Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Zoya Pinta

Publicerad 2009-09-30 16:48:19 i Naglar i lila,


Zoya Pinta är det blålila krämlacket som kom i höstkollektionen. Mycket vackert, eller vad säger ni? Fast här är det slitet... Jag målade naglarna i söndags och fotade idag, onsdag, och det är helt ouppfräschat. Inga extralager lack eller överlack.

Jag har inte varit rädd om det heller, jag har lagat mat och städat och härjat runt med det. Därför är det lite matt och repigt nu. Men, det är dagsljus och jag kom på att det var ofotat. ett trevligt lack dessutom. Mer tydligt lila än t.ex OPI Siberian Nights och trevliga lackegenskaper. Kan se nästan svart ut i vissa ljus, men huvudsakligen är det lila med liten blåton. Trevligt lack alltså, men kanske inte förstummande? Vi har sett det förr helt enkelt. Men, precis som med Ibiza, om man saknar ett lack av den här typen i samlingen så är det värt att investera i. Det är ett riktigt bra lack. Bättre än mina andra av samma typ.

Septemberkavalkad

Publicerad 2009-09-30 07:45:32 i Kavalkad,

Så har det gått en månad igen. Ny kavalkad alltså, men en ganska begränsad sådan. Alla de som är på sista raden är gjorda för länge sen, så det är alltså ovanligt få som är från nu. 15 makeuper in alles. Jag är ganska trött på bloggen just nu, bara boktemat känns riktigt kul men det är lite lagt på is eftersom Emma är på praktik i tio veckor. Det är segt med uppdateringarna och jag vet att jag inte kommenterat hos någon på eeeeevigheter. Jag orkar inte just nu. Jag är ledsen.

Nå, de sminkningar som blev är väl alla fall rätt okej. Hoppas ni finner nöje i att titta på dem.
1.
2.
3.
4.
5.
6.

Emma har varit med rätt mycket i september. Dels har vi haft tre bokteman och dels hade vi vår gemensamma helg här i Stockholm. Så har det ju blivit lite annat smink också. Hon är alla fall världens sötaste Emma! Jag älskar hennes boktema tolkningar, speciellt den med "ljustatueringen" och så tycker jag hon har världens finaste leende på bilden på övre raden där hon står på min balkong.

BB Couture for Men Night Ops

Publicerad 2009-09-29 06:04:19 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ännu ett av BB Couture for Mens lack. Här är det ett blågrönt lack med skimmer i. Jag har lackat med två lager och som ni ser hade tre varit bättre. Det är inte perfekta lackegenskaper heller då det inte riktigt flyter ut som det ska på nageln. men det är fint! En riktigt härlig petrolaktig blå med massor av stora skimmerpartiklar. De fångar ljuset och gistrar helt underbart vackert! Som ett Lubu Heels i blått, helt enkelt!


BB Couture kan köpas från www.Overallbeauty.com och kostar ca 9 dollar. Det är bra lack och jag tycker absolut ni ska spana in herrarnas lack också! det här, det gröna Grenade och det gyllengrå Widow Maker är mina favoriter just nu, men det finns fler som är väldigt fina. Jag ska försöka visa även ett i gunmetalgrått och ett blålila lite senare i höst.

Zoya Ibiza

Publicerad 2009-09-27 08:46:05 i Naglar i blått,


Det blev tvärstopp på mina notd med zoyalack från höstens kollektion, men de kommer om ni har lite tålamod. Jag testade för ett tag sedan detta lacket alla fall, Ibiza, som alltså är ett av höstens lack, och det är väl trevligt.


Ett lager räcker och lacket är ganska tjockt men inte kladdigt att måla med. Det har en väldigt djup blå färg som blir nästan svart inomhus. I direkt solljus får det en härligt gnistande blå nyans men i skugga syns knappt skimret. Det är fint men det är inte galet vackert som vissa andra blå. Eller snarare, vore det mitt första blå av detta slg så kanske hjärtat skulle slå trippelvolter men nu känns det som att jag redan har det fast från andra märken. Är man ny i lacksamlandet och vill ha ett vackert och bra mörkblått med skimmer rekomenderar jag detta ändå för de utmärkta egenskaperna.

Nubar Modern Matte Contempo

Publicerad 2009-09-24 19:03:46 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,


Nästa lack ut för testning bland Modern matte-lacken är Contempo, en ganska mörk röd färg med rosa inslag och mycket skimmer. Även om Prevail kanske är en roligare färg så är Contempo himla fin, och med tanke på att jag är en stor entusiast av röda skimmerlack så kan jag såklart inte låta bli att jubla över att ett sådant ingår i kollektionen. Precis som Prevail är Contempo ordentligt täckande och fungerar, om man applicerar noggrant, med bara ett lager färg. Den här gången valde jag dock två lager, dels för att jag är motsatsen till noggrann men även för att jag upplevde att Prevail slets väldigt hårt i tipparna, inte så att det flagade men så att det liksom tunnades ur om ni förstår hur jag menar.  För att slippa det så är två lager lack en klar fördel, jag har inte alls haft samma problem med Contempo. Hållbarheten är för övrigt rätt okej, inte fantastisk men okej, de håller sig fina i några dagar, men knappast i en hel vecka.  Precis som med Prevail använde jag underlack, två lager av Nubars egna ligger som grund. Slutligen måste jag bara tillägga att de här lacken är riktigt trevliga att måla med, jag upplever inte alls att de är så avslöjande som jag normalt associerar till matta nagellack, det här flyter på riktigt bra och läger sig jämt och fint på naglarna.Nubar Moodies Persian Blue

Publicerad 2009-09-24 06:04:31 i Naglar - färgskiftande,


Oj... Det här inlägget har jag glömt bort i exaltationen när Emma var här. Så här såg mina naglar ut just den helgen. Bra i och för sig, för jag har inget nytt att bjuda på.
Namnet är ju helt missvisande på det här lacket, det är inte blått någonstans. Det är ett grått lack i flaskan och det blir grönt på naglarna. Om man har frihängande tipp, som jag äntligen har lite grand, så är tippen grå. Det blir alltså en "funky french" men med diffusa kanter.

Färgskiftningen fungerar alltså. Är man ute och det är svalt blir hela nageln grå.
Jag trodde faktiskt inte det skulle funka. Sen är ju inte färgskillnaden så där hysteriskt skarp eller så, men man ser den utan tvekan.

Det är okej att lacka med, två lager behövs som minst, jag har tre lager här. Som vanligt har jag bubblor. Jag misstänker mer och mer att det är det jävla överlacket... Usch! Lustigt nog är det begränsat till en nagel den här gången. Lacket höll i ca två dagar innan det flagade på den högra handen. Tror även det beror på under- eller överlacket för det är ett problem jag haft sista tiden.

Nubar Moodies kan man köpa från www.nailshop.se och de kostar ca 50 kronor. De reas ut eftersom de utgår ur sortimentet. Skynda att fynda!

Superstar Gucci Green

Publicerad 2009-09-22 21:19:52 i Naglar i grönt,


Jag har visat det förut men det tål att ses igen, Superstar Gucci Green!

Vackert som en dröm! Det här är en skogsgrön nyans med massor av guldskimmer som är så smått att det knapt syns, bara ger lite ökad värme åt lacket, och ökat djup.

Lacket är lätt att lacka med, fast jag vet jag tyckte annnorlunda första gången jag provade det, penseln är bra och det torkar fort även utan snabbtorkande topplack. Kommer ni över det någonstans måste ni lova att slå till! Det är väl värt pengarna, alla fall om man gillar grönt!

På bilderna ser ni en tredjedagen-manikyr, alltså lite lätt slitage, med två lager lack och ett lager överlack. Man kommer undan med ett lager, men två är bättre om man vill att manikyren ska hålla ett tag. Det har jag lärt mig av Emma. Kan tillägga att det här är ett lack jag gärna bär flera dagar i rad. Det är en väldigt behaglig grön naglarna ser långa ut i lacket.

Höst i de övernaturligas skog

Publicerad 2009-09-21 22:01:02 i Boktema 2009,

Här kommer min tolkning av Missne och Robin. Precis som Sminkan var jag inne på skogstemat men jag inspirerades av hösten och dess färger. Guld, orange, rött och rödlila går därför mitt smink i. Längst in i inre ögonvrån ligger Shrouded In Gold, därefter Forgotten, Siren och slutligen Passion, inifrån och ut alltså. Passion ligger även under ögat förresetn. Svart eyeliner längs med övre fransraden, mascara och lösögonfransar. Egentligen hade jag tänkt ha Ardell 111 som jag hade förra boktemat, men jag lade den på mitt sminkbord med lim på, den lilla franrackaren singlade ner och sågs aldrig mer igen. Eller jo, det kanske den gör, men just nu är den i alla fall spårlöst borta. Det grämer mig mycket, det hade blivit finare med de andra fransarna, men nu är det som det är…

 


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft touch Foundation Sunshine

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpalett, brynskuggan Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance + Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Graphite

Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded in Gold, MUC Forgotten, Lime Crime Siren och MUC Passion

Highlighter: MUC Magic Copper

Eyeliner: Fluidline Blacktrack runt ögonen

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: Ardell 116

Läppar

Läppstift: MUS Bare

Skogsväsen

Publicerad 2009-09-21 05:53:49 i Boktema 2009,


Missne och Robin utspelar sig ju i hög grad i skogen och bland våra svenska féfolk. Min tolkning blev alltså brun och grön och med skogens löv. Jag har använt skuggor från www.britebird.se, dels den gröna och bruna ur Sanfiedorepaletten, dels pigmentet Those are Poisonous och highlightern Cream Cat.

Grunden är en stiftskugga från L'Oreal. Sen lade jag skuggan Gekko från Sanfiedorepaletten på hela ögonlocket. Sen lade jag den bruna från samma palett ovanför den gröna och rakt ut. Runt ögat skapade jag sen en ram med mörkgröna pigmentet Those are Poisonous. Den passar väl extra bra eftersom Missne är giftig. ;D
Inliner från Tigi i brunt, mascara från L'Oreal. Brynskugga från H&M. Blad från buskarna utanför huset och fästade med Ardells franslim.
Boken Missne och Robin pratade jag om när vi hade Edelfeldt som boktema senast. Så här skrev jag då:
I boken möter Torun Missne, en förkroppsligad Calla Palustris, och andra väsen som också är personifikationer av växter. Ett lite älvigt tema. Fantastiskt fin bok som jag fortfarande minns ganska bra fast det är 25 år sedan jag läste den. Kanske kan den få bli ett framtida boktema.
Så blev det också. Varsågoda.

Inger Edelfeldt- Missne och Robin. En berättelse om skogen.

Publicerad 2009-09-21 05:53:05 i Boktema 2009,

Inger Edelfeldt är en författare som redan har varit med i vårt boktema, men allvarligt talat hon är så bra att hon kan få vara med igen, eller vad säger ni? I våras hade vi böckerna Skuggorna i spegeln och Juliane och Jag, här kan ni se Sminkans tolkning och här ser ni min. Nu är det dock dags för en annan bok av Edelfeldt, Missne och Robin. När vi hade Inger på boktemat sist så nämnde Mimmi denna bok. Jag hade inte läst den då men jag var nyfiken redan då, så ja, jag läste den och vi bestämde oss för att den platsar i boktemakategorin. Det är nog lika bra att vi vänjer oss vid att återanvända författare, vår boktemafantasi är inte oändlig och även om det säkert finns en uppsjö av böcker som kan passa så har ju Sminkan och jag knappast läst alla. Alltså, fram för återanvändning av författare i Boktemat.

 

I Missne och Robin får vi möta elvaåriga Torunn. Torunn och hennes föräldrar har åkt till torpet, precis som de brukar på sommaren, men i år har inte Torunn kompisen Åsa att leka med. Istället ger hon sig ut på strövartåg på egen hand och när Torunn går i sina egna tankar och samtidigt råkar trampa på en magisk tuva så hamnar hon genom magi i de övernaturligas skog. I den magiska skogen möter Torunn först den androgyne Missne som hon genast fattar tyckte för och som hon presenterar sig för som Robin Hood. Missne har dock sina små egenheter, till exempel så verkar han tycka att den högsta lyckan vore att få dränka Torunn i sin sjö. Som tur är så är Missne inte ensam i skogen och Torunn blir räddad. I skogen möter hon även Esmeralda, en kvinna som en gång i tiden bodde i torpet, men som efter att ha blivit mördad lever sitt liv i de övernaturligas skog som ett spöke tillsammans med många av de andra sällsynta varelserna. Och Torunn möter också gråa fasansfulla varelser som vill ta över skogen och förslava dess invånare. För att kunna förhindra detta behöver skogens invånare Torunns hjälp, och hon hjälper så gärna om inte annat för att få vara nära Missne. För om man inte tar hans små dränkningsförsök allt för personligt så är han ju rätt charmig, det tycker i alla fall Torunn…

China Glaze Let’s Groove

Publicerad 2009-09-20 14:31:28 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

I fredags fick jag förfrågningar kring Retro Diva-kollektionen från China Glaze. Sminkan visade ju Stroll går, och här kommer alltså Let’s Groove, det mest lila lacket i kollektionen. Retro Diva känns som en rätt trevlig kollektion, men den tilltalar mig inte tillnärmelsevis lika mycket som förra höstens Rodeo Diva, en av mina absoluta favoritkollektioner, gjorde. Jag har  tre av lacken men har hittills bara testat ett.

Let’s Groove är en vacker ganska mörkilila färg med mycket skimmer i. Lacket täcker väl med två lager och jag har både över och underlack på bilderna, jag minns inte vilket dock bilderna har legat ett tag i min dator. Let’s Groove är kanske inte lacket du köper om du vill ha ett superunikt lila lack, men det är väldigt vackert och trevligt att applicera är det också.

Gröna ögon med Manly

Publicerad 2009-09-20 12:22:19 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Marie på Fizz Ivy skrev om en av sina favoriter i Manly-paletten och utmanade oss att visa sminkningar med den. Hurra, tänkte jag, det ska jag göra! Dessvärre är jag osäker på om jag prickade rätt med den gröna jag valde. Eller de gröna. det blev plural.

De tre gröna på fjärde raden uppifrån, från vänster till höger, markerade med penseln som ligger med spetsen på den mittersta och så en orange och en gul fick vara med och leka.

Först hade jag en stiftskugga på hela ögonlocket, Color fresco från L'oreal, och sedan lades de gröna med den ljusaste innerst och den mörkaste ytterst på var sin tredjedel av ögonlocket.

När de gröna var på plats så öste jag på lite av en svavelgul på brynbenet och så en mörk orange. Ovanpå den ,örka orangefärgade lade jag faktiskt lite Kois&Lotuses från Brite Bird för att mjuka upp. Det blev ändå himla skarpt för den orangefärgade var så pigmenterad att den inte gick något vidare att blenda. Skulle haft den gula under som blendningsbas. Det orangea i fransarna är Kois&Lotuses för det var det sista jag pysslade med. Slutligen öste jag på med brynskugga och mascara. Ja, glömde ju att jag har kajal under ögat, Bourbon från Urban Decay, och eyeliner i grönt Indelible Gel Eyeliner Endangered. Ja, det var mitt försök att använda Maries favoritskugga. Är inte missnöjd även om det inte blev helt perfekt...


OPI Here Today, Aragon Tomorrow

Publicerad 2009-09-20 00:54:10 i Naglar i grönt,


Dags att äntligen visa det mörkgröna lacket från  OPI's spanska kollektion. Here Today, Aragon Tomorrow. Jag har varit lite osugen eftersom jag hört att det ska vara så svart i tonen att det gröna knappt kommer fram, men faktiskt upplever jag det inte så. Det är faktiskt rätt fint!

Bilderna är tagna i olika ljus så ni ska se tydligt hur det ser ut, dels inomhus, dels i sol på balkongen, dels i skugga men vid fönstret. Jag tycker det ser grönt ut hela tiden men det är förvisso en mörk grön.

Jag har två lager lack på dessa bilder. Det var ganska jämnt efter första lagret men även ganska skirt, bisarrt nog. Färgen var dock ännu tydligare grön då. Med två lager blir det en ganska djup, granaktig grönfärg. Det finns en del svärta i den, så klart, men som sagt, den är inte svart utan man ser att den är grön. Det gör man till och med nu fast jag sitter i bara ljuset från datorns skärm. Färgen beror en hel del på vinkeln dock, och för full täckning behövs tre lager, som ni ser, med risk för att det blir ännu mörkare och då kan jag se att det kommer upplevas som svart.

Som ni ser är det lite genomskinligt fortfarande efter två lager lack, alla fall om man håller upp fingrarna mot solen.

Penseln är samma grova mopp som alla nyare OPI-lack begåvats med. ett plus för att det räcker med ett penseldrag till och med på tummarna, men minus för att det är svårt att bara måla nageln och inte all omkringliggande hud också. Formulan är dock rätt bra på lacket så det droppar inte och pölar inte heller. På det stora taget är det ett godkänt OPI-lack och det är en ganska trevlig färg. Bättre än jag trodde.

Sen kan jag inte låta bli att visa en bild på Sabina också. Hon är ju så söt!

Sminkan på söndagen

Publicerad 2009-09-19 09:31:12 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Nya ögonskuggor köptes ju när jag och Emma var på stan. Två av dem lekte jag med redan på söndagen. Det är Diva och Silk från Make Up Store som jag plockat fram.

Basen är en krämskugga från Max Factor i pärlbeige. Därefter Diva på de yttre två tredjedelarna av ögonlocket. Silk är svept från inre ögonvrån och längs skarven av Diva.

Därefter är det highlightern Cream Cat från Brite Bird som allt tonats ut i upp mot brynet. Mycket enkelt. En aningen grå kajal, Dusty Smoke, från Make Up Store längs övre fransraden. Mascaran är Telescopic från L'Oreal och ögonbrynsskuggan Myrrah från Face.

Det var mitt sista inlägg från förra helgen. Blev en rätt bra sminkhelg, eller hur? Vi får se om det blir något smink denna helgen också. Just nu känns det inte så men jag är ju helt nyvaken och har inte fått min kaffe-fix än. ;)

China Glaze Stroll

Publicerad 2009-09-19 09:26:07 i Naglar i rött,


Såg att det kommit lite önskemål i kommentarerna på att vi ska visa våra lack ur Retro Diva-kollektionen från China Glaze. Jag har tre, Emma har också tre, men de sammanfaller delvis. Det som skiljer våra respektive samlingar är att hon har Thunbderbird istället för Stroll. Jag kommer alltså visa Stroll nu och sen får Emma ta tag i resten av lacken. Jag har ju fortfarande en miljon Zoya-lack kvar att visa upp plus Orlys Enchanted Forest och OPI's Here Today, Aragon tomorrow. Ja, en hel massa Sally Hansen också, men de känns lite färgglada just nu. Jag vill ha vampy-lack just nu.

Stroll ser ut ungefär som ett lack jag frankade fram för ett år sedan ungefär och som jag döpte till Sylt. Det är en vinröd färg med ganska stora skimmerpartiklar och det ser ut lite som hallonsylt.

Det var lättlackat och bra på alla sätt. Ett lager ger en ljusare vinröd om man föredrar det, här är det två lager för att bygga på färgen mer. Det hade annars klarat sig med ett lager. Torktiden är helt okej med Revlon Top Speed som överlack.

Jag tycker lacket är himla fint. Bilderna gör det inte riktigt rättvisa. Det gnistrar som av små eldar i det då ljuset träffar något glitter i det men det blir inte tokglittrigt ändå. Det är gömda små eldar, liksom. Glitterpartiklarna är röda och guldfärgade, tycker jag mig se, och guldet ger lite värme åt en annars ganska kall färg. I mina ögon är den toksnygg! Köp Stroll om ni ser den i affären eller klickar hem lack från Retro Diva-kollektionen! Jag tror inte ni ångrar er.

Nubar Modern Matte Prevail

Publicerad 2009-09-18 15:41:37 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Visst vill ni se lite mer av Nubars matta lack? Sminkan har ju redan visat Vital, men hon sparade det absolut snyggaste lacket i kollektionen till mig, Prevail. Prevail är en riktigt snygg och annorlunda färg, jag skulle beskriva den som grålila med skimmer, ja och så är den ju matt då såklart. Matta lack är ju inte alltid så skojiga att applicera, men detta skötte sig faktiskt riktigt bra. Jag har ingen aning om huruvida Nubar rekommenderar underlack ihop med dessa lack eller inte, men jag skulle aldrig måla mina naglar i en så mörk färg utan underlack, alltså grundade jag med två lager av Nubars eget baslack. För att vara på den säkra sidan fick det torka lite innan jag målade på Prevail, inte överdrivet länge dock, kanske tio minuter sisådär. Sen målade jag på ett lager av Prevail, här försökta jag att jobba snabbt och med så få penseldrag som möjligt och jag är faktiskt nöjd med resultatet. Matta lack är ju kända för att vara otroligt avslöjande men jag tycker inte att Prevail var så farlig. På de sista naglarna hade jag jobbat upp en bra teknik så då tror jag inte att jag målade med mer än två penseldrag per nagel. Nubars lack är bra att måla med inget snack om den saken, vilket är ruskig tur för mig med tanke på att jag den senaste månaden har utvidgat min samling av Nubarlack från 1 till 13. Nubar har hottat upp sig något alldeles otroligt, eller är det bara marknadsföring? Jag inbillar mig att de alltid har haft snygga lack men de har ändå inte frestat mig så mycket. Det gör de nu…

 


Nåja, tillbaka till Prevail, ett lager målade jag och sen täckte det, ingen mening med att måla fler lager då. Jag gillar såna här lack, Chrome-lack och matta lack är ljuvliga när man vill att det ska gå snabbt eller bara har taskigt tålamod, vilket jag definitivt har när jag lackar, när jag är inne på andra eller tredje lagret färg så har jag för det mesta slutat bry mig om det kommer utanför, och på fjärde lagret är jag redo att doppa fingrarna i flaskan för att snabba på processen. Alltså, jag gillar Prevail, massor. Detta är en otroligt het höstfärg, OPI borde se och lära av Nubar, det går ju faktiskt att släppa nya färger, fast lacken har en ny struktur. Avslutningsvis så vill jag bara säga att lacket torkade kanonfort, och nej det har ännu inte flagat på mig. Jag är inne på andra dagen och det har inte varit några problem så här långt. Matta lack påstås ju hålla betydligt sämre men än så länge så har jag inte sett något av detta. Kanske att lacket har slitits lite mer i kanten än vanligt, men med tanke på att jag inte har något överlack så är det ju inte så konstigt.

Sminkan i lördags

Publicerad 2009-09-18 05:57:45 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Här kommer ett inlägg som inte hunnit ut än. Det är från förra lördagen och texten skrev jag också då, om ni tycker jag säger något ni redan vet...

När jag och Emma var på stan tillsammans på lördagen så såg jag ut så här. Emmas fotd har ni ju redan sett, hon var toksöt i lila. Jag hade grönt och en blandning av Makeupcosmetics och Urban Decay-skuggor.

Grunden var en stiftskugga, som vanligt, Color fresco från L'oreal. Ovanpå den lades Egypt från Makeupcosmetics på hela ögonlocket. Den förstärktes något i ögats ytterkant med Luxury från samma märke.

Globlinjen sveptes sedan med Smog från Urban Decay och de gröna skuggorna blendades ihop med den bruna så de flyter ihop ganska skarvlöst. För att ge ett lite gyllene skimmer i inre ögonvrån så applicerade jag lite Mauie Wowie, också från Urban Decay, från inre ögonvrån och uppåt/utåt. Slutligen highlightade jag med Shinkirou från Fyrinnae.

En ram ritades runt ögat med en kajal från IsaDora, Indigo. Ovanpå den lade jag mer av Luxury från Makeupcosmetics för att "gröna till det". Sedan fästes Ardells Demi Luvies och brynen fylldes i med Face brynskugga Myrrah. Det var sminket från lördagen. Kan säga att jag hade en skön shoppingorgie på MUS och kom hem med tre nya, fina ögonskuggor som tydligt ropade mitt namn. Två andra som ropade tvingade Emma mig att lämna kvar, tack och lov. Meningen var att hon skulle leda mig bort från alla frestelser men eftersom jag är större och starkare så lyckades jag slita åt mig lite smink alla fall. Även på nagellacksfronten fungerade hon lite som broms, det blev två lack från IsaDora efter att hon nästan brottat ner mig och tvingat mig släppa Sapphire. Tur det! Tack Emma!  Vi träffade förresten Ika också, vilket var kul! Hoppas du är nöjd med alla dina inköp Ika!
Ja, som sagt, det var väl allt.

Lila med Makeupcosmetics och Taylor Made Minerals

Publicerad 2009-09-17 09:59:57 i Emmas FOTD 2009,Här kommer en liten sminkning som har några veckor på nacken, och jag har således hunnit glömma bort vad jag använde för produkter. Eller nej, jag vet vad jag hade för skuggor, i alla fall de flesta. Längst in i ögonvrån ligger Angel från Makeupcosmetics, på mitten av ögat ligger Amy, även den från MUC och längst ut i yttre vrån ligger Sucker från Taylor Made Minerals. Har ni inte testat Amy och Sucker så tycker jag definitivt att ni ska göra det, de är favoriter i sina kategorier, ljuslila och klarlila, båda två. Övrigt smink jag har är jag lite osäker på, men att jag har en svart eyeliner är ju ganska uppenbart, jag gissar på att detta är MUS kakeyeliner men det kan vara Cliniques gelliner lika väl. Highlighter är antingen den från Clarinspaletten eller Plush från TMM. Jag borde kunna avgöra det ifrån bilden men jag är inte säker, gissar på den senare dock. Munnen är jag i alla fall säker på, det är Clarinsstiftet Raisin, Lip Tint någonting heter de stiften och de är kalasfina, såna tycker jag att alla borde köpa. De är dessutom superbilliga hos Söderfin och nästan lika billiga hos Strawberrynet som dessutom skickar fraktfritt. Inte omöjligt att jag köper på mig ett par till, de är ju så fina och trevliga och ja, helt enkelt underbara.

Tre augustifavoriter

Publicerad 2009-09-16 16:59:16 i Emmas tre favoriter,

Bättre sent än aldrig är lite av mitt motto när jag bloggar, så här kommer mitt inlägg med mina augustifavoriter. Jag skrev dock inlägget för cirka två veckor sedan så om ni tycker at jag säger konstiga saker så får ni mentalt förflytta er bakåt i tiden. Och ni som är nyfikna på Sigma, ni får vänta lite till, de kommer alla gånger som favoriter för september, men när detta skrevs hade jag knappt testat dem ännu... Alltså mina vänner, tålamod är en dygd:)

Sådär, då var det september igen. Det känns alltid lite vemodigt, för när det är september, då känns det som om det är det officiella farvälet av sommaren. Och nej, jag tycker inte som Sminkan äntligen. Jag tycker det känns lite tungt, men också lite spännande. Sommaren traskar på i en och samma lunk, men i och med septembers intåg börjar skolan, allvaret men också lite mer spännande aktiviteter att hända. Å andra sidan så älskar jag hösten för kläderna och färgerna, finns det något bättre än höstsmink? Nåja, nu ska vi inte prata om det, men jag kunde inte låta bli ett litet utlägg, slutsatsen är att årstidsskiftet känns lite tungt.

 Med ny månad, och ja även ny årstid nu då, så är det såklart också dags för nya favoriter. Ni har väl inte glömt min nya kategori? Jag är ganska förtjust i den måste jag säga, att få babbla planlöst om mitt favoritsmink, det är en aktivitet jag uppskattar! Favoriterna från augusti är följande.

Essie Matte About You

Ingen har väl missat att matta lack är höstens stora nageltrend? Ifall ni har det så vet ni det nu. Massor av märken har valt att släppa en eller flera matta kollektioner. Essie har dock nöjt sig med att släppa ett matt överlack och det är riktigt riktigt bra grejer. Matta överlack är himla smart då ni kan matta ner vilket ni vill av era vanliga glansiga nagellack, kanon om ni vill haka på den matta nageltrenden men inte vill köpa upp er på ett helt artilleri med matta lack.Jag har sagt det tidigare men det tål att sägas igen, jag är inget Essie-fan, men här har de slagit huvudet på spiken rejält. Lacket är dessutom riktigt snabbtorkande, så även om ni är vana vid snabbtorkande lack så borde ni orka med att vänta på att detta ska torka.  Här kan ni se mina lekfulla matta naglar, och här kan ni se All Lacquered Ups jämförelse av matta överlack, Essie klarar sig riktigt bra! Matte About you köps nog billigast på Ebay, men vill ni handla svenskt så tror jag att Blush har tagit in det.


MAC Select Cover Up Concealer

Concealer är en produkt jag ständigt är på jakt efter. Inte för att jag nödvändigtvis tar slut på dem så snabbt, men jag jagar ständigt efter den perfekta, min graal. Nu ska vi visserligen inte ropa hej allt för tidigt, men Select Cover Up kan mycket väl vara det bästa jag har testat i concealerväg. Jag använder den enbart under ögonen, men där är den helt enkel suverän. En flytande concealer som går at variera från måttlig täckning till riktigt täckande, och som dessutom sitter på plats hela dagen, vad kan jag säga, jag är kär! Denna misstänker jag starkt att det blir ett köp av när jag kommer till en MAC-disk nästa gång, dne jag har just nu är bara ett prov, men den är riktigt dryg, så jag räknar med att jag kommer att klara mig med denna ett tag till.
Okej en liten update på denna: Ni ser tuben och fattar vad det betyder eller hur? Jag köpte denna när Sminkan och jag var på MAC. Har ingen aning med vad jag ska göra med 10 ml dock, den är ju sjukt dryg, kommer aldrig mer behöva concealer typ...

 

Clarins brynpalett
Nu kanske jag ropar hej lite väl tidigt igen, jag köpte den i torsdags, men mina cravings efter den här paletten har varit enorma, och ja, den har inte gjort mig besviken. Kanonbra brynskuggor i användbara färger, brynvax, en highlighterskugga, samt ett antal verktyg i något som mest ser ut som en blankare version av LG Shine, men är utrustad med en betydligt bättre spegel inuti och som till och med har en vettig minipincett, hur kan jag annat än älska denna?

Onsdagsglamour igen

Publicerad 2009-09-16 16:48:58 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Jag har ju startat en sorts tradition vad gäller mina onsdagar. Sovmorgon lika med mer tid att fixa med smink och vad är då roligare än lite glamour med lösögonfransar eller glitter? Eller varför inte både och?

Den här onsdagen började jag med en stiftskugga, Color Fresco, från L'oreal. Sedan målade jag min traditionella huva i lila, Flamenco från MUS använde jag till det, och tonade ut den noga mot brynbenet. Därefter plockade jag fram Chromed in Between från Brite Bird och lade på mitten av ögonlocket. I'm antiqui-teasing you, också från Brite Bird men något varmare i tonen, lades sedan innerst på ögonlocket och upp längs brynbenet för att blendas ut i highlightern Cream Cat, även den från Brite Bird.

Därefter målade jag en ram runt ögat med Black Out, en Indelible Gel Eyeliner, och tonade den med en pensel med lite svart skugga, Twilight från Paula Dorf. Pennan Petrol green från Isadora lades som inliner. Lite Flamenco under ögat också, för att binda samman färgerna och så lösögonfransarna. De är från Elise och har en silverglitterkant. Den förstärkte jag ytterligare med silverglittereyeliner som jag köpt från ebay. Ja, sen var det bara ögonbrynsskuggan kvar, fixade med det, och så foundation och ett vinrött gloss på läpparna. Lite lagom med glamour en onsdag, tycker jag. Matchade förresten med nya örhängen som jag hittat på Lindex! Helt enastående vackra! Jag är jätteglad åt dem! Långa, silvergnistrande och fina!

Naglar i svart och blått

Publicerad 2009-09-16 07:22:11 i Naglar - holografiska lack,


Emma har ju varit här, som ni vet, och självklart ville vi bytlånas lite med nagellack och så. Här är resultatet för min del. Jag kunde, som ni ser, inte bestämma om jag ville ha det blå Versacelacket eller det bulgariska svarta holo-lacket så det blev både och!

På vänster hand har jag det svarta holografiska med undantag för ringfingret som är blått, på höger hand är det omvänt, blått med en holonagel. det funkar väl! Hihi! ;D
Båda lacken är underbart vackra och ljuvliga och fantastiska! Lättmålade dessutom. Snälla Emma lät mig till och med sno åt mig lite i ett par gamla överlacksflaskor så jag kan använda dem igen!

Ser ni hur fantastiskt fina de är! Glansen! Färgen! Jag är kär! Båda lacken är så enastående fina att de lätt kan kvala in på min tio-i-topp lista! Tack Emma för chansen att få prova dem!

Och, eftersom dagarna gått utan att inlägget blivit publicerat, så måste jag berätta att jag fortfarande har manikyren kvar och älskar det! ;D

Emma på söndagen

Publicerad 2009-09-15 18:21:06 i Emmas FOTD 2009,


Söndags-Emma på min balkong. Ja, sista dagen med Emma såg hon alltså ut så här. Inte så tokigt det heller. Och undrar ni varför det är jag, Sminkan, som skriver i Emmas kategori igen så beror det på att bilderna ligger i min kamera och Emma har åkt hem nu. Eftersom inlägget säkert publiceras senare i veckan så kan jag tillägga att klockan är fyra på söndagseftermiddagen när jag skriver detta och Emma har precis satt sig i bilen och åkt.

Bilderna är inte så bra som de kunde ha varit. Vi hade lite bråttom och ljuset är inte fantastiskt, men ja, så här blev det alla fall.
Det är jag som gjort ögonen. Grunden är en Color Fresco stiftskugga från L'Oreal. En tjock eyeliner målades längs övre fransraden med en mörklila kajal från Isadora. Sen ligger en lila "huva" i yttre ögonvrån gjord med Flamenco från Make Up Store. Över hela ögonlocket, över den lila också alltså, svepte jag sedan Bear with me från Brite Bird. Därefter målade jag ögonlocket med en wash av Rock'n'Rolla, också från Brite Bird. Mitt på ögonlöcket lade jag lite I'm Antiqui-teasing you, samma märke, Brite Bird. Den ger snyggt bronsguldigt skimmer och metallisk känsla.

Som inliner och som definierande ram runt ögat har jag använt lite, lite brun kajal från Tigi. Under ögat ligger Violin och Rock'n'Rolla från Brite Bird.
Ja, det var ögonen. Ja, Emma har målat i sina bryn med sin vanliga Clarinspenna så klart och använde samma mascara som på lördagen. En Masterpiece Max Beyond Length.

Övriga produkter som användes var bland annat Everyday Minerals foundation i färgen Fair Medium, alldeles för mörk för stackars Emma, och Plum Dust från samma märke som rouge. Läpparna målades med MAC Media.

Kaosdemon

Publicerad 2009-09-14 20:46:44 i Boktema 2009,


Hej! Idag har Emma och jag boktema och dagens författare är Kelley Armstrong. Jag hittade hennes böcker av en slump innan jul och läste först Dime Store Magic, förälskade mig och skaffade raskt flera böcker i serien. Efter ett tag fick jag Emma att läsa serien också och jag är glad att även hon gillar den. Jag är väldigt förtjust i den värld Armstrong skapar och jag har även läst en annan av hennes serier, den om Chloe, och rekomenderar även den.

Så här började min makeup idag. En "klassisk" Sminkan i svart och lila. Den utvecklades sedan, men låt oss börja här. Grunden är Dignity från Face. Därefter en ram av svart kajal som fylldes i med Paula Dorfs Twilight. Twilight blendades med Flamenco och Diva från Make Up Store för att få en rökig, lila ton. Shinkirou från Fyrinnae är highlighter och ligger även i inre ögonvrån. Det hela är alltså en ganska okomplicerad makeup men dramatisk, och jag inte tänkt göra så mycket mer. Jag är trött efter en lång dag och inspirationen var lite seg med att infinna sig. Tanken var dock att se lite demonisk ut eftersom Armstrongs värld befolkas av en mängd olika halvdemoner. det är Volo-demoner som är telekinktiska, elddemoner av olika klasser (jag hade tänkt visa en combustio men det gick åt fanderns...) och många andra sorter. Kaosdemonen Hope är dock en av de återkommande karaktärerna och hon har sin egen bok som heter Personal Demon.

Hur visar man att det är en kaosdemon? Ja... Jag funderade lite på det medan jag sminkade och fotade själva grunden. Sen tänkte jag att om Emma vågar ha pentagram i pannan kan jag ha en kaosstjärna på kinden! Så, det blev en, lite trubbig, kaosstjärna (eller något åt det hållet alla fall) och så en utveckling av kajalen runt ögat. Lite strass fick också vara med. Svart strass så klart. Jag är ganska nöjd med min tolkning. Hoppas ni känner er inspirerade av våra boktips och uppskattat våra ansträngningar att tolka en av våra favoritförfattare i den genre vi är så förtjusta i, fantastiken! ;D

Just ja! Glömde nästan! Min tolkning inkluderade ett par svarta läppar också. Jag fick ett läppstift från Make Up Store i present av Emma, Dawn, och det ville jag ju visa upp så snabbt som möjligt! Läckert svartblankt! Tack Emma!

Woman of the Otherworld

Publicerad 2009-09-14 18:05:21 i Boktema 2009,

Här kommer min boktematolkning. Jag måster erkänna att jag inte riktigt vet jag vad föreställer, jag har nog mest byggt min tolkning på att måla en stjärna i pannan. Jag fotade dels innan och dels efter stjärnmålandet, man vet aldrig var det slutar när man ska måla figrer. Den blev inte direkt bra kan jag inte säga, men vad tusan, ni får se den ändå, det är ju bara boktema en gång i veckan och det blir roligare såhär. För att ni inte ska tro att jag har blivit helt galen så visar jag här boken jag fick min inspiration ifrån. Ni ser stjärnsmycket, jag tycker det är ganska snyggt och tänkte att ett sånt målar jag, eyeliner är ju alltid kul att leka med.

Alltså gjorde jag ett stjärnsmycke, komplett med kedja och allt. Ganska fult blev det, men men, jag ska ändå tvätta bort det innan jag åker till stallet. Övriga sminket trodde jag skulle bli bra, men sen blandade jag in en massa silver och tappade därmed formen och helt plötsligt så blev det betydligt sämre. Dessutom så ändrade jag därmed min idé om att göra ett guldsmycke med röd sten till att göra ett silversmycke med lila sten. Tror dock inte att färgvalet gjorde så stor skillnad.Hyn

Foundation: Egen mix av Everydat Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Everyday Minerals Blush Light Pink

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpalett, brynskuggan Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance + Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Graphite

Ögonskuggor: MUS Pollution, Face Eyedust Oriental, MAC Knight Divine och L’oreal Color Appeal Platinum i Real Silver

Highlighter: L’oreal Color Appeal Platinum i Real Silver

Eyeliner: Fluidline Blacktrack runt ögonen och Silverstroke till stjärnan

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: Ardell 111

Läppar

Läppenna: MUS Golden purple

Läppstift: MUS Black Orchid

 


Jag började med att måla ut formen jag ville att sminket skulle ha med Wet n Wild-pennan. Därefter målade jag MUS Pollution i den yttre vrån, Oriental i mitten och Real Silver i inre ögonvrån. Knight Divide applicerade jag mjukt ovanför de andra skuggorna, och Real Silver fick ligga som highlighter, lite tunnare än i inre vrån dock. Därefter målade jag svart eyeliner som fick följa skuggningens yttre form, jag målade kajal, Knight Divide under ögat och svart mascara på fransarna. Jag limmade även dit ett par lösögonfransar från ardell, ganska grymma lösögonfransar om ni frågar mig. Slutligen målade jag dit stjärnan i pannan, och fäste en strassten i mitten. Inte världens bästa boktema, men å andra sidan inte det sämsta heller. Det var snyggare utan stjärnan, men den var ju i alla fall lite kul.

 

Kelley Armstrong: Women of the Otherworld

Publicerad 2009-09-14 14:07:10 i Boktema 2009,

Ny vecka, nu måndag och nytt boktema. Som ni säkert har märkt så har boktemat fått byta dag, detta för att vi lättare ska hinna med, att skriva och tolka tar ju lite tid, alltså skadar det inte att ha en helg på sig. Denna vecka faller valet på Kelley Armstrong. Armstrong är en kanadensisk författare och hon har skrivit en hel lång rad med fantasyböcker. Den serie som det har kommit ut mest av och som Sminkan och jag har läst och således valt att fokusera på denna vecka är Women of the Otherworld. Denna serie består för närvarande av 10 delar och efter vad jag ha förstått så kan det nog komma fler bäcker i serien. Skulle så inte vara fallet så har armstrong skrivit ett helt gäng med andra serier, för den som inte kan få nog.

 

I den första boken möter vi Elena, världens enda kvinnliga varulv, som har svårt att acceptera sitt öde och därför har övergivit sin flock för att försöka leva ett vanligt liv, tillsammans med sin sambo i Toronto. Detta innebär en del problem då Elena med jämna mellanrum måste förvandla sig till varg, för hur förklarar man på bästa sätt sina nattliga joggingrundor och sin glupande aptit för sin partner? Elena kämpar hårt för att dölja sin sanna identitet för sina närstående, men en dag kontaktas hon av flockens Alphahanne Jeremy. Flocken är hotad och Elena måste resa hem för att hjälpa de sina, hon är trots allt skyldig Jeremy en tjänst. Väl på hemmaplan tvingas hon att möta Clay, mannen hon en gång älskade passionerat, men som har sårat och märkt henne för livet. Att ignorera Clay är inte lätt, men Elena tänker försöka, hon vill trots allt bara hjälpa flocken att avfärda hotbilden, så att hennes liv kan återgå till det ”normala” i Toronto.

 

Armstrongs Women of The Otherworld-serie är uppbyggd så att vi får möta en övernaturlig kvinna i varje bok. Huvudpersonerna återkommer dock, både som biroller och som huvudperson. Förutom varulvar så möter vi häxor, halvdemoner, besvärjare och necromaticer med flera. Armstrong har målat upp en värld där övernaturliga varelser lever parallellt med vår värld, självklart utan våran kunskap. Samtidigt som de tvingas handskas med vanliga problem, som jobb, bostad och vårdnadstvister, så tvingas de även att hantera mer komplicerade händelser av övernaturlig natur som till varje pris måste hållas dolt för mänskligheten.

 

Det här är otroligt spännande böcker, jag har avverkat sex stycken och är nu inne på den sjunde och jag vet att även Sminkan har läst ett helt gäng. För er som gillar övernaturliga varelser men som inte nödvändigtvis anser att vampyrer är de enda av intresse så rekommenderar jag helt klart dessa. Förresten så tror jag att de flesta inbitna vampyrälskare kan läsa dessa med behållning med, det finns trots allt även vampyrer i Armstrongs värld, även om de än så länge inte har givits någon huvudroll, men vem vet vad som komma skall.

Emma i Stockholm

Publicerad 2009-09-13 10:02:46 i Emmas FOTD 2009,


Världens vackraste Emma, och trevligaste också för den delen, är här och hälsar på. Det är jätteroligt och vi har spenderat timmar med sminkprylarna i badrummet. Igår såg Emma ut så här. Om ni undrar varför jag, Sminkan, skriver så  är det för att det här blir mitt första inlägg i hennes kategori eftersom jag sitter vid datorn och hon just nu förbereder sin frukost.

Så här såg hon alltså ut igår, min Emma.
Det är en bas av Too Faced Shadow Insurance. På inre halvan av ögonlocket har Emma lagt Chromed in Between från Brite Bird. På yttre halvan ligger sedan en eyedust från Face, Oriental, i mörklila. De båda skuggorna blendades ihop så de blev skarvlösa. Därefter lade Emma en aningens Honey från Urban Decay allra innerst i ögonvrån och så highlightade hon med en skugga i benvitt från Tigi.

En eyeliner målade hon sedan längs övre fransraden med Macroviolet från MAC. Ögonfransarna fick färg av Max Factor Masterpiece Beyond Length, den svarta delen. Ögonbrynen fylldes i med en brynpenna från Clarin.
Resten av ansiktet kommer här i en lista:
Wet'n'Wilds mineralfoundation "Fair".
Intensive Medium consealer från Everyday Minerals.
Select Cover Up nw20 under ögonen.
Puder från Elemental Beauty, matte.
Mac Mineralize Blush "Gentle" på kinderna.
Läpparna målades med Clarins smala läppstift i färgen "Frosty Peach".

Neutral med MUC

Publicerad 2009-09-10 21:18:58 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Superduperenkel och lite tråkig makeup idag.
Grunden är Gladiator, en krämskugga från Sinful Colors. Ovanpå den har jag först Brown Smoke från Makeupcosmetics på hela ögonlocket.

På brynbenet möter Brown Smoke Paris. Paris är en rosalila skugga, också den från Makeupcosmetics. De båda skuggorna blendades in i varandra så de flyter ihop helt skarvlöst.
Som highlighter använmde jag sedan Shinkirou från Fyrinnae.
Under ögat är det brun kajal, Bourbon från Urban Decay, med lite Brown Smoke över. Mascaran är Telescopic och ögonbrynsskuggan Myrrah från Face.

OPI Suzi Skies in the Pyrenees

Publicerad 2009-09-10 18:21:05 i Naglar i svart, grått, silver,


OPI Suzi Skies in the Pyrenees är ett mörkt gråblått lack, nästan svart, från OPI:s höstkollektion 09. Det är en lite "smutsig" färg som inte riktigt går att beskriva.
Det täcker inte med ett lager, knappt med två heller, och som vanligt har jag haft bråttom och målat flera lager snabbt och då bubblade det. Inte bra. Det syns dock inte på håll så jag har haft lacket ett par dagar ändå. Nu börjar det bli lite nött på högerhanden så det är dags att byta så jag fick ta ett par snabba bilder på balkongen så jag får in det i notd-kategorin. Tvivlar på att det blir en storfavorit, men det är inte fult. Tvärtom, färgen är tilltalande i sin lite obestämda, dunkla ton. Passade utmärkt till mina händer och naglarna ser fina ut. Lite bättre täckningsförmåga hade dock varit bra. Med det hade det kanske kunnat bli flitigare använt än vad jag tror det blir nu. Bubbligheten är heller inte så kul. Kanske är det överlacket igen, men det är ett nytt överlack som inte borde vara orsaken. Ja, så här ser det alltså ut på mig idag. Om några minuter får det bli något annat lack. Kanske det mörkgröna ur samma kollektion? Känner mig inte så färgglad så jag kan nog fortsätta i mitt "nästan svarta" ett tag till. Vi får se vad jag känner för när jag tagit en titt på alla de lack som jag ännu inte provat. Massa Zoya står här och väntar, och Orly, China Glaze och Barry M och Sally Hansen... Ja, det blir svårt att välja. Hur som helst, jag har gillat att bära Suzi Skies in the Pyrenees, bubblor och allt. ett utmärkt alternativ till både marinblått, grått och svart.

Onsdagsglamour

Publicerad 2009-09-09 07:29:33 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Okej, inte jättemycket glamour, men lite i och med lösögonfransarna. Det är Ardells Demi Luvies, perfekta en dag man vill ha lite extra men inte gå över styr.
Det lila i franskanten är Black Cherry, en Indelible Gel Eyeliner. Inte lim alltså. ;D
Det jag har använt är mina paletter från Coastal Scents med Hot Pots. Som ni förstår är det bara den som gäller jus nu, alla fall på morgonen. Grunden är Color Fresco-stiftet från L'oreal.

Längs övre fransraden och halva nedre drog jag en linje med en svart ögonpenna från Barry M. Sen använde jag en blålila, ganska mörk, matt färg från paletten med matta skuggor. Den lade jag på yttre halvan av ögonlocket. resten av ögonlocket sveptes över med en gråbeige skugga från samma palett.
Ovanpå de matta skuggorna lade jag sedan en skimrande petroltonad blå ur den skimriga paletten och lite av den greigefärgade. Allt blandades ihop. Avslutningsvis massor av Shinkirou från Fyrinnae som highlighter. Ja, och så lösfransar och brynskugga så klart.
En sista...

Zoya Anaka

Publicerad 2009-09-09 07:00:20 i Naglar i rosa,


Hoppla... Här hittar jag nagellack jag borde publicerat för länge sen. Nå, bättre sent än aldrig. Zoya Anaka är ett av höstens lack från Zoya. Det är ett starkt ceriserosa lack med glitter i guld och rött. Eller snarare microglitter eller stora skimmer. Lacket har också något av en Jelly-känsla, om än inte så speciellt uttalat.

En kall, blåtonad rosa alltså, men en del guldskimmer. Två lager lack på dessa bilder. Anaka har bra lackningsegenskaper och jag borde vara i extas över henne, men det är jag inte. Det är fint men inte så överväldigande ändå. Vet inte vad jag saknar...

Lacket har liv och lyster i och med den lite jellyaktiga känslan och glitterkornen. Det är en ganska skarp färg som passar mig bra men den gör inget för naglarnas form. Kanske är det det som stör mig? Det känns som att naglarna ser bredare ut med Anaka än annars.

En dag stod jag ut, sen åkte Anaka av. Ett av de lack som är bättre i teorin än i praktiken...

”Ljustatuering”

Publicerad 2009-09-07 18:14:25 i Boktema 2009,

Första boktemat på ett bra tag och jag hade allvarliga planer på att göra en ljustatuering med strass och lite glitter. Lite knepigt och knöligt med effektfullt. Sen såg jag Sminkans inlägg om böckerna idag och då också framsidan av Specials. Och hallå, om Westerfeld och co tycker att en ljustatuering ser ut sådär så är det helt okej med mig. Strasstatueringen förvandlades således till en svartmönstrad historia på min ena tinning, lite grann i pannan och en bit ner över kinden. En liten strassten fick dock vara med, som för att symbolisera diamanten i Tallys ögon. Ja ifall ni trodde att det bara glittrade i hennes ögon så kan jag säga att no nix, det är en diamant.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Sunshine

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 15

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon

Ögonbryn: H&M Brynskugga
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Makeupcosmetic Sparkle, Collistar

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: Ituklippta fransar inköpta i 10-pack på ebay och Ardellim

Läppar

Läppglans: Golden Rose Diamonds Lipgloss 02

 


I inre ögonvrån ligger Sparkle från MUC och i den yttre vrån ligger en svartglittrig skugga från Collistar. Svart eyeliner och mascara, denna köpte jag för 59 kronor på ÖB, ett litet tips om ni känner att ni behöver ny mascara. Lösögonfransar från ebay, ännu billigare än mascara, och så var det dags för ”tatueringen”. Den skapades med MUS Pollution, spetsen från ett par gamla leggings och SS 239. Den blev väl knappast perfekt, men ändå ganska fin tycker jag. Dock upptäckte jag när det var dags att släppa ner håret att jag hade gjort den på fel sida, därav den horribla frisyren, men ni får i alla fall se min ljustatuering:) Jag har förresten börjar känna på mina nya borstar och än så länge så är jag mycket nöjd. Ska bli spännande att fortsätta rekognicera i prenselsetet.

På fest i Snyggingstan

Publicerad 2009-09-07 06:03:37 i Boktema 2009,


Ja, det var boktema igen alltså. Jag hade verkligen tänkt ge mig på en sminkning med en ljustatuering, en sådan tatuering runt ögat som Tally har, men det gick inte så bra. Gjorde faktiskt hela tre mindre lyckade försök innan jag gav upp och beslöt att det jag skulle göra var en festsminkning! I Snyggingstan är det ju fest varje kväll och på en sådan fest, en maskerad, blir ju Tally kontaktad av en person som får hela hennes liv att ändras i den andra boken. Jag tänker mig att om jag varit på den festen hade jag kanske sett ut så här...
Och ni sitter och tänker att jag inte är klok som ser ut så här en måndag klockan 6, ni kan ta det lugnt. jag har en svart liten sotning nu och är på väg till jobbet. Kommer hem sent för det  är möte efter ordinarie arbetstid så jag har förberett mig lite. Ni vet, som på TV.

Det jag använt är ögonskuggorna nr 73, 74, 7 och 38 från Barry M, alltså dazzle dusts, och så Black Shimmer från Makeupcosmetics. Basen är Face Eye Fix.
Det jag började med var alltså Eye Fix från frans till bryn. Därefter nummer 74 i lila på hela ögonlocket. Den mixade jag i globlinjen med röda nummer 73 och så rosa nummer 7. det orangeröda åts dessvärre upp rätt rejält av den lila och den rosa så den syns inte längre. Svart kajal runt hela ögat och som inliner och ovanpå den har jag, under ögat, lagt Black Shimmer. Black Shimmer har också fått utgöra ett yttre v. Hypnose från Lancome på fransarna.

Som ni ser nöjde jag mig inte med detta. Fram med strass, glitter och långa lösfrallor alltså! Klart man har det på fest i Snyggingstan! En strassten klistrades i inre ögonvrån och det var länge sen faktiskt. Tror bara jag har strass i bloggen vid två andra tillfällen under de två och ett halvt år som jag hållit på. Förr var strass inte alltför ovanligt som inslag i mina makeuper. Jösses vad jag har klistrat, både strass, pärlor, bindis och annat. Emma har väckt den vilande lusten till strass till liv igen hos mig och här kommer alltså en lila strassten. Nyinköpt dessutom. Glittereyeliner under ögat. Den ska vara rosa men jag tycker allihop är ofärgade med multiglitter. Ja, och så lösögonfransar då. Superlånga och korsade. Det var den tolkningen av det boktemat. Kunde kanske gjort det bättre, varit mer fantasirik och kreativ. Det hoppas jag att jag blir nästa vecka då det är dags igen. ;D

Boktema: Ful av Scott Westerfeld

Publicerad 2009-09-07 06:00:11 i Boktema 2009,

Äntligen dags för boktema igen! Yay! Och vi startar med den fantastiska science fictionromanen Ful av Scott Westerfeld.

Ful är den första boken i en serie med tre romaner. Den utspelar sig i en framtid inte allt för avlägsen från vår tid. I denna framtid har man försökt att undanröja krig, konflikter, svartsjuka och olikheter genom att dels minska antalet människor (man får ett barn per par) och dessutom skönhetsoperera alla människor från det de fyllt 16. Innan dess lever de "fula" åtskilda från de "snygga" i sina egna speciella byar. I en sådan by möter vi Tally. Hon ska snart genomgå processen från ful till snygg. Hon längtar efter det. Men, innan hon kommer så långt träffar hon Shay. Shay är en tjej som inte vill finna sig i konformismen i skönhetsidealen. Hon vill rymma till en plats där hon hört att människor som inte opererats lever, och hon vill ta Tally med sig. Shay lyckas fly men Tally stannar kvar. Dock blir hon ombedd att hämta tillbaka Shay av specialenheten som sköter samhällets säkerhet. För att få sin efterlängtade operation måste Tally hitta rebellerna och förråda dem och Shay. Hon ger sig iväg på sin resa och den resan innebär också att hennes ideal förändras och att hon får veta något som myndigheterna vill hålla hemligt. Den vetskapen gör henne till ett potentiellt hot mot hela samhället.

I andra boken, Ful eller Snygg, har Tally genomgått operationen. Hon är lika otroligt vacker som alla andra i snyggingstan och allt hon drömde om som ful har gått i uppfyllelse. Men, var det fortfarande hennes dröm? Tally har en gnagande känsla av att något är fel. Hon borde minnas något, något viktigt, men vad? En dag kontaktas hon på en maskerad av en främling som har något åt henne. Ett brev skrivet av henne själv som ful och något annat. Något som kan förrändra allt...

Så långt har jag kommit i trilogin. I höst läser jag absolut tredje delen, den som heter Specials på engelska. Har du tid över för en bok som kan läsas på flera olika plan, då rekomenderar jag Ful. Som vuxen kan man läsa den som en kommentar till vårt eget samhälle och en kritik av de ideal som råder. Det är en dystopisk framtid som skildras, trots att alla är friska och vackra. En vision som får en vrida sig lite olustigt i fåtöljen. Vill man läsa den som en spännande berättelse så funkar det lika bra. Scott Westerfeld skriver på ett lättillgängligt sätt och romanerna håller spänningen uppe hela tiden. Den första är klart bättre än den andra men båda är definitivt läsvärda. Så ta en tur till ditt lokala bibliotek eller ladda ner Ful på engelska från Scott Westerfelds blogg.

BB Couture for Men, Grenade

Publicerad 2009-09-06 17:24:55 i Naglar i grönt,


Ännu ett otroligt snyggt lack från BB Couture. Deras nagellack för män är verkligen helt vansinnigt snygga!

Ett mörkt mossgrönt lack späckat med guldskimmer! Otroligt enastående totalt övervackert!
dessvärre lackade jag mitt i natten, i dåligt ljus, och öste på tre ton Seche Vite på långfingret. Därav bubblorna. Skit också. Båda mina BB Couture for men-manikyrer har blivit usla på bild, men lacken är allt annat än usla. De är enastående!

Som med det grå jag redan visat så räcker det med ett lager av lacket. Jag har två ändå, för att stärka nageln och förlänga hållbarheten. Typiskt att jag skulle misslyckas med överlacket. Det har blivit segt och jag tog samma nagel två gånger. Typiskt mig. Hoppas ni inte låter det påverka era omdömen om färgen i sig för den är väl värd att skaffa!

Äh, får inte till någon bra bild på skimret heller. Men ni ser det gyllene och inslagen av rött? Som en inneboende eld i lacket. Eller som en opal. Jag älskar min Grenade!

BB Couture for men. Widow Maker

Publicerad 2009-09-06 09:46:26 i Naglar i svart, grått, silver,


BB Couture har ju lanserat en serie nagellack för män, dem finner ni hos www.Overallbeauty.com och de är verkligen läckra. Jag beställde två och är faktiskt lite kär i båda. Det är dock bara detta jag hunnit prova hittills. Jag har faktiskt burit det i fyra dagar nu!

Widow Maker är en fantastiskt varm grå med guldskimmer. Till skillnad från t.ex Man Glaze så har inte BB Coutures lack en matt finish utan är skimrande. Otroligt läckert skimrande dessutom!

Ni får förlåta hacket i långfingret. Jag ville se hur det skulle bli utan överlack och då blev det så här... Jag måste dock säga att det är ett okej lack vad gäller torktiden, även om ett snabbtorkande är ännu bättre så klart. Det täcker med ett lager, men jag har två här. Det håller fyra dagar alla fall utan nämnvärt slitage. Som sagt, färgen är superläcker! Jag har bestämt att detta är min favoritgrå just nu! Jag tröttnar inte på det läckra guldskimret och den lite blyertsgrå tonen i lacket. Jag tror jag kommer skaffa alla dessa lack faktisk! Jag är stormförtjust! Kolla in BB Couture för män alltså, för det är nog lack som även en kvinna kan vilja ha i sin lacklåda!

Green by all Means

Publicerad 2009-09-05 14:26:46 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Superenkel sminkning men i en så enastående färg att man ändå blir alldeles vild! Green by all Means från Brite Bird är det som använts till detta.

Grunden är Face Dignity, en riktigt krämig highlighter som jag lagt från frans till bryn. Sen är det precis bara så som det ser ut. Green by alla Means i den form ni ser på bilden. Den är lagd både under ögat och på hela ögonlocket och ut i en spets.

Innanför ögonfransarna har jag en grön penna från Tigi. Som highlihgter använde jag Cream Cat, en matt, benvit skugga från Brite Bird. Ja, sen var det mascara och lösögonfransar. Lösögonfransarna är från Elise och var med här, men nu klippte jag in dem lite så de passade mina ögon. Glittret är en kvarleva från den förra makeupen men jag orkade inte pilla bort det. Kändes inte som det gjorde något.

Grå igen

Publicerad 2009-09-04 06:15:55 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Inte så spännande idag men vem säger att man måste vara det hela tiden? Det är en enkel grå sotning och jag tycker den känns precis lagom för mig idag.

Jag har använt båda mina paletter med Hot Pots från Coastal Scents. Basskugga har jag också idag. Color Fresco från L'oreal. Ovanpå den blev det den grå från den matta paletten, det är den ni ser ovanför min tumme på andra bilden, och så en massa highlighter i en krämig beigevit, nummer två i highlighterraden, samma palett.
Därefter använde jag den skimrande paletten, första bilden, och även där den grå man ser ovanför min tumme. Den lade jag över kanterna på den mörkare, matta grå. Lite skimrande highlighter ut mot tinningen. Ja, det var allt. Just ja, jag började ju med att, direkt efter basskuggan, dra en svart linje runt ögat med kajal och även ha kajal som inliner.

Under ögat har jag sedan suddat kajalen med den skimriga grå. Mascara, Hypnose, och brynskugga, Myrrah från Face. Klart. Lite rosa läppar valde jag att ha till också. Ni kan få se dem med.

Pastelligt med lösögonfransar

Publicerad 2009-09-03 10:45:49 i Emmas FOTD 2009,

Nu är det ju visserligen september, men i lördags var det ju fortfarande augusti och alltså sommarmånad och jag kände då för att göra en somrig make, troligtvis den sista för året. Jag valde att använda skuggor i lila, turkost och grönt. En svart eyeliner till det och ett par lösögonfransar och det blev en helt okej make. Bilderna är lite konstiga i tonen, jag fotade inte på mitt vanliga ställe, därav den gula belysningen.


Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation Fair

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Mesmerize

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpalett, brynskuggan brown och vax
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Makeupcosmetics Amy, Golden Rose 105 och Brite Bird Citrus Sosa

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Wet n' Wild Lash Intense Mascara

Lösfransar: Depend nr 2

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Tint Colour Nr 17 Frosted Peach

Sally Hansen HD Digital

Publicerad 2009-09-02 21:25:16 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Hjälp, sommaren är slut och jag har ännu inte visat Digital, vad hände?! Eller ja okej, ni har sett den med matt överlack, men det var ju bara på en nagel. Här får ni se de i dess vanliga tillstånd, alltså glansigt. 

Ni minns mina HD-lack, eller hur? Digital är det knallrosa med kalla undertoner. Ljuvligt vackert rosa lack, jag är otroligt förtjust i detta. Dessutom täcker det bra, till skillnad från några av systerlacken. Här har jag två lager och då är det inte tal o någon VNL. Vackert, eller hur? De knallrosa lackens tid känns just nu lite överspelad för min del, men i oktober, lagom till rosa lördag, då är det inte omöjligt att Digital får göra en comeback för detta är utan tvekan ett av mina finaste rosa lack. Och troligtvis min favorit bland HD-lacken, denna eller Cyber, båda är otroligt fina lack med otrolig sidentygskänsla.


Paketparadiset!

Publicerad 2009-09-02 12:25:10 i Emmas sminkväska,

Just nu är jag rusig av paketlycka. Jag kan inte erinra mig att jag någonsin har blivit så här glad av att få paket, i alla fall inte sen jag som sisådär 6-åring fick diamatprinsessan i julklapp. Jag hoppade och studsade när jag insåg vad paketet innehöll! Idag alltså, när jag var 6 år hade jag mer värdighet och satt snällt i soffan och väntade med att öppna det bästa paketet till sist. Ja men kom till sak då kvinna tänker ni nu, vad fan yrar hon om? Mitt borstkit ifrån Sigma! Suss recenserade för ett tag sen och jag kände direkt att dessa måste jag ha. I torsdags beställde jag och idag är det onsdag, det tog alltså mindre än en vecka för dem att komma! Det jag köpte var Sigma Makeup Professional Brushes Complete Kit inklusive fodral till borstarna och för det kalaset betalade jag 750 kronor ganska så precis, frakten inkluderad. Som upplagt för tull tänker ni, men nej, jag slapp det! Och de skickade med en extraborste dessutom, en kortskaftsversion av SS 217. Borstarna ser kalasfina ut och är himla mjuka och ligger så fin i sitt fodral. 750 kronor kan ju låta mycket, men om dessa borstar håller samma kvalitet som MACs så tror jag att det är årets fynd. Och det är användbara borstar hela bunten, såna borstar som jag verkligen vill ha, inte fyra skumapplikatorer och 3 mascarakammar, utan ett alldeles perfekt sammansatt borstpaket meed 12 kalasborstar. Åh shoppinglycka, jag visste inte att jag fortfarande kunde bli så glad över att få paket. Nu ska jag gå och tvätta mina nya lovelys och svära över att jag inte kan använda dem direkt, vad säger ni, ser de inte fantastiskt fina ut?!Onsdagsblått

Publicerad 2009-09-02 07:55:47 i Sminkans EotD,


Igår pratade jag en stund i telefon med Emmisen och sa att hon har bloggen för sig själv imorgon, det vill säga idag, för jag är såååååå leds. Ha! När jag vaknade imorse kom jag på att jag har SOVMORGON! Det ni!
Nu betyder inte det att jag är pigg. Nej, jag låg faktiskt och läste en vampyrbok, Fruset blod, hela natten. Gillar ni vampyrer så är det andra delen i en rätt bra serie. Första delen heter Törst. Mead heter författaren. Men, nu är det inte boktema idag utan onsdag så nog om vampyrer och läsning.
Ni ser att jag ser långt ifrån pigg ut, men jag har ändå hunnit fota och jag hinner sitta här och peta ihop ett inlägg. Tråkigt nog går det inte att fota i dagsljus ens när det är sovmorgon för det är mulet som bara den och regnet öser ner.

Så här ser det ut idag. Det är ingen bas alls. Skuggorna kommer ur den där paletten jag visade för några inlägg sedan, en med skimrande skuggor från Coastal Scents Hot Pots. Man "skräddarsyr" sin palett genom att köpa den tom och så välja skuggor till den. Jag har bland annat valt en mörkblå med lite gråton och det är den jag har här. Den ligger närmast ögat och även under ögat som en bred ram.
Därefter har jag den gråaktiga skuggan jag använde även i måndags, eller greige kanske är en bättre beskrivning. Den ligger mellan det blå och highlightern som är samma ljusa skugga som jag haft i måndags och i tisdags. Inget superduperkomplicerat alltså. Jag valde färgerna efter naglar och byxor faktiskt, om ni undrar, så jag kommer vara matchad som sjutton!

Zoya Isla

Publicerad 2009-09-02 07:54:49 i Naglar i rött,


Ni vet ju vem som är den stora fantasten på den här bloggen när vi skackar röda skimmerlack, Emma alltså, men idag är det jag som ska visa min senaste älskling i den genren! Jag bar Isla ett par dagar men igår bytte jag färg. Inte för att jag tröttnade men för att hon hade blivit sliten. Sally Hansen Age Correct No Chip är alltså inte ett mirakel på mina naglar. Det är alltså ett underlack jag pratar om nu och på Emma håller det läääänge. På mig håller det två dagar. Det spelar i och för sig inte så stor roll. Jag ska ju hinna använda alla mina lack så lite rotation skadar inte!

Zoya Isla är kanske mitt allra vackraste röda skimmerlack. Alla fall topp tre. En av systrarna från förra årets höstkollektion, Blair eller Colbie, är också galet vacker och så förstås min gamla stjärna, Pretty at the premier från OPI. Just nu, när jag inte har dem sida vid sida på naglarna, kan jag inte säga vilken som skulle segra i den rafflande kampen, men Zoya Isla kan mycket väl vara den.

Röd utan bruna skiftningar. Inga lila sådana heller. Härligt, ljuvligt blodröd. Skimmer som bara den men inte så stora skimmerkorn att de blir på gränsen till glitter i storlek. nej, det är ett härligt, finmalt skimmer som verkligen ger djup åt lacket. Fantastiskt fint! Färgen är perfekt. Lacket är perfekt. Dessutom täcker det med ett lager precis som de övriga i kollektionen. Jag har dock två lager här för hållbarhetens skull. Inte för att det hjälpte...

Sa jag att det var perfekt? De flesta bilderna är tagna i mitt norrfönster, men nedan ser ni en sekvens tagna i sol på balkongen.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela