Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad för December!

Publicerad 2008-12-31 14:32:21 i Kavalkad,

Årets sista dag och kanske även årets sista inlägg! Nyårsafton 2008. Imorgon börjar 2009, troligen med en makeup från förra året. ;D

Nå, kavalkaden är ju tradition och den här månaden har jag varit förutseende nog att ha förberett lite så jag skulle få ut detta inlägg innan året var slut. Annars brukar det ta en massa tid att "samla ögon"  men nu har jag klistrat in dem i inlägget vartefter. Smart va?
En ganska varierad månad tycker jag det blev! Lite av allt och de flesta borde kunna hitta något de gillar. Det jag inte bjöd på var glam och gala, lösfrallor och så. Men jag har inte riktigt varit på humör för det och dessutom fick vi det av Emma, tack och lov!  De flesta färger har ändå fått vara med så vi glädjs åt det lilla!

Mina favoriter är den första på översta raden och den svarta sotningen i mitten på rad sex. Bubblare är alla de rödguldiga, trots allt, och nummer tre på översta raden och även nummer tre på rad tre. Min kamp med de rosa skuggorna kröntes alltså ändå av en sorts triumf... ;D
Hittar ni några favoriter och bubblare så berätta gärna!
1.

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
x.

Och en kavalkad av ljuva Emma och de makeuper hon bjudit på i december måste vi också ha! Visst är hon vacker! Här är det svårare att välja en favorit för mig, tycker de flesta är himla snygga, men kanske den gröna ändå får vara min vinnare? Mja... Svårt val där. Hon är ju så himla snygg, Emma. Och visst är det roligt att hon varit så aktiv i december! Heja Emma! Mer! Mer!
Och du, Emma, vilken är din favorit?Så önskar vi båda er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Mina nyårsnaglar ...

Publicerad 2008-12-31 10:33:19 i NailArt,


Mina nyårsnaglar ser ut så här i år. Jag hade en helt annan plan från början eller i alla all lite annorlunda plan. Jag har länge tänkt mig ha Play 'til Midnight från OPI:s Toyland kollektion med konadstämplade stjärnor i guld. Nu blev det konadstämplar men inte stjärnor och inte guld heller. Det blev virvlar i rosa metallic från China Glaze. Play 'til Midnight är det dock. Och så lite strass på det...


Det är ju min favoritstämpel så det kändes kul att använda den. Metalliclacket från China Glaze funkade bra att stämpla med men man får vara extremt snabb. Det torkar så fort och då blir det som en plastfilm som vill krulla sig när man lyfter stämpeln.

Jag tycker det blev en ganska festlig manikyr. Ni får ursäkta acetontorkan, har använt aceton för första gången sen jag upptäckte Ciens remover.  Det här är helt nylackat på bilderna dessutom, ingen städning och ingen smörjning av händerna alltså. Men jag ville fota medan jag hade tid. Det är därför ni får lysrörsbilder också. Hinner jag fixa bilder i dagsljus så kommer det senare.

Så då återstår bara att önska Gott Nytt År till alla mina läsare! Tack för att ni följt Sminkan det gångna året. Hoppas ni vill hänga med i fortsättningen också.
 

Natten före nyårsafton eller sammanfattning av beautyåret

Publicerad 2008-12-31 10:33:00 i Veckans bloggtema,

Det är efter midnatt så vi har officiellt passerat gränsen till 31/1 2008. Om ett dygn står jag med champagneglaset i handen och ser fyrverkerierna mot en svart vinterhimmel. Inte mina fyrverkerier, så klart, jag är inte speciellt förtjust i fyrverkerier. Det är inte snällt mot djuren. Men det bränns av en massa raketer i husen runt omkring som man inte kan undgå att se. Tack och lov är inte katterna speciellt oroade av smällarna.


Vi har passerat den kortaste dagen på året men själva vintern ligger framför oss. I alla fall tycker jag att det brukar vara januari, februari och mars som verkligen är kylslagna och långdragna. Men hösten kändes onekligen både tung och lång i år. Hoppas att 2009 blir ett mer muntert år än 2008. Trots att jag låter lite klagande i tonen måste jag säga att jag faktiskt inte har något att klaga på. Livet har varit gott mot mig. Generöst. Jag är tacksam. Nya vänner kom in i mitt liv, både genom jobbet och genom bloggen. Om vi koncentrerar oss på bloggen så hittade jag en bra medelväg med "lagom" många läsare som jag känner att jag har en god relation till, om man nu kan ha relationer på nätet. Emma, min kära Emma, började medblogga från att "bara" vara min främsta kommentarsskrivare. Och vilka inlägg hon gjort! Fantastiska! Jag är så glad att inte längre vara ensam om bloggen. Och visst har hon tillfört mycket!

Naglarna började ta mer och mer plats hos mig och idag är jag väl lika mycket nagelblogg som ögonskuggeblogg, men det är jag nöjd med själv. Nagellack är väl bland det roligaste som finns. Mycket har jag upptäckt det här året. Konadstämplar, strasstenar, Art Club och nu fransk manikyr!

Annars har året varit ganska lugnt på sminkfronten, tycker jag. Inget dramatiskt. Men jag har haft kul med er alla och hade ni inte skrivit alla era härliga kommetarer hade sminkåret varit betydligt tråkigare. Jag undrar om jag ens kommit upp ur sängen om jag inte haft ett inlägg att lägga ut på morgonen med dagens ögon. Fortsätt alltså med alla era härliga kommetarer! Jag uppskattar dem!

Så här sitter jag nu, vid vedspisen, julen är över, det nya året väntar runt hörnet. Ny termin, nya tag. Det kommer förändringar i både stort och smått. Jag ser dem närma sig och jag vet inte om jag är så himla entusiastisk just nu. Kanske kommer entusiasmen med våren? När jag ser ut genom fönstret är rutan är svart, speglar bara det blå ljuset från datorskärmen och en flackande låga från några levande ljus. Jag vet att det är en kylslagen natt där ute. Att snön ligger som en kristallfilt över grenarna på träden.
 
Men i denna kalla decembernatt finns hoppet om våren i de sista knopparna på rosorna, överraskade av frosten innan de hunnit slå ut. De kommer aldrig slå ut, men nya knoppar kommer svälla och brista och blomma.  Anlagen för de nya blad som kommer öppna sig i solen i maj finns redan där.  Visst är det härligt att veta att våren snart är här!

Lite Glamour Game med julkänsla

Publicerad 2008-12-30 18:19:45 i NailArt,

Ännu ett experiment från före julhelgen. Varför allt hamnar i arkivet? Vet inte... Men, jag slänger ut den före nyår i alla fall! Sen vet ni ju att jag kan ha julgranskulor till naglar mitt i sommaren, så helt befriade från mina experiment lär ni inte bli.

Här ser ni OPI Glamour Game med lite extra bling inför julen. Visst är det ett vackert lack? Jag älskar det!
Blekt champagneaktigt guld. På det röda och svarta pärlor och Art Clublack i rött, koppar och svart.

Ni ser hur vackert det blir i dagsljus på bilden precis ovanför. Visst är det härligt. En kall färg som ändå är lite gyllene. Motsägelsefullt? Ja, men unikt och underbart!
Vi avslutar med en till bild, under lysrör:

Annandagen i grönt- FOTD av Emma

Publicerad 2008-12-29 16:08:52 i Emmas FOTD 2008,

Jag tycker att vi kör vidare med julsminket, eller vad säger ni? Här kommer min allra sista, från julen, alltså annandagens smink. I julklapp fick jag en grön och svart sidenklänning som jag blev otroligt förtjust i! Från början hade jag tänkt mig att den skulle få ha premiär på nyårsafton, men sen tyckte jag att en så fin klänning borde få komma ut i svängen ofta, och därför bestämde jag mig för att ha lite smygpremiär på annandagen. En grön och svart klänning borde såklart innebära en grön och svart sminkning! Denna variant är övervägande grön, men den innehåller såklart svarta inslag i form av kajal och mascara.


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fairly Light
Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Gentle
Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Bare Study
Ögonskuggor: MUS Cybershadow Green och Fyrinnae Elven Dagger

Highlighter: MUS Cybershadow warlock

Eyeliner: MAC Fluidline Shade
Mascara: Mirenesse Secret Weapon Mascara

Kajal: Mac Factor Khol Pencil Black

Inliner: Mac Factor Khol Pencil Black

Lösögonfransar: H&M Medium, lim från Ardell

Läppar

Läppstift: Givenchy 715


Eftersom det här är en kvällssminkning tyckte jag att det kunde vara kul med en sotad, men ändå ganska färgglad look. Bare Study applicerade jag som bas hela vägen från ögonlocket till brynbenet. Därefter tog jag den mörkgröna skuggan Green och applicerade över hela ögonlocket, samt en bra bit upp på brynbenet. Därefter fyllde jag i den mörkgröna konturen med klargröna Elven Dagger, detta för att dels mjuka upp linjen, men även för att ge en grönare soting. Därefter suddades linjerna ytterliga med en highlighter. För att skapa lite partykänsla tog jag en rad med H&M Medium-fransar och limmade fast ovanför mina egna. För att inte förlora den gröna känslan tog jag en grön eyeliner och drog en linje med längs med övre fransraden. Därefter målade jag med kajal under ögat och följde sedan efter med Green även där. Mascara, rouge och läppstift avslutade min look.Som ni kanske ser så har jag bara inliner på vissa bilder. Kom på mitt i fotosessionen att jag hade glömt inliner, men orkade inte ta om alla bilder, så ni får nöja er med att det blev lite mixat. Däremot hade jag såklart kajal när jag gick ut.


Som ni ser så har jag en liten mouche bredvid läppen. Det är inte som jag har glömt att torka mig om munnen efter julens alla chokladkartonger, utan jag som inte kunde låta bli att kladda över ett litet sår med brun kajal, från sår till mouche alltså.

Color Club Brrr Red

Publicerad 2008-12-29 13:23:13 i Naglar i rött,

VI kan ju inte bara ha franska manikyrer. Jag hade ett knappt dygns avbrott från det franska och bar rött en liten stund, men trots att jag älskar lacket så kunde jag inte låta bli att återgå till den franska igen. Hur som helst, här är ett av de bästa röda lacken någonsin, Brrr Red från Color Club!

Ett fantastiskt trevligt rött krämlack! Jag är helt såld på formula och pensel när det gäller Color Clubs lack, i alla fall de som det inte är glitter i. Jag föll inte så där speciellt för Glitter Vixenkollektionen. Det här är förra årets vinterkollektions röda stjärna.

Det påminner lite om Dakota från Zoya. Inte tomterött utan ett par snäpp mörkare men ändå en klar rödfärg. Den har lite blåton så den passar perfekt till min hudton. Jag gillar den verkligen. Dessutom är det lättlackat och det räcker med ett lager! Japp, ni läste rätt! Ett lager! Precis som min favorit Zoya Alix! Tänk om alla lack vore så enkla att ha att göra med!
Penseln är smal och lättmanövrerad, konsistensen perfekt, torktiden bra och det finns inget dåligt att säga om det här lacket. Alls. Högsta betyg och fem tomteluvor till Brrr Red!

Alla bilder tagna i dagsljus vid ett fönster. Det här fönstret:

I fönstret ser ni min katt som begrundar livet. Hon blir 14 nästa år.

China Glaze Blush Trio Afterglow

Publicerad 2008-12-28 17:58:51 i Naglar i vitt, nude, beige,


Jag har aldrig haft fransk manikyr under mitt nagellacksliv. Inte en gång. Jag har inte tyckt att det är speciellt lockande då jag haft blå och gröna lack att välja på, eller svarta och vinröda för den delen. Men, med åren har en lust till de neutralare färgerna sakta smugit sig på. Jag blev alltså glad att se att Nail Mail erbjöd en uppsättning lack för fransk manikyr i sitt första utskick.  Jag beställde Afterglow och väntade ivrigt på att fylla luckan i min nagellackssamling och prova på att göra franska manikyrer.

När setet kom blev jag först förtvivlad. Katastrof. Kladdigt och svårt att fixa på frihand och jag misstänker att mallarna som följde med hade gjort mig ännu mer frustrerad för jag är inte direkt tjejen med pysselådran. Nå, jag kom fram till att jag förmodligen slafsat med lacken, haft för mycket på penseln och så vidare och beslöt ge den franska manikyren en ny chans. Först blev det en rad av färgtippar med bara det "baslack" i naturligt fräsch rosabeige som bas. Men, som ni ser testade jag även en rent vit tipp.

Nå, efter detta äventyr beslöt jag att göra en korrekt fransk.

Vanligt underlack från Redi för att ge en jämn yta, därefter målade jag tipparna med det vita lacket och sedan två lager av "baslacket" ovanpå alltihop. Så snyggt! Naturligt, fräscht och inte så tokigt för att vara jag och på frihand!

Nästa steg var att testa med det skimrande Afterglow-lacket ovanpå. Inte illa! Det har en duokrom effekt och blänker i blått, vilket är läckert. Det blir dock lite för rosa för min smak i längden så jag föredrar den mer naturliga looken i det här fallet. Men som sagt, snyggt skimmer och fint som omväxling!


Nytt försök alltså, mitt tredje och det jag bär idag. Jag älskar mitt franska manikyrset som ni ser! Redi basecoat, vit tipp, två lager av "basfärgen" och så silverglitter från Art Club. Allt förseglat med Poshé snabbtorkande överlack:

Jag älskar mina franska manikyrlack och jag älskar Nail Mail! Dessutom har Karin som driver Nail Mail lyssnat på sina kunder och fixat en 30 dagars faktureringstid. Jag tycker det är fantastiskt bra! Sen måste jag berätta att det kommer bli ett lackmärke väldigt många gillar i februari. Jag är inte så bekant med de lacken så jag ser fram emot det paketet med. Det blir nämligen Essielack! Så, kolla in Nail Mail om du inte redan gjort det!

Juldagen i svart och silver - FOTD av Emma

Publicerad 2008-12-27 21:10:55 i Emmas FOTD 2008,

Julen känns nu tämligen utdansad, även om den egentligen inte är slut förrän till tjugondag knut. Idag och imorgon kör jag på mycket osminkad, allt sminkande under julen har sugit musten ur mig. Men även om mina sminkkrafter är slut, så finns ju bilderna av mina julsminkningar kvar, och jag gissar på att en del av er är lite nyfikna. Vi kör såklart i kronologisk ordning, och då julaftonssminket är avklarat så är det alltså min juldagssminkning som följer härnäst. Juldagen firades hemma hos min sambos mamma, i svart och silver tillsammans med röda läppar. I julklapp av Sminkan fick jag en fantastiskt fin fluidline från MAC, Silverstroke, och denna var jag såklart tvungen att testa.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Nude
Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: Glo Minerals Blush Sunset
Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown + H&M Brow Fix
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: L'oreal Color Appel Platinum Real Silver, Collistar Nero Silver

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow White Silver

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner och MAC Fluidline Silverstroke
Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Kajal: Mac Factor Khol Pencil Black

Läppar

Läppstift: Kanebo Real red

Läppglans: Avanya Ravishing Red


Ingen knepig teknik här. Jag använde Blackground som bas över hela ögonlocket, samt en bra bit upp på brynbenet. Den inre delen av ögonlocket applicerade jag sedan silverskuggan på och på den yttre delen applicerade jag den svarta glitterskuggan Nero Silver. Lite suddning av skarvarna, samt White Silver som highlighter. Highlightern suddade jag även ihop med de övriga skuggorna för att mjuka upp linjen lite. Svart eyeliner först och därefter en linje med silverstroke ovanför den svarta eyelinern. Kajal under ögat, lite av den svarta skuggan, plus inliner och svart mascara på fransarna. Läpparna målades först röda med Red Red från Kanebo. Resultatet skrämde dock slag på mig då Real Red var så skrikig, så jag applicerade ett lager av Ravishing Red ovanpå, färgen kändes då betydligt bättre!


Över lag tycker jag att denna sminkning blev lite för mörk och lite för spretig. Det hade nog varit finare att använda en ljus bas för skuggorna, för att ge lite mer konstrast mellan silvret och det svarta. Dessutom så blev de svarta eyeliner väldigt krokig och spretig, men det är ju sånt som händer tyvärr... Nåja, den var ingen katastrof, men den hade mått bra av lite modifieringar.

Julfina naglar eller vampig regnbåge

Publicerad 2008-12-27 19:00:06 i NailArt,

Den här stackars notd:n blev bortglömd före jul. Jag hade väldigt kul med nailart och crazy-manikyrer när jag satt hemma med mina kryckor precis före jul och det här var ett av de experimenten. Självklart tröttnade jag efter bara en timme eller så, men det var kul! Så här skrev jag om manikyren då:

Jag frågade för ett tag sedan om vad ni ville se för naglar ur arkivet. Då ville någon ha vampiga, mustiga färger och någon annan julinspiration. Det blev en kombination av bådas önskningar men inte ur arkivet. Detta är en lite galen variant som jag alltså slängde ihop nu.

OPI We'll Always Have Paris som basfärg. Sedan är det Art Club lack i fägen Penny Copper, strass i orange och lila, Art Club i grönt glitter och massor av holografiskt topplack Northern Lights.
Mer kul än snyggt kanske men julen är väl inte smakfullhetens högtid? ;D

Liten julnagelskavalkad...

Publicerad 2008-12-26 11:32:25 i NailArt,

Julens naglar har varit många. Eller hur man nu ska uttrycka sig. Det har varit en del mer och en del mindre lyckade experiment. Efter mina Toylandtippar så tänkte jag ha en läcker manikyr inspirerad av Emmas juliga notd med en nagel i avvikande färg. Jag slog till på OPI Ruby for Rudolph tillsammans med Emerald Sparkle. Den kom aldrig längre än till bild. Omedelbart togs den alltså bort och ersattes med något som höll betydligt längre.


En fransk manikyr med röda tippar. Basen är det lack som kom med China Glaze-setet från Nail Mail och så har jag Ruby for Rudolph som tippfärg. Den Här blev jag väldigt nöjd med och hade ganska länge. Jag gillade den så pass att den nästan fick bli mitt jullack.

Men, så kom min vint från frankenlackstävlingen och jag kunde inte låta bli att testa Color Clubs Cadillac Red. Cadillac Red dekorerades med små pärlor och lite silver.

Det fick hängamed över julafton men kändes inte så wow. På juldagen började jag alltså om. Jag hade saknat mina röda tippar men beslöt prova dem i blått.

OPI Play 'til Midnight alltså, och dekaler. Det sket sig. Jag fick göra om, det sket sig igen, jag gjorde om, sen ledsnade jag och gjorde om alla naglarna, den här gången utan dekaler men också utan blått. En riktigt klassisk fransk tänkte jag, för jag har ju det snygga blush-setet.

Sent på kvällen drogs jag dock till mina julklappslack som en magnet. Istället för att göra om allt så lackade jag helt enkelt över den vita tippen med ett av China Glazelacken i ljusgrönt. Så ser de ut nu, naglarna.

Julafton i rött och guld- FOTD av Emma

Publicerad 2008-12-24 22:33:15 i Emmas FOTD 2008,

Ingen lång text ikväll, julafton är ju inte över än, och jag ska fortsätta mysa med min sambo. Så här såg jag i alla fall ut idag. Hoppas att alla haft en underbar julafton och en riktigt god fortsättning på julen till er alla!


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fairly Light
Concealer under ögonen: MAC Studion Finish Concealer

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Maybelline Color Definer Secret Peach
Ögonskuggor: Fyrinnae Shrouded In Gold och MAC Danger Zone, den röda delen

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner
Mascara: Mirenesse Secret Weapon Mascara

Kajal: Mac Factor Khol Pencil Black

Lösögonfransar: H&M Medium en halv rad, lim från Ardell

Läppar
Läppstift: Tinte Blackberry JamBudskapet med den sista bilden är såklart att jag fick min vågtång:) Hoppas att även ni har fått en del saker på er önskelista, och ännu en gång God Jul!

Julafton i guld och rött- NOTD av Emma

Publicerad 2008-12-24 22:25:04 i Emmas NOTD nail art,

Så här ser mina naglar ut i jul. Vackra Pretty at the Premiere från OPI som bas och fantastiskt guldiga Richelle från Zoya på tipparna. Två av mina absoluta favoriter, inga chansningar på julafton alltså. Ser ni hur fint PATP blir mot min klänning förresten? Jag körde samma kombi förra julafton, alltså lite favorit i repris. Förra året hade jag dock inget guld, tycker att denna kombi blev fin, och riktigt julig, även om PATP egentligen inte är julröd...

Alix till jul

Publicerad 2008-12-23 20:58:27 i NailArt,

Ännu en gammal notd med julkänsla. Jag vet, jag dränker er i dem, men jag har några stycken i arkivet. Den här gillar jag skarpt och hade som kandidat för morgondagen. Men jag fick ett litet set med fyra jullack från Color Club som jag också är så sugen på att testa. Vi får se vad det blir alltså. Och om ni får se det eftersom jag är så seg på att redigera bilder och spara på USB och springa hem till mina föräldrar och bla bla bla. Men, den här får ni alla fall som en tidig julklapp. Härligaste röda lacket! Vad har ni på naglarna imorgon?

Zoyas krämlack Alix i klarrött är ett av mina favoritlack i rött. Ett lager räcker för full täckning och glansen är superb! Här ser ni henne med lite juliga dekorationer. Alix är det överlägset bästa krämlacket i rött som överhuvudtaget finns! Täcker direkt, lättapplicerat, torkar snabbt, fin glans. Perfekt!

Dekorationen är gjord med ett Art Clublack i limeglitter och så några strasstenar i färgen peridot. En sorts mellanting mellan grönt och guld nästan. Jag tycker det gav en trevlig brytning till det röda. Jag måste säga att den här tiden på året fullständigt skriker Nail Art och kitch till mig, och jag älskar det! Frågan är om jag kommer kunna sluta när helgerna är över? Jag har alltid haft en tendens åt att överdriva saker och ting... Men jag har kul! Sen kommer perioder av avhållsamhet igen, ska ni se, då ni kommer tigga om en liten strasspärla för att glamma upp saker lite. ;D

God Jul på er allihop! Stor kram till er allihop från Sminkan! *kram*

Nail Art för Tomten!

Publicerad 2008-12-23 09:50:13 i NailArt,

Jag erkänner direkt, det här är inte dagens naglar. Nej, mina naglar är dekorerade i rött inför julaton. Men, julkänslan och nailart-hysterin drabbade mig tidigt i år, i alla fall det senare, och denna lilla... ehm...ja, vad det nu är, gjordes under min sjukskrivning. Hoppas någon kan bli galet inspirerad och rocka loss med en crazy-manikyr! Se det som ett bidrag till bloggtemat för förra veckan. Emma ger mer tips inför helgerna om ni kollar här!

Julen är the högtid of Kitch och här ser ni de kitchigaste naglarna ever! Jag har helt hämningslöst klistrat stenar och målat glitter och jag har haft sååååå roligt!

Det blå nagellacket i botten är mitt nagellack från Jessica. Det heter Midnight Moonlight och är väldigt snyggt! Ett lager av det på mina naglar och så pressade jag it stenar för glatta livet. Strass i ljusgrönt och ljuslila! Kul! Olika på varje nagel så klart. Och massor! Det var svårt att få till högerhanden vill jag lova. Men, jag har lika mycket strass där, tro mig på mitt ord!
Bilderna nedan i lampljus och de överst i inlägget är alla tagna under mitt lysrör i köket. Så ni vet. Jag försöker bereda viss variation! ;D
Hur som helst, efter att jag gått loss i strasshjulet så fick jag ram två Art Club-lack, ett i silverglitter och ett i blekt guld. Ränder åt alla håll alltså! Jag känner mig som ett Fabergéägg! Emaljerad, förgylld och med glittriga kristaller! Hehe! Eller som en julgranskula! Och finns det en tid på året då man ska se ut som en julgranskula så är det väl nu?

Klicka upp bilderna och njut av det hysteriska blinget!

     Midvinternattens köld är hård,
     stjärnorna gnistra och glimma.
     Alla sova i enslig gård
     djupt under midnattstimma.
     Månen vandrar sin tysta ban,
     snön lyser vit på fur och gran,
     snön lyser vit på taken.
     Endast tomten är vaken.

Veckans bloggtema V 51- av Emma

Publicerad 2008-12-22 22:41:14 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema , eller ja om vi ska var ordentliga förra veckan bloggtema, är det Maya som har kommit på och temat lyder: Tipsa om makeup inför helgerna. När jag tänker jul och nyårssmink så tänker jag lösögonfransar, metall, skimmer och glitter. Ja och sen tänker jag mycket! Framför allt till nyår och kanske lite mindre till jul, då det ju känns onödigt att skrämma slag på gamla mostrar och mormödrar. Men det går ju att använda glitter, metall och lösögonfransar på mer diskreta sätt också.


Om vi börjar med fransarna, så har jag ett litet lager hemma, och jag planerar att använda åtminstone tre-fyra olika varianter till de stundande helgerna. H&M gör riktigt bra fransar och jag har både medium- och long-varianten. Till julafton tänker jag köra på en halv rad medium, jag klipper då helt sonika av en rad. Det blir betydligt diskretare och dessutom, anser jag, betydligt bekvämare, julafton är ju trots allt en ganska lång högtid, och jag vill gärna orka hålla gluggarna öppna både till Kalle Anka och Karl Bertil Jonsson, framför allt till den sistnämnda. En halv fransrad är det alltså som gäller då. Jag har dock införskaffat lim från Ardell, som jag tänker använda ihop med H&M-fransarna, då H&M eget lim är ganska crappigt tyvärr. Jaha, de andra fransarna då? Juldagen ska jag ha fransvila eller eventuellt några singelfransar från depend. Till annandagen planerar jag dock att dra på med ordenligt med fransar. Antingen H&M long eller de översta från Ardell hade jag tänkt mig. Till nyår då? Ja då blir det de från Ardell med stenar såklart! Borde vara ett snabbt och idiotsäkert sätt att känna sig nyårsfin!


Skimmer och metall planerar jag att använda kontinuerligt under helgerna, delvis i form av ögonskugga, men såklart även i form av nagellack! Jag är ett stort fan av att piffa upp en manikyr med hjälp av lite diskret nailart, eller en nagel i kontrasterande färg, gärna i metall, och helgerna är såklart inget undantag. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu för vilket metallack ja ska ha, men här ser ni de olika kandidaterna. Tinsel är ju egentligen ett glitterlack, men får det vara med så är det i egenskap av silverlack, därför faller det inom denna kategorin. Kandidaterna ni ser på bilden är Zoya Richelle, H&M Silver, H&M Gold, China Glaze Let's Do It In 3D, China Glaze OMG och China Glaze Silver.


Glitter då? Ja jag är ganska dålig på att hantera löst glitter, så glitterskuggan tror jag att jag hoppar över nu till årets helger. Vill man använda glitter utan allt för mycket ansträngning rekommenderar jag annars en glittereyeliner! Mycket enklare än så tror jag faktiskt inte att det blir. H&M har, eller har åtminstone haft riktigt fina, i flera tjusiga färger som ger en omedelbar partykänsla!

Ett annats sätt att använda glitter är förstås på naglarna. Glittriga naglar vill jag gärna ha, för glitternagellack är snyggt och kul! Ruby Pumps och Emerald Sparkle är glitterlacken som jag planerar att använda till jul. Bilden här är världens sämsta, men vid det här laget tror jag att de flesta har sett dem, och har ni inte det så kan ni använda sökfunktionen i bloggen för att få se fler och betydligt bättre bilder på de båda lacken.


Toylandtippar!

Publicerad 2008-12-22 08:47:51 i NailArt,

Färgtemaveckan är avslutad, tyvärr, men jag kommer lite försenat med min fredag/lördagmanikyr. Jag visade ju en av fredagens båda experiment med nailart, men inte det andra. Den här skulle brygga över från svart till rött, vilket den väl inte riktigt gör då den är grå men jag var nöjd och bar den glatt ända till igår!

En lite söt julmanikyr med Suede Creme från Sally Hansen i botten. Ovanpå den är det Don't Toy With Me från OPI oh silverglitter från Art Club. Lite strass också.

Visst blev det fint! Lite lagom juligt! Min kollega på jobbet hade en fransk manikyr med mörkröda glittertoppar nämligen, och jag blev sugen!

Jag kör vidare på julig manikyr med tippar i rött, men har inte redigerat bilderna än. Ni får alltså vänta lite på dem. ;D

Vad gäller länkar till gårdagens bruna smink och naglar från alla er underbara sminkbloggerskor så finns det nu ett inlägg med alla länkar uppe, det före det här, men jag klistrar in gårdagens här med så ni lätt kommer åt dem!
Söndagen var brun!
Marina var brun med accenter i lila.
Adrasteiah ger oss naglar i mörkt chokladbrunt skimmer!
På One Inch Nails kan vi både njuta av Chaosophias naglar och hennes vackra ögon!
Linda på BettieLi ger oss en ljuvlig eotd och en julinspirerad notd i brunt och guld!
Makeupoholic visar också en vacker eotd i brunt. Se bara hur blå hennes ögon blir!
Karusell ger oss en tuff look i brunt!
Emelie på P'ssion visar en gyllene brun eotd!
Sminkjante ger oss också bruna naglar och en brun eotd!

Länksamling för temaveckan i färg!

Publicerad 2008-12-22 08:42:43 i ,

Så temaveckan är över för den här gången. Självklart ska vi göra om det, som många efterfrågat. Jag har haft jätteroligt och blivit väldigt inspirerad av många snygga, kreativa, galna och läckra makeuper! Jag hoppas ni andra också hittat nya bloggar, nya idéer och känner er pappade att kasta er över hela färgpaletten nu under julveckan!  Här kommer en samling av alla länkar jag fått in under veckan. De ligger under respektive dag/färg och kan kanske fungera som en härlig idébank eller inspirationskälla! Tack alla ni som ville vara med och dela med er!

Måndagen var blå!
Länkarna var inte så många för måndagen, förståeligt nog, då ingen hört talas om temaveckan innan måndagen förutom jag, Rouaa och Emma.
här är Rouaa. Dessutom är min medbloggerska Emma också med på temat och var så här snygg igår. 
Rocketqueen som gav oss en havsgudinnelook som slog mig med häpnad!
Efter lite surfande bland mina favoritbloggar hittade jag faktiskt mer blått på temat! Bland annat snygga Karin på Vacker och Underbar och så Saras naglar på NOTD. De naglarna är to die for!
Och så har vi Chaosophia som visar både ögon och naglar. Här länkar jag till ögonen, men se till att kika på båda!

Tisdagen var grön!
Karusell är grön!
Maria på ElMika är grön!
Rocketqueen är supergrön som en superhjältinna!
Badbomben är grön som en irisk sagoprisessa!
Sara visar naglar i grönt, precis som Karin!
Och nu har även Marina hakat på och visar gröna, sköna ögon på bloggen!
Och Vackra och Underbara Karin har också grönt idag
Kajalpennan ger oss grönt på både naglar och ögon!
Chaosophia visar en härligt vårgrön look!

Onsdagen var lila!
Emelie i lila och med förföriska fransar!
Chaosophia på One Inch Nails kan inte bara naglar utan ögon också! Här är hon ljuv i lila!
Rocketqueen ger oss lila läppar! Och så får vi faktiskt lila ögon också!
Här ser ni Hon&Han i lila, kanske mer hon! Och här har hon öst på med massor av glitter i lila!
Karusell slår mig med häpnad med en läcker vingad look i lila!
Linslusen Sanna ger oss sin tolkning av lila, lika läcker som alltid!
Sminkjante visar hur gröna ögon kan bli med lila ram!
Kajalpennan gör comeback med en lila look!
Adrasteiah ger oss naglar och ögon i lila och hänför med båda delarna!
Marina bjuder också på läckert lila!
Emma ger oss en läcker och dramatisk FOTD!
Lina ger oss en söt look i lila!
Sara på NOTD ger oss massor av superläckra lila naglar!
Vacker och Underbar är just vad Karin är i denna läckra lila! Och se på söta katten!
Rouaas lila look!

Torsdagen var rosa!
Maria på ElMika i korallrosa sommarlook! Och sen bjuder hon på denna mer vågade sminkning också!
Hon på han&hon har också gjort en rosa makeup!
Kajalpennan gör sin tolkning i skirt och silvrigt ljusrosa!
Chaosophias vackra, bruna ögon passar i alla färger, även rosa! Dessutom bjuder hon på naglar från China Glaze vårkollektion med metallicklack. Här ett ljusrosa!
Adrasteiah ger oss vackert mörkrosa naglar i en färg jag själv har och älskar. Mycket vackert!
Söta linslusen Sanna visar en rosa look med tuff svart ram!
Karusell rockar loss rejält och ger oss en Hot illegal Insanity Eotd! Eller vad säger ni om den här heta rosa looken!
Vad, om inte rosa, har en MetalBarbie på sina ögonlock. Men en tuff rosa look!
Rocketqueen är en ljuv ballerina idag i mjuka rosa toner! Och kolla in hennes rouge också! Mmm! dessutom bjuder hon på naglar, mer naglar och dessutom smaskiga läppar!
Och Badbomben är mjukaste babyrosa som en liten docka! Eller, om ni tittar här, lite glammigare rosa!
Yta visar oss en neonrosa sminkning.
Linda på BettieLi ger sin tolkning av dagens tema!
Vacker och Underbar i rosa är Karin.
MakeitFab med rosa!
Rouaas rosa
!

Fredagen var dramatiskt svart:
Chaosophia visar svarta naglar. Dessutom bjuder hon på denna snygga eotd!
Linslusen Sanna gör en tjusig tolkning av svarta ögon.
Kajalpennan visar en svart look med eyeliner.
Adrasteiah visar också vackra svarta naglar med nailart.
Lina gör en diskret svart tolkning lämplig för jobbet. Dessutom ger hon oss en mer dramatisk look.
Hos Han&Hon hittar vi denna look i svart!
Karusell ger oss svart med fjädrar! En superdramatisk look! Pluspoäng för kreativitet!
Emelie testar svart ögonskugga från Face i sin eotd!
Rouaa är vacker och dramatisk i svart! Jag är avundsjuk...
Sanna på MakeupMyLack ger oss en hel tutorial för en look i svart och guld!
BettieLi ger oss svart och lila i kombination. Och mörka läppar till!
MetalBarbie CC ger oss en tuff look i svart!
Marina ger oss också en läcker tolkning av temat.
DeMarrion visar en läcker gothkrumelur!
ElMika visar flera svarta eotd och även lite svarta naglar!

Lördagen var röd!
Kajalpennan visar en eotd som kanske inte är röd vid första ögonkastet. Eller andra. Men den har röd anknytning. ;D
Linslusen Sanna ger oss en diskret look i rött. Snyggt!
Adrasteiah ger oss snyggaste julnaglarna i glitterrött med misteldekoration!
Chaosophia ger oss naglar i Cherry! Men, hon slutar inte där! Nej, hon ger oss också glitterrött från Viva la Diva och en helt underbar höstlövsröd eotd som ni inte får missa!
Karusells makeuper har ni väl inte missat? Kolla in den här läckra i svart och rött! Och missa inte den här heller! Härligt metalliskt svartröd!
Makeupoholic ger oss röda läppar och en riktigt vacker kopparskimrande röd eotd!
Rocketqueen antar fredagens och lördagens utmaning i en enda look! Läckert!
Marina gör en knallröd look som får mig att tänka på superhjältar i Marvelserier!
Emma visar juligaste naglarna med RUby Pumps och Tinsel.
BettieLi visar en helt fantastiskt snygg röd och lila makeup som jag verkligen gillar! Dessutom får vi en kavalkad av röda naglar!
Lina på MakeitFab ger oss röda läppar
!
Sanna på MakeupMyLack är söt och lockig med röd eotd och vampiga naglar!
ElMika ger en liten kavalkad av röda naglar och läppar!

Söndagen var brun!
Marina var brun med accenter i lila.
Adrasteiah ger oss naglar i mörkt chokladbrunt skimmer!
På One Inch Nails kan vi både njuta av Chaosophias naglar och hennes vackra ögon!
Linda på BettieLi ger oss en ljuvlig eotd och en julinspirerad notd i brunt och guld!
Makeupoholic visar också en vacker eotd i brunt. Se bara hur blå hennes ögon blir!
Karusell ger oss en tuff look i brunt!
Emelie på P'ssion visar en gyllene brun eotd!
Sminkjante ger oss också bruna naglar och en brun eotd!
ElMika ger en liten brun kavalkad!

Temavecka i färg: (mörk choklad) brun

Publicerad 2008-12-21 09:22:35 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Det är brun söndag i temaveckan och brunt är en jäkligt snygg färg! Den är lätt att kombinera och dessutom smickrande för alla ögonfärger. Ja, brunt är ju så mycket, allt från nästan svart till gyllene, choklad, kaffe, koppar,rödbrunt... Jag visar här en chokladbrun look som jag tycker passar min ögonfärg väldigt väl.

Grunden för makeupen är Artifact, en Paint Pot från MAC. Över den har jag lagt MAC pigmentet Dark Soul över yttre hälften av ögonlocket och Chocolate Brown över den inre delen av ögonlocket. Som highlighter ligger guldfärgade Kismet från Taylor Made Minerals. Eyeliner runt hela ögat är en Stila Smudge Pot i grått. Mascara från Lancome, Virtuose.

Ibland är det verkligen snyggt med brunt, tycker jag. Det här är min typ av brun dessutom!  Det grå håller makeupen lite kall i tonen, vilket jag behöver, medan det chokladfärgade och gyllene ger en liten extra boost åt min ögonfärg som bli lite ljusare och mer blå än grå.

Ni glömmer väl inte att posta era länkar till era bruna söndagsmakeuper? Skriv en kommentar här och klistra in en länk så ska jag sammanställa en lista som vanligt. Det är sista dagen på färgtemaveckan och jag hoppas riktigt många vill vara med på finalen! Och brunt ger så många möjligheter dessutom!

Gårdagens röda makeuper, naglar och läppar finns länkade här:
Kajalpennan visar en eotd som kanske inte är röd vid första ögonkastet. Eller andra. Men den har röd anknytning. ;D
Linslusen Sanna ger oss en diskret look i rött. Snyggt!
Adrasteiah ger oss snyggaste julnaglarna i glitterrött med misteldekoration!
Chaosophia ger oss naglar i Cherry! Men, hon slutar inte där! Nej, hon ger oss också glitterrött från Viva la Diva och en helt underbar höstlövsröd eotd som ni inte får missa!
Karusells makeuper har ni väl inte missat? Kolla in den här läckra i svart och rött! Och missa inte den här heller! Härligt metalliskt svartröd!
Makeupoholic ger oss röda läppar och en riktigt vacker kopparskimrande röd eotd!
Rocketqueen antar fredagens och lördagens utmaning i en enda look! Läckert!
Marina gör en knallröd look som får mig att tänka på superhjältar i Marvelserier!
Emma visar juligaste naglarna med RUby Pumps och Tinsel.
BettieLi visar en helt fantastiskt snygg röd och lila makeup som jag verkligen gillar! Dessutom ger hon oss en kavalkad av röda naglar!
Lina på MakeitFab ger oss röda läppar
!

Och tänk på att jag fyllt på i listan!  Länkarna samlade jag runt person inte i ordning de kommit in, så t.ex Chaosophia på One Inch Nails har tre länkar nu, men de är på samma ställe i listan. Missa inget, alla har gjort ett fantastiskt jobb! Jag är riktigt imponerad av den röda lördagen!

NOTD av Emma- Röd lördag = Ruby Pumps och Tinsel

Publicerad 2008-12-20 23:43:34 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Okej, temat idag är alltså rött. Jag hade verkligen tänkt mig en sminkning på temat. Men den bistra sanningen är att jag helt enkelt inte orkar engagera mig i att göra en sminkning bara för att fota idag heller. Jag var precis lika lat igår. För att jag inte ska hamna helt utanför temaveckan tänkte jag istället visa mina naglar, helt otroligt juliga är de, och röda! Jag är medveten om att ni har sett Ruby Pumps förr, senast imorse hos vackra Adrasteiah, men här får ni ju se den med Tinsel också. Bilderna är väl sådär, men det skyller jag till stor del på ljuset, eller bristen på ljus. Ruby Pumps är ungefär hundra gånger snyggare än på mina bilder men Tinsel kommer i alla fall fram bra på bilderna, så ni får spana ditåt.


Ruby Pumps och Tinsel är två lack som har legat och drällt här hemma alldeles för länge. Precis som så många andra köpte jag dem i ett kit, för att jag helt enkel tvungen att ha Emerald Sparkle. Nu när jag äntligen har kommit mig för att testa så måste jag säga att jag faktiskt är positivt överraskad! Jag tycker att både Ruby Pumps och Tinsel är jättesnygga, och riktigt bra att måla med. Varför, åh varför gjorde inte China Glaze Flying Dragon och Blue Sparrow i samma kaliber som dessa glitterlack, när de uppenbarligen kan?!

Som ni kanske märker så har jag snöat in mig på att måla ringfingret i en annan färg. Jag tycker att det är himla fint, och dessutom otroligt praktiskt, då man kan använda dubbelt så många lack på samma tid på det här sättet. På bilderna ser ni två lager av Ruby Pumps och tre lager av Tinsel. Ja och så ser ni en av våra julgranskulor med, jag var tvungen att visa hur otroligt julig denna manikyr känns. Helt klart hög julfaktor!

Tigi BedHead Perfect Red

Publicerad 2008-12-20 17:45:23 i Läppar,


Adrasteiah, och alla ni andra som blev sugna. Så här ser den ut, min Lip Crayon från tigi. Uppskruvbar i en lång smal hylsa. Jag har den irött och i rosa och de är grymma! hållbarheten är enorm!

Färgen är rent röd med kanske en aningens liten kall ton, den kan ibland se aningens rosa ut på mig men i hylsan är den alltså rent röd. Färgen är matt. Den är lätt att måla på och den blir jämn och snygg på läpparna. Den försvinner inte så attraktivt dock då den är så pass hållbar. Det innebär ofta att det blir avskavt på mitten av läppen först, men även det tar tid. man kan behöva kolla till sina läppar lite om man äter en trerättersmiddag eller slickar mycket på läpparna. Det gör jag när jag blir nervös till exempel. inte ett bra läppstift för läskiga besök hos doktorn eller viktiga jobbintervjun...
Med ett gloss på håller det inte lika länge men det kan ju vara värt att fixa lite oftare om man är sugen på glans!


Röda länkar för vår röda lördag hittar du här nedan, och imorgon har vi färgen brunt på schemat. Faktiskt en av mina stora favoritfärger på ögonkugga.
Rött, rött, rött för hela slanten idag alltså!
Kajalpennan visar en eotd som kanske inte är röd vid första ögonkastet. Eller andra. Men den har röd anknytning. ;D
Linslusen Sanna ger oss en diskret look i rött. Snyggt!
Adrasteiah ger oss snyggaste julnaglarna i glitterrött med misteldekoration!
Chaosophia ger oss naglar i Cherry! Men, hon slutar inte där! Nej, hon ger oss också glitterrött från Viva la Diva och en helt underbar höstlövsröd eotd som ni inte får missa!
Karusells makeuper har ni väl inte missat? Kolla in den här läckra i svart och rött! Och missa inte den här heller! Härligt metalliskt svartröd!
Makeupoholic ger oss röda läppar och en riktigt vacker kopparskimrande röd eotd!
Rocketqueen antar fredagens och lördagens utmaning i en enda look! Läckert!
Marina gör en knallröd look som får mig att tänka på superhjältar i Marvelserier!
Emma visar juligaste naglarna med RUby Pumps och Tinsel.
BettieLi visar en helt fantastiskt snygg röd och lila makeup som jag verkligen gillar!
Lina på MakeitFab ger oss röda läppar!

Röda lördagsläppar!

Publicerad 2008-12-20 11:47:10 i Läppar,

En röd lördag nästan kräver en liten kavalkad av röda läppar. Nej, det blir inte de jag oftast visat, MAC Russian Red eller Lipstick Queens Red Sinner. Lite annat. Men några har ni förstås sett förut tillsammans med någon eotd. Här är i alla fall sex röda skönheter ur min samling med läppstift.

Rött från Maybelline Water Shine-serie. Den här heter Cherry Rain! Lite rosarött och väldigt skirt på läpparna. Jag gillar färgen! Perfekt sommarröd!


Röda Burgundy från Maybellines Moisture Extreme-serie är en klassiker i min sminkväska. Jag älskar det här krämiga röda stiftet som inte torkar ut läpparna utan vårdar dem trots sin skyhöga glamourfaktor!


Matta röda Perfect Red från Tigi BedHead är verkligen ett perfekt matt läppstift. Sitter bra dessutom. En klippa bland de röda stiften!


Samma röda stift rån Tigi fast med gloss på blir så här läckert! Även detta röda har en lite rosaröd anstrykning. Färgen lyser på läpparna utan att bli brandskårsröd. Väldigt trevligt!


Jazzy Red från IsaDora är blodrött och tjockt. Ett bra och billigt alternativ om man vill ha den där lite mer brunröda tonen utan att tippa över helt i kaffenyanserna. Väldigt Billie Holliday!


MAC Media med CoverGirls läppglans över. Vanilj och romrussin... Mmmm! Smaskigaste kombinationen! Men, dessvärre är Media så uttorkande att jag blir ledsen. Fast färgen är ju den djupaste röda man kan hitta. Den har både lila och bruna anstrykningar.


Dior 836 är ett av mina äldsta stift. Det har hängt med länge, länge och jag vägrar göra mig av med det. Hållbart och smidigt utan att bli mjukt, ett stift som håller formen hela dagen. Den känns inte uttrokande ändå, vilket är bra. Lite, lite för brunrött för min nuvarnade smak, men snyggt ändå!

Svarta julnaglar och länklista

Publicerad 2008-12-19 17:55:38 i NailArt,


Wet'n'Wilds Fantasy Makers-lack i svart, en svart favorit faktiskt, och så nail art för julen denna svarta fredag. Förutom detta så kom det en liten länksamling också till dagens svarta sminkningar av alla mina bloggkolleegor längst ner i inlägget!

Tipparna är lackade med Object of Envy från Color Club samt ett guldglitter Art Club-lack. Dessutom har tummen fått lite extra bling i form av gula och gröna strasstenar.
Vem sa att julen måse vara röd? Det här funkar väl precis lika bra! ;D


Så till dagens länklista! Missa inte dessa supersköna sminkningar och naglar! Inspirerande och härligt!
Chaosophia visar svarta naglar. Dessutom bjuder hon på denna snygga eotd!
Linslusen Sanna gör en tjusig tolkning av svarta ögon.
Kajalpennan visar en svart look med eyeliner.
Adrasteiah visar också vackra svarta naglar med nailart.
Lina gör en diskret svart tolkning lämplig för jobbet. Dessutom ger hon oss en mer dramatisk look.
Hos Han&Hon hittar vi denna look i svart!
Karusell ger oss svart med fjädrar! En superdramatisk look! Pluspoäng för kreativitet!
Emelie testar svart ögonskugga från Face i sin eotd!
Rouaa är vacker och dramatisk i svart! Jag är avundsjuk...
Sanna på MakeupMyLack ger oss en hel tutorial för en look i svart och guld!
BettieLi ger oss svart och lila i kombination. Och mörka läppar till!
MetalBarbie CC ger oss en tuff look i svart!
Marina ger oss också en läcker tolkning av temat.
DeMarrion visar en läcker liten gothkrumelur!

China Glaze An Affair to Remember

Publicerad 2008-12-18 14:45:57 i Naglar i rosa,

Rosa är ju inte riktgit min färg, varken på kläder, naglar eller ögonskuggor. Grävde runt lite i arkvet, övertygad om att minst en rosa notd måste finnas där och det gjorde det! En rosaröd! Här kan ni njuta av den, China Glaze An Affair to Remember. Och det kommer mer rosa innan natten, det vågar jag nästan lova er! Glöm inte titta igenom länklistan till alla rosa flickor därute, den hittar ni i inlägget nedan!

China Glaze An Affair to Remeber är en romantisk och lite gammaldags hallonröd/rosa färg som vittnar om feminintet och en oskuldsfull sensualism. Ett lack som gjort för drömmar om skimrande tyllklänningar, krocket på gräsmattan och en stilla vårflirt i hammocken medan man svalkar sig med ett glas hemlagad lemonad. Charmfullt och en anings nostalgiskt.

På bilden ser ni två lager av lacket och inget överlack. Det är ett lättmålat lack som kommer från en tidigare kollektion från China Glaze, alltså innan deras lack blev rinniga och kladdiga att applicera. Dessvärre finns en tendens att lämna spår i lacket efter penseldrag, men det funkar om man får rätt mängd på penseln och låter det torka llite mellan varven. Det är lite trögt att torka faktiskt, så man ska utrusta sig med tid och tålamod. Men det är ju en sådan personlighet hon har. Lite stillsam och försiktig, kanske blyg, men med en massa att ge om man bara bjuder henne på den där extra stunden för att få lära känna henne.

FOTD av Emma- Temaveckan lila onsdag

Publicerad 2008-12-18 01:21:09 i Emmas FOTD 2008,

Okej, bättre sent än aldrig, här kommer min lila temasminkning. Imorse hann och orkade jag inte hålla på och trixa med ögonskuggor, så därför bestämde jag mig för att göra min lila sminkning på kvällen istället. Lila är en av mina favoritfärger så jag ville inte missa denna, särskilt inte som jag slipper gå upp tidigt imorgon. Det var faktiskt kul att maffa på med riktigt mycket smink en vanlig onsdag! Produkterna jag har använt är följande.Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Fairly Light
Concealer under ögonen: MAC Studion Finish Concealer

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MAC Mineralize Gentle
Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: Lars Wallin Sharon och Fyrinnae Neo Universe

Highlighter: NYX Lilac Pearl

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner
Mascara: Mirenesse Secret Weapon Mascara

Kajal: Mac Factor Khol Pencil Black

Lösögonfransar: H&M Long, lim från Ardell

Läppar

Läppstift: Givenchy 715Grunden för ögonsminket är alltså Blackground. Den ligger på hela rörliga delen av ögonlocket, en bit upp på brynbenet samt även under ögat. Huvudrollen i sminkningen har Sharon från Lars Wallin. Den ligger över Blackground hela vägen både över och under ögat. Sharons kant har jag suddat in Neo Universe från Fyrinnae i. Dels för att mjuka upp kanten, men även för att göra sminket lite mer lila. Som highlighter applicerade jag den ljuslila skimriga Lilac Pearl från NYX under ögonbrynet, en skugga som jag för övrigt fått från Sminkan, ett stort tack för den! Lilac Pearl applicerade jag även lite grann i inre ögonvrån. För att få lite träning inför helgerna så passade jag även på att använda lösögonfransar. Dessa kommer från H&M och heter Long. Limmet kommer dock från Ardell och är betydligt bättre än H&Ms egna. För att dölja limmet målade jag en tunn linje med svart eyeliner. Mascara. Gentle på kinderna för en rosig look, samt ett vitt läppstift från Givenchy på läpparna. Det var alltså min lila look. Jag tycker att den blev riktigt fin faktiskt! Sharon på Blackground var lite kul, färgen får mig att tänka på riktigt mörka violer, inte alls så dumt.


Jul i lila

Publicerad 2008-12-17 17:23:12 i NailArt,


Lila onsdag kräver väl lila naglar? Eller hur?
Misa Forbidden Lust har här fått glittertoppar av CC Magic Attraction och lite Limeglitter från Art Club.

Magic Attraction är så tjockt att det blir nästan klumpigt på naglarna. Tyvärr Då är Object of Envy bättre i konsistensen. Men en lite rolig juleffekt blir det i alla fall! Det var detta jag pysslade med i natt kan jag berätta, efter att jag sabbade den franska jag försökte mig på. ;D

Purple Rain+Depend 107

Publicerad 2008-12-17 00:11:29 i Naglar - glitter för layering,

Klockan har passerat midnatt och vi har gått från en grön tisdag til en lila onsdag. Vi börjar med ett litet fyrverkeri i färg. Lila nagellack gånger två. En liten aptitretare inför vad som komma skall. Lila, alltså, tjejer, Glöm inte säga till om ni hakar på temat så jag kan kika in hos er och även länka! Naglar, ögonskuggor, läppar! Allt lila gillar vi idag, onsdagen den 17:e december!

Ni vet ju redan hur mycket jag älskar Nubars Purple Rain. Lite bilder på en upphottad Depend 107 med ett lager Purple Rain på kommer alltså här så ni inte glömmer!  Något för nyårsafton kanske?

China Glaze Outta Bounds igen

Publicerad 2008-12-16 14:42:44 i Naglar i grönt,

Det är grön tisdag idag och då vill vi se gröna naglar! Jag grävde alltså resolut fram en favorit ur arkivet. Ni har sett den förut men den är en av mina stora kärlekar i grönt och förtjänar alla uppmärksamhet. :D

Jag kan inte låta bli att visa mitt älskade Outta Bounds igen. Det är ju så himla läckert! En färg som verkligen lyser smaragdgrön på fingrarna men  gör det på ett sätt som får människor att oooha och aaaaha snarare än rynka sina ögonbryn och skaka sina huvuden.

Det här är en färg jag blir glad av. En färg jag tittar på ofta, ofta. Jag kommer på mig själv överallt, vid kopieringsmaskinen, kaffeautomaten, busshållplatsen, med handen framför ögonen medan jag vickar på naglana föra att se ljuset brytas i dem.


Färgen är nästan lite glasliknande. Man tror man kan se igenom den, men det går inte. Den är allt ett klassiskt China Glaze ska vara. Glaserad i känslan på nageln. Lättmålad. Högglansig. Perfekt!

FOTD av Emma- Temaveckan blå måndag

Publicerad 2008-12-15 21:42:58 i Emmas FOTD 2008,

Temavecka med olika färger låter himla kul tycker jag, så därför hakade även jag på Sminkans och Rouaas idé. Dessutom så gillar jag blått, så det är ett bra tema!

Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation Sandy Fair
Concealer under ögonen: MAC Studion Finish Concealer

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: Elisabeth Arden. Kommer från en julpalett ingen aning om namn eller nummer.
Ögon

Ögonbryn: H&M brynskugga + H&M brynfix
Ögonskuggsbas: Nars Eldorado
Ögonskuggor: MAD Minerals Daydreamer och Cobolt

Highlighter: MAC Pigment Frozen White

Eyeliner: MAC Fluidline Royal Wink
Mascara: Mirenesse Secret Weapon Mascara

Läppar

Läppglans: Benefit Didn't Hear It From Me


Basen jag har använt är en krämskugga från Nars, den är guldig och ger ett fint skimmer och ett bra grepp för skuggorna. På den rörliga delen av ögonlocket lade jag MAD Minerals Daydreamer. Ganska komiskt att Sminkan och jag har använt samma skugga, det var inte planerat utan helt och hållet en slump. Därefter Cobolt från MAD från globlinjen och en bit upp på brynbenet. Från Cobolt och upp till brynet applicerade jag Frozen White från MAC, en vit skugga med blåtonat skimmer. En linje längs med övre fransraden med Royal Wink från MAC, min allra första MAC-produkt. Därefter mascara, ifyllning av bryn, läppglans och rouge. Klart!


Jag tycker faktiskt att detta blev rätt fint. Royal Wink är verkligen tokblå och den åt upp en del av färgen från skuggorna, men jag tycker att helheten blev rätt fin ändå. Så otroligt blå som Sminkans variant blev den inte, men jag skulle till universitetet och var därför dels tidspressad och dels så ville jag inte sticka ut allt för mycket. Lägg särskilt märke till hur levande min hy ser ut, jag har pillat med inställningarna på kameran och resultatet blev en hudton som kommer betydligt närmre min egen.

Cover Girl Denim

Publicerad 2008-12-15 15:45:34 i Naglar i blått,

Så den nya temaveckan är igång, blå måndag är det, och då måste jag ju visa en blå notd också!

Adrasteiahs blogg är mitt fördärv... Gång efter annan ger hon mig totalcravings efter lack som måste köpas på ebay genast. Detta är ett av dem. Cover Girl Denim. Se hennes underbara notd med den på hennes blogg, och kolla hennes blogg över huvud taget. den är fantastisk!

Helt fantastiskt vackert, lite blågrått, skimmerlack med bra lackegenskaper. Två lager och lättlackat. Snabb torktid dessutom. Jag är riktgit förtjust i Cover Girls nail Slick-lack, och jag äger en hel uppsjö av dem nu...
Nå, istället för att jag pratar en massa så tittar vi på bilder. Jag tror att en bild säger mer än tusen ord och så många bilder jag tog på det här lacket borde motsvara en hel roman.


Och en närbild:

Veckan bloggtema v 50 av Emma

Publicerad 2008-12-14 23:19:40 i Veckans bloggtema,

Veckans bloggtema är det Aska som har hittat på, och frågan är vad vi själva önskar oss i julklapp. Jag önskar mig hur mycket som helst, hela MACs sminksortiment bara för att nämna något, men eftersom jag knappast kommer få det, så nämner jag några önskningar som jag faktiskt har  möjlightet att få uppfyllda. Jag ska väl börja med att säga att min bekantskapskrets inte tycker att jag borde önska min skönhetsrelaterade klappar över huvud taget. De antingen suckar eller skrattar när jag kommer med önskningar om nya ögonskuggor och nagellack. Några små diskreta önskemål har jag dock kommit med, och förhoppningsvis kommer åtminstone någon smink eller skönhetspryl att ligga under julgranen.

1. En vågtång! Jag har alltid haft rakt hår, men nu är jag sugen på lite mjuka lockar, i alla fall som ombyte, och de verkar denna från Toni & Guy perfekt. Bilden lånade jag från Eleven och där kan ni självklart även köpa denna ifall ni också skulle vara sugna på vågor.  


2. Facial Toner White Willow från Suki. Förra året köpte jag ett testkit från Suki och märket blev omedelbart en favorit. Det här ansiktsvattnet blev en klar vinnare och då mitt nuvarande ansiktsvatten är så gott som slut så tycker jag att denna vore en fullgod ersättare. Det här är dessutom den klappen på önskelistan som jag har störst chans att få, då min mamma mer eller mindre har lovat mig det. Detta eminenta ansiktsvatten hittar ni bland annat hos Accessoara, där jag även har lånat bilden.3. Nagellack! Mitt mål är egentligen att ha hundra nagellack innan årskiftet och jag är inte så långt ifrån, men på grund av lite svag julekonomi har jag halvt om halvt gett upp. Det hindrar mig dock inte från att önska mig nagellack i julklapp, till exempel H&Ms holografiska som jag tycker verkar riktigt fina. Jag har inte hittat några bilder av dessa på H&Ms hemsida, så jag lånade en bild hos Drenched in Colors, är ni intresserade så spana in hennes bilder av lacket vet jag!


Sådär, det var min tämligen realistiska skönhetsönskelista. Nu är det bara att hålla tummarna för att tomten tycker att jag har varit tillräckligt snäll under det gångna året.  

OPI Bastille my Heart med juldekorationer

Publicerad 2008-12-14 15:20:37 i NailArt,


Emma, min medbloggerska, visade i höstas upp det här lacket och jag föll som en fura. Jag som egentligen inte är en röd tjej vad gäller nagellack. Eler det kanske jag är, jag har ju en massa rött... Hur som helst, det eställdes hem och sedan har flaskan legat och väntat på sin dag. Det har sett fantastiskt ut i flaskan, absolut, men andra lack har lksom kommit ivägen för det. Men nu är det snart jul och då ska man ha juliga naglar! Rött är rätt!

Som vanligt är det för mörkt för att fota i dagsljus så ni får bilder tagna under lysrör istället. Det är en härlig röd! Lagom mörk och med massor av glans! Underbar! Två lager har jag lackat med, men det hade nästan räckt med ett. Och faktum är att ur France-kollektionen så är detta det lack som har bäst konsistens. Det känns som ett "vanligt" OPI.

Nå, det är ju snart jul Alltså, julgranskulekul på naglarna! Här är det vita pärlor och silverglitterlack från Art Club.

Jag tycker det blev riktigt juligt! Eller hur! Jag är som vanligt helt sned och vind i appliceringen, inga raka fina led av pärlor här inte, men en snabb blick på en hand i rörelse avslöjar inte hur det vinglar.

Några bilder till, jag vet jag spammar, men de tär ju så roligt med bilder!

Dessa bilder är tagna under en vanlig läslampa. Ni ser att färgen djupnar lite i lacket. Läckert! Och på vissa bilder ser ni att jag fick dit mer Art Clublack också. En liten röd glittersträng längst ut på tippen.

Och lite tillägg! Här i dagsljus:

och här med blixt och rosett:

Sminkan testar: Define-a-Lash Volym

Publicerad 2008-12-14 09:34:15 i ,


Maybellines rosa mascaatub med Define-a-Lash Volymmascara är en ny favorit i mitt bedrumsskåp!
Den är riktigt bra och, vilket är bra för mig, borsten är stor men inte gigantisk!
Låt oss se på mina fransar helt utan smink och sedan med mascaran på.

Av naturen har jag fått ganska tunna, glesa och korta fransar med ljusa toppar. Inte mycket att hänga i julgranen kan tyckas, men jag gillar dem ändå. De är ju mina! ;D
Jag hatar att greja med dem dock. Jag böjer dem aldrig och jag ger dem sällan mer än ett snabbt drag med mascaraborsten. Vill jag ha voluminösa festfransar limmar jag på en rad lösfrallor och kan då gå helt överstyr med plymer och strass och dockfransar som snuddar ögonbrynen när jag har ögat öppet.
När jag målar fransarna har jag inga speciella preferenser vad gäller längd vs volym. En borste som inte är för stor och en mascara som inte fäller eller kladdar är mina kriterier på en bra mascara. Define-a-LAsh Volym kan klara båda de kraven och är alltså en av de mascaror jag kommer köpa igen!

Så här se mina fransar ut efter ett drag med sick-sackande rörelse över fransarna. Mina fransar blir inte längre men de ser definitivt tätare ut och färgen är riktigt svart. Mycket snyggt!
Borsten är lite för stor för att jag ska komma åt längst in vid fransrötterna, när jag försöker kan jag antingen missa målet och peta borsten i ögat eller kladda mascara på huden, men ibland lyckas jag också utan problem. Det blir inga klumpar, och jag vill påpeka att dessa bilder togs efter att jag ägt och provat mascaran i tre månader.
Den fungerar alltså utmärkt och jag kan rekomendera den utan att tveka. Dessutom är den billig! 89 kronor betalade jag på Åhléns. Detta är min nya favoritmascara!

FOTD av Emma - Uppity Danger Zone

Publicerad 2008-12-13 15:52:38 i Emmas FOTD 2008,

Igår skulle jag ut och eftersom det var dagen före lucia tyckte jag att det kunde passa bra med röd ögonskugga och lite guldiga inslag i form av Uppity från MAC. Det här är en rätt simpel sminkning med få produkter, helt enkelt för att jag hade så otroligt bråttom. Jag sminkade mig på 20-25 minuter och det är nog knappt hälften så lång tid som en kvällssminkning brukar ta för mig. Alltså blev det bara en skugga och jag hann inte blenda övergången ordentligt. Dessutom ser mina fransar rätt hemska ut. Jag vill docka påpeka att Secret weapon mascara egentligen är bra, men jag kladdade verkligen bara på mascaran för att få lite ögonfransar. Ha medlidande med mig alltså, jag brukar måla mascaran noggrannare, men valet stod mellan att sitta hemma med fint smink, eller att gå ut med halvtaskigt smink, jag valde det senare. Men nog klagat, till sminket!


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Intensive Foundation i färgen Fairly Light
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Fair Intensive Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Ögon

Ögonbryn: Clarins Brow Definer i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: MAC Danger Zone

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black och MAC Fluidline Uppity
Kajal: Max factor Khol någonting i Black
Mascara: Mirenesse Secret Weapon Mascara Black

Läppar

Läppenna: Body Shop

Läppstift: Dior Red Icon


Grunden för ögonskuggan var alltså Blackground, den målades på den rörliga delen av ögonlocket, samt en bit upp på brynbenet. Ovanpå Blackground applicerade jag den röda delen av Danger Zone. Jag måste säga att jag fick slita ganska hårt för att få den så röd som jag önskade. Sist jag använde denna skugga tyckte jag att den var mer pigmenterad, men det kan ha att göra med att jag var så herrans stressad. Troligtvis en kombination av stress och att mineralize skuggorna är ganska skira. Längs med övre fransraden målade jag en linje med svart krämeyeliner som jag drog ut i en liten vinge. Ovanför den svarta eyelinern målade jag en linje med guldiga Uppity. Svart kajal längs med undre fransraden och på vattenlinjen. Läpparna målade jag röda med Diors Red Icon och en röd läppenna från Body Shop. Inget rouge, alldeles för bråttom!


Resultatet blev väl sådär. Framför allt så stör jag mig på att munnen ser så herrans orange ut, något som jag inte upplevde förr, när jag och Red Icon polade på reguljär basis. Ska göra en läppstiftsinventering i jakt på röda stift, och ifall den inte faller väl ut så blir det nog ett nytt läppstift i Malmö om några veckor. Nåja, man kan inte lyckas jämt, och det blev ändå en hyfsat julig sminkning.  Och dessutom så matchade jag mina naglar fint.

Sand-erella med extra allt.

Publicerad 2008-12-13 09:32:07 i NailArt,

God Luciamorgon på er allihop! Får jag påminna om att det idag är sista dagen ni kan vara med i min lackutlottning. Länk i menyn till höger. Var med där och vinn ett vackert julrött lack från Sinful Colors. Då kan ni göra en lika vacker och stämningsful julmanikyr som Emma gjorde igår. ;D
Jag är inspirerad av Emma som flera gånger använt sig av guld som accent i sina  manikyrer så, även om jag inte är i närheten av hennes tjusiga verk så har jag också lekt lite. Ja, ni ser själva i slutet på det här inlägget.

Sand-erella är ett gammalt holografiskt lack från way back when. OPI har gjort många fina lack före DS-serien och detta är alltså ett av dem. Lite i skiraste laget, vet jag, så jag lade den över ett lager av Zoya Rea som har en liknande nyans. Två lager Sand-erella ovanpå det och man har en ljuvlig lila lackfärg med massa bling! Fast det är klart, i dagsljus som i bildraden nedan och den stora bilden ovan så ser det lite askigt ut, vilket ju är passande när man tänker på namnet. Eller anspelningen i namnet. ;D

Även i elektriskt ljus finns i och för sig askigheten, men det tänker man knappt på då det blixtrar och glimmar så fint i alla holografiska glitter.

Lacket är alltså skirt. Det är också tunt och lättlackat som alla gamla OPI. Det torkar på sekunder. Det är helt klart värt att göra ett litet förarbete med ett lack som bas för färgen för att få det riktigt täckande, annars kan det se väl blekt och blaskigt ut.

Se på skimret:

Och här:

Ganska fint, va?
Sen har ju jag ibland svårt att hålla mig från att gå helt överstyr.
Ni minns att jag hatade Richelle, gav bort den flaskan till Emma och sen fick veta att en kompis tyckte den var jättesnygg? Den inhandlades, igen, för att ges bort i julklapp. Sen säger kompisen att hon köpt Depends guldlack och äääääälskar det. Så, nu sitter jag här med en flaska Richelle i alla fall. Det var väl meningen, antar jag. Hur som helst... Emma använde sin Richelle i en manikyr som var så snygg att till och med jag smälte lite. Jag beslöt använda den på ett liknande sätt, typ, men inte i närheten av så dramatiskt och cool som Emmas. Jag gjorde guldtippar helt enkelt.

Var inte så hårda nu, jag försökte på frihand med ganska taffligt resultat, men det är i alla fall lite julstämning eller hur?
Richelle på topparna alltså och lite guld från Art Club som skarv. Rakt? Nej. Snyggt? Mja... Men roligt att prova.

Lustigt nog blev högerhanden bättre men den är så svår att fota att jag inte ens orkar försöka. En "dagsljusbild" kommer här men det är december och inte ens vampyrer räds att vandra ute under dagtid, om vi säger så...

NOTD av Emma- Nails Inc Tate och H&M Gold

Publicerad 2008-12-12 16:51:48 i Emmas NOTD nail art,

I senaste eller om det var näst senaste numret av brittiska Glamour följde det med ett nagellack från Nails Inc. Jag är vansinnigt svag för att få presenter, så därför kunde jag inte hålla fingrarna borta när jag var på Press stop i Linköping. Jag tror att lacket fanns i fyra olika färger med tidningen, själv såg jag bara två, ett ljusrosa och ett rött krämlack. Jag är visserligen inget jättefan av röda krämlack, men nu när det lackar mot jul så skadar det ju inte att fylla på med några, så det röda krämlacket blev det. Tate heter färgen förresten.


Så hur är nagellacket då? Kalasbra faktiskt! Min nagellackshöst har varit lång och svår. Visserligen har jag träffat många fantastiska lack, men många skira lack också. Att måla tre eller till och med fyra lager tycker jag är urtrist, och jag har träffat alldeles för många såna lack i höst. Därför blev jag överförtjust när detta nagellack täckte efter bara ett lager. Suverän formula alltså och det var dessutom lättmålat med en bra och smidig pensel. Ringfingret målade jag med det stackars lynchade lacket Gold från H&M. Jag måste säga att jag tycker att Sminkan var väl hård mot det häromdagen. Färgen klarar sig nog inte på egen hand, men till detaljer och tillsammans med ett annat lack så tycker jag att Gold är finfin, och tillsammans med Tate tycker jag dessutom att det blev riktigt juligt. För att testa julkänslan la jag därför handen på en julduk. Och ni ser nästan samma färg som duken, klar julkänsla alltså!


Färgen är som ni ser lite mörkare än de där riktigt klassiskt röda nagellacken. Det passar mig alldeles utmärkt eftersom jag trivs så mycket bättre i denna färg än i riktigt klarrött. Dessutom så blev det riktigt glansigt på egen hand, men för torktidens skull målade jag ändå ett lager med Fast Forward från China Glaze. Tate kvalar snabbt in som min röda krämfavorit och mitt sug efter fler Nails Inc lack har vaknat. Är resten av nagellacken så här bra så vill jag ha många fler!


Swatcher på OPI DS-lack

Publicerad 2008-12-12 14:08:44 i Nagellack - jämförelser,

Jag fick ju paket från 8ty8 idag med lite lack från OPI Designer Series. De har släppt nio nya och jag var ju tvungen att skaffa några. OPI DS Extravagance var slut på 8ty8 så jag fick köpa den från Ebay, men Illuminate fanns. Och ett Reflection till Rouaa. Men sen beslöt jag mig för att köpa ett av de gamla DS lacken som jag varit sugen på bra länge. DS Original. När paketet landade så insåg jag att mina DS följer färgteman. Jag har en trio i rosa-hallon-bärrött, en trio i lila och en trio i brunt. De två sistnämnda triaderna är dessutom så pass lika att en jämförande swatch är på sin plats som konsumentupplysning till alla köpsugna därute.

Sand-erlla (egentligen inte ett DS men holografiskt och från OPI), DS Orignal och DS Amethyst.
Två lager av varje lack och inget över eller underlack. Pekingret med Sand-erella, Original på långfingret och Amethyst på ringfingret.

Sanderella har mindre glitterkorn och mer subtil holo-effekt. Mjukare intryck överlag. Original är den med skarpast effekt och mest bling. Amethyst är dock snarlik. Lite mer rosa i den men annars väldigt lika. Är man väldigt förtjust i holo och i lila kan man dock motivera ägandet av alla tre. Eller? ;D

De bruna då? Jo, här kommer de!

DS Desire, DS Illuminate och DS Design. Alla i en beige-brun färgskala med lite nötig känsla.

DS Desire är en mörkare, kallare brun än de andra båda. Min favorit utan tvekan! Alla är dock tillräckligt olika i karaktären för att man ska kunna känna att alla har en självklar plats i samlingen.
På bilderna ser ni Desire på pekfingret, Illuminate på långfinget och Design på ringfngret.

Fler bilder för den roade:

Så var det med det. Holograiska lack är så läckra! Hittade ni någon favorit?

Foil Nail Polish

Publicerad 2008-12-12 12:08:27 i Naglar i svart, grått, silver,

Det var väldigt många som önskade se silverlack idag.Visst kan jag bjuda på det! Jag ska snart prova dagens lackskörd som jag visade i inlägget nedan. Ska nog jämföra lite DS i mina lådor för jag misstänker att de är rätt lika... ;D

Bry er inte om det lilla hacket i nagellacket, titta på fnishen istället! Två lager Foil Nail Polish och mer silvrig kan man inte bli!


Silvrigaste silvret ever! Det är verklgen som en folie över naglarna. Jag är förtjust! Vad lacket kommer ifrån vet jag inte. Jag har fått det från Derwent på Pret-ty. It's so easy ltd, står det på flaskan. Hittar ni detta så skaffa bums!Det är ganska likt Trixie från Zoya, mitt andra favoritlack i silver, men verkar något svårare att ta bort. Det här krävde två pads och några sekunders soakning innan det kom av.

Zoya Zara (och lite Sugar Yum Plum)

Publicerad 2008-12-11 16:13:28 i Naglar i lila,


Någon komenterade nagellacket i min mascararecension idag, och då vill jag ju genast visa upp det lite närmare. Ett enastående nagellack. Det är ur senaste Flourish-kollektionen från Zoya. Ett läckert litet lack som heter Zara. Ett ljuslila lack med hur mycket guldskimmer som helst. 

I dagsljus ser lacket ut så här! En ganska mjuk lila med lavendelton. Guldskimret finns där men är ändå ganska subtilt.
I elektriskt ljus blir skimret mycket tydligare.

Mer bilder:

Ganska fint, va? Faktiskt mycket finare än jag hade trott. Tre lager av lacket som torkar ganska segt. Jag lägger dessutom lagren lite för snabbt så det vill valla upp sig lite på långfingersnageln. Lite mer tid och tålamod hade gjort sig bra till det här lacket. Men som sagt, finare än jag någonsin hade trott.

Jag måste säga att det är en massa snygga lack i Flourish-kollektionen. Kalista och Cyma är mina favoriter men Zara kvalar nog in bland dem. Richelle är snygg men inte på mig och Shivon också. Det är fint skimmer i alla lacken. Mieko får vi vänta på tills den ljuva Rouaa orkar swatcha den. Just nu ligger det lacket på posten på väg till henne. Men här handlar det om Zara. Ljuva lilla lila Zara. Visst är hon söt!


Ja, vackert på egen hand, utan tvekan, men, jag sitter ju här och har tråkigt så det blev lite blingbling på. OPI har ett överlack med glitter som heter Sugar Yum Plum, det finns även som lack för den delen, överlacket är en glittrande historia som ska matcha det, och jag bestämde mig för att prova hur det skulle bli över Zara.

En liten gnisterkappa över Zara alltså, och inte alls så tokigt egentligen, även om Zara faktiskt var ännu vackrare på egen hand. ;D

 

Sminkan testar: L'Oreal Telescopic

Publicerad 2008-12-11 13:57:32 i ,


En av mina favoritmascaror är L'oreals Telescopic. Jag har ju lite svårt att pricka rätt med mascaraborsten som ni vet. Jag tror det beror på att jag är galet närsynt och sällan har linser när jag sminkar mig. Jag ser alltså egentligen inte vad jag gör, alls, utan går på känn. Förut när jag alltid hade små, smala mascaraborstar funkade alltså detta rätt bra för mig, men nu har jag svårare att veta var borsten är efter att ha använt större borstar ett tag. Fortarande är det dock en bra mascara och jag har lättare att nå fransrötterna med den än med dessa megabumlingar till borstar som är allmänt förekommande bland mascaror nuförtiden.

Låt oss se en före-bild:

Oj... Inga fransar alls... Jo, jag har lite fransar, men de är vita i topparna. Dessutom är de glesa och inte speciellt glamorösa. Jag böjer aldrig mina fransar för det första. Jag gillar inte den effekten på mig alls. Dessutom är jag en en-lagers person. Ett drag med mascaraborsten, sick-sackandes förstås, ska räcka. Så, hur ser fransarna ut eter ett sådant drag med Telescopics smala applicator? Jo, så här:

De är inte så dumma va? Om man tänker på utgångsläget menar jag? Jag kan ju inte få Rouaa-fransar av någon mascara direkt...
Inga klumpar, lätt att komma åt från roten av fransarna, inga kladd på huden och helt okej separering, tycker jag. Jag är faktiskt ganska nöjd med den här mascaran. Dessutom sitter den på plats hela dagen och är lätt att tvätta bort med tvål och vatten. Här ser ni bilder tagna i slutet på mascarans liv. Jag har haft den i drygt tre månader. Fortfarande är konsistensen utmärkt utan att vara torr eller bli klumpig eller smula sig.

Sen måste jag säga att jag är inte en mascaraflicka. Jag är nöjd med de flesta av mina mascaror. Jag har tröttnat på hypade Beauty tubes, som jag själv också gillade från start, men det var väl väntat. Annars håller jag mig till mina favoriter. Lancomes Hypnos är fortarande favoriten, men denna är inte dum den heller. Även Maybellines rosa Define-a-Lash Volyme har jag varma känslor för.  Hur som helst, den här mascaran funkar för mig. För oss som gärna har en smalare typ av borste och som vill ha bra täckning och definition med ett enda svep, ja, då fungerar Telescopic utmärkt.
Jag har köpt den om och om igen, så ni förstår att den faktiskt är en av mina topp tre favoriter!

Precision Shine, Wine and Dine

Publicerad 2008-12-10 19:21:55 i Naglar i rött,

Ja, mina damer, och herrar med för den delen. Här sitter jag i min lilla lägenhet med kryckorna i högsta hugg. Verkar bli kvar här några dagar till dessvärre. Men, då kan jag ju passa på att tömma arkivet lite. Jag kan ju till exempel visa den här manikyren som jag var väldigt missnöjd med när jag gjorde den. Det är någon månad sedan men ni är ju vana vid sommar mitt i vintern här på min blogg. Dagens nagellack är ju Zoya Cyma i inlägget nedan, men många verkar vilja se ännu mer av röda lack nu inför helgerna så vi kör på med rött. Vi får se om vi hinner tre precis som med guldlacken igår. ;D

Nagellacksmärket Precision upptäckte jag på the Nailphile, en enastående blogg med en tjej som är långt galnare än jag när det gäller nagellack! Hur som helst, jag var tvungen att prova, och jag började med underbara Rebel Red in You. Den gav mersmak och jag beställde ytterligare tre, Twilight Zone, After Dinner Mints och så denna, Shine, Wine and Dine. Alla de tre är av samma typ. Det är krämlack med multifärgade glitter i.


Shine, Wine and Dine är ett mörkrött lack med multiglitter. Det är inte helt lättlackat. Det vill inte bli jämnt och det vill flyta ut på ett irriterande sätt. Dessutom kräver det tre lager för att bli riktigt snyggt. Jag hoppas dock hitta en teknik som funkar vid lackning då det blir väldigt vackert på de naglar jag får till det bra på.


Som ni ser vill det inte riktigt hamna på bara nageln och dessutom vallar det sig på vissa ställen. Det är inte heller helt enkelt att lägga lager två ovanpå första lagret. Det krävs stor noggrannhet för att få det att ligga kant i kant och jag misslyckas skändligen med tummen...


Den flammighet som bli och det slarviga intryck manikyren ger fick mig att ta bort det efter en halv dag. I går, när jag målade naglarna med det, såg det inte så illa ut, men i bländande dagsljus och full sol blev det gräsligt. Ett plus är dock de glitterkorn som finns i lacket och som verkligen ger det ett läckert utseende. Jag tycker det är som om man lagt en aningens ChG Fairy Dust över det, eller i det, men där Fairy Dust tenderar att bli överdrivet glittrigt håller sig det här på en lagom nivå.


Jag kommer absolut använda det igen. Jag ska dock ha ett baslack som är riktigt bra och ge det massor av tid. Hm, det lät ju som jag, eller vad säger ni? ;-)

Layering är mitt svar på allt och det kan säkert lösa även de problem jag får här. Helst vill jag dock använda det ensamt då färgen är perfekt i sig. En kall, mörkröd som inte drar åt brunt eller lila. I love! På många sätt är det här ett av de läckraste lack jag sett i rött. Lite enklare att lacka med hade varit kul!

Och ni glömmer väl inte att ni kan vara med i lackutlottningen här hos mig och vinna ett rött krämlack från Sinful Colors?

Zoya Cyma

Publicerad 2008-12-10 15:01:48 i Naglar i rött,


Jag älskar Zoya, och faktum är att Zoya älskar mig! Deras lack är lättlackade, hållbara och med härlig glans. Förmodligen älskar de dig också!

Zoya Cyma är en av lacken i seanaste Flourish-kollektionen. Det är en magentaröd, skimrande, underbar färg som verkligen sätter fokus på naglarna.Man ser verkligen hur de lyser och skimrar när man rör händerna.

Ser ni glansen? Som glas! Otroligt fint!
Nyansen är kall, rosaröd och underbar mot min hudton. Önskar bara att mina nagelband vore i bättre skick på bilderna. Ni får ta det som det är...Nagellacket är i alla fall helt enastående vackert! Ni borde inte se annat än dess härlighet!
Bilderna ovan är tagna i dagsljus, men hur ser det ut i elektriskt ljus? Jo, så här:

Lite rödare men fortarande grymt snyggt.
Jag föredrar dock det kallare dagsljusets spel i det. De magentarosa dagrarna äger!

Se bara! Mmmmm!
Det här är två lager lack och det flyter ut finfint! Så enkelt att måla med, så bra pensel. Perfekt!

Sitter du nu och undrar var? Var kan man skaffa detta enastående lack? Okej, jag köpte mitt från ebay men det behöver inte du göra. Du kan istället gå med i Nail Mail och få ett Cyma i nästa månads paket! Skynda att registrera dig! Det har jag gjort. Men jag ska ha paketet med Edgy-lacken! Cyma är i paketet Vampy.

Cover Girl Wetslicks Lipgloss Burgundazzle

Publicerad 2008-12-10 08:24:47 i Läppar,


Här har ni ytterligare en ny läpprodukt från Cover Girl. Ny för mig alltså. Läppglanset Wetslick i färgen Burgundazzle.
inhandlat på Kicki.be för 39 kronor.
Färgen är inte jätteglossig, vilket jag uppskattar, utan lagom blank och lagom transparent. Man får alltså en hel del färg men inte en täckande känsla. Precis som ett färgat gloss ska vara. Ni ser på bilden att läppana har fått rejält med färg men ändå lyser igenom lite.
Doften är i min näsa väldigt lik romrussin. Jag har inget emot den men tycker den känns lite udda på en läpprodukt. Fast hellre romrussin än melon... Kaksmet är i och för sig min favoritdoft på läpprodukter, men alla kan ju inte lukta lika. Romrussin är i alla fall lite åt samma håll. ;D
Det är lättapplicerat och lent, kanske inte jättehållbart utan mer normalt. man kan nog inte äta middag och förvänta sig glossiga läppar efteråt, men jag tar hellre det än att läpparna blir torra.
Jag kan nog tänka mig fler av dessa läppglans. De känns helt okej och väldigt prisvärda. För 39 kronor få man sällan så här bra gloss.

Easy, breezy, beautiful med Cover Girl!

China Glaze It's My Turn

Publicerad 2008-12-09 14:36:58 i Naglar - holografiska lack,

Okej, sista guldlacket, och då får ni inte bara guld utan holografiskt glitter också! Nu ska jag strax ta tag i matlagningsdetaljen men vi kanske ses igen. Jag ve dock inte om jag vågar spamma mer med nagellack... ;D
Fast guld passar väl bra till jul? Och det här lacket, till skillnad från de två föregående, är ju faktiskt fint!

Som ni ser i texten är det en notd från i september...

Om det hade varit sol idag ändå... Men nej, det är ett ihållande septemberregn som vräker ner. Jag bestämde mig för att ändå testa gyllene kaleidoscopekollektionslacket it's My Turn från China Glaze.


Det är ett lack som både lyckas bli tok-blingigt och lite blekt på samma gång. Ena stunden känns det som att det smälter ihop helt med fingrarna men i nästa är det bara holoskimmer och regnbågar som gnistrar. inte så tokigt, egentligen.

Det är helt och hållet Scangies fel att jag beställde det här lacket. Men jag tror jag är glad för det. Det är ju roligt med lite guld i nagellackssamlingen. Det är inte min största favorit men det kommer nog ändå användas flitigt. Jag tror det blir otroligt snyggt att använda under stämplar, eller jag vet det, och även til llayering. Och för sig själv en solig dag! Jag är för It's my turn!

Det ni ser på bilderna är tre tunna lager av lacket. Det torkar snabb så det är inte jättejobbigt att lacka med. Gnistret är fint men som sagt, en aningens blekt är det ju.

Vad tycker ni?

Nubar Golden Feathers

Publicerad 2008-12-09 12:55:25 i Naglar - duokromatiska,

Jag har ett ryck med nagellack i guld som ska ut ut arkivet. Jag vet, ni hatar att bli överspammade med nagellack, men ni får stå ut. Än har jag inte orkat sminka mig. Inte igår heller, och nu finns inte så många gamla eotd i arkivet. Emma fick ju ett Golden Feathers förra veckan så hon kan behöva se hur det ser ut på. Därför kommer den här. Om jag har fler guldlack i arkivet? Jodå. Minst ett till. Vi får se om jag publicerar alla tre idag... ;D

Nubarlacket Golden Feathers hade jag väntat mig mycket av! Jag älskar ju Peacock Feathers och dess skiftningar i färgen så jag hoppades på något liknande fast i guld/grönt. Tyvärr blev jag besviken direkt jag drog upp penseln ur flaskan. Penseln var spretig och nästan omöjlig att måla med.  Jag försökte ändå och lacket i sig var tunt och lite rinnigt vilket gjorde det än mer svårbemästrat med den defekta penseln. Jag fick en ny flaska direkt efter att jag mailat och berättat om penseln, vilket ju var jättebra, men jag har faktiskt inte använt det nya lacket efter det. Det har inte fallit sig så. Där är dock penseln hel och fin så det var bara otur.

Färgen är guldgul och det finns skiftningar i grönt. Det duochroma är mycket tydligt.  Nagellacket skiftar färg i varje ny vinkling mot ljuset. Mycket spännande! Ändå föredrar jag nog Magic Sunset som också är ett Nubar lack. Jag vet inte varför, men så känns det just nu. Golden Feathers känns mer transparent även om det kanske inte är det på riktigt.  I alla fall så är det väldigt ljust och som alla gyllene färger passar det inte min hudton. Men det visst jag ju innan. Nej, Golden Feathers blir inte en storfavorit för mig. Men gillar man duochroma lack ska man absolut kika på det, för det är väldigt speciellt och egentligen väldigt vackert. Jag hade tre lager lack. Fyra hade nog gjort susen och torktiden är snabb då lacket är tunt.  Jag orkade inte kämpa vidare med min pensel så projektet lades ner tills vidare.

Det har en lite plastig glans som jag gillar. ni ser det på bilderna med. Eller kanske snarare glasaktig. Väldigt fin glans är det i alla fall.

H&M Gold II

Publicerad 2008-12-09 11:53:25 i Naglar i guld, koppar, brons,

Dags för lite sommarkänsla? Vad sägs om en gammal bortglömd notd från i juli? Inte så dumt kanske? En liten fläkt av sommar mitt i december! ;D

Förra gången jag använda HM Gold blev bilderna inte så bra. Jag tyckte dock att lacket var snyggare då. Nu tycker jag det är sååååå trist. En ganska neutral guldhistoria med en gråaktig känsla i vissa ljus.

Två lager räckte för täckande färg, men jag har tre här. Fingrarna blir rosa och färgen blir tråkig på mig. Det är för ljust och för karaktärslöst. Det lär inte få vara med och leka fler gånger.

Jag har fotat i direkt sol samt i lätt skugga för att visa skiftningarna.

Jakten på det perfekta guldlacket går vidare.

Amuse Super Shine Crystal Lipgloss

Publicerad 2008-12-09 11:05:40 i Läppar,


Ännu ett av mina endollargloss beställda från Cherry Culture. Det här imponerade inte direkt, även om det faktiskt hade ett plus, det är inte kladdigt. I övrigt då? Nja, det är kladdigt och rinnigt och ger ingen färg, innehåller stora glitterkorn som halkar runt på ett omotiverat sätt och slutligen känns det som något man köper till barn. Typ. Ni ser att det nästan flyter av läppen. Hopplöst oattraktivt. Om det var värt 8 kronor? Nja... Inte egentligen.

OPI DS Extravagance

Publicerad 2008-12-08 22:56:13 i Naglar - holografiska lack,


Idag på posten kom detta gnistrande OPI DS-lack. Det heter Extravagance och är ett av vinterns nysläpp från OPI. De gamla DS-lacken var ju glittriga, men holografiska också i de flesta fall. Inte så som China Glaze är, men ändå. Extravagance känns mer som ett vanligt glitterlack.

Extravagance är en bärig rödlila med glitter i rosa och blått och silver. Den år mig att tänka på Don't Toy With Me av någon anledning. Eller en korsning av Kinky in Helsinkki och Don't Toy with Me. ;D
Det ger absolut ett mer glitterlacksintryck än holo-lack intryck.

Ni ser! Glitter, glitter, glitter.
Bilderna jag har här är tagna med blixt eller under lysrör, för klarhetens skull.  Ofta kommer ju hololack verkligen till sin rätt under sådana omständigheter men jag tycker inte det blir någon fart på det här.

Jag har bara läst positiva omdömen och alla verkar helt tokiga i detta lack. Vad är det jag missar? Jag blev så övertygad om att jag behövde det att jag köpte det på ebay eftersom det är slut på 8ty8. Nästan 11 dollar. dyrt, tycker jag. Men det är fortfarande billigare än i Sverige. Mitt eviga mantra vid lite "vildare" inköp.

Nå, vad tycker ni? Är det ett måste i lack-garderoben? Två lager i alla fall, och Poshé som överlack. Lättlackat som sjutton.
Och lite dagsljusbilder:

Inte roligare för det...

Nfu Oh 52

Publicerad 2008-12-08 20:13:04 i Naglar - flakes,


Oj, vad jag ligger efter med mina notd. Jag har hur många som helst som ligger och skräpar och aldrig kommer jag igång att publicera dem regelbundet. Denna är från i höstas, som ni ser. Grönt och fint ute...
Här ser ni alltså Nfu Oh 52 över China Glaze Drinking my Blues Away. Båda lacken är glittriga, DMBA med små glitterkorn i det blå och Nfu Oh 52 med stora flakes. Kombinationen är tokglittrig och underbar!

Tyvärr går det inte att få en så perfekt bild som jag skulle önska... Tänk ultimat blått glitter och så gröna och helblå flakes till det! Det är verligen glittrigt ocjh glammigt. Ett påträngande och iögonenfallande komination. Den skriker nästan: Titta på mig!


Ja, jag bildspammar igen. Det hör till när det är Nfu Oh!  Det är så svårt att hitta vinklar och ljus som gör dessa lack rättvisa. Den här kombination var i alla fall fin och glad och munter och sprakande.

Det går verkligen inte att få fram all den härlighet som är i lacket...
Nfu Oh Shiny Opals använder jag bara som layering nu för tiden. Ändå tog det fem pads med remover för att bli av med den här kombinationen. Den bet sig fast i samma grad som t.ex ChG Blue sparrow. En mardröm att ta bort, med andra ord... Men så värt det lilla besväret ändå. Eller hur?

Och ni glömmer väl inte att vara med i lackutlottningen? Klicka på bilden i menyraden till höger och delta i utlottningen av lacket Red Wine från Sinful Colors!

Body America Southern Belle

Publicerad 2008-12-08 09:18:47 i Hud och hand,


Jag har ju provat mig igenom alla mina Body America nu och kan konstatera att det helt enkelt inte var en kroppserie för mig. Jag kommer dock överens med doften på den här body buttern. Doften är dock det enda... Den luktar starkt av persika. En väldigt söt doft som ändå funkar, om man inte vill ha parfym vill säga... Den är varm, fyllig och definitivt påtaglig. Den klingar av lite efter ett tag men är ändå klart "där". Det luktar lite som att man skulle vara inuti en burk med konserverade persikor, ni vet, sådana där halvor i sockerlag.

Krämen är som de andra i serien. Lite kladdig och klistrig om man inte tänker på att ta lite. Den visar sig ge mig små kvisslor på kroppen om jag använder den en längre tid, och detta gäller alltså krämen överlag, inte specifikt den som doftar persika. Mest har jag använt den med doft av jordgubb.

Förpackningen på denna är dock värdelös.... Pumpen är inte gjord för så trögt innehåll. Det är tungt att få upp produkten när man pumpar och när man har fått kräm på händerna är det omöjligt att inte slinta runt när man ska pumpa upp mer. Det blir rena Kalle Anka i badrummet med en pump som glider mig ur näven som en tvål i ett badkar fast utan badkar, om ni förstår hur jag menar. Galet... Den blir nog förvisad till att vara handkräm tror jag. men den är lite seg att sjunka in så även som sådan kommer den ha sina begränsningar.

The Ghostess with the Mostess

Publicerad 2008-12-07 23:22:36 i Naglar i övriga färger,

Det här skulle jag ju publicerat till Halloween... Ja, ja, bättre sent än aldrig....

Självlysande lack. OPI:s The Ghostess with the Mostess. Ett vitt lack som ska ha en glow-in-the dark-effekt. Vi får väl se...

Det är tre lager över ett underlack, men inget överlack. Det blir fult som fan när man målar på det. Strimmigt, bubbligt, strävt och kritigt. Usch.... Ni ser ju hur gräsligt det är om man tittar nära. Verkligen inte en hit. Så, lyser det då?
Jag knallade in i mitt badrum, fällde ner persiennen och släckte lampan. Helt svart blir det ju inte ändå därinne, men ganska. Såg jag några naglar glida runt  som osaliga och kroppslösa andar? Nej. Så här såg det ut:

Hmmm.... Glow in the dark? Vad gör jag för fel?

Amuse Chocolate Lip Gloss

Publicerad 2008-12-07 21:39:33 i Läppar,


jag minns hur jag satt och dividerade med Rouaa på telefon när jag lade produkter i varukorgen på Cherry Cultures hemsida. Bara en dollar! Rena fyndet! den måste jag prova! Och där, en annan, bara en dollar den med! Wow!
Rouaa fick vara förnuftets röst, som vanligt, och det slutade med att jag tog ett av varje endollarsgloss för att känna efter om de var bra. Det här är ett av dem.

Ja, det är ju en neutral och mild rosa ton. Väldigt neutral gloss på alla sätt. Doften är inte heller överväldigande men i några sekunder anar man faktiskt något chokladaktigt. Inte illa.

Dessvärre fär det mina, förhållandevis vita, tänder att se gula ut, något jag inte gillar. Men det kanske bara är ljuset på bilderna? Vi hoppas det... Glosset är späckat med små glitter som dock inte gör så stort väsen av sig när det väl kommer på läpparna. Tubn är söt och har en plasttipp med hål i som applikator. Det funkar men man får komma ihåg att torka av den ofta så man slipper kladdiga tuber och korkar. Urk, det är verkligen äckligt! Ni vet, gamla glosstuber med hår inklibbat och damm fastlimmat och kladdigt som saft på golvet när man tar i plasttuben. Hu! Men så ska det inte bli med mina gloss. Ett skäl att de sällan blir så snuskiga är att jag sällan använder dem. ;D
Det är ett av de glossen jaginte kommer använda. Det är nämlgen klistrigt. Inte jätte, men för mycket för en sådan klisterhatar som jag. Fördelen är att det sitter på plats länge. Det känns även mjukt och fint mot läppen, men klister är inte min grej. Jag hatar nr läpparna liksom fastnar i varandra när man stänger munnen.

Ravshing, Dahling

Publicerad 2008-12-07 09:24:47 i Naglar, vampy,


Ni vet ju att jag har en liten lackutlottning här på bloggen just nu. Klicka på blden i menyraden till höger så kommer ni dit.
Röda lack är något som lockar mig för tillfället och igår blev jag så sugen på rött att jag målade om naglarna från gröna Momentum Moss till denna ljuvlighet. China Glaze Ravishing, Dahling är ju ett av de läckraste röda jag har. Det är ett mörkt brunrött lack med Jellykänsla.

Jag har visat det förut, i somras, men det skadar väl inte med en favorit i repris.
Bilder i svagt decemberljus och även under lysrörsarmatur. Ni ser ju vilket som är vad.

Visst är det snyggt! Jag har alltid gillat brunrött. För mig är det en vuxen, sofistikerad färg.
När jag var liten, typ 6-7 år, läste jag en bok, en hästbok som handlade om Britta och Silver på ridläger. Britta fick dela rum med en bitchig, mörk tjej, som man nog inte skulle gilla som läsare. Hon är ändå den karaktär som blev mitt identifikationsobjekt. Hon lackade nämligen naglarna i en, enligt författaren, gräslig brunröd färg. Jag tror det var samma färg som det här! 

Vad säger ni? Är det inte fiiiiiiiiint!

Blir ni också sugna på rött krämlack på era naglar? Var med i lacklottningen! Klicka in er via bilden i menyraden!

Grönt på oväntade ställen

Publicerad 2008-12-06 16:23:47 i Läppar,

Nu har vi ju haft lite läpptema på bloggen, så varför inte slänga in en joker i leken. Gröna läppar stod jag och experimenterade med för lite sen, och det här var resultatet:

Jag har ju visat blå, svarta och lila läppar här på bloggen. Och röda och rosa, så klart. Men grönt är ju min favoritfärg på både naglar och ögonsmink. Kanske även läppsmink? ;D
Grunden är MAC Technakohl i färgen JadeWay. Den går ju inte att använda till ögonen å den är så förbannat hård och vägrar släppa ifrån sig ens lite färg utan att man sliter sönder huden samtidigt. På läpparna kan man i alla fall ta i lite mer, men pigment är inte något JadeWay ha i överflöd...
Ett bra pigment är däremot MakeupCosmetics ljuvliga Blackstar Green. Den lades med pensel över läpparna och ser ut som på bilden i mitten här nedanför innan jag fick på glosset. Översta bilden  och de två bilderna på sidorna i raden är dock med gloss, som ni ser.

Ja, det är grönare utan gloss, men snyggar med gloss även om det blir lite svartare. Kul experiment!

Aquolina kaffeskrubb

Publicerad 2008-12-06 08:21:07 i Hud och hand,


Kaffeskrubb från Aquolina, det borde ju vara min kopp med te, men nej... Den luktar kaffeaktigt, men inte alls så dä härligt som nymalda bönor eller som när man öppnar ett nytt paket mörkrostar, härligt kaffe fö första gången och köket plötsligt fylls av den där ylliga aromen som ger dig hopp om livet, lugn och lycka. Kaffe...

Nej, kaffeskrubben luktar kaffesump. Lite, lite surt och lite fadd kaffedoft. Som ett melittafilter man inte tömmer förrän dagen efter man brygde kaffet, typ. Och den känns ungefär som att skrubba sig med kaffesump. Ingen riktigt klösig effekt alltså. När jag skrubbar vill jag verkigen känna att det river ordentligt. Favoriten är Figs&Leaves från Lush. Den är riktigt hårdhänt. Jag är egentligen ingen skrubbivrare, har ägt kanske tre skrubbar sammanlagt tidigare, varav en är rätt ny och köpt på Lidl. Den gav lite mersmak och renderade i detta köp. Jag kan ju passa på att erätta att den i alla fall funkar, trots att den inte river så värst hårt. Huden blir lenare och slätare.

Doftfförhoppningarna infriades alltså inte helt i alla fall. Jag såg verkligen för mig hur jag på morgonen skulle kliva in i duschen och omvävas av kaffearom, kliva ut, svepa in mig i mitt badlakan och sätta på kaffebryggaren och sminka mig med en dubbel doftupplevelse, den från köket, med det hemtrevliga puttrandet, och den från huden. Faktum är att när jag duschat med den här är jag inte sugen på kaffe. Den luktar som en dålig kaffeupplevelse helt enkelt. Så nu är det en kvällsskrubb. Lustigt nog doftar den plötsligt riktigt gott när man torkat sig och smort in sig med en Aquolina body lotion med valfri smaskig kakdoft. Kombinationen ger en doft av kafferep. Och den doftar länge. Om man använt den på kvällen dröjer sg den angenäma kaffeoch vaniljdoften kvar morgonen efter. Men som sagt, den ska kombineras med en kakdoftande body lotion för at ge maximal kaffelycka. Då bli den plötsligt till vaniljdrömmar och kaffe i tunna porslinskoppar med rosor på, linneduk med broderier, prassliga servetter i så tunt papper att det blir genomskinligt när man pressar läpparna mot det. Humlesurr, grönskande bersåer och sockertänger i silver. Precis så doftar den alltså efter en stund. Då kan jag förlåta den att den luktar kaffesump i duschen. Den nostalgidoft som breder ut sig efter duschen får mig att sitta och sniffa på min arm och längta till sommarens kaffebjudningar på min altan. Åh, sommar....

Aquolina Body Lotion Citronmaräng

Publicerad 2008-12-05 20:11:59 i Hud och hand,

Idag blir ni verkligen bortskämda! Ni har fått läppar, naglar och ögon, och nu kommer även kroppslotion! Yay! Eller kanske inte. Mina hudvårdande inlägg bukar inte bli så populära direkt. Hur som helst, jag har tråkigt och kan inte göra något vettigt så det blir blogga, blogga, blogga nu... Tänk på att jag inte har någon TV. ;D

Min favorit! Aquolinas citronmarängsdoftande body lotion! Mmmm!
Som alla lotions från Aquolina är den snabb på att tränga in i huden och lämnar ingen klibbig yta efter sig. Konsistensen är lätt som en mjölk och den ger den där lätta känslan som ändå känns återfuktande. Som ett OPI Avojuice fast för kroppen.

Doften är citronmarängig. Inte lika ljuvlig som duschkrämen från Lidl, men helt okej. Jag brukar köra hela kitet. Först duscha med Pool i citron från Lidl, för den luktar mer citronmaräng än Aquolinas duschgel med samma doft. Sedan smörja in mig med den här bodylotionen och ibland avsluta med en liten body splash i samma doft. Bara det att det inte riktigt är samma doft. Krämen är mjukare, mildare och väldigt mycket diskretare... Hur som helst, jag är förtjust i den här. Den passar min näsa och min hud.  Den är inte kvalmigt söt i och med citronnoten. Men den är söt, tro inte annat. På mig blir den bara som den svagaste slöja av doft, men den sitter länge. Den gifter sig bra med min egen doft, helt enkelt. Sådant vet man ju inte alltid innan...

Tro inte att den luktar som hemlagad citronmarängpaj bara. Så väl är det inte. Men den återspeglar doften i viss mån. Det räcker för mig just nu.

Ja, så här ser min hemlagade citronmarängpaj ut, om ni undrar.

Max Factors Momentum Moss

Publicerad 2008-12-05 17:14:55 i Naglar i grönt,


Favorit i repris! Max Factor Momentum Moss. Visst är det fint!
Köp på ebay, mitt första köp därifrån faktiskt. En härlig salviagrön nyans. Lite grön och lite grå. Så otroligt fint!

Jag är väldigt svag för den här typer av färger som inte riktigt kan bestämma sig. Det är en skönt, regnig grön. En mossig grå. En sten och skogfärg.Som antraciter i färgen. Som gammalt siden i glansen. Här är det två lager lack, ett räcker faktiskt men jag körde på två i alla fall. Inget överlack. Det torkar ändå på tio minuter. Ett superbra lack!

Bilderna tagna under lysrör, ovan, och under en gödlampa nedan. Visst är det vackert. Väldigt egenartat och med en gammalags charm. En lite antik känsla. Vad säger du, Adrasteiah? Är det inte värt att äga?

Milani Color Perfect Lipstick Black Cherry

Publicerad 2008-12-05 11:55:31 i Läppar,


Milani är ett märke jag aldrig testat förut och när jag ändå skulle beställa från Kicki.be så bestämde jag mig för att prova deras läppstift. Endast 39 kronor! Tack och lov så tog jag bara ett enda av dessa Color Perfect Lipstick. Jag valde svartröda Black Cherry, så klart, och färgen är grym! Otroligt snygg! Dessvärre finns det bara nackdelar med det förövrigt.

Ja, ni ser ju själva, men jag ska ändå berätta. Kicki.be har av vissa anklagats för att ha gamla eller använda produkter. De saker jag beställt har alla varit i obrutna, förseglade förpackningar, så det är ingen risk att det skulle vara använt. Jag misstänker dock att detta läppstift är gammalt. Det luktar nämligen en aningens unket. Men, eftersom jag aldrig provat Milani förut, så kan jag inte veta om de t.ex är oparfymerade och därför har en udda doft av fett. Det luktar just fett, kokosfett kanske om man ska vara petig. Men inte kokos alltså. Inte en fräsch doft. Jag har läppstift med liknande doft som jag vägrar slänga eftersom de är bra på alla sätt förutom det att de har en lite gammal och fet lukt, så jag störs inte speciellt av det. Blir jag ängslig över åldern på ett läppstift jag gillar karvar jag ut det ur dess hylsa, lägger det i en plastbehållare och kör det i micron. Då får man bort alla bakterier och läppstiftet går att använda utan oro. Det smälter alltså och kokar, men stelnar sedan och är som vanligt. Med andra ord är jag inte upprörd över att stiftet måhända passerat sitt bäst före, för det har det ju inte om man gör som jag beskrev ovan.
 
Problemet är att  det inte går att måla på jämnt. Det är segt som kola. Det förra stiftet, det från Cover Girl, som jag testade från min beställning från Kicki.be var ju också segt, men det gick att få en jämn färg utan att man behövde anstränga sig. Det var dock inte som ett läppbalsam utan krävde att man använde lite tryck. Det här funkar inte ens med rejält tryck. Man får pressa stiftet mot läppen och dra och ändå är färgen ojämn och flammig. Jag borde ha testat med pensel, men jag misstänker att det varit knepigt att styka ut färgen från penseln på läppen också, eftersom det är just så segt.
Det släpper alltså färg ojämnt, det lyckas ändå flyta ut över konturerna och in på tänderna och man får ta till tandborsten för att få bort det från framtänderna eftersom det fastnar som klister. Till sist ger jag upp mitt experiment och knäpper bilden ni ser ovan. Färgen är som sagt underbar men resultatet... nja. Fast på en fest med dämpad belysning tror jag det funkar!

Jag bestämmer mig för att se hur det tar sig ut med lite gloss på. Jag väljer mitt NYX Vampy Red och drar på det ovanpå Black Cherry. Det som händer är att färgen blir ännu mer flammig. Katastrof...

Att få bort eländet visar sig nästan omöjligt. Jag börjar med papper. Nope, all färg är kvar men nu med pappersbitar fastlimmade i sig. Tvål och vatten. Ja, men det krävs fyra eller fem intvålningar, färgen släpper på vissa ställen men är kvar på andra och framtänderna färgas igen så jag får ta fram tandborsten en andra gång. Det hela är fullständigt galet. Till sist har jag bara en svag rosaton kvar på läpparna och ger upp. Milani Color Perfect blir nog inte så använt av mig. Men jag ska banne mig testade en gång till och se om det funkar ovanpå något annat eller om jag kan hitta ett sätt att få det snyggt. Bästa festfärgen någonsin ju, bara man fick det att se okej ut.
Någon som har erfarenhet av Milani? Hur brukar de vara? Är detta problem beroende på att läppstiftet är dåligt eller är de så här överlag?

Zoya Kalista

Publicerad 2008-12-05 09:39:44 i Naglar i brunt,greige,beige,

Inte för att jag har bytt nagellack, för det har jag inte, men för att ni ska ha något att titta på. En notd från för lite sedan med läckra Zoya Kalista.

Zoya Kalista får mig att tänka på Coca Cola... Det är en varmbrun färg med kopprig glöd och lite mahognyton. Snyggt.
Det är en härligt skimrande nyans och den lever verkligen upp i elektriskt ljus.


Det är extremt lättlackat. Två lager på bilderna men det skulle nästan ha klarat sig med ett. Finns inga nackdelar med Kalista! Hon är ett av de snyggaste bruna lacken!

Några bonusbilder som ger ett ganska matt intryck då de är fotade i dåligt dagsljus:

Och en sista i lampljus!

Sally Hansen Magical Amethyst

Publicerad 2008-12-04 13:57:59 i Naglar - duokromatiska,Nu blir det bildspam! Det här är nämligen ett av de hetaste lacken någonsin! Kolla de dusochroma skiftningarna i flaskan! ött, lila, guld, blått! Aaaaah!

Det är två lager Magical Amethyst över ett lager svart från Wet'n'Wild. Emma varnade mig nämligen för att det var en aningens skirt och istället för att lacka om naglarna valde jag att köra på en upphottning av min gamla svarta manikyr istället. Visst är det enastående! Jag är så kär! Ett av de vackraste lacken någonsin!


Ni måste klicka upp alla bilderna och se hu färgen förändar sig. Alla hä ovan är tagna i lampljus. Från gyllebrunt och vinrött till blått!

Och under lysrör ser man mer av de kalla blå och lila tonerna, men även rött. Visst är det läckert!
Klicka up! Klicka upp!

Och mer kommer här:
Röda skiftningar i lila

Blå skiftningar:

Oh multiskiftningar:

Visst är det gudomligt! Jag älskar, älskar, älskar det! Dessutom är det snabbtorkande. Pratade i telefon när jag lackade naglarna och orkade inte avbryta för att leta efter Poshé. När jag väl kom åt det hade naglarna torkat. Så snyggt! Har envist behållit det i två dagar nu. kan inte tänka mig att yta det mot något annat just nu.

Cover Girl True Shine Lip Color Wine Shine

Publicerad 2008-12-04 07:53:13 i Läppar,En ny favorit! jag älskar mitt nya läppstift från Cover girl!
Det här kan man läsa om produkten på Cover Girls hemsida:

Covergirl - TruShine Lipcolor
Sheer, shiny shades complement 97% of skin tones, guaranteed!

Don't be caught wearing the wrong shade again! Thought you couldn't wear red or pink or coral? With TruShine you can! We've specially designed shades to complement your skin tone whether you are fair, medium or dark!

Om det verkligen är sant vet jag inte, speciellt som jag är osäker på vad "fel färg" egentligen är. Mitt val, Wine Shine, passade i alla fall mig perfekt, och det är för oss med ljus hudton. Jag är dock galet sugen på att testa andra färger som inte nödvändigtvis passar min hud. Ska absolut köpa fler av dessa nämligen, eftersom de är mjuka, snygga i glansen och sköna på läpparna!

Bilden är inte jättebra, jag vet, men det lär dyka upp många gånger i mina dagens sminkningar, för detta är så läckert! En perfekt mellan gloss och stift känsla, inte klistrigt alls men med transparens och lyster. Mina läppar var nariga och eländiga idag, men det syns inte alls efter att jag målat på mitt True Shine Lip Color. Känslan är seg och det gör att det håller väldigt bra. Det sitter i timmar. Jag kan inte komma på en enda nackdel med det. Jag tycker läppana blev lenare och mjukare efter en dag med det på. Som ett balsam. I alla fall är läpparna inte nariga och flagiga längre. Ändå har jag haft inbjudande färg på och lockande lyster! Det här är absolut min nya favoritprodukt för läpparna! Jag köpte mitt hos Kicki.be. Bara 49 kronor och sååååå värt det!

Veckans bloggtema av Emma- Mina tre favoritlack

Publicerad 2008-12-03 17:10:05 i Veckans bloggtema,

Veckans, eller om det är förra veckans bloggtema i bloggnätverket går ut på att lista sina tre favoritlack. En inte helt enkel uppgift om ni frågar mig, och fullständigt omöjligt om ni frågar Sminkan. Jag har valt att lista tre nya favoriter, samt att lista tre äldra favoriter. Jag fuskar alltså, men det blev helt enkelt för svårt annars. Bilderna har jag snott ifrån Sminkan, då jag inte själv orkar swatcha lack som jag så smidigt har tillgång till bilder på ändå. Undantaget är Pretty At the Premiere och Richelle, som är mina egna bilder.

Nya favoriter

San Fransisco från Sinful Colors- Det här lacket fick jag för några veckor sedan från Cherry Culture och det valsade rätt in i mitt hjärta med bestämda steg. Det här är, som jag anser, det ultimata gröna lacket, och eftersom grönt är den ultimata färgen, så är det även det ultimata nagellacket. Fantastiskt vacker färg och underbart skimmer gör San Fransisco till en riktig vinnare i min bok! Jag brukar aldrig måla om mina naglar i samma färg, men när jag tog bort San Fransisco hade jag så svårt att skiljas från det att det fick flytta ner till mina tånaglar, och där sitter det än.


Peacock Feathers från Nubar- Okej, att säga Peacock Feathers är egentligen fusk, för i skrivande stund äger jag inte lacket. Imorgon, onsdag ska jag dock gå och hämta det, vilket innebär att jag när inlägget publiceras troligtvis har hunnit lägga beslag på denna läckerbit och jag har trånat efter det så otroligt länge att jag faktiskt listar det som favorit ändå. Jag köper grisen i säcken helt enkelt.


Richelle från Zoya- Ett riktigt vacker metalliskt guldlack som verkligen lyser upp manikyren! Inte ett lack jag kommer bära på egen hand särskilt ofta, jag längtar så sällan efter helt metalliska naglar. Däremot så är Richelle verkligen toppen att pigga upp en manikyr med, här ovanpå Liquid Leather från China Glaze, min favorit bland svarta lack.Äldre favoriter

Pretty at the premiere
från OPI- Inget snack om saken, det här lacket är en av mina all times-favoriter! Fantastiskt rött skimmerlack som fick göra mig sällskap förra julen, och det är inte alls omöjligt att det får pryda mina naglar till jul i år igen, en riktig fempoängare och den klara favoriten bland mina OPI-lack!


Yoga-ta Get This Blue från OPI- Ja om du älskar blåa lack och inte redan har det så tycker jag verkligen att du måste köpa detta! Fantastiskt snyggt blått skimmerlack som lyckas med bedriften att vara mörkt blått utan att se svart ut. Av just denna anledning så vinner det över Russian Navy, ett annat fantastiskt blått lack, vars enda fel egentligen är att det är en liten aning för mörkt. Det här är ett ursnyggt mörkblått skimmerlack som inte ser svart ut i skuggan. Helt enkelt fab!


Cowgirl Up från China Glaze- Nu måste jag erkänna att jag har oerhört svårt att välja en tredje favorit, men efter moget övervägande väljer jag Cowgirl Up. Det här är min nuvarande favorit bland lila lack, och jag är som ni kanske vet tämligen förtjust i lila. Det här är det enda lacket jag köpt i höstas som jag redan har burit två gånger på händerna, och dessutom det lack jag valde att bära på min födelsedag, så det måste faktiskt klassas som en favorit! Dessutom så får man ofta komplimanger för detta lack, ytterligare ett plus alltså. 

R.I.P Wet'n'Wild Fantasy Makers Svart

Publicerad 2008-12-03 05:49:59 i Naglar i svart, grått, silver,


ett basic svart lack borde alla nagellacksälskare ha i sina gömmor. Jag har flera. Detta är ett av dem och definitivt ett av de roligaste!

Svart, blankt och basic som sagt. Men flaskan är allt annat än basic med sin gravstenskork! Jättekul, tycker jag, som ju har lite makabra böjelser för skräckfilm och gotik! ;D
Lacket täcker med ett lager och det blir blankt som lacken på en flygel även utan överlack. Penseln är svår att bemästra men det får man ta, tycker jag, när man får så fin flaska!
Billigt och bra och roligt! Vad mer kan man önska sig?

NYX lipgloss i Vampy Red

Publicerad 2008-12-01 19:37:33 i Läppar,


Ett nytt läppglans till samlingarna! Hurra! NYX lipgloss, köpt från Cherry Culture, i färgen Vampy Red. Det är lite rinnigt i konsistensen och får mig att minnas mina gloss från tidigt 80-tal. Lite bärig smak, lite bärig färg, lite lös konsistens men, tack och lov, inte ett dugg klistrigt! Hurra!
Det är ganska lätt applicerat även om det vill flyta ut lite men man lär sig snabbt att torka av applikatorn ordentligt innan man börjar smeta ut det på läpparna för att få en lagom mängd av det.
Färgen är, som dagt, bärig och dessutom transparent. man får en trevlig lilaröd ton på läpparna men så värst vampig vet jag inte?

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela