Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Frankenlack i blått

Publicerad 2008-09-30 17:51:45 i Naglar i blått,


Hej allihop! Nu har jag piggnat till lite och huvudvärken har släppt något. Alltså har jag lackat naglarna! Jag funderade lite på vad det skulle bli och så valde jag tillsist mitt eget! Scrangie visade ju sina frankenlack och jag vill inte vara sämre. Mitt ena gröna såg ni redan i somras. Sanningen är den att det faktiskt frankats en hel del. Fyra gröna och tre blå lack av egen tillverkning bor i min samling nu. Och här är alltså ett blått.

Exakt vad jag har i det vet jag inte själv. Lite Yoga-ta get this Blue, lite Electric från HM, olika glitterlack, HM Silver... Ja, jag minns inte själv. Dessutom tenderar jag att hälla i lite nytt i alla mina flaskor med jämna melanrum.

I dagsljus kommer den silvriga blå färgen fram fint.

I lampljus ser den lite mörkare ut och det multifärgade glittret syns mer.

Det är två lager av lacket. Det är relativt lättlackat, lustigt nog. Att det torkar snabbt beror på att det fanns lite av Revlon Top Speed överlack kvar i flaskan när jag påbörjade experimentet. ;D

Det blev väl rätt fint? Jag är i alla fall nöjd med det.  Bilderna gör det inte riktigt rättvisa, tycker jag, men ni kanske kan få en okej uppfattning om dess kvaliteter?

Så, fram med era tomma nagellacksflaskor och sätt igång att franka, mina vänner! Det är roligt! Hur man gör? Ja, man bestämmer först vad man vill göra. Säg att ni vill göra ett glitterlack i blått, t.ex. Ta då en trevlig blå som ni har och häll över lite av den i en annan, tom, flaska. Vill ni, som jag, göra den silvrig? Ja, då häller ni i några droppar silverlack, skakar och tittar hur det blev. Tillsätt sedan det ni vill addera till er mix, inte för mycket åt gången, och skaka ihop vartefter. Det går att ha i mica t.ex eller vanlig eyedust, men en vanlig eyedust kan vara lite tung och därmed sjunka till botten så att lacket skiktar sig. Prova med små mängder alltså. Ha gärna de små blandningskulorna i flaskan som hjälper till att mixa ihop ingredienserna. Och när jag säger skaka, ja, jag menar rulla. Rulla lacket mellan handflatorna när du blandar det.

Misa Forbidden Lust

Publicerad 2008-09-30 14:12:21 i Naglar i lila,

Skosoet ville se en notd i lila. Okej, här kommer en sådan! Bra val, för jag trodde faktiskt att alla Poisoned passion-lacken hade blivit publicerade men det var uppenbarligen inte fallet. Har ni fler önskemål på färger? ;D

Oooh, aah! De här är så mycket snyggare än man tror när man tittar på flaskan. En otroligt läcker lila med röd bas. En kusin till Zoya Rihana och China Glaze Cowgirl Up.

Det är späckat med skimmer i blått och rosa. Helt enastående vackert i solsken som på bilderna ovan. Dessutom är det vansinnigt lättlackat. Det har den där häliga Misakänslan som inte är kladdig utan hanterlig och smidig och lägger sig snyggt på nageln. En njutning. Jag rekomenderar varmt det är lacket. Det skiljer sig från Cowgirl Up genom att ha en betydligt kallare bas och mer blått glitter.

Det är alltså värt att äga båda om man gillar lila! ;D
I skugga blir lacket tydligare blåtonat. Snyggt då med! Jag gillar verklgen Forbidden Lust. Det är ett enastående bra lack både vad gäller formula och färg! Vi avslutar med en bild i skugga!

Catherine the Grape, del 2

Publicerad 2008-09-30 10:12:12 i Naglar i lila,

Jag är hemma idag. Den där natten utan sömn före måndagen förebådade en gräslig huvudvärk  som inte släpper. Känns som när man har bihåleinflammation men utan snuva. I alla fall inte särksilt mycket snuva. Ja, ni vill inte veta om mitt allmäntillstånd, men om ni saknat en dagens morgonsminkning så vet ni nu varför. Jag har inget smink idag. Jag funderar på att måla om naglarna, men tror faktiskt inte jag klara av lukten av remover och lack med den här känslan i huvudet. Vi får se om det lättar framåt eftermiddagen. Det ni kan få, och dessutom hur mycket som helst av, är inlägg ur arkivet. Det här är det äldsta av dem som ligger opublicerade. Mitten på april kommer denna notd ifrån. Har ni önskemål om fler notd under dagen så säg en färg. ;D

April 2008
Ja, hon har varit med förut, men då hade jag inget dagsljus att fota i. favorit i repris: Catherine the Grape!
image4730image4731
En trevlig och diskret rosalila från OPI. Rosalila om man tar ett lager, som här på bilderna, mörkare lila om man tar två! Det är ett pigmenterat lack som torkar fort. Det räcker med ett tunt lager så har man full täckning och färgen i flaskan. Trevligt de dagar då manikyren måste gå snabbt!
Det är en färg som väcker rätt få associatoner hos mig. Jag ser definitivt inte Katarina den Stora framför mig. Jag tror hon skulle ha föredragit en vampigare och mer dramatisk färg. Det här är ett lack för lärarinnor. Japp, det är det! Lärarinnor som skriver dikter för byrålådan! Eller hur! Men sådana lärarinnor är trevliga och goda människor och det här är ett trevligt lack! Jag är glad att ha det i min samling. Ska jag på anställningsintervju är det här lacket för mig! Dessutom är det bra för det känns som ett året-runt-lack. Sommar, vår, höst och vinter så fungerar färgen. Den är snygg men inte för snygg. Lagom på alla sätt. En klippa i samlingen!

Pure Ice Heart Breaker över Spellbound Black

Publicerad 2008-09-29 20:03:36 i Naglar i blått,


Present av Rocketqueen! Fatta vilken raring hon är! Idag kunde jag hämta ut tre Pure Ice på posten, bland annat detta!

Och visst blev Spellbound Black mycket roligare!

I mina ögon drar det dock lite mer åt grönt i vissa ljus än vad blderna visar. Men det är toksnyggt!

Det blir verkligen en härlig effekt med Heart Breaker som förstärkning över det svarta lacket. Skimret är makalöst intensivt, mycket mer än ni kan ana av bilderna, och dessutom räcker det med ett tunt lager för att få denna effekt.

Vilken fantastisk present, Rocketqueen! Tack! Tusen tack!

Och glöm inte kolla hennes i princip likadana manikyr med svart under Heart Breaker. Hennes bilder visar mer av den gröna skiftningen än vad mina gör.

IsaDora Spellbound black

Publicerad 2008-09-29 19:45:10 i Naglar i svart, grått, silver,

Jag gör gemensam sak med alla andra beautybloggare i Sverige och visar IsaDora Spellbound Black. Köpt igår på Åhléns City i Stockholm för 49 kronor.

IsaDoras svarta lack med turkost skimmer måste man ju ha! För 49 kronor är det till och med så jag räknar det som ett fynd. Snyggt om än med mycket subtilt turkost skimmer.

I solljuset kan man ana det turkoslå micrglittret. Annars är det bara som ett blått sken över lacket.

Det är verkligen inget glitter som syns på långt håll. Men det är snyggt! Lacket i sig är svart och glossigt och alltså fullt med små, små skimmerpartiklar i turkos. Här ser ni två lager över underlack och med topplack. Det är China Glaze fast Forward över och jag kan inte helt säkert säga om IsaDora blir så här blankt utan hjälp av överlacket. ChG FF är dessutom det absolut glossigaste överlack jag någonsin provat.

Skimret syns tydligare i flaskan än på nageln, skulle jag säga.

Ett annat sätt att bära svart...

Publicerad 2008-09-28 14:37:51 i Läppar,

Är att ha det på läpparna!

I veckan hade Therése på Fake Lashes ett inlägg med svarta läppar och jag kom då på att jag hade ett inlägg i arkivet. Men det här är inte ur arkivet, det här är nu. Vilken annan dag passar bättre för svarta läppar än en söndag?

Det här är dessutom min nya favoritkombination, svart kajal, geleyeliner i färgen Black Cherry och guldglittrande lipgloss från Lóreal på det! Visst är det snyggt! Jag är i alla fall förtjust i detta och hoppas på fester i höst då man kan ha sin långa spetskjol och svarta, viktoranska pärlhalsband mot halsen vita hud och så dessa skimrande läppar till det..

After Hours med Konad

Publicerad 2008-09-28 08:01:19 i NailArt,


Color Club After Hours dekorerad med silver när och små pärlor som fångats i nätets maskor...

Det tråkiga är att inte ens nu, med naglarna nerklippta, så är helnagelsmönstren på Konads plattor tilrckligt långa för mina tumnaglar. Intressanta skarvningsförsök resulterar dessvärre i mindre eleganta mönsteråtergivningar. Det är inte kul. Annars försöker jag nog passa på nu, med helnagelstämplarna, medan de täcker naglarna. De andra naglarna alltså. Men vad gör jag med tummen? Siobhan löser det med franskmanikyrplattans tippar, men den har inte jag. Svårt det här med Konad...

Veckans bloggtema: Sämsta Beautyköpet

Publicerad 2008-09-28 07:54:00 i Veckans bloggtema,


Mina sämsta beautyköp har på senaste tiden varit krämögonskuggor. Niveas gräsliga Metal Cream-tub. Usch! Den var verkligen så hemsk att soptunnan inte ens var illa nog åt den. Den borde ha bränts på bål  som den djävulens påfund som den var.
Den nästan lika usla Rimmel mousse-skuggan som kändes som vatten och torkade innan man fått dit skuggorna över. Ja, okej, det stod inte primer på burken men vad ska man annars ha krämskuggor till? Jag var lycklig att kunna göra mig av med dem och de åkte til Jönköping och LipGloss Bitch.
Senaste idiotköpet är dessa båda Elf duoskuggor. Krämiga? Nej. Oljiga? Ja! Fruktansvärda. Har testat båda en gång och lär inte göra det igen.
Sen finns ju höjdaren Ghoulish Glow, överlacket som ska lysa i mörkret. Yeah, righ. Fyra lager över benvitt lack och det lyser ingenting...

Siberian Nights

Publicerad 2008-09-27 22:01:15 i Naglar i lila,

Och lite mer ur arkivet...
image4918
OPI Siberian Night har varit med frut här på bloggen, men favoriter får komma i repris, eller hur!
Det är ett högpigmenterat mörklila krämlack, nästan svart. På bilderna är det ett lager lack, inget överlack. Ändå är glansen ofattbar och färgen ganska jämn och helt täckande!

Alla ni som gillar mörka, dramatiska lack med snabb applicering och lång hållbarhet bör kika på det här. Jag tycker det är ett riktigt trevligt lack.

Nubar Peacock Feathers

Publicerad 2008-09-26 16:32:44 i Naglar - duokromatiska,

Oj, vad slött det är på bloggen. Ingen riktig fart på er och inte mig heller... Nå, fick ni inte nog av notd av mig och Emma igår, och det fick ni ju inte, så kommer här en läckerbit ur arkivet! Det här är ett av mina favoritlack! Det är så vackert att man nästan tappar andan! Och nu syns det inte ens att den är gammal på att naglarna är så korta. Från början av maj är den i alla fall. Men det är lika vackert nu!
image5107image5108
Ett underbart lack med skiftningar i lila, blått och grönt! Peacock Feathers är underbart! Jag gillar ju lack som skiftar mellan olika färger och det här är min favorit bland dem! Wow! Visst är det spektakulärt!
image5109image5110
Lacket kräver tre lager för att verkligen visa upp sig i all sin rikedom och prakt, men då får man verkligen lön för mödan! Kan man annat än  älska den här färgen? Vilken glans, vilket djup, vilka skiftningar! Som olja i solsken! Som påfågelsfjädrar! När jag bär det här lacket kan jag inte sluta titta på mina naglar och jag sitter och vrider händerna i olika vinklar för att ljuset ska träffa lacket på olika sätt och jag tröttnar aldrig på det!

Jag vet att det är tusen bilder i det här inlägget men för ovanlighetens skull är det befogat!
Nubars nagellack är kvalitetsnagellack, tycker jag. På mig har de hållit bra alla de fyra jag äger. Då råkar i och för sig tre vara glitterlack, men även den här håller väldigt bra. Jag använder China Glaze Strong Adhesion och Fast Forward som över-  och underlack, och det verkar fungera bra.

Mina Nubarlack har jag beställt från Nail de Royale. Där kan man också köpa andra trevliga nagellack som är lite mindre tillgängliga för oss svenskar som t.ex Jessica och Zoya.
Och ett lite tillägg, om man inte vill beställa från USA så finns Nubar även hos Nailshop i Sverige och trevliga Helen skickar lacken samma dag man beställer. Det är suverän service!

Naken fredag

Publicerad 2008-09-26 06:06:03 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


God morgon igen! Veckan har susat förbi i expressfart igen och nu är det fredag. Sista arbetsdagen och även lönedag!Yay! Dessvärre vaknade jag utan inspiration och tänkte faktiskt gå helt osminkad. Sen tänkte jag att så kan jag ju inte göra, jag har ju faktiskt en sminkblogg. Jag gjorde alltså en sminkning light.

ögat grundades med ICE Bare Necessity. Därefter lades NYX Nude Pearl över hela ögonlocket upp till brynet. MAscaa målades på överfransarna och ögonbrynen fick pyttelite färg från en HM brynskugga. JAg använder den mörkare nyansen i duon. Ja, det var allt.

faktum är att jag lika gärna kunde ha gått osminkad. ;D
Läpparna fick lie färg i alla fall, till kontrast mot ögonen. Jag valde en Lip Crayon i Perfect Pink från Tigi Bedhead Cosmetics. De ska vara longlasting, läste jag nu på förpackningen, och det är de ju faktisk! Men inte så himla uttorkande ändå. Det är rätt bra. Men de är ju inte som ett Maybellinestift om vi snackar mjukhet. Här är det i alla fall, Perfect Pink:

OPI Pretty at the premiere, notd av Emma

Publicerad 2008-09-25 15:52:10 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Här kommer lite bilder på min absoluta favorit bland röda lack! Det är faktiskt så fint att det faller inom kategorin för mina absoluta favoriter, inte bara de röda favoriterna...


Pretty at the Premiere kommer från OPIs förra julkollektion, Holiday in Hollywood, en kollektion bestående av röda skimmerlack. PATP är det enda som har hittat hem till mig, men det är mycket möjligt att jag köper fler i framtiden, för det här är verkligen ett underbart vackert lack!


På bilderna ser ni två lager av PATP ovanpå två lager av Orly Bonder, toppat med ett lager China Glaze Fast Forward. Skimret i det här lacket är verkligen fantastiskt, i vissa ljus ser det verkligen ut som det lyser!


Bilderna är tagna lite inomhus och utomhus lite hipp som happ. Som ni ser så kommer skimret fram tydligare på inomhusbilderna, som för övrigt är tagna med blixt. Färgen ändrar sig dessutom ganska mycket, beroende på ljuset.


Avslutningsvis, det här lacket är ursnyggt! Fick det mig inte att känna mig så julig skulle jag använda det ännu oftare än vad jag gör... Gillar du röda skimmer tycker jag definitivt att du ska spana i Holiday i Hollywood, för här finns det några riktiga guldkorn!

Upphottad Groove Thang

Publicerad 2008-09-25 15:14:11 i NailArt,


Från ett ganska trist mörklila skimmer met lite beetle-känsla så fick jag ett glitterlack i unik stil.
Jag hällde igår ner en massa mica i guld och knallrosa som jag fått av Rocketqueen i min Color Club Groove Thang så nu ser den ut så här:

Förutom Groove Thang så har jag lite Art Club-lack i guld och små gröna stenar för att göra manikyren extra festlig!

Och en sista bild, i skuggan.

China Glaze Bahama Blues

Publicerad 2008-09-24 18:59:54 i Naglar i blått,

Ja, det blev tre lack ur China Glaze Vinterkollektion med blå lack. Varsågoda, ett trippelinlägg, så det är total bildspam här! Och missa inte dagens virvelmanikyr ett snäpp längre ner! ;D

Blue Island Iced Tea:

Tokskimrigt, för att hitta på nya ord, och väldigt vackert! Här ser ni fyra lager av lacket utan under- eller överlack. Det är nämligen tokskirt också...

Det är kladdigt och segt och ingen lek att lacka med. Kanske lite layering kan hjälpa till? Vet inte riktigt vad man ska göra, men fyra sega lager... Oj, vad drygt...

Samtidigt så är det ju så underbart! Det påminner kraftigt om MAD Minerals ögonskugga Day Dreamer. Mina bilder är tagna utomhus nu i eftermiddags. Lite sol men inte mycket.

Nästa lack är
Blue Paradise:

Om Blue Island Iced Tea var jobbigt att lacka med så är detta dess raka motsats! Det här blåmetalliclacket glider på nageln utan motstånd. Ett lager räcker och det finns inte en enda dålig sak att säga om det. Inte en enda! Detta lack är perfekt! Jag är kär!
 
Förutom sina utmärkta kvaliteter som lack betraktat så är det också en vacker blå färg! En mellanblå som inte skimrar utan ser ut som flytande metall. Det är så galet vackert att man blir andlös!

Så till mitt nya blå krämlack
Bermuda Breakaway:

Läckert! Det krävs två lager fär att få färgen helt opak och jämn. Det är en riktigt härlig blå dock. Inte lika dammig som OPI Dating a Royal men lika distinkt blå som den. Ingen Blurple, ingen nästansvart, en knallblå! Den påminner extremt mycket om mitt första nagellack från Cutex i blått. Det var också kräm och i ungefär samma nyans. 25 år senare har jag det alltså på plats i samlingen igen! Vad hände förresten med Cutex?

Dessvärre ville den bubbla lite, men det kan bero på att jag snabbade mig med swatcherna medan det var ljust. Sista strålarna från den nedåtgående solen lyckades träffa detta lack! Annars var det ett helt okej lack, inte så bra som Blue Paradise i egenskaperna men heller inte så usel som Blue Island Iced Tea. Vad man kan säga är att det, trots att det syns här utan överlack, alla lacken swatchades utan under- eller överlack, har en enastående glans! Kolla vilken glossig finish det blir! Jag är imponerad!

Klassisk onsdag

Publicerad 2008-09-24 06:07:35 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Klassiskt med eyeliner och röda läppar fick det bli idag.

Ni ser, ingen ögonskugga idag. Kunde ha markerat globlinjen lite men orkade inte. Det är bara ett streck längs fransarna med en svart kajal och mascara. Läpparna däremot, de ser ut så här:

Tigis Lip Crayon i färgen Perfect red och så en gnutta gloss från Rouge Pulp-serien av L'Oreal. Den har inte funnits på många år och jag borde egentligen kasta den, men den är ju så snygg...

Ja, så blev det idag. Inte mycket att se eller skriva om, men jag tycker det är skönt ibland att bara vara...ja, "osminkad".
Jag bjuder på ett onsdagssmil också. Hoppas det blir en rolig och bra dag idag.  Vi ska faktiskt fira vår klass idag, jag och min medmentor, för de vann en debattävling i måndags. Och så är det ju onsdag, mitt i veckan-dagen. Nu vänder det och går mot helg och lön! Så här kommer det, världens snedaste leende, och jag har faktiskt inte utstående tänder, tror jag, men ändå!

Misa Fatal Affair

Publicerad 2008-09-22 18:07:24 i Naglar i lila,

Mer Misa som legat i arkivet och väntat. Riktigt läckert! Det är i alla fall en av de swatcher jag gjorde medan jag kokade ris så lacket är lite slarvigt påmålat. Men det är vansinnigt vackert!

Fatal Affair är allt det jag ville att OPI Who are you Wearing skulle vara. Den är lila men lila så det syns, den gnistrar i rosa och blått och den är enkel som bara den att lacka med. Helt enastående! Älskar Fatal Affair!

Trots att lila inte är min största favoritfärg så har jag nu en total explosion i lådan av lila lack. Flera av dem gillar jag dessutom riktigt mycket. Det här kvalar lätt in på topp fem!

Inte dumt med den här på naglarna, eller hur? Den skimrar så vackert i solen och är fortfarande en djup och härlig lila i skugga. Ingen svartnande färg, snarare blånande. Den tar upp mycket blått i skuggan.

Och så dagens naglar då...

Publicerad 2008-09-21 18:41:04 i NailArt,

Dagens andra manikyr om vi ska vara petiga! Och dagens sjätte inlägg... Jag vet inte, men den här helgen borde jag få pris för flitigaste bloggerskan! Jag är stolt över mig själv! Vad säger ni? Är jag inte fantastisk!! Ja, jag vet, självberöm luktar illa... Tack för den påminnelsen. :D
Var var jag någonstans? Ja, naglarna. Flugsvamparna blev ju inte långvariga och sedan hade jag lite beslutsvånda men landade på OPI Parlez-vous Opi? Det visade sig vara ett lyckokast! Men låt oss börja med att betrakta "olyckan" en stund:

Japp... Ni ser. Inte roligt alls. Hade inte hjärta att klippa ner alla lika kort, dessutom är det faktiskt för kort föra att vara bekvämt. Jag klippte dock ner alla ganska kraftigt. Ett tag lekte jag med tanken korta på vänster, långa på höger, men hallå, så kan man ju inte göra. Och dessutom, så hade jag lagom brutit en på höger när de på vänster vuxit ut.
Nå, efter att ha begrundat detta en liten stund så bet jag ihop, igen. Tog mitt OPI NNS och grep mig an den manikyr som ska få sitta minst till och med måndag kväll. Gärna längre. Nu är det inte så roligt att swatcha så jag tänkte bli mer långvarig med mina manikyrer. Vi får se hur det går. Jag valde en färg jag vet att jag gillar. Gårdagskvällens försök med Sacred Heart som jag visade imorse har avskräckt mig från experimenterande just nu. jag ville ha stabil, bra och lugnande färg. Något jag kan tänka mig att ha i flera dagar. Oj, jag upprepar mig. Bortse från det och titta på detta istället:

Säg att det är sött! Säg att det är sött!! Jag tycker det är sött!
Ett lager OPI Parlez-vous OPI? och så lite nailart á la Sminkan! Yay! Nästan så man glömmer den stympade looken!

Det är en liten droppformad kristall och så ett par spontana streck i guld. Spontana då jag inte riktigt får det hundra lika på höger och vänster hand. Tycker ändå det blev ganska lyckat och jag kan se mig själv med den här manikyren nu ett tag. Sen hoppas jag att min långfingersnagel växer snabt som attan. Det ser rumphugget ut som det är nu. Men vad ska man göra? Jag hade aldrig drömt om att kunna få så långa naglar som jag hade till olyckan, och det här är ändå bättre än hur mina naglar var förr. Man får se till det och vara glad för det man har!

Nu tänker jag inte publicera ett enda inlägg till idag, hur mycket ni än ber mig! Fast det finns några jag slängt ihop i helgen som ligger i... tamtatamtataaa... arkivet! :D

Och lite badspecial!

Publicerad 2008-09-21 18:07:39 i Hud och hand,


Tänkte att jag skulle återuppliva hud- och handkategorin med lite duschkrämer. Jag rusade ju runt och shoppade för mina sista slantar igår och var då förbi Yves Rocherbutiken. Jag handlar nästan aldrig på YR men vågade mig in och högg två duschkrämer. Nej, inte den från Pool, den är från Lidl, de två andra så klart!

Jardins de Monde. En gång fanns en med doft av Mimosa... Saknar den... Men nu har jag alltså två nya dofter. Det var förstås köp två betala för en, om ni undrar.

Brazilian Coffee Beans låter väl hur underbart som helst!
Mjaaa, i duschen blir det mer doft av sådant där färdigkaffe med kardemumma man kan köpa i kyldisken bland mejeriprodukterna. Ni vet, någon sorts iskaffe/latte variant i plastförpackning. Jag svär att den här duschkrämen luktar exakt som den kaffedrycken med kardemumman smakar. Exakt! Alltså är det en sisådärdoft. Den löddrar glatt och den känns krämig, men återfuktar inte, om man nu förväntar sig det av en duschkräm. Det är ytterst tveksamt om jag kommer köpa den igen, men kanske. Den är inte otäck på något vis, bara lite menlös.

African Cocoa Bean har inget som helst existensberättigande i min dusch. Den doftar inget speciellt. Lite artificellt bara. Den har samma krämiga lödder som kaffebönan men som sagt, ingen rolig doft alls. Båda är vansinnigt odryga så man behöver inte vara orolig för att de ska räcka för många duschar. Det innebär att de blir förhållandevis dyra också. Det är inga jätteförpackningar direkt och i alla fall jag häller på rätt mycket för jag vill ha just krämigt lödder. Tar man mindre av duschkrämen händer just ingenting och då är det fiasko, tycker jag. Så, en odryg produkt med sisådärdofter. Inget toppbetyg för dessa båda. Pool slår dem lätt med sina duschkrämer till lägre pris. Tycker jag i alla fall.
Dessvärre gör Lidl mitt liv svårt genom att aldrig ta in favoritdofterna kaffe och choklad. Tro mig, de doftar så in i bängen gott att man blir salig! Men, Lidl precis som alla andra företag, undanhåller konsumenterna de riktiga godbitarna. Varför? Varför? För att jag ska handla andra- eller tredjehandsalternativ hos YR? Lidl! Ge mig min choklad- och min kaffeduschkräm tillbaka!

Misa Love Bite

Publicerad 2008-09-21 15:13:38 i Naglar i rött,

Hej igen allihop! Jag kom på att jag inte postat alla mina Misa Poison Passion-lack. De ligger ju i det enorma arkivet och har blivit bortglömda. Några i alla fall. Eftersom jag idag visade ett inlägg med larvigt lika lack där Misa Love Bite var ett så kan ju en notd med Misa Love Bite vara på sin plats. Jag vill dock göra er uppmärksamma på att det alltså rör sig om arkivbilder då jag själv precis brutit nageln och är kortklippt. För övrigt kan jag berätta att mina naglar just nu pryds av OPI Parlez-vous OPI vilket är en utmärkt färg för brutna naglar... Inga flugsvampar längre alltså, som i morse.
Oj, vad jag pladdrar. Andra koppen kaffe på raken här, så jag blir lite uppe i varv.  Njut nu av ett otroligt vackert lack, som dessutom hade matchat dagens makeup perfekt om de råkat sammanfalla.  ;D

Vampighetes vampighet! Oh, vilket lack! jag är i oxblodsextas!

Det är så snyggt, det är så snyggt, det är så snyggt! Om jag kunde få ett läppstit som matchade det här vore jag lyckligare än en lärka!

Det är lätt att måla med men som ni ser blir det lite flammigt med endast två lager. Ett underlack hade nog inte skadat. Glansen är fin så överlack kan man hoppa om man inte har det för torktiden, som jag. Men här är det inget överlack heller. Jag blev som sagt kär i färgen. Riktigt läcker! Ska köra med tre lager endera dagen och göra en grundlig manikyr, Det förtjänar det här lacket!

Larvigt lika lack, del 3

Publicerad 2008-09-21 07:26:22 i Nagellack - jämförelser,

Men kära nån, jag har ju glömt fortsättningen på min serie om larvigt lika lack! Här kommer det ytterligare en jämförelse mellan Misa Love Bite och Color Club Haute Couture. Bilden togs innan min nagelolycka och ni komme förmodligen få se en blandning av korta och långa naglar framöver då jag i arkivet har både korta och långa och på fingrarna just nu har korta. Bli alltså inte förvånade över hoppande nagellängd. ;D

Här är det dags för larvigt lika Color Club Haute Couture och Misa Love Bite.

Love Bite på pekfingret övrig med Haute Couture. HC är aningens brunare än LB. LB har en körsbärston som är väldigt attraktiv. HC är dock mycket mer lättlackat. Båda är snygga och bra lack. Love Bites körsbärston väger dock över vågen till en rekomendation. Fast HC är ju lättare att lacka med ändå... Hm, svårt val.

Självklart är det två lager av båda. Så ni vet. :D

Nfu Oh 69

Publicerad 2008-09-20 19:43:15 i Naglar i blått,

Jag hinner ju inte med någonting... inte underligt att arkivet hotar explodera! Här är min notd för dagen. fast den är död nu, efter att jag swatchat mina nya Viva la Diva... Hur som helst så gillade jag dagens naglar och de matchade dagens makeup! Säg inte att jag ine varit produktiv idag! ;D

Ännu ett favoritlack i blått! Det här är en trevlig bekantskap vill jag lova!


Ett enda lager lack ger full täckning och flaskfärgen! Ett lager! Färgen är i samma färg som gamla jeans blandat med silverglitter. inga penseldrag syns, inga prolem med appliceringen. Det är enastående!

Jag är så glad för mitt Nfu Oh 69! Det har bara kvaliteter! färgen är klädsam dessutom. Den passar min hudton. Den ä blå men inte sticka-i-ögonen-blå eller är-den-blå-är-den-svart?-blå. Den är silverskimmerdenimblå!

Det här är vackert! Därför spammar vi vidare med bilder!


På tummen ser ni ett försök med små pärlor. Tyckte det gick rätt bra men jag vet inte hur det håller. Jag bara duttade dit dem i fuktigt lack och så öste jag på Revlon Top Speed topplack på. Tycker det blev en trevlig, om än enkle, dekoration!

Och så blev det lite ränder också...

I grått och grönt

Publicerad 2008-09-20 14:28:11 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Idag har jag använt en eye fix från Face som Emma P inte gillade. Vi får se, så här långt funkar den i alla fall bra. Men den kan ju "creasa" med tiden, vem vet. Sminkade mig gjorde jag vid 11-tiden idag och så har jag då varit på shoppingrunda, som ni vet. Jag ska snart visamin skörd med nagellack! :D
Förutom en grund för skuggorna har jag använt skuggorna ni ser på bilden. Viva la Divas grå från höstens kollektion, lite Café Satin och Plum Shimmer från Makeupcometics. Även Apple från dem och Diamond Green.

Mer! Jag använde min MAC Technakohl i Jade Way, geleyeliner i grönt, Endangered från Indelible, rouge från Tigi.
Ja, det var en del av dagens produkter.


Först eye fixen på hela ögonlocket upp till brynen. Jag lade den ganska tjockt med en syntetpensel. Ska prova mig fram med vad som är bästa konsistensen och tjockleken på den och de thär är första försöket.
Därefter lade jag grå Viva la Diva längs globlinjen. Café Satin på ögonlocket.En härligt greige nyans! Sedan lite Plum Shimmer i det yttre V:et  för att få en mjuk lila skiftning i det grå.
Sedan valde jag att lägga en ljusgrön highlighter med Apple. En ny favorit! Den ger verkligen ett sällsynt skimmer till anda färger. Därefter Technakohl i grönt i en kraftig linje under ögat. Den blev inte så snygg som jag ville, linjen. Jag är inte så tagen av MACs Technakohl som jag upplever fäster lite ojämnt på huden, så jag lade lite grönskimrande Diamond Green i yttre ögonvrån. Längs övre fransraden drog jag en linje med Endangered och lät den gå ut in smal spets. Mascara på fransarna och det var det. Jag gillade den här makeupen själv. Trivs i färgerna.

Ljuset blir lite snett då jag har hallampan från ena hållet men inget fån andra. Jo, badrumsbelysningen, så klart...
Här tittar jag fram bakom min kamera:

Och lite läppar ska ni få. Lila läppar. Purple Pearl från IsaDora.

Ser mest ut som om man förätit sig på blåbär...

Swatcher på Makeupcosmetics

Publicerad 2008-09-20 14:02:03 i Swatchbibliotek övrigt,


Men först Viva la Divas höstskuggor! Fina, eller hur!

Så till Makeupcosmetics!

Blackstar Green, Blackstar Blue, Blackstar Gold, Blackstar Red och Cashmere.
Cashmere är lite ljusare och med mer glitter i än Blackstar Red.

Golden Egypt, Brown Smoke, Café Satin och Plum Shimmer. Jag måste ha en fullsize av både Brown Smoke och Plum Shimmer! De båda andra har jag redan som fullsize.

Sea, Diamond Green, Egypt och Apple. Här är nog alla ett måste...

True Copper, Deset och 24 karat.

Det blir en rejäl beställning efter lön... Otroligt vackra och lättjobbade pigment!

China Glaze Drinking My Blues Away

Publicerad 2008-09-19 18:52:58 i Naglar i blått,


Aaaaaaah! Perfekt blått glitterlack! Helt perfekt! Perfektare än perfekt! Så otroligt helt enastående perfekt att inga ord räcker till! Men då snackar vi bara om färgen!

Det här blå lacket har den vackraste blå färgen, de mest förföriska skimmer och det är dessutom en fyra-lagers variant... Det sista är inte bra.

Dessvärre är det så transparent att det kräver fyra lager. Men den här över ett annat blått kan nog vara ultimat. Annars kan jag leva med fyra lager bara för att få bära den här färgen! Ser ni? Den är ju underbar!

Gnister i blått, tukos och rosa. Mmmmm! Kan inte bli vackrare eller bättre!


Jag erkänner, jag är helt hals över huvud och med hull och hår förälskad i denna blå! Och namnet sen! Vem har inte någon gång frestats att göra det? Alltså Drinking my blues away... ;D
De här killarna visste i alla fall vad det handlade om, en gång i tiden.
Att lacka fyra lager funkar dessutom då lackets konsistens är bra. Riktigt bra! så bra som ChG en gång var.

Och en sista!

Och en på min katt! :D

Och en på min andra katt!

Ser ni hur fint hon matchar varningstejpen!

Misa Street Style

Publicerad 2008-09-18 15:47:09 i Naglar - duokromatiska,

Och inte ska vi väl nöja oss med ett inlägg om läppar bara när arkivet har så mycket naglar att bjuda på. Mer från början av april. Varsågoda!
image4735image4736
Snygga duochrome-färgen Street Style från Misa pryder nu mina naglar! En gammalrosa färg med mycket guld i och även vissa duvblå eller blågrå skiftningar. Mycket snyggt!

Spännande färgskiftningar, va? Sen vet jag inte hur Street Style det är. Det känns mer som ett lite gammaldags, feminint och romantiskt lack. De mjuka askiga rosa tonerna som i vissa ljus får dagrar av orange och aprikos, är verkligen ljuvligt och kvinnligt! I sina blåare stunder kan det få en askig lilaton, som ni ser på bilderna, men även då har den en gammaldags och mjuk charm.
Det är svårt att tröttna på det då det ständigt byter ton i färgen, men det behåller sin behagfulla karaktär. Ett härligt lack som var överraskande täckande. Här är det två lager, men det såg rätt bra ut redan efter ett. Jag gillar Misa. Deras lack har många bra kvaliteter. Dessutom är de, när man vant sig vid den tunna konsistensen, riktigt lätta att ha att göra med.

Maybelline Watershine Espresso

Publicerad 2008-09-18 15:45:02 i Läppar,

Jag gräver mig vidare, inlägg för inlägg, i det opublicerade arkivet. 8 april skrevs det här. Jag börjar känna mig lite som Arne Weisse i Minnenas Television, typ... Men jag visar inga repriser, bara gammal utdaterad skåpmat i största allmänhet.
image4367
Ett litet inlägg om ett favoritläppstift kan väl vara roligt en dag som denna?
Maybellines läppstift gillar jag överlag, som ni vet, och jag använder både de i rosa och röda hylsor. Just det här är ett med rosa hylsa. Den serie mitt läppstift tillhör heter Maybellline Watershine och är ett ganska transparent läppstift med mycket glans men inget glitter. Glittret återfinns i systerserien Watershine Diamonds.

Just det här läppstiftet heter alltså Espresso och er en rosabeige färg som är väldigt lik min naturliga läppfärg, bara snyggare och jämnare. Den passar alltså perfekt till min hud och mina tänder. Jag ser fräsch ut men ändå naturlig. Den gör att mina läppar ser mjuka och lena ut, och dessutom gör den faktiskt att de blir lite mjukare. Den jämnar ut hudtonen så läpparna blir lagom rosa överallt. Jag älskar det här läppstiftet och använder det ofta, ofta. Dessvärre hade det gömt sig för mig så jag har varit utan det ett tag. Jag visste nog inte hur mycket jag gillade det här stiftet innan det försvann, ni vet, man saknar inte kon innan båset är tomt, men under den här månaden som jag inte hittade det så har jag ofta velat använda det. Nu kom det till rätta i en resväska och vi är lyckligt återförenade!

Zoya Pru

Publicerad 2008-09-17 19:41:02 i Naglar i guld, koppar, brons,

Okej, en tredje notd från april som kastas ut i ren desperation då arkivet hotar sprängas. På mina naglar är det just nu blått holo-lack från OPI Designer Series. Den får ni kanske se en annan dag! Nu får ni dock njuta av ett underbart höstlack, Zoya Pru! Glöm inte kola in hennes mörka storasyster Anastasia i inlägget under.
image4456image4457
Zoya Pru är en kopparskimrande färg med massor av guldskimmer i. Den är ganska transparent, det behövs tre tunna eller två kraftiga lager för att få det täckande. Lacket flyter inte ut över nageln på samma sätt som många andra lack utan man får vara noga med appliceringen, vilket leder till att mitt lack är ojämnt inne vid nagelroten. Det syns inte med blotta ögat, men man ser det på bilderna.
image4458image4459
Det här är en sådan färg som jag verkligen lockas av. Kopprigt med rosa bas... Mmmmm! Men som vanligt blir jag lite ambivalent till färgen när den väl sitter på mina grisskära små fingrar. Ja, vad tycker ni? Är det en snygg färg på mig? Jag kan inte bestämma mig vad gäller den här heller.

Hur som helst, lacket är packat med glitter och jag tycker det passar bra till  lite perikorosa läppar och bronzer på kinderna. I vissa ljus uppfattar jag den verkligen som en gnistrande persikorosa. I andra ljus blir den lika koppartonad som mammas gamla kaffepannor i köket på landet.  Guldglittret gör inte att lacket ser ut att ha korn av glitter i sig men är lite större än det finaste microskimmer som man kan hitta i vissa lack. Det är ungefär i samma klass som det röda glitter som finns i Zoya Yasmeen. Det lacket finns i en tidigare notd.  Med ett lager överlack, här Poshe, blir ytan helt slät. Jag minns inte om det var knottrigt innan heller eftersom jag alltid drar på överlacket innan lacket hunnit torka. Det är ju halva poängen med överlacket, att det torkar lacken snabbare!

Zoya Anastasia

Publicerad 2008-09-17 17:38:43 i Naglar i brunt,greige,beige,

Jag slänger med ett arkiverat aprilinlägg till. Jag måste ju ut med dem eller kasta, och kasta känns onödigt. Ett till lack i brunt alltså. Kanske kommer ett tredje också. Och fjärde, femte, sjätte... Nej, vi byter färg i så fall. ;D
image4518image4519
Zoya Anastasia är ett komplext lack med många färgkiftningar från brunt till portvinsrött till plommon, alltid med guldglitter. Det krävs några lager för att få det täckande. Vill man använda det för layering kan man välja om man vill förstärka någon specifik del i färgen, t,ex med mörklila under så kommer plommontonen fram mer, med ett mörkbrunt får man mer av den brunröda skiftningen och så vidare. På många sätt påminner faktiskt det här lacket om Royal Rajah Ruby från OPI. Det är också en brunröd färg med skimmer som ger det djup. Anastasia är dock mer färgskiftande. Inomhus ser det mörkt chokladbrunt ut, i vissa typer av belysning blir det vinrött, i solsken kan det få alla skiftningarna på en gång. När jag satt i tunnelbanan och passerade Slussen kunde jag svära på att det var ett auberginefärgat lack med kopparskimmer medan det i Gamlastan var samma färg som ett Merlotvin... Spännande och vackert!
 
Om man vill bygga Anastasia utan annat lack under krävs i alla fall tre lager för att det ska vara identiskt med färgen i flaskan. Lacket är vackert kopparskimrande och på ett sätt som jag inte störs av när det kommer till matchning mot min rosa hudton. Jag är riktigt förtjust i Anastasia. Jag rekomenderar henne verkligen till alla er som älskar bruna och kopparaktiga toner men har svårt att hitta rätt. Jag tror att skälet till att jag gillar henne är att det inte är ett orange inslag i färgen. Istället är det en brunröd eller rosabrun skiftning djupt i lacket. Guldskimret ger liv åt färgen och får den kopparbrun, men i en mörkare nyans än kopparpannorna hemma i mina föräldrars kök. Hållbarheten i lacket är bra. Jag använder Zoya tillsammans med mina China Glaze bas- och topplack och den kombinatonen är väldigt bra.

Nå, ser ni den ryska tsarfamiljen på sitt gods eller den dramatiskt flyende unga flickan? Eller den misstrodda kvinna som hävdade sig vara tsarens dotter? Personligen tror jag inte att någon ur tsarfamiljen klarade sig undan, men visst är det en spännande berättelse! Och ja, jag köpte nagellacket på grund av namnet. Jag har en svaghet för allt ryskt även om jag försöker trycka ner den ibland. Hur som helst blev det ju ett lyckat köp!

Jag måste få visa hur lacket er ut fyra dagar senare utan påfyllning av vare sig lack eller överlack:

I princip inget slitage alls. Jag älskar China Glaze och jag älskar Zoya! Tillsammans håller de en vecka om man vill, men det vill jag sällan. ;-)

Suzi says Da!

Publicerad 2008-09-17 17:24:37 i Naglar i brunt,greige,beige,

Jaha, här kommer ett inlägg från april 2008. Det är dags att beta av lite ur arkivet tycker jag. Vill inte bara slänga gamla inlägg som fått "mogna" eller kanske mögla? Hur som helst, det finns femtio notd som bara väntar på sin dag. Den här var äldst... Dessutom har den, som jag skrver i texten, varit med förr på bloggen. Alltså lacket, men så här till hösten är det ett lack att påminna om. Bland de snyggaste i brunt tycker jag! Passa också på att kolla naglarna! Här hade de ändå blivit längre än de var från början. Jag hade använt Natural Nail Strengthener som underlack i över en månad när bildena togs. Nu har jag använt det i mer än ett halvår!
image4511
Suzi says Da! Har varit med på bloggen förr, det vet jag, men hon är så fin! Suzi kommer från OPI Russian collection, den kanske bästa av alla OPI-kolektionerna och hon har den där underbara, kaffebruna färgen som jag verkligen gillar! En ganska mörk brun färg med lite röd toner i. Med två lager lack blir färgen närmast svartbrun. På bilderna ser ni ett lager färg och överlack. Överlacket råkade ha blivit smittat av ett guldglitterlack och förde med sig glitterkorn i penseln. De finns inget glitter i sig, inget skimmer heller. Hon är en rikt pigmenterad krämlacksflicka. Okej, hon kanske är mer av ett höstlack med sin djupa färg, men för mig är hon gångbar året om.

Suzi says Da! Är ett nagellack som i alla fall jag säger ja till! Hon är sofistikerad och sexig, självsäker och stark! En färg som andas av självförtroende likväl som självkänsla. Och ja, det är skillnad på de två sakerna.
Att Suzi says Da! dessutom är ett väldigt pigmenterat lack, ett lager räcker för att få färgen på bilderna, och dessutom hållbart och snyggt gör henne till en klassiker i min samling. Hon är ett av de lack jag använt mest från the Russian Collection.

OPI Man of la Mancha över ChG Unplugged

Publicerad 2008-09-16 19:45:44 i Naglar - duokromatiska,


Jag fortsätter min höstlövslika exposé över nagellack som förför och förändras! Kopparskimmer och duochome är kul! Här är det OPI MAn of la Mancha som fått krydda lite tamare China Glaze Unplugged. Ett lager av vardera lacket.

ChG Unplugged ensam på bild 1, sedan med ett lager Man of la Mancha ovanpå.

Färgen blir ett rikt skimrande höstlövsspektra i grönt, guld, koppar och rött.

Verkligen en vacker kombination, eller hur? Jag blev kär i Man of la Mancha på P'ssion. Emelie hade lagt det över Zoya freja och jag var bara tvungen att skaffa ett jag med!

Lacket fanns att beställa på Tradera vilket jag också gjorde. 10 dagar senare hade inget paket dykt upp och jag mailade säljaren, en jättetrevlig tjej som skickade ett nytt lack utan kostnad. Det är det enda paket som försvunnit från mig i posthanteringen, men inte det enda postten slarvat bort. brev, räkningar och annat har också försvunnit. Vart mitt första Man of la Mancha är kan man ju fråga sig. Min brevbärare är en blond liten kille på 20 och känns inte som en trolig fösnillare av koppargnistande OPI-lack. Men vem vet?

Olika ljus och vinklar ger helt olika färgintryck så Man of la Mancha är rikitgt spännande hela tiden!

Bildspam, jag vet, men hur ska jag annars förmedla dess föränderlighet? Hur som helst, hittar ni Man of la Mancha, hugg honom direkt! Ni blir inte besvikna!

Nfu Oh 49

Publicerad 2008-09-15 20:29:31 i Naglar - flakes,


Varning för bildspam här, men lacket är så extremt skiftande till sin natur att en eller två bilder inte hade gjort det rättvisa.
Nfu Oh nr 49 är ett av Shiny Opals lacken. Ett flakelack som dessutom skiftar i grönt, guld, orange,rosa och rött.

Vad kan jag säga? Det ligger två lager över ett mörkbrunt krämlack. Bilderna får säga allt det andra.

Klicka upp dem är ni snälla, för det här är ett lack som får en att tappa hakan!

Ser ni? grönt, guld och orange...

Vad ska man säga? Det är verkligen som en skinande opal. Ni vet vad jag menar? Ni har väl sett opaler? De där skiftningarna inne i stenen...

Magiska små eldar som tänds, skiftar färg och släcks.

Knappast ett lack som går obemärkt förbi...

Liten test av Makeupcosmetics eyedust

Publicerad 2008-09-15 17:26:43 i ,


Så här såg jag ut i morse. Den blå skuggan heter Sea och kommer från ett märke som jag nyss börjat prova, Makeupcosmetics, som är ett svenskt mineralmakeupmärke. Jag fick i veckan som var hem en foundation, den ljusaste, ett rouge samt tre ögonskuggor/eyedust. Allt mycket prisvärt, tycker jag, men foundation och rouge passade mig inte ultimat i färgton. Lite för gult tyckte jag som är rosa som en ångkokt räka. För att vi ska få veta om de är lika bra som ögonskuggona så lade jag dem igår på lådan för transport hem till min vackra medbloggeska, Emma, som lovat prova och komma med ett utlåtande. Fram till dess är det alltså ögonskuggorna jag kan berätta om. Jag har ju intensivkört dem både fredagkväll, lördag och söndag samt idag. Alla tre har varit välpigmenterade och lättjobbade. Väldigt roliga att ha att göra med alltså. Och priset tycker jag är riktigt bra också! 59 kronor för en fullsize att jämföra med de 120 t.ex Make Up Store tar för sina eyedust. Nu blev jag så frälst att jag beställde en till fullsize ögonskugga samt tester på ytterligare 10 färger. Förhoppningsvis blir det inte så att jag måste ha alla... Risken finns dock för det.
Så här ser det nämligen ut efter en ganska tuff dag på jobbet.

Bilden är tagen för tio minuter sedan efter att jag haft skuggan på sedan halv sex i morse. Det syns knappt alls att det gått tolv timmar. Färgen har knappast mattats och ingenting har glidit eller lagt sig i veck. I ärlighetens namn gäller ju det även lila Vampyre fån MUS, men jag har aldrig sagt att de skulle vara dåliga, absolut inte, bara jäkligt dyra.
Makeupcosmetics ögonskuggor imponerar alltså på mig, till skillnad från de NYX-pigment jag harvade med förra veckan. Även om jag tillslut fick dem att sitta kvar så föll det damm från dem som fastnade i ögonfransarna och satte sig på glasögonens linser, Färgen bleknade också betänkligt i vissa fall. Sen är ju de också trevliga skuggor att blenda och ger fin glans. Makeupcosmetics tycker jag dock att är bättre!
Makeupcosmetics får 5/5 i detta test. De har inte gjort mig besviken än. Sminkan rekomenderar!!

Real Silver Sharon

Publicerad 2008-09-14 17:12:21 i Emmas FOTD 2008,

Det var länge sen jag bidrog med en sminkning, så här kommer min lördagssminkning.


Grunden är Everyday Minerals foundation i färgen fairly light, formulan intensive. Under ögonen har jag använt MAC studio finish concealer i färgen NW 20. Ojämnheter i ansiktet har jag täckt med dream mousse concealer från Maybelline. För att fixera underlaget och matta ner har jag använt EMs finishing dust.


Brynen har jag målat med Clarins brynpenna i färgen lightest brown. Letar du efter en brynpenna så spana in denna, den är min absoluta favorit! Som grund för ögonskuggorna har jag lagt bare study, en paintpot från MAC. Paintpotsen ger ett kanonbra underlag och den största fördelen de har gentemot Lumenes Eye Make Up Base är att den blir riktigt fin på egen hand. Lumene är inte så snygg ensam och missar man att "måla över den helt" kan det bli ganska trista skarvar. Det problemet finns inte med bare study, som klarar sig utmärkt på egen hand. Bare study upp till brynet alltså.


Efter grunden, drog jag ett ganska kraftigt streck med feline, en fantastisk kajalpenna från MAC, strecket suddade jag sen ut lite med en pensel. Därefter applicerade jag en silverskugga från L'oreal, real silver från color appeal platinum-serien, i inre delen av ögonvrån med en pensel. Yttre 2/3 av ögonlocket målades med en ögonskugga från Lars Wallin, i färgen Sharon. Skuggorna suddades ihop och lades även under ögat. Jag lät även de "undre" skuggorna gå ihop med dem på den övre delen av ögonlocket. När jag hade kommit så här långt bestämde jag mig för att mina egna fransar behövde lite hjälp på traven, jag tog därför en halv rad av H&Ms lösögonfransar medium och fäste ovanför mina egna fransar. Lite mascara för att få de egna fransarna att smälta samman med lösögonfransarna, Clinique lash power. Limmet dolde jag med Cliniques brush on cream eyeliner i svart. Som highlighter lade jag Isadoras gleaming eyeshadow i white silver upp till brynet, denna skugga applicerade jag även lite över de andra skuggorna, för att sudda ut gränserna. Inuti ögat målade jag med en svart kholkajal från Max Factor. Kinderna fick färg med mineralize rouget Gentle från MAC och läpparna målades med slimshine bare, även detta från MAC. Klart...

Ni får även se en bild på mina naglar, målade med Orly Midnight Star, ett lack jag har fått av Sminkan, ett stort tack till henne för det! På bilden ser ni även plastringen som pryder dessa flaskor. Den mycket plastiga plastringen... Lacket ser lite blåare ut på bilderna än vad det är i verkligheten, men eftersom jag är kass på bildredigering så får ni använda er fantasi...

Color Club Groove Thang

Publicerad 2008-09-14 17:12:08 i Naglar i lila,


Fasen, att det ska vara så mörkt.... Det regnar och är riktigt mörkt ute så inga solskensbilder blir det på Groove Thang. Dessvärre hade han nog behövt det för att kunna visa upp sitt mörklila blåbärshjärta... Hur som helst, det är ett nästansvart lack med mörklila skimmer.

Och ett litet hårstrå är med på bild också... Ja, så kan det gå...
Skimret get lite liv åt den här färgen som nog skulle kunna vara riktigt attraktiv om man fick fram den lila tonen lite mer.


Jag är ledsen att jag inte ens under lampan i köket får fram den lila färgen, men i ärlighetens namn syns den knappt... Jag tycker lacket, precis som Midnight ride ur China Glaze Rodeo Diva, hade tjänat på att vara ett snäpp ljusare. Lackkvaliteterna är annars goda. Bättre än för Midnight ride, t.ex. Ett lager täcker nästan mina naglar men jag har två här. Har man lite mindre nagar än jag räcker ett lager utan tvekan. Det lila kommer mest frm som en sorts överglans ovanpå lacket när man rör händerna.Det skulle kunna vara en skimmeversion av OPI Siberian Nights faktiskt.

Blixt, halogenarmatur och 60-wattslampa i kombination lyckas få fam lite, lite lila....

Veckans bloggtema: Höstkollektionerna

Publicerad 2008-09-14 17:11:25 i Veckans bloggtema,

Sublim vill veta vad, om något, som vi nätverkare på PRET-ty tänker köpa ur höstens alla kollektioner.

Ja, svaret vet ni redan. Nagellack!
Misas hela Poisoned Passion, Zoyas Pulse och Vibe kollektioner, större delen av China Glaze Rodeo Diva och även Color Clubs Dance to the Musique. Några OPI fick också komma hem till mig.

Smink i övrigt då? Nja. Jag köpte ju tre eyedust från Make Up Stores Whisper kollektion. De med de usla burkarna. Nej, jag har inte mailat MUS än. Hällde ju över dem i nya burkar och så var det med det. Men man såg hur lite dust det är i burkarna i alla fall...

Det var väl det. Usch vilket tråkigt inlägg....

Color Club Object of Envy

Publicerad 2008-09-14 11:32:19 i Naglar i grönt,


Color Clubs kollektion Glitter Vixen innehåller bara glitterlack. Täckande glitterlack. Helt fantastiska glitterlack!

Här ser ni gröna glitterlacket Object of Envy över ett lager Nfu Oh 122. Då kan man definitivt klara sig med ett lager och i bästa fall slippa brottas med lacket för att få av det. Sen hjälper ju ingenting, det är alltid en kamp att bli av med glitterlack, men man kan ju försöka göra det så lätt som möjligt...

Så, det är grönt och det glittrar. Glittret är grovt och lacket segt. Men det täcker bra. Två lager hade täckt nageln även utan bas i färg. Visst är det roligt, men knappast något jag kommer använa säsklt ofta. Glitter är för svårt att ta bort och det här lacket lite väl glittrigt för att jag ska ilja ha det länge. Man tröttnar snabbt på sådana här crazy-färger. Men jag är glad att jag har det. Det är definitivt en kul grej.

Precis som med flake-lacken från Nfu Oh eller andra extrema lack så är det inget man vill ha varje dag, men absolut värt att plocka fram ibland nä man är på det humöret. Det ä i alla fall inte tråkigt!

Color Club Electronica

Publicerad 2008-09-13 18:48:24 i Naglar i lila,


Fotat snabbt eftersom det var lite sol ute i typ två minuter. Ingen riktig manikyr. Ni ser trådar efter bomullspadsen och annat slarv, men det ni ska lägga märke till är färgen! Wow! Det här är en perfekt blålila!

Det skimrar i rosa och blått i den intensiva blålila basfärgen. Otroligt läckert! Det ni ser är två, lättlagda, lager lack utan under- eller överlack. Fantastiskt fint, eller hur?


Ni ser hur praktfullt det är!

Och, eftersom min andra katt fått vara med i ett nagellacksinlägg så måste även lillan få det! Här är min yngsta katt. 8 år. Tror inte ni kan se någon skillnad på henne och den andra. Min gamling är 13, betydligt mindre och fluffigare. Men båda är svarta.

Ny kabuki! Och nytt mineralsmink...

Publicerad 2008-09-13 12:45:56 i ,


Det här är min nya kabuki! Söt va? En liten mjuk och len sak från Makeupcosmetic som är ett svenskt företag som säljer mineralsmink på nätet! Det är bra priser, om man tänker Sverige, och jag har precis fått hem några grejer jag ska prova. Bland annat den här lilla raringen. Och även om jag inte är fröken välgörenhet så känns det inte fel att de stöder Rosa Bandet. ;D

Så, hur funkade den lilla raringen då? Ja, bra! Den är liten och behändig så den är helt suverän till rouge. På tredje bilden ser ni den med den stora Kabukin från HH Minerals (värdelös.... man får ngen täckning hur mycket man än jobbar med den) och min favorit från Everyday Minerals. EM-borsten är fortfarande favoriten för foundation då den ger maximal täckning, men den lilla raringen är perfekt till rouge! Även med kraftigt pigmenterade mineralrouge får man skira appliceringar med perfekt uttonade skarvar.  Den funkar även för foundation. Det ser ni på sista bilden. Där är det Makeupcosmetics foundation och rouge och båda har jag lagt med den lilla kabukin.

Här ser ni rouget Cassie i en persikorosa nyans. Väldigt skirt och fint och ger en naturlig färg. Vackert!

Världens sämsta rougebild, men ni ser hur mjukt och fint den blendas in mot hudtonen!
Kabukin kostar 108 kronor och rouget 89 kronor. Foundation, i mitt fall är det nyansen Kathy, kostar 99 kronor.
Lite bilder på den också:

Paketpris för foundation och kabuki är 169 kronor!

Larvigt lika lack, del 2

Publicerad 2008-09-13 09:41:15 i Nagellack - jämförelser,

Här kommer del två i mn nystartade serie om lack som är larvigt lika. Och de här är  kanske de allra larvigaste...

De utlovade grå... Här snackar vi finlir när de ska skiljas från varandra.
Tummen: Moonless Night från HM. Lite svartare och med mindre tydligt men grövre skimmer. Hur nu det går till?
Pekfinger: Misa Dying Love. Svartare bas än de tre följande. Mer silverskimmer än Moonless Night.
Långfinger: Color Club After hours. Gråare bas och mer blåton. Känns betydligt ljusare än Misa och HM-lacken. I princip samma nyans som både CND och ChG.
Ringfinger: CND Hyde in the Dark. Samma som CC men med större skimmerkorn.
Lillfinger: China Glaze Black Diamond. Identiskt med After hours. Och jag menar då identisk...

Ännu en bild:

Och så några att klicka upp om man vill vara helt säker på att ha förstått exakt hur lika dessa lack är.

Sminkan rekomenderar Misa Dying Love eller Color Club After hours beroende på om man vill ha det som drar mer åt svat eller mer åt grått. CC After hours slår både CND Hyde in the Dark (minus för torktid) och ChG Black Diamond (kräver fler lager för att bli täckande) och är dessutom billigast av de tre!

Inte så larvigt lika lack i lila

Publicerad 2008-09-12 18:47:13 i Nagellack - jämförelser,


Lägg nu ingen tid på att begrunda appliceringen av lacken. Det är inte en manikyr...
Pekfingret: China Glaze Cowgirl Up
Långfingret: Zoya Mikka
Ringfingret: Misa Forbidden Lust
Lillfingret: Zoya Rihanna

Det var betydligt större skillnad på dem än vad som syns i skugga/inomhus. I starkt solljus kom verkligen deras olikheter fram. Cowgirl Up har massor av skimmer i blått och rosa som de andra inte har.
Mikka är en aningens mer blå i tonen än CU och Rihana. Mikka är den som ligger närmast Forbidden Lust i färg. FL har en lite blåaktig bas med massor av rosa skimmer. Mikka har en del silveskimmer och även rosa skimmer. Det är dock betydligt finare än CU och FL. Mer frostat, liksom. Rihana är det utan tvekan rödaste av dem alla. Till sin grundfärg, som påminner mycket om CU har den även skimmer i guld, rosa och rött. Därför ger den ett rödare och varmare intryck.

Och små klickbara bilder att förjupa sig i för den specialintresserade:


Det lilla problem som uppstår efter denna fotosession är att jag innan hävdat att det räcker att äga Cowgirl Up. Det tar jag tillbaka nu... Alla är underbara på sitt eget sätt. De är olika. Inte jätteolika, men olika. Jag rekomenderar alla!

Larvigt lika lack, en serie i flera delar

Publicerad 2008-09-12 17:59:25 i Nagellack - jämförelser,

Jag är en samlare av rang. Jag gillar nagellack. Jag gillar nagellack i lila. Som dessa båda:

China Glaze Midnight Ride och Color Club Groove Thang.

Liten nyansskillnad går att se i flaskan!

Även på nageln kan man se den skillnaden. I alla fall i starkt solljus. Midnight Ride är lite mer röd i tonen. Den har skimmer i lila och rosa. Groove Thang har mindre synligt skimmer och det är enbart lila, vad jag kan se.

Så här dramatisk är skillnaden i full sol. Midnight Ride på pekfingret övriga med Groove Thang.

I skugga ser man ingen skillnad i princip, i solen kommer den fram. De är dock lavigt lika. Skulle jag köpa bara ett skulle jag hugga Midnight Ride på stört! Det grövre skimret är roligare tycker jag och den rödare tonen mer tilltalande än den mer blålila.

Nästa del i denna serie kommer behandla lack i gråsvart. Därefter planeras det ett inlägg om två röda krämlack som är löjligt lika och vem vet vad mer som kan komma ifråga. Blåa? Gröna? Röda? Ja, det finns en del att ta av...

Misa Ben-Her

Publicerad 2008-09-12 17:17:03 i Naglar i blågrönt&turkos,


Turkos som inget annat lack gnistrar Misas Ben-Her från mina naglar. Turkos med en liten grönton och massor av guld. Galet skimrande och fångandes varje glimt av solljus!

Det här lacket syns. Det är en av de gladaste och mest extroverta färger jag någonsin mött. Påfrestande i längden men vilket litet lyckopiller för en dag! Det är som alla Misalack lätt att lacka med och det räcker med två lager även om jag var lite tveksam. Här ser ni just två lager av det och så överlack. Skimret är förhållandevis stort, som ytte-pytte microglitter ungefär, och det gör att lacket sitter som berget. Tre pads med remover mot mitt vanliga enda gick åt. Och det trots att jag lät removern verka på nageln en halv minut innan jag skulle gnussa av lacket. Ovanligt svårt att ta bort alltså. Men det är inte som t.ex Blue Sparrow från ChG som släpper ifrån sig färgen men lämnar en miljard silvriga glitter som fastetsade i nageln.

Att jag är förtjust kommer väl inte som någon överraskning. En sådan här färg är ju oemotståndlig! Att den dessutom är lättmålad gör ju inte saken sämre. Men det är en färg man får nog av väldigt snabbt. Den är rolig och uppiggande men sedan tröttnar jag och längtar efter krämlack. Att ha Ben-Her i samlingen är dock inte dumt! Dessutom har den den kvalitet som får naglarna att se längre ut. Vad är det för magisk kvalitet vissa lack besitter? Verkar inte ha med färgens djup att göra. Med vissa färger får man bara wow-naglar utan att man kan förstå varför. Här är ett sådant!

Color Club After Hours

Publicerad 2008-09-11 20:59:07 i Naglar i svart, grått, silver,


After hours är ett snyggt mörkgrått lack med massa skimmer i som ingår i Color Clubs höstkollektion Dance to the Musique. Det är dessutom det lack jag fick tre av i senaste 8ty8-beställningen. Tre av detta men inget Velvet Rope och inget Black Cherry Chutney... Ja, jag har inte klagat på Tom för det, det ger ju anledning att lägga en order till. ;D

Dagsljuset är ju i princip obefintligt denna regniga septemberdag som jag skriver detta. Det innebär usla bilder, tyvärr. Egentligen förtjänar det mer än så här... 

Lacket är mörkgrått med silverskimmer som ger djup och liv åt det. Det är inte väldigt olikt t.ex Misas gråsvarta Dying Love eller CND's Hyde in the Dark om man inte är en stor konessör av just gråsvarta lack. Jämför man med Dying Love ser man dock att After hours är ljusare, silvrigare och har mer blåton. Det är ett habilt och bra lack med goda egenskaper. Det får alltså ett närmast blåaktigt sken över sig och täcker efter två lager. Det är något sämre konsistens än på t.x Slow Jam eller Feel the Beat men det är fortfarande ett väldigt bra lack. Jag rekomenderar det varmt!
 

Misa Dying Love

Publicerad 2008-09-11 19:07:55 i Naglar i svart, grått, silver,

Vi har ju så många Misalack kvar att visa och nu hopar sig Color Club också... Ja, lacken är många. Här kommer grillbriketten Dying Love i alla fall. Vi får se om vi hinner med CC's version av grått lite senare, nämligen After Hours.

Ett svartgrått lack med skimmer och, som vanligt hos Misa, utmärkta egenskaper när man lackar med det. Det glider på nageln jämnt och fint. Här ser ni två lager lack utan överlack. Det har en liten grönton i sig, tycke jag, precis som svarta glitterlacket Goth från Orly.Spännande!

One Inch Nails liknades lacket vid grillbriketter, en liknelse som nog äger sin riktighet!
Det är i alla all enkelt att måla med. Den ger hyfsad täckning efter ett lager men två är bättre.

Skimret gör att det inte blir platt, men det är inte vansinnigt unikt. Det lyckas dock vara nyansen mörkare än CND's Hyde in the Dark utan att bli svart...

En liten godbit för oss vuxna goter som vill vara både svarta och sofistikerade!

Rocketqueens Ode till mig!!

Publicerad 2008-09-11 18:55:56 i Allmänt,

Det här hittade jag bland mina kommentarer idag! Fattar ni vilken grej! Ingen har skrivit dikter till mig på det här viset tidigare. Det närmaste jag kommit är överspända kärlekssånger från unga män med gitarr när jag var i övre tonåren och löftet om en roman som skulle handla om mig. Hm, den blev visst aldrig utgiven... Men detta! Dt här är faktiskt bättre än kärlekssånger! Jag är rörd och glad och bara tvungen att stolt visa upp för världen det ode som jag fått mig tillägnat av Rocketqueen! Tack för det, RQ! Kommer aldrig glömma det! Vilken grej!

Ode till Sminkan

Lika grym som Nina Hagen
när du är i de bästa sminktagen
Ödmjuk men bestämd, en fantastisk person
som fått mig att se på makeup med än mer passion

Sotade ögon i svart och rött
de tjusigaste sminkningarna jag någonsin mött
Bryter gränser, visar att man efter trettio kan
även i glitter och blå ögonskugga vara grann

Tja, fin och tjusig, vad spelar det för roll
Du främst visar att kreativitet finns inom räckhåll
Du påminner om att det inte är nödvändigt med söt och fin
för mig representerar du det bra i anarkin

Sminkning efter sminkning, med honungen lockar
och jag alltfler produkter från Ebay plockar
Kan aldrig välja bara en favorit från din månadskavalkad
dina unika talanger jag beundrar i högsta grad

Naglarna jag lyckats med NNS få långa
självklart från dig jag tipset kunde fånga
Cien remover, härliga ryska lack
jag för din inspiration säger tack

Öppen och rättfram, levande ord
du aldrig känns chosig eller konstgjord
Så glad att jag med Sminkan fått bli bekant
Du är en fantastisk bundsförvant

Lista snodd från Badis

Publicerad 2008-09-10 20:21:20 i Allmänt,

Okej, jag har tråkigt... en liten lista kommer alltså här. Den är snodd från Badbomben som i sin tur snott den någonstans.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? Tre på den ena, fyra på den andra. Och så har jag ytterligare en med två nycklar... Har en knippa för hemmet, en för jobbet och en för källaren. En jävla massa nycklar.

Vilken svordom använder du mest? Helvetesjävlaskit vid akuta situationer. Skit som allmänt insticksord. Och jävlar.

Äger du en iPod? Nej. Jag är faktiskt helt omodern. Pinsamt omodern faktiskt. Egentligen är det ett under att jag gått över till CD och inte fortfarande spelar mina LP-skivor. Men där har jag också fastnat i min evolution. Skit också...

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta, utan tvekan. Hatar och har alltid hatat att vara med på bild. Ja, okej, ögat är okej. Men annars, nej. Inga partybilder och semesterbilder finns på Sminkan.

Vilken var den senaste filmen du såg? The Pathfinder. Hehe! Den var lite kul. En vikingapojke hamnar under ett plundringståg i nordamerika i en indianstam och som vuxen hjälper han indianerna att vinna en strid mot de nordiska barbarerna. Otroligt fin historisk skildring. ;D

Har några av dina vänner barn? Ja, en. Vad jag kommer på så här. Och det är min gudson och han blir snart ett år!

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Jag kommer inte på något speciellt som jag suktar säskilt mycket efter. Jag har ju allt. Eller allt som är viktigt. Klart jag skulle kasta pengar omkring mig och köpa smink och kläder, men exakt vad vet jag inte.

Har någon någonsin kallat dig lat? Ja, alla mina lärare

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Dricker inte "ren" mjölk. Om någon skulle tvinga mig tar jag chokladmjölken för då slipper man känna smaken på mjölken. Men i kaffe vill jag ha vanlig mjölk.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Ingen. Jag är ingen grönalundstyp.

Hur många syskon har du? Inga.

Äger du några band t-shirts? Nä. Men en himla massa med Frans Kafka på...

När flög du senast? 2001 tror jag. Jag hatar att flyga. Tar hellre tåget eller färjan eller en kombination därav.

Läser du för skojs skull? Ja! Och jag läser just nu bara deckare känns det som. Lätt underhållning för bussfärden.

Pratar du några andra språk? Jag pratar väl lika mycket engelska som andra svenskar i min generation. Har pluggat ryska men har glömt massor så jag undrar om jag faktiskt kan prata längre. Sen har jag glömt flera andra språk också. Helt.

Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop

Vad har du med dig in på bion? En lätt klaustrofobisk känsla? ;-)

Har du en blogg? Ja en liten en.

Vilken är din favoritdrink? Som den ytterligt konventionella och tråkiga person jag är måste jag svara Gin&Tonic.

Äter du frukost dagligen? Räknas kaffe?

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Jag hatar att stressa. Hatar, hatar, hatar. Därför undviker jag det så gott det går. Dagar som är fullbokade gruvar jag mig inför veckor i förväg. Usch. *ryser*

Vilken är din favoritfrukt? Jag kan få blodapelsin-skov och äta kilovis med blodapelsin. Annars föredrar jag att dricka frukt. Tomat och avocado?

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nej. Absolut inte. Jag är inte lagd åt det självplågande hållet och allt som rör räkning är plågsamt för mig. Hade en 1:a i matte på gymnasiet. Så jag är inget snille, om ni nu trodde det. Inte på matte i alla fall.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? På jobbet eller privat? Jag reagerar otroligt starkt på fel i skriven text i tidningar, böcker, brev eller liknande. Stavfel och dålig grammatik är en klassmarkör och jag vill inte ha ett klassamhälle. I min yrkesroll tar jag definitivt det svenska språket på mycket stort allvar. Men på bloggen, i en chat eller om jag hafsar iväg ett mail så bekymrar det mig inte särskilt. Inte stavningen i alla fall. Skulle det göra det så blev det mycket lite text producerad av mig här. Jag skulle ju då tvingas läsa igenom vad jag skrivit innan jag publicerade och så mycket tid och energi orkar jag inte investera.

Vad var det senaste du åt? Spaghetti och köttfärssås.

Gillar du senap? Ja.

Har du någonsin köpt något från eBay? Genom ombud, ja.

Skulle du säga att du är trendig? Nej. Inte ett dugg. Jag är inte opåverkbar, men asolut inte trendig.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej. Inte ens fast jag bott granne med biffkor. Men jag vill inte veta exakt vilken ko jag äter.

Nå, var det en spännande lista? Nähe... Jag gillade att läsa Badis svar så kolla in dem!  Och svara gärna du med, för mitt nöjes skull! :D

Color Club Slow Jam

Publicerad 2008-09-10 18:38:30 i Naglar, vampy,


En ganska snygg bunröd med mycket skimmer i guld är Color Clubs Slow Jam.

I försvinnande lite dagsljus har jag försökt fotografera flera av Color Clubs höstlack. Inte mycket jag kan göra åt det, ni får hålla till godo... Här ser ni i alla fall Slow Jam i fönstret med ett stadigt septemberregn utanför rutan. Lacket blir rödare i solsken och elektriskt ljus. Då ser man all dess skimrande härlighet.

Sen är ju frågan om man behöver det? Har man Branding Iron från China Glaze räcker nog det. Men, Color Club har en fördel! Det är det mer lättlackat än Branding Iron. Color Club har faktiskt oväntat bra konsistens och pensel. Jag gillar att lacka med dem! Inget kladd eller spill och snygg finish direkt på nageln. Här ser ni två lager lack plus överlack. Ja, och en liten Konad-stämpel då...


Gillar man brunrött är det ett lack att trivas med. Jag anser att dess kvaliteter faktiskt får det att vara snäppet bättre som köp än Branding Iron. Ni som inte beställt hem hela Rodeo Diva kan alltså kasta ett öga på detta lacket som alternativ.

Misa Toxic Seduction

Publicerad 2008-09-09 18:50:09 i Naglar i grönt,

Mer Misa! Jag har ju inte hunnit visa alla! Det här är alltså ur det opublicerade jättearkivet...

Kankse inte så grönt som man kan tro. Mer havsblågrön eller petrol. Men vilken läcker färg!
Första lacket som fick bli en manikyr ur Misas höstkollektion. Så klart!

Visst är det härligt! I solsken gör det sig som allra bäst! Då kommer de gröna tonerna fram. Annars tenderar den att bli mer teal eller petrol.

Spammar med bilder nu, jag vet, men det är ju så fiiiiiint!

Det är lite tjockare och kladdigare än t.ex de lila ur samma kollektion, men det funkar att lacka utan större problem. Det blir inga bubblor eller andra irritationsmoment. Misa är ändå Misa och fantastiskt bra även i sina sämre stunder.
Lacket känns som keramisk glasyr och gör intrycket av mina naglar lite bredare och lite fyrkantigare än jag tycker de är "normalt".

CC Feel the beat

Publicerad 2008-09-08 20:09:41 i Naglar i orange,


Får man massor av nya lack är det svårt att inte lacka om naglarna. Det är sent och det är regnigt så ljuset är verkligen ingen höjdare, men lacket är inte dumt! Jag är glad att jag tog med det, för först hade jag tänkt hoppa Feel the Beat.

Feel the Beat är ett av lacken i Color Clubs Dance to the Musique-kollektion hösten 2008. Töntigt namn på en ganska läcker kollektion. Det är verkligen en makalös höst i år! Hur mycket läckra nagellack som helst!

En varm, orangeröd skimrande läckerbit är det i alla fall. Orange är inte min färg men jag tycker inte det skär sig alltför våldsamt. Lacket är medellätt att måla med. Först blir det strimmigt och valla sig, men sen, andra lagret, flyter det ut och blir perfekt! Ni ser två lager på nageln. Dessutom är det lagom tjockt och har en ganska bra pensel. Efter att ha slafsat med Orly och OPI Pro Wide är en CC-borste nästan lika trevlig, eller ja, lika trevlig faktiskt, som Misas perfektionsredskap. Det är som att få en skalpell i handen istället för den köttyxa vissa nagellacksmärken envisas med...

Lacket är ljuvligt skimrande. Ser ni hur ljuvligt det ser ut? Jag gillar verkligen färgen, trots att den är orange. Ah, den här till min nya grå kofta! Helt underbart! Och glödande orangeröda läppar till! Om jag nu har orange läppstift i mina gömmor. Det är jag långt ifrån säker på.

I lampljus ser det så här fint ut! Läckert som bara den!

Jag tycker Feel the Beat är en uppiggande liten sak bland alla blå, gröna och grå och lila. Även bland alla röda nyanser är den en frisk fläkt. Det är mycket kalla toner i höst, mycket vinrött och brunrött. Här är ett lack som vågar synas! Höstkänsla men ändå med en gnutta solsken!

Sista bilden är tagen med blixt. Jag ville bara visa Konadstämpeln på ringfingret. Man måste ju inte stämpla varenda nagel varje gång...

Swatcher av greige till Ika

Publicerad 2008-09-08 17:06:25 i Swatchbibliotek övrigt,


Ika ville se en jämförelse mellan den lite grönbeigegrå i Smoky Eyespaletten och mina riktiga greige. Helt ärligt så är jag inte så pigg idag. Jag har molande huvudvärk, och har haft hela dagen, och jag orkade därför inte leta efter alla greige. Jag högg de tre jag först kom att tänka på.

Den från Smokey Eye-paletten som Ika ville se jämförelser mot är alltså nr två från höger på nedre raden. Sen ser ni Demon från MUS. Den är överhälld i en Fyrinnaeburk efter att locket gick sönde. Det var då jag nsåg hur lite dust det är i nya burkarna. En halv sampleburk fån Fyrinnae, liksom? Hallå!
Den i ceriseförpackning är Taupe från Tigi. Min stora favorit i greige!
Längst ut i raden ser ni Smoke&Diamonds från MAC.

HM-skuggan fån paletten längst upp till vänster, Demon från MUS bredvid.
Taupe från Tigi andra raden från vänster, Smoke&Diamonds bredvid.
I lite annat ljus:

Och med handryggen vinklad mot fönstret:

Alla skuggornas lades på ren, torr hud med en skumgumiapplicator som medföljde HM Smokey Eye-palett.

OPI Kinky in Helsinki

Publicerad 2008-09-07 19:48:58 i Naglar i rosa,


OPI-lacket Kinky in Helsinki ville jag först och främst ha för namnet, men det är en överraskande snygg rosa också. Fuchsia med rödlila glans. Väldigt 80-tal!

Det är som alla gamla OPI-lack enormt lätt att lacka med, bra pensel (Ack, varför har de pro-wide nu? Den gamla var ju så braaaaaa...) och bra torktid. Det är högglansigt även utan överlack. På bilderna är det tre lager lack och inget överlack. Perfekt! Man kan inte misslyckas när man använder så hä bra lack. Det bara lägger sig över nageln som genom ren magi!


Det är en fantastisk färg. Den har djup och påminner lite om vissa China Glaze som också få en tjock, lite glaslik eller keramikglasyrliknande yta. Skimret är enastående. Dagrarna i det tydliga. Den är alltså fuchsiafärgad men slår i knallrosa och även i lilarött. Att färgen känns lite omodern, för det gör den, spelar mig ingen roll. Det är så läckert!

Vaför man slutat göra den förstår jag inte. Den borde leva kvar för alla oss som dels skrattar åt namnet och dels älskar att ha blixtrande tokrosa naglar! Den lyckas vara rosa utan att bli söt dessutom, något jag uppskattar. Var är min gamla långhårig fuskpäls i blått? Jag vill ha galet 80-tal och disco hela natten! Jag vill vara Kinky in Helsinki all night long! Nej, kanske inte förresten... Jag tar tillbaka det där. Men färgen gör en lite smågalen!

För att matta ner den tokrosa så jag kan vara lite mer samlad och inte börja blanda spännande drinkar och spela Tainted Love på högsta volym så slet jag fram Konads stämpelplattor och gjorde någons slags virveldesign. Det här är min nya favoritstämpel, jag har haft den förut över guld. Kanske var den bättre över guld.

Mja, jag vet inte... Det är i alla fall dagens naglar. Kinky in Helsinki och konadsstämplar.

Misa A Sin Worth Committing

Publicerad 2008-09-07 18:22:56 i Naglar i blått,

Inte dagens naglar, jag har nämligen Kinky in Helsinki idag, men det kan ju vara roligt att se närmare på Misas Poisoned Passion-kollektion. Det var det här nagellacket jag bar under mina Konadstjänor för lite sedan. A Sin Worth Committing...

Ljuvligt blått och gnistrande! Vad för synd det skulle vara att bära det här lacket vet jag inte men kanske frosseri, för jag frossar verkligen i att titta på det  och dess skimmer!

Visst är det vackert! Precis som Toxic Seduction i samma kollektion så är det lite kladdigare att måla med än de lila. Ni ser att jag smetat lack överallt, men det fick vara. Det är två lager och inget överlack som gäller här. Observera att det är en snabbswatch som inte skulle bäras. Sen gjorde jag en riktig manikyr med det när jag skulle ha det.  Det är slarvigt påmålat, ja, men jag fixade bilderna medan jag kokade ris till middagen...

Och i skuggan ser det ut så här. Gnistret slocknar lite, men den klara färgen består!
Det är behållningen tycker jag. Att det är så rent blått. Men det är inte så himla unikt i den blå samlingen.

Veckans bloggtema: Inspiration

Publicerad 2008-09-07 09:16:48 i Veckans bloggtema,

Ja, det här temat känns snubblande nära ett tema från i våras så för att inte upprepa mig så länkar jag till det så kan ni se mina sminkförebilder där. De inspirerar mig fortfarande! Men den här veckans inlägg ska ju i alla fall skrivas och då tänkte jag ta upp lite annat än mina stilikoner och sminkhjältinnor. Jag tänkte visa anda källor till inspiration för mig. Lite glider de dock in i varandra.

Böcker och tidningar som handlar om smink.

Jag gillar att titta på bilder. Jag är svag för Kevyn Aucoins förvandlingsbilder där han plockar fram olika epokers skönheter ur nutida kändisar med smink, hår och rekvisita. Asläckert! Definitivt inspierande! Själva tillvägagångssättet, som beskrivs, känns mindre intressant, men bilderna... Aaaah!
Även sminkböcker från andra kulturer lockar mig. Här ser ni favoriten, en bok av Farzana Shakil, Bangladesh mest välkända makeupartist. Otroligt läckra makeuper i indisk stil. Speciellt älskar jag brudsminkningarna och även epoksminkningarna med indisk look à la 20-tal osv.
Make Up Stores kataloger med glossiga sminkkampanjer är lite inspirerande. Typiskt nog verkar jag ha missat senaste katalogen med den gotiska kampanjen. Skit... Någon som har den och vill skicka till mig? ;D
Mycket är ointressant och känns gjort, men i varje sådan katalog har jag hittat guldkorn som verkligen tilltalat mig. Ibland handlar det om att återupptäcka också. Bli påmind om hur man sminkade sig för tjugo år sedan (ja, jag är så gammal)eller få en knuff att hitta tillbaka till gamla inspirationskällor. Minns särskilt när MUS lanserade sin Electric-look och jag mindes när jag var tolv och älskade Nina Hagen. Hon brukar självklat dyka upp ibland ändå, men man kan gärna få bli lite påmind...


Inspiration från populärkultur
Vem blir inte inspirerad av populärkulturen? Jag har nog mina starkaste inspirationskällor inom film, musik och även serier och litteratur. Jag hade lite väl utplockat här hemma så jag hittade få exempel, mina bokhyllor flyttade ju till landet i februari och bor kvar där än...
Vampyrromantiken har följt mig genom livet. När jag var liten ville jag bli vampyr. Antingen det eller makeup artist. Jag förstod inte att det är svårt att få till en vettig karriär i det förstnämnda alternativet...
Bram Stokers Dracula är väl inspiration om något. Och filmen! Ah! Inte dum! Den hade jag dessvärre inte här så en annan mysig vampyrfilm får representera genren. Både filmer, serier, böcker och musik bygger stämningar, visar upp estetiska ideal på olika sätt, och det inluerar och inspirerar.

På bilderna ser ni, förutom vampyrfilmen, serier av Neil Gaiman och X-men filmen. De får representera mitt serieintresse. Jag är, förutom förtjust i Gaiman, även en Marvel-flicka! Som liten läste jag X-men, Dardevil, Hulken, Spindelmannen (ja, han var så ocool att han hette så. Batman, som jag också läste, hette Läderlappen när jag var liten..)och även andra roliga serier som Conan och Röda Zonja. Filmerna som bygger på min barndoms favoritserier är alltid roliga att se, även om jag kan bli lite småsur ibland när handlingen inte stämmer. Men när stämmer filmens handling med grundmaterialet?  Nej, jag springer inte runt i mask och trikåer, men Poison Ivy måste ju ses som inspirerarande!
Gotiska och futuristiska och magiska influenser med andra ord. Oj, glömde min passion för science fiction och fantasy... det hör också hemma här men får ingen representativ bild! En stilikon är t.ex Queen Mab i fantastiska filmen Merlin. Har ni sett den minns ni hennes gestalt. Jag älskar Mab! Filmen i övrigt kanske inte är världens mest enastående, men Mab!
Tim Burton tänker jag inte ens nämna, för det är ju självklart. Kunde ha fotat framsidan på varenda en film han gjort och lagt här. Ja, ni fattar nog ungefär vad som lockar mig i film och serietidningsutbudet nu.

Musik är ju samma sak. Stämningar som byggs upp. Cool västkustjazz, arabiska rytmer, punk, pop, hårdrock, goth...
Allt påverkar och präglar när man väljer hur man ska se ut. Nej, det är inte en  representativ bild av min musiksmak ni ser på bilderna. Jag lyssnar på allt möjligt. Det ni ser är representativt för perioder jag verkligen ville tillhöra en subkultur och önskade att jag finge vara så där vackert vit med genomskinlig hy och lackklänning. Jag är dock vädelös på att verkligen gå upp i något så mycket när det gäller utseende så Natasha Atlas får representera det faktum att jag ville vara arabisk prinsessa samtidigt och även dansade orientalisk dans mitt upp  i allt mörkt och dystert. Det gick alltså rätt dåligt för mig att bli en "äkta svartrockare" men det gör ingenting. De estetiska idealen lever kvar och jag lever ut så mycket jag kan av både arabinfluens och gotisk svärta. Det är nog de två starkaste strömningarna som löpt parallellt genom hela mitt sminkliv. Vampyrer i Tusen och en Natt, liksom...


Internetinspiration då? Det ingår ju i populärkultur i och för sig, men jag tar det i ett eget litet stycke.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag hatar videotutorials på hur man gör makeuper. Det är tråkigt att titta på. Men färdiga resultat är kul! Jag har för länge, länge sedan lagt upp länkar i ett inlägg till favoritklipp på YouTube och jag har nog inte kollat på sminkrelaterade inlägg på YouTube sedan dess. Alltså inget nytt på den fronten.
Medbloggeskor inspirerar naturligtvis. Man influeras ständigt, ofta tror jag utan att man vet om det. Men den här looken inspirerade mig så mycket att jag skaffade ögonskuggan! Tyvärr kunde jag inte skaffa ansiktet också...

Boo Hoo Red Stallion

Publicerad 2008-09-06 20:08:13 i NailArt,


Ett litet äventyr med Cover Girls Crackle Lack Boo Hoo över China Glaze Red Stallion.

Som ni kanske minns förtunnade jag mitt Cracklelack i svart och fick det mycket mer lättmålat. Det krakelerar också mycket bättre! Den är kombinationen för mina tankar till Spider Man faktiskt. Men ja gär ju en Marvel-tjej!

Läckert! Eller hur!

Snap! Crackle! Pop!

Publicerad 2008-09-06 18:37:08 i ,


Jag bytte till mig tre Crackle-lack från J_D på PRET-tys bytesplats och här är de nu. Nej, inte Snap, Crackle och Pop utan Ghost, Blue Moon och Boo Hoo! Tre av de Crackle-lack som Cover Girl gjorde för mer än tio år sedan.

När jag testade dem på varsin nagel upptäckte jag att de alla var i tjockaste laget. Åren hade fått dem att bi lite sega och klumpiga. Det innebar att de dels inte ville lägga sig i en tunn, jämn hinna över nageln och dels att de inte ville torka trots trettio minuters väntan. Lite crackle-effekt fick jag dock se. Så här växer det fram sprickor i lacken:

Ni ser att de alla är på tok för tjocka.

Crackle!
Jag valde att förtunna allihop med Poshe Polish Reviver. Då fick jag en betydligt tunnare konsistens som, på det vita lacket jag testade efter förtunningen, då inte är täckande, men vad gör det?

Ni ser hur mycket bättre det "cracklar" nu! Bilderna är tagna med kanske fem minuters mellanrum. Man kan inte ha snabbtorkande överlack på utan man får ha tålamod, helt enkelt.
Efter 45 minuter ser det ut så här:

Då har alltså de tre första naglarna torkat i 45 minuter och den sista nageln med förtunnat lack i kanske 15.
De naglar som lackades med det oförtunnade Crackl-lacket har inte "cracklat" speciellt mycket men det jag förtunnade har blivit jättefint! Hurra! Det här är ju apkul!
Jag testade mina Crackle-lack över Color Club Wild Child, om någon undrar.

Nightmare, Demon, Vampyre...

Publicerad 2008-09-06 10:02:14 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


En inte jätteskarp bild, men färgerna är riktigt korrekta här ovan. Plommon med brunton, svart och greige med sidenlyster. Makeupen är gjord med bara ögonskuggor. Grunden är PP Rubenesque(har ni hört det förut?) och den har jag för ovanlighetens skull även under ögat.

Vampyre, Demon och Nightmare är alla eyedust från Make Up Stores kollektion Whisper. Jag började med Vampyre på inre delen av ögonlocket och upp mot näsan/inre vinkeln av ögonbrynet. sedan lade jag den även i inre ögonvrån samt inre halvan av nede ögonlocket. Sedan tog jag svarta Nightmare på yttre halvan av ögonlocket uppe och nere. Färgerna blendades ihop. På blundbilden ser det ojämnt ut, och det kanske det var, men det såg jag inte själv. Hur som helst, Under ögonbynet ligger Demon. Sedan doppade jag en rund, smal pensel i Nightmare och drog längs fransarna. jag ville ha den lite mörkare där utan att få en hård linje. Ögonbrynen fylldes i me skugga, mascara målades, ganska sparsamt, och jag var klar. Jag gillar det här. Det här är så mycket "jag". Och eyedusten var lätta att jobba med och färgerna är fina!

Zoya Rihana

Publicerad 2008-09-05 17:54:37 i Naglar i lila,

Lika bra att ha dem alla avklarade, eller hur? Sista Zoya! I alla fall för den här gången! ;-)

Sista lacket ut att testas av mig från Zoyas höstkollektion Pulse. Vibe är jag också klar med. Det här är en riktig notd med underlack, två lager lack och överlack.

Det är en skimrande, rödlila färg som påminner en hel del om China Glaze Cowgirl Up. Jag tycker den här färgen är riktigt snygg! Vad tycker ni?


Lacket är lättmålat och täcker nästan efter endast ett lager, precis som de andra lacken i Pulse-kollektionen med undantag för två, Sloane och Jacy, som båda behövde lite mer. Hm, det där lät konstigt. Alltså, de flesta klarade sig med två lager, nästan att de kunda ha klarat sig med ett, men Jacy och Sloane blev lite ojämna och behövde två definitivt.Två lager av Rihana och man har flaskans färg på naglarna, utan tvekan. Det torkar snabbt med överlack jag själv hält ihop av småslattar av Poshe, Seche Vite och NailTek Quicken. Bra glans blir det också...

Lacket är varmare än nästan-tvillingen Mikka från samma kollektion. Jag tror Rihana är min favorit, men Mikka är också väldigt vackert! Svårt val... Hur som helst, är det så att ni älskar Rihana men inte vill krångla för att få tag på ett Zoya-lack så kan nog Cowgirl Up från China Glaze vara ett bra alternativ.

Cowgirl Up ha ännu mer framtädande skimmer men de är väldigt lika i övrigt. Och visst är Rihana vacker! En pefekt nyans av purpur!

Och ni som undrar vilka andra Zoyalack som synts på bloggen ur höstens kollektioner, ja, det är ju alla... här är länkarna:
Pulse:
Mikka
Jacy
Blair
Colbie
Sloane

Vibe:
Asia
Alix
Dakota
Riley
Sam
Nina

Zoya Dakota

Publicerad 2008-09-05 15:31:26 i Naglar i rött,

Näst sista lacket från Zoyas höstkollektioner och det absolut sista ur Vibe-kollektionen. Vi har bara Rihana från Pulse kvar nu. Men, en sak i sänder, nu är det röda krämlacket Dakota som står på tur!

Zoya Dakota är några snäpp mörkare än Zoya Alix i samma kollektion, Vibe, från denna hösten. Det har inte samma goda egenskaper som Alix vad gäller antal lager. Alix klarar sig med utmärkta ett lager medan Dakota kräver två eller tre för att se jämnt och fint ut.

Kanske är det inte fel på lacket utan på mig, som inte ger mig utan ska swatcha allihop på en dag. Hur som helst, Dakota är näst sist ut och jag upplever det just nu som kladdigt och lite segt. Det fungerar dock helt okej. Jag börjar göra ett småslarvigt jobb etersom jag faktiskt är lite trött på att måla naglarna nu, tro det eller ej... Nästa lack får bli dagens riktiga notd, och sen är det färdigswatchat på ett tag.

Den röda färgen är vacker och glansig. Inget överlack på bilderna. Det är inte snabbtokande direkt, men heller inte extemt segt. Det har yttorkat bra när jag fotar det men inte härdat. Alla Zoyalack är ganska tjocka i konsistensen, så även detta. Dessutom är det pigmenterat. Skälet till att jag lagt flera lager är att det inte blev helt jämnt på nageln. Det kan kanske förebyggas med et underlack. Jag iddes inte det nu för de femton minuter lacket skulle få sitta.
Dakota är snyggt men frågan är om någon annan än jag kommer se om jag byter från Asia till Alix till Dakota till Riley...

A Sin Worth Committing med stjärnor

Publicerad 2008-09-04 17:54:12 i NailArt,

Usla bilder, jag vet, men det blänker ju så i lacket att motivet knappt syns på bild. I verkligheten är det något helt annat... Men ni får se nu i alla fall, för lite nöjd är jag!

Guldstjärnor är stämplade lite hur som helst på en blå bottenfärg. Det blå är Misa A Sin Worth Committing och det är Konads speciallack i guld och Konads stämpelplatta som jag använt. På lillfingret sitter en liten älva.

Tumme med stjänhimmel.

Inte så tokigt va? Och så behöver den inte vara så symmetriskt perfekt. Försökte mig på detta går, men då sket det sig. Jag hade då en annan, ganska snygg, färgkombo, beige och svart, men det slutade i katastrof och jag lade ner projektet. Idag beslöt jag mig för att försöka igen. Igår kladdade det svarta speciallacket när jag skulle måla överlacket och jag försökte dölja missar med mer lack. Funkar aldrig.

Älvan är svå att få till så att det syns vad det är. Den är i minsta och skiraste laget. Stjärnorna däremot är lättstämplade. Guldlacket torkar fortare än det svarta. Samma gäller silverlacket. Har inte provat de andra färgerna än.  Om jag nu bara skulle lära mig hur man vet var motivet hamnar när man för stämpeln mot nageln... Jag har inte världens mest utvecklade spatiala förmåga direkt...

Hoppas ni hade glädje av bilderna trots att de är mörka och trots att lacket blänker så att designen inte syns.

Zoya Colbie

Publicerad 2008-09-04 15:47:09 i Naglar i rött,

Ni trodde det var slut på dem, men nej! Här kommer ännu ett av Zoyas lack. ett ur underbara Pulse-kollektionen!

Återigen har vi två snudd på identiska lack i samma kollektion från Zoya. I Vibe har vi ju Asia och Alix, i Pulse Rihanna och Mikka och  så Blair och Colbie. Det är inte stor skillnad på dem, ska jag säga. Colbie är mer brunröd än Blair som har en aningens lila i sig. Eller magenta.

Ser ni skillnaden? På tummen är Blair men på fingrarna Colbie...
Jag tror ärligt talat inte att någon skulle märka om man så körde varannat finger, inte om man inte visste vad man skulle titta efter. Och då är ändå det ena ett varmt och det andra ett kallt lack. Man skulle bara ta det för naturliga skiftningar beronde på vinkel och ljus. Djupet är detsamma och skimret likaså. Men som sagt, undertonen är helt olika.

Jag är definitivt förtjust i både Blair och Colbie! Den skillnad som finns är givetvis enorm för en lackfantast! Dessutom är det lätt att lacka med båda två, De täcker med två tunna lager eller ett lite tjockare, de torkar fort och är bara så vackra! Men låt oss prata om just Colbie. Här är det inte en riktig notd. Jag har inget underlack och jag har slarvmålat på det. Ändå kan man se vilka kvaliteter det har! Det ger dessutom samma sorts 80-tals vibb som Blair. Jag hade ett kopparskiftande rött från Constance Carroll minns jag. Lite likt det här. Kanske hade jag böjat gymnasiet då? 1989? vem vet? Jag minns dock lacket och gör det med glädje. Jag trivdes i det då och kommer nog göra det igen med det här lacket!

Det är lite ljusare än t.ex China Glaze Branding Iron, vilket gör att man hela tiden ser att det är rött. De kopparbruna dagrarna ger värme åt färgen och det är verkligen helt perfekt för en höstdag med sol! Okej, jag gillar Blair lite mer för det passar min hudton lite bättre. Ni vet rosa fingrar lika med kall hudton. Jag kommer dock använda Colbie en hel del. Jag är väldigt svag för skimrande mörkröda. Så är det bara. Det är otroligt vackert! Pecis som med Blair har jag ingenting negativt att komma med vad gäller applicering eller torktid. Superbra lack!

NOTD Givenchy 784 av Emma

Publicerad 2008-09-03 19:00:48 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Min NOTD kategori ser lite tom ut, så här kommer en ny NOTD från mig. Jag är galen i att matcha små detaljer, som naglar och smink och därför satsade jag i lördags på att matcha mitt blåa smink med blåa naglar. Lacket är ett Givenchy lack som jag köpte mig i ett litet lokalt parfymeri då Givenchy fortfarande var vanligt i Sverige. Lacket måste ha varit på utförsäljning, för det var ett riktigt fynd, 30 kronor tror jag att jag gav och det är det definitivt värt. Jag kan inte hitta något namn på flaskan, men det står 784 i botten, så jag benämner det så.


Det här lacket tycker jag är riktigt fint, och det har dessutom lite nostalgiskt värde för mig, då det är mitt första blåa lack som införskaffades i "vuxen ålder". Då kändes det väldigt radikalt med blåa naglar, idag känns det som vardagsmat och de blåa lacken trängs i skåpet. Givenchy 784 står sig dock riktigt bra bland konkurrenterna. Den största nackdelen med detta lack är att det är ganska trist att ta bort, men så innehåller det också större skimmerpartiklar, nästan som små glitterkorn.


Jag har använt två lager av nagellacket. Om inte nageln belyses kraftigt så ser det ut att vara täckande. Dagen när jag fotade var det dock sol, och ni kan se på vissa bilder att solen lyser igenom nageln.


Färgen är som ni kan se ganska mörk, men ändå klart blått. Det här är ett verkligt blått lack, alltså varken blurple eller blågrönt. Dessutom så innehåller det försvarliga mängder skimmer/glitter, något som jag uppskattar väldigt mycket. I flaskan kan lacket ibland se ut att vara lite duochromt och innehålla lila skimmer, den effekten uteblir dock helt på naglarna.


Några av bilderna är tagna i direkt solljus, andra är tagna i skuggan. Tror dock att det är ganska uppenbart vilka som är tagna var...


På vissa bilder kan ni se att mina naglar har en vit ytterkant. Av någon anledning bet inte lacket där. Detta är dock inget jag har varit med om tidigare när jag har använt lacket, så varför det blev så är lite av ett mysterium.    

Snabbswatchade Misa...

Publicerad 2008-09-03 16:33:27 i Nagellack - kollektioner,

Kan inte hålla mig när det är sol ute och jag slutar tidigt för en gångs skull. Det blev snabba ryck här medan mitt ris kokade, och alla lacken målades och fotades i en rasande fart. Det är två lager lack på samtliga, inget över- eller underlack. Alla kommer presenteras utförligare vad det lider, men idag  blir det bara bilder!

Forbidden Lust

Fatal Affair

Dying Love

Toxic Seduction

A Sin Worth Committing

Love Bite

Blå födelsedagssminkning av Emma

Publicerad 2008-09-02 21:46:55 i Emmas FOTD 2008,


Sminkan har lovat att jag ska få en egen kategori med FOTD/EOTD om jag vill visa några av mina sminkningar här och ett så fint erbjudande kan jag förstås inte motstå:) Här kommer därför min lördagssminkning, som jag bar på min sambos födelsedagsfest. Jag är inte så snabb med att skriva texter som Sminkan, så ni får nöja er med att se min lördagssminkning mitt i veckan...


Jag har grundat i hela ansiktet med Fyrinnae Rice Powder Primer. Det tror jag i alla fall att jag gjorde. Jag vet att jag funderade på att låta bli, men jag valde nog att använda den till sist. Ovanpå den applicerade jag Everyday Minerals Foundation Intensive i färgen Fairly Light. Röda blemmor täckte jag över med MUS Cover All Mix gula delen, och under ögonen använde jag MAC Studio Finish Concealer i NW 20. För att fixera underlaget tryckte jag fast EMs  Finishing Dust över hela ansiktet.


Nu till det roliga, ögonsminket! Jag började med att måla ögonbrynen med Clarins ögonbrynspenna i färgen lightest brown. Därefter lade jag Lumene Eye Makeup Base, på ögonlocket och en bit upp mot ögonbrynet. Efter det så började jag med skuggningen. Min basfärg var Star by Night från MAC. Denna skugga applicerade jag över hela ögonlocket och en bit upp mot brynet. För att få sminket att se lite blåare ut, och skapa en mer tonad effekt lade jag den klarblåa delen av MACs mineralskugga Sea & Sky som en kontur utanför Star by Night. Så här i efterhand kan jag säga att färgvalet kanske inte var så genomtänkt. Jag hade fått för mig att Star by Night skulle vara mörkare än vad den var, men skillnaden mellan den och Sea & Sky var så obetydlig att det knappast syntes, på sin höjd blev det lite blåare. Jag tyckte dock att det var lite sent att börja med nya skuggor, så jag bestämde mig för att gilla läget. Jag lade MUS cybershadow warlock som highlighter upp till brynet och drog en linje med indelible gel eyeliner i färgen scuba dive, längs med övre fransraden och ut i en liten spets. Under ögat drog jag en linje med svart kajal, feline från MAC och ovanpå kajalen tryckte jag fast den klarblåa Sea & Sky-skuggan. Lash power från Clinique på fransarna och Max Factor Kohl kajal i svart på vattenlinjen och ögonen var klara.


På kinderna lade jag en av mina stora favoriter just nu, Mineralize rouget Gentle, från MAC. Läpparna fick ett lager av MAC slimshine i färgen Bare. Klart...  

Zoya Jacy

Publicerad 2008-09-02 19:53:04 i Naglar i lila,

Som ni såg i inlägget nedan så svärmar nagellacken här hemma och de ska naturligtvis testas och fotas innan vintern och mörkret. Innan jag kastar mig över bland annat Misa så ska jag dock ta mig igenom alla Zoya. Ni som vill se Misa nu, genast, kan kika in hos en av mina favoritbloggerskor, Chaosophia på One Inch Nails. Hon har swatcher uppe nu. faktum är att jag just nu sitter med Misa Toxic Seduction på naglarna, men det ni får se är Zoya Jacy!

Slarvigt, slarvigt, slarvigt... Två snabba lager Jacy medan jag pratade med Christian och gnällde över att han slabbade ner på min nyinoljade diskbänksskiva i köket. Ni ser att det hänt något på långfingersnageln? Katthår. Ja, sånt är livet. Men eftersom det inte var en "riktig" notd som jag ska bära så sruntar jag i det och ger er färgen så här. Jacy från Zoya Pulse. Ljuslilaröd och skkimrande.

Bilderna gör det inte rättvisa. Med lite tur hinner jag en riktig notd med det en solig dag så ni kan få se skimret i det. Skimret är, precis som i Sloane, så finmalet att det knappt syns. Men det är där, tro mig!

Jacy är en läcker färg tycker jag, men av Pulse-lacken är det också det som är svårast att måla på snyggt. Det krävs tre tunna lager för att bli så jämnt som på bilden, och jag är inte riktigt nöjd. Det förtjänar definitivt ett nytt försök en annan dag. Idag lämnar jag det dock därhän. Det är kul att köpa hela kollektioner för det här lacket hade jag aldrig köpt annars. Men jag gillar det nu. Inte så mycket att jag hade köpt det igen om jag tappade bort det, men så pass att jag kommer använda det!

Mer av Zoya Jacy kommer här, och nu är det äkta notd! :D

Bilderna är tagna i morgonsolen i mitt köksfönster.

Zoya Riley

Publicerad 2008-09-01 21:06:29 i Naglar i rött,

Hallå mina vänner! Äntligen är jag hemma från jobbet! Oj, vilken dag... Ja, ni vet ju hur kul den började. Efter att jag gett mig iväg så fortsatte ödet att servera mig allehanda överraskningar. Nummer ett var att tunnelbanan var strömlös. Nå, det går ju ersättningsbussar. Jag knallar till busshållplatsen och inser ganska snart att jag kommer missa min anslutningsbuss till jobbet... Ersättningsbuss efter ersättningsbuss passerar förbi vår stadigt växande, väntande skara av vilsna resenärer utan att stanna. Inte så konstigt då de var så packade med folk att passagerarna praktiskt taget hängde på utsidan av dem som i dokumentärfilmer från Indien eller andra exotiska länder med annan kollektivtrafikstradition. Om inte bussarna var överfulla så gick de tomma med glatt leende busschaförer och skyltar som upplyste oss om att de ej var i trafik. Jag undrar alltid var de är då? När fjärde bussen passerat mig gav jag upp och beslöt våga marchen genom cityterrängen även i mina stövlar med högst klack. Jag hann till  min "sena" buss och kunde därför ta del av den enastånde fortbildningsinsats vi skulle utsättas för på morgonen. Därefter kom olyckorna slag i slag. Raketer brändes av och brandlarm tjöt, lektionerna sög och lunchen tillbringade jag i kopieringsrummet. Men nog om detta. Här kommer er dagliga dos av Zoya!

Zoya Riley är en kalltonad krämig, bärig rödfärg. Det är del av Zoyas Vibe-kollektion och lite undrar jag ifall Essie och Zoya haft någon workshop tillsammans där man fått lära sig att man i en kollektion bör ha minst två lack som är tvillingar men gärna fler om det går. Nej, Riley har ingen tvilling i kollektionen men jag undar hur många som skulle se om jag bar den här eller Dakota även om de skiljer sig markant om man har dem sida vid sida.


Två tunna lager ger samma färg som i flaskan och total täckning. Ett lager kan räcka om man väljer att lacka mer flödigt. Det är dock ett lite kladdigt lack så jag tror det är bättre med två tunna faktiskt. Det är glansigt nog att bäras utan överlack om man skulle vilja det. Ni ser det utan överlack på bilderna.

Jag gillar den kalla tonen i det. Och att det är en lite dämpad röd utan att bli alltför dammig. Snyggt och damigt men ändå inte tantigt, skulle jag säga. Tänk er denna till grå ullpolo med stor krage och tweedbyxor!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela