Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

OPI Take the Stage

Publicerad 2010-11-30 20:10:44 i Emmas NOTD övrigt,

Hej på er allesammans. Hoppas att ni har det bra i vinterkylan och att ni har haft en trevlig första advent. Själv sitter jag nu här med färg i håret och pepparkaka och glögg i högsta hugg. Jag förstår om ni tror att jag har avlidit eftersom jag varit så tyst. Jag lever och har hälsan, men det har varit lite mycket på sistone och jag är ingen tapper mästerbloggare som bloggar i alla situationer, så då blir bloggen lidande tyvärr. Eller ja, Sminkan bloggar ju med en aldrig sinande framfart, så det blir den ju egentligen inte, men ni fattar hur jag menar. Mitt huvuddilemma har varit att min pojkvän och före detta sambo har fått sin blindtarm bortoperererad. Inget stort problem kan det ju tyckas, men det är inte alls kul att vara särbo på 30 mils avstånd i såna lägen. Dessutom blev hans operationssår infekterat och han blev efter en helg av grym smärta inlagd på sjukhuset igen. Inte så mycket jag kan göra åt det, men än oroa mig och vara nedstämd, och det har jag lyckats bra med. Erik är hur som helst hemma nu och mår mycket bättre och jag känner mig därför också lite piggare och gladare och tänkte därför att jag skulle göra ett försök till en bloggcomeback. Tänkte att jag skulle ta och visa helgens naglar för er. Ni vet, jag har ju bara lack på helgerna, men då lackar jag för fullt, eller i alla fall en gång.

Jag har inte handlat OPI på åratal, men sen för några veckor sedan såg jag Burlesque-lacken inne på Kicks och föll som en kägla. På Sminkans förslag inhandlade jag minisetet little teasers, så nu har jag alltså fyra av lacken i miniflaska. Ska jag vara helt ärlig så är dessutom Let Me Entertain You och Show It and Glow It på väg hem till mig i storflaska, jag gillar verkligen den här kollektionen. Som ni ser har jag bara hemska blixtbilder på lacket och de är inte superbra i färgåtergivningen, men ni får ett hum om hur lacket ser ut. En otroligt skimrig orangekopprig färg som täcker bra med två lager och som beter sig allmänt bra på naglarna. Sen känns inte färgen riktigt jag, men å andra sidan kan det vara rätt kul att använda lack som känns litw annorlunda det man vanligen bär och när det rör sig om små billiga flaskor kan man ju kosta på sig att chansa. Sen är the Show Must Go On som Sminkan visade tidigare under kvällen klart snyggare, men jag tycker ändå att Take the Scene är ett rätt läckert lack.

OPI The Show Must Go On

Publicerad 2010-11-30 18:02:07 i Naglar - duokromatiska,


Dagens lack är duokroma skönheten The Show Must Go On från OPI Burlesque. Att jag skulle ha den var givet, den är ju unik och jättevacker! När jag fick hem den, i ett set med fyra minilack från kollektionen, så blev den dock liggandes. I flaskan såg den inte så upphetsande ut och färgen känns somrig nu mitt i vintern.


Nåväl, jag provade den idag och den är precis så vackert skiftande mellan hallonrosa och mandarin som jag hade önskat. En riktig skönhet. Somrig dock, så jag förväntar mig nästan grönskande björkar och duniga blåmesungar när jag tittar på den och inte de drivor av snö som samlats omkring mitt hus här i Stockholm denna bistra sista november.


Bildspam, så klart, och väl värt det tycker jag. Tre lager lack, helt okej formula och torktid. Snyggt och speciellt lack, absolut kollektionens stjärna.


Okej, det blev ett enormt bildspam... Jag vill ha det så just nu alla fall, för att kunna se alla skiftningarna i färgen. Det är magiskt! Vad tycker ni om OPI Burlesque-lacken? Har ni köpt? Ska ni köpa? Både jag och Emma satsade på miniseten som finns med skimmerlacken så på det viset har jag nu provat alla skimmer och har två miniflaskor av det här och Ali's Big Break. Det kan hända att jag måste köpa en stor flaska av detta och kanske också Let Me Entertain You. Av glittren har jag inte köpt något än. De var inte så lockande ändå. Ofta kan man ju hitta bra och billiga budgetglitter och de glitter jag har av OPI har inte utmärkt sig som extra bra. Fast jag har inte köpt något från deras senaste kollektioner så vem vet, de kanske bättrat sig.

Novemberkavalkaden

Publicerad 2010-11-30 15:23:00 i Kavalkad,

En liten mini-kavalkad igen. Inspirationen är inte på topp och dagsljus existerar inte i mitt liv just nu så det blir få sminkningar som förevigas och hamnar här. Lite har jag dock fått ut på bloggen och mina personliga favoriter är de de två första på övre raden. Det är lite kul att ungefär samma nyans av grönt kommer igen tre gånger och med tre olika ögonfärg, brunt, aqua och min naturliga grå. Det finns inget vackrare till gröna ögonskuggor än bruna ögon. Så är det bara...
1.
2.
3.

Emma har inte heller varit jätteinspirerad i november. Så är det ibland, vi kan inte alltid orka och hinna fixa med alla delar av livet, vara inspirerade och glammiga och hinna fota och skriva dessutom. Två vackra fotd bjuder hon alla fall på och jag älskar lösögonfransarna som ser så naturliga ut men ändå ger en massa volym och längd. Jag är så klart mest förtjust i den som går i grönblå toner även om allt så klart klä en skönhet som Emma.

Jul, jul med Dakota

Publicerad 2010-11-29 17:27:00 i NailArt,


Dags för lite julkänslor. Här kommer det rött och guld och dålig badrumsbelysning. Jag tänkte det kunde vara kul alla fall. Tanken var först att bara ha röda naglar för rött är snyggt. Dakota från Zoya är ett av mina snyggaste röda krämlack och valet föll alltså på det. Sen hade jag lite tråkigt och fick för mig att glittra. Jag är inte säker på att jag borde ha gjort glittertipparna så här i efterhand men jag har dem nu och de får vara kvar till imorgon.
Dakota alltså. Suveränt lack som kom för något år sedan i Pulse/Vibe kollektionen från Zoya. China Glaze Medallion på tipparna. Väldigt glittrigt. Skulle vara fantastiskt på julafton men resten av året är det nog inte lika passande. Men som sagt, jag bjuder på riktiga julkänslor i år.

Glitter, glitter och mer glitter. Frihandade tippar som jag inte hade ambitionen att göra jämna eller så utan valde att bara dra ett tvärdrag med penseln. Glittret är ganska tjockt och sprider sig hyfsat jämnt. Ett drag alltså, inga justeringar. Två lager inm Out the Door och så ett lager Seche Vite på det.

Nfu Oh 56

Publicerad 2010-11-28 19:52:56 i Naglar - flakes,


Okej, här kommer usla bilder på ett lack jag sällan använder. Flakelacket nummer 56 från Nfu Oh. Nailtastic-Anne inspirerade mig att ta fram mina flakes fast jag normalt drar mig lite för det då de är så sjukt jobbiga att ta bort. Här har jag dock bara ett lager av flakesen över MAC Jade Dragon som ju är dagens manikyr, eller var kanske jag ska säga.

Bilderna är tagna i köket under lysrörsrampen och i badrummet i spotlightbelysning. Jag önskar jag kunde bjuda på dagsljusbilder men det vet jag att är omöjligt eftersom det inte kommer bjudas något sådant ljus medan jag är hemma imorgon. Det är detta eller inget. Normalt hade det då blivit inget men på senare tid har jag ju faktiskt visat lite bilder tagna så här och även om jag en gång övergav den här metoden av fotografering för att det inte blir korrekt så är det ju lite synd att så många lack inte får vara med igen på bloggen för att de alltid bärs den mörka tiden på året så de inte blir fotade. I och för sig kanske ni nöjer er med att ha sett lacken en gång och det här är ju faktiskt ett rätt onödigt inlägg på det stora taget. Hur som helst, vill ni se dagsljusbilderna på det finns de här: Nfu Oh 56 från juni 2008. De bilderna är i och för sig inte helt rättvisande heller... Ska vi vara petiga så ser lacket faktiskt ut som på dagens bilder just nu när jag sitter här under elektriska ljus i midvinternatten.

Ilsket gröna flakes brinner i en blågrönsvart bas och i vissa ljus får man fram ett mer finmalt skimmer i teal. Det är ganska roligt men jag kan nog komma att tröttna rätt snabbt. Nå, jag brukar ju byta lack rätt ofta så det är väl ingen ko på isen i så fall. Nu har jag laddat upp med nagellacksremover igen så det är bara att kasta sig över nästa lack när andan faller på.

Essie Smokin' Hot

Publicerad 2010-11-28 17:35:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Eftersom en av mina trognaste och finaste läsare ser fram emot det här inlägget så kommer det nu. Direkt. Smokin' Hot från Essie är en grå-brun-svart färg som får mig att tänka på varm choklad och tjärpapp på samma gång.


Supertäckande, ett lager räcker, och med fantastisk glans även utan överlack som ni ser på bilderna. Ett fantastiskt bra lack som jag kommer använda ofta. Den kalla undertonen klär mig och det är ett nöje att lacka med det. Ett bra köp alltså, Miss Pussy! ;D


MAC Jade Dragon

Publicerad 2010-11-28 11:52:53 i Naglar i grönt,


Det här är dagens naglar. Ett lager MAC Jade Dragon över Essie Incognito. JAde Dragon är ett mörkt, nästansvart, grönt lack med tealfärgat glitter i.


Det är förhållandevis lätt att måla med, för att vara MAC är det enastående. Täckande också. Det behöver dock minst två lager Seche Vite för att bli slätt. Glittren gör annars ytan väldigt ruff och ojämn. Det torkar okej med SV och är väl ett rätt snyggt lack på det stora taget. Jag gillar det mest av alla mina lack från MAC. Dessutom är det ett coolt namn!

Essie Going Incognito

Publicerad 2010-11-27 16:54:39 i Naglar i grönt,


Nu har jag tröttnat på rött och satsar på en annan färg lämplig för advent, grönt! Going Incognito är vinterns gröna krämlack från Essie. Mest liknar det Wandering Wine från Orly tycker jag, men annars är det nog förvånadsvärt få liknande lack i min låda. Det här är en kall, ganska klar, grön med utmärkta egenskaper.


Ett lager täcker, om man har lite flödigt på penseln,  utan problem och glansen är fantastisk. Det torkar fort och färgen är klar nog att aldrig bli svartaktig, inte ens i lågt ljus. Ypperligt lack med andra ord, för oss som älskar grönt!

OPI Ali's Big Break

Publicerad 2010-11-27 16:06:56 i Naglar i rött,


Och så dagens "äkta" manikyr. Två lager av röda Ali's Big Break från OPI Burlesque-kollektion. Det var det jag var mest sugen på av alla de lacken efter att ha sett swatcher men det är faktiskt inte alls särskilt unikt när man väl har det på nageln. Ett rött lack med rött glitter. Påminner en del om Brilliant Brushstroke som jag nyligen visdae men Ali's Big Break har mindre glow men även mindre VNL.

Två lager alltså och helt normala egenskaper och torktid. Det är ett helt okej lack och köper man det från en e-tailer är det även ett lack till ett helt okej pris. Jag köpte mitt som del av två olika mini-set så på så sätt har jag alla skimmerlacken från Burlesque men inte i de stora flaskorna för så unika var de nog inte. Jo, kanske The Show Must Go On, men den har jag inte provat än.

MNY #265

Publicerad 2010-11-27 12:47:00 i Naglar i rött,


Jag fortsätter med röda nagellack ur arkivet. MNY #265 är ett rosarött jellylack med glest spridda prismatiska miniglitter. Sött.


Ganska förskräckligt att måla med, mest på grund av penseln. Det krävs minst tre, kanske fyra lager, för att få en bra täckning på lacket. Lite segtorkat. Ganska fint. Inte så fint som jag hade trott. Det kunde varit mer gnistrigt tror jag. Det är samma koncept som Savina Purple Confetti men inte i närheten av lika snyggt och coolt.

China Glaze Rodeo Diva - sammanfattning

Publicerad 2010-11-26 19:56:00 i Nagellack - kollektioner,

Det var för ett tag sedan någon som ville ha en sammanfattning på Rodeo Diva-kollektionen som China Glaze släppte hösten 2008. Innan jag kom mig för med att göra den så publicerade Scrangie sin sammanfattning och hennes bilder är så fina och hennes naglar med så min blev vilande. Passar på nu på fredagskvällen att ändå få bort det från arkivet och så kan jag ju påpeka att merparten bilder är från 2008 men tre av lacken från i år. Ni kan säkert se vilka. :D

Rodeo Fanatic

Gussied Up Green

Wagon Trail

Midnight Ride

Cowgirl Up

Lasso My Heart

Side Saddle

Prize Winning Mare

Golden Spurs

Yee Haw

Red Stallion

Branding Iron

OPI Color So Hot it Berns

Publicerad 2010-11-26 15:03:00 i Naglar i rött,


Rött! Rött! Rött! Här kommer mer rött inför första advent. Som ni ser på grönskan bakom så är det ett arkivinlägg. Det  är verkligen en röd som  lyser. Namnet passar det perfekt, Color So Hot it Berns!


Det är ett rött krämlack utan krusiduller från OPI Swiss-kollektionen som kom nu i höst. Jag skulle aldrig ha köpt det om jag inte fått ett ryck och klickat hem ett miniset med tre av lacken. Det jag ville ha var det turkosa skimmerlacket Yodel me on My Cell och så det snabbtorkande överlacket som jag länge tänkt prova. Sen kom en extraflaska av Lucerne-tainly Look Marvelous, helt onödig men vad sjutton, och så detta.


Jag har redan en favorit i den här färgen, Alix från Zoya, men visst är det här ett utmärkt lack. Det är smidigt i formula men kräver tre lager för full täckning. Jag som inte är helt insnöad på klarröda krämlack upplever ingen egentlig skillnad när jag har detta, Alix, Vodka&Caviar eller Russian Roulette. Eller några av de andra klarröda som ligger i lådorna. Men det är snyggt på. Alla de klarröda är snygga på. Frågan är hur många man faktiskt behöver? Känner man att man vill ha ett till så kan jag rekomendera det här för det är lätt att lacka med, torkar fort, har fin glans och formulan är tunn men inte skir. Jag tror man kan komma undan med två lager om man har den stora flaskan. Ni får inte glömma att miniflaskan har en minipensel (hurra för det!) så det är säkert inte jämförbart med den jätteborste OPI normalt förser oss med.

Finger Paints Brilliant Brushstroke

Publicerad 2010-11-26 05:56:00 i Naglar i rött,


På söndag är det första advent och då kan det väl passa bra att börja kika lite på de röda nagellacken. Rött är ju definitivt julens färg och dessutom så himla fint på naglarna! Som ni vet har jag varit inblandad i ett lackbyte med en tjej i USA som driver bloggen My Lucid Bubble. Genom henne fick jag några högt åtrådda Finger Paints lack, bland annat denna som är en lite Ruby Pumps-liknande sak med röd jellybas och röda glitterkorn.


Tre tunna lager lack är det och en aningens VNL. Lacket är en röd med lite rosaton och det är jättefint när det skimrar i ljuset med alla sina små glitter som ger det liv. Ett otroligt fint lack men som sagt, VNL. Nästa gång blir det en ljusbeige bas under som hindrar att kanten mellan tipp och nagelbädd blir så framträdande. Som alla jellylack är det lite segtorkat, men inte så farligt som t.ex Ruby Pumps.

Flamenco

Publicerad 2010-11-25 16:43:00 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Lite vackert lila mot gröna kontaktlinser är väl en bra kombination. Jag har valt Flamenco från MUS och en ostronvit highlighter.

GOSH! stiftskugga som bas, därefter en ram runt ögat med svart kajal. Därefter lila ögonskugga på de yttre två tredjedelarna av ögonlocket och upp lite på brynbenet. Därefter blendade jag in highlightern från inre ögonvrån och längs brynbenskammen. Dessvärre flödade inte Flamenco så bra över stiftskuggan som bas. Det är lite flammigt, men det duger för idag.

MAC Style Clan

Publicerad 2010-11-25 06:18:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


MAC är inte kända för sina fantastiska nagellack men de släpper ibland färger jag inte kan låta bli att köpa trots att jag vet att kvaliteten inte motsvarar priset. Style Clan är ett av dem. Visst är det en ascool färg! Alla fall i flaskan. Brunt med orangefärgat glitter!

På nageln är det samma visa som det brukar vara med MAC. Rätt kladdigt och svårapplicerat. I och med glittret blir det dessutom knöggligt. Novemberljuset orkar heller inte lyfta fram glittret, tyvärr. Det är två lager lack på bilderna, inget överlack då det här var en swatch. Det blir snyggare med överlack men jag har inte kunnat fota det så då det varit mörkt och elänmdigt när jag burit lacket. Vi får se om det blir någon repris med solsken ute så jag får till bättre bilder. Jag har alla fall inget som liknar det så jag ångrar inte köpet även om glittret helt ärligt inte syns på håll och bortser man från det, ja, då har jag hundra liknande lack. ;D

Mummy May I - igen

Publicerad 2010-11-24 20:23:03 i Naglar i lila,


Jag skrev i mitt arkivinlägg som jag publicerade ikväll att jag egentligen bär China Glaze Mummy May I idag, inte Eyeko Military Polish. Att det är omöjligt att ta bra bilder av det skrev jag också. Det är inget ljus ute när jag är hemma från jobbet och jag vet inte ens om det hade varit ljust nog annars heller med tanke på att det rasar en snöstorm här i Stockholm idag. Jag har ju dock visat det här lacket i dagsljus tidigare på bloggen när jag swatchade hela Awakening-kollektionen så det kankse kan vara okej att få se lite skräpiga lysrörsbilder också. Det är ju lite roligt att någon gång visa en aktuell manikyr också.  

Mörklila jellybas med rosa glitter.Två lager lack och fyra lager överlack, ungefär som när jag visade det förra gången. Det blir inte helt slätt men det är bra mycket bättre den här gången vilken nog beror på att jag visste hur knepigt det är redan när jag började måla och därför anpassade tekniken. Jag tog nog flödigare med lack på penseln till exempel, så det är tjockare lager med lack. Det är svårt att gå in och stryka en gång till nämligen då det gärna vill dras med färg på penseln när man gör så. Ett flödigt lager alltså och så hoppas att man får det jämnt över nageln, rätt lång tid mellan lagren så inte andra strykningen skalar av det första lagret och så återigen flödigt med lack. Sen har jag lagt på ett lager Seche Vite och ett lager Savina Fast Drying Top Coat och så avslutat med inm Out the Door. Ändå känner man att lacket inte är helt slätt när man stryker över det med fingret och efter en dag måste man fylla på med topplack. När jag kom hem från jobbet blev det alltså ett fjärde lager av överlack, inm Out the Door igen. Därefter fotade jag lacket under lysrören i köket och nedan i badrumsbelysningen.

När överlacket är nytt så det finns glans i manikyren så är ju Mummy May I rätt fin. Man skulle dock nästan behöva ha med sig en flaska överlack i handväskan och bättra på ett par gånger om dagen för att få det så glansigt.
Nu har jag börjat fundera på om Mummy May I påminner om ett av mina MAC-lack som ligger otestad i en låda. Den heter något med Gothic Girl så jag har köpt den för namnet. Den är nog också lila med rosa glitter, men mindre glitterkorn tror jag. Kanske måste testa den endera dagen... :D

Eyeko Military Polish

Publicerad 2010-11-24 18:23:00 i Naglar i grönt,


Varför inte titta på mer gröna lack som ju behöver komma ut ur arkivet. Just nu bär jag, för den som vill veta, Mummy May I, men det går ju inte att fota i det mörker som vilar över Stockholm. Här är det snö, snö, snö.... Och halt. Och blåsigt. Usch. Bättre då att se på lack jag använde tidigare i år och då blir det denna gång ett från Eyeko. Eyeko Military Polish är en snygg militärgrön som kanske inte är unik men fin ändå.

Det ni ser på bilderna är två medeltjocka lager av ett lite segapplicerat lack som vill bli aningens flammigt på naglarna. Kanske kan man undvika det med tre lager men då undrar jag om det inte blir väldigt mörkt? Man vill ju se att det är en grön liksom...
Det är alla fall fin glans i det och färgen är ju trendig och tuff. Och grön! Grönt är liksom alltid bra.

Claire's Dream Catcher

Publicerad 2010-11-24 07:20:00 i Naglar i grönt,


Här är ett lack jag fick som bonus av Alizarine Claws i somras. Visst är det fint! Vilken tur jag hade!


Claire's Dream Catcher är ett ganska varmtonat mintgrönt med skimmer. Helt annorlunda än mina andra mintgröna som alla har en kall blåton i botten. Jag är förtjust alltså! dessutom hoppas jag att minttrenden är över nu så jag kan känna lite sug efter den här färgen igen. Det blir så uttjatat när färger hypas så pass mycket som mint blev i våras. Tills sist har man liksom sett färgen så många gånger på bilder och bloggar att man helt enkelt inte tål den. Jag känner mig mycket mer pepp på mint nu än jag gjorde för några månader sedan.


Visst är det sött! Tre lager, bra torktid med Seche Vite och enkelt att applicera.

China Glaze Atlantis

Publicerad 2010-11-23 21:34:00 i Naglar - glitter för layering,


Jag visade ju för en tid ett av mina favoritglitterlack, Nail Junkie från Sinful Colors. Då jämförde jag det med Atlantis, till Nail Junkies fördel, men kom på att jag inte visat Atlantis på bloggen. Det måste jag ju göra! Det är ännu ett av de glitterlack China Glaze släppte förra året alltså, de var väl 50 lack som kom då varav många glitter. Atlantis är ett havsblått eller blågrönt lack med holografiska glitter i en lite lätt tealfärgad bas. Den är supertransparent så man måste nästan använda det för layering. Dessutom krävs det många lager för att få till en jämn yta av glitter. Här ser ni tre lager av glittret ovanpå Savina Emerald.


Jag är inte så himla imponerad av det här lacket. Skulle inte rekomedera det. Betydligt snyggare i flaskan än i verkligheten.

IsaDora Cool Camel

Publicerad 2010-11-23 18:36:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag har ju precis bjudit på några tjusiga krämlack i och med LipGloss Bitch beauty-3:a så varför inte fortsätta med mer läckra krämisar? En favorit från IsaDoras höstkollektion är faktiskt den här läckra bruna! Kolla på det! Så snyggt!


Cool Camel är ett lite gråtonat lerbrunt lack som täcker bra med ett lager, det är vad jag har här, men som behöver överlack för glansen. Här är det inget överlack. Det är lätt att måla med, min flaska är av den gamla sorten med den bättre penseln så jag är glad. Vissa verkar ha hittat samma kollektion i de nya flaskorna med vit kork, alltså de med den nya jättepenseln och hälften av mängden till samma pris. Kolla alltså efter de gamla flaskorna om ni ska köpa för de finns uppenbarligen. Jag handlade från Kicks och betalade 59 kronor för min flaska. Då var de dessutom nysläppta så nu kan ni nog hitta dem på rea.

En Beauty 3:a i krämnagellack

Publicerad 2010-11-22 21:48:42 i Veckans bloggtema,

LipGloss Bitch utmanar oss ju varje vecka att visa tre favoriter i en viss kategori. Förra gången var det duschprylar, denna gången är det krämnagellack. Man kan ju tycka att jag väldigt lätt skulle kunna plocka fram tre favoritnagellack eftersom jag är så pass förtjust i lack och har så många. Fel. Jag kan inte välja. Om jag hade haft en färg att hålla mig till åtminstone, men nej. Krämlack. Jösses. All time favourites eller nya bekantskaper? Sommar, höst, vår eller vinter? Begränsningar, jag behöver begränsningar!!

Det blir alltså tre av höstens senaste favoriter bland krämlacken och från de tre översta nagellacksfärg-kategorierna. Tre jag definitivt kan säga att är i topp på listan av de färger de representerar men självklart finns så otroligt många fler krämlack jag älskar. Hur många som helst. Hundratals. Okej, av absoluta favoriter alla fall 20. Eller 30. Krämlack är så himla snyggt! Naglarna blir eleganta och ser längre och smalare ut. Ja, ni vet ju redan det så varför tjata på om sådant. Här kommer mina tre val:


H&M Moody Model

Pure Ice French Kiss

Finger Paints Tough Art to Follow.

Hoppas ni andra har minst lika svårt att välja som jag. Och att ni också berättar om era val i era bloggar. :D

NYX Buzz Worthy

Publicerad 2010-11-22 19:50:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Vill ni se ett sommarinlägg mitt i alla gryniga höstmörka bilder? Varför inte ett från sista juli i år. Så här skrev jag då:
Dags för ett lite foilliknande lack i champagne igen. Ni har ju fått se China Glaze Swing Baby för inte så länge sedan. Det här är ganska likt det tycker jag men om Swing Baby klarar sig med ett eller max två lager så vill nog det här ha tre eller fyra.

Buzz Worthy är ett NYX-lack och jag köper mina NYX från www.cherryculture.com. Det är billigt, bra och ganska snabb leverans. Rekomenderar dem varmt då jag förstått att NYX lack i Sverige kommer kosta runt hundringen. Jag köper mina för några dollar över nätet alltså, så man tjänar mycket på att handla så.

Buzz Worthy är ett champagnefärgat glitterlack som är så tättpackat att det ser ut som en gnistrande metallfolie på nageln. Det kräver några lager för att bli riktigt snyggt men det torkar rätt snabbt så det är ingen jättekamp för att få det på plats. Det har ett systerlack, Sunday Afternoon, som har samma egenskaper men är lite mer rosa i tonen. Båda är superfina!

Sew Psyched med stämplar

Publicerad 2010-11-22 18:59:00 i NailArt,


Essie Sew Psyched är ju ett lack jag gillar. Här är det framme igen men för omväxlings skull blev det stämplar på ringfingret med ett mönster från en platta av Bundle Monster och Konads vita speciallack. Mönstret täcker inte mina naglar på längden så jag har skarvat, dessvärre rätt fult, men på håll tänker man inte på det. Jag är verkligen ingen mästare på stämlar men det är kul att visa de få försök jag faktiskt bär.

BB Couture for Men Pipe Bender

Publicerad 2010-11-21 15:44:52 i Naglar - duokromatiska,


Kommer ni ihåg när jag visade Pipe Bender på bloggen och fick veta att det inte var rätt lack i min flaska? Jag mailade ju Kim på Overall Beauty och hon konstaterade också att det var fel lack. Jag ville få rabatt på en ny flaska av rätt lack men det gick inte att ordna om jag inte skulle byta min mystiska flaska mot ett nytt lack och det kändes himla onödigt och framförallt kostsamt att börja skicka lack fram och tillbaka. I fredags kom alltså en överaskning för mig, nämligen en ny flaska Pipe Bender från Kim! 


Helt klart ett annat lack. Mörkgrönt med duokrom i lila. Inte så himla snyggt i mina ögon men det har något av samma smutsiga ton som OPI Glacier Bay Blues och den tog det ett tag innan jag gillade också. Okej, det är ju grönt och grönt är alltid snyggt. Speciellt mörkgrönt, men det lila i det gör att den i vissa ljus ser mer mörkblå ut och i många fall mest liknar en gammal parkbänk i grönsvart gjutjärn. Vad negativ jag lät nu, det är ju ett fantastiskt lack för det är grönt, unikt och lättlackat. En viss platthet får man leva med. Jag ska lägga på flakes tror jag och ha det imorgon. Vem vet, det kanske är ett turlack eller ett lack jag lär mig att älska som GBB. På bilderna är det förresten så mycket snyggare än i verkligheten för man ser inte det lila, bara det gröna. Utom på sista bilden men där ser det ändå okej ut.

China Glaze Retro Diva - sammanfattning

Publicerad 2010-11-21 08:18:00 i Nagellack - kollektioner,

Det här är ännu en sammanfattning av en China Glaze kollektion. En sammanfattning som borde gjorts för länge sedan men som dragit ut på tiden något otroligt. Det är Retro Diva, höstkollektionen 2009, som kommer här. Sista lacket till den här sammanfattningen snabbswatchades igår för jag hade inte fotat det någon enda gång jag burit det. Den här kollektionen har jag köpt på mig successivt. Det började med några få, Stroll, Let's Groove och Short&Sassy tror jag, men jag kan minnas fel. Sen har jag köpt på mig fler och fler och fler och i våras insåg jag att det här är en kollektion där jag måste ha alla lack oavsett färg. Alla har ett fantastiskt glow i sig och är förhållandevis lättlackade. Enligt mig är Cords, Let's Groove, Stella, Short&Sassy, Skate Night och Drive in samt Free Love nödvändiga. Och kanske Stroll. Vilka av dem har ni och vilka gillar ni bäst? 

Cords

Stroll

Let's Groove

Stella

Skate Night

Thunderbird

Short&Sassy

Drive in

Street Racing

Free Love

Cruisin'

Far Out

China Glaze Thunderbird

Publicerad 2010-11-21 08:10:00 i Naglar i rött,


Sist ut av Retro Diva-lacken är vackra, röda Thunderbird. Den har faktiskt använts flera gånger men i så dåligt ljus att den inte kunnat fotas. Det här är en snabbswatch, slarvig och eländig, bara för att få med den på bild så jag blir klar med kollektionen.


Det är ett ljuvligt lack. En vacker djupröd med samma inre glöd som alla Retro Diva. Utmärkta egenskaper också. Två lager täcker bra och det torkar utan problem med Seche Vite. Det är inte unikt, det kan jag inte påstå, men det är bra och fint och härligt. Om man inte har en väldig massa mörkröda skimmerlack i den här nyansen så rekomenderar jag gärna Thunderbird. En aningens kallare och ljusare än OPI Pretty at the Premiere, tror jag, men jag har inte gjort någon jämförelse.

Color Club Snakeskin

Publicerad 2010-11-20 16:09:01 i Naglar i svart, grått, silver,


Color Club Snakeskin är dagens lack. Silver, eller kanske snarare tenn, med guldskimmer. En otroligt läcker färg från Color Clubs höstkollektion Untamed Luxury.


Som vanligt är formulan bra. Lätthanterlig och smidig att lacka med. Det är tre lager lack på bilderna, men två hade räckt utan problem. Det blev tre eftersom jag lyckades klämma till pekfingernageln så den har en inåtgående buckla som jag försökte maskera med det tredje lagret. Det funkade inte så bra. Jag lyckades dessutom få ett hack efter en pennudd på ringfingret. Lite otur på det sättet men förmodligen lackar jag ändå om imorgon så det får vara så här nu.


Novemberljuset är verkligen ingen vän av nagellacksfotande så bilderna kan tyvärr inte visa hur vackert det här lacket verkligen är. Helt klart ett av dem som måste skaffas från denna kollektionen. Kanske det enda absoluta måstet. Jag har köpt några få av dem och den här toppar absolut listan om man tittar på dem jag har vad gäller unicitet och egenskaper. Full pott till Snakeskin alltså!


Sminkans nakna sanning

Publicerad 2010-11-20 15:37:49 i Allmänt,

Jag tänkte vara lite solidarisk med Anne på Nailtastic och visa upp mina missfärgade naglar. Jag har inte riktigt lika illa infärgade naglar än men kan ju inte direkt skryta med de mest fräscha heller... Tre år av nagellack varje dag sätter sina spår. Underlack är inte min grej, jag nöjer mig med mina nagelstärkare. OPI Natural Nail Strengthener eller Seche Rebuild är mina trogna vapendragare. Utmärkta sådana på alla sätt enligt mig.

Nå, vågar ni andra? Det känns nästan lite oanständigt att visa upp naglarna så här. Usch! *ryser*

China Glaze Skate Night

Publicerad 2010-11-20 09:03:00 i Naglar i rött,


China Glaze Skate Night hör till Retro Diva-kollektionen. Min favoritkollektion tror jag, alla fall vad gäller lackens glöd och perfekta formula. Det här är de bästa China Glaze-lacken jag äger.

Skate Night är en kall röd med lila underton. Det är alltså en rödbetsnyans. Jag gillar dem. Emma hävdar förstås att det är en lila och inte en röd men i min bok är den röd.

Massor av skimmer precis som sina systerlack. En inre glöd i lacket. Mycket vackert!


Välpigmenterat, täcker på två lager utan problem, och det torkar snabbt med ett lager Seche Vite.

Moody Model möter Nail Junkie

Publicerad 2010-11-19 16:17:21 i Naglar - glitter för layering,


Eftersom jag precis lade ut Moody Model och faktiskt bar det i fyra dagar, varav tre med glittertippar, kan jag ju visa glittertipparna med. Sinful Colors glitterlack Nail Junkie är ett av de allra vackraste glitter jag äger. Om China Glaze Atlantis varit så här snyggt hade jag älskat det, men tack och lov så har jag hittat den bättre och blingigare versionen av det i Nail Junkie. Supersnyggt!

Som vanligt har jag en "halvnagelglittermanikyr" och basen är H&M Moody Model. Nail Junkie i ett lager på halva nageln. Som ni ser är det olika storlekar och färger på glittren och det ger ett otroligt djup åt det. Det gnistrar och glimmar alldeles otroligt och jag har fått massor av komplimanger för naglarna. Jag är så förtjust i den här manikyren och även om den är borta nu så hade jag den rekordlänge utan att tröttna. Fantastiska färger ihop och ett fantastiskt glitterlack!

H&M Moody Model

Publicerad 2010-11-19 16:00:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Ett av hösten 2010:s snyggste lack kommer från H&M. Moody Model är en underbar tealblå färg i en härlig krämformula som glider på nageln som smör. Ett lite tjockare lager täcker nageln och är enklare att måla med en två tunna, som man kanske vanligen skulle ha gjort.

Glansen är underbar, torktiden helt okej med lite snabbtorkande överlack och det håller bra. Jag bar det i fyra dagar utan att det chippade eller såg det minsta slitet ut, i och för sig med glitter på tipparna men ändå. Jag älskar det här lacket! Jag älskar färgen och jag älskar lystern och ja... allt!

Har du vägarna förbi H&M så missa inte den här juvelen bland deras lack! Enda nackdelen är att det lyckades färga av sig på min tumnagel så den är svagt blågrön nu. ;D

Glitter!

Publicerad 2010-11-18 16:45:00 i NailArt,


Ibland spårar jag ur och får någon sorts glittergalenskap. Det kan yttra sig i att stora mängder strass klistras fast på naglar eller i en ögonmakeup och det kan också yttra sig i att jag inte kan avstå från glitteraccenter som sedan sakta breder ut sig tills de helt tar över. Här började jag helt lugnt och stilla med en manikyr med BB Couture Eve. Ett brunaktigt lack med grönt microglitter. Tipparna skulle bara få en liten aningens av ljusgröna glittret Meadow Sparkle från Nubar. Så som jag brukar göra. Nu sitter jag med dessa glitterbomber till naglar och känner lite att va fan, det kan väl vara kul? Imorgon kan jag lacka om med ett stillsamt krämlack. ;D


Meadow Sparkle på en tredjedel av nageln, det är ljusgrönt inte guldfärgat som bilderna vill visa. Ni vet, det är vinter och mörkt och dessa bilder är fotade i badrummet. Förutom Meadow Sparkle är det China Glaze Fairy Dust, inm Northern Lights Silver och inm Northern Lights Hologram. Trots att färgerna blev lite mer gyllene än verklighetens som alltså har en aningens grönare ton så ser man glittrigheten rätt bra tycker jag. Fast glitter är ju alltid bäst i verkligheten. Kameran kan inte fånga det hur man än försöker.

BB Couture Eve

Publicerad 2010-11-18 11:25:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Adam blev inte min favorit och hans motpart Eve är kanske inte heller nummer ett på min lista. Tur att de har varandra. Sen måste jag säga att jag absolut inte ogillar Eve.


En mörk, brungrönaktig bas med turkosa och gröna microglitter i. Väldigt "BB Couturig" måste jag säga. Den är klädsam på mina naglar jag gillar att titta på färgen och jag tycker glittret kommer fram bra. Helt klart godkänt på det sättet. Jag hade nog ändå förväntat mig mer. Det är snyggt, det är unikt, det är bra formula... vad saknar jag? Jag vet inte själv.

Så här ser det alla fall ut i novembermorgonljus. Helt okej. Bättre än de flesta BB Couture med glitter. Jag ska inte klaga på Eve, hon är bra. Fin men inte hänförande. 

Beige smink...

Publicerad 2010-11-18 06:08:00 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Här kommer ännu ett litet sminkinlägg för att bryta av mot alla nagellack. Det är världens tråkigaste smink dock, så förvänta er inget uppseendeväckande. Det är en bas av GOSH! ögonskuggestift i beige, det är Coastal Scents Hot Pots i gråvitt och mellanbrunt och det är lite, lite mascara. Jag kan inte ens säga att det gjorde någon skillnad från att vara osminkad. Jo, att jag fyllde i brynen hjälpte kanske upp så jag såg lite piggare ut. Det intressantaste här är nog mina lila kontaktlinser som jag älskar!

BB Couture for Men "Adam"

Publicerad 2010-11-17 20:09:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Efter att ha haft China Glaze på tapeten under en lång tid så har arkivet byggt upp en ansenlig mängd med inlägg om andra lack. Här är ett från för några veckor sedan. Adam är en ganska snygg kille från BB Coutures kollektion Infamous Lovers. Hans kvinnliga motpart är Eve som jag kommer visa vid något annat tillfälle.


Det är mulet och regn när jag står och fotar det här lacket på min balkong. Oktober dessutom. Inget bra ljus för att fånga skimret. Det syns bäst i flaskan på mina bilder. Det framträder mer än mina bilder visar även på naglarna i t.ex elektriskt ljus. Basfärgen är en sorts barkbrun nyans med svag grönton och så är det ett kopparrosa skimmer i det. På bilderna tycker jag Adam är rätt ful faktiskt, men jag upplever inte att han är så tokig när jag tittar på mina naglar.

Två lager av lacket och så Seche Vite på det. Helt okej formula och torktid men inget enastående.

Sammanfattning av Tis the Season to be Naughty or Nice

Publicerad 2010-11-17 06:31:00 i Nagellack - kollektioner,

Igår publicerade jag det sista inlägget med mina swatcher av China Glaze limited edition lack inför den här julen. Dags för sammanfattning alltså. Här kommer ett inlägg med en bild på varje lack och länk till originalinlägget så ni kan se fler bilder om ni är intresserade.

Naughty or Nice

Sugar Plums

Mommy Kissing Santa

Phat Santa

Ruby Deer

Party Hearty

Mrs Claus

Misteltoe Kisses

Jolly Holly

Peace on Earth

Jingle Bells

Midnight Kiss

Cheers to You

Frosty

Snow

Little Drummer Boy

China Glaze Misteltoe Kisses

Publicerad 2010-11-16 20:24:00 i Naglar i grönt,


Yay! Sista swatchen av jullacken från China Glaze! Det är en härlig kollektion men faktum är att jag längtar efter att få visa lack från lite andra märken också. Fast jag måste säga att kollektionen är både omväxlande och vacker.
Som ni kanske minns så skrev jag i inlägget om Mrs Claus att jag dragit mig lite för att prova de båda glitterlacken ur den här kollektionen (jag räknar inte Party Hearty för den går ju i princip inte att använda på egen hand) eftersom jag var rädd att det skulle bli så många lager av dem. Det blev det inte utan båda klarar sig med två strykningar över nageln. Fantastiskt!


Misteltoe Kisses är en vacker, sval grön med mer färg än man tror när man ser flaskan. Den blir rätt mörk i basen och så ljusas intrycket istället upp av det vackert mintgröna glittret. Glittret är ljuvligt gnistrande och lacket ger ett fantastiskt fint intryck på nageln. En färg som dessutom inte känns begränsad till julen, det här glittret kan man ju ha året runt!

Jag är mycket förtjust och kan inte säga annat än att det här lacket är en vinnare i kollektionen. Det är dessutom inte alls så rufft på ytan som man kan tro när man ser hur glittrigt det är utan klarar sig rätt bra med ett lager överlack. Hänförande alltså, på alla sätt!

China Glaze Frosty

Publicerad 2010-11-16 05:48:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Näst sist ut av lacken från China Glaze julkollektion blir Frosty. Den ser underbar ut i flaskan men jag har läst på andra bloggar att den är aningens skir. Jag valde att lägga två lager av den ovanpå det vita krämlacket Snow så jag skulle få det opakt. Det fungerade fantastiskt bra!

Som ni ser är det ett mjukt elfenbensvitt med glassfleck-skimmer. Det har liknats vid mitt hatobjekt nummer ett bland vita lack, White Kwik Silver men tack och lov är de inte så lika. Frosty är mycket snyggare enligt mig.


Två lager alltså, och över ett opakt krämlack i vitt. Det har samma sockerbitsvita färg som Zoya Ginessa och det känns lite omodernt men jag kanske vänjer mig och lär mig älska det? Ginessa är dock ett bättre val om ni är sugna på just sokerbitsvitt för en täcker med två lager.

China Glaze Jingle Bells

Publicerad 2010-11-15 20:32:00 i Naglar i guld, koppar, brons,Vi fortsätter med att pumpa ut jullacken från China Glaze. Nu är det inte så många kvar. China Glaze Jingle Bells är ett lite koppartonat guldlack, eller rödguld kanske man kan kalla det? Samtidigt stöter det i kamel. En underlig färg men snygg på sitt sätt. Det är inte en foil, som jag förväntat mig efter de silver- och guldfärgade foillack jag swatchat innan denna. Istället är det en sorts skimmer som påminner om frost om jag inte helt är ute och cyklar. En varm, ganska diskret färg som är passande till höstens färger, se bara hur väl den smälter ihop med de gulnande klematisbladen nedan. Fint skimmer men inget överdåd. Två lager är täckande och torktiden är helt okej.


China Glaze Little Drummer Boy

Publicerad 2010-11-15 17:14:00 i Naglar i blått,


Av lacken i Tis the Season to be Naughty or Nice är det här den sämsta att måla med. Alla fall första gången jag provar. Det blir total översvämning på naglarna och jag är blå över hela fingrarna innan det experimentet är slut. Jag blir tvungen att helt göra om swatchen på lacket och här är försök nummer två. Det gick betydligt bättre.


När jag testar den här gången stryker jag av penseln noga innan jag för den mot nageln. Tunt, tunt målar jag sedan ett lager per nagel och får bättre kontroll än jag hade vågat hoppas. Så här ser det ut när jag är klar. Ingen clean up eller så utan direkt efter lackningen. Så ska ni använda det här lacket så var noga med att stryka av överflödet på penseln. Eftersom ett supertunt lager täcker så torkar det också fort. Sen är det en lite halvtrist färg. Väldigt mörkt blå med lite ljusare skimmer men nästan svart i de flesta förhållanden.

Book of Shadows möter Shady Lady

Publicerad 2010-11-14 21:39:32 i Emmas FOTD 2010,

Länge sen jag bloggade, men jag gör ett försök till uppryckning och visar lite smink. Här kommer en sminkning som är rätt ny, jag hade den faktiskt igår. Inte helt överraskande har jag använt book of shadows, som nog har varit den här höstens mest flitigt använda skuggor för mig. Som ni kanske minns köpte jag ju en palett från the Balm i somras och även den har fått vara med i denna sminkning.

Hyn
Foundation: Kanebo Sensai Cellular Performance Cream Foundation Special CF 11 med en skvätt Neutralizer Yellow från MUS
Concealer: MAC Select Covder Up Concealer NW 20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush Dainty

Ögon
Ögonbryn: Clarins brynpalepp, mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Urban Decay, kush, Radium och the Balm Bossy Bobby

Highlighter: the Balm Devlish Danielle

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Urban Decay Zero
Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Demi Luvies

Läppar
Läppstift: Make Up Store Nude

På en bas av Shadow Insurance ligger i inre ögonvrån gröna Kush, på mitten av ögonlocket turkosblå radium och längst ut blåa Bossy Bobby. Orkar inte skriva så mycket mer, känner att jag måste komma tidigt i säng ikväll och jag tror att ni fattar hur jag använt de andra produkterna. Hoppas att ni allesammans har haft en riktigt bra helg och att ni känner er redo för den kommande veckan. Min helg ha varit bra, men ack vad snabbt den har gått. Ser fram emot nästa helg, då ska jag dessutom vara ledig tre dagar, hjälp vad underbart!

China Glaze Phat Santa

Publicerad 2010-11-14 19:37:00 i Naglar i rött,


Jag försöker få ut mina China Glaze swatcher så fort som möjligt nu eftersom de är klara så ni får en till idag. Phat Santa är det något mörkare av årets två krämlack i China Glaze julkollektion. Det är en sorts jellyformula som även efter tre lager visar VNL, något jag avskyr, men färgen i sig är härligt tomteröd och har fin glans. Inte fullt lika lysande rött och glossigt som Ruby Deer från samma kollektion men helt klart snyggt.


Rött, jelly och glansigt alltså. Tre lager och lite seg torktid. Inte min favorit men absolut inte ett dåligt lack om man gillar jelly. Nedan ser ni det i skuggan.

En Beauty 3:a

Publicerad 2010-11-14 16:35:19 i Veckans bloggtema,

Lipgloss Bitch har dragit igång en ny kategori på sin blogg och utmanar oss andra att hänga på. Kul, tycker jag! Ett jättebra initiativ som jag applåderar! Hon börjar med tre saker som finns på duschhyllan just nu. Självklart delar jag med mig av mina favoriter i duschen idag och hoppas många fler hakar på!

Min Beauty 3:a den här gången är följande:

1. Kings&Queens duschgel

Jag älskar, älskar, älskar Kings&Queens och har just nu två av deras duschtvålar, Queen Isabella med doft av apelsin och kanel och favoriten Queen Nefertiti som doftar honung. Självklart åtföljs det av bodylotions i samma doft, faktum är att jag normalt sett har fyra olika, alltså även den med citronblomsdoft och den som luktar socker, vad det nu är för lukt egentligen...

Tre av mina fyra bodylotions fick vara med på bild, den fjärde glömde jag plocka med, men ni fattar grejen ändå. De är suveräna och väldoftande och helt beroendeframkallande!

2. På morgonen vill man ju gärna ha en uppiggande doft i duschen, gärna citrus. Kings&Queens citronblomma är slut just nu men dessa båda finns:

Lidls gamla härliga citrondoftande duschkräm som de dessvärre gjort om så den inte längre är lika fantastisk. Dumma Lidl! Men jag har ett par kvar av den gamla sorten som jag plockar fram ibland. Som alternativ kör jag Family Fresh citrusdoftande duschkräm som inte är lika rund och fyllig i doften men som känns uppiggande och är billig så man kan slösa med den, precis som man kan med den från Lidl. Eller kunde när den fortfarande fanns.

3. Man kanske inte bara ska visa duschtvål. Schampoo och balsam är också viktigt och står definitivt på hyllan.

Här är mina absoluta favoriter. L'oreals honungsdoftande schampoo och balsam. Märker ni en trend här? Ja, jag älskar honungsdoft! Det här är dessutom en doft som sitter i länge och håret blir mjukt, lättkammat och mår bra. Kan inte tänka mig att byta bort dem mot något annat som det känns nu. De har varit favoiter i över ett år.

China Glaze Cheers To You

Publicerad 2010-11-14 16:02:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Cheers to You är det snyggaste silverlacket sedan ZoyaTrixie och det vill inte säga lite!

De är ganska likvärdiga att lacka med, ett till två lager täcker, torktiden är snabb och det är supergnistrande silverfoil som syns på ens naglar sedan. Jag älskar dem båda!


Cheers to You är ett limited edition-lack från China Glaze julkollektion Tis the Season to be Naughty or Nice och det här är ett av dem man borde snappa upp enligt mig. Helt klart ett av de bästa i sin klass. Jag bildspammar lite så ni får njuta av dess skönhet!


Finger Paints Tough Art to Follow

Publicerad 2010-11-13 20:42:00 i Naglar i grönt,


Undrar ni vilket lack det blev efter att jag swatchat färdigt mina jullack från China Glaze? Jag valde något helt annat nämligen, något sofistikerat och elegant! Jag har haft den stora turen att bli inblandad i ett litet lackbyte med Kris på bloggen My Lucid Bubble och på det sättet har jag kunnat lägga vantarna på lite lack från amerikanska märket Finger Paints. Det här är först ut av dem att testas och det är en helt igenom positiv upplevelse.


Tough Art to Follow är ett riktigt mörkt grönt lack med jellyformula. Det är riktigt snyggt och dessutom lättlackat! Det är bra kontroll med penseln, bra formula på lacket och det torkar fort och har hög glans! Inga minus alltså. Det är så mörkt att det framstår som svart i svagt ljus men eftersom det är jelly så blir det lite mer transparent än t.ex OPI- och Zoyavarianterna. Det är dessutom så mycket lättare att få jämnt och snyggt på naglarna än mitt andra riktigt mörkgröna jelly från Ruby&Millie. Sen ska jag kanske också säga att jag älskar alla de lacken och även de snäppet ljusare gröna krämlacken som finns i min samling så de har alla en välförtjänst plats i lacklådorna. Den här kan dock tänkas vara favoriten av de mörka om jag måste rangordna. ;DLove Lost...

Publicerad 2010-11-13 16:03:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Idag är det ögonskuggor från den kollektion som Overall Beauty tagit fram tillsammans med Gabrielle Faust. Det är en samling matta ögonskuggor med ett eller två skimmer som kan användas som accenter. I dagens look är det matta, bruna Aftermath och likaledes matta, rosa Love Lost som fått en aningens skimmer i vitt med Sanctified Snow från samma kollektion.

Som bas använde jag min älskade, älskade stiftskugga från GOSH!. Sedan gjorde jag en inkortad v-form, lite rundad i ytterkanten, med Aftermath. Samma skugga ligger även under ögat. Rosa Love Lost är sedan målad på ögonlocket och i överkanten av den bruna. Slutligen är det en matt, ostronvit highlighter från Coastal Scents Hot Pots under brynet och vissa skimmeraccenter med Santified Snow. Lite svart kajal som inliner. Mascara.

China Glaze Mrs Claus

Publicerad 2010-11-13 12:02:54 i Naglar i rött,


Jag måste säga att jag dragit mig för att testa både det här och Misteltoe Kisses från China Glaze julkollektion Tis the Season to be Naughty or Nice. Jag trodde de skulle vara väldigt transparenta och kräva väldigt många lager för att funka på egen hand. På blogg efter blogg har jag dock sett vackra bilder och läst hänförda recensioner så denna lördagförmiddag beslöt jag åtminstone swatcha dem och se om jag också skulle gilla dem.


Gjorde jag det då? JA!!! Mrs Claus är precis så underbar som alla andra sagt. Det här är två lager och det är ingen VNL som syns i verkligheten och det gnistrar och glimmar och är jättefint! Att det för mig är mer vår och sommar i färgen än jul spelar ju ingen roll. Det är superfint och skulle kanske kunna ta sig in på min topp fem av rosa lack. Eller vadå kanske, nej, den är med på den listan!

Här ser ni det utan överlack eftersom det bara var en swatch. Det blev ändå inte så skrovligt och ojämnt på ytan som jag trodde utan känns relativt slätt när man rör det. Det torkar dessutom fort. Jag är imponerad!!  Det här är så himla värt att äga!

Jag vet inte vad mer jag ska säga. Den här är värd hypen. Så mycket bättre och finare än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

Mer höst-nail art

Publicerad 2010-11-13 08:21:00 i NailArt,


Ni kanske minns att jag nyligen visade en manikyr jag gjort med stämplade löv. Jag gillade idén och ville försöka göra samma sak men bättre. Jag vet inte om det här blev bättre, men det är en ny version på samma tema.

Basen är Sinful Colors Color Scare i orange. Sen har jag stämplat olika löv överlappande varandra med plattor från Bundle Monster och Konads speciallack i svart samt China Glaze Passion i guld. Slutligen gjorde jag lite röda prickar som föreställer bär med China Glaze Ruby Deer och ett dotting tool.

Lite rörigt blev det och guldet är inte täckande nog för att läggas över svart, men jag hade ändå kvar manikyren en dag för att känna efter om jag gillade den eller inte. Jag kom aldrig fram till något entydligt svar men jag kan tänka mig att experimentera vidare med detta i framtiden.

Ni får en inomhusbild på min högerhand också, som omväxling. ;D

China Glaze Sugar Plums

Publicerad 2010-11-12 14:35:00 i Naglar, vampy,


Sugar Plums är ett underbart vinrött med små microglitter som fångar regnbågens alla färger. Två lager täcker och det torkar fort. Enda minuset är att det kräver två-tre lager överlack för att få glans och även efter det ser man att det är lite knöggligt under överlacket.


Ändå en färg jag verkligen gillar. Jag bar det här i flera dagar på min semester efter att jag swatchade en stor del av kollektionen just för att jag verkligen trivdes i den här nyansen. Lacket kommer från julkollektionen Tis the Season to be Naughty or Nice och är ett limited edition lack.

China Glaze Party Hearty på MKS

Publicerad 2010-11-11 16:01:00 i Naglar - glitter för layering,Många har verkligen varit förtjusta i Party Hearty, det rödgröna glittret från Tis the Season to be Naughty or Nice som är China Glaze julkollektion för 2010. Det är roligt, det är det, men så fantastiskt vet jag inte om jag tycker det är. Det blir inte helt jämnt spritt över nageln och det behöver något under, enligt mig, för som ni ser är det långt från täckande med två generösa lager över Mommy Kissing Santa, det röda skimmerlacket ur samma kollektion.

Det är annorlunda och mycket bättre på nageln än jag förväntat mig, det måste jag säga. Det är unikt vilket alltid ger pluspoäng. Hur ofta det kommer användas är en annan sak. Går det ens att ha om det inte är julafton? Jo, det måste ju gå, men det känns väldigt hårt nischat till julhelgen, vilket ju inte är fel. Priset på China Glaze om man handlar från t.ex min favorit e-tailer www.8ty8beauty.com är dessutom så pass lågt att man kan unna sig en flaska lack som bara används på julafton. ;D


Jag bildspammar så ni verkligen ska ha alla vinklar och ljus.

China Glaze Mommy Kissing Santa

Publicerad 2010-11-11 06:06:00 i Naglar i rött,


China Glaze Mommy Kissing Santa är ett utomordentligt trevligt rött skimmerlack. Inte extraordinärt på något sätt, men trevligt och snyggt. Min mamma älskade det och bär det just nu som pedikyr. Lacket har lite av samma glow som man hittar i Retro Diva-kollektionen och det täcker mindre naglar med ett lager, två krävs för längre naglar.


Jättefint skimmer men en färg som känns som vi sett den förut. Namnet är dock bedårande och jag har sjungit "jag såg mamma kyssa tomten jag..." i dagar efter att jag provade detta. Klar julkänsla alltså!

China Glaze Midnight Kiss

Publicerad 2010-11-10 05:50:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


China Glaze Midnight Kiss är ett underbart guldfoil-lack som täcker med två lager och är superenkelt att måla med och torkar fort. Helt perfekt alltså!


Oerhört fin och neutral guldfärg som fungerar bra mot rosa hud. Enormt vackert skimmer. Jag är verkligen förtjust i det här lacket och har burit det som manikyr efter att att jag swatchade igenom halva kollektionen nu när jag hader semester. helt klart väl värt att köpa från julkollektionen Tis is the Season to be Naughty or Nice som China Glaze släppt i år.


China Glaze Jolly Holly

Publicerad 2010-11-09 18:33:11 i Naglar i grönt,


En snygg mörkgrön med varm underton är Jolly Holly. Två lager täcker och det är ett ypperligt lack att måla med. Inga klagomål på den alltså! Jag är förtjust över att China Glaze i sin julkollektion ger oss två olika gröna skimmerlack som båda är varma i undertonen. Det gör att de sticker ut lite.

Lättlackat och bra alltså, snabb torktid. Ett lack jag rekomenderar! Det tillhör årets julkollektion från China Glaze och är ett limited edition-lack så knip det genast från närmaste e-tailer! ;D

Vintergrön

Publicerad 2010-11-09 06:01:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Ni vet ju att jag älskar gröna ögonskuggor mot bruna ögon. Idag bär jag mina bruna kontaktlinser så det blev alltså en enskuggesminkning i grönt, igen. Det har hänt många gånger. Idag är det den mörkgröna, matta skuggan jag köpt från Coastal Scents Hot Pots. Basen är som vanligt GOSH! stiftskugga i beige. Sen är det en ram av Tigis gröna kajalpenna runt ögat. Därefter den gröna ögonskuggan på hela ögonlocket och under ögat. Slutligen en gråvit highlighter som även den är från Coastal Scents Hot Pots. Lite mascara. Klar.

China Glaze Snow

Publicerad 2010-11-08 18:33:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Snow är en av favoriterna från Tis the Season to be Naughty or Nice-kollektionen från China Glaze. Det här är verkligen snyggt för att vara vitt och till och med min mamma (som inte är ett fan av krämlack) blev förtjust i det när hon såg det på. Det kanske kräver lite längd på naglarna för att komma till sin rätt dock.


Mjukt vitt krämlack som blir jämnt och snyggt med två lager. Jag älskar det! Det är riktgit klädsamt för att vara vitt och utses härmed till favorit bland alla de vita jag äger! Bra formula, fin nyans och allmän perfektion! Det är superenkelt att måla med, inget rinn, dropp eller kladd. Det blir inte strimmigt heller, något som vanligtvis händer mig med vita lack. Glansen är jättebra dessutom, utan överlack på bilderna men ändå spegelblankt. Eftersom det här är en swatch hade jag inget underlack heller så ojämnheter i nageln kan skymta fram men det är inte lackets fel.

China Glaze Ruby Deer

Publicerad 2010-11-07 08:30:00 i Naglar i rött,


Lysande rött jellylack är Ruby Deer från China Glaze julkollektion Tis the Season to be Naughty or Nice. Jag är ju konstig för jag gillar inte jelly, något många andra nagellacksälskare gör. Jag hatar nämligen VNL och som ni ser så är det det man har även efter tre lager av denna skönhet.

Färgen är fantastiskt brandbilsröd men som sagt, jelly är inte min grej. Jo, om jag har ett beigefärgat opakt lack i botten. Det kan det kanske vara värt att testa med det här lacket för ser ni vilken enastående glans det har? Det är dessutom utan överlack!


Höstlovsmanikyr

Publicerad 2010-11-06 17:55:15 i NailArt,


Jag har burit en del lack från China Glaze julkollektion, swatchat ännu fler faktiskt, och ett av dem ser ni i inlägget innan detta, men det här är min nuvarande manikyr. Den ska bort ikväll och jag är inte helt nöjd med den, men jag fotade den ändå för det är så sällan jag faktiskt stämplar och försöker vara kreativ nu för tiden. Jag ska bli bättre på det har jag tänkt, för det är ju ett sätt att förnya sig och ha roligt med sina lack. Det här är lövstämplar från Bundle Monster i rött och svart speciallack ovanpå guldfoillacket Midnight Kiss från China Glaze julkollektion Tis the Season to be Naughty or Nice. Stämplarna flöt ut lite av överlacket, men ni får ha överseende med mig då jag knappast är nailart-tjejen med stort N. Emma är mycket bättre på att fixa snygga manikyrer med artistiska inslag. jag funderar på att försöka göra det här i en annan konstellation, t.ex med röd bas och löv i svart och guld. Ska fundera lite till så får vi se om jag orkar börja med stämplar igen så snart inpå denna.

China Glaze Naughty or Nice

Publicerad 2010-11-06 17:49:37 i Naglar, vampy,


Okej, här kommer det lack ur China Glaze julkollektion som jag gillar minst. Jag börjar alltså med det sämsta och så jobbar vi oss upp. Jag har massor med inlägg på lager nu med lack från kollektionen, både swatchade och sådana jag burit som manikyrer, men den här blev det bara en swatch på för den är så hemsk. Usch och fy vilket bekymmer jag hade med detta. Naughty or Nice, en mörkt vinfärgad jelly som inte vill bli jämn... Flammig, flammig, flammig och tre lager. Hatar!

Färgen är traditionellt vampig och man har den i tusen varianter sedan innan, kanske inte i jellyformula men ändå. Jag är ingen stor älskare av jelly så det klarar jag mig utan. Jag tycker det här ser hemskt ut och faktum är att jag ogillade att måla med det så mycket att det inte kommer få en ny chans. Tyvärr.


Naughty or Nice var enligt mig inte så nice... :D

L.A.Girls Rock Star "Paparazzi"

Publicerad 2010-11-05 22:51:00 i Naglar i rosa,Varför inte fortsätta på den rosa trend Emma och jag glidit in på nu i höst. Vi visade ju våra rosa nagellacksfavoriter och Emma fortsatte med en manikyr i rosa och svart. Jag är inte sugen på att bära rosa men väl på att visa ett inlägg från i somras. Ni har säkert förstått vid det här laget att jag verkligen gillar mina L.A.Girl Rock Star-lack. Ett av dem är detta, rosa Paparazzi. Ett riktigt snyggt rosa lack men oerhört skirt.

För att komma undan problemet med skirheten valde jag att lägga Paparazzi ovanpå rosa Chic från L.A. Girls Disco-lack. Det är ett mellanrosa krämlack som gör sig utmärl´kt som bas för skirare lack. Det påverkar inte färgen på Paprazzi men instället för fem frustrerande lager kommer jag undan med tre, ett av Chic och två av Paparazzi.Här ser ni Paparazzi både i solsken och i ljus skugga. Det är ett skarpt rosa lack med massor av små glitter, eller stora skimmerpartiklar, beroende på vilken policy man har. Det är oerhört vackert och väldigt levande i ljuset. Det verkligen gnistrar och glimmar.


Visst är det skönt nu i november med lite bilder från juni... :D

Last Call Bordello

Publicerad 2010-11-05 06:08:02 i Emmas FOTD 2010,

Även lite smink hann jag med förra helgen. Egentligen hann jag med flera sminkningar, men helgen var rätt stressig med många turistattraktioner och restaurangbesök, så jag fotade bara en enda sminkning, en ganska snäll historia i rosa toner som jag gjorde med min Book of Shadows och med lite hjälp av Naked-paletten. Jag är ganska nöjd med sminket, men Last Call som ligger på yttre halvan av ögonlocket var helt klart i mesigast laget, den är betydligt mörkare i asken än vad den blir på ögonlocket, i alla fall på mig.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Sunshine

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up i NW20

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Blush Pleasantry

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Bordello och Last Call

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Ardell Babies

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare


Enkelt och ljust, men ganska sött tycker jag det blev. Sen blev inte bilderna jättebra som ni ser. Noll skärpa i blundbilden, men jag kastar med den ändå. Hoppas nu att ni alla får en bra fredag och en riktigt härlig helg:)

 

Svartrosa graffiti

Publicerad 2010-11-04 06:52:42 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Förra veckan när vi skrev om rosa nagellack så lyckades jag inspirera mig själv till att bära rosa lack i helgen. Superfina Sphinx purple blev det. Och när jag hade ett så färgglatt lack tyckte jag det kunde vara kul att testa Isadoras svarta Graffiti-lack ovanpå. Sminkan köpte detta till mig och jag har haft det i typ en månad men inte kommit mig för att testa. Nu gjorde jag hur som helst det och det är jag inte ledsen för, för hjälp vad häftigt! Jag hade ett liknande lack från Max Factor för typ 10 år sen och det var inte alls bra i kvaliteten. Det här däremot, akta er vad bra det var. Tydligt mönster omedelbart, det gick alldeles strålande med överlack på och inga problem med hållbarheten, vilket Max Factors lack tyvärr hade stora problem med. Himla kul lack tycker jag, och ja jag vet att alla redan har upptäckt det, men jag ansluter mig till den imponerade skaran:)

L.A.Girl Metal Obsidian

Publicerad 2010-11-03 22:10:00 i Naglar i svart, grått, silver,


L.A.Girl Metals är ju en serie med helt underbara lack. Svarta Obsidian har alla chanser att ta sig en topp tre plats vad gäller alla mina svarta och det är inte dåligt!


Här ser det lite tjockt ut men det är för att jag lackade över en gammal tråkig manikyr. Det är det som är så bra med det, det är så opakt. Jag kommer undan med ett lager och kan ändå täcka över en annan manikyr utan att den syns igenom. Jag gör så ibland för att slippa lacka om och ändå kunna byta färg när jag ledsnat på något, ofta färgglatt, lack. Superopakt alltså, och snabbtorkande. Jag älskar det redan av de anledningarna, men det är dessutom glossigt och fullt med skimmer. Supersnyggt alltså!

Jag kan berätta att jag fått jättemycket komplimanger över den här manikyren. Jag blev lite förvånad när butikspersonal i kassan på olika affärer frågade var jag gjort naglarna och om det var färgad gelé och så. Det är ju bara svart lack och så överlack, liksom. Men det är så snygg glans i det och nu såg ju också mina naglar lite tjocka ut som ju ofta fejknaglar gör så just det känns ju inte som en komplimang, men ändå. Roligt att folk såg mina naglar och sa något.

Obsidian. Vackert och prisvärt och underbart! L.A.Girl Metals finns på www.cherryculture.com och jag rekomenderar dem varmt. Alla L.A.Girl lacken är underbara!

China Glaze Gilded Treasure

Publicerad 2010-11-02 20:53:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


Gilded Treasure är ett lack från en gammal China Glaze kollektion, We Adorn You från 2007. Från samma kollektion har jag två andra lack, Eyes Like Sapphires och Soft Sienna Silks. När den kom köpte jag bara Eyes Like Sapphires men ni vet ju hur det är, plötligt hamnar det flaskor i ens ägo och samlingen växer. ;)

Ni ser en dygnsgammal manikyr på bilderna och det är dels i kallt ljus och skugga och dels vid köksfönstret i morgonsol. Lacket är en riktig skönhet. En ganska neutral gulguldig, neutraliserad av silverskimret alltså. Den skär sig inte mot min hudton. Det är helt fantastiskt vackert skimmer i den. I och med lackets skirhet så kommer skimret fram bra också.


Nackdelen med det är just skirheten. Efter fyra lager börjar jag bli ledsen och slutar lacka. Inte helt opakt nu heller men jag hoppades att det alla fall skulle torka utan problem. Jag fixade det med alla naglar utom en, pekfingret på vänsterhanden, som ni ser. Eftersom lackets skimmer och ton är så helt underbart så kommer jag använda det som layeringlack i fortsättningen tror jag. Om jag inte har väldigt bra tålamod en dag. Jag skulle dessutom, trots de många lagren, ändå rekomendera den här skönheten till guldälskare just för skimret och den oerhört bärbara nyansen. Sällan har jag sett ett så klädsamt guldlack på mina grisskära fingrar.


Lacket finns att köpa hos många e-tailers som Head2Toe och 8ty8 men jag köpte mitt från Le Polish Boutique.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela