Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Ytterligare ett grönt holografiskt frankenlack, Balor

Publicerad 2011-09-30 18:10:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Balor är ytterligare en av de gudar som förknippas med underjorden och döden. Om Arawn var walesisk så är Balor dock irisk. Balor var känd för att ha ett öga i pannan och ett i nacken. Praktiskt om man inte vill bli överraskad bakifrån. Dessutom var han en ganska elak pappa som låste in sin dotter i ett torn av kristall för att hon inte skulle kunna bli med barn. Han skulle nämligen dräpas av sin dotterson. Självklart misslyckades planen och Balor föll för sitt barnbarns hand, men innan dess så injagade han fruktan med sitt onda öga som kunde skicka ut en sorts "dödsstråle" och bessegra hela härar med soldater. Alltså, förstår ni att jag älskar gamla myter? De är ju fantastiska! Jag älskar även moderna varianter, som superhjältar och fantasyberättelser, men myterna har ännu en dimension. Inte bara superkrafter utan även historia, förklaringar av världen och människan i den. Hätigt! Alla ni som funderar på vad ni ska göra av era liv, läs religionshistoria på universitetet! Det är fantastiskt roligt!
Tillbaka till själva lacket. Det är gjort med Spectraflair som holo-ingrediens. Det gröna är en blandning av ChG Gussied up Green och Borghese Pistaccio samt ofärgat lack. Jag tycker färgen är lite skönt irisk som en saftig fyrklöver. De är dessutom riktigt bra holo i det.
Jag ljusade upp några bilder för att ni ska se regnbågen tydligare men färgen är rätt mättad i verkligheten. Men skir. Den kräver minst fyra lager. Den torkar dock snabbt och känns inte tjock på nageln trots de många lagren.

Nfu Oh GS14

Publicerad 2011-09-30 05:52:00 i Naglar i svart, grått, silver,


GS14 är en så stor besvikelse. Otroligt tråkigt. Otroligt tråkigt och fult och trist. Bläk. Den tjocka svarta basen dödar det prismatiska glittret och det blir bara en röra av glitter och smetig bas. Usch! Nej, den här kommer inte hamna på min topplista. Penseln på Nfu Oh-lacken är lite lång i borsten för mig och jag tycker den är svår att kontrollera och det i kombination med den tjocka, svarta krämbasen och så det grova glittret... nej. Nej, nej, nej.

Glitter Gal Deep Green

Publicerad 2011-09-29 21:41:00 i Naglar - holografiska lack,


Jag smyger in lite gröna hololack med meseffekt, som ni märker. Både KC och Glitter Gal. Deep Green har varit med förut och då i något bättre ljusförhållanden och i ett annat färgutförande. Då var det ljusare och mindre blåtonat grönt. Ja, jag har en ny flaska som jag fick nyligen från Glitter Gal. Det är ett av Glitter Gals sparkle-lack, alltså en färgad bas med hologlitter. Den här basen är mörkgrön, nästan svart. Det krävs bra ljus för att det ska synas att det är grönt så på hösten blir det som ett mjuksvart glitterlack istället. Det bildas inga regnbågar men tindrar fint av glittret i lacket. Helt okej men ingen vinnare.

KleanColor Holo Green

Publicerad 2011-09-29 21:38:00 i Naglar - holografiska lack,


Blekt grön med prismatiskt glitter är KleanColor Holo Green. En rätt mesig färg och en rätt mesig effekt. Det glittrar fint, visst, men kanske inte tillräckligt fint. Eller vadå, för de pengar man köper de här lacken för kan man nog säga att det glittrar tillräckligt, men det är inte en favorit.


Lacket har en hyfsad formula och två lager täcker bra. Det är inga problem med torktid eller så, vilket andra lack i den här serien har, t.ex det rosa. Den är inte bäst i KleanColors holo-serie men den är absolut inte sämst.  

Make Up Store Rebecca

Publicerad 2011-09-29 06:51:00 i Naglar i lila,


Make Up Store Rebecca är ganska skirt plommonlila med glitter. Snyggt men kräver fyra lager för full täckning.

Fyra tunna lager alltså, men då får man en himla vacker purpurlila med massor av glitter i silver och rosalila. Jag tycker det torkade hyfsat bra med tanke på antalet lager och det var inte svårmålat förutom för skirheten då.Barielle Lava Rock

Publicerad 2011-09-28 18:42:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Neeeeej! Det är ju så fuuuuuult! Fuuuuuuuult!!! Barielle Lava Rock är inte min favorit bland bruna lack. Nej. Det är förskräckligt. Varför köpte jag det här?

Mörkt cocacola brunt med skimmer och ful finish, som ni ser. Det här är utan överlack. Jag insåg att jag kunde skippa att måla på det då jag inte vill ha lacket på. Sen hade det lite tur för solen sken så på vissa bilder framstår det verkligen i sin bästa dager. Inte ens då är det tillräckligt snyggt om man jämför med andra bruna skönheter som finns, t.ex Zoya Kalista eller Zoya Cheryl.

Två lager, inte så kul att måla med men ingen katastrof. Torkade i och för sig bra för att vara ett Barielle. Men, som sagt, det är inte i min smak. Speciellt ogillar jag att mina naglar ser så ojämna och fula ut under lacket. Det är verkligen helt oförlåtande och framhäver alla skador. Usch.

Vattendekaler

Publicerad 2011-09-28 17:26:00 i NailArt,


En manikyr med Orly Pure Porceline piffades upp med accentnaglar gjorda med vattendekaler. Man kliper ut dekalen i lämplig storlek, lägger den i blöt ca 20 sekunder, sedan glider den lätt av pappret och placeras på nageln. Man får pressa lite på den för att få det slätt men sen sitter den på plats och när den torkat så lägger man på överlack. På mina bilder är det ett lager Seche Vite över dekalen.

Leighton Denny Undercurrent

Publicerad 2011-09-28 06:07:00 i Naglar i grönt,


Eftersom jag igår kom på vad jag använt till Arawn, mitt olivgröna, holografiska frankenlack, så tänkte jag att dess färggivare kanske kunde presenteras för er. Det har legat länge i arkivet. Leighton Denny är ett för mig okänt märke som jag shoppade på mig mest på en ren impuls. Ville se hur det var. Valde så klart den mörkgröna, men helt ärligt, den är faktiskt närmast svart med en grön ton väl på nageln.

Jag har fotat den i sol och i skugga, i flaskan anar man den gröna tonen men inte på nageln. Och det är ett lager lack på nageln... Väldigt täckande men lite rinnig formula som man få passa sig för att låta flöda ut över nagelbanden. Det är svårt att å bort färgen från huden då den biter sig fast med verklig ihärdighet. Lacket var alltså inget som hamnar på min topplista för sig själv men det är ju perfekt för att franka med.

Glitter Gal Not Another Red

Publicerad 2011-09-27 20:43:00 i Naglar - holografiska lack,


Jag vet, ni är helt slut och orkar inte se mer hololack. Tyvärr verkar det som att hela arkivet består av inlägg med just holografiska lack så det finns inte mycket att välja på. Här kommer alltså ett till...

Glitter Gal har fyra röda hololack, eller åt det röda hållet alla fall. Den här kallas för Not Another Red och är en mellanröd med dragning mot rosa. De har ytterligare en som är snäpet ytterligare rosa som jag också har och så finns det en orangeröd och en mer blodröd. Alla r de vackra och väl värda att äga. Jag är tokig i röda hololack. Eller rödaktiga. ;D
Två lager av denna skönhet. Det är lättlackat och torkar fort. Ett utmärkt lack på alla sätt. Det är starkt holografiskt och av "linear" typ som gränsar mot mer "scattered". Som Kaleidoscopelacken ungefär, kankse något mer "linear".  Det är superfint och sommarrött. Älskar det!

MNY #757

Publicerad 2011-09-27 06:53:00 i Naglar i grönt,


MNY #747 är en olivgrön historia. Ganska skir, kräver tre lager, och det finns tendens att bli penseldragsmärken. Annars är det ett helt okej lack med fint skimmer i guld och aqua om man ser det i solen. Jag är svag för i princip alla gröna så jag gillar ju det här också, men jag har andra lack jag sträcker mig efter före jag tar den här. Det är nog formulan som är irriterande. Dels antalet lager, dels att det alltså syns penseldrag. Många lager ger också lite onödigt lång torktid men den är alla fall inte värre än en genomsnittlig China Glaze så jag klarar inte.Gulbrun

Publicerad 2011-09-27 06:47:00 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Efter att ha grävt djupt bland allt opublicerat hittade jag en makeup som ni kankse skulle vilja se. Lite höstfärger kommer här, varmt honungsgult och mellanbrunt med lite koppar i mixen för extra värme. Det jag använt är Manlypaletten och det är en bas av GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige.

Jag började med att lägga den honungsgula på hela ögonlocket. Den blendades sedan ut i en ljusbrun skugga och den ljusbruna i sin tur förstärktes med en mörkbrun, ganska kall brun, i det yttre v:et. I globlinjen och ovanför den bruna skuggan penslade jag lite koppar för att återge värme till min makeup. En gulvit skugga användes som highlighter under brynet. Svart kajal som ram runt ögat, men väldigt försiktigt för att inte bli för markerat. Ville ha en mjuk look idag.

CND Putty

Publicerad 2011-09-26 18:48:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Efter så mycket holografiska lack här på bloggen så antar jag att ni vill ha något vilsamt och neutralt som omväxling. Kanske den här passar då? CND Putty är ett semitransparent lack i varmt beige. Det ni ser på bilderna är tre lager och det torkar faktiskt om än inte jättesnabbt. Inte lämpat för att agera underkläder men en jämn och fin hudfärgad neutral.

Ett av mina många gröna, holografiska frankenlack, Arawn

Publicerad 2011-09-26 05:48:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Jag är ju förtjust i att franka hololack, som ni vet, och det här är ett av mina bästa, enligt mig själv. Tyvärr är det gjort för så länge sen att jag inte minns vad för grönt lack som utgör basen. Det är MUS Madeleine som är holo-givare alla fall, det kan jag se för jag har spillt en droppe på flaskan som torkat och visar varifrån jag hämtat regnbågarna. Resten av ingredienserna är höljda i mörker. 
Namnet är alltså från den keltiska mytologin. Arawn var kung i underjorden och mest känd är han från sagan om hur han bytte plats och utseende med en walesisk prins under ett år som straff för att prinsen stulit en hjort som var hans. Prinsen skötte sig utmärkt i underjorden och besegrade fiender till Arawn och hade sig och som tack blev han och Arawn goda vänner och den vänskapen behöll Arawn även med prinsens ätt. Den enda som var lite sur var Arawns fru som under ett år inte fick något kel med maken eftersom prinsen, även om han bar Arawns skepnad, inte ville ha intimt umgänge med någon annans fru. Det roliga med den här historien är att man vet väldigt lite om vad Arawn gjorde i prinsens ställe...
Arawn är också känd för att ha hundar som jagar över natthimlen under den mörka tiden på året. När kristendomen började spridas så förändrades hundarna från att bara jaga över himlen till att jaga själar att dra ner i underjorden som nu började likställas med helvetet. Sen finns ju även Arawn som fiktiv karaktär i Lloyd Alexanders böcker. Där är han den onda trollkarl som hjältarna kämpar mot och slutligen besegrar.

Mitt lack är olivtonat grönt och superholografiskt. Det är oerhört vackert, lika vackert som mitt gråtonade Herne-lack. De är skapade ungefär samtidigt dessutom även om Herne var först ut. Jag gillar att färgen är tilltalande i sig själv och alltså känns bra att bära i alla ljus. Nu är det så pass holgrafiskt att man inte behöver mycket ljus för att se regnbågar i det, men ändå, skulle regnbågen "slockna" så har man ändå en vacker grön. Det kräver tre tunna lager eller ett tunt och ett flödigt för att täcka. Det torkar supersnabbt. Kunde jag skulle jag göra mer av det men eftersom jag, tyvärr, glömt vad jag använde så är det omöjligt. Typiskt...
Receptet upphittat! 1/2 ofärgat lack, 1/4 MUS Madeleine och 1/4 Leighton Dennys Undercurrent!
 
 

Cherry Red

Publicerad 2011-09-25 14:00:00 i Emmas FOTD 2011,

Nu mina vänner ska vi ha lite smink här på bloggen. Det är ju bara massa lack hela tiden och jag vet att ni gillar det, och jag med såklart, men jag tycker faktiskt att smink är lite skojigare så nu tittar vi på det, okej? Något jag gillar alldeles extra mycket är röd ögonskugga, det vet ni eller hur. Här kommer alltså en sminkning med Cherry Red från Ben Nye. Jag gör såna här sminkningar lite nu och då, finns flera varianter med endast en röd skugga, eyeliner och eventuellt en lösögonfrans. Jag är väldigt förtjust i dem, så det kommer säkert komma fler med lite jämna mellanrum och idag blir det som sagt en enblockssminkning med knallröda skimriga Cherry Red, en riktig kalasskugga!

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20 och Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Elemental Beauty Matte

Rouge: MAC Mineralize Blush Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Soft
Ögonskuggsbas: - Glömde

Ögonskuggor: Ben Nye Cherry Red

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Dimples Style 112

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Sminket är vansinnigt enkelt, röda Cherry Red på ögonlocket, lite suddning och en highlighter. Sen målade jag eyeliner, mascara, kajal och fäste lösögonfransar. Simpelt, men rätt effektfullt tycker jag. Värt att lägga märke till är att Cherry Red blir så här fin utan eyeprimer. Jag var så sugen på att sätta penseln i den härliga röda skuggan att jag glömde primer, men det gick ju bra ändå...

Borghese Pistaccio

Publicerad 2011-09-25 10:15:00 i Naglar i grönt,

Superskirt och med hemsk pensel men färgen är värd lite besvär. Oerhört vacker, skimrande smaragdgrön. Älskar verkligen färgen. Det ni ser är fem lager lack, alldeles galet många lager alltså. För att få den glaslika finishen funkar det inte med layering över ett annat lack heller, då blir det liksom plattare. Torktiden är dock rätt okej med ett lager Seche Vite.

Finger Paints Cordur-Orange

Publicerad 2011-09-24 19:44:00 i Naglar i orange,

Superfina Kris från My Lucid Bubble-bloggen skickade mig lite godbitar för ett tag sedan. Det här är ett av dem. Corur-Orange. Perfekt höstfärg! Samma som mina manchesterbyxor faktiskt hade när jag gick i första klass. De hade rutigt foder i flanell. 1979? 1980? Länge sen alla fall.
Färgen är alltså retrovacker och varm och även om jag hatade skolan redan som sjuåring så får jag inga dåliga vibbar av att tänka på de där byxorna. Lacket är dessutom superenkelt att måla med, kladdet är bara mitt eget fel för jag, som vanligt, låg i soffan och målade och inte har någon vettig clean up metod än. Två tunna lager, snabb torktid och härlig glans. Vackert, vackert, vackert!


Mitt frankenlack Cyhiraeth

Publicerad 2011-09-24 15:33:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Inte nog med att både jag och Emma deltog i Kerstins holofredag, vi har ju även annars visat mycket holo och det fortsätter jag med. Det här är ett av de lack jag gjort i min egen hemmafrankade holokollektion med namn från den keltiska mytologin. Idag ser ni Cyhiraeth, en flodgudinna som varnade för döden genom att skrika ihållande och klagande. Som en banshee, typ.  Det här är en franken gjord med bland annat MUS Siw, NYX Ink Heart, BB Couture Night Ops och lite annat smått och gott. När Emma önskade sig ett petrolblått franken av mig så tänkte jag omedelbart på den här men jag mindes inte exakt vad jag hade använt. Jag gjorde alltså som så att jag delade min originalfranken i två flaskor, lade till ofärgat lack och lite petrolblått från bland annat Finger Paints Avant Garde Green. För att inte holoeffekten skulle minska så lade jag till lite spectraflair och det gråade ut färgen något men jag tyckte det blev helt okej. I original var den ett par snäpp klarare och mer blå dock, om ni vill försöka göra egna varianter hemma.
Av någon anledning hatar min nya kamera holo. Den här är kraftigt holografisk trots att den är rätt mörk. För att vara helt hundra på att mina båda flaskor ser lika ut så har jag här lackat varannan nagel med min flaska och varannan med Emmas. Om Emma vill ha sin flaska alltså. Den kanske är för mörk för dig, Emmisen? Här kommer ett galet spam så du kan bestämma om du vill ha den här eller ej. Kanske kan stoppa ditt sug efter GG Lizzards Belly? Och jag har jobbat på ett gräsgrönt också, men den är nog lite för mild. Ska fundera på hur jag ska göra med den. Eventuellt får du helt enkelt hålla till godo med den som den är.
Efter att ha spammats med nagellack så kanske ni vill se något annat? En äpplekaka kanske. Jag har bakat idag nämlgen. Äppelkaka och rabarberkaka. Fast jag gillar inte varma äpplen så den här är inte till mig.
Men den luktar gott alla fall, det tycker till och med Sirisen. :D

 

Holofredag – Sally Hansen Nail Prisms Ruby Diamond

Publicerad 2011-09-23 17:09:24 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Kerstin började för några veckor sedan med holofredag! Hur bra är det?! Så smart! Fredagar är ju extra kalas och vad kan vara mer party än holonaglar? Här kommer alltså mitt bidrag. Fånigt nog är det här lacket löjligt likt Blush Diamonds som Sminkan visade, men nu är det det här lacket jag har så nu får det bli så.

Sally Hansen Nail Prisms är discontinued, men finns rätt billiga på ebay, det var där jag köpte mitt. Två lager täcker och det är himla fint, vackra regnbågar som inte kräver jättemycket ljus, utan att för den sakens skull vara blekt, vilket ju är felet hos många hololack. Tummen upp för Ruby Diamonds alltså. Sminkan har förresten visat det förr. Jag hade fått för mig att våra var olika, jag har läst att många av de holografiska Nail Prisms-lacken kan skilja sig åt, men nu blev jag osäker. Vad säger du kära Sminkan, har vi samma version? Det är hur som helst ett kanonlack, täcker med två lager och torkar snabbt, kan det bli bättre?

Sally Hansens Nail Prisms Blush Diamond

Publicerad 2011-09-23 06:33:00 i Naglar - holografiska lack,


Sally Hansens Nail Prisms hade en massa fantastiska lack i sin linje men tyvärr är den, som så mycket annat coolt i nagellacksvärlden, ett minne blott. Här är ett av de holografiska lacken, Blush Diamond, och det går fortfarande att hitta det här lacket billigt på ebay om man vill, vilket är tur när andra holografiska lack som inte längre produceras idag går för skrattretande summor... Den här oerhört vackra lilla juvelen får man för ca 3 dollar. Kanske något under till och med. Jag tror jag betalade $2.5 men det är ju ett tag sedan.


Det ni ser är två lager men den klarar sig faktiskt med ett. Det torkar fort och jag har inte märkt några negativa effekter av överlack på det vad gäller effekten, men det har jag i ärlighetens namn aldrig gjort med något av mina holografiska lack. Det är en mellanrosa och som ni ser är det regnbågar i parti och minut. Den har massor av skimmer i sig och slår lätt många av OPI DS-lacken på fingrarna när det handlar om regnbågar och lackegenskaper, de flesta ljusare DS kräver minst tre lager. Den är inte mest holografisk av de lack som tillhör samma serie från Sally Hansen (Pink Rose Diamond, Purple Diamond, Ruby Diamond och bara Diamond är några av dem jag har) men den är absolut väl värd varje krona jag investerat i den. Självklart blir det spam på den! :DFunky Fingers Voodoo

Publicerad 2011-09-22 19:06:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Mörkt kaffebrunt med guldflecks är Voodoo från Funky Fingers. En läcker färg, enligt mig, den ser god ut på något sätt. Det är ett bra lack också. Ett lager täcker och det är lätt att måla med. Torktiden blir bra också, när det inte krävs så många lager. Här ser ni det utan överlack, vilket är synd för det ser bättre ut med. Det här var bara en swatch när jag hade ljuset på min sida i köksfönstret. En attraktiv brun alltså. Kommer nog se svart ut i svagare ljus.

China Glaze Rapture

Publicerad 2011-09-22 07:15:00 i Naglar i rött,


Ett ganska blekt rött lack med holografiska glitter. Inte så spektakulärt som jag trodde innan jag provade det Det är lite för mellanrött, lite för lite glitter. Ja, det är ett mellanlack helt enkelt. Tre lager. Alltså, det kunde ju vara fantastiskt men det blir liksom bara "meh" av det. Jag ska ge det en chans till så klart, en soligare dag kanske, så glittret får en chans att visa sin bästa sida.

Mer franken, idag Ceridwen

Publicerad 2011-09-21 07:05:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Ceridwen är lite likt Morrigan men det var helt oavsiktligt. Jag frankade fram det här med 1/3 Ink, 1/3 ofärgat lack och så 1/3 MUS Greta. Det är ljusare än Morrigan och mer blått än brunt i den lila tonen, men de är ändå aningens lika. Det kan bero på att det är samma känsla av silverholo ovanpå en basfärg, kanske. Min tanke var att det skulle bli mer av en blurple men den blå blev mer en viskning än ett rop i färgen.
Lite ljusare, lite blåare men fortfarande lila. Det är dessutom minst lika holografiskt som Morrigan. Namnet? Självklart från den keltiska mytologin. Pluspoäng om ni vet vem Ceridwen är. ;D

 Och igår kom mitt Spectraflair och mina duokroma pigment så jag har redan börjat med nya små frankenförsök. Ni som inte ens sett en tredjedel av alla mina gamla hopkok. Nå, ni kan se fram emot en hel höst med frankade lack här hos mig. :)

KleanColor Jewelery Red

Publicerad 2011-09-21 06:44:00 i Naglar i rött,


KleanColor Jewelery Red är ett rött med mycket brunton, ungefär som China Glaze Foxy, och det täcker med ett lager men blir lite mer djup i färgen om man tar två. Det ni ser är två tunna lager. Det innebär också att lacket torkar fort. Bra om man har bråttom alltså.


Ovan ser ni klickbara bilder med lacket i sol och i skugga. Helt okej, men det är inget som får min puls att öka. Ett mellanlack som inte saknar goda egenskaper men däremot saknar det lilla extra som får en att välja det gång på gång.

Nfu Oh #53

Publicerad 2011-09-20 20:41:00 i Naglar - flakes,


Jag täckte över min gräsliga manikyr med strimmiga mörkblå jellylacket Abyss med ett lager flakes. Det blev #53 som fick tjänstgöra. Helt okej kombination men det finns inte så mycket att säga. Flakesen gör det bättre, utan tvekan. Flakes är fint. Ibland alla fall.

Picture Polish Abyss

Publicerad 2011-09-20 06:04:00 i Naglar i blått,


Jag fick Abyss av Cactus efter att jag fallit för det på hennes blogg under Picture Polish Blog Fest. Tyvärr är det inte i närheten av så bra som mitt lack från samma tillfälle, Sky. Mitt lack var enkelt att måla med, hade bra täckförmåga och torkade på några minuter. Det här är en pina att måla med. Det ni ser är tre lager av denna mörkblå jelly. Det är flammigt och det var enorma svårigheter att få ut lacket på nageln på ett vettigt sätt. Det vile inte flyta ut alls utan blev strimmor som överlappades med nästa drag så det blev nya strimmor... Torktiden blir så klart lidande när det blir många lager och hela upplevelsen var något av en mardröm. Lost in time and space står det på flaskan, och det önskar jag nästan att den vore. Buuu! Och jag som tänkte köpa massor av Picture Polish-lacken eftersom jag trodde alla hade samma kalasbra formula som min flaska. Nu vet jag inte längre om jag vill betala den frakten för lack som inte är så unik i färgerna...

China Glaze Sunset Sail

Publicerad 2011-09-19 22:52:00 i Naglar i korall&persika,


Låt oss titta på ett riktigt fult lack som omväxling. Jag hade tänkt spara det till en temavecka med de fulaste lacken som Nailtastic skämtat om att ha men nu känner jag att vi behöver något anskrämligt för att liva upp oss. Sunset Sail alltså. Ni har sett det förr och det var nog inte vackrare då...

Jag tycker det är ett lite rinnigt lack så man får torka av penseln ordentligt. Det kräver tre lager för att bli jämnt och snyggt. Eller snyggt... Det är en plåsterpersikobeige. Alldeles helt förskräcklig färg. Oerhört uppiggande! Jag hade det första jobbdagen efter semestern och alla kommenterade den! "Vad har du på naglarna, Sminkan?" sa de och såg chockade ut. Det var riktigt roligt. Och man måste ha små brejk från favoritfärgerna ibland, eller hur. Det är skönt att se något helt annorlunda och lite småfult. Mysigt som raggsockor av restgarn.

Sally Hansen Nail Prisms Ruby Sapphire

Publicerad 2011-09-19 05:59:00 i Naglar - duokromatiska,

Ska vi bryta en lång rad holografiska lack med en annan favoritfinish? Duokroma, eller multikroma, lack är väl härliga! Det här är Ruby Sapphire från Sally Hansen. Ett Nail Prism, och som vi vet är dessa lack tyvärr ur produktion idag. De finns fortfarande på eBay och många av dem till väldigt rimliga priser. Min favoritsäljare är Cassie Cosmetics.
Ruby Sapphire visar upp nyanser av magenta, rödlla, lila och blått. Det är inte lika magiskt som Burgundy Orchid men de påminner om varandra. Det ni ser här är två lager och som ni ser är det rödare där jag inte överlappat lagren ordentligt.
Snygg finish, tydlig multikrom effekt och bra torktid. Mitt råd är egentligen att man ska köpa ALLA nail prisms man ser, även om jag själv inte följt det rådet av krassa ekonomiska skäl. Men drömmen är så klart en komplett kollektion. Några av dem har dock blivit så HTF att de idag är dyra på eBay. Andra kan man tack och lov fortfarande få för 2-3 dollar. Ett pris mer i min smak. 

OPI DS Glamour - igen...

Publicerad 2011-09-18 13:06:39 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Hej på er raringar. Hoppas att ni har en trevlig helg. Det har jag, synd att den går så fort bara.

Jag tänkte i alla fall att jag skulle visa hur galet fina naglar jag har just nu. När jag var hos Sminkan så testade vi ju varandras lack hejvilt och hällde även över lack i små flaskor, så kallade decants. Jag kom hem med decants av China Glaze QT och OPI DS Glamour. I fredags målade jag om till Glamour, och jag måste säga att det är ett galet vackert lack! Det vet ni såklart redan för Sminkan har ju redan hyllat det här flera gånger och det har så många andra fans. Jag sällar mig till hyllningskörerna, det här är ett av de finaste hololacken och ett av de vackraste blå lacken jag har sett. Dessvärre är det discontinued och svindyrt på ebay, men det är värt många slantar, för det är galet fint! Ursnygg blå färg som bildar tydliga regnbågar i lampljus och solljus. Tänker med två lager gör det också. Varför åh varför har det tagits ur produktion?!

Mitt frankenlack - Morrigan

Publicerad 2011-09-17 10:13:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,


Dags att visa ett lack som prytt mina fingrar under vackan. Mitt eget verk, Morrigan, ett frankenlack som skapats med 1/3 Confetti Smitten, 1/3 ofärgat lack och 1/3 Madeleine från MUS. Här ser ni en bild tagen i halvgrått dagsljus.

Bilderna kunde absolut vara bättre, men det här var den blåaste himmel jag hade att tillgå. Mest var det regn under veckan. Blixtbilder alltså, huvudsakligen, men även några dagsljusbilder. Blixtbilderna visar i och för sig den suveräna holoeffekt som lacket har men inte de subtila färgskiftningarna. Lacket är ju lila, Smitten är lila så det är liksom självklart. Madeleine locker dock fram en russinton, lite brunt i vissa ljus alltså, och även en grå nyans, grålila, eftersom hololack gärna vill föra med sig just lite grått. I dagsljus är holoeffekten extremt stark i solljus, den blir mer av ett grönsilvrigt skimmer i skugga. Under elektriskt ljus är den så klart också holografisk. Nedan ser ni alltså en dagsljusbild.

Lacket är kraftfullt över huvud taget. Det täcker med två tunna lager, det har en djup, spännande färg, det torkar på ett par minuter och är lätt att måla med. Perfekt alltså. Jag är oerhört nöjd med det. Det har fått sitt namn efter den keltiska krigsgudinnan, jag tror hon hade kunnat ha det här på naglarna faktiskt. Speciellt som det höll perfekt i tre dagar innan jag, nu på morgonen lackade om till ett annat av mina hemmagjorda lack.

Första två tagna i dagsljus, sista med blixt.

Tre klickbara, samtliga tagna med blixt. Den andra är lite påminnande om vad som händer i solsken, det blir som två färger, en mörk bas och så ett silverholoskimmer som ligger liksom ovanpå det lila. Svårt att förklara men ganska coolt.Glitter Gal Frappe

Publicerad 2011-09-16 06:31:00 i Naglar - holografiska lack,


Glitter Gal Frappe är en ljus rosa med suverän holoeffekt. Den gnistrar som om det inte skulle finnas någon morgondag. Härligt! Det är en kall nyans, lite svag brytning mot lila, och den är lätt att måla med. Två lager på mina bilder och utmärkt torktid med ett lager Seche Vite. Jag är förtjust i mina Glitter Gal-lack och det här är inget undantag.

OPI I've "Red" the Script

Publicerad 2011-09-15 17:06:00 i Naglar i rött,

Låt oss titta på ett vackert lack jag bar innan jag bröt min nagel och tvingades klippa ner naglarna. Det är gamla favoriten I've Red the Script från OPI. Ett härligt rött med magentaton.

Två lager av perfekt formula och snabb torktid. Enda minuset är pro-widepenseln men man vet ju att man får den när man köper ett OPI så det är ju ett informerat beslut när man köper lacken. Färgen är helt fantastiskt vacker om än kanske inte unik. Många märken erbjuder ju liknande röda men jag gillar faktiskt rätt många av OPI-lacken i rött. Jag har en känsla av att det är deras "bästa färg" faktiskt. En fjärdedel av mina OPI-lack är nog röda eller i rödaktiga.

Color Club Get Your Lem-on

Publicerad 2011-09-15 07:26:00 i Naglar i gult,


Ni har sett den förut men jag bar den här veckan innan Emma var här, eller om det var två veckor innan... Nå, hur som helst, jag hade det här lacket och det var på en tisdag. Den här gången använde jag den inte på egen hand utan lade den över et lager av ett vitt lack för att se om det blev annorlunda. Det blev det och faktum är att jag föredrar att ha det antingen själv eller kanske över ett ljust nudelack. Vitt plattar liksom ut lack när man har det som bas, alla fall tycker jag det. Annars är det som förra gången, lite skirt, lite segtorkat och med en helt okej doft av socker och citron även om jag börjar tänka på fickluddiga karameller.

Essie Sexy Divide

Publicerad 2011-09-14 18:36:00 i Naglar i lila,


Från i somras kommer det här inlägget. Sexy Divide är ett lack som antingen behöver elektriskt ljus eller solljus för att visa upp sitt vackra skimmer. Annars är det bara ännu ett nästansvart i mängden nästan svarta. Formulan är rinnig och lite jobbig att måla med och det krävs två-tre lager för att göra det jämnt och snyggt på nageln. Annars är det pigmenterat nog att kunna täcka med ett. Tyvärr blir det inte en favorit hos mig.

Real Techniques Core Collection

Publicerad 2011-09-13 19:43:31 i Emma testar,

I juli köpte jag Pixiwoo-Sams borstar Core Collection, Starting Set och även hennes Shading Brush. Många av er tyckte att de verkade spännande och jag lovade en recension när jag hade testat ordentligt. Det tycker jag att jag har gjort nu, så här kommer recensionen. Jag tänkte börja med Core Collection, för det är de borstarna jag har använt mest, eftersom jag nästan bara har bassmink till vardags.

Core Collection är ett set med ansiktsborstar. Jag köpte mitt på brittiska Love-Makeup och där kostar det £ 21 och så tillkommer såklart frakt. Det innehåller fyra borstar: Contour Brush, Pointed Foundation Brush, Detailer Brush och sist och störst Buffing Brush. Alla Sams borstar består av syntetiskt taklonhår och metallskaft med en gummidel längst ner. Dessutom är de färgkodade, borstarna som är avsedda för att lägga en bas är guldbronsiga. De är alltså veganvänliga och håren är supermjuka och lena. Borstarna kommer i ett smart fodral också, men vi pratar om det sen, nu drar vi igenom borstarna.

 

Contour Brush är tipptopp till rouge, contouring och highlighter. Den är hyfsat liten, men tilltäckligt stor för att den ska va smidig att applicera med. Att den är så liten innebär dessutom att den fungerar strålande att applicera rouge på ögonlocket eller i globlinjen med, något som jag gärna gör när jag inte har en skugga. Den är en av de borstarna som kan stå upp och jag använder den typ varje dag, need I say more?

 

Pointed Foundation Brush är jag inte ett lika stort fan av. Eller ja den är väl bra, men platta foundationborstar gör sig bäst med krämfoundation och jag använder ju typ aldrig det. Jag har faktiskt testat en gång bara för att det skulle bli en bättre recension och det funkade bra att använda den till foundation. Den är ganska liten så jag trodde att jag skulle uppleva den som för liten med det gick faktiskt bra. Det tar ju såklart lite längre tid att applicera foundation med en liten borste, men annars tycker jag att det funkade fint. Jag har även testat att applicera concealer med den och då tycker jag att den är lite för stor. Inte min favoritborste i setet alltså.

 

Detailer Brush. Rekommenderas till concealer och läpparna. Jag använder den inte till concealer, eller jo jag har testat, men den är alldeles för liten för det, det ser lätt fläckigt ut. Läpparna är den dock splendigo till, funkar hur bra som helst. Jag använder den dock sällan för jag är oftast lat och applicerar mina nudestift direkt från hylsan.

 

Buffing Brush. Kanske min favorit, denna eller Contour Brush, det är nog dött lopp mellan dem. Jag har använt den nästan varje dag sen jag köpte setet och den är skitbra till mineralfoundation och puder. Den är lite mindre och inte lika tät som min fina Retractable Kabuki från Too Faced. Men håll i hatten nu, jag gillar denna mer. Den är lättare att komma åt med, ger ett lika bra resultat och torkar i ett nafs. Okej inte ett nafs men på under 10 timmar. Innebär att man kan tvätta den på kvällen och använda den igen på morgonen, hur bra som helst! Retractable Kabuki tar mer än 24 timmar på sig att torka och det är mycket smidigare med handtaget på den här. Därmed inte sagt att jag inte älskar Retractable Kabuki massa, jag tycker bara att denna är smidigare och prisvärdare. Även denna borste kan stå upp och med denna brukar jag faktiskt använda den funktionen, det är mycket smidigt att ställa den på bänken mellan foundation- och puderappliceringen.

 

Slutligen också några ord om fodralet. Det är av tyg och ganska smart konstruerat då man antingen kan ”låsa” det i öppet tillstånd eller vika det baket och ställa det upp med hjälp av en dragsko. Förutom borstarna i kitet finns det även plats förextraborstar. Det är superbra att det kan stå upp, men jag störs lite av att det är öppet i kanterna, känns som om det vore mer hygieniskt om det vore slutet. Sammanfattningsvis är det dock ett bra kit som är prisvärt, jag rekommenderar det absolut och kan mycket väl tänka mig att köpa fler borstar från Real Techniques. Vill ni veta mer om borstarna eller bara kika lite på briljanta Sam så finns det massor av videos om borstarna och deras användningsområden här. Jag köpte mina borstar från den brittiska sidan Love Make Up och jag rekommenderar dem absolut om ni också är sugna på Real Techniques. De har förresten massa annat kul också, men det kan nog löna sig att jämföra priser med amerikanska webbshoppar, en del saker är betydligt dyrare hos Love Make Up.

 

Uppdatering: För er som är nyfikna på lacket så är det Chanel Peridot. Ett mycket vackert lack, även om 250 kronor känns lite överprissatt.

Zoya Brizia

Publicerad 2011-09-13 18:17:00 i Naglar i lila,


Eftersom jag inte har något nytt att dela just nu så petar jag ut ett inlägg från i februari. Precis som jag skrev i söndags så är det mindre tid här i Sminkanland för bloggen och bloggläsandet än jag skulle önska. Gamla inlägg kan jag ju alltid peta fram men om jag inte syns i era kommentarsfält är det för att jag ibland prioriterar bort att skriva kommentarer. Nå, nog om detta, nu får ni istället njuta av ett vackert lack från en gammal höstkollektion. Zoya Brizia från Suede kollektionen som kom hösten 2004. Det är en vacker men svårbestämbar färg mellan rosa, grått och lila. Mjuk färgton och vackert skimmer.

Lacket är ganska skirt och kräver minst tre lager, här ser ni fyra. Ja, ni ser ett katthår också men det gör varken till eller från för täckningen. ;D
Lacket kan behöva en extra stund på sig för att torka om man lägger alla fyra lagren i tät följd men den här manikyren gjordes i två steg, tre tunna lager + Seche Vite på kvällen och så ett extra lager lack + mer Seche Vite på morgonen och då är torktiden normal.
Jag gillar färgen som jag upplever som väldigt feminin men ändå inte för gullig i och med att den har den där läckert liklilagrå tonen som jag uppskattar!

Centaur Creep

Publicerad 2011-09-11 21:34:49 i Emmas FOTD 2011,

Lite smink ska vi allt ha den här veckan också. Igår hade vi födelsedagsfest för min kille och då hade jag det här guldsvarta sminket med en diskret lösögonfrans och bärfärgad mun.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Foundation i Golden Fair

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Ben Nye Contouring Nr 1

Highlighter: Bare Minerals Clear Radiance

Ögon

Ögonbryn: Laura Mercier Brow Definer Warm
Ögonskuggsbas:Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och Urban Decay Creep

Highlighter: Urban Decay Virgin

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Laura Mercier Black Gold

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Lösögonfransar: Dimples Style 114

Läppar

Läppstift: Clarins Lip Colour Tint 11


Jag började med att applicera en bas av Shadow Insurance över hela ögonlocket och upp emot ögonbrynet. Sen applicerade jag Centaur på inre halvan av ögonlocket och Creep på den yttre. Kanten blendades lite och jag applicera en highlighter, Virgin, upp mot ögonbrynet. Sen målade jag eyeliner, kajalpenna och mascara och fäste lösögonfransar, ett av paren jag köpte förra veckan på Smink och Perukmakar'n. Lite rouge och läppstift och så var sminket klart.

 

Sephora by OPI Absinthe Makes the Heart

Publicerad 2011-09-11 18:42:00 i Naglar i grönt,


Här kommer ett inlägg från djupt nere i arkivet. Det kan hända at tjag är lite frånvarande ett tag, både här och på era bloggar. Jag har haft en späckad helg och kommer ha en skittuff arbetsvecka framför mig. Det och att mina naglar har klippts ner får mig att känna mig lite oinspirerad och i kombination med tidsbrist... ja, vi får se om jag tar en liten paus eller om jag är pigg igen på måndag. Hinner och orkar jag kommer det kanske lite arkivmaterial men är jag helt borta från bloggen ett tag så är det alltså jobbet som slukat mig.
Här kommer en gammal notd med ett lack jag fått en decant av från Alizarine-Feline. Aningens skirt men helt magiskt är Absinthe Makes the Heart från SOPI. Jag hade turen att få en decant av detta lacket i ett julklappsbyte vi gjorde och jag älskar det! ÄLSKAR!! Ser ni hur fantastiskt det gnistrar!


Tre tunna lager ger en antikguldig ton med brungrön botten och så skimmer, skimmer, skimmer! Lacket har ganska exakt samma egenskaper som Leaf Him at the Altar från samma märke, en aninges sträv känsla vid målandet och en tendens att vara aninges transparent fläckvis även efter tre lager.

Magi! Visst är det magi på flaska!

Mitt frankenlack Morgaine

Publicerad 2011-09-11 13:31:00 i Nagellack - kollektioner, Naglar - holografiska lack,

Nästa lack i min serie med hemmafrankade lack med holografiskt skimmer. Här är det en mix av OPI Eif-fel for this Color och Nfu Oh 66.
Ett ganska fint, i mitt tycke, mörkt rödlila lack med fint holoskimmer som inte är tillräckligt tätt för en riktig regnbåge men ändå är uppenbart i solen. Jag tycker färgen är underbar i sig själv så det gör mig inget att det inte blev en perfekt "linear holo". Om jag skulle blandat i mer av Nfu Oh 66 hade färgen blivit mer dammig, något jag inte ville. Om jag i framtiden vill öka holoeffekten kanske jag lägger till några droppar av Glitter Gal Purple eller det lila från Ozotic Pro, men jag vill inte att det här ska bli en dupe till dem så jag är osäker på om jag verkligen vill göra det. Jag är rätt nöjd med det precis som det ser ut just nu. Speciellt som det har en verkligt skön 3D-känsla.
Bilderna ovan tagna i dagsljus men här kommer en blixtbild:
Och i vanlig ordning så händer det små olyckor när man minst väntar sig det. Jag har ägnat helgen åt att laga mat, som ni kankse vet, och det innebär ju en hel del diskande och skurande och så slår man naglarna i saker och ting. Jag klarade gårdagen med Paellan och Bif Stoganoffen, saffranskakan och kryddkakan. Jag klarade morgonen med pirogerna och köttfärssåsen. Trodde jag. När jag klev in i duschen och tvättade håret vek sig en av naglarna och fransade upp sig. Slut på långa naglar, tillbaka till stumpar...

Blått frankenlack Viviane

Publicerad 2011-09-10 17:11:00 i Nagellack jag frankat, Naglar - holografiska lack,

Igår plockade jag fram mina 20 små 5ml flaskor som jag precis fått hem från TKB Trading och satte igång med ett franken-projekt jag haft länge men som inte är klart än. Jag började redan i våras med en lite lagom magisk kollektion av frankade lack med holografiskt skimmer, Herne the Hunter och Air and Darkness har jag redan visat er. Jag har några andra i arkivet och nu har jag också tillverkat ett dussin nya. Viviane är en av de nya lacken och jag önskar verkligen jag hade lite spectraflair för det här projektet men det har jag inte. Istället använder jag några droppar av mina befintliga holo-lack, i detta är det MUS Greta. Jag är lite snål så det är inte jätteholo som syskonlacken jag visat tidigare, de "äldre" syskonen alltså. De jag gjorde igår har alla mindre holo men jag tycker det är ganska fint det med. Lite mer bling än ett vanligt skimmer men inte så det kastar regnbågar omkring sig. Med tiden kanske jag lägger till mer hololack i mina blandningar, vi får se, men just nu gillar jag alla fal Viviane precis som hon är.
Som ni ser vill hon gärna försöka göra en ublekt liten regnbåge, men pigmentet räcker inte till det. Det ger dock en känsla av att vara djupt under vatten, tycker jag, som om små luftbubblor klängde sig fast vid något som sänkts ner, om ni förstår vad jag menar. Eller som kolsyra i blått glas och med regnbågeskiftningar. Äsch, jag kan inte beskriva det...


Undrar ni hur jag gjorde? Jag blandade en tredjedel ofärgat lack med lika delar Calypso Blue från China Glaze, DS Magic från OPI och Greta från MUS. Möjligen kommer jag, som sagt, peta lite i det i framtiden men då finns risken att det blir väldigt likt Glitter Gal Marine Blue fast med en hel del lila skimmer från DS Magic. Det skimret fastnar dock inte på bild.
Egenskaperna blev fantastiska! Det är enkelt att applicera, bra pigmenterat och torkar på fem minuter, bokstavligen. Oerhört bra om man har bråttom alltså.

OPI Hollywood Blonde

Publicerad 2011-09-10 10:33:23 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Här kommer ett lack som Sminkan har efterlyst på bloggen i åratal. Hollywood Blonde är en av mina favoriter bland neutrala lack, det passar perfekt när man vil ha superdiskreta naglar men inte riktigt känner för att vara helnaken, eller när man helt enkelt inte har å mycket lust eller tid att fixa med sina naglar. Jag använde detta som tentalack under nästan hela min universitetstid av den anledningen. Eftersom det är så ljust syns det inte om det skulle bli lite kantstött och dessutom så sitter det väldigt bra, jag hade det utan vidare i en hel tentavecka och när det åkte av såg det aldrig slitet ut. 


Hollywood Blonde kom för flera år sen i OPIs julkollektion Holiday In Hollywood. Det förefaller mest bestå av hudfärgat/aprikosfärgat skimmer, men kollar man på nära håll så kan man se att det finns både rosa och gröna skimmerpartiklar i det här lacket, vilket tyvärr inte syns på mina bilder, men det finns där. Mycket vackert! Täckningen är väldigt skir, jag har två lager här, det är vad jag brukar bära, men då är det långt ifrån täckande. Jag tycker dock inte att det stör så mycket med den här typen av lack, dessutom är mina naglar så pass korta att det knappast syns om jag har en VNL. Det blir jämt och snyggt på nageln och det är trevligt att måla med. Sen är det såklart discontinued, OPI är lite hopplösa så, och det kostar bortemot 20 dollar på ebay. För mig är det nog värt det, men jag har ju sluppit ta ställning till eftersom jag köpte det när det kom. Himla vackert är det i alla fall, skulle ni komma över det till ett bättre pris tycker jag absolut att ni ska slå till!

KleanColor Fireworks

Publicerad 2011-09-08 20:24:00 i Naglar - glitter för layering,


Fireworks är ett av cirkusglittren från KleanColor. Helt okej men i tjock formula och med kraftig, kemisk doft. Glittret är i guld, turkos och rött och det ni ser är tre lager, vilket ger hyfsad täckning. Tog en stund att få bort sen, säkert tio minuter eller mer. Kan vara värt det någon gång ibland och förmodligen är det som sina syskon, inte så jobbigt att ta bort om man kör ett lager över ett annat lack.

Sinful Colors Miami Heat

Publicerad 2011-09-08 07:02:00 i Naglar i blått,


Supersnygga Miami Heat är ett lack jag velat ha hur länge som helst. Det har varit oos på Cherry Culture i evigheter men när det kom in igen var jag som en hök och knep en flaska på stört. Mina bilder är itne rättvisande, färgen är ännu mer mättad och klar, men jag får helt enkelt visa det jag har och bara påpeka att det är ännu mer superfantastiskt i verkligheten.


Underbar blå färg som är underbar att måla med och som täcker med ett lager.På bilderna ser ni dock två lager för jag ville inte få en för tunn känsla på nageln. Alltså, jag vill känna att naglarna är skyddade av några lager lack. Hur som helst, det här är ett av de bästa blå lack jag provat. Skimret, mättnadsgraden och det glow som är inbyggt i lacket gör det till en vinnare.

Vad jag köpte i Stockholm

Publicerad 2011-09-07 20:26:45 i Emmas sminkväska,

Ni skulle ju få se bilder på min shopping från Stockholm var det ju tänkt. Jag har dock haft kopiöst mycket att göra, börjat ett nytt jobb och ni vet hur det är då. Här kommer i alla fall de utlovade bilderna.

Jag handlade egentligen bara på två ställen: NK och Smink och perukmakaren. Jag var galet sugen på att klämma på Laura Merciersmink och även på Smink och Perukmakaren. NK levde upp till mina förväntningar, Smink och Perukmakaren till och med överträffade dem, akta er vad roligt det var där! Om ni gillar smink och är i Stockholm så måste ni ta er dit, det var som en leksaksaffär för makeupoholics. Jag hittade massa fint och hade egentligen velat ha fler skuggor från Ben Nye, de var så galet fina, men jag höll igen lite för jag vill köpa en palett där många av skuggorna ingår.

 

Det jag köpte var i alla fall, en skugga från Ben Nye i Cherry Red, den såg ni i söndags. Jag köpte även ett rouge från Ben Nye i färgen Contouring No 1, matt svart skugga från Kryolan samt en grå gelliner från samma märke. Sen köpte jag glitter, lila Aqua Glitter från Ben Nye och röd glittergel från Kryolan. Sist men inte minst blev det också några fransar. Dem valde Sminkan ut åt mig och jag tror att de kommer bli kanonfina på, ska bli så kul att testa alla nya grejer. Jag borde egentligen ta ledigt och stanna hemma och sminka mig:)

På NK blev det två kajalpennor från Laura Mercier, Black Gold och Black Turquoise, galet fina båda två, en mörkare Brow Definer än den jag har, samt vackra omtalade Peridot. Sminkan har lovordat den så mycket att jag kände att jag bara fick hosta upp 250 kronor för den. Hoppas att den är värd det, blir troligtvis test i helgen.

Sally Hansen Nail Prisms Golden Tourmaline

Publicerad 2011-09-07 06:45:00 i Naglar - holografiska lack,


Ni känner ju mig, jag är sjukt svag för holografiska lack. Jag älskar ju röda holografiska lack alldeles extra mycket dessutom. Dags alltså att visa ett av favoritlacken i den gruppen. Det här är Sally Hansens Nail Prisms Golden Tourmaline.

Jag har tre rena röda holografiska lack av "linear" typ. Detta, Ozotic 518 och Glitter Gals ena röda som jag tydligen inte visat. Måste ha tappat bort det i arkivet... Nå, tillbaka till detta. Det är en vacker mellanröd som inte stöter åt rosa. På håll ser man mest ett glansigt rött lack men tittar man närmare ser man att glansen är de holografiska skimret som bildar tunna men tydliga regnbågar även i svagare ljus. Det ni ser här är inte solskensbilder för det var dåligt med sol när jag bar det. 

Två lager lack täcker mer än väl, man kan komma undan med ett lite generösare lager också. Det är superfin fomula och det är nästan så att lacket lägger sig själv på nageln. Suveränt. Jag hade överlack här för att jag gillar att känna lite "tjocklek" på mina manikyrer och två tunna lager av detta blir för lite lack helt enkelt. Man behöver inte överlack för torktiden för den är supersnabb. Jag älskar det här lacket och det bästa är att det är billigt att köpa på eBay trots att det är ett så fantastiskt lack. Jag tror man fortfarande kan få tag på det för en 2-3 dollar alla fall. Mycket prisvärt om man jämför med Ozotics eller Glitter Gal.

Illamasqua Scarab

Publicerad 2011-09-06 21:38:00 i Naglar, vampy,


Jag har inte många lack från Illamasqua, tre stycken bara tror jag. Scarab är det enda skimmerlacket jag köpt från dem. Det är en vanlig, vampig mörkröd med brun underton. Lite lik t.ex OPI Royal Rajah Ruby men med grövre skimmer. Den är trevlig men inte så rafflande spännande. Eller, nu var jag lite orättvis. Det är ju lite svärtat i kanterna och har ju en varm glöd i färgen, men det är inte så stor skillnad på det jämfört med andra lack i samma färggrupp att man direkt faller av stolen. Sen är det ju en tjusig färggrupp. ;D

Bilderna är tagna i både sol och skugga och i skugga blir lacket mer brunt än rött och utan överlack känns ytan lite matt och sammetslik. I sol svartnar kanterna och mittenpartiet på nageln blir därmed mer "glowig" och den röda färgen blir mer framträdande. Den har dock alltid lite sårskorpefärg över sig. Inte färskt blod utan torkat blod alltså. Det är väl inte så tokigt det heller.


Missha JBL01

Publicerad 2011-09-06 18:53:00 i Naglar i blått,


Hopplös pensel men fin färg. Blå foil. Ganska svårapplicerat men jag kan inte säga om det är penseln eller kombinationen pensel och formula. Torktiden är inte så snabb som jag förväntar mig men heller inte ovanligt lång. Rosdoften är inte så påträngande som hos vissa andra Missha. Det finns inte så mycket mer att säga. Godkänt men inte mer. Minus för penseln.

Zoya Anastasia

Publicerad 2011-09-06 06:08:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Ett av de vackrast bruna lack som existerar. Det här är min absoluta favorit i den färggruppen. En gång i tiden var den hypad och uppburen och då köpte jag den, så klart, och den har överlevt hypen och jag tycker fortfarande inte den var överskattad. Tvärtom. Den här borde alla ha i sin samling. Den är så... så.... Mmmmm!

Det här är två lager av ett lack som är brunt/lila/vinrött med massor, massor med guldskimmer. En rik, fyllig färg som är tillräckligt växlande för att hålla ens intresse. Jag bar den faktiskt i två dagar utan att känna något sug efter att byta. Som vanligt är formulan perfekt, penseln perfekt, torktiden utmärkt och ja, allt är fantastiskt bra. Det finns en anledning till att jag älskar Zoya och Anastasia är helt klart ett av de lack som utgör fundamentet för den kärleken.


Zoya Raven

Publicerad 2011-09-05 19:45:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Låt oss kasta ett öga i arkivet igen. Zoya Raven är ett svart skimmerlack och det är det som gör det så vackert. Absolut helt kolsvart men med ett hemligt skimmer, också i svart, inte i silver eller någon annan färg. Fint! Konsistensen är lite rinning och man får vara försiktig när man målar så det inte flyter ut och översvämmar nagelbanden. Annars är det perfekt. Ett lager ger full täckning.

Models Own Pink Punch

Publicerad 2011-09-05 18:24:00 i Naglar i rosa,


En gammal goding jag bar förra veckan är Pink Punch från Models Own. Jag har haft den en gång förut och den passade mig inte då heller. Dessvärre är det en kortidsfärg för mig. Jag ledsnar fort... Första gången hade jag det i tjugo minuter nu kankse en timme. Det är en rolig färg, visst, men för skarp för mig.

Tre lager efterlämnar en aningens VNL och lacket torkar segt. Det är ingen vinnare i min bok alltså. Gillar man neon kan den kankse ändå vara värd att äga för den väldigt speciella nyansen, rödrosaorange eller vad man nu ska kalla den. Det är alla fall en färg som syns mer än väl.

Nfu Oh # 61, den senaste versionen...

Publicerad 2011-09-05 07:07:00 i Naglar - holografiska lack,


Eftersom jag igår visade ett magiskt bra hololack så tänker jag nu visa en stor besvikelse. Det kan kanske tjäna som varning också till dem som funderar på att köpa Nfu Oh #61 nu. Jag har ju sedan tidigare flera av Nfu Oh-holosarna men jag hade inte 61:an. Alltså beställde jag den när NailMail hade Nfu Oh som månadens lack. Jag visste då jag beställde att formulan ändrats och att den ansågs se ut som en "dud" i flaskan men att den på nageln i rätt ljus fortfarande var holografisk. Jag beslöt alltså att chansa och köpa. Tyvärr fick jag den tredje versionen på lacket, den totalt misslyckade.  

Som ni ser är det en gråaktig silverfoil som närmast är besläktad med t.ex Zoya Trixie men mindre glittrig och silvrig. En sämre version alltså. Den är mer grå och matt. Formulan är klumpig. När man skakat lacket är det ändå ojämnt, som om pigmentet inte löst sig i basen, och det flyter alltså inte ut på nageln. Om man jämför kan man säga att det är mer som sylt med fruktbitar i än som slät kräm. Klumparna gör att lackets yta inte blir helt jämn även om man jobbar rätt hårt på att få det slätt. Det kräver tre lager för att man ska få det att jämna ut sig. Det är alltså inte täckningen som är problemet utan att de är kullrigt. Min kollega på jobbet tyckte till och med att det, efter tre noga målade lager och överlack, såg ut som bucklor i det. Överlacket var helt nödvändigt för att få glans på det åtminstone. Jag bar det i ett dygn, det var sol ute som inte lyckades locka fram så mycket holo även om man kunde ana det som försiktiga stråk av regnbågeskimmer, ni ser det på bilderna. För att få mer holo måste man ha bixtbelysning också. Det ser ni nedan. Inte ens då får vi en klassisk Nfu Oh-holo men det blir åtminstone regnbågar. Jag är oerhört besviken på Nfu Oh som så totalt tappat greppet med sin 61:a. Vill du ha ett silverhololack? Köp då Greta från MUS. Det här är en total katastrof både i formula och finish.

Delia Glamour Holografic # 3

Publicerad 2011-09-04 18:05:00 i Naglar - holografiska lack,


Emma är hemma igen och jag sitter ensam i soffan och redigerar bilder från helgen. Eller, några bilder alla fall. Jag och Emma har haft ett litet nagellacksbyte. Hon åkte hem med decants på ChG QT och OPI DS Glamour och jag har en decant på CHG OMG!. Dessutom har vi lånat lite lack av varandra och igår bar jag den här skönheten, Delia Glamour Holografic #3. Emma köpte det för några år sedan när hon var i Bulgarien och nu satt vi båda och suckade över att hon inte köpte fler. Om det nu fanns fler. #3 antyder ju att det kan finnas åtminstone två till.

'
Emma har visat lacket på sina naglar för länge sedan, ni hittar inlägget här om ni klickar, och redan då ville jag gärna prova det. Nu fick jag chansen! Precis som Emma sagt så är det en dröm att lacka med, det glider på med läthet, två tunna lager täcker och det är tokholografiskt. Färgen är en mjuk lila med gråton. Jag tycker färgen är ganska fin även om den är blek och det är holografiskt i alla ljus. Ja, till och med i min hall utan fönster och utan att man tänt lampan så kan man se att det är regnbågar.


Jag var helt förhäxad av lacket och stirrade så intensivt på mina naglar att en äldre farbror vid busshållplatsen blev nyfiken och ville se. Han gav tummen upp för lacket och verkade klart mer förtjust i regnbågar än i mer "vanliga" lack. Faktum är att han såg riktigt sugen ut så hade jag haft flaskan med och erbjudit en manikyr tror jag banne mig han tackat ja.

En lite intressant sak är att jag när jag målade naglarna pratade så intensivt med Emma att jag missade mitt obligatoriska lager av Seche Vite på en nagel. Det innebär att jag kan rapportera följande: 1) holoeffekten påverkas inte av överlacket och 2) torktiden blir seg utan snabbtorkande överlack. Alla andra naglar härdade bra på en kvart men den jag missat att toppa med SV var inte torr flera timmar senare.

Ett så spektakulärt lack förtjänar ett megalitiskt bildspam. Jag tycker det är bland de bästa hololack jag provat och om ni någonsin hittar en flaska med Delia Holografic så tycker jag ni ska köpa den omedelbart. Vill inte ni ha den så vill jag. Suveränt lack!
Emma på en lördagskväll

Publicerad 2011-09-04 08:41:36 i Emmas FOTD 2011,


Emma är ju och hälsar på mig den här helgen och vi har haft en lördag fylld av shopping och smink. Bland annat var vi på Smink och Perukmakaren och Emma handlade en del nytt och det var hon naturligtvis ivrig att prova. Här ser ni några av hennes nya ögonskuggor.


Jag måste redan nu, tidigt i inlägget, varna för bildkvaliteten. Emma hade inte med sig sin Nikon och min nya Sony har aldrig fotat smink tidigare eftersom jag inte sminkat mig på år och dar. Det var sent på kvällen och Emma tog några blixtbilder men jag tog några av henne utan blixt och trodde de skulle kunna redigeras så de skulle bli bra men jag hade fel. Emma är alltså inte orange i verkligheten och mitt vardagsrum är inte UV-ljus lila... Nå, de bilderna kommer längre ner i inlägget. De första, blixtbilderna, visar en klassisk tvåskuggesminkning med glitter som extra krydda. Den röda skuggan heter Cherry Red och är från Ben Nye och den svarta heter Black och är en svart, matt skugga från Kryolan. Helt suverän svärta i den. Som ni ser är det röda Cherry Red på inre halvan av ögonlocket och den svarta på yttre delen. Glittret är från Kryolan och är ett flakeglitter som är ganska grovt. Det ligger i en gel och säljs på tub. Emma har lagt den ovanpå skugorna för en extra accent. Det såg väldigt effektfullt ut i verkligheten. Jag önskar verkligen bilderna hade förmedlat hur fin hon faktiskt var men det gör de tyvärr inte.

Lösögonfransarna är ett par lånade av mig för att Emma sällan har den här modellen och vi tyckte det skulle vara kul om hon provade något lite annorlunda. Okej, hon har haft liknande fransar förr men hon gillar egentligen inte modellen speciellt mycket, något jag gör, så hon testade helt enkelt ett par Sminkan-favoriter.

Övriga produkter har jag ingen aning om. Ben Nye Contour #1 tror jag hon har använ för shading av kindbenen men det syns knappt på blixtbilderna. Läppstiftet är MAC Media. Hon använde en av mina highlighters från e.l.f på kindens högsta punkt, tror jag. Ögonbrynen är ifyllda med en brow definer i gelform från Laura Mercier. Ja, ni får väl fråga eller hoppas på att hon skriver sin vanliga lista. Jag lagade mat när hon sminkade sig så jag var inte så uppmärksam. ;D

Här kommer en lite orangetonad bild med UV-lila bakgrund. Man ser shadingen bättre men det är väl den enda. Ni kan roa er med att räkna hur många nagellack ni kan se på bilden. Vinnaren kan få ett av dem. ;D
Smink kan ju inte visas på svartvita bilder men ni får en sådan alla fall för man kan se två av mina favoriter på samma gång. Ser ni Siri?

Nu har Emma vaknat så nu ska jag grädda våfflor åt oss. Har ni tur kommer Emma snart visa er alla sina fantastiska inköp och vem vet vad mer som kan dyka upp.

KleanColor Fairy Lover

Publicerad 2011-09-03 08:38:00 i Naglar i lila,


KleanColor Fairy Lover är ett väldigt pigmenterat lack i mörklila med blått skimmer. Jag vet att jag i alla år jag läst bloggar har hört att det är svårt att fotograera lila men det var inte så svårt med min gamla kamera. Min nya vill dock plocka upp färgen på skimret istället för basfärgen så bilderna blir mer blå än jag skulle önska. Översta bilden är dock färgkorrekt.

Mörklila med blått skimmer alltså. Och ett enlagerslack. Suveränt att måla med, täcker perfekt med den enda strykningen och torkar snabbare än man hinner blinka. Perfekt! Färgen i sig är inte så spännande, vi har sett liknande lila förr, men med tanke på egenskaper och pris är det här väl värt att nämnas. Superlack för liten peng.

KleanColor Holo Pink

Publicerad 2011-09-02 18:34:00 i Naglar - holografiska lack,


Jag sitter här och väntar på Emma som ska komma och hälsa på i helgen. Under tiden jag väntar så tänkte jag passa på att slänga ut ett inlägg från det närmast oändliga arkivet och bjuder er alltså på ett ännu ett rosa hololack. KleanColor Holo Pink är ett tuggummirosa lack späckat med prismatiskt glitter. Sött men inte speciellt nog för att man ska falla i trans över det. Formulan är seg och tjock och det är en plåga att lägga på de tre lager som krävs. Nej, det här gör mig inte lycklig, inte lycklig alls...


Det glittrar fint men inte fint nog för att jag ska vilja måla med det, helt enkelt. Kanske kan jag använda det över ett ton-i-ton krämlack så jag slipper de kladdiga och sega lagren. Det är dessutom nästan omöjligt att få det att torka och det luktar kemiskt i hög grad, som de sämsta av KleanColors glitterlack.

Glitter Gal Bright Red

Publicerad 2011-09-02 06:26:00 i Naglar - holografiska lack,


Bright Red är ett orangetonat rött lack med holografiskt glitter. Det kommer från australiska märket Glitter Gal som gör två serier med hololack, en med regnbåge och en med hologlitter. effekten av hologlittret i Bright Red är inte så framträdande utan hamnar på ungefär samma nivå som t.ex Deep Green eller Electric Blue som hör till samma serie.

Det är bra pigmentering i det, man kommer nästan undan med ett lager även om jag har två här, och det torkar snabbt. Ett bra lack i en härlig, pigg färg. Är man ute efter ett kraftfullt holo bör man undvika den här och istället köpa av de som kallas 3D. De här kallas sparkle på hemsidan har jag för mig.

Mavala Canopus

Publicerad 2011-09-02 06:24:00 i Naglar - flakes,


Här kommer ett inlägg som legat länge i det berömda arkivet. Ett helt år faktiskt. Ni kanske minns den rosa sjulagersmanikyren jag bar förra hösten? Den utökades med två lager flakes för skojs skull men det blev också dödsstöten. För många lager, för tjockt på nageln och allmän misär... Men, jag fotade alla fallså ni kan få en uppfattning om det här lilla bleka flakelacket som glimmar i rosa, rött och guld.

Det är ju rätt fint egentligen, men som sagt, det blev alldeles för tjockt på naglarna. Mavala gjorde ju ett gäng med flakes för något år sedan. Jag har en skvätt Agena och så detta men det fanns en liten uppsjö av dem minns jag. Jag är förtjust i det här för det pastelliga i den. Effekten över ett ljust lack blir subtil samtidigt som det är opalicerande. Lite insida av snäckskal också, i och med den rosa bakgrunden som det är här.

Orly Rage

Publicerad 2011-09-01 21:30:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


Orly Rage kom för evigheter sedan men jag köpte det rätt nyligen. Jag är inte så förtjust i Orlys penslar så lacken brukar inte direkt hoppa i korgen för mig när jag e-handlar. Rage har jag dock gått och fnulat på för färgen ser unik ut och är grymt snygg.


Ett lager täcker faktiskt, vilket gör mig väldigt nöjd. Det får en borstad metallisk yta som är väldigt atttraktiv i en nyans som ligger lite åt bronshållet. Tillräckligt neutral i tonen för att passa med mina färger. Perfekt! Jag borde köpt Rage för länge sedan! 

L.A.Splash Foolish

Publicerad 2011-09-01 17:42:00 i Naglar i korall&persika,


Foolish har nog hamnat hos mig av misstag för jag kan inte föreställa mig att jag skulle ha valt att klicka hem det medvetet. Inte för att färgen är ful, tvärtom, jag älskar den, men för att jag nog ändå hade valt ett glitterlack före ett korallfärgat krämlack. Eller jelly. Eller mittemellan kräm och jelly. :D

Färgen är fantastiskt fin, formulan fantastisk. Det täcker med två lager utan problem, torkar bra har fin glans. Ja, överlag hade jag nog tur när jag fick fel lack. Den påminner lite om ChG High Hopes men mer rosa, tror jag. borde kanske göra en jämförelse men det hinner/orkar jag inte just nu.

Funky Fingers Sugar Plum

Publicerad 2011-09-01 06:42:00 i Naglar - glitter för layering,


Här kommer ett gammalt inlägg igen, jag har ju inte tömt kameran på en vecka drygt. Det jag har gjort är minskat arkivet rätt bra. Ibland tänker jag att det skulle bli så knäppt om jag ville sluta blogga och inte hade hunnit publicera allt. Dels för att det finns en massa jobb nerplöjt i arkivet och dels för att jag ju vill bidra till den samling av swatcher som olika lackköpare i världen kanske behöver om de ska beställa hem ett lack och vill veta hur det ser ut. Nå, tillbaka till det här inlägget som handlar om ett lack jag fick många komplimanger för. Funky Fingers Sugar Plum. Det är lättmålat, snabbtorkat och inte alltför hemskt att ta bort trots att det är glittret, men inga glitter är någonsin roliga när man kommer med removern. Mina trick är att låta tussen med remover pressa mot lacket någon sekund och verka lite innan jag gnuggar, vilket fungerar verkligt bra, och om jag har vill variera mig så målar jag på ett nytt lager överlack och sedan, när lagret under löst upp sig lite, tar jag bort alltihop med remover. Hur gör du?


Funky Fingers Sugar Plums är ett glitter i silver, rött och blått och här ser ni det över ett lila lack. Väldigt bra blev det, tycker jag. Jag lägger oftast mina glitter ovanpå en bas av färgat lack för att slippa kämpa med opacitet. Här är alltså ett lager glitter. Det går att bygga det till full täckning med tre lager, tror jag, men jag är inte sugen på att prova. Ett lager räcker tycker jag. Det gnistrar ju tillräckligt!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela