Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Marskavalkaden

Publicerad 2010-03-31 14:48:03 i Kavalkad,

Så var mars till ända och den första "riktiga" vårmånaden tar vid. April. Det är en lång kavalkad den här månaden, delvis på grund av att jag lekt linslekar eftersom det dels inneburit extra sminkningar dels att ett par sminkningar ligger två gånger här med olika ögonfärg. Jag har helt enkelt varit en duktig bloggerska! Hoppas ni har uppskattat vår födelsedagsmånad här på Sminkans blogg. Vi har ju tävlat och haft oss och sprutat ur oss inlägg i rasande fart. Om inte annat hoppas jag att ni hittat något som varit inspirerande eller roligt eller åtminstone lite kul att titta på. Här är månadens skörd med ögonsmink. Min favorit är Härmskrikan i svart och vitt som jag gjorde till boktemat Fatta Eld. 
1.   
2.   
3.  
4.   
5.   
6.   
7.   
8.  
9.  
10.
11.


Emma drabbades av sjukdom och elände så hennes sminkrader är inte så ett boktema fick ställas in. Därav den lilla luckan i andra raden. Det hon hann göra innan hon blev sjuk är dock helt underbart! Jag älskar hennes bokteman, både klövern och Evernight är makalöst fina! Jag är också svag för den snygga mintiga sminkningen. Emma är ständigt lika vacker och inspirerande!
1.
2.

Dream Empire

Publicerad 2010-03-31 09:17:56 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Jaha, då var det dags för en sminkning med skuggor från Make Up Store. Massor av skuggor faktiskt, vilket inte syns.

Jag började med en grund av krämhighlightern Dignity från Face. Den täckte jag sedan med Dream, en rosa eyedust. I globlinjen lade jag Empire, en lite mer lila eyedust men jag tyckte det blev blekt och försökte ge det mer djup med ögonskuggan Flamenco. det funkade inte så himla bra det heller och då duttade jag dit lite i MAC Fig 1 och sen blev jag sur och återgick till Flamenco igen. Highlighter i beige från Coastal Scents. Eyeliner är kajalen Deep Blue Sea från MUS med Metallic Wave, en blå skugga, ovanpå. Den är från MUS den med. Det blå blev dock lila när jag återigen försökte ge djup med Flamenco.

Vad har jag då lärt mig? Jo, om man vill ha ögonskuggor intensiva lägg dem direkt på basen. Lägg inte en ljus skugga under dem. Jag brukar aldrig göra så här och nu minns jag varför. Jo, ibland har jag gjort så här när jag vill ha extremt fina blendningar från svart till vitt, men inte annars.

Blue Jeans

Publicerad 2010-03-30 06:10:49 i Sminkans EotD,


En vardagslook i blått är väl alltid trevligt? Vi tar en till alltså! Idag har jag använt Pure Luxe-skuggorna Blue Jeans, Jazzy och Blue Aura. Pennan under ögat heter Deep Blue Sea och är från MUS.
Grunden är en krämskugga från Max Factor. Ovanpå den ligger Blue Jeans på hela ögonlocket. Jazzy som är mer gnistrande i yttre v:et och Blue aura som highlighter. Det är en sådan skugga som ser vit ut i burken men får en blå glans på huden. Lite Deep Blue Sea-penna runt hela ögat men mest under ögat. Mascara och brynskugga. Klar. Jag gillar en sån här enkel sminkning som ser mjuk och kvinnlig ut men håller sig inom vardagslookens gränser. Det är alltid trevligt att bära färg men ändå vara diskret. Som omväxling alla fall.

Nubar Sphinx Purple

Publicerad 2010-03-29 15:01:43 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Måndag idag och det brukar ju betyda boktema. Dessvärre har jag varit sjuk hela föregående vecka och då jag inte har velat smitta mina penslar med maginfliuensa får boktemat stå tillbaka denna måndag. Förhoppningsvis är vi tillbaka med nya friska tag nästa vecka.

 

Här kommer istället ett av lacken från Nubars Cleopatra-kollektion. Sminkan har ju visat flera av lacken eftersom hon har fått hela kollektionen och även jag brukar då få ta del av de små läckerbitarna. Här kommer alltså Sphinx Purple, ett otroligt karamelligt fint lack, som namnet till trots är väldigt rosa. Färgen framträder dock som aningens mer lila i vissa ljus än vad som framgår på mina bilder, men det är fortfarande klart rosa, om än med en lila ton. Mystiskt namn på det här lacket alltså, men bortsett från det så har jag ingenting att klaga på. Det är ett trevligt lack att måla med, det täcker bra och det skimrar alldeles ljuvligt på naglarna. Dessutom så tycker jag att det är ett trevligt pre-påsk lack, eller vad säger ni? Färgen får mig att tänka på knallrosa påskfjädrar och det är ju väldigt säsongsenligt.

Två lager av Sphinx Purple ser ni på mina naglar här. Jag har dessutom två lager av Sally Hansen Age Correct No Chip Base + Top Coat, ett toppenbra underlack och ett lager av Poshes snabbtorkande överlack. Och ja det var så sant, ringfingernageln målade jag med ett lager av Tiara för att få en lite påskblingig effekt. Det hade nog varit snyggare med blommor, men men, det är så dags nu… De två översta bilderna är förresten tagna i tämligen solfri utomhusbelysning medan den tredje är fotad inomhus.

Grå med elf och Makeupcosmetics

Publicerad 2010-03-29 05:50:32 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,God morgon alla våra kära läsare! Måndag igen alltså och ny vecka och snart ny månad. Tiden går så fort...
Ni minns att jag beställde en massa smink från e.l.f för en månad sen ungefär. Ja, det kom i förra veckan och dagens gjordes med lite av de nya grejer från e.l.f och så Lucky Silver från Makeupcosmetics.

Grunden är elf:s Shimmering Palette med krämhighlighters. De är lite oljiga, mer så än t.ex Dignity, så jag måste prova mig fram för att hitta rätt "mängd". hoppas det här kommer funka nu... Sen är det elf studio line skugga i färgen Charcoal på hela ögonlocket och den tonades ut i Lucky Silver. Sen använde jag två olika skuggor ur elf Eye Transformer som highlighter.

elf cream eyeliner som eyeliner. Också lite väl oljig, den vill liksom inte riktigt torka till och den ger ingen wow-upplevelse direkt. Nej, snarare tvärtom. Den är dessutom blek trots att den är mörkblå. Ser urtvättad ut. Under ögat är det Deep Blue Sea från Make Up Store. En förträfflig kajalpenna.

Här ser ni Shimmer Palette och Charcoal samt eyelinern.

På läpparna lipgloss från elf, Fierce. Det är en favorit!

Nubar Citadel

Publicerad 2010-03-28 16:36:33 i Naglar i svart, grått, silver,


Nubar Citadel är en riktigt vacker, ljusgrå färg som känsn fräsch och krispig på naglarna, något mina bilder inte avslöjar. Det är verkligen det vackraste ljusgrå lack jag någonsin sett! Sen är det först ut av de grå i Fortress-kollektionen så jag vet inte om Marble Tower kommer vara ännu bättre, men oavsett det så är det här ett magnifikt lack!

Det finns inga krämlack i världen som slår Nubars när Nubar har sin "vanliga" kvalitet. Jag har träffat på ett eller två av Nubars krämlack som inte varit så imponerande, men normalfallet är verligen bra. Det här är ett lack som inte går att beskriva i ord! Det är så helt perfekt att måla med att man knappt kan tro det! Enastående! Enastående!! Och den kvaliteten syns även på nageln när den är lackad. Många beundrade det här lacket de dagar jag bar det även om de, som de sa, inte gillade själva färgen, så var det ändå snyggt på något vis.

Jag älskar Citadel! Det lackas på som en dröm och det räcker med ett enda lager. Det är allt jag har på de här bilderna. Ett lager perfekt krämlack med underbar glans. Gillar ni ljusgrått? Släng era gamla trista Recycle som aldrig torkar och pölar och droppar. Släng gamla kritiga Viva la Diva. Släng era trista RBL som inte alls lever upp till sitt rykte. Det är det här lacket ni ska ha. Nubar Citadel. Perfekt!

Emmas guide till mineralrouge: Taylor Made Minerals

Publicerad 2010-03-27 15:38:39 i Emmas guide till mineralrouge,

Min mineralrougeguide har ju slumrat ett tag, men nu tycker jag det är dags att vi blåser lite liv i den igen. Dags för ännu ett märke vars rouge jag verkligen älskar, Taylor Made Minerals. Jag köpte en full size av knallrosa Flush när jag gjorde min allra första beställning från TMM, för ca 2 år sedan men sen dess har jag legat lite lågt med att testa deras rouge. Jag beställer inte så ofta från TMM och Flush har liksom blivit lite bortglömd här hemma men för ett litet tag sen bestämde jag mig för att köpa en stor burk av Centaur därifrån och då kastade jag även med fyra samples på deras rouge i färgerna Abundance, Dandy, Gossamer och Hubris. Jag var på väg att beställa en stor av Dandy för den såg så perfekt ut på sidan men sen stoppade jag mig själv för att allvarligt, jag har aldrig nånsin tagit slut på ett rouge, inte ens ett sample. Jag har så många rouge jag alternerar mellan att de helt enkelt inte ens är i närheten av att ta slut så det finns helt enkelt ingen anledning för mig att beställa stora burkar om det går att få samples. Alltså nöp jag mig själv hårt i armen och plockade bort min stora burk med Dandy och la till en sampleburk istället.

Sen kom då de små sampleburkarna och jag insåg att yes, Dandy är perfekt, men den är också väldigt dryg så mitt sample kommer räcka länge. På TMMs hemsida står det att ett rougesample räcker till minst en applicering. De måste prata om helkroppsappliceringar för jag har använt Dandy säkert 10 gånger och den hotar inte på något sätt med att ta slut. Det är dryga produkter alltså, och trevliga att arbeta med, men de är inte helt jämna i kvaliteten. Dandy, Abundance och Flush är helt underbara alla tre, ger jämn snygg färg och lite, lite skimmer, bara sådär att det ser ännu snyggare ut. Hubris har jag bara testat en gång, men den upplevde jag inte alls som lika trevlig. Den har inte alls samma pigment och den blir inte lika jämn och fin på kinderna som de andra. Gossamer är trevlig, men så himla ljus att det egentligen mer är en highlighterfärg, så den har helt enkelt kommit lite i skymundan. Jämför man dessa rouge med Fyrinnaes så är de över lag lite skirare än de jag har testat, men det är inte på något sätt en nackdel, snarare gör det TMMs rouge lite mer lättjobbade då Fyriannes är hyperpigmenterade. Flush är ju helt galen i burken, men jag lovar, den blir inte alls så crazy på, den går att få betydligt mer nedtonad på kinden. Nu hittar jag ingen FOTD-bild med Flush, men jag ska försöka fixa det framöver så ni får se hur den blir på. På swatchbilden är den ju väldigt stark, men där får ni tänka på att jag bara har plockat upp färg med en tops och gnidit runt lite efter tycke på handen.

 

En sak som kan vara värt att nämna är dock att färgen är lite ojämt fördelad i Dandy och Abundance, den innehåller små korn i rosa som skiljer sig från färgen på resten av burkens innehåll. Det märks inte när man plockar upp pigmentet på borsten och applicerar det på kinden, men det kan ju ändå vara värt att känna till.

Sammanfattningsvis så är det här kanonfina rouge, även om kvaliteten är lite mixad. Dandy, Flush och Abuandance kan jag verkligen rekommendera, de är suveränt bra och hör absolut till mina favoritrouge. Sen har vi Hubris som inte riktigt blir någon favorit och Gossamer som är lite i ljusaste laget, om än trevlig att jobba med. Är ni sugna på att testa mineralrouge i lös form rekommenderar jag TMMs variant varmt, de har flera riktigt bra mineralrouge och de finns i 9 färger varav flera av dessa verkligen tilltalar mig. Ett sample i påse kostar 1 $ och ett sample i burk 1,5 $. Vill ni köpa fullstora burkar finns det två storlekar att köpa, en burk med 5 gram kostar 5,50 $ och en burk med hela 10 gram kostar 8,50 $. Riktigt trevliga och prisvärda rouge alltså, klart värda att spana in! På swatchen ser ni Flush överst, därefter Dandy och Abundance i nästa rad och underst ligger Gossamer, som nästan inte syns, och allra sist Hubris.

4/5 får TMMs rouge av mig och det är ett sammanvägt betyg då de flesta känns som femmor, medan Hubris inte är värd mer än en trea. Dessutom få de ett litet avdrag för färgkornen i Dandy och Abundance…

Antique Black Shimmer

Publicerad 2010-03-27 12:55:04 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Igår var det lite festligheter här hemma och vad är festligare än lite strass? Sen blev det inte så snyggt som jag hade tänkt det i huvudet. Det är alla fall skapat med två av mina favoritpigment, Black Shimmer och Antique, och favorithighlightern Magic Copper, alla från Makeupcosmetics.

Grunden är Face Eye Fix. ovanpå den lade jag Antique på inre halvan av ögonlocket och Black Shimmer på inre halvan och lät de få en rundad och ganska skarp form upp på brynbenet. Tanken var alltså att använda den kanten som ni ser på bilden, som en linje för strasstenarna. Här lät jag Black Shimmer bli lite "genomskinlig" och inte så svart just för att formen är ganska skarp. Ville ha en blandning av skarpt och mjukt och då fiock färgen vara "mjuk". Därefter lade jag Magic Copper som highlighter och målade lite svartglittrig Sephorapenna under ögat och lite svart eyeliner längs övre fransraden. Ardells Demi Wispies limmades fast. Sen strassen. Tyckte guld var kul som kontrast till mina blå ögon, men jag vet inte om jag gillade slutresultatet. Skulle nog skippat strassen och bara haft en vanlig sotning. Hur som helst, en lite småkul sminkning. Hoppas ni gillade!

Och igen vill jag påminna om tävlingen där du kan vinna sju eyedust från Makeupcosmetics varav tre som du väljer själv. Sista dagen imorgon så missa inte chansen!

Nubar Sparkles, hela kollektionen

Publicerad 2010-03-27 09:26:56 i Nagellack - kollektioner,

Ja, nu har vi tittat på alla de enskilda Nubar Sparkles men jag tänkte att en sammanfattning kunde vara roligt. Här kommer de allihop på rad. Mina favoriter är Fire Sparkle, Meadow Sparkle och Petunia Sparkle med Hyacinth och Night Sparkle som bubblare.

Night Sparkle (här hade jag inte fattat att det behövs tre lager överlack. Tror den hade varit ännu snyggare med det...)

Fire Sparkle. Min favorit. Det vackraste röda glitterlack jag någosnin sett!

Petunia Sparkle. Min numemr tre i den här serien. Helt underbart, lysande, glittrande rosalila!

Violet Sparkle. Jättefin lila och härligt glitter!

Sky Sparkle. Krävde tre lager och var alltså väldigt skir för att vara i den här kollektionen. Flera klarade sig på bara ett lager nämligen.

Hyacinth Sparkle. Verligen vackert! Ni ser hur det glittrar, va? Underbart!

Star Sparkle. Den här är lika skir som Sky Sparkle, kanske mer till och med, men det är bara två lager här. Blir nog superfint som "överlack" på andra färger.

Meadow Sparkle. En överraskande fin grön med helt fantastiskt glitter. Jag utser den alltså till min nummer två av favoriterna i den här kollektionen.

Vad säger ni? Vilka gillade ni bäst av de här lacken? Kommer ni skaffa något eller har ni redan något/några av lacken?

Black Shimmer

Publicerad 2010-03-26 05:48:40 i , Eotd i svart,


En enkel svart sotning och lite strass bjuder jag på idag. Nej, det är inte dagens smink. Den här fredagen är rätt oglamourös, men eftersom vi har en TÄVLING där man kan vinna bland annat Black Shimmer så tyckte jag det kunde vara roligt att få se den nu. Det är alltså Black Shimmer från Makeupcosmetics och Cream Cat från Brite Bird, två favoriter, som fått mötas i den här looken. Basen är e.l.f. Mineral Eyeshadow Primer.

Jag började med att lägga primern jämnt och tunt öven hela ögonlocket upp till brynet. Därefter målade jag en ram runt ögat med svart kajal från Make Up Store. Sedan tog jag en ögonskuggepensel, också den från e.l.f förresten, och lade Black Shimmer på hela ögonlocket. Jag lät den går upp lite över globlinjen. Sedan Cream Cat på hela brynbenet och ner över Black Shimmer. Lite ihopsuddning med mer av den svarta och så lite svart under ögat.

Därefter blå kajal från Tigi som inliner och i nedre fransrötterna. Blå strass fick liva upp lite. De fästes med franslim från Ardell. Ni ser att det är lite kladdigt på ett ställe? Det var där en sten lossnade för mig. Den lyckades jag limma fast i de nedre fransarna istället för på huden och när jag hade misslyckats en gång lät jag det vara hellre än att sabba mer. Tanken var ju ändå att det inte skulle vara en jämn strassrad utan en lucka mellan yttre  markeringen och inre.
Mascara och brynskugga målades på och sen var det klart. Det är den mörkaste brynskuggan ur min palett för bryn från wet'n'Wild. Helt perfekt till mer dramatiska makeuper! Den ljusare är utmärkt till mer vardagssminkningar. Bra köp alla fall. Här har jag använt den medföljande penseln dessutom.

Nubar Hyacinth Sparkle

Publicerad 2010-03-25 17:33:54 i Naglar i lila,


Mer Sparkles! Här ser ni ljuslila, ljuvliga Hyacinth Sparkle. Det är verkligen en vacker nyans, något annat kan man knappast säga. En ljuvlig mellanlila och så massor av glitter som bonus. Inte illa!

Dessvärre är det åt det skira hållet. Det kräver minst två, eventuellt tre lager för att bli täckande. Här ser ni tre lager. Dessutom krävs det två till tre lager överlack. Precis som med Violet Sparkle verkar det först räcka med ett lager men sedan äter glittret upp överlacket och man måste applicera mer för att inte lacket ska se matt ut andra dagen.

Förutom problemet med skirheten och överlacksätandet har jag inte några klagomål. Det är lätt att måla med och det är verkligen gnistrande vackert. För er som gillar lila borde detta vara ett måste!

Finns på www.nailshop.se, en svensk  återförsäljare av Nubar, och kostar 99 kronor.

Och som grädde på Nubar-moset kan jag visa vad som kom i brevlådan idag! Både den röda och den grå kollektionen som Nubar släpper nu i vår! Hurra! Gissa vem som är glad idag!

Well Being Romance

Publicerad 2010-03-25 06:29:03 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Jag kör vidare med lite EdM tänkte jag. Här är en lila look.
På en grund av Dignity, en krämhighlighter från Face, ligger ett mörklila pigment från Everyday Minerals, Well Being. Den är packad över hela ögonlocket. Rare Silk, en highlighter som också är från Everyday Minerals, har fått möta den mitt på brynbenet. Skarven har sedan fått en aningens av ljusare lila Romance över sig. Romance kommer från Makeupcosmetics. den är också placerad i inre ögonvrån.

Under ögat är det lila pennan Ransom från Urban Decay med lite Romance ovanpå. Svart kajal som inliner och svart kakeyeliner längs övre fransraden. Mascara och brynskugga.

Mineralguiden: Everyday Minerals

Publicerad 2010-03-24 17:15:06 i Mineralögonskuggeguiden,


Det första, sparade, inlägget i den här bloggen skrevs den 24/3 2007. Jag hade skrivit en del innan, men inte publicerat bloggen, och en del av det publicerade har försvunnit också i mina hysteriska rensningar, men jag minns att många var intresserade av Everyday Minerals just i den här vevan och det var nog därför jag publicerade mina första inlägg riktade till en publik och inte bara mig själv.
Just då var jag själv inne i en period med mineralsmink, använde alltså även foundation och rouge och prylar från bland annat EdM. Det var då, det gör jag inte längre. Dessutom älskade jag de ögonskuggor jag köpt från EdM, och hävdade bestämt att de var bäst. Det gör jag inte längre...

Everyday Minerals hade, alla fall då jag köpte från dem, ett ganska jordigt, neutralt sortiment på ögonskuggor. Fina men lite tråkiga, liksom. Jag har knappt använt dem alls efter att jag upptäckte de färggladare mineralmärkena men några är faktiskt fortfarande favoriter. Black till exempel. Den är verkligen helt svart.

Jag ska swatcha fyra ögonskuggor för er, Pressed Olive i grönt, Oasis i guld, Net Surfing i lila och så favoriten Black. Som vanligt betyder U Urban Decay Primer Potion, P betyder Paint Pot Painterly från MAC och D är detsamma som Dignity, min krämhighlighter från Face.

Som ni ser är Black superpigmenterad och absolut helt kolsvart. Perfekt! Något sämre över Dignity faktiskt, för där slår skimret i basen igenom. Pressed Olive och Oasis är helt okej ögonskuggor över alla baser, men de är inte extremt fantastiska vad gäller färg. Net Surfing suger verkligen på de torrare baserna. Den blir fläckig och flammig och eländig och borde spolas ner på toaletten. På Dignity fungerar den i alla fall, men det är ingen ursäkt för att vara så hemsk på de andra baserna.

Här ser ni Pressed Olive med Net Surfing i en sminkning från igår. Den har även Rare Silk som highlighter.

Highlighter ja... Det är ju faktiskt dem jag gillar mest hos Everyday Minerals. Låt oss kasta ett öga på några av dem!

Här är fyra highlighternyanser, eller ljusa ögonskuggor, vilket ni vill. Det är Good China, Rare Silk, Pots and Pans och Spin Cycle. Jag swatchade dem alla men utan bas. Det är bara lite handkräm som ger fäste så de ligger inte heller på torr hud, om ni förstår hur jag menar. Ni ser alla fall hur de blir på huden och man har ju alltid en bas. ;D


Överst är det Good China, sedan Rare Silk, rosa Pots and Pans och så aprikosa Spin Cycle. Alla är utmärkta highlighters som ger väldigt bra täckning. De är blendningsbara och fina på alla sätt. Dessutom finns det så många olika varianter hos EdM att man kan hitta just sin favorit. Här ser ni ju två matta och två med skimmer t.ex.
Sen är inte heller dessa mina favorithighlighters, som ni säkert vet, så även om de är bra är de inte bäst. Även de sover alltså en törnrosasömn i sin låda mestadelen av tiden.

Vad blir kontentan av det hela då? Jo, att de skuggor jag fortfarande använder är de båda svarta, Black i matt kolsvart och Smokey i matt gråsvart, samt alla några highlighternyanser. Jag har kommit till insikt om att EdM oftast, men inte alltid, har en ganska bra pigmentering men inte unikt så. Det finns fler märken som klarar samma grad av täckning/pigmentering och som har bredare sortiment på färgerna. EdM är trevliga att jobba med, lätta att blenda och allt det, men de är tråkiga och kommer helt enkelt aldrig fram och får leka. Dessutom är burkarna crap. De läcker som bara den och man har pulver och damm överallt. Det gäller alla de tre olika sorters burk jag har alla fall, men jag har som sagt inte köpt något sedan 2007. Kanske har de bättrat sig? Har faktiskt inte ens besökt hemsidan, men det ska jag nu när jag länkar till dem: Everyday Minerals, och kollar priset på ögonskugggorna: Ett sample kostar $ 2.50 och en full burk kostar $6.00.  Inte hysteriskt dyrt på något sätt, men ett sample från t.ex Pure Luxe går på $1 och de har ju roligare färger... :D

Dagens öga med Starry Eyed och In the Garden med highlighter Rare Silk + Sparkle från Makeupcosmetics.

Nubar Meadow Sparkle

Publicerad 2010-03-23 18:09:07 i Naglar i grönt,


Jag hade inte så höga förväntningar på Meadow Sparkle, trots att det är grönt. Hade läst att det var Scrangies stora besvikelse i kollektionen och var alltså beredd på att inte gilla lacket alls. Scrangie hade dock fel, för det här är ett riktigt vackert litet lack!

Två lager för den täckning som ni ser på bilderna. Otroligt fin, mjuk grönfärg och massor av glitter så klart!

Det är verkligen en jättefin grön och jag tror dessutom det kommer vara fint som accent över andra lack i grönt. Tänk vad vackert det vore över Nubar Green Tea eller något mörkgrönt som Nubar Forest! Jag tror jag kommer använda det en hel del och utnämner det till min bubblare till topp tre av de här lacken. Kanske tar det sig förbi Violet och kommer med på topplistan till och med. :D

Pressed Olive

Publicerad 2010-03-23 18:06:16 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Här ser ni en enkel sminkning skapad med Everyday Minerals ögonskuggor Net Surfing i lila och Pressed Olive i grönt. Grunden är Face Eye Fix. Runt hela ögat gjorde jag först en ram med Tigis bruna kajalpenna. Pressed Olive på hela ögonlocket och Net Surfing i yttre ögonvrån. Inte så rafflande. Highlightern är Rare Silk. Den är också från Everyday Minerals och en matt gråaktigt beige/offwhite. Ja, det är allt. En snabbsminkning.

Just ja, jag provar ju mina "nya" blå linser. Jag har återgått, efter tre år, till att ha månadslinser från Soft lens istället för endagslinser. Eller återgått... Jag tänkte variera mig. Jag har ju flera par månadslinser på gång just nu, min lilla slarva, men det har ju varit så roligt med linsleken och så... Hur som helst, nu senast jag köpte linser blev det alltså en ny period med månadslinser i blått, inga nya endags för jag har kvar massor av dem, och så beställde jag i vredesmod över mina hemska ful-linser dessutom ett par nya bruna från en webshop. De är bättre än ful-linserna men inte så bra som mina gamla, handfärgade, var. Skit också. Kollade Synsams sortiment nu när jag var hos optikern förra veckan, men de har också bara de med irismönster inne på lager och handfärgning kostar ju en del. Kanske får bli det i höst om jag tycker mig ha råd. Just nu är jag ju ändå rätt välförsedd med färgade linser, speciellt som jag upptäckte ytterligare någon gammal kvarglömd kartong när jag städade i badrumsskåpet... :D

Idag har dessutom fått paket! Dels från Emma och dels från e.l.f. Jag beställde från e.l.f på sportlovet och idag kom det äntligen! Mest nyfiken är jag på den nya gel-eyelinern! Ni komemr säkert få se allt med tiden. Orkar inte fota nu.

Och, alla kära läsare, ni missar väl inte TÄVLINGEN! Vinn hela sju eyedust från Makeupcosmetics!

Eld, glöd och kol

Publicerad 2010-03-22 22:43:09 i Boktema 2010,

Här kommer min tolkning av Fatta Eld. Lite sent omsider, men jag är som sagt sjuk och har alltså något at skylla på. Till skillnad från alla de bokteman då jag bara är seg… Min tolkning av Fatta Eld baserar sig på eld glöd och kol. Böckerna har ju ett genomgående tema kring eld och även kol spelar en stor roll, i alla fall för klädvalet, då Katniss och Peeta kommer från distrikt 13, som utvinner just kol. Av eld och kol får man ju sedan glöd, ja ni fattar min koppling va?

Veckans boktemasminkning blir således i eld-, glöd- och kolfärgerna gult, orange och svart. Sminkan gjorde en liknande sminkning på Hungerspelen inspirerad av denna tutorial. Hon har länge tyckt att jag ska göra en egen version av sminkningen och jag bestämde mig för att det var dags att skrida till verket nu. Sen blev ju min sminkning inte jättelik originalet, men det är väl det som kallas för konstnärlig frihet.

Hyn
Foundation: Lucy Minerals Mineralfoundation Cream

Concealer: MUS Cover All Mix set

Puder: Lucy Minerals Finishing Powder

Rouge: MAC Mineralize Dainty
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Gul, orange och svart skugga från min Manley-palett

Highlighter: En guldvit från Manley

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Ardell 112

Läppar
Läppglans: Benefit Her Glossiness Didn’t Hear It From Me

Fatta Eld: Härmskrikan

Publicerad 2010-03-22 06:16:06 i Boktema 2010,


Nu hoppas jag verkligen det blir boktema för oss båda idag men har faktiskt inte pratat med Emma så det är möjligt att hennes tolkning kommer en annan dag. Hon var nämligen sjuk i helgen så man vet aldrig.

Min tolkning är kanske inte vad man tänker på först när man hör titeln Fatta Eld, men jag följer mitt eget tema kan man säga. Förra gången tolkade jag ju den klänning Katniss bar i paraden genom staden innan de olika spelarna släpptes in på arenan. Det var en klänning som stod i lågor skapad av designern Cinna som snart blir än riktig vän till Katniss och Peeta. En vän som kanske i hemlighet också önskar en revolution eftersom han gör en högst symbolisk klänning åt Katniss i boken Fatta Eld. Katniss och Peeta låtsas ju att de ska gifta sig och man har i media fått följa Katniss utprovande av bröllopsklänningar. I en intervju innan de nya Hungerspelen visar Katniss upp sin vita, vackra klänning som hon kanske inte får bära på något bröllop eftersom spelen kan innebära både hennes och Peetas död innan dess. Mitt under intervjun, när Katniss reser sig och snurrar ett varv, börjar klänningen ryka och glöda som kol. Den blir svart. Svart med vissa vita markeringar på de långa ärmarna som får Katniss gestalt att likna symbolen hon skänkt motståndsrörelsen: Härmskrikan.

Jag har använt NYX Jumbopennor Milk och Black Bean. Med dem ritade jag upp formen jag ville ha. Sedan lade jag Wedding i vitt, en mineralögonskugga från MAD Minerals, på ögonlocket för att fixera pennan så det inte creasar. Ovanpå Black Bean lade jag den svarta skuggan ur IsaDoras Fake Black-duo. Highlightern blev Fair Lady från Brite Bird. Även under ögat är det samma pennor från NYX. Lite fake Black för att fixera den svarta. Lösögonfransarna är från Elise och eyelinern är Dazzling Darkness från Fyrinnae. Ögonbrynsskuggan är den mörkaste ur Wet'n'Wilds brynset. Ja, det är väl allt om sminket. Hade behövt Emmas fjäderfransar, så klart, men fick ta det jag har som Kajsa Warg.


Fatta Eld av Suzanne Collins

Publicerad 2010-03-22 06:05:58 i Boktema 2010,


Vi hade ju boktema på Suzanne Collins Hungespelen för ett tag sedan. Ett rätt långt tag sedan, faktiskt. Då var det Emma som skrev om boken, som ni ser om ni klickar upp länken. Jag väntade efter det ivrigt på del två av trilogin, som vi har som tema idag, och sedan jag läste den så har jag väntat ivrigt på sista delen som kommer i oktober. Emmas bibliotekspersonal på det lokala biblioteket i Motala hade lite svårt att få tummen ur och köpa in den här boken så därför har vår nya tolkning på Collins-temat dröjt lite. Emma gav förresten till slut upp och köpte sig en bok. Det tycker jag var klokt. Själv ska jag dock vänta och se om de kommer i en samlingsbox om alla tre delarna sen, när de alla är publicerade. 

Fatta Eld är alltså fortsättningen på Hungerspelen. För att få ut något av Fatta Eld skulle jag dessutom tro att man behöver ha läst Hungerspelen. I den första boken tar Katniss, en flicka från det fattigaste av de 12 distrikten i ett dystopiskt framtida USA, sin systers plats i den fasansfulla realityshowen Hungerspelen där deltagarna slaktar varandra tills bara en, segraren, står kvar. Katniss skickas dit tillsammans med Peeta, en kille hon känner och gillar från sin hemstad. Hela tiden i arenan vet de båda att bara en av dem kan överleva. De båda formar ändå en allians och Peeta bekänner sin kärlek till Katniss, en kärlek hon inte helhjärtat kan besvara men förstår att utnyttja till deras gemensamma fördel. På slutet lyckas de alla fall lura tävlingsledningen och även utmana regeringen politiskt utan att riktigt förstå vad de gör. Både Katniss och Peeta utses till segrare och där är första boken slut.

I den andra boken, Fatta Eld, ska Peeta och Katniss turnéra runt i disktrikten. Det är en del av deras seger och regeringen är orolig eftersom Katniss har blivit en symbol för motståndsrörelsen. Den härmskrika som hon bar inne på arenan som brosch har blivit en symbol för upproret och hennes utmanande av tävlingsreglerna ger folk hopp om att kunna utmana även annat förtryck i de hårt hållna distrikten. Efter turnén så kommer dessutom en ny överraskning och utmaning. Ett nytt hungerspel ska arrangeras och vad ska man nu hitta på? Hur kan man slå tillbaka mot Katniss och Peeta? Ja, så svårt är det ju inte att räkna ut.

Intrigen i boken är ganska förutsägbar men Collins skriver så otroligt spännande. Man vill inte lägga ifrån sig boken ens en minut! Jag älskar både Hungerspelen och Fatta Eld och jag tycker alla ska läsa dem! Alla!! Så det så! Och för dem som inte bryr sig om revolutioner och inte älskar dystopier men har en svaghet för romantik, ja, det finns det med. Katniss måste ju välja mellan Gale, den mörke, tyste mannen med revolutionär glöd som hon älskat hela sin ungdom och Peeta, den känslige, poetiske killen som älskar Katniss reservationslöst och utan hopp om att få det återgäldat. Jag som inte är en kärleksfantast när det kommer till böcker, med undantag av den vackra kärlekssagan mellan Valerie och Ravus i Holly Blacks Valiant då, väljer att titta på andra delar i böckerna och älskar den samhällskritik man kan läsa in om man vill. Något för alla smaker alltså! 

Nubar Star Sparkle

Publicerad 2010-03-21 09:29:30 i Naglar - glitter för layering,


Nubar Star Sparkle är ett multifärgat glitterlack som ser lite silvrigt ut på naglarna. Det är inte ett lack jag kommer bära för sig själv, som här, igen, men jag tror det blir asläckert över ett annat lack som glitteraccent. Lite som Tiara från Jewel-kollektionen.

Här ser ni två lager av Star på mina naglar, plus de obligatoriska lagren av överlack. Det är ganska skirt men med ett lager till kanske det hade blivit täckande. Jag beslöt att inte fullfölja manikyren eftersom det inte kändes som jag ville ha det ensamt. Tog bara bilderna och sen bort med lacket. Just nu blir det inget andra försök med det över något lack, men det kommer nog. Börjar känna mig lite mätt på glitter faktiskt. ;D

Två lager altlså, och då syns min nagel igenom ganska tydligt. Det multifärgade glittret är fint dock så jag tror det blir uppskattat som glad accent i sommar!

Utökad linslek

Publicerad 2010-03-20 18:38:07 i Linslekskategorin,


Ja, ni ser att jag ser trött-ögd ut och det är jag. Kanske inte så mycket på första bilden, men mer och mer efter detta linslekande som jag ägnat mig åt idag. Jag ska nog ha lite lekpaus nu men återkommer säkert snart igen med nya varianter om ni vill. Önskemålen som kommit in sedan sist och som jag tänker visa nu är teal och vinrött. Sagt och gjort.

Tealfärgade ögat har fått skuggorna Micromiss från Brite Bird, Teal från MAC och Eden från Makeupcosmetics på sig samt pennan Green från Tigi och lite turkos eyeliner från Sephora.
Vinröda ögat har ögonskuggorna Molten i vinrött från Pure Luxe, Copper Sparkle från MAC och penna i svart. Båda har highlightern Good China från Everyday Minerals.
Som ni ser flyter allt ut mer och mer vartefter jag byter linspar. Det är väl inte meningen att man ska pilla in och ut linser med någon minuts intervall direkt. Dessutom lyckades jag med att redan när jag gjorde sminket puffa in en massa röd skugga i ena ögat så det blev irriterat direkt.

Så, första linserna som fick komma ut var de gröna. Det svarta under ena ögat har redan börjat lösa upp sig och mascaran med.

Andra paret var de lila.

Tredje paret de fula bruna. Här försökte jag göra en sorts touch up under ena ögat och det resulterade, inte oväntat, i att jag fick mer ögonskugga i ögat...

Och här kommer utökningen. Mina Royal Blue! Här är makeupen rätt saggig, mascaran upplöst och ögonen rätt färdiga... Men, vad sjutton, jag offrar mig ju för konsten!

Och lite klickisar på ena ögat.

Och på andra ögat. Alla de här bilderna blev lite överexponerade... Observera att den första i raden är min naturliga ögonfärg. Inte för att det är svårt att se, men ändå. Det får bara plats fyra klickisar i en rad så en av varianterna är utesluten i båda raderna. Ville ha med min egen ögonfärg också, så då blev det de lila som fick stryka på foten i den röda raden. :D

Vad lär vi oss nu av detta? Jo, att kontaklinser är väldigt intensivt färgade och alltså alltid blir mer intensiva än någon naturlig ögonfärg. För första gången kan jag dock se att de blå linserna blir nästan elektriskt blå mot den vinröda skuggan. Även den gröna linsen får mer lyskraft i den röda versionen. Men som vanligt tycker jag det är lika fint med båda varianterna till alla ögonfärgerna. Det är bara olika.

Usch, bilderna blev verkligen hemska eftersom allt smink löste upp sig... Men, vad tusan. Nu gör jag inte om det här igen på ett tag! :D

Multifärgat med Barielle

Publicerad 2010-03-20 11:36:10 i Emmas NOTD övrigt,

Igår fick jag äntligen mitt efterlängtade Barielle-paket ifrån Nailmail. Jag har verkligen varit haft enorma cravings efter Barielle så jag beställde hela 9 stycken lack, min största Nailmail-order hittills. Dessvärre strulade det ju till sig med Karins leverans ifrån Barielle och en del av lacken restnoterades så alla 9 var inte med i paketet som kom igår. Men jag fick hela 6 lack så jag är rätt nöjd ändå, särskilt som de är så himla snygga. Här under ser ni alla lacken jag fick igår:  Slate Of Affairs, Out-Grey-Gous, Secret Encounter, Decadence, Cotton Candy och Hidden Hideaway. De lack jag väntar på är Date Night, Blackened Bleu och Lava Rock.

Eftersom jag hade fått massa nya lack och faktiskt hade omålade naglar när de anlände så ville jag såklart testa omgående. Sen var det ju såklart svårt att välja färg och jag bestämde mig därför för att ge fem av mina nya lack en chans och måla en nagel i varje färg, inspirerad av Kerstin och för all del även lite av mig själv. Jag har dessutom haft planer på att göra en ny variant ganska länge, även om jag hade tänkt mig att använda lack från China Glazes Rodeo Diva-kollektion. Nu blev det Barielle istället, men det ena behöver ju inte nödvändigtvis utesluta det andra.

Här målade jag i alla fall naglarna med Barielle, på vänsterhanden målade jag tummen med Out-Grey-Gous, pekfingret med Secret Encounter, långfingret med Slate of Affairs, ringfingret med Hidden Hideaway och lillfingret med Decadence. Högerhanden målades i samma ordning fast spegelvänt. Alla lacken täckte med två lager och var trevliga att måla med. Möjligtvis var Slate of Affairs lite tjockare i konsistensen och lite bökigare att få jämt men slutresultatet blev bra ändå. Ja just ja, överlack är Poshe och med det torkade lacken snabbt, mycket trevligt. Jag tycker att de är så fantastiskt snygga, alldeles otroliga verkligen. Möjligtvis så kan jag väl säga att de två lila kanske inte är så unika för min samling, men jag är inte särskilt ledsen för det. Det är fina och bra lack och jag är toppenglad för dem, även om jag såklart längtar efter de tre restnoterade…

Varning för Kicks hiskeliga Brush Cleanser

Publicerad 2010-03-19 21:22:37 i Emmas sminkväska,

Jag har egentligen tänkt göra det här inlägget under en längre period, men sen har det inte blivit läge för jag har velat ha bildbevis att backa upp mina påståenden med och det har jag inte orkat fixa. Men häromdagen kom mina små prover från Lucy Minerals, i ziplock-påsar, ve och fasa, påsar som är så jobbigt. Alltså hällde jag över innehållet till burkar istället. Men vadå tänker ni nu, hon skulle ju prata om Kicks Brush Cleanser. Lugn bara lugn, vi kommer dit. I alla fall, ni vet hur det är när man ska överföra puder till burkar ifrån påsar, det blir skräpigt. När jag var klar tänkte jag därför städa upp lite och greppade därför en pappersnäsduk för att torka upp puderresterna. Sen kom jag även på den eminenta idén att spraya lite Kicks Brush Cleanser på näsduken, som rengöringsmedel liksom. Ja och så började jag gno på det svarta underlägget jag har på mitt sminkbord, och det börjar liksom se matt och konstigt ut, och jag tänker äsch det är pudret och gnor lite till. Sen blir det stackars underlägget grått och jag tittar på näsduken och den är svart. Kicks förbannade brush cleanser hade alltså löst upp färgen på underlägget, inte riktigt något man vill utsätta sina borstar för. Jag var tvungen att testa och torka med vatten med för att se om problemet låg hos underlägget, men nix, vattnet var inga problem.

Jag visste redan innan att Kicks Brush Cleanser var stark. Under en period rengjorde jag min Kabuki från EM flitigt med den och den började efter några användningar att fälla som en ruggig ponny i fram på vårkanten. Dessutom löste den upp ytan på mina nagellack så att de blev matta. Inte riktigt något man vill rengöra sina borstar med va? Om man inte vill ha en anledning att köpa nya, i så fall kan det ju vara en idé. Sen är den inte totalt värdelös. Jag brukar använda den för att desinficera cerat om jag har ett munsår och i absoluta krissituationer, som till exempel om jag råkat snora på min kabuki och inte har tid att göra en ordentlig schampotvätt, då kan man spraya den på en pappersnäsduk och torka av borsten. Fast efter den här senaste incidenten vet jag knappt om jag törs göra ens det faktiskt. För det här känns som en lite för stark produkt för borstar, särskilt om de är av naturhår, och jag vill ju att mina fina Sigmaborstar ska leva länge.

Slutligen kan vi väl kika på mina prover från Lucy Minerals med när vi ändå håller på, om ni kan ursäkta oordningen på mitt sminkbord. Jag beställde två stycken foundationprover, Light och Cream, ett Finishing Powder samt två stycken Blush, Petal och Hyacinth. Rougen är toppenfina och proverna var mycket generöst tilltagna. Dessvärre är foundationnyanserna lite i mörkaste laget och jag mitt spån lät bli att köpa Snow White, särdeles ointelligent. Jag gjorde därför snabbt en ny beställning hos Lucy Minerals och eftersom frakten är gratis spelar det ju inte så stor roll. Är ni nyfikna på märket så har ni en länk här, de har mycket fint faktiskt och priserna är väldigt rimliga, jag ser verkligen fram emot att testa mina nya grejer från dem.

Nubar Sky Sparkle

Publicerad 2010-03-19 18:27:38 i Naglar i blågrönt&turkos,


Nubar Sky Sparkle är en himmelsblå gnisterbomb som definitivt syns! Precis som med Petunia Sparkle är det helt omöjligt att missa Sky Sparkle, den kastar sig över betraktaren och bränner sig fast på näthinnan vare sig man vill eller inte. Så långt är allt väl i glitterland, men den här juvelen har inte samma superegenskaper som Petunia, Night och Fire Sparkle. Den täcker inte med ett lager. Nej, på bilderna ser ni Sky efter hela tre lager lack.

En ganska betydande skillnad alltså, och definitivt ett minus i min bok. Att de andra Sparklarna också krävt tre lager överlack, precis som Sky, för att få en slät finish är okej om man bara behöver ett lager lack. Här är det alltså sex lager lack in alles. Tre med glitterlacket och tre med överlacket...

Samtidigt så är det ju helt makalöst glittrigt och härligt. Svårt att inte gilla det, liksom, när det väl sitter där och glittrar så glatt. Visst är det fint! Som sol på vattnet i en pool! Nej, ännu mer glittrigt! Glittrigare än något jag kan komma på. Det gäller alla Sparkles. De glittrar så man nästan måste ha solglasögonen på!

Svartsotad linslek

Publicerad 2010-03-19 12:25:39 i Linslekskategorin,


Fia önskade svartsotade ögon mot linserna så här kommer det. Varsågod!
Bruna ful-linsen.

Lila linsen.

Gröna linsen.
Min vanliga ögonfärg så klart på andra ögat.

Nubar Violet Sparkle

Publicerad 2010-03-18 17:06:58 i Naglar i lila,


Mer Sparkles! Nu får ni se Violet Sparkle, det mörklila lacket ur Nubar Sparkle-kollektionen! Dessa lack finns alltså att köpa för 99 kronor styck hos www.nailshop.se och de kommer också med Nail Mail i april!

Violet Sparkle kräver två lager för full täckning men är slätare än de andra jag provat och nöjer sig med ett lager överlack. Färgen är en djup mellanlila med glitter i magenta som ger det en rödrosa anstrykning när ljuset faller på det. Oerhört vackert! Den har helt klart favoritpotential för topp tre alla fall, men Fira Sparkle och Petunia Sparkle är fortfarande snäppet vackrare ändå enligt mig. Min kompis testade det här hemma hos mig i veckan och blev så kär i det att hon redan beställt fyra egna Sparkle-lack och jag förstår henne. Det här är underbara lack att ha på fingrarna för de glittrar verkligen något vansinnigt! Man kan inte sluta titta på dem!

För er som gilar lila är det här en superkollektion då den innehåller 2,5 lila lack. Det här, ett ljusare lila och rosalila Petunia. Dessutom är de olika nog för att motivera köp av alla tre!


Massa klickbara bilder. Jag vet att jag går över styr med mina bildmängder men jag gillar själv att se lack i olika vinklar och så, så jag utgår från att ni också gör det. Annars får ni scrolla ner och skippa att klicka upp helt enkelt. Det är dock svårt, även med dessa mängder av bilder, att göra rättvisa åt lacket. Det är så mycket finare än någon bild kan visa...

Och i lampljus också... Ja, det är inte ofta jag kommer ihåg det nu för tiden, men det är faktiskt bra att se hur de tar sig ut under lysrör också. Tycker alla fall jag.

Till Badis

Publicerad 2010-03-18 13:51:42 i Linslekskategorin,


Senaste tiden har ju jag haft kul med kontaktlinserna och olika sminkningar. Nu har jag satt ihop en egen kategori för de här små alstren och ni får gärna fortsätta ha olika önskemål på vad för färger ni vill se. Här är Badbombens önskan, brun och grön lins mot lila smink. Smink i lila sägs ju passa bra mot gröna ögon och mot bruna, beroende på om det lila drar åt rosa/rött eller åt blått. Jag valde skuggorna Flamenco från Make Up Store i mörklila, en rödlila från Coastal Scents som ska likna MAC Vibrant Grape, ljuslila Grifter från Urban Decay och så är det highlightern June från Makeupcosmetics. Jag var stenhårt lila och valde också pennorna Ransom i blålila från Urban Decay och Lilac från Tigi samt lila eyeliner från Make Up Store. Sen blev det inte exakt lika, ser jag nu, för jag går olika högt upp med skuggan på ögonen, men det är alla fall samma färger och samma ordning.

Eftersom jag tyckte det här var kul så passade jag på att ta ett par bilder av mina ögon i naturlig färg och i lila lins också, så vi täcker in alla alternativ på en gång!

Så här ser sminket ut när jag blundar. Observera ful-linsens riktigt otäcka framskymtande! Hu! Creepy!
Alla fall, bas av NYX Jumbopenna Iced Mocha. Klassisk trestegare med Grifter i inre vrån, Flamenco i yttre och den från Coastal Scents i mitten. Ransom-pennan under ögat och Lilac som inliner. Ja, ni fattar hur jag gjort. Tanken var att ha både varma och kalla lila med i sminket och se vad som händer med ögonen och ögonskuggan sen beroende på färgen på irisen.

Bruna ful-linsen.

Gröna linsen.

Lila linsen.

Min helt vanliga, gråblåmelerade blick ser ut som diskvatten. Fast i hemlighet älskar jag min ögonfärg för den förändras med ljuset och är väldigt livfull, tycker jag. Måste skaffa mig blå kontaktlinser också, så vi får mer att leka med! ;D

Nå, vad har ni nu för tankar, åsikter och funderingar? Ska jag leka vidare med den här typen av inlägg? Vad vill ni i så fall se? Tycker ni de är roliga eller är det bara jag som tycker det är spännande?

Nubar Petunia Sparkle

Publicerad 2010-03-17 18:38:12 i Naglar i rosa,


Dags för ett till av Sparkle-lacken, Petunia Sparkle. Jag älskar det! Ett enastående vackert rosa glitterlack som verkligen syns! Inget för den som är blyg med andra ord.

Ett lager täcker utan problem och sedan krävs tre lager överlack för att få en slät yta men när man väl fått det är det här bland det mest magnifika jag sett. Det gnistrar och glimmar och lyser så det knappt går att beskriva. Alla lägger märke till det. Alla! Och de flesta har gillat det. Det är glädje på flaska, liksom.

Fire Sparkle är fortfarande min absoluta favorit men det här är nog god tvåa för det är så himla vackert! Jag kan inte sluta titta på naglarna! Skaffar ni några Sparkle ska ni aboslut överväga detta!

Dagens ögon med kommande vinst

Publicerad 2010-03-17 18:10:48 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


En kryptisk rubrik, eller hur? Nej, kanske inte. Snart är det verkligen dags för vår 3-årsdag och då kommer den populära tävligen vi hade med Makeupcosmetics tillbaka. Jag har fått äran att välja ut några pigment som ni kan vinna och självklart kommer ni själva också få välja några skuggor som ni vill ha. Dagens makeup är ett litet prov på vad man kan göra med vinsten, om man skulle ro hem den. Det är pigmenten Black Shimmer, Antique och Magic Copper som jag använt mig av här, och det är tre av mina absoluta favoriter. Vill ni tävla med oss? Ja, det hoppas vi så klart. Tävlingen kommer läggas ut på söndag så missa inte det! 

Jag har min vanliga grund bestående av krämhighlightern Dignity från Face. Ovanpå den ligger först Antique på ögonlocket och så Magic Copper som highlighter. Redan där är det en snygg men neutral look med mycket fint skimmer. Jag gillar dock lite mer intensitet så Black Shimmer sveps tunt och med lätt hand på yttre delen av ögonlocket och upp över globlinjen.

Därefter är det en svartglittrig penna från Sephora runt hela ögat och Make Up Stores svarta kajal som inliner. Mascara och brynskugga.
Det här är smink som alltid känns bra att bära. Det går att variera i oändlighet beroende på vilken skugga som man låter dominera. Idag ville jag ha balans och ett ganska städat intryck. Hoppas ni gillade sminket och hoppas ni blir sugna på att själva äga dessa skuggor. Tävling alltså från och med söndag! :D


Nubar Fire Sparkles

Publicerad 2010-03-16 21:23:31 i Naglar i rött,


Nubar Fire Sparks är det röda glitterlacket ur Sparkskollektionen. Jag var verkligen sugen på att testa det, speciellt som jag är lycklig ägare till en uppsjö röda glitterlack från Viva la Diva till Lippmann, så det skulle bli spännande tänkte jag att se hur det stod sig mot dem.

Fire Sparks lider av samma problem som Night Sparks. Flera lager överlack och det är ändå en skrovlig yta. Den är dock något slätare än Night Sparks så det irriterar inte lika mycket. Dessutom har jag bara två lager överlack här så med ett tredje kanske jag hade fått det helt slätt. Problemet med det är att med så många lager överlack blir känslan lätt gummiliknande och risken finns att hela lacket lyfter från nageln och går att dra av i ett enda segt sjok... Jag vill ha Fire Sparks ett par dagar alla fall, så jag nöjer mig med två lager så länge.

Det är vackrare i verkligheten då det verkligen gnistrar i alla ljus. för det krävs dock överlacket. Utan överlack eller med bara ett lager så har man en mattare yta där det orangeröda inte kommer fram lika tydligt.
Jag gillar det ändå. Ja, det gör jag. Trots skrovligheten och alla överlackslagren så är det faktiskt fint. Sen är det ju ett plus att det räcker med ett lager glitterlack. Hade man behövt bygga färgen innan alla överlackslagren då hade jag slängt det i soptunnan direkt, men med ett, förhållandevis snabbtorkande, lager glitterlack och några lager överlack så har man ju en "normalmanikyr" avseende tid och energiåtgång. Att ta bort det kräver dock mer tid och energi. Night Sparks tog två bomullspad och 7-8 minuter när jag avlägsnade det igår.

Hallå igen! Uppdatering innan jag ens publicerat! Ett lager överlack till gjorde susen! Nu är det perfekt! Perfektaste perfekt!

Helt slätt!
Glödande gnistrigt! I love it!

Jag är stum av beundran! Och, eftersom jag trots min beundran tagit bort det, på tredje dagen och bara för att jag vill testa ett annat av dem, så kan jag säga att det räckte med en pad och fem minuter! Skaffa genast Fire Spark!!

Lumene 3-action Treatment

Publicerad 2010-03-16 21:17:23 i Hud och hand,


För ett tag sedan fick jag ett mail med frågan om jag ville testa Pure Skin, något mineralmärke och så Lumenes nya dag och nattkräm. Jag har inga problem med huden, gillar inte mineralfoundation längre (jag erkänner, jag gillade det för tre år sedan men det var nog mest nyhetens behag...) så det jag ville testa var Lumenes krämer!

Sedan jag fick testa L300 Anti Age har jag ju varit helt såld på det. Använder det hela tiden och har faktiskt börjat bli rätt duktig på att kräma och dona. Innan var det ju tvål och vatten och en handkräm som gällde, och det funkade det med, men jag är lite förtjust nu i att ha olika krämer och serum och rengöringsmousser. Alltså var det med stor spänning jag började använda dessa nya produkter. För att vara tydlig nu ska jag säga att jag aldrig märkt skillnad på min hud beroende på vad jag använt för hudvård eller anti-hudvård då, med tvålen och det. Fortfarande halkar jag dit på att ta bort smink som är vattenfast eller kraftigt pigmenterat med min vanliga punptvål från Lidl, men ändå. Ni får förfasa er bäst ni vill, jag har som sagt inga direkta problem och är gammal nog att få bestämma själv hur jag gör med mitt ansikte. De här krämerna gör inte heller någon skillnad, så det är ju bra. Alltså, det är heller ingen negativ effekt som när jag testade L'Oreals Derma Genesis och trodde mig ha blivit pollenallergiker.

Dagkrämen är för tunn och vattnig för min smak. Den har jag alltså mer eller mindre skippat. Istället är det nattkrämen som använts dygnet runt, både efter sminkborttagning, under smink och till natten. Den är tjockare och mer återfuktande och skön. På en yngre, fetar hud funkar nog dagkrämen, men jag är ju medelålders (37 år gammal faktiskt) så jag tycker det är skönt med en fetare kräm.
Det negativa jag har att säga, och det gäller både dag- och nattkrämen, är doften. Det luktar godis. Sött och sliskigt. Det gillar jag inte. Jag älskar body lotions som doftar kakor och choklad och honung, det gör jag, och säkert skulle jag fixa det om det var en ansiktskräm med, men det här luktar som en tablettask Zoo.

Jag har provat nattkrämen i tre veckor nu och den fungerar alltså bra. Den är en utmärkt bas för smink och  den sjunker in rätt snabbt men lämnar en sammetslen yta på huden och den känns återfuktande på alla sätt. Jag har inte fått några konstiga utbrott av finnar eller så, utan huden har hållit sig lugn och snäll. Dessutom är den galet dryg. Mycket mer dryg än L300 som ju är min standardkräm. Det är nog ändå så att jag kommer återgå till L300 Anti Age, mest för att den inte luktar godis.

Lumenes krämer lovar skydda huden mot miljöpåverkan, hålla hudens fuktbalans och skydda mot åldrande och förbättra elasticiteten i huden. Den ska inte användas vid ögonen, men det har jag glatt gjort och det har inte irriterat alls på mig. Den har som sagt fungerat utmärkt. Huden känns elastisk och fuktig, men som sagt, den gjorde ju det innan också så jag vet inte vad som är huden i sig och vad som är krämens påverkan.

Lumenes nattkräm får en finfin 3:a och då är det avdrag för äcklig godislukt.
Dagkrämen får en 1.a då den inte alls är trevlig i konsistens eller doft. För rinnig och för mycket godislukt.

Queen of air and Darkness bonus

Publicerad 2010-03-16 21:09:18 i Boktema 2010,


Boktema bonus och tyvärr lite suddiga bilder. Det här är alla fall min alternativa tolkning av Queen Mabh. Grunden är en NYX Jumbopenna i svart. Den har jag målat på hela ögonlocket samt under ögat med. Sedan fortsatte jag med Dignity på brynbenet där highlightern skulle placeras. När jag fått fram formen på sminket plockade jag fram dels IsaDora-duon "Fake Black" och började med att lägga den svarta skuggan från den på hela ögonlocket och sudda mjukt ut på brybenet lite ovanför den svarta pennan. Ovanpå den svarta lade jag sedan en av mina lila Hot Pots från Coastal Scents. Den ska påminna i färgen om MAC Vibrant Grape. Jag lade den från inre ögonvrån till mitten av ögonlocket och sedan längs brynbenskammen.

När jag kommit så långt lade jag lila skugga under ögat och började förbereda lösögonfransarna. Jag applicerade limmet på dem och lade dem åt sidan medan jag böjde upp fransarna och gav dem ett lager mascara. Ögonbrynen fylldes i med mörkaste skuggan ur Wet'n'Wilds brynpalett. Sedan fäste jag fransarna, Ardells Wispies, och fortsatte till strassen. Om Mabh haft strass så svär jag att hon valt dessa! Oljelikt skimrande svarta. Ja, de ser inte svarta ut beroende på just det oljelika regnbågsskimret. Slutligen lade jag lite glittereyeliner längs övre fransraden samt under ögat.

Ja, det är min andra tolkning av Mabh, Queen of Air and Darkness. Den mäktigaste av féfolkens drottningar. Tyvärr gör inte bilderna sminket rättvisa för det blev verkligen fint. Jag är väldigt nöjd och tycker till och med strasset blev bra. Jag stod på balkongen när jag fotade men det räckte tydligen ändå inte till för att få skärpan i bilderna. Som den vakna läsaren har märkt så är det samma ögonskuggor som igår, med liten skillnad faktiskt, men det blev väl ganska annorlunda känsla alla fall?

Och ni som undrar varför jag inte svarat på kommentarer på min förra tolkning, ja, det är för att det har blivit knas. Jag kommer inte in på det alls. Ska maila blogg.se och be om hjälp.

Janus

Publicerad 2010-03-15 20:37:16 i Boktema 2010,

Min inspiration till veckans boktema kommer ifrån Auberons janusvakter men även ifrån myten om guden Janus. Från början tänkte jag gestalta Titania, men sen funderade jag kring Janus och kom att tänka på Buffy och vampyrerna. Där dyker Janus upp i form av en mask och en förbannelse och därmed kommer även myten på tal och det är alltså där jag har stött på Janus. Efter lite snabbt googlande vet jag nu även att Janus är den romerska mytologins solgud som öppnar och stänger himlaljusets portar och därför avbildas han med två ansikten. Tänk vad Google är bra, eller i det här fallet, Wikipedia. I alla fall, jag tog fasta på det där med två ansikten och bestämde mig för att sminka en ansiktshalva ljus, inspirerad av det saliga hovet och Titania, och den andra halvan mörk, inspirerad av det osaliga hovet och Auberon. Jag tycker att det var en fantastiskt bra idé, dessvärre är jag inte helt nöjd med tolkningen. Det bygger ju på kontraster som ni säkert förstår. och den vita sidan ser helt sjuk ut, i alla fall om man jämför med den mörka. Den ljusa sidan ser helt okej ut för sig tycker jag dock. Fast den mörka är ju klart snyggare...

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 och Nvey Ecos flytande foundation

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: GloBlush Sunset/MAC Mineralize Plesantry
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Blackground/Gosh Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige/
Ögonskuggor: MAC Mineralize Danger Zone, den svarat skuggan/Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack/Silverstroke

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Fix Lash

Lösögonfransar: Ardell 111

Läppar
Läppenna: MUS Golden Purple/Wood

Läppstift: MUS Black Orchid/Bare

Eftersom jag har använt en sabla massa produkter valde jag att skriva den mörka sidans produkter först och efter snedsträcket kommer motsvarande produkter för den ljusa sidan. Inte så himla mycket mer att säga om det. Jag är inte så nöjd med sminket så jag avstår från vidare kommentarer, ni får titta på bilderna istället…

Queen of Air and Darkness

Publicerad 2010-03-15 05:49:18 i Boktema 2010,


Boktema igen! Det här är min tolkning av Queen Mabh, vinterhovets drottning och härskarinna över luften och mörkret. Queen Mabh har, ända sen jag för en herrans massa år sedan såg filmen Merlin där hon gestaltas av Miranda Richardson, varit något av en idol och förebild. Jag vet att många uppfattar henne som ond, men det gör inte jag. Jag tycker hon är stridbar och modig och att hon vågar slåss för det hon tror på. I filmen tar hon ju dessvärre livet av folk ganska lättvindigt, men även om jag inte sympatiserar med det så sympatiserar jag med hennes mål. Nu är det ju inte filmen vi ska prata om, men karaktären Queen Mabh dyker upp i många olika fantasyböcker med fairy-tema. Hon finns t.ex i de excellenta Dresden-files och även i dagens bok så klart! inspiration till snirklarna och färgerna kommer från Emmas Dark Fairy som hon gjorde för lääänge sen.

Ni ser ju att jag, som vanligt, försökt rita med fel sorts stift. Jag behöver en flytande eyeliner med smal, spänstig pensel men äger ingen. Istället kladdar jag med, idag, en eyeliner i stiftform med skruvhylsa. Den är från Maybelline. För trubbig, så klart, men på håll ser det rätt bra ut. ;D

Grunden är, inte överraskande, Dignity från Face. Sedan har jag använt två lila Hot Pots och en svart skugga från IsaDoras Fake Black-duo. De båda lila mixade över hela ögonlocket upp på brynbenet och den svarta för att ge lite djup i ytterkanten av ögat. Highlighter är June från Makeupcosmetics och över hela makeupen, även på kinderna, sveptes Dynamite, en glitterskugga i rosa från TMM. De trubbiga snirklarna fick duttar av glitter och likaså inre ögonvrån. Lösögonfransar med svarta strasstenar limmades fast.
Om man inte tittar för noga blev det faktiskt snyggt, tycker jag. Men i skarpt dagsljus och macroläge så avslöjas verkligen alla fel...

Wondrous Strange av Lesley Livingston

Publicerad 2010-03-15 05:44:53 i Boktema 2010,


Nu är dags för ännu en bok om älvor, eller fairies om vi ska vara petiga. Fairies är ju så mycket mer än Tingeling. Dagens älvor befinner sig i New York, eller porten mellan Fairie och vår värld finns där, mitt i Central Park. Porten ska vara stängd, det har Auberon, vinterhovets konung bestämt, men porten har sprickor och måste vaktas. För att vakta den har Auberon skapat ett litet elitgarde av bortbytingar. Dessa kallas hans Janusvakter. De är utrustade med svärd och magi i sina janusamuletter och de dödar alla av älvfolket som försöker ta sig in eller ut genom porten.

Kelley Winslow är en 17 år gammal tjej som vill bli skådespelerska. Hon har en plats på teater Avalon som inhoppare. Av en händelse får hon också chansen att ta rollen då primadonnan bryter benet och hon står inför sitt livs chans. Hon ska spela rollen som sommarhovets älvdrottning i Avalons uppsättning av En midsommarnattsdröm. Hon kan knappt tro det är sant! På teatern finns den lite mystiske Bob, en av skådespelarna, som verkar veta mer om En midsommarnattsdröm än vad som är naturligt. Och av någon anledning börjar allt mer onaturligt ske omkring Kelley.

I parken möter hon Sonny Flannery, en mystisk ung man hon omedelbart förälskar sig i. Hon hamnar också i ett antal underliga situationer, bland annat nästan drunknar hon när hon räddar en ponny ur dammen. Ponnyn följer henne hem, får namnet Lucky och parkerar sig i badkaret i Kelleys väninnas lägenhet. Den vill bara äta sockrade flingor och verkar inte alls vara en normal liten häst. Att Tyff, Kelleys modellvackra väninna, låter hästen vara kvar är redan det ett mysterium, men det visar sig snart att Kelleys hela liv kommer förändras för alltid. Ponnyn är en bäckahäst, väninnan Tyff en sommarälva, Sonny en av janusvakterna och Bob på teatern den Puck som en gång berättat om älvrikena för Shakespeare själv. Dessutom är Kelley inte heller mänsklig. Hennes föräldrar är vinterhovets kung Auberon och hösthovets drottning Mabh. Och Kelley hamnar mitt i ett drama där hennes nyfunna krafter hotas, hennes kärlek till Sonny ställs på hårda prov och där hon tvingas stoppa Herne och den Vilda Jakten innan hela New York kommer utplånas av dem.

Jag gillar att Kelley är barn till två ganska "mörka" monarker. Mabh är i och för sig mer begriplig i Wondrous Strange än i mycket annat fantasyinriktat där hon gärna bara är "ond" men Auberon, som här är den mäktigaste bland älvhovens kungar och drottningar, är svårare att förstå sig på. Den här boken är både underhållande och välskriven om man är förtjust i den typ av Urban Fantasy som jag och Emma gillar. Jag gillar att Livingston använder sig av Shakespeare i så hög grad. Jag har redan läst uppföljaren, Darklight, och kommer läsa nästa del också. Så, alla älvfolksfans, hugg en Wondrous Strange och ta reda på hur det ska gå för bäckahästen Lucky. :D


Eldig dubbel till Fia

Publicerad 2010-03-14 13:14:37 i Linslekskategorin,


Nytt litet dubbeltest, den här gången på önskemål av Fia. En eldig sminkning ville hon se och mot bruna linserna. Jag omtolkade det till att Fia ville se hur de färger som klassiskt sett ska framhäva blå ögon, alltså gult, guld, orange och brunt, ska se ut mot dels mitt vanliga gråblåmelerade öga, dels mot de bruna ful-linserna. Och de är alltså fula för att de har en sån där "naturlig irismönstring" inte för att de är bruna, om någon missförstått. Jag älskar bruna ögon men jag hatar iris-mönstring som får en att se ut som någon slags djur.

Brunt har vi här. En ganska trevlig kombination mot de varma skuggorna, eller vad säger ni? Jag tycker det blev riktigt fint. Dessutom ser man här att pennan under ögat är grön, olivgrön närmare bestämt. Det är Stash från Urban Decay.

Det var brunt det. Inte alls dumt enligt mig.

Här är det mitt naturliga öga och pennan under ögat blir brun fast den är grön. Annars är även detta rätt trevligt i mina ögon. Fast om jag är mer blåögd i det vet jag inte. Det är exakt samma ljusförhållanden på bilderna i det här inlägget, så klart, för de är fotade i fönstret i köket på samma gång. Om ni undrar alltså.

Lite sol, lite skugga på bilderna. Försökte få olika ljusförhållanden. Jag gillar ju varma färger men det får min hud att bli väldigt rosa. Alla som följer bloggen vet att jag då och då drämmer till med orange just för att det är en fin färg i mina ögon. Den är dock inte det jag passar bäst i, hur mycket jag än skulle vilja framhäva mina blågrå med det. Den färg som får mina ögon mest blå är faktiskt grönt. Så färgläran kan ta sig någonstans. Fast det har jag i och för sig alltid hävdat. ;D

Ögonskuggor ska man välja efter humör och smak och kläder och vad man nu än får för sig. Låt inte färghjulet styra dig, sminkflicka! Låt det vara andra saker, som färgen på stenen i din ring eller dina nya skor istället. Alla ögonfärger passar i alla ögonskuggor så länge din blick lyser av självförtroende och färgglädje! Men, kära läsare, låt inte det hindra er från att önska andra små test av skuggor och ögonfärger. Det är ju roligt att jämföra även om jag inte vill uppmana till färgläreslaveri.

Ögonskuggorna här var m/s Honey Pie och Sunrise från Make Up Store och e/d Carat och Inka, även de från Make Up Store. pennan under ögat var Stash från Urban Decay och så har jag en flytande eyeliner från Sephora längs övre fransraden. Hoppas ni hade kul med mig i det här inlägget. Fler önskemål?

Mint & Cupol

Publicerad 2010-03-13 19:52:54 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer min lördagssminkning. Kerstin visade en väldigt fin sminkning i bland annat mint häromdagen och då blev jag med sugen på att testa kombin. Mint känns definitivt som vårens färg, i alla fall vad gäller smink och naglar. Jag är inte helt hundra på att jag är så superförtjust i trenden, jag känner mig inte så bekväm i pasteller egentligen. Som här med en mörkare färg tycker jag dock att det blev riktigt snyggt. Sen är ju Cupol helt underbar och det gör ju inte saken sämre. Det är en av de allra bästa skuggorna jag äger och utan tvekan min favorit bland mina bruna. Sen får kombinationen mig att tänka på mintchoklad så klart. Den får mig till och med att vilja baka kladdkaka med mint. Jag kommer nog inte sträcka mig fullt så långt, men mintchoklad ska jag i alla fall äta ikväll… Nåja, produkterna jag har använt är i alla fall följande.

Hyn
Foundation: GloPressed Base Natural Fair

Concealer: MAC Select cover Up NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Pink Swoon och Mineralize Blush Dainty
Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalett, den mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige
Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Mint och Make Up Store M/S Cupol

Highlighter: Makeupcosmetics Magc Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Lash Fix

Läppar
Läppglans: Face Krokus

Jag började med att lägga en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick i Love That Beige på ögonlocket och hela vägen upp till brynet. Det är en himla bra bas faktiskt, i alla fall så mycket jag har sett av den hittills. Därefter applicerade jag Cupol på yttre halvan av ögonlocket med en fluffig borste och Mint på den inre halvan av ögonlocket. Kanten suddades ihop lite grann och därefter applicerade jag en highlighter. Jag målade sedan en linje med svarta Blacktrack längs med övre fransraden och brun kajal under ögat. På med mascara på fransarna, min finaste persikorosa kombi på kinderna och Face Krokus på läpparna och så var det klart. Inte så tokigt va? Jag gillar den här sminkningen, tycker den är ljuv men ändå med en udd liksom. Så här kan jag definitivt tänka mig att bäta mint i vår. Gärna Taylor Made Minerals variant istället för Isadoras, jag tycker deras skuggor är så mycket bättre och dessutom billigare.

Color Club Rule Breaker

Publicerad 2010-03-13 16:10:46 i Naglar i blågrönt&turkos,


Color Club är nog ett av de allra bästa nagellacksmärkena som existerar. Jämn kvalitet med fantastiskt lättapplicerade och täckande lack. Det här är deras underbara Rule Breaker från kollektionen Wild at Heart.

Enastående färg i härligt tealblått med stark grön influens. Om ni klickar upp bilden med ringen så ser ni skillanden mellan den blå i ringen och det gröna som framträder i lacket. dessutom är det lättlackat, som sagt. Bra pensel, torkar snabbt och täcker med ett lager utan diskussion. Jag har som vnaligt målat på två ändå för att göra det hållbarare.

Perfekt! Visst är det perfekt! Det närmast lyser och ser helt metalliskt ut! Jag älskar det!

Lilaglittrig

Publicerad 2010-03-13 12:31:45 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Emma önskade sig en lilaglittrig makeup av mig idag. Självklart får hon det. Sen blev det inte discokula, som hon kanske hoppades eftersom hon ville se inspiration från Nubar Sparks-lacken, men lite diskret glitter alla fall.

Jag har använt två saker jag fått av Emma, dels Face Eye Fix och dels ett lila glitter från Hot. Eye Fix är alltså basen för sminket. På ögonlocket ligger Fyrinnaes mjuka, lila ögonskugga Delvian. Den har fått gå upp på brynbenet en bit och sedan har den suddats in i Tasmanian Devil, också från Fyrinnae men gammelrosa. Från inre ögonvrån och upp som highlighter ligger Pure Luxes ljusrosa skimmerskugga Kitten. Delvian lades även under ögat och så avslutade jag med det lila glittret under ögat och över ögat i en sorts grov eyeliner.  Bryn och fransar målades lätt och så var jag klar med en lite glammigare vardagssminkning.

Night Spark

Publicerad 2010-03-13 09:58:37 i Naglar i blått,


Nubar Sparks kom igår, som ni vet, och jag bestämde mig för att testa Night Spark först. Så här se rdet ut på mina naglar.

Ett lager lack, tre lager överlack, Nubar Diamont. Ändå knottrigt... Fan, vad trist. Jag hoppades verkligen att det inte skulle vara så. Det är ändå snyggt och gnistrande men det stör mig att ytan blir kornig. vad säger ni? Är det viktigt för er att nagellacket känns slätt? Hoppas de andra är mindre grova i texturen...

Brunt och blått dubbelt upp!

Publicerad 2010-03-12 17:08:56 i Linslekskategorin,


Jag gjorde ju ett litet inlägg för ett tag sedan med ena ögat i min naturliga ögonfärg och andra med grön lins och så rosa och lila ögonskuggor till det. Det var några som tyckte det var kul att se så jag började fundera på andra varianter att visa. När jag åkte hem på bussen idag fick jag för mig att jag, om dagsljuset skulle räcka, kunde göra en variant med en enkel blå och brun sotning till mina ful-linser i brunt och så visa utan linser direkt efter. Det är alltså exakt samma ljusförhållanden och båda bilderna är tagna på balkongen i eftermiddagsljus.

Jag är lite rödögd och eländig för att jag först kastade mig in i badrummet, måste ju ha ljus ni vet, när man ska fota, och tvättade bort sminket jag hade idag på jobbet. Sen snabbade jag mig med att peta i linserna och fixa de båda ögonen och slutligen tog jag alltså ur linserna igen. Lite mycket på en gång tyckte nog mina stackars ögon, men vad gör man inte när inspirationen slår till.

Idén, som ni säkert redan förstått, var att visa både hur bruna ögon matchas mot blått, som ju ska framhäva brunt, och mot brunt, som ju ska framhäva blått, och så tvärtom. Problemet är lite att jag just nu inte har ett par "fin-linser" i brunt. Jag har bara sådana vanliga opakmålade med mönster som ska se "naturligt" ut. Yeah, right... Man ser ut som ett djur i dem, men det är rätt kul ibland det med... Dessa är från Cooper Vision och heter Hazel. Har haft samma i färgade Dailies-endagslinser. Finns i flera nyanser, hazel, grå, grön och något mer. Alla är lika sjukt fula på. Tror den här färgen har varit med en gång förr, men eftersom jag inte gillar dem så är det inte mer än så. De är i och för sig roliga på maskerader och när man vill skrämma folk på stan, men det är allt.

Klickbara bilder för er som vill se närmare på effekten.

Och för andra ögat kommer det klickisar här.
Sminket är alla fall helt vanliga, enkla sotningar men i färg. Den ena med mörkt askbrunt och mellanbrunt med matta hot pots från Coastal Scents, den andra med en matt mörkblå och en skimrande lite ljusare klarblå, också från Coastal Scents.

Visst är linserna läskiga...

Kanske ska ha dem nästa gång jag ska gestalta en vampyr på boktemat... Eller allra helst en varulv. :D

Ja, det var en snabb och lite hafsig sminkning, men jag hopaps man kan ha någon glädje av inlägget. Fortfarande vet jag inte till vad det ska nytta, men det är kul alla fall att testa och se skillnaderna. Sen tycker jag fortfarande inte att man ska välja ögonskuggor utifrån något annat än humör. Jag vet heller inte om jag tycker att det är bättre eller sämre med någon färg på skuggan till någon ögonfärg. Det ser himla blekt ut med min egen ögonfärg när man tar ur linserna, men det behöver ju inte vara fel det heller. Vad tycker ni? Matchar ni skuggorna eller använder ni kontrastfärger för att framhäva? Kör ni som jag med färg efter humör? Använder ni färgade linser? Vill ni se någon annan jämförelse mellan olika färger och så? Kommentera gärna!

Nubar Contempo – nu i blankt utförande

Publicerad 2010-03-11 20:06:56 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,


Jag visade ju Nubar Contempo för er redan i höstas, men det kan vara värt att kika på igen faktiskt. Särskilt som jag här har lackat med ett blank överlack, Contempo är ju matt egentligen. Det är verkligen ett otroligt fint lack både i matt och blankt tillstånd. Dessutom är det bra att måla med, jag har bara ett lager Contempo på bilderna och en topping av Nubar Diamont Seal & Shine, Nubars urbra överlack som dessvärre börjar ta slut här hemma. Blir till att köpa ny flaska men får allt vänta till nästa CSN, särskilt efter att jag råkade klicka hem ett litet Bare Escentuals-kit från Strawberrynet tidigare idag…

Sanfiedore - igen

Publicerad 2010-03-10 05:51:02 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Idag har jag använt mig av en favorit i sminklådorna. Brite Birds Sanfiedore-trio. Men jag använde i och för sig bara den gröna och den bruna skuggan. Som highlighter har jag också använt Brite Bird, pigmentet Cream Cat, en underbar highlighter faktiskt. Rekomenderas varmt!

Jag började med att lägga en krämbas med en stiftskugga, L'Orelas Color Fresco, ett ganska vattningt stift som torkar fort så man får vara snabb med skuggorna som ska ovanpå. Sen lade jag den bruna skuggan på yttre halvan av ögonlocket. Därefter började jag med den gröna längst in på ögonlocket och lade den över den bruna och upp på brynbenet. Cream Cat ligger under brynet och in mot näsan.

Runt ögat har jag sedan en tunn linje med en kajalpenna från Lancome. Mascaran är från L'oreal, Telescopic, och brynen fylldes i med penna. De är lite vanvårdade just nu men jag har så sällan smink numer att jag inte orkar bry mig om dem. Nå, det var en liten grön look. Hoppas ni gillade den.

En eBay-guide till Ika

Publicerad 2010-03-09 20:55:27 i Allmänt,

Ika ville ha en guide till hur man shoppar på eBay. Jag är inte specialist på guider men jag shoppar på ebay så jag har nu satt ihop lite bilder och ska försöka förklara. Nu blev inte bilderna så bra, men vad sjutton, de kankse ger lite ledning alla fall...

Man börjar med att skapa ett konto. Det här är mitt konto:

1. När det är klart och du är inloggad så kan du börja titta i olika eBayshoppar eller på auktioner. Det finns en sökfunktion som är smidig att använda och du kan välja t.ex att bara se auktioner, bara buy now eller sortera efter priser, frakt eller sluttid på auktion. Dessa funktioner hittar man lätt om man läser på sidan. Inget jag kommer gå in på alltså.


2. När du hittat varan du är sugen på klickar du upp den och får upp en ruta där all information finns. Om det är auktion kan du skriva in ditt maxbud och låta ebay buda åt dig, eller om det är Buy it Now kan du klicka på den blå knappen och köpa varan direkt. Bilden ovan på nagellacket är en Buy it Now. Den under med nageldekorationshjulet är en auktion. Då skriver man in sitt bud i rutan och klickar på Place Bid. När du bekräftat att du vill köpa/buda hittar du sedan varan under "my eBay", alltså ditt konto.

3. När du budar på en vara kommer du se den under Buying reminders, den översta rubriken. Samma sak med det du köpt. Här ser ni att det står att jag ska betala för en vara. Det är en nagelbuffer som jag köpte för att demonstrera principen. Ni ser vad jag gör för er läsare... :D
När jag klickar på den länken så kommer jag till betalsidan. Den ser ni nedan:

4. Här kan jag välja att betala. Jag klickar på Pay Now och skickas då över till PayPalsidan, loggar in på PayPal och får upp vad varan kostar och vart den skickas, som vanligt med PayPal. När jag klickat på betala så är köpet klart.

Enkelt som bara den. Farligt enkelt faktiskt. Hoppas det var till nytta för dig Ika, och kanske någon annan eBay-novis.

Precision Rebel Red in You

Publicerad 2010-03-09 16:08:34 i Naglar, vampy,


Ett av mina favoritlack är underbara Rebel Red in You från Precision. Det påminner om Lubu Heels från China Glaze men tio gånger snyggare! Jag älskar det här lacket!

Det är lättlackat, två lager räcker för den täckning ni ser på bilderna och det har bra hållbarhet på naglarna. Fären är svart med klarröda glitter i och det blir verkligen djup i det på naglarna. dessutom ser man att det gnistrar och att det har rödton. Lubu Heels är lite för mörkt på något sätt, tycker jag, så glittret kommer inte fram på bästa sätt. Här är glittret kanske något större men alla fall betydligt mer framträdande.

Vill man ha ett svart lack med röda glitter i så skulle alla fall jag varmt rekomendera det här. Och om man ändå är i farten kan man hugga Twinkle Toes som är Precisions bättre version av Ruby Pumps. Precision säljs bland annat av Sparkling Nails på eBay.

Mineralögonskuggor: Overall Beauty

Publicerad 2010-03-09 05:51:27 i Mineralögonskuggeguiden,


Ja, idag är det dags för ännu ett av de mineralögonskuggemärken jag har i lådorna att få komma fram och presentera sig. Det är Overall Beautys ögonskuggor jag visar den här gången. Färgerna är Prince i lila, Metal Rose i rostrött, Copper Petal i ljus koppar och Pink Shimmer i, ja just det, ljusrosa skimmer.

I dagsljus på balkongen ser de ut så här. De är applicerade över tre olika baser, U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D=Dignity från Face.

Ovan ser ni samma swatch i tre olika ljussättning, första i lampljus, andra i indirekt ljus från fönstret och tredje dagsljus precis som den stora bilden ovan.

Overall Beauty har mineralskuggor som håller en god kvalitet. Jag vet faktiskt inte varför jag använder dem så sällan. Färgerna är fina och skimrande. De ger nästan ett lite vått intryck på ögonen, som om man skulle ha applicerat dem på en hinna av vaselin. De är pigmenterade och lättblendade. Finns inget dåligt att säga om dem förutom att det är ett ganska begränsat utbud på färgerna. Ändå blir de oanvända. De har ingen riktigt wow-faktor trots att de alltså på intet sätt är dåliga eller så.

Här ser ni en makeup fotad i dagsljus där jag använt Prince, Copper Petal och Pink Shimmer. Ni ser att de är högmetallsika och glänser. De är som sagt lätta att applicera och blenda. Det är nästan genant att behöva erkänna att det är allt jag kan säga om dem. Jag har använt dem för lite och de utmärker sig inte tillräckligt från andra märken. Skulle vara den lite vaselinlika glansen då. Den är i och för sig läcker.
Jag har använt skuggorna från Overall Beauty ett par gånger på bloggen, här och lite av Copper Petal ser ni även här. Metal Rose och Pink Shimmer har jag här.Det är utmärkta skuggor. Om ni är inne på Overall Beautys hemsida för att klicka hem lite BB Couturelack kan ni absolut passa på att slänga ner en ögonskugga eller två också. Det är inget fel alls på dem. Sen har de inte heller den wow-faktor som vissa andra mineralskuggor har för mig. Priset är $8 styck och jag vet inte om man kan få samples. Det tycker jag är lite av en nackdel, men som sagt, hittar man en färg man gillar är det absolut värt de 56 kronor det kostar. Frakten är ganska rimlig också.

Bianca

Publicerad 2010-03-08 19:45:12 i Boktema 2010,

Här kommer min tolkning av veckans boktema Evernight. Jag brukar anstränga mig när det gäller vampyrtemana att inte göra en rätt upp och ner svartröd sminkning med rött i inre vrån och svart i yttre, då det känns lite uppenbart. Nu var det dock länge sen jag gjorde en sån sminkning och dessutom hade jag en ny röd skugga, Fox från Gosh som jag hemskt gärna ville testa. En helt vanlig sminkning i svart och rött denna vecka alltså, men jag tycker inte att det gör ngt alls, jag är faktiskt väldigt nöjd. En liten strasstår fick smyga sig in för att bryta det traditionella dock, men inte heller den är något nytt påfund. Jag målade röda blodtårar r som ni kanske minns. För det är ju såklart det den lilla röda tåren ska föreställa, en bloddroppe, då vampyrer i de allra flesta utsagor gråter blod. Sen har jag faktiskt inget minne av att vampyrerna i boken skulle gråta överhuvudtaget, men den lilla blodtåren får vara med ändå, för jag tycker den är söt och en blodtår får det ju att kännas så mycket mer vampyriskt, eller hur?

 


Den svarta blomman jag har i håret har dock en betydligt starkare koppling till boken. Bianca och Lucas (jag har skrivit Bella och Edward tre gånger nu, och nej böckerna är inte särskilt lika) är nämligen inne i stan där de i en antikvitetsaffär finner en otroligt vacker svart gnistrande blomma, en riktig antikvitet, och dyr. När Bella, förlåt Bianca hör vad den kostar sjunker hennes hjärta men Lucas halar chevalierskt upp sin plånbok och förklarar lugnt för Bianca att inga fattiga studenter kommer till Evernight Academy. Så Bianca får sin svarta gnistande blomma, fast i hennes fall är det en brosch, en brosch som hon ständigt bär som ett slags maskot. I mitt fall är det en hårblomma, men den är ju svart och gnistande och det passar ju fint eller hur?


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: GloBlush Sunset
Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalett, den mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: Gosh Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige
Ögonskuggor: GOSH Effect Powder Fox och Collistar Nero Silver

Highlighter: Brite Bird Mig Mean Yellow Dog

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell 111

Läppar
Läppglans: Givenchy Mirror Lipstick 715

 


Jag började med en bas av GOSHs vattenfasta skugga i stick, en mycket trevlig bas. Därefter applicerade jag röda Fox på inre halvan av ögonlocket, den svartglittriga skuggan på den yttre halvan och applicerade highlighter ifrån Brite Bird. Svart eyeliner, kajal, mascara lite skugga under ögat och rejäla lösögonfransar så var ögonsminket klart. Resten av ansiktet fick förbli rätt neutralt med endast lite brunt rouge under kindbenen och en mycket ljus mun. Det var min tolkning av Evernight det. Visst är Fox vacker?! Jag kan inte sluta titta på den skuggan, det är banne mig min vackraste röda! Och ni vet att jag älskar röda skuggor. Tänkte lägga upp en swatch på alla mina röda någon dag, men jag måste bli lite friskare först, är så förkyld just nu att jag vill kladda så lite som möjligt med sminket. Röd swatch kommer dock…

Evernight

Publicerad 2010-03-08 05:38:49 i Boktema 2010,


Idag ska jag illustrera något inspirerat av Claudia Greys roman Evernight. Vampyrer och internatskola igen. Tredje gången i den här kategorin. Räknar vi vampyrer i skolmiljö är det fjärde gången... Det är dock helt okej, tycker jag. Vampyrer är alltid kul! Jag funderade lite på hur man skulle kunna göra något som alla fall är lite nytt, men som vanligt kom jag inte på något och ser ut som jag alltid gör. I stort sett alla fall. Meningen är att jag ska illustrera en natthimmel med stjärnor. Månen är den stora strasstenen i inre ögonvrån och vintergatans rand är glittret under ögat. Varför jag gjort det här valet? Ja, jag var nog lite snabb och hoppade från del ett av den här serien till del två. Den heter Stargazer. I och för sig nämner man även i ettan Biancas passion för stjärnskådning, och det är lite det som fått styra valet. Dessutom, är det alltid natt så är det väl stjärnklart ibland? Då kanske det ser ut på natthimlen som i min makeup? Vem vet...

Grunden för skuggorna är Dignity från Face Stockholm, en krämhighlighter som ger fint fäste för pigmenten och gör dem extra blendningsbara. Därefter använde jag pigmenten Equality och Warrior Mage från Fyrinnae och så en svart från IsaDoras Fake Black-duo. Jag började med den svarta skuggan i ytterkanten av ögat. Den fick bygga upp ett V som drogs ut lite mot tinningen. Ovanpå den och på mitten av ögonlocket samt brynbenet placerades Warrior Mage som är en gnistrande mörkgrå skugga. Lite ljusare men också gnistrande silvriga Equality placerades längst in och högst upp på brynbenet. Jag kunde ju ha gjort min himmel svartare men tänkte leka lite med författarens namn också, Grey.

Lite svart kajal runt ögat och ut lite i yttre ögonvrån och så mascara och lösögonfransar med blå strass. Jag borde tagit ett par med vit strrass, jag vet det och jag har massor av sådana, men de blå låg överst och jag gillar dem så jag tog dem alla fall. Sen blev det stjärnformad strass och en måne av strass i inre ögonvrån. Brynen fylldes i och en vintergata i silverglitter hamnade under ögat. Det var det.

Evernight av Claudia Grey

Publicerad 2010-03-08 05:36:16 i Boktema 2010,

Dags för ännu en vampyrer på internatskola-bok. Evernight heter den första boken i den här serien och de utspelar sig, som House of Night-böckerna och Vampyre Academy, på ett internat för vampyrer. Evernight är dock inte lika uppenbart en vampyrskola. Vampyrer lever inte öppet i samhället och alla elever på skolan är definitivt inte vampyrer. Vilka som är vad? Nej, det talar jag inte om, men det är inte alltför svårt att lista ut.


Evernight av Claudia Grey handlar om Bianca, en tonårstjej som tvingas gå på läskiga, gotiska internatskolan Evernight Academy eftersom hennes föräldrar fått jobb där som lärare. När jag säger gotiska menar jag alltså till arkitekturen, själva skolan är en lite gammaldags men ändå rätt vanlig internatskola. Eller vanlig… Något är definitivt annorlunda. En av eleverna, Ranulf, verkar mer som tagen direkt ur medeltiden och världsvane, gentlemannamässige Balthazar känns knappast som en modern kille i övre tonåren. Något är alltså fel på Evernight Academy och Biancas känslor för stället är definitivt inte positiva. Hon vill verkligen inte börja där. Så motbjudande är tanken att hon faktiskt vill rymma hemifrån. Det äventyret blir kort, men hon möter superläckre Lucas, en bister ung man med hemligheter. Varför Lucas smyger omkring runt skolan mitt i natten kan man ju fråga sig. Dessutom spionerar han helt klart på de andra eleverna. Men, trots att han är så lynnig och mystisk, så faller självklart Bianca för honom.

Skolan börjar alltså och Bianca får nya vänner men känslan av att allt inte är som det ska dröjer kvar hos henne. Är det inte någon som smyger utanför kompisen Raquels fönster?

Dessutom faller Bianca inte bara för Lucas. Balthazar är också en het kandidat till pojkvänsposten. Sen är ju allt naturligtvis komplicerat till max. Lucas kan inte stanna på skolan. Det visar sig att hans familj och Biancas är fiender. Lucas är inte direkt omtyckt på skolan innan och när det avslöjas vem och vad han egentligen är så är han mer än ovälkommen, han är avskydd. Det är Romeo och Julia i allra högsta grad alltså. Familjernas ovänskap, alla odds emot förhållandet och Lucas i exil. Kan deras kärlek ändå överleva eller är det tryggast och bäst att välja välanpassade Balthazar? Det visar sig också att Bianca är något mer än en vanlig tjej på skolan. Hon är något helt unikt. Vad? Ja, det får ni ta reda på själva om ni läser boken!

Ett öga blått, ett öga grönt...

Publicerad 2010-03-06 15:21:51 i Linslekskategorin,


Igår pratade jag och Emma en massa över msn och diskuterade bland annat klädsamheten i röd skugga, något vi båda gillar, och att rött är kontrastfärg till grönt och att det alltså enligt färgläran ska vara extra klädsamt till gröna ögon. Sen pratade vi om färgade linser, och ni vet ju alla att jag gärna använder mina färgade linser och sista tiden har det blivit mycket av just de gröna. Jag använder dem som en förlängning av sminket, inte med någon tanke på att det ska vara en speciell färg till en viss ögonskugga. Jag, och Emma, tror båda benhårt på att man är snygg om man känner sig snygg. Så har jag uppfattat det alla fall. Hur som helst, idag när jag kom hem från landet så tänkte jag att jag måste göra en röd sminkning och ta bilder på den med bara ena gröna linsen i. Sen blev det ju inte rött så klart, för när jag plockade bland skuggorna fick jag för mig att använda både rosa och lila och så en ceriseröd skugga för djup. Så här blev det alla fall.

Här ser ni mig med en grön lins och en ofärgad lins så min egen blågrå ögonfärg syns. Syns gör också alla födelsemärken och fräknar. Usch för vårsol... ;D

Här är några klickbara bilder på det färdiga ögat med den gröna linsen.

Och samma sak fast med den ofärgade linsen.

Ögonskuggorna ser ut så här om jag blundar. Det är en rosa längst in, en lila på mitten och den ceriseröda på yttre delen av ögonlocket. Sen är det highlighterskuggorna June från Makeupcosmetics och Fair Lady från Brite Bird, lite svart eyeliner och den ceriseröda även under ögat. Mascaran är en klumpig och kladdig volymmascara från Yves Rocher. Ögonbrynen är ifyllda med den mörkaste av skuggorna ur Wet'n'Wilds brynpalett och så har jag min vanliga foundation, Facefinity, i nyansen 01 Porceline.

Jag vet inte exakt vad jag ville visa med detta egentligen. Att man kan vara snygg i rosa både med blå och gröna ögon? Gillar ni den här typen av inlägg förresten och är det något speciellt ni skulle vilja se? Man vet ju inte om jag blir plötsligt ambitiös och gör er till viljes i så fall. Det var alla fall kul att göra det här inlägget även om den osminkade sanningen kändes lite jobbig att visa upp. ;D

Lite beautyshopping i Malmö

Publicerad 2010-03-06 09:43:55 i Emmas sminkväska,

Här kommer lite bilder från den shopping jag hann med i helgen när jag var i Malmö. Eller nej, nästan allt är därifrån, men glittret och ceraten köpte jag faktiskt när jag kom hem. Tycker att det är finfina grejer med undantag från limmet. Det kommer jag aldrig använda och ångrar redan att jag köpte. Dels verkar det jobbigt med flaska och sen måste man tydligen ha en remover till det. No nix att jag kommer använda det.

 

I övrigt tycker jag att det är finfina grejer. Var ni uppmärksamma i måndags så vet ni att jag redan har testat stiftskuggan. Ja i dne lila sminkningen också förresten. Lite tidigt att säga men mitt första intryck var mycket bra. Ja jag har testat mascaran med, och ceraten också. Ceraten har jag haft massa förut, de är bra och känns som bra och naturliga produkter till ett vettigt pris. Mascaran upplevde jag också som bra vid första testet, men det är ju lite tidigt att säga. Recension kommer framöver men den kan ni nog få vänta på, jag vill testa ingående innan jag uttalar mig.

 

Och så en stor bild på glittret och den röda ögonskuggan. Jag är så nöjd med båda två. GOSH reades på Matas när jag var där. 40 % var det på båda skuggorna, vilket resulterade i att de kostade 60 kronor styck, fynd… Glittret kollade jag på i Malmö men avstod från att köpa. Sen var jag i Örebro igår och då hade de ett enda kvar av de på Skönhetscompagniet som säljer ut Faces produkter just nu. 50 kronor kostade det istället för 165, ännu mera fynd!

 

Slutligen en bild på min underbara T-shirt, även dne köpt i malmö. Visst är den underbart fin! Jag är av åsikten att alla hästtjejer borde ha en hästtischa och denna är både fin och skön, happy happy! fast jag ska inte ha den när jag går på fest. Men jag ska inte sova i den heller, vi ska gå på stan ihop och så tror jag. den är lite stor tyvärr, hade behövt en storlek mindre. Men nu hade de inte det och jag ville ha den!

Lila med TMM, MUC och Brite Bird

Publicerad 2010-03-05 16:05:21 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en liten sminkning i lila som jag gjorde igår. Jag har känt mig ruskigt oinspirerad ett tag, men den här veckan har det känts roligt att sminka sig igen. Har faktiskt sminkat mig alla dagar utom idag och om jag sminka mig i helgen med blir det otroligt hög sminkstatistik för mig denna vecka.


Hyn

Foundation: MAC Mineralize Loose Light

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Mesmerize
Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalett, den mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: Gosh Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige
Ögonskuggor: Makeupcosmetics Amy, Taylor Made Minerals Sucker och Brite Bird Color Me Crazy

Highlighter: Everyday Minerals Floating Feather

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: MAC Studio Lash Fix

Eyeliner: Lila glitter från HOT Makeup

Läppar
Läppglans: Face Backsippa


Egentligen borde det här ha blivit en fin sminkning för alla skuggorna är kalasfina. Dessvärre så sabbade jag det hela med att misslyckas med eyelinern. Det var ett sånt glitter i två steg som jag mixade och det klumpade och dummade sig. Hade blivit bättre med en svart eyeliner helt enkelt, men det är så dags nu. Fast egentligen blev det inte så tokigt, det var faktiskt riktigt fint i verkliga livet och jag är övertygad om att jag spred mycket glamour över vårt hyresgästmöte i stallet med hjälp av glittret i alla fall.

Nubar Costa Rica Coral

Publicerad 2010-03-05 07:40:02 i Naglar i korall&persika,


I ärlighetens namn sitter jag fortfarande med Diamond Cosmetics Never so Ever-green på naglarna, men jag kom på att jag har opublicerade bilder på ett annat oroligt vackert lack. Sommarkänslor på flaska liksom! Okej, nu bildspammar jag igen, det vet jag, men det är Nubars fel. Det är inte bara deras holografiska lack som lockar till att ta tusen bilder, ett krämlack som det här kan också vara så oerhört vackert.


Nubar Costa Rica Coral Tre lager, men två räcker. Jag trodde det första jag provade var perfekt, Belize Coral. Jag hade fel. Det här är absolut helt enastående. Lite rödare än systern Belize. Aningens av en orangeton i det röda. Det här skulle kunna vara en brandbil på naglarna men på något vis lyckas färgen ändå vara mjuk.

Perfekta lackningsegenskaper. Nubar gör ofta helt enastående lack vad gäller just egenskaper och deras penslar är underbara. Det finns inte många nog superlativer för att beskriva det här. Jag älskar det! Vill jag ha korall så är det nu detta som är min givna kandidat. Och det trodde jag itne när jag tittade på flaskan. Där var färgen aningens för orange och neonig men på fingrarna är det en annan sak.

Det här är korallrött i ordets bästa bemärkelse! Nubar finns att köpa på www.nailshop.se och de har både bra och snabb service. Vill man köpa Nubar från USA finns de på Nail de Royal.

Hur jag matchar mina rouge

Publicerad 2010-03-04 14:37:49 i Emmas guide till mineralrouge,

Sminkjante har efterfrågat ett inlägg i min rougeguide kring matchning. Alltså hur jag matchar mina rouge med ögonsmink och läppar. Det blir ju lite allmänt kring hur jag tänker kring matchning över huvudtaget, men det gör väl inte så mycket. Antingen så tycker ni att det är kul, ni läser och har kanske nytta av det, eller så slipper ni;)

 

Jag utgår ifrån att det finns tre punkter i ansiktet man kan lägga fokus på, ögonen, kinderna och läpparna. Min tumregel är att alltid lägga vikt två punkter för bästa resultat, jag tycker att det blir bäst jämvikt i ansiktet då. Fattar ni hur jag menar? Om vi exemplifierar, så menar jag till exempel att man kan lägga fokus på ögonen och kinderna, till exempel med en sotning och lite rosiga kinder. En annan variant på detta är att lägga fokus på ögon och läppar och lämna kinderna bara eller med lite contouring under eller med lite skimrig highlighter på högsta punkten. En tredje variant skulle såklart kunna vara att ha ordentligt med rouge och markerade läppar, men den varianten ställer jag mig lite tveksam till, åtminstone gör inte jag så, men det är mycket möjligt att det är snyggt. Sen kan man såklart även lägga fokus på endast en punkt, men jag tycker det känns lite naket.  Har jag sotiga kinder så vill jag gärna ha lite rouge eller en markerad mun, annars känns det liksom lite halvklart för mig. Ingen regel utan undantag dock.

 

Om vi kikar på färgval så styrs det dels av årstiden, samt dels av vad jag har för färger i övrigt. Här är tumregeln att jag trivs bäst i kalla rosiga färger till vinterhalvåret och att sommarrougen gärna få ha en lite varmare ton, typ persika eller lite bronzigt. Och då menar jag med betoning på lite, jag är inget fan av massor av bronzer, men vissa tycker jag kan vara riktigt snygga som rouge när man har fått lite färg i ansiktet. Nu är jag ju rätt blek, och det spelar såklart in för vad jag passar i, men jag tror definitivt att mitt sätt att matcha rouge är tillämpbart på de flesta.

 

Nu kör vi lite konkreta exempel tycker jag. Först och främst kan jag säga att jag aldrig någonsin medvetet matchar blå ögonskugga med kallt knallrosa rouge eller starkt rosa mun, det känns så 80-tal. Jag vet att jag vid något tillfälle har gjort det och nej, det blev inte vackert. Ser ni det på mig idag så var jag antagligen väldigt trött och tog fel burk. Och jag säger inte att ni inte får göra det, det måste ni vara medvetna om. Jag säger att jag inte gör det, och det var ju mina matchningar som efterfrågades. Jag tycker att man ska mixa och matcha som man själv känner för. Vissa saker funkar inte på mig men de kan ju för den sakens skull fungera ypperligt på er. Till blått tycker jag förresten att det är himla snyggt med persikorosa eller lite mer dämpat gammalrosa rouge. Moon River ifrån MACs Grand Duo är en stor favorit när det kommer till persikorosa rouge med skimmer för övrigt.

 

Bortsett från att jag inte gillar att ha blått och kallrosa ihop så tycker jag att det är ganska fritt vad som passar. Sotiga ögon tycker jag är ljuvligt ihop med ett par riktigt rosa kinder, men är det sommar så kan en bronzer gå precis lika bra till. Det jag kan känna är att man kanske inte bör använda hur mycket rött och rosa som helst. Har jag röd ögonskugga så vill jag till exempel inte ha ett knallrosa rouge, då kan en lite mer dämpad färg vara snyggare. Det funkar även bakvänt, är mitt ögonsmink i endast bruna och grå toner till exempel så känner jag ett stort behov av att ha rosa eller rödrosa kinder. Sammanfattningsvis handlar det om att jag försöker balansera färgerna för att det ska bli bra, med mer eller mindre goda resultat såklart. Men ska man hitta de där superhäftiga kombinationerna så måste man tillåta sig själv att misslyckas ibland. Man känner knappast igen en sminkjunkie på att hon alltid bär perfekt balanserat och applicerat smink, nej snarare känner man igen henne på att hon är den som inte bangar helknepiga kombinationer och tekniker, men att hon på så sätt också får in de där verkliga fullträffarna som de mer välbalanserade tjejerna bara läser om. Och kom ihåg tjejer, det är smink vi pratar om inte en ny tatuering. Blir det fult går det alltid att tvätta bort eller måla över. Inget fel i att testa nya spännande kombinationer alltså.

Elemental Fire

Publicerad 2010-03-04 06:53:45 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Jag gillar ju orange som ni vet så det blir orange nu igen här på bloggen. Idag är det Fyrinnaes pigment Elemental Fire, Red Panda och Avian Shapeshifter samt Polar Bear som fått sällskap av Fantastic från Makeupcosmetics.

Dignity är bas, som vanligt. Sen har jag börjat med att lägga Elemental fire i gult i inre ögonvrån. Mitt på ögonlocket övergår den i Avian Shapeshifter och sedan på yttre delen av ögonlocket och i globlinjen i Red Panda.

Längs brynbenet blandades Red Panda och Polar Bear till en guldorange smet. Det tonades upp i en ljusare nyans mot brynet men det syns knappt. Fantastic pressades över mitten av ögonlocket upp till brynet i en lodrät linje och tilld et använde jag fingertippen. Sen målade jag med Urban Decays penna Graffiti under ögat och med geleyeliner i mörkgrönt längs övre fransraden. Mer spännande än så blev det inte.

Diamond Cosmetics Never so Ever-Green

Publicerad 2010-03-03 09:34:32 i Naglar i grönt,


Förra veckan kom ett paket på posten med sex nya nagellack från Nail Mail. Det är Diamond Cosmetics som är månadens lack och det är ett märke som är lite svårt att få tag på från Sverige. Stor glädje från min sida alltså när jag kunde få chansen att testa dessa lack! Faktum är att det kommer bli en tävling på bloggen också, där man kan vinna Diamond Cosmetics lack i två varainter, dels ett av edgy-lacken och dels ett av vampy-lacken. Japp, jag tänkte på er när jag handlade den här gången! Er och det faktum att mars är Sminkans jubileumsmånad och vi fyller 3 år i år! Tävlingen kommer sannolikt redan nästa vecka så håll utkik. Det kommer även bli andra tävlingar här under månaden så vi hoppas kunna göra många av våra läsare glada!

Nu till lacket! Det här var det lack jag i första hand ville prova. Det är ett mörkt grågrönt lack som får lite värme av allt guldskimmer i det. En sober färg, lite "vuxengrönt". Det är liksom en sorts hemlig färg, man känner sig edgy samtidigt som ingen vet vad man har för färg exakt. Förstår ni vad jag menar? En sorts Clark Kent bland nagellack, eller kanske Bruce Wayne.


Det är ändå grönt, som sagt, i en djup och mystisk nyans. som idegransbarr eller som vattnet i en tjärn i skogen. Det går lätt att lacka med, blir inte specielt kladdigt och penseln är smal nog att klara även mina taffliga försök att hålla mig inom nageln. Ni ser, det är ganska okladdigt för att vara jag och speciellt som det är nylackat på bilderna. Nu har jag haft det nårgra dagar, faktiskt sedan i söndags (jag ligger som vanligt efter med mina notd) och det sitter perfekt. Inget slitage. Inga flagnande tippar. Bara vackert och mystiskt grönt! Mycket bra betyg till detta lack alltså!

Dt jag har använt är ett lager OPI NNS (använder egentligen Nail Tek just nu men glömde ta med mig flaskan til landet) och Nubars bas och topplack. Två lager Never so Ever-green. Japp, det är det. Och som sagt, det håller. Ingen påfyllning eller uppfräschning än så länge och de ser fortfarande nylackade ut, naglarna. Yay för det!


Eftersom jag visade arkivbilder från i somras igår kan jag ju kontrastera med några små klickbara på hur det är här på landet just nu. Snöigt... Lillan har inte så mycket mer än en gigantisk snödriva att titta ut på...


Dagens neutrala med Brite Bird

Publicerad 2010-03-03 09:11:43 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Dagens superenkla smink och dessutom utan foundation. Men, ni får se för färgernas skull. Det är en bas av NYX Jumbopenna Iced Mocha. Ovanpå den använde jag tre Brite Bird-pigment, The Bridges i brunt, Vintage i antikguld och så Fair Lady som highlighter.

Vintage på hela ögonlocket, The Bridges i globlinjen. Så enkelt att det inte finns något att säga om det. Jag borde tagit en varmare highlighter. Fair Lady är lite isig i tonen mot de varma färgerna. Det var en miss. Det är ingen eyeliner men jag har penna under ögat, Oil Slick från Urban Decay, och så grön penna från Tigi som inliner. Mascara från Max Factor. Brynskugga från Wet'n'Wild.

Essie Mesmerize igen

Publicerad 2010-03-02 21:46:09 i Naglar i blått,

Hej alla läsare som nu ser på bilden nedan och tänker "Vad fan? Har hon solsemester den där Sminkan?" Svaret är nej. Jag har lika mycket snö att tampas med som alla ni andra. Men, jag har ett arkiv! I arkivet dolde sig detta budskap om annalkande sommar! Från augusti kommer nu en hälsning alltså! Njut av lite sommarbilder!

4/8 2009
Mesmerize från Essie är ju ett av mina favoritlack i blått. Jag älskar det! Klart, rent blått i krämig finish!
Jag har till och med haft en backup på det här lacket, men den blev sedan del i Puritys vinst från Tutorialtävlingen, och det är faktiskt bra det för jag tror Purity kommer älska det hon med! ;D

Det är otroligt lättlackat, torkar snabbt och har fantastisk glans. Här ser ni ett lager lack som jag bar innan jag nailartade min ena nagel till finska flaggan och åkte på semester till Finland. Det är den vackraste blå man kan tänka sig. Något mörkare än sommarhimlen men samma klarhet. Fantastiskt fint! Håller gör det också i åtskilliga dagar, så önskar man en manikyr som sitter i flera dagar är det här ett bra lack att välja. Det har faktiskt inte några dåliga egenskaper jag kan komma på. Essie imponerar sällan på mig, men Mesmerize är ett undantag. Köp det om du älskar blått! Eller, om du är inspirerad av detta, köp det flaggblå från Depend som är väldigt likt i färg och glans men kostar en fjärdedel av Essies lack. Sen får man ju mindre i flaskan också, så klart.

Prince

Publicerad 2010-03-02 21:04:37 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


En sminkning med Overall Beautys mineralögonskuggor. Måste ju använda dem ibland alla fall och plockade fram dem nu så jag ska kunna skriva om dem i mineralögonskuggeguiden jag håller på med. De används så sällan av mig av någon anledning. Bortglömda ligger de i sin låda och gråter... Nå, idag är de ute i friska luften i alla fall. Hurra för det!

Grunden är Dignity från Face. Ovanpå den har jag Copper Petal på ögonlocket och den har fått tona över i Prince, en lila skugga. Den ligger på yttre delen av ögonlocket och uppåt mot brynbenets högsta punkt. Pink Shimmer, en ljusrosa skugga, tjänar som highlighter. Det är en ganska basic sminkning utan konstigheter. Eyeliner från Fyrinnae, en mörkblå flytande, och så pennan Ransom i lila under ögat. Den är från Urban Decay. Det är även den kopparfärgade pennan Lucky som ligger under den lila. Det var ett försök att fånga upp färgerna på ögonskuggan även under ögat men resulterade i att jag ser lite rödgråten och allergisk ut. Nå, det får vara som det vill med det. Man kan inte vara vacker varje dag. :P

Nubar Cozumel Coral

Publicerad 2010-03-02 19:03:03 i Naglar i korall&persika,


Cozumel Coral kommer så klart också från Nubars Coral Collection. Alla lacken har fått färg efter olika kolonier av koraller som finns runt världen. Cozumel har en mer röd ton än t.ex Belize eller Red Sea som går i mer rosa nyanser.

Cozumel har en verligt vacker korallröd färg, tycker jag, men det kräver fyra lager för att täcka. Jag anar nästan lite VNL ändå, vilket gör mig sur. Nästa gång lackar jag naglarna vita med ett täckande lack innan jag ger mig på det här, för jag verkligen avskyr VNL. Annars är ju den här färgen helt ljuvlig! Glansen är fin och det torkar på en tio minuter även med fyra lager under Nubar Diamont Seal&Shine. Hade det inte varit för den där transparensen som lacket har vore jag nöjdare än nöjd, men nu blir den inte kollektionens favorit.

Järn och fyrklöver

Publicerad 2010-03-01 21:17:53 i Boktema 2010,

Precis som Sminkan redan har nämnt så spelar fyrklöver en stor roll i Lament. Huvudpersonen Dee överöses med fyrklöver i början av boken, i ett försök att göra henne synsk. Huruvida det är klövern eller ej som bidrar till att Dee ser fefolket framgår inte riktigt i boken, men fyrklöver är en symbol jag kraftigt förknippar med Lament. Fyrklöver är nog för övrigt ett rätt vanligt inslag i den här typen av böcker då det tros kunna ge ”true sight” och dessutom ska kunna bryta vissa typer av förtrollningar.

 

Ett annat inslag som jag starkt förknippar med Lament är järn. Inget konstigt här, järn anses skydda mot övernaturliga väsen så som fairies och huvudpersonen Dee får en järnnyckel av Luke och en ful gammal järnring av sin mormor. Tyvärr inser hon lite väl sent deras starka skyddande betydelse, men vill ni veta mer om det får ni läsa boken. 

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Pink Swoon och MAC Mineralize Blush Dainty
Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalett, den mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: Gosh Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige
Ögonskuggor: L’Oreal Color Appeal Platinum Real Silver, Fyrinnae Elven Dagger och Make Up Store Green

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell Fairies

Läppar
Läppglans: Face Krokus

 

I alla fall, min boktematolkning denna vecka utgår ifrån järn och fyrklöver. Jag började med en sminkning i järn (ja alltså silver) och grönt. På en bas av Love that beige från Gosh applicerade jag en silverskugga från L’oreal, klargröna Elven Dagger från Fyrianne och Green ifrån Make Up Store. Grön eyeliner, kajal, mascara och lösögonfransar. Passande nog använde jag Ardell Fairies, fast de syns knappt. Avslutningsvis målade jag sen en grön fyrklöver på kinden, först med en ljusgrön krämskugga från Claudia och därefter med mera Elven dagger. Det gick åt mycket Elven Dagger idag, men det passade ju bra och som tur är så har jag en ny full burk av den. Tycker att sminket blev rätt fint, även om fyrklövern blev lite i största laget. Jag skyller det på att jag tillverkade en liten schablon för klövern. Eller ja en stor schablon. Hur som helst, det var jobbigt att klippa ut en mindre klöver, alltså blev det en riktigt maffig fyrklöver i min tolkning av Lament.


Kerstin är förresten nyfiken på hur jag gjorde fyrklövern, så jag skriver det här. Först gjorde jag en schablon i papper som jag klippte ut. Den lilla schablonen (se stora) tejpade jag sen fast där jag ville placera klövern. För att ge en bra grund till skuggan målade jag först med en ljusgrön krämskugga i pennform i "schablonhålet" och därefter fyllde jag i med den underbart vackra gröna skuggan Elven Dagger. Sen avslutade jag med att plocka bort schablonen och snygga till kanterna lite. Jag är dessvärre ingen stor bildkonstnär, men är man lite mer slängd åt det konstnärliga hållet borde man ju kunna göra lite vad som helst enligt den här principen. Fyrklövern är nog ungefär vad jag klarar av, men å andra sidan kanske man kan få tag på schabloner på annat sätt, typ i leksaksaffären? Tål att tänka på, kan vara ett bra ess att ha i bakfickan för kommande bokteman helt klart.

Cloverhand

Publicerad 2010-03-01 12:36:24 i Boktema 2010,


Deirdre i Lament: The Fairy Queen's Deception är vad man kallar en Cloverhand. Hon drar till sig alla oknytt och hon har vissa magiska förmågor, bland annat telekinesi. Sen är Deirdre rätt outhärdlig enligt mig. Självisk och tråkig, men sminket inspireras ändå av henne. Det blev alltså olika gröna nyanser och en liten strassdekoration som ska föreställa en fyrklöver. Tåren har också sin förklaring. Älvor gör inga tjänster gratis men Una, en av Daoine Sidhe, lovar Deirdre en tjänst i utbyte mot en tår. Älvor kan nämligen inte gråta.

Min bas är som vanligt Dignity. Ovanpå den lade jag först Gecko från Brite Bird på hela ögonlocket och upp en bit över globlinjen. I det yttre v:et följde jag upp med Hours, också från Brite Bird men mörkare grön. De båda skuggorna blendades samman och sen svepte jag över brynbenets högsta punkt med Haunted från Fyrinnae. Den är lite gulaktigt grön och skänker värme åt sminkningen. Aningens Shinkirou, också från Fyrinnae som highlighter.

Under ögat använde jag först en penna från MUS, Green Card, och ovanpå den Elven Dagger, en gräsgrön skugga från Fyrinnae. För att ge lite mer mörker och definition åt ögat så tog jag Dokkálfar, en mörkgrön glittrig skugga, Fyrinnae den med, från yttre ögonvrån och utåt. Lite av Haunted under ögat och för ännu mer värme även currygula Half-elf Hottie i inre ögonvrån och under ögat. Lite av den hamnade även på brynbenet. Ville ha en varmare ton i alltihop och då är den väldigt bra för den gifter sig väl med gröna nyanser. Slutligen målades fransar och bryn, lösögonfransar jag själv klistrat strass på fästes och jag klistrade dit en strasstår och en strassfyrklöver. Klart!

Lament, The Faerie Queen's Deception

Publicerad 2010-03-01 12:34:25 i Boktema 2010,

Det är första mars idag och det är också måndag. Dags för boktema alltså!

Lament, the Faerie Queen’s Deception, av Maggie Stiefvater är en av de där urbana fantasyhistorierna som handlar om tonåringar som en dag upptäcker att älvorna, eller féfolken, lever parallellt med oss men osynliga för de flesta människor. Samma idé som alltså utforskats av både Holly Black och Melissa Marr och de har ju redan förekommit här i boktemat. Kan man få för mycket av älvor då? Nej, vi tycker inte det. Både jag och Emma är helt inne i en älvperiod och jag har redan ögonen på några nya romaner att läsa som utspelar sig med liknande förutsättningar.

Det handlar om Deirdre, en ung tjej som är otroligt skicklig musiker, hon spelar harpa av alla bisarra instrument för en modern tonåring. Dessutom har hon en väldigt vacker sångröst. En dag upptäcker hon att det runt omkring henne hela tiden dyker upp fyrklöver. Dessa fyrklöver finns på de mest bisarra ställen och dessutom möter hon några underliga figurer, bland annat vackre Luke, som drar in henne i något okänt, kanske till och med farligt. Luke är dock så lockande att Deirdre glömmer allt annat och bara vill vara med honom. Samtidigt som hennes förälskelse djupnar upptäcker hon att hon har vissa telekinetiska förmågor och att de mystiska personer som börjat omge henne är älvor ledda av drottningen som också heter Deirdre. Den drottningen har Lukes själ fängslad sedan hundratals år och använder Luke, som ändå någonstans fortfarande är människa, att döda de människor som hotar drottningen och hennes hov. Av någon anledning är Deirdre ett hot och Lukes uppdrag är att döda henne. Deirdre är nämligen det drottningen en gång var, en Cloverhand, en person med magiska krafter som kan se älvorna men ändå är människa.

Deirdre har en bästa vän, James, som ungefär samtidigt börjar visa tecken på att ha en viss förmåga att förutsäga framtiden. Den förmågan är dock luddig och mest ger den James en varning om att Deirdre är i fara. Deirdre vill inte lyssna på James varningar och fortsätter och fördjupar sin relation med Luke, även efter att hon får veta att han är en mördare och att hans drottning vill se henne avrättad av hans hand. Självklart dras det hela till en punkt där Luke måste göra ett val och även Deirdre ställs inför svåra beslut. Kan hon rädda Lukes själ? Kan hennes kärlek till Luke ha en framtid? Och James som också älskar henne, hur ska hon göra med honom?

Det finns en del lösa trådar i Stiefvaters debutroman, men den gav mersmak. Både jag och Emma har läst del två, Ballad, som kanske kommer som boktema en annan gång. Gillar man älvor, omöjlig kärlek och tonåringar som även brottas med problem som knepiga föräldrar och släktingar, skola och vänskap så är det absolut läsvärt. Emma och jag hade dock lite delade mening om just Lament. Jag blev inte så tagen, skulle ge boken godkänt men inte mer, men Emma var mer förtjust. Ballad, del två alltså, var dock enligt oss båda mycket bra. Helt klart godkänt alla fall, för Maggie Stiefvaters debutroman.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela