Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

China Glaze Lasso My Heart

Publicerad 2012-03-31 19:13:17 i Naglar i lila,

Det är rätt inläggslöst här, som ni märkt. Jag har fikat med lite nagellackskompisar så det har inte blivit något fotat eller skrivet. Men, nu när alla har åkt hem till sig så kan jag passa på att plocka något ur det där mytomspunna och magiska arkivet. ;D
Lasso My Heart. Ett varmt rosalila och gnistrande skimmerlack som jag köpte för att få en komplett kollektion. Jag gillade det mer än jag hade trott första gången jag provade det, men det är inget lack jag kommer använda ofta. Det här är en swatch jag gjorde en solig dag då jag bestämde mig för att swatcha om hela Rodeo Diva. Lasso My Heart är något mer lättmålat än de andra i kollektionen, jag vet inte om det beror på att jag köpte den några år efter att kollektionen släpptes och att China Glaze fått ordning på formulan eller om lacket var bättre från början. Jag hoppas att de har ordnat formulan för då borde ju alla vara bättre idag... Det var alla fall lättmålat och täckte med tre lager. Som ni ser är det en lite plommonaktig nyans med guldskimmer. Jag tänker på den som lite åt det rosa hållet men egentligen är den kanske inte det. Den är alla fall rätt "gullig". Lite intetsägande också.

Catherine Arley 677

Publicerad 2012-03-30 23:28:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ett sent holofredagsinlägg för min del. Catherine Arley 677 är det enda av mina holografiska lack från Bulgarien som jag inte visat, helt enkelt av den anledningen att jag tyckte mina bilder var så kassa. Nu tog jag nya i helgen i solsken och kunde konstatera att de nog inte var så dåliga, det finns nämligen inte så mycket holografisk effekt att fånga så det vore konstigt om bilderna vore jätteholografiska.

677 är ett rödlila lack med svag holoeffekt som är bra att måla med, två lager täcker, bra formula och det torkar snabbt. Inte Big 3 Free dock, i alla fall inte om man får tro min näsa. Sminkan har visat det tidigare och jag vet att hon beklagade att hennes version inte var så holografisk. Det är inte min heller, jag betvivlar faktiskt att det här lacket nånsin levererat riktiga regnbågar. Det är fint men inte wow och inget lack jag sträcker mig efter särskilt ofta.

Brite Bird Stars Holo

Publicerad 2012-03-30 09:54:21 i Naglar - holografiska lack,

Det är holofredag! Skimmerskuggan visste nog inte vilket genomslag hennes idé skulle ha då hon föreslog en holofredag för många månader sedan. Det var en strålande idé och nu är det alltså dags igen. Sist ut av mina Brite Birds är Stars Holo. Emma har redan visat den med bilder jag tycker är bättre än mina, men jag vill ju också vara med och visa upp den här skönheten!
Mörkblått med en liten gnutta grön underton. Massor av holo. Två lager täcker utan problem och jag tycker nog att den har bäst formula och bäst holografisk effekt av de tre lacken men alla är underbara så det är inte menat som kritik av de båda andra. De här lacken har Sanna verkligen lyckats med. Hoppas verkligen hon fortsätter med att göra nagellack.
Titta på det! Visst är det tjusigt! Jag älskar det! Som ni ser är det en scattered holo men den bildar tydliga regnbågar i de flesta vinklar. Färgen är helt underbar och jag har ingenting i min ganska stora holo-samling som ens liknar det. Det är den gröna undertonen som gör det unikt. Blåsvart med lite tealton. Wow! Så himla snyggt, Sanna!

Vi avslutar med lite katt-förvarings tips. Det är alltid praktiskt och bra att ha olika typer av förvaring och det här är en utmärkt kattförvaringsmöbel från Ikea. Fyra hyllor i lagom storlek för en katt. Edit demonstrerar hur den fungerar.
Sen får hon så klart sova i soffan också.

Ebaley 006

Publicerad 2012-03-29 07:20:55 i Naglar - duokromatiska,

Titta på den här skönheten! Nailtastic visade ju sina Ebalay och jag var tvungen att köpa några. Jag började med fyra och det här är den första jag provar. Vackert, va? Jag älskar den!
Den är superskir. Jag försökte bygga den på egen hand men det går inte så jag fick börja om med ett mörkgrönt lack i botten. Det lacket ligger för övrigt i arkivet nu som ett separat inlägg så ni kommer få se det med någon gång framöver. Över det mörkgröna har jag två lager av Ebalay 006.
Ni ser att jag har en liten buckla i pekfingernageln? Det är det gröna lackets fel. Jag mindes inte att det var en tre-lagers-segtrokande-jävla skit. Jag orkade dock inte börja om en tredje gång så det fick vara. Man tänker inte så mycket på det när man ser händerna i rörelse.
Det vi har är alltså ett magiskt vackert duokromt lack med blågröna, smaragdgröna och lila skiftningar. Det är oerhört vackert och gnistrande. Jag älskar det! Stort tack till Nailtastic som tipsade om det!

A England Ascalon

Publicerad 2012-03-28 14:35:00 i Naglar - holografiska lack,

Kanske dags att visa det lack jag hade för några veckor sedan. Jag skulle träffa Anne som har bloggen Nailtastc och ville så klart ha något speciellt. Jag tror jag lackade om naglarna fyra gånger innan jag gav upp och bar det här. Nej, jag var inte nöjd. Jag var rätt besviken faktiskt, men det var bättre än de tre lack jag provade innan... 
Ascalon är ett lack som är svagt duokrom och svagt holografisk. Jag älskar duokroma lack och jag älskar holo men det här är lite för fisigt för att jag ska få hjärtklappning. Det var dock typisk A England formula. Det täckte med två lager och det torkade rätt snabbt. Jag tycker ju de är lite för tjocka i formulan men det vänjer man sig ju vid när man kör några på kort tid.
Jag måste ju bildspamma, trots min besvikelse, för jag vill att ni ska se lacket i så många vinklar och ljus som möjligt. Det har ju en del på gång även om det alltså är subtilt.
Ni ser, en askig grålila med silveraktigt skimmer som i rätt ljus avslöjar sig vara holografiskt och som sagt, grålila bas med lila och svagt tealblå flash som ger en duokrom effekt. Vad säger ni? Gillar ni Ascalon? Jag föredrar nog Ozotics Mish Mash som har ungefär samma färgställning men med starkare effekt. Fast den här är väl mer diskret för dem som inte vill gå överbord med bling.

China Glaze Branding Iron

Publicerad 2012-03-28 05:55:53 i Naglar, vampy,

Branding Iron är det lack jag använt mest från Rodeo Diva kollektionen. Det är lite lustigt för Royal Rajah Ruby från OPI anses ju vara en dupe och den är en av mina mest använda lack från OPI. Kan det tyda på att de här lacken faller mig i smaken? ;D
När jag swatchade om den här kollektionen för ett halvår sedan så insåg jag hur illa det är ställt med formulan. När man misslyckas då och då med lack som är rinniga elle pölar så ser man det ofta som ett eget problem, man var ostadig på handen, man var ouppmärksam och så vidare. Har man dock samma problem med 12 lack i följd så är det nog mer lackens fel. Branding Iron är inte värst men heller inte bäst. Den, precis som de andra, vill pöla ut i nagelbanden och jag, som ju inte gör någon clean up, får en rätt ful manikyr. Nå, den satt ju inte så länge för jag skulle ju ändå ta mig genom hela högen den dagen. Det viktiga är ju också att visa färgen. Jag älskar den! Djupt, varmt, glödande brunrött med svartnande kanter. Härligt skimmer som är tydligt framträdande och rödare än lackets basfärg vilket gör att det inte blir alltför brunt i tonen.
Ni får en kattbild också, en på gammelkattan. Hon är så fin.

Sidecar, Smog och Eyeliner från Catrice Cosmetics

Publicerad 2012-03-27 19:00:00 i Emmas FOTD 2012,

Den här sminkningen gjorde jag i november men av nån anledning har den blivit bortglömd. Den är ju inte superhäftig direkt, men ganska fin ändå så jag vet inte varför den har legat och samlat damm. Nu blev det så i alla fall, men bättre sent än aldrig. Jag säger visst det ganska ofta här på bloggen:)

Hyn

Foundation: Idun Minerals i Freja

Concealer: MAC Select Cover Up i NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: Talylor Made Mineras Rush

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas:Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Ögonskuggor: Urban Decay Sidecar och Smog

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyliner: Catrice Cosmetics Gelliner i 020

Mascara: L'Oreal Double Extension Beauty Tubes

Kajal: Clinique 04 Black Coffe

 

Läppar

Något ljust läppglans, ej säker på vilket

När smink blir liggande i månader så är det såklart svårt att minnas exakt vad man har använt. En liten brasklapp här alltså för att jag kan ha skrivit fel någonstans, jag tror att det mesta är rätt. Den ljusa skuggan som jag har på inre halvan av ögonlocket är Sidecar, den är äckligt glittrig och glittret faller gärna ner på kinderna men om man slår av penseln ordentligt innan man applicerar så tycker jag att den är trevlig. På yttre halvan ligger Smog och jag har blendat ihop de skuggorna en del. Eyelinern kommer ifrån Catrice Cosmetics och den köpte jag nr vi var i Kroatien i somras. Den är supermjuk och trevlig att jobba med, folk säger ju ofta att produkter är ”like butter”, denna är mer som fluffig aioli, himla härlig verkligen. Odryg dock men å andra sidan var den billig så jag är enbart positiv till den eyelinern. Jämför man med MACs skimriga eyeliners så är denna mycket skimrigare och i bättre konsistens, hittar jag fler skojiga färger på nån semester så ska jag köpa fler. I övrigt är sminket rätt lättgissat, ni vet mascara, kajal, det där man brukar ha helt enkelt. Jag tycker att jag ser galen ut på ansiktsbilden, men vad tusan, den får vara med i alla fall.

Cult Nails Toxic Seaweed

Publicerad 2012-03-27 05:56:15 i Naglar i grönt,

Cult Nails har jag bara ett lack ifrån och det är grönt! Toxic Seaweed heter det och det är helt fantastiskt! Glittrigt och grönt, kan det bli bättre?
Glittret är i olika nyanser av grönt, mörkt och lite ljusare, och så guld. Det är väldigt gnistrigt men ändå djupt i färgen. Visst är det fint! Här är det två lager av Toxic Seaweed över ett mörkgrönt krämlack. Torktid är okej men inte suverän, det kräver rejält med överlack för glans och det är hyfsat lätt måla med.
Ni vet ju att jag älskar grönt så att det här föll mig på läppen är väl ingen överraskning. De andra lacken som Cult Nails släppt har inte alls lockat på samma sätt av någon anledning. Det är dock ett av de tidigaste independent märkena vilket gör Maria, som står bakom Cult, till en pionjär! BB Couture var kanske det första independent märket jag hörde talas om, eller Man Glaze, men båda dem är ju idag vad jag skulle kalla etablerade. De är ju knappast handmixade i köket hos sina ägare. Jag tror, men är inte säker, att även Cult Nails idag tillverkas utanför hemmet och inte av Maria själv. JAg kan ha helt fel så vet du hur det är, lämna en kommentar och rätta mig.
Jag vet, det är för många bilder. Jag kan inte dra ner på bilderna dock för det är grönt och glitter. Nästan lika bra som holo. ;D

Girly Bits Stormy Skies

Publicerad 2012-03-26 18:35:50 i Naglar i svart, grått, silver,

Det här lacket bar jag i fredags förra veckan. Det är så otroligt vackert! Efter att jag bar det brakade jag igenom säkert fem lack innan jag hittade något jag gillade så pass att det fick vara kvar på naglarna för allt kändes så grällt och spretigt och eländigt. Ja, jag provade bland annat Mercury's Rainbow och en del andra lack som jag presenterat här men inte älskat i den stunden. De kanske kommer till sin rätt en annan gång. Efter Stormy Skies var det alla fall svårt att hitta något som jag gillade lika mycket. Det blev förresten Sannas Grow Back Down Again, om ni undrar. Lacken kommer liksom inte i rätt ordning här på bloggen... 
Stormy Skies... Perfekt blågrå jelly med microglitter. Oh! Den är så vacker. Så mjuk och subtil och underbar! Det ni ser är tre lager och den är enkel att måla med om än en aningens rinnig. I vissa ljus är jag övertygad om att den är blå. Ljust, mjukt blå. Men i andra att den är grå. Den är nog precis mitt emellan. Som glas är den också. Så vackert! Det var det här som fick mig att vilja skaffa lack från Girly Bits och den är helt klart min favorit av dem jag skaffat. En favorit rakt av. Den är perfekt ända tills man ska ta av den. Då är den lite svår att få att släppa taget.

Brite Bird Grow Back Down Again

Publicerad 2012-03-26 05:58:53 i Naglar - holografiska lack,

Ett av de tre holografiska lack svenska indie-märket Brite Bird släppte nu i vår är Grow Back Down Again. Det är ett utmärkt lack vad gäller formula och det täcker med två lager. Enkelt att måla med och en vacker havsblå färg. Tyvärr finns den inte i lager just nu så jag kan bara reta er med mina bilder. En flaska av det här var med i femårsutlottningen, jag var lite förutseende när jag beställde mina Brite Bird och snappade åt mig två flaskor. Nu önskar jag att jag tagit tre så jag själv haft en back up. ;D
Visst är den snygg! En intensiv teal, en hel del grönt i basen men ändå tydligt blå. Sommarblå. Scattered holo som bildar regnbågar som är mer tydliga i verkligheten än på mina bilder. Min kamera gillar inte holo av någon anledning, alla fall inte i mer intensiva färger som den här.
Jag hoppas Sanna gör flera hololack för de tre jag hunnit prova av hennes alster är verkligen fina. Intensiva, mättade färger med väldigt fin holografisk effekt. Jag önskar jag kunde få fram det men vi får vänta på Emmas bilder. Hon har en kamera som vill ge en mer rättvisande bild av regnbågarna.

Girly Bits Street Magic

Publicerad 2012-03-25 19:31:04 i Naglar - färgskiftande,

Ett till lack innan kvällen kan vi väl ta. Ett till av independent märkena dessutom. Det har blivit mycket sådant här på sista tiden och det beror såklart på att jag spenderar mina pengar på just indie-lack just nu. De känns roliga och nya! 
Pam's Girly Bits är ett indie-märke som bland annat säljd via Llarowe men jag har köpt mina direkt från Pam. Hennes blog/shop finns i min menylist. Jag ville verkligen ha Stormy Skies, ett underbart lack jag ska visa snart, men jag avvaktade med min beställning så jag skulle hinna välja även ur hennes nya kollektion. Den här är från den gamla kollektionen och den är  färgskiftande mellan grönt och blått. Jag kan egentligen göra exakt samma lack själv men jag har ingen suspension base så jag slog till på en flaska. Skönt att slippa skaka lacket. Ja, det här är så klart en top coat med color morphing pigments. Den ligger över ett havsblått lack på mina bilder. Effekten blir säkert mer dramatisk över svart men jag valde alltså en mer ton-i-ton lösning.
Vi avslutar med en bild på hur Signe blir tvättad under armarna. Det är viktigt med hygien.

Lynnderella Boy-Girl Party

Publicerad 2012-03-25 12:26:00 i Naglar - glitter för layering,

Kommer ni ihåg min jelly sandwich med glitter och Nubar Grape? Här är glittret innan det fick det extra lagret med jellylack över sig. Jag tyckte det var helt okej så här, ett lager glitter över den lila basen. Lite för oroligt för mig vissa dagar men uthärdligt andra. 
Till skillnad från Mercury's Rainbow så får man en bättre spridning på glittren och det känns inte lika klumpigt. Glittren är magentafärgade, blå, röda och lila. Alla fall tror jag det finns lila också, jag är inte helt säker just nu och orkar inte hämta flaskan. Jag tror jag kan tycka det här är lite roligt någon gång ibland. Lynns lack måste man liksom vara på humör för och hitta rätt kombination till. De är lite av en chansning varje gång. Jag gillar dem men på ett lite kluvet sätt. Men jag har "glitter-OCD" som ni vet och även om jag gillar att experimentera med den här typen av glitterlack är det inte alltid jag kan bära dem även om jag kan tycka det är fint precis när jag är klar med manikyren. Det här tyckte jag var fint när jag precis målat på det men jag sabbade det ju i princip omedelbart med jellymackan och då åkte ju allt av...

Lynnderella Mercury's Rainbow

Publicerad 2012-03-25 09:49:08 i Naglar - glitter för layering,

Jag visade ju ett lack jag inte riktigt gillade igår och här kommer ett till. Lynnderellas Mercury's Rainbow. Jag har inte tekniken för att använda detta lack. Det blir total glitteranarki och jag var tvungen att ta bort det direkt. Vem vet, det kanske får fler chanser för jag har sett bilder på det där det ser fint ut på andra. Det är dock för tätt packat med glitter för att funka i en gradient för mig. Det blir klumpar av glitter som man får försöka peta runt med penseln och jag avskyr det. Avskyr! Här har jag ett lager över ett mörkgrönt lack. Jag måste fundera på hur jag ska göra nästa gång. 
Ni får en solkatt för att muntra upp er efter misärmanikyren.

MUS Lea

Publicerad 2012-03-24 18:23:05 i Naglar i lila,

MUS Lea köpte jag på ren impuls en dag när jag stod och rafsade bland nagellacken på mitt lokala Make Up Store. Jag tyckte bestämt att jag såg grönt skimmer i den. Ha! Det var den lögnaktiga butiksbelysningen för nu ser jag inte alls något grönt i den. Bara vanlig, ganska trist, lila. 
Tre lager av ett ganska medelmåttigt lack. Ingen superformula alltså men heller inte det värsta jag målat med. Det är så genomsnittligt och "vanligt" att det får mellanmjölk att kännas exotiskt. Varför lade jag 130 kronor på detta? Varför? Helt puckat köp och absolut inte något jag hade behov av att införliva i samlingarna. Men fint namn alla fall. Lea betyder den skumögda. Om jag skulle få en dotter, vilket inte kommer att hända, skulle hon kunna få heta Lea. Rebecka var också en idé jag hade vad gäller namn på denna hypotetiska dotter. Fet kviga betyder det. Ibland är det nog bättre att inte veta vad namn har för betydelse... :D

China Glaze Starboard i repris

Publicerad 2012-03-24 12:22:41 i Naglar i grönt,


China Glaze Starboard är ett underbart, glossigt grönt lack som jag redan visat på bloggen. Det förtjänar dock att påminnas om då det är en så frisk och vacker grön och har en så utmärkt formula. En favorit, helt enkelt. Det här inlägget har legat länge i arkivet och jag funderade på om jag skulle slänga det, det tillför egentligen inget nytt, men samtidigt så känner jag att det kan vara kul att visa några vårlack och det här kom ju med förra årets vårkollektion från China Glaze. Den kollektionen var för övrigt underbar! Årets vårlack har inte riktigt fångat mig så jag har dåligt med nyheter att visa. 

Två tunna lager, superenkel att måla med och dessutom med kort torktid. Har man inte redan Starboard så skulle jag absolut rekommendera att man spanar in den och kanske hugger den istället för årets gröna lack. 

Brite Bird Frankly My Dear

Publicerad 2012-03-23 17:08:22 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Sminkan visade ju bilder på detta förträffliga lack i lördags, men jag bar det i helgen så ni få stå ut med mina bilder också. Jag tvivlar på att ni skulle bli ledsna över det, det är ju ett otroligt tjusigt lack. Sanna har verkligen slagit huvudet på spiken med sina egenfrankade lack under egna märket Brite Bird. Frankly My Dear är ett mellangrönt lack med ganska holografisk effekt som täcker med två lager men som helt klart vinner på tre, färgen djupnar nämligen då. Utmärkta egenskaper precis som förra veckans Stars Holo men kanske inte riktigt lika kraftig holografisk effekt. Sen var förra helgen molnig och trist medan förrförra då jag fotade Stars Holo var solig och underbar. Dessa bilder är alltså tagna i mitt ljustält och de blev väl helt okej, men jag hade föredragit att kunna fota ute. Tror dock att den kommande helgen blir en ypperlig holohelg! Jag gillar att förbereda mina holoinlägg så jag försöker som bäst bestämma vilket hololack jag ska bära denna helg.

Sist men inte minst vill jag också påminna om vår tävling där du kan vinna tre frankenlack från olika independentmärken, däribland ett hololack från Brite Bird. Sista chansen är nu innan midnatt, och vill ni vara med och tävla kan ni klicka här.

MUS Greta

Publicerad 2012-03-23 06:18:53 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag! Yay! Och sista dagen för utlottningen av de tre lack, bland annat ett holografiskt, som vi har för att fira vårt femårsjubileum. Klicka på den här länken så kommer du till utlottningen om du inte redan är med. Vinner just du så kan du alltså vara med på holofredag nästa vecka! Kerstin har verkligen gjort något bra för oss nageltjejer när hon startade holofredagen. Vem vill inte ha en ursäkt att plocka fram sina regnbågslack liksom! Någon gång under dagen så kommer det upp ett inlägg hos henne med hennes holonaglar och länkar till alla andra som deltagit. Glöm inte spana efter det!
Det här är mitt bidrag. Supervackra och svenska nagellacket Greta från Make Up Store. Jag har två olika batcher av det, 701 och 101, och de skiljer sig åt. Batchnummer står under flaskan eller under kartongen. Det ni ser här är batch 701. Visst är det tjusigt!
Oerhört holografiskt med linjära regnbågar. Det är verkligen ett av mina bästa holografiska lack i silver. okej, Layla Mercury Twilight är mer holografisk, man får lite fler ml i flaskan och priset är lägre så på det sättet måste jag rekomendera det. Speciellt som Greta kommer i olika versioner beroende på batch. Men, Greta är lättillgänglig och dessutom lättare att lacka med.
Det ni se rhär är två lager ovanpå ett lager OPI Natural Nail Strengthener. Ingen Aqua Fix eller så, plus ett lager överlack för hållbarhet. Seche Vite i mitt fall, men lacket torkar så snabb att det inte behövs något överlack av den anledningen.

Lynnderella She Lived in a Swamp

Publicerad 2012-03-22 19:07:14 i Naglar - glitter för layering,

Vill ni se dagens manikyr också? Ja, det är klart ni vill! Ni minns att jag visade KleanColor Golden Nightmare för några inlägg sedan. Den piffade jag upp med lite Lynderellaglitter innan den fick stryka på foten för någon timme sedan. 
Halvnagel med glitter alltså, över KleanColor Golden Nightmare. Glittret heter She Lived in a Swamp och är från Lynnderellas Early Halloween-kollektion som kom 2011. Tror jag. Jag har köpt det från Llarowe den här gången, inte direkt från Lynn som förut. Det funkade alldeles utmärkt att handla via Llarowe med det nya systemet. Man fyller i en excelfil med vilka lack man vill ha och de expedierar i alfabetisk ordning. Det gick väldigt snabbt också. Nu vet jag inte om hon kommer få in mer Lynns eller om Lynn har en kreativ paus men när jag beställde hade hon precis fått in fyra sändningar med lack och hade alltså ett ordentligt lager så jag fick alla jag ville ha.
Jag gillar att göra halvnaglar med glitter, som ni vet. Förr valde jag oftast att dekorera tippen med glitter men det har blivit mer och mer vanligt att jag gör så här istället. Jag gillar det nästan mer. Det är perfekt med Lynnderellas lack dessutom för de måste "bres" och duttas med lite grann. Ett lager glitter är det alla fall och två lager överlack. Glasslätt!

Nerd Lacquer The Quantum Bluniverse

Publicerad 2012-03-22 13:40:14 i Naglar i blått,

Mer indie-lack och mer glitter! Här är Quantum BLuniverse från Nerd Lacquer. Av de indie-märken jag provat hittills är Nerd mina favoriter. Perfekt formula, täcker med två lager, snabb torktid, spännande färger och kombintioner av glitter i olika storlekar, skimmer och ja, allt man kan önska sig. Oerhört bra och oerhört snyggt. Jag vill ha ALLA deras lack nu. Eller hennes ska jag säga, för tjejen som gör dem heter Amanda Collier. :D
Quantum Bluniverse är påfågelsblått, alla fall tycker jag det. En lite varmare, mer gröntonad blå. Den är dock inte så blå att den blir tealfärgad eller petrol. Nej, en vacker blå med grön underton men fortfarande blå. Den har massor av guldskimmer och så hexglitter i samma guldfärg. Det finns även blått skimmer, lite mindre skimmerstorlek, och blå hexglitter. Lacket är en dröm att måla med och jag kan inte komma på något negativt alls att säga. Jag är helt förälskad i Nerd Lacquer!

W7 Metallic Jupiter

Publicerad 2012-03-22 06:05:09 i Naglar - duokromatiska,

Men jösses... Jag är ju inte klar med de duokroma lacken från W7. Jag började ju med dem i höstas. Snacka om att vara seg. Jag brukar vara rätt snabb på att ta mig igenom kollektioner annars, och visa dem, men det har varit så mycket fantastiskt att det ena puttar ut det andra, liksom. Det var dessutom mycket duokromt under en lång period, både Models Own och Hits och Ludurana. Det finns en del likheter också mellan Models Own och W7:s lack vad gäller glittrighet. Och snart kommer Hits med en glittrig multikrom kollektion också. Nagellacksvärlden har äntligen läst mina tankar och drömmar och kör nu fullt ut på multikromt, holo, glitter och grönt!
W7 Metallic Jupiter är så mycket vackrare än mina bilder. De är en duokrom med nyanser av lila och blått. Det är ganska likt Neptune i samma kollektion men med mer lila än blått. Väldigt snyggt. Tre tunna lager på mina bilder, bra torktid. Helt klart godkänt.

Girly Bits Into the night

Publicerad 2012-03-21 18:31:53 i Naglar i svart, grått, silver,

Into the Night är ett lack från Pam's Girly Bits. Pam har startat sitt eget lackmärke och lanserat så det idag går att köpa från Llarowe för dem som är intresserade och även från hennes blogg. Alla fall förr. Jag har länge varit sugen på att prova märket och slog för ett tag till på ett antal lack och det här är det första jag provat. Into the Night. 
En ganska skir svart jellybas, det ni ser är tre lager, och i det multifärgat glitter. Snyggt! Påminner om Butter Londons The Black Knight men med även prismatiskt glitter. Det är inga problem med torktid och så men det är nog ännu snyggare i en layering över svart för det blir lite, lite gråblaskigt så här.
Det glittrar ordentligt om det, det är bara dåligt ljus på bilderna. Jag gillar det och tror att lacket som ingår i utlottningen, Purple Potion, är väldigt likt detta men i lila då, istället för svart. Ni missar väl inte utlottningen? Sminkan firar ju fem år och då får ju någon av mina läsare en födelsedagspresent. ;D
Mer Siri och Signe:

KleanColor Golden Nightmare

Publicerad 2012-03-21 06:13:34 i Naglar i brunt,greige,beige,

Ett lite höstligt tema verkar förfölja mig men det här är faktiskt dagens manikyr. Golden Nightmare från Klean Color. Väldigt snygg men den kräver två lager överlack för att komma till sin rätt.
Jag kallade den nog grön i min spread sheet. Jag anser den är grön i de nagellackssmycken jag gjort med den. På mina naglar är det precis som med t.ex IsaDora Forest, det blir brunt. Eller mörkt gyttjefärgat.Till skillnad från Forest så gillar jag dock den här "bruna" och kommer använda den mycket. En stor fördel är också att den täcker med ett lager och den doftar gott. Ja, ni ser rätt, jag säger att den doftar gott. Den doftar som geléhallon. Lite plastigt och kemiskt men också fruktigt och sött. Jag tror inte det är meningen och jag tror inte jag upplevde den doften när jag använde den på cabochonerna så jag är lite fundersam till om min näsa fått fnatt men så upplevde jag det igår när jag målade på det.
Lacket är ett glest glitterlack, som ni ser. Det är guldglitter i det. Glittren ger en lite knottrig yta som man behöver två lager överlack för att släta ut helt. Jag vet att jag läste minst en negativ recension av det här lacket, vilket fått mig att avhålla mig från att prova det på nageln, men jag kan inte hitta dessa dåliga egenskaper själv. Det är bara plus i min bok. Ett lager, snabb torktid, snygg färg... Det är inte jobbigt att måla på två lager av överlack heller, speciellt med bara ett lager av själva lacket. Blir inte ens tjockt på nageln, liksom.
Ni får lite Signebilder också, för hon är söt!

Nubar Grape och en jellymacka

Publicerad 2012-03-20 17:18:33 i Naglar i lila,

Dags att visa en till ur jellybeans kollektionen, det här är lila Grape. Tre lager och dag två som jag bär manikyren. Lite tip wear som ni ser. Det här är inte helt min färg det här heller. Ni vet ju hur jag brukar känna för mellanlila. Det som är bra med den här är att den är rödbaserad vilket gör den mer i min smak än en blåbaserad mellanlila men alltför många mellanlila är helt enkelt mellanlack. Jag ogillar det inte men det gör mig inte knäsvag.
Det är väldigt jelly som ni ser, genomskinlig "squishighet" men tre lager täcker tillräckligt för att jag ska kunna bära det utan underkläder. Det är helt okej egenskaper och torktid. Jag har nog bara ett par andra lila jellys så jag är glad att det är en del av min samling.
Vi har ju snackat om jelly mackor, eller jelly sandwich, och många älskar ju den typen av manikyrer. Jag bestämde att prova en. Eller egentligen bestämde jag mig först för att testa ett glitter över den lila basen och det var en ganska trevlig kombination. Absolut något jag kan tänka mig att ha igen! Visst blev det fint!
Massor med glitter alltså, som jag efter ett tag lät vara "fyllningen" i jellymackan.
Så här ser det ut när det är färdigt. Tre lager av Nubar Grape och överlack, ett lager av glitter och minst två lager överlack och så ett lager till av Nubar Grape och mer överlack. Eftersom manikyren gjordes i flera steg så blev det inte speciellt tungt vad gäller torktid. Det är dock en jäkla massa lager. Med basen är det alltså tio lager... Effekten är väl helt okej. Det ser lite intressant ut med glittren nedsänkta, eller inneslutna, i jellyn, men jag vet inte om det är min grej. Jag föredrar ett jelly med glittren i. Färre lager och mer bekvämt. Vad tycker ni? Är det här en typ av manikyr ni gör? Vilka kombinationer?
Vi avslutar med en liten bild på mina katter.

China Glaze Rodeo Fanatic

Publicerad 2012-03-20 10:11:00 i Naglar i blått,

Mer Rodeo Diva. Det här är det blå i kollektionen, Rodeo Fantatic, och det var jag så himla kär i när kollektionen kom men idag är det inte ett av mina favoritlack trots att färgen fortfarande är oerhört snygg. Det stora felet är faktiskt formulan. Jag förstår att China Glaze hade bekymmer att hitta rätt, som alla märken vid den tiden man bytte till B3F. Jag vet att vissa märken fortfarande inte hittat rätt och fortsätter ha bekymmer med att lacken får den här mystiska konsistensen som både är lite seg och lite rinning.
Tre lager av lacket som är ett svärtat blått med en lite tealaktig ton. Skimret är generöst och väldigt vackert. Det är ljusare än själva bottenfärgen och ger den där lysande blå linjen som sedan djupnar mot nagelns kanter. Glowy! Snyggt! Jag borde bära det oftare. Jag kan inte komma på et enda lack som liknar det i min samling så jag borde kunna sätta mig över formulaproblemen och ha det ändå.

Nubar Kiwi

Publicerad 2012-03-20 07:54:00 i Naglar i grönt,

Minns ni att jag började visa Jellybeans från Nubar? Jag hann med tre på bloggen innan jag blev lite distraherad och glömde bort att ytterligare en låg i arkivet. Den här blev inte långvarig på mina naglar, den hade dels behövt underkläder och dels är det fel nyans mot min hud. Den heter Kiwi men är mer avocado och avocado ser smutsigt ut på mig. Jag gillar dock avocado så jag hade nog överlevt det men kombinationen mellan en färg som ser smutsig ut på mig och en formula som också ser smutsig ut... Nej. Nästa gång blir det definitivt Zoya Minka under ör det skulle ta hand om den smutsiga känslan jag får av jelly. Jag vet att många av er älskar jelly-finisher och jag har en del jellylack jag gillar, som Brite Bird The Dynamos eller China Glaze Emerald Sparkle eller varför inte vackra Ravishin' Dahling som också är från China Glaze. Ska jag älska en jelly måste den dock vara lite mer kamoflerande av nagelllinjen som är mellan nagelplatta och den fria, vita tippen. Jag gillar det är lacket mer i teorin än på nageln alltså. På bilderna är det tre lager, rätt flödiga, och torktiden var bra.

China Glaze Prize Winning Mare

Publicerad 2012-03-19 20:24:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Minns ni mitt gamla projekt med de omswatchade Rodeo Diva-lacken? Jag skulle ju visa dem också, inte bara ha dem skvalpandes i arkivet. Här kommer ett till och nu när våren står för dörren känns det väkldigt murrigt och höstigt. Det var ju vinter när jag fotade det, man kan till och med se min adventsljusstake skymta på en av bilderna, så det är verkligen dags nu att få ut inläggen. 
Prize Winning Mare är en bronsig skönhet som jag gillar rätt rejält. Den är en av de få bruna jag burit mer än en gång och dessutom utan att känna mig alltför trött på. Den har ett silverskimmer som ligger farligt nära frost men det ger det också en gråton som jag gillar. Formulan är bland de bättre i Rodeo Diva som ju mest består av ganska "lösa" och kladdiga lack. Visst är det rätt fint!

Brite Bird The Dynamos

Publicerad 2012-03-19 05:56:00 i Naglar i blått,

Det här var det första lacket jag provade när jag fick hem mina Brite Birds. The Dynamos. Ett mörkblått jellylack med silverglitter i olika storlekar. Helt min smak! Jag har själv försökt franka fram liknande skönheter men Sanna är frankenmästarinna så hon har förstås lyckats göra något bättre. Om inte annat slipper man skaaka armen ur led för hennes glitter ligger inte på botten. 
Att glittret är i två storlekar gör det mer intressant också. Ni ser det på detaljbilden nedan. Hela lacket är som en lillasyster till Essies Starry Starry Night, bara lite ljusare och klarare blått.
Det här är tre lager, två hade räckt men jag tog tre för att se om färgen djupnade. Inga problem med torktid eller så. Jag är väldigt förtjust i det här lacket och om ni inte har det redan tycker jag ni ska klicka er in på Brite Bird och skaffa det. 89 kronor för 10 ml. Jämför det med 250 dollar för Essie SSN. Eller vad sjutton, jämför det med 69 kronor för 8 ml IsaDora.
Ni får ursäkta mina extremt fnasiga nagelband. Jag tror de var som allra värst när jag provade det här lacket och de är fortfarande rätt illa trots att jag smörjer händerna i ett. Jag borde nog ha handskar på mig ute men vad mer kan man göra så här års? Det är som förgjort att få huden mindre torr. Jag är som en ödla både på rygg och ben också, men det slipper ni alla fall se.
I solen ser lacket ut så här:

Rivka Vanessa

Publicerad 2012-03-18 18:18:46 i Naglar - holografiska lack,

Jag vet att Emma blir lite ledsen nu när jag knuffar ner hennes vackra St.Patrick's Day-smink. Det är verkligen dumt av mig. Jag vill dock visa min fina manikyr. Det är grönt det med, men inte lika grönt förstås. 
Rivka är ännu ett av de brasilianska märkena med roliga lack som poppat upp på olika webshoppar. Jag köpte några från Ninja Polish, som jag visade i ett tidigare inlägg, och det här är det första av dem som jag provar. Det är det ljust gröna Vanessa och det är, som ni ser, en scattered holo som ändå får till en regnbåge. Den påminner om A Englands Princess Sabra i holohet och det är också en varm grön med lite guldbeige underton. Tre lager täcker hur bra som helst. Det torkar snabbt och det håller bra. Det här är faktiskt tredje dagen jag bär det och det är som nytt. Ja, ni ser ju själva. Jag var tvungen att vänta på en liten strimma sol för att göra lacket rättvisa, därav den långa tiden innan jag fotade. Det är ett lager Seche Vite på lacket också, förresten, som alltid. Jag gillar det här lacket. Det är snyggt och diskret om man inte vill ha en total blingfest på naglarna men ändå inte vill vara helt konventionell. Det blir alltså bildspam på det!

Och så blir det bebisbilder också. Söta Signe sover.
Och här får hon öronen tvättade av bästa kompisen Siri.

Grön på Saint Patricks Day

Publicerad 2012-03-18 12:19:55 i Emmas FOTD 2012,

Igår var det St Patricks Day, vilket jag firade med grön kläder och grönt smink. Jag ville färga vårt vin grönt men där drog min sambo gränsen. Sminket kom på plats väldigt sent, efter att nämnda vin hade intagits och därför får ni se det idag istället.

Hyn

Foundation: Elemental Beauty Soft Focus foundation, en mix av färgerna Nude och Sunshine

Concealer: MAC Studio Scult Concealer NW20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: Ben Nye Contour No 1

Highlighter: Bare Minerals Clear Radiance

Ögon
Ögonbryn: Wet N Wild Brow Essentials, mixade båda skuggorna
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow 
Ögonskuggor: Fyrinnae Elven Dagger, MAC Humid och Make Up Store Green

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Mist Cake Eyeliner Green

Inliner: MAC Fluidline Shade

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: MAC Nr 6

 

Läppar

Läppstift: Dior Plum Plot

Läppenna: Make Up Store Golden Purple

 

 

När det är St Patricks Day vill man ju ha så grönt smink som det bara går. På en bas av Shadow Insurance applicerade jag klargröna Elven Dagger på inre halvan av ögonlocket och något mörkare Humid på den yttre halvan. Jag blendade samman skuggorna och tog sedan mörkgröna Green i det yttre v:et och blendade lite till. Vaniljvita Big, Mean Yellow Dog fick ligga som highlighter. Eyeliner är också grön, jag ville att ögonen skulle vara riktigt gröna och valde således mörkgröna Sgade som inliner. Jag valde att doppa en kajalpenna i Shade och måla med pennan på vattenlinjen. Har ni inte testat det så tycker jag verkligen att ni ska det, man får färgen, intensiteten och hållbarheten hos gellliner men i pennform, så jäkla bra! Efter att eyeliner var på plats så applicerade jag mascara och limmade på en fransrad från MAC. De här fransarna är nummer 6 och de är väldigtlånga och fylliga, men mjuka så de är helt okej att bära. Eftersom jag var extramodig efter en halv flaska vin så valde jag att göra munnen mörklila, Sminkan klagar ibland på att jag hade mycket roligare munnar förr, så då tänkte jag att jag skulle glädja henne lite. En mörklila mun till Sminkan alltså. Eftersom jag hade mycket färg på ögonen så körde jag neutrala kinder med lite contouring och highligter.

 

 

Firade ni St Patricks Day igår, och i så fall hur?

Frankenlacket Erin

Publicerad 2012-03-17 11:58:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Vill ni se mer gröna hololack? Det är St.Patrick's Day och då ska vi ha grönt, tycker jag. Det här har jag faktiskt sparat för att publicera just denna lördag.
Erin kommer av ordet för Irland och är alltså en personifikation av ön. Hon är även en gudinna som ingår i en sorts treenighet med sina båda systrar och utgör själva själen i landet. Hon kopplas till poesi bland annat. Irland är ju grönt så det är därför det här lacket fick namnet Erin. Det är gjort med IsaDora Hunter Green och klarlack samt spectraflair. Helt okej men inte min favorit bland mina gröna frankenlack.
Jag lyckas inte helt fånga effekten, det är betydligt mer holografiskt än bilderna visar.

Brite Bird Frankly My Dear

Publicerad 2012-03-17 08:55:40 i Naglar - holografiska lack,

Så det är inte holofredag men en holofantast som jag kan ju ha holo alla dagar! Jag trodde alla skulle visa Brite Bird igår så jag tänkte att jag skjuter upp att visa gröna Frankly my Dear till idag.
Brite Bird är ett svensk indie-märke som gör mineralögonskuggor och nagellack. Det är Sanna som driver bloggen MakeUpMyLack som driver märket och hon gör det som hobby så hon har inga stora lager utan man får ha lte tålamod om något är slut. Henns ögonskuggor var bland de absolut bästa jag någonsin provat och hennes nagellack är också väldigt välgjorda. Sanna är oerhört noggrann och metodisk så hon släpper inte ifrån sig saker som inte är av hög kvalitet. FMD är mitt andra Brite Bird att testas på nageln. Jag har provat även glitterlacket The Dynamos men i vanlig ordning så är det inlägget i arkivet. Det kommer. Hur som helst, de två lack jag provat är enkla att måla med, lite tjockare formula i stil med A England skulle jag säga, men det funkar rätt bra för det är bättre pensel för mig i Sannas lack,
Här ser ni tre lager och det är en kraftig holografisk effekt. Det är sccattered holo men inte av den svaga karaktären som t.ex A England utan mer i samma stil som Kaleidoscopelacken. Det är fantastiskt gnistrigt i solen och dessutom snyggt i skuggan då färgen är en intensiv mellangrön. Lacket blir inte så grått som linjära holo gärna blir i skuggan heller utan behåller sin intensiva, juvelgröna färg.
Som ni förstår är jag överförtjust! Man får 10ml av lacket för 89 kronor och jag visste direkt att jag älskade det hett och intensivt så jag köpte en backup till mig på en gång. Visst är det en dröm! Och om ni undrar varför mina händer blänker så är det för att jag smort in mig med Burt Bee's Banana Butter Hand Cream...

Brite Bird - Stars Holo

Publicerad 2012-03-16 15:00:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ni har väl inte missat att förträffliga Sanna som gjorde egna ögonskuggor under märket Brite Bird har tagit upp sminkförsäljningen igen? Den här gången gör hon egna lack, så kallade franken och hon har gjort tre holografiska lack som alla är förträffligt fina. Hon har gjort andra formulas också alltså, men jag har bara köpt holosarna. Här ser ni mörkblåa Stars Holo, ett underbart färgstarkt lack som ändå bjuder på en kraftig holoeffekt. Imponerande!
Stars Holo täcker med två lager och har en alldeles utmärkt formula och pensel. En flaska kostar 89 kronor och innehåller 10 ml, fullt acceptablet pris på ett underbart lack! När jag beställde trodde jag att det vara var 5 ml i flaskan, att det var 10 blev en glad överraskning alltså. Jag hade dock gärna betalat 89 kronor för 5 ml också för det är den värd ovh jag tycker det är superkul att Sanna gör egna lack och att hon dessutom delar med sig av skönheterna för en peng!

A England Dragon

Publicerad 2012-03-16 06:19:28 i Naglar - holografiska lack,

Dags för holofredag och vi börjar med att titta på ett inte jätteholografiskt men ändå fint lack. Det är A England Dragon jag pratar om och gröna hololack kan man ju inte få för många av. Det här har ni sett på miljoner bilder redan hos andra bloggare, många av de bilderna är vackrare än mina, men det här är, åtminstone på min skärm, vad jag såg när jag hade det. Det var en solig dag och bilderna är tagna på balkongen. 
Visst är det en otroligt fin grön färg! Djup och varm med en flash av koppar i vissa vinklar. Det holografiska skimret gör att lacket får lite spännande djup men det är en väldigt scattered effekt så det blir inga riktiga regnbågar. Faktist blir det inte ens löst sammanhållna band utan bara en sorts fält av skimmer. Hade jag inte älskat färgen hade jag blivit besviken men jag förlåter den för det är en vacker grön, det har ett tjusigt namn och jag förväntar mig egentligen inte så mycket mer holo av A England heller. Alla lack måste ju inte vara som Laylas heller och lite holo är bättre än inget alls. Sen önskar jag att någon skulle göra ett lack i den här färgen med riktigt kraftfull holo.
Dragon har samma formula som A England har generellt och det täcker med två lager. Jag tycker det är ett väldigt fint lack även om Princess Sabra fortfarande är min favorit från The Legends-kollektionen. Det hade mer holoeffekt och färgen var väldigt intressant även om Dragons gröna så klart är vackrare. Båda är väldigt fina, faktiskt.

Ludurana Aurora Boreal Admiravel

Publicerad 2012-03-15 17:26:00 i Naglar - duokromatiska,

Dags för duokromt! Jag älskar duokromt, eller som i detta fall multikromt, och jag älskar grönt. Det här är alltså ett rent vinnarlack! Admiravel från Ludurana. Min favorit bland grönt duokromt just nu.
Tre tunna lager ger full täckning. Lacket är oerhört skiftande. Här ovan ser ni det i skugga och sol och i lite olika vinklar. Grönt, brons och rosalila. Jag trodde faktiskt inte det fanns så mycket mer men ack vad jag bedrog mig. Det finns så mycket mer!

Kolla här! Lila, blått och teal och smaragd! Wow!
Man kan inte fatta att det är samma lack. Det är verkligen så oerhört skiftande. Oerhört! Att se det i ett ljus räcker inte. Man måste se det i dagsljus och med solen i lite olika vinklar. Jag var helt tagen av denna skönhet! Helt olika karaktär hela tiden! Jag vet att bilderna har konstiga vinklar och inte är så himla bra men jag försökte verkligen få med hela spekrat. Tro mig, det finns mer ändå att se i det! Regnbågens alla färger! Alltså blir det en miljon bilder!

Ninja Polish leverans

Publicerad 2012-03-15 14:15:31 i Nytt till lacklådan!,


Tadaa! Det är lackleveransdags igen! Alla mina lackbeställningar verkar rasa in i rask takt. Jag beställde för lite sedan lack från nya, billiga lack-webshoppen Ninja Polish för de hade bland annat Rivkas hololack och lite annat smått och gott. Det blev alltså några Rivka, ett UP, några Ozotic då de var billigare där än hos Llarowe, ett Glitter Gal av samma anledning och så, för er, en Ludurana Relampago. Jag fick ju det lacket av Sofia och förälskade mig i det och när jag såg det hos Ninja Polish för 5 dollar högg jag ett till en utlottning jag ska ha här för er nu när vi firar femårsjubileum. Utlottningen kommer snart upp. Hur som helst, det här var bara ett litet tips om den nya weshoppen. De har lite Nerd Lacquer och sånt också. Roliga märken som A England, Hits, och ja, lite allt möjligt. Bra fraktpriser och snabb leverans.

Lynnderella Funny Money

Publicerad 2012-03-15 06:17:00 i Naglar - glitter för layering,

Eftersom det kom en massa Lynns på posten så är det så klart en av dem som pryder mina naglar idag. Funny Money, ett grönt glitter. Eller grönt, när det är Lynn som är i farten kan man hitta överraskande glitter  andra färger som liksom lyfter lacket till en annan nivå. 
Det här är ett lager av Funny Money över två lager av mörkgrönt jellylack från Ruby&Millie. Funny Money är ett layeringlack enligt mig. Ni ser att den mörkgröna basen tydligt syns genom glittren. Glittren är i massor av olika storlekar och former och det är alltså huvudsakligen grönt i olika nyanser men även prismatiskt och rött. Det finns även enstaka glitter i guld och lila. Lacket är inte så grovt i strukturen utan lägger sig slätt på nageln. Ja, det krävs ju ett par lager överlack för en slät yta men det gör det ju med i princip alla glitterlack.
Jag tycker lacket är väldigt vackert. Det glittrar snyggt mot den mörka basen och de röda och de prismatiska glittren ökar dess skönhet i mina ögon. Det här är alltså ett lager av glittren över mörkgrönt och så toppat med ett lager Seche Vite. Nu på morgonen toppade jag med ett lager SV till då det första hade ätits upp under natten.

Vad tycker ni? Är ni sugna på Lynnderela lack eller har hypen lagt sig lite nu? De är våldsamt svåra att få tag på med de här är beställda genom LLarowe och det systemet hon har nu verkar fungera bra.

Nerd Lacquer Exterminate

Publicerad 2012-03-14 21:37:00 i Naglar i brunt,greige,beige,

Vill ni se ett Nerd Lacquer som inspirerats av Doctor Who? Så klart ni vill! Här är Exterminate!
Jag brukar inte gå igång på brunt och det är det av mina Nerdar jag gillar minst men jag är ändå inte helt missnöjd. Hur skulle jag kunna vara det? Jag visste ju att det var brunt när jag beställde det dessutom så det var ju inte någon överraskning.
Brun, lite nötig, basfärg med koppar hexglitter och mindre, runt glitter i svart och blått och koppar. Komplext och speciellt och mycket snyggare än mina bilder visar. Visst, mer höst än vår, men jag har ju svårt att hålla mig årstidsbunden.
Som vanligt täcker det med två lager och är utmärkta egenskaper. Jag är verkligen förtjust i mina Nerdar och vill helst ha ALLA! Det är suveräna lack!

Confetti Tasmanian Devil

Publicerad 2012-03-13 18:10:00 i Naglar - glitter för layering,

Ur arkivet: Lucky Duck från Orly fick ett lager glitter för att piggas upp lite. Det blev Tasmanian Devil från Confetti. Ett lager av glittret och så överlack. Det är helt okej. Glittret glittrar och sprids hyfsat jämnt. Det är lite oroligt att titta på dock men jag klarade det några timmar alla fall. Glittret är multiärgat och har olika storlek och form men det finns lack där det blir mer påtagligt att lacket är oregelbundet, här känns det ändå rätt sammanhållet. Lite busigt men inte helt anarkistiskt. 


Siri tycker jag skulle låtit Lucky Duck vara ifred. Hon gillade det bättre utan extra allt...

Nerd Lacquer Quasar

Publicerad 2012-03-13 05:55:00 i Naglar i grönt,

Jag glittrar vidare denna vecka med underbara Quasar från Nerd Lacquer. Det här är ett fantastiskt lack. Det är en juveltonad grön späckad med prismatiskt glitter. Jag älskar färgen och det är ju inte fel med något som glittrar, glittrar, glittrar!
Som vanligt täcker lacket med två lager och torkar snabbt. Nerd Lacquer är verkligen fantastiskt jämna och bra i sin kvalitet. Jag älskar verkligen lacken jag köpt från dem. Eller henne, Amanda heter tjejen bakom Nerd. Just Quasar ingick i den trio med lack som jag först upptäckte och önskade mig, den trio som även har med Nebula och Event Horizon. Nerd Lacquer hittar ni på Etsy och shoppen öppnades i Söndags men är stängd igen nu. Precis som Lynnderella och många andra av de riktigt populära indie-märkena så är orderingången större än möjligheterna att hinna med och hålla lager över materialen. Det finns en möjlighet på Etsy att få ett mail när shoppen öppnar, något jag utnyttjar, och det ger en möjlighet alla fall för att man ska hinna snappa åt sig några godbitar.

Mera Natural At Night

Publicerad 2012-03-12 16:30:00 i Emmas FOTD 2012,

Ytterligare en helgsminkning med Natural At Night-paletten från Too Faced, här har jag använt mittraden och så den beiga matta skuggan som highlighter.

Hyn

Foundation: Idun Minerals Freja

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon
Ögonbryn: Clains Brow Definer 03
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Too Faced Night Light, After Hours och Eclipse

Highlighter: Too Faced Spotlight

Inliner:: Max Factor Khol Pencil i svart och MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

Lösögonfransar: Ardell Babies

 

Läppar

Läppglans: FACE Pot Gloss Alert

 

Det här var inte en kvällssminkning utan en dagssminkning så jag tyckte att det passade att göra den lite mjukare. Night Light ligger på hela den rörliga delen av ögonlocket, lite After Hours i den yttre vrån och så applicerade jag Eclipse som en eyeliner och blendade ihop den med de övriga skuggorna. Jag tycker alltid att det är svårt att veta vad som är lagom när man blendar en sån här look, först är det för skarpa linjer och sen blir det liksom ingen skillnad. Nåja, inte hela världen. Spotlight är highligt den här veckan också och jag har ingen eyeliner men däremot lösögonfransar. Inliner är en kajalpenna som jag doppade i min svarta Fluidline. Jag har sett Make Up Geek göra så flera gånger och jag tycker att det blir ganska bra, körde på den metoden både längs med övre och nedre fransraden för lite definition.

 

Funky Fingers Sands&Stilettos

Publicerad 2012-03-12 05:58:00 i Naglar - glitter för layering,

Igår frågade jag vad ni ville se ur arkivet och fick lite blandade svar. Duokromt, färgglatt och glitter. Jag väljer att gå på glitter idag. Det är ju alltid roligt och dessutom har lacket legat länge i mitt enorma arkiv. Alltså: prismatisk glitterbomb! Ka-boom! Funky Fingers Sands&Stilettos är galet gnistrande. Oerhört täckande också. Det här är två lager.
Det glittrar, glittrar, glittrar! Otroligt! Det torkar fort också. Det krävs dock några lager överlack för att jag ska känna mig nöjd. Jag vill ju ha en slät, glaslik yta på naglarna och glitter får ju ofta en viss knottrighet även efter ett par lager överlack. Det här är inte ett av de värsta men minst två lager Seche Vite är det som gäller.
Det enda önskemål som var genomgående var att ni ville ha mer kattbilder. Ni vet ju hur det är, Edit är inte så förtjust i att bli fotad, Siri kan jag fota ibland men lillan är en linslus. Här kommer alltså Signe:

Hot Topic Forest Green

Publicerad 2012-03-11 08:40:00 i Naglar i grönt,

Vad säger ni om lite grönt ur arkivet för att skaka liv i oss denna söndagsmorgon. Jag har inte tömt kameran på ett par dagar så det är arkivet vi är hänvisade till. Hot Topic skaffades fram genom Nail Mail och Kim på Overall Beauty för några år sedan. Flaskorna är söta men penseln är usel. Det är dock en väldigt fin grön tycker jag. Dessutom är det en one-coater. Mycket smidigt! Bra torktid och så, enda klagomålet är penseln. Finns inte så mycket mer att säga. 
Vad vill ni se för färger eller finisher? Önska något så kanske jag kan hitta en lämplig kandidat i arkivet. ;D

KleanColor Jazz Olive

Publicerad 2012-03-10 19:00:00 i Naglar i grönt,


Mer ur arkivet: KleanColor Jazz Olive är ett ljust olivgrönt lack med metallisk finish. Tyvärr innebär det i det här fallet att man å ganska tydliga penseldragsmärken. Lacket är täckande, det hade klarat sig med ett lager och förmodligen blivit bättre om jag gjort ett lite flödigt sådant, men jag gjorde två lager vilket  fick ytan att se mer "penseldragig" ut. En bra bas som ger en slät och fin yta hade varit önskvärd. Nästa gång ska jag se till att antingen a ridge filler eller ett glatt och tjockt baslack under det här lacket för jag tror resultatet blir bättre då.

Färgen är fin och jag tror det skulle funka bra om man vill stämpla.

A England Camelot

Publicerad 2012-03-10 11:44:00 i Naglar i svart, grått, silver,

Ett lack jag använt flera gånger redan men inte visat här är svarta krämlacket Camelot frpån A England. Jag köpte det i förhoppning om att det skulle bli min nya, svarta standardkräm. Den har fått göra tjänst några gånger och det är inget stort fel på den men den är inte min favorit.
Låt mig tala lite om mina svarta lack. Jag har haft ett W'n'W lack i rent svart. Den med gravstenskorken. Jag har haft två av den faktiskt, men nu är båda slut. Det är suveränt för det täcker med ett problemfritt lager. Fin glans. Perfekt.
Jag är även inne på min andra flaska av svarta jellylacket Liquid Leather från China Glaze. Vill jag ha en svart, högglossig manikyr utan annat över är den perfekt. Det tar två lager men det man får är en underbar svart med den där speciella saftigheten som jellylack har.
Jag har också mängder av svarta skimmerlack som är underbara. Det jag var ute efter när jag köpte Camelot var dock en ersättare för W'n'W-lacket. Jag ville ha riktigt svart krämlack med hög opacitet. Nå, vad fick jag då? Jo, ett svart krämlack som täcker med ett flödigt lager eller två tunnare. Är jag extatisk och lycklig? Nej. Jag är inte direkt missnöjd heller, men det här betyder att jag måste leta efter ett annat svart krämlack för att jag är inte heller helt nöjd. Nackdelen här är att lacket, som de flesta A England, är tjockt och inte på det sättet att jag tänker att det ska tunnas ut, det här är mer den typiska konsistensen på deras lack. Många älskar den, jag gör inte det. Jag tycker det är svårt att få det att flyta ut bra på nageln och jag kämpar med att hitta rätt mängd lack på penseln. Camelot håller dock helt okej, ca 3 dagar, och det är ju inget direkt fel på det. Varför älskar inte jag A England som alla andra? Ska jag prova Illamasqua Boosh? Ska jag köpa HM:s svarta? Vad ska jag göra? Har ni tips på BRA svarta krämlack?

Hits No Olimpo Atena

Publicerad 2012-03-09 16:00:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ännu ett strålande vackert holografiskt Hits-lack. Ni har såklart sett det redan men jag vill ändå visa mina bilder. Visst är det mycket enklare och roligare att fota nagellack nu när vårsolen börjar komma. Det gäller ju såklart holo extra mycket, men egentligen alla lack. Jag föredrar helt klart att fota ute i solljus, dessutom går det mycket snabbare än att hala fram ljustältet.
Precis som Hera så är Atena lättmålad och täcker med två lager. Sitter dessutom bra på naglarna, vilket inte alltid är en självklarhet för så här holografiska lack. Går att köpa på LlaRowe eller i Hits egna webbshop. Dessutom så tror jag att lacken har börjat leta sig ut på ebay, i alla fall Zeus har jag sett där.

Ozotic Pro Mish Mash #534

Publicerad 2012-03-09 15:21:00 i Naglar - holografiska lack,

Medan vi väntar på att Emma ska visa sina holonaglar så kan vi ju klämma in ännu ett Mish Mash-lack. Det här är det tråkigare, blå/lila. Det är inte lika duokromt och heller inte lika holografiskt som systerlacket jag visade innan, men det är ju inte fult heller. 
Som ni ser är det mest en sorts lavendelblå färg och skitningarna är mer dramatiska i flaskan än på nageln. Holoeffekten är mer scattered än hon 531 som jag uppfattar som realtivt nära linjärt även om den också är scattered. Här är det mer uppbrutet och "grovpartikligt". I skugga år man det där trista grådisiga som kännetäcknar hololack som inte orkar göra regnbågar i lågt ljus.
Det här lacket ger mig inte fjärilar i maggropen, det är mer "jaha", men det är holo och det är duokromt så det är klart det har förtjänster. Tre lager krävs för att man ska få täckning och det är inga problem att måla med. Det har samma fördel som alla andra scattered holos, det fungerar som vilket lack som helst. Torktiden är okej. På det stora taget är lacket okej. Jag beställde det, så klart, från Llarowe. Jag föredrar deras shipping framför Picture Polish.

Ozotic Pro Mish Mash 531

Publicerad 2012-03-09 07:47:00 i Naglar - holografiska lack,

Jag älskar Kerstins holofredag och kommer absolut att bära ett hololack idag men det här är taget ur arkivet. Jag vill få ut de här gamla inläggen innan de blir helt dammiga och fulla med spindelväv. Alltså bir det detta lack idag, fotograferat i höstas. Ozotic Pro Mish Mash #531.
När Ozotic Pro släppte sina Mish Mash lack var jag väldigt tveksam. Både duokromt och holografiskt. För mig lät det som lack som jag skulle uppleva som väldigt oroliga och jobbiga på naglarna. Det första jag skaffade var detta och faktum är att jag blev positivt överraskad. Det är inte så tokigt. Den holografiska effekten är riktigt bra i solljuset, det är, som ni kan se, väldigt skiftande beroende på ljuset och kan upplevas som allt från rosa, bronstonat, lila och grålila. Nackdelen är att när regnbågen slocknar så får man det där disiga silvergrå skimret som nästan alltid följer med hololacken.
Som ni ser blir det ett episkt bildspam. Jag fotade i bristfällig sol, med blixt i dagsljus och inne, utan blixt i dagsljus. Dessutom i olika vinklar. Inte så enkelt att få fram alla ansikten på det här lacket. Jag älskar duokromt och jag älskar holo men jag är inte helt övertygad om att kombinationen av två fantastiska saker blir dubbelt så bra. Det är dock inte i närheten av att vara något bottennapp heller och jag är som sagt positivt överraskad. Är man på rätt humör är det ett roligt lack. Jag föredrar den här framför de andra, mer blåtonade, som jag uppfattar som mycket tråkigare och gråare.

China Glaze Midnight Ride

Publicerad 2012-03-08 20:47:53 i Naglar i lila,

Hej! Ni har väl glömt mitt gamla projekt att visa nya swatcher på alla lacken i Rodeo Diva kollektionen. Jag hade glömt det alla fall. Här kommer ännu ett, det är lila Midnight Ride. Jag tycker det är för mörkt för att falla inom favoritkategorin. Det vackra skimret syns bara i solen. Ett annat minus är att den har den rinniga, kletiga formulan som tyvärr hela den här kollektionen drogs med. Plus är att den täcker med ett lager och att det är ett vackert skimmer när de väl dyker upp. Jag har nog bara använt det här lacket en gång plus den här swatchen. Vad tycker ni? Är det ett lack ni har och i så fall är det ett lack ni använder?
Och en numera obligatorisk bild på Signe:

Nubar Blueberry

Publicerad 2012-03-08 11:51:51 i Naglar i blått,

Nubar Blueberry är det mörkare blå lacket från deras Jelly Bean kollektion. Om Strawberry och Blue Raspberry var superskira och krävde underkläder så är det här ett helt underbart one coat wonder!
Ett lager lack, inga underkläder. Det är tillräckligt täckande för att jag ska klara att bära det men med hela den squishiga jellykänslan! Fantastiskt! Och torktiden är kort, så klart. Det är helt fantastiskt! Vill man ha en blå jelly är detta min rekomendation!
Japp, bildspam! Och jag ber om ursäkt för mina torra nagelband. Jag har torra händer så här års och det i kombination med feber och förkylning har gett mig dessa hemska fnasor. Jag underade på att rdigera bort skiten men sen tänkte jag att va fan, det ser ju ut så här. På riktigt.

Nubar Strawberry

Publicerad 2012-03-08 08:09:00 i Naglar i rosa,

Mer Jellybeans! Här kommer det rosa, Strawberry. Precis som med Blue Raspberry så har jag tre lager över ett lager Zoya Minka för att slippa VNL. Lacken i jellybean-kollektionen är verkligen äkta jellylack så de blir inte fullt opaka med tre lager. Det ska de ju inte, då tappar de ju själva poängen med att vara jelly. ;D
Strawberry är en lite dämpad rosa med kall underton. Den är glossig och "saftig" och väldigt söt. Även den här skulle säkert vara helt perfekt i en jelly sandwich. Förmodligen måste jag prova en sådan men jag kommer mig liksom inte för. Har ni förslag på en bra jelly-macka-fyllning? 

Mer nagellack på posten

Publicerad 2012-03-07 20:48:00 i Nytt till lacklådan!,

Titta vad som kom på posten idag! Pam's Girly Bits!
De ser verkligen fina ut alla flaskorna och den lilla flaskan är en bonus hon skickade med! antastiskt trevligt!
Och dessutom fick jag hem underbara lack från Brite Bird! Tre hololack och ett med glitter. Jag är så nöjd med dagens paketskörd!
Ingen hjälp fick jag med uppackandet av lacken idag men ni får se mina gostjejer ändå.
Signe och Siri exakt just nu.
Edit och Signe alldeles nyss.

Nerd Lacquer The Selfish Green

Publicerad 2012-03-07 18:06:00 i Naglar i grönt,


Vad säger ni, är det dags för ett till av Nerd Lacquer-lacken? Ja! Så klart! Ett grönt tar vi den här gången! Det är The Selfish Green, ett av Nerd Crush-trions lack som inpirerats av några av vår tids stora genier. 
The Selfish Green är ett mellangrönt lack med ljusare grönt glitter i olika storlekar, både mellanstort glitter och större hexglitter. Dessuotm finns som ni kan se ett tealblått skimmer. Det är verkligen både vackert och komplext och mycket, mycket finare än mina bilder kan förmedla. Det är betydligt mörkare på nageln än vad jag hade trott när jag såg det i flaskan, vilket nog mest beror på att glittren gärna klänger ast på glaset och de är ju ljusare. Lacket är oerhört lätt att måla med, det täcker med två lager, det är slätt och fint med ett lager överlack och det torkar snabbt. Ännu en vinnare från Nerd Lacquer alltså. Jag är så oerhört impinerad av den höga kvaliteten hon har på sina lack och på hur konstant formulan är. Alla lacken jag provat har haft samma goda egenskaper.

A England Princess Sabra

Publicerad 2012-03-07 07:04:00 i Naglar - holografiska lack,

Igår bar jag ju ett hololack som verkligen inte imponerade, China Glaze Hologram, och det kanske gjort mig mer positiv till detta. Fast jag var nog rätt positiv till det redan när jag provade det. Det är alla fall det mest holografiska av de A England jag provat hittills. Det är dock en ganska svag, scattered holoeffekt. Absolut inte ett lack att skaffa om det är just regnbågar man vill se.
Färgen är tydligen inspirerad av Adinas katts ögon. Mina katters ögon påminner inte alls om Princess Sabra. Långt ifrån. Färgen är en gyttjig bronston med en skvätt kakigrönt i. Mycket murrigare än jag väntat mig och en ganska smutsig ton. Inte den klara, gyllene eller gyllengröna färg som kattögon har. Formulan är tjock. Alla A England har, enligt mig, en tjock formula. Jag föredrar en tunnare konsistens på lack men den är inte kletig och klistrig, bara tjock. Det täcker ganska bra med två lager, jag tror man kan göra ett om man smaskar på ordentligt med lack men eftersom formulan är tjock (har jag redan sagt det? ;D)så vill jag ha så tunna lager som möjligt och då krävs två som minimum. Jag tror jag gjorde tre på några naglar. Torktiden är helt okej. Jag bar det för kort tid för att veta om det, likt flera andra A England, chippar inom 10 timmar på mig, så jag har ingen synpunkt på hållbarhet.

Nubar Blue Raspberry

Publicerad 2012-03-06 20:00:00 i Naglar i blått,

Efter att jag visade inlägget nedan där Signe och Siri öppnade paketet med Nubars Jellybean kollektion så vill ni väl se ett av lacken också? Jag börjar med det med det konstigaste namnet, Blue Raspberry. Vad är ett blått hallon? Ett björnbär? Heter inte det blackberry? Brambles? Ja, hur som helst, det här lacket heter Blue Raspberry och det är en färg som inget bär har haft någpnsin. Jo, kankse på en jellyböna. Jellyböna? Heter det så på svenska? Oj, vad komplicerat det blev nu...
Jag har försökt hitta lite olika ljus när jag fotade det. Alla bilderna är dock tagna på balkongen nu på eftermiddagen. Några i sol, några i skugga. Det ni ser är tre lager av lacket över ett lager Zoya Minka. Ni som är trogna läsare vet ju om min allergi mot VNL. Det är mitt problem med jellylack. Jag gillar "saftigheten" i ett jellylack, och glossigheten, men jag klarar inte av VNL. Emma och jag pratade idag och vi enades om att VNL ser lite skitigt ut. Lite ovårdat. Slarvigt. Ett lager av Minka räddar mig från den upplevelsen och jag kan bära mina jellylack med glädje!

Blue Raspberry är en lite dammig turkosblå som är skir som attan på första lagret. Det kan ni säkert lista ut utan problem redan när jag sa tre lager över ett annat lack. När jag målar första lagret ser det ut som när man doppar penseln i ett vattenglas när man börjar måla med vattenfärger. En svag tint bara. Förmodligen är det ett ypperligt lack att använda i en jelly sandwich eller kan ge spännande effekter i en layering. Det är dock sällan jag experimenterar så. Det här funkar dessutom bra enligt mig. En mjuk, vårig pastell. Torktiden var okej med ett lager Seche Vite. Inga problem trots de ganska många lagren lack.

Signe och Siri öppnar paket

Publicerad 2012-03-06 15:44:13 i Nytt till lacklådan!,

Titta matte! Massor av prassligt papper!
Och vad har vi här för något? Måste undersökas!
Vad är det som händer här? Spännande!
Hallå där, Signe. Vad har du hittar för något? Jag vill också vara med och prassla i pappret!
Okej, Siri, du får vara med, men bara om jag får en puss!
Nu kan vi brottas i prasslepapper! Iiiih vad roligt!
Vad det var i paketet? Vårens pastellkollektion från Nubar! Jelly Beans heter den och består av åtta jelly lack i karamelliga färger! Finns hos Nail Shop för den som, likt jag, blir pastellsugen på våren!
Tack för att ni tittade!

China Glaze Hologram och en ny ring

Publicerad 2012-03-06 13:09:52 i Naglar - holografiska lack,

China Glaze Hologram är det silvriga lacket från deras Tronica kollektion som kom förra våren. Det är ett gäng lack som har en viss holografisk effekt, inte speciellt stark dock. Jag hade inte tänkt köpa några av dem men hur du nu n var så hittade jag ett på en blog sale och högg det. Det är inte spektakulärt på något sätt men lite roligt att ha provat alla fall. Två lager täcker, det är enkelt att måla med men jag hade önskat att det skulle vara lite mer holo alla fall. Nu är det mest ett silverlack med lite skimmer.  Betänk att bilderna är tagna i skarp vårsol. Bortsett från det är lacket bra att måla med och torkar fort.
För att piffa upp mina händer lite, för jag tycker helt ärligt att lacket är rätt trist, så bar jag idag min nya ring med änglavingar. Det är ett eBayfynd för en dollar och fri frakt. Bjöd på en hel massa ringar för några veckor sedan och vann faktiskt några av auktionerna. Lite roligt med skojiga bijouterier.

Pahlish Sunlight Shooting through Pine Trees

Publicerad 2012-03-06 06:08:00 i Naglar i guld, koppar, brons,

Jag köpte två lack från Pahlish, det här är det andra. Det första, Train Underwater, ser ni här.
Det här lacket är egentligen inte menat att bäras så här, det är ett effektlack, eller överlack, med massor, massor av flecks i guld. Namnet är verkligen passande, Sunlight Shooting through Pine Trees.
Jag swatchade det i söndags när solen sken och min plan var att se om man kan ha det på egen hand. Det kan man, som ni ser, om man inte är väldigt känslig för VNL. Det är fyra lager här. Det är ett tunt lack som torkar snabbt så det var inte alls jobbigt eller tidskrävande att göra det här.
Som ni ser är det guldskimmer och flecks av olika slag som utgör själva lacket. Jag uppfattar även ett grönt skimmer i vissa ljus. Jag tycker lacket är väldigt vackert. Det ska bli spännande att prova det över andra lack så som det är tänkt att bäras. Jag tyckte dock det var fint även så här.

Night Fever

Publicerad 2012-03-05 16:00:00 i Emmas FOTD 2012,

När man har en ny palett vill man såklart testa den så snart som möjligt så i lördags gjorde jag den här sminkningen, en sotning med mörkbruna Night Fever i huvudrollen.

Hyn

Foundation: Idun Minerals Freja

Concealer: MAC Select Cover Up Concealer NW 20

Puder: Elemental Beauty Matte Powder

Rouge: Taylor Made Minerals Hybris

Ögon
Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: Too Faced Night Fever och Full Moon

Highlighter: Too Faced Spotlight

Eyeliner: Clinique Brush On Cream Eyeliner i svart

Kajal: Max Factor Khol Pencil i svart

Mascara: Clinique Lash Power Mascara

 

Läppar

Läppstift: Isadora Cream Beige

Paletten kommer ju med små idékort men jag har valt att bortse från dem och helt enkelt lägga Night Fever på ögonlocket och lite över globlinjen samt under ögat. Den övre kanten blendade jag med glittriga Full Moon och den fick även ligga lite i inre ögonvrån. Hihlighter är Spotlight, jag var rädd att den skulle vara för gul men jag tycker den fungerade fint. Mascara och inga lösögonfransar, men däremot inliner och lite tighlining längs med övre fransraden. Rouge och ett alldeles för gult läppstift. Cream Beige är ingen bra färg på mig alls, tror att den ska åka i soporna så jag inte frestas att använda den igen...

Nerd Lacquer Nebula

Publicerad 2012-03-05 06:16:00 i Naglar, vampy,

Tillbaka till Nerd Lacquer, mitt nya favoritmärke! Nerd Lacquer kan man köpa från deras butik på Etsy om man följer den hä länken. Just nu är dock butiken stängd. Så är det ju med de små indiemärkena, de behöver lite tid ibland för att skaka ihop lacken de ska sälja. ;D
Nebula var ett av de lack jag ville ha från början. Det finns en Form Space-trio med den här, Event Horizon och Quasar, tre lack i färger som jag tilltalas av (teal, vin och grönt) och med prismatiskt glitter. När jag väl slog till på att köpa lack från Nerd så var ju den trion given. Nu kan jag dock säga att ja, jag älskar de tre lacken men jag älskar de mer komplexa skapelserna, som Cyance Friction, mer. Amanda, som gör Nerd Lacquer-lacken, är en mästare på att blanda skimmer, microglitter och större glitter på ett sätt som är alldeles otroligt. Det är något som dessutom måste upplevas då väldigt mycket av magin går förlorad i bildens platthet.
Nu var det dock Nebula vi skulle prata om. Den är ju otroligt vacker, det är den. Den, precis som systerlacket Event Horizon, skulle ha platsat i China Glaze kollektionen med glittren som kom för några år sedan. Det är en mörk, vinröd bas som drar mot lila. Vampigt och härligt. I den här vinröda jellyn simmar prismatiska glitter av olika storlek samt röda, lite större hexglitter. Precis som med mina andra Nerdar så täcker det med två lager, är enkelt att måla med och torkar på fem minuter även utan överlack. Du vill dock ha överlack för glansen och den släta ytans skull. Ett flödigt lager SV ger en slät yta men det skadar inte med ett lager till några timmar senare om man är känslig. Jag är väldigt imponerad av hur "släta" Nerdarnas glitter är. De flesta glitterlack kräver alla fall tre lager överlack, ibland fyra, enligt mig. Jag får inte samma överlackshysteri med mina Nerdar.
Vi kan ju inte bara ha bilder på nagellack. Vi behöver lite Signe också, eller hur?
Här kommer hon:
Söt som socker, eller hur?

YSL #128

Publicerad 2012-03-04 18:34:03 i Naglar i lila,

Vi håller oss till lila idag vad gäller nagellack. Det är helt enkelt dags att visa ett lack till som jag fick av Anne på Nailtastic. YSL #128. Jag har aldrig provat ett lack från YSL förr så det var spännande. Det jag kan säga är att det är sjukt pigmenterat. Ett enda lager täcker mer än väl. Det är också mycket mörkare på nageln än i flaskan, som ni ser. Det är nästan svart. Snyggt, vampigt och lyxigt! Synd att mina korta små stumpar till naglar inte riktigt är rätt till ett lack i den här klassen men samtidigt, mitt tålamod höll inte längre. Jag var tvungen att prova det! Det är knappast så att jag kommer köpa alla YSL-lack framöver men jag är positivt överraskad att det var så täckande. Annars är det inte en färg som är så unik att jag skulle betala det det kostar. Men jag är glad att had det i samlingen! Tack Anne!

Too Faced Natural At Night

Publicerad 2012-03-04 11:46:23 i Emmas sminkväska,

En palett jag har varit sugen på ett tag är Natural At Night från Too Faced. Dock tycker jag att 350 spänn plus frakt från Eleven är lite saftigt och från början kostade den ännu mer hos BeautyBay, ca 380 tror jag. Sen sjönk den dock i pris där med ungefär en hundralapp och frakten var fri så då bestämde jag mig för att klicka hem den. Jag velade mellan Natural At Night och Urban Decay Naked 2 och slutligen föll alltså valet på Too Facedpaletten. Kanske mycket just för att jag inte har några skuggor från dem tidigare och därför tyckte att det kunde vara kul att testa dem. De recensioner jag har sett på YouTube har varit mestadels positiva så det blev alltså ett köp. Jag beställde paletten förra lördagen, den skickades i måndags och i fredags kom avin, snabb leverans alltså. Uppskattas mycket, jag tycker nämligen att postgången från USA har blivit långsammare, att det tar två veckor för ett paket att komma fram känns numera som mer regel än undantag och därför har jag blivit mer välvilligt inställd till att beställa från brittiska webbshoppar.

Paletten är av Too Faceds numera nästan klassiska koncept med 9 skuggor, 3 stycken stora på 2 g och 3 lite mindre på 0,9 g. Tidigare har dessa paletter haft en utdragbar liten lucka där det har legat en applikator men denna har nu slopats till fördel för mindre paletter. Bra beslut säger jag, jag har ingen av de tidigare men jag har sett dem i butik och de är rätt klunsiga. Det är inte Natural at Night, den är liten, söt och kompakt med ett magnetlås och en liten flik att öppna paletten i. När man väl öppnar paletten så hittar man de nio skuggorna och i taket är det en bild på ett fint sminkat öga. Ingen spegel alltså, det hade varit bättre om ni frågar mig, men nu gjorde alltså inte Too Faced det. Bakom ögonbilden gömmer sig de små inspirationskorten som alltid kommer med dessa paletter. Det är alltså ritade bilder med applikationsidéer för skuggorna samt en liten beskrivning på hur looken ska åstadkommas. I ärlighetens namn är det tre rätt lika looker med lite olika ord i beskrivningarna. Hmm...
Om vi fortsätter med att titta på skuggorna så är de upplagda i tre rader. Den första kallar Too Faced Night och där hittar vi Full Moon, Nightcap och Cocoa Star. Nästa rad kallar TF för Classic och där hittar vi Night Light, After Hours och Eclipse. Sista raden är Fashion och där heter skuggorna Spotlight, Moon Stone och Night Fever. Om vi tittar på texturen så är två skuggor matta, Spotlight och Cocoa Star. Full Moon och Night Light är skimriga med glitter, troligtvis kommer dessa att ge fall out, och de övriga skuggorna är skimmer. Bra mix på färger och texturer tycker jag, vi får både ljusa, mellanmörka och några mörka skuggor, dock ingen svart vilket Sminkan tycker är ett minus. Mig stör det föga, jag har högvis med svarta skuggor ändå och vill hellre se nya färger i mina paletter. Självklart har jag redan hunnit testa lite, en sminkning med Night Fever, Full Moon och Spotlight kommer imorgon och jag kan säga att mitt intryck av skuggorna är gott än så länge.
I detta inlägg tänkte jag dessutom bjuda på en swatch på en hårig arm, med en viss brittisk beautybloggare i åtanke. Jag minns inte vad hon heter men hon var mycket upprörd över swatcher på håriga armar. Jag tycker tvärtom att de kan vara ganska hjälpsamma, för mig är det mer informativt att se vad en vanlig dödlig kan åstadkomma än vad en MUA med sminkprodukter till miljonvärde kan få fram med en produkt och 18 olika baser. På min arm ligger de helt utan bas, jag tyckte de skulle hårdtestas lite. Vissa av skuggorna klarade det utmärkt, men framför allt Full Moon och Night Light blev väldig mesiga och yrde mest runt. De fick därför en extraswatch på handen på en bas av Goshkrämskuggan Love That Beige och då såg de båda enormt mycket bättre ut. I övrigt ligger de på min arm i samma ordning som i paletten. Är det några oklarheter eller ni har andra frågor så räknar jag med att ni ställer dem i kommentarsfältet:)

Frankenlacket Acolyte

Publicerad 2012-03-04 09:30:10 i Naglar - duokromatiska,

Eftersom vi haft så många independentlack på bloggen så tänkte jag visa ett lack som även jag gjort flera av. Det finns några personer som äger Sminkans Arawn, men de är alla lite olika eftersom jag inte hade tillräckligt av ingredienserna för den. Att några även äger mina top coats räknar jag inte för de är ju inte så avancerade, lite pigment i klarlack bara. Den här däremot, den är mixad av tre befintliga lack samt color morphing pigments i grönt/rött. Jag har gjort tre av den och det här är mitt exemplar. Den finns även i händerna på Nageldraken och Lacky Nails. Jag hoppas de båda kommer gilla det så som jag gör. :D
Basen är en mörk, skimrande lila. En lila som är aubergine alltså, inte en blåtonad sådan. Det är mycket skimmer i den för den mörklila basen (som består av Let's Groove och Stella)har blandats med ett lack från Pure Ice, Busted, som är en skir historia i ljuslila med massor, massor av skimmer. Förutom detta så är det alltså även det färgskiftande pigmentet som går från grönt till rött. Det är ingen supermarkant effekt, den blir lite som i Alias, alltså det röda syns bra, som ni ser, men det gröna kommer fram i extrema vinklar. Jag tycker lacket är väldigt snyggt ändå, även om den duokroma effekten inte är superuttalad. Jag tycker det är en snygg lila.
Acolyte heter den, för innan man blir en Sith Lord så är man lärling en tid. En acolyte. Jag tänker mig att man under den tiden är på väg mot den mörka sidan men ännu inte helt där. Purpurfärgad alltså. Eller nej, jag vet inte, i min värld är den mörka sidan lila. Så är det bara. Jag skyller på Disney för alla bra skurkar man såg som barn på tecknad film var ju lila.

Pahlish Train Underwater

Publicerad 2012-03-03 15:49:43 i Naglar i blått,

Dags för dagens naglar! Det är ett independent lack från Pahlish som jag provar idag, Train Underwater. Pahlish kan man köpa på Etsy om man följer den här länken. Jag köpte två lack och det här är det första jag provar. Visst är det vackert!
På bilderna bär jag två-tre lager av lacket. Med flödiga lager behövs bara två men är man väldigt snål krävs det tre. Jag provade båda versionerna och lacket beter sig bra och torkar snabbt så man kan tillåta sig att ha flödiga lager. Det kräver en del överlack, jag har två lager nu men kommer lägga på ett tredje.
Basfärgen är en vacker blålila med massor av glitter i blått, lila och rött. Det är den blå versionen av Butter Londons The Black Knight. I Train Underwater finns dock enstaka större glitter insprängda.
Jag tycker det är oerhört vackert. Det är en blå som tilltalar mig och jag faller alltid för glitterlack med röda glitter insprängt bland andra färger. Jag är på alla sätt nöjd med lacket trots att det slukar överlack. Det gör ju faktiskt de flesta glitterlack.
Vi avslutar med några bilder på mina älsklingar Siri och Signe. De leker så fint med varandra. Här är de på klätterträdet och busar.
Här försöker Signe få igång Siri med en liten lekfull smäll på nosen.
Och här sitter Signe och ler.
Trevlig lördag på er allihop!

Hits No Olimpo Hera

Publicerad 2012-03-02 19:31:37 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Fredag igen och alltså dags att visa holo. Ja ni har ju redan sett Sminkans inlägg med tjusiga BFF men jag vill också vara med och jag måste nog säga att mitt lack är finare än BFF, är ganska övertygad om att Sminkan också tycker det.
Vad ni ser här är Hera från Hits No Olimpo. Hera är så vacker så man blir alldeles knäsvag, hon är grön med en liten dragning åt teal och med en rejäl holoeffekt i solljus och elektriskt ljus. Täcker med två lager gör hon också och sitter alldeles utmärkt, jag bar lacket i tre dagar och det var som nytt även när jag tog bort det. Ett strålande lack alltså, men rätt dyrt, 10 dollar för 6 ml och så tillkommer frakt på det. Fast det är värt de pengarna, inget snack om saken. Går att köpa hos LlaRowe och i Hits egna webbshop om ni är sugna på en egen flaska.

China Glaze BFF

Publicerad 2012-03-02 06:39:00 i Naglar - holografiska lack,

Holofredag! Iiiih! Hurra för det! Det är en underbar idé att bejaka hololacken och visa upp dem på fredagar och vi tackar Kerstin för det! 
Ni ser att det är ett arkivinlägg. Jag har fortfarande Cyance Friction på naglarna och jag kommer säkert lacka om under dagen men om det blir holo vet jag inte. Jag är fortarande lite ledsen över mina korta, stumpiga naglar och kan tycka att mina vackraste lack (holosarna) är lite av ett slöseri då. Samtidigt blir man ju glad av holo. Jag har ju haft holo även efter att naglarna pajade, förra lördagen när jag hämtade Signe hade jag ju Hits Hermes för att matcha hennes päls. Det gick ju, men det blir lite avhuggna regnbågar när man jämför hur det såg ut första gången jag bar samma lack. Nä, nu har ni tröttnat på mina spekulationer och funderingar och vill att jag ska berätta om det lack jag visar upp här. China Glaze BFF.
Jag såg att Cactus letade efter en rosa BFF och det var det som fick mig att tänka att just det här lacket kan vara värt att visa upp. Det är det rosa BFF. Hololack är lite roliga på så sätt att det ständigt händer grejer med dem. Olika batcher är olika holo, färger förskjuts åt olika håll, ja, ni vet hur det är. Nfu Oh 61 finns i minst fyra olika versioner av mer eller mindre holo och så den sista foiliga versionen också, OPI MPJ finns i minst sju versioner, MUS Greta och Madeleine finns i minst tre, Madde kanske till och med i fyra versioner, Color Clubs hololack finns i original och duds. Ni förstår hur jag menar. Hittar man ett nytt hololack man gillar borde man fan i mig skaffa ett helt gäng av dem för man vet aldrig vad som händer. China Glaze har haft den goda smaken att sluta tillverka när de inte upprätthållit "holo-heten" men de har istället flera lack som börjat rosa men blivit brunrosa eller persikotonade. Även ett av Kaleidoscopelacken finns i minst två versioner, en rosa och en persikotonad brun. Det här problemet är vanligt även med Sally Hansens hololack som är väldigt inkonsekventa och där vissa lack finns i tre eller fler färgversioner men med samma namn. Jag har funderingar på att skaffa mig även den brunrosa BFF för att få en komplett samling. Det är den enda jag saknar från kollektionen, om man nu kan sakna ett misstag. ;D

Nerd Lacquer Cyance Friction

Publicerad 2012-03-01 15:50:06 i Naglar i blågrönt&turkos,

Här kommer lack nummer tre från min leverans från Nerd Lacquer. Cyance Friction. Så jäkla coolt! Jag älskar det! Bäst hittills och då har jag faktiskt gillat alla lack jag provat så här långt.
Två lager av lacket räcker, det är enkelt att måla med det och det torkar snabbt. Fem minuter senare kan jag klappa katter utan att oroa mig för att det ska fastna ludd i lacket. Verkligen helt underbart!
Som ni ser är färgen cyanblå, eller egentligen är den cyangrön för den är mer grön än blå i vissa ljus. Speciellt i solen blir det en lysande, nästan neonaktig grön med blå undeton. Fantastisk färg! Förutom denna ljuvliga basfärg så är det skimmer i rosa och aningens grövre skimmer i koppar eller guld, svårt att avgöra, och så små glitter i koppar och större glitter i turkosblått och i koppar. Det är helt underbara kombinationer av färger och lacket är omväxlande och komplext och... fantastiskt!
Det här måste ses på riktigt. Köp det och njut av det! Perfekt sommarlack, lekfullt och piggt men ändå spännande och med många överraskningar.
Spännande, lekfull, pigg och med många överraskningar är även Signe. Hon och Siri fortsätter leka tillsammans så ni får en bild till på dem. Det är roligt att attackera varandra från under fåtöljen. Signe är expert på det redan.
När man tröttnat på att vara under fåtöljen kan man alltid vara i fåtöljen och attackera från ovan istället.

Guppy # 7

Publicerad 2012-03-01 06:41:19 i Naglar i rött,

Jag har ju inte så mycket nyproducerat just nu, som ni vet, och även om naglarna är prydda med det tredje lacket från Nerd Lacquer så finns inga bilder än. Planen är att de ska ordnas när jag kommer från jobbet så funkar allt får ni se dem i eftermiddag eller senast imorgon. Personligen gillar jag inlägg från arkivet för där är mina naglar "som de ska", längre och mer... rätt. Jag tänkte att det kanske skulle vara kul att se mitt kvarvarande Guppylack också. Glitterlacken från Guppy är ju inte dumma. Jag började med två, köpte två till och kan nog tänka mig alla... Det här är nummer 7, det varmröda. Fint va!
Ett lager lack och så överlack på det. Två lager överlack för det är ett hungrigt glitter. Utan överlack blir finishen matt och faktiskt väldigt oattraktiv.
Eftersom jag inte kan erbjuda dagens naglar riktigt än så tänkte jag bjuda på morgonens bild av mina kattflickor Siri och Signe. Edit var i köket och åt frukost men kom inte med på bilden. Som ni ser har Signe kopplat på sina laserstråleögon, det är blixtens fel. Annars är det rätt sött att se dem göra saker tillsammans och vara nära. De sover dock inte tillsammans, Siri är inte fullt så avslappnad än. Kanske aldrig blir. Siri är ju inte en kramig katt egentligen och var lite utanför även i sin syskonskara. Jag minns när jag träffade henne första gången på katthemmet, hon låg ensam på en högt placerad hylla och hennes bröder sov på golvet i en stor, varm hög. Ett av skälen till att jag valde Siri var just att hon var lite egen och jag tänkte att det var bra eftersom Edit var så gammal redan då att hon inte vill leka och interagera med en kattunge. Hon vill bara ha sällskap. Sen visade det sig ju att Siri behöver ha någon att leka med och efter två års velande blev det alltså en Signe. Tack och lov verkar både Siri och Edit tycka att det blev ett bra tillskott som fyller ett behov. Och jag fick en katt som vill kramas mer än fem minuter åt gången!
Här kommer en bild till på Signe. Den visar tydligt hur hon blir anfallen av en leopardmönstrad råtta. Iiiiiih! Spring för livet! Den är efter dig!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela