Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Aprilkavalkad

Publicerad 2009-04-30 06:16:10 i Kavalkad,

Idag är det sista april, tiden bara flyger iväg så här års och snart är det sommar. Idag är det dock tur att det ska publiceras en månadskavalkad då jag sminkvägrar.  :D
April har bjudit på ovanligt mycket lösögonfransar och varit en ganska varierad månad. Hoppas ni hittar någon favorit bland de makeuper som gjorts. Jag gillar min häxa på bild ett rad två, mina gudinnor Kali och Lakshmi och faktiskt även min färgbomb från i söndags.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.

Emma har gett oss många otroligt snygga makeuper denna månad. Här kan jag knappt välja en favorit, men den blå sotningen ligger bra till för en första plats. Jag gillar så klart även hennes dramatiska look i rött och silver och den eleganta i lila. Och den i rosa och grått. Och... nej, nu säger jag inte fler. Det är alla! Alla är vackra och värda att titta på. Vill du det så hittar du en del i kategorin Emmas Fotd och en del under kategorin vi båda delar, Boktema.


Lite närbilder också...


Viva la Diva i beige

Publicerad 2009-04-28 20:30:53 i Naglar i vitt, nude, beige,

Lack från förra hösten. Ur arkivet igen alltså!

2148 är numret på den lilla kollektion med höstlack för 35 kronor styck som Viva la Diva bjuder på. Det här är nr 6 i den lilla samlingen. En ljus, lite gråbeige ton som verkligen är läcker. Udda, men läcker!

Det är häpnadsväckande välpigmenterat. Ett lager täcker utan problem. Sen hade det tjänat på ett underlack, så klart, men här syns det utan både över- och underlack. Inga strimmor eller rnder, men man kan se alla ojämnheter i nageln. Ett underlack hade fixat det. Eller lie NNS. Det här ä bara en snabbswach så jag bekymrade mig inte om det.

Ja, ni ser själva... Ovan i sol, nedan i skugga. Båda i dagsljus. Jag gillar det!

Cover Girl Suede

Publicerad 2009-04-28 20:30:07 i Naglar i brunt,greige,beige,

En gammal swatch på ett lack jag inte längre äger. Det här gav jag till Glamqueen när hon hälsade på hos mig.

Cover Girl Nailslick 471, Suede. Mörkbrunt krämlack. Det kom till mig som del i ett byte med Jackie_Daniels på Pret-ty. Jag var ute efter Crackle-lacken och J_D bytte bort dem i par. Ett vanligt + ett crackle.

Det är ett tunt lack men inte rinnigt. Det kräver tre tunna lager för täckning men det känns helt okej då det är riktigt lättlackat. Inget dumt lack alls, faktiskt. Okej, jag har två mörkbruna krämlack som är ännu bättre, det har jag, men det här är inte alls dåligt. Att det inte är en vinnare i min bok beror mer på att båda Zoyas och Misas varianter är så extremt bra att man inte kan hitta bättre. Här ser ni lacket utan överlack.

Nubar Green Tea

Publicerad 2009-04-27 20:17:27 i Naglar i grönt,


Här är ännu ett arkivinlägg med nagellack. Börjar jag bli tjatig? Kanske det. Men, arkivet minskar för var dag. Vore skönt att ha publicerat höstens och vinterns alla inlägg innan det blir sommar igen. Ni vet ju vad som händer på sommaren. Bloggen blir väldigt nagelorienterad...
Nubar Green Tea är ett fantastiskt grönt krämlack som täcker med ett enda lager. Färgen är skönt "dammig" och påminner om OPI Greenwich Village men är snyggare och lättare att lacka med. Helt klart är detta lack värt att äga för alla som gillar grönt. Och vi är väl fler som gillar gröna naglar?

Ett lager alltså, och det torkar snabbt. Man behöver knappt använda överlack. Jag rekomenderar det varmt!

När vi snackar om Nubar...
Ni har väl inte missat att det blir Nubar Moodies hos Nail Mail nästa gång? För er som inte vet är Nail Mail ett företag som erbjuder en prenumerationstjänst på lite mer ovanliga nagellack. Ett märke varje månad. Jag har varit med sen start och är supernöjd! Bästa möjliga service, bra val av märken och lack och alltid lika kul att öppna paketet! Om du inte kollat in Nail Mail innan, gör det nu. Det är en hel del godbitar inplanerade. Själv ser jag verkligen fram emot RBL-lacken som kommer om några månader!

NYC 118A

Publicerad 2009-04-27 18:47:57 i Naglar i grönt,

Ur arkivet:

Det här skira gröna lacket fick jag för ett tag sedan men har lite dragit mig för att ge mig på. Jag vet ju hur många lager som krävs. Men, till sist bestämde jag mig för att prova det på ett mörkblått lack. Tänkte att det skulle ge en aningens grönt skimmer bara. Av någon anledning uppnåddes flaskfärgen omedelbart. Det är ett lager av det gröna alltså, ovanpå marinblått krämlack.

Visst är det snyggt! Oväntat snyggt! Jag blev jätteförtjust!

Inte alls så jobbigt alltså, om man använder det till layering. Tvärtom. Superenkelt. Förmodligen händer samma sak över svart. Jag är så nöjd!

I lampljus från lysrör. Lite penseldragsmärken men annars okej. Här ser man dock mer av den blå basen. Alltså lacket blir lite mer aqua eller blågrönt.

Massa färger, glitter och lösögonfransar

Publicerad 2009-04-26 16:47:29 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Ja, nu är det ju inte lönt att dekorera mina sargade små stumpar till naglar så jag får ta ut all min kreativitet på ögonsminket istället. Alltså en galet glittrg liten makeup så här på söndageftermiddagen. Jag matchar mina naglar som just målats orange, men som sagt, de är inte i skick för strass och pynt och jag känner ju för det idag...

Jag börjar med en bas av Sinful Colors stiftskugga i vitt. Hade ingen aning om vad jag skulle hitta på därnest så jag tog fram Manly-paletten och siktade på en lila skugga. Den lade jag över hela ögonlocket upp till globlinjen. I globlinjen skuggade jag in den mest orangetonade av de röda, alltså en varm, knallig färg. Den är kraftigare på ytterdelen av brynbenet men löper hela vägen in mot näsan.

Den röda blendades i sin tur lite i en mörkorange ut på brynbenet och upp mot inre delen av ögonbrynet. Sen slarvade jag på lite guldfärgad skugga som highlighter. Den lade jag även inne vid näsan och inre ögonvrån. Allt från Manlypaletten alltså.
Under ögat lade jag sedan en lila penna från Tigi. Ovanpå den lade jag glitter från Hot, också i lila. Slutligen en eyeliner längs övre fransraden i lila, också den från Hot. Lösögonfransar klistrades fast och brynen skuggades lätt. Lite Blonde ininer från IsaDora lades på vattenlinjen. Ja, det var allt.

China Glaze Style Wars

Publicerad 2009-04-26 16:46:41 i Naglar i orange,


Jag köpte fyra lack ur Kicks-kollektionen från China Glaze. Paper Chasing var först ut att visas på bloggen och här kommer nu Style Wars. Naglarna är hemska, jag vet, efter skadan på långfingret och den totala nedklippningen. Jag fattar inte att det är så här mina naglar sett ut nästan hela mitt liv... Jag längtar tills de växer ut igen. Inga färger känns kul och jag har massor av häftiga nyanser att testa. Orange är dock en färg jag bara tror att jag gillar så det gör inget att den fick visa sig på mina mininaglar...

Två lager lack, precis som Paper Chasing finns en antydan till VNL. Annars är det lättlackat och torkar fort. Färgen är skarpt mörkorange och ganska okej även på mina rosa händer. Påminner, i mitt minne alla fall, en del om Dashing Diva från HM. Kanske har jag fel, orkar inte ta fram det lacket och titta... Tror att detta är snyggare i så fall. Klarare färg och mer glasaktig finish.

Cover Girl LashBlast Mascara

Publicerad 2009-04-26 14:46:31 i ,


De här mascaran såg jag fram emot att testa! När jag httade den hos Kicki.be så skyndade jag mig att beställa den. Så bråttom faktiskt att jag köpte den i brunt bara för att få den NU! Genast! När den väl landat i brevlådan blev det dock inte av att prova genast. Nu har jag dock testat den, för första gången, och här är mitt första intryck i en liten reension.

Borsten är stor och galet tät och den greppar alla fransar. Inte illa alls! I alla fall inte om man får borsten nära fransrötterna vilket jag tycker är knepigt med en sådan bamseborste...
Ni ser mascaran i sin orangefärgade tub, mina osminkade ögonfransar och borsten här ovan.
Nå, med mascara på fransarna då? Hur ser det ut?

Så här ser det ut. Inte perfekt. Mascaran är lite för tung och våt. Jag tror den behöver lite tid på sig för att sätta sig och få rätt konsistens. Den vill klibba ihop fransarna lite och då reagerar jag med att dra ett drag till med borsten och då blir det klumpar. Som ni ser. Den är dock inte en katastof på något sätt, men kanske att man behöver en genomkamning av fransarna om man är petig. Fransarna ökar dock dramaiskt i volym. Lite för att de klibbar ihop naturligtvis. Borsten får bra grepp så skulle den vara mindre våt skulle det nog bli prima. Kanske man ska testa att torka av borsten en aningens innan appliceringen? Jag hatar i och för sig alla extra moment. Jag kommer nog köra så här fram till dess den torkat upp lite av naturen. Den bruna färgen är ganska mörk dessutom så den verkar funka bra som vardagsmascara. Jag tror jag kommer gilla den här och därför ska jag spara min recension här i arkivet några veckor så vi år se om jag reviderar min uppfattning eller ej. ;D

Nu har det gått några månader. Nej... Den blir ingen vinnare i min bok. Tyvärr. Den är inte dålig alls och kan nog passa någon som gillar en större mascaraborste, men jag vill ha en smalare borste än denna. Istället för den här har jag fallit för Super Thick Mascara från samma märke. Borsten där är mycket mer i min smak. Men, som mascara betraktat är det alltså inget fel på denna. Finns fortfarande på kicki.be oc kostar under hundralappen. 89 kronor kanske? Minns inte, men som sagt, för den som gillar en större borste och vill ha volym är den inte så tokig.

Klassisk med cut crease

Publicerad 2009-04-25 17:36:31 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Ni trodde jag glömt, va? Alltså min nya serie med festmakeuper i brunt. Inte då. Här kommer del två i den serien!
Emma brukar ju ge prov på hur en snygg cut crease ska se ut. Jag vet inte om detta kan kallas en äkta cut crease, men det är alla fall en markering av globlinjen. Det här är dock min vanliga variant, inga tejpbitar eller så, och jag är alltså inte helt säker på exakt vad som utmärker en cut crease egentligen.

Grunden är alla fall Sinful Colors stiftskugga i vitt. Ovanpå den har jag lagt en benvit matt skugga från Tigi från frans till bryn. Därefter har jag lagt en mellanbrun skugga, också matt och också från Tigi, i globlinjen. Jag lade den mjukt och inte så skarpt men ändå ganska distinkt skild från den benvita. Jag lät också den bruuna komma ner lite i yttre ögonvrån i ett klassiskt V. Klassiska V har vi ju precis haft som tutorial så jag säger inget mer om det nu.
Därefter tog jag svart kajal innanför fransarna. Svart eyeliner runt hela ögat och lite av den bruna skuggan suddades in under ögat.
Lösögonfransar klistrades på.  Brynen markerades lätt. Ja, det var väl allt. Oerhört klassiskt och enkelt. Men snyggt! I alla fall gillar jag den här typen av makeup.

Silver Metal Lover

Publicerad 2009-04-24 15:04:31 i Boktema 2009,


Mängder av silverskuggor här... Jag har använt Sterling och Sultry Silver från MAD Minerals, samt Diamond också från dem. Silver och Lucky Silver från Makeupcosmetics. En namnlös kopparröd skugga också under ögat samt Viva la Divas silverglittereyeliner.

Grunden är en vit stiftskugga från L'oreal. Ovanpå den lade jag sedan Sterling på hela ögonlocket upp till brynet. Sedan ville jag få en mörkare skuggning i globlinjen och använde Sultry Silver (mörkgråsilvrig) för att få djup. För att få skiftningar i silverfärgen lade jag lite av Lucky Silver (varmare, mellanmörk) runt Sultry Silver och blendade ut den i Silver (ljusare silver). Sterling är rent silverfärgad och mycket lik Silver, om ni är intresserade att veta. De är helt utbytbara.

För att få mer ljus i makeupen lade jag en aningens Diamond i inre ögonvrån och precis under brynets högsta punkt.
Under ögat målade jag en röd linje. Den symboliserar Silvers hår i boken och blev kanske ingen riktigt lyckad manöver för den här makeupen. Linjen fick löpa en bit ut mot tinningen. Sen klistrades lösögonfransarna på och jag målade lite silverglitterliner längs skarven samt smetade silverglitter på själva fransarna. Även ine ögonvrån fick silverglitter.
Ja, det var det... Massa silver i den här makeupen. :D

Silver

Publicerad 2009-04-24 12:45:55 i Boktema 2009,

Inspirationen till min boktemasminkning denna vecka hämtas såklart hos Silver, ni vet den metalliske älskaren i Silver Metal Lover, med silverhy och mörkrött hår.


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai CP Cream Foundation Special CF 11
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC P/P Bare Study
Ögonskuggor: Lime Crime Siren, L'oreal Color Appeal Platinum Real Silver

Highlighter: Isadora Glemaning Eyeshadow Silver White

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Eyes

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfrasnar H&M Long, med Ardelllim

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine BareMin tanke var at jag skulle göra ngt i stil med denna sminkning, en av mina absoluta favoriter nånsin på Sminkan. Det gick ju sådär, men jag tycker att min variant blev fin ändå. Siren från Lime Crime ligger på ögonlocket, samt även ut som en vinge mot brynet. Ovanför Siren ligger Real Silver, även den i en vinge. Silverskuggan fick följa Sirens form. Där Real Silver slutar, fick Silver White ta vid. Dessa suddades samman lite, och Silver White fick ligga den resterande biten upp mot brynet, som en highlighter. Efter skuggorna var det dags att fästa fransarna, dessa från H&M, den långa varianten. Ovanför fransarna ligger först en linje med svart eyeliner. Den drog jag ut ganska rejält, så att den fick följa vingen en bit. Ovanför den svarta eyelinern ligger Silverstroke från MAC, alltså en silvrig eyeliner. Mascara på fransarna och kajal, samt lite silverskugga under ögat. Några duttar Dainty på kinderna, inte för att jag ville ha ett rosigt utseende, utan bara lite färg. Därefter slimshine bare på munnen, och sminket var klart.

Boktema: The Silver Metal Lover

Publicerad 2009-04-24 11:39:48 i Boktema 2009,


Tanith Lee är en brittisk fantasyförfattare född 1947 i London. Hon debuterade 1971 med en fantasybok för barn och har sedan dess skrivit en rasande massa böcker, över 70 tror jag, och en hel del noveller också. Kvaliteten på hennes böcker är skiftande och några skulle jag verkligen inte rekommendera medan andra har gjort ett enormt intryck på mig och fått mig att gång på gång återvända till dem. Mina tre favoritböcker är Don't Bite the Sun (1976), Drinkin Sapphire Wine (1977) och the Silver Metal Lover (1981). Det kom ut en fristående uppföljare till The Silver Metal Lover (2005), Metallic Love, men den är inte alls lika bra, även om jag läst den också.


Tanith Lee är alltså en produktiv författare i fantasygenren och hon har en viss bredd i sin stil, hon har skrivit science fiction, fantasy för barn, ungdomar och vuxna, skräck, gotiska skräck- och romantikberättelser och mycket mer. Hennes verk handlar ofta om att finna sig själv, upptäcka sin innersta natur eller hur man nu ska uttrycka sig. Letandet efter en identitet och en mening. Kort vill jag berätta om Don't Bite the Sun som inte egentligen är temat för dagen men som ändå är bra och viktig! Boken handlar om ett samhälle där de som är Jang, unga, rika och vackra, lever i en sorts utopi. Det finns inga regler, inget ansvar. Allt är en serie nöjen. Man är ständigt tonåring och helt fri. Man kan byta kropp, kön, utseende och identitet hur man vill. Dör man får man en ny kropp och fortsätter som vanligt. Men, är det en tillvaro man kan stå ut med? Berättarjaget börjar söka efter något mer, något annat, något äkta. Till sist blir hon ett sådant hot att samhället inte längre accepterar henne.  Drinkin Sapphire Wine är fortsättningen på den berättelsen och de är verkligen en fantastisk berättelse om att finna mening. De båda finns i en samlingsvolym, Biting the Sun, om någon blir intresserad. Jag läste dem när jag var kanske 12 år gammal och de var en uppenbarelse för mig. Jag älskade de böckerna och läste dem igen och igen. Så fann jag också boken som är dagens tema, Jungfrun som älskade Silver, eller i original, The Silver Metal Lover.


I den romanen möter vi Jane. En 16 årig flicka som är rik men väldigt ensam och väldigt osäker. Samhället är långt ifrån stabilt, robotar har tagit över allt arbete. Människorna är dock fortfarande de som är konstnärliga, har känslor och så. Men en dag bestämmer sig Electronic Metals för att göra en uppsättning överjordiskt vackra robotar med olika konstnärliga yrken som även kan fungera som älskare för de människor som köper dem. De finns i olika utföranden, Koppar, Guld, Silver... Silver är musikern med silverhy och långt, mörkrött hår. Jane ser honom, förälskar sig omedelbart och vet att hon måste få honom. Även om hon är rik är hon ändå inte så rik... Hur som helst, hon lyckas skaffa sig tillgång till Silver och han blir hennes älskare. Han verkar dessutom bli mer och mer människolik vart efter deras förhållande utvecklas. Är det programmeringen eller håller han på att utveckla en själ? Electronic Metals inser att det de skapat är farligt. De har lyckats göra en sorts gudar och att dessa gudar, om de får det som skiljer människor och robotar åt, en själ, kommer hota själva mänskligheten. Vad det innebär? Ja, alla dessa metallgudar måste förstöras, smältas ner och försvinna.

The Silver Metal Lover handlar om Jane och hennes förändring från att vara en ung, osäker tjej utvecklas och finner sig själv genom att ge upp absolut allt.


I den fristående uppföljaren finner en flicka, Loren, en dagbok skriven av Jane. Hon fascineras av den tragiska kärlekshistorien som Jane återberättar och när robottillverkarna på META får den briljanta idén att göra en uppsättning "nostalgirobotar" i samma stil som de som Silver tillhörde så vill Loren absolut ta sig en titt på dem. På en sorts festival där robotarna presenteras ser Loren en silverrobot, nu kallad Verlis, och plötsligt är hon handlöst förälskad.

Trots att Tanith Lee här återknyter till sin tidigare berättelse och även låter Jane gästspela, liksom, på sätt och vis Silver, så är det ändå inte ens i närheten av samma magi som i den första boken.  Visst, det gå att läsa, men det saknar äktheten och djupet och den trovärdiga psykologin som faktiskt finns i den första boken.

IsaDora Gleaming Plum

Publicerad 2009-04-24 07:01:53 i Naglar, vampy,

Hej allihop! Jag har inget smink värt att fota idag (Bara mascara och läppstift) så ni får vakna till lite gamla nagellacksbilder från för ett tag sedan. Detta är ett nagellack jag fick i present av Emma, min favoritflick och medbloggerska. Hon skickade detta lack när jag hade min mest dramatiska "Jag måste ha IsaDora Plum"-period. Detta lacket är väldigt likt Plum men faktiskt aningens snyggare ändå!

Det hä lacket har jag alltså fått av Emma P. En riktigt fin vampig plommonnyans som drar åt kallt vinrött. Jag blev störtförälskad i det och måste säga att det verkligen har ett otroligt fint skimmer!

Skimret i lacket är i guld och rosa. Lackets bas är en rödlila färg. Till skillnad från Plum från IsaDora så ser det här inte ett dugg brunt ut. Det har en kallare och klarare ton. Ja, jag tycker det här är ännu vackrare!

Två lager lack på bilderna, Det täcker väl och det är lättlackat och smidigt. Torktiden är snabb. Som alla IsaDoras lack med så här mycket skimmer i så torkar det lite matt, som ni ser på bilderna, och tjänar på ett glossigt överlack. Här är det dock inget överlack.

Under lysröret kommer skimret fram ännu mer och även basfärgen. Ser ni hur otroligt vackert det är! Jag är verkligen förtjust! Gleaming Plum alltså! Vackert som en dröm!

China Glaze Paper Chasing

Publicerad 2009-04-23 18:37:26 i Naglar i grönt,


Brutna naglar till trots så tänker jag visa mitt senaste gröna lack, Paper Chasing från China Glaze sommarkollektion Kicks.

Tre lager lack och det är lätlackat och torkar normalsnabbt med Redis Top Coat. Det är en enorm lyster i det, nästan så det glöder grönt, om man nu kan tänka sig det. Flera personer har kommenterat färgen och några till och med positivt!
Det är inte mitt favoritgröna, långt därifrån, men det är sommargrönt och glansigt och ser glatt och vänligt ut på naglarna.

Ja, ni ser den smärtsamt brutna långfingersnageln? Det gör ont, kan jag lova. Jag kan knappt tvätta händerna och removern igår för att ta bort glitterlacket Dragon's Breath... Ja, jag vill inte ens tänka på det. Men, naglar växer ut igen. Kanske kan vara bra att ha korta naglar nu när den intensiva trädgårdssäsongen börjar. Men hur jag ska kunna rensa ogräs med en så öm fingertopp vet jag just inte. Men, det finns så mycket större problem, man ska inte klaga på en bruten nagel.

Glansigt sa jag att lacket är. Det har även en lite glasaktig känsla, som man skulle kunna se igenom det. Det innehåller små, små skimmerpartiklar som fångar ljuset och ger det lite extra oumpf. Överlag är det ett lack jag rekomenderar alla grönälskare. Vill man ha naglar som verkligen ropar ut sitt gröna, sköna sommarbudskap så är det en färg man inte får missa. Mer diskreta grönvänner kanske ska passa dock, för det är inte i närheten av subtilt och går inte at tgöra osynligt. Nej, det lyser grönt! Och, jag fick chansen att fota det i solljus!

Viva la Diva 38

Publicerad 2009-04-23 15:25:05 i Naglar - duokromatiska,

Mer arkivmaterial. Jämför gärna detta lack med inlägget ett snäpp ner. Ganska lika va? Och jag tycker det är snyggt!

Sminkan gillar duochroma lack och Sminkan gillar Viva la Diva! Här är det en härlig blandning av de båda! Duochroma Viva la Diva nr 38! Ett isigt babyblått med skiftningar i islila och rosa!


Låt mig säga så här, det är inte lätt att fånga det duochroma i något lack. Tro mig, jag försökte så gott jag kunde, och om ni klickar upp bilderna så syns det förhoppningsvis lite i alla fall. I verkligheten är det en tydlig rosalila skiftning beroende på ljuset. Det är väldigt vackert lack, tycker jag. Sommarsvalt. På bilderna ser ni två lager lack och överlack på det. Med tre lager hade det varit helt täckande, men för ovanlighetens skull tyckte jag det var okej med den lite transparenta känslan. Vad tycker ni? Skulle jag haft ett lager till?

Viva la Divas lack har faktiskt alltid vait bra, tycker jag. Det enda som varit svårapplicerat har varit det gula neonlacket, men även de är hanterligt om man vill jobba lite med det. Alla andra har som sagt glidit på lätt och bekvämt och haft bra konsistens och hyfsad torktid. Jag kan inte klaga på kvaliteten. Sen vet inte jag hur många dagar i följd de håller. Jag har sällan lack mer än tre dagar. Oftast har jag bara lacken från kväll till kväll, alltså ett dygn, men som sagt, har jag haft VlD i tre dagar har det i alla fall fortfarande varit fräscht. Vad har ni andra för erfarenheter?

Jag tycker det är lite synd att Viva la Diva har en framtoning som gör att man ser märket som riktat till flickor i lägre åldrar, alltså 12-14 år eller så. Både nagellack och ögonskuggor håller nämligen en väldigt bra kvalitet för priset.
Sista bilderna. Klicka upp dem om ni vill se lite rosa skiftningar. De finns där, jag lovar!

Layering Decadent Drifter

Publicerad 2009-04-23 15:22:07 i Naglar - duokromatiska,

Här kommer ett inlägg ur arkivet. Bra att jag har några kvar eftersom mina naglar ser ut som skrutt efter olyckan. Men, jag har fotat Paper Chasing med bruten nagel idag, så ni kanske får se hur illa det är lite senare. :D

Decadent Drifter har varit ett litet sorgebarn för mig. Gång på gång har jag försökt hitta en variant med layering. En never ending story kan alltså tyckas, men här har jag hittat den ultimata partnern till Decadent Drifter! Crystal Baby Ice!

Vilekn tur att jag inte bytt bort eller kastat Misa Decadent Drifter! Jag har varit nära både en och två gånger då den inte blivit bra i något av mina layeringförsök. Nu är den matchad av den perfekt ljusblå Baby Ice och färgen blev då även med layering perfekt! Enda problemet är att jag lackade naglarna för sent på kvällen, inte kunde fota utan skulle göra det på morgonen, och då hade kuddavtryck i lacket... Nåja, ni ska se på färgen, inget annat.


Duochrome!!! Härliga rosa och lila skimmerdagrar över en isig blå bas! Decadent Drifter är ljuvlig! Och som sagt, den funkade ine över vitt och inte över svart, men baby blått! Yay!!

BB Couture Dragon's Breath

Publicerad 2009-04-22 17:24:44 i Naglar i lila,


Tyvärr är bilderna tagna på tredje dagen med lacket och i grått och mulet väder. Nu är det inte lönt att ta fler heller, eftersom jag idag brutit en nagel mitt på och därför klippt ner alla. Typiskt när jag har tretton nya lack att visa, varav flera från BB Couture.

Dragon's Breath är ett lila lack med magentafärgad underton och med massor, massor av multifärgat microglitter som ger det liv och förändrar det beroende på ljuset. Det är otroligt vackert! Det är faktiskt så vackert att jag inte kan tröttna på det! Mestadels ger det ett lilarött intyck med cerise och blå gnister men sen kan det överraska med även andra toner i glittret. Fantastiskt djup i färgen blir det också! Här är det tre hela lager, men det hade räckt med två. Ett högglansigt överlack i flera lager behövs för att inte glittret ska äta upp glansen.

Ni ser att de flesta bilderna är tagna i indirekt dagsljus eller vid fönstret. Tredje bilden på raden med miniartyrer här ovan är tagen under lysrör. Även bilden nedan är det. De röda tonerna kommer fram mer i lampljus än i dagsljus men det ser rödlila ut även utomhus.

En annan flamma

Publicerad 2009-04-21 20:22:47 i Boktema 2009,


Jag kom hem idag och hade fått paket med massor av glitter och eyeliners från Hot. Ni vet, sötaste och raraste Emma har ju fyndat på Lindex i Motala. Jag blev så klart eld och lågor och beslöt testa en variant av en makeup jag en gång ville se på Emma, men hon har ju inte kommit till skott än...
Hur som helst, min version är en Sminkan-variant som mer liknar en som min förre arbetslagsledare gillade, på min förra skola. Ja, det ser extremt ut för att ha på jobbet och nej, jag såg inte ut så varje dag, men det var alla fall hans favoritlook. :D
Orange och rött på locket och så en svart ram runt. Jag kör min vanliga spets och så. Ni har sett detta förr med andra ord. Den sminkning jag ville Emma skulle göra var mer snirklig och lite mindre svart, har jag för mig. Ska leta och länka... Vänta... HÄR! Oj... Det var långt ifrån så likt som jag inbilade mig. Nå, det är alltså glöd modell Sminkan.

Ja, vi har ju haft boktema där vi lekte med flammande makeuper. Emma använde sitt glitter redan då och jag gjorde en utdragen mer glödande variant. Okej, här är det också mer glöd än riktigt flammande låga, men jag gillar det. Och sot är det också! Det är en bas av L'Oreals stiftskugga och sen svart kajal som inliner runt hela ögat. Därefter ett kajalstreck rakt ut från yttre ögonvrån mot tinningen och in mot inre ögonvrån. Den ramen har sedan skuggats med svart ögonskugga inåt mot ögonlocket. Själva ögonlocket målade jag orange med en gammal Jane Helen skugga. Den heter OP Orange. Även under ögat skuggade jag med först svart ögonskugga och sedan orange. Samma i inre ögonvrån som jag också skuggade svart med aningens orange på, men det ser inget bra ut på bilderna. Sen lade jag på det lösa röda glittret från Hot. Först på ögonlocket och sedan under ögat. Det föll ner lite på kinderna, som ni ser, men det hade gått att borsta bort om jag orkat bry mig. Nu var det bara en skojmakeup som jag skulle tvättta bort så jag lät det vara.
Slutligen mascara. Ser ganska effektfullt ut med det röda glittret!

Ja, det var en nytolkning av boktemats flammande makeup. Lite kul alla fall, eller vad säger ni? På ett sätt kan jag förstå att detta var min gamle arbetslagsledares favoritmakeup, fast då hade jag faktiskt inte något glitter i den.

Sally Hansen Opal Chrome

Publicerad 2009-04-21 18:51:54 i Naglar i vitt, nude, beige,

Gammal skåpmat från i vintras...

Wohoooo! Dagsljusbilder! Wiiiie!!!
Sally Hansen Opal Chrome var sorgebarnet i min lilla samling Chrome-lack. Korken hade inte dragits åt, färg hade trängt ut och luft in så lacket var trögt och kladdigt. Några droppar Poshé polishreviver och problemet var löst.

Lacket är ett satinmatt chromelack med rosasilvrig ton. Oerhört snyggt. ett lager ser ni på bilden och som med syskonen i chromeskaran så täcker det perfekt och appliceras riktigt bra. Man får ett relativt slätt resultat utan tydliga penseldrag. det här är riktigt trevliga lack, flicko och pojkar, och finns för en billig peng på ebay. Köp inte China Glaze Romantique, köp dessa istället. Mycket bättre formula och enklare applicering.

Aquolinas Vanilj&Toffee

Publicerad 2009-04-20 18:47:21 i Hud och hand,


Den ser ut som sockerkakssmet och har ungefär samma konsistens, kanske lite rinningare. Doften för tankarna till Rollo-kolor. inte helt oangenämnt, men dock är doften förhållandevis svag. Den försvinner snabbt och efterlämnar bara ett spår av vanilj. Inte helt fel men heller inte helt rätt. Jag gillar ju alla sorters kakdofter i och för sig, så den får godkänt i alla fall, men den kunde varit bättre. Den är dock snäppet vassare än systern, vanilj&muffins.

Den är otroligt lättsmord. I och med den rinniga konsistensen är den dryg och lättabsorberad. Den funkar också som snabb törstsläckare på mig men ger ingen seriös återfuktning. Minuten efter att man smort in den finns inget spår av den på huden och man känner sig ungefär som innan man smetade in den. Perfekt på morgonen! Kanske lite i tunnaste laget om man tänker sig att angripa torra partier. Det är ingen tungviktare i kampen mot fnas, helt enkelt.

Jag gillar den kvardröjande kaksmets-kolasås doften och jag som är en tjej som gärna kör antingen eller, alltså antingen lätta lotions eller tunga body butters, trivs rätt bra med den här. Den ger i alla fall inga tråkiga kvisslor eller känns som någon äcklig hinna på huden. Det är bra! Sen kankse man  skulle vilja märka någon skillnad på före insmöjning och tre minuter efter, men förhoppningsvs gör den nytta även om det inte känns direkt när man tar på huden? Annars får man helt enkelt nöja sig med doftupplevelsen.

Nubar Burgundy Glitter

Publicerad 2009-04-20 17:43:55 i Naglar - glitter för layering,

Mer arkivlack! Det här är väl häftigt!

Titta vad fint! Burgundy Glitter från Nubar! Här ligger det ovanpå Black Cherry Chutney från OPi och i två lager. Ett hade varit bättre, med två blir det lite grovt och tjockt. Men färgen är ju ljuvlig! Orange, rött, lila, guld... Hurra!

Det torkar snabbt och täcker ganska väl, men det är nog bättre att ha ett tunt lager ovanpå en matchande färg eller använda som tippar eller andra detaljer. Som sagt, det blir lite tjockt om man gör som här.

Bilder i dagsljus utom mittenbilden i raden ovan samt bilden nedan, de är tagna i lampljus. Visst är det fina färger i glittret!

Depend nr 104

Publicerad 2009-04-20 17:42:55 i Naglar i svart, grått, silver,

Ur arkivet kommer här ett nagellacksinlägg!

Depend 104 är ett gråsvart lack med silverglitter i. Verkligen inte speciellt upphetsande. Tråkigt till och med. Vet inte varför jag köpte det. Misa Wishing on a Star eller OPI Baby it's Coal Outside är hundra gånger vackrare. Det här ser matt och platt ut i jämförelse.

Två lager, ganska trist färg som saknar större djup. Kanske något för den som inte redan har tio eller fler av samma typ, men i min samling, nej... inte ett lack jag behöver eller vill ha. Tyvärr. Men ni kan ju få se hur det ser ut i alla fall, innan det blir bortskänkt till någon annan som har bättre nytta av det. Ovan i dagsljus, nedan i lampljus.

Blå sotning med Viva la Diva och Lime Crime

Publicerad 2009-04-19 13:20:50 i Emmas FOTD 2009,

Igår var jag på födelsedagsfest hos en kompis. Jag gick länge i val och kval inför hur jag skulle sminka mig, men valde till slut att göra en blå sotning, mestadels för att blått passade så bra med mina accessoarer och naglar. Lösögonfransar var dessutom nästan givet. Fakefransar är kul och är det fest så tycker jag at man ska passa på. Jag hade egentligen tänkt ge mig på blundfransarna som Sminkan är så förtjust i, men då det var lite knappt med tiden så bestämde jag mig för att peta dit H&M mediumfransar istället.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Moon River, rougedelen

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Viva la Diva Thunderstruck och Lime Crime Pompadour

Highlighter: Make Up Store Stardust Fairy

Eyeliner: Indelileble Gel Eyeliner Scuba Dive

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: H&M Medium

Läppar

Läppstift: Benefit Her Glossiness Didn't Hear It From Me


Shadow Insurance som grund. Därefter mörkblåa Thunderstruck på hela ögonlocket samt upp på brynbenet. När jag gör såna här sotningar så brukar jag alltid försöka följa ögonbrynets form på ett ungefär. Där brynet går upp får alltså skuggan gå upp och vice versa. Thunderstruck applicerades alltså, med MAC 217. Jag vet att många anser att denna borste lämpar sig bäst för att sudda skarpa linjer och highlighters. Jag tycker dock att detta är en väldigt bra borste att applicera stark pigmenterade skuggor som är lite svårhanterade med. Skuggor som fäller eller tenderar att bli flammiga är #217 suveränt bra till. Men som sagt, det krävs att de är pigmenterade, för detta är inte den traditionella borsten att packa på färg med.


Efter Thunderstruck applicerade jag klarblå Pompadour längs med den övre kanten, dels för att få en mjukare linje, samt för att ge lite mer färg till sminket. Precis som Siren kommer Pompadour ifrån Lime Crime, fast i mitt fall är de båda en present från snälla Stephy. Efter Pompadour tog jag lite Stardust och highlightade med. Highlightern fick ligga dels under brynet, samt även i den inre ögonvrån. När var klar petade jag på lösögonfransar. Limraden dolde jag under blå eyeliner. När jag sotar så här brukar jag alltid försöka använda eyeliner i samma färg som skuggorna, bara en mörkare ton. Detta för att jag inte vill tappa den blå känslan till förmån för svart. Jag applicerade sen kajal och lite Thunderstruck under ögat, målade mascara samt rouge. Läpparna är helt nakna på dessa bilder. Detta eftersom jag skulle cykla till min kompis och inte var så tilltalad av tanken på att mitt hår skulle fastna i läppglanset innan kvällen ens hunnit börja. Senare målade jag alltså läpparna med Her Glossiness, men här är de osminkade.

Smink som det slår gnistor om

Publicerad 2009-04-17 18:19:42 i Boktema 2009,

Vid invigningen av Katniss och Peetas introduktion till hungerspelen tänder deras halvgalna stylister eld på deras kläder. Det är visserligen någon slags konstgjord eld, men resultatet är förstås väldigt slående. Vidare fortsätter stylisten Cinna att spinna vidare på elden som omgav Kat och han ger henne till och med smeknamnet "flickan det slår gnistor om". Att vara flickan det slår gnistor om är såklart åtråvärt, och att ha smink som det slår gnistor om låter också vansinnigt läckert tycker jag. Därför försökte jag återskapa en eldig look i min sminkning. Gnistorna representeras här av det röda glittret.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: Clarins Instant Light 00          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Glo Minerals Sunset

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: H&M Divided gul och orange, MAC Pigment Golden Lemon, Make Up Cosmetics Forgotten och Lime Crime Siren

Highlighter: Make Up Cosmetics Magic Copper

Glitter HOT Makeup rött glitter

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: Korsade fransar köpta på ebay

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine BareJag bestämde mig för att köra på det mest uppenbara valet gult, rött och orange. Dock känns inte dessa färger så uppenbara för mig, med undantag för rött som jag använder rätt ofta. Jag grundade med Shadow Insurance och därefter applicerade jag H&M divideds gula skugga längst in i ögonvrån på ögonlocket, samt i en diagonal linje upp mot brynet. Därefter följde jag med den orange skuggan från H&M, applicerad på samma sätt som den gula. Ovanpå den gula skuggan applicerade jag sen Golden Lemon och på den orange skuggan la jag Forgotten. Detta eftersom jag ville ha lite skimmer, men ändå riktigt intensiva färger. Sanningen är också att mitt utbud av gult och orange är lite begränsat. Med röda skuggor ligger jag dock bättre till, och Siren fick därför klara sig ensam i den yttre ögonvrån, och det gjorde den riktigt bra, Siren är en mycket trevlig röd skugga från Lime Crime, som söta Stephy skickade ett prov på. Sstort tack för denna underbara skugga! Siren drogs även ut lite granna mot brynet. Highlighter blev underbara Magic Copper från MUC. Egentligen fanns det ju inte så mkt att highlighta, men den som inte redan var skuggat fick lite highlighter, och jag applicerade även lite under ögat.


Gnistorna fick sedan utgöras av rött glitter från HOT Makeup. Det applicerade jag i en strimma som följde de andra diagonalstrimmorna upp mot brynet. I ärlighetens namn så var sminket minst lika fint innan glittret, då jag är rätt kass på löst glitter, har inte använt det på åratal. Men men, övning ger färdighet så det är bara att kämpa. När glittret var på plats fäste jag korsade lösögonfransar ovanför mina egna, målade eyeliner, kajal, mascara samt lite rouge och läppstift. Därmed var mitt hungerspelssmink klart. Jag måste säga att jag är läskigt nöjd med denna, tycker att den blev fantastiskt fin, trots att jag använde för mig väldigt ovana färger.


In flames med Katniss

Publicerad 2009-04-17 17:42:12 i Boktema 2009,


Katniss blir ju stylad i Hungerspelen. Flammande ses hon bredvid Peeta under paraden. Jag ville alltså göra en makeup som skulle se ut som en flamma av eld, men inte vara så självklar att jag valde rött, orange och gult i kombination, utan en mer, ja, rostig historia?

Grunden är en guldig krämskugga från Cover Girl. Ovanpå den började jag med att dra en svart linje från yttre ögonvrån rakt ut mot tinningen och sedan längs fransarna. Till det använde jag Twilight från Paula Dorf. Innanför den linjen lade jag först Penny Pearl från NYX sedan Rust Pearl, också från NYX. De båda löper ovanför den svarta linjen över brynbenet och brynet upp en bit. För att ljusa upp lite tog jag en orangeguldig skugga från MAD Minerals, Antique, innanför Rust Pearl och avslutade med en aprikos, Delirium, också från MAD Minerals. Den är innerst i ögonvrån samt precis under brynet.

För att få extra mycket gnister så duttade jag Copper Foil från MAD Minerals över hela makeupen. Den glittrar och glimmar så fint! Sen drog jag en linje svart kajal innanför fransarna och målade brynen med penna från Tigi och så fransarna med Super Thick Lash från Cover Girl i brunsvart. Det var nog allt. En varm, koppargnistrande, roströd flamma. Som en brasa i min vedspis ungefär.

Inte så tokigt va? Ser ni likheten? Inte? Ja, jag gör det alla fall! Fast i min vedspis kan man även plocka upp blå nyanser och de fick inte vara med här. Jag är alla fall rätt nöjd med min tolkning. Bortsett från hur rödögd jag är då...Lite trött och sliten och inne på dagens andra makeup.

Ni ska få mer! Mer flammor alltså! Jag har en vansinnigt snygg manikyr också! Black Cherry Chutney med Nfu Oh nr 45 över. Riktigt glammigt!

Tre bilder i dagsljus, men så gröna toner har jag faktiskt inte sett i det under dagen. Vet inte vad som hände på bilderna. Man ser mer koppar och orange annars. En bild, den nedan, i lampljus. Läckert, va? Jag älskar den här kombinationen!

Hungerspelen

Publicerad 2009-04-17 17:40:53 i Boktema 2009,

Nu ni, håll i er, nu blir det något så vansinnigt otippat som en bok som varken innehåller vampyrer, älvor eller drakar. Ytterst oväntat jag vet, men ombyte förnöjer, så vi kör en vecka utan drakhorn, älvor eller blodsugare.


Veckans bok är som ni såklart fattade när ni läste rubriken, Hungerspelen av Suzanne Collins. Hungerspelen som är en ungdomsbok kom ut 2008, och har blivit väldigt populär, både hos Sminkan, mig, många andra bloggare samt även hos många bibliotekskortinnehavare. Inte så konstigt faktiskt för Hungerspelen är en riktigt spännande bok, som både innehåller äventyr, kärlek, läskiga framtidförutsägelser och nutida samhällskritik. Faktiskt en riktigt bra bok, så läs vet jag! Detta är dessutom den första i en triologi, så vi ser fram emot fler spännande böcker!


Boken utspelar sig i ett framtida Nordamerika, där landet, har blivit indelat i 12 distrikt som styrs av en huvudstad. Till följd av ett inbördeskrig som distrikten förlorade så hålls distrikten strikt i schack av huvudstaden. Dessutom så hålls varje år en tävling, hungerspelen, för att påminna befolkningen om inbördeskriget och deras vanmakt gentemot den styrande makten i huvudstaden. Hungerspelen går till så att två barn från varje distrikt lottas ut för att delta i en tävling. De framlottade barnen förs sedan till huvudstaden där de stylas upp, tränas, värderas och intervjuas, innan de släpps samman på arenan. Deltagarna är 24 när det börjar och endast en överlever och får åka hem. För att folket ska kunna följa det stora spektaklet som hungerspelen är, så direktsänds dessutom allting. Blod, skräck och död, underhållning på hög nivå om man frågar programarrangörerna. 


I distrikt 12, det allra lägst stående och fattigaste distriktet, ser Katniss Everdeen hur det som inte får hända sker, hennes 12-åriga syster Prim väljs ut för att delta i hungerspelen. Katniss som sedan fadern dog har varit systerns stora stöd och dessutom familjens huvudsakliga försörjare, grips av panik, och anmäler sig omedelbart frivillig att ta systerns plats, allt för att rädda Prim. Till Kats förskräckelse väljs dessutom en pojke som hon är vagt bekant med och dessutom betraktar som en vän, Peeta, ut som den andre deltagaren från distrikt 12, och då alltså också som Katniss motståndare. Tillsammans med sin tränare Haymitch, den ende av två hungerspelsvinnarevinnare från distrikt 12 som fortfarande är i livet, Effie Trinket en av arrangörerna för spelen, samt sin motståndare Peeta, beger sig Katniss till huvudstaden, för att stylas inför målet, att dödas eller döda på arenan.


I huvudtaden möter Katniss Cinna, en framåtsträvande stylist, som har bestämt sig för att göra hennes entré till en oförglömlig show. När Katniss och Peeta gör entré i sin vagn, iförda brinnande eld är succén ett faktum och helt plötsligt så ser inte allt riktigt lika omöjligt ut. Men trots det återstår det svåraste, att överleva spelen, och där kan bara en av ungdomarna stå som vinnare.

//Emma

Vårgrön fransk

Publicerad 2009-04-16 21:16:49 i NailArt,

Den här var väl rolig och söt! Nyss upphittad i arkivet! Den gjordes tidigt i våras. Lite "första grönskan" över den. Jag tycker den är riktigt söt!

En fransk manikyr som fått lite extra krydda med hjälp av ett skirt, ljusgrönt skimmerlack från Sally Hansen. Jag köpte fem små minisar från Sally Hansen, alla namnlösa, för att ha just till layering och för att ge skimmer eller bryta en färg. Jag har även använt detta över grönt förut. I en fransk manikyr tycker jag det gör sig väldigt väl.

Den är så pass transaparent att man tydligt ser de vita tipparna men ändå så pass distinkt att man inte missar att det är grönt. ;D
Den franska är gjort med Blush-trio lacken från China Glaze som jag alltid använder. White-on-white på tipparna och Sensuous över hela alltet. Ovanpå det ett lager grönt Sally Hansen och så Seche Vite. Några strasstenar, två ljusgröna och en vit har dränkts i överlacket och ser mer ut som pärlor än strass. Silverränderna längs tippen är gjort med Art Clublack.
I lampljus:

Jag frihandar, som vanligt, så allt är snett...

Viva la Diva i lila

Publicerad 2009-04-16 21:01:16 i Naglar i lila,

Ett gammalt härligt nagellacksinlägg, från september 2008!

Två olika lila i den lilla höstkollektionen från Viva la Diva med krämlack i spännande, dammiga nyanser. Jag tog bara ett, det med nummer 4.

Precis som med de andra lacken i samma kollektion så räcker det med ett lager av lacket för att få det helt opakt. Det är inget som helst fel på det, men det känns absolut minst spännande av de fyra som jag tog med hem. I kollektionen ingår alltså ett lila jag inte köpte samt ett rosa som också fick stå kvar. De jag köpte var det i beige, grönt och grått plus detta.

Svarta läppar med Monochrome

Publicerad 2009-04-16 17:54:39 i Läppar,


Fyrinnae gör inte bara ögonskuggor, de gör även läppglans. Det här är svarta Monochrome. Jag har lagt den på naken läpp utan kontur. Det är en ganska tunn konsistens, och lite oljig. Den är inte obehaglig men kräver lite tålamod när man målar på den. Den är också väldigt lätt att torka av, förmodlgen på grund av oljigheten.

Färgen täcker väl men är odryg. Man får måla bit för bit av läppen. Det går inte att gnugga läpparna mot varandra för att smets ut färgen på större yta, då bir det flammigt. Med svart penna som bas tror jag dock det skulle bli jäkligt snyggt!
Den har en skön, lackartad look som jag gillar! Helt klart något jag ska undersöka närmare vid ett annat tillfälle.

Sminkans favoritbaser för ögonmakeup

Publicerad 2009-04-15 21:00:47 i ,

Marina, som är en av mina favorit sminkbloggare, frågade idag vad jag använder för baser när jag gör mina makeuper. Hon ville ha lite tips för at tkanske hitta nya favoriter. Visst ställer jag upp på att visa vad jag använder! Jag ska försöka förklara väldigt tydligt vad jag använder och varför, så även andra än Marina kanske kan få tips eller idéer.

Först lite förutsättningar. Jag är 35 år gammal, har normal hy, använder ingen speciell kräm på ögonlocken, inte heller foundation eller concealer.Jag använder aldrig primer. Har provat flera, både Lumenes, UDPP, MUS och andra. Jag använder dem inte av en enda anledning, de gör ingenting för mig. Skuggor creasar (lägger sig i veck) väldigt sällan på mig så jag har inte det problemet som många andra skaffar primer för. Det jag vill ha är intensitet och fäste för mina skuggor. Det får jag genom att applicera en krämskugga på ögonlocket och jag gör alltid det från fransarna till brynet. Hela ytan jag målar på alltså.

Här kommer mina favoriter dock inte i någon speciell ordning. Mina topp tre listar jag sist i inlägget.

1. Dignity från Face. En krämhighlighter. På första bilden ser ni min gamla dosa. Den har jag haft mer än två år och det är en av fördelarna med Dignity. Använder man den varje dag räcker den mer än ett år. Nu varierar jag mig, vilket jag inte alltid gjort, och då räcker den längre ändå. Det här är min absoluta favorit. Den är suverän vad gäller greppyta för pigment och för att ge intensitet och lyster. På bild två och tre ser ni den nya förpackningen förresten.
Jag har samma produkt i fler färger, även i svart och aprikos tror jag. Det är exakt samma sak. Jag föredrar denna då produkten blir helt osynlig på huden, förutom ett svagt skimmer, när man applicerat den. Jag använder en syntetpensel att ta upp produkten med, smetar av på fingertoppen och masserar försiktigt in på hela ögonlocket upp till brynet. Det ska vara mycket tunt applicerat annars kommer skuggan du lägger ovanpå att creasa då detta är en ganska oljig produkt. Har man en gång lärt sig tekniken är den oslagbar. Jag har använt den i tio år minst. Mer troligen. Älskar den! Nackdelen är att den tar något längre tid än en produkt man kan smeta på lite hur som helst, och jag kommer till dem, men fördelarna är den otroliga intensitet man får på färgerna. dessutom är det lätt att blenda skuggor på en bas av Dignity.

2. Indelible Creme Eyeshadow. En lite strävare produkt som dock också är bra som bas. Den ger god färgintensitet men är svårare att blenda. Man behöver inte vara lika försiktig med mängden av produkten då den torkar på ögonlocket på ett annat sätt än Dignity. Detta är en utmärkt bas men inte lika dryg och inte lika blendbar som min favorit på plats nummer ett... Denna applicerar jag med en syntetpensel direkt på ögonlocket.

3. Olika former av gel-eyeliners fungerar rätt bra som baser. Här representeras de av MsChic eyestain i färgen Amethyst Shine och Stila Smudgepot i färgen Cobolt. Jag använder ibland även mina Indelible Gel Eyeliners som baser. Då brukar jag lägga dem på själva ögonlocket och sedan ha t.ex Dignity på brynbenet då en geleyeliner ger ett visst färggenomslag. I alla fall de mörkaste. Dessa applicerar jag med syntetpensel och jämnar till med fingertoppen.
Jag vet att många, bland annat Emma, använder fluidline som bas, men jag misslyckas ständigt med det. Jag har provat både Silver Stroke och Uppity och båda suger som bas på mig.

4. Paint Pot. Jag äger fyra paint pot från MAC. Painterly, som ni ser på bilden, Black Ground, Rubenesque och Artifact. De är trevliga baser som man kan slarva rejält med utan att det gör något. De applicerar jag grovt med en syntetpensel och de torkar till en satinaktig yta. De ger ett ganska bra fäste men inte så bra intensitet som en oljigare produkt, men de kan  å andra sidan i princip inte creasa då de torkar till en puderliknande finish. Alltså är de väldigt praktiska om man oroar sig för att skuggan kommer lägga sig i veck. Som jag visat i flera test så gör färgen på paint poten inte någon stor skillnad så man behöver inte ha fler än en egentligen.

5. Nya favoriter för mig är dessa båda stiftskuggor. Den ena från Sinful Colors och den andra från L'oreal. Båda är grymma! Dem ritar jag med direkt på ögonlocket och kan sen jämna till lite med fingret. Skuggorna får bra fäste och intensitet och jag ser dem som nästan lika bra som Dignity men mindre krångliga. I alla fall Sinful Colors som är lättare att få helt jämn och perfekt. Den har jag redan bunkrat upp av så jag har en reserv i vitt samt ännu en färg, brons, även om färgen även här är underordnad i betydelse då det inte märks vad man har under skuggorna. Hur som helst, beställer ni denna stiftskugga blir ni inte besvikna! Älskar den!

6. En annan ny favorit är denna krämskugga. En Whipped Eyeshadow  från Cover Girl. Köpte den från Kicki.be när de hade utförsäljning av smink. Den kostade kanske 15 kronor och den är enastående! En geleliknande konsistens som jag applicerar med fingertoppen och den ger både bra intensitet och fäste. En ypperlig liten sak att ha i sminkförrådet alltså!

7. Här är två baser som jag vill varna lite för. Den ena är Eye Fix från Face och den andra Shadow Base från MAD/JW. Båda är likadana. Sega och feta baser som lätt creasar dina skuggor. Men! Man kan använda dem om man har tid och tålamod. Jag lägger dem med fingertoppen, efter att ha tagit en liten mängd med syntetpensel, och försöker få dem tunna och jämna på ögonlocket. Sen låter jag dem torka lite, gärna en femton minuter alla fall, innan jag applicerar skugga på dem. Men, har man inte den tiden funkar de inte så bra, tycker jag. Ni som kan använda High Tech Lighter som bas kan säkert behärska även dessa små monster, men för mig är det för tunga och för sega produkter. Dessutom blir blendandet trögt på dem, tycker jag. De ger dock bra intensitet i färgerna! Jag vill alltså inte dissa dem helt, men egentligen hör de kanske inte helt hit för jag kan inte säga att de är favoriter.

8. Stila Shadow Pots. Lite oljiga men fasta krämskuggor. Fungerar bra om man applicerar med fingret. Jag tycker de funkar bra som baser men jag har slutat med dem då annat är ännu bättre och dessa är förhållandevis dyra.

Sen vill jag nämna Nouvola från Nouba. Den purpurfärgade är underbar! Säkert flera andra också. Men, jag har fått riktigt dåliga Nouvolas också, så jag vill inte säga att de är favoriter rakt av. Samma sak gäller förresten de mousse-ögonskuggor som Maybelline gör. Jag har en som är underbar och en som suger.

Okej, topp tre då? Vilka av alla dessa blir det?
1: Dignity, så klart!
2: Sinful Colors stiftskugga, lätt!
3. Indelible Creme Eyeshadow.

Misa Brocaded Burgundy

Publicerad 2009-04-15 16:45:30 i Naglar i lila,

Ett lack ur arkivet. Det blir färre och färre som ligger där, men fortfarande kan jag nog visa ett fyrtiotal gamla lack utan problem...

En fantastiskt vacker lila nyans från Misa!

Vackert, eller hur! En rödaktig lila med skimmer. Det blir en kall, bärig färg som är elegant och passar min hudton perfekt! Den är helt rätt för hösten -08 tycker jag, även om jag inte är fröken Trendig. Samma typ av lila har vi ju sett från både Zoya och China Glaze. Det här är dock ett lack fån en gammal kollektion från Misa.

Som vanligt har Misa perfekta lackningsegenskaper. Det glider på nageln utan motstånd, lämnar en perfekt yta och torkar, utan överlack, på en kvart. Jag älskar Misa!

En hundring på Lindex

Publicerad 2009-04-14 18:57:03 i Emmas sminkväska,

Att sparka igång efter påskhelgen var väl inte sådär jättekul. Vad som däremot var jättekul var att traska in på Lindex och upptäcka att de sålde ut glitter och eyeliner från HOT makeup för 10 kronor styck. Som ni ser så rafsade jag snabbt till mig nio stycken olika varianter, och avrundade det hela med att även hugga ett hololack från depend. Ganska bra valuta för pengarna eller hur?! titta bara på de små raringarna, visst var de värda en hundralapp?


//Emma

Sinful tisdag

Publicerad 2009-04-14 06:02:28 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


God morgon! Här kommer dagens look, en murrig sak med skuggor från Sinful Colors. Här ser ni även varför ni nästa alltid bara får ett öga. Jag blir tokig på att det alltid ser snett ut. I spegeln är det okej, tycker jag, men sen, på skärmen.... Nix nej, alltid lika ojämnt.

Blundbild. Ännu tydligare att det är ojämnt. Jag tröstar mig med att det knappt är någon som kommer studera mig så noga och att man inte hinner se så noga heller, när jag blinkar och rör mig och så...

Basen är en stiftskugga från L'Oreal. Den håller redan på att ta slut, tyvärr, bara en centimeter eller så kvar... Synd, för den är jättebra. Den ligger från frans till bryn. Därefter lade jag en mörkt grålila skugga, den mörkaste i trion, på yttre tredjedelen av ögonlocket samt längs globlinjen. Därefter lade jag den vinröda mitt på ögonlocket och slutligen den rosa på inre delen av ögonlocket samt på brynbenet.

En liten eyeliner längs övre fransraden, Indelible Gel Eyeliner i färgen Black Cherry. Inget under ögat, jag vill framhäva ögonbrynet som jag markerat lite extra idag. Det är HM brynskugga som fått färga och forma mina bryn idag. Därefter målade jag mascara, Thick Lash från Cover Girl, på övre fransarna.

Så här ser min nya Sinful Colors-trio ut. Fina färger och bra skuggor, även om de dammar en del. Jag tycker de var rikttigt prisvärda och bra. Beställda från Cherry Culture, så klart. Kul att använda sig av fasta skuggor ibland också. Och läpparna fick en härlig kolanyans med vaniljdoft och smak! Det är Milanis stift i färgern Chili.

Gudinneveckan

Publicerad 2009-04-13 18:45:46 i ,

En niodagarsvecka, hela påsklovet, har jag visat mina tolkningar av ett antal gudinnor. Det var Emma som önskade sig det temat och då hörsammar jag naturligtvis det. Dessutom är jag väldigt fascinerad själv av gudinnor och mytologi. Det har varit roligt att koppla ihop tre sidor av mig här på bloggen, religionsvetaren, sminkgalningen och den lilla esoterikern. Hoppas ni haft lika roligt som jag, att ni kanske hittat någon sorts inspiration eller en favoritgudinna. Här kommer en liten sammanfattning av detta tema med länkar om ni missat något. ;D

Freja eller Vanadis fick inleda temat. I grönt och guld, perfekta färger för en fruktbarhetsgudinna. Sen får vi inte glömma att hon också är kopplad till den svarta magin och underjordens krafter.

Hekate, häxornas beskyddarinna. Romare offrade åt henne vid korsvägar och konstnärer har gjort fantastiska tolkningar av hennes trehövdade gestalt.

Tiamat. Kaosväsendet som skapar världen. Drakgudinnan. Saltvattnet. Monstret och modern i ett.

Epona, den vita rytarinnan, hästgudinnan. Hon som beskyddade mödrar och barnaföderskor men samtidigt var en krigare. Magin finns nära henne och hon kan återuppväcka de döda med sina fåglars sång.

Ishtar, himlens drottning. Venus förkroppsligad och lika grym som skön. Hennes kult efterliknade henne som varande gudarnas prostituerade fruktbarhetsgudinna och både unga pojkar och kvinnor tjänstgjorde i hennes tempel. I en tolkning är hon en hängiven maka som hämtar sin älkade från underjorden, men i en nyare, förmodligen mer korrekt, tolkning är hon istället den som sänder honom dit för att ta hennes plats.

Lakshmi är en positiv och god gudinna som sprider skönhet, klokhet och rikedom omkring sig. Tänk om man skulle möta henne lite oftare... Av de gudinnor jag valt att presentera är hon den med minst mörk sida. Lyckobringande på alla sätt.

Lilith är mest känd som demon och monsterföderska, men egentligen kan man lika gärna se henne som en självständig, rebellisk och stark kvinnogestalt. Hon anses alla fall rida männen om nätterna och är dessutom ett hot mot spädbarn.

Hel haltar fram, skön och vit på ena sidan, blåsvart och skrämmande på den andra. Dotter till ärkeskurken Loke, syster till Midgårdsormen och Fenrisulven. En spännande gudinna i ett fuktigt och kallt rike...

Den våldsamma och rasande kraften hos gudinnan inkarneras i blåsvarta Kali. Otämjbar som en naturkraft. Dessvärre är hon också en av Hollywoods favoritgudinnor och dyker upp i inte alltför smickrande sammanhang.

Slutligen Isis, den egyptiska gudinna jag tror vi alla hört talas om. Trogen sin make Osiris, underjordens härskare. Moder till Horus. Mästarinna i magi. Det finns ju en anledning till att hennes namn ständigt dyker upp inom New Age och esoterika. Jag har själv varit trogen kund på t.ex Isis kammare där tarotkort och rökelse innhandlats. ;D

Ja, det var gudinnorna. Vem vet, kanske kan det bli fler gudinnor i framtiden. Om ni vill det, alltså. Vi får se.

China Glaze Magical

Publicerad 2009-04-13 17:13:12 i Naglar i vitt, nude, beige,

Ännu mer arkivlack, detta från januari...

China Glaze Magical är ett lack som jag omedelbart gillade när jag såg det hos One Inch Nails. Skaffade raskt hem det men det dröjde lite innan jag provade det.

Ni ser att bildena är tagna i en sorts blandljus,dagsljus i den mån det gick att få från denna regniga lördag och lite lampljus som förstärkning.
Här är det faktiskt två lager lack, inte för det behövdes men för att jag ville ha en tjockare känsla på nageln än med ett. Penseldrag finns men är inte speciellt markerade.

Bilderna blir inte skarpa i så dåligt ljus, tyvärr. Det är en lite rosatonad beige med champagnelyster, skulle ja säga. Riktigt trevlig neutral. Vi avslutar detta med ett par bilder tagna under lysrör.

Viva la Diva nr 109

Publicerad 2009-04-13 17:10:15 i Naglar i svart, grått, silver,

Lite nagellack ur arkivet! Jag kör vidare med hösten 08 och de lack jag aldrig publicerade då...

Snyggaste Gunmetalgrå jag sett på evigheter!

Riktigt läckert och packat med skimmer! Jag är kär! Och, det här är ett enda lager lack! Perekt applicering!

Det här lacket är en ren knock out! Fantastisk färg, fantastisk applicering, fantastisk pigmentering! Viva la Diva har verkligen lyckats med både det här och det plommonfärgade i Riche-kollektionen nu i höst.

Och ni på Viva la Diva, kan inte ni sponsra mig? Jag äslakr ju era nagellack och ögonskuggor! Kom igen! :D

Killer Kali

Publicerad 2009-04-12 13:55:20 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,

Kali är den hinduiska dödsgudinnan som avbildas blåsvart och med hängande tunga, dansande på sin make Shiva. Hon är inte underordnad någon manlig gud och hon representerar den destruktiva kraften hos gudinnan. Hon ses som den aggressiva aspekten av gudinnan Durga som är den mest dyrkade gudinnan inom hinduismen.


Dagens gudinnemakeup är gjord med en bas av L'Oreals stiftskugga i vitt. Ovanpå den lade jag först Barry M Dazzle Dust  nr 73 i rött. Den ligger på ögonlocket. Därefter tog jag  Blackstar Blue från Makeupcosmetics på  halva ögonlocket och ut mot tinningen i en spets. Den blendades lite med Twilight från Paula Dorf. På brynbenet svepte jag superpigmenterade rosaröda Killer från TMM. Det är lite olika nyans på Killer och Barry M så det blir spännande skiftningar.

Slutligen lades aprikosa Shiver som highlighter precis under brynet. Ögat ramades in med kajalen Indigo från IsaDora. Mascaran är också från IsaDora.

Kalis rykte är väl något fläckat i västerländsk populärkultur. Vem minns inte Indiana Jones i de fördömdas tempel där rödklädda präster med glasartad blick stönade fram sina Kali-Ma medan de slet ännu dunkande hjärtan ur kroppen på sina offer.  Men, egentligen är hon den mörka modern. Hon beskyddar sina anhängare med total hängivenhet medan hon slaktar de demoner som hotar balansen i vår värld. Hon är en stark gudinna som trots sin koppling till förstörelse av världen, död och kremering ändå ses som en skapargud. Hon är den rasande formen av Durga. Födelse och död i ett. Kali är även tiden och hennes tre ögon representerar det förgångna, nuet och framtiden.

Color Club Wild Child

Publicerad 2009-04-11 16:25:18 i Naglar i grönt,

Okej, vi behöver något ur arkivet, eller hur? Dagens naglar är inte i närheten av så här färgglada, jag har precis lackat om till OPI GoldenRules, men, den här godbiten har väntat länge nog. Ett riktigt gammalt arkivinlägg...

Tokgrönt! Underbart och roligt lack med fullständigt galen grönfärg!

På bilden ser ni två lager av CC Wild Child över en Redi base coat. Wild Child är lite Jelly-aktig i konsistensen. Tjock och nästan lite dallrig på penseln. Men den torkar föhållandevis snabbt även utan överlack och den har inga dåliga egenskaper jag kommer på så här.

Det här är en kall knallgrön nyans som inte väjer för att synas. Gräll är ordet, men på ett lekfullt och glatt sätt. Man kan inte sluta le när man har naglar som målats med Wild Child! Sen är det inte ett lack för den som är blyg. Man syns. Naglarna syns. Små barn pekar på en på bussen och säger till sina mammor: "Titta, tanten har gröna naglar!". Så gröna är naglarna i Wild Child. Och jag är så glad att denna lilla exhibitionist bland nagellacken hamnat i min ägo.

Mer Sea of Cortez

Publicerad 2009-04-11 16:15:31 i Naglar i blått,


Det är inte alls länge sedan jag visade er det här lacket, men jag kan inte låta bli att visa det igen. Det är så himla vackert! BB Couture for Nails, inhandlat på Overall Beauty för $8 per lack. Detta är blåglittrande Sea of Cortez.

Sea of Cortez är lite halvtransparent och kräver sina modiga fyra lager och ändå, som ni ser, är det VNL. Det bortser jag dock ifrån då skimret är överjordiskt! Det är ett turkosblått lack med massor av miniglitter i i turkos, guld, grönt och silver. Det blir ett enastående djup i det. Färgen är som poolvatten i solsken, som dagg på en metallicturkos bilhuv, som juveler krossade till stoft. Ni kan inte ana hur vackert det är!

Trots fyra lager är torktden normal. Det kräver överlack, inte för torktiden utan för glansen. Här är det ett lager Redi Top Coat. Jag älskar mitt Sea of Cortez men måste säga att det gröna Frosty Meadow som annars är i samma stil är ännu vackrare. I dagarna beställde jag fler BB Couturelack så ni kommer snart få se fler av deras skönnheter. De fyra jag redan äger är jag väldigt nöjd med. Förutom Sea of Cortez och Frosty Meadow är det krämlacken Poison Ivy och Vampire Bite.

Och solskensbilder, dock en annan dag så mer slitage. Fast det håller bra!

och lite till...

Blackstar Blue för Hel

Publicerad 2009-04-11 12:06:20 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Ni har väl inte glömt gudinnetemat? Tre kvar, två efter den här. Hel var en av asagudarna i vår egen, nordiska, mytologi. Hon var Lokes dotter och hade två helsyskon, Fenrisulven och Midgårdsormen. Hel var dödsgudinnan som hade sitt rike Nifhel eller Hel, dit alla som inte dött en ärofull krigardöd fick komma. Kvinnorna, barnen och åldringarna som inte lyckats dö i strid alltså. Undrar ni om vårt ord Helvete kommer från henne? Japp, det gör det. Men alla asatroende var inte övertygad om att hennes rike var så hemskt. Vanligen beskrivs det dock på ett ganska otrevligt sätt. Hennes rike låg långt i norr och var kallt, mörkt och fuktigt och omgavs av en flod med knivar. För att komma in i Hels rike måste man passera Helgrind. I hennes hall kan man äta från fatet Hunger med hennes kniv Svält och ligga i hennes säng, Sjukläger. I ofärdstider sägs hon rida genom landet på en trebent häst.

Hel själv var ett tudelat väsen, i alla fall på ytan. Ena halvan var likblek och den andra blåsvart. Det har jag tagit fasta på i den här makeupen. Att hon blivit sådan beror på att Tor kastade henne ner i Nifelheim när han upptäckte att Loke skaffat barn och när Hel slog i marken bröts hennes rygg och hon blev illa skadad. Därför går hon nu haltande och framåtböjd som en gammal kvinna och blev blåsvart och vit på varsin halva av kroppen.
Basen är en vit stiftskugga från L'Oreal. Ovanpå den har jag lagt skuggan Blackstar Blue från Makeupcosmetics runt hela ögat och utdraget i en spets. Vita skuggan Shimmer representerar det likbleka. Den är också från Makeupcosmetics. I övrigt är det lösögonfransar köpta på ebay.

Silverdraken Lung

Publicerad 2009-04-10 16:08:21 i Boktema 2009,

Idag är ju Sminkan en gulddrake, och då passar det ju att jag från veckans boktema tolkar Lung, en silverdrake, och huvuddraken i boken drakryttaren. Silverdrake innebär som ni säkert förstår en massa silver. Här har jag valt att frångå min vanliga princip med ljust i inre ögonvrån och mörkare och mörkare ju längre ut man kommer, och istället gjort en variant som är mörk, eller halvmörk i inre ögonvrån, och blir ljusare och ljusare och som avslutas i en spets i ute vid ögonbrynet. Så som jag ser det så är det min silverdrake som avslutas i en draksvans, eller kanske en vinge. Kinderna fick sig dessutom en temaenlig touch med Moon River. Månskenet är nämligen väldigt centralt för silverdrakar, då de endast kan flyga i månsken.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och MAC Fluidline Silverstroke
Ögonskuggor: MAC Knight Divine, L'oreal Platinum Appel Real Silver och Isadora Gleaming eyeshadow Silver White

Highlighter: MUC Sparkle

Eyeliner: H&M silverglittereyeliner

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: "Flygfransarna" från Ebay

Läppar

Läppglans: Liparazzi Entourage
Basen för skuggorna är Shadow Insurance. Därefter applicerade jag Silverstroke som en bas för de silvriga och de grå skuggorna, på hela ögonlocket, samt i en utdragen spets hela vägen ut mot brynet. Ovanpå den silvriga basen ligger sen Knight Divine längs in i ögonvrån. Därefter kommer Real Silver och som avslutning Silver White. Därefter tog jag silverglittriga/skimriga Sparkle och duttade lite som highlighter under brynet, ja hela vägen där det inte fanns några andra skuggor. Därefter fäste jag flygfransarna från Ebay, de ohanterliga besvärliga flygfransarna. Ser det konstigt ut så är det för att vi helt enkelt inte kommer överens, jag och fransarna alltså. Jag har ett nytt par flygfransar, Sminkan säger att de är bättre, ska ta dem nästa gång. Ovanför eyeliner drog jag en linje med H&M eyeliner i silverglitter. Ska man vara silverdrake så får man väl silvra ordentligt, eller hur? Glittereyeliner fick dessutom ligga med hela vägen längs med silvervingen. Lite kajal under ögat, samt även lite på den övre vattenlinjen, för att få fransarna att smälta samman med mina egna. Mascara, Moon river på kinderna och lite läppglans på läpparna, så var min silverdrake klar.

Nässelbrand den Gyllene

Publicerad 2009-04-10 12:40:08 i Boktema 2009,


Äntligen får jag vara drake igen! Jag älskar drakar! Och idag är jag en gyllene drake!

Okej, bilden är ett foto av omslaget på tredje delen av Eragon-sviten, men ändå... Gulddrake!

Nässelbrand är tyvärr en mekanisk drake, men det gör ingenting. Jag tolkar honom gärna ändå.
Basen för makeupen är en guldfärgad Whipped eyeshadow från Cover Girl. Den har sedan träffat fyra pigment från Makeupcosmetics, Magic, Fantastic, Shiver och Perfect.

Först ligger Perfect på hela ögonlocket och upp till brynet. Ovanpå den, på själva ögonlocket ligger sedan lite av bronsigare Magic. Shiver ligger på brynbenets högsta punkt och i inre ögonvrån. Den är förresten mer aprikos än gyllene. Slutligen sveptes skimret Fantastic över hela draken. Just ja, allra först målade jag en svart ram runt ögat, som ni ser. Det är bara vanlig svart kajal. OCh så har jag "flygfransarna" så klart. Samma som jag lottat ut tidigare här på bloggen. Ganska fina, va?

Ja, min drake är ond. Hoppas det framgår av blicken. Han fick drakgröna ögon alla fall! Alla bilderna är förresten tagna i dagsljus, därför ser jag så blek ut. Och jag hoppas ni gillade min Nässelbrand. Jag gillade att göra honom!

Boktema: Drakryttaren

Publicerad 2009-04-10 12:28:45 i Boktema 2009,

Cornelia Funke är en barn- och ungdomsboksförfattare född 1958 i Tyskland. Hon är även illustratör och gör omslag och övriga illustrationer i sina böcker. Huvudsakligen har hon skrivit fantasy, och självklart är det en sådan bok som fångat mitt och Emmas öga.


Hon har vunnit många priser för sina böcker, bland annat för den jag och Emma läst, Drakryttaren. Mest känd är hon nog ändå för Bläckhjärta, en fantasyroman som nu även blivit film. Den har inte jag läst, men jag tror Emma gjorde det.

Drakryttaren är alltså den bok vi valde som veckans tema. Det är en förtjusande saga som handlar om en silverdrake, Lung, som lever i en regnig dal i norden tillsammans med sin familj. Silverdrakarna är olyckliga i denna dal. De blir på dåligt humör av regnet och de tvingas gömma sig från människorna. De ligger mest i sina grottor och längtar bort. Till sin hjälp har de kobolderna, en sorts sagoväsen som liknar katter och som älskar drakar och svamp men är ganska griniga till sin natur. Men, en dag bestämmer sig människorna för att befolka dalen och Lung inser att det enda sättet att rädda silverdrakarna är att hitta hem till den mytiska platsen Himlens Rand. Han tar med sig en kobold vid namn Svavelfäll och ger sig iväg ut i världen. Första stoppet blir i London där de ska skaffa fram en speciell karta. Där möter de pojken Ben. En rymling utan familj eller vänner. På något sätt blir Ben med på färden mot Himlens Rand och på så sätt blir han också Drakryttare.


Ett hot finns dock på deras väg. En gyllene drake, Nässelbrand, är skapad för en enda sak, att döda alla drakar. Det är han som för hundratals år sedan jagade bort alla drakar och tvingade dem att gömma sig från honom. Nässelbrand är ond som få och han gör sitt yttersta för att spionera på Lung och hans ryttare vartefter de närmar sig målet för sin resa. Ska Lung leda Nässelbrand raka vägen till de sista två platserna, Himlens rand och sin egen dal, där det ännu finns drakar för Nässelbrand att jaga och döda? Resan för Lung, Ben och Svavelfäll över halva jorden och låter dem möta många människor och sagoväsen. De möter sann vänskap och även svek och förräderi. De lär känna sig själva och varandra. Det är en vacker saga som jag varmt rekommenderar för barn och ungdomar, ja, även vuxna som ännu uppskattar att träda in i en sagovärld av liknande slag som C.S Lewis Narnia-serie.

Skärtorsdagen med Sucker och Amy

Publicerad 2009-04-09 23:54:31 i Emmas FOTD 2009,

Idag gjorde jag en sminkning helt i lila. Lila är den näst påskigaste färgen för mig, och det är definitivt den finaste påskiga färgen om ni frågar mig, alltså tyckte jag att det passade bra på så här inför påsk.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: Fyrinnae Glow Blush Mesmerize

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Make Up Cosmetics Amy

Highlighter: NYX Lilac Pearl

Eyeliner: Taylor Made Minerals mineralskugga Sucker mixad med Visine ögondroppar

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Läppar

Läppglans: Clarins Lip Tint Colour Nr 17 Frosted PeachIdén till denna sminkning fick jag I Make Up Stores tidning. Den brukar alltid innehålla en massa kul sminkningar som funkar finfint som inspiration då man behöver lite hjälp på traven. Här var alltså idén att ögonsminket skulle gå helt i lila, med en ljuslila skugga och en klarlila skugga som fick fungera som eyeliner. Över hela ögonlocket samt en bit upp på brynbenet ligger Amy från MUC. Amy ligger även en bit under ögat. Precis under brynet highlightade jag med lilac pearl, en skugga som även fick ligga lite i inre ögonvrån samt under ögat. Till eyeliner valde jag sucker, som jag mixade med Visine. Det gick över förväntan faktsikt, Sucker blev alldeles strålande pigmenterad och klar som eyeliner. Det är en skugga jag verkligen kan rekommendera, både för att fukta och använda torr. Gillar du lila ska du definitivt kolla in Sucker, den är fab! Sucker målade jag alltså en vinge med, samt även ett litet streck under ögat. Mascara på fransarna, rouge på kinderna, ja det är samma rouge som fick vara skugga häromdagen, samt lite läppglans/stift på läpparna. Det var min skärtorsdagslook.

BB Couture Vampire Bite

Publicerad 2009-04-09 22:40:37 i Naglar i rött,

Mer BB Couture ur arkivet. Hade detta lacket till boktemat med Anne Rice böcker, men glömde posta det då. Nu kör vi alla BB Couture i ett svep tycker jag, så varsågoda!

BB Couture for Nails. Rött krämlack. Som körsbär! Härligt!

Två lager lack, ganska tunna, räcker. Det ger samma effekt som körsbär som nästan inte mognat. Ni vet, som om det vore lite genomskinligt men ändå inte. Mmm! Vackert! Det är dock knepigt att måla med. Man får passa penseln så det inte droppar och rinner.
Jag tycker färgen är vacker, om än traditionell. Tror jag har ett gäng lack som ser ungefär lika ut i min samling. Ni som känner mig förstår naturligtvis att det är köpt enbart för namnet!
Ni ser här också de dekorationer jag gjorde på tummarna. inte så Vampire-betonat, mer körsbärsrädgård...

BB Couture for Nails Frosty Meadow

Publicerad 2009-04-09 17:02:55 i Naglar i grönt,

Ur arkivet kommer det här underbara lacket.

Vad sägs om Jellylack med glitter? Ni gillar det? Ja, jag med! Frosty Meadow från BB Couture är just det. Ett jellylack i grönt med glitter i!

Ni ser hur härligt det blir? Som en regnvåt äng! Glittret är silvrigt, grönt och tealfärgat i vissa ljus, guldigt och grönt i andra.
känslan blir enastående! Lacket har djup, liv och glans! Det kräver tre tunna lager eller två lite tjockare för att täcka men man måste pausa lite mellan de lagren, annars drar sig lacket tillbaka från tippen. Se upp för det alltså!Ni kan ana att det vill dra sig bakåt här och lämna tippen bar. Ni kan också se at det är jelly på att man, om man tittar noga, ser tippen genom lacket. Det är dock inte störande alls. 
Och här kommer nya bilder från andra gången jag bar lacket. ;D

I kvällsljuset vid fönstret ovan och nedan är det samma ljus utom på mittenbilden som är tagen i lampljus.

Zoya Zara och krokus

Publicerad 2009-04-08 15:57:07 i Naglar i lila,


Zoya Zara
visade jag redan i december förra året, men det är ju så fint och för mig mer ett vårlack än något annat. Så här kommer det alltså som favorit i repris!


Zoya Zara är ett ljuslila till mellanlila lack med masor, massor av guldskimmer. Det är så himla fint! Jag var faktiskt tveksam till om jag behövde det här lacket, men nu är jag så glad att jag tog det. Det är ett klart favoritlack ur Flourishkollektionen. Kallista som jag trodde att jag skulle älska mest är snart glömd, Shivon passade mig inte alls, men Cyma och Zara är favoriterna! Jag tror faktiskt jag ska skaffa mig Mieko också...

Två lager lack och ett lager Redi top coat ger detta resultatet. Perfekt!
Som ni ser är alla bilderna tagna utomhus en solig aprildag (de med krokusarna idag faktiskt). Några i skugga dock för att ge lite olika idéer om färgen. Det här är ett underbart lack helt ton i ton med mina små krokusar som snart blommat över. Och det är hållbart. Jag har burit det i fyra dagar och det är alls inte slitet, trots trädgårdsjobbande och annat. Gillar du lila och guldskimmer så måste du ha Zoya Zara!

OPI Golden Rules

Publicerad 2009-04-08 13:18:11 i Naglar i guld, koppar, brons,

Eftersom jag visar en makeup med massor av guld i idag så kan jag ju passa på och fiska fram ett av mina favoritlack i guld från arkivet. OPI Golden Rules.

Det här är det lack ur Night brights kollektionen från OPI jag trodde jag skulle gilla minst. Jag klär inte speciellt i guld och har aldrig känt mig dragen till guldlack. Jo, Richelle från Zoya, och det vet vi ju hur det gick. Ja, så har jag några andra, lite svalare guldtoner, i nagellacksgarderoben.  Golden Rules trodde jag dock inte på.

Okej, det matchar inte min hudton, men, det är ju snyggt ändå!
Två lager lack, enkelt att applicera, perfekt formula! Jösses, jag har inte ens problem med Pro-Wide penseln! inget problem alls! Det här är lika lätt som en dröm att måla med!

Bilderna ovan är tagna i januariljus i fönstret. Några under lysröret i köket vill ni väl också se?

Det här är ett alldeles ypperligt guldlack med vackert, men inte framträdande, skimmer i sig. Mycket trevligt och diskret utan att bli beigetonat. Och trots att det är en guld-guldig färg så är den inte orange, något som gör den åtminstone bärbar även för mig. Men mina fingrar ser lite ut som jag skulle jobba som skurkärring. Röda och nariga liksom.

Intressant ljus i den ovanstående bilden. kallt dagsljus och gult inomhusljus. Taget med handen lutad mot fönsterbrädan. Ja, så kan det alltså se ut. Absolut den största överraskningen för mig, positiva alltså, i den kollektionen.
Sista bilden får ni från vardagsrumssidan. I fönstret. inte så skarp, men ändå...


Uppdatering med bilder från april 2009

och lite till...

som ni ser är bilderna tagna ute och i stark sol.

L'Oreal Revitalift

Publicerad 2009-04-07 21:24:34 i Hud och hand,


L'Oreal Revitalift dagkräm är en kräm jag faktiskt köpt flera gånger. Den har nog faktiskt köpts en gång om året i minst fem år, eller mer. Den räcker inte speciellt långt, den gör ingen dramatisk skillnad på min hud. Men, den är trevlig och jag gillar den. Den doftar gott på ett lite gammaldags sätt, salvigt, om ni förstår vad jag menar. Den är ganska tjock i konsistensen med smälter snabbt in i huden. Jag har använt den ibland när huden känns stram och torr, men jag tycker inte den ger mer effekt än Nivea Soft, om vi ska vara helt ärliga. Men jag känner mig lite "snällare" när jag använder den, vilket ju är absurt, för kräm som kräm och mnivea har verligen aldrig skadat mig.

Burken är lite opraktisk då man antingen får stoppa ner fingrarna i burken, som jag, eller använda en spatel. En tub eller pumpflaska är så mycket bättre ur alla synvinklar. Att den här skulle reducera rynkor på fyra veckor tror jag inte på. Det har den inte gjort på mig i alla fall. Men den är mjuk och skön och min hud tycker om den. Inga reaktioner bara lent och mjukt. Det tråkiga är priset. Nivea Soft kostar 25 kronor på tub, denna över 100 kronor. Men annars är den helt klart en av mina favoriter!

Viva la Diva i olivgrönt

Publicerad 2009-04-07 16:16:52 i Naglar i grönt,

Höstens manikyrer ska ut ur arkivet innan de möglar bort. Här är en till.

Läckert!!

Ur den lilla höstkollektionen från Viva la Diva kommer den här lilla olivgröna pärlan!
Ett lager lack. Välpigmenterat och fint!


Ännu en slarvig applicering, men oj, vilken färg! Visst är den läcker! Helt annorlunda än andra gröna jag har. Jag gillar det även om olivgrönt inte alls är min färg egentligen. Den lilla höstkollektionen med lack från Viva la Diva visade sig alltså ha åtskilliga små guldklimpar!

Kaki, oliv eller vad? Fint i alla fall! Jag är så glad att jag lyckats snappa åt mig den här!

Viva la Diva Vamp med nr 110

Publicerad 2009-04-07 16:15:30 i Naglar i lila,

Mer inlägg från arkivet. Tidig höst och vampiga lack. Eller tidig... Minns inte när Viva la Diva släppte dessa lack. Oktober? Hur som helst, ett vamplack trots att solen och våren är här!

Hett som bara den! Läckrare än läckert! En kusin till Zoya Sloane. Underbara, underbara 110!

Djupt plommonfärgad med skimmer i! Ett lager täcker utan problem och det är glossigt, fantastiskt och underbart på alla sätt!


Det här lacket är fantastiskt fint! Alla Viva la Divas höstlack är enormt vackra! Det här och det skimrande Gunmetalgrå i Riche-kollektionen är helt underbara och väl i klass med de stora märkenas släpp inför hösten. Jag ä verkligen djupt imponerad av Viva la Diva!

Lacket blir som i flaskan med ett lager färg och snäppet mörkare med två lager. Lite ovanligt, men inte så dumt! För mig är det här ett lack som faktiskt kunde platsa i OPI:s franska kollektion eller I Zoyas Pulse. Det är snyggare än många av de lack som det påminner om från både OPI och andra märken.

I inomhusbelysning kommer de vinröda tonerna till sin rätt. Läckert!!!

Viva Viva la Diva! Viva!

Jessica Casablanca

Publicerad 2009-04-06 21:16:34 i Naglar i svart, grått, silver,

Mer nagellack ur arkivet! Det här är en riktigt läcker liten present jag fått av Sanna!

Har ni sett! Vilken vacker färg, va! Jag fick ett litet test av Jessicas Casablanca av Sanna för en tid sedan. Det är verkligen tjusigt och absolut ett lack jag måste skaffa mig! Svart med blått och grönt glitter.

Två lager och inget överlack. Helt fantastiskt lättlackat och vackert! Jag är kär!

I lampljus ser man mer av glittret.

Visst är det läckert! Närmast midnattsblått i lampljuset. Fantastiskt!

China Glaze Nickle Ice

Publicerad 2009-04-05 21:45:47 i Naglar - duokromatiska,

Jag visar fler HTF-lack ur arkivet om ni inte har något emot det. Här en present från underbara Derwent! Tack!!

Läckert duochromelack i grått, lila och rosa. Tre lager lack på bilderna och då får man en riktigt härlig glaserad känsla på naglarna. Inget överlack här. Glansen räcker ändå. Det här är en väldigt speciell färg, tycker jag. Påminner om OPI Sugarplum Yum men är kallare. En diskret färg som ändå är spännande och annorlunda.

Den milda färgen är inte mesig som den lätt kan bli utan mer futuristisk och udda. Jag gillar den massor!

L'Oreal Black Emerald

Publicerad 2009-04-05 17:59:24 i Naglar i grönt,


Okej, här kommer det, världens vackraste gröna lack! Så vackert, så vackert, så vackert!

Det här är det i särklass vackraste lacket i världshistorien! Ser ni? Det är ju perfekt!

Djupt skogsgrön med svart bas. Riktigt djup och härlig färg! Ett underbart skimmer som döljer sig djupt där inne i det mörka hjärtat.

Ser ni? Ser ni! Världens finaste grön!! Och detta är två lager som gled på smidigt som en dröm!
Torktiden är bra, pigmenteringen hög. Finns inget negativt att säga om detta lack! Det är nummer ett på listan! Älskar!!!
I lampljus syns skimret mer. Visst är det perfekt i alla ljus!

Mesmerize Knight Divine

Publicerad 2009-04-04 15:10:48 i Emmas FOTD 2009,

Igår var jag på fest hos en kompis och såg ut såhär, fast med vanliga kläder och utsläppt hår. Kom inte på förrän det var läggdags att jag skulle fota, därav morgonrocken...


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Touch Foundation Nude
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Love Rock

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Fyrinnae Glow Blush Mesmerizeoch MAC Knight Divine

Highlighter: Make Up Cosmetics Magic Copper

Eyeliner: Clinique Brush on Cream Eyeliner Black

Kajal: Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Lösögonfransar: Korsade från ebay
Läppar

Läppglans: Benefit Didn't Hear It From Me
Mycket simpel sminkning då jag hade bråttom. Tycker dock att denna blev fin, det var skönt att göra en enkel variant istället för at slita som ett djur med en miljon skuggor när man egentligen inte hinner. I den inre ögonvrån ligger Mezmerize, och i den yttre vrån ligger Knight Divine. Fransar från ebay, eyeliner, kajal och mascara. Lite love rock och läppglans och så var jag klar. Fast läppglanset hade jag ju såklart bara på festen, inte när jag skulle sova, så på bilderna är det nog ganska borta...

Freja i åkerns färger

Publicerad 2009-04-04 14:18:29 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,

Temavecka - igen! Nu är det gudinnor och den är på önskan av Emma.
Här är min tolkning av gudinnan Freja. Vi känner väl alla till henne? Vår egen fruktbarhetsgudinna. Freja är en av våra äldsta och mest dyrkade gudinnor. Spår av Frejakulten finns bevarade i våra mossar och man offrade till henne, även människooffer, för att försäkra sig om jordens fruktbarhet.
På en grund av en guldfärgad Whipped Eyeshdow från Cover Girl har jag lagt tre gröna skuggor ur Viva la Divas rosa palett. Jag började med den mörkaste i yttre delen av ögonlocket och runt längs globlinjen till inre ögonvrån. Den del som lämndes oskuggad på ögonlocket fyllde jag i med en ljust gräsgrön. Den varma, lite gyllengröna fick sedan tjäna som brygga mellan det gröna och det gyllene. Under ögat är det kajalpennan Frosty Bamboo från IsaDora skuggad med samma mörkgröna som ögonlocket. Den guldfärgade ögonskuggan heter Perfect och är verkligen en perfekt gyllengul. Den är från Makeupcosmetics.
Ögonbrynen fylldes i, Lösögonfransar i blunddockemodell fästes och så var jag klar!

Freja tillhör de gudar som kallas vaner, till skillnad från asarna. Hon är vanernas främsta gudinna och bär därför även namnet Vanadis. Hon är gift med sin bror Frej. Freja anses ha en vagn dragen av katter och hon kan byta gestalt och bli en falk. Som fruktbarhetsgudinna är hon också, så klart, gudinnan som styr den sexuella kärleken. Av någon anledning har nästan alla kärleksgudinnor också en koppling till krig, så även Freja. Hälfen av alla som supade i strid tillföll Freja, hälften Oden.
Freja är en gudinna kopplad till jorden vilket innebär att hon också har en koppling till underjorden. I hennes kult fanns många inslag av extatisk shamanism, så kallad sejd, där sejdens ledare kan öppna sina ögon för både framtid och förgången tid och se bortom vår egen värld. Detta har gjort att Freja kopplats till häxerier och man har föreställt sig Freja som en trollkvinna ridande på en kvast.

Color Club Worth the Risque

Publicerad 2009-04-04 09:46:57 i Naglar - holografiska lack,


Color Club Worth the Risque är ett silverholografskt lack som ni redan sett i olika swatchinlägg här på bloggen. Första riktiga manikyren med den dock. Jag bestämde mig för en "diskret" färg efter att ha haft ganska klara färger på det senaste.

Alla bilderna är tagna i dagsljus på min altan, morgonsol och alltså superbra förhållanden för ett hololack. Men, det blir bara holo i det när ljuset träffar i rätt vinkel. Annars har man ett ljust skimmerlack i silvergrått. Funkar det med. det är lite grand av en holoeffekt nästan hela tiden, så till vida att man ser en speciell textur i färgen.

Ni ser vad jag menar? Ingen regnbåge men väl en sorts djup?
LAcket är enkelt att måla med, Color Club gör bra, smala penslar som man kan kontrollera lacket väl med. Det torkar fort dessutom. Två lager behövdes för full täckning.

Det är ett fint lack men nte kanske min favorit i holo-lackslådan. Jag publicerade tidigare i morse en jämförelse mellan mina silvriga hololack och jag är fortfarand emest kär i Sally Hansens Crystal Ball. Det här är dock lättare att få tag på och tilräckligt likt för att funka som god ersättare.

Silverholo jämförelser

Publicerad 2009-04-04 09:15:53 i Nagellack - jämförelser,


ChG Sexagon, SH Crystal Ball, ChG Let's Do it in 3D, Color Club Worth the Risque. Samma som på fingrarna: Pekfinger Sexagon, långfinger Crystal Ball, ringfinger Let's do it in 3D, lillfinger Worth the Risque.

Worth the Risque och Crystal Ball är rätt lika varandra. Båda har samma typ av hologlitter, samma bottenfärg. Crystal Ball är ytterligare lite mer täckande och kanske mer holografiskt under en lampa. Annars är de rätt utbytbara. Sexagon är rätt skirt och behöver tre lager, här är det två på alla men Crystal Ball klarar sig med ett. Let's Do it in 3D är mörkare i basen, mer grafitgrå. Skulle ha swatchats mot OPI My Private Jet och Color Club Revvvolution egentligen...

Bilderna i dagsljus visar att inget av lacken är jätteholografiskt i vanligt ljus. Däremot får de fart i lysrörsbelysningen nedan.

Häxa

Publicerad 2009-04-03 17:57:51 i Boktema 2009,


Häxa skulle jag gärna vara. Tänk om man hade förmågan att använda magi! Det vore fantastiskt! Jag är inte helt säker på att jag skulle vara en alltigenom god häxa, men man kan ju hoppas att jag inte skulle missbruka min förmåga i allt för hög grad...

Häxa och Häxa - Bortom tiden är alltså de böcker jag tolkat i min makeup. Den senare boken heter Sorceress på engelska...
Båda böckerna handlar om Mary, en ung kvinna som är häxa. Hon tvingas fly från England för att inte avrättas under häxrättegångarna där, men hamnar i ett strikt religiöst och puritanskt Salem i stället. För att rädda sig flyr hon ut i skogen, söker sig till indianerna och upptäcker sin magi. Själv är jag nöjd med att bara upptäcka min magi, jag vill helst slippa allt det traumatiska runt omkring.

På en grund av stiftskugga i vitt från L'Oreal ligger först Sorceress från Fyrinnae i mörkt grönsvart på yttre delen av ögonlocket och utåt mot tinningen. På resten av ögonlocket och insuddat i Sorceress på brynbenet hittar vi mörkgrå Mystic som också är från Fyrinnae. Den i sin tur är uttonad i ytterligare en grå skugga från Fyrinnae, Equality, som ger hela makeupen en mjuk, silvrig ton med mycket skimmer. Ögat markerades med svart inliner och jag suddade in en del av Sorceress och Mystic öven under ögat. Fransarna målades. "Korslagda" lösögonfransar som grädde på moset.

Pirat

Publicerad 2009-04-03 17:56:58 i Boktema 2009,

Förra veckan var en väldigt bra och produktiv sminkvecka för mig. Denna vecka verkar dessvärre bli raka motsatsen. Jag har tenta, alltså sitter jag i myskläder hemma och pluggar, utan smink. Men en liten boktema sminkning ska det ju bli i alla fall. Dessvärre så höll den dåliga trenden i sig. Sminkan och jag bestämde oss ju för separata teman och mitt tema är ju alltså pirater. Och när jag tänker på pirater och smink så kommer jag ju såklart osökt att tänka på Captain Sparrow. Ja Jack, eller Johnny, han har ju en rejäl bränna och en herrans massa kajal. Nu är jag ju inte direkt känd för min välpigmenterade hud, men lite bronzer på kinderna och smetig kajal runt ögonen, ja det borde jag ju kunna åstadkomma, eller hur? Resultatet blev dessvärre rätt skräpigt. Men ja, ni ska ju ha ert boktema, och jag har inte tid för att göra en ny tolkning, så det blir som det blir. Jag vill bara tillägga att denna förfärliga sminkning aldrig lämnade huset, eller ens sågs av någon, skulle aldrig falla mig in. Ser ni förresetn att jag försökte leka lite med formen på mina bryn. Det blev väl sådär. Måste sluta lägga till böjen, jag vill kunna måla raka bryn! Ska väl inte vara så förbaskat svårt, borde väl rent logiskt vara lättare?


Hyn

Foundation: Kanebo Sensai CP Cream Foundation Special CF 11
Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW 20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair          

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge:Glo Minerals Sunset, i.d. Warmth och MAC Moon River

Ögon

Ögonbryn: Clarins ögonbrynspenna Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Pollution

Highlighter: MUS Next

Kajal: MAC Feline och Elizabeth Arden Smokey Black

Mascara: Estée Lauder Double Wear Mascara Black

Läppar

Läppglans: MAC Slimshine Bare


Grunden för skuggorna är som vanligt Shadow Insurance. Därefter fick jag för mig att jag skulle lägga Feline som en svart bas på ögonlocket. Sagt och gjort. Feline är ju helt galet svart och utan tvekan den mest pigmenterade kajalpennan jag har. Låter bra eller hur? Dessvärre kan den också var ett galet kladdigt monster som förvandlar allt den snuddar vid till en svartoljig klegga. Idag var det dessvärre det senare. Ojämn bas alltså, men rädda det som räddas kan. Ovanpå Feline applicerade jag svarta pollution från MUS. Den hjälpte upp misären något, men bra blev det då inte. Feline hamnade även under ögat, där på egen hand. Där blev det faktiskt bättre. Jag vågade dock inte lägga den på vattenlinjen så där hamnade en mer lätthanterlig kajal från Elisabeth Arden. Mascara på fransarna, trippla rouge och läppglans. Jag vet inte vad mer jag ska säga, denna är verkligen hemsk, jag ska göra något fint till er i helgen som plåster på såren.  

Boktema: Celia Rees och hennes böcker

Publicerad 2009-04-03 17:49:20 i Boktema 2009,

Denna vecka var vi lite oense om vilken bok vi skulle välja. Vi lyckades enas kring en författare, Celia Rees, men då vi har olika favoritböcker av Celia, så bestämde vi oss för att göra en tvådelat tema, en författare, två böcker, eller ja egentligen tre

Sminkan säger: Den första bok jag läste av Celia Rees var Häxa. Den kom ut 2002 och jag tror jag läste den samma år. Den handlar om en flicka, eller ung kvinna, på 1600-talet i England. Hon heter Mary och lever med sin mormor. Hennes mormor anklagas dock för häxeri och blir avrättad. Marys mamma hjälper Mary att fly bort från England och risken att där själv möta samma öde som mormodern. Hon skickas över havet till Amerika och där ska hon leva med en grupp strängt religiösa människor som alla ser på henne med misstänksamhet. Dessutom hamnar hon precis utanför staden Salem som vi väl alla känner till efter de fruktansvärda häxrättegångarna som hölls där.

Mary finner sig inte riktigt till rätta i sin ny miljö. Hon passar inte att leva ett så puritanskt och strängt liv och hon ses inte heller som en naturlig del i byn av sina grannar. Något är annorlunda med Mary. Hon är inte riktigt som alla andra och hon beter sig inte som alla andra. Hon söker friheten i skogen och stöter där på en indianpojke och dennes morfar och med dem inleder hon en vänskap och börjar upptäcka sig själv. Hela boken ska föreställa en dagbok skriven av Mary som man hittar i nutid efter att Mary gömt den genom att sy in den i ett lapptäcke.

Det intressanta med boken är väl egentligen att Celia Rees försöker ställa några stora och viktiga frågor i den. Könsroller diskuteras liksom synen på den andre, främligen. Inskränkthet och tolerans är starkt polariserade mot varandra. Allt detta i en ganska spännande ungdomsberättelse med historisk miljö och magi! Inte illa. Sen är det inte den bästa bok jag läst. Inte del två heller, som heter Häxa - bortom tiden. Den handlar om hur en nutida släkting till Mary upptäcker mer om Mary och sig själv samt om hur de vita nybyggarna tryckte undan ursprungsbefolkningen. Väldigt intressant om indianernas historia i USA. Båda böckerna är alltså en spännande väg in i historien och kan kanske väcka ett sug efter mer kunskap om den tiden böckerna berättar om. Skulle jag ha en tonårsdotter här hemma skulle jag absolut uppmana henne att läsa böckerna. Är du en tonåring? Läs! Är du en gammal tant som jag? Ja, de går att läsa ändå, men man får försöka sila kamelerna lite. Bitvis har jag problem med att köpa den här berättelsen.


Emma säger: Pirater är inte den första boken jag läst av Celia Rees, men det är den första boken av författaren som det verkligen sa klick med. Detta trots att den första jag läste är Blodssystrar, och den mina damer och herrar, handlar om vampyrer. Jag tycker dock att Pirater är minst sju snäpp bättre, för detta är en bok som jag är nästan löjligt förtjust i! Sminkan påstår att romantik i böcker får henne att tappa intresset. Jag är dock oförvanskat förtjust i sådant. Ge mig en innerlig kärlekshistoria som överlever i några decennier, och jag är i sjunde himlen. Och en sådan historia är Pirater, i alla fall om ni frågar mig. Men det är också en äventyrsbok, och en bok där kvinnor kämpar för sina rättigheter, pirater kämpar för sina efterlängtade skatter och olyckliga sjömän kämpar för sina liv.

I boken möter vi Nancy Kingston, en rik köpmansdotter, hopplöst förälskad i sin barndomsvän William. När Nancys fader först blir utfattig, och därefter avlider, ser Nancys framtid oviss ut, och hon skickas till familjens plantage i Karibien, för att giftas bort med en mycket rik brasiliansk plantageägare, Bartholome. Nancy som nyss har fått upptäcka vad frihet innebär, vägrar dock att bli ett välbeskyddat kuttersmycke och bestämmer sig för att fly med sin nyfunna väl, Minerva, hennes slav på plantaget. Flickorna flyr tillsammans, jagade från varsitt bistert öde. För att slippa undan sina förföljare så bestämmer Nancy och Minerva sig för att bli sjörövare. Och nu, fortsätter alltså deras äventyr till havs. De finner sig snart tillrätta med sina nya liv, och blir fullfjädrade pirater, i full färd med att röva och plundra. Men deras förföljare ger sig inte, och vad har egentligen hänt med William, Nancys stora kärlek?


Jag tycker faktiskt att Pirater är hur bra som helst! Så bra att jag ska läsa den igen ganska omgående. Det här är en bok som jag tycker att Celia Rees har lyckats suveränt med. Gillar ni äventyr, romatik, och jämlikhet, ja då tycker jag att ni ska läsa denna!

Beauty and the Beast

Publicerad 2009-04-03 07:10:40 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Om torsdagen bjöd på glamour så är fredagen mer nedtonad. Än så länge. Ni vet ju att det kommer publiceras boktema-smink under dagen. Hihi!
Men just nu är det denna lugna och stillsamma makeup som gäller.

På en bas av MAC Paint Pot Painterly lade jag Beauty från Makeupcosmetics, en svagt bronsguldig beige, på hela ögonlocket. En väldigt klädsam och lättburen färg. För er som föredrar en mer naurlig makeup rekomenderar jag denna skugga varmt! Den ger lagom med lyster och färg men är ändå helt neutral och naturlig. Som highlighter valde jag en skugga som heter Taurus. Den är från Fyrinnae. Den är mer gultonad och flöt utan söm in i Beauty. Längs övre fransraden suddde jag in lite Twilight från Paula Dorf. Mascara och klart!

Väldigt neutralt, eller hur? Jag är väldigt trött och sliten just nu och då känns det rätt bra att vara neutral. Ändå har jag faktiskt sovmorgon idag med. Och nu är det sista dagen före lovet. Jag längtar. Var länge sen jag kände mig så här slut...En vecka utan att behöv gå upp vid fem låter som en dröm!
Nå, läpparna då? Jag måste ju visa läpparna! Jag har glömt det sista tiden. Mest för att det är samma samma hela tiden. Idag är det Milani Decadent.

Zoya Sloane i sol

Publicerad 2009-04-02 22:47:20 i Naglar, vampy,

Mer arkivlack från sensommaren 2008! Här en av mina favoriter i lila!

Zoya Sloane har vi sett, jag vet. Protesterar ni? Ja, jag lovar, det bli så stor skillnad att det är lönt att göra ett extra inlägg. Från plommonlila till vinröd, liksom. Stoooooor skillnad!

Titta bara på skimret! Wow! trots en kladdig snabblackning så kan ni nog se hur härligt det är!

Man fattar inte att det är samma lack! Varför skiner solen så sällan i Sverige? Fatta vad vi går miste om!

Och slutligen:

Misa Serene Rosewood

Publicerad 2009-04-02 19:53:46 i Naglar, vampy,

Ur arkivet från sensommaren 2008...

En gång hade jag lacket Suzi loves Sydney som påminner om det hä lacket. Misas Serene Rosewood är dock så mycket bättre att jag bytte bort OPI och behöll detta.

Det här är lättlackat, vackert och glansigt. Bubblorna ni ser är överlackets fel. Jag kunde ha hoppat överlacket helt, det behövs inte, men jag var lite snabb med det. Misa brukar annars ha hyfsade torktider även utan snabbtorkande överlack.

Serene Rosewood är en lugn och mjuk färg. Kvinnlig. Varm. En färg som gjord för hösten. Ser ni hur yllesjalen viras runt mina axlar, koppen med te ryker på bordet och värmeljusen spider ett gyllene ljus på fönsterbrädan.

Två lager lack räcker. Det ger en djup härlig färg med härligt skimmer. Riktig höstglöd!

Torsdagsglamour

Publicerad 2009-04-02 07:47:47 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Jag har sovmorgon idag! Yippie!! Det innebär att jag är mer utsövd än jag brukar vara och därmed lite mer sugen på att göra något roligt i sminkväg. Dagens blir en gröt av lila och silver med de korslagda ögonfransarna som bonus.

Jag började med att lägga en grund av Sinful Colors vita stiftskugga. Ovanpå den lade jag först Dream Purple från Makeupcosmetics i globlinjen. Kinda från samma märke på ögonlocket, därefter Amy och Silver, fortfarande från Makeupcosmetics. Amy på brynbenet , Silver under brynet. Alla färgerna ligger i viss mån omlott. Sedan borstade jag med en stor gethårspensel så alla pigmenten blandades skarvlöst och mjukt.

Svart eyeliner, Black Out, längs övre fransraden. Lila kajalpenna från IsaDora under ögat, med ett litet stänk grönt i  inre ögonvrån. Lösögonfransarna limmades på, de är rätt diskreta så man kan jobba med dem utan att känna sig överdrivet dramatisk. Jag kan i alla fall. Ja, så avslutade jag med lite silverglitter-liner från Viva la Diva och lite silverglitterpenna från Barry M. Inte någon stor mängd av någon dera, men så det blixtrar till lite i alla fall.
Självklart fyllde jag i brynen och målde läpparna också. Läpparna fick färgen Plush av Milani.

Star Nails Charisma

Publicerad 2009-04-01 16:25:21 i Naglar i lila,


Titta vad jag fått av Metal Barbie!! Ett metallicskimrande lack från Star Nails! Ljust duvblått med silverlyster! Snyggt va? Visst är hon en raring, Metal Barbie! Tack så mycket!!

Ett lager av lacket täcker utan problem. det blir inte speciellt mycket penseldragsmärken, men något så klart. Det torkar så fort att jag knappt hinner lyfta penseln innan det är klart. Lacket är aningens tjockt, kanske i behov av örtunning, men det flyter ut rätt bra på nageln så jag klagar inte! Ett jättefint lack på alla sätt!

Vackert va? Vilken fin lyster det är i det! Påminner mycket om mina Sally Hansen Chrome-lack!
Under lysrör ser det ut så här:

BB Couture for Nails Sea of Cortez

Publicerad 2009-04-01 16:24:48 i Naglar i blått,


BB Couture har gjort några grymma jellylack med glitter i och detta är ett av dem!

Sea of Cortez är ett turkosblått lack med glitter i. Det är också av jellyformula så man ser liksom igenom det och får en känsla av djup. Precis som det gröna av samma slag, Frosty Meadow, så vill det dra sig lite tillbaka från tippen om man lackar för snabbt mellan lagren. Och det behövs tre tunna lager för att se ut så här. Jag skulle nog gärna ha ett fjärde för full täckning.

Visst är det vackert? Jag är väldigt förtjust i färgen och kan nog ta det extra besväret med fyra lager för att få bära denna aquatiska skönhet med inbyggd stjärnhimmel.

Sista bilden tagen i lampljus.

Marskavalkad

Publicerad 2009-04-01 09:46:54 i Kavalkad,

Igår var jag, uppenbarligen, lite förvirrad. Jag glömde posta inlägget med alla makeuper från mars. Nå, ni får det som första inlägg i april istället. Hoppas ni hittar några ni gillar. Jag är överförtjust i flera av Emmas, så klart. Speciellt boktemasminkningarna och den lila. Av mina egna är det den jag gjorde till boktemat i grönt med lösögonfransarna, Elven Dagger, som jag gillar bäst. Spännande att se vad april bär med sig, eller vad säger ni? Jag hoppas på mycket Emma!
1.
2.
3.
4.
5.

6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.

Och ljuva Emma har ju också gjort inspirerande makeuper denna månaden!


Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela