Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Veckans bloggtema: 3 läppgunksfavoriter

Publicerad 2009-02-28 21:47:31 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema har Beautybaby kommit på och det går ut på att lista sina tre läppgunksfavoriter. Kul tycker jag, för det här är sådant som jag verkligen gillar att babbla om! Tre favoriter blir det alltså, men utan inbördes ordning, det är helt enkelt för svårt. Ni får förresten nöja er med bilder på förpackningarna, för jag lider fortfarande av efterdyningarna av en influensa och har ingen energi över till att sminka mig.


Dior Addict Ultra Gloss Nr 851- Ett hallonrött läppglans från Dior med mycket pigment , lite skimmer och en alldeles underbar konsistens. Det här är ingalunda ett nytt läppglans, men det gör inget, för det känns fortfarande lika härligt som när det var nyinskaffat. Färgen är dessutom suveränt fin och glanset håller läpparna mjuka och håller bra utan att det blir klistrigt. Jag skulle gärna vilja ha fler såna hör läppglans om de inte var så herrans dyra, men jag tror att de går loss på strax över 250 spänn, lite saftigt, särskilt som det bara innehåller 6 ml.


Clarins Colour Quench Lip Balm Nr 09- Ytterligare ett favoritglans, detta från Clarins. Clarins tillverkar alldeles underbara läppglans om ni frågar mig, och detta är min favorit bland de jag har. I tuben ser denna galet lila ut, men med ett tunt lager på läpparna så ger det bara en lite skir lila ton till läpparna. Suveränt bra och användbart läppglans faktiskt. Dessutom härligt mjukgörande och med en underbar doft av björnbär(?). Såna här läppglans kommer jag nog att köpa fler, för de är verkligen suveräna, och dessutom betydligt billigare än Diors. Normalt sett gillar jag inte snedskurna tuber, men här fungerar dessutom riktigt bra.


Givenchy Mirror Lipstick 715- Detta stift har blivit en riktig nudefavorit på senare dagar. Det här stiftet är egentligen urgammalt, jag misstänker att det har minst 8 år på nacken, men så länge det känns fräscht och luktar gott så bekymrar det mig föga. Stiftet är som ni ser vitt, men med ett normaltjock lager blir läpparna bara ljusare av detta, typ ljust hudfärgat, men absolut inte vitt. Det här stiftet har länge legat glömt i lådorna, men nu har det åter nått dagens ljus, och har visat sig vara ett suveränt bra komplement till lite tyngre ögonmakeup. Ja och egentligen heter det något annat tror jag, men det står inte vad på hylsan, och jag har bestämt för mig att det är något med mirror.


//Emma

Apoliva

Publicerad 2009-02-28 15:22:28 i Hud och hand,


Jag fick för ett tag sedan en massa Apoliva att testa. Har också gjort det men inte skrivit något. Dags för det! Jag fick två dagkrämer och en nattkräm, duschkräm och body lotion. Duschkrämen har jag använt upp, men kan inte säga att den blev en favorit. Det var inget fel på den, men heller inga stora förtjänster. Lite tråkig doft och inget mega mysigt med den. samma gäller deras body lotion. Den är bra, dryg och trevlig, men kanske inte något som kommer slå sig in på badrumshyllan permanent.
Dagkrämerna då? Jag kan inte säga så mycket om nattkrämen för den har jag inte provat än, men det kanske kommer ett inlägg om den med snart, vem vet?
Jo, dagkrämerna är helt okej. Ni som "känner mig" vet att jag oftast använder Nivea Soft i anisktet. Den är bra för mig. Den är betydligt fetare än dessa båda små krämer, så jag måste använda mycket, mycket mer av de här. Den i blå tub är min favorit. Den är lite kratigare än den i grön tub. Självklart, kan tyckas då den är för normal till torr hy. Jag brukar tvätta asniktet och sen ösa på med den här så det ligger kvar en hinna på anisktet, vänta några minuter så det hinner sjunka undan och sen lägga på en gång till. Det blir rätt bra. Huden känns len och återfuktad och jag har inte fått finnar eller kvisslor. Prima kräm alltså! Men inte så dryg. Just mängden jag får ta för att få en återfuktad känsla blir ju rätt odrygt i längden.

Den gröna är för normal till fet hy, har betydligt lättare konsistens och känns alltså inte som en kräm för mig. Jag vill ha lite mer helt enkelt. Den doftar, precis som alla Apolivas produkter, lite melonigt, vilket jag hatar och här är doften mer påtaglig än på den blå krämen. Den funkar dock säkert bra på sommaren när man vill ha en lättare kräm eller för någon som är lite yngre och har fetare ansiktshud. Jag är ju faktiskt medelålders och inte tonåring....

Deodoranten kan jag också passa på att berätta om när jag ändå skriver. Den luktar samma melon som krämen och det gillar jag alltså inte. Dessutom har den en enorm kula.

Den tar ju hela armhålan i ett svep, vilket är bra, men den är i största laget tycker jag. Dessutom är det väldigt vått efter den. Massa deo helt enkelt. Tar tusen år innan det torkar och det gör att det lätt blir fällningar på kläderna. Den håller dock bra. Ingen risk för fukt och lukt de närmaste 24 timmarna. Men det är ju samma sak med de flesta deo? Kan inte säga att den är bättre än min vanliga från Dove. Som deo betraktat är den inte sämre heller, bara det med torktiden då, som jag uppfattar som ett irritationsmoment när man har duschat på morgonen. Man vill ju inte vänta hur länge som helst på att den ska torka. Den släpper alltså för mycket produkt när man rollar, så om man i prosuktutvecklingsteamet kan lösa det vore det absolut en produkt jag kunde tänka mig att köpa.
Det var det. Apolivas blå dagkräm och deras handkräm är mina favoriter från märket so far. Vilka favoriter har du?

Februarikavalkad

Publicerad 2009-02-28 11:49:47 i Kavalkad,

Februaris kavalkad av makeuper visar några fantasisminkningar från boktemat, en hel del rosa från rosa temaveckan och så guld. Ja, lite annat med... Mina favoriter är drakarna, speciellt den gröna. Annars är det väl en ganska ordinär Sminkan-månad. Vad gillade ni bäst?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

Och min kära medbloggerska Emma har ju haft en outstanding månad med vackra, vackra fotd! Här är en sammanfattning:


Och så får ni dem som "ögon" också. Visst har hon varit extra tjusig denna månaden! synd att sista boktemat fick utgå eftersom Emma tyvärr är jätteförkyld. Vi kommer igen med våra boktips+sminkningar så snart vi kan och hinner!


Mer bilder på alla Emmas sminkningar hittar ni i kategorierna Emmas fotd och Boktema.

Zoya Cyma

Publicerad 2009-02-28 08:51:57 i Naglar i rött,


Zoya Cyma har jag visat förr men nu blir det mer dagsljusbilder från en snöig februaridag. Okej, jag tillför inte så mycket om man tittar på det gamla inlägget, men vad sjutton, jag gillar det här lacket. Jag bär det gärna, och då kan jag väl få visa det igen? Visst är det vackert! En intensiv röd med aningens av magenta i sig.

Det har en underbar finish som leder mina tankar till färgat glas. Vissa Zoya-lack har den kvaliteten. Glansen är hög, färgen intensiv. Fortfarande trollbinds jag av det, precis som första gången, då ljuset får det att växla från rosarött, magentarött till klarrött.

Glow! Som en inre eld i det!

Isiga magentatoner!

Genomskinlig glaslyster men utan VNL. Ah! Perekt! Och det räcker definitivt med två lager. Det kanske räcker med ett till och med, men här är det två. Lättlackat, snabbtorkat och pigmenterat. Kan inte nog berömma det! Det här lacket är underbart!

IsaDora Galaxy

Publicerad 2009-02-27 15:31:53 i Naglar i lila,

Fia, det blir inte rött. Det blir mer lila och dessutom lila med glitterkänsla! Så, alla mina läsare, ur arkivet kommer här en notd med IsaDora Galaxy!

Det här lacket är en present från Emma P, min medbloggerska! Visst är de fint! Det påminner lite om Zoya Kotori i sin typ av glittrighet, men är ett ljust silverlila lack istället för blått. Om Kotori är blått glitter i svart bas är detta ljuslila glitter i silverfärgad bas. Typ.

Det blir som en gnistrande folie av silvergrått och rökiga lavendeltoner. Mycket tjusigt! Det täcker bra med två lite tjockare lager. Det blev lite tjockare och kladdigare än jag tänkt mig, jag var slarvig med penseln och ovan vid konsistensen. Tre tunna borde jag ha kört, så klart. Jag gillar lacket. Det är vackert och gnistrande utan att bli knalligt eller grällt. Det passar min hudton och lyckas vara milt på något sätt utan att bli tantigt. Det är glittret i det som gör det!
Men! Märk väl att detta inte är ett glitterlack egentligen utan ett folieliknande skimmerlack med stora skimmerpartiklar. Det är inte svårt att lacka av det. det går på en pad per hand, som vanligt. Inget svårt alls att ta bort alltså. På alla sätt ett lack jag kan rekomendera för den som gillar en gnistrande rökig lila färg på sina naglar!

OPI DS Illuminate

Publicerad 2009-02-27 09:40:05 i Naglar - holografiska lack,

Mer lack ur arkivet. Minns ni när jag fick hem det här? Ja, då swatchade jag det med andra bruntonade DS-lack men glömde visa den färdiga manikyren. Så, Fia, här har du glitter som du önskade igår. ;D

Jag kan inte bestämma mig om huruvida det här är ett läckert lack eller bara anskrämligt? Det passar mig verkligen inte, krockar med min hudton, men det är ju lite roligt samtidigt.

Det ni ser är två lager och fotona är tagna i artificiellt ljus. Lacket ser ut att vara olika mörkt på olika naglar, men jag vet inte varför. Det bara blev så. I dagsljus ser det för tråkigt ut, kan jag säga, då multignistret slocknar och man har ett kolafärgat lack med kopparton och silverskimmer helt plötsligt. Extremt trist mot min hudton, som sagt. Inte för att en förstärkning av koppartonen gör mig gladare, men som sagt, det glittrar ju under lamporna!

jag har fotat i lite olika ljusförhållanden som ni kan se, och inget blev helt hundra, men jag kommer knappast behålla lacket på speciellt länge så det är bäst att passa på med kameran.

De senaste holografiska lacken från OPI har ju varit så här. glitterlack med begränsad holoefekt. Men det finns där i viss mån i alla fall. Åtminstone finns den 3D-känslan man ibland kan få med hololack. Sen är jag  verkligen besviken på det här lacket som jag nog hade trott skulle vara snyggare på mig. Det är inte alls vad jag hade hoppats. Och just att naglarna blev lite olika i tonen är inte heller något jag gillar. Vad är detta, OPI? Hur tänkte ni? Ge mig ett holograiskt grönt nu, som plåster på såren...

Vad säger ni? Ska det kastas ut ur samlingen eller kommer jag lära mig älska det?

Moonstone virvlar

Publicerad 2009-02-27 09:32:52 i NailArt,

Oj, ännu ett gammalt arkivinlägg, denna gången med nailart. Vi kickstartar denna fredag med fina virvlar. God morgon!

På en grund av Sally Hansens chrome-lack Royal Purple har jag här valt att stämpla ett virvlande mönster med ett annat av chrome-lacken, Moonstone, i  ljuslila. Snyggt va?
Det är superbra att stämpla med chrome-lacken. De är täckande, de torkar snabbt och de har vackra men harmoniska färger. Rekomenderas!

Sally Hansen Garnet Lapis

Publicerad 2009-02-26 16:26:03 i Naglar - duokromatiska,

Okej, Fia, ja börjar med lila så får vi se om jag skakar fram rött och kanske även glittrigt lite senare. ;D
Och alla ni som nu undrar vad Fia har med Garnet Lapis att göra, jo, Fia önskar påfyllning i bloggen för att stimuleras lite en tråkig torsdag. :D

en gång såg jag en bild på bloggen Drenched in Colors på det här lacket. Åh, vad jag ville äga det! Dessvärre hittade jag det inte då men det öppnade mina ögon för Sally Hansen i största allmänhet och min samling av SH-lack har stadigt ökat sedan dess.


Sally Hansen har gjort många enastående lack, bland annat fler vackra duochroma. Det här är ett av dem. Garnet Lapis är duochromet i blått och lila och båda färgerna syns samtidigt nästan hela tiden. Mina bilder är inte hälften så bra som Adrasteiahs, tyvärr, då jag bara hade lysröret i köket som källa, men tro mig på mitt ord, det är ett fantastiskt lack! 

Det är aningens skirt så här ser ni tre lager av det ovanpå en bas av Sally Hansens Royal Purple Chrome. Inte många lack skulle få mig att jobba så hårt, men det här är värt det! Dessutom torkar det snabbt med Poshés överlack.
Här ser ni en liten detalj av härligheten:

Inte illa va?
Hur jag fick tag på det? Åh, helt plötsligt dök det upp en auktion på ebay. Tre av Sally Hansens Nail Prism-lack. Jag lade ett bud och resten är historia! ;D

Vanilj och romrussin

Publicerad 2009-02-26 14:34:18 i Läppar,


Burgundazzle från CoverGirl över MAC Media. Väldigt snyggt i teorin!

Ja, i teorin alltså... I praktiken vägrar Media samarbeta med mig vad jag än gör... Jag skulle så gärna vilja att det funkade mellan oss båda. Media har en av de snyggaste djupröda nyanserna som finns och jag vill så gärna ha det på mig ofta! Men, läpparna blir uttorkade, färgen blir ojämn och allt är misär. Därav min tanke att lite gloss skulle fixa biffen. Härliga, mjuka glosset från Covergirl alltså.
Hahahaha, skrattade Djävulen. Inte funkade det heller. En ljuvlig doftblandning av vanilj och romrussin kittlade min näsa, men blev det jämnare? Nej. Mjukare blev det, i alla fall tillfälligt, men mina läppar sprack av denna kombination också. Glosset försvinner nämligen efter en stund medan läppstiftet biter sig fast som en sorts vampyr som suger saftighet och ungdom ur mina läppar. Två förtvinade russin blir kvar...

Sally Hansen Nail Prisms Golden Cinnabar

Publicerad 2009-02-26 14:24:39 i Naglar - duokromatiska,

Fia, som ju är en trogen och uppskattad läsare här hos mig, vill ha mer inlägg, till och med nagelinlägg, för att mota tristessen på jobbet. Okej. Här kommer det naglar ur arkivet bara för dig!  Tråkiga bilder på ett ganska speciellt lack. Och om du önskar fler kommer det fler! Du kanske kan få välja färg till och med! ;D

Ett polychromatiskt lack med skiftningar i brunt, koppar, oliv och guld. Väldigt speciellt! Sally Hansen har gjort många läckra lack! Ser ni hur det skiftar från bild till bild? Dessvärre fångade jag inte den lite golden olive-aktiga ton som också kan synas i vissa ljus.

Den mer orangegula ton den får i vissa belysningar är verkligen inte smickrande för mig. Tyvärr. Men lacket är ändå fint, tycker jag. Det är intressant att se hur det växlar med ljuset. Ändå är det ingen skarp skillnad utan mer en flytande. Färgerna glider i varandra på ett naturligt sätt. För mig är den kopparrosa den mest attraktiva färgen i lacket. Jag gillar det skarpt. Dessvärre är det som alltid med den här typen av färg så att mina fingrar bllir så rosa att det nästan är roligt. Ni ser ju själva. Katastrof! Det ser ut som jag skulle ha varit en av tvätterskorna som bykade och klappade i iskalla sjön och rykande bykkaret.Eller som om jag hade skurat golv i hela mitt liv. Med skurborste och en spann såpvatten. Varje dag i 30 år. Så ser mina händer ut om man tittar på färgen.

Det tog tre lager för att få det täckande. Lacket är dock lättlackat och penseln bra.

Wet'n'Wild Deep Wine

Publicerad 2009-02-26 10:11:13 i Naglar, vampy,

Mer naglar ur arkivet. Jag vet, ni är utmattade och vill aldrig se en nagel igen, men jag är ledsen... Det måste bli så här ett tag annars kommer jag ha lika mycket opublicerad blogg som publicerad. Jag har fortfarande inlägg från i maj 2008, men just detta som jag vill ha ut nu är nagellack från hösten. Det känns som att jag har fått massor av nagellack av snälla läsare och vänner som inte dykt upp på bloggen trots att jag använt dem, kollektioner som varit aktuella har inte hunnits med att presenteras... Ja, ni vet. Så här kommer en notd från hösten med ett lack jag fått i present!

Här ser ni en present från en läsare! Wet'n'Wild Deep Wine. En varmt bunröd färg späckad med guldskimmer. Mycket snyggt!

Det ni ser på bilderna är två lager lack och bilderna är tagna under lysrör. Bortse från den gräsliga nageldekorationen är ni snälla, den blev helt misslyckad. Det är tre dekaler som jag klistrat dit, men en hade iksom räckt. Eller ingen... :D

Två lager av lacket blir täckande. Det är en lite knepig pensel att måla med, min är dessutom spretig, men det funkar i alla fall om man koncentrerar sig lite. Färgen är en rik burgundyton med mycket bruna schatteringar och som sagt, guldskimmer. den känns höstlig och varm på fingrarna. I dagsljus, som jag tyvärr inte kan bjuda på några bilder från, så blir färgen lite mörkare brunröd med mindre prominent skimmer.

OPI Light my Sapphire

Publicerad 2009-02-25 21:27:50 i Naglar i blått,


Vi kom tyvärr inte överens, Light my Sapphire och jag. Inte idag. Jag gillar fären, en djup blåsvart bas med blått skimmer som är så fint att det knappt syns. Fantastiskt snygg färg! Verkligen! Jag uppskattar den subtila dager av blått som uppstår när man rör händerna och jag gillar till och med att lacket kan tas för svart i princip i alla ljus...

Ni ser, i dagsljus ser det ut som en riktigt mörk marinblå och tenderar att se ut som ett krämlack till och med. Men det finns alltså skimmer i det.

Skimret syns ganska tydligt under lysrörsbelysningen i köket.
Så, vad är det då för fel? Jo, det ser ni på bilderna. Jag ville att ni skulle se det. Kladdet. Först tänkte jag skylla på den gigantiska OPI Pro-Wide penseln som är lika bred som mina naglar. Det vore dock inte riktigt rättvist för det finns andra OPI med samma pensel som inte kladdar. Det är alltså en kombination av pensel och konsistens. Lacket rinner ut och över nageln, väller fram som en våg och intar nagelbanden som en krigshär intar en oskyddad kustlinje. Jag kämpade ett tag med remover och bomullstops, men sen insåg jag att jag inte skulle bära detta kladdfenomen idag i alla fall. Det fick alltså vara, blev fotograferat och torkades sedan bort, alltihop.

Två lager lack, inget överlack, bilderna. Och en enastående färg alltså. Men inte för mig idag. Någon gång ska jag plocka fram tålamodet ur asken där det ligger och så göra en riktigt snygg manikyr med detta lacket, men inte idag alltså. Idag vill jag lacka lätt och snabt!
En sista bild på det, i svagt dagsljus. Vi får se om och när det dyker upp igen!

Sally Hansen Moonstone Chrome

Publicerad 2009-02-25 21:12:34 i Naglar i lila,

Hittade ett till chrome-lack som gömde sig i arkivet och är grått. Eller egentligen lila. En silverlila nyans alltså. Slänger ut det med. Skönt att publicera lite av allt det som samlats. Men jag vvet att ni nästan spyr på alla nagellacksinlägg spom sköljer över er. Det är för att ni inte ska känna så som de hamnar i arkivet till att börja med. :D

Moonstone Chrome från Sally Hansen är en silverlila färg som täcker helt med ett lager och dessutom torkar snabbt.
Den lämpar sig väl att använda vid konadstämpling, jag har provat, och den är behaglig ensam också.

Det är en mild färg som ändå får en smula attityd i och med att den är metallisk. Och metallisk är den. Läcker, eller hur?Jag gillar faktiskt Moonstone riktigt mycket. När jag klickade hem mina åtta chrome-lack från ebay hade jag ingen aning om färgerna. Jag trodde då att det här lacket skulle vara mer vitt. Det hade säkert också varit snyggt men den färg det har är nog den perfekta ljuslila för mig!

Färgen får mig att tänka på bondsyrener men den är inte bara romantisk och ljuv, den har ju även silvertonen. Den är ganska klädsam mot min hudton och jag tycker det är fint trots att det är en lite gullig pastell.

Aquolina Body Lotion Vanilj&Muffin

Publicerad 2009-02-25 21:06:23 i Hud och hand,

Jaha, här har vi ännu en av mina boylotions från Aquolina. snart få de ta och sponsra mig, ta mig sjutton....tycker inte jag gör annat än visar mina kak-doftande små grejer från Aquolina.
Muffins och vanilj i denna alltså. En ganska trevlig kombination som  inte riktigt lyfter. Den är lite för söt och lite för lite muffins, helt enkelt. Den har dock samma egenskaper som andra Aquolinaprodukter på min hud. Jag känner mig återfuktad men fräsch då den inte dröjer länge med att sjunka in. Ingen klistrig hinna, inga klibbiga rester. Den är precis lagom för underarmar och bål och ben men jag behöver ge överarmar och armbågar lite extra. Där smetar jag in lite handkräm när jag smörjer händerna helt enkelt.
Vanilj och muffinsdoften blev ingen favorit. Kommer alltså inte köpa den igen. Det var dock inget fel på den heller. Något artificiell i tonen, kanske.

IsaDora Plum

Publicerad 2009-02-25 16:18:40 i Naglar i lila,

Jag vet, ja sa tre arkiv-notd. Det blir fyra nu. Jag måste ju visa Plum också... Så, nagellacksfrossa hos Sminkan. Vi får se om et blir smink senare. Kanske inte... Ni har ju att göra ändå om ni ska läsa allt. ;D

Det här är ett lack som verkligen var hett åstundat av mig! Jag var på landet när det dök upp i reakorgarna på alla HM butiker och HM ligger väldigt långt från min sommarstuga... Panik! Rouaa lovade fixa ett men de försvann med blixtens hastighet och jag blev utan. Trodde jag. Rouaa lade nämligen ut en efterlysning på Pret-ty och plötsligt kunde jag få hur många Plum som helst då flera rara människor raskt rusat till sina lokala HM-butiker och rensat ut de sista exemplaren som låg och skramlade.

Hur som helst, jag fick mitt Plum och jag är glad för det! Det är en lilaröd/purpurnyans med massor av skimmer i guld. Det ni ser på bilderna är två lager och så överlack på, för färgen är inte så högblank i sig själv. 
Lacket känns en aningen kärvt att måla med. Som att det vore grynigt. Penseln är en ren mardröm och för tankarna till OPI-moppen men med ännu kortare borst, men den är i alla fall fungerande. Jag föredrar en längre och smalare pensel, modell Misas eller Color Clubs, men man kan inte få allt. ;-)

Ni ser den djupa purpurlila färgen med guldskimret rätt väl på blden ovan. Det guldskimmer man ser i flaskan är mycket framträdande men på nageln blir det inte alls lika tydligt. Det krävs två lager för full täckning och det känns som sagt lite kärvt vid påstrykningen. Det torkar normalsnabbt skulle jag säga, men jag använde förstås Poshé på det så min uppfattning är knappast att lita på till hundra procent.
Några bilder på lacket i lampljus vill vi väl också ha?
 
Då kommer den vinröda tonen fram mer än i dagsljus. Lacket är vackert i alla ljus faktiskt, men man ser lite att det saknas något. Kanske skulle jag önska en ytterligare dimension i färgen. Den är är verkligen fin men inte så att man stannar upp och tittar på sina naglar i förundran, om ni förstår hur jag menar.

Eller, jo, när det ser ut så här... Jag älskar de lack som har en lite rödbetsaktig ton i sin lila. Som här. Ooooh! Jag blir extatisk då! Men det här djupet finns där inte hela tiden. Det glimtar fram och man känner ett snabbt "Ah!" ila till inombords, men sen försvinner djupet och lacket blir lite endimentionellt. Trots skimret.

Okej, här har jag fångat det igen. Det som gör det här till ett så begärligt lack. Se bara! Mmmm!

Men här blir det mer alldagligt rödlila skimmerlack av det. Nå, jag är mer än nöjd. Jag är förtjust. Trots att jag låter gnällig. Om du inte har Plum tycker jag du ska kolla om det finns några rest-Plum kvar efter att Pret-tyisterna gick man ur huse för att skaffa den åt mig. Finns den ska du ha den! Det är ett jättevackert lack!

Sally Hansen Black Pearl Chrome

Publicerad 2009-02-25 16:11:25 i Naglar i svart, grått, silver,

Eftersom arkivtömningens andra inlägg visade China Glaze Devotion så kan jag ju passa på och även lägga ut Black Pearl Chrome. De är väldigt lika... Så, det var dagens tre arkivinlägg. Vi kör tre imorgon också. Minst. Ska ha ner arkivet på mindre än 160 inlägg innan veckan är slut. :D

Black Pearl Chrome är den färg som tilltalar mig minst av de Sally Hansen i chrome jag har. Den påminner färgmässigt mycket om China Glaze Devotion, inte heller en favorit vad gäller färg, men är mycket mer lättapplicerad. Man får mindre märken efter penseldrag i det här lacket.

Det är absolut inget fel på silverfärgen. Den är helt okej men lite tam. Black Pearl hade gärna fått vara lite mörkare, kanske charcoal eller varför inte åtminstone gunmetal? Lite mer färg kunde den allt ha bjudit på. Men vill man ha silver är den väl fin. Fast jag har så många silverlack att den känns lite onödig. Å andra sidan, måste jag välja mellan denna och Devotion är valet lätt. Den här är så mycket bättre att lacka med!

China Glaze Devotion

Publicerad 2009-02-25 16:07:31 i Naglar i svart, grått, silver,

Mer arkivtömning. Andra inlägget från arkivets djup idag. Kommer ytterligare ett. Funderar på om vi ska hålla ett grått tema eller liva upp det lite... Vi får se vad jag hittar.

Det här är ett ljusgrått metalliskt lack från China Glaze Romantique-kollektion. Av de sex kalla jag har är deta min minst favoriserade. Eller nu ljuger jag, jag har bara fem kalla kvar för jag gav Harmony, det lila, till Emma. Men jag hade definitivt gillat det mer än Devotion.Devotion är bara silvrig och utan karaktär eller något som får en att minnas det. Det är ointressant.

Ett lager täcker och det torkar ganska fort. Dessvärre är det lätt att få penselmärken i det när man målar.
Inte en favorit. Tar hellre Black Pearl från Sally Hansen. Det är också ett ljusgrått metallicklack men med  bättre formula på själva lacket. Inget problem att få det jämnt., eller så jämnt att det duger åt mig i alla fall.
Nej, Devotion kommer jag nog inte känna för det här lacket. Men jag ska pova att använda det som silver till konadstämpling.

Sally Hansen Suede Cream

Publicerad 2009-02-25 16:01:23 i Naglar i brunt,greige,beige,

Okej, seriös arkivtömning blir det idag. Jag ska ha ut minst tre gamla nagellacksinlägg. Här är det första.

En lite udda färg, inte grå, inte brun. Mer grå i så fall. Lite lik Misa Earthward som ju tillhör mina topp 20 favoriter! Det här är kanske ännu bättre för det här klarar sig med ett lager.

Okej, det kanske hade behövts ett lager till om man är petig, men ändå! Fantastisk täckningsförmåga! Det är perfekt konsistens, perfekt pensel, perfekt, perfekt, perfekt! Det är inget krämlack utan innehåller små, små skimmer partiklar som gör det ännu vackrare!

Så, här ser ni alltså ett lager av lacket utan överlack. Jag har ingenting att klaga på. Suveränt nagellack på alla sätt. Jag måste säga att alla Sally Hansen jag testat har varit bra! Mycket roligt att lacka med dessutom då penseln är hanterlig!

Maybelline Wet Shine Plum Shine

Publicerad 2009-02-25 12:52:56 i Läppar,


Jag är ingen glossflicka utan föredrar stift. Eftersom jag alltid glömmer ta med stiften föredrar jag färger som är rätt osynliga när de försvinner. Jag vill också ha en mjuk, återfuktande känsla på läpparna och slippa få dem uttorkade och flagnande (Ja, jag talar om dig, MAC! Och om dig med MF Lipfinity...)
Maybelline gör fantastiska läppstift, tycker jag. Mjukaste mjuka, återfuktande som läppbalsam, natuliga och vackra färger som ser glossiga ut men är stift. Vad mer kan man önska? Se bara här på mina läppar iförda Plum Shine. Helt perfekt!
Och det bästa av allt, jag budade hem tio av dessa stift, i olika färger för nästan gratis på ebay. Då är lyckan total! Yay!

Oui! Oui! Oui! Femme Fatale

Publicerad 2009-02-25 11:21:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Oui! Oui! Oui! som basen i denna kombinationen och Femme Fatale över. Här kan ni se det fina skimret i Femme Fatale.
Det blir ett trevligt glow av Femme Fatale. Mjukt sken, på något sätt. Blir inte extraordinärt över vitt dock.

Aquolina Body Mousse Pink Sugar

Publicerad 2009-02-24 18:11:24 i Hud och hand,


Ett  test som följde med en beställning från Eleven gav en sådan här jackpot! En stor burk av Aquolinas Pink Sugar body Mousse!
Jag skulle aldrig ha beställt den själv. Hade en väldigt förutfattad bild av vad den skulle dofta. Den doftar i min näsa nästan ingenting. Sött, ja, men inte påträngande. Jag känner inte att det luktar i kläder eller lakan heller efter användning. förmodligen är jag halvt okänslig för den här doften, för så lite kan det väl inte lukta? Jag fick även lite parfymprov och känner inte av den på min hud heller, inte mer än de första minuterna.
Som kräm är den här alldeles utmärkt på mig. Den påminner om deras Choklad Body Mousse som jag älskade ur effektsynpunkt men hatade vad gäller doften. Jag ska be några utvalda lukta på mig när jag smort in mig med denna och höra vad jag får för dom. Är den acceptabel så kanske det blir ett köp. Den är nämligen lätt och fin i konsistensen, återfuktar utan att bli kladdig och bildar ingen trist hinna på huden som så många andra kroppskrämer. Jag är alltså positivare än jag hade vågat tro till denna body mousse. Men den är kanske inte för de torraste hudpartierna...

China Glaze Cherish

Publicerad 2009-02-24 18:08:03 i Naglar i grönt,

Arkivtömning pågår! Här kommer ett grönmetalliclack från China Glaze. Har legat till sig sen början av januari...

Det ljusgröna lacket från China Glaze Romantique-kollektion. Vackert va? Men lite strimmigt av penseldragen.
Det är ganska tjockt och lite knepigt att få en slät, fin yta på.
Ett lager räcker utan problem för full täckning och torktiden är snabb. Jag tycker lacket är ganska fint faktiskt och tror nog den kommer användas mer än en gång. Jag gillar den lite pistagenötsgröna tonen som är bara en aningens för gultonad för att vara mintgrön, i alla fall i viss belysning. Min pappa hävdar att detta lack ha samma färg som anemiska pelargonblad och det stämmer. De första, ljusgröna bladen som kommer på pelargonerna innan solen riktigt fått fjutt på fotosyntesen men det ändå är ljust nog för att bli grönt... Så ser den ut.

China Glaze L8R G8R

Publicerad 2009-02-24 15:20:47 i Naglar - holografiska lack,


China Glaze holografiska lack L8R G8R har förkommit på bloggen flera gånger förut, bland annat här och även här. Det är ett av mina favoritlack från den holografiska OMG-kollektionen som kom förra våren om jag inte missminner mig. Av de lacken har jag kvar denna, 2NITE och IDK samt, lite på nåder, DV8. Det är tydligt att de ljusare färgerna visar upp mer holografiskt skimmer än de mörkare...

Här ser ni en första bild tagen i daglsjus men inte i direkt sol. En gulaktigt grön ton, inte alltför attraktiv om vi ska vara ärliga, men inte så mycket mer. När jag flyttar in handen i solstrimman väcks det till liv, som på bilden överst i inlägget och bild två och tre i raden med de klickbara. Väldigt läcker effekt! Alltså ett lack att bära när man är ute i sol eller vistas mycket i miljöer upplysta av elektriskt ljus. Nedan ser ni en bild på lacket taget under halogenspotlight.
Lacket är relativt lätt att lacka med, torkar snabbt och jag har inga klagomål på det vad gäller egenskaper. Ett bra lack. Hacket i långfingersnageln? Ja, den fick jag när jag fastnade under en tangent när jag skrev inlägget med eotd:n från igår... ;D

Front Row Diva Runway Muse

Publicerad 2009-02-23 21:46:36 i Naglar - duokromatiska,


Mer layering från Catwalk Queen-kollektionen av Color Club. Två lager av Front Row Diva och ett av Runway Muse ger en mjukt pärlemoskimrande effekt som går från en offwhitenyans till svagt aquafärgad, guld, rosa eller grön.  Det är svårt att fånga Runway Muse på ett rättvisande sätt, men den är också, i ärlighetens namn, väldit skir och svår att få en tydlig uppfattning om. Det är nog en fler-lagers färg även vid layering om man vill ha fram alla nyanserna i den.

Här kan man se lite av det aquablå. Jag är väldigt spänd på att få se den över svart eller grått. Kan tänka mig att färgen framträder mer då, men den kan också skifta helt från ljus pastellblå och bli som Decadent Drifter, ett liknande lack från Misa. Den ser ut som en bronserad spya över svart... Å andra sidan är den ljuvlig över blått eller grönt!

Jaha, detta var denna dagens trettonde omlackning... Vad gör jag inte i mina swatch-ansträngningar! :D

Front Row Diva och Runway Muse ensamma...

Ready to Wear Vintage Couture

Publicerad 2009-02-23 21:20:56 i Naglar i rosa,


Så här kan det se ut när man kombinerar lacken i Color Clubs vårkollektion Catwalk Queen. Två lager av blekrosa Vintage Couture toppat med ett lager av duochroma, semitransparenta Ready to Wear.

På första mini-bilden ser ni, en klickbar så klart, Vintage Couture i två lager. På mittenbilden är det två lager av ett ensamt Ready to Wear. Sista bilden visar de båda lacken i skön förening!

Ser ni vilket fint glow det blir i färgen? Tyvärr är jag dålig på att fånga de duochroma skiftningarna. Det finns rosa, askgrått och lila samt guld att se i Ready to Wear. Hur som helst blir kombinationen väldigt trevlig! Det här är ju ett utmärkt sätt att snabbt kunna variera sin manikyr. Med en blekrosa grund som man bär några dagar och sedan förändrar med hjälp av något av de skirare lacken ur kollekionen. Ett lager räcker och man har en ny färg med annan finish. Inte så tokigt för dem som inte vill göra om allt från grunden hela tiden.

Color Club Femme Fatale-kollektionen

Publicerad 2009-02-23 12:00:29 i Nagellack - kollektioner,

Den andra kollektionen för våren från Color Club. Femme Fatale. Den hänger ihop med Catwalk Queen på ett tydligt sätt. Samma holorafiska, samma duochroma och samma idé, tror jag, om att bygga lacken och färgerna med lager-på-lager. Hur som helst, det finns ett svart som tillhör denna kollektion, men jag köpte inte det. Nöjde mig med de övriga fem. Här är de:

Femme Fatale är ett av de lack jag tror är ämnade att fungera som lager-på-lager lack i de båda vårkollektionerna. Ett transparent lack med rosarött glitter. Sött! Alldeles förtjusande, gissar jag, ovanpå ett vitt lack. Här är det två lager på min nakna nagel och första två bilderna i dagsljus och sista i lampljus.

Oui! Oui! Oui! är ett semitransparent lack med duochrome-effekt. Lite ljusgrönt, lite guld...Två lager täcker inte helt men fungerar hyggligt även för mig som hatar VNL. Bilderna i dagsljus.

Oooooo la la! är ett vitt lack som luras och låtsas vara kräm men är ett pärlfinish-lack. Samma egenskaper, exakt, som det rosa Vintage Couture ur Catwalk Queen-kollektionen. Kritigt, randigt och svårmålat. Kan bli opakt på ett lager men behöver två för att jämnas ut.

Worth the Risque. Silverholo. Snyggt och lättlackat. Två lager räcker. Ett utmärkt lack med riktigt bra holografisk effekt, precis som Fashion Addict i den andra kollektionen. Första två i dagsljus, sista bilen i lampljus.

Revvvolution. Svart holografiskt lack. Mycket snyggt. Helt klart ett lack som kan ge OPI My Private Jet en match! Som vanligt två första i dagsljus, sista i lampljus.

Nå, vad säger ni? Inte så tokiga lack va? Är det några som lockar er speciellt? Och vad tycker ni om idén att lägga en bas som sedan kan örändras utifrån humör med de skirare lacken? Ger ju en uppsjö av möjligheter men kan ju upplevas som jobbigt och kladdigt också... Vilken av kollektionerna gillar ni mest? Eller känns det som för mig, onödigt att  separera dem. i mitt huvud är det en kollektion med tolv lack, inte två med sex...

Color Club Catwalk Queen-kollektion

Publicerad 2009-02-23 11:04:46 i Nagellack - kollektioner,

Idag har jag swatchat alla mina nya Color Clublack! Först ut blir Catwalk Queen-kollektionen med dess sex lack i rosa-lila färgskala. Alla lacken är två lager och utan överlack eller underlack. Bilderna är tagna i dagsljus i fönstret, det blev lika bra som de jag försökte ta ute, jag blev bara mer frusen av att stå i en snödriva... Jag har kompletterat, i de flesta fall, med en bild under lysrör i köket. Holo-lacket unantaget, där gjorde jag tvärtom. Två bilder i lampljus en i dagsljus. Självklart är bilderna klickbara. Hoppas de kan vara till nytta för er som går i funderingar på om ni ska ha eller inte! Jag köpte mina på Head2Toe.

Fashion Addict, ljuslila holo-lack med god täckningsförmåga. Två lager på denna swatch. Bild ett i dagsljus och två och tre i lampljus.

Front Row Diva, ett underbart lack med pärlfinish. Inte vitt, inte grått, inte beige, men något däremellan. En favorit ur kollektionen! Missa inte denna! Täcker med ett lager om man vill. Här se ni två. Utmärkta egenskaper!

Runway Muse. Ett transparent lack med polychroma effekter. Mintgrönt, aquablått, rosa och guld. På bilderna är det två lager. Jag skulle inte använda det så här på mig själv då mina naglar är kraftigt missfärgade av alla mörka lack jag burit varje dag i evigheter, men ovanpå ett annat lack, t.ex Front Row Diva, tror jag det blir magnifikt. Detta är perfekt för layering! Föreställ er det över svart, vitt, rosa eller blått! Första två bilderna i dagsljus och andra i lampljus.

Vintage Couture är en vackert blekrosa, mods-inspirerad färg. Dessvärre är den gräslig att måla med. Den skulle vara opak med ett lager om den inte blev så strimmig. Två lager här. Första två bilderna i dagsljus men den sista i lampljus.

Ready to Wear är ytterligare ett skirt, duochromatiskt lack som nog blir fantastiskt att lägga över andra lack i kollektionen eller på vilket annat lack som helst, för att få fram nya färgspel. Denna är duochrome i rosa och guld. Här ser ni två lager på mina missfärgade naglar. Den skulle säkert också, precis som Runway Muse, bli fin som skimmer i en fransk manikyr. Finns många använningsområden av denna om man vill. En utmärkt jobbfärg också, diskret men ändå spännande, något som gäller flera lack i denna kollektion. Första två bilderna i dagsljus, sista i lampljus.

Catwalk Queen, kollektionens drottning. Ett av de snyggaste lila som jag sett! Något svårlackat med, vill gärna bli lite randigt, men det är värt det! Väligt vackert lack! Första två bilderna i dagsljus, sista i lampljus.

Dirty Sexy Money möter Blue Moon Lagoon

Publicerad 2009-02-22 11:07:59 i Naglar - holografiska lack,


Layering är svaret på mycket. Här ser ni skira OPI Blue Moon Lagoon över Misa Dirty Sexy Money.

Två lager av Blue Moon Lagoon. Tänker inte skriva så mycket om detta. Det är ett lager av Misa-lacket och så två lager av OPI, alltså. Det är ett skirt, holografiskt aqualack som är HTF. Mycket vackert, men vem orkar bygga färgen utan bas? nte jag. DSM är en perfekt bas för detta lack tycker jag.

Som alla holografiska lack så får det fart under lysrören:

Sen är det inte superholografiskt. Lite lagom bling.

Lite sommarkänsla i det, va?

Detalj!

De här bilderna tog jag i torsdags, nu är det söndag, samma lack kvar på naglarna. Det håller fantastiskt bra. Ska ta några bilder som jag uppdaterar med om en stund. Nu ska jag först läsa lite och slappa med katterna, men det kommer fler bilder här någon gång framöver. Lovar!

Här kommer de, nya bilder, tagna på femte dagen. Sen fick lacket falla av andra orsaker än slitage, för slitage finns inte...

Fågel Fenix

Publicerad 2009-02-22 09:40:13 i Boktema 2009,


Jag hade två idéer om makeup på fredagens boktema. Dels en enkel Gryffindore-sminkning, dels en mer extravagant Fågel Fenix. Jag kan väl inte vara ensam om att tänka på Fågel Fenix när jag tänker på Harry Potter? Jag var väl medveten om att jag, när det var dags för publicering, skulle vara på väg till landet, likaså att Emma skulle vara bortrest och all publicering skulle hänga på mig och mitt mobila bredband, som ju, tack och lov, funkar! Alltså skulle alla inlägg vara förberedda inför fredagen. Fredagen blev lite stressig, liksom lördagen, så jag fick inte upp det här inlägget  "i tid", men det gör väl inget? Sen måste jag säga att det inte blev vad jag hoppats eller tänkt då de förbannade röda lösögonfransarna är billiga eländen i plast som vägrar böja sig efter ögats form. Gah! Jag blev helt tokig på dem! Har använt dem ett par gånger och det blir aldrig bra... Men, här är den, min andra Harry Potter-tolkning. Fågel Fenix.

Basen är Dignity. Ovanpå den har jag den bruna skuggan ur den H&M-trio jag köpte med brunt, grått och orange. Den bruna sksuggan alltså på ögonlocket och unde rögat samt tonat över brynbenet. Den blendades med den orangefärade ur samma palett. Sen lades lite Rust Pearl från NYX och Oro Pearl, också från NYX på brynbenet.
Därefter försökte jag fästa de eländiga fransarna. Till sist fick jag dit dem hjälpligt för att ta bilderna men de var aldrig riktigt bekväma. Efter det svart eyeliner i fransskarven och sen suddades den med samma bruna skugga som tidigare. Slutligen massor av Copper Foil från MAD Minerals sprinklat över hela makeupen.

Suddig, men färgmässigt rätt korrekt...

Gryffindor

Publicerad 2009-02-20 22:16:42 i Boktema 2009,


Kanske det mest självklara valet när man gör en Harry Potter-tolkning. Gryffindor, det elevhem våra hjältar tillhör. Rött och guld. Jag valde mest denna färgkombination för jag var sugen på att kombiner dessa färer sedan jag såg Marina i TMM-pigmenten Occult och Centaur. Det i sin tur hade ju nästan funkat i detta tema det med! ;D

Det är en grund av Paitnerly, en paint pot från MAC. Ovanpå en ligger först en namnlös röd mineralskugga med kopparlyster.Över den ligger Makupcosmetics Magic, passande nog. Därefter en svart kajal innanör fransarna, svart eyeliner längs övre fransraden och så Uppity, en fluidline från MAC ovanför den. Uppity även under nedre fransraden.
Mascara på både övre och undre fransarna.

Slytherin

Publicerad 2009-02-20 17:25:50 i Boktema 2009,

Min första tanke gällande Harry Potter-temat, var såklart att använda mig av Harrys elevhem Gryffindors färger, rött och guld. Efter att Sminkan och jag hade pratat ihop oss lite stod det dock tydligt att det inte bara var jag som hade tänkt i de banorna. Motsatsen till Gryffindor är Slytherin, och alltså sadlade jag hastigt och lustigt om till att tolka Slytherin. Slytherin är också ett av de fyra elevhemmen på Hogwarts. Slytherins vapen går i grönt och silver, djuret på vapenskölden är en orm och de som hamnar hos Slytherin är ofta kvicktänkta, ambitiösa och listiga. Sminkan föreslog en Cut Crease i silver och grönt och jag nappade ganska snart på det förslaget.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Mitt palettrouge från Elisabeth Arden

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Paint Pot Bare Study 
Ögonskuggor: L'oreal Platinum Appeal real Silver och MUS Cybershadow Green

Highlighter: MUS Cubershadow Warlock

Eyeliner: Clinique Brush On cream Eyeliner

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: En lutande historia som Sminkan har köpt åt mig på ebay, med Ardells franslim

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine BarePrecis som vid mina tidigare Cut Crease så började jag med att sätta en tejpbit ögonvrån, för att undvika att få skugga på huden där, alltså som en maskeringstejp. Därefter använde jag silverskuggan på ögonlocket och därefter den gröna skuggan från globlinjen och en bit upp. I vanlig ordning vägrade linjerna att bli knivskarpa, men hallå det är fredag, vi ska inte hänga upp oss på såna petitesser. Efter den gröna skuggan lade jag lite highlighter under brynet, och suddade ihop lite med den gröna. Highlightern suddade dock bort lite av det gröna, så då petade jag på lite mer.  Sen var det dags för borttagningen av tejpbiten, det allra roligaste med den här tekniken tycker jag. Det är så himla kul att se den knivskarpa linjen som blir när tejpen åker av, ack jag önskar att jag kunde tejpa på ögonlocken med. Därefter på med lösögonfransar. Dessa högg Sminkan till oss på ebay, ja hon har alltså ett par likadana. Jag tyckte att det kunde vara lite kul med lutande fransar eftersom man spelar en hel del quidditch i trollkarlsvärlden. Min tanke var alltså att om man spelar quidditch  i lösögonfransar så skulle de se ut ungefär så här efteråt, alltså lite lutande, är ni med i mina tankebanor? Ovanför fransarna målade jag eyeliner. Och just ja, mascara målade jag innan jag satte dit fransarna, helt enkelt för att jag inte ville förstöra den sneda formen på fransarna. När fransarna var på plats målade jag även lite med kajal i den fransglipa som blev, så kallad tightlining. De här fransarna var nämligen ganska stela och tjocka och det var svårt att få dem att sitta nära mina egna fransar, alltså fick jag göra en liten insats med kajalpennan i slutet.  Rouge på kinderna och läppstift på läpparna och så var det klart. Ja och förresten, jag hade såklart inga silvriga och gröna kläder i garderoben, men jag tycker att det blev rätt okej med min tubtopp med en grön rosett och ett silverhalsband till. Inte för att jag vet om Slytherin skulle vilja kännas vid mig, men det är väl inte att förvänta sig då jag trots allt är ett mugblod.

Boktemat: Harry Potter

Publicerad 2009-02-20 07:18:37 i Boktema 2009,


Ingen har väl missat J K Rowling oerhört framgångsrika skapelse Harry Potter? Om någon av er skulle ha bott på mars så kan jag avslöja att det handlar om en föräldralös pojke, Harry Potter, vars föräldrar gick bort under mystiska omständigheter när han bara var en baby. Harry bor nu hos sin moster, morbror och kusin, och nej, precis som ni säkert misstänkte så är de inte alls snälla! Som tur är för Harry så kommer på hans födelsedag ett brev med en inbjudan till den magiska skolan Hogwarts där hanska få lära sig att bli en riktig trollkarl, precis som sin mamma och pappa! Trots att hans släktingar tycker att det är en fasansfull idé så bär det av till Hogwarts och en fantastisk värld full med med magi, trollkarlar, drakar och andra sagoväsen, men också med en mycket ond fiende som Harry knappt visste existerade. Sådär, nu ska jag sluta, men åh, Harry Potter är så bra, har ni inte läst så gör det! Jag måste erkänna att det gick lite kalla kårar längs med min ryggrad när jag skrev detta, en omläsning känns mycket aktuell alltså. Filmerna är förresten också bra, och till sommaren kommer Harry Potter och halvblodsprinsen, den näst sista delen på bio, det ser jag fram emot...


Så, några bilder med då. De fyra första delarna är på svenska och de tre sista på engelska, därav de olika utseendena.// Emma

Nivea Soft

Publicerad 2009-02-19 20:21:41 i Hud och hand,


Samma gamla härliga kräm fast i en ny, rosa burk! 200 ml av min favoritkräm för kropp och ansikte! Jag har ju ganska länge använt min lilla tub med Nivea Soft  med gott resultat. Den klassiska blå burken använder jag på nagelbanden med lika gott resultat. Den här burken gör mig inte besviken den heller. Speciellt som det är samma i den som i tuben...

Niveas kräm är bra eftersom den fort går in i huden och lämnar en mjuk, men inte klibbig, yta. Doften är ganska diskret om man jämför med mycket annat. Dessutom gillar jag doften. Den luktar "hemma" för mig. Det här är nämligen en gammal stapelvara i Sminkans badrum. Jag har provat olika Nivea lotions, men jag gillar krämen bäst. Den ger inga finnar eller annat som man kunde tänka sig med den inneållsförteckningen och den mättade konsistensen. Nej, istället ger den bara mjuk, len hud. Den här krämen är inte lika fet som den klassiska Nivea krämen. Den är faktiskt helt okej att ha i ansiktet. mer än okej tycker jag som sällan hittar en kräm jag vill hålla mig till någon längre tid. Den känns inte fetare än en vanlig dagkräm från vilket märke som helst. Att den sedan är så billig att man kan slösa med den som en tok och smörja in sig på hela kroppen med den är ju en bonus! En ypperlig produkt! Synd bara att den känns lite tråkig. Det hjälper inte med rosa burk. Men helt ärligt, den slår alla andra krämer jag provat. Bäst i test!

Sen kan jag säga att jag fått ett mail, precis som många/alla andra beautybloggare om ACO som startat en sida där man kan få råd och hjälp med sin hud om man vill. Det låter väldigt bra och Lipgloss Bitch har redan skrivit om det så jag länkar er till henne.

Superstar Gucci Green

Publicerad 2009-02-19 19:07:11 i Naglar i grönt,


Gucci Green från Superstar är ännu ett nytt grönt i mitt nagellacksstall! Denna fick jag genom Sanna, min nagellacksängel med stort N!

Här ser ni en kladdig swatch med två lager av lacket. Det är en vacker färg, lite småtricksig att måla med men med underbar grön nyans. Det är lite ljusare och med mindre markerat skimmer i än Barielle Date Night (för övrigt uppdaterat med dagsljusbilder). En klar, gräsgrön nyans, eller smaragd om ni hellre vill, som lyser på naglarna.
Väldigt vackert!

Här ovan ser ni Barielle Date Night på tummen och Gucci Green på de övriga naglarna. Ni ser att Date Night är något mörkare och skimrigare? Båda är helt underbara!
Och Gucci Green i lampljus:

Och en till i dagsljus!

Sally Hansen White Gold Chrome

Publicerad 2009-02-19 15:42:54 i Naglar i vitt, nude, beige,

Jag fortsätter att slänga ut chrome-lacken idag. Det är så många som ligger i arkivet och väntar. Så här är nummer två för dagen. White Gold Chrome.

Sally Hansens White Gold är lika fantastiskt som de andra lacken från samma serie som jag provat. Ett lager täcker elt och det torkar väldigt snabbt. Perfekt när man har bråttom och även om man vill byta färg utan att ta bort det lack man har. Ett drag med penseln och till och med ett mörkt lack är plötsligt helt försvunnet och du har en metallskimrande silvervit på naglarna. Eller vilken färg du nu väljer på ditt Chrome-lack. ;-)

Färgen är en "varm" silvrig nyans som kanske inte påminner så mycket om vitt guld som namnet antyder men är fin ändå. Ytan blir vackert metallisk och jag tror jag kommer använda det titt som tätt, speciellt för Konadstämpling och även t.ex metalliska tippar.

Bilderna är tyvärr tagna under lysrörsbelysning men jag tror man får en ganska bra uppfattning om lackets färg ändå.

Som ni ser blir det inte särskilt mycket penselmärken i det heller utan man får en ganska slät och fin yta på det när man målar med det.

Sally Hansen Amber Chrome

Publicerad 2009-02-19 15:05:28 i Naglar i korall&persika,

I brist på ögonsmink så slänger jag väl ut lite gamla notd ur det eviga arkivet. Det växt igen och är nu uppe i närmare 200 opublicerade inlägg. Det går dåligt för mig att få ut alla nagellack... Nå, här kommer ett av de tio Sally Hansen Chrome-lack jag äger. Amber Chrome.

Amber Chrome är en såadn där färg som verkligen inte klär mig. Men jag gillar den ändå. Den är utmärkt att ha som färg på tippar och även som helnagel, som här, om man kan bortse från hur den skär sig mot min rosa hy. Lite lik Shivon från Zoya på någpt sätt. Lika missklädsam men ändå fin...

Amber chrome är precis som resten av familjen högmetalliskt och lättlackat, ett lager räcker, det blir inte några ränder efter penseln att tala om och det torkar snabbt. Okej, helt slät och fin yta är det inte här, men det är inget underlack heller eftersom det bara är en swatch. Det är dock bättre än de flesta andra metallic-lack jag testat genom åren. Alla mina Chrome har faktiskt imponerat!

Maybelline Water Shine Cherry Rain

Publicerad 2009-02-19 06:12:31 i Läppar,

God morgon kaksmulor! Jag är sminkfri idag. Förkylningen känns lite värre igen och jag vill låta ögonen vila. Egentligen vill jag låta hela mig vila, men det går ju inte. Två dagar kvar, sen en veckas semester på landet. Då blir det inte mycket smink... Men jag har varit listig och samlat lite gamla makeuper som ni ska få njuta av. Och man vet ju aldrig om jag skulle få ett ryck och göra något sminkmässigt under lovet heller. Den som lever får se.
För att ni inte alldeles ska gå under av sminkbrist fram till dess så kommer här ett av mina fina röda läppstift!

Att jag och Maybellines läppstift verkligen gillar varandra är ingen hemlighet. De i röd hylsa är mina bästa vänner och de rosa hylsorna är inte långt efter.Mjuka, smidiga, krämiga, vårdande och lena är Maybellines stift.

Den här färgen, Cherry Rain, lyckas vara i mellanregistret mellan rött och rosa. Det är en ganska skir färg på läppen och de ger den liv, tycker jag. Den ser inte flammig ut men den är heller inte helt täckande. Dessutom skiftar den lite beroende på ljuset från en klarare röd till en ceriserosa eller hallontonad färg.

När man målar med det känns det väldigt lätt i konsistensen. Det är nästan oljigt och smälter på läpparna. Inte så att det rinner, men det behövs inte minsta tryck för att få färgen att släppa stiftet om vi säger så. Det glider på så mjukt och lent som det härligaste läppbalsam men har alltså en mer oljig än smörig konsistens.
Det innebär att hållbarheten är kort, men det gör inget. Den bleknar bort ganska snyggt då det är så pass flyktigt.
En perfekt vattenmelonsröd som ger mig sommarkänslor året om!

Barielle Date Night

Publicerad 2009-02-18 18:31:16 i Naglar i grönt,


Snabba bilder tagna under lysrörsrampen, finns inget dagsljus nu men jag måste ju få visa min nya kärlek Date Night!

Hon kom på posten idag. En RAOK från Vampy Varnish. En helt osjälviskt givet nagellack alltså, utan att få något i gengäld. Bara för att hon vet hur mycket jag älskar grönt. En god människa! Och visst älskar jag Date Night!

Visst är det vackert? En djupgrön färg som inte är så uppblandad med svart eller blått som vissa mörkare gröna (Gussied up Green t.ex) men den blir inte illigt gräsgrön heller. Den balanserar perfekt på den där härliga, juvelgröna eggen och lyckas vara djup nog för mig att älska men grön nog för att inte gå obemärkt förbi. Och rent grön! Förstod ni hur jag menar? Något mörkare än t.ex Emerald City som Emma visar här.
Kanske är detta den perfekta gröna? Fast jag har en till grön kandidat som jag hade tänkt lacka om till idag, Gucci Green, so nu fick vänta en dag eller två. Det ska bli spännande att se hur olika de är.
Date Night har en utmärkt pensel, den täcker med ett lager, dock lite kraftigare lager då, och det är bra kontroll vid lackningen. Det torkar fort. Det skirar fint. Det är grönt. Vad mer kan jag säga? Tusen tack, Kelly på Vampy Varnish!

Jag ska försöka ta dagsljusbilder imorgon och uppdatera det här inlägget. Borde hinna det... Hoppas jag alla fall. Annars dröjer det nog inte länge till nästa gång jag ger mig på det här lacket. Så vackert! Så vackert! Så vackert!!

Dagsljusbilder!!

Bara att klicka upp!

Misa Right Here Now, No More Later

Publicerad 2009-02-18 16:05:00 i Naglar i blått,


Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle visa det fjärde av de lack jag köpte ur Misas vårkollektion? Ja, här kommer det nu. Himmelsblått krämlack. Mitt första faktiskt. Sött men kanske inte en storfavorit.

Lite kladdigt och med stumpig borste. det gillar jag inte. Det är hyfsat lätt att kontrollera ändå, men lackningen blir inget nöje. Två lager ger okej täckning, lite VNL dock. Kan leva med det. Tror lacket kan kännas kul i sommar, vi får se. Lite nageldekaler skulle liva upp det något...

Emerald City Sally Hansen

Publicerad 2009-02-17 23:40:57 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Jag ligger efter med NOTDerna som Sminkan så rart påpekade för mig tidigare ikväll. Jag har i ett svagt ögonblick lovat en NOTD med Emerald City från Sally Hansen, ett mycket vackert grönt lack, som inte är helt lätt att få tag på, och därför inte heller helt billigt. I ärlighetens namn så är det dock inte på något sätt omöjligt och inte heller är det svindyrt. 120 kronor betalade jag på Ebay för denna juvel, och det är ju som ni vet 20 kronor mindre än vad OPI kostar på Kicks. Alltså en helt okej peng för ett mycket vacker lack.På bilderna ser ni tre lager av Emerald City ovanpå två lager av Orly Bonder, samt med ett lager Redi Top Coat ovanpå. På några bilder har jag dessutom piffat till det lite med några nagelstickers, även dessa från Ebay. Nagelstickers är så himla bra tycker jag! Jag kan liksom inte frihanda, men klistra dit klistermärken och lacka ovanpå, ja det klarar jag. Visst blev det lite som blommor på en gräsmatta? Det var i alla fall det som var meningen och jag tyckte det blev fint. Kan ju även tillägga att mina bilder är ganska crappiga här, jag hade lite brådis när jag fotade. Lacket är lite gräsgrönare än vad som framgår, men ljuset var sådär jnär jag fotade, så resultatet blev därefter.// Emma

Sally Hansen Glimmering

Publicerad 2009-02-17 20:10:42 i Naglar, vampy,


Nytt favoritlack i vampy-klassen! Ooooooooooh! Titta på den här skönheten! Ut med Branding Iron och alla de andra och in med Glimmering! Eller okej, det här är en av mina favoritfärger så jag kan väl behålla dem alla för framtiden, men den här äger! Eller okej, topp tre då! Revlon Scarlet Letter, denna och OPI Black Cherry Chutney! Yes! De bildar trojkan med vampylackens elitstyrka!

Okej, det är rinnigt. Jag erkänner alltså att det finns ett visst utrymme för ytterligare förbättringar. Men bortsett från det... Perfktion! Det är ett lager lack på bilderna. ETT. Ingen VNL. inget ojämnt, inget flammigt, inget fel. Penseln är bra. Ja, rinnigheten är inte bra då, men fördelen är att jag tydligt ser när det börjar samla sig i penseln och kan stryka av den och då är det ingen riskt fr pölar av lack, utan man får ett tunt och bra lack att stryka på. Äh, nu beskrev jag illa, men tro mig, det funkar bra att lacka med! Inte tjockt och kladigt utan lättflytande och fint. Så det kanske inte är ett nöje (utan rinngheten hade det varit det) men det funkar. Och som sagt, vem står inte ut med ett lager?

Det var därör jag skulle testa nu. Jag vill ha fler från samma serie nämligen. Det här var ett kalaslack!

OPI You Don't Know Jacques

Publicerad 2009-02-16 21:22:59 i NailArt,


OPI You don't know Jacques var ju en av höstens favoriter. Dags att plocka fram den igen! En härligt murrig gråbrun som får mig att tänka på sorkar i åkerkanten! ;D

Första lagret blir, som vanligt, ren katastrof. Det vallar och blir cuticle drag av penseln, det ser blaskigt ut, det är fult. Andra lagret löser allt och lacket blir spännande, vackert och glossigt. Något mörkare på nageln, känns det som, än i flaskan. På nageln upplever jag det som mer brunt än grått och tvärtom i flaskan. För att roa mig lite klistrade jag små söta dekaler på lillfingrarna. På ena blev det en oval med en liten matchande strassten och på andra ett par blommor och ett par strasstenar. Lite lagon med nailart idag, känner jag. Tycker det blev riktigt fint!
En bra manikyr känner jag! Perfekt inför morgondagen som nog blir en tråkig dag. Ska på konferens från lunch. Och läääääänge blir det också. Suck. Och gissa vad jag gjorde idag från lunch! Japp. Konferens...

Och om ni tittar in i morgonbitti och inte får något sminkinlägg så beror det på min förkylning. Den har inte gett med sig sen den bröt ut för mer än en månad sen, men nu börjar den sakta öka i intensitet igen. Är inte på topp. Ögonen rinner, näsan är täppt och jag hostar, hostar, hostar... Så Glamqueen, du är inte ensam. Vi kan vara systrar i förkylningsträsket.
Om det inte blir smink så lovar jag i alla fall naglar. Har ett inlägg till med nya Misa-lacken som jag ska fixa. Men nu lämnar jag er för kvällen. Tycker ni har fått lite att läsa  av mig nu ikväll så ni klarar er nog till imorgon. ;D

Budget vs Lyx: Paint Pot vs ICE

Publicerad 2009-02-16 18:33:01 i ,


Första inlägget jag skriver i den här kategorin, Budget vs Lyx. Jag är något av en budgettjej, tycker sällan att kvaliteten är så mycket bättre hos dyrare märken, så jag har inte så mycket att testa men det här faller sig naturligt. Indelible Creme Eyeshadow och MAC Paint Pot. Indelible Creme Eyeshadow kan man bland annat köpa hos MAD Minerals och det är 3 gram i burken och priset är $9. I dagens kurs är det ca 75 kronor.
MAC Paint Pot köper man hos MAC, så klart, och de kostar ca 180 kronor. Då får man nästan dubbelt upp i mängd, 5 gram. Dessutom slipper man fraktkostnader.

Jag gjorde mitt test med Painterly Paint Pot på höger öga

och ICE Bare Necessity på vänster.
Redan här ser ni skillnaden. Painterly blir en sidenmat, slät yta medan Bare Necessity är lite oljigare och ligger lite i veck. De vecken försvinner när man lägger på ögonskuggan dock. I och med fotograferande och val av testskuggor så torkade båda baserna till något, och det är viktigt att komma ihåg för på paint poten gör det stor skillnad.
Och de ligger direkt på ren, bar hud. Inget puder eller annat jox är inblandat.

Så här såg det alltså ut när jag började. De har samma färg, Painterly är på mitt högeröga, det vill säga längst till vänster på skärmen, kom ihåg att allt blir spegelvänt. Bare Necessity alltså på vänster öga, längst till höger på skärmen. ;D

Jag valde att lägga en makeup med tre pigment från Makeupcosmetics, Moment i blått, BlueBrown och January. Redan när jag börjar lägga på den blå Moment märks skillnaden. På paintpoten får den inte riktigt fäste då den har torkat till den sidenyta som den får efter en minut ungefär. Eller mindre... I vanliga fall försöker jag få dit skuggorna snabbare, så den inte hinner torka, men oftast är det bara första skuggan som verkligen fäster och blir intensiv. Sen går allt att blenda väldigt lätt då basen blivit så silkeslen och torr. På ICE är det kvar en oljig yta som suger tag i pigmenten och håller dem fast och ger intensitet. Det innebär också att det är svårare att korrigera misstag och blenda. Underlaget är trögare helt enkelt.


Så här blir det färdiga resultatet. Ni ser att skuggorna på Painterly är skirare och ljusare och flyter mer in i varandra? På ICE är de istället mer färgintensiva och har ett annat djup. Skimret är ungefär lika på båda baserna. Det var en himla tur, måste jag säga, att jag gjorde det här en dag som jag var ledig. Hade tänkt testa detta en dag på jobbet, men det blev så otroligt stor skillnad att man inte kan gå ut i detta...

Hållbarheten då? Jo, jag upplever den som rätt lika på båda baserna men kan säga att jag aldrig varit med om en makeup som creasat med Paint Pot som bas. Den torkar ju, som sagt, och blir till en puderlik yta. Den kan inte creasa helt enkelt. Den andra, ICE, är oljigare så där finns en liten risk. Med pigment ovanpå brukar den dock vara så pass fixerad att den inte rubbas ur sitt läge. Jag litar på båda för en 10 timmars dag, utan tvekan. Har man fetare hud skulle jag dock rekomendera Paint Pot i första hand.

Som ni ser är resultatet så skiftande att det egentligen inte går att säga att den ena är bättre än den andra. Mitt första budget vs lyx faller alltså på att produktern inte är jämförbara. Vill man ha en torr bas som är lätt att blenda skuggor och pigment på men ger ett skirare och färgsvagare resultat av makeupen så väljer man paint pot.

Vill man ha en  bas som ger intensiv färg och mycket djup åt skuggorna skulle jag rekomendera ICE. Men det är inte priset ni ska låta avgöra detta utan effekten ni eftersträvar. Jag gillar båda och tycker båda är bra att ha i sminkväskan.
Egentligen borde jag, efter detta, jämföra ICE med FACE Stockholms Dignity men det får bli en annan dag.

Misa On the Edge

Publicerad 2009-02-16 17:25:57 i Naglar i blått,


Ett av mina snyggaste blå krämlack. Ganska likt OPI datng a ROyal, tror jag, men kanske något mindre dammig i tonen.
Två lager lack på bilderna. Inte helt lättlackat men heller inte omöjligt. Lite knepig konsistens och penseln känns trubbig, precis som med Push Upon It från samma kollektion.

Ni ser resultatet. På det stora taget en härli, glossig, krämig upplevelse, men någon bubbla blev det. Kan vara gamalt överlack som spökar dock.

Ganska fint, va? Trots allt! Men torktiden är seg. Fortfarande har jag samma gamla Poshé men är det inte den så är det lacket...

Rosa utmaningen - Recap

Publicerad 2009-02-15 21:11:35 i ,


En vecka med rosa... Ja, det låter lätt men är ingen lek. Eller jo, det kanske det ändå blev. Jag brukar klaga på rosa. "jag passar inte" och "det är så mesigt" har säkert hörts från mig många gånger. Men är det sant? Inte riktigt. Starka cerise och magentarosa har jag alltid använt. Ljusa silverrosa som highlighter, gärna med blått eller grått, har också använts en hel del. Ja, rosa och blått över huvud taget... Mitt 80-tal som spökar där. ;D

Egentligen är det ljusa, hudiga rosa som jag inte trivs riktigt med. Som vanligt fuskade jag under veckan, inledde med en sådan "svår" för att sedan ägna mig åt mer knalliga färger, vilket ju är att återvända till tryggheten om vi ska vara riktigt ärliga. Nå, en liten recap av veckans rosa skapelser kommer alla fall här. Hoppas ni hade roligt!

Måndag. Mild och tråkig. Precis en sådan jag inte riktigt trivs i. Så vad jorde jag på tisdag?

Ja, jag slet fram en chockrosa och hade roligt. Ynkade mig lite och sa att den varit bätte i blått. Ja, eller hur.... Den kan bara ha en färg och det är knallrosa. ;D

Onsdag skulle jag utmana mig själv lite igen. Beslöt kombinera rosa och orange. Blev rätt fint! Finare än bilderna visar faktiskt. Den här gillade jag själv ordentligt!

Sen blev det 80-tal och knallrosa med blått. Helt okej det med, men tisdag och onsdag är fortfarande favoriterna.

Sen blev det tråkigt igen på fredagen. Trååååååååååkrosa. Usch!

Lördag i rödrosa. Inte heller bra. Kanske inte dåligt egentligen, men inte en höjdare heller. Bättre än fredag och måndag åtminstone...

Söndagen blev en skimrande silvrig rosa makeup som känns klassisk och helt okej. En ganska bra avrundning på temat.

Som en blå drake

Publicerad 2009-02-15 16:57:21 i Boktema 2009,


Självklart vill man ju tolka även Saphira när Eragon är temat. Sen verkar jag ha svårt att skapa en drake i blått. Jag kan köpa att drakar är gröna, svarta, grå och till och med röda, men blå.... nej.
Jag har smugit in lite grönt i min Sapphira. Dels så är hon grönögd och dels så finns det en del Dragon Magic i även denna tolkning.

De bilderna ni ser ovan är tagna i dagsljus, resten kommer vara tagna i badrumsbelysning då dagsljuset rätt snabbt försvann efter min hårtvätt/sminkstund/manikyrfixning. Och jag har alltså två färger på mina kaffemuggar med drakmotiv, röda och blå. Så passande va? :D

Grunden är MAC Paint Pot Painterly. Sen har jag använt Barry M:s Dazzle Dust Sapphire och Midnight, MAD Minerals Blue Jay samt Fyrinnaes Dragon Magic. Sapphire på hela ögonlocket upp till brynet. Midnight på yttre hälften av ögonlocket ovanpå Sapphire. De blendades ihop så mycket att de helt flyter ihop.

Dragon Magic lades i ett stort V med spetsen mot tinningen. På ögonlockets mitt lades Blue Jay och lite blått glitter. Det blå glittret är från Kryolan.
Som inliner och under ögat lägger jag Tigis blå penna. Ovanpå den ligger mer av Midnight. Cobolt från Stila som eyeliner längs övre fransraden. Mascara. Kanske inte den mest lysande draktolkningen, men den är alla fall blå!

Och en suddig bild på "originalet"...

Misa Dirty, Sexy, Money

Publicerad 2009-02-15 16:41:18 i Naglar i blågrönt&turkos,


Fånigt namn på ett ganska udda lack. Inte grönt, inte blått, inte turkost. Lite åt dimgrönt faktiskt, men med blåare ton ändå. Väldigt dämpad färgnyans med dammig känsla.

Unikt, ja, absolut. Inte riktigt så snyggt som jag hade hoppats och trott. Det är lite tråkigt nästan. Det ble bättre med den lilla nageldekalen på av någon anledning.
Formulan är som på systerlacket Push Upon It, lite kladdig men inte så att det flyter ut eller pölar. Det går att ha kontroll men det flyter inte ut smidigt på nageln. Lackandet är inte något nöje alltså. Lite seg torktid dessutom. Men ett helt okej lack. Två lager här, lite VNL men acceptabelt. Man kan leva med det, helt enkelt.

Så, grönt eller blått? ingen aning. Blått tror jag... Eller? Många har kallat det grönt... Hm. *funderar*
Jag lägger den väl i grönt då, men med en liten brasklapp. Den är väldigt blå för att vara grön.

L300

Publicerad 2009-02-15 09:15:29 i Hud och hand,


Jag, som många andra bloggare, fick ju L300 i julklapp. Ingen dålig julklapp! Jag använde glatt min dagkräm för torr hud i rasande takt och nu är den slut sen en månad. Glömde fota den till och med... Men den är riktigt bra. Trodde först jag fick finnar av den, eller av Apoliva, jag mixade hejvilt ett par dagar, men det berodde på något annat. Ett misslyckat experiment som jag helst vill glömma... Usch.
Men finnarna var alltså inte krämens fel. Krämen var härlig, återfuktande och bra på alla vis. Nu har jag bara nattkrämen och ögonkrämen kvar och använder båda. Nattkrämen står vid datorn och jag geggar inte lite av den nu och då. Ögonkrämen kommer jag ibland ihåg på morgonen, men i ärlighetens namn är det nog ganska sporadiskt. Hudvård är ju så tråkigt! Men jag har smort in mig regelbundet sista tiden med mina olika freebies från Apoteket! ;D

L300 funkade bra på mig och jag fick inga otrevliga reaktioner. Den luktar lite medicinskt, inte så smaskigt, men hellre det än artificiell melon. Den går snabbt in i huden och jag kan inte säga annat än att den var bra. L300 kan jag tänka mig att köpa själv och använda. Det är högt betyg för en ansiktskräm. :D

Ögonkrämen är förresten underbar för torra läppar!

Veckans bloggtema: Vad brinner jag för...

Publicerad 2009-02-14 23:03:07 i Veckans bloggtema,


Ett svårt ämne, nu igen. Vad brinner jag för...

Att brinna för något är så stort, jag vet inte om jag brinner för något. För mitt jobb ibland, men inte varje dag.
Annars vet jag inte. Är det att brinna för något om man inte är hundra procent engagerad? Jag stödjer Stockholms Katthem men är inte engagerad mer än att jag skänker pengar. Jag är alltså ingen eldsjäl.

Jag har många intressen, jag läser mycket, gillar musik och film, smink och nagellack. Jag har gillat att gå på hundklubben och träna mina hundar. Jag har studerat massor av fascinerande ämnen på universitetet och funderade på att doktorera under en period. Jag älskar att fotogafera det som är vackert omkring mig. Men att brinna? Jag samlar däremot. Jag samlar på rosor och andra trädgårdsväxter. På ögonskuggor. På nagellack. På böcker. På allt möjligt faktiskt.

Jag tycker om att ägna mig åt att skapa med färg, vare sig det handlar om ett trädgårdsrum eller en ögonmakeup eller ett par naglar. Min kollega på jobbet säger att jag har en nagellacksmani! Jag älskar nagellack! Men för bara något år sedan låg mitt nagellacksintresse helt i träda. Avstod från nagellack när jag skaffade trädgården. De kvittade liksom ut varandra under en period. Men innan dess hade jag samma mani och samma hysteriska samling och hade haft från relativt späd ålder. Smink är nog mitt längsta ihållande intresse. Började redan när jag var riktigt liten. Nagellack, läppstift, ögonskugga... Allt älskade jag redan som barn. Och det sitter i. Det jag faller för är ofta det som skimrar och gnistrar av färg. Hade en lång period då jag lärde mig allt om ädelstenar, men den hobbyn blir bra dyr om man ska börja samla...

Slutsatsen blir alltså att jag brinner för färg och att skapa med färg. Att kombinera färger. Om det sen är i en pläd med virkade mormorsrutor, på mina ögonlock eller i en rabatt spelar mindre roll. Jag känner harmoni och glädje när jag får kombinera olika nyanser och tänka ut kombinationer. Färg är svaret på frågan!

OPI DS Chiffon

Publicerad 2009-02-14 13:38:24 i Naglar - holografiska lack,


Mitt kanske sötaste lack. Ljusrosa med varm bas, massa hologlitter och hela middevitten. Använder det rätt sällan, om jag ska vara ärlig. Faktum är att jag nog bara haft det en gång och det var på Alla Hjärtans Dag för ett år sedan...

Ja, ni ser, holoeffekten är större i flaskan än på naglen, speciellt i dagsljus. Det blir ingenting nästan... Men det är ju, ja, sött? Tre lager och ändå en viss VNL. Dessutom blev det lite cuticle drag också, eftersom jag var för ivrig och inte lät det torka mellan lagren. Det gör jag aldrig...

Troligen år det här lacket stå kvar och fundera på livet i min nagellackslåda. Det är inte så illa att jag vill göra mig av med det men inte så fint att jag kommer anända det speciellt ofta. Inte som det känns nu i alla fall. Småtrist.

I lampljus blir det ännu mer lax i det rosa och inte så mycket mer holo. Trååååååkigt.

China Glaze Designer Satin och små hjärtan

Publicerad 2009-02-14 11:41:59 i Naglar i rosa,


Hade en idé om en Alla Hjärtans Dag-manikyr. Började alltså dagen med att lacka om naglarna med ett favoritlack i rosa. Designer Satin från China Glaze. Två lager på bilderna. Det är jättevackert med sin kalla ceriserosa nyans. Passar mig perfekt. Dock blev jag genast betänksam då det liknar Misa Push Upon It så mycket att det nästan blev lite tråkigt. Jag har ju haft Misa Push Upon It nu i ett par tre dagar...

Nå, jag behövde knappast oroa mig, för när jag stod vid fönstret för att fota var det katthår i hela nagellacket... Jag bestämde mig för att ge er några bilder och visa stämplarna och sen måla naglarna i någon annan färg. Så det här är alltså inte alls dagens manikyr, bara dagens första misslyckande...

Så, Designer Satin alltså. Vacker. Lite VNL med två lager lack. Ingen katastrof dock. På det skulle jag ha konadstämplar med små hjärtan. Jag har tre olika hjärt-designer på mina konadplattor och eftersom det ändå skulle av så stämplade jag en nagel med var och en av dem. Så här ser de ut:

Som ni förstår så undvek jag att använda de naglar som hade mest katthår på sig. Och ja, det var alltså de stämplar man kunde haft för en söt liten manikyr dagen till ära. Jag har inte det nu. Men jag har lackat om naglarna rätt många gånger. Det är en sådan dag, ni vet, när allt går fel när man närmar sig en lackflaska. Har provat mig igenom typ alla mina rosa men kommer nog i slutändan landa på något helt annat. ;D

Törne

Publicerad 2009-02-14 11:01:34 i Boktema 2009,


God förmiddag alla mina vänner. Här sitter jag och dricker kaffe ur min härliga drakmugg, precis som i morse och då, imorse alltså, träffades jag plötsligt av inspirationen som av en draksvans i huvudet. Klart jag måste tolka en liten drake så här på morgonkvisten, tänkte jag. Sagt och gjort. En drake till! Vem säger att boktemat ska vara slut på fredagen? ;D

Drakar är ju härliga varelser att tolka i ett boktema som Eragon. Kände att jag måste ge röda drakar en chans också. Här är det kanske inte, på bild, helt briljanta resultatet men IRL är det faktiskt riktigt drakigt och fint, även om min gröna drake självklart är bäst!

Sunrise från Make Up Store, Penny Pearl och Rust Pearl från NYX bildar den eldröda svansen draken Törne har här. Som highlighter använde jag Baby Face från MAD Minerals, han är ju trots allt rätt ung...
Från yttre ögonvrån lät jag en linje följa svansen med brunt glitter. Det är en glittereyeliner från MUS, Choco Lux. Sen använde jag Hot Chocolate från MsChic som eyeliner på övre fransraden. Ögonbrynen målades med Rust Pearl blandat med vinrött glitter. Det blev ingen höjdare på bild. Försökte bredda dem och göra dem lite mer maskulina och glittret är för transparent. På riktigt glittrar det ju så det förvillar lite.
Samma sak under ögat men inte ända intill fransrötterna. Vill lämna bar hud där för att få en effekt mot den svata inlinern. Det är en kajal från MUS. En liten spets i inre ögonvrån för en lite mer reptilliknande look. Mascara. Klar.

En bild i dagsljus. Jag tycker jag ser lite drakig ut. Speciellt med mina gröna, gröna ögon! Bortsett från ögonbrynet är jag faktiskt nöjd även med Törne. Och med dagsljus! Hihihi! Första makeupen i år som fotats i rent dagsljus!

Saphira

Publicerad 2009-02-13 20:59:46 i Boktema 2009,

Här kommer mitt smink på Eragon-temat. Som ni ser så tänkte jag Saphira för hela slanten. Alltså blått, blått och mera blått.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20 och Abbot Everyday Minerals Perk Me Up    

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Pink Swoon och MAC Mineralize Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Paint Pot Bare Study 
Ögonskuggor: MAC Mineralize Sea & Sky, MAD Cobolt och Isadora gleaming Eyeshadow Silver White

Highlighter: Isadoras minerlskugga Sapphire

Eyeliner: H & M blåa glittereyeliner

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Kajal: Isadora Royal Blue

Lösögonfransar: H&M Long med lim från Ardell

Läppar

Läppglans: Liparazzi EntourageJag började i inre ögonvrån med den ljusa skuggan från Sea & Sky, därefter den klarblå och slutligen, i yttre ögonvrån Cobolt. Alla dessa skuggor applicerade jag med fuktig pensel. Highlighter fick Sapphire från Isadora vara, mestadels för namnets skull. Därefter på med lösögonfransar och en linje med blå glittereyeliner ovanför. Blå kajal under ögat och svart mascara på fransarna. Rouge på kinderna, först Pink Swoon och därefter Dainty ovanpå, en alldeles lysande kombination om ni frågar mig. Läpparna fick lite ljus färg och framför allt glans med Entourage, sen var min temasminkning färdig. Fint tycker jag att det blev. Riktigt länge sen jag blev så nöjd med en blå sminkning faktiskt!

Dragon Magic

Publicerad 2009-02-13 16:18:47 i Boktema 2009,


Här kommer min tolkning av fredagens boktema! Emmas dyker upp senare ikväll. Eragon utan drakar och magi är ju helt otänkbart. Och de båda sakerna hör ju ihop väldigt intimt. Här är min tolkning av veckans tema, Eragon.

Tre pigment från Fyrinnae, Dragon Magic, Dragon's Wing och Dragonskin har fått skapa min gröna drake.
Jag började med en bas av Dignity, en krämhighlighter från Face. På den lade jag Dragon Magic på yttre delen av ögonlocket. Dragon's Wing på inre delen av ögonlocket och upp längs brynbenet. Och så Dragonskin som "highlighter".

Under ögat lade jag mer Dragon Magic och så målade jag svart kajal från MUS som inliner. Mascara. Och ögonbrynet fyllde jag i med en mörkblå penna fram IsaDora, Indigo, och lät rulla ut i en liten snurr som symboliserar drakens öra eller horn eller vad det nu är de har på sidan av huvudet. Mina drakar i alla fall.

Jag är själv väldigt nöjd med min drake. Tycker den klär mig, Jag är en liten drake på vissa sätt. Sen vet jag också att Saphira är blå, tro inget annat. Men min drake är grön som drakar ska vara. Och min drake är minst lika magisk. ;D

Boktemat: Eragon

Publicerad 2009-02-13 15:14:31 i Boktema 2009,

Tredje veckan med boktemat och vår vana trogen presenterar vi en bokserie. Denna vecka är det Arvtagaren som står i centrum. Ingen som fattar vilken serie jag menar? Eragon såklart! Bokserien heter faktiskt arvtagaren, även om jag i ärlighetens namn brukar kalla dem för Eragon, andra Eragon-boken och tredje Eragon-boken. De korrekta titlarna är dock Eragon, som alltså är första boken och som heter likadant på originalspråket. Den andra boken heter den äldste och originaltiteln är Eldest. Den tredje boken som kom ut på svenska så sent som i november 2008 heter Brisingr och även den originaltiteln heter detsamma som den svenska. Denna serie är ännu inte avslutad, Brisingr är alltså inte den sista delen, tvärtemot vad man kan läsa på Den äldste, så kommer det även en fjärde del, som förhoppningsvis kommer att innehålla upplösningen på historien. Eragon-böckerna är skrivna av Christopher Paolini, en ung författare som bara var 15 när han skrev den första boken.


I första boken finner den fattige bondpojken Eragon en stor vacker blå sten i ryggraden, bergskedjan där han brukar jaga. Eragon planerar att sälja stenen för att skaffa mat åt familjen, Eragon, morbrodern Garrow och kusinen Roran. Hans planer går dock om intet då stenen visar sig vara ett ägg som kläcks och ut kommer en blå drake. Eragon döper draken till Saphira och de talar med varandra genom tankar. Saphiras födelse återupplivar legenden om drakarna och drakryttarna. Drakryttarna har länge varit i det närmaste utdöda, men återuppstår alltså genom Eragon och Saphira, som förvandlas till viktiga brickor i ett mycket farligt spel. Då Eragons hem attackeras av grymma och övernaturliga varelser, ra'zacer tvingas Saphira och Eragon att ge sig av på en mycket farlig färd, tvärs igenom imperiet, med bara en gammal sagoberättare som vägvisare. Eragons mål är från början bara att hämnas på de som attackerade hans familj, men under resans gång så hinner Eragons kontakt med Saphira att djupna enormt, han mognar, och hans mål utvecklas till mycket mer än bara hämnd på ra'zacerna.


Jag tycker att detta är en suveränt bra serie mycket eftersom jag älskar sagor och fantasy, men även på grund av den unika kontakt som Eragon har med Saphira, ja som alla ryttare har med sina drakar. I många böcker framställs drakars om inte onda, så åtminstone som sluga och lömska. I Eragon framställs drakarna istället som ett unikt, magiskt väsen, med en egen personlighet, precis som en människa, och definitivt inte som de djur som de kan framstå som i många historier. Drakarna är ju visserligen till sin kroppsbyggnad mest lika djuren, men rent intellektuellt sätt är de inte underlägsna människorna, trots att deras instinkter ofta påminner mycket om ett rovdjurs. Eragon och de efterföljande böckerna visar på en annorlunda och vacker världsbild. Eragon är dessutom en bok fylld med faror, magi och väsen som vi inte ens kan föreställa oss så som alver, drakar, dvärgar och ra'zacer, men också av kärlek och vänskap. Och detta är som ni kanske har märkt, något som jag är mycket svag för.


// Emma

Rosy Mistletoe-sies

Publicerad 2009-02-12 22:30:55 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Ikväll har jag tråkigt, så därför kommer här en NOTD som jag egentligen bar för flera veckor sedan. Rosy Mistletoe-sies var andra lacket ut att testas efter Glamour game. Om Glamour Game inte riktigt levde upp till mina förväntningar så älskar jag Rosy desto mer. Röda skimmerlack är något jag verkligen älskar, och OPI är väldigt bra på den här typen av lack. Rosy Mistletoe-sies är inget undantag. En vacker kallt röd nyans med ett lätt rosa inslag, men nej, lacket är inte som namnet antyder rosa, det är rött, med en rosa ton. Mycket vackert faktiskt och antagligen det lack jag har gillat mest från OPI under hösten och vintern hittills, möjligtvis undantagen Bastille My Heart som också är en skönhet, även den ett rött, eller Burgandyrött, med skimmer.


Vad ni ser på bilderna är två lager av Rosy Mistletoe-sies ovanpå två lager av Orly Bonder och toppat med ett lager Redi Top Coat. Dessutom så har jag pysslat dit några nagelstickers på det i form av små blommor, mycket fint tycker jag att det blev! Så fint att jag bar det i 8 eller 9 dagar, inte illa va? Till saken hör att hållbarheten var alldeles underbar. En riktig fullpoängare från OPI.


// Emma

Sally Hansen Fire Opal Flame

Publicerad 2009-02-12 16:00:22 i Naglar i rosa,

Rosa lack ur arkivet! En riktigt härlig färg dessutom!

Ett av mina måna ebayköp. Ett Fire Opal från Sally Hansen i färgen Flame Opal. Det är ungefär samma färg som OPI Calendar Girl. Ni ser? Otroligt fint är det men det har samma problem som sin like, det är relativt transparent.

Bilderna här ovan är tagna i dagsljus. Ni ser att den har en glaslik finish? Man ser liksom igenom lacket., trots att detta är tre lager. Det finns en smula VNL, något jag ogillar, men samtidigt har den ju den kvalitet man fascineras av med dessa lack, den känslan av djup i dem.

Ni ser hur vacker färgen är? En underbar färg för sommaren. Men kommer jag orka lacka så många lager som behövs? Vem vet. Det är verkligen en tilltalande rosa.
Normal lackningsprocedur var det. Inte speciellt lättlackat men heller inte svårt. Penseln var okej men inte den allra bästa. Man hinner bli irriterad ändå, just för de måna lagren som ska på. Varför kan man inte göra ett sådant här lack med lite bättre täckningsförmåga?

Sinful Colors Starry Sky

Publicerad 2009-02-11 22:37:57 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Vad tänker ni på när ser namnet Starry Sky? Personligen tänker jag mig blått, antagligen ganska mörkt och kanske med lite glitter. Sinful Colors tänker dock karamelligt ljusrosa med silvervitt skimmer. Sminkan tänker dock som jag och köpte denna från Cherry Culture för några månader sedan, utan att ha sett färgen först. Jag misstänker att hon såg lite snopen ut när hon halade upp lacket ur paketet och såg att det inte var mörkblått utan ljusrosa. Som av en händelse sammanföll detta med min egen jakt på ett snyggt ljusrosa lack, och Starry Sky fick därför flytta hem till mig.


Starry Sky är inte det perfekta rosa lacket för mig, men det kan ju ändå vara kul att visa upp det, och det passar ju extra bra nu när Sminkan och Marina kör sina rosa temadagar. På bilderna ser ni två lager av Starry Sky ovanpå två lager Orly Bonder och med ett lager Redi top coat ovanpå. Silvernageln är målad med H&M Silver, tre lager där, i övrigt samma som på de övriga naglarna. Starry Sky har bra täckförmåga och riktigt bra torktid. Jag var så hiskeligt trött när jag hade målat naglarna, vilket i vanlig ordning skedde mitt i natten, att jag helt enkel traskade direkt till sängs när alla lagren var på. Det fick helt enkel bära eller brista, och som ni ser så bar det, jag fick inte ett enda märke i lacket. Lite randigt blev det dock, men det hade ju inget med torktiden att göra. Starry Sky är kanske inte den ultimata rosa, men till sommaren när jag är lite brun, i alla fall om händerna, så tror jag att jag kommer plocka fram det här lacket, mitt sug efter rosa lack brukar bli så mycket större då.


// Emma

Misa Push Upon It

Publicerad 2009-02-11 20:37:13 i Naglar i rosa,


Ni vet hur mycket jag älskar ett lack som täcker med ett enda lager. Ett. Enda. Lager. Sådant är Misa Push Upon It! Ett enda lager och manikyren är klar. Nå, ni känner ju mig, jag har ju ett lager OPI NNS, ett lager Redi Basecoat, men sen är det bara ett lager Push Upon It. Och Poshé. Perfekt!

Formulan på lacket känns bra vid lackningen men jag har lite problem med penseln. Ovanligt bred för att vara Misas, tror jag. Klumpigare alla fall än vad jag brukar uppleva dem. Mer som den av mig avskydda Pro-Wide från OPI. Men det går att måla med även om jag ine har full kontroll. Finishen på lacket är glossigt härligt ljuvlig! Färgen en dammig ceriseröd. Den såg mer magenta ut i flaskan, men på nageln blir den 80-tals cerise som min gamla halsduk som jag hade till den där blå fuskpälsjackan. Och kängorna... Mina älskade kängor. Jag skulle gärna ha ett par cerise, höga snörstövlar igen. Kan inte det tillverkas?

Torktiden är lite segare än den borde, med Poshé i alla fall, det känns inte helt torrt ens efter dryga en timme. Återkommer imorgon om det visar sig bli märken i under natten. Kanske äterkommer ovasett om jag hinner knäppa några dagsljusbilder. Vore ju kul!

Dagsljusbilder!!!

Det tog några dagar men äntligen var jag hemma i tid för att fånga lite dagsljus!

China Glaze Admire

Publicerad 2009-02-09 22:32:01 i Naglar i rosa,

Mer nagellack ur arkivet. Här kommer ett som är väldigt snarlikt det Sally Hansen-lack jag nyligen visade. Dessutom har detta lacket vandrat vidare och ägs nu av Glamqueen. Har alltså bara swatchat det en gång på en hand...

Admire är det ljusrosa lacket ur china Glaze Romantiques kalla delkollektion. Det är ett silkigt silverrosa som faktiskt är ganska fint trots risk för tantighet. Det metalliska gör att den inte blir pärlemo-aktig.

Ett lager räcker och det torkar fort. Det är dock inte helt enkelt att applicera utan att få penseldragmärken. Dessutom vill den bubbla lite, som ni ser. Inte bra... Nästa gång (ja, som ni förstår är texten lite utdaterad, det blir ju ingen nästa gång...) ska jag naturlgtvis ha underlack under, vilket nog kommer ge en slätare finish. Det här är ju bara en swatch. Har lite svårt att se när jag skulle bära färgen "på riktigt" som en manikyr. Den är så hudfärgad att jag skulle känna det som om naglarna fallit av och bara köttet var kvar på fingertopparna.

Trots det tycker jag det är en ganska fin färg. Tror den skulle passa på någon med lite solbränna eller en av naturen lite mer gyllenbrun hud. Något som ger lite mer kontrast i alla fall mot den rosa. På mig smälter det verkligen ihop i vissa ljus.  Det ser ut som en ganska oskyldig färg, lite flickig nästan, och ger mig associationer till cykelturer i solen till stranden när man var en liten tjej. Oj, både tant och tjej... Ja, vem har sagt att det är lätt att beskriva nagellack. ;D

Covergirl - Continuous Wear Lipstick

Publicerad 2009-02-09 18:24:17 i Läppar,

Arkivtömning pågår! Ut med gamla sparade inlägg och in med nya! Här är det ett läppstift från i höstas som kommer farande!

Nytt bland läppstiften är ett Cover Girl läppstift i färgen Cherry Truffle. Jag köpte det från Kicki.be för 39 kronor och det är det värt! Det är ett helt vanligt läppstift, kunde vara vilket märke som helst, så det står inte ut i mängden, men det fungerar utmärkt och är alltså billigt.

Cover girl skriver så här om sitt läppstift:
Our easy, breezy classic with a moisturewear complex provides rich color hour after hour. The moisture-rich formula and expanded palette of shades help keep lips soft and colorfully protected

Ja, jag vet nu inte om jag känner mig extremt återfuktad eller om hållbarheten är så extremt mycket bättre än på andra stift, men det är helt klart ett prisvärt och bra alternativ till andra budgetstift. Det är klart mycket bättre än något jag testat från t.ex l'Oreal.

Cherry Truffle är en ganska plommonfärgad historia. Den applicerar jämnt, att det ser kladigt ut beror på mig och det faktum att jag fick den bländande idén att ha foundation under färgen. Varför? Ja, jag vet inte. Men jag gör inte om det i alla fall... hopplöst att se konturen på läppen. Känslan är alltså bra med stiftet. inget världsomvändande och på många sätt likt t.ex IsaDoras och Niveas stift. Eller Lumenes. Inget fel men inga extrema förtjänster heller. Förutom priset!

OPI Sugarplum Yum

Publicerad 2009-02-09 18:22:53 i Naglar - duokromatiska,

Ni vet ju att jag inte har så många rosa nagellack om man jämför med övriga samlingen. Fem-sex kanske, inte så mycket mer. Alltså kan jag inte erbjuda en ström av rafflande notd med rosa nagellack. Vad jag kan erbjuda er är en titt på det som legat i arkivet. T.ex den här lite rosatonade duochroma gamla pärlan. Sugarplum Yum.

Emelie på P'ssion fick mig intresserad av det här lacket. Det hat gått flera månader sedan dess, men har jag en gång fastnat så har jag. Nu är Sugarplum Yum mitt. Och överlacket med!

Färgen är en duochromatisk mix av rosa, lila, askgrått och persika. Lite guld också. Läckert!
Tre lager är absolut minimum. Ni ser att man ändå anar kanten mellan nagel och tipp. Färgen är så läcker och påminner kraftigt om ett lack från L'oreal jag hade en gång. Cyber-någonting. Älskade det! Men det var mer rosa i tonen.

Okej, den här läckerbiten har ju ett alldeles eget överlack med lila glitter. Det heter Sugarplum Yum Glitter Topcoat.

Så här ser det ut när man kombinerat dessa båda storheter!

Ganska läckert, eller hur?

Glittret ser lila ut i vissa vinklar men är faktiskt multifärgat. En hel stjärnhimmel breder ut sig och gnistrar i alla upptänkliga färger. Mycket vackert och effektullt. Glittret är inte alltför tätt packat och av ganska liten storlek så det blir inte extremt framträdande utan ger en relativt måttlig effekt med ett lager över grundfärgen. Sen kan man ju ösa på efter tycke och smak. Jag gillar mina båda Sugarplums! De är ljuvliga!

Zoya Tama

Publicerad 2009-02-08 22:46:00 i Naglar i rosa,


Som en liten ytterligare tjuvstart på den rosa utmaningen jag och Marina ska ge oss i kast med imorgon och några dagar framåt så kommer här ett nagellack som jag bär just nu. Ett fantastiskt, enastående, underart vackert rosa!
Zoya Tama var ett av mina första Zoyalack, lustigt nog. Först var det Suvi och Ki, så klart, men sen var nog tama med i nästa beställning. En galet rosa färg som får mig att tänka på Bariedockor och 80-talet. Underbart snyggt dessutom! Jag som inte är en rosa tjej älskar det här helt hämningslöst!

Ni ser vilken glans det är, eller hur! Som metalliska presentpapper eller något. En kall, cerisetonad rosa som täcker med två lager och är allmänt underbar. Jag har visat den förr, men kan man få nog av den? Nej, aldrig!
Lie bilder i lampljus som avslutning på inlägget.

Rosa utmaning för mig och Marina

Publicerad 2009-02-08 21:48:03 i ,


Imorgon börjar en rosa utmaning för mig och Marina. Några dagar i alla fall så ska vi sminka oss med våra rosa ögonskuggor. Dessa ögonskuggor som kan vara så fina men av någon anledning ändå känns lite besvärliga att plocka fram. Så, glöm inte komma in och kolla resultaten som blir av våra ansträngningar här hos mig och hos Marina under de närmaste dagarna. ;D

Piha Black

Publicerad 2009-02-08 17:21:12 i Emmas sminkväska,

Eftersom flera av er var nyfikna på Piha Black, ni vet det svarta Lancôme-glanset, så kommer det här ett inlägg tillägnat den mörka skönheten. Innan vi kör igång vill jag bara säga att det finns en anledning till att jag inte brukar visa närbilder på min mun i bloggen. Det är en helt okej mun, i verkligheten, den är ganska osymmetrisk, men det har jag inte så mycket emot, förutom att den är krånglig att måla med starka färger. Närbilder är dock något helt annat. Ni vet hur Sminkan känner för att lägga ut ansiktsbilder? Så känner jag för att lägga ut närbilder på min mun. Starkt obehag alltså. Hade min sambo gått med på det hade ni fått se hans mun istället, men eftersom han totalvägrade så får ni se min mun. Inga elakheter nu alltså, för då plockar jag bort bilderna, begrips? Bra, då har jag nojat klart, vi kör.Först en bild på Piha Black i hylsan, riktigt läckert tycker jag att det är! Underbar färg och Lancômes förpackningar känns väldigt lyxiga. Ni ser skimret va? Himla fint skimmer, vilket gör att det känns mer vamplyxigt än gothigt. Det och så priset. På andra bilden ser ni läppstiftet som jag valde att måla underst. Det är från Kanebo och heter Lip Treatment. Färgen heter Strawberry. Det har varit med här förut under ett annat läppglans. Då kallade jag det dock för något annat, sorry jag ljög, eller ja, blandade ihop det med ett annat stift.


Tredje bilden är på enbart läppstiftet. Det är en fin färg, men ganska skrikig. Eller ja, en del skulle kalla den klarröd men det är en sån färg som gör att jag rycker till om jag råkar se mig själv i spegeln, alltså uppfattar jag den som skrikig. Jag är helt enkelt inte så van vid klarröda läppstift längre. När jag gick i gymnasiet använde jag det jämt, men nu, nästan aldrig. Jag får lite skrämselhicka av den bilden alltså.


Bilden ovanför, ett tunt lager Piha Black på ena sidan av munnen. Ni ser att färgen mörknar och blir mindre skrikig. Skillnaden är mer påtaglig i verkligheten än på bild dock.

Nästa bild, ytterligare ett lager Piha Black. Betydligt mörkare nu som ni ser.


Slutligen en bild med Piha Black på hela munnen. Lite halvtjockt lager sådär, mer än vad jag hade i fredags. Så, det var det hela. Vad säger ni, är Piha Black ett läppglans för er?

// Emma

Sally Hansen Pink Pearl Chrome

Publicerad 2009-02-08 15:23:50 i Naglar i rosa,


Här tjuvstartar jag lite på den rosa utmaningen som jag och Marina ska gripa oss an nästa vecka. I och för sig gills det inte då detta är ett inlägg uppgrävt ur arkivet.

Det här lacket är extremt likt China Glaze Admire. Som vanligt är dock Sally Hansen lättare att lacka med och lämnar mindre penseldragsmärken i ytan. Det här är en swatch så jag har inte något underlack. Jag ville bara prova och se hur färgen tar sig ut. Den blir väldigt hudtonad på mig. Man ser knappt att jag har naglar. Men jag gillar lystern i färgen. Lite påminner den om dyrbara underkläder eller får mig att tänka på puderpuffar i svandun och tofflor  i slip-inmodell fodrade med blankt tyg. En väldigt feminin färg. Ja, ni ser henne säkert också. Hon sitter där vid sitt sminkbord med den tredeleade spegeln och parfymflaskan i kristall med en sådan dä pumpgrej med en boll och en tofs, ni vet. Kanske borstar hon håret. Hon har i alla fall på sig tofflorna och den matchande silkiga morgonocken. Hon är vacker, säkert blond, men ingen vamp. Mer hustrutypen. Förstår ni vad jag menar? Den kvinnan ser jag för mig när jag tittar på det här lacket. Inte för att hon skulle ha den här färgen på sina naglar, nej, utan för att hon har den på sin morgonrock.

Färgen ändras lite beroende på ljus. Från hudfärgad rosa till lite persikoton till en kallare, silvrig lilarosa. När den ser mer lila ut klär den mig bättre. Men den är inte min mest smickrande färg att ha på naglarna...

Gråsilvrig festmake

Publicerad 2009-02-07 22:58:35 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min sminkning sen igår kväll. Min kompis hade födelsedagsfest, så jag ville ha lite fredagsdrama, men inte med allt för färgglatt ögonsmink då jag utgick ifrån att jag ville ha mitt nya läppglans från Lancôme Piha Black, ni vet det svarta skimriga, med ett rött läppstift under, och utgick ifrån detta när jag valde ögonsmink. Resultatet blev följande: 


Hud

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance 
Ögonskuggor: MAC Knight Divine och L'oreal Color Appeal Platinum Real Silver

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: MAX Factor svart

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: H&M Medium med Ardell franslim

Läppar

Läppstift: Maybelline Eternal Flame

Läppglans: Color Fever Shine 040 Piha BlackGrunden är min nya primer från Too Faced. Jag har visserligen bara testat den några gånger, men kan säga att jag tror att vi har potential att leva lyckliga ihop i alla våra dagar. I alla fall i alla Shadow Insurances dagar, jag lovar ingen trohet efter dess död. Inte nu heller förresten, en eller annan krämskugga kommer nog att slinka in och förstöra vårt förhållande. Nåja, Shadow Insurande som bas hela vägen upp till brynet. Därefter Knight Divine på ögonlocket och en bit upp på brynbenet. Därefter Real Silver i skarven och Silver White den bit som låg bar upp till ögonbrynet. Lösögonfransar från H&M och eyeliner från Clinique ovanför. Svart kajal under ögat, mascara på fransarna och inget rouge. Jag skulle ha haft rouge men glömde det. Nåja, det gick ju bra såhär med. Jag slapp ju fundera över vilket rouge jag skulle välja också. Lite tidsbesparning alltså, jag kan säga att det behövdes. Önskar att jag kunde stoppa tiden så att jag fick sminka mig i lugn och ro när jag ska någonstans. Så avslutningsvis då läpparna. Först målade jag dem med ett gammalt läppstift från Maybelline, färgen heter Eternal Flame, faktsikt med pensel, otroligt prydligt av mig om jag får säga det själv. Därefter målade jag dem med ett tunt lager av Piha Black.


Jag gillar det här sminket skitmycket! Tyckte att det kändes som en perfekt födelsedagsfestssminkning. Mitt hår är dessutom nyfärgat, vilket säkert bidrar till min belåtenhet. Dessutom kändes Piha Black som ett riktigt trevligt glans. Jag tror att det kommer att bli väldigt användbart för mig faktiskt. Det kan ju låta märkligt att säga att ett svart läppglans är användbart, men jag har så många läppstift som jag tycker är för ljusa och skrikiga i färgen. Jag är inne i en period då jag helst vill ha väldigt ljusa läppar, eller ganska mörka läppar, och jag tror att Piha Black kommer att bli lite av en favorit för att göra mina klara läppstift lite mer mörka och dramatiska.


// Emma

Boktemat: Narnia- Första tolkningen

Publicerad 2009-02-07 09:06:49 i Boktema 2009,

Det här är min första Narniasminkning, även om ni får se den som nummer två. Vad jag eftersträvade här var att dels fånga färgerna i bokomslaget, men även att fånga upp Aslans färger, lite gyllengult sådär. I slutändan blev det mer guld och brunt än Aslan, men det gör ju inte så mkt, för jag matchar ju böckerna finfint i alla fall.Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Ett palettrouge från Elisabeth Arden som heter gud vet vad...

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Nars krämskugga Eldorado 
Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold, MUC Desert och MUC Brown Smoke

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Smashbox Cream Eyliner Smashing Deep Bronze och MAC Fluidline Uppity

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppglans: Isadora Sun Protecting Lipgloss RaspberryGrunden för det hela är Eldorado, en guldskimrig krämskugga från Nars. Ovanpå den har jag i inre ögonvrån applicerat Shrouded In Gold, på mitten har jag applicerar Desert och i ytterkanten ligger Smokey Brown, min favorit bland bruna skuggor. Som highlighter valde jag Collistars enkelskugga crema, eftersom jag ville hålla mig till en lite guldig färgskala. Därefter målade jag eyeliner, först en linje med en bronsig eyeliner från Smashbox och därefter Uppity från MAC som en linje ovanför den bronsiga, samt även under ögat. På med mascara, läppglans och rouge och så var det klart. Ganska olikt mina vanliga bloggsminkningar, kanske mest på grund av färgvalet, men jag tycker faktiskt att det blev fint. Dessutom känns det som om jag lyckades fånga färgerna på böckerna ganska bra, även om jag kanske inte precis lyckades återskapa Aslans man och päls med mitt färgval. Ja apropå lejonman ja. Jag är inte nyss uppkliven ur sängen på bilderna, jag rufsade till det medveten, eftersom jag ansåg att lejonman måste vara idealet vid en sån här Narniatolkning.


// Emma

Jadis, den vita häxan

Publicerad 2009-02-06 20:17:17 i Boktema 2009,


Jadis, den vita häxan, kommer in i Narnia redan i begynnelsen, när världen är ny. Men det är ett misstag, ett misstag som får ödesdigra konekvenser. Jadis är ursprungigen från en döende värld som heter Charn. När Diggory Kirk i "Min morbror trollkarlen" reser mellan världarna med sin ring så råkar han väcka Jadis och föra henne med sig, först till England och sedan till Narnia. I andra delen av serien har hon fått grepp om landet, härskar över det och har infört en evig vinter utan jul...

Emma tolkade ju en senare ättling till Jadis, Häxan med den gröna klänningen, tidigare idag. Den hade ju jag också bespetsat mig på, men självklart måste Jadis få vara med om det är Narnia-tema. Jag ville dock inte göra en ny usel version av "Snöstorm" utan funderade på hur man kan tolka Jadis annars. Jag valde en gasnka begränsad färgskala, vitt, grönsvart och silver, och satte igång. Men allra först satte jag i mina Jade-gröna linser! ;D

Som bas för skuggorna blev det Sinful Colors Diamonds&Pearls, en vit skimmerkrämskugga. Sen drog jag ett kajalstreck runt hela ögat med en mörkgrå kajal, Dusty Smoke, från Make Up Store. Därefter lade jag Fyrinnaes svartgrönskimrande Sorceress. Ja, jag valde den för namnets skull, så klart. Den lade jag i en ganska hård och skarp triangelform och blendade knappt alls.

Därefter lade jag Silver från Makeupcosmetics på hela ögonlocket upp till brynet och över Sorceress. Jag ser att min blundbild ser flammig ut, något jag själv inte såg i spegeln. Silvret reflekterar så mycket ljus att det är svårt att uppfatta sådana saker när man rör sig, om ni förstår vad jag far efter.
En bred linje Slverstroke längs övre fransraden, Sorcerss längs nedre fransarna så klart, och så lösögonfransar med silverstjärnor. Jag tänkte ta med strass först, men sen fick jag något spel och tänkte stjärnor. Fråga inte varför.
Kryolans bas TV White i ansiktet, tjockt och otonat för vitaste nyansen, hon är ju faktiskt den vita häxan, och på det och över makeupen lade jag sedan Kryolans silverpuder med en stor puderpuff. Den ligger alltså över lösögonfransarna, ögonskuggan, brynskuggan, ja allt. Som frost kanske? Jag vet inte, men jag gillar det utomjordiska skimrande metalliska hud den ger som effekt. Man ser ut som Data i Star Trek: The Next Generation och det kan inte bli fel!

En bild tagen med blixt avslöjar skimret mer tror jag. Ja, ni ser själva att den första av bilderna i raden här ovan är tagen med blixt, liksom den nedersta bilden i hela inlägget. De andra är tagna i min vanliga belysning och ser nog mer korrekta ut i färgåtergivning, men fixar alltså inte skimret. Skimret är viktigt tycker jag. Men fullt så vit som på bilden med blixt är jag verkligen inte. Ja, det var min Jadis. Hoppas ni gillade den. Ganska långt från hur hon sett ut på TV och film, men jag fick till vit och häxa och de tär väl bra bara det!

Boktemat: Narnia- Damen med det gröna sminket

Publicerad 2009-02-06 17:09:34 i Boktema 2009,

Min favoritkaraktär i Narnia är ju utan tvekan Aslan så klart, därom råder det inga tvivel. Därefter kommer Edmund och Lucy och som bubblare kommer Jill. Tyvärr så känns ingen av dessa kul att tolka i makeup, utom Aslan, och den tolkningen har jag gjort, men ni får se den imorgon. Därför blickade jag lite längre bort, närmare bestämt över till fiendesidan. Jag gissade på att Sminkan skulle tolka Vita häxan. Men det finns ju fler färgstarka damer att välja och vraka bland, åtminstone två som jag kan komma på på rak arm. I den näst sista boken, Silvertronen, en av mina absoluta favoriter för övrigt, kanske till och med den jag gillar bäst, finns det en dam som har den goda smaken att ständigt gå klädd i en lång grön klänning. Därav bär hon smeknamnet damen i den gröna klänningen. Damen i den gröna klänningen översatte jag för min tolknings skull till damen med det gröna sminket. För att visa att det rör sig om en karaktär ur silvertronen slängde jag även dit en linje med Silverstroke, en riktigt härlig silvrig gelliner från MAC. Alltså, damen med det gröna sminket, vad sägs?Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance 
Ögonskuggor: Fyrinnae Elven Dagger och MUC Apple

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: MAC Fluidline Silverstroke

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: H & M Long med Ardell franslim

Läppar

Läppstift: Givenchy 715


Efter att jag hade grundat hela vägen upp till brynet med Shadow Insurance så gick jag lös med Elven Dagger på hela ögonlocket, samt en bra bit upp på brynbenet. Fick jag bara välja en grön ögonskugga i hela världen så skulle jag välja Elven Dagger, utan att tänka två gånger! Vad jag försöker säga är att denna skugga är så himla bra så det nästan är otäckt, och har ni inte den måste ni verkligen spana in den. Det är dessutom hittills den enda skugga jag har valt att köpa i fullsize från Fyrinnae. Ni fattar galoppen va? Spana in och köp, ja bunkra!


Efter Elven Dagger så valde jag att sudda kanten lite med en ljusare grön skugga, valet föll på Apple från MUC. Därefter plockade jag fram Silver White från Isadora och highlightade med upp till brynet, samt snodde runt lite med i den inre ögonvrån.  Därefter var det dags för lösögonfransar, dem fäste jag med hjälp av Ardells suveräna lim! Kanten dolde jag med Silverstroke och därefter målade jag med svart kajal under ögat och svart mascara på fransarna. Kinderna fick lite rosig färg av Lumenes mineralrouge i färgen Winterrose och läpparna målades ytterst ljusa och neutrala med ett i det närmaste vitt läppstift från Givenchy.


Så en liten bonus som avslutning. I Silvertronen kan man läsa att damen i den gröna klänningen har en häst, "en häst så vacker att man genast ville kyssa den på nosen och ge den en sockerbit". Hästen ifråga heter för övrigt Snöflinga. Som ni kanske förstår så har även damen med det gröna sminket en häst. Hästen ifråga är dock brun och heter därför såklart inte Snöflinga, utan Noblezze, men visst är hon så söt att man vill pussa henne på nosen och ge henne en sockerbit?! Det vill i alla fall jag. Hon hälsar för övrigt att hon inte får pussa på folk hon inte känner, men att ni är välkomna att hälsa på henne med sockerskålen i högsta hugg.

// Emma

Boktemat: Narnia

Publicerad 2009-02-06 16:10:51 i Boktema 2009,

Andra boken ut i mitt och Sminkans boktema är precis som Twilight en hel serie. Denna gång rör det som om Narnia, en serie i sju delar av C.S. Lewis. Narniaböckerna är ingalunda nya på något sätt, den första boken Häxan och lejonet kom ut redan 1950. Den följdes sen av ytterligare sex böcker, varav Häxan och lejonet faktiskt är den andra boken i serien. Allra först utspelar sig Min morbror trollkarlen, som kom ut 1955. Ordningen är följande Min morbror trollkarlen (The Magician's Nephew), Häxan och lejonet( The Lion the Witch and the Wardrobe), Hästen och hans pojke (The Horse and His Boy), Caspian prins av Narnia (Prince Caspian), Kung Caspian och skeppet gryningen (The Voyage of the Dawn Treader), Silvertronen (The Silverchair) och Den sista striden (The Last Battle).


Många av er har säkert sett Häxan och lejonet som film eller serie och känner säkert till storyn. Lilla Lucy, yngst i syskonskaran kliver in i ett förtrollat klädskåp och når på så sätt det magiska landet Narnia, som tyranniseras av en elak häxa som har trollat evig vinter över landet. Den första boken är dock betydligt mindre välkänd. I Min morbror trollkarlen skickar Diggorys otäcka morbror, Diggory och grannflickan Polly till en plats som barnen kallar för skogen mellan världarna. Med hjälp av förtrollade ringar och magiska dammar kan barnen därifrån ta sig till ett antal olika världar som varken SAS eller Ryanair erbjuder resor till. Barnen kommer på så sätt i kontakt med den då helt nyfödda världen Narnia, men innan dess har de hunnit besöka ytterligare en värld och få med sig en minst sagt ovälkommen gäst. Barnen och deras sällskap kommer precis lagom till den nya världens födelse. Narnia är som ni nog redan vet ett mycket speciellt land. Det är landet där djuren kan tala, där det finns trädandar och flodandar, och där det lever såväl dvärgar som jättar och häxor. Och det är landet där det stora lejonet Aslan djurens konung råder. 


Av någon anledning så har vissa av Narnia-böckerna fått väldigt mycket uppmärksamhet, medan andra har blivit nästan bortglömda när det kommer an till filmatisering och serieskapande. Just Min morbror trollkarlen är definitivt bortglömd, och det är synd, för det är här man får reda på mycket om varför Narnia är som det är. Varför talar djuren, varifrån kommer egentligen lyktstolpen som står i Narnias skog och var kommer den elaka vita häxan egentligen ifrån? Som ni säkert förstår så tycker jag att ni ska läsa den här boken. Ja jag tycker så klart att ni ska läsa alla böcker! Kanske framför allt Hästen och hans pojke, Kung Caspian och skeppet gryningen och Silvertronen, som nog är mina tre personliga favoriter. Men alla böckerna hör ihop, karaktärerna återkommer och även om tiden i Narnia förflyter på ett helt annat sätt än i vår värld så glömmer inte barnen som fått privilegiet att få besöka Narnia sina vänner, och landet och dess invånare glömmer heller inte dem.


Jag tycker att ni ska läsa Narnia för att det är världens bästa saga! Narnia är inte bara spännande och roliga, de presenterar även en fantastisk världsbild som jag tror att många kan lära sig mycket av. I Narnia är det ingen självklarhet att en pojke ska äga en talande häst, de talande djuren är fria och inte förslavade likt de stumma djuren i vår värld, det kan alltså precis lika gärna vara så att pojken tillhör hästen, i alla fall om vi får tro den talande hästen Bri i Hästen och hans pojke. Faktum är att Narnia på väldigt många sätt är väldigt jämställt. Djuren slåss vid människornas sida, som jämlika om det drar ihop sig till strid. Kvinnorna slåss självklart tillsammans med männen och djuren. För det mesta strävas det dock efter att lösa dispyter utan blodspilla. Böckerna är inte tillnärmelsevis lika krigisk som filmerna, där en liten stridscen på 2 sidor kan blåsas upp till enorma proportioner i filmen, ja ibland lägger de till och med till stridsscener, för att göra mer krigsfilmer av det. För om det är något som Narnia definitivt inte är så är det böcker om krig. Däremot så är det äventyrsböcker, böcker om magi och övernaturliga varelser, böcker om vänskap, om godhet, men också om ondska och grymhet. Men för det mesta så vinner det goda över det onda så klart, för så ska det ju vara i sagorna.// Emma

OPI We'll Always Have Paris

Publicerad 2009-02-05 15:24:25 i Naglar, vampy,

Mer vampiga favoriter ur arkivet kommer här!

Emma gjorde en grym notd på den här pärlan innan hon bestämde sig för att den inte var i hennes smak och bytte den mot Spellbound Black. Jag var bytespartnern och jag gillar det här lacket! Har redan burit det flera gånger men inte gjort någon notd då den redan finns med. Men jag ville reta Emma lite idag så här kommer min notd på We'll Always Have Paris från OPI:s franska kollektion.

Jag var ju iskall till kollektionen när den kom. Skulle ha två, You Don't Know jaques och Eif-fel for this Color. Av någon anledning finns nu halva kollektionen i min låda och jag gillar dem! Dessvärre är jag inte så förtjust i OPIs nya mopp till pensel och heller inte riktigt den nya formulan så jag lackar rätt sällan med dem. Men just den här faller mig så pass på läppen att jag alltså kämpar med penseln...

Två lager lack krävs för att få det jämnt. Det är alltså inte fel på pigmenteringen utan på att lacket vill strimma eller valla sig. Färgen är väl för underbar? Oxblodsröd kallar jag den. Något mörkare på naglarna än i flaskan. Som en lädersoffa på en herrklubb i sekelskiftets London! Ge mig min rökrock i siden och min pipa! Var håller du hus, Jeeves? Mitt te, tack! Eller kanske min whiskey?

Seduce me

Publicerad 2009-02-04 19:29:14 i NailArt,


Dagens naglar. Offrade min ljuva Irene, inte för att hon var sliten men jag måste ju hinna använda mina alla lack. Valde ett ceriserött från China Glaze, Seduce me, och gav det små diskreta glittertippar med Viva la Diva.

Seduce me är superpigmenterat och härligt. Här är det ett lager av lacket och det är helt opakt. Tipparna gjorde jag med bara en tunn strykning över nageltippen och IRL ser man bara att det skimrar om tipparna. Lacket, alltså Seduce me, är mycket mer ceriserött med lila ton på riktigt än vad bilderna visar. En betydligt kallare färg. Mer 80-tal och mer djup. Det lila glittret är både lila och ceriserosa och smälter in perfekt i lackets basfärg men ger sig tillkänna genom att just glittra. Inte illa va? ;D

Nej, bilderna är verkligen inte rättvisande. Glittret ser ojämnt ut, vilket det säkert är men som sagt, det syns inte på riktigt. Det är syns att Seduce me ser så rött ut också. Fasen, jag brukar lyckas ganska bra med färgåtergivningen... Nå, det är ett underbart lack i alla fall. Jag rekomenderar det varmt! På min gamla notd som är tagen i dagsljus så ser det också rödare ut... Kanske är jag som ser fel nu? Men nog fasen är det kallt ceriserött? Jo... Det ÄR det. Jag lovar! Oavsett är det ett lyckat byte med Chaosophia på One Inch Nails. En av mina favoritbloggar!

Och lite dagsljusbilder!

RBL Recycle, en favorit i repris!

Publicerad 2009-02-04 18:56:25 i Naglar i grönt,

I mitt inlägg alldeles nyss med ett lack ur arkivet lovade jag att bifalla önskemål om det fanns inlägg som motsvarade dem. MyyZz önskade ett mossgrönt med lite varmare ton än Emerald Sparkle och gärna utan skimmer. Ta da! Vad ligger i arkivet sedan i maj? Jo, RBL Recycle! Ja, den har ju varit med förr, så klart, men man kan aldrig få nog av den! :D

Mitt dyraste nagellack hittills. Och kanske ett av mina snyggaste! Visst är det enastående! En sådan djup och härlig grön, så krämig så unik! Älskar! Det går inte att hitta ett lack med bättre konsistens. Det är lagom tjockt, inte segt, inte rinnigt. det täcker med ett enda lager utan att bli strimmigt eller ojämnt. Det är helt enkelt det bästa nagellack man kan föreställa sig! Jag är så glad över mitt RBL Recycle! Om jag hade möjligheten skulle jag köpa på mig alla färger som finns från det här märket, men, som vanligt, finns det hinder i min väg. Priset är ett av de hindren...

Veckans bloggtema: torr vinterhy

Publicerad 2009-02-04 18:51:04 i Veckans bloggtema,


Jaha, jag har ju själv hittat på veckans bloggtema så jag får nog bita ihop och svara också...
Jag har ju världens mest normala hud på hela mig. Ibland kan jag dock bli torr på smalbenen och fötterna samt armbågarna. Dessutom gillar jag att smörja in mig med olika krämer så även om jag inte är torr brukar en klick kräm få komma fram efter dusch eller bad. Dock, i ärlighetens namn, inte alltd.
Ja, ni förstår ju att jag pratar body lotion nu, eller hur?
Om jag blir torr på någon fläck så kastar jag mig över Canoderm eller Propyderm från Apoteket eller en fet body butter. Oftast är nog apotekets krämer bättre för de går in snabbare i huden, men det beror ju på när på dygnet man ska smörja in sig också. Jag vill helst ha något som luktar gott om jag hinner med att vara kladdig...
Är jag inte speciellt torr utan bara "vanlig" slår jag gärna till på t.ex Aqualinos vaniljdoftande body lotions eller nya favoriten från ACO med dofta av vanilj och äpplen. Eller Dove eller Nivea.
Oj, Nivea Soft använder jag året om till allt. Knän och aniskte, händer och hud överallt, helt enkelt. Älskar Nivea!
För seriösa torra partier, när det blir så att det kliar, spricker eller flagar (ytterst ovanligt på mig) så är Vitalis eller Niveas kräm i platta blå burken oumbärliga.

Mer smörj jag kan berätta om är handkrämer. Jag älskar Vitalis till torra, spruckna nagelband, men hinner sällan låta den sjunka in ordentligt och då hoppar jag det och kör ACO nagelbandskräm som är snabb. Den använder jag även på läpparna, faktiskt. Och Olivas läppbalsam. Men den använder jag inte på naglarna, konstigt nog. Kanske ska testa det... Nagelbandskrämen från ACO luktar bättre än Olivas läppbalsam och är minst lika bra på torra läppar. Men det var en parantes. Den handkräm med Canola Oil som finns på apoteket älskar jag också och med den smörjer jag händerna varje kväll innan jag somnar. På dagarna återfuktar jag gärna med en Avojuice från OPI. Jag har dock slarvat på sistone och mina händer är ovanligt torra och nagelbanden  rätt dåligt skick för att vara jag.

Ansikte då? Ja, till och med jag känner att jag blir lite torrare i ansiktet under vintermånaderna. Mest känner jag av läpparna som torkar och stramar lite. Läppstift , Nivea, Vitalis eller nagelbandskräm på dem. Eller kräm av vilket slag som helst.
Just nu använder jag Ldbs fytande olivtvål för att ta bort smink och varvar den med Olivas mousserengöring. Den rengöringen är överraskande bra så jag minskar mina tvålexcesser en del och det är säkert bra. Olivas rengöring är faktiskt den bästa jag testat hittills, men inget toppar tvål helt. ;D
Däremot smörjer jag in ansiktet med ansiktskräm efter att ha tvättat mig. Det gör jag inte alltid annars utan det är en "vintergrej". Nu har jag använt L300 krämen som kom i julklappen och den funkar faktisk ganska bra. Och så lite handkräm på kinder och panna och läppar om jag inte har smink när jag smörjer in händerna. Funkar perfekt! Eftersom dagkrämen från L300 är slut nu så har jag gått över till nattkrämen men märker ingen direkt skillnad. Och ibland hugger jag en av krämerna från Apoliva istället och det går bra det med. Men kvaliteten på min hud var precis lika bra eller dålig förra vintern då den huvudakligen fick Nivea Soft. Att jag kör dessa krämer nu är för jag har fått dem och de fungerar lika bra. Men Nivea Soft luktar godare.

Ja, det var det hele. Hur gör du?

Sinful Color Merlot

Publicerad 2009-02-04 17:32:53 i Naglar i rött,

Mer vampiga naglar ur arkivet! Nu är jag på gång! Ni får påminna mig sen att det ska ut naglar ur arkivet så jag inte glömmer det. Och ni får gärna önska om det är speciella färger eller lackmärken ni vill se. Inte för att jag har allt men av färger kan jag nog skaka fram en del. Inte gult dock. ;D

Sinful Color Merlot är ett enastående färg. Magentaskimrande röd. Kall, härlig, skimrande röd.

Visst är den ljuvlig! Skimrigt, härligt och med fantastiskt djup. Lättlackat med bra pensel. Det är två lager på bilden, men det hade kanske inte behövts. Det täcker bra redan med ett lager.

Ser ni skimret! Jättevackert! Lystern, färgen, glansen... Ett riktigt lyckokast! Det här lacket är jag riktigt förtjust i. Jag kommer använda ofta. Det har massor av kvaliteter men inga fel!

e.l.f. ögonskuggepensel

Publicerad 2009-02-03 21:31:06 i ,


En recension till av e.l.f kommer det här. Den här blir dock positiv!
Jag köpte två av dessa ögonskuggepenslar nyligen och kan lätt tänka mig fler! De är lena och mjuka mot huden men tillräckligt spänstiga för att placera skuggan där man vill. De suger upp pigmentet bra i borsten vare sig man använder en fast skugga eller lösa pigment. Med lösa pigment är den ypperlig faktiskt, då den håller pigmentet bra och därför får man inte särskilt mycket nedfall på kinderna.

Det går lätt att styra över skuggans placering, bygga intensitet men också blenda skarvar. En sorts allroundpensel, lustigt nog. Okej, kanske inte för detaljarbeten, men det ser ni ju på borsthuvudet... Jag gillar den skarpt! Den enda nackdelen är att den har ett ganska kort skaft och därför är svår att ha i burken med mina andra, mer långskaftade penslar... Men det lilla minuset är en bagatell. Och en dag har ja kanske skaffat så många av dessa små raringar att de får en egen burk? Rekomenderas varmt! Billig och bra! Och snabb leverans från e.l.f!

e.l.f. eyeliner

Publicerad 2009-02-03 21:14:37 i ,


Det här är en av de gräsligaste produkter jag någonsin drabbats av. En flytande eyeliner från e.l.f. Den luktar äckligt. Inte dåligt äckligt utan kemiskt äckligt. Usch. Jag kommer aldrig använda den igen, inte någonsin. Sen funkar den väl helt okej annars även om spetsen är i trubbigaste laget om man vill göra en snygg linje. Man kan nog klara det om man är säker på handen. Men lukten....
Ett annat minus är att den känns lite stram när den torkar samt blir aningens grå istället för svart. nej, inga plus för denna. Den är inte ens värd sitt låga pris. Undvik!
En uppbränd och illaluktande tomteluva får den här. Fy!

Revlon Scarlet Letter

Publicerad 2009-02-03 17:44:59 i Naglar i rött,

Mer nagellack ur arkivet. Nu ska det banne mig tömmas! Eller alla fall minskas ner! Dessutom vet jag inte om det går att ladda upp bilder än... Verkar som om blogg.se är helt omedvetna om problemet om man går efter svaret jag fick från supporten. De rekomenderade att jag skulle ladda upp mina bilder som jpeg(!) och inte ha dem för stora... Nej, och vad tror de jag laddat upp de senaste åren? Man blir ju trött. Hur som helst, har ni samma problem så släng in ett mail så kanske det blir ordning på det hela. Det här är ju galet frustrerande och speciellt om man inte blir tagen på allvar. Eller det kanske man blir, men det kändes inte så när  jag läste svaret...

Nå, till ett lackinlägg som legat klart i flera månader och bara väntat.Från före bilduppladdningsproblematiken alltså. Hoppas ni gillar det!

Revlon Dark Pleasures Scarlet Letter. Mitt nya favoritlack! Syltigt, sexigt, syndigt... Mmmmmm! Mitt! Mitt! Mitt!!!!
Jag älskar den här färgen! Den är helt underbart djupt röd. Som vin! Och dessutom späckat med skimmer!

Ett lager räcker men jag ville öka djupet i färgen så jag lackade med två lager. Det blev lite tjockt när jag lade på mitt gamla sega Poshé. Dessvärre syns det på bilderna... Men ni ser djupet, eller hur? Fantastiskt!

Dessutom är penseln bra, konsistensen bra, torktiden är bra. Allt är bra! Det finns inget negativt att säga om det här lacket. Jo, kanske att skimret äter upp glansen. Men det kan bero på överlacket. Visst är det fint skimmer i den!

Lite närbilder! Skimmer i massor! Och den här färgen är perfekt!

Avslutningsvis lite nailart. Visst blev det ganska snyggt!

Zoya Irene

Publicerad 2009-02-02 20:05:26 i Naglar i grönt,


Otroligt vackra Zoya Irene kräver tre lager för att komma till sin rätt. Då är hon ett härligt skimrande varmt grönt lack med vårkänsla!

Så här är hon igen, Irene. Ett av mina gröna lack. Ni vet ju att jag älskar grönt! Skulle jag kunna hade jag visat henne i dagsljus, men jag kommer jobba sent imorgon så chansen är liten. Det skulle vara om jag behöll henne till på onsdag... Visst är det frestande med en sådan här skönhet!
Jag har ägnat mina lunchraster åt att sukta över sådana drömlack som aldrig kan bli mina. OPI Jaden, Golfcourt Green och Jasper Jade... Mmmm! Men, man ska inte glömma att det faktiskt finns vackra, gröna och tillängliga lack med! Det här är det inga problem att få tag på från Bevery Beauté eller Sparkling Nails.

Vårgrönt, skimrande och härligt, alltså. Men, jag kände för en liten dekoration idag. Det fick bli några strasstenar och ett par streck med Art Clublack i vitguld och guldglitter.
Måste också säga att trots de många lagren så torkade lacket fort, idag använde jag Seche Vite, och det var problem vid lackning. Första laret blir blaskigt och grågrönt, men sedan byggs färgen på bra. Man kan nog ha fyra lager för maximalt djup i färgen utan att det blir torktidsproblem också. Och man kan sluta lacka efter två lager om man kan leva med en viss VNL. Och Zoyas pensel är dessutom bra!

Ja, lite klickbara bilder på naglarna under lysrören i köket. Och några detaljbilder. Är riktigt nöjd med dekorationen som jag tycker passar lacket alldeles utmärkt. Bara en nagel dekorerades, inget på högerhanden allså. Börjar bli snål på strasstenarna....

Fngrarna blev rosa, men lacket har rätt färg. Har inte redigerat bilderna alls. Hoppas ni gillade Zoya Irene, även om ni sett henne förut...

Lumene Blueberry Volyme

Publicerad 2009-02-02 16:59:46 i ,


Jag vill verkligen gilla Lumene Blueberry Volyme. Jag är finskättad och jag har alltid valt finska varumärken om det finns som alternativ. Mina frottéhanddukar är finska, mina kaffekoppar likaså. Min mobiltelefon självklart också. Ja, till och med brödet eller chokladen jag äter väljer jag gärna finskt, men mascara? Nja... Den var kanske inte riktigt vad jag hade hoppats. Ändå vill jag flika in att Lumene har mycket bra i sitt sortiment. Jag gillar speciellt läppstiften.

Mascaraborsten ser bra ut, tycker jag. Här kan ni se en serie bilder med borsten, mina fransar utan mascara och mina fransar med Lumene i ett lager. Ett blött och kletigt lager... Okej, jag har inte mycket fransar till att börja med, men om de ska definieras med svärta så vill jag gärna att de även byggs upp lite och kanske inte kaddar ihop till fem klibbiga spindelben...

Detta var första gången jag använde Lumenes Blueberry Volyme. Vissa mascaror tenderar att vara för blöta i början och ger mer stuns och volym åt fransarna varefter de åldas. De brukar sluta som torra smulmonster dock, men har en sorts höjdpunkt någonstans i sin andra månad. Kanske är Blueberry Volyme en sådan mascara? Jag ska låta den här recensionen vila i arkivet ett tag så får vi se om det händer något när den blir mer använd. Om ni förvånat konstaterar att jag använt denna mascara i massor av eotd innan recensionen kommer så vet ni vad det beror på...
Kan ju säga att den ser bättre ut i profil. Och den är galet svart! Perfekt! Nästan  blåsvart faktiskt!

Färgen är alltså ett plus men i övrigt... Nja, Lumene Blueberry Volyme kommer jag inte köpa igen.

Nu har jag testat den i två månader. Den blir inte bättre. Den är slaskig och blöt och tynger fransarna, det blir lätt klumpigt och klibbigt och det är svårt att måla från roten då mascaran då lätt "rinner in" i ögat och det är obhagligt. Den är alldeles för lös, helt enkelt. Det här är inte en mascara jag ska köpa igen, ens för 89 kronor.

Sally Hansen Pink Rose Diamond

Publicerad 2009-02-01 20:19:51 i Naglar - holografiska lack,


Jag gillar Glamqueen! Denna generösa och fantastiska Pret-tyist delar gratis ut nagellack från Sally Hansen och till mig levererade hon dem till och med personligen! Jag fick tre stycken SH-lack, det här är ett av dem. Extrem tur hade jag som dessutom fick det sista av dessa holografiska dyrgripar, men det finns fortfarande kvar av de båda andra färgerna så är ni intresserade ska ni genast PM:a Glamqueen tycker jag. Allt man behöver göra är att skicka henne ett förfrankerat kuvert med sin adress så kommer lacket på posten sen. Fantastiskt va!

Jag hade som sagt extrem tur som fick lägga vantarna på den här lilla godbiten! En lilarosa holografisk blinblingbomb! Jag älskar den! Ser ni hur prismatisk den är! Enastående! Lättlackad, snabbtorkad oh täckande efter två lager dessutom! Helt fantastiskt!

Jag har ett annat av Sally Hansens Nail Prism-lack, Diamond i silvervitt, men den är inte i närheten av så holografisk som denna! Inte något av mina DS-lack från OPI heller. Det här är holo i kvadrat! Visst är den häftig!

Färgen är dessutom en attraktiv nyans av rosalila och ger tillräcklig kontrast mot min hudton för att se snygg ut. Faktum är att jag inte kan komma på en enda negativ sak med det här lacket.

Tack Glamqueen!

Röda Barry M

Publicerad 2009-02-01 13:11:07 i Swatchbibliotek övrigt,


Nr 73 längst ner och nr 84 i högra hörnet. Mina två knallröda Dazzle Dust från Barry M. Den ena är mer orangeröd, nr 73, och den andra kallare blåröd.

På min hand utan bas att fästa i ser de ut så här. Det är i badrummets spotlightbelysning.

Ja, ni ser att de behöver en lite klistrig bas om de ska komma till sin rätt, men man ser färgskillnadne tydligt. Båda bli intensivt röda som man kan se på de twilightsminkningar Emma och jag gjorde i fredags.
Barry M nr 73 ser ni här och Barry M nr 84 ser ni här.

L'Oreal 289, Atoll

Publicerad 2009-02-01 08:22:05 i Naglar i grönt,


Här ser ni en gammal goding jag fått av snälla Derwent. Ett L'Oreal lack i grönt med glitter i! Det är synd att dessa godbitar inte finns att få tag på längre, för visst kan det ge t.ex China Glaze Emerald Sparkle en match!

Ja, det är alltså ett grönt glitterlack, lite varmare grön färg än ES som jag nämnde här ovan. Ljusare också. En grön som inte ser svart ut i något ljus och som kanske kan sägas vara skogsgrön? ES har ju grönt glitter i grön basfärg, men här är det glitter i silver i grön basfärg. Intrycket blir ändå av ett grönt lack, silvret liksom försvinner i det gröna, men det gnistrar rejält!

Bilderna ovan är tagna i dagsljus i fönstret men nedan under en lysrörsramp i köket.
På bilderna ser ni två lager lack, det täcker med råge, och inget överlack.

Trots att lacket nog är runt tio år gammalt så flyter det lätt och bra ut över nageln. För lätt till och med på en nagel, där den vill göra en liten pöl runt nagelbandet. Mitt fel som hade för mycket på penseln. Torktiden är snabb och den har inga andra nackdelar heller. Som ni ser äter inte glittret upp glansen speciellt mycket, men överlack förbättrar naturligtvis ytterligare. Vafrör dessa lack alltid ska sluta tillverkas är en gåta för mig. Det här är ju vansinnigt vackert och dessutom klädsamt. Vad är det för fel på gröna naglar? Ge oss chansen, alla nagellackstillverkare, att få fler gröna att välja på än enstaka lime och neonnyanser. Skogsgrön, ormbunkegrön, havsblågrön, krämigt grön, skimrande grön... Alla gröna nyanser borde finnas att välja mellan, på samma sätt som alla rosa finns. Så tycker jag!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela