Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Titta vad som kom på posten idag!

Publicerad 2010-06-30 22:11:36 i Swatchbibliotek övrigt,


Underbara Sanna har ju underbara märket Brite Bird och Brite Bird har de mest underbara ögonskuggor. Finns inte bättre, jag lovar! Här är mina senaste inköp. Det är paletten Sanna's Choice, fasta ögonskuggan I'ts Actually Cerulean och så pigmenten It's Grey-t och Siri.

Pigmentet Siri är, precis som ögonskuggetrion Sminkans Sabina som kom i Brite Birds bloggkollektion, inspirerad av en av mina katter. Sabina avled tragiskt nog i höstas och då blev Siri ny familjemedlem. Nu kommer hon alltså som ögonskuggepigment! ;D

Så här ser Siri ut. En tenngrå katt med ganska varm ton i det grå. I solljus kan pälsen bli lite guldtippad, liksom. Det ska bli spännande att se hur pigmentet Siri ser ut. Än har jag inte hunnit swatcha det dock och nu är det för dåligt ljus. Det får bli en annan dag.

 

 

Junikavalkaden

Publicerad 2010-06-30 16:51:44 i Kavalkad,

Junikavalkaden spänner över en hel del olika färger och stilar. Min favorit är den gula och lila från temaveckan, den är jag riktigt nööjd med. Annars har det varit både bra och dåligt, som vanligt. Hoppas något fallit er läsre på läppen också.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Emma har varit grön och rosa den här månaden. Jag älskade hennes liljekonvaljtolkning med det gröna glittret som dagg på bladen. En väldigt somrig och fin månad överlag från Emma tycker jag.
1.
2.

Regntunga skyar

Publicerad 2010-06-30 09:23:28 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Idag har vi en mulen morgonhimmel och några tunga regndroppar har redan fallit. Det ska tydligen bli skurar och kanske lite åska, vi får se dagen an. Jag är inget stort fan av sol i så generösa mått som vi fått sista tiden så jag säger inte nej till en regnig dag. Sommaren kan ju inte bara innehålla sol och skratt, ibland måste man få regn också. Här är min regnmakeup!
Det är en bas av GOSH Waterproof Eyeshadow (så klart, om det ska regna!) i färgen Love that Beige. Sen är det skuggor från min 120 palett från Manly.

I botten ligger en vit skugga från frans till bryn. En svart penna, Oil Slick, från Urban Decay som ram runt ögat. Sen är det svart, mörkgrått, silver utifrån yttre ögonvrån och inåt på ögat. Globlijen behölls mörkare med den mörkgrå skuggan, men inte svart för så hård kontrast ville jag inte ha. Ja, det är allt. En enkel sminkning men i en vacker färgskala. Grått är så fint!

L.A.Girls Disco Brites "Chic"

Publicerad 2010-06-29 17:06:22 i Naglar i rosa,


Hej flickor, och eventuella pojkar också! Nu blir det ännu mer nagellack. Jag tänkte att ni kanske skulle vilja se även dagens "riktiga" manikyr, midnattstemat till trots. Och ni som undrar var sminket är, ja, i badrumsskåpet. Det är för varmt för smink idag. Över 30 grader... Usch.

Nå, dagens lack är en ganska vanlig och enkel historia. Rosa krämlack från L.A.Girls Disco-lack. Chic heter färgen och den är mysig och trevlig så här på sommaren. Precis som de andra Disco-lacken ska den reagera på UV-ljus men det kan jag alltså inte vare sig testa eller visa just nu.
Lacket täcker väl med två lager. Det känns lite tjockt i konsistensen och man kan se överlappningar om man inte målat exakt över det första lagret. Inga penseldrag eller vallar dock. Ett helt okej budgetlack.

Eftersom jag inte fotat mina naglar med blommor idag ska ni också få en liten dos av vad som växer i trädgården just nu. Oroa er inte, det ska inte bli trädgårdsblogg här även om bok- och trädgårdsbloggar är något jag ibland leker med tanken på att starta. En blogg räcker dock för mig vad gäller underhållet, så för nu är Sminkan mitt enda projekt. Lite blombilder hoppas jag ändå ni står ut med ibland.

Salvia, fingerborgsblommor och pion, akleja och en damascenaros som vilar på en luktpionbädd.

Röda liljor och mer aklejor, både tvåfärgade och gula.
Ni kan tänka på "Uti vår hage" när ni ser bilderna för det finns lite krusmynta också gömt bland fingerborgsblommorna och pionen. :D

L.A.Girls Rock Star "Overdose" över Calypso Blue

Publicerad 2010-06-29 14:52:52 i Naglar i lila,


Jag har ju lite midnattstema på bloggen idag, men bestämde mig för att kasta ut ett arkivinlägg också. Midnatten kan kanske bestå i den midnattsblå basen och så kan vi låtsas att glittret är en stjärnhimmel eller ett fyrverkeri.
L.A.Girls "Overdose" är alltså ett glitterlack och jag gillar inte att ha glitterlack i många lager på nageln för det är så jobbigt att ta bort. Alltså valde jag att lägga mörkblå China Glaze Calypso Blue under glittret.

Ovanpå det blanka och mörkblå Calypso Blue målade jag ett lager av Overdose och det räckte för att få en riktigt gnistrande effekt. Jag skulle tro att lacket blir täckande om man tar två vändor med glittret men jag vill som sagt inte det.

Som ett fyrverkeri! Glitter i lila och blått och det är verkligen glitter! Det sprakar om naglarna! Gnistrar!
Det är inte ens sol när jag fotar och ändå blir man nästan bländad av effekten. 

BB Couture Mendocino Midnight

Publicerad 2010-06-29 12:44:09 i Naglar i grönt,


BB Couture hade ett samarbete med Kelly på Vampy Varnish, som de flesta av er säkert vet, och det här lacket är en del av Kellys kollektion. Det är ett mörkt tealfärgat eller petrolfärgat, lack med glitter i grönt och, tror jag, lila.

Om midnatt i Mendocino verkligen innebär en grönblå himmel måste jag nästan åka dit och titta själv, för det låter rätt unikt. Färgen på lacket är nog också unik, alla fall i min samling, även om jag får lite tankar på Misa Toxic Seduction. Jag skulle jämfört dem på studs om jag haft Toxic Seducion med mig hit till landet, men det har jag så klart inte. Den är ju skimrande, inte glittrig, men med stora skimmerpartiklar om jag minns rätt. Aningens mer blå än denna och klarare i färgen tror jag också. Men, som sagt, de kan vara både mer och mindre lika än vad jag tror just nu. Mendocino Midnight är dock mycket mer svärtad än TS.

Mendocino Midnight är så mörkt att det ser svart ut om det inte är i starkt ljus. Glittret är förtjusande men syns bara på nära håll. Jag har gjort små forskningsinsatser här hemma med familj, släkt och vänner, och ingen såg vilken färg jag hade på naglarna trots klart solljus. Svart var de flesta övertygade om att det var ända till jag höll handen precis framför ögonen på dem, helst även med jämförelse mot min katts koppel som är grönt. Det är alltså ett av de "hemliga" lacken som inte låter alla få se dess sanna natur. :D

Två lager ger god täckning. Jag använde två lager Poshé för att få en blank yta men tycker ändå det känns matt i glansen. Visst mattas Poshé snabbare än andra överlack men inte så snabbt ändå. Tror att det är att det är så mörkt men ändå inte svart som ger det en lite lätt urtvättad känsla, som gamla jeans. Jag har svårt att bestämma mig för om det här är superfint eller skittråkigt. Kanske är det bara normalbra på alla tänkbara sätt? Fint men inte förhäxande så.

Nubar Midnight och 2010

Publicerad 2010-06-29 07:41:45 i Naglar i svart, grått, silver,


Midnight är det tredje lacket från Night Sky-kollektionen som Nubar nyligen släppt. Det är ett mörkt asfaltgrått, eller gråsvart, lack med massor av skimmer. Det är matt, hela kollektionen är matt, men matta lack är ju väldigt användbara då det kan varieras med ett lager överlack och då bli ett vanligt skimmerlack. Jag visar bilder på lacket både med och utan överlack här så ni kan se skillnaden. Först tre klickbara utan överlack och sen en med tummen utan överlack men övriga naglar med.


Nubar firar också sitt tioårsjubileum och passade då på att släppa ett glammigt flake-lack som de kallar 2010. Det är flakes i guld och kopparrött i en lite guldig bas. Jag har lagt det på ringfingret, som ni ser.


I vissa ljus fångar det upp lite gröna toner men huvudsakligen är det guld, rött och koppar som flakesen gnistrar i. Alla fall över det här lacket. Det är jättevackert!

Alla tre versionerna har ni här. utan överlack, med överlack och med flakes. :D
Nedan ser ni bilder på lacket i skugga då alla övriga bilder tagits i sol.

Guld

Publicerad 2010-06-28 09:14:32 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Eftersom jag visar ett guldfärgat lack idag så passar jag på att visa även en guldfärgad makeup.
Det är Manlypalettens guldfärgade skuggor jag lekt med. Guld och brunt. Det glittrar så fint i solen!
Basen är GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige och skuggorna är alltså den i guld, den i koppar och en brun matt skugga från 120-paletten från Manly.

Guld på hela ögonlocket. Sen brunt i det yttre v:et och in längs halva globlinjen. Koppar i hela globlinjen och ovanför den bruna skuggan. Lite guldvitt som highlighter. Mörkbrun kajal runt hela ögat som en diskret ram. Det är en penna från Tigi. Ja, det var allt. Ganska enkelt men också ganska fint, tycker jag.

Nubar Sunset

Publicerad 2010-06-28 09:12:49 i Naglar i guld, koppar, brons,


Sunset är en del av Night Sky-kollektionen som Nubar nyligen släppt. Den innehåller tre matta lack och ett överlack. Sunset är det guldfärgade av lacken, de andra två är silvergått och svart.

Sunset är ganksa rödtonat guld och som sagt matt men med väldigt mycket skimmer. Det som händer när man lägger på överlack ser ni nedan, på tummen. Det blir aningens mer djup i färgen men kontrasten är inte slående.

Här kan ni se lacket med överlack på alla fingrar utom tummen där endast tippen överlackats.
Två lager av Sunset täcker väl och har en god formula och torktid.

Nubar Twilight

Publicerad 2010-06-27 06:56:06 i Naglar i svart, grått, silver,


Nubar har ju nyligen släppt en kollektion med matta lack, Night Sky, som inkluderar tre lack i metalliska nyanser av guld, silver och svart samt ett överlack så man kan variera sitt matta lack och göra det blankt. På promobilderna har man dessutom valt att leka lite med ytorna och gjort en manikyr med blanka tippar och matta naglar i övrigt. Snyggt! Jag har swatchat alla tre lacken men väljer att presentera dem i olika inlägg. Detta är min favorit i kollektionen så vi börjar med den. Twilight.

Twilight är ett ljust silvergrått lack Som blir helt täckande med två lager. Det är, som alla matta lack, snabbtorkande. Det är inga problem med lackets formula eller egenskaper. Det är vackert, ljust och fint på alla sätt. Jag är förtjust!

Här ovan ser ni mitt försök att göra blanka tippar som på promobilderna men dessvärre är skillnaden på ytan lite för liten med överlacket. Det är så mycket skimmer även i lacket som matt och färgen blir bara aningens mörkare med överlacket. Nedan ser ni det i "originalutförandet" som helmatt.

Zoya Charla

Publicerad 2010-06-26 22:06:16 i Naglar i blågrönt&turkos,


Midsommaraftonens lack kanske ni vill se? Jag valde att ta fram Charla från Zoya, ett lack som, precis som Wild at Heart från Color CLub, fått ligga i månader och vänta på sin debut. Det beror precis som i det förra fallet på att lacket är så vackert att jag ville spara det till ett speciellt tillfälle. Det och att jag var livrädd att glittret skulle vara jobbigt att ta bort.

Levde hon upp till mina förväntningar och farhågor då? Ja och nej. Förväntningarna infriades med lätthet. Hon är så vacker, Charla, att det är nästan ofattbart. Djupt turkosblå med grönt och guldfärgat glitter. Jag har inte kunnat slita ögonen från mina naglar på hela tiden jag bar henne. Det är ett av de vackraste lack jag någonsin sett. Farhågan om att det skulle vara svårt att ta bort kom dock på skam. Det gick både snabbt och oväntat enkelt. Det innebär att jag snart kommer prova mitt andra glitterlack från Zoya, Ivanka, som också legat och väntat i flera månader.

Jag har verkligen försökt fånga det ljusspel och färgspel som blir i lacket men jag kan inte det. Det är omöjligt att få fram den gröna tonen. Det här, ovan, är det närmaste jag kommit med att få fram det dubbla färgbudskapet. Lacket påminner mig om fiskfjäll med sina täta, släta små glitterkorn som ligger som ett fjällpansar och lir helt slätt. Bilderna på flaskan som ni kan klicka upp visar färgspelet något men inte helt. Det är så mycket bättre "på riktigt".


Förvarnad av andra bloggare om Charlas skirhet valde jag att lägga en bas med beigefärgade lacket #192 från Depend. Ovanpå det är det två lager av Charla och det ger då fullständig täckning. Det var, som jag nämnde tidigare, inga problem med borttagningen heller. Det här lacket är underbart! Jag kan inte nog understryka att det är vackrare än några bilder kan visa. Ni måste helt enkelt se det på riktigt och på era egna naglar. Det är förtrollande!

Nubar Indigo Illusion

Publicerad 2010-06-26 10:07:12 i Naglar - duokromatiska,


Vad sägs om lite arkiv-naglar så här på morgonkvisten? Nubar Indigo Illusion ska tydligen utgå ur sortimentet. Sorgligt. Det är ett väldigt unikt lack och jag har faktiskt skaffat mig en ny flaska efter att jag hörde nyheterna om att den skulle försvinna. Klicka på länken om ni vill se en notd med min gamla flaska. Min andra flaska har alltså använts här. Man måste ju ha minst en flaska Indigo Illusion liksom. :D


Bildspam, men lite befogat idag eftersom det är ett lack som har många ansikten. På mig blir det inte alls så ljust och aquatonat som på t.ex Drenched in Colors-Adrasteiah men jag tycker det är fint även så här. Det är en lite gyttjigare färg på mig och det är mycket guld och grönt i det tillsammans med lila och blått.
Härligt skimmer! Jag måste säga att Nubars duokromatiska lack är rätt spektakulära!
Och lite stora bilder...


Och lite solskensbilder. Mina händer har en himla underlig färg på alla bilder, men lacket är färgkorrekt återgivet. Alla fall som det ser ut på mig.


Sammanfattning av midsommartemat

Publicerad 2010-06-26 10:02:51 i ,

Sanna och jag hade samma idé och här kommer hennes sminkningar från veckan:
Humlor och tagetes.
Petunia.
Light Lupin.
Gyllene asfalt och maskrosor.
Perenner.

Sminkjante var med och gjorde den här ljuva sminkningen! Samt denna inspirerad av syréner!
Vanessa var också med och hade inspirerats av samma bild som jag själv.
Skimmerskuggan visade underbaraste turkosa buketten och en läcker eyeliner.
Sminkdivan Helena gjorde den här vackra tolkningen. Vi fick även hennes tolkning av korallfärgade blommor.  
Nicole gjorde den här vackra sminkningen på temat.
Linda tolkade gullvivan och var vårens ljuvaste!


Själv gjorde jag dessa:

Ljuv (19/6)                   Lila och röd (20/6)         Sommarsolståndet (21/6)

Orange glöd (22/6)         Rosenrosa (23/6)        Gul och lila (24/6)

Midsommarblomster (25/6)

Emma gjorde dessa:

Liljekonvalj                     Rosa blommor

Tack till alla som var med och skapade midsommarblommor med mig! Det var en trevlig temavecka och jag har känt mig riktigt somrig och inspirerad tillsammans med er! Kram på er!

Midsommarblomster (25/6)

Publicerad 2010-06-25 08:54:26 i Sminkans EotD,Midsommaraftonens makeup inspireras i färgen av midsommarblomstret, en vildväxande blålila näva. Självklart hittade jag inte någon bild på den och har inte fotat årets blomning trots att den växte så fint i en av mina mer vilda rabatter. Nu är den såklart överblommad så det är försent... Jag visar istället en lite mer förädlad släkting, blånävan.

Makeupen är lagd på en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som är alldeles utmärkt och jag rekomenderar den varmt. Jag har använt Manlypaletten idag igen och det är dels en lavendellila med skimmer, en mellanblå och så vitt. Jag började med att lägga den lila skuggan på hela ögonlocket och sudda uppåt. Sen lade jag den blå ovanpå den lila på själva ögonlocket. Den vita använde jag bara till att highlighta med. Det hela blev rätt bra tycker jag så jag behöll det så här enkelt. En svart geleyeliner runt ögat bara och lite av en blå skugga ovanpå den under ögat. Jag tycker det blev en utmärkt sminkning för midsommar. Sval och enkel men vackert mot mina gröna linser och med färger som just nu finns i mängd i naturen.
 

Glad Midsommar alla läsare! Hoppas ni har en härlig kväll och att ni är vackra, starka och lyckliga! Glöm inte plocka sju sorters blomster att ha under kudden i natt. Det här är den sista blomman i den här temaveckan och jag hoppas ni haft en trevlig stund med oss medan vi plockade den här buketten.

Sanna gjorde igår den här vackra sminkningen som hon kallar perenner.
Linda är ljuv i sin tolkning av gullvivan.

Rosa blommor

Publicerad 2010-06-24 18:54:38 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer ytterligare en blomtolkning jag har gjort för Sminkans midsommartema. Jag hade egentligen tänk vara med betydligt mer än vad jag har varit, men jag ska börja ett nytt jobb nästa vecka i en ny stad och således måste flyttandet prioriteras framför sminkande, tråkigt men sant. Här kommer i alla fall en helrosa look som jag förberedde i god tid, innan flyttkarusellen hann rulla igång.


Hyn

Foundation: E.l.f. Mineral Foundation Light och Lucy Minerals Mineralfoundation Cream utblandad med Snow White

Concealer under ögonen: Select Cover Up

Concealer ”i ansiktet”: Everyday Minerals Fair Intensive

Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Brite Bird Pink Lemonade, Make Up Store M/S Cheerleader och Makeupcosmetics Hollywood

Highlighter: Makeupcosmetics July

Eyeliner: Make Up Store M/S Pollution

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Face Volumizing Mascara

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

På en bas av Shadow Insurance ligger i inre ögonvrån Pink Lemonade, på mitten av ögonlocket Cheerleader och längst ut på ögonlocket knallrosa Hollywood. Under ögat har jag målat kajal och längs med övre fransraden har jag gjort en linje med svara Pollution. Jag tyckte det kunde vara kul att testa att använda en skugga som eyeliner istället för en gelliner, men det tog väldigt lång tid för mig att måla med den. Fransarna målade jag med mascara som vanligt och så limmade jag dit Ardell Babies, fina och diskreta lösögonfransar med en toppensnyg böj. Kinderna fick färg med mitt favoritrouge Pleasantry och läpparna målades diskreta med Bare ifrån MAC. Inte så tokigt tycker jag, rätt trevlig sminkning .
Nytt från Nubar!

Publicerad 2010-06-24 17:49:37 i Nytt till lacklådan!,

Idag fick jag paket från söta Helén på www.nailshop.se, Sveriges återförsäljare av mina stora favoritmärken vad gäller nagellack, Nubar.

Det var nya fina Night Sky-kollektionen som kom och jubileumslacket 2010!


Det ska bli så spännande att testa de här! Den förra matta kollektionen vi fick prova blev nämligen Emmas så jag tycker det ska bli jätteroligt att få gripa mig an dessa små skönheter!

 

 

Gul och lila (24/6)

Publicerad 2010-06-24 10:21:06 i Eotd i lila, Sminkans EotD,När jag valde de här bilderna till inspiration så hade jag en tanke på en cut crease men jag kände idag att det är en för hård look. Mina midsommarblommor ska vara mjuka och vackra och... blommiga. Jag beslöt göra det "omöjliga" och ha en blendad look med lila och gult. Om man ska ha blendade sminkningar är det annars bäst att ha färger som ligger nära varandra i färg så de mjukt kan gå in i varandra. Lila och gult kan inte göra det på något naturligt sätt så det blendade i det här fallet är mer ett försök att ha en mjuk skarv.


Jag använde GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som bas för skuggorna och alla skuggorna är från Manlypaletten. Det är en matt mörklila med röd bas, en kycklinggul och lite av en aprikostonad skugga. Gulvitt som highlighter. Jag började med den lila på halva ögonlocket och så den gula på andra halvan. Blandade så gott det gick och lade lite aprikos på själva skarven och över den lila upp mot brynet. Sen är det den gula och den gulvita under brynet för en lätt highlighteffekt. Under ögat ligger samma lila som på ögonlocket och så är det flytande eyeliner i lila från HOT längs övre fransraden. Jag tycker det hela blev oväntat bra och är väldigt nöjd med mig själv, om jag får säga så. Trodde inte riktigt det skulle funka så här pass bra ens.

Igår gjorde Kerstin en vacker turkosblå sminkning till midsommarblommetemat. Nicole har också sminkat sig blominspirerat och fint.

Color Club Wild at Heart

Publicerad 2010-06-23 22:17:06 i Naglar - holografiska lack,


NU, äntligen! Jag vet att Emma inte förstått varför jag hållit så länge på vackra Wild at Heart från Color Club, men jag har verkligen velat ha den första gången en dag med sol och tid att faktiskt njuta av den. Det är den dagen nu!


Efter flera månader har jag alltså lacket med stort L på mina naglar. Mörklila och holografiskt. Kan det bli bättre? Jag beställde min och Emmas samtidigt och hon har inte gjort annat än burit Wild at Heart under min långa väntan på den perfekta dagen. Jag visste alltså att lacket var enastående på alla sätt. Dessutom har hon nyligen visat upp lacket i en notd här på bloggen. Mina bilder tillför inte så mycket, det vet jag, men jag är bara tvungen att spamma som vanligt eftersom jag älskar det här lacket. Precis som Emma och alla andra som provat det. Mörklila, som sagt, och holografiskt. Inte en blåaktig lila utan en rödbaserad. Dessutom är det täckande, snabbtorkande och fantastiskt på alla sätt. Color Club gör några av de bästa lack jag testat och det här lacket går rakt in på topplistan och är helt jäkla fantastiskt underbart!

Jag tror ni förstår att det här är ett nagellack ni måste skaffa omedelbart om ni inte redan har det. Vem kan motstå det? Det är inte ens svårt att ta bort när man bestämmer sig för att lacka om. Jag avslutar med lite mer bilder och låter er kontemplera huruvida detta är det vackraste bland holografiska lack någonsin. Den frågan funderar jag själv på men jag har inte bestämt mig än. Det finns ju några övergrymma lack i hologenren som man inte kan bortse ifrån. En topplacering är det dock definitivt. :D

Poppy Passion och Nfu Oh 45

Publicerad 2010-06-23 18:22:15 i Naglar - flakes,


Eftersom jag ligger efter med mina arkivinlägg och just publicerade Poppy Passion för sig själv kan vi väl ösa på och även titta på Poppy Passion med en liten twist! Härliga orangefärgade flakes från Nfu Oh!


Visst ser det smaskigt ut! Den VNL som retade mig med bara Poppy Passion trollas dessutom bort när flakesen lagts på. Jag älskar kombinationen!

BB Couture Poppy Passion

Publicerad 2010-06-23 18:20:53 i Naglar i orange,


Här kommer lite lack ur arkivet. Jag har ju glömt att mata på av dem så ni får se allt jag vill visa er. Massor av finingar ligger fotade och klara men opublicerade. Här kommer alltså ett av dem, Poppy Passion. Det är ett rödorange krämlack med hög glans men som så många andra lack i orange vill det synas lite VNL även efter tre lager lack. Så störande...


Glansen är underbar, färgen likaså. Jag tycker verkligen om det! Lysande och mättat och härligt!

Snabb torktid, bra formula på alla sätt. Ett lack väl värt att ha trots den lilla VNL som jag alltså stör mig på. Nästa gång lägger jag bara ett täckande nudelack under så blir det nog kalasbra!

Rosenrosa (23/6)

Publicerad 2010-06-23 07:04:52 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,En rosa och gul makeup blir det idag. Jag ville vara aprikosrosa men hittade ingenting som riktigt funkade i gömmorna så jag valde att göra en rosa tolkning med gula inslag. Som vanligt är det min 120 palett av märket Manly som plockats fram och basen är GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige.

Jag började med att lägga en mellanrosa skugga från mitten av ögonlocket och ut mot tinningen. Den förstärkte jag med lite mörkare rosa i det yttre v:et och så blendade jag ihop nyanserna. På inre halvan av ögonlocket målade jag med kycklinggult. En utmärkt nyans för gröna linser! Jag känner mig som ett påskris! Hur som helst så avslutade jag med lite svart eyeliner och inliner Blonde från IsaDora. Mycket enkelt och mjukt idag alltså. Ganska fint tycker jag. Jag är nöjd med dagens tolkning!

Andra som varit med idag är Sminkdivan Helena med en korallfärgad sminkning. Så här vacker var Sanna i sina lupin skuggor. Och hennes tolkning från igår heter Asfalt och maskrosor.

Orange glöd (22/6)

Publicerad 2010-06-22 12:04:28 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,Orange är en härlig färg tycker jag, alla fall på smink. Den är så vital och energisk. Orange måste alltså finnas med i min midsommarbukett. Jag har, återigen, använt  GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som bas för ögonskuggorna. Alla ögonskuggorna kommer från Manlypaletten och jag har använt en rödorange, en mörkorange, en mellanorange med skimmer, en orangegul och en gulvit.

Jag började med den mellanorangea och lade den på yttre delen av ögonlocket. Den gula innerst och sen mixade jag de olika orangea nyanseran lite hur som helst i globlinjen och uppåt. Gult och gulvitt som highlighter.
Lite svart kajal som eyeliner och inget mer. En lysande orange skapelse! ;D

Den bild jag inspirerades mest av var den här, med fjärilen. Olika nyanser av orange och gult som möter svart. Tycker det är så vackert. Nässelfjärilar är verkligen söta med sina lurviga små kroppar och vingar som eldslågor med svala blå och vita stänk på. Det blå och vita får mina ögon representera i just den här sminkningen. :D

L.A.Girls Flare "Electrify"

Publicerad 2010-06-22 07:50:38 i Naglar i grönt,


L.A.Girls Flare-lack är deras neonlack och de är rätt typiska för den gruppen. Lite skira, torkar matt och syns på långt håll. :D


Bilderna är tagna nu på morgonen, i sol, och min hudton är väldigt gul men lackets färg kom fram rätt bra. Det är en primärfärgsgrön. Skarp och klar. Lutar den åt något håll är det snarare gult än blått tycker jag, men det kan bero på ljuset i och med att den är en väldigt ren grön.


Så här ser den ut i skugga. Till och med hudtonen lyckas se rätt ut. Det är tre lager och den torkar som sagt matt så jag har Poshé överlack. Det torkar snabbt så man behöver inte snabbtorkande överlack egentligen, men jag har inget annat. Det är lätt att måla med, blir jämnt och bra och resultatet ser snyggt ut. Det är inte jätteneonigt men tillräckligt för att man ska se naglarna på långt håll.

Vi avslutar med en bild på katternas nya kompis. Jag hittade en igelkott i kattinhägnaden imorse, nu har jag dock släppt ut den. Hur söt som helst. Undrar bara hur den tog sig in? Min inhägnad för katterna borde ju vara inbrottssäker...

OPI Koala Bear-y

Publicerad 2010-06-21 21:55:12 i Naglar i rosa,


Koala Bear-y var ett av mina första rosa favoritlack och det har lyckats behålla sin positiion. Det är en väldigt snygg färg faktiskt. Det har dessutom bra egenskaper. Enda minuset är penseln, som alltid med OPI, som är för bred för mig att hantera på ett vettigt sätt. Det kommer alltså lätt nagellack även på nagelbanden och huden runt nageln. Jag har försökt lära mig att måla utan att "lägga" penseln så att den bildar en solfjäder, men tycker det är svårt att måla med penseln som vore det en penna... Nog om mina problem med breda penslar och tillbaka till färgen. Det är en ganska djup rosa i glansig krämformula. Tre lager på bilderna tagna inomhus vid fönstret.


Det här är bilder tagna utan överlack. Jag hade nämligen två lager och överlack sedan dagen innan men valde att bättra på manikyren istället för att göra om den och målade ett lager till av lacket. Det behövdes för man kunde ana lite VNL efter två lager. Hur som helst så torkar lacket fort nog, om det bara är ett lager, för att man ska kunna skippa överlacket. Dessutom har jag just nu Poshé som överlack och det förlorar lystern så snabbt att Koala Bear-y kommer behålla sin glans bättre utan överlacket.


Lite bilder på hur det såg ut dagen innan, med två lager lack alltså, och Poshé som överlack. Här är manikyren helt nygjord. Bilderna är tagna i trädgården i morgonsol och några i skugga för att få variation.


Här kommer lite länkar till tidigare inlägg med Koala Bear-y:
15/7 2008 skrev jag detta. Då bar jag det på min födelsedag och bilderna i det inlägget är från två olika tillfällen för jag valde att slå ihop ett gammalt inlägg från arkivet med ett nytt. Jag bär faktiskt det här lacket med regelbundenhet men eftersom det redan finns i bloggen kanske man inte alltid visar det. Nu har det dock gått två år och man måste ju påminna lite om det. :D
Det var förresten med på min topp 20 lista. Också år 20008. Faktum är att det dessutom är ett av de lack som fortfarande skulle kunna övervägas för att få vara med i år. Men 20 favoriter blir bara svårare och svårare ju fler lack man får...

Liljekonvalj

Publicerad 2010-06-20 22:56:13 i Emmas FOTD 2010,

Även jag har hakat på Sminkans blomtemavecka och kommer att visa lite blomsterinspirerade sminkningar. Först ut kommer en sminkning jag bar igår, en silvervit och grön historia, inspirerad av liljekonvalj. Liljekonvaljer är min absoluta favoritblomma, jag älskar de små vita klockorna, omgivna av de stora gröna bladen. Liljekonvaljer är så anspråkslösa, men ändå så vackra, hur kan man motstå något sådant.

Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation Fair

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: MAC Select Cover Up NW 20

Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige

Ögonskuggor: L’oreal Color Appeal Platinum Real Silver, Fyrinnae Elven Dagger, Make Up Store Cybershadow Green

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: Face Volumizing Mascara

Lösfransar: Ardell Babies

Glitter: Face Tretton

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

På en bas av krämskuggan Love That Beige applicerade jag i inre ögonvrån Real Silver från L’Oreal. På mitten av ögonlocket applicerade jag knallgröna Elven Dagger och i yttre ögonvrån fick mörkgröna Green ligga. Därefter applicerade jag highlighter och tryckte sedan fast grönt glitter från Face ovanpå de gröna skuggorna. Inga jättemängder, det var ju trots att en liljekonvaljtolkning jag skulle göra, men lite glitter skadar ju inte. Liljekonvaljblad är kanske inte glittriga, men de kan i alla fall vara lite blanka och då passar ju glitter ganska bra. Under ögat applicerade jag lite Love That Beige och ovanpå den tryckte jag fast lite Green. Jag målade också eyeliner, mascara och limmade fast lösögonfransar. Ja och så hade jag såklart rouge och läppglans, men sen var liljekonvaljtolkningen färdig. Bilderna blev dessvärre himla suddiga och dåliga, men det är sånt man får ta ibland, en del dagar blir bilderna helt enkelt inte ordentligt skarpa.


Lila och röd (20/6)

Publicerad 2010-06-20 12:00:49 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Lila och rött är en rätt skrämmande kombination när man föreställer sig den. I naturen funkar den dock bra, tycker jag, och jag blev sugen på att åtminstone testa den på ögonlocken. Emma har ju gjort en fantastiskt bra sminkning med just rött och lila under vår röda temavecka och jag hade nog en sådan vision i huvudet när jag gick in i badrummet. Jag kom dock ut med något mycket, mycket mer subtilt och mer rosa än rött.

Jag började alla fall med en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som jag fäste skuggorna på. Alla skuggorna är från Manlypaletten och det jag använt är en skimrande röd, ja, RÖD, en skimrande mellanlila, en matt mörklila och en skimrande ljusrosa. Lite av den vita skuggan fungerade som highlighter.

Jag började med den mellanlila som jag lade i ett v i ytterkanten av ögat. Sen är det den röda skimmerskuggan som på huden blev mörkrosa som placerats på mitten av ögonlocket och på brynbenet. Ljusrosa skimmerskugga innerst, mot näsan och svept över den rösa på brynbenets högsta punkt. Lite vitt som highlighter och sen en lila eyeliner från HOT och lite lila kajalpenna från IsaDora under ögat. Ovanpå eyeliner och kajal duttade jag en mörklila matt skugga från paletten.

Det blev alltså inte en röd och lila sminkning men det gör väl inget? Den passar ju rätt bra ihop med mina inspirationsbilder ändå! Jag tycker alla fall den blev både klädsam och trevlig så jag är nöjd!

Ni missade väl inte att Sanna på MakeupmyLack också har temavecka med blommotiv? Det här är hennes första sminkning på temat, humlor och tagetes.

BB Couture for Men "Incognito"

Publicerad 2010-06-19 22:05:52 i Naglar i övriga färger,


Lack ur arkivet kommer här, helt utanför temaveckans kontext. Incognito är en otroligt speciell färg som jag absolut älskar! Lila, grå, skifferblå... Skiftande!

Enastående fint skimmer är det i lacket, lila och blått i huvudsak. Basen är en sorts beigegrålila nyans som skiftar beroende på ljuset. Det är lättlackat och täcker hyfsat med två lager. Här är det tre för att få full opacitet och en slät, fin yta.

Här nedan ser ni en serie klickbara bilder som visar lacket i sol och i indirekt dagsljus från fönstret.


Visst är det ett speciellt lack!

Ljuv (19/6)

Publicerad 2010-06-19 12:54:16 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Idag är det en vecka kvar till Midsommarafton och jag bestämde mig för att fram till dess ha sju sminkningar som ska representera de sju blommor vi ska plocka på midsommarafton för att lägga under kudden. Sju sminkningar som ska få lite olika karaktär. Jag kunde ha gjort det hela vägen ut och valt blommor som faktiskt är i blom, om ni förstår hur jag menar, men jag valde att inte göra så. Jag tänker hålla det lite lösare än så. Jag har alltså valt att inspireras av förra årets trädgårdsblommor och från hela säsongen. Vi börjar med det ljuva och ljusa i blekt rosa.
 
Otroligt enkelt och lite tråkigt kankse, men sommaren gör ju att man faktiskt längtar efter det som är lätt, ljust och skirt. Den första blomman blir alltså bara lite skimrande rosa med en diskret eyeliner i grått.

På en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige har jag bara lagt lite av MAD Minerals pigment Chantilly och Aurora med en fluffig pensel och sedan lite highlighter från Makeupcosmetic, July, för att tona ut mot brynet. Grå kajal från Make Up Store, Dusty Smoke, längs övre fransraden. Lite inliner, Blonde, från IsaDora och så inget mer. Jag tyckte det räckte idag. Jag kan dock lova er mer dramatik senare i veckan eftersom jag har valt ut bilder med mer kraftfulla färger till andra dagar.

Visst är sommaren vacker och underbar! Hoppas att ni också vill låta er inspireras av alla blommor och ljuset och grönskan och visa mig era tolkningar av sommarens blommor och era bilder. Det behöver ju inte vara mer avancerat än så här, men det är så roligt att se vad andra hittar på för något.

L.A.Girls Disco Brites "Retro"

Publicerad 2010-06-18 22:52:01 i Naglar i orange,


Först ut att testas av mina L.A.Girls Disco-lack blev Retro. Det är den jag sett mest fram emot också. Det är en väldigt speciell orange nyans, lite smutsig i tonen och väldigt 70-tal i mina ögon. Jag kan inte låta bli att gilla den! Jag ber er att bortse från acetontorka och annat på mina händer och istället njuta av en färg jag inte sett så ofta förr. En urblekt apelsinorange.

Två lager lack har jag på bilderna. Det är lite åt det tjocka hållet men inte svårt att lacka med. Torktiden är lite seg trots Poshés snabbtorkande överlack. Jag förlåter den allt eftersom den är så rolig! Exakt hur rolig vet jag inte ens själv än då det tydligen ska få en alldeles speciell effekt i UV-ljus och jag hoppades att mina föräldrar skulle kunna låna mig en UV-lampa att experimentera med men de har ingen sedan de slutade samla på frimärken för mer än 20 år sedan. Ingen UV-ljusshow idag alltså. Lite dåligt med ljus över huvud taget då det är en mulen dag, om än lite uppklarnande till kvällen. Några bilder, speciellt de med flaskorna, är det faktiskt kvällssol genom fönstret på. Så vad tycker ni? Är det ett lack ni gillar eller inte? Jag är förtjust själv även om den här typen av nyanser är mer roliga än snygga på mig.


Avslutningsvis kan jag berätta att lillskruttan varit i sin hage och klättrat och sprungit runt så hon är helt slut. Nu sover hon i soffan och orkar knappt fladdra med öronen när jag pratar med henne. Gammeltantan har lagt sig i sin transportbur och sover också. Det är tröttande att vara på landet och leka hela dagen i friskluften.


Barielle Polished Princess

Publicerad 2010-06-18 21:47:56 i Naglar i grönt,


Barielle Shades har varit en enda stor besvikelse för mig. Jag älskade Date Night som jag för länge sen fick av Vampy Varnish-Kelly men de jag beställde från Nail Mail har inte alls gjort samma succé i min värld. Nej, de är trögmålade, tjocka, segtorkande och kladdiga. Jag har tidigare visat Hidden Hideaway, Falling Star och Blackened Bleu samt Decadence. Här är Polished Princess, ett ljustgrönt lack med guldskimmer som inte är så himla speciellt i färgen men däremot rätt eländigt att måla med. Det här inlägget har legat och skämts ett tag dessutom, ville inte ens visa denna misär, men när Nailtastic-Anne lade upp sitt inlägg tänktte jag att jag måste kolla mitt eget inlägg för min upplevelse var en helt annan av lacket. Hennes skötte sig perfekt och är jättefint. Mitt... Ja, döm själva.

Ni ser hur tjockt det blir på nageln? Lacket är segt och svårt att stryka av penseln för att man ska få en lagom mängd. Jag hatar sega lack. Det är som att måla med slime. Dessutom kräver det tre lager för att täcka. Bläk.
Nå, det är ju grönt och skimrigt och ganska sött men faktum är att jag lika gärna kan bära Adorée Fairway när jag är sugen på den här nyansen. Eller det här Nfu Oh lacket som i och för sig är mer dämpat och guldigt men ändå. Jag kommer säkert göra nya försök med det här lacket också, men kanske efter lite thinner och med mer tålamod.  

Vad är det som gör att lack kan vara så olika? Jag är övertygad om att Nailtastic-Annes lack är precis så bra som hon säger men mitt är som om man blandat gelatin i det och det stelnat något. Olika batch? KAn det skilja så mycket? Tydligen... Himla trist att ha dragit nitlotten den här gången.

Glitter Gal "Electric Blue"

Publicerad 2010-06-18 16:53:49 i Naglar - holografiska lack,


Så här såg mina naglar ut nyss. Nu har de dock fått en helt annan färg. ;D
Electric Blue från Glitter Gal är ett av de lack jag köpte för att få hololack med riktigt stark färg. Jag har visat det röda, som är jättevackert, och här kommer det blå. Det är också jättefint. Båda har dock en inte så markant holoeffekt som man kanske skulle önskat.


Glitter Gal kan köpas från Australien och man får en flaska som innehåller 9 ml lack. Det räcker långt då lacken är kraftigt pigmenterade. Här ser ni två lager av Electric Blue men ett hade kunnat räcka, alla fall på mina kortaste naglar. Lacket är ganska tjockt vilket jag tycker är lite besvärligt när man ska måla med det och penseln är långt ifrån perfekt, men vad spelar det för roll när färgen är lysande blå och massor av hologlitter gömmer sig i det! Regnbågen kommer dock inte fram, trots att man ser att den är på gång.

Vackert, roligt och lite annorlunda från mina andra hololack är det här och jag är glad att jag skaffade det! Det finns massor med färger att välja på, jag köpte fyra, rött, blått, grönt och svart. Kanska skaffar jag några till i framtiden. Inte med tanke på holografisk effekt men de är ändå blingiga och fina!

L.A. Girls Metals "Deep Sea Mica"

Publicerad 2010-06-18 16:51:28 i Naglar i blågrönt&turkos,


Krex har köpt hem en massa L.A. Girls Metal-lack. Det fick mig att komma ihåg en gammal notd som legat opublicerad i arkivet ett tag. Här kommer den:

Mitt nya favoritnagellacksmärke verkar ha blivit L.A.Girls. De har hur många skönheter som helst i sitt sortiment. Helt makalösa färger! Det här är ett av deras lack som kommer från Metals-serien.

Deep Sea Mica är ett mörkt tealfärgat skimmerlack som är så vansinnigt fint. Djupt i tonen, lättlackat, skimrande!

Ni ser hur vackert det är! Det är alltså grönt skimmer i en påfågelblå bas. Havsvatten, ja, absolut.

Tre lager lack. Hyfsat lättlackat och snabbtorkande. Det är dessutom billigt och bra. Cirka 3 dollar på www.cherryculture.com.

Ja, jag bildspammar. Jag får det, det är min blogg. ;D

Äsch, en närbild också:

Grönt skimmer! Så vackert!

Ett litet midsommartema

Publicerad 2010-06-18 10:02:51 i ,


Jag har bestämt mig för att ha en liten temavecka veckan före midsommar. Det blir alltså midsommarblomster här på bloggen i dagarna sju. Vill ni vara med? Haka på!

Imorgon, 19/6, börjar min temavecka.
Jag har valt att inspireras av hela förra sommaren och kommer använda några av bilderna ni ser i collaget här som inspiration. Självklart blir det ganska löst hållet, men lite sommarkänsla hoppas jag kunna bjuda på. Så, alla pret-tyiter och sminkbloggare, häng med på temaveckan och ge mig smörblomma, hundkex och skogsviol eller vad ni nu vill illustrera på era ögonlock eller naglar eller vad ni nu än väljer.

Ni kan ju tema-tekniken redan. Gör ditt inlägg och lämna en länk i kommentarsfältet hos oss så samlar jag ihop er i ett gemensamt inlägg sen. Och har du inte blogg men ett konto hos Pret-ty så funkar ju dagens-tråden lika bra! :D

Lite nytt på lackfronten

Publicerad 2010-06-18 09:56:39 i Nytt till lacklådan!,


Lite nya lack kom på posten i tisdags, vilket är jättesnabbt! Beställde förra veckan från Cherry Culture och räknade inte med att ha dem i brevlådan innan jag ens hunnit ut till landet. Så blev det nu. Bra jobbat från Cherry Cultures sida alltså.

Lacken då? Ja, lite sommarfärger i form av knalliga L.A.Girls Disco-lack och så det lack jag trodde mig ha beställt förra gången, Enchanted Forest från NYX. Nu har jag verkligen att göra i sommar. Massor av nya lack att testa och så har jag med en hög gamla godingar som jag är sugen på att använda igen. Vi får se hur bra naglarna håller för allt trädgårdsarbete. Annars blir det som det blir och jag får fota ändå och visa det jag har i nagelväg. De är ju ändå aldrig långa, men det är inte kul att fota naglar som är brutna. Vi får hålla tummarna för att jag ska slippa nagelolyckor alltså. :D

Lillbusan kollar in färgerna som kom men är inte särskilt imponerad. Däremot gillar hon sin enorma inhägnad som hon kan vara ute och springa i. :-)

Äntligen semester!

Publicerad 2010-06-18 09:55:21 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Idag börjar min semester äntligen! Hurra! Jag firar det med en liten sminkning i lila, rosa, grönt och gult. Nu ska jag vara på landet i massor av lata veckor och bara njuta av trädgården, katterna, naturen och djuren omkring mig och en stor hög med böcker och en stor hög nagellack!

För att fira sommaren och ledigheten plockade jag fram min Manlypalett och använde en massa skuggor ur den. Grönt, gult, lila, vinrött, rosa och gulvitt. Basen är GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige och jag började med en gul skugga innerst på ögonlocket, sen en ljusgrön på mitten, vinrött och lila längst ut i ett yttre v och så längs globlinjen. Det lila tonades lite i rosa och sedan gulvitt som highlighter. Blå pennan Deep Blue Sea från MUS som ram runt ögat och en aningens mascara. Det är väl nästan hela regnbågen, va? Eller en matchningskatastrof beroende på hur man ser det. Lite roligt alla fall och den gröna lyser verkligen mitt på ögonlocket, som en startsignal för semestern!

Sally Hansen HD "Digital"

Publicerad 2010-06-17 22:32:44 i Naglar i rosa,


Jag har, i och med den (oönskade) uppmärksamhet som vi fått via blogg.se och deras framsida med länkar, insett att det blivit för mycket grönt på bloggen. Om man uppmärksammas som någon sorts modebloggare som lanserar grönt som någon sorts trend (vilket det kanske är, vad vet jag?) så måste den gröna vågen genast brytas. I slutet av maj bar jag lacket Pixel Pretty i en manikyr. Tyvärr är lacket segtorkande och jag förstörde rätt snabbt manikyren med hack och började då om med detta. Barbierosa så in i bängen men på ett underbart sätt är Digital från Sally Hansens HD-serie. Emma har visat det förut så den är ingen nyhet här på bloggen, men den tåls att tittas på!


Visst är det en rosa som syns! Jag tycker den är fantastisk! Skimret är underbart men jag kan verkligen inte fotografera det och göra det rättvisa. Tyvärr. Det här lacket är så mycket mer fantastiskt i verkligheten.

Det här är en sådan där magisk färg som gör att naglarna ser längre och snyggare ut och det tackar man ju inte nej till. Den effekten verkar inte heller överföras till bild, tyvärr, men den finns där. Det är dessutom vackert i alla ljus och i alla vinklar. Lysande rosa med riktigt kall underton. Emma säger att alla de här lacken är sidenskimrande och det är nog sant. De är alla fall fantastiskt vackra!


En sista bild i detta bildspam. Mums!

BB Couture Redwood Forest

Publicerad 2010-06-17 13:25:07 i Naglar i grönt,


BB Couture har ju släppt en kolektion tillsammans med nagelbloggaren Kelly på Vampy Varnish. I den kollektionen fanns två gröna lack, Kelly's Green och Redwood Forest. Här ser ni Redwood Forest.

Lacket är mörkgrönt med juvelton. Det är späckat med microglitter i en lite ljusare grön och det blir en fin effekt i solskenet. Jag har en liten invändning dock och det är att basen känns så skarp och flack. Jag är inte riktigt överens med det på alla plan. Färgen är fin, ja, men platt trots glittret i jellybasen. Egentligen är det samma sak som med Frosty Meadow och Sea of Cortez och dem. De är jättefina men basen och glittret gifter sig inte till hundra procent.

Jag gillar ju alla mina glittriga BB Couture-lack alla fall, som ni vet, och de har sin charm. Man känner omedelbart igen stilen på dem i alla fall.


Två lager lack på bilderna och det är lite rinnigt eller droppigt. Det vill komma droppar från ingenstans som rullar nerför skaftet på penseln och plötsligt översvämmar nageln med färg. Det löser man när man upptäcker hur formulan är med att noga stryka av penseln och hålla ögonen på vad man gör hela tiden. Då funkar det riktigt bra.

På den här solskensbilden ser ni vad jag menar med basen. Den ser platt ut. Samtidigt så är ju lacket jättefint. Ja, vad säger ni? Är det i er smak?

Och ja, jag vet att det är katthår på en nagel. det blir så när man bor med två kattdamer. Man får överleva det helt enkelt. :D

Sinful Colors "Call you Later"

Publicerad 2010-06-16 22:31:13 i Naglar - glitter för layering,


Layering har vi här. Det är två lager av Sinful Colors "Call you Later" över två lager av Luscious Green från NYX. Jag rekomenderar verkligen layering för som ni ser är det inte särskilt täckande efter två lager. Att ha det på egen hand kan alltså bli jobbigt.  


Call you Later är en härlig grön glitterbomb med mycket guld i sig. Vackert och roligt. Här är det snabbswatchat så det är inget överlack. Ni kommer säkert få se det i en riktig manikyr i framtiden men eftersom många var nyfikna så visar jag det så här nu.

City Jungle

Publicerad 2010-06-16 11:49:10 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Ibland är det så himla roligt att bara damma på med färg utan hämningar. Så här i semestertider när man har tid och solen skiner kan det vara kul med lite mer färgstarkt tycker jag. Inte för att jag är blyg för färg annars heller. Knallgrön sminkning idag! Make Up Stores City Jungle och Extreme samt eye dust Carat, Mercury och Glory.

Basen är som vanligt Face krämhighlighter Dignity. Ovanpå den är det alltså först City Jungle på två tredjedelar av ögonlocket. Innerst på ögonlocket är det Extreme, en knallgrön med lite varmare ton än City Jungle. Sen lade jag Mercury från inre ögonvrån upp på brynbenet och ovanpå den blandades först lite av Glory i gulgrönt in och sedan, på yttre delen av brynbenet carat i guld. Under ögat först en linje med Urban Decays penna Graffiti och sedan, under den, pannan Eldorado, också från Urban Decay. Lite svart eyeliner och mascara.


NYX Girls "Luscious Green"

Publicerad 2010-06-16 07:49:19 i Naglar i grönt,


NYX Girls gör grymma nagellack tycker jag, även om jag blev besviken på det förra lacket jag testade, Boho, som ni ser nedan. Jag valde att lacka om omedelbart och valde då ett annat grönt lack från NYX som jag visste att jag inte skulle bli besviken på. Luscious Green!

Mycket guldskimmer i den här och en väldigt vacker ton av grön. Jag älskar den! Det är dessutom två lager lack på bilderna, något som jag tycker räcker. Lättlackat även om första lagret ser lite strimmigt ut. Det jämnar ut sig på andra varvet utan problem.

NYX lack är superbilliga att köpa från Cherry Culture så jag rekomenderar det verkligen för alla nagellacksälskare. Jag har inte blivit besviken på många NYX-lack även om Boho och Deep Space kanske inte var riktigt vad jag förväntade mig.

NYX Girls "Boho"

Publicerad 2010-06-16 07:46:39 i Naglar i grönt,


NYX Boho var inte vad jag förväntade mig riktigt. Det är skirt och det är frost... Färgen i sig är dock fin.

Jag kom inte riktigt överens med Boho så et blev snabbt ett byte till vackrare Luscious Green från samma märke. Jag tog dock några bilder så ni får se hur den ser ut på. Det är en blåtonad mellangrön med frost finish. Det är sällan jag säger det om en grön men denna är tråkig. Dessutom är den hopplös att lacka med. Tre lager krävs för någorluna täckning och då finns det ändå ojämnheter där man kan se igenom nagellacket till nageln. Ingen höjdare så alltså. Penseldrag kan det också bli en del av. Nej, jag hade hoppats på mer när jag öppnade min flaska med Boho...

Isadora Flashy Pink

Publicerad 2010-06-15 18:43:17 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

När det börjar bli varmare och dagarna blir längre blir jag automatiskt sugen på rosa, framför allt rosa nagellack och ögonskugga. När H&M hade kampanj på Isadora-lack högg jag därför Flashy Pink och Power Pink (ja Vintage Mint med, men den är ju inte rosa).

Här ser ni Flashy Pink, en riktigt knallig rosa med skimmer. Trevlig att måla med, täcker med två lager och är riktigt snygg på. Enda klagomålet är den luriga flaskan. Visste ni att Isadoras flaskor innehåller endast 6 ml? Jämför med Depends lack som kommer i betydligt mindre flaskor men innehåller nästan lika mycket, nämligen 5 ml. Lurigt av Isadora tycker jag och lite snålt. 6 ml för ca 65 kronor ger ett ml-pris på nästan 11 kronor. Ställ det mot OPIs ml-pris på 10 kronor så är Isadora inget budgetlack precis.

Blå dag med Barry M

Publicerad 2010-06-15 05:48:16 i Sminkans EotD,


Dags för lite blått igen, och för Barry M. Det är Dazzledust nr 23 som jag använt tillsamamns med lite Il Makiage Blue Smoke och elf Eye Transformer.

Grunden är en av krämhighlighterna i elf Shimmer Palette. Ovanpå den lade jag sedan Barry M #23 på hela ögonlocket. Den fick gå upp lite över globlinjen. Sen lät jag den tonas ut i Il Makiageskuggan och därefter i den lite blåtonade av elf Eye Transformers. De blendades ihop alltså. Däefter är det pennan Deep Blue Sea under ögat och mer Barry M #23 över den under ögat. Lite svart mascara och sen inget mer. Ville bara ha det blå idag. Det syns verkligen hur trött jag är på bilderna, men det får vi ta... Sista riktiga arbetsdagen idag. Sen jobbar jag hemifrån till och med fredag. Sen är det semester! Hurra!

Mavala Paradise Blue

Publicerad 2010-06-15 05:45:50 i Naglar i blått,


Jag äger nog inte ett enda annat Mavala-lack så detta är min premiär med deras produkter. Eller okej, jag har provat deras nagelstärkare Scientifique och har haft en flaska Agena en gång men annars är jag Mavala-oskuld.

Blue Paradise såg dock så helt underbart ut att jag genast högg det och bar hem det. Och färgen är underbar. Jag älskar färgen. Jag älskar att den täcker med ett lager också. Det är två stora plus på listan. Det finns ett gigantiskt minus dock. Det blir penseldragsmärken.

Jag har med vilje dragit snett med penseln på en nagel så ni kan se precis hur vansinnigt randigt det blir. Ni får klicka upp den bilden som miniatyr dock för jag vill hellre se på färgen. Färgen som är så vacker! Om man klarar av lite ränder och ser till att verkligen dra raka drag med penseln kanske det kan funka men är man känslig för ränder så är det nog inte att rekomendera. Jag ska ge den en chans till en annan dag tror jag.

Trestegsmanikyr i tealblå färger

Publicerad 2010-06-14 18:12:34 i Emmas NOTD nail art,

Här kommer en manikyr som gjorts i tre steg som jag bar i förra veckan. Inspirationen kommer ifrån denna bild som jag såg hos Skor och Maskara, men jag ville göra en lite färgstarkare variant, och även passa på att testa Barielle Blackened Bleu som kom som ett av de restade Barielle-lacken från Nailmail för ett tag sedan. Övriga lack jag har använt är köpta på min semester i Bulgarien förra sommaren. Ja och så har jag såklart använt över och underlack med. Underlacket är Nubar Foundation och överlack är Poshes snabbtorkande. Ganska coolt tycker jag att det blev, även om det är löjligt många lager längst ut.

L.A.Girls Rock Star "Scandal"

Publicerad 2010-06-14 16:40:38 i Naglar i lila,


Ni vet ju hur förtjust jag är i L.A.Girls Rock Star-lacken. Här får ni ännu ett av dem, en glittrande skönhet i lila, som jag använder som layeringlack då det är förhållandevis skirt.

Lacket jag har under det i den här manikyren är lila krämlacket Parlez-vous Opi? från OPI:s franska höstkollektion. Det såg lite tråkigt ut i sommarsolen så jag bestämde att det skulle få en liten uppdatering och vad passar då bättre än ljuva Scandal?

Scandal är ett ljuslila skimmerlack eller microglitterlack, vilket ni vill, som också har rosa skimmerpartiklar i sig. Om man vill ha det täckande måste man jobba med säkert en fyra lager eller så och det orkar inte jag. Här är det två lager över det andra krämlacket och det är tillräckligt tycker jag. Det torkar hyfsat fort med snabbtorkande överlack och jag tycker effekten är jättefin. Den funkar dessutom på en massa basfärger och om man lägger ett lager kan man ju få en annan effekt som kanske kan likna CND Effects glitterlack. Jag tror alla fall det, men jag äger inga CND Effectlack så jag kan ha helt fel.

Ett litet bildspam får avsluta.BB Couture Studio 54

Publicerad 2010-06-14 16:40:15 i Naglar i grönt,


Det här lacket gillar jag! Underbart skimrande smaragdgrönt! Studio 54 från BB Couture.


Det är ett superskimrande lack med skimmerpartiklar i grönt och silver. Det är fantastiskt fint i solsken men det får ni tyvärr inte se för solen ville inte visa sig när jag fotade. Jag älskar det! Det är så fint! Dessutom täcker det bra och torkar fort. Det finns inga fel på det!

Sally Hansen Nail Prism "Lapis Amethyst"

Publicerad 2010-06-13 15:45:13 i Naglar - duokromatiska,


Ett nagellack till idag kan vi väl klara av? Jag kan lova bildspam igen eftersom jag har ett svårfångat lack att visa. Det är Sally Hansens duokromatiska lack Lapis Amethyst och tro mig, det är en mycket tydlig effekt IRL men kameran vill inte riktigt fånga det. Jag har gjort mitt bästa och jag tror ändå att ni får en ganska verklighetstrogen bild av lacket.

Det är ganska ljust så jag trodde att det skulle vara skirt. Det är det inte. Två lager täcker utan problem. Lacket är lite rinnigt men fungerar okej att måla med. Det torkar fort och här ser ni det utan överlack.

Basfärgen är en ljus lila eller lilarosa och så har vi en tydlig flash i lavendel med blåton och ljusblått. Färgerna går fint ihop så det blir ingen speciellt dramatisk effekt, men som sagt den är tydlig.

Jag tror det allra tydligast syns på bilden ovan, men lacket skiftar verkligen beroende på vinkel och ljus så klicka upp de små så ni kan se det i andra stadier också.


Jag avslutar med ett par bilder till, stora, tagna samtidigt. En med handen utsträckt mot ljuset och en med handen mot väggen. Hoppas ni gillade lacket och alla bilderna. Jag älskar mycket bilder och jag älskar duokroma lack så jag är glad som en lärka trots regnet. Var jag köpt det? På eBay så klart. Tror jag betalade $5 för lack och frakt. Det kan det väl vara värt? Det är ju så sött!

BB Couture for Men "Fuel Injector"

Publicerad 2010-06-13 15:20:44 i Naglar i grönt,


Mer grönt nagellack! Fuel Injector är ännu ett av BB Coutures lack som ska locka både killar och tjejer. Det är en mellangrön färg med mycket guldskimmer och bra täckningsförmåga. Vackert faktiskt även om det skär sig mot min rosa, rosa hud...


En härlig sommargrön som ni ser. Den smälter nästan in i de gröna omgivningarna. Två lager lack är definitivt nog, men även ett lager kan räcka om man har tur eller är skicklig.

Ganska fint tycker jag, men inte helt hänförande. Man börjar bli bortskämd med gröna lack nu. Jag gillar det men det är inte på topp tre, helt enkelt. Utmärkta egenskaper dock och en mycket trevlig färg.

Diamond Cosmetics Gypsy Pink

Publicerad 2010-06-12 13:52:14 i Naglar i rosa,


Här kommer dagens naglar! Diamond Cosmetics Gypsy Pink fick jag i ett byte med Krex. Det är lite kul med sådana här lack som man nog inte kommit på att skaffa själv men blir positivt överraskad av.


Diamond Cosmetics Har väldigt bra lack, tycker jag. De jag provat har varit lättlackade och hållbara. De här bilderna togs till exempel efter en storstädning med skurning av golv för hand och, *harkel, harkel*, utan handskar. Lite, lite tip wear, kanske, men jag tycker det hållit otroligt bra och att det även klarat att hålla glansen väldigt bra.

Den rosa färgen är vacker, tycker jag. En stark rosa med silverskimmer. Ni ser hur vackert det blir i solsken på bilden nedan! Det är verkligen snyggt!

Jag avslutar med tre bilder till, två i sol och en i skugga. Ett riktigt bra lack och en rosa jag faktiskt känner mig hemma i.

Depends 198 och Nubar Opulent Pearl

Publicerad 2010-06-12 13:51:21 i Naglar - flakes,


Oj, jag glömde ju visa den här versionen av manikyren med Depend 198. Det är alltså Depends isrosa lilla sötnos som här fått ett glittertäcke för total prinsessifiering. Nubars Opulent Pearl har jag använt till detta. Det är ett flakelack som reflekterar ljusblått, mintgrönt och rosa.

Två lager Opulent Pearl över det rosa. Lite segt att torka. Effekten är ganska diskret och sticker ingen i ögonen. Vill man ha lite "stillsammare" flakes är Opulent Pearl alldeles utmärkt. Effekten är mycket mer subtil än med t.ex Nfu Oh-flakesen.

En trevlig effekt är det ändå, som ni kan se. Lite opalskimmer. Vackert!

Urban Decay Woodstock

Publicerad 2010-06-11 21:55:00 i Naglar i rosa,


Mer arkivlack. Jag tänkte vara riktigt flickig och söt och ha rosa naglar och en liten fjärilsticker. Det ni! Sen hatade jag det naturligtvis och nailstickern pajade innan jag ens hunnit fotografera för den fastnade i håret när jag, obetänksamt drog handen genom det. Nå, så här såg det ut. Neonrosa Woodstock från Urban Decays Summer of Love-kollektion.

Hela kollektionen är lite av ett felköp för mig. Jag är inte såld på något lack förutom kanske Psychedelic Sister som är ganska fint och Magic Bus tycker jag om färgen på även om egenskaperna var sisådär. Inget av lacken jag testat har haft några vidare lackegenskaper faktiskt. Det här lacket jag har nu krävde tre lager trots att det är tjockt som bara den i konsistensen. Det är segt, det är trögt det är långsamtorkande. Det är även neonrosa och neonfärger torkar ju ofta, som vi alla vet, till en matt yta. Nu använder jag alltid snabbtorkande överlack så det är inget jag bryr mig om, men om ni vill skaffa det här lacket är det bra att veta. Varför ni skulle vilja ha det är i och för sig oklart för mig då det inte är unikt och inte är särskilt bra. Bu för UD Summer of Love. Bu! 

L.A.Girls Rockstar "Heavy Metal"

Publicerad 2010-06-11 20:30:41 i Naglar i svart, grått, silver,


Ur arkivet: Perfekt svart skimmerlack, eller microglitterlack kanske? Massor av ganska stora skimmerpartiklar alla fall. Det gnistrar i silver, grönt och lila i solskenet.

Ett lager täcker och räcker, det torkar supersnabbt och det finns inga nackdelar med det över huvud taget. Perfektion och för bara några dollar!

Här ser ni det utan överlack. Det blir ännu blankare med så klart.


L.A. Colors "Current"

Publicerad 2010-06-11 20:29:06 i Naglar i grönt,


Det här bar jag direkt efter att jag visade Jordana Rich Green, som ni förstår, så detta är ett arkivinlägg.

L.A.Colors Current är ett väldigt skirt skimmerlack i vårgrönt. Det är verkligen en vacker färg men som sagt, skirt. Jag provade på ett par naglar men gav snabbt upp, det handlar säkert om fem lager för total opacitet och det ville jag inte ge mig på. När jag hade lackat naglarna med Jordana Rich Green beslöt jag alltså fiffa upp en befintlig manikyr med två lager av Current och det är vad ni ser här.


Current får mig att tänka på OPI Electric Eel som ju har samma skirhet och som jag också använder till layering. Electric Eel är duokromatisk men det är inte Current. Current har dock en del blå flash som gör att den kan se lite duokrom ut ibland.

Lacket är väldigt tunt och väldigt lätt att lacka med. Det torkar fort. Det är vackert. Jag är ledsen att ni bara får det som layering och jag kan inte lova att jag någonsin kommer lacka med bara Current. Jag gillar verkligen inte att jobba med skira lack för jag sabbar ofta manikyren innan de hunnit torka med alla sina lager och då känns det så onödigt att ha lagt ner all den tiden.

Sminkan på bal med gästöga som bonus!

Publicerad 2010-06-10 21:33:01 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Bal är kanske att ta i egentligen, men avslutningsmiddag för våra avgångsklasser. Vi har nog världens bästa ungar just i år! Så fina de var! Jag var inte lika fin, men jag hade alla fall sminkat mig lite, aftonen till ära, så här kommer min kvällens! Det blev en metallisk historia. Jag har använt Chromed in Between från Brite Bird, lite svart från min trioskugga, Sminkans Sabina, också från Brite Bird, och så February från Makeupcosmetics som highlighter.GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige är min grund. Den är ruggigt bra! Rekomenderar den varmt! Ovanpå den Chromed in Between på hela ögonlocket och upp lite över globlinjen mot brynbenskammen. Sen är det den svarta från Sminkan-trion i det yttre v:et och in lite i globlinjen för djup. Makeupcosmetics guldskimrande February som highlighter. Svart kajal runt ögat och lösögonfransar från Red Cherry. Jag vet att bilderna inte är superbra men ni får betänka att jag och Maria, min kompis som ni får som bonus idag, hade två timmar på oss att göra en snabbvända hemma och byta om och fixa oss från att ha haft en städ- och utomhusaktivitetsdag till att vara glamourdrottningar. Det blev som det blev efter omständigheterna.

Här kommer min bästa vän och favoritkollega:

Det är även här en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige och så har jag använt skuggorna Silver, Dramatic och Luxury från Makeupcosmetics. Det är Silver längst in mot näsan och upp mot brynet, därefter Dramatic på hela ögonlocket och Luxury, som är en mörkare grön, som markör av det yttre v:et och globlinjen. Highlighter, även här är February från Makeupcosmetics. Lite svart kajal och så lösögonfransar med silverapplikationer från Elise.

Jag måste säga att båda vi var mycket snyggare än bilderna visar. Speciellt Maria gnistrade vackert och det gröna stod sig väldigt fint mot hennes röda hår.

Sinful Colors "Innocent"

Publicerad 2010-06-10 20:57:53 i Naglar i grönt,


Det här är definitivt ett lack man stannar till och tittar på. Ett gulgrönt, lite smutsigt i tonen, krämlack som kanske påminner om OPI:s Shreck-lack? Jag har inte det lacket men det här borde kunna funka för dem som vill ha något liknande. Dessutom kostar Sinful Colors bara $2 så det är billigt också!

Just det här lacket är inte Sinful Colors bästa i formula, det är ganska tjockt och segt. Det jämnar dock ut sig på andra lagret och är man lite försiktig när man målar borde det gå att få tunnare lager av det än jag hade här och det kanske är bättre. Jag snabbswatchade verkligen bara det här, om ni undrar, så jag var inte så noga.
Hur som helst, det är verkligen en udda färg och rolig och täckande och allt möjligt annat bra. Jag gillar det!

Depend #198

Publicerad 2010-06-09 19:21:54 i Naglar i rosa,


Lite arkivlack kommer här! Som glasspinnar med jordgubbsglass ser naglarna ut med det här lacket. Ljusaste rosa som ser ut att kunna ätas, så är det bara. Mums!


Lacket är ganska tjockt vilket syns där man inte helt överlappat första lagret med nästa men det fungerar rätt bra att lacka med. Inga penseldragsmärken eller så. Lite åt det segtorkande hållet dock.

Lustigt nog hade jag redan ett lack som tydligt påminner om det här. Det är det rosa lacket från Color Club, Vintage Couture. Det ser ut så här:

Ganska likt va? Här kommer fler bilder på Depend #198:

I eftermiddagssol

I skugga.
Ja, vad säger ni? Visst är det ett fint lack! Jag känner mig så söt och ung när jag har så här rosa naglar.

Jordana Rich Green

Publicerad 2010-06-09 17:10:34 i Naglar i grönt,


Jordana Rich Green är ett ganska trevligt krämlack i en lite dämpad ärtgrön nyans. Jag gillar den faktigt riktigt mycket. Den är annorlunda från mina andra gröna krämlack, kanske mest lik OPI Green-witch Village? Fast jag tror Green-witch Village är både mörkare och gulare i tonen. orkar inte ta fram flaskan för en riktig jämförelse. de är alla fall inte dupes så man kan äga båda!


Två lager har jag på de här bilderna. Det ser rätt streaky ut på första algret men med två jämnar det ut sig bra. Inga konstigheter med formulan, betydligt bättre än t.ex Depend som ju har lite kärva lack. För under 2 dollar är det ett fynd! Jag är riktigt nöjd med att ha skaffat hem det här lacket och som sagt, priset är löjligt lågt så man kan unna sig att skaffa en hel hög Jordana lack!

Hollywood Time in July

Publicerad 2010-06-09 09:39:07 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sminkning som jag gjorde för att par veckor sedan som jag blev otroligt nöjd med. Alla skuggorna jag har använt här är så snygga och bra, och jag tycker de blev superfina ihop. Innan jag gjorde den här sminkningen hade jag inte använt Time på jättelänge. Jag fick en ny burk från Makeupcosmetics, gav bort mitt sample, men sen kom jag mig inte för att öppna den nya. Lite av belåtenheten med sminket ligger nog i att jag öppnade mitt ”nya” exemplar av Time och insåg hur mycket jag gillar den skuggan. Men sen är ju de andra skuggorna himla fina med och jag tycker de blev ursnygga ihop, kul att skarven mellan Time och Hollywood blev så guldig… Dessvärre ser mina fransar rätt ynkliga ut här. Jag började få väldigt bråttom när jag kom till mascaran, så jag skyndade igenom det steget, med ynkliga fransar till följd.

Hyn

Foundation: Bare Escentuals Fairly Light

Concealer: Select Cover Up

Puder: Fyrinnae Finish Powder Oil Control

Rouge: Make Up Store Wonderblush Goddess

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown 
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Time och Hollywood

Highlighter: Makeupcosmetics July

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Liparazzi Entourage

På en bas av Shadow Insurance ligger Time i inre ögonvrån, Hollywood i den yttre och rosaskimrande July som highlighter. Eyeliner, kajal, minimalt med mascara och så rouge och läppglans.

Sinful Colors Happy Ending

Publicerad 2010-06-08 20:08:36 i Naglar i grönt,


Sinful Colors Happy Ending blir först ut att testas från min lacksändning som kom igår. Hela dagen idag har jag tänkt på just det här lacket och längtat efter att sätta penseln i det! Det är en helt enastående illande grön, gränsande mot neon kanske? Alla fall lyser det om den! Den är dessutom späckad med guldskimmer!


Lacket är lätt att måla med men kräver tre lager om man kör på rätt rejält eller fyra tunnare om man är lagd åt det hållet. Jag målar alltid lite mer försiktigt på vänsterhanden men när det är dags för höger så krämar jag liksom på, om ni undrar hur jag kom fram till min slutsats. ;D
Lacket är lite segtorkat, kan bero på att man måste ha så många lager, men det är det banne mig värt! Har ni sett ett så fantastiskt lack i den här färggruppen innan? Jag älskar skimret!

Som vanligt blir det hysteriskt mycket bilder, men jag gillar bilder och bloggen är till för mig i första hand så ni får gilla läget!
Sinful Colors finns hos www.cherryculture.com. De är fantastiskt enkla att handla av, de skickar fort och priser på frakt och lack är mer än human. Några dollar bara. Så in och köp Sinful Colors Happy Endning nu, eller passa på att knipa några NYX-lack. Jag har aldrig haft några missöden med Cherry Culture och jag har gjort många beställningar, både av smink och nagellack.

Color Club Wild At Heart

Publicerad 2010-06-08 14:29:58 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Här kommer ett av de absolut vackraste hololacken i min samling, underbara Wild At Heart. Jag köpte det här lacket för max två månader sedan och jag har redan använt det två gånger, det är ett mycket högt betyg! Högt betyg även för lackegenskaperna, det är lättmålat, täcker med två lager och det torkar snabbt. Men det allra bästa är såklart färgen och holoskimret. Jag älskar att det här lacket är så mörkt, många hololack kan kännas lite urvattnade, men definitivt inte detta. Gillar ni holo och lila måste ni bara spana in detta lack, för det är så in i bomben snyggt…

Chopper Oil Spill

Publicerad 2010-06-08 06:28:50 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Superenkel sminkning. Jag har använt mig av några skuggor från Urban Decay, Sin i hudrosa, Honey i guldgult, Chopper i en sorts kopparrosa och så Oil Slick i svart. Jag jobbar alltså vidare på min "lära mig gilla UD" men även om jag inte kan klaga på just de här skuggorna är jag inte wow:ad heller.  De smälter ihop fint och har fint skimmer men det kan jag få från vilket mineralpigment som helst känns det som. Vad är det som ni som älskar UD tycker är så bra? Pigmenteringen är ju inte fantastisk i alla skuggorna, även om det är det i en del, och de är som de flesta andra skuggor att jobba med. Förpackningarna är i och för sig toksöta! Idag är det samma Ammo-palett som igår om ni undrar. Den är jäkligt snygg med sitt sammetstryck!

Grunden är en beigefärgad krämhighlighter från elf shimmering palette. Därefter lades Sin från frans till bryn. I globlinjen lades Honey och så Chopper på själva brynbenets kam. Svart flytande eyeliner målades dit och svart kajal som inliner och i fransrötterna under ögat. Med en snedskuren pensel målades sedan eyeslick runt hela ögat. Mascara och brynpenna, fullinserna i, och så var det klart.

BB Couture Painted Lady

Publicerad 2010-06-07 20:30:27 i Naglar i orange,


Äsch, nu fick jag en överdos av grönt. Allt känns grönt i nagellackslådan just nu så jag bestämde mig för att chocka er alla med något helt annat! Ett orange krämlack med microglitter i, helt i enlighet med flera andra av BB Coutures lack, är Painted lady. Dessvärre blir jag inte så helt förtjust som jag hade trott och hoppats. Vad tycker ni?


En mellannyans av orange som visar lite VNL även efter tre lager lack. Det är inga problem med formulan på lacket och torktiden är bra. Ett typiskt BB Couture-lack helt enkelt. Jag tror det hade varit roligare med lite mer glitterpartiklar i eller något, för det känns platt och lite livlöst på naglarna. Den blir alltså ingen favorit hos mig.

I skugga ser det ut som på de klickbara bilderna nedan.  

Nytt i nagellackslådan

Publicerad 2010-06-07 15:36:19 i Nytt till lacklådan!,


Senaste beställningen från Cherry Culture kom idag. Ni kan få gissa vilken färg som är älsklingsfärgen på nagellack. ;D

Det är alla fall följande skönheter som landat här hemma:
NYX Luscious Green (gav bort min förra flaska och ångrade mig sedan bittert...)
NYX Boho
Sinful Colors Happy Ending
Sinful Colors Innocent
Sinful Colors Call you Later
Jordana Rich Green
L.A. Colors Atomic
L.A. Colors Current
Milani 3D Hi-Tech
Milani 3D Hi-Res

Jag var så himla säker på att jag beställde Enchanted Forest från NYX men inte enligt min ordersedel. Ett bra skäl för en ny beställning!

Är det något ni är lite extra nyfikna på?

BB Couture for Men "Dress Rehearsal"

Publicerad 2010-06-07 13:37:44 i Naglar i grönt,


Gröna ögonskuggor ska matchas med gröna naglar, eller vad säger ni? Dress Rehearsal är ett grågrönt skimmerlack med skimmerpartiklar i guld, turkos och lila. Det är en otroligt vacker färg, helt unik och väldigt sval och vacker. Det har dock några nackdelar...

En nackdel är att det kräver tre lager för full täckning. Lite tråkigt men överkomligt då lacket är tunt och lättmålat och torkar fort. Första lagret ser galet strimmigt ut men sen tar det sig fort och blir slätt men som ni ser finns det en nackdel till. Det blir penseldragsmärken.

Jag bryr mig inte om de märkena. Det är så vacker färg och så egenartat och speciellt. Jag älskar nyansen! Den skiftar mellan gråaktigt grön till ljust kakifärgad i solen.


Lite detaljbilder i olika ljus för att visa färgen och skimret tydligare:

Och en sista bild:

Date Night

Publicerad 2010-06-06 23:11:39 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Till min gröna examenssminkning ville jag såklart ha gröna naglar, och vad passar väl bättre än fantastiskt vackra Date night från Barielle? Min flaska är dessutom rätt ny, då färgen ju var restad i första Nailmail-leveransen, så det passade verkligen utmärkt att använda den nu. Jag bar den förresten på både hand- och tånaglar. Två lager av Date Night ser ni här, underlacket och överlacket kommer från Nubar. Date night var riktigt trevlig att måla med, och täcker dessutom bra, inget ont att säga om denna skönhet alltså.

Sminkan visar ju alltid så vackra nagelbilder med blommor. jag vill också visa såna bilder, men blommorna lyser med sin frånvaro här hemma. jag har inte gröna fingrar, bara gröna naglar. Mamma och pappa har dock gröna fingrar, så jag passade på när jag var där. Vill ni se fler bilder på Date Night så har Sminkan förresten visat det här på bloggen tidigare.

Apoliva nyheter

Publicerad 2010-06-06 22:26:20 i Hud och hand,


Apoliva lanserade i maj en serie nya produkter med fokus på doft. Jag hade den stora turen att få hem lite av det för att testa. Jag ser verkligen fram emot det för det luktar verkligen fruktigt och gott när man sniffar på de olika sakerna.

Så här långt har jag hunnit prova duschkrämen, läppbalsamen och även body lotionen.

Duschkrämen är väldoftande och känns inte uttorkande på huden. Enda minuset är att den löddrar lite för lite för min smak. Jag tillhör dem som rakar benen i duschen och använder duschtvålen som raklödder, om ni förstår hur jag menar. Den här löddrar inte upp tillräckligt mycket för det. Fördelen är att det inte blir ett skumtäcke över hela golvet i duschen, något jag rätt ofta lyckas åstadkomma annars. Doften på duschkrämen försvinner rätt fort så även om det luktar gott medan man tvättar sig så ligger inte doften kvar på huden sen.

Body lotionen är helt okej. Den går snabbt in i huden och blir inte kladdig. Den känns fräsch och doften som jag först trodde skulle bli söt går ganska snabbt från det fruktiga till det gröna hållet även om en viss sötma är kvar. Två, tre timmar efter att man smort in sig är doften fortfarande distinkt men diskret. Huden är len som siden dessutom. Lovely! den är min favorit hittills och jag har stora förvänningar på Body Soufflén som jag ännu inte hunnit testa. En tub är dock mer praktiskt så jag är riktigt förtjust i Apolivas nya Body Lotion.

Läppbalsamen är också sköna på läpparna. De känns lagom feta och doftar lagom mycket. Öppnar man burken och sniffar är lukten påträngande men inte när man väl applicerat balsamet på läpparna. Då känner jag inte speciellt mycket doft alls. Det smakar heller inget särskilt vilket jag är tacksam för. Enda minuset är väl att de kommer i burk. Det är sött men opraktiskt. Jag har dessutom svårt att få upp locken då jag har stela och värkande fingrar. Är man mer reumatisk än jag är det här kört, det kan jag lova. Min teknik är att stoppa in kanten på en nagel och använda hävstångsprincipen, men det är inte bra för naglarna så om Apoliva läser det här skulle jag önska mig samma produkt men med ett annat lock. Kanske något slags stift? Då är ju inte förpackningen lika söt men chansen att jag faktiskt skulle använda upp produkten och köpa en ny ökar. Ibland lyckas jag dock "skruvdra" isär burken som det är tänkt och jag tror inte problemet är stort för "normala" personer.


Burkarna och tuberna är jättesöta och de med rosa dekor doftar sött av solmogen frukt, jag tycker mig känna rätt mycket persika och enligt Apoliva så är det bland annat det men även passionsfrukt och äpple inblandat. Smaskigt alla fall! De med grönt på förpackningarna doftar också smaskigt men lite mindre starkt. Också i den doften finns persika och äpple men även mynta. Hur som helst så är det dofter som man nästan vill äta!  Mums! Jag gillar att Apoliva gör lite mer väldoftande produkter med sötare förpackningar än det som de började med. Apolivas handkräm är en av mina favoriter att ha i handväskan så nu hoppas jag att den kan komma i den här serien den med så det blir lite mer väldoftande tassar i framtiden!

OPI Suzi Says Feng Shui

Publicerad 2010-06-06 17:05:24 i Naglar i blått,


Det är ju nationaldag och jag har inte blå naglar, eller gula heller för den delen. Just nu är de faktiskt röda. Jag har dock en del arkivinlägg som vill ut och visa upp sig så vi kör på ett blått tycker jag. OPI Suzi says Feng Shui är ett riktigt vackert blått lack. En ljuvlig turkoston som är lite dämpad och ger ett lugnt och behagligt intryck.


Två lager krävs för full täckning och formulan är helt okej att måla med. Penseln är ju som vanligt övergrov, den är lika bred som mina pek- och ringfingersnaglar och för lillfingersnaglarna får jag försöka ha den på högkant. Den är ju samma på alla senare OPI-lack så det kan inte just den här flaskan lastas för, men det är otroligt irriterande när man målar naglarna. Ett annat minus är den långa torktiden. Över en timme även med Seche Vite. Jag tycker det är tråkigt att behöva sitta still så länge men samtidigt är färgen värd lite väntan för den är riktigt skön. Vad säger ni? Är den inte helt underbar?

Jag tycker lacket är en riktigt juvel i samlingen och färgen känns ganska unik även om jag har ett vagt minne av att något liknande kan tänkas stå i någon låda. Misa kanske? Hm... Oavsett så är jag nöjd med det här köpet och kommer använda lacket många gånger.

Kan tillägga att jag köpte lacket långt innan OPI började hota mina kollegor bland skönhetsbloggare. Det gör att jag nu publicerar det här inlägget med lite sur smak i munnen. OPI borde skämmas för sitt sätt att behandla bland annat LipGloss Bitch. Det var förövrigt hon som fick mig att köpa mitt allra första OPI-lack så det är indirekt hennes förtjänst att jag idag har mina hundratalet flaskor av det märket. Om det blir fler får vi se i framtiden. Just nu är jag inte så sugen men jag vet att även om anden är villig till olika offer är köttet oftast svagt.

Nationaldagsfirande

Publicerad 2010-06-06 09:01:59 i Sminkans EotD,


God Morgon alla läsare! Idag är det Sveriges Nationaldag och Emma frågade mig förut om jag skulle ha blågula naglar. Nej, det har jag inte, men jag bestämde mig för att ha en blågul sminkning. Jag vaknade jättetidigt så jag har redan varit uppe och fixat med den och jag kan säga så här, den är inte ljuv och fin, den är mer dramatisk och galen. Blått och gult är inte världens lättaste färger speciellt inte om man är inne på ett flaggtema...

En cut crease blev det alla fall och självklart är det blått och gult. Jag valde Manlypaletten för detta. Basen är GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som Emma talat så väl om och Skimmerskuggan var gullig nog att köpa till mig. Sen är det blå kajal från Tigi som ram runt ögat och kycklinggult och flaggblått och gulvitt från paletten.

Visst är det en sminkning som påminner om flaggan! Jag tycker alla fall det. Ska ni ha något blågult på er idag? Vi svenskar är ju lite försiktiga i vårt firande av nationaldagen, jag själv är inget undantag. Jag kommer alltså inte kasta mig ut på gator och torg och vifta med pappersflaggor och sjunga nationalsången. Nej, jag kommer vara hemma idag och ta hand om tvätten och städa lite, se några avsnitt av CSI och läsa senaste delen av Melissa Marrs serie om älvorna i Huntsdale, Radiant Shadows. Vad ska ni hitta på? Något kul eller är det bara en vanlig söndag för er också?

Grönt examenssmink

Publicerad 2010-06-04 22:22:54 i Emmas FOTD 2010,

Idag har jag tagit examen, och vad passade då bättre än smink och naglar i min favoritfärg grönt?! Naglarna kommer imorgon, men sminket tycker jag att vi kikar på redan nu. Ja förresten, jag har inte tagit studenten alltså, utan examen på universitetet. Nu är jag audionom, eller kommer i alla fall att vara inom en snar framtid, när alla kurser är betygsatta och jag har fått ut min legitimation.

Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Make Up Store Wonderblush Goddess

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Time, Make Up Store Amazonas och Make Up Store Green

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L’oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare

På en bas av Shadow Insurance applicerade jag Time i inre ögonvrån, Amazonas på mitten av ögonlocket och Green i den yttre ögonvrån och Magic Copper som highlighter. Svart eyeliner, mascara, och kajal och så ljuvliga Goddess på kinderna och nudeläppar med Bare från MAC: Håret lockade jag dagen till ära med värmespolar och så hade jag en vit somrig klänning. Jag kastar med en helbild med så får ni se hur jag såg ut. Jag är verkligen så glad att jag inte är modebloggare, att posera i helkropp är jobbigt…

Depend #196 eller det "Shrekgröna"

Publicerad 2010-06-03 19:39:16 i Naglar i grönt,


Depends ärtgröna lack med nummer 196 har man ju sett överallt på alla beautybloggar och forum. Vårens lackhändelse här i Sverige skulle jag tro. Och visst är det huvudet på spiken för Depend. OPI släppte just sin kollektion med Shrek-tema och detta påminner ju onekligen om det Shrekgröna de har i den. Jag lockades inte alls av OPI men kunde inte låta bli att hugga det här. Det var erbjudande på Depend dessutom, köp tre betala för två, så man kunde passa på.


Jag är ju en grönälskare när det kommer till nagellack och det här är ju ett utmärkt tillskott i samlingen. Jag har få lack som är gröngula och därför är det här nog unikt. Jag tror det alla fall, utan att börja gräva i lådorna. Har nog något med skimmer i som är i samma färgton, men inte i kräm.

Två lager lack, hyfsat bra att lacka med. Inga konstigheter. Jag tycker det var väl värt att investera i men kommer nog inte skaffa en backup. Tror jag. Roligt är det dock så man vet aldrig om det blir en extra flaska för framtiden. :D

Vill ni se vad jag hade för kompis med mig på balkongen också? Ja, så klart!

China Glaze TMI

Publicerad 2010-06-03 16:53:25 i Naglar - holografiska lack,


China Glaze TMI blev mitt i ett byte med Krex. Vilken tur att hon inte gillade färgen, för det gör jag!


Jag brukar ju hävda att jag inte är en rosa tjej, men rosa kan vara himla fint ibland. Jag har mjuknat lite för färgen. Vissa rosa har ju alltid funkat för mig, cerise, magenta och så, men dessa ljuva nyanser har jag tyckt känts för feminina och gulliga. Hur man än vänder och vrider på det så är de dock klädsamma och uppiggande.

TMI är en ganska mörk rosa med varm underton och holografisk effekt. Den effekten kräver solsken för att synas, annars är det mer vanligt rosa och lite tråkigt faktiskt.

Superlätt att lacka med, täcker bra, här ser ni två lager, och torkar fort. Ett utmärkt lack om man har bråttom alltså. Det blir dock snabbt sprött och som ni ser har jag redan slitage på tipparna trots att det bara är ett halvt dygn sedan jag målade med det. Det är ändå värt att äga och jag rekomederar det till alla holo-fans som vill ha ett rosa. Den här är inte så urvattnad som många andra rosa holosar tenderar att bli.

Eyeko Vintage Polish

Publicerad 2010-06-03 06:16:39 i Naglar i blågrönt&turkos,


Litet arkivinlägg kommer här! Det här är det första Eyekolacket jag provade och jag var inte imponerad. Formulan är rinnig och tråkig och det krävs tre lager för att få det täckande. Färgen är fin dock, lite mitt i mellan grönt och blått. En söt pastell. Jag kan berätta att Cosmic och Vampira var bättre att måla med.

Flamenco

Publicerad 2010-06-02 17:48:57 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


En inte helt lyckad makeup kommer här. Det är Flamenco som har huvudrollen. Det är den och det är Pink Lemonade från Brite Bird och så lite Cream Cat, också från Brite Bird.

Basen är Color Fresco från L'Oreal. Sen har jag lagt Flamenco, en lila skugga från MUS, på halva ögonlocket och uppåt, utåt. Pink Lemonde ligger på inre delen av ögonlocket och blandades med CreamCat som highlighter under brynet. Jag klippte även spetsen på vingen i lila med highlightern, något jag ångrar nu när jag ser bilderna.
Svart ögonpenna från Barry M runt hela ögat och så mascara och brynskugga. flamenco även under ögat, så klart. Ja, det var allt. Inte min snyggaste men den duger till den som ska ha den. ;D

Lite kul att visa sin egen ögonfärg också, efter alla inlägg med färgade linser. :D

H&M Bella's Choice

Publicerad 2010-06-02 06:50:37 i Naglar i blågrönt&turkos,


H&M Bella's Choice är ett trevligt turkost lack med lite grönton. Det är lättlackat och täcker med ett lager, det är vad ni ser här. Sen är det inte någon wow-upplevelse men ett helt okej lack.

Jag tycker färgen är snygg, pigg och rolig. Den är kanske inte helt unik men jag kan inte på rak arm säga att jag har en dupe heller.

Det är bra torktid på det. Inga problem alls egentligen. Formulan är ganska tjock men eftersom det ändå torkar så gör det inget. Priset är dessutom toppen, inte 40 kronor ens. Ett bra köp!

Viva la Diva #23

Publicerad 2010-06-02 06:50:29 i Naglar i vitt, nude, beige,


Viva la Divas skimriga beigefärgade lack #23 har jag använt ett par dagar. Det är väldigt skirt, och ska vara det också, så jag har två lager av Color Clubs Coastal Cream under.

Japp, layering alltså. Först en täckande och opak bas av vitrosa Coastal Cream och ovanpå det två lager av det ljusa skimmerlacket. Va? Fyra lager? säger ni ni chockerat. Är det möjligt? Ja, faktiskt. Jag stod ut med att göra den här manikyren trots de många lagren för det torkade hyfsat bra alla fall. Ett hack fick jag i det, som ni ser, men jag tvingade mig att inte göra om allt.

Det ljusa, guldbeigefärgade skimret är väldigt trevligt. Det ger en sidenaktig yta, som underkläder. Bilderna gör inte manikyren rättvisa och jag måste säga att jag bar den i två dagar och många gav den komplimanger. Jag själv tyckte den var helt okej speciellt efter att jag lackat ringfingernaglarna med Astors flakelack också!

Flakesen är perfekta för de glimmar i guld och rosa, inte i grönt och orange som så många andra flakes. Hela manikyren fick ett lyft av glittret men jag orkade inte lacka alla naglarna med tanke på hur jobbigt det är att ta bort.

Några sista bilder. Alla bilderna är tagna dag två av manikyren.

Depend #171 och så flakes på det.

Publicerad 2010-06-01 06:56:44 i Naglar i blått,


Igår var tydligen kommentarsfunktionen ur spel här hos oss men det är åtgärdat nu på morgonen. Kommentera alltså gärna! Igår visade jag ju en i mitt tycke väldigt lyckad manikyr med  ett blått Dependlack och ett flakelack. Gissa vad? Ni får se en till men en helt annorlunda idag!

Depend #171 är ett blått krämlack som är mörkare än favoriten #126 men inte så mörk att den ens är nära att tas för svart. Dessvärre har det ett problem och det är den tjocka, lite kärva konsistensen. Det är klumpigt och svårt att få snyggt på nageln. Kan ju vara värt mödan om man gillar färgen, men jag tror jag har några bättre lack som kan funka lika bra om jag är sugen på den här mellanmörka blå.

Ja, vad gör man då när man inte riktigt är nöjd med applikationen av nagellacket? Börjar om? Ja, det är ju ett alternativ. Ett annat alternativ kan vara att måla flakes ovanpå!

Nfu Oh #52 har flakes i grönt och blått. Perfekt för det här lacket tycker jag. Det ser ut som solreflexer i havsvatten! Jag älskar det!


Flakesen kommer fram olika starkt i olika ljus och man kan vända och vrida på händerna hur mycket som helst utan att tröttna på att se ljusspelet i nagellacket.

Här kan ni se lite av hur det skiftar från blått till grönt. Visst är det fint!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela