Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Red Light och Velveteen Bunny

Publicerad 2012-09-30 20:27:00 i Emmas FOTD 2012,

Igår mina vänner fyllde jag 27, vilket vi firade med middag på kvällen med Erik och våra föräldrar. Det är ju alltid kul att göra sig lite extra fin när det är helg och jag hade en idé om att skapa något inspirerat av Linda Hallbergs sminkning här. Jag tyckte det var väldigt fint med den ljusa punkten mitt på ögonlocket så det satsade jag på, även om färgerna i övrigt är helt annorlunda. Jag fick ett pressutskick med Youngblood-produkter i förra veckan, en ögonskuggepalett, ett läppstift och en läpppenna. Läppstiftet har jag redan testat en del i veckan men det var premiär för ögonskuggorna. Jag har aldrig testat Youngblood tidigare så jag tyckte det var lite spännande. Jag gillar ju mineralsmink och har en hel del från både billigare och dyrare märken men Youngblood Minerals Cosmetic har jag inte haft nån kontakt med. I alla fall, jag använde tre av skuggorna här och läppstiftet. Jag hade en idé om att använda läppennan som bas för stiftet, tyckte det kunde var bra när vi skulle äta middag men färgen var alldeles för mörk, jag såg ut som om jag hade ätit choklad typ. Läpparna torkades därför omsorsgfullt och målades med enbart stiftet, det blev mycket bättre så. Kan alltså inte säga om pennan var bra, tvivlar på att jag kommer använda den så mycket, stiftet är dock fuktgivande och fint. 
 
 

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Foundation Nude

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Laura Mercier Translucent Powder

Bronzer: Bare Minerals Warm

Rouge: Bare Minerals Dainty

Ögon
Ögonbryn: Nyx Auto Brow Pencil Medium Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Too Faced Velveteen Bunny, Youndgblood Red Light och Cabaret

Highlighter: Youngblood Revue

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Inliner: H&M Vita kajalpenna

Eyeliner: Clinique Blush On Cream Eyeliner Black

Mascara: Shiseido Perfect Mascara

Lösögonfransar: Ardell Demi Whispies

Läppar

Läppstift: Youngblood Blushing Nude

 
Mitt på ögonlocket ligger Velveteen Bunny från Too Faced. Jag packade på den för att få den så vit som möjligt och jag tycker att det blev rätt bra. Runt den ligger den orangeröda-Youngblood skuggan Red Light. I yttre ögonvrån tog jag även lite av mörkbruna Cabaret bara för att få lite mer skuggning. Highlightern kommer också från Youngblood-paletten, den är superfin och användbar, bra färg och lagom med skimmer. På det stora hela är jag positivt överraskad til skuggorna, jag trodde inte de skulle leverera så mycket pigment men de jag testade var riktigt bra. Sen kan jag tycka att 515 kronor är lite saftigt för 4 gram men det är ju egentligen en värderingsfråga och paletten är fin och har trevlig tyngd. Eyeliner och mascara och kajalpenna hade jag såklart också, samt bronzer, rouge och läppstift. Jag trodde att foundationen jag använde var en mix av Nude och Sunshine men jag insåg när jag sminkade mig idag att det bara var Nude. Den är lite väl ljus och neutral för mig så jag värmde upp huden lite med hjälp av Picasa. Med bronzer såg det dock bra ut i verkligeheten också men blixt på mineralfoundation gör ju alltid att man blir väldigt blek.På det stora hela är jag väldigt nöjd med sminket, tycker att det kändes trevligt med det ljusa i mitten, det lättade upp lite och jag tror att det kan vara ett bra sätt om man vill bära svårburna färger på ett lite lättsammare sätt. 

Creepy Green Light

Publicerad 2012-09-30 12:54:00 i Nagellack jag frankat,

Jag måste ju visa lite mer av mina hemmafrankade lack i Type O Negative-kollektionen. Det här är Creepy Green Light, ett effektlack med glitter i turkos och mica som skiftar i grönt samt prismatiskt skimmer. Tror jag. Alltså, det är hopplöst att försöka komma ihåg nu vad jag geggade ihop då när jag var i farten med alla grejer. Den är alla fall grön. Eller blågrön i vissa ljus.
Här ser ni den över svart. Jag tror det är Camelot jag har i botten men jag minns inte det heller för nu är det ett tag sedan jag bar det. Ni kan se det då jag tagit bilderna i sol, något jag inte sett på länge. Det är ett lager och jag tror det är lagom. Tvivlar på att det skulle bli bra ens om man lyckades göra det täckande, det är tänkt som ett effektlack. Jag tycker det blev just effektfullt också. Och lite creepy! ser det inte ut som slemmig alger som kryper uppför klippan? 
Jag är fortfarande jättenöjd med min lilla tribut-kollektion. Alla lacken blev faktiskt väldigt lyckade! Jag är nästan lite inne på att göra en del två av kollektionen men vågar inte riktigt för nu har jag nog jinxat det här komceptet med att vara så otroligt självbelåten... :D
Hade glömt att det fanns en film på den här! Här kommer den alla fall:
 
 

China Glaze Prey Tell

Publicerad 2012-09-30 08:50:00 i Naglar, vampy,

Här kommer en besvikelse till lack. Prey Tell. Inte alls vad jag hade hoppats. Jag trodde den skulle vara mer lilatonad än brun för det första. Dessutom funkade vi inte ihop när jag skulle lacka med den. Den ville kladda i nagelbanden och ha sig. tre gånger har jag försökt få det snyggt och det här är det bästa jag fått till. Då förstår ni hur illa det varit de andra gångerna.
Rinnigt alltså. Dessutom en färg som vill bita sig fast både i nagelband och på naglarna. Det betyder så klart att det är oerhört pigmenterat och det är väl inte dåligt men som sagt, vi klickar inte när jag ska lacka med det. 
Jag har bättre vampiga krämlack än det här så det kommer nog inte överanvändas. Synd ändå, för den kunde blivit så bra. Två lager lack på bilderna. Ganska bra torktid. 
Tråkigt lack är ju ett skäl att visa en kattbild. Här kommer den:

Lynnderella Bride of Franken

Publicerad 2012-09-29 12:18:00 i Naglar - glitter för layering,

Jag blev ju besviken på att Ophelia inte erbjöd så mycket färg utan mest var svart och skrovlig. En snabb layering med Lynnderella Bride of Franken trodde jag skulle råda bot på problemet men jag vet inte om de blev så bra. Det åkte av rätt fort. 
Det finns tydligen en ny version av  Bride of Franken nu, min är inte heller från den första omgången utan köptes från Llarowe när Lynns lack såldes där. Nu kan man bara köpa Lynnderella på eBay och tyvärr utan internationella fraktmöjligheter. 
Bride of Franken har jag visat förut, här, och som ni ser är det en svagt lilatonad bas med elektriskt blå hexglitter och så skimmer. Det är inte så spektakulärt idag som det var när det kom, nu finns andra alternativ faktiskt, så man behöver inte vara ledsen som man missat det här. Det den här har som gör det unikt är att skimret i den är holografiskt. Den här är lite som en blandning av Lilacquer Blueberry Pi och Fairy Dust med svag lila tint. Ni som vill ha lacket men inte kan köpa det kan ju prova den versionen. 

A England Ophelia

Publicerad 2012-09-29 08:38:00 i Naglar, vampy,

Jag kom ju helt av mig i mina A England Gothic Beauties experiment. Jag har visat Tess så låt oss titta även på Ophelia. Om Tess var hopplös att måla med så var Ophelia betydligt enklare att applicera. Nej, jag gillar det inte för det är fortfarande en helt hopplös pensel som jag har svårt att få styr på men det är alla fall inte tjockt, kladdigt och eländigt som Tess var utan mer "normalt". Det blir kladd på nagelbanden när jag tappar kontrollen på penseln men annars får jag lacket att uppföra sig som jag vill och det har inte samma problem som syrran med att inte "sätta sig" direkt utan ytan blir helt okej. Det är helt täckande med ett flödigt lager.
Färgen är ingen höjdare. Svart med lila skimmer som bara syns i optimala ljusförhållanden. Finishen är väl ingen höjdare heller då det lyckas se lite matt ut och dessutom får en skrovlig yta där man kan känna glitterkornen även om man inte ser det. Som ett glitterlack för blinda, typ. Man känner mer än ser att det inte är ett krämlack, liksom. Det gick inte hem hos mig men det är hundra procent mer lättlackat än Tess d'Urbervilles vilket ger mig lite hopp om resten av kollektionen. Ändå måste jag säga att jag hellre lackar igen med Tess som ju var snygg, trots att hon var en sådan eländig upplevelse vid själva manikyrtillfället. När det väl är gjort så är det ändå värt det. Det här... nej, inte så mycket.

Layla Coffee Love en gång till

Publicerad 2012-09-28 15:48:00 i Naglar - holografiska lack,

Hej! Helgen närmar sig, och med den mer jobb för mig, Japp... Jag var ju sjuk en vecka, förra veckan, och jäklar vad mycket som samlat sig på hög. Jag får huvudvärk bara jag tänker på det. Dessutom var det en tung arbetsvecka med långa, långa dagar. I onsdags kom jag hem efter åtta på kvällen och hade pillat av mitt glitternagellack. Helt väntat, det hade suttit i fyra dagar och jag börjar alltid pilla om det lyfter i ett hörn. Så, massakrerad manikyr och snabba ryck med omlackning. Jag tänkte först ta Metallic Green från KleanColor och gjorde faktiskt en manikyr med den men det kladdade ju ihop och blev misär så jag var tvungen att ta en pålitlig kompis för snabbmanikyren. Layla Coffee Love.
Här ser ni två lager av Coffee Love och ett lager överlack. Hela manikyren tog mig fem minuter och det torkar på fem till. Magiskt! Laylas senaste åtta lack i Hologramserien är fantastiskt lätta att måla med. Man behöver inte anstränga sig alls utan det flyter ut på nageln som en dröm. Jag har inte något baslack då de här lacken inte verkar färga naglarna. Lagren jag målar är tunna men två tunna lager täcker utmärkt. Man behöver inte vänta på att lagren ska torka eller så, bara kör på, bara man inte har för tjockt med lack på penseln. Jag tror hemligheten med holo ligger i att vara lite snål med mängden lack man portionerar ut. Eller så är det något annat. Jag har alla fall inga appliceringsproblem med de här lacken.
Som ni ser är det blixt-bilder, något jag verkligen inte brukar visa här på bloggen. Bristen på sol innebär att jag antingen får göra så här eller inte göra alls och jag tycker Coffee Love kan få komma fram och visa sig ännu en gång för den är ju fin. Här kan ni se dagsljusbilder och en film på samma lack och här kan ni se Emmas bilder på det. 

Hits Hestia

Publicerad 2012-09-28 05:57:00 i Naglar - holografiska lack,

Sista hololacket från sommaren och sista holoinlägget i arkivet. Brist på sol har barskrapat mig på holoinlägg. Nå, det finns oprovade lack som står här och väntar på en solig dag så förr eller senare kommer jag igen. 
Hestia har ni sett förut och det är kanske inte min favorit av Hits hololack men den har sin charm. Det är en blåbär-i-mjölk lila med scattered holo som ger fina regnbågar om än inte helt sammanhållna. Lacket är bra att lacka med, något tjockt som alla brasilianska hololack men inte omöjligt. Jag gillar ju de här lacken och både Jade och Hits är väl värda att skaffa om man gillar holografiska lack med färg på. 
Filmklipp är  ju numer obligatioriskt på mina holoinlägg. :D

Sally Hansen Xtreme Wear In the Navy

Publicerad 2012-09-27 18:31:00 i Naglar i blått,

Kommer ni ihåg att jag räddade lite bilder efter att hela mitt jättearkiv raderades när blogg.se gjorde sina reformer? Jag har ju glömt av att visa dem och nu stör det mig dessutom att bilderna är i ett annat format men, jag vill ju inte slänga dem heller när jag nu letade upp dem bland alla tusentals bilder som vi har. Här är en gammal favorit som jag absolut ville ha nya bilder på. Jag har ett inlägg från 2009 som jag egentligen vill kasta för det är så fula bilder och då skulle det ersättas av detta. Nu kan det bli så, vilket är skönt. Lacket förtjänar att få bättre bilder än det har här och tro mig, de från 2009 är skrämmande usla.
Jag fick det här gratis som bonus i en eBay-beställning. Det var 2008 tror jag. Jag var inte så imponerad först när jag såg det i flaskan men sen, när jag väl målade med det, så blev jag kär. Det har en underbar lyster. Glaslik! Jag tenderar att tro att det ska täcka med två lager men det behövs egentligen tre för att vara helt täckande. Inga problem att måla med det och inga problem med torktiden. Ett bra lack! Nu ska jag radera det gamla inlägget. :D
 

Nubar Caramello

Publicerad 2012-09-27 17:04:33 i Naglar i guld, koppar, brons,

För flera veckor sedan hade jag ett ryck och använde några favoriter från Nubars Venetian Glass-kollektion. Caramello var en av dem, de andra två har jag redan visat, Verde och Vino
Caramello är en kolasåsfärg med glassflecks. Fin men inte så vacker som några andra i kollektionen. Det är en färg jag sällan använder så när jag gör det känns den lite ny på naglarna och det är roligt. 
Som vanligt med Nubar så är det två lite flödigare, lättlackade lager som torkar på några minuter. Det är så problemfria lack att man häpnar varje gång. Älskar! 
 
 

Paketdags igen!

Publicerad 2012-09-27 16:54:00 i Nytt till lacklådan!,

Nya grejer har trillat in i brevlådan idag och jag tänkte att ni kanske ville o-ah och a-ah med mig över allt fint jag nu kan ställa på otestat-hyllan. Carrie som gör darling Diva-lacken skickade mig fyra lack att prova och dem kom idag. Jättefina lack! baby Got Back, Antares, Slutty Pumpkin och Make Out With Me heter de och det ska bli jättespännande att testa dem. Vilket vill ni se först? Inte för att jag kanske lyssnar på det men ni kanske är sugna på samma som jag. ;D
Ja, här ser ni "ryggarna" på flaskorna. Härliga, eller hur! Tråkigt nog blixtbilder men det blir ju så ibland. 
Här är en usel blixtbild där jag lyckades skugga lacken men det är alla fall tre Oopsie Daisies. Mina första tre från det indiemärket också, så jag ser verkligen fram emot att prova dem med. Och visst är det härliga färger!
Mer flaskryggar. Glödande höstfärger! Jag älskar etiketterna också. Söta!
Slutligen lite höstlack från IsaDora. De har gjort så fina färger i år att jag faktiskt var tvungen att köpa dem trots att jag hatar penseln med en intensitet av tusen solar. Kan inte IsaDora ha en omröstning bland sina konsumenter om penslarna? Vinner "min sida" så får vi ett redskap vi kan använda vilket skulle innebära fler köpta lack. Om majoriteten gillar penseln så får jag bita i det sura äpplet och acceptera att dessa penslar anses vara bra och att jag har fel. Jag förstår bara inte hur de som har smalare naglar än jag beter sig för jag får måla med penseln på "fel ledd" för att inte se ut som jag doppat fingrarna i en färgburk. Nå, nog med gnäll, det är fantastiska färger och jag ser fram emot att prova dem.

Essie Bazooka

Publicerad 2012-09-27 05:46:00 i Naglar i orange,

Nailtastic-Anne var himla gullig för ett tag sedan och skickade tre Essie-lack från sommaren Poppy-razzi kollektion. Det här är Bazooka, en härlig orange, väldigt mättad och intensiv. 
Tre lager lack på bilden, men lacket är högpigmenterat så ni som lackar med ett lager när ni anväder A England eller KC Metallic-lack klarar er nog med det vad gäller den här också. Det är fantastiskt att måla med då formulan är helt ljuvlig, tunn men inte rinnig, och glider på naglarna helt perfekt. Det spelar ingen roll vad man har för pensel när formulan är som den här. Suverän!
Jag tycker färgen är underbar och lacket också. Det var verkligen ett bra tillskott i min samling. Jag är svag för dessa trafikkonsorange nyanser och blir barnsligt glad av färger i sådana här färger. Visst är den härlig!
 
 
 
 

KleanColor Metallic Red

Publicerad 2012-09-26 05:32:00 i Naglar i rött,

Jag vet att många har varit lyriska över KC Metallic-lacken men jag har bara haft ett, Metallic Green, och den har jag frankat upp faktiskt. Nu fick jag en ny flaska genom Aila men innan var den slut och jag har bara använt den en gång som manikyr. Det lustiga är att jag inte alls var så lyrisk som jag själv trott när jag provade den utan hade ganska ljumma omdömen. Med Spectraflair i så kallar jag den Aine och älskar den så förmodligen var bara mina förväntningar för högt uppskruvade. Men, nu är det inte den gröna vi ska prata om utan den röda. Metallic Red var ett av delack från metallicserien som jag klickade hem för ett tag sedan från Beauty Joint. Jag har läst så mycket positivt så jag var helt enkelt tvungen att prova den.
Enligt mig så kan ju rött inte bli fel och det här är en fin röd. Den är fin, den glimmar vackert men den väcker inga jättestarka känslor. Jag är glad att jag har den, den känns som en bra investering för den är ju absolut inte dyr och färgen är klassisk och så, men som sagt, den kickar inte igång hjärtat så det slår extraslag. 
Kanske med mera överlack? Fast då är risken stor att man skulle få en massa bubblor. Jag tror det var samma sak som störde mig med det gröna. Det är lite för strukturerat/grovt för att det ska kännas riktigt perfekt. Nyansen älskar jag men finishen är lite... billig. Vad tycker ni om finsihen på de här lacken? 
 

Burnt Flowers Fallen

Publicerad 2012-09-25 18:26:00 i Nagellack jag frankat,

Kommer ni ihåg Type O Negative-kollektionen jag skakade ihop för någon vecka sedan? Den jag var så himla nöjd med? Ja, här kommer min andra favorit ur den, och då är jag alltså nöjd med samtliga lack så den här är jag alltså riktigt förtjust i! Den heter Burnt Flowers Fallen och den skulle ha juveltoner i en charcoalgrå bas. Jag vet att lacket ser lila ut, men det är en gråsvart bas. I den har jag sedan rosa, lila och blått glitter. Ganska mycket glitter som ni ser. Jag är så jäkla nöjd! Den är min egen privata version av BL The Black Knight men faktiskt så mycket bättre! Eller vad säger ni?
Det är en väldigt skir gråsvart jellybas, tätt med glitter som alla har samma storlek, och det ni ser är tre lager av lacket. Jag tycker det har helt okej egenskaper men det spelar ju egentligen ingen roll för ni kan ju inte köpa det... Det jag använde var ChG Licquid Leather, massor med klarlack, Lite KC Bite me och så glittren från TKB. Blå, rosa och lila alltså. Ja, det var allt. 
Ni kommer nu få ett galet bildspam för jag är så stolt över mig själv. Det blev verkligen precis som jag hade önskat mig det och om jag och Sofia någonsin startar Chaos Polish ska vi ha den här i sortimentet. Eller något liknande alla fall. Exakt den här blir det ju aldrig mer då de exakta proportionerna inte finns uppskrivna och om man skulle franka i större utsträckning för att få ihop flera lack som är lika så måste man nästan göra det med bara pigment. Fast Amanda som hade Nerd Lacquer använde både pigment och befintliga lack i sina skapelser och hon är fortfarande min indie-lack favorit. Synd att hon försvann...
 
 

KleanColor Hot Stuff

Publicerad 2012-09-25 06:11:00 i Naglar i lila,

KleanColor Hot Stuff kan väl vara något att bryta upp sjoket med indielack med? Det är ju ett ganska trevligt budgetlack som jag köpt som komplement till KleanColor Metallic Fuschia och för att vara ingrediens i frankenlack,. 
Det är en genomskinlig bas med små glitterpartiklar i en rosalila nyans. Inget mer, inget mindre. Konsistensen är ganska tjock om man jämför med hur mina favoritlack är, men ovanligt tunn för att vara ett KleanColor glitter. 
Alla partiklarna är av samma storlek och färg. När lacket torkar blir ytan lite ojämn så man får lägga på ett par lager överlack om man vill ha en slät yta.
Jag tycker det är fint ovanpå ton-i-ton färgade Metallic Fuschia, som jag har det här. När jag köpte det var det dock mest för att ha som bas i glittriga frankenlack då jag saknar suspensions bas. Den här håller glitter av samma storlek som de som är i lacket och det är ungefär den storlek som TKB:s glitter har. Jag tror att jag hade den här i Pyretta Blaze men mixad med Bite Me som är samma typ av lack från KleanColor men med rött glitter. Sen hade jag i andra pigment för att få färgen jag ville ha och så mer glitter. Det är smidigt att de har klara baser, de här lacken från KC. 

Pahlish Train Underwater

Publicerad 2012-09-24 16:58:00 i Naglar i blått,

Om vi fortsätter måndagen lite blått så kan ni få se bilder på ett lack jag hade för många veckor sedan. Minns ni när jag hade fått naglar och nagelband inlla missfärgade av först Flirty Tankini och sedan Prey Tell? Ja, det här är i den vevan. Försökt alltså bortse från att jag har rödfärg i nagelkanterna som inte gått bort med removern. Ni har sett lacket förut, jag visade det i våras när jag fick hem det men jag har burit det flera gånger sedan dess. Det här är senaste gången.
Train Underwater är ett av mina favoritlack i blått. Det har flera saker som är oemotståndliga för mig, t.ex de små röda glittren. Basfärgen är också så "jag". Min favoritblå. Om jag bär blått i kläder så är det gärna den här nyansen. 
Förutom att vara estetiskt tilltalande är Train Underwater ett bra lack. Tre lager lack här, men man kan klara sig med två. Det kräver dubbla lager överlack, enligt mig som vill ha släta naglar, men är man mindre känslig att lacket inte känns som glas när man rör det kan man kanske klara sig med ett. Jag brukar faktiskt landa på tre lager överlack över de flesta glitter för ofta behöver de en extra skopa dag två. Jag är dock extremt kinkig.
Visst är det vackert! Jag älskar det! Pahlish hittar ni på Etsy och Llarowe och den här är värd att klicka hem!

Contrary Polish Bright Night

Publicerad 2012-09-24 05:25:00 i Naglar i blått,

Jag visade ju ett Contrary Polish igår, Firebrand, och nämnde då att jag ägde två lack från det här indiemärket. Det är ju blå måndag hos Mrs Data, hoppas jag, och jag tänkte hänga på det den här veckan också och visa just ett blått lack och då passar det väl bra med detta. 
En mörkblå, men inte för mörk, jelly med turkosblått skimmer. Det är väldigt fint för den genomlysliga jellybasen ger verkligen skimret förutsättningar att skimra. Jag kan inte komma på en direkt dupe till den i min samling, den känns unik trots att den inte borde vara det, men mina tankar går till bland annat Orly Royal Navy. Som ni ser är den här mycket, mycket mörkare men det är samma typ av skimmer och jellybas. Jag gillar båda lacken, måste jag säga. Färgmässigt kanske den ligger närmast Yoga-ta Get this Blue men den är ju inte en jelly. den här är snyggare måste jag säga. Den är verkligen snygg! 
Det känns som att den här färgen borde finnas hos de stora märkena men nej, jag kan inte komma på något. Kan ni? Det är dessutom lättlackat och torktiden är bra så jag kan inte säga något negativt om det. Det här är mer än väl värt pengarna även om det blir rätt dyrt. Om Firebrand var snyggt men inte gungade båten så hårt för mig så är det här en riktig vinnare! Jag lämnar er med lite bildspam. Har ni också blå måndag idag? Min är inte så blå egentligen för nu ska jag tillbaka till jobbet och jag måste säga att jag haft lite väl långtråkigt nu sista dagarna. Ska bli skönt att få göra något "riktigt" och komma hemifrån lite.

Smitten Polish Hocus Pocus

Publicerad 2012-09-23 17:59:05 i Allmänt,

Igen måste jag be om ursäkt för att jag inte kunnat fånga lacket, vare sig dess skönhet eller dess färg. Lacket är mer rödtonat lila än blåtonat lila och på vissa bilder kan man se det men inte på andra. 
En lilatonad jelly alltså och den är sprängfylld med glitter i rosa, lila och blått. Det kan vara prismatiskt glitter också för det glittrar i regnbågens alla färger.Det är verkligen vackert och jag önskar så att ni kunde se dess fulla skönhet. 
Jag har lagt ett lager av Hocus Pocus över China Glaze Coconut Kiss. Jag vet inte om det hade behövts men jag gjorde så alla fall. De har ganska lika basnyans så jag tänkte att det skulle funka bra. Jag gissar på att jag fått täckning med tre lager så jag gjorde ingen vinst med min layering. Jag blev alla fall oerhört nöjd med min manikyr. Naglarna känns väldigt snygga och de gnistrar så himla fint i det i ljuset, både det elektriska och solen.  Gillar man gnistrande lack i lila är den här ett måste. Smitten Polish finns, som jag tidigare nämnt, på Etsy och på Llarowe
Eftersom jag vet att Noelie, som gör Smitten Polish, tycker om katter och även har egna, så tycker jag vi avslutar med en bild på Signe.
 
 

Contrary Polish Firebrand

Publicerad 2012-09-23 09:25:00 i Naglar, vampy,

Contrary Polish är ännu ett indie märke som jag provat. Jag har köpt två lack och båda är väldigt fina men de är också mer konventionella än många andra indies då de inte satsar på att ha massor med olika glitter utan är skimmerlack. Jättefina skimmerlack men alltså inget som folk kommer stoppa dig på gatan för och undra vad du har för roligt/konstigt/galet lack. Det häär skulle kunna vara ett klassiskt lack från något ledande salongsmärke.  
Visst är det vackert med sin djupa bärton och det ganska grova skimret i rött och lila. Jag tycker alla fall det. Det är en något knepig formula, det är tre lager på mina bilder och jag får lite cuticle drag när jag målar men det beror nog på att lacket är lite tjockare än jag vill ha det. Tänk på hur jag klagar på t.ex A England som också ger mig exakt samma problem. Det innebär att ni som kan hantera den typen av lack säkert inte har problem med det här. Kan man måla med det utan att få med sig lacket i nästa lager så klarar man sig dessutom med två lager och behöver inte det tredje som jag lade på för att dölja mina misstag.
Jag tycker det är roligt att vi har indies som inte är glitterbomber eller hololack, vilket ju är vanligast, utan skimmer som här, eller som med Lilacquer duokroma lack. Det ger en större bredd åt indiemarknaden. I och för sig så är ju A england, Cult Nails och BB Couture också indies, men ni fattar vad jag menar. 
Contrary Polish kan man köpa från Llarowe.  Jag kollade nu när jag länkade och alla sex färger finns inne. Jag har två, den här och den blå Bright Night. Jag skulle vilja ha alla och speciellt vill jag ha Creeping Moss. den tycker jag ser väldigt fin ut.
Så vad tycker ni om lacket? Är det intressant att köpa indielack som inte fokuserar på glitter och holo eller föredrar ni salongsmärken och drug store lack för att fylla era skimmerbehov?  

Smitten Polish Sweet Swede

Publicerad 2012-09-22 21:16:00 i Naglar i grönt,

Jag tror ni har förståelse för att jag kastade mig över mitt bonuslack från Noelie, Sweet Swede, och lackade med det först av mina nya lack från Smitten Polish. Jag är fortfarande helt tagen av att hon gjort det med mig i tankarna! Visst är det vackert! en underbar grön!
Bilderna är taffliga, precis som gårdagens på Hare Midsummer's Midnight. Jag har inget ljus alls, det är grått och regnigt där jag bor och kameran vill att jag ska ha blixt men jag fotar inte med blixt så vi har haft en del hetsiga meningsutbyten, jag och kameran. Det här är det bästa jag kan åstadkomma. Tro mig, lacket är vackrare än bilderna på det. Jag hoppas ändå att det framgår att det är ett lite blåtonat grönt glitter i en jellybas. Jag har lagt det ovanpå ett lager av OPI Jade is the New Black för att slippa eventuell VNL men jag undrar om det hade behövts egentligen. 
Helt fantastiskt fint alltså, och överraskande bra formula! Det är superbra att måla med, har snabb torktid men blir satinmatt utan överlack. Det är dock bara ett lager Seche Vite över det och ändå är ytan slät. Nu, några timmar senare, kan jag känna att jag skulle kunna lägga på ett lager till av överlack men det är fortfarande blnakt. Lite, lite struktur dock om man gnuggar på det. ett lite tjockare överlack, som Poshé, hade nog inte ätits upp alls. 
Jag måste säga att jag hoppas Noelie gör det här lacket möjligt för alla att köpa, kanske med ett annat namn dock, för det är slöseri att ha det som en one off, Det är för bra och för fint för det. Och ni som tänker doppa tån i  indie-lacksvärlden, doppa den gärna i Smitten Polish. Alla mina lack från Noelie är superbra att lacka med, inga tjocka baser eller så, och det är smakfulla glitterkombinationer som inte faller över i glitterbombsfacket utan känns sofistikerade och eleganta. Lättburna även för den vuxna kvinnan utan att bli stela eller tråkiga. 

OT om katter, för det är ju tradition här hos mig.

Publicerad 2012-09-22 20:26:00 i Allmänt,

Nu är det höst igen och dags att påminna om alla övergivna katter. När vintern kommer blir det svårt, ännu svårare, för övergivna katter att klara sig. Det är alltså dags att göra en insats. Jag har redan skrivit om det här så många gånger, men jag vill alla fall återigen uppmana alla som kan att ge en slant till något katthem. Katthemmen gör så otroligt mycket gott och de skulle inte klara sig utan donationer. Katter som omhändertas är ofta medtagna, i behov av veterinärvård och mediciner. Det kostar pengar. Katthemmen ser också till att kastrera katterna som de tar in och chippa dem. Förutom det så kostar det med lokalhyror, burar, mat, leksaker... 
Siri, en katthemskatt
Har man haft katt men förlorat den och kanske inte tänker skaffa ny katt så kan man skänka t.ex klösträd, matskålar och annat till katthem. Det har jag vänner som gjort. Vissa katthem, t.ex det som min Siri kommer från, har sponsrade burar. Då kan man betala en större summa och på så sätt sponsra en bur med katter för ett helt år. Det är en ganska stor utgift och många kanske drar sig för att göra så. Då kan man göra som jag och autogirera en viss summa varje månad. Jag har tre katthem som jag stödjer med en donation varje månad, I slutändan blir det mer än en kattbursdonation men jag kunde inte välja vilket katthem jag skulle stötta på bekostnad av de andra så för mig funkar det här systemet. Vill man bara ge någon donation då och då har de flesta ett bank- eller postgiro man kan sätta in pengar på, kalendrar man kan köpa eller möjliigheten till sms-donationer. Jag brukar slänga iväg en och annan sms-donation då och då när jag tycker jag har råd. 
Siv och Signe i fåtöljen
Om man inte har råd att skänka pengar kan man kanske skänka tid. Många katthem ser gärna att man kommer och hjälper till som volontär eller att man bara kommer in och klappar och pratar med de katter som inte blivit placerade någon gång då och då. 
Siv och Siri
Att skaffa katt från ett katthem är egentligen det allra bästa. Man får en katt som är veterinärbesiktigad, kastrerad och chippad. Det är otroligt bra! Jag tog min Siri när hon var rätt ung så hon var inte kastrerad, men har katten fyllt sex månader ska den vara det. 
Signe och SIv kramas
Skaffar man katter på andra sätt, som jag skaffat Signe och Siv, så ska man så klart se till att de också blir kastrerade. Just nu äter Signe p-piller men till jul är det dags för både henne och Siv att bli kastrerade. Det är en självklarhet för mig även om de inte går ute. Se alltså till att din katt är kastrerad om du inte har för avsikt att avla på den. Man vet aldrig om katten smiter ut och så står man där med kattungar. Kastrera hankatten också, det är enkelt ingrepp, inte särskilt dyrt heller, och då bidrar man inte till att fler kattungar föds i området. Jag har sett vildkattskolonier och det är bara sorgligt. Det föds nya kullar hela tiden men merparten av de katterna dukar under för svält, sjukdomar och olyckor och köld. Bidra inte till det. Kastrera din katt om den går ut. Bidra till att minska kattkolonierna istället.  Det kan man göra genom att donera pengar till organisationer som ser till att kastrera de vuxna individerna i en kattkoloni så det inte föds fler ungar. Läs mer om det här: http://v2.goteborgskatthjalp.com/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=77
Min fina Bella som var en övergiven skyggis innan hon blev vår.
Vill du skänka en slant till ett av "mina" katthem? Här finns en länk till Stockholms katthem och där kan ni se olika sätt att bidra till deras verksamhet: http://www.katthemmet.nu/sidor/stod-oss.aspx
Sms-donationer går till så här:
Skicka ett sms med texten Katthem 25Katthem 50 eller Katthem 100 till nr 72970 (nytt nummer) så skänker du motsvarande belopp. 
Edit, min stora kattkärlek, också en hittekatt.
Vill du hitta ditt lokala katthem och bidra? Här finns en länk till några av Sveriges katthem:
http://www.katter.nu/sv/katthem.htm
 
Mina föräldrars vackra pojke. Nu 12 år gammal. Övergiven av sin förvildade mamma vid sju veckors ålder. 
Sen kan man alltid bli medlem i Djurskyddet. http://www.djurskyddet.se/
Djurskyddet är ju inte specialiserat på katter men alla djur är värda att respekteras, vårdas och älskas. Tar man ett djur, vare sig det är en katt, en hamster eller ett gäng akvariefiskar, så ska de skötas och man ska ha räknat med att man kan behöva gå till veterinären, bekosta medicin och försäkringar, att djuren ska aktiveras och man ska vara påläst. Djur är inte leksaker. Jag fick skaffa min första hund när jag var 13. Med det följde ansvaret att se till att min hunds behov blev tillgodosedda. Inte bara promenader utan även mental träning, brukshundsklubb, lekar och allt vad hund innebär. Jag älskar djur och har alltid haft djur omkring mig men jag har alltid varit oerhört medveten om att de inte är leksaker utan levande, kännande varelser som blir fantastiska vänner om vi bara bjuder till det minsta lilla. 
Den sista av mina hundar, kloka, fina Ida. Bellas och Edits bästa vän.
 
 

Jämförelse mellan två grå

Publicerad 2012-09-22 19:22:00 i Nagellack - jämförelser,

Min favoritbloggare, Sofia på One Inch Nails, visade nyligen vackra China Glaze Jitterbug. Det fick mig att minnas att samma år kom Lucern-tainly Look Marvelous från OPI. Det var hösten 2010 dessa båda skönheter släpptes så jag är sent på jämförelsebollen, men eftersom jag alltid tänkt på dem som dupes medan Sofia inte gjort det så blev nyfikenheten för stor och här kommer mitt lilla jämförelsebidrag. Jag minns att jag var lite sur på mig själv som köpt båda lacken men kanske var det inte så dumt ändå. Eller?
De är inte dupes men de är rätt lika ändå. Jitterbug är mer blå och har mindre skimmerpartiklar medan LLM är lite mer grön och med större partiklar. LLM blir alltså glittrigare. Båda täcker med tre tunna lager, elelr två flödigare, och båda är snygga. Jag tror dock att jag föredrar OPI LLM och det förvånar mig lite. Jag trodde innan att ChG skulle vinna på den behändigare penseln men faktiskt gillar jag det lite grövre skimret och lite mindre stålgrå i LLM. Vad tycker ni andra? Har ni båda? Tycker ni man behöver båda? Vilken blir er favorit?

Hare Midsummer's Midnight

Publicerad 2012-09-22 12:30:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Okej. Jag erkänner. Jag har inte gjort lacket rättvisa. Jag har försökt dock, både igår och idag. regntunga skyar över Stockholmsområdet och min vanliga inkompetens ger dock ett slutresultat som inte är imponerande. Lacket i sig är oerhört, oerhört vackert.
Hare Midsummer's Midnight är en svart jellybas med glitter i lila, magenta, grönt och blått. Det är små glitter, det är mellanstora hexglitter och större hexglitter och så fyrkanter. Jag har lagt två lager av Midsummer's Midnight över A England Lady of Shalott om ni undrar. Jag tror man kan få det här täckande av sig själv men jag hade ju en manikyr som passade för lite layering så jag körde på det. 
Det är lättlackat och känns inte alls så där tjockt som många indielack kan upplevas. Nikole på Hare kan verkligen göra lack som är följsamma och fina att måla med. Jag har två lager överlack här, som vanligt med ett glitterlack, men det här är betydligt slätare än t.ex OPI:s glitter från Muppets eller ChG glitter från någon av deras glitterkollektioner. Jag älskar det här lacket. Älskar! Ser ni på den usla detaljbilden hur glitterpaertiklarna simmar i lacket som har hur mycket djup som helst trots layering (som ofta dödar djup enligt mig) och trots att det bara är två lager. Jag vet inte vad jag kan säga mer än att om ni gillar mörka lack med glitter i så måste ni köpa det här. Ni kommer inte ångra det. 
Jag hoppas ni får alla fall någon sorts idé om det här lackets skönhet även med dessa kassa bilder.
 
 

Gissa vad! Nytt i lacklådan - igen!

Publicerad 2012-09-22 11:10:00 i Nytt till lacklådan!,

Igår ringde det på dörren och brevbäraren stod där med två fina paket, ett från Nikole på Hare och ett från Noelie som har Smitten Polish. helt fantastiska indie-tjejer som nog gör de lack jag är mest inne på att skaffa fler av just nu. Från Hare kom Midsummer's Midnight, Heat Plague och Dog Day Dream. Jag är så sugen på att prova alla tre! De är underbara i flaskan och jag har Midsummer's Midnight just nu och den är härlig! Så himla underbar!
Noelies lack är lika läckra de. Jag ville ha nya lacken Hocus Pocus och I Want it Now och gamla godingen Pure Imagination och Noelie inkluderade en extra som hon gjort till mig, Sweet Swede! Det är den gröna ni ser längst till höger. Så himla gulligt, speciellt som hon vet att grönt är en stor svaghet för mig! Alltså, lacken är så vackra att jag bara vill sitta och rulla flaskorna fram och tillbaka i ljuset och se glittret blinka upp mot mig! Ah!
Vill ni också ha Smitten eller Hare lack? Båda finns i så fall att köpa från Llarowe
De har även Etsy shoppar: Hare Polish och Smitten Polish.
 
 
 
 

Sminkans Cyhiraeth

Publicerad 2012-09-21 21:20:03 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ett kortisinlägg bara för att det är holofredag. Jag började nyss gäspa och jag ska nog gå och lägga mig snart. Men jag vill såklart också va med och visa holo, nu är vi ju inne på andra året med holofredag och får såklart inte svikta:)
Jag har alla tre FNUG-lacken stående på min byraå, men jag fyller år i nästa vecka och spar dem tills dess, en liten födelsedagspresent från mig själv. Jag var supersugen på att testa idag men bestämde mig för att vara ståndaktig en vecka till och istället visa er ett holografiskt lack som den kära Sminkan har frankat, nämligen hennes Cyhiraeth. Hon gjorde ju en keltisk kollektion för ett tag sedan och det här lacket ingår där. Jag tänker inte säga så mycket mer än att det är en mörk, typ tealgrön färg med väldigt tjusiga färgglada regnbågar som är ganska svåra att fota. Inget solljus här, regnet vräker ner så jag har fotat dels med mitt ljustält och dels under spisfläkten. Den vita bakgrunden är ljustältet och den mörka är i köket. Färgen återges bättre med ljustältet med köket ger bättre bild av regnbågarna så därför visar jag båda. Visst är det fint! Regnbågarna är såklart inte lika galna som FNUG och Layla men de ger en väldigt vacker finish till lacket och det är ett underbart hololack om man vill ha lite mera höstfärg på naglarna. 

FNUG Fantastica

Publicerad 2012-09-21 07:02:00 i Naglar - holografiska lack,

Dags för det tredje och sista holografiska lacket från FNUG. Precis som det i silver och det i blått så är det här en ren knock out när vi snackar holografisk effekt. En makalös effekt bara matchad av Layla Jade Groove om man tittar i samma färggrupp, och då är Jade Groove mycket mer blå i tonen. FNUG Fantastica är mer av samma färg som Koh Metallic Green eller Nfu Oh 66. Mer holografisk än dem dock.
Det här är, återigen och precis som syskonlacken, två lättmålade lager på nakna naglar. Inget underlack och inget överlack på mina bilder. Ingen kräm eller olja heller i anslutning till lackandet då det lätt ställer till applikationsproblem att få fett på nageln eller penseln. För mig är det här lack som applicerar sig själva och jag gillar den korta, lättstyrda penseln. Sen har jag förstått att inte alla håller med men det är ju inte ovanligt. Hololack ska målas med lätt hand, få drag och på slät och torr yta. Eller, om man föredrar det så kan man ju köpa en aqua base som jag vet Emma brukar använda. Jag misslyckas oftast med att måla hololack på aqua base då den är lite klibbig och ska ge ett grepp till lacken som i mitt fall leder till en ojämn applicering men det är nog mycket att jag är ovan vid att hatera dem. 
Fantastica förtjänar helt klart sitt namn. Det är fantastiskt. Jag har använt det två gånger så bilderna är från olika tillfällen. Filmen är från första tillfället jag testade det. 
Jag är verkligen förtjust i mina FNUG-holos! De är så himla vackra och bra och fantastiska! Helt otroliga!
 

Suspended in Dusk

Publicerad 2012-09-20 20:02:00 i Nagellack jag frankat,

Så vi har sett en mörk skönhet, Tess d'Urberrvilles, som i och för sig gjorde mig lite besviken. Okej, okej, väldigt besviken på formulan, men färgen var helt okej. Jag gillar ju mörka lack. Jag har ju frankat min egen kollektion med lack inspirerade av Type O Negative och jag hade det här lacket liggandes på lut i arkivet. Det är Suspended in Dusk och det är ett mörkgrått/gråsvart lack med blå glitter och holografiskt skimmer.
Först gjorde jag en svart, utspädd jelly och i den hällde jag ner spectraflair utblandat i klarlack (modell holo-topcoat) men bara lite, typ en tiondedel av flaskan. Sen öste jag på med blått glitter från TKB. Idén var att göra ett lack som Blk Bila Bong men med tydligare blå glitter och bonusen av det holografiska skimret när solen skiner.
Jag tror det här är min favorit av lacken jag gjorde i den här lilla frankenkollektionen. Det är snyggare i verkligheten. Så kommer lite mer bilder här nedan också. Formulan är inte perfekt, det här är tre lite rinniga lager. Värt det och jag har absolut lackat med värre. Tess d'Urbervilles till exempel...
Ovan i skugga nedan i sol.

A England Tess d'Urbervilles

Publicerad 2012-09-20 14:33:00 i Naglar i grönt,

Idag kom det lack på posten igen, mina Gothic Beauties från A England. Jag trodde de skickades nu i veckan men jag måste ha rört ihop mina beställningar. Jag beställde de här från Llarowe vilket är helknäppt eftersom vi kan köpa från A England, men de här lacken hade inte kommit upp där än så jag blev otålig och ja, beställde dem från USA.
Jag hade inte behövt bli otålig. Jag misstänkte att de skulle vara för svarta och att det skulle vara svårt att se glassflecksen. Japp, så är det väl i viss mån men jag tycker ändå att Tess d'Urbervilles ser distinkt grön ut i inomhusljus och det gnistrar fint grönt i solen. Jag kan alltså leva med att de är i mörkaste laget. Vad är då problemet? Ja, ni ser det ju på bilderna...
Kladdigt jävla elände. Alltså, jag har aldrig gillat A Englands formula för de är i tjockaste laget för min smak. Det här är dock sämsta sortens smörja, enligt mig. Tjockt och kladdigt och penseln är som vanligt för lång och böjer sig okontrollerat av lackets tyngd. Jag borde ha låtit bli de här lacken. Verkligen. Jag har nagellack överallt, som ni ser. Jag försökte få bort lite med en bomullstops men det ser skitigt och kladdigt ut och jag vill bara lacka om.  Jag ska dock försöka stå ut för att se lite hur hållbarheten är. Vi får se om jag klarar det. 
Lacket är så tjockt att det inte går att göra tunna lager. Det här är typ ett och ett halvt lager, tjockt då, och man får kala fläckar när man går över samma ställe på nageln en andra gång. Ni ser att det runnit ut på sidan av nageln? Ja, det flyter ut men trögt. Jag har fixat lite av missarna i efterhand med lite aceton på ytterligare en bomullstops men det är fortfarande fult. FULT. Jag hatar lack som är så här svårlackade. Jag har inte tålamod med dem. Och det värsta är att jag inte ens får ner Seche Restore i flaskan än för den är för full. Jag ska hälla ut lite och se om jag kan göra det här till ett användbart lack. Som det är nu är det ett buckligt, kladdigt helvete till lack som inte ens går att förlåta eftersom det är grönt. Nej, en stor besvikelse. 
Nya bilder. Lacket sätter sig lite mer efter någon timme. Ni ser att ljuset är ett annat också. Kallare. Solen gick i moln. Lacket är bättre nu än innan det slätade ut sig och jag fick bättre kanter med min andra clean up, även om det inte är perfekt. Fortfarande en hemsk formula men jag tror jag kan få det att funka om jag tunnar av bara fan och kanske decantar till en flaska med vettig pensel. Kanske. 
 

Nubar Vino

Publicerad 2012-09-20 10:28:00 i Naglar, vampy,

Låt mig visa en klassiker från 2010. Nubar Vino är ett av lacken från kollektionen Venetian Glass som kankse är en av de bästa höstkollektionerna någonsin. Vino är helt och hållet min stil Djup, kall vinröd. Glassflecks. Perfekt formula och pensel. Ja, det finns inget att klaga på.
Bilderna är några veckor gamla men jag tänkte att de skulle kännas mer aktuella nu när hösten kommit lite längre på väg. Det är så underbart vampigt att jag tycker man kan ha det året om men det är klart att höstens färger, och vinterns, kanske ger det den bästa bakgrunden. Hur som helst, det är så himla fint! 
Visst är det vackert! Den här kollektionen är helt underbar så om ni inte har skaffat några av lacken redan gör det nu! Man måste inte alltid ha det senaste lacken från den mest aktuella kollektionen. Ibland kan man vända tillbaka till de kollektioner som kommit för flera år sedan och plocka upp pärlorna. Dessutom vet man vilka lack som faktiskt är pärlor när man fått lite distans till dem. Eller vad säger ni? Vilka favoritkollektioner har ni och vilka lack minns ni från tidigare säsonger?
 
 

Pahlish Toxic and Timeless

Publicerad 2012-09-19 13:14:00 i Naglar - glitter för layering,

Jag är fortfarande hemma och snörvlar men det har inte stoppat mig från att lacka naglarna idag. Jag var ju tvungen att prova alla fall ett av mina nya lack och jag valde att börja med Pahlish Toxic and Timeless.
Jag har lagt två lager, tjocka sådana, över Kiko 343 som är ett tealfärgat jellylack. Toxic and Timeless är ganska tjockt och även om de flesta vet det så säger jag det en gång till, det är så glitterlack blir om man har tunga glitterpartiklar som man inte vill att ska sjunka till botten. Då måste man ha en suspension base som är tjockare för att glitterflingorna ska "flyta". Vill man kan man sedan själv tunna lacket med Seche Restore eller liknande för att få en mer tunnflytande konsistens. Jag har valt att använda lacket som det är och då kluttat ut det på nageln och petat med penseln så glittret spridit sig på ett lagom sätt. 
Som ni ser är det flera olika färger och storlekar på glittren, både stora och medelstora hexglitter, runda små glitter och så strängglitter. Färgerna spänner över chartreuse, turkos och blått. Basen är svagt blåfärgad men det är inte så att jag skulle försöka få det täckande på egen hand. Nej, layering över lämplig färg är nog det enda raka. Jag blev nöjd med den här kombinationen som jag upplever som väldigt tilltalande.
Hela manikyren består alltså av två lager av Kikolacket (underlack först så klart) och så två lager TaT med ytterligare två lager SV som nog kommer kompletteras med ett tredje snart. Torktiden är bättre än förväntat men så klart inte supersnabb. Det är en oerhörd känsla av djup i lacket och det är helt unikt. Det blir alltså ett bildspam så ni får se hur det tar sig ut och så en länk till Pahlish shop på Etsy och Llarowe. Har ni inte redan Train Underwater rekommenderar jag ett köp av den för det är mitt favoritglitter i blått!
Och trots detta massiva inlägg späckat med bilder så avslutar vi med åtta sekunder film på Signe som leker ninja.
 

Jelly Sandwich med Ravishing, Dahling

Publicerad 2012-09-19 07:26:00 i NailArt,

Minns ni när jag hade Russian to a Party på naglarna? När jag haft den en dag så beslöt jag prova en jelly sandwich med den i botten. Som fyllning har jag använt China Glaze Blonde Bombshell och så toppade jag med  ett par lager Ravishing, Dahling från China Glaze. Jag tycker det blev riktigt bra så jag kommer nog använda de lacken tillsammans igen. 
Jag gjorde mackan på eftermiddagen och det var dåligt ljus även om jag knäppte några bilder. När jag kom hem dagen efter, med tipwear som ni ser, så tog jag några bilder till i sol. Jag tycker dock att solbilderna visar mer av hur det faktiskt såg ut så jag vill ha med dem trots slitaget.
Ni ser att ytan inte är slät. Trots två lager Ravishing, Dahling och lika många lager Seche Vite så är inte glittren helt täckta utan ger den där klassiska, lite ruffa ytan som alltid irriterar mig. Det gick dock inte att ha fler lager eftersom jag hade en gammal manikyr med överlack och allt i botten. Det är ändå tio lager lack här. På bilden nedan, tagen direkt efter att jag lackade, var ytan lite slätare men det är ett hungrigt glitter som suger åt sig överlack som en svamp.
Jag tycker det blev en ganska fin macka. Mitt andra försök och visst, den första med Monaco Blue blev väl kanske ännu bättre men jag gillar den här med. Jag är förtjust över hur Blonde Bombshell fungerade i mackan och hur fint djup det blev och att det syns att glittret har olika storlekar så pass väl. Vad tycker ni? brukar ni göra jellymackor? Vad har ni för favoritkombinationer? 

Black No.1

Publicerad 2012-09-18 20:30:00 i Nagellack jag frankat,

Vill ni se mer av mina hemmafrankade Type O Negative-inspirerade lack? Självklart måste man ju ha med ett lack med namnet Black no.1 och här är det. En svart jelly med enstaka glitter i svart och lila. Den här är gjord med en ännu mer jellyfierad Liquid Leather och så lila glitter från TKB och svart glitter som är litet och runt och några större svarta hexglitter som jag ville se om jag kunde få att synas i svart. Idén från början var att göra ett mindre chunky Funky Chunky, men det funkade inte och då slängde jag i det lila glittret. Man kan ana att det är svarta glitter i där lacket inte är helt täckande, titta noga tjejer, men jag klarar inte att ha det så genomskinligt så jag öste på tre lager och där försvann de flesta svarta glittren.
Man skulle ha behövt fyra lager för full täckning som ni ser. Jag har alltså spätt ut Liquid Leather med lika mycket ofärgat lack så den är rätt skir. Ja, ni fattar ju hur jag tänkte när jag gjorde det. Hur som helst, de lila glittren från TKB fick alla fall lacket att blir lite mer spännande och jag är glad att jag slängde i dem. 
Okej, jag vet, lacket är inte lika bra som låten, men helt ärligt, hur skulle det lacket ha sett ut? Hade jag lyckats med svart med svart glitter så hade det ju varit bra men nu gick inte det. Jag gillade att bära det här ändå för det är superglossigt och de glest utströdda små glittren blinkar så fint då och då utan att förta lackets svärta. Jag är nog rätt nöjd med det faktiskt. Ja, det är jag. Och jag kommer bära det igen. 

Mera nytt i lacklådan

Publicerad 2012-09-18 17:12:00 i Nytt till lacklådan!,

Mitt i detta förkylningselände så kom posten. Tre paket, ett från Pahlish, ett från Llarowe , där man också kan hitta Pahlish,och ett från Anne som har bloggen Nailtastic. Vi börjar med att titta på vad som kom från Pahlish. Två glitterlack. Toxic and Timeless som blev ett måste efter att Solveig på Nailin' It visade den och så Sullen Girl som jag bara fick för mig att jag måste ha. De ser fina ut i flaskan båda två!
Från Llarowe kommer Orbit och Kryptonite samt ett Dollish Polish jag velat ha sedan Veronica swatchade det för hundra år sedan. Spank You Very Much heter det och visst ser det vackert ut i sin flaska!
Anne skickade dels Essie-lack från Poppy-razzi kollektionen och tre holografiska lack från Kiko som hon köpt i Lissabon till mig! Vilken grej! Jag blev så himla glad! Och om inte annat så är några holofredagar till räddade om vi bara får lite sol att visa upp dem i. Tack söta Anne! 
Och apropå sött så kommer en bild från balkongen på mina sötnosar. 

Nubar Vogue Vert

Publicerad 2012-09-18 08:40:55 i Naglar i grönt,

Jag är hemma idag. Har inte fått min förkylning att bryta ut ordentligt men den har liksom ätit upp all energi och nu gav jag upp. Ont i huvudet och halsen och snuvig, men inte så pass att jag är sngliggande, bara oerhört trött. Kanske kommer det något inlägg senare med dagens naglar men det här är ur mitt lilla arkiv. Vouge Vert. 
När det här lacket, och den här kollektionen, kom var den här en av mina favorit. Jag var förtjust i nude-färgerna och den här och Mod Aqua, och det är jag fortfarande, men alla lacken är enastående bra vad gäller egenskaper. De är så lättlackade och bra att jag inte kan föreställa mig något bättre. Färgen på Vougue Vert är en dämpad pastellig grön som känns mjuk och fin och får mig att tänka på något skyddande och tröstande som en filt i ylle eller en favoritmorgonrock. Något man kan svepa in sig i och som liksom håller om en. Det är verkligen en färg jag borde bära idag då jag är i behov av lite tröst när jag känner mig ynklig och inte är på jobbet. 
 
 

October Rust

Publicerad 2012-09-17 17:05:00 i Nagellack jag frankat,

Minns ni att jag visade ett lack, Pyretta Blaze, från min egen lilla frankenkollektion med inspiration från Type O Negative? I dagsläget är det tio lack och här kommer ännu ett av dem, detta är döpt till October Rust efter albumet som kom 1997.
När jag började tänka på att göra en Type O-kollektion så var den här given och jag såg färgen klart framför mig. Planen var att göra den till en rost/oliv duokrom men jag ändrade mig då det pigmentet även har lila  och rosa toner och jag ville ha ett rostfärgat lack "på riktigt". Rost utan duokrom blev det alltså och istället en mica med guldsken, flecks som skiftar mellan rött och guld och grönt och skimmer i orange. Tyvärr dränkte jag flecksen i den för pigmentpackade basen så de syns knappt. Jag, vet, jag är inte proffs på det här och tack och lov så ska jag ju bara ha lacken själv så sådana missar gör inte så mycket. 
Jag är oerhört nöjd med färgen. Den blev verkligen rostfärgad. Lacket är jättepigmenterat och täcker med två lager. Jag kladdade på lillfingret och skulle rädda det med en bomullstops men det blev bara värre så försök bortse från det och titta på de andra fingrarna istället. 
I solen slår guldet fram ordentligt och det är en riktig skimmerbomb! Det gnistrar och sprakar om fingertipparna. Det har ändå en del djup då färgen mörknar mot kanterna på nageln.
I skugga kan man se de drunknade flecksen och även de bruna undertonerna blir tydligare. Vad tycker ni om färgen och finishen? Är det för o-unikt eller tycker ni att jag lyckats göra något som är "eget"?
Här ser ni bilden på min lilla kollektion igen. Vad är ni nyfikna på härnäst? 

Girly Bits Daddy's Little Girl

Publicerad 2012-09-17 05:58:00 i Naglar i blått,

Mrs Data annonserade ju att det skulle bli blå måndag hos henne från och med den här veckan och då måste jag ju hänga med. Blått är en av de färger som jag gillar bäst på naglarna och jag har många blå lack att visa. 
Det här är Girly Bit's lack Daddy's Little Girl. Namnet ger mig rysningar då jag varje gång jag läser eller säger eller tänker det får The Missions Amelia i huvudet. Jag hittade en version med texten på YouTube så om ni undrar varför min mage knyter sig när jag tänker på den sången så kan ni ju klicka på den inbäddade videon längst ner i inlägget. Om jag försöker bortse från den koppling som uppstår i mitt huvud mellan sången och lacket så är det rätt trevligt.
Det kanske går att använda på egen hand, jag vet faktiskt inte, men jag tror det är tänkt som ett effektlack. Det är olika sorters blå glitter och så är det även en del lila glitter som gör lacket lite intressantare. Här ligger det över ett blått skimmerlack men jag tror det skulle göra sig bra över svart. Bättre än så här förmodligen. 
Jag tror alltså den kan göra succé som effektlack men över en färg som ger en kontrast till det blå. Jag ska prova den över svart, absolut, och kanske mörklila som OPI Siberian Nights? Vad tror ni?
Här är videoklippet med Amelia av The Mission. Obehaglig text.
 
 

Ytterligare en återblick av årets holofredagar

Publicerad 2012-09-16 20:40:57 i Allmänt,

Sminkan visade er ju alla hennes tjusiga holofredagslack i ett litet kollage innan. Jag vill inte va sämre och hakar alltså på. Många firar holofredagens jubileum denna helg med att visa återblickar från det gångna året. Så kul att vi har kunnat hålla igång så länge och att så många är med! Kerstin har verkligen gjort ett jättejobb med att samla länkat och hålla holofredagsfanan högt. En eloge till Kerstin! Men också till alla som hakat på eller vad säger ni? Alldeles extra bra är såna här teman för mig som annars gärna bloggar lite sporadiskt, har jag en tid att passa så är det liksom lättare. Nu har jag inte varit lika flitig som många andra men jag har i alla fall varit med 35 gånger och det känner jag mig riktigt nöjd med faktiskt. Alla lacken jag har visat ser ni här, jag hoppas att jag inte har missat något.

Bad Girl

Publicerad 2012-09-16 12:43:00 i Emmas FOTD 2012,

Hurra hurra för att det är helg! Det är så skönt att vara ledig och dessutom så kan man passa på att göra lite roligt smink. Igår dök jag ner i min Bad Girl-palett från Sleek Makeup. Det hade jag tänkt göra redan förra helgen men sen kom en förkylning emellan och då kändes det inte så kul.
 
 
Jag håller just nu på att testa Glow Time från Jane Iredale. Det är en BB Cream med rejäl täckning. Den blev inte särkskilt bra på bild, vilket iofs även kan ha med ljuset att göra, jag fotar i köket och alla lampor är inte uppe efter renoveringen. Nån gång läste jag ett frågor & svar-inlägg hos Linda Hallberg. En av hennes läsare frågade om hon retuscherade sin hud, jag tror att svaret var ja men jag minns inte riktigt. Poängen är att jag kom att tänka på att jag kanske borde säga något om detta, alltså inte om Lindas hud utan om min egen. Jag retuscherar nämligen min hud. Ni har inte frågat men jag tycker faktiskt att det är rätt viktigt att berätta. Det där med retusch är ju svårt, å ena sidan så bidrar det till att folk får sneda ideal, å andra sidan blir det ju snyggare. Jag retuscherar min hud så tillvida att jag tar bort ojämnheter och skruvar lite på färgerna för att inte se så iskall ut som man ibland gör av blixten. Ibland slänger jag även på lite sken för då får man en så fin soft focus-hud. Jag är galet oproffsig på bildredigering, gör allt i Picasa så ibland bara pillar jag runt tills jag tycker att det blev bra. Hur som helst, nu vet ni, jag retuscherar huden tills jag tycker att den är snygg och här har jag ändrat massor. Ibland har jag perioder när jag tycker att jag inte ska retuschera för att jag banne mig ska visa den sminkade sanningen. Ser jag tillbaka på dem bilderna så retar jag mig väldigt på ojämnheter i huden, de förstör upplevelsen av mina egna sminkningar för mig ch således tänker jag retuschera när jag känner för det. Ni får hemskt gärna delge mig era åsikter kring detta, men jag planerar att göra som jag vill i denna fråga. Nu ska jag i alla fall sluta tjata om detta och prata om sminket istället.
 

Hyn

Foundation: Jane Iredale BB Cream, har ett sample i en burk och vet inte vilken färg det är men jag gissar på BB3

Concealer: MAC Moisturecover NC 20

Puder: Laura Mercier Translucent Powder

Bronzer: Bare Minerals Warm

Rouge: MAC Mineralize Blush Gentle
Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Sleek Make Up Intoxicated, Rebel, Twilight och Inoccence

Highlighter: Too Faced Heaven 

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell 111

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Här har jag i alla fall ganska långt, följt denna tutorial. Jag såg den för länge sen, innan jag hade Bad Girl-paletten men nu när jag köpte den kände jag att det var läge att leta upp den igen för jag tyckte att sminket var otroligt snyggt. Sen kollade jag inte på tutorialen precis innan utan tolkade lite fritt, men idén kommer i alla fall därifrån och jag tror att jag har hamnat hyfsat nära. Basen är Shadow Insurance, Intoxicated ligger på ögonlocket och de båda lila är mixade och ligger som en ram utanför det gröna, i globlinjen, samt under ögat. Jag ville ha en matt highlighter och valde Heaven från Too Faced. Skimriga Innocence fick ljusa upp i inre ögonvrån. Jag har eyeliner både längs med övre fransraden och som inliner. Jag hade egentligen tänkt använda Demi Luvies-fransarna men hittade inte dem och körde därför på Ardell 111. De var lite överdrivna för en middag med sambon kan jag tycka, det tyckte han med, men de blir fina på bild och ibland är det ju roligt att ta i ordentligt. Jag kan för övrigt meddela att jag nu har en ny locktång, istället för den som dog. Nu låter det ju som om Net On Net varit aslångsamma, det har de verkligen inte, det är jag som varit. Oklanderlig kundservice från deras sida, nu hoppas jag bara att denna locktång håller bättre än den förra...

Pyretta Blaze

Publicerad 2012-09-16 10:17:00 i Nagellack jag frankat,

Här ska ni få se något jag pysslade med igår. I torsdags hade jag nämligen stor paketdag och fick inte bara hem lack utan även pigment och glitter och flaskor att franka i. Jag och Sofia har ju haft vissa planer på att starta ett eget nagellacksmärke i över ett års tid men vi kommer liksom aldrig i "skarpt läge" för det finns logistiska problem. vi bor jäkligt långt ifrån varandra helt enkelt och dessutom finns det en ekonomisk faktor också. Det är dyrt att starta upp ett eget litet företag. Alla fall, vi pratade för ett tag sedan om hur vi skulle namnge lacken om vi väl gjorde dem och jag sa att nästa kollektion jag gör ska ha namn från Type O Negatives låtar. Jag hade en ganska god idé om vad jag ville göra så jag skrev ner några idéer och kollade igenom mina förråd, insåg att jag behövde beställa material, gjorde det och ja, nu finns mina idéer förverkligade. Nej, inte för försäljning, så klart, men för mig! Det här är mina tio lack i min tribut till Type O Negative-kollektion. Black no1, 12 Black Rainbows, Suspended in Dusk, Highway Star, Burnt Flowers Fallen, Pyretta Blaze, October Rust, Cinnamon Girl, Creepy Green Light och Too Late: Frozen. Det skulle kunna bli fler i framtiden dessutom, men det här är vad jag skakade ihop igår. 
Jag satt ju i mörkret och skakade ihop mina lack så klart, jag gör alltid så, och det första lacket jag mixade ihop var det här, Pyretta Blaze. Tanken var att det skulle vara lite rödare, typ vinröd, men i elektriskt ljus såg den rödare ut och alla som frankat och försökt göra vinrött vet ju hur lätt man hamnar i lila eller brunt. Jag var väldigt lätt på handen också för jag ville ha den jelly-ish för glittren så den blev nästan rosa... Alla fall, den är nu lilarosa och jag gillar den ändå så den får vara så. Jag ska ha i lite mer av de stora, röda hex-glittren för de blev väldigt glesa, jag tror inte ens de syns på min swatchhand förutom på tummen som fick två. 
Som ni ser är det alltså en lite halvjellyaktig bas i en sorts bärfärg som dessutom har glitter i rött, rosa och lila, skimmer i lila och stora hexglitter i rött som alltså gömmer sig på bilderna. Det täcker med två lager, det är vad jag bär på bilderna, och det kräver minst två lager överlack för att få en slät yta. Jag har tre faktiskt. Ni vet ju hur glitter beter sig och det här är inget undantag. 
Jag har fotat i sol och skugga för att ni ska få se att det är fint i olika ljus men på olika sätt. Det är verkligen sprakande i solen. Jag är faktiskt riktigt nöjd med mitt lack. Jag hoppas hela kollektionen blev lika bra för den här kommer jag definitivt att bära. Sen finns det säkert många andra liknande lack. Jag tänker spontant på Pahlish Pianos Filled With Flames och det hade jag ju inte planerat. Sen är de ju långt ifrån dupes då PFWF är mer rött och mitt mer lila men de lirar ju i samma lag, helt klart. Gillar man min Pyretta rekomenderar jag alltså ett köp av Pahlish lack. 
Jag gjorde faktiskt en liten video för att visa glittret i min skapelse. Hoppas ni vill se den. 
Här är dessutom inspirationen till lacket. Sju minuter långt och förmodligen inte allas kopp te. Type O Negatives Pyretta Blaze.

Hare Afterglow

Publicerad 2012-09-15 20:18:00 i Naglar i blått,

Jag visade ju mina nya lack som kom i torsdags tidigare idag. Här kommer dagens naglar med ett av dem, Hare Afterglow. Ett mellanblått jellylack med glitter i koppar och lila och skimmer i ljuslila. Jag gillar det här precis som jag gillar Nikoles andra lack som alla bjuder på oväntade och roliga kombinationer. Det finns en lekfullhet över Hare som jag gillar. Lekfullhet, risktagande och en sorts äventyrslusta. 
Afterglow köpte jag från Llarowe. Innan har jag köpt mina Hare från Nikole själv men nu är hon sedan en tid del av Llarowes sortiment. Just nu är just Afterglow oos men flera andra av hennes lack finns inne ifall nu blir sugna på att prova ett av de här lacken. Det ni ser på mina bilder är två lager och det är helt okej att måla med, inte så himla tjockt för att vara indie men inte tunt heller utan rätt "normalt". Torktiden är bra men det kräver två lager överlack för att inte ha kvar lite av strävhetskänslan glitterlack alltid får. Glittren är så pass glesa att det inte är något stort projekt att ta bort lacket så låt det inte avskräcka er från att uppleva en Hare.
Jag gillar känslan i Nikoles lack. De är helt unika i indie-världen och jag blir lika förvånad varje gång jag ser hennes lack och inser att hon faktiskt fått färgerna att funka med varandra. Lacken gör mig glad och fnissig och jag känner mig ganska ung när jag viftar med fingrarna och ser mina glitter i lila och kopparorange blinka till svar.  
En sista:

13 nya lack

Publicerad 2012-09-15 17:02:00 i Nytt till lacklådan!,

Jag lovade ju bli bättre på att visa vilka nya lack som ramlar in. I torsdags kom de här 13. Det är ett gäng KleanColors, som ni ser, och så ett gäng indies. Hare Afterglow, Contrary Polish Firebrand och Bright Night samt Girly Bits Daddy's Little Girl och Cu Blue. De ser jättefina ut allihop och jag har Hare-lacket på naglarna nu. Inte så mycket mer att säga om detta, tror jag. Jo, man ser att jag är helt inne i ett färgtema med blåa, vinröda och lite fuschia-tonade färger. Färger som klär mig väldigt bra och som jag ständigt återvänder till. 

Holofredagar från året som gick

Publicerad 2012-09-15 09:22:00 i Allmänt,

Jag har varit med nästan alla holofredagar sedan Skimmerskuggan, eller Kerstin, startade utmaningen. 72 holografiska lack har jag haft med men de är inte alla representerade på mitt lilla collage här för det var lite olika bildformat. Jag hade ett himla sjå att få fram alla lack eftersom blogg.se inte haft tagg-funktionen så länge så jag har bläddrat igenom kategorin och kollat datum och text för att spåra lacken. Det är ju åtskilliga hololack som publicerats på andra dagar än fredagar mellan alla lack som faktiskt varit med på utmaningen. ;D
Så, ett collage alltså för att visa alla fall majoriteten av lacken som representerat Sminkan på holofredagarna. 
 
 
 

Layla Misty Blush

Publicerad 2012-09-14 19:57:50 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Kan ni fatta att det har gått ett helt år sedan Kerstin instiftade holo! Så kul att det har blivit ett så stort fenomen som så många hakar på och inte minst, att vi hållit igång så länge! Jubileumsholofredagen tänkte jag fira med att visa er ett Laylalack, nämligen Misty Blush. Det är ju inte lätt att matcha FNUG Psychedelic som Sminkan visade innan, men Laylalacken ger ju FNUG en god match i alla fall. Misty Blush är den sista jag testar av de nya Layllacken. När förhandsbilderna kom var Sminkan och jag övertygade om att denna skulle bli stjärnan i kollektionen. Sen när lacken kom hem till oss insåg vi att så nog inte var fallet. Misty Blush hamnar nånstans mittemellan brunt och lila och är lite för lik Coffe Love tycker i alla fall jag. Coffe Love är dessutom snyggare, jag föredrar den mer rent bruna färgen framför den brunlila. Regnbågarna är dock, som alltid med Layla, helt jävla outstanding. I solen är det som om man har doppat naglarna i gnistrande metallisk olja och då spelar faktiskt inte grundfärgen så himla stor roll. Högt poäng från mig alltså, trots att jag inte gillar basfärgen. Formulan är som den brukar vara, fantastisk om man använder MUS Aqua Fix, jag har en lager Orly Bonder, ett lager Aqua Fix, två tunna lager med Misty Blush och ett lager Poshé. Jag vet att inte alla tycker att Layla är så bra att måla med men vi bara klaffar helt enkelt, faktum är att Layla är de av alla mina lack som jag tycker bäst om att applicera. Hållbarheten är dock inte jättebra, Layla är perfekta helglack för det är ungefär så länge de är snygga, efter två dar börjar det se lite hackigt ut i kanten och man kan då alltså ta bort det med gott samvete.


FNUG Psychedelic

Publicerad 2012-09-14 05:41:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag!! Yay! Och det är ettårsjubileum och det är FNUG! Det är helt jäkla överholo! Jag älskar, älskar, älskar det!! Men kan ni förstå att det idag är ett helt år som Kerstin på Skimmerskuggan hållit i holofredag? Fantastiskt!  I helgen kommer ett samlingsinlägg med holofredagbidrag men det blir sen, nu är nu. Nu är FNUG!
Två enkla och smidiga lager på rena naglar, alltså inget underlack eller aqua fix eller så. Inget överlack heller. Det torkar på sekunder. Helt underbart! Det är silverfärgat men regnbågarna är så massiva att man bara ser dem i princip. Så himla holo! Det är så klart Layla Mercury Twilight och Jessica Disco Diva och MUS Greta med, som ni såg var de rätt likvärdiga när jag gjorde min jämförelse. Jag är dock upptänd av nyhetens behag och jag skulle just nu säga att det här är min favorit!
Visst är det vackert! Jag bara tjatar på, jag vet, men jag kan ju inte låta bli att exklamera lovord över ett lack så underbart som detta!

Obligatorisk filmsnutt kommer här! Ni måste titta på den! Man kan inte förmedla hur fantastiskt det är i ord eller stillbilder. 
Vackert! Visst är det vackert!
 
 
 
 

Första sminkningen med Naked 2

Publicerad 2012-09-13 21:04:00 i Emmas FOTD 2012,

Som utlovat, en liten sminkning med min Naked 2-palett. Inte lika spännande som Bad Girl förstås, jag satsar på att testa den i helgen istället. Den här sminkningen hade jag i alla fall på semestern, Erik och jag skulle ut och äta och jag tyckte det var kul att snygga till mig lite, men eftersom jag är tidsoptimist så var jag såklart lite småstressad. 
 
Eftersom sminket är i alla fall en månad har jag inte stenkläm på alla produkter som använts men skuggorna kommer från Naked 2. Verve ligger på inre halvan av ögonlocket, Pistol på den yttre och Foxy är highlightern. Om jag inte är alldeles vimsig är det även lite Pistol under ögat för en lite sotad look. Eyelinern är gissningsvis Brush On Cream Eyeliner från Clinique och läppstiftet är MAC High Tea. Tycker det blev helt okej men roligare har jag ju åstadkommit.
 
 
 
Uppdatering: Nu minns jag vilken foundation jag använt, det är Everyday Minerals Jojoba Base i Sand. Jag gillade den inte, tycker att täckningen var ganska tam och så kändes den smetig, IT Base är mycket bättre om ni frågar mig.

Nubar Verde

Publicerad 2012-09-13 18:04:54 i Naglar i grönt,

Nubar släppte en av de bästa höstkollektionerna någonsin 2010 med sin Venetian Glass kollektion. Vartenda lack var en fullträff, alla med en underbar finish med grovt skimmer/glassflecks i underbara färger. Det här är Nubar Verde. Den är mycket lik Zoya Edyta som kom samma år, båda är murriga gröna med blå underton i basen men guldskimmer som ger det en lite olivaktig färg. 
Precis som Zoya så har Nubar i princip perfekta formula på sina lack och perfekta penslar dessutom. Det här är två lager som lackar sig själv. Det torkar snabbt dessutom och här ser ni det utan överlack. Det behövs inte för att få det att torka men vill man ha mer glans så är det så klart man ska ha på ett lager av sitt topplack. Jag valde bort det för jag kände för den lite mattare ytan som känns mer höstligt rustik på något sätt.
Visst är det oerhört vackert! Verde är ett måste för alla som älskar grönt, tycker jag. Eller Edyta, vilken man vill. Jag tycker de känns olika när jag bär dem, för mig är Edyta mer grå i tonen och Verde mörkare buteljgrön, men Alizarine gjorde en jämförelse och de är dupes enligt den. Jag har inte gjort om den jämförelsen för jag litar helt på Féline, men som sagt, ibland upplever man skillnader som kanske inte ens finns. Samma sak med Branding Iron och Royla Rajah Ruby. Jag tycker alltid att BI känns rödare... :D
Har ni några lack från venetian Glass kollektionen? Vilka är era favoriter i så fall? Jag är nog mest kär i Vino och Verde själv. De båda är så "jag"!

Lynnderella Ruby Red Ruby

Publicerad 2012-09-13 05:56:00 i Naglar - glitter för layering,

Lynnderella Ruby Red Ruby över Nubar Fiery Red. Det här bar jag första veckan på jobbet. Min ena chef tyckte det var fint, minns jag. Rött glitter brukar av någon anledning alltid få uppmärksamhet av män när jag bär det medan kvinnor föredrar lila. Skumt...  Hur som helst så var det en iögonfallande manikyr.
Lynnderellas Ruby Red Ruby är inte diskret. Glittren är stora och svåra att få jämna och släta på naglarna. Det är dock ett glödande och intensivt lack som gör sig bättre i verkligheten än på bild. Det lyser och gnistrar som själva julafton av det här glittret. Det är dock inget lätthanterligt lack då det kräver att man duttar och petar med glittren även när man som här använder det i en layering och ganska tunt. Om man nu kan tala om tunt när lack kommer mer i blobb-konsistens och mest påminner om en halvstelnad jell-o.
Glöder och glittrar gör det alltså. Så mycket att det är värt den värdelösa formulan. Minst tre lager Seche Vite krävs för att få det hjälpligt slätt. Jag har visat det förr och är man sugen på att se det över ett vampigare lack kan man spana in det gamla inlägget. 
 
 
 
 

China Glaze Unpredictable

Publicerad 2012-09-12 19:00:00 i Naglar - duokromatiska,

Unpredictable hade jag säkert inte köpt om jag inte sett det på Anne från Nailtastic. Det var jättefint på henne så jag slängde med en flaska i min beställning och ja, här är den nu. Det här är andra gången jag använder det. Jag misslyckades med en nagel förra gången, det bara dragspelade ihop sig och allt blev misär fast resten av naglarna var perfekta. Alltså inga foton och snabbt byte av lack. Det här är några veckor senare. Den gången blev lacket extremt randigt av penseln men annars funkade det ju okej så jag tog några bilder men jag vet att det kunde ha varit vackrare.
Lacket skiftar vackert mellan guld, gyllengrönt, klargrönt, aquamarin och indigo. Det här måste ju vara det mest duokroma av alla lacken i China Glaze Bohemian Lustre Chrome, om nu inte Rare and Radiant är likvärdigt. Jag köpte inte R&R så jag kan inte uttala mig där. Av de tre jag har så är den här alla fall absolut mest duokromatisk och jag gillar verkligen färgerna i det. Vackert!
Som ni vet så hatar jag penseldragmärken när de blir så här tydliga. Jag ska testa att lägga det här i ett lager över en neutral färg för att se om jag kan bli av med lite penseldragsmärken. Förhoppningsvis kan det funka och då kommer lacket göra total succé för mig. Här ser ni tre lager, relativt flödiga för att vara jag. Torktiden är seg som sjutton. Även av den anledning kan jag tänka mig att köra ett lager av detta över något passande. Kanske Orly Glow... 
Sista bilden för att visa att det nästan går över mot en rökig lila i extrema vinklar.

Zoya Daul

Publicerad 2012-09-12 06:18:00 i Naglar i lila,


Hej alla läsare. Det är onsdag och mitt-i-arbetsveckan. Tiden går så fort. För bara några dagar sedan satt jag och kände mig måndagsgrå och var ganska säker på att bli lika förkyld som alla andra på jobbet. Nu sitter jag här och det är väl ungefär samma status. Ingen förkylning har brutit ut men den ligger och smålurar lite näsan. Jag är trött som fan men jag är uppe och kramar min kaffekopp alla fall. Det är en helt vanlig morgon alltså. Vad passar bättre en helt vanlig morgon än ett ganska genomsnittligt lack? 
Zoya Daul är ganska genomsnittligt i mina ögon. Det är en mellanlila med guldglassflecks. Den känns inte ny på något sätt utan påminner om It's My Year, tror jag, från OPI. Det är en sorts tråkigare version av Zoyas egen Faye. Det lacket var ju tjusigt, tycker jag, men det blev inte min favorit i Sunshine kollektionen. Daul är som sagt lite tråkigare och blir alltså inte heller en favorit.Det är så knäppt, jag hade egentligen bara tänkt köpa FeiFei och Song men sen slängde jag med Ray och Daul också och så fick jag ju Suri. Av alla de lacken har inget gjort succé. Song är den jag gillar mest tror jag. Jag älskar Zoya men de har haft så tråkiga kollektioner efter Sunshine. Jag vill att de ska göra mig lycklig med färger att älska men nej, det har bara varit mesiga tråkfärger i det sista.
Vad tycker ni om Daul? Skulle ni köpa det? Har ni redan gjort det? Det är ju inget fel på formulan så tycker man det ser fint ut kan man absolut slå till ch få ett lack med bra egenskaper. Jag tror det är två lite flödigare lager här för glassflecksen gör att lacket blir lite strävt och alltså behöver lite mer på penseln för att flyta ut bra. Inte tjocka lager, men mer flödigt än mina tunna. Torktiden var bra. Inga fel på så sätt, bara trist att titta på enligt mig.
Traditionen är väl etablerad, eller hur? Trist lack innebär en tröstande kattbild på slutet av inlägget. Siv sover så snällt här. Sötnosen.
 
 

China Glaze Swanky Silk

Publicerad 2012-09-11 18:34:00 i Naglar - duokromatiska,

Swanky Silk var det lack från Bohemian Lustre Chrome-kollektionen jag var mest intresserad av på förhand. Kombinationen av gult och rosa är inte så vanlig även om jag har lack som är i närheten av den här kombinationen. Bättre lack som det skulle visa sig, eller alla fall mer distinkt duokroma. 
Nej, det blir ingen favorit, det blir det inte. Lacket är blekt beige-guld-rosa och det är mjuka skiftningar mellan färgerna så det är inte så in-your-face duokromt utan mer typ lite diskret duokromt.Det ni ser på bilderna är tre lager av penseldragsmärkesbenäget lack med frostig finish. Så himla trist. Finishen får mig att tänka på Romantique-kollektionen med metalliclacken som kom för några år sedan. Det roligaste med dem var att de var one-coaters och gick att stämpla med, om jag minns rätt. Tvivlar på att det här är opakt nog för det men vem vet.

Det ser lite urtvättat ut i och med att färgerna är så ton i ton. Inte så läckert. Lite obehagligt nästan. Som uppblött hundfoder som stått så länge att det blivit en hinna på det. Eller lapskojs i skolmatsalen. Nej, inte alls min färg. 
 
 

Jämförelser med silver holo (FNUG, MUS, Layla)

Publicerad 2012-09-11 18:01:10 i Nagellack - jämförelser,


Jag vet inte om de här bilderna tillför så himla mycket men jag gjorde den här jämförelsen när det var sol förra torsdagen och då ska jag väl visa den också. Det är silverhololack, linjära sådana. Det är Layla Mercury Twilight, FNUG Psychedelica, Jessica Disco Diva, Sally Hansen Magical Crystal Ball och Make up Store Greta, batch 701.
De här lacken är i hög grad utbytbara. Jag tycker inte man behöver alla utan sitter du med ett bra MUS greta kan du vara nöjd med det. Visst, det är små variationer i holoeffekten men alla de här är verkligen bra, de bästa man kan få tag på idag faktiskt, så vilket man råkar välja kan vara mer en fråga om tillgänglighet eller pris än något annat, tycker jag. 
 
 
 
 

Lilacquer Antimatter of Opinion

Publicerad 2012-09-11 06:19:00 i Naglar - glitter för layering,

Jag har ju visat några indielack nyligen, bland annat ett från märket Lilacquer, Leshy. Här kommer ännu ett lack från samma märke, ett märke som valt att satsa helt på det som är duokromt. Det här är ett av lacken från kollektionen Science! som består av lack med klar bas och så glitter som växlar färg beroende på vinkeln. Det här växlar mellan guld-koppar-grönt-aqua. Som ni kan se på Cilucias swatcher så ser de här lacken väldigt olika ut på olika färger så man kan experimentera en hel del. 
Jag har lagt Antimatter of Opinion över China Glaze Prey Tell. Det är alltså en mörkt brunaaktig botten. Jag tycker det blev bra eftersom min tanke var att med de guld-grön-koppriga få en höstig känsla, som när bladen på träden går från grönt till höstfärgerna. 
Glittren byter alltså färg men det är alltså inte den klassiska duokroma effekten med en nagel som helt byter färg från en till annan beroende på vinkel. Glittren växlar mellan olika färger på individuell basis men det är som med ett prismatiskt glitter, varje glitter tänds och släcks och skiftar individuellt, inte i grupp. Jag tänker inte på det som duokromt, jag ser bara ett fantastiskt glitter där varje glitter bjuder på en fantastisk show i olika färger. Basen, alltså suspensionsbasen, är ganska tjock för att hålla alla glittren flytande men går att tunna ner till valfri tjocklek med lite Seche Restore. Jag har inte gjort det och jag tycker det var jämförbart med alla andra tyngre glitterlack vad gäller formula. Det här är ett fantastiskt glitterlack och jag rekommenderar det varmt! Det finns att köpa på Overall Beauty för dem som är intresserade. 

OPI Russian to a Party

Publicerad 2012-09-10 16:12:17 i Naglar, vampy,

Dagens naglar har varit prydda av ett klassiskt gammalt lack, Russian to a Party. Jag vet inte när det släpptes men det var några år sedan och det har gammal fin OPI-pensel och de gamla härliga kemikalierna. Perfekt att måla med alltså!

Lacket är vampigt brunrött med skimmer. Färgen är verkligen lik levrat blod i skuggan. En nyans som jag inte upplever som för brun utan som klarar balansgången perfekt och håller sig på rätt sida rött. Det här är tre tunna lager och det är ypperligt att måla med. Helt fantastisk faktiskt. Tunn, fin konsistens och utmärkt kontroll på det. 
Som ni ser blir färgen olika i olika ljus, något som så klart gäller för alla nagellack. I skuggan blir det djupt, nästan svärtat brunrött, i indirekt ljus en ljusare brunröd med guldskimmer och i sol så slår lacket över i kopparmyntsbrunt med skimmer.
Ja, ni får lite bilder i klickstorlekar om ni vill utforska hur det ser ut i olika ljus närmare än på de fullstora. Man kan knappt tro det är samma lack, och av den anledningen tyckte jag man behövde en drös med bilder. 
Russian to a Party borde vara core för det är så fint men självklart är det inte så. Det är istället d/c sedan många år. Jag tycker det är synd de slutade göra den här för den är väldigt vacker trots att den är så nära brunt. Jag gillar den verkligen. Vad tycker ni? 
 
 
 

Zoya Song

Publicerad 2012-09-10 06:29:41 i Naglar i blått,

en gång i tiden hade Mrs Data blå måndagar på sin blogg. Det har hon övergett men idag tänkte jag ta upp den fallna manteln och visa ett blått lack på denna veckodag. Jag känner mig lite...nej, inte blå, mer grå tror jag. Lite snorig, väldigt trött och inte så inspirerad. Helgen gick fort igen. Väldigt fort... Inte så att jag inte vill gå till jobbet, jag älskar mitt jobb, men jag skulle vilja sova lite till innan det är dags.
Zoya Song är från Zoyas höstkollektion. Ett klarblått lack med glassflecks som är något ljusare än basfärgen och därför ger en ganska glowy känsla. Väldigt fint men den blir ändå inte ett av mina topplack i den blå ligan. Inte för att jag nödvändigtvis har något bättre i samma stil. Det är ju faktiskt väldigt vackert med sin lite lit from within-kvalitet. Formulan är jättebra och ja, allt är bra. Hjärtat slog dock inga frivolter i bröstet när jag bar det.
Jag skulle inte vilja vara utan det. Det är tjusigt och de goda egenskaperna gör att jag nog kommer sträcka mig efter det i framtiden. Kanske kommer det till och med bli mer av en favorit då. Det är nog höga förväntningar som tar ner mitt intryck av det den här gången. 
Ja, det är nog bara mina höga förväntningar som är i vägen för kärleken. Det är ju egentligen jättefint...
Och här kommer min nya lösning för Signe och Siv efter salladsskålsfallet, om ni minns det. :D
 
 
 

Smitten Polish Lovely Lilacs

Publicerad 2012-09-09 19:35:00 i Naglar i lila,

Smitten Polish Lovely Lilacs var jag bara tvungen att skaffa. Så himla vackert! En ganska skir lila jellybas med prismatiska glitter och rosa och blå glitter och så skimmer också. Det är så mycket som händer i det men det blir ändå inte spretigt eller för mycket för ögat. Det är jättefint!
Här ser ni två lager av Lovely Lilacs över en manikyr med Milani Rad Purple. Den skulle nog gå att få täckande på egen hand också men jag har inte provat det. Jag tyckte det var enkel application, inte så jobbigt som vissa indielack kan vara när de är tjocka och fullpackade med glitter. Det här betedde sig utmärkt och torkade snabbt och bra också. Jag var jättenöjd. Dessutom fick jag en hel del komplimanger för det när jag bar det.
Lovely Lilacs är mitt andra lack från Smitten Polish men jag vet redan några fler som jag gärna vill ha. Smitten finns att köpa på Etsy och på Llarowe. Jag har sett en preview av ett helt otroligt lack som kommer släppas senare i höst så jag rekomenderar att ni håller ögonen på hennes shop eller Llarowe om ni gillar lila lack med prismatiskt glitter i. ;D
Noelie, som gör Smitten Polish, har jättemånga vackra lack som jag tycker ni ska spana in. Dessutom har hon en blogg man kan följa, Noelie's Nails, och där kan man se hennes egna skapelser ibland men även massor av andra lack. Hon är väl värd ett besök om ni inte redan har henne på listan. Just nu får man scrolla några inlägg för att hitta nagellacksbilder för det finns en del shop-info, men det kan man ju göra en söndagskväll, eller vad säger ni?
 
 
 
 

Sommarens palettskörd

Publicerad 2012-09-09 16:01:00 i Emmas sminkväska,

Ni var flera som var nyfikna på att se mina nya paletter när jag frågade så lite bilder kommer här. Jag har haft hiskelig palettmani hela sommaren och slängt alla shoppinghämningar över bord känner jag, dags att återta i alla fall några, men det hindrar ju inte att jag visar er mina nya godbitar. I våras när jag köpte Natural At Night så kände jag att jag var tvungen att vänta innan jag köpte fler paletter, den känslan släppte dock sen.
 
I början av sommaren köpte jag Naked 2, jag har suktat efter den länge. Sen läste jag massa bra saker om Wet 'n' Wilds Comfort Zone-palett och då Wet 'n' Wild fanns på mitt Ica Maxi högg jag en sån. Någon månad senare såldes allt Wet 'n' Wild-sminket ut för halva priset och då kunde jag inte låta bli att hugga de andra paletterna samt även trion Walking on Eggshells, som jag hört flera You tube-gurus prisa. Förra veckan var jag i Göteborg och jag är iväg blir jag lätt lite lösaktig med plånboken. MAC bjöd på absolut noll av intresse för mig, men NK har ju Too Faced och där hittade jag en massa roliga paletter varav Eye Love och Matte Eyes fick följa med mig hem. Eye Love visade jag förra helgen, samt Blu Had Me At Hello från Wet N Wild, men de får vara med i det här lilla shoppinginlägget också. Som om jag inte hade köpt nog med paletter så var jag dessutom på Linköpings Afroshop i början på veckan. Där har de Sleek Make Up och paletterna kostar rimliga 99 kronor. Eftersom jag redan hade sjunkit så långt i palettträsket så kunde jag inte låta bli Bad Girl-paletten, kändes som att en hit eller dit inte gjorde nån skillnad. Jag har varit sugen på att testa Sleek ett tag och nu när jag kunde köpa dem utan frakt och dessutom hade möjlighet att spana på dem live så kunde jag bara inte låta bli. Usch jag är förtappad.
 
Jag ska hålla mig lugn nu ett tag, men det kommer säkert bli fler Sleek-paletter framöver, de verkar så himla bra. Som ni ser har jag swatchat Bad Girl. Jag hade en vision om att jag skulle visa er swatcher på alla paletterna, men gav upp efter en, det tar sån förbannad tid om man ska hålla på och göra rent verktygen och låta dem torka mellan varven och jag hatar att pilla med fingrarna i mina skuggor. Är det nån ni är särskilt nyfiken kan jag nog fixa en swatch, men allvarligt talat, det här inlägget blir långt och bildtungt nog även utan swatcher på alla skuggorna. Nog babblat nu, bilder på paletterna är ju vad ni vill ha egentligen:) Jag tänker såklart prata lite om dem var och en också.
 
 
Naked 2, uppföljaren till supersuccén Naked. 12 skuggor varav 3 är matta och resten skimriga, några med lite glitter i. Det ingick även ett miniläppglans och penseln ni ser i förpackningen, Urban Decay tycker jag är lite roliga så, men får i regel chansen att testa ganska många produkter om man köper en palett ifrån dem.
 
 
   
4 st Wet 'n' Wld-paletter, riktiga budgetfynd får man väl kalla dessa. De med 8 skuggor kostade 89 kronor och trion 59. På ordinarepris alltså, jag har bara köpt den neutrala till det priset, de andra var på 50 % och de var således riktigt billiga. Jag har fakiskt bara testat den blå och Comfort Zone, de andra har jag inte ens hunnit bryta, för många paletter, hmm ja.
 
 
 
Eye Love, en samlingspalett med 2 skuggor vardera från 4 av Too Faceds paletter och desstom får man en mini Shadow Insurance. Bra, för min börjar bli lite torr. Too Faced är ofta lite snåla med extraprylarna tycker jag. Jag vill mycket hellre ha extrasmink istället för beskrivningar av make uper som de ofta bjuder på, här ser ni dem i locket på paletten.
 
 
 
En till Too Faced-palett, denna med enbart matta skuggor. Inga extraprylar men 3 idékort i locket. Jag tycker inte att såna är så roliga men min kollega som var med mig tyckte att det var briljant så smaken är som baken.
 
   
 
 
Slutligen Bad Girl från Sleek Make Up. En fantastisk palett för sotningar vågar jag mig på att påstå, här finns både färg och neutralt men dramatiskt och de allra flesta skuggorna är ordenligt pigmenterade, 99 kronor är verkligen ett fynd. Den innehåller även två highlighter och de är lite skirare såklart men annars kändes det som om det var mycket tryck i skuggorna när jag swatchade. Alla skuggorna är på bar hud och jag har använt de små skumapplikatorerna för appliceringen, äntligen får jag nån nytta av dem, de brukar annars hamna direkt i soporna:)
 
Det var alltså mina nya paletter. Jag har inte testat alla ännu men ska liga lågt med palettshoppandet ett tag så att jag hinner komma ikapp. Jag hade faktiskt tänkt testa Bad Girl nu i helgen men sen blev jag förkyld och då kändes det inte så kul. Jag har dock en sminkning med Naked 2 sen tidigare i somras så jag ska lägga ut den i dagarna istället.

Holojämförelser med FNUG Futuristica

Publicerad 2012-09-09 10:34:37 i Nagellack - jämförelser,

God morgon holoälskare! Här kommer en efterfrågad jämförelse mellan FNUG Futuristica och Layla Mermaid Spell, något utökad för jag tänkte att MUS Siw och Nfu Oh 65 också är lack många redan har och kanske det kan räcka för de flesta om man har ett av de här. Eller, jag skulle ju byta upp mig om jag hade Nfu Oh 65 som är den klart minst holografiska av dem. Min Nfu Oh 65 är köpt 2008 så det är alltså före pigmentkrisen de hade 2010 eller 2011 men jag vet inte om det är "originalet". Jag har ingen koll på Nfu Ohs batcher.
Som ni ser har jag också med två batcher av Siw, batch 601 och 607. Jag har ytterligare en batch, 101, och jag kan säga att den är något mindre holo än 601 och 701. Jag tror det finns bilder på det i bloggen om ni vill forska vidare i det. 
Som ni kan se är färgen i princip samma. Layla och FNUG är väldigt lika, jag skulle kalla dem dupes. Siw har en annan typ av holoflamma, hon får inte flera regnbågsränder men istället ett upplyst mittparti som gör att hon liksom glöder mer men regnbågar finns alltså fler i Layla och FNUG, Skillnaden är dock så pass liten att man om man har en Siw av någon av dessa batcher faktiskt kan avstå från både Layla och FNUG om man inte är en holo-konnessör.  Min favorit är FNUG Futuristica för jag upplever att den är allra mest holografisk på nageln. Det känns som man skulle ha naglar från en annan värld när man bär det. helt fantstiskt! Men det kan ju vara nyhetens behag så klart. 
Om man vill ha Layla eller FNUG och väljer mellan dem kan man, förutom mililter och pris, även fundera på applicering. För mig täcker båda på två lager men jag upplever FNUG som ännu mer lättapplicerad. Jag märkte dock i ett litet experiment att FNUG-lacken konstrar lite om man lägger dem över Nfu Ohs Aqua Base. Det låter bisarrt men så blev det för mig. Jag lade Fantastica (det gröna) över Aqua Base och då fick jag krakeleringar, skrynklor och kala fläckar för att lacket inte ville sprida ut sig där Aqua Basen hade "för bra" grepp. Jag har i och för sig aldrig fått kläm på användandet av Aqua Base då jag inte upplevt att det fungerar bättre än att lägga lacket på en ren, torr nagel eller på ett genomhärdat underlag av bas och Seche Vite.
Ja, det här är vad jag kan erbjuda i jämförelse. Har ni frågor på detta? Jag hoppas det varit till hjälp för någon. 

Lilacquer Leshy

Publicerad 2012-09-08 09:14:00 i Naglar - duokromatiska,

Lilacquer är ett indiemärke som specialiserat sig på duokroma lack. Det finns allt möjligt, duokroma effektlack, färgade lack med duokrom effekt eller duokroma glitter i Elytra-stil. Det här är ett lack som är duokromt i rött, brons och grönt och aquablått och det är en skir gräsgrön bas. Jag har använt den för layering här, den är ovanpå Zoya Ray, så jag vet inte om den även fungerar att bygga på egen hand.
Leshy är en del av en kollektion med lack som fått namn av väsen i folktron. Den allra första av Lilacquerkollektionerna hade namn efter väsen som kan skifta hamn mellan människa och djur. Det var en trio effektlack, Lycanthrope, Selkie och Kitsune i ofärgad bas. Den kollektionen utökades med Leshy, Bakonego, Encantado och flera andra med färgade baser och duokroma effekter. Man kan se hela kollektionen om man klickar här. Just nu finns inga av dessa lack i etsyshopen utan bara kollektionen inspirerad från filmen Femte Elementet och kollektionen Science! som har duokroma glitter. Jag har två av de lacken med och de är fina. Leshy är kanske inte så annorlunda från de effektlack med color morphing pigment som jag själv har gjort vad gäller frägen men det här är en utmärkt formula, inte för tjock och med pigmentet väl upplöst i basen så det glider på lätt på nageln. 
Leshy är namnet på ett skogsväsen som förekommer i slavisk tradition. Namnet anspelar på skogen (Lec) och en Leshy har vissa likheter med skogsrået i norden då han kan leda människor vilse i skogen och ett sätt att bryta den magin är att vända kläderna ut och in. En Leshy skyddar skogen och djuren i den och han kan ändra storlek och form efter behov. En Leshy är inte ond men ganska busig och de kan t.ex ta bort vägvisande skyltar, slarva bort skogshuggarnas yxor och sågar och lura människor att gå vilse, som sagt. De kan dock vara farliga då de kan tillfångata människor och kittla dem till döds. 
Här ser ni Leshy utan överlack. Det torkar lite satinmatt vilket jag tyckte var roligt just den här dagen. Med överlack blir det lite glittrigare. 

Jade Magia Negra

Publicerad 2012-09-07 14:07:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Hurra hurra att det är fredag! Jag börjar känna mig lite krasslig så jag ser verkligen fram emot en lugn helg. Förra fredagen var en märklig fredag här på bloggen, varken Sminkan eller jag var med på holofredag. Hu så hemskt! Nu är vi dock tillbaka i vanliga banor och visar holo igen, i mitt fall Magia Negra från Jade. Ni har förstås redan sett det men jag har inte visat det så ni får helt enkelt kolla igen, eller så får ni blunda:)
 
 
Jag har fått alla mina Jadelack av Sminkan och jag är så himla glad för dem, de är så bra och fina så ni fattar inte. Magia Negra täcker med två lager, är lätt att måla med, sitter bra och det är svart, svart, svart, men ändå holo!!! Ni fattar lyckan eller hur, de flesta "svarta" holosar är grå eller har mesig holoeffekt, Jade har verkligen slagit huvudet på spiken. Underbart!!!
 

FNUG Futuristica

Publicerad 2012-09-07 06:02:00 i Allmänt,

Jag trodde inte jag skulle hinna fota något av FNUG-lacken till den här holofredagen men jag kom hem på torsdagen och det var sol! Yay! Jag kastade mig alltså efter removern, tog bort Heart of Africa som suttit sedan söndagen och lackade raskt om till Futuristica. Faktum är att jag swatchade igenom allihop när jag nu hade chansen men ni får se Futuristica idag. Som ni ser är Futuristica det blå lacket, syskonen är i silver och grönt. 
Så, vad kan jag säga om min upplevelse? Jag ville hinna swatcha alla innan solen försvann så det här är utan baslack av något slag, bara lack direkt på nageln. Två lättmålade lager inte jättetunna men heller inte tjocka, och de flyter på bra. Inga applikationsproblem, inget behov av Aqua Base. Lätt som en plätt. Jag har inget överlack på bilderna eftersom jag skulle rasa igenom alla tre på kort tid. Som ni ser är det en superstark linjär holo. Fantastisk! Jag älskar det här lacket! 
Färgen är inte alls unik. Har man Siw eller Mermaid Spell kan man kanske avstå det här. Ni märker att jag inte säger att man ska avstå om man har Nfu Ohs blå. Det beror på att den har så mycket sämre egenskaper att jag alla fall drar mig för att använda den och då kan man väl passa på att hugga ett bättre och mer holografiskt blått? Okej, FNUG är inte billiga, det är de inte. Men så värt pengarna! Jag vet inte hur många ml det är, jag ser inte det på flaskan och heller inte på sidan där jag beställde mina FNUG men jag gissar på att det är ca 5-6 ml. Här beställde jag min flaska Futuristica men det finns fler ställen. Jag har inte prisjämfört då jag impulsköpte sekunden efter att ha sett Kariannes magiska swatcher för lite sen. Jag måste säga att hennes bilder är helt sanna. Det här är lack som är galet holografiska. 
Uppdatering! Det är 10 ml i flaskan och de säljs även på eleven.se! Där kostar de 159 kronor flaskan. 
Och som alltid när det är holo ska vi ju ha ett filmklipp:
Och så bildspam för det förtjänar det här lacket!
 

Gina Tricot Alexis

Publicerad 2012-09-06 16:04:46 i Naglar, vampy,

Vill ni se ett lack som går att plocka upp snabbt och lätt på Gina Tricot? Ja, det är klart ni vill! Det har i och för sig förekommit på tusen bloggar redan men här kommer mina bilder på ett oerhört vackert lack, Alexis!
I flaskan ser det nästan duokromt ut men jag är tveksam till att det är det "på riktigt". Det är dock ett bärfärgat lack med massor av skimmer i guld och rosa. Massor, massor! Titta på det! Visst är det tjusigt! Jag är riktigt förtjust i det och tycker alla borde springa till Gina Tricot nu på en gång och skaffa sin egen flaska!
Tre tunna lager på mina bilder, två lite flödigare funkade bra på mamma. Det är inga problem med formula eller torktid. Det är faktiskt ett alldeles utmärkt lack. Jag har haft det två gånger sedan jag köpte det när jag var och hälsade på Emma i somras. Ja, mamma har också haft det. Helt klart ett lack i min smak på alla sätt. 
Glittrigt i solen, vampigt i skuggan, en lila med mycket rött i. Vad skulle man kunna ändra för att göra det bättre? Möjligen att det skulle vara duokromt på nageln också. Lyssna nu på Sminkan och skaffa den här till hösten. Ni kommer inte ångra er.

Zoya FeiFei

Publicerad 2012-09-06 06:14:11 i Naglar i blått,

Okej, nu blir det äntligen något lack som är från en mer aktuell kollektion. Zoyas höstlack innehöll vissa intressanta bitar, bland annar den här, FeiFei. Det har ju synts på hundratals bloggar så jag tillför inte så mycket  men jag har ju använt det och vill visa det i min blogg med.
Lacket ger ett stålblått intryck men innehåller microglitter  i flera olika färger som guld, rosa och grönt. Jag hade höga förväntningar. Väldigt höga faktiskt. De blev inte riktigt infriade. Det är ett härligt lack, missförstå mig rätt, men det är inte mer fantastiskt än något av lacken i Flames kollektionen. Det tycker alla fall inte jag. Flameslacken är dock så vackra att man blir alldeles andlös så FeiFei är absolut en skönhet. 
Basen är kolgrå, som ni kan se, men glittret gör att det i första hand upplevs som en gråtonad blå. Färgen är väldigt fin. Den är inte så tuff eller edgy utan mer elegant och så klart unik. Lacket är enkelt att måla med och har bra torktid. Det ni ser här är tre tunna lager. Två lite mer flödiga hade också fungerat men jag föredrar att måla tunt. 

China Glaze Blonde Bombshell

Publicerad 2012-09-05 18:11:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Jag föll ju för Lorelei's Tiara för en tid sedan och skaffade även Love Marilyn och gillade den. Det slutade med att jag även köpte Blonde Bombshell och Some Like it Haute från samma kollektion, Eye Candy. Här ser ni Blonde Bombshell. Och nej, den är inte i samma klass som Lorelei och Marilyn. 
Det är guldglitter i samma nyans men olika storlekar, och jag tror det blir fel redan där. Många sådana här glitter blir lite platta och hade tjänat på att det varit något annat med i dem. I och för sig så skymtade jag något orangeguldigt i vissa ljus men jag är osäker på om det verkligen var ett annat glitter eller bara ljuset som bröts på ett annat sätt. Det ni ser är tre lager och det är inga större problem att måla med eller få att torka. Det är bara trist. 
Okej, det är inget hemskt lack utan ett helt okej guldglitter. Jag vet inte, det fick inte hjärtat att slå hårdare så jag är besviken. De två andra jag provat från kollektionen har ju verkligen gjort mig glad så jag hade kanske onödigt höga förväntningar, vem vet.

Orly Pixy Stix

Publicerad 2012-09-05 06:05:00 i Naglar i rosa,

Här kommer lite vårkänsla i höstmörkret. Det är ännu ett lack jag skaffat efter att Nailtastic-Anne frestat mig. Jag har visat det förr på bloggen också men jag har ju förvarnat om att jag är lite bakåtblickande just nu. De enda "nya" lack jag har att visa är Zoyas höstlack och en massa indies. 
Pixy Stix är en härlig varmrosa med en gnutta korall i. Väldigt fin. Det här är tre tunna lager och då upplevde jag inga problem med torktid eller så. Jag tycker det gick bra att måla med faktiskt. Färgen är söt och glad och gullig. Väldigt flickig. Jag tycker dock det känns lite gosigt med sådana här färger ibland och de är skön kontrast mot alla vampar och mer edgy färger jag bär. Det här lacket kan ju inte provocera någon. 
Jag har inte så mycket mer att säga om lacket. Det är fint men det är inte så speciellt. Eller det är ju speciellt nog för att jag skulle köpa det och jag gillar det, men som sagt, det är väldigt main stream. 
 
 

Nubar Citadel

Publicerad 2012-09-04 17:58:30 i Naglar i svart, grått, silver,

Som kontrast till de senaste inläggen med glitter och neon kan vi väl vila ögonen på ett lack som är grått. Ljust grått. Ni minns kanske när Nubar släppte sin grå kollektion för några år sedan? Det här var del i den och det är ett lack som förtjänar lite uppmärksamhet.
Nubar har ju släppt flera färgtemekollektioner. Vi har lila Cleopatra, gröna Going Green, den korallfärgade som hette något med Corals och så den röda och den grå och den bruna så klart. Den grå hade flera ljusgrå som låg nära varandra men var anpassade efter hudton. Jag kan inte säga att det är så himla stor skillnad på Citadel och Marble Tower men tydligen ska den ena vara varmare än den andra. Jag gillar båda för de är perfekta att måla med. Ni vet ju att Nubar gör de perfektaste krämlack som existerar och här är ett exempel på det.
Två lager ger perfekt täckning, man kan göra ett generöst om man vill och har kortare naglar men på mig funkar det bäst med ett tunt och ett lite flödigare. Observera att lite flödigare inte betyder att det lagret är tjockt det heller men så det flyter ut bra. Lacket är en dröm att måla med och formula och torktid så utmärkta som det går att få. Har man provat Nubars krämlack gråter man nästan om man direkt efter provar ett från t.ex China Glaze för skillnaden är milsvid. Har man alltså behov av ett bra krämlack i sin favoritfärg så köp den från Nubar. Jag skojar inte. Det här och många andra krämlack från dem knockar alla andra märken av banan. 
 
 

Lynnderella Boy Girl Party

Publicerad 2012-09-04 06:00:00 i Naglar - glitter för layering,

Det finns en hel del ovisade lack som är fotade och väntar på att få visas upp men många av dem känns som att de synts så mycket just nu att de nästan är lite uttjatade, som Zoyas höstlack t.ex. Jag tänker alltså visa ett lack jag haft med tidigare på bloggen. När jag skulle börja jobba för några veckor sedan beslöt jag ha något blingigt men ändå mörkt. Jag valde Boy-Girl Party av Lynnderella över svart.
Det svarta är China Glaze Liquid Leather. Tre lager för att bli helt opakt. Ovanpå det ligger ett lager av Boy-Girl Party. Det är ett glitterlack med olika storlekar och form på glittren och färgerna går från rosa och rött via lila till blått. Över det har jag sedan två lager Seche Vite men ytan är inte helt slät ändå.  Lynnderella glittren är ofta i en tjock bas, så även här, och det vill bli vallar av det men de brukar sakta flyta ut medan lacket torkar. Boy-Girl Party var det lite rabalder om för ett tag sedan då de röda glittren blöder färg i basen som sakta blir rödtonad. Jag orkar inte hetsa upp mig över det men det kan ju vara bra att veta om man nu blir störtkär i det här lacket och vill köpa det på eBay. Lynnderella säljer ju sina lack på eBay numer. Lynnderella-febern verkar dock inte lika våldsam här i Sverige som i resten av världen. Kanske är inte vi ett folk av glitterbombsälskare? Vi kanske föredrar enklare lack, mer funktionella och lättare att både måla på och ta av? Eller? Vad tror ni det beror på att de här superglittriga lacken inte slagit på samma sätt i den svenska nagelbloggsvärlden? Indielacken över huvud taget har inte fått samma status och hype här, eller har jag fel? 
 
 

Orly Spazmatic

Publicerad 2012-09-03 20:03:00 i Naglar - glitter för layering,

Det här lacket såg ju helt fantastiskt ut på My Nail Polish Onlines bilder. Inte samma sak på mig tyvärr. Jag är inte så förtjust i hur Spazmatic blev på mig. Jag har lagt det över ett svart lack, jag tror det är Camelot från A England. 
Spazmatic består av blå glitter och blått skimmer. På mig ser det platt och fult ut och det gjorde mig inte ett dugg lycklig. Det var inga konstigheter med lacket dock. Man får rätt mycket glitter på penseln och man får peta runt det lite med penseln för att få en jämn distribution av det på nageln. Som de flesta glitterlack så har det en ganska tjock konsistens. Torktiden är okej med ett par lager Seche Vite och man behöver flera lager överlack för att få det slätt.
Återigen så kommer en bild på katterna för att man behöver muntras upp lite efter dessa tråkiga lackbilder. 

Min andra gradient

Publicerad 2012-09-03 06:04:00 i NailArt,

De här bilderna ser ut att vara manipulerade, det vet jag. Min hud är grå och lacket ser ut att vara det enda med färg. Det är morgonljuset och regnets fel. Jag ville ändå föreviga min lilla gradient för den var rolig. Sen såg den ju inte lika randig ut för ögat. Faktum är att den såg ut att vara neonorange med extra lyskraft fast den alltså hade tre olika färger. Ingen såg att det var en gradient förrän jag och en kollega jämförde lack, hon hade neonorange, och då, när alla verkligen tittade så sa en tjej att mina såg nästan lite randiga ut. Alltså, det var inte så tydligt som bilderna får en att tro, inte om man stod i elektriskt ljus alla fall. 
Botten är en manikyr med Surfin' for Boys. Korallneonig alltså, med skimmer. Sen svampade jag på Orly Melt Your Popsicle och Orly Beach Cruiser och så ett lager Seche Vite på det. Jag svampade medvetet i fält som inte går in så mycket i varandra, jag målade direkt på svampen och liksom stämplade på färgen utan att låta ränderna flyta in i varandra. Jag upptäckte nämligen att färgerna var så pass lysande att ögat inte uppfattade skillnaderna så jag försökte ha lite åtskillnad på dem men det hjälpte inte för på håll såg det alla fall neonorange ut och man såg inte att det var olika färger.
Jag tror den hade blivit ännu bättre om jag haft Melt Your Popsicle som bas och låtit tonerna flyta in mer naturligt i varandra, men då kanske randeffekten försvunnit ännu mer. Jag gillade ändå det här och det var enklare den här gången, jag fick inte så mycket lack på huden. Sen måste jag ju träna mer på att göra gradients, så klart, men jag var inte missnöjd med den här. 
Vad tycker ni om gradients? Det finns ju några stjärnor, som My Nail Polish Online, som gör magiska gradients men det är ju lite kul även för oss vanliga dödliga att kladda med, eller vad tycker ni? Har ni provat? Vilka färger skulle ni välja? 
 
 
 
 

Silvrigt och blått med två av mina nya paletter

Publicerad 2012-09-02 18:02:02 i Emmas FOTD 2012,

Den här helgen har vi firat Eriks 30-årsdag tillsammans med en massa underbara vänner och familjemedlemmar. En supertrevlig kväll hade vi med massa god mat och faktiskt riktig tur med vädret även om jag frös lite framemot kvällen. Mitt smink och min outfit kommer här, jag fortsätter med att försöka vara snabb med att skriva mina sminkinlägg för att inte hinna glömma vad jag använde. Jag har köpt en massa nya paletter på sistone och här passade jag på att använda två av dem nämligen Too Faced Eye Love och Wet 'n' Wild Blu Had Me At Hello. Jag leker med tanken på att göra ett inlägg med mina nya paletter, ni vet visa fler bilder och skriva lite om dem, skulle ni tycka att det vore intressant läsning?
 
 

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Foundation Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Laura Mercier Translucent Powder

Bronzer: Bare Minerals Warm

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty
Ögon
Ögonbryn: Wet 'n' Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Too Faced Silver Spoon (1) och den ljusaste (2) av de två mörkblå skuggorna från Wet 'n' Wilds Blu Had Me At Hello-palett

Highlighter: Too Faced Heaven (3)

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Eyeliner: Den mörkaste (4) av de två mörkblå skuggorna från Wet 'n' Wilds Blu Had Me At Hello-palett

Mascara: Shiseido Perfect Mascara

Lösögonfransar: Ardell Demi Wispies

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Sminket är enkelt, jag hade Siler Spoon på den inre halvan av ögonlocket och en mörkblå skugga från Wet 'n' Wild på den yttre halvan. Silver Spoon är alldeles jävla fantastisk, så pigmenterad, metallisk och fin. Den blå skuggan är inte så tokig men den har lite samma dilemma som en del av Urban Decays skuggor, den blir klar och fin först men är lite väl lättblendad, den försvinner nästan när man blendar den, jag fick alltså jobba den i lager för att både få en schyst suddad kant men också en intensiv färg på ögonlocket. Highlighter är från Too Faced paletten, en matt vaniljbeige med namnet Heaven, känns som en mycket bra skugga även den. Sporrad av min framgång med Sharon som eyeliner valde jag att göra likadant även här med en en mörkare blå skugga från samma palett som den första blå. Som ni ser finns det en palettbild och där har jag även märkt skuggorna med siffror som även finns i produktlistan. Klänningen är från Lindex och jag tycker den är väldigt fin. Jag hade den i början av sommaren på ett bröllop men har inte haft den sedan dess så nu var det roligt att plocka fram den igen. Vissa av bilderna är tagna utomhus, några med blixt några utan, medan några är tagna lite senare på kvällen, därav den lire blankare hyn, inomhus med blixt.

China Glaze Heart of Africa

Publicerad 2012-09-02 16:46:00 i Naglar i rött,

Dagens manikyr. Jag älskar det här lacket. Heart of Africa. Det är så oerhört vackert! Det ingick i ett set med röda lack från China Glaze en gång i tiden när jag köpte det, samma set som Masai Red och Long Kiss. Jag delade mitt set med en kompis så jag har bara den här och Long Kiss kvar men det är ju också guldkornen!
Heart of Africa har undgått att hamna på bloggen för den brukar komma fram på vintern och då har jag inte fått till bra bilder. Det blev inte så bra bilder nu heller men jag tänker visa dem ändå eftersom det verkade som att flera var intresserade av lacket. Det är ett lack som förtjänar uppmärksamhet dessutom för den är bland de snyggaste vampiga röda jag vet. 
Två lager, perfekt formula om än åt det tjockare hållet. Vackert skimmer och den vackraste djupa vinröda ton man kan tänka sig. Kalla undertoner som ger snövithänder. Det är perfekt! Det är klassiskt men inte tråkigt eller tantigt. Man kan bära det med sina svarta, långa spetskjolar eller med dräkt, vad man vill, och det är lika passande oavsett. Det här är ett av de lack jag kan tänka mig att bära en månad i sträck för man kan inte tröttna. Sen  kommer jag så klart inte göra det för det finns så många lack jag älskar i mina Helmers men ni förstår principen. 
Det är inte världens bästa ljus, det är regntunga skyar över min del av staden, men jag hoppas ha förmedlat lite av den magi lacket besitter. Det är lätt att få tag på, det finns hos TD bland annat då det är core hos China Glaze. Och visst passar det perfekt in nu i höst med German-icure by OPI, Every Month is Oktoberfest och Smolder. Den liknar ingen av dem men är minst lika vacker och värd att skaffa. 
 
 

Sminkans ABC

Publicerad 2012-09-02 16:23:00 i Allmänt,

Här kommer en sammanfattning av mitt alfabetstema men utan länkar. Hoppas ni tyckte det var roligt att hänga med på det här temat. Det var roligt att göra även om jag hade svackor när det blev många rätt trista lack på rad. Det finns ju en anledning till att vissa av dem stod otestade sedan flera år. Andra var ju nyinkomna och kändes mer roliga att använda. 

Zoya Zara

Publicerad 2012-09-02 13:21:00 i Naglar i lila,

Nu gör vi slut på alfabetet och tittar på ett lack som varit med flera gånger på bloggen så den är absolut ingen nyhet. Zoya Zara. Det är ett ljuslila med guldskimmer och det är fint men jag tyckte det var finare för några år sedan. Första gången jag provade det, gillade jag det verkligen, Sen dök det upp igen och igen och då till och med med strass... Jag får lite rysningar när jag ser det nu. Jag vet inte vad som hänt men jag får svårare och svårare för alla typer av dekorationer på mina egna naglar. Zara är alltså välanvänd och jag har verkligen gillat det lacket. Det är inget fel på Zara nu heller men jag är sugen på vampigare, mustigare färger. Hade dock inga sådana på Z.
Tre lager, lättlackade, men jag slarvade rätt grovt och orkade inte fixa för det här hade jag ingen plan att faktiskt bära. Jag ville bara få slut på temat. Jag har ett katthår inlackat på en nagel också. Nå, vi struntar i det va, för även om idén med ABC var rolig och jag är glad att många otestade lack fått passera igenom bloggen så längtar jag efter att få visa och bära de lack jag känner för just nu oavsett namn. Jag har inte jättemycket otestat just nu så jag känner att jag verkligen kan välja och vraka bland alla lack i min samling och återupptäcka gamla kärlekar. Det är en skön känsla. Nu var ju i och för sig några av ABC-lacken också gamla godingar och Zara definitivt det, men som sagt, lila är inte vad jag längtar efter. Mer rött eller grönt eller så faktiskt. Så, alldeles strax ska jag gripa mig an en ny manikyr. Vad är ni sugna på just nu? Vad har ni på naglarna? Är ni i höststämning eller håller ni ännu fast vid sommarens neoner? Och tyckte ni det var roligt att följa med på mitt alfabetstema?

OPI Yodle Me on My Cell

Publicerad 2012-09-02 10:10:00 i Naglar i blågrönt&turkos,

Yodle Me on My Cell är så klart lacket på Y och vi rushar på så vi får slut på alfabetet idag och startar med något annat imorgon. Återigen har vi en svacka med tråkiga lack. Jag gillade inte W eller X och jag gillar inte Y heller. Tack och lov så är det en mini från mitt miniset av OPI Swiss. Det var 2010-års höstkollektion och jag vet helt ärligt inte varför jag köpte minisetet. Den innehåller inget intressant. Det var Yodle, Lucerntainly Look Marvellous som jag har fullstor, Color so Hot it Berns som är ett vanligt rött krämlack och en Rapi-Dry som jag aldrig använder.
Yodle är ganska skirt. Fyra lager här. Det är ändå VNL som ni ser. Det är inte så unikt heller. En ganska trist blå med tealton. Lite dämpat och dammigt trots skimret. Nej, den har absolut ingenting som får min puls att öka. Vad tycker ni? Är den något ni har eller skulle vilja ha? 
Jag avslutar det här inlägget med något jag gillar. Siv och Signe. De kramas.

Urban Decay X

Publicerad 2012-09-02 08:28:00 i Naglar i övriga färger,

God morgon alla härliga läsare. Nu är vi snart klara med alfabetet, idag kommer X. Jag misstänker att det egentligen är en romersk 10:a men jag har inte gjort någon research så jag vet inte. Lacket är alla fall från Urban Decay. 
Jag hade en period ca 2008 då jag bytte en del lack på Pret-ty (som var ett skönhetsforum med ett subforum för byten) och det var kanske inte så smart alla gånger. X hamnade alla fall i min ägo på det sättet och jag minns inte vad jag bytte för att få det men jag kan säga att jag aldrig burit det här på naglarna mer än den tid det tog att fota det nu. Vad är det för färg egentligen? Beigerosabrun? Det finns lite guldskimmer i det men mest är den en färg som mest liknar tantstrumpbyxor. 
Tre lager av lacket, normal torktid och okej egenskaper. Lite penseldrag blir det men inte så farligt att det stör mig. det är färgen som stör mig. Den är verkligen inte attraktiv. 
 

Derma Nail uppdatering 2

Publicerad 2012-09-01 20:44:00 i Hud och hand,

Dags för en liten uppdatering om Derma Nail-behandlingen. Förra uppdateringen hittar ni om ni klickar här. Nu har jag hållit på i tre månader och jag kan äntligen säga att jag märker skillnad. Rejäl sådan. Mina naglar växer fortare och det kan ju ha att göra med att det är och har varit sommar under perioden så vi får avvakta lite med att dra någon säker slutsats. Det som däremot märks är att naglarna är hårdare. Något lite udda som jag inte helt kan förklara är varför c-kurvan på mina naglar har rätats ut något. Naglarna, speciellt långfingret och tummen, har blivit flatare. Alla naglarna har rätats ut rejält men på dem är det väldigt stor skillnad. 
Ovan ser ni en bild från 18/8 då naglarna precis klippts in något. Jag var då orolig att min skada på pekfingret från salladshackandet i juli skulle vara så försvagande för nageln att den skulle gå av när den växte fram och hamnade i den fria kanten. Hittills har den hållit. Naglarna är för första gången i mitt liv så hårda att jag inte kan böja tippen mot fingret. jag har till och med släppt säkerhetsfilten OPI Natural Nail Strengthener för jag är orolig att överhärda naglarna. Alltså, jag har haft NNS som underlack i fem år. Aldrig har mina naglar blivit överhärdade.  Nu kan jag trycka ihop naglarna lite från sidorna, men inte så de blir ett rör som innan, och som sagt, de går inte att böja mot fingret längre. De känns tjockare och hårdare och starkare på alla sätt. Inga peelies alls på vänster hand men lite på högrhandens tumme och pekfinger som verkar ha svårt att bli helt bra. Jag är faktiskt väldigt nöjd med Derma Nail så här långt. Sen ska jag erkänna att jag inte följer instruktionerna helt. Jag dränker in naglarna med det när jag byter nagellack och det är det. Efter att jag lackat naglarna undviker jag att tvätta händerna i en timme, som man ska efter att ha applicerat Derma Nail, men jag droppar inte på det morgon och kväll. Jag försöker smörja händerna ofta men nu när jobbet är igång blir det sämre med det, så klart. Har dock med mig handkräm i handväskan och så står en pumpflaska med kräm från Ciaté på katedern så jag har allt nära till hands när jag kommer på att jag ska smörja in mig. 
Så här såg naglarna ut den 26/8. Ni ser att de växt en del från den 18/8. Skadan på pekfingret är helt ute i den fria kanten. Efter att bilderna togs klippte jag in naglarna lite igen så de har ungefär samma längd som på första bilden. Min plan är att låta skadan efter hack-olyckan växa bort innan jag provar att låta dem få mer längd, men jag vet inte. Jag är fortfarande osäker på om mina naglar kan bli längre. 

Gina Tricot Wicked Green

Publicerad 2012-09-01 16:45:39 i Naglar i grönt,

Dags för W och lite grönt här på bloggen. Wicked Green blir det. Här ligger den över Couture Green från L'Oreal. 
Wicked Green är ett tätt, ganska finkorningt glitter som inte glittrar jättemycket. Det sermest ut som grön sand om det inte träffas i en perfekt vinkel av ljuset. Jag blev oerhört oimponerad och det här lacket känns som ett totalt felköp. Jag hoppas jag har fel och att jag nästa gång jag provar kommer älska det. Om det blir en nästa gång alltså. Som det känns nu skulle jag gärna lägga den i en RAOK-hög och hoppas den får en ny matte som tycker mer om den. Vi får se hur det blir. Jag orkar inte tänka på det nu.  

BB Couture Vampire Bite

Publicerad 2012-09-01 09:52:00 i Naglar i rött,

V är nästa bokstav att avverkas. Det blir en repris, jag har plockat fram Vampire Bite från BB Couture för den behövde verkligen nya bilder. De gamla är så usla att jag inte vågar länka till dem. Jag kan dock klistra in vad jag skrev då, 2009, för det gäller fortfarande, med ett undantag:
Två lager lack, ganska tunna, räcker. Det ger samma effekt som körsbär som nästan inte mognat. Ni vet, som om det vore lite genomskinligt men ändå inte. Mmm! Vackert! Det är dock knepigt att måla med. Man får passa penseln så det inte droppar och rinner. 
Jag tycker färgen är vacker, om än traditionell. Tror jag har ett gäng lack som ser ungefär lika ut i min samling. Ni som känner mig förstår naturligtvis att det är köpt enbart för namnet! 
Ja, färgen är verkligen som körsbär men idag gör jag tre lager, två tunna och ett mer flödigt. Eftersom penseln är lång och lacket lite rinningt vill det gärna pärla ner lack längs skaftet så man får stryka av ordentligt. Det är inte alltför knepigt baraman tänker på att göra så. Lacket i sig flyter ut bra och även om min linjer är lite skakiga så blev det inga andra, större problem. Att linjerna blir skakiga beror ju mycket på att BB Couture har så eländiga penslar. De är alldeles för långa och böjliga, som Orlys ungefär, och det passar inte mig. 
Vampire Bite alltså. Ett ganska vanligt lack. Mörkrött krämlack är väl inte det unikaste i världen. Det är inte lika glossy som ett jellylack men man får det ju helt opakt så det är väl en fråga om vad man vill ha. Jag tycker det är ett rätt bra lack i sin genre men BB Couture är rätt dyra så frågan är om det inte går att hitta lika bra lack till ett lägre pris. 

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela