Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

China Glaze Endurance

Publicerad 2010-09-30 17:39:00 i Naglar i rosa,


Nu kör jag på och kastar ut det tredje av Fight Like a Woman-lacken direkt efter det andra. Jag har, som ni vet, gjort en god gärning i år och köpt China Glaze Breast Cancer Awareness collection "Fight Like a Woman" och ur den kollektionen kommer Endurance. Det är den mörkaste av de tre lacken och späckat med glassfleckglitter i silver. Fint.

Ja, fint på andra. På mig är det rätt ointressant och tråkigt. Jag känner ingenting för färgen. Jag trodde verkligen jag skulle gilla den här bäst men inget av lacken föll mig helt på läppen när jag väl skulle använda dem. Ett, det ljusaste, var för skirt. Ett, det tuggummirosa, var för segt. Och det här då? För... jag vet inte... trist. Jo, på mig är det trist. 80-talsvibbar får jag också. Nej, Endurance var inte min kopp te idag. Kanske kommer jag känna annorlunda nästa gång jag använder det.


Det är alla fall tre lager lack, normal China Glaze-formula. Inget speciellt med det. Lite seg torktid som alltid med glassflecklack. Vad tycker ni? Är det ett lack ni gillar?

China Glaze Empowerment

Publicerad 2010-09-30 17:35:03 i Naglar i rosa,


Jag visade ju det ljusrosa lacket ur Fight Like a Woman-kollektionen för en tid sedan. Jag var förtjust i färgen men inte i det faktum att jag tvingades lacka sju lager för att få det hjälpligt opakt. Det här är från samma kollektion men är då det mellanrosa krämlacket med namnet Empowerment.

Så hur var formulan här då? Usel. Tyvärr måste  jag säga att den hade en massa brister. Den rinner längs penselskaftet, pölar, droppar, vallar sig och får kala fläckar när man målar andra lagret. Man måste vara oerhört noggran och försiktig när man målar med det. Jag lyckades få flera droppar på datorbordet och det ville rinna ner och bli tjockare runt nagelns kanter. Visst är det en vacker nyans av rosa men jag är helt klart för dålig på att måla naglarna för att hantera den här väl. Nå, jag har bidragit till bröstcancerforskningen alla fall. Alltid något!

Tre lager lack, rätt segt på att torka jämfört med t.ex Vintage Vixen. Påminner om China Glaze "gamla" formula från Eco-collection.

Nail Creation #75

Publicerad 2010-09-29 17:42:18 i Naglar i grönt,


Jag har en grön dag i dag. Grönt smink i morse och lite olika gröna lack nu på eftermiddagen. Två väldigt olika gröna dessutom. Om Fern är ett skogsgrönt är det här ett guldgrönt. Jag vet att det finns fler än jag som är förtjusta i den här typen av färg på nagellack, dock inte Emma, men vem vet, vi kanske nöter ner hennes motstånd. ;D


Det här är nummer 75 från Nail Creation. En miniflaska med grönt guld!
Varmt, skimrande och i en ton som är mellan antikguld och olivgrönt! Mycket fint! Tre lager krävdes för det här resultatet och det är inte jätteroligt att måla med det men färgen är ju värd lite möda! Det enda minuset så är att man kan se penseldragmärken i det även efter överlack och det är lite störande. Jag ska tunna ut det lite till nästa gång och se om jag får det snyggare så. Men det är snyggt nu med, eller hur! :D

BYS Fern

Publicerad 2010-09-29 17:39:51 i Naglar i grönt,


Dags för ännu ett av mina fina BYS-lack! 39 kronor styck på Sminkshop.se. Strålande, va? Det här är det skogsgröna Fern.


Ett mellanmörkt grönt lack med lite gråton och så skimmer i ljusare grönt. Två lager lack. Helt normal formula. Bra torktid. Det här är ett lack med helt normala egenskaper, inte lysande men heller inte dåligt på något sätt. Färgen är unik i min samling och jag tycker det är ett trevligt lack om än inte någon ny storfavorit.

Color Club Wild Orchid

Publicerad 2010-09-28 19:26:20 i Naglar i svart, grått, silver,


Wild Orchid är från höstens kollektion Untamed Luxury från Color Club. Jag föll för tre av lacken, alla lite gråtonade, och det här är söndagens första manikyr. Dessvärre varade den inte länge då lacket började chippa efter mindre än tre timmar...

Wild Orchid är ett mellangrått lack med lite blåton och massor av skimmerpartiklar i sig. Dessvärre tycker jag inte alls att de skimmerpartiklarna kommer fram så tydligt på naglarna. Faktum är att jag tycker lacket är rätt trist, och det vill man ju inte känna när man precis målat om sina små fingrar.

Det här är två lager av lacket, tre kanske kunde ha behövts för lite VNL syns igenom. Det är bra torktid på lacket men formulan är inte som Color Clubs standard brukar vara, vilket är synd. Lacket är lite tjockare och segare och inte lika enkelt att få jämnt och snyggt på naglarna. I och för sig så brukar Color Clubs nagellack vara bland de allra bästa så att det här inte är där betyder inte att det är dåligt, bara sämre än jag förväntat mig. Det blir inte höstens favorit alltså, men skälet till att det får två tummar ner är att det flagade efter så kort tid. Alltså, mina lack behöver bara klara 24 timmar, att inte klara en eftermiddag är inte okej.

Sally Hansen HD Laser

Publicerad 2010-09-28 19:25:02 i Naglar - duokromatiska,


Kommer ni ihåg att jag visade DVD för ett tag sedan? Många undrade om det var likt Laser eftersom de liknade i flaskan. Jag testade ju då i samma veva men glömde ju att visa det sen. Okej, här kommer Laser från Sally Hansens HD-serie. Jag lyckades inte fånga det så himla bra men vad sjutton... Det är duokromt i blått och lila, som Orly Lunar Eclipse ungefär. Det är mycket tydligt i verkligheten, i alla ljus, men på bilderna får jag inte fram det ordentligt. Det påminner mycket om systerlacket DVD men är betydligt blåare och mörkare.

Det är superskimrigt! Verkligen vackert! I elektriskt ljus gnistrar det enormt mycket. Färgen är en klar kornblå med turkost och lila skimmer som skapar den här duokroma effekten som går från turkosblått till klarblått till lila. Man ser det ganska bra på flaskbilderna men effekten är alltså tydlig även på nageln.Massor av bilder som knappast hjälper... Nå, jag försöker alla fall. Det är tre tunna lager av lacket och det är riktigt bra att måla med för att vara ett HD-lack. Bästa jag testat hittills. Det torkar snabbt dessutom även utan överlack. Det ringde när jag skulle applicera mitt snabbtorkande överlack och när samtalet var slut, en kvart senare, var lacket tillräckligt torrt för att klara sig utan. Jag ger er en detaljbild som förhoppningsvis ger en liten fingervisning om lackets färg och skimmer: 

Och i elektriskt ljus nedan:

China Glaze Golden Glamour

Publicerad 2010-09-27 18:44:24 i Naglar i guld, koppar, brons,


Golden Glamour är ett lack i en närmast koppartonad guldfärg. Riktigt rödguld. En färg ni vet att jag sällan gillar på mig själv men av någon anledning provar jag ständigt nya guldiga lack och så här på hösten tycker jag att de passar bra med färgerna i naturen. Dessutom har jag börjat tycka att färgen, även om den kanske skär sig mot min rosa hy, är himla snygg.


Rödguld alltså. Tre lager krävdes för täckning och lacket är lite tunnare än China Glaze lack brukar vara, något som inte är negativt enligt mig. Det har fin lyster och glans. Torktiden är bra och lacket är ett klart godkänt lack. Jag kan se för mig hur vackert det här vore på en tjej med annan hudton än jag. Eller kille för den delen. Lite mer färg och lite mindre rosa i huden skulle nog få lacket att verkligen visa sin bästa sida. Sen är det ju en glödande skönhet oavsett.

Nu gillar jag att ha lack av den här karaktären ibland så jag är nöjd. Det är ju jättefint i höstsolen! Lacket kommer från China Glaze Urban Chic-kollektion från 2005 och är discontinued men jag hittade det hos Le Polish Boutique. Det finns till och med några kvar om någon är intresserad.

Cetuem 169

Publicerad 2010-09-27 17:58:35 i Naglar i blågrönt&turkos,Dags för ett till av mina tre Cetuemlack att få visa sig. Det här är precis som #191 ett lack som det inte går att blenda ihop med de mixarkulor man fick med. Efter att ha kämpat med det i timmar gav jag upp och då är skimret fortfarande i en orörlig klump i botten, som ni ser på bilderna. Som den andra flaskan så är korken omöjlig att få i linje igen när man vill skruva igen flaskan. Men, där slutar likheterna.

Det här lacket har en tunn och fin formula och är alldeles utmärkt att lacka med. Om det här är rätt färg kan jag dock inte säga då jag inte kunde få skimret att sprida sig i lacket. Oavsett är det en attraktiv havsgrön färg som har underbar glaslik glans.


Det här är tre lager av lacket och en viss VNL ser man då men jag överlever det. Man tänker inte på det i verkligheten. Jag är väldigt förtjust i färgen faktiskt som verkligen är en underbar blandning av blått och grönt. Det är synd att det inte går att mixa ihop lacket på rätt sätt och jag hatar att korkarna inte kan vara i linje efter återförslutning men det här lacket kan jag alla fall använda utan att bli irriterad på seg formula och kass torktid. det här torkar helt normalt och är på alla sätt som ett lack ska vara. Nu hoppas jag det tredje lacket ut ska vara ännu bättre! ;D 

Turf, Purple Chopper och Entremauve

Publicerad 2010-09-26 21:25:00 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en sminkning jag gjorde förra helgen då jag var hemma i Motala och en av mina gamla tjejkompisar hade födelsedagsfest. Jag sminkar mig inte så ofta med skuggor och så just nu, men å andra sidan så lägger jag ut smink ännu mera sällan så jag har hunnit samla på mig lite opublicerat ändå. Ska försöka skärpa mig, men tid är en bristvara just nu, så är det bara.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Fairly Light

Concealer: MAC Select Cover Up i NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Gentle

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: GOSH Love That Beige

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Turf, Brite Bird Purple Chopper och MAC Entremauve

Highlighter: Brite Bird Big Mean Yellow Dog

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Vet ej

Lösögonfransar: Ardell 305

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine BareJag började med den här sminkningen i mycket god tid, men helt plötsligt var tiden superslut och jag var tvungen att rusa, utan att ha hunnit fota! Som tur var hade min snälla kompis kamera med sig så jag fick låna den och fota mitt smink efter middagen. Himla tur var det för jag blev väldigt nöjd med sminket. Dels tycker jag att det är fina färger, men framför allt så är jag belåten med att jag lyckades måla en vettig vinge med flytande eyeliner, vilket jag tycker är jättesvårt. Jag har högvis med eyeliners men för andra gången i rad hade jag lyckats åka till Motala och glömt eyeliner. Förra gången löste jag det med enbart kajal, men jag gillar ju eyeliner, så jag bestämde mig för att införskaffa en ny, trots att jag knappats behövde en. Eller ja, just då gjorde jag ju i och för sig det. Väl på stan insåg jag att den enda som fanns i gelformula var från Lancôme och med tanke på att jag badar i eyeliners i Kalmar hade jag inte riktigt lust att slänga ut så mycket. Det blev en glossy eyeliner från Isadora istället och den var inte alls dum faktiskt. Och visst ser det rätt glansig ut på bilderna?:)

Grön

Publicerad 2010-09-26 15:19:11 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Nu blir det inte mer matchning av bloggdesignen, alla fall inte idag. Ni får leva med en grön sminkning. Det här är dessutom en sån där makeup som jag tar till när jag är oinspirerad. En enda färg. Fast i ärlighetens namn är det tre. Det är en mellangrön och en limegrön matt skugga från Coastal Scents Hot Pots och så en highlighter i varmbeige. Jag började med en bas av GOSH! stiftskugga. Ovanpå den är det först den mörkare gröna på ögonlocket som sedan tonats ut i den ljusare gröna. Sen highlightern och så lite brun kajal som inliner. Mascara och brynskugga. Väldigt enkelt men det måste ju inte vara fel med det enkla. Jag gillar det enkla och mycket av mitt smink är väldigt basic. En enkel sotning eller en stark färg kan vara minst lika snyggt som en mer arbetad look tycker jag. 

Sen är det ju så roligt med bruna linser också. Det känns knappt som det vore jag på bilderna. När jag var yngre hade jag alltid svarta eller mörkbruna linser så då var jag ovan att se min "riktiga" ögonfärg men när mitt märke på lins slutade tillverkas så hittade jag inga snygga bruna. De här är bäst hittills av de jag provat efter det men de är långt ifrån perfekta. Men, som sagt, det är himla roligt att ha möjligheten att vara brunögd igen. :D

BYS Meteor Shower

Publicerad 2010-09-26 11:09:54 i Naglar, vampy,


BYS är ett för mig rätt nytt nagellacksmärke. Jag har visat Jaded Jet och Astro Gold innan. Jaded Jet är ett lack som är oerhört vackert men inte så bra i formulan. När jag provade det här, Meteor Shower, förväntade jag mig samma tjocka formula som på det men det här är inte alls så. Det är inte som Astro Gold heller, så klart, för metalliclack har ju en helt annan typ av egenskaper. Det här är ett klassiskt, pigmenterat krämlack som täcker med ett lager om man är försiktig. Jag slarvade lite med första lagret och fick lägga på två. Det blir oerhört blankt och snyggt, enligt mig, och har normal torktid. Jag gillar det!

Det är ett nästansvart lack med lila underton. Snyggt men oerhört mörkt. Man kan knappt se det lila i något ljus. Som ett mjukare alternativ till rent svart är det dock underbart! Jag gillar det!

American Nails #651

Publicerad 2010-09-25 09:51:05 i Naglar i lila,


Hallå alla läsare! Här kommer ett lack jag verkigen gillade när jag bar det men när det skulle fotas kom solen fram och då blev det... fult. :D

American Nails #651 är ett lack som i hög grad påminner om Parlez-vous OPI? från OPI. Jag minns när jag tänkte bära det lacket i våras, lackade och fixade och gick ut på balkongen för att ta en bild i sol, de bilder som finns i bloggen är nämligen tagna i mulet väder. När jag kom ut i solen fick jag en chock för det vackra, ljuslila lacket transformerades till gammal äcklig leverpastej på mina naglar. En vidrig färg. Behöver jag säga att jag inte fotade och att jag gjorde om manikyren på en gång? Samma sak händer alltså med American Nails lika snygga, i mulet väder, lila lack.

Jag är ju svag för de här nyanserna av lertonad lila och när jag hittade den här skönheten blev jag superglad. Köpte den alltså bums, kastade mig över flaskan när jag skulle byta manikyr och blev mycket positivt överraskad. Ett lager täcker, torktiden är snabb och färgen var, enligt mig, mycket klädsam hela den dagen jag hade lacket och var inomhus. På hemvägen tänkte jag inte på naglarna men i eftermiddagssolen på balkongen när kameran kom fram insåg jag att det hade blivit leverpastej det här med. Bilden precis ovan här är tagen i köket och alltså skugga. En kallare ton som ni ser. Det är den jag älskar. Nedan ser ni någon slags hybridvariant mellan lila och leverpastej som jag fick fram i rummet med solen silad genom persiennerna.


Sen vill jag förvarna om att det här blir en följetong. Nu har vi njutit(?) av bilder på det här lacket och jag har pratat så mycket om dess likhet med Parlez-vous så vi måste nästan kika på exakt hur lika de är. Är de rent av löjligt lika? Det här är egentligen fel kategori för en sådan jämförelse men det verkar fånigt att splitta upp det på två inlägg så här kommer det en jämförelse alltså, mellan två lika lack.

Parlez-vous OPI? på ringfingernageln. Övriga är målade med American Nails-lacket.

Lite olika ljus, sol och skugga, men vi kan väl enas om att de är väldigt lika men inte dupes. Man ser ju en tydlig skillnad. Att glansen skiljer får ni bortse ifrån då American Nails-lacket varit på naglarna i ett dygn medan OPI-lacket är nymålat här. Så vad säger ni? Behöver man båda? ;-)

Glaistig

Publicerad 2010-09-24 19:03:33 i Boktema 2010,


Det är egentligen synd att peta ner Emmas tolkning av Mab för den är så vansinnigt snygg och passar dessutom perfekt till vår nya design! Visst är den snygg, förresten! Passar oss som hand i handske tycker jag!

Nå, jag har ju också gjort boktematolkning till idag och min tolkning är av den Glaistig som Eddi möter när hon först får kontakt med älvfolken. En glaistig är ju en vattenande och då passar det väl bra med lite blått. Nu känns det lite som att jag alltid är blå på boktemat men det här är alla fall en lite ljusare blå. Snirklar och strass är snudd på obligatoriskt när vi har älvor som tema. Inte så nyskapande alltså, men kanske trevligt ändå?

Basen är GOSH stiftskugga i beige och ovanpå den ligger först en blålila skugga, Jazzy, från Pure Luxe och den har sedan blendats ihop med Blue Jeans, en renare blå med mycket skimmer som också är från Pure Luxe. Avslutningsvis är det massor av blåskimrande highlighter, Blue Aura, även den från Pure Luxe, över hela brynbenet. Ram runt ögat med penna från Tigi och så massor av glitter i silver, ljusblått och klarblått. Strasstenar och lösögonfransar.

Jag gjorde en liten blå mun också med pigmentet Jazzy och samma blå kajal. Bilden är tyvärr lite suddig.

Mab

Publicerad 2010-09-24 06:49:58 i Boktema 2010,

En av de absolut mest vältolkade karaktärerna på den här bloggen är Mab, en alvdrottning som ofta gestaltas som en dam med smak för mörk magi. Eller kanske alltid? Jag har inte läst så särdeles mycket om Mab faktiskt och fram tills nu är det Sminkan som har gjort alla tolkningar här på bloggen. För veckans boktema har vi dock agerat inspirationskälla åt varandra och alltså hittat på vad den andra ska tolka och Sminkan bestämde då att jag skulle gestalta Mab. Jag är inte alls lika förtjust i henne som Sminkan, men även om Mab i de böcker jag har läst om henne verkar vara rätt så otrevlig så är hon en tämligen fascinerade varelse som definitivt kan förtjäna att tolkas i ett boktema, även av mig. Här kommer min Mab alltså.

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Gentle
Ögon
Ögonbryn: Make Up store Pollution
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Brite Bird Purple Chopper, Lars Wallin Sharon och Make Up Store Pollution

Highlighter: Brite Bird Big Mean Yellow Dog

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor 2000 Calorie

Lösögonfransar: Ardell 111

Läppar
Läppglans: Givenchy 715Längst in i inre ögonvrån ligger Purple Chopper, på mitten applicerade jag Sharon och längts ut ligger svarta, nåja i alla fall hyfsat svarta, pollution. Mab verkar ha en tendens att tolkas med lila smink och eftersom jag knappast är expert på Mab så bestämde jag mig att haka på den trenden och göra en lila och svart sminkning med strass. Sminkan ville att jag skulle göra en linje med strass under ögat så det var så jag började. Sen efter att jag hade fotat så bestämde jag mig dock för att komplettera med strass ovanför brynet på det andra ögat. Inte så tokigt väl? Jag är riktigt nöjd med min tolkning faktiskt!

 

War for the Oaks

Publicerad 2010-09-24 06:40:44 i Boktema 2010,


Dags för boktema här på bloggen igen. Idag är deten av mina gamla favoriter som vi inspirerats av, War for the Oaks av Emma Bull. En av de tidiga romanerna i den genre vi så ofta återkommer till, urban fantasy.

War for the Oaks skrevs på 80-talet och jag läste den kankse under tidigt 90-tal. På gymansiet måste det ha varit om jag inte missminner mig. Det är en spännande historia som cirklar kring huvudpersonen Eddi, en tjej som spelar i ett band och harvar runt på olika pubar och barer i Minneapolis och försöker leva på musiken. En dag blir hon förbannad på pojkvännen och bandet och hela skiten, gör slut, hoppar av och bestämmer sig för att göra något eget istället. Hon går hem ensam och på hemvägen upptäcker hon att en mystisk främling och en stor, svart hund förföljer henne. Denne främling visar sig vara en phouka, en sorts hamnskiftande faerie som växlar mellan man och hund. Inte bara han visar sig för Eddi, hon möter också en Glaistig, en sorts vattennymf. De båda avslöjar att Eddi har valts ut att spela en viktig roll i en konflikt mellan två älvhov och även om hon verkligen inte vill så kan hon inte dra sig ur. Striden mellan Seelie och Useelie, eller på svenska signade och osignade, är hårt kontrollerad till formen och Eddi har en nyckelroll att spela där en mänsklig själ har mer kraft än mycket annat. Hur? Jo, älvorna är ju, som vi vet, odödliga. Att dra ut i krig är en ganska meningslös sysselsättning om ingen dör, eller hur? Vem vinner om alla reser sig upp och striden fortsätter i evighet? För att dö, för att blöda, som människor krävs att en dödlig bundits till krigets sak och just den dödliga råkar vara Eddi.

I och med att Eddi blivit utvald så är hon i fara för attacker från det mörka, osignade hovet. Deras drottning och hennes vasaller kommer försöka döda henne och poukhan är där för att beskydda Eddi från fara. Han flyttar in i hennes lägenhet och tvingar sig in i hennes liv. Hon hatar det. ingenstans kan hon fly undan och ingen del av hennes liv är fredad från älvpolitik. Till och med bandet hon startar infiltreras och en romans mellan henne och gitarrspelande snyggingen Willy Silver, en Daoine Sidhe, börjar spira. Samtidigt förändras hennes känslor även för den poukha som vaktar henne. Det visar sig att han, trots sina dubbla agendor, kanske kan vara en pålitlig vän. Sen är Eddi ingen liten mes. Hon är viljestark och rådig och väljer sin egen väg i dessa konflikter. Det slutar med en fantastisk strid mellan henne och the Queen of Air and Darkness.

Boken har fler behållningar tycker jag. Karaktärerna är komplexa och levande, det finns humor i replikerna, känslor och motiv hos personerna, både dödliga och odödliga, går att förstå och leva sig in i. Rockscenen i Minneapolis på 80-talet har jag ju ingen personlig erfarenhet av men jag tror man kan finna behållning även som musikintresserad stockholmare på 2000-talet. Så har vi ju älvorna också. det går inte att komma ifrån, älvor är liksom alltid bäst. Här har man som älvälskare dessutom många referenser till den brittiska folklore som i alla fall jag är fascinerad av. Jag gillar verkligen den här romanen och när jag läste om den nu för ett halvår sedan eller så tyckte jag den var lika bra som när jag var tonåring. Nästan alla fall, för helt ärligt, då var allt så intensivt att jag har svårt att känslomässigt uppamma samma rus, men som sagt, bra är den!


Nubar Venetian Glass - sammanfattning

Publicerad 2010-09-23 18:08:12 i Nagellack - kollektioner,

Äntligen har jag fått ut alla lackinlägg från Nubar Venetian Glass-kollektion! Hade ju glömt att publicera Bronzo så jag slängde ut den precis nu, innan detta, för er som vill titta närmare på den. Det tycker jag ni ska göra för den är supervacker! Alla lacken i den här kollektionen är supervackra. Så skimrande och juvelliknande. Det är intensiva, livfulla och glödande färger som jag varmt rekomenderar. Kom bara ihåg att vänta med eventuella överlack tills lacken hunnit torka till lite, åtminstone om ni som jag använder Seche Vite. Under alla bilder har ni länkar till inläggen om ni vill se mer av dem eller läsa om deras egenskaper. Nubar säljs i Sverige av www.nailshop.se och kostar ca 135 kronor styck. De finns även hos NailsBodyBeauty för samma pris men fraktfritt. Internationellt kan man beställa från Nail de Royale och där har jag inte koll på fraktkostnader och så längre så vill ni veta det så maila dem. Självklart går det att köpa dem även från eBay.

Rosso

Arencia

Bronzo

Caramello

Oro

Verde

Vino

Vaso

Jag trodde att jag skulle kunna utse en favorit eller två av dessa lack men dessvärre är jag lite förälskad i allihop. Vino kanske är den jag kommer använda mest, men Vaso var överraskande snygg och alla de varma guld, brons och koppartonerna är väldigt vackra de med. Den gröna är så klart fantastisk liksom den röda... Ja, som ni förstår är det omöjligt att bestämma sig för en. Vad tycker ni? Vilken är favoriten?

Nubar Bronzo

Publicerad 2010-09-23 17:57:54 i Naglar i orange,


Okej, jag älskade Arencia, ett otroligt glödande orange. Jag älskar Bronzo mer. Eller alla fall lika mycket. Det har samma glöd, samma skimmer men är några nyanser mörkare. I solen är den helt oslagbar men i skugga blir den lite tråkigare. Arencia var kanske roligare på det sättet. Nå, jag behöver ju inte välja för jag har båda! Kan ni så skaffa båda ni med! 


Titta på skimret! Visst är det fantastiskt! Nubar kan verkligen göra glassfleck som heter duga!


Som med de andra från Venetian Glass så räcker två lager gott och väl. Med Bronzo prövade jag inte ens ett överlack, det känns onödigt då det sannolikt bara skulle förstöra manikyren. Det är värt att vänta lite på att det torkar om resultatet är så här fantastiskt, eller hur! Nedan ser ni det i skugga. Snyggt då med men inte lika magiskt superfantastiskt som i sol.

Depend #208

Publicerad 2010-09-22 17:57:37 i Naglar i brunt,greige,beige,


Depend 208 är ett av de höstlack som släpps nu och det här är, precis som det gula, en riktig vinnare i min bok! Jag trodde inte jag skulle vilja ha det men så såg jag det hos allas vår favorit LipGloss Bitch och insåg att det var ett måste! Spana in hennes swatch på lacket!

Hur som helst så inhandlades det förra helgen och igår målade jag om med det och blev om möjligt ännu mer förtjust. Kanhända ska jag ha en backup av den här med för det är ett perfekt brunt lack! Det har snygg färg, det är täckande med ett lager och blir jämnt och fint dessutom. Det torkar fort och det är spännande i och med att det "byter" färg beroende på ljuset. Jag ska snart förklara vad jag menar, men ni ser det förmodligen själva om ni kikar på bilderna. De övre bilderna är tagna på morgonen och de nedre på eftermiddagen med en gnutta sol.

Kalltonat gråbrun med silverskimmer som en dimslöja över lacket.

Brunt med en rödton och ett silverskimmer som stöter i blått.

Chokladbrunt med en aningens silver men knappast så tydligt som i morgonljuset.

Det är alla fall en fantastisk färg och det är en snygg finish också. Ett riktigt modernt och välgjort frostlack som lätt kan ta upp konkurensen med China Glaze Ingrid eller de andra i Vintage Vixen. Jag är imponerad!

Vi avslutar med en bild på Siri och Edit som spanar på grannarna. Äntligen är Siri utan tratt! Gissa vem som är gladaste katten i stan! :D

Roströd

Publicerad 2010-09-22 17:34:41 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Vill ni se en snabbsminkning gjord i arla morgonstund. En enkel look alltså med bara en ögonskugga. Pearl Penny från NYX. Inte så bra bilder trots en strimma morgonsol, men för att bryta upp alla nagellacksinlägg lite kanske det duger.

GOSH! Stiftskugga som bas. Sen Pearl Penny på hela ögonlocket. Den tonas sedan in i Magic Copper som är min highlighter här. Den kommer från Makeupcosmetics. Svart kajal som ram runt ögat. Finns inget mer att säga.

China Glaze Yee-Haw

Publicerad 2010-09-22 06:59:28 i Naglar i korall&persika,


Nej, nu blir det sommar här på bloggen och ett av arkivinläggen med blommor som jag sparat på för att muntra upp mig under den mörka delen av året. Hösten är i och för sig min favorittid på året men nu har det regnat en dag för mycket tycker jag. Ett litet bildspam kommer alltså här. Massor med bilder på blommor och lacket Yee-Haw från China Glaze höstkollektion 2008. Den kollektionen, Rodeo Diva, är en av de bästa jag kan komma på. Otroligt fina lack! När det begav sig köpte jag alla lack utom tre men i år reparerade jag det och införskaffade de sista, felande länkarna, till en komplett samling. Yee-Haw var alltså ett av de lacken.


Persikotonat skimmer. Inte en färg jag skulle förknippa med mig själv och nej, det kommer inte bli en favorit. Det är sött men verkligen inte min färg. Det har dock samma fina skimmer som de andra lacken i kollektionen och bra egenskaper att lacka med. Inte dåligt alltså, bara inte i min smak.


Vad tycker ni? Är det en färg ni skulle kunna tänka er? Har ni något liknande eller kanske till och med detta? Vad tycker ni om att bära färgen? Klär den er? Har ni köpt hela kollektioner av lack och i så fall vilka?


Bildspammet har utökats med ytterligare bilder. :D

 

Depend #210

Publicerad 2010-09-21 20:21:32 i Naglar i gult,


Dags att visa en ny favorit i samlingarna. Depends nya gula lack #210. Smörgult med skimmer. Unikt, snyggt, roligt. En riktig stjärna i höstens kollektion från Depend.


Tre lager lack har jag här. Det är lite segt och vill lägga sig lite ojämnt över naglarna, men det är inget stort problem. Jag tycker inte det är så jobbigt att det skulle vara avskräckande på något sätt. Det kommer säkert användas många gånger! Jag har sett till att inte bli utan det i framtiden heller genom att köpa på mig tre små flaskor! ;D

Visst är det en snygg gul! Mjuk, lite dämpad med en smutsig ton. Smörgult. funkar utmärkt mot min hudton också, trots att jag är så rosa. Det här kan vara ett av mina snyggaste lack i gult faktiskt!


Ja, det var det bildspammet. Vad tycker ni om det? Är det ett gult ni tänker införskaffa eller har ni redan det i samlingen? Eller kommer den här flaskan få ligga kvar i stället i affären när ni är ute och handlar? Gult är ju inte alls kopp te, men jag har blivit mer och mer förtjust i gult med åren, speciellt de gula som inte är så skarpa eller neoniga.

Zoya Charlize

Publicerad 2010-09-21 20:13:27 i Naglar i vitt, nude, beige,Vad säger ni om den här lattefärgade lilla skönheten? Unik? Ja, i min samling alla fall. Vacker? Kanske men inte nödvändigtvis till min hudton. Värd att äga? Utan tvekan!! Det är Zoya Charlize från deras gamla höstkollektion Suede som kom för lääääänge sen. Exakt hur länge sen vet jag inte men det är samma kollektion som Zoya Ki var med i. Ki är ett av de lack jag köpte först från Zoya. Min trio var Suvi, Ki och Trixie och det är tre fantastiskt fina lack. Nu hittade jag för ett tag sedan hela Suedekollektionen hos min nya favoritsäljare på eBay, Le polish Boutiqe, och då köpte jag den. Utan att tveka. En fantastiskt fin kollektion med väldigt speciella lack. Väldigt många olika varianter av beige faktiskt, vilket inte nödvändigtvis är min favoritfärg i alla lägen men jag har blivit mer och mer förtjust i beige på naglarna. Jag tror det är det där med unicitet. När man har x antal lack är det inte längre intressant att skaffa en till av sin favoritfärg utan det börjar bli spännande att hitta färger man inte haft förut eller färger som är väldigt unika på något sätt.


Så, Zoya Charlize. En varmbeige som ser ut som en kraftigt utspädd kaffelatte. Eller som kondenserad mjölk som man kokar till kolasås. Eller som hudfärgat bandage... Något åt det hållet alla fall. Det här är tre lager men man kan självklart välja hur täckande man vill ha det och göra fler eller färre lager. Det är utmärkt formula på det, inga strimmor vid första lagret ens, och det torkar faktiskt riktigt bra. Jag hade ett ganska tjockt lager Seche Vite som överlack. På håll ser det extremt hudfärgat ut men jag intalar mig att det är elegant. Och om inte annat så är det en färg jag aldrig burit tidigare. Vad tycker du om Zoya Charlize? Vad tycker du om Suede-kollektionen? Om man är intresserad av att skaffa kompletta kollektioner av Zoya så finns det en hel del hos Le Polish Boutique och så klart finns de att köpa styckvis också. Jag kan lätt tänka mig att äga alla kollektioner som Zoya någonsin släppt. Har du några favoritkollektioner från Zoya? Eller favoritlack kanske? Vilka i så fall?

Misanthrope

Publicerad 2010-09-21 05:42:36 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


En liten lila look med Gabrielle Faust-skuggan Misanthrope och så några lila från Manlys 120-palett. Det är den mörka, rökiga lila som är Misanthrope. Väldigt snygg!

GOSH! ögonskuggestift i beige som grund. Därefter Misanthrope på yttre delen av ögonlocket, under ögat samt i globlinjen. En varm rödlila från 120-paletten på ögonlockets mitt och en skimrande mellanlila i inre ögonvrån. En gulvit skugga agerar highlighter. Lite svart penna som inliner och så mascara.

Helt okej makeup tycker jag. Mjuk men ändå lite dramatisk. Misanthrope är som de andra av ögonskuggorna i GF-kollektionen väldigt lätt att jobba med. Som sammet!

Nubar Vaso

Publicerad 2010-09-20 18:53:44 i Naglar i lila,


Dags för sista lacket av Nubars Venetian Glass-kollektion. Vaso. Den jag trodde jag skulle gilla minst. Jag är inte himla förtjust i lila egentligen och har ju ett lila foil från Nfu Oh som inte alls tilltalar mig speciellt mycket. Hur är det då med Vaso? Gillar jag det? JA!!!


Det är en helt underbar, ljust lavendellila som smickrar min hudton och min nagelform helt fantastiskt bra! Skimret är intensivt och vackert och det är lätt att lacka med. Nu när jag inte försöker ge mig på överlacket så har jag inga problem. Det torkar ändå snabbt. Det klarar sig utan problem med två lager så det är inte så tjockt med lack på nageln.

En härlig färg, eller hur! Isig och sprakande. Vackert!

Korall

Publicerad 2010-09-19 20:09:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Det är valdag och det ska firas! Jag matchar röda naglar med en, ja inte röd men alla fall korallrosa, makeup. Dessutom testar jag en ny variant av bruna kontaktlinser om ni tycker jag ser konstig ut. Det är jag, Sminkan, jag lovar! Och linserna är lite bättre än mina varglinser men inte så bra som mina gamla bruna.

Idag är det Manlypaletten som jag använt. Grunden är en krämhighlighter från elf Shimmer Palette. Man ska ju variera sig. Sen valde jag en orangefärgad skugga som jag lade på hela ögonlocket. Den tonade jag ut i en kall, mellanmörk rosa på yttre delen av ögonlocket. De båda nyanserna blendades ut i en guldig persikoton och lite ljusrosa. Under ögat är det en grön kajal från Tigi och grön ögonskugga från Manlypaletten. Tycker det blev ganska trevligt! Vad säger ni, är det en lämplig makeup för dagen eller blev det bara en rödgrön röra? ;D

Essie Russian Roulette

Publicerad 2010-09-19 12:36:02 i Naglar i rött,


Essie är ett märke som är svårt att få tag på till rimliga priser så jag har faktiskt väldigt få av deras lack. Så klart kan jag inte alltid motstå dem så några har jag. Den här har jag faktiskt fått som present i en beställning från Le Polish Boutique. Inte illa va? Jag köpte ju en del lack, bland annat ett annat Essie, Great Expectations, och så de Klean Color jag pratat om tidigare och så Zoyalacken i deras gamla höstkollektion Suede och så deras remover Remove+.  Hur som helst, i det paketet låg alltså Russian Roulette som en glad överraskning. Hur som helst, om man inte får sitt Essielack i present så betalar man $5.25 för dem, vilket är ett rätt bra pris jämförelsevis. Jag brukar annars köpa Essie från Beverly Beaute och där kostar de $6.50. Okej, Le Polish Boutique har inte alltid de senaste lacken men har man favoriter från äldre kollektioner så kan man hitta dem där.

Russian Roulette är ett rent rött krämlack som har fin formula och torkar snabbt. Jag har två lager av lacket här. Det är ett alldeles utmärkt lack att måla med men som många röda i den här nyansen så kan man ana var den fria tippen börjar, alltså VNL. Inte alltför allvarligt men det kan alltså anas. Tre lager hade nog fixat det problemet men jag brydde mig inte.

Visst är det snyggt med ett klassiskt rött lack! Lite retro, lite klassisk Hollywood-glamour. Jag gillar det!

Cetuem #191

Publicerad 2010-09-19 08:32:24 i Naglar i grönt,


Nail Mail hade ju nu senast Cetuem på listan och jag, som aldrig provat Cetuem, slog till på tre gröna. Det här är det första jag provar av dem. Jag blev inte jätteimponerad när jag tittade på flaskorna. Skimret hade sjunkit till botten och färgerna var kraftigt skiktade. Man fick med blendkulor, men dessvärre räcker de inte till för att få ihop lacket igen. Jo, det ena av mina tre, men både det här och ett till skakade jag hur länge som helst vid flera tillfällen under två dagar innan jag gav upp, tog en böjd nailart pensel och vispade runt i flaskorna. Inte ens då kunde jag få skimret att falla ut jämnt i lacken och i det andra är det fortfarande en tydlig bottensats av skimmer trots att flaskan stått upp och ner i ett dygn. Nå, jag hoppades att det bara skulle vara skiktning som var problematiskt och att lacket för övrigt skulle vara fantastiskt.

Problem nummer två hade jag i och för sig upptäckt redan när jag först öppnade flaskan för att droppa i blendkulorna. Korkarna går inte att återförsluta i linje med flaskan. Inte om man drar åt dem så att det är tätt alla fall. Man vill ju helst inte ha en flaska som inte är riktigt stängd så jag får leva med sneda korkar antar jag. Ni ser hur det ser ut på bilden ovan...


Nå, hur var det att lacka med då? Tredje och fjärde problemet visar sig raskt. Det är ett extremt tjockt och segt lack. Limliknande liksom. Penseln är bred och och inte så enkel att manövrera. Jag är också orolig att den kommer böja sig eller bli missformad av lackets tyngd. Lacket är alldeles för tjockt helt enkelt. Jag öste i säkert 10-15 droppar av Poshé Polish Reviver men konsistensen är ändå så kraftig att kommer upp en klump av färg på penseln.

Färgen är dock ganska fin. En blågrön med grönt och guldfärgat skimmer. Duokroma tendenser som är svåra att fånga på bild. Det här är två lager av lacket och det skulle behövas tre men det är för svårt att måla med för att jag ska våga mig på ett tredje lager. Det är synd att en så fin färg ska vara så usel i formula. Att det är tjockt gör dessutom att det inte vill torka och när de här bilderna tas har jag gjort om flera naglar flera gånger av olika anledningar. Antingen har det skadats av beröring och bildat dragspel eller så har andra lagret lack dragit med det första i sin limlika vidrighet och allt har blivit ojämnt och inte gått att jämna ut igen. Jag är helt matt och lite ledsen. Jag hoppas det bara är det här lacket som har dessa egenskaper så att de andra två ska vara användbara. Hur har era Cetuem varit, ni som köpt från Nail Mail nu i senaste omgången?


Sinful Colors Auriga

Publicerad 2010-09-18 17:57:51 i Naglar i gult,


Auriga är ett lack som vilar mellan gult och grönt men jag bestämmer mig för att kalla det gult. Det är ett ganska tjockt lack som får tydliga penseldragsmärken. En rätt rolig färg men en hemsk formula. Bekka från Zoya är ett liknande, och bättre, alternativ om man vill ha den här lite snoriga nyansen av gult.


Det regnade när jag tog bilderna, om ni undrar var dropparna kommer ifrån. ;D
Det är alltså ett tjockt lack som kräver tre lager för att täcka. Det gör att det känns klumpigt och tjockt på nageln. Det torkar lite segt också, blir yttorrt med snabbtorkande överlack men har en mjuk kärna länge som inte tål stötar. Penseldragsmärkena är ytterst irriterande. Jag funderar på att förtunna det men jag tvivlar på att det kommer räcka för att få det att bli riktigt bra. Nå, det är en färg som syns, som är positiv och glad till och med i regnet.

Depend #204

Publicerad 2010-09-18 14:36:46 i Naglar i blått,


Ett av Depends nya höstlack är #204. Ett midnattsblått lack med vackert skimmer. Det är precis på gränsen att bli ett av de nästansvarta mörkblå som t.ex OPI pumpat ut i mängd, men i mulet dagsljus syns det alla fall att det är blått.

Det är mycket täckande, ett lager räcker för att täcka. Här målade jag det bara rakt på en annan manikyr, Blue my Mind från H&M, och det räcker alltså utan problem med ett lager. Sånt gillar jag! Det är praktiskt och enkelt att kunna byta färg utan att behöva använda remover först tycker jag.

Jag har, som ni förstått, varit ute och handlat lite. Jag köpte några Dependlack för de hade erbjudande på Kicks nu, ta tre betala för två. Jag valde det här, ett brunt med silverskimmer som också är från höstens kollektion, ett rött med guldglitter som jag inte vet när det kommit men borde vara ett perfekt jullack, och så tre av det gula. Det gula är verkligen stjärnan i höstkollektionen tycker jag. Det hade dock inte gått att måla över min befintliga manikyr med det så jag valde det här som första lack att testas.


Ganska snyggt va? Inte unikt men absolut trevligt.

H&M Blue my Mind

Publicerad 2010-09-18 08:59:36 i Naglar i blått,


Säg inte annat än att det här lacket är lysande blått! Jag minns när jag såg det på de första bilderna i folks bloggar och hur jag fullständigt tappade vett och sans och MÅSTE ha det! Så var det slut i mina närmaste H&M butiker... Vilket öde. Emma köpte dock ett åt mig och skickade och i somras har jag haft det flera gånger men inte lyckats fota det. Den blå färgen bleks ur av solsken på bild, inte i verkligheten, och jag ville inte visa en fadd och urvattnad version när det faktiskt ser ut så här under alla förhållanden, inne, ute i regn eller sol. Mer lysande än blåklint i dikesrenen. En mättad kornblå som gör en glad!


Lacket är ganska tjockt. Det skulle kunna täcka med ett lager men jag fick det lite ojämnt och hade två lager på dessa bilder. Jag målade om i natt, med ljus från dataskärmen bara, så det är ändå inte perfekt trots att jag försökte förbättra med lager två. Torktiden var helt okej, jag kunde lägga mig efter en halvtimme och inga skador har skett under natten. Det är helt klart ett av mina favoritblå!


Jag bildspammar, som vanligt, för att verkligen nöta in exakt hur härlig den är! När jag var på H&M senast så låg det drivor av den framme vid kassorna så fick ni inte tag på det i våras så har ni chansen nu. Däremot var det nya gröna Envy Me slut redan. Tur att jag fick tag på ett till mig i alla fall... :D
Det har ju blivit mycket om Siri på sista tiden så när jag nu knäppte en bild på Edit så tänkte jag att hon får vara med här. I och för sig syntes hon ju i Stash&Storage-inlägget där hon vaktade Helmer, men ändå. Som vanligt när det är henne jag fotar är det en ganska dålig bild och hon är inte lika söt som i verkligheten. Det finns faktiskt ingen katt som är sötare än hon enligt mig. 15,5 år är hon nu och morrhåren har blivit vita på båda sidorna. Ett tag var hon assymetrisk med vitt bara åt ena hållet.  

Klean Color Gold Bright

Publicerad 2010-09-17 14:41:47 i Naglar i guld, koppar, brons,


Klean Color är ju ett för mig nytt nagellacksmärke. Jag har skaffat fyra lack från dem, ett blått, ett grönt, detta och ett i guld. Väldigt fina färger och åtminstone de andra tre är unika i min samling. Jag är ingen storsamlare av guldlack, guld är helt enkelt inte min färg, men vissa guldlack är ju ändå svåra att motstå. Trots "hummerhandseffekten" så kan jag inte alltid stå emot dessa glödande guldiga lack. De ser ut som man hält smält guld i flaskorna liksom och det blir så intensivt på naglarna. Nubar Oro är en av favoriterna jag hittat i höst men helt ärligt är detta bättre på i alla fall ett sätt. Det kan nämligen användas med överlack. ;D


Det ni ser är tre lager lack och så överlack. Pekfingret sabbades av ett katthår som jag såg och drog bort när lacket hade börjat torka. Egenskaperna på lacket är helt okej, eller ja, normala. Inga konstigheter. Jag gillar att måla med det och jag gillar färgen. Ni ska få se det i annat ljus också, då kommer en annan, mer honungsgul ton fram.

Klean Color köper jag från Le Polish Boutique.

Swatcher på Gabrielle Faust by Overall Beauty

Publicerad 2010-09-16 22:39:31 i Swatchbibliotek övrigt,

Här kommer lite swatcher på Gabrielle Faust-kollektionen som Overall Beauty har tagit fram. Jag var så himla nyfiken på skuggorna så jag ville känns lite på alla och se hur de såg ut på huden, alltså blev det en swatchning. Dessutom är burkarna löjligt svåra att se färgen i, lite irriterande, men annars har jag fått ett bra intryck av skuggorna. Här ligger de swatchade i två rader, överst på shadow insurance och därefter på krämskuggan från Gosh, Love That beige. Visst är det härliga höstfärger! Det känns verkligen att det börjar bli höst ute nu. Idag tog jag på min pålla täcket för första gången sen i våras, då kändes det väldigt mycket höst...

 

Ni ser skuggorna i följande ordning från vänster till höger:

Översta raden

  1. Aftermath

  2. Hourglass Sand

  3. Indescretion

  4. Karmic Knigh

    Understa raden

  5. Love Lost

  6. Misanthrope

  7. Sanctified Snow

  8. Vampire Kiss


What's with the Cattitude

Publicerad 2010-09-16 17:19:58 i Naglar i blått,


Ni känner mig, jag tröttnar ju snabbt på rosa och eftersom jag är hemma och snorar fortfarande så har jag ju tid att leka lite. Faktum är att jag experimenterade lite med det rosa och flakes innan jag bytte bort det mot den här manikyren, men det får ni se en annan gång. Jag har ägnat mig åt att streama första Shrek-filmen, inspirerad av det mini-set jag köpte med Shrek-lack. Självklart ville jag då måla mina naglar med ett av lacken. Det gröna, tänker ni då, men nej. Det blå blev det! What's with the Cattitude!


Visst är det ljuvligt sommarhimmelsblått! Så uppiggande en dag som idag med regn, regn, regn...
Tre lager av lacket och det är utmärkt att lacka med. Små OPI-flaskor innebär små OPI-penslar så jag har kontroll över vad jag gör. Det torkar snabbt, det har jättefin glans och jag är nöjd som bara den med hur det blev! Vad bra att jag köpte dessa minisar. Det var lite impulsivt eftersom jag länge funderat på att köpa en Fiercely Fiona bara men nu är jag glad att jag har fyra av de här lacken. Detta, lila Rumplewiggin' och så Fiercely Fiona och Who the Shrek are You? Hurra! 

Och apropå Cattitude så får ni se min lilla skrutta med tratt men minus öga. Det läker ganska fint och hon har börjat bli van vid tratten även om den fortfarande inte är populär så klart. Hon har alla fall varit ute på balkongen mellan skurarna och spanat på vad som händer omkring oss. Mattes lilla enögda bandit. Nu är det mer än två veckor sedan operationen men man ser ju fortfarande spår efter sjukhusvistelsen på både de rakade benen där kanylerna suttit och så ärret då, så klart. Men i mina ögon är alla fall världens finaste katt. Pluttungen.

Fairy Dust stjärnhimlar

Publicerad 2010-09-16 16:58:38 i Boktema 2010,


Det här är en annan tolkning av boktemat. En jag gjorde innan jag blev sjuk faktiskt. Jag var inte nöjd med den så den förpassades till en mapp bland mina bilder på datorn och där hade den kanske fått förbli om jag inte känt att det behövs lite smink här på bloggen. Bra eller dåligt, bara det är smink. :D

Samma rock, samma natthimmel med samma stjärnor. Här är det Manlys 120-palett som använts med skuggor i svart, vitt och grått samt ett glittrande pigment från Overall Beauty som heter Fairy Dust. Det ger ett helt magiskt skimmer som jag tänkte skulle representera stjärnorna. Idén var ganska samma som den jag gjorde senare, alltså den jag visade innan. Hm, lät komplicerat... Nå, det är alltså en svart bas som tonas ut i grått och vitt. När jag lägger på Fairy Dust, som är rosa med blå flash och mycket glitter i burken, så får makeupen en blåaktig glans. Kanske var det här en bättre tolkning? Den var nog inte så dum som jag tyckte först. 

Ser ni hur det skimrar på den suddiga bilden ovan? Galet vackert!

GOSH-stiftet som bas. Svart i ytterkanten av ögat som tonas in i mörkgrått och silver mot inre vrån och upp på brynbenet. Vitt som highlighter. Fairy Dust svept över alltihop. Silverglitter under ögat och svart kajal som inliner. Lösögonfransar med blå strasstenar. Hade det varit vita stenar hade jag nog varit nöjd med den här sminkningen och inte gjort om den. Nå, nu fick ni två boktematolkningar, det har hänt förut.

China Glaze Encouragement

Publicerad 2010-09-16 12:38:07 i Naglar i rosa,


Låt oss titta på dagens manikyr. Den skiljer sig radikalt från gårdagens underbara Copper Alloy. Där Copper Alloy var glödande och färgstark är den här silverskimrande och blek. Men den är ju söt alla fall. Eller vad säger ni?


China Glaze släpper tre lack i en minikollektion inför oktober och det fokus man då har på bröst cancer. Ni vet, rosa band och allt vad det är. Det är då så klart en rosa kollektion och den heter Fight like a Woman. Det här lacket är det ljusaste av dem, Encouragement heter det, och det är en ljusrosa, kalltonad färg med silverskimmer. Jag tyckte färgen var supersöt på de swatcher jag sett och såg verkligen fram emot att prova det. Jag är besviken. Om Emma skulle läsa det här inlägget skulle hon bli väldigt full i fniss. Jag har i alla år gnällt på lack som OPI Calendar Girl som kräver fem lager för opaciet. Mer än tre lager lack och jag blir tokig liksom. Gissa hur många lager lack det här är. Fem? Sex? Nej. Sju! Sju jävla lager. Är det rimligt? Jag tycker inte det. Med bas- och överlack så är det alltså nio lager lack på mina naglar. Det torkade i och för sig helt okej, vilket överraskade mig, men jag vet inte om det någonsin kommer lackas med igen. Jo, som layeringlack kan det nog få komma fram. Färgen är söt, jag gillar verkligen det silvriga skimret i den bleka rosa, men det är för mycket jobb att lacka på så många lager.

L.A.Girls Copper Alloy

Publicerad 2010-09-16 12:13:58 i Naglar i orange,


Ni vet ju att jag älskar L.A.Girls och deras nagellack. Metal-serien har många oerhört vackra lack och ett av dem är det här, Copper Alloy. Min mamma älskar den här färgen hon med och bar det i somras så jag rapportera att hållbarheten är sådär, ca 3 dagar utan att chippa till skilland från t.ex Zoya Ivanka som håller tio dagar utan att få minsta skavank. Men Ivanka är ju inte ett dugg lik Copper Alloy så jämförelsen är lite knepig. Vad jag skulle säga är att Ivanka höll bäst och Copper Alloy befinner sig i mittenskiktets lägre del. Det är så snyggt att jag tycker man kan investera i det alla fall även om jag tror att de flesta vill ha ut längre tid av manikyrerna. Mamma vill det alla fall, men hon skulle nog utan tvekan bära det här igen alla fall.


Vilken glöd! Ser ni hur vackert skimmer det har? Och det är mulet ute när jag tar bilderna. Förstår ni vad som skulle hända om det var sol ute? Det skulle se ut som eld!


Två lager är täckande, det torkar snabbt och det är enkelt att applicera. Bra formula alltså utan att bilda pölar eller sega ihop eller något annat trist. Jag är lite kär! Copper Alloy är mitt finaste kopparlack!

Poison Eater

Publicerad 2010-09-15 21:31:43 i Boktema 2010,

Min tolkning av veckans boktema utgår från den sista novellen i samlingen, the Poison Eaters, som har fått ge namn till boken. I denna novell möter vi Cecily, Mirabelle och Alice, tre mycket bleka flickor med blåtonade läppar som ständigt fryser. Varje kväll serveras flickorna en besk sallad av en blommande örtväxt som får dem att frysa ännu mer och bli lite grann son darrande asplöv, låter väl som en hälsosam middag? Att flickorna endast kan röra vid varandra och inte vid någon annan utan att de faller döda ner dagen efter, det är de så vana vid att de knappt reflekterar över.

 

Flickorna får av sin far tre stycken medaljonger med fotografier av unga män i. Självfallet kan de inte låta bli att fantisera om de unga männen och de hittar på namn åt dem och historier om vilka de är och hur de lever. Genom olyckliga och onödiga omständigheter så dör Alice och Mirabelle och Cecily står således ensam kvar. Helt ensam är hon dock inte, för hennes systrar försvinner egentligen inte, de följer henne fortfarande och håller henne sällskap, i alla fall till viss del, även om de nu är lite blekare och genomskinligare. Cecily sörjer sina systrar mycket och istället för att sitta hemma och gräma sig bestämmer hon sig för att ge sig ut, på jakt efter pojkarna i medaljongerna, vilket hon visserligen lyckas med, men det blir kanske inte riktigt som hon har tänkt sig. Fast det blir det ju ganska sällan i böcker.

 Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: GloMinerals Sunset och MAC Moon River, highlighterdelen
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Lime Crime Pompadour, MAD Minerals Cobolt och Collistar Nero Silver

Highlighter: Makeupcosmetics April

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Max Factor 2000 Calorie

Lösögonfransar: Strassfransar som jag har köpt på ebay

Läppar
Läppglans: MAC Dazzleglass Comet Blue

Stjärnrocken

Publicerad 2010-09-15 12:08:52 i Boktema 2010,


I boken Poison Eaters finns fler noveller och den novell jag valt att tolka heter The Coat of Stars. Den handlar om en ung man, Rafe, som förlorat sin älskade och har en syster som misshandlas av sin man. Hans liv är ganska tungt och trassligt. På plussidan finns dock hans karriär som skräddare till olika teaterkostymer. Han är en skicklig skräddare och en omtänksam och mjuk man som värnar om sin familj. Saker och ting kanske ändå skulle kunna reda upp sig för honom om han bara kunde sluta sörja Lyle, den pojke han förälskade sig i när de var fjorton år. Lyle som såg älvorna utanför sitt fönster bara veckan innan han skar upp handlederna i badkaret och dog. Eller dog... Rafe beslutar gå till sin och Lyles speciella plats nere vid floden, han lägger sig på deras gamla multnande madrass, somnar och när han vaknar ser han något fantastiskt. Älvorna dansar och i dansen ser han Lyle. Hur ska han kunna få tillbaka Lyle? Han beslutar sig för att lyssna på sagornas råd om hur man förhandlar med älvorna. Kanske kan han locka älvdrottningen att byta Lyle mot ett vackert plagg?

Han går hem, syr en rock i guld och blått som strålar som solen. På kvällen fångar hans rock älvdrottningens öga och hon byter rocken mot en natt med Lyle. Hon lurar dock Rafe och försänker Lyle i sömn. Rafe ger inte upp. Dagen efter kommer han med en rock som månen i silver. Ännu en natt får han och nu hinner han ropa Lyles namn innan pojken försänks i sömn och han trär på Lyle en ring och ett av sina hårstrån lindar han också runt hans finger. Ett tredje försök blir det dagen efter det. En svart rock, som natthimlen, beströdd med silverstjärnor syr han upp och ännu en natt får han. Lyle leds fram, älvdrottningen lutar sig fram för att ge den sömngivande kyssen men Lyle vänder sig bort. Lyle är fri att välja. Så vad väljer han? Verkligheten eller älvdansen?

Ja, min tolkning är alltså av rocken med stjärnorna. Inte så magiskt vackert kanske, men alla fall. Rocken var gjord i sammet med svarta pärlor broderade över tyget, chiffongrysh i lila och vinrött vid handlederna och silverskimrande glaspärlor fastsydda på ryggen i ett mönster som påminner om stjärnor över natthimlen.

Jag använde NYX Jumbopenna Black Bean som bas. Över den lade jag svart ögonskugga från min Manlypalett och den tonade jag ut, inte i rött och lila som jag tänkte först, utan i silver och vitt. De skuggorna är också från Manlys 120-palett. Lite Sanctified Snow från Overall Beautys Gabrille Faust-kollektion för intensivare skimmer. Silverglitter under ögat, strass på en rad från tinningen inåt, lösögonfransar från Red Cherry och svart inliner från IsaDora. Ni får tänka på att jag är förkyld och febrig och applådera min insats tycker jag. Det kunde vara bättre såklart, men det är ju inte den sämsta tolkning jag gjort alla fall. Jag har faktiskt en annan tolkning på samma tema som jag gjorde tidigare. Jag gör ju gärna saker i förväg och sparar i arkivet, det gäller även den här makeupen som ni ser nu. Om ni vill kanske jag visar den andra, ännu äldre versionen, imorgon. Nu ska vi dock vänta på Emmas tolkning av The Poison Eaters.

The Poison Eaters

Publicerad 2010-09-15 11:59:40 i Boktema 2010,


Idag blir det en sådan där dag med massor av inlägg. Förhoppningsvis finns det också något för alla. Nagellack, smink och böcker! Dagens boktema är en novellsamling av vår favoritförfattare, Holly Black. Holly Black är en av de författare som skriver vår favoritform av fantasy, Urban Fantasy, och hennes trilogi, Tithe trilogin, har varit med som boktema tidigare. Mycket tidigare faktiskt. Det var en av de böcker vi hade enats om när vi beslöt börja med boktemat.

Nå, Holly Black har alltså skrivit en massa noveller och dessa är samlade i Poison Eaters. Det är en mängd fantastiska berättelser. Vi har flickan i The Coldest Girl in Coldtown som kämpar emot en infektion som kommer göra henne till vampyr men som till slut tvingas in i Coldtown, vampyrernas slutna stadsdel, för att förhandla om frigivningen av sin före detta pojkvän. En desperat historia om svek och offer. Vi har berättelsen om flickan i Filippinerna som går för att lämna ett offer åt en älvpojke som förhäxat hennes syster. Mötet med älvpojken förändrar en hel del för henne och inte minst för honom. Vi har sagan om kungen som har en vargpojke i sitt hov och vad som händer när vargpojken får veta att kungen är hans far. Dessutom finns en sorts epilog till Tithe-trilogin i den avslutande novellen där vi möter alla våra hjältar från de romanerna.

Den novell som gett samlingen dess namn är The Poison Eaters som handlar om tre flickor som lever inspärrade i ett torn och som matas med bittra örter. De är ständigt kalla som döden och inget kan värma dem. Deras far vill gifta bort dem med tre prinsar, säger han, men flickorna misstänker något annat. De tror sig vara vapen för att döda de män de ska förenas med. En dag slutar Mirabelle att äta de bittra örter man ger dem och med tiden blir hon bara till en slöja av rök. Alice förälskar sig i en smeds lärling, smyger ut för att möta honom och kysser honom tills han dör. I sin förtvivlan bygger hon ett bål och kastar sig på det. Cecily är ensam kvar. Hennes systras andar ber henne att begrava dem tillsammans i en av friarnas trädgård. Cecily går med på det. När hon ger sig av från slottet och möter människor hör hon dem viska att hon är den levande döden. Hon inser att det är sant. Det är därför hennes systrar inte försvinner utan är kvar i sin okroppsliga form. De är redan döda. Döda av de giftiga örter som deras far matat dem med. Nu kan en enda beröring av deras hand döda en man. Cecilys far hinner ifatt henne och nu startar en resa till de tre friare som var tilltänkta för systrarna. Vid varje slott firas ett bröllop och Cecily står brud. Hur det går för Cecily, hennes andesystrar, prinsarna och den grymme fadern får ni själva läsa. Det är en fantastisk historia!

Självklart finns det många fler berättelser och jag rekomenderar novellsamlingen varmt!

BB Couture Union Square

Publicerad 2010-09-15 09:11:03 i Naglar i guld, koppar, brons,


Union Square är ett av lacken från BB Coutures samarbete med Vampy Varnish. Det är en mörk bronsbrun färg och det är väldigt fint på många sätt. Inte min favorit i kategorin (Prize Winning Mare är min absoluta nummer ett av bronslacken) men skimret är vackert!


Färgens djup beror lite på ljuset. Försöker visa det både inne, ute, i sol och i skugga. Väldigt metalliskt och skimrigt hela tiden är det men mörkare eller ljusare brunt. Jag har två lager lack och det täcker. Det tenderar att rulla droppar längs penseln så man får se upp så det inte pölar. Torktiden är helt okej och i övrigt finns inte så mycket att säga. Fint men inte fabulöst är mitt betyg.


Sminkans stash&storage

Publicerad 2010-09-15 09:03:05 i Allmänt,


Jag har ju visat förvaringslösningar förr men nu tänkte jag att jag skulle göra ett inlägg och visa mina Helmrar. Eller Helmers? Jag köpte ju en i vintras och den gillade jag. Sen köpte jag en till nu i höst med ambitionen att få plats med alla nagellack i dessa supersmarta förvaringar. Jag vet att Saint Bella knåpar ihop en Helmer på en halvtimme men mig tog det 2,5 timme, men jag gjorde det och jag gjorde det själv! Nu står de båda bröderna bredvid varandra i mitt kök vid ingången till arbetsrummet. Pappersetiketter på varje låda talar om vad som finns i dem och så kan jag ha kokböcker och katter ovanpå, som ni ser. En liten vaktkatt kanske det är, som vakar över mattes skatter? :D
Nå, låt oss inte prata mer om Helmers utsida, låt oss se vad som döljer sig i hans inre:

China Glaze

Mer China Glaze, bara kompletta höstkollektioner.

BB Couture, Orly, Precisions och några Barielle.

Nubar

Holografiska lack från ChG Kaleidoscope och OMG, OPI DS och tre stackars Nfu Oh som inte fick plats i "sin" låda.

Blandat. Här finns L'Oreal, jordana, Rimmel, Adorée, Cover Girl, N.Y. Summer, MAC, Milani... Ja, lite allt möjligt som jag inte har så många av att det blir en "riktig" samling. Eller hel låda.

Helmer nummer 2 börjar med en låda OPI blandat med China Glaze. Det måste bli så för jag har inte plats för alla China Glaze annars. Här är det bara röda, rosa och vampiga färger.

Resten av mina OPI. Lite vampiga färger finns det här med, för de fick inte plats i lådan ovanför... Hm, bara jag som förstår mig på logiken misstänker jag.

I nästa låda är det Misa och Color Club som huserar.

Och i nästa har jag mina L.A.Girls och NYX samt undanskuffade längst in i lådan, Nfu Oh. Flaskorna är så stora och klumpiga att jag blir galen. Jag tror det finns risk för att de kommer tvingas flytta till någon annan förvaring. Skokartong i garderoben kanske? Men så länge de får plats, och det är ett tag till, kan de stå och skämmas där inne i bakersta vrån.

En låda med expansionsutrymme är den med Sinful Colors och Sally Hansen. Det står ett Guppylack där också ser jag nu. Hm, den ska ju vara i "blandade lådan"...

Och längst ner har jag en nästa tom låda som också kommer bli en "gott och blandat" tror jag. Mina få IsaDora står här och mina, än så länge ännu färre, Savina. Grafittilacken längs kanten. Min Nubar-låda är helt full så det kanske blir Nubar här med vad det lider.

Det var mina bröderna Helmer det. Men nu undrar ni så klart var jag gömt undan alla Zoya? De bor i en annan byrå!

I en jättelåda, typ 3xHelmers lådor, har jag alla lack som är låga nog för att gå in. Alla mina Zoya, som ni ser, Mina UD Summer of Love, mina få Essie, Pure Ice och Diamond Cosmetics. Här finns alla mina lack i H&M platta, fyrkantiga flaskor och mina Depend. Del Sol gick in här och Viva la Diva. Det finns även några Color Club minisar.
Ja, det är mina nagellack. Alla utom de otestade för de står i en kartong på skrivbordet. När jag sitter här vid datorn når jag smidigt och enkelt alla mina lacklådor så jag snabbt kan få fram mina flaskor när det är dags att byta manikyr. Så det här är mitt stash&storage. Hur ser det ut hemma hos dig?

BYS Astro Gold

Publicerad 2010-09-14 17:29:31 i Naglar i guld, koppar, brons,


BYS Astro Gold är överraskande snyggt och bra tycker jag. Ett tag tänkte jag att det kunde vara 39 kronorssvaret på OPI Glitzerland men Glitzerland är gulare medan Astro Gold har en lätt koppartouch. Oavsett så är det lack av samma typ. De blir en metallisk foil och de känns ungefär lika när man lackar med dem.


Astro Gold kräver två lager och det är en lite kärv känsla i och med det myckna skimret. Precis samma känsla som Glitzerland eller Lucerne-tainly Look Marvelous har när man målar med dem. Astro Gold torkar snabbt, knappt så man behöver överlack, och det har en snygg, lite borstad, metallisk känsla. Jag rekomenderar det varmt! Tycker det är jättesnyggt! Tror att det är täckande nog för att användas till konaddesigner också, men jag har inte provat själv. www.sminkshop.se har lacket och det kostar alltså 39 kronor. Billigt och bra!

Aftermath

Publicerad 2010-09-14 16:11:32 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


En snabbsminkning med några riktigt bra matta ögonskuggor. Jag gjorde den här samma dag som jag provade Vampire Kiss som ni ser här. Ni vet, en på varje öga. Man får effektivisera när man är sjuk. :D

Det här är Aftermath i brunt och Hourglass Sand från Gabrielle Faust-kollektionen som finns att köpa hos Overall Beauty. Basen är GOSH! Waterproof Eyeshadow Stick i Love that Beige. Aftermath på ögonlocket och under ögat. Hourglass Sand från inre ögonvrån och på brynbenet. Mascara. Oerhört enkelt, speciellt som ögonskuggorna är så smidiga att jobba med. Trots att de är matta är de lätta att blenda och fäster utmärkt och utan att bli flammiga. Inte illa!

Man ser att mina ögon rinner. Förkylningen, ni vet. Ville bara leka lite så ni skulle få se smink och så jag skulle ha något att göra. Nu ska jag lägga mig en stund igen. Hoppas på att vara piggare imorgon.

Nubar Caymen Coral

Publicerad 2010-09-14 11:39:47 i Naglar i korall&persika,


Ska vi muntra upp oss med lite sommalack så här mitt i september? Det ligger ju en del sådant kvar i mitt arkiv. Jag behöver alla fall muntras upp för jag är sämre igen. Mer feber, mer hosta, mer ont i halsen... Blir hemma från jobbet imorgon också, vilket är jättejobbigt både för att det blir tråkigt att vara hemma länge och för att lönen tar så mycket stryk. Inte roligt alls det här. Nå, jag ska inte klaga för många har det värre. Vi tittar på det där lacket jag pratade om istället. Nubar Caymen Coral är underbart korallrött och, som nästan alltid när det handlar om Nubar, helt underbar att lacka med!


Här ser ni två lager av Caymen Coral och två lager överlack, Nubar Diamont och så Seche Vite eftersom mitt Diamont slutat snabbtorka. Formulan är som vanligt bra och det lägger sig jämnt och fint över naglarna. Ett utmärkt lack på alla sätt! Gillar man korall är det här ett ypperligt lack! Ja, hela kollektionen är faktiskt bra, tycker jag. Jag har gillat alla lacken och lyckats överraska mig själv med denna förtjusning i korall.


Ja, jag bildspammar, jag vet. Men jag gillar det som ni vet. Lite skugga, lite sol, lite olika vinklar. När Nubar släppte sin Coral Collection var jag inte så imponerad. Inte mina färger tänkte jag. Efter ett tag så började jag dock titta på lacken med större och större intresse och till slut ville jag ha den. Hela kollektionen. Emma tyckte jag skulle satsa på Cleopatra kollektionen istället, den lila, och det slutade med att jag fick hem båda kollektionerna. Den här är definitivt min favorit av dem! Det mäks väl bland annat på att jag faktiskt har gjort en sammanfattning på den här kollektionen men inte på Cleopatra. Vad tycker ni om korall? Gillar ni färgen? Jag är väl inte helt överens med Nubar om att alla lacken i kollektionen är korallfärgade men vad vet jag. Jag har inte tittat på koraller från de specifika rev som de döpt lacken efter så de kankse stämmer perfekt färgmässigt. :D 

Love Lost Karmic Knight

Publicerad 2010-09-13 21:31:17 i Emmas FOTD 2010,

Nu är jag äntligen tillbaka från min internetexil! Jag lyckades smitta min stackars dator med virus i förre veckan, vilket resulterade i att jag fick framleva några sorgliga internetlösa dagar. Som tur var kom Erik hit i helgen och pickade upp mig och datorn.Som ni nog vet var Kim som driver Overall Beauty generös nog att skicka Gabrielle Faust-kollektionen som Overall Beauty har tagit fram i samarbete med författaren både till mig och Sminkan. Även jag har alltså passat på och testat skuggor från Gabrielle Faust by Overall Beauty i helgen. Dessutom har jag swatchat alla skuggorna, men det inlägget får ni inte se idag, det försöker jag få ut imorgon. Först ut för testning var Love Lost och Karmic Knight och Hourglass sand som fick ligga som highlighter. Min sminkning var inte alls lika dramatisk som den som Sminkan la ut tidigare idag, min variant är en lite mer dagsanpassad variant. Inte för att man inte kan gå så på dagen, men ni fattar vad jag menar, eller hur?


Hyn

Foundation: Everyday Minerals Linen, formula intensive

Concealer under ögonen: MAC Studio Sculpt Concealer

Concealer i ansiktet: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Bare Minerals Beauty

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer 003
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Love Lost och Karmic Knight från Gabrielle Faust by Overall Beauty

Highlighter: Hourglass Sand Gabrielle Faust by Overall Beauty

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Face Volumizing Mascara

Läppar

Läppglans: Face BacksippaPå den inre halvan av ögonlocket ligger rosa Love Lost och på den yttre halvan ligger Karmic Knight. Ovanför dem ligger Hourglass Sand som highlighter. Hourglass sand ser supergul ut i burken, men jag tycker att den smälte ihop väldigt bra med min hud faktiskt. Vidare har jag målat eyeliner, mascara, kajal och rouge, det vanliga klabbet ni vet. För er som är nyfikna kan jag säga att så här långt så tycker jag att Gabrielle Faust-skuggorna känns väldigt trevliga. Möjligtvis kan jag som är skimmerfantast önska att det var lite mer skimmer i skuggorna, men å andra sidan så tror jag att Sanctified Snow kan bli väldigt fin som överskugga om det är just skimret man är ute efter. Nästa på tur för testning alltså...


Karmic Knight

Publicerad 2010-09-13 14:18:04 i , Eotd i svart,


Mer smink med de nya ögonskuggorna från Gabrielle Faust-kollektionen som finns nu hos Overall Beauty. Åtta nya mineralskuggor som är riktigt bra och välpigmenterade! De glider på huden som en smekning!

GOSH! Waterproof Eyeshadow Stick i färgen Love that Beige som bas. Sen är det svart kajal runt ögat som ram och därefter Karmic Knight på ögonlocket och under ögat. Den har tonats ut i vita, superskimrande Sanctified Snow. Enkelt men snyggt, tycker jag. Därefter är det bara mascara och brynskugga så var jag färdig. Väldigt bra skuggor är det. Lätta att få jämna och även lätta att blenda. Jag kan dock inte avgöra vilken färg det är på Karmic Knight. Lila-brun-svart? Väldigt användbar och snygg är den alla fall!

Klean Color Mystic Grass

Publicerad 2010-09-13 11:30:59 i Naglar i blågrönt&turkos,


Jag köpte ju några lack från Klean Color för inte så länge sedan. Testade först det i grått men så klart vill man ju ha lite klarare färger också ibland så nästa lack ut var Mystic Grass, en turkosgrön med härligt skimmer. Dessvärre kommer inte skimret fram så bra idag, en dag med regn, men ni kan kanske använda er fantasi?


Tre lager lack är det, utmärkt konsistens och helt okej pensel. Torktiden är normal med Seche Vite. Det är ett riktigt trevligt lack i en riktigt härlig färg! Mystic Grass rekomenderar jag att ni testar om ni bestämmer er för att prova Klean Color. Jag köpte mina från Le Polish Boutique och det är en säljare som jag kan rekomendera! Jag har köpt lite Zoya och Essie från henne tidigare och nu blir det kanske fler Klean Color och dessutom har hon China Glaze och L.A.Girls. En rätt rolig nagellacksbutik alltså. :D


Nubar Caramello

Publicerad 2010-09-13 06:58:52 i Naglar i guld, koppar, brons,


Nubar Caramello är ännu ett av de lack som kom i höstens kollektion Venetian Glass. Det är ett varmt gyllenbrunt lack med massor av skimmer som verkligen lyfter lacket i solen. Ni ser här hur det gnistrar i morgonsolen i mitt köksfönster! Och alla som bor i Stockholm undrar nog vilken morgonsol jag pratar om för här regnar det. Det är alltså ett arkivinlägg men det är ju ett inlägg jag vet att ni väntat på. Nu har vi bara Bronzo och Vaso kvar till sammanfattningen. :D


I skugga gnistrar det också, men får en lite annan ton:

Lite mer guld, lite mindre kopparrött. Fortfarande väldigt vackert. Caramello är en riktigt fin färg och jag tycker namnet passar den perfekt! Klicka upp närbilden på skimret. Det är verkligen tätt packat och det finns en komplexitet i färgen. Guld, rött, brunt och lite orange. Lite knäck, lite kola... Mums!


Två lager lack, torkade mycket bättre än t.ex Oro så manikyren klarade sig utan stötskador. Jag gillar det verkligen!
Ursäkta katthåret. Jag såg det faktiskt inte förrän jag redigerade bilderna och de låg ju i kameran och väntade efter att jag tagit bort lacket och ersatt med en ny manikyr.

Äntligen lite smink med Gabrielle Faust

Publicerad 2010-09-12 17:19:03 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Overall Beauty har i ett samarbete med Gabrielle Faust, en romantisk skräckförfattare, skapat en serie med ögonskuggor. Jag fick hem dem förra fredagen men förkylning och annat har satt käppar i hjulet för användandet av dem. Jag är fortfarande tokförkyld men ville verkligen få en chans att visa dem så en supersnabb sminkning blev det. Jag är rödögd och dessutom rinner ögonen, men ni får leva med det. Titta på färgerna istället för ögat är ni snälla.

Så här ser kollektionen ut. Jag har använt lila Vampire Kiss, rosa Love Lost och gula Hourglass Sand. Ni ser dem alla tre längst till vänster.

Jag hade GOSH Waterproof Eyeshadow Stick i Love that Beige som bas. Sen gjorde jag en ram runt ögat med svart kajal (IsaDora Indian Black) och sen är det lila Vampire Bite på ögonlockets två yttre tredjedelar och upp längs brynbenskammen. Rosa Love Lost på inre tredjedelen. Gult under brynet. Lite av lila Vampire Kiss under ögat och så mascara. Klart. Alla skuggorna är matta men de är ändå blendningsbara och fäster fint och jämnt på huden. Riktigt bra är de! Rekomenderas varmt!

En bild till:


Sally Hansen HD DVD

Publicerad 2010-09-12 14:23:07 i Naglar - duokromatiska,


Vi har ju tittat på rätt många duokroma lack på sista tiden så jag slänger in ett till. Dagens naglar är lackade med Sally Hansens Hi-Definition lack DVD. En duokrom skönhet i blått och lila.


Jag köpte både det här och mörkare Laser, som ni vet, och många frågade om de var så lika som de ser ut i flaskan. Enda sättet att ta reda på det är väl att prova tänker jag, så jag beslöt börja med det ljusare DVD. Vi får se om jag snart hinner testa Laser också. Det blir alla fall inte just nu för det är snart dags för mig att vila lite igen. Förkylningen är fortfarande jobbig.

Jag bildspammar väl så ni verkligen får beundra den här skönheten. Det är dessvärre en ganska skir skönhet så detta är fyra lager. Som vanligt med HD-lacken så är det lite segtorkat, säkert för att de ofta kräver så många lager. Det är alla fall supervackert och jag måste säga att det var väl värt pengarna. Inköpt på ebay, så klart.  


Inte illa, va? Visst är det ett magiskt lack! Oerhört fint skimmer och oerhört fint färgspel.

Essie Sew Psyched

Publicerad 2010-09-11 22:21:58 i Naglar i grönt,


Essie Sew Psyched var det lack från deras höstkollektion som jag föll för direkt. Vilken rolig färg! Lite grå, lite grön och ni vet ju alla att det är två färger jag gillar!


Superlätt att lacka med, torkar snabbt och täcker väl med två lager. Man kan inte begära mer. En nackdel är dock at det snabbt blir matt och repigt, trots överlack. Här ser ni det på eftermiddagen nästan ett dygn efter att jag målade på det och redan är det lite slitet. Det är helt klart ett stort minus. Även om jag oftast lackar om naglarna varje dag så vill jag kunna ha lacket lite längre. Här är det inte det att det chippar eller flagnar men även repigt och matt är ju irriterande om man tänker sig en längre tid med lacket.

Jag tänkte visa ett par bilder med min kakigröna klänning som jämförelsematerial. Ni ser att det finns en grönton men att det grå väger lite tyngre? Alla fall i mina ögon. Det är hur som helst en härlig färg som jag är glad att ha i min samling!

Zoya Wicked - sammanfattning

Publicerad 2010-09-11 16:44:02 i Nagellack - kollektioner,

Här kommer sammanfattningen av Zoyas höstkollektion Wicked. Länkar till de ursprungliga inläggen hittar ni under varje bild om ni blir nyfikna. Hoppas ni har glädje av även denna sammanfattning!

Julieanne

Edyta

Cheryl

Kym

Karina

Carrie Ann 

Så vilka blev era favoriter här? Jag är väldigt förtjust i Edyta (ni vet, för min katt heter Edit. Och det är grönt...) och i alla de röda lacken. Kym blev till min stora förvåning oerhört vacker på naglarna men alla tre har glöd och skimmer på ett sätt som bara Zoya har och bara när de är som bäst. Karina blir betydligt mörkare om hon inte har sol på sig, som här, och Carrie Ann är kanske den som är mest rosa av de tre. Cheryl och Julieanne gör ingenting för mig. De är tråkiga och ointressanta menar jag, men kanske de är perfekta för dem som gillar brunt och lila?

Sally Hansen Nail Prisms Burgundy Orchid

Publicerad 2010-09-11 16:33:02 i Naglar - duokromatiska,


Ett av de där duokromatiska lacken man bara måste älska är Burgundy Orchid. Rött och lila och superskimrigt. Det påminner om ett annat av Sally Hansens lack, Deras Magical Amethyst. De är faktiskt så lika att det inte är nödvändigt att äga båda, men nu gör jag det och det är ju helt okej för de är väldigt vackra. Att jag köpte detta beror på Alizarine Claws som visade det här för ett tag sedan och föranledde en akut craving. Burgundy Orchid finns lättillgängligt och  billigt på eBay så alla sådana cravings är lättåtgärdade. Min "vanliga" Sally Hansen-säljare hade det så vill ni också ha det så kolla in CassieCosmetics. Hm... Det finns kvar där men har ökat i pris. Nå, det kan säkert finnas hos andra säljare också. Jag betalade under 5 dollar för mitt.
.

Det här är tre lager av lacket. Färgen är alltså duokromatisk och skiftar från en blålila till en rosaröd. Oerhört fina nyanser och det guldskimmer som dyker upp i solen är definitivt inte fel!

Ser ni guldskimret? Det var inte så lätt att fånga. Om ni undrar varför så mycket av nageln är bar är det för att jag för ovanlighetens skull gav mig på att göra en clean up och använde en tops till det. Det var inte så smart. Ska man göra clean ups är det bäst att använda en liten pensel. Jag brukar sällan bekymra mig om det men vem vet, jag kanske blir mer ordentlig. Men inga tops i framtiden. :D


På detaljbilderna kan ni se både skimret och färgväxlingarna. Ni ser att den lila går mot blått i vissa ljus men är en varm rödlila i andra? Perfekt! Det här är verkligen ett magiskt lack och jag rekomenderar det varmt.


Nubar Arencia

Publicerad 2010-09-11 10:43:49 i Naglar i orange,


Wohoo! Orange! Otroligt vackert orange! Det här är ett av Venetian Glass-lacken från Nubars höstkollektion och det är lovely! Ja, man får hummerhänder, men vem bryr sig? Det är underbart!

Varmt, glödande orange! Glassfleck! Guldskimmer! Mmm!


Ni ser att det blev ett hysteriskt bildspam. Jag tycker ingen bild gör lacket rättvisa. Det är sååå vackert. Så djupt, så lysande, så... så.... arrgh! Det finns inga ord som kan beskriva det. Det är det finaste orangefärgade lack jag någonsin sett. Det är dock inte lättlackat. Det kräver tre lager, minst, och det är lite segt att torka eftersom det skrynklar sig med Seche Vite som överlack. De många lagren som jag var för snabb att slabba på ville bubbla sig på några naglar. Det är mitt fel, så klart, men det irriterar mig lite. Alla Venetian Glass verkar vara hopplösa med överlack, eller är det bara Seche Vite?   


Dagens lackskörd och så lillan med tratt på...

Publicerad 2010-09-10 14:30:07 i Nytt till lacklådan!,


Idag fick jag gå hem från jobbet vid lunch. Otroligt förkyld, feber, snuva, ont i halsen och rinnande ögon. Blä. jag som trodde jag skulle bli frisk så jag äntligen skulle kunna visa sminkningar med de nya ögonskuggorna från Gabrielle Faust-kollektionen. Nu blir det kanske inte så den här helgen heller, men tro mig, det var min ambition innan superförkylningen åter halade in mig i sitt fasta grepp.

Hur som helst, det kom lite nagellack och försökte muntra upp mig. Inköpta från eBay för mindre än en vecka sedan. Fyra av Sally Hansens HD-lack. De är ju så snygga! Sen fattar jag inte riktigt hur det rosa lyckades slinka med. Samma mystiska impuls som fått mig att skaffa Bad Kitty och I Pink I love You kanske. :D

DVD och LCD

Laser och Resolution
Jag är mest nyfiken på Resolution så klart. Grönt är alltid grönt, liksom. :D

Viveka och CC frågade hur det går med Siri och återhämtningen efter att hon förlorade sitt öga. Det finns säkert fler läsare som är nyfikna på det så jag tänkte att ni får en uppdatering. Jo, det går framåt. Hon har fortfarande plastkragen, eller tratten som jag säger, för det är ganska skört där man sytt fast ögonlocken och hon får inte klia eller gnugga på såret. Jag vill ju inte att det går upp så vi får en massa nya problem, liksom. Det har alla fall läkt fint hittills. Pälsen har börjat växa ut lite efter att den var bortrakad och hon verkar inte ha ont. Hon är gladare och piggare överlag men tycker det är jobbigt med tratten så klart. Det blir mest att ligga på favoritplatserna och ta det lugnt. I början på nästa vecka trodde veterinären att hon kunde börja vara utan kragen, så vi får se hur det blir då. Jag kommer säkert berätta mer om henne och hennes hälsotillstånd så gillar man inte katter får man nog scrolla en del även framöver. :D

Så här ser hon ut nu, lilla snuttan...
Och så här såg hon ut förra året vid samma tid. Eller okej, i oktober förra året.

Orly Winter Wonderland

Publicerad 2010-09-10 14:07:35 i Naglar i vitt, nude, beige,


Det här är ett nagellack jag hade klarat mig utan. I flaskan är det jättefint men på naglarna är det skirt. Layering alltså. Här ser ni två lager av Winter Wonderland ovanpå ett ljust rosa lack. Helt okej men inte andlöst vackert som jag hoppades. Dessutom är det hemskt att ta bort. Glittret flyter ut över fingrarna och fastnar i huden så man tror man ska få gå med glitterfingrar i månader efteråt. Tack och lov släpper de efter några omgångar remover och handtvättar, men det är inte roligt.


Winter Wonderland är del i Tis the Season från Orly i år, alltså deras julkollektion. Jag köpte tre av dem och kan inte säga annat än att Meet me under the Misteltoe är väl värd att äga men både den här och Rockin' Rocket är besvikelser.

Cinder och Museum Bronze

Publicerad 2010-09-10 06:23:46 i , Eotd i svart,


En liten uppdatering för er alla som undrar vad som hänt här på bloggen. Emma har inte gått i ide, hon har bara inget internet den här veckan. Vi får ha tålamod. Jag är fortfarande förkyld så jag vill inte sminka mig alls och dessutom har jag heft mycket jobb på kvällarna att ta hand om. Siri mår bättre men är fortfarande i tratt och lite begränsad i rörlighet av den. Ja, så är det för oss just nu. Lite snålt på sminkfronten alltså, men desto mer nagellack. För att ni inte ska överge mig helt så publicerar jag ett arkivinlägg från i maj typ, en liten sotning med kopparglitter. Jag har använt GOSH Waterproof Eye Shadow Stick Love That Beige som ögonskuggebas och så har jag även haft pigmenten Cinder från Overall Beauty Minerals och Museum Bronze från MAC samt highlightern Cream Cat från Brite Bird. 

Cinder på två tredjedelar av ögonlocket och upp på brynbenet. Museum Bronze på inte tredjedelen. Svart kajal som inliner och ram runt ögat. Highlighter under brynet. Lite kopparglittrig eyeliner under ögat som extra detalj. Ja, det var allt. Tycker det blev helt okej.

Zoya Karina

Publicerad 2010-09-09 20:42:05 i Naglar i rött,


Zoyas höstkollektion Wicked innehåller flera oerhört vackra röda. Karina är ett av dem. En kalltonad röd med det typiska och underbara Zoya-skimret.


Ni får se det i lite olika ljus här men jag lyckades inte fånga det i skugga, då ser det betydligt mörkare rött ut tycker jag. Det är alla fall helt underbart vackert. Det täcker nästan med ett lager, två för jämnhet och djup, och det har inga problem med torktid eller liknande.


Visst är det vackert! Zoya kan verkligen det här med röda skimmerlack. De har dessutom en egen stil på skimret som gör att man lätt känner igen Zoya när man ser det.

GOSH! Golden Dragon

Publicerad 2010-09-08 22:14:33 i Naglar i grönt,


Dags att bjuda på mer lack ur arkivet. Det här är från i somras när jag var på landet, som ni ser. Det är alla fall ett av de lack jag verkligen fallit för och något jag velat ha länge, länge. Kerstin som har bloggen Skimmerskuggan ställde upp och langade ett lack till mig och det är jag verkligen tacksam för. Jag älskar det!
GOSH! Golden Dragon! Perfekt namn på ett snudd på perfekt lack!


Lacket är en blandning av aquablått, grönt och guld. Färgen är verkligen vacker! Så ljuvligt skimmer, så underbara skiftningar i ljuset! Tre lager lack är täckande. Det har normal torktid men jag yckades göra hack i det då min katt satte i halsen och jag blev jätteorolig och skulle kolla att allt gick bra. Det gjorde det, men till priset av två små hack i manikyren. Det är ju inget att tjafsa om tycker jag så jag låter er få se det som det är.

En underbar nyans alltså. Ett utmärkt lack. Jag är överlycklig över det! Tack Kerstin! Och så avslutar vi med ett galet litet bildspam. Det är ju så svårt att hejda sig...

Nubar Oro

Publicerad 2010-09-08 06:09:24 i Naglar i guld, koppar, brons,


Nubar Venetian Glass är ju en kollektion med lack som har glassfleckskimmer. Otroligt vackra. Här ser ni Oro, det guldfärgade.


En rödguldig färg är det, nästan lite åt orange, med mängder av skimmer. Guld som stöter mot rött är inte bra mot min hudton men det struntar jag i för Oro är så gnistrande glad! Något jag inte struntar i är att det torkar rätt segt och att jag därför fick ett litet "dragspel" på långfingret. Det var alla fall en timme efter att jag lackat och det funkar inte så bra med Seche Vite på dessa lacken, de skrynklas liksom ihop då, alla fall när jag testat, så det kankse inte är så konstigt att det gick segt... Hur som helst, efter dragspelet så drog jag på Seche Vite och då var det yttorrt nog för inte skrynkla sig men det gick inte att rädda det som jag redan förstört.


Vackert är det alla fall, speciellt i solen. Okej, guld av den här typen är kanske inte det snyggaste på mig och jag tröttnar rätt fort, men jag tycker ändå det är snyggt och roligt att ha ibland, en kortare tid eller som speciell accent om man matchar något. Har man varmare hudton eller är mörkhyad tror jag detta blir supervackert!Zoya Kym

Publicerad 2010-09-07 20:00:02 i Naglar i rött,


Okej mina vänner, nu ska ni få höra hur det ligger till här på bloggen. Emmas internet har lagt av temporärt så hon är ute ur leken. Jag har inte haft smink sen boktemat, dels lite förkyld dels ingen tid alls känns det som. Alltså inget sminkinlägg idag heller. Jag vet att ni kroknar på alla dessa nagellack men nu blir det så här ett tag.

För er som vill veta hur det går för Siri kan jag berätta att vi idag varit hos veterinären på återbesök och hon ska ha tratten en vecka till men läkningen går bra. Hon är lite deppig över att behöva ha kragen, svårt att röra sig och ha ett vettigt synfält så klart, vilket ju inte direkt förbättras av att hon bara har ett öga nu, men hon är piggare i alla fall. Och idag fick hon ju åka bil och det är ju himla roligt. ;D

Tillbaka till det vi har att bjuda på, ett av höstens nagellack plockat ur akivet som är rätt översvämmat av lackinlägg just nu. Alla Wicked-lacken ligger swatchade och klara, så de kommer vartefter och de flesta av Venetian Glass finns också klara. Säg till om det är något ni är extra nyfikna på.

Zoya Kym är min favorit från Wicked-kollektionen och ändå misslyckades bilderna så kapitalt att man inte kan se hur fint det är... En udda röd, mellan varm och kall, mellan mörk och ljus. Superskimrande och lättlackad. En perfekt höströd.

Lacket är opakt efter två lager, torkar fint och fort och som sagt, skimret är enastående. Det är verkligen helt underbart. Överlacket sabbade dock just den här manikyren så lacket byttes rätt snabbt ut mot Karina i samma kollektion. Överlacket hade tjocknat och blev till sega, trådiga klumpar istället för att flyta ut fint. Ja, ni ser hur illa det ser ut. Jag ska absolut bära det här lacket snart igen och om jag får bättre bilder då kommer ni absolut få se dem. Ni får tro mig på mitt ord, det här är ett väldigt, väldigt snyggt rött lack!

Nubar Vino

Publicerad 2010-09-07 05:51:16 i Naglar, vampy,


Bildspam! Jag älskar det här lacket och det är så värt ett megainlägg med tusen bilder så det får det nu!

Nubar Vino från Venetian Glass kollektionen blev först ut för mig att prova. Redan i flaskan är färgen magnifik och det fortsätter den vara även på naglarna. Det är en djup, kall vinröd med massor av glass fleckskimmer. Oerhört vackert! Så levande färg och ändå så djup!

Det ni ser är tre lager lack och kontollen på det är bra men det känns lite, lite kärvt och det funkar dåligt med Seche Vite som överlack. Seche Vite drar gärna med sig lacket nämligen så det blir dsom dragspel. Gäller även Verde och Rosso kan jag tala om, för de är också testade nu. Lacket torkar rätt snabbt ändå så man kan klara sig utan överlack om man har lite tålamod. Det har inte jag men om lacket får bli relativt torrt först så funkar Seche Vite igen, det är bara när man gör "som vanligt" och kör överlacket omedelbart efter lacket som det sunkar ihop.


Visst är det vackert! Mitt vackraste vinröda! Nubar gör helt fantastisk lack och det här är verkligen det bästa av det bästa!

Jag bar det här i två dagar. Att jag tog bort det beror inte på slitage, det såg ut som på bilderna ni ser här, utan på att jag ville testa fler färger. Det här är verkligen så magiskt vackert att jag inte alls tröttnat på det, men som sagt, flera ville se Rosso och Verde så jag kände att jag ville prova dem också. Och så kom fler lack på posten. Ni vet, det är fullt i otestade lådan nu... 


Just nu, i denna stund, känns detta som höstens allra vackraste lack! Visst är det underbart! Älskar ni det inte ni med? Jag är alla fall helt förälskad i det! 

Klean Color Charcoal

Publicerad 2010-09-06 17:39:03 i Naglar i svart, grått, silver,


Klean Color är ett för mig nytt nagellacksmärke som jag hittade hos nya favorit-eBaysäljaren Le Polish Boutique. Jag har köpt lite Zoya och Essie där innan men som sagt, det finns fler spännande märken och det är en jäkligt trevlig säljare. Hur som helst, det blev fyra lack från Klean Color och först ut att testas är detta, Charcoal.  


Namnet säger väl det mesta om färgen. En mörkt grå med skimmer. Superläcker färg som torkar lite semimatt men får fantastisk lyster med överlacket jag också köpt från Le Polish Boutique. Det är OutTheDoor, ett överlack jag hört massor om och som jag nu testar för första gången.


Lacket igen, tillbaka till lacket! Det är pigmenterat och täcker väl med två lager, kanske skulle ett tjockare lager räcka? Det är bra pensel, det är lite roliga flaskor och jag älskar färgen! Jag är jätteförtjust i den här lite varma grå som lutar mot svart. Det är ju så att jag gillar varma grå nyanser och här är mitt första mörkgrå med värme i. Det spelar i samma liga som exempelvis eviga favoriten Eartward från Misa men den är brun och inte grå som den här i basen. Ja, vad mer kan jag säga? Kolla in Klean Color hos Le Polish Boutique!

China Glaze Vintage Vixen-sammanfattning

Publicerad 2010-09-05 21:44:37 i Nagellack - kollektioner,

Tamtadatam! En sammanfattning av ännu en av höstens kollektioner! Härligt va? Jag vet att jag inte alltid gett er sammanfattningar men en del kollektioner hittar ni i den här kategorin, mest Nubar tror jag. Jag ska försöka peta ihop sammanfattningar även av de kompletta kollektioner jag har som inte sammanställts tidigare. Det är väl några från Zoya kan jag tänka mig och Retro Diva och Rodeo Diva. Jag vet inte om ni är intresserade men jag vill gärna ha dem samlade för min egen skull. Ja, och nu är det alltså dags för Vintage Vixen. En av höstens bästa kollektioner. Under bilderna finns länkar till de ursprungliga inläggen med fler bilder och så.

Jitterbug

First Class Ticket

Midnight Mission

Emerald Fitzgerald

Bogie

Hey Doll

Riveter Rouge

Foxy

Going my Way?

Ingrid

Classic Camel

Swing Baby

En fantastiskt fin kollektion och jag ångrar inte att jag köpte dem alla. Okej, alla är inte superfavoriter men de är vackra, användbara, lättlackade och några av dem unika. Vilka är era favoriter? Jag älskar Riveter Rouge, Foxy, Swing Baby, Midnight Mission, Bogie och Ingrid och Classic Camel. Oj, det är nästan alla... :D

China Glaze Jitterbug

Publicerad 2010-09-05 21:37:57 i Naglar i svart, grått, silver,


Jag tänkte slänga ut det sista av lacken från Vintage Vixen så jag kan visa sammanfattningen av kollektionen och gå vidare med att visa Wicked och Venetian Glass. Det här är alltså inte dagens lack men kan väl ändå ses som aktuellt? ;D

Jitterbug är det stålgrå lacket ur China Glaze Vintage Vixen. Det påminner om OPI Lucerne-tainly Look Marvelous men är något ljusare. Snyggt det med men LLM är nog min vinnare av dem båda vad gäller färg. Fast ärligt talat, skillnaden är inte dramatiskt stor. Jitterbug är dock opakare och lättare att måla med.


Två lager lack, enkelt att applicera och med god torktid. Inget problem alltså. Alla Vintage Vixen har varit härliga på det sättet. Utmärkta lack! Dessa borstade stållack är också favoriter för mig, jag är förtjsut i grått och silver och gillar det här lite gunmetalgrå. De får gärna vara många i min samling.

Zoya Remove+ 3-in-1

Publicerad 2010-09-05 18:54:48 i ,


Som idog nagelbloggsläsare har jag mången gång hört att Zoya Remove+ skulle vara den ultimata removern. Självklart ville jag testa själv så jag beställde en liten flaska av den från Le Polish Boutique som är min senaste favoritsäljare på eBay. Hon har flera varianter på Remove+, bland annat den här lilla rackaren som är en 3-in-1 och dessutom doftar lavendel. 

Flaskan är förseglad så ingen remover kan läcka ut i frakten. Mycket smart! Det här är den minsta flaskan på 60ml men den är förhållandevis dryg faktiskt. Jag har ju använt den nu, vilket inte var fallet när jag fotade, men om jag inte provat kan jag ju inte recensera. ;D

Den är ganska dryg, mindre än en fjärdedel av flaskan har gått efter kanske fem-sex manikyrer varav flera med glitter. Rätt okej tycker jag. Den doftar faktiskt lavendel också. Det är bra! Den svider inte, fingrarna känns inte uttorkade och lacken försvinner rätt lätt. Vill man som jag köpa en provflaska och känna efter om alla de amerikanska nagelbloggerskorna har rätt så kostar den $3.99 i den här storleken. Jag kan absolut tänka mig att köpa den här igen men jag vill gärna testa Emmas nya favoritremover också och se om den är likvärdig. Normalt använder jag ju, som ni vet Ciens remover från Lidl, men den har börjat svida lite när jag använder den så jag letar alternativ. Inte ett heltidsbyte men att växla mellan varannan gång kankse. De jag testat hittills är denna, H&M:s blå, acetonfria och Sally Hansens blå för känsliga naglar ochDepends dip-in. De båda förstnämnda är mindre dryga än denna kan jag säga, men så klart lättare att få tag på. Depends Dip-in svider dessvärre på samma sätt som den från Cien. Förhoppningsvis är det här med svedan övergående så jag kan använda Cien med glatt humör igen, men till dess så testar jag alltså lite annat.

BYS Jaded Jet

Publicerad 2010-09-05 09:24:03 i Naglar i grönt,


Dagens manikyr kommer här! Jag är kär!! BYS är ett för mig nytt nagellacksmärke och jag köpte på mig en hel hög av deras lack. Det första att testas är detta, Jaded Jet. Vilken skönhet!


Mörkt grönt med blå underton, turkost skimmer och gröna glitterpartiklar. En ren dröm vad gäller färgen! Älskar det! Det är oerhört opakt och dessutom tjockt i konsistensen vilket gör det svårmålat, men det är värt det. Det räcker med ett lager, problemet är att få det att jämna ut sig snyggt på nageln men det verkar faktiskt som att det sakta flyter ut och blir slätt och jämnt under torkprocessen. Ett lager Seche Vite använde jag. Funkade utmärkt.


Färgen är väl värd lite extra jobb, tycker jag, och dessutom är detta riktiga budgetfynd! Yay för det! Jag tackar Zizzie så mycket för tipset!

Jag blev påmind av Nailtastic att inkludera lite inköpsinfo. Jag köpte mina på Sminkshop.se för 39 kronor styck. Lysande pris!


Zoya Julieanne

Publicerad 2010-09-05 07:58:22 i Naglar i lila,


Zoya Julieanne är den lila i höstkollektionen Wicked. Jag är kräsen när det gäller lila, få vinner mitt hjärta, och Julieanne lyckas inte heller. Jag tycker det är rätt trist faktiskt.


Mörklila med magentafärgade glitterpartiklar. Inte speciellt spännande. Två lager räcker. Torktiden är okej med ett lager Seche Vite. Det är inget att klaga på mer än att det är trist. Trååååkigt!

China Glaze Awakening 2010

Publicerad 2010-09-04 12:46:33 i Nagellack - kollektioner,


Mummy May I är det lila glitterlacket i China Glaze Halloweenkollektion Awakening. Ett väldigt trist lack om jag får säga min mening. Grova glitter som trots att jag har tre lager överlack här ändå ser gropigt och gruffigt ut. Usch.

Mörklila med magentafärgade gitterkorn. Två lager lack och tre lager överlack alltså. Ändå inte slätt.


Ick-a-Body är ett kopparfärgat glitter som helt klart är betydligt snyggare än det lila. Det här krävde tre lager lack men överlevde med ett lager överlack och ytan är då inte helt slät men acceptabel.

Lacket får mig att tänka på bärnsten. Det är helt underbart fint i vissa vinklar men det är för tjockt för min smak. Jag tror det kommer funka som layeringlack över brunt eller guld eller orange.


Zombie Zest är ett olivgrönt lack med glitter som påminner mycket om It's Not Rocket Science från Orlys Cosmic Fx-kollektion. Det är lite gulare i tonen dock. Tre lager täcker och det är rätt slätt direkt så ett lager överlack funkar utmärkt. Det har alltså en annan, "tunnare", konsistens än de andra, grövre lacken. Helt klart favoriten i samlingen.

I vissa ljus får man se en liten aquablå flash men mest är det varmt olivgröna toner.


Lite nytt

Publicerad 2010-09-04 12:29:04 i Nytt till lacklådan!,

Lite nyheter ramlade in i brevlådan i veckan. Bland annat dessa nagellack:

Hela Zoya Suede-kollektionen från en höst för länge sen... Jag är sjukt svag för Zoya och gillar att jag hittat en säljare som har kompletta kollektioner till salu även från tidigare år.
http://stores.ebay.com/Le-Polish-Boutique är säljaren och hon har massor av roliga lack från Zoya, Essie, L.A. Girl och annat. Ett märke hon har som jag aldrig testat är Klean Color. Självklart ville jag prova dem!

Har ni testat Klean Color? Färgerna ser fantastiskt fina ut i flaskorna! Jag tror jag tänker börja med den i grått men jag är öppen för förslag!

Annat som kommit på posten är ögonskuggor från Overall Beauty Minerals. Hela den nya kollektionen av färger som skapats tillsammans med författaren Gabrielle Faust! Det är Kim på Overall Beauty som varit vänlig nog att skicka hela kollektionen till mig och jag är väldigt tacksam för chansen att få prova dem!

Gabrielle Faust skriver böcker med "övernaturliga romanser", vampyrer och annat mysigt och hennes stil går hand i hand med hennes böcker. Sotiga, dramatiska makeuper i mörka färger. Det ska bli så spännande att testa Gabrielle Faust-kollektionens färger. Emma har också ett set så det blir spännande att höra om vi upplever dem lika.


Förutom detta så kom China Glaze Halloween-kollektion som jag beställt från Trans Design. För ovanlighetens skull belv det ingen "tull" och paketet kom rätt snabbt för att vara TD, ca en vecka tror jag det tog. Jag är positivt överraskad men har man tålamod att vänta tills kollektionerna kommit upp på 8ty8 är det fortfarande dem jag rekomenderar som återförsäljare. Hur som helst, den kollektionen var jag så nyfiken på att jag var tvungen att swatcha dem så det kommer snart upp bilder på dem med.

China Glaze Going my Way?

Publicerad 2010-09-04 08:47:09 i Naglar i brunt,greige,beige,


Det bruna lacket Going my Way? från Vintage Vixen är det sista ut när jag provar dem. Det är så klart vackert, det är det, men kanske inte min favorit i kollektionen.


En varm brun med massor av kopparskimmer som mest kommer fram i solsken. Lättlackat, kräver tre tunna eller två kraftigare lager. Det funkar alltså bra på alla vis men känns inte så unikt. Ett snyggt brunt lack om man vill ha ett till samlingarna. Inget fel alls på det. Jag kommer använda det igen när jag känner för brunt.

Orly Cosmic Fx sammanfattning

Publicerad 2010-09-04 08:39:09 i Nagellack - kollektioner,

En liten sammanfattning av Orlys höstkollektion Cosmic Fx kan väl vara på plats? Fler bilder på varje lack finns i deras respektive inlägg men ibland vill man ju se alla på en gång. Det här var ju en magiskt vacker kollektion och flera av lacken fick omedelbar favoritstatus, så som Space Cadet, It's not Rocket Science, Halleys Comet och Lunar Eclipse. Vilka gillade ni bäst?

Space Cadet

Galaxy Girl

Out of this World

It's not Rocket Science

Halleys Comet

Lunar Eclipse

Radiant Shadows av Sminkan

Publicerad 2010-09-03 14:25:29 i Boktema 2010,


Emma var inte helt nöjd med sin tolkning av Radiant Shadows och likadant är det för mig. Jag inspirerades av omslagets lila och röda toner och ville ha en sotning för att visa skugghovet, men... ja, det blev inte så snyggt helt enkelt. Synd, för boken är underbar. Inte nog med att sminket blev sådär, bilderna blev kassa också.

Det är alla fall en helt vanlig sotning i svart som sedan fått överläggningar i rött och lila. Basen för alltihop är GOSH! ögonskuggestift och hela ögat fick en ram av Indian Black inliner kajal från IsaDora. IsaDora borde fasen sponsra mig med pennor, tycker jag, för jag älskar dem! Använder ju jätteofta deras kajaler som helt klart är i samma klass som MUS och MAC och allt vad man kan komma på. Indian Black är en av mina favoriter i svart och den håller sig på plats hela dagen. Jag brukar bara skriva svart kajal när jag gör mina sminkningar och då är det rätt ofta denna. Denna eller MUS svarta som jag också älskar och köper nya av stup i kvarten. Nog om detta. Den svarta ögonskuggan är från Brite Birds trioskugga Sminkans Sabina. Den är underbar den med! Perfekt att jobba med. Den ligger på hela ögonlocket. Sen har den fått en överläggning med Brite Birds Purple Chopper och Pure Luxe Molten. Highlightern är Makeupcosmetics Magic Copper. Alla skuggorna är alltså superbra och jag borde inte misslyckats. Problemet uppstod faktiskt med lösögonfransarna som inte ville fästa. Limmet har blivit gammalt och jag fick hålla på rätt länge innan jag fick till det. Fransarna är för övrigt från Red Cherry.

Nå, förhoppningsvis tyckte ni alla fall det var kul med lite boktema. Det hängde på ett hår att vi skulle få till det den här veckan. Nästa vecka kan bli tight också eftersom Siri har veterinärsbesök på tisdag och vi egentligen vill ha temat på onsdagar. Men med lite tur kan jag fixa i helgen, bara jag hittar listan med böckernas turordning. ;D
Imorgon ska ni få se alla nya fina nagellack och ögonskuggor som ramlat in i brevlådan under veckan. Och massor av nagellack!


Radiant Shadows

Publicerad 2010-09-03 05:52:48 i Boktema 2010,

Min tolkning av denna veckas boktema bygger på en ganska bokstavlig tolkning av boktiteln, radiant shadows. Först tänkte jag göra en sotig, eller skuggig sminkning, men sen bestämde jag mig för att addera lite strålglans till skuggorna. I botten är det alltså en sotning med svarta och grå skuggor, men ovanpå dessa skuggor svepte jag några olika skimrande highlighters, ni vet såna som är nästan vita i burken men som har ett färgat skimmer. Jag har länge varit sugen på att testa hur det skulle funka att använda såna skuggor som överskuggor och nu gjorde jag alltså slag i saken. Efter mitt genomförande tycker jag fortfarande att idén är rätt bra. Dock fäste de olika skuggorna lite olika mycket ovanpå de andra skuggorna och vilken skugga som låg under spelade också stor roll. Ingen superhit här alltså, men jag tror att det kan gå att göra på ett bättre sätt, i alla fall när jag har mer tid och energi.

Hyn
Foundation: Elemental Beauty Soft Focus Sunshine

Concealer: MAC Select Cover Up NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Duo Love Rock
Ögon
Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Everyday Minerals Black, MAC Knight Divine, Makeupcosmetics July, Woman, May och April

Highlighter: Brite Bird Light Lupin

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: Face Volumizing Mascara

Lösögonfransar: Ardell Hotties

Läppar
Läppglans: Glittrigt rosa från Golden Rose

 

Radiant Shadows av Melissa Marr

Publicerad 2010-09-03 05:51:21 i Boktema 2010,

Den här veckan tolkar vi Radiant Shadows av Melissa Marr i vårt boktema. Radiant Shadows är den fjärde boken i Melissa Marrs serie om vinterhovet, sommarhovet, höghovet och mörkerhovet och deras regenter samt deras vänner och fiender. Denna serie är utan jämförelse den populäraste i vårt boktema, i alla fall vad gäller antal gånger de har fått dyka upp i boktemat. Varje bok har nämligen tilldelats ett eget tema. Därmed inte sagt att det är våra favoritböcker på andra plan. Men det passar ju bra att vika ett boktema åt dem när det kommer en ny bok och det är väldigt bra böcker.

I den här boken får vi stifta närmare bekantskap med Ani. Hon är dotter till en mänsklig kvinna och Gabriel, mörkerhovets konungs högra hand. Ani är mycket speciell, även för att tillhöra mörkerhovet, hon kan nämligen inhämta energi både genom känslor och via beröring, vilket gör henne tämligen unik. Tyvärr är pappa Gabriel ganska beskyddande, vilket resulterar i att Ani ständigt känner sig utsvulten.  Mörkerhovets tidigare konung Irial ser Ani både som sin familj och som ett verktyg för honom att kunna föda sitt hov och han experimenterar med möjligheterna till att kunna utvinna energi ur Ani för mörkerhovets räkning.

 

Så en dag möter Ani Devlin, en underskön alv, skapad av höghovets drottning Sorcha och hennes syster Bananach, även refererad till som krig och kaos, för att skapa en slags balans dem emellan. Ani faller såklart för Devlin, och han också för henne. Vad Ani dock inte vet är att Devlin har känt till hennes existens under mycket lång tid, han var nämligen  närvarande när hennes mamma blev mördad. Även Devlin kan se att Ani är mycket betydelsefull och om han inte själv fattade det så har han en vän Katherine Rae O’Flarhety som kan vandra i drömmar och se fördolda ting och på så sätt har insett Anis betydelse. Tillsammans ger sig Ani och Devlin ut på en gastkramande färd som för dem rakt in i hjärtat av Fairie i deras strävan efter att skapa balans mellan de olika hoven. Självklart får vi även möta karaktärerna ifrån de tidigare böckerna, även om Ani och Devlin är de karaktärer som det ligger mest fokus på i denna bok.

 

Radiant shadows förefaller nog vara en ganska rörig bok efter min lilla sammanfattning.  Jag skyller på att jag är ut boktemagängorna, jag har inte skrivit ett enda bokinlägg på månader. Det är hur som helst en väldigt bra bok. Gillar du den här typen av fantasy kommer du att tycka mycket om denna bok, även om den inte på långa vägar är lika bra som Ink Exchange, som enligt mig och Sminkan är Melissa Marrs verkliga storverk än så länge. Avslutningsvis kan jag berätta att Wicked Lovely-serien ska komma att omfatta fem böcker, och jag längtar efter den sista med bitterljuv förtjusning. Det är underbara böcker, för mig hade hon gärna fått skriva ytterligare fem, även om jag vet att Sminkan som inte är en vän av långa serier inte delar min åsikt.

BB Couture for Men "Ceremony"

Publicerad 2010-09-02 18:39:28 i Naglar i grönt,


Vad säger ni om att få ännu ett lackinlägg idag och dessutom med ännu ett unikt grönt lack från BB Couture, Ceremony. Det här är ett lack som påminner mig en aning om Dress Rehearsal från samma kollektion men har en aquabas istället för en grå bas. Ja, båda har ju en grön bas så klart men med en lutning mot aqua respektive grått. Ceremony ser alltså betydligt grönare ut i flaskan.
Det är grönare också, men ändå finns det ett par gemensamma nämnare.

Båda är ganska skira och kräver tre lager. De börjar strimmigt men slätar ut sig på andra lagret men behöver alltså tre för full täcking. De är väldigt lika i formula alltså, även vad gäller lackningsegenskaper, konsistens etc.


Det finns samma tendens till penseldragsmärken med Ceremony som med Dress Rehearsal, men inte lika tydliga. Samma skimmer dessutom, i guld, aqua och lila.
Jämförelse:

Dress Rehearsal till vänster och Ceremony till höger.
Ganska lika va? Men inte så lika att de är utbytbara. Det ena är tydligt grått och det andra tydligt aquagrönt, som jag redan sagt tjugo gånger. Den lite blågröna tonen framträder ännu tydligare i Ceremony om man har handen i indirekt ljus. Ser ni?

Och en jämförelse med Dress Rehearal i liknande ljus:

Olika men ändå lika.

China Glaze First Class Ticket

Publicerad 2010-09-02 07:28:41 i Naglar i lila,


Ännu ett lack från arkivet och ännu ett av dem jag endast burit en kort stund. Vi kan väl säga att jag swatchade så låter det bättre. China Glaze Vintage Vixen är ju en superläcker kollektion av underbart vackra lack. Här kommer äntligen det lila i gänget, First Class Ticket. Inte min favorit i kollektionen och inte heller min favorit av China Glaze lila lack men det kan inte tas ifrån den att den är snygg!


En mörklila som inte är för mörk. Man ser tydligt att den är lila alltså så den är inte som t.ex Midnight Ride som tippar över mot svart. Formulan är helt okej. Två lager ger full täckning. Det torkar bra. Det finns inget negativt att säga. Ändå känns den lite tam bland syskonen i skaran. Den är heller inte så glowig som vissa av China Glaze lila lack är, och jag tror det är det jag saknar. Let's Groove, Stella och dem är så mycket glossigare på naglarna. Kanske hade det behövts ett tredje lager? Sen är ju jag väldigt svag för de varma lila som alltså har en högre andel rött i sig. First Class Ticket är en blåtonad lila. Inte så blå att man inte ser att den är lila, men fortfarande kall i tonen. Det älskar jag i rött men som sagt, mina favoriter bland lila lack är varma.

vad tycker ni? Har ni skaffat First Class Ticket?

Orly Rockin' Rocket

Publicerad 2010-09-02 07:25:12 i Naglar, vampy,


Vill ni se mer Orly? Med tanke på att Nail Mail har dem den här månaden så kan jag ju visa även detta. Det vita ur samma kollektion är så skirt att man måste ha något under det om man ska använda det så det får ni vänta med. Det här hade jag inte heller många minuter. Orly Rockin' Rocket är ett av lacken ur deras julkollektion, Tis the Season. Ett vinrött lack med guldskimmer. Så här ser det ut i solen. Ganska blah...


Jag hade absolut hoppats på mer än detta. Det känns riktigt mjäkigt. Den vinröda basen är ganska blek, guldskimret är inte så iögonenfallande. Nej, det här är verkligen ingen hit i min bok.

I skuggan ser det kallare ut men blir dessutom flackare och tråkigare i färgen. På plussidan har vi att det är lättlackat som sjutton. Ett lager är nästan nog men vill man ha mer djup i färgen behövs två. Här är det två lager samt Seche Vites överlack. Tvivlar på att jag kommer använda det igen.


Orly Cosmic Fx Out of this World

Publicerad 2010-09-01 07:26:17 i Naglar i lila,


Orly Cosmic Fx är ju höstens häftigaste kollektion. Det är massor med magiska lack och Out of this World är ett av dem. Det är dock det jag kanske tycker minst om i kollektionen.


Det är ett mörklila lack med lila och guldfärgat glitter i. Det finns en antydan till duokromatisk skiftning men den är inte fullt utvecklad. Inte på mina naglar alla fall. Färgen är snygg men inte alls lika unik som t.ex Space Cadet eller Galaxy Girl.

Det är tre lager lack, det torkade normalsnabbt och gav mig inga problem. Fint men knappast "out of this world". Mer ett snyggt mörklila med två olika färger på glittret. Det känns helt enkelt inte lika unikt som vissa av de andra lacken och när det handlar om lila vet ju alla fall Emma hur svårt jag har att falla sådär handlöst. Jag har några lila favoriter som jag verkligen älskar men detta kommer inte kvala in på den listan. Tyvärr.


Men det är snyggt ändå. Alla lack måste ju inte vara sådär andlöst fantastiska. Man kan ju uppskatta även en medelsnygg lila och jag kan se mig själv använda det igen. Kanske inte ofta men alla fall någon gång.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela