Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Depend 109

Publicerad 2008-06-30 09:13:26 i Naglar - duokromatiska,


Två gröna notd efter varandra och ingen är dagens!  Jag försöker hinna ikapp med mina notd, som ni märker, så ni drunknar snart i nagellacksbilder. Sorry, men det är nagellackstider, inte sminktider! Här ser ni  i alla fall mitt enda Dependlack! Det är en trevlig mellangrön nyans med duochromatiska drag. Det gillar ju jag, så den inhandlades enbart på grundval av det. Och så är det ju grönt också. okej, två anledningar till köp!


Hur jag än försökte såfick jag inte fram de skiftningar som finns i lacket. Det får dagrar av lila, rosa och persiko-guld. Ganska vackert! Det här är faktiskt första gången jag provar det över huvud taget, och ska vi vara petig, och det ska vi ju, så är det ett lager Depend över ärtgröna NY Summer Amaranth. Jag vet alltså inte hur täckande det är "på riktigt". Så här ser det ut hos Sara på NOTD.

Som layeringlack är det i alla fall fantastiskt fint! Vilken härlig glans och vilka härliga skiftningar! Naglarna är som gräsgröna guldbaggar! Mmmmm! Jag gillar det verkligen! Kanske den guldiga persikotonen är lite för flack, meni övrigt är det riktigt vackert! 

Ett lager alltså, men över ett annat grönt krämlack. Jag gillade att använda det så här och kommer nog testa över anda lack med. På ege hand vetjag inte om jag orkar ödsla tid på det. Vi får se. Jag tror nämligen att det är transparent till sin natur, och det vet vi ju alla att jag inte gillar...

Och en gräsgrön guldbagge som jämförelsematerial! Okej, den blev inte så tydlig som man kunnat önska, men jag ville inte störa den alltför mycket...

Nfu Oh 121

Publicerad 2008-06-30 08:59:17 i Naglar i grönt,


Här kommer en "gammal" notd. Hade inte lagt ut den förra veckan och jag gissar att ni är nyfikna på Nfu Oh-lacken. Det är kö på notd-fronten just nu, har massor av opublicerade. Vet inte om jag verkligen ska dränka bloggen med notd eller inte... Hur som helst, här kommer min notd m Nfu Oh 121! Nfu-lacken är ju nya bekantskaper för mig. Underbara Sanna som är Pret-ty-forumist hjälpte mig beställa och nu sitter jag med fyra underbara nyanser av grönt! Här är den blågröna nr 121!

Färgen påminner om ett metallicbillack. Tealfärgat är en bra beskrivning av färgen, som nog lika gärna knde ha varit i den blå notd-kategorin. Det räckermed två lager men de måste få torka lite mellan lagren om man ska undvika att dra med lacket från basen i andra omgången. Ni förstår vad jag menar, eller hur? Att nagellacket fastnar på penseln och man drar bort färg istället för att lägga på mer. Om man ger det en minut eller två så slipper man det problemet och får naglarna täckta av underbart vacker, skimrande färg! Två lager räcker för full täckning.

Nagellacket är lite tjockare i konsistensen än t.ex Misa. Påminner om Zoya faktiskt, eller vissa China Glaze. Lite gelékänsla. Ytan blir lite lik den av China Glaze också. Som glaserad. Lacket är blankt i sig men här är det även Poshe överlack på för det måste torka snabbt då jag faktiskt lagade middag åt gäster som skulle komma samtidigt som jag lackade naglarna, Jag vet, inte en bra kombination, men det funkade faktiskt!

Bilderna är tagna på kvällen men ljuset var tillräckligt för att ge väldigt rättvisande bilder på färgen. Helt underbar nyans, eller hur! En ny favorit för Sminkan! Älskar!!

Några bilder på lacket tillsamman med min clematis och den vita rosen Winchester Cathedral. Fortfarande fotar jag på altanen och de växter som hänger in över räcket. Det är därför ni ser vitt staket i bakgrunden här ovan. Eller det är ju inget staket, det är räcket. ;-)

China Glaze Red-Curl-Grl

Publicerad 2008-06-29 09:26:07 i Naglar i rött,


Som ni märker har jag fullt upp nu. Med att blogga alltså! Jag trodde semestern skulle inebära färre inlägg men istället verkar det bli fler och fler. Jag ligger efter med nagellacken. Ni får alltså se dem lite i fel ordning. Det finns en version mellan dessa röda naglar och gårdagens gröna som jag lade upp ett par inlägg längre ner. När jag gick på födelsedagsfirandet igårkväll hade jag lagt lite grönskimrande och duochromt Dependlack över det ärtgröna, och det måste ni ju se hur det blev. Men det får bli senare för jag har glömt att lägga bilderna på mitt USB när jag kanllade över till internetuppkopplingen hos mina föräldrar... Just nu, idag, har jag i alla fall dessa sprakande röda naglar!

China Glaze Red-Curl-Grl från deras surf-kollektion om jag inte missminner mig. Knallrött och späckat med rosa glitter! Jag är kär! Dehär är ett lack gjort för solsken! NAckdelen är att naglarna ser kortare och bredare ut. Kolla på den gröna notd:n här nedan och jämför sedan med dessa naglar. Det har ju nte hänt så mycket vad gäller färg och form från igår till idag, men naglarna ser ändå trubbigare och knubbigare ut i rött. Eller vad tycker ni?


Jag målade faktiskt hela tre lager, ovanligt nog för mig, med detta lack då jag verkligen ville ha maximal täckning. Det är täckande efter två lager, men inte så att man inte alls kan ana skarven mellan tipp och nagel om man får skarpt ljus och örnblick på nageln. Dessutom hade jag tid då jag väcktes klockan sex på morgonen av katterna som ville ut och njuta av solen i trädgården. Lacket har en typisk China Glaze konsistens, lite "kladdigt" och med relativt lång torktid. Det lägger sig dock jämnt och vackert på nageln och har lite av den är Jelly-finishen tycker jag. Vad säger du, Sanna? Hur som helst, ett läckert lack väl värt att bära en solig sommardag! Jag ska kanke testa hur det blir med lite holografiskt guldglittertoplack om jag hinner och orkar. Återkommer med det i så fall, precis som med den gröna jag glömde idag...

Lucky Charmed

Publicerad 2008-06-29 09:05:15 i Eotd i guld, Sminkans EotD,

image5097
Igår var jag på födelsedagsuppvaktning. Då hade jag en enkel makeup som såg ut så här. På en bas av Dignity från Face har jag lagt ögonskuggan Lucky Charmed från Fyrinnae. Den ligger från frans till en centimeter nedanför brynet ungefär. Sedan är den utblandad med Bone från TMM precis under brynet. Under ögat ligger också Lucky Charmed och så har jag dragit ett streck med en lila kajalpenna från IsaDora. Mascara Beyond Length från Max Factor.

NY Summer Amaranth

Publicerad 2008-06-29 09:02:03 i Naglar i grönt,


Gårdagens lack är en Favorit i repris, igen. Jag som har så många nya lack borde ju inte plocka upp mina gamla, men ibland är de oemotståndliga! Denna härliga gröna färg är en favorit och den kändes underbar på fredagen när jag väl kommit hem och satt mig att fika på uteplatsen. Som kuriosa kan jag berätta att det här är det enda nagellack min far burit, dock bara en kort stund. Och nej, det var inte jag som lackade i smyg. Han valde själv och han målade helt frivilligt. Sen kan jag säga att min pappa verkligen har gröna fingrar "på riktigt" men då i bildlig bemärkelse. ;-)


Ett ljuvligt grönt krämlack som behöver lite överlack för att få den här superblanka ytan. Med lite ChG FF över så får man en närmast plastig känsla på lacket. Väldigt läckert! En grönare grön får man leta efter och det utan att den tiltar in i neonträsket. Det här är en makalös knallgrön med kall bas. Fantastiskt fin!

Bjuder på en bonus. Naglarna fotograferade i skuggan. Ni ser att man fortfarande ser att lacket är grönt. Men fokus ligger naturligtvis på rosen som heter Winchester Cathedral. Perspektivet beror på att jag lutar mig över altanräcket.

Tigi Bedhead Loyalty

Publicerad 2008-06-27 15:03:31 i Läppar,

Tigi Bedheads läppstift Loyalty har en krämig, nästan oljig, känsla. Det är mjukt och lent på läpparna. Känslan håller i sig länge.


Färgen glider på lätt, nästan så att man kan tro att det går lite för lätt när man som jag använder stiftet utan penna eller pensel. Det blir en jämn och täckande färg som har ganska mycket glans i sig. Det vore underligt annars eftersom det är så pass oljigt. Läpparna ser i alla fall fylliga och mjuka ut med det här stiftet. Hållbarheten är okej men inte enastående. Det går att käka en macka eller ta en kopp kaffe, men man ska nog räkna med att behöva göra en touch up under dagen i alla fall. Eller två. Hållbarhet brukar ju hänga ihop med glans och formula och vi har ett mjukt, glansigt stift här.

Färgen Loyalty är en brunrosa lite "dammig" färg som blir exakt samma färg på läppen som i hylsan. Den har en mjukhet över sig som gör den otroligt bärbar. En neutral färg men inte tråkig. I Loyalty känner jag mig klädd och lite damig.

Guuuuuu' vad kladdigt det ser ut på bilderna. Ja, färgen är rätt i alla fall. Håll till godo!

Misa Earthward II

Publicerad 2008-06-27 14:48:47 i Naglar i brunt,greige,beige,


Det blir mycket nagellack nu är jag rädd. Inte så mycket smink att visa och naglarna lackas ju fortfarande varje dag. Och nytt i nagellackssamlingen inkom idag också! OPI Romeo&Joliet, Misa Shady Lady och Rimmellacket i tokturkos, Green with Envy! Tack Anja, Sofia och Ika! Bilder kommer!!! Till bostadsföreningsmötet hade jag det här lacket. Misa Eartward. Det är en av mina favoriter bland nagellacken. Jag har skrivit om det förut, men det skadar aldrig att visa upp det igen. Vilken underbar färg! Mörkt brunt i en kall, lite gråskiftande nyans. I mina ögon är det superelegant och sofistikerat! Formulan ökar den känslan. Lättmålat och tunt men ändå täckande. Perfekt!


Två lager ger samma färg som i flaskan och det torkar som sagt snabbt. Här ser ni det med China Glaze Fast Forward som överlack och då blir ytan spegelblank. Den är blank annars med, men mattas efter ett par dagar. Nu har jag sällan lack så länge men om man har det kan man alltså använda China Glaze Fast Forward som överlack och slippa det lilla minuset. Jag älskar den här färgen! Jag älskar det här lacket! När jag har bråttom eller vill se lite affärsmässig och strikt ut använder jag det här lacket. Det är stramt, det är allvarligt och det är ändå spännande men på ett jordbundet, lugnt sätt.Ett lack med plikttrogenhet, lojalitet och trygghet i sig, men inte tråkigt för det. Lite som jag! ;-) 

Kalla bruna nyanser är inte helt enkla att hitta. Jag är väldigt glad över det här lacket. Det grå i den bruna färgen älskar jag! Det är bark och jord och sten! Lugnt och stabilt. Harmoniskt!

Nfu Oh 56

Publicerad 2008-06-26 09:35:11 i Naglar - flakes,


Grönt glitter! Detta är Ruby Pumps (från China Glaze) gröna motsvarighet och den borde heta Emerald City! Oj, oj, oj! Grönt glitter när det är som bäst! Stora glitter, små glitter, gröna glitter och tealfärgade glitter! Jag vill inte ens tänka på hur jag ska göra när jag vill ta bort det här nagellacket. Men det får det vara värt!

Färgen är som ett gnistrande hav i solsken! Det finns ingen möjlighet att fånga det på bild, tyvärr. Ingen av bilderna här återger lackets gnistrande, glimmande kvalitet på ett korrekt sätt. Inte ens nästan. Då har jag ändå försökt fota det i både full sol och skugga. I skugga blir det en grön färg med fläckar som påminner om glas som skimrar och fångar det ljus som finns. I full sol blir det ett gnistrande fyrverkeri i gröna toner och man kan inte sluta titta på det!  Enastående!

Så färgen är på plussidan. Vad är då minus? Jo, det är sårt att få det jämnt. Det syns på bilderna att det vill dra sig lite och klumpa ihop glitterkorn. Jag tror jag hade sluppit det om jag gett det lite tid att torka ordentligt mellan lagren. Det ni ser är förresten tre lager glitterlack. Kanske skulle man ha ett annat grönt under och bara lägga ett eller två lager glitter? Det här blev väldigt tjockt. Speciellt som det krävdes flera lager överlack för att få en slät yta. Det är alltså ett lack som kräver lite jobb. Det spelar ingen roll! Det är så underbart vackert att jag kan gå med på det ibland!  Ett annat minus är at det krymper när det torkar och dras tillbaka från nageltippen. Här på bilderna har jag haft lacket en dag redan och ni kan se att det dragit sig lite tillbaka. Jag tror att det kommer bli perfekt med NfuOh 121 under det här lacket. Då borde man få det jämnare och kanske även unvika krympningen. Och så torktid mellan lagren!

Här är det tillsammans med rosen Madame Plantier

Och så lite mer bilder från trädgården eftersom jag lovat Sanna!

Mitt hus och en del av trädgården. Man kan säga att jag står "mitt i" med kameran. Större delen är dock bakom mig och till vänster.

Honey I Washed the Kids

Publicerad 2008-06-25 21:46:01 i Hud och hand,

Honey I Washed the Kids är en tvål från LUSH som innehåller honung.

Doften är söt och lite vaniljig. Honung också så klart. Någonstans får jag associationer till kondenserad mjölk. Har ni luktat på det någon gång? Lite kola, lite mjölk, lite honung i doften. När jag var ung så använde jag kondenserad mjölk i kaffet. Det blir lite av en nostalgitripp att bada med den här tvålen med andra ord!  När man tar i den är den mindre oljig än vissa andra av LUSH tvålar. Den löddrar inte speciellt mycket. Den smälter heller inte bort lika fort som vissa av de andra tvålarna utan har ungefär samma upplösningstempo som en vanlig tvål.

image4149
Det här är en av mina favorittvålar från Lush. Milky Bar och Demon in the Dark kanske är snäppet bättre ändå. Men jag återvänder till den här med stor glädje just för doften.

Misa Sepia Stained Cotton

Publicerad 2008-06-25 12:27:49 i Naglar i brunt,greige,beige,


Misa är ett nagellacksmärke jag verkligen gillar! Lättmålade lack med fin glans och snabb torktid. Det här lacket heter Sepia Stained Cotton och är sepiafärgat med frostning i guld. Det är nästan lite rosabrunt i vissa ljus och kan sedan få en kopparton i andra ljus. Lacket är enormt lättmålat. Två lager täcker perfekt och appliceringen blir jämn och fin direkt.

På bilderna ser ni två lager lack utan överlack. Det är i morgonsol jag fotograferat. Bilderna är väldigt rättvisande för färgen, tycker jag själv. Trots att jag är en kall flicka med mycket rosa i min hy så tycker jag lacket är ganska trevligt. Jag var orolig att det skulle skära sig alldeles förskräckligt, men det funkar rätt bra. Självklart ser jag ännu finare ut i en kall färg, men man vill ju ha variation!

Misalacken jag använt har alltid varit hållbara nog för mig. Nu lackas mina naglar nästan alltid om innan något normalt lack hunnit flaga, så också denna gång, men de gånger jag testat nagellack flera dagar i rad har jag varit nöjd med Misa. Sen är det svårt att avgöra var den svaga länken är ibland. Är det lacket, underlacket eller överlacket? Det här lacket blev en endagsgrej, men inte för att det inte skulle ha hållit ett par dagar till. Nej, det berodde bara på att jag fått så många fina lack nu som jag vill prova och visa. Det här fick vika för ett grönt Nfu-lack. Men jag kommer använda det igen. ;-)

Rosen på bilden heter Ghislaine de Feligonde och den klättrar in över mitt altanräcke. En myskros med ljuvlig doft och söta, aprikosa små blommor. Det karminröda som anas är en Austinros som heter Othello. Den kättrar också utanför min altan. Sanna ville se mer bilder från trädgården. Okej, här är en bild på just min altan!

Handy Gurugu

Publicerad 2008-06-24 12:48:59 i Hud och hand,

Handy Gurugu är en handkräm från LUSH späckad med Sheasmör och olika oljor. Bland annat finns det jordnötsolja, mandelolja och även cashewnötolja. Även rosor, kamomill och citron finns med bland ingredienserna. Citron har jag använt som huskur på händer och armbågar med gott resultat och rosenvatten blandat med glycerin är en bra fuktgivare för händerna. Ingredienserna till den här handkrämen är alltså något som i alla fall jag tror gott om!

När man smörjer in händerna blir det en len, skön olja av krämen. Den tränger inte in snabbt, men snabbare än t.ex Lemony Flutter. Den lämnar en skön, len känsla på huden och en örtig doft som jag får Yves Rocher-vibbar av. Kan det vara deras handkräm med arnica jag tänker på? Doften är diskret men örtig och väldigt speciell. Typiskt Lush-ig.

image4154
Handy Gurugu är ingen dålig handkräm. Den är faktiskt bättre än t.ex Smitten som jag skrivit om tidigare här på blogen. Jag använder dock inte Handy Gurugu speciellt regelbundet. Dels är det doften, den är inte påträngande men heller inte så lockande, dels är det oljigheten. Man kan inte göra något på bra länge efter att man smort in sig med den här. Men vill man mjuka upp nagelband och händer maximalt en natt eller så, då är den väldigt trevlig. Jag skulle säga att det här är mn favorit av Lush handkrämer. Med den här krämen så behöver man heller inte investera i t.ex Lemony Flutter som nagelbandsprodukt. Den här krämen är bättre på mina nagelband än LF. Lätt! Dessutom slipper man den kväljande citrondoften hos LF.

Handy Gurugu, under hundra kronor på Lush och man har en oljerik handkräm med örtig doft och uppmjukande egenskaper. Helt okej, men inget slår Nivea... ;D

Zoya Ki

Publicerad 2008-06-24 08:32:04 i Naglar - duokromatiska,


Zoya Ki är ett fantastiskt nagellack med ett brett färgspektra. Det skiftar från molnigt grått till lila och grönt beroende på ljuset. spännande men så pass dovt i tonen att det ändå är ganska sobert.

Zoya Ki täcker helt efter två lager. Det är lättmålat och snabbtorkande och hållbarheten är god om man använder "rätt" under- och överlack. Med fel överlack flagar det samma dag. Tydligen tål Zoyas lack inte att blandas med vissa kemikalier som formaldehyd, toulen med flera.

Jag tycker det här lacket är helt underbart. Jag rekomenderar det verkligen! Färgspelet är fascinerande och kvaliteten god, om man som sagt har koll på vilka andra produkter man mixar det med. Inga penseldrag syns i lacket, inga bubblor bildas. Fantastiskt!

Zoya Ki har jag beställt från Beverly Beaute men den finns även på Nail de Royal och även Tradera och Ebay.

Veckans bloggtema: Vad tar du med när du reser?

Publicerad 2008-06-24 08:31:46 i Veckans bloggtema,

Resetips - vad tar ni med er då ni lämnar hemmet för en semester eller resa? Det är Frajdas förslag till bloggtema denna veckan på Pret-ty.


Ja, det här är ju en ganska svår fråga att svara på. Låt mig säga som så, så lite som möjligt.

Senast jag var iväg på en weekendresa så hade jag inte med mig något smink alls. Jag satt osminkad på restauranger och barer. Spelar roll, liksom.  Att kunna vara osminkad och känna sig vacker ändå är viktigt, tycker jag. Jag orkar sällan bära med mig en massa smink på resor över huvud taget. På senaste utlandssemestern hade jag med Max Factor Facefinity (Den är mitt solskydd för ansiktet. Ja, jag vet, det ska på massa krämer och jox enligt er, men jag gillar inte det. Jag är nöjd med MF Facefinity)och en kajal och mascara. Läppstift i neutral färg. That's it. Man behöver inte mer när man är på semster. Så slipper man släpa alla penslar och burkar och jox. Det räcker ju med kontaktlinsgrejerna. Fast man måste ju inte ha med dem heller. Det är snyggt med glasögon också! Ett måste är dock Nivea Soft. Bra till både händer och ansikte! Just ja, jag tar aldrig med remover. Det brukar ju finnas tvål på de flesta ställen. ;D

Svaret är alltså att det som följer med är detta:

På bilden ser ni Nivea Soft, Hypnose mascara, kajal i svart från MUS, läppglans från L'Oreal, foundation Facefinity från Max Factor samt OPI Natural Nail Strengthener och OPI KOala Bear-y.

Dove Silk Glow

Publicerad 2008-06-23 13:36:51 i Hud och hand,


Det här är en ganska tunn lotion med guldskimmer i som lovar dig silkeslen hy. På mig funkar den. Jag blir verkligen len. Huden blir silkigt len, känns fast att röra vid, och får en mängd små, små glitterkorn i guld som skimrar i solen. Doften är skarp och knappast lämplig att blanda med parfym, tycker i alla fall jag, då den hänger kvar länge och är väldigt distinkt. Inte obehaglig i sig men väldigt stark och nästan frän precis när man smörjer in sig.

Ska jag sitta ute på en uteservering med bara armar och ben kommer den här att vara given! Jag gillar den lyxiga, lena känslan och det guldglittriga funkar väl också rätt bra. Här hemma på gården vet jag inte... Igår jagade jag kor som förirrat sig in i trädgården och jag tror nog att Dove Silk Glow var rätt bortkastat på dem. Eller så var det kanske den starka parfymerade doften omkring mig som fick dem att slutligen ta till flykten och rusa ut på åkern. Vem vet?

Nej, jag rekomenderar den inte för livet på landet, men som sagt, är du i stan eller kanske på stranden och vill vara både len och ha ett lätt guldskimmer över solbrännan, då kan du ta den här. Om du tål parfymdoften vill säga. Lukta först!

China Glaze Vampy II

Publicerad 2008-06-22 13:33:09 i Naglar, vampy,


Okej, idag blir det mycket nagellack på bloggen. Gårdagens Zoya Trixie, dagens Vampy x 2 och så det gröna lacket från Badbomben. Att det blir China Glaze gånger två beror på att jag, när jag skulle länka till mitt gamla inlägg, upptäckte att det inte var publicerat. Som vanligt alltså... China Glaze Vampy är ett lack jag använder ganska ofta. Jag gillar färgen, jag gillar att den täcker snabbt och är lätt att lacka med. Dessutom gillar jag namnet. Vampy. Helt underbart! Måste passa på att tisa om mitt gästinlägg hos Nailed om just vampiga nagellack!

Lacket är en djup nyans av oxblod, alltså en ganska mörk brunröd. I lacket finns mängder med glitter som ger liv åt färgen i solljus eller lampsken. Här på bilderna ser ni hur det tar sig ut i morgonsol på min altan. Okej, det är slarvigt målat, men jag var ju tvungen att byta mitt flagnande Trixie och då blev det snabbmålning innan sängdags. Lacket torkar fort så det funkar att göra hastmanikyrer utan bubblor eller annat otyg. Lagren kan läggas ganska tunt, jag använder två lager lack, och i och med det kan man få en snabb torktid. Här har jag använt OPI Natural Nail Strengthener som baslack, två lager Vampy och så China Glaze Fast Forward som topplack.

Det här är en klassisk färg som man inte tröttnar på. Och ni ser att den är snygg även på sommaren! Vilken lyster! China Glaze Vampy funkar alltid! En klippa i min nagellackssamling!

China Glaze Vampy

Publicerad 2008-06-22 13:27:36 i Naglar, vampy,


China Glaze Vampy är en mörkt vinröd med både plommon och chokladtoner i och med massor av gyllene och röda skimmerpartiklar som får det att se fylligt och härligt ut! Tre lager och färgen är något relativt mörk, nästan svartröd, precis som flaskan ser ut.


Glansen är relativt hög, här ser ni den utan överlack, och det är ett lättmålat lack. Färgen är snygg om än inte spektakulär. Den har ett tydligt släktskap med t.ex Lubu Heels från samma märke. Jag skulle tro att den även är jämförbar med t.ex OPI Black Cherry Chutney, fast det lacket äger jag inte, och Royal Rajah Ruby. Självklart skiljer sig alla dessa lack åt för konessören men släktskapet finns där definitivt.

Bilder i solsken från en annan gång jag använde lacket kommer här:

På dessa bilder har jag bara två lager lack vilket ger en rödare ton oavsett ljuset. Men solljuset fångade också upp de gyllene tonerna och skimret.


Ett lager lack rekomenderar jag inte då Vampy tenderar att bli transparent då. Inte snyggt... Men två eller tre lager och man har ett jättevackert lack som dessutom kan upplevas som två olika. Eller vad säger ni? Jag brukar oftast ha två lager men det tredje, som ni alltså ser på de övre bilderna, ger mer dramatik och djup när man känner för det!

Manhattan Crazy Color i grönt

Publicerad 2008-06-22 13:27:14 i Naglar i grönt,


Manhattan Crazy Color står det på flaskan jag fått av Badbomben, och i flaskan döljer sig en lysande grön färg med kalla undertoner. Jag hade den hä direkt efter att jag använt mitt gröna lack frän Sinful Colors och då blev verkligen den kalla tonen i det här lacket påtaglig. En havsgrön färg, skulle jag säga om denna, vad säger ni?

Lacket är lätt att måla med. Det har en bra, ganska tunn konsistens och det torkar snabbt. Två lager räcker för en färg med god täckning och inga penseldrag syns. Mycket bra! Det finns dessutom en silvrig ton i färgen och lacket är högblankt redan innan toplacket. Här har jag använt OPI Natural Nail Strengthener som underlack och China Glaze Fast Forward som överlack. Två lager lack däremellan.

En riktigt snygg färg, tycker jag. Frostad men inte med glitter i. Det gör färgen lite "plattare"  än t.ex Rainforest eller San Francisco.Den påminner en hel del om Barry M's gröna lack men med mer kalla dagrar i. Barrys är mer ärtgtön. Men silverskenet i dem är ganska detsamma. Ett stort tack till badbomben som förärat mig denna juvel till den gröna samlingen! Jag är väldigt glad åt det här lacket! Tack!

Zoya Trixie

Publicerad 2008-06-22 09:53:51 i Naglar i svart, grått, silver,


Zoya Trixie är ett rent silverlack med ite gnister i. Det är snabbtorkande, det är täckande och det flagar på en dag...
Nej, hållbarhet är inte dess starka sida, men vad gör väl det? Se så vackert det är i både sol och skugga, inomhus och utomhus! Ett fantastiskt lack at ståta med en kväll eller så, men som sagt, trots Creative Stickey under så flagar det innan det suttit 24 timmar. I alla fall på mig.

Lacket är i alla fall täckande. Två lager här, men ett lager räcker. Jag hade alltså Creative Stickey under och så har jag Poshe överlack över. Jag ska nog testa med något annat över och under för jag vet att zoya kan vara väldigt känsliga för sammansättningar av under- och överlack. Zoya är ju "big3free" och tål tydligen inte att blandas med de kemikalierna utan försämrad hållbarhet. Andra Zoyalack har funkat bra för mig men då har jag använt China Glaze Strong Adhesion och China Glaze Fast Forward istället. Ska ge Trixie samma chans!

Visst är hon vacker! Så rent silverfärgad! Perfekt mot solbränd sommarhy, men också mot bleka händer. Naglarna ser välformade ut och hon ger ett högmetalliskt intryck!

Ett minus är att man kan ana penseldragen om man slarvar vid appliceringen. Jag tycker dock inte problemet är så speciellt strot. Jag har varit med om värre. De små glitterkornen kan dessutom maskera en del missar.

Ni ser villka åskmoln som byggdes upp när jag fotade! Nej, det blev inte så mycket regn, bara 5 mm, men himlen såg verkligen dramatisk ut ett tag. Jag var inte ens ute "på riktigt" för jag var rädd att kameran skulle hamna i en störtskur, så jag tog bilderna på min altan. Och några inne i mitt badrum för att visa olika ljus! För jämförelse kan ni kasta ett öga på One Inch Nails underbara notd med Rínse Charming från OPI. Snyggt! Det var det som utlöste mitt begär efter silver...

Midsommarmakeup

Publicerad 2008-06-21 09:11:39 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Lite i efterskott kommer gårdagens makeup. Midsommarens vemod har mig i sitt grepp. Snart vänder ljuset och mörkret kommer åter. Snart är den mörkögda augustinatt Karlfeldt skrev om här och semestern är slut. Hösten, som jag i och för sig också älskar, sveper in oss i sin dimmiga mantel av färgsprakande lönnlöv. Men ännu är det sommar. Ännu är nätterna ljusa och skogsrån står i skogsbrynen med handen vilande på rådjursbockens bog medan schersminen sprider sin väldoft över ängen utanför mitt hus. Just i gryningen kan man ännu smyga ut och hinna skymta älvornas dans i det daggvåta gräset. De har lånat sina kjolar från aklejorna i rosraden och deras skratt är som silverklockor. Midsommarmagi. Känns det inte som att hjärtat ska rämna av den smärta som kommer av skönhet? Av skönhet och av vetskapen om all förgänglighet. Aldrig är väl tanken på mörkret så närvarande som i ljuset?

Gårdagens makeup var gjord med Dignity som grund. Samma benvita glans som mångubben har alltså. Över den lade jag på ögonlocket kajalen Dusty Smoke från MUS och sedan drog jag även in en linje under ögat med samma penna. Därefter skuggade jag varsamt in lite Twilight av Paula Dorf på yttre halvan av ögonlocket. Haunted, en ljus, midsommargrön, skugga från Fyrinnae lades på inre halvan av ögonlocket och upp mot brynbenet där den slutar i ett möte med Shinkirou, en benvit highlighter från Fyrinnae. Mascara. Brynskugga. Klar. Läpparna målades naturligtvis också. Det blev Saint Berry från Lipstick Queen.

Sinful Colors San Francisco

Publicerad 2008-06-20 09:06:22 i Naglar i grönt,


En av världens vackraste gröna! Se vilket skimmer! San Francisco från Sinful Colors har redan varit med, men eftersom den fick avlösa gräsliga Orly Heartbreaker, som ni kan se nedan, så vill jag visa det också! Fantastiskt fint! Täcker perfekt, här är också två lager plus överlack, och har ett fantastiskt skimmer! 

Kan en grön vara ljuvigare? San Francisco är faktiskt åt det varma hållet, det finns en gul bas någonstans, men den har blådagrar också. En väldigt komplex och rik färg! Tack Emelie!!

  

Orly Heartbreaker

Publicerad 2008-06-20 09:00:39 i Naglar i orange,


Ett lack jag trodde skulle vara som en orangeskimrande dröm. Dessvärre var det inte så. Istället är det ett transparent elände. Jag tror jag bar det i en timme innan det fick ge vika för ett säkert kort. Det här blir ett layering lack, definitivt.

Det syns inte hur transparent det är på bilderna. Jag har två lager lack och så överlack här. Ska jag använda det igen så blir det över ett mer täckande lack. Jag blev verkligen såååå besviken. Det lilla gnistret i det är jättefint! När solen träffar lacket ser man gyllene microskimmer som verkligen gör lacket levande. Dessvärre räcker det inte för att göra det vackert. Färgen får pluspoäng, täckningsgraden minus. Precis som OPI Retro Fun-lacken.

Body Butter med Avokado från Greenland

Publicerad 2008-06-19 09:46:21 i Hud och hand,

image4508image4509
En fräsch doft sprider sig när jag öppnar burken, fräsch, men med en tydlig avokadokaraktär. Jag blir kär direkt! Jag älskar avokado!
Själva krämen är något lösare än den body butter med sötmandel eller äpple som jag tidigare recenserat. den är också betydligt oljigare. Den här krämen lägger sig som en tjock, kladdig hinna på kroppen, speciellt om man är lite generös med den. Då vägrar den sjunka in i huden på evigheter. Man känner sig som om man skulle ha gnidit in huden med smör på riktigt. Känslan är alltså inte alls  fräsch även om doften är det.
Om man istället tar den väldigt tunt på fuktig hud direkt efter badet så absorberas den bättre. Den är fortfaradne lite i fetaste laget och vill lämna en hinna på delar av kroppen, men på torra och utsatta platser är den då väldigt behaglig. Mina armbågar och överarmar, fötter och knän gillar den här krämen skarpt. Resten av min kropp säger helst nej. Den här kommer bli min hand- och fotkräm och kanske smörjas in då och då på torra fläckar som behöver lite extra.

Veckans bloggtema: Hur sminkar vi oss under sommaren?

Publicerad 2008-06-18 13:37:47 i Veckans bloggtema,

Hur sminkar vi oss under sommaren? Speciella midsommartips? Ja, det är veckans bloggtema på Pret-ty.

Svaret är lite dubbelt. Om jag sminkar mig så gör jag det likadant som andra årstider. Samma Foundation, samma rutiner och mängd av ögonskugga och så vidare.  Visst kan färgvalet se lite annorlunda ut. Jag använder t.ex. mer pasteller och så, tror jag, men det är inte en regel. Jag kan mycket väl ha svartsotade ögon i juli. Humöret avgör mer än årstiden. Jag använder lite mer rouge på sommaren och om jag använder bronzer är det nu. Det beror på att jag får lite mer färg i ansiktet av naturliga skäl, ni vet, solen, och då kan jag lika gärna ha rouge också.  Min dröm är ju annars det liljevita alternativt likbleka, förmodligen för att det är helt ouppnåeligt för mig. Mer skillnader... Nej, jag vet inte. Vi sammanfattar istället. Jag använder mer smink om man betänker en ökad användning av rouge och ibland även bronzer men jag har oftare ljusa ögonmakeuper jämfört med vintern, men det kan variera kraftigt inom årstiderna också så det är ingen regel. Jag sminkar mig dock mer sällan på sommaren. Det i sin tur beror på en enda sak. Jag har sommarlov. Vem sminkar sig om man ska vara i trädgården och klämma bladlöss eller möjligen åka en sväng till någon stormarknad och handla. När jag inte jobbar sminkar jag mig inte. Så enkelt är det. Men frukta inte, mina kära läsare. Jag lovar att slänga in några reserv-eotd under sommaren så ni inte blir helt utan Sminkan! :D


Midsommarmakeup skulle jag göra med glossiga läppar rosiga kinder och bara lite skimmer på ögonlocken. Alternativt skulle jag köra en stil utan några produkter på ansiktet eller läpparna och bara ha svartsotade ögon. Fräknar och svartsotat tycker jag är en läcker kombination! Mycket färger skulle jag avstå ifrån för det skulle bara konkurrera med blomsterkransen, och det vill man ju inte. ;-)

Så här kanske jag ser ut på midsommarafton:

Och med rosaglossiga läppar till!

Eller så får det bli den svartsotiga istället. En lite tuffare look men som i alla fall jag tycker är väldigt läckert till tunna sommarklänningar i vitt eller vad man nu kan tänkas ha på midsommarafton. Själv brukar jag sällan klä upp mig speciellt. Jag brukar vara på landet och grilla med goda vänner och sitta i trädgården och prata och dricka kallt rosévin hela natten. Då ska man ha plagg som skyddar mot myggen! Hur som helst, en sotad look är inte fel, och dessutom ser den inte så illa ut om den smälter lite heller, det blir liksom bara ännu mer skön skogshuldra av det då.

Midsommartid är en fantastisk tid. En tid då jag skulle kunna hänge mig åt gudinnekult och kanske se hedniska väsen vandra i skogsbrynen. Vad säger ni? Är det inte en trolsk period av den svenska sommaren?
Jag ska i alla fall vandra i skymningen och sjunga Visa i Midsommartid, plocka mina nio blomster och känna det vemod som man bara kan känna den natt då ljuset viker och mörkret sakta vänder åter.  


Du lindar av olvon en midsommarkrans

och hänger den om ditt hår.

Du skrattar åt mångubbens benvita glans,

som högt över tallen står.

I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn i långdans,

i språngdans på glödande järn.

I natt är du bjuden av dimman till dans,

där Ull-Stina, Kull-Lina går.


Nu tager du månen från Blåsbergets kam

att ge dig en glorias sken.

Och ynglen som avlas i gölarnas slam

blir fålar på flygande ben.

Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor,

där Ull-Stina, Gull-Fina bor.

I natt skall du somna vid Svartrama damm,

där natten och mossan är len.

OPI Calendar Girl

Publicerad 2008-06-18 10:04:42 i Naglar i rosa,


Precis som med Give me a Coral Sometime så är det här ett lack som är ganska skirt.  Jag orkar inte jobba med massor av lager idag så jag lägger det direkt över ett lager av Atelier Tulle från China Glaze. Det är en korallrosa nyans som funkar ypperligt att ha under både Calendar Girl och GMACS. Se det som det är hos NOTD!


Jag gillar Calendar Girl mer än Coral Sometime för nyansen passar mig bättre, den är något mindre genomskinlig och ger dessutom en lite jelly-artad finish.

Lacket skimrar i rosa men har en rosaröd baston. Färgen är lite speciell, mitt emellan kall och varm. Först tänker jag att det är en kall rosa, men ju mer jag tittar på den desto mindre säker på det är jag. Det finns varma dagrar i det. Men grunden är ändå en blåtonad rosa.

Mörk i sommarljuset

Publicerad 2008-06-18 09:44:12 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Svartsotade ögon är försommarens melodi för mig i år. Jag kan inte minnas att jag var lika svart förra året, men det är ju lätt att se i och för sig, genom en blick i arkivet... Just nu är melankolin ännu vilande över mina axlar, i alla fall stundom. Så blir det ofta på våren och försommaren. Dessutom börjar betänketiden vad gäller vilken tjänst jag vill ha krympa ihop. Jag är nog ganska klar med mitt beslut nu men ska ge mig själv ytterligare en dag eller två. Vemodet ligger på lur, för vilket jag än väljer förlorar jag något som jag tycker om och vill ha.

Det här är bara en vidareutveckling av min dags-look på dagen igår. Lite lek med andra ord. Jag började min sminkning med Dignity på hela ögonlocket upp till brynet. På ögonlocket lade jag även lite av Indelible Gel Eyeliner Black Cherry. Sedan drog jag en linje runt hela ögat med en svart kajal från MUS. Därefter svart ögonskugga från Paula Dorf på ögonlocket upp på brynbenet. Jag lade även svart ögonskugga under ögat i en bred, halvsuddig linje. Det ska se lite slarvigt ut, som om jag gnuggat mig i ögonen ungefär. Den svarta skuggan suddades ut i en brunbronsig skugga och slutligen i en benvit. De båda ögonskuggorna ur en IsaDora-palett. Mascara.  Brynskugga. Ingen foundation. Lite Saint Berry  från Lipstick Queen på läpparna.

I princip osminkad

Publicerad 2008-06-17 12:50:32 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Idag har jag min första semesterdag. Jag har handlat på Willysmassa kattmat och så basgrejer så jag kan börja boa in mig nu, på landet. Om en stund ska jag ut och plantera växter och fixa i trädgården. Ingen sminkdag med andra ord. Så här bar är jag idag!
Ingen foundation. Bara lite Dignity på ögonlocket upp till brynet och så Masterpiece Max på fransarna. Man kan till och med ana mina fräknar...
Läpparna är målade dock. Med Lipstick Queens Saint Berry!

Visst är jag söt! ;-)

Handkräm med olivolja från Greenland

Publicerad 2008-06-16 13:15:44 i Hud och hand,

image4510
Nej. Den här gillar jag inte. Spelar ingen roll att den luktar gott, den är hemsk. Konsistensen är lös och rinnig, man anar inte var olivoljan har tagit vägen för den känns inte ett dugg återfuktande eller mjukgörande. Den har dessutom ett jättehål i korken så man får massor av kräm som man först inte vet var man ska stryka ut den och sen plötsligt är den borta, insjunken i huden men utan att lämna den där mjuka, nysmorda känslan. Händerna är lika fukttörstande som innan. Jag fattar inte hur en handkräm kan vara så usel.
På tuben står det:
"The olive oil in the hand cream deeply moisturises your skin, making it ideal for normal to dry skin types."
Nix, nej. Den kan kanske funka som body milk för en person med normal hud. Handkräm, aldrig. För lätt, för tunn, för vattning. Jag är djupt besviken. 
Köp inte Greenlands handkräm med olivolja, köp Oliva från CCS istället. Den luktar inte lika gott, men den är tusen gånger bättre än den här. Nu har jag hundra mililiter kräm som jag kanske kan använda på benen, typ... Tur att den inte är så dyr i alla fall...

               

Flying Fox

Publicerad 2008-06-15 22:52:54 i Hud och hand,

Flying Fox duschkräm från LUSH med honung. Honung som är så härligt i badprodukter! Det tråkiga är att den doftar mest jasmin. Samma doft som på den hårolja jag brukar använda. Men det är ju helt okej det med. Dessvärre är det en inte helt fräsch doft. Precis som med håroljan alltså. Det är en lite tung och kvalmig ton som får mig att tänka på NewAge affärer och 70-talet. Jag är kluven till om jag gillar den eller inte. På ett sätt finns det något mysigt, avslappnande i den, men samtidigt störs jag av den där hippie-känslan. Den löddrar lite lagom mycket, inte jättemycket, men ganska lagom. Jag blir inte speciellt len eller mjuk av den men känner mig ren och fin. Doften är alltså lite väl jasminig för att vara fräsch. Det är mer en sensuell doft, tycker jag, och det ska den väl vara också. Den innehåller ju oljor som kan användas som afrodisiaka...
image4152

Isadora Brilliant Duo Gloss "Antique Rose"

Publicerad 2008-06-15 17:37:15 i Läppar,

Isadora Brilliant Du Gloss i färgen Antique Rose är ett gammalt läppglans jag har i min necessär. Det är en ganska söt färg, tycker jag. Och ett helt okej gloss. Inget enastående men bra ändå.


Tål att man äter frukost utan att försvinna men lämnar avtryck på kaffekoppen.

Ingen påtaglig doft - bra! Ingen direkt färg - inte bra.

Mjuk känsla på läpparna. Inte direkt klistrig.

Använder bara den färgade sidan...

Vardagsbehagligt och bra.

Ja, ni ser ju på bilden att det inte är dagens. Jag har ju blå naglar idag. ;-)

Sea ya later, Sailor!

Publicerad 2008-06-15 15:20:19 i Naglar i blått,


Ännu ett av OPI:s Retro Fun-lack. Återigen vet jag redan att det är transparent och eländigt genom andras notd, bland annat denna och denna. Dessutom har Sofia visat hur snyggt det är att använda den för layering här. Jag valde alltså layering alternativet.


Jag började med att lägga ett tunt lager av OPI Dating a Royal, ett mörkblått krämlack, och sedan ett lager Sea ya later, Sailor över det. Det blev riktigt snyggt! Jag älskar det! Det fantastiska skimret kommer fram otroligt bra och man ser de underbara skiftningarna mot grönt och lila i SYLS samtidigt som en aning av det mörkblå lyser igenom och ger en skön bas.


SYLS är ett superskimrigt lack med vackra dagrar av aqua, ljusgrönt och rosalila. Det är verkligen en fullpoängare när det används för layering. Själv kommer jag nog aldrig jobba med det ensamt. Fem lager lack. Nej tack! Men jag är glad att jag köpte det ändå! Det är riktigt läckert så här! Eller vad tycker ni?

Max Factor Masterpiece Beyond Length

Publicerad 2008-06-14 13:05:42 i ,


En mascara jag provat ett tag är Max Factor Masterpiece Beyond Length mascara i svart och brons. Den svarta delen använder jag rätt ofta och gillar dessutom rätt bra. Bronsdelen däremot är kanske inte den jag plockar fram varje dag... Jag köpte den här mascaran mest för att jag var nyfiken på hur det skulle se ut med bronsfransar och för att den var billig. De hade kampanjpris på Lindex och jag högg den på ren impuls. Sen blev den liggande. Nu har jag börja använda den lite grand och jag har upptäckt att själva mascaran är helt okej. På bilden nedan ser ni hur mina fransar blir av ett lager Beyond Length.

Det som är bra är att mascaran är svart. Inte brunsvart eller gråsvart eller blåsvart. Rent svart. Den vanliga Masterpiecen är inte lika svart i mina ögon, men jag kan ha fel. I övrigt tycker jag den här och Masterpiece Max är ganska lika. De separerar fransarna lika bra, man har samma plastborste, men den här stoppar jag mer sällan i ögat av någon anledning. Borsten hos Beyond Length och Masterpiece Max är identiska. Jag tycker fransarna blir lite fylligare med Beyond Length, men längden är väl ungefär samma som med Masterpiece Max eller andra mascaror. Den slår inte Hypnose, men den ligger ändå bra till, tycker jag.  Fylligt, svart, separerat och utan klumpar med ett drag är helt okej! Dessutom fäller den inte under dagen och är ganska enkel att få bort.  Man behöver i alla fall inte gnugga ihjäl sig.

Den bronsfärgade delen är dock helt bortkastad på mig. Här nedan ser ni ett lager brons ovanpå det svarta. Det syns knappt och om det syns så är det mer som att det skulle vara gluggar i fransraden eller som om fransarna är jättekorta. istället för att framhäva med bronstouchen så döljer man fransarna. Jag har testat mot en helsvart bakgrund och mot ljusare makeuper och den gör sig definitivt bäst mot en ljus bakgrund. Den kan ju vara kul att testa som effekt ibland, men knappast någon oumbärlig del i mitt sminkförråd. Den svarta delen däremot vill jag inte bli av med. Betyg: 3.5/5.

Misa Embroidered Emeralds II

Publicerad 2008-06-14 12:11:37 i Naglar - duokromatiska,


Ännu ett lack jag visat upp mer än en gång... Ja, det är alltså ett försök att fånga färgen på bild. Det är en plommonlla nyans med ett lågrönt skimmer över. MakeUpMyLack-Sanna älskar den, men jag gör faktiskt inte det. Den ser trist ut. Sen är det ett lättmålat lack som torkar fort, håller bra och så vidare, men det är trist i alla fall.

Vad tycker ni? Är det ett kul lack? Okej, det blänker lite i grönblått, men så mycket smaragder ser jag inte till. Nej, för mig är det en besvikelse. Det är andra gången jag bär det nu, eller tredje, och jag har inte riktigt fallit för det än. Vill jag ha den här lial tonen föredrar jag Boris&Natascha från OPI's Russian Colection.

Fredagens

Publicerad 2008-06-14 11:45:44 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Superenkel makeup blev det i fredags. Ingen foundation, bara eyeliner Endangered längs fransarna och mascara Beyond Length. På läpparna blev det lite rött läppstift, MAC Russian Red.
Till detta bar jag min halvtransparenta prickiga blus i svart och vitt, den är jättesöt, och en svart långkjol, som vanligt.

Misa Decadent Drifter, igen...

Publicerad 2008-06-12 23:20:30 i Naglar - duokromatiska,

image4799
Okej, ett annat försk med Decadent Drifter. Den funkade inte över vitt lack och nu vet jag att den inte funkar över svart heller. Det här är dock ett experiment jag gjorde för några veckor sedan med DD över ett turkosblått. Här är det ett lager Decadent Drifter ver ett turkosfärgat lack från H&M. Jag inser att Decadent Drifter är väldigt mycket mer täckande än jag tror från hur den ser ut i flaskan. Man anar inte vilken färg underlaget har här. Istället får man Misa-lackets guldskimrande aquaton. Snyggt, men lite blekt i min smak.

Jag känner att jag nog föredrar lite mer färg på naglarna än man får av det här lacket. Men färgen är väldigt fin i flaskan! Vad tycker du? Vitt, svart eller turkost under? Ska nog testa med andra färger också! Min personliga favorit är dock denna. Den med vit bas ser ut som plast och den med svart bas som en bronserad spya. Fult. Det här är i alla fall lite sommarkänsla.
image4805

Apple Body Butter från Greenland

Publicerad 2008-06-10 18:40:51 i Hud och hand,

image4506image4507
Jag gillade ju verkligen mitt Body Butter med mandel från Greenland och ville därför prova fler produkter. Det blev bland annat den här body buttern med äpple i. Den har i princip samma egenskaper som systern, mandel. Samma hårda känsla i krämen, något odryga formula men fräscha doft och de går dessutom snabbt in  i huden. Hade de varit dyrare hade jag nog klagat lite på att de är så odryga, men jag tycker att man hinner få valuta för sina pengar i alla fall. Fast det är klart, man får mer av H&Ms egna body butter för en tredjedel av priset och den är inte heller så dålig. ;-)
Greenlands största kvalitet är doften. Jag gillar den verkligen! Alla de produkter jag testat har doftat väldigt lätt och fräscht och gott. Jag är väldigt känslig för dofter, tycker ibland omotiverat illa om en doft och kan få illamående och huvudvärk väldigt snabbt om det blir "fel".  Denna Body Butter doftar verkligen gröna äpplen. På riktigt! Jag blir toksugen på att bita i ett hårt, grönt äpple och känna syran slå ut i munnen och saliven strömma till! Oh, så gott!! Det doftar som en hel låda full med med Granny Smith och jag är helt såld! Kan det bli bättre? Dessvärre är doftkicken kort. Först kommer gröna äpplen grejen sen blir den lite frän och kemisk en stund och slutligen försvinner den helt. Väldigt trist på så sätt. Att sniffa på den direkt man ppnar locket är en upplevelse, men den med mandel gav en härlig doft även till huden länge efter att man smort in sig.

Den är alltså odryg, doftar gott en kort stund, ger inte så extremt återfuktad hud utan funkar rätt normalt. En trea i betyg. G, men inte mer.

Liten repris av Goth

Publicerad 2008-06-10 18:10:10 i Naglar i svart, grått, silver,


Visst vill ni titta på Orlys Goth idag? Den är ju rätt söt! Snabbmålat innan jag rusade till jobbet men man ser ju silvergnistret i den i alla fall! Vill ni läsa mer om vadjag tycker om Goth så titta på det här gamla inlägget men de här bilderna blev nog lite bättre. Så, detta är helt enkelt ett bildinlägg! Sista bilden känner den uppmärksamme igen från förra inlägget med dagens makeup, men jag bjuder på en repris av den med!

Mystic Black Plum

Publicerad 2008-06-10 08:43:41 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Dagens är också en mörk historia. Tror jag har någon sorts reaktion mot allt somrigt. Igår såg jag bilder på OPI's höst- och julkollektioner och fick höstlängtan! Aubergine, mörkrött, graftitgrå... Mmmm! Så det fick bli lite sådana toner i makeupen.

Jag började med min kära, gamla Dignity från frans till bryn. Den håller på att ta slut så jag måste snart köpa en ny. Ovanpå den lade jag min gamla, kära, matta svarta ögonskugga från HM Divided. Jag lade den på hela ögonlocket men inte upp över globlinjen. Ovanpå den och lite in över globlinjen lade jag sedan Black Plum, en mörkt vinröd skugga från Fyrinnae. Den gick alltså upp en bit på brynbenet. Från globlinjen till mitt på brynbenet där Black Plum slutar svepte jag sedan Mystic, en skimrande skugga med grå, vinröda och silvriga reflexer. Även blå faktiskt, när jag tänker efter. Den tonades ut i Equality, också från Fyrinnae, som är en silverskugga med mycket skimmer. Det är den som ser "våt" ut.

Under ögat hade jag naturligtvis långt innan lagt Barry M's eyelinerpenna som är uppskruvbar. Innanför fransarna har jag MUS svarta kajal. Längs övre fransraden ligger en geleyeliner, Magnetism, som jag köpt hos MAD Minerals. Ögonfrasnarna är målade med Masterpiece Max från Max factor, både uppe och nere, och precis som igår har jag fingrat ihop nedre fransarna fr att få dem lite klumpiga. Ögonbrynen målade jag idag med HM's brynskugga, den mrka i duon. Hela ansiktet har fått lite Facefinity foundation. Inget rouge idag. Vill vara blek! Hade tänkt måla läpparna i något av mina nya IsaDorastift med lila ton men det är faktisk skolavslutning idag och jag vill inte se ut som ett lik då. Eller jo, jag kanske vill men jag tycker inte det är helt passande. Läpparna fick alltså färg av MAC Sci-fi-delity. Bara ett tunt lager idag, då blir den mer rosa. Naglarna målades med Goth från Orly.

Jag ska ha en svart satinblus med lite puffärm och min långa svarta kjol. Håret ska upp i trasselknut. Funderar på mina döskalleörhängen men ska nog vara vuxen och välja något annat. Kanske mitt mer victorianska smyckeset... Vi får se.
Ha en trevlig tisdag!

Veckans boggtema: Finns det någon produkt du inte kan slänga

Publicerad 2008-06-09 23:55:42 i Veckans bloggtema,

MLY ställer veckan fråga till oss nätverkare på Pret-ty. Finns det någon produkt du inte kan slänga trots att du inte gillar den?


Nej, jag tror inte det. Eller gör det det? Kan, klart jag kan. Och jag ger gärna bort sådant jag själv inte använder. Idag kan jag nog säga att det i sminkväskan inte finns något jag inte gillar. Annars kan jag ha både det ena och det andra liggande i lådor eller i mitt hem som jag inte gillar men inte heller kan göra mig av med. Det kan vara av praktiska skäl eller sentimentala. Gåvor behåller jag t.ex. även om jag inte hade valt det själv. Men inom smink så är svaret nej. Det är så dumt att låta en produkt ligga oanvänd och förfaras om någon annan kan använda den. Och ibland åker saker i soporna utan att jag ens tänker på att andra skulle vilja ha eller kan gilla. Som Niveas lilla ögonkugga på tub. Den trodde jag verkligen inte någon skulle vilja ha men har i efterhand insett att många tycker om den. Synd, jag hade bara testat den två gånger. Men det finns heller ingen möjlighet att ta upp plats i mina skåp och lådor för smink jag inte gillar och använder.

Förr, när jag sminkade andra, hade jag en del foundaion och så i väskan som jag själv inte kunde använda, men det har jag slängt eller skänkt bort. Inte ens mina "fina" penslar från Kanebo har jag kvar. Allt jag inte gillar ger jag bort nu för tiden. Jag tror lite på en sorts flöde. Om jag ger med glatt hjärta så får jag också tillbaka. Kanske inte av den jag ger till men av någon. Man behöver inte ge det man gillar och använder, men att samla produkter som bara blir liggande i lådor och necessärer verkar inte som en bra idé.

Ni då? Har ni saker i lådorna ni inte kan slänga? Berätta!

OPI Give me a Coral Sometime

Publicerad 2008-06-09 15:52:03 i Naglar i korall&persika,


Väl medveten om att det här är ett mycket skirt lack som kräver oändligt tålamod och lager på egen hand så lade jag helt sonika ett enda lager och det ovanpå ett annat lack, mitt nya, fina Atelier Tulle från China Glaze!  Det är den perfekta färgen att ha under Give me a Coral Sometime. De är ganska lika i nyansen. Atelier Tulle drar mer åt korallrosa än orange, som GMACS, men det funkar väldigt bra att använda dem ihop. Atelier Tulle ska jag även prova under Calendar Girl tror jag. Vill ni se en vacker notd med bara GMACS titta här!Med bara ett lager av GMACS så får man ändå skimret och tvåtonseffekten i retro fun-lacket. Det har nämligen en korallig, orange basfärg med rosa och persikofärgade skiftningar. Det är tydligare i flaskan än på nageln men i solljuset kan man se färgspelet och det är riktigt fint!

China Glaze Atelier Tulle

Publicerad 2008-06-08 22:10:38 i Naglar i korall&persika,


I flera veckor har mitt senaste paket från H2T legat oöppnat. Jag hade beställt lack från OPI Retro Fun-kollektion och i notd efter notd sett hur skira de var. Inget jag själv ville prova längre, med andra ord. Efter ett tag kom jag att tänka på att jag bara beställt tre lack från Retro Fun och aldrig skickat efter ett paket med ett lack "för lite" från H2T. Något annat måste alltså ligga i paketet. Det gjorde det!


Atelier Tulle från China Glaze är ett sådant där lack jag aldrig skulle ha tittat åt om jag inte hittat Sofias fantastiska notd med det. Från tråkigt till begärligt på en sekund! Hela den kollektionen har jag tyckt var tråkig och Sofia fortsätter leverera notd som får mig alldeles snurrig, så nu har jag beställt ett till från samma kollektion. Designer Satin...


Atelier Tulle är perfekt som lack betraktat. På bilderna ser ni det i ett lager utan överlack. Det är täckande, lättmålat, ljuvligt krämigt och har den perfekta koralltonen. Detta kommer vara en sommarfavorit!


Ni ser att naglarna kortats av en del, eller hur? Jag har ägnat mig åt trädgårdsjobb och även skurat skåp i helgen, och det höll naglarna för ända till jag gav mig på en plantering av ett rotskott från en fläder i en terracottakruka. Då lyckades jag bryta tumnageln och beslöt att alla skulle klippas ner till samma längd som den. Det är mitt livs andra nagelklippning och det känns helt okej. Naglarna växer ju ut igen! Hurra för OPI Natural Nail Srengthener!!

Isadora Metallic Lip Polish

Publicerad 2008-06-07 15:34:25 i Läppar,

Isadora Metallic Lip Polish i färgen Lustrous Orchid är dagens läppglans. Jag minns inte hur eller när den hamnade i samlingen.


Den smakar inget, luktar inget och är bärbar och bra. Ingen som helst lyxfaktor men fin färg. Och personligen behöver jag inga glammiga hylsor för mina produkter då jag aldrig tar med dem utanför badrummet.

Färgen är en mild malvarosa på läpparna. Den är lite klistrig men inte otäckt mycket. Hållbarheten är helt okej. Den kladdar av sig lite på kaffekoppen men behåller lite lyster även efter att man ätit en macka eller så. Glansen åker av först och lämnar en ganska trevlig rosa nyans kvar på läpparna. Jag har ibland tryckt lite papper mot läpparna för att ta bort just den klistriga glossigheten, men ändå få malvarosa läppar!

Om glansen är metallisk vet jag inte direkt, men det blir ju en del glans av den. Gillar man lite plastiga gloss-läppar kan man prova den här. Jag är, som sagt, mer förtjust i den när själva glansen bleknat...

Den försvinner från läpparna på ett väldigt diskret och trevligt sätt. Den bleknar sakta bort bara, inga skarvar, inga glitterkorn som ligger och ser torra ut på en bar läpp. Det beror naturligtvis på att det inte finns glitter i den!  Ett stort plus för det, speciellt som den kommer från IsaDora.

Mina bästa nagelvänner!

Publicerad 2008-06-06 13:07:48 i Hud och hand,

I det här inlägget tänkte jag berätta lite om mina bästa nagelvänner. Produkter jag använder mer eller mindre dagligen och som jag tycker ger ett bra resultat på mina naglar. Jag har presenterat dem alla förut här på bloggen, men det skadar kanske inte att bli påmind om dem och få dem samlade i ett och samma inlägg. Innan jag börjar berätta om varje enskild produkt vill jag säga lite om mina naglar. Jag har säkert fler gånger berättat om mina svaga, mjuka naglar som skivar sig. Jag har inte kunnat få mina naglar att växa ut och bli långa för de har skivat sig sönder och samman, böjts åt alla håll och slutligen trasats sönder och rivits av. Jag har provat allt. Öljäst, Pantoten, Silica, oljor och krämer, folmaldehydbemängda nagelstärkare, mystiska lack med fibrer som ska förstärka nageln. Ja, allt. Jag har dock inte lyckats förrän nu. Okej, mina naglar är inte monsterlånga, men jag har för första gången haft jämnlånga naglar på båda händerna och samtliga fingrar och jag har också fått klippa(!) mina naglar för allra första gången. Jag klippte då för att få samma form på alla mina naglar. Och trots att jag klippte dem så är de ändå längre än vad de brukade vara förr!

Vad är då hemligheten? Jo, OPI Natural Nail Strengthener. Ni ser den nedan på bilderna. Min första flaska är snart slut och den nya står redan på skrivbordet, redo att börja användas. Jag använder den varje gång jag lackar om naglarna, under eventuellt underlack eller som underlack. Det är ett underlack, men  jag brukar ofta lägga ett lager China Glaze Strong Adhesion ovanpå, men egentligen vet jag inte varför. Ibland, kanske en gång på tre, så använder jag bara detta, då i två lager.

Mina naglar har aldrig mått bättre än nu! Vad det än är i den här flaskan så är det värt varje öre! Naglarna växer på och blir vackrare och starkare för varje dag!

OPI har en hel serie med vårdande produkter, men det här hittar man under baslackskategorin hos H2T. Säkert funkar också de andra, vårdande lacken, men jag gillar att få nagelvård och underlack i ett! Jag lackar ju om naglarna ofta, periodvis varje dag, och jag tycker det har varit en mycket dryg produkt. Jag har använt det ganska många månader, tre eller fyra kanske, och än är det inte slut i första flaskan. Skulle man lacka naglarna en gång i veckan skulle det ju lätt räcka ett år! Jag har en fjärdedel av flaskan kvar ungefär. Dessutom skyddar det nageln bra från missfärgningar. Titta på mina olackade naglar på bilderna så ser ni att nageln inte är missfärgad. Detta trots att jag använder mörka lack i blått, rött och lila. Jag tycker OPI Natural Nail Strengthener är imponerande!

Att jag kan lacka om naglarna så otroligt ofta utan att göra dem torra och sköra av all removeranvändning det kan jag tacka Lidl för! Deras superbilliga och fantastiskt bra remover från Cien beauty är också en av mina bästa nagelvänner! Det finns dagar då jag inte bara byter en gång utan flera ifall jag blir missnöjd med den färg jag väljer till en början. Ändå tolererar naglar och nagelband behandlingen. Förut, innan jag hittade denna superremover, hade jag olika removers från HM, Depend, Claudia och mycket mer. Jag hade också ofta Aceton för att ta bort lack. Nagelbanden tog mycket stryk och jag upplevde att den friska glansen på den egna nageln mattades. Så är det inte längre. Ciens remover är acetonfri och känns mild mot hud och naglar. Att mina nagelband är lite halvrisiga just nu är inte Ciens fel utan mitt då jag biter på nagelbanden när jag blir stressad och nervös. Just nu är jag lite av båda...

Överlack använder jag naturligtvis, men mest för att få manikyren att torka snabbt! Jag är ingen tålmodig kvinna som orkar vänta i timmar innan jag kan använda händerna. Nej, mer än en halvtimme till nagellackandet funkar inte. Alltså har jag i min ägo inte mindre än tre snabbtorkande överlack. Revlon Top Speed, Poshe och China Glaze Fast Forward. Här visar jag bilder på just ChG FF men jag använder faktiskt den och Poshe lika mycket. Min nya Top Speed har jag inte öppnat än men den kommer jag också använda lika mycket när jag väl tar steget! Att jag visar just ChG FF beror på att det kanske är min favorit av de tre. Glansen är fantastisk, den glaserade känslan härlig och den får grovkorninga glitterlack att bli spegelblanka! Jag har provat Seche Vite men det funkade inte så bra för mig så skulle jag rekomendera överlack så är det dessa tre. Av någon outgrundlig anledning har jag även ett vanligt topplack, ChG Patent Leather Top Coat, men det har jag aldrig provat. Kanske skulle ta och göra det en dag när man sitter vid datorn och ser en långfilm...

Så nu har jag stärkt naglarna efter att ha använt min skonsamma och bra remover. Naglarna är lackade och har torkat på några minuter med mina snabbtorkande överlack. Det räcker ju inte för att ha fina händer och naglar. Man vill ju även vara mjuk och len och ha hela, fina nagelband. Till det använder jag minstora favoriter vad gäller handvård: Vaseline Intensive Care handkräm. Vaseline Intensive Care kan man använda när som helst. Det är en lätt kräm som snabbt går in i huden och lämnar den mjuk och len och återfuktad. Jag har en tub på jobbet, en i handväskan, en vid datorn och en vid sängen. Okej, jag smörjer inte händerna hela tiden, men får jag lust att göra det så ska min VIC stå nära! Jag använder naturligtvis även andra handkrämer, jag är handkrämsgalen, men ingen går upp mot VIC! Den är faktiskt bäst och dessutom billig!

Enligt förpackningen ska Vaseline Intensive Care stärka naglarna med 50%, hur man nu mäter det, och jag har hört många vittna om att de upplevt att naglarna blivit bättre. Det vet jag inget om själv då det i vart fall inte stärkte mina naglar märkbart under de år jag haft VIC men inte OPI Natural Nail Strengthener. Men alla naglar och händer mår bra av att masseras så att blodgenomströmningen kommer igång och även av att återfuktas och skyddas mot fukt och smuts. Alla handkrämer gör alltså nytta i någon grad.

Sista kompisen ut är min Poshe Polish Reviver. När överlacket tjocknat och segnat till, när gamla favoritlacket känns trögt och klumpigt, då tar man sin Polish reviver, droppar i tre små droppar, rullar flaskan mellan händerna och -simsalabim- lacket löser sig och blir som nytt igen! En utomordentligt bra investering!

Nationaldags notd

Publicerad 2008-06-06 12:40:33 i Naglar i blått,


Det blev inte mitt gula Viva la Diva, det blev en ny omgång av China Glaze Blue Sparrow istället! Lysande blått med massor av glitter i turkos! Väldigt flaggblått tycker jag.

Mer lysande blått lack kan man nog inte hitta. Jag får helt enkelt kombinera det med mitt enda gula plagg, ett bomullslinne från H&M, så har jag festmunderingen klar! ;-)

Last Call Raspberry Sorbet

Publicerad 2008-06-05 06:11:35 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Idag har jag en grund av paint pot Rubenesque. Över den har jag på ögonlocket lagt en rosaskimrande gonskugga från Urban Decay, Grifter. Den har sedan övergått i Maui Wowie, också från UD som går från brynet ner mot globlinjen. Längs brynbenet och i globlinjen har jag sedan svept lite, lite mörkrosa Last Call, också från UD. Avslutningsvis drog jag en linje med geleyeliner Black Cherry, kpt från MAD Mnerals samt målade en aning mascara, Beyond Length från MAx Factor. Sen blinkade jag så att det kom svarta prickar på huden, vilket jag inte såg förrän fotona var gjorda. Jag ska ta bort dem innan jag går till jobbet men tänker inte ta nya bilder.

På läpparna har jag en favorit från förra våren. Maybellines Raspberry Sorbet. Underbart!

Smitten

Publicerad 2008-06-04 19:11:50 i Hud och hand,

image4538
Smitten från Lush är en handkräm med mandelolja. Den ska, enligt personalen på Lush, ha samma doft som deras jultvål, Snowcake, men jag har inte haft den tvålen själv så jag vet inte. Jag tycker faktiskt mest att doften påminner om någon salladsdressing, men jag är verkligen ingen doftkännare...
Krämen är, som ni ser på bilden, lätt i konsistensen. Den flyter alltså, om än trögt. Det innebär att den också går in snabbt i huden och det är ett plus under dagen, tycker jag, då man inte altid vill sitta med händerna oanvändbara i tio minuter för att man precis använt sin handkräm. Smitten går snabbt och lätt in  i huden, men känslan den lämnar efter sig är den av en fetare kräm. Man blir babylen på en gång! Silkigt, pudrigt, ljuvligt babylen! Jag gillar Smitten.Tyvärr håller inte känslan i sig så jättelänge så man får smörja rätt ofta. Det tycker inte jag gör så mycket om man har den som en lättare handkräm för "dagsbruk" men det är ingen jättevårdande kräm om man verkligen behöver en intensivkur för torra händer. Då är det nog Helping Hand elller rent av Lemony Flutter som biter bäst av Lush olika handvårdskrämer. Smitten är en sådan där kräm som jag använder under en period men som inte har tilräcklig karaktär för att bli en inventarie. Den är mysig och skön men det finns andra krämer som är bättre. Gillar man dock tanken på naturliga, färska produkter som gjorts för hand och innehåller en massa gottiga oljor och så, då är Smitten värd att prova.

Denna handkräm innehåller förutom mandel även kamomill och ringblomma. Min mamma gjorde ofta krämer med ringblommeextrakt förr i tiden, och det är verkligen en ingrediens som är väldigt hudvårdande. Ringblomma på latin heter Calendula och förekommer i många krämer. Dock sällan i så hög grad som i Smitten. Den innehåller även linolja, vetegroddsolja och rosenolja.

Drama Queen

Publicerad 2008-06-04 06:12:46 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Dagens make up går i svart och rosa och lila. Grunden är Pain Pot Rubenesque från MAC. Därefter MUS svarta kajal längs nedre fransarna. På yttre tredjedelen av ögonlocket ut i en rundad spets (låter helt galet, men ni förstår vad jag menar) och längs globlinjen lade jag Twlight från Paula Dorf. Den suddades även i ni kajalen under ögat.

På ögonlocket och upp längs näsroten mot brynet lade jag sedan Drama Queen från MAD Minerals. Den ser lila ut i burken men blir bara en sorts neutral gråsilvrig sak med mycket skimmer när den kommer på huden. För att få lite färg valde jag att även använda en rosa skugga från MAD, Camisole. Den lade jag under brynet på den yttre hälften.

Längs övre fransraden drog jag en linje med Stila Smudge Pot i färgen grå. Linjen suddades sedan ut med en pensel för att ge ett mjukt intryck. Ögonbrynen målades med Face Myrrah och på fransarna använde jag idag mascaran Double Extensions Beauty Tubes från L'Oreal.På läpparna blev det MAC Russian Red. Det är en riktigt snygg röd färg. Lika snyggt och väldigt likt mitt Red Sinner från Lipstick Queen. Russian Red blir inte lika rosa på mig.

L8R G8R II

Publicerad 2008-06-03 22:05:29 i Naglar - holografiska lack,

Det blir många notd som redan har varit med känner jag, men jag vill gärna visa upp vissa i bättre ljus eller bara med mina "nya" naglar. Nej, de är inte gjorda, de har bara växt ut lite och fått bättre kvalitet tack vare min nya regim vad gäller vård och produkter. Är man intresserad av det kan man läsa detta gamla inlägg. Det kommer säkert nya inlägg om nagelvård också, men nu ska vi titta på naglarna:

Det är China Glaze holografiska lack L8R G8R från OMG-kollektionen som åter plockats fram. Dessa bilder är alla tagna i dagsljus i fönstret på eftermiddagen. Fönstret vetter mot öster så det är alltså ingen sol. Om ni jämför dessa bilder med den från den förra notd:n så ser ni att det holografiska kommer fram mer med blixt eller artificiellt ljus. Även direkt solljus tar fram holo-effekten. I den här typen av ljus blir det ett silvrigt ljusgrönt skimmerlack av L8R G8R.

Oj, jag glömde säga att det är lite fusk här! Jag lackade naglarna med Green-witch Village från OPI som basfärg och lade sedan ett lager av L8R G8R över. Det går lite snabbare så.
Hur som helst är det en intressant och skimrande färg som lycks vara både varm och kall. Den gröna är lite gulaktig i tonen men den iridiscerar huvudsakligen i aqua vilket ger den en blåton. Den känns väldigt vårig och ljus efter alla mina vampiga lack på sista tiden. Definitivt en förändring!

Ett försök att visa den med blixt idag.
Och så utan blixt en gång till:

Och så lite mer bilder från en annan dag...

Oliva Body Lotion, Summer Edition

Publicerad 2008-06-03 18:11:57 i Hud och hand,


Jag är lite kluven till doften på produkterna från CCS Oliva-serie. Jag gillar effekten av alla saker jag provat, handkräm, body butter och nagelbandsolja, men jag tycker de har en doft som vacklar mellan god och äcklig. Det hindrar mig inte från att både köpa och använda Oliva-produkterna, men jag reagerar på det varje gång. Den fräna doften som alltid följer med  de krämer jag provat. Det här är dock en specialare. För sommarsäsongen har CCS släppt en Oliva body lotion med doft av citron och rosmarin. Och den doftar gott om än med en lite diskmedelston! Dessvärre får den mig att nysa våldsamt och få tårade ögon. När man öppnar locket och trycker fram krämen är det som att slå ut en rejäl skvätt Ajax Citron i en hink. Överväldigande. Retande. Efter några minuter har dock den värsta citronchocken lagt sig och den doftar ingenting. Skumt.

Lotionen är lätt och mjölkig. den glider runt på huden utan att riktigt sjunka in. Man får liksom gnida in den i huden. Det gillar jag inte. Det funkar bättre på aningens fuktig hud, direkt efter en dusch, men på torr hud är den knepig att få in. den lägger sig liksom utanpå istället. Även en halvtimme efter att man smort in sig känner man den sedan som en lite klibbig yta.

Jag har faktiskt inte använt Olivas vanliga body lotion, jag har istället gått direkt på body buttern, men är den likadan så kommer den inte innanför min dörr. Det här är verkligen ingen body lotion jag rekomenderar. Köp gärna handkrämen och nagelbandsoljan, de är bra, men låt den här stå kvar på hyllan.

Dove Pro-Age handkräm

Publicerad 2008-06-02 22:51:00 i Hud och hand,


Jag har säkert mellan tjugo och trettio handkrämer om man räknar in alla, och de måste ju få vara med på bloggen de också. Här kommer Dove Pro-Age handkräm. En habil och bra handkräm med stark, parfymerad doft som sticker lite i min känsliga näsa. Den går dock snabbt in i huden och fungerar bra som en livräddare dagtid. Jag är inte så sugen på att ha den på kvällen och speciellt inte när jag lägger mig, för doften är så stark att den stör lite. Okej, jag har använt Lemony Flutter när jag går och lägger mig och den luktar också starkt, men den här är lite fränare och ger mig huvudvärk om jag ska sova. Den luktar ganska gott, så det är inte det som är problemet. Lite väl mycket och länge bara.

Mina händer ser likadana ut efter en tub av den här krämen. Jag vet inte om cellerna förnyas fortare eller inte, men den är återfuktande och som sagt en snabb kräm. Jag har den i handväskan rätt ofta och gillar att använda den som både vårdande och uppfräscande produkt under dagen. Den ska ta bort rynkor och åldersfläckar, något jag inte har än. Jag är ju bara 35. Den där cellförnyelsen är jag som sagt skeptisk till, men glycerin, som är tubens innehåll till 2%, är en ingrediens jag tror på. Det är återfuktande och återfuktning är vad jag vill ha! Något positivt är att krämen även innehåller solskyddsfaktor 5. Inte tillräckligt , men bättre än inget alls!

Bloggtema: Hygienartiklar

Publicerad 2008-06-02 18:34:41 i Veckans bloggtema,

Hygienartiklar - vilka produkter använder vi? Ja, den frågan ska vi besvara nu, vi nätverkare inom Pret-ty. Det är Vacker&underbar som frågar och ja, vad kan jag säga? Inte mycket. Återigen ett tema som inte direkt får igång mig. Men jag ska ta med min kamera till badrummet så får vi se vad jag hittar...

Okej, först ska jag berätta att jag är en budgetflicka. inte för att jag måste vara det utan för att jag inte tycker att det är viktigt att ha dyra produkter om billiga funkar bra. Jag har ett långt, rakt, hår som inte färgats på 20 år, klipps med kökssaxen och inte friseras med några produkter alls. Jag behöver alltså inte några specialgrejer till mitt hår. Deo och duschgrejer köper jag på HM, ÖB och Lidl. Här är mitt badrum:

Hårgunk på första bilden. Inpackningar, schampoo- och balsam från ÖB och Lidl. Llite Dove, lite Cien... Tvålen är Lush Figs&Leaves. En scrubtvål med stora kärnor som river lite väl mycket i bland.
Bild två med mina båda favoritduschkrämer från Lidl. Pool med citrondoft. Den får mig att tänka på en Lemon cheescake! Mmmmm! den andra doftar Choklad och lyckas faktiskt överraskande väl med det! Mmmmm!
På bild tre har vi det sista av mina honungsprodukter från Midani Erbe och en Milky Bar från Lush.

Deodorant från LDB, köpt på ÖB, prislappen är kvar! Sminkborttagning från ACO, ansiktsvatten från Crabtree&Evelyn. Den röda flaskan är en body lotion, också från ACO. Den står upp och ner för att den håller på att ta slut. På nästa bild ser vi flytande tvål från Nivea, Iseree sminkborttagning, Vaselin Intensive Care-handkräm. Sista bilden avslöjar mer makeup removers, Iseree och Nivea samt en från blåvitt och min hudkräm från Nivea.
Förutom detta har jag säkert 20 olika handkrämer och 5-6 olika kroppskrämer. De är inte så spännande att se bild på, men jag planerar att recensera alla handkrämerna någon gång. Kanske kör igång snart. De flesta kroppskrämer finns redan recenserade under kategorin "hud och hand", men inte alla. De andra kommer med tiden, om allt går vägen...

MAC Naughty Nautical

Publicerad 2008-06-01 19:22:54 i Naglar i blått,


Dagens shopping förde mig ju, som jag berättade i inlägget nedan, till MAC-disken. Där skulle jag köpa ett nagellack som jag tänkt på sedan de första notd:erna kom ut med den. Ett supersnyggt nagellack, blått med lila bas och massor av skimmer utan att bli glittrigt! En blå som nog kan ta sig in på favoritlistan utan större problem! Vilken färg! Jag hoppas alla blåälskare därute rusar till MAC och köper sig ett av detta för annars kommer ni ångra er! Glansen, djupet i färgen! Oh!

Lacket är väldigt tjockt till konsistenen. Det känns klumpigt att måla med. På plussidan gäller att det räcker med ett enda lager. Det är vad jag har på bilderna. Ett lager, men det är ett väldigt tjockt lager. Hur man än försöker får man det inte tunt och det är segt att "breda ut" med penseln. Jag förlåter det dock allt när jag ser mina gnistrande blå naglar reflektera ljuset! Det är så vackert!

Den tjocka, tröga konsistensen leder till lång torktid. Självklart sabbar jag naglarna innan alla hunnit torka. Här krävs lite tålamod. Men även det är jag beredd att bjuda på! Det är enastående vackert!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela