Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Zoya Nina

Publicerad 2008-08-31 20:41:41 i Naglar i brunt,greige,beige,

Oj, jag har ju glömt publicera ett Zoyalack idag! Det blev så mycket med veckans bloggtema, kavalkader och eotd och jämförelser av olika slag att jag liksom glömde att jag ju är en nagelblogg. Också. Ja, på sista tiden mest nagelblogg faktiskt. Så, dagens nagellack men inte dagens notd, om ni förstår hur jag menar. Det här är dock ett grymt lack som jag varmt rekomenderar!

Ny favorit! Igen! Det är mörkt chokladbruna Nina från Zoyas Vibe-kollektion! Hur läckert är inte det här? Va?

Läckert, läckert, läckert! Som en kopp Zoega Skåne rost! Helt perfekt! Och, vill ni veta en sak? Det räcker med ett enda lager för full täckning. Helt perfekt glider dt på nageln och lämnar en jämn, blank yta av djupaste kaffebrunt.


Är man det minsta förtjust i mörkbruna krämlack så ska man absolut rusa ut för att få tag i det här. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Det här lacket och Alix i rött är krämlackens absoluta elitspelare. Det är jämförbart med OPI:s Koala Bear-y som jag tycker är ett av världens bästa krämlack. OPI har en tunnare konsistens dock, vilket kan ge en lite naken känsla om man inte bygger upp lacket med undelack och överlack i alla fall. Här har jag ingetdera.Nej, det är ingen riktig notd, det är en swatch, men jag längtar redan till dess jag kan göra en äkta notd med den! Lite tjockt alltså, så man får vara försiktig så det inte blir geggigt mycket på penseln, men annars är det enastående på alla sätt! Nina!

Augustikavalkad

Publicerad 2008-08-31 18:40:12 i Kavalkad,

Jag har tydligen varit lite ytterlig denna månad. antingen massor med svart och sotat eller en enda skugga och kajalram runt ögat. Ja, som vnligt kommer här i alla fall månadens eotd samlade i ett inlägg.
24 eotd på 31 dagar... Mja, det duger väl? ;D

MAC Media

Publicerad 2008-08-31 16:54:19 i Läppar,


Så här ser mitt nya läppstift ut! Det är vinröda Media från MAC. Snyggt, eller hur?
Jag har ju letat efter ett stift som kunde ta mitt L'oreal Sangria Overdose plats, mörkt rött med blåton alltså, men som skulle ha bättre kvalitet än det har. Media har fantastisk färg! Verkligen! Och det doftar vaniljdrömmar när man målar med det. Men, precis som med t.ex Russian Red från samma märke, så bli det lite torrt på läpparna. Och jag vill inte ha läppglans...

Det är lätt att få färgen ojämn på läpparna och då syns det direkt. Färgen är så pass mörk och krävande. Jag har testat med och utan pensel, med och utan penna, och slutligen, min vanliga stil som ni ser på bilderna, bara med stiftet direkt på läppen. Det sista funkade bäst. Läpparna ser mest jämna och snygga ut så här.
Jag gillar Media men det bli nog knappast ett vardagsstift. Här får man hålla koll så nte munnen ser ut som ett gammalt russin och att färgen ligger kvar på hela läppen. Det blir ruskigt fult om det hinner skavas av och bli slitet. Det gör det kanske inte helt lämpligt för en festkväll heller... Men som sagt, det är vackert! Passar perfekt till nya ögonskuggorna också!

Veckans bloggtema: Ett märke jag är nyfiken på

Publicerad 2008-08-31 13:46:05 i Veckans bloggtema,

Veckans tema på PRET-ty är alltså att berätta om ett märke vi är nyfikna på. Ja, vad ska jag säga? Jag kommer inte på något. Blir jag nyfiken och det håller i sig tillräckligt länge så har jag haft turen att kunna skaffa/prova det jag vill. Jag tror nagellacket San Francisco från Sinful Colors orsakade mig mest huvudbry. Jag hittade ingen e-tailer som förde märket, Walgreens i USA var kallsinniga när jag desperat mailade att de måste göra undantag och skicka ett till mig. Sinful Colors huvudkontor beklagade artigt men kunde inte hjälpa mig. De talade bara om att man har en engelsk återförsäljare på gång och det blev man ju lite glad av för då blir det inte lika tokdyrt att åka dit som att åka till USA. Jag dammsög ebay. Jag förtvivlade. Det gick inte att få tag på.

Underbara In the Make skulle åka till USA kort därpå och lovade faktiskt köpa ett åt mig när hon var där. Ni ser, alla saker löser sig på något vis! Men det här löste sig på ännu mer överraskande sätt. Ni vet Emelie, hon med bloggen P'ssion, Undebara Emelie! Hon mailade och frågade om jag ville ha ett. Bara så där. Jag vet inte hur hon kommit över det och varför hon hade fått två, för jag tror det var så, men hon erbjöd mig ett och skickade och jag tror det var en av mina lyckligaste nagellacksdagar! Inget byte, ingenting. Bara en godhjärtad och generös människa som ville ge en annan något för den värdefullt. Jag kommer aldrig glömma det. Och varje gång jag lackar med San Francisco tänker jag på det. Om alla vore som Emelie vore världen en bättre plats.

Sen måste jag säga att jag, genom bloggen, mött fantastiska och generösa människor i massor. Mina ebay-bulvaner t.ex, Rocketqueen och Rouaa, och Pret-tiesarna Sanna, som beställde Nfu Oh till mig, och Derwent, som skickade en hel hög med nagellack och alla andra som delat med sig generöst och varmhjärtat. Det är otroligt hur många goda, varmhjärtade människor det finns! Många fler än dem jag listar här alltså, för tro mig, beautyjunkies och nagellacksfantaster är snabba att dela med sig! Okej, det handlar inte om märken jag är nyfiken på. Mitt bloggtema för veckan är nog istället ett annat. Kanske heter det Människor jag är tacksam att ha mött eller Generositet och värme bland Pret-tiesar. Bestäm själva. Men tack ska ni alla ha! Ni är underbara! Massa hjärtan till er!

Zoya Alix

Publicerad 2008-08-30 22:32:10 i Naglar i rött,


Efter att ha hamnat i julstämning efter duschen och insmörjandet med Vanilla Fling så fortsätter vi här den inslagna stigen och väljer tomterött! Tillåt mig presentera de röda krämlackens drottning! Zoya Alix från Vibe-kollektionen!
Den slår systern Asia med hästlängder! Den slår alla röda krämlack jag någonsin provat med hästlängder! Detta är det röda krämlackets absoluta perfektion!

Det ni ser på bilden är ett lager lack. Ett enda. Inte överdrivet tjockt heller. Man kan ana tipplinjen på bilden men det gör man inte i verkligheten. Inte alls. Ett enda lager lack! Säg inte annat än att det är enastående!


Inget rött krämlack kan bli bättre än så här om det inte skulle komma spingande när man visslade, lägga sig själv på nageln och försvinna därifrån utan diskussion med en enkel tillsägelse. Av traditionella lack kan man inte hitta bättre produkt. Eftersom det räcker med ett lager torkar det fort. Personligen gillar jag Zoyas penslar. Det är inget överlack på bilderna så man behöver inte ens det om man inte vill. Lacket är en dröm!

Ni ser att det är ett par nyanser mörkare än systerlacket Asia? Asia på tummen då, så klart. En ännu bättre färg med andra ord, då den är mer neutral i basen än Asia. Asia upplever jag som lite orangeaktigt röd, men på skärmen just nu ser det rosa ut. Hmmm... Men det är ett lager utan överlack av båda.
Hittar ni Alix och gillar riktigt röda krämisar så måste ni slå till. Det här är ren magi på flaska!

ACO Vanilla Fling

Publicerad 2008-08-30 19:45:48 i Hud och hand,


Och nu till någonting helt annat! En body lotion som jag tror var en julhelg-grej från ACO. Alltså en LE produkt! Lite kul! Jag köpte flera, men tröttnade omedelbart på doften. Så klart. Den doftar vanilj, men mer salvigt än jag skulle önska. En söt, salvig doft. Nä, inte min grej riktigt. Men, den är bra. Inte jättebra men bra. Den ger mig len hud och går snabbt in i huden. Den doftar ganska länge, något jag inte är helt glad över eftersom doften inte helt kommer överens med mig, men om man gillar doften är det ju ett plus. Lite smörkola finns i doften, och det gilar jag. Den kvalmiga och syntetiska vaniljen kan jag avstå ifrån. Men de hör ju ihop på något vis. Ja, jag är ingen Jackie_Daniels när det kommer till att beskriva dofter...

Verksamma ingredienser är jojobaolja och bomullsfröolja står det, men huvudingrediens är glycerin. Och glycerin ÄR fuktighetsbevarande. Det är alltså en ganska bra produkt för torrisar trots att den inte är så fet som en body butter. Jag ger den ett klart godkänt. Om den dyker upp nästa jul kanske jag köper en igen, trots doften. Det känns lite som att jag borde ha skrivit om den här för länge sen, men den dök liksom upp igen, som gubben i lådan, när jag öppnade badrumsskåpet och insåg att det blir den här eller den hemska chokladdoften från Bubble Shack. Inget svårt val...

Visst är det häligt med lite julstämning! Kanske ska vi ta ett julrött lack härnäst!

Zoya Mikka

Publicerad 2008-08-30 16:22:20 i Naglar i lila,


Ännu ett lack från Zoyas hötkollektion Pulse med skimrande nyanser av purpur. Det här lacket påminner en del om Cowgirl Up från China Glaze Rodeo Diva kollektion. I alla fall i solljus då de röda nyanserna föstärks. Det här är dock ett lack som har betydligt mindre tydligt skimmer och som dessutom är lite skiftande i sin lila ton.

I vissa ljus får det en plommonkaraktär med aningens brunt i sig, i andra blir det rödlila och i ytterligare några vinklar får det en lite grålila skiftning. Men i sig är det en rödlila. Skimret är så finmalt och så jämnt fördelat att det bara syns i direkt solljus. Det är lättlackat. Det är täckande. Först tänkte jag stanna vid ett lager, men djupet i färgen tjänade på två lager.


Det här är ett lack som är mycket snyggare än jag trodde det skulle vara. Jag valde mellan detta och Rihana, det andra rödlila i kollektionen, och valdde Mikka för den tilltalade mig minst. Ja, jag kände mig helt enkelt elak som tänkte tråkig om den och bestämde att den inte skulle behöva känna sig styvmoderligt behandlad utan istället få bli utvald. Tur var det, för nu vet jag ju hur fantastisk hon är, Mikka! Bara plus på applikationssidan och dessutom vacker färg!

Det ni ser på ringfingret är en liten konadstämpel med silverblommor. Om ni undrar alltså. ;D
Och lite jämförelse med systerlacket Rihana:

Mikka till vänster med kallare bas och mindre framträdande skimmer.

Och Mikka i solsken:

Soligt fönster:

Och det var Emma P som önskade sig lite lila så då kunde jag ju inte säga nej. ;D

Swatchyra på bland annat eye dust

Publicerad 2008-08-30 08:38:57 i Swatchbibliotek övrigt,


MUS eyedust Demon. Trasigt lock. Numera bor den i en gammal Fyrinnaeburk. Jag tror vi båda kommer trivas mer med det...

MUS Eyedust Vampyre. Mörklila. Överlocket med loggan föll av från gängorna första gången jag öppnade den, men innerlocket är helt.

Nightmare. Eyedust från MUS. Innerlocket trasigt direkt. Svart med svart glitter.

I dagsljus

Detalj

MAC eyeshadow Smoke and Diamonds i greige.

I dagsljus. Den är rätt lik Demon från MUS faktiskt... Två nya greige! Och efter att ha testat båda så föredrar jag fortfarande min gamla kärlek Taupe fån Tigi Bedhead Cosmetics, men de här är fina de här med. ;D

Det här är en bonus och lite kuriosa. När jag letade burkar till Demon och Nightmare som ju inte kunde bo kvar hemma i sina misärburkar så tänkte jag slå ihop mina båda samples av Conjuror från Fyrinnae. I somras fick jag ett nytt sample för jag gillar den och när jag fick det nya kändes det som en helt onödig färg. Jag blev inte alls kär i den och trodde att jag helt enkelt ändrat smak. Not. Kolla skillnaden! Det är den mörka som är min första Conjuror. Ja, jag fick behålla dem i varsin burk. Inte mycket att göra. Slog ihop två Avian Shapeshifters istället. De såg likadana ut från båda leveranserna.

Zoya Sloane

Publicerad 2008-08-30 06:46:29 i Naglar, vampy,


Här kommer det mörkaste av lacken i Zoya Pulse-kollektionen. Sloane är ett mörklila skimmerlack, här i två lager men utan överlack. Det är lite kärvt när man ska måla med det. Inte så smidigt alltså, och aningens ojämnt på nageln blir det. Det blir inte samma känsla av vinnare som underbara Blair, men det är ett helt okej lack. Kanske lite väl mörkt för det flyter liksom ihop med alla andra nästansvarta lack. Det är väldigt likt OPI Eiffel for this Color men den är snyggare. Det här blir inte en ny Yasmeen, men som sagt, det är inget fel...

Ni ser att det är lite ojämnt. Lillfingret har bara ett lager lack. De andra har två. Man ser inte riktigt skimret i lacket. Det verkar som att mörka lila fäger äter upp skimret. Samma sak med Eiffel for this Color och även Midnight Ride. Varför?

Plommon med lite brunt i tonen, nästan svart i många ljus. Skimret är ganska osynligt om man inte ser det i skarpt ljus. Ett mellanlack skulle jag kalla det för. Helt klart. Eller vad säger ni?

Här har jag försökt liva upp det med en liten blomma i guld.
Detalj:

Hurra för Konad! ;D

Zoya Blair

Publicerad 2008-08-29 18:01:17 i Naglar i rött,


Ny favorit! Oj, vilket lack! Ser ni hur fantastiskt det är? Vinrött skimmerlack, närmast metalliskt. Två lager på bilderna och NailTek Quicken som överlack.  Det här är makalöst vackert!

Det underliga är att jag inte har något som ens påminner i mina lackgömmor. Det är väl konstigt, för färgen är ju klassisk som bara den. Jag har haft ett rött lack från Revlon som påmint om det, men det slängde jag när jag evakueringsflyttade. Korkat, eller hur... 

Färgen är härlig röd, tycker jag. Ni minns den säkert, ni som är i min ålder. Färgen man hade någon gång runt 89-90. Eller var det tidigare? Hmmm.... Den är i alla fall en mörkröd som inte drar åt brunt, inte blir svartröd eller lilatonad. Den är kall och den är blank och den är läcker! Ge mig axelvaddar och fönad lugg! Ge mig pumps med smala klackar! Var är mina skipants? Och vad hände egentligen med Molly Ringwald? Fast det var väl tidigare ändå... Men jag hade nog ett lack i den här färgen när jag var sådär 10-11 år. Måste ha varit 1984 eller -85 alltså. Då hade folk små spetsstrumpor i pumpsen och jeans med hög midja och jag läste Okej. Twisted Sisters, WASP och Alice Cooper. Judas Priest. Frågan är om jag var ensam om vinröda naglar då? Det minns jag inte själv. Jag var inte ett dugg trendig, då heller, så jag hade ingen koll på vad som var inne.

Det blev en utvikning. Jag skulle bara säga att jag är kär i Blair! Ni ser, lacket tar till och med fram den slumrande poeten inom mig! Jag hoppas ni inte lidit allt för mycket av att sugas in i mitt maskhål av 80-talsnostalgi. Kan upplysa om att två av mina elever har ramlat ner i en tidsmaskin och kommit tillbaka med Modern Talking och annan trallvänligt 80-tals pop. Men det är vansinnigt roligt att de faktiskt letar sig bakåt, precis som man själv gjorde. Och kul att höra deras åsikter om vad som var värt att ta med sig till idag från de gamla topplistorna från förr.
Och nu, tillbaka till lacket! Det är lättmålat, det är täckande efter ett flödigt lager men kan behöva två om man är mer förtjust i tunna lager. Det torkar fort. Det är vackert.  Vad mer finns att säga? Jo! Det matchar min ring!

Zoya Asia

Publicerad 2008-08-28 21:56:15 i Naglar i rött,


Zoya Asia är ett lack ur Zoyas höstkollektion Vibe. Sex krämlack i röda nyanser, från signalrött till mörkt brunrött.
Asia är den klaraste av de röda färgerna, kanske med undantag av Alix som är väldigt lik men aningens transparentare. Asia är helt opak efter två lager. Ett fantastiskt bra rött krämlack på det viset. Det skiljer det från de flesta av mina andra knallöda krämlack. Frågan är om det kanske också konkurerar ut t.ex Misa Poison Kiss som påminner väldigt mycket i färg men inte är lika täckande.

Jag är förtjust! Det här är så filmstjärnerött det kan bli och det är dessutom lättmålat och har bra täcknngsförmåga. Det torkar fort men kräver ett blankt topplack för att komma till sin rätt. Här hade jag Seche Vite men den ger inte så mycket glans så jag toppade den senare med NeilTek Quicken.


Jag vet att ljuset är uselt på bilderna. Det var sen eftermiddag eller tidig kväll när jag tog dem. Färgen är dock rätt vanlig. Det är helt enkelt klarrött och kräm. Inga konstigheter. Det konstiga är att jag inte har något så bra lack i den genren innan. När jag tittar på mina swatch-hjul är det här lacket mest likt Misa Poison Kiss medan Alix påminner väldigt mycket om OPI Vodka&Caviar. Innan jag testat Alix vet jag inte hur hon klarar sig i konkurrensen, men som sagt, Poison Kiss kanske hamnar bland bytena på Pret-ty...

Två lack i Vibe-kollektionen testade och godkända! Asia var lättare att måla med än Sam som hade lite problem att bli helt jämn. Här var det inga sådana problem. Jag är mycket nöjd! 

Zoya Sam

Publicerad 2008-08-28 16:50:31 i Naglar, vampy,


Zoya Sam från höstens Vibe-kollektion är ett mörkrött krämlack med en ton av levrat blod. Låter inte så bra kanske, men är förbaskat snyggt! En klockren höstfärg!

Bilderna är inte tagna i tillräcklikgt med ljus för att ni ska se rödtonen, men mina kollegor uppfattade lacket som rödbrunt på jobbet idag, inte vinrött som jag envisades med. Sanningen är att ett lager ger en vinöd färg som påminner om OPI Kangarooby medan två fördjupar färgen till den ni se på bilderna, i alla fall i de flesta ljus utom direkt solljus. I direkt solljus blir lacket rödare igen. Jag satt och stirrade på det i en solstimma på bussen idag när jag åkte hem från jobbet, och jag älskar det!

Ni förstod givetvis att det ni ser är två lager lack, eller hur? Det är inte helt perfekt vid applikation, tyvärr. Det vill inte flyta ut helt jämnt. Men det syns kanppt i slutresultatet. Jag är så förtjust i det att jag skulle vilja behålla det även imorgon. Jag vet, ni vill ha notd:er på alla lacken, och självklart ska jag ta ett annat av de tolv till morgondagens notd, men det är frestande att låta det vara så här. Det är ju så snyggt! Jag ska försöka fixa ett hjul åt er också så ni kan se alla tolv bredvid varandra.

Det är galet vackert! Det här funkar vare sig jag känner mig lite gotisk eller höstmysig eller sofistikerat elegant!  Jag kan vara femme fatale eller skolfröken, powerkvinna eller vampyr, vilket jag vill eller allt på en gång, i det här lacket! Hösten är räddad!

ChinaGlaze Visit me in Prism

Publicerad 2008-08-26 20:29:45 i Naglar - holografiska lack,

Jag envisas med att publicera sommarens olika notd med en månad eller tvås förskjutning... Hu som helst, naglar är kul! Jag väntar fortfarande på ett paket med Zoyalack som är på avvägar och till dess kan vi ju köra på sommarens gamla favoriter. Kaleidoscope-kollektionen är ju aldrig fel!
Innan ni läser om naglarna kan jag berätta att jag är glad som en lärka! Jag slutade en timme tidigare än jag hade trott och jag fick skjuts hem så jag tjänade in en och en halv timme som jag kan ägna åt katterna och Christian. Det kan dock vara så illa att jag inte hinner med er som jag brukar besöka, men jag hoppas hinna ett snabbvarv innan jag somnar!

 Det blev två lager Visit me in Prism från China Glaze över mitt tidigare lack eftersom jag kände för variation men inte ville börja om från början. På det viset är det här lacket en pärla! Det är så pass täckande att alla spår av lacket under försvinner med två strykningar.


Visit me in Prism kommer från Kaleidoscope-kollektionen. Det är ett lite svagt lilatonat glitterlack med holoeffekt. Inte så mycket holopå bilderna, som ändå är tagna i solljuset, som ni ser, mer i vissa vinklar blir det väldigt holografiskt. Det är dock, var man än befinner sig, ett väldigt blingigt lack. Det gnistrar och glimmar och ser lite 3D ut. Roligt! Den lilla tonen av syrén ger en mjukare silverfärg, tycker jag, och den är rätt attraktiv till sommarens lite brunare hud. Eller mer hudfärgade hud, som Glamqueen säger! ;-)

Lacket är väldigt täckande. Det går att måla över ett mörkt lack med ett lager! Här är det dock två lager för att få maximalt djup i det. Jag vet inte om det hade behövts, men så blev det nu i alla fall. Ytan blir slät men lite sträv, vilket fixas med överlack. Jag kör, självklart, China Glaze Fast Forward över och får du en nästan keramisk känsla. Eller som plast? Vet inte hur jag ska beskriva bäst. Fantastiskt slät yta och mycket glans blir det i alla fall! Och visst ä det fint! Det glittrar så lekfullt och glatt i solen! Ett härligt sommarlack!

OPI Parlez-vous OPI?

Publicerad 2008-08-25 19:58:14 i Naglar i lila,


Parlez-vouz OPI är ett av höstens krämlack från OPI:s franska kollektion. Det är väldigt speciellt och faktiskt vackert! Färgen skiftar med ljuset och kan upplevas som en gråtonad lila, lila, grå, blålila. rosalila och så vidare i all oändlighet.


Ser ni skiftningarna? Om inte så blir det fler bilder! Äh, det blir fler bilder vad ni än säger, för lacket är verkligen spännande! Det ni ser på bilderna är ett lager. Det är tjockt och klibbigt till konsistensen och jag trodde det skulle bli vallar i, men det blev det inte. Först ser det ut som plogfåror längs med nageln, där man dragit penseln, men det liksom flyter ihop sen. Tendens till bubblor fanns dock, eller så beror det på mitt något tjocka Poshe överlack. Det är Poshe som ger den extra glansen här, även om lacket är blankt i sig.

Att lacket är så tjockt och kladdigt gör det inte jättelätt att måla med, men det är ingen mardröm heller. Dessutom räcker ju ett lager gott och väl så man behöver inte jobba ihjäl sig. Jag gillar verkligen färgen som är både dämpad och mild samtidigt som den känns ny och fräsch på naglarna. En färg som lyckas vara både gammaldags och modern på samma gång!


Jag tycker den har rätt mycket gemensamt med syskonlacket You don't know Jaques i både ton och karaktär. Man känner att de kommer ur samma kollektion, helt klart! Och båda tycker jag är riktiga vinnare! Här har OPI verkligen skapat två lack som är riktigt läckra och "nya" och dessutom i en riktigt snygg krämfinish. Kanske att You don't know Jaques är snäppet vassare ändå, men visst är det här också en pärla i samlingen!

Vilka favoiter har ni ur OPI:s höstkollektion? Här på bloggen har vi ioch för sig bara visat fyra, den här, You don't know Jaques, Eiffel for this Color och Bastille my Heart. Ni kanske har helt andra lack ur den här kollektionen som får era hjärtan att klappa extra hårt? Jag kan berätta att Emmas notd med Bastille my Heart fick mig att bums beställa den. Men nu ska det väl inte bli fler franska OPI för min del. Eller?

OPI Calendar girl

Publicerad 2008-08-24 18:59:20 i Naglar i rosa,

Jag vet, sommarens lack är inte aktuella längre, men jag väntar på nya höstlack och funderar på vad jag ska ha innan de kommer och efter en helg på landet, kräftskiva och familj och vänner, så känner jag att det förvisso är en mörkögd augustinatt som sveper sin mantel om oss men ännu inte september med sin krona av lönnlöv i rött och guld. Sommaren är inte slut. Det är några skälvande dagar kvar innan hösten är här.

Hur som helst, jag kom hem till Stockholm och skulle byta från det Misa Persian Carpet, som för övrigt uppdaterats i sin notd med några riktigt bra kvällssolbilder. Frågan var vilket lack som skulle få komma ut och leka. Ja, jag vet, ni har sett det i tusen versioner redan, men lacket jag valde var Calendar Girl från OPI Retro Fun in the Sun.

Ett lager OPI NNS som baslack och ovanpå det ett lager av Viva la Diva nr 1. Och Creme-idiot, det blir inte strimmigt på mig. Det är ett superlack! Men jag vet inte vad jag skulle göra som skiljer i teknik. För er andra kan jag berätta att Viva la Diva nr 1 är ett benvitt lack som nog är tänkt till fransk manikyr. Man kan få det täckande med tre flödiga lager, men med ett kan man jämna ut sin nagelfärg så att man slipper synlig skarv mellan nagelbädd och tipp. Jag borde ha tagit två lager insåg jag här för att Calendar Girl är ännu transparentare än jag mindes, men jag orkar inte lacka om.

Två lager av Calendar Girl över VlD och så Nail Tek Quicken som överlack. Det är ju ett vansinnigt läckert skimmer i det här lacket, det kan jag inte bortse ifrån. Jellykänslan och skimret gör det verkligen till en läckerbit bland de rosa lacken. Två lager VlD och så två lager CG på det borde vara idealiskt, men då kommer man ju upp i så stora lackmängder och tre lager är ändå någon sorts rimlig maxgräns. Eller? Jag vet inte... Det är ju å fiiiiiiint! Som godis! Alldeles rosa som vattenmelon och så skimret. Jag älskar skimret. Varför ska det vara så svårt att slippa synlig tippgräns med det? Om det vore täckande skulle den platsa i basgarderoben för de flesta kvinnors naglar, tror jag. Det är ultrafeminint, sött och charmigt men med tillräckligt mycket rött i sig för att inte bli helt menlöst. Okej, i gulligaste laget, jag vet, men även en tjej som jag med faiblesse för grönt och svart och blått kan ibland få ett sötsug för naglarna. Jellyfinishen gör den dessutom extra lockande, även om det också är det den stupar på. Men jag tror jag förlåter den dess genomskinlighet. Jag tror det. För det ljuvliga skimret. Och om ni undrar var ni sett den förut i min blogg, tja, den har varit med här. Jag trodde jag hade ett inlägg med den ovanpå Koala Bear-y men det hittar jag ingenstans...

Avslutningsvis får ni lite mer trädgårdsbilder. Ni som hade velat se en glammig kräftskivesminkning, sorry, blev ingen sådan. Var så skönt att strunta i sminket hela helgen. ;D

Misa Persian Carpet

Publicerad 2008-08-23 11:48:04 i Naglar i lila,

Okej, tre sinsemellan väldigt olika notd får hålla er från Sminkan-abstinens den här lördagen. Nu sticker jag och kommer tillbaka på söndag eftermiddag. Vi får se om jag lyckas fota något smink i helgen. det vet jag inte än, men håll ut! Snart är det måndag igen! ;D

Misa Persian Carpet är en sådan där färg jag suktat efter när jag sett fantastiska notd med den på andras bloggar, kanske främst MakeUpMyLack. Färgen är en rosalila med guldskimmer och rödlila dagrar. Mycket vackert men kanske aningens blekt på mina egna naglar.


Alla bilderna är tagna i dagsljus i fönstret men i lite olika vinklar. Ni ser att färgen antingen ser varmt rödlila ut eller gammalrosa med lila skiftning. När jag tittar på naglarna tycker jag att de oftast ser ut som på översta bilden, alltså rödlila med mycket guldglans. Ingen av bilderna gör lacket full rättvisa. För att få en mer fullständig bild kan man, föutom Sannas notd som jag länkat till ovan, även titta på One Inch Nails och hennes fantastiska naglar!

Det är tre lager lack på min notd. Tunna lager. Det är vansinnigt lättmålat. En dröm faktiskt! Lacket glider på nageln utan problem, bubblor eller ränder. Lacket är av en konsistens som får naglarna att kännas glaserade. En känsla man brukar få med gamla China Glaze-lack. Jag älskar det! På alla sätt är det här ett fantastiskt lack utom ett och det är just färgdjupet. Det är lite för mycket av en mellanfärg. Det ger inte så mycket kontrast mot min hud som jag skulle önska. Men vill man ha lite diskretare vardagsnaglar är det underbart. Det är ingen som kan störa sig på färgen och den borde passa i de flesta sammanhang och alla årstider. Den har lite samma egenskaper som OPI Catherine the Grape.

Och lite bilder från lördagen kommer här:

Dessa bilder är tagna utomhus i kvällssol.

Misa Fire Coral II

Publicerad 2008-08-23 09:50:27 i Naglar i korall&persika,

Oj... Ja, den här är ju också försenad. Och nu är sommaren slut... Ja, jag publicerar nu och ni som ännu känner sommaren dröja kvar kan titta på den här medan ni som tycker sommaren är så över den kan bli kastar sig över mitt föregående inlägg med mörkgrå Moonless Night. Själv befinner jag mig mitt emellan sommar och höst och bär faktiskt Misa Persian Carpet idag. Den ska snart fotograferas så får vi se om det blir en notd med den också i helgen. Zoya kommer inte förrän nästa vecka så vi har lite att se fram emot här framöver.
Nåväl, det här är varken nytt eller höst, men det är snyggt!

Misa Fire Coral är ett riktigt sommarlack! Det här gillar jag mer och mer! Jag tycker det är snyggt och det är dessutom hållbart och bra, lättmålat och härligt. Fast det krävs tre lager...

I solsken på bilderna ovan.

I skugga på bilderna ovan.

Vackert och kvinnligt, piggt och glatt och somrigt. Vad kan bli fel med ett sådant lack? Borsett från att jag ,målat på nagelbanden i hastigheten... Det är faktiskt väldigt lättmålat om man inte skyndar sig så som jag alltid gör. Kommer ni ihåg min gamla recension? Annars finns den att läsa här. Annars kan bilderna nog räcka. ;D

H&M Moonless Night

Publicerad 2008-08-23 09:29:07 i Naglar i svart, grått, silver,

Här är en notd som också skrivits i april/maj men blivit kvar i mitt arkiv för utkast. När jag lackade om naglarna med lacket så tyckte jag att det faktiskt förtjänade att få publceras. Det här är ett lack som är både snyggt och lättmålat. Gillar man riktigt mörka gråsvarta och inte tänke beställa vare sig höstens nästansvarta grå lack från Misa eller Color Club, ja då kanske H&M kan vara ett alternativ. För precis under 30 kronor får man ett både snyggt och kvalitativt lack. I och för sig kostar ett CC-lack under två dollar, vilket är mindre än hälften av priset för ett HM-lack, men då ska ju fraktkostnad på det och alla vill ju nte beställa från USA:

De här bilderna är från nu senast jag hade lacket. Två lager lack. En svartbaserad grå färg med silvermicroskimmer.

Kvaliteten på H&M lack är överraskande bra. Ta en titt på deras sortiment för det finns flera guldkorn. Mina personliga favoriter är detta och Velvet Rope. Några av deras lack tenderar att vara för skira, t.ex Playtime och Electric, men samtliga har goda egenskaper vad gäller hållbarhet och applicering. Den här hösten har de också ett mörklila lack i sin kollektion som ni inte får missa. Bad Temper.
Finns det då något som man kan se att lacket är ett så kallat budgetlack, på? Ja, kanske. Både Bad Temper och Moonless Night saknar lite i djup. Men det gäller t.ex inte för underbara Velvet Touch. Det är ett lack med bara kvaliteter!

Och här, mina vänner, kommer själva grund notd:n med lacket. Den är alltså från i våras. Ser ni någon skillnad på mina naglar? Jag tycker de har blivit ytterligare lite längre! Heja OPI Natural Nail Strengthener!
Moonless Night från H&M är ett nästansvart lack. Den allra mörkaste nyans man kan tänka sig av grått och dessutom med en aningens microfint skimmer i sig. Skimret fångar ljuset och ger lacket djup och liv men är inte speciellt i ögonfallande. Det syns mer i flaskan än på nageln. Skimret går i aqua, silver och ljust lila. Kalla toner. Lackets namn ger precis rätt associationer! En mörk himmel med bara en aning av kallt ljus mer som ett löfte än som ett faktum.

Lacket har suverän kvalitet! 30 kronor och man får ett lack som täcker med ett enda lager och som dessutom har bra hålbarhet, i alla fall vad jag hört. Jag lackar om så ofta att jag aldrig hinner få slitage på något lack. Det appliceras jämnt och snyggt på nageln utan ränder eller bubblor. Färgen är klassisk. Svart har funnits på fingernaglar i årtionden och kommer finnas kvar länge än. Kanske inte om man är en trendig typ, men på samma sätt som ett mörkrött krämlack. Om ni förstår vad jag menar. En färg som stannar kvar och används år efter år.

Moonless Night är alltså mörkgrått men väldigt nära svart. Det är mörkare än t.ex CND Hyde in the Dark och vid en snabb blick tar man Moonless Night för ett svart lack. Det är inte jätteblankt. På bilderna är det alltså ett lager Moonless Night men det är också ett lager Poshe överlack. Glansen är inte heller dålig, tro inte det, men inte så fantastisk som t.ex China Glaze Liquid Leather. Det är helt klart ett lack jag rekomenderar. Knalla iväg till H&M och köp er ett Moonless Night!

Okey Dokey Artichokie

Publicerad 2008-08-22 19:20:23 i Naglar - duokromatiska,

I brist på Zoya-lack, nej, det blev ingen avi i dag heller, så kommer här ännu en notd i två delar. Ja, den skulle ha publicerats i april men bättre sent än aldrig, eller hur? Observera att texten till de båda delarna är skrivna samtidigt med att bilderna togs, så jag kan ha motsägelser eller så i dem. Ibland upplever man ju lack som väldigt olika från gång till gång. Helt utanför ämnet kan jag berätta att min katt just nu dicker kaffet i in kopp. Jag får med andra ord gå och hämta en ny kopp till mig...
Vi börjar med den senaste notd:n med ODA.

Augusti 2008

Duochromatiskt och fantastiskt är Okey Dokey Artichokie. Olivgrönt med skiftningar i rosa, pesika och guld. Tre lager lack på bilderna. Det är aningens skirt annars. Det stora bekymret med lacket är den evighetslånga torktiden... Som alltid lyckas jag kladda med det innan det härdat. Synd, för lacket är så vackert annars...

Det är ett lack som behöver ljus för att vara vacket. Ni ser om ni jämför med bilderna nedan. I dåligt ljus blir det lite lerfärgat.  En färg som passar den tidiga hösten väl!

Ni ser att det kladdat totalt på lillfingret? Ja, vad ska man göra? Inget överlack verkar hjälpa vad gäller torktid. Har testat CND Speedy, Seche Vite, Poshe, China Glaze Fast Forward, NailTek Quicken och Revlon Top Speed... Inget rår på segheten...


Och så den gamla, från april 2008:
image4724image4725
Från CND kommer det här olivgröna-kakitonade-guldskimrande lacket. En väldigt speciell färg som dessvärre inte klädde mig nämnvärt. Det är dock så speciellt att jag struntar i att mina fingrar blir illskära. Vem har sagt att rosa händer inte är fint? Lacket är lättmålat, två lager är ganska täckande, och det har en lite borstad metallisk glans. Desvärre tar det tusen år innan det torkar, men man kan ju alltid köra snabbtorkande överlack på! (yeah, right...)

Om jag någonsin skulle få för mig att klä mig safariinspirerat är det här det nagellack jag skulle använda! Jag kan inte bestämma mig för om detta är ett av mina absolut fulaste nagellack eller om det kankse ändå är ett av de finaste. Just den borstade glansen ger den en liten extra dimension. Mjaa... Vad säger du? Är det bärbart?

Max Factor LE Silk Gloss Be Rebellious

Publicerad 2008-08-22 18:08:19 i Läppar,


Svagt lilarosa med små glitterkorn är Max Facors LE-gloss Be Rebellious. Den ger mycket mindre färg än man har anledning att tro när man tittar på tuben. Glittret är nte heller speciellt framträdande. Jag var tvungen att fota mina läppar ur grodperspektiv för att få fram lite av glittret i alla fall. Ni kan ana det på överläppen, eller hur?

Glosset doftar vanilj och smakar kaksmet! Jag gillar det! Mmm! Det känns lätt och mjukt på läpparna, mer som ett balsam än ett gloss. Ingen klistrighet, ingen seg känsla, bara mjukt och lent. Jag gillar inte klistriga gloss så för mig är det ytterligare ett plus på kontot. Ja, jag kommer nog använda slut på det här, trots den mesiga färgen. På bilderna ser ni den i lite olika ljus, men som sagt, rebelliskt ser det aldrig ut. Snarare lite romantiskt och väldigt feminint.

Kaksmetssmaken och den icke-klistriga känslan ger alltså plus, hållbarheten är okej, inget man blir förvånad över i någon riktning. Det syns inte heller när det försvunnit, alltså det lämnar inga glitter kvar på torra läppar eller ränder i konturlinjerna. Det sköter sig alltså bra! tuben är helt okej för att klegga på med, en plasttip med ett hål som man trycker ut produkten ur och så kan man smeta med själva tippen. Inte helt okladdigt, men jag kan leva med det. Men man ska nog torka av tippen regelbundet så inte hela korken blir full med äckligt kladd. Det finns inget äckligare än ett kletigt gloss som klibbar redan mot fingrarna när man skruvar av korken. Usch!
Tuben kostade 90 kronor på Åhléns. Ett ganska högt pris för en sådan här produkt, tycker jag, men den kanske finns med i någon kampanj framöver och då kan ni kaksmetsälskare kanske slå till? Dessvärre försvinner smaken på en eller ett par minuter och sen både smakar det cerat och känns som cerat på.

Veckans bloggtema: Förvaring

Publicerad 2008-08-21 16:20:41 i Veckans bloggtema,

Ja, det är ju ett ämne vi faktiskt ägnade oss åt i våras. Då hade jag precis evakuerats från min lägenhet och bodde aningens provisoriskt. Sminket bodde i en gammal bokhylla från förrådet och jag drömde om ett perfekt badum. Nu har jag precis flyttat hem igen, till min egen lägenhet. Det är nyrenoverat och fint, men sminkförvaring är inte alltid så enkelt att ordna...
Här kommer i alla fall veckans, ocensurerade, bloggtema. Jag kör stora bilder så inlägget blir gräsligt långt, men det är inte så mycket text i gengäld så ni kankse orkar... Hoppas Badbomben och andra badrumsskåpsälskare får sitt lystmäte och att jag inte glömt någon förvaringsplats. Jo, jag kom på en. Allt bad- och duschrelaterat inklusive deo och hudkräm har en egen korg i garderoben, men jag orkar verkligen inte fota det  nu. Ha så kul i mitt badrum!

Det här är en bit av mitt mini-badrum. Ni ser att jag förlorat min stora kärlek, badkaret. Jag har ersatt badkaret med en tvättmaskin vilket åtminstone är lite tröst... Det gick inte att hitta ett badkar med vettiga mått till ett vettigt pris nämligen. Det ni ska titta på är badrumsskåpen. Det är två lister med belysning plus att jag har en extraarmatur som inte syns här på bilden.

I det ena skåpet står det penslar och bostar, puder och svampar, rouge och annat. I de förskräckliga strumpbyx-kartongerna bor det olika sminkgrejer som inte får plats om de skulle få bre ut sig över hyllorna. Kajalpennorna bor också här, i en mugg.

I det andra skåpet står annat. remover för nagellack, hudkräm, läppstift jag använder ofta, linsgrejer. Det är ganska stökigt i det skåpet, tyvärr. Borde städat innan jag fotade... Ja, foundations jag inte kastat än står också där och häckar.  

I fönstret bakom duschdraperiet står min Jula-förvaring med MAD, MAC och Fyinnae pigment. Bredvid den står en necessär full med läppstift.

På golvet vid sidan av handfatet står en liten hylla där jag knölat in en annan necessär full med läppgunk. Även handkrämer och hårgrejer trängs i denna treplanshylla.

Utanför badrummet, i hallen bredvid min lilla dammsugare står mitt gamla train case fullt med ögonskuggor och paletter. Det är galet dammigt och ganska slitet utanpå. Dessvärre går inte ytan att få ren efter att jag tappat en stor burk vitt puder från Kryolan på den för säkert tio år sedan. Men den funkar ju trots sitt slitna utseende!
I hallen huserar också mineralsminket som förvisats till en egen låda.

Oj, där låg visst mit presentsnöre också... Äsch, jag använder så sällan mineralsminket så det bor liksom i skräpbyrån...
Slutligen ska jag visa lite mer penslar. De hänger just nu på badrumsdörren.

Bilden blev lite suddig, men det är två penselset som hänger i sina etuin tillsammans med handdukarna. Just nu vill de flärpa ihop sig eftersom de i flera månader varit hoprullade med skyddsflärpen över penslarna. Det brukar dock hänga ut sig efter ett tag och det är väldigt smidigt att ha penslarna så här, tycker jag.
Nagellacken ska väl också få visa sin nya bostad. Två lådor i garderoben avsattes för dem. Den översta har gröna och blå lack, samt lite extra Cien-removers och sådant.

Och den nedre hyllan innehåller alla andra färger på lack.

Det var det! Kanske inte så strukturerat och städat, men jag är verkligen inte pedant. Däremot har jag råkoll på varenda pryl och vet var de ligger. Kan säga exakt i vilken låda i Jula-förvaringen som ett visst pigment är. Hittar mina nagellack utan problem. På det viset är jag nöjd.
Okej, Pret-tiesar! Få se nu då! Hur förvarar ni ert smink?

OPI Bastille my Heart av Emma P

Publicerad 2008-08-20 18:52:21 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Jag har fått äran att ha en gästbloggare här hos mig! Många som läser min blogg är själva bloggare, men en av mina trogna läsare, Emma P, har inte en egen blogg (än). Däremot så har hon massor av snygga nagellack och massor av kunskap och talang vad gäller make up. Jag ägnade mig åt att tjata lite på henne för att få henne att blogga här hos mig och idag kommer det första inlägget! Förhoppningsvis kommer det följas av många fler där Emma delar med sig av höstens lack eller sina alltid  lika tjusiga fotd. Det är verkligen en stor glädje att få presentera Emma P här hos Sminkan, och med det överlämnar jag ordet till henne!

Jag är en trogen läsare av Sminkans blogg och när underbara Sminkan frågade mig om jag ville gästblogga hos henne och visa upp några av mina nya nagellack kunde jag naturligtvis inte säga nej. Här kommer därför Bastille My Heart.


Bastille My Heart skulle jag beskriva som ett vackert burgundyfärgat lack, med mycket diskret skimmer.  Färgen blir något mer vinröd på nageln än i flaskan, där den tydligt drar åt rosa och lila. Färgen skiftar dessutom ganska mycket beroende på vilket ljus man befinner sig i, från burgundy till djupt körsbärsrött.


Appliceringen är bra. Jag har på bilderna två lager av Bastille My Heart och då är lacket helt täckande. Över Bastille My Heart har jag lagt ett lager China Glaze Fast Forward, dels för att få upp glansen, men framför allt för att minska torktiden. Lacket var dock glansigt även innan överlacket, så det var framför att för torktidens skull som Fast Forward behövdes.

På tumbilden, som är tagen inomhus med blixt, kan ni se skimret lite bättre.


Bastille My Heart är ett riktigt snyggt lack, och även om färgen knappast är unik, så tror jag ändå att detta lack kommer att synas flera gånger på mina naglar i höst och i vinter.

Layeringexperiment igen – Monsooner med GMACS

Publicerad 2008-08-20 17:50:01 i Naglar i orange,

Här kommer alltså en fortsättning på det dammiga gamla inlägget med Monsooner or Later som jag precis publicerade. Vi måste ju få bort alla gamla vår- och sommarinlägg innan det blir höst på riktigt...

Jag har provat att lägga ett lager av mitt Retro Fun-lack Give me a Coral Sometime över min manikyr med Monsooner or Later. Båda lacken är från OPI. GMACS är ett ganska transparent lack men med massor av härligt skimmer. Så istället för en läckert krämig, orangeröd har jag nu skimmernaglar i tre nyanser ljusare färg med rosa högdagrar.  

Helt ärligt är Monsooner snyggare som den är. GMACS ger en alldeles för flickig och flack färg när man precis haft mustiga Monsooner. Nej, det här kändes faktiskt inte så kul. GMACS var bättre över Atelier Tulle tycker jag.
Här är jämförelsen:

Med Monsooner            Med Atelier Tulle

OPI Monsooner or Later II

Publicerad 2008-08-20 17:48:08 i Naglar i orange,

Oj, här kommer det dammiga gamla inlägg när jag städar i arkivet. Den här skulle ju ha publicerats i maj någon gång... Nå, ni får den nu och så kommer det en del två på den också...

Favorit i repris! Visst är det enastående vackert! Jag älskar mitt Monsooner or Later!


Här ser ni faktiskt bara ett enda lager av det och inget överlack. Ska ha på överlack alldeles strax! Det är en underbar, orangeröd färg med härlig lyster! Jag som normalt sett inte faller för orange är helt såld på det här lacket! Det kan dock behöva ett par lager för att inte visa linjen mellan nageltipp och nagel, men idag verkade det funka ändå. Det blev ett ganska tjockt lager, så det kan nog gälla för två...

Dimmig

Publicerad 2008-08-20 05:47:28 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


God morgon på er! Idag är det onsdag och dags för allvaret. Planeringen inför dagen är väl inte så där knivskarp från min sida, men jag hoppas få fart på hjärnan före klockan åtta... Just nu känner jag mig faktiskt lite dimmig av trötthet. Åh, vad jag skulle vilja sova ett par timmar till. Hela sommaren har jag vaknat vid samma tid som jag normalt sett är på jobbet. Lite skillnad jämfört med nu. Trötta dagar är inte så kreativa. En enkel makeup alltså.

Dignity från Face som grund för hela makeupen. Jag måste köpa en ny snart, för min sjunger på sista versen. Ovanpå den lade jag pigmentet Silver Fog från MAC från frans till bryn. En eyeliner längs övre fransraden målad med Black Cherry som jag köpt från MAD Minerals. Produkten heter Indelible Gel Eyeliner och finns även på andra ställen. Längs nedre fransarna och på vattenlinjen har jag lite svart kajal från MUS. Mascara. Klar.

Läpparna målades rosa med IsaDoratiftet Pink Rose.

Crystal Int. Young Fever

Publicerad 2008-08-19 19:26:21 i Naglar i grönt,

Nu är det väl dags för lite gröna naglar igen, eller vad säger ni? Sommaren är inte slut riktigt än så den här härliga färgen passar väl utmärkt! Ännu en av de 20 som jag inte riktigt hann med före höstkollektionen damp ner i brevlådan, men det är ju utmärkt nu då jag faktiskt inte har någon notd för idag att bjuda på. Det är för mörkt att fota den, nämligen...

Det här är ett underbart gräsgröns krämlack med lite Jelly-känsla. Det krävs tre lager för att få det täckande och det kan vara lönt att ha en ridgefiller som underlack då lacket kan bli aningens ojämnt. Inte så att det syns tydligt och det jämnar ut sig för varje lager, men är man petig så kan det som sagt vara lönt.Lacket torkar matt men med överlack får man en underbar glossig, lite glasaktig känsla. Man får en uppfattning om att man kan se igenom lacket men utan att det egentligen är transparent. 


Jag är verkligen förtjust i färgen som dessutom är unik i min samling av grönt. Närmast kommer ärtgröna NY Summer Amaranth, men den är betydligt kallare i tonen och dessutom mörkare.  Young Fever är verkligen läckert och en färg jag skulle vilja se mer av bland nagellacken. Den ber inte om ursäkt för att den är grön, om vi säger så! Ett attraktivt lack med attityd!

Nubar Purple Beach

Publicerad 2008-08-18 20:35:03 i Naglar - duokromatiska,

Idag blir det en bonus-notd! Ja, jag vet, det blir naglar i massor, men jag älskar nagellack! Dessutom hann vi inte igenom de 20 nya jag fick före China Glaze Rodeo Diva ramlade genom brevinkastet. Så, här kommer äntligen ett till lack från Nubar. Och det är alltså inte dagens nagel (Eiffel for this Color med Konadstämplar...) utan ett från för några veckor sedan. Men läckert är det!

Nubar gör fantastiska duochroma lack. Här är ett som skiftar mellan lila, askgrått, beige, grönt och persika. Polychromatiskt med andra ord!


Som alltid är det omöjligt att fånga på bild så trots alla dessa bilder kan ni inte få den rättvisa uppfattningen om lacket. Det är läckert men det är udda.


Det finns flera lack som påminner om det här även om inget är exakt som det andra. Indigo Illusion från Nubar har lite samma stil men med blågrön bas istället för lilabeige. Okey Dokey Artichokey från CND är liknande med gröngrå ton istället. Alla är de väldigt speciella och kräver att man är road av den här typen av färgskiftande lack. De blir alla aningens gyttjiga i färgen då de har en obestämbar grundton av gråbeige mot oliv eller lavendel eller vad det nu är beroende på lacket. Men det gråbeigea är lika för dem alla. Färgen är också extremt beroende på ljus. I vissa ljus blir de otroligt attraktiva, i andra kan de se grumliga ut. Jag inbillar mig att de gör sig bättre på en längre nagel för att färgen då får en större yta att skifta på. Ofta ser ju nageln graderad ut i dessa färger, vilket jag tycker är väldigt läckert.


Purple Beach är ett vackert lack som jag gillar. Jag har det som ett av mina favoritlack i sin genre. Om inte annat så får man många färger i en och ett lack som skiftar under dagen med de olika ljus som blir. Intressant, annorlunda och lite, lite magiskt!

Jag köpte det här lacket från www.nailshop.se där trevliga Helén uppfyller ens önskemål snabbare än man kan säga nagellack! En dag på posten och dina drömmars lack är i din hand!

Layering med Lacy not Racy

Publicerad 2008-08-18 17:22:34 i Naglar i rött,

Hallå go' vänner! Nu är jag hemma från jobbet och skulle börja besvara era underbara kommentarer. Det gick bra i början, men några har inte fått svar, och det beror på att blogg.se är knasiga och jag kan inte kommentera i min egen blogg just nu för de underhåller och grejar med något. Jag har alltså inte menat att nonchalera någon. De flesta hann få svar så det är bara några få detta gäller, och inlägg en bit bak i bloggen. Det kan hända att jag glömmer att jag inte svarat nämligen, men vill ni något speciellt så kommentera igen så kommer det svar. Jag vill svara på allt, det vet ni.

Okej, ni minns att jag i lördags visade mina Essielack och bland dem Lacy not Racy. Alla är i så kallad Jellyfinísh, så  de är en aningens transparenta. Jag tål inte det. Mina naglar ser skitiga ut om man ser igenom lacken. Så, vad ska jag göra? Slänga lacken? Nej. Jag ska prova med lite layering! Ett benvitt lack från Viva la Diva ska bli min räddning!
Så här ser mina naglar ut när de är omålade. Ganska förskräckliga efter att ha varit lackade varje dag sedan hedenhös...

De är missfärgade av alla röda lack, de ha vita och genomskinliga, lite "glasiga" partier i tipparna som får det att se extra hemskt ut om nagellacket är transparent. Hu! Hemskt! Men, med ett lager av Viva la Diva nr 1 på naglarna får man en lite jämnare färgton.

Tilläggas kan att ja äntligen hittat ett lack jag tycker är snyggt bland de ljusa neutralerna. Med två tjocka eler tre tunna lager får man ett i pincip opakt lack i mjölkigt benvitt och det randar inte och det är enkelt att måla på. Viva la Diva är alltså i det här fallet bättre än OPI... ;D
Så på med ett lager av Essies Lacy not Racy. Ett lager räcker nämligen nu då det till och med går att få det här lacket jämnt! Första gången lade jag tre lager och det blev strimmigt och eländigt, nu gled det lätt på nageln, sped sig jämnt och blev fint! Bara en nagel konstrade och ville inte samarbeta, alla andra blev bra.


Det är som att ha ett helt annat lack på naglarna. Riktigt härligt körsbärsrött och med Jellykänslan kvar utan att man se den äckliga nageln under! :D

OPI You don't know Jaques

Publicerad 2008-08-17 14:33:12 i Naglar i brunt,greige,beige,


Vilket lack! Helt enastående färg, inte grå, inte beige, inte brun, men alla de tre i ett! Helt enastående! Det är verkligen speciellt och det är faktiskt otroligt vackert!


Färgen skiftar beroende på ljuset och går från mörkgrått till en sorts gråbeige Jag, som var tveksam till China Glaze Recycle, är helt tagen av det här. Jag tycker inte att den krockar med min hudton trots att jag upplever färgen som varm. Jag tycker tvärtom, att färgen är mycket klädsam. Dessutom är den vilsam och lugn. Den får mig att associera till sälar faktiskt. Ser ni inte en våtblank säl solandes på en klippa i havet när ni tittar på lacket?
Hur som helst, det är lättlackat. Det flyter ut bra på nageln och blir extremt blankt. Ni ser det utan överlack. Det torkar snabbt. I alla fall känns det så efter mardrömslacken från Essie. Faktum är att jag inte kommer på några nackdelar. Jag har allvarliga planer på att behålla det även imorgon, och jag lackade på det redan igår, vid lunch. Det ni! Sen kanske jag ändå byter, för jag är ju sådan, men jag lovar, jag kommer ångra mig direkt. Jag kan inte få nog av Jaques!

OPI Eiffel for this Color

Publicerad 2008-08-17 09:01:06 i Naglar, vampy,


Ett mörkt plommonfärgat lack med lite brunaktig ton, som russin, är Eiffel for this Color. I alla fall i mina ögon. Djupt och seriöst som en doktorand i filosofi. Elegant också. En färg som får mig att tänka på Greta Garbo av någon anledning. Kan ni inte se rakvida gubbyxor i tweed, klockade hattar och klassisk elegans när ni ser lacket? En tjusig höst tror jag man får med den här färgen! Sober och stilfull utan att bli tråkig. Jag vill gå på promenad på Djurgården med min två(imaginära) vinthundar och med en basker på huvudet. Jag vill åka nedcabbat en solig höstdag med bilhandskar på och en lång sjal i fin ull som fladdrar i vinden. Jag vill vara glamorös och handla på NK (något jag aldrig gör för Åhléns ligger så mycket närmare tunnelbanan). Dessutom vill jag vara lång och smal som en mannekäng medan jag gör alla de här sakerna. Doktorandelen då, säger ni nu lite ängsligt, den kanske passar dig bättre än Greta-stilen? Lättare att leva upp till, liksom. Jo, kanske. Men även då är det polotröjor i fin, tunn ull och klassisk stil. Ingen bohem här inte. Så, kommer jag då bära lacket? Det verkar ju vara milsvitt ifrån min egen persona? Jo, klart jag kommer! Och jag kommer känna mig lite tjusig när jag gör det, även om jag inte har en enda tweedbyxa eller ullpolo i min gaderob. Ingen hatt heller för den delen.

Lacket är här lagt i två lager. Det är ganska tjockt och tenderar att bli lite ojämnt. Ni kan se det av bilderna. Jag tycker inte det har samma fantastiska applikation som många av OPI lacken har, utan det känns lite trögt och lite tungt. Eller kärvt. Ett lager ger en förtjusande plommonfärg med strimmor medan två lager för lacket till min samling av nästan-svarta.Det har ett ganska tydlig släktskap med Boris&Natasha från höstkollektionen förra året. Kanske gilar jag B&N mer än det här. Jag vet inte, jag har ju bara snabbtestat detta... Vad tycker ni? Är  det ett lack ni måste ha?

I elektriskt ljus eller stark sol får man se att det inte alls är det krämlack det utger sig för att vara utan är fullt med skimmer. Om de skimren tillför eller inte vet jag inte. både och, kanske. Det är snyggt som krämlack, det är snyggt som skimmer, men precis som med China Glaze Midnight Ride skulle jag vilja se skimret mer om det ska vara där. Om ni fattar hur jag menar...

Essie Tomboy no More

Publicerad 2008-08-16 20:23:21 i Naglar i rött,


Faktiskt min favorit av de tre Essielacken jag skaffat mig från deras höstkollektion. En medelmörk rödfärg som jag tycker har en väldigt skön lyster i färgen. Det är ganska lättmålat men har samma bekymmer med torktid och även transparens som sina systrar. Jag gillar Jelly på ett sätt, men jag gillar det inte på samma gång. Ambivalens är mitt mellannamn ibland. Jag har svårt för tipp-synlighet. Speciellt efter två elle tre lager lack. Här är det två ganska tjocka lager. Jag har ju provat lite olika lager-teknik för de olika lacken, Forever Young körde jag "som vanligt", Lacy not Racy med tre lite tunnare lager och den här med två lite tjockare. Torktid, glans och så förändrades inte alls beroende på hur jag lackade. Inga bubblor, ingenting. Det enda som umärkte sig var att Lacy not Racy blev randig och ojämn. Kanske behövs det mer flöde i färgen för att få en bra yta?

Tomboy no More är alltså ett rött jellylack med en liten brunton i det röda. Inte lila som Lacy not Racy, men annars är de inte så stor skillnad på dem i färgdjup. Tomboy no More är en nyans ljusare, kanske. Den påminner mig om många andra röda lack, så den är långt ifrån unik. Den har definitivt en hel del gemensamt med OPI Got the Blues for Red i färg och formula. Självklart vinner OPI. Det ligger i färgdjup ganska mit emellan LnR och Forever Young ur samma kollektion.

Det är en väldigt klassisk och säker rödfärg. Inte lika skarp och lysande som Forever Young, inte lika vampig som Lacy not Racy, utan lagom. Det är fint men saknar riktig wow-faktor. Att jag kommer använda det är jag övertygad om, men det kommer inte in på favoritlistan. Men, som sagt, dagens favorit a mina tre Essielack. Vilken gillade ni bäst?

Essie Lacy not Racy

Publicerad 2008-08-16 17:39:22 i Naglar i rött,


Ännu ett av Essies höstlack. Samma geleaktiga finish som Forever Young men en djupare, mer blåtonad röd som påminner om körsbärssaft. Den ser mörkare ut i vissa vinklar, blir klarare röd i andra och är lite mitt i mellan större delen av tiden. Ni ser det av bilderna nedan:


Lacket är lite mer svårapplicerat än Forever Young. Det här är tre lager lack för att få det jämnt över nageln, men det är ändå inte helt jämnt. Jag antar att en ridgefiller kan vara behjälplig? Jag hade NailTek II under.
Färgen är fin men inte så wow som jag trodde den skulle vara. Om den inte vore jelly-aktig skulle den vara ganska platt och tråkig. En basfärg. Men jag kommer nog anända den en del ändå, just för att den ha en så pass neutral färg. Om neutral är ordet. Klassisk kanske? Den är dock inte i närheten av så vacker som min favoritjelly i rött, OPI Got the blues for red. Den är perfekt! Det här är lite dussinlack. Lite ordinärt. Lite mesigt. Synd, för jag hade höga förväntningar.

Orly Star of Bombay och mer Konad...

Publicerad 2008-08-16 14:41:12 i Naglar i blått,


Orlys Star of Bombay var det lack flest ville se på en notd. När jag bytte från Essie imorse var det alltså den jag tog fram. Tanken då var att jag också skulle behålla det på resten av helgen, men det bev inte så. Nu har jag faktiskt provat alla lacken, så de kommer hela högen under helgen. Och ni som inte är roade av naglar, ja, vad kan jag säga? Det är liksom högsäsong just nu! Höstkollektionerna är ju det mest intressanta under året, både i smink, naglar och kläder.

Star of Bombay är ett djupblått lack med en liten grönton i det blå. Det finns microskimmer men på håll upplever man lacket som ett marinblått krämlack. Jag tycker färgen i flaskan ser betydligt klarare ut än vad den gö på nageln. På nageln blir det närmast svartblått.Riktigt marint med andra ord.

Lacket är ganska tjockt till konsistensen. Det känns lite som att måla med lös gelatin, eller hur jag ska uttrycka mig. Det är helt täckande med ett lager. Personligen skulle jag vilja ha det lite tunnae i konsistensen och ha möjligheten att få lagren tunnare också. Det känns så kompakt på något vis. Torktiden blir också lidande av den tjocka formulan på lacket.

Jag är inte helt övertygad om att jag behöver det här lacket. Det kanske jag blir när jag fått upp det på snurran och kan se hur det står sig mot mina andra mörkblå. Som parantes kan jag säga att den plastiga ring som följer med måste plockas av korken för att man ska kunna måla med lacket. Det kanske är en rolig markandsföringsdetalj, men uj så plastigt! Och så obekvämt. Jag har dock pillat tillbaka ringen igen, för om jag t.ex ska byta bort det på PRET-ty så ska ju ringen vara med... Varför alla dessa prylar på flaskorna? Kommer ni ihåg de knepiga hårsnoddarna på Retro Fun-lacken från OPI?

Nå, efter att ha målat med lacket och upplevt det som för mörkt så tänkte jag att jag livar upp det lite! Med Konad! Ja, det är jättekul att stämpla! Jag valde en liten list med leopardprickar (tror jag det är) med någons sorts volangkant. Ja, det låter galet... Hur som helst så stämplade jag det motivet som en liten gördel på mina marinblå naglar och det blev... ja, sött?

Lite bonusbilder på den fantastiska designen, klickbara, så klart!

Och ni som vill ha en tutorial ska kolla in det här hos NOTD-bloggen!

Essie Forever Young och lite Konadexperiment

Publicerad 2008-08-16 12:58:17 i Naglar i rött,


Essies lack har jag aldrig provat förut så det var med stor spänning jag satte penseln mot nageln i går kväll. Forever Young är ett klarrött lack med Jelly finish, det vil säga det är ganska transparent. Det ser dessvärre ut som att jag har sorgkanter under naglarna, bleieve me, det har jag inte, men mellan nagel och tipp är ett smalt band som "genomskinligt" på mina naglar. Med ett transparent lack ser det ut som ett mörkt streck av någon anledning. Personligen gillar jag inte när tipen lyser igenom heller. Vissa Jellylack kan ändå vara attraktiva, Ravishing Dahling från China Glaze till exempel. Jag tror att jag även skulle kunna uppskatta det här, men kanske ett lager till, alltså sammanlagt tre lager, hade varit bra.

Nå, vad tyckte jag om Essie? Jo, penseln är bra. Lite styv kanske, men hellre det än för mjuk. Lacket spred sig jämnt över nageln och hade en trevlig konsistens att måla med. Glansen är fantastisk!

Tråkigt nog torkar lacket så extremt långsamt att man blir alldeles olycklig. Två timmar efter att jag målat naglarna och använt snabbtorkande överlacket Seche Vite, så är naglarna inte helt genomhärdade. Det luktar till och med fortfarande nagellack om fingrarna när man snusar på dem. Helt osannolikt segt med andra ord, fullt i klass med CND som också ha väldigt svårt för att bli torrt och hårt.

Jag lyckades ändå sova utan att få märken av lakan i lacket, som ni ser, så man får ju vara glad för det! Sen gjorde jag ett litet Konadexperiment på det eftersom jag ändå visste att jag skulle lacka om i en annan färg, ja, jag vet, jag är tokig...

Okej, inte helt perfekt, men lite roligt! Och jag lär mig hela tiden!

China Glaze In the Mood

Publicerad 2008-08-15 22:52:42 i Naglar i grönt,

Hä kommer en bonus notd. Det är från före Rodeo Diva, men jag hann inte med alla innan den kollektionen ramlade in genom brevinkastet och så blev jag så uppslukad. Den här är så rolig att jag måste visa den bara för det! Vilken färg! Jag måste säga att jag först var tveksam. Men, nu, är jag förtjust! Så läcker till hösten!

Det här är ett lack i en väldigt läcker olivgrön nyans med mycket gult i. Dessvärre är det ett transparent lack som kräver mer än tre lager lack. På bilderna är det tre lager och då gav jag upp. Ytterligare två lager hade nog krävts för full täckning. Jag ska testa med ett neutralt men täckande lack under vid tillfälle, men har inte listat ut vilket riktigt än... Jo! Ha! Jag har fixat det! Innan jag ens hann publicera! Bilden ovan är layering av in the Mood över Depend 134! Perfekt! Nedan ser ni tre bilder med in the Mood ensamt. Inte lika bra, eller hur?


In the Mood-lacken ska ju byta färg beroende på värme. Jag har provat förut, då med världens fulaste färg, men det hände ingenting. Självklart testade jag nu med och jag kan med ögat urskilja en svag förändring, tror jag. Det kan också vara önsketänkande och jag fångar det inte på bild med min kamera. Jag struntar också i om det växlar färg för jag skulle vilja ha färgen som den är, men då alltså gärna med full täckning.


För mig är det här en läcker höstfärg som jag associerar till min barndoms slajm. Minns ni dem? Dessutom är det exakt samma färg som på Oliva från CCS-tuberna!

Lacket har en mängd små microfina skimmer i sig som gör det väldigt fint i dagsljus även om man först uppfattar det som ett krämlack. I alla all jag. Det torkar matt och kräver verkligen ett bra och glossigt överlack för att komma till sin rätt.

Depend 107

Publicerad 2008-08-15 17:10:01 i Naglar i lila,


Dagens naglar kommer här! Vilket fynd jag gjorde på Dependhyllan inne på Lindex i veckan! Wow! Lila med skimmer och en helt underbar nyans!

Färgen ä djuplila och i den finns en mängd skimmer i rosa och lila. I skugga ser lacket mörkt auberginefärgat ut, men man ser fortfarande att det är lila, inte svart! Det ä lättlackat och torktiden var riktigt bra. Två lager lack på bilderna och det ger, som ni ser, full täckning. Man kan säkert köra med tre för lite extra jämnhet och djup.

Bilderna gör det dessväre inte riktigt rättvisa. Jag tycker inte skimret kommer fram helt här.  Det var inte maximalt med solsken heller då det var rätt mulet och hela tiden molnslöjor även om solen ibland försökte bryta igenom.

China Glaze Wagon Trail

Publicerad 2008-08-14 20:12:48 i Naglar i brunt,greige,beige,


Emelie! Här kommer den äntligen så du kan sluta trycka uppdatera sida nu! Om jag bara fick välja ett enda lack ur den här kollektionen, hemska tanke, så vore det faktiskt det här. Helt underbart och helt unikt! Ett gyttjigt brunsvart lack med guldskimmer och multimicroglitter! i vissa ljus blir det grönaktigt, i andra svartbrunt, i ett tredje lerigt gyllene.


Om jag var du skulle jag klicka upp varenda bild och studera det här lackets skiftningar! Det är så vackert! Det är därför hela inlägget är fullt av bilder. Miljoner bilder! Jag kan ändå inte visa hela dess komplexitet!

Ser ni det multifärgade skimret? Helt fantastiskt!

Kanske går det förlorat på de här små bilderna? Hoppas ni kan ana er till det i alla fall...
Lacket är här i två lager med NailTek Quicken som överlack. Det är lättlackat men tar en stund att få helt torrt. Det är dock mycket bättre i konssitensen än Branding Iron, Rodeo Fanatic eller Gussied up Green, som alla är kladdiga och tjocka. Wagon trail ä fin i forulan, håller sig på penseln och mycket mer lättarbetad. På det sättet hör den mer ihop med Prize Winning Mare som ju också har en bra konsistens och goda lackegenskaper.


Hoppas ni haft glädje av dessa bilder. Det är i varje fall et tlack jag verkligen rekomenderar. Om man gillar brunt, vill säga! ;D

Sammanfattning av alla notd samt ett med samtliga lack swatchade hittar ni här:
Rodeo Diva
Side Saddle
Prize winning Mare
Branding Iron
Midnight Ride

Gussied Up Green
Rodeo Fanatic
Cowgirl Up

Läppglans från Solo

Publicerad 2008-08-14 16:18:42 i Läppar,

Kajalpennorna som följde med tidningen Solo var ju helt värdelösa. Läppglanset som följde med senaste numret då? Hur är det? Ja... inte helt värdelöst men heller inte värt att köpa tidningen för. Som jag gjorde... Man är ju nyfiken!

Rosa delen heter Pink Guava och är ganska torr och svår att få ut på läpparna. Den innehåller glitter som inte födelas jämnt på läpparna utan fastnar i små kluster. Trist färg dessutom.

Den röda delen heter Red Pomegranate och är en betydligt mer lättapplicerad historia och dessutom, tack och lov, utan glitter! Dessvärre gillar jag inte vare sig färg eller doft på den heller. Båda doftar parfymerat fruktigt, men det gör ju i princip alla läppgrejer nu för tiden. Suck...

Sammanfattningsvis kan jag säga så här, köp inte tidningen för glosset, men om du ändå köper tidningen för innehållet i den, kan glosset vara en kul bonus. Det är nget höjdar gloss, men det röda är helt okej. Mitt rosa var väldigt torrt men det kan ju vara fel på den av någon anledning?
Andra som testat Solo-glossen och har någon åsikt om dem? Kom igen! Kommentera dem gärna!

China Glaze Rodeo Fanatic

Publicerad 2008-08-14 15:15:41 i Naglar i blått,


Det kommer snart nya inlägg som inte handlar om Rodeo Diva, men, vi har två lack kvar och jag sparar det bästa till sist. Det vill säga Wagon Trail. ;D
Här kommer en blå, som trots att jag inte hade trott det själv, faktiskt är unik i min samling. Den är en blå med turkoston, lite åt tealhållet i skugga och gallet gnistrande djupturkos i sol. Den har faktiskt ingen tvilling bland alla mina blå lack. Konstigt...


Tyvärr så ä den lite åt det kladdiga hållet att måla med. Det är svåt att göra tunna lager med lacket, men på plussidan kan nämnas att det inte bubblar eller beter sig illa på andra sätt. Men det blir lite kladdigt längs nagelbanden då lacket vill flyta ut och man lätt får för mycket på penseln.

Ni ser kladdet, men strunta i det. Fägen är ju huvudsaken här och nu. Jag gillar verkligen färgen. Den är rik och ljuvlig och har djup. Skimret i lacket är i samma toner, alltså blå och tukosa, så det blir ingen multi-effekt på glittret. Men det är vackert ändå! Jag ger tummen upp för Rodeo Fanatic!

ACO Rich Care Hand Cream med Canola Oil&Q10

Publicerad 2008-08-14 10:54:41 i Hud och hand,


Det hä är min nya favorithandkräm, som jag skrev i ett inlägg några snäpp ner. Så här såg tuben ut i juli när jag köpte den, och idag är den utbytt mot en ny då den gamla snart är slut! Fattar ni hur mycket jag använt den! Helt enormt mycket! Det är inte det att den inte skulle vara dryg, en liten ärta räcker lååååångt, men jag använder den kanske fem-sex gånger om dagen och alltid till natten. Först på senare tid, sista veckorna, har jag börjat använda Apolivakrämen på dagarna. Det är för att den går snabare in i huden så jag kan smörja och skriva på datorn samtidigt. Med Canolakrämen får man vänta en liten stund.

Canola är som vi alla vet rapsolja. Rapsoljan innehåller naturligt vitamin E, men jag vet inte hur mycket det kan tränga in i huden utifån. Däremot så är oljan mjukgörande och härlig, skyddar händerna mot vatten och smuts eftersom den blir en tunn film över huden. Tänk på när ni oljar in köksbänken med träolja, eller altanens trätrallar. På samma sätt funkar oljan i handkrämen på dina händer. Rapsoljan har lite mindre molekyler, har jag hört någonstans, än olivoljan, men jag tror mer att den skyddar som hinna inte att den verkligen kan gå in i huden och ändra den på djupet.

Vissa oljor tenderar att dra fukten ur händena, om ni förstå vad jag menar. Alltså, man känner sig insmord och mjuk ett tag, men sen bli nästan torrare. Jag har den erfarenheten av vissa oljiga produker i alla fall. Inte den här! Det här är underbart att smörja in händerna med på kvällen och händerna känns mjuka och nyinsmorda när jag vaknar på morgonen. Dessutom luktar den gott! Den är lätt att dosera, lagom öppning i korken alltså. Den tar en stund på sig för att sjunka in, så den är ine för tillfällen man har bråttom. Huden blir halkig och blank först, så man får ge den lite tid. Den är värd att ha lite tålamod med!

Jag har sparat dess bästa egenskap till sist. Skälet till min stora entusiasm för den här krämen. Gissa! Ja, ni som är nagelgalna vet säkert att man kan använda rapsolja som quick dry. Egentligen torkar den inte lacket, men gör det lite yttorrt. Ofta när jag har lackat mina naglar vill jag smörja in händerna direkt. Det går inte med alla krämer för man smetar ut lacken eller gör dem matta. Inte med den här! Jag lackar naglarna, lägger mitt snabbtorkande överlack, smörjer in händerna nästan direkt och får gnistrande, glänsande naglar och mjuka nagelaband på en gång! Perfekt!

China Glaze Cowgirl Up

Publicerad 2008-08-14 08:00:57 i Naglar i lila,


Nå, mina vänner. Är  ni redo för en till notd med ett lack ur Rodeo Diva? Snyggaste lila! Mycket läckert!! Jag är helt tagen av färgen som klarar att vara tjejig utan att bli för söt. Lasso my Heart från samma kollektion lockar inte alls på samma sätt, men den här är en godbit!


En ganska rödlila färg späckad med microskimmer i blått och cerise och rött. Fantastiskt när solen faller på det, men läckert även i skuggan. I skuggan ser den ut som ett vinröd-lila pärlemolack, vilket inte heller är så dumt. Det är en ganska sofistikerad nyans och variabel beroende på ljuset. Allt från rosalila till vinröd, alltså.

Det är lättlackat och kladdar inte som Branding Iron. Två lager på bilderna och över-och underlack. Torkar snabbt och känns väldigt hanterligt på alla sätt. Ett suveränt lack! Jag rekomenderar det verkligen!

Bilderna är tagna i eftermiddagssol samt skugga när solen gick i moln. Ni vet hur det var igår, växlande soligt och mulet. 

China Glaze Gussied Up Green

Publicerad 2008-08-13 21:41:21 i Naglar i grönt,


Gussied up Green verkade vinna striden om vilket av China Glaze Rodeo Divas lack som skulle upp härnäst. Det är grönt, det är glitter, det är oemotståndligt! Kan man hitta en härligare färg i höst? Knappast! GuG är en vinnare! Se på djupet i färgen! Till och med i solskenet har det en svartgrön bas och så sprängfyllt med skimmerpartiklar i lime, turkos och grönt. Makalöst vackert!

Det är verklligen vackert, men det är lite åt det kladdiga hållet, alltså får man vara försiktig och försöka få så tunna lager som möjligt. Det vill gärna rinna ut lite okontrollerat på nageln. Här ser ni det efter två lager och utan överlack. jag tyckte inte överlack behövdes. Det är härligt glansigt och fint ändå! Det är inte supersnabbt på att toka så jag kom ganska snart ihåg varför jag normalt sett har överlack. Nej, nte för glansen, för torktiden... Jag har bara snabbtorkande överlack.

Underbart vackert, eller hur! Den har inte heller någon riktig matchning bland mina lack i grönt, men närmast kommer Suvi från Zoya. Den har dock mindre skimmer och kräver flera lager för att få full täckning. Det här är ett lack som man kan få täckande med första lagret.

Och så en liten lista med de andra jag hunnit med:
Side Saddle
Prize Winning Mare
Branding Iron
Midnight Ride

Svarta läppar...

Publicerad 2008-08-13 19:01:23 i Läppar,


Ja, Bjooti visade ju Whisper collection från MUS, ni vet, den med vampyrtema! Sen visade hon sig själv i svarta läppar och var grymt snygg! Idag satt jag och tittade på favoitfilmen The Crow med Brandon Lee. Sen var det kört. Jag var ju tvungen att prova om jag kunde få till en svart mun på mitt "gamla vanliga sätt" med kajal, krämögonskugga och ögonskugga. Kajalen jag provade med var dock en gratispenna från tidningen Solo, tror jag, och den var så extremt usel att det liknade ingenting. Ovanpå smetade jag sedan, med en pensel så klart, svart krämögonskugga från e.l.f. Den är också usel som ögonskugga så jag tänkte att den kunde få ett nytt liv som läppstiftsbas. Det funkade sisådär. Paula Dorfs Twilight funkade dock prima och räddade situationen. Svarta läppar fick jag, och dåliga bilder. Enjoy!

IsaDora Frosted Plum

Publicerad 2008-08-13 16:30:07 i Läppar,


En ny favorit! Jag älskar den här kalla rosa tonen som dessutom är pigmenterad, len och hållbar! En vinnare! Jag har haft den rätt mycket sista tiden, kanske har jag dock kallat den för Plum frost, vilket jag av någon anledning fått för mig att den heter. Så är alltså inte fallet. Frosted Plum ska det vara.


Det är alltså ett fantastiskt stift. Hållbarheten är god, den smälter dessutom bort diskret så man behöver inte oroa sig för att se avskavd och skabbig ut om man glömmer det hemma. Dessutom känns stiftet vårdande på läpparna. Lagom mjukt och oljigt för att inte bli torrt men inte så oljigt att det flyter ut eller vallar upp sig.

En perfekt lilarosa färg är det dessutom. Kall med ett litet isigt blänk i. Riktigt läckert! Dessutom har den ett bra färgdjup så man kan använda det under både vinter och sommarsäsongen utan problem.

China Glaze Midnight Ride

Publicerad 2008-08-13 15:29:00 i Naglar i lila,


Sitter det någon där ute framför en dator och undrar vad som hände med Rodeo Diva? Blev det inga fler notd kanske man frågar sig ängsligt. Jodå! De kommer allihop! Här har ni en igen. Mörka Midnight Ride är kanske den jag är minst svag för av de China Glaze Rodeo Diva-lack jag köpt. Det är nog aningens för svart, helt enkelt. Nästansvarta lack har jag en uppsjö av och jag hade hoppats på mer aubergine när jag lade det här i korgen.

Som ni ser på bilderna blir det härligt mörklila och gnistrande i solen, men ärligt, hur många soltimmar har vi i november? Det är knappast så att man kommer se det subtila skimret i det här lacket när man sitter på bussen 06.35 påväg till jobbet...

I skuggan, som ovan, ser det ut som en mörklila krämlack som drar mot svart. Som Siberian Nights från OPI.
I solen, som nedan, syns det att det är ett skimmerlack.

Konsistensen är lite tunnare än Side Saddle men tjockare än Prize Winning Mare. Här är två lager + bas-och topplack.
Helt okej att måla med. Inte speciellt kladdigt. Lite så att man måste vänta en stund mellan lagren för at tinte dra med sig lacket när man lägger andra lagret, om ni fattar vad jag försöker förklara. Segt, alltså. Men om man är lite tålmodigare än jag funkar det.


Vad tycker ni? Är det ett lack ni måste ha eller nöjer ni er med det Siberian Nights som finns i era gömmor sedan förra hösten? Har ni andra lack ni tycker är jämförbara? Visst är det fint, men är det nödvändigt?
Och de tidigare notd jag visat ur kollektionen hittar ni här:
Branding Iron
Prize Winning Mare
Side Saddle

Vilken vill ni se härnäst? Vi har Cowgirl Up, Gussied up green, Rodeo fanatic  och Wagon trail kvar att titta på.
Och katten på bilden är min älskling som också vill ha lite uppmärksamhet. ;D

Veckans bloggtema: Sommarens bästa beautyinköp

Publicerad 2008-08-13 08:14:22 i Veckans bloggtema,

Maya Makeupoholic ger oss detta omöjliga ämne att bita i på PRET-tys nätverkslista. Nästa veckas ämne är mycket lättare, kan jag avslöja, men det här är svårt.

Jag har köpt två paletter från Coastal Scents. Jag har provat dem två gånger vardera precis när jag fick dem och de verkade bra. Om de är bästa köpet vet jag inte. Nagellack är annars det jag har köpt och kanske kan jag utse Rodeo Diva-kollektionen till sommarens bästa köp, men eftersom jag fått dem när semestern redan tagit slut så blir det nog inte de heller.

Jag  vet! Canola Oil Handkräm från Apoteket! Den och ACOs nagelbandskräm är nog mina två favoriter just nu och jag har köpt dem i sommar och de är beauty! Jag utser härmed dessa båda produkter till sommarens bästa beautyköp! Apolivas handkräm har jag nyss berättat om och den får också vara med bland höjdarna. Den är mina händers dagkräm nu för tiden medan Canola Oil-krämen är den jag använder akut och på natten. Jag kommer skriva om den också snart. Den är värd lite uppmärksamhet. Glasfilarna slänger jag också in på bilden. Jag tror de kan räknas hit de med. Jag är ju helt ny på att behöva fila och klippa naglar för tidigare har mina aldrig blivit ens så långa som mina naglar är nu, utan de har spjälkats upp och skivats av tills inget varit kvar av tippen. Glasfilen ska vara bra då den inte öppnar upp nagelns kant och släpper in fukt, och, som vi alla vet, fukt i form av vatten är nagelns värsta fiende! Slutligen lägger jag fram även Ciens nagellacksremover på bilden. Nej, den är inte ny för sommaren som de övriga, men jag har köpt 8 stycken i juli. Bra att ha hema. Finns ingen remover som den! Försök själva swatcha 8 lack på raken som jag gjorde för några dagar sedan. Hur känns det? Med Cien blev det inga uttorkade nagelband, inga vita, torra tippar, ingen kliande känsla, ingen svidande känsla, ingen kylande känsla. Sedan är naturligtvis ingen remover nyttig, men den här är i alla fall den mildaste jag någonsin provat. Oj, jag har två små skador på nagelbanden, som ni kan se om ni tittar på mina nagellacksbilder. Men de hade jag efter förra omgången swatcher, 20 lack på 3 dagar. Då använde jag inte bara Cien utan även Aceton för jag trodde det skulle vara effektivare på glitterlacken...

Årets Beautyköp, Den produkt som gjorde hela skillnaden, Det är den här. OPI Natural Nail Strengtherner. Ett nagelstärkande underlack. Alla de saker som är på bilden ovanför hade varit onödiga om jag inte haft den här lilla flaskan i min ägo! Älskar!! Okej, så handkräm är ju viktigt även om man inte målar naglarna, men ändå. Ni förstår hur jag menar.

Apoliva handkräm

Publicerad 2008-08-12 22:19:55 i Hud och hand,


Nej, nu var det länge sedan vi hade något inlägg som inte handlade om nagellack. Här kommer ett besläktat ämne, handvård, men det ska inte handla om naglar utan om huden runt omkring dem!  Det räcker ju inte med vackra färger på naglarna, man vill ju ha len och spänstig hud och fina nagelband också!
Mina nagelband har, inte så överraskande, blivit lite slitna efter den senaste tidens intensiva swatchande av nagellack. Jag har bytt nagellack ibland flera gånger på en dag för att hinna prova igenom och fota alla nyheter. Då är det bra att ha några riktigt bra handkrämer att ta till. Just nu är det den här som står bredvid datorn. Apoliva handkräm köpt på Apoteket.
Apoliva handkräm ska mjuka upp händerna med hjälp av naturliga oljor och glycerin. Ni som hängt med ett tag vet att jag är ett stort fan av glycerin. Blanda det med rosenvatten och gnid in på händerna så får ni se! Mycket bra återfuktande egenskaper! I Apolivakrämen är glycerin tredje största ingrediens men den innehåller mer cetyl alkohol. Det brukar finnas i handkrämer det med men kanske inte riktigt  så högt upp på listan alltid. Hur som helst, krämen är riktigt trevlig. Den går in ganska snabbt i huden och man kan smörja händerna rätt tätt utan att bli helt klibbig. Händerna känns mjukare men just att den faktiskt går in ganska rejält i huden gör att jag efter en stund vill smörja på mer för det känns inte som att jag nyss smort in händerna. Men om man tvättar händerna känner man att det skyddande skiktet löser upp sig lite och blir halkigt. Jag tror det är bra egenskaper, att inte kännas klibbig men ändå bilda en sorts socka över händerna och skydda huden från avdunstning och uttorkning.

Apolivas handkräm är parfymerad. Den doftar lite sött och blommigt, något jag inte uppskattar, men det går an. Tuben är på 100ml och lyser blå. Kanske inte den snyggaste förpackningen, men bättre än den orangefärgade från Cien. Det ser lite medicinskt ut med korset och färgsättningen. Betryggande på något sätt.

Jag kommer nog köpa Apoliva igen. Det är inte min största favorit men den kommer nog på topp 5 vilket är bra! Fördelen den har är att den inte lämnar en kladdig hinna efter sig samt att man känner sig mjuk av den. Jag använder alltd handkräm även på armbågarna och där känner man också att den gör nytta. En kräm jag rekomenderar!
4/5 i betyg!

China Glaze Branding Iron

Publicerad 2008-08-12 17:21:37 i Naglar, vampy,


Det får vara hur likt Royal Rajah Ruby som helst, jag är ändå kär i Branding Iron! Och jag tycker faktiskt, trots mina egna jämförelser, att det är rödare än RRR... Ingen aning  om varför, men så känner jag.


Av de Rodeo Diva-lack jag testat är det här den som har kladdigast konsistens. Den torkar något långsammare och den är svårast att få jämn på nageln. Jag gillar den i alla fall. Det är nog det där pulserande, glödande, skimrande hjärtat som glimmar i lackets djup. Rött, hett och levande!

Jag vet, det är tusen bilder, men jag kan inte hitta den bild som verkligen visar den sanna bilden av lacket. Det är som körsbärssylt, blod, glöd och rödvin, allt i ett.

Jag är ju vansinnigt förtjust i mitt Royal Rajah Ruby, men lika förtjust är jag nu i detta. Jag måste alltså ha dem båda. i alla fall tills jag är helt säker på att man inte kan skilja dem åt. ;D


Här kan du se mina notd med andra lack från kollektionen:
Side Saddle
Prize Winning Mare

China Glaze Prize Winning Mare

Publicerad 2008-08-12 11:42:06 i Naglar i brunt,greige,beige,


Var det någon som på allvar trodde jag kunde hålla mig ifrån att prova minst ett lack till från ChG Rodeo Diva idag? Nej, trodde inte det , va... Prize Winning Mare blev andra lacket ut på en"riktig" notd. Guldglimmande, men lite dämpad. Scrangie gjorde en enastående beskrivning av henne i den jämförelse hon gör mot Dior Gold Nugget. Gissa vilken jag gilar bäst! ;D


Nu har jag sprungit mellan balkongen i sydväst och löket i nordost ör att få lite olika ljus. Skuggorna över naglarna på balkongbilderna är från kattnätet, om ni undrar.
Prize Winning Mare är en bronsguldig färg. Djupare, mattare än guld alltså. Väldigt attraktivt, tycker jag som ju föredrar en mindre röd eller gul ton på guldlacken. I vissa ljus kan PWM nästan se lite gråaktig ut medan hon i andra vaknar till liv och har den här lite antika gyllene tonen. Lacket är skimrande, huvudsakligen med guldskimmer men där finns också multifärgat skimmer tror jag. Emellanåt blänker det till i någon av regnbågens alla färger men det är inte så tydligt. Kanske är det bara solen som spelar mig ett spratt?

På bilderna ser ni tre lager PWM med ett lager NailTek Quicken över. Överlacket behövs inte, lacket är glansigt ändå, men jag vill gärna få ner torktiden och få den där tjocka, lite glaserade känslan som man kan få med Quicken eller fast Forward. Det var lättare att måla tunna lager med PWM jämfört med Side Saddle där jag bara fick till mellantjocka eller tjocka lager. Inget av lacken har dock bubblat eller på annat sätt betett sig illa, så det är bara plus vad gäller applicering så här långt. PWM behöver dock mer än ett tunt lager om det ska täcka. Alla lagren applicerades i alla fall väldigt jämnt och fint så man får inga strimmor eller annat konstigt. Underlack har jag givetvis.

Lacket är helt unikt i min samling. Jag måste säga att för att vara ett guldlack är det verkligen intressant. De flesta guldlack blir flacka och platta eller plastiga, men det här har djup och tyngd.

gårdagskvällen swatchfest kan ni se PWM längst ner i inlägget. Observera hur färgen ändras med ljuset!
Titta också på dagens första notd med Side Saddle som också är från Rodeo Diva-kollektionen!

China Glaze Side Saddle

Publicerad 2008-08-12 07:55:10 i Naglar i brunt,greige,beige,


Igår när jag swatchade alla de lack som jag köpt ur Rodeo Diva kollektionen så ville Emelie se en riktig notd på Side Saddle. Självklart hörsammar jag hennes önskan! Dagens naglar är lackade med Side Saddle!

Bilderna är tagna inomhus, vid fönstret, i morgonsol. Några har jag även tagit i skugga för att ni ska se den skillnad i färg som alltid uppstår. Alla lack förlorar ju lite av skimret i skuggan. Side Saddle är annars väldigt skimrig. Bottenfärgen är en kaffebrun ton som är neutral nog att passa även mig med rosa hy. Det är inte speciellt mycket rött i det bruna utan en ren kaffebrun. Alltså är det heller inga gråtoner. I lacket finns också en mängd guldskimmer. Man ser det som strimmor nästan, genom flaskan. Jag tror dock inte att det är så enkelt som bara guld, nej, det glimmar även i kopparrött, tror jag, om än i mindre grad.

Trots den stora mängden skimmer ser lacket ändå jämnt och fint ut. Det är en gnistrande slöja över det men det gör inte att färgen uppfattas som ojämn eller att ytan torkar matt eller knottrig.
Här nedan har ni tre bilder där den första är tagen i morgonsol och de två andra i skugga. För jämförelse alltså.

På de här bilderna har jag använt två lager av lacket, men som ni såg igår på snabbswatcherna så räcker det med ett. Då hade jag i och för sig ett tjockt lager och här har jag försökt tunna ut lagren lite genom att stryka av penseln ordentligt. Konsistensen på lacket är ganska tjock, som alltid med China Glaze, men den är hanterlig.
Jag upptäcker dock att ett lager ger en lila ton i färgen, lite plommonbrunt, men två lager gör det kaffefärgat. Här nedan ser ni tre av gårdagens bilder. Stor skillnad eller hur:

Det som är bra med lacket är att det bubblar inte trots att jag lade två lager lack ganska snabbt och dessutom ovanpå två lager underlack. Jag toppade hela anrättningen med ett tjockt lager NailTek Quicken, ett överlack som på många sätt liknar China Glaze Fast Forward, min gamla favorit, då det är tjockt, högglansigt och har lite längre torktid än Poshe och Seche Vite. En annan bra sak är att man på sätt och vis har två lack i ett. Med ett lager får man ju en så pass annorlunda färg och framtoning på det.

China Glaze Rodeo Diva!

Publicerad 2008-08-11 15:23:44 i Nagellack - kollektioner,

Äntligen har de landat i mitt hus, mina älskade små nagellack! Rodeo Diva är nog den snyggast nagellackskollektionen någonsin, och jag har 8 av dem! Här! Nu!

Jag vet att ni, alla fall några av er, brinner lika mycket som jag av längtan att få prova dessa skönheter så jag har snabb-swatchat dem. OBS! Det är INGA RIKTIGA NOTD! Det är bara ett tjockt lager lack på nageln för att se färgen. Inget överlack eller underlack. Inget pillande med att måla snyggt. Strunta i kladd och eventuella bomullsrester.
Här kommer de:
1. Wagon Trail

Har potential att bli min stora favorit!

Gyttjig brunsvart bas med guldglitter och en grönaktig dager som syns i vissa ljus. Som en tjärn i skogen. Älskar!

2. Side Saddle

En brunlila färg med relativt grovt skimmer. Jag urskiljer skimmer i guld, lilarosa och i vinrött, men det kan vara fler färger. En otroligt läcker liten sak!


3. Midnight Ride

En djupt auberginefärgad sak som ser ut som kräm men är skimmer. Den minst intressanta känner jag nu, men fin ändå.


4.Branding Iron

Ah! Underbar! Bilderna gör den inte rättvisa, tyvärr. Det här är också en favorit, det vet jag redan!


5. Cowgirl Up

Med risk för att vara tjatig, men det här är en nybliven favorit på listan! Ser ni det blå och rosa skimret? Ser ni glansen? Ser ni perfektion? Jag älskar!!


6. Rodeo Fanatic

Ni vet hur jag känner för blått, och kan man annat än älska den här skimriga turkosblå? Otroligt läcker, tycker jag!


7. Gussied up Green

Även när det gäller grönt tror jag ni vet var jag står. Grönt är skönt och Gussied Up Green är en riktig läckerbit. En mörkgrön med skimmer i lime och turkos och blålila. Det ger den en teal-färgad glans. Mycket attraktivt!


8. Prize Winning Mare

En riktigt läcker färg som balanserar mellan guld och brons. Helt i min smak! Det finns en gråaktig ton i den som gör att den passar med min hudton. Jag är kär i min Prize Winning Mare!


Och så en liten repetition på snurran:

1. WagonTrail, 2. Side Saddle, 3. Midnight Ride, 4. Branding Iron, 5. Cowgirl Up, 6. Rodeo Fanatic, 7. Gussied Up Green och 8. Prize Winning Mare. Olika ljus på bilderna så klart.

Absoluta måsten i den här kollektionen är, ja egentligen alla, men om man ska begränsa sig, i alla fall Wagon Trail, Branding Iron och Cowgirl Up. Vad tycker ni? Vilka är era favoriter? Så finns det ju ett gäng till som jag inte köpt, 4 till är det väl, som går mer i persika-guld. Har ni beställt? Fått hem? Provat? Åsikter? Skriv en kommentar!

Nu ska vi se om jag kan blidka naglarna på min vänsterhand med stora mängder myrraolja och kärleksfull omsorg eller om de tänker gå i strejk, falla av eller bara sloka... Just nu är de väldigt utarbetade och vill vila. imorgon ska jag välja ett lack för en riktig notd. Vilket tycker ni?

Crystal The Rebel

Publicerad 2008-08-11 13:06:40 i Naglar i svart, grått, silver,

Okej, vi kör vidare med notd med Crystal lacken. Nu finns möjligheten att byta till sig ett lack av Derwent på PRET-ys bytesforum! Skynda att fynda för det här är verkligen läckra lack! Snart kommer det swatcher på Rodeo Diva. jag har fått en avi från H2T så det borde vara de lacken men det är uthämtning först klockan 14. Så frustrerande! Jag är nämligen hemskickad från jobbet. Kollegorna tyckte jag var alltför snuvig och smittsam för att få vara med och leka idag. Men, efter 14 kommer det förhoppningsvis bilder på Rodeo Diva. Håll ut!
Nu till Crystal och ett fantastiskt silverlack!

Hur rebellisk hon är låter jag vara osagt, men det här är ett vackert silvermetalliclack som bara behöver ett enda lager för att täcka. Jag fick lite penseldragsmärken, lite bubblor, men det kan ha berott på att jag satt i drag när jag målade. Annars känns konsistensen förvånandesvärt fin på lacket. Det är inte för tjockt, inte för tunt, det flyter ut bra på nageln. Kanske torkar det aningens för snabbt, men det är väl ett lyxproblem om något?


Det här är ett silverlack som inte har en alldeles kall ton. Aningens av gult kan skönjas. Det är dessutom en väldigt ljus färg. Mithrilsk, skulle jag kalla den. ;D

Crystal Baby Ice

Publicerad 2008-08-11 05:40:58 i Naglar i blått,


God morgon alla mina kära läsare! En första arbetsdag efter semestern ligger framför mig och jag sitter här med en kopp kafe, utan smink, och snorar. Känner mig inte ett dugg frisk, men jag ska göra ett försök att ta mig iväg. Ny chef, ny termin. Bara att bita ihop. Sen kommer alla hata mig för att jag smittat ner dem. Men, innan dess bjuder jag här på bloggen på en notd med Baby Ice från Crystal International. Ett krämlack som är lite tjockt i konsistensen. Första lagret blir randigt och kritigt, andra laget jämnar ut men får också några bubblor. En ridge filler och lite thinner kan dock vara en lösning för nästa gång. (Nästa gång har förresten redan varit och ridge filler och thinner var precis vad som behövdes, men jag ville inte ändra i ursprungs notd:n. Plus att bilderna är från första gången då lacket inte applicerades helt perfekt.)


Hade jag fått till appliceringen perfekt hade det här varit ett riktigt roligt lack. Det är helt opakt och riktigt mjölkigt ljusblått. En väldigt speciell nyans som verkligen syns. Jag gillar den skönt plastiga känslan i färgen. Lite 60-talsvibbar kommer över mig med lacket. Ja, det ska få en ny chans med thinner och kanske lite längre torktid mellan lagren! Baby Ice är definitivt en udda liten godbit i min samling! Som kuriosa kan nämnas att färgen ser ut att överensstämma med den jag hade på min gåstol som ettåring. Och kanske även färgen på köksluckorna, men där kan minnet svika. Jag var ju rätt liten. Gåstolen är jag dock säker på.

Blått hjul igen! Nytt alltså!

Publicerad 2008-08-10 20:36:17 i Nagellack - jämförelser,

Okej, ni klarar väl ett hjul till idag? Jadå! Det gör ni! Ett blått hjul blir det som omväxling, men kasta gärna ett öga på de duochroma som fick vara med i guld-silver-brons-hjulet. Zoya Ki och Nubar Purple Beach, och jämför med Nubar Indigo Illusion och Crystal A11. Det kan vara lite spännande! Här kan ni förresten passa på att njuta av duochroma Misa Decadent Drifter också. Jag har kommit på ett sätt att använda den också, så det kommer snart en ny notd på den!

Ni vet hur det är, vissa färger har man fler av än andra. De två senaste blå inköpen tippade mig över kanten så jag kände att det var dags för ett till blått hjul. Två blå och två gröna, alltså. Favoritfärgerna!
Här är listan för detta hjulet:
1. Crystal Baby Ice
2. Misa Decadent Drifter
3. OPI Sea ya later, Sailor
4. Viva la Diva 38
5. Viva la Diva 92
6. Nubar Cotton Candy
7. NYX Jungle
8. Viva la Diva 76
9. Viva la Diva 70
10 Crystal Reddy
11. Rimmel Green with Envy
12 Rimmel Mania
13. Eget frankenlack
14. Eget frankenlack
15. Nubar Indigo Illusion
16. Crystal A11, USA
17. HM Elecric
18. Depend 126

Gamla och nya blå hjulet bredvid varandra.
Och så till detaljerna:


Ser ni hur lika Crystal A11 och Nubar Indigo Illusion är? Crystal A11 är min favorit. Lättare att lacka med och kanske aningens vackrare ändå... men Nubars är mer duochrome.

Läppglans, skuggor, swatcher...

Publicerad 2008-08-10 19:48:55 i Swatchbibliotek övrigt,

Okej, inga riktiga sminkbilder men lite snabba swatcher på mina tre nya läppglans och så skuggorna från e.l.f.

Det brunrosa läppglanset var det i särklass roligaste och mest pigmenterade.
Sen blev det lite samma samma, här är det rosa:

Och det om möjligt ännu tråkigare röda. Rött förresten, jag ser inget rött...

Och krämögonskuggorna från e.l.f.


Guld, silver, brons...

Publicerad 2008-08-10 18:04:23 i Nagellack - jämförelser,


Nu är det hjul igen! Det kommer dessutom två till snart, får se när jag vågar släppa dem här. ;D
Ett blandhjul kommer i alla fall nu. Lite guld, lite brons, lite silver och någa duochromes.
Här är listan:
1. Viva la Diva 47
2. Crystal The Rebel
3. Zoya trixie
4. HM Silver
5. ChG Let'sdo it in 3D
6. ChG Recycle
7. Zoya Ki
8. CND Okey Dokey Artichokey
9. Nubar Purple Beach
10. Crystal Five Aces
11. IsaDora Glitzy Stone
12. Viva la Diva 85
13. Nubar Magic Sunset
14. Nubar Golden Feather
15. ChG In the Mood
16. HM Gold
17. Viva la Diva 68
18. Depend 117

Och så vill vi ju ha detaljerna också!


Här tittade ni väl extra noga på hur de tre silverlacken (2,3,4) skiljer sig och även på Zoya Ki och Nubar Purple Beach som är ganska lika! Nu kan ni se fram emot ett blått hjul och ett riktigt ruskigt rosa-lila-orange  som jag just fotat. Sen är hjulen slut på ett tag. Kanske gör ett med höstens lack om jag bara får hem dem... Längtar!

Ruby&Millie Green

Publicerad 2008-08-10 08:47:41 i Naglar i grönt,

Nu när jag är förkyld så har jag ju det att skylla på när bloggen åter översvämmas med nagellack. Det och  det faktum att jag fick 20 nya nagellack för inte många dagar sedan. Jag har faktiskt provat igenom dem redan, vilket är sjukt, jag vet, men jag var ju tvungen att se hur de var på allihop! Så mina vänner, här kommer ännu ett nagellacksinlägg!
Och så måste jag förresten berätta att elände hopar sig här. Nå, kanske inte så farligt, men lite irriterande. Ni minns att bredbandet inte funkade på flera dagar? Okej, det var ju för att tomten som satt in telefonjacket kopplat det fel. Lägenheten är ju helt nyrenoverad så jacket var sprillans nytt nämligen. Igår lossnade reglaget på blandaren i köket så nu har jag bara varmvatten. En vecka höll vattenkranen från fina märket... Och vi fick inte ens välja blandare utan alla skulle ha samma svindyra designerpryl i sina kök. Juice blandad med varmvatten är inte så gott som man skulle önska. Och egentligen ska man inte använda vatten som är varmt i malagning och så. Jag får väl gå ut i duschen och se om jag kan få till en tillbringare av något att dricka så jag inte får legionärssjukan som grädde på moset. Åh, vad bitter jag lät nu. Ingen större fara med mig. Jag blir glad igen när jag fått mina näsdroppar... Och nu, äntligen, till nagellacket!

En fantastisk present från Sanna på Pret-ty! Vilken färg! Så perfekt! Så underbar!

Det här är ett av de vackraste gröna lack jag sett, och jag har ändå sett en del! Jag äger ca 40 olika gröna nagellack själv och har beundrat hundratals notd:er med olika gröna nagellack på internet. Det här lacket har jag dock aldrig sett förut.

Lacket har en djupgrön färg som ser nästan svart ut efter tre lager. Efter två lager ser det jelly-likt glasaktigt grönt ut, men blir dessvärre inte jämnt. Nu hade jag inte en ridge filler under, men jag gjorde faktiskt två försök. Första misslyckades kapitalt och jag fick börja om. Lacket är svårarbetat... Dels är det den långa, mjuka penseln som inte ger någon riktigt bra kontroll. Jag skvätte lack omkring mig och fick det både utsmetat runt nagelbanden och droppat på bordet. Lacket har nämligen lite samma konsistens som ett China Glaze-lack ur Eco-kollektionen. Rinnigt men inte tunt, kladdigt kanske är ett bra ord. Det kommer droppar rullandes nerför penselskaftet och skvätter runt om man inte drar av penseln noga, och drar man av penseln noga får man inte flöde i färgen på nageln.

Så här ser det ut efter två lager:


Och så här efter tre:


Efter tre lager jämnar färgen ut sig och man får den svartgröna nyansen. Jag skulle gärna kunna välja intensitet i lacket och stanna vid två lager, men då är det alltför strimmigt.

Oavsett de små problemen med pensel och applicering så är det här ett oerhört vackert lack! Jag är kär!  Jag inbillar mig att det kan påminna om NARS Zulu men eftersom jag inte äger det kan jag inte jämföra.

Efter tre lager är det mörkare i tonen än RBL Recycle, men släpper igenom mer ljus, alltså har den en Jelly-känsla. MUML-Sanna, du skulle älska det du med, det vet jag!


En ny favorit på den gröna färgkartan med andra ord!

Ett grönt hjul till!

Publicerad 2008-08-09 23:17:11 i Nagellack - jämförelser,

Med risk att slå inläggsrekord igen så kommer här ett som ni kan njuta av innan ni går och lägger er. Jag ska lägga mig NU. Så himla genomFörkyld och snorig att jag inte vet vad jag heter.
Jag har ju redan visat ett grönt hjul, men jag har ju fler gröna lack. Här är 18 till!


Listan är som följer:

1 Depend 134

2. CND Okey Dokey Artichokey

3. OPI At your Quebec&Call

4. China Glaze in the Mood

5. Lumene Summer Rain

6. OPI Electric eel

7. China Glaze L8R G8R

8. Orly Green Apple

9. China Glaze Tree Hugger

10. Gosh Green Hawaii

11. Adorée Fairway

12. Manhattan 85

13. Crystal Young Fever

14. Crystal Lucky

15. Rimmel Forest

16. Hemmagjort frankenlack

17. Hammagjort frankenlack 2

18. Ruby&Millie Green


Här har ni det bredvid mitt första gröna hjul.

Några detaljerade närbilder på hjul nr. 2 följer här:Den sista bilden är en jämförelse mellan hjul 1 och hjul 2, lacken nr. 13 i båda snurrorna, hjul 1: N.Y. Summer Amaranth och i hjul 2: Crystal International Young Fever.

God natt!

I met her in a club down in old Soho...

Publicerad 2008-08-09 22:36:59 i Naglar i rosa,


Okej, så jag är inte i kapp med alla mina  nya lack på olika notd, men det här är faktiskt dagens. Och hur många gånger har hon inte varit det? Zoya Lola. Igen. Ah, Lola.... Lo-lo-lo-lo- Lola! Ett enastående lack i en enastående färg!


Det går knappt att fota henne, hon är så lysande! Och isiga blå dagrar skymtar i henne så hon är inte bara Barbieroa utan Duochrome också! Och Jelly. Och helt jävla underbar!

Well we drank champagne and danced all night
Under electric candlelight
She picked me up and sat me on her knee
And said dear boy wont you come home with me
Well Im not the worlds most passionate guy
But when I looked in her eyes well I almost fell for my Lola
Lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola
Lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

Crystal Colors Five Aces

Publicerad 2008-08-09 19:59:21 i Naglar i brunt,greige,beige,


En härlig bronsig nyans med kall bas! Läcker och lättmålad! Konsistensen är något tjock och man kan ana penseldragen som i så många andra metalliclack, men konsistensen är lätthanterlig oavsett och det räcker med ett lager för att få god täckning vilket också ger kort torktid.

Jag gillar den lite mullvadsbruna tonen i lacket. Den känns sober och elegant. En trevlig mellanfärg när man inte vill vara vare sig vampy eller färgglad. Det här är en färg som passar mig väl. Både ton och intryck trivs jag med. Men det är inget lack för den varma hudtonen. Då tror jag den blir havregrynsgrötgrå istället. Sedan är det här ett mood-lack så det ska ändra färg med kroppstemperatur. Jag ser ingen skillnad ens efter en het dusch så som vanligt blir det ingen direkt förändring på mig. Det gör inget för lacket är toksnyggt som det är!

Missa inte det åskmolnsblå Crystallacket jag visade tidigare idag. Ni vet ju att jag ligger efter något vansinnigt med mina notd...

Crystal International A11 USA

Publicerad 2008-08-09 16:39:07 i Naglar i blått,


Jag fick ju nio vackra nagellack av underbara Derwent och sitter nu salig och provar nagellack efter nagellack! Här är bilderna på det första av de nagellack av märket Crystal International som jag testat.

Jag valde att börja prova ett duochromt lack i lavendelblålila med skiftningar i grått och guld. Dessvärre lyckades jag inte fånga skiftningarna något vidare, men de finns där! Det är dessutom mer Indigo Illusion över det här än över Nubarlacket med det namnet. ;D
Lacket är extremt lättmålat! En utmärkt pensel som ger god kontroll, bra konsistens på lacket som varken är för tjockt eller för tunt och bra täckningsörmåga. Det finns bara ett litet, litet fel med det. Det går att ana penseldragen om man skärskådar det. Eller ser ni dem? Det brukar ju vara ett prolem med de flesta metallic-lack och jag tycker aktiskt inte att det stör här.


Jag är helt klart imponerad av hur bra penseln är på det här lacket. Jag som vanligtvis kämpar med OPI:s Pro-Wide brush som är hopplös eller China Glaze ganska klumpiga pensel blir helt salig när jag får en fungerande pensel till lacken. Misa har bra penslar och Crystal likaså! Här har vi även et tlack med för mig perfekt konsistens så det är riktgt roligt att lacka naglarna! Alltså roligt att lacka, inte bara att få fram färgen! Och visst är färgen ljuvlig! Åskmoln och lavendelblom, sommarskymning, disg soluppgång eller en spegelblank sjö som speglar en sommarnattshimmel. Vackert som en dröm!

Semesternaglar

Publicerad 2008-08-09 10:33:39 i Allmänt,

Inta alla sommarens naglar, men de flesta av dem. Mycket grönt är det. På måndag är semestern slut och jag börjar jobba igen... Ja, vad tyckte ni om årets sommarnaglar? Någon favorit? Alla har jag nog inte hunnit publicera så hojta till om någon är extra spännande och ligger i arkivet. Vissa av sommarens lack verkar jag inte ha kvar bilderna på. T.ex är Misa Sepia Stained Cotton totalt försvunnen... Men, det räcker väl så här tror jag.

OPI Koala Bear-y            N.Y. Summer Amaranth   Fröken Franken

Nubar Purple Beach       Crystal Young Fever       Depend 134

Depend 126                     Agena+Bad Temper      OPI Amethyst

Auto Paint 62'Eldorado   HM Bad Temper            Misa Cherry Glaze

GOSH Green Hawaii      Ruby&Millie Green          Lumene Summer Rain

OPI Dating a Royal         Nubar Indigo Illusion      HM Gold

OPI Peace Baby              Nubar Purple Rain         Misa Fire Coral

Crystal The Rebel            Crystal Baby Ice             Misa Poison Kiss

Crystal Five Aces             ChG Red-Curl-Grl          ChG Ravishing Dahling

L'Oreal Ruby Noir           OPI Royal Rajah Ruby    OPI Romeo&Joliet

ChG Visit me in Prism   HM Velvet Touch             Misa Shady Lady

ChG Let's do it in 3D       Crystal A 11                     Nfu 121

ChG Recycle                    Nfu 123                            Adorée Neon Purple

Misa Earthward               OPI Midnight in Moscow   Manhattan 85

Nubar Magic Sunset       Zoya Lola                        ChG Liquid Leather

OPI Kangarooby              OPI Yoga-ta get this Blue   Viva la Diva

Rimmel Green with Envy   Adorée Holy Green     Rimmel Forest

Depend 131                     Depend 69                         Depend 58

Adorée Fairway                 HM Electric                     ChG DV8

Depend+NY summer     Nubar Golden Feather   Crystal Lucky

OPI DS Design               Depend 119                      Depend 132

Jelly Pong Pong Hump Balm Suckle

Publicerad 2008-08-08 19:45:17 i Läppar,

image5120image5121
Jelly Pong Pong stiftet Suckle är verkligen den perfekta "mina läppar-bara bättre"-färgen på mig.
Det är tack vare sötaste Bjooti som jag fått chansen att prova den här lilla raringen. När jag först tittade på den tyckte jag att den hette "Sucker" och undrade lite i mitt stilla sinne vem som kommit på ett så dumt namn. Sen flinade jag lite och tyckte dt var roligt. Sen såg jag vad det faktiskt stod. Färgen heter Suckle, inget annat. Och färgen ser brunröd ut när man tittar på stiftet, men den är rosa på mig.
image5122
Så här står det om den på Accessoras hemsida, där den även går att beställa:

Sexiga färger ger dig den där läckra nykyssta färgen på läpparna. Doft av afrodisiatisk choklad och uppmjukande med jojoba, avocado, aloe vera, kamomill, vitamin a+e.

BONUS: Innehåller SPF 15 så att du lugnt kan slappna av i en solig park i vår - Jelly Pong Pong tänker på allt!
image5123
Japp, mina läppar ser nykyssta ut!
Konsistensen är lite trög att måla på men sitter å andra sidan bra och känns vårdnade utan att vara halkig. Lite spf skadar inte heller. Jag måste säga att jag är positivt överraskad av det här glosset. Inte illa alls! Här fick Sminkan en ny favorit!

China Glaze Let's do it in 3D

Publicerad 2008-08-08 17:23:00 i Naglar - holografiska lack,


Ett lyckat yte på PRET-ty ledde till att den här skönheten hamnade i min ömma vård! Ett lack från Kaleidoscope-kollektionen. Jag har sedan tidigare både He's going in Circles och Visit me in Prism. Det här är dock kanske min favoit av dem. Mycket holo! Mycket bling!

Fantastisk fint, eller hur! Du ångrar dig väl inte, Moonstruck?
Jag är i alla fall kär i det här lacket. Två lager snabbtorkande och supergnistrande lack och så lite överlack för att inte få det matt och grynigt.
 

Lite sköna solskensbilder kommer här för att fullborda detta inlägg:

Nubar Indigo Illusion

Publicerad 2008-08-08 15:33:42 i Naglar - duokromatiska,


Nubar har skapat en hel uppsjö av unika nagelack, många av dem är duchroma eller polychroma, alltså skiftar i flera olika färger. Det här är ett av de lacken. Indigo Illusion.


Återigen ett inlägg med tusen bilder, men det är inte lätt att återge de färgskiftningar som det här lacket besitter. Det finns gråblå toner, lite lila, mycket persika och guld och en hel del grönt. Det blå är dock ganska försumbart. Indigo är inte det jag tänker på, snarare mossa.

På bilderna är det två lager av lacket. Det är nästan helt opakt då, men inte helt. Jag accepterar det dock utan ett tredje lager. Lättmålat och snabbtorkande är andra kvaliteter. Färgen är speciell, kanske lite väl gyttjig för min smak. Jag tror den hade tjänat på att välja bort det blå och istället satsa mer på det gröna. Den är i alla fall väldigt lik Okey Dokey Artichokey från CND, och det är också ett lack med lite gyttjig ton. Sen åkar jag gilla dem ändå just för att de är lite fulsnygga på något vis. Färgerna är lite mystiska och det grumliga gör dem ju även spännande. Som en göl i ett fantasylandskap där vad som helst plötsligt kan dyka upp och bryta ytan.

Indigo Illusion kan man få tag på från Nailshop i Sverige eller Nail de Royal i USA.

China Glaze Recycle

Publicerad 2008-08-08 14:21:39 i Naglar i svart, grått, silver,


Äntligen har jag internet igen! Jag höll på att dö när det försvann och nu har jag varit utan i flera dagar. Men Telia-teknikern har varit här och kopplat om i mitt felkopplade telefonjack (jävla klantrenoveringsgubbar...) så nu är jag med er igen! Först ut blir en notd på Recycle, men jag har notd:er i massor att visa er! Har provat mig igenom alla Nubarlacken och flera av de andra lacken jag fick också. Jag har ju haft tråååååååkigt.... ;D
Hänger ni kvar kommer också min fantastiska Chinese braided bun a la Chaosophia! Jag måste bara hinna skriva och posta nu under kvällen!
China Glaze Recycle är ett lack jag lyckats byta till mig på PRET-ty. Det är också ett sådant lack som jag tittat på flera gånger på H2T men aldrig klickat hem. Jag har gillat det på andra men varit tveksam till hur det skulle vara på mig. Okej, vad ska jag säga? Det är inte min grå, men det är fint ändå!

Lacket har ganska exakt samma färg som min antika byrå och är bara ett snäpp mörkare än mitt betonggolv på balkongen. En grå med en aningens gult i sig som gör den lite för varm för mina skära små fingrar. Det är en grå som i vissa ljus blir tung, t.ex i lampljus på kvälen, men i andra lätt som dimma eller rök. I lampljus gillar jag den inte alls. Den skär sig kraftigt mot min hud då. I dagsljus är den riktigt behaglig.

Naglarna blir lite bredare och trubbigare i den här färgen, eller upplevs så av mig om man ska vara korrekt. Konsistensen på lacket är ganska tjock och väldigt täckande. Det räcker definitivt med ett lager! Det torkar ganska långsamt och känns mjukt i säkert en timme efter att jag gjort manikyren trots ett lager Seche Vite. Jag får till och med ett hack i tumnageln när jag diskar. Alltså inte i nageln utan i lacket. Det som gör lacket attraktivt är, förutom att färgen är lite ovanlig, att man får en skönt plastig känsla som jag gillar. Det och att det täcker så bra med ett lager. Men frågan är om det någonsin skulle torka om man var tvungen att måla mer lager än det? I dagsljus, när lacket får den där sköna rökgrå färgen gillar jag det. Då kan jag fantisera fram allt möjligt vackert när jag tittar på det. På kvällen, som nu när jag skriver detta, i lampljuset, ser det kommunalgrått ut och det är inte lika kul. Både plus och minus alltså, men ett lack jag är glad att äntligen ha lagt till samlingarna. En som verkligen gillar lacket och bär upp det bra är Sanna och se även denna grymma notd hos one Inch Nails!

Nubar Purple Rain

Publicerad 2008-08-05 23:40:54 i Naglar - glitter för layering,


Så galet gnistrande vacker att ord inte kan beskriva det! Nubar Purple Rain är min senaste favorit i nagellackssamlingen! Igår beställde jag den från Nailshop och idag har jag den på mina naglar! Snabb leverans med andra ord. 99 kronor kostar Nubarlacken att köpa från den svenska återförsäljaren. Samma pris som ett China Glaze lack från svenska nätbutiken Eleven. Nubar finns, precis som China Glaze, att köpa från amerikanska e-tailers också och då till lägre styckpris. Man hittar Nubar hos Nail de Royal bland annat. Beställer du därifrån kan det vara bra att först maila och kolla fraktpriserna. De går att få ner nämligen, om man anstränger sig lite. ;D Vill man handla smidigt och snabbt och i Sverige, mot faktura, så rekomenderar jag verkligen Nailshop! Två bra sätt att få tag på fantastiska Nubar nagellack!

På bilderna ser ni ett lager Purple Rain över min tidigare manikyr med Royal Rajah Ruby. Jag orkade ine lacka om från grunden utan lade ett lager lila glitter över det brunröda. Det ser dock ut att överensstämma helt med färgen i flaskan. Och vilket lack! Det torkar snabbt och är lättmålat. Ytan blir lite matt när den torkar, men ett lager överlack löser det och man har både glans och glitter!

Ett helt gnistrande universum öppnar sig och jag kan inte sluta stirra på mina naglar. Enastående vackert! Glittret verkar multifärgat i vissa ljus och ser i andra ut att vara olika nyanser av lila. Nagellacket har verkligen både djup och liv!


Jag önskar det varit solsken ute så man kunde ha sett hur lacket ser ut då, men ingen sol är i sikte. Oavsett så är det fantastiskt! Jag har suktat efter det sedan LipGloss Bitch hade med det i sin blogg och nu är det mitt! Mitt, mitt, mitt!
Om du vill ha ett eget Nubarlack kan du alltså beställa antingen från U.S.A, Nail de Royal, eller från svenska Nailshop.
Mailadress till Nailshop är nailshop@telia.com och telefonnummer är 011- 188959.
Det var den konsumentupplysningen.

Mer konsumentupplysning kommer här: Jag har naturligtvis lackat om för att hinna prova fler nya lack mellan att jag skrev detta och publicerar det. intenet lade nämligen av ett tag mitt på eftermiddagen/kvällen. Det här glitterlacket gick ganska smidigt att ta bort. Okej, det ar bara ett lager, men det gled av förhållandevis smidigt. Jag har brottats med Nubar Martini i ett lager och trott att jag skulle vara tvungen att fila bort det, men det här var smidigt och lätt att avlägsna. Hur det funkar med fler lager låter jag dock vara osagt.

Ja, fler notd med de nya lacken följer under morgondagen. Testar China Glaze Recycle just nu. Sen ska jag försöka få till en eotd också snart. Jag lovar!

Royal Rajah Ruby II

Publicerad 2008-08-05 12:03:40 i Naglar, vampy,

Dagens notd fick kombineras med en notd från början av juni som inte publicerats. Och även den var på ett lack som repriserades. En favorit som heter OPI Royal Rajah Ruby. Galet vackert! Green&Curly fick mig att längta efter den och nu kommer den alltså dubbelt upp. Ni märker säkert att det är två inlägg i ett när ni läser, men jag kör så här nu.

Idag, under en mulen, mulen himmel ser mina naglar ut så här. Vackraste brunröda skimmerlacket i världen! Nagelbanden har tagit lite stryk av stäandet i byggdammet, men lacket är så vackert att man knappt tänker på det. Djupt, rikt, varmt, underbart!
Se på skimret i flaskan, se på skimret på naglarna, trots att det inte är någon sol över Stockholm, bara regntunga skyar:

Vilken färg! Kan man annat än älska det?

Naglarna ser långa och vackra ut, lacket är lättmålat och ger perfekt yta utan bubblor, penseldrag eller andra konstigheter. Här har jag två lager lack, något jag tycker är ganska lagom. På dessa bilder har jag Seche Vite som överlack och naglarna lackades igårkväll. På bilderna nedan, från i juni, hade jag inget överlack. Jag vdet inte om det syns någon skillnad på bilderna, men det är roligt att variera sig. 
En bild från min hall, bara för att det blev så fina mönster av hallampan som är från Marocko:

Och så lite badrumsbelysta bilder:

Där ser man tydligt det varma skimret i färgen.
Och härifrån kommer det gamla bilder från i juni:

Nyligen visade jag en notd med Midnight in Moscow. Jag skrev då att jag undrar om inte Royal Rajah Ruby är snäppet snyggare ändå. När jag fick det här lacket var jag lite tveksam till det. Jag tyckte det var fint men jag såg det som ganska tråkigt. Redan andra gången jag provade det hade jag ändrat mig och det här lacket är idag en bubblare på favoritlistan.

Färgen är en djup rödbrun färg späckad med glitter i gyllene och kopparröda toner. Det är fantastiskt vackert i solsken då färgen verkligen får djup och värme! På bilderna ser ni två lager lack utan överlack. På avstånd ger det en lite kaffebrun känsla, modell mellanrost, men nära ser man hela det gnistrande spektrat i färgen. Och om jag första gången inte tyckte att det satte igång min fantasi, ja, förlåt mig för de orden. Jag kan visst se den röda glöden i karbunklar som legat gömda i århundraden, vaktade av vita kobror i en gammal rajahs skattkammare. Jag kan se  sköna kvinnor med hennamålade händer och långa, flätade hår sitta och fingra på sina guldbroderade shalwar kameez i en blå skymning. Jag har alltid önskat att jag vore en mer exotisk skönhet (ur skandinavisk synvinkel sett då, förstås) med arabiska eller indiska drag. Dessvärre, eller dessbättre beroende på vilken policy man har, får vi inte bestämma hur vi ska se ut. Men vi får välja nagellack helt fritt och jag väljer Royal Rajah Ruby! Det är verkligen snyggt!

Och som liten avslutning en jämfrelse mellan RRR och China Glaze Vampy och Zoya Anastasia, som faktiskt är rätt lika:

Royal Rajah Ruby            China Glaze Vampy      Zoya Anastasia
Och så ytterligare en ganska lik:

OPI Midnight in Moscow

Maybelline Raspberry Sorbet

Publicerad 2008-08-05 09:16:59 i Läppar,


En riktig favorit för mig är underbara Raspberry Sorbet från Maybelline. Ett fantastiskt mjukt ,men ändå starkt, rosa läppstift som känns som silke på läpparna. Otroligt mjukt och lent. Det är som att ha det bästa av läppbalsam på sina läppar. Torrhet och fnas försvinner i den krämiga formulan. Och trots krämigheten så håller det dessutom förvånandsvärt bra!

Läpparna får en fuktig men inte glossig look. Färgen täcker perfekt så alla ojämnheter i läpparnas egen färg jämnas ut och man får det perfekta plutet. Inbjudande och mjuka läppar som ser kyssvänliga och liksom saftiga ut. Dessutom har läppstiftet den kalla rosa ton som ger mig kritvita tänder! Inget minus alls i protokollet. Det här är ett av de absolut bästa stift jag någonsin ägt! Maybelline är, för att vara budget, ett märke med hög klass på läppstiften. Jag rekomenderar dem verkligen. Detta är ett av de melondoftande med röd hylsa. Hydra Extreme Moisture Express heter de nog. Numret på färgen är 402. Snyggt, eller hur!

Ruby Pumps

Publicerad 2008-08-05 09:15:36 i Naglar i rött,

image4931
En evighetsgammal notd kommer här. Från i maj, tror jag. Här är naglarna sprakande röda med hjälp av Ruby Pumps, ett China Glazelack som jag trodde att jag skulle älska och använda ofta, ofta. Jag tycker det är fint, men inte så fint som t.ex Lubu heels från samma märke. Den är grym! En klar favorit! Ruby pumps känns förhållandevis tråkig i jämförelse med de tuffare storesyrran. Men visst glittrar det fint. Det behövs dock antingen massor av lager för att den inte ska vara transparent, eller ett rött, täckande lack under. Det är ett jobbigt lack att ta bort, som så många andra glitterlack, men har man massor av lager kan man dra av det i ett stycke efter en dag eller två. Då blir den som en plastfilm. Jag rekomenderar inte det! Dessutom ska man vara utrustad med massor av tålamod för lacket torkar låååååååååångsammt. Även med snabbtorkande överlack är det timmar som går åt. Inte kul alls...
Så här såg mina naglar ut en solig majdag.
image4932

Utmanad!

Publicerad 2008-08-04 20:02:40 i Allmänt,


Jag har blivit utmanad av Maya och det ska bli riktigt kul att svara på de frågor som just nu cirkulerar i bloggvärlden.

Några filmer du rekommenderar:  Jag gillar allt möjigt i filmväg förutom romantiska historier, oavsett om det är komedi eller drama, jag fixar inte romantik bara. Så förutsägbart. Och så avskyr jag sådana där jobbiga filmer med Jim Carrey. Rekomendatíoner... Ja, jag gillar verkligen The Crow. En film som är romantisk och som jag ändå gillar är Hana Bi. Det finns så många favoritfilmer att det inte går att lista dem. Blood in Blood Out, Terminator I och II, Herzogs Nosferatu, Bram Stokers Dracula, Conan Barbaren.... :D

5 band/artister som du gillar: Sisters of Mercy, Tori Amos, Leonard Cohen, The White Stipes, Natasha Atlas. Och mycket mer.

En lite udda maträtt som du rekommenderar:  Grillad Halloumi med honung ringlad över och så rödlök och tomat på sidan av! Fast det är inte udda...

Favoritfärg: Svart, rött, grått om det är kläder. Grönt om det är smycken, smink och naglar.

Några manliga skådisar/artister/modeller som du tycker har skön utstrålning:  Åh, vad svårt... Jag skulle vilja gå på date med Indiana Jones så som han var 1985 typ... Skäggstubb, hatt och piska. ;D
Skön utstrålning kan betyda så mycket. Peter Falk i Columbo har ju "skön utstrålning" han med...

Några kvinnliga skådisar/artister/modeller som du tycker har skön utstrålning: Ännu svårare. Kommer inte på någon. Michelle Pfeiffer är underbar både i Scarface och i Batman filmen som Catwoman. Angelica Huston är fantastisk ofta. Jag säger Angelica!

En bok som du rekommenderar: Mästaren och Margarita av Bulgakov. Och så en rundvandring i Moskva på de platser som nämns i boken. Fantastiskt!

3 parfymer du gillar: Dolce&Gabbana Woman (tror den heter så), Bvlgari Blvu, Jean-Paul Gaultiers Classique.

Hur ser din morgonrutin ut i badrummet: Olika. Ibland duschar jag på morgonen, ibland på kvällen innan så det kan variera. Tvätta ansiktet. Smink på. Tandborstning. Ingen speciell rutin som alltid är lika. Inte i badrummet. Men vissa saker måste man ju göra där...

Vad äter du oftast till frukost: Ingenting före 9. Sen går det bra med nästan vad som helst.

Tatuering, hiss eller diss? Jag tycker en fin tatuering på en person som har en genomtänkt plan och personlig stil på det är snyggt som sjutton. På mig? Nej. På Bjooti och RQ? Ja!!!

Favoritljud? När katterna svarar när jag pratar med dem.

Något annat som du vill tipsa eller berätta om: Det som är perekt blir snabbt ontressant och tråkigt. Våga omfamna även dina brister. Utan fel och skavanker vore du en mycket tråkigare person.

Jag taggar Ika  på Ikas Ego Hörna och Sofia på One Inch Nails. Och Sanna på Make Up My Lack!  Ha! Om de inte redan är taggade förstås...

Yoga-ta get this Blue

Publicerad 2008-08-04 15:07:53 i Naglar i blått,


Återigen en repris. Ni kan läsa min första hyllning till lacket här. Och lugna, det kommer snart nytt, oroa er inte. Yoga-ta förtjänade dock lite mer uppmärksamhet från mig, tyckte jag. En trevlig mörkblå med turkosa microfina skimmerpartiklar i. Snyggare än Russian Navy, tycker jag, men kanske inte så speciell som jag tyckte först. Jag har rätt många blå i samma typ av nyans och det som gör den här lite annorlunda är väl just de turkosa skimmerpartiklarna. De syns i solsken och i lampljus, men om naglarna inte är belysta så är det en helt vanlig blå.

Här ser ni skimret i flaskan.

Det är slarvigt lackat, jag gjorde det igårkväll när jag satt på balkongen med min kompis Christian och drack ett glas vin. Det regnade dessutom, så förhållandena för nagellackning var sisådär... men det ska bytas ut snart, jag ville bara fota det i solljus, något jag aldrig lyckats med förr. Det är ju ganska tjusigt i solen. Eller hur?
Precis när jag köpte det så hade jag inte så många mörkblå som verkligen såg blå ut även i skugga. Det kanske jag fortfarande inte har när jag tänker efter. Det var i alla fall det som gjorde det här lacket till en favorit. Och det är blått, inte blålila. Ett lager är ganska täckande, men jag har två här. Det behövs för att å det jämnt. Den här gången upplevde jag lacket som ganska trögt och lite kladdigt. Kan det ha haft med vädret att göra? Nej... Det kan väl inte påverka? Hur som helst så skulle ett par droppar thinner från Poshe nog ha gjort susen. Kanske var det lika kladdigt när jag hade det sist?

Här ser ni det i dagsljus vid fönstret men inte i direkt sol. Det är blått fortfarande men djupet försvinner. Jag vet inte om jag vågar peta det från tronen ändå, det har ju kvaliteter. Men det finns många snygga blå!

Här kan ni läsa vad Sofia på One inch Nails tyckte om lacket. Det var den recensionen som fick mig att komma ihåg det igen. ;D

Veckans bloggtema: En dålig hårdag

Publicerad 2008-08-04 13:30:41 i Veckans bloggtema,

Hår... Jag är egentligen helt ointresserad av hår. Mitt hår är långt, oftast uppsatt i en knölig knut eller fläta. Jag har inga hårprodukter förutom budgetmärkenas shampoo och balsam inhandlade på ÖB och jag tvättar och kammar håret förhållandevis sällan. Håret tvättas ungefär en gång i veckan och kammas kanske igenom två eller tre gånger mellan hårtvättarna. I bästa fall. Jag har aldrig utsläppt hår. Jo, när det tvättas och kammas och på den här bilden som jag försökte ta för att visa hur det ser ut. Och det ska tvättas idag så de tär smutsigt och det är okammat. En dålig hårdag, med andra ord...

Det ser lite slitet och trist ut på bilden, men det är det faktiskt inte. Ja, trist kan det ju vara förstås, men inga kluvna toppar att tala om. Jag klipper det en eller två gånger om året, med kökssaxen, och då kapar jag en decimeter drygt, så det håller sig i midjelängd. Vill inte ha längre hår.
Här är den bästa bild jag lyckades åstadkomma på min knut. Den knut jag i princip alltid svänger ihop när jag inte orkar vara speciellt duktig med håret och fläta det.

Jag gör en ögla på håret, alltså en riktig knut, och stoppar in ändarna under så gott det gå. Sen fäster jag med ett gummiband.
Två knutbilder till:


Så tråkig är jag. Alltid. ;D

Lumene Lip Crystal

Publicerad 2008-08-04 09:00:07 i Läppar,

Första sminkinlägget idag, jag har helt snöat in på handkrämer  och nagellack, jag vet, men jag kanske kommer ur det någon gång. Vem vet? Läppar är fint det med och jag har en massa läppstiftsinlägg förberedda för er. Här kommer ett.
Crystal Night heter min favorit från Lumene Lip Crystal Lipsticks. Jag tvivlar på att de finns kvar längre, det var några år sedan denna kom i min ägo, men jag gillar den verkligen. Det har den där typiska Lumene doften med inslag av bär och färgen passar mig perfekt. De små glitterkornen syns knappt på läpparna, bara fyller ut och får läpparna att se unga och fylliga ut. Det är ett lent läppstift som känns vårdande som ett balsam på läpparna. Jag föredrar det framför ett cerat eller liknande, som jag alltid tycker försvinner fort och lämnar en torrare känsla efter sig än man hade innan.
image4702
Visst är färgen härlig? Jag gillar den lite lila tonen i den.

Cien handkräm med doft av apelsin

Publicerad 2008-08-04 08:57:33 i Hud och hand,


Efter att ha testat Ciens fantastiska remover så var jag ju tvungen att prova även handkrämen. Den är faktiskt helt okej för sin prisklass, runt 10 kronor, men inte lika enastående som removern.

Handkämen har en härli doft som påminner om apelsinsmaken på en fruktkola. Mmm! Den innehåller mer stearinsyra än paraffin vilket gör den lite vaxartad. Den känns lite grand som en tunn hinna över händerna och jag tror i och för sig det kan fungera som ett skydd för händerna men det är inte så himla praktiskt. Jag använder den alltså mest på kvällar när jag sitter och ser på en film eller läser eller när jag ska gå och lägga mig. Det är inget fel på den här handkrämen. Den är dryg och säkert väldigt bra på många sätt. Den blir dock inte en favorit för mig. Dels för den vaxiga känslan dels för den galet fula tuben. Okej, snobbism, men jag vill inte ha en knallorange tub liggandes framme och handkrämer måste ligga framme annars används de inte. Så enkelt är det. Den här får bo bland pocketdeckarna i bokhyllan närmast min säng på landet. Jag har använt den flera gånger i veckan men kommer nog inte köpa den igen när den är slut. Men den är ofattbart dryg så frågan är hur länge det dröjer till dess jag avverkat hela tuben...

Vaseline Intensive Care Aloe Fresh

Publicerad 2008-08-03 21:36:20 i Hud och hand,


Silkeslen och mjuk på sekunden! En av mina favoriter i body lotion-genren.

Den doftar gurka och konsistensen är lätt och lite rinnig men går snabbt in i huden och lämnar makalös mjuk och återfuktad känsla på huden. Okej, den biter inte på mina supertorra partier, som armbågar, men armar och ben är den perekt för. Doften stannar kvar länge på huden. Om man gillar gurka är det helt okej, men doften är ju lite märklig. Jag gillar ju ofta lite mer klassiska dofter på parfymerade krämer men jag kan inte låta bli den här krämen ändå. Den är fräsch och den är bra. Nive och Vaseline är mina stöttepelare i hudvården. Den här köper jag ofta på sommaren, inte på vintern, och jag kommer nog fortsätta den vanan. På sommaren, i trädgården, blir doften mer naturlig på något sätt, och på sommarhud räcker den för återfuktning. Mina torra vinterben behöver mer body butter än body lotion.  I alla fall inbillar jag mig det. På sommaren tycker jag också det är härligt med produkter som i princip omedelbart går in i huden. Det gör den här. Stryk ut och var klar i samma svep! Nästan i alla fall. Ingen klibbig hinna, ingen kladdig känsla. Bara mjukhet!

Mitt fina frankenlack!

Publicerad 2008-08-03 16:50:42 i Naglar i grönt,


Nu är det jättelänge sedan jag gjorde det här, men jag sa att jag skulle visa bilder. Det är ett lack jag blandat ihop själv, inspirerad av Sanna på Make Up My Lack. Basen är svart från Viva la Diva, lite Outta Bounds, lite NFU 123 och en del L8R G8R samt Wireless. Holo-effekten finns där, men jag fångar den tyvärr inte på mina bilder. Sannas lack blev ju ännu snyggare, men jag gjorde ändå en riktigt trevlig färg, tycker jag!

I lampljus och med blixt syns den inte heller, holo-effekten...


Det blev i alla fall en ganska trevlig, förhållandevis mörk grön färg med sotig ton. Jag är väldigt förtjust i färgen som passar mig perfekt. Det är mindre blåaktigt  IRL, tycker jag, och glittrigare.
Skuggbilden gör den gröna färgen rättvisa, om än i mörkaste laget, men glittret är helt hopplöst att fånga.

Och lite uppdatering i övrigt från mig: Jag har flyttat hem till Stockholm och bredbandet är mer en smal stig i skogen. Det är väldigt vajigt och jag tror att jag faktiskt inte har internetuppkoppling själv utan är ute och surfar på någons trådlösa... Om jag försvinner beror det på det. Inga nyheter för dagen för jag har inget smink och faktiskt samma nagellack, Depend 126, som klarat samma test som Midnight in Moscow fallerade med beröm godkänt. Det sitter ännu trots skurande och uppackande! Depend 126 äger!

Nu ska jag placera alla mina nagellack i deras nya hem och sedan dammsuga för brinnande livet. Om jag inte kommer igen vet ni att det är Telia som trasslar. Eller jag som inte fått ihop alla sladdar på rätt sätt... Vi hörs!

Depend 126

Publicerad 2008-08-02 22:01:08 i Naglar i blått,


En notd till blir det idag. Flaggblå kallade Rouaa den när den presenterades på Nailed till nationaldagen. Den är definitivt blå! Samma färg som Lidl har påsina kundvagnars myntbox, såg jag idag. En enastående, lysande blå som jag verkligen gillar!

Elektriskt blå! Fantastiskt blå! Och jag trodde jag bara skulle tycka den var "lagom snygg", jag älskar den! Mina naglar, som nyligen filades ner rejält, ser långa ut igen. Nej, de är inte det, det är en illusion! Dessutom täcker lacket med ett lager och torkar snabbt. Det blir blankt, det blir blått!


Lackets konsistens är ganska tjock och lite trög, men det blir inga streck eller bubblor och lacket torkar, som sagt, fort. Att det räcker med ett lager hjälper ju till, för två lager riskerar nog att bli just bubbligt och segt. Efter att jag skurat bort mitt Midnight in Moscow var det här en ren vitamininjektion vad gäller färg och sommarkänsla. Färgen passar dessutom perfekt till min hudton. Nu har jag haft lacket i två dagar och jag är fortfarande förtjust! Ett praktlack! Tack Rouaa!!

Midnight in Moscow

Publicerad 2008-08-02 21:49:31 i Naglar i brunt,greige,beige,


OPI Midnight in Moscow i full sol. Espressobrunt lack, nästan svart, med vinröda glitterkorn. en får faktiskt glittret att komma fram, vilket är bra. På vintern blir lacket väl murrigt och mörkt och dess inre glöd lite dold för betraktaren. På sommaren får detta höstlack liv. Skumt, egentligen ska man nog ha den här typen av färger på sommaren i alla fall, just för att få se skimret.


Strunta i den kladdiga appliceringen, jag slarvade väldigt men jag hade bråttom. Ville också hinna visa lacket och skull till Stockholm för flyttbestyr, så jag visste att det knappast skulle hålla speciellt länge. Det gjorde det inte heller.
I skugga ser lacket ut så här:

Färgen blir spegelblank, i alla fall med överlack på som här! Ni kan ana mitt hus och himlen i det! Två lager täcker pefekt. Färgen är snygg, men jag tror nästan att Royal Rajah Ruby är snäppet vassare. Eller? Hm... Måste undersökas vid tillfäle. Just nu ligger nagellacken nedpackade och väntar på att få en ny plats i min nyrenoverade lägenhet.

Midnight in Moscow ingick i OPI Russian Collection och jag har visat det förut!

Extreme

Publicerad 2008-08-02 19:55:41 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

Okej, lite rotande i arkivet igen. Minns inte när denna grönsvarta historia kom till men den är ju inte så tokig!

Basen för skuggorna är den Eyeshadow Base jag köpt från JW Cosmetics. Ovanpå den lade jag sedan HM Divideds svarta, matta ögonskugga på hela ögonlocket. Därefter svepte jag gröna Extreme från MUS från näsvingen upp längs näsan mot brynet och ut mot ögonbrynets yttre båge. Därefter lade jag en eyeliner längs hela ögat med Endangered, en gel-eyeliner i mörkgrönt. Slutligen lade jag Frosty Bamboo, en kajal från IsaDora innanför fransarna och lite Zero, svart kajal från Urban Decay längs nedre fransarna. Mascara är Masterpiece Max från Max Factor.
Och nej, den Eyeshadow Base jag nu gett ett försök till fungerar dåligt på mig. Det dröjer inte länge innan den saggar ihop skuggorna. Köp inte den, det finns så mycket bättre produkter att välja på!

YR Pur desir de Lavande

Publicerad 2008-08-02 16:22:00 i Hud och hand,


Superordinär hudkräm från Yves Rocher. Den är ganska tunn och mjölkig men har ganska mild och behaglig doft av lavendel. Mild för att vara från YR alltså. Jag väntade mig en doftchock som de man fick av deras dusch- och badgrejer när man var tonåring, ni vet, men man kan ha den utan att känna sig som en vandrande lavandelpåse för mormors linneskåp. Sen är det kanske inte riktigt den doft jag uppfattar när jag stryker med handen över mina lavendelplantor, även om jag kan känna att det finns vissa likheter. Själva lotionen gör väl inte så mycket för min hud direkt. Är man inte ute efter doften kan man skaffa effektivare grejer vad gäller återfuktning och så. Det som är bra är att den snabbt går in i huden, det som är trist är att den inte gör mig speciellt återfuktad. Lite lenare för stunden, men inte mer. Doften fungerar som parfym, alltså ligger kvar länge, länge. Dessbättre är den alltså ganska mild.

Jag vet inte när den här, och en matchande deo jag aldrig provat, kom i min ägo. Jag minns inte när jag senast beställde från YR, men när jag nu återupplivade min gamla kärlek till läppstiftet Rose de Indes, tänkte jag att jag kan ge mig på resten av mina YR-prylar. Det är rätt få. Jag har några läppstift till, riktigt bra sådana, men annars är jag rätt fri från produkter. Använder ni YR och vad finns det då för gudkorn? Det finns ju två butiker i alla fall, och båda rätt nära var jag bor, så man kanske ska prova något igen? Jag ledsnade så totalt på själva postordergrjen med klisterlappar och gratisgåvor och skit. Det känns så... billigt. Men jag gillar som sagt läppstiften så man ska ju inte dissa dem som märke.

Tips tack, alla YR-ägare!

YR Rose de Indes

Publicerad 2008-08-02 08:53:56 i Läppar,


Det här läppstiftet var min stora favorit under några år. Sedan glömde jag bort det ett tag, men nu har jag återupptäckt det och älskar det! Det är alltså ett stift från yves Rocher. En matt nyans av kall lilarosa. Det håller väldigt bra. Man kan äta och dricka utan att ha läppstiftet till hands hela tiden. Appliceringen går lätt då stiftet är mjukt och krämigt. Det är annars ofta så att matta läppstift är lite torra i konsistensen, men inte det här. I alla fall inte när man målar på det.

Jag upplever att det ibland kan kännas lite torrt efter ett par timmar. Då har man ofta ätit eller druckit något och blivit av med den krämiga ytan. Färgen brukar dock ligga kvar och det går att återuppliva läpparna så de ser nymålade ut med ett vanligt cerat. Det är alltså en väldigt pigmenterad produkt. Det gör att det förutom att vara hållbart även är lätt att måla med då färgen blir jämn. Jag har målat utan penna eller pensel. Bara stift rakt på läppen, som vanligt. Självklart får man ett elegantare resultat vad gäller konturer och så om man är lite mer noga med vad man gör. Mitt slarv ska inte dra ner betyget för det är stiftet. Det är väl värt att prova! Det får högsta betyg av mig!

ACO Nagelbandskräm

Publicerad 2008-08-01 19:49:38 i Hud och hand,ACO har en egen nagelbandskräm i en praktisk liten förpackning. Perfekt liten pip, fräsch tub och fantasiskt innehåll!

Så här ser den ut på hyllan i apoteket. Ganska intetsägande kanske, men prova den! Det här är den bästa nagelbandskräm jag någonsin haft! Den är inte kladdig, inte rinnig, inte svår att massera in eller dosera! Man får en perfekt mängd på rätt plats tack vare den praktiska tuben och dessutom känns nagelbanden mjuka och fina efteråt. Det här är min nya favorit utan konkurens! Alla skarpa dofter och kladdiga oljor kan slänga sig i väggen!

Ni ser hur perfekt tuben är utformad och hur smidigt man kan dosera den och få den på rätt ställe!
Den doftar dessutom lagom mycket och helt fräscht!

Och så en, lite OT, bild till Badbomben:

OPI Kangarooby

Publicerad 2008-08-01 17:18:47 i Naglar i rött,


Bilderna är tagna i dagsljus fast lite olika ljus, full sol eller full skugga.

Kangarooby är ett krämigt, mörkrött lack med kall bas. Jag har haft olika känslor för det här lacket vid olika tillfällen. Första gången jag använde det var det en mellanfärg i min mening. Ganska trist och platt och vanligt. Sen skulle jag prova det igen i mitt överlackstest och plötsligt föll bitarna på plats! Jag tyckte det var jättesnyggt! När jag använder det ser jag för mig hur väl det skulle passa på en sekreterare i pennkjol och svarta 50-talsbågar på glasögonen och perfekta, mandelformade naglar som hon filar på när hon svarar i telefon. Om jag byter tillbaka till att jobba som receptionist eller på kontor igen så ska jag absolut använda det här!
Problemet för mig är att jag hellre vill vara den dramatiska skönheten med rödlackade naglar och kubansk cigarr i en bar på en skum bakgata. En riktig femme fatale. Men det kan nog kanske går med det är lacket det med. Vad tycker ni?

Lacket är ganska tjockt för att vara OPI och jag har dessutom en rätt kass pensel, även för att vara Pro-Wide-pensel. Men det är ett bra lack för det täcker med två appliceringar, torkar medelfort och sköter sig bra. Det ni ser på bilderna är andra dagen med samma lack. Inget slitage men lite mattare än kvällen innan.

Lila hjul

Publicerad 2008-08-01 15:57:19 i Nagellack - jämförelser,


Vi börjar augusti med ett lila hjul! Jag trodde inte jag hade så många lila lack, men en liten inventering resulterade i rätt många ändå. Vissa gränsar i och för sig kraftigt mot rosa, men ändå. Emma, visst är det du som vill se lila swatcher? Här kommer i alla fall en hel hög igen. Okej, samma samma på vissa ställen, men några har ni nog aldrig sett!
Lackat i tre lager och överlack över. Små bilder är klickbara. Listan är som följer:
1. OPI Siberian Nights
2. OPI Who are you Wearing
3. HM Bad Temper
4. Zoya Yasmeen
5. Zoya Hope
6. China Glaze Flying Dragon
7. China Glaze Coconut Kiss
8. OPI DS Royal
9. China Glaze IDK
10. OPI Catherine the Grape
11. Misa Persian Carpet
12. Zoya Rea
13. HM Velvet Touch
14. OPI DS AMethyst
15. Misa Street Style
16. Misa Foxy&Folksy
17. Depend 58
18. IsaDora Crystal Mauve
Bilder i solsken:Bilder i skugga:Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela