Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

CC Coastal Cream

Publicerad 2009-03-31 21:25:04 i Naglar i vitt, nude, beige,

Mer ur arkivet! Ha en skön kväll nu!

Coastal Cream är mitt nya favoritlack i ljusaste äggskal med rosa ton. Jag fattar inte hur OPI kunde misslyckas med Peace Baby när Color Club lyckas med den här. Color Club som kostar en fjärdedel av OPI och dessutom inte är hälften så haussat. Men jag säger en sak, CC är vära att testas!


På bilderna ser ni två lager lack. Det är lättmålat, blir lite strimmigt första lagret men jämnar ut sig i anda. Färgen blir opak på två lager lack och färgen är inte helt osmickrande! Det är en ganska stark anstrykning av rosa.

Det är faktiskt ett riktigt bra, ljust lack. Jag tänkte ha det som bas för galna konadstämplinga, vi får se, och dessutom under lack som jag vill lägga på en ljus bas. Men det funkade ensamt också! Coastal Cream är verkligen ett superlack fö den som vill ha rosatonat beigevitt!

Emma Testar: Too Faced Shadow Insurance

Publicerad 2009-03-31 14:42:33 i Emma testar,


Hela hösten har varit en enda lång misär av skuggor som creasar långt innan dagen är slut. Otroligt trist tycker jag, och även en anledning till att jag lämnar skuggorna hemma om jag har en heldag framför mig, eller åtminstone väljer något lite diskret, så att det inte ska synas allt för mycket om det creasar. Creasande skuggor är förbannat trist i längden så jag bestämde mig för att införskaffa en bra ögonprimer. Från början hade jag tänkt mig Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, men då förpackningen är så allmänt hatad så drog jag mig för att köpa den. Därför blev jag himla glad när jag läste om Shadow Insurance från Too Faced, då det verkligen verkade vara en produkt för mig. Priset var dock högt, 239 kronor i Sverige mot 149 kronor för UDPP. Men ser man på, hos lookfantastic skiljde det bara 1,5 £ mellan Shadow Insurance och UDPP, inte så illa va? Jag klickade såklart raskt hem den lilla raringen, summan inklusive frakt landade då på 170 kronor om jag inte minns fel.


Shadow Insurance kommer i en liten tub som innehåller 11 ml. Om vi jämför med UDPP så är det något mer, UDPP innehåller 10. Men den stora fördelen för min del är tuben. Den är hygienisk och lätt att dosera. Innehållet då? Suveränt tycker jag! Shadow Insurance har räddat mig från det eländiga creasandet och för det är jag otroligt tacksam. Innehållet är ganska vattnigt, när jag först testade den tyckte jag att det verkade lite märkligt, men så här i efterhand kan jag säga att konsistensen inte är några som helst problem. Den glider på lätt och fint på ögonlocken, och lämnar en len hinna som det är lätt att få skuggorna att fastna på. Jag använder ofta Shadow Insurance ihop med lösa skuggor, och har då inga som helst problem med att få dem att fastna ordentligt. Jag har även testat Shadow Insurance ihop med en krämskugga över och det funkar alldeles utmärkt det med. Jag tycker egentligen att Shadow Insurance funkar tillräckligt bra på egen hand, men vill man ha riktigt intensiva lösa skuggor så är nog en krämskugga ovanpå att föredra. Till vardags, och för all del även till fest, använder jag dock denna mol allena, och det går så bra så.


Hur är hållbarheten då? Riktigt bra! Mina skuggor sitter utan problem 14-16 timmar med Shadow Insurance, jämför med att det kanske creasade efter 6-7 timmar innan, rätt stor skillnad alltså. Jag kan faktsikt inte säga att skuggorna är direkt förstörda efter 16 timmar heller, men det börjar ändå se lite smetigt ut i intre ögonvrån då, och så mycket längre än så brukar de inte få sitta. Shadow Insurance får nog inte skuggorna att sitta i 24 timmar, som vissa menar på att UDPP klarar, men det är faktiskt inget jag har några krav på, när kvällen, eller natten kommer sminkar jag av mig. Självklart beror det också på vad man har för typ av hud i grunden. Shadow Insurance uppfyller alla mina krav, och jag kan definitivt tänka mig att köpa den igen. Även om jag i nuläget knappt ens kan föreställa mig att den lilla tuben ska ta slut, för den är riktigt dryg.


5/5 får Shadow Insurance av mig

Orly Golden Maharajah

Publicerad 2009-03-31 06:15:18 i Naglar i brunt,greige,beige,

Ännu en dag utan smink men med ett nagellack ur arkivet. Länge sedan detta gjordes, förra hösten, men ni kanske vill se det ändå? Ni får hålla till godo, helt enkelt, för jag är helt oinspirerad och vill inte alls sminka mig just nu. På påsklovet, alltså nästa vecka, kommer en svit med temasminkningar som Emma frågat efter, men just nu är jag inte på hugget. Håll ut, alltså!

Orlys Golden Maharajah har jag sett fram emot i en evighet! Det blev fel två gånger från 8ty8 med andra lack som följd, bland annat det lila i samma kollektion, men nu är det mitt sedan en tid tillbaka.
Det är en varm, nötig brun med gyllene och rostrött skimmer. Fantastiskt vackert i solsken
Jag är verkligen förtjust i färgen!  Dessutom är den, precis som "syskonen", möjlig att få opak med ett lager. Här har jag slarvat en del med appliceringen, men skulle jag vara noga hade det nog funkat. Eller ett och ett halvt, typ... Penseln var relativt styrslig också, jämfört med de kvastar som vissa orlylack har. Okej, det är samma pensel men den kändes inte riktigt lika onödigt mjuk...

No7 Fever

Publicerad 2009-03-30 06:16:26 i Naglar i grönt,

Det blir mer lack ur arkivet idag och inget smink, alla fall inte än. Men här är alla fall ett både vackert och lite ovanligt lack!

Gröna febern har jag ju drabbats av vad gäller nagellack, något som sötaste Sanna vet. En liten överraskning dök alltså upp hemma hos mig i ett kuvert. Detta lacket! Ett härligt, duochromelack med guldskimmer!

Här trängs både en gyllene vårgrön med aquatoner och massor av guldskimmer! Fantastiskt fint! Jag gillar verkligen färgen!

Lacket känns lite grynigt att måla med. Tror det beror på allt skimmer i det. Penseln är rätt kort men ger bra kontroll. Ett lager är nästan täckande, här ser ni dock två.

Ser ni det duochroma här? Hoppas... Det är svårfångat. Några försök att visa lacket under lampa följer nedan:

de är inte helt rättvisande, lampbilderna, för mina fingrar fick mer färg än de ska ha och lacket ska vara mer guldigt. Men ni får en idé. I dagsljus kommer de aquafärgade tonerna fram mer, men även guldet. Dessvärre är alla duochrome-lack omöjliga för det är så svårt att fånga deras skiftningar rättvist.

Sammanfattning av temaveckan med planeternas dagar

Publicerad 2009-03-29 21:41:27 i ,

Måndag är månens dag i skimrande silver.


Tisdag är Merkurius dag i gult

Onsdag är Jupiters dag i blått


Torsdag är Mars dag i rött


Fredag är Venus dag i grönt

Lördag är Saturnus dag i lila


Söndag är solens dag i orange

Adorée Copper Clay

Publicerad 2009-03-29 20:53:36 i Naglar, vampy,


Adorée Copper Clay är ett kopparrött lack med vackert djup i färgen. Verkligen en skönhet! Den är ganska föränderlig beroende på ljus, från brunaktigt koppartonad till nästan röd till orangelkopparfärgad.

Lacket är enkelt att applicera. Penseln är bra, konsistensen tunn och lätt att kontrollera. Jag trodde, med tanke på konsistensen, att tre lager skulle vara nödvändigt, men det räckte med två till den här manikyren. Men då har jag ganska flödigt på penseln i andra lagret.

Här ser ni hur det plockar fram sina orangetoner under kökslampans lysrör. Men ni ser också skimret tydligare. Dessvärre fick jag inte fram den röda tonen i mina bilder.


Adorée är ett förhållandevis dyrt märke men deras lack har bra egenskaper och det finns många väldigt vackra färger att välja på. Jag äger fyra, fem stycken lack från Adorée och är nöjd med alla. Men jag köper inte galet många av dem just för att de är lite åt det dyra hållet. Jag betalar inte gärna över hundra kronor för nagellack. Jo, om det är grönt och har slutat tillverkas. ;D

Lite fler dagsljus/skymningsljus bilder. Visst är det fint, mitt kopparlack? Jag gillar det! Sen är det inte min färg egentligen så jag tröttnar fort. Men den stund jag har det är jag nöjd! Nageldekorationen består av några dekaler och en slinga i silver gjord med ett Art Clublack.

Solen skiner!

Publicerad 2009-03-29 11:38:33 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Idag är färgen orange! Orange och livgivande energisk! Som solen!

I astrologin är det soltecknen vi föds i. Alltså det stjärntecken solen står i vid tidpunkten för vår födelse. Solen härskar över ett tecken också, Lejonet. Solen är energi, liv, kraft, potens. En positiv kraft! Den står för det medvetna jaget, ledarskapet, livskraften.
I Egypten var solen en viktig gud vid namn Ra. Han var den första guden och kom ur ett ägg. Han i sin tur skapade flera andra gudar, bland dem jorden, fukten, himlen och luften. Eller så skapades han av Nut och Geb, himlen och jorden, man vet inte riktigt...
I Grekland kopplades solen både till Helios och till Appollo. Helios reser varje dag över himlen i sin vagn dragen av de fyra bevingade hästarna vars namn jag inte minns just nu... När han når längst västerut på himlavalvet åker han båt tillbaka till öster och då är det natt. Helios är en gud som har syskonen Selene, månen, och Eos, gryningen. De är alla barn till ljusets gud Hyperion.
Appollo är en väldigt viktig gud. Hans syster var Artemis (eller i Rom Diana). Han var förtjust i musik och konst, han var också en skicklig jägare och han hade en koppling till orakelkulten i Delfi. Från början var han en solgud men hans funktioner blev alltså flera.

Kallt, otäckt ljus på dagens bilder... Nå, låt oss se vad vi har hittat på. Jag började med en grund av Whipped Eyeshdow från Cover Girl i guld. Ovanpå den lade jag sedan en blandning av Sunrise från Make Up Store och en annan, mildare orange från Jane Helen. De lades i cirklar på ögonlocket och upp lite på brynbenet i en halvcirkelform. Runt ögat drog jag sedan en linje med Urban Decay-pennan Lucky. Jag avslutade med att lägga först gulskimrande Ra som highlighter och i den ett streck av benvita Bone. Båda från TMM. Mascara från Cover Girl, Thick Lash. Klart.

Era Saturnustolkningar

Publicerad 2009-03-28 19:35:15 i ,


Alexlyndra hyllar Saturnus med en pastellskimrande look.
Ingen färg är så snygg som lila på Suss! Se bara här!
Metal Barbie CC är läcker i lila! Se själva!
Marina testar nytt mineralmärke samtidigt som hon kastar sig över sin älsklingsfärg!
Hela sex nyanser av lila har åkt runt i Karusellen hos Lina.
Karin är läcker i lila, som alltid!
Hos Make Up Your Mind är det också lila som gäller!

Och missa inte Emma i hennes lila! Hon är såååååå snygg!

Lila för Saturnus med Sharon, Sucker och Amy

Publicerad 2009-03-28 18:28:03 i Emmas FOTD 2009,

Mitt engagemang under den här temaveckan har känts enormt! Jag tror aldrig att jag har gjort så här många sminkningar som har hamnat på bloggen på en vecka. Idag är jag inte lila, men det var jag igår kväll. Ibland måste man förbereda sig lite, ungefär som tv-kockerna gör. Gårdagens sminkning var jag lite kluven till. Det hade kunnat bli väldigt fint tror jag, men jag hade lite för bråttom, så nu kan jag inte riktigt bestämma mig för ifall det blev fint eller om det ser ut som om jag har fått två stora blåtiror. Nåja, snabbt att göra gick det i alla fall, tror att det tog mellan 15-20 minuter, och det är mycket bra jobbat för att vara mig en fredagskväll. Fota hann jag dock inte innan jag skulle iväg, då hade jag missat bussen. Bilderna blev därför tagna fem timmar efter att jag hade sminkat mig.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Lars Wallin Sharon, TMM Sucker

Highlighter: Make Up Cosmetics Amy

Eyeliner: Clinique Brush on Cream Eyeliner Black

Kajal: Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppglans: Clarins Color Quench Lip Balm 09


På en grund av Shadow Insurance började jag med att applicera Sharon över den rörliga delen av ögonlocket samt en bra bit upp på brynbenet. Jag försökte undvika att få allt för mycket skugga i inre ögonvrån, men jag misslyckades nog lite där. Efter Sharon följde jag upp med Sucker, hela vägen längs med kanten applicerade jag den. Så gör jag ofta om jag har en stark färg och inte vill ha en väldigt skarp kant, för att blenda är så vansinnigt tråkigt, jag lägger hellre på en ljusare skugga, och visst, det blir ju lite suddat rent automatiskt då. Den lilla biten som blev kvar upp mot brynet applicerade jag Amy på. Amy är en väldigt varierbar skugga, den går att få som i burken, men även mer skir och highlighteraktig om man lägger på den med en glesare pensel. En riktigt bra skugga faktiskt! Under ögat applicerade jag kajal, samt gnuggade även in lite Sharon där med, för att få en lite sotig look. Längs med övre fransraden målade jag en linje med eyeliner, en ganska tjock linje. Mascara på fransarna, rouge på kinderna och lite läppglans, och så var min lila Saturnus-look klar!

Vampyre Goddess

Publicerad 2009-03-27 22:35:43 i Boktema 2009,


Oj, jag trodde jag publicerde denna innan jag stängde ner datorn och gick, men tydligen inte. Nå, bättre sent än aldrig.
Jag förstår att ni alla blir förvånade nu. Hallå? säger ni oroligt till varandra, så där kan väl inte en vampyrsminkning se ut? Nej. Förmodligen inte. Men, jag ska berätta hur jag tänkte i alla fall, innan ni fördömer mig. Ni minns väl boken De fördömdas drottning? Ni vet, den där den egyptiska urvampyren Akasha vaknar? Det gjordes om inte annat en film på den som jag personligen tycker är rätt kul att se. Där är det Aaliyah som spelar Akasha. Okej, jag kan inte ändra min hudfärg eller bli lika vacker som hon, men, sminket är ju inte speciellt "vampyrigt". Inget rött, inget vitt, bara svart kajal och en hel del guld. Alltså, idag är jag Akasha, Queen of the Damned. Vampyrgudinna!

Titta, så trött jag ser ut...

Måste blunda lite...

Inte ens Akasha fick bli en fullt ut tolkning. Jag ska på middag, det snöar här i Stockholm och jag vill inte sitta på en restaurang med utflutet smink och hängande lösfrallor. Nej, detta är en ganska stillsam Akasha. Makeupen är gjord med en grund av whipped eyeshadow i guld från Cover Girl som bas. Ovanpå den lades först Lounge, en eyedust från Make Up Store på brynbenet. Nej, allra först drogs en tunn, svart linje med kajal runt hela ögat, men sen ldes Lounge på brynbenet. Goddess, en brun eyedust från Make Up Store, lades på ögonlocket. Sedan ringades hela ögat in med en tunn linje av auberginefärgade Vampyre. Den drogs ut i en spets mot tinningen för en egyptisk touch. Slutligen massor med Fantastic, ett guldskimmer från Makeupcosmetics.

För mig är guld och så en svart, utdragen ram en liten blinkning till den egyptiska sminkstilen, så jag hoppas ni ser kopplingen här. Egyptisk drottning - guldsmink+kajal - vampyrernas urmoder.
För att göra den lite roligare, min look alltså, så klistrade jag dit lösögonfransar och målade glittereyeliner. Det är faktiskt allt. Jag skulle ha velat göra den mer som denna look, men det känns lite extremt som sagt, att gå och äta på en familjerestaurang och plaska i snön med. Så min vampyrtolkning blev en dussinmakeup.

Jag kan berätta för er om första gången jag kom i kontakt med Anne Rice vampyrkrönika. Jag och min kompis var ute och tågluffade och vi hade nått London. Jag var 18, det är alltså hela 18 år sedan, och vi fick rum på ett vandrarhem. Fyra bäddar i rummet och delat badrum i korridoren. Jag lyckades dessutom bli sjuk. En rejäl förkylning med feber och hela baletten. Min kompis roade sig på egen hand med shopping och pubar medan jag låg på rummet och läste en bok som vår tillfällige rumskamrat Steve från USA lånade mig. Interview with the Vampire. Jag hade inte ett dugg tråkigt där på rummet i min ensamhet. Jag älskade boken! Så, tack Steve! Det var en fantastisk upplevelse att läsa den boken.


Nå, mina läppar, slutligen, fick ett lite blodstänkt uttryck med gloss och MAC Media.
Ja, det var det. ingen höjdare men en tolkning alla fall. Bra namn dock, på makeupen! :D

Vampyrkrönikan

Publicerad 2009-03-27 16:31:48 i Boktema 2009,

Denna vecka har Sminkan och jag slitit våra hår i brist på boktemainspiration. Jag gjorde ju en vampyrtolkning på vårt första boktema Twilight, och det känns svårt att inte ramla ner i samma hjulspår igen. Därför blir det här ingen regelrätt vampyrtolkning, utan istället en tolkning av framsidan. De första böckerna är ju svarta med guldtext med en röd kant. Alltså satsade jag på en lite sotig make up med röd eyeliner. Och så lösögonfransar då, det är ju bara boktema en gång i veckan...


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Glo Minerals Sunset

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Fyrinnea Shrouded In Gold och MUS Pollution

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: MUS Cakeyeliner i rött

Kajal: Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: Ardell 105

Läppar

Läppglans: Avanya Ravishing Red
På inre delen av ögonlocket samt en bit under ögat ligger Shrouded In Gold. På yttre halvan, under ögat samt utdraget i en spets ligger svarta Pollution. Highlighter är Collistars crema och ögonfransarna är samma som vid förra veckans boktema. När ögonfransarna var på plats drog jag ett streck längs med övre fransraden med röd eyeliner. Jag trodde att det skulle bli svårt att få ordentlig färg ovanpå den svarta skuggan, men det gick faktiskt riktigt bra. Vampyrer har ju inte rosiga kinder, så därför tänkte jag skippa rouge, men bestämde mig sedan för att sculptera kindbenen lite med Glo Minerals Sunset. Läpparna målades röda med läppglans från Avanya. Det här var ursprungslooken, men när jag hade fotat lite kunde jag inte låta bli att vilja måla med lite eyeliner i ansiktet, det är ju så kul! Som ni säkert vet så gråter vampyrer blod. Jag bestämde mig därför för att testa att måla några blodtårar i ansiktet. Det blev väl sådär, men lite kul var det allt.

Boktemat: Vampyrkrönikan

Publicerad 2009-03-27 16:22:03 i Boktema 2009,

Eftersom både Sminkan och jag är mer än lovligt förtjusta i vampyrer, så kan vi såklart inte hålla oss ifrån att dra in dem i ytterligare ett boktema. De böcker vi har valt att belysa och tolka denna vecka är därför Vampyrkrönikan av Anne Rice. Serien börjar med En vampyrs bekännelse, som även har kommit ut i Sverige under titeln Samtal med vampyren redan 1977. Serien fortsätter sedan med Nattens furste, De fördömdas drottning, De dödligas förförare och avslutas med Djävulens frestelser. Eller ja, avslutas, det finns en hel uppsjö av ytterligare böcker om Anne Rices vampyrer, men dessa faller under gruppen New Tales of the Vampire Chronichle och är mer fristående än själva vampyrkrönikan. Anne Rice har även skrivit ett gäng böcker som inte handlar om vampyrer, men de ska vi inte prata om nu, jag är trots allt i första hand en vampyrtjej, ja kanske lite en älvtjej också.


I en vampyrs bekännelse får vi möta Louis, den vackra, men plågade vampyren som föddes till mörkret år 1791. Louis har nu bestämt sig för att göra det förbjudna, nämligen träda fram i ljuset. Ja inte bokstavligen, för Rices vampyrer skyr solljuset, så som vampyrer bör. Men Louis har bestämt sig för att berätta sin historia, och på så sätt avslöja sig själv, vampyrerna vara i världen, samt ett antal andra vampyrer som har korsat hans väg. En vampyr bekännelse är spännande läsning, men jag tycker ändå att det är synd att denna bok har fått så mycket publicitet, för i mitt tycke så är det den sämsta boken i serien.


Vi förflyttar oss därför till andra boken, där den adlige Lestat de Lioncourt, bestämmer sig från att fly från sitt föräldrahem, med sin döende moders välsignelse, för att ta anställning som skådespelare vid en teater. Tillsammans med sin vän Nicolas de Lenfant hamnar Lestat i Paris, där han snart gör stor succé på scenen. Dock upplever Lestat att någon i publiken iakttar honom, kväll efter kväll. Någon som dock inte tänker nöja sig med att iaktta särskilt länge. Någon som vill förändra honom och låta honom ta del av alla hans övernaturliga krafter, bara för att omedelbart lämna Lestat ensam, i hans nya tillvaro som vampyr.


Även i de fördämdas drottning är Lestat huvudpersonen. Vi är nu framme i modern tid och kommer alltså att få reda på hur det hela fortsätter. Dock har en ny aktör kommit in i bilden, de fördömdas deottning, som visserligen har glimtat förbi även tidigare, men nu vaknar ur sin urlånga sömn, för att ta del av den nya världen, med liv och lust.


Vampyrkrönikan är faktiskt riktigt riktigt bra! Anne Rice har tänkt till när hon skapade sina vampyrer, för det här är vampyrer som de ska vara! Edward Cullen i all ära, men man får ingenting för ingenting, och att alltså få evigt liv utan att ge upp något, till exempel solen eller för all del sin själ, det tycker jag är lite väl rart. Rices vampyrer har inga problem med kors, vigvatten eller vitlök, men solen, nej den klarar de faktiskt inte av, och det är precis som det ska vara tycker jag!

// Emma

En röd treat till Sminkan

Publicerad 2009-03-26 20:10:25 i Emmas FOTD 2009,

Som ni säkert har märkt så gillar jag röda skuggor, mycket! Rött är effektfullt och snyggt, om än lite svårburet. Väl värt att testa tycker jag, för oj vad läckert det blir när det blir bra, och man brukar helt klart dra blickar till sig om man har röd skugga. Sen ifall folk ser på en med förtjusning eller ogillande kan man ju spekulera kring. Jag tycker i alla fall att rött är förbaskat snyggt på ögnmakeup! Om Jupiter verkade vara en trevlig kille så tycker jag dock att Mars, och kanske framför allt Ares verkar vara raka motsatsen, så någon sminkning tillägnad honom tänker jag inte göra. Min röda sminkning tillägnar jag alltså Sminkan istället, eftersom hon definitivt är väldigt trevlig, och dessutom så har jag fått den röda skuggan av henne, så då passar det ju extra bra.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: Stila Perfekting Concealer Shade B och Abbot Perk Me Up

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Glo Minerals Sunset och Lumene mineralrouge Winter Rose

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC P/P Bare Study
Ögonskuggor: Barry M Dazzle Dust nr 84 och Make up Cosmetics Sparkle

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppglans: Benefit Didn't Hear It From Me
Väldigt ofta när jag använder rött faller jag för frestelsen att blanda med svart. Idag var jag dock sugen på att bara ha röd skugga. Här ville jag alltså skapa en look med bara en skugga, och jag kände för skarpa kanter. Jag började med att måla ut formen med en liten smal pensel, och därefter fyllde jag i med den röda skuggan. Dazzle dusten innehöll visserligen skimmer, men jag ville ha massor av skimmer, och duttade därför på Make Up Cosmetics Sparkle, dels över skuggan, samt även som highlighter. Svart eyeliner längs med övre fransraden, kajal under ögat och mascara på fransarna. Avslutade med rouge och läppglans och därefter var min röda look klar. Jag tycker att den blev fin faktiskt, ja jag är nöjd med denna.

Misa Shady Lady

Publicerad 2009-03-26 18:53:57 i Naglar i rött,

Lite röda naglar kan man väl bjuda på? Ur arkivet, så klart...

Titta på den här! Vilken färg! Visst är den vacker! Jag fick den i present av Chaosophia på One Inch Nails och jag älskar den! Älskar den!

Visst är det glöd i den! Det här är två lager lack ovanpå ett lager Redi Basecoat och med Poshé över. En underbar, smaskig rödfärg som drar åt rosa. I somras var den faktiskt inte lika imponerande. Jag tror den passar bäst i det kalla vårvinterljuset. Nu skimrar den som en juvel och har djup, glöd och hjärta!

Enastående fint! Eller vad säger ni? Jag är tokig i det! Nr 113, Shady Lady, Misa. Ca 3 dollar på H2T. Värt det!
Och i lampljus ser det ut så här:

Min hyllning till Jupiter

Publicerad 2009-03-25 21:09:51 i Emmas FOTD 2009,

Den där Jupiter verkar vara en trevlig kille, så idag hakar jag också på Sminkans tema. Eller ja, jag var blå och grå, så då hyllar jag väl Jupiter och vem mer?


Hyn

Primer: Paula Dorf Perfect Primer Normal/Oily Skin
Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Love Rock

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MAC Bang on Blue och MAC Knight Divine

Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Grey

Kajal: Clinique Black Coffe

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppglans: Clarins Instant Light 01Sminket planerade jag redan i måndags, fick för mig att jag skulle damma av en gammal MAC-skugga, Bang on Blue, som fick sällskap av Knight Divine, en betydligt nyare MAC-skugga. På inre delen av ögonlocket applicerade jag tokblåa Bang on Blue, och på den yttre halvan fick Knight Divine husera. Highlighter är Frozen White från MAC, ett vitt pigment som skimrar i blått, men himmel vad det fäller. Passar man sig inte så kan man bli skimrig precis överallt. Eyeliner är MUS kakeyeliner i grått. Har jag sagt hur mycket jag gillar dessa? Hur mycket som helst faktiskt! Jag har tre och planerar att köpa en svart i veckan, för detta är den mest lättapplicerade eyeliner jag kan komma på. På överfransarna har jag Define-a-lash-volume, under ögat bara brun kajal, det är min vardagslook, för att slippa gråsvart kladd på kinderna, define-a-lash är nämligen mycket jobbig så ifall ni frågar mig. På kinderna har jag, enligt önskemål från Purity Love Rock från MAC, ni vet det riktigt rosa Grand duo-rouget. På läpparna är det Clarins Instant Light. Det var min hyllning till Jupiter det.

Länkar till era Jupitertolkningar

Publicerad 2009-03-25 17:03:03 i ,


Miss Purple visar en härlig blå look!
Karin har en blå sminkning som verkligen är Fierce! Vackert och underbart som alltid!
Karusell ger oss två, en bildskön och en, ja, vild!
Skimmerskuggan Kerstin experimenterar med matta blå nyanser. Men även hon bjuder på en bonus!
Beauty Baby bjuder också på blått!
Marina är alltid vacker, självklart även i blått!
Yta tolkar Jupiter bokstavligt, med röda fläcken och allt!
Sminkjante är lite sen med Jupiter, men fin ändå!

Sally Hansen Magical Copper Cauldron

Publicerad 2009-03-24 21:12:59 i Naglar - holografiska lack,

Dessvärre ligger inget gult lack i arkivet så ni får hålla till godo med detta arkivinlägg.

Sally Hansen Maical Copper Cauldron är mindre koppar än jag hade hoppats. Av någon anledning är den faktiskt mest tråkigt hudtonad, som ett par gamla urtvättade nylonstrumpbyxor...

Ni ser? Hu.... Verkligen inte min färg. Ändå har jag faktiskt burit det en hel dag. Det är en aprikosaktig hudrosa med holoskimmer. Ganska tunt och behöver byggas med många lager, vilket jag inte brydde mig om. Istället lade jag SH Copper Chrome under för en täckande bas. Två lager SH Copper Cauldron på det.

Bilderna ovan, utom den tredje i klickbara raden är tagna i dagsljus. Den tredje i klickbara raden är tagen i badrummet.
Holoefekten är inte överväldigande direkt...

Under lysrör däremot! Visst blir det fantastiskt fint! Dessvärre känns det fortfarande alldeles för hudtonat.

Ja, vad säger ni? Jag är på något vis fascinerad av färgen samtidigt som jag tycker den är extremt oattraktiv. Ambivalent? Jag? Nej... Bara lite.

Länkar till andras tolkningar av Merkurius

Publicerad 2009-03-24 18:00:09 i ,


Sminkjante måste vara född i tvillingarnas tecken för mer Merkurius än så här kan man bara inte bli!
Kerstin omtolkar till guld och det är vackert det med!
Karusell är intensivt och magiskt gul! Underbart!
Suss flammar som en eld i gult och orange! Härligt vårkänsla!
Karin är också gul idag, men inte mindre vacker och underbar för det!
Cherry Kisses Anna är supersnygg i en läcker look som dock blev "fel". Men så rätt ändå!
Sen gjorde hon den faktiskt ännu snyggare! Detta får ni inte missa!!
Marina ger oss en härligt färgsprakande look som gör mig tjugo gånger piggare på en sekund!
Här är en gul av Caroline!

Emmas måntolkning

Publicerad 2009-03-23 17:53:03 i Emmas FOTD 2009,

Jag har också gjort en måntolkning. Den är ganska lik Sminkans, men som hon sa, varför måste vi vara olika för. Alltså, idag är vi ganska lika, i alla fall vårt smink.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Moon river

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Nars Eldorado
Ögonskuggor: MAC Pigment Dark Soul och L'oreal Color Appeal Platinum Real Silver

Eyeliner: MAC Fluidline Silverstroke

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppglans: Biotherm Easy gloss Nr 200Inga konstigheter här egentligen. Dark soul ligger på ögonlocket och i globlinjen, samt under ögat, dock inte i inre ögonvrån. Real silver ligger som highlighter samt i den inre ögonvrån och en liten bit under ögat. Silvrig eyeliner, svart mascara, rouge och läppglans. En ganska okomplicerad look, även om den känns ganska sofisktikerad för stallet, vilket är enda sammanhanget jag planerar att visa upp den i.


Slutligen kan vi väl kika lite på två nya raringar som supersnälla Sminkan skaffade åt mig i förra veckan. Moon River och Love Rock från MACs grand duo kollektion, två riktiga underbaringar! Och Moon river passade ju dessutom särdeles bra till dagens sminkning.

Länkar till andras måntolkningar

Publicerad 2009-03-23 17:08:27 i ,

Några kände sig manade att hänga med på planetveckan. Hurra! Här kommer de första länkarna. Hoppas ni hittar nya favoriter!

Karin på Vacker och Underbar är lika vacker som månen själv i sin silvriga sminkning.
Beauty Baby gör också en måntolkning.
Suss skimrar i silvergnistrande eyeliner när hon är månen!
Caroline gör en hel galax med måne och stjärnor!
Metal Barbie CC gör en läcker måne i blått. Och vem har inte hört talas om en Blue Moon?
Miss Purple är silvrig som en månskära!
Marina har gjort en läcker silversvart sminkning hon med, och rödaste läpparna till!

Veckans program - tema planeterna

Publicerad 2009-03-22 22:14:15 i ,

Jag har ju alltid varit fascinerad av det magiska i världen. Kanske därför fantastikan på biblioteket lockar så mycket...
Hur som helst, våra planeter har ju en stor betydelse både inom magin, astrologin och mytologin. Vad bättre än en vecka med planeternas färger som inspiration!

Min vecka kommer vara som följer:

Måndag - Månen - silver
Tisdag - Merkurius - gult
Onsdag - Jupiter- blå
Torsdag - Mars - röd
Fredag - Venus -  grön
Lördag - Saturnus - violett
Söndag - Solen - orange

Det finns naturligtvis en hel mängd fantastiska associationer man kan göra här, och vill ni vara med och leka är ni hjärtligt välkomna. Vi har precis trätt in i Aries, Väduren, ett eldtecken styrt av planeten Mars. Det firar vi på torsdag. Mina planeter, som styr mig allra mest, är Månen och Saturnus. De är särskilt viktiga för mig.
Ska man utöva magi kan detta kanske ge vägledning i klädvalet beroende på veckodag. Vissa amuletter ska bäras vissa veckodagar över ett klädesplagg i en viss färg till exempel. Nå, låt oss lämna detta ämne för nu. Hoppas det blir en alldeles magisk vecka!

Elven Dagger

Publicerad 2009-03-22 18:15:06 i Boktema 2009,


Här kommer min sista, för nu alla fall, tolkning av veckans boktema. Vem vet, jag kankse återkommer, för det här är en inspirerande bokserie! Emma gjorde ju den perfekta grönalven med hjälp av bland annat Elven Dagger. Jag hade också en plan att använda den, men i en Valiant-version. ;D

Jag är inspirerad av omslaget till boken, som ni ser, och indirekt även av trollet Ravus (grönt och guld...)
Jag började med en tunn grund av L'oreals stiftskugga som jag inte minns namnet på. Därefter plockade jag fram pigmenten Naughty elves och Elven Dagger från Fyrinnae, Bone från TMM och Fantastic från Makeupcosmetics.

Jag började med att lägga svart kajal längs nedre fransraden och sedan tog jag den mörkt gröna och matta Naughty Elves och lade på hela ögonlocket och ut i en spets mot tinningen. Jag lade också Naughty Elves över den svarta kajalen under ögat..

Ovanpå den lade jag Elven Dagger på större delen av ögonlocket och upp ovanför spetsen. sen tog jag Bone, som är ljusgul, och lade som highlighter på brynbenet och så ovanpå den guldskimret i Fantastic. Svart geleyeliner längs övre fransraden och så lösögonfransarna. Enkelt men ganska snyggt, om jag får säga det själv. Jag är väldigt nöjd! Därav bildspammet...

Color Club Magic Attraction

Publicerad 2009-03-22 15:28:18 i Naglar - holografiska lack,

Och lite ur arkivet igen. Jag lovade Fia att hålla henne underhållen. Här kommer lite mer nagellack.

Okej, det är helt fel dag att swatcha ett multiglitterlack, men jag kan säga så här, i regn finns ingen magic attraction från min sida vad gäller det här lacket...

Det är ett lager över mörkgrå After Hours och det täcker redan. Det är ju fantastiskt bra! Men annars, nej... Det ser grovt ut, som krossade sockarbitar ungefär, strävt och tjockt. Man kommer behöva ett rejält lager ChG FF över ör att få en slät yta. Alltså inget man vill ha som här, ovanpå en annan manikyr... Det åkte av snabbt som sjutton.

Det glittrar som en hel discokula och det är dessutom multifärgat glitter. Roligt är det, men definitivt något man måste vara på humör för. Jag tror jag kommer älska det nästa gång jag testar, men idag var det helt fel...


Ett så pass täckande glitterlack är dock något som ofta saknas på glitterlackshyllan så jag applåderar ändå! Heja Color Club!

Och fler bilder från en annan gång jag använde lacket:

Här är det lager Magic Attraction ensamt på nageln. Ni ser att det blir ljusare, mer silvrigt, och att de andra nyanserna i det multifärgade glittret kommer fram mer?

Det är oavsett detta tjockt och strävt och inget roligt att måla med. Blir alltså aldrig någon favorit hos mig. Nej, nej, nej. Så här grova glitterlack gillar jag inte alls.

Under samma lampa som på lampbilderna ovan.

CCS Hudlotion

Publicerad 2009-03-22 15:20:11 i Hud och hand,


Prydd med rosa bandet var den här body lotionen som jag köpte på apoteket i oktober. Den är dock så tråkigt menlös att klockorna stannar. Den är parfymerad på ett sätt som känns oparfymerat. Den är lite klibbig men ändå lätt i konsistensen som den sämsta budgetlotion och jag kan inte förmå mig till att använda den speciellt ofta alls... Nej, den har blivit stående i fönstret utan att jag räckt ut handen mot den, i och för sig praktiska, lilla pumpen. Och det är inte lite lotion heller... Flaskan är gigantisk och den lösa konsistensen gör att den aldrig kommer ta slut.
Usch, vad elak jag är nu. Den är inte så dålig. Om man smörjer in den på huden dröjer det en liten stund innan den sjunker in, i och för sig, men den är väl helt okej ur den synvinkeln. Jag menar, det finns ännu värre. Och att den känns lite som en tilltäppande hinna kan ju vara bara i mitt huvud, vem vet? Den är i alla fall inte min favorit, vad det än beror på, och den lär få stå kvar länge i fönstret innan den slutligen är tömd.

OPI Bogota Blackberry

Publicerad 2009-03-22 13:40:17 i Naglar i rött,


Ett vinrött skimmerlack rån OPI. Klassiskt vackert och med fin glans. dessutom är det en present från söta Metal Barbie CC! Nu kommer jag alltid tänka på henne när jag lackar med den här färgen!

Det har tjocknat något så jag ska örtunna det till nästa gång. Lite trögt och vill bubbla sig alltså, men ingen katastrof. Lite Polish Reviver och det kommer vara som nytt!
Glansen är härlig, skimret fint och lite silveraktigt vilket ger det en kall, blåröd ton. Jag gillar det här lacket, helt klart en sober och elegant röd som går att bära nästan till vad som helst. Kvinnlig och mogen!

Visst är det fint djup i färgen! Lite, lite VNL även efter två lager, det får bli tre nästa gång, men snyggt!
I lampljus plockas den röa färgen fram mycket mer och lacket ser helt annorlunda ut. Det ser till och med ut som guldskimmer i den då. När jag skärskådarr flaskan ser jag spår av både uld och silver i det, tror jag. Måste vara så. Ja, tjusigt är det i alla fall!

China Glaze Watermelon Rind

Publicerad 2009-03-22 10:34:40 i Naglar i grönt,


Och vi tittar i arkivet igen, så här på morgonkvisten. Alltid bra med lite mer nagellack i grönt, eller hur!

China Glaze Watermelon Rind är från den nya sommarkollektionen. Alla de lacken har glassfleck glitter, en sorts minglitter som ger ett fantastiskt fint djup åt färgerna. Dessutom gör det lacken svåra att ta bort, men det kanske man får leva med om man gillar effekten.

Här ser ni tre lager av lacket samt överlack. Det är ganska genomskiniligt så tre lager behövs. Färgen är ljuvligt blågrön, mer grön dock, med tealglitter. Jag gillar färgen, den är mycket vacker! Verkligen skimrande och fin. Jag är svag för färger som denna, som ni vet, så den går direkt in på min topplista. En sorts glitterversion av Outta Bounds.

Holo i blått, jämförelser

Publicerad 2009-03-21 23:49:19 i Nagellack - jämförelser,

Jaha, nu är det snart natt och dags att gå och lägga sig. Men, innan jag gör det ska ni få en liten nagellacksswatch jag glömt av. Ja, från OPI DS Glamour så leddes tanken till min swatch av blå hololack. Självklart  är inte favoriternas favorit, Glamour, med, men om man ska snacka rent holo-effektsmässigt så är nog stjärnan Blue Aura. Nå, ni får själva välja vilket ni gillar mest. Här är fyra ur samlingen. DS Glamour och DV8 saknas alltså i denna lilla swatch. Kanske har jag något mer också, minns inte just nu, men de här räcker kanske för stunden.

Pekfinger: Sally Hansen Blue Aura, långfinger: Depend 132, Ringfinger: ChG Kaelidoscope him Out, lillfinger: ChG 2NITE.

Som ni ser är Depend 132 och Blue Aura väldigt lika. Det är en liten nyansskillnad, men samma typ av hologlitter och samma effekt. Blue Aura är min favoit då den är mer täckande än Depends lack. ChG Kaleidoscope him Out har, som vanligt, större partiklar och en mer silvrig bas också. 2NITE är mest med för att visa skillnaden mellan vanliga holosar och OMG!-holosar som har mer finmalt glitter.

Som ni ser framträder holoefekten även i dagsljus, utan solsken, på alla de blå. inte maximalt, men ändå. Jag gillar allihop väldigt mycket och rekomenderar dem till den som gillar blå holografiska lack. Dessa är jättebra på alla sätt, alla fyra! Bilden nedan är tagen i lampljus.

OPI DS Glamour

Publicerad 2009-03-21 19:41:52 i Naglar - holografiska lack,

Boktemat ledde mig idag till Faerie Glamour och då kom jag på att jag inte publicerat min notd på Glamour, mitt favoritholo i blått! Här är det! Bilderna är från september, inlägget med...

Att jag gillar allt som glittrar är ingen hemlighet. Holograiska lack är alltså en favoritgrupp bland nagellacken. Ett blått och holografiskt kan bara slås av ett grönt hoografiskt, och något sådant äger jag inte. Jo, L8R G8R, men det är ju ljusgrönt...


Som alla DS-lacken är det lättmålat. och torkar fort. Här är det två lager lack och överlack ni ser. Färgen är en mjuk blå som vekligen är attraktiv. Den passar min hudton förträffligt och lyckas vara både sofistikerad och blåblingig på samma gång, om ni förstår hur jag menar.

Så, jag slarvade med appliceringen ser jag, men jag störs inte så mycket av det. Jag ser bara regnbågar när jag tittar på mina naglar!

I lampsken blir det ännu mer framträdande.

Mellersta bilden är tagen i fönstret men med tilläggsbelydning från taklampan.

Avslutande två med blixt.
Eller aslutande... Ni får en bild till då jag verkligen tycker lacket passar min hand. Jag gillar verkligen det här lacket och är nu sugen på ännu ett blått från OPI DS. DS Fantasy... Någon som har det? Till dess jag bestämmer mig för köp av det så får ni njuta av en sista bild på OPI DS Glamour.

Modern Fairy

Publicerad 2009-03-21 16:05:56 i Boktema 2009,


Ni minns säkert att jag berättade att jag igår hade en festmakeup som inte blev fotograferad. Dessutom hade jag temaenligt använt mig av favoriten Faerie Glamour. Ja, jag har nu försökt återskapa den och visa den idag istället.

Samma skuggor, samma lösögonfransar, men lustigt nog blev det inte samma makeup. Gårdagens kändes mörkare och tyngre, så den här blev faktiskt bättre. Jag har ytterligare en idé, den jag tänkt på längst tid, men den får bli en söndagstreat tror jag. Vet inte om jag orkar fixa den idag.

Basen är Dignity från Face. Ovanpå den lade jag först Lucky Silver från Makeupcosmetics. Den ligger på ögonlocket och brynbenet ut mot tinningen och ganska högt upp mot brynet. Oj, först ramades hela ögat in med svart penna, glömde det, men som sagt, sen Lucky Silver. Därefter lade jag Faerie Glamour på ögonlocket och ut i en spets. Det är den lila skuggan som jag redan visat idag.

Slutligen svepte jag mängder av Sparkle från Makeupcosmetics över hela alltet och fäste mina lösögonfransar, för övrigt samma fransar som var med på Serafina Pekkala och Snowleopard.  Jag gillar dem! Väldigt fina! Just ja, det är en silverglitterpenna under ögat, från Barry M. Mer glitter till både månniskor och älvor!
Ja, det var min Modern Fairy tolkning. Svårt att veta hur älvor sminkar sig men jag inspirerades alla fall av Roiben. Jag tror att älvmän har smink nämligen och eftersom hans hår har samma färg som silver borde detta passa honom väl. Och är den förklaringen inte nog så inspirerades jag av omslaget. Eller av det aktum att Kaye använder glittersmink i boken. Ja, något inspireardes jag alla fall av. Hoppas ni med blir inspirerade. både till att läsa böckerna och till att använda glitter!

Grönalv

Publicerad 2009-03-20 16:12:15 i Boktema 2009,

Här kommer min tolkning på veckans Boktema-A modern Fairie Tale. Först vill jag bara säga att läs, läs, läs! De här böckerna är så bra att jag får ont i magen , får gåshud och blir andfådd... Min tolkning på temat blev en grönalv, då sådana förekommer i Tithe, och en grönalv till och med innehar en av huvudrollerna. Grönalv fick det bli alltså. Dessutom så tyckte jag att alvtema var en suverän chans att få måla sig i ansiktet med eyeliner, för det mina vänner är riktigt kul! Dessutom så passar jag på att visa Piha Black på i övrigt bara läppar, då flera av er har efterfrågat just detta.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Knight Divine (eyeshadow) och MAC Moon river, den marmorerade delen

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS cybershadow Green, Fyerinnae Elven Dagger och MUC Apple

Eyeliner: Clinique Brush On cream Eyeliner

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Lösögonfransar: Ardell 105

Läppar

Läppglans: Piha Black


Den här sminkningen gjorde jag egentligen ganska planlöst. Jag visste att jag villa göra något grönt, och att jag ville markera kindbenen med grått, men utifrån det tog jag vad jag hittade och gjorde lite som det föll mig in. Grunden för ögonskuggorna blev Too Faced Shadow Insurance, ingen överraskning där. Därefter tog jag Green och applicerade på hela den rörliga delen av ögonlocket. Från globlinjen och en bit uppåt applicerade jag Elven dagger, och därefter fick Apple från MUC ligga som highlighter, eftersom jag ville ha mkt grönt. Därefter fäste jag lösögonfransar från Ardell ovanför mina egna. Jag har länge bangat dessa, då jag trodde att jag skulle se helgalen ut eftersom de är så långa, men jag tycker att de var väldigt fina på, och otroligt behagliga, Ardell vet vad de gör. När fransarna var på plats så målade jag svart eyeliner ovanför dem, och målade även krumelurerna ute vid tinningarna. Att måla krumelurer är kul, men det är lite knepigt, då penseln beter sig lite annorlunda när man ber den göra volter än när man bara följer ögonformen. Det där lät ju lite mystiskt, men ni fattar hur jag menar va? Alltså, penseln börjar spreta när man svänger mycket, och det är svårt att behålla svärtan med en spretande pensel. Jag bekymrade mig dock inte så mycket om det, då det här ju knappast var en sminkning jag knallade ut i. Ögonmakeupen avslutades med lite mascara, mestadels för att fösa ihop mina fransar med lösögonfransarna.


Kindbenen hade jag fått för mig att jag skulle skugga med grått. Jo men tjena, det blev ju ganska mycket pannkaka kan jag säga. Jag hade en befängd idé om att jag skulle ha en extremt vass kant, alltså tog jag ett papper och höll mot kinden. Kanten blev visserligen rak, men jag hade ingen som helst koll på var det hela hamnade eller hur mycket som hamnade. När pappret åkte av blev det alltså panik... Sen suddeelisuddade jag tills det nästan inte fanns något kvar av det gråa, och svepte över den marmorerade sidan av Moon River för att ytterligare sudda kanten. Ursprungsidén misslyckades alltså, men jag tycker att det blev rätt fint ändå. Läpparna målade jag med endast Piha Black, lite grått skulle det väl bli i alla fall, och nu får ni ju se hur Piha black ser ut på egen hand.

Ifall ni tycker att det verkar märkligt med gråa kindben så hänvisar jag till min t-shirt. Ni ser, någon form av övernaturlig tjej, med gråa kindben. Helt rätt tänkt alltså!

Holly Black

Publicerad 2009-03-20 14:56:53 i Boktema 2009,


Hej mina vänner! Jag ska ge er en snabbversion av boktema och ett löfte om mer. Det går att göra så mycket mer av temat än jag har gjort här, men jag hinner inte idag. Jag ska snart iväg igen och innan dess ska jag hinna sminka mig och en till samt fixa de vanliga sakerna, ni vet, mat, kattkramar och så.
Holly Black är en författarinna som jag hoppas fler ska upptäcka. Hon är också den författare vi idag uppmärksammar i vårat boktema. Det första som slog mig när vi beslöt ha med hennes böcker var att man kan göra en superenkel tolkning genom att använda skuggorna Holly och Black...

En utomordentligt snabb och enkel tolkning alltså. Här ser ni Painterly Paint Pot från MAC som bas. Holly från Taylor Made Minerals som skugga på ögonlocket , Balck från Everyday Minerals som spets mot tinningen och under ögat. Som inliner användes Frosty Bamboo kajalpenna från IsaDora och så målade jag mascara.

Just ja, jag använde Naked från MAC som highlighter.
Allt har fått behålla en skarp kant, inget har blendats här. Starka linjer och mycket mörker med andra ord. Jag kan lova minst en tolkning till, sannolikt en hel helg full av Tithe-smink, men vem vet... Jag hoppas ni klarar er med detta så länge. Och med Emmas tolkning som jag är vansinnigt nyfiken på!

Boktema: Tithe - A Modern Faerie Tale

Publicerad 2009-03-20 07:10:57 i Boktema 2009,


Det är fredag och dags för boktema här hos Sminkan! Holly Black heter en författare som jag och Emma båda älskar lika hämningslöst! Hon har skrivit en trilogi med böcker som dessvärre inte finns översatta till svenska. Eller jo, del ett finns översatt och fick den extremt fåniga svenska titeln "Mörkrets Tjänare".

På engelska heter den Tithe - a modern faerie tale och handlar om en lite vilsen tjej på 16år som av olika anledningar hamnar hos sin mormor i New Jersey tillsammans med sin ganska misslyckade mamma. När hon väl kommit tillbaka till den plats hon växte upp som barn kommer också minnen tillbaka av de "låtsas vänner" hon haft. Men det var inte låtsas vänner, det var verkligen älvor.
Kaye, som tjejen heter, stöter också ihop med en riddare från det mörka hovet, det osignade, unseelie court, och hon förälskar sig i honom.
Det är en kärlekshistoria som inte är helt okomplicerad. Hon är människa och han är något helt annat. Dessutom är han tvungen att tjäna det mörka hovets drottning Nicnevin och han har även dödat vänner till Kaye. Han är ingen ofarlig varelse att inleda en förbindelse med. Kaye lyckas dock få en oerhörd makt över honom, en makt som kanske kan rädda hennes liv då hon blir en bricka i spelet mellan det signade och det osignade hovets båda drottningar.
Förutom detta så kämpar Kaye med sin känsla av utanförskap och upptäcker att hon kanske inte är alldeles vad hon synes vara. Är det inte ibland ett grönt ansikte som tittar tillbaka på henne i spegeln? Kanske är det så att Kaye själv är en del av Folket, en bortbyting som är på väg att bryta sig ur sin människohamn.

Tithe är den första delen av tre. Holly Black har också skrivit Valiant och Ironside.
I Valiant är det en annan ung kvinna, Valerie, som inte riktigt passar in i sin miljö hemma i New Jersey. Hon är sportig och inte särskilt fåfäng. En pojkflicka. En dag upptäcker hon sin pojkvän i armarna på sin mor och detta får henne att, ganska planlöst, lämna sitt hem och bo bland andra missanpassade ungdomar på gatan. Genom dem får hon vetskap om att det mitt i New York finns älvor, troll och andra väsen av Folket. De som av olika anledningar är i exil från sina respektive hov. För att klara sig i New York, en stad full av järn som ju är ett gift för Folket, så behöver de en medicin, en tinktur som skapas av ett troll under en bro. Denna medicin är en hett eftertraktad drog för dessa ungdomar och de stjäl lite av den medan de, i trollets tjänst, levererar den till stadens alla väsen. Samtidigt börjar någon förgifta de väsen som får tinkturen och misstankarna faller på trollet Ravus.

Valerie är i tjänst hos trollet efter att hon och hennes väninna upptäckts när de försökt stjäla av tinkturen. Med hjälp av Ravus tränas hon också i svärdfäktning och blir mer och mer en riddare. Smeknamnet hon fått, Valiant, passar henne bättre och bättre. Och, vartefter vi läser förstår vi, precis som i Tithe, att det inte alltid går så lätt att gissa vem som är ond och god i älvornas värld. Mörkt eller ljust hov, fager eller ful? Det är inte alltid så lätt att känna igen vare sig godhet eller kärlek.

I den sista delen, Ironside, möter vi Kaye och hennes Roiben igen. Det drar ihop sig för kröning av kungen av det mörka hovet och intrigerna tätnar. Kommer Silarial, det signade hovets drottning att avstå från krig mot sin förre älskare och riddare Roiben? Och kommer Kaye verkligen kunna ha ett förhållande med Roiben och ändå ha ett liv i människornas värld? Och hur ska hon göra egentligen? Ska hon berätta för sin mamma att hon är en bortbyting? Och hur kommer mamma reagera då? Det är mycket som är komplicerat i Kayes liv och hon hamnar åter igen mitt uppe i en farlig härva av älvpolitik, lögner och svek.

Det här är tre otroligt bra, spännande böcker som jag, hur underligt det än låter, kan känna igen mig i. Jag gillar de komplexa karaktärerna och att historien inte är alltör sockrad. Läs dem! Visst står de i vissa fall på ungdomshyllan, men tro mig, jag är snart 36 och fann mycket nöje i dem! Gillar du fantasy är det här helt klart värt att sätta tänderna i!

Sally Hansen Copper Chrome

Publicerad 2009-03-19 20:56:08 i Naglar i vitt, nude, beige,

Varför påminner ni mig nte om att arkivet ska tömmas? Här är en gammal, gammal notd. Hoppas ni gillar! ;D

Det här, mina vänner, är en gåva! Med mitt ebayinköpta Sally Hansen Aquamarine Chrome kom detta. Samma märke men annan färg. Båda fabriksnya i sina förpackningar. Väldigt trevlig överraskning. Och nej, det är ingen skillnad på storlek eller så, bara ett extra lack av samma slag som det jag köpte. Konstigt, men kul!

Bilderna ovan i dagsljus. Okej, inte världens mest kopparfärgade lack, men snyggt! En sorts beigetonad silverfärg. Matt glans. Ganska attraktiv trots allt. Eller? Är den för hudtonad?

I lampljus kommer det beigetonade fram mer.
Nå, det är ju lättlackat. Ett lager räcker och det torkar så snabbt att man knappt hinner med själv. Penseldragsmärken blir det, så klart.

Nubar Unfaithful Red

Publicerad 2009-03-19 16:28:42 i Naglar i rött,


Med Nail Mail kom detta klassiska vinröda lack, Unfaithful Red. Vackert lack som påminner mig om tidigt 90-tal...

Lacket är ganska rinnigt och jag får på tok för mycket på penseln. Det vill valla sig då och bli fult. Tänk alltså på att måla flera tunna lager. Här ser ni två lager som är alldeles ör tjocka för detta lack. Det slår upp ubblor då och bildas vallar när lacket inte flyter ut jämnt. Färgen är mycket vacker och glansen otrolig. Här otade jag utan överlack. Ett suveränt lack för livet. Går aldrig ur mode, är alltid sexigt och kvinnligt och klär mig dessutom!

Sally Hansen Emerald City

Publicerad 2009-03-17 18:12:57 i Naglar i grönt,


Här kommer en notd ur arkivet. Vi fotsätter fira i grönt idag, och vad passar då ättre än denna gamla notd? Emma har ju yrat om det här lacket länge, länge. Jag har inte varit helt såld på det dock. Vet inte varör. Många swatcher har det sett lite platt ut på och mycket mer illgrönt än  det faktiskt är "på riktigt". När jag köpte en flaska åt Emma på ebay var jag alltså inte speciellt frestad. Så kom flaskan, jag öppnade paketet för att packa om det och så föll jag som en fura. Vilket lack!

Smaragdgrön härlighet! Det är verkligen enastående vackert! Jag är mer än nöjd! Och nej, jag stal inte Emmas flaska, jag skickade den till henne men klickade genast hem en åt mig själv också!

Två lager räcker för mig. Det är inte jättelätt att lacka med. Stumpig och tråkig pensel och lite udda konsistens, men det funkar. Det rinner inte ut i pölar all fall, vilket jag uppskattar. Det är högglansigt och känns lite China Glaze-aktigt när det kommer på nageln. Typ glaserat. Torktiden är dock seg, om det nu inte är att skylla på mitt gamla Poshé men jag tunnade faktiskt ut det innan jag använde det till denna manikyren.

En praktfull grön är det alla fall! Ni ser att det, med två lager, är lite VNL, men det kan till och med jag leva med. Man tänker knappt på det IRL då man rör händerna och skimret förlåter en hel del. Visst är det vackert! Jag är helt bedårad!
Bilderna ovan är tagna i dagsljus men jag visar gärna en i lampljus också. Under lysrören, vill säga, i köket. Ni känner ingen det från hela vinterns alla notd...

Covet

Publicerad 2009-03-17 05:53:26 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Igår fick ni tusen bilde rpå en makeup som inte var speciell alls. IDag blir det en bild på en annan inte speciellt speciell makeup. Tänkte inte sminka mig alls i morse. Är verkligen så totalt oinspirerad och tycker ingenting känns roligt just nu, även om jag fortfarande är så glad åt alla era kommentarer förstås. Men, snart har jag anpassat mig till våren, hoppas jag. Annars får Emma ärva bloggen och jag gå i pension. ;D

Dagens är en enkel historia. Lite highlighterkrämskugga på ögonlocket för att jämna ut nyansen på huden. Lite grön penna runt ögat, för att matcha naglarna. Här är det Covet från Urban Decay eftersom den låg på handfatskanten. Mascara. Klart.

Sally Hansen Insta'Dri Jumpin' Jade

Publicerad 2009-03-16 20:03:36 i Naglar i grönt,


Snyggare kan ingen vara än den här underbara mörkgröna med blåton! Wow!!


Läckert va? En underbar, underbar färg! Ett lager täcker lätt och glansen i lacket är härlig. Finns det något minus? Ja, penseln...

Har ni sett något liknande? En platt, bred pensel på ett platt, brett skaft. Mina naglar är smalare än penselns bredd, i alla fall en del, och precision är inte lätt att åstadkomma. Men, jag förlåter Sally Hansen det då färgen är så perfekt!

Sådana här ack borde det göras oftare! En djup, vacker nyans av grönt, perfekt till min kalla, rosa hudton och med lagom mycket skimmer. Påminner lite om China Glaze Watermelon Rind i färgtonen, men är vackrare då den är subtilare och inte lika glittrig. Mer grön också, tror jag bestämt. Ja, det här är en fullpoängare vad gäller färg! Wow!

BB Couture for Nails Poison Ivy

Publicerad 2009-03-15 20:05:50 i Naglar i grönt,


Grönt gillar jag ju, det vet ni, så Poison Ivy från BB Couture kan inte bli annat än rätt!

Det är ett, ganska tjockt och trögt, krämlack i en underbar mellangrön färg. Glansen är fantastisk! Inget överlack på bilderna. Det är inte helt lättlackat då det är så tjockt. Tror jag tänker tunna det lite till nästa gång. Måste ändå säga att jag är kär! Visst är det läckert? Hur ofta hittar man ett sådant vackert krämlack? De små bubblorna i det beror nog på att det är lite för tjockt. Eller på att jag lade på det för tjockt? Två lager alla fall. Och fantastiskt fiiiint!

Orange 1-5

Publicerad 2009-03-15 20:00:54 i ,

Här kommer en sammanfattning av de fem apelsinerna som jag burit de senaste fem dagarna, och en bonus. Kanske blir fiskar nästa vecka, kanske inte, vi får se. Men något blir det alla fall.... Nu ska jag se på House och klappa katterna.

Onsdagens var enkel men ganska fin. En mjuk pumpaorange med lite brunsotat längs fransarna. Trevlig, tyckte jag.

Torsdagens var mer avancerad med eyeliner och globlinje i svart, men inte snyggare. Tvärtom faktiskt. Men den var orange och därför dög den.

Den här gillade jag som fan! En mild orangerosa med slöjor i brunt och svart! Orange 3 är min favorit!

Sen blev det helg och ett par metalliska läppar. Vete sjutton om det egentligen ens borde visats upp. Ser osunt ut. Usch... Men det är väl matchat med den inte så lyckade ögonmakeupen...

Samma pigment alltså, men här dessutom med otäck bronsärgad mascara. Hahaha, lördagen var lite misslyckad...

Söndagen blev inte bättre, snarare tvärtom, men så kan det vara ibland. Slut på det apelsinfärgade alltså. Men det var rätt kul! Orange är underskattat! Här kommer bonusen:

Den här kom lite innan själva temat, på söndagen förra veckan, men den är orange och ligger så nära i tid att den får ett hedersomnämnande... ;D

Mer Piha Black

Publicerad 2009-03-15 12:34:41 i Emmas sminkväska,

Ni var många som tyckte det var kul att få se Piha Black på läpparna. Och då jag fick så mycket snälla kommentarer på det inlägget känner jag mig lite modig och kör ett till läppinlägg. Som rubriken antyder så blir det mer Piha Black nu, denna gång ovanpå ett rosa läppstift.


Det ni ser här är Lumene Cranberry Kiss, i färgen My Adventure, nummer 15. Färgen är fin, och blir lite skir på läpparna, perfekt för en rosa nybörjare som mig. Dessvärre så är det ett ganska jobbigt stift i övrigt. Färgen blir liksom nästan smörig på läpparna, och återfuktande egenskaper lyser verkligen med sin frånvaro här. Men i alla fall, färgen är riktigt fin, så jag använder det här stiftet ibland ändå.Här har jag lagt på ett lager av Piha Black ovanpå läppstiftet. Som ni ser så mörknar färgen, och antar en grårosa ton, men nästan lite lila drag. Kan väl diskuteras ifall det är klädsamt, det är nog ingen kombination jag kommer att bära ute, men så ser det ut i alla fall.  Rent spontant så gissar jag att Piha Black skulle göra sig bättre på ett mer täckande rosa stift, tyvärr äger jag inga såna så ni får hålla tillgodo med Cranberry Kiss.


Och Lii, bättre sent än aldrig. Jag har jämfört de olika färgerna nu, svaret finns i recensionen.
//Emma

Snow Leopard

Publicerad 2009-03-14 19:32:09 i Boktema 2009,


Jag vill ju gärna leka mer på temat och blev inte helt nöjd med dagens orangea så här kommer en sorts ögonskuggetribut till böckerna samt ett försök att illustrera min Daimon. Nej, inte en snöleopard, men väl en liten kissekatt! Vad en daimon är? Ja, i böckerna som Pullman skrivit så kan människans själ antingen finnas inom oss, som i vår värld, eller i gestalt av ett djur, utanför kroppen, som Lyras värld. Den daimon man har, alltså ens själ, kan fritt byta skepnad medan man är barn men när man passerat puberteten så får den en form som den sedan håller fast vid. Lord Asriels är en snöleopard, Stelmaria, därav snöleopard-skuggan i makeupen. Fyndigt va? ;D

Här har jag en grund av Face Dignity. Över den ligger Snow Leopard från Fyrinnae på ögonlocket och ut mot tinningen. Precis ovanför den men inte ända upp tll brynet har jag svept Polar Bear, en guldskimrande nyans. Som inliner och ram runt hela ögat anände jag svart kajal från Make Up Store. Slutligen lite Snow Leopard under ögat. mascara och lösögonfransar. Ja, det är samma ögonfransar som igår, jag vet. Och lite samma stuk överlag. jag gillade det, så jag föll i samma grop idag. Sådant händer.

Och så vill jag visa mina daimons. Ja, jag har två. Den ena representerar mitt sociala, utåtriktade jag. Pratsam, temperamentsfull och ganska dominant. Och bortskämd. Den andra av mina daimons representerar min mer hemlighetsfulla sida. Den skyggare delen, den mer ängsliga. Den del som inte har så lätt att lita på folk och som fräser så fort något känns osäkert. Ser ni vilken som är vilken? Inte så lätt att se kanske. Det är den ena  på övre raden och den  andra på nedre. ;D


Visst har jag fina daimons!!!

Metalläpp

Publicerad 2009-03-14 16:59:22 i Läppar,


Rouaa ville ha orange läppar idag. Sagt och gjort. Ovanpå ett läppbalsam från Oliva trycktes lite pigment fast. Samma pigment som jag bär på ögonlocken. Först Forgotten från Makeupcosmetics, sedan lite New Copper, också från Makeupcosmetics.

Bilderna blev verkligen förskräckliga... Nå, det spelar ingen roll. Det är bara på skoj alla fall. :D

Nubar Hot Yellow

Publicerad 2009-03-14 16:00:57 i Naglar i gult,


Det här fick jag kämpa med. Nubar Hot Yellow är väldigt skirt. Färgen är stark men man ser tydligt tippen under. Inte ens tre lager räcker för att få det opakt. Jag valde alltså en annan taktik.

Ett lager av China Glaze White on White på hela nageln löser mina problem med VNL. Jag lägger ett enda lager av Nubars Hot Yellow över det vita och får då exakt samma färg som i flaskan. Underlack-vitt lack i et tlager-gult lack i ett lager och så överlack alltså.
Sen är färgen hiskelig mot min hudton. Alldeles för orange. Men den är rolig och pggar upp mig rejält! Känner mig som jag vore the Yellow Bastard ungefär... ;D

Holo-jämförelse i rosa-lila

Publicerad 2009-03-14 15:43:05 i Nagellack - jämförelser,


från vänster till höger ser ni lacken ChG How About a Tumble, Sally Hansen Pink Rose Diamond, OPI DS Amethyst och OPI DS Chiffon, och de kommer i samma ordning på fingrarna, ChG How About a Tumble på pekfingret, SH Pink Rose Diamond på långfingret, OPI DS AMethyst på ringfingret och OPI DS Chiffon på lillfingret.

Som ni ser är alla ganska olika. Chiffon sticker ut mest, så klart, som är varmt laxrosa mot alla lilarosa. How About a Tumble har, som alla Kaleidoscope-lacken, större holopartiklar än de andra. Amethyst och Pink Rose Diamond är ganska lika, SH-lacket är mer rosa och mer holografiskt.

Alla bilder utom tredje i denna raden är tagna i dagsljus, den är tagen under lysrörsramp i köket. Alla lacken är lagda med två lager, inget underlack eller överlack. Kaleidoscope-lacket är mest skirt, alltså How about a Tumbl, men det är som vanligt. De kräver ofta tre lager. Så, vad säger ni? Behöver man alla? Så klart! ;D

Nfu Oh 122

Publicerad 2009-03-14 11:47:58 i Naglar i grönt,

I väntan på nya inlägg här på bloggen, för det kommer, jag lovar, så tar vi en ur arkivet! Et Nfu Oh lack som jag borde visat för lääääänge sen. ;D

Jag har ju visat mina Nfu från i somras, 121, 123 och så glittergröna 56. Av någon anledning har jag dock missat att visa 122... Den kom med de andra i juli. Jag har använt den flera gånger, men inte fotat den. Varför? Ingen aning...
Det är en ganska klar grön färg. Kall, blåtonad med turkos eller havsgröna inslag. Mycket skimmer som ger den ett sidenliknande utseende. Jag tycker det är vackert!

Tre tunna lager krävs för full täckning. Det kan bli lite penseldragsmärken i det, men de bukar försinna med överlacket. Här ser ni innan överlacket. Inte så tokigt, va? Som en snäppet ljusare Outta Bounds!

Stelmaria

Publicerad 2009-03-13 17:57:19 i Boktema 2009,

Från början hade jag tänkt att jag skulle tolka Mrs Coulter, eller möjligtvis Serafina Pekkala för boktemat den mörka materian. Sminkan var dock betydligt påhittigare än vad jag var och föreslog att jag skulle tolka Stelmaria istället, alltså Lyras farbror, Lord Asriels daimon, som har formen av en snöleopard. Betydligt mer spännande än Mrs Coulter, eller vad säger ni? Jag har dock låtit min Stelmaria-tolkning vara mer inspirerad av en vanlig leopard, då jag var mer sugen på de färgerna, men som jag sa i förra veckan, här snackar vi fria tolkningar.Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUC desert

Highlighter: MUC Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On cream Eyeliner

Kajal: MAC Feline

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Leopardfläckarna: Clinique Brush On Cream Eylinher Black och MUC ögonskugga Cashmere

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare


Den här looken tyckte jag faktiskt blev riktigt kul, och de var inte alls svår att göra, även om det tog lite tid att måla fläckarna. På en grund av Shadow Insurance applicerade jag Desert nästan hela vägen upp till ögonbrynet. Någon centimeter lämnade jag dock vid brynet och där applicerade jag lite Magic Copper. Jag vet jag tjatade om Magic Copper förra veckan med, men den är så fantastiskt fin, verkligen ett underbart skimmer! När själva skuggningen var klar målade jag först eyeliner, som jag försökte få i lite "kattig" form, och därefter gav jag mig på fläckarna. Fläckmålandet gick till så att jag målade två stycken små c:n, det ena spegelvänt, med svart eyeliner som jag därefter fyllde i med den bruna skuggan Cashmere. Att det var svårt att få det jämt på ögonlocket gjorde verkligen inget, snarare var det en fördel då fläckarna såg mer autentiska ut på så sätt. När jag hade målat fläckar nästan hela vägen upp till brynet målade jag kajal under ögat, mascara på fransarna, svepte lite Dainty på kinderna och målade läpparna med Bare från MAC.Som sagt, jag tycker att detta blev riktigt bra faktiskt, det var kul att göra och det blev effektfullt. Dock hade Sminkan även en idé om att jag skulle göra leopardfläckar i stil med Kat von Dees stjärnor. Ytterligare en spännande idé från Sminkis alltså, och när jag hade tagit bilder som jag blev nöjd med på den första varianten skred jag glad i hågen till verket med att måla leopardfläckar ute på tinningarna. Jag tycker att det blev ganska fint faktiskt, även om den första varianten kanske blev snyggare. Det var nästan för lätt att måla på tinningarna, det blev lite för jämna fläckar helt enkelt. Nåja, idén var kul. Och som sagt, den första varianten blev jag riktigt nöjd med, den skulle jag nog kunna bära en utekväll, iaf med nära vänner. Här är det dock bara en testsminkning, eller som jag föredrar att tänka på det, en leksminkning.

Serafina Pekkala

Publicerad 2009-03-13 16:31:42 i Boktema 2009,


När vi pratade om temat för denna veckan, jag och Emma, förslog jag henne att göra Stelmaria och hon mig att göra Serafina Pekkala. Jag hoppas hon gör Stelmaria nu, men när jag skriver detta så vet jag faktiskt inte...
Serafina Pekkala är en häxa. En luftens och nordens kvinna på sin molntall, ledare för sin häxklan från Enare träsk. Hon är klok, självständig, lojal och kompromisslös med sin egen övertygelse.

Min Serafina skapades med en grund av Sinful Colors vita stiftskugga Diamonds&Pearls som fäste för pigmenten. Gröna kajalen Frosty Bamboo runt ögat som ram. Därefter använde jag först Sorceress från Fyrinnae på hela ögonlocket. Det är en svartgrön skugga som jag lät tona ut på brynbenet i rökigt grått. På brynbenet lade jag sedan Farseer, en lavendelblå skugga, också från Fyrinnae, och lät den delvis överlappa Sorceress.

För att förstäka de blålilagrå skiftningarna, som här symboliserar de nordiska skyar Serafina sveper igenom på sin molntall, så lät jag Healer's Touch i lila flyta mellan Farseer och brynet. Alla skuggorna drogs ut mot tinningen och hårfästet för att ge en känsla av flöde och vinddrag.
Sen kunde jag inte motstå Polar Bear, en guldskimrande skugga, även den från Fyrinnae. Allt är Fyrinnae idag.
Hur som helst, Polar Bear är ju bara nödvändig att använda till temat så det blev massor av den. Dels under ögat, dels som stänk i det andra i svepet mot tinningen. Bortsett rån namnet, som ju är symoliskt, så ser jag det också som en bild för stoft.

Slutligen lite svart kajal innanför fransarna och så de ögonfransar som Emma hävdar man ska ha om det ska se ut som man flugit. De hon hade när hon gjorde sin quidditch-spelande Slytherinelev. ;D
Ja, det var det hele. Min tolkning av Serafina Pekkala.

Boktema: Den mörka materian

Publicerad 2009-03-13 15:16:45 i Boktema 2009,


Philip Pullman är en brittisk ungdomsboksförfattare som skriver bland annat fantasy. Mest kända är nog böckerna i denna trilogi, Den mörka materian, där Guldkompassen är första delen.

Om C.S.Lewis böcker om Narnia är präglade av kristenomen med Aslan som frälsargestalt så är Pullmans böcker snarare en religionskritisk historia. Han riktar främst sin kritik mot kristendomen och kyrkan som institution. Böckerna handlar om Lyra och Will och beskriver vårt universum som en plats med flera parallella världar som man faktiskt, med hjälp av Den Skarpa Eggen, kan ta sig mellan.

Intressant är att Pullman ägnar sig en hel del åt människans själ. I vår värld är själen dold, den finns inom oss. I Lyras värld så är själen utanför kroppen och har ett djurs gestalt. Det kallas för daimon. Som barn kan din daimon anta vilken skepnad som helst, byta från stund till annan, som Lyras daimon, Pantalaimon, som skiftar från vildkatt, hermelin, nattfjäril och skogsmus på bara några sekunder. När man passerat puberteten blir dock ens daimon fast i en gestalt som på något vis säger något om ens personlighet. Daimonen byter inte längre skepnad. Lord Asriels daimon, Stelmaria, är, till exempel, en snöleopard. Männens daimon är kvinnliga till sin natur, kvinnonas av hankön. Oftast.

I första boken möter vi  alltså Lyra, en tuff, självständig tjej på 11-12 år. Hon bor på ett college i Oxford i sin värld. Hennes föräldrar har man sagt henne är döda och hennes enda släkting är farbrodern Lord Asriel. Han är en mycket upptagen och mäktig forskare som upptäckt något långt i norr, nämligen att man i norrskenet kan se över till en annan, parallell värld. Han har också upptäckt en del som har att göra med stoft. Detta stoft, denna mörka materia, är en mycket speciell kraft och kunskap om stoft är avgörande för världens öde. Lord Asriel ger sig iväg på en forskningsresa, Lyra blir assistent åt den vackra Mrs Coulter, men, Mrs Coulter är kanske inte vad hon synes vara vid första ögonkastet. Plötsligt börjar barn mystiskt försvinna och man talar om"Slukarna". Lyras vän Roger försvinner och Lyra rymmer sin väg från Mrs Coulter för att rädda honom med lite hjälp av bland annat zyjenare och inte minst min favoritkaraktär i böckerna, Iorek Byrnison, pansarbjörnen. Fler ansluter sig till Lyras försök att rädda Roger och de andra barnen, bland annat häxan Serafina Pekkala och aeronauten Lee Scoresby. När uppgiften plötsligt förändras och blir större och svårare så sviker de inte Lyra. De följer henne.

I andra boken Den skarpa eggen möter vi Will, en pojke från vår värld som hamnar i en parallellvärld, möter Lyra och blir del i det stora uppdraget. Uppdraget är, som i all fantasy, att möjligöra de godas seger och rädda världen. Men Pullman är en så pass skicklig författare att man inte får alltför endimentionella karaktärer. Ondskan är inte absolut och inte godheten heller. Inte alltid.  (Ja, möjligen är muleforna i sista boken bara goda.)  I sista boken, Bärnstenskikaren, ställs striden mellan gott och ont på sin absoluta spets och Lyra och Will spelar en avgörande roll.

Böckerna är välskrivna och tänkvärda, även för en vuxen publik. Det finns en del tankestoff här som faktiskt är intressant även om man inte läser bara för underhållning och äventyr. Sen är det ungdomsböcker, inte filosofiska skrifter. Jag tycker första boken är väldigt bra och stark men att de sista två delarna är något lite sämre. De håller dock väldigt hög klass de med och jag är glad att jag har läst dem och att jag äger dem. Kommer nog läsa dem igen. Och har du inte läst böckerna och inte heller sett filmen, se då inte filmen först. Filmen suger om man jämför med boken. Precis som Eragon suger som film, eller Narnia för den delen...

Nubar Hot Pink

Publicerad 2009-03-13 15:04:46 i Naglar i rosa,


Nail Mail innehöll ju i senaste utskicket Nubar och jag hade valt Hot Pink, Hot Yellow och Unfaithful Red. Nu ångrar jag lite att jag inte tog Reef Green, vet inte hur jag kunde välja bort det gröna, men nu är det för sent...

Knallrosa och lättlackat var den här skönheten. Inget för den blyga flickan kanske, för naglarna syns verkligen. Fler har sett mina naglar idag än igår, då jag hade knallblå Essie Mesmerize...

Två lager lack ger full täckning. Det är bra konsistens och helt normal torktid. Jag har inga klagomål alls på lacket som uppförde sig väl på alla sätt. Den lilla blomman är en nailsticker.

Nästa månad ser jag fram emot ett paket från Nail Mail med fyra läckra Essie-lack! Jag som precis funnit ett Essie jag gillar i och med Mesmerize. Hoppas de jag får med Nail Mail är lika bra!

Steel Purple

Publicerad 2009-03-12 20:01:10 i Naglar i lila,

Bara för att jag har tråkigt så kommer här ett lack ur arkivet! Mina naglar är i och för sig omlackade. Mesmerize är snyggt men inte särskilt hållbart... Det gick att dra av i ett stycke fast jag bara haft det sen igår. Jaja, det blev Hot Pink från Nubar som kanske fotas imorgon. Till dess år ni njuta av ett underbart lila lack!

Metal Barbie CC gav mig några av sina lack som hon inte använde längre. Bland dem fanns denna päla! Steels härliga Purple. En knallila skönhet!

Steel var ju en linje som fanns hos H&M för måna år sedan. De hade kanske inte den högsta kvaliteten på allt, men det var många roliga nagellack av deras märke. Idag har jag bara detta och ett i turkos i min samling. Färgerna hos Steel var generellt sett lekfulla och lite "barnsliga" och knalliga. Som denna. En härligt lila med blåton som verkligen syns!

Två lager lack. Åren har förtjockat lacket något så et ska örtunnas till nästa gång. Det blir penseldragsmärken och någon bubbla. Inet farlit, men lite onödigt. Penseln i Steels lasko är ingen höjdare att jobba med, men med lite koncentration så går det bra. Här ser ni det utan överlack. Bilden nedan är med överlack och under lysrör.

Essie Mesmerize

Publicerad 2009-03-12 16:23:46 i Naglar i blått,


Essies flaggblå nagellack Mesmerize pryder just nu mina naglar. Vilken höjdare!

Färgen är lysande blå. Det är lättlackat och det täcker med ett, lite tjockare, lager. Jag är verkligen nöjd! Det här kommer höra till mina favoriter! Tidigare lack jag provat från Essie har inte imponerat, men det här hade alla fördelar och inga nackdelar. Perfekt!

Det kladd jag har på lillfingret är ett försök att vara kreativ med mina nailart lack. Bortse gärna från det. Jag är ingen Nail Design-Therese eller Alexlyndra...

Ser ni hur härligt blått det är! Jag tänker på smurfarna när jag ser det. Inte för att jag någonsin varit speciellt intresserad av smurfarna, men detta måste ju vara på kornet den blå de var i?
Om ni gillar blå krämlack är detta ett av de bästa, kanske det allra bästa, jag någonsin provat. Som sagt, ett lager ger full täckning, det kladdar inte, det pölar sig inte, droppar inte eller rinner. Det flyter ut som en dröm! Penseln är pytteliten och smal, något jag gillar för det ger kontroll. Breda penslar är besvärliga då de ibland är bredare än själva naglen. Här får jag i alla fall dra två drag med penseln på de flesta naglarna vilket ger bättre anpassning till nagelns form.
Ett lager alltså! Perfekt!

H&M Dashing Diva

Publicerad 2009-03-11 19:37:03 i Naglar i orange,

Jag har ju precis visat mina nya lack, så bloggen kommer fyllas med massa ya notd. Men arkivet då? Det är ju redan fullt med massa notd... Här kommer en från 1/2 2009. Passar ju till ett orange tema! ;D

Två lager av härliga orangefärade krämlacket Dashing Diva ovanpå två lager av stödstrumpebeiga Tickle My France-y från OPI. Annars är nog Dashing Diva lite skirare än att två lager räcker. Men snygg är hon i alla fall så här! En färgklick, en vitamininjektion!

Ser ni vilken glad och härlig färg? Jag gillar Dashing Diva! Ganska lättlackad är hon också. Trevlig bekantskap på alla sätt.

Wiiiiie! Orange! Inte illa va? Fotograferat har jag gjort i dagsljus i mitt köksfönster.

Och en sista!

Nfu Oh 45

Publicerad 2009-03-10 17:43:07 i Naglar - flakes,

Hej! Er oinspirerade Sminka är hemma igen. Hungrig som en varg och efter att i piskande snöstorm släpat hem ett jättepaket böcker från Adlibris satte jag foten i en liten kattspya när jag skulle koka upp pastavattnet. Det är en sån dag... Men, det är ljusare ute! Jag har alltid en liten svacka i mars. Ni vet, vssa blir höstdeppiga när ljuset försvinner, andra, som jag, blir förvirrade när det kommer åter. Sömnrubbningar som ett brev på posten. Nå, ni vill inte veta det här om mig. Jag bara talar om varför det kanske blir mindre kul här hos mig  och varför jag hälsar på mer sällan hos er andra ett tag framöver. Men, arkivet finns, och i september hade jag roligt, bland annat med mina nagellack!

Nfu Oh Shiny Opals nr 45 pryder just nu (25:e September 2008) mina naglar. Det ligger ovanpå en bas av gyllenbuna Golden Maharajah från Orly.


45:an består av flakes i orange. De blir allt från guldfärgade till apelsinorange till brandbilsröda. De slår inte i grönt som systern 49.

Det är helt otroligt vilken glöd det är i det här lacket. Det ser ut som bärnsten, som smält guld, som eldslågor, som glaxer av glödande stjärnstoft... Det är så otroligt vackert att titta på att man blir farlig för sin omgivning. man stirrar som hypnotiserad på sina naglar när man ska över vägen eller av bussen...

Ta dig tid att klicka upp de små bilderna och njut av färgspelet! Det här är verkligen speciellt.

Emma testar Elemental Beauty Soft Focus Foundation

Publicerad 2009-03-09 19:58:41 i Emma testar,

För ungefär två månader sedan beställde jag mineralsmink ifrån ett brittiskt mineralsminksmärke, Elemental Beauty. Leveransen kom efter ganska precis en vecka, och då jag alltså har testat produkterna mer eller mindre dagligen i cirka två månader så tycker jag att jag har tillräckligt mycket kött på benen för en recension. Först tycker jag att vi börjar med foundationen, det är ändå det som är svårast, och antagligen också viktigast.


Elemental Beautys foundation finns i två olika formula, Soft Focus och Healing Foundation. Den mest täckande av de två är Soft Focus och därför köpte jag den, då jag vill ha en foundation som ger rejäl täckning. Täckningen kan jag absolut inte klaga på. Elemental Beauty täcker ungefär som Everyday Minerals Intensive foundation. Och det vette sjutton om den inte täcker ännu lite bättre. Riktigt bra alltså. Ja ni får förlåta mig att jag ständigt tjatar om EM i mina mineralrecensioner, men EM har länge varit mitt favoritmärke på mineralsmink, och alltså är det dem jag jämför med. Elemental Beautys foundation täcker alltså lika bra som EM. Hur är då finishen? Kanon om ni frågar mig! Här snackar vi matt mineralfoundation, till min stora förtjusning! Jag skulle vilja påstå att Elemental Beautys Foundation täcker som EMs Intenive formula, men att finishen snarare är som Mattes. En riktigt bra kombination om ni frågar mig. Den håller sig dessutom matt betydligt längre än vad EM gör, något som jag verkligen uppskattar då jag kan bli ganska blank framåt dagen. Vidare är pudret väldigt finmalt och irriterar inte min hud ett endaste litet dugg. Elemental Beautys produkter innehåller heller inte Vismuth Chlorid, vilket ju kan vara bra att veta om man hör till dem som är känsliga för ämnet.


Nu har jag ju talat många vackra ord om denna foundation. Finns det inga nackdelar då? Hmm, jo några, men de väger inte så tungt för mig. Först och främst så vill jag bara säga att burken är bedårande. Det uppväger nästan, men bara nästan att det är en urpuckad burk för övrigt. Här rör det sig om en glasburk med ett metallock och med ditklistrade rosor på locket. Mycket vackert och mysigt. Tyvärr har burken inget sifterlock, och den läcker... Riktigt mycket faktiskt. Så mycket att pudret och foundationen har flyttat ut ifrån sin originalburk och in i en EM-burk respektive en i.d.-burk. Ytterligare ett problem är att jag lider av snytmani. Ja alltså jag snyter mig i tid och otid, vare sig det behövs eller inte. Därför tenderar jag att torka bort min foundation kring näsan om jag inte passar mig. Detta problem har jag med all mineralfoundation. Men jag kan ändå inte låta bli att önska att den skulle stå pall för mitt snytande lite bättre. Slutligen så tycker jag att den beter sig lite sämre när man är torr i ansiktet, vilket jag är i allra högsta grad just nu. Det tenderar att bli lite pudrigt och liksom krackelera i linjer när man är knastrande torr, särskilt om man har mycket foundation. Detta problem har jag dock inte haft tidigare, så jag tror att det kommer att lösa sig av sig självt framåt våren, men visst, klart att det hade varit underbart om den hade varit återfuktande. Men att vara återfuktande brukar inte ligga i mineralsminks natur, så alltså är det bara att gilla läget. Och det gör jag! Jag gillar denna foundation otroligt mycket! Den är suveränt bra på mig, och jag kommer nog att köpa den fler gånger, särskilt med tanke på hur hög dollarn är just nu, och att det då är så skönt att slippa fundera över eventuellt moms.


Så, som avslutning vill jag bara säga att denna foundation finns i 16 färger. Den färg jag har är nude. Skulle ingen av färgerna falla dig på läppen så finns det dessutom möjlighet att specialbeställa en egendesignad foundationfärg, något som jag är otroligt imponerad av, även om jag med största säkerhet aldrig kommer att göra det själv. En burk med foundation kostar 10,99 £ och är alltså något dyrare än EMs foundation. Men priset är ändå väldigt bra tycker jag, och den är dryg. När jag la över foundationen i en annan burk var det mer än vad EMs burkar innehåller kvar, och då hade jag ändå använt den i en och en halv månad. Jag skulle vilja säga att detta nog är en av de drygaste mineralfoundations jag har testat, det krävs verkligen inte mycket för att få en bra täckning. Är du på jakt efter en mineralfoundation med bra täckning, bra hållbarhet och matt finish, och du inte är allt för knastrande torr i ansiktet så tycker jag verkligen att du ska spana in denna foundation, för den är riktigt bra! Tester finna att köpa på sidan för övrigt, och Elemental Beauty tillhandahåller även prover på mörkare alternativt ljusare foundation om man skulle råka köpa en för ljus eller för mörk foundation, så att man alltså kan korrigera nyansen på hemmaplan.


4,5/5 får Elemental Beautys Soft Focus Foundation i betyg av mig


Uppdatering 2010-03-03

 

Ni vet den lilla tendensen till att foundationen lägger sig i torrhetsrynkor som jag pratade om för ett år sen. Den tendensen har nu blivit överväldigande. Faktiskt så stor att jag inte kan använda denna foundation en hel dag för att jag blir så torr. Och foundation i torra linjer, nej det är inte snyggt. Ytan blir fortfarande fin dock så det händer att jag använder den om jag bara ska sminka mig för några timmar, men för en hel dag, nej då går det bara inte. Jag är faktiskt lite ledsen för det, för jag älskade verkligen denna foundation. Men nu är det som det är. Jag ska ge den en ny chans i sommar, min hy blir så mycket fetare då. Får se om den fungerar då, just nu gör den det i alla fall inte.

 

I nuläget kan jag dock bara ge den 2/5 

Lumene Summer Rain

Publicerad 2009-03-09 17:54:17 i Naglar i grönt,

Hej! Jag är en otroligt trött och oinspirerad Sminka idag. Makeupen från i morse överlevde några timmar. Ögonen är irriterade och röda och det slutade med att jag tvättade av hela skiten i handfatet på personaltoan... Trött, fortfarande förkyld, jobba lång dag och så vara lite låg samtidigt, det är ingen höjdare. Bra saker som har hänt är dock att mina ungar i skolan skötte sig toppenfint och jag fick en fin present av en kollega! :D
Nå, oinspirerad sa jag... Om ni inte får besök av mig idag så är det för att jag tänker titta på House MD och vältra mig i självförakt och andra destruktiva känslor. Brukar inte orka hålla på med det särskilt länge så jag kommer snart att titta till er igen. Om jag nu verkligen kan avhålla mig idag.
Hur som helst, arkivet finns ju. Jag djupdök ner till september 2008 och fiskade upp denna lilla gröna karamell.

Lumenes Summer Rain är ett vackert silvergrönt lack som täcker efter två appliceringar. Färgen är fin men lacket är tjockt, penseln är klumpig och kort och det torkar matt med små bubblor i. Ingen riktigt imponerande kvalitet alltså. Det är dock ett vackert lack som jag verkligen uppskattar i samlingen så det kommer droppas thinner i det och försökas igen! ;D


Lacket är alltså i tjockaste laget och penseln gör jobbet ganska svårt vad gäller att få ett tunt och jämnt lager av lacket på nageln. Lumene borde nog granska sina penslar lite, tycker jag, för det här är verkligen inget precisionsverktyg. Men det poetiska namnet och den vackra nyansen förlåter en hel del!

Milani Shine-on Sheer Color Lipstick

Publicerad 2009-03-08 20:53:20 i Läppar,


Jag har testar Milani Shine-on sheer color lipstick i färgen Mochafino. Endast 29 kronor för detta lilla stift från shoppen Kicki.be. Det första Milanistiftet jag testade gav knappast mersmak, det var ett Color Perfect i mörkrött som inte ville appliceras jämnt och luktade unket. Det här däremot är mjukt, lent och doftar kaksmet! Att färgen inte var den mest klädsamma på mig är väl ett litet minus men knappast stiftets fel.

Det är glossigt och transparent, precis som namnet säger, och det smakar sockerkakssmet. Mmm! Riktigt trevligt! Att det sen har en färg som är en blandning mellan persika och kamelbeige... ja, vad ska jag säga. Jag borde ha gissat det. Min förhoppning var kaffebrunt, men det var alltså inte fallet. Men ibland kanske jag kommer vilja ha den här färgen, vem vet? Den är ju i alla fall annorlunda från mina andra stift, vilket är kul. Annars tenderar jag att köpa samma färg från olika märken.

Nfu Oh 68

Publicerad 2009-03-08 19:40:41 i Naglar i lila,

Så här på söndagskvällen fixar ni väl lite naglar ur arkivet, eller hur? Här kommer ett!

Precis som underbara Nfu Oh 69 så är det här en skimrande historia som täcker med ett enda lager. Foil-like kan man kanske kalla den, vad det nu är på svenska.


Att det täcker med ett lager är en av lackets största styrkor. Det är dessutom extremt snabbtorkande. Det är inte glossigt alls men har ett skimmer i sig. Mängder av silverskimmer i det lila ger lacket en närmast marmorerad karaktär i flaskan. På nageln ser det dock jämnt och fint ut.

Jag har inte så mycket mer att säga. Det är trevligt, men jag föredrog den blå systern på mina naglar. Det är lite, lite tamt. Vad säger ni?

China Glaze Out on Safari

Publicerad 2009-03-08 14:16:58 i Naglar i grönt,


Det här lacket fick jag i present av Derwent. Visst är det fint! Kakigröna lack är roliga och här har vi ett riktigt läckert lack, duochromt i olivgrönt, guld och beige. Intycket blir lite kakifärgat, tycker jag.

Det är skimrande och vackert och ger den där skönt glaserade känslan man ibland får med ett bra China Glaze. Det kräver dock minst tre lager, som på bilden, för att täcka nageln. Även då finns antydan till "visible nail line".

Jag är förtjust! Det påminner lite om Okey Dokey Artichokey men torkar hundra gånger snabbare.
Strunta i att jag har bomullsrester kvar på swatchen och njut bara av färgen. Visst är den läcker! Lite ovanlig också! Den här över Viva la Divas kakigröna krämlack kan nog bli en höjdare också!

Shirakawa Sminkan

Publicerad 2009-03-07 19:23:19 i Boktema 2009,


Shirakawa Kaede är ju, enligt Hearns böcker, en av de vackraste kvinnorna i världen, och det är definitivt inte jag. Inte  i den här makeupen heller. Men jag ville göra en sorts tolkning av Japan, geisha och samtidigt behålla mig själv och min sminkstil. Kanske inte den bästa look jag skapat, men temat är ju till för experiment och lek. Ja, jag gjorde ju en geisha redan innan, men den var inte så "sminkan" ändå. Jag vill vara en punk-geisha. Färgerna funkar ju klockrent, de japanska alltså, vitt och rött! Och så svart så klart. Jag ville göra något grovt, osofistikerat, som en motpol till det otroligt raffinerade geishastuket. Kan inte riktigt formulera min idé, men som sagt, lite punkigare och lite mer "slarvigt". Inte för att min förra geishatolkning var direkt elegant...

Det jag har gjort är att jag lagt en bas med min älskade Kryolan foundation TV White i hela ansiktet. Därefter har jag målat runt ögat med en röd ögonskugga, en dazzle dust från Barry M med nr. 73. Därefter har jag skissat en "sminkan ram" runt hela ögat med en svart kajalpenna. Allt fick vara rått och skarpt, inga mjuka kanter eller ihopblendande eller suddade färger. Nå, blev det en punk-geisha? ;-)

Det  känns i alla fall helt som något jag skulle kunna haft till skolan när jag var ung och rebellisk. Jag minns min mellanstadiefröken som brukade ringa hem till min mamma och gråta för hon tyckte jag var så besvärlig och dessutom störde jag koncentrationen hos henne  och de andra barnen i klassen med mitt smink. Ha! Ja, de säger ju att rött är blodtrycksförhöjande... Kanske anade hon mina dolda motiv när jag satt och blundade med min röda, röda ögonlock på OÄ-timmarna. Och för er som är så unga att ni missat OÄ, det var då jag skulle ha lärt mig var på kartan man hittar Japan.

Holojämförelse i lila - igen

Publicerad 2009-03-07 17:58:38 i Nagellack - jämförelser,

Mer jämförelser av holografiska lack. Nu utgick jag från nya Color Club Fashion Addict och plockade fram några fler i lila som jag redan har i samlingen. Sen har jag, pinsamt nog, ännu fler lila hololack, men fingrarna tog slut...

China Glaze Visit me in Prism (tumnagel)
China Glaze Octa Gone Wild (pekfinger)
OPI DS Original (långfinger)
Color Club Fashion Addict (ringfinger)
OPI DS Amethyst (lillfinger)

Nu blir det bildspam och inte så mycket kommentarer krng detta. Alla lacken är två lager utan över- eller underlack.

Octa Gone Wild och DS Original är rätt lika. Olika grovlek på hologlittret dock. Mer fjutt på Kaleidoscopekollektionen än på DS-lacken i de flesta fall men jag måste säga att Original har rätt maffig effekt. Helt klart ett av de bästa av DS-lacken. Fashion Addict och Visit me in Prism är också lika. Det är dem ni ser på detaljbilden. Samma sak där, olika grovlek på hologlittret och här är det definitivt mer fjutt på det som är från China Glaze Kaleidoscope-kollektion. Borde haft med IDK från OMG! också, men jag hade för få fingrar...

Samma detalj som ovan, men i olika soters lampljus, första under halogenspotlight, andra under vanligt elektriskt ljus.
Ni ser att Visit me in Prism har mer holoeffekt än Fashion Addict?

Under halogenlampan.

Jämförelse mellan Revvvolution och My Private Jet

Publicerad 2009-03-07 17:42:57 i Nagellack - jämförelser,


Color Clubs svarta holografiska lack på tre naglar, OPI My Private Jet (den grå versionen) på en nagel. Ser ni vilken?
Japp, ringfingret, alltså andra från höger räknat.
Skillnaden är mycket liten. Den mest dramatiska är nog att MPJ kräver tre lager medan Revvolution klarar sig med ett...

Sen har ju jag två versioner av MPJ, en mer brun med större holografiska kvaliteter också. Den har jag på tummen hät:

Ovanstående bilder är tagna i dagsljus. Men hur blir det i lampljus då?

Ja, OPI's båda lack har en aningens brunton, den ena mer än den andra, men Revvvolution är grått. Ingen jätteskillnad. Skulle jag bara få välja på det grå MPJ eller Revvolution tog jag Revvvolution då den är mer täckande.

China Glaze Unplugged

Publicerad 2009-03-07 17:33:59 i Naglar i brunt,greige,beige,

Fia vill att  jag ska ösa lite ur arkivet. Klart jag gör det! Jag kommer snart med ett nytt inlägg också, ett med en jämförelse av Revvvolution oh My Private Jaet. Ska precis sätta igång. Så, jag är snart tillbaka igen! ;D

Ur den kladdiga Eco-kollektionen kommer den här sympatiskt gyllenbruna färgen. Unplugged alltså, från China Glaze. Och ja, den har samma rinniga och kletiga konsistens som syskonen, men det gick ändå att få på färgen utan olyckor. Torktiden är dock rent larvig...

Det gyllene skimret i den varma bruna färgen är verkligen attraktivt. Det känns som en vänligt lack. En trygg famn att krypa upp i. Men trots att ett lager täcker som på bilden så är lacket inte torrt mer än en timme efter att jag målat på det. Trots Seche Vite. Helt otroligt segt. Man undrar vad China Glaze missade när de tillverkade just den här flaskan. Härdare?

Annars är det här en väldigt fin färg, som sagt. Varmare än mina andra bruna lack. Lite ljusare också. Jag tenderar att skaffa rödbruna eller mörkbruna lack. Det här är en sorts 70-tals brun som får mig att minnas ett par förskräckliga fodrade manchesterbyxor som jag hade som 5-6 åring. Alltså i slutet av 70-talet. Minns att de stretade när man skulle spela kula och gå ner på knä... 
 

Emma tolkar över näktergalens golv

Publicerad 2009-03-06 18:17:01 i Boktema 2009,

Okej, vår temabok är ju Näktergalens golv, som utspelar sig i Japan under någon slags fiktiv feodaltid. När jag tänker Japan i samband med smink, så tänker jag geisha. Geisha var alltså det absolut enda jag kunde komma på till temat, men å andra sidan, geisha kan väl var ganska kul? Ja kanske inte att vara, men att tolka i alla fall. Dessutom var jag, framför allt som lite yngre väldigt intresserad av geishor, så ett försök till en geishatolkning blev det alltså. Försök är dock ordet, för det var läskigt svårt att få till en geishalook, något som jag helt skyller på att jag inte har de naturliga förutsättningarna. Men vadå, skam den som ger sig, min geishalook kommer här...


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20          

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair Concealer

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: -
Ögonskuggor: MUC Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On cream Eyeliner

Kajal: MAX Factor Black

Mascara: Define-A-Lash Volume Black

Läppar

Läppstift: Maybelline Eternal Flame

Läppenna: Body Shop

Concealer: MUS Cover All Mix, den ljusa delen


Jag började min sminkning med att glömma ögonprimer. Inte så bra början alltså. Men eftersom jag bara skulle ha en ljus highlighterskugga för att få lite skimmer så var det inte precis nån katastrof. Jag applicerade Magic Copper från MUC över hela ögonlocket och hela vägen upp till brynbenet. Jag har fortfarande inte kommit mig för med att beställa från MUC, men min välgörare Sminkan brukar skicka provburkar till mig lite nu och då, vilket är fullständigt suveränt om ni frågar mig. Denna fick jag av henne i veckan, och den är så fin! Jag vill ha den i stor burk, för det är nog den vackraste highlightern jag sett. Underbar skugga alltså, men klart bättre med en primer under, här kommer den liksom inte till sin rät. Efter skuggan gav jag mig på att måla eyeliner. Jag hade fått för mig att jag skulle ha en bred eyeliner till denna look, så jag målade den ganska tjockt. Dock inte tillräckligt tjockt, så när jag hade tagit lite bilder så bestämde jag mig för att sminket var fult, och att det behövdes mer eyeliner. Det slutade med att jag målade Cliniques svarta krämeyeliner hela vägen upp till globlinjen. Jag trodde inte att det skulle bli så bra, men det blev det. Eller ja jag blinkade och linjerna blev fula, därför får ni inte se några blundbilder, men helheten blev bättre. Jag gillar sminket mycket mer med mycket eyeliner. Kajal under ögat och mascara på fransarna, två lager.Läpparna hade jag fått för mig att jag skulle krympa ner så att de såg mer ut som en geishamun. Jo men tjena, resultatet blev rätt skräpigt. Så här i efterhand kan jag ju säga att jag borde gjort den mycket mycket mindre, men det är ju lätt att säga med facit i handen. Vad jag gjorde var i alla fall att jag målade det som inte skulle vara rött med concealer, och duttade på lite puder ovanpå. Därefter målade jag det som skulle vara rött, först med penna, och därefter med läppstift. För ovanlighetens skull använde jag förresten pensel, tyvärr blev det rätt skräpigt ändå, men man kan ju inte lyckas jämt, det är bara att ta nya tag med boktemat nästa vecka. Kan ju tillägga att de två små bilderna är de med normalmycket eyeliner, och att de stora är de med, ja, onormalt mycket eyeliner...

Boktemats tolkning av Sminkan

Publicerad 2009-03-06 17:05:00 i Boktema 2009,


Dags för det vita fetsminket igen. TV White från Kryolan. Och så skuggorna Seduce me från Make Up Store och Pink Pyjama från Everyday Mineals samt en svart kajal, också från Make Up Store.

Först fetsminket i hela ansiktet, även på ögonlocken. Den funkar som bas för skuggorna. Sen Svart kajal i en ram runt ögat. Därefter Seduce me från MUS på ögonlocket och som rouge från tinningen ner på kindäpplet. Både ögonskuggan och "rouget" tonades med Pink Pyjama. Sen fyllde jag i kajalen lite igen och målade mascara och markerade lite på ögonbrynet.

Jag är fullt medveten om att detta är långt från en "riktig" geishalook, men det är min, ganska grova, tolkning av den.

Sagan om klanen Otori

Publicerad 2009-03-06 16:16:11 i Boktema 2009,


Lian Hearn är en pseudonym för ungdomsboksförfattaren Gillian Rubinstein. Hon är född i England och bosatt i Australien.  Efter att ha fått ett stipendium för att åka till Japan ångades hon så pass att hon vid femtio års ålder lärde sig japanska. Hon startade skrivandet av Sagan om klanen Otori, en fiktiv romansvit med fantasyinslag, som ändå bär stark prägel av den japanska historien vad gäller dess myter, religion, könsroller och andra traditioner. Det är den feodala, medeltida historien hon inspirerats av. Samurajtiden. Vem lockas inte av den?

Första boken, Över näktergalens golv, handlar om Tomasu, en pojke som lever med en sekt som kallas "de gömda". En dag kommer en krigsherre till byn och dödar alla utom den unge Tomasu som möter Otori Shigeru, en herreman som adopterar Tomasu, ger honom namnet Takeo och tar med pojken till sitt land. Där uppfostras han av en man som heter Muto Kenji. Han tillhör "släktet" och vill ta med sig Takeo till Släktets by. Släktet är en sorts ninjakrigare och lönnmördare med speciella förmågor. Muto Kenji berättar för Takeo om hans far, en mördare med speciella krafter. Krafter Takeo ärvt.

Samtidigt får vi följa den vackraste kvinnan i världen, Shirakawa Kaede. Hon är gisslan hos den krigsherre som utplånade de gömdas by i bokens början. Hon har rykte om sig at tvarje man som åtrår henne kommer att dö och man planerar att låta döda Shigeru, Takeos adoptivfar. Shigeru tar med sig Takeo för att hälsa på sin blivande brud, ovetandes om de planer som finns på att bringa honom om livet.  Kaede hamnar i en fruktansvärd situation när hon försvarar sig mot ett våldtäktsförsök och kärlek uppstår mellan henne och Takeo. En omöjlig kärlek...

När första boken är slut har de tvingats åt olika håll av ödet, Takeo är på väg till Släktet för att lära sig om sin förmåga. I andra boken, På kudde av gräs, och i den tredje, Under lysande måne,  får vi följa honom och den svåra väg han tvingas ta. Att tillhöra släktet, att bli en lönnmördare, går stick i stäv med de närmast kristna värderingar han lärt sig som barn. Vi får även följa Kaedes historia. Hur ska det gå? Ska de kunna trots klanernas motstånd och kunna leva tillsammans? Kärlekshistorien är väldigt välskriven och även det politiska intrigerna och maktspelen. Det låter kanske inte så spännande, men det är det. Man fångas och vävs in i historien . Det är välskrivet och vackert och det ger en inblick i en fantastisk värld.


Tanken var, precis som med Eragon, att det skulle bli tre böcker. De  tre jag läst. Men precis som Christopher Paolini så fick Lian Hearn ett ryck och skrev mer. En fjärde del, Vid hägerns skarpa skri, som jag ännu inte hunnit läsa själv. Den ligger på landet och väntar på påsklovet. Den har i och för sig väntat länge nu, men tiden verkar aldrig räcka till... Det finne även en så kallad prequel, en bok som utspelar sig innan den första boken. Den heter Och himlens vida väv och den har jag inte ens hunnit köpa än. Jag är lite seg ibland... Hur som helst, läs dessa böcker! De är en fascinerande blandning av japansk feodalism och samurajtraditioner, fantasy med ninjor och en vacker, vacker kärlekshistoria med många hinder att övervinna.

Aquolina Duschgel Cola

Publicerad 2009-03-05 21:12:24 i Hud och hand,


När man häller ut ett par droppar av den här på duschsvampen så känns det som att öppna en påse med Haribous Cola-nappar! Exakt samma doft! Jag älskar doften, om än inte godiset. Doften är alltså inte söt utan absolut precis på kornet som cola-napparna. Det är så exakt att jag nästan kan känna smaken i munnen. Lite Igloo-glass över den också, om ni minns den. Min favoritglass... Mmmmm! den här luktar lite som Igloo smakar.

Det här är en dryg duschgel som löddrar massor och känns uppfriskande och fräsch att använda. Jag har den som morgondusch och den är härligt uppiggande! Man känner sig otroligt ren med den. Som att huden blir uppstramad och sinnet med. En av mina favoriter som jag köper gång på gång!

En liten droppe räcker långt. Den är alltså dryg som sjutton. Jag som vill vara inlöddrad som en hel tvålopera trivs utmärkt med den. Den ger verkligen valuta för pengarna. Många av mina duschkrämer tar slut efter några användningar eftersom det går åt så mycket när jag är i farten. Den här är dock riktigt långlivad.

Color Club Revvvolution

Publicerad 2009-03-05 20:18:51 i Naglar - holografiska lack,


Första fullständiga manikyren med Color Clubs svarta holograiska lack Revvvolution. Inte så illa, va? Och bildspam så klart...


Det här är ett lager lack över baslack och med ett lager överlack. Det är inte helt svart, så klart. mer grått med en blåton. Det är itne superduperholografiskt heller. Men fint.

Jämfört med My Private Jet, från OPI, så är det inte så stor skillnad på detta och den grå versionen. Jo, det här behöver bara ett lager för att täcka. Det andra MPJ är ju brunt så det är liksom olönt att jämföra. Jag tror att det är mer holo i detta än i det grå MPJ, men vill inte säga definitivt innan jag swatchat sida vid sida. Det här ska jag ha till jobbet imorgon, så jag vill inte kladda med det. Hade Light My Sapphire igår och idag, men det flagade helt oprovocerat vid lunch idag. Dock hade vi kommit överens nu, jag och formulan, så jag lyckades lacka fint med det. Tre ytterst tunna lager. Men varför talar jag om det? Det har inget med detta lack att göra. När jag kom hem valde jag alltså att lacka om till den här skönheten och här är bilderna under lysrör:

Mja, lite mjäkig holo-effekt, eller vad säger ni? I de flesta ljus framträder ngen regnbåge utan det ser ut som ett mörkgrått skimmerlack. Fint det med, men inte vad jag väntat mig.

Fast vi har ju sett ännu mjäkigare lack, bland annat ur DS-serien från OPI...

China Glaze Secret Peri-wink-le + konad

Publicerad 2009-03-05 17:37:07 i NailArt,


Det här är ett lack ur en kollektion från China Glaze, Operation Color, som kom förra hösten. Färgen är en förtjusande ljusblå lite dämpad ton som i alla fall jag tycker är väldigt attraktiv. Dock har det inte blivit att jag använt lacket speciellt mycket.  Första gången jag hade det kändes det tjockt och kladdigt och till och med bubblade sig. Jag hällde i några droppar polish reviver från Poshé och hoppades att det skulle få en bättre konsistens till nästa gång.

Och nu var det alltså dags. Lacket hade verkligen förtunnats rejält. Det fick till och med bli två lager istället för ett för att få det täckande och fint. Nu bubblar det sig inte alls och känns som att jag kan kontrollera det väl när jag lägger det på nageln.

Jag använde Poshé snabbtorkande överlack och då var torktiden ganska kort. Ändå lyckas jag stöta i lillfingernageln innan lacket härdat helt. Nå, sådant händer ibland. Det blir ingen större skada och jag har redan funderingar på vad jag ska göra mer med lacket. Kanske är det inlägget jag nyss skrev på Nailed om konadstämpling som plötsligt ger mig ett sug efter att placera något mönster på den blå, glansiga ytan. Vissa pastelliga krämlack ger mig verkligen lust att täcka dem med zebraränder eller virvelmönstret jag visade tidigare.

Sagt och gjort, fram med Konadstämplingsgrejerna och så väljer jag dels zebrarandsmotivet, dels det vita speciallacket. Nu är det inte så länge sen jag köpte det vita speciallacket, men, jag upptäcker nu att det, tyvärr, inte lägre har den släta konsistens det hade från början. Det är lite klumpigt och ojämnt när man penslar det på plattan, som om man blandat det med vatten. Stämplarna blir heller inte så bra som jag önskat. Även trots att jag klippte ner naglarna en del idag så räcker inte stämpeln längs hela min nagel. Skarvandet är tricksigt och blir inte helt perfekt. På håll blir det dock en rolig manikyr med de vita ränderna över den ljusa blå.

China Glaze Passion

Publicerad 2009-03-05 17:04:43 i Naglar i guld, koppar, brons,


Ur vårens Romantique-kollektions varma set har jag skaffat Passion. Guldlack. En gång i tiden hade jag inget guldlack, väl medveten om att jag faktiskt inte passar i guld. Nu, plötsligt, har jag massor av guldlack.  Kan det vara en nostalgitripp tillbaka till 1983 och mina tre lack från Cutex? Det blå, det svarta och det i, ja just det, guld? Ingen aning, men guldlacken trillar i alla fall in genom brevlådan nu.

Passion är som de andra lacken i kollektionen. Täckande med ett lager, snabbtorkande, lite penseldragsmärken men ganska okej ändå. Trevligt faktiskt. Det är helt fantastiskt till konadstämpling och frihandstippar på franska manikyrer. Det är en trevlig guldfärg också. Inte för orangetonad utan lite mer "neutral". Men klär mig gör det förstås inte...
Jag gillar ändå Passion och kommer nog ha det en del. Ett bra lack helt enkelt. Snyggt i sommar tror jag. Och som sagt, för allehanda dekorationer!

Oliva makeup remover

Publicerad 2009-03-04 17:54:31 i Hud och hand,


Här ser ni min nya kompis i badrummet. Eller nya, nu har jag haft den en månad eller två. Ett rent impulsköp när jag stod på apoteket och plockade bland alvedonaskarna när det var "naturfenomensvecka". Det var då min evighetsförkylning började och jag stod alltså och hängde på apoteket. Nässprayer och tabletter, handkräm och bodylotions inhandlades och så slank denna ner också. Jag var inte speicellt övertygad om dess förträfflighet. Tvärtom. Såg den som ett expriment mer. Ibland är det ju roligt att prova nytt och på plussidan här var priset (inte dyr alls faktiskt) och att det är en mousse. Min mousse från Iseree är slut och den är lite stark att ta bort ögonsmink med varje dag eller i värsta fall, flera gånger om dagen. Sökte efter något mildare som skulle kännas vänligt och återfuktande på min lite torrare vinterhud.

Olivas mousse luktar som allt från Oliva. En lite knepig, fadd doft som ändå inte är obehalig. Moussen är mjuk och skön och tar faktiskt bort ögonsmink oväntat bra. Den är nog inte till för det egentligen, men jag som inte använder vattenfasta produkter (eller jo, om man räknar de eyeliners och kajaler som hävdar sig vara det så gör jag det, men de är ju inte det, om ni förstår hur jag menar) klarar mig bra med denna för mitt sminkborttagande. Jag fuktar ansiktet, kluddar ut lite mousse på två bomullspads, pressar mot ögat några sekunder, gnuggar fösiktigt och voilá! Sminket är upplöst och ibland även helt borta. Det beror på hur mycket smink det handlade om till att börja med. Nu är jag en snålis och dessutom älskar jag känslan av tvål och vatten så jag brukar avslua med det. Vinsten med denna är att jag inte beöver använda så mycket tvål i det känsliga ögonpartiet. (Sen finns inget som är effektivare än tvål och vatten!)
Dagens makeup med Dark Magic löstes upp helt och följde med padsen på en gång. Bara att skölja av och smörja in sig efteråt. Inget gnuggande eller upprepade borttagningsförsök.

Så, kan jag rekomendera den? Ja, faktiskt. Den är en av de behagligaste rengöringar jag provat. Dessutom känns den inte uttorkande eller stark på huden utan mild och mjuk. Enda minuset är doften, men står man ut med den är detta inget dåligt köp. Jag ger den fyra fyllda oliver av fem och utnämner den till Sminkans favoritrengöring!

Miners Extreme Nail Color "Shout"

Publicerad 2009-03-04 16:55:41 i Naglar i grönt,

Jag fortsätter min arkivtömning av gamla notd. Här är det ett lack som jag fick i december och som jag använt flera gånger, faktiskt. Så dags att ni får se det!

Shout är ett bra namn på den här färgen! Den skriker nämligen glatt ut sitt buskap: Jag är grön!!
Miners gröna lack fick jag i julklapp av Ika. Gulle henne! Hon vet att jag gillar grönt och det här är inget dumt grönt!

Första gången jag provade lacket var det väldigt tjockt och klumpigt och ville inte riktgit fungera. Då var färgen något mer täckande men det bubblade och hade sig och var väldigt oattraktivt. Jag beslöt förtunna det kraftigt till nästa försök. Sagt och gjort, ca 20(!) droppar förtunning i lacket ger en len och bra finish som är ganska lättlackat. Enda problemet nu är penseln som är som en gammal mopp.

På bilderna ser ni tå lager lack. Ett tredje skulle nog fixa det sista lilla av VNL (Visible Nail line) som man har här. Färgen påminner en hel den om Outta Bounds men är ljusare och klarare, mer gräs. Snyggt helt klart, och piggt. Jag fick komplimnager för det även när det var i sitt första, bubbliga skick. Inte illa!

Viva la Divas vita jullack

Publicerad 2009-03-03 19:00:40 i Naglar i vitt, nude, beige,

Apropå White-Kwik-Silvr som ´jag inte gillade (ville ha gnistervitt glassfleck-lack som täcker inte smutsgult äckellack i fem lager) så tänkte jag visa ett vitt gnisterlack jag gillar. Det är lika skirt som White-Kwik-Silvr, men det är så mycket "renare" i färgen och gnistrigare. Sen är det ju inte glass fleck utan glitter, men ändå. Självklart är det ur arkivet, december 08, men bättre sent än aldrig!

Många har frågat om det vita lacket från Viva la Divas julkollektion som jag ju gillade så mycket. jag har faktiskt inte haft det ensamt förut, bara som layering lack, och det passar bäst för det ändamålet också då det är skirt.
Här ser ni det med tre hela lager och ändå lyser min nagel igenom. Men det är underbart snöflingefint gnister i den!
Jag gillar verkligen detta lack och ovanpå ett blått, rosa, svart eller grått är det ljuvligt. Jag har även haft det över beige med bra resultat. Så, skynda att fynda denna lilla snökristall!

Layering med Color Cub-duochromelacken

Publicerad 2009-03-03 16:55:55 i Nagellack - kollektioner,

White-Kwik-Silvr fick stryka på foten innan jag ens fick till en notd, men jg har ju massa naglar att visa i arkivet. Här är lite swatcher från när jag hade Zoya Akyra förra veckan och provade Color Clubs vårlack ovanpå. Kolla in Runway Muse! Mycket bra kombination!

Grunden för dagens (läs förra veckans, det är ett arkivinlägg...)övningar med de duochroma lacken från Color Clubs Catwalk Queen-kollektion är gårdagens manikyr med Zoya Akyra. Så här ser den ut "ensam". Och nedan ser ni den med lite layeringexperiment. Alla bilder är tagna i dagsljus (förutom några i slutet. Jag säger till!).

På pek- och långfinger ser ni Runway Muse, på ringingret Ready to Wear och på lillfinger, och tumme, Femme Fatale.

Ni ser vad som händer med Runway Muse? Hur det polychromatiska kommer till sin rätt på en mörkare grund än vitt. Man ser hela färgspektrat nu, aqua, ljusblått, mintgrönt, rosa, lila, guld... Enastående färgspel! Den rosa Ready to Wear visar sig passa bäst över den ljusrosa Vintage Couture, men kan givetvis användas så här med. Dessvärre fick den inte sin glow här utan blev mer askigt rosa. Inte heller det duochroma slog igenom här som över en ljusare färg. Femme Fatale är ju bara rosarött glitter och det skimrar på och förändrar även det grundfärgern. På blått ser jag också att det finns guldfärgat skimmer i Femme Fatale, något jag missat tidigare. Dessutom finns det en rosa ton i den som gör basens påfågelsblå mycket mörkare och mer kall i sin nyans.

Massa små klickbara bilder kommer här så ni ska kunna se kanske främst Runway Muse i lite olika ljus. Ja, de andra med så klart...


Så kommer vi till lampljusbilderna. Det kan ju vara bra att se hur dessa lack tar sig ut i mitt layeringexperiment även i inomhusbelysning. Jag stoppade in handen under halogenspoten i köksarmaturen och detta är resultatet:

Tummen tittar vi också närmare på så ni ser guldglittret lite bättre:

Och så avslutar vi med dagsljus igen. Jag måste säga att jag rekomenderar Runway Muse till alla som gillar färgskiftande lack. Den blir blaha blaha på egen hand eller över vitt men den blir magnifik över blått. Jag gissar att den fungerar ypperligt över grått, grönt och svart, men vem vet. Den har alla fall ett härligt spektrum.
Alla layeringlacken lade jag ett lager av över grundfärgen.

Neutrala paletten gör comeback!

Publicerad 2009-03-03 06:10:43 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Hej allihop! I morse vaknade jag före fyra. Kunde inte somna om. Halv fem gav jag upp och steg upp. Man kunde ju tycka att jag då skulle känna mig pigg och ha ögon som vore lite mindre sömnsvullna. Så är dock inte fallet... Jag beslöt mig alla fall för en väldigt beige makeup. En dag med den neutrala paletten från Coastal Scents  helt enkelt...

Och nu undrar ni säkert varför. Vadan denna neutrala iver? Jo, jag har blivit smittad av Marina, ni vet, som matchar kläder, smink och naglar. Igår var jag korkad nog att lacka naglarna med White-Kwik-Silvr från China Glaze. Jag hatar det lacket. Men, kanske kan det vara något för franska manikyrer? Hur som helst, så här ser det ut. Och det är fem lager vitt....

Hur kan Michelle på All Lacquered Up ha denna som favorit?
Nå. fula, vita naglar, vit topp (Jag har bara en, ett boullslinne med knappslå. Ska ha svart kofta på mig också så klart) och alltså vit ögonskugga.
Jag började med en bas av ICE Bare Necessity. Ovanpå den lade jag den vita skuggan från paletten på hela ögonlocket. Däreter den matta, mörka bruna i globlinjen. Det blev tamt så jag försökte ge lite mer djup i makeupen med lite svart i ytterkanten av globlinjen. Det fortsatte vara tamt så jag av upp och målade eyeliner längs övre fransraden i lila istället. Det är Amethyst Shine från MsChic. Allt kändes fortfarande extremt  tråkigt så jag plockade fram Dynamite från TMM, en skugga som är vit med glitter i rosa och guld, typ. Kanske fler färger med. Den skiftar beroende på vinkel och ljus. Hur som helst, jag öste på med den men det syns knappt. Jag beslöt mig för att känna mig klassiskt vacker ändå, målade mascara och fyllde i brynen.


Mascaran är den Lumene Blueberry Volyme som jag borde kasta då den alltid förstör mer än tillför. Återigen blev alla mina fransar hopklumpade och jag fick mascara överallt. Hatar den... Den tar tusen år på sig att torka så jag smetar ut den när jag ska fixa min foundation. Om inte förr så när jag borstar över ansiktet med puderborsten... Nå, jag är inte missnöjd ändå. Inte med annat än fransarna men dem ser man knappast på håll. Det här är en makeup som ska ses på håll då den inte alls gör sig i närbild. Därav två små fotd. Ni vet att jag egentligen inte gillar att lägga ut bilder på hela ansiktet, jag vill vara anonym, men i det här fallet måste man nästan se makeupen i helhet för att det ska se bra ut. Och Glamqueen, det är ROUGE på mina kinder! Hihi! Blir lite fest varje gång jag plockar fram Shyness från Tigi och sveper lite rosa på kinderna. Två saker till, 1) jag har hår men det syns inte på bilderna. Dels är det bakåtstruket, dels är det konstig vinkel. Fan så svårt att fota sig själv... 2) Jag ser dryg ut. På riktigt också.  ;D

Läpparna är målade med Lipstick Queens Rouge Sinner. Ett väldans fint läppstift. Jag gillar matta, röda. Kanske för att jag var ung när det var modernt? Vissa saker biter sig liksom fast. Rouge Sinner biter sig fast, kan jag lova! Den sitter kvar på läpparna som inget annat!

Zoya Akyra

Publicerad 2009-03-02 21:12:08 i Naglar i blågrönt&turkos,


Zoya Akyra tillhörde mina favoritlack för inte så länge sedan. Dessvärre har den nu petats från påfågelstronen av Butter London Thames. Ska vi vara ärliga stämmer mycket lit på den listan idag. ;D
Hur som helst, det är fortfarande ett väldiugt vackert lack och dessutom har den samma speciella Zoya-formula som t.ex Suvi och Ki. Den börjar blaskigt men när man väl byggt upp färgen har den någon sorts speciellt kvalitet som ger en lite annorlunda finsh, som om man kunde se igenom den, som genom färgat glas.

Nej, det är inget VNL-fenomen. Här ser ni tre tunna lager av Akyra i fullt dagsljus. Det är ögblankt, täckande men ändå transluscent på något vis. år inte att förklara, bara uppleva. Jag älskar det! Färgen balanserar fint mellan blått och grönt. Butter London Thames blir grönare då det har grönt skimmer i sig, i alla fall i vissa ljus, men Akyra är subtilare. Väldigt fin i alla fall. Önskar jag kunde bskriva bättre...

Här ser ni den med smältattendroppar på. Ja, på bilden nedan alltså, där ingrarna vilar på isen. Om det här har hamnat i arkivet och publiceras i maj, något som mycket väl kan hända, så är bilderna alltså tagna i februari. ;D

Fler iskalla bilder, på is, under is, runt is... :D

China Glaze Blk-Bila-Bong

Publicerad 2009-03-02 18:59:34 i Naglar i blått,


Blk-Bila-Bong är lacket som är allt det isaDora Spellbound Black inte var... Här har vi svart bas med turkost glitter i små, fina flingor som strösslar det svarta som stjärnor i en galax! Det blå lättar upp lackets svärta så att det i alla ljus finns en blå flash i det, även om lacket är svart.

Två lager ger full täckning. Det är lättlackat men segtorkat. Påminner lite om Lubu Heels i konsistens och torktid. Det behövs ett snabbtorkande överlack och det gäller att inte missa med det. Jag lackade bara halva tummen med mitt Seche Vite och fick fruktansvärda märken i lacket mer än en timme efter manikyrens fullbordande. Men resten av naglarna var torra. Så, håll koll på var du varit med överlackspenseln och missa inga bitar av nageln!

Vackert, vackert, vackert! Visst är det vackert! Och några bilder under lysrör kommer här nedan!

Ser ni förresten att jag matchat naglar och makeup idag? Ja, färgerna på ögonskugga valdes faktiskt utifrån färgen på manikyren! ;D

Zoya Cyma med Femme Fatale

Publicerad 2009-03-01 17:47:08 i Naglar - glitter för layering,


Ett litet layering experiment. Efter en dag med bara Zoya Cyma blev det Zoya Cyma med täcke av Color Clubs Femme Fatale. Detta var i torsdags.Har haft Cyma sedan i onsdags...

Utomhus i februarisol.

I skugga.

Här ser ni flaskan inomhus i dagsljus vid fönstret. En rosairidiscerande transparent bas med massor av små skimmerkorn i rött, rosa och guld. även mintgrönt har jag hittat i någpn vinkel faktiskt. Supersnyggt att lägga på rött eller på rosa. I like!

Inomhus i ljus från norrfönster.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela