Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Februarikavalkaden

Publicerad 2010-02-28 11:18:40 i Kavalkad,

Februari månad kännetecknades för mig, Sminkan, av strassiga bokteman (fem stycken)och ett månadslångt tema med ögonskuggan Tuch från Make Up Store. Man kan nästan säga att  det är antingen det ena eller andra om man tittar igenom kavalkaden, men det vore inte helt sant. Några "vanliga" eotd och några bokteman utan strass har jag faktiskt klarat att göra. Andra trender jag själv kan se är att jag har fått en plötslig ökning av den utdragna "snibbformen" som en gång var lite kännetecknande för mig. Den är ju alltid närvarande men kan vara mer eller mindre frekvent. Här är den mer tendens än extrem dessutom förutom i min rödsvarta boktematolkning med fjädern. Nej, jag räknar inte cirkusdraken, den är inget jag skulle gå ut i. Dessutom krullar sig snibben på slutet. Annars är det flera jag själv tycker är ganska fina så jag är nöjd med månaden.  

Hittar ni något ni gillar den här månaden? Alltid kul med lite positiv feedback om man lyckats med något eller är på rätt väg!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

Jag brukar ju skriva även Emmas introduktionstext. Har aldrig frågat om hon vill det eller inte, bara kör på. Du får radera detta Emma, och skriva eget om du vill.

Emma gav vika för mörkret och bjöd på sotade looker den här månaden. I boktemat fick vi se svart med fjäderfransar, arabisk look med lila och grönt på Blackground och så svart med glitter i blått. Alla väldigt olika trots att de delar en svart bas. Jag älskade den arabiska, så klart. Finns inget finare än ett par kraftigt svartmarkerade ögon!
Förutom boktemat har vi fått två snygga partysminkningar. Den gröna sotningen är min favorit där. Den är verkligen fin! Som alltid är det dessutom kul att titta på vilka smycken som plockas fram och på Emmas vackra hår. Ja, det var mina favoriter hos Emma den här månaden. Vilka är era?
1.
2.
3.
4.

Neutrala toner

Publicerad 2010-02-26 17:42:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Fredag idag! Hurra! Jag tänkte vara lite festlig men inte så färgglad för ikväll är det fredagsmys och lite, lite party! Ibland vill man inte ha en massa färger på ögonskuggan utan känner för en enkel, neutral färgskala, kanske till och med en ljus sådan. Alla fall händer det mig ibland att denna längtan griper tag i mig och då är det ofta den neutrala paletten från Coastal Scents som kommer fram.

Det här är en utmärkt palett om man vill göra klassiska sminkningar i mjuka, neutrala färger vilket jag vill idag.

Här ser ni de tre skuggor jag använt till dessa markerade med min favoritögonskuggepensel, den från e.l.f. Det är den jag använt här också. Samma pensel till alla tre skuggorna.

Basen är Dignity, en krämhighlighter från Face Stockholm. Ovanpå den lade jag först den lite guldiga bruna, som ni ser på den första klickbara bilden, på hela ögonlocket. Den lite mörkare gråbruna fick definiera globlinjen och den ljusa använde jag som highlighter. Så enkelt var det. Sen blendade jag dem länge och väl för att få en nästan osynlig övergång mellan skuggorna.

Eyeliner i mörkbrunt längs övre fransraden och brun kajal från Lancome som inliner och i fransrötterna nedanför ögat. Lösögonfransar från Red Cherry. Brynen fylldes sedan i med brynskugga från min Wet'n'Wild brynpalett och då passade jag på att använda den mörka färgen jag tog till brynen även som uppmjukare över eyelinern längs övre fransarna och så den ljusare bruna brynskuggan under ögat ovanpå kajalen.

Ja, det är alltså min fredagslook och jag hoppas ni får en lika trevlig fredagskväll som jag hoppas att jag själv får.

Imju Fiberwig

Publicerad 2010-02-26 00:39:04 i Emma testar,

Jag köpte den här mascaran på mellandagsrean, eller ja okej mascaran reades inte, men jag köpte den då. Jag hade dock en rabattcheck på Åhlens när jag handlade den, alltså gick den på 170 kronor istället för 220. Ja i alla fall, jag har använt den i ungefär 2 månader så då tycker jag att det kan vara berättigat att göra ett uttalande om denna mascaras kvalitet. Läser ni skönhetsbloggar regelbundet har ni nog inte missat att lägret är tämligen delat här, många älskar denna mascara, men det finns minst lika många som avskyr den. Sorgligt nog måste jag sälla mig till det senare lägret, jag tycker inte alls om denna mascaran.

 

Ja, jag kunde ju låta det stanna där, men eftersom jag ännu aldrig har skrivit en kort recension så tycker jag att det vore sorgligt att bryta trenden och således tänker jag alltså orera fritt en stund om varför jag inte gillar denna mascara. Först och främst så tycker jag att det rör sig om en hel del falsk marknadsföring. Imju menar nämligen på att denna mascara ska ge lösögonfranseffekt utan lösögonfransar. Efter hur många lager då undrar jag? Lösfranseffekt, my ass. Inte för att jag trodde på det egentligen, men jag har haft flera mascaror som ger bra mycket längre fransar än denna. Fiberwig innehåller fibrer som ser ut som små trådar och det är andra anledningen till att jag inte gillar den. De förbannade trådarna lägger sig ju inte där de ska, de kan ju hamna hur som helst. Man kan få en superlång frans och resten korta, inte så snyggt. För det mesta får jag inte någon lång frans alls, denna mascara kräver nämligen att man jobbar upp längden och volymen rätt ordentligt för att det ska hända något. Gäsp. Jag tycker alltså inte om att hålla på och bygga med lager och fibbla, varför tror ni att jag så ofta använder lösögonfransar? Jag vill ha ett lager mascara, enda undantaget om det är en tvåfasmascara. Vill jag ha flashigare fransar än så limmar jag hellre dit dem, det enda sättet att få de där supermegagrymma fransarna enligt mig, ifall du har vanliga skandinaviska fransar från början alltså. Att mina fransar dessutom raknar och att de små jäkla fibrerna fäller samt att jag upplever att mina fransar inte blir kolsvarta tycker jag fungerar som en bra summering för hur jag känner för Fiberwig. Visst, du kan få fina fransar med denna men det tar sabla lång tid och på den tiden har ja hunnit klistra dit mina lösfransar och är sabla mycket mer nöjd med resultatet. Förresten är det en chansning, ibland funkar det, ibland inte, nej köp ett par snygga fransar från Ardell istället vet jag. Dessutom är Fiberwig för dyr och kommer i en ful förpackning, så no nix, jag kommer inte köpa denna igen.  Just ja, det finns en sak jag gillar, det är en tubmascara och den är superlätt att få bort. Det höjer betyget lite, men den är fortfarande inte mycket att hänga i julgranen med tanke på priset. Hade den varit billigare och inte fällt hade den fått en 3:a då det är en hyfsad vardagsmascara, men nu är det ju som det är.

 


2,5/5 ger jag Fiberwig och jag kommer garanterat inte köpa den igen

Tema Tuch

Publicerad 2010-02-25 21:38:01 i ,

Februari månad har ju bjudit på ett eget litet tema, Tema Tuch. Här kommer en sammanfattning av de olika kombinationerna. Hoppas det har inspirerat till egna experiment med Tuch även om alla färgkombinationerna inte varit hundra procent lyckade. Ibland kan man hitta oväntade små pärlor också, och så får vi inte glömma att smink ska vara roligt. Man ska våga prova olika saker och leka lite. Det går ju att tvätta bort om det blir alltför hemskt. ;D

Tuch med metaller


Tuch med Smog

Tuch med turkost

Tuch med Leif

Tuch med rosa

Tuch med lila

Tuch med Shattered och Perversion

Tuch med guld

Tuch med Ransom

Tuch med Metal Rose

Tuch med Honey

Tuch med Barry M #73

Tuch med svart

En lite eftersläntrare komer här, Tuch med Wonderful.

Nubar Isis Purple

Publicerad 2010-02-24 17:24:10 i Naglar i lila,


Jag hade vansinnigt bråttom här, om ni undrar, för jag lackade om naglarna efter klockan 16 och då försvinner dagsljuset oerhört fort, i alla fall än så länge, och jag ville fota innan det var för sent.

Det är ett av lacken från Cleopatra kollektionen som Nubar släppte förra året. Den här färgen heter Isis Purple, men jag tycker den är mer rosa än lila. Lite blåbär i grädde kanske, men det är rosa i min bok. Rosalila kanske, men inte lila.

Hur som helst, det är ett krämlack som täcker med två tunna lager och torkar på tio minuter även utan snabbtorkande överlack. Jag har testat. Jag hade nämligen så bråttom att jag rusade ut på min snöiga balkong med kamera och naglar utan att ha dragit på överlacket. Trots att det alltså inte hunnit torka alls innan jag började fota så var det helt torrt när jag väl kom in igen och fortsatte min tillagning av pasta med tomatsås. Inga hack eller stötmärken blev det ens, trots att jag trodde det flera gånger. Högsta betyg på den fronten alltså.
Färgen är lite speciell. Inte nödvändigtvis snygg, men den tilltalar mig på något vis ändå. Jag kan inte låta bli att gilla det trots att det är lite väl samma samma som min hudton och  ger mig en lite hjärtsjuk look på fingrarna. Jag har ju suktat efter Cleopatra-kollektionen länge och då även dessa lite knepigare färger. De mörklila är ju givna liksom, men blåbärsgrädde? Ja, jag brukar ju vara kallsinnig till den här typen av färger men inte den här gången. Ett finfint lack!

Mineralögonskuggor: Brite Bird

Publicerad 2010-02-23 17:57:18 i Mineralögonskuggeguiden,Brite Bird är ett svenskt mineralögonskuggemärke som görs helt och hållet för hand av Sanna, en ung tjej som förutom att hon driver Brite Bird även har bloggen MakeupMyLack sedan många år och i den kan man hitta massor av snygga makeuper hon gjort med skuggorna från det egna märket. Hon har försökt skapa en linje med lösa och fasta ögonskuggor som har spännande färger, bra pigmentering och hållbarhet och rimliga priser, något hon faktiskt också lyckats med. Brite Birds ögonskuggor, både lösa och pressade, är verkligen suveräna!

Burkarna är otroligt praktiska. De är fyrkantiga så de ligger bra i lådan, även på högkant, som jag placerar dem. De har dessutom sifterlock och otroligt söta lock som Sanna designat motivet på. Förtjusande! Att de lösa skuggorna kostar endast 39 kronor styck gör inte saken sämre!

Här ser ni en första swatch av några av de färger jag valt att visa. Det är uppifrån och ner: Citrus Soda, Little Sparrow, Green by all Means, Hot Taupe-ic och slutligen lila Doesn't Make any Sense. De är som vanligt swatchade över tre baser, U=UDPP, P=Painterly Paint Pot och D=Dignity, en krämhighlighter från Face.

Färgerna är alla pigmenterade men kommer bäst till sin rätt på Dignity som ger mest intensitet, eller UDPP som inte kommer långt efter. På paint pot blir färgerna mer urblekta. Fortfarande ger de dock god färgpay-off. Här är alla skuggorna skimrande utom Hot Taupe-ic, som är matt. Som ni ser är den så pass pigmenterad att den även går att lägga direkt på naken hud. den är t.ex utmärkt som mjukt applicerad markering längs fransarna då den ger sådan intensitet även applicerad med torr pensel. Med fuktad pensel fungerar den utmärkt som eyeliner och självklart är den underbar att ha som vanlig ögonskugga också.

Det finns alltså både matta och skimrande skuggor i Brite Bird-sortimentet, men de skimrande överväger. Jag är väldigt förtjust i alla pigment jag äger men de matta är faktiskt helt enastående! Både Hot Taupe-ic och Cream Cat är i en klass för sig. Underbara! Samtliga pigment är lätta att blenda och bra att jobbar med. Jag har ingenting negativt att säga om dem.


I lampljus ser swatchen ut som ovan.

Förutom sina fina lösa pigment har Sanna skapat en massa fantastiska pressade ögonskuggor också. Jag har en del, men inte alla. De är också enastående bra i formulan med hög färgavkastning och god hållbarhet. De söta förpackningarna är en bonus även här!

Sanna har dels gjort en palett med tre ögonskuggor, dels flera duoskuggor. En trio finns också från hennes så kallade Bloggkollektion. Den är "min" och skapad med tanke på min katt Sabinas päls. Jag har tjatat så mycket om den så jag tänker bara ge er en länk eller två så kan ni kika på den där.
De jag faktiskt tänker swatcha är singelskuggorna Hours, Parad-ice, Chromed in Between och Moa Im-pressed.


Parad-ice överst, sedan Chromed in Between, Hours och slutligen Moa Im-pressed. Precis som ovan är det tre baser, UDPP; Paint Pot Painterly och Dignity. Här spelar det dock ingen roll vilken bas eller ens om man har bas.  Dessa är enastående väl pigmenterade. Man kan inte hitta bättre! De är färgintensiva och de håller sin intensitet hela dagen.

Parad-ice är en täckande vit skugga med lite pärlfinish. Den är fantastiskt fin att använda men blir alltså vit, inte skir, så man inte blir överraskad av det. Chromed in Between är en fantastisk metallisk skugga mitt emellan guld och silver. Den innehåller stora skimmerpartiklar. Hours är en trevlig mörkgrön med skimmer och Moa Im-pressed en mörkbrun med kopparskimmer som ger den en lite kastanjebrun anstrykning.

I lampljus

Sammanfattningsvis är Brite Bird en av mina topp tre favoriter. Otroligt bra, handgjorda produkter som tillverkas av en tjej som är serviceminded och duktig. Det är väldigt humana priser och fantastisk kvalitet. Alla Brite Birds pressade skuggor håller minst samma kvalitetsnivå som t.ex MAC eller MUS, dock till betydligt lägre priser.
På Brite Birds hemsida hittar ni alla ingredienser Sanna använder till sina skuggor och massor av information om Brite Birds produkter. Är ni intresserade av ögonskuggor och vill prova något riktigt bra, testa då Brite Bird. Ni blir inte besvikna!

Alla bilder på sminkningar i inlägget är gjorda med uteslutande Brite Birds skuggor. Den båda gröna ni ser dels högst upp i inlägget och den här ovan i full storlek är båda gjorda med Green by all Means. De klickbara här ovan är gjorda med följande skuggor: 1) Citrus Soda, Hot Taupe-ic och Pink Lemonade, 2) Doesn't make any Sense och slutligen 3) Violin, Hours och Parad-ice. Det finns en zillion sminkningar i bloggen med Brite Bird så detta är bara ett litet urval.

Vill ni se swatcher på fler skuggor? Det finns en här, från i somras. Ytterligare en, med mer neutrala färger. Här är ett på några fasta skuggor och ett på bland annat bloggkollektionen.

Tuch med Honey till Emma

Publicerad 2010-02-23 05:40:02 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Emma ville se Honey från Urban Decay på en bas av UDPP. Jag lovade henne det för länge sen, tror jag, men hon påminde mig igår. Alltså får hon det idag. Jag passar dock på att para ihop den med nya favoriten Tuch som ändå är lite halvt om halvt månadens tema. Så här ser alltså Tuch och Honey ut tillsammans.

Det är lite slarvigt, det vet jag, men det spelar mig ingen roll. Dessutom tycker jag den har något marvel-aktigt över sig. Kanske är det färgerna som får mig att tänka X-men i de blågula kostymerna, eller så är det att den utdragna formen är lite som en superhjältemask... Jag har ju i hela mitt liv trånat efter Wolverine, trots att han är kort, så associationerna är välkomna!

Ja, det är alltså en ganska enkel sminkning. UDPP som grund, ovanpå den Honey på ögonlocket och Tuch i min egen varaint av cut crease, som Emma inte tycker är en cut crease men som är något åt det hållet alla fall. Ja, och så Magic Copper på brynbenet. Lite svart kajal innanför fransarna och det är allt.

Ja, Honey blir nog bättre på torrare baser som UDPP eller Paint Pot. Eller inte. Fasen, jag måste swatcha den sida vid sida eller ha olika bas på olika ögon samtidigt eller något, för jag vet inte om jag tycker det är sån fart på den nu heller och ändå är det samma färg som i dosan. Jag avvaktar med en slutgiltig dom alltså.

Jag var tvungen att låna lite bilder. De är googlade. Och ni som inte läser Marvel serier, ni har missat något!

Emmas himmelsdrake

Publicerad 2010-02-22 15:14:46 i Boktema 2010,

Precis som Sminkan gav jag mig på att tolka Temeraire, den kinesiska himmelsdraken som är bokens huvuddrake. Temeraire är svartgrå till färgen med blå tecken på vingarna. Dessutom är han som de flesta andra drakar väldigt förtjust i ädelstenar, något som ju såklart kan utnyttjas i en sminkning. Jag valde att göra en svartgrå bas i ögonsminket, för att illustrera Temeraires kroppsfärg, och sedan toppa det svarta med blått glitter för att illustrera Temeraires blå tecken. Eyeliner och mascara som vanligt såklart och sen toppade jag det hela med ett par blåa strassfransar, för att tillfredställa Temeraires sug efter ädelstenar alltså. Glittret heter förresten Sapphire så det borde också fall Temeraire på läppen. Som en liten kul kuriosa har jag för övrigt fått glittret av Sminkan, långt innan vi började blogga tillsammans. Mitt första paket från henne, det har blivit några stycken sen dess. Hon är en himla rar och generös liten Sminka, och glittret är riktigt fint!

 


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer: MAC Select Cover Up NW 20

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Gentle

Ögon

Ögonbryn: Clarins brynpalett den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Wet n Wild Eye Shadow Pencil i Graphite

Ögonskuggor: MAC Mineralize Danger Zone, den svarta biten

Highlighter: MUS Stardust Fairy

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Glitter: TMM Sapphire

Lösögonfransar: Blå strassfransar som finns att köpa på ebay

Läppar

Läppglans: Face Backsippa

 


Jag är egentligen väldigt nöjd med den här sminkningen bortsett från en sak, den sabla krämskuggan fick eländet att creasa innan jag hade hunnit bli klar och fota. Inte bra. Och det sorgliga är att det inte ens går att skylla på skuggan eftersom det är mitt eget fel.  Jag har använt denna krämbas med lysande resultat flera gånger med på sistone har jag börjat lägga den i tjockare lager för att maximera svärtan. Precis samma sak hände här, men då hade jag inget glitter ovanpå så då kunde jag ju gå in med skugga och fixa när jag skulle fota. Här funkade inte det så nu blev det som det blev, det vill säga censur. Ni borde såklart få se en massa bra blundbilder där strassfransarna kommer till sin rätta, men nu går det tyvärr inte då det ser helt hemskt ut med den creasande skuggan. Men det är som det är och det var tur att jag inte skulle någonstans i sminket. Nästa gång ska ja använda Blackground som bas istället när jag vill ha svart. Den creasar inte så här, dessvärre ger den heller inte samma fantastiska grepp och lyster åt skuggorna, men man kan ju som bekant inte få allt i en enda produkt.

Sminkans cirkusdrake

Publicerad 2010-02-22 05:47:53 i Boktema 2010,


Nej, jag vet, det är inte många likheter mellan min drake och den stilrena, svarta Temeraire. Jag hade en plan på att göra min vanliga draktolkning som förekommit typ fyra gånger i boktemat, bland annat här, men i svart, mörkblått och silver den här gången. De färger Temeraire har. Lite strass eventuellt för att symbolisera teckningen på vingarna.

Ja, ni ser själva, han är glänsande svart med blå och grå markeringar på vingarna. Inte brokig som en cirkusclown. Dessutom har han blå ögon men eftersom jag anser att jag är bäst som drake med gröna ögon så blir det så även denna gång.

Det började alla fall med att jag följde planen. Formen ritades med en svart kajal och så fyllde jag i med Blackstar Blue från Makeupcosmetics. Den tonades sedan in i Antique, även den från Makeupcosmetics. Här gjorde jag alltså första avsteget från planen då Antique är lite mitt emellan silver och guld. Silver från Makeupcosmetics finns dock med längst in i ögonvrån och upp mot inre delen av brynet.

Sen spårade jag ur totalt. Blå strass tänkte jag, det ska jag ha. Och svart. Vi sätter det i svansen! Sagt och gjort. Strass limmades fast och jag betraktade resultatet i spegeln. Nej, jag var inte nöjd. Skulle jag sabba hela projektet och börja om eller kunde jag följa upp detta på något bra sätt? Hm... lite mindre strasstenar under ögat kanske? Det var ju fint när jag gjorde ondvinter! Fram med ett strasshjul och så skulle jag skaka fram de blå och ljusblå strasstenarna. Det visade sig dock att stenarna blandat sig i de små facken. Skit, tänkte jag, måste jag sortera de små pyttestrassen? Orka.... Nej. Jag kör en blandning! Sagt och gjort. Stenarna skakades ut på handfatskanten och placerades sedan slumpvis i en sträng under ögat. Cirkusdraken föddes och det kanske inte är en Temeraire vi har här, men jag tycker ändå den blev ganska... rolig?

Jag älskade första boken i den här serien och har läst visare med stor entusiasm! Det är en bokserie som verkligen är helt fantastisk! Jag rekomenderar böckerna om Temeraire varmt och hoppas få anledning att återkomma med bokteman på de andra delarna med. Vi får se om jag kan övertyga Emma som också läst flera av böckerna. Jag har redan planer på hur jag ska tolka del två, Jadetronen! Sen vet man ju inte om jag lyckas hålla mig till den planen när det väl är dags. Det kanske blir en cirkusdrake till, vem vet. Fast det gör ju ingenting om det skulle bli så heller. Boktemat ska vara roligt, kreativt och lite, lite galet.

Hans Majestäts Drake

Publicerad 2010-02-22 05:45:47 i Boktema 2010,


Idag har vi ett boktema för alla oss drakälskare! Drakar är en passion för mig och Emma. Hon önskar ju till och med att hennes häst skulle vara en drake. Med tanke på hästens temperament misstänker jag att det är en drake också, i någon sorts kamoflage. Samma sak gäller för övrigt mina katter. Jag tror att mycket av det som lockar med böcker om drakar är just det band som uppstår mellan drake och drakryttare/husse. Man känner igen sig i det och förstår det bara allt för väl när man tittar på sina egna djur som ju är så mycket mer än "bara" djur. Sen har ju drakarna en fördel inom fiktionen för de kan ju prata. Nog för att jag förstår mycket av det mina katter säger till mig ("inte lax idag igen, mamma, ge mig tonfisk", "Lillan är dum mot mig och jag har suttit i garderoben i två timmar innan du kom hem och räddade mig" och "nej, jag vill inte pussas nu" är exempel på olika fraser min äldsta katt brukar leverera) men en hel del frågor får man inte svar på lika lätt. 

Dagens boktips och boktema är alltså Naomi Noviks första bok i serien om Temeraire och kapten William Laurence. Den utspelar sig i Europa på Napoleontiden och är kryddad med verkliga historiska personer och slag, men lite twistat för att passa in i fantasygenren. Det här är en verklighet där drakar är i människans tjänst och fungerar främst som en sorts stridsskepp inom flygvapnet. Det finns många olika sorters drakar, stora och små och med varierande förmågor. Vissa kan spotta frätande syra, andra eld. Några kan se i mörkret och några fungerar som snabba kurirdrakar. Flygvapnet ses dock på med viss nedlåtenhet då folk i allmänhet är lite rädda för drakar och inte förstår det otroligt starka band som blir mellan kaptenen på en drake och hans drake.

William Laurence är yngste sonen till en baron. Inget att ärva alltså, varken titel, pengar eller gods, och valet för hans karriär har fallit på flottan. Fjorton år gammal har han fått gå till sjöss och nu är han en kapten, omtyckt av sin besättning och ganska framgångsrik på det han gör. Han ser fram emot att gifta sig med en flicka han känner hemifrån så fort han tjänat ihop tillräckligt med pengar. Han är en man hårt präglad av god uppfostran och de normer som styr hans samhällsklass vid den här tiden och han är väldigt moralisk och plikmedveten. En dag övertar hans skepp ett franskt skepp efter en kort strid och i lasten på det franska fartyget finner man en överraskning. Ett nästan kläckningsfärdigt drakägg. Drakar måste selas snabbt efter kläckning för att bli tama och användbara för människan. Man beslutar dra lott om vem som ska få livet förstört. Att få en drake är nämligen detsamma som att ge upp alla drömmar om familjeliv eller status i samhället. Det innebär att man får bo på en förläggning långt borta från sällskapslivet och som sagt, folk ser inte direkt upp till flygkåren. Laurence lägger sitt eget namn i lottningen, men ser lättad att någon annan drar "nitlotten". Dessvärre vill ödet, eller draken, annorlunda och det blir ändå Laurence som får uppdraget att sela på den lilla svarta drakungen när den kläcks. Av Laurence får den namnet Temeraire och under veckorna ombord på skeppet innan de når hamnen så förändras Laurence liv. Det är en fantastisk vänskap som växer fram och snart saknar de offer han tvingas göra vad gäller framtiden betydelse för honom. Temeraire är familj och framtid för honom. De båda flyttar till en förläggning i Skottland för att snabbt läras upp för flygstrider och ganska snart tvingas de också delta i strider då Napoleons arméer rycker närmare och närmare. De lär känna andra drakar och kaptener, bland annat de kvinnliga kaptenerna som flygvapnet hemlighåller då det "inte går att ha kvinnor i armén" men man måste göra undantag eftersom en viss drakras, de syraspottande långvingarna, bara accepterar kvinnliga kaptener. Mycket av Laurence fördomar och tidens idéer möter här en annan, utmanande, verklighet han inte kan blunda för. Dessutom är Napoleon upprörd över att hans drake, skickad som en gåva från Kina, beslagtagits av britterna. Olika konflikter, både psykologiska och politiska, gör att man har stor behållning av historien även som vuxen läsare. Karaktärerna är trovärdiga, miljön väl beskriven med stort historiskt kunnande från Noviks sida, vilket gör det extra rolig att läsa.

Naomi Noviks serie om draken Temeraire och kapten Laurence har vunnit läsares hjärtan i hela världen. Jag föll totalt för boken efter att att ha värjt mig länge mot att läsa fantasy satt i en historisk tid men det fungerar ypperligt. Nu har jag läst de första fyra böckerna på svenska och ser fram emot den femte delen som kommer snart. På engelska finns redan fler delar att få tag på.

Nubar Pyramide Purple

Publicerad 2010-02-21 11:49:22 i Naglar i lila,


Från Nubars läckraste kollektion, bortsett från Going Green så klart, Cleopatra kollektionen, kommer det här läckra krämlacket Pyramide Purple!

En underbar formula på det som vanligt med Nubars krämlack. Två lager har jag applicerat, men ett kunde kanske ha räckt. Jag gillar känslan av två nu för tiden, för jag är van vid att ha så. Emma säger att lacket håller bättre med två lager och jag tror mina naglar håller bättre för de blir lite mer skyddade.

Det är en dröm att lacka med alltså och färgen en härlig mellanlila med rödton. En aningens dammig känns färgen, vilket gör den lite drömsk och mjuk. Jag är riktigt förtjust i den!

Ni ser att den förändras lite i olika ljus, men inte speciellt mycket. Alla bilder är tagna i dagsljus.
Nubar finns att beställa från www.nailshop.se om ni är intresserade av att skaffa ett eget Pyramide Purple. Kolla in hela Cleopatra kollektionen förresten, för det finns många skönheter i den för oss som gillar lila! Även om den kom förra våren så är den definitivt värd att kolla in nu med!

Swatch på Tuch

Publicerad 2010-02-21 09:28:19 i Swatchbibliotek övrigt,


Det var någon som ville ha ett budgetalternativ till Tuch och min första tanke var Isadoras Fake Black-duo. Den har en blå som kanske kan påminna lite. Jag beslöt swatcha snabbt, så man kan se om de är lika eller ej. Tyvärr är de inte det i så hög grad, men ni kan ju få kolla på resultatet ändå.

Den blåare, som är högst upp på handen är Isadoras och den nedanför är Tuch från Make Up Store. Den kostar 135 kronor. vad Isadoras duo kostar vet jag inte men då får man även med en ganska trevlig svart skugga.

I lampljus, i dagsljus och i kombination av båda. Ni ser att  Isadoras skugga är mycket mer blå och dessutom har en annan basfärg. Tuch har en brunaktig bas vilket gör den lite spännande. Om man torkar av skuggorna utan att tvätta handen ser man basfärgen tydligare. Nedan ser ni den först i lampljus och sen i dagsljus. Då blir den bruna tonen i Tuch väldigt tydlig. Det är den basen som gör att tuch upplevs som så föränderlig tror jag. Den går lätt ihop med blå, lila och bruna nyanser eftersom den själv har alla de färgerna i sig.

Både Fake Black från IsaDora och tuch är skuggor jag rekomenderar varmt. Använder min Fake Black väldigt ofta, både den svarta och den blå, och det är bra ögonskuggor för rimliga pengar. Tuch är nya favoriten och den har jag ju använt väldigt flitigt nu på sistone. Snygg och bra ögonskugga med många möjligheter i matchningsväg!

Kreativ blogger

Publicerad 2010-02-19 22:31:23 i Allmänt,


Beleza-Tina har skickat en award till oss båda som går ut på att man ska lista 7 saker om sig själv och därefter nominera 7 andra att göra detsamma. Vi valde att göra ett gemensamt inlägg av det hela. Jag, alltså Emma börjar. Det blev lite mixat med smink och personliga grejer, håll till godo...

  1. Jag är otroligt besatt av att köpa nya borstar från Sigma och tillbringar oroväckande stor tid med att plocka dem i och ur kundkorgen.
  2. Jag vågar inte visa min sminksamling på bloggen av rädsla för att mina föräldrar ska se den och göra mig arvslös.
  3. Jag önskar att min häst vore en drake, odödlig vore bra…
  4. Enda gången jag går till skolan osminkad är när jag har tenta. Är jag inte i skolan går jag dock osminkad ganska ofta.
  5. Jag känner mig naken om jag går på fest utan lösögonfransar.
  6. Jag är hellre osminkad än med bara mascara, känner mig snyggare om jag är helt utan smink, ser bara konstigt ut med endast mascara på mig.
  7. Jag brukar drömma att världen går under och då brukar jag tvinga min familj att vara med mig i stallet för att jag ska kunna tillbringa den sista tiden med dem och med Noblezze.


Så Emma har gjort sin del av utmaningen och turen har kommit till mig, Sminkan. Jag tänker inte fokusera på sminkdelen av min fantastiska, mångfacetterade personlighet. Nix, nej. Det ska vara mer spännande än så. Här är några menlösa små bitar att pussla med för er som vill veta mer om mig:
      
1. Mannen i mitt liv heter Harry Dresden. Tyvärr är han en karaktär i en serie fantasy-romaner, men 
jag  älskar honom alla fall.
2. Min favoritfrukt som barn var röd paprika. Jag gillar det fortfarande väldigt mycket. Och Emma säger att jag inte vet skillnad på frukt och grönsaker men det beror bara på att världen har blivit lurade av de stora matvarukedjorna och tror på den synnerligen felaktiga indelning de har där. Paprika och avocado ÄR frukt. God frukt dessutom.
3. Jag älskar Wasa Crisp'n'Light. Eftersom vi nu ändå snackar mat. Mums!
4. Jag måste ha handsprit i handväskan när jag åker kollektivtrafik. Emma säger att jag har becillskräck. Hon förväxlar mig med min mor. ;)
5. Jag läser i genomsnitt tre böcker i veckan. Just nu nästan bara ungdomsfantasy men är periodare och kan bli helt manisk vad det än gäller, från klassiker till deckare eller grafiska romaner.
6. Enligt min kollega har jag en hård yta för att dölja mitt mjuka och känsliga inre. Enligt en annan kollega har jag en hård yta för att dölja ett hjärta av sten. En av dem skojade. Det var också en av dem som sa till en vikarie att han skulle känna igen mig, för jag är den man blir lite rädd för...
7. Emmas sambo kallar mig basisten. Tänker inte förklara varför. :D

Så, det var lite mixat om oss båda. Vi nominerar nu:

Vanessa Stephy Kerstin Ewe Fru Choklad Marina Miss Pussy

hoppas att ni vill berätta lite om er själva tjejer:)

/Emma & Sminkan

Tuch med guld

Publicerad 2010-02-19 20:53:24 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Ni har väl inte tröttnat på temat Tuch? Den fantastiskt fina ögonskuggan från Make Up Store. Idag blir det Tuch med kompisar i rödaktigt guld och guldigt brunt, båda från Makeupcosmetics.

Jag börjar som vanligt med att lägga Dignity från Face på hela ögonlocket upp till brynet. Sen lägger jag Golden Egypt från Makeupcosmetics mitt på ögonlocket. Inre delen av ögonlocket och brynbenet applicerar jag Desert på. Den är också från Makeupcosmetics och väldigt fint guldgnistrande. Tuch hamnar på yttre delen av ögonlocket och upp längs brynbenet som en utbredd vinge.

Lite highlighter använde jag, så klart. Jag valde Magic Copper  från Makeupcosmetics. Sedan målade jag mörkblå eyeliner från Fyrinnae längs övre fransraden och lade lite Desert under ögat. Inliner i brunt från Tigi. Slutligen ett par lösögonfransar från Red Cherry.

Lite lagom fredagsfestligt, eller vad säger ni? Och ni missade väl inte Emmas vackra makeup i grönt och lila som hon lade ut tidigare idag? Kolla in den här i så fall!

Amazonas Orientale

Publicerad 2010-02-19 13:37:26 i Emmas FOTD 2010,

Efter min superlånga recension tycker jag att vi behöver lite smink. Den här sminkningen bar jag på en kompis födelsedagsfest för några veckor sedan. Jag hade otroligt bråttom och fick därför skynda mig som bara den, men jag tycker att resultatet blev helt okej ändå. Från början hade jag  bara tänkt mig en sotning med Orientale, men sen hade jag ett nytt grönt halsband som jag ville passa på att använda och då drog jag in lite grönt i sminket, för att knyta ihop säcken liksom…


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive

Concealer under ögonen: Ingen aning faktiskt

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Face Eysdust Orientale och MUS Eyedust Amazonas

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Max Factor Black

Mascara: Mac Factor Beyond Lenght, den svarta delen

Lösögonfransar: Ardell 105

Läppar

Läppglans: Givenchy Mirror Lipstick 715


Sigma Professional Brushes Complete Kit: 2

Publicerad 2010-02-18 20:36:06 i Emma testar,


Här kommer den andra delen av min recension av Sigmas Professional Brushes Complete Kit som ni hittar här. Vill ni läsa första delen av recensionen får ni scrolla ner eller klicka här. Här kan ni för övrigt läsa om när jag först fick hem setet och här kan ni läsa mitt första utlåtande. Vi kastar oss väl direkt över ögonspenslarna eller vad säger ni? 


SS275
Nu har vi alltså passerat den osynliga magiska gränsen och kommit till ögonskuggepenslarna. SS275 är en vinklad borste som påstås lämpa sig för highlighter. Jag använder aldrig denna till highlighter, jag fattar inte alls hur det ska gå till, såldes funkar det dåligt för mig. Däremot så älskar jag att använda denna pensel för att applicera skuggor på inre halvan av ögonlocket. Formen på penseln lämpar sig superväl i inre ögonvrån och en bit utåt. Det är dock ingen idé att försöka applicera skuggor längre ut än halva ögat med denna, då funkar inte formen alls längre för mig. Ibland använder jag den till att sudda skuggor med förresten, typ den övre kanten i en sotning. Det funkar också bra. Jag skulle inte ha något emot att ha en till av denna pensel, den är himla mjuk och trevlig och ger ett väldigt snyggt resultat.

 

SS239
En mellanstor platt och fast borste som ändå är väldigt mjuk och som är som är suverän att packa på ögonskugga med. Denna borste är den jag oftast använder om jag ska packa på mycket färg till exempel i en sotning eller helt enkelt till den yttre halvan av ögonlocket. Det är ungefär vad Sigma tycker att man ska ha den till också, så här är vi överens. MACs dito är väldigt populär för övrigt, men jag kommer inte köpa den, jag håller mig till Sigma. Och ja, det är naturhår såklart.

 

SS252
Denna borste är modellen fastare än SS239, men jag tycker att den lämpar sig för ungefär samma ändamål faktiskt. Det går bra att packa på färg med denna borste med, även om jag vanligtvis använder denna på en lite mindre yta än den tidigare nämnda. Det går att få många skuggor väldigt intensiva med SS252 och det är en trevlig borste att arbeta med. Sigma menar på att den lämpar sig väl för krämprodukter för övrigt. Jag har inte testat men jag kan tänka mig att det skulle funka alldeles utmärkt att applicera till exempel paint pots med denna pensel.  

 

SS224
En stor fluffig rundad borste som är mycket bra att använda till att blenda eller highlighta med. Jag använder dessutom denna pensel till concealer ibland, det blir ett väldigt jämt och fint resultat. Denna borste har jag förresten även MACs dito och jag kan säga att jag föredrar Sigmas, den är mycket mjukare och skönare, särskilt när jag applicerar concealer under ögonen, då är MACs lite rivig men denna är bara len, len, len.

 

SS219
En så kallad Pencil brush i vita naturfibrer. MACs variant är riktigt hypad och det är en av de borstar jag tidigare varit väldigt sugen på att köpa från dem. Det kommer jag inte att göra nu dock, jag är väldigt nöjd med denna. Den fungerar utmärkt att applicera skuggor med i globlinjen eller i det yttre v:et ifall man vill göra det lite extra intensivt. Det jag använder den allra mest till är dock att applicera ögonskuggor under ögat, det är den super till och den är tillräckligt smal för att jag ska få precision på appliceringen under ögat, något jag verkligen uppskattar.

 

SS209
En eyelinerpensel i syntet. Den här borsten är lite bredare än vad jag hade önskat men den har rätt korta strån, vilket ger bra kontroll. Det här är inte min favoritpensel att måla eyeliner med, jag föredrar att måla eyeliner med en smalare pensel, inte så mycket mer att säga om det.

 

SS266
En smal vinklad pensel i syntet som lämpar sig till att måla eyeliner och fylla i ögonbryn med. Jag kan inte måla eyeliner med såna här penslar, jag måste ha den smala rundade varianten, men till brynen tycker jag att denna pensel är oslagbar! Jag använder den i stort sett jämt när jag använder brynskugga och det är helt klart med denna pensel jag får bäst resultat.

 

SS217
Denna borste ingår inte i setet egentligen, men man får en resevariant av den när man köper hela setet. 217 är en rätt stor fluffig borste i naturhår och det är en av de allra bästa och mångsidigaste penslar jag vet. Jag använder denna till highlighter, att blenda med, till att applicera starkt pigmenterade skuggor som är svåra att få jämna (applicerar alltid Sharon med denna) eller om jag bara vill ha dem skirare och ett mjukare resultat, samt till concealers och nu senast även till svarta krämskuggor. Detta är en pensel som alla borde ha helt enkelt, den är verkligen suverän och jag tror inte att man kan få för många av den. Jag har både Sigmas och MACs och skulle säga att båda är lika bra, fast Sigmas även i det här fallet är mjukare. Sen är ju Sigmas en resevariant och har inte samma längd och tyngd i skaftet som de övriga borstarna, men inte att förglömma, denna ingår gratis medan MACs kostar runt 170 kronor. Då kan jag offra lite skaft, penseln är det nämligen inget som helst fel på.

 

Så sammanfattningsvis så tycker jag att Sigmas penslar är helt fantastiska. Jag älskar kitet och även om 89 dollar kan verka saftigt (69 dollar om ni skippar fodralet) så är det ju ingenting jämfört med vad borstarna från MAC och andra bättre borstmärken kostar. Jag tycker absolut att dessa har en kvalitet jämförbar med MAC och på vissa sätt tycker jag till och med att dessa är bättre. Priset är ju en självklart en sådan punk, men vissa av mina penslar från Sigma är faktiskt mjukare än MACs. Sen tycker jag faktiskt att det är bättre tyngd i dessa än i MACs och Sigmas borstar har till och med lite längre skaft än MACs. Dessutom tycker jag att det är underbart att man får ett kit med borstar i perfekt kvalitet och i full storlek till ett så pass vettigt pris. MAC säljer ju ibland sina borstar i mindre kit men då har de ju kortare skaft, är färre och jag har dessutom hört från vissa håll att de har sämre kvalitet än full size-borstarna. Sigma har förresten massa andra kit också, bland annat resekit som påminner om MACs kit de brukar sälja kring jul, ifall det nu är ett lite mer resebetonat kit ni är ute efter. Det går även att köpa endast ansiktsborstarna eller ögonpenslarna och de kostar då 39 dollar per del, dock utan fodralet.


Sen måste jag bara säga att det här kitet även finns i rosa! Något jag kan tänka mig att många gillar. Jag gör det definitivt, faktiskt så mycket att jag nog kommer köpa det rosa setet också. Dessutom har Sigma även ett sortiment av borstar de säljer individuellt, bland annat en egen variant på en Retractable Kabuki som ser ut att vara otroligt lik min favorit från Too Faced, den kommer jag definitivt att testa framöver, särkilt den röda får det att vattnas i munnen på mig. Utbudet av individuella borstar kommer förresten att utvidgas redan den 22 februari, då Sigma släpper nya spännande ansiktsborstar. Jag kommer alla gånger att köpa fler borstar från Sigma framöver, hade jag inte varit en fattig student hade jag redan ägt fler av deras kit, för det här har verkligen gett mersmak! Bra att veta kan ju för övrigt vara att mitt paket kom fram supersnabbt, det gick på under en vecka, jag tror aldrig att jag har fått ett paket så snabbt. Under över alla under klarade jag mig dessutom utan att behöva betala moms och penslarna anlände fint packat hem i min brevlåda. Jag kan faktiskt inte komma på en enda dålig sak med de här borstarna, om vi ser till skönhetsprodukter tror jag faktiskt att det här är det allra bästa köpet jag har gjort under 2009, jag är otroligt nöjd!

Sigma Professional Brushes Complete Kit:1

Publicerad 2010-02-17 18:45:06 i Emma testar,

 

Här kommer en recension som jag vet att många av er var väldigt sugna på i höstas. Jag har skjutit och skjutit på det för att jag kände att det skulle bli ett sånt hästjobb att göra den här recensionen då det ju är rätt många borstar i setet, men nu har jag i alla fall tagit mig i kragen. Eller i nackskinnet kanske, det var nog det som krävdes är jag rädd. Med risk för att det här blir ostrukturerat så tror jag att jag börjar med ett individuellt omdöme om varje borste och att jag avslutar med en helhetsbedömning. Dock börjar jag med en snabb beskrivning. Detta borstset säljs på amerikanska webbshoppen Sigma Makeup. Setet innehåller 12 stycken borstar och det är mixat med borstar för ansiktet och till att lägga ögonmakeup. För 89 dollar får man detta set som levereras i ett tjusigt etui i fakeläder. Det går även att köpa borstarna utan etuiet och man får då betala 69 dollar. Utöver de 12 borstarna som ingår så får man även en ögonskuggepensel på köpet om man beställer de stora kiten, det står klart och tydligt på sidan att denna pensel ingår.

 

Om vi ser till kvalitet så ska Sigmaborstarna motsvara MACs, men Sigma är ett betydligt billigare alternativ. Sigma gör sina penslar för att de ska se ut som MACs, alltså själva utfomningen på penslarna och numrena på penslarna är de samma som den MAC-pensel som den ska efterlikna.Istället för att inleda med # som MAC gör så inleder penslarna från Sigma istället med SS. Så om vi till exempel tar MACs skunkbortste # 187 som exempel så heter Sigmas motsvarighet SS 187. Bra system måste jag säga, det gör det väldigt enkelt att kolla upp om Sigma har någon motsvarighet till MACs dito. Så, nu är ni med på idén och systemet, nu börjar vi med penslarna tycker jag. Jag tar dem i den ordning som de ligger i, i etuiet, logiskt och bra. För att ni inte ska somna när ni läser har jag dock valt att dela upp denna recension i två delar, inledning plus ansiktsborstarna är del 1 och ögonpenslar och sammanfattning är del 2 som kommer att publiceras imorgon.

 

SS 150

Det här är en stor fluffig puderborste i naturhår. Jag applicerar inte puder så jätteofta med den här typen av borste eftersom jag är ett hardcorefan av mineralfoundation och då vanligtvis använder kabuki till både foundation och puder. När jag använder flytande foundation så använder jag dock alltid denna borste. Den är verkligen superbra. Jag har ingen puderborste som är ens i närheten av att vara lika bra som denna, den är helt enkelt toppen! På minussidan kan jag väl nämna att den kan tänkas fälla några strån, men det är inte på något sätt något som stör, och i ärlighetens namn så fäller mina MAC-borstar med. Jag har förresten testat att applicera rouge med den också, men det är den lite för stor för, även om det funkar hyfsat. Men nej, den når sitt fulla potential som puderborste, helt klart.

 

SS 187

Sigmas version av MACs otroligt hypade skunkborste och här äger jag faktiskt även MACs variant så här kan jag jämföra. Det här är min absoluta favoritborste när det gäller att applicera flytande foundation, den är verkligen suverän till det! Jag vet att många gillar att ha denna borste till högpigmenterade rouge, men för mig funkar det inte riktigt, då jag helst vill ha mina rougeborstar graderade. Till foundation är den dock alldeles suveränt bra. Ja, och hur står den sig mot MACs variant då? Faktiskt riktigt bra! MACs dito är lite mjukare än vad denna är, men jag kan inte säga att jag upplever någon som helst skillnad när jag använder den i ansiktet och resultatet blir precis lika bra med Sigmas variant. Sen måste man såklart även väga in att MACs variant kostar 450 kronor medan denna ligger på betydligt humanare $ 16 dollar, och det är ifall ni köper den individuellt, i kitet är den ännu billigare. Inte så svårt att se vilken som gick segrande ur den duellen va?

 

SS168

Kanske min absoluta favoritborste i det här kitet, i alla fall en av dem. Ni vet ju att jag älskar rouge. Verkligen älskar rouge! Och ja, då är det självklart naturligt att även älska verktygen:) Det här är utan tvekan den bästa rougeborste jag har testat, den är mjuk, den är finfint graderad, formen är superbra och den lämpar sig verkligen ypperligt till rouge, highlighters och contouring. Jag önskar verkligen att jag hade fler av denna borste, men till min stora sorg säljs den inte separat. Och att köpa MACs variant känns inte heller som ett alternativ, den kostar nog sisådär 350 spänn, för en borste(!!!) och då köper jag helt enkelt hellre ett nytt kit och får alla borstarna så att jag kan smutsa ner dem hur mycket jag vill.

 

SS190

Det här är en foundationborste i syntet som lämpar sig alldeles utmärkt till att applicera flytande foundations. Jag ägde inte en enda vanlig foundationborste innan denna så jag kan egentligen inte jämföra med något, men jag upplever den som en mycket trevlig borste. Den är mjuk och det går bra att applicera foundation med den. Dock föredrar jag att applicera flytande foundation med skunkborsten, men det är ju mer en smaksak. Skulle tro att man kan få sin foundation lite tunnare med denna och att det kanske är lite drygare att använda den här, men jag kan inte säga att jag har något egentligt belägg för det, det är mer mina egna reflektioner.

 

SS194

Den här penseln ser ut som en liten version av penseln ovan och det är en concealerpensel. Jag är faktiskt inte jätteförtjust i att använda denna till flytande concealer, jag tycker den är lite för fast för det, det krävs lite fingerarbete också ifall man ska använda denna till det ändamålet. Till mineralconcealer tycker jag dock att den är alldeles ypperlig, suverän pensel att trycka fast mineralconcealer med. Precis som foundationborsten så är denna av syntet.

Så, det var ansikstborstarna det. Imorgon ska vi kika på ögonpenslarna. To be continued alltså... Vill ni läsa mer redan ikväll så har Suss skrivit en alldeles utmärkt recension av kitet, det var det som fick mig att köpa dessa borstar från början.

Nubar Passionate Purple

Publicerad 2010-02-17 16:57:26 i Naglar i lila,


Nubar Passionate Purple tillhör den ljuvliga lila kollektionen Cleopatra som kom våren 2009. Gillar ni lila måste ni kolla in den! Den finns fortfarande att köpa, alla fall styckvis, hos www.nailshop.se.

Passionate Purple är ett supervackert lila skimmer/microglitterlack. Det är lila med blåton och späckat med blått och ceriserosa skimmerpartiklar. Jag tycker mina bilder visar det som aningens för blått, det är tydligare lila egentligen. På nedersta bilden ser ni den lila basen lite tydligare.

Det är enkelt att lacka med och det torkar fort. Dessutom  är det täckande nog att klara sig med ett lager även om jag drog på två. Ett underbart lack!

Nubar Pharao's Purple

Publicerad 2010-02-16 18:42:26 i Naglar i lila,


Mer läckra Nubarlack kommer här! Det är dammigt grålila Pharao's Purple som pryder mina naglar idag. En väldigt vacker och speciell färg. Helt klart en blivande favorit!

Jag gillar de lite dammiga färger som kom för ett tag sedan. De som är lite som lera i tonen är också favoriter. Här har jag en sorts kombination av båda de sakerna. Det är ett lite lertonat grålila lack med en malvaton i sig. Väldigt speciellt och väldigt, väldigt vackert!

Perfekta lackegenskaper så klart. En dröm att applicera helt enkelt. Ett lager räcker men jag har två för hållbarhetens skull. Ett lager Diamont Seal&Shine över.

Vad kan jag säga? Ett av de vackraste lila krämlack jag sett! Håll med om att det är underbart!

Urundisk prinsessa

Publicerad 2010-02-15 19:36:35 i Boktema 2010,

Precis som Sminkan har skrivit var jag först fast övertygad om att jag skulle tolka Arras första bonad som föreställer hennes barndoms skog och dessutom är den bonad som betyder mest för henne. Jag hade dock lite problem med att komma fram till något kul smink på detta tema. Då Sminkan började prata om att jag borde testa en arabisk look bestämde jag mig för att ändra min idé för veckans boktema och istället tolka prinsessan Evendilana, den urundiska prinsessa som prins Surando ingår en förlovning med. Nu är det visserligen inte uttalat att Urundien ska föreställa ett arabland, men så tolkar jag det utifrån det jag läser om landet i boken, och dessutom så bär Evendilana en gyllene huvudduk behängd med så mycket juveler och smycken att hon knappt kan hålla huvudet upprätt. Låter det inte lite arabiskt så säg? Nu är min slöja inte gyllene utan svart och jag tog det lite lugnt med smyckena för att orka hålla huvudet upprätt när jag fotade, men jag tycker att jag ser rätt arabisk ut eller vad säger ni? Jag har ju såklart inte förutsättningar för att se arabisk ut alls, men ibland får man göra vad man kan med det man har, och det tycker jag att jag lyckades bra med.

 


Hyn

Foundation: Makeupcosmetics Kathy

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Medium Intensive

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Ett persikorosa från Elisabeth Arden

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Blackground
Ögonskuggor: Brite Bird Citrus Soda, Makeupcosmetics Kinda och Face Eyedust Orientale

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack
Mascara: Mac Factor Masperpiece Mascara Beyond Length, den svarta delen

Lösögonfransar: Ardell Hotties
Läppar
Beslöjade

 


Eftersom detta skulle bli en mörk look med fokus på ögonens inramning inledde jag med att applicera Blackground ovanpå Shadow Insurance över det område som jag sen applicerade färgade skuggor på. Blackground applicerade jag med MAC 217, en rätt stor fluffborste i naturhår, något som visade sig vara en verklig hit. Den var väldigt lätt att få den jämn och dessutom så blev kanten så himla mkt snyggare och graderad än då jag har använt en plattare syntetborste. Därefter applicerade jag ljusgröna Citrus Soda i den inre ögonvrån, Kinda på mitten av locket och Face Orientale i den yttre ögonvrån. Därefter gjorde jag inramningen av ögat med massor av Fluidline, både utanför fransarna och innanför fransraden, alltså på vattenlinjen som det så vackert heter. Därefter målade jag mascara, fäste lösögonfransar och målade rouge. Rouget kunde jag ju ha skippat eftersom det knappast syns ändå, men nu gick det av bara farten och då blev det rouge. Så, det var min tolkning av den urundiska prinsessan det. Jag är ju knappast fullfjädrat proffs på tekniken, men jag är nöjd ändå, särskilt som inramningen av ögat är väldigt olik mina vanliga sminkningar. Vill ni se någon som till fullo behärskar tekniken så tycker jag förresten att ni ska spana in Rouaa, hennes tolkning av Sheherazade är något av det tjusigaste jag har sett och får mig verkligen att önska att jag hade förutsättningarna för att bära upp sådana looker…

Arras brand

Publicerad 2010-02-15 05:51:09 i Boktema 2010,


Jag fick tipset om Arra av "min" bibliotekarie och hade inga riktiga förväntningar på den när jag läste den. Redan efter första sidorna var jag dock helt fast. Det poetiska språket, berättelsen sagolika rytm och känsla av att faktiskt vara en legend från för länge sedan återberättad muntligt i generationer trollband mig fullständigt. Jag ringde Emma och tjatade om att hon måste läsa den. Tack och lov var hon lättövertalad och därför är den nu del i boktemat. Emma har ju skrivit om Arra i själva bokinlägget så jag ska inte göra samma sak. Däremot ska jag säga att vi som vanligt ville tolka samma sak. I boken väver Arra en vävnad som visar hennes skog. Det är i skogen hon lär sig de olika elementens språk. Bäcken ger henne vattnets porlande sång, skogen och marken ger henne jordens och växterna kraftulla men lugna melodi. Jag gjorde ett första försök på tolknig för några veckor sedan, faktiskt, med just bäcken och skogen i tankarna. Den blev inte som jag önskade och när jag sedan pratade med Emma och hon också ville göra skogsvävnaden tänkte jag om. Istället för den beslöt jag tolka den eldsvåda som Arra förorsakar och i vilken hennes familj omkommer. Det lustiga är att nu kommer inte Emma tolka vävnaden med skogen alla fall, men så kan det ju bli ibland.

Arra sitter ju och flätar korgar vid eldstaden i det fattiga och grymma hem hon växer upp i. Där lyssnar hon till eldens sång. Det är en tröstande och värmande sång ända till dess Arra utsätts för en ytterligare grymhet och blir så upprörd att hon släpper lös den eld som inte är varm och trygg utan rasande och girigt griper efter allt den kan förgöra. Huset övertänds och Arra förlorar sina föräldrar i lågorna. Detta lössläppande av eldens kraft är dock inte Arras medvetna val. Hon är ett barn, inte ens sju år gammal, och lika chockad som sin storasyster som lyckats rädda sig ur lågorna. Resultatet av elden blir att Arra och hennes syster får flytta till staden och bo hos sin äldre syster. Det är ett fortsatt liv i träldom för Arra men det ska jag definitivt inte breda ut mig mer om. Jag skulle ju inte ens skriva så här mycket om boken... Nå, det var bakgrunden till varför jag valde att göra den här tolkningen på boktemat.

Grunden är Face Dignity. Därefter Heritage Rouge från MAC på ögonlocket. Svart kajalpenna blandades med den i ögats ytterkant och målades även innanför fransarna. Omlott med Heritage Rouge upp mot brynbenet lades sedan Sunrise och vegas från TMM. Därefter Sunflower i gult under brynet. Fälten är oregelbundna och utan alltför mjuka övergångar för att ge ett flammande intryck. De drogs också ut mot tinningen och hårfästet för att förlänga själva lågan. Slutligen duttade jag med fingertoppen ut små punkter av Copper Foil från MAD Minerals och Fantastic i guld från Makeupcosmetics. Upp mot pannan är det Copper Foil längs hårfästet och Fantastic mellan hårfäste och bryn. Samma oregelbundenhet här för att försöka ge intryck av en fladdrande låga. vet inte hur jag lyckades med det.

Slutligen en aningens darrig linje med kajalpennan från yttre ögonvrån ut mot tinningen. Den blev långt ifrån så definierad och skarp som den borde men jag struntade i att mecka runt med det. Slött, javisst. Ovanpå den linjen duttade jag rött glitter från Grimas och guldglitter från H&M för att ge lite gnister åt det hela. Ögonbrynen fylldes i med Wet'n'Wilds brynskuggor och jag målade ögonfransarna svarta med en volymmascara från Yves Rocher som mest ger klumpar. Ja, som ni ser är det samma fingeraplicering av guld och koppar längs näsan och under ögat samt att jag suddat ut kajalen lite under ögat för en rökig, kolig effekt. Sen var jag klar. Jag är nöjd med min tolkning med undantag av den skakiga svarta linjen, men den ser faktiskt värre ut på bild än IRL, om det är någon tröst. ;D

Arra – Legender från Lavora

Publicerad 2010-02-15 05:46:45 i Boktema 2010,


I den lilla byn Simora, i landet Lavora, föds en dag ett flickebarn, Arra. Den lilla flickan kommer till världen i en stor familj, hon blir den åttonde i syskonskaran och hon är inget önskat barn. Hennes mor som avstår från sin önskan att lägga ut den nyfödda flickan i skogen till de vilda djuren, avstår också från att ge flickan någon typ av uppmärksamhet. Ingen i Arras familj har egentligen tid för den lilla flickan, ingen bryr sig om att prata med henne eller lyssna på henne, vilket får till följd att Ara helt enkelt inte lär sig att tala. Ytterligare en följd av Arras osynlighet i hemmet är att ingen i familjen upptäcker att Arra inte gett ifrån sig ett enda ljud förrän flickan är flera år gammal. När upptäckten görs är familjen övertygad om att flickan är en ofärdig, och att hon till och med bär det onda ögat och de behandlar henne därefter.


Men Arra är långt ifrån dum eller ofärdig. Den lilla flickan växer upp ensam ute i skogen och där lär hon sig att lyssna till alla de fantastiska sånger som naturen har att erbjuda så som eldens sång och jordasången. Då Arras moder kommer på flickan med att fläta korgar av gräs, inser hon att flickan kanske inte är helt värdelös, och Arra blir därmed korgflätare. En dag brinner dock hennes hemgård ner vilket får till följd att Arra får flytta till den vita staden Lagora, till sin gifta syster Evia. Där väntar en svår tid för Arra. Den brist på uppmärksamhet hon fick i hemmet är ingenting mot den hårda behandling hon stöter på i systerns hem. Men denna tid blir inte enbart svår för. Arra byter ut korgflätandet mot vävkonsten och hon blir därmed Arra väverskan. Hennes förmåga att iaktta kommer här väl till pass då hon blir den första och den främsta att väva bildvävar i Lagora, något som inbringar stora summor pengar till systerns hushåll, pengar som tyvärr inte hjälper särdeles.


En annan mycket viktig händelse i Lagora, på många sätt mycket viktigare än hennes vävkonst, är att Arra möter Surando, den vackre men föga lyckliga prinsen av Lavora. I och med deras möte träffar hon för första gången en annan människa som inte förväntar sig ofärdighet och dumhet av henne, och på så sätt så tillägnar sig den då redan vuxna Arra, äntligen talets gåva. Surando blir Arras vän och så småningom även mer än så, men situationen är inte okomplicerad. Till följd av de spända förhållandena med det angränsande och mycket mäktiga riket Urundien, tvingas Surando att ingå en förlovning med den urundiska prinsessan Evendilana, något som får viktiga följder för både Arra, Surando och hela Lavora.


Arra - Legender från Lavora är en fantastiskt vacker bok som både Sminkan och jag har läst med stor behållning. Den lilla flickan, och senare också unga kvinnans öde berör verkligen och den här boken är så vacker att den verkligen är något i hästväg. Det rör sig här inte om fantasy på samma sätt som det ofta gör i våra bokteman, men boken har ändå många magiska inslag och kan troligtvis uppskattas av en bred publik just för sin mångsidighet.

 

// Emma

Egenfixade strassfransar

Publicerad 2010-02-14 13:55:23 i Emmas sminkväska,

Ni vet ju att jag gillar att blinga lösfransar med hjälp av strass. Den här veckan har jag varit väldigt aktiv och gjort riktigt många faktiskt. Tänkte att jag kunde visa upp dem här på bloggen, för jag tycker de är himla söta och om ni som jag och Sminkan tycker att det är kul med strassfransar men inte hittar alla färger ni är sugna på i affären, eller ja i vårt fall på ebay, då är det faktiskt inte alls svårt att fixa liknande själv.

 

Jag la upp mina strassfrans-verktyg på en liten bild, ifall någon känner sig manad att testa. Först och främst måste ni såklart ha ett par fransar som lämpar sig för att limma strass på. De jag vanligtvis använder är korsade plastfransar som jag har köpt superbilligt på ebay. Sen behöver ni såklart ett bra lim, jag använder Lash grip, mitt absoluta favoritlim. Förutom fransar och lim är såklart strassen superviktig. Jag använder nail art-stenar som man kan köpa i hjul, bland annat på ebay och tradera, och säkert också i ett antal webshoppar som säljer nagelprylar. Jag har ett antal såna olika hjul, både med vanliga runda stenar, samt med stjärnor och även ett hjul med mixade färger och former, inklusive små hjärtan. Slutligen behöver man också någon typ av verktyg för att få lim och stenar på plats på fransarna. Här har jag inga avancerade verktyg, utan använder en orangepinne för nagelbandskötsel för att lyfta stenarna med. Till limmet använder jag en påsklämma, ni vet en sån man slingrar runt påsöppningar. Slutligen behöver ni också lite vatten för att lättare få upp stenarna.

 

Vad jag gör är helt enkelt att jag klickar ut limmet där jag vill att stenarna ska sitta. Jag brukar portionera ut limmet en rad i taget, då limmet precis som när man fäster lösögonfransar behöver ungefär en halv minut på sig att segna till. Därefter doppar jag den smala sidan av orangepinnen i vattnet, inte så den blir direkt blöt, endast lite fuktig. Därefter plockar jag upp en strassten och släpper ner den i limpricken och fortsätter likadant med hela raden. Vill man ha fransar med flera rader strass så är det bara att man upprepar processen likadant och därefter låter limmet torka ordentligt. 

Himla söta tycker jag att fransarna blir. Ovanför ser ni ett par strassfransar från Ardell samt min och Sminkans favoritstrassfransar som vi köper i 10-pack på ebay. De är verkligen superfina tycker jag, men det är himla trist att de inte finns i andra färger. Dock är det förvånansvärt lätt att göra ena ifall ni bara har lite tålamod. Under här ser ni små klickbara bilder på mina nystrassade fransar, de flesta av samma modell som de blåa. Jag kastar även med en bild på ett par fransar jag gjorde till alla hjärtans dag, nämligen med små strasshjärtan på, ganska söta va? Vi får väl se om jag orkar använda dem ikväll, det är i alla fall min plan…

Rosa med strass

Publicerad 2010-02-14 09:31:04 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


hallå allihop! Idag är det Alla hjärtans dag och även om jag inte tänker fira det på minsta vis så ska ni få en lite mer festlig historia med lösögonfransar och strass. Visst är det kul med strass! Men, som vanligt är jag inte så bra på det... Nå, jag har övar vidare efter att den här gjordes, den har legat och väntat i arkivet, men jag lägger ut den här nu i alla fall och hoppas ni alla fall tycker det är lite kul med en sådan här liten glitterbomb!

Jag har använt den svarta ur IsaDoras Fake Black duo och så en rosa skugga från Makeupcosmetics, Wow heter den. Som highlighter har jag ljuvliga July som ocskå är från Makeupcosmetics. Alla skuggorna applicerades ovanpå en grund av Dignity, min gamla trotjänare från Face.

Jag började med den svarta som skuggades in på halva ögonlocket. Ovanpå den lades sedan Wow, det är där det ser lila ut. Där det inte fanns någon svart skugga kommer den rosa färgen fram och omlott med den ligger July som är en vit skugga med rosa skimmer elelr flash. Under ögat och som eyeliner har jag svart penna, Black Bean från NYX, och under ögat passade jag på att fixera den lite med Amethyst, en lila skugga från e.l.f Studio Line.

Därefter fäste jag dessa fantastiskt fina lösögonfransar från Elise och fyllde i brynen. Strasset är av en ganska stor storlek i blandade rosa nyanser. Det är köpt från Bead Shop. Jag hade någon idé om att göra som Suss och Micromiss brukar göra men jag kom faktiskt inte ihåg exakt hur det ser ut på dem. Nu ser jag vad jag missade. Jag skulle ha satt strass även på brynbenet och blandat med något mindre stenar. Jag tycker ändå det blev lite coolt så jag är inte jättemissnöjd. En rolig sminkning som jag kan göra bättre ändå nästa gång! Efter att jag gjorde den här så insåg jag ju att man kan ha strass på det område som man liksom sminkar och testade det i mina elementhäxor så jag lärde mig definitivt något av att göra det här. Det behöver inte vara perfekt första gången, eller hur. man ska ha roligt och leka och testa sig fram. Hur som helst, det var mitt bidrag för dagen. Hoppas Emma visar sitt smink för jag vet att hon ska ha lösögonfransar med hjärtstrass.Det vill jag se!

Nubar Red Sea Coral

Publicerad 2010-02-13 15:58:50 i Naglar i korall&persika,


Eftersom dagens makeup går i rosa toner måste ju även nagellacket göra det. Idag blev det ännu ett av korallacken från Nubar, Red Sea Coral. Ett mer rosa än koralligt lack än det jag visat tidigare men faktiskt ganska vackert ändå!

Det är milt, mjukt och ljuvligt rosa och dessutom späckat med guldskimmer. Helt fantastiskt fint! Jag som inte är en tjejig typ av kvinna utan mer för de vampiga färgerna blir omedelbart förälskad och känner mig som en prinsessa med de här naglarna! Dessutom funkar det mot mina rosa fingrar, vilket borde vara omöjligt för en sådan här färg!

Titta på guldskimret! Kan ni se det? Det är aningens svårfotat för det är så finmalet att det mer ger ett glow än ett egentligt skimmer. Tre lager krävdes för full täckning och det är Nubar Diamont Seal&Shine ovanpå. Helt klart ett lack värt att bära på Alla Hjärtans Dag imorgon!

Och eftersom lacket är från en sommarkollektion från förra året så måste ni få se i vilken setting jag tog bilderna idag. Snön yr ner och jag stod som vanligt på balkongen. Utanför den försökte två rådjur hitta lite att äta så jag fotade dem också. De bor här på baksidan av mitt hus till förtret för dem som vill ha tulpaner och andra fina växter. Ha! Det går inte... Men de är söta de små trädgårdsmarodörerna.

Lite snö har vi fått i år, även vi Stockholmare... :D


Överlackstest

Publicerad 2010-02-13 14:50:19 i ,


Fick frågan av Apocalyptic Pussy om hur Nubar Diamont Seal&Shine står sig mot Seche Vite. Jag beslöt hafsa ihop ett litet inlägg om mina favoriter vad gäller snabbtorkande överlack, deras fel och förtjänster.
Ni ser dem ovan, Seche Vite, Poshé, Nubar Diamont och China Glaze Fast Forward.

Seche Vite torkar fort, har bra glans men kan ibland krympa lacket så det dras tillbaka från tippen när det torkar. Inget problem dock om man öser på överlack och drar det över tippen på nageln.

Poshé torkar ännu fortare än Seche Vite och är tunnare i konsistensen. Det har fin glans först men blir snabbt matt och repigt så man får fylla på av det.

Nubar Diamont är lite tjockare i konsistensen, precis som China Glaze Fast Forward. Det torkar snabbt och har hög glans och glansen håller länge.

China Glaze Fast Forward är tjockare i konsistensen än Seche Vite. Ypperligt över glitterlack! Samma gäller alltså Nubars Diamont. Det torkar snabbt även om jag upplever att det är olika beroende på hur länge flaskan varit öppen. Den åldras med att bli lite långsammare i torkandet. Alla dessa flaskor är nyöppnade utom Nubar som jag haft i kanske fjorton dagar. China Glaze Fast Forward har verkligen fin glans och hållbarheten är hög.

Här har jag tre lager lack, Color Club With Abandon, och så är det från vänster till höger: China Glaze Fast Forward, Nubar Diamont, Poshé, Seche Vite.

Det färgade lacket fick inte torka alls mellan varven och jag avslutade direkt med överlacken. Fem minuter senare hackade jag i lacken med min glasfil för att se om det torkat. Då var samtliga yttorra men doftade fortfarande av lösningsmedel så jag visste att de inte var torra på djupet. Mest torkade var de med Poshé och China Glaze Fast Forward. Seche Vite var minst torr och Nubars Diamont något torrare än Seche Vite.

Jag är lite förvånad för jag trodde Seche Vite och Poshé skulle vinna och China Glaze Fast Forward och Nubar Diamont vara sist för de är så pass mycket tjockare i konsistensen.
Som sagt, alla flaskorna var nyöppnade utom Nubars och jag försökte göra testet så rättvist som möjligt. Jag har växlat mellan Poshé, China Glaze Fast Forward och Seche Vite i flera år och tycker alla tre är bra. Det har dock på senaste tid blivit mer och mer Seche Vite. Ska nog ändra det nu och köpa på mig fler China Glaze Fast Forward. Jag propagerade ju mycket för det för några år sedan och ska nog göra det igen. Det är ett suveränt överlack även om det blir lite långsammare i nagellackstorkandet efter att flaskan varit öppen länge. Speciellt som Seche Vite och Poshé inte egentligen är bättre vad gäller det utan båda åldras rätt dåligt och gärna blir tjocka och sega i flaskan. Det är svårt att få ut dem bra på lacken då. Sen funkar ju alltid ett par droppar Seche Restore eller Poshé Polish Reviver  för att fixa det så klart.

Hoppas ni hade glädje och nytta av detta. Alla fyra av dessa snabbtorkande överlack är helt klart värda att investera i. På tio minuter hade alla gett helt torra och härdade naglar. Som kuriosa kan jag nämna att Nubar och China Glaze doftar likadant.

Tuch med rosa

Publicerad 2010-02-13 08:38:01 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Snart är det Alla hjärtans dag och jag tänkte att min idé om Tuch med rosa kanske kan vara lämplig att visa så här lite inför den dagen. Tuch med rosa alltså, en fantastisk kombination! Här är det massor av rosa nyanser från Makeupcosmetics som fått komma ut och leka. Hollywood, Female och Wow. Highlighter är July, också från Makeupcosmetics.

Dignity är basen. Ovanpå den lades sedan Hollywood i mörk ceriserosa på yttre tredjedelen av ögonlocket. I mitten av ögonlocket lade jag Female och på inre delen Wow. Alla de rosa blendades ihop något så de mjukt ska gå över i varandra. Som extra krydda pressades lite Space i glittrande hallonrosa ovanpå ögonlocket.

Därefter lade jag Tuch under ögat och längs övre fransraden samt ut i en bred spets över Hollywood. En svart penna användes som inliner och lite av Fyrinnaes flytande eyeliner i mörkblått målades längs övre fransarna och suddades sedan ut med mer Tuch.

July plockades fram och lades som highlighter under brynet och fick även mjuka upp övre kanten av de rosa skuggorna. Ögonbrynen fylldes i med skugga från Wet'n'Wild och fransarna fick ett lager mascara. Sen var det klart. Jag tycker det blev fint!

Nubar Belize Coral

Publicerad 2010-02-12 19:59:58 i Naglar i korall&persika,


Riktigt vackert är korallrosa Belize Coral från Nubar. Sommarvärme en kall vinterdag!

Två lager och man får full täckning av ett lättapplicerat och snabbtorkande lack. Helt perfekta egenskaper alltså på den här krämiga skönheten. Visst är det vackert! Jag brukar ju aldrig falla för rosa eller korall egentligen. Jag älskar det på andra men använder det sällan själv. Jag har dock suktat lite efter Nubars kollektion från förra sommaren med bara korallnyanser. Nu fick jag chansen att prova dem alla och det här var altlså först ut av dem.

När jag öppnade kartongen och lyfte ut den här flaskan kände jag att här är mitt korallfärgade lack. Det som kommer vara perfekt på mig. En färg som balanserar perfekt mellan rosa och rött och orange. Lite vattenmelon i den. Helt rätt tänkt var det också för när jag lackat med den så ser naglarna snygga ut och det skär sig inte mot min hudton.

Glansen är suverän och blir ännu bättre med Nubars topplack Diamont Seal&Shine. Där har ni förresten en ny nagelfavorit för mig! Vilket suveränt topplack. Snabbtorkande och med hög glans i flera dagar. Där Poshé snabbt blir repigt och matt håller Diamont Seal&Shine lystern. Den krymper inte lacken som Seche Vite kan göra. Den är alltså ett av mina absoluta favoritöverlack just nu!

En bild i solsken får ni också. Visst är det fint!

Blind Love Dark Knight

Publicerad 2010-02-12 10:38:39 i Emmas NOTD övrigt,Här kommer en manikyr som har några veckor på nacken. Jag gjorde den när BB Couture-lacken kom med Nailmail. Dark Knight är ett svart lack med gulskimmer i och Blind Love är ett metalliskt lack som faller mitt emellan guld och silver. Båda är rasande snygga, men Blind Love är helt klart min favorit. Jag har velat ha ett mellanting mellan guld och silver ganska länge, och detta är perfekt att använda som en accent till manikyrer då guld känns för varmt och silver känns för kallt. Jag har faktiskt Blind Love på en nagel just nu också, fast tillsammans med Rodeo Fanatic från China Glaze, en kombination ni gissningsvis får se nästa vecka. Båda lacken var förresten alldeles utmärkta att måla med, täckte med två lager, torkade snabbt och höll bra. Fast Blind love är ju metalliskt, och är således inte lika förlåtande som vanliga skimmerlack. BB Couture känns som ett otroligt trevligt märke måste jag säga. Jag inbillade mig först att de inte höll så bra, men det hade nog med överlacket jag använde ihop med mitt allra första BB Couture-lack att göra. Här har jag använt Nubar Foundation och Nubar Diamont över och under och det funkade alldeles strålande. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag älska namnen på de här lacken, de var ett stor del av anledningen till att jag köpte dem. De får mig att tänka på Roiben i Holly Blacks Tithe-serie, och det finns så mycket sämre saker att associera till…


Nubar Spark

Publicerad 2010-02-11 21:19:27 i Naglar - holografiska lack,


Nubar Spark blir sista lacket ut från Prism-kollektionen. Det är ett lack som var överraskande fint på faktiskt. Det ser rätt tamt ut i flaskan nämligen. Sen är holoeffekten väldigt diskret, men det gör ingenting. Det är fint ändå!

En mjuk beige med silverton. Tre lager krävs för full täckning men då får man en riktigt vacker yta som dessutom är slät och len även utan överlack. Med överlack blir det väldigt fin glans i det.

Diskret men ändå speciellt skulle jag kalla det. Det är mer som silverskimmer än holografiskt glitter. När man tittar på det i dagsljus är det nästan lite hudfärgat men på ett snyggt sätt. Jag tycker det passar min hudton väldigt bra dessutom. Jag var så övertygad om att jag skulle gilla det minst av mina Prism-lack, men så är alltså inte fallet. Sen är ju Prize och Treasure fortfarande mina favoriter, men den här är verkligen inte dum. Funkar dessutom om man vill ha naglar som inte sticker i ögonen för mycket.

Vad säger ni? Inte så illa va?

I lampljus kan man ana en fin liten regnbåge dessutom, men som sagt, det är en diskret holoeffekt.

Tuch med turkos

Publicerad 2010-02-11 21:12:46 i Sminkans EotD,


Dags för del tre i mitt tema Tuch. Tuch med turkos! Det är Lagoon från TMM som fått bli partner den här gången.

Som vanligt är det Dignity som bas. Ovanpå den lades Lagoon på hela ögonlocket. Den tonades sedan ut i Twinkle, också den från TMM och så highlightade jag med Shinkirou från Fyrinnae.Tuch fick agera djupgivare i det yttre v:et och så hade jag mörkblå penna som inliner och klarblå på yttre delen av nedre fransraden. Det var allt.

One Earthy February (K)night in Belfast

Publicerad 2010-02-10 20:51:48 i Emmas FOTD 2010,

När Sminkan och jag kikade igenom januaris kavalkad tillsammans så upptäckte vi till vår, eller i alla fall min, fasa att jag inte hade gjort en enda grön sminkning. Illa! Jag kände alltså att det var dags att bjuda på lite mer grönt så förra fredagen när jag skulle träffa några vänner för take away och singstar så passade jag på att göra en grön sotning. Som lite kuriosa så använde jag faktiskt exakt samma skuggor även torsdagen innan, fast då på ett annat sätt och i en lite enklare och mer skolanpassad sminkning. Jag tycker i alla fall att skuggorna är galet snygga ihop och jag älskar verkligen Ardell Hotties… Sen är jag otroligt förtjust i Earthy från Elf, ja förresten alla Elf-skuggorna jag har testat, närmare bestämt Golden, Earthy och Wild från mineralsortimentet. Jag tycker att alla är fina och blir intensiva och skimrande på huden, mycket vackra. Är ni sugna på att testa själva så kostar de endast 36,60 kronor styck här, ett mycket bra pris. Ja, jag har förresten mineralrouget Rose från Elf här med, tycker det passade väldigt bra ihop med sminket. Jag är faktiskt enbart nöjd med den här maken, täcker inte säga något dåligt om den. Jag tycker jag är fin här, så det så!


Hyn

Foundation: Egen mix av Everyday Minerals Neutral Fair och Light Medium, båda intensive
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Fair Intensive

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: E.l.f. Mineral Blush Rose

Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Fyrinnae One knight In Belfast och E.l.f Earthy

Highlighter: Makeupcosmetics February

Eyeliner: MAC Fluidline Shade
Mascara: Imju Fiberwig

Lösögonfransar: Ardell Hotties
Läppar
Läppglans: Lancôme Juicy Tube Pamplemousse


Nubar Brilliant

Publicerad 2010-02-10 11:46:31 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Ytterligare ett hololack från Nubar Prisms. Detta var betydligt lättare att fånga på bild för övrigt. Brilliant är lite av en kameleont faktiskt. På naglarna är det rosa, gammelrosa i vissa ljus och betydligt ljusare i andra. I flaskan ser det dock mycket mer lila ut än på naglarna, något som även uppmärksammades av min klasskompis då hon var här och pluggade. Lacket har för övrigt ungefär samma egenskaper som Absolute, det täcker med tre lager, är bra att måla med och det blir jämt och snyggt på nageln. Möjligtvis är detta lite mer holografiskt, men jag föredrar nog ändå Absolute, det går bättre ihop med min hudton. Brilliant är dock himla fin och jag har inte några rosa hololack sedan tidigare, så jag är himla glad för detta!

Nubar Jewel

Publicerad 2010-02-09 17:55:21 i Naglar - holografiska lack,


Ännu ett av Nubars holografiska lack. Bruna Jewel.

Det är precis som flera andra av lacken inte superholografisk utan mer multiglittrigt. Fint det med, men alltså inte med regnbåge i. Det hade annars varit likt OPI DS Desire, men nu har man skäl att äga båda!

Två lager kan räcka men jag körde på tre. Färgen växlar lite mellan en lite taupe-färgad nyans till med chokladigt mellanbrun. Ganska neutralt i tonen, varken för varmt eller för kallt.

Lättlackat och snabbtorkande och fint! På mina bilder dessutom försett med extra krydda i form av ett förlupet katthår. ;D


Donia

Publicerad 2010-02-09 17:41:19 i Boktema 2010,


Här kommer lite bonusboktema! Första gången vi hade med Melissa Marrs serie om de fyra älvhoven i Huntsdale så tolkande jag Donia, vinterflickan. Hon blir ju i första boken den nya vinterdrottningen och idag ville jag tolka henne igen men i hennes nya roll som inkarnation av årstiden vinter.

Jag valde att använda mina jumbopenna från NYX i vitt som underlag för sminket. Den är målad runt hela ögat och tonad med pensel. Ovanpå den lade jag sedan Kaleidoscope Illusion i ljusgrått från Pure Luxe över inre halvan av ögonlocket upp till brynet. På andra halvan använde jag Wind från Makeupcosmetics, en mild ljusblå färg som jag tyckte kändes som en vinterhimmel. Därefter tog jag svart kajal som jag drog en linje med längs fransarna uppe och nere. Den suddades med en pensel så den bara blev en grå skuggning. Ovanpå den lades glittereyeliner i silver och så limmades de galna lösögonfransarna fast. Slutligen målades bryna och strass klistrades fast för att representera iskristaller.

Jag är faktiskt ganska nöjd med min vintertolkning. Jag tycker det är svårt med vita eller nästanvita sminkningar. Donia är alla fall en av mina favoritkaraktärer i böckerna. Jag gillar henne och tolkar henne gärna fler gånger i framtiden. Nu ser vi fram emot del fyra av den här bokserien. Den ska komma ut i vår. Och självklart kommer vi göra ett boktema även med nästa del. ;D


Krig och kaos

Publicerad 2010-02-08 21:28:39 i Boktema 2010,

Precis som Sminkan har jag denna vecka valt att tolka Bananach, korpälvan vid det mörka hovet som förkroppsligar krig och kaos. Precis som Sminkan tidigare nämnt så har Bananach fjädrar istället för hår, kropps- och ansiktsmålningar av aska och blod och ser allmänt galen ut. Alltså ett ypperligt tillfälle att plocka fram mina fjäderfransar och passa på att måla svarta och röda snirklar i ansiktet. Ja, jag målade läpparna röda med och applicerade Piha Black över. Som ni ser är mina läppar inte ett dugg svarta, men jag gillar Piha Black ändå, jag tycker nämligen att den gör alla mina röda stift så mycket snyggare. Och jag vet att min mun är väldigt hackigt målad för övrigt. Det var kanske inte så jättesmart att måla munnen efter att de otroligt skymmande lösfransarna, eller ja lösfjädrarna, var på plats. Men det är sånt som händer och nu vet ni det, allt bör göras klart innan fjädrarna är på plats, de skymmer nämligen synfältet något alldeles otroligt. Och ni behöver inte oroa er, jag gick inte utan för dörren i detta, det var alltså ingen som fick ta del av mina hackiga läppar eller de hiskeliga fransarna. För de är rätt hemska faktiskt. De avled dock när jag skulle dra bort lim från dem, två fjädrar släppte och det blev ett stort hål i dem. Fast det kanske var lika bra, de är inte bekväma över huvudtaget, endast dramatiska.
 
Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude

Concealer under ögonen: MUS Cover All Mix Set

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Everyday Minerals Silk Dust

Rouge: Glo Minerals Sunset

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Face Highlighter Mystic

Ögonskuggor: MUS Pollution och MAC Knight Divine

Highlighter: MUS Next

Eyeliner: Fluidline Blacktrack & Röd eyeliner från HOT Makeup till snirklarna

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor Beyond Length, den svarta delen

Lösfransar: MUS fransar Posh

Läppar

Läppenna: En rödrosa från Body Shop

Läppglans: Lancôme Color Fever Gloss Piha Black

 


Japp, det var min tolkning av Bananach det. Jag vet inte om jag är helt nöjd, men jag tycker ändå att min tolkning har sina poänger. Jag tänker mig Bananach som galen och jag tycker att de här fransarna ser heltokiga ut faktiskt:) Sen är jag himla förtjust i den sista bilden. Och jag vet, jag ser vansinnigt dryg ut, men vem har sagt att krig och kaos är trevligt va?!

Bananach

Publicerad 2010-02-08 10:45:15 i Boktema 2010,


Tredje delen i Melissa Marrs serie om älvorna i Huntsdale och dags att plocka fram fjädrarna igen. Första gången vi gjorde boktemat tolkade jag en sommarflicka och en vinterflicka. Andra gången inspirerades jag av den mörka kungen Irial. Nu är det åter dags för en ur det mörka hovet, inkarnationen av krig, Bananach. Korpälvan. Den galna och våldsamma som ständigt söker utlopp för sitt vansinne och kaos i stridigheter och osämja. Hon är fascinerande och skrämmande och omänsklig. Min tolkning av henne är röd och svart. Hon beskrivs i boken som svartklädd och med korpfjädrar som hår och med tecken ritade i ansiktet och på kroppen med aska och blod.

Innan jag fäste min korpfjäder så såg makeupen ut så här. Tänkte att jag skulle visa den och beskriva den innan befjädringen också. Grunden är Dignity och svart kajal från Make Up Store. Jag ritade först konturerna och sedan fylldes de i med svart skugga från IsaDoras Fake Black duo.

Killer i rött från TMM lades i inre ögonvrån och fick följa den svarta kanten lite ovanför den. Mellan det svarta och det röda lades en färg som är mitt emellan, Blackstar Red från Makeupcosmetics. Därefter svärtade jag en linje ovanför det röda för att få till min blod-och-aska grej. Jag vill inte ha för jämna och snygga toningar, det ska se lite skitigt ut. Aningens highlighter under brynet, Cream Cat från Brite Bird, och så fyllde jag i brynen.  

Ja, efter att ögonskuggorna kommit på plats så klippte jag loss en bit av en fjäder från min fjäderboa och limmade fast den i yttre ögonvrån. Bananach har ju fjäderhår, men jag hade ju faktiskt boan på huvudet förra gången så jag avstod från den idag. Man kan ju inte alltid vara likadan.

Jag hoppas intrycket nu är våldsamt, krigiskt, blodigt och askigt. Gärna vansinnigt också. Jag vet att jag egentligen inte gjort något nytt här, men det är så här jag ser Bananach framför mig, alla fall makeupmässigt. Sen tycker ju jag att det här är snyggt dessutom. Jag har faktiskt sett ut så här, minus fjädern, många gånger som ung när man skulle ut och hänga på Grottan och vara svår. Ja, innan dess också. Det var väl den här typen av makeup som fick min mellanstadiefröken att ringa hem till mina föräldrar och gråta. Ja, det var tider det. Nu är man medelålders och betydligt mer städad när man går till skolan. ;D

Fragile Eternity av Melissa Marr

Publicerad 2010-02-08 10:44:17 i Boktema 2010,


Dags för boktema igen och dags för del tre i en serie både jag och Emma läser med stor glädje. Andlöst väntar vi på den fjärde delen som snart ska ges ut, Radiant Shadows, och när vi läst den kommer ni säkert att återigen påminnas om den här bokserien i ett boktema. Ja, varje bok har alltså förärats sitt boktema så här långt. Först var det Wicked Lovely, eller Mer än ögat ser som den heter på svenska, och sen var det Ink Exchange som heter Under din hud på svenska. Nu är det Fragile Eternity, tredje delen, som kommer på svenska snart.

Fragile Eternity tar vid där de andra delarna slutar. Niall är kung över mörkerhovet, Donia över vinterhovet. Aislinn och Keenan kämpar med sitt förhållande som regenter för sommarhovet eftersom Aislinn inte vill vara mer än vän eftersom hon älskar sin mänskliga pojkvän Seth. Seth försöker vara förstående men lider av att se den starka dragningskraften som finns mellan Aislinn och Keenan. Han försöker vara en del av Aislinns liv, men ju mer han dras in i älvhovens affärer desto mer tydligt blir det för honom att hans mänsklighet är ett hinder. Även den svagaste bland naturväsenden och oknytt kan döda honom eller skada honom, även av misstag, och han ser sig som en belastning för henne. Hans önskan blir att själv förvandlas till en av älvfolket. Han försöker förmå sin bäste vän, Niall, att hjälpa honom, men får avslag. Ingen vill ge honom den förbannelsen. Men hans vänskap med alla de tre älvregenter som finns i vår värld lockar till sig uppmärksamheten från både Bananach, krigsfén, och hennes syster, höghovets regent Sorcha. Bananach ser möjligheten att utnyttja honom för sina egna krigiska syften och hjälper honom till Sorchas hov i Fairy. Där vinner han något, han blir en av dem, men han kanske också förlorar något. dessutom dras han nu oåterkalleligt in i de intriger som finns mellan de fyra hoven. En sak är dock säker, han kommer få en viktig roll att spela...

Läs böckerna om Seth, Aislinn och de andra bland älvorna i Huntsdale. Melissa Marr kan verkligen skriva spännande och intressant. Karaktärerna är inte endimensionella och man känner sympati med dem alla och kan förstå deras drivkrafter och motiv, vare sig de verkar för det som vi konventionellt ser som gott eller ont.
Ink Exchange är en av de bästa böcker jag läst i den här genren och faktiskt även utanför den. Det är en bok som kan läsas på många olika plan. Vare sig första eller tredje delen lever riktigt upp till samma standard, men jag tycker ändå att Fragile Eternity förtjänar en plats i bokhyllan hos alla fantasyfantaster och andra med.

H&M Läppglans Pink me Later

Publicerad 2010-02-08 07:40:18 i Läppar,


Dags för lite läppar här på bloggen, eller vad säger ni? Alla bloggar har ju hyllat H&M Lipgloss på senare tid. Jag var alltså tvungen att prova. Här ser ni alltså mina läppar med rosa Pink me Later. Ett ganska tjockt och täckande läppglans i kall 80-talsrosa.

Den ligger på bara läppar här, ingen penna eller något läppstift under. Bara gloss. Det är väldigt opakt men på ett mjölkigt sätt. Jag gillar det inte riktigt på mig. Det blir barbiedocka av det hela. Tuggummirosa. Men egentligen är det ju fantastiskt att ett gloss ger så mycket färg. Alltså maxpoäng till själva täckningen. Dessutom doftar det kaksmet vilket alltid är plus i min bok. Jag borde älska det för det är inte ens klistrigt. En dag som jag vill ha läppar i den här färgen skulle jag älska det. Men idag vill jag inte det.

Nubar Gem

Publicerad 2010-02-07 21:57:20 i Naglar - holografiska lack,


Dags för ännu ett bildspam och ännu ett av lacken från Nubars Prism-kollektion. Gem heter den här juvelen.

Ett lite spännande lack är det eftersom färgen verkar skifta med ljuset. Det är silverbeige, rosabeige, lilabeige och guldbeige. Hela tiden beror färgen på ljus och vinkel. Det är alltid vackert så jag rekomenderar det varmt!

Det är en grundfärg som kan kallas diskret men glittret är allt annat än diskret! Det gnistrar och glimmar som om man krossat diamanter och dammat på naglarna av stoftet efter dem. Helt underbart!

Tre lager lack krävs för full täckning men med Nubars snabbtorkande topplack spelar det ingen roll med det extra lagret. Lacket torkar snabbt ändå. Dessutom blir det slätt och fint efter överlacket. utan överlack kan man känna att det är aningens knottrigt eller strävt om man gnuggar på det.

Vackert alltså. Alldeles underbart! Bilderna här ovan och direkt nedan är alla tagna på balkongen med lite olika ljusförhållanden. Dock inte solljus. Ni ser hur olika det blir beroende på ljus och vinkel.

Här nedan en serie bilder tagna i lampljus. Då plockas de mer gyllene tonerna fram och lacket får ytterligare en annan karaktär. Det blir dock inga holo-regnbågar i det utan det stannar vid galet multiglitter. Och det räcker så bra så!

Tuch med metaller

Publicerad 2010-02-07 12:04:12 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Ljuvligaste Emma startade ju en craving av stora mått för mig när hon visade upp Tuch från Make up Store här på bloggen. Jag, som planerat köpa Cupol och Tribecca sedan i höstas, kom äntligen in på Make Up Store nu i februari och då blev det ett nytt inköp på skuggfronten. Nej, inte vare sig Cupol eller Tribecca men väl Tuch!

Visst är den underbart vackert!En lite blåtirebrun bas med midnattsblå lyster. Vacker som en dröm! Emma har ju inte använt sin Tuch sen hon visade upp den och påstår att det beror på att hon inte vet vad hon ska ha den till. Ja, jag måste ju leka med min Tuch nu när den är ny så ni kommer få minst fyra inlägg med Tuch i olika kombinationer. Fyra säger jag för det är vad jag planerat. Tuch nummer ett har ni här, med metaller. Sen ska jag visa Tuch med lila, turkos och rosa. Har ni fler förslag på kombinationer? Skriv i kommentarsfältet så kanske det kan bli mer Tuch på bloggen framöver. Och om ni har Tuch själva, hur kombinerar ni den? Kanske kan ni visa också om ni har bloggar. Vore jättekul! Se det som ett sorts löst tema för den närmaste perioden. Tema Tuch!

Idag är det alla fall en ganska konventionell variant. Jag har grundat med min Dignity från Face. Blå penna runt ögat och som inliner. Revlons Sapphire Flash är det. Sen har jag Tuch på ögonlocket och under ögat. Inte så kraftigt pålagd heller utan mer som en mjuk slöja.

Till Tuch valde jag att använda Antique och Lucky Silver från Makeupcosmetics. Det är två underbara pigment. Antique flyter mellan brons och varmt silver och har ett enastående skimmer. Det är ett av mina absoluta favoritpigment i metallgruppen. Oerhört användbar i alla lägen. Lucky Silver är en varm silvergrå. Mycket bra skugga med massor av pigment. Den ligger även under ögat. Just ja, Antique är placerad på brynbenet ovanför Tuch och Lucky Silver ovanför Antique.

Jag avslutade med en ljusbeige gnisterskugga som heter Champagne. Även den är från Makeupcosmetics och jag använder den väldigt ofta eftersom den också passar i princip till allt. Den ger lite mjuk värme och glittrar vackert i alla makeuper, även här. Den är placerad precis under brynet och smälter fint ihop med Lucky Silver. Slutligen valde jag en mörkblå flytande eyeliner från Fyrinnae. Dazzling Darkness heter den. Mascara från L'oreal och brynskugga från Wet'n'Wild.

Nubar Absolute

Publicerad 2010-02-06 11:33:23 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Hej på er allesammans! Hoppas att ni har en riktigt skön helg! Jag älskar lördagmorgnar, ja och för all del söndagar med. Okej, jag gillar att ha sovmorgon, och jag har det ganska ofta eftersom jag inte måste åka till universitetet varje dag, själstudier ni vet. Helgmorgnar är dock så mycket bättre än vardagssovmorgnar, då behöver man inte ha dåligt samvete för att man har sovit länge och man behöver inte försöka komma igång med plugg så snart som möjligt, härligt alltså! Stackars Sminkan fick ju jobba idag, ack och ve, aldrig kul att jobba en lördag. Dessutom så brukar vi prata över msn när jag äter frukost, till mitt stora förtret är jag nu utan frukostsällskap, min sambo är iväg och hjälper någon kompis med en flytt. Alldeles ensam är jag alltså, därav min otroligt babbliga text.

Men okej, nog gnällt, vi ska ju titta på nagellack! Sminkan har ju redan visat flera fina lack från Nubars Prisms, men eftersom vi vanligtvis delar på en kollektion så har ju även jag några att visa er och vi börjar med Nubar Absolute. Absolute är ett turkost lack som skiftar färg ganska mycket beroende på ljuset. Ibland är det klart turkosblått och vid andra tillfällen har det en ganska stark grön anstrykning i färgen. Det skiljer sig från i alla fall Gems, Jewel och Prize genom att vara ett helt slätt holografiskt lack, det är alltså inte späckat med holografiskt glitter utan holoskimret finns överallt och bildar de små karakteristiska regnbågarna när ljuset är det rätta. Vackert! När jag först applicerade det här lacket var jag rätt sur och allmänt grinig, det krävde nämligen tre lager och just då hade jag fått för mig att jag kanske borde ha haft fyra lager egentligen. Dagen därpå så insåg jag dock att det var fullt tillräckligt med tre lager, täckningen är helt okej såhär. Lacket är dessutom bra att måla med, så tre lager är faktiskt ingen katastrof.Avslutningsvis vill jag bara säga att det var äckligt svårt att få fram det holografiska i det här lacket på bild, något som har retat mig så otroligt, jag tror jag har fotat vid fyra olika tillfällen. Regnbågarna fanns där, jag såg dem klart och tydligt, men de ville liksom inte följa med till bilderna. Det är förresten därför jag fotade i en bok, jag fick för mig att boken skulle fungera som såna där ljusreflekterande skärmar som fotografer har. Idén var nog inte så dum faktiskt, jag tycker att det blev rätt hyfsat. Lacket är dock mer holografiskt än vad bilderna antyder, men jag kan tyvärr inte göra så mkt mer för att visa er det…

Lilabrun

Publicerad 2010-02-06 06:24:28 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Det är lördag idag men jag ska iväg och jobba lite alla fall. Stackars mig... nej, kanske inte, men det var tungt att kliva upp i vanlig tid en sjätte dag kan jag säga. Hur som helst, ni ska få en liten jobbanpassad sminkning idag trots att det är helg. Emma kan säkert bjuda på något mer glamoröst senare om vi alla är snälla. ;D

Med skuggor från min Hot Pots-palett skapades denna makeup. Det är en grund av Dignity och ovanpå den två nyanser av rödlila/rosalila ögonskuggor med mycket skimmer. De är placerade på ögonlocket upp till mitten av brynbenet, den mörkare längst ned och den ljusare uppåt. Brun skugga i globlinjen och så blendades allt kraftigt. Highlighter är Brite Bird Cream Cat. Eyeliner från MsChic i brunt och blå penna, Atlantis från IsaDora, som inliner.
Samma penna som användes för Vattenhäxan i måndags faktiskt. En snabb och enkel makeup som funkar bra om man vill ha lite diskret makeup men ändå färg en vardag.

Mystic Violin

Publicerad 2010-02-05 16:28:56 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

En ganska enkel makeup med två pigment från Brite Bird och så ett från Fyrinnae. Det är Violin och The Bridges från Brite Bird och Mystic från Fyrinnae. Grunden är Dignity från Face Stockholm.
Som ni ser så har jag lagt Violin på hela ögonlocket samt ovanför de båda andra högt på brynbenet. I globlinjen samsas The Bridges i mörkbrunt med Mystic i skimrande grått. den highlighter ni ser är Dignity utan skuggor ovanpå. Runt ögat är det också en ram av Bourbon, en brun kajal från Urban Decay och så Indigo från IsaDora som inliner. Mascara och brynskugga.

Nubar Treasure

Publicerad 2010-02-05 06:15:39 i Naglar - holografiska lack,


Dags för mer Nubar och mer från senaste Prism kollektionen. Nubars Treasure!

Okej, det är inte exteremt holografiskt, men färgen är ljuvlig och det är tillräckligt mycket holo för att ge en svag regnbåge i lacket även i dagsljus. Det är dessutom lättlackat och klarar sig med två lager till skillnad från Essence, Spark och Gem som kräver tre.

Visst är det ganska fint ändå? Alla bilderna ovan samt den precis nedanför är tagna i dagsljus. De är väldigt rättvisande vad gäller färg och skimmer. Ofta är det svårt med lila för de vill plocka upp för mycket blått på bild, men det här är färgkorrekt återgivning. En mellanlila med aningens blåton i basen som gör att den inte slår över i rosa eller rött. Tydligt skimmer. Massor av det! 

När regnbågen inte syns ser det ut som det votre späckat med skimmer i silver och blått. Även det är ju fint så jag accepterar att det inte är som DS Original eller så.

Under lysröret i köket ser ni hur regnbåge kommer fram!

Jag önskar mina naglar och nagelband kunde göra det rättvisa, men vad ska man göra. Förhoppningsvis kan ni uppskatta det här lackets skönhet trots den trista bakgrunden.

Tre badrumsbelysningsbilder med, så ni får riktigt många varianter på ljus att begrunda. Köper ni några Prisms skulle jag rekomendera detta och Prize. De är absolut bäst av dem jag har.

Mineralögonskugga: Fyrinnae

Publicerad 2010-02-04 21:23:46 i Mineralögonskuggeguiden,


Ja! Nu är det äntligen dags för Fyrinnae! En av mina topp tre favoriter bland mineralerna! Fyrinnae är väl värda att prova av många olika skäl. Dels för färgrikedomen, dels namnen på skuggorna, dels de humana priserna och dels för att många av deras pigment är helt grymma att jobba med!

Här ser ni det lilla urval jag gjort för att visa Fyrinnaes olika skuggor för er. Det är några av mina personliga favoriter och så ett av de mest omtalade av deras pigment, Fyre&Ice. Den är dock inte mitt första val när jag sträcker handen mot Fyrinnaelådorna. Den är dock  en typisk representant för en av de undergrupper som finns bland Fyrinnaes skuggor.

Fyre&Ice har fått representera den grupp av Fyrinnaeskuggor som består av en mörk bas och ganska grovt skimmer eller om man vill kalla det glitter. Den här gruppen hittar man t.ex Immortal, Bastet och många fler i. De har en nackdel och det är att det är lätt att borsta bort glittret när man blendar och då blir man kvar med bara en askig, grå basfärg på huden. Däremot är de utmärkta att använda fuktade som eyeliner. De kan också bli bra ovanpå en ganska kraftig och fet bas. Ni kan se exempel på Fyre&Ice som eyeliner här och på Bastet som ögonskugga här. Vill ni kan ni titta på det här inlägget som jag skrev om Fyrinnae i oktober 2007. Där finns också swatcher och lite provsminkningar. Ni ser på swatchen på min handrygg att Fyre&Ice, precis som Fyrinnae över lag, är kraftigt pigmenterad. Den blir alltså rejält svart i förstone. Bara på Dignity kan man dock tydligt se det lila skimret.

Leif är en favorit i grönt. En underbar, skimrande bekantskap. Vem älskar inte en ögonskugga som heter Leif liksom? Jag har den både i sample och full size. den är dock inte exceptionell i sina egenskaper. Det är en bra grön ögonskugga som behåller sin färg i burken även på huden. Den är lättblendad och hållbar på alla sätt men som sagt, det finns andra gröna som är lika bra. Leif representerar genomsnittspigmenten hos Fyrinnae. Det är ju så att de flesta mineralögonskuggor från de märken jag tar upp här är rätt lika. Skillnaden är inte enorm på Big Money från MAD och Leif från Fyrinnae. Jo, Leif funkar bättre även på baser som blir lite mer torra, som UDPP och Paint Pot. Ni ser att den inte ser så olika ut på de tre baser jag testar över medan MAD's Big Money knappt fäster alls på Paint Poten.

Arcane Magic heter en serie med ögonskuggor från Fyrinnae. Här har vi klara favoriter för mig! Conjurour, Avian Shapeshifter, Archmage, Sorceress, Dragon Magic... Här ser ni ljusblå Wizard's Apprentice. De är alla skimrande och härliga med god pigmentering och bra egenskaper. Sorceress och de andra med svart bas får man vara försiktig med vid blendning så de inte tappar sitt skimmer och blir bara svarta, men det är ju samma sak med alla liknande mineralskuggor. De är alla fall enastående vackra varenda en i den här gruppen. Sorceress ser ni mig använda bland annat om ni följer denna länk och Dragon Magic har bland annat synts i boktemat.

Polar Bear är ett av de där pigmenten man bara älskar. Det är helt perfekt. Precis som Shinkirou, Shrouded in Gold, Little Red's Pet Wolf, King Pao, Atomic Afterglow och många, många fler. De där pigmenten som fullständigt smälter ihop med din hud. Pigmenterade som bara den, enkla att blenda, smidiga och fantastiska på alla sätt. Det är pigment som detta som gör att Fyrinnae är bland mina topp tre-favoriter. Shinkirou har jag skrivit om här och den och Polar Bear har exakt samma egenskaper men Polar Bear är en guldskugga istället för benvit med skimmer.

Snabb makeup bara för att visa färgerna på ögonlocket. Wizard's Apprentice längst in, Leif mitt på locket, Fyre&Ice ytterst samt under ögat och Polar Bear som highlighter. Grunden här var Dignity. Som sagt, inte gjord för att vara "på riktigt" utan bara för att få en uppfattning om hur det blir "på riktigt".

Förutom de olika typer av pigment jag nämner här ovan finns även glitterskuggorna i City of Glam-serien. De är ofärgade med glitter i olika nyanser. Väldigt vackra!

Här ser ni de tre baserna på min handrygg, sedan en bild under spotlight, en bild under vanlig lampa och slutligen i indirekt dagsljus i fönstret. U=UDPP, P=Paint Pot Painterly från MAC, D=Dignity, krämhighlighter från Face.

Fyrinnae har en otrolig variation i sitt färgutbud och gör väldigt bra ögonskuggor. Självklart skiftar kvaliteten mellan olika skuggor, precis som hos andra mineralmärken, men de är i allmänhet mycket väl pigmenterade. Man får se upp med dem som har grövre glitter i sig så man inte borstar bort det och står med bara den svarta basfärgen kvar på huden, men annars är det enkelt att jobba med Fyrinnae. Priserna hos Fyrinnae är mycket humana och man kan köpa dryga sampleburkar för $1,75 och full size för $5,25. frakten är inte särskilt dyr och förr hade de fraktfritt om man köpte för mer än $20. leveranstiderna kan vara långa om man har otur då de gör skuggorna efter beställningen istället för att ha stora lager. Det är dock väl värt att vänta på. Tror faktiskt jag ska beställa lite nytt därifrån när jag ändå är på gång för Fyrinnae kan man inte få nog av!

Och beställt har jag gjort nu. 12 pigmentsamples blev 21 dollar. Ingen frakt alltså och under 160 kronor. Lysande pris! Dessvärre har de just nu ca en månads leveranstid. Den som väntar på något gott väntar dock, som bekant, aldrig för länge. :D 

Eldhäxa

Publicerad 2010-02-04 06:04:06 i Boktema 2010,


Eftersom vi saknar boktema den här veckan så blir det, som ni vet, lite interiminlägg med bokinspiration. Egentligen är boken i sig inte särskilt inspirerande. Jag har utgått från Anya Bast serie om elementhäxor och dagens element är eld. De tidigare har varit vatten och jord. Böckerna är verkligen inte så fantastiska att jag rekomenderar läsning, men de kan väl få vara alibi för att måla sig massor och limma strass i ansiktet alla fall!

Grund av Dignity, som vanligt, och så ögonskuggorna Tour i guld från Makeupcosmetics, Ra i guldgult från TMM, Red Panda i rostigt orangeröstt från Fyrinnae och Vegas i skimrande orangerött från TMM.

Jag började med att lägga Tour i inre ögonvrån. Den tonades sedan ut i Ra som ligger under brynet. Red Panda på ögonlocket intonad i Tour men inte alltför noga blendad. Lite känsla av låga vill jag ha. Därefter är det Vegas som ger den rödare orangeglimmande färgen i ytterkanten. Mörkbrun kajal runt hela ögat och så lite röd läppenna under nedre fransraden. Mascara och brynskugga och massor av fina strasstenar som grädde på moset. Visst får jag otroligt blå ögon! Tycker de här skuggorna är jättefina på mig!

Boken, With Fury, handlar om Sarafina. Det är en tjej som inte vet att hon är en kraftfull eld-häxa. Hon upptäcks av den onda trollkarlskrets som står som opposition till det goda Coven som elementhäxorna annars tillhör. Sarafina blir kidnappad men räddas av the Coven. Där behandlas hon först med misstänksamhet men till slut får hon deras förtroende. Hon förälskar sig i trulige jordhäxan Theo och sen handlar det dels om deras begynnande relation, dels om att jaga demoner. Ganska tunn story alltså, men vad sjutton, jag fick ju leka lite med eld!

Så hoppas jag ni får en bra torsdag trots snöstormen... Och alla ni som sätter kaffet i vrångstrupen och tänker "går hon till jobbet så där?", nej, jag är helt osminkad idag. Men minus strassen hade det lätt funkat. ;D

Nubar Prize

Publicerad 2010-02-03 17:19:33 i Naglar - holografiska lack,


Välkomna hit och varsågoda, en notd med ett underbart rosarött hololack! Nubar Prize! Det här är vackert, vackert, vackert!

Ljuvligt rosarött och späckat med multifärgat skimmer! Det gnistrar tokmycket i alla ljus men det är inte på det klassiska regnbågesättet utan mer som de modernare DS-lacken. Alltså mer glitter än holo. Det är dock superglittrigt! helt fantastiskt att titta på!

Jag gillar den klara rosa färgen. Det känns som ett givet sommarlack för mig.  En färg man blir glad av. Det ser närmast overkligt ut när man betraktar det i olika ljus. Som om det vore fiberoptik i det. Kommer ni ihåg de där galna 80-talslamporna som såg ut som en vit kvast som snurrade och bytte färg? Så känns det här lacket!

Två lager lack räcker för full täckning och det behövs överlack för en slät yta. Det är lite knottrigt även efter ett lager Seche Vite, två kan nog vara bra om man vill ha en slät nagel.

Ja, det var en massa dagsljusbilder. Några lampljus måste vi ju ha. Två under lysrör i köketOch vill du också ha ett Nubar Prize? Så klart du vill! Kolla in hos Nail Shop!

Jordhäxa

Publicerad 2010-02-02 21:23:32 i Boktema 2010,


Japp, ett nytt element i min lilla svit av interimistiska bokteman. Det ordinarie boktemat har ju utgått denna vecka så jag planerar att ge er tre inlägg med tre sminkningar baserade på elementen vatten, jord och eld. Jag vågar nog inte försöka mig på luft tyvärr, för jag får ingen bild i huvudet av hur det skulle kunna se ut. Hur som helst, det är alltså löst inspirerat av en ganska usel bokserie. Jag kommer ju aldrig begära av Emma att hon läser böckerna men eftersom jag själv pinat mig igenom dem så kan de väl få ge upphov till lite kul smink. Eller kul och kul, jag vet inte om ni tycker det är kul. Jag hade kul när jag stod och limmade strass. :D

En brun och grön look tycker jag passar elementet jord. Det är skuggorna Brown Smoke, Fern, Shrouded in Gold och Magic Copper som jag använt mig av. Brown Smoke och Magic Copper är från Makeupcosmetics och Shrouded in gold är från Fyrinnae. Fern är en skugga från TMM. Grunden är Dignity från Face. Som ram runt ögat använde jag Tigis bruna kajalpenna.

Jag började med att lägga Fern på inre och yttre delen av ögonlocket. På mitten lade jag Shrouded in Gold. Brown Smoke i globlinjen och under ögat. På brynbenet tonades Shrouded in Gold och Fern ihop till en sorts grönguldig soppa. Magic Copper precis under brynet. Eyeliner i brunt från MsChic. Ifyllda bryn och så strass så klart! Det här kanske är ett strasstema egentligen... Ja, det var det. Lite jordigt hoppas jag det ser ut.

Boken som handlar om den häxa som har elementet jord i Anya Bast serie heter Witch Hart. Den handlar om Claire som varit fånge i demondimensionen men kastas ut ur den och in i vår värld när hennes herre vill att hon ska rädda en sorts supermagisk substans som är kraftfullare än kärnvapen. Hon jagas av demoner i vår dimension och söker hjälp hos the Coven. Där möter hon eldige Adam och blir kär. Ja, ni hör ju, värsta usla intrigen. Nå, den har kommit till någon nytta nu alla fall, eftersom jag fick en ursäkt för att sminka mig! ;D

Våra bästa lack i lila

Publicerad 2010-02-02 13:15:09 i Sminkan och Emmas favoriter!,

Dags igen för ett av våra gemensamma inlägg med favoriter av något slag. Förra veckan visade vi våra topp tre highlighters och nu är det dags för våra topp tre lack i lila. Tanken är att lacken ska vara lila, så klart, och inte holografiska eller duokroma. Så ni vet förutsättningarna.

Ni som följer bloggen och har lärt känna oss båda vet att Emma är svag för lila lack. Jag skulle säga att näst efter röda skimmerlack är lila lack Emmas stora passion. Jag däremot faller ofta för lack i lila men tröttnar eftersom jag ofta tycker att jag redan har samma färger innan. Då skickar jag mina lila lack till Emma och svär att aldrig köpa lila igen. Några lack bor dock kvar och här kommer alltså några av dem och självklart utan inbördes ordning.

Sminkans topp tre:

China Glaze Coconut Kiss

China Glaze Coconut Kiss är fortfarande rätt unik i min samling. Det är en varm lila, klar och stark i tonen. Ingen risk att den slår i blått elelr svart eller någon annan färg. Glansen är superb och den har den där speciella China Glaze-lystern som får den att se lite glaslik ut på nageln. Lite jobbig att måla med är den. Den vill gärna följa med penseln i andra omgången och bli ojämn. Tålamod krävs alltså.

Color Club Catwalk Queen

Color Club Catwalk Queen är ett mörkt plommonlila lack som blir nästan svart i vissa ljus. Det innhåller mängder med skimmer, som ni ser, speciellt i lamljusbilderna. Det här är vampigt och härligt och kanske inte så lila som jag trodde. Mer plommon alltså, eller svart körsbär. Min typ av färg! Det är dock tveksamt om det egentligen skulle kvalat in här. Då måste man ju släppa in BB Couture Spellbound, Zoya Casey och OPI Black Cherry Chutney också. Eller? Åh, vad svårt med gränsdragningar...

Superbra lack alla fall, som alltid med color Club. Lättlackat och hållbart. Rekomenderas!

Zoya Yasmeen

Ni måste klicka på flaskbilderna för att se det härliga skimret! Två yttersta i dagsljus, mittersta under lampa. Det ser duokromt ut i flaskan, men är det inte på naglarna.

Yasmeen är en klassiker för oss nagelnördar. En fantastisk färg som lyckas vara både vampy och lila på samma gång. Alltså det Catwalk Queen inte riktigt klarar av.

Emmas favoriter:
Precis som Sminkan säger är jag väldigt förtjust i lila skimmerlack. Allra mest gillar jag dock grönt, därefter kommer röda och lila skimmerlack på delad andraplats. Mina tre favoriter är i nuläget följande:

Sally Hansen HD Cyber
Det här är utan tvekan ett av de lack jag tyckte allra mest om sommaren 2009. Alla de Sally Hansen HD-lack jag äger är som vackra skimrande sidentyger, men Cyber är den jag gillar allra mest! Det här är ett ganska klarlila lack med rosa skimmer i och jag tycker att det är så vackert! Dessutom är bilderna på Cyber de jag gillar mest i mitt NOTD-arkiv, vilket nog bidrar lite extra till min förtjusning.


Malificent Magenta
Min andra favorit på listan, som precis som för Sminkan är utan inbördes ordning, är Malificent Magenta från BB Couture. Det här är ett mörkt lila lack med underbart skimmer som är riktigt bra att måla med och alldeles förtrollande snyggt. Det klarar dessutom av att vara tämligen mörkt lila utan att för den saken skull se svart ut, något som för vissa lack är en klar balansgång. Kan ju dessutom tillägga att MM är ett av de lack som inte har fått stanna kvar hemma hos Sminkan. Galet att ge bort detta lack tycker jag, för det är ju så vackert! Bilderna är förresten kassa, Sminkan har tagit bättre bilder, men jag tyckte det var roligare att visa mina egna händer, särskilt som sista bilden kommer bli på Sminkans naglar.

Cowgirl Up
Min sista favorit bland de lila lacken är Cowgirl Up, ett underbart rödlila skimmerlack som kom med China Glazes Rodeo Diva-kollektion 2008. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg det här lacket och det är utan tvekan det jag har använt mest av alla lacken här. Dessutom skiljer det sig från de övriga eftersom Cowgirl Up har så tydliga varma undertoner medan de andra lacken har en dragning till blått. Normalt sett så fördrar jag lila lack som drar i blått, men ingen regel utan undantag och således är Cowgirl Up en av mina verkliga favoriter. Dock en av mina favoriter som jag inte själv har visat upp i bloggen och således knycker jag helt fräckt en bild av Sminkan på denna skönhet.


Så, nu har vi visat våra lila favoriter. Har ni några andra eller håller ni med oss? Ni kan väl tipsa i en kommentar? Det är alltid roligt att få nya tips, särskilt som vi båda är väldigt förtjusta i lila. Med lite tur kan jag ha Sminkan till att köpa dem och sen kan hon skicka dem till mig när hon insett att hon redan hade något liknande:)

Vattenhäxan

Publicerad 2010-02-01 18:02:16 i Boktema 2010,


Inget riktigt boktema för Emma är upptagen den här veckan, men jag kan ju klämma till med en sminkning inspirerad av en bok ändå. Det blev bok två i Anya Bast serie om elementhäxorna. Mest för att jag var sugen på att leka lite med strass och ett par blå lösögonfransar av ovanligt dålig kvalitet.

Bokserien handlar alltså om elementhäxor, det vill säga att de har sina krafter kopplade till ett av de fyra elementen. I bok två, Witch Blood, handlar det om Isobel. Hennes syster har mördats av en ondskefull sammanslutning av trollkarlar och hon söker hämnd. Trollkarlarna har besvärjt fram en demon och den demonen måste stoppas. Hon söker hjälp av det som kallas The Covent, en sammanslutning av goda häxor och trollkarlar, och hon blir förälskad i deras ledare, Thomas Monahan. Massor av sex är det i boken, något som irriterar mig som vill läsa själva historien. Nej, boken är inte speciellt bra. Intrigen hamnar i bakgrunden och det är mer Harlekin-romans än fantasybok. Jag rekomenderar den alltså inte. Men vad sjutton, något sorts boktema förtjänar ni ju så vi kör på det här. ;D

Sminket är mycket roligare än boken. Mycket, mycket roligare. Grunden är Dignity, som vanligt. Det är alltså en krämhighlighter från Face och den är applicerad från frans till bryn för att ge skuggorna ett bra grepp. Sen har jag Cobolt från MAD Minerals på hela ögonlocket. I globlinjen är det supervackra, skimrande Sea från Makeupcosmetics och den övergår i ljuvliga Twinkle från TMM. Det är Twinkle som skimrar i turkos i inre ögonvrån och under brynet alltså.

Under ögat och som inliner använde jag Atlantis, en penna från IsaDora. Den är jättebra! Rekomenderar den varmt. Den fäster verkligen på vattenlinjen och den är mjuk och bra att måla med. Ni ser att den är inliner även under övre fransraden på bilden nedan. Eyeliner längs övre fransraden är Cobolt från Stila, en Smudge Pot. Sen är det glittereyeliner i ljusblått under ögat ovanpå Atlantis.

De värdelösa blå plastfransarna köpta från eBay fästes sedan så gott det gick. Jag försökte binda ihop dem lite med mina egna fransar med mascara men det blev väl sådär. Nå, färgen är fin på dem alla fall. Sen målade jag brynen med brynskugga från Wet'n'Wild vilket kändes passande med tanke på mitt vattentema! Avslutningsvis strasstenar i blått, grönt och kristallvitt. Tycker det blev ganska bra som tolkning på elementet vatten. Hoppas ni gillade detta interimistiska boktema. Vi kommer tillbaka med ett riktigt boktema nästa vecka och då blir det älvor! Wohoo! Jag vet preciiiiis vad jag ska göra då!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela