Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Centaur, Moon Stone och Night Fever

Publicerad 2012-04-30 13:48:00 i Emmas FOTD 2012,

Lördagens sminkning har ni här. Jag bestämde mig för att göra avkall på vårtemat och valde olivguldiga och bruna toner istället för färglatt som jag kört på ett tag. Jag var sugen på att testa Moon Stone från Natural at Night-paletten, det var den sista skuggan som var otestad för mig och nu har jag alltså använt alla skuggorna i den paletten, tror jag i alla fall:)

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur, Too Faced Moon Stone och Night Fever

Highlighter: Urban Decay Virgin

Inliner: Urban Decay 24/7 Glide On Eye-Pencils Zero

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Babies

 

Läppar

Läppstift: Clarins Lip Colour Tint 02

På inre halvan av ögonlocket ligger Centaur och på yttre halvan Moon Stone. Moon Stone mixade jag även med Night Fever och applicerade som en eyeliner både längs med övre och undre fransraden. Eyelinern blendades sedan och så gjordes processen om igen. Resten tror jag att ni har koll på och jag är så himla trött, vill bara gå och lägga mig. Ja jag förberedde inlägget igår kväll och ögonlocken blev tyngre och tyngre när jag skrev, således håller jag ner på texten:)

Hologuide

Publicerad 2012-04-30 00:14:10 i Nagellack - jämförelser,

Hej alla! Här kommer en liten hologuide för att försöka förklara skillnaden på linjär och scattered.
Linjära holografiska lack har små holografiska partiklar. Det vill säga de ger ett "slätt" intryck till skillnad från ett scattered som har grövre partiklar men regnbågen ser mer uppbruten ut. Här kommer en illustration på detta genom två av China Glaze lack, OMG! (linjärt) och Sexagon(scattered):
Regnbågarna i ett scattered lack kan vara oerhört intensiva, ofta syns de mer än de linjära i svagt ljus och lacken blir glittrigare och mindre grå även i skugga eller mulet väder. De är också ofta skirare och enklare att applicera. Scattered kan vara allt från att partiklarna ger en glittereffekt utan att bilda regnbågar till fullständiga regnbågar men att man i regnbågen ser att färgbanden inte är helt sammanhållna:
A Englands holografiska lack är scattered. de är dock långt ifrån att ha den gnistrande regnbåge som t.ex Kaleidoscopelacken har, eller Luduranas eller Hits.

Ni ser att färgbanden är något uppbrutna, som om färgerna skulle flyta in lite i varandra i regnbågarna? Raden med klickbara bilder är till för att visa en sorts holometer från bara holoskimmer som inte får ihop någon regnbåge ända till de lack som ligger på gränsen mot linjära som de här ovan, Luduranas Notavel och China Glaze He's Going in Circles.
Här kan man se China Glaze L8R G8R som är linjärt tillsammans med Ludurana Superior som är ett gränsfall. Se här:
Superior till vänster, Koh Metallic Green till höger. Superior är alltså på gränsen att kvala in som linjär. Det är ju så att vissa lack flyter på gränsen mellan linjär och scattered och är svåra att kategorisera så man kan få höra olika uppfattningar om t.ex OPI Glamour. Vissa säger linjär, jag säger gränsfall. Nedan ser ni just det fenomen som är typiskt för linjära holo. De får en distinkt holoflamma med tydligt åtskilda band av färg. Samma Koh Metallic Green som ovan och så Nubar Reclaim.
Layla Retro Pink visar det tydligt.
MUS Greta likaså.
Vissa lack har  prismatiska glitter i sig. De är inte holografiska lack. Så här kan de se ut:
Det här är KleanColors Holo Green och Pahlish Pianos Filled With Flames.
Vissa lack har namn som försöker lura dig som t.ex KleanColors Chunky Holos. De är inte holografiska. Alla KleanColors Chunky Holo är multikromatiska glitter, ingenting annat. Som Ozotics Pro Elytra eller Hits Phenomeon.
Hoppas det här var till någon hjälp. Om inte så rekomenderar jag varmt att ni kollar in Cathys fantastiska inlägg där hon visar och beskriver holografiska lack, t.ex silverfärgade sådana, på ett pedagogiskt och bra sätt.

China Glaze He's Going in Circles

Publicerad 2012-04-29 12:01:06 i Naglar - holografiska lack,

Hej igen. Här sitter jag på landet och mellan trädårdsarbete, fika och mys med Signe och Siri så tänkte jag klämma in några minuters bloggande. Det här är manikyren som jag haft de här dagarna. Det är holografiskt, så klart, och det heter He's Going in Circles och är en del av Kaleidoscope-kollektionen. Det var ett av de första jag köpte från Kaleidoscope, kanske det första, och jag köpte det så klart för det är grönt. Jag älskar Kaleidoscopelacken och jag älskar grönt så jag har faktiskt haft en backup av det här lacket men den har jag faktiskt gett bort till Emma för hon älskar också hololack. ;D
Alla Kelidoscopes är scattered holo men inte av det mesiga A England-slaget. Nej, det här är fullt ut regnbågar men med grövre partiklar än i de linjära lacken. Ni vet att det är partikelstorleken på de holografiska pigmenten som avgör om ett lack är scattered eller linear, och som ni kan se här är partiklarna stora nog att urskilja med ögat. På en "holometer" så får dock Kaleidoscopelacken höga poäng för de är extremt regnbågiga och den regnbågen kommer fram i alla ljus. En del av framgången vad gäller holohet är så klart att de är ganska skira. Det här är tre tunna lager av lacket men två mer flödiga funkar också.
Eftersom det är ett lack jag verkligen älskar så blir det bildspam de luxe!
Kaleidoscopes har varit ur produktion länge och är idag lack man får köpa mer eller mindre dyrt på eBay. Det är flera man fortfarande kan få tag i rätt billigt, alla fall jämfört med svenska butikspriser på lack. JAg hade så klart inte köpt hela kollektionen idag men är det något av dem man gillar så tycker jag inte man ska dra sig för att köpa något eller några. De är bättre än många av de scattered holos man kan hitta idag.
Vi avslutar med en bild på Signe.

Sally Hansen Magical Mystical Mandarin

Publicerad 2012-04-28 15:05:06 i Naglar - holografiska lack,

Vill ni se fler lack från Sally Hansens Magical-serie? Jag har fem av de holografiska lacken, Crystal Ball, Blue Aura, Purple Potion, Copper Cauldron och så Mystical Mandarin. Jag önskar jag hade alla. Då, när jag köpte mina, var de inte superdyra. Den här var billigast och det var därför jag köpte den för just då trodde jag inte att jag ville ha rosa ens om det var holo. Av den anledningen hoppade jag över den ljusrosa och den magentafärgade. Okej, rosa är inte mitt förstaval när jag målar naglarna, inte ens när det är holografiskt. Ändå är nog rosa som är den färg jag har flest holografiska lack av. Antingen det eller lila eller blå. Hm... Måste räkna igenom dem någon gång.
Det här är en tantrosa med varm underton. Färgen är verkligen inte upphetsande men det är ganska linjärt, det är lätt att lacka med och täcker med två lager utan problem. Det torkar fantastiskt fort och är bara bra helt enkelt. Det är fortfarande inte så dyrt på eBay så ska man ha ett prisvärt rosa hololack kan man alla fall överväga det här. Applikationsmässigt slår det MUS Britta med hästlängder.
Sammanfattningsvis är det inte det bästa av mina Magicals men det är ett väldigt bra lack i sin genre. Får man tag på det till ett vettigt pris, vilket fortfarande är möjligt, och gillar rosa, så är det absolut värt at tklicka hem. Det är dock inget måste enligt mig.

Juicy Crush och massa Spectraflair

Publicerad 2012-04-27 18:26:36 i Emmas NOTD i glitter och holo,


Ännu en holofredag. Underbart att det är helg och underbart med holo. Extra skönt med långhelg, jag kommer i alla fall att vara ledig på måndag och ser alltså fram emot 4 dagars ledighet. Men ja, vi skulle ju inte prata om det utan om naglar. Egentligen skulle jag vilja visa svart holo, för jag vill ha holofredag men det känns konstigt att visa färg för vi har ju faktiskt sorg här på bloggen. Samtidigt så tycker Sminkan att det är bättre att köra på med distraktion, och jag har inga bilder på svart holo att visa er, alltså blir det färg, sorgen till trots. Den här veckan har jag haft korallfärgade Juicy Crush från Kicks på naglarna, ni kan se den i en Ombre här. Juicy Crush är superfin och igår bestämde jag mig för att toppa den med Sminkans holografiska överlack för att få nåt att visa upp idag. Av nån anledning valde jag att använda två lager, jag var nyfiken på hur det skulle bli. Regnbågarna är grymma, men när de inte syns är det rätt fult faktiskt, Spectraflair är ju grått så det är liksom en grå pärlemorhinna över lacket, känns riktigt omodernt. Men när solen lyser på är det fint, så jag satsar mest på solbilder och så en skuggbild för att ni ska förstå vad jag menar...

Sally Hansen Magical Purple Potion

Publicerad 2012-04-27 06:08:34 i Naglar - holografiska lack,

Ett av mina allra, allra vackraste lila holografiska lack i lila passar väl bra att plocka fram på en holofredag. Visst är det fantastiskt! Jag älskar mina Sally Hansen Magicals. De är underbara! Underbara! Två enkla lager och så toppat med Seche vite på mina bilder, något som inte är nödvändigt om man tänker på torktiden som är supersnabb även utan överlack.
Visst är det ett fint lack! Den lila nyansen är kall i tonen och inte så urblekt som många holografiska, linjära, lack är. Det finns bara två minus med de här lacken. Dels att man inte kan se hur mycket man har kvar i flaskan och dels att de inte är i produktion och därför kan vara svåra att hitta och  dyra att köpa. Även när jag köpte mina för fem år sedan kostade de strax över 10 dollar före frakt. Idag är de dubbelt så dyra. Jag ångrar verkligen djupt att jag inte köpte de båda rosa då när jag köpte de andra. Nu tycker jag det är mycket pengar att lägga ut för dem men samtidigt så är det ju bland det bästa man kan hitta vad gäller holo. Vi får helt enkelt se om det blir köp av dem i framtiden. Just nu är det Laylas kommande kollektion jag bespetsar mig på.

Gina Tricot Aspen Gold

Publicerad 2012-04-26 18:51:08 i Naglar i gult,

Det här lacket bar jag förra veckan tror jag. Det känns som att tiden både gått väldigt fort och väldigt sakta... Nå, det var mitt första lack från Gina Tricot och jag var väl inte jätteimponerad av formulan. Den är tjock men kräver tre lager för att jämna ut sig. Färgen däremot är ju härlig!
Visst är det en fin gul! Sen är den ju rätt lik mina andra gula som Zoya Creamy, Zoya Pippa, China Glaze Happy Go Lucky och många fler. Jag har dock svårt att motstå gult. Jag vet inte vad som är så lockande men gult är på något vis så optimistiskt och fullt av framtidstro och glädje. Vem vill inte ha det på naglarna? Mitt kontor har förresten ungefär den här färgen på väggarna. :D

Hare Cosmo Blossoms

Publicerad 2012-04-26 06:02:00 i Naglar i övriga färger,

Tillbaka till det ordinarie programmet. Här kommer ännu ettav lacken jag köpte från Nikole som skapat Hare. Lacket heter Cosmo Blossoms vlket får mig att tänka på Tomas Di Leva. Jag vet inte om Tomas hade gillat lacket men namnet borde han ha godkänt alla fall. 
Det är en jellybas i en dämpad grålla. En väldigt lugn och behaglig färg som dock piggas upp av en stor mängd med glitter i lysande grönt. Det är en blåtonad grön på glittren och det är massor, massor av glitter. På mina naglar ser ni två lager och det är för att få mer färg på basen som jag valde det. Ett lager ger massor med gltter men då är basen i princip osynlig. Två lager bygger dock färgen rejält och man kan stanna vid det.
Det här lacket är inte lika vilt och galet som Asteroid Turf men det är ändå unikt och annorlunda. Jag antar att den som inte riktigt känner sig bekväm i Asteroid Turf kan få lite av samma grej men i en mer lättburen version och med mer harmonisk färgsättning. Jag tycker nog att Cosmo Blossom saknar den där spänningen och "edgen" som Asteroid Turf har. De är i samma stil men det här är kusinen från landet. Eller den alldagliga systern. Vad tycker ni?

Up Colors Azul Disco

Publicerad 2012-04-25 06:11:44 i Naglar - holografiska lack,

Tusen tack alla fina människor för alla era kommentarer i mitt förra inlägg. Jag har suttit här en stund nu med min kaffekopp och gråtit och tänkt att det är fantastiskt att så många vill stötta mig i min sorg. Människor som faktiskt knappt ens känner mig. Ni är generösa och godhjärtade och jag är tacksam. Det känns konstigt att bara sätta igång och köra det vanliga programmet här på bloggen men den har fungerat som distraktion när jag haft det jobbigt förr så jag tänker försöka. Det här är den manikyr jag råkade ha när jag åkte till veterinären med Edit för sista gången igår. Den var vald för att matcha Signes ögon nu i helgen och jag hade hoppats lyckas ta en bild på min hand och Signe så att man kunde se likheten. Den är exakt samma blå. Jag lyckades aldrig ta den bilden för annat kom i vägen men jag har ju fortfarande lacket på så vem vet...
Det här är tre lager av lacket, jag målar relativt tunna sådana då penseln är sladdrig och med mycket lack tyngs den ner och blir väldigt svårmanövrerad och släpper lacket ojämnt. Jag har provat alla mina Up Colors holon och av dem är de mest holografiska de båda blå. Mer än så här kan man alltså inte få ur dem oavsett ljus.  Den påminner lite om Milanis blå men jag har ett minne av att Milanis fick tydligare regnbågar. Det här är alltså inte mitt första hand val om jag vill ha en kraftfull upplevelse av regnbågar men jag gillar den blå färgen och den har ju lite extra djup i skugga i och med skimret som då blir till silver och den får ju till färgfält alla fall, i solen. Diffusa färgfält, men det är bättre än ingenting.
Signe ville inte bli fotad så att man kan se hennes blå ögon. Hon och Siri har mest sovit igår. Och kramats. Så här.

Edit

Publicerad 2012-04-24 18:11:02 i Allmänt,

Tack för ert stöd under de här dagarna. Tyvärr orkade inte hennes kropp mer och hon har fått somna in.

Nerd Lacquer Data Squirrel

Publicerad 2012-04-24 06:15:53 i Naglar, vampy,

God morgon. Jag ska börja med en lägesrapport om Edit eftersom många av er engagerat sig i henne. Hon åt lite igår, jag ringde min veterinär och jag ringde pappa och frågade om han kan hämta mig om det blir akut och jag måste åka in. Eftersom jag fick i henne mat igår och även fick henne att äta själv så avvaktar jag just nu att åka in med henne. Vi har ju tid om några dagar och jag kan få en tidigare tid utan problem om det blir mer akut.
Och en ny uppdatering en timme senare... Jag sitter och väntar på att veternären ska öppna så jag kan boka en akuttid. Mer kräkningar och återigen bara galla. Det är något som är allvarligt fel.
Nu ska jag berätta om nagellacket. Det är ju ändå det ni kommer hit för att läsa om. Nerd Lacquer Data Squirrel är en felleverans. Jag hade beställt Warrior Ethos men fick fel lack. Jag har mailat om det men fortfarande inte fått svar och det är ju ett tag sedan det hände... Hur som helst, jag gillar det här lacket med, även om det inte var "rätt". En djup vinröd färg med glitter i olika färger. Det är tre lager på bilderna men det är nog ett lager för mycket för lite av glittret drunknar. Två lager var optimalt men jag körde på ett tredje av för mig själv okänd anledning. Det är lka enkelt och bra att måla med som andra Nerdar och torkar snabbt. Ett utomordentligt lack om man har bråttom eller bara inte känner för att ta tid för en manikyr.

Holo-regnbåge

Publicerad 2012-04-23 18:14:56 i Allmänt,

Jag berättade ju igår att jag gjort ett inlägg med en regnbåge av holografiska lack. Det är väl lika bra att ta den nu. Jag har gråtit så mycket idag, över det här med Edit och hennes matvägran, att jag har ont i huvudet och känner mig helt borta. Behöver alltså muntras upp lite. Det är inte en helt perfekt regnbåge men visst finns det många färgstarka, underbara, intensiva och härliga färger även på holo! Klicka på bilden om ni vill hitta inlägget om varje enskilt lack.
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden
Klicka för att stänga bilden

Dollish Polish Zombie Flesh

Publicerad 2012-04-23 06:12:53 i Naglar i grönt,

Här kommer ett lack från Dollish Polish. Jag såg det på flera bloggar och blev sugen så jag köpte en miniflaska. Det ni ser här  är två lager, skulle ha behövt tre, för det är en viss flammighet. Färgen är en sorts grågrön med glitter i svart, vitt och grönt. Det gröna glittret är dessutom just glittrigt vilket inte de andra riktigt är.
Det var inga direkta problem med lacket, det flyter på men blir alltså lite strimmigt. Jag gissar att det skulle ha jämnat ut sig med ett lager till men var lite lat.
Idag började verkligen inget vidare. Jag har sovit dåligt och Edit har haft en period nu några dagar då hon äter väldigt dåligt. Hon är ju liten och mager redan innan och hon mår illa av att inte äta. Igår kräktes hon upp sin tablett mot hyperthyroidismen, men jag fick i henne en senare när hon ätit lite, och hon har kräkts nu på morgonen också. Jag vill inte alls åka iväg till jobbet och dessutom har jag en extra lång dag. Jag har satt henne i ett eget rum med en rejäl portion av Hills A/D för konvalecenter. Siri vill inte alls att Edit ska vara inlåst. Hon sitter utanför dörren och försöker öppna den. Jag vill bara gråta för jag är så orolig för Edisen. Men vi får hoppas att det vänder och att hon får i sig lite mat. Bara hon kommer igång med ätandet så blir det ju bättre. Typiskt att jag skulle få en av de 3% av katter med hyperthyroidism som är anoretisk istället för polyfagisk. Vi ska alla fall till veterinären igen snart. Har tid nästa måndag om inte det här utvecklas till något mer akut.
Här sitter min lilla älskling på balkongen. Man ser var de rakade henne på benet för att ta blodprovet. Håll tummarna för att hon inte kräks upp tabletten nu och att hon äter ordentligt.
Här ser ni henne och Signe och min torkställning. Signe är lika stor som Edit nu.

Sun Yellow & Cosmic Blue

Publicerad 2012-04-22 19:48:38 i Emmas FOTD 2012,

Gårdagens smink kommer här. Sminkan har ju efterlyst regnbågar och det kan jag tyvärr inte leverera, men färg, det tänkte jag att hon ska få. Igår valde jag att matcha mina fina örhängen som min kompis gjort med en sminkning i turkost och gult. Lite galet, men ganska kul.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Ben Nye Lumiere Eyeshadow Sun Yellow & Cosmic Blue

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Inliner: Elisabeth Arden kajalpenna i färgen Smokey

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell 102

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Sun Yellow på ögonlocket och Cosmic Blue i goblinjen och uppåt. Jag tror ni har koll på var resten av produkterna är nånstans. Kära Sminkan påmiinde mig nyss om något så oglamouröst som att deklarera så det ska jag göra nu. Bums!

Regnbåge

Publicerad 2012-04-22 08:47:28 i Allmänt,

Nubar Blueberry
Maybelline Summer Splash
Essie Turquoise&Caicos
China Glaze Starboard
OPI Greenwich Village
Misa Green With Envy
Misa A Sunny Smile Makes Me Go Wild
AA Manila
OPI He's My Boo
KC Neon Orange
Nubar Cherry
Depend 040
China Glaze Heli-Yum
LA Girls Blazin'
Zoya Kieko
OPI Funky Dunkey

Hare Asteroid Turf

Publicerad 2012-04-21 18:41:05 i Naglar i grönt,

Tadaa! Här kommer bilder på helgens lack! Jag fick nyligen hem mina första Hare lack och det är så roligt att äntligen prova dem! Jag valde enbart lack från den nya kollektionen Nikole gjort och köpte ingen av klassikerna Bisbee, Archipelago, A Positive eller Pagasus. Jag tänker att ni alla känner igen de namnen då de förekommit på bloggar och nagelforum länge. Här kommer nu ett av vårens lack som precis släppts, Asteroid Turf. Det är en vårgrön jelly med stora glitter i magenta. En helt oväntad och väldigt annorlunda färg.
Jellybasen är skir vilket gör att glittren verkligen kommer fram men det innebär också att man får lägga på minst tre lager för att få den täckning jag har här. Det är inget stort bekymmer och lacket torkar fort så låt er inte avskräckas av det. Färgen är knappast något man har om man jobbar som jurist eller banktjänsteman, kan jag tänka, men den är rolig. Tyvärr är den här nyansen av grönt inte min färg då den skär sig mot min rosa hud. Jag behöver egentligen mer kontrast också, för att verkligen trivas, så det är inte min nya favorit men jag är glad att äga den här unika, lite glana och väldigt speciella lilla skapelsen.
Hela vårkollektionen är inspirerad av rymden och våren och visst, om en asteroid har gräs någonstans i universum kan jag absolut föreställa mig att det ser ut så här.

CND Effects

Publicerad 2012-04-21 15:16:23 i Naglar - glitter för layering,

Två av CND Effects-lack, Raspberry och Sapphire Sparkle, över svart. Kanske ett alternativ till Ebalay-lacken eftersom effekten blir ungefär densamma. Tänker inte skriva så mycket mer.
Bilderna är från i vintras, innan jag skaffade mina Ebalay.

Zoya Jacy

Publicerad 2012-04-21 08:44:04 i Naglar i lila,

God morgon alla lördagsläsare. Välkomna. Här sitter jag, halv nio på morgonen efter att ha druckit kaffe och ätit kanelbulle till frukost. Idag har jag en sådan där dag fylld av tråkiga, men nödvändiga, sysslor så jag känner mig inte ett dugg ledig. Bläk. Men, jag ska inte prata så mycket utan istället slänga ut det här inlägget med ett gammalt favoritlack från Zoya, Jacy. 
För många år sedan kom en fantastisk höstkollektion från Zoya, Pulse och Vibe hette de båda delarna och jag har för mig att skimmerlacken var del av Pulse. Japp, det verkar stämma när jag snabbskummar mitt gamla inlägg. Herregud, lacket är från 2008. Så länge sedan känns det inte. Tiden verkligen flyger fram. Hur som helst det är ett fantastiskt lack. Det är lika perfekt  formula som de flesta av Zoyas lack. Penseln är en dröm som gör att man får lacket på plats utan kladd och med enkelhet, lystern är ljuvlig och det täcker med två lager. Ja, torktiden är också bra på mig med ett lager Seche Vite som överlack. Många verkar tycka att Zoya och SV är ett dåligt par men det har jag aldrig märkt själv och jag använder i princip bara Seche Vite nu för tiden. Jag har inte sett någon skillnad när jag använt Poshé och när jag använt Seche Vite vad gäller shrinkage eller så. Seche Vite torkar snabbare och är glossigare så därför föredrar jag det.
Visst är det ett vackert lack! Hela den här kollektionen är helt underbar. Sex vampigt vackra lack i röda och lila toner och de lila är i min smak! Inga mesiga mellanlila utan de ser ut så här, rödbaserade och vampiga. Har ni några av laceken från Zoya Pulse?

A England - Lady of the Lake

Publicerad 2012-04-20 17:14:18 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Den här veckan dammar jag av några gamla bilder på Lady of the Lake. Helt enkelt för att jag tycker det är så kul med holofredag, men inte har något skojigare att visa. Bilderna är visserligen inte publicerade innan, men Lady of the Lake känns inte jättespännande, det är därför de ligger opublicerade. Lacket är en lite väl dämpad lila, det drar lite för mycket åt gråbrunt för min smak, lite mer fräg vore skoj. Det finns holoskimmer i det, lite mer än i Tristam faktiskt, men det är inte tillräckligt för att det ska bli kul. Tristam tycker jag är galet vacker, Lady of the Lake känns lite ljummen. Formulan är jag dock mycket förtjust i, A England har rätt tjock formula, säger Sminkan i alla fall, jag tänker mest på deras lack som väldigt pigmenterade. Det täcker nästan med ett lager men jag brukar använda två.

Ozotic Pro Mish Mash #533

Publicerad 2012-04-20 16:13:50 i Naglar - holografiska lack,

Vi har ju tittat på 532 alldeles nyss ochjag har även 533 i arkivet så vi kastar ut det med. Det här är mycket mer täckande, två flödiga eller tre tunna lager räcker mer än väl. Formulan är dock betydligt tristare, kraftigare liksom, och  det är synd. JAg föredrar faktiskt fyra lager med det tunnare 532 framför två med det här. Det finns fler skillnader mellan 532 och 533. Den här är mycket mer scattered i sin holografiska effekt och den är också mer blå i sina duokroma skiftningar.
Det är inget fel på den här men 531 och 532 är ändå snyggare enligt mig. Jag är ändå glad över även den här. Den kan nog komma till glädje.
Mina Ozotic Pro lack köper jag från Llarowe. Man kan även köpa dem från Picture Polish men då kommer de med leverans genom bud vilket är jättekrångligt för mig.

Ozotic Pro Mish Mash # 532

Publicerad 2012-04-20 06:09:03 i Naglar - holografiska lack,

På något sätt har hat samlat på mig alla fyra Mish Mash-lacken från Ozotic Pro. Jag har visat två så det passar väl bra att vi försöker beta av resten också nu när det är holofredag. Det här är den jag gillar näst bäst. 531 är min favorit, som ni vet, men den här är alltså runner up. Den är skir, jag har fyra lager här på mina bilder och det täcker ändå inte. Jag vet, många OP-lack är tänkta för layering men jag ville alla fall prova den så här innan jag förvisade den till lådan där den kanske blir kvar länge för mina layerings sker inte planerat. I och för sig har jag inget emot de fyra lagren för det torkar snabbt och är lätthanterligt. Mer så än den täckande 533 faktiskt. Det är också mer holografiskt än 533 vilket kanske beror på just att det är skirare.
I flaskorna ser 532, 533 och 534 rätt lika ut. Det här är den lite grönare. Den har en aquablå/aquagrön ton och en ljus lila och rosa samt grått i sina växlingar. Jag vet inte om ett femte lager tagit hand om min VNL och jag känner inte att jag vill lägga det över svart som jag ofta upplever tar bort en hel del av lackens karaktär. Kanske kan jag använda en OPI Ballet -jelly som underkläder här för behålla lite av "squishigheten" men få en jämnare upplevelse av det på nageln. Trots VNL så gillade jag faktiskt det här riktigt mycket. Den har massor av holo och är faktiskt väldigt mycket det jag trodde A Englands Princess Tears skulle vara men den så klart utan det aquafärgade. Jag kan säga att den inte alls är lika holo som den här men skiftningarna i rosa/lila/grått är rätt lika.
Vad tycker ni om trenden med duokroma hololack? Ozotic började ju trenden men sen har vi sett det både hos A England och Dollish Polish och säkert fler som jag inte kommer på nu. Är det det bästa av två världar för er? Jag gillar det ibland men inget av mina duokroma hololack är med på min topp 20-lista. Inte än alla fall.

Catherine Arley 800-806 (+några till)

Publicerad 2012-04-19 19:56:04 i Nagellack - kollektioner,

Inte en kollektion egentligen men en liten sammanfattning av lacken med nummer 800 till 806 i Catherine Arleys sortiment. Jag har andra CA-lack också men de är inte i nummerordning. Jag inkluderar dem alla fall. Inte alla så klart, men de som ska vara holografiska. Det är lite kul med sammanfattningar tycker jag. :D
800
801
802
803
804
805
Klicka för att stänga bilden
806
Och de lack som jag har som är från andra nummerserier:
677
667
673

Misa The Great Green Whatsit

Publicerad 2012-04-19 18:19:03 i Naglar i blågrönt&turkos,

Mer nagellack kommer här. The Great Green Whatsit är från Misas kollektion Surreal Escape eller vad den nu hette. Jag köpte de tre duokroma och jag gillar inget av dem. Det här är knappt märkbart duokromt, det är segt och trist att måla med och kräver tusen lager och torkar inte på ett sekel. Typ. Ja, jag överdriver, det är "bara" fyra lager och hur lång torktiden är vet jag inte för det hade inte härdat på en timme och sen skrynklades det ihop till ett dragspel på tummen och jag tog bort det i vredesmod. 
Det är inte tillräckligt intressant för att jag ska stå ut med divalaterna det har så jag kommer nog inte använda det igen. Jag kan tänka mig att det kan vara fint i t.ex nagellackssmycken så jag sparar det av den anledningen.

OPI Don't Touch My Tutu

Publicerad 2012-04-19 06:14:18 i Naglar i vitt, nude, beige,

Både på bloggar och på nagelforum har OPI:s Ballet kolletion hyllats. Massor av vackra swatcher cirkulerar och jag beslöt att skaffa minisetet så jag också kunde få prova. Mest av allt ville jag ha den här, Don't Touch My Tutu, som är en vit jelly. Min tanke var att den skulle göra sig bra som underkläder till vissa glitterlack från t.ex Lynnderella. Jag var helt inställd på att bli besviken när jag provade det här lacket för jag kunde inte föreställa mig att det jag läst inte var överdrifter men faktum är att den levde upp till hypen. Det här är tre lager. Aldrig streaky. Perfektion!
Redan första lagret gör något med mina naglar. De ser renare ut, den gulaktiga ton de fått trollades liksom bort och jag hade en naturligt blekrosa liten nagel framför mig. Inte ens det första lagret är strimmigt. Det är så himla bra och flyter ut perfekt, Att jag väljer tre lager är för att få lite färg på lacket. Att få det täckande som i opakt är inte att tänka på, lacket är en äkta jelly och har den transparensen. Det är det som är vitsen med det. Det är en enastående bra jelly dessutom och nyansen lyckas som sagt trolla bort mina missfärgningar och lämnar mig inte med en känsla av att ha skitiga naglar som vissa andra jellylack kan göra. Det här känns rent, fräscht och lätt på naglarna. Jag är oerhört imponerad och överväger att köpa en stor flaska. Det här kommer vara fantastiskt både i franska manikyrer och så här samt under ljusa gltterlack som t.ex Snow Angel. Jag har sett fantastiska bilder med det här i olika jellymackor också. Det är verkligen ett sådant lack som jag tror vi alla behöver i samlingen. Behöver man något som inte syns men som är uppfräschande och döljer missfärgningar? Ett lager av det här och du har perfekta naglar. Brudnaglar? Varför inte detta. Ja, ni förstår hur jag menar, det går att ha i så många situationer och även om det finns fler vita jellys i världen som kan användas vid samma tillfällen så är det här bättre för det är perfekt formula och helt streak-fritt och torkar snabbt! Jag ger två tummar upp, OPI!

Lynnderella The Telltale Heart

Publicerad 2012-04-18 06:00:28 i Naglar - glitter för layering,

Dags för lite mer rosa men inte holo. Nej, nu blir det glitter istället. Lynnderella The Telltale Heart över OPI Kinky in Helsinkki. KiH är ett av mina rosa favoritlack. Jag älskar det! Så himla fint! Lynnderellalacket passade bra att paras ihop med det tycker jag så jag tyckte manikyren blev riktigt bra. Nu är det ju några veckor sedan jag bar den men jag var nöjd och trivdes bra med det här på naglarna.
Först är det en manikyr med KiH, sedan har jag lagt The Telltale Heart mot nagelns bas och sedan dragit ut det mot nageltippen i en sorts triangelspets. Jag ville inte täcka hela nageln med glitter men heller inte ha en halvnagel så det är en sorts kompromiss mellan de båda ytterligheterna. Glittret är lite ljusare än KiH vilket jag tyckte blev lyckat. Glittret är inte så svårhanterligt som vissa andra Lynn-lack och det blir slätt med tre lager SV.
På nedersta bilden kan man förhoppningsvis se att det, förutom stora glitter och skimmer i rosa även finns ett blått skimmer. Knappt synligt men det finns där. Jag lovar.

China Glaze OMG-kollektion, en sammanfattning

Publicerad 2012-04-17 20:51:59 i Nagellack - kollektioner,

En av de mest fantastiska kollektioner China Glaze skapat är OMG! En kollektion bestående av linjära hololack med extremt "slät" regnbåge. Lacken är sedan länge ur produktion och de flesta är löjligt dyra på eBay idag. De här lacken var nog mina första holografiska lack faktiskt. Jag köpte dem från Head2Toe för 3 dollar styck, eller vad de nu kostade. Okej, inte alla, men de flesta. Jag köpte inte TMI, OMG eller GR8 i första vågen. TMI fick jag i en swap, OMG har jag idag mer än en flaska av tack vare ett par mycket trevliga damer (jag köpte några flaskor för 3 dollar styck nyligen!) och GR8 köpte jag innan lacken försvann från e-tailers, ca 2008. Frid och fröjd alltså? Nej, jag bytte ju bort flera av lacken när de fortfarande var lättillgängliga och har alltså köpt tillbaka t.ex LOL från eBay för nästan 20 dollar. Japp... Puckat. Här kommer en sammanfattning av lacken utan länkar. Vissa av dem har fler inlägg och jag tyckte det kunde räcka med att se dem så här. Olika format på bilderna, men, lacken är ju gamla och jag valde mina senaste bilder men även dem är utbredda över flera år. Min favorit i kollektionen är utan tvekan  2NITE men FYI ligger också väldigt bra till. Sen älskar jag så klart även OMG och L8R G8R. Jag skulle inte heller vilja vara av med något av lacken utan älskar dem alla för deras unika regnbågar. De skiljer sig klart från andra hololack, även de linjära, då partikelstorleken i dessa är väldigt finkorning. Vad tycker du om OMG-lacken? Vilka favoriter har du bland dem?
2NITE
OMG
BFF
QT
DV8
LOL
IDK
TMI
TTYL
GR8
L8R G8R
FYI

Påskaftonssminket

Publicerad 2012-04-17 16:00:00 i Emmas FOTD 2012,

Jag ligger lite efter med sminkvisandet, när det är långhelg blir det som regel lite mer smink producerat men det är ju inte alltid samma sak som att antalet sminkinlägg blir fler. I påskas gjorde jag tre sminkningar varav två förevigades med kameran. Den färgglada har ni redan sett, nu tänkte jag att jag skulle visa er en mer neutral sminkning som jag bar på påskafton. Vi skulle hem till Eriks mamma på påskbord och jag kände inte för att vara alltför färgglad i mitt smink. Jag hade dessutom en ny locktång och valde därför att lägga fokus på mitt hår och skapa lite påsklockar.

Hyn

Foundation: Idun Minerals Freja

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Coastal Scents Hot Pot ME014 och ME020 samt Too Faced Night Fever

Highlighter: Brite Bird Cream Cat

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Wispies

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

 

Tanken var att ögonlocket skulle vara lite persikoskimrigt med en mörkare globlinje. Dessvärre så var skuggorna i Winterberry Palette inte så persikofärgade som de såg ut i asken, ögonlocket blev alltså mest bara ljust med en mörk globlinje. Jag tycker att det blev fint i alla fall så jag ska inte klaga. Locktången är OBH Nordicas konformade ifall nån är nyfiken. Jag köpte min på Net On Net, har bara testat den en gång och utifrån det resultatet är jag riktigt belåten.

 

Dollish Polish Master Chief

Publicerad 2012-04-17 06:06:14 i Naglar - holografiska lack,

Jag provade ju en del hololack i helgen som visade sig vara besvikelser och alltså inte blev kvar som manikyrer. Jag har visat några rosa men faktum är att det fanns besvikelser i fler färger... Här är ett lack jag verkligen hade höga förväntningar på. Dollish Polish nya holografiska lack Master Chief. Ett vårgrönt lack som jag trodde skulle se ut ungefär som Sannas Brite Bird-holos vad gäller "holografiskhet" men nej. Det här bildar inga regnbågar, vare sig linjära eller spridda. Den får inte ens ihop till de uppbrutna färgfält de flesta hololack klarar. Samma sak har hänt mig när jag har frankat med spectraflair. I kombination med vissa lack eller i vissa proportioner så blir det så här, bara ett skimmer/glitter. Det är väl fint det med men det var inte det jag hade hoppats på.
Det finns fler saker jag ogillar med det här lacket. Det har bland annat en tjock och klistrig formula. Tre lager krävs för täckning. Ni ser att det inte flyter ut eller självutjämnar på bilderna. Skitlack. Det första lacket jag provade från Dollish var utmärkt och jag blev verkligen sugen på att prova fler lack från hennes shop. Det här däremot, det blev en stor besvikelse.

Catherine Arley # 804

Publicerad 2012-04-16 19:52:44 i Naglar - holografiska lack,

Vad säger ni om mer rosa mesig holo? Här är Catherine Arleys rosa lilla skönhet med gles, scattered holo. Den är bättre än Up Colors lack jag visade innan för den här har mer färg. De har ungefär lika lite holoeffekt dock. Catherine Arley är bättre även ur lackningssynpunkt och täcker med samma antal lager, alltså tre, men de flyter på bra och lacket är smidigt och penseln bättre. Sen är ju de här lacken ruskigt billiga om man vågar sig på en beställning från den bulgariska webshoppen. Jag skulle inte köpa Catherine Arley för deras holografiska egenskaper idag men de har en del unika färger. Det här rosa är dock inte unikt på något sätt men ganska sött och somrigt. 

Up Colors Brilho Rosa

Publicerad 2012-04-16 05:55:50 i Naglar - holografiska lack,

Efter gårdagens oerhört vackra holografiska lack tänkte jag visa ett av de mer "vanliga". Ett av de från Up Color. Det här är ett lite trist ljusrosa som lutar mot det varma mer än det kalla på färgspektrat. Det är en scattered holo och det är samma ljus på de här bilderna som på dem med 2NITE för det här var vad jag provade precis innan. Det gungade inte båten för mig så det åkte av direkt. Det rosa är oattraktivt, holoeffekten svag och så scattered att det blir mer glitter än hologram effekt. Kanske funkar det bättre en ännu soligare dag men det var ju alla fall sol igår med. Jag provade faktiskt flera av mina Up-lack och inget av dem jag testade igår var så där magiskt. Jag skulle alltså avråda från köp av dessa, det finns mycket bättre. Redan Rivkas holos är snäppet bättre, Milanis också. Sen har vi ju de riktigt, riktigt bra som man kan ta istället som Hits, Ludurana eller de enastående från Layla. Ni vet väl att Layla släpper åtta nya färger snart! Det är verkligen häftiga, djupa nyanser och jag kan knappt bärga mig. Speciellt den gröna är väldigt intressant men också de lila ser väldigt läckra ut. Och Misty Blush! Ja, ni vet hur det är, holohjärtat fladdrar av förväntan!
Här kommer en bild på Signe som kompensation för det tråkiga lacket.

China Glaze 2NITE

Publicerad 2012-04-15 18:28:04 i Naglar - holografiska lack,

Låt oss titta på en gammal goding. 2NITE från China Glaze gamla kollektion OMG!
Perfekt periwinkle blå. Mjuk färg och vackert linjärt holografiskt. Det här är två lager av lacket och jag älskar det! Det är den här och FYI och OMG jag har backuper av från den kollektionen. Visst är det vackert! Den har alltid varit min favorit av OMG-lacken.
Det är en unik blå bland mina holos för den har åtskilliga droppar lila i sig. Jag tänker på violer och blåsippor. Mina favoritblommor på våren. Visst är det vackert!

Zoya Karina

Publicerad 2012-04-15 09:19:13 i Naglar i rött,

Jag berättade ju om mitt rödsug som kom över mig igår. Trots att jag tyckte att det blå lacket jag bar var så oerhört vackert så bytte jag ändå inom några timmar till rött. JAg valde dessutom ett rött jag visste skulle vara precis vad jag längtade efter. Det är Zoya Karina som kom med Wicked-kollektionen.
De här lacken är så himla bra! Alla Wickedlacken har enastående formula, täcker med två lager, torkar på minuter och är bara  helt perfekta. Karina är ett helt fantastiskt rött dessutom. En kall underton, en finish som påminner om ett metalliclack på en bil. Det är tätt packat med skimmer som är en nyans ljusare rött än basfärgen. Det är så himla snyggt! Så blankt och med sådan lysande röd färg! Älskar det!
Jag passade på att ta en bild på min nya, rätt galna ring som jag köpt. Jag gillar stora, lite överdrvna, smycken. Och jag älskar rött! På ryska har orden rött och vacker samma rot. Jag håller med. Rött är den enda färg jag gillar på allt. Heminredning, kläder, nagellack, ögonskugga... Allt!
Signe är inte röd. Någon gång i livet ska jag ha en röd katt men nu har jag inte det. Signe är dock söt och älskar att posera för kameran.

Nubar Jellybean kollektion - sammanfattning

Publicerad 2012-04-15 07:42:38 i Nagellack - kollektioner,

Dags för en sammanfattning av Jelly Beans. Det är vårens kollektion från Nubar och det ligger väl rätt i tiden med en hel kollektion jellylack. Nu är några av dem lite mindre jelly än andra, som den gula till exempel, men andra är superskira, som Blue Raspberry och Kiwi och Strawberry. Blue Raspberry och Strawberry ser ni här med underkläder av Zoya Minka men Kiwi är utan underkläder, tyvärr. Mina favoriter ur kollektionen är Blueberry, Cherry och Lemon. helt underbara lack. Toasted Marshmallow är en knepig färg men den är fan i mig smakfullare än Kiwi. Den är verkligen bottennappet. Vad tycker ni om kollektionen? Jag tycker den har både en del riktiga toppar men även några dalar. Det är inte bara färgerna som är lite olika tilltalande utan även just att de är så olika täckande. Strawberry och Kiwi kändes mer som extremt skira krämlack och Lemon och Grape upplevde jag inte heller som så glossigt jelly-squishy som Blueberry eller Toasted Marshmallow. Lite spretigt alltså. Vilka är dina favoriter?
Blue Raspberry
Strawberry
Blueberry
Kiwi
Grape
Lemon
Cherry
Toasted Marshmallow

Nubar Toasted Marshmallow

Publicerad 2012-04-14 18:57:42 i Naglar i brunt,greige,beige,

Jag har tråkigt så jag ska visa er ett lack jag swatchade idag. Det är det sista lacket av de Jelly Beans som jag fick tidigare i vår. Det innebär att det kommer en sammanfattning också snart. 
Jag tror ni förstår varför just det här lacket fått vänta på att hamna på mina naglar. Det är inte den mest självklara färgen när jag väljer nagellack. En kolafärg och dessutom en jelly. Jag skulle inte själv satsat många pengar på att jag skulle gilla det. Jag gör kanske inte det heller, men det är uppfriskande annorlunda. Jag hatade det inte de femton minuter jag bar det men nej, det blev inte en "riktig" manikyr den här gången. Det är ändå något speciellt med det. Lite kolasås, lite babybajs. Glossigheten gör det lite finare än vad det skulle varit om det var en vanlig standardkräm men det är definitivt inte ett lack jag tror kommer bli en storsäljare. Men vad vet jag. Kanske ser det smaskigt och härligt ut i dina ögon? Som sagt, det är så annorlunda från min övriga samling med lack att jag faktiskt kan föreställa mig att det kommer att användas någon gång. Kanske en tidig höstdag? Jag blev alla fall galet sugen på glass med kolasås nu. Ska se om jag kan rota fram det...
Just ja, det är tre lager, inget under- eller överlack. Det torkade snabbt ändå och när jag var färdig med fotandet och funderandet så var det härdat och klart. Formulan var en dröm att måla med dessutom.

Dollish Polish It's Bigger on the Inside

Publicerad 2012-04-14 15:37:42 i Naglar i blått,

Äntligen har det slutat snöa här över Stockholmstrakten. Det är nästan så man anar en svag liten sol till och med. Jag har varit på Ica och jag måste säga att det var en mardrömspromenad i halkigt slask och snöyra. Jag skulle väntat lite till... Men, Edit har nu fått äta Sheba kalv och ligger på mattan vid mina fötter och vilar sig. Siri och Signe sover också i varsin stol. Jag har fördrivit en del tid med att swatcha lite lack, måla naglarna på riktigt, ändra mig, måla om dem igen och prata med mamma i telefon. Alldeles snart ska jag göra middag men jag känner inget sug efter att stå vid spisen. Vad äter ni idag? Jag gjorde en kycklinggryta med kikärtor och squash igår och det finns kvar av den så jag måste ju inte laga mat idag om jag inte vill...
Jag är verkligen oerhört pratig idag. Förlåt. Det här är ju en nagellacksblogg och bilderna visar nagellack, inte vare sig snö, shebas kattmat eller kycklinggrytor. Lacket heter It's Bigger on the Inside och är från Dollish Polish. Det är ett Tardisblått lack med glest glitter i turkos. Det täcker väl med två flödiga lager, formulan är exemplarisk och torktiden bra. Jag gillar det! Jag köpte bara en mini men hade lätt kunnat tänka mig en fullstor flaska.
Det är en vacker blå, eller vad säger ni? Här är den dessutom utan överlack för jag planerade inte att behålla den som manikyr. Den är dock så pass snygg att det nästan blev så alla fall men efter några timmar slog mitt röd-sug till och nu är naglarna precis omlackade igen.
Dollish Polish har en liten Etsy shop, man kan begära att få ett mail när den är öppen så missar man ingenting. Det finns en del väldigt söta lack, jag köpte tre minisar och en fullstor. Den fullstora var så klart av en av hennes holos. Den gröna. Jag måste säga att de lack jag köpt är finare än jag trodde när man håller dem i handen. Riktigt fina, faktiskt. Så, har du några Dollish Polish eller är du ännu inte indragen i indie-hypen?

Ebalay 005

Publicerad 2012-04-14 09:59:46 i Naglar - duokromatiska,

God morgon! Hur har ni det? Här är det snöstorm och jag måste gå till Ica för Edit vill ha Sheba med kalvsmak och de är slut här hemma... Ser inte fram emot den promenaden. Tur att man inte packat undan vinterskorna än. Jag ska dock ta det lite lugnt och se om det slutar snöa framåt lunch. Det är ju inte jättepanik. Medan jag väntar på att det ska sluta snöa kan jag visa gårdagens manikyr. Det var en gråmulen dag så jag hade inte hololack trots att det var fredag. Istället hade jag duokroma Ebalay 005.
Ni ser att det är en mjukt malvalila med bruna, rosa och oligröna skiftningar. Jag tycker det är en ganska trevlig och mjuk färg för de dagar man vill ha ett diskret lack som ändå är spännande. Jag trivdes bra med det. Det är väldigt glittrigt också, som alla Ebalay, och det gör att det verkligen fångar ögat i elektriskt ljus och förmodligen också i sol. Jag såg dock ingen sol alls när jag bar det. Nu har jag precis tagit av det och scrubbat händerna med min ganska mysiga Crabtree&Evelyn scrub med honung och koriander. Jag var tveksam till den när jag började använda den men jäklar vad dryg den är! Och man får lena händer. Ingen vårkänsla idag heller så det blir väl ner bland vamplacken och leta. Oj, jag bara pratar på och glömmer säga att det är två lager av Ebalaylacket över ett militärgrönt lack och att det torkade okej med Seche Vite. Inte jättesnabbt dock så viss försiktighet anbefalles alla fall den närmaste halvtimmen.
Vi avslutar med en bild på Signe. Hon gillar inte att jag fotar naglar när jag kan fota henne. ;D

Peach Me Soon med och utan holokappa

Publicerad 2012-04-13 14:00:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

I förra veckan bar jag Peach Me Soon från H&M. Jag hade tänkt att den skulle vara diskret och lagom på jobbet, men den var jävligt knallig, ganska mycket påsk faktiskt. Jag bar den som den var i 2 dagar och i 2 dagar toppade med Sminkans holoöverlack. Det blev en klar förbättring måste jag säga,  holoeffekten var inte jättetydlig på persikofärgen, men eftersom Spectraflair är gråaktigt så lugnade det ner lacket lite och gjorde det mer persokoljuvt, precis vad jag hade hoppats på från början.
Peach Me Soon täcker med två lager men är lite tjockt i formulan. Det blev lite ojämt först men det slätade ut sig när överlacket kom på. Jag slänger med en bild på lacket utan holotopping, alla de andra är med Sminkans holografiska överlack. Det är kanske lite fusk för holofredagen att visa krämlack, men jag tycker inte att mina bilder på enbart Peach Me Soon är särskilt bra, de togs på kvällen i halogenlampeljus i vår hall, precis innan jag skulle ösa på det holografiska. Jag orkar alltså inte göra ett inlägg enbart med dessa bedrövliga bilder och det blir alltså en kombinationsinlägg istället.

Catherine Arley # 806

Publicerad 2012-04-13 12:06:07 i Naglar - holografiska lack,

Oops! Jag hade glömt att det var holofredag! Nå, vi har ju massor av holo i arkivet och det är ändå grått som sjutton utanför mitt fönster. Vi kör på ett arkivinlägg med ett lite udda lack. Catherine Arley hade en gång en serie med magiska hololack. Idag är de rätt mediokra. Tyvärr. Det finns en del urvattnade varianter kvar, som den här. Den har holoskimmer men det är rätt futtigt, tyvärr. Kopparorange är den också, väldigt osmickrande på mig. Lite kul dock med ett holo i den här färgskalan. Tre lager. Inget överlack. Inget mer att säga.

Pahlish Pianos Filled with Flames

Publicerad 2012-04-13 09:38:32 i Naglar i rött,

Jag berättade ju att jag hade lite rosarött på lager men att bilderna var i kameran. Här är det nu äntligen. Pahlish Pianos Filled With Flames. Ett väldigt långt och krångligt namn på ett ganska trevligt lack. Det är inte lika magiskt som Train Underwater men det är fint ändå. 
I det grå vädret ser ni att det ser lite halvtrist ut. Jag blev faktiskt besviken på det i dagsljuset när inte solen sken. Tack och lov hade jag målat på det sent på kvällen i elektriskt ljus och sett hur glödande det var i det varmare glödlampeljuset. När solen kom fick jag också se hur vackert lacket gnistrade och hur färgen djupnade.
Första och sista klickisen är tagna inomhus i solsken från fönstret. De mittersta utomhus i mulet respektive uppklarnande väder. Ni ser skillnaden? Klart ni gör. Den är uppenbar. I solskenet djupnar färgen till rött, inte rosa, och de prismatiska glittren vaknar till liv. I grått dagsljus blir det  mer...grått. Nå, det är väl inte helt fel så heller men jag föredrar det mer glödande och mörkare och glittrigare...
Här kommer en serie tagna inomhus i strimman av sol och som visar det prismatiska glittret:
Det är två lager av lacket, det torkar snabbt men kräver några lager överlack för att bli slätt och gnistrigt. Jag gillar det men är inte galen i det som jag är i Train Underwater. Det är ändå helt klart värt att ha i samlingen och jag tror Zizzie skulle älska det så Zizzie, om du läser det här, det här lacket kan vara en rödare varaint av vår favorit Savina Purple Confetti.

Aqua

Publicerad 2012-04-12 17:38:24 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Vad sägs om ett gammalt sminkinlägg? Här är ett från för några år sedan. ;D
Det är Manlypaletten och aquatoner som gäller. Jag har en bas av en krämhighlighter från elf shimmer palette. Ovanpå den lade jag först en blågrön ögonskugga från Manlypaletten. Den tonade jag sedan ut i en grågrön, ganska ljus och sedan lite guld inne mot näsan. Vit skugga som highlighter under brynet. Grön kajal från Tigi som inliner och svart eyeliner längs övre fransraden. Samma blågröna ögonskugga som jag började med under ögat. Klumpig mascara. Klart. :D

Jag gillar de här tonerna. De känns sommarsvala och härliga! Manlypaletten är verkligen grym!

Ebalay 007

Publicerad 2012-04-12 15:44:45 i Naglar - duokromatiska,

Mer arkiv, mer duokromt. Här ser ni Ebalay 007, enligt min flaska, men märkningen är opålitlig som vi redan konstaterat. Det här är alla fall den med blå och lila toner. Två lager över svart eftersom det är ett effektlack, inte ett lack man ska använda ensamt.
Det här är inte ett av dem mest originella, det gröna jag visade och det gula jag fortfarande har kvar att lägga upp på bloggen är kollektionens stjärnor. Det här är dock roligt och fint det med och jag kan ju inte motstå något som är holografiskt eller duokromt. Jag har nog köpt de flesta av Ebalaylacken så de kommer väl upp vartefter. Jag har så mycket snyggt att visa er just nu att jag har lite svårt att bestämma vad det ska bli. Dessutom vill jag swatcha om några av mina favoritkollektioner. Svårt att prioritera vad som ska göras först.
Så här ser det ut i flaskan. laskigt grålila med vackra blå och aqua och guldiga toner. På nageln blir det väldigt glittrigt och fint i solen och det duokroma är väldigt tydligt. Det torkar segt vilket är trist. Man får verkligen ha tålamod även med Seche Vite som hjälp. Nå, det är det väl värt någon gång ibland men det förtar definitivt glädjen över lacken att man måste tänka på att det tar tid med torkandet. Jag är van vid att fica mina naglar på en kvart från remover till ny, torr manikyr. Här tar det en halvtimme, minst, innan lacket härdat...

Sally Hansen Nail Prisms Pink Amber

Publicerad 2012-04-12 07:37:47 i Naglar - duokromatiska,

Jag tänkte att jag skulle vara lite vårig och plocka fram en ljus färg idag. Jag har inte tömt kameran på ett tag och jag har faktiskt bilder på ett rosarött lack i den, eller två till och med, men de bilderna får vänta tills jag kommit hem till Stockholm igen. Idag ska vi åka hem faktiskt, men förmodligen på eftermiddagen. Jag var hos veterinären i tisdags och tog blodprov på Edit. Det visade sig att jag hade rätt i mina misstankar och hon har hyperthyroidism. Hon har gått ner väldigt mycket i vikt senaste månaderna och även om hon alltid varit liten och smal så är hon nu riktigt mager. Jag har varit så orolig att det skulle vara något värre, som cancer, men det är det alltså inte. Nu på förmiddagen ska jag åka till apoteket och hämta hennes tabletter och så börjar hon medicinera morgon och kväll. Sen ska vi packa våra saker, äta lunch och åka hem.
Det blir en arkivbild på min snuttis eftersom det här är ett arkivinlägg vad gäller bildmaterialet. Nej, men för att jag inte har tömt kameran och för att jag vill ha en bild på henne eftersom jag skrvit bara om henne och inte om lacket hittills. Nu ska jag skriva om lacket.
Pink Amber är ett av Sally Hansens Nail Prisms. Det påminner lite om Nubar Pink Flame men är mjukare och blekare i färgerna. Som ni ser är det duokromt i rosa och ljusorange. Det är väldigt sött och som de flesta Nail Prisms kräver det tre lager och har bra egenskaper. Jag är väldigt förtjust i de här lacken och tycker det är sorgligt att Sally Hansen valt att sluta tillverka dem. Det är bra och roliga lack med bra penslar och suveräna duokroma och multikroma lack. Tack och lov har jag köpt mina för flera år sedan, i huvudsak, och då kostade de mellan två och tre dollar styck, vissa mindre än då. De går fortfarande att köpa billigt, många till de priserna jag betalalde fortfarande, på eBay. Några av dem har dock blivit dyra, bland dem till exempel Turqouise Opal som jag hoppade över då jag tyckte det räckte med Garnet Lapis... Gissa om jag ångrar mig nu.

Max Factor Fantasy Fire (över YSL#128)

Publicerad 2012-04-11 21:25:44 i Naglar - duokromatiska,

Mer arkivinlägg! Här kommer ett av vårens hetaste lack, Max Factors Fantasy Fire. Det är ett lack med färgskiftande pigment så det beter sig som den typen av top coats brukar göra. Ett fantastiskt vackert spektra från guld, orange, koppar, rött, lila och blått samt grönt kan man få uppleva på sina naglar med den här lilla juvelen. Den är faktiskt väl värd att investera i om man gillar multikroma manikyrer.
De här smålacken är oanständigt dyra om man köper dem till svenska priser. Jag tror de kostar 59 kronor eller något liknande. Galet. Jag fick mina i en swap så jag har inte köpt dem. Mina ja, jag har två flaskor... :D
Hundratals bilder blev det för att försöka visa lite av skiftningarna men det är som förgjort. Man kan inte få fram lackets alla ansikten. Sen är det här ganska likt Girly Bits Shift Happens eller det man kan göra själv med color morphing pigments i rött/grönt. När jag visade Shift Happens var jag lite gnällig. Jag tyckte jag hade köpt en produkt jag faktiskt hade gjort lika bra själv. Jag skulle alltså kunna gnälla nu med. Det gör jag inte. Jag har två stora svagheter, holo och färgskiftande/duokroma lack. Det är väl lika bra att unna sig då, eller vad säger ni? Här är det ett lager av Fantasy Fire över mörklila YSL 128. I den här kombinationen blir det otroligt likt mitt hemmafrankade lack Acolyte.

China Glaze Cowgirl Up

Publicerad 2012-04-11 13:05:25 i Naglar i lila,


Jag är ju fortfarande inte igenom min re-swatch session med Rodeo Diva. Arkivet har krympt massor men dessa ligger kvar. Jag är inte så nöjd med de bilderna som blev så det förklarar en del. Jag lade en massa energi på att swatcha om dem eftersom jag var missnöjd med bilderna från när kollektionen kom och nu är jag alltså missnöjd med omswatcherna. Vad ska man säga? Det lär dröja till dess jag orkar göra om allt en tredje gång men det gnager i mig. Det är så många lack som skulle förtjäna bättre bilder än jag gett dem här på bloggen och jag tänker ofta att jag borde ta mig igenom några av dem och göra om, göra bättre, men med facit i hand kanske jag kan strunta i det. ;)
Cowgirl Up är ett av mina mest använda lack från Rodeo Diva. Jag tror det är den och Gussied Up Green jag använt mest och då mer än ett par gånger. Det är ett av mina favoritlack i lila så det är inte så konstigt att det är använt egentligen, men det är konstigt att jag inte fotat det fler gånger. Jag vet att jag har pendlat i min syn på omvisning av lack men ändå. Sen är det ju länge sen jag använde det, jag har liksom glömt det lite de senaste åren. Det är synd för det är ett väldigt vackert lack. Dessvärre lider det av samma sjuka som hela Rodeo Diva-kollektionen. Den rinniga formulan som vill pöla ner i nagelbanden. Tack och lov har China Glaze bemästrat sin B3F-formula sedan dess men de kollektioner som släpptes 2008 var inga höjdare att lacka med.

KIKO # 343

Publicerad 2012-04-11 07:41:26 i Naglar i blågrönt&turkos,

Ett flödigt lager med ganska tjock formula ser ni på dessa bilder. Ett flödigt lager av KIKO 343. En underbar, underbar jelly i en underbar färg. Blå med gröna undertoner. Oerhört vacker. Det spelar liksom ingen roll att regnet öser ner eller att himlen är grå när man har sådana här nagellack. De är humörshöjande helt enkelt. Titta på glossigheten! 
Lacket fick jag av en kollega och hon köpte det i Tyskland. Hon var i Berlin några dagar och passade på att köpa några roliga lack till mig i färger hon vet att jag gillar. Gröna toner alltså. Hon var osäker på om jag skulle gilla den här men jag föll stenhårt för den. Både färgen och formulan och glansen gör mig lycklig och om det här lacket är representativt för KIKO måste jag ha fler!

Kicks Macaron Pink

Publicerad 2012-04-10 19:51:26 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Som en liten kontrast till det tjusiga svarta glitterlacket Sminkan visade er innan så tänkte jag visa vad jag bär på mina naglar just nu, nämligen Macaron Pink från Kicks. Det är inte ett nytt lack men det är nytt för mig och efter min prickiga påskmanikyr kände jag för något diskret. Jag velade mellan denna och Desert Mirage och jag velade så jag lät Erik välja åt mig och då blev det denna. Ett bra val eftersom jag ju faktiskt burit Desert Mirage redan, om än bara på två naglar.
När lacken var nyinförskaffade så beklagade jag mig för Sminkan över att Macaron Pink och Desert Mirage nog var felköp. De känslorna har jag helt kommit över, jag gillar båda väldigt mycket nu. Macaron Pink skulle jag beskriva som en persokorosa färg. Det är kräm eller Jelly, jag har lite svårt för att greppa skillnaden. Det är ganska skirt, här har jag tre lager och det är inte helt opakt. Men fint och fräscht, perfekt för en jobbvecka!

Nerd Lacquer It's Just A Flesh Wound

Publicerad 2012-04-10 07:30:22 i Naglar i svart, grått, silver,

Jag har förstått att de flesta redan gått in i vårkänsloruset och längtar efter pasteller. Jag är inte helt med på det tåget än, jag packade min påsklovsnecessär med lack i mörka färger istället. När jag provat Zoya Apple och inte kände för den färgen blev det alltså ett dyk ner i necessären och upp kom It's Just a Flesh Wound. Svart! Inte så påskigt kanske, men Jesus hade ju en del sår så vi kanske kan koppla det på det viset. Lackets namn är dock inte inspirerat av Jesus utan av Monty Pythons Black Knight.
Vem minns inte scenen ur filmen Monty Python and the Holy Grail där  den svarte riddaren försvarar en liten spång med stort mod och utan att låta sig hejdas av en eller annan liten blessyr. "It's only a flesh wound" är nog en av filmens mest kända repliker. Lacket har alltså tydlig inspiration från den scenen jag länkar till ovan. Riddarens svarta rustning, silvret i svärden, blodets röda färg... Mycket tjusigt. De tre första klickisarna och bilden nedan är tagna i sol, de övriga skugga.
Lacket slukar överlack, jag tror jag hade tre lager till slut. Det behövs för att få fram glansen i det. Det beter sig som t.ex The Black Knight från Butter London. Om man inte har en ganska tjock hinna av överlack så drunknar glittret i det svarta och det blir lite asfaltskänsla av det hela. Med överlack är det en annan sak. Här är det så mycket silverskimmer dock att jag skulle önska att hon låtit det svarta spela en större roll. Jag älskar glittren i rött och koppar men med silverskimret över blir det lite urblekt och grått i tonen. Det är lite för mycket på gång helt enkelt.
Som vanligt är det två lager av lacket, det täcker perfekt och är enkelt att måla med. Torktiden är rasande snabb så överlacket behövs bara för glansen. Lite mindre silver i detta och det hade varit perfekt.

Zoya Apple

Publicerad 2012-04-09 18:02:00 i Naglar i grönt,

Zoya Apple har jag visat förr men eftersom jag provade det en snabbis nu igen så kan det väl få komma fram. Ni ser att det är välanvänt, halva flaskan kvar, typ. Det är inte jag, det är mamma. Apple är lite för ljust för min smak, jag älskar Ivanka så mycket mer. Av den har vi varsin flaska. :D
Apple är en ljusgrön glassfleckspäckad skapelse med både silvriga och guldiga toner i skimret. En mulen, snöig dag som dagen jag hade det, ser färgen ljusare och kallare ut än den gör en solig dag. Här är en länk till förra årets bilder som togs vid samma tid på året men med annat ljus. Fast jag undrar om mitt Apple kan ha bleknat? Det ser så mycket grönare ut på förra årets bilder. Det har stått i en låda så det kan inte ha varit utsatt för solsken...
Det här är tre tunna lager och det är inga konstigheter. Jag trivdes inte med det den här gången. Det kändes blekt och tråkigt. Det är en vacker grön på många sätt men det är inte ett av mina favoritlack i den färggruppen. Finishen är underbar, så gnistrande, men det är ändå inte nog. Kanske är det för att jag älskar Ivanka så kopiöst som Apple känns lite mesig?
Årets Apple alltså. Ett år efter förra användandet. Jag gillade det bättre då men som sagt, det var mer färg då också om det sen beror på att färgen bleknat eller på att ljuset är olika lämnar jag åt var och en att bedöma.

Påskprickar

Publicerad 2012-04-09 14:42:50 i Emmas NOTD nail art,

Den ombre jag visade er igår bar jag de första påskdagarna nämligen långfredagen och påskafton. Jag hade dock ytterligare en idé för påsknaglar så påskdagen och annadag påsk har jag burit denna manikyr, påskprickar på Nubar Lemon Sorbet.
Sminkan visade grymt fina prickar förra våren och jag försökte kopiera men det gick sådär. I julas köpte jag dock ett litet kit med nail artborstar och då fick jag även med en dotting tool, ett litet metallredskap men en liten pärla för att göra prickar med. Grunden är tre lager av pastellgula Lemon Sorbet och prickarna har jag gjort med Isadora Hot Pink, Essie Navigate Her och Essie Ole Caliante. Jag tycker att det blev ganska fint men Sminkans prickar är finare än mina. Nåja, det har ju klar påskkänsla och jag har fick flera komplimanger för de här naglarna.

Påskombre

Publicerad 2012-04-08 13:47:00 i Emmas NOTD övrigt,

Påskens naglar nummer ett ser ni här. Jag var galet sugen på att testa mina nya kickslack och bestämde mig därför för att testa dem alla minus den rosa macaronen i en och samma manikyr.

Samtliga lack är här applicerade i två lager. Vissa hade kanske mått bra av tre men de är inte flammiga så det stör. Väldigt fina lack, jag är fantastiskt nöjd med dem, inte minst Desert Mirage som är persikobeige och mycket mer klädsam än jag hade räknat med. Från tumme till lillfinger är det Riveriera Chic, Frosted Cupcake, Juicy Crush, Chilly Bellini och Desert Mirage. Alla med två lager som sagt och med topping av Poshés snabbtorkande överlack.

Påskmanikyr och Signe upptäcker världen

Publicerad 2012-04-08 09:59:07 i NailArt,

Det här är min påskmanikyr. Jag fixade den igår, ganska sent på kvällen, medan jag streamade TV och chattade med Emma. Japp. Det är hack i den och frihandandet är under all kritik, men det syns inte så väl IRL. Mina naglar är ojämna också, jag vet det, men jag tog inte med min klippare och jag kan verkligen inte fila naglarna. Det tycker jag gör ont. Nå. Jag är rätt nöjd trots alla brister för det blev en subtil men lite rolig funky french i fina gula nyanser.
Som ni ser på översta bilden är det HM Going Bananas som bas. Det är tre lager av dem och den är inte helt jämn ändå. Det är ett lite roligt lack för det finns ett grönt skimmer i den ifall den är i rätt ljus. Det är den sällan. Tipparna målade jag med Zoya Creamy. Sen är det ett lager Seche Vite och klart. Förutom att jag hackade i naglarna när jag skulle pilla ner flaskorna i min necessär som jag har med lack nu när jag är på semester. Jag kunde ju låtit flaskorna stå kvar på bordet men nej. Jag skulle städa lite...
Jag fotade i morse och då passade Siri och Signe på att gå ut igen. De bilderna jag visar här nedan är dock tagna igår.
Vi har en ganska stor inhägnad på baksidan av mitt lilla hus. Det är inhägnat med rådjursnät så katterna inte ska kunna smita iväg och bli skadade. Signe var ute en snabbis på långfredagen men då snöade det och regnade och hon blev jättesmutsig och jag var tvungen att bada henne. Igår var det minusgrader och sol så hon höll sig ren men blev full av kvistar och frön. Det är lättare att ta bort så det gjorde inget, men jösses vilken skillnad mot de andra två katterna. Deras kortare pälsar är inte alls lika skräpsamlingsbenägna...
Se ut över vårt rike, Signe, allt innanför nätet är vårt.
Nätet som stoppar hennes framfart undersöks. Takpannorna i tegel ligger ovanpå skarven så de inte ska kunna krypa under heller.
Ha! Jag är katternas svar på Sir Edmund Hillary! Jag har bestigit Mount Everest!

Nubar Lemon

Publicerad 2012-04-07 22:18:44 i Naglar i gult,

Påskmanikyr! Solgula naglar piggade definitivt upp i snöyran. Här är det gula Lemon från Jelly Beans-kollektionen. Det är verkligen ett fint gult som jag gillar. Mycket bättre än jag hade trott innan jag provade.
Två ganska flödiga lager men lättkontrollerade och smidiga. Det är bra torktid dessutom. Ja, allt är bra förutom att det syns om man inte lägger andra lagret exakt över det första för skarven blir väldigt markerad. Ni ser det på min bild tagen från sidan.
Jag vet inte om jag skulle kalla det en äkta jelly för den är inte så glossig och blir nog opak med tre lager. Den lilla VNL som finns efter två lager är så minimal att den inte ens stör mig. Jag gillar lacket. Det är en pigg och glad och vacker gul och den är bra att lacka med och sköter sig på alla sätt.
Visst är det härligt med gula naglar på våren och så här till påsk är det ju ett "måste". Har du också gula naglar i påsk?

Påsksmink med Ben Nye

Publicerad 2012-04-07 14:06:00 i Emmas FOTD 2012,

Det är lätt att glömma bort att det är vår och påsk när snön vräker ner utanför. Det gör den här just nu, men förhoppningsvis har den slutat till påskafton när ni får se det här. I skrivandets stund är det alltså långfredag, men jag vill inte konkurrera med holonaglarna och spar alltså lite på sminket. Sminket är ifrån skärtorsdagen, jag var ledig men inte Erik och då tyckte jag att jag kunde passa på att göra nåt kul smink. Först och främst tänkte jag att det kunde ju vara kul att vara lite rosa på skärtorsdagen, men sen bestämde jag mig för att göra en riktig påsksminkning i gult och rosa, det är väl i det närmaste en påskklassiker här på bloggen. När jag väl satt med min underbara Ben Nye-palett så bestämde jag mig för att använda den orangea skuggan också, dels för att den är fin och dels för att jag tror att det blir lättare att få snygga övergångar med en orange mellan den rosa och gula. Slutresultatet ger lite solnedsgångskänsla tycker jag, vad tycker ni?

Hyn

Foundation: Bare Minerals Originalfoundation i Golden Fair

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Fyrinnae Rice Powder Primer

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer i Soft
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Ben Nye Luminere Grand Colour Pressed Eyeshadows i Sun Yellow, Tangerine och Azalea

Highlighter: Too Faced Spotlight

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Dimples 114

 

Läppar

Läppstift: MAC Hight TeaHär valde jag lite andra basprodukter än vanligt och upptäckte till min förfäran att min hud blev galet torr av min Bare Minerals Foundation. Jag tyckte personligen att min hud såg skräckinjagande ut efter några timmar, men på bilderna är ju sminket fortfarande nygjort och fint. Rice powder primer är mitt vardagspuder, jag tycker det är mycket bättre än Fyrinnaes Oil Controlpuder och jag försöker göra av med lite av det smink jag har innan jag köper nya basprodukter. På ögonen valde jag min favoritbas, Shadow Insurance och så jobbade jag inifrån och ut med gult, som övergick i orange och så slutligen rosa. Jag tycker att alla min Ben Nyeskuggor är bra, men bland de jag använde här så kan jag säga att den gula och den rosa är helt fantastiska, så fantastiskt pigment och ändå lätta att blenda. Highlighter är Spotligt från Too Faced, jag orkade inte öppna lådan med singelskuggor och körde därför enbart på palettskuggor. Spotlight är lite väl mörk just nu egentligen, men jag tyckte att den bidrog till solnedgångskänslan på ett trevligt sätt. Eyeliner är den fantastiska från Clinique, den är suverän att måla med, lika lätt som en kakeyeliner men med bättre hållbarhet. Under ögat målade jag kajal, fransarna fick mascara och en extra skjuts med lösögonfransar av märket Dimples. Kinderna fick mycket Pleasantry, jag ville se påskrosig ut och läpparna målade jag med mitt favvonudestift High Tea. Enbart för Sminkans skull halade jag fram en gul tröja att fota i, hon har nämligen tjatat om att hon ville se mig i gult, påskigt så det förslår blev det alltså:) Lägg extra märke till örhängena som är en rätt perfekt matchning till skuggorna.

Depend #09

Publicerad 2012-04-07 07:43:18 i Naglar i korall&persika,

Emma har ju pratat om persika och korall här på bloggen och visat sina vårinköp i just de färgerna. Jag har inte köpt så mycket persika och korall i år, jag var nog hårdare på de färgerna i fjol och förfjol även om jag kan känna suget när jag ser Emmas bilder. För att visa lite korall och persika ändå så spanade jag igenom mitt arkiv på jakt efter ett cirka tre år gammalt inlägg med ett lack jag verkligen avskydde. Idag kan jag tycka att jag var onödigt hård även om jag föredrar den här typen av nyanser på krämlack framför skimmer. Skimmer blir lätt lite tantigt och trist om man snurrar i persikolådan.

Så här skrev jag när det begav sig: Ett impulsköp är det här och det är nog en impuls jag borde stått emot... Det jag fick med mig hem är en tantfärg i aprikosfärgat skimmer... Usch. Nog för att jag är en tant men detta? Nej, det är inte en färg för mig.
Jag kan ju få för mig saker som att den här typen av nyanser skulle vara lite roliga eftersom jag aldrig använder dem och att de då skulle ha samma uppiggande värde som ett citrongult eller neonrosa. Det är fel. De har inte det. Man blir bara deprimerad istället.
Fyra lager tog det att få täckning på eländet också. Usch och fy och aldrig mer...

Silarial

Publicerad 2012-04-06 15:00:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Långfredag idag, underbart att vara ledig! Inte att förglömma så är det även holofredag. Jag brukar förbereda mina holofredagsnaglar på helgen som regel, dels så har man möjlighet att fota ute i dagsljus och så kan jag passa på att flasha på med att gröna och blåa lack som jag tycker är lite väl vågade för jobbet. Det här lacket bar jag i helgen och trots att vädret över lag var rätt sopigt så benådades jag faktiskt med tillräckligt mycket sol för att få utomhusbilder på mina naglar.
Dagens holofredaglack är en av mina egna frankenskapelser, alltså en av mina så kallade Holo Black-lack. Turen har nu kommit till Silarial, en av de karaktärer jag tycker sämst om i böckerna, jag skulle nog våga säga att mina känslor för henne gränsar till hat, men lacket tycker jag är alldeles förtjusande, vilket Silarial i och för sig kan framstå som vid första anblicken i boken också. Silarial är drottning över det saliga hovet, eller det signade hovet som det också kallas. Jag tror att de refererar till henne som the Bright Lady och hon är även Roibens älskarinna. Eller ja, hon var Roibens älskarinna innan hon bytte bort honom mot Nephmael för att vinna fördel gentemot det osaliga hovet. Silarial är en jävel på att konspirera och manipulera och jag är lite allergisk mot henne, för att inte säga mycket. Hon är syster med Nicnevin, drottningen av det osaliga hovet och jag skulle vilja säga att de har mycker mer gemensamt än vad Silarial vill skylta med offentligt, hon vill gärna framstå som vacker och vän men egentligen är hon en satmara från helvetet.
Att hon är vacker är det nog ingen som kan säga emot dock och som en riktig fe- eller alvdoittning så väljer hon att klä sig i grönt, så som sig bör alltså. Att välja färg på Silarials nagellack var alltså inte svårt, jag gestaltar hennes karaktär med ett mellangrönt holo som är ganska lik Nubar Reclaim men lite mörkre och med större holopartiklar. Holoeffekten är ganska stark, en sexa på holometern om vi mäter på en skala 1-10 skulle jag nog säga. Jag är väldigt nöjd med det här lacket, ett av mina finaste egenmixade skulle jag säga. Det består av en mix av klarlack, Barielle Date Night och Make Up Store Siw. Det täcker med två lager och formulan är rätt outstanding, egenmixade hololack blir gärna det eftersom de består av så mycket klarlack som gör dem jämna och glansiga, nästan lite porlinsformula.

Rivka Serena

Publicerad 2012-04-06 08:03:12 i Naglar - holografiska lack,

Det är långfredag och det är holofredag idag. Man borde egentligen visa Ludurana Superior som är ett av mina gulaste (äkta) hololack. Catherine Arleys gula kanske kan vara en kandidat också även om effekten i den är rätt tam. Kanske är det idag man borde ge sig själv en lite lösare tygel och plocka fram ett prismatiskt glitter som Klean Color Holo Yellow? Jag gör inget av det. Istället blir det ljusblå scattered holo i form av Rivka Serena. Påsken är ju en religiös högtid så kanske himmelsblått kan gå för sig ändå om man nu ändå ska rikta sina tankar mot himmelska ting.
Serena har en väldigt vacker blå nyans men den är inte ensam direkt, i hololand, om att vara en himmelsblå. Vi har flera väldigt närliggande, och betydligt mer holografiska, kusiner i samma färgsegment. MUS Siw är en aningens gråare då hon är linjär, samma sak gäller även Layla och Nfu Oh, men Hits Poseidon t.ex är snubblande nära i färgen men mer distinkt i sin holoeffekt. Nu är jag på landet utan mina "swatchsicles" men jag vet att just bland blå holo finns det otroligt många som är lika. Jag har ju svårt att inte köpa ett lack om det är holografiskt så jag har en hel flock av dessa ljusblå holos.
Nu lät det som att jag inte skulle vara nöjd med Rivka Serena. Fel! Jag tycker det är ett jättevackert lack. Det är fin färg och den lyckas dra ihop den där regnbågen ifall den bara får bra med ljus. Just nu regnar och snöar det här så det är tur att det här inlägget är förberett. Det hade inte blivit någon holofredag annars. I alla fall inte en där holot syns.
Serena är mycket täckande. Det är ganska lik formula som på de holografiska från UP Colors. Den känns lite kärv eller tjock men är enkel att få på plats och täcker med två lager. Torktiden är snabb som den brukar vara med hololack. Jag är rätt nöjd med det även om det inte är mitt mest holografiska ljusblå. Jag gillar både ytan och färgen och den lite mer dämpade holon ger spännande färgfält i vissa ljus snarare än regnbågar på klassiskt vis.
Jag vet att jag borde frankat ett holo som skulle heter Ostara eller Eastra efter den gudinna som vid vårdagjämning kom till jorden i form av en hare som delar ut korgar med ägg och godsaker åt barnen. Högtiden Ostara firas dock inte nu utan 21 mars.

Nya lack från närbutikerna

Publicerad 2012-04-05 12:04:00 i Emmas sminkväska,

Sminkan visade ju igår alla sin nya tjusiga exotiska inköp. Jag har med köpt nya lack och tänkte att jag skulle visa dem. Till skillnad från Sminkan är mina lack från svenska butiker och alltså betydligt lättare att få tag på. De har dessutom rätt rimliga priser, jag handlar inte OPI och Essie i svenska butiker då de är så extremt överprissatta, men det finns ju andra lack med betydligt trevligare prislapp. Den här och denna veckan har jag införskaffat ett helt gäng från H&M och Kicks. Alla har en prislapp knappt 40 kronor och H&M-lacken innehåller 9 ml medan Kicks-lacken innehåller 8 ml. De snittar alltså på ett mililiterpris på 4,39 kronor respektive 4,88 kronor, vilket jag tycker är helt okej. Jämför med OPIs svenska mililiterpris på 10 kronor jämt och OPI har ändå inte värsta mililiterpriset, det är stora flaskor, ej att förglömma.

Lacken som fick följa med mig hem från H&M är från vänster till höger, Lady Luck, Nail Him, Pinkastic och Peach Me Soon. Jag var främst ute efter korall och persika i min första lackhaul men då fanns inte Peach Me Soon inne och jag kompletterade därför med den ett par dar senare. De andra är ju varken korall eller persika, men de är förbannat fina och färgglada, den typen av lack som lockar mig på våren helt enkelt.
Från Kicks har jag köpt en hel radda, men vid första köpet fick faktiskt bara Frosted Cupcake och Juicy Crush följa med hem, det är de ni ser längst till vänster. Jag hade dock Frosted Cupcake i förra veckan och föll som en kägla för lacket och var helt enkelt tvungen att köpa de andra krämlacken från samma kollektion. De övriga är Riviera Chic, Chilly Bellini, Desert Mirage och Macaron Pink. Macaron Pink är inte från vårkollektionen och jag betvcivlar faktiskt att jag behövde den, jag blev nog lite väl ivrig tror jag. Den är hur som helst en söt neutral rosa och är den lika bra att måla med som Frosted Cupcake så tror jag nog att jag kommer använda den.
Har ni köpt några nya vårlack? Vill ni köpa nya vårlack? Vad känner ni sug efter nu i vår? Jag har drabbats av krämsug och längtan efter persika och korall vilket är väldigt olikt mig, måste vara vårsolen:)

Girly Bits Shift Happens

Publicerad 2012-04-05 06:47:27 i Naglar - duokromatiska,

Jag har så klart kvar Webinarmy på naglarna så det blir återigen lite arkivmaterial. Fortsätter vi så här kommer arkivet förr eller senare ta slut. Ni få skylla på Glamour som fick sitta från lördag till onsdag. Nästan fem dagar. Hade inte Webinarmy kommit på posten hade nog Glamour suttit än. Vi får väl se om jag snart är tillbaka i min vanliga snurr med ett lack om dagen...
Shift Happens är ett av de färgskiftande överlacken från Girly Bits. Jag har ju visat Street Magic och sen finns även Cosmic Ocean. De är gjorda med samma Color Morphing Pigments som jag själv har men dessa är naturligtvis i en suspension base så man slipper skaka. De blir precis likadana som mina egna på naglarna dock, så de ät lite av en besvikelse. Eller det borde de ju inte vara, jag visste ju vad jag köpte, men det är ändå lite trist att bara få hem mer av samma. Inte Pams fel, bara mitt. Jag skulle inte ha köpt saker jag kan göra själv. Fånigt nog funderar jag allvarligt på att köpa samma överlack från Lilacquer också. Jag tror dock jag fått stopp på mitt eget vansinne.
Shift Happens är det som har pigment från rött till grönt i sig. Det ligger över ett mörkgrönt lack här, tror jag. Det ser lite tamt ut på bilderna men det finns en skiftning som går från blågrönt över grönt till oliv och koppar och slutligen vinrött. På bilderna har jag två lager av lacket över det mörka lacket som är basen.
Ett försök att fånga skiftningarna...
Kopparglittrigt! Alla dessa color morphing pigments är ganska grova i partikelstorlek och de är också väldigt glittriga. Så vad säger ni? Är det något ni vill ha? Färgskiftande överlack? Det är alltså ett effektlack, inte ett lack som kan användas för sig själv.

Nerd Lacquer Webinarmy

Publicerad 2012-04-04 18:05:45 i Naglar i grönt,

Webinarmy kom ju idag på posten. Det var det lack som lockade mest i min stora lackskörd. Det är härligt smaragdgrönt med glitter i grönt och turkos och skimmer i samma färger. Det är lysande och gnistrande på fingrarna. Jag älskar det! Det funkar till och med efter ett höjdarlack som Glamour där andra lack brukar kännas rätt platta och tråkiga som kontrast.  
Det ni ser är två lager. De är lättlackade och torkar snabbt. Penseln ger bra kontroll och fomrulan är enkel att kontrollera. Inga klagomål alltså.  De oliga storlekarna på glitter och så skimret på det ger lacket djup och liv. Glittren syns men blir inte lltför prominenta i och med att de hamnar lite under skimret och dessutom går de ton i ton med basen och därför känns de inte påträngande eller oroliga. Lacken upplevs som en enhet, eller helhet, och det gör att det inte triggar min latenta glitter-OCD.
Visst är det vackert! Jag är så förtjust i Amandas lack. De har enastående formula och bara det gör dem till vinnare. Sen gillar jag glittren och skimret i kombination även om många tycker att glittren drunknar i den skimrande basen så är det uppenbarligen något som passar mig.
Det här lacket får mig att tänka på drakar och havsormar. Det är en så underbar grön. Mina bilder gör den inte rättvisa. Inga bilder jag sett gör den rättvisa, men det gäller för all Nerds. De måste provas för att man ska få en rättvis bild av dem.

Wohoo! Nya nagellack!

Publicerad 2012-04-04 13:23:41 i Nytt till lacklådan!,

Först, titta vad jag fick från Tyskland! Fantastiskt fina lack i gröna och blå nyanser! Iiiih!
Present från My Nail Polish Online! Shrapnel från Illamasqua! Yay!
Present till mig från mig. Minisarna av Ballet-Opisarna.
Nerd Lacquers!
Inte illa! Och jag som kom hem tidigare från jobet för jag har ont i huvudet och är snuvig. Nu känns det mycket roligare, även om huvudvärk och snuva så klart är kvar...

Revlon Facets of Fuchsia

Publicerad 2012-04-04 06:20:29 i Naglar - glitter för layering,

Glamour håller ställningarna på mina naglar, det är fortfarande inte slitet och jag kan alltså inte med att ta bort det trots att jag fick en massa vackra nagellack från Tyskland igår. Det var en mängd gröna och blå skimmerlack som hittade hem till mig som jag ser fram emot att bära. Inget av det är det dock som jag visar idag. istället är det ett arkivinlägg som kommer här. 
Facets of Fuchsia över svart. Lila glitter, olika storlekar, och ganska likt Lippmanns Bad Romance kan jag gissa, fast jag äger inte den. Massor med överlack behövs. Här är det ett lager som hunnit ätas upp trots att det var rätt nylackat när jag tog bilderna. Det behövs mer alltså. Jag brydde mig inte om att lägga på mer överlack för jag tog av det ganska omdelbart. Det är lustigt, jag älskar Lippmanns Ruby Red Slippers och Across the Universe som ju är samma typ av glitter men av någon anledning är inte Facets of Fuchsia lika tilltalande för mig. Jag tog av det inom några timmar och har inte återvänt till flaskan. Jag planerar dock att göra ett nytt försök i framtiden innan jag helt ger upp. Vad tycker ni? Är det ett lack i er smak?

W7 Metallic Mercury

Publicerad 2012-04-03 19:30:42 i Naglar - duokromatiska,

Otroligt nog är jag inte klar med att visa den duokroma kollektionen från W7 som jag köpte i somras. Jag har det sista inlägget här så nu äntligen ska det vara klart. Alla lacken visade. W7 Metallic Mercury är ett lack med multikroma skiftningar i plommon, djupt lila, brunt och olivgrönt. Jag lyckas inte få med allt på mina bilder men det finns där.
Det här är två lager av lacket som har relativt grova skimmerpartiklar vilket gör den väldigt glittrig i solskenet. Färgerna växlar hela tiden men på ett subtilt sätt, det är inte så dramatiska nyansskillnader. Jag tycker det är vackert! Det har klart släktskap både med Models Own Beetle Juice lack och med Orlys Cosmic Fx vad gäller finish. Hittar ni W7:s duokroma lack så köp dem! De är väldigt trevliga även om de inte är de mest dramatiska lacken.

Nubar Cherry

Publicerad 2012-04-03 06:12:52 i Naglar i orange,

Ska vi liva upp oss med lite orange? Det här är ännu ett av Nubar Jelly Beans och det har det oerhört missvisande namnet Cherry. Det är ingenting körsbärslikt i den här orangeröda skönheten.
Det ni ser på mina bilder är två lager av det här oerhört lättmålade lacket. Det är alltså ganska täckande för att vara en äkta jelly. Jag uppskattar den verkligen och en av anledningarna är just att jag med två lager har en väldigt begränsad VNL. Det går att se nagellinjen, om ni skärskådar bilderna finns den där, men inte på ett störande sätt. Man ser inte skitig ut vilket jag ofta tycker att man gör om man har jellylack som visar tydlig VNL.
Nubar har ju perfekt pensel och det här lacket har perfekt formula. Med Seche Vite torkar det fort och jag tyckte det höll bra under de 24 timmar jag bar det. Det kommer nu vara ett av mina favoritlack i orange. Visst är den snygg!

Sally Hansen Edgy Turquoise

Publicerad 2012-04-02 17:47:11 i Naglar i blågrönt&turkos,

Jag har ju några olika kategorier med lack. Jag har oprovade lack, lack som fotats men inte burits, lack som burits men inte fotats och så lack som fotats och burits en eller flera gånger. Jag håller isär de här olika kategorierna och de är av naturliga skäl lite olika till omfånget. Den minsta kategorin just nu är burna men inte fotade. Det är nog bara kanske 20 lack i den. Det beror på att jag brände av en hel hög av dem i höstas. Då swatchade jag dem bara och samlade ihop ett helt gäng inlägg som jag inte tyckte det var någon brådska med att visa på bloggen. Idag är det inte mycket nytt som hänt på nagellacksfronten. Jag har fortfarande  OPI DS Glamour på naglarna och den stannar tills den chippar eller tills jag tröttnar, vilket som nu inträffar först. Läge alltså att plocka fram ett av dessa inlägg.
Med Zoya Minka som underkläder blev det äntligen fungerande bilder på Edgy Turquoise. Jag har alltså burit det förr men alltid haft VNL och varit irriterad. Här är det ett lager Zoya Minka som underkläder och två lager Edgy Turquoise över. Lacket påminner mycket om SH HD Pixel Pretty men betydligt grönare. Samma lite sidenlika skimmer, samma problem med skirhet om man inte har undisar till dem. Men visst är det vackert! Jag är lite förälskad faktiskt, nyförälskad liksom, för det är en så utsökt nyans av sjöjungfruskimrande aqua.
Med underkläderna minskas antalet lager och då slipper man problem med torktiden. Det är ju bra för då vill man ju använda det oftare. Det är värt att få komma fram och luftas då och då, eller vad säger ni? Lacket är gammalt. Jag minns faktiskt inte när jag köpte det men jag gissar på att jag köpte det 2008. Jag har kanske fem eller sex liknande färger, ett litet gäng av teal-turkos-aqua-blått, alla från Sally Hansens Hard as Nails Xtreme Wear serie. Jag tror jag köpte dem i en whole sale från eBay men jag vet inte längre. De är alla fall fina även om många är i skiraste laget för kinkiga mig.

Lynnderella Chocolotta Love

Publicerad 2012-04-02 06:43:04 i Naglar - glitter för layering,

Jag berättade ju igår att jag hade tänkt bära Lynnderella Chocolotta Love som manikyr på den nagelbloggsfika som ägde rum hemma hos mig i lördags. Jag lackade alltså naglarna på fredagen. Ett lager Nubar Chocolate Coffee Bean och två lager Chocolotta Love. Jag vet inte vad jag tänkte när jag drog på lager nummer två av glittret. Jag vet ju att Lynns lack kräver en del överlack och så klart mer överlack ju fler lager man använt av dem. Två lager är alltså ett för mycket. Det slukade överlack. Tre lager av Seche Vite på fredagkvällen kändes slätt och bra. Det var en acceptabel manikyr dessutom. Fin till och med. Jag gillar färgerna i det här glittret.
Ja, om det nu var fint på fredagen och jag hade som plan att bära det, vad hände? Varför blev det klassikern DS Glamour istället? Jo, på lördagen städade och diskade jag lite, så som man gärna gör när det ska komma gäster. Jag duschade och tvättade håret. Ytan på manikyren blev lite matt och repig men värst av allt, det behövdes MER ÖVERLACK. Jag hade en aning om att det skulle gå överstyr så jag fotade faktiskt manikyren i dess repiga tillstånd, det här är alltså bilder innan jag lade till ytterligare två lager Seche Vite. Det är inte så blankt som det kunde ha varit alltså. Det är dock mindre tjockt... Mindre tjockt, men redan här ganska tjockt. Två lager till och det såg ut som jag hade skaffat billiga akrylnaglar.
Det tog mig mer än en halvtimme att bli av med allt glitter. Från naglarna släppte det snabare än från fingrarna. Det satt glitter överallt på mina händer och jag svor en hel del innan jag var av med det och kunde börja om med en ny manikyr.
Nu låter det ju som att jag inte skulle ha gillat Chocolotta. Fel. Jag gillar det. Det är en himla snygg mix av olikfärgade glitter. Jag kommer inte göra misstaget att måla på två lager av det igen. Det räcker med ett lager. Jag ville ha mer av "skattkisteeffekten", alltså de glimmande glittren i andra färger än koppar och brunt. Det var dock inte värt det för som sagt, det blev snabbt tjockt. Man får inte glömma att de här lite grövre glittren från Lynn är satta i en ganska tjock bas som liksom får bres som smör över nageln snarare än målas på vanligt sätt.

Mangosvart sotning

Publicerad 2012-04-01 15:20:18 i Emmas FOTD 2012,

Kära Sminkan har ju visat sina alldeles fantastiska helgnaglar och jag tänkte att jag skulle fortsätta med att visa er mitt helgsmink. Igår hade en av mina bästa vänner födelsedagsfest vilket såklart var ett ypperligt tillfälle att ösa på lite ordentligt med smink. Även ett ypperligt tillfälle att använda min nya röda klänning från MQ, är mycket belåten med den och även med sminket.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance och GOSH Love That Beige
Ögonskuggor: MAD Minerals Wild Mango och Kryolan Matt Black

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Inliner: Elisabeth Arden kajalpenna i färgen Smokey Black doppad i MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Hotties

 

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Förra sommaren återupptäckte jag ju skuggan Wild Mango från MAD Minerals och blev alldeles upp över öronen förälskad i den, vilket jag inte var när skuggan var ny i min samling. Jag tror att felet kanske var att jag försökte bära den till vardags, vilket man såklart kan, men den gör sig kanske ännu bättre som partyskugga i lite maffigare sminkningar. Här valde jag att använda den tillsammans med en svart skugga för att ge lite mörkare känsla. Basen är Shadow Insurance med lite topping av Goshkrämskuggan Love That Beige för extra klistrighet och lite skimmer. Wild Mango ligger på inre halvan av ögonlocket och Matt Black på den yttre samt även under ögat. Skuggorna har blendats samman ganska kraftigt och Matt Black fick i den vevan lite klädsamt mangoskimmer och gör alltså knappast själ för namnet Matt Black längre. Skuggorna blendades även uppåt och jag tog en vaniljvit highlighter från Brite Bird till hjälp. Eyelinern längs med fransraden är från Clinique,s om inliner använde jag dock en kajalpenna doppad i MAC Fluidline, jag tycker det blir så jäkla bra!!! Mascara, fransar, rouge och läppstift fullbordar looken som jag tycker blev riktigt festfin. Dessutom är jag nöjd med att ha köpt en röd klänning, jag har inte så mycket rött så den känns lite nyskapande i min garderob.

OPI DS Glamour

Publicerad 2012-04-01 14:08:38 i Naglar - holografiska lack,

Igår hade jag några av mina favoritbloggare på fika. Bloggerskorna bakom fantastiska nagellacksbloggarna Nailtastic, Annies Colors och My Nail Polish Online var här och drack kaffe och klappade katter och pratade om nagellack och allt annat som gör livet värt att leva. Alla hade otroligt välmanikyrerade och vackra händer och jag hade alla fall lyckats bättre den här gången än förra gången jag träffade Anne. Då hade jag ju provat fyra lack innan jag gav upp på grund av tidsnöd och behöll Ascalon från A England trots att den kändes väldigt medelmåttig. Egentligen hade jag tänkt ha Lynnderellas ChocoLotta-Love men efter att ha städat och tvättat håret och grejat så behövde hon ÄNNU MER överlack än jag redan öst på dagen innan och jag klarade inte av att en så tjock och klumpig manikyr. Panik alltså. Vad skulle jag ta? Självklart plockar man då en av de absoluta favoriterna ur samlingen. 
OPI DS Glamour. Ett absolut perfekt nagellack. Perfekt blå färg. Perfekt holografiskt skimmer. Perfekt formula. Perfekt torktid. Två lager behövs, den torkar på fem minuter och den är så jävla vacker. Så oerhört jävla vacker! Det kan hända att jag aldrig tänker ha ett annat lack resten av livet. Just nu känns det så. Att plocka fram removern skulle vara ett slags helgerån. Ja, jag vet, jag kommer bära andra lack. Ja, jag vet, jag har andra lack som gör mig lika exalterad. Det är dock absolut ett topp 20 lack. Utan tvekan. Bildspam på det.
Förresten ska det här lacket få möta ännu en nagellacksbloggare idag. Hehe! Jag fortsätter mitt fikande med svensk nagelbloggselit! :D

Layering med Color Club Wish List Red

Publicerad 2012-04-01 08:44:25 i Naglar, vampy,

Djupdykning ner i arkivet igen. Vi får se om jag orkar tömma kameran och visa något aktuellt snart, ;D Det här är från i julas eller strax därefter. Då plockade jag fram en gammal favorit, Precision Reber Red in You. Den uppdaterades senare med ett lager Wish List Red men jag ville inte visa den då för det var så mycket julinlägg med julinspirerade manikyrer precis innan jul så, ja, den blev inte publicerad då helt enkelt. 
Det är en perfekt kombination dock, så det kan väl vara värt att visa. Rebel Red är ju en svart jelly med röda glitter, Wish List Red är röda glitter i klar bas. Det blir alltså en svart jelly med röda glitter på steroider. :D
Jag tycker det blev väldigt lyckat och kommer nog göra om det här. Dessutom var mina naglar rätt fina då, i vintras. Nå, de växer ju sakta ut så snart ska de väl vara tillbaka i gammal god form.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela