Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

He's Going in Circles

Publicerad 2008-01-31 20:26:42 i Naglar - holografiska lack,

Mer än en swatch, en hel manikyr, med China Glaze He's going in Circles. Det är alltså dagens lack från H2T och Kaleidoscope-kollektionen.

I olika vinklar i dagsljus.

Med blixt
Det är ett superglittrigt nagellack med silvergrön ton. Glittret reflekterar regnbågens alla färger. Det blir mycket textur men inte så mycket djup i färgen. Det har alltså inte holo-lackens 3D-känsla. Men det ser ut som om man strösslat naglarna med diamantdamm! Underbart!
Här är det två lager och ovanpå det ett lager av China Glaze Fast Forward som överlack.

Letar ljus med Night Porter

Publicerad 2008-01-31 16:15:27 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,

Jaha, ett nytt problem har uppdagats sedan jag flyttade. Idag har jag letat efter en plats där jag kan a) sminka mig och b) fotografera. Jag har inga riktigt bra platser för någondera just nu. Sminket står i en bokhylla och bredvid den har jag en byrå som jag riggat en spegel jag hittade i den nya lägenheten på. Jag har dock fel vinkel på spegeln och har svårt att se vad jag gör på det avstånd som blir. Ljuset är dåligt, trots att jag fick pappa att rigga en spotlight på bokhyllan som ska lysa ner på mig. Ner är ledordet. Jag får hemska skuggor i ansiktet och ljuset är dessutom för gult så jag har ingen aning om färger eller intensitet. Som att sminka sig på krogen ungefär...
Fotograferandet lider av samma problem. Ingen lampa i lägenheten är stark nog för att fixa färger och skärpa med mina gamla inställningar. Har sprungit runt och provat på olika ställen och här är resultaten:

Under spotlighten där jag sminkar mig.

I hallen under stark lampa med vitt ljus

I badrummet

I köket vid fönstret med resterna av dagsljuset och lampa. Helt klart bäst, men ganska knepigt att få till de dagar de är mulet eller man kommer hem sent. Funkar definitivt inte på morgonen när jag normalt sett fotar make-upen. Så, vi får se hur det blir. Annars får jag lägga ut de jag har från förr och sen bara leverera nytt på helgerna.

Sminkningen är gjord med NARS skuggorna jag skaffat mig. El Dorado, en krämskugga är bas, Night Porter på hela ögonlocket. Sen lite Loch Ness från Fyrinnae i globlinjen och Angel's Tale under brynet. NARS Night Porter under ögat, Tigikajal i grönt innanför fransarna. Mascara Hypnose från Lancome.
Bild på El Dorado:

Det är en guldig, krämskugga som känns lite oljigare än t.ex Dignity (FACE) eller Artifact (MAC). Den glider på som en lite oljig hinna men ger bra greppyta som bas för de andra skuggorna. Den känns med andra ord helt okej!
Night Porter var en underbar ögonskugga! Smidig, pigmentrik, inget nedfall och helt jämn på ögonlocket! Love it! Den måste ni skaffa er! Jag har varit sugen ett tag men Rocketqueens FOTD med den fick mig slutgiltigt över kanten och jag beställde den samma dag från HqHair!
http://rocketqueens.blogg.se/1201098866_night_porter.html
Spana in den superläckra sotningen med Night Porter på Rocketqueen! Hon är alltid snygg, men detta är den make-up jag gillar mest på henne hittills! Så snyggt!

Nu kan jag bara hoppas att belysningsfrågan löser sig så jag kan fortsätta bloggen som tidigare. Några bruna gamla inlägg finns kvar i min reserv-hög, men sen... Ja, sen kommer väl våren och ljuset!

Glömde skriva att jag har på mina gröna kontaktlinser. Det är inte något annat som har hänt alltså, bara färgad plast istället för mina eviga glasögon!

Mer kavalkad i januari

Publicerad 2008-01-31 09:22:53 i Kavalkad,

Ganska spretigt slut på en månad som började ganska diskret och avslaget. Ni minns väl Januarikavalkad del 1 i bara mjuka lila och bruna. Några gröna accenter också. Efter det har jag i alla fall gett mig på fler delar av färgpaletten även om jag fortsatt vara nedtonad också. Det känns som att brunt är på ingång. Vad säger ni? Har ni några favoriter bland dessa?


China Glaze LOL

Publicerad 2008-01-30 11:16:19 i Naglar - holografiska lack,


Från China Glaze fantastiska holografiska kollektion OMG! kommer detta lila lack vid namn LOL.
Det är ett mellanlila lack som i dagsljus ser ut att ha små silverfärgade skimmerpartiklar i sig. Ni ser det på bilderna ovan som är tagna i dagsljus vid fönstret. I dagsljus blir det alltså ett ganska ordinärt lack.
Det var ganska svårt att måla på. Det kändes lite tjockt och lade sig i räfflor som var svåra att jämna ut med penseln. Det torkade snabbt till en lite sträv yta. Lager två av lacket gled på överraskande lätt. Nu jämnade allt till sig och fick en annan lyster. Jag hade först inte tänkt måla mer än ett lager av färgen då den var täckande med ett lager, utan andra lagret var för att jämna ut färgen. Jag rekomenderar verklgen två lager! Det ser helt annorlunda ut nu! Ett lager överlack har jag också här, Top Speed från Revlon. Ytan på själva lacket är lite sträv när det torkar, så ett bra överlack är nog vettigt att ha.

Bilder med blixt:

Här kommer mer av skiftningarna fram i lacket. Dock är det fortfarande inte jätteprismatiskt.

Och i lampljus:

Det är definitivt ett lack som gör sig bäst i lampljus, tycker jag. Ett kvälls-lack med andra ord! Men färgen är fin även i dagsljus, om än mer ordinär. På det stora taget ser det ut som ett vanligt lila lack med glitterpartiklar i. Det är inte lika prismatiskt som 2NITE, vare sig i dags-, lamp- eller blixtljus. Dessutom avslöjar den mer av ojämnheter i naglarna, som jag alltid har eftersom mina naglar gärna skivar sig och håller på. 2NITE var mycket mer förlåtande på det sättet. För er som är intresserade av bilder på mina fyra China Glaze lack ur OMG!-kollektionen finns sedan tidigare ett inlägg med en swatch bland annat. 2NITE hittar ni också ett inlägg om. Fler bilder på China Glaze OMG!-lack finns på http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.217122 där Sara visar 2NITE och tidigare även underbara L8R G8R som jag absolut måste införskaffa till min egen samling!

Flera nyanser av brunt

Publicerad 2008-01-29 09:13:27 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Idag  har jag tagit ledigt för att flytta. Måste bli klar med det så de kan stänga av vattnet och påbörja rivandet av mitt gamla kök och badrum. Det är jättejobbigt att flytta...
Ja, just nu väntar jag på att min pappa ska komma och hjälpa mig och under tiden passade jag på att göra en liten Eotd. En brun. Och nu ska jag börja bära över min sminksamling till mitt tillfälliga boende. ;-)

Ruby Sunset, Cacao och Supernova från MAD Minerals.

Jag började med en grund bestående av krämhighlightern Dignity. Ovanpå den lade jag Ruby Sunset med en stor, fluffig pensel. I ett V med spetsen mot tinningen lade jag gnistande Cacao och i ett annat V med spetsen mot näsroten lade jag Supernova. Alla skuggorna suddades ihop mjukt. Därefter en eyeliner av MAD Minerals gel-eyeliner Black Out längs övre fransraden och svart kajal från Urban Decay längs nedre fransraden. En rad med lösögonfransar från HM, deras Medium som är väldigt diskreta, istället för mascara. Ögonbrynsskugga. Klart.

2NITE

Publicerad 2008-01-27 20:35:06 i Naglar - holografiska lack,Jag kunde inte hålla mig längre. De goda föresatserna om diskreta naglar som man inte skulle se om deblev lite slitna sprack och istället blev det ett akut behov av att få se China Glaze 2NITE på fingertopparna!
OPI DS Design var verligen inte slitet. Faktum är att de var helt perfekt, men jag är som sagt sugen på att testa China Glaze och se hur deras holografiska lcka funkar. Man kan ju tänka sig att jag, eftersom det fortfarande är mycket som ska flyttas, kan se hur slitstarkt det här lacket är... Eller så blir det nytt imorgon igen eftersom jag har så många kvar att testa! ;-)
Bilderna ovan är tagna med blixt, de här nedan är tagna i badrummets lysrörsbelysning:

När jag testade de olika China Glaze lacken på en nagel var så var det det här lacket som såg mest intressant ut. Den hade mest "regnbåge" och djup. det jag kan säga nu är att det inte kommer i närheten av OPI-lacken när man tänker på de egenskaperna. OPI-lacken ser ut som de vore i 3D och de får tydliga regnbågsskimrande skiftningar. Det här ser mer ut som fodertyg i glansen. Förstår ni hur jag menar? Blankt, lite skiftande i silver, men inget spektakulärt. Färgen är dock väldigt fin. En lavendelblå färg.
Helt okej men inte så att jag vill utbrista i ett OMG! Fast i varmt lampljus... Mmmmmm! Då blir det fantastiskt fint!
Vad tycker du? Har du något av lacken ur samma kollektion eller skulle du vilja ha något av dem?

Evocative Bastet

Publicerad 2008-01-27 08:40:22 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Bastet från Fyrinnae är en glittrande skugga i svart och guld. Den är lite knepig att applicera. Ha en rejäl stopper under ögat om du gör foundation före ögonmakeupen. Guldpennan från Isadora är riktigt snygg.

Grunden för make-upen är Taupe från Stila. Därefter lades Evocative från MAD Minerals över hela ögonlocket upp till brynet. Med en lite fuktad pensel gjordes en eyeliner av Bastet och med torr pensel suddades den sedan in i yttre hälften av globlinjen och yttre delen av ögonlocket. Under ögat lades guldfärgad penna från Isadora. Mascara. Klart.

DS Design

Publicerad 2008-01-26 20:56:08 i Naglar - holografiska lack,

Eftersom jag håller på att packa för en flytt så slits naglarna galet mycket. Fördelen är att jag får prova flera av mina nya lack snabbare! Men inte för snabbt. Man orkar ju inte lacka om naglarna var och varannan dag.
Det är därför jag valde ett lack som är neutralt i färgen och så ljust att man nog inte kommer se ifall lite slitage på topparna uppstär. Egentligen var jag mer sugen på ett blått eller lila från China Glaze, men som sagt, lite praktiskare med detta. Jag var orolig att det skulle vara en för guldig färg för mina rosa fingrar, men det funkar rätt bra. Färgen är gyllenbeige men inte för varm i tonen. Jag tycker det var förvånandsvärt fint!  Man kan ju inte alltid ha blått, grönt och lila på naglarna!

Bilder tagna i badrumsbelysning utan blixt

Bilder tagna med blixt

Dark Soul

Publicerad 2008-01-25 18:28:55 i Eotd i svart, Sminkans EotD,


Jag hade ju inget smink på jobbet idag, men jag vill ju gärna visa en liten kvällssminkning för er i alla fall!
Grunden är Artifact, en paint pot från MAC. Ovanpå den lade jag MAC pigmentet Dark Soul med stor pensel. Jag lade det nästan ända upp till brynet. För att mjuka upp det lite lade jag Ethereal från Taylor Made och Silver Fog, ett pigment från MAC. Svart eyeliner runt hela ögat, även innanför fransarna. Det är en gel-eyeliner från MAD Minerals som heter Black Out.. Mascara. Brynskugga. Klart.

En riktigt typisk Sminkan. Egentligen borde den ha ett litet soundtrack. Kanske Joy Division. Ni missar väl inte filmen Control? Jag har inte sett den än. Är lite nervös att den inte ska vara så bra som jag hoppas. Jag vill inte ha en gammal hjälte förstörd genom dåligt skådespeleri eller regi. Men jag kommer nog se den snart.

DS Divine!

Publicerad 2008-01-25 17:37:13 i Naglar - holografiska lack,

DS Divine är ett holografiskt OPI-lack i hallonrosa. Jag ville ju testa det innan jag lackar om naglarna i ett China Glaze-lack som jag skrev om här nedan, så jag lade ett lager över det röda "I've 'red' the Script" som jag har sedan i onsdags. Färgen på DS Divine kanske alltså inte stämmer helt med verkligheten nu. Snyggt blev det i alla fall!

Hallonrosa gillar jag! Somrigt och läckert! Får mig att längta efter att sitta vid en solkysst Mälaren och äta glass och sedan promenera i strandkanten med min Golden Retriever!

I've 'red' the script

Publicerad 2008-01-23 22:30:10 i Naglar i rött,


OPI's underbara röda lack"I've 'red' the script" är nu mitt! Och det är det finaste röda lack jag sett! I alla fall tycker jag det just nu! Jag som inte använder röda lack speciellt ofta har i min senaste beställning, som ni kan se i inlägget före, skaffat mig både ett mörkrosa och ett rött lack, och då köpte jag ändå ett annat rött i höstas, Wine me and Dine me. Det är dock mer kopparbrunt och varmrött. det här är en kall rosaröd ton som passar mina fingrar perfekt! Det är en makalös glans i det och jag tror inte jag kommer att tröttna på färgen. Jag är så himla nöjd med det! Ett wow-lack!
Bilderna är tagna med blixt.

Nouba quattron i grönt - igen

Publicerad 2008-01-22 08:19:49 i ,


Trogna läsare av den här bloggen minns säkert hur besviken jag var på min Nouba quattro för 355 kronor. Dyrt skräp. Nej, jag har inte ändrat uppfattning, men jag beslöt mig för att åtminstone försöka använda den ibland, och vad passar då bättre än en dag då jag har tid att jobba lite med skuggorna. En make-up som i vanliga fall går på fem minuter tog tredubblet så lång tid idag. Det beror på att jag gång på gång måste ta upp ny färg på penseln samt att man verkligen måste jobba in färgen på huden. På bilden ovan ser ni hur paletten blir av användning. Dammig och skräpig. Jag avskyr när paletter och andra sminkartiklar ser geggiga ut. Det tar mig alltså en massa extra tid att göra rent och putsa till, väl medveten om att jag ska göra samma jobb igen nästa gång jag vill använda dessa färger. Usch!
Jag använde två rundtippade gethårspenslar, en kortborstad och en med lite längre borst. Båda ger normalt set intensiv färg och god täckning. Bilden blev tyvär usel, men ni kan ana er till formen.

Som grund för ögonskuggorna använde jag krämhighlightern Dignity från Face. Därefter tog jag den pensel som har kortare borst och tog den smaragdgröna skuggan från quattron. Jag lade den på yttre delen av ögonlocket . En aning drog jag även in längs fransarna och mot globlinjen, men jag följer inte globlinjen in mot näsan.
Därefter tar jag den lite större penseln och tar den ljusaste skuggan i quattron och lägger på inre delen av ögonlocket samt under ögonbrynet. Slutligen tar jag, på samma pensel, lite guldskugga ur quattron och läggeer ovanför den gröna i skarven mot den ljusa.
Runt hela ögat lägger jag svart kajalpenna från Urban Decay. Mascara. Ögonbrynsskugga från Smashbox.
image3094image3095
Ni ser att det är svårt att få skuggorna att fästa på Dignity. Min teori är att det beror på att de är så "dammiga" att de istället för att smälta in i underlaget och bli en jämn yta istället lägger sig ovanpå och därför inte går att "breda ut" riktigt. Jag vill heller inte gnugga runt för mycket i inre ögonvrån med penseln då huden där är känslig. Skrutt, säger Sminkan!
Det här är en make-up som verkligen inte är svår att göra. Aldrig har jag blivit så medveten om skillnaden i tid som kan bli när man sminkar sig och det är tydligt för mig att om man väljer pigmentsvaga produkter och måste jobba så mycket för att få intensitet i färgerna så förlorar man åtskilliga minuter man kunde ha druckit kaffe och läst tidningen på... Köp hellre dessa färger där ni får en kvalitaiv produkt. I princip kan man använda t.ex Make Up Stores eyedust amazon, Next och Carat så har man exakt samma färger och dessutom med mindre jobb. Men det blir inte billigare. Måste tänka lite på vilka MAD skuggor som kunde vara jämförbara, men spontant tänker jag Emerald Gold eller Spruce, 24 karat och Snow Angel, men då blir det lite mer guldvitt än grönvitt. Men priset ser ju då helt annorlunda ut.
Jaha, läpparna målades i Tigi Bedheads läppstift  Loyalty:

Och lite fler ögonbilder...

Klassiskt

Publicerad 2008-01-20 16:25:28 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,

Lite filmstjärneglamour med inspiration från Marilyn och flickorna. Neutrala ögon med eyeliner och kråkspark, halvrad lösögonfransar och röda läppar till det. Kan ju vara kul som omväxling. Och allt är nog Rocketqueens fel för att hon hade något liknande igår.
Se hur underbart vacker hon var: http://rocketqueens.blogg.se/1200754334_50s.html
Jag har inte samma färger och förutsättningar i mig själv, men min tolkning ser ut så här:

En bas av Dignity från Face på hela ögonlocket, upp till brynet. Därefter Linen från MAD Minerals över samma yta. Jag använder en stor, flufig pensel till detta. I globlinjen lägger jag Solitude, också från MAD Minerals med en mindre pensel, men fortfarande förhållandevis stor. Båda har rundad tip och är i gethår. Skuggorna glider på utan skarpa konturer och väldigt skirt och lätt.
Längs övre fransraden lägger jag en svart eyelienr, Black Out, från MAD Minerals. Den får följa mitt något hängande öga så att jag får den klassiska Marilyn-formen på konturen. Därefter en liten kråkspark. Slutligen en halvrad med lösögonfransar. Dessa från HM.
Ögonbrynen fylls i med ögonbrynsskugga.

Läpparna ska ju vara röda till en så färglös make-up som den här, tycker jag. Jag valde läppstiftet Jazzy Red från Isadora.

Festliga fransar

Publicerad 2008-01-19 20:22:35 i Eotd med lösögonfransar 07-09, Sminkans EotD,


Grunden för min lilla lördagsfestsminkning är Moon, en krämskugga från Stila. Ovanpå den lade jag en aquafärgad skugga från Barry M. Jag använde penseln ovan, en ganska stor, fluffig ögonskuggepensel i gethår. Den använde jag till alla skuggorna, jag bara dammade ur den mellan de olika färgerna. Den kontamination av färgen som skedde spelade ingen roll för mig den här gången.

Creamy Butter från MAD Minerals lades som highlighter unde rögonbrynet och överlappade den aquafärgade en aning. Det blev en limeaktig grön där färgerna möttes. I globlinjen lades Electric Blue för att ge form och definition. Även under ögat lade jag lite Electric Blue. I ett liggande V ut mot tinningen lades slutligen Big Money. Alla dessa skuggor är från MAD Minerals.
Längs övre fransraden och runt ögat lade jag en eyeliner med Stila Smudge Pot i färgen Cobolt. Innanför fransaran Urban Decays penna i Electric. Slutligen lösögonfransarna i grönt glitter.

Blå

Publicerad 2008-01-18 20:11:13 i Läppar,


Väldigt svårt att fota på ett bra sätt, men detta är mitt experiment med blått pigment, Necromantic från Fyrinnae, och ett ofärgat gloss från Tigi. Det var väldigt länge sen jag hade någon "alternativ" färg på läpparna. Kommer nog inte ha det så ofta framöver. Känns inte som att det passar mig nu. Men det är snyggt! Tråkigt nog frättes färgerna ut något brutalt vid fotograferandet.
Hade jag tänkt på hur jag gjorde som ung så hade jag lagt en penna i samma färg under. Nu valde jag att bara blanda gloss och pigment och gucka på med fingret. Vet inte varför jag får den dubbla linjen runt munnen på bilderna. Darrhänthet? Kanske. Vad ville jag då med detta inlägg? Ja, att påminna om att man kan göra fantastiska läppfärger av sina ögonskuggor. Om man vill. Och till alla er som nu sitter och tänker skriva en kommentar och fråga om jag har så här blå läppar varje dag, nej, det är första gången på säkert 7-8 år. Och nej, jag har inte gått utanför lägenheten med denna blåbärsmun idag. Jag ska vara hemma hela kvällen så det är bara ni som får ta del av detta. Oroa er inte.

 

Seduce me Pink Lovely Linnea

Publicerad 2008-01-18 17:14:28 i Sminkans EotD,

En liten sminkning för Efwa. Jag har ju missat blått i mitt färghjul, så håll till goda med den här!

Seduce me Pink, Lovely Linnea, Extreme och Next från Make Up Store

Grunden för sminkningen är Moon, en silvervit krämskugga från Stila. Därefter lade jag Seduce me Pink i ett upp och nervänt V med spetsen inne i inre vinkeln av ögonbrynet. På det rörliga locket lades Lovely Linnea på de yttre två tredjedelarna och Extreme på den inre tredjedelen. Under ögat lades samma skuggor. Next, en fantastiskt skimrande silvergrön eyedust, lades som highlighter under ögonbrynet. En gel-eyeliner från MAD Minerals, Black-Out lades runt hela ögat och lite ovanför den lade jag en klarblå glittereyeliner HM. Mascara. Klart.

Magic Green

Publicerad 2008-01-17 22:35:16 i Naglar i grönt,

Ja, jag vet, jag lackar naglarna var och varannan dag. Jag hade faktiskt inte något egentligt slitage på Lola, men däremot hade svart whiteboardpenna bitit sig fast i mitt tokrosa, lysande lack. Det gick inte bort vad jag än gjorde. Har förresten inte fått bort minnesanteckningarna på handryggen heller, men det skrev jag med en OH-penna.

Nu är alltså naglarna gröna. Green Magic från Isadora. Jag vet, jag har hat med det på bloggen förut, men ni tål nog att påminnas om det! Ett ljuvligt litet lack! Inte lika iögonfallande som Lola, men med en skön björklöv-i-bladsprickning-känsla. Eller lite ödlegrönt om man hellre vill tänka så.

Testat MAC Paintpot och Taylor Made

Publicerad 2008-01-17 21:35:08 i ,

Idag när jag kom hem hade jag ett litet kuvert i brevlådan med en MAC Paintpot i färgen Artifact som jag fått i byte av Helena. Läcker! En djup vinröd färg.

Självklart måste jag genast testa den! Jag slet fram en syntetpensel och lade den på mina ögonlock, upp över brynbenet och gnuggade den med fingertoppen upp mot brynet och sedan lite med pensel under ögat. Det visar sig snabbt att man måste jobba fort för att den inte ska torka in i huden och vara helt omöjlig att rubba. Resultatet blir också, i detta första försök, lite ojämnt. Jag tror man skulle lyckas bättre med bara fingertoppen då man nog får en jämnare applicering. Penseln drog ut den så tunt och det torkade ögonblickligen.
Jag tror det här är en produkt man får öva lite på för att hitta tekniken.
Jag vill ju lägga skuggor över paintpoten och alltså ha den som en grund, som jag använder andra krämskuggor. Eftersom den torkar så snabbt blir jag lte tveksam till hur det ska gå. Ytan är alltså helt torr och det här är en krämskugga som när den väl är på plats är helt orubbar. Jag kan inte tänka mig att den skulle lägga sig i några veck eller flyta ut under dagen, men jag har bara testat i en timme ungefär så vem vet...

Ja, jag började med att prova skuggor över Artifact. På ena ögat MAD Minerals

Delirious och Electric Blue blir mina val av testskuggor. Jag börjar med att lägga Electric Blue i globlinjen. Den lägger sig ganska smidigt på paintpotgrunden men man får lägga på flera gånger av skuggan för att se att den är blå. Lite överraskande, kanske, då Electric Blue inte direkt är den mest diskreta av färger.  delirious är en halvtransparent skugga med mycke gnister och glitter i. Här försvinner färgen helt. Man ser bara glittret. Artifacts vinröda färg slår igenom och påverkar färgerna på ett subtilt sätt. Alla nyanserna blir kallare, mer lilatonade, mörkare.

Ni ser själva hur skuggornas karaktär förändras ovanpå Artifact. Helt klart en effekt att laborera med!

Det andra ögat tänkte jag testa lite Taylor Made skuggor på. Härmed sällar sig Sminkan officiellt till hyllningskören! WOW!!! Dessa skuggor gör sig så otroligt bra på den här grunden. Grunden i sig ser man dock inga som helst spår av. Dessa tre skuggor testade jag:

Moot, Merlin och Chinese Jade.
Jag har provat Moot och Merlin tidigare och fått bra, men inte häpnadsväckande, resultat. Då har jag alltid använt min vanliga grund av krämskugga eller krämhighlighter. En klibbig bas för skuggan att fästa i. Nu, när basen var helt torr och, som jag trodde, utan greppyta, så gled skuggorna på perfekt. Total täckning och fullödiga pigment. Lystern är enorm! De ser helt enkelt fantastiska ut! Jag har alltid upplevt mig få bättre resultat med mina skuggor på en krämig bas, men dessa skuggor passar absolut bättre så här. I alla fall upplever jag det så i detta test. Förut när jag provade Taylor Made kunde jag inte se att det var någon dramatisk skillnad mellan t.ex MAD och dessa. Det är det. Oj,oj,oj... På det här underlaget är MAD chanslösa vad gäller täckning och glans. Ändå lades skuggorna med en stor, mjuk pensel som skulle ge en skir applicering.

Slutsatsen blir alltså att Taylor Made är helt fantastiska skuggor för dem som inte känner sig helt komfortabla med krämiga basskuggor. De, precis som Everyday Minerals, fungerar fantastiskt bra på ett torrt eller pudrigt underlag. Skuggorna från MAD Minerals, å andra sidan, behöver en bas med grepp i för att komma till sin rätt vad gäller färgintensitet. Vill man däremot låta basskuggans färg framträda  får man tänka annorlunda...

Eyeliner på båda bilderna är BlackCherry från MAD Minerals. Mascara Hypnose från Lancome. Och båda ögonen hade alltså samma grund av Artifact  på ögonlocket suddat upp mot brynet och under ögat.

Observera att båda ögonen är snabbsminkade. Rena test hur skuggorna skulle bete sig, inget annat.

Aurora

Publicerad 2008-01-16 17:46:18 i Eotd i lila, Sminkans EotD,

 
En make up gjord med skuggor från MAD Minerals.


Jag började med att lägga en krämskugga från Stila, Moon, som grund. Därefter lade jag den rosa skuggan Desert Rose på inre halvan av ögonlocket upp mot brynet och ner i inre ögonvrån. Därefter tog jag den lilaskimrande Islander på yttre halvan av ögonlocket ut mot tinningen. Som highlighter lade jag slutligen den fantastiska Aurora. Det är en väldigt speciell färg som ser korallrosa eller orange ut i burken, men på huden blir den som ett med huden och glänser, som ett sarityg, i fler nyanser. I vissa ljus ser den rosa ut, i andra orange och ibland får den lila övertoner. Samma sak som med t.ex  Alter Ego eller 7300 och 7200 som ar lite av samma kvalitet, men i mindre grad! Aurora är dock den med den tydligaste färgskiftningen och glansen. Som ensam skugga är den inte så himla snygg, men som highlighter där andra skuggor tar upp de färger som finns i den på ett intensivare sätt är den fantastisk. Skälet till att det är så mycket bilder är just att jag försökte fånga skiftningen men det gick inte så bra. Lite kan man ana den.
Eyeliner Magnetism runt hela ögat, Electric Lilac ögonpenna från Isadora innanför fransarna och mascara avslutade make-upen.

Lola

Publicerad 2008-01-15 21:11:23 i Naglar i rosa,

Okej, det var i somras det här lacket skulle ha prytt mina fingrar, men nu blev det inte så. Zoya lacken fanns inte i min värld då, men nu har de totalt besegrat mig och jag vill bara ha fler och fler och fler! Jag har redan presenterat Suvi och Akyra. Idag vill jag presentera Lola. En uppkäftig dam som inte är rädd för att synas! Faktum är att hon till och med syns i mörkret... En galen färg som jag nog mest köpte för namnet. ahr alltid gillat den gamla Kinks låten... Texten är ju sjukt bra, för er som minns hela. Ni får första versen som en teaser...


I met her in a club down in old soho
Where you drink champagne and it tastes just like cherry-cola
C-o-l-a cola
She walked up to me and she asked me to dance
I asked her her name and in a dark brown voice she said lola
L-o-l-a lola lo-lo-lo-lo lola

Kavalkad i januari

Publicerad 2008-01-15 18:42:20 i Kavalkad,

En kavalkad mitt i månaden, men de blir så onödigt långa annars. Här är lite av januaris mer eller mindre lyckade alster. Lila, grönt, grått och lite koppar. Finns där någon speciell som vunnit era hjärtan?Blåskimrande i brunt

Publicerad 2008-01-15 14:24:21 i Eotd i brunt, Sminkans EotD,

Här är en ur arkivet! Började fundera på om jag aldrig använt Warm Eyes paletten från MAC. Det har jag ju. En gång precis när den köptes. Av någon anledning blev inte inlägget publicerat men efter lite letande långt bak bland inläggen hittades denna EoTD.

Jag inledde med att lägga en tunn bas av cremehighlightern Dignity från Face på ögonlocket upp til brynet. Därefter lade jag den mörkbruna skuggan från paletten längs globlinjen och in mot näsan. Därefter lade jag den lite blåskimrande bruna skuggan bredvid den mörkbruna på hela ögonlocket. Pigmentet Bluebrown lade jag sedan ovanför globlinjen på själva brynbenet och tonade ut i Sunnydaze, också ett MAC-pigment som jag hade direkt under ögonbrynet. Därefter duttade jag försiktigt lite av en aquafärgad eyedust från Barry M på ögonlocket och drog en tunn eyeliner av eyedust Splash från Make Up Store blandad med vatten längs övre fransraden. Därefter målade jag med en guldfärgad ögonpenna från Urban Decay under nedre fransarna och innanför fransarna med en penna från Tigi i färgen Teal. Slutligen mascara och ögonbrynsskugga.   

Så, en bonus till er idag alltså, från hösten 2007! Hoppas ni gillade den. Jag är inte överförtjust, men den kan väl få  bli publicerad i alla fall.

Woke Up This Morning

Publicerad 2008-01-14 16:53:18 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Vaknade imorse med ledmotivet till Sopranos i huvudet. Vet inte varför. Att Gunmetal skulle vara med i sminkningen var liksom lite givet efter det. Och Revolver och Pistol också. Och fortfarande har jag låten i huvudet.

Grunden är krämskuggan Moon från Stila. Ovanpå den lades Ethereal på det rörliga ögonlocket. Pistol lades som highlighterskugga från globlinjen upp till brynet. Båda skuggorna från Taylor Made. I globlinjen skuggades lite av Timeless från MAD Minerals in och den förstärktes ytterligare lite med Paula Dorfs Twilight. Längs övre fransraden lade jag en flytande eyeliner, Revolver, från Urban Decay och under ögat glide-on pennan Gunmetal, också från Urban Decay.

Okej. Jag vet att ni är så less man kan bli på silvergrått, men jag har nog en period just nu. Jag ska försöka ta mig ur den!

Woke up this mornin'
Got yourself a gun
Mama always said you'd be the chosen one
She said, 'You're one in a million
You got to burn to shine'
That you were born under a bad sign
With a blue moon in your eyes

But you're looking good, baby
I believe you're a-feelin' fine
Shame about it, born under a bad sign
With a blue moon in your eyes

Army Green Cat's Eye

Publicerad 2008-01-12 18:14:58 i Eotd i grönt, Sminkans EotD,


Mer grönt kommer här. Skuggor från MAD Minerals.
Jag inledde med att lägga Army Green på yttre delen av ögonlocket upp mot ögonbrynets yttre del. Därefter lade jag Cat's Eye på övriga delen av ögonlocket och upp över globlinjen. Precis under ögonbrynet lades Sweet Midori. Under ögat lades Chance med en pensel fuktad med Sealervätska. Kajal i svart från urban Decay innanför fransarna och som eyeliner. Mascara. Ögonbrynsskugga och så klart!

Catherine the Grape

Publicerad 2008-01-11 23:25:38 i Naglar i lila,

Idag fick jag Catherine the Grape på posten. Ett byte med Rouaa som i mina ögon blev mycket lyckat!

Catherine the Grape är ett av lacken från OPI Russian Collection. Det är en lila färg som jag tycker är väldigt trevlig. Den här färgen kan man ha både sommar och vinter. Diskret men samtidigt inte mjäkig.
De första två bilderna är tagna i lampljus och de sista två med blixt. Överlacket är China Glaze Fast Forward.

hoppas nu att Rouaa blir lika nöjd med sin UDPP som jag blev med nagellacket!

Sally Hansen Lip Inflation

Publicerad 2008-01-11 19:05:43 i ,

Plump Lips Instantly! lovar Sally Hansen på förpackningen som innehåller 12 små minigloss i olika färger.
image2777
Jag har aldrig brytt mig om att försöka förstora läpparna på konstgjord väg så detta var en ny sak att testa för mig. ajg har heller inget referensmaterial så jag kan inte jämföra med andra gloss som ska ha en svällande effekt på läpparna.
asken är en gåva från MAD Minerals och finns att beställa på deras hemsida för den intresserade, www.madminerals.org.

Glossen är små och har en skumgummiapplikator. Det är två klara i asken och resten är olika nyanser av rosa och rött, med eller utan skimmer. De är lite torra att måla med och vissa färger är svåra att få jämna på läpparna. Doften är lite kemisk vanilj och de har en pepprig doft som också känns efter ett tag. Smaken är också lite pepprig. Direkt man målat på glosset så sticker det i läpparna på ett, i mitt tycke, obehagligt sätt. Det syns dock inte så mycket plumping. Läpparna spänns kanske ut lite av irritationen, men det är inte mycket.  Den stickande känslan ger sig efter ett par minuter. Då är glosset som vilket som helst. Ytan blir lite klistrig. Inte så mjuk som t.ex L'Oreals Glam Shine, utan mer klibbig. Inte för mycket dock, utan det går att äta utan att få smulor som klistrar sig fast i läpparna och så. Det håller inte för alltför mycket ätande men klarar två mackor och en kopp kaffe, även om det är med viss lysterförlust. Ett helt okej gloss för vardagar. Ingen av färgerna är tillräckligt stark eller glammg för att bäras på kvällen. faktum är att jag har svårt att se skilland på dem. Men här är en kavalkad med mina läppar i Sally Hansen gloss.  Det börjar med ett klart gloss och sedan är det de olika varma tonerna på nedre raden från vänster till höger, därefter den röda, övre raden från höger till vänster. Ursäkta de olika storlekarna på bilderna. Det var inte lätt att fota läppar, det kan jag säga...

1. ofärgat    2. guldskimrande    3. neutralt beige   4. kopparton med skimmer

5. mörkare kopparskimmer, 6. klart med skimmer, 7. lilarosa (Obs! Nu börjar vi på övre raden och motsatt håll!), 8. Jordgubbsrött och omöjligt att få jämnt över läppen...

9. Rosa   10. Ljusrosa med skimmer   11. ljus persikorosa. Nummer 12 skulle vara ett klart gloss igen så det hoppade jag över.

Ni ser att skillnaden mellan de olika glossen är rätt hårfin? Samma belysning och kamerainställning på alla bilderna. Ingen blixt utan i badrumsbelysning.

Så, vad tycker jag om dessa 12 minigloss? Mja, jag vet inte vad jag ska säga. Jag gillar inte att de sticker på läpparna. Jag tycker det är för liten skillnad på färgerna. Hållbarheten är okej. Det är inget jag tar med mig i fickan. De är så små att jag skulle tappa bort dem om jag hade dem en och en och i asken blir de för klumpiga för att stoppas i kappfickan. För mig blir nog detta ett vardagsgloss innan jag går till jobbet eller och fikar med en kompis. Jag kommer inte köpa en ask själv men jag tycker det var en kul present att få!  Jag är väldigt glad att ha fått chansen att prova!

Dagens försök med Urban Decay

Publicerad 2008-01-11 06:36:06 i Eotd i orange och gult, Sminkans EotD,

Rocketqueen efterlyste min UD-palett från i höstas och detvar ju bra för den hade jag glömt att jag hade. Idag har jag använt Honey och Underground från den paletten. Dessutom har jag använt Vibe och Oak Bronze från MAD MInerals och även eyelinern Peacock från MAD. Läpparna målades med ett rosa gloss från Sally Hansen.

Jag började med en grund av Dignity, en krämhighlighter från Face.  Sedan tog jag en fluffig pensel och lade Honey på inre två tredjedelarna av ögonlocket och under brynet. Yttre tredjedelen av ögonlocket och själva brynbenet lade jag Underground på. den skuggan är dock väldigt pigmentlös så för att få fram en kontur och kontrast var jag tvungen att förstärka den med Oak Bronze. Oak Bronze har en kopparröd ton i sig, vilket inte Underground har. Därefter lades eyelinern längs övre fransraden. Under ögat lade jag Vibe blandat med lining gel från Pure Luxe. Innanför fransarna Urban Decays svarta Glide-on penna. Mascara.

Akyra

Publicerad 2008-01-09 20:14:59 i Naglar i blågrönt&turkos,

Jag är ju galen i gröna och turkosa lack. Finns inget finare, enligt mig. Här är en ny favorit, Akyra. Det är ett lack från Zoya och man behöver två lager för att få den här färgen. Ett jättefint nagellack!
image2751
image2752

En blå, en lila och Fyrinnaes eyeliner

Publicerad 2008-01-09 18:35:59 i ,

image2731
Nej, jag ska inte gå ut så här, men eftersom jag ändå stod och testade olika färger av krämögonskugga så passade jag på att leka lite med annat också.

Det blå ögat har den turkosa Rimmelögonskuggan från det tidigare inlägget som grund och det lila ögat, inte oväntat den lila Rimmelögonskuggan!
Det blå ögat fick också skuggor från MAD Minerals, Blue Jay och Day Dreamer samt 7300 som highlighter. Eyelinern i guld är Uppity fluidline från MAC. Under ögat har jag Urban Decays Glide-On pencil i färgen Electric. Mascaran är från Lancome, Hypnose, och ögonbrynsskuggan från HM.


Det lila ögat hade fått skuggor från MAD Minerals, lila Kunzite, och Fyrinnae, Jade Ghost, som highlighter. Jag har även använt Fyrinnaes eyeliner i färgen "Colourful Metaphore". Den ska skifta färg beroende på ljuset. Jag tycker den är silvergrön hela tiden så så himla färgskiftande är den nu inte.

Den är dock väldigt täckande, ett drag räcker. Det är svårt att få en riktigt tunn linje, det är inte ett precisionsverktyg man får i penseln, men nu när jag vet hur brett det blir kan jag nog kompensera för penseln genom att vinkla den hårdare och stryka av den ordentligt så jag inte får så mycket färg. Eyelinern ska kunna gå att använda även innanför fransarna, men jag tror jag avstår från det...
Under ögat använde jag UrbanDecays Glide-On pencil i färgen Covet. Mascara och brynskugga som ovan.

För att undvika en så grov linje kan man ju också använda en bra eyelinerpensel. de går lätt ner i flaskan som har rätt rymlig hals.

Twisted Day dreamer

Publicerad 2008-01-09 06:07:00 i Sminkans EotD,


MAD Minerals skuggorna ligger ju precis framför näsan på mig i badrummet. Det blev alltså dem idag igen. Det är ju så enkelt att slippa gräva i väskan eller leta i lådor. skuggorna som hamnade i mina hand idag var Twised, en lila med blåton, Daydreamer, en ljusblå med guldskimmer och Diamond, en gnistervit.
Twisted lades på yttre delen av ögonlocket upp mot ögonbrynets yttre hälft. Daydreamer lades på den inre halvan av ögonlcoket. Diamond som highlighter under ögonbrynet. Det är nog, om jag minns rätt, ganska exakt samma make-up som jag gjorde under rubriken "Twisted Envy" precis i början av januari.
Jag drog lite med pennan Gunmetal från Urban Decay under ögat och en snabb linje  med deras flytande eyeliner i färgen Revolver längs övre fransraden. Mascara och ögonbrynsskugga. Klar.

Den som tittar noga ser att jag använt Smashbox ögonbrynsskugga i färgen Taupe. Den slår i rött på mig så det ser helt galet ut. Men jag ska använda upp den. Banne mig!

Silverblå

Publicerad 2008-01-08 08:40:48 i Eotd i grått och silver, Sminkans EotD,

Idag har jag sovmorgon och är alltså mycket piggare än jag var igår! Har till och med orkat duta med flytande foundation och rouge! Det är inte ofta. Men det är ögonen vi har fokus på här i bloggen.

Jag har en MAD Minerals dag idag! Alla skuggor är alltså från www.madminerals.org.

Jag lade Stila Shadow Pot i färgen Moon som en krämig bas att fästa färgerna i. Därefter tog jag en stor, rund borste och svepte Peridot Stone, en blågrön skugga, över hela ögonlocket upp över globlinjen. Därefter tog jag samma pensel  och doppade i Sultry Silver. Den lade jag mitt  på globlinjen och tonade sedan in i Peridot Stone ut mot kanterna. Därefter doppade jag en eyelinerpensel i Pure Luxe Lining gel och sedan i den lilaskimrande skuggan Paranoid och gjorde en eyeliner längs övre fransraden. Det gick otroligt lätt att få en jämn och bra linje och gelen känns som ett bra köp. Den är lite rinnigare än jag trodde, men det är inte dumt, den suger upp skuggan bra i penseln och släpper färg väldigt fint när man drar den längs franskanten. det känns som att jobba med en flytande eyeliner med krämig konsistens. Det här kan nog bli en favorit för mig!

Därefter lade jag Diamond, en vit, gnistrande skugga, som highlighter och svepte återigen penseln med Sultry Silver över globlinjen upp över brynbenet så de blandade sig fint. Under ögat blev det UD glide-On pennan i färgen Gunmetal, en mörksilverton med glitter. Ögonbrynen fixades med Face ögonbrynsborste, nr 28 och ögonbrynsskugga från HM. Jag lägger ner Smashboxprojektet för nu. Sedan var jag klar!

Just ja, ibland vill ni ju veta vad mer som plockats fram. Ja, foundation är idag Maybelline Wonder Finish. Den hittar ni en recension av under kategorin Sminkan Testar. Bortsett från att den är en aningens för mörk för mig så är den helt okej. Dessutom har jag ett fast rouge, Glowing, från Tigi. Läpparna fick lite gloss från Sally Hansen, presenten från Barbi jag skrev om igår. Så här ser de ut:

Hoppas ni gillade dagens make-up!

Om priser och budget och sådant...

Publicerad 2008-01-07 21:04:22 i Allmänt,

Jag är ju ingen vän av höga priser. Det mesta av det smink jag använder kvalar nog lätt i budget-gruppen. De gånger jag köper dyrare produkter blir jag ofta besviken, som med Smashbox nu senast t.ex.
Ändå får jag ofta frågan om jag kan ta upp lite mer budgettips. Om jag ständigt skulle presentera dyra lyxprodukter från Dior och YSL skulle jag förstå vad man efterfrågar, men jag använder, som sagt, smink som definitivt inte är bland det dyraste. Jag har presenterat en hel del från HM's egna produktion, från Viva la Diva och från Isadora. Märken jag personligen tycker är riktigt bra. HM är i vissa fall fullt jämförbara med MAC och MUS, vilket jag också skrivit tidigare.

MAC och MUS och Face är märken jag skulle påstå tillhör mellanprisklassen. Jag använder dagligen min Dignity från Face och ofta även skuggor från MUS. Huvudsakligen använder jag dock mina mineralskuggor från Fyrinnae, MAD, EM och andra märken. Då kommer vi till själva kärnan. Vad kostar det?
Från Fyrinnae får man ca 18 småburkar med ögonskuggor för $25. Då slipper man fraktkostnaden. Det motsvarar 158 kronor. 158 delat med 18 ger ett pris per styck på 9 kronor. Det går inte att finna en ögonskugga som är mer budget än så. Hos MAD Minerals får man 10 ögonskuggor för $17 och frakten ligger på $6. Alltså 145 kronor för 10 skuggor. Det är 14.50 styck. Hos EM är det lite dyrare, men fortfarande billigt. Där kostar 10 ögonskuggor $18.
Jag tror att många som läser bloggen tänker att de märken jag skriver om och använder är dyra för att de inte går att köpa på HM eller Kicks, men i verkligheten är det tvärtom.

Hoppas att alla ni som vill ha fler budget-tips är nöjda nu. Jag driver alltså en budget-blogg!
Och de Lancomeprodukter som ibland förekommer kan jag erkänna att jag aldrig någonsin betalat för. Inte en endaste en av dem. Och några prestigemärken ska väl få finnas med också!

Alltså, hög kvalitet för lågt pris får ni hos www.fyrinnae.com. Rekomenderas varmt!

Recension av Smashbox Try Me Kit

Publicerad 2008-01-07 20:26:05 i ,

Köpte ju det snuskigt dyra Try Me kitet från Smashbox. 550 kronor rakt i soptunnan. Jag är inte imponerad.
image2675
Det som ingår är
PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER
PHOTO OP UNDER EYE BRIGHTENER
BROW TECH & CREAM EYE LINER PALETTE
DOUBLE-ENDED EYE LINER & BROW BRUSH #9 & #12
och
LIP ENHANCING GLOSS i CRYSTAL 

Jag har nu testat allt utom Photo Op Under eye brightener, för den vet jag inte vad jag ska testa den på. Har inga direkt mörka ringar eller så.

PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER
är en halkig och oljig historia som på mig lägger sig som en hinna över ansiktet. Min Facefinity kompaktfoundation får inget fäste alls i den, utan ser kakig och pudrig ut. Porerna på näsa och kinder ser plötsligt gigantiska ut och ingen foundation alls fäster på T-zonen. Jag har normal hy utan egentiga problem. Med denna primer lyckas jag med konststycket att se både torr och fet ut i anisktet på samma gång. Nej tack!

BROW TECH
fungerar helt okej, men man kan få lika bra prodkter sååååå mycket billigare, t.ex på HM från deras eget märke.
image2676
CREAM EYE LINER
är också helt okej. De är lite oljigare än vad jag hade önskat och jag skulle nog gärna se en högre färgintensitet, de blir inte så mycket färg av dem. På pluskontot är de ju lätta att sudda ut och kan även bli en ganska bra bas för ögonskuggor. Jag skulle dock rekomendera MADs gel-eyeliner, MACs Fluidline och Stila Smudge Pot före denna produkt. Smashbox cream eyeliner påminner mest om Uppity Fluidline från MAC, och den är väl den mest oljiga och minst täckande av deras. Jag har testat alla Smashbox färger som medföljde och bäst tycker jag Midnight Brown är.
image2677
DOUBLE ENDED EYE LINER & BROW BRUSH
är en pensel som är på alla sätt av samma utförande och kvalitet som de penslar jag nyligen köpte från www.eleven.se. De är helt okej, man fick 28 penslar för 699 kronor och ett getskinnsfodral. Snittpriset för varje pensel blir alltså runt 25 kronor om man köper det setet. Om man köper ögonbrynspenseln från Smashbox så koster den 190 kronor. Jag ser inte relevansen för den enorma prisskillnaden.
Jag uppfattar ögonbrynspenseln som på tok för klumpig och grov, speciellt i jämförelse med min fantastiska pensel från Face som jag normalt använder för att fylla i brynen.
Eyelinerpenseln delar sig på ett sätt som jag ser som besvärande när jag ska måla eyelinern. Jag använder sällan den här typen av eyelinerpensel, men har ändå erfarenhet av liknande penslar (Japonesque och MUS samt setet från www.eleven.se) och ingen av dem delar sig så här.


LIP ENHANCING GLOSS
luktar starkt av vanilj. För starkt i min smak. Jag blir nästan lite irriterad i hals och näsa av den fräna doften. Förutom det så är det ett vanligt gloss. Det ger normalmycket glans och håller normallänge. Det känns inte vårdande eller mjukgörande men heller inte uttorkande. Applicatorn är hemsk. En hård plastpinne med en vass trekantig spets. Annars är det alltså fullständigt helt normalt på alla sätt. Typ som Isadora. Att det skulle vara värt nästan 200 kronor kan jag inte förstå. Men det är inte på något sätt dåligt. Jag ska ge bort mitt till en kompis som kanske står ut med äckeldoften.

Jaha. Det var alltså mitt mest misslyckade köp för i år. Inte en enda grej som jag gillade och så mycket pengar bortslösade. Det slog faktiskt det näst sämsta köpet, min Nouba Quattro som har så dålig pigmentering i färgerna att jag aldrig ids använda den. Den kostade 350 kronor och jag kan ju ha dem, även om det kräver mer jobb än jag är villig att lägga ner. Kanske ska ge bort den med. Men en grön i den quattron är ju så vacker. I alla fall i teorin.

Vibe

Publicerad 2008-01-03 10:25:05 i Sminkans EotD,

Eftersom MAD hade rabatt på hela sortimentet igår så kände jag för att visa upp några riktiga favoriter från dem idag. Gel-eyelinern Black Out, underbara skuggan Sultry Green och vackra Vibe samt en vackert gnistrande highlighter, Diamond.

Som bas använde jag Stila Shadow Pot i färgen Moon, en silvervit krämskugga. Därefter lade jag Vibe, en grönblå skugga från MAD Minerals på hela ögonlocket upp över brynbenet. För att ge lite mer definition åt ögat tog jag Sultry Green, en underbar djupt grönblå skugga perfekt för sotningar, och svept in längs globlinjen och in under ögat. För att förstärka blicken ytterligare drog jag en linje längs övre fransraden med gel-linern Black-out från MAD Minerals. För att mjuka upp kanterna svepte jag Diamond, en vit glimrande skugga från MAD under ögonbrynet. Ögonbrynen skuggades med den ljusare skuggan i HM's ögonbrynsskuggeduo. Mascara. Klart.

Twisted Envy

Publicerad 2008-01-02 08:46:25 i Sminkans EotD,

Lite ljusare färger blev det idag.

Twisted                     Envy                          Moondance
Ovanpå en bas av Stila Shadow Pot i färgen Moon, en silvervit krämögonskugga, lade jag två ögonskuggor från MAD Minerals, lila Twisted och gröna Envy.

Twisted på yttre hälften på ögonlocket och in längs globlinjen. Envy på inre hälften av ögonlocket och in i Twisted. Som en mjuk övergång mot ögonbrynet har jag en ljus, lilagrå skugga som heter Moondance. Den ser ganska starkt lila ut på bilden jag lånat från MAD Minerals hemsida men i verkligheten är det en ljus, mjuk skugga i duvgrålila. Väldigt subtil och diskret nyans. Som sista touch en eyeliner i turkosblått från MAD Minerals, Peacock.
 

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela