Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Majkavalkaden

Publicerad 2010-05-31 18:38:04 i Kavalkad,

Månadens kavalkad av sminkningar kommer här. Vi har jobbat på bra i maj måste jag säga, trots att jag varit sjuk och dessutom haft enormt mycket på jobbet. Hoppas ni hittat något ni gillar. Jag tycker alla fall några av månadens sminkningar är rätt bra. Både de med strass och den neutrala med lösfransar är favoriter för mig.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Emma har slagit alla rekord den här månaden med ett otroligt rikt utbud av fotd. Min favorit är dels den med Fox den första dagen på röda temaveckan och dels den hon gjorde på Noblezze födelsedag. Även boktemat till Blue Girl var himla snyggt enligt mig. Vad hade ni för favoriter?
1.
2.
3.
4.
1.
2.
3.
4.

L'Oreal Glam Shine Reflexion "Sheer Cassis"

Publicerad 2010-05-31 17:49:14 i Läppar,


Underbart vackert är L'Oreals Glam Shine "Sheer Cassis"! Jag fick det av sötaste LipGloss Bitch och det passar mig perfekt! Lagom mycket färg, lagom mycket glans och inte ett dugg kladdigt!

Lätt att applicera, blir jämt och fint direkt, och som sagt, inte en klistrig yta utan mer en len och mjuk känsla. Glansen är inte superhög men lagom tycker jag. För mycket glans får mig ibland att känna mig som om jag gick runt och dreglade eller något. Svårt att förklara, men alla fall. Det här är bekvämt, bärbart och snyggt både till vardags och på fest. Man måste dock bättra på lite med jämna mellanrum för att behålla både färg och glans. För mig är det här en perfekt läpprodukt. Ny på favoritlistan!

Depend #197 och flakes från Astor

Publicerad 2010-05-31 17:47:12 i Naglar - flakes,


Depends söta lilla lack #197  har här fått lite extra sparkle med hjälp av Astors flakelack. Som vanligt bildspammar jag. Först bilder i indirekt solsken.


Visst är det fint! Jag gillar det här flakelacket väldigt mycket för jag tycker färgskiftningarna i flakesen är finare än i många andra.

Och nedan har vi lite bilder i dagsljus men med mulen himmel.

Fortfarande väldigt vackert!

Underbara skiftningar!

Latin

Publicerad 2010-05-30 22:20:49 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer dagens smink. Egentligen borde jag visa er gårdagens partysmink istället, jag var i Örebro och firade min nära stundande examen med min klass. Dessvärre så hade jag så äckligt bråttom så jag hann inte ta kort på sminket. Och allvarligt talat så var det inte så spektakulärt, det var lite olika nyanser av lila och fransarna demi luvies från Ardell. Från början hade jag tänkt använda Latin från MUS bland annat, men jag fick inte den skuggan att funka så det slutade med att jag målade över den fesiga skuggan med Sharon, som det är bra drag i.

Idag fick jag för mig att jag skulle sminka mig innan jag skulle hem till mamma och pappa och fira mors dag med grillning och då bestämde jag mig för att ge Latin en ny chans. Reda ut dess status i sminksamlingen en gång för alla. Jag kan säga att jag är besviken på den. Jag upplever MUS eyedust som superbra och pigmenterade och de flesta skuggor jag har köpt från dem på sistone har varit överbra, men Latin håller helt enkelt inte måttet. Den blir mycket ljusare på ögonlocket än i burken, jag är inte nöjd med den alls. Sminket blev väl annars helt okej, men som sagt, Latin är inte mycket att hänga i julgranen. Eller midsommarstången om ni så vill…

Hyn

Foundation: Bare Escentuals Fairly Light

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Fyrinnae Finish Powder Oil Control

Rouge: Make Up Store Wonderblush Goddess och MAC Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown 
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Make Up Store latin och en lilablå från Golden Rose

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MUS Cake Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Lancôme Hypnose Precious Cells

Läppar

Läppglans: Liparazzi Entourage

På en bas av krämskuggan applicerade jag Latin över hela ögonlocket en bit upp på brynbenet. Kanten suddade jag lite med en skugga från Golden Rose, vilket kanske inte var så hellyckat eftersom det var mer ös i den än i Latin. Highlighter, eyeliner, mascara, rouge och läppglans och så var jag klar.

Våra eyelinerfavoriter

Publicerad 2010-05-30 19:32:56 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Länge sen vi gjorde ett inlägg om våra favoriter men nu är det dags. Vi har plockat fram våra tre favoriter av eyeliner ur våra respektive samlingar och vill visa dem för er. Kanske har ni också provat dem och har en åsikt? Berätta gärna i kommentarsfältet. Vi älskar kommentarer!

Sminkans favoriter

Jag har svårt att plocka ut tre så ni kommer faktiskt få se fyra favoriter. De presenteras här utan inbördes ordning. Alla är lika bra! Det finns något av en röd tråd här och det är att de är i gel-form. Jag är ju snart 40, eller okej, jag blir 37 i år, men mina ögonlock har inte samma spänst som förr. Med åren blir huden slappare och rynkigare så nuförtiden föredrar jag en mer förlåtande gel-eyeliner. Eller det kanske inte är därför? Kanske är det för att det är lättare bara, rakt av, att måla med gel? De är täckande och intensiva och ger mycket färg med lite jobb. Jag är ju en slarva så det ska gå fort och lätt!

Min första favorit att visas upp blir denna. Min Stila Smudge Pot i Cobolt. Underbar färg! Underbar produkt! Mycket dryg är den också. Min grå Smudge Pot blev torr efter ett tag men den här är still going strong och jag vet inte vad jag gör den dagen den är slut. Inte slut som i slut i burken, för det kommer aldrig hända, men slut som i torr och förverkad. Stila säljs ju, så vitt jag vet, inte i Sverige. Det är alltså webshoppar som gäller om man vill ha Stilas produkter. Det är ett minus men allt annat med den här är plus!

Här kan ni se at jag fuskar till mig två till priset av en i min presentation av tre favoriter. Det här är två ganska likartade produkter, Indelible Gel Eyeliner i färgen Black Out och MsChic Eyestain i färgen Hot Chocolate.
MsChic är ett finskt märke som sötaste Ika langat åt mig. De har de bästa eyeliners jag testat. Väldigt smörig och fin formula och enkla att applicera. De är dock bökiga att få tag i så Indelible är ett bra alternativ. De finns lite överallt på olika webshoppar, bland annat MAD Minerals och JW Cosmetics har dem. Flera av Indelibles eyeliner har dock levererats torra eller på väg att bli torra, så de är lite av ett vågspel. Är de i fin form, som min Black Out, är de mycket, mycket bra. Black Out har tät och fin svärta. Båda är alltså megapigmenterade och lättjobbade. De funkar även på vattenlinjen om man vill. Jag använder dessa så gott som alltid när jag vill ha en eyeliner i neutral färg. Rekomenderas varmt!

Slutligen ett nytt litet fynd jag fått från Sephora. Det är deras egen flytande eyeliner och den är kalas! Bra pensel att måla med, bra svärta, lätt att rita tunna fina linjer med. Den här är ett ypperligt kompliment till de andra av mina favoriter och jag har använt den väldigt mycket på sista tiden. Helt suverän eyeliner och ännu ett skäl att sörja att Sephora inte finns i Sverige.

Det var mina favoriter. Nu till Emmas favoriter!

Efter mycket gnuggande av geniknölarna har jag lyckats välja ut tre favoriter. Precis som Sminkan gillar jag gelliners, men även eyeliners i kakform. Jag gillar att ha eyeliners som man får måla med en separat pensel helt enkelt. Dessutom tycker jag att gelliners och kakeyeliners är bra då de tenderar att kladda mindre än vad de flesta flytande eyeliners gör.

 

MAC Fluidline

Mina absoluta favoriteyeliners! De är bra att måla med, sitter utmärkt och finns i många fina färger. Inte så jättemycket att säga om det egentligen. Eller jo, en grej, jag gillar egentligen bara de matta, eller ja, de utan skimmer. Jag har flera stycken både skimriga och matta och de skimriga är inte ens i närheten av att vara lika bra som de matta. De skimriga har en helt annan formula, kladdigare och oljigare liksom. De är fina på, men inte så kul att måla med och täckningen är inte så hög. De matta däremot är suveräna. De funkar förresten även att använda som bas till skuggor, så som jag har gjort här. Fluidline kostar 180 kronor i Sverige tror jag, och det är de helt klart värda, för de kommer i en stor burk och räcker i en evighet…

Indelible Gel Liner

En annan variant av gelliner som jag tycker är riktigt bra och snygg är Indelible Gel Liner som bland annat kan köpas hos MAD Minerals. Kommer i en något mindre burk än MACs, men är å andra sidan betydligt biligare. Bra att måla med är den också och sitter utmärkt, men den har inte fullt lika hög täckförmåga som mina matta Fluidlines. Förresten har jag bara en av dessa, Scuba Dive, så jag kan inte uttala mig om ifall alla är bra. Men jag har läst så mycket positivt om de andra så jag misstänker att de genomgående håller en hög kvalitet, särskilt med tanke på priset.

Make Up Store Cake Eyeliner

För det allra mesta använder jag mina gelliners, men ibland vill jag använda Cake eyeliners och då brukar jag plocka fram dessa ifrån Make Up Store. De består av en hård kaka som man får använda tillsammans med en pensel på samma sätt som en vattenfärg. Kan blandas med andra vätskor än vatten dessutom, till exempel mixing liquid, vilket säkert ger en högre hållbarhet än vattenfärgsvarianten, men jag brukar blanda mina med vatten. Det här är de eyeliners i min samling som jag tycker är absolut bäst att måla med, de glider på som en dröm. Nackdelen är att de inte sitter så bra och att jag tycker att finishen är lite i mattaste laget. Men som sagt, man kan ju blanda dem med något annat än vatten och då kan man nog råda bot på detta. Avslutningsvis ska jag tillägga att den lila är mycket sämre än de andra, vilket är synd, för färgen är ju så fin, men den grå, den svarta och den röda är superbra. Dessvärre verkar det bara finnas svart, brun och vit att köpa idag, men de är klart värda att testa. Kostar 145 kronor hos Make Up Store.

Twinkle

Publicerad 2010-05-30 16:35:08 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Här får ni en liten sminkning som kan passa ihop med Pixel Pretty-nagellacket jag visar nedan. En, tycker jag själv, ganska fin festsminkning. Det är TMM-skuggorna Mission i mörkblått, Midnight i blåsvart och Twinkle i vitt med turkosblå flash. Dessutom har jag Shinkirou som highlighter. Shinkirou är en Fyrinnae skugga. Självklart är det ett arkivinlägg och dessutom från i vintras. Den har liksom bara blivit kvarglömd...

Basen är en jumbopenna från NYX i färgen Iced Mocha. Ovanpå den lade jag först Mission mitt på ögonlocket och uppåt mot globlinjen. I det yttre v:et använde jag Midnight för ännu mer djup. Båda de skuggorna är helt enastående vackra och bra. rekomnderar dem varmt. Sedan tog jag Twinkle och lade generöst i inre vrån samt ovanpå Mission. Den blev kraftigt turkos och supermetallisk över den blå skuggan. Shinkirou på hela brynbenet.

Därefter lades Midnight och Twinkle även under ögat och jag målade även med pennan Atlantis från IsaDora innanför fransarna. Jag böjde fransarna och målade lite mascara för att ge lösögonfransarna stöd. Sen limmade jag dit mina Ardell Wispies. Ögonbrynen fylldes i med brynskugga från Wet*n*Wilds brynpalett.

Sally Hansen HD "Pixel Pretty"

Publicerad 2010-05-30 16:33:16 i Naglar i blått,


Pixel Pretty är ett av lacken från Sally Hansens HD-linje. Det är alla underbart skimrande lack som dock kräver en del lager för att bli helt täckande. Alla fall den här skönheten. Jag gjorde tre men borde gjort fyra. Dessvärre vill lacket följa med penseln på andra och tredje varvet så jag gav upp och lät det vara tre lager men då var redan två eller tre naglar sabbade. Det blev alltså inte en bestående manikyr.


Färgen är vackert turkos med massor av sidenskimmer. Helt underbar färg alltså. Nästa gång ska jag utrusta mig med massor av tålamod och låta lagren torka minst tre-fyra minuter mellan varven. Tror det kommer funka kalasbra. Nu blev det omlackning istället.

Både jag och Emma älskar våra HD-lack trots deras fel och brister. Här kommer lite länkar till några vi visat innan:
Digital
Cyber
Hi-Def
Blu
Lite
Hi-Res
Three D
Alla är de otroligt fina och brukar finnas att köpa på eBay, ofta i paket med flera av färgerna.

Copper Petal

Publicerad 2010-05-30 08:14:20 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Om man ändå ska ha blå linser så kan man väl göra mesta möjliga av det, eller vad säger ni? Copper Petal och Sandstorm från Overall Beauty Minerals fick framhäva mina ögon som fått färg av Soft Lens Royal Blue månadslinser.

Sinful Colors stiftskugga Diamonds&Pearls som bas. Ovanpå den Copper Petal på hela ögonlocket. Den tonades ut i gyllene Sandstorm och så avslutade jag med lite Pink Shimmer precis under brynet. Svart kajal som ram och suddad med tops. Enkelt men effektfullt.

Depend #197

Publicerad 2010-05-30 08:13:21 i Naglar i blått,


Återigen ett lack ni redan sett överallt och återigen ett inlägg ur arkivet. Jag har fortfarande mina illgula naglar från igår, så klart, men tänkte att ni kanske vill se något lite svalare också. Depends ljusblå #197. Jag köpte ju ett gäng depend när Åhléns hade sin "köp tre betala för två" kampanj och jag var övertygad om att detta skulle vara helt unikt i min samling. Det är det väl kanske också, men Crystal Baby Ice är väldigt nära och det borde jag kommit ihåg för jag använder det ganska ofta faktiskt. Baby Ice är dock lite mer blått än detta, men egentligen är det kanske onödigt att äga båda. Nå, jag är nagellackssamlare och jag gillar färgen. Jag är glad att jag har även det här namnlösa lilla lacket. Eller namnlösa... Krex kallar det "Jöklaís" vilket väl passar det alldeles utmärkt!


Färgen är mycket ljus, vitaktig blå. Den har lite gråton i vissa ljus. Jag visar den ovan i sol och nedan i skugga. I sol fräts den ur och blir mer gråaktig medan den blå tonen blir tydligare i skugga. Inte överraskande.

Två lager lack på mina bilder och inte så besvärligt att måla med. Jag tycker det känns snyggt och fräscht på naglarna. Jag är tydligen hjärntvättad med pasteller för jag har gillat alla de pastelliga dependlacken jag köpte, både det rosa, det blekgröna och detta. Det gröna och detta är dock verkligen sommarlack då de i mörker och lampljus blir lite tippex-vita med grön- respektive blåton. Nu har jag ju även köpt det vitrosa så förmodligen har jag ytterligare ett dependlack i pastell att gilla.

H&M Being on the A-list

Publicerad 2010-05-29 14:30:52 i Naglar i gult,


Så, då var naglarna omlackade efter mitt förmiddagsshoppande och nu har jag underbara Being on the A-list på fingrarna! Yay! Vilken härlig färg! En ganska mörk gul nyans utan neonvibbar eller pastellighet, bara illande, knallande 70-tals gul! Jag minns den här färgen så väl från min barndoms plastprylar!


Två lager lack på bilderna. Det är lite tjockt så tunnare lager hade så klart varit bättre men jag var lite ivrig och snabb. Fick ett katthår i så klart, som jag drog bort sen så det bubblade sig lite på ringfingret, men jag bjuder på det. Jag är ju aldrig särskilt prydlig och perfekt på mina nagelbilder.

Being on the A-list verkar rätt nytt på H&M och det låg drivor av den vid kassorn i min lokala butik alla fall. 39.50 är ett väldigt bra pris tycker jag för lacket är absolut inte dåligt att lacka med. Det känns dessutom som en lite annorlunda gul mot mycket annat vi sett den här säsongen. En riktigt rolig sommarfärg!

Nytt i lacklådan!

Publicerad 2010-05-29 13:47:52 i Nytt till lacklådan!,


Wohooo! Jag har satt sprätt på lite pengar igen och kommit hem med lite nya, fina lack att leka med!

Det är Krex och Alizarine Claws fel att jag ens traskade iväg mot mitt lokala H&M idag. Hade tänkt sitta hemma och jobba och vara duktig men efter ett snabbt besök hos Krex där Hello Kitty-lacket i turkos återigen exponerades på ett fantastiskt frestande sätt så gav jag upp, satte på mig skorna och knallade iväg. Väl på H&M så hittade jag ett underbart gult lack som jag alldeles strax ska lacka om till och passade även på att hugga Bella's Choice och Check me Out som det bloggats en del om under våren. Så vad det med mitt "nej, jag är ingen pastellflicka, jag ska inte ha fler godisfärger". Jag erkänner, jag är hjärntvättad. Det med hjärntvätten visade sig även efter att jag lämnat H&M. Istället för att gå raka vägen hem och laga en god lunch så smet jag in på Kicks för jag var tvungen att även skaffa mig det ljusrosa dependlack som Krex visade för inte så länge sedan. Självklart kan man inte köpa ett lack så jag högg två till, ett aprikost(!) och ett i svampbeige.

Ni har säkert redan gissat det men jag tänker ändå säga det en gång till. Alizarine Claws och Krex samt Nailtastic är mina tre favoritbloggar just nu! Grymma tjejer med otroligt snygga, välvårdade händer och naglar (vilket får mig att skämmas lite varje gång jag visar mina tassar) och bra bilder dessutom. Jag är säker på att ni redan besökt dem, men om ni till äventyrs missat någon av dem, klicka er in nu. Suveräna nagelbloggar!  

Glory med transafransar!

Publicerad 2010-05-29 09:42:36 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Okej, jag har varit tråkig och oinspirerad himla länge nu och vi behöver skaka lite liv i bloggen. Dessvärre är det knappast troligt att jag kommer lämna mitt arbetsrum för att göra glamorösa makeuper idag, speciellt som jag inte ska någonstans. Tack och lov för arkivet alltså! En gammal test av lösögonfransar ligger kvar och var kanske inte tänkt att publiceras eftersom resultatet av franstestet blev underkänt. Mer roligt än snyggt alltså och väldigt bångstyriga fransar bjuder vi på idag.

Grunden är NYX Jumbopenna i färgen Lemon. Ovanpå den hade jag eyedust Glory från MUS och lite Nightporter från NARS. Inlinern jag använde var Tigis gröna kajalpenna. Det är Lemon och Glory även under ögat. Den stora grejen här var alltså mina lösögonfransar från Elise. Dessa hade jag aldrig testat förut så innan de fick gå på fest ville jag känna efter om de var bekväma och användbara. Jag kan säga så här, de är för långa. De vill bli till raka flak istället för att böja sig efter ögats form eftersom de är så långa och täta och tunga. Elise gör rätt bra fransar annars men dessa superlånga vill inte bli riktigt snygga. De är lite för mycket helt enkelt, även om de är roliga. Jag har haft lika långa fransar från Ardell förut och de hade inte samma tyngd vilket fick dem att kännas bekvämare och dessutom gick de lättare att fästa. De här vill rakna i fästkanten i och med tyngden, om ni förstår hur jag menar. Rekomenderar alltså Ardell om ni vill ha riktigt, riktigt dramatiska fransar!

Urban Decay Psychedelic Sister

Publicerad 2010-05-28 16:16:16 i Naglar i korall&persika,


Ur arkivet kommer det här inlägget. Det är ett par veckor sedan jag testade lacket och det är egentligen inget fel på den här färgen. Det är ett piggt och glatt korallrött lack som verkligen passar sommartid. Det har dock samma lite sträva, tjocka formula som systern Magic Bus. Tråkigt för annars är det här lacket helt klart ett av de snyggaste i den här färggruppen.

Urban Decay har alltså släppt en sommarkollektion, Summer of Love, och det här är ett av de lacken. Det är ett fantastiskt fint koralligt rött, som sagt, och det täcker med ett lager om man inte får det flammigt. Det är lätt hänt dock, då den tjocka formulan gärna drar med sig lacket i en liten vall. De svarta fläckarna kommer från Seche Vite-penseln som jag tydligen fått med lackrester i. Det ska inte ligga det här lacket till last så försök bortse från de skönhetsfläckarna.

Depend #199

Publicerad 2010-05-28 14:57:02 i Naglar i grönt,


Här kommer det ett, vad gäller bilder, överambitiöst inlägg igen. Jag vet att det är massor av bilder men faktum är att jag gillar det! Det är roligt att se lack i olika ljus och vinklar, tycker jag, och jag hoppas att jag tillför något även för er. Det här lacket har ni ju sett på sjutusen nagelbloggar redan men här får ni det i sol, i dagsljus utan sol, inomhus men utan lampa, ja, på alla sätt jag kom på.

Vi börjar med lite bilder där solen var framme men inte lyste direkt på naglarna. En mjuk pistageaktig grön med lite värme. Snyggt! Jag gillar det verkligen!

I solen fräts det gröna ut och den gula tonen förstärks.

När solen gått i moln ser det lite svalare ut igen.

Inomhus blir det lite mer vitgrönt.  I lampljus ser det tippex-aktigt ut med en sjuklig grönton. Jag får en liten "glow-in-the-dark"-vibb av det. Självklart är det inte självlysande men det är så täckande och så vitbaserat att nageln ser nästan sådan ut. Det är ett riktigt roligt lack alltså! Två lager på mina bilder och aningens sträv känsla när man lackar men fint resultat ändå. Det flyter ut och blir jämnt på nageln och mitt enda problem är ett katthår på en pekfingernagel men det kan ju inte lacket lastas för. Väl värt att införskaffa alltså.

Sinful Colors Daisy the Pig

Publicerad 2010-05-27 17:35:36 i Naglar i grönt,


Sinful Colors är ju ett roligt amerikanskt drug storemärke. Det finns en hel del godbitar att hämta från dem och lacken är ofta väldigt fina och inte alls dåliga. Jag köper mina från www.cherryculture.com och det är en utmärkt webshop som jag varmt rekomederar.

Daisy the Pig är ett grönt lack med härligt skimmer. Det är täckande med två lager och det har allmänt goda egenskaper. Jag gillar verkligen det här lacket för skimret i det. Ser ni i solskenet hur det gnistrar i det.

Färgen är rätt lik China Glaze Outta Bounds men med lite större skimmerpartiklar. Jättevackert, och med ett roligt namn, eller hur!

NYX Smoldering

Publicerad 2010-05-27 17:35:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Här kommer en gammal notd från i mars. Jag är ju väldigt förtjust i NYX nya lack i de fyrkantiga flaskorna. De har överlag varit jättebra att lacka med och Smoldering är inget undantag. 


Smoldering är ett grått lack som, likt t.ex Misa Earthward, har en brun bas. Ett lager av lacket och man har en mörk gråbeige halvtransparent färg men på andra lagret, som ni ser här, är färgen mörkt grå och täckande. Det finns en massa skimmer i lacket, bland annat uppfattar jag lila och grönt skimmer, och basen känns varm även efter att den transformerats till den mörka grå.

Det är superlättlackat och torkar fort. Ett ypperligt lack! Ni ser hur fin glans den har också! Jag gillar verkligen Smoldering!

För att ni ska kunna se lite av den bruna tonen tog jag ett par bilder under lysrör, då slår det bruna igenom mer, och så kan ni jämföra direkt med dagsljusbilden. Det är bara ljuset som skiljer men färgen blir väldigt olika.

Barielle Falling Star

Publicerad 2010-05-26 21:07:36 i Naglar i blått,


Barielle Falling Star har jag precis lackat med. Ett mellanblått lack med kopparglitter i.

Det är definitivt unikt i min samling med de rätt stora, spridda glittren i en blå krämbas. Det krävs två lager och lacket känns tjockt och klumpigt på penseln men kladdar inte.

Torktiden är ganska lång. Det tar mer än en timme även med Seche Vite innan lacket torkat. Ytan är dessutom skrovlig även efter två lager överlack. Ni ser bilder tagna i solsken på balkongen och det är väl helt okej. Jag är inte hänförd över färgen som ser lite väl prickig ut för min smak. Jag föredrar en skimrigare bas för sådana här lack tror jag. Det är alla fall något som jag tycker känns lite fel. I skugga eller indirekt ljus blir det intressantare att titta på lacket.

Ovan i solsken, nedan i indirekt ljus i ett norrfönster.

Och en kattbild också för det har ni ju vant er vid nu. :D

Earthy, Tribecca och Pressed Olive

Publicerad 2010-05-26 14:57:44 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sminkning jag gjorde i förra veckan då jag och Erik var på födelsedagsfest hos hans mamma.  Jag körde lite mjuka gröna toner och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Det framgår inte så tydligt här men i verkligheten tycker jag det var väldigt snyggt och fräscht och dessutom tycker jag att färgerna passar mig väldigt bra. Synd att den inte går hem lika bra på bild, men så är det ju ibland tyvärr.

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Select Cover Up

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder Oil Control

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: MUS M/S Tribecca, E.L.F. Earthy och Everyday Minerals Pressed Olive

Highlighter: Makeupcosmetics February

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Face Backsippa

China Glaze Cords

Publicerad 2010-05-25 21:29:35 i Naglar i brunt,greige,beige,


När China Glaze släppte sin Retro Diva-kollektion gäspade jag bara lite och tänkte nej, nej, inget nytt och inget för mig. Sen gick det ett tag och jag köpte Stroll, Short&Sassy och Let's Groove. Mycket för att Emma höll på och beställde och jag började kolla lite mer på kollektionen. Jag älskade de lack jag köpte, det är så fint glow i dem, och efter att ha hört Emma prata om Thunderbird tänkte jag att okej, den med, jag köper den. Då jag lade den i korgen så kunde jag inte låta bli att titta lite på Cords. Varför hade jag aldrig gjort det innan? Ingen aning. Det blev hur som helst ett impulsköp av den och jag ångrar inte det en sekund!

Cords balanserar mellan brons och tenn. Det är en underbar, metallgråbrun som inte kan ettiketeras särskilt enkelt. Jag bara älskar den! Färgen! Skimret! Allt!

Det finns en nackdel och det är att den är lite som China Glaze tidigaste big3free-lack. Den är rinnig och droppig. Man sitter och målar och tror man har kontroll och så plötsligt kommer en droppe från ingenstans och man får för mycket lack på penseln. Med lite koll klarar man så klart det och lacket är värt det.

Det här är min nya favorit! Den glider in perfekt i min "Eartward-Suede Creme-You don't know Jaques"-klubb och ger mig något nytt. Prize Winning Mare från Rodeo Diva har vissa gemensamma drag med det här men är betydligt mer bronsigt. Det här är inte brunt och inte brons men heller inte grått. Cords är helt enkelt unikt och underbart och vackert och fantastiskt!

Grått med guld i. Som min lilla skitunge till katts päls! Ser ni hur perfekt vi matchar! Nu vill jag ha en ögonskugga i den här färgen också för det är så vackert!


Elegant

Publicerad 2010-05-25 06:24:50 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Inte så elegant som rubriken antyder men med skuggan Elegant från Makeupcosmetics. Jag är, precis som igår, trött och sliten och rödögd men ögonskuggan är ju fin för det. Väldigt enkel makeup är det också. Bara en krämhighlighter som bas, Elegant på ögonlocket och Brite Birds Cream Cat som highlighter. Lite svart kajal som inliner och grå penna som ram runt hela ögat.

China Glaze Out on Safari

Publicerad 2010-05-24 20:45:01 i Naglar i grönt,


Nu ska ni få ett tredje lackinlägg med dagens, eller snarare kvällens, naglar. Jag har bytt från gråblått till olivgrönt och plockade fram det väldigt speciella och vackra lacket Out on Safari från China Glaze.


Det är ett lack med en varm, olivgrön ton som är späckat med skimmer i både turkos och guld. I olika ljus får lacket lite olika karaktär, från mer grönt till nästan gulbrunt med grön ton. Det är två lager lack på bilderna, ett lager till hade kanske varit bra men det är faktiskt ingen VNL och då brukar jag nöja mig. Formulan är av den gamla goda sorten från före Big3Free-trenden. Tunn och lättlackad med glasaktig finish.

Jag älskar det här lacket för det är så otroligt speciellt. Jag fick det i present av Marie och jag har burit det många gånger. Det finns en gammal notd på den i bloggen sen tidigare men jag tycker det förtjänar att uppmärksammas med jämna mellanrum. Emmas inlägg med det olivgröna holo-lacket fick mig väldigt sugen på dessa speciella färger. Visst är det unikt!

Jag avslutar med en bild där man ser både hur djupet ändras beroende på ljuset och skimret kom fram bra också.

Ni får en bild på min kompis också, fast hon ser lite galen ut. ;D


BB Couture Universal Joint

Publicerad 2010-05-24 19:05:38 i Naglar i grönt,


BB Couture har ju hur många underbara gröna lack som helst och här får ni sett ett av dem. Det är från deras BB Couture for Men-serie och i den finns massor av roliga kollektioner med färger som lockar och passar både tjejer och killar.

Två lager lack, enkelt att måla med och torkar snabbt. Som vanligt håller BB Couture en hög klass på sina lack och jag måste säga att de är värda sitt pris trots att de är rätt dyra. $9 på www.overallbeauty.com vilket är nästan precis dubbelt så mycket som jag betalar för mina OPI. Men som sagt, det är det ofta värt då färgerna är unika och fina och formulan ofta bra. I och för sig gäller väl det även OPI även om uniciteten i deras färger kanske inte alltid är så hög.

Universal Joint är ett mossgrönt lack med duochrome tendens i flaskan men inte på nageln. I flaskan ser det ut att finnas en ganska tydlig kopparrosa skiftning men den kommer inte fram i mulet väder alla fall. Färgen får mig mest av allt att tänka på mossan i min gräsmatta och jag tycker det är helt underbart vackert!

Under lysarmaturen kommer lite av koppartonen fram men på tredje bilden har jag slagit av lysrören och man kan kanske ändå ana att det finns en skiftning där? Jag vet inte om jag ser den själv, men det är spännande att titta på lacket i olika ljus och vinklar alla fall.

L.A. Girls Rock Star "Supernova"

Publicerad 2010-05-24 19:05:03 i Naglar - glitter för layering,


Gammalt, gammalt inlägg men bättre sent än aldrig. L.A.Girls Rockstar lack är ju helt fantastiska! De har flera roliga accentlack eller vad man nu ska kalla det för och det här lacket, Supernova, är ett av dem.

Jag har fotat och fotat men inga bilder gör det rättvisa. Det går inte att få glittret att framträda som det faktiskt gör i verkligheten. Glittret ser ut som små silvertrådar och när ljuset träffar dem i olika vinklar tänds de upp och glittrar i regnbågens alla färger. De som inte lyser upp ser alltså bara ut som silver och gör att det blir en lite uppljusad effekt av lacket som är under. Här är det lacket Charcoal Pearl från NYX som agerar bas.

Ett lager glitter alltså, över det mörkgrå skimmerlacket. Visst blir det en rolig effekt!

Champagne på Café Satin

Publicerad 2010-05-24 05:56:29 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Solen är framme igen efter gårdagens regn. Hoppas det inte blir jättevarmt bara, jag tycker det blir så kvavt i mitt klassrum då. Några få veckor kvar nu, man får bita ihop och kämpa sig iväg. Just nu är det inte roligt ska jag säga. Jag är trött och sliten och det syns på mig. Rätta, rätta, rätta är mantrat som går runt i mitt huvud men sommarlovet rycker ju närmare och närmare.

Krämhighlighter som bas, ögonskuggor från Makeupcosmetics, Café Satin och Champagne. Café Satin på två tredjedelar av ögonlocket, yttre delen alltså, och Champagne överlappande på de två inre tredjedelarna. Cream Cat från Brite Bird som highlighter. En eyelinervinge med Define-a-Line från Maybelline. Slarvig mascara. Klar.
Tog lite bilder i sol och lite i skugga. Blev inte direkt roligare för det. Jag har ingen riktig inspiration just nu när det gäller smink. Det är lite sminkpausvarning faktiskt. Finns en del sparat i arkivet så jag kan nog hålla bloggen igång ett tag, och nagellack har jag ju massor att visa, men smink går trögt nu. Förmodligen för att jag inte fått  tillbaka energin efter att jag varit sjuk och det är så himla mycket att göra just nu. Nå, vi får se hur det blir med allt. Det är ju inte fel med en nagellacksblogg heller, och Emma finns ju alltid och kan visa hur fin hon är!

BB Couture for Men "Coal Miner"

Publicerad 2010-05-23 19:01:49 i Naglar i svart, grått, silver,


Så här ser mina naglar ut nu. Bort med hololacket och på med ett lite mer "mulet" lack inför måndagen. Coal Miner är ett snyggt, blågrått lack från BB Couture for Men's nya kollektion Regular Guys och det är en kollektion med många läckerbitar så jag rekomenderar att du klickar på länken! Själv äger jag alltså Coal Miner och även Mariner från den kollektionen och båda är underbara!


Två lager lack på bilderna men med lite tjockare lager hade jag klarat mig på ett misstänker jag. Det är lättlackat och behändigt på alla sätt. Lite segt i torkningen trots två lager Seche Vite överlack. Mer än en timme efter lackningen är det fortfarande lite tuggummiaktigt segt och mjukt. Färgen är dock så helt fantastiskt vacker att jag förlåter det. Det är alltså en skiffergrå färg med mycket blått i. Massor av skimmer som ni kan se om ni klickar upp detaljbilden. Elegant och sobert men inte tråkigt. En ny grå, eller blå, för mig och helt klart en av de vackraste. Perfekt en mulen dag som denna.

China Glaze FYI

Publicerad 2010-05-23 16:15:21 i Naglar - holografiska lack,


Självklart lyckas jag lacka om naglarna med ett holografiskt lack sent på kvällen efter en solig dag och vaknar till regn. Japp, det öser ner! Jag gillar i och för sig regn här i stan och när jag ska jobba så jag är inte ledsen, men när jag ska fota hololack antar jag att sol hade varit bättre. Nå, vi får göra det bästa av situationen och så får jag välja något lämpligare till morgondagens manikyr som jag snart ska gripa mig an.

Det jag har använt här är beigefärgade hololacket FYI från China Glaze. Det kom med deras OMG!-kollektion och det är superfint! Jag är svag för holografiska lack i ljusa beigetoner och har flera stycken olika. Nfu Ohs, OPI DS Design, China Glaze Spin me Round från deras Kaleidoscope kollektion, Spark från Nubar. Ja, man kan aldrig ha för många hololack i beige!

Ovan ser ni det i dagsljus. Det är alltså diskret och ljust men fortfarande intressant för även i svagt ljus får man en full regnbåge. Det lyckas hålla sig precis på den tunna egg som skiljer det diskreta från det blingiga. I solsken, som ni inte får se det i nu, och i lysrörsljus, som jag kan bjuda på, så blir det mer bling.

Så här ser det ut under lysrörsarmaturen i köket. Vackert!

Två lager snabbtorkande och lättapplicerat lack. Helt perfekt! Jag rekomenderar FYI varmt till alla holoälskare där ute. Ni blir inte besvikna. Det är så vackert, så holografiskt, så bra att lacka med, att man inte nog kan berömma det. Jag vet att andra färger fått mer uppmärksamhet och det fanns en hel uppsjö med lysande lack i den här kollektionen. FYI är definitivt ett av de bästa av de bästa! Det är detta och L8R G8R och 2NITE som är mina topp tre från OMG! och jag tror detta är mest holografiskt om man bara tittar på det i bedömningen.


L.A.Girls Metal "Antique Gold" + ChG "Gold Digger"

Publicerad 2010-05-23 12:06:12 i Naglar i grönt,


Det här är ett tag sedan jag hade men jag har inte hunnit publicera det så jag klämmer in det nu. Det är ännu ett superfint lack från L.A.Girls, den här gången från deras Metals. Det är mörkt olivgröna Antique Gold som jag visar er. En verkligt vacker färg som känns unik i min samling. Närmaste kompisarna är väl OPI At Your Quebec and Call. Andra lack är betydligt ljusare eller mörkare eller grönare.

Det är otroligt läckert alla fall. Två lager täcker och det blir inte några penselmärken eller andra irriterande fel på lacket, det är helt perfekt trots en viss strävhet.

Som ni ser har jag här gjort en "Emma" och lackat en nagel med guldglitter. Det känns verkligen inte som jag men man kan ju prova alla fall. Glittret är China Glaze Gold Digger. Ett tätt guldglitter med bra täckningsförmåga. Jag visste inte innan hur bra det skulle funka så jag har grundat med ett guldlack för att få en bra och opak bas. Därefter lade jag ett lager av Gold Digger. Jag tror det var en bra strategi så jag slipper kämpa för mycket med att bli av med glitterlacket sen när jag vill byta. Två lager av det hade dock förmodligen kunnat täcka tillräckligt för att vara acceptabelt.

Jag tycker lacken är fina men jag föredrar en enhetlig manikyr ändå. Eller så behöver jag bara vänja mig. En nageldekoration på ringfingret har jag ju inget problem med så förmodligen är det bara en vanesak.
Men vad säger ni? Är det inte fina lack! Jag är kär i L.A.Girls! Billiga och bra och massor av fina färger!

Grattis Noblezze!

Publicerad 2010-05-22 22:52:20 i Emmas FOTD 2010,

Idag fyller min fina pålle år! Och inte nog med det hon fyller jämt, närmare bestämt 20! Vi brukar inte fira hennes födelsedag så jättemycket, hon är nöjd om hon får lite godis. Men som sagt, hon fyller ju jämt så då tyckte jag att jag kunde anstränga mig lite extra. Hon har fått presenter, fruktsallad, vi har ridit hennes favorittur och så har vi varit ute och betat. Hon älskar att vara ute och beta gräs, men allra mest älskar hon faktiskt maskrosor. På grund av det tyckte jag att det kunde vara kul med en maskrosinspirerad sminkning, till Noblezzes ära då såklart.

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Bare Escentuals Hydrating Mineral Veil

Rouge: Benefit Dandelion
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: En gul skugga från min Manlypalett och Fyrinnae Elven Dagger

Highlighter: En gulvit från Manlypaletten

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

Läppar
Läppglans: Lancôme Juicy Tubes Pamplemousse

Inte helt oväntat går min maskrossminkning i gult och grönt. På inre halvan av ögonlocket ligger en gul skugga och på yttre halvan en grön. Som highlighter hade jag en gulvit skugga från Manly. Jag målade eyeliner, kajal mascara och lösögonfransar. När det var dags för Rouge blev det såklart Dandelion från Benefit, inget annat var ju tänkbart. Läpparna fick lite glans med Juicy Tubes med grapefruktlukt, även det rätt passade eftersom det var en sminkning för Noblezze och hon är tokig i frukt. Det står förresten My favourite på hennes grimma ifall nån är nyfiken. Jag tycker det passar henne bra, hon är ju min favorit. Och min baby, fast hon är så stor...

Gräsligt grönt holo från Catherine Arley

Publicerad 2010-05-22 11:21:39 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Här kommer ytterligare ett av de holografiska lacken jag köpte i Bulgarien förra sommaren. Det här är inte fint, man kan ju undra vad jag tänkte på. Jag kan dock avslöja att det var första riktiga sminkaffären jag var inne i och jag hittade holografiska lack. Hallå vilken lycka! Alltså högg jag lite spontant några och tänkte att grönt holografiskt det är ju kul. Och kul är det kanske, men inte snyggt. Inte superholografiskt heller, även om det har en gulaktig holoflash. Nåja, nu har jag i alla fall testat det. Dock tycker jag att färgen är rätt läskig, så det kommer nog inte bli fler gånger. Eller nej, det kommer inte bli fler gånger, för jag har lovat bort det redan. Lika bra det tror jag. Jag ska snart börja jobba på sjukhus och då får jag ju inte ha lack på händerna. Mina lackningstillfällen kommer alltså bli alldeles för dyrbara för att slösa bort på sånt här grönbrunt läskigt lack.

Låt förresten inte detta avskräcka er ifall ni skulle hitta Catherine Arley lack någonstans. De har några som verkligen är fantastiska och jag ångrar bittert att jag inte köpte fler… Jag har förresten två lager lack här. I vissa ljus har jag en VNL, men jag bryr mig verkligen inte, ska ändå byta till ett fint lack ikväll.

Depend #201

Publicerad 2010-05-22 09:07:58 i Naglar i rosa,


Ett utomordentligt sött litet lack har hittat hem till mig. Ett rosa litet lack! Det är från Depend och jag gillar det faktiskt skarpt!

Jag är inte en person som har några större mängder av rosa lack. Okej, jag ska modifiera det uttalandet. Jag har kanske 150 eller mer gröna lack men inte ens 50 lack i rosa. Av de lack jag har i rosa är många gränsfall mot rött eller lila dessutom, eller cerise eller neon... Det här är något lite unikt i min samling alltså. Ett varmrosa krämlack. Observera varmrosa dessutom och betänk att jag alltid väljer en kall färg före en varm om jag måste avstå från något. Helst vill jag ju inte avstå utan ha alla färger som finns i hela världen!

Lacket är ganska tjockt och lite strävt i konsistensen men det funkar att lacka med. Jag är alltid slarvig, som ni vet, så ytan blev inte perfekt. Med lite mer försiktighet hade det blivit riktigt snyggt. Jag är dock nöjd efter omständigheterna. Färgen är för mig lite ny och väldigt rolig trots att den säkert för många känns väldigt "vanlig".


Undrar ni hur jag fick impulsen att köpa detta lack? Ni hittar den förklaringen i det faktum att jag varje dag spanar in bloggen Alizarine Claws. Hos henne var Krexi nyligen gästbloggare och visade bland annat just det här lacket. Jag föll för bilderna och vad mer är, namnet hon gav lacket. Ni vet ju att depend bara ger sina lack ett fånigt nummer. Nå, Krexi har bestämt att det här lacket heter "Cat got your tongue?" och det är väl ett utmärkt namn! Bara för det får ni se min baby också. :D

Ja, det är suddigt men vad sjutton, hon är söt. Dessutom är hon alltid med när jag lackar och fotar naglarna. Min äldre dam har liksom tappat intresset för mattes hobby.

Ännu en sotning med Cupol

Publicerad 2010-05-21 15:29:11 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sotning med Cupol jag bar i helgen. Jag har ju visat en sådan tidigare, men ni får se en till och det är inte omöjligt att det kommer fler, Cupol är nämligen fenomenal till sotningar!

Hyn
Foundation: Bare Escentuals Fairly Light

Concealer: Clarins Instant Light 00

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder Oil Control

Rouge: Kommer inte ihåg
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Make Up Store Cupol, E.l.f. Mineral Eyeshadow Golden

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L’oreal Double Extensions Beauty Tubes

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Läppar
Läppglans: Clarins Lip Colour Tint Frosted Peach

En superenkel sotning det här. Jag har applicerat Cupol på hela ögonlocket samt en bit upp mot brynbenet. Skarven sotade jag med lite Golden från E.l.f. som dessutom gav lite extra skimmer. Highlighter, mascara, kajal och lite mer Cupol, fast under ögat. Kinderna målades lite rosiga, jag minns tyvärr inte med vilket rouge, och läpparna målades ljusa med ett glossigt stift från Clarins. Sen när jag var klar stod Erik och stampade i dörren så jag högg kameran och rusade, varpå jag fick fota på plats istället för hemma. Funkade ju det med. Jag slänger förresten med en bild som Erik tog på mig. Mest för att jag ler och ni ser hur långt mitt hår var. Just var, för jag var nämligen hos frissan i tisdags. Jag hade inte kippt mig på ett år så nu har jag blivit av med några centimeter, det var välbehövligt...

Gold Stroke

Publicerad 2010-05-21 05:31:54 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Sandiga ökentoner i dagens makeup. Det är pigmenten Gold Stroke, Rose Gold och Polar Bear. De två första från MAC och det sista från Fyrinnae. Varför öken när jag igår var en pool? Ja, kanske för att visa solen att nu är det nog med sommarvärme, ge mig mulet igen! Trots idogt användande av sfs 50 så är min tidigare i alla fall lite mer bleka hud nu hälsosamt solkysst. Jag vill inte vara det. Jag vill vara gotiskt likblek och vacker. Inte nog med att jag hela mitt liv lidit av den naturligt rodnade kindens förbannelse, nu ska jag se ut som en affisch för Sun Travel också. Okej, så långt kommer det kanske inte att gå, jag får öka mina sfs-ansträngningar och bita ihop och bära långärmat även i tropisk hetta, men glad är jag inte.

Gold Stroke på ögonlocket och uttonad i Rose Gold som placerades dels innerst på ögonlocket och dels på brynbenet. Polar Bear som highlighter. Deep Blue Sea från MUS som kajal på halva nedre fransraden och svart eyeliner längs övre fransraden. Snabbt och enkelt. Nu får vi hoppas på regn till helgen. :D


L.A.Girls Rockstar "Addict"

Publicerad 2010-05-20 20:48:21 i Naglar i rött,


Bildspam igen! Jag älskar det här lacket! Vinrött med massor av microglitter! Mums! Som hallonsylt! Dessutom är jag nästan ikapp med nagellacken så snart blir det lite lugnare med de inläggen. Skönt va?


L.A. Girls Rockstar Addict är ännu ett av de fantastiskt fina lack de har. Det är vinrött och vackert. Microglittret är rosa och guldfärgat och hela intrycket blir som av hallonsylt med skymtande kärnor, fast i glitterversion.

Två lager av lacket som har lite problem med att dra med sig färg på penseln på andra varvet. Kunde alltså ha tjänat på tre lager lack men jag ville inte få det för tjockt. Torktiden är bra och hållbarheten likaså.  Det här är verkligen ett lack jag rekomenderar!

Det påminner om China Glaze Stroll. Inte bara lite, en hel del faktiskt. Båda är väldigt vackra så hugg ett av dem!

H&M Cha Cha

Publicerad 2010-05-19 16:49:21 i Naglar i guld, koppar, brons,


H&M har de senaste åren varit helt fantastiskt bra på att göra roliga, annorlunda nagellack som är helt på kornet med vad man faktiskt vill ha. Återigen har de lyckats med detta när de gjorde Cha Cha.

Cha Cha lyckas vara ett "nästan holografiskt" lack. Det är späckat med skimmer men det är inte holografiskt sådant. Ändå kan man nästan tro att det skulle kunna vara det. Lite som med Nubar Spark från Prism-kollektionen. De två är rätt lika på många sätt. Neutrala, ljusa färger som täcker bra och ger en sorts holo-känsla trots att de inte har effekten. Nubar Spark är dock lite kallare i tonen och skimret mer silvrigt.

Cha Cha är superlätt att lacka med. Det täcker bra, här har jag två lager. Det är ett mycket trevligt lack på alla sätt. Jag gillar det! Diskret men ändå glammigt, snyggt och lättlackat och funkar med min hudton. Way to go, H&M! Mer sådana här lack, tack!


Guppy #77

Publicerad 2010-05-18 20:50:54 i Naglar i grönt,


Ett nagellacksinlägg till, ni klarar tre åt gången, eller hur? Det här är också ur arkivet.
Guppy är ett märke jag ibland sett glimta förbi på eBay. Eftersom de hade ett grönt jag tyckte såg spännande ut, detta, och dessutom är billiga, slog jag till. Det blev bättre än väntat, eller vad säger ni?


Bildspam, jag vet, men det är fint! Dessutom är det från två olika tillfällen. Man ser det på att min pekfingernagel blev knas på ena manikyren, flera lager och för tjockt eftersom jag gjorde ett hack i det. Jag tror också man kan se att jag har lite olika längd på naglarna.

Superfint lack alla fall! Bra täckning, nästan så det täckte med ett lager, men jag säkrar med två. Härligt gnister i guld och grönt och lite mer. Jag är kär! Riktigt vackert lack alltså!

Jag gjorde också en liten konadikyr på lacket vid ett tillfälle, men då var jag för snabb och lacket blev lite pressat. Typiskt mig.

Nubar Toga Purple

Publicerad 2010-05-18 20:49:31 i Naglar i lila,


Jag fortsätter att lägga ut gamla nagellacksinlägg så jag kommer ikapp och kan visa nya, aktuella utan att arkivet helt kloggar igen. Här kommer en från i mars. Toga Purple är den mörkaste av de lila krämlacken i Cleopatra kollektionen från Nubar.

Mörkt lila men inte svartlila. Basen är ganska röd och det är en färg som i de flesta ljus faktiskt framträder som just en färg, inte ett svart lack. Fint!

En aningens flammigt efter två lager, men det gör inte så mycket med det här lacket. Formulan är lite strävare än jag väntat mig men är lättapplicerad ändå. En trevlig färg men inget wow.


Eyeko Cosmic Polish

Publicerad 2010-05-18 17:30:12 i Naglar i svart, grått, silver,


Idag pryds mina naglar av Eyeko Cosmic Polish. Det är helt magiskt vackert! Jag är kär! Därav bildspammet...


Svart med regnbågens alla färger på glittret. Så fint! Det är verkligen som en stjärnhimmel! Dessutom är det enklare än systerlacket vintage Polish att lacka med. Lite rinnigt men inte farligt. Det ni ser är två lager. Okej torktid men inte supersnabb.

Jag hade sedan tidigare lacket Cosmic från china Glaze som också är ett svart lack med multifärgade glitter i och trots att de är så lika är det Eyeko som går ut som vinnare i den striden. Dlät fin yta, snygg svärta, bra med holografisk effekt på glittret som ser renare och mer gnistrande ut. Jag rekomenderar det här lacket varmt!

Eyeko har fraktfritt inom EU och leveransen av lacken tog ca en vecka för mig.

Emmas Blue Girl

Publicerad 2010-05-17 17:35:07 i Boktema 2010,

Precis som Sminkan valde jag att tolka Charles de Lints bok Blue Girl med en sminkning i blåa toner. Jag passade dessutom på att måla lite blå snirklar, eftersom jag ”bara” har målat snirklar i svart och grönt, möjligtvis med lite silverinslag tidigare. Min tolkning av Blue Girl blev alltså en graderad blå historia med snirklar i två färger. Jag tycker den är fin, även om snirklarna är väldigt långt ifrån perfekta. Jag är ganska van vid det vid det här laget dock, så min toleransnivå mot halvtaskiga snirklar börjar bli hög. De ser som regel bättre ut på lite längre håll och dessa är inget undantag.

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: Cover All Mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder

Rouge: MAC Mineralize Duo Moon River
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: MAC Sea & Sky och Viva La Diva Thunderstruck

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Indelible Gel Liner Scuba Dive och MAC Fluidline Royal Wink

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extensions Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar
Läppglans: MAC Dazzleglass Comet Blue

På krämskuggan från GOSH applicerade jag den ljusa halvan av Sea & Sky i den inre ögonvrån och den klarblå halvan på mitten av ögonlocket. På yttre halvan applicerade jag mörkblåa Thunderstruck från Viva La Diva. Längs med övre fransraden målade jag sen en linje som fick löpa vidare ut mot brynet med mörkblåa Scuba Dive och med den gjorde jag även snirklar ute vid tinningarna. Sen kunde jag inte hålla mig utan gjorde fler snirklar med klarblåa Royal Wink, bara för att jag hade två blå gelliners. Därefter målade jag kajal och mascara och fäste mina favoritfransar från Ardell. Kinderna fick lite persikoton och munnen målades blåglittrig med Comet Blue ifrån MAC.

Blue Girl

Publicerad 2010-05-17 05:47:54 i Boktema 2010,Veckans boktema är Blue Girl av Charles de Lint. Självklart väljer jag då att göra en blå makeup! Jag älskar ju blått så då måste man ju ta tillfället i akt. Dessutom älskar jag strass så jag passade på med det också. ;D

Grunden är gjord med Face Eye Fix. En ram ritades runt ögat med en blå penna från Tigi Den användes även som inliner. Därefter lade jag Midnight från Barry M, en dazzle dust, på hela ögonlocket och upp över globlinjen. Därefter tog jag ljusblå Wizard's Apprentice från Fyrinnae och lade över Midnights kanter. Wizard's Apprentice i sin tur tonades ut i Blue Aura från Pure Luxe. Lite av Wizard's Apprentice duttades under ögat. Sen målade jag glittereyeliner i blått och limmade strass. Mascara och brynskugga. 

Jag är rätt nöjd med min blå flicka. Strasset får mig att tänka på luftbubblor i ett akvarium eller pool. Det är dramatiskt men inte hårt, sminket. Attityd utan att vara elakt. Som Imogene. För mig är dessutom strass alltid lite magiskt.     

Blue Girl av Charles de Lint

Publicerad 2010-05-17 05:47:43 i Boktema 2010,


Sista boktemat för i vår. Efter idag blir det en paus över sommaren så vi får återhämta våra krafter och hinna ikapp med läsningen. Eller okej, läsningen är inte ett problem, men tid och energi. Vi tänker dock komma tillbaka med bokteman i höst så frukta inte, fler boktips kommer delas ut och tolkningar av böckerna kommer att sminkas!

Charles de Lint är en av de författare som var med och skapade den urbana fantasyn med sin serie om staden Newford. Det här är en av de senare av hans böcker och den utspelar sig, så klart, också i Newford! Boken handlar om Imogene, en 17 årig tjej som flyttar till den lilla staden Newford efter att ha levt ett ganska vilt liv och hängt med ett halvkriminellt gäng i Tyson. Det hela påminner en hel del om upplägget i Buffy, ni vet, Buffy har ju också blivit relegerad från skolan och hennes mamma är orolig för hennes umgänge och flyttar till lilla Sunnydale för att Buffy ska få en ny start. Exakt samma upplägg här men med Imogene, hennes mamma och bror. De flyttar och livet ska bli lugnare, men vi vet ju hur livet blev för Buffy i Sunnydale. Samma igen, livet blir inte lättare för Imogene i Newford.

Imogene börjar i skolan, blir omedelbart utsatt för "innegängets" hån (tänk Cordelia) för att hon ser ut som hon gör. Punkig, kaxig och med tatueringar och piercings. Imogene är dock en tuff tjej som kan stå på sig. Hon hittar snart en kompis i tafatta Maxine (tänk Willow här) och de två blir bästa vänner. Det innebär att Imogenes betyg blir bättre eftersom Maxine är en plugghäst. Mamma är glad och på ytan verkar allt bra. Det är dock så att det i skolan finns ett spöke. Adrian heter han och han blir omdelebart förälskad i Imogene (Ja, tänk Xander men i andeform) och hans intresse för henne gör att hennes liv totalt förändras.

Adrian har en uppsättning vänner som är husalver. Brownies. De har varit försummade så länge att de inte längre är pålitliga och goda. När Adrian vill få kontakt med Imogene hjälper husalverna honom men med resultatet att Imogene får den oönskade uppmärksamheten av en sorts skuggvarelse som slukar dem med starkt lysande auror. Imogene har varit "älvskådare" som barn och nu får hon åter kontakt med sin barndomsvän Pell-mell. Pell-mell är en sorts kaninliknande varelse som vill skydda Imogene från skuggvarelsen. Pell-mell, Maxine och Imogene blir tvugna att komma på ett sätt att besegra skuggan för att Imogene ska kunna leva och ett sätt är att inta en sorts blompollen från Fairy. Det leder dock till att Imogene färgas blå. Hennes hud blir mörkblå, faktiskt, och det går inte bort så lätt. Vilken tur att det är halloween och på halloween kan ju även spöken få kroppslig form. Det blir en spännande natt där fler än ett problem måste lösas. Ska de besegra skuggvarelsen? Ska Adrian äntligen kunna släppa taget om sin existens i den här världen? Ska Maxine kunna reda ut sina problem med sin mamma som är fruktansvärt överbeskyddande och kontrollerande? Och vad ska hända med Imogene efter att hon slagit ner och knivhotat skolans fotbollsback? Ja, dessa och många andra spännande frågor får ni svaret på i boken The Blue Girl.

Det är inte Charles de Lints bästa bok, men den är helt okej. Emma säger att det är en 3:a och det håller jag med om. Den börjar bättre än den slutar men den är helt okej som förströelse om man är mellan läsprojekt. Jag gillar Imogene, det är cool hjältinna som jag kan identifiera mig med. Det är nog bokens stora behållning.

BB Couture Midnight Desire

Publicerad 2010-05-16 22:41:31 i Naglar i lila,


BB Couture Midnight Desire har jag ägt rätt länge men tror inte jag har visat den på bloggen. Orkar inte kolla om jag har eller inte nu, för bilderna är ju tagna på den här manikyren nu och ni får se den igen om det är så. Det är alla fall en luring. I flaskan ser det ut som en rödbaserad lila med mycket skimmer men intrycket på nageln är mörkblått med mindre skimmer...

Och skälet till att denna urgamla notd kom upp just nu är att det här lacket hamnade i mitt bytesinlägg på Pret-ty.

Det är alltså en blurple, dessutom med en finish som nästan får en att tänka krämlack, eller ja, kanske inte, men det är inte alls så gnistrigt som jag alltid hoppas när jag tar fram flaskan.
 
I direkt solljus får man upp lite av gnistret. Då är det rätt fint. Oftast är det dock ett "meh-lack". Jag föredrar OPI Ink eller Who are you Wearing om jag vill åt den här typen av färg.

L.A. Girls Rockstar "Live on Stage"

Publicerad 2010-05-16 16:40:59 i Naglar - glitter för layering,


Jag älskar budgetmärket L.A. Girls! Deras nagellack är underbara! Alla fall de i Rock Star serien! Jag har visat några redan, Head Banging, Punk och Crowd Surfing och Electric Guitar alla fall, och jag har nästan alla här hemma. Det här är ett fullständigt underbart guldglitterlack och det heter Live on Stage.

På bilderna ser ni två lager av lacket och två lager överlack. Det är lite sabbat på en nagel, jag ville byta tröja innan det torkat helt, men jag tror inte det märks om man inte tittar efter det. Lacket består av en skir, lite guldtonad bas späckad med glitter i olika färger och storlekar. Huvuddelen av glittret är ganska litet och guldfärgat men det finns även större, holografiska, glitter. På naglarna blir det som gnistrande guld och diamanter! Ni skulle se det i solen!

L.A. Girls lack finns hos www.cherryculture.com och de är inte ens dyra. Det är väl värt att investera i några av dessa läckerbitar. Jag har hur många som helst och jag älskar dem! Bra lack, bra kvalitet, roliga färger och namn! Cherry Culture har ofta olika erbjudanden med rabatter och de skickar grejerna fort så man har sitt paket efter en vecka. Dessutom har de roliga märken! Nästa gång jag beställer ska jag snappa åt mig några av Milanis hololack.

Klassisk med lösfrans

Publicerad 2010-05-16 08:11:58 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Ganska klassisk och neutral sminkning bjuder jag på idag. Det är definitivt inte dagens, jag är osminkad och på väg att kasta mig ut i trädgården, men till dagens vampiga naglar tyckte jag det behövdes en klassisk makeup och eftersom det fanns en sådan i arkivet...
Det är matta skuggor från Coastal Scents, så kallade Hot Pots och så lösfransar från Red Cherry.

Jag började med en grund av krämhighlightern Dignity från Face. Därefter lade jag en ljus, benvit skugga från frans till bryn. En mellanbrun skugga markerar globlinjen och löper upp till inre delen av ögonbrynet. Sen tog jag Carbon från MAC för att markera det yttre v:et men den blev så grå att jag målade över den med en mörkbrun Hot Pot istället.

Därefter tog jag en brun kajalpenna och skuggade nedre fransraden utan att markera någon av ögonvråna. Lite skugga på det. Svart eyeliner längs övre fransraden och så lösögonfransar och mascara. Blonde inliner från IsaDora. Brynen fick bli ganska kraftiga och mörka men sen tonade jag ner dem lite för de blev nästan för mörka först. Ja, det var allt. Jag gillar den här typen av makeup. Det är roligt att ha som kontrast till alla mörka eller färgstarka sminkningar jag gör. Kanske man borde göra en lite femtiotalsinspirerad sminkning också någon gång. Det vore rätt kul. Vi får väl se om jag är sugen på det nästa gång jag griper penslarna.

BB Couture Napa Valley Red

Publicerad 2010-05-16 07:49:27 i Naglar i rött,


Igår, efter att jag jobbat klart i trädgården, beslöt jag att matcha min något solsvedda hud med ett rött lack.
Napa Valley är ännu ett av de lack som gjordes i samarbete mellan BB Couture och nagelbloggerskan Kelly på Vampy Varnish. Jag råkar ha fått två flaskor av det här lacket, men det gör ingenting för det är faktiskt riktigt vackert!


När jag först såg swatcherna på Vampy Varnish kollektionen kändes inget av dem nödvändigt. Sen gav jag ändå efter för Redwood Forest, ett lack som står oprovat hemma vid datorn, och sen föll jag för fler och fler. Det slutade med att jag beställde Kelly's Green, den här och Union Square. Kelly's Green var ju en besvikelse, men det kan jag inte säga om denna. Den här är underbar!

Den är mörkröd med en miljon små microglitterpartiklar i rött. Så enastående vackert att jag tappar andan. Som Ruby Pumps mycket vampigare syster.

här ovan ser ni tre klickisar som visar lacket inomhus i ett ljust rum men utan direkt sol eller direkt vid fönstret. Ingen blixt eller lampa heller så klart. Lacket blir då nästan svart men med rödton och glittret syns fortfarande.

I solsken fullkomligt exploderar färgen i glitter och man ser den vinröda basfärgen tydligt.
Jag har använt tre lager lack, man kan klara det med två om man lugnar sig lite mellan lagren. Jag var så snabb att penseln på andra lagret drog med sig färg från det första. Trots de många lagren var det ändå bra torktid med Seche Vite.

Här ser ni det utomhus i majsolen. Nedan inomhus vid fönstret men också i sol.

Jordana Night Fall

Publicerad 2010-05-15 16:34:54 i Naglar i svart, grått, silver,


Idag är det fantastiskt int väder ute och jag och katterna har varit i trädgården ända tills nu. Jag är lite, lite bränd på axlarna och helt slut. Sminket är borttvättat sedan före lunch och jag är riktigt smutsig och slut efter att ha klippt buskar, rensat ogräs och myllat ner koskit i rabatterna. Naglarna är fortfarande målade i Bassins Bleu men jag kom på att jag inte visade den manikyr jag bar mellan Magic Bus och Kelly's Green. Jag provade ett för mig nytt märke, Jordana, och var lite inspirerad av Claws in Color som just då sportade svartglittriga naglar. Varför skulle inte det funka på våren, liksom?

Jordana Night Fall är mitt första Jordana lack och köptes mest för att varje Jordana-köp gav 10% rabatt på Cherry Culture. Det var inte så lätt att gissa färgerna i flaskan och Night fall lät alla fall snyggt så jag tog den. Superbilligt desstutom!

Det jag fick hem var alltså detta, ett svart lack med silverskimmer i massor. Riktigt fint! När jag lackade hade jag inte full sol på naglarna och då såg två lager ut att vara täckande, det är vad jag har på bilderna. Sen när jag fotade i solen så ser jag på bilderna att det kankse hade behövts ett ytterligare lager för total svärta. Jag vet inte om det blivit snyggare av det. Jag är rätt nöjd med det som det är faktiskt.

Lacket är lite åt det tjocka hållet men det går fint att lacka med. Det torkar fort också, alla fall med Seche Vite. Jag kommer nog prova fler lack från Jordana i framtiden. Både flaskan och lacket för mina tankar till Jessica faktiskt, men för en bråkdel av pengarna.


Det finns faktiskt en del två av den här manikyren, men den väntar jag med till senare ikväll eller så. Det är samma manikyr fast med matt toplack över. Kan säga att det hade jag bara i fem minuter innan jag glossade tillbaka med Seche Vite.

Brite Bird-skuggor i liten mix

Publicerad 2010-05-15 07:05:06 i , Eotd i svart,


En ganska mörk sminkning med helbra skuggor bjuder jag på idag. Brite Birds Moa Im-pressed, LipGloss Bitch och Parad-ice med lite guld från Sminkans Sabina-trio. Inte så vårig direkt, det kan jag hålla med om, men det regnade så hårt i natt att jag vaknade och himlen ser mulen och mörk ut. Förhoppningsvis bryter solen fram lite senare idag.

Som fäste för skuggorna använde jag Face Dignity. Moa Im-pressed i mörkbrunt lades på ögonlockets yttre två tredjedelar. Innerst lades LipGloss Bitch i rödlila och den fick också följa brynbenet över globlinjen. Sedan tog jag parad-ice i vitt och lade i inre ögonvrån längs näsan upp mot brynet och som highlighter. Lite av den guldiga från Sminkans Sabina fick ge färg både under ögat och ovanför den lila på brynbenet. Lite svart kajal men ingen eyeliner.

L.A.Girl Punk

Publicerad 2010-05-15 06:56:45 i Naglar - duokromatiska,


Jag kämpar på med att publicera alla gamla notd som ligger och dammar. Här är en från i vintras. L.A. Girl Rock Star nail lacquer i färgen Punk, det vill säga en blå med skimmer i turkos och duochrome flash i lila. Hur läckert är inte det? Jag älskar det här lacket! Makalös färg och fantastiskt skimmer!


Det är nästan omöjligt att göra det rättvisa på bild, alla fall lyckas inte jag så bra. Den lila duochroma tonen syns knappt här men den finns, jag lovar. Lite kan anas på bilden nedan, men det är tydligare i verkligheten.
Två lager lack och ett lager överlack ger den här täckningsgraden. Dessutom är det snabbtorkande!


Jag är verkligen förtjust! De här lacken har överraskat mig totalt! De är köpta, billigt, från www.cherryculture.com och det är verkligen en fantastisk webshop för nagellacksälskaren. Snabb leverans också!
Enda minuset för de här lacken är den breda penseln som påminner om OPI:s Pro Wide. Jag kan verkligen inte lära mig hantera så breda borstar på mina pyttenaglar.

 

Nubar Nile Purple

Publicerad 2010-05-15 06:53:53 i Naglar i lila,


Nubar Nile Purple är ett av de lite udda lacken i Nubars sortiment på grund av formulan. Ett Nubarlack brukar ju vara lättlackat och ha hög opacitet så det ofta räcker med ett eller två lager. Hot Yellow är inte så utan måste byggas med flera lager av genomskinlig färg och Nile Purple är likadan. Fyra lager tog det här, men, visst är det värt det!

Det är en sorts nästan självlysande skönhet när lacket väl är på naglarna. Det har en glasaktig finish och ljuset fångas i det på ett alldeles eget sätt. Jag hoppas lite av det syns på bilderna.

Det är ett rödlila lack och alltså en väldigt speciell formula med en lite jellyaktig känsla. Verkligen fint om än lite jobbigt att få täckande.

Mint & Cobolt

Publicerad 2010-05-14 19:21:49 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sminkning jag bar tidigare idag. Lite mint och lite blått, ganska trevligt tycker jag att det blev…

Hyn
Foundation: MAC Mineralize Foundation Loose Light

Concealer: Cover All Mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder

Rouge: Lucy Minerals Petals
Ögon
Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Mint och MAD Minerals cobolt

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Indelible Gel Liner Scuba Dive

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extensions Beauty Tubes

Läppar
Läppglans: Face Backsippa

På den inre halvan av ögonlocket ligger Mint, och på den yttre halvan Cobolt. Skarven blendades lite och jag applicerade min favorighighlighter Magic Copper upp till ögonbrynet. Eyeliner, kajal, mascara, rouge och läppglans. Enn enkel sminkning men ändå lite färgglad och fin.

BB Couture Bassins Bleu II

Publicerad 2010-05-14 10:08:12 i Naglar i blågrönt&turkos,


BB Coutures Bassins Bleu II kom med deras kollektion för att stödja återuppbyggandet av Haiti efter katastrofen. Behjärtansvärt alltså, och defnitivt ett skäl att äga det.  


Ett annat skäl att äga det är att det är rätt fint. En lite dammig turkosblå med microglitter i, som ni ser på flaskbilderna. Glittret syns inte så mycket på nageln, alla fall inte i dagens mulna väder. Ytan på lacket blir dock helt slät till skillnad från gårdagens lack, Kelly's Green, som ju fick en knottrig yta.
Bassins Bleu täcker väl. Jag valde att måla över Intake Valve, som jag också visade igår, istället för att göra en helt ny manikyr. Två lager av Bassins Blue ovanpå det andra lacket alltså. Bra torktid också. Behövdes knappt överlack. Full pott vad gäller täckning och torkning alltså. Många av BB Coutures lack har ju utomordentliga kvaliteter och så även detta.

Så här ser det ut hos mig just nu. Inte det ultimata vädret att fota nagellack i. Det är inte ultimat väder för trädgårdsarbete heller. Jag tog dock ett varv runt trädgården och försökte få lite utomhusbilder av naglarna så färgen alla fall kommer så mycket till sin rätt som jag kan åstadkomma. Resultatet ser ni nedan.


En mild och mjuk pastell som känns lugn och fin att titta på. Jag upplever det som ett krämlack trots att jag då och då får syn på skimret i det. Det är trevligt och känns lättburet. Det är inget lack som slår betraktaren i ögonen på något sätt men har ändå lite edge. Ett lagom turkos lack helt enkelt.

Och eftersom ni fick en bild på lillan igår så kommer här en bild på min äldre katt. Hon hängde med mig runt tomten i regnet trots att hon blev blöt om fötterna. Trofast kärlek!

BB Couture for men, Intake Value

Publicerad 2010-05-13 16:57:25 i Naglar i vitt, nude, beige,


Som jag skrev i inlägget nedan så ogillade jag verkligen Kelly's Green på mina stackars fingrar. Alltså bytte jag nagellack precis nyss. Dagen har ju varit ganska regnig så efter att ha jobbat i trädgården och blivit kall och våt i skurarna beslöt jag gå in och då passade jag på. Jag valde Intake Value från BB Coutures manslacklinje.Mina händer är inte i toppskick, det vet jag, men här ser de extra hemska ut eftersom det är acetontorka på fingertopparna och väldigt ostädat efter lackandet. Jag ville dock fota medan det var uppehåll i regnandet, och de stunderna är rätt korta, så det blev lite hastigt och lustigt. Lackets fina kvaliteter syns dock bra!
Lacket är en liten kamelont. Det är gråbeigelilarosa. Skiftande med ljuset. Helt underbart! Ett lager täcker utan problem men kan bli flammigt om man har otur så två är nog att föredra. Jag har två lager på lillfingret och ringfingret men ett på pek- och långfingret. Glansen är fantastiskt fin! Det är lite krämlackskänsla över det men det finns ett dolt skimmer i det. Skimret är guldfärgat och syns förmodligen bättre i solsken men, som dagt, här regnar det.Jag tycker lacket har en klassisk och snygg färg. I vissa ljus, när den kalla tonen av grått och lila dominerar, känns det väldigt klädsamt men inomhus i lampsken blir det för mycket beige för att jag ska vara begeistrad. Glansen är dock superb och nu tänker jag inte lacka om en gång till idag. Två gånger får räcka.  


Vi avslutar med en liten bild på min baby som är ute med mig på promenad i trädgården. Mycket spännande dofter i luften. Den andra tjejen får gå lös så henne kunde jag inte fota.

BB Couture Kelly's Green

Publicerad 2010-05-13 16:30:59 i Naglar i grönt,


BB Couture är nog ett av de nagellacksmärken som bjuder på flest gröna lack och dessutom en bred spännvidd av nyanser. Det här är ett lack jag verkligen trodde att jag skulle älska när jag fick hem flaskan. Det blev alltså först ut att provas av de nya lacken från BB Couture.

Kelly's Green heter det eftersom det är ett av lacken i den kollektion Kelly på Vampy Varnish skapade tillsammans med BB Couture. I den kollektionen finns ytterligare ett grönt lack, smaragdgröna Redwood Forest, som ni kommer få se någon annan gång. Jag tror jag, förutom de gröna, även har ett par andra från kollektionen. Napa Valley Red vet jag att jag har och jag tror även Union Square finns i min samling.


Jag blev väldigt förtjust i färgen på Kelly's Green när jag såg flaskan. En mild grågrön färg med aningens, glest förekommande, microglitter i grönt och svart. Dessvärre blir det platt fall när det kommer på mina naglar. Det är fult. Riktigt fult. En platt och tråkig grön utan lyster som får mina fingrar att blir ännu mer rosa än vanligt och mina smala naglar ser breda och platta ut.

Lacket är alltså inte en favorit för mig trots att den är så unik och så mild. Jag gillar inte heller att den lyckas se lite knottrig ut trots två lager Seche Vite.

NYX Purple Noir

Publicerad 2010-05-12 21:47:28 i Naglar i lila,


En notd från i april. Alltså en Notlm... :D
Ett av mina "nya" lack från NYX, Purple Noir, lyckas vara precis den lila jag gillar mest! En djup, härlig färg med skimmer. Tydligt lila men ändå mörk nog för att vara intressant. Jag är lite kär!

Ni som känner mig från bloggen vet att lila är en färg jag gärna skaffar men sällan bär. Jag tycker lila är riktigt fint och har massor av lila nagellack, men på naglarna kan jag ibland uppfatta färgena som platta eller tråkiga och jag har inte riktigt ett "nyansseende" så två liknande lila blir för mig samma färg, till skillnad från mina gröna som jag kan uppfatta den allra minsta lilla skiftning i. Det här lila är verkligen inte något jag uppfattar som unikt men det ändrar inte att jag gillar det.


Lacket är tjockt, lite geléaktigt och jag har lagt två lager av det. Då upptäckte jag senare att den blivit lite flammig, men inte så mycket att det stör mitt intryck av lacket när jag tittar på mina händer. Om man håller fingrarna mot ljuset och verligen granskar lacket hade ett lager till varit tillrådligt för absolut jämnhet.
Överlacket här är Poshé. Det torkade snabb och var inga problem vid lackning. Bra betyg till Purple Noir alltså.

Skimrande och glansigt

Publicerad 2010-05-12 06:53:18 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Gissa vad! Det ni ser här ovan är en present från världens snällaste LipGloss Bitch! Nu, när jag är pigg nog att vilja sätta penseln i nytt smink så har jag så klart testat och resultatet ser ni nedan. Det är alltså en Quad Pro för grå ögon och ett Glam Shine Reflexion Gloss från L'oreal. Glosset heter #180 Sheer Cassis och är underbart!

Det blev något av en skimmerexplosion på mig idag. Jag hade skimrande Dignity som grund för skuggorna att fästa i och kombinationen med de skimrande skuggorna blev lite för mycket, tycker jag, men gjort är gjort. Jag borde så klart använt den medföljande krämskuggan som finns i quaden. Fördelen är att det är just skimmer, inte glitter, så det håller sig alla fall till ögonlocken och smiter inte ut i hela ansiktet. (Ja, jag talar om era skuggor Urban Decay!)
Det som är värre än skimmeröverdosen är att jag redan ser tendenser till att skuggorna creasar så en fet grund som Dignity verkar inte funka med de här skuggorna. Jag har ingen stor erfarenhet av L'Oreals ögonskuggor, tror jag har fått några av deras singelögonskuggor på något PR-event 2004  eller 2005 eller så, men jag använder dem inte så speciellt ofta. Det beror inte på att jag upplevt dem som dåliga utan för att de ligger i min sminkväska med mina andra fasta skuggor och därför sällan blir ihågkomna.  

Alla fall, tillbaka till sminket. Jag har lagt dem som i asken. Skugga ett på locket, skugga två i globlinjen och skugga tre som highlighter. Sen tog jag lite svart från en IsaDora-duo och gjorde en markering  det yttre v:et och runt ögat. Mascara och brynskugga. Klart. Färgerna i Quaden är väldigt ton-i-ton. Man uppfattar egentligen inte så stor skillnad mellan dem när de är på huden. Det hade varit ännu finare om mittenskuggan haft lite mer färg tycker jag.

Jag har ju "av naturen" gråblå ögon och quaden är för gråögda. Dessvärre envias jag med linser just nu, blå sådana idag, så ni får inte se om det är extremt klädsamt eller inte.

Läppglanset får ni däremot se! En riktig vinnare i min bok! Lätt känsla, lagom glans och färg och ingen obehaglig smak eller doft. Helt perfekt! Tusen tack LipGloss Bitch! :-*

Urban Decay Magic Bus

Publicerad 2010-05-11 23:00:01 i Naglar i orange,


Urban Decay har ju släppt en kollektion lack i år, Summer of Love, och den köpte jag, lite impulsivt men ganska billigt, från eBay för ett tag sedan. Jag har inte alls varit sugen på att lacka med dem sedan jag fick dem dock, men nu fick jag plötsligt ett litet sug efter orange och valde Magic Bus.

Det är ett förskräckligt lack att måla med. Det är tjockt och besvärligt. Jag har målat två lager men det kunde varit fyra lika gärna för så tjockt är lacket. Jag hoppas verligen det inte torkar på ett sådant sätt att det blir VNL. Vissa neoniga eller illiga krämlack kan ju göra det, mystiskt nog. Aningens VNL är det kanske men jag kan verkligen inte måla ett lager till. Då kommer det vara för tjockt för att någonsin torka.

Färgen är fin men jag föredrar dashing Diva från H&M framför Magic Bus. Har ni provat något lack från Urban Decay? Det här är bara mitt andra så jag har inte så stora erfarenheter. Problemet är att nu är jag inte sugen på att testa de andra sex lacken i kollektionen...

Zoya Veruschka

Publicerad 2010-05-11 17:53:21 i Naglar i grönt,


Lack från i lördags kommer här! 
När ManGlaze lacken kom var jag ju jätteförtjust i matta lack. Minns hur jag bar The Death Tar och Fuggen Ugly gång på gång. Sen blev det så många matta lack att jag tappade lusten till dem och därför är jag lite sen att visa ett av två matta lack jag äger som inte är ManGlaze. Zoya Veruschka.


Självklart är det grönt! Vilket grönt lack skulle jag gå förbi oavsett finish på det? Det här är dessutom en himla snygg grönfärg och det är fin även som matt. Jag gillar! Dessvärre är det måttligt roligt att lacka med då det är ganska tjockt och strävt. Det går alla fall att hantera, det ni ser är två lager av det utan överlack så klart. Det torkar rätt snabbt så man kan faktiskt orka anväda det. Annars är det alltid stötestenen med matta lack tycker jag. Tidsåtgången. Om man är bättre på att hantera formulan än vad jag är, alltså den tjocka, klibbiga konsistensen på lacket, så kan man lätt komma undan med ett lager.

Ljuvligt skogsgrön är den alltså, Veruschka. Lite samma finish som chintzgardintyg. Ni som haft sådana gardiner vet vad jag menar. Tror det heter chintz alla fall. Ett styvt, halvmatt tyg som man gjorde uppsättningar med. Ah, en flashback till min moster och hennes hemsydda gardiner... Tror hon sydde matchande kuddar också. Jag fick dem alla fall i inflyttningspresent när jag köpte den här lägenheten. Länge sen nu.

Diamond Cosmetics Roasty Toasty Taupe

Publicerad 2010-05-11 17:52:40 i Naglar i vitt, nude, beige,


Här kommer ett mycket, mycket gammalt inlägg. Jag köpte ju några Diamond Cosmetic-lack men behöll bara ett par själv, de andra tävlade vi ut på bloggen. Det ena av dem jag behöll har jag redan visat och nu kommer det andra: Diamond Cosmetics Roasty Toasty Taupe!


Det är ett vackert ljusbeige lack med utomordentligt bra egenskaper när man målar med det. Lätt och smidigt att lacka alltså. Två lager har jag här men det hade lätt klarat sig med ett. Jag kör på två för hållbarhet och för att stärka mina naglar genom att göra dem lite tjockare, inte för att det behövdes för att få bra färg. Nu hoppas jag att det håller lika länge som Never so Ever-green också, för då är det här en favorit! Samma diskreta elegans som OPI Glamour Game eller I only Drink Champagne men med färre lager och tevligare pensel och formula!

Jag tycker det är jättefint! Lite streaky är det, men det är nog mitt eget fel som slarvade igenom lackningen. Om ni får tag på ett Diamond Cosmetics-lack, köp bums! Det här är bra grejer!

Nautical night

Publicerad 2010-05-11 05:35:33 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Idag är det en look med Brite Birds pigment Nautical Night i marinblågrått, Doesn't make any sense i lila, Pink Lemonade i rosa och Cream Cat i hudtonat matt. Basen är Dignity, en krämhighlighter från Face.

Jag har börjat med Nautical Night på den yttre delen av ögonlocket samt under ögat. Den borstades in i globlinjen också, lite lätt. Därefter Doesn't Make any Sense på de inre två tredjedelarna av ögonlocket. Den har sedan fortsatt upp över brynbenet ovanpå Nautical Night övre del. Precis ovanför Doesn't Make any Sense så ligger Pink Lemonade som en brygga mot highlightern Cream Cat.

En aningens svart kajal på vattenlinjen men ingen eyeliner. Mascara, telescopic från L'Oreal, och aningens brynskugga. Jag älskar dessa pigment, så lättjobbade och så vackra! Rekomenderar er varmt ett besök i webshoppen på www.britebird.se för Sanna gör både vackra och prisvärda produkter!

Funky french inspirerad av Druscilla

Publicerad 2010-05-10 17:03:36 i Emmas NOTD nail art,

Inget boktema idag som ni nog redan har märkt. Jag har helt enkelt inte hunnit med. Vi satsar på ännu en veckas boktemavila och hoppas på att nästa måndag ska bli bättre ur temasynpunkt.

Vi är ju här på bloggen riktiga vampyrfans och som sig bör för sådana har jag ännu en gång kastat mig över Buffy och vampyrerna. Jag har precis avslutat andra säsongen och där figurerar ju Druscilla och Spike rätt flitigt. Jag är inget stort fan av Druscilla, jag tycker mest att hon är en knäpp och läskig tjej, men jag har vid flera tillfällen lagt märke till hennes naglar. Hon bär ofta, kanske alltid, funky french-manikyrer. De färger jag har sett henne i är svart med vita tippar och röd med vita tippar. I det sista avsnittet hade hon dessutom superlånga naglar, men jag misstänker att det var för att hon lättare skulle kunna slita av halsen på Kendra, för jag har tidigare inte reflekterat över att hon skulle ha särskilt långa naglar.

Vare sig man nu gillar Druscilla eller ej tycker jag att man kan fascineras och inspireras av hennes naglar, så det är precis det jag har gjort här, en funky french inspirerad av Druscilla. Sen kunde jag såklart inte motstå att ge den lite mer Emma-prägel med en nagel i motsatt färgkombination, något som jag tycker blev väldigt lyckat faktiskt. Lacken jag har använt är Liquid Leather ifrån China Glaze och Underwear ifrån Rescue Beauty Lounge. Två lager av båda lacken har jag använt, både för tipparna och för basen. Underwear täcker väldigt bra men har lite trist yta och hållbarheten var inte mirakulös. Liquid Leather har grym glans men skulle faktiskt kunna vara lite mer täckande om ni frågar mig. Tipparna har jag gjort med såna där små klistermallar, jag är nämligen inget esse på att frihanda…

Zoya Penny och L.A. Girls Rockstar "Electric Guitar"

Publicerad 2010-05-09 14:30:12 i Naglar - glitter för layering,


Electric Guitar från L.A.Girls Rockstar är ett lack som är ganska skirt. Jag orkar inte jobba så mycket med ett lack som detta så att jag kan ha det på egen hand utan föredrar att göra en layering ovanpå ett annat, mer täckande lack. Här använde jag Zoya Penny som är i kopparorange och har ganska precis samma basfärg som Electric Guitar. Electric Guitar är något ljusare bara.


Det som händer är att man istället för det gudomliga skimret i Zoya Penny plötsigt har härligt glitter istället. Electric Guitar är ett lack med oregelbundna glitter i olika storlekar. Väldigt roligt och efektfullt.

Jag har två lager av Zoya Penny och två lager av Electric Guitar på dessa bilder. En riktigt kul manikyr, tycker jag. Annorlunda för mig som sällan är i den här delen av färgspektrat och leker.

En sista bild...

Zoya Penny

Publicerad 2010-05-09 14:29:59 i Naglar i guld, koppar, brons,


Zoya Penny är ett lack jag aldrig skulle skaffat om det inte varit så att jag skaffat mig hela kollektionen. Jag har låtit bli att swatcha det dessutom för jag tyckte det såg så fult ut. Först tänkte jag lotta ut det på bloggen men det gjorde jag inte. Istället gav jag det till en kompis som provade det och hatade det och gav tillbaka det. Det blev återigen stående i en låda och dess öde var ovisst.

Så en vinterdag skaffade jag ett lack från L.A. Girls Rockstar som heter Electric Guitar som har samma kopparton med med glitter i. Det lacket är rätt skirt så jag beslöt att använda Penny under det. Projektet kom dock inte igång direkt utan lacken blev liggande igen. Koppar är verkligen inte min färg. Jag väntade faktiskt ända tills idag, 7/5 2010, innan jag provade denna vinnande kombination. Ni ska få se den alldeles strax. Innan jag kom till slutresultatet fotade jag dock Zoya Penny för sig. Tro mig, det var en överraskning att inse att det här lacket är snyggt!

Precis som Kalmia och Salma i samma kollektion är det ett helt enastående skimmer. Helt enastående!! Det är mulet idag men jag hoppas ni ändå får lite av en uppfattning om hur vackert det skimrar. Dessutom är färgen mer klädsam än jag hade trott.


Det är en ganska mild orangeguldig-koppartonad historia som glider på naglarna så smidigt som aldrig det. Det täcker med två lager, det torkar fort, det är fantastiskt! Jag hade inte trott att det skulle falla mig så i smaken. Jag kommer till och med ta med det på semestern tror jag för det känns som ett givet sommarlack. Överraskande fint alltså. Zoya Penny.NYX Charcoal Pearl

Publicerad 2010-05-09 11:56:34 i Naglar i svart, grått, silver,


NYX Charcoal Pearl är ett vackert mörkgrått skimmerlack. På intet vis unikt, nej, min samling innehåller mängder av liknande lack, men efter att ha sett en swatch på någon blogg där färgen beskrevs som med dragning åt grönt så var jag ju tvungen att klicka hem den.


Kanske finns det en liten mossgrön dragning i lacket, jag vet inte, men som sagt, fint är det ändå. Penseln är lagom för mig och jag tycker det funkar rätt bra att lacka med trots att det vill dra med sig lite färg i andra lagret om man är för snabb på med penseln innan lacket hunnit sätta sig. Alltså fick jag lacka med tre lager. Hade jag varit lite mindre snabb med andra lagret hade det nog funkat med bara två. Vacker finish alla fall, skön känsla i lacket. Jag är förtjust!

Barielle Hidden Hideaway

Publicerad 2010-05-08 21:44:50 i Naglar, vampy,


Nu försöker jag bli av med lite gamla nagellacksinlägg så jag spammar bloggen. Här är det tredje nagellacksinlägget för dagen. Enjoy!

Barielles Hidden Hideaway. Ett ovanligt fånigt namn om jag får säga så... Lacket är inte fånigt men heller inte unikt. En mörk lila med aubergineton. Skimmer i guld som bara syns i flaskan. Lyckas hålla sig på rätt sida om "nästan svart" så man faktiskt kan se att det är lila i de flesta ljus.

Lättlackat och bra opacitet. Täcker lätt med två lager, kanske kan klara mina små naglar med ett till och med, men jag har två här. Fin glans i det.

Ett trevligt men ganska vanligt vampylack som man redan har tolv på dussinet av färgmässigt.

Nubar Luxor Purple

Publicerad 2010-05-08 21:44:20 i Naglar i lila,


Luxor Purple är helt underbart! En mörkt rödlila färg som verkligen är ett nöje att måla med. Så smidigt och enkelt att använda. Så snabbt att torka. Så vacker glans!

Ett lager lack på bilderna, men nu har jag faktiskt två. Det syntes på en av bilderna, den med handen, att det fanns flammor i lacket, något jag inte såg med blotta ögat. Krämade alla fall på mer lack så det är nu två lager. Väldigt bra täckningsförmåga ändå, menar jag. Högglansigt också. Nubar gör nog de bästa krämlacken i världen! De får åtminstone hypade märken som RBL att framstå som klåpare. Har kämpat flera gånger med mna RBL och aldrig fått så här bra resultat så här enkelt. Jag älskar dessa krämlack! Nubar regerer på krämlacksfronten!

Luxor Purple alltså, från Cleopatrakollektionen.  Vacker färg som känns klassisk.  Naglarna blir snygga i det också. Verkligen en skönhet!

Jessica Cloud Mine

Publicerad 2010-05-08 13:59:51 i Naglar i grönt,


Nytt nagellack i samlingen, Jessicas Cloud Mine. Jag har ju redan ett fint lack i mintgrönt med skimmer men när jag satt och beställde lack från Zoya på Beverly Beauté så slank detta lack också med i beställningen. Jag hoppades att det skulle vara mer täckande än Cover Girls Mint Sorbet och det är det också.

Färgen är helt ljuvligt mintgrön med massor av guldskimmer. Underbar lyster och färg alltså. Nackdelarna är dock ganska många. Det är problem med "brush strokes" och det är problem med överlack. "Vadå problem med överlack?" frågar ni nog nu. Jo, det går inte att använda snabbtorkande överlack, alla fall inte direkt, för då skrynklar lacket ihop sig. Skit....

Det behövs tre lager lack för att få maximal täckning. Det torkar i normalfart men man kan alltså inte skynda på processen så mycket. Det måste alla fall yttorka innan man kör på Seche Vite. Jag fick göra om flera naglar flera gånger innan jag fattade problemets omfattning. Och sen pajade jag en ett par gånger till för att det var otorkat och jag ville göra något med händerna. Till slut orkade jag inte mer. Det får vara ett hack i ringfingernagelns lack.


Jag tycker färgen är totalt underbar! Jag som inte skulle falla för mint-trenden. Jag har alltså åkt dit jag med, men i efterskott. Beställde t.ex Vintage Polish från Eyeko för inte så länge sen så snart har jag ett mintigt lack i krämformula också. Det trodde jag verkligen inte och ska jag vara ärlig var det kanske lite impulsivt. Mintiga skimmerlack känns fortfarande intressantare än de miljoner krämisar som synts sista tiden. vad tycker ni?

I solsken på de flesta bilderna, i skugga på de översta. Tycker det här lacket lyckas vara både mjukt och fint samtidigt som det har lite skön, grön attityd. När minttrenden är över kommer jag nog fortfarande tycka det är roligt att plocka fram ibland.

Slut på den röda temaveckan

Publicerad 2010-05-08 08:50:26 i ,


Första maj var ju startskottet på en vecka i rött här på bloggen. När Emma föreslog en röd temavecka  tidigt i våras var jag lite nervös. En hel vecka i olika röda sminkningar. Jag blir nog tvungen att ta till nagellack och läppstift då för att "klara" det. Jag förberedde några inlägg också, för säkerhets skull, vilket visat sig vara en himla tur eftersom jag varit sjukskriven hela veckan med en osannolikt segdragen förkylning. Genom att gräva lite i arkivet fick jag ihop alla de sju makeuper jag behövde och jag insåg också att rött är så pass versatilt att det visst går att använda bara den färgen i en vecka, ja, längre om så är. Igår när jag och Emma pratade så konstaterade vi att ingen av oss är trött på rött än och vi har båda olika röda idéer som vi vill förverkliga i framtiden. Igår var dock avslutningen på veckan och nu går vi vidare med lite annat ett tag så ni inte tröttnar på oss. :D

Förutom smink har vi visat upp lite av våra favoriter. Vi hann med nagellack och ögonskuggor och så swatchade vi galet mycket röda ögonskuggor. Vi bjöd även in andra bloggare att dela sina sminkningar och naglar i rött och de länkarna är samlade här.

Emmas sminkningar i rött var dessa:
Fox
Rödrosa med Manly 
Rödsvart cut crease
Röd och grön med Lime Crime och Brite Bird 
Eyeliner och röda läppar 
En slags svala i rött 
Cherry Red Sharon


Mina sminkningar i rött har varit dessa:
Bite me! 
Molten Whisper Royal Flush  
Röda röran 
Heritage Rouge 
Whisper Vegas
Molten
Röd partysminkning med strass

Hoppas ni tycker temaveckan varit rolig för det tyckte alla fall både jag och Emma.

Cherry Red Sharon

Publicerad 2010-05-08 00:03:19 i Emmas FOTD 2010,

Sista inlägget på temaveckan och det får bli ett kort sådant för dels är det sent och dels så kraschade sabla word innan jag hade hunnit spara min text. Jag orkar alltså inte skriva om den utan nöjer mig med att säga att jag tycker det har varit jättekul med en röd temavecka och otroligt roligt att så många har velat haka på! Rött är en otroligt fin färg både på ögonsmink, läppar och naglar och jag hoppas att vi har lyckats visa fram åtminstone några sidor av vad man kan åstadkomma med denna fantastiska färg!

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: Cover All Mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust Oil control

Rouge: Lumene Mineralrouge Winter Rose
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Barry M Cherry Red och Lars Wallin Sharon

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extensions Beauty tubes

Läppar
Läppglans: Face Backsippa

Dagens, eller nattens smink går i lila och rött, två färger som jag länge har funderat på att kombinera men inte riktigt kommit mig för. Jag tycker att kombinationen känns helt okej faktiskt, framför allt är jag väldigt belåten med hur färgerna framhäver mina gröna ögon…

Tre favoriter i rött - ögonskuggor

Publicerad 2010-05-07 21:06:48 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Dags för tre favoriter presenterade av oss båda. Ni kommer få se vilka våra tre favoriter är bland de röda ögonskuggorna vi äger eftersom det är röd vecka på bloggen just nu!


Sminkans favoriter

Jag är ju en pigmentflicka och väljer så klart mina favoriter ur den ganska rika samling röda pigment som jag äger. Pigment är, för mig, lättare att jobba med än fasta skuggor och man kan variera dem i det oändliga. Här ser ni mina topp tre bland de röda:
Bite me! från Fyrinnae, #73 från Barry M och Molten från Pure Luxe.

Molten från Pure Luxe är den perfekta, metalliska mörkröda. Mer lyster och djup än t.ex Heritage Rouge från MAC och dessutom otroligt bra i pigmentering och följsamhet. En fantastisk skugga som jag varmt rekomenderar!
Här kan ni se hur enastående vacker den är! Här finns den också med lite.

Dazzle Dust #73 från Barry M är aningens rosa i botten trots att den ser så orangeröd ut. Det går dock inte att förbigå den om vi snackar röda favoriter. Den är lättjobbad den med och lagd på en vettig bas kan man inte kalla den annat än lysande! Titta bara på det här gamla inlägget! Så lysande blir den! Lätt! Även Emma har visat den i boktemat i det här inlägget. Nu i temaveckan såg vi den i det här inlägget och i detta.

Bite me! från Fyrinnae är min absoluta favorit. Den är mörkare än MAC Basic Red, som annars är det jag har som är närmast Bite me! i färg, oerhört välpigmenterad och underbar, underbar, underbar att jobba med. Finns inget bättre. Dessvärre finns den inte längre hos Fyrinnae och det är något jag verkligen sörjer. Jag vågar knappt använda min älskade Bite me! längre av rädsla att den ska ta slut. Om någon därute har en burk som inte används, maila mig! Jag köper den! Första makeupen jag visade den här veckan var skapad med Bite me!. Här är länken till den.

Swatch med mina tre favoriter i rött. Överst ser ni Barry M #73, rakt nedanför den är det Bite me! och till höger är det Molten. Visst är de vackra!

Emmas favoriter

GOSH Effect Powder Fox är min absoluta favorit bland mina röda skuggor! En fantastiskt vacker varmröd skugga med mycket skimmer i. Pigmenteringen är inte über, men på en bra primer går den att få väldigt intensiv och vacker. Tyvärr kommer den i en löjligt liten burk och är lite knepig att få tag på för oss svenskar, men är ni på Matas tycker jag definitivt att ni ska spana in denna för den är så otroligt tjusig! Fox är förresten otroligt lik Siren, både i färgen och strukturen. Men nu hade jag bara ett sample på Siren och det är nästan slut så jag säger Fox som favorit. Har ni Siren behöver ni dock inte denna, de är otroligt lika, typ dupes.

Barry M Dazzle Dust Cherry Red (nr 84). Barry Ms dazzledust i red och cherry red är mina absolut bästa röda skuggor, det kan helt enkelt inte gå fel med dem. De blir intensiva och snygga oavsett vilken bas man använder och ja, jag kan helt enkelt inte komma på något fel med dem. Billiga är de också… Fast jag har inte köpt mina, de är samples jag har fått av Sminkan.

Barry M Dazzle Dust Red (nr 73). Nu blir jag lite tjatig, men dessa skuggor är så bra att de förtjänar att vara med på topplistan båda två. Red är en varmröd skugga medan Cherry Red är kallare och lite mörkare. Har ni dessa två (Barry M) så kommer ni nog aldrig att uppleva att ni inte har den rätta röda, de är så fantastiska, jag rekommenderar dem starkt!

Vill ni se swatcher på mina favoriter kan ni kika här.

Lippmanns Ruby Slippers

Publicerad 2010-05-07 19:17:15 i Naglar - flakes,


Oj, den här hade jag glömt... Det är ytterligare ett nagellacksinlägg i vårt röda tema. Ovanpå NYX Fire Amber tänkte jag att Ruby Slippers skulle sitta fint. Det blev alltså en uppfräschning av manikyren med ett lager av Lippmanns röda glitterlack.

Det är en mörk, ganska skir, bas i lacket och så en mängd glitterpartiklar i olika storlekar. Det glimmar väldigt vackert och ger en djupeffekt som är mycket attraktiv.

Jag gillar att använda det här lacket som här i layering eller i graderade glittermanikyrer. Det senare har jag gjort hela vintern. Det blir dock en lite skrovlig yta som kräver minst två lager överlack och det vill gärna äta glansen på överlacket efter ett tag.

Jag köper mina Lippmannlack från www.beautybridge.com som har massor av smaskiga saker man vill köpa. Lippmanns lack är dock i dyraste laget för min smak, men några har jag alltså inte kunnat låta bli, bland annat detta. :D

Röd partysminkning med strass

Publicerad 2010-05-07 08:44:59 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Det är sista dagen på min och Emmas temavecka i rött. Då är det väl dags för en riktig partysminkning tycker jag. En röd så klart! Jag har använt mig av följande röda ögonskuggor: Barry M dazzle Dust #73, MAC-pigmentet Heritage Rouge, Makeupcosmetics pigment Whisper. Som highlighter använde jag Makeupcosmetics February med lite guldskimmer. Basen är krämhighlihgtern Dignity från Face.

Jag började med att lägga Barry M #73 mitt på ögonlocket. Den är rödast så den ska liksom bära färgen och slå knock på alla när jag blinkar. Sen tog jag Heritage Rouge, en röd som har samma färg som levrat blod ungefär, och lade i det yttre v:et i en mjukt utsuddad form. Whisper är den ljusaste av de här röda och lades i inre ögonvrån och upp över de andra färgerna på brynbenet. Slutligen lite highlighter.
Under ögat använde jag pennan Black Cherry från Tigi. Det är en läppenna, så klart, men funkar bra så här med. Svart kajal som inliner, svart flytande eyeliner som ram runt ögat och så lösögonfransar från Elise. Avslutningsvis massor av strass.En slags svala i rött

Publicerad 2010-05-06 21:53:36 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer min röda dagens, inspirerad av Sminkans vackra Polgara-tolkning och av Sannas fina sminkningar med liknande form. Sen blev inte min tillnärmelsevis lika fin som deras utan ganska spretig och ojämn, men det skyller jag på att det var första gången jag testade tekniken och på att jag inte hade några linser på mig så jag att jag inte riktigt såg vad jag gjorde. Nu är jag dessutom ännu linslösare än vad jag var då. Imorse när jag öppnade mitt linsetui fanns det nämligen ingen lins i det högra fodralet. Mycket märkligt, jag börjar starkt misstänka att det bor vättar i väggen här hemma. Förutom att sminket är lite spretigt ser jag dessutom lite lätt galen ut. Nåja, jag bjuder på det. Det är i alla fall rött så det förslår.

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: Cover All Mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust Oil control

Rouge: MAC Mineralize Dainty
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Barry M Red och Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: Face Volumizing Mascara

Läppar
Läppstift: Make Up Store Bare

Ingen beskrivning, ska jag vara ärlig minns jag inte riktigt hur jag bar mig åt. Dessutom är jag vanvettigt trött och vill stupa i säng tidigt. Så skönt att det är fredag imorgon!

Sminkan och Emma swatchar rött!

Publicerad 2010-05-06 19:15:25 i Swatchbibliotek övrigt,

Sminkans röda skuggor

Vi har ju rött tema med röda ögonskuggor så det skvätter om det och då kan det ju vara lämpligt att visa upp sin röda skuggsamling. Mina röda ögonskuggor är ganska många, både fasta och lösa. Jag väljer dock att bara swatcha mina lösa pigment eftersom jag är en pigmentflicka.
Översta raden från vänster till höger:
1. Pure Luxe Ouch!   2. Pure Luxe Molten   3. MAC Heritage Rouge   4. MAC Royal Flush   5. MAC Basic Red
6. Make Up Store Dino (jag lade till den i sista minuten innan jag fotade, därför syns inte burken på produktbilden)
Nedre raden från vänster till höger:
1. Makeupcosmetics Whisper   2. Makeupcosmetics Space   3. Fyrinnae Bite me!   4. TMM Killer   5. TMM Vegas
6. Barry M Dazzle Dust #73   7.  Barry M Dazzle Dust #84

Som ni ser är det ett ganska brett nyansutbud här. Ouch! är mer rosa än röd men jag tog med den eftersom den har saluförts som röd från Pure Luxe förr alla fall. Jag anser inte att den är det, snarare är den magentarosa eller något, precis som Hollywood från Makeupcosmetics. Killer från TMM och Barry M #84 är de röda systrarna till dem. De har också en magentaton men faller över på rätt sida om strecket och är kalltonade röda. En annan kallröd, dessutom utan rosa underton, är underbaraste Bite me! från Fyrinnae. Den perfekta röda! Älskar!! 

Molten och Heritage Rouge tillhör vad jag brukar kalla "levrat blod familjen". Molten har betydligt mer lyster och är rödare medan Heritage Rouge går mot lila och brunt. Mer sårskorpa alltså. Dino från MUS är lite åt samma håll. Köttigt röd, lite metallisk och med en aningens lila ton. Royal Flush är metalliskt röd och påminner, som ni ser, väldigt mycket om Makeupcosmetics Space. Helt utbytbara skuggor enligt mig. Space är dessutom mycket billigare... :D

Basic red från MAC är varmt klarröd, vegas från TMM tippar över ytterligare lite mot orangerött och ser ut som en brandbil medan Barry M #73 har både en orange och en rosa underton, hur det nu är möjligt. Det finns en lite varm, rosaaktig ton även i Whisper från Makeupcosmetics.


Alla bilderna är tagna i dagsljus en mulen dag. Grunden för skuggorna är en krämhighlighter, Dignity, från Face.

Emmas röda skuggor.

Min egen samling röda skuggor är inte fullt lika gedigen som Sminkans, men jag visar upp de skuggorna jag har. Som ni ser är flera av mina röda skuggor samples, Siren har jag fått av snälla Stephy och Barry M skuggorna har Sminkan varit snäll och gett mig. Jag valde att swatcha mina skuggor på fyra olika baser och det blev därför lite oregerligt att ha alla med på samma bild. De skimriga skuggorna fick därför vara på en bild och de lite mindre skimriga på en annan. Det var i alla fall idén bakom indelningen, sen kanske det inte riktigt blev så, men det spelar ju egentligen inte så stor roll.

De olika baserna jag har använt är Too Faced Shadow Insurance (T), Face Highlighter i färgen Mystic (F), MAC Paint Pot i färgen Black ground (M) och GOSH

På första bilden ser ni:

  1. Fox (GOSH, Effect powder)
  2. Siren (Lime Crime, Magic Dust)
  3. Danger Zone (MAC, Mineralize Shadow)
  4. Killer Heels (Brite Bird, fast mineralskugga)
  5. Metal Cherry (Make Up Store, Blush)

Den första bilden är tagen med blixt, den andra utan blixt i den försvinnande kvällssolen.

På andra handen blev det bara tre skuggor och där ser ni

  1. East (Make Up Store, Micro Shadow)
  2. Cherry Red nr 84 (Barry M, Dazzle Dust)
  3. Red nr 73 (Barry M, Dazzle Dust

Så, det var min samling röda skuggor det, minus Manleyskuggorna som jag inte orkade swatcha. Jag gillar egentligen alla dessa skuggor, även om Danger Zone är klart fesigast i pigmentet och Metal Cherry har en lite tristare yta än de övriga. Metal Cherry är dock förlåten eftersom det är ett rouge. East finns ju för övrigt endast som rouge numera. Jag lekte med tanken på att swatcha rouget men så högg jag tillslut ändå skuggan. Jag kan alltså inte säga något om huruvida rouget har samma pigmentering som rouget, men jag skulle gissa på att det inte är långt ifrån för det är ett riktigt grymt rouge.

Andra som hakat på det röda temat

Publicerad 2010-05-06 14:16:58 i ,

Vi bjöd ju in andra bloggare att delta i den röda temaveckan. Några tappra har gjort inlägg i rött och dem har jag samlat här. Vill du vara med? Sista röda dagen är imorgon!

Marina är en kvinna som kan och vågar. Röda ögonskuggor, röda läppar och röda naglar visar hon upp på sin blogg. Otroligt coolt! Tack Marina!
http://marinamake.blogspot.com/2010/05/glammed-out-garnet.html
http://marinamake.blogspot.com/2010/05/temavecka-med-rott.html
http://marinamake.blogspot.com/2010/05/mera-rott.html

Kerstin på Skimmerskuggan bjuder också på rött med anledning av temat. Jag älskar det röda läppstiftet!
http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/05/roda-lappar.html
http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/05/nastan-rott.html
http://skimmerskuggan.blogspot.com/2010/05/tva-ogon-roda.html

Och på Venus Vanity får vi också se rött med anledning av temat. Ett otroligt läckert rött nagellack! Spana in det!
http://venusvanity.blogspot.com/2010/05/notd-rescue-beauty-lounge-chinoise.html

BettieLi, en av mina favoritflickor, visar också underbara röda nagellack! Tack för dessa fina bilder!
http://bettieli.blogg.se/2010/may/tva-roda-favoritlack.html

Kajalpennan bjuder på en mörkt, mörkt röd notd:
http://kajalpennan.blogspot.com/2010/05/black-cherry-chutney-opi.html

Marybeth samlar lite av sina inlägg om röda läppar i ett inlägg här:
http://marybeth.blogg.se/2010/may/sminkan-och-emma-ps-temavecka-rott.html

Sminkjante bidrar med den här läckra looken!
http://sminkjante.blogspot.com/2010/05/emerald-sea-sparkling-sky.html

Sexy Sadie rockar rött läppsift här:
http://sexysadie.norblogg.net/?p=1417

Mer röda läppar får vi av Fia här:
http://sussiessaga.blogg.se/2010/may/dragon.html

Stort tack till alla som ville vara med och leka med färgen rött! Har jag missat någon så säg till så länkar jag er!

Molten

Publicerad 2010-05-06 08:13:57 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Galet mycket bilder och ändå är ingen riktigt bra. Molten är alla fall skuggan jag använt här, en vinröd, högmetallisk sak från Pure Luxe. Helt underbar är den!

Grunden är alla fall Face Eye Fix. Ovanpå den ligger Molten på hela ögonlocket. Lite lätt markering med svart i det yttre v:et, till det använde jag Twilight från Paula Dorf. Sen är det Copper Foil och Antique från MAD Minerals som mjukar upp skarven mellan Molten och highlightern. Som highlighter använde jag Kiss of Moonlight som också är från Pure Luxe.

Molten och Twilight suddades in även under ögat. Lite svart mascara och brynskugga fixade looken. Tyvärr är bilderna inte ens nästan rättvisande. Jag är jättenöjd med färgerna här och på bild ser det bara smutsigt ut. Alla skuggorna är väldigt metalliska eller glittriga, utom den svarta som är matt, och jag tror det är det som gör att det ser bra ut på riktigt. På bild tappar man ju lystern tyvärr...

Zoya Salma - igen

Publicerad 2010-05-06 08:13:05 i Naglar i rött,


Zoya Salma är ett vackert skimmerlack med en bränd orangeröd ton. Jag skulle definitivt klassa det som rött, en väldigt varm röd, men den skulle också kunna kallas tegelröd eller bränd orange. Eftersom det är röd vecka så bestämmer vi oss för röd med orangeton.

I en diskussionstråd på Pret-ty kom frågan om vi som samlar på lack och har hundratals, jag har t.ex närmare 600 lack nu, använder dem mer än en gång. Så klart! Alla mina lack har självklart inte hunnit användas mer än en gång, just nu står 30-40 oprovade på arbetsbordet så vissa har aldrig fått vara med, men många har använts flera gånger och kommer användas många gånger även i framtiden. Zoya Salma har använts flera gånger av mig. Bland annat presenterades hon på bloggen strax efter att jag fick hem henne. Jag har använt henne mellan det tillfället och nu också, så klart, men jag skulle vilja veta av er hur ni ställer er till att se samma lack flera gånger på bloggen. Ibland har jag gjort så då jag tycker att den första presentationen inte har varit tillräckligt bra vad gäller t.ex bilder. Ibland har jag gjort så för att visa något nytt då det inte hänt så mycket sminkledes i mitt liv för tillfället. I de allra flesta fall gör jag inte så för jag tycker kategorierna blir så svåröverblickbara. Vad tycker ni? Det är ju ni som är läsarna. Jag har funderat på att radera den första om jag gör ett nytt inlägg, men det känns inte alltid bra det heller. Med smink har jag gjort så och det innebär att det bara återstår en handfull inlägg från bloggens tidigaste period.  


Nå, åter till Zoya Salma. Det här är ett förtjusande lack. Det täcker med två lager, torkar snabbt, är lätt att måla med, har en snygg och speciell färg som skiljer det från mina andra lack. Jag har verkligen inget annat lack i just den här färgen. Trots att den är så varm så funkar den helt okej på mig, tycker jag. Det här är dessutom ett lack som funkar fint året om. Den varma, lite tegelröda tonen gör att den funkar fint på hösten, men ser man den som en varm, klarröd så är den ett piggt vårlack. Till julen känns det mysigt och värmande och det funkar väl fint även till sommaren med en solbränna och sandaletter. Vad tycker ni?

Som vanligt bildspammar jag. Den här gången för att jag inte kan fånga skimret i lacket. Det verkligen gnistrar i solen. Tokgnistrar! Det gör även t.ex Kalmia i samma kollektion. Säkert de andra skimrande också men jag tycker Kalmia och Salma är lite i en klass för sig. Jag har försökt fota lacket i olika ljus och vinklar så ni ska få en så bred uppfattning som möjligt om hur det ser ut på. Det försöker jag alltid. Men som sagt, gnistret kan jag inte få fram. Min kamera fixar inte det helt enkelt. Istället blir bilderna som att lacket vore lite metallfolieaktigt. Nå, jag kan inte prestera bättre. Skaffa Salma så får ni se hur fin hon är! Förutom att jag inte kan fånga gnistet i solskenet så är dock bilderna väldigt välliknande i färg och finish. Det är bara i direkt solsken som gnistret verkligen väcks, annars är hon ett vackert skimmerlack.

Eyeliner och röda läppar

Publicerad 2010-05-05 16:51:20 i Emmas FOTD 2010,

Vad vore väl en röd temavecka utan röda läppar? Röda läppar är snyggt och coolt och det skulle nog utan vidare gå att bygga en hel temavecka på röda läppar för den som det ville. Själv fördrar jag dock mycket ögonsmink och ljusare läppar, mycket för att jag upplever mina läppar som svårmålade, men en sminkning med röda läppar tänkte jag i alla fall bjuda på när vi har röd temavecka. Eller ja, en sminkning med hallonröda läppar kanske. Jag har här använt min röda favoritlippie från Dior, ett rödrosa glans som jag tycker är himla snyggt och trevligt. Från början hade jag tänkt att jag skulle kombinera med en gråsvart sotning men sen fick jag för mig att jag skulle testa att göra en sminkning med massor av svart eyeliner istället, så mycket att den nästan går upp till globlinjen.

Jag har gjort en sån sminkning tidigare och insåg då att det var rätt bökigt att måla eyeliner högt upp på ögonlocket eftersom huden bli lite slappare och det därför är väldigt svårt att få en jämn eyeliner. Men minnet är bra men kort och således var jag tvungen att testa en gång till. Det var i alla fall bra att jag testade när jag inte skulle iväg någonstans för det här är en lite knepig look enligt mig, både att bära och att göra. Eventuellt kanske sminket får hänga med till stallet, men det är tveksamt, jag kanske lika gärna tvättar bort det innan.

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: Cover All Mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust Oil control

Rouge: GloBlush Sunset under kindbenen

Highlighter: Bare Escentuals Clear Radiance på kindbenen
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L’oreal Double Extensions Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell 131

Läppar
Läppglans: Dior Addict Ultra Gloss Nr 851

Whisper Vegas

Publicerad 2010-05-05 10:08:38 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Dagens röda skapelse är gjord med pigmenten Whisper från Makeupcosmetics, Vegas från TMM och Kiss of Moonlight från Pure Luxe.

Basen är Dignity från Face. Ovanpå den lades först Whisper på hela ögonlocket. Det är en mjuk, lite ceriseaktigt röd. I globlinjen valde jag mer orangetonade Vegas från TMM. Den i sin tur tonades ut i lite aprikosskimrande Kiss of Moonlight. En väldigt klassisk gradering men med både varma och kalla toner. Jag tycker de här skuggorna har väldigt fint glow i sig. Under ögat är det urban Decays usla lila kajalpenna 1999 och så har jag kakeyeliner från Kryolan.

NYX Fire Amber

Publicerad 2010-05-05 06:27:53 i Naglar i rött,


Röd temavecka och vi kan ju inte ha en dag utan naglar, eller vad säger ni? NYX Fire Amber är underbart och lysande rött! Jag måste säga att det här röda är överraskande snyggt och definitivt ett lack som syns! Det var svindlande nära att ta sig in på min topp tre lista av röda lack dessutom.

Röd med varm underton, massor av glöd i färgen och en glasaktig finish. Det här är hett! Det räckte med två lager lack för täckning och det torkar snabbt. Ett mycket trevligt lack!

NYX finns att köpa hos www.cherryculture.com och de är väldigt prisvärda och finns i många fina färger. Rekomenderas!

Röd och grön med Lime Crime och Brite Bird

Publicerad 2010-05-04 16:09:05 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer dagens röda temasminkning, som även innehåller ganska mycket grönt. Jag fick förslag av en kompis att göra en röd och ljusgrön sminkning för ganska länge sen. Just då nappade jag inte riktigt på idén, men nu när det var dags för vår röda temavecka tyckte jag att det kunde vara kul att testa. Min invändning var från början att rött och grönt känns så juligt, men det tycker jag inte alls att denna blev. Jag är hyfsat nöjd med sminkningen faktiskt. Jag har applicerat skuggorna lite annorlunda också som ni ser och jag tycker att det blev rätt bra. Sen var gårdagens så klart tjusigare, men man kan ju inte vara superdramatisk med lösögonfransar jämt. Den här sminkningen bar jag dessutom i söndags, dagen efter cut creasen, så då kändes det helt rätt att ta det lite lugnare med sminket.

Hyn
Foundation: Bare Escentuals Fairly Light

Concealer: Cover All mix Set

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust Oil control

Rouge: Luch Minerals Sweetcheeks
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: Brite Bird Citrus Soda och Lime Crime Siren

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Läppar
Läppglans: Face Krokus

På ögonlocket och upp till brynbenet applicerade jag en krämskugga från GOSH, som jag sen jämnade till med fingret. I inre ögonvrån applicerade jag fantastiskt fina Citrus Soda från Brite Bird och på mitten av ögonlocket applicerade jag vackert skimrande röda Siren från Lime Crime, själv har jag dock fått ett sample av snälla Stephy. Därefter plockade jag upp Citrus Soda-penseln igen och applicerade Citrus Soda i den yttre ögonvrån, så att den låg på båda sidorna om Siren. Därefter applicerade jag eyeliner, kajal, mascara, rouge och läppglans och så var sminkningen färdig.

Tre favoriter i rött - nagellack

Publicerad 2010-05-04 16:06:03 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Det var ett tag sedan vi hade ett gemensamt inlägg med våra favoriter så jag och Emma beslöt kicka lite liv i den kategorin nu när vi har röd temavecka. Ni vet ju att Emma är en stark förespråkare för de röda skimmerlacken. Hon talar sig alltid varm för dem och hon har lockat mig att köpa åtminstone två favoritlack, OPI Pretty at the Premiere och OPI Bastille my Heart. Sen är ju inte jag direkt den som bangar ett rött skimmerlack annars heller. Jag insåg att jag äger en del när jag gick igenom lacklådorna. Jag fyller utan problem två nagelhjul med röda skimmerlack vilket ärligt talat överraskade mig lite. Något annat som överraskade mig var hur olika de faktiskt är när man tittar på dem. Nog tal om det. Ni ska få se våra tre favoriter för dagen. Först ut är Emma.

Emmas tre röda nagellacksfavoriter

Min första favorit var inte svår att välja, det blir Pretty at the Premiere från OPI. Pretty at the Premiere har varit min röda favorit ändå sedan jag testade den första gången och det är dessutom mitt favoritlack från OPI. Det här lacket täcker bra med två lager och har en underbar djup ton och ett alldeles ljuvligt skimmer, en klar favorit alltså.

Min andra favorit visade jag upp här på bloggen för inte alls länge sedan och den fick då väldigt många anhängare. Inte alls konstigt för Enchanting Red är verkligen förtrollande vacker och är dessutom ett fantastiskt bra lack. Jag målade med två lager men jag tror att man hade kunnat får det snyggt med ett lager också, även om färgen nog hade blivit lite ljusare då. Pretty at the Premiere och Enchanting Red är för övrigt två snarlika lack. De är ungefär lika mörka och har samma ton. Det framgår inte riktigt på bilderna, men ni får betänka att ljusförhållandena är olika och det är väldigt svårt att fota röda lack med bra resultat. I alla fall, de har både en underbar färg och ett ljuvligt skimmer så jag kan inte bestämma mig för en favorit. Dock är de enligt min bedömning så pass lika att ni inte behöver dem båda, skillnaden är nämligen rätt minimal. Pretty at the Premiere utgick dock ur sortimentet för rätt länge sedan så vill ni ha ett av dem så förslår jag att ni satsar på Enchanting Red.

Ytterligare ett rött skimmerlack från OPI. Kan ju verka tjatigt, men vad ska jag säga. OPI är fantastiska på röda lack och jag älskar mörkrött skimmer, end of discussion. A Ruby For Rudolph skiljer sig i alla fall från de övriga två genom att det har en ljusare ton och innehåller betydligt större skimmerpartiklar än de övriga två. Dessutom har det lite sämre täckförmåga, det kräver tre lager för att bli bra. Jag tycker dock att det är helt okej att måla tre lager för det är så vackert på. Ett ursnyggt rödskimrande lack som jag tycker kan bäras året om, inte bara till jul som namnet antyder.
Sminkans tre röda nagellacksfavoriter
Dags alltså för ännu ett av våra inlägg med tre favoriter i rött. Den här gången är det nagellack och jag ska säga att det var otroligt svårt att välja. Det slutade med att jag fick måla upp alla mina röda skimmerlack på nagelhjul för att verkligen kunna bestämma mig. Först hade jag tänkt att ta de tre jag använt mest, det vill säga Pretty at the Premiere, A Ruby for Rudolph och An Affair in Red Square. Alla OPI-lack. Det hade jag kunnat göra, så klart, men efter att jag målat upp dem alla på hjulen så tänkte jag att jag skulle vara lite vild och välja Isla istället för PatP eftersom de är väldigt lika och Emma säkert väljer PatP. Skillnaden på dem är inte jättestor men Isla är något kallare i tonen. Jag tvivlar dock på att skillnaden skulle synas speciellt mycket ens om man bar dem på varannan nagel. Seductive Red valde jag istället för a Ruby for Rudolph för att få en annan typ av röd med på listan och för att A Ruby for Rudolph är på Emmas lista.  Sen kan jag säga att jag har ett annat lack som jag bara hunnit prova på hjulet, China Glaze Thunderbird, som kanske kan peta bort någon av dessa från toppen efter att jag hunnit prova på riktigt. Än så länge behåller jag dock min gamla favorit An Affair in Red Square på listan. Nå, låt oss se på dem jag valt idag en och en.

Nubar Seductive Red är en kall, lite rödbetstonad röd som ni här ser med två lager lack. Den är underbar att lacka med och har rätt nyans för mig som föredrar den kalla röda i de flesta fall. Kanske lite för bjärt för alla tillfällen, men absolut läcker! 

Zoya Isla är ett mer neutralt rött som svartnar ut mot kanterna i vissa ljus. Lättlackat, underbar glans och nästan identisk med Pretty at the Premeiere. Det här är ett lack man inte kan tröttna på och som kommer vara lika snyggt på mina fingrar när jag är pensionär. Klassiskt!

OPI An Affair in Red Square är den varmaste av mina röda favoriter. Säga vad man vill men om OPI kan göra något så är det röda lack. Det är OPI som står för flest röda i min samling och de är alla vackra och bra. An Affair in Red Square är med på min topp 20 lista för det är ett lack som gör mig glad varje gång jag bär det. Energisk färg med underbar glans!

Om ni undrar varför inga krämlack är med på den här lilla topplistan så beror det på att om jag måste välja bara tre röda lack är jag faktiskt mer förtjust i skimmer. Låt mig ändå påminna om Zoyas underbara, klarröda krämlack Alix. Den är min favorit i kategorin röda krämlack.

Heritage Rouge

Publicerad 2010-05-04 05:37:05 i Linslekskategorin,


Rött finns ju i många olika nyanser. Här kommer en köttigt rostbiffsröd!
Dagens smink är en skapat med en samling MAC-pigment på en grund av Paint Pot Painterly. Det är rätt sällan jag plockar fram MAC-pigmenten, vilket är synd, för flera av dem är bra. Rostbiffsröda Heritage Rouge är en av dem jag gillar mest.

Heritage Rouge alltså, på hela ögonlocket och under ögat. Lite förstärkt är den i ytterkanten av globlinjen med Chocolate Brown, men det syns knappt. Sen försökte jag lägga en linje som skulle skimra metalliskt med Copperized, men det funkade inte. Ser bara dammigt ut. Highlighter är Fair Lady från Brite Bird.
Inliner i svart från Make Up Store och så usel gel eyeliner från e.l.f.

Provade först med ful-linserna men det blev helt förskräckligt så jag plockade ur dem, som ni ser nedan. Sminket blev inte bättre av det men jag ser alla fall inte ut som en vampyr på jakt... Jag petar in det här i linslekskategorin så länge så får vi se hur det blir med det på sikt.

Rödsvart cut crease

Publicerad 2010-05-03 15:29:13 i Emmas FOTD 2010,

Den rösa temaveckan rullar vidare och som ni säkert har märkt hamnar temaveckan högst i hierarkin och puttar därför undan boktemat som får vänta till nästa vecka. Måndagar brukar ju dock vara lite festliga här på bloggen så jag tänkte att jag kunde visa min sminkning från i lördags då jag träffade några kompisar och var ute en sväng på kvällen. Valborg var en mycket lugn tillställning för min del, jag firade med att rida min pålle som har varit sjuk men nu har får sätta igång igen och valde istället att förlägga mer traditionella festaktiviteter till lördagskvällen.

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Make Up Store Cover All Mix Set, den ljusa och den persikofärgade

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Bronzer i Amber Glow

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: MUS M/S East och Pollution

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

Jag började med att applicera en bas av Shadow Insurance på ögonlocket och hela vägen upp till ögonbrynet. Sen satte jag tejp-bitar i ögonvrårna för att få en skarp kant på skuggorna. Därefter applicerade jag starkt rödrosa East på ögonlocket och svarta Pollution från globlinjen och en bit upp. Kanten på Pollution suddade jag sedan lite grann med en fluffborste och en highlighter som även applicerades upp mot ögonbrynet. När skuggningen var klar plockade jag bort tejpen och målade eyeliner, kajal och mascara. Självklart ville jag inte vara utan lösögonfransar när det var lördag och fest, men jag ville heller inte ta uppmärksamheten från skuggorna och således valde jag superdiskreta fransarna Babies från Ardell. Kinderna fick en dutt med bronzer och läpparna målade jag ljusa med Bare från MAC.

En sak som är roligt med den röda temveckan är att man verkligen får chansen at botanisera bland sina röda ögonskuggor och använda många. Annars blir det ju lätt så att man kör på en och samma men jag tror att både Sminkan och jag medvetet har gått in för att använda många olika skuggor under temaveckan. East är för övrigt min första röda skugga och jag tror att det kan vara så att det är en av de allra första produkterna jag köpte på Make Up Store. Det är mer än 10 år sedan, men den står sig ännu som ni ser. Jag har inte använt den på bra länge men jag måste säga att jag är imponerad av pigmenteringen i skuggan, den kändes himla bra att jobba med faktiskt. Nu finns East inte kvar som Micro shadow, men skulle ni bli sugna på färgen ingår den numera i MUS rougesortimente och den är himla fin som rouge också.

Glitter Gal Red

Publicerad 2010-05-03 07:30:07 i Naglar - holografiska lack,


Här bjuder jag nu på ett av bloggens värsta bildspam, men jag kan inte hjälpa det. Det är ett lack med synnerligen svårfångad holoeffekt...


Glitter Gal i Australien gör lack i starka färger med holografiskt skimmer. Det är man inte för bortskämd med då de flesta hololack är i ljuva och bleka nyanser som violett och rosa och silver. När Pixeplpig, som bloggar som Polish Pig, berättade om märket i en tråd på Pret-ty så var jag tvungen att göra en beställning. Det blev fyra små flaskor i första omgången och den av första att testas är denna. Red.

Tråkigt namn på ett vackert lack. Bilderna ovan är tagna en mulen dag men i dagsljus.
Jag har tre lager av lacket men två hade räckt. Det är utmärkt både att lacka med och i täckningsförmåga och det torkar snabbt. Ett bra köp ur alla de synvinklarna alltså. Nackdelen är att den holografiska regnbågen lite uteblir. Istället får man en 3D effekt och ett spektra över naglarna med skimmer i rött, orange, guld och lite lila. Det är en holografisk effekt, men inte på samma sätt som i t.ex L8R G8R eller DS Original. Man får djupkänslan och så men något saknas för den perfekta upplevelsen. På vissa sätt påminner det mig mer om ett rött glitterlack som Precision Twinkle Toes till exempel, alla fall om man inte tittar noga. Men, som ni ser på bilderna, det finns något mer där. det är dock inte det fulländade röda hololacket, men det är vackert ändå. Jag gillar det verkligen!

Och i solsken på dess tredje dag som manikyr:

Massa små klickisar på lacket i solskenet!


Rödrosa med Manly

Publicerad 2010-05-02 14:57:51 i Emmas FOTD 2010,

Vi kör vidare på det röda temat, här med en sminkning i rött och rosa som jag har gjort med min Manly-palett. Rött kan ju vara en rätt knepig färg att kombinera med andra, men det kan bli väldigt coolt och effektfullt när man lyckas. Sen kan jag ju ärligen erkänna att jag vanligtvis använder rött ihop med svart eller med guld eller silver. Trots att jag tycker att rött ögonsmink är bland det coolaste man kan ha så kräver det ju sin kvinna och det är knappast en färg jag halar fram klockan halv sex på morgonen när jag ska åka till universitetet. Känner man att man orkar bära upp det tycker jag dock att rött är allra snyggast och coolast, ingen sminkfärg har så mycket attityd som rött!

Sen är det ju som sagt inte helt lättmatchat, varken med andra skuggfärger eller med rouge och läppstift. Jag tenderar att matcha med bruna eller persikofärgade rouge och ljusa läppar när jag bär röd ögonskugga, så även här. Jag tänkte förresten att jag skulle passa på att försöka testa lite nya matchningar med rött nu när vi har röd temavecka, även om jag såklart inte kan låta bli att bära endast rött eller rött och svart också. Här matchade jag som sagt med rosa och jag tycker inte alls att det blev så tokigt. Rött och rosa är coolt ihop och jag tycker inte alls att det skär sig faktiskt. Jag gillar rött och rosa ihop, inte bara på smink utan i största allmänhet faktiskt.

Hyn
Foundation: GloPressed Base Natural Fair

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder

Rouge: Taylor Made Minerals Abundance
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Två rosa och en röd från min Manly-palett

Highlighter: Vitskimrande från Manly-paletten

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Läppar
Läppglans: Face Krokus

Molten Whisper Royal Flush

Publicerad 2010-05-02 11:40:53 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Vi fortsätter med rött tema. Det här är dag två i vår temavecka och jag har så klart förberett inlägget. Jag är fortfarande lika förkyld.

När jag hade sminkat och fotat klart den här sminkningen var jag långt ifrån nöjd. Det var verkligen inte i närheten av vad jag tänkte mig när jag startade och dessutom tycker jag att lösögonfransarna är helt fel för den här makeupen. Nu, med lite perspektiv är jag inte lika missnöjd även om den naturligtvis inte är det bästa jag gjort.

Grunden är Eye Fix från Face. På den har jag först Whisper från Makeupcosmetics, en ljusröd skugga, på hela ögonlocket. Molten (Pure Luxe) och Royal Flush (MAC) på yttre delen av ögonlocket. Båda är mörkare röda, Molten den mörkaste. Därefter använde jag Solar Flair (MAC i guld) längs brynbenet samt under ögat tillsammans med Royal Flush. Jag tror det var där det gick fel. Jag hade inte en bra teknik för att använda Solar Flair, tror det var första gången jag provade den faktiskt, så det ville inte blenda ut och bli snyggt. Jag försökte rädda upp det hela med Carat, från MUS, i guld, som "highlighter" och glitter i korallrosa från HOT på ögonlocket. Om man upplever att det inte går som det ska när man sminkar sig är aldrig glitter svaret på vad man ska göra för att få det bättre. Kom ihåg det barn, aldrig glitter en dålig sminkdag.

Svart kakeyeliner och lösögonfransar i svart och ljust guldbrunt. Funkade inte alls... Ser ut som en glipa istället för att ge den där lite skimrande effekten jag tänkte mig. Ja, så kan det gå... Men vi lär så länge vi lever och vad har vi lärt oss idag? Jo, inte glitter en dålig sminkdag. Det är glittret som ser ut som en oblendad skarv på bilderna. Glitter och Solar Flair. Japp... Så är det.

Fox

Publicerad 2010-05-01 20:02:44 i Emmas FOTD 2010,

Inte så mycket text idag, för jag har otäckt bråttom. Ni för nöja er med bilder och de produkter jag har använt och så ska jag försöka skriva mer imorgon. Hoppas att ni alla får en trevlig lördagkväll!

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Lucy Minerals Finishing Dust

Rouge: GloBlush Sunset och MAC Pink Swoon

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSG Love That Beige

Ögonskuggor: GOSH Effect Powder Fox

Highlighter: Brite Bird Big, Mean Yellow Dog

Eyeliner: MUS Cake Eyeliner Black

Kajal: Max Factor Black

Mascara: MAC Studio Fix lash

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn’t Hear It From Me

Bite Me!

Publicerad 2010-05-01 10:31:39 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Emma och jag gillar ju rött, som ni vet, så här kommer det rött. Bite Me! heter pigmentet och är från Fyrinnae. Det blir första inlägget i vår röda temavecka som börjar idag, första maj!
Tanken är att vi ska visa smink i rött hela den här veckan. Vi hoppas vi lyckas med det. Det här inlägget är ett förberett sådant, jag är ju hemma och sjuk så det blir inget smink just nu. Senare idag kommer det även smink av Emma så glöm inte titta in igen.

Grunden för den här makeupen är Dignity från Face. Ovanpå den har jag Bite me på hela ögonlocket. Det är nog mitt bästa röda pigment. Matt, totalt tokrött och väldigt pigmenterat. Älskar! Bite me! har sedan fått sällskap av Red Panda som ligger på brynbenet och den i sin tur tonades ut i Light från Makeupcosmetics.

Under ögat har jag läppennan Cherry från Tigi och som inliner svart kajal från Make Up Store. Svart kakeyeliner från Kryolan. Mascara och brynskugga. Det var allt. Jag tycker det blev effektfullt mot de gröna kontaktlinserna och att det är en förhållandevis bärbar sminkning. Rött är fint, tycker jag! Kom igen allihop, låt oss rocka rött den här veckan! Jag vill se röda läppar, naglar och ögonlock på alla sminkgalna tjejer i vårt avlånga land! Har du blogg, ge mig en länk! Jag vill inspireras! Jag vill se rött! :D

Startskott för röda temaveckan!

Publicerad 2010-05-01 08:10:14 i ,


1:a maj och första dagen på en röd temavecka här hos Sminkan och Emma! En temavecka vi planerat att ha rätt länge faktiskt. Emma fick idén en dag och jag tyckte den var lysande. Eftersom så mycket annat var på gång just då beslöt vi att köra igång med veckan i maj.

Många tycker rött är en svårburen färg, både på läppar och ögon. Naglar är väl mer vanligt att man målar röda. Både Emma och jag gillar ju rött och har massor av röda ögonskuggor och vi tänkte frossa i dem den här veckan. Vi får väl se om vi lyckas inspirera andra till att bära rött och om vi lyckas göra färgen bärbar.

Det kommer bli många inlägg ett tag framöver. Ni får träna på att scrolla alltså. Häng gärna på om ni vill! Vi ser gärna att andra också förenar sig med oss i en röd sminkvecka!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela