Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Julikavalkad

Publicerad 2009-07-31 17:03:16 i Kavalkad,

Ja, nu är sommaren slut! Eller okej då, juli är i alla fall slut. Semestern är snart över och allt kommer återgår till den vanliga rutinen med tidiga morgnar och jobb, jobb, jobb. Men det ska bli lite skönt faktisk, att komma hem till stan och få ett "liv" igen. Den här sommaren regnade verkligen bort nästan helt. Inte så skojigt. Men smink kan ju lysa upp även en mulen dag och månadens makeuper har ju haft en del färg alla fall. Favoriter för mig är den rödgula, för den är så otippad, och så den geckogröna och den med gröna glitterramen. Sen tenderar ju en Sminkan-månad att vara sig ganska lik... Nå, här är de alla fall, alla eotd jag visat i juli.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10
11


Emma, vacker som en dag, har ju skapat flera hänförande makeuper denna månaden. Det tackar vi för! Tror att det är personligt rekord för Emma vad gäller antalet inlägg den här månaden, och det passar väl bra för i augusti blir det ett år sedan Emma började gästblogga hos mig. Hon blev snabbt medbloggerska så klart, och jag är otroligt glad och stolt över att få ha en sådan skönhet här i min blogg!  Här är en liten återblick på de makeuper hon visat i juli:Sally Hansen Hi Definition BLU

Publicerad 2009-07-31 11:01:38 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Idag tänkte jag visa Sally Hansen BLU, ännu ett lack från Sally Hansens Hi Definition-kollektion, ni minns kanske fantastiskt vackra lila Cyber som jag visade för ett tag sedan. Dessutom tänkte jag vara så  exotisk att ni får se min högerhand istället för den vänstra. Att fota högerhanden är superknöligt, så ni får ha medlidande med att bilderna ser lite snea och vinda ut. Anledningen till att det inte blir vänsterhanden är för övrigt att jag har sabbat 4 av 5 naglar på vänsterhanden när jag sov, jag upptäckte när jag vaknade imorse att torktiden inte var riktigt så kort som jag trodde och hoppades. Högerhanden är lite bättre, visst inte felfri, men det är i alla fall mindre märken i den. Sen lyser ju solen dessvärre med sin frånvaro, bilderna hade alltså kunnat bli bättre, men det är sådant man får ta när man bor i Sverige tyvärr. Som vanligt kastade jag mig i säng cirka tio minuter efter att naglarna var färdigmålade, så huruvida torktiden är hiskelig eller jag bara var för otålig och trött kan jag egentligen inte uttala mig om. Dock brukar mina lack klara av denna behandling, men Cyber var det till exempel inga problem.


På bilderna ser ni tre lager av BLU, det här lacket var skirt, skirare än Cyber tyvärr. Att jag har tre lager kan ju såklart ha bidragit till att lacket tog lite längre tid på sig att torka än systerlacket Cyber. Om vi bortser från skirheten var det dock ett ganska trevligt lack att måla med, och färgen är verkligen ljuvlig, jag är alldeles till mig över färgen och det ljuvliga skimret. Som ni kanske vet så är jag inne i en tämligen icke-blå period, jag är alltså helt enkelt opepp på blåa lack.  Men det här lacket fångade verkligen mitt hjärta! BLU är strålade vackert. Det här är ett lack som det verkligen lyser om, och det är bara blått, alltså inga lila eller gröna undertoner. Till skillnad från Cyber innehåller BLU endast blått skimmer, inget iriserande lack här alltså. Det är dock fortfarande det där supervackra skimret som skulle platsa hos vilken sidenhandlare som helst. Helt fantastiskt vackert är det, jag är förtjust, önskar bara att det täckte lite mer och inte hade fullt så lång torktid, men jag planerar att plocka fram det igen när jag känner mig lite mer tålmodig och inte är fullt så trött som jag var vid denna applicering.

BB Couture Balboa Beach Bunny

Publicerad 2009-07-30 17:00:13 i Naglar i lila,


Tokmycket bilder blir det, som vanligt, när jag ska visa nagellack. Det är alla fall ännu ett lila och ännu ett från BB Couture. Jag köpte det när de hade erbjudande i våras och man fick ett gratis på varje lack man köpte. Superbra erbjudande som åtminstone jag vill se dem ha igen!

Om ni klickar upp de små bilderna ska ni kunna se det multifärgade glitter som huserar i flaskan och på naglarna. Lacket är mellanlila med en röd underton men kryllar alltså av dessa multifärgade glitter. Det påminner något om Precision Twilight Zone, dock med tydligare glittereffekt trots att jag inte skulle räkna detta till glitterlacken. Förstår ni hur jag menar?

Lacket är liksom pepprat med små söta microglitter och gör sig definitivt bäst i solen eller klart ljus. Det blir lätt lite spräcklig känsla annars, i skuggan alltså. Som man skulle spillt salt över lacket. I klart ljus så lever det upp och skimrar i regnbågens alla färger!

Det är lättlackat med utmärkt, smal och spänstig pensel. Precis som jag vill ha det. Det torkar tokfort, så fort att man knappast behöver ett snabbtorkande överlack, men jag har det ändå för glansen. Det är två lager lack på bilderna och det behöver man, men då har man full täckning och samma färg som i flaskan.

Så, det är alltså lättlackat, vackert glittrigt och slår Precision Twilight Zone. Är det då en favorit? Nej. Det är precis ett sådant lila lack som jag lackar med, tycker är fint i en halvtimme och sen tröttnar på. Som Twilight Zone kanske ska tilläggas för den har jag använt svindlande en (1!) gång... Nå, förhoppningsvis kanske det här får komma fram lite fler gånger. Det är ju inget fel på det, men alltså något intetsägande. Tråkigt. Sen har ju jag ett knepigt förhållande till lila nagellack. Jag köper massor och älskar dem i teorin, men väl på naglarna blir jag kinkig och har bara några som jag älskar så där riktigt.

Vackert är det ju, det tycker jag faktiskt. Men, lite opersonligt, lite trist. Ni som har ett bättre förhållande till lila kommer dock älska det för det har inga direkta fel och brister. BB Couture säljs hos www.overallbeauty.com och frakten är helt överkomlig, strax under 5 dollar för en hel massa lack. Lacken i sig är dock ganska dyra och går loss på ca 9 dollar. Det kan det dock vara värt för ett så skojigt märke med kvalitetslack i roliga färger.


Klassisk sotning med glitterrand

Publicerad 2009-07-30 16:32:52 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Emma och jag pratade igår om smink, som vanligt, och jag ville se henne i en midnattsblå sotning med glitter under ögat. Vi får se om jag lyckas övertala henne till det eller inte, men jag kom på att jag har en ovisad makeup med glitter under ögat liggandes i arkivet. En klassisk sotning med bruna skuggor och så en liten silverglitterrand som accent, det är kvällens bonus här hos Sminkan. Kanske inspiration inför helgen? Jag tycker alla fall det är ganska fint.

Grunden är en stiftskugga från L'Oreal i vitt. Ovanpå den lade jag en ett brunt pigment från fyrinnae, Kung Pao, på hela ögonlocket  och blendade uppåt mot brynbenet. Därefter tog jag Fire Opal, ett lite speciellt brunkopprigt pigment, också från Fyrinnae, och lade längs globlinjen, alltså ovanpå Kung Pao, och blendade ihop de båda färgerna. Jag drog också en tunn linje under ögat med Kung Pao för att få ram och definition. Sedan var det dags för massor av Little Red's Pet Wolf, en bronsguldig historia som också är från Fyrinnae. Den sveptes över hela brynbenet upp till brynet och blandades med de bruna naynserna. Eftersom alla de bruna färgerna är ganska varma bestämde jag mig för en kall, silverglittrig accent. Under ögat drog jag en linje med Barry M's silverglitterpenna. Sedan limmade jag på mina korslagda ölösögonfransar och fyllde i ögonbrynen med skugga.

Emma! Här är en swatch du måste se!

Publicerad 2009-07-30 09:13:21 i Swatchbibliotek övrigt,

Emma, min kära vän, jag har lurats! Minns du när vi talades vid om min favoritskugga Chromed in Between från Brite Bird? När du frågade om den påminde om Smoke&Diamonds från MAC och jag sa ja, fast mycket, mycket bättre? Ja, den sista delen av påståendet är sant, men inte den första...

Chromed in Between är mycket mer metallisk till sin karaktär, som du ser. Smoke&Diamonds är egentligen bara en greige som vilken greige som helst. Inte så mycket skimmer alltså. Den är en fin stapelskugga men kanske inte så unik. Chromed in Between är en färg som kan skifta från att se gyllene ut till att vara greige med metalliskt skimmer, varmt silverfärgad... ja, nästan vad som helst. Den kan blendas ut så att den blir ljuv och skir eller läggas så den blir helt täckande. Det senare är inget som helst problem då skuggan är följsam och krämig. Här har jag duttat på båda skuggorna på ren, torr hud med min fingertipp.
Så, om någon annan nu är sugen på Chromed in Between så finns den hos Brite Bird för 69 kronor. Rekomenderas varmt! Den är en av mina stora favoriter! Smoke&Diamonds finns väl inte längre hos MAC, tyvärr, men liknande färger finns hos alla makeupmärken så det är inget att vara ledsen för. MUS eyedust Demon är rätt lik, har jag för mig.

Swatchade Brite Bird

Publicerad 2009-07-29 17:16:25 i Swatchbibliotek övrigt,

Det var dels en läsare och så Emma som ville ha swatcher på Brite Bird-pigmenten så jag hör och lyder. Moa kommer få sitt eget inlägg och jag kom på sen att jag faktiskt inte swatchade alla mina Brite Bird pigment för några låg på "fel" ställe efter att jag använt dem, men, håll till godo med detta så länge, alla ni som vill ha swatcher.
Sanna har själv swatchat alla pigment så det här är kanske inget som behövs egentligen, men, nu kommer de här:

Översta raden från vänster: Kois&Lotuses, Hot Taupe-ic, Pink Lemonade, Citrus Soda, Doesn't make any sence.
Nedre raden: Little Sparrow, Violin, Cream Cat, Green by all means.

De ligger på armen i samma ordning. Ingen primer under, bara "vanlig" hud. Ingen fuktad pensel heller, utan fingertoppsapplicering. Alltså inget "fusk".
Bilden är tagen i naturligt ljus från ett fönster, ingen blixt. Ser oväntat rättvisande ut dessutom. Vill man se de jag missade att swatcha, Antiqui-teasing och Those are Poisonous, kan man se dem i gårdagens och dagens eotd som jag länkat till. Det får räcka. Moa kommer sen, för den ligger också på "fel" ställe. Skulle visa burken, för den är så söööööööt och glömde den. Men det kommer!
Så, lite närbilder:

Som ni ser är Citrus Soda, Pink Lemonade och Doesn't make any Sence väldigt skimriga. De är dock inte dammiga och det uppskattar jag. Dessutom är de oväntat pigmenterade, i alla fall vid swatchandet. Kan hända de beter sig annorlunda på ögonlocket, men spontant känns de väldigt trevliga att ha att göra med! Tror de kan bli grymma favoriter! Även Green by all means har en del skimmer, men inte lika mycket. Den är också pigmenterad men fäster faktiskt inte lika som de övre tre på huden. Okej, bättre än många andra ögonskuggor, här är det som sagt bara torr hud under, så med en primer kommer den nog bli wow! Cream Cat är en matt, benvit skugga som, som ni ser, kan fås helt täckande! Enastående bra! Jag kommer älska den och har, som jag nog redan nämnt, inget bra alternativ till den bland mineralskuggor och eyedust. Den är alltså helt unik i min samling.  

Hot Taupe-ic är också matt. En ganska mörk gråbrun skugga som är extremt pigmenterad och kommer vara väldigt användbar! Den kan jag tänka mig kommer funka även att ha som eyeliner då den är tillräckligt mörk. En väldigt bra skugga som lite påminner om Everyday Minerals Smoke men är mindre dammig.
Violin är en obestämbar färg som har både bruna och lite lila toner i sig. Läcker! Kois&Lotuses är en underbar orange som är riktigt mild utan att bli persikofärgad. Little Sparrow är en skimrande himmelsblå som tydligen fått inspiration från Emmas besvär med att hitta en bra blå mineralskugga! Bara det gör ju att jag måste ha den! Att den se är otroligt vacker, som en sommarhimmel med diamantstoft över sig, gör ju inte saken sämre.

En bild till tog jag, men om den tillför något vet jag inte. Vi öser på alla fall, så ni får se allt jag har. ;D
Brite Bird hittar ni på www.britebird.se och en burk pigment kostar 39 kronor. Ett fyndpris utan dess like! Kan inte komma på något svenskt mineralmärke som har så låga priser och dessutom är burkarna toksöta samt försedda med sifterlock och pigmenten är riktigt, riktigt bra! Heja Sanna! Mer pigment tack, och fler pressade skuggor! Jag älskar Brite Bird! :D

Brown Smoke

Publicerad 2009-07-27 18:44:01 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min sminkning från i lördags, en brun sotning där jag utgick ifrån Makeupcosmetics kalla bruna skugga Brown Smoke.  Jag har faktiskt haft en nästan likadan sminkning två helger i rad nu, första gången hann jag dock inte fota men i lördags hade jag lite bättre med tid.


Hyn

Foundation: I.d. Mineral Foundation Fairly Light

Concealer under ögonen: Dream Mousse Concealer i 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Bronzer i Amber Glow

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Makeupcosmetics Brown Smoke, Face Eyedust Reality

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösfransar: Ardell 110 samt lim från Ardell

Läppar

Läppglans: Lancôme Juicy Tubes PamplemoussePå en bas av Shadow Insurance applicerade jag Brown Smoke över hela ögonlocket, i globlinjen samt en bit upp på brynbenet. Där Brown Smoke slutade applicerade jag lite av sandfärgade Reality så att kanten skulle bli lite mjukare. Highlightern Magic Copper fick ligga ovanför Brown Smoke och Reality upp till ögonbrynet. Längs med övre fransraden applicerade jag svart eyeliner och mascara, därefter klistrade jag dit lösögonfransarna Ardell 110, mina absolut diskretaste fransar bortsett från singelfransar. Längs med undre fransraden applicera jag kajal, lite Brown Smoke, samt mascara på fransarna. Som rouge ligger Wet n Wilds Ultimate Minerals Bronzer i Amber Glow. Den bronzern drar mer åt persoikohållet än någon annan bronzer jag äger och skimret är dessutom ljuvligt och därför tycker jag att den är suveränt fin som rouge nu till sommaren. Avslutningsvis fick läpparna lite färg med mitt enda Juicy Tube i färgen Pamlpemousse. Sen var det klart, jag måste säga att jag gillar denna sminkning jag är inne i en brun fas tror jag alltså passar denna mig perfekt just nu. 

Sally Hansen Lacquer Shine "Flair" igen!

Publicerad 2009-07-25 23:49:25 i Naglar i lila,


Flair fick ni nyss se i ett inlägg från i vintras. Här kommer mer aktuella bilder.

Flair är ett fantastiskt vackert skimmerlack i lila och som jag sagt om alla Lacquer Shine-lacken så är de kladdiga om man tar för mycket på penseln. De täcker med ett tjockt lager eller två tunna och två tunna är enklare att hantera.
Det är ändå lätt att få lite lack på nagelbanden, måste vara penseln eller min dåliga finmotorik...
Lacket är alla fall helt enastående vackert! Mitt favoritlack i lila. Lätt! jag älskar det!

Klicka upp de små bilderna och njut av hur vackert lacket är!

I full sol ser man alla microskimmerpartiklar som ger lacket dess djup och glans och färg!

Närmare...

Ja, och så lite minisar  igen... Klicka så mycket ni orkar. :D


Och en liten länklista till de andra Lacquer&Shinelacken som jag visat i bloggen:
Vinröda Glimmering
Himmelsblå Flash
Korpsvarta Lustruos
Grönglänsande Glow
Förmodligen har jag glömt någon, men de härvet jag att jag visat eftersom det skett rätt nyligen. ;D
Fantastiska lack!

Sally Hansen Flair

Publicerad 2009-07-25 23:43:09 i Naglar i lila,


En notd från i februari. Det kommer en del två alldeles snart, med samma lack men i juli. Det tål dock att beskådas två gånger... Ett enastående vackert lila lack har jag hittat i Sally Hansens Lacquer&Shine Flair. Ett varmt lila lack späckat med skimmer i blått och rosa.

Visst är det vackert! Och precis som med systerlacket Glimmering som jag redan visat räcker det med ett lager, dock lite kraftigare sådant. Lacket är dock ännu mer rinnigt och det slutar med kladd på bordet... Men, man lär sig säkert hantera det. Glansen är magisk!

Dagsljusbilder ovan, men i lampljus kommer skimret fram mer!

Vackert va?

Pink Pomberry Sugar Scrub

Publicerad 2009-07-24 18:28:44 i Hud och hand,


Före sommarlovet fick jag en massa kul grejer från Overall Beauty och självklart har jag inte skrivit om hälften än. Eller jo, hälften kanske, men ett par, tre lack och den här lilla socketrskrubben har liksom undflytt bloggen.
Det här är en nyhet hos Kim som jag var sugen på att testa. Jag vet att man kan göra sin egen sockerskrubb, jag har läst de trådarna på Pret-ty, men, jag är ju inte pysslig för fem öre och dessutom låter det väl inte så illa med lite härlig doft på skrubben?

Pink Pomberry Sugar Scrub är precis vad som står på burken. Den exfolierar, den gör huden len, len, len och mjukare än mjuk och den doftar gott i timmar efter dusch. Har den då ingen dålig sida? Jo, den är ganska odryg, eller burken är rätt liten i förhållande till hur mycket som går åt per användning så den räcker nog inte mer än kanske tio gånger. Eller så överdoserar jag, vilket är mycket möjligt. Jag öser på en rejäl klutt av skrubben nämligen!

Efter skrubbandet är min hud len och mjuk och härlig, något som den faktiskt inte är i vanliga fall. Jag har inte den där åtråvärda, lite oljiga, mjuka hud som vissa begåvats med utan mer en lite knottrigt halvtorr dylik. Jag brukar vara sparsam med skrubbkrämer då de oljiga tenderar ge mig finnar (inte i ansiktet alltså, allt som berör hud i detta inlägg handlar om min kropp) och jag glömmer nog faktiskt rätt ofta bort att vårda min hud (det gäller all hud på hela mig) så skrubbkräm är alltså inte min största kategori bland skönhetsvården. Jag gillar dock känslan av den här och skulle vilja påstå att av dem jag testat är denna bäst. Sen har jag alltså bara testat en handfull som jag kan minnas just nu. 

Doften är stark och söt och ligger kvar på huden i evigheter. Utmärkt om du gillar, men jag tycker kanske den är lite för fruktigt söt för mig.  ni vet, jag gillar kryddor inte frukter när det handlar om doft. Ge mig denna med kaneldoft och jag är trogen skrubben resten av livet, men som sagt, lite för söt doft i originalet.

Om ni beställer från Overall Beauty, vilket ni absolut ska göra, så rekomenderar jag följande
Magic lash (pilligt men med verklig effekt!)
Pink Pomberry Sugar Scrub (för lenaste sommarhuden!)
BB Coutures nagellack!
Men, missa inte deras mineralögonskuggor som verkligen är både bra och fina. Just nu finns ett fint set med fem skuggor och ett penselkit som erbjudande, om ni är sugna att prova.

Milani Sheer Color Chili

Publicerad 2009-07-24 18:06:16 i Läppar,


Exakt vad som är chili här vet jag inte, men ett härligt kolafärgat läppstift med mycket gloss kan väl vara bra att ha oavsett namn?

Precis som mitt andra Sheer Color-stift från Milani så har detta en alldeles för beigebrun ton egentligen, för att passa mig. Men jag gillar känslan och glansen, det vårdande mjuka och härliga i dess stift. Och doften!
helt klart ett stift att smaska till det med när läpparna känns torra och tråkiga.
Det är transparent, självklart, och det gör att min egen läppfärg lyser igenom lite, vilket mildrar intrycket av kamelbeige något.
Hur som helst, väl värt pengarna, även om det inte blir min varjedag favorit.

Sally Hansen Lacquer Shine "Flash"

Publicerad 2009-07-24 10:17:30 i Naglar i blått,


Ännu ett av mina ebayfyndade Sally Hansen-lack! Här är det duochromelacket Flash i himmelsblått med lila ton. Mycket snyggt! En glad och pigg färg som kommer var rolig att bära i sommar!

Samma rinniga och kladdiga konsistens som övriga Lacquer Shine-lacken, men det är värt det då de har en enastånde lyster och fint djup trots att det räcker med ett lager av lacket! Ja, det ni ser är ett lager lack. Det är dock riktigt tråkigt att lacka med då det droppar och "pölar" om man inte är extremt noga. Jag som oftast pratar i telefon, tittar på film eller på annat sätt distraherar mig från lackandet får genast bekymmer. Men, som sagt, det är värt det!
I solljus ser det ut så här:

Vackert! En bit skimrande blå himmel!


Ja, som ni ser är det ovanstående en vinter-notd som legat till sig i arkivet. Men nu har jag tagit lite nya bilder av det och kan lägga till lite funderingar.

Det är ju sorgligt att det är så mulet idag för jag hade ju velat ha solskensbilder. Men, lacket är ändå ett av de vackraste blå i världen! Av mina ljusare blå är det favoriten! Lystern, glansen, färgens skiftningar! Ah! Och, jag har lärt mig använda lacquer&shinelacken nu! De är lite speciella i formulan så man måste stryka av penseln en del för att få en lagom mängd på penseln. Här ser ni två lager lack på de flesta naglarna, och det räcker. Tummen sabbade jag bums eftersom jag ville öppna en karamell i papper och den lilla gropen i pekfingernageln beror på att jag, innan lacket var helt torrt, började virka och stötte virknålen precis där. Så kan det gå...
Lacket är alla fall helt underbart och jag är glad att det finns i min samling! Mer Lacquer&Shine på naglarna flickor, men ta hellre två tunna lager än ett tjockt... :D

Spicegold och Sound för Sminkan

Publicerad 2009-07-23 14:53:15 i Emmas FOTD 2009,

Idag är det dags för det tionde inlägget i Sminkans födelsedagspresent. Det har varit kul att göra ett inlägg om dagen, men det kräver lite planering också. Det var egentligen inte alls meningen att denna sminkning skulle bli grön, jag hade en helt annan idé. Men sen fick jag två stycken skuggsamples på posten från Marina, tack Marina, de är så himla fina! I alla fall, jag kunde såklart inte hålla mig ifrån att testa dem, man är ju bara människa. Sen kan jag tycka att det ligger en viss logik i att avsluta och börja Sminkans temavecka med en grön sminkning. Det är ju trots allt grönt som de flesta associerar till Sminkan, eller hur? Alltså Sminkis, denna gröna är till dig, hoppas att du gillar den!


Hyn

Foundation: I.d. Mineral Foundation Fairly Light

Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium          

Puder: Elemental Beauty Matte

Highlighter I.d. Clear Radiance

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance + Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Graphite
Ögonskuggor: Face Eyedust Cound och Nouba Spicegold

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Kajal: Wet N Wild Eyeliner Pencil i Gun Metal Green

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösfransar: Köpta på ebay, löjligt billigt superfynd, lim från Ardell

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Tint Colour Nr 11 RaisinBasen för skuggorna är dels Shadow Insurance och dels en svart krämskuggepenna. Jag gillar de pennorna, de ger ett himla bra fäste för skuggorna, och snabbar dessutom på täckningsprocessen lite. Jag hade bråttom när jag gjorde sminket, snabbheten var alltså det jag var ute efter. Dock hade det nog fungerat bättre med den gröna pennan, den svarta pennan suddade ut skillnaden mellan Sound och Spicegold lite väl mycket. Sound är en skimrig ganska klargrön ögonskugga, det är de som ligger på den inre halvan av ögonlocket. På yttre halvan ligger Spicegold, en mörkare lite Tealgrön skugga från Nouba. Jag har även svept på lite Collistar Crema upp mot brynet, en mycket trevlig skugga. Eyelinern jag har använt är Fluidline i färgen Shade. Under ögat ligger grön kajal och ovanpå kajalen lite mer Spicegold. Mascara på fransarna och lösögonfransar, dessa var faktiskt riktigt lättjobbade, särskilt med tanke på priset. Dock var de liksom gråa i kanten, ni vet den delen man fäster på ögonlocken. Jag målade därför över kanten med lite eyeliner. Inget rouge då jag ville ha lite färg på läpparna, och det lätt blir lite för mycket med färg både på läpparna, kinderna och munnen. Endast lite highlighter från I.d. på kinderna alltså och ett läppglans i stiftform från Clarins, så var sminket färdigt. Jag tycker att det blev fint, väldigt långt ifrån min ursprungliga idé om hur dagens inlägg skulle se ut, men vad gör det egentligen.

Apelsin

Publicerad 2009-07-23 08:36:30 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Guldiga, apelsiniga skuggor och fransar ton i ton. Ja, det var ju lite kul alla fall...
Grunden är Dignity, en krämhighlighter från Face. Ovanpå den ligger Makeupcosmetics Forgotten, en apelsinorange skugga, från frans till bryn. Lite guld i form av Excited också från MUC, ligger precis under brynet.

En svart kajal från MUS har markerat nedre fransraden och även lagts som inliner. Ingen eyeliner dock. Det fick räcka med att fransarna först målades med mascara och sedan limmade jag alltså på lösögonfransar i orange och lila.
Lite rolig makeup om än slarvig. ;D

Perfect Nail Polish 06

Publicerad 2009-07-22 16:12:04 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Nu går jag ifrån det där med varannan sminkning. Har inga sminkningar på lager tyvärr, men förhoppninsgvis får ni en imorgon. Alltså får det bli lite lack i brist på bättre. Ännu ett av lacken från Bulgarien, jag har ju lite att testa. Faktiskt löjligt mycket, jag misstänker att jag har minst 40 oprovade lack här hemma. Återkommer när jag har räknat. Sminkan påstår i alla fall att jag är värre än vad hon någonsin har varit, så ja, snuskigt många otestade lack.


Nåja, det var ju inte det vi skulle prata om, utan Perfect-lacket nummer 06. Faktiskt ett riktigt bra lack, täckte väldigt bra särskilt med tanke på att det är så ljust. Två lager lack på bilderna, samt min vanliga kombi, två lager av Age Correct No Chip från Sally Hansen som bas samt ett lager Dry & Go Protein Top Coat som topping. Med det snabbtorkande överlacket torkade det snabbt och det var lättmålat, inget ont att säga om detta lack alltså. Färgen är ljust karamellrosa med massor av skimmer i en guldorange ton, inte alls tokigt faktiskt. Möjligtvis kan jag säga att det är för duochromt, jag ser nästan mer av skimret än av basfärgen, i alla fall när det är ljust. I lite mer skuggig miljö syns det rosa mer. Och rosa med guldskimmer är vackert så jag ska inte klaga, det här är ett mycket trevligt lack, klart värt 25 kronor eller vad det nu kan ha kostat mig.

Maybelline Wet Shine, Berry Wet

Publicerad 2009-07-22 10:02:56 i Läppar,

Berry Wet är ett av mina tio ebay-fyndade Maybellineläppstift från deras Wet Shine serie. Utmärkta, mjuka härliga stift med naturliga och milda färger. Jag älskar dem! Berry Wet är helt utmärkt som ett lite lagom rosa men ändå nude-aktigt läppstift. Lite "my lips but better" över det.

Här ser man inte ens att mina läppar är torra och flagiga. Läppstiftet glider över läppen, kamoflerar och lindrar som ett balsam. Läpparna känns mjuka och ser mjuka ut. Helt enastående bra!
Dessutom luktar inte de Wet Shine i rosa hylsa som de Moisture Extreme i röd hylsa. De i röd hylsa luktar melon. Jag hatar det. Jag älskar stiften men avskyr doften. Sluta med äckliga fruktdofter på stift, Maybelline!!!

Emma testar: Sally Hansen Age Correct No Chip Base + Top Coat

Publicerad 2009-07-21 17:29:53 i Emma testar,


För några månader sedan började min flaska med Orly Bonder att sjunga på refrängen rejält, alltså dags för att köpa nytt. Orly Bonder har funkat suveränt på mig, men då 8ty8beauty inte shippade internationellt när jag behövde underlack, och Bonder är tämligen dyr på ebay, bestämde jag mig för att testa ett underlack från Sally Hansen, då dessa är rätt billiga på ebay. Efter att ha grävt runt lite efter recensioner och hittat denna hos Emelie på P'ssion, så högg jag mig raskt ett exemplar av Sally Hansen Age Correct No Chip. Och det visade sig vara ett riktigt kanonköp!


Jag har använt det här lacket till ett antal manikyrer nu, och jag fascineras ständigt över hur extremt hållbart mitt nagellack har blivit. Orly Bonder var bra, men det här lacket är helt fantastiskt! Min manikyr håller sig fräsch flera dagar längre, Calender Girl klarade sig i hela 7 dagar innan lacket flagade det allra lilla minsta, vad säger ni om det va? Vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att det gör lacken suveränt hållbara, det är liksom det ett underlack ska göra för mig. Ja och så skydda mot missfärgningar då såklart. Båda dessa uppgifter klarar Age Correct med bravur, och det är således en riktig vinnare i min bok. Kan ju tillägga som en sista parentes att jag alltid använder två lager underlack, men det gör jag med alla andra underlack med, så där är det ingen skillnad. Sen har jag inte testat att använda Age correct som överlack, eftersom Emelie strikt avrådde från detta. För mig är det alltså ett underlack, men ett alldeles suveränt sådant!


Sally Hansen Age Correct No Chip går att köpa på ebay och går att få för dryga 50-lappen frakten inkluderad. 

5/5

Metal Cherry och Knight Divine

Publicerad 2009-07-20 19:29:30 i Emmas FOTD 2009,

Här kommer min dagens, som jag faktiskt bär just nu, det är inte så vanligt att mitt smink hamnar på bloggen medan jag fortfarande har det på mig. Tanken var att jag ville göra något med Metal Cherry som ögonskugga, jag har bara testat den som rouge, och Sminkan och jag pratade om att ha den som ögonskugga, så då blev jag lite inspirerad. Här ligger den tillsammans med min favorit bland grå skuggor Knight Divine från MAC. Det här är verkligen inte ett dugg somrigt, men det blåste så idag att jag kände för något lite murrigare.

Hyn

Foundation: Makeupcosmetics mineralfoundation i Kathy

Concealer under ögonen: Dream Mousse Concealer i 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Everyday Minerals Photo Album

Ögon

Ögonbryn: H&M brynskugga, den mörka delen
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Rouget Metal Cherry från Make Up Store och Knight Divine från MAC

Highlighter: Isadora Gleaming Eyeshadow Silver White

Eyeliner: Make Up store Cake Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Wet n Wild Speed Lip Gloss i 948 Fired UpInga komplicerade grepp här, Metal Cherry på den inre halvan av ögonlocket och Knight Dvine på den yttre halvan. Svart eyeliner, inte i en vinge bara som ett litet streck i ögonvrån, ett ministreck. Kajal och grå skugga under ögat och mascara på fransarna. Nu hade det ju varit dunderläge att ha matchande rouge och ögonskugga alltså Metal Cherry både som rouge och skugga, men då jag vet att MUS rouge täpper till min just nu redan mycket ledsna hud, så valde jag istället Photo Album från Everyday Minerals. Avslutade med ett läppglans från Wet n Wild. Och ja, det var så sant, jag har brynskugga idag, istället för penna, vad tycker ni, ser det bättre ut än pennan? Jag har fått för mig att det gör det, men jag behöver en skugga som håller bra, tycker att H&M har lite dålig hållbarhet, så tipsa mig gärna! Avslutningsvis så gillar jag det här sminket, tycker att det är en snygg kombi, och dessutom så känns den lite annorlunda från det smink jag vanligtvis bär.

Sally Hansen Fire Opal nr 13, Flame Opal

Publicerad 2009-07-20 13:42:53 i Naglar i rosa,


Flame Opal
är ett av lacken i Fire Opal serien från Sally Hansen. De är nail glaze, står det på flaskan, och de kanske kan tänkas vara lite skirare än andra lack då, men, om de är det så är det bara det första lagret. På bilderna ser ni två lager av Flame Opal. Det täcker.

Ni vet att OPI Calendar Girl är ett lack både jag och Emma gillar på grund av den vackra färgen. Emma kämpar ju med sitt, men jag orkar aldrig lägga de fem lager som krävs för att få det täckande. alltså är det ett layeringlack i min värld. Det här är alltså mitt alternativ för att få ha den färgen på naglarna. Det är rätt likt, va! Första länken är till ett inlägg av mig med Claendar Girl och andra till ett inlägg av Emma. Kolla in dem.

Flame Opal i solen

och i skuggan

Flame Opal är alltså betydligt mer täckande. Två lager ger en vacker, skimrande rosa färg som lyckas vara både kall och varm på samma gång. Kanske är det så att basfärgen har en kall ton medan skimret är varmare? Oavsett är det tokvackert!

I min första notd med det här lacket så upplevde jag, tydligen, en viss VNL även efter tre lager, men accepterade det. Nu har jag två, ganska flödiga, lager och upplever inte att det är specieltl mycket VNL alls. Vet inte vad det beror på. Det är alla fall bara vanliga underlacket från Redi under. Inget annat. Jag tycker dock fortfarande samma sak om den närmast glasliknande finishen. Det är verkligen vackert! Så vackert! Kostar en dollar på ebay. Beställde ett till Emma igår, så jag vet att de finns kvar. Skynda att fynda, alla rosaälskare!

Golden Rose nummer 52

Publicerad 2009-07-19 17:05:45 i Emmas NOTD i blått och grönt,


Till turkos ögonskugga passar det ju ypperligt med turkosa naglar, min turkosblå sminkning matchades alltså med detta lack ifrån Golden Rose. Ett vackert somrigt skimmerlack som verkligen strålar när det träffas av solen. Dessvärre är det lite skirt, tre lager krävs, men då täcker det. Att det var skirt var förresten väntat, ibland tycker jag nästan att man kan se på flaskan hur många lager att lack kommer att kräva, håller ni med?


Förutom en viss skirhet så är detta ett trevligt lack. Bra torktid med Sally Hansen Dry & Go Protein Top Coat. Klantig som jag var gjorde jag dock några märken i lacket innan överlacket kommit på, något som jag dock ignorerade tappert, hade verkligen ingen lust att korrigera det. Och det är i alla fall ett fint lack, trots att det är några små märken. En liten ros på nageln, en nagelstickers fick komplettera manikyren. Jag tycker att det är ett fint lack, men det är ingen favorit.


Sally Hansen Lacquer Shine "Lustrous"

Publicerad 2009-07-19 09:46:26 i Naglar i svart, grått, silver,


Igår slängde jag ut ett inlägg från i vintras med nagellacket Glow i grönt. Jag köpte ju en hel massa av de lacken, Lacquer&Shine från Sally Hansen, men flera notd ligger i arkivet och väntar på, ja, vad? Bättre tider? Eftersom mina naglar fortfarande är blå så tänkte jag att ni kanske står ut med ett gammalt inlägg idag igen. Ett Lacquer&Shineinlägg!

Ni vet ju hur det är med nagellack... Vissa färger kan man tänka att man bara behöver ett av, som svart. Okej, kanske två, ett med krämfinish och ett med skimmer. På sin höjd. Men flera svarta, ickeskimrande lack... Ja. Faktiskt behöver jag det med.


Jag har ju haft ett passionerat förhållande till min China Glze Liquid Leather, ett lack som jag räknat till mina 20 favoriter. Glossigt, glansigt, härligt blanksvart. Sen hoppas jag en del på Essies Licorice som jag beställt från Nail Mail. Mitt Wet'n'Wild Fantsy Maker-lack i svart är jättebra. Och nu har jag alltså skaffat mig detta. Sally Hansen Lacquer Shine i svart. Och just nu är detta min favorit.

Superblankt, supersvart... Som Liquid Leather men med ett enda lager. LL kan kräva två för full täckning, ibland mer. Det beror på tjocklek på lager och nagellängd. Detta är ett lager. Ett lager av ett kladdigt och rinnigt och eländigt lack, för man ska var ärlig om det. Men vilken finish! Ser ni? Jag kan spegla mig i mina svarta, svarta naglar! Kan ni föreställa er ett vackrare svart? Inhandlat för ca 1 dollar på ebay. Hallå, det är under tio kronor. Jag är kär!

Turkosblå festsminkning med strass

Publicerad 2009-07-18 14:40:02 i Emmas FOTD 2009,

Idag tycker jag att vi kör en sminkning igen, det är trots allt roligast. Jag är inne i en turkos period just nu. Jag gillar min nya turkosa skugga från Golden Rose otroligt mycket. Eller ja, alla tre skuggorna, men jag har inte så många turkosa sen tidigare, så den toppar definitivt min turkosa lista nu. Turkost känns dessutom som en snygg sommarfärg, alltså bestämde jag mig för att det fick bli en turkosblå sminkning när jag skulle gå ut. Från början hade jag funderingar på att göra en glittereyeliner med tillhörande prickar, á la Micromiss och Suss. Dock är min glitterhantering ganska amatörmässig så jag bestämde mig för att öva lite mer på glittret innan jag använder det offentligt. Dock kom jag på att jag hade lösögonfransar med blå och turkosa strasstenar som jag har fått av supersnälla Sminkan. Perfekt alltså, lite glittrigt och festligt, och jag slipper knöla med glitter, kunde knappast bli bättre.Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation fair

Concealer under ögonen: Everyday Minerals Abbot's Perk Me Up

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Duo Moon River

Ögon

Ögonbryn: Wet N Wild Arch Envy Double Sided Brow Pencil Brunette
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Golden Rose 105, Lime Crime Pompadour och MAC Star By Night

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Wet N Wild Eyeliner Pencil in Cobalt Blue

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara

Läppar

Läppglans: Golden Rose Diamonds Lipgloss 02Ögonlocken grundades med Shadow Insurance. Därefter applicerade jag den turkosa skuggan från Golden Rose på den inre delen av ögonlocket, alltså i inre ögonvrån. Mittendelen av ögonlocket målade jag med Pompadour från Lime Crime, en present ifrån snälla Stephy. Yttre delen av ögonlocket målade jag med Star By Night från MAC, det var den enda pressade skuggan jag använde till den är makeupen, jag använder nog lösa skuggor ungefär tio gånger så mycket som pressade skuggor... Skuggorna fick täcka den rörliga delen av ögonlocket och drogs även upp en liten bit brynbenet. Den del som var bar upp till brynet fick några drag av superskimriga och glittriga Fairy från Make Up Store. Efter skuggorna målade jag eyeliner, mascara och kajal. Därefter fäste jag ögonfransarna. Himla fina fransar faktiskt! Dock hade jag lite problem att fästa dem, de bökade förfärligt med mig. Och då blev jag såklart stressad och det hela blev ännu värre. Slutade med att fransarna hamnade mer i mina egna fransar än på ögonlocken. Nåja, det syntes bara när jag blundade och jag fick till och med en komplimang för min ögonfransfästning, så jag antar att det såg okej ut. Makeupen avslutades med underbara Moon River på kinderna och ett glittrigt läppglans från Golden Rose på munnen. Jag blev riktigt nöjd med denna sminkning, tycker att den blev festlig och fin, och ändå inte allt för tung, vilket ofta är mitt stora sminkproblem på sommaren.


Avslutningsvis kan jag ju också säga att jag har pillat en del på mina nya grejer från Wet N Wild. Vid första provningen upplever jag ögonbrynspennan som rätt bedrövlig, ska testa den nån mer gång, men tror inte att det kommer att bli någon favorit. Kajalpennan däremot, den var riktigt bra, gav lagom med färg och satt bra. Sen tycker jag kanske inte riktigt att den lever upp till Chrome-namnet, men det är ju en mindre parentes.

Sally Hansen Lacquer&Shine 'Glow'

Publicerad 2009-07-18 09:27:50 i Naglar i grönt,


Från i vintras är det här inlägget, men jag hittade det nu. Visst vill ni se det även utan blommor som bakgrund?
Som alla Lacquer&Shine-lacken är detta rinnnigt och kladdigt men med en enastående glöd. Det är dock ingen lek att måla med. Kräver koncentration och tålamod...

Färgen är ljust gräsgrön med guldskimer. Fint, men inte min favoritgröna. Jag gilla mörkare nyanser mer. Men det är roligt och somrigt och absolut värd 1.5 dollar! ;D

I lampljus ser det ut så här:

Perfect Nail Polish nr 74

Publicerad 2009-07-17 18:13:49 i Emmas NOTD i blått och grönt,


Vi fortsätter med Sminkans födelsedagsinlägg. Här kommer ännu ett av lacken jag köpte i Bulgarien. Detta från märket Perfect. Tja, lacket är kanske inte perfekt, men det är trevligt, både att måla med och att titta på. Det täckte bra med två lager, borsten är bra och färgen är faktiskt rätt ovanlig. Detta lack är duochromt och skiftar mellan att vara blå teal och en klarare mörkare blå, som jag har fått för mig påminner mycket om Play 'til Midnight möjligtvis lite mörkare, ett lack jag dock inte själv äger. Som ni ser kunde jag inte hålla mig ifrån lite bling. Stjärnorna kommer ifrån ett annat Bulgarienlack, Miss Selene heter märket. Det var inte helt enkelt att få stjärnorna på naglarna, jag fick fiska en del i flaskan, men resultatet tycker jag blev riktigt fint, ganska mycket stjärnhimmel. Dessutom betydligt lättare att få bort än nagelstickers.


Shelter Island + Sea ya later, Sailor

Publicerad 2009-07-17 15:42:29 i Naglar i blått,


Essie Shelter Island blev ingen favorit. Jag stod faktiskt inte ut med den. Men, istället för att lacka om naglarna helt valde jag att lägga ett lager av OPI Sea Ya Later, Sailor från Retro Fun in the Sun-kollektionen, ovanpå.

Hm... Lite blandat ljus och skugga på de bilderna. Vådan av att fota i trädgården. Men, resultatet är alla fall jämnare och trevligare än vad Shelter Island är ensam. Sen gick jag ju från krämlack till skimmer i ett enda svep, men det får man leva med.

Sea ya later, Sailor är ett skirt lack som annars kräver minst fyra lager, kanske fem, för att bli täckande, men det funkar himla bra ovanpå andra lack. Ni har sett det förr här på bloggen, över både grönt och blått lack. Över Shelter Island blir det nog ganska likt flaskfärgen, bara en nyans mörkare.

Sea ya later, Sailor är alltså ett skimmerlack med en liten, liten duochromeskiftning i och med det rosa skimmer som finns. Det är rosa och blått skimmer. I vissa ljus blir det rosa lätt iridiscerande. Ganska trevligt, men som sagt, skirt. Helt klart bättre som "topping" över ett mer täckande lack. Självklart lyckas jag inte fånga något av det rosa i mina bilder, men som sagt, det är väldigt svagt även IRL, även om man kan se det om man vill.

Ja, nu får ni öva på att scrolla igen. Tredje inlägget för dagen. Tänk vad mycket man hinner medan potatisen svalnar. Nu är det dock dags att börja hacka ihop en potatissallad till kvällens lilla grillfest! ;D

Essie Shelter Island

Publicerad 2009-07-17 09:01:14 i Naglar i blått,


Essie Shelter Island blir ingen favorit i min samling. Färgen är himla fin, det är den, men det är lite halvtrist konsistens på lacket, ville valla upp sig och bli ojämnt och flyter inte ut riktigt bra på nageln. Två lager lack har jag här och skulle nästan behövt tre för det finns en antydan till VNL. Dessutom ser lacket lite slitet ut fast det är helt nylackat. Ibland kan ju lack dra sig lite tillbaka från nageln yttersta kant om man använder Seche Vite som överlack, och det gjorde jag här, men det är inte det som är problemet. Jag tror det är att färgen är en aningens flammig faktiskt.

Det känns alla fall inte som ett kvalitetslack, så som Essie ändå marknadsförs. De Essielack jag har är verkligen ojämna. Jag älskar Mesmerize, ett av mina finaste och bästa blå, men flera andra har gjort mig besviken. Det här hamnar i den senare kategorin. Men, jag ska ha det idag alla fall, för jag matchar med sommarklänning i blått. Ja, jag vet, jag byter stil på sommaren, men det är lite skönt faktiskt. Ett par veckor i färg varje år...

Ja, det var mina två inlägg idag. Nu väntar jag med spänning på vad Emma ska skriva om!

Gul, orange och röd med Manly och HOT

Publicerad 2009-07-16 11:54:45 i Emmas FOTD 2009,

Lite mer smink, varannan dag passar väl bra? Måste bara säga att kjag tycker det är jättekul att ni kommenterar, det är så roligt att läsa. Ska svara på alla era kommetarer ikväll, men just nu har jag bråttom deluxe, ska vara på jobbet kvart över. Det här inlägget har några veckor på nacken kan jag tillstå, planering är a och o om ni ska få ett inlägg om dagen i 10 dagar...

Imorse när jag vaknade satte jag mig upp i sängen med ett ryck och tänkte kycklinggult. Nej skämt åsido, det gjorde jag inte. När jag vaknade så var klockan sex och jag tänkte nog mest, åh gud måste jag verkligen. Sminkan och jag diskuterade dock det här med gult, orange och liknande färger. Jag tycker att det är ganska smickrande färger och då sa Sminkan upp till bevis, ungefär. Alltså tänkte jag att Sminkan kunde få en kycklinggul och orange sminkning nu när jag kör hennes födesledagsinlägg. Jag bestämde mig att även testa min röda eyeliner från HOT, eftersom jag fortfarande inte kommit mig för att göra det, något jag verkligen inte förstår varför, för den är riktigt fin.


Hyn

Foundation: Wet n Wild Mineral Foundation Fair

Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Minealize Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: En gul, en orange och en ännu mer orange från Manly, alla matta

Highlighter: Makeupcosmetics Woman

Eyeliner: HOT Makeup i rött

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extensions Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine BareEfter att grunden var på plats så grundade jag mina ögonlock med Shadow Insurance, och därefter gav jag mig på en av de gula skuggorna i min Manly-palett. Den gula skuggan applicerade jag på den inre delen av ögat. På mittendelen applicerade jag en mediummörk orange, och längst ut applicerade jag en riktigt skrikig orange färg. Highlightern är Woman från MUC, en färg som ser vit ut i burken men som får ett guldgult skimmer på huden. Woman har jag tidigare inte gillat så särdeles mycket, men till det här sminket tycker jag att den var fin. Woman applicerades även i den inre ögonvrån, mot näsroten, om ni förstår hur jag menar. Därefter målade jag eyeliner på båda ögonen med en röd flytande eyeliner från HOT. Flytande eyeliner är normalt sett inte min melodi, jag tycker att det är sjukt svårt att applicera, men de från HOT är riktigt bra faktiskt. Den enda jag inte är så förtjust i är den blå, den har tenderat att smula lite, men annars är de kanonbra. Ögonmakeupen avslutades med kajal under ögat samt mascara, både på den övre och den undre fransraden. Kinderna fick lite persokofärg med Dainty och läpparna målade jag med ett Slimshine i färgen Bare. Det här sminket blev väl sådär får jag väl säga. Hade nog blivit snyggare med en svart eyeliner, men vad tusan, det var roligare med en röd!

Apoliva solcreme för ansiktet

Publicerad 2009-07-16 09:41:28 i Hud och hand,


Jag fick ju förmånen att prova Apolivas nya solcreme med sfs 25. Det var bra, tycker jag, för den är faktiskt riktigt trevlig.
Det är en ganska lätt creme som inte blir alltför oljig på huden. Okej, alla solskydd känns lite oljiga, det kommer man inte ifrån, men den här är ovanligt bra. Min hy har inte heller reagerat på den med finnar eller kvisslor, något som faktiskt kan hända ibland och som hindrar mig från att använda vissa solskyddskrämer.
Jag har alltså inga problem med konsistens eller doft eller känsla när det gäller den här krämen. Jag har använt den inte bara i ansiktet utan även på hals och bröst då den har den här lätta känslan. Minuset är att det bara är skyddsfaktor 25... Jag har alltså fått lite färg i ansikte och i urringningen. Tack och lov bara lite, jag är alltså inte ett dugg röd eller så, men jag har mer färg än på vintern. Jag kan leva med det, men hade det varit en soligare sommar vet jag inte om det räcker med sfs 25 för mig. Jag vill ju inte bli brun alls... Jag kommer komplettera denna krämen med en från ACO med sfs 50 riktigt soliga dagar då jag vet att jag ska vara ute i solen. Armar och så är ju hopplöst att skydda effektivt, men dem använder jag en solspray på med sfs 30. Den är också från Apoliva och för barn. Funkar bra men som sagt, inte så bra att man inte blir lite brun. I och för sig, vill man se ut som en vit lilja får man nog stanna inomhus hela sommaren. Då hjälper inget solskydd i världen, ens med upprepade appliceringar. Inte om man har lätt att få färg, som jag.
Sammantaget är jag nöjd med solcreme för ansiktet från Apoliva.
4/5
Det enda jag önskar är att de gör en till nästa år med dubbelt så hög faktor!

Sally Hansen HD Cyber

Publicerad 2009-07-15 15:26:47 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Sådär, vi fortsätter med Sminkans födelsedagspresenter. Idag tycker jag att vi varvar sminket med lite naglar. I slutet på förra veckan fick jag ett mycket efterlängtat paket med lack som jag hade beställt ifrån ebay. Jag har varit sugen på Sally Hansen Hi Definition lack ända sen jag såg dem hos All Laquered Up. Dock har de varit ganska dyra på ebay och de säljare som har haft dem till rimliga priser har inte shippat internationellt. Till slut lyckades jag dock knipa fyra stycken av lacken för den furstliga summan 6,50 $, riktigt riktigt bra! Frakten tillkom såklart, allt som allt betalade jag 130 kronor för fyra lack, ett bra pris, då de här lacken är nya på marknaden och helt otroligt snygga!   Lacken jag fick hem var Cyber, BLU, Hi-Def och Digital. Här snackar vi lysande färger, det riktigt skiner om dem! Skimriga lack i riktigt klara färger, perfekt för sommaren! De här lacken påminner mig om skimrande sidentyger, så otroligt fina!


Nå, färdigtjatat om hur ljuvliga de är. Först ut för testning var Cyber, som även bär numret 01. Cyber är riktigt starkt skimrande klarlila med ett svagt rosaskimmer i. Verkligen en underbar lila. Och skimret är verkligen ljuvligt, mycket finmalt ligger det som en slöja över lacket och ger en ljuvlig finish, verkligen sidentygskänsla. Ja jag vet jag skulle sluta tjata, men åh, jag älskar de här lacken, om inte Lime Crime redan hade snott "so bright it's illegal" som slogan så borde Sally Hansen marknadsföra dem här lacken under de orden, det passar dem så himla bra!På bilderna bär jag två ganska tjocka lager av Cyber ovanpå två lager av underlacket Age Correct No Chip, också Sally Hansen, med topping av Sally Hansen Dry & Go Protein Top Coat. En riktig Sally Hansen-manikyr alltså, men det är ett väldigt bra märke som jag verkligen har fått upp ögonen för sen jag började handla på ebay. Egentligen hade det nog varit bättre att måla tre tunna lager än två tjocka lager, men skira lack är så herrans tråkigt och jag har läst någonstans att dessa lack krävde tre lager, alltså fläskade jag på rejält från början. Det första tjocka lagret såg väldigt ojämt ut, dock jämnade det ut sig och blev bra med det andra lagret. Håller man fingrarna mot ljuset kan man se att det inte är hundra jämt hela vägen över naglarna, men å andra sidan, vem går runt och granskar sina naglar mot ljuset hela tiden? Vid vanlig granskning fungerar mina två lager alldeles utmärkt. Även torktiden var utmärkt, i alla fall med överlacket, penseln däremot var sådär, himla bred pensel. Det kan jag dock leva med för lacket är så otroligt vackert. Jag förutspår klara sommarfavoriter i dessa lack, nästa ut för provning blir nog Digital, det rosa lacket, det har jag stora förhoppningar på...

Grattis Sminkan!

Publicerad 2009-07-14 12:56:05 i Emmas FOTD 2009,

Idag fyller den allra bästa Sminkan 36, och som jag nämnde i förra veckan så har hon önskat sig ett inlägg om dagen av mig i 10 dagar. Vad gör man inte för att göra sin favorit-Sminka glad...? Självklart ska hon få sina 10 inlägg. Hon får till och med 11 för igår gjorde jag ju också en FOTD, det räknas dock inte som ett födelsedagsinlägg, är det födelsedags så ska man lägga lite krut på sminket tycker jag! Det kommer att bli lite mixade inlägg från mig under de här tio dagarna, mest smink, men även naglar och recensioner. Vi börjar dock med en sminkning, för det är trots allt roligast. När jag tänker på Sminkan så tänker jag på grönt, glitter och lösögonfransar, alltså bestämde jag mig för att förena dessa tre i hennes födelsedagssminkning.

Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation Fair

Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock

Ögon

Ögonbryn: H&M brynskugga
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Golden Rose 108 och Elven Dagger

Highlighter: Collistar Crema

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black och Ardelllim + HOTs gröna glitter nr 8

Glitterprickarna: HOT Makeup mixing glitter nr 8 och nr 10 med tillhörande fästningsvätska

Kajal: Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Estée lauder Double Wear Mascara Blac

Läppar

Läppstift: Wet n Wild Mega Last Long Wear Lip Color 361 APå en grund av Shadow Insurance ligger den ljusgröna skuggan från Golden Rose på den inre halvan och Elven Dagger på den yttre, de suddades även samman lite i skarven. Upp till brynbenet samt i den inre ögonvrån ligger Collistar Crema, en ljus guldorange skugga, den var faktiskt min favorithighlighter ett tag, innan jag hittade Magic Copper vill jag minnas. Brynen fylldes i med brynskugga och ett mycket smalt streck med svart eyeliner drogs länge med övre fransraden. På med mascara och därefter fransar. När fransarna efter många om och men satt där skulle så kunde glitterleken börja. Här har jag använt två metoder för att fästa glittret. Jag är ett klart fall av glitternovis, så det blev på inga sätt perfekt, men rätt fint ändå, och det är bra att öva. Längs med fransraden fäste jag det mörkare gröna glittret ovanpå Ardells franslim. Det blev rätt snyggt, men var otroligt bökigt att jobba med. Eftersom limmet mattar ner så ville jag inte blanda dem utan målade först en linje med lim och trycket därefter fast det lösa glittret. Nerfall here I come beskriver bäst resultatet. Nej vars, det blev fint, men jag hade glitter i hela ansiktet efteråt. Till metodens försvar kan jag dock säga att när glittret väl var på plats, ja då satt det. Det var dessutom rätt lätt att få bort. Lätt för att vara glitter alltså.


Den andra metoden var HOTs egen glittervätska. Där doppade jag först en eyelinerpensel i vätskan och därefter ner med den fuktiga penseln i glittret. Det är så jag har gjort prickarna. Den metoden var betydligt bättre kan jag säga, genererade nästan noll nedfall, mycket bra. När jag köpte mina HOT-glitter var jag övertygad om att den glitterfästningsvätskan var oduglig. Till min stora glädje kan jag säga att jag hade fel, den är faktiskt riktigt bra, och rätt så lätthanterlig. Sminket avslutades med rouge och med läppstift, eller ja en sån där tvåstegshistoria för läpparna. Det var alltså min födelsedagshyllning till Sminkan. Hoppas att din dag blir underbar! Och ni alla läsare, glöm inte att gratta henne idag!

Zoya Lola, en gång varje sommar!

Publicerad 2009-07-14 10:31:49 i Naglar i rosa,


Ja, det är som rubriken säger. Ingen sommar utan Lola! Hon är underbar, lysande och fantastisk! Till och med en dag som denna, med regnet hängandes i luften, så är Lola den gladaste färg naglar kan ha!

Eftersom nagellacket visats på bloggen så många gånger förr vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om det. Men visa det vill jag alla fall, så ni inte glömmer bort det! Lola kan vara transparent men här är det två lager ovanpå Color Club Vintage Couture, ett blekrosa, täckande lack. Det förtar inget av Lolas lysande skönhet men man slipper VNL. Jag vet att jag har haft dagar så jag tyckt Lola är svårt att lacka med. det är helt okej om man inte behöver mer än två lager (alltså om man har en färg som ger täckning under) och om man stryker av penseln ordentligt. Annars kan det bli för mycket flöde på dragen och då målar man nagelbanden med, som ni ser. ;D

Färgen är, som ni ser, lysande neonigt rosa. Så lysande falktiskt att det närmast ser självlysande ut i dunkel. Är det kolsvart i rummet så lyser hon inte, så klart, men i halvmörkret, skymningen, dunkla rum och i skugga... Ja, man missar inte Lola om man säger så.

Lola är ett rätt gammalt lack från Zoya, men man borde kunna få tag på henne fortfarande. Det är en spännande färg för den är inte bara neonrosa, nej, den har ett lätt blåskimmer som är helt enastående!

Ser ni det? Blåskimret alltså?

Wohooo! Rosa!

Superneutralt med rosa läppar

Publicerad 2009-07-13 13:20:51 i Emmas FOTD 2009,

I lördags fyllde en av mina bästa kompisars sambo 30. Jag och min respektive skulle dit på eftermiddagen och fira honom. Dock hade jag jobbat hela dagen, tiden och orkev var alltså lika med noll. Dessutom var jag förkyld. Jag gjorde därför en superneutral makeup. Inga spännande färger, jag gick egentligen bara in för att försökna mig själv lite grann, se lite piggare och fräschare ut, något jag definitivt inte kände mig som just då.


Hyn

Foundation: Wet N Wild Mineral Foundation fair

Concealer under ögonen: Maybelline Dream Mousse Concealer 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpenna i Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Isadoraaletten Matte Chocolate den ljusaste skuggan och den mittersta

Highlighter: Den ljusaste skuggan i paletten

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner Black

Kajal: Clinique Coffe någonting

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läpstift: Lumene Cranberry Kiss Ne 15 My AdentureDet här sminket är så enkelt så det knappt behöver beskrivas. Jag tog den ljusa Isadoraskuggan och svepte över ögonlocket och hela vägen upp till brynet. Den mittersta skuggan, som är greige, tryckte jag fast i globlinjen. Jag målade svart eyeliner, konstaterade att den inte blev så bra och svepte därför den greigea skuggan ovanpå eyeliner för att den skulle bli lite mer diffus. Brun kajal under ögat, svart mascara å fransarna, rouge och läppstift. Klart. Ganska tråkigt, men jag såg bra mycket bättre ut än innan och det var ju det som var meningen. 

Milani Delicious

Publicerad 2009-07-11 22:10:43 i Läppar,


Mjukt, lent, vädoftande... Milanis läppstift har blivit mina favoriter. Färg efter färg införskaffas och de blir dessutom använda hela, hela tiden. Det är perfekta läppstift för mig. Otroligt mjuka och oljiga i konsistensen, inget uttorkande alls, som läppbalsam bara. Och lagom glans också.

Håller oväntat länge. Smetar av sig på kaffekoppen 10 timmar efter appliceringen. Men smyger av läppen på ett diskret sätt. Vad mer kan man begära av ett läppstift? Det jag säger här gäller alla mina Milanistift i den här serien av stift. Om ni hittar dem, slå till! Det är perfekt för torra läppar för det är så mjukt och lent, dessutom är det praktiskt då det som sagt smälter av på ett snyggt sätt utan att lämna kanter eller torra flagor av färg.

Delicious är en saftig rosa med lyster. Perfekt på mig! En pigg och glad rosa som är både söt och lite sexig på samma gång. Läpparna ser fylliga och fina ut med den här färgen och den mjuka konsistensen på stiftet ger den där lenheten som skriker "kyss mig". Jag älskar Delicious! Dessutom doftar det gott och smakar gott!

Sminkan testar: Define-a-Lash

Publicerad 2009-07-11 21:36:33 i ,

Hoppsan... Här hittade jag ett gammalt opublicerat inlägg igen.... En mascaratest dessutom. Men, bättre sent än aldrig, eller vad säger ni?

Jag älskade ju min rosa Define-a-Lash Volyme från Maybelline, men enligt Rouaa skulle denna vara lika bra eller bättre. Det är alltså Maybellines Define-a-Lash som ska ge långa, välseparerade fransar.

Jag har ju inte mycket till fransar till att börja med, så bli inte förskräckta. Det här är ett lager Define-a-Lash och den är faktiskt inte så dum. Jag föredrar volymmascaran ännu mer, men den här har en helt okej borste som verkligen kommer åt fransarna bra längst in vid rötterna och som separerar ganska väl. Man måste bara lära sig att huvudet är flexibelt först. Innan jag fattat det hade jag böjt in borsten i ögat massor av gånger...

Jag får ingen superlängd av den med ett lager, men den går att bygga på lite. Jag gillar inte att lägga massa mascara på mina fransar utan föredrar att bli klar med ett svep med borsten (åh, Hypnose...) men jag gillar som sagt att det blir svart och att den når fransarna så väl. Dessutom är den lätt att tvätta bort men fäller inte under dagen. Inga smulor av den, alltså, eller smet. Jag kanske kommer köpa den igen, men troligare är det nog att det blir den rosa igen. Den var fantastisk!
Just nu håller jag på att mixa denna mascaran med Magic Lash, och det kan ge fantastiska fransar, så för er som vill ha megafransar i ett drag, skaffa Magic lash och använd med den här!

Zoya Mieko

Publicerad 2009-07-11 17:11:46 i Naglar i korall&persika,


Dags för lite Zoyalack här på bloggen! Dagens naglar är rosa, eller rosaröda, med guldskimmer. Zoya Mieko från dera vinterkollektion. Funkar lika bra på sommaren, om jag får säga det själv.

Mieko är ett lack med massor av guldskimmer, som ni kan se om ni klickar upp den tredje bilden i raden ovan. Se hur hela flaskan är full med små guldskimmerpartiklar. Färgen är en stark, varm rosaröd som faktiskt är riktigt fin, trots min förkärlek för kallare nyanser. Det känns alla fall helt okej att ha det på naglarna än så länge.

Jag har två lager här, och de torra nagelbanden är på grund av acetontorka. Nu är de insmorda och fina, men jag hade bråttom att ta bilderna, mellan två regnskurar. Man vet ju inte hur länge mina nagellack blir kvar heller, för jag tröttnar ofta snabbt och vill byta. Än så länge är det dock ett lack jag ser på med glädje.

Lacket är lätt att använda, alltså bra formula. Penseln är också bra, tycker jag. Torktiden är helt okej med Poshés överlack. Kan inte hitta några fel på det alltså. Hela den kollektionen, Flourish, var faktiskt grym! Kolla in lacken i den om du gillar lite guldskimrande lack. Kalista, Zara, Cyma... Ja, det var en hel hög med läckerbitar med i den.

Det blev en himla massa bilder. Typiskt att inte solen var framme, för det hade nog gett lacket ännu mer skjuts. Men det är väl i och för sig fint så här med. Som gelehallon med guld.

Color Club Pure Energy

Publicerad 2009-07-10 22:29:38 i Naglar i blått,


Just nu pryds mina naglar av Color Clubs lysande elblå Pure Energy ur deras Electronica-kollektion. Ett roligt lack som passar mina naglar väldigt väl. Jämför ni med det orangeglittriga i min förra notd så ser ni vad jag menar. Naglarna blir längre och smalare i detta turkosblå lack än i det orangea men bilderna är tagna med en enda dags skillnad.

Det är två lager av denna skönhet. Lättlackat, snabbtorkat och trevligt. En aningens VNL men inte så det stör trots att jag är lite åt det känsliga hållet. Det ser alla fall inte skitigt ut. Jag måste säga att lacket är trevligt. Inte unikt på något sätt, men trevligt. Det påminner om Misa Ben Her, ett av mina favoritlack i turkos, men är "varmare" på något sätt. Helt klart ett roligt sommarlack!

Koppar och teal

Publicerad 2009-07-10 06:26:20 i Emmas FOTD 2009,

Segt på min FOTD-front just nu. Dock ligger jag inte på latsidan, jag sminkar mig och fotar, men hamstrar just nu inläggen istället för att publicera dem direkt. Sminkan fyller nämligen år den 14 juli och hon har önskat sig ett inlägg om dagen i 10 dagar, med start på hennes födelsedag. Eftersom jag sommarjobbar för fullt och väldigt sällan sminkar mig för jobbet, måste jag således förbereda hennes födelsedagsinlägg lite, det är därför jag inte skriver så mycket just nu. Ni som tycker det är trist, vänta bara tills den 14 juli, då kommer ni få se er mätta på mig. I alla fall, jag kan ju inte spara på alla mina inlägg, här kommer alltså gårdagens sminkning i koppar, teal och grönt.


Hyn

Foundation: Makeupcosmetics mineralfoundation i Kathy

Concealer under ögonen: Dream Mousse Concealer i 04

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Medium       

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Wet n Wild Ultimate Minerals Loose Blush i Purely Mauve

Bronzer: Wet n Wild Ultimate Minerals Bronzer i Amber Glow

Ögon

Ögonbryn: H&M brynskugga, den mörka delen och H&M Brow fix
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Envy
Ögonskuggor: Honeypot Cosmetics Copper Pearl och MAC pigment Teal

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Shade

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara

Läppar

Läppglans: Clarins Clarins Lip Tint Colour Nr 11 Raisin
Som ni ser så har jag använt en del av mina nya grejer från Wet n Wild här. Den gröna skuggpennan lade jag som grund för Teal, och de gjorde sig verkligen suveränt bra ihop. Teal är en underbar färg, men ibland upplever jag den som svårjobbad, något jag inte alls upplevde när den fick ligga på en grön krämskugga. Teal i yttre ögonvrån alltså och Copper Pearl i den inre. Highlighter är min favorit från MUC, Magic Copper. Den gröna krämskuggan och Teal ligger även under ögat, där fick krämskuggan tjänstgöra istället för en kajal, och det gick alldeles utmärkt. Grym färgintensitet på den pennan, och hållbarheten verkar med bra. Visserligen testade jag inte under så många timmar, men jag cyklade en halvtimme i regn och var ute på en mycket blöt ridtur, och skuggan hade inte mattats av eller creasat när jag kom hem, mycket bra första betyg till Wet n Wilds gröna Eye Shadow Pencil alltså. Länge med övre fransraden målade jag sen Shade ifrån MAC. Ifyllning av bryn och mascara på fransarna och ögonmaken var klar.


Vidare testade jag både en bronzer och ett rouge ifrån Wet n Wild, och de var riktigt trevliga båda två. Den enda produkt jag har testat och ogillat hittills är brynpennan, den var inte alls kul, men både skuggpennorna, mineralerna och kajalpennorna verkar vara riktiga budgetpärlor. Bronzern var nästan lite åt persikohållet, inte alls så dumt faktiskt. Mitt smink avslutades med lite färg på läpparna från Clarins, köper ni de stiften på Söderfins rea som jag har gjort så kan nog även de falla inom kategorin budgetpärlor.

Aquolinas Body Milk White Chocolate

Publicerad 2009-07-10 01:50:26 i Hud och hand,

Greta undrade vad som hänt med Hud&Hand-kategorin. Jaaa, ingenting... Jag håller på med ett inlägg om min senaste, lyckade, hudvård, men blir aldrig klar. Dock, när jag kollade igenom kategorin, hittade jag gamla påbörjade inlägg. Det här är ett av dem. Jag vet inte hur jag ska avsluta det dock, så det får bli så här.

I min näsa luktar den inte choklad alls, men den luktar gott! Gott och kryddigt! 
Jag är ju förtjust i Aquolinas body milk, har använt bland annat citronmarängdoften och creme caramel doften innan, och konsistensen passar min hud mycket bra. Okej, inte knän och armbågar som kräver lite tyngre och fetare krämer, men underarmar, ben och bål. Den är lätt i konsistensen, som mjölk, men den ger en återfuktad och mjuk känsla. Dessutom går den snabbt in i huden. Jag känner mig fräsch och inte klibbig redan någon minut efter att jag smort in mig. Doften hänger kvar länge, länge. Den sitter i kläder och lakan. Den är dock inte överväldigande, i mina ögon, utan ganska lagom. Inte tBS-stark utan mild och diskret.
Kryddigheten i den här doften får mig at ttänka på julen. Lite kryddnejlika tror jag mig ana, eller kan det vara kryddpeppar? Krydd-någonting i alla fall. Det håller den på rätt sida om söt, för övrigt, för visst är det en söt doft. 
 
Ja, det var allt. Jag har kvar den, ett år senare. Jag använder den ofta och gillar den fortfarande. Det är en trevlig lotion för normal hud. Den är dryg och gillar man doften är den en vinnare. Men lukta först, för den har en speciell doft, precis som alla Aquolinagrejer. Gillar man inte doften funkar den helt enkelt inte. Och som sagt, mer krydda än choklad.

Paletter - en liten guide

Publicerad 2009-07-09 10:15:18 i ,

Hej allihop! Här kommer ett litet inlägg som visar några av mina paletter som jag köpt från Coastal Scents och från Ebay. Jag har faktiskt fler än så här, vilket nästan är lite galet/maniskt, men jag gillar paletter. Jag har paletter från tidigt 90-tal som jag ömt vårdar fortfarande, så alla är inte nya. Dessa, som jag visar här, är dock relativt nya. Senaste årets. De från Coastal Scents köpte jag förra sommaren och resten har jag köpt efter det men från Ebay. 
 
Först ut är Manly-palett 1. Den köptes från Ebay och den är grym! Ska man ha en palett och endast en så är det denna. Försåvitt man använder färger då.


Det är alltså en dubbel palett som är staplad inuti. När man öppnar locket kan man lägga en sektion i det och på så vis få full överblick över skuggorna. Skuggorna är pigmenterade och bra. Jag har provat mig igenom de flesta och ytterst få
gör mig besviken. De röda kunde vara ännu mer "vavavoomiga", men de funkar okej. Annars är det prima skuggor hela högen. Mycket prisvärt om man använder färger som gult, orange, grönt och blått. Jag skojade med Emma och sa att det är en dåligt balanserad palett eftersom det är två rader kyclinggult. Så illa är det väl inte men det är mycket klara, starka färger så drar man sig för att ha en ögonmakeup som syns kan man nog spendera pengarna på bättre sätt. Jag älskar färg och har inga problem med att ibland skrämma slag på min omgivning i en galen och lysande neonlook eller varför inte kycklinggult, så jag ger den här paletten ett högt betyg.
4,7/5

Manly-palett 2

Exakt samma ask och samma system med de stapelbara paletterna som man kan lägga en i locket för överblick har den andra Manlypaletten. Den här är minst lika pigmenterad och bra som den första och jag är kanske ännu mer förtjsut i den här. Eller, förresten, det är samma med båda. De är fantastiska! Jag vet inte om den här kan ses som mer balanserad vad gäller färger och neutraler, troligen inte, men färgerna är vackra! Vilken ni väljer av Manly ett och två är upp till er. Båda äger!
4,7/5 (för man kan ju inte ge full pott... ;D)

Walespaletten med 130 skuggor då, hur ser den ut?


Det är samma storlek på asken som för Manlypaletterna men här är 130 skuggor samlade i en bottendel och så har vi spegel i locket. Skuggorna är, precis som Manlypaletternas, både skimrande och matta. Här är dock kvaliteten väldigt skiftande. De blå, gula och gröna är rätt bra tycker jag, alla fall de jag provat, men de lila och rosa har varit sämre. Jag har mest provat de matta färgerna. Det är inge dyr palett, man får en hel del att leka med, men, Manly är bättre om man snackar pigmentering och följsamhet i skuggorna.
3/5

Ytterligare ett ebay-fynd är den här, 96-skuggors paletten av okänt märke.

Snygga skuggor av lite skiftande kvalitet. Vissa är ganska klena i pigmenteringen men andra är fantastiska. Som vanligt är det de rosa och röda som är svagast medan gröna och blå verkar funka utmärkt. Jag har använt den en del men inte hunnit testa alla skuggorna än. Trevlig, men inte i klass med Manly.
3.5/5

Från Coastal Scents har jag köpt två paletter. Dels en med färgglada skuggor samt rouge och dels en med bara neutrala skuggor. Båda finns att köpa, billigare, på ebay. Varje gång jag handlat från Coastal Scents har jag fått betala "tull", men det ska man alltid räkna med.

Ja, här är den färgglada. Jag använde den lite i början när jag köpt den, men tröttnade snabbht. Inget fel på den men den inspirerar inte så mycket. En helt okej pigmentering av skuggorna, ja, till och med bra, men lite tråkigt på något sätt. Rougen är helt oanvända.
3/5 (avdrag för den tristess som infinner sig när man ser på den)

Och så slutligen den neutrala

Suddigt... Nå ja. Det gör inget för ni kan ju ändå se vad det är för typ av färger. De håller en jämn och god kvalitet med undantag för den svarta som är grå. Den är dock inte sämre än MAC Carbon. ;D
De ljusa highlighterskuggorna använder jag riktigt ofta och också några av de askigare mörk- och mellanbruna. Extremt bra palett! Alla färger man tycker är tråkigt att köpa men bra att ha samlade på ett ställe. Och med en kvalitet fullt jämförbar med dyrare märken. helt klart en palett att rekomendera!
4,5/5

Glittrig apelsinmarmelad!

Publicerad 2009-07-09 10:06:16 i Naglar - flakes,

Här är en manikyr gjord med China Glaze Style Wars i orange och Nfu Oh flakeglitter, nr 44.

Jag bar den här kombinationen för inte alls länge sedan och glömde fota den då. Den syntes dock på någon bild där jag höll i någonting jag skulle visa, ögonskuggor tror jag, och flera ville veta vad det var för nagellack. Här kommer den alltså nu. Jag tycker det liknar en lyxig apelsinmarmelad! Härligt orange med guldiga flakes!

Färgen är som ett litet minisolsken. Tokorange. Kan säga att den inte uppskattas av alla... :D
Den matchar definitivt de liljor som slagit ut i alla fall, som ni ser. Man kan inte missa den här färgen, men det är jobbigt att lacka med Style Wars. Två lager ger inte full täckning utan man kan ana linjen mellan nageltipp och nagelbädd. det ser lätt skitigt ut, på något sätt. Fler än två lager och lacket vill bli kluddigt. Med Nfu Oh glitter och topplack är man oavsett uppe i fem lager (baslack-2 lager style wars- ett lager Nfu Oh- topplack) och det blir väldigt tjockt. Lacklagren tenderar att släppa som en film från nageln efter ett tag. Men man tröttnar snabbt ändå, så det gör inget. ;D

Guldfrans

Publicerad 2009-07-09 09:39:48 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Galet, men ändå roligt, är det med guldfransar! Jag har ju haft några dagars semester, som ni kanske har märkt. Ägnat mig åt lyxigt drinkdrickande och massor av god mat på en kortare liten resa. Denna makeup har Sinful Colors vita stiftskugga som bas och ovanpå den är det en varmt grå med guldig underton och en guldig skugga ur min senaste Manly palett. Highlightern är också från samma palett och gulvit.

Jag lade den gråguldiga på hela locket och upp på inre delen av brynbenet, längs näsan. Den guldiga lades sedan på brynbenets yttre del i ett svep. Den är något mörkare än den grå och ger aningens definition. Därefter highlightern i gulvitt under brynet.

Därefter lade jag lite guldpenna från IsaDora under ögat, klistrade fast lösögonfransarna och kände mig klar. Men... Lite svart kajal ville jag ändå ha sen. Jag målade den svarta kajalen som inliner och sedan ut i ett streck från yttre ögonvrån. Detta gjorde jag medan jag tittade rakt fram. jag måste säga att ja gär imponerad att den så väl följer själva fransarnas rad. Det svarta är alltså bandet lösfransrarna är fästade på, inte en eyeliner.

Vintage Couture med glitter

Publicerad 2009-07-05 09:08:19 i Naglar - glitter för layering,


Igår visade jag ju en glittrande manikyr, min favorit av dessa båda förresten, och idag kommer denna, nästa, manikyr med glitter. En ljus, närmast hudrosa, nyans med hologrrafiska Northern Lights över.
Blev kanske i blekaste laget. Det är alla fall Color Clubs Vintage Couture som använts till detta.

Vintage Couture är ett väldigt bra lack för så vitt att det räcker med ett lager. Det är helt täckande på en gång och det torkar snabbt. Ovanpå det har jag alltså ett lager av Northern Lights holografiska glitteröverlack och ovanpå det två lager Poshé.

I och med att färgen är så blek och hudig i tonen så syns inte om det blir lite slitet, tänkte jag, och då kanske jag kan ha det kvar även efter ogräsrensande och hårtvätt. vi får se. En sväng i trädgårdslandet har det klarat alla fall och två dagar har det överlevt när jag fotograferade. Sen är jag inte så säker på att det är snyggt, men det är ju en annan sak...

Milani Divine

Publicerad 2009-07-04 22:06:00 i Läppar,


Ett aningens kallare rött med rosaton, lite bärigt men ändå rött, om ni förstår hur jag menar. Det här är en riktigt härlig färg! Mjukt på läpparna och med samma underbara doft av vanilj som alla Milanistiften verkar dela.
Det är ett trevligt stift med en ganska lagom röd ton. Funkar till neutralare ögon likväl som till dramatiska sotningar, liksom. Mycket trevligt! Dessutom är stiftet inte uttorkande. Hållbarheten är okej, men ingen fullpoängare. Jag gillar det här stiftet och tycker det var värt 25 kronor på Kicki.be's nätshop. :D

Och några klickisar får ni, så ni riktigt kan njuta av färgen på den här skönheten...

Atelier Tulle med glitter på

Publicerad 2009-07-04 12:32:56 i Naglar - glitter för layering,


Nu var det länge sedan det dök upp naglar här känns det som. Jag är inne på min andra manikyr sedan DV8, och det här är den jag hade fram till igår. Inspirerad, som vanligt, av Sanna på MakeUpMyLack. Ni såg säkert hennes Sexsea med Northern Lightglitter? Här är det China Glaze Atelier Tulle med Fairy Dust istället.

Det här är mitt favoritlack i koralligt rosa. Jag älskar att det är så lättlackat och, på sommaren, älskar jag även färgen! Det är sommarsött, eller hur! Glittret älskar jag också, speciellt som det går lätt att ta bort...

Atelier Tulle klarar sig med ett lager lack vilket jag uppskattar. Alla fall på mina mikrokorta naglar. Ett lager glitter på det men sedan två lager överlack.

Fyndat från Ebay

Publicerad 2009-07-03 18:45:22 i Emmas sminkväska,

Häromdagen klickade jag hem ett paket med grejer från Wet n Wild på Ebay. Wet n Wild är ju ett riktigt billigt märke, men jag hade fått för mig att jag ville testa mycket smink från dem, och ja, då kändes det inte så billigt längre. När jag hittade det här paketet kunde jag såklart inte låta bli att buda, och jag hade tur. Slutsumman hamnade på 160 kronor inklusive frakt. Ett riktigt fynd alltså. Att det bara tog 3 dagar från det att jag hade betalat tills paketet anlände från USA, ja det är ju såklart en bonus.

Svarta ögonskuggor - ett test

Publicerad 2009-07-01 22:28:57 i ,

Jag har en hel del svarta, matta ögonskuggor och flera av dem gillar jag skarpt. Paula Dorfs Twilight är kanske den jag nu använder oftast men även Tigis svarta och HM Divideds är favoriter. När jag för ett tag sedan köpte MAC skuggan Carbon beslöt jag göra en jämförelse. Här kommer den äntligen.

Här ser ni ögonskuggorna, överst Carbon utplockad ur sin palett, likaså är HM Dividedskuggan utplockad ur sin palett, det är nummer två uppifrån, sedan är det Twilight från Paula Dorf. Tigiskuggan finns i en palett och kan inte tas loss.
Jag började med att applicera skuggorna över torr, ren hud på handen. Ingen av skuggorna blev helt svart då det är svårt att få en skugga att fästa på en torr yta. Viss skillnad kanske kan anas dock.
1 = Carbon från MAC
2 = HM Divided
3 = Twilight från Paula Dorf
4 = Tigi

Ni ser att både MAC-skuggan och HM-skuggan blir mer mörkgrå än svarta och att den skugga som har bästa färgintensiteten och täckningen är Paula Dorfs Twilight. Tigis skugga är på en andraplats vad gäller färg och täckning.
Ovanpå en tunn lotion, Strobe Liquid faktiskt, så får skuggorna mer oumpf eftersom de då får en lite mer klistrig yta att fästa i. Självklart kan man få det ännu intensivare med en krämig bas som Dignity eller liknande, men även med denna ganska lätta klistrighet så kommer färgpigmenten fram mer.

Ni ser att Paula Dorfs Twilight fortfarande är den mest intensivt svarta men att även Tigiskuggan ger en bra, tät svärta. HM Dividedskuggan är aningens gråsvart i tonen, men fungerar hyggligt. MAC Carbon är den minst pigmenterade av dem jag testade och ger minst täckning och svärta. Nu ska det påpekas att jag inte byggt färg alls här, alltså jag har använt en pensel att ta upp färg med (e.l.f.s ögonskuggepensel, en likadan till varje skugga)och jag har applicerat skuggan på handryggen utan att lägga mer än ett lager av färgen.

Så, alla ni som funderar på en svart ögonskugga, om jag rekomenderar en är det Twilight från Paula Dorf eller Tigis svarta. Tigis finns även som single-ögonskugga även om jag har den i palettvarianten. HM Divideds ögonskuggor finns tyvärr inte längre. Annars är det ett strålande budgetalternativ.

Junikavalkaden

Publicerad 2009-07-01 00:49:11 i Kavalkad,

Juni har varit en ganska blandad månad, tycker jag. Både glitter och glamour och mer neutrala varianter, knalliga neonlysande gröna och så träsktroll och en djupdykning i blått. Jag hann väl med det mesta, eller vad säger ni?  Mina personliga favoriter är den lilaglittriga och mittenbilden på rad två, den jag gjorde med Overall Beautys mineralskuggor. Skimret, mina vänner, skimret! Det blev ganska många "vanliga sminkan-sminkningar" också, och bland dem är min favorit den i mitten på första raden, i rosa och svart. Har du någon favorit? Berätta gärna i så fall. Alltid roligt att höra! Och ni vet vad de säger, beröm för det som man gör rätt funkar bättre än kritik för det man gör fel. ;D
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Självklart ska vi också titta på sötaste Emma!

Ninja Minerals i nytt försök

Publicerad 2009-07-01 00:09:48 i ,


När jag kom hem till Stockholm hittade jag två skuggor från Sara, som har egna märket Ninja Minerals, i min brevlåda. Hon hade mailat mig och berättat att hon ändrade formulan på sina skuggor efter att jag klagat tidigare på att de inte funkade på mig på torrt underlag. Förmodligen beror det på att min hud är äldre än de andra testpersonernas, jag fyller ju faktiskt 36 nu, och min hud har aldrig varit oljig. Sen funkade ju skuggorna utmärkt på en fetare bas, så klart, det har ni ju fått se. Men, nu är det alltså ny formula och nya skuggor. Färgerna heter Peacock och Nea. Jag tog några bilder på Nea för att ni ska se hur den ser ut i burk och på pensel. Förutom det får ni även se lite avskavda naglar... ;D

Som ni ser är den nya formulan mer oljig, pigmenten rullar ihop sig till små korn eller kulor, När man fyller penseln så plattas kulorna ut och blir lite som en "smet". Det packas inte speciellt mycket av pigmentet i penseln, här är det min favoritpensel som jag använt, den från e.l.f.
Pigmenten påminner om vissa från MAC (t.ex Mauvement och Frost) och dessvärre är de inte mina favoriter. Jag vill ha mina mineraler och pigment ganska finmalda och pudriga. Jag väljer hellre en fet bas än har oljiga pigment. Som ni förstår var jag lite osäker på vad jag skulle tycka när jag satte penseln mot ögonlocket. Speciellt som Sara varit så otroligt vänlig och hjälpsam och ansträngt sig för att hitta rätt formula just för mig.

Den nya formulan är krämig och intensiv i färgerna. Jag provade den naturligtvis över samma bas som förra gången. L'oreals stiftskugga Color Fresco i vitt. Ni ser att jag har Nea på ögonlocket och Peacock under ögat samt i globlinjen. Det är även svart kajal längs övre fransarna och en matt, benvit highlighterskugga från Tigi.
Formulan fungerar bra på en torrare bas. Färgen är lysande och klar på båda skuggorna. De är lite mer svårblendade än den tidigare formulan, vilket är ett minus, men annars är det huvudsakligen plus för min del. Eller om vi säger så här, den torrare formulan känns bättre men syns mindre än denna om man använder en torrare bas. Med torr menar jag i samma klass som MAC Paint Pots ungefär. En helt torr bas använder jag aldrig. Med feta baser menar jag verkligen oljiga eller klistriga skapelser som Dignity eller Face Eye Fix. Eller fetsmink för den delen. Så, om jag använder antingen Color fresco eller Paint Pot är detta en bra formula, men, jag kommer nog föredra den första formulan och lägga den på ett fetare underlag. Lättare att jobba med. Stort tack till Sara för att du tog dig tid och försökte hitta en perfekt skugga åt mig! Du är en underbar tjej! Och till alla andra - prova Ninja Minerals! Härliga färger och med en så dedikerad tjej som Sara kommer det bli kalasbra produkter!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela