Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Nubar Black Polka Dots

Publicerad 2011-10-31 19:13:00 i Naglar - glitter för layering,

Pumpaorange är lite för sött inför Halloween tycker jag. Beslöt att lägga till lite Black Polk Dots från Nubar för att göra manikyren intressantare. Jag fattar inte hur de här lacken ska kunna bli polka dots, de vill ju inte lägga sig med jämna intervall och i mina ögon är det mer som kaninbajs slumpmässigt släppt på en orange matta.
Som ni ser är det inte alls jämnt placerat utan hamnar lite hur som helst. Det är tre lager dessutom. Bu. Men det blev lite halloweenigare alla fall. Eller vad tycker ni?

OPI He's my Boo

Publicerad 2011-10-31 15:41:00 i Naglar i orange,

Dags för lite Halloweenlack på bloggen. Ett orange blir det. Jag köpte för länge, länge sen OPI:s lilla miniset med fyra lack inför Halloween. He's My Boo är alltså ett av dem. Pumpaorange krämlack som täcker bra på två lager. Ganska trevligt att måla med, ganska trevlig färg.
Jag älskar miniflaskorna från OPI. De har bättre pensel än de fullstora flaskorna så jag får lite bättre kontroll när jag målar. Många färger jag inte egentligen behöver, som den här, kan jag unna mig i en miniflaska. Men priset är högre än en vanlig flaska, så klart, men det kan jag leva med när det handlar om sådana här lack som alltså är mer roliga än viktiga.

På hattparty

Publicerad 2011-10-30 17:20:39 i Emmas FOTD 2011,

Den här veckan har vi sminkfrossa här på bloggen, hela två sminkningar;) Igår var jag på kombinerat smyckes/hattparty och då såg jag ut så här. Jag var ju färgglad tidigare i veckan så nu passade jag på att vara lite mörk och vampig istället. Tisdagens sminkning gnällde jag ju över men den här blev jag riktigt nöjd med så gissningsvis kommer ni väl säga mäh om denna eftersom ni var så entustiasiska för regnbågen:) Och dte är ju klart, regnbågen var cool och kreativ, det här är mer safe. Men jag kände mig himla snygg och jag är galet förtjust i hatten faktiskt. Ännu snyggare blev det när jag kom fram till festen och min kompis, aka värdninnan hjälpte mig att arrangera floret med hårnålar, akta er vad glammig jag kände mig!

Hyn
Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: Ben Nye Contour #1

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Uran Decay Eyeshadow Primer Potion och Wet N Wild Idol Eyes i Graphite
Ögonskuggor: MAC Mineralize Danger Zone, den svartglittriga och Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog
Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

 

Läppar
Läppenna: Make Up Store Golden Purple

Läppstift: Dior Plum Plot

En rätt enkel sminkning, svartsotat med en vinrödlila mun.Danger Zone är inte superpigmenterad men på en svart klistrig bas blir den snygg. Idol Eyes är grym som klister, men är tyvärr kass med tanke på hållbarheten, det creasar alltid i inre ögonvrån när man har den, trots UDPP i botten. Men ytan blir så snygg att jag nästan kan förlåta creasningen, och så har jag ju kasst minne såklart, jag glömmer det dåliga mellan varven och minns bara det bra...

Deborah Lippmann Superstar

Publicerad 2011-10-30 09:25:14 i Naglar i guld, koppar, brons,

Deborah Lippmanns Superstar har jag haft i flera år utan att testa det. Jag vet faktiskt inte varför jag varit så seg på det, det är ju inget fel på lacket, men kopparfärgat glitter är kanske inte mitt förstahandsval alla dagar. Det är ett ganska bra kopparglitter då det ni ser på bilderna är ett lager, ganska flödigt, och det applicerar helt okej. Inte jättera, men helt okej. Det är dock väldigt hungrigt och man får ösa på många lager överlack för att mätta det. Här ser ni fyra lager, först ett lager SH Nail Quencher (ett baslack som får mina naglar att skica sig så jag använder det ovanpå glitter istället då det är ofärgat och tjockt), därefter ett lager SH Insta Dri top coat och sen Seche Vite. Slutligen toppades det dag två med ett lager till av SH Insta Dri. Ändå kan man känna att det inte är helt slätt.
Blixtbelysta bilder från i fredags. Det ser mer nötbrunt än kopparfärgat ut här och det blir det i vissa ljus. Det är en hasselnötsbrun bas med massor av kopparfärgade, runda glitter i.
I dagsljus blir det mer kopparfärgat även om man även då ser den bruna basen, så klart. Bilden ovan och alla nedan är tagna i dagsljus i fönstret på lördagen. Som ni ser finns en smula tip wear. Det blir alltid så med dessa hungriga glitter, tycker jag. En anledning till att jag sällan bär dem mer än över dagen. Nu gör jag ett försök med It's Alive som jag tidigare bara använt i layering just för att jag hatar tip wear och att ha fyra-fem lager av överlack gör nästan alltid att lacket drar ihop sig lite oavsett märke på överlacken. Eller om de tunnas ut i tippen? Vet inte exakt vad som händer men det irriterar mig ofantligt. det brukar dock se bra ut till att börja med alla fall.
Superstar täckte alltså med ett lager, hade behov av fyra lager överlack för att bli slätt och gick enkelt att ta av. Det tog inte fem minuter och krävdes tre bomullspads. Inga problem alltså. Ganska fint faktiskt, trots att det är brunt. Jag gillar det nog.

China Glaze Mahoganie

Publicerad 2011-10-29 22:10:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

China Glaze Mahoganie är ett brunt lack med prismatiskt glitter. Ett av de lack som släpptes med de 50 Speciality Colors eller vad den nu hette, den galna men underbara kollektionen med lack som kom för ett par år sedan. Jag har några av lacken, kanske tio, och vissa är fantastiska (Atlantis, Medallion och några till) andra gillar jag inte alls (Cosmic, den här och några fler). Att jag inte gillar Mahoganie är inte lackets fel. Jag borde inte fått för mig att jag skulle uppskatta det till att börja med. jag har Glitter Gal Dark Brown, ett lack som är ganska likt Mahoganie och som jag egentligen inte gillar. Varför skaffa ett till? Man kan verkligen undra varför man köper vissa lack...
Kanske köptes den för att jag vet att Kajalen älskar sitt och hennes smak brukar vara god vad gäller lack. Kanske var det besvikelsen när jag återigen konstaterade att jag inte gillar GG Dark Brown och jag önskade att det fanns ett subtitut med mer oumpf. En bättre version. Mahoganie är förvisso GG Dark Brown på steroider, men det är samma blaskiga, varma, bruna basfärg. Bu! Jag gillar inte mellanbrunt och jag gillar inte varma, rödtonade bruna. Jag gillar askiga, leriga, svärtade eller gråaktiga bruna. Jag gillar vampiga rödbruna krämlack. Jag gillar auberginetoner. Jag gillar inte det här. Jag hatade det omedelbart jag målat på det men tvingade mig själv att härda ut och bära det en dag. Så fort jag kom hem åkte det dock av och det kommer knappast att användas igen inom någon nära framtid.
Tre lager av lacket. Helvetiskt att ta bort. Jag brukar inte ha problem med glitterlack men det här tog över 20 minuter att få av naglarna. Jag är besviken.

OPI Mummy Knows Best

Publicerad 2011-10-29 20:09:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Ett av lacken i den lilla minikollektionen Spookettes som släppts av OPI inför Halloween. Som ni ser är det bara ett helt vanligt vitt krämlack. Inte så speciellt kanske. Det ni ser är två lager, ett lager blir lite randigt, och det har helt normala egenskaper.

Corny

Publicerad 2011-10-29 00:02:10 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ett mycket sent holofredaginlägg, men vad tusan, klockan är inte 24 än... Eller jo, men bara lite mer. Sminkan har ju visat er suveränt vackra holografiska lack som hon har frankat själv. Hon var på mig för ett tag sen om att jag skulle testa själv, så det gjorde jag. Hon har ju pysslat med sin keltiska kollektion, min kollektion heter Holo Black, lacknamnen är nämligen hämtade ifrån de förträffliga Tithe-böckerna av min favoritförfattare Holly Black. Inte för att det har hunnit bli så många än, men några lack har jag hunnit blanda ihop, först ut för visning är Corny.

Har ni läst böckerna så vet ni att Corny är Kayes ganska vilsna vän. Eller ja, egentligen är han Kayes kompis Janets brorsa, men Kaye har mycket gemensamt med Corny och till skillnad från Janet som dör i första boken, så hänger Corny med ända in i slutet. Corny är homosexuell, har svårt för att hitta sin plats i samhället och frestas otroligt av den sadistiske Nefmael, Roibens motståndare i den första boken. Ja det är inte bara Nefamel som frestar Corny, han frestas avfairies i allmänhet samtidigt som han är vansinnigt arg för det de utsätter honnom för, ett slags hatkärlek alltså. I del tre möter han sen Luis, en ung man med ”true sight”, och de inleder ett förhållande. Även i novellsamlingen Posion Eaters dyker Corny upp och där lyckas han förtreta Roiben så att denne förärar honom horn och blå hud i en månad. Just det där med att Corny är blå har liksom fastnat hos mig så därför bestämde jag mig för att Cornys nagellack skulle få vara blått. Det ni ser är en mix av klarlack, Bermuda Breakaway och Make Up Store Siw. Det är faktiskt ett riktigt snyggt lack, jag är nöjd med Corny. Han är ganska klar i färgen men får en gråare ton i vissa ljus och i solljus eller strakt elektrisk ljus bildar han ganska ordentliga linjära regnbågar, mycket mer än vad som syns på mina bilder...

Hits Hera

Publicerad 2011-10-28 06:54:00 i Naglar - holografiska lack,

Det är holofredag idag som ni vet och då vet ni vad som väntar! Dags för ett inlägg med tusen bilder igen. Vad ska man göra när det är holo? Det går inte att nöja sig med tre-fyra stycken när man försöker fånga den skönhet som bor i ett hololack. Jag älskar holo! Intensiva hololack som det här är det bästa man kan ha på naglarna! Underbart! Sen är det ju inte de absolut bästa fotoförhållandena just nu eftersom himlen är jämngrå och det känns väldigt mörkt. Inget bra solljus alltså utan bilder med blixt till att börja med. Så här såg det ut på kvällen när jag målade på det. 
Med blixt alltså, ovan, och ni ser att det är ett tealblått lack eller tealgrönt kanske. Havsgrönt? Havsblått? Gah, jag vet inte... Men det är mycket mer grönt än vad jag hade trott. Och hade jag satt namnen på lacket hade det inte varit Hera som hade den här färgen utan Poseidon, men Poseidon är blekt himmelsblå... Hur som helst, en underbar färg. Djup. Stark. Intensiv. Som en kopp mörkrostat kaffe fast i lackform.

I mulet dagsljus, ovan, så ser ni färgen tydligt och anar den holografiska effekten. Den finns alltså även om man står på balkongen klockan fyra medan regnet faller utanför. Bra, va!
I dagsljus men med blixt då? Ja, samma regniga himmel, samma balkong, men blixen fick vara med och då syn det tydligt hur holografiskt det är. Det syn även så fort man har elektriskt ljus. Det är et oerhört holografiskt lack, helt enkelt. Jag tog en massa bilder med blixt på balkongen som ni ser nedan. Men innan ni ser dem ska jag säga att det är två lager, OPI NNS som bas och SV som topplack. Fungerar perfekt. Penseln är platt och kort men inte svår att bemästra. Nu, varsågoda, bilder:

SSN-franken

Publicerad 2011-10-27 19:44:00 i Naglar i blått,

Dags för dåliga bilder tagna utan dagsljus. Fan, vad trist det är med dessa mulna himlar och sena dagar som inte ger oss nagelbloggare något vettigt ljus att visa våra dyrgripar i. Det här är inte en dyrgrip per se, det är ett frankat försök att återskapa den verkliga dyrgripen Starry Starry Night. Jag har en decant av den men vill inte slösa på den så jag beslöt resolut att göra min egen version. Idén fick jag när jag visade mitt frankenlack som inte var ett medvetet försök att efterapa SSN utan bara en mix jag trodde skulle bli fin och jag i kommentarerna fick höra att det påminde om SSN. Jag använde samma glitter i den här blandningen men en mörkare bas för SSN är ganska mörkt blå. Det jag haft här är Picture Polish Abyss och så silverglitter från Sinful Colors och lite klarlack.
Jag är ganska nöjd även om det så klart inte går att jämföra med originalet. Jag kommer inte betala 100 dollar för en full flaska SSn på eBay så ska jag ha något liknande så duger nog det här. Jag tyckte det var väldigt fint alla fall och njöt av att ha det på naglarna. Dessutom kan jag göra mer av det om det skulle bli ebb i flaskan. Tre tunna lager av lacket och så Seche Vite som överlack på mina bilder. Och bilderna är som ni ser tagna med blixt inomhus.

Essence Out of my Mind

Publicerad 2011-10-27 07:18:00 i Naglar - duokromatiska,

Det här vackra lacket har jag fått i present av Alizarine-Féline. Det var verkligen en fantastisk överraskning! Det är ett multikromt lack även om mina bilder inte visar det. Jag har alltid svårt att fånga lackens "lilla extra" vare sig det är glitter, holo eller duokromatiskt. Jag kan alla fall se turkos, lila, guld och grönt i det. Tre lager av lacket krävs, här är det två tunna och ett rätt flödigt. Det har normal torktid med hjälp av Seche Vite. Det är jättefint! Det blir superskimrigt i solen men man ser mer av färgskiftningen i skugga. Det är bra synd att det inte säljs i Sverige...
På solskensbilderna ser man alla fall det gröna skimret även om det inte syns att det är duokromt. Samma med skuggbilderna men där finns också en lila som skymtar i nagelkanterna.

OPI We'll Always Have Paris

Publicerad 2011-10-26 18:27:00 i Naglar, vampy,

Det här lacket har jag fått av Emma. Hon hade köpt det för namnet och sen beslöt hon att hon inte gillade brunt. Jag undrar om hon inte ångrar sig lite nu för det är ju himla fint. En riktigt mörk, vampig brunröd. Två lager av lacket ger full täckning. Formula och torktid är oproblematiska. Det kladd ni ser är som alltid min oförmåga att måla med pro-wide penseln, inte lackets fel. Jag har visat det förr men jag länkar inte för de bilderna är sämre än dessa. ;D

Regnbåge med Ben Nye

Publicerad 2011-10-25 20:51:03 i Emmas FOTD 2011,

Här ska ni få se en liten sminkning som väl inte är sådär superlyckad, men i alla fall lite annorlunda och färgglad och dessutom med paletten som ni ju har efterlyst sminkningar med. Sminkan ville se en regnbågssminkn så jag tänkte att jag kan väl göra ett försök. Vi lata sminkbloggerskor som inte har lagt ut smink på sjuhundra år kan inte vara så kräsna, jag får visa det smink jag producerar, annars blir det inget alls.

 

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt Neutralizer Yellow från MUS
Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Moon River

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Nästan alla från min Ben Nye Palett, endast den rosalila utelämnades

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Urban Decay Zero
Mascara: Isadora Build Up Volume svart

Lösögonfransar: Dimples Style 114

Läppar
Läppstift: MAC High Tea

Jag skriver inte så mycket om sminket, ni får se en bild på paletten istället, alla utom den rosalila skuggan fick vara med och leka. Tycker ni att jag ser trött och förkyld ut så är det för att jag är det. Lite rödögd är jag minsann också. Eftersom förkylda ögon inte går så bra ihop med linser så bjuder jag på en glasögonbild också, dedikerad till Sminkjante, för att jag vet att hon tycker det är kul.

 

Uppdatering: Bytte ut palettbilden, la av misstag ut en bild med den trasiga gula skuggan. Den bytte camerareadycoemstics ut så nu är min palett hel och fin:)

Claires Mood Happy/Earthy

Publicerad 2011-10-25 17:39:00 i Naglar - färgskiftande,

Jag har fått det här lacket av alltid lika fina och generösa Alizarine-Feline. Det är ett lack som väcker mycket uppmärksamhet och som genererade många komplimanger. Det växlar färg beroende på värme, som ni ser på tipparna. I kyla blir det illande neongrönt. I vanlig inomhustemperatur blir det limegrönt med mörkare gröna tippar. Här är men helt beroende av hur lång nagel man har. Ni kan alltså se exakt hur långa mina naglar är på varje finger. Ojämna? Jovars, aningens.
Det är ett skirt lack med tunn, vattning konsistens. Det här är fem eller sex lager lack och det bubblade sig tyvärr en hel del på vissa naglar. Värt det ändå för det var himla roligt att ha på. Visst är det en häftig effekt!Koh Purple Universe

Publicerad 2011-10-25 05:45:00 i Naglar - flakes,

Koh har ju en del lack jag lockats av. Det här till exempel. Jag har ju i och för sig redan några ganska lika lack från andra märken men faktum är att den här är min favorit av dem. Snyggast flakes, helt enkelt.
Snyggast ask också. I vitt lack och med randigt sidenaktigt foder och en liten solfjäder med produktinformation nedvikt i asken.
Låt oss titta lite närmare på lacket. Första bilden i solljus, andra i mulet dagsljus och tredje i skugga.
Låt oss titta på solfjädern lite närmare också. Visst är den söt!
Lacker i solen igen. Mörklila bas och flakes i rött/guld/grönt och skimmer i blått. Väldigt fint! Täcker väl med två lager. Jag är inte så himla förtjust i flakes egentligen men det här är helt okej. Det bästa jag testat på ett bra tag.Borghese Mediterraneo Sea

Publicerad 2011-10-24 18:06:00 i Naglar i blått,

Ett lager av det här fantastiska lacket. Superpigmenterat och gnistrande! Det är en del av en swap med en tjej i USA, ni kan se hennes blogg på My Lucid Bubble, och hon har så bra smak och vet precis vad jag vill ha! 
Lacket har en mörkblå bas men är späckat med turkosa glitter och även en del i silver och lila. Det blir oerhört effektfullt men det kräver flera lager överlack för att verkligen visa sin bästa sida.

China Glaze Knotty

Publicerad 2011-10-24 05:42:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Det här lacket imponerade inte alls på mig i våras när jag provade det. Sen blev det stående i lådan tills idag och nu har jag omvärderat det helt. Det är ju fint! En ljusbeige med gyllene ton och massor av silvriga glassflecks. Väldigt trevligt som en neutral med lite extra oumpf. Kanske borde det varit del av en vinter- eller höstkollektion, helt enkelt.

Visst är det fint! Det påminner mig om vissa av de champagnefärgade lack som brukar dyka upp i julkollektionerna, eller vad tycker ni? Det här är tre lager och det torkar segt även med Seche Vite som överlack.

Nubar Polished Chic - sammanfattning

Publicerad 2011-10-23 12:52:00 i Nagellack - kollektioner,

Här kommer en sammanfattning av höstens kollektion från Nubar, Polished Chic. Det är en trevlig kollektion med klassiska, lite dämpade färger i Nubars vanliga perfekta krämlacksformula. Ja, inte Elegant Indigo då, som känns som den ramlat in av en slump, från en annan kollektion. Den är fin men lite udda i sammanhanget. Här presenterar jag lacken utan någon inbördes ordning. Är ni nyfikna så kan jag berätta att Faded Putty och Vogue Vert är på vad som måste vara en delad första plats och Classic Camel och Mod Aqua är goda tvåor. Formulamässigt är de dock så pass bra att alla lacken måste ses som vinnare. Vilka faller du för?
Mod Aqua
Classic Camel
Stylish Peacock
Faded Putty
Beguiling Carmine
Vouge Vert
Edgy Umber
Elegant Indigo

Nubar Elegant Indigo

Publicerad 2011-10-23 09:07:00 i Naglar - duokromatiska,

Sista lacket ut i Nubars Polished Chic Collection. Det var sist ut att provas av mig också. I Polished Chic kollektionen sticker Elegant Indigo ut som en katt vid ett fågelbord. Resten av kollektionen bjuder på klassiska färger på krämlack, alla med en dämpad ton, och så den här duokroma nästansvarta med någon sorts microglitter. Okej, jag suger på att beskriva finisher, men ändå. Det är en massa små glitterkorn i en mörkblå bas. De små glitterkornen är duokroma i blått och lila.
Lacket är alltså duokromt. Inte enormt tydligt så för lacket är så pass mörkt att lite av skiftningen liksom äts upp av basfärgen. Det är lite tråkigt. Annars är de ett tjusigt lack. Det ni ser är två lager och jag har inga anmärkningar på vare sig formula eller torktid.Nubar Stylish Peacock

Publicerad 2011-10-22 17:36:00 i Naglar i blått,

Kanske det lack jag är minst förtjust i från höstens kollektion Polished Chic. Det här är ett utmärkt tealfärgat lack, en basfärg i alla nagellacksälskares lackgarderob. Det är ett utmärkt lack att måla med och det har massor med fina egenskaper. Det känns dock som en färg vi sett så många gånger senaste åren, precis som Edgy Umber, så jag blir inte lika lyrisk som över vissa av de andra lacken. 
Suverän formula, kanske något tjock men inte så att det stör. Inte lika glansigt som vissa av de andra lacken i kollektionen men det klarar sig bra utan överlack. Även torktiden är snabb nog för att man ska kunna hoppa snabbtorkande överlack. Det här var en swatch men det hann torka innan jag var färdig med fotandet.


Nubar Edgy Umber

Publicerad 2011-10-22 12:11:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Dags för mer Nubar. En mörk, ganska kall, lerbrun färg som är en lite kraftfullare bror till OPI You don't know Jaques. Jag föredrar, som alltid, Nubar framför OPI, mycket på grund av penseln, och det här lacket har dessutom enastående egenskaper. Ett flödigt eller två tunna lager flyter ut perfekt på nageln och torkar snabbt. Inga klagomål på formulan.
Färgen är djup och tilltalande om än inte spektakulär eller speciellt unik. Den känns inte ett dugg ny, om vi säger så. Men den här kollektionen handlar inte om nytt eller häftigt, den handlar om klassiska färger med överlägsen formula. Det får man definitivt med Edgy Umber.

OPI Shrek Forever After

Publicerad 2011-10-22 09:13:00 i Nagellack - kollektioner,

Kanske lite sent men, som vi sagt många gånger tidigare, bättre sent än aldrig. Jag har ju inte varit konskevent med att lägga ut sammanfattningar av kollektioner även om jag gjort det till och från i många långa år. Shrek Forever After kom ut våren 2010. Först tyckte jag inte alls att lacken var så lockande. Pasteller, krämlack, massor av blått och lila... Nej, jag kunde leva utan dem. Jag ville bara ha Shrek och Fiona och jag bestämde mig för att köpa ett miniset. Jag fick hem de fyra små minilacken på sensommaren det året för jag var inte så snabb på att beställa hem dem. När jag provade dem älskade jag dem. Alla fyra. Det slutade med att jag köpte alla lacken, även de två jag inte hade i minisetet i fullstor flaska. Funky Dunkey är kanske inte en lika stor favorit för mig som de andra lacken i kollektionen, den är mest inköpt för jag ville ha ett komplett set, men de andra är fantastiskt fina. Fiercely Fiona är den lysande stjärnan här och henne rekomenderar jag alla att skaffa. Det är en perfekt gul, inte för påträngande och heller inte anemiskt vaniljgul. Passar alla! Så, låt oss titta på lite bilder nu efter allt prat. Här kommer de med länkar till inläggen om dem under bilderna.

Funky Dunkey
Rumple's Wiggin'

Crow

Publicerad 2011-10-21 18:20:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Frankenlack i mörkgrått. Crow. Här är bilderna tagna i blekt solsken och det ser inte särskilt holografiskt ut men färgen är vacker. Mörktgrå med en lite grön ton i sig.
Helt okej, eller vad säger ni. Lite mystiskt på något vis.

Hits Atena

Publicerad 2011-10-21 06:07:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag!!! Som ni vet har Kerstin infört begreppet och det pågående temat med holofredagar. Okej, jag har fuskat i veckan och visat holo lite nu och då, till och med tjuvstartat med att visa mitt frankenlack Siri igår, men nu är det på riktigt! Nu ska hololacken fram i varje stuga och regnbågar spridas över landet! Hits No Olimpo är, som ni som läser bloggen vet, en kollektion med holografiska lack från Brasilien. Jag har visat flera av dem redan och här kommer ytterligare ett, Atena. 
Det är ett magentarosa eller rosalila eller kanske fuchsiafärgat lack med linjär holo. Mycket pigmenterat och bra, det täcker utmärkt med två lager till skillnad från de tre lager jag fått använda med de andra lacken ur kollektionen jag provat. Det är lätt att måla med, något mindre tjock i formulan men ändå inte rinnig. Penseln är platt och kort men jag kan hantera den utan större problem. Jag kan inte komma på något dåligt med det här lacket. Det går inte. Här har ni ett stycke mörkrosa holoperfektion!
Visst är det fantastiskt! Alltså, de här lacken är enastånde och Atena är absolut ett av de maffigaste hololack jag sett i sin färgskala. Titta på regnbågarna! Visst är det läckert!  Och självklart är det dags för ett bildspam. ;DFrankenlacket Siri

Publicerad 2011-10-20 21:58:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Nageldraken har en giveaway där man ska matcha sin manikyr med sitt husdjur. Siri har ju länge velat att jag ska franka ett hololack i hennes färg. Det vore väl perfekt, har hon sagt, två av mina favoritsaker i ett liksom. Sagt och gjort. Jag blandade ihop en mix av NYX Charcoal Pearl, ofärgat lack, MUS Madeleine och Spectraflair. Färgen är onekligen väldigt Siri men hon är inte riktigt nöjd. Hon är faktiskt så missnöjd att hon vägrar posera med lacket. Så här ser hon ut:
Vad är det då för fel på lacket enligt henne? Jo, Spectraflair tenderar att ge en mer scattered effekt än de holos som jag mixar med MUS eller Nfu Oh som hologivare. Jag hade inte mer av MUS Madeleine än för en liten effekt och jag belöt alltså ösa i ett par knivuddar spectraflair. Siri är inte så fötjust i den mer spridda regnbåge som blev resultatet.
Som ni ser är det en regnbåge i lacket, den blir lite otydlig på bilderna men den finns där. Lacket sprakar och gnistrar och är väl rätt fint, men det är inte vad jag hade tänkt mig när jag började.

Nubar Vouge Vert

Publicerad 2011-10-20 16:52:00 i Naglar i grönt,

Om jag skulle rangordna den här kollektionen är Vogue Vert mitt andra eller tredje val. Faded Putty är nummer ett men det är hårt mellan Classic Camel och denna. Kanske vinner Vogue Vert. Det är en så skön, så harmonisk, nyans av grönt. Läkande att titta på. Det är verkligen ett underbart lack att måla med också. Hela den här kollektionen är fantastisk om man tänker på egenskaperna. 
Sval, mild och mjuk som en babyfilt är Vogue Vert. Den klär mig. Ni kommer alltså få ett litet bildspam. Förutom det kan jag säga att det är två lager av utmärkt krämlack i Nubars finaste formula. Det finns inget negativt att säga om det. Färgen är kanske en i raden av mintgröna men jag tycker nog att den har något speciellt. Sea foam green har jag hört den kallas, och det kanske den är. För mig är den en dammig mintgrön. Jag gillar att den är sval i tonen men inte blir blåaktig.Nubar Faded Putty

Publicerad 2011-10-20 07:05:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Min favorit i Nubars höstkollektion Polished Chic. Faded Putty. Så himla vacker! Så himla vacker!! Perfekt offwhite i exakt samma färg som den lera min mamma gjorde små statyetter av på 70-talet. Minns det så tydligt när jag ser färgen på mina naglar. Undrar om vi har kvar något av det hon gjorde?
Perfekt formula, perfekt nyans, perfekt på alla sätt. Två tunna lager och torkar så snabbt att jag inte behöver Seche Vite. Glansen är fin. Det är en helt underbar nästan vit, mer smickrande än rena vita men inte så färgad att den faller över i grått eller beige. Visst är den härlig!

Måste spamma lite för jag föll verkligen för den här. Det är kanske konstigt men just sådana här färger gör mig lycklig, precis som ett knallrött holo. Jag älskar det vilsamma, harmoniskaoch neutrala lika mycket som det blingiga och intensivt färgade, men det som är neutralt måste ändå vara lite intressant att titta på. Den här uppfyller verkligen de kraven med råge.


Hits Dionisio

Publicerad 2011-10-19 14:24:00 i Naglar - holografiska lack,

Återigen ett Hits-lack. Jag kan inte avstå från att visa dem trots att vi skulle dra ner på antalet holo den här veckan. Dionisio är den druvlila, passande nog då det handlar om vinets gud. ;D
En tydlig holografisk effekt och en stark och klar lila basfärg. Väldigt vackert! Ett av mina snyggaste lila hololack faktiskt. Det kräver dock sina tre lager för att få en bra täckning. Som ni ser är det linjära regnbågar. Helt fantastiskt vackert!

Nubar Beguiling Carmine

Publicerad 2011-10-19 09:34:00 i Naglar i rött,

Beguiling Carmine är det röda lacket i höstens kollektion från Nubar. En varm, roströd färg med glossig finish. På bilderna är det två lager av lacket. Formulan är smidig och lättlackad. Det torkar snabbt. Inga nackdelar alls alltså.
Jo, en nackdel. Jag lyckas kladda lite, mitt fel, inte lackets, och det biter sig fast i huden. Det är verkligen pigmenterat. Det är en vacker höstfärg. Varm och härlig som  en yllecardigan. Verkligen en färg i min smak. Den är elegant, klassisk, damig. Den är hösten på flaska.

Sin & Cobolt

Publicerad 2011-10-18 21:04:17 i Emmas FOTD 2011,

Mer smink som inte är Ben Nye. Jag var aplat i helgen och sminkade mig faktiskt inte alls, vilket var rätt skönt. Det här sminket hade jag för flera veckor sedan, samma helg som jag bar Glamour. Det lacket var så vackert att jag gjorde två blåa sminkningar, här ser ni den första.

Tyvärr minns jag inte ett smack vad jag använde. Eller jo, det är Urban Decay Sin på inre halvan av ögonlocket, Mad Minerals Cobolt på den yttre och UD Virgin som highligher. Eyelinern är Indelible Gel Liner i Scuba Dive, mer minns jag inte tyvärr...

Nubar Classic Camel

Publicerad 2011-10-18 17:02:00 i Naglar i vitt, nude, beige,

Classic Camel var mitt andra val att testa från Nubars Polished Chic Collection. Det är verkligen en bra "mannequin hands" nyans för mig. Kanske en aningens mer neutral än min hud men definitivt väldigt nära. Alla fall i visst ljus. Jag tycker den är riktigt fin dessutom, även om jag vet vad Emma kommer säga. ;D
Som vanligt med Nubar så handlar det om en krämig, följsam formula och perfekta egenskaper på alla sätt. Det flyter ut fint, det torkar snabbt, ytan är glansig även utan överlack. Det är verkligen suveräna lack och jag tror inte något märke kan göra bättre krämlack än Nubar. Faktum är att jag inte kan komma på många lack från Nubar som jag varit besviken på över huvud taget. Höstens kollektion smälter in väldigt väl med förra vinterns Finest Silks Collection tycker jag. Samma mjuka, dämpade nyanser, klassiska färger och utsökta lackegenskaper.

Nubar Mod Aqua

Publicerad 2011-10-18 14:13:22 i Naglar i blågrönt&turkos,

Nubar Mod Aqua landade i min brevlåda igår, tillsammans med resten av Nubars höstkollektion Polished Chic. Jag måste säga att jag blev mer än överlycklig då jag verkligen känt ett sug efter just krämlack och den här kollektionen består av sju utsökta krämlack och ett duokromt skimmer. Mod Aqua var den som tilltalade mig mest när jag packade upp lacken och därför började jag med den. Nu har jag dock redan provat ytterligare ett som ni får se i ett kommande inlägg. 
Som vanligt är formulan felfri. Lacket glider på som smör, helt perfekt, och penseln ger maximal kontroll. Man misslyckas sällan med ett Nubarlack. Jag älskar deras penslar! Det här lacket krävde två lager för täckning, ett tunt och ett aningens mer flödigt. Det flöt ut perfekt och ytan blir slät och glansig även utan överlack. Det torkar snabbt dessutom, något som blivit viktigt för mig nu när jag sitter och snyter mig hela tiden. Jäkla förkylning...
Visst är det en harmonisk och vacker nyans! Bilderna ser lite kontrastlösa ut, det är för att det spöregnar här i Stockholm hos mig och jag vill inte mixtra med bilderna för då kanske lackets färg blir fel. Nu har lacket rätt nyans på min skärm men bilderna ser lite disiga ut, om ni förstår vad jag menar. Misstänker att det kommer bli mitt tående höstljusproblem...

OPI Fiercely Fiona

Publicerad 2011-10-18 08:50:00 i Naglar i gult,

Det här är ett av mina favoritlack från förra året och det har verkligen förtjänat att få vara med en gång till. Fiercely Fiona. Väldigt tjusigt smutgult lack från Shrek-kollektionen som kom sommaren 2010. Visst är det vackert! Två tunna lager och en så pass bra formula att jag inte ens irriterar mig på penseln. Inte så mycket alla fall.
Passar perfekt till hösten, eller hur! En så mycket mer klädsam ton än man skulle tro när man ser det i flaskan. Det är en nyans som jag tror passar alla. Lättburen alltså, men edgy. Det här är ett lack OPI kan vara stolta över.

Hits Apolo

Publicerad 2011-10-17 19:34:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag är inte stark nog att låta bli att visa hololack. Nej, det är omöjligt att förneka dem när arkivet bågnar och dessutom med dessa nya, härliga juveler! Apolo är det tredje lacket jag provar från Hits holografiska kollektion No Olimpo. Det är ett blått lack som starkt påminner om Glitter Gal Marine Blue men snyggare. Apolo är mer holografiskt enligt mig och jag tror det är en vackrare blå också. Jag har för avsikt att någon gång göra swatcher av alla mina hololack så man kan jämföra smidigt, och då inte på hjul som är så statiska utan på lösa stickor. Jag beställde sådana rätt nyligen så med lite tur kommer de inom ett par veckor och sen får vi se när jag orkar sätta igång med swatchandet. ;D
Bilderna ovan är tagna på kvällen, efter att jag lackat om, och är alltså tagna med blixt. Som ni ser är det en ganska djup blå men inte en mörkblå, om ni förstår hur jag menar. Tre lager, kanske kan man klara sig med två om man är lite mer generös än jag var. Jag har Seche Vite som överlack och OPI NNS som bas. Inga konstigheter.

I solskenet ser det ut så här. Okej, en ganska svag oktobersol, men ändå. Det slår ut gnistrande regnbågar. Väldigt vackert. Fortfarande inte så spektakulärt som Zeus, men det är ett helt okej holografiskt lack. Mer än godkänt, om vi säger så. Ett litet solspam följer även nedan:


OPI Siberian Night

Publicerad 2011-10-17 14:52:00 i Naglar i lila,

Gammal goding som jag vet många gillar, Siberian Nights från OPI. Ni minns väl deras fantastiska Russian Collection? Det fanns många skönheter i den. Siberian Nights är dock ingen favorit i min bok. Namnet är det jag gillar bäst. Lacket är ett mörkt lila, nästan svart, krämlack. Det kräver två lager för täckning. Inga konstigheter. Det är dock inte speciellt nog för att få mitt hjärta att bulta och det är ju det eviga problemet med OPI:s penslar. De är för breda. Hur jag än bär mig åt så kladdar jag på nagelbanden och jag har ju ingen "clean up method" så det blir bara fult och irriterande till jag inte står ut och byter manikyr. Varför jag inte skaffar en clean up metod? För att min erfarenhet av penslar och remover som städredskap är att lacket tunnas ut och flyter runt i nagelbandskanten och ger en mörk rand. Det är fult det med. Blargh. Hade OPI haft vettiga penslar hade det inte behövt vara så.
Vad tycker ni om Siberian Nights? Står det sig fortfarande, fyra år efter att det släpptes? Kunde det haft en plats i årets höstkollektion? Jag tycker nog det skulle ha platsat i den faktiskt, men jag skaffade i och för sig inget av årets höstlack. Kändes som jag redan sett dem alla.

Orly Lucky Duck

Publicerad 2011-10-17 09:02:00 i Naglar i grönt,

Lucky Duck är ett skönt lack i en harmonisk grön. Det är tjockt, det är lite svårt att få att flyta ut på nageln och det kräver tre lager för att bli jämnt och opakt men det är ändå ett skönt lack. Det torkar rätt bra också. Dessvärre är det inte särskilt annorlunda från alla andra kalltonade gröna krämlack. Jag gillar det men jag älskar det inte. 

Siri ville som vanligt vara med och fotografera lacket. Hon ger det sitt godkännande dessutom.

KleanColor Neon Sapphire

Publicerad 2011-10-16 18:37:00 i Naglar i blått,


Jag djupdyker i arkivet och fiskar upp något inte ett dugg holografiskt. KleanColor Neon Sapphire har så vitt jag kan se inga neonegenskaper men det är ett fantastiskt bra krämlack i blått. Det är ett lack som täcker med ett flödigt lager, torkar fort och har en bra färg, klar nog för att uppfattas som blå men inte på något vis skrikig. Ett bra blått för basgarderoben. Den är som nagellacksvärldens ekvivalent till ecco-skor. Praktiskt och bra, problemfritt och till skillnad från ecco till och med billigt men det är inte direkt upphetsande. Jag har sett färgen förut,  helt enkelt. Men frågan är om mina andra, liknande lack, varit så bra att måla med?

I lite olika ljus här ovan. Skugga, sol... Visst ser det bra ut. Ett lager. Full täckning. Fantastiskt. Dessutom är jag inte alls besvärad av den starka kemiska lukt som åtföljer KleanColor-lacken. Jag gillar doften av lösningsmedel på morgonen. ;D

CND Effects Perfectly Bare Shimmer

Publicerad 2011-10-16 09:10:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Perfectly Bare Shimmer hör ihop med lacket Perfectly bare men jag har valt att visa det över ett annat CND-lack, Putty. Putty är ganska skir så jag ville se om jag kunde maskera lite VNL med skimmerlacket och det funkade helt okej.Perfectly Bare Shimmer är ett lite varmt, aprikostonat, hudfärgat skimmer i effects-serien. Ganska grova skimmerpartiklar men inte så täta. Helt okej som upphottning av ett krämlack i nudefärg.

OPI Koala Bear-y

Publicerad 2011-10-15 20:15:00 i Naglar i rosa,


Vi behöver ett holo-avbrott, tror jag bestämt. Att mina naglar inte sett något annat än holo på länge är en sak, att bloggen berövas alla vackra krämlack och skimmer är inte okej. Här kommer alltså ett arkivinlägg med ett lack jag visat många gänger. Det är alltså ett av favoritlacken jag ständigt återvänder till. Koala Bear-y är det snyggaste rosa krämlacket jag äger. Det har, som sagt, varit med många gånger förr, men tål att tittas på. Perfekt formula. Bra torktid. Snyggt, snyggt, snyggt.

Hits Ares

Publicerad 2011-10-15 17:19:00 i Naglar - holografiska lack,

Ares är det röda lacket i Hits kollektion No Olimpo. Ett klarrött lack med god holografisk effekt. Ni ser det här på bilder tagna med blixt. Tjusigt, eller hur!
Det är tre lager av lacket över OPI NNS, ingen Aqua Fix den här gången. Ville se om det behövdes eller om lacket är mer lättapplicerat än Nfu Oh t.ex. Självklart är det det. Jag har bara problem med Nfu Oh lacken vad gäller egenskaper bland alla mina holografiska lack, och jag har mååååååånga holografiska lack.
Här är de två första bilderna av de klickbara tagna med blixt och de två nästföljande tagna i morgonsol. Bilderna nedan är alla tagna i morgonsol. Ni ser att det fortfarande har en tydlig regnbåge även om min kamera tappar den lite  eftersom bottenfärgen är ljusare än hos Zeus. Zeus är nog också en aningens mer holo, tror jag. Det är dock tillräckligt med effekt för att jag ska tycka att Ares är väl värd pengarna. Det är verkligen tjusigt med röda hololack och den här är signalröd. Finns att köpa från Llarowe där man också kan snappa åt sig Glitter Gal och Ozotics. ;D
Hitslacken, flaskbilder.

Publicerad 2011-10-15 11:40:42 i Nytt till lacklådan!,

Ni vet ju redan att jag fick hem nio av de tretton lacken från Hits holografiska kolektion No Olimpo. De andra fyra är restade men kommer när som helst. Jag tänkte att ni kanske vill ha en liten sneak peak på de lack jag redan fått hem.
Dionyso och Apolo. Apolo är den mörkblå och Dionyso den mörklila. Båda har stark linjär holo i flaskan.
Artemis och Hefesto. Hefesto är ett överlack med holoskimmer och Artemis det silvriga hololacket i kollektionen. Båda ser väldigt holografiska ut i flaskorna.
Atena och Artemis. Atena är rosalila, mer lila än jag hade trott faktiskt. Lite åt Cowgirl Up hållet men inte riktigt. Stark holo i flaskan. Afrodite är den lite mesigt varmrosa och den har inte samma distinkta holoeffekt i flaskan.
Ares och Hestia. Hestia är lila och ser inte superholografisk ut. Ares är det jag har på naglarna just nu och den har en tydlig regnbåge i flaskan och på naglarna om den får tilräckligt med ljus. Zeus är mer holo men Ares är helt klart holo den med. Bilder kommer snart för den är fotad och redigerad men inget inlägg skrivet än.
Zeus har ni redan sett. Här är flaskan alla fall. Tydligt holo. Fantastiskt lack!

Book of Shadows på Lookfantastic

Publicerad 2011-10-15 10:20:57 i Allmänt,

Det här är ett kortisinlägg som jag skriver väldigt spontant, jag vill bara tipsa er som dreglar över Book of Shadows IV att den nu finns inne på lookfantastic. Lite säkrare än att handla på ebay liksom. Själv ska jag inte ha den, även om det ryckte i klickfingret när jag såg den. Kollade förresten HQhair och de hade den också. Men nej, jag ska vara dygdig och gå och handla mat istället. Ha en trevlig lördag allesammans!
//Emma

QT

Publicerad 2011-10-14 19:05:54 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ännu en fantastisk holofredag mina vänner. Här kommer ett av de finaste hololacken från en av de bästa holografiska kollektionerna, China Glaze QT från OMG-kollektionen. Galet vacker rosa som täcker med två lager och ger regnbågar som liksom stöter i blålila, kan det bli bättre?! Knappast va? Skulle vara om China Glaze lyckades reproducera det fantastiska lacket så att vi alla kunde köpa på oss den i stor flaska, min är en decant jag har fått av Sminkan, vilket såklart inte är fy skam det heller.

Hits Zeus

Publicerad 2011-10-14 05:51:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag hos Skimmerskuggan och vad passar då bättre än att visa Zeus? Hits No Olimpo är en kollektion med 13 holografiska lack från Brasilien. Jag fick hem nio av lacken igår och väntar på de sista fyra som just nu är restade av säljaren. De säljs av Llarowe webshop där man även kan köpa Ozotics och Glitter Gal. Zeus är först ut att provas av mig. Det är ett svart holografiskt lack med tydlig linjär regnbåge även i svagt ljus. De här bilderna är tagna med blixt igår på kvällen efter att jag lackat om naglarna. Då var tyvärr dagsljuset borta

Jag hoppas jag kan fotografera det i solljus innan jag byter lack igen. Sannolikheten är väl dessvärre ganska liten eftersom jag jobbar rätt sent och dessutom är sugen på att prova de andra Hits lacken. Jag och Emma skojade igår om bloggens inriktning so mverkar svängt från nagellack till holografiska nagellack endast och allenast. Det är holo här snudd på varje dag, inte bara på fredagar, och arkivet bågnar av gamla arkivinlägg med just hololack...
Det här är tre lager lack över en bas av fört OPI NNS och sen MUS Aqua Fix. Första lagret såg väldigt skirt ut men det byggdes snabbt på. Lacket torkar fort och flyter ut bra, alla fall över Aqua Fix. Jag brukar aldrig använda speciella baslack till mina hololack men eftersom Hits flaskor är så små tänkte jag att jag skulle snåla och enligt vissa kan man komma undan med färre lager holo om man har en aqua base. Det stämmer kanske med hololack som vill bli ojämna, få kala fläckar och så, men skirhet är skirhet... Det behövdes alltså tre lager alla fall. Som ni ser är det en starkt uttalad regnbåge, en nästan-linjär sådan, och basen är mörk men inte helt svart. Den är en väldigt djup gråsvart. Det är inte några problem med torktid eller liknande.China Glaze Sexagon

Publicerad 2011-10-13 18:53:33 i Naglar - holografiska lack,

Sexagon är det ljusa, silvriga lacket i Kaleidoscope kollektionen. Helt fantastikt fin effekt med regnbågar som får en vindögd av lycka! Det är mer än magiskt, det är fabutastiskt!
De kalla bilderna är tagna med blixt, de varmare, mer gultonade är tagna i solskenet på balkongen. Effekten är som sagt enastående. Det syns regnbågar om det finns ljus, inget snack om saken. Det är dock ett skirt lack som här har tydlig VNL trots tre generösa lager. Det stör mig inte, det är så gnistrigt att jag inte tänker på min VNL alls. Det ser bara lätt och luftigt ut, liksom.
Ovan en bild tagen med blixt.
Solskensbild, precis som bilderna nedan.
Visst är det fantastiskt! I två dagar njöt jag av det här glittriga och gnistrande, frostlika och fabulösa lacket och dess regnbågar. Det var helt oskadat och kunde varit min manikyr många fler dagar men jag lade på ett par lager av Octa-gone Wild från samma kollektion eftersom jag ville ha tjockare lager med lack för att skydda naglarna när jag skulle städa på svenskinstitutionen. Massa kartonger att packa, böcker att sortera och pärmar att tömma. Kaleidoscopelacken är alla skira och tunna i konsistensen så tre lager känns väldigt tunt när man bär det på nageln även om man, som jag har både baslack och överlack. Baslacket här är OPI NNS och Seche Vite är mitt topplack, som vanligt.
Jag vet, det är galna mängder bilder, men hololack förtjänar det. Speciellt hololack som man idag inte ens kan köpa om man inte vill spendera  halva lönen på eBay. Tyvärr. Men, något positivt att tänka på är att China Glaze i vår kommer släppa en kollektion som heter Prismatics och de verkar vara en kollektion med färger som påminner om gamla Kaleidoscope. Det ska bli spännande att se om de lyckats göra dem holografiska också, och i vilken grad. Förra årets Tronica var ju en sorts nedtonad version av OMG! så det är väl en nedtonad Kaleidoscope vi har att se fram emot. Apropå holografiska kollektioner så fick jag hem Hits holografiska kollektion idag. Jättefina lack. Men dem får ni se en annan gång.


Länk till ett annat inlägg i bloggen med just Sexagon, om ni vill se fler bilder.

Maybelline Summer Splash

Publicerad 2011-10-13 15:52:00 i Naglar i blått,


Ett par snabba bilder från arkivet på förra sommarens (2010) lack från Maybelline, Summer Splash. Det är pigmenterat nog att bli täckande på ett enda lager men jag upplever den som tunn och utan lyster. Ville först bygga den med överlack men bestämde istället att lägga glitter ovanpå! Så här såg det alla fall ut innan den blev glitterbas.

Grön och lite roströd

Publicerad 2011-10-12 21:45:55 i Emmas FOTD 2011,

Jag vet att ni egentligen vill se knalliga sminkningar med min nya palett, men det finns inte en chans att jag orkar stå med det en vardagkväll och således får ni här se min helgsminkning istället. Jag ville såklart fira min födelsedag med mina kompisar också så då hade jag tjejmiddag i helgen. Sminket är nästan exakt likadant som när jag firade med mina föräldrar helgen innan, i andra färger bara. Jag tycker personligen att det här blev finare, men så hade jag lite mer tid och satsade på ett par fina lösögonfransar dessutom.

 

Hyn

Foundation: Bare Minerals Original Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentals, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance på ögonlocket och GOSH Love That Beige under ögat

Ögonskuggor: Make Up Store Cyber Shadow Green och Coastal Scents Hop Pot ME015 Raisin Berry

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Inga konstigheter den här gången heller. Green på ögonlocket och den roströda under ögat. Eyeliner och mascara och sådär med såklart, men dem vet ni ju var de ska vara:) Till helgen tar jag nya tag med min nya fina palett, Sminkan har redan önskat sig ett par olika varianter, vi får väl se vad det blir...

 

KleanColor Take a Hint

Publicerad 2011-10-12 16:59:00 i Naglar - glitter för layering,


KleanColor Take a Hint är ett glitterlack med iridiscerande glitter i olika storlekar. Basen är en ljus, transparent lila och glittren ser ut att slå i guld, grönt, orange och rosa i flaskan.Här ser ni det över mörklila Fairy Lover och då blir det mest grönt och silver av det. Det är dels små silverglitter och dels de större, iridiscerande runda glittren och på bilden är det två lager av glittret. Det är svårt att få en jämn fördelning av de stora glittren som helst vill klumpa ihop sig på mitten av nageln. Annars är det väl helt okej men jag vill gärna prova det över ett ljust lack nästa gång för det är kanske snyggare.

Ben Nye Lumiére Brilliant Palette- Swatch

Publicerad 2011-10-11 20:42:14 i Swatchbibliotek övrigt,

Mona efterfrågade en swatch på min nya palett. Jag avskyr att swatcha, jag tycker alltid att mina swatcher är fulast, men jag tycker att den här paletten förtjänade lite uppmärksamhet så jag gjorde det i alla fall. Jag tänker dock ge ett ganska kortfattat omdömd och så får ni fråga om ni undrar något.

Swatchen är gjord delvis ovanpå Shadow Insurance och delvis på bar hud. Högst upp ligger färgerna på primer och sen är de ju utdragna så i nederkant ligger de utan. Jag kan säga att den här paletten verkar inte innehålla en enda dålig skugga, vissa syns knappt ens skillnad med och utan primer och skimret är gudomligt. Den lilarosa och den lila på översta raden verkar inte riktigt lika galet pigmenterade som de övriga, men alla de andra är fantastiska. Jag sörjer inte ett dugg att jag betalade 470 kronor för dessa fantastiska skuggor!

OPI Bastille My Heart

Publicerad 2011-10-11 20:15:20 i Naglar i rött,

One Inch Nails är det just nu en giveaway av lack från Picture Polish. Det är superkul tycker jag, som gärna vill vinna! För att få vara med i utlottningen ska man i ord och bild visa ett lack man kan tänka sig att bära i en månad. Jag har på senaste tiden inte varit lika fanatisk i mina lackbyten, vissa lack har suttit i flera dagar, nästan en vecka. Det är dock ovanligt att jag bär lack mer än tre-fyra dagar. Ett av skälen är att jag faktiskt tröttnar på de flesta färger. En hel månad i samma lack skulle alltså kräva en färg som jag skulle uppfatta som lugnande och lättmatchad, snygg mot min hudton och lämplig för alla tillfällen. Ett klassiskt mörkrött alltså.

Jag har visat Bastille my Heart förut, då i dimma och snöstorm. Det är ett lack jag burit många, många gånger. Färgen är perfekt för mig, en djup röd med lite rödbetston. Kall alltså. Det är skimmer i men finishen är mer än bara skimmer, den har den där oerhört läckra känslan som om lacket vore av glas. Färgen växlar från djupt vinrött med lilaton till en klarare färg med rödare ton beroende på ljuset men det slår aldrig i brunt. Det är absolut ett lack jag ser som klassiskt och lättburet och ändå intressant nog att ha länge. Det finns några till jag skulle kunnat välja, Pretty at the Premiere, Bogota Blackberry eller Isla från Zoya kanske, men Bastille my Heart är valet den här gången. Så vackert! Rött är alltid rätt!
Och en bild på min svarta katt för tur. Håll tummarna för mig nu, så jag vinner! :D

L'Oreal Owls Night

Publicerad 2011-10-11 06:00:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Karianne på Neglelakkmani (en av de bästa nagellacksbloggarna) visade nyligen Owls Night och frågade om vi tyckte den var värd hypen. Jag bar den för några dagar sedan och mitt svar är nej. Det här är inte alls ett lack för mig. Nej, det är fult och tråkigt. Brunt med guldglitter. Inte alls min grej. Två lager och bra torktid med Seche Vite, men tråkigt, tråkigt, tråkigt. Vad tycker ni? 

Ben Nye Lumiére Brilliant Palette

Publicerad 2011-10-10 18:45:44 i Emmas sminkväska,

Jag tänkte att ni skulle få er en sneak peak på min nya fina palett från Ben Nye. Superknallig och vacker är Ben Nye Lumiére Brilliant Palette. Stort plus för det vackra skimret i skuggorna, eller ja, det var mycket det som gjorde att jag köpte den. Jag gillar knalligt och jag gillar skimmer så jag förutspår en underbar framtid för mig och min nya palett. Sen hade det kanske varit ännu skojigare om det hade varit sommar nu förstås, det är ju egentligen en sommarpalett, men man kan inte få allt och jag är glad att jag har den i min ägo nu.

Jag beställde min palett från Camerareadycosmetics och det funkade finemang. Eller ja, den gula skuggan var faktiskt trasig när den kom, men jag mailade dem en bild och förklarade att den var trasig och så skickade de mig en ny skugga bums. Bra kundservice tycker jag att det är och det kan ju verkligen vara sånt som skiljer agnarna från vetet eller hur. Alltså högt poäng till Camerareadycosmetics webbshop. Dessutom har de vettiga priser på Ben Nye och andra märken som kostar i alla fall bhn i Sverige. Jag betalade 470 för den här paletten med frakt har jag för mig. Om jag inte minns helt fel så tog Smink och perukmakar'n 899 för samma palett fast i annan färgsättning och på Love Make Up som är brittiskt kostade den nästan lika mycket med frakt. Det här är samma typ av skuggor som Cherry Red som jag köpte hos Smink och Perukmakar'n och för en singelskugga betalade jag då 159 kronor. Bra priser och bra kundservice på camerareadycosmetics, dessutom slapp jag betala moms, kan det bli bättre?

Depend #91

Publicerad 2011-10-10 17:44:00 i Naglar i rött,


Mer bilder, från hösten 2010. Det finns inte så mycket att säga om det här röda lacket från Depend. Jo, mina bilder gör det inte rättvisa. Det är ett suveränt lack på många sätt. Det är vackert först och främst. En klarröd färg med skimmer i guld och rött. Tyvärr syns inte det guldfärgade så bra på mina foton. Det har utmärkta lackegenskaper. Det täcker till exempel med ett lager, det är lätt att kontrollera på penseln och det torkar snabbt.

Enda minuset är väl att det inte är så unikt, men helt ärligt är det nog ett av de bättre röda lack jag provat på länge just för att det har så hög täckningsförmåga och det utan att vara tjockt eller segt. Rekomenderas alltså för den som har bråttom att fixa naglarna, kanske mellan julbak och gäster? Lacket känns nämligen väldigt juligt. 

Orly Sea Gurl

Publicerad 2011-10-10 06:53:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Sea Gurl är ett av lacken från Orlys Birs of a Feather kollektion som kom nu i höst. Jag köpte tre, den här, Lucky Duck och Fowls Play. Av dem gillar jag den här bäst. Det är precis en sådan färg som jag älskar. Varmt tenngrå. Vackert skimmer. Lite som en borstad metall men inte matt. Så himla fint!
En anledning till att jag älskar det är så klart att det helt matchar min lilla älskling Siris päls. Hon är en varmgrå katt nämligen, inte blågrå, och bildbeviset kommer här. Hon matchar en annan favorit också, som jag visat tidigare på bloggen, och det lacket är också fantastiskt.
Två lager av lacket. Jag lyckades sabba långfingret och fick göra en lappning så den nageln är inte perfekt, men lacket fungerade verkligen otroligt väl även trots den lilla malören. Det var inte lackets fel utan mitt, så ingen skugga ska falla över det. Jag hackade helt enkelt i det med kökskniven när jag gjorde potatissallad...
Älsklingen ville visa ansiktet också, inte bara sin rygg. Sötnosen.

OPI Love is a Racket

Publicerad 2011-10-09 07:24:00 i Naglar i rött,

Fuuuuuult! Varför köpte jag det här? Och varför är det fult på mig när det sett fint ut på andra? Jag hatar det här. Fel färg, fruktansvärt att måla med och bara allmänt gräsligt. Usch! Penseln som OPI har kan funka om formulan på lacket är perfekt, det här är inte det och det innebär att man har lack överallt och att det ser ojämnt och hemskt ut. Färgen är för gräll och finishen för... jag vet inte vad. Blank? Metallisk? Foilig? Hm.... Det låter fel för jag gillar ju sånt i vanliga fall men den här ger mig inte några glada känslor. Helt fel köp.
Siris kommentar:

BB Couture for Men "Night ops"

Publicerad 2011-10-08 20:24:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Night Ops är ett av mina favoritlack i den nästansvarta glittriga gruppen. Här ser ni det i kvällssol i ett inlägg från för mer än ett år sedan. Arkivet har verkligen krympt senaste tiden, så snart kanske det blir tomma dagar här, vem vet. Risken finns nu när jag inte kommer kunna fota på vardagarna.

Jag har visat det förr men ni får helt enkelt stå ut med fler bilder för det är fint. Dessutom ser det lite olika ut i olika ljus. På den förra notd:n jag visade ser man mer av det petrolblå medan den i kvällssol och lampljus blir betydligt grönare. Det är ju ett blågrönt lack så båda nyanserna finns där och är olika tydliga vid olika tillfällen. Det är alla fall oerhört snyggt, lättlackat och snabbtorkande. Här ser ni två lager av det och så lite segt gammalt Seche Vite topplack. :D

Och dagen efter, nu med tre lager lack:

Petrol.

Finger Paints Avant Garde Green

Publicerad 2011-10-08 08:30:00 i Naglar i blågrönt&turkos,

Vill ni se ett väldigt vackert lack som inte är holografiskt? Det här är underbara, underbara Avant Garde Green från Finger Paints. Ett lack jag fått i en swap med en amerikansk tjej. Hon vet verkligen vad jag gillar!

Det är tre lager av det här glansiga, skimrande lacket med en djup petrolblå underton och turkost skimmer. Färgen är fantastisk och de tre lagren lätta att måla på och snabba att torka. Belöningen blir dessutom ett fantastisktdjup och den lite glaslika finishen jag verkligen kan uppskatta mycket. Det är ett lack så helt i min smak som det bara kan bli. Visst är det fint! Ni får alltså ett formidabelt bildspam. :D


Holofredag- Epona

Publicerad 2011-10-07 14:06:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Nu lät det på Kerstin som om holofredagen var hotad i hennes fall, men det är ju ett så bra påhitt så jag kör ändå. Visserligen kan ju alla dagar tyckas vara holodagar här på vår blogg, men vad tusan, vi älskar holo, så är det bara.

Det här lacket har jag inte idag, jag törs mig inte riktigt på att ha gröna naglar på jobbet, men i helgen bar jag det. Vad är det för lack då? Jo Epona, från den keltiska kollektionen, aka Sminkans egenfrankade holoserie. Jag beställde ett gräsgrönt lack från Sminkan och hon bestämde att mitt lack skulle uppkallas efter Epona, hästarnas gudinna. Smickrande! Det har samma färg som det första vårgräset, ett perfekt hästlack alltså! Lacket kom med perfekt tajming på min födelsedag, tack för presenten kära Sminkan! Eftersom det inte är jag som har gjort det kan jag inte säga vad det innehåller, bara att det är himla tjusigt, bildar vackra, om än inte jättekraftiga, regnbågar och täcker med tre lager. Är ni sugna på receptet får ni fråga Sminkan alltså.

Mitt frankenlack Dagda

Publicerad 2011-10-07 06:06:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Holofredag eller bara ännu en dag på Sminkans blogg, ni bestämmer själva vad ni tycker. Det jag visar är ett av mina höstgare frankenlack. Jag har gjort det här lacket för inte så länge sedan med hjälp av bland annat MUS Madeleine. Det är även rött och brandgult från Catherine Arley, vanliga krämlack, och så tror jag det är Orange Pacific från China Glaze och något vanligt rött lack med skimmer, typ Cabaret Red från Nubar. Men jag minns inte exakt.
Det är en varm, orangetonad röd eller rödtonad orange. Lite bränd i tonen. Lite taktegelfärgad. Det är dessutom en ganska distinkt holografisk effekt i det. Mer än jag hade trott faktiskt. Det blir vackra regnbågar i solen och i elektriskt ljus. Jag gillade verkligen att bära det här lacket. Det kändes höstfint och varmt och samtidigt roligt med sina regnbågar. Vad tycker ni? Inte så tokigt, va?


China Glaze OMG

Publicerad 2011-10-06 19:53:58 i Naglar - holografiska lack,

Efter att ha visat mer skraltiga hololack så måste vi ju klämma i med det bästa vi har, eller hur? Det här är enastående OMG från China Glaze, namne med hela den makalösa kollektionen, OMG, som släpptes 2007. De här lacken är sedan länge d/c och man för betala löjliga summor på eBay för dem, men jag fick en decant av Emma så nu kan jag också bära den här underbara juvelen!
Jag kan ju berätta att jag bara saknar två av lacken idag, det här och BFF. Eller jag saknar ju inte det här längre men jag har bara 5 ml så jag slösar inte med det, om vi säger så. Jag har andaktsfult burit det sedan i måndags och jag har det fortfarande på mig. Jag vet inte om jag kommer ha det till dess det blir slitet men än har jag inte tröttnat. Dessutom ser det nylackat ut, så perfekt som om det vore plastnaglar jag hade. Konstgjort perfekt, liksom. Och regnbågarna... Ah! Till och med en regnig dag ger det mig glädje då det svara upp mot allt ljus, även elektriskt, med en stor regnbåge.
Det ni ser på bilderna är tre lager av lacket. Det är ganska skirt. Det är dock väldigt lättlackat, torkar på sekunder och ja, är allmänt perfekt. Jag fattar inte vad det var för fel på mig 2007. Jag började med att köpa fem, det gröna, de blå och de lila. Sen gav jag bort det ena lila och köpte till det beiga, det fuchsiarosa och det guldfärgade. Sen fick jag TMI. Slutligen köpte jag LOL igen, från eBay för lika mycket pengar som jag köpt alla de andra för... Det silvriga var dock inte intressant då det begav sig för jag hade ju Sally Hansen Magical Crystal Ball. Idag undrar jag varför jag var så snål? Varför förnekade jag min personlighet? Har jag någonsin tittat på mina femton svarta, matta ögonskuggor och tänkt "det är för många"? Nej. Har jag någonsin sagt "det räcker med 100 gröna nagellack"? Nej. Så varför trodde jag att det skulle räcka med ett silvervitt holografiskt lack? Hur många har jag idag? Tio? Men inget OMG... Jo, decanten, men ni förstår vad jag menar. Idag kostar det här dessutom så mycket att det inte kommer på fråga att köpa det från eBay. Tyvärr.
Ja, det var lite dagsljusspam. Nedan kommer lite bilder tagna med blixt. Lacket är totalt övermagiskt. Jag älskar det. Om ni har en oälskad flaska OMG hemma och vill byta den mot t.ex en flaska Arawn eller så, säg till. Jag skulle vårda den ömt och kärleksfullt och eventuellt sy en kudde i sammet åt den att vila på. Holo-perfektion. Wow. Den gör verkligen skäl för sitt namn. OMG!


H&M Peppermint Fusion

Publicerad 2011-10-06 10:10:00 i Naglar i blått,


Mer arkivlack blir det nu. Peppermint Fusion har ni alla sett på tusen swatcher förut men här är mina bilder. En trevlig "periwinkle" med turkos skimmer och lila flash. Riktigt snygg färg!

Det är ett bra lack också, lite tjockt men det täcker på två lager och torkar snabbt med Seche Vite. Färgen är ljuvligt lugnande och sval men samtidigt intressant och komplex i och med skimret och den lila flash som spelar på lackets yta. Ett superbra köp, tycker jag, och en färg jag inte redan har!

Lite bilder som försöker fånga skimmer och flash men inte lyckas helt...

LA Girls Secret

Publicerad 2011-10-06 10:06:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Ur arkivet från föra Zoyas Touch-kollektion är det här inlägget. Så här skrev jag om det då:
Ännu ett försök att ersätta mitt Depend 192 som var det perfekta underklädeslacket för mina skira skönheter. Secret kan inte ta dess plats, alla fall inte helt, för där Depend klarade sig med ett lager kräver Secret två.

Secret är aningens för gul för att vara riktigt snygg på mig på egen hand. Den blir opak med två lager och torktiden är normal. Det är synd att den inte kunde vara ett en-lagers-lack men vad ska man göra? Blir jag desperat så kommer den kunna vara till hjälp alla fall...

Catherine Arley # 673

Publicerad 2011-10-05 20:37:00 i Naglar - holografiska lack,

Emma har visat det här lacket och då med betydligt mer gnistrande bilder. Jag har den ny, mindre holografiska versionen. Klicka upp hennes inlägg och beskåda den dramatiska skillnaden. Nej, det är inte samma lack, det är bara samma siffra. Tyvärr har också Catherine Arley dött "dud-döden" och man kan inte längre få de fantastiska lack som en gång tillverkades. Så sorgligt.

Tre lager av lacket och man får en scattered effekt med en hel del bling men ingen riktig regnbåge. Lacket torkar ganska segt även med Seche Vite. Det är okej men jag kan inte säga att jag är hänförd. Det var så mycket bättre förr och det var det jag ville ha. Hade det inte varit så billigt hade jag nog varit väldigt ledsen nu men priset på lacken om man köper dem via den (usla) bulgariska nätshoppen är bara några leva och frakten helt okej. Jag kommer dock inte köpa fler av dessa lack. Så roliga är de inte.


Ännu ett holofranken. Manannan

Publicerad 2011-10-04 21:25:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Jag visade nyss mitt Spectraflairfranken Lir där jag nämnde Manannan. Av någon anledning känner jag nu att jag måste visa även det. Ja, jag tänker på dig Chaosofia. ;D
Manannan är ett av mina frankenlack skapat med MUS Siw som bas och så något blått också. Vad för blått vet jag inte längre. Det är alla fall en vacker färg med en kraftig holografisk effekt. Jag älskar Manannan!
Namnet är som vanligt ur den keltiska mytologin. Det är en havsgud som har lite roliga saker för sig. Bland annat kan han byta skepnad och han gillar att spela människorna små spratt. Han har en kappa som kan skifta färg och han är också en sorts samlare av de dödas själar. Han reser längs med floderna på sin båt och de som levt länge och börjar bli trötta kan få åka med till hans förtrollade ö där man kan vila i något som närmast påminner om ett paradis. Han kan också frammana dimma och fungerar som en länk mellan vår värld och världen bortanför. Manannan är son till guden Lir, eller Lear, som betyder hav på iriska. Manannan var gift med en fédrottning och hade två döttrar, Aine och Niamh med det gyllene håret.


Som avslutning får ni se det sötaste jag vet, mina katter. :D


Mitt frankenlack, Llyr

Publicerad 2011-10-04 17:58:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

I keltisk mytologi är Lir, eller Llyr eller Ler, en havsgud. Han är dock mer sinnebild av havet än faktiskt person. Den rollen har hans son, havsguden Manannan, tagit över. Om guden Lir är samma som den Lir vars barn förvandlades till svanar av deras elaka styvmor vet jag inte, men möjligheten finns.
Det här är, som ni ser, ett blått frankenlack med holografiskt skimmer. Det är Spectraflair och Ink Heart från NYX samt ofärgat lack samt Aqua från H&M. Effekten är mer scattered men bildar ändå spridda regnbågar och det betydligt mer tydlig än bilderna visar. Jag försökte till och med ta om bilderna för det inte framgick hur gnistrande det är men det funkade inte då heller. Det är fullt i samma klass som t.ex Glitter Gal Marine Blue. Två lager täcker bra och det är ett helt okej lack på det hela. 

LA Girls Metal Chromium Green

Publicerad 2011-10-04 07:00:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


L.A.Girls är ett av mina favoritmärken och jag har massor av lack från dem. Metals är en av deras kollektioner som är allra bäst dessutom så alla förutsättningar finns för att Chromium Green ska vara en vinnare. Det är det också! Ett lite flödigt lager täcker direkt och torktiden är utmärkt även utan överlack. Enda minuset är väl att lacket inte är grönt utan blått.


Visst är det snyggt! Jag älskar de här lacken för de ger en snabb och lätt manikyr om man har bråttom, de täcker lätt andra lack om man vill byta färg men inte göra om allt från grunden och de är dessutom snygga! Superbra på alla sätt alltså! www.cherryculture.com är mitt inköpsställe.

Orly Fowl Play

Publicerad 2011-10-03 18:03:00 i Naglar - flakes,

Fowl Play, lite slitet. Det är ett helt okej lack med flakes i en lila jellybas. Jag är inte en jättestor flake-entusiast men jag har ju en del av flakelack ändå och det här är väl ungefär som de andra. Två lager täcker om man inte är väldigt snål med färgen. Det är liksom inte så mycket att säga om det. Det är inte magi på flaska enigt mig men många verkar älska det. Det duger. Jag kan använda det igen. Godkänt. 

Depend 243

Publicerad 2011-10-03 05:58:00 i Naglar i lila,


Depend 243 såg jag på swatcher nu i våras och trodde skulle vara det lack som passar mig bäst av de nya från dera sommar eller vårkollektion, minns inte vilken det var längre. Jag köpte den alla fall när jag handlade till ett swap och bar hem den här flaskan (och några till) till min Helmer i triumf. Så skulle den provas då... Ja, vad säger ni? Den är ju skittråkig på mig. Så blek och intetsägande. Och jag gillar verkligen inte det där skilverskimret de envisas med, inte ens i den här lila. Nej, jag skulle lyssnat på er som swatchade lacken då, alla sa att den här var trist. Nu vet jag hur rätt ni hade.

Lila och lite grön

Publicerad 2011-10-02 15:00:00 i Emmas FOTD 2011,

Hej på er raringar. Hoppas att ni har haft en bra vecka och en bra helg. Det har jag haft, i torsdags fyllde jag år och igår firade jag med mina föräldrar svärföräldrar och såklart även min sambo. Så här såg jag ut. Jag är lite rödögd, bilderna är tagna efter att vi kom hem och jag skyller således rödögdheten på mina föräldrar som bjöd på många goda viner. Minns jag inte helt fel så var jag dock lite rödögd redan innan vi begav oss iväg, jag kanske var lite irriterad i ögonen. Sminket var i alla fall detta.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Original Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20 och Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance på ögonlocket och GOSH Love That Beige under ögat

Ögonskuggor: Coastal Scents Hot Pot S014 Regalia Purple och The Balm Mischivious Marissa

Highlighter: Coastal Scents Hot Pot ME007 White Silver

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC High TeaSminkningen är en enkel variant, jag hade ganska bråttom men ville vara lite fin. Jag har beställt en palett från Ben Nye som jag hoppas på att få i början av nästa vecka så jag tänkte jag skulle passa på och leka med dem jag har sen gammalt, de blir troligtvis lite bortglömda ett tag när nytillskottet kommit fram. Jag halade alltså fram Winterberry Palette från Coastal Scents och the Balm Shady Lady. Sen målade jag ögonlocket lila, applicerade lite highlighter och lite grön skugga under ögat. Den gröna skuggan blev lite blek, den kunde gott ha poppat mer, men jag hade inte tid att fixa med det så det fick bli så här. Jag tycker att det blev rätt fint ändå, den lila skuggan är himla vacker och trevlig.Koh Blue Universe

Publicerad 2011-10-02 14:19:00 i Naglar - flakes,

Dags för lite flakes. Här är det Koh Blue Universe. Det är ett blått jellylack med flakes som skiftar från rött till guld till grönt och så en sorts mjölkigt skimmer. Det är ett helt okej lack men inte mer. Det bästa med det är nog den söta asken man får alla Koh-lack i... :D
Det ni ser är tre tunna lager och det är bra att måla med och torkar fort med Seche Vite. JAg har inga klagomål men känner som sagt inte någon hänförelse heller. Kommer ni ihåg att jag visade det gröna syskonlacket i somras? Annars kan ni klicka här.
Och eftersom jag ändå har er uppmärksamhet så kommer här en bild på ett av mina nagellackssmycken, ett armband. Det har ingenting med Blue Universe att göra mer än att det är lite stjärnhimmel över det. Det är ett frankenlack jag gjort som jag använt till det. Fint, va!
Tillbaka till Koh-lacket, med blixt:

Catherine Arley # 667

Publicerad 2011-10-01 16:56:00 i Naglar - holografiska lack,

CA #667 fick jag hem rätt nyligen och tyvärr måste jag meddela att det inte är den mest spektakulära av regnbågar men det är alla fall en liten antydan till en. Jag trodde inte det var det mest spektakulära av lack i den holografiska gruppen när jag köpte det så jag är inte jättebesviken men eftersom jag vet att det finns mer holografiska swatcher än mina därute så vill jag varna hågade spekulanter att det är mer medelholo än maxiholo.
Det är ett mellangrått lack med holoskimmer som kräver tre eller fyra lager lack för att få till en acceptabel täckning. Med Seche Vite dröjer det en stund innan man får det torrt nog att använda händerna så utan snabbtorkande överlack vill jag inte ens försöka använda det. Efekten är okej i starkt solljus men knappast så att jag kommer välja det i första hand. Det finns så mycket bättre silver/grå hololack än detta.
Siris kommentar till lacket är denna:

W'n'W Kaleidoscope

Publicerad 2011-10-01 12:10:00 i Naglar - glitter för layering,


Det är lördag och då ska vi se på glitter, tycker jag. W'n'W Kaleidoscope är ett prismatiskt glitterlack lämpat för effekter eller layering. Ett lager på mina bilder. Det ger en strösslad effekt och glittrar mycket mer än man kan tro av de här bilderna. I solen blir det regnbågeglitter men inomhus mer likt ett silverglitter. Jag gillar att det skiljer sig från flera av mina andra prismatiska glitterlack i och med den grövre, och oregelbundna, strukturen. På bilderna ser ni det över China Glaze Stella. Sådana här manikyrer kan jag tycka är roliga ibland, som ni vet, men de vara mycket kort tid då effekten är lite för orolig för att jag ska stå ut med dem länge. Jag föredrar egentligen ett mer jämnt fördelat, väluppfostrat glitter med en tätare effekt. Förstår ni hur jag menar? Men jag tränar mig att uppskatta även andra slags glitter. Anarkistglitter och sådana här halvbusiga glitter. Det går kanske framåt men det går sakta. :D

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela