Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad för april 2011

Publicerad 2011-04-30 23:55:00 i Kavalkad,

Här kommer en tidsinställd liten kavalkad för nu är april slut. Tiden går så fort och det är så mycket man vill men inte riktigt hinner med. Smink verkar jag inte riktigt hinna med till exempel. Här är de nio sminkningar ni fått se denna månad och min favorit är den kycklinggula. Jag har alla fall köpt en ny foundation så jag kan inte skylla på det längre när jag sminkvägrar. ;D
1.
2.
4.
Emma har också fullt upp men det hon gjort denna månad är verkligen vackert. Två höjdarsminkningar från henne alltså.
1.

China Glaze Blue Iguana

Publicerad 2011-04-30 17:11:32 i Naglar i blått,


Igår, när jag hastigt och lustigt fick lacka om från Senorita Bonita till Electric Pineapple hade jag redan bestämt att Blue Iguana skulle vara dagens manikyr. Den är så vacker i flaskan att man nästan tappar andan. Den är lika vacker på nageln ska jag säga, och den hade inte samma problem som glassflecklacket Senorita Bonita. Den här är ett blått jellylack med turkost och lila glitter i som ger det en duokrom effekt som jag tyvärr inte lyckas fånga på bild och en närmast foillik finish. Så glittrig!

Fantastiskt vackert! Blått, turkos och lila i härliga övergångar och skiftningar. Det torkade på under en timme, segare än Electric Pineapple men snabbare än Senoritan. Jag slapp hack och andra problem med manikyren och kunde alltså ha det jag planerat ikväll. Hurra för det!


Jag önskar det lila skulle synas på bilderna men tyvärr är det bara det turkosa och blå som vill fastna. I vissa ljus påminner det om OPI Magic men egentligen är de inte så lika. Det här är mycket mer turkost.
Jag har haft tre lager av lacket på mina bilder och det ger ändå VNL i vissa ljus men jag bryr mig inte. I de flesta fall ser man inte var den fria tippen börjar men i solen framträder det tydligt.
Jag gör ett sista försök att visa lila toner här nedan. Ser ni dem?

Valborgssmink

Publicerad 2011-04-30 16:44:50 i Sminkans EotD,


Här kommer dagens smink! Jag valde att ha blått ikväll. Det är lite matt mörklått från Coastal Scents Hot Pots, lite Jazzy Blue från Pure Luxe och lite Parad-ice från Brite Bird, blå kajal från Tigi, lå eyeliner från IsaDora och blå linser från Focus. ;D
Basen är Face Eye Fix och skuggorna är placerade som vanligt så jag orkar inte skriva om det. Varför blått? Jo, jag målade om naglarna med Blue Iguana och ville matcha.

China Glaze Electric Pineapple

Publicerad 2011-04-30 11:41:26 i Naglar i gult,


Igår när jag fick hem island Escapes så valde jag ju den mest lockande av dem, lila Senorita Bonita. Den fick ni se på bild igår, tack och lov innan den helt förstörts av hack och märken. Den torkade nämligen inte på de tre timmar jag försökte bära det. Det slutade alltså med att jag lackade om naglarna med ett av krämlacken från samma kollektion, Electric Pineapple, medan jag tittade på Komissarie Frost på TV. Aningens katthår i manikyren alltså, men vad sjutton, den torkade alla fall och jag älskar färgen!

Här ser ni den i morgonsolen när jag var ute och pysslade med min "kryddträdgård" på balkongen. Underbart smutsgul med en liten anstrykning av grönt, ungefär som Fiercely Fiona från OPI. FF är något mildare i tonen men de är helt klart kusiner. Jag har sett swatcher på nätet där denna sett mer grön ut och jag kan berätta att den såg mer grön ut även på mig när den var helt nylackad. När lacket torkade och härdade blev färgen mer och mer gul. Få inte en chock alltså om det ser lite mer grönt ut när ni precis målat med det.

I indirekt ljus ser ni det på bilderna här. Jag är väldigt förtjust! Dels matchade det min nya sommarklänning perfekt (vit med blommor i den här färgen, helt olikt mig...) och dels är den helt i linje med min passion för gult som ju inleddes förra året. Jag hade bara ett gult lack 2008 men nu har jag säkert 20. :D
Superfina egenskaper, det här är två lager med viss VNL synlig men inte så det stör mig speciellt mycket. Det torkade snabbt med ett lager SV och det var lätt att måla med. Jag gjorde alltså detta i TV-fåtöljen med en katt i knät och det ser inte värre ut än vanligt.

Nya lack i samlingen!

Publicerad 2011-04-30 10:54:24 i Nytt till lacklådan!,


Wohooo! Paketfrossa! igår fick jag ju hem Island Escapes och idag kom mer lack till samlingen! Här ser ni dagens skörd. Flera gamla fina Misa som jag länge funderat på och så lite NYX och L.A.Splash.

Fantastiskt fina glitterlack, eller vad säger ni? Jag älskar glitter när solen skiner!

Color Club Alter Ego 2011, sammanfattning.

Publicerad 2011-04-30 09:02:40 i Nagellack - kollektioner,

Mer kollektionssammanfattningar kommer här. Eller en till alla fall nu på morgonen. Jag ska snart iväg och hämta ett paket på posten. Får se om det är min dublett av Spring Gardens eller något annat, men sannolikt är det nagelrelaterat. ;D

Nu till inlägget. Det är Alter Ego från Color Club som blir dagens andra kollektion att visas upp. Jag har inte alla lack i denna kollektion men bestämde att visa de jag har i ett sammanfattande inlägg. Skadar ju inte i alla fall. Alter Ego kollektionen kom på vårvintern, tror jag, 2011. Det var sex lack i den, jag köpte fyra.

Lacket med samma namn som kollektionen, Alter Ego, påminner i finishen om Zoyas Sunshinekollektion. Super sparkly glittrig foil!

Ulterior Motive. Superfin rosa med blå flash.

Alias. Extremt läcker lila och grön duokrom.

Och slutligen metalliska Masquerading.

Jag rekomenderar varmt alla fyra av dessa lacken!

Misa Wishes - sammanfattning

Publicerad 2011-04-30 08:49:00 i Nagellack - kollektioner,

Lite sent på säsongen men äntligen kommer den, sammanfattningen av Misa Wishes. Wishes var en av två kollektioner som släpptes av Misa nu i vår och den enda jag köpte något från. Jag köpte dessutom alla. Det kändes som en annorlunda och fräsch kollektion med sina bleka, nästan isiga, pasteller och så det lite annorlunda skimret. I flaskorna såg lacken rätt transparenta ut men på naglarna täckte de flesta väl redan efter två lager. Undantaget var Whimsical Wish som nog är tänkt att vara transparent. Lacken har ett mycket specielt skimmer. Det är lite som att skimret är supertätt men i en transparent bas så att täckningen endast utgörs av själva de små skimmerpartiklarna. Förstår ni hur jag menar? Det är definitivt den stora behållningen med lacken. Jämför gärna den här kollektionen med den direkt under i samma kategori, Nubars Spring Garden, så har ni en annan take på de väldigt vitbaserade pastellerna.

Genie in the Bottle

Touch the Rainbow

Pixie Princess

Whimsical Wish

Fountain of Youth

Never Say Never

China Glaze Senorita Bonita

Publicerad 2011-04-29 19:02:22 i Naglar i lila,


Hej! Minns ni att jag för några dagar sedan berättade att mitt paket från 8ty8 med Island Escapes fastnat i tullen? Nu är de alla fall här och jag har testat det första, Senorita Bonita. Det blev ett bildspam då färgen är svår att fånga då den skiftar mycket beroende på ljuset.

Det är ett glassflecklack, glassflecks i rosa, och färgen är en rödtonad lila. Det ni ser är tre mycket tunna lager och då täcker det väl. Dessvärre är det samma problem som jag brukar ha med China Glaze glassflecklack. Det är mer än tre timmar sedan jag målade med det och det är fortfarande segt och inte ens så torrt att man kan trycka lätt på ytan. Gör man det så pressas lacket åt sidan och skrynklar ihop. Omöjligt att göra ens vardagliga saker som stöter emot ytan av naglarna. Nu är manikyren så sabbad att det enda jag kan göra är ta bort och börja om, något som känns jäkligt trist då färgen är så vacker.


Övre raden med klickbara bilder ser ni lacket i skugga. Nedre är bilder tagna i indirekt sol i fönstret. Det blir mer rosa i ljusare miljöer. Även i skugga är det en tydlig ceriserosa ton i lacket som i vissa fall nästan lurar en att tro att man har ett duokromt lack, vilket inte är fallet. Det är glossigt som sjutton och glassflecksen gör det livfullt och spännande i ljuset.

Även på håll, när man inte ser glittret i det, är det glansigt och fint. Här något hjälpt på traven med ett lager Seche Vite. Inte ens SV kan dock få det att torka på mina naglar...

Mer bilder i olika ljus. Sista klickbara och den nedan tagna i direkt sol. Visst är färgen helt underbar! Synd att China Glaze glassflecks ska vara så segtorkade bara...

Zoya Kieko

Publicerad 2011-04-29 11:00:00 i Naglar i lila,


Zoya släppte ju som vanligt två kollektioner till sommaren, en med skimmerlack, Sunshine, och en med krämlack, Summertime. Sumemrtime utmärker sig med att ha lite dovare färger än man förväntar sig i en sommarkollektion och det gillar jag. Det gör lacken mindre "tidsbestämda" och dessutom sticker de ut lite mot andra sommarkollektioner. Det är dock inte världens mest unika nyanser kollektionen bjuder på. Där hade man kunnat tänka sig att Zoya kunnat vara mer innovativa. Lacken är dock generellt sett mycket bra att måla me, de flesta täcker med två lager och de är glansiga och fina på nageln.


Kieko är en rödtonad lila. Den påminner om något av de lila lacken i Nubars Cleopatra-kollektion. Jag är väldigt svag för den här typen av rödlila och när ett dessutom är glossigt och fint och ganska lättmålat, som detta, är jag nöjd. Jag målade tre lager av detta för precis som Sooki i samma kollektion så balanserar det mellan att vara ett krämlack och ett jelly.

Visst är det en attraktiv lila! Det roliga är att jag faktiskt fallit för alla tre lila eller de två lila och det lilarosa, vilket ni vill. Areej, Mira och det här är definitivt värda att äga. Skulle jag plocka tre ur kollektionen vore det nog ändå Tamsen, Mira och detta, men jag skulle ha svårt att släppa Areej. Tur att jag sluppit välja och har alla!

Misa Never Say Never

Publicerad 2011-04-29 07:18:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Never Say Never är ett varmt grått lack med samma subtila men vackra skimmer som de övriga lacken i kollektionen Wishes som Misa släppte i våras. Det är alldeles ljuvligt när man tittar nära på det. Inte omedelbart eller iögonenfallande men poetiskt dimgrått med ljuvligt skimmer.


Två tunna lager täcker, det torkar fort och blir matt men med överlack får man fram den ljuvliga skirhet som det äger. Det är "lätt" lack. Väldigt rent och med en skir känsla trots att det är opakt, om ni förstår hur jag menar. Jag tycker det är underbart vackert! Gillar man grått ska man prova det här!

Red Panda

Publicerad 2011-04-28 16:20:00 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Lite smink igen. Lite färg igen. Så himla enkel makeup. GOSH! stiftskugga och svart kajal som rm runt ögat. Red Panda och Taurus från Fyrinnae. Alltså, det är magiskt vad färg kan göra. bara en ögonskugga eller en färgad penna eller eyeliner och allt känns annorlunda. Sen orkar jag ju inte sminka mig alla fall just nu men jag hoppas på en nytändning snart.

Misa Fountain of Youth

Publicerad 2011-04-28 13:14:00 i Naglar i grönt,


Oerhört bleka pasteller med lite annat slags skimmer satsade både Nubar och Misa på. Nubar med sina pärlliknande lack, Misa med sina transparenta skimmer som också skiljer sig från "vanliga" skimmerlack. Här är blekt gröna Fountain of Youth, en färg jag vill kalla sjöskumsgrön.

Skimret är verkligen ljuvligt och det ni ser är tre tunna lager som torkar supersnabbt och aningens satinmatt. Med överlack får man fram alla dimentioner i skimret, jag har Seche Vite på bilderna, och då är det verkligen vackert på ett stillsamt sätt. Jag gillar!

H&M Blue

Publicerad 2011-04-28 07:24:00 i Naglar i blått,


Vem kan motstå ett himmelsblått krämlack? Inte jag. Här är ett från förra årets set om fyra miniflaskor från H&M och det bär det otroligt väl genomtänkta namnet Blue.

Två lager täcker utmärkt och det torkar snabbt. Det är faktiskt ett riktigt bra nagellack och jag tycker ni ska hugga det direkt om ni ser det. Jag har bara provat detta och det vita ur setet än så länge och båda är grymma lack som jag varmt rekomenderar. Billigt är det också, tror man fick fyra små flaskor för 30 spänn eller strax under. H&M gör verkligen bra lack för hyfsade pengar.

Nubar Spring Garden - sammanfattning

Publicerad 2011-04-27 17:45:00 i Nagellack - kollektioner,


Dags att presentera sammanfattningen av Nubars vårkollektion Spring Garden. Jag tycker det är en sval och vacker kollektion som har många bärbara pasteller med en liten twist i och med pärlfinishen. Lacken krävde överlag tre lager för att jämna ut sig men de torkade fort och de blev vackra på. Favoriterna är nog Yellow Primrose och Honeysuckle med Blue Hydrangea som runner up. Jag är dock nöjd med alla lacken även om Purple Aster var aningens varm för min hudton. Dewdrop, glitterlacket som följde med, är jag också väldigt förtjust i. Vilka blev era favoriter?

White Peony

Blue Hydrangea

Pink Lily

HoneysucklePurple Aster

Earthen

Yellow Primrose

Baby Sprout


Dewdrop över Blue Hydrangea

Dewdrop över Yellow Primrose

Sminkan leker med Fimo

Publicerad 2011-04-27 12:40:05 i NailArt,


Jag har i kommentarer på någon blogg uttryckt en önskan om att testa Fimo som nail art och fick då frågan av söta Stina på Queens&Shadows om jag ville prova några av de stavar hon har i sin shop i utbyte mot lite bilder. Jag sa ja och här är mitt första försök. Jag skar för tjocka skivor så klart, något jag misstänker är ett klassiskt nybörjarmisstag, men det här var verkligen bara för att prova så ingen skada skedd. Jag ska träna på att skära tunnare bitar för att få en bättre "passform" nästa gång. Sen kan man ju aldrig få Fimo-figurer att ligga helt mot nageln eftersom naglen ju inte är platt, men ändå. Tunnare är bättre. Den jag fick tunnast är fjärilen jag har på pekfingret och som ni ser halshögg jag den vilket ju inte heller var helt lyckat...

De naglar jag blev mest nöjd med får ni extrema närbilder på här. Blomman blev väl rätt söt som vårig detalj och katterna, ja, de är ju katter och det är alltid oemotståndligt. Som ni ser var jag bättre på att få en tunn katt i blått än i svart. De är alla fall galet söta och ni som känner mig vet att jag redan provat igen och jag kan säga att det inte blivit perfekt än men jag hoppas få till det i framtiden. Något tunnare lyckades jag få det alla fall. 
Det är enklare än konad för man slipper allt kladd med removers och sånt. Ungefär i samma svårighetsklass som en styvare dekal skulle jag säga. 

Här kommer en bild på ett annat försök också, som jag bär just nu. Som sagt, lite tunnare lyckades jag skära och jag rekomenderar en vass kniv.

Ingen närbild för överlacket ripplade lacket under dekoren. Osmidigt av mig...


Och ni som undrar om lacken kan få veta att det gula är ChG Happy Go Lucky, det persikofärgade ChG Peachy Keen, det rosa är ChG Sugar High och det mintgröna ChG Re-fresh Mint. Det blå jag har på sista bilden är Milani Tailor Made över ett H&M lack i samma färg.

Zoya Sooki

Publicerad 2011-04-27 10:26:00 i Naglar i rött,


Sooki är ett blodrött (!) lack som balanserar mellan att vara kräm och jelly. Färgen är intensiv och härlig, glansen vacker men man har VNL i viss mån även efter tre lager lack. Ni ser tre lager på mina bilder. Det är inte en tydlig VNL men för den som absolut inte kan acceptera det så är den där och sticker i ögonen. Jag har väldigt svårt för VNL på just röda krämlack och det är av någon anledning inte ovanligt att man får det. Det går ju alltid att lösa med ett nude-lack under om man vill och då behöver man heller inte fläska på med tre lager av den här lilla godbiten för pigmenteringen är bra och hon flyter ut jämnt och fint när man målar. Till och med när man hafsar med penseln som jag under denna swatch.


Snyggt men inte unikt. Förmodligen skulle hon inte sticka ut speciellt mycket om man lade till henne i min jämförelse mellan röda krämlack. Man behöver alltså inte Sooki om man inte som jag vill ha en komplett kollektion. Köpte man Hey Sailor från China Glaze vårkollektion kan man definitivt hoppa Sooki för HS är ett bättre lack.

Nubar Dewdrop

Publicerad 2011-04-27 07:52:00 i Naglar - glitter för layering,


I Spring Garden-kollektionen finns ett layering glitter som man kan toppa de andra lacken med om man vill förändra och ge dem en annan finish. Det heter Dewdrop och är alldeles ljuvligt!

Det blir bildspam, så klart, både för att visa lite av hur Dewdrop ser ut i olika ljus men även för att jag har bilder på dewdrop över både Blue Hydrangea och Yellow Primrose.


Här ovan är det i solsken på raden med Blue Hydrangena och i indirekt ljus inomhus ovanpå Yellow Primrose. Nedan ser ni även Blue Hydrangea i indirekt ljus. Dewdrop blir inte tokglittrigt utan ganska diskret men ändå inte så diskret att det inte syns Kan man säga lagom glittrigt? Jag har ett lager över mina befintliga manikyrer, fler lager ger ju självklart mer glitter. Det är aningens tjockt att måla med men flyter ut snyggt på nageln. Torktiden är helt okej med Nubar Diamont som överlack men man behöver minst två lager överlack för en helt slät yta. Jag har bara ett lager överlack ovanpå det blå här men två över det gula.

I skugga blir glittret faktiskt vackrare. Det ger verkligen en dagglik effekt och man ser alla färgerna i glittret på ett tydligare sätt. Dewdrop innehåller glitter i silver, ljuslila, ljusblått, mintgrönt, rosa itvå nyanser och blekt guldgult om mina ögon inte bedrar mig. Färgerna är lätt iridiscerande och väldigt välmatchade till kollektionen. Faktum är att varje lack har sin färg på glitter, möjligen med undantag av Earthen.
 
Jag avslutar med ett par sista bilder på hur det ser ut med bara det svaga kvällsljuset från fönstret för att lysa upp det. Visst är det fint! Kan tillägga att det inte ens var särskilt hemskt att ta bort. Det var ungefär i klass med ett glassflecklack vilket förvånade mig. Jag var inställd på att det skulle gå många tussar med remover och mycket tid. Mer regn än dagg på min bild men vad sjutton, det är alla fall en vårblomma. Här kommer daggen på en annan bild:

Misa Whimsical Wish

Publicerad 2011-04-26 23:58:00 i Naglar i korall&persika,


Whimsical Wish är ett mycket ljust lack med aprikos ton och samma vackra skimmer som övriga av Misas lack från kollektionen Wishes. Den påminner en hel del om Pixie Princess tycker jag, lite för mycket för att det ska vara befogat med båda i samma kollektion. Den är dessutom lite blek och hudfärgad så den är kanske den jag blivit minst imponerad av från kollektionen, alla fall av dem jag hunnit prova. Samtidigt är det en jäkligt fin nyans om man vill ha en hudtonad färg för naglarna. 


Som ni ser täcker inte tre lager fullständigt vilket får mig att tänka att det här lacket nu skulle göra sig himla bra som franskt manikyrlack. Jag kunde dock acceptera den VNL som var eftersom färgen är så ljus att det på något vis känns som man är lacklös. Ni får en sista bild som visar det bästa med lacket. Skimret. Det är rätt fint.

Kois&Lotuses

Publicerad 2011-04-26 20:43:00 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Sminkdags! En enkel makeup med Kois&Lotuses och The Bridges från Brite Bird. Basen är GOSH! stiftskugga och det är först Kois&Lotuses som lagts på hela ögonlocket och upp mot brynbenet. Sen är ytterdelen av ögat markerat med en brun skugga, The bridges. Highlighter är Magic Copper från Makeupcosmetics. Väldigt enkelt och ospännande. Jag älskar Brite Bird av hela mitt hjärta. Synd att Sanna inte hinner med shopen just nu men vi får hoppas att hon kommer tillbaka.

En helt annan sak ska jag också berätta. Mitt paket med China Glaze sommarkollektion ligger hos tullen. Krångel eftersom 8ty8 inte skriver ut varuvärdet. Måste ringa imorgon. Typiskt. Men förhoppningsvis hinner jag få dem nästa vecka alla fall. Första gången något från 8ty8 fastnat så men sånt är livet. Jag som swatchade järnet på semestern för att jag trodde de skulle ha hunnit komma till dess jag var tillbaka i Stockholm, det vill säga idag. Nå, jag har ju lack att bära ändå så jag klarar mig ju. ;D 

Nubar Honeysuckle

Publicerad 2011-04-26 17:52:00 i Naglar i rosa,


Honeysuckle var den som lockade minst när jag tittade på Spring Garden swatcher innan jag beställde/fick kollektionen. Jag tänkte att det bara var ännu ett rosa krämlack och beställde det bara för att ha komplett set. Den ljusrosa har ju sin pärlfinish men det här förstod jag inte riktigt vad det gjorde i kollektionen. Döm om min förvåning när jag provade det på naglarna och det var så här vackert.

Det är en ren, lysande rosa som varken upplevs som varm eller kall. Oerhört smickrande och somrig. Suverän formula och torktid. Ett närmast perfekt lack att måla med. Okej, det är inte superunikt men det är definitivt värt att äga med tanke på egenskaperna och även om man saknar ett rosa i den här färgnyansen. Det är verkligen en smickrande färg för både naglar och hud och den har en lätthet över sig som jag uppskattar.

Bilderna är tagna i fönstret väldigt tidigt på morgonen. Inte i solljus alltså utan i indirekt ljus. Det är verkligen helt överensstämmande med hur lacket upplevdes av mig färgmässigt.

Honeysuckle, eller kaprifol, är ju en blomma som finns i flera nyanser av rosa, gult, orange och rött. De med starkare färger är dock sommarblommor och den bleka, vildväxande som blommar i slutet av maj, har en utsökt färgsättning med toner av vanilj och aningens rosa. Jag valde en bild på den sorten eftersom lackkollektionen heter Spring Garden och det är så få vårblommor med bland lackens namn. Jag har en lite mörkare kaprifol också som blommar från juli till hösten men den har inte heller den här nyansen av rosa så det spelar liksom ingen roll vilken jag väljer om man tänker nyansmässigt. Den här vilda kapriolen har vi massor av längs tomtens ytterkanter och den doftar berusande i slutet på maj och början av juni. Älskar den doften.


Kreativ påsksminkning

Publicerad 2011-04-25 19:57:19 i Emmas FOTD 2011,

Egentligen är min påsksminkning inte alls så kreativ, den är som de flesta sminkningar jag gör, graderad inifrån och ut, möjligtvis lite extra färgglad. Dock har jag använt min nya palett Creative Me # 1 så då tyckte jag att jag kunde döpa inlägget till kreativ påsksminkning...

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Golden Fair

Concealer under ögonen: MAC Select Cover Up NW 20

Concealer på ojämnheter: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Quite Cute Giggly

Ögon

Ögonbryn: Wet N Wild Brow Essentials, den mörkaste skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Gul (1) orange (2) och rosa (3) från Creative Me # 1 Coastal Scents

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare

Från början hade jag tänkt att min påsksminkning skulle gå i gult, korall och rosa. Det visade sig dock att Creative Me inte direkt innehöll någon korallfärgad skugga så då föll valet istället på en orange. På en bas av Shadow Insurance applicerade jag den ljusgula skuggan längst in i ögonvrån, den orangea på mitten av ögonlocket och den rosa längst ut. Creative Me # 1 innehåller ju ingen highlighter, alltså fick Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog tjänstgöra. Sen har jag såklart annat smink med, eyeliner, mascara, kajal, rouge och läppstift, förutom basen då såklart. Jag passade här på att använda mitt nya Mineralizeblush från MAC som jag köpte förra helgen, Giggly från Quite Cute kollektionen. Visst är det fint, inte minst i dosan!

Zoya Sunshine, sommaren 2011 - sammanfattning

Publicerad 2011-04-25 19:46:00 i Nagellack - kollektioner,


Jag har ju hunnit visa alla Sunshinelacken på min semester så ni får nu en liten sammanfattning. Alla är värda att ägas och jag säger igen att jag köpte mina från eBay, Le Polish Boutique, men vill man vänta finns de även hos e-tailers som NdR och Beverly Beaute. Det är alla fall en kollektion väl värd att ägas så slå till! Jag presenterar dem i min "favoritordning". Vilka gillar du mest?

Reva

Faye

Tanzy

Rica

Apple

Kimmy

Zoya Kimmy

Publicerad 2011-04-25 14:43:00 i Naglar i rött,


Kimmy är det lack ur Zoya Sunshine-kollektionen som jag tycker minst om. Varför? Jag vet inte. Kanske för att det har likheter med Nidhi från Sparkles (tomatröd/orangeröd) men med mindre intressant skimmer. Nidhi är ju ascool med sitt lavendelskimmer som ger lacket en väldigt udda och spännande karaktär. Rica är dock rödare eller mer intensiv och "het" än Nidhi. Hon är snygg men inte riktigt min typ. Det här känns... gjort. Sen är ju Kimmy inte ful, långt därifrån, men de andra lacken är så fantastiska att hon blir den fula ankungen i sammanhanget.


Tre tunna lager lack för full täckning. Inget fel på egenskaperna. Att det ser kladdigt ut beror på att det bara är en swatch men jag ville få fram inläggen snabbt och fixa med det på semestern så jag sen kan välja manikyrfärger utan att behöva tänka på att fota. Jag vill ju gärna ha mina lack prydligt insorterade på bloggen så jag vet att de liksom är del i katalogen. Det stör mig alltid lite när jag provar ett lack som jag inte hinner fota och när det händer lir det sen liksom aldrig av. Se bara på Glitteratikollektionen från Zoya som jag först nu börjat fota för bloggen. Ni anar inte hur mycket som ligger ofotat men använt. Alldeles för lätt att glömma ta fram kameran sen.

Okej, Kimmy alltså. Ganska djup orangeröd med flecks och skimmer i guld. Hon ser ut att vara lik Rica från samma kollektion när man bara ser flaskorna men det är hon inte. Mer att hon liknar t.ex Milla från Glitteratikollektionen i så fall men det gör hon egentligen inte heller. Även Zoya Elke har berörngspunkter men är heller inte helt lik. Vad tycker ni om Kimmy? Lockar hon? Jag tror jag kommer uppskatta henne mer om jag hade haft något helt annat lack innan och inte haft henne som nummer tre av fyra i ett swatchrace under två dagar där superfina Tanzy och Rica varit dagen innan och Apple direkt efter. Speciellt med minnet av Reva och Faye så klart i mitt huvud också. Och ska vi vara ärliga så hade Tanzy och Rica mer sol på sina bilder... Hade jag istället haft en vecka med mörka krämlack så skulle nog upplevelsen sett helt annorlunda ut. Och lack kan också växa under tiden man bär dem.Zoya Rica

Publicerad 2011-04-25 08:32:00 i Naglar i korall&persika,


Jag trodde att jag, när jag valde lack ur Sunshine-kollektionen, gjorde det helt slumpmässigt men det visade sig att jag tog dem i en ren favoritordning. Reva är nummer ett, Faye nummer två, Tanzy och Rica väldigt nära varandra men kanske Tanzy är nummer tre för hon är mer täckande än Rica som visar VNL även efter tre lager. Färgen är dock betagande och jag måste säga att Zoya lyckats göra en helt fantastisk sommarkollektion - igen!


Rica är ett superglittrigt sparklelack med korallfärgad bas och massor, massor av glassflecks i guld. Det är så vackert, så lätt, så somrigt att man inte kan hitta ord för att beskriva det. Underbart! Ser ni hur fint det är? Alltså, den här kollektionen är makalöst bra! Dessutom gillar jag att den blir en sorts naturlig fortsättning på förra sommarens Sparkle och vinterns Flame. Lacken hör ihop i och med att de alla har något av samma finish. 
Rica skiftar lite mellan varm persikorosa och lite svagt orangetonad korall. Det är ett jättefint lack och det förtjänar sitt bildspam. Rekomenderas varmt som sagt och som jag tidigare nämnt så köpte jag mina Zoya från eBay den här gången. Det blir så när jag vill ha nya kollektioner snabbt. "Min" säljare hittar ni här: Le Polish Boutique. Jag har handlat från henne flera gånger under mer än ett år och hon är bra att ha att göra med.


Nubar Baby Sprout

Publicerad 2011-04-24 21:24:00 i Naglar i grönt,


Nubar Spring Gardens innehåller pastellfärgade lack med en fantastisk pärlfinish. Fint, fint skimmer ger lacket lyster men är nästan osynligt för ögat. Inga skimmerkorn som syns alltså, eller nästan inte, utan samma glans som på en odlad pärla. Nu får man ju inte se så många odlade pärlor i mintgrönt, men det är just det Nubar bjuder på med lacket Baby Sprout. Ett vitbaserat mintgrönt med pärllyster.

Formulan är rätt jobbig. Det krävde fyra lager för att jämna ut sig snyggt och som jag redan sagt om något av syskonlacken så måste man vara noga med överlappa lagren exakt om man inte vill få tydliga sömmar mellan dem. Det är dock värt besväret för färgen är söt och lagren torkar oerhört fort så man behöver inte fresta tålamodet eller lyckan speciellt mycket.

Här ser ni lacket mot ett grönt draperi jag har i mitt hus. Ni ser att det är kraftigt vitbaserat. Det påminner en del om Depends krämlack som kom förra våren faktiskt. Då tyckte jag det var väldigt blekt och var rädd att lacket skulle se ut som tippex på naglarna men detta är ännu mer vitt. Mycket mer vitt faktiskt. Jag har dock vant mig vid vitbaserade lack så nu tänker jag inte på det längre. Hm, nu lät det som jag hade haft bekymmer på riktgit med de gamla pastellerna från Depend och det hade jag ju inte. Jag var ju jätteförtjust i dem för de kändes fräscha och nya. Men jag uppfattade dem som väldigt vita och det gör jag inte längre.

Nästan vitt men med grönton alltså. Och med pärllyster. Strimmigt av bara fan på första och andra lagret men jämnar ut sig fint med de efterföljande lagren. Kankse borde gjort flödigare lager faktiskt för de flesta pasteller tjänar på det. Hur som helst, en skönhet.

Jag tänker fuska nu. Jag borde visa en "baby sprout" men tänker visa en ormbunke som kommit lite längre i sproutandet. Jag älskar ormbunkar när de rullar ut sina blad. Världens coolaste växt!

Zoya Areej

Publicerad 2011-04-24 21:17:00 i Naglar i rosa,


Areej är det rosa lacket ur Zoya Summertime-kollektionen. Det är egentligen mer lila än rosa enligt mig, men jämfört med de båda andra lila så är detta det som mest liknar rosa. Jag vet inte riktigt om jag ska sätta den i den lila eller rosa kategorin dock för färgen är verkligen precis mitt emellan.


Areej täcker väl med två lager, torkar snabbt och är behagligt att måla med. Färgen känns inte unik men lacket är bra så vill man ha ett lack i den här färgen för att fylla ett hål i samlingen så är Areej absolut ett bra alternativ. Så mycket mer finns inte att säga. Jag bar det med nöje men utan hänförelse, om ni förstår hur jag menar. 

Ovan i skugga, nedan i sol.

Zoya Lindsay

Publicerad 2011-04-23 21:59:44 i Naglar i rosa,


Jag har ju visat flera av lacken i den här gamla kollektionen, Glitterati från Zoya, och berättat att Milla är den perfekta partnern för min mamma av dem. Själv är jag svag för flera men Sienna, Bijou och denna är kanske favoriterna och möjligen kan jag kora Lindsay till min nummer ett. Möjligen, för jag är ganska nyckfull och flyktig när det handlar om nagellackskärlek. Ni kan dock se på flaskbilden att det har använts några gånger.

Lindsay är precis som de andra lacken i kollektionen ett jellylack späckat med glassfleckskimmer. Ni vet hur det är med mig, jag går inte så bra ihop med jellylack eftersom jag har en sorts galen avresion mot VNL men jag utmanar mig själv ibland och försöker flytta fram mina VNL-gränser lite, och Lindsay kan få mig att förlåta henne att hon inte ens är täckande efter fyra lager. Alla fall förlåter jag henne riktigt soliga dagar då hon visar upp sin magiska glassfleckskönhet.


Som ni ser är Lindsay ett rosa lack. Det är en varm underton och i elektriskt ljus ser färgen nästan orange ut i flaskan, men på nageln blir den mellanrosa och som sagt med en viss värme i sig. Flecksen är framträdande och nedan kan ni även se det i skugga. Hon glittrar även då men på ett annat sätt.


Här kommer en närbild av Lndsay i skugga. Ser ni glittret? Mums!

Fyra lager alltså. Kanske fem på vissa naglar. Torkar seeeeegt med andra ord, eller kräver tålamod vid själva lackandet. Lindsay brukar jag göra en "överlacksdubbelmacka" med, ja, även andra jellysar kan få den behandlingen. Baslack - två lager färgat - snabbtorkande överlack - två lager färgat -snabbtorkande överlack. Eller så lägger man två lager över ett ljusrosa krämlack. Det är min andra variant. Här ser ni dock dubbelmackan.

Zoya Tanzy

Publicerad 2011-04-23 21:17:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


När jag tittade på kartongen med Sunshine-lacken trodde jag nog att Apple skulle bli favoriten, följd av de båda röda och kanske Faye. Jag började med Reva, den mörkare röda, och jag blev kär. Sen provade jag Faye och den var också underbar. Så beslöt jag swatcha resten av lacken och då var Tanzy först ut. Trodde minst på den. Kopparguldig. Orange. Ptja... Men döm om min förvåning när den kom på naglarna och visade sig vara en glitterfest av sällan skådat slag!


Okej, den skär sig mot min hud men det gör inget. Den är ändå vacker. Min nummer tre på favoritlistan från de sex Sunshinelacken. Reva, Faye och så den här. Samma ordning som jag testade dem. Det fortsätter faktiskt så nästan hela vägen och den jag trodde skulle bli favoriten, Apple, är inte den jag mest får andnöd och lyckorysningar av. Den är ju såklart fin den med men inte så fin som förra årets Ivanka. Kimmy är den jag är minst förtjust i för den är minst glittrig.


Tanzy dansar fram på naglarna som en liten solgudinna. Gnistrar varmt och  överdådigt, flirtig men inte flickig utan mer moget kvinnlig. Mer juli än juni. Tre lager täcker väl och den torkar normalsnabbt med ett lager Poshé. Ett fantastiskt lack!

Nubar Palau Coral, med och utan påskprickar

Publicerad 2011-04-23 11:51:46 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Tänkte att jag skulle bryta min bloggtystnad med att visa upp mina påsknaglar. Jag har suttit extremt lite vid datorn den senaste veckan och jag har således nästan inte läst några bloggar, varken era eller vår egen. Tänkte att jag skulle hinna med lite nu när det är långhelg dock, så här kommer mina påsknaglar, Palau Coral. Inte särskilt påskiga alls egentligen, men vad tusan, så ser de ut.

Palau Coral är ett mycket fint och trevligt korallack som Nubar släppte med sin korallkollektion, är det förra eller förförra våren? Jag fick det i alla fall av Sminkan förra våren och jag använde det redan då, men jag missade nog att fota tror jag. Sminkan har dock visar det förr men nu kommer det på mina naglar. Ett trevligt lack med bra formula och bra täckning, jag har två ganska tunna lager här. Det torkar snabbt också, i alla fall med Poshe som topplack, Nubarformula helt enkelt. Sen inspirerades jag av Sminkan och målade lite prickar också igår kväll. Hennes prickmanikyr var ljuvlig, bland det snyggaste jag sett. Min blev inte alls bra, den åker av ikväll, men än så länge ser mina naglar i alla fall ut så här. Prickarna är målade med Isadora Power Pink, Orly Green With Envy och H&M Blue My mind. Ingen bra kombination, alldeles för skrikig, jag önskar att jag hade haft ett pastellgult lack att kombinera prickarna med istället men jag äger inget sådant och just nu har jag köpstopp...

Zoya Milla

Publicerad 2011-04-23 07:45:00 i Naglar i orange,


Bildspammandet fortsätter här på bloggen. Nu är det Zoya Milla som jag inte kunnat fånga så som jag vill vilket leder till alldeles för många bilder. Milla är ett av de, enligt mig, tragiskt bortglömda glassflecklack som Zoya släppte med kollektionen Glitterati.


Milla är det varmt orangeröda i kollektionen som enbart innehåller rosa och röda och orange nyanser. Det här är min mammas favorit ur den här kollektionen men kanske inte min. Den gör sig fantastiskt på hennes naglar, passar perfekt till henes hudton, ingen VNL och absolut perfektion. Däremot torkar den ganska segt för min mamma har dålig blodcirkulation i händerna och är därför väldigt kall om fingertopparna. Hon får vara försiktig i minst en timme efter att hon lackat, ibland mer, trots snabbtorkande överlack. På mig torkar Milla normalsnabbt men jag får VNL även efter tre-fyra lager och den passar inte perfekt till min hudton...

Att jag berättar om min mammas upplevelse av Zoya är inte bara för skojs skull utan också för att ge bakgrund åt min teori om Zoyas lack. Jag tror nämligen att de är väldigt olika på olika människors naglar och jag tror det hänger ihop med cirkulationen och temperaturen. På mig utmärker sig inte Zoya alls vad gäller torktid men de jag känner med kalla fingrar och händer får ofta problem med torkandet även om man innan försökt värma händerna med vetekuddar eller i varmvatten. Det verkar som den "inre värmen" är avgörande för torkningen. Observera att detta är en teori som helt saknar vetenskaplighet och som bara grundar sig på anekdotisk bevisning i form av dem i min bekantskapskrets som använder nagellack av detta speciella märke.

Milla bar jag alltså här med fyra lager lack och snabbtorkande överlack, Nubar Diamont. Jag hade lacket i ett dygn som manikyr. Det retade mig något vansinnigt att jag, trots fyra lager, ändå hade VNL. Mamma har samma manikyr men äldre, hon har haft Zoya Milla i en vecka nu med Poshé som överlack och idag ska det lackas om eftersom det nu är slitet i topparna, så kallad tip wear. Inga flagor eller så. Av någon mystisk anledning klarade hon sig med två lager och ingen VNL är synlig på henne. Varför? Hur kan det bli så olika?

Färgen är underbar, det är fina flecks i det som gör det livfullt. På mig ser det mer enahanda orangerött ut medan mamma i och med sina färre lager får en tydigare guldflecksversion av Milla. Det är, som ni förstår ett jellylack med glassfleckskimmer precis som resten av kollektionen. Känslan av djup i det gillar jag skarpt. Det är verkligen ett jäkligt fint glassflecklack, trots den VNL jag har. Eftersom jag pratade om min pappas önskemål på mammas nya manikyr i ett tidigare inlägg, Apple vill han se, så kan jag ju berätta att han gillar Milla också. Det är ett av de lack han lägger märke till hos mamma och kommenterar positivt. De hon använder som är vamy, röda eller fuchsiafärgade brukar passera rätt obemärkta av någon anledning.


Zoya Phoebe

Publicerad 2011-04-22 23:24:00 i Naglar i blått,


Mer inlägg från min maratonswatchvecka. Jag tänkte att ni vill se även det sista lacket ur Mod mattes. Zoya Phoebe är alltså sist ut att testas av de tre lacken i Zoyas matta LE-kollektion. Nej, jag föll inte för det. Om Lolly var svår att få jämn så var den här svår att få täckande. Tre lager av lack när det är ett matt lack tycker jag känns... konstigt. Ringfingret ser ni med överlack. Det är en fin blå nyans, lite elektrisk, men nej. Jag orkar inte jobba så mycket med att få det snyggt som det verkar krävas.

Hela min lilla trio med matta LE-lack från Zoya köpte jag från Le Polish Boutique. Min favorit blev Mitzi. Den var inte problematisk alls att måla med och hade en cool färg som jag gillade. Phoebe kunde ha varit snygg men blev alltså för flammig och Lolly var bara tråkig rakt av...

Kyckling

Publicerad 2011-04-22 15:17:00 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Vill ni se ett sminkinlägg som jag sparat till påsken för det är gult. Ja, det vill ni. Det behövs ett avbrott från alla lack. Här har jag mina bruna linser och använder ögonskuggor från Manlypaletten. Kycklinggula ögonskuggor!

Basen är en krämhighlighter från elf shimmer palette. Därefter valde jag en kycklinggul, en citrongul och en guldtonad skugga från Manlypaletten. Den kycklinggula på inre delen av ögonlocket, den citrongula på yttre delen och den guldiga i globlinjen. En gulvit fick vara highlighter men fäste väldigt dåligt. Mörkbrun eyeliner runt ögat och som inliner. Det är Hot Chocolate gel eyeliner från MsChic. Mascara.

Ganska fint, tycker jag. Dessvärre kan jag inte bjuda på en äkta dagens för jag är osminkad. Får räcka med det ljusgula nagellacket. :D

Zoya Apple

Publicerad 2011-04-22 11:49:30 i Naglar i grönt,

¨
Zoya Apple är det gröna lacket i Sunshine-kollektionen som kom i år. Underbara lack, alla tätt packade med glittrande guldglassflecks i skimrande färger. Förra året släppte Zoya världens vackraste lack i sin dåvarande sommarkollektion Sparkle. Ivanka heter det lacket. Apple kan väl ses som årets Ivanka men tyvärr är den inte i samma sparkliga klass som originalet. Här kan ni se ett inlägg med Ivanka och här också. Ivanka är alltså både mörkare och glittrigare än Apple.

Apple kräver tre lager för att täcka helt men det är lättmålat och snabbtorkande. Lacket skulle bara swatchas hade jag tänkt men min pappa kom knallandes över gården och frågade om jag ville komma hem till dem och fika, vilket jag ville. Det blev på med skorna och koftan, koppling av katt och så över gården, hem till föräldrarna och mumsa våfflor. Hjälpa duka av och diska och så bärande av katt hem efteråt. Från lacket målats på tills jag gick? En, max två, minuter. Jag målade på sista lagret medan jag pratade med pappa och så svepte jag på ett lager Poshé räknade till 60 och kopplade katten. Det är ett lite bökigt moment där jag titt som tätt sabbat manikyrer när jag ska knäppa spännena. Inget hände dock denna gång och när jag kom hem igen kunde jag fota en helt intakt manikyr.

Lacket är mellangrönt, späckat med guldflecks och med mediumglittrighet för att vara en av Zoyas sparkliga lack. Mindre än Ivanka, mer än Alegra eller Mimi. Min pappa blev väldigt förtjust i färgen och tyckte det var synd att jag tog bort den för den hade enligt honom varit en perfekt påskmanikyr. Nu har han indikerat att mamma ska låna det av mig för att hennes påskmanikyr ska vara grön och glittrig nu när hans enda barn är olydig och envisas med gult. :P


Vad mer kan jag säga? Det är ett vackert lack av foilkaraktär snarare än glitter eller flecks. Mycket för att partiklarna är ganska jämnstora. Solen var inte superframträdande när jag fotade så det är inte "full effekt" på lacket men man ser ändå att det är väldigt blingigt. Inte diskret direkt.

Vi avslutar med en bild som visar hur mycket guld det är i det. Tjusigt, eller hur!

CND Effects Sapphire Sparkle

Publicerad 2011-04-22 09:51:00 i Naglar - glitter för layering,


Nej, jag har inte lackat om naglarna till detta idag, jag har fortfarande påsknaglar i ljusgult, men jag tänkte ändå hålla igång bloggandet lite med några nya inlägg om än med "gamla" manikyrer.

CND lanserade ju för över ett år sedan sitt nya system med effektlack i olika färger så man själv kunde para ihop olika färgade krämlack med det skimmer man ville ha. Olika grovlek på skimret och olika nyanser innebär oändliga möjligheter för lackälskaren att variera sina dyrgripar och förändra eller piffa till olika manikyrer. Jag var tveksam. Det låter himla bra men jag orkar ju inte ens plocka fram mina miljoner glitter top coats. Skulle jag verkligen ta fram olika skimmer och toppa mina lack med? 

Till slut blev jag för nyfiken och med en order till www.beverlybeaute.com som mest innehöll handkräm, också dem från CND, så gav jag efter och kastade ner två skimmer. Sapphire och Jade Sparkle. De blev liggandes länge. Jag köpte dem innan jag flyttade och de låg i kartongerna med sina små bubbelplasttutor. De låg i sin låda när jag väl flyttat in i samma tutor av bubbelplast. Ja, så fortsatte det till dess jag skulle på semester nu. Jag hade köpt lite Zoya till mamma som hon skulle få, även de i små tutor av bubbelplast då de var ouppackade, och Sapphire och Jade Sparkle slank alltså med i samma tag som dem när de skulle kastas ner i väskan. När jag packade upp hittade jag dem och bestämde mig för att prova alla fall ett av dem. Det blev läge när jag provade Zoya Summertime. De flesta av lacken från den kollektionen swatchade jag bara helt snabbt för att kunna sortera in dem på sina platser efter påsk, men Areej bar jag en dag som manikyr. Dag två, innan jag bytte lacket, testade jag det med ett lager Sapphire Sparkle över. Snyggt! Det gör verkligen en dramatisk skillnad och lacket ser flötsligt helt annorlunda ut. Jag kanske är omvänd, vi får se om jag orkar använda dem lite mer här nu framöver, för gör jag det ska jag ha fler färger! Jag funderar redan på rött, guld och kanske lila... :D

Vad tycker ni om CND Effects? Provat? Gillat? Kanske nyfiken? Berätta!

Nubar Yellow Primrose

Publicerad 2011-04-21 17:25:34 i Naglar i gult,


Det här är min påskmanikyr. Nubar Yellow Primrose och, som ni ser på sista bilden, ett lager av glitter toplacket Dewdrop. Jag tycker det är magiskt vackert men min pappa är lite missnöjd för han såg mig swatcha Zoya Apple och den tycker han vore det bästa påsklacket. Mycket finare enligt honom. Vi får se om jag böjer mig för hans vilja, påsk är det ju fler dagar än en. Idag, skärtorsdagen, är det alla fall vaniljgult med glitter på som gäller.

Det är en mycket blek gul. Blek och med rätt kass formula. Fyra lager krävs och då är det inte helt perfekt eftersom det syns om man inte lagt lagren exakt skarv i skarv. Med tanke på att relativt snarlika Lemon Sorbet från Nubar har en makalös formula för att vara ett ljusgult krämlack så måste jag ju tro att problemet är pärlfinishen. Samma bekymmer har funnits i olika hög grad hos de andra lacken. Baby Sprout t.ex, den var rätt hemsk att måla med, Earthen hade vissa bekymmer liksom Pink Lily. Blue Hydrangea är klart bäst. Sen är de ju absolut inte värre än ett genomsnittligt pastellack från China Glaze så bli inte avskräckta.

Fyra lager alltså, snabb torktid med Nubar Diamont som toplack. Färgen en oerhört blek vaniljsåsgul som i alla fall jag tycker är underbar! Oerhört fin pärllyster dessutom.

Pärllystern räckte dock inte för mitt festhumör utan jag slog till på en dos av Nubar Dewdrop, ett accent- eller överlack som medföljer kollektionen. Det är ett glitter med alla färgerna som finns på lacken fast i milt iridiscerande form. Det kommer få ett eget inlägg för jag har använt det både nu och när jag hade Blue Hydrangea. Ni får dock en sneak peak för det är så vackert över gult!

Så till blomman. Yellow Primrose är en viva som vi självklart har i trädgården. Det här är årets första som slagit ut. Vi har dem i gult, lila och rött men den gula är verkligen snabast med att öppna sig för solen. Det är lite jord på blombladen för vi hade rensat i rabatten precis innan jag fotade.

Eftersom jag är glad och påskfryntlg så får ni även lite fler bilder med gula blommor. Jag gillar gult, speciellt på våren. det är dels årets påskliljor som slagit ut lagom till påsk i år. Den första klargula tulpanen. Sen petade jag in en av fjolårets gemsrötter som brukar börja blomma i månadsskiftet april/maj. Gullvivor älskar jag och det växer som ogräs här på tomten, mest i grusgångarna. De har precis börjat slå ut de med.


Glad påsk på er allihop! Hoppas solen skiner på er alla!

Zoya Lolly

Publicerad 2011-04-21 14:36:00 i Naglar i rosa,


Lolly är den rosa i Zoyas lilla vårsläpp med tre matta lack. Jag köpte hela setet när jag ändå beställde sommarkollektionerna från Le Polish Boutique och jag trodde verkligen jag skulle gilla alla färgerna. Jag tycker mer om det rosa i flaskan än på naglarna då det är ett av de svårare lacken jag målat med. Det torkar så snabbt att man inte hinner få ut det jämnt på nageln, något jag upptäckte när jag skulle använda det i en ruffian. Nu var jag alltså snabbare med att måla på det men det är ändå lite vallar och annat som stör.

När lacket är matt ser man alla skavanker så himla tydligt. Jag borde ha gjort som med det gröna, Mitzi, och haft ett lager överlack undet för att få en slät och bra yta men här är det bara underlacket/stärkare Seche Rebuild som bas. Men, med ett lager överlack ordnar sig det hela rätt bra, fast utan den matta ytan då...

Okej, inte en unik rosa när överlacket kommit på utan mer av ett dussinlack, men det täcker med ett lager, det torkar på under sekunden tror jag, och man kan välja om man vill bära det matt eller blankt. Inte illa.

Nubar Earthen

Publicerad 2011-04-21 00:27:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Vi öser på med fler av Nubars vårlack. Har inte så många kvar av dem att visa. Här är alla fall Earthen. En lite gråbeige sak med pärllyster. Del av Spring Garden, Nubars vårkollektion. Jag tycker den är vacker. En sober och elegant nyans som kommer passa året om. Lite som Essies Playa del Platinum som ju var en av favoriterna förra året.

Krångligaste formulan av alla Spring Garden jag provat hittills. Krävde fyra tunna lager för att jämna ut sig men torkade i gengäld snabbt. Ett utsökt lack när man tittar på naglarna, klassigt. Svalt och sofistikerat. Dessutom gör det naglarna snygga. Väldigt trevlig egenskap tycker jag som aldrig använder nagelfil...


Ni kanske tycker Earthen förpliktigar till en mustigare färg? Mer brun? Fel. Jag fotade faktiskt lite bar jord eftersom jag tidigare hävdat att alla lack skulle få sin egen bild från min trädgård. Jorden hos oss är rätt grå. Mycket lera. Så här ser den ut:

Men trots att jag genom denna bild så att säga gjort min plikt och gett lacket samma som de andra i kollektionen vad gäller bonusbild så tänker jag inte stanna där. Jorden är ju nödvändig för allt som växer ur den så låt oss fira vår jord med bilder på lite av det som växer exakt just nu. Detta är några av vårens blommor hos oss. De sista krokusarna samsas med de första tulpanerna och lite annat smått och gott.

Zoya Faye

Publicerad 2011-04-20 22:07:00 i Naglar i lila,


Sunshine kollektionen från Zoya verkar bestå av lack som måste få bildspam... Sparkliga och enastående och i och med att de har så mycket glitter blir färgen ovanligt livfull och alltså bildspammar jag. Faye är en plommonfärgad skönhet med massor av guldflecks som gemensamt bildar vad jag kallar en typisk Zoya sparkle. Samma typ av lack som Ivanka, ni vet. Mer glittrig än t.ex Mimi som ju också kom med förra sommarens Sparkel-kollektion. Både Reva och Faye är mer i klass med Ivanka, som ju var mest sparklig. Den och Charla. Ja, ni vet. Jag svamlar som vanligt...

Tre tunna lager Faye ger god täckning och den torkar normalsnabbt med ett lager Nubar Diamont. Inga problem men man får vara försiktig en timme eller så så man inte ger sig på saker som ger stötmärken i lacket för det kan det vara lite känsligt för. Inte stoppa ner handen i trånga jeansfickor för att plocka upp mynt eller montera IKEA-möler alltså. Eller, jag har inte gjort det med Faye så jag vet ju inte säkert men det är ju lite av vanligt bondförnuft. Okej, dags för själva spammandet. Visst är hon vacker!

Ja, det var det. Lite sol, lite skugga, lite inne och lite ute. Hoppas ni uppskattade henne. Faye är himla snygg faktiskt och precis som Reva väl värd att ägas. Om alla ska vara så här snygga får jag problem att utse en favorit men jag tror nog Reva leder med en noslängd fortfarande. :D

Zoya Bijou

Publicerad 2011-04-20 13:09:00 i Naglar i rosa,


Okej, jag vet, jag borde visa aktuella vårkollektioner men det här lacket har redan legat på vänt sedan jag kom til landet och det är så fint och glatt och vårigt att jag pressar in det trots att det är från för många år sedan. Bijou är ett lack som man måste göra bildspam av eftersom det ser väldigt olika ut i olika ljus. Det är en varmtonad rosa jelly med glassfleckglitter men hur varm den upplevs beror helt på vilken omgivning och vilket ljus den har.


I solskenet blir den nästan korallrosa. Det är massor av glassfleckglitter som lyser och gnistrar, huvudsakligen silverfärgade sådana. Att det är ett jellylack framgår tydligt när ni ser bilderna. Tre flödiga lager och fortfarande VNL.

I skugga blir tonen mer vattenmelonsrosa men fortfarande med en värme i sig. Det är fortfarande tydligt glitter i det och lacket är kanske ännu vackrare i ljus skugga än i full sol.


Torktiden blir relativt seg, alla fall om man vill ha det genomhärdat, då det krävs flera lager. Jag kommer lägga det över ett nude-färgat lack i fortsättningen då det är för framträdande VNL för min smak. Om man bortser från det tycker jag att det är ett bedårande lack. Jag hävdar estämt att Zoya gör glassfleck bättre än några andra, China Glaze inkluderat.

Nubar Purple Aster

Publicerad 2011-04-20 07:26:12 i Naglar i lila,


Nästa lack ut från Spring Garden-kollektionen är en ljuvlig liten lavendellila. Jag har en svaghet för den här sortens färg just nu och har köpt på mig massor av dem som ni kan se om ni scrollar rakt ner i den här kategorin. Purple Aster kommer inte blir en av topp tre lacken, tyvärr, men är definitivt inte ett av de sämre heller. Den har samma finish som Pink Lily och Blue Hydrangea, alltså en pärllik lyster. Trots lystern hade jag endast det här lacket i några timmar innan jag kastade mig över ett lite mer färgstarkt lack. Min svaghet för ljusa lila är nämligen obesvarad. Alla fall av de flesta nyanserna. Lustigt nog har jag flera lack i ljuslila som jag älskar till döds. Zoya Zara, Pure Ice, Nubar Vaso och det inte helt från Purple Aster annorlunda Zoya Marley. Det är ganska likt med samma pärlfnish, men mer markerad sådan, och samma ljusa rosalila ton. Jag älskade Marley när jag bar det i vintras och jag tror Purple Aster kommer passa mig bra då också, men nu på våren är det aningens blekt och jag upplever det som lite urtvättat. Lila med rosaton är knepigt då det gärna gör mina händer väldigt rosa och alltså blir lite av en ton-i-ton upplevelse.  Det kan i bästa fall ge mig lite av dödens bleka händer med blåaktiga naglar men oftare ser jag bara frusen och hjärtsjuk ut.

På sätt och vis tycker jag Purple Aster ser romantisk och mjuk ut. Syrénlila. Syrén borde den hetat faktiskt, för det är ju en vårblomma till skillnad från astern som antingen kan vara en sommarblomma eller en höstblomma. Nå, nog om blomman, jag är inte klar med lacket än. Jag gillade det här mer än jag gillat vissa andra ljuslila. Just den dagen jag provade det (igår) var jag dock inte på humör för ljuslila för solen sken och mina händer kändes mer livfulla och behövde färg på naglarna helt enkelt. En annan gång kan detta vara precis vad jag behöver och vill ha. Formulan var okej. Tre lager krävdes för att få det jämnt. Det torkade normalsnabbt och jag ser på bilderna att helt jämnt var en överdrift från min sida för aningens flammigt ser det ut. Det är ett helt okej lack men nte det bästa Nubar gjort direkt. Pärlfinishen är fin men inte lika tydlig som på Blue Hydrangea. Isället uppplever jag det mer som ett krämlack väl på nageln.

Ja, så ser den ut. Den framhäver min rosa hudton, har en härlig färg på egen hand och kommer nog passa mig bättre på vintern än just nu. För er som gillar lila rekomederar jag en tur i den här kategorin för det är massor av ljusa lila på rad här, vil ni se mörka lila finns de i kategorin under. Jag brukar ju påstå att jag inte är så förtjust i lila, det är lögn, jag har jättemånga lila lack och köper gärna på mig fler. Sen är jag ofta mer svag för de rödlila och de ljusa lila än de mellanlila och mörklila, men allvarligt talat, jag har alldeles enormt mycket lila lack.

Nåväl, nu har vi pratat lack och då är det dags för blomma. Vi har alltid haft mycket Astrar, både sommarblomman och höstperennen. Självklart hittade jag inte några bilder på sommarblomman som nog finns i bland annat den här nyansen av lila. De bilderna är nog i stan och jag tänker inte göra en stor sak av det och spara det här inlägget till nästa vecka bara för en sommaraster. Nej, ni får min favoritaster istället. Den lite mörkare lila höstastern som vi har lite överallt och som är en perenn och en klassiker.

Zoya Reva

Publicerad 2011-04-19 17:59:27 i Naglar i rött,


Här ska ni få se ett av Sunshinelacken från Zoyas sommarkollektion. Det är ett av deras magiska sparkle-lack och det kan vara något av det finaste jag sett i rosarött någonsin!


Jag önskar jag kunde fånga all dess sparklighet för det här är det mest gnistrande sedan Ivanka. Alltså, det tokglittrar om naglarna! Färgen är något rödare än jag får fram på bilderna och det hur mycket guld som helst i det. Jag är kär! Ni måste se det på för att förstå hur underbart det är.


Tusen bilder i olika ljus för att försöka förmedla både gnistret och hur färgen ändras beroende på hur ljuset är. Bilderna är tagna i sol, skugga, indirekt ljus, inomhus utan ljuskällor förutom indrekt från fönstren, olika avstånd till fönstren också, från en halvmeter till ca tre meter. Jag tycker lacket är mer rött än rosa när jag tittar på det men på bild verkar det mer rosa än rött. Alltså är jag inte helt färgkorrekt, tyvärr. Sista klickbara av miniatyrerna med flaskan är närmast den färg jag ser. Även den stora är nedan är väldigt nära färgen som den ser ut oftast, enligt mig.  

Ja, lacket har ju en föränderlig färg och det ska ju vara så, så bilderna är inte nödvändigtvis fel, men som sagt jag ser det som mer rött allmänt sett.


Tre tunna lager, torkar som vanligt med Nubar Diamont som överlack. Oerhört megavackert. Helt klart ett av de finaste lack jag sett. En röd Ivanka, helt enkelt. Perfekt!
Nya lack

Publicerad 2011-04-19 07:42:47 i Nytt till lacklådan!,


Jag har ju glömt visa vad jag fick på posten samma dag som jag åkte på min lilla semester. Jag hade beställt Zoyas sommarkollektioner Summertime och Sunshine samt deras tre matta lack i special utgåva. Otroligt fina färger på allihop! Jag beställer mina Zoya-lack på eBay från en säker och bra säljare som heter Cindy. Ni hittar henne på eBay store Le Polish Boutique och hon har även en hel del annat spännande. Jag skriver ut det rätt ofta, jag vet det, men det är för att många inte vet var de kan köpa Zoya. De andra lackmärkena är ju lätta att hitta hos olika e-tailers och säljare.

Förutom alla dessa vackra Zoyalack kom även en riktig överraskning. Jag har fått mail från Nubars PR-ansvarig förr inför de kolektionssläpp jag har fått av dem. Jag har fått flera, vilkt ja gär glad över, men inte alla. Nubar är förresten det enda märket som skickar samples till mig. China Glaze som enda undantag och bara en gång. Samma situation har alla fall uppstått nu som den gången China Glaze överraskande mg. Jag trodde inte jag skulle få Spring Gardens så jag hade redan köpt hela kollektionen på eBay men de hade inte kommit fram än när jag åkte till landet. Däremot kom ett paket från Nail Shop med alla lacken i! Vilken lycka! Jag älskar ju Nubar hett och innerligt. Det är Nubar som enligt mig har den högsta kvaliteten och bästa formulan. Mina topp tre favoritmärken på lack är Nubar, Zoya och China Glaze och av lite olika anledningar. Nubar är bäst vad gäller egenskaper, Zoya har snyggast skimmer och bäst pensel och China Glaze bredaste färgspannet.

Hur som helst, Nubars Spring Garden kom alltså, och när jag kommer hem från semestern har säkert mina eBay-inköpta Spring Garden också dykt upp. Vem vet, vi kanske gör som med jullacken från China Glaze där jag också köpt många och sen fick dem i PR-syfte helt ur det blå. Då hade vi en utlottning av några lack. Vi får se, om mamma vill ha mina ebayade lack kanske vi löser det så istället. Håll ändå ögonen öppna om några veckor för jag tror det kan bli några lack till utlottning alla fall. Tvivlar på att hon vill ha alla.

Nubar Pink Lily

Publicerad 2011-04-19 07:22:44 i Naglar i rosa,


Pink Lily är ännu ett av Spring Garden-lacken. Av någon anledning lockar de mig helt enkelt mer än de andra jag fick med mig till landet. Färgerna ser så milda ut, och mjuka. Förmodligen är det för att det är en vårkollektion medan Zoyalacken är sommarens hetare färger. Hur som helst, det här är alltså Pink Lily och hon är en ljust rosa med vit bas. Hon är inte unik vad gäller färg men hon har också den där lystern som påminner om en pärla mer än om vanligt skimmer. 


Av Spring Garden-lacken är nog de rosa de två jag lättast hade kunnat avstå ifrån, om jag ska vara ärlig. De tillför inte så mycket nytt till en samling. Pärlfinishen gör inte att Pink Lily sticker ut speciellt mycket från t.ex Vintage Couture från Color Club. Nubars överlägsna formula skulle möjlien vara argumentet då, men det krävs  ändå två lager för att få det här pastellacket helt jämnt. Torktiden är snabb och trots att första lagret blir stimmigt så tycker jag egenskaperna är goda. Det är ett utmärkt lack i en kanske inte så spännande färg. Oavsett om det är spännande eller inte så är det dock en klädsam och feminin färg. Har man inte en vitbaserad rosa redan så är detta ett hett tips. Eller om man är förtjust i rosa och kommer uppskatta den finish som den här har. Det är trots allt en viss skillnad på kräm, "pärla" och skimmer.

Självklart ska ni få se rosa liljor från min trädgård. Jag har många olika sorters liljor i många nyanser av rosa men jag tog den första bild jag hittade.

OPI Rumple's Wiggin'

Publicerad 2011-04-18 22:16:00 i Naglar i lila,


När jag idag läste Solveigs blog Nailin' It och såg inlägget om Shrek-kollektionen så kom jag på att jag inte publicerat det här inlägget från sensommaren förra året. Jag köpte ju minisetet med fyra lack och har därefter köpt Fiercely Fiona i fullstor flaska. Överväger att skaffa alla dessa som fullstora för de är superfina! Nog om det, här kommer inlägget från september 2010:

OPI Rumple's Wiggin är det fjärde lacket i min lilla minikollektion av Shrek-lack. De har verkligen gett mersmak, något som inte är så kul då jag stått emot hela kollektionen så här länge. Jag borde verkligen inte köpa dem... Inte fullstora och inte resten av dem alla fall. Tack och lov vill jag inte alls ha det mörkare lila, inte än, men Ogre the top Blue... Mmm! Och fullstorlekar av de här fyra som jag har i minsar. Men jag ska vara stark. Jag kommer knappast göra slut ens på de här minflaskorna. Eller?

Tre lättlackade lager är det här. Jag älskar miniflaskornas minipenslar som passar mina naglar perfekt. Formulan är fantastisk och färgen ljuvlig! En ljus, härlig lavendelton. Antagligen är jag jordens segaste människa som nu, på hösten, får sug efter vårens pasteller... :D

Ja, katthår. Igen. Ni får leva med det på min blogg. :D

Nubar Blue Hydrangea

Publicerad 2011-04-18 11:12:00 i Naglar i blått,


Blue Hydrangea från Nubars vårkollektion Spring Garden är ett ljuvligt ljuslått lack med den där lite svårbeskrivna pärlfinishen som ger så mycket lyster men utan att man ser det egentliga skimret. Superfint!

Oerhört enkelt att måla med, täcker på två lager och torkar supersnabbt. Ett väldigt bra och pålitligt lack som dessutom gör att naglarna ser välformade och jämna ut. Sval och ren känsla, elegant trots den iögonfallande färgen. Verkligen ett fint lack även om det i färgnyans inte känns unikt. Det unika ligger i finsihen.

Självklart ska ni få se en blå hydrangea från min trädgård. Eller hortensia som vi säger i Sverige. Vi har oerhört lerig jord med massor av kalk, precis fel för en surjordsväxt som hortensian, men med en rejäl grop fylld med rhododendronjord så har vi faktiskt fått den att trivas. Det är en vacker blomfärg och den blommar dessutom så länge. Ett bra namnval alltså, även om hortensian knappast kan kallas vårblomma. ;)

Zoya Kiki

Publicerad 2011-04-17 22:23:19 i Naglar i rosa,


Kiki är ett av de där oomtalade Zoyalacken som jag gärna vill putta ut i ljuset. Det är en härlig färg, lysrosa gränsande till neon, och det är glassfleck och egentligen är det jelly men här visar jag det över ett rosa krämlack som går i samma ton så man får inte jellykänslan. Jag har ju svårt för jelly, som ni vet, då jag är allergisk mot VNL, men jag ska försöka komma ihåg att bara swatcha det för kameran någon gång i dess sanna form. Jag tycker dock Kiki täcker förhållandevis bra så egentligen kanske inte skillnaden är så dramatisk. Den påminner om systern Sienna i täckningsförmåga.


Det är enkelt att måla med den smala penseln. Lacket är späckat med glassfleckliknande skimmer eller glitterpartiklar i silver, rosa och ljusblått. Det hela är ett snyggt om än inte helt unikt lack.

Zoya Mitzi

Publicerad 2011-04-17 13:05:00 i Naglar i grönt,


Zoya har ju varit superflitiga nu i vår och släppt dels en vårkollektion och dels en LE-kollektion med tre matta lack. Det här är Mitzi ur den kollektionen och erkänn att hon är en kul liten sak! Jag köpte alla mina vår-zoyas från en av mina gamla favoritsäljare på eBay, Cindy på Le Polish Boutique. Hon är snabb med att ta in nya lack från Zoya och hon har rimliga priser, snabb frakt samt är pålitlig och bra. Hon är även min leverantör av lack från Essie, Klean Color med mera. Men nu till dagens lack.
 
En lite radioaktiv ärtsoppegrön som alltså torkar matt. Ett lager täcker, det torkar på en sekund och är enkelt och smidigt att manövrera med penseln. Utmärkta egenskaper alltså. En riktigt trevlig lackupplevelse! Dessutom gillar jag namnet som får mig att tänka på grannens katt som även är halvsyster till mina föräldrars katt och min, tyvärr avlidna kissemiss Hilda. Grannens katt heter alltså Mitzi om ni inte hängde med i mitt långa och svamliga utläggning.

Matt ser Mitzi ut så här.

Med överlack blir hon så här.

utan överlack, med överlack och så med överlack igen.
Jag gillar henne både matt och blank men jag kan tänka mig att hennes väldigt egna nyans av grön inte nödvändigtvis tilltalar alla. För er som suckat och tänkt att det vore roligt att få se något vackert och inte bara nya versioner av snorigt och varigt så kommer här något så poetiskt och vackert som en viol. Varsågoda.

Make Up Store Siw

Publicerad 2011-04-16 21:02:36 i Naglar - holografiska lack,


Nu ska ni få se på ett av de mest holografiska lack jag vet. Siw från Make Up Store. Jag har sett massor med swatcher på henne och alltid tänkt att det är ett lack att köpa men inte gjort det av någon anledning. Dels är lacken rätt dyra på MUS och dels har jag ju andra blå hololack som också är väldigt bra. Inget av dem heter dock Siw så till sist kunde jag inte stå emot längre.

Siv var ett av namnen jag funderade på att ge Siri och när jag var liten hade jag en barnflicka som tog hand om mig ibland och hon hette Siv. Jag minns att hon var snäll och hade blont hår men annars är det tyvärr rätt luddiga minnen. Hur som helst, nu har jag köpt lacket för att det påminde om min snälla barnvakt och jag är verkligen nöjd! Vilken holoeffekt!

Jag valde att måla två lager av Siw över min befintliga manikyr med White Peony för att få en slät yta utan nakna fläckar eller annat otäckt. Ni vet väl att om ni har ett knepigt hololack, som t.ex MUS eller Nfu Oh, så behövs inga specialunderlack utan det funkar utmärkt med att lägga ett lager av ett vanligt överlack under lacket så att det bara är en jämn, slät och glatt yta för lacket att fästa på. Funkar alltså utmärkt att måla med lacken ovanpå befintliga manikyrer också, om man vill.

Det torkar snabbt och det kunde ha räckt med ett lite flödigare lager men jag örde med två tunna den här gången. Inget överlack för det torkade verkligen direkt. Nackdelen med att gå överlackslös var dock att jag fick små avslagna märken i nagelkanterna efter att ha monterat ett par soffbord till mina föräldrar. Hade jag hat överlack hade det inte hänt.


Ser ni hur fantastiskt fin holo det är? Jag älskar det! Och för att verkligen ge er en uppfattning om det så ska ni få se ett par bilder till som inte är tagna i dagsljus utan inne och på natten.

Med en vanlig taklampa och datorns skärm som belysning mitt i natten ser lacket ut så här. Det är nylackat, jag målade nämligen naglarna natten till idag. Fantastiskt fin effekt. Ingen blixt, så klart, utan bara elektriskt ljus från en 40 watts-lampa.

Om man släcker den taklampan och bara behåller ljuset från skärmen ser lacket ut så här. Inte illa! Och självklart ingen blixt här heller.

Nubar White Peony

Publicerad 2011-04-16 11:10:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


White Peony är ett av de nya lacken från Nubar. Det kom med vårkollektionen Spring Garden. Färgen är en mjuk vit med liten brytning mot rosa eller aprikos som gör att den inte bli som tip ex utan mjukare och mer klädsam. Det är som vanligt en enastående formula på lacket, Nubar är ju verkligen mästare på att göra lack som är beagliga att måla med. Det kräver dock tre lager för att jämna ut sig och bli perfekt. Lättmålade och tunna förvisso, men ändå tre. Lite överraskande tyckte jag nog att det var. Det är dock inte något problem med torktiden så man kan måla tre lager utan att få bekymmer med att det blir avtryck i lacket efter flera timmar. Jag lyckades få ett hack men det var under manikyrens själva utförande och bara av ren klantighet och inte på grund av några undermåliga lackegenskaper. Nej, lacket är utmärkt.

Färgen är alltså mjukt vit och känns ren utan att bli hård. Den påminner mig om China Glaze Snow som också har en liten marshmallow-ton. Snow täcker dock med ett lager men, och detta är viktigt, har inte kortare torktid. Vilket man väljer av dem två blir för mig alltså inte en fråga om det utan mer om pensel och vilket som har bäst formula. Jag gillar båda. Som avslutning får ni en bild på min favoritpion i vitt, en skönhet som absolut inte kom med vårens kollektion utan har hängt med sedan slutet på 1800-talet. Festiva Maxima. Hon växer i min trädgård precis nedanför fönstret jag sitter vid nu.

Color Club You Got Soul-ar

Publicerad 2011-04-15 23:06:10 i Naglar i orange,


Tråkigt nog känns det som lite halvkassa bilder på det här lacket. Det lyckas nämligen verklgen vara trafikkonsorange i vissa ljus, bara inte de ljus jag fotade it...


You Got Soul-ar är från Color Clubs Starry Temptress kollektion och det är ett tjockt, plastigt lack med grova glitter som i flaskan ser prismatiska ut men på nageln blir silverfärgade. Det täcker med ett lager, har normal torktid är är roligare att bära än jag förväntade mig just för att det faktiskt lyckas vara skarpare och mer neonigt än mina bilder visar.

Alessandro Green Green Baby

Publicerad 2011-04-15 18:00:00 i Naglar i grönt,


Jag har fotat naglar idag men inte hunnit ta fram bilderna. Jag har varit hos veterinären med Edit som skulle skrapa tandsten, på IKEA och köpt nya kuddar och en söt lampa och nu är jag på väg till mina föräldrar för att äta middag. Tänkte dock fira vårens ankomst med ett grönt nagellack ur arkivet.

Alessandro Green Green Baby har jag velat ha hur länge som helst men trodde aldrig jag skulle få. När min kompis åkte med en skolklass till Tyskand fick hon och alla barnen order om att leta efter det och det hittades faktiskt och jag fick min flaska! Visst är det tjusigt! Varmt olivgrönt med rött skimmer! Unikt och enastående och underbart!


Tre lager, rätt flödiga, behövdes för täckning. Sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta av den magi lacket äger. Vilken utsökt kombination med den lite gyttjiga gröntonen och det orangeröda skimret! Genialt! Så, hittar ni det här måste ni skaffa det. Om inte annat så kan jag tänka mig en flaska till i reserv! :D

China Glaze Raspberry Festival

Publicerad 2011-04-14 22:09:00 i Naglar i rött,


Hej igen! Nu har jag lämnat Stockholm bakom mig ett tag och åkt ut till landet för en veckas semester. Jätteskönt ska det bli. Dessutom ska jag försöka ta mig igenom några av årets vårkollektioner. Har både med Nubars nya och Zoyas. Vi får se om jag hinner swatcha lite. Nu blir det ett gammalt lack just idag, ett från förrförra sommaren, alltså 2009. Raspberry Festival är ett rött jellylack med rosa glassfleckglitter. Det är något åt det kalla, rosaröda hållet. På många sätt är det ett väldigt typiskt China Glaze-lack i glassfleckformula. Det är lite rinnigt men inte farligt, torkar lite segt men är alla fall uthärdligt, tre lager ger acceptabel täckning men aningens VNL Det finns sämre glassflecklack i China Glaze sortiment så jag ska väl inte klaga. Det finns bättre också. Vi kan kalla det genomsnittligt.


Färgen är söt men inte så himla speciell. Det är skimret som är grejen med det så är man glassfleckfantast måste man så klart ha det. Jag gillar det tydliga rosa skimret som ni nog kan se på bilderna. Det gör lacket lite ungdomligt och piggt. Väldigt sött till sommaren. Det blir inte min favorit men jag kommer nog utan tvekan bära det igen. 

Rosa och lila med Winterberry Palette

Publicerad 2011-04-13 21:14:38 i Emmas FOTD 2011,

Jag hade ju tänkt testa mina nya paletter redan förra helgen, alltså för 10 dagar sen. Den helgen var jag dock supertrött och sminkade mig inte överhuvudtaget. Nu i helgen var jag dock lite piggare så då plockade jag fram min nya fina Winterberry Palette och testade några av skuggorna i den.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Matte Golden Fair

Concealer under ögonen: MAC Studio Finish Concealer NW20

Concealer på ojämnheter: Everyday Minerals Intensive Fair

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Minns ej, sorry

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Rosa (1) och lila (2) från Winterberry Palette Coastal Scents

Highlighter: Vit (3) från Winterberry Palette Coastal Scents

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppglans: Face Lipgloss Backsippa

En enkel sminkning. Den rosa skuggan ligger på inre halvan av ögonlocket och den lila på det yttre halvan. Sen har jag använt den vita skuggan som highlighter och målat eyeliner, mascara och kajal och ja, ni vet, den vanliga faderullan. Väldigt trevliga skuggor är det. Det är härligt skimmer i dem, tror att några kanske klassas som Metallic av Coastal Scents, och de är bra pigmenterade. Lätta att blenda också för den delen med. Jag har bara bra saker att säga om Winterberry Palette än så länge, det ska bli roligt att fortsätta testa sig igenom mina nya skuggor från Coastal Scents.

China Glaze Operation Color - sammanfattning

Publicerad 2011-04-13 16:19:00 i Nagellack - kollektioner,

Ännu en kollektion som jag har nästan komplett. Saknar det rosa av dem men annars har jag nog alla av China Glaze vårkollektion Operation Color som kom 2008 om jag minns rätt. Det är riktigt trevliga lack och jag älskar i synnerhet Revolution och Golden Opportunity samt Code Orange. Hm, mer än hälften av dem jag äger. Och Secret Peri-wink-le är också väldigt fin... En lysande bunt lack med andra ord!

Agent Lavender

Secret Peri-wink-le

Revolution

Code Orange

Golden Opportunity

Finger Paints Art You Blue?

Publicerad 2011-04-13 09:53:00 i Naglar i blått,


Art You Blue? från Finger Paints är kanske inte min favorit bland blå lack men det är en fin nyans och skulle inte skämmas för sig om det inte vore för att det vill bli lite penseldragsmärken i det som så ofta hos lite frostade lack.

Ett lack i frostfinish alltså. Silver i massor i den vackert blå färgen. Otroligt vältäckande, det räcker med ett flödigt lager och det torkar rätt snabbt också. Lite annorlunda från mina andra blå lack i och med finishen.

Color Club Alter Ego

Publicerad 2011-04-12 20:54:00 i Naglar i lila,


Vänner! Jag kommer vara lite ryckigt närvarande, igen, då jag snart tar en kort semester och faktiskt inte vet hur ofta jag hinner sitta med bloggen eller hur länge. Jag tidsinställer några inlägg, bland annat detta, så ni inte får alltför tråkigt, men om kommentarer inte besvaras bums och så, då vet ni vad det beror på. Jag är ledig, helt enkelt. :D

Jag tyckte att China Glaze ljuslila Agent Lavender var för blekt så jag beslöt lacka över det med två lager av Color Clubs Alter Ego. Sagt och gjort, och här är resultatet.


Color Clubs Alter Ego kom ut med vårens kollektion med samma namn. Det är en grålila basfärg med glitter i silver, guld och blått. Finishen är foilliknande och den är supergnistrande i solen. När jag gick ut för att gå till ICA kunde jag inte släppa naglarna med blicken utan gick som en dåre med handen framför ögonen och bara beundrade hur solen tog fram varenda liten glitterpartikel och fick naglarna att se ut som täckta av diamantstoft! Alla lack jag provat ur kollektionen har varit helt häpnadsväckande vackra och jag rekomenderar dem varmt! Alias, Ulterior Motive, denna och Masquerading har jag köpt och de är alla väl värda att äga. Ingen av dem har jag kunnat ge full rättvisa på mina bilder. De måste ses!Ingen av bilderna gör lacket rättvisa. Det är så vackert i verkligheten. Magiskt! Om man inte hade haft en annan manikyr i botten hade det nog krävts tre eller till och med fyra lager för att få full täckning men det är, för ovanlighetens skull, värt det. Väl värt det! Gnistret är makalöst!

China Glaze Agent Lavender

Publicerad 2011-04-12 15:32:00 i Naglar i lila,


Kommer ni ihåg mitt fiasko med ljuslila Light as Air? Den var för varm och för blek för mig. Agent Lavender är mer blåtonad i flaskan och någon nyans mörkare i färgen, men även den känns aningens blek på mig. Betydligt bättre än Light as Air dock. Den här skär sig åtminstone inte mot min hudton.


Jag upplever att China Glaze pasteller är ganska likartade i formulan. De känns lite kritiga, vill gärna bli ojämna men räddas om man målar flödigt och inte petar runt för mycket med penslen utan låter det flyta ut på nageln utan extradrag. Agent Lavender blev så här med ett första tunt lager och ett andra mer flödigt. det torkade segt som satan trots snabbtorkande överlack, den här gången är det Redi top coat som jag använt. Tror inte det beror på den utan skyller segtorkandet på lacket då det inte är ovanligt för China Glaze. :D

Catherine Arley #801

Publicerad 2011-04-12 09:04:00 i Naglar - holografiska lack,


Efter att ha haft China Glaze Golden Opportunity en dag beslöt jag piffa upp den med holografiska Catherine Arley #801. En färg som balanserar mellan lejongul (som Golden Opportunity) och holografiskt bihåleinflammationssnor. Oerhört spännande! Det blir så klart ett bildspam!På vissa bilder kan man skymta en klarare, mer rent gul kant, det är Golden Opportunity. Tyvärr hade jag inte riktigt perfekta förutsättningar för att få fram det holografiska i lacket och kan inte säga om det ens finns mer effekt än så här i det. Min himmel såg ut så här:

Man kan dock se att lacket är holografiskt även i svagt ljus, men som sagt, inga regnbågar. I min nya lägenhet äger jag inga lysrörsbelysningar så tyvärr kunde jag inte ens prova med att fota under en sådan armatur. Vi får helt enkelt vänta till nästa gång jag provar lacket i sol för att få veta hur mycket holo det har.

Ni märker att jag helt spårade ur och fotade hur mycket som helst. Det är rätt skojigt med ett lack som detta för det är så precis på gränsen mellan gröngult och gulgrönt. Tro alltså inte de swatcher som finns på nätet där färgen ser ut att vara guld. Antikguld i så fall, med kraftig grönton.


För att den gröna tonen skulle synas tog jag en bild mot min gula kontorsvägg. Den är ganska rent gul, färgen heter Gullviva, och mot den ser nagellacket grönt ut. Här blev det lite kallare färg än i verkligheten, ni ser på mina fingrar att de blev aningens mer blå än de är och väggen blev också mer citronig och lacket aningens mer grönt än i verkligheten, men inget är så långt ifrån verkligheten och själva poängen är tydlig. Det finns rätt mycket grönt i lacket. :)

China Glaze Golden Opportunity

Publicerad 2011-04-11 14:45:00 i Naglar i gult,


den heter Golden Opportunity men i mina ögon är den mer lejongul än guldfärgad. Golden Opportunity kom med kollektionen Operation Color, jag tror det var 2008 på våren men jag kan ha helt fel. Rätta mig gärna!
Jag har alla lack utom ett från den kollektionen men jag köpte dem inte på en gång. Först köpte jag det blå, sedan det röda och orangefärgade. Sen det här och sist det lila. Vem vet, en dag kanske jag vill ha det rosa också. :)


Golden Opportunity är lite rinnigt i formulan men annar är det inga stora bekymmer. Det blev en liten översvämning på en nagel, långfingret, men lacket torkade ändå förhållandevis snabbt och betedde sig väl på det stora taget. Jag älskar den varma lejongula färgen. Mycket passande både höst och vår och sommar.

Visst ser den ut som flytande honung. Man vill nästan stoppa fingrarna i munnen och smaka. :D

China Glaze Up&Away, de jag har.

Publicerad 2011-04-11 09:22:00 i Nagellack - kollektioner,

En liten sammanfattning av förra vårens kollektion Up&Away. Jag har inte alla lacken men jag har rätt många nu, insåg jag, så det kan ju vara kul att se dem. Det är en rätt fin kollektion med flera lack jag verkligen gillar. Jag lät det vara två bilder på High Hopes för på den första bilden, med bara den, är det så mycket damm och katthår i det och man ser finishen bättre på mitt senare inlägg, det med en ruffian med den och Peachy Keen.

Har ni några favoriter i den här kollektionen? Vilka har ni av lacken? Borde jag skaffa de resterande?

Happy Go Lucky

Lemon Fizz

Peachy Keen

Something Sweet

Heli-Yum

High Hopes

Peachy Keen och High Hopes.

Sugar High

Light as Air

Re-fresh Mint

Four Leaf Clover

Ruffian med Peachy Keen och High Hopes

Publicerad 2011-04-10 16:15:00 i NailArt,


Dagens naglar. En ruffian igen. Det är Peachy Keen och High Hopes, båda från China Glaze vårkollektion Up&Away som kom 2010.

Jag är helt förälskad i båda lacken även om mitt frihandande inte gick så bra den här gången. Det känns ändå som en riktigt lyckad manikyr för färgerna passar så väl ihop och jag får sköna sommarvibbar av det! Vad säger ni, är det inte riktigt fint! Jag är alla fall supernöjd!

Och en bonus, Siri som vaknar. Jag tog bilderna i mitt sovrumsfönster precis när jag stigit upp och Siri tyckte jag var onödigt pigg på morgonkvisten och ville sova en stund till...

China Glaze Peachy Keen

Publicerad 2011-04-10 14:54:00 i Naglar i korall&persika,


Här ska ni få se en av de där överraskningarna som kommer till en ibland. Peachy Keen från China Glaze. Jag avstod från den när den kom våren 2010 för jag "visste" att den inte skulle passa på mig. Jag "visste" att den skulle vara för varm i tonen, för blek och för pastellig. Nu när jag köpte den i vårvintras så var jag fortfarande lika säker på att den skule vara fel för mig och har låtit den stå på vänt för den ändå inte skulle bli långvarig på naglarna och jag har inte haft så mycket tid att lacka om och fixa som jag har haft förr. Gissa hur förvånad jag blev när jag hade bestämt att använda den som bas i en ruffian och plockade fram den, målade den på mina naglar och bara... wow! Den är ju skitsnygg! Den är inte blek och den är mer orange än jag trodde. Färgen blir mörkare på nageln än vad den är i flaskan och den får mig att tänka på min favoritmelon, den med orange fruktkött. Cantaloupe.

Lacket är förhållandevis enkelt att måla med för att vara ett pastellack från China Glaze. Det täcker med två lager, ett tunt och ett flödigt, det trokar fort med ett lager Redi topplack. Jag kan inte klaga på det. Helt underbart!


Blå Ruffian

Publicerad 2011-04-10 08:12:11 i NailArt,


Ni minns kanske att jag berättade att min manikyr med Wicked Sweet från Color Club transformenrades till en blå Ruffian med For Audrey ovanpå. Lite gula prickar gjorda med Lemon Fizz är det också. Det intressanta är att doften av Wicked Sweet tydligt känns även under alla dessa extra lager (ett första lager överlack, For Audrey och ytterligare överlack). Även den tredje dagen jag bar manikyren var det en distinkt doft av rabarber-grädd te och jag sniffade oupphörligt på naglarna för den var väldigt harmonisk och trevlig. Jag var ganska nöjd med min ruffian också. Det var behagliga färger och kändes lugnt och skönt att titta på. For Audrey skötte sig bättre också och bubblade sig inte på samma sätt som när jag använt bara henne. Det var ett väldigt flödigt lager här så jag försöker nu banka in i hjärnbarken att China Glaze behöver flödiga lager om det är krämlack. Annars vill de gärna konstra och bete sig illa.

Ni får se min lilla skapelse i lite olika ljus för kontrasten mellan färgerna och färgen på For Audrey ändras mycket beroende på om det är dagsljus, lampljus, solsken etc.

BYS Mint Ice

Publicerad 2011-04-09 09:56:00 i Naglar i grönt,


Och eftersom jag precis nyss visade ett höstlack som legat bortglömt i arkivet länge så måste jag ju toppa med ett vårlack. BYS Mint Ice. Mintgrön med blåton. Ganska snyggt men som många lack i den här finishen så blir det penseldragsmärken.


Två lager lack. Det är lite åt det tjocka hållet men fungerar bra att måla med förutom penseldragsmärkena då. Det torkar rätt normalt och har inga speciella för- eller nackdelar. Ett helt normalt lack. Ganska trevligt lack, som sagt. Och billigt. 39 kronor på www.sminkshop.se tror jag det kostade.


Klassiskt bildspam fast jag har inte så mycket mer att säga om lacket. Vad tycker ni? Är det okej trots penseldragen? Man kan ju dra rakare än jag gjorde så klart, men ni vet hur slarvig jag är när jag gör mina manikyrer. Jag gillar den aquablå flashen som finns i lacket, det blir lite intressantare av det. Det är ju inte superunikt men jag är inte säker på att jag har någon riktig dupe till det heller.

Savita Coppersville

Publicerad 2011-04-09 09:53:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Ännu ett lack jag borde visat i höstas men glömde publicera. Savita Coppersville är ett underbart kopparbrunt skimmerlack som verkligen är attraktivt trots att det är brunt, om ni förstår hur jag menar, förmodligen för att det är så pass skimrigt. 


Härligt mellanbrunt, som chokladkola, med massor, massor, massor av skimmer. Två lager täcker perfekt och det torkar bra. Inga problem med formulan, den är lagom tunn och lättmanövrerad och flyter ut bra på nageln. Utmärkt! Jag är riktigt förtjust i det här lacket! Ett riktigt fint brunt! En skön värme i det. Perfekt på hösten  tycker jag och jag bar det i typ september om ni undrar.

Cetuem #23

Publicerad 2011-04-08 19:55:00 i Naglar i grönt,


Oj, här hittade jag mer arkivinlägg som borde publicerats för länge sen... Yay! Det sista av Cetuemlacken är ju riktigt bra! Korken är i linje, ingen skiktning i lacket, bra formula, god täckningsförmåga och glans. Perfekt!


Färgen är härligt smaragdgrön och den är lätt att måla med. Två lager täcker bra, det lägger sig jämnt och fint på nageln och det torkar bra. Det är en helt fantastisk färg med massor med en finish som ska vara metallic men mer är som ett vanligt skimmerlack. Snyggt alla fall!

Kolla glansen! Inte illa, va? Av de tre jag skaffat är alltså ett riktigt kass, ett helt okej och ett, detta, riktigt bra. Lite för stor variation för min smak om man ska beställa lack från dem igen, men det är ju suveränt att de inte alla var usla alla fall. Nu blev ju proportionen rätt okej med bra lack i majoritet. ;D

American Nails #638

Publicerad 2011-04-08 17:19:00 i Naglar i lila,


Jag orkar inte tömma kameran så ni får mer ur arkivet. Ett vackert lack som har legat till sig sedan sommaren och det är ju lite synd att det inte fått visa upp sig här på bloggen. Nu kommer det alla fall. American Nails är ett märke jag då jag använde det här ganska nyligen upptäckt och det här lila lacket hamnade i min samling på sensommaren. Det är ett mellanlila med röd bas och massor av skimmer.


Skimret syns tydligt här ovan. Det är riktigt fint! Mestadels, i skugga, ser lacket dock ut som en blåmärkeslila färg med silverskimmer. Det är alla fall lätt att lacka med och täcker på två lager. Det torkar snabbt och är på de flesta sätt ett ett bra lack. Kanske är färgen lite, lite tråkig men skimret i solen förlåter en del.

Zoya Avril

Publicerad 2011-04-08 08:26:00 i Naglar i rosa,


I april måste man ju visa Avril. Gammalrosa med lite aprikos i. En oerhört mjuk färg. Så feminin, så romantisk. Avril är verkligen ett unikt lack i min samling men trots att färgen kanske inte kan kallas för en favorit så måste jag säga att jag gillar!


Pudrig skulle jag kalla den. Den får mig att tänka på ballerinans sidenskimrande lilla sko med sidenband upp längs vristen. Här ser ni tre lager av lacket och det fungerade bra att få det att torka med ett lager Seche Vite. Ett lack som förtjänar lite uppmärksamhet trots att det är gammalt.

Sinful Colors All Mighty

Publicerad 2011-04-07 17:23:00 i Naglar i blått,


Tillbaka till det blå nageltemat med lite arkivinlägg. Sinful Colors All Mighty är ett helt vanligt mellanblått, inte unikt på något vis men ganska snyggt ändå. Skimmer i turkos finns i det och det täcker väl med tre tunna lager. Lacket torkar bra och har fin glans. Inget att klaga på alltså. Sen är det ett mellanlack som inte direkt sticker ut speciellt i samlingen, men alla lack kan ju inte vara jätteunika.


Fint skimmer i det i solen är det alla fall, eller vad tycker ni?

OPI "Sheer" Your Toys

Publicerad 2011-04-06 20:51:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Vill ni se ett inlägg från i maj förra året? Det är med ett lack jag dessutom visat en gång innan på bloggen. OPI "Sheer" your Toys har varit med förr, då mer säsongsenligt placerad i juletid. Den kom nämligen med 2008 års julkollektion från OPI. Det är ett väldigt vackert lack och i mina ögon inte alls specifikt vintrigt. Tvärtom tycker jag man kan bära det året om.

Det är ljusgrått med glesa kopparskimmerpartiklar som gör det lite intressantare om man skärskådar naglarna. Det syns inte på håll så vill man uppleva kopparskimret får man verkligen ha handen framför näsan och studera det, men det gör mig inget. Jag tycker den grå basfärgen är fin. Lätt som dimma! En underbar grå nyans. Här ser ni två lager. Man kan komma undan med ett om man tolererar mer VNL. Det här är dock lagom täckning för mig. En viss skirhet finns i det men det täcker ändå hyfsat. Tre lager gör lacket nästan helt opakt.

Visst är det lika fint som årets ljusgrå ljuvligheter!

American Apparel Trenchcoat

Publicerad 2011-04-06 14:39:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Ur arkivet hämtas detta inlägg. Det första American Apparel jag någonsin provat är detta, Trenchcoat. Återigen en alldeles förfärlig färg på mig men det gör inget för den är annorlunda. Påminner det inte lite om bruna kuvert eller kartonger? Eller det där flaskskyddet man kan få på systembolaget som är gjort av tjockt, räfflat papper i en cylinder som man trär över flaskan, ni vet. Wellpapp! Det har samma färg som wellpapp!

Det krävde tre lager och som ni ser bubblade det något galet på en nagel men annars var det inget problem. det torkade väldigt snabbt och var rätt okej att måla med.

Okej, så jag klär inte i den här nyansen, men jag bryr mig inte ett dugg om det. Den är dock inte lika rolig som jag föreställt mig. Beige är nog för vanligt bland lacken nu så det är inte så kaxigt som jag skulle önskat. Det finns roligare lack bland de fulsnygga helt enkelt och jag har så pass många andra i beige att den inte känns ett dugg edgy utan faktiskt blir precis lika oupphetsande som, ja, wellpapp.

Sinful Colors HD Nails

Publicerad 2011-04-05 20:38:00 i Naglar i grönt,


Och eftersom jag ändå öser ur arkivets outsinliga källa, vad säger ni om lite grönt från Sinful Colors? Inte så spektakulärt men ni vet ju hur jag är. Finns det ett grönt lack att köpa så gör jag det...


Tre lager av detta konstgräsfärgade lack. Inget konstigt med det. Inga riktiga minus men heller inga enastående plus. Trevlig färg men inte unik.

Zoya Pasha

Publicerad 2011-04-05 20:35:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Jag tänkte visa ett av mina miljoner arkivinlägg så att ni inte somnar här på bloggen. Zoya Pasha är en gammal goding från före den greigefärgade trenden slog igenom. Det är ett ganska mörkt beigefärgat lack med gråton och massor av silverskimmer. Snyggt men jag trodde nog det var lite mer grått innan jag fick hem det.

Tre tunna lager av lack och mjukt gråsilvrigt skimmer som ger ett disigt intryck. Inte så illa, eller hur? Okej, inget vårlack, men det var inte vår när jag bar det. ;D

Color Club Wicked Sweet

Publicerad 2011-04-05 18:06:00 i Naglar i blått,


Wicked Sweet från kollektionen med samma namn. Lysande blått och med en riktigt fin doft av rabarber-gräddté! Det doftar behagligt men distinkt och det känns till och med när jag lagt ett annat lack över i en ruffian.

Tre lager lack, aningens VNL men acceptabelt, och snabb torktid. Dessvärre bubblade det sig lite när jag slängde på mitt nu aningens sega Seche Vite. Jag ska snart fylla på min flaska och fram till dess kan det vara lite småsegt eftersom jag nu lackar naglarna varannan dag eller så, inte varje. Fast naglarna är snart utväxta igen, eller de är egentligen det, så nu börjar lacken locka mer igen!

Visst är det en fantastisk sommarfärg! Väldigt lik Pure Energy som Color Club släppte för några år sedan dock. Den är dock utan den mysiga tédoften!

Color Club Alias

Publicerad 2011-04-05 09:00:00 i Naglar - duokromatiska,


Vi bryter upp den blå dominans som varit med ett fantastiskt lack som nog innehåller minst tre-fyra olika färger men inte blått. Det är lila! Guld Grönt! Till och med rött! Det här är ett helt fantastiskt vackert duokromatiskt lack som känns unikt för mig. De flesta lila duokroma stöter ju i blått men här är det olivgrönt och guld! Supervackert!


Tre lager lack, hyfsad torktid med Seche Vite, underbart skimmer! Färgspelet är magiskt! Jag älskar lacket! Ni får inte missa det här, flickor, för det är superfint! Color Clubs Alter Ego-kollektion. Missa inte!

China Glaze For Audrey

Publicerad 2011-04-04 18:46:26 i Naglar i blågrönt&turkos,


Del två av min blå räcka av manikyrer ser ni här. For Audrey, ett lack som alla älskar. Så omsjunget att jag till sist föll till föga och beställde det trots att det har samma färg som mitt toalettkakel i Moskva hade. Färgen är dock inte problemet. Det är tjockt, kritigt och det bubblar. Blä för det. Men jag har experimenterat vidare med det. Här är andra försöket med det på bild, bara ett flödigt lager vilket för mig funkade bättre än två tunna. Nu har jag faktiskt provat igen, i en ruffian, och ett flödigt lager som lämnas utan snabbtorkande överlack verkar funka bäst för mig. Jag tror jag klarade mig helt ubblefri den här gången. Bubblorna kan alltså bero på mitt Seche Vite som sgnat något eftersom jag lackar naglarna mindre ofta sedan de blev korta. De är dock på utväxt så snart kommer jag igång igen! Hur som helst, den knepiga formulan vid lackning kan inte skyllas på annat än For Audrey själv. Flödighet verkar vara hemligheten med China Glaze-pasteller.
Så, det var del två av det blå. Ni kanske får nöja er med det idag så kommer mer blått och även ett mellanspel med vackra lila Alias från Color Club imorgon. :D


Color Club Masquerading

Publicerad 2011-04-04 18:38:28 i Naglar i blått,


Jag har haft en blå period som ni nu ska få se början på. Här är Color CLubs Masquareading, ett oerhört fint metalliskt lack i skifferblått med grönton. Verkligen tjusigt och dessutom med flera bra egenskaper.


Det täcker med ett flödigt lager eller två mycket tunna sådana. Det torkar snabbt men satinmatt så för glans måste man överlacka. Det håller ganska bra dessutom. Storstädning, hårtvätt och annat klarade det galant! Ett mycket trrevligt lack alltså, från Color Clubs Alter Ego-kollektion. Rekomenderas!

Kron Liliput Wölkchen

Publicerad 2011-04-03 20:38:00 i Naglar - duokromatiska,


Jag har massor av bilder i kameran, både på lack och smink, men hinner inte med att fixa dem just nu. Har haft gäster och hela helgen har försvunnit i ett töcken. Fasen, vad fort dagarna går... Jag hoppas ni nöjer er med mer arkivnaglar alltså, och ett snabbt hej från mig innan jag rusar ut i köket och testar mitt nya våffeljärn!
Wölkchen är ett av mina tyska lack och det har en trevlig duokrom effekt precis som systerlacket Viola. Klarblått, turkos och lila samsas här.


Tre tunna lager av lacket som torkar fort och har massor av skimmer. Ett himla snyggt lack! Svårt att fånga det duokromatiska men det finns där. Tittar man t.ex uppe vid nagelbanden eller längs nagelns kurva så ser man det.

Nytt försök med ruffian

Publicerad 2011-04-03 14:17:00 i NailArt,


Kommer ni ihåg att jag för några månader sedan gjorde en frihandsruffian? Det blev några fler försök ungefär samtidigt och ett av de försöken är detta med H&M Pure White och Zoya Dakota.

Dakota var inte superenkelt att frihanda med men jag tycker det ser skapligt ut på håll alla fall. Sen hade en svart bas varit snyggare...

Austin-tatious Turquoise

Publicerad 2011-04-03 11:01:36 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Ytterligare ett OPI-lack med fånigt namn. Alldeles utomordentligt fånigt till och med, vad får de allt ifrån? Förutom det fåniga namnet är jag dock förtjust i det här lacket, det är verkligen skitsnyggt! Knallig turkost i mitten och så svartnar det eller i alla fall grånar utemot kanterna, mycket vackert! Mest inomhus dock, det är lite tamare utomhus. Kan dock tänka mig att den mörknande effekten kommer fram mer i starkt solljus, jag bar detta en gråmulen dag. Dessutom har det snyggt skimmer, men det är skirt, kräver fyra lager även på mina små stumpar. Bortsett från att det var skirt så är det dock inga fel på lacket, det betedde sig som lack ska göra. Och ja, det matchade mitt balkongräcke:) Jag har dock flyttat ifrån balkongen nu, men kommer säkert att använda lacket fler gånger för jag gillar det verkligen. Lacket är en del av OPIs Texaskollektion och finns bland annat i miniset, det är så jag har köpt mitt.

Color Club Turn The Other Chic

Publicerad 2011-04-02 17:14:00 i Naglar - glitter för layering,


Det blir inget smink med Honey idag. Jag orkar inte sminka mig. Ni får lite honungsfärgade naglar ur arkivet istället. Eller förresten, det är inte honung det liknar utan det ser ut mer som fanta med glittrande kolsyra! Turn the other Chic över Mavala Acid Yellow är helt fantastiskt glittrigt, glatt och apelsinläskfärgat.


Det är ett lager av glittret över den befintliga manikyren med gula Acid Yellow. Kort torktid och enkelt att använda som layering är mitt omdöme. Jag tvivlar dock på att jag skulle orka använda bara Turn the other Chic.  

Palettpaket!

Publicerad 2011-04-02 09:00:00 i Emmas sminkväska,

I höstas utvecklade jag ju en stor passion för paletter. Den håller i sig än och idag var jag och hämtade ut ett paket med två superfina paletter från Coastal Scents, Creative Me # 1 och Winterberry Palette. Båda paletterna består av 12 stycken Hot Pots vardera. Hot Pots är CSs skuggor som man själv kan skapa paletter med och de har samma storlek som MACs singelskuggor men är enligt Sminkan mycket bättre. Jag har inte känt på skuggorna alls, men visst ser de ljuvliga ut?! Creative Me # 1 har jag dreglat över länge, den består av 12 matta skuggor i knalliga färger. Japp matta, även om jag tänker på mig själv som en sann shimmeraholic så kan matta skuggor va kul ibland och allvarligt, vem kan stå emot de superknalliga färgerna? Inte jag i alla fall, särskilt inte nu när våren har gjort sitt intåg. Winterberry Palette är lite mer nedtonad och alla skuggorna är skimriga. De ser superfina ut och jag tror att skuggorna kan vara väldigt bärbara och dessutom så innehåller den en highlighter som ser jättebra ut. Avslutningsvis kan jag väl säga att jag betalade 425 kronor inklusive frakt, jag klarade mig utan moms och paletterna anlände ordentligt förpackade i en kartong med papper och bubbelplast. Ja och ni hittar dem här... Är ni nyfikna på skuggorna så ska jag försöka testa lite i helgen men det beror såklart på mängden tid och ork.

Essie Turquoise&Caicos

Publicerad 2011-04-01 19:37:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Vill ni se mer Essielack? Jag plundrar alla fall arkivet på några sådana inlägg nu. Det här lacket kom som en gåva från eBay-säljaren Cindy på Le Polish Boutique när jag köpte Zoya Intimate. Kul! Och ett lack jag inte äger sedan tidigare så det blev verkligen en fullträff! Är man intresserad av Essie är hon en skitbra säljare dessutom med förhållandevis låga priser, som tips bara!

Det är ett pigmenterat krämlack, två lager täcker ganska bra, mina smalaste naglar klarar sig med det men tumme och långfinger kan behöva tre tunna lager. Det torkar fort, det har fin glans och jag har börjat gilla Essies pensel som är lagom smal för mina naglar. Färgen är härligt somrigt turkos med grönton. Helt klart ett lack jag rekomenderar!

Visst är det fint!

Essie Tart Deco

Publicerad 2011-04-01 08:12:00 i Naglar i korall&persika,


Ett snyggt vårlack ur arkivet kommer här. Essie Tart Deco har jag varit sugen på sedan jag fick min vurm för korall, alltså förra vårvintern. Nu äntligen har jag köpt det och det är precis så fint som jag hade hoppats!


Två snabbtorkande lager täcker perfekt, glansen är fin även utan överlack och färgen är ljuvligt somrig och korallrosa! Alltså, från att vara skeptisk till Essies lack börjar jag nu sakta bli omvänd. Jag har provat en del Essie-lack som jag inte alls har gillat men de senaste kollektionerna jag köpt från har gett mig lack efter lack att älska.

Vad säger ni, är det inte fantastiskt fint!

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela