Sminkan och Emma

Nagellack, nagellack och åter nagellack blir det på den här nagellacksbloggen! Ibland dyker det även upp smink och lite annat smått och gott. Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma.

Rosa och grönt med Creative Me # 1

Publicerad 2011-05-31 20:41:20 i Emmas FOTD 2011,

Mer smink, jag känner lite prestationsångest inför kavalkaden. Här kommer en till sminkning som jag har gjort med en av paletterna från Coastal Scents, här då den färgglada, Creative Me # 1. Jag har bara använt två stycken ögonskuggor, men när jag blandade den rosa och den gröna blev det lila, lite kul tyckte jag.

Den här sminkningen har legat i arkivet i några veckor så jag minns tyvärr inte vad jag har använt för produkter. Jag vet att skuggorna kommer från Creative Me och så tror jag att jag hade Big, Mean, Yellow Dog från Brite Bird och kajal från Urban Decay. Resten har jag glömt fullständigt, men det var en trevlig kväll, det minns jag...

Ozotic Pro 505

Publicerad 2011-05-31 17:57:00 i Naglar - duokromatiska,


Eftersom jag visat ett duokromatiskt lack igår så gör jag lite tema av det och tar ett till idag. ;D
Jag lade två lager av Ozotic Pro 505 över min lila manikyr med Zoya Harlow för att se om det skulle bli superhäftigt och jätte multikromt. Jag ska nog prova över svart istället. Blev inte alls så himla lyckat... I flaskan ser ju lacket enormt häftigt ut men det lila skimret lyser igenom det väldigt skira multikroma, och lacket blir mest bara lila och med endast en aningens guld. Nå, det finns ju fler chanser att testa med detta lack över andra så jag återkommer väl med nya bilder så småningom. Till dess får ni spana in dessa och se på de skiftningar jag faktiskt fick fram.Revlon Top Speed Royal

Publicerad 2011-05-31 05:56:00 i Naglar i blått,


Kris som har bloggen My Lucid Bubble skickade mig en massa fantastiska lack för ett tag sedan. Jag fick bland annat den här skönheten, Revlon Top Speed Royal. En underbar, underbar, underbar blå jelly!


Det går inte att i bilder visa hur härlig den är! Det här är ett fantastiskt lack. En fantastisk blå till att börja med, men även annars är den magnifk! Två lager, lite VNL som ni ser men av sådant slag att det är helt okej enligt mig. Det är ju trots allt ett jelly-lack. Och vilket jelly-lack! Så.... så..... underbart!


Det är superblankt, oerhört mättat blått och det torkar fort. Inga nackdelar alls med andra ord. Så varför, Revlon, har ni slutat säljas i Sverige? Varför? Varföööööör?


NYX Woman

Publicerad 2011-05-30 20:28:00 i Naglar i rött,


Arkivinlägg från oktober förra året. Det är dags att det får komma ut nu, va? :D
NYX är ju superbilliga och ganska bra budgetlack från USA. För under en tjuga får man roliga färger i ganska bra kvalitet om man beställer från www.cherryculture.com. Här kommer en av de tjusigaste röda de har i sitt sortiment, glamourösa och vampiga Woman!

Två lager lack täcker och ger en djup, vinröd färg med massor av skimmer i rött och guld som ger lacket liv och djup. Det är riktigt, riktigt snyggt! Här ser ni dessvärre lacket efter en del wear and tear, men även så är det en glödande och skimrande läckerbit!


I solen ser man mer av skimret. Det är så mörkröd bas att den vill se svartnad ut mot nagelns kanter medan mittpartiet på nageln verkligen glöder och gnistrar. Även om det är glitterpartiklar i lacket, eller väldigt stora skimmer, det är alltid svårt att dra gränser tycker jag, så går det lätt att ta bort lacket med remover. Det torkar bra och det slits inte speciellt fort. Helt klart värt pengarna!
Sally Hansen Nail Prisms Amber Ruby

Publicerad 2011-05-30 11:27:00 i Naglar - duokromatiska,


Dags för duokromt, här är det Sally Hansen Nail Prisms i färgen Amber Ruby. Ett lack med massor av guld, koppar, rost och aningens grönt i sig.


Jag har målat ett lager över svart men lacket är täckande nog att användas ensamt. Färgspelet är tydligt och växlar mycket beroende på ljus och vinkel. Det är en ganska metallisk känsla över färgerna men lacket är ett enastående skimmerlack. Massor av skimmer alltså, mer än bilderna visar. Titta på de små ljuslågorna som fladdrar i lacket. Det är egentligt en spegling av huset på andra sidan gården men ni får tro mig när jag säger att det är lite av en flammande brasa över lacket  även annars.Blixtbilden tar bort det duokroma och visar bara den röda bottenfärgen. Den är fin den med.

Vinterbär i maj

Publicerad 2011-05-29 19:16:18 i Emmas FOTD 2011,

Eftersom jag vill att vi ska ha en kombinerad smink och nagelblogg kämpar jag på med sminkvisandet. Det går lite trögt eftersom jag mest använder bassmink i veckorna och dessutom går upp läskigt tidigt, men på helgerna har jag mer smink och då försöker jag att fota...

Hyn

Foundation: Glo Minerals GloPressed Base Golden Light

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize Love thing

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Too faced Shadow Insurance

Ögonskuggor: Coastal scents, Winterberry palette, se bilden

Highlighter: Coastal scents, Winterberry palette, se bilden

Eyeliner: Isadora Glossy Eyeliner

Kajal: Elisabeth arden Smokey Black

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

Alla skuggorna kommer från Coastal Scents Winterberry Palette, som jag tycker passar alldeles utmärkt även till vår- och försommarsminkningar. Jag har använt fyra olika skuggor, den som heter nummer ett på bilden började jag såklart med, den applicerade jag längst in i inre ögonvrån, lite in mot näsan och under ögat. Nummer två som är en något mörkare rosa fick ligga på mitten av ögonlocket och nummer tre, en lite mer vinröd skugga fick ligga längst ut. Sen använder jag den vita, nummer fyra som highlighter och målade därefter eyeliner, kajal, mascara, rouge och läppstift. Fint tycker jag att det blev, jag kände mig väldigt fräsch i det här sminket...

OPI Coral Reef

Publicerad 2011-05-29 17:14:00 i Naglar - holografiska lack,


Bildspam!! Här får ni se ett lack som är vackrare än jag hade trott. Coral Reef från OPI Summer for Shore-kollektion som kom 2003. Jag hade några av lacken sen tidigare men har med tiden velat komplettera samlingen så nu väntar jag på What's Dune som jag nyligen klickade hem fgrån eBay. Jäklar vad priserna ökat på de här lacken på sista tiden. Jag köpte mina första för 9 dollar styck... Nå, de är fortfarande försvarbara med tanke på svenska butikspriser.Coral Reef är en vackert korallfärgad skönhet med utmärkta egenskaper som alla "gamla" OPI. Bra pensel, bra formula som är tunn och lite rinnig men ändå lättmanövrerad och snabbtorkande. Man har full kontroll, lacket lägger sig jämnt och fint över nageln och det täcker umärkt med två tunna lager eller ett flödigt trots att det känns så tunt på penseln. Varför måste alla nagellack vara B3F idag? Det var ju så mycket bättre förr... Alla fall formulamässigt. Doften med. Det här är äkta nagellackslukt! ;DCoral Reef, som alla lacken i kollektionen, är holografiskt men inte på något superblingigt sätt utan en elegant holoeffekt. Det har en "linear" holo som ger en regnbåge i solsken och elektriskt ljus.När inte regnbågen slår ut över nageln så är det en glasaktig och superblank finish på lacket med ett sidenliknande skimmer. Så himla vackert. Jag älskar det här lacket! Och jag fick det att låta som att holon kräver mycket ljus för att synas, vilket är fel. Jämfört med OMG!-lacken till exempel så är det här ett väldigt mycket mindre krävande lack för holoeffekten syns även i mulet väder. Jag har burit det både lördag(regn) och söndag(mulet med korta solglimtar) och det är förvånandsvärt mycket regnbåge i alla typer av ljus även om solsken så klart maxar effekten. Regnbågen är dock lite ton-i-ton med lacket så det är inte så "in your face" utan mer diskret. Bilderna kan dock inte ge ens en liten aning om hur vackert det är. Varför görs inte lack som dessa längre? De är helt fantastiska!Och så avslutar vi med en liten bild på min ena pälskling:


Nya lack från Transdesign och Nailmail

Publicerad 2011-05-29 12:07:07 i Emmas sminkväska,

Jag har denna vecka och förra veckan fått hem två paket med nya lack, ett paket från Nailmail och ett paket från Transdesign. Lacken har jag inte fått alltså, de har jag betalat, men paketen har kommit nu. Sminkan vill att jag ska visa flaskbilder på mina nya skönheter och jag har lovat att hon ska få det, så här kommer de.

 

Nailmailpaketet innehöll inga mindre än Lady of the Lake, Perceval och Tristam från A England. Suveränt snygga alla tre, de är jag riktigt glad för! Tristam har jag dessutom hunnit testa så jag kan avslöja att den är suverän att måla med.

Skörden från Transdesign delar jag upp i två bilder, ett miniset med Pirates of the Carribean-lacken, innehållandes Skull & Glossbones, Plans a Lot, Sparrow Me the Drama och Stranger Tides.

På den sista bilden ser ni stora flaskor China Glaze och OPI. China Glaze-lacken är White Cap från förra kollektionen Anchors Away och 108 Degrees, Blue Iguana och Seniorita Bonita från senaste kollektionen Island Escape. Sist men inte minst köpte jag också Bling Dynasty och Jade is the New Black från OPIs Hong Kong-kollektion som jag tror kom nån gång under 2010.

När jag kollade på Transdesigns hemsida alldeles nyss hittade jag dock inte OPI över huvud taget. Lite googlande visade att det är slutshoppat OPI hos Transdesign framöver. Supertrist och man kan ju undra vilka som gagnas av det. Jag hade helt slutat shoppa OPI under en period då de försvann från 8ty8 och H2T och det känns som om detta kan få en liknande följd. Förhoppningsvis är det precis vad OPI önskar sig, så då är de väl nöjda och glada i så fall. Alternativet är väl att jag hittar en annan webbutik som säljer OPI. Jag tänker i alla fall inte betala 150 kronor i svensk butik, det är en bra bit över min smärtgräns för nagellack och då handlar jag hellre andra märken billigare.

Misa Jester Ate the King Cake

Publicerad 2011-05-28 19:54:00 i Naglar i gult,


Jester Ate the King Cake kom förra året med en kollektion jag tror hette Mardi Gras. Jag köpte det inte då för jag tyckte det räckte med Nubar Lemon Sorbet och OPI Fiercely Fiona, men nu var jag tvungen att prova det. Det är en mild smutsgul som efter tre lager ännu har en viss VNL, som ni ser. Torktiden är okej och egenskaperna med. Den är inte superunik kanske men är någonstans mitt emellan de vaniljiga gula och de mer smutsgula som OPI FF. Den här drar inte alls åt grönt, t.ex.

En söt färg tycker jag. Bärbar. Kanske inte min absoluta favorit men väl värd att äga.

Och det verkar vara strul med kommentarsfunktionen inte bara hos blogger utan även här hos mig... :(

L.A.Splash Lime Sparkle

Publicerad 2011-05-28 14:29:44 i Naglar i grönt,


China Glaze Cha Cha Cha täckte jag snabbt med glitter och inte vilket glitter som helst, det är L.A. Splash Lime Sparkle, ett underbart glitter i gröna nyanser och guld! Det är verkligen jättefint!


Jag valde att lägga två tunna lager av glitter över den befintliga manikyren. Det är lättapplicerat och har en fin djupkänsla i och med de olika färgerna på glitterpartiklarna. Torkar snabbt och var inte alldeles hemsk att ta bort.

China Glaze Cha Cha Cha

Publicerad 2011-05-28 14:02:07 i Naglar i grönt,


China Glaze sommarkollektion innehöll en massa vackra färger och lack och sist ut att provas var för mig Cha Cha Cha. Ett grönt lack med mycket guldskimmer. Helt ärligt kände jag inte alls så mycket för det när det landat i min brevlåda och ännu mer ärligt, jag bar det inte som manikyr. Jag lackade över det med glitter. Det är inte alls i min smak. För guldigt och för knallgrönt. Jag vet inte varför men det här lacket är inte för mig trots min passion för grönt.


Tre lager. Lite kärvt att måla med. Inte bästa formulan men inte helt uselt heller. Ingen favorit.

Zoya Shivon

Publicerad 2011-05-28 09:58:00 i Naglar i övriga färger,


Från våren har jag en snabbswatch av ett gammalt lack från Zoya-lådan. Jag gillade det inte första gången jag bar det och jag gillar det inte nu. Nej, Shivon är inte min kopp med te. Bläk.


Fint skimmer, lite duokromatiskt i rost och guld. Inte klädsamt alls på mig. Tre lager behövdes och då är det ändå för skirt för min smak. Helt klart ett felköp. Det lustiga är att jag haft två av det här lacket men båda har fått flytta, ett till Emma och ett byttes mot RBL No More War.

OPI Ogre the Top Blue

Publicerad 2011-05-28 09:30:00 i Naglar i blått,


Underbart blått är Ogre the Top Blue! Helt underbar! Lysande och underbar! Sa jag att det var underbart? Åååå! Jag är så glad att jag köpte det! Alltså Shrek-kollektionen innehåller en förfärlig massa bra lack och bortsett från Funky Dunkey är jag nog kär i alla!

Två lättapplicerade lager, snabb torktid, underbar glans och ja, underbar färg! Kärlek! Jag kan inte skriva mer än det. Ni måste ha det här! Måste! Den är fantastisk!

Sinful Color Memory of Antigua

Publicerad 2011-05-27 18:08:00 i Naglar i korall&persika,


Jag har kameran full med bilder från den här veckan men jag orkar inte tömma minneskortet just nu och redigera... Det blir arkivinlägg från förra våren istället. Det finns ju hur många som helst kvar så det är ju bra om de får chansen att hoppa fram! Det är ju sällan jag bär den här typen av färger men ibland vill man helt enkelt vara skir, ljus och persikotonad. Eller?

Sinful Colors Memory of Antigua är just ett persikotonat skimmerlack som är mycket skirt. Här har jag två lager av det ovanpå Color Clubs Coastal Creme. Utan layering krävs nog åtskiliga lager och det känns inte så lockande. Lite roligt är det alla fall att ha ett sådant här lack på sig som omväxling.

NYX Green Papaya

Publicerad 2011-05-27 05:42:00 i Naglar i grönt,


NYX Green Papaya är, precis som Sour Lime, aningens för skir för att bäras själv. Här ser ni fyra lager av lacket och det täcker inte helt. Det är dock en fin och fruktig färg med vackert skimmer. Lite gulare i tonen än bladgrönt som min mynta, men härligt vårfrisk och liksom smaskig.


Det torkade rät okej för att vara ett så pass skirt lack och det blev inte så farliga penseldragsmärken, så på det stora taget är jag nöjd med det. Över ett hudfärgat lack blir det nog kanon!

China Glaze Cherry Pie

Publicerad 2011-05-26 22:09:00 i Naglar i rött,


Cherry Pie är ett rött glassfleck-lack från China Glaze. Tre tunna lager på bilderna. Helt okej torktid för att vara just ett glassfleck från China Glaze. De tenderar att torka rätt segt men den här manikyren klarade jag utan att sabba den.


Färgen är en ganska varmtonad röd med glassflecks i rosa, om jag ser rätt. Inte alls likt något som har med körsbär att göra men ganska fint ändå. Det är en ganska ljus röd, väldigt somrig, och jag tycker den är helt okej men går inte sönder av lycka när jag bär det. Det matchar en av mina klänningar oerhört väl vilket är lite roligt om man är på matchningshumör.


I full sol som nedan ser man den varma basfärgen bäst. Lite orangerött blir det då.

H&M Mod About You

Publicerad 2011-05-26 16:57:00 i Naglar - holografiska lack,


H&M Mod About You hade jag tänkt ha med under holoveckan men det lev så många andra lack och den här är ju inte mest holo i världen direkt så den fick flytta på sig. Det är alla fall ett vackert lilatonat blått med holografiska glitterpartiklar. Täcker på ett lager och kom till mig från Alizarine Claws-Feline. Tack för den skönheten!

Wet'n'Wild Party of Five

Publicerad 2011-05-26 11:39:00 i Naglar - glitter för layering,


Party of Five är ett glitterlack från Wet'n'Wild med fem olika sorters glitter i en klar bas. Jag har valt att använda den över min vampiga favorit Black Cherry Chutney från OPI. Det är ett lager av glitter ovanpå min befintliga manikyr.

Bling!

Jag tycker man ser glittret bättre på mina skuggbilder så ni får några klickbara sådana. Lacket torkade helt okej, det kom mycket glitter med på penseln och med tre lager hade det nog kunnat bli täckande. Jag ville inte prova det utan fördrog en strösslad glittereffekt. Det är lite anarki och uppror över sådana här "slumpartade" manikyrer tycker jag. Glittren vill inte placera sig i ordning liksom, men i det här fallet stör det mig inte så mycket. Jag tycker det blev ganska kul även om det är en manikyr man inte vill bära länge.


Savina White Lavender

Publicerad 2011-05-26 06:09:00 i Naglar i korall&persika,


Nästan ett år efter tillblivelsen men här kommer äntligen inlägget om Savina White Lavender. Så här skrev jag då, i juli 2010:
Savina är ett för mig nytt märke och det här blir det andra av dem som jag testar. Det första var jag inte så imponerad av, det var Morning Glory, ett tealfärgat jellylack med ganska besvärlig formula. Det här är White Lavender, ett krämlack i en sorts hudrosa. ÄVen detta har vissa problem med formulan men jag gillar det ändå på något vis.


Formulan är en aningens rinnig. Det finns en risk för att lacket pölar på nageln när stora droppar plötsligt kommer farandes nedför penselskaftet men har man koll på det är det inga problem med det. Detta är tre lager av lacket, då först blir det opakt, och det är ganska generösa lager dessutom. Målar man tunt behövs nog fyra alla fall. Självklart kan man nöja sig med färre lager om man accepterar en viss transparens. Jag misstänker att det är ett lack avsett för franska manikyrer och det skulle det passa utmärkt till. Det blir jämnt med färg i samtliga lager av färgen så lacket har inga tendenser till flammighet.

Som ni ser är det en ljus beigerosa nyans som har lite, lite persikoton. Det är inte kallt i tonen alltså. Det känns väldigt hudigt men på ett ganska attraktivt sätt. Jag tycker om det, det är helt unikt i min samling även om jag förstår att det kanske inte direkt är unikt för dem som gillar neutrala lack.

Misa Six Pack of Summer

Publicerad 2011-05-25 18:50:00 i Naglar i orange,


Neoner är ju roliga, även så denna. Det är Misa Six Pack of Summer här visad med tre tunna lager över ett "underwear-lack" som är Depend #196. Det går inte att ha det här annars för mig då det blir en tydlig VNL som gör att mina naglar ser skitiga ut. Trist. Men, med ett nudelack under blir det så här läckert och då är det ju värt det! Lysande och härligt trafikkonsorange! Det torkar matt och kräver alltså överlack, jag har Seche Vite, som vanligt. En trevlig färg på sommaren, eller hur!


Depend #192

Publicerad 2011-05-25 18:35:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Det här är ett inlägg från april förra året. Då hade jag köpt Depends lack med nummer 192 och hade ingen aning om att det skulle bli ett av mina mest använda lack någonsn. Mjukt ljusbeige och täckande med ett lager är lacket och det var de egenskaperna som gjorde det till vinnaren av flest antal manikyrer. Nu är det tyvärr snart slut på min lilla flaska och så klart finns det inte längre i butik.

Så här skrev jag då: utmärkt alternativ för "svampälskaren" bland nagellacksfrälsta. Den är ganska neutral i tonen, lite mer varm än kall skulle jag säga, men inte så varm att den skär sig mot rosa undertoner. Den är väldigt ljus men inte vitaktig. Täcker bra, som sagt räcker det med ett lager.

Ett bra lack att äga men ingen wow-faktor. Fortfarande idag, ett år senare, är det kankse inte lackets skönhet som gjort det så använt utan det har funkat som perfekta underkläder till skira lack. Jag har tunnat ut det rätt kraftigt så idag är det inte så här opakt. Det ser dock till att dölja skarven mellan nagel och fri tipp och det gör att jag kan ha även mycket skira lack utan att irritera mig på VNL.

Funky Fingers Icicle Lights

Publicerad 2011-05-25 11:27:00 i Naglar - glitter för layering,


Ovanpå Funky Dunkey från OPI så lade jag ett lager av Icicle Lights så att jag skulle få lite glitter i mitt liv. Det är väldigt täckande, torkar snabbt men äter överlack som de flesta grova glitterlack. Fint är det alla fall med silvrigt lavendellila, grönt och rött.

Lacket drog verkligen till sig en del uppmärksamhet för det glittrar väldigt fint. Ändå känns det inte helt over the top utan rätt behagligt. Julgranskula men inte av den billigaste sorten, liksom. det var dock en ren PITA att ta bort, som glitter brukar vara, och alldeles för täckande för att användas för graderade glittermanikyrer.

Nedan ser ni manikyren i solen.

RBL No More War

Publicerad 2011-05-24 23:24:00 i Naglar i grönt,


Bytte till mig No More War i höstas från Saint Bella. Ett helt okej lack i en rolig färg. Färgen är verkligen behållningen här. En brungulgrön färg som påminner om stillastående vatten. Lite äcklig, lite rolig, lite unik. Jag gillar färgen. 

Lacket är helt okej i formulan. Inte tjockt, inte tunt och inte segt. Det är okej att måla med. Det är lite långsamt att torka och några naglar vill bubbla sig lite men annars är det inga klagomål. Det är heller inte fantastiskt så priset för RBL känns rätt omotiverat. Jag har aldrig förstått dem som hävdar att RBL skulle ha sådan enormt mycket bättre kvalitet än andra lack. Jag har inte haft någon speciell tur med något av dem jag provat. Samma sak med BB Couture som ju också har högt anseende för formulan men som är extremt ojämna i kvalitet beroende på färg.

Som ni ser är bilderna från hösten 2010 och min gamla balkong.

Nubar Swiss Chocolate

Publicerad 2011-05-24 23:11:00 i Naglar i brunt,greige,beige,


Lite bilder från i vntras kommer här. Inte vad man längtar efter nu till sommaren kanske,men arkiven är överfulla och går mer än ett år tillbaka i tiden så jag tänker kasta ut lite slumpvisa inlägg ett tag. Nubar Swiss Chocolate har Emma prisat så mycket att jag till sist köpte ett åt mig också. Nä, den är inte alls så fantastiskt fin. Det är rödbaserat brunt lack som ser ut så här efter tre tunna lager. Inte alls Nubars vanliga kvalitet enligt mig. Lite flammigt, alltså, men med fantastisk glans. Tror man fått en jämnare ton i det med fyra lager men jag valde att ge upp och lacka med annat istället. :D


Teal

Publicerad 2011-05-24 21:33:00 i Sminkans EotD,


Teal från MAC är mitt ögonskuggeval idag. Det är den som spelar huvudrollen men även Copperized och Makeupcosmetics February är med på ett hörn.

Basen är GOSH! stiftskugga i beige. Sen har jag lagt Teal på hela ögonlocket och Copperized på brynbenets kam. February är highlighter.

En kajal i samma färg som Teal under ögat och en flytande eyeliner i samma färg längs övre fransraden. Båda är av Sephoras eget märke. Mascara från L'Oreal.

OPI Gargantuan Green Grape

Publicerad 2011-05-24 20:00:00 i Naglar i grönt,


Ett gammalt lack som släpptes före förra vårens minthysteri. Gargantuan Green Grape från OPI. En fin grön, tycker jag. Mjuk och trevlig. Dessvärre är den skir som attan och kräver minst fyra lager för den täckning ni ser här. Tack och lov torkar den fortare än man kan tro med tanke på alla lagren.


Ovan ser ni två rader klickisar med olika ljusförhållanden. Om lacket upplevs som lätt gultonat eller lite blåtonat beror alltså på vad flr ljusförhållanden man har. Färgen är ljusgrön, mer pistage än mint, och väldigt lättburen även för en rödfingrad person som jag själv. Inte för att jag bryr mig om min hudton när jag väljer lack, jag är gärna en "hummerhand" om lacket bara är fint. :D

Jag har för mig att det ska finnas en Suede-variant på det här lacket men minns inte att jag sett det på någon blogg. Originalet är alla fall sött och kan vara värt att skaffa om man gillar ljusa gröna nyanser.

Mörkgrönt frankenlack

Publicerad 2011-05-24 19:59:00 i Naglar i grönt,


Mitt grönsvarta frankenlack med glitter. Inte världens mest fantastiska kanske, men lite roligt.


Glittret är faktiskt väldigt vackert men ser platt ut på mina bilder. Försökte få till en suddig bild som visar lite av hur det återger olika färger.

OPI Crim-Sun

Publicerad 2011-05-24 06:24:00 i Naglar - holografiska lack,


Crim-Sun är väl en liten sötnos! Korallrosa med holografiskt skimmer som ger en svag regnbåge. Väldigt sött! Jag tycker det är en ljuvlig sommarfärg som är lite "lagom" blingig.


Visst är det en härlig nyans! Varm och fruktig. Oerhört lätt att måla med, som alla OPI från före B3F-tiden. Vackert, finmalet skimmer som ger en lätt regnbåge i guld och blått. Synd att OPI inte gör lack som det här och syskonen i Summer for Shore-kollektionen längre. De kom ut 2003 så de har några år på nacken. Alla är så klart HTF idag och jag hade tur som köpte mina första från den kollektionen för länge sedan så jag slapp de galna eBay-priser som är nu. Fast det är klart, de jag inte köpte då var jag ju tvungen att ha nu för att få en komplett kollektion. What's Dune har jag precis klickat hem och Coral Reef letar jag efter. Det vore roligt att ha dem alla.


Zoya Harlow

Publicerad 2011-05-23 21:30:00 i Naglar i lila,


Jag vet inte varför jag köpte Zoya Harlow egentligen. Jag gillar ju inte matta lack så vidare värst. Det är ju fint i några minuter men sen vill jag alla fall måla topplack på det och det här är dessutom lila, en färg jag gillar men bara ifall det är helt rätt nyans. Harlow har dock en färg som får godkänt av mig. Rödlila!


Två lager täcker, det torkar som alla matta lack snabbt. Det är ganska okej men som sagt, på med topplacket efter ett par minuter och man får det ni ser nedan. Och så tröttnade jag och bytte manikyr...

OPI Stranger Tides

Publicerad 2011-05-23 20:39:00 i Naglar i grönt,


Stranger Tides var det enda lacket jag verkligen ville ha från Pirates-kollektionen och besvikelsen var alltså stor här hemma när jag väl provade det och insåg att det är precis en sådan grön som på mig ser smutsig ut. Och inte ett dugg grön heller för den delen, utan beige. Min hudton neutraliserar liksom ut det gröna på något vis och ger mig istället den här slemmiga färgen. Fuuuuuuuuuult!

Så himla trist. Men lacket är en dröm att måla med i alla fall, om man nu skulle vilja göra om det i framtiden. Kanske kan ha det som "underkläder" till lack som är väldigt skira? Fast det är nog för mörkt för det... Skitlack.

Make Up Store Greta

Publicerad 2011-05-23 07:06:00 i Naglar - holografiska lack,


Veronica på Venus Vanity var oerhört generös och erbjöd mig sitt exemplar av Greta från MUS. Det var verkligen en välkommen gåva, nu har jag alla fyra holo-lacken från MUS, och så är det så fantastiskt att möta generösa och härliga människor så här "på internet". Det finns så många fantastiska människor i världen som är villiga att dela med sig och bjuda på sig själva och sitt för att glädja andra. Veronica är en av dem! Kram till henne!


Greta är en superholografisk dam med fantastiska regnbågar precis som systrarna Siw, Britta och Madeleine. MUS kan definitivt göra holografiska lack! Skynda att fynda innan de också får för sig att ändra formula och sälja "duds" för dessa lack är i världsklass! Jag har två lager av lacket, utan överlack, ovanpå ett lager Seche Vite för att lacket ska få en slät och fin yta att fästa på och så jag slipper att få kala fläckar eller flammor.


KleanColor Holo Chrome

Publicerad 2011-05-22 21:23:55 i Naglar - holografiska lack,


KleanColor har släppt en kollektion med lack de kallar Chunky Holos. Det är egentligen glitterlack men med prismatiska glitter, åtminstone den enda jag kunnat lägga vantarna på hittills. Det är Holo Chrome jag snappat åt mig på eBay. :D


Jag har valt att lägga ett lager av Holor Chrome över ett klarblått lack så den blå känslan förstärks. Det går att använda den ensam också för den går snabbt att få helt täckande.


Glittret är helt fantastiskt! Det är så gnistrigt och blingigt att man inte vet vart man ska titta. Det torkar dessutom snabbt men kräver minst två lager överlack för en slät yta. Här ser ni det med två lager Seche Vite.


Jag har provat alla möjliga inställningar på kameran för att kunna fånga glittret. Det är min kameras stora svaghet annars, att fota glitter. Här ser man alla fall lite av den effekt som blir i solen, eller i ljuset, vilket som helst. Till och med här i mörkret på kvällen vid datorn (när jag skriver detta) så ser jag att det glittrar om naglarna. Då behövs dock en aningens elektriskt ljus. Bilden längst ned i inlägget visar hur det ser ut i dagsljus men när solen är i moln. Glittret slocknar inte helt men är inte speciellt framträdande heller.

Annars är det just framträdande det är. Det är gnister-gnister-bling-bling.Utan tvekan ett av de snyggaste glitterlack jag sett! Jag är kär! Det här kommer upp på samma topp tre glitter som t.ex Savina Purple Confetti. Jag älskar det här!

Klicka upp alla små bilder, jag har verkligen försökt få till rättvisande bilder. Här kommer några oskarpa som också fångar en del av känslan. Och som sagt, nedan en bild utan sol.

Ett så här långt inlägg gör Siri lite sömning.

Ozotic Pro 518

Publicerad 2011-05-22 12:51:00 i Naglar - holografiska lack,


Dags för ett av de där episka bildspammen igen. Ozotic Pro 518 är det vackraste röda hololack jag någonsin sett! Regnbåge, riktig röd basfärg och dessutom ett ypperligt lack att måla med!Ni vet ju att jag är galen i röda holo-lack. Okej, hololack över huvud taget, men rött och grönt är ju liksom alltid rött och grönt och det är mina favoritfärger på nagellack. De färger jag verkar köpa mest hololack i är de som är åt det röda hållet och de som är mörkgrå/svarta. Tror jag alla fall. Inget av mina andra röda är dock så underbart som detta!

Ett flödigt lager. Perfekt på alla sätt. Enastående effekt i alla ljusförhållanden. Kan man önska sig mer? Ozotic pro 518 är ett lack som lätt kvalar in på min topplista! Kärlek, ren, röd gnistrande kärlek!


Klean Color Peaceful Heart

Publicerad 2011-05-22 12:50:00 i Naglar - glitter för layering,


Här kommer del två av gårdagens manikyr med Mellow Yellow. KleanColor Peaceful Heart är ett grönt glitterlack med turkosa hjärtan i. Jag tänkte det skulle vara fnt att lägga över Mellow Yellow från IsaDora men tyvärr föll manikyren på att man det blir så många lager glitter om man ska få hjärtan på alla naglar att det inte torkar sen. Jag försökte fiska upp hjärtana men lacket är segt som klister och kommer med hjärtana upp i klumpar. Inte roligt alls.


Efter en timmes kamp med lack och en orangepinne såg det ut så här. Jag var nöjd med min insats trots att alla naglar inte hade fått lika många hjärtan och placeringen av hjärtana var lite sådär. Dessvärre tog det inte mer än 30 minuter att sabba flera naglar på högerhanden och så var den här sagan all. Kul att ha testat men nej, det blir nog inte fler gånger.

Citrus Soda, Aquarius och Mission

Publicerad 2011-05-21 21:46:31 i Emmas FOTD 2011,

Long time, no makeup, men här kommer kvällen sminkning. En ganska färgglad historia i blått, turkost och mörkblått och med mycket eyeliner. Hade nog varit ännu snyggare med lösfransar, men man kan inte få allt...

Hyn

Foundation: Glo Minerals GloPressed Base Golden Light

Concealer: MAC Studio Finish Concealer NW20

Puder: Bare Minerals Mineral Veil

Rouge: MAC Mineralize, Quite Qute Giggly

Ögon

Ögonbryn: Clarins Retractable Brow Definer Lightest Brown
Ögonskuggsbas: Losh Love That Beige!

Ögonskuggor: Brite Bird Citrus Soda, MUS Aquarius och TMM Mission

Highlighter: Makeucosmetics Magic Copper

Eyeliner: MAC Fluidline Blacktrack

Mascara: L'oreal Double Extension Beauty Tubes

Läppar

Läppstift: MAC High Tea

På en bas av Love that beige har jag applicerat Citrus Soda på inre delen av ögonlocket, förra sommarens favoritskugga, Aquarius på mitten av ögonlocket och mörkblåa Mission längst ut på ögonlocket. Skuggorna suddades lite, framför allt Mission och sen applicerade jag underbara highlighter Magic Copper. Jag applicerade lite primer även under ögat och applicerade Mission ovanpå. Eyeliner, mascara, rouge och läppstift och sen var det klart. Ganska fint tycker jag att det blev, men som sagt, hade jag haft mer tid hade jag dragit till med lösögonfransar också...

IsaDora Mellow Yellow

Publicerad 2011-05-21 10:04:47 i Naglar i gult,


Det här hade jag tänkt ha som manikyr idag, med glitterhjärtan ovanpå. Ni kommer få se dem också men jag lägger dem i ett separat inlägg. Tyvärr sabbades hela manikyren med glitterhjärtana för det ville inte torka så även Mellow Yellow fick stryka på foten. Det var dock inte det här lackets fel att det blev så.


IsaDora Mellow Yellow har egentligen bara ett stort fel, penseln. Med lite försiktighet lyckades jag dock måla utan att hamn utanför och på bild ser man att det är aningens flammigt men det märks inte i verkligheten. Inte om man inte verkligen granskar varje nagel med falkblick. Jag gjorde två supertunna lager med extrem varsamhet då penseln är galet bred och lacket har tendens till att bli strimmigt/flammigt. Jag tyckte det dög efter två lager och vågade inte utmana min tur med ett tredje. Då hade det säkert blivit katastrof...

Så här ser det ut i skugga. En mild vaniljgul med pärlfinish. Nedan ser ni det i full sol. Färgen är mycket fin och mina rosa fingrar är dessvärre inte vare sig bättre eller sämre mot den här nyansen. Jag tyckte den var ganska klädsam. Skulle jag bara ha ett enda ljusgult lack  med pärlfinsh skulle jag dock välja Yellow Primrose från Nubar för både lack och pensel är tusen gånger bättre. Det är dock aningens blekare än det här lacket som mer har samma färg som Nubar Lemon Sorbet, tror jag utan att springa ut och göra en flaskjämförelse, fast LS är ju då ett krämlack.

Och eftersom jag vet att många av er har varit väldigt engagerade i Siri i höstas när hennes öga blev bortopererat så tänkte jag att ni skulle få se henne idag. Hon mår bra och verkar inte alls tänka på sin enögdhet. Hon är fortfarande med och fotar alla lack och hon är fortfarande en riktig liten busunge trots att hon är två år nu. Jag hade tänkt att ni skulle få en bild på hela hennes ansikte men hon visade bara profilen idag. Inte världens bästa bild men hon är inte så bra på att posera då hon sällan sitter still.

OPI DS Mystery

Publicerad 2011-05-20 21:05:00 i Naglar, vampy,


OPI DS Mystery. Inte alls vad jag hade förväntat mig... Det här inlägget har legat i arkivet sedan februari 2010.

Jag trodde det skulle vara mörklila men det är auberginetonat brunt. Ingen holoeffekt alls, bara glitter och dessutom glitter som slukar glansen i överlacket direkt.

nej, jag gillar det inte. Inte alls. Det enda bra med det är att det är relativt täckande så man kan kommer undan med två lager. Det borde räcka med ett men det gör det inte för det vill gärna bli ojämnt. Usch... Fult! Fult! Fult!
Glittret i det är mestadels kopparfärgat, tror jag, men det finns kanske även andra nyanser. Det syns inte i dagsljus i så fall. Nej, Mystery kunde jag ha avstått ifrån.

Mer än ett år senare gjorde jag ett nytt försök men blev inte mer förälskad för det. Här är bilderna:

I sol.

I skugga.

Ozotic Pro 621

Publicerad 2011-05-20 18:10:41 i Naglar - holografiska lack,


Ozotic Pro är ett australiskt märke som jag precis skaffat mig några lack ifrån. Självklart är det de röda hololacken jag tvunget måste ha, ni vet ju hur jag är. Röda hololack är ungefär som gröna, man måste äga dem. Eller, jag måste alla fall. :D


Två lager är det av detta lack, enkelt att måla med och bra egenskaper vad gäller torktid och så. Inget att klaga på alltså. Färgen är en djup brunröd med "scattered" holo. Den vill göra regnbågar men orkar inte riktigt hela vägen fram. Som många andra av dessa "kraftfulla" hologlitterlack så är det oerhört gnistrigt även inomhus i svagt ljus. I solen blixtrar det som tusen ädelstenar. Fantastiskt vackert även utan den släta regnbågen alltså.

Det är ganska likt Glitter Gals ena röda som jag visade under holoveckan. Ungefär samma färg och samma egenskaper. Båda är supervackra!


OPI DS Royal - spam!

Publicerad 2011-05-20 06:15:00 i Naglar - duokromatiska,


OPI DS Royal är ett lack jag inte riktigt förstod mig på i början. Sen upptäckte jag att det skulle användas som layering för att komma till sin rätt och så blev jag kär. Här är det den som räddar min tråkiga manikyr med OPI Planks a Lot och skälet till att det blir ett sådant episkt spam idag är att jag inte fotat det på så länge och lacket förtjänar bättre bilder än de som finns i bloggen sedan tidigare.


Det här är två lager över Planks a Lot och redan ett lager kan räcka om man har en lila basmanikyr. Man får duokrom härlighet i rödtonat lila och blått med massor av turkosfärgat skimmer i dagsljus medan det i elektrisk ljus även syns massor av rödlila eller mörkrosa skimmer. Det är liv, det är skönhet det är glitter och det är härlighet! Varje gång man rör fingrarna skiftar det och ger nya intryck för blicken att fånga. Jag älskar det! Njut alltså av detta episka bildspam och om ni har en flaska DS Royal, plocka fram den redan idag! Det förtjänar den!
OPI You're a Doll och CND effects Crimson Sparkle

Publicerad 2011-05-19 22:32:35 i Naglar i vitt, nude, beige,


OPI You're a Doll är ett av de där neutrala lacken med en twist. Den hudfärgade beigetonen är nämligen full av kopparfärgade glitter. Dessa gör inte så stort väsen av sig om man inte tittar noga på lacket, men de finns där och ger en extra dimention till lacket.


Jag ska inte skriva så mycket. Ni ser på bilderna att färgen ger lite olika intryck beroende på ljuset. Jag har två lager över en täckande hudbeige så jag slipper VNL. Helt på egen hand kan ni se lacket på det inlägg jag skrev när jag först fick det. Jag har använt det flera gånger sedan dess och det är verkligen ett vinterlack för mig. På sommaren känns det aningens blekt men även så är det ju snyggt!

Eventuellt kan man se You're a Doll som ännu snyggare efter ett lager CND Efects Crimson Sparkle. Nackdelen är att det blir mer rosa, men det kanske man kan leva med. Det blir alla fall en cool effekt att ha både koppar och rosarött glitter över och i lacket! Ni får se även detta i lite olika ljusförhållanden. Jag tyckte det blev rätt fint som förlängning av en manikyr om man inte vill lacka om även om jag nog även här föredrar lacket i dess "naturliga" form.


OPI Bogota Backberry - igen

Publicerad 2011-05-19 22:13:24 i Naglar i rött,


Bogota Blackberry, en av mina röda favoriter från OPI. Senast ni såg den var det en julmanikyr men den har fått vara med tidigare än så. Den har i alla fall varit framme igen och visat upp sig i veckan. Jag har precis thinnrat den med Seche Restore och den är så underbar att man kan bli tårögd. Tack Metal Barbie för den här gåvan!Ska inte så skriva så mycket. Lacket får tala för sig själv. Annars får ni läsa de gamla inläggen. ;D

OPI Skull and Glossbones

Publicerad 2011-05-19 19:18:00 i Naglar i vitt, nude, beige,


Att OPI kommit ut med ett nytt samarbete med en film är väl ingen nyhet. Pirates of the Carribean on Stranger Tides heter den och den innehåller en del dammiga pasteller som väl inte känns så upphetsande enligt mig. Jag ville dock ha ett av lacken, Stranger Tides, så jag beslöt köpa ett miniset med fyra av färgerna så jag kunde få den men också prova några av de andra färgerna. I setet ingår Skull and Glossbone, som jag var nyfiken på, och så en rosa, Sparrow me the Drama, och en lila, Planks a Lot. Den jag börjademed var Skull and Glossbones och ni ser den alltså på bilderna här.

Jag visste att den var väldigt lik en av förra årets favoriter, Essie Playa del Platinum, så jag kände inte att jag behöde en fullstor flaska. Färgen är dock lika fin som PdP och applicerade helt okej. Tre tunna lager på bilderna.

Skulle jag välja ett av de här lacken, alltså SaG eller PdP, så valde jag nog Essie för det applicerades jämnare och täckte med färre lager. SaG är dock ett lack som är väl värt att köpa om man hittar det till ett bra pris och inte har PdP.

OPI Rainforest

Publicerad 2011-05-19 05:55:00 i Naglar i grönt,


Eftersom jag precis visat två nya lack från OPI som jag inte gillar kan jag ju passa på att visa ett lack jag tycker är rätt fint från dem. Ännu ett lack jag visat förr på bloggen men som jag passade på att fota på nytt nu när jag bar det senast. OPI Rainforest. Det är ett gammalt lack som sedan länge varit d/c och svårfunnet även på eBay och andra källor för åtråvärda lack. Jag eBayade mitt 2007 eller 2008 och det blev i mina ögon rätt dyrt. Hur som helst så var det väl egentligen inte så dramatiska pengar för en svensk som ser OPI-lack på Åhléns för 150 pix varje gång man passerar. Jag minns inte exakt vad det kostade men det var betydligt billigare än RBL Recycle som jag köpte ungefär samtidigt så under 200 kronor. 180 kanske? När jag köpte det var det inte lika lätt att få tag på lack i grönt och Rainforest var helt unikt. Idag finns ju grönt i parti och minut. Tänk vad mycket som hunnit ändra sig på bara några år. 


Ja, så här ser det ut. Då, när grönt var en färg som inte förekom så ofta på lack, var det oumärligt för en lacknörd men idag är dess roll nog rätt utspelad eftersom det går tolv gröna lack på dussinet nu. Vackert är det alla fall och jag är glad över min flaska. Denna flaska har även Emma en decant av och jag har länge tjatat om att jag vill se henne bära det. Visst vore det roligt att se hennes bilder med det här lacket. Speciellt som hon har så fina naglar.

OPI Planks a Lot

Publicerad 2011-05-18 21:18:00 i Naglar i lila,


OPI Planks a Lot från nya Pirates-kollektionen är ett ganska trist lila. Inte min grej alls. Dammig och mitt-emellan-färg. Tråkigt till och med. Två lager täcker dock och det är enkelt att måla med eftersom jag bara köpte ett mini-set. Tur det kanske för ingen av färgena har fått mig att gå i taket av extas och lycka. Jag fattar inte hypen här, färgerna är inte alls speciellt häftiga eller annorlunda eller ens spännande eller fina. Jo, Stranger Tides, men den ser jag ju bara smutsig ut i...

Den här, och Sparrow me the Drama, har fått nya hem, Inte alls mina färger...

OPI Sparrow Me the Drama

Publicerad 2011-05-18 15:25:00 i Naglar i rosa,


Det här kan utan vidare vara den fulaste rosa jag haft på mina fingrar. OPI Sparrow me the Drama är alldeles för ton i ton med min hud. Jag ser ut som en skurkärring som nyss kommit tillbaka efter att ha bykat lakan och såpat köksgolv. Naglarna blir dessutom breda och ser fula ut även i formen. Usch.

Som grädde på moset bubblar det lite. Man behöver tre lager som torkar segt och resultatet är inte värt den möda man får lägga ned. Jag var tvungen att måla över detta med ett hololack eftersom jag inte hade tid att göra om allt. Nej, Sparrow me the Drama hade jag inte behövt i min samling.

OPI Sugarplum Yum med och utan glitter top coat

Publicerad 2011-05-18 06:51:00 i Naglar - duokromatiska,


Här kommer en gammal goding igen, ett lack som jag visat för er här, men som jag åter fotat när jag bar det senast. Det förtjänade lite nya bilder och att man påminner om det också för det är väldigt fint, tycker jag. 


Det är ett duokromt, eller multikromt, lack som har både rosa, askgrått, lila och guld i sig. Det är dessutom gammalt som gatan så man får den mindre och mer lätthanterliga OPI-penseln och massor av kemikalier. Det är ganska tunt och väldigt lättmålat, torkar fort och förra gången hävdade jag tre lager som minimum när jag skrev men nu när jag använder lite mjölkiga Seche Rebuild som baslack så räcker två lager.Är man inte nöjd med att ha ett färgskiftande lack på naglarna utan vill ha bling också så finns ett glitter top coat som tillhör.Det är små, glest spridda glitterkorn som är multireflekterande men huvudsakligen av mig upplevs som silver. Jag tror egentligen jag föredrar lacket utan glittret på men jag tog lite bilder av det så ni kan se hur det tar sig ut.


Det är ju vackert med glitter också. Sugarplum Yum alltså. En klassiker från OPI.

Misa A Sunny Smile Makes Me Go Wild

Publicerad 2011-05-17 19:00:00 i Naglar i gult,


Neongult men min kamera vill inte visa det. Synd, för det här är verkligen en lysande och bra neon. Dessutom med bra egenskaper!

Det här är två lager, ett tunt och ett flödigt, av lacket. Det täcker väl och torkar fort, som de flesta neonlack, och behöver så klart överlack för att inte bli matt.  Det har en bländande gul färg. Som reflexvästen på ett dagisbarn. Fantastiskt! Gillar man gul neon ska man ha detta! Önskar verkligen jag kunnat fånga färgen...

Misa Blame It On Fat Tuesday

Publicerad 2011-05-17 13:57:00 i Naglar i grönt,


Ännu ett lack som är lite jelly-krämaktigt och i en klövergrön nyans. Jag trodde jag skulle gilla det mycket mer på mig än jag faktiskt gör även om det inte är något fel på det. Känns dock inte så nytt. Klassisk Misa-formula med trelagerstäckning om än med aningens VNL och bra torktid.

Ett helt okej lack på alla sätt. Det finns så många olika varianter av färgen dock, att den inte blir en nödvändig del av en samling. Inte min alla fall. Jag tänker dock behålla den för den behagliga penseln och snabba torktiden.

Misa Girl's Night Out

Publicerad 2011-05-17 05:43:00 i Naglar i lila,


Girls Night Out är ett typiskt Misa lack på så sätt att det täcker med två lager, torkar fort och har fin glans. Ett riktigt bra lack alltså och snyggt! Jag gillar den färg det har, precis mellan rosa och lila men mer lila ändå. Det är en skarp färg som inte blir för gräll. Lagom. Annars är det ett mellanlack, inte något som får hjärtat att bulta extra hårt men bra, användbart och skönt att ha hemma i lådan. :D

Misa Toxic Seduction

Publicerad 2011-05-16 18:32:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Gammal goding, nya bilder. Vill ni läsa om det så rekomenderar jag en titt på originalinlägget. Det här är ju ett klassiskt Misa-lack och välförtjänt av den hype som var 2008 när lacket kom.

På bilderna är det två lager lack och överlack. Det är utmärkt att måla med och det skimmer som finns i det är oerhört vackert. Väl värt att äga.


Misa Too Much Gossip

Publicerad 2011-05-16 13:33:00 i Naglar i orange,


Ett sött orangefärgat lack från Misa är Too Much Gossip, och det kan vi väl alla hålla med om, det skvallras på tok för mycket i vår värld. Lacket är en dämpad och mjuk nyans som ändras lite med ljuset som ni kan se på bilderna. Det är dock aldrig skrikigt in your face-orange utan har en lägre profil som ändå inte är ointressant eller tam.


Tre tunna lager, bra torktid och egenskaper, som vanligt hos Misa. Gillar man orange och hittar detta billigt och bra någonstans är det absolut värt att köpa även om jag inte upplever det som världsomdanande precis. Bra lack, bra pris men kanske inte det mest unika i världshistorien.

Misa Green With Envy

Publicerad 2011-05-16 06:06:00 i Naglar i grönt,


Så, äntligen kan vi ha lite krämlack på bloggen igen! Visst var holoveckan rolig men det är ju på ett sätt bättre med mer blandad kompott för då hinner man inte tröttna. ast personligen kan jag nästan inte tröttna på holo.  Eller nagellack rakt av. Det är verkligen så himla roligt med nagellack! Jag blir så glad av alla färger och till skillnad från öggonskugga så ser jag ju färgen själv, hela tiden! Så, först ut efter holoveckan blir det här lacket.
Jag har hört att Green with Envy är ett ganska skirt lack så jag har valt att göra en layering med det. Det är täckande ljust lack i botten och så två lager GWE ovanpå. Det funkade jättebra och jag kommer nog göra så även i fortsättningen. 


Två lager alltså, ovanpå "baslacket" och det torkade snabbt. Färgen är en härlig ärtgrön och den har en trevlig glans. Jag har inte så mycket mer att säga. Jag har många lack i ungefär samma färg så den känns inte jätteunik men den är fin!

Sammanfattad holovecka

Publicerad 2011-05-15 23:59:00 i ,

På en vecka har vi klarat av 29 holografiska lack av olika slag och i olika färg. Det var väl inte dåligt? Hoppas ni gillat att vi haft temavecka och att ni inte helt överdoserat på holo. :D

Sally Hansen Magical Crystal Ball

Catherine Arley 803

OPI DS Divine

China Glaze Kaleidoscope Him Out

Diamond Cosmetics Chainmail Charm

Nubar Reclaim

China Glaze QT

Color Club Fashion Addict

Nubar Essence

China GLaze IDK

Nfu Oh 62

OPI DS Glamour

Catherine Arley 805

Nubar Treasure

Depend 132

Make Up Store Madeleine

Glitter Gal Black

China Glaze He's Going in Circles

OPI DS Desire

Glitter Gal Red

Nfu Oh 64

Color Club Worth the Risque

Sally Hansen Nail Prism Coral Amber

OPI My Private Jet

Make Up Store Britta

Catherine Arley 802

Och Emmas bidrag är följande:

China Glaze OMG!

Color Club Wild At Heart

China Claze L8R G8R

China Glaze L8R G8R

Publicerad 2011-05-15 19:00:00 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Ytterligare ett hololack från China Glazes holografiska kollektion OMG. Suck att denna kollektion är discontinued, för den bjuder på många fina lack. Till skillnad från Sminkan så föredrar jag OMG framför Kaleidoscope-kollektionen. Jag äger dock ingen komplett kollektion av någon av dem, långt därifrån, något jag nu med facit i handen, när de alltså inte längre är lätta att få tag på, ångrar bittert.

L8R G8R är en vacker ljusgrön färg med tydlig dragning åt gult och kraftiga regnbågar med en gul basfärg, något mörkare i verkligheten än på mina bilder. Det här är nog det lacket jag allra mest förknippar med våren. Det får mig att tänka på björkblad, ni vet när björken precis har fått musöron. Fantastiskt vårlack verkligen, jag har nog haft det varje vår sedan jag skaffade det, således borde det vara tredje gången jag bär det. L8R G8R är bra att lacka med, täcker med två lager och torkar snabbt. Jag har absolut inget dåligt att säga om detta lack, jag önskar bara att det fortfarande fanns att få tag på till rimliga priser...

Color Club Wild at Heart

Publicerad 2011-05-15 11:49:09 i Emmas NOTD i glitter och holo,Jag vill såklart också vara med och visa mer hololack! Här kommer en av mina absoluta favoriter, Color Club Wild at Heart. Bilderna hade jag redan i datorn, men jag hade faktiskt tänkt låta bli att visa dem eftersom både Sminkan och jag redan har visat lacket tidigare. Men när det blev holovecka kan jag faktiskt inte hålla mig, Wild at Heart är ljuvligt och förtjänar att visas en gång till.

Wild at heart är en underbar mättad lila färg som i solljus eller starkare inomhusbelysning bjuder på vackra regnbågar med en rödaktig bas. Just det här med regnbågarna tror jag är viktigt för hur själva basfärgen i lacket ska uppfattas. Många hololack tycker jag känns lite blaskiga i sin basfärg, liksom urtvättade. Sen finns det såklart undantag och det de lacken ofta har gemensamt, i alla fall i min samling, är att regnbågen inte blir så vit som i de mer bleka varianterna. Lite filosofi kring det där med regnbågarna i hololacken. Om vi återvänder till Wild at heart så kan jag berätta att jag bär två lager med Poshe ovanpå, att formulan är suverän och snabbtorkande och att jag älskar det här lacket på alla tänkbara sätt. Dessvärre har det kommit en betydligt mindre holografisk variant av Wild at Heart, vilket jag har sett på flera bloggar. Ifall ni har tänkt kasta er över ebay eller någon nätbutik för att beställa ett eget ex vill jag alltså varna er lite, det är tyvärr inte säkert att det är den här regnbågsbildade skönheten ni får hem i brevlådan...Diamond Cosmetics Chainmail Charm

Publicerad 2011-05-15 10:08:00 i Naglar - holografiska lack,


Här kommer det sista av de hololack jag kommer visa denna vecka. Ett lack som jag kanstade in i mixen i sista minuten. Det är nämligen så att jag burit det men inte fotat det och sen inte urit det igen förrän nu. Diamond Cosmetics Chainmail Charm köpte jag från Nail Mail för eeeevigheter sedan men det är så pass likt Color Club Revvvvvolution att det liksom aldrig blir av att jag bär det.

Ett ganska typiskt svart hololack. Det innebär att det inte är superholografiskt men att effekten syns i bra ljus samt att det är en charcoalgrå bas. Jag har nog bara två riktigt svarta hololack med regnbåge-tendens, Glitter Gal Black och Catherine Arley 805. Sen finns ju riktigt svarta lack med holografiskt glitter, sådana som Eyeko Cosmic Polish eller Lumene Cosmic Girl, men de är inte riktigt med i samma klass som de "riktiga" hololacken.
Två lager är det av detta lack, det torkade normalt och betedde sig bra. Helt okej lack men inte en favorit i sin specifika genre.

Och nu är det bara att vänta och se vad Emma kommer bjuda på som avslutar den här veckan. Jag vet ju redan och måste säga att jag verkligen ser fram emot att se hennes bilder! :D

Depend 132

Publicerad 2011-05-15 09:16:00 i Naglar - holografiska lack,


Ni minns väl Depend #132? Ett av de bästa blå hololacken någonsin! Jag har tre små flaskor av det liggande i min lacklåda och det var väl värt att investera i dem!

Superbra kvalitet, fantastisk färg och underbar holoeffekt! Jag är verkligen imponerad av Depend för att de lyckats skapa det här lacket. Dess enda riktiga konkurrent är Sally Hansen Magical Blue Aura.


Make Up Store Madeleine

Publicerad 2011-05-15 08:09:00 i Naglar - holografiska lack,


Mer hololack och de duggar tätt här nu på bloggen. Detta är Make Up Stores beigerosa Madeleine.

Tre tunna lager över ett lager Seche Vite. Ja, jag använder SV som baslack till mina hololack. Funkar ypperligt! Madde är en "linear" holo som verkligen är vacker både i sol och skugga. Man kan ana att det är holo i henne i alla ljus. Jag gillar alla mina holografiska lack från MUS och önskar bara att priserna på dem inte vore så höga och att det skulle komma fler färger!


Glitter Gal Black

Publicerad 2011-05-14 22:04:00 i Naglar - holografiska lack,


Mer Glitter Gal och mer svart hololack! Jag har ju visat Catherine Arley och OPI MPJ tidigare i veckan och här kommer nu Glitter Gals version av svart holo.

Det är faktiskt regnbågar i det svarta, men det är vansinnigt svårt att få dem att synas på bild då lacket är så mörkt. Det här är verkligen helt svart och det täcker med ett lager. I solen kommer regnbågen fram men den är, tyvärr, tydligare i flaskan än på naglarna. Som jag sa innan, den finns på naglarna, men det är inte så spektakulärt som flaskbildens superholo. Jag är väldigt förtjust i detta, så klart, och rekomenderar det gärna!


Den här flaskbilden, ovan som klickbar bild, är inte så långt ifrån vad ögat ser på naglarna när det verkligen är stark sol. Ju mindre sol desto mindre holo och inomhus finns inte ens en antydan utan lacket ser helt svart ut.


OPI DS Desire

Publicerad 2011-05-14 20:00:00 i Naglar - holografiska lack,


En bra chans att plocka fram gamla favoriter är min holo-vecka! Här är ett av de lack jag använt flitigt under åren 2008-2009 men sen glömt bort lite. OPI DS Desire.

Det är ett brunt lack med massor av holoskimmer. Snyggt i solen, som ni kan se, men också i skugga även om hologlittret slocknar. Tyvärr tog jag ingen skuggbild av lacket eftersom den här råkade vara en manikyr, inte en swatch, och jag tänkte mig inte för. Hur som helst är det ett underbart lack. Det är en behaglig färg, bra lackegenskaper och mycket mer holoeffekt än jag hade trott det kunde ha när man bara ser på flaskan. Love!


Det finns bilder på det här lacket i bloggen sedan tidigare men jag vägrar länka till dem. Inte nog med att mina naglar ännu var pre-NNS det var även en bruten nagel som gjorde det hela ännu värre... Och applikationen... hu! Okej, fula, skiviga naglar med lite ojämn längd och taskigt målat nagellack har jag länkat till förr men de här bilderna låter vi nog vara där de är. Lacket förtjänar bättre.


Color Club Fashion Addict

Publicerad 2011-05-14 19:35:00 i Naglar - holografiska lack,


Här kommer mer holografiskt med Fashion Addict från Color Club. Kanske inte en favorit men rätt lätt att få tag på och utan större fel eller brister.

I solen får det en tydlig holografisk regnbåge på samma sätt som China Glaze Kaleidoscope-lacken. Det är en ljuslila basfärg som i skugga ser väldigt matt och tråkig ut, därav min lite tveksamma känsla för lacket.

Som ni ser blir den rätt grå i inomhusljus. Ingen höjdare så. Men i solen lever den, som alla hololack, upp och bjuder på glitter i massor. Den är lättlackad och bra så hitar ni den ska ni absolut slå till Kolla dock först att det blir en regnbåge i flaskan om ni håller den mot lysrör eller i solen. Det finns små "duds" därute som inte ger holoeffekten som utlovas.


Nubar Reclaim

Publicerad 2011-05-14 15:27:20 i Naglar - holografiska lack,


Jag trodde jag var klar med holoswatchandet idag men när jag pratade med Emma, som kommer presentera två vackra hololack här i helgen, så kom vi fram till att Reclaim måste vara med. Alltså, dagens manikyr. Nubar Reclaim.

I solsken en vacker grön med så kallad "linear" holo.

I skuggan bara en vacker grön. :D

Både jag och Emma har visat den förut här på bloggen. Här är länken till mitt gamla inlägg och här är länken till Emmas inlägg. Emma har fotat med blixt och hennes Reclaim ser oerhört holografiskt ut, något jag inte kan säga om mitt. Visst, en regnbåge är det men inte en superregnbåge. Mina bilder är tagna i dagsljus, både gamla och detta inlägget, men idag är det sol!

Det är ett väldigt vackert grönt hololack alla fall, väl värt att äga. Har ni det inte tycker jag ni ska överväga att skaffa det faktiskt, för det är vackert både när solen skiner och regnbågen glimtar fram och när det bara är grönt med skimmer.


Glitter Gal Red

Publicerad 2011-05-14 14:18:49 i Naglar - holografiska lack,


Slutet av holoveckan närmar sig men vi har många godbitar kvar. Det blir alltså en intensiv slutspurt... Här kommer Glitter Gal Red. En skönhet jag visat förr men som man gärna ser igen, eller hur!

Jag är sjukt svag för röda hololack och tenderar att köpa ALLA oavsett märke, holoeffekt eller basfärg. Många röda visar sig vara rosa och många är ganska klent utrustade vad gäller holografiska partiklar. Den här är en av de bästa jag har, enligt mig. Den är lysande röd och den har en ganska bra holografiskhet, om ni förstår hur jag menar, även om det inte blir någon riktig regnbåge.


Jag älskar verkligen det här lacket och önskar att Glitter Gal skulle vara mer lättilgängligt för oss skandinaver. Det går att beställa från deras webshop men frakten blir ganska dyr, som alltid när det är Australien man ska handla från. Hur som helst så har de en fantastisk massa färger på sina hololack så ibland är det värt att betala de där extra kronorna. :D


Nubar Treasure

Publicerad 2011-05-14 13:45:00 i Naglar - holografiska lack,


Har visat Treasure förut, här, och älskade den inte då heller även om det är fint på sitt sätt. Det är lite för blekt och lite för dålig holo i det för att komma med på någon topplista.

Den holografiska effekten är ganska dålig, som sagt, men finns där. Lite som ett Catherine arley skulle jag påstå. Basfärgen har inte riktigt den stuns jag skulle vilja se heller, tyvärr. Det är fint men det är inte magiskt. Med tanke på att Nubar skapat lack som Reclaim så borde de kunna bättre.
 


Nfu Oh 64

Publicerad 2011-05-14 11:04:00 i Naglar - holografiska lack,


Okej, när jag bär det här är det fredag och holoveckan närmar sig sitt slut. Jag räddade en krämlacksmanikyr som blev för hemsk (färgen var ful alltså) med två lager Nfu Oh 64 så det var inte egentligen tänkt att det skulle vara med i veckan fast nu passar det ju rätt bra. Dessvärre fanns det ingen sol när jag skulle fota det så bilderna är i dagsljus och några med blixten på.

Om man bär lacket i bara vanligt dagsljus så ser man ändå regnbågarna även om det inte kommer fram så bra som jag skulle önska på den här bilden. Tro mig på mitt ord, det syns att det är holo även i svagt ljus.

Här ser ni det med blixt. Det är egentligen ännu mer holo och ännu mer underbart, det är precis som sn kamrat som jag visade tidigare i veckan, Nfu Oh 62. Lika holografiskt. Lika magiskt.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är rosa eller lila. Det är alla fall väldigt vackert och jag tycker absolut ni ska försöka skaffa er detta till hololackssamlingen.


China Glaze He's Going in Circles

Publicerad 2011-05-14 07:38:00 i Naglar - holografiska lack,


Mer hololack, så klart, eftersom det är Holovecka, även om den lider mot sitt slut. Imorgon är sista dagen med bara hololack. Är det något ni verkligen önskar få se som jag inte haft med än, säg till. 
Mer Kaleidoscope blir det nu. Det var ju den första av China Glaze två "riktiga" holokollektioner och jag föll mer för dem än för OMG! när det begav sig. Köpte alla av Kaleidoscopelacken och har faktiskt nyligen köpt en backup av just detta lacket eftersom jag använt det rätt flitigt som bas för frankenexperiment. Jag vill ju lyckas göra en hel kollektion med olika nyanser av grönt med holoskimmer.... :D


He's Going in Circles är ett silvergrönt lack med samma typ av hologlitter som resten av Kaleidoscopekollektionen. Det kräver tre lager för att täcka och det ser ut som ett silvrigt glitterlack inomhus men med svaga holoregnbågar även i ganska dåligt ljus. I solen blir det tokgnistrigt och får en sorts utspridd regnbåge som ni kan se av bilderna. Det är vackert och roligt och gör mig glad. Alla hololack gör mig glad! Jag har visat det för många år sedan på bloggen, här kommer en länk. Jösses vad annorlunda både mina naglar och bilder är idag... :D

OPI DS Divine

Publicerad 2011-05-13 18:52:00 i Naglar - holografiska lack,


Japp, holoveckan rullar på! Nu är det dags för ett av OPI DS-lacken. Divine är det som jag fått fatt på den här gången. Det är ett av de första av mina DS-lack. Jag köpte Amethyst, Design, Divine, Chiffon och Desire rätt tidigt i min nytända naellacksmani.

Inte superholografiskt ens i stark sol utan mer en spridd glittereffekt. Det är ganska fint ändå i sin hallonsorbetrosa med ett stänk lila i solen.

I skuggan blir det mer hallon med silverglitter...

Man kan på detaljbilden se att det faktiskt blir antydan till regnbågar men det är inte den kraftigaste av hololack. Tre lager, normal torktid och trevlig färg dock. Här är min första notd med lacket och här är ytterligare en.

China Glaze IDK

Publicerad 2011-05-13 14:14:00 i Naglar - holografiska lack,


I söndags, när jag bestämde att jag skulle ha holo-vecka, så tänkte jag plocka 20 holografiska lack och swatcha. Jag hann med 18 innan jag ledsnade och det här är ett av de sista jag fotade. Slarvig, slarvig lackning alltså. Ber om ursäkt för det. Jag såg nog inte själv hur illa det var med kladd runt nagelbanden och så, men det viktiga är ju ändå färgen. :D

IDK är det ljusare lila från OMG!-kollektionen. Jag har haft LOL, den mörkare, mer rödtonade lila, men gav bort den till Rocketqueen samma år som kollektionen kom. 2008 alltså. Jag gillade den aldrig riktigt eftersom den, precis som det tealfärgade DV8 inte riktigt hade den magnifika holoeffekten som t.ex L8R G8R eller 2NITE i samma kollektion. Det är ju ofta så att de mörkare lacken ger mindre holo än de ljusa och IDK fann alltså nåd för min blick och blev kvar.

Ganska fin även när holon gömmer sig, eller hur. En mild lavendelfärg. Jag gillar den! Dessutom täcker den på två tunna lager och torkar som blixten! I solen är den ljuvlig med sina regnbågar även om den så klart inte blir lika maffig som FYI eller OMG som ju båda är ljusare ändå. Det är hur som helst vackert och ganska likt systerlacket
2NITE i både färg och effekt. Jag ä dock ännu mer förtjust i mjuka violblå 2NITE.
 
Om ni vill fnissa lite och häpna över vad en kur OPI NNS kan göra för naglarna kan ni klicka på den här länken och se hur lacket tog sig ut på mina naglar 2008. :D


Catherine Arley #802

Publicerad 2011-05-13 11:48:00 i Naglar - holografiska lack,


Yay! Det är fortfarande holovecka här hos Sminkan och det är härligt! Idag visar jag mitt mest meningslösa lack från Catherin Arley. Det är nummer 802 som jag swatchat på dessa bilder.

Knappt holografiskt i solen, helt aptrist i inomhusljus.

Lacket är förhållandevis tjockt och kräver två lager. Det är en färg som är mellan persika och brun och den är fylld med holografiska glitter som borde ge en spridd holoeffekt men den är väldigt knapp. Ni kan ana den på sista bilden. Mest av allt liknar det en jelly med glitter i. Den klistriga formulan ger en lite längre torktid men om man inte förväntar sig superholo så är den väldigt söt på sitt sätt. Dock inte mot min hud.

Color Club Worth the Risque

Publicerad 2011-05-13 07:18:00 i Naglar - holografiska lack,


Mera holografiska lack bjuder jag på idag. Här kommer Color Clubs Worth the Risque. Jag tror inte den här ens är HTF men jag vet att många som köpt Color Clubs hololack på senare tid har fått "duds" med mindre tydlig holoeffekt. Trist, för de var väldigt fina i sitt originalutförande, eller vad säger ni?

En sorts mellanting mellan "scatered" och "linear" men med tydlig regnbåge. Silver är bäasfärgen och som ni ser på bilden nedan blir det ganska trist i skugga eller inomhus. Ja, om det inte finns ett lysrör som ger det liv.

Silvergrått och lite trist, som sagt, men inte i solen! Det är ganska likt Kaleidsocope-lacken tycker jag. Color Club är dessutom ett billigt och lättillgängligt märke så det är värt att chansa tycker jag. Får man ett lack med tydlig holo är det verkligen ett lack som ger valuta för kronorna. Innan jag släpper loss spammet ska jag ge er en länk till mitt första inlägg med lacket, det var en sammanfattning av hela kollektionen den kom i och sen har jag gjort ett individuellt inlägg och även visat det i en jämförelse mellan olika silvriga hololack. 

Nubar Essence

Publicerad 2011-05-12 22:13:00 i Naglar - holografiska lack,


Dags för ett av de där hololacken jag inte helt och hållet älskar. Essence från Nubars holografiska kollektion. Ett udda lack, precis som flera andra i den kollektionen. Gem och Jewel och denna har alla samma lite speciella spridda glitter i basfärger som är lite bleka. Prize har också det men kompenserar med mer färg. Gem är duokromt vilket ger det en annan, lite rolig, appeal men Essence...

Aprikosrosa. Spritt glitter alltså. Sidenlik färg som blir lite knögglig av glitterpartiklarna, men inte så att det känns under överlack men det liksom ser ut som de ligger på ytan fast de inte gör det. Samtidigt som jag kan tycka det här lacket är lite fult, det klär mig inte färgmässigt och det är lite misslyckat som holobetraktat, så gillar jag det. Den har något som jag kan kalla "fula ankungen appeal". Alltså, man tycker ju lite synd om den bland alla de andra, gnistrande skönheterna i hololådan och då veknar ens hjärta lite, på något sätt. Vet ni hur jag menar?Det är inget fel på lackegenskaperna och det är både lättmålat och snabbtorkat. Det är dock det enda hololack jag gillar bättre i skugga än i sol. I skugga eller om man tittar på det en vinterdag i det kalla, kalla ljuset så är det jättefint och jag har faktiskt använt den här absolut mest av de Nubar Prisms som jag har. I sommarsol och lysrörsljus blir lacket dock köttigt och tungt som en överviktig äldre dam. Som jag. ;D
Jag har alltså delade känslor. Jag kan se det som väldigt vackert eller rätt förskräckligt men det vackra i det är nog inte i första hand att det är en holo. Här är en länk till mitt första, rätt exalterade, recension av det. Kom dock ihåg att jag använt det här flitigt så jag säger inte att jag hade fel första gången jag skrev om det.

Så här ska det se ut, lite gammalrosa fast varmt och i skugga... ;)

OPI My Private Jet

Publicerad 2011-05-12 17:43:00 i Naglar - holografiska lack,


Ännu mera hololack! Hur många finns det? Massor! Bara i mina lådor samsas nog uppåt en hundra stycken. Här kommer en klassiker, OPI My Private Jet. Den äger jag i två versioner, en mer holo och en mer glittrig med turkos flash i flaskan.

Ni hade alltså tur när jag slumpvis valde lack i mina lådor. Det blev den mer holografiska! Ja, jag visste vilket lack jag tog för jag har lämnat plasten kvar på korken på detta så jag kan skilja dem åt och det är nog det enda av lacken i den lådan som har plasten kvar. Jag ville verkligen ha med MPJ den här veckan för det är inte bara klassiskt och HTF och mystiskt med sina fyra olika varianter, det är dessutom snyggt!

I inomhusljuset ser det inte så speciellt ut.


i solen lever det dock upp och man får det snyggaste av alla mina svarta hololack. Jag har flera alltså, minst fyra, kanske fem. Jag har också visat det förr på bloggen, faktiskt båda varianterna på en gång, och gjort en jämförelse mellan olika svarta hololack.

Här ser man att MPJ får den snygga regnbågen som jag älskar. På bilderna är det inte lika tydligt som i verkligheten, tyvärr, så ni får tro mig på mitt ord. Det är regnbågar i det svarta!

China Glaze Kaleidoscope Him Out

Publicerad 2011-05-12 15:14:00 i Naglar - holografiska lack,


En fantastiskt rolig vecka är det, tycker jag, med en chans att få frossa i mina holo-lack. Jag har en del sådana nämligen. :D
Här kommer ett från den idag ganska svårfunna kollektionen Kaleidoscope, lacket som heter Kaleidoscope Him Out.

ChinaGlaze har ju släppt tre holografiska kollektioner, senast Tronica som inte gjorde så mycket väsen av sig, men för några år sedan var det Kaleidoscope och OMG! som kom. Båda är d/c och båda är HTF idag. De skiljer sig genom att OMG! är vad som kallas linear holo, alltså "släta" regnbågar, medan Kaleidoscope är mer "scattered holo" och alltså har grövre glitterpartiklar. Det gör att de ser lite mer spräckligt regnbågiga ut. De är dock fortfarande så sammanhållna att det blir regnbågar, till skillnad från de lack som bara innehåller holografiskt glitter. Det som händer med Kaleidoscope-lacken i skugga är, som ni ser nedan, att de ser ut att vara späckade med silverskimmer.

I solen ser man hela regnbågen men som sagt, de skiljer sig lite från de "släta". Dessa kräver också fler lager. Generellt klarar sig OMG!-lacken med två lager men Kaleidoscope brukar jag lägga tre lager av.

Kaleidoscope Him Out är det ljusblå lacket från kollektionen. Jag gillar blå hololack men av dem jag äger är inte detta min största favorit. Det är dock det enda jag har av denna typ, mina andra ljusblå är "linjära" eller vad man nu ska kalla det på svenska.Make Up Store Britta

Publicerad 2011-05-12 07:41:00 i Naglar - holografiska lack,


Ja, vi fortsätter med holografiska lack hela veckan. Här kommer en svensk raring, Make Up Store Britta. Jag har tidigare visat systerlacket Siw och jag planerar att även skaffa Greta och den fjärde som jag tror heter Madeleine.

Inomhus är det en trist och gråblaskig rosa som bara ger oss en svag aning om vad som gömmer sig i lacket och poppar fram i solsken.

Superholo! Underbart, lilarosa superholo! Perfekt! Det här är två lager av lacket ovanpå ett lager överlack som bas för att ge det optimala förutsättningar. Då är det inga problem med "cuticle drag" eller andra dumheter. Seche Vite är det jag använder som bas för mina hololack.


Jag har för mig att det här kostar 130 kronor, vilket jag tycker är svindyrt. Man kan egentligen köpa ett China Glaze OMG-lack som är HTF för det på eBay, men ett ChG är inte bättre så här är det vad man gillar färgen och vad man hittar först som får avgöra enligt mig. OMG har nog inget lack som är en dupe till Britta heller, så färgen blir väl urvalskriterium ett. Om man inte som jag tycker att man mycket väl skulle kunna äga alla holo i hela världen!

Nfu Oh 62

Publicerad 2011-05-11 19:00:23 i Naglar - holografiska lack,


Jag har länge trott att jag inte har ett konto på MUA men när jag flyttade hittade jag en lapp i min Alex-hurts med namn och lösenord, regisrerad för ååååår sedan. Jag beslöt spana lite på MUA Nail Board och där visade det sig att alla var till sig i trasorna över Nfu Oh silverholo med nummer 61. Jag har inte 61:an, tyckte nog det räckte med Crystal Ball när jag beställde mina Nfu Oh-holosar, men nu har jag faktiskt lagt in 61 som order från Nail Mail. Vill du ha något av Nfu Oh:s hololack är Nail Mail altså ett tips eftersom Nfu Oh är månadens lack där.

Även om jag inte har 61:an så har jag ändå några av de eftertraktade skönheterna och här kommer bilder på nummer 62. Det är ett beigetonat hololack med väldigt vacker holo-effekt.  Ni kan se att man även i skugga, eller inomhus, kan ana regnbågarna om ni kikar på bilden direkt under här.

I solen blir det magnifikt! Det syns inte ens att lacket är beige för regnbågarna tar liksom över och jag ser mycket blått och rosa och guld i det. Jag bjuder på ett episkt bildspam och en länk till ett tidigare inlägg. I det pratar jag om att det är en mardröm att applicera, men jag har lärt mig hur man gör och delar gärna med mig av den kunskapen. Ni behöver inte någon Aqua Base eller annan dyr extraprodukt. Ni behöver ett lager Seche Vite över era baslack och så låter man det torka till den vanliga glossiga och släta ytan. Sen lackar man med sina Nfu Oh holosar och det är en dröm, inte en mardröm. Det finns alltså ingen anledning att tveka, köp ett Nfu Oh om du inte redan har dem hemma i din Helmer!

Catherine Arley #805

Publicerad 2011-05-11 17:08:00 i Naglar - holografiska lack,


Mera hololack kommer här! Visst är det fantastiskt med holovecka! ;D

Ja, det här är svarta Catherine Arley 805. Det är en svart bas med hologlitter som bildar en gles regnbåge av spridda glitterpartiklar. Det är snyggt men faktiskt inte fullt så holo som jag mindes det från när jag provade det första gången. Kanske har CA också tonat ner sina hololack? Det jag använt tidigare var nämligen Emmas flaska av samma lack som hon visar på sin notd i det inlägg jag länkar till här. Jag har också visat lacket på bloggen, Emmas lack alltså, när jag lånade två av hennes snyggaste lack och gjorde den här manikyren. Emma var dessutom snäll nog att erbjuda mig en decant av CA 805 så den har jag haft på så sätt även innan jag beställde alla mina CA från Bulgarien.

Två lager lack, bra torktid och det är ju jäkligt snyggt även i sin mer modesta glittrighet. Ett riktigt svart hololack dessutom, inte charcoaleller brunt. :DChina Glaze Don't be a Square

Publicerad 2011-05-11 08:07:00 i Naglar - holografiska lack,


Hipp hurra för holovecka! Här kommer ett lack från Kaleidsocope-kollektionen som China Glaze släppte någon gång runt 2008. Tror jag. Hur som helst, idag är de alla d/c och VHTF, det vill säga inte i produktion och väldigt svåra att hitta. De säljs snordyrt på eBay och även om jag älskar dem alla (och har dem alla) så vet jag inte om de är värda de löjligt höga summorna. Ja, det är ju lätt att säga när man har dem hemma i tryggt förvar. Jag hade nog känt annorlunda om det inte var så.

Don't Be A Square är ett rosalila lack med ganska grova holopartiklar, som alla Kaleidoscopelacken. Det blir ändå regnbågar men inte på samma "oljelika" sätt som t.ex OMG-kollektionens lack. Att partiklarna är grövre gör att det inomhus och i skugga ser ut som jellylack med silverglitter i.

Lacken i den här kollektionen är rätt skira och kräver för mig alla fall fyra lager. De torkar alltså inte lika snabbt som de holografiska av typen OMG. Jag tycker Kaleidoscope lyckas med att perfekt hamna mitt emellan regnbåge och mer spridd typ av holo. Älskar den här kollektionen och önskar verkligen för alla andra lacknördars skull att den skulle återkomma i produktion.


Sally Hansen Nail Prisms Coral Amber

Publicerad 2011-05-10 20:45:00 i Naglar - holografiska lack,


Holoveckan fortsätter här på bloggen med flera lack om dagen och det finns många kvar att visa. Jag har ju bara rafsat runt helt random i lådorna och fiskat upp lite av varje och det här var den andra av märket Sally Hansen som jag plockade upp. Coral Amber. Lustigt nog är den nog oswatchad sedan tidigare så det var ju en himla tur att jag hittade just den!

Ett varmt rött lack med korallton och finmalet holoskimmer som inte ger någon regnbåge men väl ett vackert skimmer. Det syns dock bara i stark sol, inomhus blir det en mer klassisk korallröd.
 
Två lager av lacket som är föredömligt tunt till formula och torkar snabbt. Det är en vacker färg om än inte så speciellt unik om man bortser från det diskreta holoskimret.

OPI DS Glamour

Publicerad 2011-05-10 16:28:00 i Naglar - holografiska lack,


Holovecka betyder ju att jag får visa gamla godingar utan att skämmas. Här kommer ett av de vackraste lacken i hela världen. Underbar blåfärg, fint holoskimmer och ja, underbart bara. Tyvärr är det en av de som idag klassas som HTF, jag köpte mitt från 8ty8 en gång för många år sedan.


OPI DS Glamour. Perfektion. Två lager täcker, i skugga blir det en subtil, skimrande blå i en fullständigt underbar nyans medan solen plockar fram regnbågar och tokgnistrande överskönhet.


Fick jag bara ha tre hololack skulle detta vara ett av dem. Fick jag bara ha tre blå vore det också ett av dem. Vill ni se en gammal notd med det så finns det en om ni klickar på länken. Då hade jag längre och snyggare naglar alla fall. :D


Catherine Arley #803

Publicerad 2011-05-10 08:36:00 i Naglar - holografiska lack,


Det är holo-vecka hos Sminkan! Emma startade med OMG och nu följer jag efter med sju dagar av härliga holografiska lack! Jag har ägnat min söndag åt att swatcha 18 holografiska lack, slumpvis plockade ur de två lådorna i min Helmer jag har vigt åt just denna specifika kategori av lack. Här kommer en av mina största lemmings. Emma köpte ju ett par av Catherine Arleys holo-lack när hon var i Bulgarien, bland annat detta. Hon gillade det inte och gav bort det - men inte till mig! Ah!!! Sen lyckades jag ju lägga tassarna på ett i alla fall, tack och lov!

Ett underbart vackert varmt grönt lack med den spridda holo som inte ger regnbågar men glitter. Vackert! Emmas åsikter kan ni läsa om här, hon var inte lika tagen av det som jag... Det ni ser är två lager och lacket är lite åt det tjocka hållet men fullt hanterbart. Det torkar lite segare än många andra holos, just tjockleken på lacket spelar säkert in där. Färgen är underbar om man älskar grönt och det är helt klart värt att äga. Inte så mycket för holoeffekten, den är begränsad, men det är fint ändå.

Bildspam!


Sally Hansen Magical Crystal Ball

Publicerad 2011-05-09 18:33:00 i Naglar - holografiska lack,


Det är holo-vecka hos Sminkan! Den startade egentligen igår i och med att Emma visade  OMG och jag skulle visa QT. Det blev dock totalfail för blogg.se hade problem så allt fördröjdes, men vill ni se QT så finns den direkt under detta inlägget. Nu fortsätter jag alltså med mina sju dagar av härliga holografiska lack! Jag har ägnat min söndag åt att swatcha 18 holografiska lack, slumpvis plockade ur de två lådorna i min Helmer jag har vigt åt just denna specifika kategori av lack och här kommer en av mina absoluta favoriter, Sally Hansen Magical Crysta Ball!

Emma visade ju nyss upp OMG! från China Glaze OMG!-kollektionen. När den kom var jag snabb på att skaffa flera av lacken men jag hoppade över bland annat OMG! eftersom jag redan hade detta lack, Crystal Ball.

Samma silvergrå färg, samma superholoformula med regnbågar i parti och minut. Mitt var dock larvigt billigt och jag tror faktiskt att jag fortfarande är rätt nöjd med mitt köp. Jag älskar Crystal Ball och tror inte en minut att OMG! skulle kunna vara bättre. Kanske lika bra, men inte bättre.


Jag har visat det på bloggen förut så vill ni se det inlägget får ni klicka på länken. Det är ett av mina topp tre favoriter i holo-klassen. Tre tunna lager, torkar på sekunder och är bara så övervackert att man nästan svimmar!
China Glaze QT

Publicerad 2011-05-08 18:08:00 i Naglar - holografiska lack,


Det är en hysterisk holovecka här hos Sminkan från och med nu. Japp, sju dagar med galet blingiga lack och ett fullständigt frossande i lacklådorna! Swatcher ligger i kameran och jag ska försöka bjuda på minst ett, helst flera, av de skönheter jag äger. Emma startade veckan med underbara OMG! och här kommer ännu ett lack ur den kollektionen, likaledes underbara QT!


Inomhus blir det ett lite satinmatt rosa som inte på något vis drar uppmärksamhet till sig, men i solen, ja, där händer det grejer!

Två tunna lager som torkar på sekunder, en perfekt regnbågeholo och en faktiskt ganska snygg färg. Absolut ett bra köp! Idag är dessa lack tyvärr VHTF, Very Hard to Find. Synd för lacken är underbara och jag tycker verkligen China Glaze borde göra en re-release av dem istället för att pryttla ut mjäkiga Tronica. Det här var grejer! OMG! och Kaleidoscope är de två bästa kollektioner mer holografiska lack som finns och jag har tack och lov skaffat alla Kaleidoscope och de flesta OMG "i tid". De priser som man nu får ge på eBay är skrämmande...China Glaze OMG

Publicerad 2011-05-08 10:41:53 i Emmas NOTD i glitter och holo,

Här kommer ett hololack från China Glaze som faktiskt aldrig har visats på vår blogg, tro det eller ej. Sminkan som ju är den riktiga lacktjejen av oss köpte nämligen aldrig det och jag är ju rätt tam som nagelbloggare så jag har inte kommit mig för att visa det. Möjligtvis kanske jag köpte det innan jag började blogga dessutom och jag har inte använt det så många gånger, en gång när det var precis nytt och så nu i påskdagarna när jag tröttnade på min färgglada och något grälla prickmanikyr.

OMG-kollektionen kom ut 2009 och detta lack har alltså samma namn som kollektionen. Det märktes att mitt lack hade stått sen 2009 för det hade skiktat sig lite. De första naglarna jag målade blev därför rätt flammiga och lacket kändes ömsomt tjock och ömsomt tunt. Efter första handen skakade jag dock lite mer rejält och då blev det jämt och bra att måla med. Jag målade tre lager, det behövdes på de naglar som fick så ojämna portioner, de andra hade kunnat klara sig med två. Dock tror jag att jag målade tre lager sist med, har för mig att detta är lite skirare än de andra lacken jag äger från OMG. Färgen ska vara silverholo, men allvarligt talat, jag tycker det känns mer grått än silvrigt. Holoeffekten är dock mycket fin, det bildar supervackra regnbågar i solen, det är alltså bara skuggeffekten som känns tam. Ett vackert kololack alltså, men knappast oumbärligt och med tanke på att silverhololack är hyfsat lätt att få tag på ser jag ingen anledning att man ska gå över lik på ebay för att få tag på denna.

OPI I Vant to be a Lone Star

Publicerad 2011-05-07 18:21:34 i Naglar i blått,


Nej, jag har inte stavat fel, det står faktiskt så på flaskan. I Vant to be a Lone Star. Jättefånigt. Vad menar de med det? Jag missar poängen här, OPI.

Detta är dagens manikyr. Jag hade lust på ett mindre färgstarkt lack efter alla sommarkulörer och valde denna pärla. Ljusaste gråblått med guldaktigt skimmer. Mycket vackert! Helt klart ett lack man kan bära året runt och njuta av. Definitivt likt China Glaze Sea Spray också, men jag tror jag har plats för båda, speciellt som Sea Spray har mycket mer "färg" och upplevs som blåare, alla fall av mig. Kanske kan man säga att IVTBALS är en mix av Sea Spray och Pelican Grey?


Utomordentligt vackert är det, men det kräver fulla fyra lager. Det torkar dock snabbt och känns inte tjockt. Antalet lager kan bero på att jag måste stryka av penseln så in i bängen när jag lackar med OPI för annars dränker jag mina naglar och får ingen kontroll. Det är som att måla med en spatel. Hur som helst, ett jättesnyggt lack. Jag är väldigt förtjust i det!
OPI Natural Nail Strengthener

Publicerad 2011-05-07 18:10:52 i Hud och hand,


Det här är min bästa nagelvän. OPI Natural Nail Strengthener. Har säkert avverkat tjugo flaskor av den. När naglarna känns mjuka och börjar skiva sig är det bara att ta fram den och köra en kur så blir de släta och fina och sluta skiva sig på en månad. Nu har jag kört med OPI NNS sedan flytten då jag fick klippa ner alla naglarna, det var i början av mars, och nu har de växt ut och jag har till och med klippt in dem vid två tillfällen för att ha en ganska modest längd då det är trädgårdssäsong. När mina naglar mår bra brukar jag övergå till Seche Rebuild för att inte överhärda naglarna så man slår av dem av den anledningen. Med Seche Rebuild får jag naglar som är flexibla men inte lika starka som med NNS, så jag växlar alltså tillbaka så snart naglarna blivit för böjliga eller skivar sig. Innan jag började med NNS hade jag aldrig fått ut längd på naglarna eller fått dem att inte skiva upp sig trots alla möjliga kurer. Jag hade provat allt, Trind, Mavalas Scientifique och den där tvåstegs-grejen, oljor och andra stärkare. Tabletter med Pantoten och Silica. Allt. Ett halvår med NNS förändrade allt. Så tack OPI för NNS och snälla, ta aldrig bort den ur sortimentet!

China Glaze 108 Degrees

Publicerad 2011-05-07 17:13:04 i Naglar i rosa,


China Glaze 108 Degrees är ett vackert och lysande rosa jellylack med glassfleckglitter. Jättefint men inte riktigt min grej. Jag älskade Ahoy! och jag har en rosa kick just nu med en stor utökning av just den delen av samlingen. Just den här lämnar mig dock lika oberörd som Endurance gjorde i höstas.


Kanske är det så att jag vill ha guldflecks i mina rosa eller så beror det på något annat. Jag har nyligen burit alla lacken i min favoritglassfleckkollektion Glitterati från Zoya och där finns ju flera liknande lack så varför bankar inte mitt hjärta hårdare än så här? Inget fel på det förutom en löjligt lång torktid. Ett par timmar fick jag vara ytterst försiktig. Det ni ser är fyra lager vilket är rätt mycket men det är ju en jelly så vad annat är att vänta. Många jag mötte komplimenterade mina naglar när jag bar detta. De tyckte färgen var jättefin och klädsam på mig. Och det är den. Det är fint och det klär mig men det får mig inte att andas fortare...

Zoya Starla

Publicerad 2011-05-07 15:34:00 i Naglar i rosa,


Lite arkivmanikyr kan vi väl bjuda på så här på lördagen. Jag har massor av nytt material men det ligger oredigerat så vi får se när det kommer upp på bloggen. Jag har ju även massor med gammalt material så inlägg kommer det inte vara någon brist på alla fall.
Återigen ett bildspam som jag inte tar ansvar för. Nej, ska skulden för detta vila hos någon är det hos Zoya som gör lack som man inte bara kan visa med en bild. Zoya Starla till exempel, som ni ser här, är både färgförvirrad och ett glassflecklack som alltså behöver minst tusen bilder för att visa sina alla sidor.


En massa bilder, klickbara så klart, i skugga. En rosalila jelly med glassfleck/glitter i silver. Kall underton. Tre lager lack på bilderna, sista lagret rätt flödigt.Hyfsad täckning men viss VNL i vissa ljus. Jag trodde Starla skulle vara kollektionens lila när jag köpte henne men direkt jag såg flaskan tänkte jag att det måste blivit fel. Hon är ju rosa. Sanningen ligger väl lite mittemellan. Hon är en rosalila. Allt beror på ljuset. Här får ni två rätt lika bilder men den ena tagen i solsken den andra i lätt skugga:


Jag upptäckte också att nagellacket är mer rosa och ljusare på naglarna än i flaskan, alla fall med det antal lager jag gjort, och att naglarna inte har exakt samma nyans vilket sannolikt beror på att jag har gjort olika tjocka lager utan att tänka på det. Som färgjämförelse kommer en kapsyl till mitt favoritvatten, LOKA Smultron Citron. :)

Några detaljbilder av flecksen hittar ni här. Varsåoda, klicka upp!

Avslutningsvis en bild som jag tyckte kunde sammanfatta lacket.

Och en matchande botanisk tulpan.

Nina Ultra Pro Dragon Berry

Publicerad 2011-05-06 14:44:00 i Naglar i lila,


Hr ni sett vilket vackert lack! Rosa eller lila är dock svårt att säga, men helt ljuvligt!


Dragon berry från Nina Ultra Pro fick jag i en swap med My Lucid Bubble-Kris. Jag älskade det redan för namnet men lacket är dessutom så otroligt vackert! Rosalila med silverskimmer. Mmm!
Här ser ni tre lager och det torkar normalsnabbt med Seche Vite. Det är så fint, så fint, så fint!!

Misa Hot People Like You

Publicerad 2011-05-05 16:35:00 i Naglar i rosa,


Misa Hot People Like You såg jag på en blogg och förälskade mig i. Beställde den och fick hem den och älskade den ännu mer! Vilken färg! Kan ni säga annat än att den är enastående! Vill ni se inlägget som fick mig på fall så besök Nails by Bellan.


Neonrosa. Kräver fyra lager för att bli opak men det är det värt. Blått skimmer. Seeeeeeg torktid trots att det är neon. Måste vara skimret. Den har inga typiska neonegenskaper, den torkar t.ex inte matt vad jag kan se. Men den lyser när man tittar på naglarna!

Jag sk försöka använda den i layering nästa gång för att slippa alla lager, men färgen är så vacker! Ganska lik min favorit Zoya Lola som ju också kräver alldeles för många lager för att det ska vara vettigt egentligen.

Aurora

Publicerad 2011-05-05 16:33:00 i Eotd neutralt och klassiskt, Sminkans EotD,


Det här är sista gången ni får se Aurora från MAD Minerals på min blogg. Burklocket hade skruvat upp sig och hela lådan var full med mineralögonskugga så den är borta nu. Jag sopade upp det sista i burken på en stor, fluffig borste och applicerade över hela ögonlocket och så lite highlighter upp till brynet. Lite blå kajal, Atlantis från IsaDora, och sen fick det vara bra med det. En enkel vardagssminknig med lite vårkänsla.

Sally Hansen Batik Creme

Publicerad 2011-05-04 21:09:00 i Naglar i blågrönt&turkos,


Jag tänkte visa ett lack jag haft med på bloggen förut och ett inlägg jag skrev och fotade till i maj förra året. Det är inte det äldsta som ligger opublicerat om ni tror det, men det kanske fått vila länge nog nu. :D
Ett lack jag verkligen älskar är Sally Hansens underbara Batik Creme. Det är ett lack som jag faktiskt tog för kräm när jag köpte det, men i solen ser man att det finns skimmer i den. Färgen är djupt petrolblå eller teal kanske. Alla fall helt underbart vacker!


Jag hittade det här lacket av en ren slump på eBay och klickade hem det till en väldigt billig peng. Jag ser det som ett av mina stora lackfynd! Om vare sig Rainforest från OPI eller Recycle från RBL idag gör mig hänförd trots de i mina ögon hårresande summor jag betalat för dem så är det här den raka motsatsen. Otroligt billigt och ett lack som inte gör mig besviken. Bra formula, bra färg, bra pris och dessutom inte alls speciellt vanligt. Den gamla notd:n hittar ni här och lacket har använts en del sedan jag köpte det. Det är oemotståndligt helt enkelt!

Bara titta på det! Visst är det enastående! Kommer ni på några lack som liknar detta? Jag har inget som hoppar upp i tanken direkt alla fall, utan betraktar detta som rätt unikt eftersom det innehåller skimmer. Krämlack i den här färgen går det ju tolv på dussinet men med skimmer! Jag är så svag för den här nyansen dessutom. Ni vet ju att jag har hundra krämlack i nyansen och jag älskar den inte bara på naglar utan på allt smink och till och med kläder! Har ett linne i exakt samma nyans!
 

Zoya Mod Mattes - sammanfattning

Publicerad 2011-05-04 20:59:00 i Nagellack - kollektioner,

Oj, jag hade ju helt glömt att jag satt ihop det här inlägget men inte fått det postat än. Nå, nu kommer det, sammanfattningen. Jag rekomenderar Mitzi som var enkelt att måla med och hade en cool färg. De andra båda var jag mindre förtjust i då Lolly var seg och tjock medan Phoebe krävde tre lager för att täcka.

Mitzi

Lolly

Phoebe

Hela min lilla trio med matta LE-lack från Zoya köpte jag från Le Polish Boutique.

Zoya Mira

Publicerad 2011-05-04 17:39:00 i Naglar i lila,


Mira är ett underbart lila krämlack från Zoyas sommarkollektion med krämlack, Summertime. Det är så vackert tycker jag, men bilderna ger mig inte alls samma känsla som jag hade när lacket var på nageln. Vissa lack är ju så, de är bättre IRL helt enkelt.


Mira är en behaglig mellanlila med dammig ton. Mjuk men inte mesig. Färgen är blåtonad men inte så blå att färgen, ens med lila lack vanliga benägenhet att bli blå på foto, skulle kunna tas för en blurpel. Ovanligt balanserad nyans alltså. Jag är helt klart förtjust för det är alltför ofta lack i lila antingen hänger rätt mycket å den röda kryckan och glider mot rosa eller vinrött eller annars hänger på den blå kryckan och blir så där trist blålila som vi sett tusen gånger förr.

Dammigheten, eller det dämpade i färgen, gör det till ett lack som kunnat platsa i vilken kollektion som helst, vår, vinter, sommar eller höst. Ett användart lack som kan bäras av kvinnor i alla åldrar. Ja, jag vet, alla lack kan bäras av kvinnor i alla åldrar, men ni förstår vad jag menar. Jag menade att lacket är ganska onischat och borde passa många olika personer. Det är bärbart och tilltalande helt enkelt. Ett flödigt lager täcker och det är glossigt även utan överlack, som ni ser.

OPI The IT-Color

Publicerad 2011-05-03 20:55:00 i Naglar i gult,


OPI The IT-Color tyckte jag var ful när den kom med en kollektion som jag tror hette Mod Brights. Jag har för mig att det är samma kollektion som Dating a Royal och Green-witch Vilage, som jag köpte, men jag kan vara helt vilse i pannkakan för det är länge sen nu. Hur som helst, The IT-Color har liksom blivit mer och mer intressant och nu har jag äntligen köpt den!


En färg mellan brandgul och pumpa skulle jag säga. Vissa klassar den som gul men jag tycker nog den också kan kallas orange. Fast den är som sagt någonstan i mitten på den skalan. Tre lager krävs för täckning och första lagret blir rejält strimmigt. Den jämnar dock ut sig fint och torkar normalsnabbt. Ett roligt lack att äga!

China Glaze Papaya Punch

Publicerad 2011-05-03 18:15:00 i Naglar i orange,


Papaya Punch är ett härligt orange lack på gränsen mot neon. Vacker färg, kladdig formula. Tjockt och segt lack som jag måste thinnra innan jag använder det "på riktigt" för det som skulle bli min manikyr idag blev en swatch då det tjocka lacket vägrade torka. Andra gången i samma kollektion som min manikyr skiter sig alltså, något som känns trist. Färgen är dock helt underbar, täcker med ett lager eftersom det är så tjockt. Vi får se vad som händer efter en dos förtunning.

Men visst är färgen härlig! Jag kan aldrig motstå ett orange krämlack som har den här typen av glossighet och fruktig känsla. Härligt!

Zoya Breezi

Publicerad 2011-05-02 20:21:00 i Naglar i blått,


Breezi är ett av de sex krämlacken som tillhör den andra halvan av Zoyas sommarkollektion, Summertime. Sunshine är ju de glittriga och Summertime den med krämlacken. När jag fick se kollektionen tänkte jag att Summertime inte alls är så himla somrig utan mer höstbetonad, men det är ju inget fel. Lack kan ju användas när som helst på året och det är lite skönt med en sommarkollektion som inte innehåller årets trendfärg gult eller den eviga korallrosa. Okej, den koralliga finns ju i parkollektionens glittriga Rica men ändå.


Breezi är en lugn och trevlig mellanblå som man kan bära året runt. Den täcker på mina naglar med ett lager och den torkar fort. Ett utmärkt lack. Ganska lik Suzi says Feng Shui men måste jag välja så blir det Breezi för den betydligt trevligare penselns skull.

Ovan i sol, nedan i lätt skugga.

Catherine Arley #800

Publicerad 2011-05-01 16:08:19 i Naglar - holografiska lack,


Superlätt att lacka med är Catherine Arley #800, det röda hololacket. Vacker färg också, men, som vanligt, inte den mest dramatiska holoeffekten i det mulna dagsljus jag har här i Stockholm idag.


Tre lager, lättapplicerat och snabbtorkande. Jäkligt snyggt även utan superholo men jag hoppas på sol i kväll eller imorgon så jag kan få se om det har något att visa eller om detta är allt...

Jag lovar att uppdatera er om jag får fram någon mer holo ur det. :D


Uppdaterad!!!

Inte överdrivet holografisk trots solskenet. Men fint röd. Och de är ju billiga så man ska inte klaga.Zoya Tamsen

Publicerad 2011-05-01 13:54:00 i Naglar i rött,


Tamsen är det andra röda lacket i Zoya Summertime, kollektionen med krämlack inför sommaren. Det är en varm, roströd färg som kommer vara fantastisk till sensommarens blomprakt och även hösen mustiga färger i naturen.


Lacket är ett krämlack med god pigmentering. Om Sooki, det blodröda i kollektionen, var lite åt jellyhållet så är detta ett mer traditionellt krämlack. Det ni ser på bilden är en swatch med två slarvigt påmålade lager. Det borde inte vara några problem att måla med lacket om man är aningens mer noggrann än vad jag var. Jag hastade verkligen igenom de sista fyra av den här kollektionen.

Jag gillar det här mycket mer än jag gillade Sooki. Sooki var inte speciellt unik och det är kankse inte det här heller men i min samling bor det färre rostiga röda eller tegelröda än blodröda krämlack. Jag tycker färgen är mysig och jag tycker lacket har fin glans. Tamsen kommer jag nog använda mycket mer än Sooki.

NOX Twilight Black Tie

Publicerad 2011-05-01 08:48:00 i Naglar i svart, grått, silver,


Efter en period av bara glada sommarfärger så längtade jag efter något allvarligt. Något mörkt. Något svart kanske. Väl hemma från landet så rotade jag fram ett lack jag inte testat men som jag hade höga förhoppningar om. NOX Twilight svarta krämlack Black Tie. Med en så snygg flaska måste väl lacket vara bra? Nej. Det är inte så. Jag målade med det och det täcker med ett lager men det är ett tjockt, segt lager som aldrig torkar. Jag väntade i timmar men det torkade inte vare sig med Redi eller Seche Vite. Skitlack. När det slutligen blev åt det torra hållet hade jag helt ledsnat på alla hack och märken i det så jag målade över det med ett Effect-lack från CND. Då blev det bättre men det är ett annat inlägg. :D

Om


sminkan_@hotmail.com

emmap85@live.se

Sminkan

Hej! Vi är två som har bloggen, Sminkan och Emma. Sminkan startade bloggen 2007 och Emma blev permanent medbloggare 2008.


bloglovin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela