsblå snarare än indigofärgad i och för sig, men verkligen en ypperlig kajal. Ja, det var väl allt. Lösögonfransarna behöver väl knappast nämna igen. De är alla fall tokfina! Emma är en strasskonstnär!

Nubar Seductive Red

Publicerad 2010-04-20 17:08:20 i Naglar i rött,


Mer rött, mer Nubar och mer från arkivet. Nubar Seductive Red från den nya röda kollektionen Risque Red är min absoluta favorit av de lacken, alla fall av de jag själv har. Det här är min sorts röd, ganska kall i tonen och med otroligt fint skimmer i magenta och blått. Det är så vackert och passar perfekt mot min hudton och till min smak. Jag är utan tvekan förförd!

Dessvärre är det här bara en serie swatchbilder, jag har inte burit lacket någon längre tid, något jag tyckte var väldigt synd när jag tog bort det för att testa nästa lack i serien. Den här kommer jag absolut bära i framtiden! Sen känns den inte så unik kanske, men hur lyckas man göra ett unikt, rött, skimmerlack nu för tiden?
Något som är unikt är de lysande egenskaperna vid lackningen. Det täcker mer ett lager. Det är perfekt formula som inte droppar eller rinner eller har någon annan egenhet för sig, utan det bara glider på nageln och sitter snällt där. Det torkar fort. Här ser ni faktiskt två lager, men det var för att se om det andra lagret skulle göra någon skillnad, och det gjorde det inte på mina korta, små naglar. Helt enastående lack ur den synvinkeln alltså.

Jag är ju, som ni vet, svag för de lite rödbetsröda tonerna på lack och här är det absolut en sådan ton. Det är inte rent rött alltså. Om ni klickar upp detaljbilden så ser ni det blå och magentarosa skimret och jag tycker alla bilderna väldigt väl visar färgen på lacket. De flesta är tagna i fönstret men inte direkt sol, några är tagna i solljuset.


Mer bilder, från maj 2010, den här gången med två lager lack.

Prinsessan Jenna

Publicerad 2010-04-19 21:09:53 i Boktema 2010,

För veckans boktema, Septimus Heap, har jag valt att tolka prinsessan Jenna, Septimus Heaps adoptiv/fostersyster. Jenna kommer till familjen Heap samma dag som Septimus föds och skendör. Hon lämnas till Silas Heap av Marcia Overstrand, borgens övermagiker, för att hon ska få växa upp i en trygg miljö. Vad Marcia dock inte tänker på är att Jennas mor, drottning Cerys och henne far, Milo Banda är mycket olika de ljushåriga Heaparna med deras magikergröna ögon. Jenna får därför som den enda i familjen Heap violblåa ögon istället för gröna som resten av familjen, något som leder till att hennes fiender förstår vem hon är, något som försätter henne i stor fara.

 

Jenna beskrivs framför allt med fokus på sina starkt violblåa ögon. Hon bär en röd mantel och ett guldband i håret, ett arvegods efter hennes mamma drottningen. Jag bestämde mig för att i min tolkning av Jenna ta fasta på det violblå. Nu har jag ju inte violblå ögon utan snarare magikergröna, därför valde jag att tolka Jenna med lila ögonskuggor. Sen tyckte jag att det kunde vara fint med glitter eyeliner och strassfransar på en prinsessa så det blev det också. Ja och så guldband runt håret såklart…

Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Light uppblandad med Snow White

Concealer: Dream Mousse Concealer 04

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Amy och Lars Wallin Sharon

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: Lila glittereyeliner från H&M

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Korsade från ebay som jag limmat strass på

Läppar
Läppglans: Benefit Her Glossiness My People, Your People

Marcia Overstrand

Publicerad 2010-04-19 08:02:59 i Boktema 2010,


Vilken tur att jag förberedde mitt boktema för flera veckor sedan eftersom jag fortfarande är sjuk. Lite otur dock att jag glömt hur det var jag gjort eftersom jag visade en arkivsminkning även igår som var mycket lik den här. Nå, det blir så ibland. Min tolkning av dagens boktema är alltså detta.

Septimus Heap får ju lära sig magi av övermagiker Marcia Overstrand. Det är en fantastisk kvinna. Viljstark, envis och inte särskilt lyhörd men med ett väldigt gott hjärta och en stor passion för spetsiga skor i pytonskinn. Den passionen kan väl alla kvinnor identifiera sig med, särskilt som det inte är någon ormjakt som försiggår utan skomakaren har sin pyton enbart för Marcias räkning och varje gång den byter skinn blir det ett nytt par skor. Att Marcia är ganska självcentrerad märker vi redan här för skomakaren är inte så road av att behöva ha en stor pytonorm som sällskap, men sånt är livet. Marcia är ju en högt värderad kund...

Förutom sin passion för skor så älskar Marcia det som är lila. Hon är klädd i lila, hennes dörr är lila, ja, lila är liksom hennes signatur i livet. Det är också lila som är magikernas färg och när Septimus blir magikerkandidat (den yngste någonsin!) får han lila band att fästa på sin gröna lärlingstunika. Alltså har min tolkning fått bli skapad med en massa lila ögonskuggor. De gröna linserna kom fram för alla som är magiker får gröna ögon. Lysande gröna precis som mina linser! Så jag tror jag är väldigt nära hur Marcia faktiskt ser ut på riktigt i den här tolkningen.

Dignity som grund. Därefter två lila skuggor från Coastal Scents på locket och Lancomes Color Focus Electric Dream i globlinjen. Som highlighter användes dels Grifter från Urban Decay och dels June från Makeupcosmetics. Grön eyeliner längs övre fransraden men den målade jag över med svart efter att jag fäst lösögonfransarna. Under ögat är det Covet från Urban Decay. Lösögonfransar i svart och lila. De är köpta från ebay.
Slutligen tog jag Emmas idé om ormskinnsmunnen och gjorde en som skulle bli svart och lila, eftersom Marcias pytonskor är lila. Tänkte inte på att lila ovanpå svart kan bli blått. Men så blev det...

Septimus Heap av Angie Sage

Publicerad 2010-04-19 07:53:34 i Boktema 2010,


Septimus Heap-böckerna skrivna av Angie Sage är helt fantastiska barnböcker. Barnböcker, märk väl, inte ungdomsböcker eller böcker för "unga vuxna" som vi brukar skriva om i våra bokteman. Vi har i och för sig haft med barnböcker förr så det är inte främmande för oss men vi brukar hålla oss till böcker för lite äldre barn. ;D

Jag hittade Septimus Heap av en slump. Det var ryggarna som lockade mig i en av bibliotekets bokhyllor. Jag tänkte att jag skulle prova en, mer som kul grej, och blev som vanligt besatt. Har läst alla delarna som kommit ut på svenska, den senaste, Sirenen, ser ni här ovan på en klickbar bild. Hur som helst så lockade jag Emma att läsa några av böckerna också och även om hon föredrar Harry Potter så har hon inte sagt att de här är dåliga. Jag tror att jag lurade henne lite med likheten i upplägget med just Harry Potter, men även om det finns likheter på ytan så är det väldigt olika typer av böcker.

Septimus Heap-böckerna handlar om att familjen Heap blir bestulna på sin son, Septimus, den sjunde sonen till en sjunde son. De luras tro att Septimus dött vid födseln. Istället får de ett okänt flickebarn som tröst. Den som iscensatt detta är den onde magikerna Dom Daniel, som i och för sig är död men ännu lever kvar som en mörk kraft och spöke. Dom Daniel vill få tag på den sjunde sonen till en sjunde son då dessa är mycket magiska och kan hjälpa honom återta kontrollen av Magikertornet och Borgen. I första boken handlar det mest om hur man reder ut den här härvan och upptäcker vem Septimus verkligen är, vem flickan verkligen är och inte minst upptäcker vem Dom Daniels lärling är, för han är definitivt inte den riktige Septimus som Dom Daniel trott.

Böckernas huvudkaraktärer är Septimus, så klart, hans "syster" prinsessan Jenna som är nyfiken och äventyrslysten och en god kamrat. Niko är hans bror som älskar havet och båtar och han har en flickvän, Snorri, som är spökskådare från norr och har med sin katt Ullr som blir en panter på natten. Septimus bästa vänner utanför familjen är Vargpojken och Beetle. Vargpojken känner han sedan de fruktansvärda åren i ungdomsarmén och Beetle har han lärt känna i Borgen. Förutom ungdomarna har vi viktiga karaktärer i Marcia Overstrand som är övermagiker och tar Septimus till lärling och den vita häxan Zelda Heap som är Septimus faster. Simon, Septimus äldsta bror, är viktig för handlingen då han i sin avundsjuka för att småsyskonen får så mycket uppmärksamhet och så hög status väljer att vända sig till Dom Daniel och bli hans lärling. Han vill ju inget annat än gå i lära hos övermagikern och när Marcia väljer Septimus så väljer Simon alltså den gamla övermagikern Dom Daniel. Det finns en övermagiker till, mellan Dom Daniel och Marcia. Den vänlige Alther Mella. Han är också kvar som spöke och hjälper till i många äventyr med sina goda råd.

Det jag gillar med böckerna är att karaktärerna känns begripliga mitt i denna fantasyvärld. De är tillåtna att utvecklas och det finns en tro på att man kan förändras till det bättre och en hoppfullhet att människan ändå innerst inne är god. Det är varma böcker, böcker som får mig att le och även om de kan vara spännande så är de inte otäcka. Det här är sagoböcker i fantasyform, som Bröderna Lejonhjärta eller Narnia fast modernare. Det är massor av magi, trollformler och äventyr. Septimus och hans vänner räddar Borgen i varje bok, kan man säga, men fokus ligger på kamratskap inte på action. Visst finns det mörker i böckerna. Jennas mamma, drottning Cerys, dödas t.ex när Jenna föds, och det är även då Alther Mella blir ett spöke. Människor kan kan vara onda, och de är det ofta av dumhet eller girighet eller avundsjuka, precis som i vår värld. Ondskan och dess konskevenser finns alltså, men hela tiden med en känsla av att man kan nå försoning genom att erkänna sina misstag och med sina gärningar visa sig värd förlåtelse. Det här är böcker att läsa med sina barn om man har några eller för sig själv med en stor kanna te och massor av kex. Mysböcker.

Här ser ni några av de vackra illustrationerna i böckerna. Varje kapitel har en teckning av personerna eller miljöerna som är väldigt vackert ritad. På bilderna ovan ser ni Septimus själv, Linda från Hamnens Häxsällskap och draken Brandsprutan.

Cover Girl Mint Sorbet i repris

Publicerad 2010-04-18 17:53:49 i Naglar i grönt,


Alla har ju blivit som tokiga i mintgröna lack den här våren, förutom jag då. Jag har bara ett faktiskt och inte ens ett trendigt krämlack utan ett med skimmer. Jag bestämde att jag skulle bära det nu mitt i minttrenden, och det är ju fint. Inget fel alls. Förra gången jag provade var jag mer än förtjust men det var innan pastelltrenden lyfte upp just det mintgröna till denna hype. Nu känns det inte alls lika roligt. Jag är alltså inte mintgrön till min läggning just nu så det blev lackbyte nästan direkt. Ni kanske vill se mitt bidrag till det mintgröna alla fall? Här är det!

Rosa festsmink med Barry M

Publicerad 2010-04-18 09:37:34 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Lite mer arkivmaterial kommer här. Ni måste ju få lite smink, inte bara naglar. :D
Lite halvdan festlook men den är färgglad och vårig alla fall. Det är en massa skuggor från Barry M som kommit fram ur sina gömställen och de är alla lagda på en grund av elf shimmer palettes krämhighlighters.

Först är det rosa #7 som jag applicerat på hela ögonlocket. Den tonas sedan ut i lila #74 i globlinjen. Därefter har jag highlightern Fair Lady från Brite Bird. Under ögat är det pennan Atlantic från IsaDora och ovanpå den är det otroligt fina, skimrande aquablå #82.

Lösögonfransar köpta på eBay och vackert strassdekorerade av Emma, min kära medbloggerska. Visst är de häftiga! Glittrar verkligen vackert och färgerna är så fint valda!

Här gör jag en liten Kerstin och visar produkter som omväxling. Barry M dazzle dusten som jag använt och direkt nedanför de lösfransar som jag alltså fått stassade av Emma.

Och en sista bild på sminket. :D

Nubar Fiery Red

Publicerad 2010-04-18 09:18:56 i Naglar i rött,


Dags att beta av lite fler Risque Red-lack och tömma arkivet lite. Fiery Red gör sig absolut förtjänt av sitt namn. Den är, precis som Cabaret Red i samma kollektion, Nubar Risque Red collection, en klarröd som verkligen sprakar på fingertopparna.


Som de andra lacken i kollektionen så täcker den väl även med bara ett enda lager på mina små naglar och formulan är perfekt! Det är så lättlackat och det torkar fort och allt är så som man kan önska. Helt perfekt alltså. Färgen är inte en av dem jag bär ofta, klarrött är snyggt tycker jag, men jag väljer ofta murrigare nyanser eller knalliga gröna eller blå. Det är dock en färg jag tycker är både klädsam och smickrande för händerna de gånger jag kommer på att välja rött och är det så här smidigt att lacka med kan man hoppas att det blir oftare.


Färgen har en ljuvlig glöd i sig. Det finns guldskimmer i lacket som får det att luta något över åt det varma hållet, men det är ändå ganska så primärrött. Helt underbar glans och djup i färgen trots att det är swatchbilder och inget överlack. Jag älskar de skimrande av Nubars Risque Red-lack! Så bra att lacka med! Av pur entusiasm så blev det massor av bilder som ni får ta del av här nedan i klickbar form.

 

Är ni sugna på att handla Nubar finns förutom i tidigare nämnda webbshoppar även i den svenska webbshoppen Nailsbodybeauty som dessutom har fri frakt. De röda och grå lacken finns visserligen inte ute i shopen ännu men det är ju möjligt att de kommer. Nubar Sparks och Prisms finns i alla fall om ni är sugna på att handla från de kollektionerna och Prisms kostar dessutom 99 kronor precis som de andra lacken. På alla andra webbshoppar jag har kollat är Prisms dyrare, lite av ett fynd alltså.

Nubar Palisade och Barielle Cotton Candy

Publicerad 2010-04-17 11:38:40 i Emmas NOTD övrigt,

Vi fortsätter med Nubar-lacken, här kommer ytterligare ett från Fortress-kollektionen, Palisade. Sen kunde jag inte hålla mig från att måla en nagel med Cotton Candy från Barielle då den stod i skåpet alldeles otestad, och rosa och grått är ju så fint ihop. Sen var kanske Cotton Candy lite för sockersöt för att egentligen göra sig mot lite tuffare Palisade, men det är så dags nu.

Palisade är ett av Nubars fantastiska krämlack. Det glider på som en dröm, täcker nästan med ett lager och fullständigt med två. Dessutom är de snabbtorkande och väldigt glansiga och vackra, i alla fall med ett lager överlack ovanpå. Full poäng för formulan alltså. Cotton Candy var lite tunnare och skirare men med tre lager täcker den också ordentligt. Det framgår nog inte här men Cotton Candy innehåller skimmer, om än väldigt diskret skimmer. Jag gillar Barielles lack, de är trevliga att måla med och har fina färger, ser verkligen fram emot min kompletterande leverans från Nailmail. Apropå Nailmail så har ni möjlighet att beställa Nubar-lack ifrån dem denna månad ifall ni är sugna på egna Risque Red eller Fortress eller kanske något helt annat lack. Jag kan varmt rekommendera både Nubars underlack Foundation och överlacket Diamont, det är de jag har använt här och de är kanonbra verkligen. Nubar kan ni även beställa hos den svenska återförsäljaren Nailshop. Föredrar ni att handla internationellt kan ni beställa dem från till exempel amerikanska webbshopen Nail de Royale eller ifrån ebayshoppen Sparkling Nails.


Uppdatering: Jag uppdaterar inlägget med lite bilder i dagsljus. När jag gav mig ut med lacket visade det nämligen upp en betydligt mer gråblå sida än inomhus och det måste ni ju såklart också få se. Förresten upptäckte jag igår när jag läste andra bloggar att även Nailsbodybeauty har Nubar i sin webbshop, med fri frakt dessutom, inte illa va? Nu har de inte Fortress och Risque Red inne, men det är ju mycket möjligt att de får in dem.

Sotat med mörkt glitter

Publicerad 2010-04-16 10:05:47 i Emmas FOTD 2010,

Kerstin visade idag upp sin sminkning från förra fredagen så det slog mig att jag kanske skulle göra detsamma. Jag var hemma hos min kompis förra fredagen. Från början var det meningen att vi skulle kolla på film men sen blev det mer förfest med middag och vin av det hela. Jag körde dock så för mig blev det mest middag med päron-Mer och heller ingen utgång, men jag var lika glad för det, kanske ännu gladare:) Eftersom jag hade Knight’s Armor på naglarna förra helgen tyckte jag att det skulle vara kul att göra en mörk sminkning med silverglitter för att matcha. Sen fick jag för mig att jag skulle ta Leucite från TMM då jag inte hade testat det glittret. Dessvärre var det lite i mörkaste laget och smälte in lite väl i skuggan. Nåja, det syntes i vissa ljus i alla fall och mina kompisar tyckte jag var fin och glittrig… Jag passade förresten på att använda Flush då jag ju utlovade ansiktsbilder med den. Vad säger ni, den ser väl inte så galen ut på?

Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Cream uppblandad med Snow White

Concealer: Clarins Instant Light 00

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Mineral Flush
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Paint Pot Blackground

Ögonskuggor: MAC Danger Zone, den svartgrå sidan

Highlighter: Brite Bird Big Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Glitter: Taylor Made Minerals Leucite

Läppar
Läppglans: Face Backsippa

Jag inledde med att grunda ögonlocken först med Shadow Insurance upp till brynet och därefter Blackground där jag ville ha den mörka skuggan. Därefter applicerade jag den mörka Danger Zone-skuggan ovanpå Blackground. Jag målade eyeliner och kajal och därefter tryckte jag fast Leucite lite sporadisk ovanpå. Jag använde HOT Make Ups glitterfästningsvätska och den brukar vara bra men på Leucite funkade den sådär. Sen målade jag hur som helst mascara, rouge och läppglans och därefter knäppta jag några bilder och hastade sen iväg eftersom jag i vanlig ordning hade bråttom… Ikväll ska jag bara ta det lugnt, äta onyttigt och mysa med min älskling:) Hoppas att ni alla får en fin fredag!

Hot Topic Iridescent Purple

Publicerad 2010-04-16 06:37:59 i Naglar i lila,


Lite sen publicering av den här notd:n också, men vad sjutton, jag hinner inte riktigt med.

Vilken skönhet! Hot Topic Iridescent Purple tar mig med storm! Det här är ett lila i min smak, utan snack!

Bildspam, jag vet, men det kan inte bli bättre. Härligt gnistrande och ljuvligt. Jag hoppas många av er tog upp Karins erbjudande om en extrasändning från Nail Mail med Hot Topic, så som jag, så ni också har denna skönhet! Det är vackert!

Penseln är gräslig och svårmanövrerad men jag överlever det om resultatet är så här!

Relativt snabbtorkande och dessutom med sötaste flaskan! Tack Karin för initiativet och tack till Kim på Overall Beauty som jobbade häcken av sig med att åka runt och jaga rätt på våra lack. Två toppentjejer!

En remover som inte passar mig

Publicerad 2010-04-15 21:46:45 i Hud och hand,


Fick för ett tag för mig att testa en annan remover än min vanliga. De säger ju att omväxling förnöjer och man vet ju inte vad man kan hitta för guldklimpar där ute i världen. Det här var dock inte en guldklimp och min gamla kompis, Ciens remover köpt från Lidl, kommer fortsätta vara min kompis även i fortsättningen.

ACO Nail Polish Remover ska vara mild och effektiv. Den är inte effektivare än min vanliga remover, den är faktiskt mindre effektiv, och dessutom känns den oljig och sprider färgen över fingrarna. Den stora nackdelen är dock att den är kraftigt uttorkande. Mina fingertoppar blir vita och huden blir torr och efter ett par veckors användande är nagelband och naglar oerhört uttorkade. Jag som lackar om naglarna var och varannan dag har naturligtvis haft torra nagelband annars med, speciellt på vintern och under mina mer intensiva handspritsperioder. Här är det dock mer akut torrhet. Tyvärr är det alltså inte en remover jag kommer köpa igen.

Grönt med flakes - lite vår!

Publicerad 2010-04-15 06:59:10 i Naglar - flakes,


Ja, här har ni nu en grön manikyr i två delar. Jag började med vackra krämlacket Green Tea från Nubar. Det är ett utmärkt lack, lätt att måla med och med full täckning efter ett lager. Självklart kunde det vara nog bara med det, men den här gången slog jag till på lite flakes också.


L.A. Girls Rock Star nail lacquer i färgen Crowd Surfing. Ett skirt ljusgrönt lack med flakes i guld och skimmer i aqua.


Flakesen är mindre än i t.ex Nfu Oh-lacken och ganska glest förekommande. Här har jag två lager av flakelacket för att få så pass mycket glitter att det är jämnt spritt på naglarna.


Jag tycker det blir ganska fint så här men det är inget lack att brottas med på egen hand. Alldeles för skirt då, tycker jag. Fast i ärlighetens namn har jag inte testat hur många lager som krävs för full täckning.
Flakelacket är köpt från www.cherryculture.com som är en jättebra nätshop med snabba leveranser.

Mineralguiden: Pure Luxe

Publicerad 2010-04-14 16:05:51 i Mineralögonskuggeguiden,


Dags för ännu ett av de mineralögonskuggemärken jag använder en del av och alltså kan recensera. Nu är det slut på dem, tror jag, så antingen får jag grena ut och börja skriva om lösa pigment bara, som MAC:s pigment och MUS och Face eyedust eller så får vi stilla lägga ner kategorin. Ingen idé att skriva om sådant jag har en eller två av och knappt använder liksom...

Pure Luxe är i och för sig inte ett märke jag direkt överanvänder. Jag har haft skuggor från dem i flera år, de första fick jag i present av Rocketqueen, men de har inte riktigt fått någon favoritstatus. Idag ska ni få veta varför. ;D

Jag valde att swatcha ett gäng med skuggor i lite skiftande formula och färg. Highlightern Blue Aura, gröna skuggan Sublim, glittret High Society, rosaröda Ouch och skimmerskuggan Jazzy.

Som vanligt placerades de på tre olika baser, U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D= krämhighlighter Dignity från Face. Som ni ser är glittret överallt. Det behöver mer fäste än dessa standardbaser kan ge. Det funkar hyfsat på Dignity som ju är "klibbigast" av dem, men även där rasar det runt lite för mycket för att faktiskt fungera. Ska man använda det får man alltså se till att ha t.ex en glitterfästargel eller liknande.

Ögonskuggorna är placerade som följer: Blue Aura, Jazzy, Sublim, High Society, Ouch.

Blue Aura är en standardversion av dessa highlighters som ser vita ut i burken men skiftar i någon spännande färg när de hamnar på huden. Alla mineralmärken har sådana skuggor och alla är ungefär lika. De överraskar alltså sällan. Mina favoriter i den här genren är dock helt klart Makeupcosmetics för de har så många olika och med så olika storlek på skimret. Deras Woman och February är båda med guldskimmer men med olika texturer när de läggs på huden. Nå, Blue Aura pratade vi om. Den är en helt okej version av denna typ av skugga. Inget speciellt att säga om den alls. Trevlig, liksom.

Jazzy är skimrande och har en ton mellan blått och lila. Den är lite speciell och väldigt fin att använda i skarvar mellan blå eller lila skuggor och highlighter t.ex. Den rekomenderar jag gärna och den har dessutom fina egenskaper vad gäller blendningsbarhet och pigmentering. En bra skugga men inte bättre eller sämre än det stora flertalet av samma typ.

Sublim är det samma sak med. Bra men inte enastående, fin men inte fantastisk. Här ser man också Pure Luxes svaga sida. De behöver klistriga baser för att ge bra täckning. På UDPP eller Paint Pot blir de mest fläckiga och dammig och ganska fula.

High Society kan knappast recenseras så här, den måste ju användas på annat sätt för att komma till sin rätt, men jag tänkte ni ville se den ändå, som en hint om hur stora glitterkornen är i Pure Luxes glitter och så vidare.

Ouch! har verkligen gjort mig besviken. Jag trodde den skulle vara betydligt rödare. Den är rosa och påminner om Hollywood från Makeupcosmetics. Bra pigmentering har den i och för sig, men den är inte unik och inte bättre än andra liknande skuggor.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det finns fantastiska skuggor i Pure Luxe-sortimentet. Molten i vinrött, flera fina highlighters med färgskiftningar och så vidare. De har lite blandad kvalitet men bra priser. Ett sample, som de jag visar ovan, kostar $1, det vill säga 7 kronor, och de räcker länge. Frakten är låg dessutom. Jag tycker absolut man kan prova Pure Luxe men de är inte på min topp tre lista. Det är dock absolut inget fel på dem. De är i samma klass som MAD Minerals t.ex och det är inte dåligt!

På den här bilden ser ni mig i skuggorna Blue Jeans, Jazzy och Blue Aura.

Enchanting Red

Publicerad 2010-04-13 21:40:52 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Imorse visade Sminkan Sensual Red och Lustful Red, som dessvärre visade sig vara två av Nubars mindre bra lack. Men Nubar kan ju göra vansinnigt bra lack, det gör de för det mesta tycker jag, och här kommer en riktig fullträff, Enchanting Red. Röda skimmerlack är bland det allra vackraste jag vet att ha på naglarna. Gröna och röda skimmerlack, det är dött lopp där, jag älskar båda lika mycket. Och Enchanting Red är verkligen förtrollande vackert och ungefär allt man kan önska sig att måla med. Det ger hyfsad täckning med ett lager och fullständig täckning med två. Färgen är ganska mörk, ni vet så att det ser nästan svart ut i kanterna och rödare i mitten i vissa ljus. Färgen är inte helt olik min favorit Pretty at the Premiere, men Enchanting red är lite neutralare i färgen än PATP, även om båda har varma undertoner. Här har jag grundat med två lager av Nubar Foundation och toppat med ett lager Nubar Diamont Seal & Shine och det blev så bra så. Dessutom känns det underbart att ha släta naglar efter min skrovliga glittermanikyr, Enchanting Red känns nästan som glas på naglarna, mycket trevlig känsla.

Nubar Palau Coral

Publicerad 2010-04-13 21:39:22 i Naglar i korall&persika,


Gammalt notd-inlägg som inte kommit ut på bloggen förrän nu. Nubars korallfärgade lack är verkligen underbara. Här kommer Palau Coral. Varje lack har samma färg som korallerna från ett visst rev. Mycket snitsigt!

Palau Coral är korallrött, inte rosa, och det är fantastiskt vackert! En underbar färg, helt enkelt, och jag ångrar nästan att jag lovat bort det till Emma. Men bara nästan. Emma förtjänar ju också att ha korall på sina vackra naglar. :D

Ett lager täcker men lämnar en skymt av VNL. Knappt så det stör ens mig, men med två lager är nog den skymten helt osynlig. Gissar jag, men jag har bara ett lager på bilderna så jag vet inte helt säkert. Det håller alla fall samma höga klass som Nubars krämlack brukar göra. Det här är dessutom bilder efter att lacket varit med och storstädat i badrum och kök, vilket är riktigt imponerande. Lite, lite slitage kanske kan anas på långfingret, men det kan lika gärna vara en krympning av överlacket.
Ja, det var Palau Coral. Vad säger du Emma, är det inte en underbar färg! Sommar, sommar, sommar!

Nubar Lustful Red

Publicerad 2010-04-13 06:44:38 i Naglar i rött,


Systerlacket till Sensual Red, det kalla röda krämlacket, är Lustful Red. Dessvärre är det precis som Sensual inte alls lustfyllt att måla med. Tre lager, viss VNL, lite tunn och vattnig formula. Inget att hänga i julgranen. Synd eftersom det faktiskt är så att Nubar kan kräm. De krämlack som hör till Fortress är otäckt bra och helt i en egen klass, men detta är dessvärre inte på samma höga nivå. Det är okej men inte enastående.

Färgen är vacker men vill man ha grymma röda krämlack rekomederar jag Zoyalacken Alix, Asia och Dakota. De är bättre än detta lack och inte dyrare.

Jag vet att appliceringen ser skit ut här, mer än vanligt så alltså, för efter att jag provade Sensual var jag inte på humör för krämlack i rött längre utan mer nyfiken på om det här skulle vara lika som Sensual eller mer som krämlacken i Fortress. Sanbbswatch alltså.

Nubar Sensual Red

Publicerad 2010-04-13 06:42:16 i Naglar i rött,


Jaha, då blev jag ändå besviken på Nubars Risque Red... Sensual är inte alls lika bra som skimmerlacken. Inte i närheten. Det krävs tre lager för att få den täckning jag har här och då är det ändå VNL...

Formulan är inte alls lika bra, mer vattning och tunn. Den fungerar bra att lacka med men är inte i samma höga klass som de krämlack som hör till Fortress, den grå kollektionen. Nej, det här rekomenderar jag inte på samma sätt.

Bilder tagna i både sol och skugga.

Små svarta blad

Publicerad 2010-04-12 19:15:30 i Boktema 2010,

Här kommer min tolkning på veckans boktema the Good Neighbors. Sminkan har försett mig med inspirationsbild denna vecka och den hittar ni här. Inspirationsbilden är så snygg så jag nästan ramlade baklänges, dessvärre var det ruggigt svårt att göra något liknande. Nåja det sägs ju att friskt vågat är hälften vunnet så då är den ju inte helt åt helsicke. Närbilderna på ögat är okej, men helheten är verkligen missklädsam, således får ni bara se en ansiktsbild. Som ni ser har även jag tolkat den slingrande grönska som sprider ut sig med farlig fart. Även om min slingrande grönska tekniskt sett är svart, men det är ju en petitess.

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 blandad med Make Up Stores Neutralizer Yellow

Concealer: MAC Select Cover Up NW 20

Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock
Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalett, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige/
Ögonskuggor: Golden Rose Loose Pearly Eyeshadow 108, Fyrinnae Elven Dagger och MAC Pigment Forest

Highlighter: Make Up Cosmetics May

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell Fairies

Läppar
Läppglans: Golden Rose Multicolor Diamonds Lipgloss 02

Jag började med att applicera krämskuggan ifrån GOSH hela vägen upp till brynet. Jag brukar applicera den på ungefär halva ytan och sen jämna till med fingret. Därefter applicerade jag den ljusgröna skuggan från Golden Rose på innersta delen av ögonlocket, klargröna Elven Dagger på mittpartiet och mörkgröna Forest på yttre delen av ögonlocket. Därefter var det dags för att börja snirkla och måla löv. Det blev lite som det blev, men nu ska vi inte vara ledsna för det, det är ju faktiskt vår i luften och så mycket värre saker har hänt. När löven var klara målade jag kajal längs med övre fransraden för att det inte skulle se konstigt ut med lösfransarna, därefter målade jag mascara och limmade dit Fairies. Det är egentligen ganska trista fransar men det är lika bra det för en av dem har nu försvunnit spårlöst. Jag misstänker att det finns ett svart hål i vår lägenhet som suger i sig lösögonfransar, det är inte första gången det händer nämligen. När fransarna var på plats målade jag kinderna lite lagom karamelliga med Love Thing och munnen rosaglittrig med ett glans från Golden Rose. Klart.

Murgröna

Publicerad 2010-04-12 05:38:31 i Boktema 2010,


Återigen har jag gått loss med snirklar och skit och som vanligt ser det hemskt ut på bild när det är så här uppförstorat, men ganska coolt om man ser det på håll. Idag använde jag gel-eyeliner och en eyelinerpensel. Snart har jag nog tagit mig igenom allt utom det jag tror blir bäst, nämligen flytande eyeliner...

Meningen är att jag ska gestalta den murgröna som älvorna vill ska täcka hela staden. Denna aggressiva slingerväxt som sträcker sig efter, och täcker in, civilisationens landmärken. Ja, ni fattar hur jag menar. En liten snirkel hade inte blivit aggressivt nog, så jag har massor av snirklar och på dem blad. Murgröneblad. Väldigt stiliserade, absolut, men med lite fantasti... 

Grunden är NYX Jumbopenna i färgen Lemon. Ovanpå den ligger först Luxury på ögonlocket. Den är från Makeupcosmetics precis som den nästföljande, Mystic, i ljusare grönt. Den är placerad i inre ögonvrån och uppåt. Den i sin tur övergår i två Fyrinnae-pigment. Haunted i gröngult och Jade Ghost i grönvitt. Under ögat är det Luxury i ganska stor mängd. Sen började jag snirkla. Indelible gel-eyeliner i färgen Endangered. Under ögat använde jag en bredare pensel och även för "stammarna" på min slingerväxt. Spetsen in mot näsan och bladen gjordes med eyelinerpensel. Ingetdera funkade till hundra procent, men det ser aggressivt, grönt och slingrit ut alla fall. Ögonbrynet målades också grönt med samma pensel och produkt. Lite vitt i inre ögonvrån som en detalj bara, Jumbopennan Milk från NYX. Tigis gröna penna som inliner. Ja, det är allt. Hoppas ni ser galen, supersnabbväxande murgröna framför er nu när ni tittar på dessa bilder. :D

The Good Neighbours av Holly Black

Publicerad 2010-04-12 05:35:54 i Boktema 2010,


Jag och Emma är ju väldigt förtjusta i Holly Blacks böcker om älvor, speciellt den trilogi som vi redan haft som boktema och som vi ständigt läser om och rekomenderar till alla som är minsta lilla intresserade av att läsa urban fantasy. Holly Black har dock skrivit mer än bara de tre romanerna. Dels är hon författare till Spiderwickböckerna som jag dock inte har läst alls, dels finns dessa helt underbara grafiska romaner skrivna av Holly Black och ritade av Ted Naifeh.

Än så länge finns bara två av dessa utgivna, men det kommer en tredje snart. Vi har läst bok ett och två, Kin och Kith. De handlar om samma tjej, Rue, vars mamma försvunnit spårlöst så hon lever ensam med sin pappa. Hon är en helt vanlig tonårstjej med pojkvän som spelar i band och så vidare, men hela hennes liv vänds upp och ner dels av moderns försvinnande men även då hennes pappa anklagas för att ha mördat mamman. Det kan inte Rue acceptera så hon börjar leta efter sin mamma och gräva i familjens historia. Hennes mamma visar sig då vara mer än ögat ser. Hon är ingen vanlig person utan en av älvfolket och hon är tillbaka i Faerie då ett löfte brutits. Kan Rue få tillbaka sin mamma och hur ska det bli med henne nu när hon vet att hon bara är till hälften människa? Ja, lite av de svaren får vi men Rue ställs verkligen inför en hård prövning i den andra boken, Kith, då hennes morfar, Aubrey, vill ta över staden och göra den till en del av Faerie. Hur? Jo med hjälp av växtligheten. Civilisationen ska utplånas i en djungel av murgröna och träd.

Ted Naifeh är en skicklig tecknare och böckerna är mycket vackra att läsa. Här ovan ser ni Rues vackra älvmamma. Vackert alltså, men också mörkt och hotande. Rues vänner, bland annat pojkvännen, dras in i älvvärlden och konsekvenserna är hårda för vissa av dem. Dessutom gör sig Rues älvblod mer och mer gällande. Ska hon kunna stå emot Aubrey och sin mor eller inte? Andra boken slutar på ett sätt som verkligen får en att längta efter tredje delen...
I mina väskor

Publicerad 2010-04-11 21:30:19 i Emmas sminkväska,

Häromdagen visade Vanessa upp innehållet i sin väska för oss. Jag tycker att det är ruskigt kul att se vad folk har sina väskor så med utgångspunkten att det säkert finns flera andra som också tycker det är kul så bestämde jag mig för att göra ett eget väskinlägg. Nu har jag två väskor som jag använder mycket, min handväska och min skolväska. Sen har jag såklart en hel hoper med andra väskor som jag använder efter behag men handväskan och skolväskan står ständigt packade med en massa beutygrojs, så jag tänkte jag kunde visa er innehållet i dem. Vi kan väl börja med min vanliga handväska.

 

Här ser ni alltså min vanliga handväska. Den använder jag om jag går på stan, ska hem till kompisar och även ibland om jag ska gå ut eller gå på fest. Här ligger fokus på touch ups. På första bilden ser ni det jag alltid har i denna väska. Basutbudet består av blottingpapper med puder från the Body Shop, ytterst smidiga att ha med sig, ett cerat ifrån Nivea, pålitligt om än lite trist, franslim, inte min favoritsort men det duger att ha i väskan och slutligen ett läppglans från Liparazzi i färgen Entourage, en klar vardagsfavorit som dessutom är toppen att applicera on the go med tanke på att det är komplett med spegel. Bilden under visade vad jag hade just nu. Som ni ser så tenderar jag att kasta ner läppglans i väskan och sen inte komma ihåg att plocka ur dem efteråt. Nåja, alltid redo är väl ett bra motto och det är ju lätta grejer så jag lider knappast av att släpa runt på några extra glans. Dessutom så bär jag för närvarande runt på ett parfymprov. Jag använder ytterst sällan parfym då det tenderar att ge mig eksem. Därför glömmer jag ofta att spraya på det när jag faktiskt vill ha parfym och således har jag ett parfymprov i väskan.

Den andra väskan jag använder dagligen är min superglamourösa Fjällräven Kånken. Inget ont om den, den besparar mig mycket ryggvärk. Jag pendlar till Örebro universitet ett par dagar i veckan och som sagt, alltid redo är ju ett bra motto, alltså blir denna väska ofta ganska tung. Sminkgrejerna förvarar jag för övrigt i det lilla facket så de ska vara lätta att få tag på när de behövs. Som ni ser så har jag en ganska brokig samling grejer i denna väska: puder, en kabuki, ögonbrynspenna, eyeliner, cerat, tvål, handkräm, en nagelfil, läppglans, hårborste och hårsnodd. Även här vill jag ha så jag kan bättra på sminket men denna väska är bättre utrustad för sminkkatastrofer så som utkladdade bryn, tovigt hår och allmänt behov av hårsnoddar och cerat. Dessutom så tycker jag att det är smidigt att ha en eyeliner i väskan för har jag brådis på morgonen hinner jag sällan måla eyeliner och då händer det att jag gör det i skolan istället. Sen händer det att jag kastar ner läppglans i stora kvantiteter i denna väska med såklart, men just nu var den ganska välstädad och då hade jag inte fler än så här. Jag insåg dock att det inte bara är läppglans jag häller ner i väskan för att sen glömma bort utan även ipren. Det låg nästan en halv ask och drällde i väskan, uppdelat i mindre delar då såklart.

Så det var innehållet i min väska det. Blev ni nyfikna på något särskilt får ni gärna fråga i en kommentar. Hur ser det ut i era väskor? Har ni sparsmakat med sminkprodukter med er eller släpar ni runt på högar med grejer?

Festmanikyren

Publicerad 2010-04-11 10:16:56 i NailArt,


Till den turkosa festsminkningen skulle man ju kunna tro att jag hade turkosa naglar. Så var dock inte fallet för när naglarna fixades hade jag en helt annan plan än när jag sminkade mig. Som ni vet blev det en tredje plan när jag klädde mig så inget lyckades höra ihop helt men ändå blev det rätt bra som helhet.

Konadstämplarna får rätt sällan komma fram och leka, tyvärr. Dels för att jag tycker det är kladdigt och jobbigt och dels för att jag allt som oftast får göra om hela manikyrer för att jag misslyckas. Igår med. Första planen var ljusgrå Marble Tower med svarta stämplar. Det skulle anspela på den spetsklänning med silver underklänning jag hade tänkt bära som plan ett. Alla stämplarna blev dock sneda och vinda och jag blev arg och fick börja om. Exakt samma manikyr två gånger i rad är inte min grej så jag beslöt att invertera klänningen och ha svart i botten och silver på. Sen tänkte jag att mörkgrått säkert kan funka för dels vill jag prova alla Nubarlacken jag fick hem, dels är de bättre än alla mina svarta (utom Dark Castle då, som jag så klart kunde tagit om jag tänkt till) för de täcker med ett lager och torkar fort. Det kändes rätt viktigt när förmiddagen raskt försvann och jag satt med tofs på huvudet och omålade naglar och förväntades vara festfin efter fyra när den första champagnekorken skulle smälla och snittarna åka fram.
Alltså valdes Stronghold.

Jag har ingen aning om vilken platta jag använt. Det hittar ni säkert själva. Det är alla fall ett av mina favoritmönster. Jag får skarva lite, så klart, trots mina mininaglar. Inte på alla men ändå. Tycker skarvarna blev okej, men det är klart, är man symmetrifreak så skulle man börja gråta om man tittade noga. Jag är nöjd alla fall, det är det viktigaste. Lacket jag stämplade med är Millenium från China Glaze.

Nubar Stronghold

Publicerad 2010-04-11 09:56:55 i Naglar i svart, grått, silver,


Nubar Stronghold är ett av de nya grå lacken från Fortress-kollektionen. Jag hade det som grund för min festmanikyr igår så jag ville passa på att visa hur det ser ut själv också. En underbar mörkgrå med perfekta egenskaper.

Lacket är alltså så lättlackat som man bara kan föreställa sig. Det här är ett lager lack med absolut hundraprocentig täckning och det glider på som smör! Nej, bättre än smör så klart, men det bara... ja... det är perfekt! Precis som de andra lacken från den här kollektionen som jag provat, och även från Risque Red. Jag vet inte vilken hemlighet Nubar har uppdagat men deras lack har verligen blivit enastående! I de andra kollektionerna jag äger, Corals, Cleopatra, Royal Gems och så vidare, finns det toppar men även något som jag inte har gillat att lacka med. I Fortress och Risque Red är varje lack jag provat perfekt. Nu har jag två kvar att testa av de röda och ett av de grå. Sen har Emma ett par röda och grå också, men som sagt, av mina hittills testade är det här de bästa lacken jag någonsin använt. Makalösa!

Gårdagens festmakeup

Publicerad 2010-04-11 09:47:32 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Igår var jag på en hejdundrande fest hos min bästa vän som fyllde 40. Champagnen flödade och mängder av gäster trängdes i lägenheten. Temat var burlesque och det orsakade några minuters panik i min lilla hjärna då jag inte exakt vet hur jag ska vara burlesque nu när korsettlivet är nedpackat och ligger i en kartong på landet. Det blev lite återvinning i gothgarderoben med ett gammalt bustierliknande liv i hudrosa med svart spets över, tack och lov utan snörning och grejer samt en av mina gamla fotsida spetskjolar. Exakt hur burlesque jag var kan vi lämna därhän, men jag klarade mig hyfsat i sammanhanget. Smink och naglar hade jag åstadkommit innan jag begrep att det var burlesque. Mina tankar var svart klänning (höhö, vad oväntat va? 90% av garderoben har ju samma vackra kulör) och så skulle sminket ge färg. Turkos färg dessutom. Men att sminka om var det inte tal om så det fick bli så här. Dessvärre är bilderna ursugiga. Dåligt ljus, lite väl bråttom vid fotograferingstillfället och lite allmänna festnerver skyller vi på. Som vanligt var det mycket bättre IRL. ;D

Grunden för detta enastående konstverk är som vanligt Face Stockholms krämhighlighter Dignity. Därefter använde jag den svarta skuggan i IsaDoras Fake Black-duo för att rita en linje från yttre vrån mot ögonbrynets slut och därefter sudda mjukt inåt mot ögonlockets mitt. Ovanpå den svarta lades sedan Fairytale från Make up Store. Den lades även mitt på locket,  i globlinjen och upp på brynbenet. Sen tog jag Parad-ice från Brite Bird och målade på inre delen av ögonlocket samt under brynet. En svart kajalpenna från Make Up Store användes som inliner och som eyeliner och fick följa den svarta kanten av skugga från yttre ögonvrån till brynet. Jag drog också en linje från yttre ögonvrån ner mot kinden. I mellanrummet mellan de båda linjerna lade jag lite vit krämskugga med pensel och Parad-ice ovanpå. Linjerna tonades mjuka i färgen med pensel och så målade jag längs nederkanten på ögat och den linjen med turkos glittereyeliner. Samma glitter lade jag också på inre halvan av övre fransraden och helt ojämnt som ni ser... 

Jag avslutade med att välja lösögonfransar. Det blev ett par från Elise som ni sett på bloggen flera gånger förut. Jag gillar dem verkligen! De ser dock mindre dramatiska ut här än vad de gjorde här, men det är samma frans. Har bara ett par av dem.
Ja, det var allt. Det var verkligen betydlligt finare i verkligheten. Men det är ju kanske tur det, för hade det varit tvärtom hade det ju inte varit så kul. Man vill ju vara fin på fest!

Nubar Cabaret Red

Publicerad 2010-04-10 09:34:25 i Naglar i rött,


Jag vet, det är en period med mycket nagellack just nu, men jag har faktiskt två hela kollektioner jag gärna vill hinna visa er nu när Nail Mail har Nubar. Det hinner jag knappast, har inte ens provat alla än, men flera av de röda ligger faktiskt i arkivet men utan att ha hunnit publiceras. Så, här kommer en gammal notd, alltså en notlw eller vad det nu kan bli. ;D

Ett förhållandevis rent rött skimmerlack har Nubar släppt i sin Risque Red-kollektion. Cabaret Red heter det det är en lite skön Moulin Rouge-röd känsla på det.

En nästan glödande röd som påminner om min röda sidenkimono som jag har ibland när jag sitter och dricker morgonkaffe och sminkar mig. Härlig färg med en sorts inbyggd glöd. Dessutm är det lättlackat och täcker väl redan med ett lager.

Jag tycker det är ett väldigt vackert lack om än inte unikt. Jag kommer säkert använda det många gånger då det är klassiskt som sjutton och dessutom så smidigt att måla med. Vill man ha ett rött skimmerlack i den här nyansen kan jag inte tänka mig ett bättre val, men som sagt, det finns fler lack i samma färgnyans så risken är stor att det redan bor ett liknande lack hemma hos en redan.

Vad säger ni? Lockas i av den här klassiska röda? Vilka färger föredrar ni på naglar i allmänhet? Lackar ni naglarna över huvud taget? Varje dag? Bara till fest? Är det något av lacken i Risque Red eller Fortress kollektionerna från Nubar ni extra gärna vill se innan ni beställer från Nail Mail?  Berätta gärna i kommentarerna.

Påskdagen med Centaur och Sight

Publicerad 2010-04-09 16:19:32 i Emmas FOTD 2010,

Efter min skira gulrosa sminkning kände jag för lite mer färg på påskdagen. Dessutom skulle vi till Eriks mamma, jag känner mig som regel modigare med färger bland hans släkt än min egen. Kanske för att de knappast säger något om de tycker jag ser galen ut, min egen släkt har färre sådana hämningar…


Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Cream uppblandad med Snow White

Concealer: MAC Studio Finsh Concealer NW20

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Duo Moon River
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och Make Up Store Eydust Sight

Highlighter: Brite Bird Big Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar
Läppglans: MAC Slimshine Bare

Det här är en mycket enkel sminkning men jag tycker den är fin då jag verkligen gillar skuggorna. Dessutom är det här fantastiska skuggor till skillnad från de jag använde i min gulrosa sminkning. På en bas av Shadow Insurance applicerade jag Centaur på den inre halvan av ögonlocket. Har ni inte testat Centaur så måste ni verkligen göra det, den är en av de bästa skuggorna jag vet, så metallisk och intensiv, helt underbart! På den yttre halvan applicerade jag Sight, en av Make Up Stores för våren nya Eyedust och en för mig helt ny skugga. Jag tycker att det kan vara svårt med turkosa skuggor men den här skuggan var riktigt trevlig att jobba med faktiskt. MUS slår huvudet på spiken ibland. Sen applicerade jag Big Mean Yellow Dog ifrån Brite Bird, en underbar highlighter, Sanna slår minsann huvudet på spiken ofta ska ni veta. Därefter var det dags för eyeliner, kajal och mascara och sist men inte minst en rad med lösögonfransar från Ardell, Babies. Jag tycker att det är bättre med en hel rad så är det bara, det är så mycket meck med singelfransar och man får så lite valuta för jobbet. Avslutningsvis så applicerade jag underbara Moon River på kinderna och Bare ifrån MAC på munnen. Håret fick vara riktigt rakt som en kontrast till påskaftonens lockar. Jag tycker att det blev fint, jag är riktigt nöjd med det här sminket.

Nubar Dark Castle

Publicerad 2010-04-09 10:10:20 i Naglar i svart, grått, silver,


Igår visade ju Emma underbara Knight's Armor  och idag visar jag Dark Castle sock också är en del av Nubars grå Fortress-kollektion som kom nu i vår. Tidigare har jag visat ljusgrå Citadel också.  Otroligt coola lack är det i den kollektionen, de flesta krämlack, men med ett par mörka grå skimmerlack och ett glitterlack. Jag och Emma delar ju upp de kollektioner vi får så glittret och det andra skimmerlacket blev hennes, och ett krämlack också så klart, men jag behöll Dark Castle för mig själv. Det är ett mörkt, mörkt grått, nästan svart lack med diskret skimmer i sig.Namnet är ju väldigt fantasieggande. Dark Casle... Som i en fantasyroman! Lacket är kanske inte lika fantasifullt utan mer ett standardmörkgrått som påminner om Misa Dying Love om jag inte missminner mig, men har den superformula som Nubar stoltserat med på sistone. Ett lager lack, alltså, som vanligt, och full täckning!


Här ser ni det utan överlack och då har det en satinliknande yta som gör det lite annorlunda alla fall. Det har också en lite grönaktig glans, eller grönblå, som kommer sig av att skimret är silverfärgat och aquablått som drar åt mintgrönt. Väldigt fint faktiskt! Finns att köpa hos Helén på www.nailshop.se samt på salonger som för Nubars lack, hos Nail de Royal om man vill handla amerikanskt samt även i superbra eBay-shopen Sparkling Nails och denna månad även hos Karin på Nail Mail!

Vårgrön och lila med Barry M

Publicerad 2010-04-09 10:10:06 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Jag försökte mig på en lite festlig variant igår med gröna och lila toner och strassade fransar. Fransarna vägrade samarbeta så det blev total misär av just den delen, men visst är de fina när man blundar! Emma har strassat dem åt mig. I grunden är de ett par stela plastfransar från eBay och det är det som är själva problemet med dem, så klart.

Ja, det är en vackert dekorerad frans, tack så mycket Emma! Utmärkt gjort av dig!  
Här är skuggorna jag använt. Det är Barry M Dazzle Dust #38, 89, 79 och 75 i samma ordning som på bilden, alltså från vänster till höger. Beige, lilagrå, guldgrön, limegrön.

Här är fransarna innan jag limmade fast dem på ögonen. Vackra som små smycken!

Sminket alltså... Ja, en grund av Dignity krämhighlighter från Face. Den lilagrå på hela ögonlocket och så Lime i globlinjen. Den limegröna tonades sedan ut i guldgrönt och högst under brynet beige. Pennan Green Card från MUS under ögat, lösögonfransarna limmades på och brynen fylldes i. Inte perfekt alltså, långt därifrån, men vårigt och glittrande.

Nubar Knight’s Armor

Publicerad 2010-04-08 16:55:08 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Här kommer ett av lacken från Nubars nya gråa kollektion, Fortress. Lacket heter Knight’s Armor, är det första jag testar från Fortress-kollektionen och det är så snyggt! Jag bangar nästan alltid glitterlack för att jag tycker det är en sån extrem plåga att bli av med, men när jag såg detta på bild skrek det omedelbart mitt namn. Och jag hade sån rackarns tur att Sminkan gärna skickade det vidare till mig då hennes stackars nagelband var helt utmattade efter alla Sparkles, hurra hurra!

Knight’s Armor består av ganska grova lite fyrkantiga glitterkorn i en svart bas. Jag äger inte ett enda glitterlack med svart bas men jag tycker verkligen att idén är genial. Lacket är liksom blingigt men samtidigt lite tufft och ruffigt, en perfekt kombination. Det här lacket är så partysnyggt att jag nästan har dåligt samvete för att det bara får plugga, sova och vara i stallet, på sin höjd blogga lite och sminka mig kanske. I alla fall, jag gör inget kul, men det är ett väldigt snyggt och roligt lack! Lätt att måla med var det också, två lager ger perfekt täckning och jag har ett lager av Nubar Diamont ovanpå lacket, förutom tumbilden och den mittersta på treraden, där fotade jag innan jag hade applicerat överlack. Det är inte slätt men det är snyggt och glansigt i alla fall så jag bryr mig inte så mycket. Jag tycker att det bidrar lite till den ruffiga känslan och jag gillar den. Dessutom så vill jag ha så lite överlack som möjligt för jag är övertygad om att detta lack kommer vara en bitch att få bort. Men den dagen den sorgen. Det får hur som helst sitta några dagar till, dels är det ursnyggt och dels vill jag skjuta upp den hiskeliga borttagningen.

Ifall ni blir sugna på att köpa en egen flaska av Knight’s Armor så kommer de säkerligen att finnas för försäljning hos Nailshop som är en svensk återförsäljare av Nubar. Är ni sugna på att beställa Nubar tycker jag även att ni bör spana in Nailmail, då nästa månads utskick kommer att bli just Nubar och det då finns möjlighet att shoppa från ett stort antal av deras nyare kollektioner.

NYX Royal Purple

Publicerad 2010-04-08 16:08:03 i Naglar i lila,


Snabbt lackbyte blev det här hos mig. Jag tröttnade totalt på Barielles Decadence och när jag gjorde om min mammas naglar nu på eftermiddagen så passade jag på att fixa mina egna också. Vi fick båda lack från NYX eftersom det mest var sådana jag tog med till landet. Mamma fick ett jättevackert mörkaubergine med glitter i  som jag önskar jag hade fotat så ni fick se men nu måste ni hålla er till dess jag provar det själv. Det är alla fall otroligt fint! Själv testade jag NYX Royal Purple som är ännu ett av de "nya" NYX-lacken i fyrkantiga flaskor. En härlig färg men inte så himla lila enligt mig. Basen är lila, förvisso, men det blå skimret tar helt överhanden och det allmänna intrycket blir att man har blå naglar. I varmt lampljus kommer det lila fram aningens mer, men det är ändå rätt blått tycker jag.


Lacket är alltså späckat med skimmerpartiklar i blått. Det är vackert men det äter glans som det värsta glitterlack ni kan tänka er. Ytan blir inte ruff men lite kärv och matt så även direkt efter att man lackat naglarna krävs två lager Poshé för glans. Det är lite segtorkat dessutom, drygt en halvtimme innan det slutade lukta lösningsmedel och vara stötmärkesbenäget. Lite trist för sådana som mig som vill bli klar med manikyren snabbt, snabbt.

Lacket klarar sig dock med två lager vilket är tur. Med underlack och överlack är man ändå uppe på skrämmande fem lager lack. Eller sex om jag dubblar underlacket vilket jag ofta gör. Inte den här gången dock, så fem lager sammanlagt slutade det på.


När lacket torkat efterlämnar det en lite plastig känsla när man tar i det. Vissa lack känns ju ceramiska, andra som glas eller emalj eller vanligt lack bara. Detta känns lite mer plastigt. Som plastbunkar man har i köket när man ska göra kaksmet, typ. Inte obehagligt alltså, men lite annorlunda än t.ex Barielles Decadence som kändes som glaserad keramik eller L.A.Girls Head Banging som kändes som en sorts folie. Ja, alla lack är ju lite olika i hur de känns på naglarna. Snyggt, trevligt och utan direkta fel är det här lacket. Kommer dock inte bli någon favorit. Tyvärr.

Barielle Decadence

Publicerad 2010-04-08 10:32:40 i Naglar i blågrönt&turkos,


Bariellelacket Decadence kom hem till mig med Nail Mail förra månaden. Jag har varit helt osugen på det trots att Emma varit lyrisk och sagt att det är sjöjungfrufärgat. I flaskan lockar det mig inte alls trots skimret. Men, igår bestämde jag mig för att prova det och slet fram flaskan ivrigt påhejad av Emmisen.


I lampljuset igår tyckte jag det blev otroligt vackert men jag måste säga att det inte alls är lika fint i dagsljus trots solsken och hela middevitten. Jag gillar att det, i lampljus och lite dunkel, får en aningens grön flash som Butter Londons Thames ungefär, men i dagsljus ute blir det ganska intetsägande turkost bara.
Här ser ni det i sol vid fönstret, i skugga ute och i indirekt ljus i norrfönstret.


Lackegenskaperna är dock kalas! Ett lager ger hyfsad täckning, nöjde mig med ett tjockare lager på alla naglar och Poshés överlack fick det att torka på rimlig tid om än i nte så fort som jag hade önskat. Tog nog en halvimme minst innan lacket verkligen blivit beröringsbart. Två tunnare lager kanske hade varit bättre alltså, men jag vet inte eftersom jag gjorde som jag gjorde.


Ytan på lacket känns glaserad och härlig. Jag gillar verligen hur det blir på nageln. Mycket trevligt ur den synvinkeln alltså. Och som sagt, inne, i halvdunkel, är det underbart vackert. Kanske ett lack för vinterbruk?
Bilderna är tagna i lite olika ljusförhållanden ute, både mot snö, fjolårslöv och himmel. Ni ser att det blir ganska platt? Synd att jag inte kan fånga den gröna ton som väcks i det i sämre ljusförhållanden.


Nu är det dock inte vinter utan vår. Tänkte bjuda på lite bilder från trädgården. Grönsiska , rödhake, krokus och våriris!

Var e vargen?

Publicerad 2010-04-07 16:52:50 i , Eotd i svart,


Var e vargen? Det kan man fråga sig faktiskt? Här är alla fall "ful-linserna" igen. Man ser onekligen ut som någon sorts djur i dem. De är allt annat än naturliga. Men, ni verkar ju gilla dem, alla fall vissa av er, och jag har ju brutit förpackningen så de måste ju användas lite, så det blir en och annan varg framöver.

Så här ser det ut på nära håll. Ännu värre. ;D
Förutom varg-linserna är det ögonskuggor från Brite Bird. Jag har använt Moa Im-pressed, den guldiga ur Sminkans-Sabina-trion och Cream Cat som highlighter.

Grunden är Dignity från Face. Ovanpå Dignity ligger Moa Im-pressed på hela ögonlocket upp över globlinjen. Den lades med fluffig pensel för en mjuk och rökig känsla. Därefter lades Cream Cat som highlighter och sedan tog jag den guldiga ur min trio och lade från inre ögonvrån längs brynbenets kam. Samma skugga applicerades sedan under ögat. Svart kajal från Make Up Store som inliner och mascara. Sen är jag redo att släppa fram vargen inom mig.Spellbound med Nfu Oh 59

Publicerad 2010-04-07 09:30:19 i Naglar - flakes,


Här kommer en gammal, men vacker, notd från 29/7 2009. Jag har visat del ett av manikyren förut, också i efterhand, men den här förtjänar också att få komma fram. Visst är det en underbar kombination. Varför de glömts bort så länge i arkivet är en gåta även för mig. Måste nog snart göra om det här...

Så, text och bild från 29/7 förra året alltså.
Efter att ha målat trädgårdsmöblerna vita och sen tvättat händerna med lacknafta så behövde min manikyr en liten uppgradering. BB Coutures Spellbound fick alltså ett täcke av Nfu Oh 59, ett flakelack jag beställde i våras från Nail Mail.


Det finns egentligen inte så mycket att säga om det här. Spellbound höll himla väl, tycker jag. Flera dagars slitage och ändå så var det ganska fräscht fram till lacknaftan. Då blev det något mattare än vad som var snyggt. Kunde ha räckt med nytt överlack, men jag valde alltså att blinga till det med läckra flakes!

Eftersom jag gillade bilderna jag tog så blir det bildspam här. Hoppas det är okej.


Självklart så är alla små bilder klickbara. Som ni ser är de tagna i lite olika ljusförhållanden, full sol samt skugga och något mitt emellan. De är som allra vackrast, naglarna, i ljus skugga faktiskt. Då blir de både spegelblanka och flakesen syns väl. I stark sol blir de lite svåruppfattade på något vis. Förstår ni hur jag menar? Färgen blir grumligare och mer brun/oliv.

Flakesen, som ni ser, reflekterar i rött, grönt och guld. Spellbound är djupt rödlila, nästan svart. Väldigt bra kombination!

Jag kan inte låta bli... Det blir en till bild. Jag vet, jag är hemsk... En i solsken som kontrast till den i skugga här ovan.

NYX Sunday Afternoon

Publicerad 2010-04-06 16:12:36 i Naglar i vitt, nude, beige,


Ett av de mest svårfotade lacken någonsin är detta, Sunday Afternoon från NYX. Ett semiglitterlack som har en magisk färg någonstans mellan silver, ljuslila och beige.


I vissa ljus blir det silvermetallfolieliknande. I andra glittrande som en discokula och i ytterligare ett annat som en blank film av rosa eller silverlila chromefärg med skimmer i. Jag har fotat och fotat men inte fått det att bli perfekt någonstans eller i något ljus. Skit också... Men, jag lovar, det är vackert!

Tre lager lack på alla naglar utom pekfingret. Det har åtgärdas i efterhand. Man behöver tre lager för att inte se glitterkornen utan få det heltäckande. Helt okej att lacka med. Jag skulle absolut rekomendera det till alla som gillar ljusa glitterlack. Sen är det ju inte "riktigt" glitter heller så det är nog lättare att ta bort.

Jag lackade faktiskt med det en söndageftermiddag. Nu i söndags alltså, och jag bär det fortfarande. Jag ägnade söndagen åt att swatcha lite lack från Nubar men ville avsluta med en färg jag varit sugen på ett tag men inte kommit mig för att testa, detta lilla lack. Jag blev verkligen positivt överraskad! När jag tog upp det ur kartongen när paketet från Cherry Culture kom så var jag inte alls imponerad. Mest för att det var skuggigt och lacket mest liknade ett grålila vanligt skimmerlack i det ljuset. Nu, i solskenet som var i söndags, exploderade det av glitter redan i flaskan.

Det här är den bästa av mina bilder på lacket, men man kan inte gissa hur gnistrigt det är. Fantastiskt fint!
Jag har faktiskt målat min mammas naglar med det också, och så har vi båda vår favorit Head Banging från L.A. Girls på tårna. ;D

För er som anade en katt på bilderna på lacket så kommer hon som liten bonus. Lillan. Hon och jag har varit på ålderdomshemmet idag och hälsat på "mormorsmor" vilket var väldig populärt! Tror alla tanterna på avdelningen har klappat och pussat på min baby och hon gillar uppmärksamheten. Nu ska vi hem till mina föräldrar och leka med deras kattkille och jag ska hjälpa pappa laga älgstek. Ha en trevlig kväll allihop!

Den eviga Salmissra

Publicerad 2010-04-05 21:51:43 i Boktema 2010,

När Sminkan och jag diskuterade boktemat och passande tolkningar av Sagan om Belgarion bestämde jag mig nästan omedelbart för att jag ville tolka Den eviga Salmissra. Den eviga Salmissra är drottning av Nyissa ormarnas rike. Salmissra var från början ormguden Issas utvalda och älskade men då den onde guden Torak stal stenen och senare försjönk i magisk sömn försvann gudarna från världen för att inte väcka sin olyckligt lottade broder från sin vila. För Salmissra gick det då som för de flesta människor, hon dog så småningom. Inget evigt med det. Evigheten kommer dock in i bilden på så sätt att nyisserna väljer sin drottning för att hon liknar den ursprungliga Salmissra. För att förstärka denna likhet och hålla sin drottning ung och vacker tvingas Salmissra dessutom att inte en mängd droger. Droger som sätter hennes blod i brand och sakta förtär henne. Men vad gör man inte för att vara ung och vacker och dessutom ha oinskränkt makt.

Nyissas ormdrottning väljs alltså inte direkt för sin ledarförmåga eller på grund av sitt diplomatiska sinne och således blir det ofta lite si och så med den saken. I Belgarath Besvärjaren får vi möta åtminstone en av de tidigare Salmissrorna en ovanligt lyckad version dessutom, men i Sagan om Belgarion möter vi bara en. Denna Salmissra har den dåliga smaken att kidnappa Garion, något som inte faller i särskilt god jord hos hans ressällskap. Salmissra hade redan starka kopplingar till ormar då hon är ormdrottningen och dessutom omger sig mer ormar. Efter att ha mött Polgara  fullbordas denna koppling då Polgara förvandlar Salmissra till en orm, en mycket långlivad orm och hon då äntligen får det eviga (i alla fall nästan) liv som hon suktar så efter.

 

Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Cream uppblandad med Snow White

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: Elf Studio Blush Mellow Mauve
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: En gul skugga från Manly-paletten och Make Up Store Tribecca och Cupol

Highlighter: En gulvit skimrande från Manly

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar
Läppglans: Face Backsippa

Som ni ser har jag här satsat på en kombination av Salmissras ormgestalt och hennes kvinnogestalt. Jag hade ingen större lust att förvandlas till en orm för ett boktema, men ormfläckar på ögonlocken, det kunde jag prestera. Nu så här i efterhand inser jag att jag nog borde ha valt en typ av fläckar och hållit mig till dem. När jag satt där med spetsen så tyckte jag att det skulle se mer levande ut med olikformade fläckar. Ögonsminket är gjort så att jag först applicerade en gul skugga i den inre vrån och därefter Tribecca på den yttre halvan samt en highlighter upp till brynet. Därefter tog jag en bit spets och tryckte mot ögonlocket och sen målade jag med en styv pensel Cupol genom hålen så att fläckarna fick ungefär samma form som spetsen. Därefter målade jag en grön eyeliner, kajal och mascara och fäste därefter Ardell Hotties, mina absoluta favoritfransar. Kinderna fick färg med Mellow Mauve från E.l.f. som ni för övrigt kan vinna här på bloggen just nu och läpparna målade jag med Face Backsippa.

 

Polgara

Publicerad 2010-04-05 12:50:04 i Boktema 2010,


Att gestalta något ur Sagan om Belgarion, ja, det är inte så lätt. Eller jo, Emma tycker det, men jag som faktiskt inte läst alla böckerna är inte av helt samma uppfattning. Polgara kändes dock som ett måste eftersom hon är en så betydande gestalt och dessutom med en tydlig färg förknippad till sig. Hon gillar blått!

Tanken här är alltså att visa inte bara Polgaras favoritfärg utan även den vita lock hon har i håret. Om ni undrar varför jag har en vit kil i ytterkanten av ögat alltså. Det är locken. Jag lät dessutom locken bli ganska bred och markerad som omäxling till den mer "balanserade" kil jag hade i svalstjärten på den här makeupen. Det är alltså en helt annan vinkel här och därmed ett helt annat uttryck. Den lila sminkningen är snyggare, men nu handlar det ju om att göra en tolkning av boken och då får man vara lite utanför de estetiska ramarna.

Sminket vilar på en vit grund, NYX jumbo penna Milk. Ovanpå den lades sedan Royal Blue från MAD Minerals i en halvcirkelform från ögonvrå till ögonvrå med ledning av brynbenskammen. Den mjukades upp i kanterna av Jazzy från Pure Luxe. Som highlighter använde jag Blue Aura, också från Pure Luxe. Lite skimmer från Makeupcosmetics i silvervitt. Sparkle heter det. Eyeliner Cobolt, en Stila Smudge Pot, och så lite flytande svart eyeliner från Sephora. Inliner i blått från Tigi. Lösögonfransar med blå strass. Det vita i kilen är Milk med aningens Blue Aura över. Ja, sen var jag klar med min Polgara-tolkning. Ja, just ja, det är blå linser också. Royal Blue från Soft Lens. Om ni vill veta. ;D

Sagan om Belgarion av David Eddings

Publicerad 2010-04-05 11:55:38 i Boktema 2010,

Nu har turen kommit till David Eddings Sagan om Belgarion i vårt boktema. Eddings är en av de författare jag har läst allra mest av tror jag och Sagan om Belgarion är verkligen det jag associerar till klassisk fantasy.

I Sagan om Belgarion ramlar vi rakt ner i en värd bland riddare och konungar och så som sig bör finns här självfallet också magiker, även om magiker i det närmaste är en förolämpning, då alla seriösa magiutövares titel är besvärjare. I den första delen, Stenens väktare möter vi pojken Garion en föräldralös pojke som har vuxit upp på en sendarisk bondgård tillsammans med sin släkting tant Pol. På gården finns också smeden Durnik och då och då gästas gården av sagoberättaren. Sagoberättaren är en mycket gammal man som ständigt smågnabbas med tant Pol, som kallar honom för Gammelvarg, när han inte berättar fantastiska historier. En dag berättar han skapelseberättelsen för folket på gården och Garion kommer på så sätt i kontakt med berättelsen om guden Aldurs magiska sten och hur den onde guden Torak stjälade den ifrån honom, men stoppades av Belgararth besvärjaren och dennes dotter Polgara som återtog stenen och lämnade den i säkert förvar hos Riva en legendarisk kung som också namgav ett rike. Belgararths andra dotter, hans älsklingsdotter äktade sedan Riva och blev på så sätt konungarnas moder. Sagoberättaren berättar även om hur Rivas kung kommer att tvingas möta Torak i ett slutgiltigt slag om stenen, ett slag som dock ännu inte har stått, då Torak ligger försänkt i magisk sömn i väntan på sin fiende, kungen av Riva och Aldurs sten.  Men Garion som är en realistisk pojke vet förstås att detta endast är en sägen.

 

En dag kommer Gammelvarg till gården och berättar för Pol att någonting har blivit stulet. Det stulna är ett viktigt ting och tillsammans med Pol, Gammelvarg och smeden Durnik ger de sig iväg på jakt efter det som har blivit stulet. På deras väg får de hjälp av flera andra personer och denna resa är början på en fullständig kullkastning av Garions värld. Han finner att världen är långt mycket större än vad han trodde, att alla de sägner han trodde endast var sagor är betydligt verkligare än så och att magi verkligen inte är en myt, utan ytterst påtagligt hos de människor han älskar mest. I Stenens väktare påbörjas en resa, både en fysisk och en psykisk sådan som kommer att leda Garion och hans vänner en lång väg och tillsammans rusar de mot ödets fullbordan, vare sig Garion vill eller inte.

 

Sagan om Belgarion är en riktigt spännande serie i fem delar. Jag har läst hela serien och även den fristående fortsättningen Sagan om Mallorea ett antal gånger och jag kommer säkerligen att läsa den igen då jag tycker att detta är riktigt bra böcker. Gillar ni fantasy och har missat David Eddings tycker jag definitivt att ni bör spana in hans böcker, han har skrivit väldigt många böcker och för den som är fantasybiten är hans böcker otroligt läsvärda.

//Emma

Gulrosa påsksminkning

Publicerad 2010-04-04 10:12:30 i Emmas FOTD 2010,

Till mina gula naglar med blommor tyckte jag att det kunde matcha fint med en rosa och guldgul sminkning, dessutom tycker jag att det kändes påskigt. Sen hade det såklart varit ännu påskigare med gult och lila, men jag tycker att rosa och gult är en snyggare kombination. Alltså blev det gult och rosa med skuggorna 24 K Gold från MAD Minerals och Play ifrån Makeupcosmetics. Jag använder nästan aldrig mina skuggor från MAD för det sitter så otroligt mycket skuggor i gängorna, vilket gör mig heltokig, det blir ju skugga överallt. Stort slöseri dessutom. Ibland får man offra sig dock, särskilt som jag inte har så många gula eller guldgula skuggor, i alla fall inte om man inte räknar Manly paletten, och jag var inte så sugen på att plocka fram den. Dessvärre är ingen av de skuggorna jag använde någon riktig superhit, borsett från July. De skimrar vackert, men är inte så bra pigmenterade och alltså blev det en lite skirare look än vad jag hade tänkt mig. Nåja, det passade ju ganska bra med tanke på att jag skulle äta påskmiddag med släkten, och jag blev väldigt nöjd med helheten här. Egentligen var jag nog mest nöjd med håret, jag var nyfärgad för dagen och jag tycker att mina lockar blev särdeles fina, men hur som helst, jag blev nöjd trots att skuggorna kärvade.

Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Light uppblandad med Snow White

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: Lucy Minerals Petal
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: MAD Minerals 24 K Gold och Makeupcosmetics Play

Highlighter: Makeupcosmetics July

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Ardell Flare Long (singelfransar)

Läppar
Läppglans: Face Backsippa/Cyklamen

Som ni ser har jag kommit igång lite mer med att testa produkter ifrån Lucy Minerals. Jag fick mina prover på Snow White i veckan så nu har jag blandat ut mina foundations med den. Nu blev den istället lite för ljus, men det är bättre än för mörk, på det här sättet kan jag i alla fall testa den och få en uppfattning om dess egenskaper. I denna sminkning testade jag även rouget Petal samt en ny mineral veil från Bare Escentuals. Pudret innehåller lite skimmer vilket jag inte alls var införstådd med när jag köpte det, men väl på huden fungerade det faktiskt över förväntan. Jag tror att det kan vara toppenbra på en mineralfoundation som täcker lite mer, som Lucy Minerals eller Elemental Beauty. Jag har förresten uppdaterat min recension på Elemental Beauty men glömt att nämna det, nåja nu vet ni i alla fall.

Ögonsminkningen är superenkel. Jag grundade med Shadow Insurance för hållbarhet samt Mystic för klistrighet och applicerade därefter 24 K Gold på den inre halvan av ögonlocket och Play på den yttre halvan. Därefter målade jag eyeliner, kajal och mascara och sen var det dags för lite lösögonfransar. Här bestämde jag mig för att testa mina singelfransar från Ardell som jag köpte i Malmö och då passade jag på att fästa dem under tiden som jag satt med värmespolar i håret. Jag måste säga att det är rackarns meckigt med singelfransar, det tar ju hundra år och ger ytterst diskret effekt. Dessa syns åtminstone till skillnad från mina korta från Depend, men jisses vilket jobb. Tacka vet jag hela rader. Den enda fördelen jag kan komma på med singelfransar är att det är superbekvämt, de känns inte alls. Kan ju alltså vara idé ifall man tycker att det känns obehagligt eller för mycket med singelfransar.

Påsk med Sally Hansen Lite

Publicerad 2010-04-03 11:33:36 i Emmas NOTD övrigt,

Sminkan har ju visat oss en massa gula lack från Nubar hela veckan. Jag har också gula naglar denna påsk, men inte med Nubar, utan med Sally Hansen Lite. Ni minns säkert hur galen jag var i Sally Hansens HD-lack i somras. Lite hör till HD-lacken, men hamnade i min ägo lite senare än de övriga lacken och jag använde det därför inte i samma vända som de övriga lacken, med undantag för att jag bar det i en multifärgad manikyr.

Det kan ju diskuteras huruvida det egentligen är snyggt med gula naglar, men nu är det ju påsk, de gula naglarnas förlovade tid och Lite får alltså komma ut och leka lite över påskhelgen. Som sagt, jag är inget stort fan av gula lack, men Lite hör nog ändå till de snyggare om ni frågar mig. Precis som Sally Hansens övriga HD-lack har det ett underbart skimmer, det är sidenkänsla över dessa lack, och det är himla fint tycker jag. Sen har inte HD-lacken de allra bästa lackegenskaperna. De är lite mixade i kvaliteten, men Lite funkar helt okej i alla fall. Det täcker med två lager, har en hyfsad konsistens men är lite segtorkat. Jag har lite märken i lacket, men jag har inga planer på att lacka om, det syns inte så jättemycket tycker jag. Det som syntes mest har jag maskerat med lite blommor i form av nagelstickers. Visst är blommorna söta och ger lite extra påskkänsla? Min kluvenhet inför gult till trots tycker jag faktiskt att helheten med blommorna blev ganska snygg så jag kommer att bära denna manikyr under hela resterande påskhelgen. Det återstår väl att se vad familj och släkt tycker om kombin:) Dessutom har jag för första gången på länge fotat naglar ute i solljus, det känns att det är vår i luften nu. Underbart!

Hoppas att ni alla får en toppenbra påsk med mycket påskgodis och snygga påsknaglar och påsksmink. Glad påsk på er alla underbara läsare!

Fake Black

Publicerad 2010-04-02 16:45:15 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Jag är så himla produktiv idag! Det bara sprutar ut inlägg här på bloggen! Nå, ni får scrolla om ni vill titta på naglar och katter och annat spännande. ;D

Så här tänker jag se ut ikväll. Ja, ni vet hur det är. Ibland vill man ha blått. Blått är så vackert och dessutom finns det så många tilltalande nyanser. Här är det IsaDoraduon Fake Black, en svart och en mörkblå skugga, som jag ganska ofta använder för de är riktigt bra.

Grunden för makeupen är Face Dignity. Ovanpå den har jag sedan lagt en form med den svarta skuggan ur duon över hela ögonlocket och lite ut i en spets. Den mörkblå har sedan lagts ovanpå den svarta och båda har blendats kraftigt.

Samma sak under ögat, först den svarta och sen den blå ovanpå. För att få mer blått skimmer och en lite klarare färg så tog jag en aning av en klarblå skugga från Deborah över brynbenet. Sedan använde jag min favorithighlighter, Shinkirou från Fyrinnae, ganska generöst under brynet och in mot näsan.

Därefter använde jag en svart kajalpenna för att förstärka ramen runt ögat. Jag fyllde dels i längs fransrötterna och så använde jag den som inliner. Därefter målade jag mina egna ögonfransar med mascara, Telescopic från L'oreal, och slutligen fäste jag mina silvergnistrande lösögonfransar. De har varit med förut på bloggen, bland annat här, och jag gillar dem faktiskt. De är lite annorlunda. Silvret är inte så iögonenfallande men förhöjer ändå en del.

L.A. Girls Head Banging

Publicerad 2010-04-02 16:37:42 i Naglar i grönt,


Jag satt nyligen och slöläste lite bloggar medan jag väntade på att det skulle bli dags att dekorera mig och sedan laxen. Mina gula naglar ropade ut sitt budskap om påsk och jag var rätt nöjd med det. Så gick jag, som jag alltid gör, in på nya favoritnagelbloggen Alizarine Claws och insåg att jag måste byta nagellack. Nu. Sagt och gjort. Bytt är det. Varför jag fick denna plötsliga ingivelse? Jo, det bjöds på lite lack i just den här tealfärgade färgskalan och Alizarine-Féline hade uteslutit sitt Head Banging för det är en dupe till ChG Watermelon Rind. Det har jag inte ens reflekterat över själv även om jag äger båda lacken. Det här är ju en av mina favoritnyanser, som trogna läsare vet, och det förekommer rätt många rätt snarlika lack. Med mig till landet, där jag befinner mig nu, är inte Watermelon Rind men väl Head Banging. Min plan var att under veckan jag är ledig swatcha igenom mina L.A. Girls och kanske några NYX också, vi får se. Nå, det blev en snabbare start på projektet än jag från början tänkt. Varsågoda alltså, L.A. girls Head Banging!


Tealfärgad och tokskimrande! Det här är verkligen ett enormt vackert lack, vare sig det nu är en exakt dupe till Watermelon Rind eller inte. Jag har två lager lack här, det är ganska lättlackat och det har en enormt snabb torktid vilket gör det till en av favoriterna i den här färgfamiljen. Den är ganska tjock i konsistensen, lite geléaktig, så jag trodde först den skulle vara svår att få ut jämnt och tunt på nageln, men det är inga problem trots den enorma penseln i samma stil som OPI:s Pro Wide...


Färgen är alltså tokskimrande. Det är en havsblå eller tealgrön bas, vad ni nu vill kalla det, med mängder av turkosa och gräsgröna skimmerkorn, nästan glitter men inte riktigt. Det är inte jobbigt att ta bort lacket alltså, även om det nästan liknar ett glitterlack.

För mig är färgen magisk och formulan fantastiskt bra med tanke på priset. Jag köper mina L.A. girls från www.cherryculture.com och det är en suverän webshop. Rekomenderas!
Vad som mer rekomenderas är Alizarine Claws. Läser ni nagelbloggar får ni inte missa den! Smart och roligt skriven och fina bilder på vackra och lite ovanliga lack. Kolla in den bloggen alltså. Jag har lurkat där i en evighet och det är ett sant nöje!

Avslutningsvis en galen massa bilder på lacket i lite olika "miljö" och ljus.

Några mer bilder, fast på katterna och krokusarna bjuder jag på. Vi har påskpromenerat lite nämligen idag för solen sken så fint. Fast det blev kallt om fötterna ibland, därav lite purken min på lillan. Så är det ju orättvist att bara hon måste ha sele också när de andra två får gå som de vill...
 

Nubar Hot Yellow

Publicerad 2010-04-02 09:34:53 i Naglar i gult,


Mer påskgult med Nubar! Nubar Hot Yellow är för skir för att jag ska orka lacka med bara det, men ovanpå Lemon Sorbet så blir det en helt annan sak. Jag har lagt två lager Hot yellow över min gamla manikyr med Lemon Sorbet här, och det torkar ändå förhållandevis fort med lite Diamont topplack över.

Hot Yellow är en sprakande gul nyans med dragning mot apelsin. Den går inte att ignorera och är verkligen allt annat än diskret. En härlig vitamininjektion men inte ett lack jag bär länge. Fast häftigt är det, eller hur!

Glad Påsk på er, alla läsare! Hoppas påskharen kommer med godis till er alla!

Lila, vit och svart

Publicerad 2010-04-01 14:08:51 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Påskfirandet börjar tidigt i år. Dagens är lite arabiskinspirerad och med svalstjärt och hela midevitten. Hoppas ni gillar! Jag tycker den är rätt fin, förutom att lösögonfransarna inte är riktigt så som jag tänkte. Min plan var att de naturvita sektionerna skulle se vit-vita ut, men de blev mer beige på bild...

Nyx Jumbopenna Milk som grund för makeupen. Sen är det skuggor från Brite Bird, Parad-Ice i vitt och LipGloss Bitch i lila och Doesn't male any Sense i ljusare lila. Svart skugga från IsaDoras Fake Black-duo.

Jag började med att rita svalstjärten med svart penna. Sedan gjorde jag en ram runt hela ögat med samma penna. Därefter den vita skuggan på ögonlocket upp till brynet och mellan svalstjärtens båda linjer. Därefter den mörkare lila i det yttre v:et och så den ljusare lila som skarvuppmjukare. Lite av den svarta för att definiera ytterligare i den innersta delen av det yttre v.et. Sedan svart eyeliner uppe och nere. nedanför ögat lade jag LipGloss Bitch ovanpå för att få den linjen lite mer lila. Lösögonfransar på det och så klart. Lite kul makeup! Jag gillade den!

Nubar Lemon Sorbet

Publicerad 2010-04-01 07:46:35 i Naglar i gult,


Det finns bara ett gult lack som jag faktiskt tycker är vackert, Nubar Lemon Sorbet. Det är en ljuvlig ljusgul nyans som faktiskt är både smickrande och behaglig att titta på.

Att det är ett av Nubars krämlack gör inte saken sämre! Det här är två lager av lacket och det torkar fort och det har vacker glans. Det är självklart lättapplicerat och penseln passar mig perfekt. Säg inte annat än att det här är det mest perfekta av påsklack! Som små kycklingar blir mina naglar! Okej, inte duniga eller pipande, men samma mjuka, fina nyans av gult!

med tiden mörknar lacket något men det är alltid ljusgult.
Jag är så glad att jag har det här! 99 kronor tror jag det kostade när jag köpte det hos Nail Shop, men det går även att beställa från bland annat Nail de Royal.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela