Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad i december

Publicerad 2007-12-31 08:54:05 i Kavalkad,

Inte varje make-up från december, men ett litet urval. Några blev riktigt lyckade, andra var jag betydligt mindre nöjd med. En lite spretig månad där jag själv har svårt att se en linje. Vad säger ni? Vilken, om någon, gillade ni bäst? Alltid lika roligt att höra om era favoriter!

1 dec                          2 dec                          14 dec                     24 dec

  15 dec                        4 dec                         4 dec                          12 dec

3 dec                              11 dec                       3 dec                           9 dec

4 dec                          5 dec                          16 dec                             5 dec

6 dec                           6 dec                        7 dec                         14 dec

7 dec                           9 dec                         9 dec                         10 dec

13 dec                         21 dec                          23 dec                 13 dec

17 dec                      17 dec                        18 dec                         18 dec

19 dec                       27 dec                            22/12                          19 dec

GOTT NYTT ÅR alla mina kära läsare! Jag har verkligen haft roligt med er sedan jag gjorde denna blogg offentlig. Ni är inspirerande och roliga och det är fantastiskt att det, i varje svensk stad, sitter en kvinna med en enorm sminksamling och en hunger efter att lära sig mer,  hitta nya märken att prova och nya människor att dela sina sminkerfarenheter med! TACK allihop, för positiva, kommentarer och glada tillrop! Vi ses i det nya året 2008!

Tokig i teal!

Publicerad 2007-12-27 11:32:57 i Sminkans EotD,

Älskar ögonskuggor i blågrönt. Därför får ni nu en typisk Sminkan i teal!

Svart krämhighlighter, Felicia, från Face, ligger på ögonlocket och pärlvita Dignity från globlinjen till brynet. Ovanpå Felicia har jag lagt ett pigment från MAC, Teal. Det är en underbart juvelskimrande färg. Det pigment från MAC jag tycker absolut bäst om! Därefter har jag lagt Sultry Green från MAD Minerals i ett klassiskt V i yttre ögonvrån. inne vid näsan har jag en aning av olivgröna skuggan Pressed Olive från Everyday Minerals för att ge liv och lyster åt make-upen. Som highlighter använde jag en blandning av Wedding och Snow Angel, två olika vita från MAD Minerals. Svart eyeliner, Black Out, också från MAD Minerals och svart kajal innanför fransarna. Oj, glömde säga att Sultry green ligger under ögat också!

Blue Christmas

Publicerad 2007-12-24 09:26:01 i Sminkans EotD,

Blått hör väl också julen till? Det tycker i alla fall jag! Här är en blå make-up med MAD Minerals ögonskuggor

Från vänster ser ni Blue Jay, Stonewashed och Sultry Blue. Och min älskade Dignity från Face!

Som vanligt lade jag Dignity från Face på hela ögonlcoket upp till brynet. Sedan skuggade jag hela det rörliga locket med Blue Jay. Därefter lade jag Stonewashed i globlinjen och under ögat. Sedan födjupade jag intrycket av blicken med Sultry Blue i yttre ögonvrån. Slutligen en linje längs övre fransraden med underbara gel-eyelinern Black- Out, också från MAD Minerals och blå kajal innanför fransarna. Mascara, Virtuosse, på fransarna.

God Jul alla mina läsare! Ha en riktigt härlig dag med familj och vänner, klappar och kramar och massor av julefrid och julemys och allt vad ni önskar er.

Sultry Café Cornerstone

Publicerad 2007-12-17 21:32:27 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Dagens andra make-up är gjord med skuggor från MAD Minerals. De är lagda över en bas av krämskuggan Moon från Stila.

Cornerstone            Sultry Café             Wedding
Över den silvervita krämskuggan får Stila lade jag först Cornerstone på ögonlocket och upp mot inre delen av ögonbrynet. I globlinjen och längs övre fransraden och nedre fransraden lade jag Sultry Café. Som highlighter under ögonbrynet och i inre ögonvrån blev det vita edding. Jag har en eyeliner längs övre fransraden av MAD Minerals gel-eyeliner Black Out.
Mascara från alncome, Virtuose. Ögonbrynen infyllda med den ljusare skuggan i HM ögonbrynsskuggeduo.

Nylackat

Publicerad 2007-12-16 13:56:24 i Naglar i blått,


OPI Russian Navy och ett blålila glitter från Constance Carroll. Som ni märker kör jag vidare på samma tema som tidigare i veckan. Det är så roligt att hitta alla gamla glitterlack jag totalt glömt bort och att de fortfarande fungerar!
Blev riktigt nöjd faktiskt. Det får mig att tänka på den blå diodslingan på min grannes balkong...

Devil Dust

Publicerad 2007-12-15 17:59:43 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,


Devil Dust        Thank You       Rose
MUS                  EM                    MAC
Grunden är en krämig skugga i ljusbeige från Stila. Därefter lade jag Devil Dust från Make Up Store i globlinjen med en torr pensel. Därefter fuktade jag penseln med en sealer och lade skuggan under ögat och i yttre ögonvrån. Därefter bytte jag till en större, mjukare pensel och lade Thank You från Everyday Minerals på ögonlocket och lite ovanför den mörka skuggan upp mot brynbenet. För att ge makeupen mer skimmer lade jag ett pigement från MAC, Rose, i inre ögonvrån.

Wet'n'Wild Viva la Diva

Publicerad 2007-12-11 18:34:36 i Naglar i blått,

Dagens naglar är blå med silverglitter. Det blå nagellacket är från Viva la Diva, ett lager täcker bra, och ovanpå det ett lager silverglitter från Wet'n'Wild. Det är ett gammalt lack jag återupptäckt i kylen. Gissar att det är köpt före 1995.Det funkar dock ypperligt fortfarande. Tyckte det skulle bli fint till Lucia med den här kombinationen. Vi får väl se hur det håller.
Jag testar även mitt nya överlack, Seche Vite, för första gången.

Tyvärr blir inte färgen korrekt återgiven med blixt, men ni kan kanske tänka er det hela. Silverglittret framträder mycket mer IRL.

Tanken med dagens make-up, som ni ser nedan, var faktiskt att de skulle vara lite koordinerade. Jag kan också tänka mig att det skulle vara fint med t.ex Russian Navy med tippen lackad i ljust silver, men mina naglar är för korta för ett sådant experiment...

Skir

Publicerad 2007-12-10 20:47:43 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Dagens make-up gjord med fingertoppsstor pensel i gethår och tre skuggor från MAD Minerals. Chance i grönt, Lemon Drop i gult och Topaz Sun i varmt gyllenbrunt. Unferlaget var en Stila Shadow Pot i färgen Taupe.

Efter att jag lagt cremeögonskuggan över hela ögonlocket upp till brynet svepte jag Lemon Drop över ögonlocket och ögonbrynbenet. Därefter använde lade jag Topaz Sun som den allra svagaste skugga längs yttre delen av globlinjen och ut i en klassisk V-form. Chance sveptes sedan, lika skirt i globlinjen in mot näsan. Därefter fuktade jag en liten ögonskuggepensel och lade Chance även under ögat. Brun kajal från Tigi innaför fransarna och ängs övre fransraden. Mascara. Klar.

Blått tema

Publicerad 2007-12-10 16:08:53 i Sminkans EotD,

I helgen förberedde jag det här inlägget. Hade en föraning om att jag inte skulle få upp ett dagens någon gång under veckan... Så, här har ni tre-i-en.

Make-up kan man ju göra på tusen sätt. Här är ett inlägg där jag först tyckte jag var färdig, sen byggde på och slutligen lade till lite mer...
Grunden är Dignity, en highlighter från Face. Ovanpå den ögonskuggan Aquarius från Make Up Store. På ögonlocket Day dreamer från MAD Minerals och Floating Feathers från Everyday Minerals som highlighter.
Nu fick jag tag i en gel-eyeliner från MAD Minerals, en lila, Black Cherry, och tänkte att det kunde vara en spännande detalj. Kul att bryta färgtemat och så.

H&M Glitterliner

Publicerad 2007-12-09 21:11:36 i Sminkans EotD,


Fick H&M glittereyeliner i present av Christian och kände att jag måste ju testa den. Det har blivit av förut, men efter hans strålande glitterblå makeup på Maria igår så fick jag för mig att jag också skulle leka lite med blått glitter längs fransarna. Ni som vill se vad Christian gjorde hittar inlägget lite längre ner i bloggen. Jag har inte alls tänkt kopiera den makeupen utan har gjort min klassiska "Sminkan ska på fest" fast jag bara ska lägga ut en bild här och sedan ta ett bad och kanske se Cold Case på TV...

Det är som vanligt en krämbas, Dignity från Face. Därefter en beige skugga, Angel's tale från Fyrinnae, på ögonlocket. Som highlighter har jag använt Wedding från MAD Minerals och den mörka, blåskimrande skuggan är Necromantic, också från fyrinnae. Den ligger dels längs övre fransroten och så på yttre delen av ögonlocket, lite in i globlinjen och mycket långt utdraget mot tinningen. Under ögat har jag en mörkblå kajal från Isadora med Necromantic ovanpå. Innanför fransarna klarblå kajal från tigi. Slutligen glittereyeliner från H&M. Den var förvånandsvärt bra. Mycket glitter och mycket färg! Mascara, ögonbrynsskugga och klart. Det är en ganska enkel make-up att göra. Den tar inte många minuter men den ser väldigt dramatisk ut. ingenting att ha på jobbet, kanske, men en trevlig utekväll kanske?

Dagens nagel

Publicerad 2007-12-09 13:14:03 i Naglar i rött,

Ja, idag fick Amethyst stryka på foten till förmån för ett gammalt sräplack jag hade i kylskåpet. Constance Carroll gör superbilliga lack som man i mitten på 90-talet kunde köpa på typ Rusta och så. Den här färgen heter Sangria. Ovanpå det fick julen en liten tribut. Glitter i rött, lacket heter Paris Elysées och kommer från Naturapoteket. Den har också stått och häckat i kylskåpet i en evighet, men verkade må bra än idag.
Bild 1 och 2 utan blixt, 3 och 4 med blixt:

Ja, det blev lite kladdigt... Det försvinner snart.
Flaskorna och en icke-blixt bonus.

Och en till Rocketqueen:

Big Money och Creamy Butter

Publicerad 2007-12-09 12:08:35 i Sminkans EotD,

Dagens skuggor från MAD Minerals

Big Money         Sultry Blue      Blue Jay        Creamy Butter

Som bas för skuggorna använde jag Stila Shadow Pot i färgen Taupe. Därefter lade jag Big Money över hela ögonlocket upp över globlinjen. I globlinjen suddade jag sedan in Sultry blue för at få lite djup. Jag ville inte ha så hård kontrat mellan färgerna så jag lade Blue Jay över Sultry blue och upp mot näsroten. Som highlighter under yttre halvan av ögonbrynet använde jag Creamy Butter. Avslutningsvis lade jag en linje av Peacock gel-eyeliner längs övre fransarna och halva nedre fransraden och drog även ut den i en spets. Ovanpå den lade det av Sultry Blue som fanns kvar i penseln. Mascara.

Make-up artist i arbete!

Publicerad 2007-12-08 20:40:23 i Gästspel,

Idag har jag sippat vin hemma hos bäste vännen, tillika sminkgurun, Christian.  Christian har jobbat som make-up artist i 15 år och har gjort många omslag, musikvideor, mässor och visningar. Jag, som i och för sig är part i målet, hävdar bestämt att han är bäst i Sverige på det han gör!
Idag skulle han och vår söta väninna Maria på fest och det innebar ett tillfälle för mig att göra en liten fotodokumentation av Christian i arbete. Produkterna han använder kommer huvudsakligen från Lancome, som länge varit hans huvudsponsor. 
 
Christian           Smink              Maria före och under arbetet

Christian började med att lägga en bas av Teint Rénergie Lift blandad med Fluide Illuminateur, båda från Lancome. Fluide Illuminateur är en sådan där mirakelprodukt som innehåller ljusreflekterande partiklar och gör huden slät och med ljuvlig lyster. Han använde en foundationpensel för att få en naturlig täckning. Ovanpå basen lite löspuder, självklart också från Lancome, och så en stopper under vardera ögat för att inte sabba underlaget med ögonskuggorna.

Innan han började med ögonskuggor eller pennor lade Christian en krämig, ljus, lite nlåaktig krämig skugga från ögonfransarna upp till brynet och även under ögat för att ge skuggorna ett underlag att fästa i. Därefter definierades den form ögat ska få med en svart kajalpenna. Ni ser ovan hur formen tecknas upp med en ram runt hela ögat, tjockare linje längs övre fransarna, tunnare längs nedre fransraden och ut i en vinge i yttre ögonvrån. Kajal läggs även innanför fransarna.

Färgerna ska vara kalla och gnistrande i blått, vitt och silver. Här är några av de skuggor och glitter som användes. 

En svart skugga suddades in längs fransarna och i globlinjen. På ögonlocket och brynbenet samsas olika vita och ljust blåvita skuggor. Sedan läggs den mörkare blå skuggan på första bilden i raden ovan ovanpå den svarta längs globlinjen. Ingen fest utan lösögonfransar! Dessa limmas fast efter att de egna fransarna böjts upp. Längs skarven läggs först flytande svart eyeliner och sedan en glitterlinje med blått glitter. Tuben sysn på den tredje bilden ovan. I det V som bildas mellan fransar och globlinje läggs slutligen silverglitter från Make Up Store. Lite mer svart kajal och insuddning av den blå skuggan även under ögat och makeupen är klar!


En läcker, gnistrande blå look som verkligen är något att testa, varför inte på nyårsafton?

Som vanligt är det omöjligt att få riktigt bra bilder i vinternatten... Alla utom två är tagna med blixt, de två som tagit i lampljus är nummer 2 och 3 här ovan. Jag kan bara säga att bilderna inte gör Maria rättvisa. Hon var strålande vacker.  
 
Christian och Maria innan de rusade till taxin och försvann iväg för att ha en riktigt rolig lördagskväll!

Kaffe

Publicerad 2007-12-07 06:30:30 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Dagens make-up är gjord med skuggorna Caffeine från Meow, Coffee från MAD Minerals, Cancun Sand från MAD Minerals och Wedding, också från MAD Minerals.
Jag lade en grund på hela ögonlocket upp till brynet med en krämskugga från Stila i silvervitt, Moon. Därefter skuggade jag in Caffeine i globlinjen. Det är en matt, mellanbrun skugga. Längs fransarna och under ögat skuggades Coffee in. Den är betydligt mörkare, samma färg som en kopp svart kaffe! Jag använde en snedskuren, medelstor ögonskuggepensel för att få en mjuk, oskarp linje även om den är mörk.  
På ögonlocket lade jag Cancun Sand som även drogs längs näsan upp mot ögonbrynet. Det är en matt, beige skugga med grå underton. Mycket snygg. Under yttre delen av ögonbrynet lade jag slutligen lite av vitskimrande Wedding.
Avslutningsvis lite brun kajal från Tigi innanför fransarna och Virtuose mascara.

Foundation är förresten Facefinity kompakt-foundation i 01 Porceline. Rouge från Tigi och läppar från Lumene, Berry Kiss:

Karma Illusion

Publicerad 2007-12-06 06:49:20 i Sminkans EotD,

Idag vaknade jag och tänkte på Rocketqueens vackra kombination i turkos och kopparrosa från igår. Se den på www.rocketqueens.blogg.se och häpna över hennes fantastiska ögon och vackra kombinationer! Jag är tyvärr ingen mästare på länkar, kunde jag skulle jag länka direkt till inlägget, men det vet jag inte hur man gör...

Hur som helst, jag vaknade, jag tänkte på rocketqueen, jag gick ut i badrummet och beslöt mig för att göra något i Sultry green från MAD med Copper Foil till. Mina reumatiska små fingrar ville dock inte alls det. Jag fick helt enkelt inte upp locket på Sultry Green och efter några försök såg jag det som en vink om att jag skulle ha något  annat. Valet blev Karma fån Face. Karma är en underbar eyedust i djupt petroleumgrönt. Den är inte helt olik Sultry Green från MAD faktiskt, och dessutom har den en konsistens som är typeisk för eyedust från Face. Den är väldigt fin i texturen och smälter in i huden med god täckningsförmåga och metalliskt skimmer. Love it! Jag lade på den med min Crease Brush från Japonesque på yttre hälften av ögonlocket. På inre hälften och på brynbenet valde jag Illusion. En skugga från MAD Minerals med väldigt speciell färg. I burken ser den ut som en smutsig orange med skimmer. Den har en guldorange grundton men i i olika ljus får den en grön skiftning. Dessutom är den väldigt skimrande. Bilden på hemsidan är inte ens nära att visa hur den faktiskt ser ut och nu glömde jag fota den. Kanske finns den i något tidigare inlägg, jag minns inte själv just nu.

Just ja, som grund ör skuggorna använde jag silvervita Moon från Stila, en krämskugga. Runt hela ögat hade jag även en linje med Isadoras penna Petroleum Green. På kinderna rouget Lanawi från Lancome och på läpparna Natural Beige från Isadora. Fast den är inte beige på mig utan rosa.

Det lite gröna skimret i Illusion tycker jag ger en intressant övergång mellan det lite apelsinfärgade och det blågröna. Läpparna ser gräsliga ut när man ser dem så här, bredvid ögonen... Ska nog byta färg. Mindes inte hur rosa det faktiskt blir på läpparna.

Påfågel

Publicerad 2007-12-05 17:56:56 i Sminkans EotD,

MAD Minerals har helt fantastiska ögonskuggor! Kunde inte låta bli att göra en snabb bonus-sminkning som pausunderhållning. Följande skuggor blev mitt val:

Electric Blue            Blue Jay                    Envy                          Bronze Goddess
Vackra, eller hur! Bilderna är från MAD Minerals hemsida, www.madminerals.org.
Jag började med att lägga en grund av en krämig highlighter, Dignity från Face. Därefter tog jag Electric Blue och lade på de inre två tredjedelarna av ögonlocket. Envy på yttre tredjedeln. Blue Jay längs globlinjen och under ögat. Bronze Goddess, som är till förväxling lik Sequin, som highlighter. Underbara gel-eyelinern Peacock som eyeliner längs övre fransraden. Penna från Urban Decay i färgen Covet innanför fransarna. Mascara. Klar.

Det är roligt med ögonskugga! Sen är det ju lite onödigt att göra nya make-uper bara för att dricka en kopp kaffe till och läsa ytterligare en uppsats... Men det är avkopplande att stå med en pensel och en liten färgburk och leka lite!

Amethyst

Publicerad 2007-12-03 19:49:42 i Naglar - holografiska lack,

Det gröna Jet Set lacket överlevde inte dagen, tyvärr. Började flaga vis lunch. AKn ju vara för att det är så gammalt. 10 år nästan...

Idag blev det istället Amethyst från OPI Designer Series. Väldigt speciell färg. Diskret men glammig. Jag tycker det ser lite skimrande pärlomorosa ut  vissa ljus, men i andra får de fantastiska skiftningar. Bilderna:

Med blixt.

Utan blixt.

Okej, jag vet, bilderna blev urursla, men det är ett försök i alla fall...

MAD Peacock

Publicerad 2007-12-01 20:08:06 i Sminkans EotD,

Efter att ha gjort mitt stora eyelinertest måste jag naturligtvis använda "vinnaren" Peacock från Mad minerals!
Lördagen makeup blir en blå historia med myckt eyeliner. Jag vet, den ser likadan ut som den i går kväll, bara andra färger.

Jag                            Moon från Stila        Sultry Blue           Aquadelic

Jag började med att lägga en grund med en cremeögonskugga från Stila, Moon. Därefter lade jag den djupblå skuggan Sultry Blue på ögonlocket och upp mot näsroten och ögonbrynet. Därefter Aquadelic på yttre tredejdelen av ögonlocket upp mot tinningen. Precis under ögonlocket lade jag MAC-pigementet Silver Fog. Därefter lade jag eyelinern Peacock runt hela ögat och drog ut små spetsar i inre och yttre ögonvrån. Jag provade faktiskt att lägga den även innanför fransarna på "the waterline" men det funkade sådär... Mascara och klar! Oj, glömde säga att både Sultry Blue och Aquadelic är från MAD Minerals precis som Peacock!

Jag rekomenderar varmt MAD Minerals eyeliners! De är fantastiska och finns i en massa snygga färger! Är du intresserad kan du kika på hemsidan www.madminerals.org under rubriken Traditional Cosmetics. Jag funderar på att beställa ytterligare några färger. Jag har Peacock och Black Cherry men kan tänka mig den helsvarta, den svarta med guld, den gröna och kanske den lila också...

 

Sminkan testar eyeliners

Publicerad 2007-12-01 14:53:48 i ,

Jag, som tidigare använde kak-eyeliner alternativt gjorde eyeliner med mineralskugga och sealer eller kajalpenna, har nu fullständigt rasat ner i gel-eyelinerträsket! Jag har på kort tid skaffat mig fem olika gel-eyeliners från tre olika märken. Jag beslöt mig för att göra en liten jämförande studie av dem.

Jag har jämfört Fluidline Uppity från MAC, Peacock från MAD Minerals och Stila Smudge Pot i grått.

Vi börjar med en kort presentation av varje aktör:
MAC Fluidline Uppity är en guldfärgad eyeliner i gelform.
Man får 3g för 170 kronor i MAC disken. Så här står det om den på MACs hemsida:  Goes on "foolproof" with a brush in an easy dip-and-stroke action. Long-wearing. Smudge-proof.
Fluidline finns i flera färger, bland annat guld, silver, brons, olika blå och bruna nyanser samt, självklart, svart.

Konsistensen är ungefär som en lös chokladpudding.

MAD Minerals gel-eyeliner i färgen Peacock är en ljuvligt blågrön eyeliner.
Man får 4g för $8.99 och så frakt på det också om man beställer den från MAD Minerals på http://www.madminerals.org/.  Det motsvarar ungefär 60 SEK och frakten kan gå på kanske $5, vilket ger slutsumma på cirka 90 kronor. Betydligt billigare än Fluidline även med fraktkostnaderna, alltså. På hemsidan har de skrivit om eyelinern att: This highly pigmented, waterproof, smudge-proof, long-wearing gel eyeliner will glide on smooth and precise.
Den finns att få i en uppsjö av färger, bland annat guld, lila, grönt, svart, svart med guldskimmer, blågrönt, rödskimrande svart, brunt med mera.

Konsitensen är något fastare än Fluidline. Påminner mest om typ rönnbärsgelé eller liknande.

Slutligen har vi Smudge Pot från Stila! Jag testade den mörkgrå som är en väldigt användbar färg.
Man får 4g för £13, ungefär 170 kronor,  på www.hqhair.com. Plus frakt, så klart. På www.strawberrynet.com kan du köpa den för 90 SEK och så frakt på det men då har du inte hela färgutbudet att välja på. Den finns annars i alla möjliga färger som brunt, svart, grått, blått, grönt och lila samt brons.  
På Sephoras hemsida står det så här om Smudge Pot:
What it is:
A unique gel eyeliner and shadow in one.
What it does:
The verdict is in, and smudge pots take the prize for sexy eyes. The innovative and spunky alternative to traditional powder and liquid formulas, this clever little gel has an inky intensity that leaves powder shadows in the dust

Smudge Pot har en konsistens som liknar lera ungefär.

Så här ser de ut bredvid varandra på min arm:
1.                    2.  
På bild 1 har jag precis dragit tre streck med en vanlig eyelinerpensel. Jag har använt samma sorts pensel till alla tre.
Uppity från MAC känns hal och oljig när man lägger på den. Den glider lätt på huden och täcker ganska bra, men inte helt, med ett drag. Man får ta rätt mycket på penseln för att få full täckning på huden och eventuellt dra ett extra drag för att fylla på lite. Den ser verkligen ut som flytande guld!
Smudge Pot-linern i grått känns krämigare och mindre oljig och lätt än Uppity. Den täcker perfekt direkt och torkar snabbt på huden. Den är otroligt lättapplicerad och dryg. Mycket lite behövs för att få kraftig färg. Detta är nog den som kommer vara drygast. Skulle inte tro att jag någonsin hinner använda upp den då den innehåller mycket och är så rikpigmenterad att man bara behöver en gnutta av den per applicering.
Peacock från MAD Minerals är lätt att dra linjer med. Den är inte så oljig som Uppity utan har en kraftigare och krämigare konsistens utan att bli så tung och krämig som Stilas Smudge Pot. Den täcker med ett enda drag och torkar också snabbt. Den är mycket enkel att jobba med då konsistensen är smidig. Känslan är lätt och behaglig på alla sätt. Den är absolut den jag uppfattar som mest behaglig av de tre, trots att jag gillar dem alla tre!

På bild 2 har jag låtit dem torka ett par minuter och sedan gnuggat hårt med fingret över linjerna. Fördelen med gel-eyeliners är ju att man har några sekunder på sig att rätta till eventuella misstag man gör vid appliceringen. De ska dock torka till en kladdfri linje som ofta även ska ha vattenfasta egenskaper. Av dessa tre är det bara MAD Minerals som anger vattenfasta egenskaper, men alla ska vara kladdfria. Jag skulle säga att de alla klarade sig ganska bra i detta test. Uppity och Stilas Smudge Pot flagade en aning, Uppity smetades även ut något, men de satt förvånadsvärt bra!  Peacock kunde jag knappt rubba och den flagade inte alls. Lite utsmetad fick jag färgen när jag verkligen pressade på färgen med tummen. Helt klart är det Peacock från MAD som klarar detta testet bäst!
Jag testade även vatenfasta egenskaper genom att skölja armen med ljummet vatten. Ingen av linjerna försvinner innan jag även tar tvål. Uppity är lättast att tvätta bort, Smudge Pot näst lättast men Peacock kräver rätt mycket tvål och vatten innan jag blir av med den...


Man kan ju vilja använda sin liner som skugga också! Här ser ni Uppity längs till vänster, Peacock i mitten och Smudge Pot i grått längst till höger.
Jag har tagit lite av gel-eyelinern på en bit latexsvamp och gnuggat på huden. Uppity är så pass oljig att den flyter ut lätt på huden. Den blir dock väldigt transparent. Vill man ha den som guldig ögonskugga ska man nog lägga den i lager på lager med en syntetpensel. Dessutom får man nog ta rätt mycket. Vill man bara ha ett transaparent skimmer så räcker lite långt eftersom den är så lätt att stryka ut på huden.

Peacock behöver man lite mer av för att få täckande. Jag tror att en syntetpensel är rätt väg här med och att jag fick för lite med mig på svampen för att man ska se hur den faktiskt kan bli. Den går i alla fall också lätt att stryka ut på huden men inte lika lätt som Uppity. Den är smidig, men inte oljig.

Stila Smudge Pot ska kunna användas även som skugga. Och det funkar ypperligt! Den ger otroligt mycket färg även om jag inte tar mer än av de båda andra. Den är extemt pigmenterad! Den täcker omedelbart  och ger jämn färg. Maxpoäng till Stila i detta fall!

Slutligen en sammanfattning:
MAC Fluidline Uppity - Aningens oljig för att få MVG. Den är lite för transparent om man använder den som skugga och den kan behöva två appliceringar för att täcka helt och hållet även som liner.  Klarade inte  skugg-testet speciellt bra. Minst dryg och dyrast per gram. Men färgen är ljuvlig! VG blir mitt betyg!

MAD Minerals gel-eyeliner Peacock - Smidig och enkel att använda, bra konsistens, perfekt hållbarhet i gnugg- och vattentestet. Något lite sämre än Stilas som skugga men helt klart godkänd även där. Måste framhållas eftersom den är så extremt billig jämfört med de övriga som var med i testet. Dessutom gillar jag känslan av den bäst. Inte kladdig eller oljig eller fet utan bara smidig och lätthanterlig. Den innehåller lika mycket som Stilas Smudge Pot, men kostar bara en bråkdel av både den och MACs fluidline. MVG utan tvekan!

Stila Smudge Pot i grått - En fantastisk produkt! Högpigmenterad och drygast av dem jag testat! Lätt att jobba med men inte lika behaglig konsistens som MAD Minerals. Den här är fetare men inte oljig som Fluidline. Väldigt bra täckande förmåga, fantastisk som skugga om man väljer det. Kan inte annat än sätta MVG även på denna! Den är något dyr i jämförelse med MAD Minerals men jag tycker man kan kalla den prisvärd ändå eftersom det behövs så lite av den för att dra en linje eller skugga ett lock att jag inte tror man kan göra slut på en burk i brådrasket!

Om du har en gel-eyeliner hemma, glöm inte dra åt locket ordentligt och ha alltid en ren pensel som du doppar i burken. Stoppa aldrig ner fingrarna heller! Tänk på att produkten innehåller olja och alla "våta" produkter är alltid bra grogrunder för bakterier.

Copper Foil kattöga

Publicerad 2007-12-01 00:14:13 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

En kvällsmake-up för fredagen! Har annars varit osminkad idag, på jobbet, men en fredagskväll förtjänar att bli lite glammig! Eller hur?

Copper foil    Thank You       7300

Jag började med en grund av Stila Shadow Pot i färgen Taupe. Därefter lade jag 7300 från MAD Minerals, en ljus, guldig skugga, på hela ögonlocket upp till brynet. Thank you från Everyday Minerals sudddes in på de yttre två tredjedelarna av ögonlocket och lite uppåt. Därefter lade jag Copper Foil ovanpå Thank You för att intensifiera färg och dessutom få mer än sidenskimret i Thank You, Copper Foil är nämligen en ganska glittrig skugga!
Slutligen en linje runt hela ögat med svart kak-eyeliner. Mascara.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela