Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

L'Oreal Lickety Split

Publicerad 2011-06-30 23:19:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Gammalt som gatan men ganska fint är Lickety Split från L'Oreal. Ett ganska vanligt tealblått men det täcker med ett lager och torkar på en halv minut. Det går nog inte att få tag på så lätt, kanske om någon säljer gamla lack på loppis eller så, men gillar ni lack som torkar snabbt och täcker bra är det absolut värt att plocka upp om ni springer på det. Mitt köptes på eBay för kanske tre år sedan.

Essie Ruby Slippers

Publicerad 2011-06-30 17:49:00 i Naglar i rött,


Jag antar att ni, precis som jag, sitter inne och undviker solen. Då behöver ni muntras upp med ett inlägg, tänker jag, men ja gorkar inte redigera dagens bilder utan tänker skopa upp något ur arkivet. I verkligheten är mina naglar täckta med guld, något slitet efter att ha acetonat glascabochoner som blivit misslyckade. Det ni får se är betydligt tjusigare. Ruby Slippers är väl ett alldeles underbart lack! Essie kan verkligen göra snygga glitter! Tänk bara på Starry Starry Night! Det här är en sorts röd motsvarighet. Mörkröd jelly med ljusare röda glitter. Och lite guld.


Det är ett enda lager. Oerhört lätt att måla med och det torkar snabbt. Fantastiskt vackert! Jag älskar rött och rött med glitter i är ju aldrig fel. Mer än så har jag inte att säga men jag ger er en massa bilder istället.



KleanColor Holo Blue

Publicerad 2011-06-30 09:03:00 i Naglar - holografiska lack,


Jag visade ju Minka nyligen och berömde hennes egenskaper som underkläder till skira lack. Undrar ni varför jag behövde testa underkläder nu? Inte? Nå, jag berättar alla fall. Jag hade bespetsat mig på KleanColors Holo Blue och den såg ärligt talat rätt skir ut. Skir och blek. Alltså, fram med underkläderna. Dessa bilder är av två lager Holo Blue över Zoya Minka. En välfungerande kombination som ger Holo Blue dess "rätta" färg men gör att jag slipper VNL och kala fläckar eller annat trams.


Holo Blue är precis som syskonen i familjen KC Holo inte ett "äkta" holo. Glittret är prismatiskt. Sen är jag helt värdelös på att skilja det ena från det andra och bekymrar mig inte så mycket om det är holo eller prism men i rent konsumentupplysningssyfte så är det alltså så att KC inte för riktiga holografiska lack. De lack de kalla holo är dock helt bedårande och bör införskaffas av alla! Holo Blue är mycket blekt blå med en lite smutsig ton och så glittret. Massor av glitter! Jag har fotat på alla möjliga och omöjliga sätt men bättre än så här får jag det inte idag med min kamera. Det är så mycket mer gnister i verkligheten. Om man inte har sol eller åtminstone mycket ljus så blir det istället ett smutsigt blekblått med silverskimmer. Lite som en gammal urblekt snuttefilt. Helt klart ett lack som ska upplevas i antingen lysrörsbelysning eller solsken. Den bleka blå basfärgen är inte så spännande på egen hand. Det gula t.ex, det är ju roligt även när det "bara" är gult men det här behöver glittret för att vara intressant. Ni ser på mittersta klickbara på raden ovanför här hur den blir i svagt ljus. Och på det behöver vi väl ett litet spam?




För er som överlevt hela inlägget så kommer här en belöning i form av en gallicaros, Tuscany, som blommar hos mig just nu. :D

Zoya Minka

Publicerad 2011-06-29 16:28:54 i Naglar i vitt, nude, beige,


Äntligen har jag hittat ett lack som kan funka som underkläder för mina mer transparenta skönheter! Minka kommer från Zoyas lilla set om tre nudelack med lite olika nyanser och de ska vara täckande med ett lager och inte vara strimmiga eftersom det är lite skimmer i dem. Det stämmer på Minka! Ett flödigt lager på bilderna, inte strimmigt alls! Torkar snabbt och blir så pass nära mmin hudton att det funkar ganska perfekt som underkläder tycker jag. Ja, ni vet ju alla vad som händer med vita underkläder under ljusa kläder, de syns gärna igenom. Vita lack gör samma sak, de syns på något vis igenom andra lack och ger en lite "död" grund som inte ger lacket dess rätta färg. Ofta blir ju lacken ljusare och plattare på vitt. Nå, varför svamlar jag om det? Jo, för att mitt gamla underklädeslack i begie från Depend nästan är slut och jag har jagat efter en ersättare hela våren. Och vitt har aldrig varit ett alternativ för mig. Ljusbeige som täcker med ett lager är nästan omöjligt att få tag på men här har jag alltså en vinnare! Självklart ska jag prova alla tre och se om de alla kan användas på samma sätt. De ser dock något mörkare ut än Minka. Det är ju inte heller bra. Så, vill ni ha en bra, täckande nudefärg? Zoya är svaret! Hurra för Minka!

Klean Color Holiday Jingle

Publicerad 2011-06-29 13:32:12 i Naglar i grönt,


Innan jag tog av mitt gröna lack så passade jag på att snabbswatcha Holiday Jingle från KleanColor. Det är ett mörkgrönt glitterlack som inte täcker speciellt väl men glittrar ganska fint. Tror den blir en höjdare över svart, faktiskt. Över ett ljusare grönt blev det dock ingen succé. Annars är det ett typiskt glitter från KC, det är lite tjockt, luktar starkt men inte illa enligt mig, torkar liiiiite åt det sega hållet med två lager som jag hade här men då ska ni veta att jag inte toppade med Seche Vite eftersom jag ändå skulle manikyrera om hela alltet.


Lite julstämning i juni... Och en bild på min Kameliaschersmin som kontrast.

NYX Golden Lavender

Publicerad 2011-06-29 10:44:00 i Naglar i lila,


Jag återvänder till arkivet, som ni ser, men det beror på att ni faktiskt fått se allt "nyproducerat" redan och mina naglar är fortfarande gröna. Mamma och jag ska förhoppningsvis ha en tjejstund tillsammans och göra fina manikyrer, men hon ringde just och sa att hon måste iväg och handla snabbt så vi får se om och när det blir. Vad det blir här just nu är ett lite trist lack. Golden Lavender från NYX är ett ljust lila med guldskimmer, inte olikt Zoya Zara men inte lika fint i mina ögon. Zara är en favorit medan den här blir mesig. För rosa kanske? För lite sparkle i skimret?

Bra lack om man gillar färgen. Täcker med två lager, torkar bra. Inget negativt att säga om det alltså. Bara att det känns tantigt och trist.

Siri, min lilla otäcking, har jagat in någon liten gnagare bakom min säng så jag har precis dragit ut den och byrån och alla andra möbler i sovrummet för att försöka få fast den så jag kan ta ut den men jag hittar den naturligtvis inte och Siri håller som bäst på att jaga rätt på den nu. Edit försöker nog också hjälpa till med det. Jag tror risken för att jag ska ligga vaken i natt och lyssna på gnagarmumsande på elledningarna är rätt stor... :D

KleanColor Pearl Jungle

Publicerad 2011-06-28 17:22:57 i Naglar i grönt,


Okej, här kommer nästa lack för dagen. Från gult till mitt hemmagjorda gröna hololack och sen vidare till detta, Pearl Jungle från KleanColor. Jag har inte målat om naglarna från mitt gröna hololack utan bara målat över. Det är två lager Pearl Jungle över min befintliga manikyr. Pearl Jungle är ett klart grönt lack som lutar mot blått och i det finns glassflecks i ljusare grönt som ger det en nästan metallisk finsih.

Två lager verkar täckande nog, alla fall ser man inga spår av det mörkare gröna hololacket. Det torkar helt okej med Seche Vite och jag tycker färgen är klädsam och somrig. Jag orkade inte gå ut och fota, som ni ser, utan knäppte bilderna i fönstret. Jag tänker inte öppna dörren ut mot värmen och solen mer idag. Usch... Jag är ingen värmeälskare och sol är bra när man ska foto hololack men annars är det bäst när det är lite mulet. Tycker jag, alltså. Många älskar ju sol och värme...

Ja, som ni ser får ni även bilder på en av de åtta små ringar jag tillverkat här hemma i stugan. Det är ChG Atlantis som jag använt mig av. Helt okej ring tycker jag själv. Jag är riktigt förtjust i alla mina små skapelser (fem par örhängen, åtta ringar och ett hänge så här långt) och har beställt hem mer cabochoner och sånt. Skulle behöva hitta lite snygga infästningar både till ringar och hängen så det blir nog jakt efter det på eBay endera natten. Eftersom jag vet att många av er gör nagellackssmycken så passar jag på att fråga om ni har några bra återförsäljare att rekomendera? Skriv gärna i kommentarerna i så fall. Jag har vansinnigt roligt med mina nagellack men det vore ju kul om hela den färdiga produkten hade en schysst finish sen också. :D

En bonus till på min lilla (s)katt. Siri ville vara med och fota lack även inne. Om ni undrar vad det är för konstig grej som hon sitter bredvid så är det en gammal barometer. Jag har inte bestämt än om den ska upp på väggen eller inte. Ungefär två minuter efter att jag tog den här bilden hade hon puttat ner flaskan (som man anar som något grönt i vänstra hörnet) från kistan och lekte med den på parkettgolvet...



KleanColor Holo Yellow

Publicerad 2011-06-28 15:44:23 i Naglar - holografiska lack,


Igår berättade jag ju att jag satt och målade om naglarna så det skulle vara ljusgula. Jag provade ett av minahemmafrankade lack och det var inte snyggt, inga bilder alltså, men det fick agera bas för KleanColor Holo Yellow som räddade mig från mitt strimmiga elände. Nu belv ju inte det här heller en långlivad maniyr då jag plötsligt fick för mig att visa Chaosophia och Emma mitt gröna frankenholo som ni ser nedan. Alltså, från gult till grönt. Men, jag gillade det här så länge det varade...

Det här är två lager över mitt gula hemmagjorda. Torktiden var helt okej med Seche Vite. Holoeffekten är rätt svag men det glittrar alla fall fint. En riktig raring.



Mitt hemmafrankade gröna hololack

Publicerad 2011-06-28 15:27:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,


Sofia, här kommer det, enbart för din skull. Mitt egentillverkade mörkgröna hololack. Det var inte riktigt likadant förra gången jag bar det. Då var det aningens mer grön-grönt och mer linear. Jag hade i en skvätt Let's Do it in 3D när jag lackade om till det lacket precis inför midsommar och då blev den lite mer grå och lite mer scattered. 


Det är alla fall OPI Here Today Aragon Tomorrow blandat med ofärgat lack och det beigefärgade hololacket frå Nfu Oh och en aningens Siw. Sen tillkom alltså Let's Do it in 3D senare. Lacket är en mörk, numera även gråtonad, grön med mycket tydlig holo som min kamera inte helt kan fånga, tyvärr. Det är klart mer holo än t.ex DV8 eller LOL men inte så holo som de båda lacken som står för pigmenten.


Jag tänker kalla min skapelse Herne the Hunter. Det är en grön som vilken jägare som helst kan bära men holoskimret gör det magiskt, som Herne! Självklart blir det spam på det eftersom jag är väldigt nöjd med min skapelse. Man kan tänka sig att t.ex Shawn från Zoya eller Forest från Nubar kan vara intressanta att göra lite andra versioner av gröna holo med. Det var alla fall inte ett dugg svårt att få till.


Funky Fingers Golden Coast

Publicerad 2011-06-28 12:58:00 i Naglar - glitter för layering,


Eftersom jag igår visade ett guldglitter från KleanColor så tänkte jag att jag ur arkivet skulle plocka fram ett av de finaste glitter jag vet. Jag hatar att fotografera glitterlack. Det går inte att fånga dem. Det här är ett av de mest exceptionella glitter jag någonsin sett men på mina bilder ser det ut som skräp. Tro mig, det här är en upplevelse utöver den vanliga.


Funky Fingers Golden Coast är inte, som jag trodde när jag klickade hem det, ett guldglitter. Nej, det ger er alla regnbågens färger och guld. När jag ser på mina naglar känner jag mig som Ali Baba när han träder in i skattkammaren. Guld, diamanter, rubiner, safirer... Alla regnbågens färger gnistrar mot mig från den skattkista som är Funky Fingers flaska. Det ni ser här är två lager glitter över ett lager svart. Det täcker nästan, men inte riktigt. Det kräver dessutom dubbla lager överlack för att visa sin bästa sida men det bjuder jag så gärna på. Jag är helt förälskad i det här lacket och vill nästan kasta mig ut på eBay för att köpa en backup för säkerhets skull... :D


KleanColor My Rightful Throne

Publicerad 2011-06-27 22:36:41 i Naglar - glitter för layering,


Jag är tillbaka! Ny kamera och ett dagsaktuellt inlägg med hur mina naglar såg ut för ca 30 minuter sedan. Nu håller jag precis på att måla om dem  ljusgult så förhoppningsvis komer ni få se den färgen inom kort. Det ni ser här är ett guld- och silverglitter i lite orangetonad transparent bas från KleanColor som jag lagt över High Hopes, ett korallfärgat krämlack från China Glaze.

Jag har ju blivit rätt bortskämd med KleanColors kvalitet, mina lack har hittills varit bra, men nu fick jag en knepig jäkel att förhålla mig till. Det torkar segt och det känns väldigt mycket som Jell-O när man försöker måla med det. Glittret är verkligen gnistrande men ganska glest, det vill dessutom samla sig vid nageltippen då det följer med penseln när man målar. Blir ju en sorts naurlig gradient men man kanske inte vill ha det så och då blir det svårare. Jag tyckte det var helt okej den här gången med lite kluster och ojämn spridning och det är jättefint i solen. Kanske inte ett favoritglitter dock.


Förutom naglar så kommer en bild på blommor. :D

Essie Da Bush

Publicerad 2011-06-27 13:30:00 i Naglar i grönt,


Lite mer aktuellt även om det är ett arkivinlägg det också är det här inlägget. Essie Da Bush är snarlik OPI Stranger Tides men lite kallare i tonen. Det gör att den blir aningens grönare på mig, ST blev mer beige och gyttjig. Da Bush tippar snarare över mot grått. Den blir snyggare alltså, men det är inte den finaste färg jag burit direkt...

Två lager täcker och lacket torkar snabbt. Inga klagomål alltså. Blir nog inte en favorit men jag ogillar det inte heller. Formulan är bra och den är inte jättemissklädsam som Stranger Tides men som sagt, jag har haft snyggare lack på mina fingrar. Kanske kommer ni få se lite nyheter också vad det lider för jag har alla fall investerat i en ny kamera, men det dröjer ett tag nu innan jag kan börja experimentera. Just nu laddas batteriet och jag har inte läst manualen än. Nytt märke så det blir att lära om en del... Håll tummarna för att det är en kalaskamera. Jag köpte den enbart för att den var bekväm att hålla i egentligen, men förhoppningsvis kommer vi trivas med varandra även bildmässigt.

L.A.Splash Tropical Storm

Publicerad 2011-06-27 00:07:00 i Naglar i grönt,


L.A.Splash är ett budgetmärke man kan köpa från www.cherryculture.com och det har jag gjort. Jag har köpt massor av de här små juvelerna, mest glittren, men även en del av deras "vanliga" lack. Tropical Storm är ett vackert bladgrönt som jag absolut kan rekomdera.

Som ni ser är det en mellangrön med varma undertoner. Lite guldskimmer men inte så mycket som till exempel China Glaze Cha Cha Cha. Det här är ett diskretare skimmer där den gröna färgen spelar huvudrollen.

Som ni ser är det en persiljegrön. :D
Två lager lack, bra torktid och bra pensel. Inga klagomål alls på lacket. Vackert!

Cover Girl Denim

Publicerad 2011-06-27 00:02:00 i Naglar i blått,


För mer än ett år sedan skrev jag det här inlägget. Nu kommer det! :D
Denim från Cover Girl är ett av mina favoritlack i blått. Jag visade det för länge sen men tänkte påminna om hur fint det är. Lacket är helt underbart skimrande och jag önskar jag kunnat fota det i full sol. Hittar ni det på eBay så slå genast till! Det är helt enastående!

Utomhus i mulet ljus.

Inomhus i ljuset från fönstret.
Ett verkligt vackert, jeansblått lack.

Zoya Nova

Publicerad 2011-06-26 14:13:00 i Naglar i rosa,


Som ni vet är jag utan kamera och det är bara arkivet som gäller. Ni är inte ledsna för det idag tror jag, för det är ett lack som varit med på bloggen två gånger redan bara nu i vår som är ute och luftar sig. Korallfärgade High Hopes från China Glaze. Istället för korallfärgad kräm så får ni glitter och det är ju inte fel det heller. Zoya Nova är ett rosalilarött glitterlack. Här ser ni det med ett lager över färgkoordinerade Ulta Star Party. Jag är inte en av dem som vill ens fundera på att bygga upp glitterlack till opacitet på egen hand utan föredrar att ha dem över en bas i samma färg.

Det glittrar alla fall fint och jag ska inte klaga på det. Ett fint glitter helt enkelt, men det är inget speciellt med det. Det glittrar inte mer eller bättre än t.ex LA Splash.

Midsommar i turkost och brunt

Publicerad 2011-06-25 13:37:13 i Emmas FOTD 2011,

Glad midsommar på er allihopa! Här kommer årets midsommarsminkning från mig, i turkost och brunt. När jag var klar insåg jag att jag såg nästan exakt likadan ut som förra året, bara att jag hade bytt ut den mörkblå skuggan mot en brun. Håret var också likadant, uppsatt överhår och blomspänne, visserligen inte samma spänne men ändå. Kläderna var olika men halsbandet samma. Har ju inte med sminket att göra men jag tyckte det var lite kul...

Hyn

Foundation: Glo Minerals GloPressed Base Golden Light

Concealer: MAC Studio Finish Concealer i NW20 och Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Golden Rose 105, Make Up Store Aquarius och Make Up Store Cupol

Highlighter: Make Up Store Next och Makeupcosmetics Sparkle

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Clinique Black Coffe

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Jag grundade med GOSH Love That Beige och applicerade sedan Golden Rose 105, som är en ganska ljusturkos väldigt skimrande skugga, närmast ögonvrån. På mitten av ögonlocket applicerade jag knallturkosa Aquarius och längst ut på ögonlocket hamnade mörkbruna, gulskimrande Cupol. Alla skuggorna blendades i skarvarna både vågrätt och lodrätt. Sen applicerade jag beiga Next som highlighter och använde den även till att sudda skarven lite. Precis under ögonbrynet applicerade jag vitskimriga supergnistriga Sparkle. Sen målade jag eyeliner, kajal, mascara och applicerade rouge och löppstift och så var jag klar för att fira midsommar.

KleanColor Neon Orange

Publicerad 2011-06-25 10:43:00 i Naglar i orange,


Tur i oturen att jag har mina enorma arkiv, eller hur, för annars hade det ju blivit rätt tyst här på bloggen. Jag bär fortfarande Let's Do It in 3D på naglarna i verkligheten och kameran är alltså död och ni kommer inte få se den manikyren någonsin. Det är trist för lacket är enastående! Ett av de absolut finaste ur Kaleidoscope-kollektionen och med en fantastisk holo-effekt. Ni får dock nöja er med att jag visar neon istället.

KleanColor Neon Orange är helt fantastisk! En lysande orange som täcker mer två tunna lager och har en fantastiskt mättad och lysande orangeton. Här är det utan överlack och på den tid jag swatchade lacket så blev färgen aldrig matt men den blev heller inte helt torr. Jag uppfattar inte färgen som en sann neon även om den är oerhört skarp så jag kan ha fel. Jag uppfattar inte andra orangefärgade neoner som äkta neoner heller så förmodligen glider jag lite på den sanna definitionen. Trafikkonsorange skulle jag kalla detta.


Ett fantastiskt lack som jag verkligen ska bära som "äkta" manikyr snart. Det här var en swatch för att få se hur färg och formula betedde sig.

Lumene Party On

Publicerad 2011-06-24 09:48:00 i Naglar i lila,


Okej, mer arkivinlägg men med ursäkten att kameran är sönder. Det lär inte bli något inköp av en ny de  närmaste dagarna men jag hoppas kunna införskaffa en ersättare snart. Det gör lite ont i hjärtat att sitta här med Let's Do it in 3D på naglarna och med två egentillverkade nagellacksringar på fingrarna och inte kunna visa er. Okej, inga mästerverk men ändå. Nagellacket finns alla fall i arkivet så det är ju inte säkert att jag hade fotat det oavsett, men när det är holo så är det ju alltid frestande att knäppa en bild. :D

Nagellackssmycken är verkligen hur kul som helst! Jag har knåpat ihop ett magiskt hänge och flera ringar och har redan beställt hem mer material. Jag har inga superskills så det är lite snett limmat ibland och andra små skönhetsfel men jag är överförtjust i mina skapelser ändå. Rekomenderar alltså varmt att ni också gör ett försök även om ni inte är händiga eller pyssliga. Om inte annat så har man ju alla fall något helt unikt i smyckeskrinet!

Och nu till det som blir dagens inlägg. När jag swap-shoppade i slutet på maj så hamnade en massa lack även i min egen låda. Här är ett av mina köp men nu vet jag inte riktigt vad det var jag såg i det? Lumene Party On är ett vanligt lila lack med vanligt rosa och blått skimmer. Finns flera av samma slag i min låda redan. Jag ska nog ge det till mamma som nog inte har någon liknande nyans. (Och självklart glömde jag det hemma i Stockholm. Typiskt för hon har faktiskt inget lila såg jag när jag gick igenom hennes lack häromdagen...)

Inget fel på själva lacket i sig. Det är lätt att måla med, täcker bra med två lager och torkar fort. Har man inget lila i den här nyansen så är det ju jättebra. I min samling känns det dock helt onödigt för det absolut inte unikt på något sätt.

Klean Color Chunky Holo Scarlet

Publicerad 2011-06-23 17:55:00 i Naglar i rött,


Sorgeliga saker hända och nu har en sorglig sak hänt mig. Eller okej, trist är ett bättre ord. Min älskade Panasonic har, efter sju och ett halvt års trogen och daglig tjänst, tyvärr blivit allvarligt sjuk och kan inte längre bidra till bildbanken. Innan jag skaffat en ny kamera så blir det alltså bara arkivinlägg (hurra för arkivet!) även om det känns trist när jag nu har så många lack jag vill visa. Det finns här hos mig närmast drivor av KleanColor och även några exklusiva KOH-lack, lite Missha, massor av Sally Hansens fina lack som jag släpat hit för att äntligen ta bilder på och så skojiga nageldekaler och mina första nagellackssmycken... Men, nu blir det alltså inte så. Inte just nu alla fall. Det blir arkivet och förhoppningsvis kan jag köpa en ny kamera snart och kommer igen då. Mitt oerhört fina mörkgröna hololack som jag bär just nu, en egenfrankad skapelse som jag är oerhört nöjd med, kommer ni alltså inte att få se. Det är synd för det är verkligen en dröm! Djupt, mossigt skogsgrönt med regnbåge...

Nå, då blir det arkivet alltså. Över rött glitter har jag här mer rött glitter. Kopparrött, för att vara exakt, duokromt. Det växlar mellan rött-koppar-guld och i vissa ljus grönt.


Det blir en fantastiskt fin effekt av det. Här är det två lager av det ovanpå en manikyr med ett vanligt rött lack med glitterpartiklar. Det hela blev en glödande, gnistrande bädd av flytande lava på naglarna. Visst är det tjusigt.

Chunky Hololacken är behagliga att måla med och torkar fort. Inga klagomål alltså.


IsaDora Bugatti Blue

Publicerad 2011-06-23 13:09:00 i Naglar i blått,


Okej, nu har jag aktivt letat i arkivet efter ett inlägg som inte visar ett grönt nagellack. Det blev blått istället. Här är ett lack jag mest använt till att franka med men egentligen är det ju en fin, klar, blå nyans. En närmast elektrisk blå. Kanske är den verkligen lika blå som en Bugatti Veyron, vem vet?


Den är en aningens skir alla fall, det ni ser är tre lager, men den torkar fort. Skimret är jättefint och det är som sagt en vacker nyans av blått. Nu senast när jag kollade igenom IsaDoras lack verkade den inte finnas kvar, vilket vore himla synd, men det kanske bara var på mitt lokala Kicks. Har ni Bugatti Blue? Gillar ni den?

KleanColor Holo Green

Publicerad 2011-06-22 23:46:03 i Naglar - holografiska lack,


Efter att jag hade haft Absolutely Shore i ett dygn så beslöt jag blinga till det lite med ett lager av KleanColor Holo Green. Jag trodde inte det skulle bli så fint som det faktiskt är så det blev en miljon bilder bara för att försöka fånga den magi som lacket besitter. Jag lyckades tyvärr inte, men det är jäkligt snyggt så beställer ni KleanColor tycker jag ni ska hugga ett av deras holo-lack också. Det här är inte Chunky Holo, de är ju multikromatiska glitterlack, det här är riktigt hologlitter. Finns i flera färger, jag beställde ett litet kit med fem färger tror jag, från Le Polish Boutique. Jag hade dessutom Holo Chrome sedan tidigare.


Holo Green är ljusgrönt med holografiska glitterpartiklar. Det bildas inte några regnbågar men det ser fint ut ändå. Det glittrar oerhört mycket! Jag kan inte förmedla glitter på ett bra sätt men ni får en triljon med bilder som alla fångat lite av glittret så kan ni själva sedan lägga ihop allt och bara - åh! :D


Ett lager alltså, över Absolutely Shore från Essie som ni ser nedan. Det är en grön start på semestern!


Essie Absolutely Shore

Publicerad 2011-06-22 23:20:04 i Naglar i grönt,


Absolutely Shore är en färg som smyger mellan grått, blått och grönt. Jag är förtjust i färgen och kommer absolut använda det igen då det torkar snabbt och beter sig rätt okej på alla sätt utom ett. Det ni ser är tre lager och det krävs för att färgen ska jämna ut sig på ett bra sätt. Det har inte ens jämnat ut sig perfekt på kanterna utan vill valla sig något. Annars är det ett superbt lack som jag verkligen uppskattar och som sagt, kommer att använda. Jag gillar att nyansen är lite svårbestämd även om jag nog själv skulle klassa den som grön. Vad tycker ni?

Sherer Chameleon Calypso

Publicerad 2011-06-22 17:32:00 i Naglar - duokromatiska,



Sherer Chameleon Calypso är ett duokromatiskt lack som skiftar från lila till rosa till grönt. En ganska klassisk färgsättning av ett duokromt lack men det gör det inte mindre vackert. Det här är en metallisk finish, inte ovanligt det heller, och aningens av penseldrag kan synas. Här är det utan överlack. Överlack hade kunnat ge det mer glans. Hur som helst är det ett billigt litet lack som jag hittat på eBay för någon dollar. Helt klart väl värt pengarna även med frakten inräknad.

Nedan ser ni det med lite olika ljussättningar. Det kan vara mer grönt eller mer lila och skiftningarna mer eller mindre tydliga. Det är riktigt häftigt i lite skuggiga miljöer då den blir mest distinkt i färgerna.





Ados # 463

Publicerad 2011-06-22 08:04:00 i Naglar i grönt,


Det här lacket fick jag i present av Emma efter att hon varit i Bulgarien. Det har dock legat otestat hur länge som helst, inte för att jag inte varit sugen på det men annat kom liksom emellan. Det är ett glatt och knalligt klargrönt lack i jellyformula. En otrolig glans är det på det och det ser ut som något saftigt och smaskigt. Jag vill ta en tugga.


Tre lager av lacket på mina bilder. Tydlig VNL men får jag någonsin tag på bra underkläder och kan maskera det lite så kommer det här lacket bli ännu snyggare på nästa gång. Jag är verkligen förtjust i glansen och färgen. Visst är den läcker!



Ozotics Pro #503 "Rainforest"

Publicerad 2011-06-21 23:29:00 i Naglar - duokromatiska,


För bara några dagar sedan bar jag det här lacket men jag har inte hunnit publicera det förrän nu. Så här skrev jag alla fall då:
Arggh! Det är ju hopplöst att fota det här lacket... Det är duokromatiskt i olika nyanser av grönt och guld och rosalila. Det är dock omöjligt att få fram på bilderna. Får jag fram det ena är också det andra försvunnet, och så är det inte på naglarna, där ser man två eller fler färger rätt ofta. Lite olika så klart, beroende på ljus och vinkel.


Två lager över svart. Härligt smaragdgrönt med stänk av aqua, mörkare blågrönt, lila och som sagt guld. När den lila färgen dominerar blir det ganska trist för det ser lite smutsigt och matt ut, men annars är det ljuvligt!! Ljuvligt!


A England Tristam

Publicerad 2011-06-21 21:06:13 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Även Tristam kommer från min Nailmailleverans. Ett suveränt vackert mörkblått lack med holografiskt gnister som jag bar för över en månad sedan men har glömt att visa upp. Delvis är det nog för att mina bilder inte gör Tristam rättvisa. Det är så mycket vackrare i verkligheten och i riktigt starkt solljus uppvisade det till och med en antydan till regnbågar. Formulan är dessutom förträfflig, ett lager kan ge full täckning, om ni inte som jag skrapar den dumma korken mot de redan målade naglarna och därför måste måla två.

Misa Pearl Princess

Publicerad 2011-06-20 23:05:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Nu, mina vänner, har min semester börjat. Jag har jobbat min sista dag  före sommarledigheten och åkt ut till landet med katterna och min kruka med kryddväxter. Har till och med hunnit grilla för första gången i år och packa upp alla nagellack och målat om naglarna. Ni får inte se dagens manikyr, den är än så länge ofotad, men ni ska få något ur arkivet. Kanske inte det roligaste lacket i världshistorien men ett bra lack.

Misa Pearl Princess är ett skirt lack som är tänkt att användas i en fransk manikyr eller som en transparent nude-färg som bara ljusar upp nageln och gör den fräschare. På mig skulle den säkert funka utmärkt i den franska manikyren (som jag i princip aldrig har) men så här känns den inte så snygg. Den får mina naglar att se mer smutsiga ut, tycker jag. Två lager, bra pensel och formula, bra torktid. Fin glans. Här är den utan överlack.
Är det en skir, neutral färg man vill ha är den absolut väl värd pengarna. Jag har faktiskt idag skänkt min till mamma som brukar tycka om ljusa neutraler när hon vet att hon inte hinner fixa med naglarna om det skulle bli slitage på manikyren. Hon har redan lackat om till den och på hennes naglar ger det ett fräscht intryck. Tror det är lite hudton och lite nagelängd som spelar in. Mina naglar har mer fri kant, alltså bli det mer framträdande VNL och det där lite skitiga intrycket som kan uppstå då.

Lila och rosa med strass

Publicerad 2011-06-19 19:53:46 i Emmas FOTD 2011,

Lite smink ska vi väl ha här på bloggen också? Idag är jag helt osminkad, just nu med hårfärg i håret, men förra söndagen satsade jag på lite färgglatt smink. Jag blev väldigt nöjd med min gröna och guldiga sminkning och bestämde mig därför för att använda samma teknik men byta ut färgerna och använda lite mera strass. Jag passade även på att lägga till de där lösfransarna som jag saknade i den förra sminkningen.

Hyn

Foundation: Glo Minerals GloPressed Base Golden Light

Concealer: MAC Studio Finish Concealer i NW20 och Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Pleasantry

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den ljusa skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Hollywood, Brite Bird Color Me Crazy! Och MAC Pigment Entremauve

Highlighter: ;Make Up Store Cybershadow Next

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Atden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

På en bas av Gosh Love That Beige applicerade jag knallrosa Hollywood på ögonlocket. Med en fluffpensel, MAC 239 tror jag, applicerade jag knallila Color Me Crazy från globlinjen och uppåt. I globlinjen applicerade jag sedan mörkare lila Entremauve för att ytterligare markera globlinjen och intensifiera den lila färgen. Jag suddade sedan den lila kanten, applicerade matta ljusbeiga Next och suddade ännu lite mer. Jag målade svart eyeliner längs med övre fransraden, svart kajal längs med den nedre och mascara på ögonfransarna. Sen plockade jag fram mina favoritfransar, Ardell Hotties och limmade dit dem. Jag limmade även några rosa och lila strasstenar på ögonlocket och gav kinderna rosa färg med min älsklingsälskling Plesantry. Läpparna målades i beige med High Tea. Färgglatt och lite kul tycker jag.

Essie Smooth Sailing

Publicerad 2011-06-19 11:50:00 i Naglar i blått,


Essie Smooth Sailing är en blå som är lite av vad man brukar kalla en "periwinkle". Aningens lilatonad. Lite dämpad men ändå klar. Hm, paradoxalt men jag kan inte säga det på annat sätt. Det ni ser är två lager, det är extremt lättmålat och torkar snabbt. Lacket innehåller massor med vackert silverskimmer. Ni får se det i lite olika ljus då det kan upplevas som både väldigt klart och blått och mera lavendeltonat och mjukt beroende på vilken tid på dagen man tittar på det eller hur vädret är. Jag är oerhört förtjust i det! Bilderna tog jag dagen efter jag målat på det och efter att jag haft en orgie i frankande. Jag hade frankat sju olika små lack och självklart kladdat en del så det finns bland annat removerskador på lacket här, men titta inte på det utan njut av den harmoniska och underbara färgen! Älskar det här lacket!!



Misa Push Up Bra

Publicerad 2011-06-19 07:33:00 i Naglar i korall&persika,


God morgon kära läsare! Här är ett arkivinlägg från i maj, men färgen känns aktuell nu inför semestern. Som ni kanske märker har jag varit inne och ändrat på kategorierna igen. Jag höll på att bli tokig när jag skulle placera in lacken för jag tenderade att ibland lägga glassflecks i t.ex rosa glitter och ibland i rosa skimmer och ja, det kändes bara vimsigt. Nu finns kategorierna efter färg inte efter finish om det inte är något alldeles speciellt, som holo, duokromatiskt eller glitter som jag har endast som layeringlack. Logiken är fortfarande långt ifrån felfri och man får bläddra genom mååååånga sidor om man spanar på en specifik färg. Jag skulle önska blogg.se hade en funktion där inlägg kunde placeras i fler än en kategori, t.ex märke, finish, färg(er) men tyvärr måste man välja bara en av dem. Funderade på att köra kategorierna efter märke men när jag letar efter lack tenderar jag att tänka i färg på bloggen och efter märke i lådorna. Hur tycker ni det ska vara? Har ni bättre idéer än jag så säg gärna. Nu ska jag försöka plocka ihop vilka lack som ska få åka på semester med mig. Jag kommer åka till landet med katterna antingen måndag kväll eller tisdag. Får se hur mycket jag måste jobba innan.

Misa Push Up Bra är ett korallrosa lack med utmärkta egenskaper. Det täcker med två lager, torkar snabbt och har en trevlig om än inte unik färg. Ett bra köp av ett standardlack.

Bilderna ger min hud en grå anstrykning som beror mest på ljuset. Det var tidigt på morgonen och ljuset var kallare än jag hade trott när jag fotade. Färgen är alla fall rättvist visad.

IsaDora Glitzy Stone

Publicerad 2011-06-18 19:50:52 i Naglar i brunt,greige,beige,


IsaDora Glitzy Stone är ett gammalt lack jag haft i säkert fem-sex år om inte mer. Det är ett foillack i beige som torkar snabbt och täcker med ett lager. Inte illa. Jag har använt det flitigt förr men nu har det stått orört sedan jag startade bloggen så jag tyckte det var dags att ta fram det igen. Visst är det snyggt!



Rödglittrig med Nubar och Lippmann

Publicerad 2011-06-18 14:00:00 i Naglar i rött,


Arkivdags igen! Jag har mixat ihop två snygga lack här, dels Fire Sparkle från Nubar och så Ruby Red Slippers från Lippmann. Båda är röda glitterlack. Fire Sparkle rött glitter och Ruby Red Slippers oregelbundna glitter i svart bas. Fire Sparkle är bas här och så ligger det ett tunt lager Ruby Red Slippers över.


Jag tycker det blir en fin kombination eftersom den blir rödare än om man bara använder Ruby Slippers och Ruby Slippers kräver flera lager för att bli täckande dessutom. Nu har jag bara ett lager Fire Sparkle och så tunt, tunt med Ruby Slippers över. Lättare att ta bort blir det också! ;D

FACE # 132

Publicerad 2011-06-18 10:07:00 i Naglar - duokromatiska,


Ett av de lack jag shoppade på mig när jag upptäckte att de hade lack hos Face. Det här var det andra jag föll för. Trodde först det "bara" var ett kopparskimmer men nej, den här skönheten är mer komplex än så. Det visade sig att hon var en duokrom! Precis som de andra av de lack från Face jag köpt så har den här en nära släkting eller kankse dupe till och med, i Color Club. I det här fallet liknar det Wild and Willing.


Koppar, guld och rosa samsas om än inte med någon superdistinkt Nubar/Sally Hansen multikrom. Har man tur hinner man också skymta en aningens olivgrönt eller antikguld. Möjligen kommer det ram mer och bättre om man använder det som layeringlack över svart. Det kan också vara en bra idé med tanke på att detta är fyra lager över underkläder av ett mycket skirt och tunt lack...

I solen blir det bara ett jättegnistrigt kopparlack. Fint även så men det är ju de läckra färgväxlingarna som man verkligen faller för. Eller?

Sally Hansen Nail Prisms Ruby Diamond

Publicerad 2011-06-18 05:53:00 i Naglar - holografiska lack,


Ruby Diamond är ett lack jag är glad att ha i min holo-låda!


Ruby Damond är, precis som syskonlacken, väldigt lätt att måla med och täcker på ett lager om man vill. Jag älskar verkligen de här lacken, det är så enkelt att hantera dem, de är så dryga i och med att de inte kräver en massa lager för att täcka och alla Nail Prisms med "efternamnet" Diamond är oerhört holografiska. I Nail Prisms linjen finns även lack med duo- och multikromatisk effekt och ett antal lack med lite mindre holoskimmer som också är väldigt vackra. Tyvärr tillverkas inte de här lacken längre och de har aldrig funnits i Sverige vad jag vet. Man kan fortfarande köpa dem på eBay för ganska bra priser dock, jag har betalat mellan 2-3 dollar för mina. Det är några år sedan jag började köpa dem (2008) men jag fyller fortfarande på med flera när jag hittar nya Nail Prisms som jag saknar och priserna har legat ganska stilla fram till nu. Nu har jag sett att vissa av de holografiska har börjat pipa iväg tyvärr. Min säljare av Sally Hansen på eBay är Cassie Cosmetics.





Sally Hansen Night Lights

Publicerad 2011-06-17 17:54:00 i Naglar - glitter för layering,


Gammalt som gatan är det här inlägget men nu verkar Night Lights dyka upp på så många bloggar att det nästan kan kallas aktuellt ändå. Inlägger är från förra sommaren.

Sally Hansen Hard as Nails Xtreme Wear har ett holografiskt överlack, Night Lights, som är något av en besivkelse. Det är små holomicroglitter i en grå bas som måste läggas ovanpå ett annat lack om man ska få någon täckning på det.

Det ni ser här är ett lager Night Lights över ett lager Zoya Kelly. Inte så sparkly som jag hade önskat. Nej, Night Lights är inte något lack för mig. Finns mycket bättre lack med liknande effekt att skaffa i så fall.

Nfu Oh # 95

Publicerad 2011-06-16 17:48:00 i Naglar - duokromatiska,


Nu kom jag precis från jobbet och jag är helt färdig. Ska upp tidigt imorgon igen så jag är fortsatt lite MIA vad gäller bloggläsning och annat roligt. Jag kommer ikapp sen men just nu hinner jag inte. Jag hinner slänga ut arkivinlägg däremot. Skönt att ha dem klara...

Nfu Oh 95 är ett ganska skirt lack så när jag hade en turkosblå bas en dag beslöt jag att lägga två lager av det ovanpå den befintliga manikyren för att få se färgen på det. Det visade sig vara finare än jag trott, jag har haft allvarliga planer på att ge bort det men nu får det stanna i samlingen. Aquablått, isigt mintgrönt och rosa samsas i lacket även om mina bilder kanske inte ger hela färgspelet.


Det är ett vackert lack, sidenskimrande och med mjuka skiftningar i färgen när man rör händerna. Den blå verkar dominera i de flesta ljus, alltså det blir aldrig helt rosa, men det är intressant att se på och jag kommer använda det igen. Två lager över den befintliga manikyren torkade snabbt. Jag rekomenderar inte att man bygger upp färgen med flera lager på egen hand, det handlar nog då om minst fyra-fem, utan kör den över ett pigmenterat krämlack istället.



OPI A Day at the Peach

Publicerad 2011-06-16 07:11:00 i Naglar - holografiska lack,


Ljust persikorosa och holografiskt är A Day at the Peach från OPI Summer for Shore 2003. En legendarisk sommarkollektion me dsex nyanser av holografiska lack. Alla med samma "tunna" holo, väldigt fint skimmer och en lite diskretare blingighet än vissa andra hololack. Det är inte som MUS Greta eller Nfu Oh-lacken utan mer subtilt och mjukare.


Lacket är aningens skirt och kräver några lager vilket leder till en intryckning på ringingret då det inte torkar så snabbt när det blir lager på lager som här. Egentligen passar det bäst som layeringlack precis som sina syskon i kollektionen. Okej, Coral Ree klarar sig bra själv, men de andra mår inte dåligt av en kompis att vila över.

Det här är alla fall ett himla tjusigt lack även om färgen är lite mesigt persikorosa. Jag kan faktiskt tycka det är sätt och känna mig lite flickigt feminin när jag ser på mina händer. Detta trots att det smälter ihop med min hud på ett lite missklädsamt sätt.

Borghese Bella Blackberry

Publicerad 2011-06-15 20:53:00 i Naglar, vampy,


Och eftersom jag river runt bland gamla dammiga arkivinlägg nu igen så får ni ett till idag. Kan säga att jag är oerhört stressad den här veckan så jag vet att jag slarvat med att kolla in era bloggar och kommentera och precis som senaste veckorna kan jag inte kommentera på blogspot och blogger om man måste vara inloggad. Bara så ni vet. Hur som helst, det här inlägget är också från 2010 precis som det jag publicerade nedan. Det här är dock ett lack och ett märke som jag aldrig visat förr här på bloggen.

Ni som gillar IsaDoras nya pensel kommer älska lacken från Borghese. Samma korta, tjocka, breda verktyg döljer sig i dessa flaskor och jag hatar det! Det går ju inte att måla med en sådan pensel. Annars är det ett helt okej lack. Två lager täcker och det torkar på normaltid med snabbtorkande överlack. Det är inte superfantastiskt men har heller inga direkta fel.


Färgen är en djup och vampig vinröd med skimmer. Snyggt men inte unikt.  Hade penseln varit roligare hade jag förmodligen använt det eftersom det fungerar annars. Då hade den blivit en seriös konkurrent till Nubar Vino när man har lite bråttom t.ex, men ska jag behöva göra seriösa cleanups med pensel och aceton efter att jag lackat naglarna så blir det alla fall en massa extra jobb och tid så då kan jag liksom ta det snyggaste lacket. Ja, och då vinner alltså Vino. Men det här är också väldigt snyggt. Hm... När jag haft det ett dygn är jag riktigt kär i det faktiskt. Det är en väldigt snygg färg och skimret är nog inte så platt som jag först tyckte. Nej, det är en allvarlig konkurent till Vino. Man får välja, torktid eller kontroll över penseln. Båda har minus men båda är galet vackra.


Jag har inga andra Borghese-lack. Har ni provat märket? Vad tycker ni i så fall? Jag är nyfiken på att få veta om andras erfarenheter.

Zoya Richelle

Publicerad 2011-06-15 20:47:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


För ganska precis ett år sedan skrev jag det här inlägget och klickade på "spara som utkast". 13 juni 2010. Nu är det väl dags att plocka fram det tycker jag, trots att det är ett lack ni sett förr på bloggen. Jag har nämligen omvärderat det här lacket väldigt mycket sedan första gången jag provade det.

Zoya Richelle skaffade jag i november 2008 och då gillade jag det inte alls. Nu har jag provat det för andra gången och bytt åsikt! Det skimrar fantastiskt fint och det är inte alls så koppartonat som jag minns det från förr. Kanske är det min nya kärlek, Penny, som gjort mig mer benägen att uppskatta den här typen av färger, men oavsett så är Richelle åter på den rosa listan! Det är helt klart oumbärligt i lacksamlingen!


Det här är tre segtorkande och kladdiga lager av Richelle på mina naglar i dagsljus med lite kvällssol. Skimret är enstående! Som rödguld, absolut, men med gnister i. Multifärgat gnister, tror jag, för jag tycker mig kunna se en massa olika färger i det extremt finmalda skimret men bara i vissa ljus. I de flesta ljus kan man bara se det extraordinära skimret. Zoya gör verkligen den här typen av skimmer extremt bra!


Jag kan inte fånga det på bild, tyvärr. Det är så mycket vackrare i verkligheten. Ni får ett par skuggbilder och en detalj av färgen som avslut på det här inlägget och en uppmaning att ta en närmare titt på det här lacket!

Zoya Happi

Publicerad 2011-06-15 06:10:00 i Naglar i rosa,


Zoya Happi är ett lack som jag skaffade för att det ska vara duokromt, rosa och guld, men sen inte var så sugen på för färgen är inte superspännande i flaskan. När jag pratade med Emma inför en av hennes lackbeställningar så kom Happi på tal och efter det tänkte jag att jag måste åtminstone swatcha lacket. Sagt och gjort, jag plockade fram det, lackade på det på naglarna och ja, vad ska jag säga... Det är inte jättespännande. Alla lack kan ju inte vara det heller så man ska väl inte förvånas att några av de 1300 lack som trängs i mina Helmer kanske inte hänför mig helt, men för att vara ett lack med duokromatiska egenskaper så måste jag säga att det är en liten besvikelse att det blir så blackt på nageln.



Tre tunna lager som verkligen inte erbjöd något motstånd. Zoya har ofta bra formula och alltid en fantastiskt lätthanterlig pensel som passar min nagelmodell väldigt bra. Happi torkar snabbt och har ju en färg som borde vara intressant då den både kan upplevas som varm och nästan kall beroende på hur mycket av guldet som plockas upp av ljuset. Det finns en persikoton i basfärgen även om den är mestadels rosa. Och så guldskimmer. Det är guldskimret som ibland ger tvåtonseffekten. Lyckas inte alls fånga något av det på bild, men det här är alla fall lite variationer på temat Happi.

Essie Fair Game

Publicerad 2011-06-14 20:35:00 i Naglar i blått,


Fair Game är ett av vårens lack från Essie. Ett åskmolnsblått med skimmer. Harmonisk färg men förskräcklig formula och jag är lite osäker på om jag gillar finishen. Eller jo, jag tycker nog den är okej. Men formulan är inte rolig. Den är rinnig och samtidigt vill det nästan bli penseldragsmärken i det. Den är svårhanterlig, helt enkelt, och jag gillar inte att måla med det. Två lager är dock allt man måste få till, sen är det klart, och det har en rätt bra torktid tycker jag. Jag är lite tveksam till det här lacket men kommer ge det fler chanser innan jag ger upp om det.

China Glaze LOL

Publicerad 2011-06-14 12:18:00 i Naglar - holografiska lack,


China Glaze LOL har jag köpt två gånger. Första gången vid årsskiftet 2007/2008 när kollektionen var ny. Då blev jag inte så imponerad av lacket och det slutade med att jag gav bort det till Rocketqueen. Jag förstod nog inte då hur ovanliga den här typen av lack skulle bli för då fanns ju alla de gamla fantastiska DS-lacken, alla SH Nail Prisms och ja, båda kollektionerna med hololack från China Glaze med. Sen hände ju något i hololandet och lack efter lack blev d/c och plötsligt även HTF. Jag gick ändå inte omkring och tänkte på LOL något speciellt. Jag hade ju inte gillat det så vad var grejen, liksom. Men när jag omvärderade DV8, som jag inte heller var så förtjust i från början så började jag fundera på om inte min syn på OMG!-kollektionens mörkare lack var annorlunda nu än då. Jag hade ju inte ens provat QT, till exempel, förän nu i vår när vi hade holoveckan. Den slog mig ju också med häpnad. Ja, nu börjar ni förstå vartåt det barkade för mig. EBay. Ett återköp alltså och den här gången inte för 2.5 dollar som de kostade back in the days, nej jag tror jag betalade 19 dollar...

Var det värt det, kanske ni undrar nu. Ja, jag tror det. Det är fortfarande bara ungefär som ett svenskt butikspris för ett China Glaze så jag tycker inte det var så farligt. Det är dessutom med mildare bick jag ser på lacket nu. Okej, i skugga blir det ett ganska tråkigt mellanlila och man ser inte det holografiska i den på håll egentligen, men jag kan se det och det räcker väl. Det kanske inte har tagit sIg in på topp fem lila men det är med på topp fem lila hololack. :D



Zoya Robyn

Publicerad 2011-06-14 05:54:00 i Naglar i blått,


Fantastiska Robyn köpte jag för några månader sedan och när jag bar den första gången så kapitulerade jag totalt. Den är perfekt! Den snyggaste himmelsblå jag sett!

Den är pigmenterad nog för att nästan klara sig med ett lager, bara aningens flödigare än mitt. Här är det två tunna lager istället, funkar bra det med. Färgen flyter ut fint, blir jämn på nageln, är högblank och perfekt på alla sätt. Ett underbart lack!

Visst är det vackert!

Orly Here Comes Trouble

Publicerad 2011-06-13 21:24:00 i Naglar i grönt,


Anne på Nailtastic visade några riktigt fantastiska bilder på Here Comes Trouble och jag var tvungen att skaffa mig en egen flaska. Det är ju så fint! Egentligen är jag inte så förtjust i Orlys lack, men när de gör något speciellt, ja, då faller jag ju. Som Cosmic Fx till exempel. Ja, några fler har jag, men det är inte Orly min samling består av direkt. Flera köp än detta kan dock skyllas på just Anne... :D


Bladgrönt gliter i olika storlekar. Täckande med tre lager upptäckte jag när jag började prova men jag vill inte ha så många lager glitter på naglarna så jag började om med ett lager varmgrönt skimmerlack under och bara ett tjockare lager glitter över. Det är riktigt fint i både sol och skugga. Glittren har olika storlekar vilket gör det lite annorlunda från mina andra gröna glitterlack. Vad mer kan jag säga? Det var väl värt pengarna. Jag är förtjust!

Druscilla inspirerad

Publicerad 2011-06-13 18:01:00 i NailArt,


Jag försökte göra min egen version av Druscillas funky french med hjälp av lite tejp, tyvärr blir det för rakt och jag borde ha försökt med samma slags mallar som Emma använde med sådan framgång när hon gjorde sin, helt fantastiska, version på samma tema. Mitt blev alltså inte alls lika snyggt men jag tyckte det var lite roligt. Lacken jag använde var W'n'W:s svarta krämlack och China Glaze Snow.

Hard Candy Lava

Publicerad 2011-06-13 06:53:00 i Naglar i orange,


Lava fick jag genom ett litet swap med en amerikansk tjej. Det är ett tag sedan nu men lacket har fått ligga otestat, inte för att jag inte tyckte om det för det gör jag, för jag hade så många liknande färger. Jag är nämligen sjukt svag för orange med guldiga glitter i. MAC Imperial Flower, Milani Flash Light, Zoya Sienna... Ja, jag kan komma på flera om ni ger mig lite tid. ;)

Lava är alla fall oerhört snygg och bra att lacka med. Torkar fort, täcker bra och behaglig pensel. Snygg färg med de lite flakeaktiga glittret nedsänkt i den orangeröda basen. Inte illa alls!

A England Perceval

Publicerad 2011-06-12 18:51:10 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

När Nailmail hade A England förra månaden, eller var det förrförra(?), kunde jag som älskar rött skimmer såklart inte låta bli att beställa Perceval. Det är jag inte ledsen för, lacket är så vackert och formulan är perfekt. Det enda jag inte gillar är korken, jag lägger den jämt i blöt, alltså i de otorkade naglarna.Det har hänt med både Perceval och Tristam, som nog båda två hadekunnat klara sig med ett lager men som istället fick bli två för att täcka över märkena. Ingen katastrof men lite trist. Formulan är i alla fall perfektion, 5 av 5 utan vidare. Det kändes väldigt mjukt innan jag applicerade överlack så jag var lite orolig att det skulle torka långsamt, men väl toppat med ett lager Poshé så var det inga problem, Synd att de inte har så många färger för jag är definitivt sugen på fler lack från A England. Är de lika bra som de jag har testat så är de värda att ha!

Namnlösa prismatiska flakes från FACE

Publicerad 2011-06-12 07:53:59 i Naglar - glitter för layering,


Det här är ett lite annorlunda lack från Face. Tyvärr har det, precis som flera andra av de flaskor jag köpte, inte någon etikett med namn eller nummer. Dåligt Face, sånt vill vi lacknördar faktiskt veta... Alla fall, det är ett accentlack som består av små skävor av prismatiskt glitter, jag tror alla fall det är prismatiskt men jag är ingen hejare på att särskilja olika sorters glitter. Skärvorna ser genomskinliga ut men fångar ljuset och reflekterar olika färger beroende på vinkel.


På nageln (här över Sinful Colors Miami Heat) ger det en närmast mosaikartad effekt. Eller ett intryck av att man har isskärvor på naglarna. Alla fall är det coolt! Jag har inget annat glitter som ser ut som detta! Nackdelen är att om en skärva hamnar på sniskan sticker den gärna upp och bli en liten pigg, vilket i och för sig kan hända med vanliga flakelack eller glitterlack med större partiklar också. Jag gillar det här! Vare sig jag tänker på mosaik, krossat glas eller is och snö så är det läckert! Vad tycker ni? Lite annorlunda,va? Eller har ni sett liknande lack?

Jag behövde verkligen en manikyr av iskristaller för jag har bränt mig i solen något så förbannat. Pannan, näsan, läpparna, bröstet... Jag hatar att vara funktionär på friluftsdagar för inte ens spf 30 (som var det enda jag hade hemma) kan rädda min supersolkänsliga hud från att bli bränd när man står i brännande sol i sju timmar utan att kunna flytta sig eller ens vända sig åt andra hållet... Nu hoppas jag på regn, eller åtminstone mulet, tills jag läkt lite.

Missha GGL01

Publicerad 2011-06-11 16:13:17 i Naglar i gult,


Missha upptäckte jag ju rätt nyligen genom Neglelakkmanis blogg där hon visade det gröna som jag omedelbart klickade hem och har visat för er. Efter att ha provat det blev det snabbt en ny beställning med tre nya Misshalack och det andra jag provade var detta, det gula glittriga foillacket är helt spektakulärt vackert! Jag är överförtjust! Det glittrar som solen och det är en väldigt vacker gul nyans. Det hade kunnat bli ännu ett guldlack men det håller sig på rätt sida och blir alltså gult.


Två lager täcker väl. Det är superenkelt att måla med. Lite kärvt att ta bort men låter man bara removern lösa upp ytan ordentligt innan man börjar gnugga så släpper det fint. Självklart doftar även det här lacket ros!
Och spam ska vi ju ha! :D




FACE # 98

Publicerad 2011-06-11 06:01:00 i Naglar - holografiska lack,


Okej, det här nagellacket gick inte att fotografera... Det är Face #98, ett kompakt glitterlack med silveraktig bas och holografiska, eller prismatiska, glitter insprängt i silvret. Tror jag. Det är alla fall fullständigt helt galet gnistrande. I alla färger. Men bara i solen. I skugga blir det ett lite gråaktigt silverlack med lila ton.

Ingen bild gör lacket rättvisa, det är finare än så här. Mycket finare. Men jag kunde inte göra bättre än så här. Ni får använda er fantasi. Det är alla fall två lager och det är ett normalt fungerande lack till ett enligt mig lite löjligt högt pris. 135 kronor. Kvalitetsmässigt är det nog inte bättre än vilket annat glitter som helst men vill man ha den här färgen får man helt enkelt hosta upp pengarna. Jag antar att Magic Attraction från Color Club skulle kunna vara ett alternativ, jag har båda och de är väl inte helt olika. Magic Attraction är dock mycket grövre och mer svårjobbat. Det slukar verkligen överlack vilket det här inte gör. Slätare alltså. Men typ samma färg. Men med mindre glitterkorn. Ni fattar.





Missha HGR01

Publicerad 2011-06-10 05:44:00 i Naglar - duokromatiska,


Neglelakkmani är en blogg man får läsa med viss försiktighet för ibland får man totala lackupplevelser och måste köpa något OMEDELBART. Så var det med Missha HGR01. Jag såg Kariannes bilder och två minuter senare hade jag klickat hem mitt eget från eBay. Det är verkligen tur att Karianne är en pålitlig dam som visar tillförlitliga bilder. Jag har aldrig blivit besviken när jag köpt lack jag förälskat mig i hos henne.


HGR01 (vilket superbra namn, så lätt att komma ihåg...) är ett duokromt metalliskt lack som täcker med ett lager men blir snyggare med två. Det behöver en ridgefiller, som ni ser, för det avslöjar alla skavanker på nageln, men annat än det finns inget negativt att säga. Det torkar snabbt, det doftar ros och det är en snygg färg som går från ljust grönt till aquablått. Jag har inte så mycket mer att säga. Jag gillade rosdoften faktiskt, vilket jag inte hade trott. Nästa gång ska jag ha flera lager baslack så ytan på nageln blir helt slät. Finns alltså att köpa från eBay.
Spam:



Orly Pixi Stix

Publicerad 2011-06-09 20:15:24 i Naglar i rosa,


Orly Pixi Stix är ett lack som helt och hålet måste skyllas på Nailtastic. Hon visade lacket för ett år sedan och nu, i maj 2011, köpte jag det och bar det. Nej, jag hade inte glömt det, det låg och bubblade i mitt bakhuvud hela den här tiden. Det har legat i åtskilliga varukorgar hos flertalet e-tailers men plockats ut eftersom andra, mer säkra, lack velat följa med och det helt enkelt inte funnits plats. Nu kanske ni undrar vad jag menar med säkrare. Jag menar lack jag är mer säker på att jag skulle gilla. Rosa är inte min förstahandsvalsfärg. Jag har länge hävdat att rosa inte är för mig med undantag för de nyanser som drar åt cerise, magenta eller neon. Med åren har jag mjuknat och idag kan jag erkänna att jag gillar rosa på naglarna. Det är en färg som ofta klär mig dessutom. Dock inte varmtonade rosa som Pixy Stix. Alltså var jag orolig att den skulle skära sig något hemskt. Lustigt nog ser den mer varmtonad ut på Annes bilder än vad den gjorde på mig. Jag upplevde den som varm, ja, men inte så väldans.

En annan sak som gjorde lacket till ett mindre säkert val är att det är ett Orly. Jag gillar verkligen inte den långa, bjängliga penseln. Det är bara extra speciella lack av Orly som får bo hemma hos mig. Jag kanske har 10-12 av dem, vilket är väldigt lite jämfört med andra, likvärdiga märken. 
Nå, vad tyckte jag då om Pixy Stix? Jag är faktiskt förtjust! Vilken liten skönhet! Jag visste från Nailtastics inlägg att det var skirt så jag hade en rejäl grund av mitt go-to-underklädeslack Depend 192. Det som inte finns längre och snart är slut. Ja, med det som bas täckte Pixy Stix med två tunna lager, det var lätt att måla på, det torkade snabbt och skötte sig väl. Jag är mycket nöjd med Pixy Stix!

Sally Hansen HD Resolution

Publicerad 2011-06-09 15:54:00 i Naglar - duokromatiska,


Nu blir det arkivinlägg igen! Det här borde verklgen ha visats upp för länge, länge sedan...
Jag debatterade med mig själv om den här skulle kallas för grön eller duokrom men bestämde att den nog skulle ligga i kategorin duokroma lack även om det är en blek effekt. Aquagrön med rosa flash kanske man kan kalla den. I verkligheten framträder det rosa mer men det är inte en supertydlig färgskiftning.


Sally Hansen HD Resolution. Tre lager. Ganska segtorkat och med en lite seg formula också. Men snyggt! Unikt. I flaskan ser man den duokroma skiftningen så mycket tydligare men som sagt, på nageln blir det lite blekare. Ni kanske anar det rosa alla fall? I vissa ljus framträder även guld. I andra ljus är det bara grönt. Den gröna färgen är vad jag skulle kalla aquatonad då det finns en skvätt blått i den. Fint men inte spektakulärt är min dom. Vad tycker ni?


Essie Topless&Barefoot

Publicerad 2011-06-09 06:04:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Topless&Barefoot är ett nudelack som är aningens för gult för min hudton men jag gillar det ändå på något sätt. Det funkar dock inte som jag hade tänkt, som "underkläder" för andra lack, då det kräver fyra lager för det resultat ni ser på bilderna. Jag tycker mina nagar ser så smutsiga ut med minste lilla VNL när nyansen är så här gul så jag måste ha fyra lager för att trivas. Annars kan man ju själv välja hur många lager som passar en. Det är inga problem att måla med det och det flyter fint ut på nageln.

Jag tror jag kommer använda det när jag är sugen på en ljus, nudig färg, men det kommer inte bli ofta med tanke på antalet lager som krävs. Vet ni något lack  den här färgen som täcker med ett lager? Behöver nya underkläder!! 


Lumene Make Impact

Publicerad 2011-06-08 19:19:19 i Naglar - holografiska lack,


Make Impact från Lumene gör inget medelbart intryck, faktum är att jag hållit i flaskan många gånger och inte tyckt annat än att det är ett ganska tråkigt rosa för att ha det namnet. För någon vecka sedan var jag dock på shoppingrunda för att handla till några swap med tjejer  andra länder och bland annat Lumene var då intressant. Jag plockade återigen upp flaskan, vred på den och såg plötsligt holografiskt skimmer.


Okej, jag säger inte att det är superholografiskt, det är det inte, men det ha en holoeffekt som kommer fram i solen. Det kan ju inte vara mindre än i de senaste versionerna av t.ex Color Clubs lack. Det dyker upp en liten, spridd, regnbåge när solen möter lacket. Basfärgen är fortfarande en lite mesig rosa och fortfarande är det kanske inte det lack som gjort störst intryck på mig, men den är jobbneutral med en hemlighet, flicksöt med regnbåge och lite allmänt charmig. Tre tunna lager och bra torktid, som hololack ju brukar ha. Go Lumene!

KleanColor Chunky Holo Purple

Publicerad 2011-06-08 06:00:00 i Naglar - glitter för layering,


Dags att titta på ännu ett av de Chunky Holo-lacken som jag lottar ut i sommarutlottningen. Ni har väl inte missat den? Ifall ni har det så skynda att vara med om ni gillar unika och roliga nagellack som gnistrar och glimmar! Utlottningen stänger idag, onsdag, 00.00.


Chunky Holo Purple är helt fantastiskt vackert! Det har precis som de andra i samma serie glitter som är multikromatiskt och byter färg från rött till orange till guld till grönt och slutligen blått. Chunky Holo Purple har en svagt lila bas men den är så transparent att jag i alla fall kommer använda mitt som layeringlack. Det här är två lager över en mörklila bas. Glittret är verkligen magiskt! Varje handrörelse ger flera upplevelser av färg. Jag har försökt fånga skiftningarna så gott jag kunnat. Det blir ett litet spam alltså, men det gör väl inget?  


Finger Paints Passionate Purple

Publicerad 2011-06-07 20:29:00 i Naglar i lila,


Vad säger ni om lite lila ur arkivet? Känns som det var länge sen vi hade något lila i bloggen. Det här är dessutom ett lila jag verkligen gillar! En riktigt vacker lila med lite pärlliknande skimmerfinish har vi i Passionate Purple från Finger Paints. Ännu ett lack jag fått genom en swap med en raring i USA, Kris som har bloggen My Lucid Bubble. En supersnäll tjej som hjälpt mig få tag på en del, av mig, eftertraktade Finger Paints och Funky Fingers lack mot lite IsaDora, MUS och annat svenskt.   


Det här är två lager lack och torktiden är mycket bra. Det är lättmålat och väldigt vackert. Jag rekomenderar det varmt om ni skulle hitta det någonstans. Det är verkligen synd att man inte kan köpa Finger Paints från Sverige. Det är ett så trevligt märke.

KleanColor Chunky Holo Teal

Publicerad 2011-06-07 05:48:00 i Naglar - glitter för layering,


Okej, nog med arkivinlägg. Här kommer istället ännu ett Chunky Holo (som inte är holo utan multikromatisk) denna gång i färgen Teal från Klean Color. Det är nog samma glitter i de flesta olika färgerna av Chunky Holo-lacken, bara med olika basfärger. Basfärgerna i sin tur är så  skira att de lämpar sig bäst för layering. Teal fick alltså gnistra i ett lager över ett turkosblått lack.


Okej, det är inte helt exakt samma färgspel i alla Chunky Holosarna, men ganska nära. De går från rött via rosa, orange, guld och grönt till blått med vissa undantag. Candy verkar sakna det blå/gröna t.ex. De andra liknar detta om man tittar på flaskorna. I princip hela regnbågen alltså. Oerhört fina är de, och roliga, men jag tror man kan hoppa över de flesta färgerna. Egentligen skulle man klara sig bra med Black (som ju skiljer sig i glitterstorlek), Bluebelle eller Purple, Fuchsia och Chrome och Candy. Eller det tror jag nu när jag bär det här som manikyr. Det är ju inte många av dessa jag hunnit prova mer än ovanpå min gamla manikyr på varsin nagel. Vi får se om jag får anledning att ta tillbaka detta eller om jag har rätt för hittills har jag ju, som sagt, bara testat tre av dem. Jag älskade verkligen Candy så när jag bytte var jag nästan lite ledsen, men Teal är också grymt snygg. Känns sommaraktig och sval.

Den här var alla fall himla snygg på natten när jag var uppe en sväng för då var glittret helt rött mot den blå bottenfärgen och det såg verkligen jättehäftigt ut! Ni får en bonus på mitt smaskiga mellanmål från igår också.

Sommar...

Guld och grönt med inspiration från min Ruffian

Publicerad 2011-06-06 20:09:02 i Emmas FOTD 2011,

Sportar ni gult och blått idag till nationaldagens ära? Det gör inte jag, jag sportar osminkat och rufshår. För en liten stund sedan var jag och tog årets första utomhusbad tillsammans med några vänner och beundrad av min sambo. Så skönt att det är sommar och varmt, särskilt när man är ledig, nu kan det gärna få vara några svalare dagar tills det är dags för helg igen.

Nu kom jag av mig, smink var det ja. Jag är osminkad idag, men häromdagen matchade jag min Ruffian i grönt och guld med smink i samma färger. Passade även på att ha lite strass, det har jag inte haft sen nyår. Hiilen har ofta strass på själva ögonlocket och jag har beundrat det mycket men aldrig kommit mig för att testa. Bestämde mig för att göra slag i saken alltså. Jag har inbillat mig att det skulle vara obekvämt men det kändes faktiskt inte alls. Stenarna satt bra med Ardells franslim dessutom, jag var till och med ute och red med dem och de satt där de skulle tills jag tog bort dem.

Hyn

Foundation: Glo Minerals GloPressed Base Golden Light

Concealer: Maybelline Dream Mousse Concealer och Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Quite Qute Giggly

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige!

Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold, Taylor Made Minerals Turf och MAD Minerals Spruce

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Kajal: Eclinique Black Coffe

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Golden Rose Multicolor Diamonds Lipgloss Nr 02.

På en bas av superpennan Love That Beige applicerade jag Shrouded In Gold över hela ögonlocket. Därefter tog jag en stor fluffig creaseborste och applicerade gröna Turf mjukt från globlinjen och ganska högt upp mot brynbenet. Färgen intensifierades lite i globlinjen med Mad Minerals Spruce, en skugga som jag sällan använder då burken är så sabla kass, det fastnar alltid massa skugga i gängorna. Kanten på de gröna skuggorna suddades lite och så applicerade jag Cream Cat som highlighter upp mot brynet. Min ganska torra Shade fick komma fram och agera eyeliner. Därefter fäste jag med franslim tre strasstenar på ögonlocket och målade mascara, kajal, rouge och läppglans. Fint tycker jag att det blev, jag är belåten. Man borde egentligen använda strass oftare, det är ju himla fint och jag tycker nästan alltid att min smink blir extra snyggt när jag har lite strass.

NYX Enchanted Forest

Publicerad 2011-06-06 17:29:00 i Naglar i grönt,


Någon ville se smaragdgrönt glitter ur arkivet och självklart finns även det liggandes. Sen finns ju fler smaragdgröna glitter i kategorin glitter i grönt och blått och grönt hittar man ju massor av i de tre kategorier som dedikerats till varma och kalla skimmer samt krämlack. Fyra kategorier med publicerade inlägg alltså om man vill utforska vilka gröna jag har i mina Helmers.

 NYX Enchanted Forest är ett grönt glitterlack. Jag har det i ett lager över en befintlig grön manikyr på de här bilderna. Det är ett trevligt grönt glitterlack men jag tycker nog att L.A.Splash-glittren är glittrigare ändå. Det här är i och för sig mindre glitterkorn än L.A.Splash-lacken brukar ha.

Jag är dock förtjust i lacket och uppskattade det mycket på naglarna. Det gnistrade och glimmade så himla fint i solen. NYX har en massa trevliga gröna lack faktiskt. Absolut värda att kika på om man beställer från Cherry Culture.

Nubar Mellow Yellow

Publicerad 2011-06-06 17:25:00 i Naglar i gult,


Mer gult ur arkivet. Det här hade jag tänkt bära till påsk men så blev det inte. Jag glömde flaskan i Stockholm och åkte iväg med bara ett gult lack, Yellow Primrose, så det blev den istället. Det kanske inte gör så mycket för gult är ju fint även när det inte är påsk. Den här användes istället precis efter påskveckan när jag kommit hem igen.

Det här är en gul som lutar åt grönt. Den är inte sål ätt att måla med, det är lite snorvarning på konsistensen, dessutom blir det penseldragsmärken, som ni ser. Det gör inget för färgen är rolig och gör mig glad.

Inte Nubars bästa lack men en rolig färgklick i samlingen!

Jordana Yellow Dazzle

Publicerad 2011-06-06 13:45:00 i Naglar i gult,


Gult var färgen som efterfrågades när jag erbjöd en möjlighet att styra vilka arkivinlägg som skulle få komma ut. och visa sig. Det passar väl bra idag eftersom det förra var blått. Jag hade ett tag planer på en manikyr med en flagga på en nagel men jag hinner och orkar inte just nu. Det får bli något annat istället. Men nu är det alltså ett arkivinlägg och en gul manikyr som står på tur. Ett av mina mer misslyckad impulsköp är Jordana Yellow Dazzle. Jag hade inte en susning om hur lacket skulle se ut, klickade hem det ändå och när det kom tänkte jag att det ju ser lite intressant ut. En lite bruten gul med prismatiska glitter och strängglitter i. Spännande.


Det är en gul nyans som pendlar mellan äggula och senap beroende på ljuset. Jag målade två lager vilket behövdes men dessvärre innebär det att den ganska tunga basen täcker glittret som alltså blir rätt meningslöst i sammanhanget. Annars var det inget fel på det. Jag har efter detta lyckats klicka hem ett till lack, dock från Milani, som ser exakt likadant ut i flaskan. Också utan att veta exakt vad jag köpte. Ibland spelar lackgudarna en små spratt... :D

IsaDora Blue Jeans

Publicerad 2011-06-06 09:58:00 i Naglar i blått,


Arkivet ska plundras på sina skatter, jag började igår men det är så mycket att jag känner mig överväldigad... Säg en färg och det kommer ett inlägg. ;D

IsaDoras lack Blue Jeans är ett mörkblått lack som inte går över till att bli marinblått. Snygg färg tycker jag! Tydligt blå men ändå lite mörkare. Det är ett krämlack och det täcker på ett lager. Det är också bra!


Finns det nackdelar med lacket då? Ja, penseln är inte riktigt i min smak. Den är väldigt bred och flat och alldeles för klumpig för mitt sätt att lacka på. Men tänker man sig för noga och är försiktig går det hyfsat. Ni ser att jag missat här och var och målat hud också men det försvinner efter en handtvätt. En annan nackdel är att en tjock krämformula som den här ofta är lite "mjuk" och lätt blir repig och matt. Ett överlack hjälper så klart men ofta tycker jag att den här typen av lack snabbt ser slitna ut trots att jag i princip aldrig låter ett lack sitta mer än 24 timmar. Man får 6 ml lack för 69 kronor, alltså är det knappast ett "budgetlack" och då skulle jag nog vilja ha en lite glossigare finish och bättre pensel. Jämför med ett Dependlack som innehåller 5ml och kostar 20 spänn liksom. Eller e-tailer pris på China Glaze...

KleanColor Chunky Holo Candy

Publicerad 2011-06-05 16:09:00 i Naglar - glitter för layering,


Nu så släpper vi arkivet igen och låter de gamla inläggen vila i frid. Ett aktuellt inlägg alltså och ett aktuellt lack!Det här är en annan av KleanColors Chunky Holos. Som vi redan konstaterat är de inte alls holografiska utan multikroma. Multikroma glitterlack!


Candy heter just den här färgen och det är en lysande rosa med glitter som oftast ser guldfärgade ut. Ovanpå ett korallfärgat lack så syns knappast basfärgen på Candy, den är så skir, men glittren kommer fram bra och växlar mellan rosa, guld, orange och rött. Det glittrar i alla ljus. Inomhus, i skugga, i elektriskt ljus, i solen så klart, och ja, i princip överallt och alltid. Färgspelet är intressant och växlande men smälter fint in i den korallfärg jag valde som bas. Det smälter liksom ihop väl. Jag ska testa det här över olika rosa nyanser i framtiden och tror det kommar ge många lack en extra dag på mina fingrar. :D

Fint va? Jag är verkligen imponerad av alla Chunky Holo-lacken!

Grön med TMM och lösfransar

Publicerad 2011-06-05 16:03:00 i Eotd med lösfransar 2011, Sminkans EotD,


Egentligen hade jag tänkt helt lägga ner sminkbiten för att slippa känna någon som helst press och kanske på så sätt få lusten tillbaka snabbare, men jag har ju faktiskt smink i det där jättearkivet jag håller på och fiskar upp inlägg ur idag. Bland annat detta som jag bar på en 40-års fest jag var på för rätt så länge sedan. Snabb och enkel men lite festlig i och med lösögonfransarna är den här sminkningen. Det var en grund av Jumbopennan Milk från NYX och så pigmenten Midnight i mörkblått, Theorum i aquagrönt och Twinkle i turkos, alla från TMM och så highlightern Shinkirou från Fyrinnae.

Jag började med att göra en liten svalstjärt med kajalpenna från Make Up Store. Sen lade jag Midnight på yttre delen av ögonlocket och tonade den sedan in i Theorum som fått nästan all yta här. Theorum fick lite Twinkle över sig på brynbenet och sedan tonades allt in i lite Shinkirou precis under brynet. Theorum lades också under ögat, på kajalen. Sen limmades lösfransarna fast och jag var klar. Nej, jag lät ju den vita basen skymta i yttre ögonvrån, det kanske jag ska säga, när jag gjorde svalstjärten låg ju den vita under och den penslade jag lätt med Parad-Ice från Brite Bird för att få mjukt tonad mot huden. Det var allt.

Zoya Glitterati - sammanfattning

Publicerad 2011-06-05 14:21:00 i Nagellack - kollektioner,

Eftersom det varit mycket blått och grönt på bloggen på sistone så bestämde jag mig för att ösa ytterligare ur arkivet och publicera en sammanfattning som legat och skvalpat sedan i påskas. Då tog jag mig ju i kragen och swatchade de sista av mina Glitterati-lack som ju är flera år gamla och verkligen värda att uppmärksammas, alla fall av glassfleckälskare. Här är sammanfattningen och den börjar med en bild på mina naglar precis efter att jag flyttat och brutit dem. Skönt att de växt ut igen, men idag var det nära att jag bröt nageln på långfingret när jag skulle ta fram elvispen så vi får hålla tummarna att den inte fick någon allvarligare skada än en obehaglig böjning.

Här kommer de sex vackra Glitteratiflickorna:

Sienna

Milla

Bijou

Lindsay

Kiki

Starla

OPI Bikini Envy

Publicerad 2011-06-05 14:14:00 i Naglar i grönt,


Okej, nu är det för mycket lack som ligger i arkivet, igen, eller fortfarande. Det här är månadsgammalt, minst, men ändå blad det färskare i mitt opublicerade förråd som förmodligen innefattar 100 inlägg vid det här laget. Minst. Jag vet inte varför jag äger detta lack. Vad som fick mig att lägga det i en varukorg och klicka på köp är helt obegripligt för mig. Okej, det är grönt, men det skirt som allergisnuva och penseldragsmärkena är tydliga hur man än försöker måla med det. Här är den bästa versionen av det hittills. Ett lager över ett ljusgrönt krämlack. Då får man skimret men slipper bygga en miljon lager och ha ett lack som aldrig torkar att tampas med.

Som layeringlack kan det kanske få leva kvar i samlingen men jag är inte överdrivet förtjust i det. Har ni det? Vad tycker ni? Och exakt hur fåniga namn får lack egentligen ha?

NYX Carnival

Publicerad 2011-06-05 10:08:59 i Naglar - glitter för layering,


Jag har en glitterperiod just nu. Jag tror det beror på att jag de senaste gångerna jag haft glitter inte alls upplevt det som så enormt svårt att ta bort. Visst, det kanske tar någon minut längre än med ett krämlack men det är absolut inte så påfrestande att jag drar mig för glitter längre. Jag har funderat mycket på vad som är orsaken till detta fenomen. Produkter? Teknik? Tur med lacken? Jag vet inte, men det jag använder är Seche Rebuild eller OPI NNS som bas, ett lack med färg under glittret (det förenklar borttagningen för jag behöver inte så många lager glitter då) och så glitter + Seche Vite. Borttagningen sker med bomullsrondeller och antingen Ciens remover från Lidl eller Depends i blå flaskan. Jag trycker en indränkt tuss mot samtliga naglar en kort stund, sen börjar jag med en nagel, pressar tussen mot den några sekunder och gnuggar sedan av lacket. När jag går vidare med nästa nagel har removern redan löst upp ytan lite. Det går rätt snabbt att ta bort glittret och jag blir inte avskräckt inför nästa omgång. Förr brukade jag ta ett vanligt, billigt överlack eller nagellack, måla ett tjockt lager, vänta ett par minuter och sen dra av så mycket som möjligt med en pappersnäsduk innan jag tog removern. Det funkar rätt bra det med.

Det här glittret är NYX Carnival. Ett glitter man blir glad av. Massa olika färger och väldigt mycket glitter vilket gör att jag inte störs av oregelbundenheten. Det ser ju prickigt ut på håll, så klart, men det är alla fall prickigt på hela nageln och inte strödda, anarkistiska rebellprickar som stör min känsla för ordning. Hm, det känns som min syn på glitter och min personlighet i övrigt går lite stick i stäv med varandra här, jag som alltid identifierat mig med rebellerna. Eller kanske inte. Jag ville alltid vara Darth Vader som liten när vi lekte Star Wars så kanske jag har gått över till den mörka sidan, alla fall delvis. Hoppas det inte sprider sig till andra områden i livet. Jag vill verkligen inte sluta som någon fascistoid och rigid människa utan utrymme för det hälsosamma ifågandesättandet och upproret. Nå, jag skyller min glitterfascism på att jag vill ha symmetri i mitt liv på ett estetiskt plan. Och, jag utvecklas faktiskt och lär mig uppskatta även de spridda rebellglittren mer och mer. Snart så är jag nog med tillbaka i ljuset igen. 

Två lager av Carnival över svart. Det är definitivt snyggare i detaljstudie än på håll men jag gillade det nog rätt bra om jag minns rätt. Hade väl händerna just under näsan mestadelen av tiden misstänker jag. Är ni snälla så kommer ni få se mer glitter idag för jag har precis målat om naglarna med ett glitterlack. :D

NYX Pistachio + OPI What's Dune

Publicerad 2011-06-04 19:16:00 i Naglar i blått,


Ännu ett av NYX nya lack, den här i en sorts hybridformula mellan jelly och kräm. Mycket trevligt att måla med och den jämnar ut sig fint på nageln. Tre lager på bilderna. Finns inte så mycket annat att säga. Aningens dammig blå mellan ljusblå och mellanblå. Himmelsblå men inte så klar. Hm, jag vet inte, blå kort och gott. Inget som får mig att tänka på pistage alla fall.


Sen är jag ju som jag är och så ville jag ha bling och min flaska What's Dune hade precis kommit och jag ville prova den på en gång. Så, här är manikyren med två lager What's Dune ovanpå.

Det är ett väldigt skirt lack med holografiskt skimmer i en mycket ljus bas. Den funkade inte alls över en så svag basfärg. Eller, ja, det blev helt enkelt inte så bra. Jag blev besviken men hoppas What's Dune ska vara fantastisk över något annat. Köpte den för att få Summer for Shore komplett och det är den kanske nu. Det här var inte något jag ville ha då, när lacken gick för 10 dollar, men nu när de kostar nästan 20, så ska jag få för mig att ha alla sex. Typiskt mig.

Siri var inte så imponerad hon heller...

Ruffian med Jade is the New Black och Bling Dynasty

Publicerad 2011-06-04 11:29:23 i Emmas NOTD nail art,

Bling Dynasty kändes inte som en hit på egen hand, men jag bestämde mig för att bygga vidare på den och göra en Ruffian med guld uppemot nagelbandet och resten av nageln grön med Jade is the New Black. Jag är sämst på att frihanda så jag använde mallar för fransk manikyr, det funkade ganska bra faktiskt även om det blev lite snett på sina håll.

Här tycker jag att Bling Dynasty är jättefin! Kanske är det ljuset, kanske den mindre ytan, men som detalj tycker jag att det är ett fint guldlack. Bling Dynasty kan nog komma till användning igen hemma hos mig, trots allt. Det blir dock inga enfärgade manikyrer med den igen.

Jade is the New Black gillar jag. Snygg grön, trots avsaknaden av skimmer, klart värd att ha. Den täcker med två lager, men den känns lite tjock att måla med, ingen katastrof men ändå värt att nämna.

LA Splash Sparkling Oceanspray

Publicerad 2011-06-04 08:09:24 i Naglar i blågrönt&turkos,


God morgon alla läsare! En solig lördagsmorgon har vi här i Stockholm och jag vaknade supertidigt, som ni ser, med nackspärr... Gah! Jättejobbigt och väldigt ofta återkommande. Jag blir så trött på det. Jag ska försöka kurera det med en vetevärmekudde, alla fall så det blir lite drägligt. Men, nog om mina krämpor, jag behöver ju inte låta som en gammal tant bara för att jag är en. ;D
Till lacken! Återigen ett försök att fota glitter som inte gått så bra... Aaargh! Varför ska det vara så svårt?
LA Splash Sparkling Ocean Seaspray är verkligen just sparkling.

Turkosblått eller teal eller vad man nu ska kalla det. Oerhört tätt, det täcker med två lager utan problem. Gnistergnistrande! Fantastiskt fint! Jag kan inte säga mer än så. Ett vackert lack! Jag har bara ett enda lack från LA Splash som jag inte gillar formulan på och det är Komodo Dragon. Har ni lack från LA Splash? Vad tycker ni om dem? Jag tror jag lyckats skaffa de flesta formulorna, kräm/jelly, skimmer och glitter. Alla är trevliga. Skulle nästan vilja ha ALLA deras lack, men det är ju faktiskt lite galet...  Man kan inte ge efter för alla nycker i nagellacksväg. Eller? Jag har ju två tomma Helmer som väntar på att matas fulla med lack. :D

Här kommer en bild på en vacker katt. Siri.

Essie Sand Tropez

Publicerad 2011-06-03 18:23:36 i Naglar i vitt, nude, beige,


Sand Tropez är ett av vårens lack från Essie. Kollektionen heter Resort, tror jag, och jag köpte flera av nude-färgerna. Eller okej, två av dem. Den här och Topless&Barefoot. Den här klär mig tusen gånger bättre än T&B för den här är mindre gul i tonen.


Två lager, torkade ganska bra och även om Essies penslar är i smalaste laget så föredrar jag dem framför sopkvastar som OPI eller IsaDora har. Lättare att måla snyggt med ett precisionsverktyg, helt enkelt.

Vadå? Tyckte ni det här var trist jämfört med det jag visade innan? Ja, så kanske man kan se det, men en bra nudefärg är en vila efter mycket glitter och färg. Dessutom köpte jag den här i förhoppning om att få en ny, bra bas för skira lack som behöver underkläder. Hade dock helst velat ha en som täcker på ett lager. Depend, ge mig 192 tillbaka...

KleanColor Chunky Holo Black

Publicerad 2011-06-03 13:25:22 i Naglar - glitter för layering,


Jag var ju tvungen att prova min egen flaska av Chunky Holo Black eftersom jag även lottar ut en till er läsare. Det var inte det lack jag var mest sugen på innan jag köpte mina Chunky Holos men jag måste säga att efter att ha burit det så är jag helt överförtjust! Det här är fantastiskt!  


Jag har grundat min manikyr med ett mörkbrunt skimmerlack från Face som ni får se en annan gång. Sen är det ett ganska flödigt lager av glitterlacket och så två lager Seche Vite för en slät yta. Jag har fotat i så många ljus jag kunnat, allt från sol till skugga och inne. Glittren är i olika storlek och form och ger en lite flakelacksliknande effekt och byter färg från guld till orange, rött, grönt, ja till och med blått. Det är helt makalöst! Dessutom kan jag tala om att jag inte hade några större problem att ta av det vilket jag gjorde nyss. Då hade jag burit det sedan i går och vad jag kan säga är att det torkade fort, var gnistrande vackert och som sagt, gick rätt smidigt att ta bort. Ingen foliemetod behövs alltså. Sen vet jag inte vad de tänkte med att döpa det till "Black" för det är inget svart alls i det. Basen är grumligt gyttjebrun och ja, glittren är ju inte direkt svarta de heller. Jag tror ni kan de i princip alla färgerna på glittret nedan:

Ser ni det blå högst upp mot nagelbanden? Detalj:

Och vill ni vara med i utlottningen av ett eget Chunky Holo Black så klicka på bilden nedan så kommer ni till utlottningsinlägget.

Zoya Maya

Publicerad 2011-06-03 11:35:00 i Naglar i korall&persika,


Maya är ett korallrosa jellylack från Zoya och det är sååå sött! Jag köpte det enbart för namnet faktiskt, men nu är jag lite kär i det för den söta färgen och liksom mumsiga saftighet som finns i det.

VNL som ni ser, ändå är det tre lager. Nästa gång kommer Maya få underkläder av något neutralt och täckande. Lätt att måla med men man får gärna ta lite paus mellan lagren så de hinner torka till lite. Annars vill gärna torktiden dra iväg.

Bilderna blir inte alls så bra som lacket förtjänar. Det är verkligen så glansigt och härligt! Fattar inte vad som hänt med mig och rosa på sistone, jag har verkligen omvärderat den färgen...

OPI Bling Dynasty

Publicerad 2011-06-02 22:20:13 i Emmas NOTD övrigt,

Bling Dynasty från Hong Kong-kollektionen. Ett ganska trist, mörkt guldlack. I alla fall när det är gott om ljus. I sämre ljusförhållanden ser det mer ut som senapsfärgat skimmer. Jag såg det i affär när kollektionen var ny och fick för mig att jag ville ha det. Nu när jag har det undrar jag lite varför. Färgen känns inte jättekul precis och formulan var sådär. Det täckte ganska bra med två lager, men det var lite väl tjockt för att vara verkligt kul att måla med. Ska fortsätta och se om jag kan fixa till manikyren ikväll, vi får väl se hur det blir...

Nytt till Helmer!

Publicerad 2011-06-02 10:46:27 i Nytt till lacklådan!,


Vilken nagellacksvecka jag haft! Dels handlade jag massor av lack på FACE igår och så hämtade jag fem paket idag! Wohoo! Lillan tror hon är en drake som vaktar en glittrande skatt av juveler. :D

L.A.Colors Green Tea + IsaDora Yellow Crew

Publicerad 2011-06-01 21:29:04 i Naglar - crackle,




Här kommer en av veckans manikyrer. Gårdagens faktiskt. Jag tänkte prova ett av mina nya lack från LA Color, GreenTea, men färgen var fasansfullt frostig och hemsk så jag klarade inte av att bära den. Jag var tvungen att hitta på något. Det blev lite crackle-lack som fick vara räddaren i nöden. Det ni ser på bilderna ovan är tre tunna lager av Green Tea. Det är en ljust mintgrön och väldigt frostig historia som tack och lov torkade hyfsat snabbt med Seche Vite. Nedan ser ni hur det blev med cracklelacket Yellow Crew från IsaDora.


Det här är min favorit av de crackles som IsaDora släppt. Min favorit av alla crackles som jag sett faktiskt. Jag frågade Emma om hon tyckte jag skulle ha rosa eller gult och hon röstade på rosa, något som nog också skulle ha blivit fint, men gult är roligare så jag bestämde mig för att köra på det alla fall. Superbra krakeleringseffekt! Två lager i snabb följd för att få ett tjockt lager som spricker upp i lite grövre flak. Jag gillade det som fan!


Och bara för att göra det här inlägget lite längre så ska jag visa vad China Glaze har på gång. De släpper ytterligare en kollektion med krakeleringslack, denna gång metalliska. Vad tycker ni? Är ni mätta på crackle eller känns det nytt och roligt med ett i metalliskt guld eller silver? Jag har inte varit sugen på de som släppts av OPI på sistone men ser fram emot att se swatcher på dessa. Man vet ju aldrig om man kommer falla för ett i guld ändå...

BYS Blue Night Star

Publicerad 2011-06-01 14:10:00 i Naglar i blått,


Mer arkivinlägg från förra året. BYS Blue Night Star är ett ganska vanligt blått lack, inget speciellt med färgen, den har en del lila i sig men inte så mycket att det slår över till att bli lila. Massor av blått skimmer. Helt okej. Inte mer.


Två lager av ett relativt tjockt lack med den lite speciella doft som BYS har.

Kavalkad för maj 2011

Publicerad 2011-06-01 08:42:00 i Kavalkad,

Absolut min minsta sminkinsats sedan jag startade bloggen. Är fortfarande inte intresserad av att plocka fram mina ögonskuggor. Har alltid haft svackor, ibland på flera år, då smink har kännts tråkigt så jag tänker inte lova bot och bättring. Förr eller senare kommer lusten tillbaka och då blir det mer smink från Sminkan igen om bloggen finns kvar.
1.
Emma har tagit över stafettpinnen och här är hennes bidrag med tre snygga sminkningar i både poppiga och mer stillsamma färger. Svårt att välja en favorit för alla har kvaliteter som jag uppskattar.

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela