Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Decemberkavalkaden

Publicerad 2010-12-31 23:50:00 i Kavalkad,

Den nya, käcka, funktionen att förinställa när inlägg ska publiceras har jag börjat leka lite med på sistone. Det här är alltså tidsinställt för att publiceras före 2010 går i graven och 2011 inleds. Jag sitter förmodligen och är övermätt i en soffa med ett glas champagne i handen, och ni med, men decemberkavalkaden ska ut i december! ;D

En klart ökad frekvens vad gäller sminkinlägg från både mig och Emma. Jag startade ju som sminkbloggare 2007 men redan 2008 började nagellacken stjäla uppmärksamheten från sminket så idag är det ju en nagelblogg med sminkinslag. De flesta av årets månader har jag presterat ett sminkinlägg per dag men några månader har jag inte klarat det. Inte den här heller, men det är bra nära. Egentligen är det rätt orimligt att man ska orka det år efter år så jag är verkligen stolt över den här prestationen. 21 sminkinlägg och flera av dem är jag rätt nöjd med. Andra känns väl inte så kul, men vem lyckas varje gång? Rad tre är riktigt bra tycker jag och även nummer 2 och 3 på fjärde raden.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Emma är också tillbaka med flera sminkningar och dessutom är hon lika vacker som vanligt. Den klassiska, neutrala med eyeliner och markerad globlinje är min stora favorit denna månaden. Fantastiskt snyggt och inspirerande!
1.
2.

Hoppas ni haft ett roligt och inspirerande år med oss här på Sminkan och Emmas blogg. Gott Nytt År önskar vi alla våra läsare!

Blå midvinternatt

Publicerad 2010-12-31 15:37:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Nyår för mig är blått. Alltså, färgen jag tänker på är blått. När jag fixade mna naglar, som ni får se en annan dag, så var jag inne på blått och guld men sminket blev i isiga blå och vita nyanser. Jag tycker den här makeupen blev väldigt rätt till en vinterfest. Kall och klar och liksom "ren". Blått är så vackert!

GOSH! stiftskugga som bas för makeupen. Sen är det den mörkblå från IsaDora Fake Black-duo som jag har på hela ögonlocket. Den har fått mer färg genom ett lager av Wild, en klarblå skugga från Makeupcosmetics. Mörkblå kajal som markering av nedre fransarna. Highlightern är Brite Bird Parad-Ice som verkligen gör att sminket ser kristallklart och lite fruset ut. Älskar den skuggan! Sen är det lösögonfransar med blå strass och så vita strasstenar.


Året som gick på Sminkans blogg.

Publicerad 2010-12-31 08:11:00 i Allmänt,

En återblick på 2010 kommer här. Världens längsta inlägg, men kul att se tillbaka på vad som hänt tycker jag så här kommer det!

JANUARI:

I januari led jag fortfarande att att ha brutit naglarna så jag hade små stumpar att måla och det hela var, för en nagellacksnörd, rätt förskräckligt. De växte alla fall ut sakta men säkert och Emma höll nagellacksfacklan brinnande och visade många vackra lack.
Sminkmässigt var vi ganska duktiga båda två. Efterdyningar av helgfirandet gav en del ganska utsmyckade makeuper med strass och lösögonfransar, glitter och annat. Boktemat kom igång också så fick leka av oss ordentligt med månskäror och trädgrenar och ännu mer strass och lösögonfransar.
Jag startade min mineralögonskuggeguide och Emma recenserade en del spännande produkter och jobbade på sin guide till mineralrouge. Det var en bra start på året, måste jag säga. Dessutom hade vi premiär för gemensamma kategorin Sminkan och Emmas favoriter och startade året med att visa våra bästa highlighters. Vi var helt klart bloggsugna och hade massor av planer för bloggen och dess utveckling.

FEBRUARI:

Året fortsatte på samma sätt i februari. Boktemat fortsatte och mineralögonskuggeguiden med. Emma och jag visade gemensamma favoriter och det recenserades produkter. Emma skrev bland annat om Sigmas borstar och hur man strassar sina lösögonfransar själv. Vi var ambitiösa och produktiva och så här i efterhand undrar jag om Sminkan och Emma hade sin guldålder den här vårvintern...
Jag skrev om ögonskuggan Tuch som jag förälskade mig i och gjorde en hel serie sminkningar med. Nubars Prism-kollektion visades upp och även en del av deras Coral-kollektion. Jag gjorde ett överlackstest. Det var en väldigt bra bloggmånad för oss och massor av inlägg skrevs och publicerades. Glammiga sminkningar, fantastiska bokteman och som sagt, mycket annat.

MARS:

Mars blev en månad med mer mineralguider, produktrecensioner, rougematchningstips från Emma och så visade jag alla lacken från Nubar Sparks. Boktemat rullade på och vi gjorde många roliga och spännande tolkningar av våra favoritfantasyböcker och jag startade nya kategorin med linslekar och jag gjorde en guide till eBayköp. Emma visade skittles på sina Barielle-lack och vad hon shoppat i Malmö.
Ännu en varierad och rolig månad för Emma och mig.

APRIL:

Den första vårmånaden. Påsk. Gula nagellack och krokus och påskliljor. Vi fortsätter bjuda på en ganska god mix av inlägg där det finns både vardagssmink, festsmink, fantasysmink och av någon anledning väldigt mycket ormmönster. Jag gjorde ormläppar och Emma ormögonskuggor. Mineralögonskuggeguiden avslutades. Emma visade vad hon har i sin väska. Jag stämplade naglarna med virvelmönster till bästa vännens 40-årsfest. Det här var också den månad då Emma log på alla sina fotd. ;D
Vi sammanfattade flera kollektioner med lack, Risque Red och Fortress bland annat.

MAJ:

Emma och jag inleder månaden maj med en röd temavecka. En massa inlägg produceras, smink, gemensamma inlägg om nagellack och ögonskuggor och swatcher och grejer. Det var roligt men tufft och efter det hämtar vi oss nog aldrig helt. Det blir mer och mer nagellack på bloggen under maj och sakta men säkert blir Sminkans, alltså min, del av bloggen huvudsakligen nagellacksorienterad. Visst har de varit med innan också, men andelen lackinlägg ökar från och med maj. Apropå naglar så gör Emma den coolaste manikyr jag sett! Druscillainspirerad! Sista boktemat för säsongen gjordes och det blev sommarlov vad gäller det. Emmas häst, Noblezze, fyllde 20 år och Emma sminkade fram favoritblomman maskros till hennes ära.

JUNI:

Juni var en högtidsmånad av rang! Emma tog examen. Jag firade Sveriges nationaldag med en blågul röra till makeup. Senare var det dags för mig att få semester! Det skulle firas så jag hade en temavecka som även Emma hoppade på några dagar. Midsommarblommor skulle tolkas och det var kul.
Det köptes nagellack i massor och Emma gjorde ännu en spännande manikyr, en trefärgad i blått.

JULI:

Juli blir en månad med mer och mer nagellack. Jag provar Del Sol och får hemma Vintage Vixen och Zoya Wicked. Jag provar nagelfolie för första gången och det är banne mig inte lätt att få det snyggt. Jag swatchar lite nyinskaffade Brite Birdskuggor, bland annat har jag köpt skuggan Siri, uppkallad efter min katt. Emma visar sitt midsommarsmink och är söt som socker. Hon gör också en festlig födelsedagssminkning med prickar!

AUGUSTI:

Augusti... För mig är den månaden bara ett töcken. Siri blev sjuk, hennes öga blev bortopererat och allt kretsade kring henne då. Det var en jättejobbig tid och jag är glad att hon mår bra nu och att vi är över det. Trots att Siri var dålig så fick vi igång boktemat igen. Det var mer nagellack än någonsin i och med de magnifika höstkollektionerna från Orly och Nubar. Emma visade sina snygga glasögon och läckert smink med bland annat Shady Lady-paletten. Dessutom visade hon upp julifavoriterna. Jag visade Grafitti Nails från IsaDora. Sommaren tog slut och det blev höst...

SEPTEMBER:

September är månaden vi börjar tappa farten ordentligt i. Jag är trött och sliten efter Siris sjukdom och hon är fortfarande konvalescent med tratt och medicinering. Emma är trött och sliten av att veckopendla mellan jobb och sambo och hinna med häst och vänner däremellan.
I mitten av september bestämmer vi oss för att lägga ner boktemat på obestämd tid. Sminkinläggen blir överlag färre för oss båda även om vi visar en del alla fall, speciellt efter att Kim på Overall Beauty bett oss testa hennes nya ögonskuggekollektion. Både jag och Emma sminkade med dem och Emma swatchade dem också.
Jag testar lite nya nagellacksmärken, BYS och Klean Color till exempel, och jag provar Zoya Remove +. Jag visar hela nagellackssamlingen och så klart att jag skaffar nya lack också. Flera kollektioner sammanfattas, bland annat Orly FX, China Glaze Awakening, Venetian Glass och Vintage Vixen. Jag provade också alla lacken ur China Glaze bröstcancer-kollektion Fight Like a Woman.  

OKTOBER:

Oktober bjöd på ganska lite smink för att vara jag. Fram till september hade jag ju i princip hållit målsättningen med ett sminkinlägg om dagen men om det sjunkit månaden innan så är det ingenting mot hur oktober blir. Jag halverar antalet sminkinlägg från månaden innan och landar på nio. Nagellacken blir dock inte lidande av den trötthet och segdragna förkylning som jag kämpar med så jag visar upp både för mig nya märket MNY, lite roliga Mavala jag kommit över, Zoyas vackra lack i Flames kollektionen som i oktober fortfarande hette Fire&Ice och så gör jag ett fantastiskt byte med nagelbloggaren Kellie Gonzo och får hem en massa vackra Pure Ice lack bland annat. Jag provar också MAC's hypade lack Bad Fairy. Dessutom får jag till min stora överraskning hem hela China Glaze julkollektion! Jag är fortfarande lite chockad över det. Och glad! Jag visar också ett försök till halloweendekorerade naglar.
Emma köper massor av läckra paletter och annat spännande och visar upp några fina fotd. Dessutom visar hon ett vackert rouge från The Body Shop som jag aldrig skulle våga sätta penseln i.
Emma och jag återupplivar också vår gemensamma kategori med favoriter och visar upp våra bästa rosa lack.

NOVEMBER:

November brukar vara min favoritmånad men 2010 var det en riktig skitmånad. Det regnade nästan varje dag så
inte ens nagelbloggandet gick särskilt bra. Jag försökte mig alla fall på lite olika typer av dekorationer, både stämplar och glitter var framme en hel del. Jag sammanfattade flera kollektioner, bland annat gamla höstkollektionerna från China Glaze Rodeo Diva och Retro Diva, men även aktuella Tis the Season to be Naughty or Nice. Vi hade julutlottning av lack också, eftersom jag inte bara fick lacken utan även hade köpt dem då jag inte visste att jag skulle få dem.
Sminket höll sig på samma sparsamma nivå som i oktober och även Emma hade för mycket omkring sig för att hinna med mer än ett par makeuper.
Något roligt som hände var att LipGlossBitch startade en kategori med tre favoritprodukter som hon utmanade oss andra bloggare att haka på!

DECEMBER:

December... Ja, det är svårt att ha distans till den månad man är i, men jag har ökat sminkinläggsfrekvensen. Det är ju kul! Nagellacken dominerar fortfarande och det blev många manikyrer med snöflingor och andra dekaler. Även Emma lekte med snöflingor på fingrarna och visade dessutom vackra julsminket och även annat smink. Annars hände inte så mycket nytt. Jo, jag gjorde ett nlägg om vad jag vill ha i julklapp, ett bättre år för herrelösa katter. Det har varit en tung höst och vinter för Sminkan. Mycket sjukdom som satt käppar i blogghjulen, speciellt vad gäller smink. Har varit hemma med fyra förkylningar och vinterkräksjukan den här hösten. Så mycket sjuk har jag nog aldrig varit förut om man mäter i frekvens. Det har definitivt påverkat både vad gäller inspiration och möjlighet att fixa fina och roliga inlägg. :(

Förhoppningsvis blir 2011 ett lysande år för oss och bloggen. Just nu är vi, både jag och Emma, lite trötta och oinspirerade men vem vet, kanske har det redan vänt? Om man mäter i sminkinlägg så har det gjort det men man vet aldrig om det håller i sig. Kankse julledigheten ger både mig och Emma krafterna åter. Eller så gör vi som Siri och kryper ner under täcket ett tag och inväntar våren.

Butter London British Racing Green

Publicerad 2010-12-30 10:02:00 i Naglar i grönt,


Mer nagellack kommer här. Fortsatt jultema blir det också. Här ska ni få se min julklapp från Emma. Jag har fått önska mig något jag ville ha och då blev det ett nagellack från Butter London. Grönt så klart. British Racing Green. Det är en liten tradition nu, tycker jag, för jag har fått Butter London Thames i julklapp av Emma 2009. Mycket uppskattade julklappar är det!


British Racing Green är ett mörkgrönt skimmerlack och det ni ser är ett lager. Jag stötte till en nagel som ni ser, men det åtgärdades sen med lite glitter. Lacket är alla fall lätt att måla med och väldigt opakt. I och med att ett lager är nog så torkar det väldigt snabbt också. Underbar pensel hade det, som gav god kontroll, och nu när de fixat korken så att den är lättare att hålla i när man målar så är det ju bara plus för Butter London!

Säg inte annat än att färgen är utsökt! Jag stod ute och fotade men ljuset är som vanligt inte tillräckligt så bilderna är lite gryniga. Färgen är dock korrekt återgiven. Perfekt grön! Mörk, men inte så mörk att den blir svart. Skimret gör den intressant men är inte alltför framträdande.

Ja, den stötta nageln var det ju jag skulle säga några ord om. Jag blev inspirerad av Emmas läckra manikyr som hon visade nyligen och eftersom det blev en skada i lacket på ringfingret så kastade jag mig över Party Hearty, ett lack jag talat illa om vid olika tillfällen, och så målades hela ringingret med två lager av glittret.

Inte så tokigt. Faktum är att på en nagel som accent och med en sådan här mörk bakgrund blir det inte alls så rörigt och splittrat som jag annars kan uppleva det. Inget jag skulle vilja ha på alla naglar dock, eftersom jag upplever det som lite för oroligt för det även om Annie visade en snygg manikyr med Party Hearty som halvnagelsglitter. Uppenbarligen gör det sig bättre över mörka lack och fast jag nu haft den här manikyren sedan igår så har jag inte irriterat mig på det. Begränsade ytor, mörk bas och tjockt lager verkar vara receptet för att jag ska gilla Party Hearty. Vad tycker ni?

Nubar Pekin

Publicerad 2010-12-30 09:57:00 i Naglar i rött,


Ett lack från Finest Silks som jag blivit ombedd att swatcha är Pekin. Det är det något ljusare röda lacket från Finest Silks. Det är också bättre att lacka med än Santeen som är det mörkare och mer jellyaktiga lacket. Santeen vill gärna bli flammig medan Pekin är smidigt lättlackat och blir jämn och snygg på två lager.

Färgen är en blodröd, neutral i perfekt krämformula. Nubar är verkligen proffs på att göra utmärkta krämlack! Jag gillar verkligen båda de röda ur Finest Silks då båda har väldigt fina nyanser och är täckande på två lager. Det tredje lagret jag har haft när jag använt Santeen är bara för att få färgen jämnare och ä man skickligare än jag klarar man sig säkert utan det. Pekin är dock så enkel att måla med att det inte behövs någon skicklighet alls. ;D

Favoritlacken 2010

Publicerad 2010-12-29 21:48:00 i Allmänt,

Nailtastic utmanar oss nagellacksälskare att lista 20 favoriter från detta årets nagellacksskörd. Ha! Hahahahaha! Som att det skulle gå. Jag pratade lite med Emma och hon tyckte vi skulle göra en gemensam lista. Jag försökte förklara att det går inte. 20 lack... Det här året... Det har varit ett ovanligt bra lackår och spontant kommer jag på minst 60 som borde vara med på listan. Ge mig några minuter till så kommer jag nog på några till för just nu står det still i mitt huvud vad gäller årets kollektioner från t.ex BB Couture, L.A.Girl och Milani t.ex. Listan kan nog göras mycket, mycket längre alltså.

Jag tänkte göra så här att istället för att försöka göra en lista med favoriterna att jag skriver upp de 60 jag redan kommit på och reserverar mig för att det finns fler som jag inte kommer på nu när jag sitter tolv mil från mina Helmer och utan mitt excel-ark med lacken listade. Det här är alltså en ganska lös lista...


H&M: Moody Model, Envy Me, Blue my Mind och Being on the A-list måste väl vara med på listan! Fyra lack att älska!

Depend: Jag skiter i siffrorna här, vem minns dem? Men vi minns väl alla det Shrekgröna, det knallturkosa, det himmelsblå, det mjukgula och det läckra bruna med silverfrosten?

OPI: Ja, här har vi ju originalet i Shrek-grönt, underbara Fiercely Fiona, What's with the Cattitude? och sen kom ju julens lack och både jag och Emma har ju gillat Let me Entertain You och The Show Must Go On.

Zoya: Ett helt magiskt år! Ivanka! Charla! Mimi! Alla Flames-lacken för där kan jag inte välja en eller två för de är helt perfekta hela högen! Vem kan annat än älska Crystal, Gloria, Lisa, Sarah, Valerie och Tiffany? Och Wicked bjöd på läckra lack! Edyta! Kym! Och så var det ju Kelly och Shawn! Ja, det är så många vackra Zoya-lack som kommit i år att man nästan kan lista 20 bara härifrån.

China Glaze: Massor av läckra lack här med. Lemon fizz är den enda jag minns från vårkollektionen men jag köpte nog något mer. Hösten bjöd på mer finingar, Midnight Mission, Bogie, Foxy, Riveter Rouge, Midnight Kisses, Cheers to You, Snow, Misteltoe Kisses, Ick-A-Body, Zombie Zest...

Orly: För en gångs skull är jag tagen av ett helt gäng Orly-lack. Ja, Cosmic FX! Mina favoriter från den var It's Not Rocket Science, Halley's Comet, Space Cadet och Galaxy Girl. Jag gillade även det gröna glitterlacket från julkollektionen, Meet Me Under the Misteltoe.

Finger Paints: Tough Art to Follow och Misteltoe Mischief! Ja, det finns fler men jag minns inte vad de heter just nu trots att jag just upptäckt märket...

Nubar: Oj, här kom en massa lack som måste nämnas. Från Sparkle-kollektionen älskar jag Night, Fire, Petunia och Meadow Sparkle mest! De är supervackra! Sen kom ju Fortress med de vackra ljusgrå och Marble Tower kändes speciell att bära. Från den röda kollektionen kom två lack som borde finnas på min topp 20 alla kategorier, Enchanting Red och Fiery Red. Sen har vi ju Venetian Glass med underbara Vaso, Vino, Verde, Rosso och Oro.

Color Club: Snakeskin och Magic Elf.

Essie: Going Incognito, Playa del Platinum och Pretty Edgy!

Det här är alltså en lista över lacken som jag kände lite extra för att bära och minns tydligt. Bara en liten skvätt av dem dock. Som sagt, det är en bristfällig lista för speciellt L.A.Girl borde vara med också, och BB Couture, men vi kanske kan nöja oss innan det är över 100 lack på listan.

Juldagen i tealgrönt

Publicerad 2010-12-29 14:04:51 i Emmas FOTD 2010,

Nyår börjar närma sig med stormsteg så det är bäst att snabba på att få ut julsminket. Så här såg jag ut på juldagen, jag hade en grön och svart klänning som jag matchade med tealgrönt smink och vågor i håret.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Minerals Hubris

Ögon

Ögonbryn: Wet n Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Haight och Loaded

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine Bare

Skuggorna kommer från min Book of Shadows-palett. Ja förutom highlightern förstås som är från Brite Bird. På en bas av Shadow Insurance applicerade jag jag Haight på inre delen av ögonlocket och Loaded på yttre delen av ögonlocket. Loaded ligger även längs med undre fransraden, tillsammans med kajalpennan Zero. Ja och så är det ju eyeliner, mascara, rouge och läppstift också förstås. Ganska fint tycker jag att det blev och så känns det alltid lite extra festligt med lockigt hår tycker jag som ju har spikrakt hår av naturen.

 

Guld och rött

Publicerad 2010-12-29 09:35:00 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Emma visade ju guld och rött till jul men jag var inte med på tåget då. Istället kommer det en guldröd look idag. Som sagt, julen är väl inte över än? Jag köpte massor av glögg och julmust, julens två bästa uppfinningar, igår när jag var och handlade och jag sitter här och beundrar min lilla plastgran för fullt. Julen kanske inte varar ända till påska men allla fall till dess man börjar jobba igen. Sen måste jag ju säga att rött och guld är en kombination man kan ha året om. Jag tycker inte alls det skulle vara fel till första maj, midsommmar eller allhelgona heller. En liten look med ögonskuggor från Fyrinnae blir det alltså, Dragon's Blood i rött, Shrouded in Gold i guld, Taurus i beige som highlighter och så lite svart från IsaDoras Fake Black-duo.

GOSH! stiftskugga som bas. Dragon's Blood på hela ögonlocket med svart i ytterkanten och guld på inre delen av ögonlocket. Highlighter under brynet. Svart kajal som inliner och så lite svart skugga och lite guld under ögat.

Nubar Santeen och snöflingor

Publicerad 2010-12-28 21:34:00 i NailArt,


Jag blev inspirerad av Emmas julmanikyr att återigen göra en julig och härlig variant i rött med snöflingor i vitt och silver. Nubars mörkröda Santeen fick vara bas och så är det nageldekaler i vitt och silver. Både lacket och dekalerna kan man köpa från www.nailshop.se.  

Det snöade ymnigt den dagen jag gjorde den här manikyren, så det kändes helt rätt! Julen är ju heller inte slut än, eller hur? Snöstjärnorna borde ju i och för sig fungera precis hela vintern, men det röda känns ju juligt. Santeen är ett lite jellyaktigt mörkrött som kräver tre lager för att bli jämnt. Det är en snygg färg men det ser lite olika mörkt ut på naglarna beroende på antal lager och tjockleken på lagren, vilket är lite irriterande.

Visst funkade det bra med både vita och silverfärgade snöflingor? Jag tycker det blev lite extra snyggt faktiskt!

Glitter Gal White

Publicerad 2010-12-28 11:43:00 i Naglar - duokromatiska,


Det är vinter och snö ute och när solens strålar träffar snödrivorna blir de nästan lite rosa. Det fick mig att tänka på det här lacket som legat i arkivet i flera månader. Glitter Gal är ett australiskt märke som specialiserat sig på lack med holografiska glitter i. Det finns två linjer av holografiska glitterlack, de, som detta till exempel, har spridda hologlitter och de som är faktiskt holografiska med regnbåge och alltihopa.

White är ett duokromatisk lack i vitt och aprikosrosa som alltså har holografiska glitterkorn i sig. Det blir inte supersparkly på naglarna, mer pärlemo med spridda gnister. Helt okej i och för sig, men inte magiskt.


Ett försök att visa det duokroma. Vitt alltså, och så lite guld och varmt persikorosa eller aprikos. Om det nu är duokromt? Det kanske bara är en flash? Nej... Det är ju en disktinkt effekt. Jag är ju så värdelös på olika finisher på lack... Vi kallar det nog för en kraftig flash i aprikos för att inte lura någon. Hologlittret tar ju upp regnbågens alla färger, som alltid, men blir rent silverfärgat i vissa vinklar.

Ganska sött. Jag har inget emot det men är inte i extas heller. Lite annorlunda från mina "vanliga" lack i alla fall. Två lager av lacket ovanpå ett lager av Milky Base Coat för att få lite hjälp på traven med opaciteten. Seg konsistens nämligen så man vill undvika att lägga på alltför många lager.

På sista bilden syns effekten tydligt i flaskan. Det blir samma på naglarna.

OPI Glow Up Already

Publicerad 2010-12-27 21:03:00 i Naglar - glitter för layering,


Glow Up Already! är ett av glitterlacken från Burlesque. Jag hade verkligen inte tänkt köpa ett enda av dem men sen slog det slint och jag beställde tre för att fylla ut en order från TD. Glow Up Already är först ut att testas och jag är inte imponerad.

Visst glittrar det men det är tjockt och kladdigt att måla med. Inget roligt alls faktiskt. Det går knappt att få en snygg "halvnagelsglittermanikyr" och det är till det jag köpt dem. Det är för tjockt helt enkelt. Naglarna ser buckliga och klumpiga ut med det på. Jag ska ha i massor av thinner sen, kanske blir de bättre då, men nu är det en mardröm. Hoppas de andra två är bättre.

Basen för manikyren är Mavala Bronze Green.
Och eftersom jag inte alls gillade hur det här blev så lades det till mer och mer glitter. Det blev Barry M's Iridescent Glitter och Hologram Glitter som extra allt:

Det blev ju bättre men inte bra så det hela slutade så klart me en helt ny manikyr...

Mavala Bronze Green

Publicerad 2010-12-27 20:56:00 i Naglar i grönt,


Mavala Bronze Green dök ju upp på massor av loggar i höstas och självklar ville jag också ha den. Först hittade jag den inte men sen fck jag tag på både den och Smoky Blue. Här ser ni nu fina Bronze Green på dess premiär på mina naglar.

En vacker, dämpad grön med en hel del grått i sig. Brons vet jag inte var de fått ifrån för jag ser inga bruna toner alls i det. Men det är snyggare med grågröna lack! Två lager täcker nu när naglarna är nedklippta. Torkiden är bra. Ett utmärkt lack!

 

Emmas julaftonssmink

Publicerad 2010-12-27 10:43:31 i Emmas FOTD 2010,

Lite sent omsider kommer här mitt julsmink. Jag firade jul i Malmö med mammas släkt och datortiden var lite knapp, men nu ska jag förhoppningsvis hinna blogga lite mer.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: Taylor Made Minerals Hubris

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och Brite Bird Killer Heels

Highlighter: Brite Bird Big, Mean, Yellow Dog

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC Slimshine BareMitt julsmink gick i rött och guld, min favorit julkombination. Vissa protester väcktes när jag greppade röda Killer Heels, mamma sa att jag skulle se rödgråten ut och mormor jämförde mig med en clown. Usch vilka dumheter, det är snyggt med röd ögonskugga, capisce! Jag tycker att det blev bra i alla fall. Grönguldiga Centaur ligger på inre halvan av ögonlocket och röda Killer Heels på den yttre. Vitgul highlighter, svart eyeliner och kajal, mitt nya favoritrouge Hubris samt bleka läppar och så var jag klar för julfirandet. Nu är ju julfirandet dock i det närmaste över, jag har några kompisar kvar att byta klappar med. Vad gör ni i mellandagarna? Arbetar ni i ert anletes svett eller kopplar ni av och laddar upp inför nästa helg? Själv kopplar jag av, men eftersom jag är i Motala är det såklart mycket som ska hinnas med. Shopping, skidåkning, bio, vänner som man ska hinna umgås med, och så måste jag såklart hinna med min älskling också. Kära besvär dock och jag är himla glad att jag i alla fall inte behöver plugga i mellandagarna.

Color Club Magic Elf

Publicerad 2010-12-27 10:00:00 i Naglar i grönt,


Här är ett lack jag verkligen varit sugen på, Magic Elf från Color Club. Tyvärr sabbade jag en nagel, som ni ser, men hade inte tid att fixa det hela med en ny manikyr. Det får vara så här idag.

Magic Elf är ett av fyra lack i Color Clubs Enchanted Holiday-kollektion. Det är oerhört skimrande och fint och i en sidengrön färg som är helt underbar! Det täcker med två lager. Perfekt alltså. Typiskt alltså att jag skulle sabba långfingersnageln så illa... Nå, ni får beundra de andra fingrarna för att se hur vackert det skimrar!

Fula zebraränder

Publicerad 2010-12-26 20:20:00 i NailArt,


Jag bestämde mig för att visa ett av mina tappra men inte enastående försök med konadstämplar eftersom Lillasyster är så himla duktig på konadiseringar av manikyrer. Jag är ju väldigt kluven till konad, jag kan tycka det är roligare och snyggare som idé än som faktiskt utförande. De mönster jag gillar bäst är helnagelmotiven och gärna då detta, som ju är klassiskt, och virvelmönstren. Detta är förresten ett arkivinlägg från tidigt i våras. Jag gav bort lacket strax efteråt till Krex. Jag blev nämligen ständigt lika besviken när jag använde BB Couture Midnight Desire. Jag förväntade mig ständigt ett lila med massor av skimmer och fick en blurple som är nästan svart. Det är därför jag i vredesmod slitit fram konadprylarna. Ja, om jag kunde hantera konad så är det ju en bra idé. Det kan jag nu inte. Sneda stämplar, galna skarvar och misär. Men alla kan ju inte vara som Lillasyster!

China Glaze Meteor Shower

Publicerad 2010-12-26 12:01:14 i Naglar i blått,

 

 Meteor Shower är ett av de 50 speciallack som China Glaze släppte förra året. Jag hade faktiskt elt glömt bort att jag hade det och råkade hitta det när jag letade igenom lådorna och funderade på vad jag skulle ta med till landet. Jag köpte ett gäng direkt som de släpptes, den här, Cosmic, Atlantis och några fler. Jag började nog med att testa Cosmic men avskydde verkligen den, fotade det inte ens utan gav bort den till en kompis och sen blev liksom Atlantis och denna bortglömda. Jag valde att prova de andra glitterlacken jag köpt istället, de som Medallion, Gold Digger, Stellar och Bad Kitty.

Nå, nu har jag alltså testat Meteor Shower. Tre lager lack och det är också tre lager överlack ör att få glans och slät yta. Det torkar matt och mörkt och tråkigt men med rejäla lager överlack får man lite glans och lyster i det. Det är rätt fint men knappast fantastiskt. Helt okej alltså men ingen favorit. Vad tycker ni andra om China Glaze speciallack? De har ju några höjdare, Medallion t.ex, och Stellar, men många är också rätt tråkiga. Jag föll t.ex aldrig för Atlantis då det finns så mycket snyggare glitter som är i samma färgskala. Vilka har ni av dem? Är det någon jag borde kasta ett extra öga på eller något som ska undvikas?

OPI Ink Suede

Publicerad 2010-12-26 11:18:00 i Naglar i blått,


Mer blått ur arkivet, det här inlägget är dock daterat oktober inte juli, så vi rör oss framåt alla fall. Har vi tur kanske dagens naglar dyker upp före natten. ;D
Matta OPI Ink Suede köpte jag eftersom Sminkjante lockat med snygga bilder på det. Sen blev det stående i många, många månader innan jag provade det och jag trodde egentligen inte att jag skulle gilla det alls. Lustigt nog så tycker jag att det är rätt snyggt trots att det är matt. Förmodligen är det silverskimret i det som gör att jag uppskattar det, och att det är lite semimatt snarare än helmatt.

Det torkade fort alla fall och det täckte med två lager. Det är ett helt okej lack i en snygg, jeansblå färg. Kan abosolut tänka mig att ha det igen. Sen är jag inte begeistrad, men det blir man ju inte varje dag. Det är ett okej lack men knappast magiskt.  

BB Couture Midnight Malibu

Publicerad 2010-12-26 09:23:00 i Naglar i blått,


Vill ni se ett lack som legat i arkivet och mognat? Jag var missnöjd med bilderna eftersom det blev så kladdigt på nagelbanden och ser hemskt ut och hade en tanke att jag skulle göra om dem. Nu blev det inte så, inte än alla fall, för jag har definitivt inte velat måla med detta igen. Så här skrev jag när jag provade det första, och hittills enda gången, i juli 2010:
Midnight Malibu är ett blått lack med lila skimmer. Det är dessvärre inte alls vad jag hoppades. Det är rinnigt, det blir kladdigt och flammigt och jag avskydde att måla med det. Usch! Tråkigt eftersom jag sett mycket vackra swatcher på det hos andra bloggare.


BB Couture gör några av de mest unika lacken idag men kvaliteten kan skifta mycket från färg till färg. Några av lacken upplever jag som väldigt rinniga och svårkontrollerade på penseln, detta är ett av dem. Jag tycker färgen är fin men frågan är om den är unik nog för att jag ska jobba med det. Just nu känns det inte så. Så, bort med den här manikyren och på med nästa lack. Förhoppningsvis något som uppför sig bättre.

Nubar Marabout

Publicerad 2010-12-25 20:27:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Paus i det juliga och dags att prova första lacket ur Finest Silks-kollektionen från Nubar. Det är en kollektion bestående av neutrala krämlack i färger som ska föra tankarna till sidentyger. Mycket diskreta, välfungerande även på arbetsplatser där kanske grönt eller neonrosa är "för mycket". Marabout är en elegant lerfärg som vi ju sett miljoner av på senare år, men den här är riktigt behaglig att måla med och torkar dessutom snabbt. Det ni ser är en "halvtimmesmanikyr" där allt, från borttagning av förra lacket till en nylackad och genomhärdad manikyr gått på lite mindre än 30 minuter. Två lager av lacket och ett lager Seche Vite är det.

Färgen är vackert brungrå med lite lila underton. Den växlar lite nyans beroende på ljuset. Ibland blir den mest grålila och ibland ser den ut som varm choklad. Jag gillar den i alla lägen då den är vilsam och lugn att vila ögonen på efter alla röda och gröna lack jag använt senaste tiden.

Av mina rätt många lerfärgade lack i liknande nyanser så utmärker sig Marabout mest med sina utmärkta lackegenskaper. Supersmidigt att måla med, två lager täcker och det torkar snabbt som ögat. Oerhört behagligt, som ju Nubars lack brukar vara. Som ni ser är mina naglar rätt kraftigt nedklippta. Har ju brutit båda tumnaglarna och flera andra naglar började kännas obekvämt långa så jag bestämde att klippa av allihop och låta dem växa ut igen. Vi får se hur lång tid det tar. Just nu ångrar jag lite att jag var så snabb med klipparen, men gjort är gjort. Ni vet kanske inte det men jag hatar att fila naglarna. Jag gör aldrig det. Tycker det känns obehagligt. Så antingen klipper jag av dem eller så får de växa fritt. Förr var det inget problem då de aldrig blev långa utan skivade sig så att de aldrig fick någon fri tipp. Nu har jag faktiskt fått klippa naglarna flera gånger! Jag är så oerhört glad för den nagelkvaliet jag ändå fått under de här åren och tackar OPI för att de skapade sitt NNS. Vad hade jag gjort utan den? Inte klippt naglarna alla fall...

Grön juldag

Publicerad 2010-12-25 19:07:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Om julafton inte bjöd på så mycket färg vad gäller ögonmakeup så kanske man kan få bjuda på något mer sprakande idag? Inte så snygga bilder men en rätt cool makeup. Det var tänkt som en lek med varma gröna(kontktlinserna) och kalla(ögonskuggorna) med strassen som en brygga. Det ser bättre ut IRL än det gör på bild. Det jag använt är Manly-paletten och min stiftskugga från GOSH!. Jag började med stiftskugga som bas för ögonskuggorna och sedan målade jag med en blågrön kajalpenna runt ögat. En starkt grön ögonskugga med blå bas applicerades sen på ögonlocket och ut mot tinningen. Highlighter i guldgult. Lösögonfransar och silverglittereyeliner och så strasstenarna lades till. Lite roligt blev det väl alla fall? Sen ser man ju att fransarna är lite slitna och det hela blev väl inte något mästerverk rent tekniskt heller.

Emmas julnaglar – Fiery Red och snöflingor

Publicerad 2010-12-25 12:25:32 i Emmas NOTD i rosa, lila och rött,

Tänkte att jag skulle lägga ut mina julnaglar. De skiljer sig inte supermycket från Sminkans, vilket inte är så konstigt eftersom jag har fått snöflingeidéen från henne. Hon har ju visat superfina snöflingor som säljs hos Nailshop i flera veckor nu. Jag blev såklart sugen och ville också ha och passade även på att slå till på två flaskor Diamont Seal & Shine, de var på kampanj och jag behövde nytt överlack. Jag beställde snöflingorna lite sent men hade dem i brevlådan i onsdags.

Lacket är Fiery Red som jag för övrigt har fått i julklapp av Sminkan. Ja hon var grymt tidig med mina julklappar i år, jag fick dem redan i november. Inte bara detta lack utan två till från Risque Red och så China Glaze Jolly Holly och Party Hearty som jag visade tidigare i veckan. Jag bestämde dock tidigt att Fiery red skulle bli mitt jullack så den har jag väntat med att använda det. Och visst är det vacker!? Jag är så nöjd med den, en alldeles perfekt röd och med ljuvlig formula. Här har jag använt två lager ovanpå en bas av Nubar Foundation och så med mitt nyinköpta Seal & Shine som topping. Igår bar jag Fiery Red på egen hand, men på kvällen toppade jag med snöflingor och så här ska det få se ut resten av julhelgen. För glöm inte att julen inte är slut än mina vänner. På sätt och vis har vi det bästa kvar, juldagen och annandagen är så mycket mer rofyllda än julafton som visserligen är rolig, men också ganska stressig då så mycket ska hinnas med. Jag ser alltså fram emot en god fortsättning på julen och önskar er alla detsamma!

Neutral i juletid

Publicerad 2010-12-25 09:07:00 i Eotd med lösgonfransar 2010, Sminkans EotD,


Lite förskjutning på inläggen är det här. Igår blev det inget, men idag ska ni få se en makeup som jag tycker passade perfekt på julafton. Ja, julafton är ett överdådets helgdag men det behöver inte betyda att sminket måste vara tungt och i guld eller rött. Förra året var det en superdramatisk look på julafton för min del, men i år blev det en neutral sminkning. Det är så neutralt att sminket knappt syns. Jag har använtmin stiftskugga från GOSH! som bas och så min palett med matta Hot Pots från Coastal Scents samt Mocha Pearl från NYX. 

Jag började alltså med stiftskuggebasen. Ovanpå den lades en ljus, matt skuggan från frans till bryn och sen sveptes Mocha Pearl över ögonlocket och upp lite på brynbenet mot tinningen. Därefter lite eyeliner i brunt runt ögat och brun kajal som inliner. Lite Mocha Pearl även under ögat och så lösögonfransar på det. Det är ett par från Red Cherry. De är trevliga eftersom de är så pass lagom. Inte så stora att de blir extravaganta men inte så mesiga att de inte syns. Bra modell enligt mig. Ja, det var allt. Hoppas ni gillade även denna "osynliga" variant.

Julmanikyr med Bogota Blackberry

Publicerad 2010-12-23 22:31:54 i NailArt,


Så är det då bestämt och klart, årets julmanikyr. Det blev OPI Bogota Blackberry, ett lack jag fått i present av supersnäla Metal Barbie CC för några år sedan. Visst är det ett vackert lack! Klassiskt mörkrött och med den lite glaslika finish som de gamla OPI-lacken hade på den gamla "goda" tiden med alla de farliga men fantastiska kemikalierna! Jag har förtunnat det lite och kör med tre tunna lager. Torktiden är bra.


Mörkrött alltså, och så snöflingedekor i guld. Jag är nöjd med detta, det blir en klassisk julmanikyr, rött och guld, och en röd som känns varm och härlig, som en kopp glögg! Ja, glöggrött, det är det! Mums! Bilderna togs tidigt i morse, solen var på väg upp, så de är lite kalla i tonen. Jag hann inte sen för idag har det lagats mat och slagits in klappar. Imorgon ses vi kanske inte, eller vem vet? Jag har ingen koll på hur programmet ser ut. Jag hoppas alla fall att ni alla har en riktigt härlig jul.


Och alla ni blogspot-bloggare som jag följer, jag har problem med att komma åt era bloggar just nu. Mitt mobila bredband är nyckfullt och det tar fem-sex minuter att öppna blogspotsidor. Så jag har inte övergivit er, jag är bara förhindrad att ta del av era inlägg just nu. Förhoppningsvis är det något tillfälligt men eftersom det hållit i sig nu ett par dagar vill jag ändå tala om vad som hänt.

Grönt och guld

Publicerad 2010-12-23 09:27:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Idag är det dan före dopparedan! Dags att ägna sig åt det sista julpysslandet alltså. Jag ska förhoppningsvis lyckas slå in julklapparna och städa till lite inför morgondagen, hjälpa till med det sista som ska lagas inför julbordet och så får vi se vad mer som behöver göras. Jag tänkte att lite grönt och lite guld kunde vara en rolig  färgkombination en dag som denna. Jag har grävt fram några gamla dammiga MAC-pigment så idag blir det Antique Green och så Makeupcosmetics Excited i guld som kompis och lite guldglitter som grädde på moset. GOSH! stiftskugga som bas och en grön kajal som ram runt ögat. Antique Green på yttre halvan av ögonlocket och Excited på inre samt på brynbenet. Guldglittereyeliner längs övre fransraden.

Vad gör ni idag? Är allt klart inför julafton eller har ni förberedelser kvar? Firar ni ens jul? Jag har varit rätt ointresserad av julen men i år känns det kul faktiskt. Kanske man blir mer traditionell och släktkär och så när man blir äldre? Eller så är det all snön! Vem får inte julstämning när man går över gården i -25 graders kyla och ser fullmånens sken reflekteras i den gnistrande snön? Ja, så var det när jag var ute igår vid niotiden på kvällen. Vindstilla, tyst, gnistrande vackert med en stor, rund, gyllene måne! Magiskt!

Ganska juligt med Jolly Holly och Party Hearty

Publicerad 2010-12-22 19:32:01 i Emmas NOTD i blått och grönt,

Jag vill också visa julnaglar! Brukar jag ju alltid göra, men ve tiden går så fort och jag har knappt hunnit ha några julmanikyrer. Det här är den enda lite juliga manikyr jag har burit hittills i år, så jag visar det. Två lager Jolly Holly och så ett lager Party hearty som topping på ringfingernageln. Skittöntiga namn, men fina lack:) Party Hearty är det glitterlack jag har burit mest på åratal, jag har både haft det på tånaglarna och två handnaglar, allt under den senaste månaden. Mitt motstånd mot glitterlack är ofantligt, just för att det är så skitjobbigt att ta bort, men Party Hearty är helt okej faktiskt. Jag kände inte hur mitt liv rann bort när jag kämpade med borttagningen, känns som om det gick hyfsat snabbt. Och sen är det ju så himla fint, men tyvärr också svårfångat på bild. Jag har förresten fått båda superfina lacken av Sminkan, hon är bra snäll!

Ifall ni inte inte hör av mig mer innan jul så vill jag önska er alla en riktigt god jul! Hoppas att ni får fira med nära och kära, äta massa god mat, få fina julklappar och dessutom hinna gå ner i varv, det är i alla fall vad jag hoppas på inför den kommande helgen. God jul på er våra alla fina läsare!

Blandat inlägg

Publicerad 2010-12-22 16:16:24 i Allmänt,


Idag kom en julklapp på posten! Söta Helén på Nail Shop har skickat mig Nubar Finest Silk-kollektionen som jag verkligen ser fram emot att prova! Flera av lacken har sett oerhört lockande ut när jag sett swatcher på andra bloggar, speciellt de mörkröda och de gråtonade. Ni vet hur jag är, kan inte få nog av de lertonade. Alla lacken utom ett är dessutom krämlack och det är ju en formula jag gillar. Okej, jag favoriserar vare sig skimmer, glitter eller kräm, allt är snyggt, men krämlack är så eleganta! Om ni hänger med efter nyår så kommer ni alltså få se de här skönheterna på mina naglar. Just nu är det dock Emerald Sparkle som hänger sig kvar. Jag piffade det lite med nageldekaler som också är från Nail Shop. Det är söta snöflingor, mitt favoritmotiv som ni snart sett till leda här på bloggen, och dessa är silverfärgade. Köpte i både silver, guld och vitt med glitter när jag var i farten. De är superbra! Rekomenderar dem varmt!


Försökte fota riktiga snöflingor när jag var ute men det är inte lätt. Jag är inget bra på att fotografera så jag körde samma inställningar på kameran som till nagellacken. Men några små stjärnor kan man ju faktiskt urskilja. Dessa kan man hitta i drivan som skottats upp bredvid min dörr. Ja, ni får en bild på stugan också. Här sitter jag alltså just nu och lyssnar på julsånger på Spotify, veden knäpper i spisen och katterna har rullat ihop sig på varsin filt. Det är, ta mig fan, helt perfekt! Hoppas det varar också, för så här bra brukar man inte få ha det långa stunder. Bäst att njuta ordentligt alltså.


Sea Otter

Publicerad 2010-12-22 11:04:00 i Sminkans EotD,


Lite samma form som igår blir det idag, men enklare eftersom det blev en ögonskugga mindre. Det är GOSH! stiftskugga som bas. Svart kajal som ram och så Sea Otter i turkos på hela ögonlocket och Nijiro som highlighter. Båda från Fyrinnae. Kajalen har sedan dragits ut och suddats i en spets. Blått och glittervitt kändes som väldigt bra färger för dagen för himlen är blå och snön glittervit när man tittar ut. Det är inte riktigt lika kallt som igår heller, men alla fall ca 17 minus. Oerhört vackert men just nu är det deckare framför brasan i vedspisen som gäller. Kanske ger jag mig ut senare idag för solen skiner ju. I morse singlade det ner de mest perfekta snöflingor men nu är det lugnt och klart ute. Katterna har full underhållning av pilfinkarna som hoppar i klätterrosorna utanför fönstret och letar nypon eller vad de nu gör. Spännande är de alla fall att titta på. Alltså, om man var ledig på dagarna på vinterhalvåret skulle det nog vara min favoritårstid. Det är synd att man missar den nästan helt då det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem. Man hinner ju inte njuta av den då...

Emerald Sparkle och en blåmes

Publicerad 2010-12-21 23:29:38 i Naglar i grönt,


Jag berättade ju tidigare att jag idag har gröna naglar och lovade att visa dem. Fortfarande så är det gamla julklassiker som är framme, inte något av de ca 100 otestade lacken. Ibland måste man få plocka fram de säkra korten och njuta av sina favoriter. Eller ibland... alltid! Sen är det ju kul att upptäcka nya lack och få nya favoriter också. Det här är dock en gammal favorit som inhandlades 2008 från China Glaze dåvarande julkollketion Sleigh Ride.


Emerald Sparkle från China Glaze är en grön favorit och en perfekt grön för julen. Mörkgrön jelly med gröna glitter i. Alldeles förtjusande! Den kräver tre tunna eller ett till två tjockare lager och den är något segtorkad även med Seche Vite, dock inte i närheten av systerlacket Ruby Pumps som beter sig nästan lika illa som Creatives beryktade segtorkare till lack. Man bör dock vara försiktig i alla fall i en timme efter att man lackat naglarna med detta även om man använder Seche Vite, alla fall i dessa väderförhållanden. Jag har kommit fram till att lackens torktid har att göra med fingertemperatur och lufttemperatur, men helt säker är jag inte. Det är dock min nya teori. ;D

Apropå temperatur så är här under -20 grader celsius och när jag fotade naglarna ute  solen så blev den fria kanten "frostad" som kanten på en Frozen Margarita. Ser ni? Ja, jag måste ju passa på och säga att vantar ute är en bra idé för kyla gör naglarna sköra. Jag har redan slagit av ena tumnageln. Jag är notoriskt dålig på att behandska mig när jag bara ska "över gården" så jag har varit i vedboden och hämtat ved utan vantar och sprungit fram och tillbaka mellan husen utan vantar. Det kan straffa sig...

Hur som helst så är det ett mycket vackert lack. Det förekommer minst två olika versioner av det så alla Emerald Sparkle ser inte exakt lika ut. En är glittrigare och lite mörkare än den andra. Kan vara bra att veta. Jag har nu dekorerat det lite inför morgondagen, för det får hänga med en dag till. Åtminstone känns det så just nu. Egentligen borde jag prova igenom Color Clubs Enchanted Holiday, är himla nyfiken på Magic Elf, men vi får som sagt se. Det är lite skönt att inte lacka om precis varje dag ibland.

Här kommer en liten bild på en blåmes. Helt OT. Fågelbordet var så välbesökt idag, inte bara av blåmesar och de "vanliga" gästerna utan även stjärtmesar, fasanhöns, hackspettar och nötskrika. Ja, fasanerna och hackspettarna kommer ju förbi varje dag, men stjärtmesarna och nötskrikan ser jag inte så ofta. Fåglar är dock inte så enkla att fotografera. De vill liksom inte sitta stilla. Katterna tycker det är jättespännande att spana på alla fåglarna genom fönstret. De är dock helt ointresserade av att gå ut i kylan. Min promenad var dock lyckad. Härligt med sol trots den svidande kylan. Passade på att bada bastu efteråt så man blev ordentligt varm. Och dricka glögg. Vintern är verkligen härlig! Visst är det en underskattad årstid!


Naughty Elves

Publicerad 2010-12-21 10:32:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Jag har idag paus från de röda julmanikyrerna och bär istället grönt på fingertopparna, det ska ni få se senare idag, jag har just varit ute i solen och fotat men hinner inte redigera och fixa med det nu. Istället blir det lite smink som jag har hunnit med att fixa. Två favoritfärger till bruna ögon, eller i mitt fall bruna linser, är grönt och blått. Här är en kombination av båda. Det är GOSH! stiftskugga som bas med gråskiftande Atomic Afterglow på ögonlocket, Naughty Elves i mörkgrönt på yttre halvan av ögonlocket inblendat i Atomic Afterglow. Highlighter är Nijiro. Alla ögonskuggorna från Fyrinnae. Den mörkblå färgen är mörkblå kajal, Deep Blue Sea från Make Up Store.

Det är en fantastiskt vacker vinterdag idag! Oerhört vacker! Det bara gnistrar i all orörd snö och himlen är färgad orange av solen som faktiskt visar sig. Drivorna i solen ser faktiskt rosa ut! Jag ska ut på promenad och verkligen njuta av naturen. Sen ska jag göra senap till julskinkan (som jag själv inte äter :D) och kanske rullar jag några köttullar också. Ingen i min familj har startat med julmaten än, men vi är inte så förtjusta i den heller så det blir ingen sådan där jul med mat på längden och tvären här. Fast något vill man ju ha så det känns som jul i alla fall. Jansson kanske, och köttbullar. Vad har ni för er idag? De flesta jobbar väl fortfarande? Jag hade tur som fick kompa sista veckan. Det är så skönt att bara vara ledig och ha det lugnt och skönt. Ingen stress eller hets här inte. Nå, nu ska jag ta på vantar och halsduk och ge mig ut i snön. Vi hörs ikväll.

OPI A Ruby for Rudolph - igen!

Publicerad 2010-12-20 16:00:00 i Naglar i rött,


OPI A Ruby for Rudolph tillhör mina absoluta favoriter bland röda lack. Det är dessutom ett måste till jul och det har burits så här års sedan det år kollektionen kom, det vill säga 2008. Förra året var det dock ett lite ledsamt nagelmissöde som gjorde att bilderna blev sisådär och jag minns att jag lovade mig själv att ta om bilderna nästa gång jag använde lacket. Det gjorde jag inte. Jag har faktiskt haft det här lacket säkert tre, fyra gånger mellan förra julen och nu. Jag bar det så sent som för några veckor sedan till och med. Fotade jag? Nej. Dels är jag dålig på att fota lack som en gång förts in i arkivet, dels blir det ju sällan av att fota lack när det är mörkt ute på vintern och röda lack är i hög grad vinterlack för mig. Eller höst och vinter. Många röda ser exceptionellt bra ut i elektriskt ljus eller i stearinljuselysning. Så även detta! Hur som helst, jag har med tiden, och mörkret så här års, glidit mer mot att swatcha igenom buntar på helgerna när det är bra ljus och sen bära lack helt "fritt" i veckorna och då återkommer jag ofta till de stora kärlekarna och ARFR är en av dem.


Tre lager lack, men relativt lättlackat trots sopborsten till pensel. OPI är inte så jämna i kvaliteten alltid, men ARFR är ett ganska bra lack formulamässigt. Det är en neutral röd, tror jag. Jag upplever den som varm i vissa ljus men det är nog på grund av skimret som är vamrrött med en sorts gyllene reflexer. När jag köpte ARFR så trodde jag att kollektionens kalla systerlack, Don't Toy With Me, skulle bli favoiten men så är inte fallet. Jag har haft den också i höst och det är nog första gången sedan 2008 som den alls fått komma fram. Inte för att det är något fel på det men det är inte heller enastående. Ja, sammanfattningsvis så hade OPI en grym julkollektion 2008 och de har gett mig en riktigt julklassiker med A Ruby for Rudolph. Tycka vad man vill om OPI men få slår dem på fingrarna när det gäller röda skimmerlack.

Catrice Hip Queens Wear Blue Jeans

Publicerad 2010-12-20 15:59:05 i Naglar i blått,


Minns ni att jag skrev om det här förra veckan eller vad det nu var? JAg lovade då att ni skulle få se inlägget rätt snart eftersom det låg fix färdigt i arkivet. Nu slänger jag alltså ut det som ett avbrott till alla dessa röda lack. En kusin till Mavala Smoky Blue är alltså Catrice Hip Queens Wear Blue Jeans. Aningens klarare blå och lite tätare med glitter i krämlacket men annars väldigt mycket samma idé.
Ja, Smoky Blue gillade vi ju så HQWBJ är absolut ett lack jag kommer bära igen. Här är det snabbswatchat och fotat mest för att få bli insorterat i Helmer så det är inget under- eller överlack och inget finlir med penselföringen. Lite tjockt att stryka på kanske, men på det stora taget ett bra lack.

Precision Twinkle Toes

Publicerad 2010-12-19 20:20:11 i Naglar i rött,Ett av mina mest flitigt använda jullack har jag fånigt nog inte visat på bloggen, tror jag. Eller kanske? Minns inte. Jag vann det alla fall i en utlottning på min gamla favoritblogg One Inch Nails som tyvärr ligger vilande nu. Om du ser det här Sofia så ska du veta att jag saknar dig...

Det är alla fall det vackraste röda med rött glitter som någonsin skapats, Precision Twinkle Toes. Jag har stått ute i snöstormen och försökt föreviga det men det går inte. Jag kan inte fånga glitter med min kamera, eller min teknik, så det ser dessvärre bara rött ut. Det är en ljuvlig klarröd med massor, massor av glitter som glöder i djupet och ger det en varm och underbar lyster och ett djup som är enastående. Man kan knappt slita ögonen från naglarna. Jag bar det här lacket igår, idag är det ett annat favoritlack till julhelgen som jag har på naglarna men det får ni se imorgon. Twinkle Toes klarar sig alla fall med två lager, det torkar snabbt och sköter sig bra. Man måste ha överlack för att det inte ska mattas när det torkar så jag har kört med två lager China Glaze FF direkt och sen bättrat på med ett lager Seche Vite dagen efter.


Det var dagsljusbilderna, men nedan får ni även en bild i lampljus. Så klart inte rättvisande den heller. Det här är förresten ännu en av kandidaterna till julafonens manikyr. Den ska ju vara röd, tycker jag och jag har med mig favoriterna ut hit till landet. Vill ni veta vilka som är kandidaterna? Såklart! Dessa väljer jag mellan: Nubar Fiery Red, den här, Zoya Sara eller Lisa, OPI A Ruby or Rudolph, Bogota Blackberry eller Pretty at the Premiere. Vad tycker ni? Är det någon som ni skulle tycka passade bättre än de andra? Jag kommer få svårt att välja en av dem men det blir nog inte så snyggt med en blandning av alla. :D
Vad ska ni själva ha för manikyr på julafton?

Royal Flush

Publicerad 2010-12-19 11:06:00 i Eotd i rosa och rött, Sminkans EotD,


Fjärde, och sista, advent och snart är julen här! Julen behöver ju inte vara knallröd, kanske kan lite urtvättat rosarött duga? Några gamla bortglömda MAC-pigment dammades alla fall av, Royal Flush i rosarött, Heritage Rouge i sårskorperött och så guldfärgade Exited från Makeupcosmetics som "highlighter". Det är oerhört traditionellt, Royal Flush på ögonlocket, Heritage Rouge i globlinjen och så Exited från inre ögonvrån upp längs brynet. Under ögat är det lite Heritage Rouge, brun kajal som inliner och så mascara och brynskugga. Odramatiskt men lite mysigt till glöggen.

Två julmanikyrer

Publicerad 2010-12-18 22:06:00 i NailArt,


Snart är det sista advent, julafton rycker närmare med stormsteg, och jag är inne i en period då jag har röda naglar. Visade ju Sara idag men har Twinkle Toes i kameran och A Ruby for Rudolph på fingrarna. Båda är gamla godingar som jag använt mycket inför jul flera år. Innan jag hamnade i min röda period så hade jag lite annat julinspirerat. Här är två av de manikyrer jag bar sista veckan på jobbet innan julledigheten. Ibland går jag överstyr med dekaler och sånt, jag vet, men vita flingor på blå botten är fint. Alla fall i tanken. Det blev lite väl mycket flingor och så, kändes rörigt, så jag bytte snabbt ut den. Det var alla fall China Glaze Midnight Mission med snöflingor köpta från Nail Shop. De har suveräna dekaler där, man får verkligen bra kvalitet och de fäster och sitter kvar på ett utmärkt sätt.

Dagen efter blev det vampigt med färre men inte mer sparsmakade dekorationer för det...

OPI We'll Always Have Paris med tomtar och Rudolf... Ja, så kan det gå. Kom ni i julstämning nu? :D

Zoya Sara

Publicerad 2010-12-18 13:24:00 i Naglar i rött,


Zoya Sara är ett av världens vackraste röda. Det här är ett bildspam men ingen bild gör henne rättvisa. Zoya lyckades fantastiskt bra med både Sara och Lisa från höstens Flames-kollektion!


Sara, eller Sarah, är det mörkare röda ur kollektionen. Kall grundton och massor av skimmer. Som en glitterfoil är hon! Jag älskar finishen och det faktum att hon är så vältäckande och snabbtorkande. Två lager på bilderna och det är inga problem med lackningen över huvud taget. Kärlek!


Bildspam som sagt, men ett lack väl värt det. Skaffa det här om ni gillar rött för hon är magisk! Hela den kollektionen är magisk! Hoppas Zoya släpper ännu fler lack i den här finishen!

Savina Blue Light

Publicerad 2010-12-17 22:14:12 i Naglar i blått,


Något ur arkivet som jag länge tänkt visa er kommer här. Savina Blue Light är ett oerhört häftigt blått lack som jag här bär ovanpå Eyekos ljusblå Rain Polish. Ett lager av Savinas härliga lysblå. Den är verkigen lysande!


Lättlackat och roligt och med hyfsad torktid (påminner om vissa ChG, lite halvsegt att torka om det blir många lager men så här går det bra) och väldigt mycket glans. Jag älskar färgen! Det är den ultimata vinterblå! Kall men klar och definitivt kul!

Savina säljs på 8ty8 och kostar som ett China Glaze ungefär. Prova! De är inte dumma alls!

Milani Totally Cool

Publicerad 2010-12-17 09:00:00 i Naglar i lila,


Milani Totally Cool är verkligen cool! Ett lila lack med skimmer i guld och rosa. Läckert! Här kommer något av ett bildspam, så klart, i både "vanligt" decemberdagsljus och sol!

Även i det svaga dagsljuset vi har se man hur läckert det är! Verkligen vackert och mes fina effekter på grund av det multifärgade skimret i det. Lite tip wear dock så det passar tydligen inte perfekt med mitt standardöverlack, Seche Vite. Jag brukar inte få den här sortens problem ofta med det men det händer med vissa lack. Ska köra China Glaze Fast Forward istället i framtiden på just denna.


Så ett litet spam på lacket. Det är tre tunna lager, det torkade fort med SV men drog alltså ihop sig lite tyvärr. Det är dock supersnyggt! På detaljbilden till höger ser ni det i solsken och fler solskensbilder kommer här:Visst är det läckert! Det borde vara sol varje dag så man fick se hur det gnistrar! Mmmm! Snöflingan i guld är från Nail Shop om ni undrar. Bästa nageldekalerna har de! Avslutar med en skuggbild till. Det är ju fint så med...

Reforestation

Publicerad 2010-12-16 19:00:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Kort inlägg men det är ju bilderna ni tittar på alla fall. Jag gillar sminket, det är mörkt och tungt och lite, ja, jag vet inte... Ögonskuggor från Fyrinnae idag, Reforestation i grönt och Monarch Butterfly i brunt. Highlighter är Nijiro i beige. Basen för sminket är GOSH! stiftskugga i beige. Reforestation lades över hela ögonlocket.Svart kajal som en kraftig ram runt ögat och så den mörkbruna Monarch Butterfly ovanpå den. Nijiro under brynet.

Ni vet ju att jag gillar att leka ton i ton med ögonskuggor och linser. Grönt idag alltså.

OPI Holiday Glow

Publicerad 2010-12-16 18:34:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Ett jullack kommer här, men som ni ser är det ett arkivinlägg. Ännu ett av de minilack jag köpt från OPI:s julkollektion 2009. Holiday Glow är brunt med glitter i guld och rosa. Inte spektakulärt snyggt men inte fult heller. Ett helt okej lack...

Jag har tre lager lack här och det hade en bra formula och torkade helt okej. Inga konstigheter. Det överaskade heller inte positivt utan det är ett "normallack" på alla sätt. Är man förtjust i brunt kan det nog vara roligt att ha i samlingen då de rosa och guldiga glitterpartiklarna gör det lite annorlunda men Nubars Resberry Truffel skulle vara mitt val före den här då den är mycket rikare i färgen.


Sinful Colors Lying Nails

Publicerad 2010-12-16 13:01:00 i Naglar i rött,


Jag vet inte vem som namnger lacken på Sinful Colors men jag är övertygad om att den personen har mer än en skruv lös. Vad han eller hon menar med Lying Nails vet jag inte men så heter alla fall den här kalltonade röda med microglitter.


Tre lager lack och som ni ser byter det lite färg beroende på ljus och vinkel. I vissa fall ser det mer rött ut medan det i andra får en lite rödbetslila ton. Glittret är i alla fall magentarosa enligt mig. Kan väl funka så här i juletider, eller vad säger ni?

Absolut inte något superunikt men ett helt okej lack  även med katthårsdekoration som på mina bilder. ;D

MNY 545

Publicerad 2010-12-15 11:11:00 i Naglar i lila,


MNY 545 är ett tråklila skimmerlack utan några speciella egenskaper alls. Lite segtorkat är väl ett minus och det krävs tre lager minst för täckning men det gick lättare att måla med än de andra jag provat från märket. Färgen är dock så trist att klockorna stannar...

Ljuslila med askton. Skimmer och något som liknar frostfinish i mina ögon. Lite penseldragsmärken kan anas. JAg undrar om jag kommer använda det igen?


Next Lounge

Publicerad 2010-12-14 22:14:38 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Idag är det lite guldiga toner, eller sandiga, som gäller. Det är en grund av krämhighlighter från elf. Eyedust Next i ljusgrönt och Lounge i guld, båda från MUS ligger över hela ögonlocket och brynbenet. Next innerst och Lounge ytterst. Som highlighter använde jag en matt beige från Coastal Scents och för intensitet lite MAC Carbon. Den har en enda kvalitet tycker jag, och det är att den är så skir att den inte förtar andra färger om man lägger den ovanpå. Här ser ni den över Lounge men guldet är kvar, bara lite mörkare. Penna från IsaDora under ögat, Indigo, det är den som ser kladdig ut på bild. Det är egentligen en suverän penna, felet är mitt om det inte ser bra ut, inte Indigos. Eyeliner i turkosgrönt från Sephora som avslutning.

Mavala Smoky Blue

Publicerad 2010-12-14 18:46:00 i Naglar i blått,


I lördags passade jag på att snabbswatcha några nagellack jag var nyfiken på och ville få in i fotoarkivet. Jag bär ju nagellack i veckorna, som ni vet, men kan ju inte fota dem om det inte finns dagsljus så ibland drar jag igenom en hög nya lack för att liksom få undan bildfixandet på helgen. Dessvärre är inte ens dagsljuset nu i december tillräckligt för att verkligen få fram skönheten i lacken och det mesta ser grynigt och trist ut.

Mavala Smoky Blue är inte trist. Det är ett mellanblått lack med små och få glitterpartiklar simmandes i krämformulan. Det är opakt med ett lager, torkar fort och är anmärkningsvärt bra för att vara Mavala, tycker jag som inte är ett fans egentligen. Eftersom jag skyndade mig med lackning och fotande ser det inte så bra ut som man kunde önska men vem vet om det blir fler tillfällen i framtiden att visa upp den här snyggingen. Det påminner mycket om Catrice Hip Queens Wear Blue Jeans tycker jag, men den får ni vänta lite på att se.

Crystal Nail Art

Publicerad 2010-12-14 18:16:00 i NailArt,


Jag har försökt ge mig på lite nail art på sistone. Ni kommer få se lite av det framöver. Dessvärre blir det tråkiga badrumsbilder och så för det här är ju "mellanmanikyrerna" jag har i veckorna. På helgerna hinner jag swatcha lite men veckorna är det inga nya lack i utan gamla favoriter som alltså för tillfllet dekorerats en hel del. Zoya Crystal fick först bara en liten dekoration men sen kom stämplarna fram och jag stämlade lite guldmönster på henne. Det blev mest som ett gammalt madrasstyg men det kan ju vara kul det med.

Jag stämplade med Sally Hansens Chrome-lack White Gold.


Neutralt med mjukt definierad globlinje

Publicerad 2010-12-13 20:05:27 i Emmas FOTD 2010,

Här kommer en neutral sminkning som jag bar för några veckor sedan, skapad med skuggor från min Naked-palett. Den är kanske inte så märkvärdig, men jag är himla nöjd med den, jag kände mig väldigt fräsch och fin och dessutom så har jag varierat mig beträffande skuggappliceringen, något som jag har varit löjligt dålig på på sistone.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Wet N Wild Brow Essentials, den mörka skuggan
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Urban Decay Sin och Darkhorse

Highlighter: Urban Decay Virgin

Kajal: Urban Decay 24/7 Zero

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: Clarins Lip Colour Tint Raisin

Eftersom sminkningen har några veckor på nacken börjar jag känna mig lite osäker på vad jag har använt. Skuggorna är jag säker på, resten känns lite mer osäkert, men jag tror att det är rätt produkter på ett ungefär. Ovanpå en eyeshadow primer ligger champagneskimriga Sin på ögonlocket. I globlinjen ligger Darkhorse, applicerad med en fluffpensel och som highlighter ligger Virgin. Ingen eyeliner utan kajalpenna istället. Jag tycker att Zero är superbra, den blir lite mjukare än en eyeliner och går väldigt fort att måla med när det är brådis, vilket det ofta är hemma hos mig. Resten av grejerna får ni läsa i produktlistan, så hoppas vi på att det stämmer något så när i alla fall.

Sinful Colors St.Lucia Blue Sea

Publicerad 2010-12-13 18:55:00 i Naglar i övriga färger,


Det är Lucia idag och vad passar då bättre än en jättekonstig färg från Sinful Colors vid namn St.Lucia Blue Sea. En sorts grå-lila-guldflashande med blåton. Jag vet inte ens om den verkligen är duokrom utan upplever den bara som märklig. Lite cool också, men mest märklig.


På naglarna blir den mest en sorts lilagrårosa med guldskimmer. Man ser lite hjärtsjuk ut med den på fingrarna. Eller död. Coolt! Det här är två lager lagda ovanpå ett beige heltäckande depend-lack. Det är för skirt för att jobba med på egen hand. Påminner om MISA Street Style och dem, tycker jag, men blekare...

Eyeko Rain Polish

Publicerad 2010-12-13 09:44:00 i Naglar i blått,


Det här är ett lack som ska ligga i kategorin för skimmer men har så dolt sådant att den nog får vara i krämkategorin. Jag ser verkligen inget skimmer alls. Inte i dagsljus alla fall, kanske under en halogenlampa, vad vet jag. Så, jag vet att den är felplacerad men om jag vill ha krämlack i ljusblått skulle den funka så den får som sagt bo här nu.


Täckande med två lager, alla fall relativt, ni ser att man kan ana nageln genom färgen på vissa bilder. Lätt att applicera, bra torktid, fin färg. Inte dumt alls. En behaglig blå som även kommer vara perfekt till layering. Jag kommer redan nu på vilket lack jag vill prova ovanpå!

Julklappsönskningar

Publicerad 2010-12-12 19:04:21 i Allmänt,

LipGlossBitch utmanar oss än en gång att lista tre saker som är skönhetsrelaterade och den här vecka är det julklappar det handlar om. Oj, vad svårt...

Nej, jag kan faktiskt inte komma på något jag vill ha i julklapp som är skönhetsrelaterat. Jag har redan allt jag behöver och frestas inte av smink eller krämer eller så just nu. Självklart skulle jag kunna lista massor av nagellack men vad jag skulle vilja ha, på riktigt, är detta:

Jag önskar mig i julklapp att få fler att hjälpa fler katter i nöd. Nu har vi den värsta tiden för alla herrelösa katter och de har både svårt att hitta mat och riskerar att förfrysa sig illa och dö. Att små värnlösa katter ska frysa ihjäl i den mörka vinternatten är outhärdligt att tänka på. Alla katter jag haft har varit "räddningar" från ett liv ute i kylan och utan matte eller husse som ger omsorg. Siri har jag köpt från ett katthem och de andra har varit hemlösa som i kylan sökt sig till ett ställe att få mat och värme och som fått flytta in hos mig. Att hjälpa fler är något jag önskar göra och jag hoppas att andra vill hjälpa till med det. Varje år köper jag fyra-fem kalendrar från katthemmet och ger bort i julklapp och jag donerar varje månad till tre katthem och WWF. Det önskar jag att fler skulle göra och det är vad jag vill ha i julklapp! Om alla mina vänner istället för julkort eller paket till mig ville sätta in ett litet belopp på ett katthems konto eller köpa en kattkalender från dem så vore jag oerhört tacksam!

Så här skriver Stockholms Katthem på sin hemsida: Hjälp oss att hjälpa katter i nöd! Skicka ett sms med texten Katthem 25 eller Katthem 50 till nr 72550 så skänker du oss motsvarande belopp. Vårt postgirokonto, 90 01 79-3.

Här ser ni Edit, min älskling som i november 1995 sökte efter någonstans att bo. Det var snö då och hon vägde inte mycket över kilot fast hon var cirka halvåret gammal. Hade hon inte flyttat hem till mig då hade hon knappast överlevt till att bli en snart 16 år gammal dam som har högre matkonto än matte. ;D

Här är Siri, en hittekatt som räddats av fina volontärer på ett katthem. Utan bidrag kan inte katthemmen fungera. De behöver betala hyra, veterinärvård för djuren, mat och mycket annat. De som jobbar gör det ideellt. Siri har bott hos mig lite mer än ett år och är världens finaste kompis, precis som Edit.

Bella levde förvildad i många år, minst sju år hade vi sett henne smyga omkring, kanske fler, innan hon slutligen inte klarade sig själv längre. Utmärglad och livrädd för människor sökte hon sig till vår altan. Det tog lång tid att återge henne förtroende för människor men hon blev den underbaraste och tacksammaste katt man kan föreställa sig. Vi fick ha henne med oss från 1996 till 2009 då hon gick bort av ålderdomssvaghet, minst 21 år gammal. Hon hade börjat sitt liv som en katt med familj. Hon var kastrerad men inte öronmärkt eller chippad. Hon lämandes vid en sommarstuga som sedan stått öde i alla år. Att hon klarade sig ensam så länge berodde på att det fanns bondgårdar med djurhållning i området så hon både hade byten att jaga och ställen att krypa in där det var varmt på vintern och det fanns folk som ställde ut mat till områdets vildkatter, men inte ens det räcker ett svårt år. 

Sabina, som ni redan sett en bild på idag, var en katt på cirka åtta år som ingen ville ta hand om. Jo, jag ville. Jag tog med henne i bilen efter att ha träffat henne utanför veterinären en julidag. Så här skrev jag om det när det begav sig. Så kelig, så fin och så rolig! Hon hade aldrig varit inne och hon var mager men inte utmärglad som mina andra hittebarn. Att en katt som hon kan bli "bortkastad" är för mig ofattbart. Hon hade bott i ett stall tills ägarna tröttnade på henne. Hur kan man tröttna på en katt? Tyvärr blev Sabina bara kvar hos mig en kort tid då hon fick en hjärnblödning på hösten och avled. Det kunde man inte förutspå då hon naturligtvis fick en ordentlig veterinärsundersökning i och med att jag tecknade hennes försäkring. Jag saknar mina katter som gått vidare till sina himmelska jaktmarker varje dag men jag gläds åt mina kvarvarande kattkompisar och kan inte tänka mig att vara utan dem.

Skänk en slant till ett katthem eller öppna ditt hem för en katt som behöver en familj. Det är den finaste julklapp jag kan tänka mig!

 

Sminkans Sabina och Tuch

Publicerad 2010-12-12 12:14:00 i Sminkans EotD,


Dags för en sminkning med Sminkans Sabina. Det är en ögonskuggetrio som Sanna gjorde efter mina önskemål till sin bloggkollektion. Ja, Sannas märke är alltså Brite Bird, Sveriges bästa indie-mineralmakeup! Sabina skapades med inspiration från min katt, Sabina, och därav namnet.

Här är en makeup med GOSH! stiftskugga som bas och så blå kajal runt ögat som ram. Tuch från Make Up Store på ögonlocket och så den antikguldiga från Sminkans Sabina-trion från inre ögonvrån och utåt. Den är utmärkt att blenda och jobba med. Perfektion! Highlightern är en gråvit från Coastal Scents Hot Pots.

Sabina, min katt, måste vi ju titta på också. Tyvärr så dog hon i en hjärnblödning i slutet av september 2009. Hon efterträddes av Siri som ni ju alla känner efter höstens dramatiska sjukdomsförlopp när hon förlorade ögat. vi kan konstatera att jag haft otur med mina husdjur på sistone. Förhoppningsvis kommer de två jag har kvar nu må bra och leva länge. Nu till Sabina. Så här såg hon ut i juli 2009. Jag saknar henne...

P2 Color Victim Stormy

Publicerad 2010-12-12 11:41:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Snygga lack i beige kan man väl inte få för många av? Här ser ni läckerbiten Stormy från P2.


Två lager täcker okej, här ser ni dock tre. Det är fint skimmer sandigt guld och intrycket på nageln är elegant och lite sidenskimrande. Jag gillar färgen som ger en harmonisk och lugn känsla när man tittar på naglarna. Skönt att ha som omväxling till mer färgstarka lack. Unikt är det säkert inte, men vackert ändå och har man vägarna förbi Tyskland så är P2 ett både billigt och bra budgetmärke.

Sinful Colors Glass pink

Publicerad 2010-12-11 18:23:00 i Naglar i rosa,


Ett lack som inte kan användas ensamt om man inte vill måla sjuttiofem lager är Sinful Colors Glass Pink. Jag ser det som ett effektlack som man kan använda om man vill förnya sig utan att byta manikyr. Här är det ett beigefärgat krämlack som fått sällskap av det.


Två lager Glass Pink över den befintliga manikyren och man har en frostig, söt och ny look.  Helt okej och dessutom kan det ju varieras beroende på underlaget. Torktiden kunde vara bättre så snabbtorkande överlack är ett måste.Art Deco 288 (och Mavala Pink Diamond)

Publicerad 2010-12-11 13:55:59 i Naglar i rosa,


En väninna till mig har nyligen varit i Tyskland och passade då på att handla nästan 30 nya nagellack åt mig. Inte illa! Bland dem fanns det här rosa foillacket från Art Deco. Det rosa glittret från Mavala köptes dock på Åhléns Odenplan. ;D


Art deco lacket är rätt uselt att måla med. Penseln är inget vidare och vill dra med sig färg så det blir kala fläckar. Med lite försiktighet får man dock till det rätt bra. Här ser ni två lager lack som torkar normalt med Seche Vite som överlack. Färgen är en ganska snyggt skiftande historia i rosa, lila och silver.

Finger Paints Sketch'n'Etch

Publicerad 2010-12-11 12:46:00 i Naglar i grönt,


I ett härligt byte med My Lucid Bubble-bloggaren Kris fick jag en bunt med vackra Finger Paints lack. Sketch'n'Etch är ett av de gröna och visst är det en skönhet!


Vackert klargrönt med massor av skimmer! Bra pensel och bra formula, torktiden är också utmärkt. Varför säljs inte Finger Paints så de är åtkomliga för oss skandinaver undrar jag? Det här är underbara lack! Om ni hittar ett Finger Paintlack någonstans så hugg det omedelbart för de är riktigt trevliga! Tre lager, tunna sådana, på mina bilder. Inget överlack. Trots det kassa ljuset ser ni väl hur fint skimmer det är i det? Det är superfint!

MAC Baby Goth Girl

Publicerad 2010-12-10 18:00:00 i Naglar i lila,


När jag för ett tag sedan bar Mummy May I så kom jag på att jag äger ett MAC-lack i lila med microglitter i som jag trodde kunde vara jämförbart. Det är det inte, men det är rätt fint ändå!


Baby Goth Girl är köpt endast och allenast för namnet. Det är ett lack från Style Black-kollektionen som kom för några år sedan och jag har faktiskt två lack ur den, tror jag. Seriously Hip hör väl också till den? Hm... Jag minns ju inte sådana saker, men det kan alla fall vara så. Baby Goth Girl är hur som helst ett enlagerslack med svartlila bas och rosalila miniglitter i. Glansen är fin, det blir helt slätt och här ser ni det faktiskt utan överlack. Jag gillar det men mest är det nog för att det får mig att tänka på en av mina favoritlåtar, Gothic Girl, med finska 69 eyes.  Ja, nog om det, Gothic Girl är superbra och lacket Baby Goth Girl är inte så dumt det heller.

Pure Ice Rio

Publicerad 2010-12-10 13:16:00 i Naglar i rosa,


Rio är ett av de lack jag hade turen att få byta till mig från Kelly på Also Known As.


Ett läckert lack från Pure Ice i magenta med blått skimmer. Ascoolt! Jag gillar det verkligen! Och det trots att det tog tre lager att få den täckning du ser på bilderna. Men visst är det ett otroligt läckert blått sken i det! Jag kan inte sluta titta! De tre lagerna är lite segtorkade dock så jag måste ha tid på mig när jag väljer detta lack. Väl värt dock! Wow!
Girly

Publicerad 2010-12-10 08:34:00 i Eotd i lila, Sminkans EotD,


Lila och rosa är väl härliga vinterfärger. Här kommer en kall makeup med Karmic Knight från Gabrielle Faustkollektionen hos Overall Beauty och så söta Girly från Makeupcosmetics.

Jag började med en bas av GOSH! stiftskugga i beige. Sen lade jag matta, mörklila Karmic Knight på ögonlocket och ut i en spets. Över den lade jag sedan Girly på inre halvan av ögonlocket och uppåt mot brynet. Highlgihter är July, också från Makeupcosmetics, och så är det lite svart kajal som inliner.

Essie Merino Cool

Publicerad 2010-12-09 19:29:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Ascoola men svårbestämbara Merino Cool är ett av höstens lack från Essie. En behaglig grå-brun-lila med trevliga egenskaper. Snygg och lättlackad.

Två smidiga lager lack täcker väl och lacket torkar fort och med bra glans även utan överlack. Jag är riktigt förtjust även om det inte direkt sticker ut så värst i den senaste tidens driva av lerfärgade lack. Lite annorlunda är det alla fall med den snygga, lila undertonen.


China Glaze Paper Chasing

Publicerad 2010-12-09 18:21:00 i Naglar i grönt,


Eftersom jag har en grön dag idag så kör vi på med ytterligare ett inlägg från arkivet. Sommargrönt från i somras. Jag har visat den för länge sen, då med brutna naglar, så jag bestämde att den förtjänar att förevigas och visas upp ännu en gång. Ja, jag kunde liksom lika gärna fota när den ändå var på den där junidagen, eller vad säger ni?


Paper Chasing i solsken här ovan. Man ser tydligt i det starka ljuset att lacket är skirt. Tre lager och ändå en tydlig VNL. Inte roligt. Det som är roligt är den vackra, sidenlika glansen i det.


Bilderna i skugga här ovan visar tydligt glansen. Vackert men som sagt, i skiraste laget.

Savina Emerald

Publicerad 2010-12-09 18:13:00 i Naglar i grönt,


Mer grönt, men nu ur arkivet. Savinalacket Emerald är väldigt likt Outta Bounds från China Glaze. En lysande färg om jag får säga vad jag tycker Härligt grön med kall underton. Visst är det fantastiskt!


Det här är ett lager lack, det är oerhört lättlackat och snabbtorkande, lite åt det tjocka hållet men utan kontrollproblem eller dåliga lackegenskaper. En favoritfärg och ett riktigt bra lack!

Nina Ultra Pro Emerald City

Publicerad 2010-12-09 13:22:00 i Naglar i grönt,


Här kommer ett läckert grönt lack igen! Nina Ultra Pro Emerald City som kom till mig i ett byte med Kris på My Lucid Bubble. Tack!


Otroligt snyggt! Ett lager och mina naglar har en jämn, vacker smaragdtonad färg med lite blåton i vissa ljus. Det är superfint, verkligen! Dessutom torkar det supersnabbt och penseln är behaglig och alla egenskaperna superbra! Ett lack att ta fram när man har bråttom och vill snabbfixa naglarna.   

Dramatic Wonderful

Publicerad 2010-12-09 08:00:00 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Grönt är skönt säger man ju titt som tätt så varför inte lite grönt smink? Jag hade tänkt blått först, ni ser till och med den blå pennan, men sen ändrade jag mig och det blev grönt istället. Grönt med Makeupcosmetics.
På en bas av Dignity, min älskade krämhighlighter från Face, ligger först Dramatic i blågrönt på hela ögonlocket. den har tonats ut i Wonderful på brynbenet och den i sin tur har tonats in i Magic Copper som är highlightern.  Som inliner och kajal under ögat är det Tigis Green och så det jag började med, lite blå geleyeliner från Stila, Cobolt, men den syns bara i yttre ögonvrån på bilderna. Den har ett väldigt genomslag så jag tänkte att man kan se den som accent här så jag lät den suddas fram med flit. ;D
Mascara från IsaDora och så brynskugga från Wet'n'Wild.  

Confetti Smitten

Publicerad 2010-12-08 18:09:00 i Naglar i lila,


Mörklila med miniglitter i blått och rosa är Smitten, en läckerbit som rest från USA och Also Known As... för att komma till MIG!


Vältäckande och vackert är det. Två lager på bilderna och lacket är åt det tjockare hållet men utan att bli klistrigt eller kladdigt. Fint skimmer är det i det också även om det förtas om ljuset är lågt. Då blir det nästan svart istället. Jag gillar det även om det inte är superunikt. Det är ett snyggt och bra lila.

Green, Humid & Centaur

Publicerad 2010-12-07 22:21:22 i Emmas FOTD 2010,

Hej på er allesammans. Hoppas att det är bra med er och att ni har kommit igång med julklappsinköpen. Jag är notoriskt sen av mig, gäller både tidspassning, julklappar och blogginlägg, men i år tycker jag att jag har kommit igång riktigt bra om jag får säga det själv. Med julklapparna alltså. Bloggandet är det ju si och så med och jag är tidsoptimist på min fritid...

 

Tänkte att jag skulle visa er lite smink. Jag är så efter med mina FOTDer att det lika gärna kunde bli en sminkning från augusti, men det här är faktiskt en hyfsat ny sminkning, jag bar den faktiskt i lördags. Jag har köpt en hel del nytt smink på sistone, bland annat Humid från MAC och cakeeyeliners från Mist och i den här sminkningen passade jag på att testa lite av mina nya prylar. Jag var i Göteborg med jobbet i förra veckan och passade då på att besöka MAC. Det var ingen shoppingresa så det blev nog personligt snabbhetsrekord, men jag hann, även om jag bara fick med mig Humid och en concealer. Nåja, lika bra var väl det, det är ju faktiskt jul snart och jag lider ingen brist på smink precis. Eller jo, mitt Slimshine Bare håller på att ta slut och har tydligen utgått ur sortimentet. Inte bra, inte bra alls, blir till att leta på ebay när julklapparna inte längre har högsta prioritet.

Hyn

Foundation: Bare Minerals Golden Fair

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love Thing

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too Faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Taylor Made Minerals Centaur och MAC Humid

Highlighter: Makeupcosmetics Magic Copper

Eyeliner: Mist Cake eyeliner Green

Kajal: Elisabeth Arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: Make Up Store Nude

I alla fall, sminket. Inget konstigt alls, men ganska fint tycker jag allt att det blev. På en bas av Shadow Insurance ligger Centaur på inre halvan av ögonlocket och humid på den yttre. Grön cakeeyliner från Mist, fin men lite smuligt, mascara, kajal, rouge och läppstift. Inte Bare, måste sanktionera mitt användande tills och om jag lyckats hitta ett nytt...

MNY #673

Publicerad 2010-12-07 20:16:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Det här lacket kom med i den stora lackskörden från Tyskland. Det finns rimligen i Sverige med eftersom vi har MNY på Lindex alla fall. Ett snyggt svart med svart glitter. Inte så tokigt, va? Dessutom oväntat bra att måla med. Det är nästan täckande med ett lager, här ser ni två, och med ett tjockare lager överlack så känns det rätt slätt att röra vid. Torktiden är också oväntat bra. Av de MNY jag testat är det här absolut det bästa att måla med!

Det är alltså en svart bas med svarta, ganska stora glitterpartiklar. Svart glitter är principiellt omöjligt att få att synas så det är aningens silver i dem men inte mycket. Spännande men inte jättegnistrigt alltså. Glittren blir lite gråaktiga. Men det är en cool effekt och ett riktigt bra lack. Snöflingorna på ringfingret är såklart från Nail Shop. Bästa dekalerna på marknaden!

Eftersom det är mörkt ute både bittida och sent så får ni inga bilder alls av det här lacket i dagsljus men förhoppningsvis gillar ni det ni ser ändå.

IsaDora Combat Khaki

Publicerad 2010-12-07 14:55:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Combat Khaki är inte alls vad jag tänker på när jag tänker khakigrönt. Det är mer blågrönt i mina ögon. Det är dock ett supertäckande lack, här ser ni ett lager, och rätt lätt att lacka med. Torkar fort, bra kontroll på formulan och med IsaDoras gamla flaska och pensel vilket underlättar mycket för en som likt mig har smala naglar och skakiga händer.

Ett snyggt lack som behöver överlack för att få glans. Helt klart värt att köpa, alla fall i den flaska jag har. Jag betalade 59 kronor på Kicks för denna och det är alltså den gamla flaskan med 12 ml till skillnad från den nya, svindyra, som kostar samma men innehåller hälften.

Finger Paints Merry Mittens

Publicerad 2010-12-07 08:10:00 i Naglar i rött,


Merry Mittens är ytterligare ett lack från bytet med Kris från My Lucid Bubble. Ett kopparrött lack med glitter i guld. Väldigt snyggt i teorin men inte riktigt min kopp te när det hamnade på naglarna.

Som ni ser är det knottrigt av glittret. dessutom är det en seg och kladdig formula som är väldigt svår att få jämn och snygg på nageln. Det här är ett lager på vissa naglar, två på andra, men med två lager vill det valla sig och bli åsar. Jag skippade överlacket eftersom det såg så risigt ut, med överlack hade nog ytan blivit slät men det får anstå till en annan gång. Nästa gång ska jag ha en grund av ett annat lack och använda detta för layering.


OPI All A-Bourdeaux the Sled

Publicerad 2010-12-06 20:07:00 i Naglar, vampy,


Vi dyker in i arkivet men håller oss till ett litet jultema tycker jag. All A-Bourdeaux the Sled kom med 2009 års julkollektion och är snyggt men alltså unikt. Det finns ju en ganska generös mängd lack av den här typen, mörkt brunröda som ser nästan svart ut, och flera kommer från OPI. Det är ingen jätteskillnad på det här och på årets William Tell Me About OPI till exempel.

Tre lager lack ger en jämn, mörkt brunröd ton som blir mörkare på nageln än i flaskan, enligt mig. Det är vampigt och har fin glans. Jag älskar den här typen av lack och har en massa liknande från olika märken. Jag kallar det här för ett okej lack. Inte fantastiskt men absolut inte dåligt heller. Jag behöver alla fall inte köpa en fullstor flaska. :D

Finger Paints Misteltoe Mischief

Publicerad 2010-12-06 14:37:00 i Naglar i grönt,


Här är ett vackert lack till julen från Finger Paints. Jag fick det genom ett byte med Kris på My Lucid Bubble och jag är överlycklig för det! Visst är det tjusigt!


En mellangrön med microglitter kan aldrig bli fel! Härlig julgransgrön, lagom blingig och mycket lätt att lacka med. Det här är tre tunna lager, två kraftigare funkar också, och den är utan anmärkningar på formula, pensel eller torktid.

Jag har för dåligt ljus nu för att fånga glittret men det finns där och det är vackert!


Antique Gold

Publicerad 2010-12-06 08:47:00 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


En lite suddig dagens kommer här. Varmare färger idag, mysigare liksom. Det är GOSH! stiftskugga som bas och så en ram med först mörkblå, sedan brun kajal. Bytte idé, som ni förstår. Det blev alla fall MAC Antique Gold på ögonlocket som tonades ut i Winner från Makeupcosmetics. Lite Antique Gold även under ögat. Brun eyeliner från Barry M längs övre fransraden men den var för ljus för att bli snygg. Skulle satsat på svart istället. Mascara, brynskugga, det vanliga.

Snöflingor och Nail Art

Publicerad 2010-12-05 14:11:00 i NailArt,


Här kommer min fullständigt enastående vintriga manikyr! Snowmanlacket i blått jag visade igår täckte jag in med massor av snöflingor och keruber med utmärkta nageldekorationer som jag köpt från NailShop. Alla dekaler jag köpt har inte varit bra, de kan vara svåra att få att följa nagelns kurvatur eller bara vara vassa och stela och omöjliga att få av plastarket de är fästade på. De från NailShop är dock utmärkta! Superlätta att använda och de följer nageln perfekt och sitter hur länge som helst. Rekomenderar dem varmt! Sen måste man ju inte gå överstyr så som jag gärna gör... De finns alla fall för 44 kronor på Nailshop och just nu är det dessutom fraktfritt så gillar ni snöflingor så passa på!


Fotona är från igår, jag har lagt till lite glitter på den vita "snöfjädern" som jag målat på ringfingret. Ja, jag har svårt att sluta när jag väl börjar... Nu känns det hela som lite väl mycket men jag måste alla fall ha det idag, helst även imorgon, för att få valuta för nageldekalerna. ;D


Snowman

Publicerad 2010-12-04 14:27:53 i Naglar i blått,


Som jag nyss skrev så är det solsken nu men när jag vaknade yrde snön ner och det fortsatte hela förmiddagen. Det fick mig inspirerad att byta nagellack till söta Snowman-lacket jag fått av Kris på My Lucid Bubble. Det är ju en så söt flaska!

Och lacket är fantastiskt! Lysande klarblå foil. Suveränt så här i vinterns kalla klarhet. Eller rykande vita snömassor, vilket som nu råkar vara på tapeten.


Ett lager täcker väl och det torkar supersnabbt som så många andra foil-lack. Det är det snyggaste blå foil jag sett dessutom! Visst är färgern fantastisk! Jag älskar det! Nu är det dessutom nail-artat med snöflingor men det får ni se i ett eget inlägg.

Fantastisk blåfärg alltså. Jag är oerhört glad att ha kommit över det här!
Här får ni lite snöbilder till snögubbelacket. Siri har satt ut fötterna på balkongen, men sen räckte det.
Fönstret är bättre som utkiksplats idag. Ovanför elementet dessutom.

Och utsikten från mitt fönster ser ut så här:

Tuch

Publicerad 2010-12-04 14:04:00 i Sminkans EotD,


Dagens makeup är jag riktigt nöjd med. Min favoritskugga från MUS är Tuch, som ni vet, och jag gjorde ju en lång rad sminkningar med den för ett tag sedan. Jag har så klart inte glömt bort den så här är den igen!

GOSH! stiftskugga som bas, svart kajal som ram runt ögat och så Tuch i globlinjen. Svart kajal runt hela ögat och en blå skugga från Coastal Scents ovanpå den svarta pennlinjen. En offwhite skugga från Coastal Scents som highlighter och på ögonlocket.

Som ni ser så har vi haft sol över Stockholm idag. Eller först var det snöstorm men sen blev det sol. Nu är det jättefint med solens gyllene strålar över gnistrande vit snö. Jag är mer och mer förtjust i vintern. Förra året var det verkligen vackert och den här vintern har ju också börjat lovande. Bara snöröjningen skulle funka bättre så skulle det vara kalas!

Finger Paints Mulberry Madness

Publicerad 2010-12-04 08:17:00 i Naglar i rött,


Imorgon är det andra advent så det är dags att plocka fram de röda nagellacken tycker jag. Finger Paints Mulberry Madness är såklart ett av de lack jag fick i mitt byte med My Lucid Bubble-Kris. Det här är värt ett litet bildspam måste jag säga, för det är galet vackert! Ett lack väl värdigt att ta upp kampen med Ruby Pumps och de andra röda lacken med rött glitter.


Kalltonat röd i många ljusförhållanden men glittret är rent rött så är ljuset lite varmt så blir det en mörk klarröd. Det är jelly, så klart, med massor, massor med röda glitterkorn som verkligen lyser upp lacket inifrån.


Tre lager på bilderna, och lite väl tjockt med överlack, men annars tenderar det faktiskt att bli matt när det torkar så överlack är ett måste. Jag önskar mina bilder kunde fånga den här glittrande skönheten, men det går så klart inte. Ni får tro mig på mitt ord, det här är julaftonsvärdigt!Wonderful Fantastic

Publicerad 2010-12-03 13:06:00 i Eotd i guld, Sminkans EotD,


Ser inte alls ut som jag tänkte mig det, men vad sjutton. Vi kör ändå. Det är skuggor från makeupcosmetics och det är en grund av Dignity, min krämhighlighter från Face.
På hela ögonlocket är det Wonderful , en vacker grönbeige som kan byggas till en ganska mörk olivgrön ton. Den är utblendad i Apple i ljusgrönt och så massor av Fantastic i guld. Runt ögat är det en blå ram med penna från IsaDora och när den blev ful försökte jag bättra på med svart inliner för definition och så suddade jag det blå med en tops. Det skulle jag låtit bli för det blev sämre, inte bättre. mascara och brynskugga fick avsluta det hela. Både Fantastic och Wonderfull är underbara skuggor som jag varmt rekomenderar även om detta inte blev så tjusigt.

Jämförelse med Burlesque

Publicerad 2010-12-03 11:04:00 i Nagellack - jämförelser,


En liten snabbjämförelse på nagelhjulet av Burlesque-lacken från OPI och några nära kusiner av andra märken. Nagelhjul blir så klart inte som på naglarna, men man kanske kan få en uppfattning alla fall.
1. OPI Rising Star
2. Nubar Oro
3. OPI Take the Stage
4. Nubar Bronzo
5. OPI Let me Entertain You
6. Zoya Anaka
7. OPI Ali's Big Break
8. Finger Paints Brilliant Brushstroke
9. OPI Tease-y Does It
10. Nubar Raspberry Truffle.


I olika ljus, mot olika bakgrunder

Med blixt

Detaljer


Som ni ser är det bara två dupes, Nubar Bronzo och Take the Stage är så nära att de kan förväxlas även om en viss skillnad finns medan Tease-y Does it och Raspberry Truffle är identiska.

OPI Take the Stage

Publicerad 2010-12-03 07:38:00 i Naglar i orange,


Orange och sprakande är Take the Stage. Ni såg den nyligen här på bloggen i en NOTD av Emma. Hon hade fotat med blixt, jag har varit ute i kylan och snön på balkongen. Det är ännu ett av mina minisar från Burlesque-kollektionen som OPI släppte nu i vinter. Inget lack som gör mig galen av lycka, men helt okej, är mitt omdöme. Nubar Bronzo är oerhört lik men något snyggare tycker jag.

Tre lager lack och ganska sträv känsla när man målar. Torktiden är okej och skimret är fint men Bronzo är som sagt favoriten och de är så lika att det får det här lacket att falla platt. Utan Bronzo i samlingen hade jag säkert känt annorlunda.

OPI Let Me Entertain You

Publicerad 2010-12-02 18:16:00 i Naglar i rosa,


Som ni märker har jag varit hemma och haft trkigt, är sjuk igen, och det enda jag kan göra är lacka naglarna och se gamla CSI NY avsnitt. Blir lite trist i längden. Nå, jag har hunnit swatcha igenom en del även om det blir stopp ibland för lacken är så tjusiga så de måste bäras ett tag. Det här borde jag ha burit länge. Det är en av mina favoriter från OPI Burlesque-kollektionen. Så fin att jag överväger en fullstor flaska. Det är let Me Entertain You och det är rosa!


En mörk ceriserosa med massor av skimmer/microglitter i rött, ljusare rosa och ljusblått. Jag tycker det är magiskt! Det lack jag kommer på som är mest likt det ur mina samlingar är Zoya Anaka och de är inte så lika att man inte kan ha båda. ;D
Anaka har inte samma rikedom av färg på skimret så hon blir mindre komplex i sin rosa färg. Let Me Entertain You är definitivt snyggare. Kanske köper det här nästa gång jag virrar runt hos TD för visst är det en av de snyggaste färger ni sett på länge! :P

OPI Rising Star

Publicerad 2010-12-02 10:06:00 i Naglar i guld, koppar, brons,


OPI Rising Star är ett ganska orangetonat guldlack från OPI Burlesque-kollektionen. Som jag tidigare berättat skaffade jag miniseten med skimmerlacken och nu i dagarna swatchade jag igenom alla.

Rising Star hade jag inte köpt om den inte ingått i setet och även om den inte är ful eller dålig så blir den inte min favorit i guld-klassen. Tre lager krävs för full täckning och det är ganska "strävt" att måla med. Nej, inte min kopp te. Nubar Oro är så mycket vackrare ifall jag vill ha något åt det här hållet, fast det är också betydligt gulare. det här är som om guld blandats med koppar, typ.

En Beauty 3:a i smörj

Publicerad 2010-12-01 21:25:37 i Veckans bloggtema,

Jag satt precis och tänkte att nu börjar det bli dags för en ny beauty 3:a hos LipGloss Bitch, det är ju onsdag, och så klickade jag mig raskt in för att kolla läget och mycket riktigt, det är dags! En 3:a med krämer att smörja in sin vintertorra hy med. Ni som följt mig ett tag vet att jag är handkrämsfantast men knappt använder hudvård för ansiktet så jag kommer fuska mig igenom den här gången och ge er mer handkrämer och bodylotions än jag får och så klämma in en ansiktskräm på slutet, som bonus. Det är väl okej?

1. Handkräm alltså. Jag måste få nämna två av alla dem säkert tjugo olika bra som jag använder. Vaseline Intensive Care i den lilla rosa tuben är en favorit som jag hållit fast vid i mer än tio år. Den är fantastiskt bra och jag har alltid minst en av den hemma. Här vid datorn ser jag två just nu, dels den lilla tuben och så den större flaskan som gömmer sig bakom skärmen. Får jag bara ha en handkräm resten av livet är det den. Men jag måste få nämna Mildness Hand&Nail också. Jag såg för tusen år sedan att P'ssion rekomenderade den och att den fanns billigt på Rusta. Jag är oerhört sällan på Rusta men på höstlovet tog jag mig dit, köpte fem tuber (jag litar benhårt på Emelie) och jag är mycket nöjd! Den doftar honung, min favoritdoft som ni vet, och den är krämig och dryg och gör händerna mjuka. Den skyddar och vårdar och den kostar 15 spänn. Precis som remover från Cien är det här ett av de där udda fynden som jag vill sprida till beautyvärlden. Handkräm från Rusta alltså. Kalasbra!

Jag funderar på att göra ett jätteinlägg med typ de tio handkrämer (eller krämer jag har som handkräm för de är inte alltid avsedda för det men funkar bra ändå) som jag använder mest just nu men det är ett så stort projekt så jag stegrar mig lite inför det. Lidls antirynkkräm rekomenderar jag till exempel som handkräm. Går fort in i huden och känns väldigt trevlig och vårdande den med. Har den på jobbet, bredvid datorn. Nå, nog om det. Låt oss se vad mer jag grävde fram och lade på mitt julbadlakan.

2. Ja, jag tjatar om Kings&Queens. Här kommer den jag glömde fota förra gången, body lotion med doft av citronblomma. Sultan of Grenada heter den. Smaskig doft och fet nog, precis som alla K&Q, att hålla fnaset borta från mina skenben. Jag använder mina K&Q body lotions som akutinsatskräm på torra partier som armbågar, knän och händer och fötter även när jag använder andra lotions, eller till och med body butters, för jag tycker dem är riktigt bra. Det är mest dem jag använder, och så L300 body lotion faktiskt, den är också riktigt bra.
Apropå body butter så är Greenlands med valnötsolja en favorit. Även den de har med sötmandel älskar jag men den är slut just nu. Hemma hos mig alltså, den finns ju i affären. Den med valnöt ser ni på mittenbilden här ovan.

3. Nu kommer vi till ansiktet. Jag sminkar mig inte så ofta just nu och det gör att jag heller inte grejar med rengöringar eller krämer. Mitt ansikte mår oftast bäst av att sköta sig själv men efter duschen kan det strama lite så här års och då är det bara en kräm som gäller, eller två om jag räknar in min älskade Nivea Soft men den är ju ingen "riktig" anisktskräm. L300 antirynk i röd burk är mitt val när jag ska smörja in mig i ansiktet. Nattkrämen. Den använder jag även under smink eller efter sminkborttagning, alla fall om den finns i närheten. Sen är jag ju fortfarande snabb på att smeta lite handkräm eller body lotion i ansiktet vid behov. Det går så enkelt när jag ändå har på händerna liksom. Och jag smörjer ju händerna hela tiden känns det som. Hursomhelst, L300 anti age är den bästa hudvårdssereie jag provat och den enda jag köper igen och igen.

Milani Garnet Gems

Publicerad 2010-12-01 15:23:22 i Naglar, vampy,


Vi har alla våra små svagheter och en av mina är svarta nagellack med röda glitter i! Wow, vad snyggt det är! Min passion började med Lubu Heels men den överträffades snart av andra lack, Precision Rebel Red in You, Eyeko Vampira och nu senast Milani Garnet Gems! Mums!


Det här är två lager av lacket som flyter ut bra och torkar snabbt med Seche Vite. Jag har ingenting att klaga på. Jag till och med hann fota det i solnedgångens sista strålar. Se så vackert det blir! Underbart!!

Jag har lagt tassarna på det här hos Polish Insomniac och inte bara denna skönhet utan även hennes systrar i lila. Det ni! Jag vet att ni är många som gillar lila även om jag personligen alltid tycker rött är snyggare.

Så här ser hon ut i det kalla eftermiddagsljuset där solen inte träffar henne. Fortfarande vacker och med fantastisk glans. Jag målade nämligen snabbt, snabbt och bara en hand först och så rusade jag ut och fotade för att hinna innan solen gick ned. Nu är båda händerna lika vackra och verlacket på plats, men som sagt, på bilderna är det bara lacket.


Slutligen, för jag kan inte sluta spamma, en bild i fönstret efter att solen sjönk nedanför grannens tak. Pyrande!

Och en samling med de tre olika ljusförhållandena jag hann med. :D

Avslutningsvis publiken som iakttog mina förehavanden på balkongen med kameran medan lunchen sakta idisslades:

OPI Tease-y Does It

Publicerad 2010-12-01 12:02:00 i Naglar i brunt,greige,beige,Tease-y Does It är det mörkbruna lacket med rosarött microglitter som släpptes med OPI Burlesque nu i vinter. Det är en dupe till Nubar Raspberry Truffle som ni kan se hos Alizarine. Jag har haft dem bredvid varandra på naglarna och inte sett skillnad.


De är ganska lika i egenskaper också, täcker med ett lager och torkar fort. Inget negativt att säga alltså. Snygga är de också. Om man väljer Nubar eller OPI blir alltså en fråga om tillgänglighet och smak vad gäller pensel. Ni vet vad jag väljer då, va? Nubar! ;D

Red Panda

Publicerad 2010-12-01 09:15:00 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,


Första december och bara några veckor kvar till jul. Hurra för det! Snart är det vår igen och ljus som man kan fota i! En varm och kopparskimrande sminkning blev det idag för att stå emot vinterkylan. Snön ligger djup här och minusgraderna är så många att man måste ha mössa på sig. Alltså eldar vi på ögonlocket med de mest mysiga och glödande färger som finns. Det är Fyrinnaes ljuvliga Red Panda som är framme tillsammans med Polar Bear i guld från samma märke och Honey från Urban Decay.

Dignity, min gamla trotjänare, är grunden för sminket. Sen lades Red Panda på hela ögonlocket och tonades mjukt ut i Honey som är lejongul. Honey i sin tur glider skarvlöst ihop med guldiga Polar Bear. Runt ögat har jag en svart ram med Aco kajalpenna och längs övre fransarna Define-a-Line från Maybelline. Inliner  är Deep Blue Sea från Make Up Store. Deep Blue Sea är en av mina favoriter i kajalsamlingen. Fin färg och bra med färg som fäster och håller kvar även på vattenlinjen.

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela