Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Novemberkavalkaden

Publicerad 2009-11-30 17:54:03 i Kavalkad,

Månadens kavalkad! Inte så mycket, inte världens roligaste, men kanske något som ni gillar alla fall.
Jag hoppas det, alla fall.
1.
2.
3.
4.
5.
6.


Ljuva Emma har bidragit med dessa snygga fotd!

Nubar Ruby

Publicerad 2009-11-28 10:38:51 i Naglar i rött,


Nubar släppte i höstas en kollektion med lack som ska efterlikna ädelstenar och ädla metaller. Royal Gems heter den kollektionen. Det här är det röda lacket, Ruby, ur den kollektionen.

Två lager lack och ett lager överlack ser ni på bilderna som tagits i dagsljus utomhus. Det är ett mellanrött lack med lite jelly-känsla och små glitterkorn i. Det kan sägas vara Nubars version av Ruby Pumps från China Glaze.

Lite känsla av jordgubbssylt, eller vad säger ni? Jag gillar det! Det är en ganska bjärt och klar färg som inte känns vampig eller ens sofistikerad utan ungdomlig och poppigt glad. Glitterkornen får färgen att spraka i solljus, något jag inte kunde uppbåda på fototillfället. Även inomhus i gult lampljus ser man hur det glimmar inne i lacket.

Det här är ett väldigt trevligt lack, tycker jag. Kanske inte unikt egentligen, men sött och lite somrigt i sin framtoning. Som smultron på ett strå känns fingertopparna dekorerade med detta. Förtjusande, eller vad säger ni?

Doesn’t Make Any Sense, Latin

Publicerad 2009-11-26 19:20:45 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer en liten sminkning jag gjorde förra helgen, närmare bestämt I fredags. Jag var himla uppåt och kände därför för att sminka mig, trots att jag bara skulle åka till stallet.  Jag fortfarande inte hunnit testa alla mina Brite Bird-skuggor, vilket såklart är helt sjukt segt av mig. Men nu har jag bara en vecka kvar på praktiken, då kommer det att bli mer smink och dessutom ska jag och Sminkan försöka sparka liv i boktemat igen, fast det kanske måste vänta tills efter nyår.

Här passade jag i alla fall på att testa Doesn’t Make Any Sense och en grön flytande eyeliner från Nouba. Rosa och lila passade verkligen min sinnesstämninmg perfekt, det är fina färger som man blir glad av, och jag var verkligen glad när jag gjorde den här sminkningen! Ifall ni tycker att min produktinfo är taskig så är det för att jag sitter på bussen på väg hem till Motala, har alltså inte tillgång till produkterna utan skriver bara ur minnet. Dessutom kommer nog datorns batteri att dö snart, så hinner inte fundera så mycket på det heller.


 Hyn

Foundation: Nvey Eco Organic Moisturising Fluid Foundation i 510

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair   

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Pleasantry

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: En rosa krämskugga från Ms Chic
Ögonskuggor: Brite Bird Doesn’y Make Any Sense och MUS e/d Latin

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: En grön flytande från Nouba

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Rosa glitterglans från Golden Rose

Tisdag i Sabinataupe och silver

Publicerad 2009-11-24 18:23:05 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Idag kör jag med en blandning av gamla och nya favoriter. Dels min trioskugga från Brite Bird, uppkallad efter mig, Sminkan, men skapad för att efterlikna min katts strimmiga päls. Den gråbruna, eller taupe-färgade, skuggan fick komma fram och leka lite solokvist idag. Ja, den fick ju i och för sig förnämlig assistans av Lucky Silver och Silver från Makeupcosmetics. Det är de som är mina "gamla" favoriter.

Grunden är L'oreals stiftskugga. Ovanpå den lades sedan den gråbruna skuggan från Brite Bird på hela ögonlocket förutom allra längst in i ögonvrån. Från inre ögonvrån och längs med brynbenet så lades den ganska varma och mörka silverskuggan Lucky Silver. Som highlighter användes den ljusa, skimriga som bara heter Silver. Ja, som ni förstår var det snabbt gjort på morgonen och det är det jag gillar med neutrala och ganska oavancerade sminkningar, man kommer undan även med en hel del slarv.

Svart kajal som inliner, lite av den brungrå skuggan under ögonen och så brun geleyeliner längs övre fransraden. Mascara, så klart, och massor av mörk brynskugga. Det var allt. Jag testade att ha min Lancomefoundation för första gången på ett bra tag och den var väldigt fin på. Sen blev det läppglans, Boréal Crystal från L'Oreal Glam Shine-serien. Ni får se det med, som bonus. Att alla bilder är rätt kass får ni leva med.

Nubar Sapphire

Publicerad 2009-11-23 05:21:15 i Naglar i blått,


Mmmmmm! Sapphire! Har ni sett vilken skönhet Nubar skapat som blå i sin Royal Gems-kollektion? Alltså, det är ju ett mindre underverk! Kanske allra mest i flaskan...

På nageln ser det ut så här. Det är ett klarblått, eller royal-blått, lack med massor av glitterkorn som får naglarna att verkligen gnistra. Det har en lite folieaktig struktur och bubblar sig rätt lätt, precis som resten av lacken i kollektionen, och kan behöva två rejäla lager överlack för att komma till sin absoluta rätt, men då har man en blå kaskad av stjärnstoft på fingrarna.

Jag tycker det påminner lite om China Glaze Drinkin' my blues away. Det är ungefär lika klart i färgen och späckat med glitter. Det råkar också vara en favorit i den blå lådan så det är ju ingen dålig jämförelse. det påminner också, tycker jag utan att orka hämta fram något av dessa lack, om Eyes like Sapphires, också det från China Glaze. Nubars Sapphire är dock inte riktigt lika slätt i strukturen som de två China Glazelacken.

Nubar Royal Gems Tiger’s Eye

Publicerad 2009-11-21 11:26:10 i Emmas NOTD övrigt,


Här kommer ett till av Royal gems-lacken, denna gång på mina naglar och inte på Sminkans. Sminkisen har lite längre naglar än jag just nu, jag klipper mina varje söndag för praktikens skull. Dock är jag ganska belåten med längden just nu, jag kollade på One Tree Hill igår och där har alla korta mörka naglar och det är riktigt snyggt på dem. Alltså är jag idag belåten med längden, något som inte alltid är fallet, särskilt inte om jag spanar i arkivet och ser hur fina de var när de var långa. Idag är jag dock mycket nöjd med dem, särskilt som de pryds av fantastiskt vackra Tiger’s Eye från Nubar. Tiger’s Eye ska ju självklart se ut som halvädelstenen tigeröga och ja, det gör de verkligen, de har lyckats fantastiskt bra med färgen här. Om vi bortser från att de har lyckats med färgen så är dessutom formulan helt suverän och penseln, jag den är ju helt enkelt kalas. Det är ju Nubars penslar alltid i och för sig, och det gäller nog enbart om du inte är så förtjust i OPIs borste modell större, men det är inte jag, inte Sminkan heller, men det vet ni nog redan. Jag kom faktiskt att tänka på Mari Winsor igår när jag målade naglarna, ni vet Winsor Pilates. Power and Control, det pratar hon mycket om, och ungefär de egenskaperna tycker jag att lackmålningen får med Nubars finfina borste. Två lager ger en fullständig täckning och jag tror att det kanske till och med hade gått att få det opakt med ett tjockt lager av lacket. Under Tiger’s Eye ligger två lager av Nubars egna baslack och ovanpå färglacket har jag toppat lacket med ett lager av Diamont, seal & shine top coat. Nubars över och underlack är faktiskt också riktigt bra, ifall jag nu inte har sagt det tidigare.

 


Färgen är en mellanmörk rödbrun nyans och ja, jag vet inte vad jag ska säga mer, den ser precis ut som sin namne i ädelstensfamiljen helt enkelt. När jag var yngre var jag extremt intresserad av ädelstenar i alla färger och former och köpte då på mig halvädelstenar så fort jag fick chansen. Inte alla stenar så klart, bara de finaste och de med de intressantaste egenskaperna eller namnen. Tigeröga platsade definitivt här, jag har alltid gillat namnet och således hade jag ett liten tigeröga i min samling. Ja inte ett riktigt tigeröga, utan en sten då. Tyvärr är min lilla stensamling puts väck. Eller ja, jag är en slarva jag vet inte var den är nånstans. Det är faktiskt lite synd, det hade varit kul att fota lacket ihop med stenen, jag är övertygad om att de hade sett väldigt lika ut rent färgmässigt. Även strukturmässigt så påminner lacket om stenen för övrigt. I alla fall mitt tigeröga lyste liksom lite grann inifrån och såg nästan ut att vara i skikt om ni förstår hur jag menar. Lite samma känsla får jag av mina naglar just nu, alltså att de glöder lite svagt inifrån när ljuset träffar dem. Ett himla vackert lack är det alltså, och jag är inte ens en brun tjej egentligen. På sistone har jag dock börjat fastna mer och mer för brunt, både vad det gäller lack och skuggor, jag har till och med köpt ett par brunrutiga ridbyxor, inte illa va? Det känns som om brunt kommer stort just nu, ja nästan sådär att jag känner att brunt kommer bli det nya gröna, vad det gäller nagellack alltså. Vad tror ni, blir brunt det nya gröna eller har ni en helt annan kandidat för tronen?

Sabina-trion igen

Publicerad 2009-11-18 17:12:46 i , Eotd i svart,


Min ögonskugga i Sannas bloggkollektion, "Sminkan", har ni ju sett förr här på bloggen under veckan och jag har även swatchat den och två till ut kollektionen här. Den är ju en trio med färgerna guld, svart och ljusbrun, eller taupe, och jag tänkte att det kunde vara kul att se en sminkning där jag använt den i en vardagslook och med alla tre färgerna.

Så här blev den. En enkel gradering från svart via den taupefärgade till guld. Grunden är en krämhihglighter från Face Stockholm. Därefter den svarta skuggan längst in mot ögat på ögonlocket. Sedan den taupefärgade, så klart  in mot vecket och så den guldiga på brynbenet.

Det är ganska blendat. Alla färgerna kan göras mycket mer intensiva, men det är ju en vardagslook vi gör idag. Den guldfärgade kan man även få mycket mer metallisk, som bladguld nästan, men den går också att tona till den här ganska gröntonade antikguldnyansen. Jag valde att även använda lite av highlightern Cream Cat högst upp under brynet. sen var det en tunn linje med flytande eyeliner längs fransrötterna och mascara. Jag lämnade nedre delen av ögat omarkerat. Bara lite beige penna från IsaDora som inliner. En enkel, diskret och bra look en vanlig vardag, tycker jag.

Kinda Citrus Soda

Publicerad 2009-11-17 19:59:08 i Emmas FOTD 2009,Här kommer en liten sminkning jag gjorde i helgen. Inte lika fin som min bruna sotning, men ganska trevlig ändå, om än lite vardagligare. Jag tycker att Citrus Soda och Kinda är himla läckra ihop och dessutom så går Kinda ton i ton med eyelinern Macroviolet som jag har använt här. Riktigt trevliga skuggor är de båda två, eller ja alla tre, Cream Cat är verkligen en riktig höjdare på highlighterhimmeln. Ni ser kanske att min näsa är vit. Jag har inte bakat lussekatter, men det visade sig att Balancing Dust inte var något vidare att lägga ovanpå flytande foundation, jag såg verkligen ut som om jag hade ramlat ner i mjölburken...

 

Hyn

Foundation: Nvey Eco Organic Moisturising Fluid Foundation i 510

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Light    

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Fyrianne Mesmerize

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials
Ögonskuggsbas: Too Faced shadow Insurance
Ögonskuggor: Brite Bird Citrus Soda och Kinda från Makeupcosmetics

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Mactroviolet

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Face Pot Gloss Alert


Så där, det var det hela som Marina brukar säga. Nu ska jag åtegå till mina studier. Eller rättare sagt, jag ska börja plugga. Ha en fin kväll allesammans!

Nubar Royal Gems och Nubar Emerald

Publicerad 2009-11-17 15:43:02 i Naglar i grönt,


Titta vad som kom på posten idag! Nubars kollektion Royal Gems! Helt fantastiskt fina färger! Jag valde så klart att börja med det gröna men det finns många vackra färger i den här kollektionen som jag är nyfiken på att prova. Emmas favorit är Tiger's Eye så den kommer ni nog snart få se på hennes fingrar och efter det gröna är jag sugen på det lila. Vilka ser ut att kunna bli era favoriter?

Här ser ni den gröna, Emerald. Första bilden tagen i fönstret med även lampljus, andra klev jag ut på balkongen och tog i rent dagsljus. Alla de övriga bilderna är tagna i dagsljus. Ja, ni ser också den söta väskan hela kollektionen kom i.

Emerald är en vacker mellangrön med kall ton och massor av microglitter. Det kommer inte fram så bra på bilderna men det syns faktiskt väldigt bra när jag sitter här vid datorn.  I gult lampljus kan man se hur det gnistrar av turkos och grönt skimmer. Det är så stora skimmerpartiklar att man kan ana deras struktur om man stryker över nageln. effekten är förtrollande utan att vara överdriven.

Lacket är extremt fint i formulan. Det glider på lätt och blir jämnt utan att man behöver anstränga sig alls. Det är dessutom täckande nog att klara sig med ett lager, men Emma har lärt mig att ändå ta två för hållbarhetens skull, så det gjorde jag. Jag har även ett snabbtorkande överlack här, i detta fallet China Glaze Fast Forward. Lacket yttorkade väldigt snabbt med det överlacket men var lite känsligt för stötar ca 30 minuter efter lackningen. Inget problem egentligen, jag märkte det när jag lagade lunch och grejade runt med konservöppnare och hackade grönsaker och så.

Ett vackert lack alltså, och bra! Återigen visar Nubar att de kan skapa lack som verkligen har bra egenskaper. Och i grönt! ;D

Sabina-skuggan

Publicerad 2009-11-16 11:21:09 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Ni minns säkert vad jag skrev om min skugga i Brite Birds bloggkollektion-inlägget med swatcher som jag publicerade igår, men om ni inte gör det så kan jag ju återigen nämna att min skugga, "Sminkan", är en trio framtagen efter färgen på min vilttigrerade katt Sabina. Sabina finns inte längre med oss så skuggan är ett fint minne att ha. Dessutom är det en fin skugga oavsett minnena för den är högpigmenterad och lättarbetad. Bra gjort, Sanna!

Här har jag använt bara den svarta och guldfärgade skuggan i trion.

Ni ser vilken fantastiskt fin, metallisk effekt det är på ögonskuggan i guld! Den är helt perfekt!
Hela makeupen gjorde som så att jag grundade med krämhighlightern Dignity från Face Stockholm. Därefter lade jag den guldfärgade skuggan på hela ögonlocket med en bred men fast ögonskuggepensel. Därefter lade jag den svarta med en snedskuren pensel  i en V-form, som fortfarande syns väl på bilderna, från yttre ögonvrån och in längs globlinjen. Lite av guldskuggan ovanför det svarta också samt lite highlighter, Cream Cat, som också är från Brite Bird.

Svart kajal från Make Up Store som inliner runt hela ögat och den guldfärgade skuggan ur trion även under ögat. Sen fyllde jag i brynen och målade mascara.Jag tycker det blev riktigt fint! Jag ser nästan pigg ut på blicken också, trots att jag fortfarande är förkyld. Hemma och hostar idag med. Är dock inte febrig idag så det har vänt!Ja, nog om det. Vad tycker ni? Visst är det en användbar trio!

Jag tycker färgerna är väldigt vackra och lättanvända. Funkar både till vardag och fest. Jag är väldigt nöjd med min skugga och tycker Sanna gjort ett bra jobb med den och med de andra två som jag har från kollektionen också. Jag har ju swatchat dem i gårdagens inlägg, men det kommer även dyka upp ett sminkinlägg där jag använt både LipGloss Bitch och Micromiss tillsammans. Kanske inte idag dock, för jag vill börja med Sabina-skuggan. Håll utkik i veckan så ska ni nog hinna få det andra inlägget med!

Brite Bird skuggor

Publicerad 2009-11-15 14:37:40 i Swatchbibliotek övrigt,


Jag fick för en vecka sedan fyra skuggor från Brite Bird. Dels "bloggkollektionens" skuggor av mig, LipGloss Bitch och Micromiss, dels Moa Im-pressed som jag varit sugen på länge.

Så här ser min skugga ut. Den heter Sminkan i kollektionen men egentligen heter den Sabina, i alla fall för mig.
När Sanna frågade om jag ville få en egen skugga skapad av henne var min första tanke att den skulle se ut som pälsen på min katt Edit. Svart med lite kastanjelyster. Sannas kanin Moa har ungefär samma färg, eller hade, Moa är ju tyvärr bortgången nu, så Sanna tyckte det skulle bli för likt den skugga hon gjorde till Moa. Fullt förståeligt. Eftersom en skugga skapad till mig ska vara svart fick jag hjärnsläpp. Hur ska min skugga då se ut? Ja, jag har ju två katter, tänkte jag. Låt oss skapa en Sabina!

Guld, taupe och svart! Här står hon på balkongen i solnedgången så alla färgerna är varmare i det röda ljuset än annars, men hon är fin på bilden så jag visar den alla fall. Man kan inte förstå att hon är borta. Det gick så snabbt och var så oväntat. Jag saknar henne fortfarande så vansinnigt mycket.
Ögonskuggan Sanna gjorde åt mig tar upp hennes färger och så här ser de ut på huden:

Jag fick med min svarta, som ni ser, och så en användbar, kall gråbeige och en guldskimrande, högmetallisk!
Väldigt snyggt! Jag förstår dock om ni är fundersamma över att min skugga blev så neutral. Ja, svart är ju också en neutral, och det var som sagt mitt första val, men jag känner inte att någon färg är så enormt starkt förknippad med mig. Jag gillar alla färger. Och jag är glad att ha ett sådant här minne av Sabina.
De andra bloggskuggorna då? Hur ser de ut på en swatch?

Jag köpte inte Bjootis skugga för jag har så pass mycket gulgröna nyanser i och med Manly paletten. Lila och teal är dock färger jag använder så pass ofta att det kändes befogat även om jag, så klart, har en uppsjö av dem med. När jag fick hem dem trodde jag faktiskt först att Micromiss var en dupe till Teal från MAC och att LipGloss Bitch var en dupe till Flamenco. Så var inte fallet.

Micromiss turkosblå och så pigmentet Teal. Ni ser att Micromiss är mycket mörkare i basen. Teal är mer grön och mycket ljusare.

Här ser ni LipGloss Bitch bredvid Flamenco från MUS. MUS-skuggan är mycket mörkare och mattare. Precis motsatt förhållande än det ovan med Micromiss och Teal alltså.
Det var det. Jag måste säga att skuggorna känns oerhört lena och mjuka och välpigmenterade. Bra jobbat Sanna!
Och vill ni ha dem kan de köpas till väldigt bra priser på www.britebird.se. Glöm inte kolla pigmenten och de andra fasta skuggorna också! Sanna har ett jättefint sortiment med hög kvalitet!

En sista, mer färgkorrekt, bild på min Sabina.

Sotat med Cupol

Publicerad 2009-11-14 10:59:56 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer en liten sminkning som jag gjorde igår kväll. Inte för att det var något särskilt utan för att jag redan hade en bassminkning som var i alla fall någorlunda ny och fräsch och då kändes det enkelt och kul att bygga på med lite mer smink. Det blir mycket lite smink i veckorna just nu, och det är trist. Men jag traskar redan upp klockan 5.40 och då hinner jag bara göra en snabb uppfräschning med lite neutral make. Dessutom ser jag knappt vad jag gör, har inget bra sminkbord i Jöknping tyvärr. Ska jag experimentera med skuggor måste detta alltså ske till helgen och ja, då är det ganska skönt att vara sminkfri en dag eller två. Så, nu vet ni varför det är lite stiltje på sminkfronten för mig just nu, nu tittar vi på sminkningen istället för att gnälla.

 
Hyn

Foundation: Nvey Eco Organic Moisturising Fluid Foundation i 510

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Light    

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials
Ögonskuggsbas: Ingen faktiskt, jag var så ivrig med skuggorna att jag glömde
Ögonskuggor: MUS Cupol och Wet n Wild I-Sparkle i Solar Eclipse

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAX Factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: Ardell 111

Läppar

Läppglans: Face Jasmine

 

Det första jag gjorde var som sagt att glömma primern. Ingen lysande start, men Cupol fick sånt bra fäste ändå att det knappast gjorde något. Hade jag planerat att bära denna sminkning en helkväll hade jag nog lagt lite primer iaf i inre vrån där det lättast creasar, men nu var det som sagt ingen katastrof. Cupol målades över hela ögonlocket samt en bra bit upp på brynbenet, en riktigt snygg skugga är det faktiskt. Jag har börjat gilla brunt smink och lack mer och mer på sistone, och Cupol är verkligen en sån brun som faller mig i smaken helt och hållet. När Cupol var på plats applicerade jag lite av den ljusbruna skuggan från en Wet n Wild I-sparkle, ni vet en av deras blomkvartetter. Det var inte alls lika bra bett i den som i Cupol, men det kan nog vara en fullt fungerande vardagsskugga i alla fall. Därefter applicerades lite highlighter, Big Mean Yellow Dog med en stor fluffig borste upp emot brynet och jag suddade även kanterna på de övriga skuggorna en del. Därefter målade jag kajal under ögat och målade dit lite Cupol även där. I inre vrån applicerade jag lite highlighter för att ljusa upp. Slutligen målades eyeliner och mascara och jag limmade dit supersnygga 111 från Ardell ovanför mina egna fransar. Lite rouge från MAC på kinderna och ett glans från FACE på läpparna så var det hela klart. Jag blev faktiskt otroligt nöjd med denna look, tycker att det blev riktigt fint. Och så gillar jag den sista bilden supermycket, där har jag lekt lite i Picasa. Sen får ni inte missa att scrolla ner nu, Sminkan visade en superfin sminkning igår. Orkar ni inte scrolla kan ni även klicka här:)

Oktoberfavoriterna

Publicerad 2009-11-13 13:01:25 i Emmas tre favoriter,

Tiden går vansinnigt fort, vi är redan halvvägs in i november och det är inte långt till advent. Alltså väldigt mycket dags att publicera oktober månads favoriter.

MAC Mineralize Pleasantry

Ingen överraskning här väl? Jag har ju redan berättat här om hur jag längtade efter Plesantry, så jag tror inte att någon blir förvånad över att Pleasantry går in som klar favorit över oktoberfavoriterna. Det här rouget är precis så ljuvligt som jag föreställde mig, jag är så nöjd med det här köpet! Och ja, det är elakt att göra reklam för LE-grejer som för länge sen har försvunnit, men det finns ju på ebay i alla fall…


Brite Bird

Ni har väl inte missat Sannas egna märke Brite Bird med egentillverkade underbara ögonskuggor och pigment? Just nu är Sanna dessutom på väg att släppa en bloggkollektion med fyra stycken skuggor, bestämda av olika sminkbloggare; Sminkan, Lipgloss Bitch, Micromiss och Bjooti är det som har kommit med idéer och skuggorna är såklart döpta efter dem också. Sanna är dessutom supergullig och om inte det nu skulle räcka för er så är Brite Birds skuggor några av de absolut bästa jag har testat. De fäster så otroligt bra och färgerna och skimret är verkligen underbara! Dessutom är de billiga, särskilt pigmenten, 39 kronor kostar ett sådant. De fasta ögonskuggorna kostar 85 eller 90 kronor beroende på om det är en singelskugga eller en duo. Jag är verkligen galet nöjd med mina Brite Bird-skuggor, alla jag har testat hittills har varit bra! Här nedan ser ni för övrigt de fasta skuggorna Color Me Crazy, Hotool, Killer Heels och Big Mean Yellow Dog, samt pigmenten och Nauthical Night och Moa. Fågelburken är en av Brite Birds vanliga pigmentburkar och den lilla kaninburken är speciell för just skuggan Moa som är uppkallad efter Sannas underbart söta men tyvärr numera avlidna kanin. Behöver jag säga att jag tycker extra mycket om Sanna och Brite Bird för att hennes kanin fick en egen skugga?
Wet n Wild Brow Essentials
Att ta med den här skuggan är egentligen lite småfusk för jag köpte den i slutet på oktober och hann därmed bara testa den någon gång innan det blev november. Men vad tusan, en brynskugga behöver man ju inte använda så många gånger för att veta att den är bra, och det är denna, det är helt enkelt formidabel! Två stycken mycket bra pigmenterade brynskuggor, ett brynvax, en pincett och en pensel förpackad i en liten ask med utdragbar spegel för endast 69 kronor, är inte det ett fynd så säg?! Dessutom är penseln bra! Så bra att jag använt den i stort sett varje dag de senaste veckorna. Penseln är faktiskt mycket bättre än den i Clarinspaletten. Inte pincetten dock, den är kass, så nu har jag varnat er. Men om ni är på jakt efter bra brynskuggor till ett kanonpris och inte vill ha era bryn allt för ljusa, då är detta en kanonprodukt!


//Emma

Adorée Dill Pickle

Publicerad 2009-11-11 07:07:53 i Naglar i grönt,


Silvergrönt metalliclack från Adorée är detta som jag visar nu. Det är som alla metalliclack jag provat väldigt täckande och snabbtorkande men också känsligt för penseldragsmärken och ojämnheter i ytan. Fären är verkligen attraktiv, tycker jag. Mer silver än grön, matt men ändå ljusreflekterande, som borstat stål. Det här lacket är alldeles förtjusande!

Real Silver, Nautical Night och Pleasantry!

Publicerad 2009-11-06 12:16:30 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min sminkning från förra helgen. En ganska enkel sådan eftersom jag la mer fokus på håret än på sminket. What can I say, tiden var begränsad och jag var sugen på lockar. Är locknovis dessutom så måste öva lite. Förutom ljuvliga Nautical Night som inte alls görs rättvis här så ser ni även Pleasantry som jag har babblat så mycket om. Nu fotar jag ju med blixt och då blir det ju lite blekare rosor på kinderna än i verkligheten, men hoppas att ni i alla fall får en fingervisning om hur Plesantry ser ut på kinderna. Ifall någon av er undrar varför jag inte gjorde en halloweensminkning så kan jag ju tillägga att jag firade allhelgona med min familj och släkt, inte halloween med kompisar...

 

Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performnce Cream Foundation Special CF 11

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Light    

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Plesantry(!!!)

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: L'oreal Color Appeal Platinum Real Silver och Brite Bird Nautical Night

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAX Factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen

Läppar

Läppglans: Face Pot Gloss Alert

Dior nr 836

Publicerad 2009-11-06 05:50:14 i Läppar,


Jag minns så väl när jag fick det här läppstiftet för länge, länge sedan. Den och en läppensel, också från Dior, med guldhylsa! Båda finns kvar i min sminkväska och båda håller väldig hög standard. Diors röda läppstift sitter som berg men torkar inte ut, blir jämnt och snyggt på läpparna och har fin lyster. Men vem förväntar sig något annat till det priset?
Hur som helst så har jag använt detta stift väldigt flitigt förr. Idag är det lite mycket 90-tal över det för mig (nu vet ni att det är gammalt!) och jag är inte så förtjust i den lite brunröda tonen. Det känns ändå som en klassiker och jag vill inte göra av med det.

China Glaze White Kwik Silver

Publicerad 2009-11-04 22:02:01 i Naglar i vitt, nude, beige,


Jag tyckte mig se snö idag på dagen så jag ger er inte bara det ganska trista gamla sminkinlägget utan även ytterligare ett par naglar. Ett par sommarnaglar. Vem mer längtar tillbaka till juli idag?

Jag har ju inte begripit vad Michelle på ALU ser i det här lacket. det är verkligen gräsligt fult på egen hand. Jag har den här gången försökt lägga det ovanpå ett kritvitt lack, Oh la la från Color Club, för att få det lite mer attraktivt. Vad tycker ni? Blev det okej?

Två lager av Oh la la ger en kritvit bas, modell tip ex. Ovanpå det ytterligare två lager, nu med White Kwik Slver. Nja... Det blir nog inte min färg det här. Det klär mig inte och jag tycker inte lacket är fint. Är du spekulant på det? Vill du byta mot något? Säg till! ;D

Det är ett segtorkande elände dessutom. Inga plus alls...

Kanske ska jag prova det över grått istället? Skimret i det är ju fint egentligen, men det blir inte bra på mina naglar. Usch... Frustrerande! Och på Michelle är det ju så vackert!
Här kommer en extrem närbild, kanske kan ni se glittret i den. Även den ofräscha gula tonen kommer fram...

Och en avslutning med flaskan också...

Lite neutral

Publicerad 2009-11-04 21:55:31 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Jag visade ju en väldigt nedtonad makeup igår och idag hittade jag den här gamla bortglömda från i våras. De är rätt lika tycker jag så ni kan få se den här med. Verkligen inget speciellt men kan ju vara kul med en liten uppdatering ändå.JAg vet till och med vad jag gjorde för det hade jag minsan skrivit upp!  Jag grundade med en paint pot, Painterly, som fick torka till ordentligt. Då fäster inte pigment speciellt bra och det var faktiskt, hur galet det än låter, tanken. Färgerna skulle vara som diskreta slöjor bara.
Först lade jag Female, en rosa från Makeupcosmetics, på ögonlocket och blendade kraftigt tills bara den svagaste rodnad kunde anas. Därefter tog jag samma pensel och doppade i Blackstar red, också från MUC, och lät den teckna den skiraste rökslinga längs globlinjen. Slutligen lade jag shimmer över brynbenet. Lite lila kajalpenna under ögat och mascara på fransarna. Så osynligt men ändå där...

Sally Hansen minilack i Barbierosa

Publicerad 2009-11-03 05:55:43 i Naglar i rosa,


Ett av fem små minilack från Sally Hansen som jag glatt klickade hem från ebay. Superbilliga och söta! Ett knallrosa, ett ljusrosa med skimmer/mikroslitter, ett blått, ett grönt och ett lila. Så söta!

Lysande Barbierosa med kall glans. Ganska skir. Tydlig VNL även efter tre lager, som med alla sådana här lack. Tror dock den blir perfekt för layering, som alla de små minisarna verkar vara typ gjora för! Men visst är det härlig glans i det även på egen hand!

I lampljus ser det ut så här:

Ännu mer Barbie!

H&M trio med pumpaorange

Publicerad 2009-11-02 15:40:54 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Det blev inget boktema, Emma vill vänta tills praktiken är slut. Ni får en höstfärgad ur arkivet istället. Kommer ni ihåg den trio som H&M hade för ett tag sedan, en orange en grå och en brun skugga i en liten ask? Den köpte jag och jag är väldigt förtjust i den. Bra skuggor för lite pengar och dessutom ganska fina nyanser. Här har jag använt alla tre plus favorithighlightern Cream Cat från www.britebird.se.

Som bas har jag använt min Color Fresco-stiftskugga från L'Oreal. Sen lade jag den mörkbruna skuggan på yttre delen av ögonlocket och lite snett uppåt. Därefter blev det orange på hela ögonlocket och sen lite grått i själva skarven. Jag använde faktiskt samma pensel till alla färgerna och det hela gick väldigt snabbt så det är långt ifrån perfekt, men det är ganska trevligt ändå. Just ja, det är en aningens brun kajal från Lancome som inliner också och så mascara från L'Oreal. Telescopic, som vanligt. Den gillar jag!

Oktoberkavalkad

Publicerad 2009-11-01 10:13:53 i Kavalkad,

Kavalkaderna blir kortare och kortare men fortfarande finns ju lite att visa upp. Oktober bjöd på dessa sminkningar här hos oss. Rätt mycket Flamenco blev det för mig. Tror inte jag sminkat mig till jobbet knappt alls på hela månaden. Nå, så kan det gå. Det blir boktema alla fall, imorgon, för åtminstone jag har förberett det. Ett novemberinlägg är säkrat alltså!
1.
2.
3.
4.

Emma har gjort en storartad insats den här månaden. Snygga sminkningar har det blivit men även andra bra och spännande inlägg. Go Emma!


Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela