Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Novemberkavalkaden

Publicerad 2008-11-30 15:00:03 i Kavalkad,

Jag vill att alla som ser detta inlägg via samlingssiten "Sminkbloggar" ska veta att jag inte har blivit tillfrågad om att vara med här. De som driver denna site publicerar olovligen mitt och andras material med en förhoppning om framtida egna annonsintäkter

Jaha, november är snart över och förbi, imorgon är det december som börjar och 2008 går mot sitt slut. Månad efter månad har jag lagt upp dessa kavalkader som, på det stora taget, ser likadana ut jämnt. Men, här kommer då en recap av novembers alla ögon. Sedan en månad tillbaka så har jag även en rad med Emma-kavalkad, för hon har tagit mer och mer plats här hos mig till min stora förtjusning! Glöm inte kolla in Emmas fotd som hon lade ut inatt. Den är verkligen en snygg sotning i stilrent gråsvart. En makeup gjord efter ett önskemål från en läsare dessutom. Emma är fantastisk så ge henne en massa positiv feedback så vi får behålla henne och se mer av henne! ;D

Under november hade jag dels en önskevecka för Rouaa där hon tvingade mig att bara bära MAC. Det var naturligtvis ett lidande utan dess like. ;D
Därefter blev det en massa Viva la Diva eftersom både den svarta och den rosa plaetten kom i användning samt två av de reliefmönstrade Northern Light-skuggona.
På slutet blev det lite frivilligt MAC:ande med Blackground och Silverstroke, två av mina nya leksaker i sminklådan. Min favorit är, trots vissa missar, den rödsvarta makeupen jag gjorde rätt nyligen. Den känns som jag.  Annars har månaden varit väldigt diskret och lite småtråkig. Men vad jag babblar... Här är den, kavalkaden. Enjoy!


Och så Emma-kavalkaden!

Sotning med Blackground och Danger Zone

Publicerad 2008-11-30 02:22:02 i Emmas FOTD 2008,

För ett tag sedan frågade Therese mig om jag kunde tänka mig att göra en svartgrå sotning här på bloggen. Jag gick själv i liknande tankar så i lördags slog jag till på en sotning. Dock har jag haft mycket att göra denna vecka, så den här sminkningen är egentligen från förra lördagen. Nåja, det är rätt veckodag, åtminstone nästan.


Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Foundation, Nude
Concealer under ögonen: MUS Cover All Mix

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Mint Concealer
Puder: Everyday Minerals Finishing Dust

Rouge: MUS Lip & Cheektint
Ögon

Ögonbryn: Clarins Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: MAC Danger Zone, den svarta skuggan och Isadora Matte Chocolate den ljusaste skuggan
Eyeliner: Clinique Brush on Cream Eyeliner Black
Kajal: MAC Feline
Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppenna: MUS Wood

Läppstift: MUS Bare


När jag nu skulle göra en sotning var jag självklart tvungen att använda min nya Paint Pot Blackground. Jag började alltså med att applicera Blackground över hela ögonlocket, samt en bit upp på brynbenet. Ovanpå Blackground valde jag att lägga den svarta delen av Danger Zone. Denna skugga är ingalunda kolsvart, men å andra sidan så var det ju en svartgrå sotning som efterfrågades, så jag tycker att det passade bra. Blackground applicerade jag även under ögat. Jag måste säga att jag tycker att Blackground var ett alldeles ypperligt sätt att börja en sotning på, bra fäste och snabb effekt! Danger Zone applicerades på Blackground även under ögat. Från det svarta och upp till ögonbrynet applicerade jag den ljusa Isadoraskuggan. Den är matt och jag var inte så sugen på en skimrig highlightereffekt, och då passade den ju bra. Jag drog därefter ett streck med svart eyeliner längs med övre fransraden och målade fransarna med svart mascara. Ögonmakeupen avslutades med att jag målade svara Feline som en inliner på vattenlinjen.


Kinderna målade jag med Lip & Cheek Tint från MUS. Jag har haft den här produkten sedan i augusti men det här vara bara andra gången jag använde den, och första gången på kinderna. Första testningen blev jag inte alls nöjd med, så därför har den fått ligga i lådan och samla damm, men nu fick den komma fram och den här gången blev jag mycket mer nöjd med resultatet. Tintet gav en fantastiskt naturlig färg till kinderna, inte alls så tokigt faktiskt. Hade MUS varit lite roligare och lite mer wannabe-fangbangers så hade de döpt det här tintet till True Blood. Det hade jag tyckt hade varit vansinnigt roligt, och så passande eftersom det är en del av Whisper-kollektionen. Tyvärr så är MUS humor inte lika vampyrorienterad som min, så vi får helt enkelt nöja oss med att den kallas för Lip & Cheek Tint. Söt liten flaska är det i alla fall, och resultatet blir riktigt fint, men man får snabba sig på med appliceringen, för oj vad det torkar snabbt. Läpparna ville jag hålla neutrala och jag valde att måla dem först helt och hållet med en läppenna, och därefter med ett stift, båda från MUS. Läppfärgen är det jag blev minst nöjd med i den här sminkningen, tonen blev alldeles för mycket åt det bruna hållet, men vid det här laget så orkade jag inte ändra, så jag nöjer mig med att konstatera att det var dumt att måla läpparna med läppenna första, det hade blivit snyggare utan.Som ni ser experimenterar jag lite med en ny stil att skriva upp sminket jag har använt på. Tänkte att det dels borde vara lättöverskådligt, hindra mig från att tjata ihjäl mig om Everyday Minerals foundation och puder och dessutom ge mig mer tid över till annat. Småprata om smink och beskriva hur sminkningen går till gör sig ju dock bäst i löpande form så jag kör på som vanligt där, men jag slipper berätta vad jag har på hyn och i vilken ordning jag applicerar grunden för hundrafemtielfte gången. Så, vad tycker ni, blir det bättre såhär?

Viva la Divas julröda glitterlack!

Publicerad 2008-11-29 16:04:39 i Naglar i rött,


Mitt nya favoritlack! Se hur det glittrar!!! Jag är kär!  Viva la Diva har till julen släppt sex små minilack med glitter. Svart, silver, lila, vitt, rött och guld tror jag det är. Jag föll för det vita och det röda. Båda är häpnadsväckande vackra!


Klicka upp bildena och njut av detta lacks rika, röda ljuvlighet! Ah! Det är fantastiskt! Jag kan kasta mitt Ruby Pumps från China Glaze i soporna för det här är snyggare och bättre och, inte minst, billigare! Funderar ni på ett rött glitterlack? Okej, köp då detta! Det är min överlägsna favorit. Jag gillar det mer än mina OPI Toylandlack i rött glitter. Jag gillar det mer än något rött glitter jag haft någonsin!
Total bildfrossa blir det nu, men ni får stå ut. bildrna ovan är tagna under en lampa. bilderna nedan under en lysrörsarmatur. OCh jag glömde ju säga att det är ett lager av det röda glitterlacket ovanpå min gamla manikyr med Steel-etto från Revlon som jag visade tidigare i veckan. Samma nailart, som ni ser.

Jag är så förälskad man kan bli i ett nagellack! Jag vill inte ens byta det mot något annat. Så här kan jag ha esten av veckan! Om ChG Emerald Sparkle är det ultimata gröna lacket, och det är det, så är detta det ultimata röda!

En bild på hur det ser ut nu, efter att ha varit med om att storstäda min stackars lägenhet. lite slitet, men ännu skönt!

ja, jätedåligt ljus, men det blev inte bättre ljus idag. Stockholm är insvept i grå moln och dagsljuset förblev svagt. Tyvärr. Men tro mig på mitt ord, det här lacket är underbart i alla ljus! Gå genast och skaffa er en flaska av detta underbara glitterlack! Gå nu innan affärerna stänger! Det är så snyggt!

Blackground Basic Red

Publicerad 2008-11-27 20:42:27 i , Eotd i svart,


Idag fick jag ett litet MAC-behov stillat i och med att Silverstroke, Blackground och Painterly landade i min ömma vård. Emmas fel att jag beövde Blackground. Nå, den var himla trevlig så ingen skada skedd! Det är den som är grund för dagens.

Paint Pot Blackground som bas alltså, rån frans till bryn men uttonat. Därefter svarta skimrande Nightmare från MUS på ögonlocket. sedan Basic Red från MAC som en blaffa runt alltihop. Svart kajal från MUS innanför fransarna, mer Nightmare under ögat och en vinkel i yttre V:et med kajal. Slutligen en linje med Fluidline Silverstroke längs fransarna och massa mascara. Inen highlighter. Jag tänkte det kunde vara kul att se Blackground tonas ut. Ja, det var det hele.

Swatch på ICE Bare Necessity och MAC Painterly

Publicerad 2008-11-27 20:42:14 i Swatchbibliotek övrigt,


MAC PP Painterly till vänster och Indlible Creme Eyeshadow Bare Necessity till höger. Painterly smälter helt in i huden och känns lättare i konsistensen samt torkar till en pudrig yta. ICE blir ljusare och känns kraftigare, mer oljig, och torkar till en kärv, lite klistrig yta. Båda är bra men till olika saker! ;D

Body America New York Cheesecake Body Butter

Publicerad 2008-11-27 18:42:29 i Hud och hand,


Av de tre body butter jag testat från Body America är den här helt klart bäst. Den har mildast doft vilket gör den uthärdlig på huden. Doften är lite artificiell men helt okej. Jordgubb med en aning vanilj. Inte överväldigande alls utan en doft som funkar. Krämen i sig är lite klibbig och vill inte helt sjunka in, men det kan bero på att jag återigen överdoserar då doften är okej. Men den har tendens att bi liggande utanpå huden.

Jag har nu nästan helst använt upp den och den funkar bra men är inte extraordinär. Den biter inte på mina torra armbågar men klarar ben och överarmar så att den känns okej. Den tar dock tid på sig att sjunka in och jag tycker nog att en body milk som sjunker in snabbare ändå ger lika stor återfuktning.
Doften vänjer man sig vid och lär sig uppskatta. Lite tuggummijordgubb men det funkar. Den är som sagt mild. Cheesecake är det dock inte frågan om. Nej, snarare glass eller fromage.

Jag ångrar inte denna, det kan jag inte säga, men jag kommer nog inte köpa den igen. Tror jag. Jo, om de säljs för halva priset.

Revlon Steel-etto

Publicerad 2008-11-27 17:26:14 i Naglar i svart, grått, silver,


Adrasteiah, den lilla otäckingen, fick mig ju att falla för Revlons lack ur deras Dark Pleasures-serie. Tre lack inhandlades och jag tror två till kan bli inköpta nu när jag fått lön... Underbara lack! Steel-etto va det första jag föll för när hon visade bilder på sin blogg, Drenched in Colors. Det är en blogg ni för övrigt inte får missa!

Steel-etto är en härligt skimrande grå nyans i mellanregistret. Riktigt stålgå, faktiskt! Det är mycket silverglans i det som ljusar upp det och det är definitivt inte i närheten av svart. Färgen är klädsam till min hudton och ser elegant och sofistikerad ut. Ett mycket bra val, med andra ord! Tack, Adrasteiah!

Jag har lackat med ett lager vSteel-etto, vilket räcker med min nuvarande nagellängd. Bubblorna beror på mitt tjocka underlack som inte ville samarbeta och ska inte skyllas på Steel-etto. Ni ser vilket fint skimmer det är i lacket! Mums!
Baslack, ett lager lack och lite nailart och så Poshé överlack på det.

Här ser ni en bild i gult ljus. Inte så bra bild, dock.
Penseln är bra, toktiden bra, i alla fall med Poshé över. Det är ett bra lack på alla sätt. Jag är väldigt nöjd!

Och ytterligare en bild under lysrör. Jag kan bara inte låta bli att visa upp det lite extra. Men Scarlet Letter är min favorit ur Dark Pleasures, bara så ni vet. Steel-etto kommer dock god tvåa! :D

Nubar Cotton Candy

Publicerad 2008-11-27 06:34:01 i Naglar i blågrönt&turkos,

Som ni ser blir det inget smink idag. Jag vaknade sent och känner mig lite oinspirerad. En sminkfri dag skadar inte. Hur som helst så finns ju alla dessa galet många notd i arkivet som vill ut och visa sig. Självklart har jag fortfarande underbara Midnight Forest på mina tassar, men i augusti hade jag denna kombination! Lite sommarkänsla bjuder jag på med andra ord!

Augusti 2008


Äntligen hittade jag ett sätt att bära Nubar Cotton Candy! Jag har stört mig på den transparenta finishen förut, men här fick jag till det! Ett lager HM Gold under och så två lager Cotton Candy på det!

Cotton Candy är ett grönblått lack med skimmer i guld så ett skimrande guldlack under förtar inte dess utseende på något sätt. faktum är at tfärgen blir helt flask-äkta, trots layeringen, men mer täckande! Yay!! Cotton Candy är dessutom lättmålat och snabbtorkande så två lager över ett lager Gold funkar ypperligt!


Visst är det snyggt! Hade jag kommit på det här lite tidigare hade jag haft ett fantastiskt sommarlack! Nästa år! Då blir det Cotton Candy för hela slanten!

Just ja, så här ser det ut om man inte har Gold under:

De bilderna är från i april/maj. OCh så här skrev jag om lacket då:
Nubar Cotton Candy är ljust aquafärgat med massor av gllitter i guld. En ganska rolig färg om än i transparentaste laget för min smak. Hur som helst, här har vi en glittrig liten poolblå som borde passa på sommaren. Lättsam och söt och ganska oförarglig. Inte väcker den några hetare känslor hos mig i alla fall. Men skulle jag cykla till kiosken och köpa glass är det en bra färg. Det är en färg för oskyldiga sommarnöjen. Kanske känns den lite barnslig?

Idag känner jag faktiskt mer för det. Jag tycker det blev riktigt läckert med guldlacket under och det barnsliga blev genast mer sofistikerat!

Cover Girl Midnight Forest

Publicerad 2008-11-26 18:20:25 i Naglar i grönt,


När jag ändå är inne på easy breezy beautiful cover girl så passar jag på att även visa ett av deras nagellack. Midnight Forest, ett otroligt vackert, skimrande grönt lack som är en aningens sotigt i tonen. Alltså en ganska tydlig brytning av svart. Vackert! I detta mörka skogsgröna finns även skimmer som reflekterar ljuset i alla möjliga färger, men utan att bli för i ögonfallande.

Färgen täcker väl med två lager lack, det är enkelt att applicera och torkar snabbt. Inga konstigheter.

Jag gillar alla mina lack från Cover Girls Nail Slick-serie. Det är riktigt bra lack. Tråkigt nog är de inte så enkla att få tag på. Mina är byten eller ebay-köp. De är dock billiga på ebay, så man kan unna sig några.

Jag ska försöka visa skimret i lacket:

Ni ser! Och här, ännu närmare:

Oj, den blev suddig... Men ni anar säkert att det finns multifärgat skimmer i den gröna basen? Ni ser också att det är en kall grön och att den är ganska svarttonad. I vissa ljus ser den antracitfärgad ut, mörkt grågrönsvart. Får mig att tänka på sten och mossa, granskog och magi. Väldigt vackert!

Favorit i repris: Lubu Heels!

Publicerad 2008-11-25 18:08:33 i Naglar i rött,

Em favorit i repris och ur arkivets mörker. Lubu Heels från i maj. Hoppas ni gillar! Men, jag måste säga att den idag är utkonkurrerad av detta lack! Fortfarande är det dock snyggt!

Maj 2008


Otroligt läckra Lubu Heels från China Glaze är ett av mina topp tjugo-favoritlack. Svart med röda glitterkorn som fångar ljuset ibland, ger djup och glöd åt färgen och gör lacket ännu mer dramatiskt än ett svart eller rött lack någonsin kan vara på egen hand. Systerlacket Ruby Pumps är ingenting jämfört med detta! Här är det gotiska vampyrvibbar och rock'n'roll så det bara visslar om det! Läderkorsetter och nätstrumpor, spindelvävstunna tunikor och bleksminkad hud är vad det här lacket kräver! Jag tror det skulle flagna av naglarna i ren protest om det skulle utsättas för mesig popmusik eller träffa en pastellfärgad klänning. Om djävulen lackar naglarna, och det gör hon väl, så är det i den här färgen!


Lacket är väldigt mesigt i första lagret.I alla fall om man stryker på tunt. En blaskig, urtvättad gråton med glitterkorn simmande i. Andra lagret fixar dock hela biffen och plötsligt ser naglarna ut som tjära med rubinstoft i! Jag vill inte sluta titta på naglarna, vrida dem mot ljuset i olika vinklar och se den rödgnistrande galaxen glimma i sitt svarta universum. Ah, vilket enastående lack!  Och för att få det så här spegelblankt behöver man ett överlack. Det jag använder heter China Glaze Fast Forward och passar ypperligt till glitterlack eftersom det lägger sig som en ganska kraftig geleaktig hinna över lacket och ger en glaserad känsla när det torkar. Det blir väldigt blankt och slätt i ytan och ger kat djup åt färgerna och skiftningarna och gnistret!

Richelle och Liquid Leather – NOTD av Emma

Publicerad 2008-11-24 23:18:52 i Emmas NOTD nail art,

För ett litet tag sedan visade Sminkan upp Richelle, ett Zoyalack som många av er fascinerades av, jag själv inte minst. Då Sminkan själv inte var särskilt förtjust i detta lack var hon vänlig nog att skicka det vidare till mig. Hon avkrävde mig naturligtvis också ett löfte om att jag skulle visa upp Richelle i en NOTD:)


För att ni inte ska tuppa av tristess valde jag att visa Richelle ovanpå China Glaze svarta Liquid Leather, ett riktigt fint och glansigt krämlack. Jag har här målat med två lager Liquid Leather och två lager Richelle ovanpå. Underlacket är Orly Bonder och överlacket China Glaze Fast Forward. Diagonalen gjorde jag med hjälp av tejp. Förr var jag en stor anhängare av tejpmanikyrer, nu för tiden har jag blivit betydligt latare och det märktes tyvärr. Jag var helt klart ringrostig med tejpen, men ni får försöka bortse från det och se till hur underbart vackert Richelle är! För det tycker jag verkligen att hon är.  Richelle har helt klart vunnit en plats i mitt hjärta, och hon ligger bra till för att få komma fram och leka till jul och nyår...


Ska även tillägga att alla bilderna är tagna inne med blixt. Jag är väl medveten om att det blir bättre bilder utomhus i dagsljus, men jag har känslig hy och kan inte gå ut utan handskar utan att få eksem, ens för en liten stund, så inomhusbilder är ett nödvändigt ont just nu tyvärr.

OPI Wine me and Dine me II

Publicerad 2008-11-23 17:01:08 i Naglar, vampy,

En till gammalt inlägg med rött nagellack! Observera att den är gjord i våras...
image5157image5158
En favorit i repris. Vackert rött med kopparskiftningar är Wine me and Dine me från OPI. I vissa ljus blir det helt brunt men i andra kommer den varma röda tonen fram. På vintern kan den bli tråkig, tycker jag, då den blir brun oftare, men nu i vårsolen fångas det röda upp bra.

Jag är förtjust i det här lacket av flera anledningar. En är att det täcker direkt, bara ett lager behövs. Dessutom är det en sådan rödfärg som jag tror kan fungera många år framåt. En klassisk brunröd. Högglansig och läcker är hon också! Ett lack man kan bära och känna sig sofistikerad i. Kvinnligt men inte utmanande, vuxet men inte tantigt. Stilfullt men inte tråkigt. Eller vad tycker ni?

Crystal Freedom Fighter

Publicerad 2008-11-23 08:59:38 i Naglar i rött,

Mer otroligt snygga röda lack kommer här! Det är ju snart jul och då kan man ju känna lite extra för rött, eller hur? Jag försöker i alla fall avverka några av mina opublicerade inlägg innan det växer mossa på dem. Här är alltså ett inlägg från i höstas med ett lack som i princip är omöjligt att få tag på. Men visst är det vackert!

Rött med guldskimmer. Vackert som sjutton. Freedom Fighter från Crystal gör mig inte besviken!

Det här är en present jag fått av Derwent på Pret-ty. Vilken present sen! Det här är nog den hetaste kandidaten för julafton! Mellanrött och som sagt, späckat med guldglitter! Det täcker med en gång och lystern är underbar!

Jag är verkligen förtjust i den här färgen. Den lyckas vara riktigt attraktiv på mina naglar och dessutom supersmidig att lacka med. Den har verkligen inga nackdelar. Dessutom har jag ingen färg som påminner om den! En mellanröd, pärlliknande nyans som inte slår i orange utan känns väldigt neutral i bastonen. Att alla Crystallack jag haft nöjet att prova har haft väldigt bra penslar och konsistens gör ju inte saken sämre.Det är sorgligt att dessa lack ska vara otillgängliga för oss i Sverige. Jag vet inte ens om det finns någon återförsäljare på internet.

OPI Holliday in Toyland, Don't Toy with Me och A Ruby for Rudolph

Publicerad 2008-11-22 15:07:08 i Naglar i rött,

Redan innan Emma fågade efter dessa bilder var de faktiskt fotograferade och klara. Jag kom på igår när jag slängde ut en massa röda, gamla notd att jag inte ens testat dessa båda lack som stått på min fönsterbräda i veckor. Jag vet inte varför, för när jag beställde dem så var jag så angelägen efter att ha sett enastående bilder på andras bloggar. Rött är inte helt min favoritfärg, även om jag kan falla för röda lack. När jag väl sitter med rena naglar och ska välja färg är det liksom inte rött som först kommer upp i mitt huvud. Dessa båda lack förtjänar dock att lyftas fram. De är mycket vackra och härliga till julen!

Vi börjar med Don't Toy with Me.

En härlig, lite magentatonad röd med massor av glitter i silver blått och cerise. Det är en kall röd med viss transparens, jag fick måla tre lager för den här snabbswatchen som ni ser. Det är lite rinnigt men okej att måla med. Det är inget över eller underlack på någon bild, vare sig av detta lack eller systern A Ruby for Rudolph då bilderna togs medan min mat blev klar i ugnen och det inte var avsett för en "riktig" manikyr.

Bilder tagna i köksfönstret.

Ni ser att det är späckat med glitter men ändå har glans? Det är alltså, som jag skrev, utan topplack.

Första bilden i raden ovan är tagen på balkongen och de andra två i köksfönstret.
Några bilder under lysrör tycker jag kan vara spännande, speciellt när ni jämför med Rudolph.

Ni glömmer väl inte att bilderna är klickbara?

Don't Toy with Me är vackert, utan tvekan. Jag brukar föredra en kall ton i mina röda för min rosa hys skull, men jag tror faktiskt att a Ruby for Rudolph föll mig ännu mer på läppen idag. Fråga mig inte varför, för det är mindre unikt. Don't Toy with me var rätt jobbigt att ta bort när jag skulle byta lack. 3 bomullsrondeller och flödigt med remover behövdes. A Ruby for Rudolph var betydligt enklare att hantera.

A Ruby for Rudolph då? Låt oss ta en titt på det lacket också!

Också detta lack innehåller glitterpartiklar men i guld och rött. Alltså är det en varmare röd nyans vi har här. Dessutom mindre transparent. Två lager räckte gott och väl för full täckning.

Bilder tagna i fönstret i köket. Jag gillar det. Det ser juligt, härligt ut!

Under lysrör kommer skillnaden mellan de båda lacken fram mycket mer, se bara:

Vilket skimmer!


Låt oss se dem sida vid sida, i dagsljus och under lysrör. På övre bilderna ser ni Don't Toy with Me och på de nedre A Ruby for Rudolph.


Som ni ser är inte skillnaden jättestor i dagsljus, inte i det svaga novemberljus vi har här i Stockholm i alla fall. I lysrörsbelysning ser man nyansernas olikhet mer. Det är ungefär tio minuters mellanrum mellan att jag fotograferade båda lacken, det är i samma fönster, samma inställningar på kameran, samma lysrör, så klart. På bild föredrar jag Don't Toy with Me men på naglarna idag var jag mer förtjust I A Ruby for Rudolph. Vilken föredrar ni?

Och så avslutar jag med att visa hur det ser ut untanör min balkong just nu.

Första snön över Stockholm, eller i alla fall över min del av stan!  Det var ingen lek att ta sig till affären idag...

An Affair In Red Square II

Publicerad 2008-11-21 23:29:19 i Naglar i rött,

Jag kör vidare med gamla notd i rött. Ett inlägg till borta ur högen av opublicerade. Man kanske skulle köra alla röda t.ex, i en sorts tema. Vi får se.
image4859
Jag har redan skrivit om det här lacket och vill egentligen inte tillföra något nytt. bara säga att jag fortfarande älskar det! Och så visa lite bilder på det igen. Det är ju så fint!!

Snyggare röd finns inte! Den är så ren och klar, så skimrande och ljuvlig! Den röda färgen är späckad med microfint skimmer i guld och orange men färgen känns ändå inte för varm för mina händer. Den är enastående vacker och dessutom räcker det med ett lager lack, som på bilderna, för att få full täckning!
image4864

China Glaze Red Stallion

Publicerad 2008-11-21 15:29:40 i Naglar i rött,

96 opublicerade inlägg skramlar runt i arivet, många känns väldigt inaktuella nu, men vi slänger ut ett idag i alla fall. Hoppas ni gillar denna försenade notd.

Den här hösten för med sig en mängd fantastiska röda nagellack! Zoya hade en liten svärm av dem i sin höstkollektion och det röda lacket från Rodeo Diva är också en riktig liten juvel!

Jag som hatar att lacka många lager är ju förtjust i lack som täcker med ett lager. Här har ni ett sådant! Ett lager lack och man har de rödaste naglar man kan tänka sig! Okej, alla gillar inte röda skimmerlack, men det gör faktiskt jag! I alla fall gillar jag det här röda skimmerlacket!

Lysande julrött och inte ett dugg diskret! En färg som syns och vill synas! Jag blir glad av den då den är så extremt extrovert och lite, lite påträngande. Som en salongsberusad B-listekändis på en mingelfest!

Bra egenskaper på lacket, inte kladdigt inte rinnnigt, lättmålat och behagligt. Ett riktigt bra rött lack! det här är en kandidat för julafton!

Sally Hansen Batik Creme

Publicerad 2008-11-20 16:19:22 i Naglar i blågrönt&turkos,


Jag är galet matchad idag! Ögonskuggorna har ni sett, naglarna kommer här och eftersom naglarna visade sig ha exakt samma färg som en mycket gammal kjol så bär jag den kjolen som grädde på moset!
Det här är ett nytt favoritlack inköpt på eBay. Fantastiska Batik Creme från Sally Hansen. Det är verkligen enastående. Ett lager och det täcker tillräcklgt bra för att jag ska vara nöjd. Perfekt applicering och konsistens. Det hr är verligen ett fantastiskt lack!

Konsistensen är något lite tjockare än t.ex Misa men tunnare än China Glaze. Det flyter ut bra på nageln utan att flöda över nagelkanterna ut på huden. En miss gjorde jag på pekfingret, men det var av ouppmärksamhet och inte lackets fel. Det torkar sanbbt och glossigt, men jag gav det en extra skjuts med Poshé dessutom.

Penseln känns helt okej att måla med. Den sprider sig väl övernageln och fördelar lacket jämnt och den är inte för bred som jag upplever vissa penslar. Man har god kontroll över lacket med penseln, helt enkelt.

De övre bilderna är tagna under en lampa, men den direkt här ovanför är tagen med blixt. Ni ser skimret komma fram lite i den, eller hur? Annars kan man nästan uppfatta lacket som ett krämlack. Och ett snyggt sådant! Färgen är petrolblå, nästan petrolgrön i visa ljus, men som ni se rär det blått som den egentligen baseras på. Färgen år mig att tänka på Mystic Peacock från Cover Girl, som är mer skimrigt men också har en petrolton i sin blå. Mystic Peacock är ör övrigt också ett Ebay-fynd!

Mittersta bilden är tagen med blixt i raden här ovan, men de andra två i lysrörsbelysning. Bilden nedan är också tagen under lysrör. Visst är det en läcker färg! Jag är kär! Det här är verklgien en snygg färg på mig och jag tycker naglarna ser längre och mer välformade ut i det. Passar mig perfekt!

Green Elven Dagger

Publicerad 2008-11-19 18:33:21 i Emmas FOTD 2008,

Eftersom Sminkan tog en sminkfri dag så kan ju jag bidra med en FOTD istället. Ni får den cirka 12 timmar senare än vad ni är vana vid, men jag är nyss hemkommen så detta är otroligt snabbt för att vara mig.


Det här är en sminkning jag har sparat på, vet faktiskt inte riktigt varför, för den är ganska fin. Dessutom så matchar jag otroligt bra:) Lägg särskilt märke till att jag har gröna naglar grönt smink och grönt hårband. Det är dessutom tämligen troligt att jag har gröna byxor, men jag har inte tagit kort på mina ben så jag är inte säker, kommer inte ihåg, bara en känsla jag har. Jag tycker att det är på tiden att jag publicerar en grön sminkning, jag bara tjatar om hur mkt jag älskar grönt, men har här ännu inte visat ngt, så det är väl på tiden.


Ni får nöja er med lite halvtaskiga upplysningar om sminket eftersom jag gjorde denna sminkning i augusti och publicerar den nu. Foundation är Everyday Minerals i Fairly Light i alla fall, vilken formula det är är jag inte säker på, matte eller intensive. Pudret kommer också därifrån, finishing dust. Ögonbrynen är målade med Clarins penna, ingen överraskning där alltså. Den klargröna skuggan jag har i inre ögonvrån är Elven dagger från Fyrinnae. Elven Dagger är en av mina absoluta favoritskuggor, underbar färg, bra konsistens och fantastiskt pris. Den mörka gröna skuggan är en av MUS Cybershadows, färgen heter kort och gott Green. Eyeliner är MAC Fluidline i färgen Shade. Mascaran är jag inte hundra på, men en tämligen kvalificerad gissning säger mig att det är Lash Power från Clinique. Svart kajal ifrån Max Factor under ögonen. Rouge och läppglans har jag, men jag kommer tyvärr inte ihåg vilka, så jag låter det vara osagt.


Avslutningsvis kan jag tillägga att naglarna är målade med Gussied Up Green från China Glaze, ett riktigt snyggt lack, som nog åtminstone kvalificerar sig på min tiotopp av nagellack. En sista bonusbild på Gussied up Green, för den är så fin:) 

Crystal Purply

Publicerad 2008-11-19 06:14:36 i Naglar i lila,

Jag var inget sugen på smink idag och då ska man inte sminka sig. Alltså, ingen dagens. Ni får en notd ur arkivet istället. En fin en!  ;D

Över mitt lite halvtama Nfu Oh 68 lade jag en massa lila glitter från Crystal international.

Faktum är att det här lila glitterlacket är väldigt täckande även i sig, men ovanpå ett lack som liknar det i färg så räcker det med ett enda lager. Det torkar snabbt och det glittrar enormt!


Som en folie av glitter lägger det sig över nageln. Huvudsakligen i ljuslila och rosalila, men även enstaka glitter i rött och blått förekommer i lacket.

Vem behöver Color Clubs Glitter Vixen lack närman har Crystals glitterlack hemma? Jag säger bara det, de här är bättre! De täcker med två lager, max tre, och GV-lacken täcker snabbare, men de här är så otroligt mycket smidigare att jobba med. De är helller inte lika tjocka och grova på ytan som GV-lacken blir.

Men visst ger även dessa lack en lite ruffare yta som kräver överlack för att kännas slät. Med SV eller Poshe räcker det heller inte med ett lager överlack för total släthet och flera lager överlack kan innebära att lacket under krymper. Då är det skönt att ha en flaska China Glaze Fast Forward hemma. Dessutom, du behöver inte överlacket för att torka det här glitterlacket, bara för att ge det en slätare yta. Det torkar hur snabbt som helst. Här ser ni det utan överlack då jag skyndade mig att fotografera medan jag ännu hade lite dagsljus.

Sinful Colors Green Bean

Publicerad 2008-11-17 20:18:18 i Naglar i grönt,


Den här har jag lovat visa för Emma. Tre lager lack. Penseldragen syns och konsistensen lämnar en del i övrigt att önska. Det är tjockt, det är kladdigt och jag lyckas få det att bubbla. Mindre än tre lager ger tydlig VNL, visible nail line.

Färgen är en förskräcklig gulgrön. Slajmig. Den är verkligen inte attraktiv. Inte på mig. Färgen är alldeles för gul, lite lindblomsfärgad. Okej, jag gillar grönt, men inte riktigt alla gröna.  Som ni märker har jag haft en faslig otur på sistone. Allt jag köper visar sig vara skrutt. Sinful-lacken har haft konstiga färger (Hallå, Lagoon=aprikos, Starry Night=rosa?), mitt Max Factor puder i färgen Translucent får mig att se smutsig ut i ansiktet då det är alldeles för mörkt och alldeles för gult. Det var en hundring rätt i sjön, det kan jag lova. Och så Viva la Diva paletten och så detta. Jag är förskräckt. Det måste ju vända snart? Eller? Ska det vara så här nu? Ska jag ha ett puder som ser ut som man siktat kakao i huvet på mig och naglar som får mig att tänka på bihålesinflammation? Och ett annat från Sinful har samma färg som stödstrumpor. Men vad gäller nagellacken får jag skylla mig själv. Chansar man så tar man det man får. Nitlott som vinst. Finns det någon spekulant på eländet från Max Factor, en kompaktpudergrej jag bara testat, så hojta till. Det är inte bara brunt, det luktar parfym också. Nej, jag får be sminkgudarna vända sina ansikten mot mig i välvilja igen. Jag har fått min beskärda del av felköp för ett tag nu...

Swatches Danger Zone, Blackground, Bare Study och East

Publicerad 2008-11-17 00:23:05 i Swatchbibliotek övrigt,

Eftersom så många av er visade intresse för Danger Zone, och framför allt den röda skuggan tänkte jag att jag skulle swatcha dem för er. Jag passade på att testa hur skuggorna blev på Blackground, en svart paintpot, respektive på Bare Study en ljus lite guldskimrande paint pot. Så här långt är alltså allt från MAC.Min hypotes var att färgerna skulle hamna mer nära färgerna i asken med Bare Study under än med Blackground som underlag. Till min förvåning visade det sig att det var tvärtom. Färgerna hamnade närmare förpackningen med Blackground som underlag. Det svarta underlaget gav färgerna en kick, samtidigt som det inte krävdes lika mkt jobb för att få ordentlig effekt. Eftersom mineralize-skuggorna kan vara lite skira så tyckte jag att de gjorde sig bra på Blackground, då täckningen blev klart bättre och färgerna kom fram mer. Detta gäller som ni kan se även den svarta skuggan och den silvriga, som egentligen är ett pressat glitter. Silverglittret behöver nog dock ett klistrigare underlag för att komma till sin rätt.

Slutligen testade jag även att lägga East, en knallig rödrosa skugga från Make Up Store på Bare Study, respektive på Blackground. Idén var att East kanske skulle bli rödare ovanpå Blackground.


Här blev resultatet det omvända. East gjorde sig inte alls särskilt bra på Blackground. Däremot så blev den rätt fin på Bare Study, som dessutom tillförde lite skimmer till East som egentligen är en matt skugga. 

Danger Zone

Publicerad 2008-11-16 02:10:45 i Emmas FOTD 2008,

För ett tag sen så var jag i Malmö, där jag naturligtvis inte kunde hålla mig från MAC. Jag hade jättetur, de hade plockat up Red she said precis, så då passade jag på och knep mineralskuggan Danger zone, dessutom fick jag shoppinghjälp av underbara Rouaa, ännu mer tur alltså. Sen dess har jag dock varit en slappis, så det är inte förrän nu som jag får ändan ur och testar skuggorna... Jag köpte även ett mineralizerouge i färgen love thing, MACs berömda skunkborste, samt en painpot i färgen blackground.


Grunden är Everyday minerals fairly light intensive foundation. Även pudret kommer därifrån, finishing dust. För att dölja mörka skuggor under ögonen har jag använt studio finish concealer från MAC. Ögonbrynen är som vanligt målade med Clarins ögonbrynspenna i färgen lightest brown.


Grunden för ögonskuggorna är min nya paintpot i färgen blackground. Blackground applicerade jag med en syntetpensel på ögonlocket samt en liten bit upp på brynbenet.  På den inre halvan av ögonlocket applicerade jag den röda delen av danger zone, och på den yttre halvan den svarta delen. Skuggorna suddades samman och drogs upp på brynbenet en bit. Under brynet applicerade jag Isadoras gleaming eyeshadow i färgen silver white. Denna skugga applicerade jag även innerst i den inre ögonvrån samt lite grann ner under ögat. Under ögat målade jag en linje med svart kajal från Max Factor, som jag även målade med på vattenlinjen. Ovanpå kajalen applicerade jag lite av den svarta danger zone-skuggan. Svart krämeyeliner från Clinique. Med Rouaas tutorial i åtanke så testade jag att göra en liten vinge. Vet inte om den blev så bra precis, behöver nog öva lite, men visst, den funkar väl. L'oreals double extension beauty tubes på fransarna.


Sen kände jag att jag ville ha lite mer färg på munnen än vad jag brukar. Bestämde mig därför för mig favoritläppstift från dior, rouge dior i färgen red icon. Ovanpå det applicerade jag ett läppglans, även det från dior. Rouge valde jag att hoppa över helt. Rouge i kombination med stark färg på läpparna får mig att se ut som en påskkärring, och det har ju inte varit jul än, så inget rouge idag alltså.


Måste bara tillägga att mitt första intryck av danger zone är riktigt bra! Bra pigmenterad och smular inte. Jag har sea & sky sen tidigare och det är verkligen en kanonskugga och förhoppningsvis håller danger zone samma klass... Har dock inte testat silverglittret ännu, så där uttalar jag mig inte. Sen kanske det var lite onödigt att välja blackgrund som underlag då det fick skuggan att bli ganska mörk, men å andra sidan så är det bra med valmöjligheter och en mörkröd skugga är klart mer lättburen än en klarare röd.

Zoya Shivon

Publicerad 2008-11-15 20:37:28 i Naglar i övriga färger,

Vi fortsätter Sminkans galna nagellackslördag!! Yay! Hurra! Ni kan inte få något annat eftersom jag är helt osminkad och faktiskt mår lite illa också. Men jag har varit på stan och jagat Viva la Diva-paletter i massor. Rouaa och jag har samarbetet, hon ringde runt från Skåne till olika Kicks och Lindex i Stockholm och jag pinnade iväg och handlade där det fortfarande fanns saker kvar. Det gör inte det överallt, nämligen. Men, Ika, jag har din palett i tryggt förvar! ;D
Och min med! Eller, ska jag vara ärlig, mina. Jag har både den svarta och den rosa. Ja, jag gillar Viva la Diva. Så? Man måste få ge sig själv en julklapp nu och då...
Men, tillbaka till den stora nagellacksfesten!

Zoya Shivon från Flourish kollektionen är något bättre på mig än Richelle, men inte bra. Den påminner en hel del om OPI Ruble for your thoughts men kopprigare och dovare. Det en bränd orangeton som bas i lacket, något som inte är särskilt smickrande för mina naturliga toner på hud och hår, men, jag gillar omväxling och det tar inte fram det allra mest rosa i mina fingrar, tack och lov.

Det är lättlackat och har bra pensel och formula. Flyter ut väl över nageln, täcker med ett lager, nästan i alla fall. Jag tog två för djupets skull. Inte så tokigt faktiskt, om man tänker på det. Lystern i färgen är underbar dessutom. Skulle färgen klaffa perfekt med hudtonen skulle man ha en riktigt läcker, glödande skönhet.

Titta på lystern!

Här ser ni den under ett lysrör, på bilderna ovanför under en vanlig lampa. I det kallare lysrörsljuset plockas en persikoton upp men mest blir det rostrött. I varmare ljus ser det kopparaktigt ut. Det är inte helt olikt mitt gamla Zoya Pru.

Ja, döm själva, snyggt eller inte, jag vet inte. det blir nog inte det lack jag plockar fram oftast ur lacklådan. Det känns lite tidigt, ja, 80-tal. Lite solpuder på kruka, terracottarouge och läppstift. Sprayade ving-luggar. Kan vara precis i skarven mot 90-talet till och med. De terracottasvampade väggarnas tid...

Sen hade jag lovat Emma att ha Tingeling stämplad på nageln. Okej, här kommer hon.

Det blev inget bra så den manikyren skrotades. Snabbt.

Revlon Talk Dirty

Publicerad 2008-11-15 14:33:18 i Naglar i brunt,greige,beige,


Ett av revlons Dark Pleasures-lack, Talk Dirty, är numera mitt. Det tillsammans med Steel-etto och Scarlet Letter har hittat hem till mig. Allt är Adrasteiahs förtjänst! Hon visade bilderna och jag drabbades av omedelbart habegär!

Talk Dirty är den första jag testar av mina nya revlon. Jag minns att jag gillade Revlon när det fanns i Sverige. Använder fortfarande gärna deras Top Speed Top Coat. Men revlon är inte så lättillgängligt för oss svenskar längre. Adrasteiah gav en länk till en ebay-shop och jag shoppade loss. Tre lack och tio läppstit fick hamna i varukorgen. Snabb leverans och låga priser! Besök gärna denna Ebay-affär ni med, den är brittisk så det är ingen risk för tull!

Ser fantastiskt ut, eller hur! Rikt skimmer och djupt brunt. Det är skimmer i guld men även i grönt och eventuellt även andra nyanser.Det är verkligen snyggt! OCh lättlackat. ett lager hade räckt men ja gkrämade på två. Jag gillar två lager bäst. Då ä nageln stabil. Men har man dublba lager underlack är det skönt med lack som klarar sig med ett lager. Det gör det här. Dessutom är penslen lysande! Jag älskar smala, hanterliga penslar!

Jag blev väligt positivt överraskad. Det här var ett riktigt ynd. Och billigt dessutom!
Jag gillar ju verkligen brunt på nagellack, ja smink över huvud taget, så detta kommer användas många gånger!

We’ll always have Paris – NOTD av Emma

Publicerad 2008-11-15 01:19:15 i Emmas NOTD övrigt,

Det här är ett lack som jag nästan uteslutande köpte för namnets skull. Jag hade väl en lite illusion om att det skulle vara fint med ett kaffefärgat krämlack, men brunt är inte min favoritfärg precis, så ska jag vara ärlig så var det mest för namnet.


Namnet är verkligen underbart! Jag drabbas av Casablanca-nostalgi och när jag tänker på namnet så känner jag mig väldigt glamorös. Hur är det med färgen då? Ja, det är ett brunt krämlack, och tyvärr så trivs jag inte så bra i det, det underbara namnet till trots. Det är en ganska mörkt brun mättad färg med lite dragning åt vinrött i vissa ljus. Färgen är lite mörkare än vad jag hade förväntat mig, och jag tror till och med att det färdiga resultatet blir något mörkare än vad flaskfärgen är. Det ser i alla fall ut så på mina naglar, men det är ett tag sen jag bar det så jag är inte säker på ifall det är ljuset som spelar ett spratt.På bilderna har jag två lager av lacket , samt ett lager fast forward. Kanske att jag skulle önska att det var lite mer pigmenterat. Jag har bestämt för mig att det såg ljusare ut på vissa ställen men det syns inte på bilderna, så det är mycket möjligt att jag har blandat ihop det med ngt av de andra france-lacken, som jag över lag tycker har varit lite väl skira för att det ska bli perfekt täckning med bara två lager. Utöver detta så tycker jag att det var ett bra lack att måla med, inte underbart men bra. För er som gillar brunt så kan jag rekommendera det!

OPI Sahara Sapphire

Publicerad 2008-11-13 18:23:40 i Naglar i blått,

Idag blir det en notd ur arkivet. En raritet från OPI. Visst är den ljuvlig! Finns, dyrt, på Ebay, bland annat hos Sparkling Nails. Och det är värt pengarna! Faktum är att den inte blir så dyr som ett OPI är på Kicks i Sverige ens, så så himla farligt är det ju inte. Och som sagt, värt det!

Violblått, metalliskt och underbart! Det här är en rikitgt läcker liten kompis i lacklådan! Och det är den gamla, bra penseln! Det torkar fort dessutom. Enda minuset är det som alla metalliclack har, i princip. Penseldragsspåren...

Okej, man ser varje penseldrag, men färgen är ljuvligt romantisk med en vemodig ton. Man kan inte annat än älska Sahara Sapphire. Med lite försiktighet kan man nog komma undan med mindre penseldrag än jag visar här dessutom.

Visst är den vacker! Två lager täcker helt. Jag är verkligen förtjust i den här obestämbara blålila kulören. Precis som de skogsvioler som slår ut tidigt om våren. Inte riktigt blå men heller inte lila. Samma nyans som får mitt hjärta att värka av längtan och gör att jag av hela min själ önskar att jag hade förmågan att uttrycka detta tillstånd, detta mysterium, på något sätt. Poesi. Detta är poesi i en färg. det är nästan obegripligt att man fångat den och låst in den i en liten flaska. Som en vårens ande innesluten av glas.

Sinful Colors Diamond Onyx

Publicerad 2008-11-12 21:42:57 i NailArt,


Dåliga bilder, dåligt ljus. Ful manikyr. Misär.
Sinful Colors Diamond Onyx är ett ganska skirt lack. Tre lager lack och ändå Visible Nail Line. Ingen höjdare. Lacket är silvervitt med glitter i silver som i vissa ljus ser mörka ut.


Det torkar jäkligt långsamt fast jag använt Poshé överlack. Lacket påminner mig om det pärlemolack som alla hade på 80-talet eller den färg som tanter gärna har. Inte så kul kanske. Nej, jag var mer imponerad medan jag såg på det i flaskan... För att muntra upp mig bestämde jag mig för att göra ett nailartexperiment med lite julkänsla. Nej, inte heller det finner nåd inför mina ögon, men vad ska jag göra? Jag orkar inte börja om. Alltså kommer jag även imorgon ha en hiskelig manikyr. Sånt är livet. Och jag vet att alla bilder är genomusla. Bara artificiellt ljus på alla, men lite olika varianter i alla fall. Ni får hålla till godo eller ge mig en liten Lightbox som jag kan använda. ;D

Zoya Richelle

Publicerad 2008-11-12 18:35:25 i Naglar i guld, koppar, brons,


Zoya Richelle är från den nya Flourish kollektionen. Det är ett lack som ser ut som MAC-pigmentet Rushmetal ungefär. En guldig nyans med kopparlyster. Mycket skimmer!

Som ni ser är det mycket rödguldigt, lite orangeton nästan. I flaskan ser färgen underbart varm och härlig ut. På naglarna ser det gräsligt ut. I alla fall på mina naglar. Mina händer ser lika rosa ut som OPI-grisen eller varför inte Miss Piggy. Och när vi är inne på Mupparna så vill jag, om detta lack, säga som den svenska kocken: "Bort! Bort! Bort!"

Bilder med blixt. Den orangeton jag pratar om syns tydligt.

Och här ser ni Miss Piggy i all sin prakt... Fatta hur rosa jag ser ut! Det är gräsligt! Jag kan inte ha kvar detta lack i en enda sekund. Nej! Det blir till att byta, och det genast! Att jag stått ut hela dagen idag är ofattbart och kan bara skyllas på min trötthet igår. Men nu är det slut, jag ska ta bort det och byta ut det. Mot vad? Vet inte. Om Emma är snabb nu så kanske hon hinner bestämma, annars blir det mitt val! ;D

China Glaze Evening Seduction

Publicerad 2008-11-11 07:35:57 i Naglar, vampy,

Hej! Jag har inget internet hemma för tillfället. Eller inte i morse i alla fall. Trist... Bilder på dagens kommer upp så fort internetproblematiken löst sig. Ni får titta på urgamla naglar så länge. Återigen en notd från i maj.

Maj 2008


Så mörkt lilarött att det nästan är svart. Mörkare än OPI Siberian Nights. Ett fantastiskt, dramatiskt lack som man bör äga om man är en vampig flicka! China Glaze Evening Seduction!

Det är ett krämlack med total täckning efter ett tjockt lager eller två tunna. Lacket blir genast högblankt, precis som China Glaze liquid Leather. På bilderna ser ni ett ganska tjockt lager och inget överlack. Glansen är enastående! Det här är ett makalöst lack som jag varmt rekomenderar!  Det är dock så mörkt att man inte kan ser att det inte är svart om man inte har starkt solljus på naglarna. Men det gör ingenting. Få svarta lack har den här effekten med både glossig finish och ett intressant djup i färgen! Ett wow-lack!

Det är ett lack som ger fantastisk form åt nageln, självklart bara en illusion, men de verkar längre och mer välformade. Lacket passar min hudton perfekt dessutom och ger mig alabastervita händer trots stenhårt arbete i trädgården under helgen. Det är helt enkelt perfekt! Helt perfekt! Det kommer från kollektionen Vision of Grandeur.

Oj, en liten jämförelse ska vi väl ha? Här är OPI Siberian Nights bredvid Evening Seduction:

OPI Siberian Nights       ChG Evening Seduction

Feel the Beat med gröna stenar

Publicerad 2008-11-10 20:29:40 i NailArt,


Color Club Feel the Beat är mitt favoritlack i orange! Ett wow-lack! Jag har haft det föut, då med lite konad som dekoration, men idag blev det gröna strasstenar och limefärgat glitter.

Tyvärr så är det lampljus. November är en dålig månad för lackfotograferande. Men tro mig, det här lacket är superfint! det påminner om fodertyg i kavajer. Ni fattar vad jag menar? En glans som är väldigt speciell. Dessutom ser färgen ut att vara upplyst innifrån. Det är en väldigt speciell färg. Väldigt positiv och glad.

Jag tycker min lilla nailart blev bra även om den är så typisk mig att jag inte borde visa den alls, ni har ju sett den gång på gång på gång här i min blogg. Men, jag gillar den här dekorationen. Den passar mig och mina händer bra. Dessutom är den omöjlig att misslyckas med. Här är det ägerna jag gillar. Den speciella orangetonen och så det limiga gröna. Ett möte mellan vår och höst. Dekorationen finns bara på ena handen. Otast har jag så även om det händer att jag gör samma på båda eller gör dekorationer på olika fingrar. Det känns som en söt dekoration som inte drar för mycket uppmärksamhet från lacket utan fungerar som en liten krydda bara. Sen kan jag berätta att min kollega refererar till lacket så som konstigt... Vadå konstigt? Jag tycker det är fint!

Aquolina Bad- och Duschkräm Choklad

Publicerad 2008-11-09 20:23:54 i Hud och hand,


Vi har ju ägnat oss åt att skriva om Body America på sista tiden, men faktum är att det inte bara är deras produkter som huserar i mitt badrum. Nej, även bland annat Aquolinas duschkrämer och body lotions återfinns på mina hyllor.
Det här är en duschkräm med doft av choklad. Krämig, härlig, doftande choklad. Okej, jag tycker fortfarande Lidls chokladdoftande duschkräm knäcker konkurensen, men detta är ett bra alternativ. Och lättare att få tag på. Lite prisskillnad dock, men det kan det ändå vara värt för lite smarrig chokladdoft en kväll i november. Ja, det är en kvällsdusch-doft för mig. Morgonduschen får gärna vara piggare.

Löddret är lent och krämigt som grädde och ganska lite produkt räcker långt. Jag föredrar att använda en sån där plastig trasselsudd ni vet, och då kan en klick av en enkronas storlek räcka. Det är jag inte van vid annars.
Huden känns mjuk och återfuktad efter duschen och har en kvardröjande doft av ögoncacao. Ni vet, när man öppnar paketet och doften smiter ut. Inte så intensiv förstås, men helt klart samma doft. Vad jag minns i alla fall. Kanske ska ta tillbaka lite av det påståendet då jag själv inte ägt ett paket ögoncacao någonsin utan minnena är från när jag bodde hemma. Tror inte ens min mamma gjort varm choklad till mig sen jag var liten. Minns när jag var 14 år och skulle ha min praoperiod hos en travtränare. Då hade jag varm choklad och ostfralla med mig att äta till lunch. Mums! Men det var en parantes och dessutom 21 år sedan. Oh my! Nu måste jag ha räknat fel! 21+14=35.... Shit! Vad åren går fort! Det är ju nästan otäckt!

Tillbaka till ämnet. Jag gillar faktiskt den här duschkrämen så pass att jag sannolikt kommer köpa den igen. Det är ju inte illa! Vad tycker ni om Aquolinas produkter? Jag har gillat dem rent kvalitetsmässigt men hatade lukten på deras chokolovers body blablabla. Ni vet, den som luktar romerska bågar. Urk! Men mina andra produkter från Aquolina har funkat bättre även doftmässigt. Sen ligger de lite högt i pris för en budgetbrud som jag själv är. Sen kan jag bara säga att efter Body America (dyrt och fel för mig) så känns Aquolina sååååå prisvärda!

Det här har ingenting med inlägget att göra men jag ville visa vad som står utanför mitt fönster. Vi har fem rådjur här. Detta är ett av dem. Men suddigt då ljuset var kass och fönstret ivägen. Det har alltid varit mycket rådjur här utanför. De äter upp alla våra blommor och så, men de är söta.Eller hur!

Veckans bloggtema: Allroundprodukter

Publicerad 2008-11-09 15:05:38 i Veckans bloggtema,


Jag valde temat för veckans bloggtema på Pret-ty, och här kommer mitt bidrag. Det här är den bästa allroundprodukten någonsin. Elizabeth Arden och kompani kan slänga sig i väggen för inget knäcker Vitalis! Varför man måste åka till Finland för att köpa den är för mig en gåta. Varför kan den inte saluföras här i Sverige också?

Vitalis är en vattenfri kräm med solskyddsfaktor 8. Den skyddar inte bara mot sol utan även mot kyla och mot vind. Jag använder den för torra och spruckna nagelband, det var därför den plockades fram nu, och den läker dem som ingenting. Om Nivea är min vardagskompis så är Vitalis den som får komma fram när jag verkligen beöver hjälp med något hudproblem.

Krämen är tjock och lite seg, otroligt fet, och alltså helt utan vatten. Största ingrediens är Paraffinum liquidum och sedan följer Petrolaum, Glycerin, Paraffin, Cera Alba, Ceresin, Sorbitol och Lanolin med mera. Återfuktande, mjukgörande, barriärbyggande ingredienser som vårdar och läker din hud. Har du bränt dig i solen? Lägg på lite Vitalis! Har du självsprickor på hälarna? Smörj med Vitalis! Är dina armbågar torra? Vitalis!

Doften är härligt "öststatssalvig" och jag älskar den! Den luktar svagt och gott men lite gammaldags. Färgen på krämen är grön, vilket jag tycker är underbart roligt, men det syns ju inte när man väl smort in sig med den. Att jag upptäckte denna kräm är helt och hållet min kollegas förtjänst. Trots mina finska rötter hade denna guldklimp gått mig förbi men nu kommer den alltid vara en av de begärligaste sakerna att handla i Finland! Vita korsets Vitalis! Köp den!

Utmaning- av Emma

Publicerad 2008-11-09 00:34:07 i Allmänt,

Jag blev utmanad av Sminkan, här på bloggen.

 Det går ut på följande:

*Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
*Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

 

1. Jag är ett stort fan av the Cardigans och drömmer om att någon i min pappas sida på släkten ska börja släktforska och upptäcka att jag och Nina Persson är släkt, det skulle jag skryta mig blå om!


2. Jag är extremt lättskrämd och vägrar att titta på skräckfilm, med undantag för vampyrfilmer som jag är galen i. Jag såg the Ring för ett antal år sedan och ångrade det i över ett år, trots att jag mest låg under en filt och ångrade mig när de andra tittade. 


3. Apropå vampyrer så sa jag till en kompis, som frågade mig när jag var yngre vad jag ville bli när jag blev stor, att jag ville bli vampyr. Det vill jag egentligen fortfarande, men nu säger jag det inte längre om någon frågar.

 

4. Jag har vansinnigt lätt för att förälska mig i bok och filmkaraktärer, dock på en hanterbar nivå, min sambo verkar inte ta illa upp. Vissa av mina kompisar har svårt att förstå att man kan förälska sig i en bokkaraktär, men det är vansinnigt praktiskt och smidigt, särskilt om det är en pocketbok. 

 

5. Min stora idol är en man vid namn Bo Strange som jobbar med horsemanship, det närmaste en trollkarl man kan komma, och en riktig ängel när man har gett upp hoppet om att någonsin få in hästskrället i transporten.

 

6. Jag har dykcertifikat. Något som jag är grymt stolt över eftersom jag dels är rädd för fiskar och dels tyckte att det hela var ganska läskigt, fast grymt kul också!

 

7. Jag drömmer om att gifta mig i stil med Monica Zetterlunds bröllop i slutet på Äppelkriget. Utomhus i karg fantastisk miljö, vigd av en gubbe med långt skägg och så rida bort tillsammans på en häst, så vackert!

 

Eftersom jag vet att väldigt många redan har blivit utmanade så har jag svårt för att komma på några specifika personer att utmana, jag utmanar därför alla som känner sig manade.

China Glaze Midnight Ride med pärlor

Publicerad 2008-11-08 22:47:45 i NailArt,


Midnight Ride har jag visat förut. Då var jag inte stormförtjust. Färgen är snygg men aningens mörk och inte direkt unik. Samma sak gäller fortfarande, men vem kan egentligen motstå ett vampy-lack? Unikt eller inte, det är en härlig, djup auergine med massa skimmer som inte alltid syns men när det kommer fram är det underbart!

När jag vaknade imorse visste jag direkt att det var Midnight ride jag skulle ha! Jag var så sugen på det och nu blev jag inte besviken. Kanske var det att jag igå lade ut gamla bilder på Yes.. I Can Can från OPI som triggade min längtan efter lila? Nu kan jag i alla fall inte sluta beundra mina händer. Glansen, djupet, lystern! Jag tycker dessutom att jag gjorde en riktigt snygg design med pärlorna och silverlinjen.

Bilderna här ovan är tagna i det bleka dagsljus som november bjuder på. En lite blåaktig ton i lacket, som ni kan se. Men i varmare ljus, inomhus, så kommer det purpurfärgade fram:

Wow! Eller hur? Så otroligt läckert! Midnight Ride, jag tar tillbaka varje ord jag fällt i negativ anda. I'm in love!

Dagsljus på första, elektriskt på andra, indirekt på tredje som är oskarp eftersom det är min högerhand. Ovan att hålla kameran med vänster. Ville dock visa att jag har två händer och att jag för en gång skull satsade på en symmetrisk grej, samma på båda ringfingernaglarna.

Återigen dagsljus. Ni se det blå komma fram,

Och här purpurtonerna under lysröret, trots det blå kaklet. Försök ignorera saltpaketet som skymtar. ;D
Är det inte ljuvligt så säg? Jag blir helt lycklig! Fina, fina Midnight Ride!
Vi avslutar med en till bild på högerhanden här inne i mitt arbetsrum. Indirekt ljus, persiennen är nedfälld och ljuset ommer från köksfönstret. Väldigt indirekt alltså. Här ser ni hur sart det blir, men faktum är att lite lila syns ändå. Ni ser också min senaste brutna nagel, långfingret (och faktiskt även tummen) på höger hand...

Svarta jämförelser

Publicerad 2008-11-08 14:04:48 i Nagellack - jämförelser,


Sedan en vecka tillbaka, drygt, så har en önskan om swatcher på tre svarta lack med skimmer legat över mig. Det som stoppat mig är bristen på dagsljus. Kan inte påstå att dasljuset direkt bländade idag heller, men man tar vad man får i november... Lacken jag skulle jämföra är Misa Wishing on a Star, Orly Goth och OPI Baby it's "coal" outside. Sen lät jag Man Glaze the Death Tar vara med på lillfingret som bonus. Med överlack alltså, så det blir blankt och skimrigt.

Okej, här ser ni Man Glaze the Death Tar på lillfngret, Misa Wishing on a Star på ringfingret, OPI Baby, it's "coal" outside på  långfingret och Orly Goth på pekfingret.  Samma ordning på alla bilder.

Båda ovanstående bilder tagna i ljuset från fönstret. Jag vet inte om bilderna är till någon hjälp. Jag kan sga så här, Orlys Goth har grövre och glesare silverskimmerkorn. OPI lackets är mindre och tätare. I dagsljus liknar de alltså varandra och Misas WOAS som ju tappar lite av färgerna i skimret i dagsljus. I lampljus kommer dock Misas blå och lila skimmer fram och då bli den äldigt lik Man Glaze Death Tar som också har skimmer i blått och lila. Om man lägger överlack på det alltså. Alla blir ganska lika i dagsljus faktiskt. Goth är svartast i basen och det räcker med ett lager för täcknng och färgintensitet. OPI behöver två lager och Misa tre tunna eller två tjocka. Man Glaze klarar sig med ett lite tjockare lager.

Så, en närbild på Goth och Baby, it's "Coal" Outside:

Goth i vänstra hörnet med större, grövre glitter. Baby it's "Coal" outside ser nästan ut som asfalt.
Så tittar vi närmare på Misa och man Glaze:

Misa Wishing on a Star i högra, övre hörnet och Man Glaze the Death Tar i nedre, vänstra, hörnet.
Hoppas ni blev lite klokare. Vilket gillar ni bäst?

Jämförelse mellan Fuggen Ugly och Death Tar

Publicerad 2008-11-08 13:05:00 i Nagellack - jämförelser,


Kajalpennan efterlyste sida vid sida swatcher på Fuggen Ugly och The Death Tar från Man Glaze. Hon tyckte de påminde om varandra på mina notd. Det gör de. Fuggen Ugly är dock som borstat stål medan Death Tar är svart sliten sammet. Varsågod! Det är Fuggen Ugly på långfingret (måste väl vara mest passande för den, eller?) och som ni ser är skillanden större än man kanske tror. Eller snarare, man kan se att ett är grått och ett är svart, även om det svarta har en gråton.

Samma sak, med blixt.
Visst är de intressanta med sin matta, sammetslika yta! Läckert!

Och en gång till, första under lampa, andra med blixt.
Hoppas du blev hjälp av detta, Kajalen! ;D

OPI Yes... I Can-Can

Publicerad 2008-11-07 23:29:22 i Naglar, vampy,

Mer lack jag glömt bort att visa på bloggen. Ja, ni vet ju att arkivet är fullt av dem... Hur som helst, vi fyller på med ett OPI innan jag ska krypa till kojs. Inte så glamourös fredagskväll, dessvärre. Mer av en myskväll. Precis vad jag behöver. ;-)

Jag beställde lite nagellack till en väninna på jobbet och det slutade med att jag blev så förtjust i Yes... I Can-Can att jag själv tvunget måste ha den. Sen när jag väl fick hem den och provade den, ja, så var den ju inte så himla läcker längre...

Den får en lite fadd ton tycker jag. En plommonbrun färg. I flaskan ser man att det är fullständigt späckat med silverskimmer, men de träder inte fram speciellt i dagsljus. Nej, det är inte lika lyxigt och glamoröst på mig som på Linda.

Pro-Wide penseln stör mig, som vanligt, då den är bred som en golvmopp och man alltid hamnar på sidan av nageln. Två lager lack ser ni på bilden. Jag är inte så imponerad av egenskaperna. Det blir ojämnt och det är flammigt och fult eftersom det inte ville flyta ut snyggt. Jag ska naturligtvis ge det en chans till. Ofta ändrar jag mig andra gången jag provar. Vi får se.

Tam-ta-ta-tam!

Manikyr två dagar senare! Här en bild med blixt.

Blixt, inomhusljus, under lysrör!

Under lysrör!

I dagsljus. Och glitter och bjäfs, så klart!!

På de här bilderna är det tre lager av lacket, flödiga lager dessutom. Det behövs för att lacket ska bli snyggt. Tunna lager flyter inte ut bra på nageln. På det sättet är det lite tråkigt med det här lacket.

Utmanad

Publicerad 2008-11-07 18:52:02 i Allmänt,

Jag blev utmanad av Therése på Fake Lashes.
 

Det går ut på följande:

*Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
*Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Okej, sju saker om mig...

1. Jag har bott ihop med sex hundar. Inte samtidigt alltså, men vi har i familjen haft sex hundar. Tre samtidigt som mest.

2. Jag har löjligt mycket högskolepoäng. Nu ska vi tänka, över 300 tror jag. Varför? Ingen aning... Det hade definitivt inte behövts för det jobb jag har.  :D

3. Första gången jag hade smink ute på stan var jag sju år. Det var grön ögonksugga, kakmascara på fransar och bryn samt läppstift. Minns det som om det var igår! Vi skulle hälsa på en kusin till mig (betydligt äldre än jag, hon hade fått barn) och mamma och jag åkte buss dit. Jag kände mig så vuxen! Babyn jag skulle titta på minns jag dock inte och heller inte vilken av mina kusiner i lämpig ålder som besöket gällde. jag hade redan då mina prioriteringar klara för mig.

4. Jag har ingen TV.

5. Jag röstade nej till EU.

6. Jag kan inte sticka men jag kan virka. Men bara mormorsrutor. Har virkat säkert tio filtar och överkast med mormorsrutor. Hade det som hobby ett tag. Det är kul att virka!

7. Den första LP-skiva jag ägde var, besynnerligt nog, Alphavilles Forever Young. Fick den i julklapp. Innan dess hade jag bara kasettband. Det måste låta stenålder för alla tonårngar, men så var det 1983 eller 84. Det besynnerliga med Alphaville var alltså att jag inte var synthare, om någon inte förstod sammanhanget. Men den skivan kan väl nästan kallas klassisk idag?


Jag utmanar Emma P här i min blogg och Drenched in Colors Adrasteiah, One Inch Nails Chaosophia, All Maked Up Jenny och Ika på Ikas Egohörna och slutligen Purity!

Precision Rebel Red inYou!

Publicerad 2008-11-07 16:34:33 i Naglar, vampy,

Det här upptäckte jag att jag inte publicerat när jag pratade med Rouaa igår. Vi prata Lubu Heels och jag sa att jag nu har ett lack som övertrumfar Lubu Heels i skönhet. Rebel Red in You. Då trodde jag benhårt att jag även publicerade den notd jag gjorde när jag fick hem lacket men så var inte fallet. Ni får den nu i stället.

Namnet gör att jag måste äga det, färgen gör det till ny favorit! Har ni sett något så vackert? Den petar faktisk ner Lubu Heels från tronen! Dessutom har Lubu Heels så extremt fånigt namn och det här lacket ett riktigt bra namn! Jaha, säger ni, och vad spelar namnet för någon roll? Stor, säger jag. Ett bra namn gör halva färgen! Eller kanske inte riktigt halva då, men det gör en hel del.

Lacket kräver tre tunna eller två tjockare lager för att bli helt opakt. Det är svart med röda glitter i. Alltså precis likadant som Lubu Heels. Gittret är dock något mer framträdande i alla ljus. Det har fantastiskt djup, är lätt att lacka med och det är bara så underbart!

Visst är det läckert! Jag hoppas det är solsken när jag är hemma och kan fota så ni får se det i dagsljus. Färgerna kommer dock till sin rätt på bilderna. Så här ser det ut i inomhusbelysning. Men glittrigare. På en stilbild kan man ju inte fånga det skimmer som rör sig över nageln som små röda eldar som flammar upp för att sedan slockan sekunden efter. Det är så vackert, mina vänner, så otroligt vackert.


Och nu lite sköna dagsljusbilder. Tredje dagen med samma lack! Det ni!

Det är galet vackert! Helt klart ett lack för 20-i-topp listan!

ManGlaze The Death Tar

Publicerad 2008-11-06 18:58:17 i Naglar i svart, grått, silver,


Rock'n'roll! Vilket lack! Precis som lillebror Fuggen Ugly så är det här lättlackat, det täcker efter ett lager men jag körde två, med bra pensel och kort torktid. Suveränt! ManGlaze rockar!

Färgen, här presenterad med katthår, är gråsvart, matt och späckat med skimmer. Mycket intressant. Mycket speciellt. Mycket manligt. Funkar dock även på kvinnliga naglar, tycker jag. Herregud, låt oss bryta upp stelbenta gamla könsrollsmönster och ta fram den lekfullhet och kreativitet vi har inom oss, män och kvinnor i världen! Matt eller blankt, svart eller rosa, nagellack är så jäkla roligt och snyggt och häftigt! Ett fantastiskt sätt att få uttrycka humör, personlighet, stil... Detta är ett rockigt lack. Här är det läge att plocka fram den gamla band t-shirten och kanske till och med spandexbrallan? ;D

Jag gillar det. Det är ett lack som nog kan bli en riktigt gnistrande skönhet med lite överlack på, men som har en tuff, råbarkad charm, som en gammal hårdrockstrummis eller basist, i sitt matta tillstånd. Ytan känns len som sammet och påminner lite om sammet även när man tittar på den. Jag tror det beror på skimret. Det ger textur åt lacket.

Asken lacken kommer i är rolig, flaskorna är roliga, lacken är coola! Vad mer kan man begära? De håller bra, de torkar oerhört fort, vilket är bra då man inte kan ha överlack på dem. Dessutom har de de coolaste namnen någonsin. OPI - släng er i väggen, liksom. Kan man annat än älska ett lack som heter the Death Tar? Jag kan inte motstå det! Fast jag var å andra sidan kär i Darth Vader ända tills han tog av masken i sista filmen. Och nu snackar jag inte småpojkar som vad han nu hette som var "den unge Darth", alltså Anakin, jag snackar svart mantel och mask av plast! Mmm! Grrr!

Med blixt ser man att lacket är mer grått än svart. Det gjorde man kanske även på de bilder jag tagit under lampa. Hur som helst, lacket är läckert! Eller hur? Nu är det läge att släpa fram backen med vinylskivor med gamla hårdrocksklassiker. Nostalgitripp de lux! Rock on!

Outta Bounds

Publicerad 2008-11-06 15:11:18 i Naglar i grönt,

Hej allihop! Jag kommer snart att ge er ManGlaze the Death Tar, men fram till dess kan ni roa er med att jämföra Erie från Wild&Crazy med Outta Bounds från China Glaze.  Det här är en arkiv-notd, så vi blir av med en av dem också. Två flugor i en smäll!

Maj 2008

image4493image4494
Härliga gröna Outta Bounds från China Glaze! En grön som pendlar mellan att vara gräsgrön och blågrön beroende på ljuset, men den är alltid grön. En blank färg som är välpigmenterad, här ser ni ett lager av den utan överlack. Jag gillar ju grönt och jag gillar Outta Bounds, det är ett lack med hög kvalitet. Dessutom har det fin färg och attityd. Man syns med Outta Bounds på naglarna. Den finns ganska lättillgänglig för att vara grön, man kan till exempel beställa den på Head2Toe om man vill ha den. Det är, som sagt, ett China Glaze lack så kvaliteten är hög. Den har en lite tjockare, krämigare formula som ger just det där glossiga, glaserade utseendet jag gillar så! 
En rolig, lite uppkäftig färg!

Wild and Crazy Erie

Publicerad 2008-11-05 21:28:52 i Naglar i grönt,


Här sitter jag och rättar elevarbeten och då kunde jag naturligtvis inte låta bli att gegga med nailart och så sabbade jag manikyren, var tvungen att ta bort Fuggen Ugly och välja något annat. Valet föll på detta gröna lack jag fått från Finland tillsammans med en ask Carnevalkex! Nej, lacket låg inte i kexpaketet, jag fick två saker, tre om man räknar in min burk med Vitalis, och lacket var en av de sakerna. Ska jag vara riktigt ärlig var det fyra saker, faktiskt, för det var två lack, men nu låter jag som den där Monty Python-sketchen med Spanish Inquisition, och i och för sig älskar jag den, speciellt tortyrscenen,  men det är lacket jag ska skriva om. Så, grönt är skönt, speciellt på naglarna och detta är, som ni ser, ett grönt lack!

Det här är två lager lack. Det är väldigt lättlackat med bra pensel och god täckningsförmåga och det torkar fort. Färgen är inte långt ifrån Outta Bounds från China Glaze, men kankse lite grönare? På bilderna som ju är tagna i vanligt lampljus så ser det blåare ut än det kanske är i verkligheten. Det är så enerverande att man inte kan ha dagsljus på vinterhalvåret...

Tre bilder tagna under vanlig lampa.

Två med blixt.

Två under kökets lysrörsarmatur.
Jag är väldigt förtjust både i lackets färg och egenskaper. Det är inget dyrt salongslack men beter sig bättre än många CND eller China Glaze som jag äger. Jag tycker absolut att alla grönälskare ska rusa man ur huse för att skaffa sin egen flaska Wild and Crazy Erie med nummer W144, om namnet inte räcker. Supersnyggt och superbra att lacka med. Hållbarhet vågar jag inte uttala mig om, men det brukar ju vara en fråga om bas- och topplack. Här är det förresten Redi basecoat och Poshe överlack.

NYX Jungle, en notd i två akter.

Publicerad 2008-11-05 17:33:55 i Naglar i blågrönt&turkos,

Tillbaka till arkivets dolda skatter. Jag vägrar ju ta bort Fuggen Ugly så nu har vi verkligen anledning att djupdyka i arkivets alla bortglömda och opublicerade notd. Jag minns med vilken förtjusning One Inch Nails skrev om det här lacket, och det var det som fick mig att prova det igen efter den fetdiss den fick vid första försöket. Det är ett lack som är värt en andra chans. Se själva i denna tvåstegs-notd.

Akt 1, maj 2008.

NYX Jungle...

image4143
Oj, vad besviken jag blev på det här lacket. Jag hade en bild av ett blågrönt lack med härliga skiftningar men med djup, juvelskimrande ton. Vad fick jag? Jo, ett turkosblått lack med grönt skimmer som inte ens är täckande efter tre lager. Så tråkigt. Det är just att det inte är täckande jag stör mig på. Det värsta jag vet är att se kanten mellan nagel och tipp lysa igenom nagellacket.


Vad är då Jungle med det här? Ingenting. Min association till ordet djungel är tät, frodig grönska i djupa gröna toner. Inte alls så blått alltså. Skimret är dock vackert. Lacket är en sorts inverterad NYX Las Vegas.

Bilderna är tagna i dagsljus. Jag vet inte hur det ser ut i lampljus, jag ledsnade nämligen direkt och bytte lack. Det här ska jag prova igen någon gång, men då över ett annat, täckande lack. Kanske svart eller blått. Det kan nog bli snyggt som effekt över ett krämigt, mörkt lack, det tror jag. Eller hoppas i alla fall.

Akt 2, augusti 2008.


Oh, yes! NYX Jungle! Vilket lack! Vilken färg! Vilket djup! Ah! Underbart!


När Chaosophia på One Inch Nails prisade det här lacket fnyste jag bara åt det. Trist, tråkigt, transparent, tänkte jag. Men jag funderade lite till och beslöt testa lacket över en täckande bas av silverlacket Crystal The Rebel. Här är resultatet! Så otroligt megasnyggt! Vilka naglar man får, eller hur! NYX Jungle är verkligen vackert!

Nu rekomenderar jag det här lacket varmt! Det är två lager Jungle över ett lager silver. Silvret syns inte alls men ger en jämnhet åt färgen och får det att se ut som färgat glas. Det är djup, det är liv, det är glans och det är en total skönhetsupplevelse!

Elegant

Publicerad 2008-11-05 05:59:41 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Superenkel och vansinnigt diskret, men kreativitet var knappast att tänka på imorse. Hur som helst, en grund av Dignity från Face och på den först Elegant från makeupcosmetics och sedan, som highlighter Shinkirou från Fyrinnae.

Det går knappt attt se var den ena slutar och den andra börjar. Elegant är Shinkirous storasyster helt enkelt. Samma textur, samma färgskala, samma skimmer, samma egenskaper men några nyanser mörkare. Inte benvit utan ljusbeige.
Galet vacker! Först var jag lite halvinspirerad och tänkte "ja, ja, ännu en beige till samlingen" men nu, alltså, denna måste jag ha i fullsize! Den är så fin och bra och underbar trots att den är så neutral.

Sen blev det eyeliner längs övre fransraden. En indelible gel eyeliner i färgern Black Cherry. Denna är köpt från MAD Minerals. Mascara. Läppar med Maybelline igen, som vanligt, och samma färg som jag haft typ hur länge som helst nu. Men ni får med en lotd ändå.

Och på naglarna är det fortfarande Fuggen Ugly. Det är så läckert att jag inte kan slita mig!

Zoya Tama

Publicerad 2008-11-04 20:04:08 i Naglar i rosa,


Chaosophia, minns du att vi pratade om det här lacket? Eller jag i alla fall. jag kom ju at ttänka på det när jag såg din notd med det här lacket. Vet inte om de var så lika som jag trodde just då, men här är ändå min gamla notd. Det här är en fantastisk färg! En livlig rosa med kalla underton och massor av glans. Riktigt läckert sommarlack! Den har en liten dragning åt 80-talts barbierosa som jag verkligen gillar.

Det ni ser på bilderna är två lager plus överlack. Det är en glad färg som lyckas vara barbiedockstjejig men som ändå inte blir mesig eller saknar attityd. Det här är en färg för fester på stranden, paraplydrinkar och solstolssittande med glossiga modetidningar och stora solbrillor! Semesterlack med andra ord! Jag gillar att se den högblanka ytan fånga ljuset och det känns nästan som att naglarna ska kasta solkatter när man rör på händerna. Härligt!

Sen kan det väl passa även på vintern med sina kalla undertoner? Oavsett är det ett lack att älska!

Body America Vermont Va Va Voom

Publicerad 2008-11-04 17:32:19 i Hud och hand,


Jag hade ju en fasansfull upplevelse tillsammans med Body America, då i doften av ocean och druva, så det var med viss oro jag efter duschen smorde in min lekamen med denna body butter doftandes av äpplen, lönn och blåbär. Okej, jag måste få börja med att säga att jag har en lönn, eller flera faktiskt, i min trädgård och de doftar ingenting speciellt. Om de menar lönnsirap kanske jag kan förstå, men lönn i sig? Hm... Äpplen har jag också hemma i trädgården och jag tror de flesta av oss är bekanta med doften. Gröna, syrliga, krispiga äpplen är bland de härligaste som finns att dofta på. Tro det eller ej, jag har en stor trädgård och i den finns även blåbär.  Jag vet hur blåär doftar. I denna body butters doft finns ingen lönn, vad jag kan känna, inga blåbär, men kanske en aning äpple. Då i en söt variant som mest får mig att tänka tuggummi men sedan övergår till samma melondoft, underligt nog, som bland annat återfinns i vissa läppglans och Maybellineläppstift.
Nu undrar ni alla säkert hur det gick. Fick jag huvudvärk? Blev jag illamående? Nej. Jag blev dock vansinnigt täppt i näsan och fick, trots avsaknad av förkylning, ta fram nässprayen. Jag vet, man ska nte göra så, men jag kloggade igen totalt. Doften var i och för sig mest påträngande första timmen, sen klingade den sakta av i melonlukten och slutade som ett svagt minne av smågodisorgier ytterligare några timmar senare. Den är alltså mycket, mycket bättre än den med ocean och druva.

Krämen i sig då? Ja, jag överdoserade inte den här gången så den blev inte lika halkig och kladdig. Den gick snabbt och lätt in i huden som kändes återfuktad och smidig även dagen efter. Den är riktigt smörig på ett skönt sätt. Jag gillar krämen men är tveksam till doften. Men som sagt, den är uthärdlig. Är man torr och gillar organiska grejer och klarar söta dofter, go for it. Är något av dessa kriterier inte uppfyllda, ja, då finns ju alltid andra alternativ. Eller det där organiska behöver inte vara viktigt om man är torr och klarar doftten. Ingen ser väl organiskt som ett stort minus? Och burken är ju så söööööt!

Med guldflakes från Astor

Publicerad 2008-11-03 21:01:36 i Naglar - flakes,


Piffade upp mitt OPI Glamour Game med lite flakes från Astor. Ja, det var igår, nu har jag ju lackat om med nya, läckra Fuggen Ugly, men jag tänkte att jag skulle visa hur fint det var i alla fall. Jag blev jättenöjd med den här kombinationen och tänker nog göra om den i framtiden.

Den champagnefärgade bottenfärgen var prfekt för guldflakesen som skiftar i rosa och grönt med ljuset. Det smälter dock ihop på ett snyggt sätt. Det kan ju vara snyggt både att låta flakesen smälta ihop med lacket under eller funka som sprakande gnister mot en mörk bakgrund som Adrasteiah gjorde i denna läckra notd med samma lack.

Det här blev en mjuk men ändå spännande variant som kändes väldigt bärbar. Åter en Clark Kent-version, glitter men inte direkt på ett i ögonfallande sätt. Diskret glitter. ;-)
Tyvärr, inga dagsljusbilder, men jag tror ni år en uppfattning i alla fall om hur det tog sig ut. Och glöm inte spana på Fuggen Ugly som nog är det här lackets absoluta motsats. :D

Body America Dusch Mousse

Publicerad 2008-11-03 20:45:29 i Hud och hand,


Här ser ni den, dusch moussen med doft av New York Cheesecake. Dyr. Inte så rolig. Men snyggt förpackad.
Låt mig berätta om den. Som alla mousser blir det ett skum av den när man trycker på pumpen. Skummet passar inte för badsvamp, badtrasselsudd eller badborste. Jag gillar inte att svabba runt slemmigt skum på mig utan något av dessa redskap för tvagning. Tänkte dock ge det en chans med tvättlapp. Nix nej, inte heller det var roligt. Skummet är fluffigt och luftigt och faller platt utan att ge valuta för pengarna. I alla fall känns det så för mig. Jag borde ha gissat de. Mousser och jag är liksom inte helt kompatibla. Den enda mousse jag gillar är den rengöringsmousse jag har från Lidl. Jag gillar hårda skum. Lödder. Krämiga duschtvålar. Jag vill känna mig som om min dusch vore ett skumparty på Patricia, typ. Inte något menlöst mousseskum som smälter vid beröring.
Doften då? Jag har ju gnällt så mycket om dofterna på Body Americas produkter. Nä, inte nu. Den doftar svagt och ganska trevligt av artificiella jordgubbar. Helt okej. Precis som LipGloss Bitch associerar jag till the Body Shops parfymoljor, men hon var inne på Fuzzy Peach och Southern Bell, jag tänker på den som hette jordgubb och som en tjej, Åsa, hade när jag gick på gymnasiet. Det var, för er som gillar kuriosa, mellan 89-92. ;D
Man blir säkert ren av den här, men jag säger nej tack till fler av den. Det är inte min sorts dusch helt enkelt. Jag vill ha mer! (Och här var det nära att ni fick en YouTubevideo med Sisters men jag behärskade mig...)

ManGlaze Fuggen Ugly

Publicerad 2008-11-03 19:54:30 i Naglar i svart, grått, silver,


Ett litet paket kom på posten idag, med nagellack, vad annars! Man Glaze båda matta nagellack, Fuggen Ugly i grått och The Death Tar i svart. The Death Tar såg vi nyligen hos One Inch Nails så jag valde att börja med Fuggen Ugly!

Man Glaze gör alltså matta lack. Det vill säga om man inte har överlack på dem. Då får man ett helt vanligt skimmerlack faktiskt, men kanske ovanligt snyggt. Självklart är de dock mest rock'n'roll i sitt matta utförande!

Bilderna är inte helt superduperfantastiska då jag asolut inte har dagsljus längre, men ni ser nog hur läckert sammetsmatt ytan blir. Väldigt ovant måste jag säga. Men väldigt unikt!

Fuggen Ugly är en mellangrå nyans med stålblått skimmer även som matt, men då alltså matt skimmer, om det över huvud taget låter begripligt? Lacket är lätt att måla med och torkar supersnabbt. Herre jösses, det är ju gjort för män, och män kan väl inte sitta och pyssla med naglarna hur länge som helst som vi flickor. *ironi*
Det har alltså bara en massa kvaliteter som lack betraktat. Till och med penseln är bra. Man blir faktiskt förvånad.

Jag är riktigt imponerad. Dessutom har de nog världens bästa kundservice och levererar snabbt som vinden. Förbluffande bra är mitt omdöme! Jag gör vågen här framför datorn!

Mellanbilden av miniatyrerna är tagen med blixt. Övriga under en lampa. Hoppas ni kan se hur läckert det är.
Sen sabbade jag mattheten med överlack för att kolla hur det blev då. Det blev också snyggt men väldigt mycket mer ordinärt. Men snyggt, som sagt. Och på så sätt har man faktiskt två i ett, matt eller skimmerglossigt efter humör. Nu ska jag strax lacka ett lager lack över överlacket så jag får det sammetsmatt igen! ;D

Bild med överlack.

Och, för alla intresserade, här kan man köpa Manglaze!

Body America: A Toast to the Coast

Publicerad 2008-11-02 18:28:05 i Hud och hand,

Mina vänner! Ni vet att jag gillar body butters och body lotions. Ni vet också att jag helt saknar impulskontroll i vissa fall. Detta är ett av dessa fall. Burken är söt och härligt retroglammig. Det fanns inga prover att lukta på. Jag stod och stirrade på det berg av produkter som tornade upp sig framför mig med burkar lika söta men i olika färger. Vilken skulle jag välja? Ja, jag tog ju, som ni vet, alla. Just den här hade jag kunnat avstå. Om det bara hade funnits ett prov att dofta på så hade denna produkt aldrig, aldrig någonsin kommit hem till mig.


A Toast to the Coast Body Butter med doft av ocean och druva. Jag har ingen aning om hur ocean doftar, men min idé v ar något i stil med salt och tång? Vad vet jag? Druva har jag koll på. Det finns flera stockar med vindruvor i min trädgård och jag äter gärna vindruvor. Jag gillar doften. Lätt och fräsch och lite syrlig. Alltså, nu försöker vi föreställa oss min fantasi. Lite saltigt syrlig, lätt och diskret eventuellt med en tångig doft. Okej? Vad får man då när man öppnar burken? Jo, en våldsamt söt doft som kastar sig över en som en våg av tuggummiklistrig, sötsliskig billig parfym. Det finns en touch av billiga duschgeler från H & M, en aning översöt Date-parfym eller läbbig kändisparfym med alltför mycket fruktig sötma. Jag är dock en djärv person som, trots denna mur av slisklig sötma, beslöt prova krämen. När allt kommer omkring är det ändå krämen, inte doften, som är viktigast, tänkte jag.


Krämen är ganska lös. Den är nästan lite rinnig. Självklart överdoserar jag, jag är ju van vid bodybutters med ganska fast konsistens (Greenland) och som man kan ta mycket av. Den här behöv det verkligen bara en liten klick av en teskeds storlek så kan man smörja hela benet från vristen till höften. Den är alltså dryg. Krämen går lätt in i huden där jag inte överdoserade alltför mycket. Känslan är skön, mjuk och len. Inget fel alltså. På händerna känns den också bra. Jag bestämmer mig för att jag ska vänja mig vid doften och går till sängs. Inlindad som i en kokong i mina båda duntäcken lyssnar jag sedan på stormen och regnet som var den natten. Efter ett tag ringer jag Rouaa och ligger och småpratar lite. Huvudet känns tyngre och tyngre och tyngre. Doften kryper som ångande dunster över min kropp och slipper ut under täcket i pustar som ger illamåendekänslor och slutligen får mig att kväljas. Huvudvärken ökar hela tiden i styrka. Det slutar med att jag tvingas stiga upp, gå ut i badrummet och tvätta av mig krämen samt ta en tablett för att stoppa huvudvärken att eskalera mer. Jag kommer aldrig kunna använda den här krämen. Jag vet att jag kan få huvudvärk av vissa dofter och detta var uppenbarligen en av dem. Dagen efter provar jag att bara ha den på händerna och det ger genast samma reaktion om än i mindre omfattning. Kväljande känsla och en föraning om huvudvärk. Så burken med A Toast to the Coast blir bara en söt liten dekoration på min badrumshylla. Tyvärr. Jag hoppas verkligen att de andra tre dofterna funkar bättre med min näsa. Annars är det här ett ganska dyrt misslyckande...

Oktoberkavalkad

Publicerad 2008-11-02 15:20:22 i Kavalkad,

Lite sen, men som kompensation får ni lite Emma-kavalkad också. Men vi börjar med mig, i vanlig ordning, och mina eotd från oktober. Ja, enligt Mimmi har jag baa varit grå och brun hela oktober. Den första på övre raden är mycket riktigt från maj, men även om intycket varit brunt och grått så är det nog faktiskt mest guld och lila. Tror jag. Hur som helst, så här såg jag ut i oktober. OCh så har jag klämt in några glada lotd också, som lättar upp lite i gröten av grått! ;D

Och så tar vi lite fler leenden!

Varför jag är så glad? Jo, för jag har Emma! Här har ni bonusen, tre ljuvliga oktober-fotd med min medbloggerska! Nu tycker jag vi ska tjata till oss fler fotd och framträdanden här av Emma. Hon har i och för sig skött sig väldigt bra i oktober med både smink och naglar och veckans bloggtema, men det vill vi ju att hon fortsätter med, eller hur!

OPI Glamour Game

Publicerad 2008-11-02 09:11:12 i Naglar i vitt, nude, beige,


Sist ut av mina Toyland-lack är Glamour Game. Ett skimrande metalliskt lack i champagneton. Mitt emellan guld och silver. Lite svårlackat då konsistensen är kladdig  men oj, så vackert...


Här ovan ser ni första försöket när jag snabbswatchade lacken. Katastrof... Det kladdade till sig direkt. Men jag upptäckte hur vackert det var. Alltså, nytt försök, riktig manikyr!

Betydligt bättre. Den här gången med under- och överlack samt tre lager lack, inte två som på bilderna från första försöket. Sen höll inte den här manikyren så länge heller, för jag lyckades sabba det ändå. Mitt Poshe överlack lades på för snabbt efte att jag lackat alla tre lagren med Glamour Game i en enda följd och resultatet blev att det segade till och drogs ut. Man kan se det på lilfingret och även sidan av ringfingret. Skit... Det var bara att ta bort och börja om igen men då valde jag faktiskt ett lack jag redan visat, You're a Doll... Nu har jag återigen Glamour Game på naglarna, men har inga bilder att visa av dagens manikyr. Det är återigen tre lager med under- och överlack. Samma överlack till och med, men med fyra-fem minuters väntetid mellan lagren. Helt perfekt!

Jag skulle först inte beställa det här lacket. Jag skulle ha ett av de röda ur Toylandkollektionen istället, tänkte jag. Men sen fick Emma mig på andra tankar genom att konstatera att det verkade gå lika mycket i silver som i guld. Okej, tänkte jag, kanske ska jag ha ett. Och ja, det skulle jag! Nu har Emma bestämt sig för ett rött istället, så vi kanske påverkade varandra lika mycket? Det värsta är att Sanna på MakeupMyLack visat röda swatcher som får mig att inse att jag ska ha röda också... Aaaaaagh! Det tar aldrig slut! Så, två röda är beställda från 8ty8 i fredags. Nu väntar vi bara på paketet! ;D

Tillbaka till Glamour Game. Färgen är riktigt klädsam även på mig. Problemet är konsistensen som är lite kladdig och seg på att torka. Tålamod är en dygd här! Tre lager ger vackraste färgen och bästa täckningen men inte ens Poshe fixar alltså att torka det om man krämar på alla lager i en följd, som jag alltid gör. När varje lager får torka några minuter så löste sig problemet och Poshe tar hand om det sista. Men då är det ju en längre stund som går åt till manikyren.
 
Färgen lyckas se ut lite som min mammas gamla halsband med odlade pärlor. Champagne är en bra beskrivning. Den är ganska ljus, samma djup ungefär som min hudton, fast inte rosa då. Det gör att den får lite likande effekt som You're a Doll på. Lite ljusare än fingrarna men ändå väldigt ton i ton med den egna huden. En pärllik känsla också, fast de har olika finish. Här har vi ett metalliclack med skimmerpartiklar som är väldigt finmalda medan You're a Doll har massor av finmalt skimmer och så lite större skimmerpartiklar i koppar som får en att knappt se det andra skimret. Äsch, vad surrigt och bluddrigt, jag är sämst på att beskriva... Hur som helst, båda lacken är supersnygga och väl värda att ägas.
 

OPI Baby it’s ”Coal” Outside

Publicerad 2008-11-01 16:00:44 i Naglar i svart, grått, silver,


Ett svart glitterlack! Det påminner en hel del om Misas Wishing on a Star, jag måste swatcha dem bredvid varandra, men jag tror spontant att det här är svartare. Dessutom det mest pigmenterade av de Toyland jag testat. Ett lager täcker helt, men jag kör två på alla fingrar utom lillfingret.

Lacket är fyllt med silverskimrande glitter. Det har inte andra toner på glittret vad jag kan se. Misas lack gnistrar ju även i blått och lila, men här är det bara silver.

Här ser ni det under en lysrörsarmatur, men även då ser man bara silverskimmer.

Det är snyggt men inte unikt. Jag gillar det men hade klarat mig med Orlys Goth och Misas WOAS om jag inte vore en lackoholic. Ni får två klickbara bilder också, en på Rufs med flaskan och en på skimret i närbild.

OPI ”Sheer” your Toys

Publicerad 2008-11-01 09:16:43 i Naglar i svart, grått, silver,

Från Emmas enastående halloweensminkning i lila till mina OPI Holliday in Toyland-lack. Jag har några kvar att presentera, bland annat det här. Det ljusgrå "Sheer" Your Toys.

Ett lite skrämmande namn, både då jag är ett ensambarn som inte alls varit van att dela, men också då jag verkligen inte gillar lack som är "sheer". Tack och lov behöver jag inte dela min flaska med någon och lacket blir täckande med två appliceringar! Yay!


Det här är ett utmärkt lack. Färgen är ljust grå med röda, rosa och silverfärgade  microglitter i. Den  blekgrå färgen passar perfekt in bland den här höstens alla ljusgrå lack. Trots sin färg känns det inte speciellt svårburet och funkar bra till min rosa hy, till skillnad från t. ex ChG Recycle. Ändå ledsnar jag på det otroligt snabbt. Det kännns tråkigt och oinspirerande att bära det. Varför? Ingen aning.


Varje gång jag använder en OPI Pro Wide-pensel så hatar jag den mer... Det här måste vara en av världens sämsta nagellackspenslar. Trots det får jag på "Sheer" your Toys utan alltför stora missöden. Ett litet problem uppstår dock när jag ska ta av linsskyddet på kameran och hackar sönder ytan på pekfingernageln. Ett försök till maskering gjordes men det hjälpte föga. Det problemet handlade mer om min dåliga framförhållning än lackets bristande kvalitet så håll det inte emot det.


Vi avslutar med lite mer  bilder utifrån. Ett grått oktobermorgonljus och grå skyar plockar inte fram glitret i det, men det kopparfärgade skimret syns väl?

Ett vackert lack som i vissa ljus skiftar i lila eller blått. Alltså en gråaktig lila eller blå. Det är helt klart bärbart men når inte favoritstatus. Aningens tråkigt alltså. Jag kan helt klart leva utan den här färgen i min samling. Men nu har jag den och så är det med det. Hela inlägget avslutar vi nu tycker jag, med en ros. En myskros som heter Ghislaine de Feligonde. Hon blommar fortfarande och har rankat in på min altan. Ljuvlig, eller hur? Det är något speciellt med höstens sista rosor. Rörande. Och än är säsongen inte slut! ;D

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela