Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Kavalkad i november

Publicerad 2007-11-29 21:07:09 i Kavalkad,

Dags för månadens kavalkad av makeuper. Rätt många med Uppity, min fluidline i guld från MAC. Annars vet jag inte om man ser någon direkt linje i dem. Lila är den färg som dominerat november, tror jag. Någon speciell favorit från denna månaden? Jag gillar nog nummer två på andra raden bäst. I alla fall just idag.







Crystal Mauve

Publicerad 2007-11-29 20:06:59 i Naglar i övriga färger,

Idag har naglarna fått en lite svagt askrosa ton med yttepytteglitter. Färgen heter Crystal Mauve och är ett minilack från Isadora som jag fick i present tidigare i höstas. Färgen är söt och diskret och rolig som omväxling till alla mörka lack jag brukar ha. Ett lager var långt från täckande, på bilderna har jag två lager. Hur täckande det är då beror på ljuset.

Dessa bilder tagna i badrummet utan blixt.

Bild tagen med blixt:

LDB Vitamin Face Creme

Publicerad 2007-11-28 15:52:43 i Hud och hand,

Fick ett prov av LDB:s Face Creme för torr och känslig hud. Den var tydligen med som prov i någon tidning och jag fick den av en mer kräsen väninna. Jag borde kanske också bli mer kräsen med vad jag smetar ut på min hud.
Min hud är normal. På vintern kan den bli lite torr på vissa fläckar på kinderna, men i övrigt är den fullständigt problemfri och snäll. Jag har aldrig finnar och har aldrig haft heller. Ja, en liten kvissla om året kanske, trots min fullständigt värdelösa hudvård. Jag kan smörja in ansiktet med billga body butters och det är okej, jag kan tvätta ansiktet med tvål och det funkar, jag kan göra i princip vad som helst och min hud bråkar inte om det.
Tre saker har jag dock reagerat mot. Cliniques tre-stegs-system. L300 rengöringskräm. LDB Face Creme för känslig hud...

Nu har jag alltså fullt med små röda utslag på kinderna ner mot käken och på hakan och runt munnen. Det ser ut som när en kille rakat sig och fått irriterade hårsäckar, om ni förstår hur jag menar. Helt galet...

Förutom mina utslag så har krämen två andra stora minus. Den luktar artificiellt bärigt eller fruktigt. Lite godisaktigt på ett kvalmigt och överväldigande sätt. Dessutom är den tunn oc rinnig. Jag gillar ju feta krämer men den här påminner mer om en gel än en kräm tycker jag. Enligt förpackningen ska jag känna mig silkeslen och återfuktad av den, men jag känner mig mest som om jag har en hinna över huden.

En kräm som i min bok får IG. Usel... Någon annan som provat? Vad tyckte ni i så fall?

Testar H&M Paletten och MAD-linern

Publicerad 2007-11-28 06:31:52 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Idag ska jag testa min nya palett Smoky Eyes från H&M. Dessutom ska jag testa den här:

MAD Minerals gel-eyeliner i färgen Black Cherry!

Jag inledde med att lägga Stila Shadow Pot i färgen Taupe på hela ögonlocket upp till brynet. Därefter tog jag den mörka grå skuggan med blåton i globlinjen. Under den lade jag en brungrå med glitter i guld och slutligen, på inre halvan av ögonlocket, en grön skugga med kaki-ton. Som highlighter använde jag en eyedust från MUS, Next.

Längs övre fransarna drog jag sedan en linje med Black Cherry. Den börjar väldigt tunnt men blir kraftigare utåt och jag avslutade med att dra ut den en bit utanför ögat och sudda ihop den med den grå skuggan.
Under ögat har jag både Urban Decay Glide On Pencil i färgen Zero och lite av den grå skuggan. Mascara. Klart.

Skuggorna jag provade är den längs till höger på övre raden, den näst längst till höger, också på övre raden och nummer två från höger nedre raden i paletten. Skuggorna var enkla att lägga, gav mycket färg och dammade inte av sig på kinderna. De höll ihop bra på penseln och det gick att göra "finlir" även med en hyfsat bred pensel utan att få skuggan överallt. Det kändes som helt okej skugga. Paula Dorf och Tigi har en "fetare" konsistens på sina, något jag gillar, men jämfört med t.ex MUS så tror jag de här borde vara rätt likvärdiga vad gäller pigmentering och konsistens. Nu ska vi se hur de håller under dagen!

Eyelinern i gel-form från MAD Minerals är ljuvlig! Den glider på som silke och går att göra riktigt tunna linjer med! Den täcker fint och går utmärkt att lägga ovanpå skuggor utan att pverka eller påverkas av dem. Den går också lätt att sudda in i skuggan med en pensel om man vill det. Spontant älskar jag den och vill beställa alla färger som finns av den! Om den sittar på plats när dagen är slut blir det MVG för denna lilla produkt.

Kika in i kväll och ta del av uppdateringen om skuggor och eyeliner!

Ett budget-tips!

Publicerad 2007-11-27 19:26:25 i ,

Har för mig att man på Pret-ty.se hade ett bloggtema om vilken produkt som överraskat mest. Här är en sådan!

Nagellacksborttagning från Cien Beauty, köpt på Lidl!

På höstlovet var jag och hälsade på mina föräldrar. Jag hade naglarna vackert lackade, men det höll inte hela veckan. Jag hamnade på Lidl med mamma och strosade runt och kollade på deras hygienhyllor. Nagellacksborttagning för nästan ingenting i en jätteflaska kändes som en bra lösning på ett akut problem. Den inhandlades och skulle få bo kvar på landet för framtida nödsituationer. Den är suverän! Den fick självklart följa med hem och jag använder den hela tiden nu. Den känns inte uttorkande, är acetonfri och har aloe vera tillsatt, fast det tror jag inte spelar någon roll. Magin ligger i att den tar bort lacket, även riktigt mörka lack i flera lager, utan att man får svarta sorgkanter under nageln eller infärgningar av huden. Man får "blöta upp" lacket lite först men sen går det att torka av utan att gnugga hårt. Lukten påminner om salubrin, men det kan man leva med.

Detta är den bästa nagellacksremover jag haft på länge. Man får dessutom massor till ett grymt lågt pris. Minns inte exakt men jag tror det var runt 20 kronor.

Fyrinnae möter Barry M

Publicerad 2007-11-27 07:35:14 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Jaha, vad blir det idag? Jo, två gyllene skuggor från fyrinnae och en lite blågrön ljuvlighet från Barry M.

Newcastle      Little Red's Pet Wolf   Nr 16 från Barry M
Andrea påminde mig för inte så länge sen om min favorit eyedust från Barry M. den är blågrön och har nummer 16. Den ville jag kombinera med diskreta gyllene toner idag så jag hittade två härliga skuggor från Fyrinnae. Newcastle är en bronsig guldfärg som påminner lite om Lounge från Make Up Store. Snygg och användbar! Lite mer beige är Little Red's Pet Wolf från samma märke. En utmärkt skugga för en diskret gyllenskimrande neutral ögonmakeup. Rekomenderas varmt! Fin galns i den skuggan!  

Jag började med att lägga en bas av Stila Shadow Pot i färgen taupe. Den är utmärkt att fästa lösa skuggor i. Sedan lade jag Newcatle i globlinjen, ganska högt upp på brynbenet. På ögonlocket och under ögonbrynet penslade jag in lite av den ljusare skuggan. Jag använde en stor, mjuk borste av ponnyår för att få mjuka övergångar och en skir täckning. Lite av Newcastle lades sedan under ögat också. 
Slutligen tog jag lite, lite eyedust från Barry M på fingertoppen och gnuggade försiktigt, försiktigt ihop med Little Red's Pet Wolf på det rörliga locket. Sedan en linje läng övre fransraden med Stila Smudge Pot i grått. Mascara. 
 

Lite fredagsdrama

Publicerad 2007-11-23 17:57:20 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,


Nu har jag kommit hem från jobbet och ätit middag. Kvällen är här och med den helgen! Känns bra! Ikväll blir det den här looken. En grön och brun variant med skuggor från Fyrinnae.

Rödbruna Steampunk och grågröna Njordr är skuggorna jag använt.
Jag började med en grund av Stila Shadow Pot i färgen Taupe. Det är den som fungerar som highlighter också. Sedan tog jag en bred pensel och lade med den Njordr över hela ögonlocket och ut mot tinningen, jag lät färgen blekna lite ut mot hårfästet men ändå vara en distinkt linje. Under ögat lade jag Steampunk med en liten, smal pensel. Jag lät den följa den gröna linjen ut mot tinningen och lade sedan även en linje ovanför den gröna in från tinningen mot ögat.

Måste säga att det ser bättre ut IRL. Då skimrar skuggorna mer. Här ser det lite smutsigt ut eftersom kameran inte fångar glansen och skiftningarna i skuggorna. Hur som helst är jag nöjd och gillar det hela. Det är en ytterst enkel makeup som ändå ger ett dramatiskt och "sminkat" intryck, något jag gillar! Lösögonfransar hade varit grädden på moset, men jag hittade inte mitt lim. Jag har städat i sminkväskorna och badrumsskåpen så nu vet jag inte var jag har någonting längre.

Blå dag med MAD

Publicerad 2007-11-21 06:43:18 i Sminkans EotD,

Trött och sliten hasade jag mig ur sängen idag. Grep efter de blå MAD skuggorna och åstadkom en ganska färgglad men enkel makeup. Att det blev blått skyller jag på Rocketqueen som hade en fantastisk blå sminkning igår, kolla in den på www.rocketqueens.blogg.se och njut!

Själv ser jag ut så här:


Jag böjade som vanligt med en highlighter från Face. Sedan lade jag Cobolt från MAD Minerals på yttre halvan av ögonlocket och Peridot Stone, också från MAD Minerals på inre halvan av ögonlocket. Därefter drog jag en lnje under ögat med en penna i färgen Petrol Green från Isadora. Highlighter blev Next, en grönvit skimrande eyedust från Make Up Store. Mascara i topparna på fransarna och ögonrynsskugga, idag den ljusare i duon från H&M. 
 
Hoppas ni gillar det!

Skuggor finns att köpa hos www.madminerals.org och väljer man proverna i påse eller de små burkarna kommer man väldigt billigt undan! Finns i set om 10, 15 eller 20.

Dagens nagel

Publicerad 2007-11-17 14:44:54 i Naglar i rött,


OPI Wine me and Dine me. Ett rött lack med lite kopparlyster pryder nu mina fingrar. Jag tycker verkligen det är snyggt, men samtidig inte helt min stil. Jag trivs bättre i lila, grönt och blått än i ett så här konventionellt lack. Men färgen är som sagt fin. Jag har inte haft många röda lack i mitt liv så det är kul att testa. 

Lacket har bra täckningsförmåga. Jag nöjde mig med et lager av färgen. Jag har ett överlack på från China Glaze.

Bilderna tagna utan blixt i det lilla dagsljus som finns klockan halv tre en novemberdag... 

Boris&Natasha

Publicerad 2007-11-10 13:17:06 i Naglar, vampy,

OPI Russian collection har en hel serie underbara lack. Av någon anledning blir de dock i princp svarta så fort jag ska ta en bild på dem. Detta är Boris&Natasha, en plommonlila med brun ton. Detta är två lager lack och jag har haft det rätt många dagar så det är lite slitet.

Det känns rätt meningslöst att försöka göra NoTD's som alla ser likadana ut. Det ser ju ut som jag har svarta naglar varje dag, och jag har faktiskt inget svart lack alls hemma. Har inte haft svart nagellack sen 80-talet. Men om ni jobbar lite på att se en brunlila nyans på mina naglar kanske ni lyckas?
det är krämigt, hållbart, lättmålat och rätt snyggt även om det är en lite väl ordinär färg för att hamna på 10 i topp listan. tror dock att jag kommer använda det i många år framöver då det är en ganska bra basic färg. Inte alltför trendig för att bli tråkig om ett par månader, om ni förstår hur jag menar. Fast jag har i och för sig aldrig följt trender utan mer varit som den berömda klockan som stannat och därför går rätt två gånger om dagen.

Silver och guld

Publicerad 2007-11-07 15:43:10 i Eotd i svart, Sminkans EotD,

Nya favoriten  sminkväskan är ljuvliga gyllene Uppity! Snyggaste eyelinern från MAC!

Här ligger den vackert bredvid warm eyes paletten och glänser.

Nu när jag kom hem från jobbet och hade fått i mig några koppar kaffe beslöt jag leka lite i sminkväskan innan jag tar tag i livets väsentligheter. Måste ju testa fler vackra MAC pigment och Uppity såklart.
Jag valde att lägga en grund på ögonlocket av svarta cremehighlightern Felicia från Face. Jag lade också lite av den under ögat. Under brynbenet lade jag highlightern Dignity, också från Face. Sedan lade jag skuggan Twilight i svart över hela ögonlocket. Den är från Paula Dorf. Ovanpå den, mitt på det rörliga ögonlocket lade jag lite av MAC pigmentet Dark Soul. Det ger lite skimmer åt den svarta, matta skuggan. Därefter lade jag morgonens favorit Silver Fog på ögonbrynsbenet och allra högst upp under ögonbrynet lät jag lite av Make Up Stores eyedust 24carat glimma. Härliga metalliska färger! Därefter kom den fantastiska Uppity till användning! Jag lade en linje med eyelinerpensel längs övre fransarna med detta flytande guld! Jag kladdade på lite mascara och lite brynskugga och tog några bilder.  

M.A.D Mineral test!

Publicerad 2007-11-04 17:40:28 i ,

Var tvungen att göra en första test av M.A.D Minerals ögonskuggor. Jag valde färgerna Copper Foil, Aurora och Peridot Stone.

Jag grundade hela ögonlocket upp till brynet med en cremeögonskugga från Stila i beige. Sen lade jag en aquafärgad ögonskugga som heter Peridot Stone på yttre hälften av ögonlocket och in under ögat. Jag använde en fuktad pensel. Därefter lade jag aprikosrosa Aurora från näsroten upp till ögonbrynet. Det gjorde jag med en torr pensel. Copper Foil blandade jag med lite blend&fix och lade på inre tredjedelen av ögonlocket.

Ögonskuggorna är väldigt skira. De blir ljusa och transparenta om man lägger dem med torr pensel. Med lite blend&fix får man skuggan väldigt intensiv. Jag blev förvånad över att de var så skira. I burkarna ser de extremt pigmenterade ut. Jag tycker dock att färgerna är ljuvliga. De påminner mycket om MAC-pigmenten både till färgstyrka och konsistens. Och då kommer vi ju alla ihåg att de olika MAC-pigmenten är väldigt olika. Sannolikt är det samma sak som gäller för M.A.D Minerals.

Jag återkommer med fler rapporter från detta spännande märke!

Just ja, du som vill kolla in färgutbud och kanske beställa själv, adressen är www.madminerals.org. Barbie heter tjejen som driver företaget och det är en av de trevligaste personer jag haft äran att maila med! Hjälpsamheten personifierad när jag fastnade i PayPal-träsket. Henne kan man kontakta om man har frågor på [email protected].
image1391

Kan tillägga att de på hemsidan har en miljon FoTD som inspiration och att de naturligtvis även saluför foundation, blush och allt annat inom mineralsmink. Provburkarna är billiga och man får alltid en full burk. De säljer alltså inte efter vikt, som de flesta andra, utan efter volym. Generöst! det jag just nu helst vill ha från M.A.D är deras gel-eyeliner i färgen Peacock. Men jag får vänta till nästa lön innan jag gör en ny beställning.

Eyeliner Peacock    Inspiration från M.A.D. Minerals. Kolla in den perfekta eyelinern.

Testat lite skuggor

Publicerad 2007-11-04 14:55:36 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Var tvungen att testa lite av det som var nytt för dagen!

City jungle från MUS, Meteor från Elemental Beauty och Sapphire från Barry M tillsammans med Fluidline Uppity från MAC.

Jag började med City Jungle på hela ögonlocket samt under ögat. Den är perfekt grön! Underbar! I globlinjen lade jag gråblåsvarta Meteor som var väldigt pigmentrik och bra. den var definitivt både dryg och lättarbetad. En utmärkt mineralskugga. Därefter skuggade jag in Sapphire ovanpå Meteor och sedan upp mot tinningen. Avslutningsvis blev det guldfärgad gel-eyeliner i ett brett streck längs övre fransraden. Innanför fransarna en aning marinblå penna från Isadora.

Om

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela