Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Make Up med skuggor från Everyday Minerals

Publicerad 2007-05-31 09:18:38 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Dagens make up är självklart lagd med mina nya skuggor från Everyday Minerals.

Ögonskuggan Countryside är basen i makeupen. Den är applicerad över hela ögonlocket upp till globlinjen. Sedan har jag skuggat in den grålila Shopping Spree i globlinjen. Som highlighter har jag använt den skimrande beiga skuggan Sunset Voyage. Alla skuggorna har sedan blandats ihop med en stor rougeborste så inga skarpa linjer finns kvar. Därefter tog jag min svarta kak-eyeliner och målade en kraftig eyeliner som jag drog ut lite i en vinge. Under ögat drog jag ett kraftigt streck med en mjuk kajalpenna i mörkbrunt. Linjen drog jag ut så den mötte vingen från eyelinern och sedan en bit till. Pennlinjen gnuggade jag lite på med fingertoppen så att den blev mindre skarp. Mascara och ögonbrynsskugga avslutade makeupen.

Som svar på en fråga kan jag säga att jag öppnar mina burkar försiktigt, doppar min pensel i skuggan och slår av överflödet i locket. Man kan packa skuggan lite med fingertoppen om den hotar att välla över kanten när burken öppnas. Mineralskuggorna är precis lika enkla att jobba med som vilken eyedust som helst.

Galen i grönt

Publicerad 2007-05-29 18:11:44 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Jag älskar gröna skuggor.

Den knallgröna skuggan Extreme från Make Up Store har lagts på den inre delen av det rörliga ögonlocket, den yttre hälften har jag skuggat med en svart, matt skugga från HM Divided. Den har jag skuggat upp lite över globlinjen. En mörkare klargrön, också från HM Divided har jag sedan skuggat in under hela ögat och in i det svarta. Highlighter under ögonbrynet är Green Tea från Make Up Store. En svart eyeliner längs övre fransraden och svart mascara. En härlig grön look. Grönt är såååå skönt!

Glory!

Publicerad 2007-05-28 09:58:33 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Nya eyedusten Glory från make Up Store sätter färg på den här väldigt neutrala makeupen.

En ganska trevlig vardagslook! Jag började med en ljus benvit skugga från Tigi som jag lade över hela ögonlocket upp till brynet. Därefter tog jag en skugga från Tigi som heter taupe som jag försiktigt skuggade in längs globlinjen. Eyedusten Glory i vårgrönt ger färgen på ögonlocket. Jag penslar på den på hela det rörliga ögonlocket men inte upp över globlinjen. En svart kakeyeliner från Make Up Store markerar övre fransraden och går ut i en liten vinge. en brun ögonpenna från Tigi definerar nedre fransraden. Mascara. Klart.

Kalla toner

Publicerad 2007-05-27 18:41:03 i Sminkans EotD,


Svart kajal runt hela ögat och sedan en ljus, silverskimrande skugga frånHM. På det rörliga ögonlocket målade jag skuggan Deep Blue från Make Up Store. Den skuggades ut i svart skugga från HM i globlinjen. Sen lade jag eyedust i lila, Empire, över den blå och svarta och borstade försiktigt på alltihop med en ren pensel. Highlighter blev silverfärgade Chrome från Make Up Store. alla skuggorna blandades försiktigt med den stora, rena penseln. En svart kakeyeliner målades längs övre fransarna och ut i en liten vinge. En ganska snygg variant på min favorit, den sotade looken. Jag gillar hur den blå skuggan glimtar fram som en eyeliner ovanför den svarta eyelinern. Det kan ge illusionen av längre ögonfransar, men det kom inte fram på dessa bilder. Tyvärr blev de flesta bilderna inte bra. Det är svårt att hitta rätt ljus. Om man kunnat se ögat rakt framifrån hade ni sett att den blå linjen suddas in helt i den lila eyedusten.Den blå färgen funkar bara som en accent som drar uppmärksamheten till ögat.

Day to Day med Green Tea

Publicerad 2007-05-23 15:30:01 i Sminkans EotD,


Jag är svag för att blanda starka färger. Idag blev det blått och grönt. Jag började med att lägga highlightern Dignity över hela ögonlocket upp till ögonbrynet. Därefter målade jag hela ögonlocket med ögonskuggan Green Tea från Make  Up Store. En blålila skugga från Lumene, Day to Day, applicerades i globlinjen och suddades in i den gröna skuggan på yttre delen av ögonlocket. Som highlighter och sammanbindande komponent använde jag silvergröna Next, en eyedust från Make Up Store. Svart kajal under ögat och innanför fransarna och så svart mascara på det.

Läpparna fick en varm, orangeröd färg. Det är läppstiftet Copper Brown från L'Oreal som jag har använt. Det är från deras Colour Riche-serie. De är väldigt feta och glansiga men håller dåligt. De liksom glider av läpparna. Men färgen är snygg tycker jag.

Noubas snyggaste ögonskuggor

Publicerad 2007-05-21 18:46:21 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Gick förbi Kicks och kunde inte motstå denna lilla ögonskugge-kvartett från Nouba. Den är en one-shot och har nummer 626, priset är 315 kronor.

Otroligt snygga nyanser. Så här ser jag ut efter att ha provat alla skuggorna!

Den smaragdgröna har jag lagt runt helan ögat och sedan tonat ut i den mossigt guldgröna. Guldet ligger ovanför globlinjen upp mot brynet där den blandats ut i den pärlvita som jag har in mot näsan. Guldet och den pärlvita suddas även in under ögat.
Jag använde pensel när jag gjorde det här, men jag tror faktiskt att en skumgummiapplikator skulle funka bättre. I alla fall skulle kanske inte skuggorna damma så mycket i asken.

Nouba har fyra quattros just nu med läckra färgkombinationer. Gå och titta på dem och hitta din egen favorit!

Jag köpte ett par örhängen också, som var söta till...

Mineral-ögonskuggor

Publicerad 2007-05-20 20:26:59 i Eotd i lila, Sminkans EotD,

Nu är det kväll och dags för middag ute. Nya äventyr och ny make up! Jag gillar mina mineralögonskuggor från Everyday Minerals. De är pigmentrika och speciellt de skimrande nyanserna är väldigt vackra. Idag valde jag färgerna In the Garden, Net Surfing och Mystic Night.
Jag började med en skimrande highlighter som bas för att få skuggorna att fästa bra. Jag valde gyllenvita Dignity från Face. Sen hade jag lite svart kajal innanför fransarna. Därefter målade jag hela ögonlocket med den varma, gråskimrande In the Garden. Under ögat tog jag lite av Net Surfing, en skimrande purpurfärg. I globlinjen skuggade jag in Mystic Night i ett öppet V med spetsen mot tinningen. Ögonbrynen skuggades med mörkbrun skugga och fransarna målades med svart mascara.


Om du vill veta mer om mineral-makeup rekomenderar jag ett besök hos Frida på www.mineralsmink.tjejsajten.se.

Kallt och varmt

Publicerad 2007-05-20 18:56:14 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,

En favorit i repris. Har haft ett inlägg med den här makeupen förut men raderade det. Jag gillar dock den här kombinationen av varmt och kallt, så den kommer tillbaka nu.

Lite rosa, lite orange och så grått som komplement. Det är en grå skugga från Tigi under ögat. Sen är det eyedust Sassy i kallrosa som är inne mot näsroten och den möter Sunrise i starkt orangerött som ligger i globlinjen och ut mot tinningen. Kall rosa och varm orange alltså, och så en neutral grå färg som grundar hela kompositionen.

Väldigt enkelt och utan hårda linjer. Perfekt med rosa läppar eller korallfärgade. Jag gillar att kombinera varma och kalla nyanser, det ger mer spänning åt makeupen!

Lila eyeliner

Publicerad 2007-05-19 10:22:21 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Lila skuggor och lila eyeliner. Visst är det härligt med färg! Jag har använt en purpurfärgad cremeögonskugga från Nouba som grund. Sedan använde jag en djupt lila, skimrande ögonskugga från Bourjois, Noir précieux, och en eyedust i ungefär samma färg men med mer purpurlyster från Face. Den heter Oriental. Dessa båda skuggor använde jag på ögonlockets yttre del och in i globlinjen. Jag suddade även in dem under ögat. För att ge lite liv och lyster använde jag eyedust Sassy från Make Up Store på inre delen av ögonlocket och upp mot ögonbrynet. Precis under ögonbrynet suddade jag ihop Sassy med Nox, en gyllenrosa skugga från Make Up Store. En lila kakeyeliner användes sedan längs övre fransraden i ett kraftigt streck. Svart kajal innanför fransarna och mörkbrun skugga på ögonbrynen. Mascara. Klart!

Guld!

Publicerad 2007-05-18 09:05:18 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Guld är ju alltid snyggt och roligt i make up. Jag valde att göra en enkel variant med tre guld-produkter. Jag började med en guldfärgad flytande ögonskugga från Maybelline. Den lade jag på hela ögonlocket och upp till ögonbrynet. sedan suddade jag in två eyedust, Inca i mörkt guldbrunt och Lounge i glittrande antikguld, båda från Make Up Store. Jag använde Inca för att definiera formen på ögat, alltså i globlinjen och vid undre fransraden, och lät Loungemjuka upp och läga till skimmer. En tjock linje med svart eyeliner lades längs övre fransraden och svart kajal innanför fransarna. Svart mascara och mörkbrun ögonbrynsskugga användes också.

Röda läppar

Publicerad 2007-05-16 08:32:48 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Dagens make up är en ganska neutral historia. Jag valde att använda ögonskuggan Cosmic i ljusbeige från Make Up Store som bas. Globlinjen skuggades sedan med kakigröna Regent, också från Make Up Store, som har ett skimmer av brons i sig. I den suddades sedan lite av L'Orealskuggan Blueberry Crystal, nr 55, in. Den sveptes lätt mot tinningen och lades också under ögat. Svart kajal fick rama in och ge definition. Svart mascara avslutade tillsammans med en mörkbrun ögonbrynsskugga. Läpparna i sin tur fick en dos av brunröda läppstiftet Sangria Overdose från L'Oreals Invincible-serie. Det måste bättras på med jämna mellanrum för att inte bli torrt och flagigt, men färgen är underbar. Väldigt trevligt i kombination med blek, matt hy. Samma färg finns att få tag på i andra märken, vissa betydligt mindre torra i konsistensen. jag kan inte säga att rekomenderar L'Oreals läppstift egentligen. Vill du ha den här färgen finns den hos t.ex Dior och deras har en krämigare och bättre formula.


Ögonskuggorna Cosmic och Blueberry Crystal. Glömde fota Regent...

På kanelen

Publicerad 2007-05-14 08:27:09 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Jag älskar mina bruna ögonskuggor, från matta och mörka till kopparskimrande eller brons och guldtonade. Kanel är riktigt läckert och jag borde verkligen använda dem oftare.

Brun kajal innanför fransarna och runt hela ögat. Därefter suddade jag in L'Orealögonskuggan nr47, Cinnamon Crystal, runt hela ögat, på hela ögonlocket och ända upp till ögonbrynet. Jag tonade försiktigt så kanterna inte skulle bli för skarpa. För att ge djup åt blicken valde jag en eydust från MUS, Goddess, i en skimrande rödbrun nyans. Den lade jag längs globlinjen och lite ut mot tinningen. Eyeliner längs övre fransarna i en tunn linje för extra definition. Sedan lite skugga på brynen och mascara på fransarna. Älskar den här typen av makeup. Det är enkelt och alltid snyggt. Dessa bruna nyanser passar enligt mig väldigt bra till gröna ögon. Här bär jag gröna kontaktlinser. Men det är väldigt snyggt mot blå ögon också.

Vårfin i skimrande pasteller

Publicerad 2007-05-10 17:46:02 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Jag älskar vårens färger! De ljusgröna nya bladen på träden, lönnblommorna och äppelblommen i rosa skyar. Så vackert! Då vill man själv vara lika fin! Inspirationen till dagens make up är lönnblomningens gulgröna toner och de aprikosakimrande kronbladen på tulpanerna i trädgården. Det blev två eyedust, Glory från MUS och Loving från Face. Jag började med ett enkelt, svart kajalstreck innanför fransarna. Sedan lade jag eyedust Glory över hela ögonlocket upp mot ögonbrynet. Därefter suddade jag in den guldrosa Loving längs ögonbenet/globlinjen. Läpparna fick en klarrosa färg med kall, blå underton, från Nivea Beauté, nr 61, Pink Pleasure. Det är ett favoritstift som håller bra, känns mjukt och lent och dessutom doftar gott! I dagens make up har jag blandat kalla och varma färger, något jag tycker är ganska kul. Läpparna har en kall, blåtonad rosa färg, men ögonskuggorna är varma med gulton.

Rosa, igen...

Publicerad 2007-05-08 08:25:25 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,

Fattar inte vad som hänt med mig. Jag har aldrig använt så mycket rosa toner i makeupen förut. I alla fall inte lika ofta. Eller är det bara det att jag ser det tydligare nu när jag börjat blogga? Vem vet...
Idag, tisdagen den 8:e maj, blir det rosa igen i alla fall.

Basen är en highlighter från Face, Dignity. Därefter en svart penna längs övre fransraden och in längs halva undre fransraden och ut i en vinge. Samma penna har jag också använt innanför fransarna. Därefter tog jag mina nya skuggor, Nox i rosa och Next i silvergrönt, och lade Noz på hela ögonlocket och Next under ögonbrynet och så blandade jag dem noga  längs globlinjen. Svarta, matta skuggan från HM Divided suddades över pennstrecket för fixering och en mjukare skuggning.  Mascara på det och det var klart.

Läpparna tyckte jag kunde få en färg som bryter av lite mot det milda rosa så jag valde ett gammalt läppstift från Clinique, Plum Jam. Det har en korallaktig ton och är väldigt matt. Snyggt tycker jag, som just återupptäckt det längst ner i läppstifts-väskan. Jag gillar inte Clinique som märke egentligen. JAg tål inte deras hudvård och är måttligt imponerad av deras kosmetik-linje. Underlagen är gräsliga på mig. Läppstiften är det enda jag gillar av deras smink.

Dramatic på en måndag

Publicerad 2007-05-07 19:01:22 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Min favoritögonskugga från Make Up Store är just nu Dramatic. en vinröd, härlig färg som är lätt att matcha.

Jag använde highlightern Dignity från face som grund för skuggorna. Sedan målade jag en linje runt hela ögat med en brun penna och lade skuggan Dramatic ovanpå den samt över hela ögonlocket upp till globlinjen. Där mötte jag upp med eyedust Reality från Face i Aprikosskimmer. Ögonbrynen skuggades ganska mörka och så målade jag på ett lager mascara.

Idag testade jag också ett underlag, L'Oreals True Match. Den är aningens för gul för min rosa hy, men funkade hyfsat. Jag har blivit rätt solkysst under veckan så den var i alla fall inte för mörk. Jag använde den ljusaste nyansen. För att inte se gulaktig ut så tonade jag ut basen med löspuder, bronzer och blush. Väldigt mycket jobb blev det med sådant... Jag använde blush och bronzer från Everyday Minerals. Deras Soft Bronzer är en livräddare i många situationer! Rouget, eller blushen, jag använde var terracottaskimrande Girl's Day Out. En härlig färg som ger liv åt ansiktet.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela