Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Glitternaglar med ibd Mystical Sea

Publicerad 2011-11-30 19:41:00 i NailArt,

Dags för ännu ett lite nailartigt inlägg den här gröna veckan. Jag gillar det här riktigt mycket faktiskt och planerar att prova samma sak snart igen. Det är en oerhört läcker effekt men jag ska vara ärlig, jag hade glitter överallt efter att jag gjort den här manikyren.
Det är ett glitter, Mytical Sea, från ibd. I botten är det såklart ett nagellack, ett vanligt mörkgrönt skimmerlack, och innan det hade torkat doppade jag helt enkelt naglarna i glitter. Först doppade jag den fria kanten och sedan lade jag ner naglarnas övre hälft i glittret. Därefter drog jag ut glittret med fingertoppen över nageln så de blev slätt men sparade tipparna som den frostade kanten på ett Margarita glas.
Miljarder bilder, jag vet. Jag blev bara så oerhört förtjust! Visst är det läckert! Jag gillar den liksom sockrade kanten och sen den duokroma effekten som uppstår på nageln. Verkligen fint! Idén att prova det här glittret kom från Kris på My Lucid Bubble. Hon hade det på hela nageln och det var himla tjusigt det med!

KleanColor Metallic Green

Publicerad 2011-11-30 16:35:00 i Naglar i grönt,

Arkivinlägg från Augusti 2011:

Metalliclacken från KleanColor har vi sett så mycket på olika bloggar i sommar att jag inte tänker lägga ut mitt inlägg just nu. Ja, just nu gör jag ju uppenbarligen det eftersom du läser det, men inte när jag gör det här inlägget. Det är en vacker klargrön färg som täcker med ett lager och torkar snabbt utan överlack. Utmärkt på alla sätt. Rekomenderas varmt om du tillhör en av dem som inte köpt den redan. Av någon anledning älskar jag det ändå inte. Jag vet inte ens varför. Det finns inget uppenbart fel på den. Kanske känner jag annorlunda nästa gång jag provar den. :D

Rosa cut crease med Ben Nye och Isadora

Publicerad 2011-11-29 22:13:24 i Emmas FOTD 2011,

Ja ni kära vänner, då var det dags att ta oss i sminkkragen igen. Trots att det inte märks så tydligt så vill jag väldigt gärna att detta ska vara en kombinerad smink och nagelblogg, jag har bara inte riktigt tid och energi att kunna verkställa det. Men nu tänkte jag i alla fall visa er lördagens sminkning.

Hyn
Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Pink Swoon

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Ben Nye Azalea och Isadora Smoky Eyes palette, de två mörkaste skuggorna

Highlighter: Brite Bird Big Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Wispies

Läppar
Läppstift: MAC High Tea


Här har jag använt två fenomenala paletter, dels den färgglada från Ben Nye och så Isadora Smoky Eyes Palette. Det är två helt olika paletter såklart, men de kompletterar varandra riktigt bra, har man dem båda kan man göra mycket fint. Här har jag applicerat knallrosa Azalea på ögonlocket och en mörkgrå och svart i globlinjen. Highligher är Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog och så har jag eyeliner och lösögonfransar med. Fint tycker jag att det blev, jag trivdes väldigt bra i detta...

Och så dagens gröna

Publicerad 2011-11-29 20:58:35 i NailArt,

Okej, här är dagens manikyr, fotad i OTT-lampans ljus. Nej, nu är det nya bilder! De här är bilder från lördagen då lacket suttit sedan i tisdags. Det ska snart av för det är slitet nu efter att jag städat och skurat och diskat på morgonen och ja, hela veckan. Men, jag ville byta bilderna så de faktiskt är mer rättvisande än de med OTT-lampan. Glittret är snyggare än man skulle kunna tro.
Det är Gussied up Green med All Hallow's Eve som halvnagel, men på fel ledd. Alltså glitter längst ner på nageln istället för på tipparna. Det blev himla fint i verkligheten och inte heller de nya bilderna gör det rättvisa.
Och eftersom jag råkade hitta de här gamla bilderna så får ni lite katter också.
Edit
Siri medan hon ännu hade båda ögonen i behåll. Länge sedan, som sagt...

IsaDora Hunter Green

Publicerad 2011-11-29 20:19:00 i Naglar i grönt,

Alla gröna lack under en grön temavecka måste väl inte vara favoriter. Här kommer ett jag inte är så förtjust i men jag köpte det för en tia så jag överlever. Det är IsaDoras Hunter Green, en grön som inte alls är jägargrön utan mörkt grön med blå underton. Det är å mörkt att det slår över i svart i de flesta ljus. Det går inte att måla med de penlar IsaDora tillhandahåller men bortsett från det så är det ett okej lack. Pigmenterat. Det räcker med ett lager. Finns inget mer att säga. Eller jo, jag har använt det att franka med, vilket det duger till.

OPI Green-wich Village

Publicerad 2011-11-29 17:04:00 i Naglar i grönt,


Inte ny men väldigt fin är Green-witch Village. Jag har haft med den förr, här, men nu ville jag ta några nya, bättre bilder. Det här lacket förtjänar också att man påminner om det för det är enormt fint och bra och fantastiskt!

Två lager ger perfekt täckning. Det torkar fort och färgen är underbar och lysande vårgrön. Man blir lycklig av att ha den på naglarna!

Nubar Reclaim

Publicerad 2011-11-29 05:56:00 i Naglar - holografiska lack,

Det här är inte mitt Reclaim utan Emmas. Vi har länge misstänkt att hennes är mer holografiskt än mitt, baserat dels på våra upplevelser av lacket (hon ser det som väldigt holografiskt, jag ser det som medium holografiskt) och dels baserat på bilder. Ja, ni vet ju att vi båda lider av svår holoparanoja och förväntar oss ständigt att hololack skall ha försämrats. Ibland har vi rätt (MUS) men ibland har vi fel. Här är en länk till Emmas inlägg med Reclaim och här är länk ett och länk två till mina tidigare inlägg. Ni ser att hennes kamera är grym på att fota holo, eller hur. Mina kameror, eller om det är jag, har aldrig varit så bra som Emma på det. När jag provade Emmas lack upplevde jag det som mycket mer holografiskt och var övertygad om att vå teori var korrekt.
När Emma hade åkt hem beslöt jag plocka fram min egen Reclaimflaska och måla varannan nagel med det för att se skillnaden. Sen ni skillnaden? Nej, inte jag heller. Det är alltså ingen skillnad utan det är bara i mitt huvud som de två Reclaimversionerna funnits. I starkt solljus syns effekten mer än i mindre starkt solljus, så klart. Med Emmas kamera fångas effekten mer. Men jag såg inte någon skillnad när jag bar mitt och Emmas lack sida vid sida. Jag trodde verkligen jag skulle göra det...


China Glaze Glittering Garland

Publicerad 2011-11-28 19:25:00 i Naglar i grönt,

Dags för lite jullack. Vackert mörkgrönt lack med ljusare grönt glitter i, kan det bli bättre. Ja, faktiskt, det kan vara så fint som Emerald Sparkle och riktigt så tjusigt är inte det här. Det är dock himla fint och jag är glad att China Glaze skapat ännu ett av dessa fina gröna glitterlack. Ni ser två lager av lacket som är enkelt att måla med och som ar bra egenskaper överlag. Jag gillar det. Det petar, som sagt, inte ES från tronen men det är fint ändå. 
Vad tycker ni om gröna glitterlack? Jag tycker de är härliga året om! Det här är dessutom en grön i min smak, mörk och härlig. Det ljusa, lite mer gultonade glittret syns bra mot basfärgen. Det glittrar dock inte så mycket som jag hade förväntat mig. Det borde kunna vara ännu me sparkly liksom. Jag fotade ändå både i sol och skugga...

Detalj
I skugga
I solsken
I skugga igen.

Lynnderella All Hallow's Eve

Publicerad 2011-11-28 05:57:00 i Naglar i grönt,

Många verkar sugna på fortsatta temaveckor. Jag känner att en till kan vara på sin plats eftersom jag inte hinner fota något i veckorna, dagsljuset ni vet, och något jag har i överflöd i mitt arkiv är manikyrer i grönt. Mitt allra äldsta arkivinlägg, från 2008, är faktikt ett nagellack i grönt. Som ni vet är grönt en färg som jag samlat på mig mycket av eftersom det är en av mina favoritfärger på nagellack. Grönt, rött, vampigt och blått är något speciellt.
Det blir alltå några dagar av sköna gröna lack. Jag börjar med en riktig juvel i samlingen, Lynnderellas All Hallow's Eve.
Jag har sett på andra bloggar att det varit lite trixigt att hitta en bra färg att lägga det här lacket över och visst går det att bygga det till opacitet på egen hand men då vill inte jag vara med när det ska tas bort sen. Det här är hard core glitter. Jag valde att lägga ett lager av All Hallow's Eve över Emerald Fitzgerald. En helt okej kombination faktiskt. Jag var lite ängslig att det skulle bli för blått med EF mot de chartreusefärgade glittren men det funkar oväntat bra eftersom glittren även är smaragdfärgade, svarta och säkert har andra gröna nyanser också. 
Först gjorde jag en omvänd halvnagel, alltså med glitter vid nagelbasen som tunnades ut och inte nådde tippen. Det var riktigt snyggt. Sen tänkte jag att jag skulle täcka nageln med glitter eftersom jag skulle fota. Det blev mindre snyggt. Hur som helst så är det ett vackert glitter men det kräver en lätt hand när man applicerar för att man ska få bra spridning på det. Det är olika storlekar, form och färg på glittren så det kan blir buckligt och spretigt om man inte är försiktig.

China Glaze Sugar Plums

Publicerad 2011-11-27 19:28:00 i Naglar, vampy,

Chaosophia visade nyligen en manikyr med det här lacket. Den såg helt perfekt ut, klicka på länken så kan ni njuta av den ni med, och jag blev jättesugen att själv bära det här lacket igen. Jag gillade det redan när det kom med förra årets julkollektion från China Glaze och jag måste säga att jag gillar det nu med. Färgen är så perfekt vinröd. De små prismatiska glitterkornen är, som Sofia säger, lite som strösocker under lacket men tre lager överlack ger en slät yta och då lyser de små glitterkornen så vackert i det mörka lacket.
Som ni ser är det blandat ljus på bilderna. De första tre, alltså översta bilden och de tå första klickisarna, är tagna under mitt OTT-lysrör men med dagsljus genom fönstret som komplement. De övriga har jag fotat ute i regnet på min balkong. Inte så bra väder för oss nagelbloggare, men man ska inte klaga. Hösen är en härlig tid på året på så många andra sätt. Och vad lämpligt att jag har ett lack ur en julkollektion på mig på första advent! Det kom jag på nu! Har ni börjat komma i julstämning redan? Jag har inte plcokat fram något pynt (kan bero på att jag inte har något pynt...) så örsta advent känns inte annorlunda än andra dagar.
Jag bar det flera dagar första gången jag provade det och jag planerar att ha det flera dagar nu ocskå. Tänker nog slänga ut lite arkivmaterial under veckan, kanske gröna lack, så det inte blir helt överbelamrat med opublicerade inlägg. Kan ju vara skönt för mina naglar att få vila ut från lackande och remover också, vem vet. Jag har i och för sig inte märkt att mina naglar skulle må dåligt ens efter galna swatchfester så det kanske blir tvärtom istället...Ludurana Aurora Boreal Supremo

Publicerad 2011-11-27 11:46:00 i Naglar - holografiska lack,

Vi har lite paus i temaveckorna så här på en söndag, eller vad säger ni. Jag funderar på om nästa vecka ska få vara grön, för det finns en hel del grönt att ta av, men det finn ju mycket annat också och mycket jag vet att ni vill se dessutom. Nu kommer ett av de lack som alla fall Sofia väntar på. Supremo är ett lila holografiskt lack från brasilianska märket Ludurana. Helt fantastiskt fint! Jag har tre av deras hololack och det blå, Magnifica, visade jag igår. Alla tre är magi på flaska.
Bara dagsljusbilder på lacket i det här inlägget. Det är en ganska ljus lila med väldigt stark holografisk effekt. Det räcker med två lager av lacket och penseln är lite speciell men inte oäven och torktid och formula utmärkta. Jag gillar det här och ser det som en utmärkt ersättare för det Delia-lack jag suktade efter i höstas när Emma lånade mig det. Lite samma färg, även om Delia-lacket var ett snäpp ljusare, och samma oerhörda holo.
Det här lacket finns att köpa hos Llarowe, en underbar webshop som specialiserat sig på de mest unika och speciella lacken i världen. Leah Anne som äger shoppen är själv en passionerad nagellacksälskare och man märker verkligen att det är passionen som driver butiken. Snacka om att ha gjort ett urval av bara russin från världens alla hörn. Kika in hos henne och spana på alla fantastiska lack hon säljer.Blå temavecka - länkar

Publicerad 2011-11-26 23:22:16 i ,

Länkar till några av de damer som varit med och lekt under den blå temaveckan. Det var väl en trevlig vecka, eller vad säger ni? Många fina lack har fått komma fram och visa upp sig och det finns väldigt många fina lack i blått.
Annie bidrog till temat med den här vackra manikyren.
Jag tycker att man kan räkna in den här med, även om den kanske är en dag för tidig för att verkligen vara inom veckan. ;D
Pamsan plockade fram den här ljuvliga favoriten från Vintage Vixen.
Dessutom plockade hon fram otroliga Kotori från Zoya.
Kajalen ger oss mängder av blå finingar och favoriter. Hon började med den blå från förra årets julkollektion från China Glaze, Little Drummer Boy och sedan fick vi se enastående OPI DS Fantasy
och slutligen klssikern Kaleidoscope Him Out från China Glaze.
Lack Lycka kanske inte tänkte sig att vara med på temat men hon visade blått glitter i måndags så då blir man länkad, med eller mot sin vilja. ;D
Makeupoholic visade Kicks Fab Jeans som ser ut att vara ett jätefint blått lack som dessutom alla kan få tag på enkelt.
My Nail Polish Online visade Galahad från A England.
Mrs Data visade duokroma blålila Royal Velvet från Orly.
Åsa visade två blå manikyrer. Först denna och sedan den här.
Jag tror det var alla bidrag till veckan. Har jag glömt dig? Det var inte av elakhet i så fall så släng in en kommentar och länka till ditt inlägg från veckan som var.

Ludurana Aurora Boreal Magnifica

Publicerad 2011-11-26 19:53:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag är lycklig ägare till tre Ludurana hololack, men tro mig, det kommer bli fler! Jag visar det blå nu, eftersom hela veckan varit blå, men det är inte det mest magnifika av dem, trots namnet. Det guldgröna är absolut helt megafantastiskt, men det får ni se en annan dag. 
Två lager av lacket som torkar snabbt men har en lite knepig pensel som liksom behåller lack inne i håren som inte syns när man strukit av penseln men plötsligt kryper fram. Tack och lov leder det inte till problem vid lackandet, det bara är en lite underlig egenhet. Man har god kontroll på lack och pensel ändå. Lacket är helt, helt underbart, holoeffekten fantastisk och jag rekomenderar dem varmt till alla holoälskare där ute. De finns att skaffa från Llarowes webshop och det är en shop som erbjuder de mest enastående av lack. Suverän kundservice dessutom. Jag har beställt från dem och vet många andra som också gjort det och det är en säker och bra sida. Unna er alltså ett gäng hololack. De har allt, Ozotics, Hits, Glitter Gal och alltså även Ludurana. Nu blir det galet bildspam!Perfekt med blått holo den här veckan, eller hur! Det verkar som att de blå dagarna verkligen blir en hel vecka.

Lynnderella Bibbitty Bobbitty Boo Blue

Publicerad 2011-11-26 15:07:54 i Naglar i blått,

Lynnderella är en legend i nagellackssammanhang. Det är en tjej som frankar de mest unika glitterlack och hon har det senaste året även sålt sina egna lack i sin webshop. Eftersom hon är heltidsarbetande hobbyfrankare så är inte webshoppen alltid öppen och när den är öppen är det ofta för endast en kort stund. Detta har gjort hennes nagellack oerhört åtråvärda eftersom de inte är alldeles enkla att skaffa. Från och med Januari kommer de dock att finnas hos Llarowe, världens bästa nagellackswebshop. :D
Jag har precis fått hem mina första Lynnderellas efter att ha varit med på en grupporder. Först ut att testas är den jag först förälskade mig i, Bibbitty Bobbity Boo Blue. Det är ett glitterlack med olika formeroch storlekar på glitter i blått, turkos och lila. Det är verkligen fint men det är svårt att få de större partiklarna att lägga sig slätt på alla naglar. Det blr alltså lite ojämn yta vilket jag försökt åtgärda med två lager Seche Vite. För att slippa lägga alltför många lager så målade jag det över två lager av China Glaze Drummer Boy. Jag tycker layeringkombon var bra men jag behöver träna på att få glttret jämnare. Det glittrar dock väldigt fint på naglarna.
Vad tycker ni om Lynnderellas lack? Har ni suktat efter dem? Köpt några? Planerar ni att skaffa fler i så fall? Jag älskar sådana här små independent märken och tycker det är fantastiskt att man kan köpa så många handgjorda lack idag.

Sally Hansen HD BLU

Publicerad 2011-11-26 08:44:00 i Naglar i blått,

Jag kan inte sluta med blått riktigt än. Emma har visat den här skönheten på sommarbilder men nu är det äntligen min tur. den här har stått orörd i min låda med Sally Hansen lack i flera år men nu är det dags. Det är ju så vackert! Lysande, elektriskt blått med sidenskimrande finish. Blått är ju så snyggt! Jag fattar inte varför jag varit lite mätt på blått ett tag, nu älskar jag blått igen! Det är en så skön, ren, fräsch färg på naglarna!
Just här ser ni tre lager BLU över ett lager Zoya Minka, det är ett skirt lack nämligen. Det är dock oväntat bra på att torka, något som HD-lacken inte direkt brukar vara. Och visst har det fantastisk lyster! Det är en oerhört fin blå!Mitt holo-topcoat med Spectraflair

Publicerad 2011-11-25 06:04:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Idag är det sista blå dagen, tror jag, och dessutom holofredag. Ni kanske var oroliga att jag inte skulle ha något blått holografiskt lack i arkivet? Det hade jag. Eller, har om man ska vara petig för ett gammalt inlägg om OPI DS Sapphire ligger och väntar på om det ska få se dagens ljus trots att jag är missnöjd med bilderna. Hur som helst, det här är lite fusk om man ska vara petig för det vi tittar på är ju egentligen inte blått utan bara holografiskt, men det har ju en blå bas åtminstone. Tycker vi kan räkna det. 
Mitt topcoat/effektlack med Spectraflair över ett blått lack alltså. Så himla fint! Det ska fixas med lite till, det är aningens svårt att få jämnt och aningens för grått i och med att det är lite för mycket pigment i mängden lack. Jag tror det blir enklare att använda om det blir lite mindre "tätt", men regnbågarna kanske inte blir lika starka och det är ju regnbågar man vill ha... Visst är det tjusigt!
Vad säger du Emma? Vill du att jag skakar ihop en flaska till dig med eller föredrar du Hits Hefesto eller Hits Artemis? Jag kanske ska göra en jämförelse mellan dem och kanske med ChG Wireless också. Tänk om man hade mer tid i ljuset vad många inlägg man skulle kunna göra. Så lite tid, så många lack att fota och så många inlägg att skriva alltså.
Överlacket är gjort med några knivsuddar spectraflair i ofärgat lack från Depend. Pigmentet sjunker eftersom jag inte har någon suspension base men det är förhållandevis enkelt att skaka ihop igen med några stålkulor i flaskan. Bilderna är tagna  i solsken på balkongen för en månad eller två sedan. Jag har inte sett min balkong i dagsljus på flera dagar. Jag älskar november, det är min favoritmånad på året, men jag gillar inte att jag aldrig är hemma när det är dag. Det är begränsande för en nagellacksbloggare...Dark Envy

Publicerad 2011-11-24 21:21:17 i Emmas FOTD 2011,

Jag tänker bryta av Sminkans blå temavecka och visa er lite smink. Det borde såklart vara blått, men det är det tyvärr inte. Det är neutrala skuggor och en grön eyeliner med lite dragning åt tealhållet, nämligen Dark Envy från MAC. När jag var och hälsade på Sminkan för några veckor sedan tog jag fel tåg och hamnade av misstag på Åhlens. Jag hade egentligen kösptopp men det fanns en enda kvar av denna eyeliner sm jag sedan innan var sugen på och då kändes det som ödet så jag slog till. Vacker är den, men jag tycker faktiskt att MACs matta fluidlines är otroligt mycket bättre än de skimriga. Ni känner mig, jag älskar skimmer, det är alltså ingen invändning mot skimret i sig, det handlar helt enkelt om att de skimriga är mycket sämre pigmenterade och kräver mycket mer jobb för att bli snygga. Löjligt nog har jag fyra skimriga Fluidlines och bara tre matta. Jag lever alltså inte som jag lär, men ni får tro mig på mitt ord, de matta är bättre, men de skimriga mer frestande:)

Hyn
Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Uran Decay Eyeshadow Primer Potion
Ögonskuggor: Urban Decay Naked och Buck

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: MAC Fluidline Dark Envy

Kajal: Laura Mercier Black Turqouise

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar
Läppglans: Clarins Instant Light 01

Här passade jag på och testade Naked och Buck, de enda skuggorna jag inte hade testat i Naked-paletten. De är ju matta så dragningskraften var låg för mig. De är helt okej skuggor i alla fall, men trista... Naked ligger på ögnlocket, Buck i globlinjen och så har jag Virgin som highlighter. Resten är barnsligt lätt, det fattar ni så det skriver jag inte ut.

Essence Blue Addicted

Publicerad 2011-11-24 16:19:00 i Naglar - glitter för layering,

Ett helt underbart glitter är Essence Blue Addicted. De här bilderna är inte nya men jag har det för andra gången när jag skriver det här. Ett fantastiskt glitterlack! 
Lacket är en version av Lippmanns Across the Universe med glitter i olika storlekar i blått och grönt och turkos. Visst är det vackert! Jag älskar det! Djupet... Färgen! Det här är två lager över ett mörkblått lack och så är det ett lager av Models Own tre-i-ett bas/topp/glosslack och så Seche Vite över det.


OPI Russian Navy

Publicerad 2011-11-24 06:49:00 i Naglar i blått,

OPI Russian Navy och OPI Midnight in Moscow var lacken som fick mig att falla hårt ner i nagellacksräsket efter ett par års uppehåll. Jag har varit samlare av och till sedan jag var tio år och köpte mina tre första Cutex. Det ena var för övrigt mörkblått, som det här, men i krämfinish. Hur som helst så upptäckte jag när OPI släppte sin höstkollektion 2007 att man kunde beställa nagellack över nätet och till vettiga priser dessutom. Det blev definitvt som att öppna porten till himmelriket och samlingen växe explosionsartat.
Russian Navy köpte jag, precis som Midnight in Moscow, mest för namnen. Att de också råkade vara två av de allra snyggaste lacken i den kollektionen var en ren lyckträff. Russian Navy är mörkblått, så mörkt att det kan tas för svart i svagt ljus. Det är lite tråkigt tycker jag, men samtidigt är den ju fantastiskt läcker när man ser det blå. Så oerhört djup färg. Väldigt pigmenterad också. det här är två lager.
På bilderna ovan är den första klickbara tagen i dagsljus, den andra med lysrör, nästa i dagsljus igen men den sista återigen med lysrör. Nedan ser ni en bild tagen i dagsljus.


W'n'W Rain Check

Publicerad 2011-11-23 16:55:00 i Naglar i blått,

Det här lacket fick jag i inflyttningspresent när jag flyttade. En kollega som känner till min nagellacksmani (det gör i och för sig ALLA) köpte den åt mig och jag måste säga att hon valde färg grymt bra! Visst är det vackert! En skön blå som lite påminner om Sahara Sapphire. Den här är dock mindre benägen att få fula penseldragsmärken så jag tror W'n'W är bättre än OPI... :D
Den här börjar superskirt. Man ser knappt första lagret. Efter tre lager ser det ut så här. Oerhört vackert tycker jag. Precis en sådan blå som jag älskar. Poetisk!
Och så måste vi ha kattbilder.

Glitter Gal Electric Blue

Publicerad 2011-11-23 05:47:00 i Naglar - holografiska lack,


God morgon! Det är mitt i veckan idag, den blå veckan, och vi har sett lite olika typer av lack i blått. Här kommer ännu ett. Bilderna är någon månad gamla, som ni ser var det till och med sol när jag tog dem. Lacket, Electric Blue har varit med förr, även då i sol men den gången var det i strålande sommarsol. Så här ser den ut på hösten. Gnistrande blå med prismatiska glitter som är för strödda för att åstadkomma en regnbåge men ändå gör lacket glitterglatt.

Två lager av lacket täcker och det är en väldigt lysande blå om än inte elektriskt så. Den är mer en mättad kungsblå enligt mig. Bra egenskaper på lacket men inte min absoluta favorit. Jag föredrar oftast GG Marine Blue som har samma färg men även kan få till regnbågar om jag vill ha Glitter Gal och blått.

OPI Dating a Royal

Publicerad 2011-11-22 16:43:03 i Naglar i blått,

Från glitter till jelly. Finishen förändras under de blå dagarna men inte färgen. Det här är ett inlägg från tidigare i höstas och det är också ett lack som jag haft ett tag och faktiskt glömt bort lite. Det är Dating a Royal från OPI. Ett kungsblått, lite dammigt, jellylack. Vackert. Tre lager på dessa bilder, ganska tunna sådana. Som ni ser är det inte helt täckande ändå. Jag visade det för länge sen på bloggen, men det skadar väl inte med en repris?
Det är en vacker färg och ett trevligt lack. Vad som håller mig ifrån det är, som vanligt, penseln. Jag använder Ink Heart från NYX istället eftersom den penseln passar mig bättre. Det är synd att jag ska ha sådana bekymmer med OPI-penslarna...


W'n'W Believe Me, It's Real

Publicerad 2011-11-22 05:26:00 i Naglar i blått,

Andra dagen med blå lack här hos mig. Ett ganska opakt glitter är Believe me, it's real från Wet'n'Wild. Här är det dock ett lager över mörkblått för glitter skrämmer mig lite ibland och jag föredrar att ha en annan typ av lack i botten. Ofta är det lättare att ta bort det då.
BMIR är ett trevligt glitter. Det är samma storlek på glittren, huvuddelen är blå men en del är lila. Det täcker alltså väl, som ni ser, det här är ett ganska sparsamt lager. Torktiden är snabb. Det äter dock topplack i massor så man tjänar på en barriär av ofärgat lack före det obligatoriska Seche Vite. ;D

H&M Blue Wave

Publicerad 2011-11-21 18:00:00 i Naglar i blått,


Mer blått, från i somras. Det gjorde inte succé heller om jag ska vara ärlig. Blue Wave är ett lack som verkar väldigt skirt. Jag valde att använda det för layering ovanpå Orly Royal Navy istället för att kämpa med att lägga en massa lager. Det blir ju en mörkare grundfärg, som ni ser, men det en spännande extra dimention till det turkosa glittret i Royal Navy. Annars är det inte så mycket att säga om det. Jag är inte säker på att jag tycker det är värt pengarna men jag planerar att använda det för frankenexperiment. Vi får se.
Och ni om vill vara med på temaveckan kan väl slänga in lite länkar under veckan. Det blev så förvirrat på vampiga veckan och det är ju kul om man samlar inläggen, kanske på fredagen, så man kan hitta allas enkelt. Om det handlar om en utdragen period som en vecka kommer jag annars tappa bort en massa fint. Så, länka in så länkar jag ut sen! :D

China Glaze Blue Years Eve

Publicerad 2011-11-21 05:44:00 i Naglar i blått,

Ny vecka, nya planer för vad jag ska visa här på bloggen. Vad kan vara bättre än att ägna sig åt blåa lack. Blå dagar hos Sminkan alltså. Jag älskar det är lacket! Det är så himla vackert! Oerhört superfint! Mina bilder är dock inte så bra för dels kladdade jag blått överallt när jag målade, som ni ser, och dels hade jag precis försökt rädda ett grönt glitterlack med trasig flaska och fått glitter på fingrarna. Jag hoppas ni ser dess storhet ändå för det här är ett av de snyggaste blå lack jag sett. Det är såååå vackert!
Två tunna lager. Formulan är lite rinnig och tunn men ändå väl pigmenterad. Det är ett sådant där "lit from within" lack. Färgen syns. Färgen ser dessutom luxuös och skimrande ut. Den är så mättad, så potent liksom. Helt fantastisk! Fråga Emma, hon såg den live. Det är glassflecks som simmar i det och det är så blankt och glasaktigt.


Jämförelse mellan tre guld/gröna duokromer

Publicerad 2011-11-20 19:19:39 i Nagellack - jämförelser,

Här ser ni dagens projekt. Tre duokroma lack i grönt. De finns var för sig också om du klickar på namnen här:
Chanel Peridot
Models Own Golden Green
Kicks Evening at Chateaux Marmont
JA, jag har vart så himla duktig den här helgen. Jag har gjort två jämförelser, dels den med hololacken från MUS och dels den här. Tre duo-, eller snarare multi-, kroma lack som kommit den här hösten. Chanel Peridot, Models Own Golden Green och Kicks Evening at Chateaux Marmont. EaCM på pekfinger och lillfinger och så Golden Green på långfingret och så Peridot på ringfingret. Det blev massor med bilder för att försöka visa skiftningarna men som vanligt får man bara med hälften. Peridot ser väldigt oskiftande ut men det är den ju inte, eller i det här ljuset, förmiddag i mulet väder, händer inte så mycket i den men vi vet ju alla att den visst växlar och gör det bra också i andra ljus. Alltså, låt alltid ett duokromt lack sitta minst ett dygn innan du bedömer det för det kan överraska åt alla håll...
Ni ser att EaCM är den i särklas mest skiftande i det här ljuset, följt av Golden Green. Golden Green har samma färgspel i det gröna fältet som EaCM men har inte lika stark guldfärg, istället för mässingsglans är den mer guldgrön. Båda går tydligt mot blågrönt. Det gör som sagt Peridot i vanliga fall också men den vägrade idag. Man ser den gröna skiftningen i Peridot bäst i bilderna ovan. Annars ville det här kalla och dämpae ljuset mest ta fram neutrala guldtoner, brons och lite rosa i Peridot. De blå färgerna är svåra att se på mina bilder men finns lite i några av de klickbara. Som ni ser är inga av dem dupes. Mest lika är EaCM och Golden Green men de är inte så nära de heller. EaCM kräver alltså sex lager om det ska se ut så här på egen hand och de andra båda lacken klarade sig med två rätt flödiga lager. Flödiga för jag fulswatchade och orkade inte lägga ner så mycket jobb på att lacka snyggt. 
Kicks Evening at Chateaux Marmont

Publicerad 2011-11-20 18:13:39 i Naglar - duokromatiska,

Dagens nagellack är den här duokroma lilla överraskningen från kicks eget sortiment. Kraftigt duokrom i en nästan mässingsgul guldton och så grönt över till aqua och indigo. Ni tänker att det är likt Peridot? Inte alls, men det har absolut inte mindre duokrom effekt. Mer faktiskt. Nackdelen? Samma som för Ozotics. Det krävs sex lager för att täcka på egen hand, det ser ni på mina bilder här. Jag hade Harry Potter maraton igår, såg alla filmerna, och lackade naglarna samtidigt. Minst tio minuters torktid mellan lagren. Ändå bubblor. Det går inte att komma runt bubblandet med så många lager. Lite penseldragsmärken blir det också, det har i princip alla lack med den här finishen så jag förlåter den det. Layering säger ni så klart nu. Jo, det kan man välja. Nackdelen med layering är att lackets färg påverkas av underlaget och det kan förvisso vara bra men det är roligare med lack man kan välja hur man vill göra med.Jag tror dock jag kan leva med bubblor och sex lager för lacket är galet multikromt, inte duokromt för det är mer färger än två i det.
Först var jag lite tveksam för jag tänkte att det var så jäkla gult i guldet men igårkväll när ljuset var svagare blev det mer teal-indigo med bara korta glimtar av guld. Bilderna är tagna idag på örmiddagen i mulet ljus. Som vi alla vet är polykroma lack oerhört känsliga för i vilket ljus man ser dem. De kan tappa hela färgskiftet i elektriskt ljus ibland, de kan upplevas oerhört olika under olika tid på dygnet. De är spännande på det sättet. Det här är ett spännande lack!

IsaDora Forest

Publicerad 2011-11-20 08:04:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Jag köper ju bara exceptionella lack från IsaDora och på många swatcher jag sett har Forest förefallit vara en mörkt, murrigt brungrön med betoning på grön. Min flaska är brun. Bara brun. Tråkigt brun. Precis som Owl's Night. Vilken oerhörd besvikelse. Så här ser det alltså ut på mig. Två lager av ett lack med bra formula men IsaDora har ju en vansinnig pensel så det är ändå svårt att måla med. Funkade hyfsat den här gången tycker jag nog ändå men man får vara väldigt koncentrerad på vad man håller på med. Hur som helst. Det är brunt. Och tråkigt.

Jämförelser mellan olika versioner av MUS hololack

Publicerad 2011-11-19 16:48:25 i Nagellack - jämförelser,

Emma skrev igår om de olika versionerna av Madeleine som just nu florerar. Vi upptäckte det för inte så länge sedan och började jämföra de lack vi har eftersom vi båda lider av svår holoparanoia efter att ha sett märke efter märke fortsätta sälja sina lack som holografiska fast de inte längre är det. Vi har sett "duds" av lack från OPI, Color Club, Catherine Arley, Nfu Oh och nu alltså även Make Up Store. Jag, som ju är besatt av holo, har i vissa fall två versioner av lacken, en äldre och en från i år. Här kommer en liten jämförelse mellan mina dublettlack från Make Up Store.
Först ut är Greta. Jag fick ju en av Veronica i våras och den var holografisk. Den jag köpte för några månader sedan... inte så mycket. Ser ni skillnaden på flaskorna?
Jag provade att ha holo-Greta på varannan nagel och mindre-holo-Greta på varannan. Jag provade också att ha Aqua Fix från MUS som bas på två naglar, ring- och lillfingret, för att se om det gör någon skillnad. Jag har alltid hävdat att det inte gör det nämligen och jag har halvrätt i det. Den holografiska Greta bryr sig inte om Aqua Fix-basen utan blir till och med bättre uta. Den mindre holografiska Greta blir dock betydligt bättre över Aqua Fix. Där ser man...
Ja, jag fick "dents" i holo-Greta med AquaFix. Det hände när jag målade. Underlättade alltså inte applikationen för mig men den var i ärlighetens namn inte torr, vilket den kanske borde vara. Jag trodde den var det, men hade fel.
Så till Madeleine. Jag har två Madde också, ingen i originalutförande. Båda mina är sopiga andraklassversioner. Den ena något bättre än den andra om man tittar på flaskorna men ingen är speciellt holo genom glaset. Jag förbannar mig själv för att jag har haft en original Madde, men den frankade jag glatt med eftersom jag köpt en efterträdare. Kollade aldrig på flaskorna förrän Emma ringde och sa att hon sett duds på MUS och undrade hur min nya var. Jag sprang till Helmer, fiskade upp den och började nästan gråta. När jag skulle köpa Britta till Emma i veckan passade jag på att köpa en Madde som i flaskan ser något mer holo ut än de riktigt blacka, men den är alltså mil från vad det här lacket en gång var.
Som ni ser är färgen inte exakt samma heller. När jag rafsade igenom raden med Madde och öppnade kartongerna för att titta såg jag att det fanns minst fyra versioner i olika nyanser av beige. Mer bruna, mer silvriga, mer lilatonade och mer rosatonade. Vissa ser ut som oboy med silverglitter, andra mer hologlittriga men inte så att regnbågarna kastar sig på glaset. Tack och lov har de holografisk effekt, alla fall mina båda. Varannan nagel med de olika flaskorna men jag ser ingen skillnad med ögat alla fall. Ingen Aqua Fix under de här. Orkade inte gegga med den.

Så har vi Siw. Vackra, vackra Siw. Två versioner. En holo och en mer blå med glitter. Här orkade jag ta fram Aqua Fixen igen, samma två naglar, ring- och lillfinger. Varannan nagel me holo-Siw och varannan med mindre-holo-Siw.
Ingen skillnad. Inte med Aqua Fixen heller faktiskt. Det är ju en lättnad. Men, se upp när ni handlar holo på MUS. Testern kanske inte motsvarar det ni får och speciellt Greta verkar ha dramatiska skillnader. Jag ser en klar koppling till Nfu Oh. Deras lack har också blivit svagare från originalen men ännu varit holo på naglarna, förutom #61. Kanske är det samma sak med MUS. Ibland tror jag det är samma lack i flaskorna faktiskt, för de beter sig likadant och de är jäkligt lika varandra i färgen.
Och sitter någon hemma med originalversioner av MUS holo-lack och inte gillar dem så köper jag dem gärna.
Just ja, en sak till, alla bilder är tagna i dagsljus, sol till och med, på min balkong idag. Det är tre lager lack på alla swatcher och inget överlack.

China Glaze Doll House

Publicerad 2011-11-19 12:28:00 i Naglar - glitter för layering,

Om vi haft holofredag kan vi väl ha en glitterlördag? Jag har haft det här i arkivet ett tag och passar på att slänga ut det nu när det inte händer så mycket på bloggfronten. Få läsare på lördagar så det är inte så många som blir pinade av detta. Ja, ni förstod rätt. Jag gillar det inte. Det är inte min sorts glitter alls. Usch. Stora, rosa, klumpiga glitter som inte går att få styr på alls. Detta är två lager över ett lila lack. Jag hatade det.

Holofredag – Madeleine

Publicerad 2011-11-18 23:17:56 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ett sent holofredaginlägg från mig, varför bryta en fin tradition? Efter det hemska YSL-lacket jag visade innan känner jag ett starkt behov av att visa er något vackert. Madeleine faller verkligen under den definitionen, det är ett fantastiskt lack! Hudfärgat holo låter kanske inte så upphetsande, men det är precis vad Madeleine är och akta er, hon är het! Två lager täcker och regnbågarna är otroliga, slår allt jag sett i holoväg. Tyvärr är det som med de flesta andra fantastiska hololack, allt bra har ett slut och således säljs superholo-Madeleine numera bara på Make Up Store butiker som inte har så stor omsättning. Jag har sett många flaskor som ser mer ut som oboy med hologlitter, så vansinnigt synd, för de här versionen är så vacker! Hittar ni den så köp, det är mitt råd till er. Och kolla vad lacket har för batch, min är 601, det är en bra batch...

Fredagsholo och funky french

Publicerad 2011-11-18 16:35:52 i NailArt,

Inspirerad av Kajalen har jag fixat en holo-funky french til lden här fredagen. Det är Ogre the Top Blue som bas och så Hit Artemis som holografiskt "överlack". Snygg effekt. Jag är faktiskt nöjd. Det blev dessutom uppskattat på jobbet. Jag skriver inte så mycket om lacken, de har båda egna inlägg redan. Ogre the Top Blue är ett enastående lack som jag rekomenderar alla.

OPI Yes... I can-can!

Publicerad 2011-11-18 06:02:00 i Naglar, vampy,

Här kommer sista vamplacket den här vampiga veckan. Yes... I can-can! är ett fånigt namn på ett halvdant lack. Det här borde vara så mycket bättre om man tänker på att ett OPI kostar mer än många andra lackmärken på marknaden. Vad man får är en lite rinnig formula som kräver tre lager för det här resultatet och ni ser väl att det är flammigt fortfarande? Inte bra.

Färgen är snygg. En äggplantelila med skimmer. Vampig och inte så mörk att den ser svart ut. Den kom med den franska kollektionen 2008 men skulle i princip kunnat vara med i årets OPI-kollektion alla fall vad gäller färg. Jag tror alla vampiga färger var kräm i år men jag är inte säker för jag har inte köpt ett enda av årets OPI Touring America.

Missa inte Emmas inlägg här nedanför med ett vampigt YSL-lack. Och bara för att vampiga veckan är över så måste ju inte bloggen bli utan vampiga skönheter. Det kommer säkert dyka upp flera i framtiden. Men just nu är det slut på vampiga veckan. I eftermiddag kommer vi hoppa på holofredagen så kom snart tillbaka!

Vampigt med YSL 29

Publicerad 2011-11-17 22:31:14 i Emmas NOTD övrigt,

Jag tänkte också visa ett vampigt lack, närmare bestämt det jag bär just nu, YSL 29. Jag gillar det inte alls, det krävde tre lager, två blev superflammigt och nu är det så mörkt att det nästan ser svart ut. Det var blankt och fint först men redan efter en dag hade det mattats betydligt. Jag hittade mitt i en reakorg men tanken på att någon skulle betala ca 250 kronor för detta lack ger mig feberfrossa. Flaskan är i och för sig snygg, men borsten är oroväckande lång. Och ni ser hur mycket det har krympt, galet! Det är inte bra, köp det inte. Dessutom så är det omöjligt att fota, jag skulle helst exkludera bilder helt, men det vore ju ett konstigt lackinlägg så ni får två dåliga bilder, i dåligt ljus, på ett fult lack. Ta da!

RBL Atamé

Publicerad 2011-11-17 21:03:00 i Naglar, vampy,

Ni verkar ju fortfarande pigga på vampiga lack, det är kul, så jag bjuder på ett extra ikväll. Det är ännu ett RBL-lack. Jag är, som sagt, inget stort fan av RBL. De lack jag ägt eller äger är inte kompis med mitt sätt att lacka naglarna och alla krämlacken blir strimmiga och flammiga på mig. Här har jag lagt på fyra lager av Atamé men ändå inte fått färgen jämn och snygg. Det är trist för det RBL är dyra lack och svåra att få tag på.
Av de lack jag ägt har jag skänkt eller bytt bort de flesta och idag har jag kvar fyra stycken. Dem behåller jag för att de har intressanta namn eller är kopplade till något minne. Det här är kvar för namnet får mig att tänka på Athame, den rituella dolk som används i vissa magiska ritualer. Jag tror dock det är mer i min fantasi än i RBL:s. Kanske borde jag tänka på Átame istället, som väl är originaltiteln på Almodovarfilmen Bind mig, älska mig?
Det är alla fall vampigt och färgen är snygg. En djup bärton som stöter i brunt. Lite ton av levrat blod. Inte illa alls på det sättet. Syns det att det är flammigt för er som bara ser bilderna? Hur som helst så är det ett lack jag behåller.

LA Girls Addict

Publicerad 2011-11-17 16:45:00 i Naglar, vampy,

LA Girls Addict Är ett mörkrött jellylack med glitter i ljusare rött och guld. Snyggt! Jag har visat det tidigare, så klart, men då med två lager, här ser ni tre. Tre är bättre. Det är en färg som tjänar på att få maximalt djupt och glittren kommer ändå fram på ett tydligt sätt.
Visst är det tjusigt! Jag är svag för jellylack med glitter i har jag insett, speciellt de röda. Rött är över huvud taget en jäkligt snygg färg. Jag gillar rött!
LA Girls Addict finns på cherryculture.com och det är väl värt att investera i då lacken är billiga och bra. Jag älskar LA Girls! Och man kan ju alltid slänga ner några Milani, NYX eller LA Splash i sin order när man ändå är i farten...
Imorgon kommer det ett sista vampylack på morgonen men sen kommer jag och säkert Emma och vara med i Skimmerskuggans holofredag. Så har ni ledsnat på vampiga lack i veckan kan ni se fram emot en regnbågar imorgon!

OPI Midnight in Moscow

Publicerad 2011-11-17 06:51:00 i Naglar, vampy,

Mer klassiskt vampigt från OPI. Jag misstänker att de kommer dominera vampiga veckan faktiskt för de har gjort en del riktigt fina vampiga lack. Midnight in Moscow är ett av de lack som återuppväckte mitt slumrande nagellacksintresse. Den första kollektion med lack jag började köpa lack över nätet från var OPI Russian Collection och i och med det och insikten om att jag för under 30 kronor kan få ett China Glazelack eller att jag för 40 kronor får ett OPI, ja, då fanns det ingen hejd längre.
De två första klickbara bilderna är tagna i dagsljus men den tredje är tagen med blixt. Ni ser att skimret och färgen kommer fram mer med blixt. Det är så i verkligheten med, det är inget tydligt skimmer ens i måttligt solljus, det krävs en sommarsol i augusti för att tända lacket och det är inte då man oftast sträcker sig efter flaskan.
Jag inbillar mig alltid att Midnight in Moscow ska täcka med ett lager, det gör det inte, det krävs tre. Det är dock bra formula. Det torkar bra också. Nackdelen är som vanligt med den här typen av lack, det är så mörkt att det ser svart ut och skimret försvinner på lite håll. Men, vill man ha ett lack som är vampigt och svärtat men med lite gnistrande vinrött skimmer är det självklart ett klassiskt och bra val. Som ni ser på sista bilden här nedan har jag tagit den på balkongen, ser ni landskapet i flaskan? Jag vet inte varför det blev den kalla färgen på mina fingrar. Färgen på lacket är dock rätt på min skärm.
Ja, det var dagens första vampighet. Har ni Midnight in Moscow? Vilket var det första lacket som ni köpte över nätet? Vilka vampiga skönheter gömmer sig i era samlingar? Är ni fortfarande sugna på fler lack under vampiga veckan?

NYX Woman

Publicerad 2011-11-16 16:48:00 i Naglar, vampy,

Vampigt kan väl även vara röda lack som det här. Jag har visat det här förr, bättre bilder dessutom så klicka på länken, men jag ville påminna om det här lacket alla fall när jag nu ändå tagit fram det. Det är ett härlig rött jellylack i en ganska mörkröd färg med glitter i ljusare rött och i guld. Det är verkligen vackert gnistrande. Dessvärre kladdade jag en del när jag målade den här gången och det bet fast i huden trots att jag försökte göra rent med en orangepinne. På de gamla bilderna ser man det i strålande sol men här är det mulet när jag fotar. Trist för solen skulle säkert lockat fram mer av det här lackets charm. Tro mig ändå på mitt ord, det här är tjusigt och bör köpas. ;D
Tre klickbara i dagsljus och en under lysrör för att försöka visa glittret men det blev inte direkt bättre. Det är tre lager av lacket. Trots att jag har kladdat så är det inte ett lack med dålig formula. Tvärtom. Både penseln och formulan är helt okej.
Det är alltså fortarande vampig vecka här hos mig. Jag hoppas ni inte tröttnat än för vi fortsätter ända tills det är dags för holofredag. ;D

RBL Film Noir

Publicerad 2011-11-16 06:15:00 i Naglar, vampy,

Ett av de där märkena man ständigt hör ska vara så bra är RBL. Jag har ägt sex, sju RBL lack, kanske åtta till och med, och inte ett enda har imponerat på mig. Så är det tyvärr, det är ett märke som inte alls passar mig. Här är ett av de lack jag ägt länge men inte visat på bloggen tidigare eftersom jag inte lyckats göra vettiga manikyrer med det. Det här är det bästa hittills av mina alla försök.
Vad är då problemet med RBL och mig? Jo, det blir flammigt. Jag hatar när färgen på nageln är flammig. För att slippa ifrån flammigheten har jag här fem lager lack. Då ser man inte att lacket är vinrött längre, det ser istället svart ut. Inte så roligt. Jag kommer nog inte köpa fler RBL tror jag. Det känns intge värt det när jag ständigt blir missnöjd med kvaliteten.
Men vampig är det alla fall och det är ju perfekt när jag har vampig vecka!

OPI Black Cherry Chutney

Publicerad 2011-11-15 17:29:00 i Naglar, vampy,


Låt oss gräva lite i arkivet och plocka fram ettinlägg från i våras. Hur fångar man Black Cherry Chutney på bild? Det är ett av mina absolut mest älskade och använda vampy-lack, nästan svart i vissa ljus men egentligen en djup purpurröd med rött skimmer. I solen ser man hela det djup och den härlighet som lacket erbjuder men som vanligt är det inte så lätt att fota...Rikt och härligt och med en glödande kärna. Dessvärre är lacket inte alls speciellt lätt att måla med, det blir gärna flammigt och trots att man är försktig så kan man se att naglarna är lite olika djupt färgade. Jag har två lager på bilderna, ett tredje hade tagit bort för mycket av den röda färgen, tycker jag, men det är ju upp till var och en.

Här är Siri också. Hon hänger med ut på balkongen och fotar alla lack.

Mer närbilder för att fånga färgen...

Som vanligt har lacket varit med förut, flera gånger faktiskt, och här är en länk till ett sådant tillfälle.
Det här är verkligen vampigt i kvadrat så det var ju himla bra att jag sparat på det här inlägget så länge, eller hur. Det passar ju helt perfekt till vampiga veckan!

LA Girls Party Animal

Publicerad 2011-11-15 06:15:00 i Naglar, vampy,

Här ser ni ett supersnyggt lack från LA Girls som tyvärr behöver mer sol för att visa sin mörkröda sida. Om ni vill jämföra så finns  bilder från augusti 2010 där kameran plockat fram det röda trots lite regnigt väder. I novembersol, eller vem försöker jag lura, i totalt gråmulet väder, så blir det mer av en djup plommonfärg. Man kan se det vinröda i elektriskt ljus men jag glömde fota under lampa.
I det förra inlägget var jag lite sparsam och hade två lager lack, självklart mer rött då också så det är inte bara ljuset. Här ser ni tre lager som är ganska flödiga. Jag tycker det är snyggt så här med. Det är lite kul med lack som man kan ge olika färgdjup så här. Coolt. Jag önskar dock att glittret skulle synas bättre på de här bilderna. Det är himla fint med de små stjärnorna på olika djup i lacket. Jag fick många komplimanger för det på jobbet kan jag berätta. Succé alltså.
En och annan vampig manikyr har ju dykt upp även hos andra bloggare. Här kommer länkar till dem:
Claws in Color version ett och version två.
LipGloss Bitch visade också en oerhört vampig skönhet så jag bestämmer att hon också är med.
Kerstin visar ett lack från en av mina favoritkollektioner.

Milani Garnet Gem

Publicerad 2011-11-14 18:58:00 i Naglar, vampy,

Ni vill se mer vampiga lack, eller hur! JA!!! Jag med! Det här lacket har jag visat när det var sol ute. Då är det magiskt. Det är jäkligt snyggt även en novemberdag med mulet väder. Man ser det röda glittret i jellybasen så mycket bättre än i t.ex Lubu Heels. Det finns en anledning till att den här är min favorit bland de svarta jellylacken med rött glitter. Visst är det tjusigt! Dessutom har det bra egenskaper och täcker med två lager. Den torkar snabbt, penseln är bra och den är som sagt härligt glittrande. Jag älskar den!
Och ja, det är fortfarande vampiga veckan som gäller! Ni kan se fram emot en massa vampiga skönheter här på bloggen. Hoppas ni kommer gilla det. Och gör ni inte det så får ni gärna komma med förslag på framtida teman. Man vet aldrig om jag nappar. ;D

OPI Royal Rajah Ruby

Publicerad 2011-11-14 05:50:00 i Naglar, vampy,

Nu blir det temavecka här hos Sminkan. Det kommer bli vampiga lack i fem dagar. Vampiga vardagar alltså. Det passar väl perfekt en sådan här tid på året. Höstar är de vampiga lackens bästa tid, eller hur! Och vad är då ett vampigt lack? Ja, från början handlade det om de mörkt blodröda och vinröda men idag kan begreppet användas mer vidlyftigt och ibland verkar alla färger som är lite mörkare räknas in. I min värld är det de som ser ut om sårskorpor, blodpudding, koagulerande blod, blod som rinner, ja ni fattar själva vad jag menar att är det som gäller. Jag räknar dock även aubergine- och russintoner som vampiga ibland och en del mörka purpurlila. Vad är vampigt för dig?
Här kommer det första vamplacket och det är samma lack som ni ser överst men då på en bild tagen med lysrörsbelysning. Sofia från One Inch Nails var och hälsade på mig i lördag. Det var en väldigt trevlig träff, vi hade väldigt roligt, och jag blev inspirerad att plocka fram det här lacket efteråt. Royal Rajah Ruby. Vi pratade nämligen om det. Det är ett lack som varit med mer än en gång förut men det är så vackert lack att det förtjänar det.
Ovan ser ni dagsljusbilder på lacket, det är en djup brunröd färg med skimmer och det ni ser på bilderna är tre lättlackade lager som torkar smidigt och snabbt. Det är klassiskt vackert, vampigt och höstigt, allt på en gång. Det är också svårt att fånga den här skönheten på bild. Den har ett sådant djup och jag upplever den som mer röd i många ljus. Jag har alltså för ovanlighetens skull även fotat den med lysrörsbelysning. Jag vet inte om det tillförde så mycket men jag tycker de bilderna är rättvisande också eftersom det ju är en årstid då lacken mest ses i elektrisk belysning. Så, har ni inte den här så skaffa den bums! OPI India 2008!


Models Own Beetle Juice - sammanfattning

Publicerad 2011-11-13 19:02:00 i Nagellack - kollektioner,

Dags för en sammanfattning av en av årets läckraste kollektioner, Beetle Juice från Models Own. Det här året har bjudit på två riktiga höjdpunkter för mig, dels denna och dels Hits No Olimpo-kollektionen. Man fattar ju knappt att det är sant att man har lyckats få fram sådana magiska lack! Jag är överlycklig! Min sammanfattning av Beetle Juice är inte i någon speciell ordning. Jag kan inte rangordna den för fyra av dem ligger på första plats. Emerald Black är minst intressant och alltså det jag gillar minst. De övriga är vinnare, så är det bara.
Emerald Black
Aqua Violet
Golden Green
Purple Blue
Pinky Brown

Models Own Purple Blue

Publicerad 2011-11-13 13:52:00 i Naglar - duokromatiska,

Purple Blue är en för mig oväntad favorit i Beetle Juice-kollektionen. Jag trodde först och främt den skulle vara mer lik Galaxy Girl från Orly, något som inte alls stämmer. Purple Blue är mycket mer rosalila och har dessutom gyllene eller kopparliknande inslag. Och blått så klart, men mindre blått än jag väntat mig. Det här är sant multikromt med minst fyra, fem nyanser som spelar över nageln. Blått, mörklila, brunt, plommonlila, rosalila, koppar och guld. Minst. Fantastiskt!
Här ser ni de bruna, lila och blå nyanserna rätt bra. Nedan ser ni det blå skimret på ett lite annorlunda sätt. Det är otroligt hur lacket byter egenskaper efter ljuset och vinkeln! Oerhört roligt!
Vad säger ni? Är det inte fint! Tre lager av lacket, som vanligt två tunnare och ett flödigt. Inga konstigheter. Jag gillade verkligen det här oväntat mycket och hela den här kollektionen har verkligen varit bra, enligt mig. Snygga lack som visserligen har nära släktingar, färgmässigt, i min samling men inte så att det känns som att jag köpt samma lack igen, bara i ny flaska.Models Own Aqua Violet

Publicerad 2011-11-13 08:10:00 i Naglar - duokromatiska,

Models Own har ju precis släppt en kollektion med duokroma lack, Beetle Juice, och det här är ett av dem. Det heter Aqua Violet och det är precis vad det är, ett lack med nyanser i lila, aquablått och ljus aquaturkos. Jättevackert!
Ni ser tre lager av lacket som är hyfsat lätt att måla med men det första lagret ser oerhört skirt ut. Det bygger på ganska bra men det krävs absolut tre lager som minimum och då var det sista av lagren rätt flödigt. Färgen är kraftigt skiftande mellan lila och aqua och i solen blir lacket dessutom väldigt skimrande. Det är jättefint även om det så klart finns många liknande lack. Jag är glad att ha den här!
Vackert, eller hur! Jag tycker det är både klädsamt och intressant.


Models Own Pinky Brown

Publicerad 2011-11-12 11:14:00 i Naglar - duokromatiska,

Ännu ett lack som överraskade mig positivt från Models Own Beetle Juice-kollektion. Pinky Brown trodde jag att jag kunde leva utan, det hamnade hos mig bara för att jag köpte setet. Det skulle ha varit ett misstag att inte skaffat den här för den är verkligen tjusig! Mindre brun än jag trott, mer koppar-plommon-rosa. Okej, lite brunt så klart, men inte så att jag känner att jag bär ett brunt lack.
Som ni ser är det verkligen växlande beroende på ljuset och det är verkligen gnistrande också, vilket alla lacken faktiskt är. Det är samma sort finish som på Orlys Cosmic Fx, gnister och duo alltså. Eller multi.
Det här är tre lager lack, två tunna och ett flödigt. Formulan är helt okej. Jag är förtjust!
OPI DS Original

Publicerad 2011-11-11 23:28:55 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Denna fredag hade jag tänkt att mitt holofredaginlägg skulle komma lite tidigare. Dock glömde jag mina föresatser, somnade på Eriks axel men blev nyss väckt. Tror jag i alla fall, jag kanske vaknade av mig själv men å andra sidan kanske inte. I alla fall, här kommer mina holonaglar jag har haft denna veckan. Jag var ju hemma hos Sminkan i tisdags, vi utbytte presenter, åt mat och jag målade mina naglar. Ja vi pratade såklart en massa med, men nu var det ju lack vi skulle kolla på.

Att dyka ner i Sminkans lådor med hollack är som att upptäcka en skatt. Sminkan lagade mat och jag gick på skattjakt, ingen dålig kväll:) Jag hittade såklart massa vackra lack, men mitt val föll till slut på DS Original. Det är ett av de gamla DS-lacken som verkligen är holografiskt och det är väldigt dyrt på ebay, så chansen att jag någonsin kommer att äga lacket är små, men nu har jag i alla fall fått bära det. Kanonvackert är vad det är, ett mellanlila lack med otroligt kraftig regnbåge som kommer fram fantastiskt bra i elektriskt ljus. Syrenlila tycker jag att det är.Tre lager täcker det med och det är verkligen så himla fint. Trist att det inte tillverkas längre, men i ärlighetens namn är det bättre när märken discontinuar sina lack än när de inte längre kan tillverka lika bra hololack och trots det fortsätter produktionen som om det regnar...

Hits Poseidon

Publicerad 2011-11-11 08:21:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag igen! Yay! Det innebär en liten paus vad gäller Models Own-lacken men det gör väl ingenting? Det kommer fler av dem i helgen. Hits holografiska kollektion No Olimpo har ju verkligen imponerat på mig, men jag har inte visat alla än. Här är ljusblå Poseidon. Helt ljuvlig, himmelsblå. Lite dumt att den är så himmelsblå faktiskt, då Poseidon ju var en havsgud. Jag hade bytt namn på den här och Hera, som ju är havsgrön, men nu jobbar inte jag som namngivare åt Hits.
Poseidon är starkt holografisk och kräver tre lager. Den är lätt att måla med, jag klarar till och med den platta, usla penseln för den är inte så bred. Torktiden är utmärkt och ja, lacket är fantastikt. Älskar den här kollektionen! Älskar!
För den som är sugen på att köpa dem så finns de dels på Llarowe där jag köpte dem och även på Hits egen webshop som faktiskt skickar lack internationellt.


Models Own Golden Green

Publicerad 2011-11-10 16:34:13 i Naglar - duokromatiska,

När de första bilderna av Beetle Juice-kollektionen dök upp trodde jag nog att Golden Green skulle vara något av en dupe till Peridot. Det är det inte. Det är mindre metalliskt, mindre guldigt och mer intensivt grönt i tonen. Båda lacken är jättefina och nu kan man med gott samvete ha båda!
Några bilder i sol, de två första på raden ovan, och några i dagsljus men mulet väder, de andra två och resten av bilderna. Lacket byter tydligt färg mellan gyllene guldgrönt och ljus smaragdgrön. Jättefint!
Det ni ser är tre lager, två tunna och ett flödigt, och formulan är okej att måla med. Jag kan inte klaga. Det är absolut ett lack för alla som älskar duokromt och grönt.

Models Own Emerald Black

Publicerad 2011-11-10 15:45:55 i Naglar - duokromatiska,

Första swatchen ut av Models Own Beetle Juice är den minst intressanta, Emerald Black. Den är inte så tydligt duokrom, mer ett svart lack med tealblått skimmer som lyser upp i solen men annars knappt syns. Formulan är aningens rinnig men lacket är väldigt pigmenterat. Jag tycker det är vackert men det är inte i närheten av de andra fyra. Jag har swatchat alla idag så de kommer dyka upp på bloggen vartefter jag gör i ordning inläggen. Säg till om något av dem känns viktigare att se än de andra. Och håll koll på när kollektionen kommer in igen och beställ bums för det är väldigt, väldigt fina lack. Oerhört vackra!

Guppy # 13

Publicerad 2011-11-09 19:49:04 i Naglar i blått,

Dags att visa ett enastående vackert blått nagellack som just exakt nu pryder mina naglar. Det är Guppy #13 med Sanding Fruit Extract. Någon som vet vad sanding fruit är? Alla fall, det är ett glitterlack som torkar matt, man kan gissa det av flaskan, men jag vill inte ha matta naglar så jag har här ett lager Seche Vite. Med överlak blir det en fantastiskt sprakande blå som verkligen syns. Underbart, till och med en gråmulen dag som idag.

Första gången jag såg lacket, och jag kan säga att det tog precis 20 sekunder att köpa det från eBay, var på suveräna Noelies naglar. Hon kan få blått att se ut som ren poesi och hon är skyldig till många glittrande och blå inköp senaste tiden. Jag rekomenderar verkligen ett besök på hennes blogg om man vill blir frestad av både bra bilder och vackra lack.
Efter att ha sett bilder på det i dagsljus får ni en bild tagen under mitt OTT-lysrör. Jag ville visa lite mer av hur gnistrigt det är. När jag hasade ner till Ica så var jag tvungen att hålla händerna framför näsan och bara njuta av hur vackert det blixtrade och glimmade i nagellacket. Ingen sol ute heller, bara tänk hur det skulle vara i sol!
Nedan kan ni se två klickbara bilder tagna i mulet dagsljus klockan fyra på eftermiddagen och så två tagna med OTT-ljus. Sista stora bilden är också tagen utomhus i dagljus. På alla bilderna är det två lager av lacket och ett lager Seche Vite. Man kan köpa Gyppylacken billigt från eBay, jag köpte från säljaren tomjerry1981 som även har fri frakt. Lacken kostar $3.55 styck och finns i sjutton olika färger.

Beetle Juice från Models Own

Publicerad 2011-11-09 16:36:13 i Nytt till lacklådan!,

Titta vad jag fick idag! Något som kan muntra upp lite i min fortsatta förkylningsmisär. Models Owns Beetle Juice kollektion. Helt fantastiska lack som mina bilder inte gör rättvisa men det är ett snabbinlägg det här och ni kommer ju få se dem på snart. :D
Pinky Brown
Purple Blue
Aqua Violet
Golden Green
Emerald Black
Visst ser de spännande ut! Det ska bli så roligt att prova dessa lack för nät efter hololack är duokroma mina favoriter!

Zoya Posh

Publicerad 2011-11-09 12:47:00 i Naglar i rött,

Här kommer något ni inte får se alltför ofta på vår blogg, ett matt lack. Varken jag eller Emma verkar särskilt tagna av den matta trenden även om jag ska erkänna att jag var väldigt förtjust när jag fick mina två första matta lack, The Death Tar och Fuggen Ugly från ManGlaze. Det är ju några år sedan nu och när det matta exploderade trendmässigt så tröttnade jag direkt. Som med crackle...
Posh är ett oerhört snyggt lack för att vara matt. Jag gillar både henne och Veruschka mest av mina matta lack. Båda är från Zoya. Posh kräver två lager för att bli jämn och snygg och torkar på minuter. Utmärkt så långt. Det är verkligen ett lack jag kan rekomendera för gillar man inte matt yta kan man ju alltid lägga ett överlack över det och få ett helt fantastiskt snyggt rött skimmerlack istället.

Jag har fått en present!

Publicerad 2011-11-08 21:41:25 i Allmänt,

Emma var här och hälsade på idag, bara en snabbis, och jag fick en jättefin present!
Titta! En liten söt grön påse med något smyckeliknande i. Vad kan det vara?
Örhängen! Jättefina örhängen med nagellacksflaskor! Visst är de söta! Jag blev verkligen så himla glad över dem och de känns väldigt gedigna och bra. Det är Emmas kompis Linda som gör smycken, jag vet att Emma länkat till hennes webshop någon gång men jag orkar inte leta nu, jag är fortfarande sjuk och nu, efter att ha haft besök, är jag rätt slut. Vi återkommer med länk alltså, om ni är intresserade. Jag ska alla fall köpa ett armband, men inte än, jag har köpstopp till jul, typ. :D
Emma fick en present av mig med, ett par nagellack, He's Going in Circles och Party of Five. Det var dock inte uttänkt i förväg. Det här örhängena är ju så JAG! Nagellack, alltså! Ni er att det är det va? Små nagellacksflaskor i silver! Fantastiskt!
Tack Emma, du är världens omtänksammaste och finaste kompis! Och tack Linda för att du gjort dem! Jag älskar dem och kommer bära dem hela tiden! ♥♥♥

Hits Artemis

Publicerad 2011-11-08 17:00:00 i Naglar - holografiska lack,

Superskirt är silvervita Artemis från Hits. Det ni ser är tre lager och det är mer regnbåge än basfärg, om vi säger så. Det är dock rejält holografiskt. Inte som Sexagon från China Glaze kanske, men absolut rejält holo i solen och i elektriskt ljus. De gånger holon slocknar är det dock ett ganska trist lack med sin lite mjölkvita bas. Urvattnat.
Det blir vansinnigt mycket VNL. För mycket för att jag ska använda det på egen hand igen. Naglarna ser skitiga ut tycker jag, trots att jag precis skrubbat dem med nagelborsten. Inte roligt alls... Att det passar sin namne, Artemis, tvivlar jag dock inte på. Den jungfruliga jakt- och mångudinnan. Det känns väldigt mycket som månstrålar fångade på flaska.

OPI Designer the Better

Publicerad 2011-11-08 08:41:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Oj, vilken tur att det finns miniset av OPI ibland. Det här trodde jag att jag skulle vilja ha så himla mycket men nej, när jag målar naglarna med det blir det bara meh. Meh! Så fjösigt. Det syns knappt att det är kopparglitter i det. Mest ser det ut som sockerbitsvitt med silverskimmer. Jag avskyr det. Nej, mer koppar behövs för att göra det intressant nog att bära. 
Tre tunna lager och överlack, Seche Vite. Lite seg torktid. Vad tycker ni? Är det snyggt? Jag gillar idén mer än hur det tar sig ut på lite håll. Stirrar man nära och ser kopparglittren blir det ju mer spännande men så kan man ju inte gå omkring....

Color Club Artsy Crafty

Publicerad 2011-11-07 21:03:36 i Naglar i grönt,

Jag var dum och målade om naglarna nu ikväll. Valde det här mörkgröna krämlacket men det har redan flagat i kanterna på tumme och pekfinger på min högra hand. Skulle behållit min gamla manikyr... Bilderna är kass också, tagna under OTT-lampa precis nu eftersom jag tänker lacka om - igen. Artsy Crafty blev ingen favorit och jag står inte ut med att ha skavda tippar... Tre lager av en ganska normal formula, vare sig bra eller dålig. Torktiden är okej med Seche Vite.

Kopparskimrande

Publicerad 2011-11-07 17:36:00 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Varför inte överraska med en sminkning! Idag har jag grävt i gamla arkiv och bildmappar och kan via er en sminkning från för nästan två år sedan. Det jag då hade valt att använda var några namnlösa mineralskuggor. En kopparröd och en kopparbrun med gnister i silver och grönt. Basen är Face Eye Fix.

Jag började med den gnistrande skuggan. Den lades på hela ögonlocket och upp en bit på brynbenet samt under ögat. Den kopparröda fick agera djupgivare och så östes det på en massa guldskimrande Desert från Makeupcosmetics på brynbenet. Lite highlighter, Shinkirou från Fyrinnae, och så en kajalpenna i svart som fick markera vattenlinjen och yttre delen av ögat. Mascara och brynskugga.


Essie School of Hard Rocks

Publicerad 2011-11-07 08:26:00 i Naglar i blågrönt&turkos,

Efter en ganska glittrig period är det dags för något annat. Något rent och skarpt och snyggt som krispiga nymanglade sänglinnen eller en frostnupen höstmorgon! Jag älskar, älskar, älskar det här lacket! 
Essie School of Hard Rocks är ett underbart krämlack, täcker med två lager och är suveränt att måla med. Det torkar snabbt och har fin glans. Perfekt! Dessutom har det den perfekta nyansen mellan blått och grönt. Jag trodde inte att den skulle vara så fantastisk men väl på nageln är den bara wow! Jag behöver sådana här lack mellan mina glitter- och hololack för att ge mig lugn, balans och stadga i livet. Det här lacket skulle jag kunna gifta mig med. Precis perfekt blandning av stabil och trygg och lite äventyrlig. ♥Mer kärlek kommer här i form av babykatten Siri som sover i sin fåtölj. Hon ser så mysig ut. Man vill bara borra in ansiktet i den mjuka pälsen på hennes mage och muffla in sig, liksom. Risken finns dock för att man skulle ha ett antal små klor i huvudet då... :D

Butter London The Black Knight

Publicerad 2011-11-06 15:28:14 i Naglar i svart, grått, silver,

Det finns lack man bara måste ha, oavsett pris och så. Det här är ett sådant. Butter London The Black Knight. Jag såg en bild och sen var det kört. Måste ha! Baställde den omedelbart och fick den en vecka senare. Så här fin är den på. 
Det är tre lager av lacket och två lager Seche Vite för att ge det slät yta och glans. Lacket är svart, tror jag, en jelly så klart, späckad med glitter i lila, blått och rött. Det är så jäkla snyggt! Det gnistrar hela tiden i det och man kan inte sluta titta på sina naglar. Underbart!


Jag beställde från en webshop jag aldrig besökt förut, Beauty Booth heter dem. Det funkade bra så vill ni prova dem borde det inte vara några problem. Man kan även beställa från Nail Mail den här månaden om man hellre vill det. Tror faktiskt det är rätt prisvärt att göra så dessutom. Så, hinner ni beställa den här månaden från NailMail så gör det! Det här lacket är värt att ha i samlingen! :D


Deborah Lippmann Ruby Red Slippers

Publicerad 2011-11-06 10:37:00 i Naglar, vampy,

Här ser ni den manikyr jag haft de senaste dagarna. Lippmanns Ruby Red Slippers. Jag har visat den förr men det här är de första bilderna av den som jag är nöjd med. Det är ett enastående vackert lack!
Svart jellybas och röda glitter i olka storlek. NYX har försökt göra en variant av det, ljuvliga Dorothy, och jag älskar den med. Båda är supervackra lack som jag gärna återvänder till.
Här ser ni två lager av Ruby Red Slippers över ett klarrött lack. Det klarröda är dock försvunnet under den svarta jellyn så den syns inte. Glittret är som glödande ädelstenar i svärtan och det blir en fantastisk djupkänsla i lacket. Det krävs dock många lager av överlack för att få det glasaktigt slätt, så som jag gillar det. På plussidan är att lacket inte krymper trots sina tre-fyra lager överlack och jag behöver inte mata det med mer överlack vare sig dag två eller tre eller fyra. Det har inte ens tipwear nu när jag tar bort det utan ser nylackat ut. Borttagningen kan dock vara rätt plågsam och avverka ett antal pads under ett antal minuter. Så värt det för att få bära det på naglarna några dagar. Det skulle säkert utan problem klara en vecka men trots att jag älskar det fortfarande så är fyra dagar nog.
Jag köper mina Lippmann från Beautybridge och det har fungerat bra. Enda minuset är priset. De är väldigt dyra och det finns dupes till de flesta från billigare märken. Har ni några Lippmann? Vad tycker ni om dem? Jag har inte så många då priset helt klart är en aningens avskräckande. Den här har jag dock haft i många år nu och jag har aldrig ångrat det köpet.


Nubar Pink Flame

Publicerad 2011-11-05 17:39:00 i Naglar - duokromatiska,

Vill ni se vad det blev för lack efter att jag missyckat med Wanna Feferoni? Så klart ni vill! Här ser ni det på många, många bilder. Det är helt underbara Pink Flame från Nubar, ett duokromatiskt lack i orange och mörkrosa.

Jag är verkligen svag för duokroma lack och Nubar är verkligen bra på att göra dem. De är absolut väl värda att skaffa om ni inte redan har dem. Pink Flame är dessutom lite annorlunda från de andra som ju huvudsakligen går i murrigare eller blålila toner.
Två lager av lacket som har bra formula och torktid. Visst är det vackert! Det är ungefär samma färg som OPI The Show Must Go On men lite varmare rosa och inte lika grovt skimmer utan en glaslik finish. Jättevackert! Jag vet att jag bildspammar, som vanligt, men jag bejakar den sidan hos mig själv. Mer bilder är min melodi. ;D

H&M Wanna Pepperoni

Publicerad 2011-11-05 11:49:00 i Naglar i grönt,

Jag har ju spenderat veckan med att vara sjuk och på landet. Det blev inte så mycket nagellack och det här var en snabb gäst på mina naglar för det mosades när jag snöt mig. Jag hann fota det alla fall så ni får se bilderna.
Det är ungefär samma färg som mitt snor, faktiskt, vilket gör mig mindre vänligt inställd till det just nu. Kändes rätt äckligt faktiskt. Jag gillar färgen i teori men inte praktik och nu blir det liksom extra fel.
Två lager lack som skötte sig bra förutom att det inte hann torka ordentligt innan snytandet satte igång igen. Finns att köpa på HM för 39 kronor. Är man rosa i huden, som jag, ska man nog reflektera på om man klarar krocken mellan färgerna. Mina händer blir lila med den här nyansen på naglarna. Jag brukar skita högaktningsfullt i vilket men om man inte gillar lack som krockar med hudton ska man vara uppmärksam när man väljer av de här gulgröna.
Edit var måttligt förtjust i den här manikyren. Hon längtar till julen och alla fina röda.

Holofredag - Hits Holo Dionisio

Publicerad 2011-11-04 23:58:30 i Emmas NOTD i glitter och holo,

 

Ett mycket sent inlägg i holofredag-temat den här veckan också för min del. Jag ska va kortfattad för det ska ut före 24. Dionisio har Sminkan redan visat er. Det är ett av de holografiska, brasilianska, jubileumslacken, detta är en supervacker lila. Det täcker med tre lager och bildar måttliga, ganska mörka regnbågar. Jag fick min flaska senare än Sminkan och inbillar mig att våre flaskor ser olika ut, men det kan vara ett utslag av den kraftfulla holoparanoia som vi båda två lider svårt av. Snyggt är det i alla fall, klart värt att äga, även om jag nog faktiskt föredrar Color Clubs Wild at Heart.

En liten jämförelse

Publicerad 2011-11-04 21:22:43 i Nagellack - jämförelser,

Det var ju någon som ville se jämförelser och så när jag visade mina hundrasextio holoswatchsicles nedan. Jag beslöt att titta närmare på några ljusgröna hololack och ett prismatiskt lack som kontrast. Dessutom visar jag ett par "tvillinglack", eller dupes, när jag ändå är i farten. Låt oss börja bena lite i det hela.
1. Längst till vänster ser ni  KleanColor Holo Green. Med ett sådant namn tänker man ju att det ska vara holo men nej, det är det inte. Det är ett prismatiskt glitter nedsänkt i en blekgrön jellybas. För att vara holo ska lacket bilda regnbågar, om än löst hållna sådana, som ni kan se på lacket längst till höger.
2. Här ser vi klassisk, så kallad "linear" holo. Det är först Koh Metallic Green och som nummer 3 ser ni Nfu Oh #66. De är så lika att de är utbytbara men jag tycker nog att Koh-lacket har aningens mer färg i sin bas men det är försumbart.
4. En klassiker. Supersläta L8R G8R, en så linjär holo man kan åstadkomma. Perfektion.
5. En scattered holo, alltå en grövre partikelstorlek på glittret som då alltså ger en mer spridd regnbåge. Det här är Milani Hi-Tech.
Min favorit? L8R G8R och Metallic Green. Varför? L8R G8R är holo-perfektion med sin perfekta regnbåge och extremt fina partikelstorlek. Man ser knappt hologlitterpartiklarna alls utan det bara smälter ihop till en helhet. Metallic Green är också himla fin och betydligt bättre att måla med än kompisen från Nfu Oh.
Okej, här kommer en uppdatering av det här inlägget. Kajalen frågade hur He's Going in Circles står sig i konkurensen så jag slängde ihop en liten bredare jämförelse:
från vänster till höger ser vi
1) Nubar Reclaim, 2) mitt frankenlack Melusine, 3) China Glaze He's Going in Circles, 4) Koh Metallic Green, 5) Nfu Oh 66, 6) China Glaze L8R G8R, 7) Milani Hi-Tech och 8) KleanColor Holo Green som fortfarande inte är en holo. ;D
Aningens annan vinkel men i princip samma sak.

Glitter Gal Copper

Publicerad 2011-11-04 07:27:21 i Naglar - holografiska lack,

Dags för ännu en holofredag och ännu ett holografiskt lack, ett Glitter Gal. Copper är inte alls kopparfärgat utan lite persikorosa med kopparton, om ni förstår hur jag menar. Vackert ändå.
Ser ni regnbågen i flaskan? Knappt man ser vad det ska vara för färg på lacket när man tittar på det genom glaset. På naglarna är det mindre dramatiskt i ett så här blekt höstljus, inte direkt sol alltså på dessa bilder, och då ser det lite silverfrostigt ut men med en antydan till regnbåge. Ni ser den skymta längs med naglarna och i en tunn båge på lillfingret.
Lite mer sol ger lite mer regnbåge. Vackert, eller hur? Det ni ser är tre lager lack och det fungerar bra att måla med. Torktiden är bra som hos de flesta holografiska lack. Effekten är strålande om man hittar en vettig ljuskälla. Jag älskar Glitter Gals 3D-lack. Det är verkligen lack att bli glad av.

Eget överlack grönt/guld

Publicerad 2011-11-03 09:44:00 i Naglar - duokromatiska,

Jag fortsätter min lilla serie med lack jag frnakat fram själv. Här är det ett överlack med färgskiftande pigment, grönt till guld växlar det mellan. Eftersom jag inte år till växlingen på ett bra sätt i färgade lack har jag gjort överlack med mina pigment och de funkar bättre, som ni kanske kan se. Det är inte perfekta bilder för duokroma är allti svåra och det här är dessutom rätt gnistrigt vilket gör kameran än mer förvirrad. Ovanpå en manikyr med IsaDora Beetle Green har jag alltså lagt ett lager av mitt överlack gjort med grön/guld färgskiftande pigment. Som ni ser är det ganska glittrigt och skiftar mellan, ja, grönt och guld. Det är ganska fint faktiskt. Jag är nöjd med mina överlack med de här pigmenten för de kan piffa upp vilken manikyr som helst och det jag gillar allra mest är mitt överlack i rött/grönt. Där kommer skiftningen fram på ett fantastiskt sätt men alla tre är fina. :D

Frankenlack Nemain

Publicerad 2011-11-02 21:52:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Vill ni se mer frankenfail? Det här är lite av ett misslyckande det här med, precis som det jag visade innan. Det är samma vinröda bas som i det andra lacket dessutom, något man inte kan tro då de blev helt olika efter att jag haft i pigmenten. Tanken var att det skulle bli vinrött alltså, men det blev lite mer brungråttvinaubergine. Igen. Därför får det också heta Nemain. Nemain är en aspekt av Morrigan och Morrigan är ett av mina frankenlack som är lite likt det här. Det här är dock aningens rödare så det blev inte helt fiasko.
Nemain är, förutom en del av Morrigan, även älvfolkens krigsfé. Hon personifierar det galna kriget. Hon förvirrar arméer på slagfältet och hon uppmuntrar till slakt och bärsärkagång. Kaos alltså. Passar bra med ett holo som är lite scattered alltså. ;D

Lacket är gjort på ett vinrött lack från Sally Hansen, klarlack och några droppar rent rött. MUS Siw är det också och en knivsudd Spectraflair. Det var nog det som gjorde att lacket blev så brunlila plötsligt. Typiskt. Men holon är fantastisk och färgen är fin, även om det börjar bli väl många snarlika i samlingen...

Frankenfail

Publicerad 2011-11-02 14:12:00 i Naglar, vampy,

Det här är ett försök till att göra ett duokromt lack med pigment som går från rött till grönt. Lacket jag använt som bas är ett vampigt vinrött från Sally Hansen. Det syns inte så mycket av det gröna dock. Kanske fel ljus, kanske drunknade det i det andra... Fail alla fall. Men trots att det gröna inte dyker upp så är det ju en trevlig färg i sig. Kanske inte så fail ändå. Hade jag fått det gröna att funka hade jag älskat det! Nu blir det gröna mest en lite olivaktig eller mossigt grönbrun skiftning i nagelns ytterkanter istället för den smaragdgnistrande gröna jag hoppats på.

OPI Zom-body to Love

Publicerad 2011-11-02 08:30:00 i Naglar i grönt,

Jag är efter med Halloween-lacken men här kommer alla fall det sista av de från OPI. Det här är stjärnan i OPI:s kollektion Spookettes. Zom-body to Love. Ett mintgrönt glow-in-the-dark lack. Det är en väldigt, väldigt skir historia som här är lagt över det vita lacket i samma kollektion, Mummy Knows Best. Ett lager. Fler lager ger mer färg. Det är synd att jag inte kommit på hur man fotar GitD-lack i mörker för att visa att det faktikt funkar, men ni får tro mig på mitt ord. Det funkar.

China Glaze It's Alive!

Publicerad 2011-11-01 17:34:00 i Naglar i grönt,

Det här är faktiskt inte dagens manikyr utan gårdagens. Jag ligger efter med mina halloween-lack, som ni märker, men ni får ta att de kommer efter Halloween men öre Alla Helgona. ;D
Det är inte första gången jag bär It's Alive. Jag hade den som layering över ett tealblått för en månad sedan men de bilderna är kvar i arkivet. Jag ska plocka fram dem sen. Här är det istället två lager av It's Alive på egen hand, något som faktiskt är snyggare. Det är lätt att måla med, det är bra torktid. Ett bra lack alltså. Enda minuset är att det krävs fyra eller fem lager överlack för att få det glasaktigt slätt, jag använde ett lager Sally Hansen Nail Quencher och fyra lager Seche Vite. Ingen krympning, vilket brukar drabba mig med glitter som kräver enorma mängder överlack, så det är bra. Det här höll faktiskt i flera dagar, tre kanske, innan jag tog bort det och då såg det fortfarande perfekt ut. Väldigt bra på det sättet alltså.
Lacket kommer från China Glaze Halloween kollektion i år, 2011, Haunted tror jag den heter. Det är det enda lacket jag köpt ur kollektionen även om de andra också såg fina ut. Jag gillar verkligen It's Alive, det är en härligt svartgrön jellybas med guldgröna glitter i större och minsre storlekar men det ger ett jämnt och ordnat intryck som inte utlöser glitter-OCD:n som jag har utan gör att jag kan se på mina fingrar med tillfredsställelse och tycka det är en vacker färg. Jag rekomenderar det här lacket varmt och passar på att berätta att borttagningen var okej, den tog under tio minuter och det värsta var att ta sig igenom allt överlack. ;D

Nubar White Polka Dots

Publicerad 2011-11-01 08:46:25 i Naglar - glitter för layering,

Och eftersom jag visat Black Polka Dots alldeles nyss så passar vi på med White Polka Dots från Nubar över svart. Tre lager. Det är oerhört glest mellan glittren, speciellt de större, så man måste ha en himla massa lager om det ska bli något. Som ni ser blir det tjockt och vallar sig med tre lager så det känns lite som att man inte kan vinna med det här... Det är en bra idé men det funkar inte för mig. Tyvärr. Jag gillar det svarta mer i så fall men inget av dem är en vinnare i min bok. Men jag har lite glitter OCD så det kankse inte kommer som en överraskning. Jag vill ju ha välordnade glitter.

OPI I Only Date Warewolves

Publicerad 2011-11-01 08:43:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Från OPI:s halloweenkollektion Spookettes kommer det här fullständigt normala svarta krämlacket. Finns ingenting att säga om det. Det är svart. Det är kräm. Det är två lager och det har inga direkt utmärkande egenskaper. Helt vanligt, helt normalt. Svart.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela