Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad i april

Publicerad 2008-04-30 18:00:44 i Kavalkad,

Idag blev det två kavalkader på en gång, både blå nagellack och månadens eotd. Tanken var väl inte att de skulle komma i klump så här, men vad gör man? Valborgsmässoafton är det ju ikväll så ni sitter knappast framför datorn, men om ni gör det så får ni gärna välja månadens favorit och kasta en blick på naglarna med i inlägget under. Eotd:n längst ner i hörnet är ännu opublicerad, men den hör till den här månaden. Själva inlägget kommer dock i maj. Hinner inte med mig själv längre... 
OPI Who Are You Wearing

Publicerad 2008-04-30 06:24:24 i Naglar i blått,

image4574image4576
Det här är en blålila med mycket lilaton i sig. Det är laddat med små magentafärgade glitterkorn som ger det en rödton i vissa ljus och förhöjder det lila intrycket. Blurple är nog den mest korrekta benämningen på detta lack.
Det är välpigmenterat och täcker med ett lager. Det är också vansinnigt blankt och fint. Men av någon anledning fångar det inte mitt hjärta. Jag köpte ett som jag bytte bort på Pret-ty, sen fick jag ett i present, och nu känner jag att det är meningen att jag ska ha ett. Frågan är bara till vad? Kanske kommer det en dag då jag plötsligt inser hur ljuvligt det är, som med Glacier Bay Blues som jag inte tyckte om alls första dagen jag bar det men sen plötsligt ara tvärälskade. Vad säger ni? Är detta ett lack att älska? Väcker det bilder och associationer i era sinnen?

Som liten extra treat har jag försökt fånga skillnaden mellan denna och OPI Russian Navy på bild. Inte lätt, men de är väldigt olika. Russian Navy är betydligt mer Navy och den här är väldigt lilatonad. Försöket blev så här:

WAYW                         RN
Ni ser den tydliga skillanden, eller hur? Och ni kan ana lite av magentaskimret på WAYW också.

Mer tulpaninspiration...

Publicerad 2008-04-29 20:19:41 i Eotd i guld, Sminkans EotD,

image4752
Jag kan inte låta bli att inspireras av trädgården så här års. Det här är mina snart utblommade favorittulpaner och de fick vara inspirationen för den här looken. Vill man se mer tulpaninspiration så finns det ett par inlägg ner medan pärlhyacinterna stått för inspirationen ytterligare en bit ner.
image4753
Basen var Dignity från Face. Därefter lade jag sockerbitsvita Wedding från MAD Minerals på hela ögonlocket upp till brynet. Precis under brynet lade jag lite av gyllene 7300, också från MAD Minerals. Därefter Centaur i guld från TMM i globlinjen och på yttre tredjedelen av ögonlocket. Längs övre fransarna en linje med Peacock, en gel-eyeliner jag köpt från MAD. Innanför fransarna och under ögat Teal från Tigi. Mascara från MAx Factor, Masterpiece Max.

China Glaze DV8

Publicerad 2008-04-29 18:17:25 i Naglar - holografiska lack,

image4682image4683
Cina Glaze DV8 är del av den holografiska kollektionen OMG! Jag föll ju för den kollektionen och skaffade flera av dem, som så många andra, men DV8 har bara blivit stående  lådan utan  att jag använt den alls. Idag är alltså premiär och inspirationen kommer från Fåfängan! Jag tycker nog att färgen var ännu snyggare på henne, eller så är det hennes vackra händer och naglar som får mig att känna så...
Färgen är väldigt fin. En härllig turkosblå med skimmer i sig. Dessvärre är den inte lika holografisk som de ljusare lacken i kollektionen och nu när man inte har så mycket elektriskt ljus inomhus att titta på det i så känns det som ett helt vanligt lack. Man kunde lika gärna ha China Glaze Shower Toghetter. Kanske. Okej, jag är lite hård, det finns en liten holo i det, men inte så som man kunde se i 2NITE som är min favorit i den kollektionen.

Konsistensen är ingen hit. Det vill rulla lackpärlor nerför skaftet och plötsligt översvämma penseln och nageln. Men annars funkar det, tycker jag. Det här är ett lager, men ganska generöst applicerat. Det blev så eftersom det ville blli översvämning i penseln. Det är även överlacket China Glaze Fast Forward för att ge ökad glans åt lacket. Det lyckades dock samla sig i en buckla på en nagel, som ni kan se, så jag vet inte hur lyckat det här blev. Stress-manikyrer brukar paja rätt snabbt...
Vad tycker du? Snyggt? Vilka är dina favoriter bland holo-lacken?

Up All Night

Publicerad 2008-04-29 07:00:42 i Naglar i blått,

image4562image4563
China Glaze Up All Night är en mörkblå färg med en svag anstrykning av lila. Det är en glansig, högblnak och mycket välpigmenterad färg. Ett lager lack räcker, det är det jag har på bilderna.
Färgen är djupblå som bläck. Den har den typiska ChG-konsistensen och flyter ut perfekt över nageln så et drag med penseln räcker. Okej, lite bar blir jag på sidan av nageln, men det stör mig inte. Det jag gillar är att inga penseldrag syns utan nageln ser perfekt och jämnt färgad ut.

Jag måste säga att färgen är överraskande snygg. Den ser lite trist ut i flaskan, men väl på nageln är det nog en av mina favoriter bland de mörka blå. Den är inte fullt så svartblå som t.ex min gamla kärlek Russian Navy utan mer midnattsblå. I like! Det lila är heller inte påtagligt, vilket jag gillar. En till blurple-färg kan jag leva utan. Nej, det här är en riktigt trevlig marinblå som jag varmt rekomenderar.
Jag måste ju nästan peta in en bild på Russian Navy som jämförelse:
           
OPI Russian Navy        ChG Up All Night         OPI Yoga-ta Get tis Blue

Veckans bloggtema: Läppar

Publicerad 2008-04-28 19:44:05 i Veckans bloggtema,

Visa upp ditt absoluta favoritlippie, beskriv sen gärna hur du helst kombinerar det med andra läpprodukter eller övrig makeup. Det är det tema vi har denna vecka på bloggen. Sublim har bestämt temat.

Som ni vet så är jag en ögon och naglar-tjej. Läppar är fint, men jag är inte alltför engagerad i mina lippies. Det är inga dyra märken, eller de få som är är faktiskt inte favoriter. Istället är jag svag för IsaDora, Maybelline och L'Oreal Glam Shine. L'Oreals läppstift gillar jag däremot inte. Jag orkar nästan aldrig ha med läppstift eller gloss för att bättra på under dagen, så jag föredrar färger som inte gör alltför mycket väsen av sig till vardags. Det är alltså bara lättja. Skulle jag veta att jag slapp bättra på mina läppar och att det skulle se lika bra ut när jag kom hem på kvällen som när jag gick på morgonen skulle jag frossa i fantasifärger. Nu blir det inte så. Det är lite trist, men jag är, som sagt, lat. Smink ska man fixa med på morgonen och sen slippa tänka på.
image4702
Mina egna färger är kalla. Jag har askblont hår som mörknat till askbrunt nu, tror jag. Nästan i alla fall. Min hy är rosig men blek och mina ögon gråblå. Det är kanske inte så konstigt att jag dras till de rosa tonerna. Många av mina läppstift har ungefär den här färgen som ni ser ovan. En kall rosa, eventuellt med en aningens lila bas.
Om jag väljer ett rött läppstift är det dock lika vanligt att jag tar ett blodrött, brunrött eller kallt, vinrött. Jag gillar också lite brunrosa färger så det där med kallt och varmt kanske inte gällde i så hög grad. Eller jo, jag avskyr persika och aprikos, lax och sådana färger. Mina tänder blir gula och jag ser sjuk ut.
image4759
Hur jag kombinerar med andra läpprodukter? Vadå för andra produkter? Jag har inga andra grejer till mina läppar. Jag har aldrig skrubbat på dem eller smort dem med något annat än dagens läppgunk på morgonen och eventuellt lite handkräm om de blir torra på dagen. Handkräm är bra till allt! Jag har aldrig märkt att de skulle behöva någon särskild vård. De är sällan torra eller nariga och det enda problem jag har är munsår. Då behandlar jag med Vectavir. Det är väl allt.
image4757
Jag är extremt slarvig vid appliceringen. Ingen läppenna, inga pensel, bara stift rätt på och så drar jag runt lite grand och hoppas på det bästa. Ibland hamnar det utanför konturen, men oftast inte så mycket att  det stör. Inte mig i alla fall. Vem orkar vara petnoga med något som försvinner efter lunch?
Vad gäller kombination med resten av sminket... Ja, det beror väl på. Är jag beredd att ha med mig ett stift i fickan eller väskan för att hålla läpparna i ordning kan jag välja utifrån den sminkning jag gör. Annars tar jag något som märks rätt lite och struntar i helheten. Jag har ju ofta rätt mycket ögonsmink så läpparna är inte så i fokus, men jag gillar röda läppar och tycker det är snyggt med både tung ögonmejk och mycket färg på läpparna. Det är, som sagt, bara min lättja som stoppar mig.
image4761
Jag föredrar ett stift framför gloss. De enda gloss jag verkligen gillar är Glam Shine och Tigis gloss. Annars är det som sagt stift. Då vill jag ha mjuka stift som känns vårdande. Förutom några från Dior så är necessären full med stift från alla budgetmärken.
image4764

Blue my Mind

Publicerad 2008-04-28 18:51:57 i Naglar i blått,

image4546image4547
Snyggt blått nagellack finns det i parti och minut. Det här är ett av dem! OPI Blue my Mind är en lite klarare blå än t.ex Yoga-ta get this Blue från samma märke. Men det är inte en flack och ointressant färg, tvärtom. Det är en klar, högblank färg som är välpigmenterad, ett lager räcker, och ren. En ren blå färg. Inget lila, grönt eller grått. Blå som inget annat. Det är en blå som kvillrar och lyser!

Jag gillar den här blå färgen. Den får mig att minnas en fuskpäls jag hade på 80-talet, blå mascara från Isadora, en sidenklänning och mina älskade mockastövlar  med höga skaft som kunde vikas ner. Oj, allt det var 80-tal... Okej, en 80-talsblå är väl inte fel?

Mer blått med inspiration från trädgården

Publicerad 2008-04-27 18:59:35 i Sminkans EotD,

image4709image4712
Våren och försommaren bjuder ju på så många blå toner. Det är inte underligt att man blir sugen på blå färger då. Den här helgen har jag njutit av de sista pärlhyacinterna och de första fruktträdens blomning Här är det plommonblom ni ser mot en blå himmel. Här kommer en blå make up med inspiration från trädgården.
image4713
Dignity från Face är bas för skuggorna. Ovanpå den ligger först en turkosblå eyedust från H&M. Den är också svept under ögat. Därefter har jag tagit en blå ögonskugga från Deborah och lagt i globlinjen. Innanför fransarna och längs nedre fransraden ligger Petrol Green och Indigo, båda kajalpennor från isaDora, blandade med varandra. Längs vre franslinjen har jag Cobolt, en Smudge Pot från Stila. Som highlighter använde jag Foam från MAD Minerals och så är det mascara Masterpiece Max och HM brynskugga.

OPI Glacier Bay Blues

Publicerad 2008-04-27 14:51:55 i Naglar - duokromatiska,

image4583image4584
Som ni säkert frstår så ligger jag efter med mina blå lack. Jag hade tänkt vara klar idag men jag tror det tar en eller ett par dagar till om man inte ska spamma bloggen med blå nagellack. Det här blå hade jag i måndags eller tisdags, samtidigt med min Agnetha-mejk som jag redan visat. Tanken var att de skulle matcha varandra men så blev det inte.

När jag bar det här lacket första gången var det en gråmulen höstdag. Jag tyckte det var platt och tråkigt och grått. Jag kunde inte förstå varför jag hade beställt det. Det var till och med nära att det blev bortbytt. Men något stoppade mig. Jag tittade på flaskan och tänkte, det måste ju vara snyggt. Se bara på skiftningarna i grått, lavendel, grönt och blått. Som en lite glaciärsjö. Och för varje gång jag provat det har jag blivit mer och mer kär! Det här är ett lack som i sig har alla nyanser av man kan föreställa sig. Lika skiftande som havet eller himlen. Klara aquatoner samsas med skifferblått och grått. i vissa ljus ser det mest grnt ut och i andra får det samma färg som ett fält med lavendel. Hidcote Blue!
Jag tycker dock att det är ett lack för de ljusare årstiderna. En mulen novemberdag ger den inte samma möjlighet att visa upp sitt fulla spektrum och dessutom blir den plattare i lampljus än i dagsljus.

Facefinity

Publicerad 2008-04-27 08:23:11 i ,

image4646
Världens bästa foundation! Facefinity kompaktfoundation från Max Factor!
Det här är den foundation jag hållit mig till längst tid av alla. Jag började med den för säkert åtta-tio år sedan, när den kom ut på marknaden, och jag har inte varit utan den en dag sedan dess! Okej, jag använder den inte varje dag, men jag har alltid minst en hemma, gärna en oöppnad också i reserv!

Den är alltså i kompaktform, puder och flytande foundation i ett. Man kan applicera den med den lilla svampen eller med en pensel/borste. Jag gör lite olika beroende på vilken grad av täckning jag vill ha. Den går att bygga upp till en väldigt täckande grad eller att lägga ganska skirt, bara för att jämna ut hudtonen lite och matta ner.
Den håller sig matt hela dagen, den glider aldrig omkring, den känns luftig och lätt på huden och blir aldrig oljig eller fet som många andra kompaktfoundations. Jag älskar den! Den bästa makeup-produkten någonsin!
Färgen Porceline 01 är kanske aningens åt det mörka hållet på mig. Jag är blek med mycket rosa som behöver tonas ner. Den tonar ner utmärkt men behöver själv tonas lite vid käklinje och hals så man inte får en skarv. Har jag lite mörkare sommarhud brukar det inte bli problem alls.
 
Den här utmärkta basen har spf 15 och jag är ju inte så petig med solskydd så för mig räcker det.
Jag har ingenting negativt att säga om den här. Den är helt perfekt på alla sätt. Dessutom är dosan snygg och praktisk med stor spegel och slimmad form som går ner i de flesta väskor, om man nu vill bära den med sig. Det gör inte jag i normala fall då jag aldrig lägger på eller korrigerar mitt smink efter att jag gjort min makeup klar i badrummet.

Sammanfattningsvis är detta den bästa foundation som finns för mig. Inget har konkurrerat ut den, inte prestigemärken, inte mineraler, inte något. Den är bättre än Kanebos Dual Foundation. Bättre än alla flytande jag testat. Helt enkelt bäst. 5 av 5! Och billig är den dessutom!
image4647

Jessica Midnight Moonlight

Publicerad 2008-04-26 17:17:09 i Naglar i blått,

image4655image4656
Ett lättmålat lack från Jessica är Midnight Moonlight. Det är en kungsblå färg, klar i tonen men med djup. Vacker, tycker jag. Lacket är späckat med små skimmerpartiklar som ger det glans och djup. Lacket är högblankt även utan överlack, som här på bliderna. På bilden är det endast ett lager av färgen. Den är högpigmenterad, med andra ord, då ett lager ger samma färg som i flaskan och total täckning.

Visst är det en fantastisk färg! Jag beställde lacket från Beverly Beaute när jag beställde lite Zoyalack därifrån, och det är mitt första lack av märket Jessica. En positiv upplevelse så här långt! Helt klart en konkurent till OPI Bue my Mind och yoga-ta get this Blue. Har ni använt lack från Jessica och vad tycker ni om dem i så fall? Nyfiken på era erfarenheter!

China Glaze 2NITE igen...

Publicerad 2008-04-26 08:10:25 i Naglar - holografiska lack,

image4688image4689
Fredagsnaglarna var dessa ljuvliga lavendelblå med holografiskt djup och skimmer! Tyvärr hann jag inte posta dem igår, jag drack rödvin ute på uteplatsen och åt grillat för första gången i år och sedan hade jag en trevlig kväll med mina närmaste. Ingen dator alltså!
Min favorit ur den holografiska OMG!-kollektionen från China Glaze. Läckert ljusblå 2NITE!
Det här är ett lager av lacket och så ett lager överlack. Den är lättare att måla med än t.ex DV8 ur samma kollektion av någon anledning. Penseln blir inte översvämmad på samma sätt som med vissa nya China Glaze-lack. Färgen blir dessutom jämn och fin. Glansen är härlig! Regnbågsskimmer och 3D-djup gör det till ett lack med många spännande egenskaper. Jag älskar det!

Visst är den läcker! Att rubriken lyder 2NITE igen beror på att jag, så klart. redan haft med lacket i bloggen. Här hittar ni den notd:n!

Eyes like Sapphires

Publicerad 2008-04-24 05:44:29 i Naglar i blått,

image4615image4616
China Glaze Eyes like Sapphires... Visst är den underbar! Har visserligen haft med den förut i bloggen, men den förtjänar att uppmärksammas igen! Kanske är de gamla bilderna till och med mer rättvisande vad häller färgen, som inte är helt lätt att fånga på bild.
Det är en ren blåfärg med glitterkorn. Naglarna blänker som en satinblus från 80-talet och jag älskar det! Det finns en närmast elektrisk ton i det här nagellacket och de små silverglitterpartiklarna gör att det blir en ännu renare känsla.
Man syns med Eyes like Sapphires på fingrarna, precis som man syns med Blue Sparrow. ELS är dock inte riktigt lika neonig i tonen. Den ber dock inte om ursäkt för sig utan slår betraktaren i ögonen med en djärvhet och optimism som smittar. Det är en självsäker färg och en väldigt glad och positiv färg. Samma färg som Agnethas byxor hade när hon sjöng Waterloo. Och det är förresten andra gången jag börjar yra om Agnetha under den här blå veckan. Undrar vad det beror på? Förmodligen att hela hon var helt höljd i blått! Ett barndomsminne som förföljer mig!

Blått glitter

Publicerad 2008-04-23 22:08:21 i Sminkans EotD,


Om man har glittriga naglar kan man ju vilja ha även glitter i sin ögonmakeup! Vad säger ni? Välmatchat med kvällens notd, eller hur?
Grunden för makeupen är en Paint Pot, Rubenesque. Ovanpå den  har jag svept Paula Dorfs skugga Hussy över hela ögonlocket och i en rundad form upp mot brynet. Under ögat en aning svart kajal från Urban Decay. Därefter en highlighter, Naked, från MAC och så slutligen blått glitter som eyeliner. Jag doppade penseln i min lilla glittertub med turkosblått glitter och drog en linje längs övre fransraden. Sen duttade jag en del glitter i inre ögonvån och avslutade med att stryka av resten av glittret under ögat. Masterpiece Max på fransarna.

Mystic Peacock med Viva la Diva nr 70

Publicerad 2008-04-23 19:26:43 i Naglar - glitter för layering,

image4609image4610
Lite uppdaterade naglar kommer här! Jag var en sväng på stan och handlade smink till en kompis, Ika, och passade på att även shoppa lite till mig. Nagellack behövde jag, eller hur, så det blev tre sådana. Här är ett av dem. Det är Viva la Divas fantastiska turkosblå glitterlack som lagts i ett lager ovanpå Mystic Peacock som jag haft under dagen och som ni ser ett inlägg ner.
Jag gillar Viva la Diva för de är både prisvärda och har roliga grejer. Speciellt nagellacken uppskattar jag!

Så, från ett vuxet lack med ganska sober känsla transformerades dagens naglar till lekfulla diskonaglar!

Cover Girl Mystic Peacock

Publicerad 2008-04-23 11:56:50 i Naglar i blågrönt&turkos,

image4595image4596
Här kommer naglarna som hör till dagens eotd. Eller tvärtom? Det här är en av mina favoritfärger på nagellack! Djupt tealfärgad eller havsblå eller vad man nu ska kalla den.
Färgen heter Mystic Peacock och är av märket Cover Girl. Deras nagellack finns inte att kpa i Sverige men snälla, söta Rocketqueen hjälpte mig att få tag i denna lilla pärla! Visst är det en enastående vacker färg! Skulle någon hitta systerlacket till denna, det gröna, så har ni en potentiell kund i mig! Rocketqueen har frresten också köpt ett lack i samma serie men i lila.
Det här lacket är lätt att måla med, glossigt och blankt och torkar förhållandevis snabbt.
Det är späckat med skimmer vilket gör att det ser lite melerat ut på bild, något det inte är IRL. Det är vbara vackert i verkligheten!

Vad säger ni? Är det inte härligt!

Dagens blå eotd med Blue Jay

Publicerad 2008-04-22 17:57:56 i Sminkans EotD,

image4589
Så här har jag sett ut idag. Agneta Fältskogs blå!
Grunden var MsChics rosa krämögonskugga som jag testade även igår. Den ligger från frans till bryn som greppyta för pigmenten. Därefter ligger Peridot Stone från MAD Minerals på inre delen av ögonlocket och upp mot ögonbrynets inre vinkel. Mitt på ögonlocket och upp mot brynet ligger sedan Blue Jay, också den är från MAD Minerals. Slutligen, på yttre tredjedelen av ögonlocket och ut mot tinningen har jag Twisted, en lila skugga med blå skiftningar från MAD Minerals. Under ögat har jag IsaDoras kajal Petrol Green och längs övre fransraden lite Stila Smudge Pot i färgen cobolt. Mascaran är nya L'orealmascaran Beauty tubes-någonting. Läpparna fick lite svag färg av ett duo-gloss från IsaDora i färgen 53 Wineberry. Helt okej till vardags. Jag vägrar använda den transparenta glossen över, så det är bara själva färgen jag målat med.
Sen måste jag säga att jag är ovan vid det starka vårljuset. Usch, vad sliten och gråblek jag är. Tur att jag ska upp tidigt imorgon så jag slipper se mitt ansikte i spegeln när solen gått upp. Det här var en pärs. Så illa faktiskt att jag var tvungen att gräva fram en foundation och puder för att se om det blev bättre, vilket det naturligtvis inte blev...

Blue Sparrow

Publicerad 2008-04-22 07:00:50 i Naglar i blått,

image4552image4553
Tokblå Blue Sparrow från China Glaze Ink-collection är nu min! Och vilken färg! Elektriskt blå och gnistrande!
Blue Sparrow är en klarblå färg späckad med glitter i turkosblått. Det är ett helsicke att ta bort, kan jag berätta, för jag har redan avverkat den här färgen... Hur som helst, glittret är kompakt och gör att hela nageln gnistrar som ett pråligt smycke. Färgen är inget man nonchalerar. Den lyser och gnistrar i en neonliknande kulör. Färgen är rolig och gör faktiskt att mina naglar ser väldigt snygga ut, i alla fall i mitt tycke. Jag gillar det!

Många har skrivit att lacket blir lite matt i tonen utan överlack, det stämmer, och att det känns grynigt när man rör vid det. det vet jag inte, för jag öste på med mitt verlack innan det torkat. Med ett lager China Glaze Fast Forward blir lacket både högblankt och slätt att röra vid. Att det ser lite noppigt ut på bilden beror på glitterkornen, ytan på naglen är verkligen helt blank och slät, som glasyr. jag äslar mitt China Glaze fast Forward med glitterlack då den verkligen tar fram det bästa i dem!
Ett strålande lack ,eller hur! Sommarblått!

Bilderna är tagna vid olika tidpunkt (eftermiddag till kväll) men alla i dagsljus inomhus.
Perfekt färg att ha på naglarna en blå temavecka! Eotd kommer senare idag eller ikväll.

Yoga-ta get this Blue!

Publicerad 2008-04-21 17:11:08 i Naglar i blått,

image4184
Dags för första inlägget på nya temaveckan, temaveckan med blått som sitt fokus! Här kommer vackraste blå färgen någonsin! Underbar! En blå som alltid är blå, inte skiftar i lila eller svart. Det blir djup i färgen av de mikrofina glitter som finns i det, en turkosblå nyans som verkligen lyfter den bic-penneblå basfärgen! Och man ser knappt de små, små skimmerpartiklarna, de bara gör sitt jobb! Jag älskar den här färgen! Jag kan inte sluta titta på mina naglar! Det är ett av mina absolut bästa köp genom tiderna och mitt nummer ett val bland mina blå. Wow! Jag har faktiskt haft det hemma i evigheter men inte testat det på. Har varit så många andra lack som "kommit i vägen", men jag har liksom vetat att det är en höjdare ändå. Ja, har du inget blått och ska skaffa dig ett, då är det här lacket för dig! har du massor av blå och älskar blått, som jag, så kan du inte missa det här till samlingen! Alla nagellacksbloggar verkar ha hyllat detta lack och nu gör jag också det. Yoga-ta get this Blue!!!

Bilderna ovan är tagna inomhus men i dagsljus, nu kommer några tagna med blixt:

Mer blått kommer imorgon och många dagar framöver! Välkomna till den blå veckan!

Nyinköpt produkt perfekt för mig!

Publicerad 2008-04-20 15:34:30 i Hud och hand,

Ni som läst här ett tag vet hur ointresserad jag är av hudvård. Ja, om det inte är handkrämer då... Ansiktet får oftast lite av den handkräm jag för tillfället använder eller en budgetburk. När jag en fredag var på ICA för att handla min sedvanliga macka till lunch skulle jag se efter om min favorithandkräm kommit in. Det hade den inte, men jag hittade det här:
image4275
Nivea Soft Body & Face Cream.
Den ska vara intensivt återfuktande, och det känns faktiskt så. Jag har provat den i snart fyra veckor, och den är helt klart behaglig. Ganska kraftig konsistens på krämen. Den doftar svagt men gott. Den går snabbt in i huden, både i ansiktet och på händer och armbågar. Jag återkommer med rapport om jag råkar få finnar eller något annat trist, men än så länge är den en vinnare! En handkräm/ansiktskräm i ett! Yippee! Priset är också suveränt. Under 30 kronor!

Veckans bloggtema: Var shoppar du helst

Publicerad 2008-04-20 09:10:29 i Veckans bloggtema,

Den här veckan har en förfrågan gått ut om vilka bloggteman medlemmarna på PRET-ty är intresserade av. Man har sedan valt ut Clivias bidrag och det hon vill veta är:  Var vi helst shoppar beauty i vår egen hemstad?

Jaha... Ja, det är ju inte så lätt att svara på. Jag shoppar i och för sig gärna på Smink och Perukmakaren på Söder. Det ligger i korsningen Kocksgatan/Renstiernas gata och är en liten butik sprängfylld av teatersmink, penslar, lösögonfransar, maskeradartiklar och annat man bara kan drömma om. Sen är det inte ofta jag verklgen släpar mig dit, i alla fall inte nu för tiden.

Mer då? Nej, jag vet inte riktigt. Jag handlar smink på Åhléns City ibland, Lindex, H&M... Ganska sällan knallar jag in hos MUS eller Face. Förr handlade jag en del på MUS i Farsta men nu är jag aldrig i Farsta Centrum längre så det har jag slutat med. Har inte hittat någon butik som känns som min efter det. Och MUS har inte gjort någon eyedust jag måste ha på länge så jag har inte haft anledning att gå dit heller. Face besöker jag antingen i Ringen eller på Götgatan, men det är också extremt sällan.

Faktum är att med dollarn så låg och möjligheten att handla bekvämt över internet så ser jag inte vitsen med att betala dyrt för smink i en butik. Jag köper hellre 20 billiga ögonskuggor från ett minerlamärke än en eller ett par stycken, dyra, från MUS eller MAC. Då ska vi inte snacka om de olika prestigemärkenas hutlösa priser. Nej, jag är snål på det sättet. Smink och Perukmakaren är alltså mitt enda tips. Billigare än i andra butiker och med roligare grejer!

Zoya Hope

Publicerad 2008-04-19 12:38:52 i Naglar i lila,

image4437
Zoya Hope

Mer naglar! Här kommer en fantastisk nyans av lila, inte olika H&M Glamarama. Det finns en rosalila ton i det, eller rödlila, som en glans över det lila. Färgen är lysande, skarp och ber inte om ursäkt för sig. Det är en färg som definitivt syns.

Jag har varit sugen på den här färgen hur länge som helst, men har alltid trott att den skulle vara mörkare än Zoya Yasmeen. Det är den inte. Tvärtom. Men det är en härligt uppkäftig nyans som definitivt är värd att ha i samlingen.

På bilderna ar jag två lager av Zoya Hope över China Glaze Strong Adhesion och med ett lager Poshe och ett lager Cina Glaze Fast Forward som överlack. Ja, jag vet att båda är snabbtorkande överlack, men jag har fått för mig att lacken blir hårdare och torkar snabbare med Pose men att glans och hållbarhet blir bättre med China Glaze Fast Forward. Alltså försöker jag mig på en kombination...

Här är en liten jämförelse mellan Hope och Yasmeen speciellt för Emma P:

Hope och Yasmeen. Vilken föredrar du? Jag vet vilken som är min favorit! ;D

Sunrise, twilight

Publicerad 2008-04-18 10:18:48 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Ännu en eotd från förra veckan. Just nu är jag supersnorig och kan knappt prata så nytilverkning är det inte tal om. Den här tycker jag personligen väldigt bra om. Jag gillar färgerna och formen.
På bilderna har jag både ögonskuggan Sunrise och Twilight på mig. Jag valde att lägga Dignity som grund för ögonskuggorna. Därefter svarta Twilight från Paula Dorf på hela ögonlocket. Ovanför den svepte jag Sunrise, och även under ögat lade jag Sunrise. Den är från MUS. När jag gjort detta tog jag en svart kajal innanför fransarna och suddade lite svart skugga längs nedre fransarna. Svart eyeliner längs övre fransraden för att förlänga intrycket av fransarna och ge lite intensitet åt blicken. Masterpiece Max på fransarna. Högst upp under brynet en aning en aningens eyedust i en varm orange-aprikos skimmerfärg av okänt namn och märke. Jag tror det ska vara Face. Har fått den av Aila. Underbar lyster!  Klart.

Eotd med Merlot

Publicerad 2008-04-17 16:15:29 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Här är en eotd från den vecka jag hade gröna nagel-temat. Nu passar det väl bra med den, för i alla fall jag saknar lite hederligt sminkande. Det blir ju bara naglar nu för tiden. Eftersom jag är förkyld så kan jag ju inte nytillverka, men å andra sidan har jag massor av tid att gå igenom gamla bilder och skriva ihop inlägg! Hoppas ni gillar den här, för det gör jag. Den är enkel och ren och diskret utan att bli tråkig, tycker jag. Så, vad är det då? Jo, det är en grund av Paint Pot Rubenesque och sedan Merlot i globlinjen. Merlot är en mörkt auberginefärgad skugga från Fyrinnae Den har jag för övrigt lagt med Japonesque Crease Brush. Under ögat först en linje med IsaDoras kajal Purple, sedan lite Merlot ovanpå den. Ingen eyeliner. Bara massor av benvita, skimrande Shinkirou, också från Fyrinnae, på brynbenet och ögonlocket samt i inre ögonvrån. Mascara Masterpiece Max.
Läppar målade med Espresso från Maybellines Watershine-serie

Goth från Orly

Publicerad 2008-04-17 08:42:24 i Naglar i svart, grått, silver,


image4087
Mer nagellack på bloggen kommer här! Det här är en gammal notd från i påskas men jag har inte hunnit publicera den förrän nu. Kanske är bra att man bli förkyld med täta mellanrum så gamla poster komer med!
Nagellacket Goth från Orly har jag bytt till mig från Fåfängan som inte gillade det på sina naglar. Jag är stormförtjust! Nagellacket är svart med ganska stora silverglitter i. Jag tycker att det i vissa ljus får en liten grönglans i det svarta. Väldigt spännande och mystiskt. Den lilla grönglansen får mig verkligen att tänka på nattliga vandringar över kyrkgårdar eller i fuktdrypande källare i H.P. Lovecrafts noveller! Annars är det ett blanksvart lack som verkligen är täckande och dessutom hållbart. Det räcker med ett lager för att få en kolsvart nagel med silverstjärnor strösslade med generösa intervall. På bilderna har jag dock två lager, men det hade inte behövts. Tre dagar satt det utan påfyllning av lack eller ens överlack. Jag hade en OPI-bas under och China Glaze Fast Forward som överlack.  

Jag kan ju säga att jag älskar lacket även för namnet. Jag var en svartrocksbrud som ung, är det kanske fortfarande, min andra identitet efter punken...  Jag har fortfarande fullt sjå med att stävja min vampyrromantik, morbida kyrkogårdsvandringar och min faiblesse för långa, svepande kjolar i krossad sammet. För att inte tala om all spets som bor i mina garderober. Goth passar perfekt in där. Den kan bo mellan mitt vita fetsmink från Kryolan och min gamla valkyriakorsett.

Det roliga är att min mamma tycker det är jättesnyggt. Inte bra om man vill ses som lite alternativ kanske. Men jag antar att det kan vara något för oss 35-åringar som inte riktigt kan släppa taget om vår gamla subkultur men ändå vill vara lite vuxna och sofistikerade? 

Lemony Flutter nagelbandskräm

Publicerad 2008-04-16 21:00:21 i Hud och hand,

Lemony Flutter är en välkänd nagelbandskräm från LUSH. Jag har använt den av och till i många år vare sig jag använt nagellack eller inte. Att jag glömmer bort den mellan varven beror på att jag inte riktigt gillar doften.

Den har en stark doft av citron. Syrliga karameller kanske är en mer korrekt beskrivning. Den är fet och skön att massera in i nagelband och överallt där man vill ha lite mjukgörande känsla. Den lägger sig som en hinna på huden, inget för snabb insmörjning med andra ord. Den tar tid på sig innan den sjunker in. Att använda den på natten är idealiskt. Man vaknar med mjuka, lena händer. Jag brukar också ganska ofta ta och smörja in fötterna ordentligt med den här krämen och sen sova med sockor på. Man får underbart lena fötter!

image4153
Lemony Flutter är en klassiker för nagelbanden. Mången kvinna, säkert också många män, har smort in sina händer och naglar med den och fått bra resultat. Priset för en burk är ca 90 kronor och den räcker förvånandsvärt länge även om man, som jag, använder den även på fötter och armbågar och som "vanlig" handkräm. Jag har svårt med väldigt starka dofter, och det har Lemony Flutter, men eftersom doften ändå är syrlig så går den an. Jag skulle gärna hitta ett mindre doftande alternativ, men än så länge har jag inte gjort det.
Lemony Flutter har länge stått bredvid min säng. Ofta smörjer jag in naglarna med den och armbågarna också. Sen tar jag en annan handkräm som extra allt och så sover jag med mina flottiga små fingrar och vaknar med mjukaste händerna! Jag skulle inte säga att Olivas Cuticle Oil är vare sig bättre eller sämre än Lemony Flutter, inte Solar Oil heller. Lemony Flutter har fördelen att vara mjukare än TVÅLs Nail Butter, fastare än oljorna, luktar bättre än Solar Oil men lika "illa" som TVÅLs och så är den drygare än Olivas Cuticle Oil. Jag tror den vinner matchen som bästa nagelvårdsprodukt, i alla fall just nu. Nackdelen är kanske att den är så dryg. Lush produkter håller inte hur länge som helst så man får hålla koll på bäst före datumet!

Recensioner av TVÅLs Nail Butter och olika nagelbandsoljor hittar du här nedan. Glöm inte smörja in dina händer och nagelband nu!

TVÅL Nail Butter med Mandarin och Neroli

Publicerad 2008-04-16 15:32:28 i Hud och hand,

image4504image4505
Okej, mer nagelvård! Jag hade inte tänkt fortsätta nageltemat men nu blir det så i alla fall. Jag är förkyld så det blir sminkfritt och då passar det ju bra med lite recensioner av olika produkter jag använder. Först ut är Nail Butter med Mandarin och Neroli från TVÅL.

Mindre butter och mera vax skulle jag säga om den här produkten. Det är svårt att få upp något som helst ur burken och även om den smälter av kroppsvärme så krävs det varmare händer än mina för att få den lättflytande snabbt. Jag får skrapa upp lite av vaxet och massera i handflatorna för att få det så lösligt att jag kan massera in det på naglar och nagelband. Så fort jag fått det på naglarna och slutar gnugga så stelnar det till en matt hinna. Samma sak vid nagelbanden, det ligger som en kant av vitt vax runt nagelkanten. Det finns säkert en stor poäng i detta. Man vaxar ju även bilen för att få en smuts- och vattenavsttande yta, så varför inte naglarna? En annan poäng är att man slipper de kladdiga fingeravtrycken då den är så hård och ligger så som ett vax och alltså inte smälter ner och hamnar där man inte vill ha det. Jag undrar dock om det kan tränga in i huden eller nageln när det är så tjockt och stelt? Eller jag undrar egentligen om något kan tränga in i nageln, men i alla fall. Den här blir verkligen, i ordets sanna bemärkelse, liggande utanpå.

Doften är stark och inte så god i min mening. Inte äcklig heller, men påträngande som en gammal patchouli-parfym, fast med neroli. Mandarin doftar den inte alls. Det blir en lite parfymtvålsdoft som samtidigt känns lite unken. Inte dålig-unken, utan instängd-unken. Kan inte förklara.
I sammanfattning kan vi konstatera att den har en väldigt hård konsistens vilket ger den både för och nackdelar. Doften är stark, inget för allergiker med andra ord.
Effekten? Jag vet inte riktigt. Som andra nagelbandskrämer tror jag. Om den har någon effekt. Jag tror att den alltså kan vara just ett vaxartat skydd mot vatten och så, tills den löses upp av tvål och annat. Den stänger säkert inne nagelns och hudens egen fuktighet och bildar en sorts barriär mot yttervärlden. Kanske. Vad vet jag. Men jag föredrar en lättare konsistens på mina nagelvårdande produkter. Olja kan vara för rinnigt, men vax känns för hårt och "hinnigt". Lemony Flutter regerar fortfarande, även om den också luktar för starkt för min smak...

Sminkan testar nagelbandsolja

Publicerad 2008-04-15 22:13:22 i ,

image4333image4334
Som ett sista avslutande steg i efterdyningarna av den nageltemavecka jag hade förra veckan ska jag idag berätta om mina erfarenheter av Solar Oil från CND och Oliva Cuticle Oil från CCS.
Båda produkterna är nagelbandsvårdande oljor som man ska pensla på nagelbanden. De har dock lite olika stuk på sina applikatorer:
image4335image4336
Olivas pensel som är direktansluten till själva tuben är såååååå mycket mer praktisk! Otroligt bra design på den produkten!
Mer då? Låt oss börja med Solar Oil.
Det är en lättflytande olja som gärna rinner ut över fingertopparna och ger oljiga händer överlag, i alla fall på mig. Kanske är jag för generös med oljan? Men jag stryker noga av penseln. På mig tränger den inte egentligen in i nagelbanden utan ligger utanpå som en hinna. Doften är stark av bittermandel. Inte jättegod. Dessutom hänger den kvar länge, länge.
Eftersom den vill kladda så mycket kan jag inte använda den om jag sedan tänker använda händerna till något där man inte vill ha flottiga fingeravtryck. Då försöker jag ändå applicera en lagom mängd och sedan massera in den så gott det går. Lukten är också riktigt jobbig och får mig att känna viss tvekan när jag ska ha på oljan.
Doften och penseln ger minus till Solar Oil. Själva oljan tror jag dock gör stor nytta. Det känns som att både naglar och nagelband mår bra av den. Men använder man den inte gör den ju ingen nytta. Jag kommer inte använda den...

Oliva Cuticle Oil från CCS är alltså mycket mer praktiskt designad och användarvänlig. Mindre kladdig också. Doften är den vanliga Oliva-doften som är lite speciell men inte obehaglig. Oljan känns lite tyngre, den blir också en hinna men rinner inte. Doseringen blir perfekt med den lilla penseltippen. Jag gillar den här betydligt mer än Solar Oil eftersom den både luktar godare och är mer lättanvänd. Ändå är jag tveksam till om det blir en del i min dagliga nagelvårdsrutin...

Jag har haft Solar Oil på vänster hand och Oliva på höger och jag har hållit på i ca 10 dagar varje kväll. Resultatet är att båda händerna har lika fina nagelband. Inga av nagelbanden är trasiga men några har hårda partier. Jag sliter hårt på nagelbanden och naglarna i och med mitt ihärdiga lackande och omlackande. Jag byter ofta färg på naglarna var och varannan dag. Hela vintern drogs jag med trasiga nagelband men, innan jag ens började detta test, hade de blivit bättre. Jag har intensivsmort med flera olika handkrämer och fått dem betydligt bättre och mjukare. Oljan kanske bidrar men inte på något revolutionerande sätt som jag kan se än. Det kanske kommer om jag fortsätter med dem. Nu när trädgårdssäsongen närmar sig kanske de får visa mer vad de går för eftersom jag kommer få ännu slitnare och torrare händer av allt trädgårdsarbete och pysslande med jord och så. Jag kanske får anledning at tåterkomma i ämnet. Dock är jag ganska övertygad om att det blir Oliva för mig fortsättningsvis. Det är en mycket mer användaranpassad och väldoftande produkt än Solar Oil.

Greenland Body Butter med mandel

Publicerad 2008-04-15 18:48:09 i Hud och hand,

image4409
En body butter med en härlig doft, fräsch och lätt med en liten anstrykning av citrus, inte alls mandel. En klockren favorit vad gäller doft! Krämen i sig är ganska hård. Den går snabbt in i huden och lämnar en len känsla och en mycket god, men svag och diskret, doft. Jag har använt den här varje dag i två veckor och inte fått några problem av den. Huden känns len efter applicering och fram till nästa bad eller dusch, men då måste man ösa på massor av den igen. det är inte världens drygaste produkt, sannolikt för att den så snabbt sjunker in i huden. Man får ösa på för att huden ska bli mättad, liksom. Den är alltså slut nu... Men jag gillade den så pass att jag kan tänka mig att köpa en ny burk.
Doften är det största pluset! Och den är inte jättedyr heller. Jag köpte min på eleven.se och den kostade 120 kronor där, vilket är ett helt okej pris för det man får, tycker jag. Jag är efter den här testomgången sugen på fler av Greenlands produkter och kommer säkert skaffa både denna och andra av deras kroppskrämer.
Det här är en produkt jag varmt rekomenderar! Speciellt till er som inte kan ha parfym av olika anledningar. Den är inte så stark i doften men den doftar länge på huden. Mina sängkläder och mina tröjor som jag haft under den här tiden har också en svag, men omisskänlig doft. Absolut inte störande, bara härlig!

Uppdatering! Om någon är intresserad av dessa produkter så finns de på Lindex, Åhléns och ICA Maxi och säkert många fler ställen billigare än hos Eleven. Jag tycker det var värt att betala 120 kronor för en burk, så då kan ni absolut unna er denna om ni hittar den billigare någonstans!

Ruble for your thoughts

Publicerad 2008-04-14 20:50:17 i Naglar i korall&persika,

Emelie på P'ssion utmanar oss att visa våra fulaste nagellack. Jag har inget som är fult, men det här lacket har jag ett lite speciellt förhållande till. Jag är en aningens ambivalent till det...
image4392image4393
Jag gillar färgen. Den är vackert kopparrosa. Men färgen passar inte på mig. Tror jag. Jag vacklar nämligen i det. Jag har ju en kall, rosa underton på min hud och den skär sig, tycker jag ibland, mot de koppriga nyanserna i det här nagellacket. 
Lacket i sig är sidenskimrande och vackert, välpigmenterat och underbart på alla sätt.
image4394
Så här såg det ut senast jag använde det, i februari tror jag. Bilden är tagen i dagsljus. Vad tycker ni? Är det ett lack för mig? Som omväxling i alla fall? Eller ska det omplaceras?

Veckans bloggtema: Matchar du?

Publicerad 2008-04-14 17:38:41 i Veckans bloggtema,

Oj, mitt bland alla eotd och notd glömde jag ju bort det inlägg jag satt och kämpade med igår. Blogg.se var på dåligt humör och jag blev utkastad flera gånger så till sist gav jag upp. Men nu kommer det äntligen! Veckans bloggtema!
 

Denna gång är det Green & Curly som undrar om vi andra matchar makeupen med kläderna och de accessoarer som man valt för dagen? Hon undrar också hur man tänker i så fall, och vad man plockar upp ur sin outfit?


Jag har ju, som mina trogna läsare känner till, en lättmatchad garderob. Allt är svart! Nej, inte allt, men den absoluta majoriteten plagg är svarta. Alltså kan jag slå till på vilka andra färger som helst i min makeup. Jag kan dock vara barnsligt förtjust i att låta en liten detalj följas upp något annat. Samma färg på nagellack och eyeliner eller kajalpenna, eller en matchning mellan någon annan detalj med mina örhängen, en sjal eller något annat. Jag har matchat ögonskuggan mot mina skor till och med!

Det är dock inte alltid jag letar efter möjligheterna att matcha. Jag tror inte på att man ska låsa sig själv på det sättet. Att hitta detaljer att ta upp är jättekul, ibland, men att låta bli är också kul och befriande! Ofta blir det en naturlig matchning utan att man tänker på det för att man för tillfället känner för en viss färg. Jag har gått till jobbet med min gröna blus, gröna naglar, grön ögonskugga och gröna örhängen utan att egentligen ha planerat det alls. Just den dagen var bara grön. Andra gånger spretar det mer. Men matchat behöver väl egentligen inte vara samma färg? Kan det inte bara handla om harmoni mellan enheter så det bildas ett helt? Och som gammal punktjej så kan jag ibland uppskatta den totala disharmonin också, även om jag nog oftast är ganska välordnad och "lugn" i mina färgval idag. Fast det kanske inte alla håller med om, om man tänker på de kommentarer som ibland droppar in...

Slutsatsen blir alltså att jag matchar ibland. Då är det oftast smycken eller naglar som får matcha ögonsminket. Enstaka gånger har jag matchat naglar och läppar och ibland ögonskugga och läppar. Jag är dock ingen matchningsfantast utan tycker det räcker med harmoni i helheten. Eller disharmoni, men en medveten sådan.

Ni då? Matchar ni något och i så fall vad och hur? Vill veta!!

Zoya Yasmeen

Publicerad 2008-04-14 16:23:34 i Naglar i lila,

image4442image4443

Zoya Yasmeen


Det är alltså det här lacket som skulle matcha min eyeliner idag, mörklila, skimrande Black Cherry. Det syns dock inte alls på bilderna att eyelinern är lila. Nagellacket ser man dock att det är lila!
Ett underbart lack i en djup lila med små skimmerpartiklar i magenta. Färgen är helt fantastiskt rik och slår mot rött och purpur utan tunga bruna skiftningar eller minsta lilla blåglans. Ett majestätiskt lack! Jag vill ha en aftonklänning i samma färg!

Färgen ser inte svart eller brun ut ens i lampljus på kvällen även om den mörknar. Istället får den toner av både vinrött och sammetslila.


Det är lättmålat och högblankt. En färg som är en sorts vuxen syster till grällare lila som Zoya Hope. Det här är en färg för en sofistikerad kvinna, ingen flicksnärta. Den är självsäker men ändå dämpad, medveten om ditt eget värde och med en del attityd utan att bli överdrivet kaxig eller aggressiv.

Sminkan testar överlack

Publicerad 2008-04-13 17:01:38 i ,

Jaha, så var det dags att testa mina båda favoritöverlack och se vilket som tar hem priset! I matchen mellan underlacken blev det ju oavgjort,så det blir spännande att se hur det går med överlacken!
Jag har valt att testa Poshe och Cina Glaze Fast Forward.
image4323image4324
Poshe är ett fantastiskt bra överlack! Det torkar manikyren snabbt, på en eller ett par minuter är det yttorrt och på en halvtimme stenhårt! Konsistensen är ganska tunn men rinenr inte ut över nagelkanterna. Den luktar ganska starkt och negellacksaktigt men inte obehagligt.
Nagelns yta blir hård och glansen hög. Det det känns "slätt" när man rör nageln. Jag har upplevt hållbarheten som relativt god när jag använt den tidigare, men jag brukar å andra sidan inte behålla mina naglar i samma färg särskilt många dagar...

China Glaze Fast Forward är också ett snabbtorkande överlack. Det torkar inte riktigt lika snabbt som Poshe, något jag tror beror på den betydligt tjockare konsistensen. Det är dock yttorrt på cirka fem minuter och nagellacket har härdat efter en halvtimme.
Konsistensen är alltså tjockare precis som på många av China Glaze produkter. Det är lite gelaktigt och trögt men flyter ut över nageln och ger en superglossig yta som är lite "mjuk". Nageln känns som om den vore glaserad. Att konsistensen är så tjock gör att man även får hög glans i t.ex glitterlack och jag har också haft goda resultat med ChG FF över holo-lack som ju annars kan tappa llite effekt av överlacken.
ChG FF har en väldigt specell doft. Inte heller den är obehaglig, men väldigt distinkt. Den sitter kvar till dess nagellacken torkat. Det är en sötaktig doft som jag inte riktigt kan placera.
Ytan på nageln blir alltså lite mer, ja, plastlik, än med Poshe. Glansen är hög. Hållbarheten god som jag uppfattat den.

Mitt test av dessa båda överlack var tänkt att gå till som följer:
Jag använde två lager av OPI Natural nail Strengthener som baslack och två lager Kangarooby från OPI som nagellack. Därefter Poshe på vänser hand och ChG FF på höger hand.
Dessvärre sabbade jag manikyren på högerhanden när jag skulle fixa mat och kaffe och orkade inte börja om så jag lade på ytterligar Kangarooby, det här var innan överlacket, och det har gjort att färgen är ojämn på högerhandens tumme, pekfinger och ringfinger. Ringfingrets nagellack veckade sig dessutom lite. Jag beslöt att ändå genomföra testet, men tänk på att det är i viss mån orättvisande när det kommer till glans och elegans. Speciellt på de bilder jag tagit nu, sekunderna efter att jag lackat naglarna. Det är väldigt mycket utanför på högerhanden...

Vänster hand med Poshe dag 1
image4325image4326
Höger hand med China Glaze dag 1
image4327image4328
Båda bilderna är tagna vid sextiden i mitt arbetsrumsfönster. Ljuset är alltså naturligt men inomhus.

Efter en dag ser man tydligt att det är två olika överlack. På ena handen har glansen mattats betydligt och jämfört med den andra handen ser det ut som att man skulle behöva polera på de naglarna. Andra handen är sig exakt lik. Vilken hand som blivit matt? Vänsterhanden. Poshe blir alltså snabbare matt och glanslöst.
En annan sak som jag märker är att det nagellack som varit ojämnt och skrynkligt på högerhanden har slätat ut sig och nu ser helt perfekt ut. Fråga inte hur det gick till, jag har ingen aning. Det enda som syns nu är de hack jag lyckades åstadkomma i tumnageln med en vass kant.
Slitaget i övrigt är lika på båda händerna. Eller slitage... Det går att ana en vit tunn linje längst fram på båda pekfingrarna om man tittar nära och noga. Att någon som inte jämför överlack skulle titta så nära och noga är nog inte sannolikt.

Överlackstestet tar ett snöpligt slut redan andra dagen efter ett ganska långt, varmt bad. Plötsligt släpper Poshe greppet om tumnageln och en gigantisk flaga faller. Det har då gått två dagar sedan manikyren gjordes. Ganska kort tid med andra ord. Ett litet slitage finns även på de andra naglarna, men det är ingenting att tala om. Man skulle kunnat fräscha upp lacket lite i topparna och lägga ett lager överlack på för att få en ny, snygg yta. Tummen däremot är räddningslöst förlorad.

Tidigare erfarenhet för mig är att nagellacket med Poshe överlack håller längre tid än två dagar. Dessvärre blev det inte så nu.

China Glaze ser fortfaranden helt okej ut.

Sammanfattningsvis:

Poshe torkar fortare men blir matt snabbare. Poshe flagar dessutom fortare än China Glaze i detta testet.  Jag har nog tidigare upplevt dem som jämlika i det hänseendet, men test är test. Inget av dem ruggar ytan på lacket eller tar med sig någon färg från lacket. när man lägger på överlacket, fast lacket är fuktigt. Jag tycker båda är alldeles utmärkta överlack. Jag vet inte om jag gör om det här igen vid tillfälle, men riktigt rättvisande är det inte...

Poshe-handen, China Glaze-handen och närbild på Poshe-handen....

Zoya Suvi

Publicerad 2008-04-13 11:04:01 i Naglar i grönt,

image4400image4401
Sista nagellacket i min kavalkad av grönt! Den stora kärleken, Zoya Suvi! Zoya Suvi är en underbar mörkt grön nyans med blåton i botten. Det krävs tre lager för att få det fullt täckande, som på bilden, men då är det också högglansigt och hållbart. Färgen är djup, djup och vacker som ingen annan! Dett a är min favorit bland de gröna lacken, trots att jag pungat ut med mycket mer pengar både för Recycle och för Rainforest. Zoya Suvi måste också beställas från utlandet. Jaghar beställt Zoya-lack både från Nail de Royal och från Beverly Beaute, länkar finns i inlägget med tips för nagllackstokiga. Nail de Royal har dock inte alla Zoyya lack, även om de har just Suvi.
Suvi har förekommit på bloggen förut i en notd, men eftersom hon är min favorit så villa jag ändå ha med henne igen i den här kavalkaden. Visst är hon en enastående skönhet!
image4402image4403
Skulle jag vara tvungen at tvälja bara ett enda lack i grönt att ha resten av livet skulle jag välja Suvi. Dels är färgen klädsam, dels är den i mina ögon ganska diskret. Den skriker inte "jag är grön" som t.ex Tree Hugger utan har mer av ett "se på mig, jag är en oskattbar juvel" -stil. Sen är frågan vilken ädelsten som kan uppvisa en sådan färg. Riktigt mörkt gröna turmaliner kanske. Hur som helst är detta min stora gröna kärlek!
image4404

Grass Green Rainforest

Publicerad 2008-04-12 15:33:54 i Naglar - glitter för layering,

Okej, ni har redan fått Rainforest på egen hand, man nu blir det party! Glitter! OPI Rainforest har här fått sällskap av Nubar Grass Green Glitter!
image4290image4289
Lite roligt om man vill förändra sig utan att byta bort den perfekta gröna färgen! Men Rainforest är naturligtvis som allra vackrast i ensamt majestät! Grass Green Glitter från Nubar är dock användbart i många olika sammanhang och kan läggas över lack man vill förändra lite med en slöja av grönt glitter!
image4291image4292

OPI Rainforest

Publicerad 2008-04-12 13:30:41 i Naglar i grönt,

Närmast legandariskt bland de gröna lacken, en mytomspunnen skönhet, kanske en nagellacksälskares graal. OPI Rainforest ursprung är häljt i dimma. Ingen vet i vilken kollektion detta lack lanserades. Dessutom är färgen numera utgången hos OPI och det har gjort lacket extra åtråvärt. Snuskigt stora summor pegar byter ägare på ebay för att sådana som jag ska kunna lacka mina naglar med juvelen bland de gröna lacken.
image4284image4285
OPI Rainforest är den ultimata gröna färgen. Det är en juvelton som i mormors turmalinörhängen. Färgen är djup utan att bli sotad i svart. Den skimrar men har inga synliga glitterkorn. Två lager ger fullständig täckning och formulan är helt perfekt. Den är tillverkad innan OPI slutade med Dibutyl Phthalate, Formaldehyde och Toluene i sina nagellack. Idag har alltså inga (nya) OPI-lack dessa potentiellt skadliga kemikalier i sina lack men Rainforest är före den ändringen. Kanske är det därför den är så smidig att måla med. Lacket är lite lösare i konsistensen, först tänker jag att det är utblandat men pigmenteringen är så hög att jag tvivlar på det. Det fördelar sig perekt över nageln och ger en blank, slät yta som inte blir bubbli trots att jag inte väntar många sekunder mellan första och andra lagret. På bilderna har jag inget överlack.
image4287image4288
Bilderna är tagna i dagsljus men inomhus.
Visst är det ett perfekt grönt lack? Kan man annat än älska det? Jag ångrar inte en krona som det kostade mig! 272 kronor närmare bestämt...
Men om man betänker att ett OPI DS-lack kostar 250 kronor på Kicks så anser jag detta vara ett fynd! 

Recycle från Recue Beauty Lounge

Publicerad 2008-04-11 17:06:26 i Naglar i grönt,

Ni som har hängt med den här veckan vet ju vilken färg jag gillar bäst på nagellack, eller hur? Grönt! Grönt är nog den färg som väcker störst ha-begär och som får mig att blint kasta ut summor större än vad jag vill säga. Usch... Jag betalar sällan för någon form av kosmetika vad det här lacket kostade mig.

Recycle heter det och det kommer från Rescue Beauty Lounge.
Lacket har en perfekt, mörkgrön färg och är ett krämlack. Jag är helt såld på krämlack just nu så ett (till) i grönt var jag ju tvungen att skaffa mig!
Det här lacket är otroligt väl täckande. Jag provade att ha ett lager på ena handen och två på andra och jag ser ingen skillnad. Ett lager räcker alltså lätt! Det är enkelt att måla med, färgen är ganska tjock och flyter ut väl på nageln men rinner inte. Jag vill gärna ha en liten, omålad kant mot mina nagelband och det är lätt med det här lacket att få til precisionen. Fast jag klantar mig ändå för jag försökte prata i telefon samtidigt när jag gjorde lager nummer två. Det onödiga lagret...

Lacket har en djup färg som blir nästan svart i lågt ljus. Bilderna ovan är tagna i dagsljus fast inomhus.
Glansen är fantastisk även utan överlack. Det här är bara det perekta gröna krämlacket och jag ångrar inte en krona som det kostade mig!

Momentum Moss

Publicerad 2008-04-11 05:49:31 i Naglar i grönt,

Mitt första och enda egna ebay-köp. Det var i och med detta köp som PayPal började strula och inte gillade mitt telefonnummer. Ett problem som för övrigt kvarstår mer än ett halvår efteråt...
image4297image4298
Momentum Moss är ett nagellack från Max Factor. Det har en gråblå bas i det gröna och det gör den otroligt intressant som färg! Marmorliknande lägger den sig över nageln. Nästan svart i vissa ljus, men nte riktigt ändå. En grön glans finns där alltid. Så otroligt vackert! En diskret grön som ingenting kräver av betraktaren men som, när man börjar titta på färgens skiftningar i ljuset ger otroligt rika upplevelser av ljus och nyanser. Det här är en färg man inte tröttnar på. Dess anspråkslöshet gör att jag glömmer bort det ibland, men varje gång jag bär det påminns jag om dess skönhet. Varför Max Factor slutat tillverka det här lacket är för mig en gåta. Den här och en tealfärgad syster, Metallic Jade, är bland mina favoritlack, och båda har slutat tillverkas av Max Factor. Obegripligt. Hittar ni något av dem så köp dem genast! Om inte annat så kan ni sälja dem dyrt till någon som jag! Metallic Jade är jag spekulant på om ni har den! Min är slut...
image4299image4300

OPI At Your Quebec & Call

Publicerad 2008-04-10 05:55:15 i Naglar i grönt,

image4313image4314
Från den kanadensiska kollektionen kommer detta OPI-lack, At Your Quebec & Call. Ett mossgrönt lack med massor av guldskimmer. Påminner om t.ex MAC-pigmentet Old Gold i färgen. Eller MAD:s Ancient Gold eller Fyrinnaes Lucky Charmed, för den delen. En väldigt varm färg som inte är så snygg på mina grisrosa små fingrar. Färgen i sig är dock läcker. Det är en mossig grönton med inslag av både grått och guld. Den är skiftande och lite magisk i olika ljus, en spännande färg! Jag skulle vilja se Zoya Irene bredvid för att jämföra färgerna, men jag äger inte Zoya Irene än. Snart så... ;-)
På bilderna är det två lager av nagellacket, ett lager är inte täckande, och ett lager Poshe överlack. Vad tycker ni? Gillar ni det så finns det att beställa på www.Head2Toebeauty.com.

Maybelline Express Finish

Publicerad 2008-04-09 16:23:16 i Naglar i grönt,

image4387image4388
Ännu ett grönt nagellack! Härligt med temavecka, men alla mina gröna kommer inte få plats på sju dagar. Det här vill jag absolut ha med dessutom, för det är så himla snyggt! Ett av mina gamla favoritlack! Ni ser samma silverton här som i det Barry M-lack jag publicerade tidigare idag, men här finns även en djupare, havsgrön färg.
Det är alltså ett Maybelline Express Finish-lack och jag tror det här lacket har nummer 08, det kan vara 80 också...

Det är i vilket fall ett lack jag haft sedan mitten på 90-talet. Jag köpte det samtidigt som L'Oreallacket jag visat igår. Det är också ett av de första snabbtorkande lacken som kom ut på den svenska marknaden, i alla fall bland budgetmärkena.

Färgen är lite gråtonat grön, inte alls guldig utan mer med en lätt silverglans. I vissa ljus blir lacket lite blåtonat grönt i andra mer grågrönt. Färgen är mellanmörk, om ni förstår vad jag menar. Lacket är pigmenterat, ett lager räcker, och jag har för mig att det var av en ganska tunn konsistens när det var nytt, men nu har det tjocknat. Man kan säga att det färgmässigt är lillasyster till Max Factors Momentum Moss.

image4389image4390
Eftersom den är en favorit så har den varit med på bloggen förr, men ni kan väl stå ut med en repris av en sådan här raring? Tråkigt nog finns den inte längre att få tag på, men återigen vill jag slå ett slag för att återuppta produktionen av ett så vackert nagellack. Det här är ett lack som får mig att tänka på svala skogar i juligrönska, havsgrönt vatten och mina ringar i nefrit. Det är ett lack man lätt kan bära. Färgen skriker inte på uppmärksamhet som Tree Hugger till exempel. Det här är en lugn färg. Ändå hymlar den inte med att den är grön. Den blå tonen i den gör dessutom att den passar väl mot mina små grisskära fingrar.
image4391

Barry M 284 Grönt nagellack

Publicerad 2008-04-09 06:03:36 i Naglar i grönt,

image4293image4294
Det känns som att lacka naglarna med gelé när man använder det här lacket. Konsistensen är tjock och dallrig på penseln och den rullar av penseln i tunga droppar. Den är oväntat täckande. Ett lager och man har färgen i flaskan, något jag inte förväntat mig. Färgen är gräsgrön med mycket glans. Riktigt snyggt! Jag har inte använt det här nagellacket fast jag har ägt det länge, men nu blev jag lite kär! Det är verrkligen en trevlig färg! Lite silvrig, vilket jag gillar, men ändå klar. Sommargrön.
Lacket tar tid att torka. Skulle tro att det beror på att det är så geléartat och tjockt. På bilderna har jag inget överlack och självklart sabbade jag högerhanden när jag skulle fota. Att det torkar så trögt är ett minus, men frågan är om det inte kan avhjälpas med ett snabbtorkande överlack. Jo, det kan det, jag har ju provat det nu... Men utan snabbtorkande överlack kan man nog bli sittande ett tag medan färgen torkar.
image4295image4296
Vad tycker ni? Inte så dumt va? Det är lite ljusare än OPI Rainforest men för den som inte vill dammsuga ebay och betala hundralappar kan det här kanske vara ett alternativ? Jag gillar det i alla fall!

L'Oreal Jet Set 335 nagellack i grönt

Publicerad 2008-04-08 07:55:08 i Naglar i grönt,

image4301image4302
God morgon allihop! Nageltemaveckan fortsätter här hos mig och de gröna nagellackens parad likaså.
Dagens gröna lack har kanske varit med förr här på bloggen. Det är en favorit från mitten på 90-talet. Jag använde ofta det här lacket då och har sparat det som en liten klenod, vilket den är! Färgen är varmt grön med guldskimmer, en starkare grön är t.ex OPI At your Qubec and Call. Den har samma färg som marken i en mossklädd glänta när solen skiner över en granskog. Ljuvligt skogsromantisk! Här finns den trygga skogen, den ljusa, soliga gläntans skog. Inga troll gömmer sig i den här flaskan av grönt. Ett lager täcker väl och det är ett snabbtorkande lack. Nu är det tio år gammalt, kanske mer, och det blir lätt lite bubbligt och tjockt. Jag ska köpa lite förtunning till det. Jag tar hellre två lager av tunnare lack som inte bubblar än får problem vid appliceringen. Färgen är dock så vacker att jag inte kan skiljas från det! Visst är det vackert! Och det funkar rätt bra mot mina rosa fingrar, trots det myckna guldet och den varma tonen. Fast lite grisskär blir jag ju förstås...

Det här är en färg jag gärna skulle se i produktion igen. Jag har inte hittat någonting som riktigt liknar detta i färgen bland dagens nagellack. Har ni några tips på liknande färger får ni gärna lämna dem i kommentarerna. Än så länge har jag kvar av det här, men det kommer ju inte räcka i tio år till, om vi säger så...
Just ja, kanske ska nämna något om kvaliteten. Det här var i den första generationen snabbtorkande lack och den har lite barnsjukdomar. Det håller inte hur bra som helst. 3 dagar är nog den längsta tid jag kunnat ha det utan att lacka om. Jag har inte haft det så mycket nu på sista tiden så det är möjligt att det håller längre med riktigt bra över- och underlack. För min del har det aldrig spelat någon roll att det gärna flagar efter ett par dagar då jag alltid tröttnar fort och vill byta färg. Cirkulation på nagellacken, det är min melodi!

Och här kan ni se ett tidigare inlägg om det här lacket med lite fler och bättre bilder.

Tree Hugger

Publicerad 2008-04-07 06:20:41 i Naglar i grönt,

Först ut denna gröna nagellackstemavecka är China Glaze senaste lack i grönt. Ljusgröna Tree Hugger är verkligen en vårig färg att bära på naglarna.
image4306image4308
Färgen är friskt äppelgrön med gul bas. Den får naturligtvis mina stackars fingrar att bli grisskära men jag förlåter det för det är så sött! Något jag inte förlåter det är den fruktansvärda konsistensen! Det droppar och skvätter om penseln. Lacket bubblar eftersom det blir så tjockt då så mycket kommer på penseln trots att man stryker av den. Det trillar stora pärlor av lack längs skaftet på penseln. Nej, jag gillar inte att kladda på det här viset. Innan jag är klar har både datorn, skrivbordet och några papper fått gröna fläckar. Att det är ett så kladdigt lack gör att det blir svårmålat.
Nyansen är helt underbart bladsprickningsgrönt och det blir inte platt eftersom det i färgen finns skimmerpartiklar. En rolig färg för våren!
image4307

Veckans bloggtema: Hur jag tar hand om mina naglar

Publicerad 2008-04-06 19:09:48 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema på PRET-ty  är av MakeUpMyLack-Sanna och lyder så här:

Vad man har för typ av naglar, hur ni vårdar dem.
tips på vårdande produkter till naglarna- det kan vara allt från specifika "treatments" som man kan köpa till hemmakurer.
Vad använder ni för bas- och topplack
Vad har ni helst på naglarna samt favoritnagellack!

Förenklat: Hur vårdar ni era naglar? Vad använder ni för bas- och topplack? Samt ert favoritnagellack!

Ja, jag har ju blivit helt nagellacksberoende igen, efter fem års avhållsamhet. Jag började lacka naglarna när jag var kanske 10 år. Då hade jag en samling med tre lack från Cutex. Ett svart, ett mörkblått och ett guld. Snabbt började samlingen växa och intresset öka. När jag var 12 hade jag gör-det-själv kit för akrylnaglar. Jag limmade falska tippar och jag hade en enorm nagellackssamling. Mina naglar har alltid haft risig kvalitet, därav alla lösnagel-grejer. Naglarna skivar sig och böjer sig och blir aldrig långa. Samma sak för min far, men han vill å andra sidan inte ha långa naglar heller. Men han vill att de ska hålla bättre!
Jag åt B-vitaminer, öljäst, Silica, Selen... Jag köpte Mavalas nagelstärkare. Jag köpte Trinds nagelstärkare. Inget hjälpte. Så när jag var 19 flyttade jag till Moskva och slutade med allt utom nagellack. Minns en dam i en kiosk som påpekade för mig att de nagellack jag valt inte passade mig. Det var en underbar blålila nyans som enligt henne bara passade på någon med långa, vackra naglar, inte en sån som mig med korta. fula.

Jag kom tillbaka till Sverige, köpte mer nagellack, gjorde konstnaglar, hade inte råd med det för jag var student och det blev lösnaglar som jag fixade hemma igen istället. Tiden gick. Jag började jobba. Naglarna var nu mina egna, men inte långa. Däremot gnistrade de i turkos och multiglitter, brunt och guld, vinrött med lilaton, ljusblått och grönt. Jag älskade alla nagellack och att se färgerna skimra i ljuset. Så plötsligt hände det något. 2002 fick jag min trädgård. Då slutade jag med nagellack. Helt. Pang bara. Inte ett lack. Flaskorna stod kvar i kylskåpet och skramlade lite sorgset när jag öppnade dörren för att ta ut mjölken till kaffet men jag målade inte naglarna längre. 

Åren gick. Jag grävde rabatter och jobbade och grävde fler rabatter och jobbade mer. Sminkade mig gjorde jag fortfarande men naglarna fortsatte sin träda. Så blev jag medlem på PRET-ty. Jag bytte något med LipGloss Bitch, minns inte vad, och fick hem Hyde in the Dark från CND. Jag upptäckte All Lacquered Up och Saras NOTD-blogg. Plötsligt ville jag ha nagellack igen. Alla färger i världen vill jag ha! Mest av allt vill jag ha grönt! Och turkos och blått! Och mörkgrått! Och... Ja, alla färger! Återigen njuter jag av att se olika nyansers spel i ljuset! Ah, nagellack! Härligt!

Och, säger ni nu, vem bryr sig om din nagellackshistoria. Berätta nu hur du sköter dem!
Okej. Jag gör så här:
1. jag börjar med ett baslack från OPI som heter Natural Nail Strengthener. Det finns även olika nagelstärkare från OPI som inte är baslack, dem har jag inte provat. Det här passar mig perfekt för jag kan lacka ovanpå det. Det funkar dessutom! Jag har aldrig haft så långa naglar som nu. Alltså äkta naglar. Och de skivar sig betydligt mindre. Jag har använt det drygt en månad, snart två, och naglarna är 100% bättre! Älskar det!
image4277
Det fyller dessutom upp ojämnheter och ger en len, slät yta för lacken. Man ska ha två lager, men jag fuskar och kör ett och sen har jag ett annat underlack över det här.
2. För grepp så använder jag China Glaze Strong Adhesion som underlack. Ett lager ovanpå OPI Natural Nail Strengthener. Ni kan se en utvärdering av det i mitt underlackstest där det mötte Creative Stickey i en match. Båda var lika bra. Jag kommer alltså även använda Stickey fortsättningsvis, men jag vet inte om det funkar lika bra som Strong Adhesive över OPI Natural Nail Strengthener för det har jag inte hunnit testa än.
image4278image4279
3. Lack. Valfi färg och två lager. Oftast har jag mörka färger. Gärna Blått, grönt och mörkgrått. Men jag tröttnar på allt jag har för ofta och då vill jag gärna byta till något helt annat. Rosa kanske, eller rött? Just nu är jag sugen på ett mjölkigt, halvopakt lack i vitt eller creme. Och pastelliga duochromes till sommaren! Fransk manikyr har jag inte haft i konventionell mening. Jag hade glittertippar ibland som ung, och jag gjorde ett försök med silvertippar på frihand för ett tag sedan, men jag är inte världsmästare i finmotorik så det blev sådär.
Favoritformula på nagellacken har vanligen China Glaze. Jag gillar den lite tjocka konsistensen!
4. Överlack. Alltid snabbtorkande. Just nu växlar jag mellan två olika, och självklart ska de testas framöver! Det är Poshe och China Glaze Fast Forward som är mina favoriter.
China Glaze Fast Forward är tjockare och ger ett glaserat intryck på nageln, Poshe är tunnare och ger en hårdare yta. Båda torkar snabbt och håller bra.
image4280image4281
Som ni ser hr jag precis gjort slut på mitt gamla Fast Forward och har inte hunnit ta ut det nya ur kartongen. Det är i alla fall ett fantastiskt överlack som ger mycket glans. Rekomenderas!

Ja, det var själva manikyren. Mer då? Ja, jag håller på och provar två olika nagelbandsprodukter, Oliva och CND Solar Oil.
image4282image4283
Jag återkommer med resultatet så fort jag ser någon skillnad. Annars använder jag Lemony Flutter från Lush, Vaseline Intensive Care handkräm, Doves nattkräm för händer, OPI Avojuice, Crabtree&Evelyns handkrämer, Olivas handkräm, ja, alla möjliga handkrämer. Och dem ska jag faktiskt börja berätta om här på bloggen. recensioner av mina handkrämer kommer alltså vad det lider. Mina händer är torra och behöver mycket fukt. Jag torkar ut dem genom att tvätta händerna ofta, bada länge i hett vatten och gräva i jorden med bara fingrar. Dessutom torkar jag ut naglar och nagelband med att lacka om naglarna nästan varje dag. ibland har jag lackat om naglarna flera gånger på en dag... Ja, jag vet. manisk...

Har bestämt mig för att från och med idag ha nageltema på bloggen. Det kommer bli gröna nagellack hela veckan. Jag hade tänkt spara det lite, men jag känner att det är perfekt läge nu. Avspark med testen av underlack och det här måste ju vara rätta upptakten för nagelveckan! Så välkomna till åtta dagar av naglar  varav sju i grönt!

Sminkan testar underlack

Publicerad 2008-04-06 16:41:38 i ,

Det blir lite nagellackstema på bloggen den här veckan! Dels så har jag precis avslutat mitt underlackstest som presenteras här nedan, sen har Sanna på www.makeupmylack.blogg.se ställt frågan hur vi sköter våra naglar, och det ska jag naturligtvis besvara! Jag ahr massor av notd som ännu inte publicerats och nagellack är ju dessutom kul! Eller hur! Så vi börjar med lite test av underlack. Varsågoda!

Jag har två underlack som jag testar just nu. Dels mitt vanliga China Glaze Strong Adhesion och dels Creatives Stickey.
image4238image4237
Strong Adhesion har jag använt rätt länge nu med bra resultat. Jag har haft det ovanpå ett annat underlack i och för sig, ett OPI Natural Nail Strengthener-underlack som verkligen har gjort mina naglar betydligt starkare och mindre benägna att skiva sig! Rekomenderas varmt!
Men nu skulle vi testa dessa två baslack. All Lacquered Up-bloggens Michelle använder Creative Stickey som underlack och många tycker det är ett väldigt bra underlack med god hållbarhet. Samma sak sades om Orly Bonder och den gillade jag inte alls. Det finns en recension på den också om ni letar lite i arkivet.
Creatives Stickey fungerar ungefär på samma sätt som Orly bonder och även Strong Adhesion. De bildar en greppvänlig, lite klibbig yta, som nagellacket får bra fäste i på nageln. Det gör att lacket får längre hållbarhet, om man har tur. Som sagt, det funkade inte med Orly Bonder, men jag har varit nöjd med Strong Adhesion.

När man applicerar Creatives Stickey känns det rinnigt och tunt. Det är nästan svårt att få jämnt på nageln, men det flyter ihop sen till en film, men man får vara lite koncentrerad på vad man gör. Penseln är mycket smal och man får ta tre drag över tumnageln, något jag inte brukar beöva med China Glaze- eller OPI-penslar.
Cina Glaze Strong Adhesion har samma lite geleaktiga konsistens som alla China Glaze produkter. Det är alltså mycket tjockare än Stickey. Det flyter ut och ger en absolut slät yta som även verkar fylla lite av ojämnheter i nageln. Inte som en ridge filler, men åt det hållet. Båda känns lika när de torkat till lite. Jag kör dock lack på dem i princip direkt så jag vet inte hur det skulle bli om de verkligen torkat.

Mitt test kommer gå till så här:
Jag har lackat naglarna idag, Så från och med torsdag 3/4 kommer naglarna vara utsatta för slitage. Jag har lackat med Creative Stickey på höger hand och China Glaze Strong Adhesion på vänster hand. Över det har jag två lager av Misa Travelling Minstrel. Som överlack har jag använt Poshe. En helt vanlig manikyr med andra ord.
Här är höger hand:
image4239
Och här har ni vänstertassen:
image4240
Helt nylackade när jag skriver det här. Men när ni får se det har det gått X antal dagar...
Nu kommer jag att göra så att jag låter den här manikyren vara till dess jag behöver ta bort den, det vill säga när ena, eller båda, händernas naglar visar tecken på slitage. Jag kommer inte toppa om naglarna med lack eller överlack eller på annat sätt förlänga livslängden. Eftersom allt annat är lika på båda händerna kan vi, förhoppningsvis, se om det blir någon skillnad i livslängd på manikyren och därmed dra en slutsats vad gäller underlacken. Inte så vetenskapligt, men vi kör så ändå.

Och idag, söndag, fick jag ge upp min test. Båda händerna visar nu tecken på slitage på tumme, pek- och långfinger men inte på ring och lillfingrarna. Det naglarna utsatts för är vanliga kontorsgöromål, handdiskning av kokkärl och porslin, lättare städning (avtorkning av ytor, rengöring av handfat, badkar, och dammsugning) samt en hårtvätt och trädgårdsarbete under lördagen. Då rensade jag upp lite i några rabetter samt klippte ner lite fjolårsris från perennerna, anlade en ny rabatt och flyta sex befintliga växter till den. Under det grövsta arbetet hade jag trädgårdshandskar i skinn på mig.
Redan på lördagen kippade en flisa loss i tummen på ögerhanden. Om vi ska skylla det på Creative Stickey vet jag inte, eftersom min högra tumnagel är den nagel som varit i sämst skick och gärna skivar sig.  Flera naglar blev slitna i kanten av trädgårdsjobbet också.
Så här såg naglarna ut idag, söndag:
image4258image4259
Strong Adhesion på vänster, här ovan, och Creative Stickey på höger. Och samma nedan:
image4264image4265

Här nedan har ni Creative Stickey:
image4260image4261
Och här nedan China Glaze Strong Adhesion:
image4262image4263
Jag tycker det är otroligt svårt att bedöma vilket av dem som går segrande ur striden. Jag skulle säga att båda höll lika bra. Jag tycker det är rätt bra med tanke på att jag har dåliga naglar som skivar sig, jag jobbade i trädgården och jag lade inte extra överlack på naglarna under tiden. Hade jag gjort små touch ups och lagt överlack en gång till hade det hållit ytterligare någon dag. För mig blir alltså båda godkända. Om man jämför med Orly Bonder så är det här bara småskavanker. Med Orly Bonder föll stora flagor bort, ungefär som på min tumnagel på högeranden, men utan att nageln skivat sig. Lacket bara lossnade och föll... Jag kommer fortsätta med min China Glaze Strong Adhesion tror jag, då jag personligen föredrar den lite tjockare konsistens som den har. Men jag använder natirligtvis upp mitt Creative Stickey och gillar det med! 
Vad säger ni? Såg ni en vinnare? Har ni testat någon eller båda av dessa underlack? Vad gillade ni dem? Berätta!
 

Misa Travelling Minstrel

Publicerad 2008-04-05 15:18:16 i Naglar, vampy,


Ett vackert lilarött lack med krämfinish. Som alla Misa-lack är det rinnigt när man tar upp penseln. När man är van vid China Glazelack blir man lika överraskad varje gång av den lätta konsistensen. Men lacket sprider sig jämnt över nageln och går att precisionsapplicera trots att det är så rinnigt.
Ett lager räcker för att få det här lacket helt täckande, men på bilden har jag två lager.
I flaskan ser lacket ut som att det skulle finnas en duochromeeffekt i det eller möjligen lilarosa skimmer. På nageln syns inget av det. Det blir ett väldigt vuxet rödlila utan skimmer eller andra effekter. Bara kräm. Nu lät jag besviken och det är jag verkligen inte. Tvärtom! Jag har just nu en krämlacksperiod och blev faktiskt positivt överraskad av det här lacket. Även om bilderna ovan är tagna i dagsljus inomhus så ser man inte riktigt färgens exakta nyans. Det är lite ljusare. Mer plommon än aubergine, om ni förstår hur jag menar. Det är så pass mycket rött i det att det inte drar åt brunt. Sobert, sofistikerat och snyggt! I alla fall i min mening. Ett lack som år mig att föreställa mig en kvinna i karriären, ambitiös och ganska klassiskt klädd i dräkt men med en femininitet som inte är gullig eller romantiserad utan mer som 80-talets power kvinna. Kapabel. Självmedveten. Sexig.
Ja, det var mina tankar kring det här lacket. Andra kan säkert få helt andra associationer. Berätta gärna i kommentarerna!

Just nu testar jag två olika underlack med det här nagellacket över, så ni kommer få se det snart igen!

Test av Indelible Crème Eyeshadow

Publicerad 2008-04-03 16:18:48 i ,


Det är den beigeaktiga som är Indelible Crème Eyeshadow, den gröna är en geleyeliner från samma märke i färgen Endangered.

ICE kommer jag nu kalla den, jag orkar inte skriva hela namnet... Det är en matt, beige krämskugga som är ganska lätt att få jämn. Den känns lite oljig men torkar snabbt på ögonlocket och lämnar den där lagom klistriga ytan för pigmenten att fästa i. När jag applicerar ögonskuggorna ver den glider de på lätt, men inte riktigt lika lätt som på Dignity t.ex. Det beror nog på att den här blir något torrare. Den är nog mitt emellan Dignity och en paint Pot, tycker jag efter ett försök...

Priset är lågt, dollarn är nere i nya bottennoteringar och den finns att beställa både hos MAD Minerals och JW Cosmetics. Jag skulle nog kunna uppmntra till köp även om den inte är hårdtestad än, eftersom resultatet var positiva och jag har sett fler positiva omdömen om den på olika bloggar. Är du intresserad av en bas för dina skuggor som håller dem på plats och ger den där snygga finishen och färgintensiteten men tycker Dignity är knepig eller för fet, ja, då har vi nog lösningen för dig! Jag kommer nog köpa fler av Indelibles krämskuggor då de finns i sex eller åtta färger, minns inte nu.

Testet genomfördes med lösa pigment, bland annat Conjuror från Fyrinnae och Sultry Green från MAD Minerals.
På morgonen såg det ut så här:

Och när jag kom hem från jobbet såg jag ut så här:

Det har bleknat en del men allt är på plats utan att ha glidit in i vallar längs globlinjen som JW Shadow Base gjorde.

JW Shadow Base

Publicerad 2008-04-02 17:53:05 i ,


Jag beställde för en tid sedan lite grejer från JW Cosmetics, bland annat en shadow base och en gel eyeliner samt en krämskugga. Det här inlägget ska handla om ögonskuggebasen.

JW Shadow Base verkar vara samma typ av, kanske till och med exakt samma produkt som, den ögonskuggebas man kan köpa hos MAD Minerals. Det är en ganska seg, hård krämbas som man får använda mer tryck för att få ut jämn över ögonlocket. När man väl fått den jämnt applicerad är den klistrig på ytan och ger bra grepp för ögonskuggorna men känns inte fet eller halkig. Jag vet att många som använt samma produkt från MAD har klagat på att det har varit svårt när man ska blenda ihop skuggorna, men det upplever inte jag.


Problem uppstår dock under dagen. Det känns som att den tjocknar på ögonlocket.  Den blir oljigare med tiden, som att den separerar på huden och oljan lägger sig ovanpå basen. Efter ett tag börjar skuggorna glida ihop i ögonvecket och jag ser redan vid lunch att det börjar bli kris. Jag lämnar dock skuggorna åt sitt öde för att se hur de är vid hemkomsten. 12 timmar efter att jag sminkat mig ser jag ut så här:


Inte okej, tycker jag, som aldrig brukar ha sådana här problem. Jag ska ge JW Shadow Base en chans till innan jag dissar den helt. Jag kan ha lagt ett för tjockt lager eftersom skuggan är så trög och hård i konsistensen. Frågan är hur man bäst använder den. Jag tror den tjänar på att vara lite varm så att den blir mer lätt i konsistensen. Kan tillägga att Dignity, min favorit krämbas, är mycket oljigare men det är en fördel eftersom man då enkelt kan lägga den så tunt som man ska. Den här basen känns torrare men blir oljigare eftersom man har ett tjockare lager, tror jag.  Den mängden fett absorberas då inte av de lösa pigmenten på samma sätt som Dignitys supertunna hinna. Men det kan ju faktiskt också vara så att mina mer än 10 år med Dignity slipat mig till perfektion med den och den här tar sig efter ett par försök. Jag återkommer!

Veckans bloggtema: Min favoritögonskugga

Publicerad 2008-04-02 05:50:09 i Veckans bloggtema,

Min favoritögonskugga och hur jag helst kombinerar den... Ja, alla bloggteman på http://www.pret-ty.se/  är svåra, även detta.  Jag har många favoriter, eller ingen, beroende på hur man ser det.  Vissa skuggor kan jag uppskatta på grund av dess kvalitet, en annan på grund av dess färg, en tredje för att den har förmågan att smälta ihop andra färger och göra kombinationerna harmoniska eller spännande.

Om jag inte kan säga en favorit som utmärker sig framför alla andra på samtliga dessa punkter så måste jag nästan välja en trotjänare som är både billig och bra. H&M matta, svarta skugga från Divided-serien. Ja, andra matta svarta skuggor som har bra med pigment kan vara favoriter de med. Tigi har en fantastisk mattsvart skugga, Paula Dorf likaså. En supersvart finns hos Everyday Minerals och har det enkla namnet Black! Den är så svart att den faktiskt är svårjobbad...


Att jag väljer just H&M beror på just priset. Jag betalde inte 30 kronor för den och jag har faktiskt köpt två av den då den första tog slut! Det har aldrig hänt med någon annan skugga någonsin! Nu lyckades jag tappa denna dyrgrip i golvet förra veckan, vilket kunde ha blivit en katastrof då den faktiskt inte finns att köpa längre. Tack och lov sprack kakan bara lite i hörnet och den håller än för att användas.

Det är alltid bra med en svart skugga i sminkväskan. En matt svart tycker jag allra bäst då man alltid kan lägga till glitter eller använda en skimrande bas om man vill få den effekten men du kan aldrig göra en skimrande skugga matt...

En svart skugga kan du ha till mycket. Sotningar är ju givet men den kan också fungera som eyeliner eller fixera kajalen, den kan tonas ut och bli grå i en mängd olika nyanser. Dessutom passar den ihop med alla andra färger.  Min favoritkombination var i många år den jag visar här. En kombination av svart och magenta. Jag hade en lång period då jag alltid hade svart och magenta eller svart och rött när jag gick ut. Idag varierar jag mig mer men kombinationen ligger mig varmt om hjärtat.


Den här makeupen är gjord med en ögonskuggebas från JW Cosmetics, jag tror det är exakt samma som man kan köpa hos MAD Minerals. Över den ligger H&M svarta ögonskugga på hela locket och under ögat. Ovanpå den ligger från globlinjen upp på brynbenet en magentafärgad Dazzle Dust från Barry M, tack Rocketqueen, och den i sin tur tonar ut i knallrosa Mesmerized från Fyrinnae.  Mascara från Max Factor, Masterpiece Max, och ögonbrynsskugga från H&M.

Kavalkad i mars

Publicerad 2008-04-01 20:03:44 i Kavalkad,

Med en dags försening kommer den här, min kavalkad av ögonmakeup för mars månad! Kan tillägga att bloggen hade födelsedag i mars, ett år, och det året har gått fort och det har varit roligt! Många nya vänner har dykt upp genom bloggen och genom www.PRET-ty.se! Tack för alla underbara kommentarer och alla tips, roliga byten och annat som verkligen uppskattas av mig! Ni är fantastiska, mina kära läsare! Kram på er!

Och som vanligt, vilken är favoriten den här månaden?


Mascararecension: Hypnose

Publicerad 2008-04-01 08:19:13 i ,

Äntligen funkar det igen! Äntligen kommer min två dagar sena recension som skulle presenterats på söndagen 30/3...

Min favoritmascara är Hypnose från Lancome. Okej, jag är inte ensam om att ha den som favorit, men ni står nog ut med en lovprisande recension till!

Hypnose har flera av de kvaliteter jag söker. Den har en lagom stor borste. Stora borstar tenderar jag att stoppa i ögat, det gör ont, och även om jag låter bli att skada mig själv med dem så känns de klumpiga och svårmanövrerade.

Så här ser jag ut utan mascara. Eller smink över huvud taget... Jag har korta, raka fransar som står rakt ut.


När jag använt Hypnose ser mina ögonfransar ut så här:

En ganska dramatisk skillnad, eller hur! Okej, här har jag inte ens finlirat eftersom jag skulle tvätta av det på en gång, så alla fransar är inte med och så, men ni ser skillnaden! Hypnose är ju en volymmascara, men på mig ger den även en del längd. Eller i alla fall upplever jag det så. Det kan vara för att mina fransar har ljusa toppar som de ser ännu kortare ut än de är.

Jag är inte speciellt road av mascara egentligen. Jag vill kunna dra ett drag och vara klar. Det är jag med Hypnose. Den är inte för våt, inte för torr. Enda minuset är att den inte separerar fransarna, det får man kamma till efteråt om det känns viktigt. På bilderna har jag bara dragit en gång med borsten längs fransarna. Jag har zick-zackat med borsten i det draget, naturligtvis, men inte upprepat eller lagt fler lager. Fransarna är inte kammade efteråt. Ni ser att man får både längd och volym, eller hur! Dessutom kommer borsten åt nere i fransrötterna.

Mascaran fäller inte, den går lätt att tvätta bort med tvål och vatten och den är absolut kolsvart utan att dra åt grått eller brunt. Perfekt för mig.


4.5/5 Enda avdraget är att fransarna kan behöva separeras efter att man målat mascaran.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela